Νέα λύση στο στυλ κουζίνας: οι τύποι και τα χαρακτηριστικά της εργασίας των κεκλιμένων κουκούλες

Όλοι είναι συνηθισμένοι στην ιδέα ότι οι κουκούλες είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια. Μια από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές για την τεχνολογία εξαερισμού για την κουζίνα είναι ο τύπος κουκούλας.

Κομψή και συνοπτική σχεδίαση, εύκολη λειτουργία, προσιτές τιμές για κεκλιμένες κουκούλες για την κουζίνα είναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα τέτοιων συσκευών.

Ας υπολογίσουμε ποια είναι η καλύτερη κλίση της κουκούλας: οι συσκευές αυτές μπορεί να διαφέρουν ως προς το σχήμα, το μέγεθος, τα υλικά και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Δείτε τις φωτογραφίες των κεκλιμένων κουκούλες στα υλικά μας - και κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή.

Γενικά χαρακτηριστικά

Το όνομα αυτών των κουκούλες οφείλεται σε μια ειδική μορφή: διαγώνια ο πίνακας τοποθετείται σε μια βέλτιστη γωνία στην επιφάνεια μαγειρέματος - και παρέχει υψηλή απόδοση επεξεργασίας ατμού και μολυσμένου αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός είναι σε ζήτηση στους περισσότερους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους και έχει πολλά πλεονεκτήματα, που κυμαίνονται από ποικιλία αποχρώσεων και υλικών έως μικρά μεγέθη σχεδίου.

Καθώς τα κύρια υλικά για τη δημιουργία τέτοιων εκχυλισμάτων χρησιμοποιούνται μέταλλα, πλαστικό, κεραμικά, γυαλί. Τα πιο μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πίνακες ελέγχου αφής LCD.

Οι καταναλωτές έχουν ήδη διαπιστώσει την υψηλή ισχύ αυτού του τύπου κουκούλας, ενώ το επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά τη λειτουργία παραμένει χαμηλό σε σύγκριση με άλλα μοντέλα. Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται με απλούς μηχανισμούς: η κουκούλα δεν συλλαμβάνει μόνο τον μολυσμένο αέρα, αλλά και όλες τις οσμές που προέρχονται από τη ζώνη μαγειρέματος.

Ανάλογα με τις αρχές της εργασίας, μπορείτε εντοπίστε διάφορους τύπους τέτοια εκχυλίσματα. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα που θα είναι χρήσιμα για όλους όσους αποφασίζουν να δοκιμάσουν αυτή την τεχνική στην πράξη.

Πλεονεκτήματα και ποικιλίες

Σίγουρα, προτού επιλέξετε το σωστό μοντέλο, θα αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη κουκούλα: κεκλιμένη ή ευθεία. Απλά σημειώστε αυτό Το σχήμα της δομής δεν επηρεάζει την απόδοση των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης, έτσι όταν αγοράζετε ένα μοντέλο, εξετάστε την ισχύ του κινητήρα και την αξιοπιστία των συστημάτων φίλτρων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των κεκλιμένων μοντέλων; Εδώ είναι τα κύρια:

 • μια ευκαιρία εξοικονομώντας ελεύθερο χώρο στην κουζίνα. Χάρη στο σχέδιο, αυτό το εσωτερικό θα γίνει αντιληπτό ακόμα πιο φως και εκλεπτυσμένο.
 • για την εγκατάσταση μιας τέτοιας κουκούλας δεν απαιτούν σημαντικό χρόνο και προσπάθεια, και μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το καθήκον ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή ειδικών.
 • Οι τρόποι διαχείρισης συνεχώς βελτιώνονται, αλλά τώρα είναι αρκετά βολικοί: κουκούλες εξοπλισμένο με διακόπτες για 3-5 ταχύτητες και μπορεί να ελεγχθεί με διάφορους τρόπους.
 • πιο πρόσφατα μοντέλα έχουν πρόσθετες επιλογές. Εκτός από τον τυπικό φωτισμό, είναι ένας χρονοδιακόπτης, αυτόματη λειτουργία τερματισμού λειτουργίας, καθυστερημένη εκκίνηση, αισθητήρας μόλυνσης φίλτρου.
 • ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα - χαμηλό επίπεδο θορύβου με υψηλή παραγωγικότητα. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε δοκιμάζοντας τα μοντέλα που σας αρέσουν ή εξετάζοντας την τεχνική τεκμηρίωση.

Οι τιμές των κεκλιμένων κουκούλες διαφέρουν ανάλογα με πολλούς παράγοντες. Παρ 'όλα αυτά, στην πώληση υπάρχουν και φθηνά μοντέλα με υψηλή ποιότητα εργασίας: το κυριότερο είναι να καταλάβετε τι είδους εξάτμιση χρειάζεστε.

Οι κεκλιμένες συσκευές εξάτμισης μπορούν να παρέχουν τον καθαρισμό του αέρα με διάφορους τρόπους.

Η πρώτη επιλογή - κουκούλες με βρύση: οι συσκευές αυτές δεν καθαρίζουν τον αέρα, αλλά το αντικαθιστούν μόνο με πιο πρόσφατο χάρη στη σύνδεση με τον αγωγό εξαερισμού. Για να εγκαταστήσετε τέτοιους απορροφητήρες, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν αγωγό αέρα, ο οποίος μπορεί να πάρει έναν επιπλέον χώρο στην κουζίνα. Ωστόσο, είναι αυτή η έκδοση των κουκούλες θεωρείται η πιο ισχυρή και αντιπροσωπεύεται από τον μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων.

Ο δεύτερος τύπος - τεχνολογία ανακυκλοφορίας. Σε τέτοια εκχυλίσματα, ο αέρας υποβάλλεται σε διάφορα στάδια θεραπείας. Ο πρώτος είναι ο καθαρισμός του εξωτερικού τύπου: Ο αέρας απομακρύνεται από λίπος κατά την εισαγωγή μέσω του φίλτρου λίπους. Το δεύτερο στάδιο - επεξεργασία σε φίλτρα άνθρακα: εδώ, εκτός από τον πολύπλοκο καθαρισμό, πραγματοποιείται η εξουδετέρωση δυσάρεστων οσμών. Φίλτρα μπορεί να είναι πολλά: αυτό το γεγονός πάρα πολύ, δώστε προσοχή όταν αγοράζετε.

Η πιο ακριβή, αλλά παρ 'όλα αυτά δικαιολογημένη επιλογή για την επένδυσή σας - επικλινείς κουκούλες μικτού τύπου. Συνδυάζουν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη αρχή της εργασίας και επομένως χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Εγκατάσταση κεκλιμένου καπό

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης μιας κεκλιμένης κουκούλας στην κουζίνα, είναι σημαντικό να το θυμάστε αυτό Η τεχνική δεν πρέπει να εμποδίζει το άνοιγμα κρεμασμένων ντουλαπιών. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό να προσδιοριστούν εκ των προτέρων οι βέλτιστες διαστάσεις μιας τέτοιας συσκευής.

Για μια μικρή επιφάνεια μαγειρέματος είναι επαρκώς κεκλιμένη εγκατάσταση για απορροφητήρες κουζίνας 50 cm. Στην αίθουσα η οποία συχνά μολυσμένο και απαιτούν πολύπλοκα καθαρισμού του αέρα, είναι επιθυμητό να τοποθετηθεί το μοντέλο με μεγάλο και ισχυρό μοτέρ. Φυσικά, αυτές οι κουκούλες θα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στην κουζίνα και θα απαιτήσει την προσαρμογή των παραμέτρων των επίπλων για να ολοκληρωθεί. Μιλάμε για το πλάτος του κεκλιμένου καλύμματος των 80 cm ή περισσότερο.

Η τοποθέτηση της κουρτίνας κουζίνας εκτελείται κατά στάνταρ τρόπο και δεν διαφέρει από τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης άλλων μοντέλων. Εάν πρόκειται για αυτόνομη κουκούλα χωρίς πρίζα, αρκεί να έχετε πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο, να τρυπήσετε οπές στον τοίχο και να στερεώσετε την τεχνική με πείρους και βίδες.

Εάν έχετε επιλέξει ένα μοντέλο με εκροή αέρα - εγκαταστήστε επιπλέον ένα σωλήνα εξαερισμού. Για αξιοπιστία Σφραγίστε όλες τις ραφές. Όταν επιλέγετε τη βέλτιστη διαδρομή για εξαερισμό, μην ξεχνάτε ότι με κάθε στροφή η αποδοτικότητα της εκχύλισης θα μειωθεί περίπου κατά 10%.

Η απόσταση ανάμεσα στην κουκούλα και τη σόμπα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 60 cm. Φυλάξτε τουλάχιστον 50 cm ελεύθερου χώρου ανάμεσα στην ηλεκτρική κουζίνα και την κουκούλα.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας είναι δυνατές οι δονήσεις του σωλήνα, οπότε είναι προτιμότερο να αφήνετε ένα μικρό διάστημα ανάμεσα σε αυτό και το φινίρισμα της οροφής.

Η πλήρης διαδικασία εγκατάστασης του κεκλιμένου καλύμματος από το έδαφος προς τα πάνω και πριν από την ένταξη εμφανίζεται στις οδηγίες του παρακάτω βίντεο:

Τιμές για τα κεκλιμένα μοντέλα

Για να κρίνετε την καλύτερη κλίση είναι απαραίτητη, αξιολογώντας την αναλογία της ποιότητας, του σχεδιασμού και του κόστους της ίδιας της τεχνολογίας.

Τα μοντέλα με παρόμοιες λειτουργίες μπορεί να κοστίζουν διαφορετικά ανάλογα με τις παραμέτρους σχεδιασμού. Για παράδειγμα, μια κεκλιμένη κουκούλα 50 cm θα είναι ένα από τα πιο φθηνά: το μέσο κόστος αυτού του εξοπλισμού θα είναι περίπου 20-25 χιλιάδες ρούβλια.

Εκτός από τους κατασκευαστές όπως η Bosch, η Hansa, η Electrolux, των οποίων οι εξατμίσεις παραμένουν ένα από τα πιο ακριβά, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες μάρκες:

 • Faber - το ελάχιστο κόστος εξοπλισμού εξόρυξης με πλάγια σχεδίαση είναι περίπου 28 χιλιάδες ρούβλια?
 • Οι επικλινείς κουκούλες Crown κοστίζουν από 15 χιλιάδες.
 • η ελάχιστη τιμή των κεκλιμένων κουκούλες Elica με ένα μοντέρνο σχέδιο - 20 χιλιάδες ρούβλια?
 • Η τεχνολογία Jet Air κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 35 χιλιάδες.
 • ένα λοξό εκχύλισμα Maunfeld μπορείτε να αγοράσετε σε τιμή 28 χιλιάδων ρούβλια.

Κριτικές

Εάν ενδιαφέρεστε για αυτό τον τύπο εξοπλισμού, συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τις κριτικές σχετικά με τις κεκλιμένες κουκούλες της κουζίνας από τους καλύτερους παραγωγούς.

Alexandra, Novokuznetsk: Ψάχνα για μια λευκή κουκούλα για την κουζίνα: το κεκλιμένο μοντέλο μου φάνηκε η πιο επιτυχημένη επιλογή, καθώς καταλαμβάνει λίγο χώρο και δημιουργεί μια εξαιρετική έμφαση στη σύγχρονη κουζίνα.

