Εγκατάσταση κλιματιστικού δαπέδου με αεραγωγό

Σε κάθε κατάστημα που πωλεί κλιματιστικό εξοπλισμό, μια ξεχωριστή ομάδα κλιματιστικών δαπέδου με αεραγωγούς, που ονομάζονται επίσης κινητά κλιματιστικά. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ψύξη ενός διαμερίσματος ή ενός μικρού γραφείου, ειδικά εάν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός παραγωγικού συστήματος split. Απομένει να μάθετε ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους, με ποια κριτήρια είναι καλύτερα να τα επιλέξετε και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Το σχέδιο εργασίας

Η αρχή λειτουργίας ενός κλιματιστικού δαπέδου που είναι εξοπλισμένο με έναν αγωγό δεν διαφέρει από τα παλαιότερα αντίστοιχα του, χωριστά συστήματα διαχωρισμού. Στο σχεδιασμό, τα κύρια στοιχεία είναι δύο εναλλάκτες θερμότητας, που συνδέονται με ένα βρόχο σωλήνα, μέσω του οποίου κυκλοφορεί το ψυκτικό. Ο συμπιεστής δημιουργεί κενό σε έναν εναλλάκτη θερμότητας, όπου το ψυκτικό θερμαίνει και απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον και θέτει υψηλή πίεση σε έναν άλλο εναλλάκτη θερμότητας με την απελευθέρωση της περίσσειας θερμότητας. Οι ανεμιστήρες με διαφορετικό σχεδιασμό και αρχή δράσης ενεργά αντλούν αέρα από το περιβάλλον και περνούν από εναλλάκτες θερμότητας για να αυξήσουν τη μεταφορά θερμότητας.

Σε χωριστά συστήματα, οι εναλλάκτες θερμότητας χωρίζονται σε δύο μονάδες και υπάρχει η δυνατότητα οδήγησης ενός θορυβώδους συμπιεστή και ενός από τους εναλλάκτες θερμότητας έξω από το δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, σε ένα δωμάτιο σε κατάσταση ψύξης, ο εναλλάκτης θερμότητας και το ψυκτικό υγρό απορροφούν θερμότητα και στην εξωτερική μονάδα η θερμότητα εκκενώνεται στο περιβάλλον.

Σε ένα κινητό κλιματιστικό μονομπλόκ, οι εναλλάκτες θερμότητας και ένας συμπιεστής είναι διατεταγμένοι σε ένα ενιαίο περίβλημα, που χωρίζεται από μια σφραγισμένη γέφυρα, η οποία βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Θεωρητικά, πόση θερμότητα αφαιρεί η συσκευή από τον αέρα, κατανέμεται το ίδιο ποσό, συν επιπλέον θερμότητα από τον συμπιεστή λειτουργίας και άλλες μονάδες της μονάδας.

Για κάθε εναλλάκτη θερμότητας παρέχεται ένας ξεχωριστός ανεμιστήρας για την αύξηση της ροής του αέρα που διέρχεται ανά μονάδα χρόνου. Ο ανεμιστήρας και ο εναλλάκτης θερμότητας περικλείονται από ένα περίβλημα που σχηματίζει δύο ανεξάρτητους μονωμένους θαλάμους.

Για την απόρριψη της πλεονάζουσας θερμότητας χρησιμοποιείται ένας εύκαμπτος σωλήνας, ο οποίος κατευθύνεται προς ένα ανοιχτό παράθυρο, έναν άξονα εξαερισμού ή μέσω μιας οπής στον τοίχο κατευθείαν στο δρόμο. Πρόκειται για ένα υποχρεωτικό στοιχείο των κλιματικών συστημάτων μονομπλόκ, χωρίς τα οποία δεν είναι δυνατή η ρύθμιση της ψύξης ή της θέρμανσης του χώρου.

Διάγραμμα της συσκευής και λειτουργία του κλιματιστικού

Κατά τη λειτουργία ψύξης ή ξήρανσης, σχηματίζεται πάντα συμπύκνωση. Σε διαχωρισμένα συστήματα, χρησιμοποιείται ένας σωλήνας για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος έξω από το κτίριο. Στην περίπτωση κλιματιστικών για το πάτωμα, το συμπύκνωμα συλλέγεται σε μια παλέτα και στη συνέχεια αφαιρείται σταδιακά μαζί με θερμό αέρα κατά την εξάτμιση. Εάν, ωστόσο, ο όγκος του συμπυκνώματος είναι πάντα μεγάλος για κάποιο λόγο, θα πρέπει να εκφορτώνεται τακτικά ή να παρέχεται σωλήνας αποστράγγισης στους χώρους εγκατάστασης του εξοπλισμού.

Χαρακτηριστικά

Η εμφάνιση νέων μοντέλων και σχεδίων κλιματιστικών προκαλείται πάντα από τη ζήτηση. Τα κλιματιστικά παράθυρα καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην πόρτα, οι επιδόσεις τους είναι περιορισμένα σε μέγεθος, όπως και η δυνατότητα διανομής ψυχρού αέρα. Τα συστήματα διαχωρισμού για εγκατάσταση απαιτούν άδεια να τοποθετήσουν ένα εξωτερικό μπλοκ στην πρόσοψη του κτιρίου και να τοποθετήσουν μια διασύνδεση - επιπλέον τρύπες στον τοίχο. Η εσωτερική μονάδα εξυπηρετεί μόνο ένα δωμάτιο και για μεγαλύτερη κάλυψη θα χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον μονάδες και να επιλέξετε έναν πιο αποδοτικό εξωτερικό συμπιεστή.

Με βάση τα παραπάνω όρια και χαρακτηριστικά, οι κατασκευαστές προσέφεραν κινητά κλιματιστικά. Είναι στην πραγματικότητα ένα άμεσο ανάλογο των συστημάτων παραθύρων, εγκατεστημένα μόνο σε κινητή πλατφόρμα και έχουν ελκυστική εμφάνιση.

Αρκεί να αγοράσετε ένα κινητό κλιματιστικό σύστημα αντί για ένα σύστημα πολλαπλών σπαστών για να ψύξετε πολλά δωμάτια με τη σειρά του.

Η εγκατάσταση δεν απαιτεί συμφωνία για την τοποθέτηση εξωτερικού κουφώματος στην πρόσοψη του κτιρίου ή για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής, οι οποίες είναι σημαντικές τόσο για ιδιωτική κατοικία όσο και για μισθωμένες εγκαταστάσεις.

Πώς να εγκαταστήσετε

Η συναρμολόγηση και η σύνδεση του κλιματιστικού δαπέδου με τον αεραγωγό πρέπει να γίνεται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ωστόσο, υπάρχει μια γενική ερώτηση που πρέπει να επιλυθεί πριν από τη συνέλευση - πού να προσδιοριστεί ο αγωγός του αγωγού;

Μπορείτε να εξάγετε τον αγωγό:

 • παράθυρο;
 • τον άξονα εξαερισμού.
 • Μια προετοιμασμένη τρύπα στο εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού.

Είναι επίσης σημαντικό να καθορίσετε τις θέσεις και τις επιλογές για κάθε δωμάτιο στον οποίο θα εγκατασταθεί εναλλάξ ο εξοπλισμός.

Αιμορραγία στο άξονα εξαερισμού - το πιο πρακτικό επιλογή, αλλά όχι πάντα θέση αερισμού αντιστοιχεί στη βέλτιστη θέση του κλιματιστικού και του αγωγού μήκος, αν και ρυθμίζεται, αλλά δεν είναι όλα θα πρέπει η ίδια σε μία μέγιστη επιμήκυνση μεγαλύτερη από 1,5-2 μέτρα. σωλήνα διαμέτρου των 100-110 mm πιο συχνά, το οποίο αντιστοιχεί με το πρότυπο διατομή των σχαρών και βύσματα για αγωγούς εξαερισμού, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού.

Αν η επιλογή έπεσε στο παράθυρο, τότε απλά βάζοντας τον αγωγό σε ένα ανοιχτό παράθυρο ή το φύλλο είναι μια κακή απόφαση. Αν και ο ζεστός αέρας από τη μονάδα θα βγει, περισσότερος αέρας από το δρόμο θα ρέει μέσα στο δωμάτιο, εξουδετερώνοντας την προσπάθεια του εξοπλισμού.

Είναι απαραίτητο να τροποποιηθεί το φύλλο φύλλου ή φύλλου έτσι ώστε να τοποθετείται μέσα σε αυτό ένα αεροστεγές φύλλο σάντουιτς ή πλαστικό με μια οπή. Για να συνδέσετε τον σωλήνα με την οπή, είναι εγκατεστημένο ένα μικρό σωλήνα διακλάδωσης ή χρησιμοποιείται μια λαστιχένια μανσέτα. Για να βεβαιωθείτε ότι η τρύπα δεν παρεμβαίνει, μέχρι να ενεργοποιηθεί, θα χρειαστεί ένα βύσμα. Οι έτοιμες συσκευασίες για την εγκατάσταση του αεραγωγού μέσω του παραθύρου μπορούν να βρεθούν στα ίδια καταστήματα όπου αγοράστηκε το κλιματιστικό.

Αγωγός εξαγωγής μέσω του παραθύρου

Η τελευταία επιλογή, η οποία απελευθερώνει το κλιματιστικό από παράθυρα και αγωγούς εξαερισμού - είναι να δημιουργήσει μια τρύπα στον τοίχο μέσω της οποίας θα αποφορτιστεί ο θερμός αέρας του κλιματιστικού. Μπορείτε να τα κάνετε πρακτικά σε οποιοδήποτε βολικό μέρος στο εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού, ώστε ο ίδιος ο σωλήνας να μην μπορεί καν να δει κανείς πίσω από τον εξοπλισμό. Το σχήμα της οπής δεν παίζει σημαντικό ρόλο, η περιοχή της εγκάρσιας τομής είναι σημαντική, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από αυτή του αγωγού του αγωγού. Είναι ευκολότερο να δημιουργηθεί μια κάθετη τρύπα σχισμής στον τοίχο, η οποία θα είναι ευκολότερη να ενισχυθεί, δεδομένου ότι σχεδόν σε οποιοδήποτε σπίτι έχουν εξωτερικούς τοίχους. Τα τοιχώματα του καναλιού στο τοίχωμα θα πρέπει κατά προτίμηση να καλύπτονται με μεμβράνη PVC, σφραγισμένη πάνω στο σφραγιστικό ή με ένα κομμάτι σωλήνα.

Μόλις ο αεραγωγός προσδιορίζεται για τη σύνδεση, θα αποσυσκευασία το κλιματιστικό, αφαιρέστε όλα προστατευτικές μεμβράνες, συμπεριλαμβανομένων όλων περσίδες και γρίλιες εισαγωγής, και να συγκεντρώνει σύμφωνα με τις οδηγίες, ειδικά αν είναι modular. Εξωτερική κλιματισμό συνδέεται με ένα τυποποιημένο τροφοδοτικό 220 50 (60) Hz μέσω καλώδια παροχής και βύσμα. Η πρώτη αλλαγή γίνεται λίγες μόνο ώρες μετά την αποσυσκευασία και την εγκατάσταση του εξοπλισμού σε ένα αυστηρά κάθετη θέση. Η σειρά εγγραφής και το σύνολο εντολών έναρξης θα πρέπει να καθορίζονται στην εντολή. Μέρος του ψυκτικού αντλείται να μεταφέρει μόνο ένα από τα εναλλάκτες θερμότητας, και πριν από την έναρξη για να ανοίξουν αυτά βαλβίδες διακοπής, το ψυκτικό τρέχει γύρω από το κύκλωμα.

