Λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα: γιατί δημιουργείται και πώς να το ξεφορτωθείτε

Ξηρός αέρας στο σπίτι ή μια λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα στα έπιπλα; Τι να επιλέξετε;

Ένα περίεργο δίλημμα θα ενδιαφέρει όποιον το βλέπει, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα. Το πράγμα είναι ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι οι καλύτερες συσκευές για θόρυβο, τιμή και ποιότητα, αλλά έχουν ένα τεράστιο μειονέκτημα. Πρόκειται για μια λευκή ασβεστοποιημένη πλάκα που σταδιακά ενεργοποιεί όλα τα αντικείμενα στο σπίτι.

Μπορεί λοιπόν να αλλάξει τίποτα; Είναι ο ξηρός αέρας ένα σοβαρό πρόβλημα;

Στην πραγματικότητα, ναι.

Το ανεπαρκώς υγρό κλίμα στο δωμάτιο επιδεινώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Αυτή είναι η βλάβη στην υγεία, η ζημιά στα αντικείμενα και η γενική ενόχληση της ζωής στο εσωτερικό. Η έρημη υπερβολικά ξηρανθείσα ατμόσφαιρα έχει αρνητική επίδραση στο σώμα, προκαλώντας:

  • ερεθισμός των οφθαλμών.
  • ευαισθησία του δέρματος.
  • παραβίαση των μεταβολικών διεργασιών της επιδερμίδας.
  • ξηρότητα του βλεννογόνου,
  • ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Δυσμενείς συνέπειες, έτσι δεν είναι;

Μπορεί επίσης να σημειωθεί ότι ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά τους πίνακες ζωγραφικής, παλιά βιβλία, επενδύσεις δαπέδων, ξύλινα έπιπλα, ελίτ ταπετσαρία και άλλα πολύτιμα στοιχεία του εσωτερικού. Ο υγραντήρας είναι απλά απαραίτητος! Και δεδομένου ότι στην προτεραιότητα των υπερηχητικών μοντέλων θα πρέπει να λύσετε το πρόβλημα της λευκής πλάκας. Πώς;

Λευκή επίστρωση από τον υγραντήρα επί των επίπλων: οι λόγοι εμφάνισης

Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα της συσκευής, υπάρχει επίσης ένα μεγάλο μειονέκτημα: μια λευκή επίστρωση επί των επίπλων από τον υγραντήρα στο σπίτι. Γιατί σχηματίζεται;

Οι παραδοσιακές συσκευές και οι συσκευές ατμού, χάρη στο σχεδιασμό τους, δεν αφήνουν μια επιδρομή. Οι μηχανές υπερήχων διασπούν το νερό στη μικρότερη σκόνη και ψεκάζουν το γύρω από το δωμάτιο. Και το νερό - βρύση και ορυκτό, από πηγές και φρεάτια - περιέχει άλατα ασβεστίου. Είναι μετά την έκθεση υπερήχων και εγκατασταθούν σε όλες τις επιφάνειες του δωματίου.

Αποδεικνύεται ότι στους πνεύμονες του ανθρώπου η ίδια λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα αέρα εγκαθίσταται; Στο εξωτερικό, όπου τέτοιες συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες περιπτώσεων. Οι ειδικοί δεν έχουν εντοπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις των υπερηχητικών υγραντήρων. Αλλά καλύτερα να μην αναλαμβάνετε κινδύνους και να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ο αντίκτυπος στις οικιακές συσκευές είναι πιο προφανής: τα άλατα ασβεστίου είναι επιβλαβή για οθόνες LCD - τα σωματίδια τους είναι φραγμένα από τους ανεμιστήρες ψύξης των συσκευών κουζίνας και των υπολογιστών.

Επιπλέον, αυτή η αφή προκαλεί ταλαιπωρία στα μέλη του νοικοκυριού υπό τη μορφή καθημερινής υγρής καθαριότητας. Και κουρτίνες ύφασμα, κλινοσκεπάσματα, χαλιά για να καθαρίσετε από το ακόμα πιο δύσκολο.

Πώς να αποφύγετε την εμφάνιση πλάκα επί των επίπλων από τον υγραντήρα;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν:

απόδοσης έναντι φρυγμένων σωματιδίων έως 90%.

Το νερό από τη βρύση είναι πάντα καθαρό.

- Συστηματική αντικατάσταση φίλτρων αυτού του συστήματος.

Όταν επιλέγετε έναν βοηθό στο σπίτι για να υγροποιήσετε το κλίμα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου οργάνων. Αξιολογήστε το κόστος που αναμένεται κατά την αγορά και κατά τη διάρκεια της περιόδου περαιτέρω λειτουργίας.

Εάν η επιλογή σταματήσει σε μια παραδοσιακή συσκευή ή συσκευή ατμού, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον υγραντήρα αέρα. Και αν προτιμάτε μια υπερηχητική συσκευή, πρέπει να προετοιμαστείτε για την καταπολέμηση των λευκών σωματιδίων. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες, αντικαθιστώντας τακτικά τα φίλτρα και ξεπλένοντας τη δεξαμενή νερού, τα αποτελέσματα της λευκής πλάκας από τον υγραντήρα αέρα ελαχιστοποιούνται εύκολα. Αποκτήστε την πιο υψηλής ποιότητας ενυδάτωση χωρίς να αυξήσετε τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Και ένας ακόμη απλός και πολύ φτηνός τρόπος για να απαλλαγείτε από τη λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα αέρα είναι στο βίντεο.