Δεν επέλεξα τη φθηνότερη επιλογή - την κουκούλα της Bosch σε τιμή περίπου 50 χιλιάδων (που αγοράστηκε πριν από έξι μήνες). Λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, καθαρίζει τον αέρα μέσα σε λίγα λεπτά: υπήρξαν περιπτώσεις όπου ακόμη και η μυρωδιά των καμένων τροφίμων έφερε πολύ γρήγορα από την κουζίνα.

Από τα πλεονεκτήματα θέλω να σημειώσω και τη βολική λειτουργικότητα: η γωνία κλίσης της κουκούλας μπορεί να ρυθμιστεί, καθώς και η ταχύτητα εργασίας, εξάλλου, όλες οι αλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και απομακρυσμένα χωρίς να αποσπάται η προσοχή από τα βασικά θέματα.

Σε γενικές γραμμές, όλα όσα έψαχνα στα μοντέρνα κουκούλα, βρήκα - νομίζω ότι το επιλεγμένο μοντέλο δεν είναι χειρότερο από τα ακριβά εμπορικά σήματα ελίτ.

Σβετλάνα, Μόσχα: Αποφάσισα να μεταμορφώσω λίγο την κουζίνα, ξεκινήστε με την τεχνολογία καθαρισμού. Νόμιζα ότι δεν θα βρω ένα κατάλληλο μοντέλο, γιατί ήθελα να τοποθετήσω αρμονικά την κουκούλα στον ελεύθερο χώρο ανάμεσα σε δύο κρεμασμένα ντουλάπια.

Από όλες τις κουζίνες με κλίση στην κουζίνα, τα 60 εκατοστά ήταν πολύ έκπληκτα από την ποικιλομορφία της τεχνικής του Elica. Επιλέξαμε ένα μοντέλο με μέτρια ισχύ, έλεγχο αφής και δυνατότητα σύνδεσης της εξαεριωτικής διάταξης.

σταμάτησε σε μπεζ κεκλιμένο καπό για να σώσει την ακεραιότητα του σχεδίου: Θέλω να σημειωθεί ότι η τελευταία επιλογή μου δεν ήταν τόσο επιτυχής, καθώς το σώμα με δυσκολία καθαριστεί από τους λεκέδες και λιπαρά σήματα, αλλά τώρα κουκούλα μου παραμένει το φως μετά από κάθε καθαρισμό και φαίνεται πάντα σαν καινούργιο. Νομίζω ότι αυτό μιλάει επίσης για την παραγωγικότητά του και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείς.

Οι κουκούλες είναι όχι μόνο μέσα καθαρισμού του αέρα: στο μοντέρνο εσωτερικό θα πρέπει να είναι μία από τις κομψές προφορές, και με την εμφάνιση των κεκλιμένων μοντέλων έγινε δυνατή. Η κουζίνα σας θα είναι πάντα καθαρή, φρέσκια και κομψή: αρκεί να περάσετε μία φορά σε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας που θα εξυπηρετεί εδώ και χρόνια.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις νέες λύσεις σχεδιασμού για το βίντεο σε κεκλιμένο καπό:

Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερα να επιλέξετε - κεκλιμένο ή τρούλο;

Εκείνοι που αγαπούν το μαγείρεμα και συχνά μαγειρεύουν, ειδικά σε μια σόμπα αερίου, κάνουν χωρίς μια καλή κουκούλα στην κουζίνα είναι αρκετά δύσκολη. Και δεν είναι μόνο ότι τα προϊόντα της καύσης και της εξάτμισης, που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, καλύπτουν τους τοίχους και την οροφή με μια δυσάρεστη πλάκα. Τα καρκινογόνα που απελευθερώνονται στον αέρα επηρεάζουν αρνητικά την υγεία και την ευημερία ανθρώπων που αναγκάζονται να περνούν πολύ χρόνο σε δωμάτιο με ανεπαρκή εξαερισμό.

Και, ωστόσο, η εγκατάσταση μιας τέτοιας απαραίτητης συσκευής συχνά απορρίπτεται. Ο λόγος είναι το μικρό μέγεθος του δωματίου, το οποίο δεν επιτρέπει την τοποθέτηση της συνολικής κουκούλας. Αλλά αυτές οι συσκευές θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές. Αλλά είναι έτσι;

Εκτός από τους θόλους, υπάρχουν άλλα, πιο συμπαγή μοντέλα προς πώληση, μεταξύ των οποίων και οι πιο σύγχρονες κεκλιμένες κουκούλες. Προσφέρουν στους χρήστες ένα λακωνικό σχέδιο και κομψή εμφάνιση. Αλλά πολλοί θεωρούν τους ανεπαρκώς αποτελεσματικούς. Σε αυτό το blog, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια κουκούλα πρέπει να επιλεγεί για την κουζίνα - θόλο ή κλίση, έχοντας μελετήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο τύπων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των θολωτών κουκούλες

Οι κουκούλες θόλου δεν μπορούν να συγχέονται με κανένα άλλο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ένα τρισδιάστατο σώμα, συνήθως με τη μορφή ημισφαιρίου ή τραπεζοειδούς. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε μέσα όχι μόνο ισχυρούς ανεμιστήρες, αλλά και αρκετά φίλτρα. Οι περισσότερες από τις συσκευές είναι απομακρυσμένες. Συνδέονται με τον αεραγωγό και εργάζονται στο σύστημα αντικατάστασης αέρα, αφαιρώντας το μολυσμένο στο δρόμο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέτοιες συσκευές είναι οι πιο αποτελεσματικές, αφού αφαιρούν όλες τις ακαθαρσίες κατά 100%. Προστατεύουν αξιόπιστα την κουζίνα από αιθάλη, λίπη και δυσάρεστες οσμές. Υπάρχουν όμως μοντέλα που λειτουργούν και η αρχή της ανακύκλωσης.

Από τα πλεονεκτήματα των θόλων κουκούλες για την κουζίνα αξίζει να σημειωθεί μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων διαφορετικών σχεδίων, ένα ευρύ φάσμα τιμών, αρκετά εύκολη εγκατάσταση. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα - ένα μεγάλο μέγεθος, ένα αρκετά υψηλό επίπεδο θορύβου. Για τη σύνδεση συσκευών με εκροή αέρα απαιτείται ένα καλό σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα και στον αγωγό αέρα, που συχνά καταστρέφει την εμφάνιση της κουζίνας.

Υψηλή απόδοση

Η παραγωγικότητα της κουκούλας είναι μία από τις κύριες παραμέτρους, η οποία πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την αγορά. Ο αριθμός αυτός αντικατοπτρίζει την ποσότητα αέρα που μπορεί να περάσει μέσα από τη συσκευή για μία ώρα λειτουργίας. Συχνά συγχέεται με την ισχύ - την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού. Αυτοί οι δείκτες δεν είναι πάντα αλληλένδετοι. Μια ισχυρή θόλος μπορεί να έχει ελάχιστη απόδοση ή αντίστροφα, ένας πολύ αποδοτικός θόλος μπορεί να περάσει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα.

Η απαιτούμενη έξοδος της διάταξης εξαγωγής πρέπει να υπολογιστεί πριν από την αγορά της. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να αποκτήσετε ένα μοντέρνο, μοντέρνο, αλλά εντελώς μη λειτουργικό μοντέλο. Η εγκατάσταση μιας υπερβολικά ισχυρής συσκευής σε ένα μικρό δωμάτιο δεν αξίζει τον κόπο, επειδή το επίπεδο παραγωγικότητας εξαρτάται από την τιμή, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσετε χρήματα.

Για έναν υπολογισμό κατά προσέγγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας απλός τύπος: (a x b) x h x 12 x 1,3, όπου a είναι το μήκος του δωματίου. в - πλάτος. h - ύψος της οροφής · 12 - τόσες πολλές φορές ο αέρας στην κουζίνα θα πρέπει να αλλάξει σε 1 ώρα (σύμφωνα με τις προδιαγραφές)? 1.3 - ο ελάχιστος συντελεστής αποθέματος, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των ορόφων, της ρύπανσης και του μήκους των αγωγών εξαερισμού, των καμπυλών των αγωγών και άλλων παραμέτρων που επηρεάζουν την απώλεια παραγωγικότητας.

Αυτός ο υπολογισμός είναι πολύ προσεκτικός, καθώς είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η διατομή του αεραγωγού. Χωρίς ειδικές τεχνικές γνώσεις και μελέτη του σχεδιασμού του σπιτιού, δεν θα είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια η απόδοση. Εάν η κουζίνα δεν είναι περιφραγμένη από τα υπόλοιπα δωμάτια ή η πόρτα δεν είναι κλειστή, η περιοχή των παρακείμενων χώρων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό.

Δεδομένου ότι τα μοντέλα θολωτού τύπου θόλου συχνά δεν χρησιμοποιούν φίλτρο άνθρακα που παρεμποδίζει τη διέλευση του αέρα, η απόδοσή τους θεωρείται ότι είναι η υψηλότερη. Για να τοποθετήσετε ένα μεγάλο μέγεθος είναι η καλύτερη επιλογή.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Με την εμφάνιση και τον τρόπο εγκατάστασης, οι κουκούλες θόλου μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το τζάκι. Ονομάστηκαν έτσι εξαιτίας της εξωτερικής ομοιότητας με την καμινάδα των παλιών εστιών. Τα μοντέλα αυτά συνδέονται συνήθως στον τοίχο πάνω από τη σόμπα.

Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα γωνιακά μοντέλα. Είναι κατάλληλα για εκείνους τους χώρους όπου η περιοχή εργασίας με σόμπα βρίσκεται στη γωνία. Επιτρέψτε τη μέγιστη χρήση όλων των χρήσιμων χώρων της κουζίνας.

Ντουλάπες θόλου - το πιο ακριβό και αποκλειστικό είδος. Αυτές οι συσκευές είναι συνδεδεμένες με την οροφή στις κουζίνες, όπου η περιοχή εργασίας βρίσκεται στο "νησί" στη μέση του δωματίου. Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα λειτουργούν με την αρχή της ανακυκλοφορίας, αλλά μπορούν επίσης να συνδεθούν με τον αγωγό.

Κλασικά μοντέλα τριγωνικού σχήματος κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο θα ταιριάζουν σε κάθε εσωτερικό σχεδιασμό, καθώς δεν είναι πολύ εμφανή και εναρμονίζονται καλά με άλλους τύπους συσκευών κουζίνας.

Για όσους θέλουν να κάνουν την κουκούλα μια φωτεινή προφορά σε εσωτερικούς χώρους, θα γίνουν πιο πρωτότυπα μοντέλα. Για παράδειγμα, συσκευές μαύρου θόλου θα φαίνονται εντυπωσιακές στο εσωτερικό της υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνας ή σοφίτας.

Τα λευκά μοντέλα με ξύλινη διακόσμηση, τα οποία φαίνονται απλά, αλλά παρουσιάσιμα, είναι κατάλληλα για κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Εάν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με το ύφος της χώρας ή την προέλευση, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο που σχεδιάζεται όχι μόνο για το ξύλο, αλλά και για το χάλκινο ή χάλκινο. Μπεζ ή χιονισμένη κουκούλα με μοτίβα θα ταιριάζει καλά σε στυλ ρετρό.

Εύκολη εγκατάσταση οπουδήποτε στον τοίχο

Για να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα, πρέπει να έχετε βασικές δεξιότητες στην επισκευή και να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τις βασικές ηλεκτρικές συσκευές - τρυπάνι, διάτρητο και κατσαβίδι. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού με την εκροή αέρα θα είναι λίγο πιο δύσκολη, καθώς θα πρέπει να συνδεθεί με τον αγωγό αερισμού. Για την εργασία κοντά στη συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί υποδοχή. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο δίκτυο με τη σύνδεση της καλωδίωσης. Αλλά αυτή η διαδικασία είναι καλύτερα ανατεθεί σε ειδικούς.