Επιλογή

Τα κινητά ή κλιματιστικά δαπέδου με αεραγωγούς είναι σχεδιασμένα για τη συντήρηση ενός δωματίου μέχρι 25-30 m2. Οι περιορισμοί ισχύος και απόδοσης σχετίζονται άμεσα με τις διαστάσεις της συσκευής, τα επιτρεπόμενα φορτία στο οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο και τον θόρυβο που δημιουργείται από τη μονάδα συμπίεσης.

Ποια κριτήρια θα πρέπει να αποσαφηνιστεί η επιλογή ενός καλού κλιματιστικού δαπέδου;

Η χωρητικότητα για το κρύο και τη θερμότητα είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό για την επιλογή ενός κλιματιστικού. Ωστόσο, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η ανάγκη, έτσι πρέπει να βασίζονται σε συγκριτικούς πίνακες και τις συστάσεις του κατασκευαστή, το οποίο δείχνει ένα conditioner δύναμη να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τον όγκο του χώρου, οι χαρακτηριστικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της πιο hot χρόνο και την επιθυμητή θερμοκρασία στο κλιματιστικό.

Θόρυβος, ηχητική ισχύς. Δεδομένου ότι ο συμπιεστής βρίσκεται απευθείας στο κλιματιστικό, τότε ο θόρυβος της λειτουργίας του θα διαταράξει συνεχώς την ειρήνη στο δωμάτιο. Η χαρακτηριστική τιμή για τα περισσότερα κινητά κλιματιστικά είναι 50-60 dB. Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου, τόσο το καλύτερο.

Διαστάσεις και βάρος. Για τα περισσότερα υπαίθρια κλιματιστικά, είναι δυνατόν απλά να τα μετακινήσετε σε μια νέα θέση για να εργαστείτε σε στροφές σε διάφορα δωμάτια. Για να διευκολύνεται η μετακίνηση του εξοπλισμού, κλιματιστικά εγκαθίστανται σε τροχούς. Στο επιλεγμένο μοντέλο είναι επιθυμητό να είναι καουτσούκ έτσι ώστε να μην χαλάει το κάλυμμα δαπέδου. Οι διαστάσεις σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλεγούν έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε τη συσκευή στο υπάρχον περιβάλλον.

 • αφύγρανση ·
 • ενυδατική;
 • καθαρισμός του αέρα ·
 • λειτουργία αερισμού κ.λπ.

Οι αναφερόμενες λειτουργίες βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα κλιματιστικά, αλλά η διαθεσιμότητά τους είναι επιθυμητή για να διευκρινιστεί εκ των προτέρων.

Κατασκευαστές

Ουσιαστικά όλοι οι κατασκευαστές κλιματιστικού εξοπλισμού τώρα μπορούν να βρουν επιλογές για κλιματιστικά δαπέδου με αεραγωγούς, κατασκευασμένους με τη μορφή μονοκόμματος. Ο καθορισμός κερδοφόρων θέσεων στο κατάστημα είναι αρκετά δύσκολο, ακόμα και με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αν χρειαστεί να βρείτε μια προσιτή λύση για το γραφείο ή το σπίτι σας, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα μοντέλα που παρουσιάζονται από τις εταιρείες: Electrolux και Ballu.

Electrolux

Η σειρά περιλαμβάνει πέντε σειρές κλιματιστικών δαπέδων με διαφορετικά σχέδια και λειτουργίες. Οι βασικές διαφορές είναι η απόδοση, ο μειωμένος λειτουργικός θόρυβος ή η δυνατότητα καθαρισμού του αέρα. Επιλέξτε την καλύτερη επιλογή για να βοηθήσετε τα φυλλάδια επιλογής στα καταστήματα προφίλ ή μια περιγραφή στον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Δημοτικότητα έλαβε σειρές και GEO ECO λόγω της απλότητας και αξιοπιστίας του, στην πρώτη περίπτωση και μια βελτιωμένη λειτουργία καθαρισμού του αέρα του δεύτερου. Σε μια σειρά από GEO, ECO Wave, Airgate, DIO να βρείτε μοντέλα με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 10.000 έως 14.000 BTU / h, και σε μια σειρά από μοντέλο ECO είναι διαθέσιμο με χωρητικότητα ψύξης έως 16.000 BTU / h με κατανάλωση μόλις 1,4 kW.

Ballu

Μια εξαιρετική προσφορά για μια δημοκρατική τιμή είναι ευκολότερη στον κατάλογο Ballu. Επιλέξτε από τρεις σειρές: Platinum, SMART Electronic, SMART Mechanic. Η σειρά Platinum αντιπροσωπεύεται από μοντέλα χωρητικότητας από 9000 έως 16000 BTU / h και μοναδικό σχεδιασμό για τοποθέτηση κοντά στον τοίχο, προκειμένου να καταλαμβάνει ένα ελάχιστο χρήσιμο χώρο. Δύο σειρές SMART προσανατολίζονται με τη βέλτιστη αναλογία τιμής / ποιότητας εξ ολοκλήρου στην κινητικότητα. Ένα στενό και μακρύ σώμα μπορεί εύκολα να μετακινηθεί σε μια νέα θέση ή να αναπτυχθεί, κατευθύνοντας μια ροή ψυχρού αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε κάθε σειρά υπάρχουν τρία μοντέλα με χωρητικότητα από 7000 έως 12000 BTU / h.

Κινητό κλιματιστικό χωρίς αεραγωγό - μια βολική λύση ή προσομοίωση της ψύξης

Οι ψύκτες χώρου - μονοκόμματα, εξοπλισμένα με τροχούς, παραμένουν κινητοί μόνο υπό όρους. Στην πραγματικότητα, η μονάδα είναι "δεμένη" με το άνοιγμα του παραθύρου με έναν εύκαμπτο σωλήνα που εκπέμπει ζεστό αέρα. Είναι αμαρτία να μην εκμεταλλευτούμε αυτό το μειονέκτημα για εμπορικούς σκοπούς, προσφέροντας στον καταναλωτή μια εναλλακτική λύση, κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αεραγωγό. Όπως και ορισμένοι κατασκευαστές οικιακών συσκευών. Το καθήκον μας είναι να μελετήσουμε το σχεδιασμό της συσκευής, να αποσυναρμολογήσουμε τα πλεονεκτήματα και να δημοσιεύσουμε πολλές πραγματικές απόψεις.

Γιατί χρειάζεστε έναν αγωγό παραθύρου

Πρώτον, προτείνουμε να εξετάσουμε γιατί οι φορητοί ψύκτες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εξάντληση αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις. Σύντομα εξηγήστε τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας των παραδοσιακών κλιματιστικών μονομπλόκ.

Το σύστημα κλιματισμού στο σπίτι συναρμολογείται σε ένα ενιαίο περίβλημα εξοπλισμένο με τροχούς. Μέσα είναι τα ακόλουθα στοιχεία:

 • 2 εναλλάκτες θερμότητας - εξατμιστή και συμπυκνωτή.
 • δύο ανεμιστήρες που κατευθύνουν τη ροή του αέρα μέσω αυτών των θερμαντικών σωμάτων.
 • μονάδα συμπιεστή.
 • η βαλβίδα είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης.
 • ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, αισθητήρες.

Οι εναλλάκτες θερμότητας, ένας συμπιεστής και μια βαλβίδα εκτόνωσης συνδέονται με σωλήνες γεμισμένους με ειδικό ψυκτικό υγρό - φρέον. Η τελευταία κυκλοφορεί λόγω της πίεσης που ασκείται από τον συμπιεστή.

Λειτουργικό διάγραμμα με σύνδεση του αεραγωγού προς τη μονάδα δαπέδου

Για αναφορά. Το θεμελιώδες χαρακτηριστικό των φρεονών είναι η ικανότητα να βράζουν και να διέρχονται στην αέρια φάση σε μείον θερμοκρασίες (-10... -40 ° C).

Όλες οι μηχανές ψύξης, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών και των διαχωρισμένων συστημάτων, χρησιμοποιούν τον κύκλο Carnot - τη μεταφορά της θερμικής ενέργειας με την εξάτμιση και τη συμπύκνωση του ψυκτικού μέσου. Πώς συμβαίνει:

 1. Το φρέον σε υγρή κατάσταση τροφοδοτείται στον πρώτο εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος εκπαιδεύεται από αέρα ζεστού χώρου. Η ουσία εξατμίζεται και αφαιρεί το μερίδιο της θερμότητας από τη ροή του αέρα - έτσι πραγματοποιείται η ψύξη του δωματίου.
 2. Το ψυκτικό μέσο "φορτισμένης" ενέργειας περνά μέσω της μονάδας συμπιεστή αυξάνοντας την πίεση του αερίου. Αυτό θα προκαλέσει συμπύκνωση του Freon σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
 3. Πηγαίνοντας σε ένα άλλο ψυγείο (συμπυκνωτής), που διοχετεύεται από τον δεύτερο ανεμιστήρα, το ψυκτικό υγρό περνά σε υγρή κατάσταση και επιστρέφει ένα αποθεματικό θερμικής ενέργειας. Κατόπιν ο φρέον ρέει στη βαλβίδα εκτόνωσης και τροφοδοτείται και πάλι στον εξατμιστή, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.
Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου (κύκλος), το freon μεταβάλλει τη συνολική κατάσταση δύο φορές και ανταλλάσσει θερμική ενέργεια

Η ροή, που ψύχεται στον εξατμιστή, εισέρχεται στο διαμέρισμα. Και πού να τοποθετήσετε τον αέρα που έχει θερμανθεί στον συμπυκνωτή; Είναι σαφές ότι η ρίψη πίσω στο δωμάτιο είναι αδύνατη - ο κλιματισμός θα είναι μηδέν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αφαιρέσετε ζεστό αέρα στο δρόμο μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα μεγάλης διαμέτρου.

Το βασικό σημείο. Ο αγωγός που συνδέει τον ψυκτήρα με το εξωτερικό περιβάλλον είναι ο δίαυλος για την απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμικής ενέργειας από το δωμάτιο.

Ένα κλασικό φορητό κλιματιστικό για το σπίτι, εξοπλισμένο με ένα σωλήνα, είναι αρκετά αποτελεσματικό. Καταβάλλοντας 100 watt ηλεκτρικής ενέργειας, εκπέμπει τουλάχιστον 300 Watt κρύο ή θερμότητα το χειμώνα. Υπάρχουν επίσης φορητά μοντέλα με δύο αεραγωγούς, οι οποίοι εξέρχονται έξω και προορίζονται για ψύξη με συμπυκνωτή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, δείτε το βίντεο:

Πώς λειτουργούν οι ψύκτες χωρίς σωλήνα

Διαπιστώσαμε ότι τα οικιακά κλιματιστικά του παραδοσιακού τύπου δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά χωρίς να αφαιρούν θερμό αέρα από το εξωτερικό. Πράγματι, οι κατασκευαστές μας προσφέρουν κλιματικές μονάδες που χρησιμοποιούν μια εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας.