Υγραντήρας αέρα και λευκή επικάλυψη

Το παιδί μου είναι 2 ετών, αγόρασε έναν υπερηχητικό με τον αέρα-υγραντήρα, όπως σας ενημέρωσε στο βιβλίο σας. Όταν χρησιμοποιείται, αφήνει μια λευκή επίστρωση παντού, σε έπιπλα, παράθυρα. Για αυτόν χρησιμοποιούμε πόσιμο νερό που αγοράσαμε. Πες μου - είναι επιβλαβές για την υγεία; Μετά από όλα, αν μια scurf στα έπιπλα, τότε μπορεί επίσης να εγκατασταθούν στους πνεύμονες. Και περισσότερο - η λειτουργία της οζονισμού του αέρα. πάρα πολλές από τις απόψεις ότι το όζον είναι φερόμενο επικίνδυνο ακόμη και σε μικρές ποσότητες.
Ο κατασκευαστής συμβουλεύει να χρησιμοποιήσει απεσταγμένο νερό. Αυτό πωλείται στα φαρμακεία και στις αγορές αυτοκινήτων. Στο φαρμακείο είχαμε αρνηθεί. Το απεσταγμένο νερό στις αγορές αυτοκινήτων έχει σχεδιαστεί για τεχνικούς σκοπούς (στην ετικέτα είναι γραμμένο). Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χημικώς αποσταγμένου νερού και εκείνης στις αγορές αυτοκινήτων; Και αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το τελευταίο για έναν υγραντήρα αέρα. Τι είδους νερό είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσει γι 'αυτόν, για καλό, και να μην βλάψει την υγεία;

που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2011 15:41
ενημερώθηκε 16/01/2016
- Άλλο

Λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα αέρα

Οι οικιακοί υγραντήρες διατηρούν την απαραίτητη υγρασία, κρατούν αποτελεσματικά τη σκόνη και τα μικρόβια. Εγκαθίστανται σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες με σκοπό τη διατήρηση της υγείας, ειδικά όταν η οικογένεια έχει παιδιά. Το μόνο μειονέκτημα της συσκευής - λευκά ίχνη σε έπιπλα, αλλά μπορούν να απαλλαγούν από αυτά με απλές μεθόδους.

Γιατί υπάρχει ένα λευκό επίχρισμα στα έπιπλα από τον υγραντήρα

Λευκοί λεκέδες στις επιφάνειες (επίπλων, οικιακών συσκευών, παραθύρων) άλατα ασβεστίου. Είναι υποχρεωτική συνιστώσα του νερού της βρύσης ή του μεταλλικού νερού. Εάν η δεξαμενή υγραντήρας είναι γεμάτη με νερό της βρύσης, προηγουμένως prokipyachonnaya και διηθήθηκε, στη συνέχεια, το άλας που απαιτείται για την εξάτμιση και να εγκατασταθούν στο εσωτερικό.

Πιθανή βλάβη από το λευκό επίχρισμα επί των επίπλων που προκαλείται από έναν υγραντήρα

Περισσότερο από το 70% των καταναλωτών που αγοράζουν τη συσκευή για την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο - οι γονείς των μικρών παιδιών. Όταν οι μαμάδες και οι μπαμπάδες παρατηρούν μια λευκή πλάκα στα έπιπλα, το δάπεδο, έχουν μια ερώτηση: δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία του μωρού;

Για την ανθρώπινη υγεία

Δεν πραγματοποιήθηκαν μελέτες σχετικά με τη βλάβη των αλάτων ασβεστίου που εγκαταστάθηκαν σε έπιπλα και οικιακές συσκευές μετά την εφαρμογή του υγραντήρα. Στις χώρες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου περίπου το 80% του πληθυσμού τεχνητά υγραίνει τον αέρα στις κατοικίες, οι ειδικοί δεν βρήκαν τίποτα επικίνδυνο στη λευκή επιδρομή. Το μόνο πράγμα που μπορεί να βλάψει τα αναπνευστικά, ανοσοποιητικά συστήματα - η στασιμότητα του υγρού στη συσκευή, η οποία συσσωρεύει γρήγορα παθογόνα βακτήρια και ιούς και τα απλώνει γύρω από το δωμάτιο σε περίπτωση που δεν καθαρίσετε τη δεξαμενή νερού.

Για έπιπλα και οικιακές συσκευές

Η βλάβη της λευκής επίστρωσης από τον υγραντήρα για έπιπλα και οικιακές συσκευές είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι για την υγεία. Τα άλατα ασβεστίου εμποδίζονται από τους ανεμιστήρες ψύξης των τηλεοράσεων, των υπολογιστών, των συσκευών κουζίνας. Τα έπιπλα επηρεάζονται λιγότερο, η λευκή πλάκα αφαιρείται εύκολα με ένα κουρέλι, υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα.

Η σοβαρή ζημιά στη συσκευή για την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο προκαλείται μόνο όταν δεν συντηρείται σωστά. Για παράδειγμα, εάν το νερό στη δεξαμενή δεν αντικατασταθεί έγκαιρα ή όταν διατηρείται κανονική υγρασία (πάνω από 75%). Σε αυτή την περίπτωση, τα καλώδια των ηλεκτρικών συσκευών οξειδώνονται, τα έπιπλα από ξύλο (MDF, DSP) χάνουν το σχήμα τους.

Τρόποι για την εξάλειψη του προβλήματος της πτήσης σε έπιπλα από έναν υγραντήρα αέρα

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια νέα συσκευή όταν βρίσκετε μια λευκή επίστρωση σε έπιπλα, παράθυρα και οικιακές συσκευές, είναι απαραίτητο να βρείτε τον λόγο για αυτό. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε τον τύπο του νερού, πλήρωσε την ικανότητα του υγραντήρα. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, πρέπει να εφαρμόσετε άλλες μεθόδους - να εγκαταστήσετε ένα ειδικό φίλτρο ή να εισαγάγετε ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης στο σύστημα νερού.