Πριν αρχίσετε να εγκαθιστάτε την κουκούλα, η κουζίνα πρέπει να διαθέτει ήδη ένα σετ κουζίνας. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις της θήκης και να κάνετε τα κατάλληλα σημάδια στον τοίχο. Τα πιο δημοφιλή είναι οι κουκούλες με πλάτος 60 και 90 cm, καθώς αντιστοιχούν στις τυπικές διαστάσεις των μαγειρικών σκευών.

Κατά την εγκατάσταση, σημειώστε το συνιστώμενο ύψος της συσκευής πάνω από την εστία. Αν έχετε σόμπα αερίου, η απόσταση μεταξύ του και της κουκούλας πρέπει να είναι 75-85 cm, αν η ηλεκτρική είναι 65-75 cm.

Η κουκούλα πρέπει να ταιριάζει άνετα στον τοίχο, επομένως για τις συνδέσεις πρέπει πρώτα να τρυπήσετε τρύπες με τρυπάνι ή διάτρητο. Εισάγουν πείρους, στους οποίους οι κοχλίες στερεώνουν τους συνδετήρες. Συνήθως έρχονται πλήρεις με τη συσκευή.

Μετά την τοποθέτηση του σώματος στον τοίχο, το ανώτερο τμήμα του θόλου τοποθετείται στον αεραγωγό και σφραγίζεται με έναν σφιγκτήρα. Το δεύτερο άκρο του σωλήνα είναι στερεωμένο στην σχάρα εξαερισμού. Στη συνέχεια, ελέγξτε το έργο της κουκούλας και κλείστε τον αγωγό αέρα με ειδικά διακοσμητικά μαξιλάρια.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κεκλιμένων μοντέλων

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει αμέσως την κεκλιμένη κουκούλα από τον θόλο είναι η εμφάνιση. Αντί ενός μεγάλου τρούλου, έχουν ένα μοντέρνο επίπεδο σκελετό εργασίας κλίσης σε βέλτιστη γωνία προς την εστία. Ορισμένα μοντέλα καθιστούν δυνατή την προσαρμογή της γωνίας κλίσης, επιτυγχάνοντας έτσι την εύκολη επίλυση του προβλήματος της ελευθέρωσης χώρου. Μια τέτοια συσκευή θα ταιριάζει ακόμη και σε μια μικρή κουζίνα. Επιπλέον, κατά το μαγείρεμα δεν θα βλάψετε το κεφάλι του.

Παρά την συμπαγή και το μικρό μέγεθος, η παραγωγικότητα των κεκλιμένων διατάξεων εξάτμισης είναι αρκετά υψηλή. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου, σε σύγκριση με τα κλασσικά μοντέλα, η ευκολότερη εγκατάσταση, ο μοντέρνος σχεδιασμός, η φιλικότητα προς το χρήστη. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας ένα touchpad, το οποίο αντικατέστησε τα μάλλον ενοχλητικά ρυθμιστικά και κουμπιά, τα οποία ήταν δύσκολο να καθαριστούν. Αλλά για τους λάτρεις των κλασικών στην πώληση υπάρχουν και μοντέλα με κουμπί ελέγχου κουμπιού.

Τα φίλτρα λίπους, που φαίνονται τόσο ελκυστικά κάποια στιγμή μετά την έναρξη της συσκευής, δεν θα σας ερεθίσουν με την εμφάνισή τους. Είναι κρυμμένα πίσω από ένα ειδικό διακοσμητικό παράθυρο

Όσο για τα μειονεκτήματα των κεκλιμένων κουκούλες, δεν υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά. Για να εξασφαλιστεί η σωστή απόδοση, απαιτείται υψηλή ισχύς κινητήρα, έτσι ώστε οι συσκευές που λειτουργούν με τη μέγιστη ταχύτητα να καταναλώνουν αρκετή ισχύ. Λόγω της χρήσης ακριβών υλικών, ορισμένα μοντέλα έχουν αρκετά υψηλή τιμή.

Αποτελεσματικότητα της εργασίας

Η επιφάνεια εργασίας, κλίση σε γωνία με την πλάκα, συχνά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους χρήστες. Πολλοί πιστεύουν ότι οι εν λόγω αποσπάσματα δεν είναι ποιοτικά για τον καθαρισμό του αέρα και να πιάσει όλους τους ατμούς και τις οσμές. Στην πραγματικότητα, με τα καθήκοντά τους, οι συσκευές αυτές αντιμετωπίζουν τέλεια. Σε αντίθεση με την κλασική συσκευές επιφάνειας εργασίας κεκλιμένη κουκούλα είναι στον τρόπο με τον αέρα, που υψώνεται από την πλάκα, και το διαιρεί σε περισσότερα ρεύματα και πιάνει κατά φυσική κίνηση προς τα πάνω.

Όπως τα θολωτά, κεκλιμένα όργανα σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας χωρίζονται σε αποστράγγιση και ανακυκλοφορία. Οι τελευταίοι δεν αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, αλλά το καθαρίζουν, διέρχονται από τα φίλτρα και το επιστρέφουν. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα, εγκαθίστανται δύο είδη φίλτρων - φίλτρα λίπους και άνθρακα. Τα πρώτα είναι ένα απαραίτητο στοιχείο οποιασδήποτε κουκούλας, ανεξάρτητα από το εάν λειτουργεί με ή χωρίς εξάτμιση αέρα. Ο κύριος στόχος τους είναι να συλλαμβάνουν σωματίδια λίπους και προϊόντα καύσης, εμποδίζοντας τους να εγκατασταθούν στο σώμα και τον κινητήρα της συσκευής.

Τα φίλτρα λίπους μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορες παραλλαγές: από συνθετικό ή ακρυλικό (διαθέσιμο), αλλά και από αλουμινόχαρτο (επαναχρησιμοποιήσιμο). Το αλουμίνιο θα σας εξυπηρετήσει όσο και ο ίδιος ο εξοπλισμός. Δεν χρειάζεται αντικατάσταση - μόνο σε περιοδικό καθαρισμό. Το κύριο πράγμα είναι να το κάνουμε εγκαίρως, διαφορετικά η αποδοτικότητα της συσκευής μειώνεται.

Εάν η κεκλιμένη κουκούλα λειτουργεί χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό, πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο είναι υπεύθυνο για πιο εκλεπτυσμένο καθαρισμό και συγκράτηση οσμών. Εγκαθίσταται αμέσως μετά το λίπος. Στην καρδιά του στοιχείου είναι ένα ποιοτικό προσροφητικό, του οποίου ο ρόλος παίζεται από ενεργό άνθρακα. Δυστυχώς, είναι αδύνατο να γίνει επαναχρησιμοποιήσιμο ένα απορροφητικό είδος. Επομένως, το φίλτρο άνθρακα χρειάζεται περιοδική αντικατάσταση.

Χάρη στο πολλαπλό σύστημα φιλτραρίσματος και ισχυρούς κινητήρες, ο κεκλιμένος αέρας καθαρίζει τον αέρα ποιοτικά, σχεδόν καθόλου κατώτερο από αυτό το παραδοσιακό μοντέλο θόλου.

Η ελκυστικότητα των κεκλιμένων κουκούλες

Οι κεκλιμένες κουκούλες είναι οι πλέον κατάλληλες για τη δημιουργία ενός μη τυποποιημένου και μοντέρνου μοντέρνου εσωτερικού χώρου. Μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων διαφορετικών μεγεθών και με διαφορετικά χρώματα σας επιτρέπει να επιλέξετε μια συσκευή που ταιριάζει σε οποιοδήποτε σετ κουζίνας. Μπορεί να γίνει όχι μόνο ένας καθαριστής αέρα, αλλά και ένα φωτεινό εξάρτημα.

Μια ποικιλία χρωμάτων διευκολύνει την προσαρμογή της συσκευής σύμφωνα με το στυλ και τη σχεδίαση του εσωτερικού της κουζίνας και σας επιτρέπει επίσης να το συνδυάσετε με το χρώμα άλλων οικιακών συσκευών.

Ασπρόμαυρες αποχρώσεις - η επιλογή των εραστών των κλασικών. Στο παραδοσιακό εσωτερικό, μπεζ-καφέ και γκρι-καφέ μοντέλα ταιριάζουν επίσης καλά. Φαίνεται ωραίος συνδυασμός κλασικών χρωμάτων με φωτεινά χρώματα. Για παράδειγμα, μια λευκή κίτρινη κουκούλα μπορεί να δημιουργήσει ένα φωτισμό σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Η συσκευή είναι καφέ με λευκά ή γκρι θραύσματα που συνδυάζονται με σχεδόν όλα τα έπιπλα κουζίνας.

Αλλά το πιο δημοφιλές για τις κεκλιμένες κουκούλες είναι ακόμα μαύρο. Σε αυτή την έκδοση, οι συσκευές είναι παρόμοιες με αυτές των τηλεοράσεων LCD. Τα μονόχρωμα πάνελ μπορούν να διακοσμηθούν με μοτίβα ή μοτίβα.

Για την ανάπτυξη της εμφάνισης των συσκευών εξαγωγής, πολλές εταιρείες προσελκύουν διάσημους σχεδιαστές και σεφ. Τα αποκλειστικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ακριβά υλικά, διακοσμημένα με συνθέσεις κρυστάλλων Swarovski και καλλιτεχνική ζωγραφική.

Εγκατάσταση κεκλιμένων κουκούλας είναι δυνατή σε κουζίνες, διακοσμημένες σε οποιαδήποτε στυλιστική λύση - από την κλασική μέχρι την avant-garde. Τα μοντέλα από μέταλλο και γυαλί με σαφή γεωμετρικά σχήματα θα είναι πολύ κατάλληλα στο εσωτερικό της υψηλής τεχνολογίας και του μινιμαλισμού. Το μοντέλο με καμπύλη υπό μορφή ημισφαιρίου θα εισαγάγει μια γεωμετρική έμφαση στο μοντέρνο σχεδιασμό.

Εάν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με αρτ νουβό στιλ, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο από γυαλί. Μπορεί να είναι λευκό, μπεζ ή μαύρο - όλα εξαρτώνται από τη συνολική στιλιστική απόφαση της κουζίνας και το χρώμα των επίπλων.

Σε ένα εσωτερικό όπου επικρατούν ήσυχα χρώματα, μια φωτεινή προφορά θα είναι μια συσκευή με εκτύπωση στον πίνακα εργασίας. Για το κλασικό εσωτερικό, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο σε ένα πλαίσιο που μοιάζει με μια εικόνα σε μια μπαγκέτα.

Εύκολη εγκατάσταση

Πριν αγοράσετε και εγκαταστήσετε μια κεκλιμένη κουκούλα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθός της. Όπως και ο τρούλος, οι διαστάσεις αντιστοιχούν στις διαστάσεις των στάνταρντ εστίες. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι τα πλάτη των 60 και 90 cm. Για μια συμπαγή πλάκα, μια συσκευή πλάτους 50 cm είναι αρκετά κατάλληλη.

Είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε μια κεκλιμένη κουκούλα από μια θωρακισμένη κουκούλα. Ο σχεδιασμός τους προβλέπει έναν σύντομο αγωγό, ο οποίος δεν έχει γόνατο, ο οποίος έρχεται πλήρης με τη συσκευή. Ένα μοντέλο με σύστημα ανακύκλωσης ανακυκλοφορίας τοποθετείται ακόμα πιο εύκολα, καθώς δεν απαιτεί σύνδεση με τον εξαερισμό.