Ο κινητός ψύκτης χωρίς αγωγό αέρα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ελαφρύ φορητό περίβλημα σε τροχούς.
 • φίλτρο αέρα;
 • ανεμιστήρας;
 • το φίλτρο νερού.
 • χωρητικότητα γεμάτη με νερό.
 • αντλία?
 • ηλεκτρικός θερμαντήρας σωληνώσεων (ΔΕΔ);
 • ελέγχου και αυτοματισμού.

Σημείωση: Σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις, τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριστήρια.

Λειτουργικό διάγραμμα του συστήματος κλιματισμού

Παρουσιάζουμε τον αλγόριθμο λειτουργίας του κλιματιστικού δαπέδου, που περιγράφεται από τις λέξεις ενός από τους κατασκευαστές:

 1. Ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας φυσάει αέρα μέσω 2 φίλτρων - τραχύ καθαρισμό και νερό.
 2. Ένα φίλτρο νερού είναι ένα υλικό με μικρά κελιά, διαβρεγμένα με μια αντλία. Περνώντας μέσα από τον καμβά, το ρεύμα αέρα καθαρίζεται από σκόνη και υγραίνεται.
 3. Η δεύτερη λειτουργία του φίλτρου νερού είναι η ψύξη, η οποία συμβαίνει λόγω της μετάβασης φάσης του νερού από υγρή σε αέρια κατάσταση. Με την επαφή με ζεστό αέρα, εξατμίζεται και αφαιρεί σημαντικό μέρος της θερμότητας, μειώνοντας τη θερμοκρασία της ροής κατά 5-7 μοίρες.
 4. Τοποθετημένο σωστά στο ψυγείο του δωματίου δημιουργεί ένα μαξιλάρι αέρα, που δεν επιτρέπει στα ψυχθέντα ρεύματα να βγαίνουν μέσα από ένα ανοιχτό άνοιγμα παραθύρου ή ένα μπαλκόνι.
 5. Στη λειτουργία "χειμώνα", ο αέρας θερμαίνεται από ηλεκτρικό θερμαντήρα.

Ο κατασκευαστής σας συνιστά να χειρίζεστε ένα κινητό κλιματιστικό μη αγωγό αέρα με ανοιχτό παράθυρο και να τοποθετείτε θερμοηλεκτρικά στοιχεία ζελατίνας στη δεξαμενή, είναι επίσης μπαταρίες ψυχρής αποθήκευσης. Δεν χρειάζεται σωλήνας για ζεστό αέρα. Πώς φαίνεται στην πραγματικότητα, κοιτάξτε το βίντεο από τον κατασκευαστή, αλλά κοντά στην καρδιά δεν παίρνουν:

Αξιοπιστία πληροφοριών σχετικά με τα κλιματιστικά

Τώρα εξετάστε την αξιοπιστία των πληροφοριών που παρουσιάζονται σε κάθε παράγραφο του καταλόγου:

 1. Η έγχυση αέρα από τον ανεμιστήρα και η διήθηση δύο σταδίων είναι πραγματικά παρούσα. Παράλληλα, η ροή υγραίνεται.
 2. Η ψύξη του περιβάλλοντος αέρα κατά 5-7 ° C εξαιτίας της εξάτμισης είναι ένας μύθος. Ένα ρεύμα θερμοκρασίας +30... +40 ° C δεν μπορεί να θερμαίνει το νερό σε 100 μοίρες και να το μετατρέψει σε ατμό.
 3. Η ροή θερμότητας από το δρόμο μέσω μιας ανοιχτής πόρτας μπορεί να περιορίσει (αλλά δεν αποκλείει!) Μόνο μια κουρτίνα αέρα. Η μονάδα ψύξης χωρίς εύκαμπτο σωλήνα δεν δημιουργεί ένα, πράγμα που σημαίνει ότι η αξίωση για το μαξιλάρι αέρα δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
 4. Η θέρμανση κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από το στοιχείο θέρμανσης λαμβάνει χώρα.

Προδιαγραφές. Περνώντας μέσα από το υγρό υλικό, το ρεύμα αέρα απλά σχίζεται και μεταφέρει τα μόρια νερού, κορεσμένα με υγρασία. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν οι συνηθισμένοι υγραντήρες και τα κλιματικά σύμπλοκα.

Στην πραγματικότητα, κλιματιστικά δαπέδου, που δεν είναι εξοπλισμένα με αγωγό αέρα, ασχολούνται με τον καθαρισμό, τη θέρμανση και την υγρασία του σπιτιού, αλλά όχι με ψύξη του περιβάλλοντος χώρου. Ο κατασκευαστής προειδοποιεί άμεσα στις οδηγίες λειτουργίας: η συσκευή δεν πρέπει να λειτουργεί σε κλειστό χώρο, είναι απαραίτητο να ανοίξει το παράθυρο. Αυτό είναι κατανοητό - από το υπερβολικό πνεύμα στους κατοίκους θα γίνει αποπνικτικό, όχι δροσερό.

Θετικές και αρνητικές πλευρές του προϊόντος

Το κύριο μειονέκτημα των υπαίθριων μοντέλων κλιματιστικών χωρίς βρύση στο δρόμο είναι ότι πρακτικά δεν ψύχουν τον αέρα, απλώς υγραίνονται. Αλλά αν έχετε ήδη αγοράσει μια τέτοια συσκευή, μην βιαστείτε να αναστατωθείτε - ας προσπαθήσουμε να βρούμε πραγματικά πλεονεκτήματα του προϊόντος:

 • η πλήρης έλλειψη εγκατάστασης - για να ξεκινήσει η οικιακή συσκευή είναι αρκετή για να συνδεθεί στην πρίζα?
 • υψηλή κινητικότητα - η μονάδα κινείται εύκολα γύρω από το διαμέρισμα ή σε ιδιωτική κατοικία.
 • χαμηλό βάρος σε σύγκριση με τους "αδελφούς" του φρεόν.
 • οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (έως ότου ενεργοποιηθεί το στοιχείο θέρμανσης).
 • Διαθεσιμότητα - η τιμή της συσκευής είναι περίπου 20% χαμηλότερη από την ψύκτη πλήρους κλίμακας.
 • αθόρυβη λειτουργία - ο σχεδιασμός παρέχει έναν ανεμιστήρα αντί για δύο.

Σημείωση: Μαζί, η αντλία νερού και ο ανεμιστήρας του κλιματιστικού καταναλώνουν ενέργεια κυριολεκτικά για πένες - μέχρι 200 ​​watt. Αλλά είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία θέρμανσης και ο θερμαντήρας θα ξεκινήσει ωριαία "άνεμο" στο μετρητή 2-3 kW.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα εν λόγω προϊόντα έχουν ένα μοντέρνο σχεδιασμό και δεν υστερούν όσον αφορά τη λειτουργικότητα - υπάρχουν διάφοροι τρόποι λειτουργίας του ανεμιστήρα και της αντλίας, η παρακολούθηση της θερμοκρασίας θέρμανσης, η ψηφιακή απεικόνιση και ούτω καθεξής.

Τώρα σχετικά με τις αρνητικές στιγμές λειτουργίας των κινητών κλιματιστικών χωρίς σωλήνα αέρα:

 1. Δεν υπάρχει σωλήνας - δεν υπάρχει κανάλι για την αφαίρεση της πλεονάζουσας θερμότητας στο δρόμο. Η θερινή θερμότητα, διεισδύοντας στο διαμέρισμα από το εξωτερικό, παραμένει μέσα, ανεξάρτητα από το πόσο η κλιματική μονάδα λειτουργεί σε μέγιστη λειτουργία.
 2. Η μονάδα δεν διαθέτει λειτουργία για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του χώρου που ψύχεται. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη - το κλιματιστικό δεν εκπέμπει κρύο. Μόνο η θερμοκρασία θέρμανσης παρακολουθείται.
 3. Η αίσθηση της ψύξης εμφανίζεται τα πρώτα 10-30 λεπτά μετά την ενεργοποίηση. Στη συνέχεια ο αέρας είναι κορεσμένος με υδρατμούς και γίνεται ξεθωριασμένος. Δεν είναι περίεργο ότι ο κατασκευαστής συνιστά να ανοίξουν τα παράθυρα.
 4. Η εσωτερική δεξαμενή θα πρέπει να αναπληρώνεται με νερό, κατά προτίμηση - πολύ κρύο. Ακόμη καλύτερα - βάλτε στη δεξαμενή πάγου ή ζελέ συσσωρευτές, παγωμένο προηγουμένως στο ψυγείο. Το οποίο επίσης θα διαθέσει θερμότητα στο δωμάτιο - υπάρχει μια κυκλική διαδικασία.
 5. Ο τρόπος θέρμανσης χάνεται στα συνηθισμένα συστήματα διαχωρισμού από την άποψη της απόδοσης - το ΔΕΔ μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα με απόδοση 99% (ένα έως ένα κιλοβάτ). Ο διαχωρισμός παίρνει θερμότητα από το εξωτερικό και το μεταφέρει μέσα στις εγκαταστάσεις, ξοδεύοντας το 1/3 της ηλεκτρικής ενέργειας.
Φυσίγγια για τη συσσώρευση κρύου

Συμβούλιο. Εάν θέλετε να μάθετε πόσο πάγος είναι αρκετό για να ψύξετε το δωμάτιο, διαβάστε τον υπολογισμό στις οδηγίες χρήσης για να φτιάξετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας.

Σχόλια χρηστών στα φόρουμ

Αν έχετε συγκεντρώσει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των βελτιωτικών νερού, η εικόνα είναι άσχημο: πληρώνουν 20% λιγότερο από ό, τι ένα συμβατικό ψύκτη, θα λάβετε ένα ελαττωματικό υγραντήρα (χωρίς έλεγχο υγρασίας), καθώς και καθαρότερο και θέρμανση αέρα. Όσον αφορά τους χρήστες, διαβάζουμε στις αναθεωρήσεις:

Valentin, Volgodonsk.

Πέρυσι αγόρασα ένα τέτοιο "kondey" - ήταν ζεστό πολύ ζεστό, εκεί υπήρχε μια ομίχλη. Ήθελα να λύσω γρήγορα το πρόβλημα και να μην το εγκαταστήσω. Το αποτέλεσμα: η συσκευή βουίζει, σκουριάζει, δεν εξοικονομεί από τη θερμότητα καθόλου. Μια παρηγοριά - η ηλεκτρική ενέργεια δεν παίρνει πολλά. Πήγα στο γραφείο για εγκατάσταση χωριστών συστημάτων.

Αγόρασα το μοντέλο KIBOR-25, αλλά δεν είχα χρόνο να το δοκιμάσω. Μετά την ενεργοποίηση της συσκευής άρχισε να ακούγεται ένας συναγερμός κάθε 10 λεπτά - κάτι δεν συμβαίνει με τη λειτουργία ψύξης. Αν και ο αέρας από τη σχάρα βγήκε δροσερός. Νόμιζα ότι ήταν ένας εργοστασιακός γάμος και το παρέδωσε πίσω.

Igor, Pervomaisk.