Αλλαγή νερού

Το συνηθισμένο νερό της βρύσης δεν είναι πάντα υψηλής ποιότητας. Όταν στο δωμάτιο λόγω της λειτουργίας του υγραντήρα για να σχηματίσουν μια λευκή επικάλυψη, αξίζει πρώτα να βράσει νερό και να χύσει σε ένα δοχείο. Εάν το πρόβλημα παραμένει ακόμη και μετά το βρασμό, αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό από τη βρύση με απεσταγμένο, το οποίο πωλείται σε καταστήματα αυτοκινήτων.

Εγκατάσταση του ενσωματωμένου φίλτρου

Για να συγκρατούν τα άλατα ασβεστίου και άλλα επιβλαβή συστατικά στον υγραντήρα και να σταματήσουν την απελευθέρωσή τους στον αέρα βοηθούν ειδικά φίλτρα. Έρχονται σε διάφορες μορφές: άνθρακα, με ιοντοανταλλακτική ρητίνη, HEPA με βάση το fiberglass. Η διαφορά μεταξύ τους είναι στο κόστος - τα φίλτρα άνθρακα είναι φθηνότερα, και τα συστήματα HEPA μπορούν να παρέχουν νοσοκομεία ή πλούσιους ανθρώπους (η τιμή τους είναι 1-4 χιλιάδες ρούβλια).

Απόκτηση υπερηχητικού υγραντήρα για τον αέρα, στον οποίο οι κασέτες αλλάζουν τακτικά

Υπερηχητικοί υγραντήρες Είναι συσκευές στις οποίες το νερό εξαέρωσης έχει προ-φιλτραριστεί. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η παρουσία ειδικού φίλτρου που φιλτράρει τα επιβλαβή σωματίδια από το νερό, συμπεριλαμβανομένης της βιολογικής προέλευσης (βακτήρια, ιούς). Στον υπερηχητικό υγραντήρα, είναι δυνατό να γεμίσει το νερό της βρύσης. Το φίλτρο πρέπει να αλλάζει κάθε 2-2,5 μήνες, για να αποφεύγονται οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί που εισέρχονται στον αέρα του δωματίου.

Εγκατάσταση συστήματος αντίστροφης όσμωσης

Δαπανηρή, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγούμε δεν είναι μόνο άσπρο άνθιση, η οποία συμβαίνει λόγω της λειτουργίας του υγραντήρα, αλλά και καθαρίστε όλο το νερό που έρχεται στο διαμέρισμα (κατοικία) της παροχής νερού.

Ένα ειδικό σύστημα με αφαιρούμενο φίλτρο έχει εγκατασταθεί στην παροχή νερού. Ταυτόχρονα, το νερό καθαρίζεται από επιβλαβείς ακαθαρσίες (άλατα βαρέων μετάλλων, σιδήρου, φυτοφαρμάκων) και ήδη χύνεται στην ικανότητα του υγροποιητή σε καθαρή μορφή. Για να διασφαλίσετε ότι το σύστημα αντίστροφης όσμωσης λειτουργεί ομαλά, θα πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο κάθε 2-3 μήνες.

Συμπεράσματα

Οποιαδήποτε οικιακή συσκευή θα λειτουργήσει 100% αν ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις του κατασκευαστή. Για τον υγραντήρα αέρα, είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά τη δεξαμενή νερού ή το ειδικό φίλτρο. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα ωφεληθεί μόνο, δεν θα βλάψει τα έπιπλα και οικιακές συσκευές.

Λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα αέρα

Τέλος, έχετε αποκτήσει αυτό το αναμφισβήτητα χρήσιμο πράγμα - τον υγραντήρα του αέρα, έρχονται στο σπίτι, ρίχνετε νερό σε αυτό, το ενεργοποιείτε και πηγαίνετε στο κρεβάτι με μια αίσθηση βαθιάς ικανοποίησης από την αγορά...

... - Αλλά είναι όλα τόσο όμορφα το πρωί!

Άσπρα μπαλώματα στο υγραντήρα, εγκαταστάθηκαν γύρω στα έπιπλα - είναι ένα άλας ασβεστίου, που είναι μέρος του είτε ως ορυκτό, και συνηθισμένο νερό της βρύσης καθώς και το νερό από τα αντλιοστάσια, γεωτρήσεις και πηγές. Αυτό είναι, στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε, δεν καθαρίζεται χημικά ή μηχανικά νερό. Αυτό λευκής πλάκας άφησε Φυσικά υπερήχων υγραντήρες, δεδομένου ότι η αρχή της δράσης περιλαμβάνει την διάσπαση του νερού μέσω της διαδικασίας υπερήχων σε λεπτό σκόνη που ψεκάζονται απευθείας μέσα στο δωμάτιο.

Αυτή η "σκόνη νερού" είναι τόσο ρηχή ώστε μοιάζει με έναν συνηθισμένο υδρατμό οπτικά. Αλλά η πραγματική ζευγάρια είναι μια πραγματικότητα αποσταγμένο, αποστειρωμένο νερό και πρακτικά, ενώ το «κρύο ατμό» από την υπερήχων υγραντήρα περιέχει απολύτως όλες οι χημικές ουσίες (συμπεριλαμβανομένων Θεός φυλάξοι βακτήρια με ιούς, αν πέσουν μέσα στο νερό), το οποίο περιέχει το νερό που χύνεται σε αυτό. Αυτή η λευκή επίστρωση εγκαθίσταται στα έπιπλα (ειδικά στην τηλεόραση), και μερικές φορές είναι σαν να χύνεται μια σακούλα αλεύρου στο δωμάτιο.