Ένα κεκλιμένο μοντέλο δεν θα είναι μια πολύ καλή επιλογή αν η κουζίνα είναι μια περιοχή εργασίας νησί. Ωστόσο, οι περισσότερες κουκούλες έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια παραδοσιακή θόλο κουκούλα.

Η εγκατάσταση των κεκλιμένων απορροφητήρων πραγματοποιείται σε κανονική λειτουργία και δεν διαφέρει από την εγκατάσταση των παραδοσιακών επιλογών. Εάν η συσκευή δεν χρειάζεται να συνδέσει τον αγωγό, συνδέεται στον τοίχο με πείρους και βίδες στο κιτ. Το μόνο που πρέπει να παρέχεται είναι η πρόσβαση στην εξουσία. Για μια συσκευή που λειτουργεί με βάση την αρχή της αφαίρεσης αέρα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον ένα σωλήνα εξαερισμού και να σφραγίσετε όλους τους αρμούς.

Στον κατάλογο του ηλεκτρονικού μας καταστήματος θα βρείτε τόσο θολωτούς όσο και κεκλιμένους κουκούλες Jetair. Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων, διάφορες τεχνικές προδιαγραφές και μια κατηγορία τιμών είναι όλα όσα είναι απαραίτητα για να αγοράσετε τη συσκευή που είναι ιδανική για την κουζίνα σας. Επικοινωνώντας με τους διευθυντές μας, μπορείτε να πάρετε επαγγελματικές συμβουλές.

Διακριτικά χαρακτηριστικά των κεκλιμένων κουκούλες για την κουζίνα: εσωτερική φωτογραφία, κριτήρια επιλογής και αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Είμαστε ολοένα και περισσότερο περιτριγυρισμένοι από μια νέα, κομψή και λειτουργική οικιακή συσκευή. Οι άνθρωποι θέλουν να ζουν άνετα. Η κουζίνα, για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στο σπίτι. Νέες τεχνολογίες, άνεση και ευκολία ήρθαν εδώ. Ένα από τα είδη των οικιακών συσκευών που χρειάζονται για κάθε νοικοκυρά είναι μια κεκλιμένη κουκούλα για την κουζίνα.

Τι είναι μια κεκλιμένη κουκούλα;

Πρόκειται για ένα βελτιωμένο μοντέλο συμβατικών απορροφητικών κουζινών. Το όνομα είναι κεκλιμένο ή τοίχου μιλάει για τον εαυτό του. Ο πίνακας αυτής της συσκευής βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη γωνία με την πλάκα και αυτό παρέχει υψηλή απόδοση.

Ο σχεδιασμός της κεκλιμένης κουκούλας γίνεται σε υψηλό επίπεδο και είναι σε μεγάλη ζήτηση στη σύγχρονη αγορά. Τα μοντέλα διακρίνονται από μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, σχημάτων και υλικών από τα οποία παράγονται.

Πώς λειτουργεί: η αρχή λειτουργίας και η συσκευή

Ο τύπος του εκχυτήρα είναι ακόμη οπτικά διαφορετικός από τον συνηθισμένο. Τοποθετείται σε οξεία γωνία από τον τοίχο και καταλαμβάνει λίγο χώρο. Είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά: μέταλλο, γυαλί, κεραμικά. Ο μοντέρνος σχεδιασμός, μια ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων καθιστούσε την κεκλιμένη κουκούλα πολύ δημοφιλής με τον σύγχρονο καταναλωτή.

Η συσκευή έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά η απόδοσή της είναι υψηλότερη από την τυπική κουκούλα. Ο αέρας που έρχεται από την πλάκα ανεβαίνει πάνω από την επιφάνεια εργασίας της κουκούλας και αυτή τη στιγμή η συσκευή συλλαμβάνει τη ρύπανση, χωρίς να επηρεάζεται η ροή του αέρα.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κεκλιμένες κουκούλες μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους.

 • Ανασυρόμενο. Μετακινεί τον μολυσμένο αέρα έξω από τον αγωγό, αντικαθιστώντας τον με φρέσκο. Η έξοδος είναι μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία δεν επιτρέπει την επιστροφή του εξαντλημένου αέρα. Οι κουκούλες αυτού του τύπου είναι οι πιο συνήθεις.
 • Ανακύκλωση. Μια τέτοια συσκευή επιλέγεται εάν δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με τον αγωγό ή απουσιάζει. Ο αέρας εξαγωγής περνάει μέσα από το σύστημα φίλτρου και επιστρέφει πίσω.
 • Συνδυασμένη. Επί του παρόντος, αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος κουκούλες. Συνδυάζουν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη επιλογή. Την κατάλληλη στιγμή ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει την απαραίτητη τεχνολογία.

Πλεονεκτήματα του κεκλιμένου σχεδίου.

 • Αποθήκευση χώρου. Η συσκευή καταλαμβάνει λίγο χώρο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ένα μικρό χώρο.
 • Ευκολία εγκατάστασης. Η εγκατάσταση, εγκατάσταση και λειτουργία κουκούλας δεν θα είναι πολύ δύσκολη. Μόνο η τοποθέτηση των αγωγών είναι καλύτερα να ανατεθεί σε ειδικούς.
 • Ηλεκτρονικός έλεγχος. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν μια αφή ή ένα τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι πολύ βολικό, αφού όλες οι διαδικασίες, η κατάσταση του φίλτρου και άλλες λειτουργίες εμφανίζονται στην οθόνη.
 • Πρόσθετες λειτουργίες. Τα νεότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με χρονοδιακόπτη, λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης, λειτουργία καθυστέρησης εκκίνησης, οπίσθιο φωτισμό, λειτουργία φίλτρου ρύπανσης.
 • Μοντέρνο σχέδιο. Χάρη στη φαντασία και τις νέες τεχνολογίες, μπορείτε να επιλέξετε μια συσκευή κατάλληλη για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ο καταναλωτής θα βρει για τον εαυτό του οποιοδήποτε στυλ - υπόγειο ή vintage, provence ή κλασικά.

Πώς φαίνεται: φωτογραφία στο εσωτερικό της κουζίνας

Πολύ συχνά για την εσωτερική κουζίνα χρησιμοποιείται ασπρόμαυρο χρώμα. Φαίνεται κομψό και όμορφο.

Αλλά για μια αλλαγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό χρώμα. Θα αναζωογονήσει την κουζίνα σας πάρα πολύ.

Οι κεκλιμένες κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν στην αρχική τους μορφή. Επίσης χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά: γυαλί, κεραμικά, μέταλλα. Αυτό δίνει μια αίσθηση ευκολίας στο εσωτερικό.

Έξτρα κουκούλες: χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάσταση δομών

Για κάθε οικοδέσποινα, είναι σημαντικό να εξοπλιστεί η κουζίνα, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο τη διάταξη του δωματίου, αλλά και την εγκατάσταση ενός τόσο σημαντικού εξοπλισμού όπως κουκούλες. Μέχρι σήμερα, η αγορά προσφέρει ένα τεράστιο φάσμα συσκευών εξάτμισης, ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ τους χρησιμοποιούν μοντέλα με κλίση. Είναι εύκολο στη χρήση, καθαρίζουν τον αέρα και καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, που ταιριάζει όμορφα στο μοντέρνο σχεδιασμό.

Αρχή λειτουργίας

Οι κεκλιμνες κουκούλες είναι ένας καθολικός τύπος εξοπλισμού, ο οποίος χαρακτηρίζεται από εργονομία και υψηλή απόδοση. Μια τέτοια συσκευή λειτουργεί σε επιταχυνόμενη λειτουργία και εξασφαλίζει γρήγορο καθαρισμό και κίνηση του αέρα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν διάφοροι τύποι σχεδίων πώλησης, διαφέρουν στην αρχή της λειτουργίας.

 • Διαβιβαστής. Αφαιρέστε πλήρως τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα, αντικαθιστώντας το με φρέσκο. Η διαδικασία καθαρισμού λαμβάνει χώρα μέσω αγωγού αέρα συνδεδεμένου με τους κεντρικούς άξονες εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, στην έξοδο του συστήματος, πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα ελέγχου, έτσι ώστε ο βρώμικος αέρας να μην μπορεί να επιστρέψει στο δωμάτιο. Αυτές οι μονάδες θεωρούνται ως οι πιο αποτελεσματικές και ευρέως διαδεδομένες, αλλά η εγκατάσταση τους είναι περίπλοκη και απαιτεί τη βοήθεια έμπειρων ειδικών.
 • Ανακύκλωση. Βρίσκονται ακριβώς πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική κουζίνα, αφού οι καθαριστές εκτελούν μόνο την ανακυκλοφορία των ρευμάτων αέρα. Τέτοιες επιλογές επιλέγονται συχνά σε περίπτωση που η κουζίνα δεν είναι δυνατόν να εγκαταστήσει κανάλια αεραγωγών. Οι κουκούλες εργασίας είναι πολύ απλές - όλη η εξάτμιση από το μαγειρεμένο φαγητό αποστέλλεται σε ένα ειδικό σύστημα φιλτραρίσματος, καθαρίζεται και επιστρέφεται χωρίς οσμές και σωματίδια λίπους πίσω στο δωμάτιο.
 • Συνδυασμένη. Είναι μια μικτή παραλλαγή. Τέτοια μοντέλα συνήθως τοποθετούνται υπό γωνία στον τοίχο. Η κουκούλα μπορεί να είναι τόσο τηλεσκοπική όσο και ενσωματωμένη.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ανεξάρτητα την κατάλληλη τεχνολογία καθαρισμού. Δηλαδή, η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία ανακυκλοφορίας και εξόδου ροής αέρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η κουκούλα με κεκλιμένο σχέδιο βρίσκεται στο εσωτερικό πολλών κουζινών, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εξοικονομεί χώρο του δωματίου καλά και παρέχει εύκολη πρόσβαση στην εστία. Ακριβώς όπως το μοντέλο θόλου, το κεκλιμένο φαίνεται τέλειο στο σχεδιασμό, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο, είναι καλύτερο από άποψη λειτουργικότητας και απόδοσης.

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των αποσπασμάτων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία.