Αρχικά προσέλκυσε την τιμή μιας οικιακής συσκευής και λίγο βάρος - είναι εύκολο να μετακινηθεί και δεν χρειάζεται να συνδέσετε σωλήνα. Ο πωλητής εξήγησε - η συσκευή αναφέρεται περισσότερο στις γεννήτριες του κρύου, και το κλιματιστικό ονομάζεται καθαρά ονομαστικά. Στο σπίτι, γεμίσαμε το νερό, το ενεργοποίησα και άρχισα να περιμένω τη χαλάρωση. Στην αρχή μου άρεσε, έπειτα έφτασε στην ουρά, άνοιξα το παράθυρο του μπαλκονιού. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν πιο δροσερό - ο άνεμος φώναξε από το μπαλκόνι, η μονάδα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Φέτος, εγκατέστησα ένα κανονικό κλιματιστικό.

Δεν είναι πολύ ισχυρή στους νόμους της φυσικής και πραγματικά δεν μπήκε στο έργο του ψυγείου. Το πήρα, το συνέδεσα, το έλαβα - όλα μου ταιριάζουν. Ο ανεμιστήρας φυσά ελαφρώς κρύος, σαν να μην κρυώσει. Ζήτησε ψύκτη - έριξε σε ένα δοχείο μερικές μπαταρίες ψυχρής αποθήκευσης. Η τιμή είναι αρκετά δημοκρατική.

Για να λειτουργήσει η οικιακή συσκευή, χρειάζεται κρύο νερό, χύνεται σε ειδικό δοχείο

Τελικές παρατηρήσεις

Πριν από τη σύναψη, ας δώσουμε μια σύντομη λίστα κατασκευαστών που παράγουν κλιματιστικά χωρίς σύνδεση εξωτερικού αγωγού:

 • Vektor;
 • Honeywell (δεν έχει καμία σχέση με την επώνυμη αμερικανική μάρκα που προσφέρει σωλήνες και εξαρτήματα καλοριφέρ).
 • Kibor.

Το σύστημα κλιματισμού δαπέδου από τεχνική άποψη είναι σίγουρα ένα κλιματιστικό. Θυμηθείτε τον ορισμό: η προετοιμασία είναι η διαδικασία που φέρνει τον αέρα στην επιθυμητή κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει καθαρισμό, θέρμανση, ψύξη και υγρασία / αφυγρανση.

Ένα πρόβλημα είναι ότι οι υπό εξέταση συσκευές δεν ψύχουν τον αέρα, αλλά τους κορεάζουν με υγρασία. Η έννοια της αγοράς έχει χαθεί - ένας κανονικός υγραντήρας είναι πολύ φθηνότερος και πολύ μικρότερος σε μέγεθος, πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με έλεγχο της υγρασίας του αέρα.

Και το τελευταίο πράγμα: κανένα σοβαρό εμπορικό σήμα, ακόμα και κινέζικο, δεν αναλαμβάνει την παραγωγή κλιματιστικών χωρίς σωλήνα εξαγωγής. Αυτό είναι ένα σημαντικό επιχείρημα υπέρ των καλών παλιών διαχωριστικών συστημάτων. Θέλετε έκδοση στο πάτωμα - λάβετε ένα μοντέλο με την αντίστοιχη εσωτερική μονάδα που είναι στερεωμένη πάνω από την σανίδα.

Κορυφαία 10 κινητά κλιματιστικά

Η σύγχρονη αγορά οικιακών συστημάτων κλιματισμού αντιπροσωπεύεται κυρίως από διαχωριστικά συστήματα. Είναι άνετα, αποτελεσματικά, ήσυχα. Ένα πρόβλημα είναι ότι η εγκατάσταση είναι μόνο ακίνητη και η μεταφορά είναι δυνατή, αλλά μόνο από τις δυνάμεις εξειδικευμένων ειδικών και για μια σημαντική αμοιβή, η οποία μπορεί να γίνει εντελώς άσεμνη σε περίπτωση διαρροής ψυκτικού μέσου ή της ανάγκης επιμήκυνσης της διαδρομής.

Μια αξιόλογη εναλλακτική λύση είναι τα κινητά κλιματιστικά. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν (εύκολο να εκτελεστούν ανεξάρτητα), να μετακινηθούν χωρίς προβλήματα στο πάτωμα των ενσωματωμένων τροχών, μπορούν να μεταφερθούν στο αυτοκίνητο στον πραγματικό τόπο εγκατάστασης (τουλάχιστον στη σκήτη ή στο στρατόπεδο).

Οι καλύτεροι εκπρόσωποι μόνο αυτής της "φυλής" επιλέξαμε για εσάς με τη σημερινή βαθμολογία των κινητών κλιματιστικών. Η βαθμολογία περιλαμβάνει κινητά κλιματιστικά δαπέδου, τα οποία είναι πιο δημοφιλή στους αγοραστές ρωσικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Κατά τον προσδιορισμό των ηγετών, χρησιμοποιήσαμε δεδομένα σχετικά με τις πωλήσεις και τις κριτικές πελατών από τους μεγαλύτερους πόρους του Διαδικτύου.

Τι είδους "θηρίο" είναι αυτό το κινητό κλιματιστικό;

Αυτή είναι μια καθολική μπάρα καραμελών που δεν είναι δεμένη άκαμπτα σε ένα σημείο. Η αρχή της λειτουργίας θυμίζει σε όλους τους αγαπημένους σας σύστημα No Frost στα οικιακά ψυγεία. Μόνο ο συμπιεστής είναι πολύ πιο ισχυρός και ο ψυχρός αέρας δεν εισέρχεται στους ερμητικά κλειστούς θαλάμους μικρού όγκου, αλλά απευθείας στο δωμάτιο, ακόμα και με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της αντοχής και της κατεύθυνσης ροής.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό: η θερμότητα από τον "οπίσθιο τοίχο" δεν πρέπει να αποκλίνει στη γύρω περιοχή και ως εκ τούτου ωθείται προς τα έξω μέσω ενός παραθύρου ή τοίχου, για το οποίο όλα τα κινητά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς πλαστικούς σωλήνες ολίσθησης. Μόνο έτσι. Διαφορετικά, η απόδοση είναι μηδενική και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα πετάξει απλά στο σωλήνα (όχι κυματοειδές).

Το συμπύκνωμα εξατμίζεται και αφαιρείται προς τα έξω αυτόματα μαζί με τον θερμό αέρα (ανάλογα με το μοντέλο) ή συλλέγεται σε ειδικό δοχείο για μετέπειτα αποστράγγιση. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε έναν σωλήνα αποστράγγισης για να αποστραγγίσετε μόνιμα την υγρασία.

Μικρή αποσαφήνιση: μην συγχέετε τα κινητά κλιματιστικά με αναποτελεσματικές από την άποψη της πραγματικής ψύξης κλιματιστικά-υγραντήρες (χωρίς σωλήνες, αλλά και χωρίς συμπιεστή) που λειτουργούν με την αρχή των πλύσεων αέρα.

Ποια κλιματιστικά είναι καλύτερα;

Παραδοσιακά πιστεύεται ότι τα καλύτερα κλιματιστικά είναι ιαπωνικά. Και είναι αλήθεια. Αλλά μην ψάχνετε για "ιαπωνικά" μεταξύ των κινητών κλιματιστικών - τέτοια μοντέλα είναι σπάνια. Μεταξύ των υπαίθριων κινητών κλιματιστικών μηχανημάτων, αναμφισβήτητα ηγέτης στην αγορά μας είναι η Electrolux. Παρέχουν τη μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων, με τα προϊόντα της Electrolux να δημιουργούν σπάνια προβλήματα στους ιδιοκτήτες. Κλιματιστικά Η Electrolux είναι εξοπλισμένη με ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών πρόσθετων λειτουργιών και τρόπων λειτουργίας.

Άλλες δημοφιλείς μάρκες κινητών κλιματιστικών:

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό δαπέδου: συμβουλές για την επιλογή + αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Η κλιματική τεχνολογία συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών. Υπήρξε μια επιλογή μεταξύ συσκευών εγκατεστημένων εντός των χώρων, και μηχανισμών που βρίσκονται εν μέρει εκτός αυτών.

Μια φωτεινή αντιπροσωπεία για εσωτερική εγκατάσταση είναι ένα κινητό υπαίθριο κλιματιστικό που δημιουργεί άνεση και ένα υγιές μικροκλίμα. Θα μάθουμε τι πρέπει να αναζητήσουμε κατά την επιλογή ενός μοντέλου.

Ποια είναι τα καλά κλιματιστικά δαπέδου

Ανάλογα με τη διάταξη, το μέγεθος του διαμερίσματος, την απαιτούμενη χωρητικότητα της συσκευής, έχετε την επιλογή μεταξύ συσκευών σε στάση και κινητών συσκευών.

Μας ενδιαφέρει η δεύτερη ομάδα, δηλαδή τα φορητά κλιματιστικά δαπέδου, η εγκατάσταση και η σύνδεση των οποίων συνήθως εκτελούνται ανεξάρτητα. Σχετίζονται με συσκευές τύπου εξαερισμού και αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ο ηλεκτρικός κινητήρας που λειτουργεί από ένα δίκτυο 220 In;
 • Ανεμιστήρας, η ταχύτητα των λεπίδων εξαρτάται από την ποσότητα του παρεχόμενου αέρα.
 • αντλία, φίλτρα κορεσμού, με βαλβίδες αποστράγγισης και παροχή νερού.
 • φίλτρα εξάτμισης από πολυμερή και κυτταρίνη που μοιάζουν με κηρήθρες και περικλείονται σε πλαστικά πλαίσια.
 • ένα δοχείο νερού.

Όλα τα μέρη είναι συσκευασμένα σε πλαστικό ή μεταλλικό περίβλημα, το ανθεκτικό υλικό που ανέχεται αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας, δεν παραμορφώνεται όταν μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο.

Εάν αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα, οι συσκευές καθαρίζουν τον αέρα στο δωμάτιο, αφαιρούν τη σκόνη, συμβάλλουν στη δημιουργία υγιούς μικροκλίματος χωρίς υπερβολική υγρασία. Μερικές φορές ένα τέτοιο σύνολο είναι μια σωτηρία για ένα άτομο που πάσχει από αλλεργίες ή άσθμα.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να θυμάστε για τα μειονεκτήματα. Μεταξύ αυτών - ένα επαρκώς υψηλό επίπεδο θορύβου, ελεύθερος χώρος για εγκατάσταση και παρουσία ρευμάτων, τα οποία είναι αναπόφευκτα εάν το μοντέλο δεν έχει επιλεγεί σωστά.

Ας εξετάσουμε και τις δύο επιλογές για να μάθουμε τις βασικές διαφορές τους.

Πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο χωρίς κανάλι

Ένα κομψό, άνετο στη χρήση, κινητό, κλιματιστικό κλιματιστικό χωρίς αεραγωγό φαίνεται πιο ελκυστικό από ένα μοντέλο με παχιά μάνικα και ακόμη πιο «βιομηχανικές» ψευδοροφές. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται κυρίως από τις γυναίκες. Ωστόσο, πίσω από ένα όμορφο κύτος, αρκετά κρύσταλλα υποβρύχια βότσαλα συχνά κρύβονται. Ας δούμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της συσκευής.