Είναι επιβλαβές για την υγεία, και ειδικά για τους πνεύμονες, μια λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα; Δεν υπήρξαν ειδικές μελέτες για το θέμα αυτό. Αλλά μπορούμε μόνο να πούμε ότι η πρακτική της χρήσης υπερηχητικών υγροποιητών στη Δύση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αποκάλυψε κανένα προφανές γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία, και συγκεκριμένα τα άλατα ασβεστίου. Αλλά για να το ελέγξετε μόνοι σας, είναι σαν κάτι που δεν θέλετε... Στην περίπτωση αυτή, πολύ πιο επιβλαβείς για την υγεία είναι τα παθογόνα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να εισέλθουν στον αέρα υγραντήρα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό νερό και να εμποδίζετε τη στασιμότητα και την άνθηση του νερού στη δεξαμενή του υπερηχητικού υγραντήρα.

Αλλά αυτή η λευκή πλάκα σαφώς επιζήμια για το χώρο όπου βρίσκεται ο υγραντήρας: -Για τη νύχτα πέφτει τόσο πολύ σκόνη και αν το δωμάτιο δεν έχει καθαριστεί από ένα μήνα, και έχετε κάθε μέρα, και στη συνέχεια να τρέξει για το ύφασμα. Port ακριβό εξοπλισμό στο δωμάτιο: -Υπολογιστής, εξοπλισμός γραφείου, τα άλατα ασβεστίου εναποτίθενται στο κεφάλι ενός βίντεο, μπορεί να διεισδύσει στην κάμερα, ένα φορητό υπολογιστή, την ίδια την τηλεόραση, είναι πολύ επιβλαβή για την οθόνη LCD, κ.λπ.

Τι κάνεις λοιπόν; Εάν ο τρόπος για να απαλλαγούμε από τη λευκή επικάλυψη μετά τη χρήση ενός υπερηχητικού υγραντήρα; -Υπάρχουν αρκετές από αυτές, αλλά αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι αδύνατο να νικήσουμε τη λευκή πλάκα κατά 100%.

Ο πρώτος τρόπος είναι τα "χέρια σου": -Το νερό της βρύσης μπορεί εύκολα να βράσει, όταν βράζει, το ασβέστιο αλλάζει τη μοριακή δομή του και κατακρημνίζει. Μετά το βραστό νερό θα πρέπει να υπερασπιστεί καλά, και μόνο στη συνέχεια ρίξτε μέσα στον υγραντήρα. Μειονεκτήματα: -Από τη δική μου εμπειρία γνωρίζω ότι ακόμη και prokipyachonnaya τρεις νερού που υποστήριξε στη συνέχεια όλη τη νύχτα, έδωσε τελικά όχι περισσότερο από 50% λιγότερο από το λευκό πλάκα, η οποία, φυσικά, δεν μπορεί να θεωρηθεί θετική.

Ο δεύτερος τρόπος είναι "Όπως έχει προγραμματιστεί": -Αγοράζουμε ακριβό υγραντήρα υπερήχων, έχουν φυσίγγια - φίλτρα που αφαιρούν από το νερό περιττές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της βιολογικής προέλευσης. Μπορούν να χυθούν απευθείας από τη βρύση. Η απόδοση είναι 90%. Μειονεκτήματα: - Αλλαγή φίλτρων κάθε τρεις μήνες.

Ο τρίτος τρόπος - "Πληρώνει ο καθένας δυο φορές": -Αγοράστε για τον υγραντήρα σας τεχνικό αποσταγμένο νερό, για παράδειγμα σε καταστήματα αυτοκινήτων. Η αποτελεσματικότητα της λευκής επίστρωσης - 90%. Μειονεκτήματα: -Περισσότερος υγραντήρας χρησιμοποιεί 3-5 λίτρα νερού την ημέρα... -Με μετράτε!

Ο τέταρτος τρόπος είναι "Για τους πιο πονηρούς": -Εγκαταστήστε ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης. Αυτό είναι ένα φίλτρο για το νερό της βρύσης, το οποίο καθαρίζει το νερό όλων των πιθανών ακαθαρσιών κατά 95% (σύμφωνα με το διαβατήριο). Επιπλέον, το σπίτι σας θα έχει πολύ καθαρό νερό για κατανάλωση και μαγείρεμα, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τον φτηνότερο υγραντήρα υπερήχων. Η απόδοση είναι 90%. Μειονεκτήματα: -Είναι απαραίτητο να αγοράσετε το ίδιο το σύστημα αντίστροφης όσμωσης και να αλλάξετε τα φίλτρα σε αυτό.

Υγραντήρας αέρα και λευκή επικάλυψη

Αυτή η "σκόνη νερού" είναι τόσο ρηχή ώστε μοιάζει με έναν συνηθισμένο υδρατμό οπτικά. Αλλά η πραγματική ζευγάρια είναι μια πραγματικότητα αποσταγμένο, αποστειρωμένο νερό και πρακτικά, ενώ το «κρύο ατμό» από την υπερήχων υγραντήρα περιέχει απολύτως όλες οι χημικές ουσίες (συμπεριλαμβανομένων Θεός φυλάξοι βακτήρια με ιούς, αν πέσουν μέσα στο νερό), το οποίο περιέχει το νερό που χύνεται σε αυτό. Αυτή η λευκή επίστρωση εγκαθίσταται στα έπιπλα (ειδικά στην τηλεόραση), και μερικές φορές είναι σαν να χύνεται μια σακούλα αλεύρου στο δωμάτιο.