 • Υψηλή ισχύς. Λόγω του βέλτιστου μεγέθους της εισαγωγής αέρα και της έντονης απορρόφησης των καπνών, ο καθαρισμός του αέρα πραγματοποιείται αμέσως, χωρίς να απαιτείται πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας.
 • Εύκολη λειτουργία. Κατά κανόνα, στο τηλεχειριστήριο παράγονται κεκλιμένα αδρανή, τα οποία καθιστούν δυνατή την εύκολη ενεργοποίηση, απενεργοποίηση και αλλαγή των τρόπων λειτουργίας. Επιπλέον, το τηλεχειριστήριο μπορεί να λειτουργεί σε απόσταση από την κουκούλα, είναι πολύ βολικό. Αυτή η λειτουργία έχει λάβει θετική ανατροφοδότηση, καθώς στην κουζίνα μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, χωρίς να αποσυνδεθείτε από τη ροή εργασίας.
 • Γρήγορη εγκατάσταση. Η κατασκευή του εξοπλισμού είναι απλή και θα συλλέγεται από όλους χωρίς καμία δυσκολία.
 • Πολυλειτουργικότητα. Ο συνδυασμός υψηλής τεχνολογίας και συμπαγούς στρώματος σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε κουκούλες σε δωμάτια διαφόρων μεγεθών, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρές κουζίνες, όπου κάθε εκατοστό της περιοχής είναι στο λογαριασμό. Εκτός από τον καθαρισμό του αέρα, η συσκευή διαχειρίζεται επίσης τέλεια τον αερισμό του δωματίου και έχει ρύθμιση διάρκειας. Σε πολλά μοντέλα υπάρχει αυτόματη ενεργοποίηση και η λειτουργία "καθυστέρηση εκκίνησης". Επιπλέον, η τεχνολογία είναι επιπλέον εξοπλισμένη με ενσωματωμένους ανιχνευτές υγρασίας και αρχίζει να καθαρίζει τον αέρα αμέσως μόλις ενεργοποιηθεί η εστία, ρυθμίζοντας ανεξάρτητα το επίπεδο φωτισμού.
 • Απλή φροντίδα. Ο βαθμός μόλυνσης των φίλτρων δείχνει έναν ειδικό δείκτη ο οποίος παράγει σήματα με τη μορφή φωτός που αναβοσβήνει. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό, αρκεί να το σκουπίσετε με απορρυπαντικά και να αντικαταστήσετε το φίλτρο.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, είναι λίγες. Ορισμένες κεκλιμένες κουκούλες κατασκευάζονται με πολύ ισχυρό κινητήρα, το έργο του οποίου μπορεί να προκαλέσει πλεόνασμα ηλεκτρικού ρεύματος. Το κόστος των γωνιακών μοντέλων είναι αρκετά υψηλό.

Πώς να επιλέξετε;

Πριν πάτε για να αγοράσετε την κουκούλα, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά την αξιολόγηση των κατασκευαστών και σχόλια σχετικά με τα προϊόντα τους. Επιπλέον, η τεχνική πωλείται με διαφορετικό σχεδιασμό, μορφή και εξοπλισμένη με ορισμένες λειτουργικές δυνατότητες.

Για να αποφευχθούν τα λάθη κατά την επιλογή, αξίζει να ληφθούν υπόψη οι συμβουλές των εμπειρογνωμόνων και να δοθεί προσοχή στους ακόλουθους δείκτες.

 • Διαστάσεις. Το πλάτος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει με τις παραμέτρους της πλάκας και να μην είναι μικρότερο από αυτές. Επειδή οι εστίες έχουν συνήθως μεγέθη από 60 έως 90 cm, η συσκευή καθαρισμού θα πρέπει κατά προτίμηση να αγοραστεί κατά 10-15 cm περισσότερο. Αν αυτό δεν ληφθεί υπόψη και η ζώνη εξάτμισης υπερβαίνει το πεδίο της μονάδας, δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει αποτελεσματικά ακόμη και με πλήρη ισχύ. Ως εκ τούτου, για ηλεκτρικές κουζίνες συνιστάται να επιλέξετε κουκούλες με πλάτος τουλάχιστον 65 cm, και για σόμπες αερίου - 10 cm περισσότερο από τις διαστάσεις της συσκευής.
 • Εξωτερική εκτέλεση. Ο σχεδιασμός των κεκλιμένων δομών μπορεί να είναι διαφορετικός: από το κλασσικό αυστηρό στυλ μέχρι το μοντέρνο με έντονες αποχρώσεις. Η ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων θα σας επιτρέψει να επιλέξετε γρήγορα οποιοδήποτε μοντέλο που ταιριάζει στο εσωτερικό της κουζίνας. Φαίνεται καλό σε μοντέρνο σχεδιασμό όπως ενσωματωμένο, καθώς και τηλεσκοπική ή γωνιακή κουκούλα. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι σε αρμονία με τα έπιπλα και τον άλλο εξοπλισμό.
 • Ισχύς. Δεδομένου ότι οι μονάδες είναι τοποθετημένες σε κλίση, η περιοχή λαβής πρέπει να μεγιστοποιεί τον καθαρισμό του αέρα. Συνιστάται να αγοράσετε εξοπλισμό χωρητικότητας τουλάχιστον 200 Watt. Το κύριο μέρος της κουκούλας είναι ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το σχηματισμό της ώσης και βρίσκεται τόσο στην είσοδο εξαερισμού όσο και στην πλευρά του. Επομένως, πριν επιλέξετε ένα μοντέλο σχεδίασης, είναι σημαντικό να διευκρινίσετε την απόδοσή του, σε πολλούς τύπους συσκευών μπορεί να υπάρχουν ακόμη και δύο ανεμιστήρες. Εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση, αλλά εργάζονται θορυβώδη.

Έξω κουκούλες

Υπολογιστής για τον υπολογισμό της συνιστώμενης χωρητικότητας, ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κουκούλα που σας ταιριάζει

Κουζίνα κεκλιμένο καπό είναι κατάλληλο για τη σύγχρονη κουζίνα: κομψή σχεδίαση συνδυάζεται τέλεια με προσόψεις που είναι διακοσμημένα σε μοντέρνο στιλ, με γυαλιστερό και μεταλλικά στοιχεία, ευθείες γραμμές και φωτεινά χρώματα. Συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των μεγάλων κουκούλες και των συμπαγών μοντέλων:

 • Έχετε μεγάλη περιοχή αναρρόφησης αέρα. Λειτουργία περίμετρο αναρρόφησης καθιστά ιδιαιτέρως αποτελεσματική - αυτές οι κουκούλες καθαρίζει γρήγορα τον αέρα των ακαθαρσιών και ξένων σωματιδίων, εμποδίζοντάς τους από το να κάθονται στις προσόψεις και την πρόληψη ανεπιθύμητων οσμών εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι.
 • Αφήστε αρκετό ελεύθερο χώρο πάνω από την περιοχή εργασίας. Οι κουκούλες έχουν ένα ειδικό σχέδιο και μια μεγάλη γωνία κλίσης της επιφάνειας εργασίας - βρίσκεται σχεδόν κάθετα. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό κλίση κουκούλες μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε μικρές κουζίνες - δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, να εξετάσουμε προσεκτικά και να δείχνουν καλά, ακόμη και σε ένα μικρό χώρο, που είναι σημαντικό να διατηρηθεί το πολύ φως και τον αέρα.
 • Συνδυάστε μια ευρεία λειτουργικότητα με ένα ελκυστικό μοντέρνο σχεδιασμό. Οι περισσότερες κεκλιμένες κουκούλες Krona συμπληρώνονται από γυαλί ανθεκτικό στις κρούσεις - είναι ασφαλές και φαίνεται πολύ ελκυστικό. Κανένας επιπλέον λεπτομέρεια, κάθε γραμμή συμπληρώνει οργανικά τη σύνθεση - αυτή η τεχνική είναι πολύ όμορφη και άξια να πάρει τη θέση της στην πιο σύγχρονη κουζίνα.

Η Krona είναι αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας σε κουκούλες σε μοντέρνο και κλασικό στυλ. Ειδικευόμαστε αποκλειστικά στην παραγωγή αυτού του τύπου εξοπλισμού, ώστε να θέτουμε όλα τα πλεονεκτήματα, τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας για τη βελτίωση κάθε μοντέλου και να μην αποστασιοποιείται από άλλες εργασίες. Γι 'αυτό οι κουκούλες μας αγαπούνται στη Ρωσία - φαίνονται και δουλεύουν τέλεια χάρη στη δουλειά δεκάδων εξειδικευμένων ειδικών διαφορετικών προφίλ. Αγοράστε επικλινή κουκούλα σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή εκτός σύνδεσης - μπορείτε να σε δεκάδες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία. Το δίκτυο των αντιπροσώπων μας περιλαμβάνει περισσότερα από 1300 καταστήματα, όπου θα βρείτε πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία θα συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά για 2ετή εγγύηση.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα κεκλιμένο καπό στην ιστοσελίδα μας - έχουμε μια βολική λειτουργία σύγκρισης, καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες για κάθε μοντέλο: διαστάσεις, προδιαγραφές, οδηγίες, σημαντικά χαρακτηριστικά. Με την ευρεία λειτουργικότητα και εξαιρετικές τιμές εγγραφής σχεδιασμού κλίση κουκούλα για την κουζίνα παραμένουν εντός του μεσαίο τμήμα, που είναι διαθέσιμα για σχεδόν όποιον θέλει να εξοπλίσει την κουζίνα με την ποιότητα συσκευές. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι σημαντικό και επομένως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτήν την πρακτική.

Οι λεπτότητες της επιλογής και η εγκατάσταση μιας κεκλιμένης κουκούλας στην κουζίνα

Η έγκαιρη εγκατάσταση μιας κεκλιμένης κουκούλας θα βοηθήσει στην προστασία της κουζίνας και των άλλων χώρων από τις μυρωδιές οσμών της μαγειρεμένης τροφής. Ενδιαφέρουσα σχεδίαση, συμπαγεια και τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά καθιστούν αυτά τα μοντέλα τα πιο δημοφιλή στην αγορά προφίλ.

Βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των κεκλιμένων κουκούλες

Ο πίνακας φράχτη βρίσκεται σε μια γωνία με την οριζόντια - αυτή είναι η κύρια διαφορά της εν λόγω τεχνικής. Κατ 'αναλογία με τα ανταγωνιστικά μοντέλα αυτά τα εκχυλίσματα ρέουν και κυκλοφορούν. Η σειρά με συνδυασμένη λειτουργικότητα αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • ηλεκτρικό κινητήρα εξοπλισμένο με ανεμιστήρα ·
 • στοιχεία πολλών βαθμίδων διήθησης αέρα.
 • τα οποία παρέχουν πρόσθετες επιλογές, για παράδειγμα, αυτοματοποιημένη διαχείριση.

Οι κεκλιμνες κουκούλες χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα και αυξημένη ισχύ. Αυτά τα χαρακτηριστικά εξαρτώνται από την ιδιαιτερότητα της συσκευής: οι ροές του αέρα κατευθύνονται φυσικά προς τα πάνω, χωρίς να απαιτείται πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας. Οι πιο παραγωγικοί κινητήρες, τα λογικά φίλτρα σε συνδυασμό με τη γωνιακή εγκατάσταση της εισαγωγής αέρα συμβάλλουν στην εμφάνιση πολλών πλεονεκτημάτων:

 • ευκολία εγκατάστασης στο περιβάλλον των θυρίδων κρέμονται?
 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • Πλήρης και άμεσος καθαρισμός του αέρα.
 • τη δυνατότητα αυτοεγκατάστασης χωρίς εξειδικευμένες δεξιότητες ·
 • υψηλή εργονομία και πρακτικότητα.
Μια πλούσια σύνθεση και μοντέρνο σχεδιασμό - τα πλεονεκτήματα μιας κεκλιμένης κουκούλας

Μια πλούσια γκάμα και μοντέρνο σχεδιασμό - η εγγύηση της συμβατότητας του εξοπλισμού με οποιαδήποτε στυλιστική κατεύθυνση.

Ως βασικά υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλαστικά, γυαλί, μέταλλα και κεραμικά. Οι σύγχρονες τροποποιήσεις ελέγχονται από επιφάνειες LCD αφής. Αυτές και οι απομακρυσμένες παραλλαγές έχουν αποδειχθεί οι πιο βολικές και εύχρηστες. Τα προϊόντα του τμήματος premium είναι εξοπλισμένα με τη δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας τοποθέτησης σε σχέση με την πλάκα ή την εστία. Είναι σημαντικό η λειτουργία αυτού του εξοπλισμού να συνοδεύεται από χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Τα μοντέλα μπορούν να έχουν 3-5 λειτουργίες λειτουργίας. Εκτός από τον οπίσθιο φωτισμό, υπάρχουν τόσο βολικές πρόσθετες επιλογές όπως η εντολή αυτόματης απενεργοποίησης, η βρώμικη ένδειξη του φίλτρου, ο χρονοδιακόπτης, η καθυστερημένη εκκίνηση.