Με ποια κριτήρια πρέπει να δώσετε προσοχή

Πρώτον, ας μάθουμε πώς λειτουργεί το κινητό κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αγωγό. Ονομάζεται επίσης συσκευή τύπου εξάτμισης: ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα σύστημα φίλτρου (ένας από τους οποίους είναι ένας σπόγγος εμποτισμένος με νερό) και, όταν αλληλεπιδρά με ένα υγρό μέσο, ​​ψύχεται μέχρι την απαιτούμενη θερμοκρασία.

Αν θέλετε ο αέρας να είναι δροσερός και φρέσκος, μια εργασία του κλιματιστικού δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής ροή αέρα, στην πραγματικότητα - για να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Τότε θα ξεχάσετε για πάντα τι είναι ταρεμία, ζεστός αέρας, μυρωδιά σκόνης ή μούχλας.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε το κινητό μοντέλο, προσέξτε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ισχύ και απόδοση ·
 • πρόσθετες λειτουργίες (θέρμανση, ξήρανση, πολυεπίπεδο φιλτράρισμα).
 • τα μεγέθη της υπόθεσης ·
 • μέθοδος διαχείρισης ·
 • κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης.

Η κατανάλωση ενέργειας σε διαφορετικούς τρόπους (ψύξη και θέρμανση) μπορεί να διαφέρει, αλλά σπάνια υπερβαίνει τα 1-2W. Αυτό σημαίνει ότι για ένα δωμάτιο 20-25 μέτρων αρκεί μια συσκευή ισχύος 1-1,5 W.

Δεν έχουν όλα τα μοντέλα πρόσθετες επιλογές. Τα ανεπιτήδευτα κλιματιστικά είναι εύκολα αναγνωρίσιμα με χαμηλό κόστος, η εξάρτηση είναι απλή: όσο περισσότερες ευκαιρίες τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή.

Η λειτουργία θέρμανσης και η λειτουργία ξήρανσης απέχουν πολύ από όλα τα μοντέλα. Η ξήρανση είναι απαραίτητη όταν η υγρασία υπερβεί τον κανόνα - αυτό ισχύει για τις παράκτιες περιοχές. Στη μεσαία ζώνη και στα βόρεια της Ρωσίας, ο αέρας είναι αρκετά ξηρός. Αλλά θέρμανση - μια χρήσιμη λειτουργία, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως στην εκτός εποχής.

Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν έναν βολικό πίνακα ελέγχου στην κορυφή της θήκης, πολλοί εξοπλισμένοι με ένα τηλεχειριστήριο. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου ή των κουμπιών, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, να επιλέξετε μια ειδική λειτουργία, να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα χρονοδιακόπτη, με το οποίο μπορείτε να προγραμματίσετε καθυστερημένο on / off.

Η τάξη ενεργειακής απόδοσης είναι ένας δείκτης που ανησυχεί σχεδόν όλους. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, επιλέξτε ένα μοντέλο κατηγορίας Α (το υψηλότερο είναι το A +++).

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης στο δωμάτιο

Με την πρώτη ματιά, δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση μιας συμπαγούς συσκευής. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ένα μίνι κλιματιστικό σε τροχούς που μπορούν να μετακινηθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. Μία από τις απαιτήσεις είναι μια επαρκής επιφάνεια του δωματίου, η οποία θα πρέπει να σχετίζεται με τη δύναμη της συσκευής: για κάθε 10 m², περίπου 1 W.

Η κινητή μονάδα απαιτεί συνεχή φροντίδα, η οποία συνίσταται στην πλήρωση μιας ειδικής δεξαμενής με νερό. Ένας χαμηλός δείκτης συνήθως υποδεικνύεται από χαμηλή στάθμη νερού. Εάν το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς στη μέγιστη λειτουργία, το νερό πρέπει να συμπληρώνεται συχνά.

Ωστόσο, εάν συγκρίνετε ένα φορητό μοντέλο με παρόμοιες συσκευές εξοπλισμένες με αεραγωγούς, η εγκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη. Στην πραγματικότητα, αρκεί η αποσυσκευασία της συσκευής και η τοποθέτησή της σε οριζόντια επιφάνεια, σε κάθε γωνιά του δωματίου. Η σύνδεση και η διαμόρφωση πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά αναλαμβάνουν ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια. Ας υποθέσουμε ότι για την εγκατάσταση των διαχωριστικών συστημάτων χρειάζονται αρκετές ώρες και βοηθούν τους ειδικούς.

Όλα τα κλιματιστικά με αεραγωγούς

Η μόνη εξωτερική διαφορά μεταξύ οργάνων και αγωγών είναι η ύπαρξη κυματοειδούς σωλήνα μεγάλης διαμέτρου, μέσω του οποίου ο ζεστός αέρας εξέρχεται από το παράθυρο. Ωστόσο, η διαφορά δεν αφορά μόνο το σχεδιασμό.

Ανάλυση τεχνικών χαρακτηριστικών

Από την άποψη της παραγωγικής ικανότητας, τα μοντέλα δαπέδου με αγωγούς δεν διαφέρουν πολύ από τα απλούστερα ανάλογα: είναι επίσης σχεδιασμένα για ψύξη (ή θέρμανση) χώρων με εμβαδόν 20-25 m², λιγότερο συχνά - 30 m². Αυτός ο περιορισμός οφείλεται στο μέγεθος, τον θόρυβο από τον συμπιεστή και το φορτίο στο δίκτυο.

Ο ενσωματωμένος συμπιεστής δημιουργεί θόρυβο, το επίπεδο του οποίου μπορεί να μειώσει την άνετη διαμονή στο δωμάτιο. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εστιάσετε στην ένδειξη των 45 dB, αλλά οι τιμές των περισσότερων από τα τρέχοντα μοντέλα, δυστυχώς, 50-60 dB.

Οι διαστάσεις επιλέγονται ανάλογα με τις δυνατότητες της εγκατάστασης. Για τα μεγάλα δωμάτια είναι καλύτερο να λαμβάνετε συσκευές με μεγάλο σώμα. Κατά κανόνα, είναι πολυλειτουργικές και έχουν αυξημένη απόδοση. Αν σκοπεύετε να μετακινήσετε τη συσκευή συχνά, θα γίνει ένα μικρό μίνι μοντέλο στους τροχούς. Μην ξεχνάτε ότι κάθε θέση εγκατάστασης απαιτεί ένα ξεχωριστά εξοπλισμένο άνοιγμα αεραγωγού.

Ας προχωρήσουμε στο σημείο που ξεχωρίζει τα κλιματιστικά με τους αεραγωγούς - στην εγκατάσταση τους.

Συνδεσιμότητα της συσκευής

Το κύριο εγχειρίδιο που πρέπει να μελετηθεί πριν από την εγκατάσταση είναι οι οδηγίες του κατασκευαστή. Περιγράφει τις απαιτήσεις για το δωμάτιο και τη διαδικασία εγκατάστασης, καθώς και τα διαγράμματα και τα σχέδια. Και θα συζητήσουμε την ερώτηση, πού και πώς να συνδέσετε τον αγωγό.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να τραβήξετε το σωλήνα έξω:

 • στο παράθυρο (φύλλο παραθύρου ή ειδικά κατασκευασμένη τρύπα).
 • στην τρύπα στον τοίχο?
 • στον άξονα εξαερισμού.

Η εγκατάσταση στον αγωγό εξαερισμού συνδέεται ορισμένες φορές με διαρθρωτικές δυσκολίες. Το κανονικό μήκος του αγωγού δεν υπερβαίνει τα 2 m, ενώ η απόσταση από την είσοδο στον άξονα είναι συνήθως μεγαλύτερη. Για να κάνουν μεγάλες τρύπες στους τοίχους των πολυώροφων κτιρίων απαγορεύεται αυστηρά, υπάρχει μόνο μία λύση - το παράθυρο.

Γιατί δεν είναι αρκετό μόνο να τοποθετήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα στο κάτω τμήμα του παραθύρου; Ο ζεστός αέρας από το δωμάτιο θα βγει από το παράθυρο, θα αναμειχθεί με τη νέα ροή και θα επανέλθει εν μέρει. Το αποτέλεσμα είναι ελάχιστο. Για να μην επιστρέψουν οι μάζες αέριου αέρα μέσα από το άνοιγμα, πρέπει να τροποποιηθεί το άνοιγμα παραθύρου ή παραθύρου.

Συνήθως ο ελεύθερος χώρος καλύπτεται απλά με ένα πλαστικό διαμέρισμα, στο κέντρο του οποίου κόβεται μια τρύπα για τη διάμετρο του σωλήνα. Για να προστατέψετε τον εύκαμπτο σωλήνα από το τριβή ενάντια στο πλαστικό, χρησιμοποιήστε ένα λείο σωλήνα ή σιλικόνη (καουτσούκ).

Όταν η κινητή μονάδα μετακινηθεί σε άλλο δωμάτιο, η οπή καλύπτεται με βύσμα. Οι εταιρείες που πωλούν κλιματιστικά συνήθως προσφέρουν όλα τα είδη των αξεσουάρ - stubs, πλαίσια με πόρτες, ειδικά πάνελ.

Αν η τρύπα κάτω από τον αγωγό είναι σωστή, παραμένει η εγκατάσταση και η σύνδεση του κλιματιστικού. Για να το κάνετε αυτό, αποσυσκευάστε τελείως την θήκη και όλα τα εξαρτήματα και, στη συνέχεια, εκτελέστε τη συναρμολόγηση αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η σύνδεση απαιτεί ένα δίκτυο 220V και κατά προτίμηση μια γειωμένη έξοδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες για να μάθετε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ψυκτικό μέσο. Μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσετε μερικές βαλβίδες έτσι ώστε να εξαπλωθεί μέσω όλων των εναλλάκτη θερμότητας.

Όταν εξοπλίζετε μια τρύπα σε τοίχο ή σε παράθυρο με διπλά τζάμια, εστιάστε στη διάμετρο. Αν το σχήμα δεν ταιριάζει, ένα μέρος του αέρα εξαγωγής θα επιστρέψει μέσα από τα κενά, αλλά όταν η αυλάκωση συμπιέζεται αυξάνεται το πρόβλημα - είναι δυνατό να αλλάξετε τον όγκο αέρα εξόδου, ο οποίος επηρεάζει επίσης την παραγωγικότητα της μονάδας.

Αξιολόγηση των δημοφιλών υπαίθριων μοντέλων

Για λόγους σύγκρισης, εξετάστε πέντε μοντέλα της μέσης κατηγορίας τιμών, η ποιότητα των οποίων αξιολογείται θετικά από τους χρήστες.

Το πλεονέκτημα των μοντέλων βασίζεται σε τεχνικές δυνατότητες και ανατροφοδότηση πελατών.

1η θέση - Ballu

Concern Το Ballu (Ταϊβάν) παράγει διάφορους τύπους κλιματικής τεχνολογίας. Ως μοντέλο, εξετάστε το μοντέλο δαπέδου με τον αεραγωγό BPHS-09H. Ανήκει στη σειρά Platinum, η οποία θεωρείται ότι είναι η πιο αποτελεσματική και τέλεια από την άποψη της λειτουργίας.

Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο ισχύει για όλα τα μοντέλα δαπέδου - μόνο 42 dB. Αυτό είναι πραγματικά μικρό, αφού τα περισσότερα παρόμοια μεγέθη δημιουργούν ένα συγκεκριμένο buzz στη διαδικασία της επεξεργασίας του αέρα. Οι συσκευές της σειράς Platinum μπορούν να εγκατασταθούν με ασφάλεια σε ένα υπνοδωμάτιο ή σε ένα φυτώριο. Στη νυχτερινή λειτουργία, ο θόρυβος που παράγεται από αυτούς μοιάζει με το θρόισμα των φύλλων.

Κινητά κλιματιστικά

Οι ηγέτες του 2016

 • Χώρα Κίνα
 • Ψύξη, kW 0,06
 • Θέρμανση, kW Όχι
 • Περιοχή, m² 15
 • Χώρα ΗΠΑ
 • Ψύξη, kW 0,125
 • Περιοχή, m² 18
 • Διαστάσεις (ШВГ), mm 330x730х300
 • Χώρα Σαουδική Αραβία
 • Ψύξη, kW 0,13
 • Θέρμανση, kW Όχι
 • Έκταση, m² 35
 • Χώρα Ρωσία
 • Ψύξη, kW 0,1
 • Περιοχή, m² 30
 • Διαστάσεις (ШВГ), mm 310х360х900
 • Χώρα Αυστρία
 • Ψύξη, kW 2,6
 • Θέρμανση, kW Όχι
 • Περιοχή, m² 25
 • Χώρα Κίνα
 • Ψύξη, kW 2,6
 • Θέρμανση, kW 1,3
 • Περιοχή, m² 25
 • Χώρα Ρωσία
 • Ψύξη, kW 0,115
 • Θέρμανση, kW Όχι
 • Περιοχή, m² 30
 • Χώρα Κίνα
 • Ψύξη, kW 2,4
 • Θέρμανση, kW 2,0
 • Διαστάσεις (ШВГ), mm 490x850x390
 • Χώρα Ιταλία
 • Ψύξη, kW 0,95
 • Θέρμανση, kW Όχι
 • Διαστάσεις (ШВГ), mm 626x260x108
 • Χώρα ΗΠΑ
 • Ψύξη, kW 0,125
 • Περιοχή, m² 25
 • Διαστάσεις (ШВГ), mm 330x895х300
 • Χώρα Σουηδία
 • Ψύξη, kW 3,52
 • Θέρμανση, kW Όχι
 • Περιοχή, m² 30
 • Χώρα Ιταλία
 • Ψύξη, kW 3,5
 • Θέρμανση, kW Όχι
 • Έκταση, m² 35
 • Χώρα Κίνα
 • Ψύξη, kW 4,7
 • Θέρμανση, kW 3,8
 • Περιοχή, m² 45
 • Χώρα Ιταλία
 • Ψύξη, kW 0,95
 • Διαστάσεις (ШВГ), mm 915х445х630
 • Χώρα Κίνα
 • Ψύξη, kW 4,60
 • Θέρμανση, kW Όχι
 • Περιοχή, m² 45
 • Χώρα Σουηδία
 • Ψύξη, kW 4,4
 • Θέρμανση, kW Όχι
 • Περιοχή, m² 38
 • Χώρα Κίνα
 • Ψύξη, kW 4,1
 • Θέρμανση, kW 3,5
 • Περιοχή, m² 40

Φορητά κλιματιστικά σε ένα ευρύ φάσμα από το ηλεκτρονικό κατάστημα mircli.ru

Πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του αερισμού των χώρων, εγκαταστήστε ένα σταθερό κλιματιστικό, στο οποίο είναι αδύνατο. Για τους σκοπούς αυτούς, το κινητό κλιματιστικό. Με το σχεδιασμό, όλα τα κινητά κλιματιστικά είναι περίπου τα ίδια. Πρόκειται για μια καραμέλα, στην οποία κρύβεται ολόκληρος ο μηχανισμός. Αυτό το κλιματιστικό είναι εξοπλισμένο με ένα εξαερισμό, το οποίο μπορεί να εξάγεται ανάλογα με το δωμάτιο. Παρά το γεγονός ότι το κλιματιστικό σύστημα ονομάζεται κινητό, δεν είναι τόσο εύκολο να το μεταφέρετε από τόπο σε τόπο. Το γεγονός είναι ότι το βάρος αυτών των κλιματιστικών αρχίζει από 40 κιλά. Και αυξάνεται ανάλογα με τη δύναμη του συστήματος. Η πιο βολική έκδοση αυτής της τεχνικής, υπαίθρια κινητά κλιματιστικά μεσαίου μεγέθους. Σήμερα είναι και οι πιο δημοφιλείς στο είδος τους.

Προκειμένου να αγοράσετε ένα φορητό κλιματιστικό μηχάνημα σωστά και χωρίς κίνδυνο, αξίζει να εξετάσετε ορισμένα χαρακτηριστικά εκ των προτέρων. Για αρχή, είναι το βάρος, η ισχύς και οι απαιτήσεις για λειτουργικές ικανότητες. Τότε αυτή η μάρκα, το σύστημα ρύθμισης και ελέγχου του κλιματισμού. Είναι επίσης σημαντικό το επιλεγμένο κλιματιστικό να βρίσκεται στη Μόσχα.

Για να πάρετε ένα κινητό κλιματιστικό για να αγοράσετε "σωστά", θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες αποχρώσεις. Αρχικά, επικοινωνήστε μόνο με τους πωλητές που είναι οι επίσημοι αντιπρόσωποι του κατασκευαστή του κλιματιστικού ή ειδικευμένων υπηρεσιών. Σε αυτές τις υπηρεσίες, κινητά κλιματιστικά, των οποίων οι τιμές είναι πολύ προσιτές, μπορούν να αγοραστούν χωρίς φόβο για την ποιότητά τους.

Έτσι, αποφασίσατε ότι αξίζει να βρείτε ένα κλιματιστικό δαπέδου, να το αγοράσετε και να το χρησιμοποιήσετε προς όφελος του σπιτιού σας. Προσπαθήστε να βασιστείτε στην εξουσία του κατασκευαστή και στους τεχνικούς δείκτες, επειδή οι ετικέτες τιμών είναι ένας πολύ αναξιόπιστος δείκτης από την άποψη αυτή.

Λίγο για το έργο ενός φορητού κλιματιστικού. Όλα τα κινητά κλιματιστικά έχουν μια έξοδο αέρα και μια διαδρομή για την ανακυκλοφορία του αέρα. Αυτοί οι δύο σωλήνες οδηγούν στο πλαίσιο του παραθύρου ή στην είσοδο στο μπαλκόνι. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εύκαμπτοι σωλήνες αυτοί δεν πρέπει να τσαλακωθούν, να σπάσουν ή να υποστούν ζημιά. Διαφορετικά, θα βλάψει το κλιματιστικό και δεν θα σας φέρει αποτέλεσμα. Η διαδρομή τροφοδοσίας αέρα προστατεύεται από ένα φίλτρο, το οποίο θα πρέπει να αλλάξει σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Κινητά κλιματιστικά στη Μόσχα Είναι ιδανική επιλογή για την παροχή ειδικών συνθηκών θερμοκρασίας σε ένα μικρό δωμάτιο.

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό που λειτουργεί ως πάτωμα: Μια ανασκόπηση των χαρακτηριστικών των τριών βασικών σχεδίων

Τα κλιματιστικά δαπέδου είναι ένα απαιτούμενο τμήμα της κλιματικής τεχνολογίας, με συγκεκριμένες διαφορές, πλεονεκτήματα και αρνητικές πτυχές. Σε αυτή την "οικογένεια" δεν είναι πάρα πολλά άτομα, αλλά καθένα από αυτά έχει τις δικές του χαρακτηριστικές διαφορές. Πριν πάτε στο κατάστημα για εξοπλισμό που δημιουργεί ένα άνετο περιβάλλον στο δωμάτιο, αξίζει να μάθετε ποια είναι η διαφορά. Η εξωτερική κλιματισμού χωρίς αέρα διαφέρει από τον ομόλογό του με μια κυματοειδή σωλήνα, ποια είναι η ιδιαιτερότητα και η πολυπλοκότητα της σύνδεσης του δαπέδου ενός συστήματος διαχωρισμού, και τι θα πρέπει να προτιμώνται;

Περιεχόμενα

Ταξινόμηση των κλιματιστικών δαπέδων ↑

Οι τροποποιήσεις των κλιματιστικών δαπέδων που παρουσιάζονται στην πλουσιότερη ποικιλία χωρίζονται σε δύο υποείδη.

 • Οι Split συστήματα που έχουν εγκατασταθεί στο αεροπλάνο όροφο σε μια απόσταση που δεν υπερβαίνει τα 50 εκ. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται επίσης στον τοίχο, την οροφή κλιματισμό, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στον τομέα ανώτατο όριο, και κοντά στο κάτω μέρος του τοίχου. Λόγω αυτής της θέσης, η ψυχρή ροή που παρέχεται από κλιματιστικά δεν κατευθύνεται απευθείας στο άτομο, επομένως δεν απειλεί την υγεία.
 • Mobile Technology με αέρα και χωρίς αυτό, το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα αναγνωρίζεται ως μια ευκαιρία για να μετακινηθείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο εξοπλισμού, μηχανημάτων μεταφοράς στη χώρα σε μια καυτή περίοδο των διακοπών, να προχωρήσουμε μαζί του από διαμέρισμα σε διαμέρισμα.

Μετά από μεμονωμένες εκτιμήσεις και προτιμήσεις, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες επιλέγουν τον καλύτερο τύπο για αυτούς, το καλύτερο εξωτερικό κλιματιστικό με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης, της θέσης και της λειτουργίας. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στον βαθμό εξοπλισμού στις τροποποιήσεις. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να λειτουργήσουν σε δύο τρόπους: θέρμανση, ψύξη. Λειτουργεί με τηλεχειριστήρια, εξοπλισμένα με διατάξεις προστασίας και συστήματα που ελέγχουν τη λειτουργία των συμπιεστών και την κατεύθυνση του αέρα. Υπάρχουν μεταξύ τους μοντέλα με αντιβακτηριακή επεξεργασία, φιλτράρισμα και ιονισμό αέρα.

[include id = "1" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Επικίνδυνο για τους χρήστες και για το περιβάλλον Το φρέον αντικαθίσταται στις πρόσφατες απελευθερώσεις ασφαλών ψυκτικών μέσων. Τα νέα κλιματιστικά δαπέδου για το σπίτι δεν αντιπροσωπεύουν πλέον δυσκίνητες κατασκευές όπως εντυπωσιακά ψυγεία, δεν βλάπτουν το σχεδιασμό του επεξεργασμένου χώρου με αισθητική εμφάνιση.

Τι είναι καλό για μια σταθερή έκδοση δαπέδου; ↑

Αποτελείται από δύο μπλοκ σε αναλογία με το συνηθισμένο σύστημα split. Στην πραγματικότητα, είναι τέτοιες, μόνο μια μικροσκοπική εσωτερική μονάδα βρίσκεται κοντά στο πάτωμα, στερεώνοντας τον στον τοίχο. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού δαπέδου του παρουσιαζόμενου υποείδους εκτελείται με πρότυπο τρόπο για όλα τα διαχωρισμένα συστήματα. Το εξωτερικό μέρος αφαιρείται από το κτίριο, τοποθετείται στην οροφή ή στον τοίχο με τη βοήθεια ειδικών ανοξείδωτων βραχιόνων στον τοίχο. Μπορείτε να τοποθετήσετε το εξωτερικό μέρος σε μπαλκόνι με τακτικά αερισμό, βεράντα, loggia.