Είναι επιβλαβές για την υγεία, και ειδικά για τους πνεύμονες, μια λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα; -Δεν υπήρξαν ειδικές μελέτες για το θέμα αυτό. Αλλά μπορούμε μόνο να πούμε ότι η πρακτική της χρήσης υπερηχητικών υγροποιητών στη Δύση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αποκάλυψε κανένα προφανές γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία, και συγκεκριμένα τα άλατα ασβεστίου. Αλλά για να το ελέγξετε μόνοι σας, είναι σαν κάτι που δεν θέλετε... Στην περίπτωση αυτή, πολύ πιο επιβλαβείς για την υγεία είναι τα παθογόνα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να εισέλθουν στον αέρα υγραντήρα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό νερό και να εμποδίζετε τη στασιμότητα και την άνθηση του νερού στη δεξαμενή του υπερηχητικού υγραντήρα.

Σε μας μόνο υπερήχων. Vitek

Ρίχνουμε μεταλλικό νερό σε αυτό, το οποίο αγοράζουμε για να πίνουμε, να μαγειρεύουμε κ.λπ. Πιο συχνά αυτό είναι ο Μικρός Ήλιος, το Λιπάτσκ Αντλία, Motya

Αλλά η τηλεόραση είναι μόλις άσπρο κάθε πρωί!

Επιβλαβές είναι η λευκή επικάλυψη που εμφανίζεται από τον υγραντήρα.

Όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες υπερήχων, σε λευκά έπιπλα, τεχνολογία, πράγματα (εν συντομία, παντού) εναποτίθεται λευκό επίχρισμα. Όπως λέγεται στο Διαδίκτυο, αυτά είναι άλατα σκληρότητας νερού και μπορούν να είναι επιβλαβή για την τεχνολογία. Αλλά πουθενά, ακόμη και σε ιατρικούς χώρους, δεν λέγεται εάν αυτό το πρόβλημα επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία. Σε τελική ανάλυση, αν εγκατασταθεί παντού, μπορεί να εγκατασταθεί στους πνεύμονές σας όταν την εισπνεύσετε. Αλλά από την άλλη, δεν υπάρχει καμία γνωστή περίπτωση να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο εξαιτίας αυτού.
Σε ποιον, αυτό που είναι γνωστό σε αυτό το θέμα, είναι μια τέτοια πλάκα επιβλαβής ή όχι;

Συγγραφέας δημοσίευσης

Σχετικά:

Πράγματι, όταν χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα, παραμένει μια λευκή επίστρωση επί του επίπλου, του εξοπλισμού, των πραγμάτων. Όπως γνωρίζετε, αυτά είναι τα άλατα ασβεστίου που βρίσκονται στο νερό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνιστάται να αλλάξετε το νερό που χρησιμοποιείται στον υγραντήρα. Ο ευκολότερος τρόπος για να ρίξετε βραστό νερό, αλλά σε αυτή την περίπτωση, η εμφάνιση μιας επιδρομής δεν αποκλείεται. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό.
Όσο για τη βλάβη στην υγεία, είναι απίθανο να υπερβεί τη βλάβη του νερού που καταναλώνουμε. Πίνουμε και οι ίδιες ουσίες εισέρχονται στο σώμα μας. Αναπνέουμε τον περιβάλλοντα αέρα και επίσης παίρνουμε μια ορισμένη ποσότητα επιβλαβών ουσιών. Επομένως, δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε αυτό το πρόβλημα.

Διάβασα ότι τα άλατα ασβεστίου και μαγνησίου, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν αυτή τη λευκή επικάλυψη, δεν προκαλούν βλάβη στην υγεία μόνο στο ίδιο το νερό. Δηλαδή, το φιλτραρισμένο και βρασμένο νερό, το οποίο έχει τα ίδια άλατα, δεν είναι επιβλαβές. Επειδή αυτά τα άλατα βρίσκονται σε δεσμευμένη κατάσταση.
Και ο υπερηχητικός υγραντήρας διασπά τα μόρια και σαν να "χτυπά" τα μόρια των αλάτων ξεχωριστά. Ως εκ τούτου, με την είσοδο στο αναπνευστικό σύστημα, αυτά τα άλατα βλάπτουν το σώμα. Τι δεν συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε νερό ή τρόφιμα που μαγειρεύονται σε αυτό το νερό. Εκεί τα άλατα συνδέονται και με τα τρόφιμα περνούν γρήγορα κατά μήκος της οδού LCD.
Από την άποψη αυτή, συνιστάται να μην χρησιμοποιούνται υγραντήρες υπερήχων, αλλά ατμού. Είναι αδιάφοροι για την ποιότητα του νερού. Δηλαδή, είναι, στην πραγματικότητα, βραστό βραστήρες. Δεν αποτελούν πλάκα.
Χρησιμοποιήσαμε έναν υπερηχητικό υγραντήρα για δύο χρόνια. Όλα τα έπιπλα στην πλευρά της συσκευής έγιναν λευκά. Μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβη με το αναπνευστικό μας σύστημα. Με την ευκαιρία, εγώ φέτος άρχισε να υποφέρει από ένα ξηρό βήχα, το οποίο στη ζωή δεν ήταν.
Οι υγραντήρες ατμού είναι ακριβότεροι από τους υπερήχους. Επιπλέον, παράγουν ελάχιστα. Αλλά θα εξετάσω.