Ειδικά χαρακτηριστικά του κεκλιμένου καλύμματος

Οι μονάδες εξαγωγής του κεκλιμένου τύπου ειδικεύονται στη χρήση στην αποσπασμένη λειτουργία. Ως εκ τούτου, κατά την εγκατάσταση του απορροφητήρα έρχεται στον αερισμό της κουζίνας. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας συνεπάγεται την ολοκλήρωση των συνεπειών της θερμικής επεξεργασίας των προϊόντων χωρίς διήθηση. Σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, η συσκευή λειτουργεί κανονικά όταν δεν υπάρχει σύνδεση με τον αγωγό αερισμού.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αέρας υποβάλλεται σε κλειστή κυκλοφορία. Οι αναλωμένες μάζες της εισαγωγής αέρα τροφοδοτούνται στα φίλτρα, υποβάλλονται σε βήμα-βήμα τον καθαρισμό και απελευθερώνονται και πάλι στον χώρο της κουζίνας. Η μέγιστη επεξεργασία εξασφαλίζεται με διφασική διήθηση - εμπλέκονται κάρβουνα και λίπη. Αυτή η απόδοση συμβάλλει στην πλήρη εξάλειψη των αναθυμιάσεων, λιπαρών εναιωρημάτων, οσμών.

Βασικοί τύποι μονάδων εξαγωγής κουζίνας

Η ταξινόμηση των συσκευών πραγματοποιείται ανάλογα με την αρχή της ανακύκλωσης του αέρα.

Κουκούλες με βρύση

Η λειτουργικότητά τους δεν περιλαμβάνει τον καθαρισμό του αέρα, αντικαθιστώντας τη μάζα των αποβλήτων με φρέσκα, συνδέοντας τον αγωγό εξαερισμού. Κατά την εγκατάσταση, υπάρχει ανάγκη για τη διάταξη ενός αεραγωγού - αυτό το στοιχείο θα καταλαμβάνει κάποιο μέρος του χώρου οροφής. Παρά τη σχετική πρωτοτυπία, αυτή η απόδοση αναγνωρίζεται ως η πιο παραγωγική, έτσι τα μοντέλα με τη βρύση είναι ευρέως διαδεδομένα, παρουσιάζονται σε μια πλούσια ποικιλία.

Κλασσικός απορροφητήρας με βρύση

Συσκευές ανακύκλωσης

Εκθέτουν τον αέρα εξαγωγής σε διάφορα στάδια επεξεργασίας. Στο πρώτο στάδιο πραγματοποιείται εξωτερικός καθαρισμός: το φίλτρο γράσου απομακρύνει τα λιπαρά συστατικά από τη ροή. Στο δεύτερο στάδιο, τα φίλτρα άνθρακα τεθούν σε λειτουργία: ο σύνθετος καθαρισμός συνοδεύεται από την εξάλειψη των χαρακτηριστικών οσμών. Σε πολλά μοντέλα μπορεί να υπάρχουν πολλά ενεργά εργαλεία - αυτός ο παράγοντας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή.

Η σειρά ανακύκλωσης μπορεί να είναι μια βέλτιστη λύση για όσους μαγειρεύουν τα τρόφιμα σε συνθήκες εξαιρετικά περιορισμένου φυσικού αερισμού, καθώς και στις περιπτώσεις απουσίας καναλιού εκροής.

Η πιο ακριβή, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο η υψηλή τιμή είναι μια συνδυασμένη κεκλιμένη κουκούλα, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα και των δύο τεχνικών που παρουσιάζονται. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι η μέγιστη παραγωγικότητα.

Κριτήρια επιλογής εξοπλισμού

Η διαμόρφωση των εξεταζόμενων συσκευών είναι τέτοια που ακόμη και οι μικρότερες από αυτές, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, να αντιμετωπίζουν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε το ζήτημα της επιλογής με ολοκληρωμένο τρόπο - λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο την τεχνική "γέμιση", αλλά και τις διαστάσεις, το σχεδιασμό, το επίπεδο αποτελεσματικότητας και τις πιθανές σχετικές επιπλοκές, για παράδειγμα, τη συντήρηση που απαιτεί ένταση εργασίας. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τους βασικούς παράγοντες που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Διαστάσεις κεκλιμένου σχεδίου

Το πλάτος αυτών των οικιακών συσκευών μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 35-120 cm. Για τις μικρές κουζίνες, καλό είναι να αγοράσετε μικρού μεγέθους μοντέλα, όπως τα εγκατεστημένα μαγειρικά σκεύη, πλάκες. Μέσα σε αυτό το τμήμα το εμπρόσθιο πλάτος είναι 50 εκ. Περισσότερες στερεές παραλλαγές έχουν επίσης το δικό τους ακροατήριο - αγοράζονται για ευρύχωρες κουζίνες, συχνά σε συνδυασμό με τραπεζαρία.

Επίπεδο απόδοσης

Ο αριθμός αυτός καθορίζεται σύμφωνα με τον όγκο αέρα που εξαναγκάζεται μέσω του εξοπλισμού για 1 ώρα. Για να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την επιθυμητή απόδοση της κουκούλας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον τυποποιημένο τύπο: πολλαπλασιάστε την ένταση της κουζίνας κατά 12 και προσθέστε ακόμα 15% της ληφθείσας τιμής. Εάν αγοράσετε εξοπλισμό σύμφωνα με αυτόν τον υπολογισμό, μπορείτε τελικά να έχετε ένα αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού του αέρα που λειτουργεί σταθερά, δηλαδή χωρίς δισταγμό εντός των ορίων ακραίων φορτίων.

Έξτρα καυσαερίων χωρητικότητας 750 κυβικών μέτρων. μέτρα ανά ώρα

Για παράδειγμα, εάν η κουζίνα δεν υπερβαίνει τα 17 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα, θα είναι αρκετά τεντωμένο τέντωμα, η απόδοση του οποίου διατηρείται σε 1.500 κυβικά μέτρα. μέτρα ανά ώρα. Αν ο χώρος εργασίας είναι ακόμη μικρότερος, μην πληρώνετε υπερβολικά - είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε ένα φθηνό μοντέλο χωρητικότητας που δεν υπερβαίνει τα 1.000 κυβικά μέτρα. μέτρα ανά ώρα.

Ειδικότητα του χρησιμοποιούμενου φίλτρου

Η συντριπτική πλειοψηφία της σειράς είναι εφοδιασμένη με απορρίψιμα στοιχεία άνθρακα, τα οποία χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση. Στους βελτιωμένους κυβερνήτες του μεσαίου τμήματος των τιμών, υπάρχουν επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα λίπους. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση μειώνεται σε ένα περιοδικό πλύσιμο με ουδέτερο παράγοντα.

Εάν παραλείψετε το κριτήριο της εξωτερικής απόδοσης - χωρίς αμφιβολία σημαντικό να διατηρηθεί η ενότητα του σχεδιασμού της σύνθεσης - στο προσκήνιο μπορεί να αποσύρει την παρουσία της τόσο βολικό πρόσθετες επιλογές, όπως η αυτόματη διακοπή λειτουργίας, χρονόμετρο με πολλαπλούς τρόπους.

Δημοφιλή εμπορικά σήματα

Τα πιο αξιόπιστα και πρακτικά σε συνθήκες έντονης εκμετάλλευσης είναι οι αναγνωρισμένες εξελίξεις με τις ακόλουθες μάρκες:

 • Siemens και Bosch - "Γερμανοί", δοκιμασμένοι εδώ και δεκαετίες.
 • ενδιαφέρουσες γραμμές της σουηδικής μάρκας Asko.
 • ένα από τα πιο προσιτά, αν και ποιοτικά, σλοβενικά κουκούλα Gorenje.

Αν λάβουμε υπόψη τις νεοεισερχόμενους στην αγορά το προφίλ που δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αποκτήσει ένα τέτοιο «αδιαπέραστο» φήμη, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, αξίζει να αναφερθεί:

 • ο ρώσος κατασκευαστής Elikor.
 • Ουκρανός ντεμπούτο Eleyus;
 • Γερμανός πρωτοπόρος Kronesteel.
Τεντωμένο σχέδιο του ρωσικού κατασκευαστή Elikor

Η Hansa, η Faber, η Electrolux, η Jet Air κατέχουν σημαντικό μέρος της αγοράς του κλάδου και, επιπλέον, η τιμολόγησή τους εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση του παραγωγού και την πολιτική κατανομής των πόρων. Krone, Elica - εκπρόσωποι του τμήματος του προϋπολογισμού, εδώ το κόστος του εξοπλισμού ξεκινά από 15 χιλιάδες ρούβλια.

Η τεχνολογία της τοποθέτησης μιας κεκλιμένης κουκούλας

Η συγκεκριμένη φύση της κουκούλας στην κουζίνα καθορίζεται συνήθως από το μοντέλο του εξοπλισμού και από τον τύπο της εστίας. Η χρήση στην παραγωγή ανθεκτικών στη θερμότητα υλικών σας επιτρέπει να τοποθετήσετε μια κεκλιμένη μονάδα σημαντικά χαμηλότερη από την παραδοσιακή σειρά. Στην περίπτωση μιας ηλεκτρικής εστίας, το ύψος του συνδετήρα είναι 35 cm, για το αέριο είναι απαραίτητο να παρέχεται ελάχιστο 55 cm ελεύθερου χώρου.

Υλικά και εργαλεία

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε:

 • Τμήμα του κυματοειδούς σωλήνα που προορίζεται για την εκκένωση του αέρα εξαγωγής.
 • σφιγκτήρες στερέωσης, οι οποίοι συμβάλλουν στη σύνδεση του κυματοειδούς σωλήνα με το τρίψιμο του αγωγού αέρα.
 • Στρώμα - βρίσκεται ανάμεσα στον αγωγό και τον αγωγό εξαερισμού.

Κατά την αγορά υλικών, πρέπει να συσχετίσετε τις διαμέτρους της σχάρας και των κυματοειδών σωλήνων. Εάν οι παράμετροι ταιριάζουν, θα είναι πολύ πιο εύκολο να συνδέσετε αυτά τα μέρη, η διασύνδεση θα είναι συμπαγής και τακτοποιημένη.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης κεκλιμένου σχεδίου

Μετά ύψος εγκατάστασης προσδιορίστηκε απορροφητήρες κεκλιμένη χύτρα, είναι απαραίτητο να εκτελέσει διάτρηση οπών σε θέσεις σημανθεί σύμφωνα με βάσεις ντουλάπι εξοπλισμός, στο ίδιο βήμα που εκτελείται από την γρίλια αερισμού εσοχή. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους επαγγελματίες βίντεο - θα είναι πιο εύκολο να πλοηγηθεί σε στάδια και λεπτή εργασία. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει κρυφό καλώδιο στη ζώνη γεώτρησης. Οι πείροι εισάγονται σε έτοιμη τρύπες, και στη συνέχεια βιδώνονται βίδες.

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα ξεκινά με τη σύνδεσή του με το πλέγμα: το τεμάχιο τοποθετείται στην προβλεπόμενη προεξοχή και στερεώνεται με τη βοήθεια σφιγκτήρων. Το ελεύθερο άκρο είναι συνδεδεμένο με την κουκούλα, οι αρμοί πρέπει να σφραγίζονται με μια ένωση σιλικόνης.