Η κύρια προϋπόθεση για την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας είναι μια συνεχής ροή αέρα από το δρόμο. Επομένως, τα κελάρια και τα δωμάτια χωρίς εξαερισμό αποκλείονται κατηγορηματικά.

Το εσωτερικό μέρος είναι εξοπλισμένο με πλωτές περσίδες και σχάρες. Με τη βοήθεια εφαπτόμενων ανεμιστήρων, κατακόρυφων παραθυρόφυλλων και οριζόντιων αποσβεστήρων, σχηματίζεται η κατεύθυνση των δύο αέριων ρευμάτων, έτσι ώστε η κυκλοφορία να βελτιστοποιηθεί. Οποιαδήποτε από τις τροποποιήσεις μπορεί να λειτουργήσει με την ίδια ροή, αλλά η διπλή έκδοση δημιουργεί την πιο ευνοϊκή θερμοκρασία για τους χρήστες και ένα ασφαλές για το παρόν διάνυσμα τροφοδοσίας της επεξεργασμένης μάζας αέρα.

Σχετικά με κινητά κλιματιστικά δαπέδου ↑

Η κινητή τεχνολογία κλιματισμού έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα κλιματιστικά της ποικιλίας των παραθύρων. Όλα τα τμήματα εργασίας φιλοξενούν επίσης μία και μοναδική θήκη, κατ 'αναλογία, η θερμαινόμενη μάζα αέρα απορρίπτεται συνήθως στο παράθυρο. Φορητά κλιματιστικά τύπου δαπέδου προτιμώνται από εκείνους που δεν χρειάζονται για οποιονδήποτε λόγο σε σταθερή εγκατάσταση, εάν προγραμματίζονται συχνές κινήσεις, χρήση εξοπλισμού στη χώρα κλπ.

Για να σκεφτείτε πώς να εγκαταστήσετε κλιματισμό κινητή έκδοση δαπέδου, οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να. Μια απλή διαδικασία και δεν χρονοβόρα, αλλά υπάρχουν ορισμένα προβλήματα: την παροχή της δρόμο για την εκφόρτιση του θερμανθέντος αέρα προς τα έξω, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι μόνο μέσα από το παράθυρο που προέρχεται κυματοειδή σωλήνα, αλλά και μέσω ενός ειδικά Πραγματοποιηθέντα στα τοιχώματα της οπής.

Το κύριο μειονέκτημα τους είναι το σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου, επειδή το "ηχηρό" όργανο δεν μπορεί να διαχωριστεί από το σύστημα και να πραγματοποιηθεί. Σε ορισμένες τροποποιήσεις, δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων, το οποίο σημαίνει ότι το νερό από το δίσκο πρέπει να αποστραγγίζεται με το χέρι.

[include id = "2" title = "Διαφήμιση στο κείμενο"]

Συμβούλιο. Αποκτήστε μοντέλα με μεγάλη χωρητικότητα για τη συλλογή συμπυκνωμένης υγρασίας. Από ένα μικρό δίσκο, θα πρέπει να το αποστραγγίζετε πολύ συχνά, επειδή μόλις ο καθορισμένος όγκος φτάσει στο όριο, το κλιματιστικό του οικιακού δαπέδου θα κλείσει αυτόματα.

Δημιουργία κινητών μονάδων χωρίς αεραγωγούς ↑

Μια πολλά υποσχόμενη λύση, η οποία έδωσε την ευκαιρία να εγκαταλείψουμε τα εντυπωσιακά μείον κλιματιστικά δαπέδου - από τους εύκαμπτους σωλήνες στους αεραγωγούς. Η απλή αρχή της λειτουργίας ενός κλιματιστικού δαπέδου αυτού του τύπου βασίζεται στην ικανότητα των ουσιών στη διαδικασία μετασχηματισμού της συνολικής κατάστασης να δίνουν ή να δέχονται θερμότητα:

 • Στο κάτω μέρος του περιβλήματος του εξατμιστή υπάρχει δοχείο με νερό. Το νερό από τη δεξαμενή αντλείται από μια μικρή αντλία, τροφοδοτείται σε ένα πορώδες φίλτρο για να υγροποιηθεί.
 • Ο θερμός αέρας που συλλέγεται από τον ανεμιστήρα στο δωμάτιο κατευθύνεται στο υγραμένο πορώδες φίλτρο.
 • Ως αποτέλεσμα της διόδου μέσω υγρού φίλτρου, η μάζα επεξεργασμένου αέρα ψύχεται, τα μόρια νερού στην επιφάνεια του φίλτρου περνούν στην κατάσταση της αέριας φάσης.

Το συμπύκνωμα στην τεχνική "νερό" δεν σχηματίζεται καθόλου, επειδή τα κλιματιστικά δαπέδου που κινούνται χωρίς αγωγούς αέρα δεν λειτουργούν παρά μόνο για την παραγωγή κρύου, χωρίς να εκπέμπουν θερμότητα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει συμπύκνωση, δεν υπάρχει ανάγκη για ένα δίσκο και τους σωλήνες αποστράγγισης που οδηγούν σε αυτό, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται θερμότητα για να διασφαλιστεί ότι ο ζεστός αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν επιπλοκές με την εγκατάσταση και την κίνηση της κινητής τεχνολογίας εξάτμισης.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα, το οποίο είναι εύκολο να μαντέψετε σε ανθρώπους που ξέρουν πώς λειτουργεί το κλιματιστικό δαπέδου αυτής της κατηγορίας. Ένα απόθεμα νερού στη δεξαμενή θα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς. Ο ειδικός δείκτης θα σηματοδοτήσει την ανάγκη προσθήκης νερού. Εδώ είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η περιοδικότητα της διαδικασίας τοποθέτησης, διότι εξαρτάται από τα υλικά της διακόσμησης και το τετράγωνο του δωματίου, στο επίπεδο υγρασίας και άλλες αποχρώσεις.

Η βέλτιστη κατάσταση για την άριστη λειτουργικότητα του κλιματιστικού εξατμιστή είναι η παρουσία ενός ελαφρώς ανοικτού παραθύρου. Θα λειτουργεί τέλεια σε ένα καθιστικό ή σε ένα δωμάτιο γραφείων εξοπλισμένο με σύστημα εξαερισμού με εξαναγκασμένο αέρα.

Εμείς μαζί με εσάς εξετάσατε όλα τα διαθέσιμα κλιματιστικά στο πάτωμα της αγοράς: πώς να τα επιλέγετε μελετημένα, σε σύγκριση με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Συγκεντρώστε συμπεράσματα και αποφασίστε τι να αφήσετε κατά προτεραιότητα - ένα προσωπικό ζήτημα για κάθε μελλοντικό ιδιοκτήτη. Ωστόσο, οι πληροφορίες που θα ληφθούν δεν θα βοηθήσουν σε καμία περίπτωση να κάνουν μια επιλογή που δεν εξαρτάται από την επιθυμία του πωλητή να πουλήσει ένα προϊόν που δεν είναι αξιοπρεπές ή ορεκτικά κερδοφόρο.

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό δαπέδου: συμβουλές για την επιλογή + αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Η κλιματική τεχνολογία συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών. Υπήρξε μια επιλογή μεταξύ συσκευών εγκατεστημένων εντός των χώρων, και μηχανισμών που βρίσκονται εν μέρει εκτός αυτών.

Μια φωτεινή αντιπροσωπεία για εσωτερική εγκατάσταση είναι ένα κινητό υπαίθριο κλιματιστικό που δημιουργεί άνεση και ένα υγιές μικροκλίμα. Θα μάθουμε τι πρέπει να αναζητήσουμε κατά την επιλογή ενός μοντέλου.

Ποια είναι τα καλά κλιματιστικά δαπέδου

Ανάλογα με τη διάταξη, το μέγεθος του διαμερίσματος, την απαιτούμενη χωρητικότητα της συσκευής, έχετε την επιλογή μεταξύ συσκευών σε στάση και κινητών συσκευών.

Μας ενδιαφέρει η δεύτερη ομάδα, δηλαδή τα φορητά κλιματιστικά δαπέδου, η εγκατάσταση και η σύνδεση των οποίων συνήθως εκτελούνται ανεξάρτητα. Σχετίζονται με συσκευές τύπου εξαερισμού και αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ο ηλεκτρικός κινητήρας που λειτουργεί από ένα δίκτυο 220 In;
 • Ανεμιστήρας, η ταχύτητα των λεπίδων εξαρτάται από την ποσότητα του παρεχόμενου αέρα.
 • αντλία, φίλτρα κορεσμού, με βαλβίδες αποστράγγισης και παροχή νερού.
 • φίλτρα εξάτμισης από πολυμερή και κυτταρίνη που μοιάζουν με κηρήθρες και περικλείονται σε πλαστικά πλαίσια.
 • ένα δοχείο νερού.

Όλα τα μέρη είναι συσκευασμένα σε πλαστικό ή μεταλλικό περίβλημα, το ανθεκτικό υλικό που ανέχεται αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας, δεν παραμορφώνεται όταν μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο.

Εάν αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα, οι συσκευές καθαρίζουν τον αέρα στο δωμάτιο, αφαιρούν τη σκόνη, συμβάλλουν στη δημιουργία υγιούς μικροκλίματος χωρίς υπερβολική υγρασία. Μερικές φορές ένα τέτοιο σύνολο είναι μια σωτηρία για ένα άτομο που πάσχει από αλλεργίες ή άσθμα.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να θυμάστε για τα μειονεκτήματα. Μεταξύ αυτών - ένα επαρκώς υψηλό επίπεδο θορύβου, ελεύθερος χώρος για εγκατάσταση και παρουσία ρευμάτων, τα οποία είναι αναπόφευκτα εάν το μοντέλο δεν έχει επιλεγεί σωστά.

Ας εξετάσουμε και τις δύο επιλογές για να μάθουμε τις βασικές διαφορές τους.

Πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο χωρίς κανάλι

Ένα κομψό, άνετο στη χρήση, κινητό, κλιματιστικό κλιματιστικό χωρίς αεραγωγό φαίνεται πιο ελκυστικό από ένα μοντέλο με παχιά μάνικα και ακόμη πιο «βιομηχανικές» ψευδοροφές. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται κυρίως από τις γυναίκες. Ωστόσο, πίσω από ένα όμορφο κύτος, αρκετά κρύσταλλα υποβρύχια βότσαλα συχνά κρύβονται. Ας δούμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της συσκευής.

Με ποια κριτήρια πρέπει να δώσετε προσοχή

Πρώτον, ας μάθουμε πώς λειτουργεί το κινητό κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αγωγό. Ονομάζεται επίσης συσκευή τύπου εξάτμισης: ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα σύστημα φίλτρου (ένας από τους οποίους είναι ένας σπόγγος εμποτισμένος με νερό) και, όταν αλληλεπιδρά με ένα υγρό μέσο, ​​ψύχεται μέχρι την απαιτούμενη θερμοκρασία.