Επίσης αντιμετωπίσατε αυτό το πρόβλημα. Έχουμε πολύ σκληρό νερό στο σπίτι και η πλάκα ήταν ανατριχιαστική. Μόνο καθαρίστηκε και στη συνέχεια όλες οι επιφάνειες ήταν καλυμμένες με στρώμα σκόνης.

Ήταν θέμα ανησυχίας γιατί υπάρχουν δύο παιδιά στο σπίτι, ένας από τους οποίους μόλις γεννήθηκε. Επίσης περιστρέφω όλο το Διαδίκτυο. Αλλά η απάντηση δεν βρέθηκε... είναι επιβλαβής.
Στα δυτικά, έχουν χρησιμοποιηθεί υγραντήρες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι αν αυτή η πλάκα ήταν πραγματικά επιβλαβής, οι συνέπειες θα είχαν ήδη παρατηρηθεί (ίσως έχουν άλλο νερό;).
Ωστόσο, προτιμήσαμε τη μετάβαση στο αγορασμένο νερό. Συμπληρώστε τον υγραντήρα μόνο καθαρό. Τώρα δεν υπάρχει καμία επιδρομή. Επιπλέον, η σκόνη άρχισε να συρρικνώνεται λιγότερο κατ 'αρχήν.
Προσπαθήσαμε να βράσουμε νερό από τη βρύση, αλλά δεν βοήθησε, η πλάκα παρέμεινε, αν και όχι τόσο μεγάλη... αλλά έμεινε.

Κατά το χρόνο που χρησιμοποιήθηκε το νερό της βρύσης, δεν υπήρχαν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Αλλά από τη βρύση, χύσαμε μόνο δύο μήνες. Νομίζω ότι εάν υπάρχει ζημιά, τότε δύο μήνες είναι ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να εμφανιστούν ενδεχόμενες συνέπειες.

Γενικά, είναι πιθανό ότι δεν υπάρχει καμία ζημιά. Αλλά... δεν υπάρχει ακριβής απάντηση. Και όταν αυτή η ακριβής απάντηση εμφανιστεί... μπορεί να είναι πολύ αργά. Μόλις μια ανελέητη επιδρομή καλύπτει τα έπιπλα... τότε δεν μπορούμε να εισπνεύσουμε όλα αυτά τα άλατα. Και πού πάνε τότε; Πού εγκαταλείπουν;
Προσωπικά, προτιμώ να είμαι ασφαλής και να χρησιμοποιώ μόνο καθαρό νερό. Και σε σας προτείνω. Ένας υγραντήρας είναι η συσκευή που αγοράζεται για την υγεία. Μόνο ένας κόλπος καθαρού νερού μπορείτε να αναπνέετε ήσυχα.
Επιπλέον, με καθαρό νερό στον υγραντήρα, η σκόνη στα ράφια σχεδόν δεν κάθονται. Έτσι θα ανακουφιστείτε. Αλλά όταν υπάρχει μια αφή, φροντίστε να καθαρίσετε τα πάντα

Πώς να αφαιρέσετε το λευκό επίχρισμα στα φύλλα των φυτών, λουλούδια, έπιπλα; Επιλέξτε έναν υγραντήρα με ένα φίλτρο!

Προβολές: 15 888 Uvlajniteli.ru στις 17/01/2017

Ανεξάρτητα από το είδος υγραντήρα που έχετε - υπερήχων ή ατμού, ιονιστή ή καθαριστικό - όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε αντικείμενα και φυτά, μπορεί να εμφανιστεί λευκή επικάλυψη στο δωμάτιο. Ευχάριστο, φυσικά, λίγο. Ειδικά όταν νομίζετε ότι πριν εγκατασταθεί σε έπιπλα, οικιακές συσκευές και λουλούδια, αυτό το "κάτι" αιωρούταν στον αέρα. Και σας έπνιξαν, τον σύντροφό σας ζωής, το παιδί σας... Υγραντήρες. Ο Ru θα προσπαθήσει να καταλάβει πώς να αφαιρέσει το λευκό επίχρισμα στα φύλλα, στα ράφια, στην οθόνη της τηλεόρασης; Από πού προέρχεται; Και είναι πραγματικά λάθος σας - ο οικιακός σας υγραντήρας αέρα;

Λευκή επίστρωση - από σκληρό νερό

Ας ξεκινήσουμε με τον κύριο λόγο. Η λευκή επίστρωση σε λουλούδια, έπιπλα και οικιακές συσκευές εμφανίζεται λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι ρίχνουν σκληρό νερό στον υγραντήρα. Αλίμονο, αυτό είναι που κυλά στη συντριπτική πλειοψηφία των συστημάτων ύδρευσης των πόλεων μας.

Το άκαμπτο νερό ονομάζεται, όπου υπάρχουν πάρα πολλές μεταλλικές ουσίες (πρωτίστως μαγνήσιο και ασβέστιο), άσβεστος, σκουριά και άλλα διαλελυμένα στοιχεία. Κατά συνέπεια, πριν να αφαιρέσετε την πλάκα, ή μάλλον, για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να καταπολεμηθεί ακριβώς με τη σκληρότητα του νερού.

Ποιος είναι ο κίνδυνος μιας λευκής επιδρομής;

Φυσικά, η λευκή επίστρωση σε φυτά εσωτερικού χώρου δεν προσθέτει στην υγεία τους. Και δεν υπάρχει κανένα όφελος από αυτό όταν καλύπτει την οθόνη της τηλεόρασης, ράφια, ντουλάπια, εικόνες ομοιόμορφα... Αφαιρέστε το αξίζει επίσης επειδή πραγματικά βλάπτει τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, "δίνει" περιττή ξηρότητα στα μαλλιά και το δέρμα ενός ατόμου.