Για να καταστεί ο εξοπλισμός πιο φυσικός στο εσωτερικό του δωματίου, συνιστάται η χρήση διακοσμητικού κουτιού που καλύπτει όλες τις ζώνες σύνδεσης. Είναι σημαντικό να κρύβετε το αυλακωτό σωλήνα που πηγαίνει στον αγωγό εξαερισμού.

Η σωστά τοποθετημένη κεκλιμένη κουκούλα είναι σε θέση να απομακρύνει πλήρως τις οσμές της κουζίνας, τους καπνούς, τους ατμούς και τους λιπαρούς ατμούς. Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του αποτελέσματος, μπορείτε να αφήσετε τη συσκευή ενεργοποιημένη με την ελάχιστη ισχύ για μερικά λεπτά μετά το πιάτο έτοιμο.

Κοίλες κουκούλες

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα για τους χρήστες μας:

 • Kuppersberg F 660 από 19 990 ρούβλια.
 • Korting KHC 67070 GWN από 16 290 τρίψτε.
 • Gorenje DVG 6565 KRB από 28 160 ρούβλια.
 • Maunfeld MODERN 80 ανοξείδωτο χάλυβα από 39 990 τρίβει.

Αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω διαθέσιμα μοντέλα από μόνο 16.290 ρούβλια. :

 • Korting KHC 67070 GWN από 16 290 τρίψτε.
 • Kronasteel Irida PB 600 λευκό από 17 066 τρίψιμο.
 • Kuppersberg F 660 από 19 990 ρούβλια.
 • Gorenje DVG 6565 KRB από 28 160 ρούβλια.
 • Maunfeld MODERN 80 ανοξείδωτο χάλυβα από 39 990 τρίβει.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα μοντέλο καλής πριμοδότησης, θεωρήστε τα μέχρι 39,990 ρούβλια. :

 • Maunfeld MODERN 80 ανοξείδωτο χάλυβα από 39 990 τρίβει.
 • Gorenje DVG 6565 KRB από 28 160 ρούβλια.
 • Kuppersberg F 660 από 19 990 ρούβλια.
 • Kronasteel Irida PB 600 λευκό από 17 066 τρίψιμο.
 • Korting KHC 67070 GWN από 16 290 τρίψτε.

Τι να επιλέξετε - μια κεκλιμένη ή θολωτή κουκούλα;

Πιο πρόσφατα, η εξάτμιση θεωρήθηκε περισσότερο ως στοιχείο πολυτέλειας από μια απαραίτητη συσκευή στην κουζίνα. Και τώρα πολλοί ιδιοκτήτες έχουν μια ερώτηση - το χρειάζεστε; Υπάρχει αρκετός εξαερισμός για να ανοίξει το παράθυρο; Ειδικά αμφιβολία την ανάγκη για επιπλέον συσκευή εξαερισμού στην κουζίνα ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών σόμπες. Μετά από όλα, μια ηλεκτρική κουζίνα, σε αντίθεση με μια εστία αερίου, δεν δημιουργεί επιβλαβή προϊόντα καύσης και αιθάλης κατά την εργασία. Έτσι, υπάρχει κουκούλα στην κουζίνα; Και αν είναι απαραίτητο, τι είδους;

Πολλές νοικοκυρές περνούν αρκετές ώρες την ημέρα στην κουζίνα. Ευτυχείς ιδιοκτήτες των μεμονωμένων τραπεζαριών στη χώρα μας δεν είναι αρκετό, ώστε πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο, η οικογένεια είναι επίσης στην κουζίνα. Ως εκ τούτου, προσπαθούν να την παραδώσουν άνετα, να κρεμάσουν πανέμορφες κουρτίνες, να εγκαταστήσουν μια τηλεόραση. Και με την πάροδο του χρόνου, ελλείψει σχεδίου, σε όλα αυτά, καθώς και στους τοίχους και την οροφή, αρχίζει να σχηματίζεται μια δυσάρεστη επικάλυψη λίπους. Δεν είναι πάντοτε δυνατό να το ξεπλύνετε και οι τοίχοι και το κάλυμμα οροφής έχουν υποστεί ζημιά. Και η κουζίνα δεν είναι πλέον τόσο άνετη. Ναι, και εισπνεύστε όλη την ημέρα της εξάτμισης από το φαγητό που προετοιμάζεται δεν είναι πολύ ευχάριστο. Και αν κάηκε κάτι, ξέρετε για αυτό όχι μόνο εσείς, αλλά και γείτονες. Ως εκ τούτου, δεν έχει σημασία τι σόμπα, φυσικό αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα, εξάτμιση στην κουζίνα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Μια κεκλιμένη ή θολωτή κουκούλα - τι να επιλέξετε;

Εάν συμφωνείτε με την ανάγκη να εγκαταστήσετε έναν αναπνευστήρα και εξετάζετε ήδη την αγορά, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποιος τύπος κουκούλας είναι ο καλύτερος τρόπος για την κουζίνα σας. Μέχρι σήμερα, δύο τύποι είναι πολύ δημοφιλείς: πιο παραδοσιακοί θόλοι και πρόσφατα κεκλιμένοι. Διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στην αρχή της εργασίας, της λειτουργικότητας, της εξουσίας. Και καθένα από αυτά έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για να καθορίσετε ποιο είδος κουκούλας για την κουζίνα να επιλέξετε - ένα κεκλιμένο ή τρούλο, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά τα είδη.

Κουκούλες θόλου: χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Από τους άλλους τύπους κουζινών οι θόλοι διαφέρουν σε μια ειδική μορφή - είναι πολύ παρόμοια με τις καμινάδες τζάκι. Αυτή η φόρμα είναι κλασική και σας επιτρέπει να εξοπλίζετε τη συσκευή όχι μόνο με ισχυρούς ανεμιστήρες, αλλά και με ένα ποιοτικό σύστημα φίλτρων. Λόγω της μεγάλης επιφάνειας εργασίας, οι συσκευές εξάτμισης θόλου καθαρίζουν τον αέρα γρήγορα και ποιοτικά ακόμη και σε μεγάλους χώρους.

Οι κουκούλες θόλου χωρίζονται σε διάφορους τύπους, οι οποίοι διαφέρουν ως προς τη σχεδίαση και τη μέθοδο εγκατάστασης. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το τζάκι. Σε εμφάνιση είναι παρόμοια με το σύστημα καπνοδόχου της καμινάδας. Συνήθως συνδέονται με τον τοίχο πάνω από τη σόμπα.

Γωνιακά μοντέλα σπάνια βρίσκονται στην πώληση, δεν έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα στη χώρα μας. Τοποθετούνται πάνω από τις εστίες που βρίσκονται στη γωνία της κουζίνας.

Σε ευρύχωρες κουζίνες, όπου η σόμπα και η επιφάνεια εργασίας βρίσκονται στο κέντρο, σχηματίζοντας ένα είδος "νησιού", χρησιμοποιούνται μεγάλα συστήματα εξαερισμού νησιού. Κατά κανόνα, δεν συνδέονται με το σύστημα εξαερισμού, καθαρίζοντας τον αέρα με σύστημα φίλτρου.

Μερικές φορές υπάρχουν μοντέλα που οργανικώς εντάσσονται στην κουζίνα. Είναι πολύ βολικό, αλλά έχουν μια αρκετά υψηλή τιμή.

Οι κουκούλες των τρούλων διακρίνονται σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας. Η κυκλοφορία περνάει τον μολυσμένο αέρα της κουζίνας μέσω του συστήματος φίλτρου και το επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Τα νησιωτικά μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο βάσει αυτής της αρχής.

Οι απαγωγείς απορροφούν αέρα μέσω αερισμού ή απευθείας μέσω ειδικά σχεδιασμένου αγωγού αέρα. Εγκαταστήστε αυτή τη συσκευή στην κουζίνα συνιστάται αν υπάρχουν δύο αγωγοί εξαερισμού. Εάν ο αγωγός αερισμού στην κουζίνα είναι μόνο ένας, ο εξαερισμός θα λειτουργήσει μόνο όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προτιμάτε τη συσκευή με λειτουργία ανακυκλοφορίας ή να τοποθετήσετε ένα επιπλέον κανάλι. Μια άλλη επιλογή είναι ένα ειδικό ακροφύσιο για τον αγωγό αερισμού, μέρος του οποίου αποτελείται από μια σχάρα εξαερισμού, στο δεύτερο μέρος υπάρχει ένα κυκλικό άνοιγμα για τη σύνδεση του σωλήνα εξαγωγής. Αλλά σε αυτή την περίπτωση η απόδοση του φυσικού αερισμού μειώνεται.

Οι κουκούλες μικτού τύπου μπορούν να λειτουργούν τόσο στη λειτουργία ανακύκλωσης όσο και στον αέρα εκκένωσης. Στην κρύα εποχή είναι πολύ βολικό, καθώς το δωμάτιο δεν θα κρυώσει. Για να αλλάξετε τη συσκευή από τη λειτουργία βρύσης στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο λεπτό φίλτρο.

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα στην κουζίνα, σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Οι συσκευές που κατασκευάζονται διακρίνονται από τη φινέτσα, την αξιοπιστία και την αντοχή τους.

Μοντέλα εμαγιέ χάλυβα διαφόρων χρωμάτων μπορούν να επιλεγούν σχεδόν σε οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας. Μια ακριβότερη επιλογή είναι ο χάλυβας με βαφή σε σκόνη. Τα ιδιαίτερα δημοφιλή μοντέλα είναι μαύρα, τα οποία φαίνονται ευγενή και κομψά.

Το σύγχρονο ανθεκτικό πλαστικό μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τον χάλυβα Ιδιαίτερα θεαματικά είναι τα όργανα, στα οποία το πλαστικό συνδυάζεται με το γυαλί.

Τα μοντέλα από ξύλο θα φαίνονται βιολογικά μόνο στις κουζίνες, που διατηρούνται σε μια ειδική στυλτική κατεύθυνση, για παράδειγμα, χώρα ή σαλέ.

Συχνά υπάρχουν επίσης συνδυασμένα μοντέλα, τα οποία χρησιμοποιούν συνδυασμούς διαφόρων υλικών - πλαστικό και χάλυβα, ξύλο και χάλυβα κ.λπ.

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή;

Η εμφάνιση δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μια κουκούλα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του βοηθήματος είναι υψίστης σημασίας. Εάν δεν τα λάβετε υπόψη, μπορείτε να αγοράσετε μια κομψή συσκευή που δεν είναι σε θέση να εκτελέσει πλήρως τις βασικές της λειτουργίες.

Το πλάτος της συσκευής πρέπει να ταιριάζει με το πλάτος της εστίας ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Εάν η επιφάνεια εργασίας είναι στενότερη, η ποιότητα του εξαερισμού θα υποστεί μεγάλη ζημιά.

Η ισχύς της συσκευής εξαερισμού πρέπει να είναι ανάλογη με την ένταση του χώρου. Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη ισχύ, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο:

(χώρος κουζίνας (m2) x ύψος κουζίνας (m) x 12) х 1,3 = συνιστώμενη ισχύς εργασίας

Ο αέρας στο δωμάτιο θα πρέπει να αλλάξει εντελώς περίπου 12 φορές την ώρα. 1.3 - ο συντελεστής της απαραίτητης προσπάθειας για άντληση αέρα στον αγωγό εξαερισμού ενός πολυώροφου κτιρίου. Για τα ιδιωτικά σπίτια, δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ένα άλλο κριτήριο, το οποίο συχνά δεν δίνει προσοχή - είναι το επίπεδο θορύβου. Τα περισσότερα μοντέλα συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα και έχουν επίπεδο θορύβου τουλάχιστον 60 dB. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε τη συσκευή όχι περισσότερο από 45 dB.

Οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με διάφορα συστήματα ελέγχου, τα οποία καθορίζουν την ευκολία λειτουργίας τους. Τα μοντέλα προϋπολογισμού ελέγχονται από κουμπιά και ρυθμιστικά, ενώ σε πιο ακριβά, χρησιμοποιείται αφής και τηλεχειριστήριο και υπάρχουν πολλά αυτόματα προγράμματα και πρόσθετες λειτουργίες.

Μια σημαντική λεπτομέρεια της συσκευής εξαερισμού είναι τα φίλτρα. Μπορούν να είναι λιπαρά και άνθρακας. Σε μοντέλα με σύστημα κυκλοφορίας, πρέπει να υπάρχουν και οι δύο τύποι φίλτρων. Τα φίλτρα λίπους είναι διαθέσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Οι συσκευές με φίλτρα μίας χρήσης είναι φθηνότερες, αλλά κατά τη λειτουργία θα είναι απαραίτητο να ξοδεύετε συνεχώς χρήματα για την αγορά νέων. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα δεν χρειάζονται αντικατάσταση, είναι εύκολο να καθαριστούν με μόλυνση.

Οφέλη

Οι κουκούλες θόλου δεν είναι μάταιες σε μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές. Με βάση τα άλλα είδη συσκευών εξαερισμού για την κουζίνα, ξεχωρίζουν λόγω ορισμένων πλεονεκτημάτων.

Μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών σας επιτρέπει να επιλέξετε μια συσκευή για σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας. Λόγω της υψηλής απόδοσής τους, αντιμετωπίζουν τον εξαερισμό ακόμη και πολύ μεγάλων δωματίων. Οι μοντέρνες κουκούλες του τρούλου φαίνονται πολύ εντυπωσιακές και συχνά αποτελούν ένα από τα στοιχεία της διακόσμησης. Παρά τη μεγάλη ισχύ, οι συσκευές έχουν σχετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ευκολία εγκατάστασης. Μπορείτε να το χειριστείτε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που είναι συνήθως διαθέσιμα σε κάθε σπίτι.

Αλλά, παρά όλα τα πλεονεκτήματα, οι κουκούλες τρούλου δεν ταιριάζουν σε όλους. Είναι αρκετά εντυπωσιακά μεγέθη, επομένως σε μικρές κουζίνες θα είναι ακατάλληλη. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, δώστε προσοχή στις κεκλιμένες κουκούλες, οι οποίες θα συζητηθούν παρακάτω. Είναι πολύ πιο συμπαγή και σχεδόν εξίσου αποτελεσματικά με τους θόλους.

Τι πρέπει να γνωρίζω για την εγκατάσταση;

Οι κουκούλες θόλου, ανάλογα με τον τύπο, εγκαθίστανται με διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένα από αυτά είναι προσκολλημένα στον τοίχο, άλλα στο ταβάνι. Αλλά, ανεξάρτητα από τον τύπο, η εργασία τους απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος όπου μπορείτε εύκολα να φέρετε ηλεκτρική ενέργεια. Αν δεν υπάρχουν ελεύθερες πρίζες, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο δίκτυο με τη σωστή σύνδεση της καλωδίωσης. Είναι όμως καλύτερο να εμπιστευτείτε την εργασία αυτή σε ειδικούς.

Τοποθετήστε τη συσκευή εξαερισμού μετά την εγκατάσταση του σετ επίπλων. Αρχικά, είναι απαραίτητο να μετρήσετε τις διαστάσεις του σώματος και να κάνετε σημάδια στη θέση σύνδεσης της συσκευής. Η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm. Οι παράμετροι αυτοί διαφέρουν για ηλεκτρικές εστίες και εστίες αερίου.

Μετά τη σήμανση στον τοίχο, τρυπώνονται αρκετές τρύπες, στις οποίες εισάγονται στη συνέχεια οι πείροι και τα μπουλόνια. Εάν η συσκευή είναι τοποθετημένη στην οροφή, ελέγξτε τη δύναμη των κατόχων.

Για την εγκατάσταση του απορροφητήρα με αφαίρεση αέρα, απαιτείται ειδικός σωλήνας ή αυλάκωση. Μην ξεχάσετε να σφραγίσετε όλες τις ραφές και τις αρθρώσεις.

Έχοντας πεισθεί για την αξιοπιστία της στερέωσης, τη στεγανότητα του συστήματος και τη σωστή σύνδεση των επικοινωνιών, είναι δυνατό να ελεγχθεί η συσκευή. Το τελικό στάδιο της εγκατάστασης είναι η τοποθέτηση του περιβλήματος, εάν περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Χαρακτηριστικά των κεκλιμένων μοντέλων

Οι κεκλιμένες κουκούλες διαφέρουν από τις παραδοσιακές κουκούλες κυρίως στο σχεδιασμό τους. Αντί ενός μεγάλου τρούλου, έχουν ένα κομψό επίπεδο πάνελ εργασίας, τοποθετημένο σε μια βέλτιστη γωνία με την εστία. Στους περισσότερους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιείται αυτός ο σχεδιασμός. Ο σχεδιασμός της συσκευής έχει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω.

Όπως και με τους κουκούτσια, κατά την επιλογή κεκλιμένων οργάνων, καθοδηγούνται από τα ακόλουθα βασικά κριτήρια: μέγεθος, υλικό, ισχύς, επίπεδο θορύβου, σύστημα φιλτραρίσματος, σχεδιασμός.

Πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι λόγω της κλίσης επιφάνειας κουκούλα δεν μπορεί να προσφέρει ένα καλό επίπεδο αερισμού στην κουζίνα. Στα μοντέρνα μοντέλα, η μορφή δεν επηρεάζει την παραγωγικότητα και την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα. Επομένως, κατά την επιλογή, θα πρέπει να καθοδηγείται από την ισχύ του κινητήρα και την αξιοπιστία των φίλτρων.

Μια κεκλιμένη κουκούλα είναι μια ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα, στην οποία δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός τρούλου. Όπως και οι θόλοι, οι κεκλιμμένες συσκευές εξαερισμού μπορούν να λειτουργούν τόσο σε λειτουργία ανακύκλωσης όσο και σε λειτουργία εξάτμισης αέρα ή να τις συνδυάζουν.

Για τη δημιουργία κεκλιμένων κουκούλες, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν υλικά υψηλής ποιότητας - πλαστικό, μέταλλο, κεραμικά, γυαλί. Το σύστημα ελέγχου μπορεί να είναι είτε κουμπί (σε φθηνά μοντέλα) είτε ηλεκτρονικό (αισθητήρας). Τα πολυτελή μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πάνελ αφής υγρών κρυστάλλων και τηλεχειριστήριο. Μπορούν ακόμη και να προσαρμόσουν τη γωνία της επιφάνειας εργασίας σε σχέση με την εστία. Η οθόνη σας επιτρέπει να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας, να ενεργοποιήσετε το χρονοδιακόπτη, να ρυθμίσετε την ταχύτητα.

Παρά την υψηλή ισχύ, η στάθμη θορύβου των κεκλιμένων καπνών είναι χαμηλότερη από αυτή των θόλων. Δεν καθαρίζουν μόνο τον αέρα εξαγωγής, αλλά εξουδετερώνουν εξ ολοκλήρου τις μυρωδιές.

Για να αναπτυχθεί ο σχεδιασμός των συσκευών, πολλοί κατασκευαστές προσκαλούν διάσημους σχεδιαστές που δημιουργούν αποκλειστικά μοντέλα. Είναι φτιαγμένα από ακριβά υλικά και είναι διακοσμημένα με πίνακες ζωγραφικής και κρύσταλλα Swarovski. Φυσικά, το κόστος τέτοιων μοντέλων είναι πολύ υψηλό. Αλλά στην πώληση είναι εύκολο να βρείτε φθηνές και κομψές συσκευές εξαερισμού.

Η μεγαλύτερη ζήτηση είναι για συσκευές με πλάτος εργασίας 60 εκατοστά, αλλά υπάρχουν και συμπαγή μοντέλα, το πλάτος των οποίων είναι 50 εκ. Για μεγάλες εστίες μπορείτε να επιλέξετε κουκούλα με πλάτος 90 εκατοστά.

Οφέλη

Το κύριο πλεονέκτημα των κεκλιμένων κουκούλας είναι η σημαντική οικονομία του χώρου της κουζίνας και η εύκολη πρόσβαση στη σόμπα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η υψηλή απόδοση με χαμηλό θόρυβο και εργονομία.

Εγκαταστήστε τη συσκευή πολύ εύκολα. Δεν χρειάζονται ειδικά εργαλεία και δεξιότητες για αυτό. Χάρη στον εκλεπτυσμένο μοντέρνο σχεδιασμό, η κεκλιμένη κουκούλα μπορεί να συμπληρώσει το εσωτερικό κάθε κουζίνα χωρίς να το γεμίσει.

Τα μοντέρνα μοντέλα διαθέτουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες - οπίσθιο φωτισμό LED, τηλεχειριστήριο, αρκετές αυτόματες λειτουργίες, αισθητήρα ρύπανσης φίλτρου, λειτουργία καθυστερημένης εκκίνησης.

Το μειονέκτημα των κεκλιμένων συσκευών εξαερισμού είναι το μάλλον υψηλό κόστος τους.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η τοποθέτηση του κεκλιμένου σχεδίου γίνεται με τον συνηθισμένο τρόπο και από την εγκατάσταση των μοντέλων θόλου δεν διαφέρει. Αν η κουκούλα χρησιμοποιεί λειτουργία ανακύκλωσης, αρκεί να επισημάνετε και να τρυπήσετε τις οπές στερέωσης, να δώσετε πρόσβαση στον ηλεκτρισμό και να στερεώσετε τη συσκευή με βίδες.

Εάν το μοντέλο λειτουργεί με την αρχή της αφαίρεσης αέρα, θα είναι επιπλέον απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα εξαερισμού, σφραγισμένο όλους τους αρμούς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 70 cm μεταξύ της κουκούλας και της σόμπας αερίου και τουλάχιστον 60 cm στην περίπτωση της ηλεκτρικής εστίας.

Ανάμεσα στους ρώσους κατασκευαστές κουκούλες, το Elikor είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, το οποίο άρχισε να παράγει συσκευές αερισμού για την κουζίνα το 1995. Τα πλεονεκτήματα των κεκλιμένων κουπαστών του Elikor είναι οι ισχυροί Ιταλοί κινητήρες, οι υψηλές επιδόσεις, ο χαμηλός θόρυβος, οι σύγχρονες λύσεις σχεδιασμού και η προσιτή τιμή. Η σύνθεση των συσκευών χωρίζεται σε διάφορες γραμμές: Elikor Art, "Modern", "Classics", "Country". Λόγω της ποικιλίας χρωμάτων και σχημάτων, οι κουκούλες Elikor θα φαίνονται κομψά σε οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας.

Επιλέξτε τον θόλο ή την κλίση του καλύμματος Elikor από οποιαδήποτε διαμόρφωση μπορείτε στον κατάλογο του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Σε όλα τα ερωτήματα που τίθενται στην αγορά σας, οι διευθυντές μας θα απαντήσουν ευχαρίστως. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά στον ιστότοπο.