Αν θέλετε ο αέρας να είναι δροσερός και φρέσκος, μια εργασία του κλιματιστικού δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής ροή αέρα, στην πραγματικότητα - για να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Τότε θα ξεχάσετε για πάντα τι είναι ταρεμία, ζεστός αέρας, μυρωδιά σκόνης ή μούχλας.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε το κινητό μοντέλο, προσέξτε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ισχύ και απόδοση ·
 • πρόσθετες λειτουργίες (θέρμανση, ξήρανση, πολυεπίπεδο φιλτράρισμα).
 • τα μεγέθη της υπόθεσης ·
 • μέθοδος διαχείρισης ·
 • κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης.

Η κατανάλωση ενέργειας σε διαφορετικούς τρόπους (ψύξη και θέρμανση) μπορεί να διαφέρει, αλλά σπάνια υπερβαίνει τα 1-2W. Αυτό σημαίνει ότι για ένα δωμάτιο 20-25 μέτρων αρκεί μια συσκευή ισχύος 1-1,5 W.

Δεν έχουν όλα τα μοντέλα πρόσθετες επιλογές. Τα ανεπιτήδευτα κλιματιστικά είναι εύκολα αναγνωρίσιμα με χαμηλό κόστος, η εξάρτηση είναι απλή: όσο περισσότερες ευκαιρίες τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή.

Η λειτουργία θέρμανσης και η λειτουργία ξήρανσης απέχουν πολύ από όλα τα μοντέλα. Η ξήρανση είναι απαραίτητη όταν η υγρασία υπερβεί τον κανόνα - αυτό ισχύει για τις παράκτιες περιοχές. Στη μεσαία ζώνη και στα βόρεια της Ρωσίας, ο αέρας είναι αρκετά ξηρός. Αλλά θέρμανση - μια χρήσιμη λειτουργία, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως στην εκτός εποχής.

Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν έναν βολικό πίνακα ελέγχου στην κορυφή της θήκης, πολλοί εξοπλισμένοι με ένα τηλεχειριστήριο. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου ή των κουμπιών, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, να επιλέξετε μια ειδική λειτουργία, να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα χρονοδιακόπτη, με το οποίο μπορείτε να προγραμματίσετε καθυστερημένο on / off.

Η τάξη ενεργειακής απόδοσης είναι ένας δείκτης που ανησυχεί σχεδόν όλους. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, επιλέξτε ένα μοντέλο κατηγορίας Α (το υψηλότερο είναι το A +++).

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης στο δωμάτιο

Με την πρώτη ματιά, δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση μιας συμπαγούς συσκευής. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ένα μίνι κλιματιστικό σε τροχούς που μπορούν να μετακινηθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις. Μία από τις απαιτήσεις είναι μια επαρκής επιφάνεια του δωματίου, η οποία θα πρέπει να σχετίζεται με τη δύναμη της συσκευής: για κάθε 10 m², περίπου 1 W.

Η κινητή μονάδα απαιτεί συνεχή φροντίδα, η οποία συνίσταται στην πλήρωση μιας ειδικής δεξαμενής με νερό. Ένας χαμηλός δείκτης συνήθως υποδεικνύεται από χαμηλή στάθμη νερού. Εάν το κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς στη μέγιστη λειτουργία, το νερό πρέπει να συμπληρώνεται συχνά.

Ωστόσο, εάν συγκρίνετε ένα φορητό μοντέλο με παρόμοιες συσκευές εξοπλισμένες με αεραγωγούς, η εγκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη. Στην πραγματικότητα, αρκεί η αποσυσκευασία της συσκευής και η τοποθέτησή της σε οριζόντια επιφάνεια, σε κάθε γωνιά του δωματίου. Η σύνδεση και η διαμόρφωση πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά αναλαμβάνουν ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια. Ας υποθέσουμε ότι για την εγκατάσταση των διαχωριστικών συστημάτων χρειάζονται αρκετές ώρες και βοηθούν τους ειδικούς.

Όλα τα κλιματιστικά με αεραγωγούς

Η μόνη εξωτερική διαφορά μεταξύ οργάνων και αγωγών είναι η ύπαρξη κυματοειδούς σωλήνα μεγάλης διαμέτρου, μέσω του οποίου ο ζεστός αέρας εξέρχεται από το παράθυρο. Ωστόσο, η διαφορά δεν αφορά μόνο το σχεδιασμό.

Ανάλυση τεχνικών χαρακτηριστικών

Από την άποψη της παραγωγικής ικανότητας, τα μοντέλα δαπέδου με αγωγούς δεν διαφέρουν πολύ από τα απλούστερα ανάλογα: είναι επίσης σχεδιασμένα για ψύξη (ή θέρμανση) χώρων με εμβαδόν 20-25 m², λιγότερο συχνά - 30 m². Αυτός ο περιορισμός οφείλεται στο μέγεθος, τον θόρυβο από τον συμπιεστή και το φορτίο στο δίκτυο.

Ο ενσωματωμένος συμπιεστής δημιουργεί θόρυβο, το επίπεδο του οποίου μπορεί να μειώσει την άνετη διαμονή στο δωμάτιο. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εστιάσετε στην ένδειξη των 45 dB, αλλά οι τιμές των περισσότερων από τα τρέχοντα μοντέλα, δυστυχώς, 50-60 dB.

Οι διαστάσεις επιλέγονται ανάλογα με τις δυνατότητες της εγκατάστασης. Για τα μεγάλα δωμάτια είναι καλύτερο να λαμβάνετε συσκευές με μεγάλο σώμα. Κατά κανόνα, είναι πολυλειτουργικές και έχουν αυξημένη απόδοση. Αν σκοπεύετε να μετακινήσετε τη συσκευή συχνά, θα γίνει ένα μικρό μίνι μοντέλο στους τροχούς. Μην ξεχνάτε ότι κάθε θέση εγκατάστασης απαιτεί ένα ξεχωριστά εξοπλισμένο άνοιγμα αεραγωγού.

Ας προχωρήσουμε στο σημείο που ξεχωρίζει τα κλιματιστικά με τους αεραγωγούς - στην εγκατάσταση τους.

Συνδεσιμότητα της συσκευής

Το κύριο εγχειρίδιο που πρέπει να μελετηθεί πριν από την εγκατάσταση είναι οι οδηγίες του κατασκευαστή. Περιγράφει τις απαιτήσεις για το δωμάτιο και τη διαδικασία εγκατάστασης, καθώς και τα διαγράμματα και τα σχέδια. Και θα συζητήσουμε την ερώτηση, πού και πώς να συνδέσετε τον αγωγό.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να τραβήξετε το σωλήνα έξω:

 • στο παράθυρο (φύλλο παραθύρου ή ειδικά κατασκευασμένη τρύπα).
 • στην τρύπα στον τοίχο?
 • στον άξονα εξαερισμού.

Η εγκατάσταση στον αγωγό εξαερισμού συνδέεται ορισμένες φορές με διαρθρωτικές δυσκολίες. Το κανονικό μήκος του αγωγού δεν υπερβαίνει τα 2 m, ενώ η απόσταση από την είσοδο στον άξονα είναι συνήθως μεγαλύτερη. Για να κάνουν μεγάλες τρύπες στους τοίχους των πολυώροφων κτιρίων απαγορεύεται αυστηρά, υπάρχει μόνο μία λύση - το παράθυρο.

Γιατί δεν είναι αρκετό μόνο να τοποθετήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα στο κάτω τμήμα του παραθύρου; Ο ζεστός αέρας από το δωμάτιο θα βγει από το παράθυρο, θα αναμειχθεί με τη νέα ροή και θα επανέλθει εν μέρει. Το αποτέλεσμα είναι ελάχιστο. Για να μην επιστρέψουν οι μάζες αέριου αέρα μέσα από το άνοιγμα, πρέπει να τροποποιηθεί το άνοιγμα παραθύρου ή παραθύρου.

Συνήθως ο ελεύθερος χώρος καλύπτεται απλά με ένα πλαστικό διαμέρισμα, στο κέντρο του οποίου κόβεται μια τρύπα για τη διάμετρο του σωλήνα. Για να προστατέψετε τον εύκαμπτο σωλήνα από το τριβή ενάντια στο πλαστικό, χρησιμοποιήστε ένα λείο σωλήνα ή σιλικόνη (καουτσούκ).

Όταν η κινητή μονάδα μετακινηθεί σε άλλο δωμάτιο, η οπή καλύπτεται με βύσμα. Οι εταιρείες που πωλούν κλιματιστικά συνήθως προσφέρουν όλα τα είδη των αξεσουάρ - stubs, πλαίσια με πόρτες, ειδικά πάνελ.

Αν η τρύπα κάτω από τον αγωγό είναι σωστή, παραμένει η εγκατάσταση και η σύνδεση του κλιματιστικού. Για να το κάνετε αυτό, αποσυσκευάστε τελείως την θήκη και όλα τα εξαρτήματα και, στη συνέχεια, εκτελέστε τη συναρμολόγηση αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η σύνδεση απαιτεί ένα δίκτυο 220V και κατά προτίμηση μια γειωμένη έξοδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες για να μάθετε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ψυκτικό μέσο. Μπορεί να χρειαστεί να ξεβιδώσετε μερικές βαλβίδες έτσι ώστε να εξαπλωθεί μέσω όλων των εναλλάκτη θερμότητας.

Όταν εξοπλίζετε μια τρύπα σε τοίχο ή σε παράθυρο με διπλά τζάμια, εστιάστε στη διάμετρο. Αν το σχήμα δεν ταιριάζει, ένα μέρος του αέρα εξαγωγής θα επιστρέψει μέσα από τα κενά, αλλά όταν η αυλάκωση συμπιέζεται αυξάνεται το πρόβλημα - είναι δυνατό να αλλάξετε τον όγκο αέρα εξόδου, ο οποίος επηρεάζει επίσης την παραγωγικότητα της μονάδας.

Αξιολόγηση των δημοφιλών υπαίθριων μοντέλων

Για λόγους σύγκρισης, εξετάστε πέντε μοντέλα της μέσης κατηγορίας τιμών, η ποιότητα των οποίων αξιολογείται θετικά από τους χρήστες.

Το πλεονέκτημα των μοντέλων βασίζεται σε τεχνικές δυνατότητες και ανατροφοδότηση πελατών.

1η θέση - Ballu

Concern Το Ballu (Ταϊβάν) παράγει διάφορους τύπους κλιματικής τεχνολογίας. Ως μοντέλο, εξετάστε το μοντέλο δαπέδου με τον αεραγωγό BPHS-09H. Ανήκει στη σειρά Platinum, η οποία θεωρείται ότι είναι η πιο αποτελεσματική και τέλεια από την άποψη της λειτουργίας.

Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο ισχύει για όλα τα μοντέλα δαπέδου - μόνο 42 dB. Αυτό είναι πραγματικά μικρό, αφού τα περισσότερα παρόμοια μεγέθη δημιουργούν ένα συγκεκριμένο buzz στη διαδικασία της επεξεργασίας του αέρα. Οι συσκευές της σειράς Platinum μπορούν να εγκατασταθούν με ασφάλεια σε ένα υπνοδωμάτιο ή σε ένα φυτώριο. Στη νυχτερινή λειτουργία, ο θόρυβος που παράγεται από αυτούς μοιάζει με το θρόισμα των φύλλων.