Πώς να απαλλαγείτε από την πλάκα;

Τι πρέπει να είναι το νερό για να καθαρίσετε την πλάκα;

Στην ιδανική περίπτωση, απεσταγμένο νερό θα πρέπει να χύνεται στη δεξαμενή του υγραντήρα. Η πλάκα σε αυτή την περίπτωση αποκλείεται, τα έπιπλα, τα φυτά και οι άνθρωποι - σε άριστη σειρά. Αλλά δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να αγοράσουν ένα τέτοιο υγρό. Ως εκ τούτου, μια πιο κοινή επιλογή - ένα φίλτρο-μαλακτικό (γνωστός και ως - ένα φυσίγγιο). Αντιμετωπίζει καλά την λευκή επικάλυψη, αλλά χρειάζεται περιοδική αντικατάσταση.

Η καλύτερη λύση είναι ένα φίλτρο νερού για τον υγραντήρα

Αφαιρέστε αποτελεσματικά την πλάκα, εξαλείφοντας την αιτία της εμφάνισής της, βοηθήστε τις κασέτες φίλτρων που είναι εγκατεστημένες σε υγραντήρες αέρα. Κατά κανόνα, το κύριο συστατικό αυτών των συσκευών είναι η ιοντοανταλλακτική ρητίνη. Παίρνει ένα χτύπημα στον εαυτό σας και σας επιτρέπει να "γεμίσετε" τον υγραντήρα με το συνηθισμένο νερό της βρύσης. Περίπου κάθε 3 μήνες (αν και όλα εξαρτώνται από τη σκληρότητα του νερού και τη συχνότητα χρήσης της συσκευής), το φίλτρο πρέπει να αλλάξει.

Από τον υγραντήρα εμφανίζεται μια λευκή επίστρωση στα έπιπλα. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ίσως κάποιος να γνωρίζει τον λόγο για την εμφάνιση αυτής της πλάκας, ακόμα και στο ντουλάπι στα ράφια. Πώς να το αντιμετωπίσετε;

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι φυσιολογικό, δεδομένου ότι έχετε φτάσει στο στόχο - υγρασία του αέρα. Είναι ασυνήθιστο μόνο ότι το νερό που χρησιμοποιείτε στον υγραντήρα είναι πολύ υψηλής ακαμψίας. Λευκή πλάκα - είναι τα άλατα που πέφτουν στο ίζημα. Χρησιμοποιήστε πειθαρχημένη ή βραστό σε κατάσταση αναμονής, ώστε να απομακρύνετε αυτό το ιζήματα στο μέλλον δεν θα είναι αδύνατο, αλλά προβληματικό.

Για να αποφύγετε μια τέτοια πλάκα, πρέπει είτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαρισμένο νερό, είτε στον υγραντήρα πρέπει να υπάρχουν καλά φίλτρα και ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα τύπου ατμού και όχι έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Έχω έναν υγραντήρα ατμού (ζεστό και αποστειρωμένο με ατμό) και δεν υπάρχει πλάκα, όλα τα απομεινάρια παραμένουν μέσα στον υγραντήρα.

Λευκή επικάλυψη από τον υγραντήρα αέρα

Πρόσφατα, με την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπερηχητικούς υγραντήρες αέρα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναρωτιούνται - γιατί υπάρχει λευκό επίχρισμα στα έπιπλα και πόσο επικίνδυνο είναι για την ανθρώπινη υγεία; Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια εξαντλητική απάντηση.

Υγροποιητές υπερήχων: η αρχή της δράσης

Η κύρια αρχή της δράσης των υπερηχητικών υγραντήρων είναι ο ψεκασμός των μικρότερων σωματιδίων νερού, που διεξάγεται με ειδική πλάκα υπερήχων. Ως αποτέλεσμα, ο υγροποίηση λαμβάνει χώρα ως ψεκασμός λεπτού υδρονέλαιου μέσα στις μάζες αέρα του χώρου. Ένα τέτοιο σύστημα ενυδάτωσης είναι αρκετά αποτελεσματικό και δεν οδηγεί σε θέρμανση αέρα, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς.

Ο κύριος περιορισμός είναι πάντα η χρήση αποσταγμένου νερού. Μετά από όλα, μόνο σε καθαρισμένο νερό δεν θα υπάρχουν ακαθαρσίες, άλατα κλπ., Ικανά να διεισδύσουν στο δωμάτιο και να εγκατασταθούν σε έπιπλα, δάπεδα, εσωτερικά αντικείμενα και, πιο δυσάρεστα, στους πνεύμονες του ανθρώπου

Έτσι, η πλάκα που προκύπτει από υγρασία υπερήχων είναι απόλυτα φυσιολογική στην περίπτωση που μια ποικιλία αλάτων ή άλλων χημικών στοιχείων εισέρχεται στο δωμάτιο με σταγονίδια νερού. Συγκεκριμένα, η εμφάνιση λευκής επικάλυψης προκαλεί την παρουσία αλάτων ασβεστίου, τα οποία υπάρχουν σε οποιοδήποτε νερό, εκτός από την αποσταγμένη.

Αξίζει να φοβόμαστε

Η λευκή επίστρωση από τον υγραντήρα περιέχει πολλές δυσάρεστες στιγμές, αλλά οι πιο σημαντικές είναι μόνο δύο:

  • Η ανάγκη για συνεχή καθαρισμό του δωματίου. Στην περίπτωση αυτή, καθαρισμός - δεν είναι μόνο το σκούπισμα της σκόνης, σαν λευκό φιλμ με ένα συνεχές στρώμα εγκαθίσταται πλήρως σε όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των σε οποιαδήποτε επιφάνεια του υφάσματος, σαφές ότι πολύ πιο δύσκολη.
  • Κίνδυνος βλάβης της υγείας. Δεδομένου ότι η καθίζηση της λευκής απόθεσης εμφανίζεται σε απολύτως όλες τις επιφάνειες, είναι απολύτως φυσικό ότι αυτή η πλάκα με αέρα εισέρχεται στους πνεύμονες του ανθρώπου. Και αυτό φέρει μαζί του τους κινδύνους εκδήλωσης διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργικών ασθενειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολυάριθμες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από ξένους επιστήμονες απέτυχαν να αποδείξουν ότι η χρήση υπερηχητικών υγραντήρων με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, η ασφάλεια διασφαλίζεται μόνο με πλήρη συμμόρφωση με όλους τους απαραίτητους κανόνες για τη λειτουργία των moisturizers. Εάν δεν γίνονται σεβαστά - χρησιμοποιούν κανονικά νερό αντί για απεσταγμένο νερό - οι συνέπειες για την υγεία μπορεί να είναι αρνητικές.

Πώς να αντιμετωπίσετε την άνθιση

Στην περίπτωση αυτή, η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση της λευκής επίστρωσης είναι να αποφευχθεί η εμφάνισή της. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους:

  • Χρησιμοποιείτε πάντα μόνο απεσταγμένο νερό για έναν υγραντήρα υπερήχων.
  • Αποκτήστε μια συμβατική συσκευή για τον ύγρανση του αέρα, που δεν έχει υπερηχητική αρχή λειτουργίας.

Έτσι, εάν πρόκειται απλώς να αποκτήσετε έναν υγραντήρα αέρα, τότε υπολογίστε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας εξαγοράς. Άλλωστε, αν η θετική πλευρά μιας τέτοιας απόκτησης είναι καλύτερη υγρασία χωρίς μάζες αέρα θέρμανσης, τότε ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι το συνεχές πρόσθετο κόστος.

Εάν η συσκευή ύγρανσης υπερήχων που ήδη έχετε, τότε θα πρέπει να αποφασίσει τι είναι πιο κερδοφόρες - για να αγοράσει ένα συνηθισμένο συσκευή με μια τυπική αρχή της ύγρανσης και επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος φορά ή να συνεχίσει να κρατήσει τα χρήματα των δαπανών για την αγορά αποσταγμένο νερό για τον υγραντήρα.

Υγροποιητής Supra HDS -104 υπερήχων - ανασκόπηση

Γιατί χρειάζομαι ενυδατική κρέμα; Πώς να αποφύγετε τη λευκή επίχριση επί των επίπλων όταν το χρησιμοποιείτε;

Ενώ δεν είχα μια κόρη, δεν σκέφτηκα καν τον υγραντήρα. Και σε γενικές γραμμές, η ποιότητα του αέρα στο διαμέρισμα. Αλλά μόλις γεννήθηκε η κόρη, οι παιδίατροι άρχισαν να συμβουλεύουν επίμονα να αγοράσουν ένα ενυδατικό. Ο πρώτος υγραντήρας έκαψε πολύ γρήγορα, ο δεύτερος ήταν ο Supra HDS-104 και τρέχει για δύο χρόνια.

Πρόκειται για έναν οικιακό υγραντήρα, έχουμε αρκετό για ένα δωμάτιο 24 τετραγωνικών μέτρων. Ενεργοποιούμε το βράδυ πριν πάμε για ύπνο και να το απενεργοποιήσουμε το πρωί.

Ο όγκος της δεξαμενής είναι επαρκής για όλη τη νύχτα (ο υγραντήρας λειτουργεί με πλήρη ισχύ)

Το όφελος αισθανόταν μόνος μου:

1. Έχει πάψει να στεγνώσει μια μύτη από το πρωί, εγώ όλη η ζωή κατά τη διάρκεια μιας ψυχρής εποχής ξύπνησε τα πρωινά με άγρια ​​ξεραμένα μύτη, τώρα δεν είναι παρόν.

2. Τη νύχτα δεν φτάνω να πίνω. Και η κόρη δεν ξυπνά επίσης, για να ζητήσει ένα ποτό.

3. Λιγότερο ξηρό δέρμα στο σώμα.

Το μόνο πράγμα από αυτόν στο τέλος της σεζόν είναι μια λευκή επίστρωση σε όλα τα έπιπλα στο δωμάτιο. Ο μόνος τρόπος για να μειωθεί το βρήκαμε - είναι να μην χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης (από απόλυτα τερατώδη επιδρομή της) και είτε το πόσιμο (εμφιαλωμένο, αλλά είναι πολύ ακριβά) ή τουλάχιστον να φιλτράρεται (εμείς οι απλοί νοικοκυριών φιλτράρετε το είδος του φράγματος). Η χρήση του φιλτραρισμένου νερού μειώνει σημαντικά την ποσότητα της λευκής επικάλυψης.

Υπάρχει ακόμη ένα ελάττωμα: όλες οι λεπτομέρειες στο εσωτερικό είναι καλυμμένες με μια κόκκινη άνθηση, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί, ειδικά αφού η ίδια η δεξαμενή δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και καθαριστεί κατ 'αρχήν είναι αδύνατη.

Νομίζω όμως ότι το κόκκινο έμπλαστρο δεν είναι χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου, αλλά ο γενικός τόπος και μιλάει περισσότερο για την ποιότητα του νερού από ό, τι για οτιδήποτε άλλο.

Ο υγραντήρας μας βοήθησε πολύ, αλλά το χρησιμοποιούμε μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης τη νύχτα.