Οι σχάρες εξωτερικού τύπου RN al

Η εταιρεία ROVEN προσφέρει να αγοράσει εξωτερικές μάσκες του rn al στη Μόσχα σε προσιτή τιμή. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το γραφείο μας στη διεύθυνση: Μόσχα, Yuzhnoportovaya, 7, 7 από. 403. Κλήση στο τηλέφωνο +7 495 646 23 90, οι ειδικοί μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Εξωτερικά εξωτερικά πλέγματα εξαερισμού αλουμινίου

Οι εξωτερικές γρίλιες αλουμινίου LV είναι σχεδιασμένες για την εισαγωγή αέρα σε συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.

Δομικά, η εξωτερική μάσκα εξαερισμού αλουμινίου αποτελείται από ένα πλαίσιο και σταθερά σχήματος S περσίδες. Οι σχάρες κατασκευάζονται από ελαφρύ κράμα αλουμινίου και έχουν ισχυρή κατασκευή. Η μάσκα είναι βαμμένη με μια λευκή (RAL9016) επίστρωση σε σκόνη τυλιγμένη με συρρίκνωση. Σύμφωνα με ξεχωριστή εφαρμογή, το χρώμα μπορεί να βαφτεί με διαφορετικό χρώμα σύμφωνα με τον κατάλογο RAL.

Μια παλέτα μη τυπικών χρωμάτων χρωματισμού

Χαρακτηριστικά των πλεγμάτων εξαερισμού

Το ελάχιστο μέγεθος πλέγματος είναι 100x150 mm, στη συνέχεια σε προσαυξήσεις 50 mm σε οποιοδήποτε συνδυασμό. Το μέγιστο μέγεθος πλέγματος δεν υπερβαίνει τα 1800χ3960 mm. Εάν το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο από το μέγιστο, τότε ένα τέτοιο πλέγμα εκδίδεται με τη μορφή ενοτήτων. Είναι εύκολο να συναρμολογηθούν άμεσα στην περιοχή.

Ο συντελεστής του "ζωντανού τμήματος" του εξωτερικού πλέγματος αλουμινίου είναι 0,41.

Τα πλέγματα, των οποίων οι συνολικές διαστάσεις υπερβαίνουν τις διαστάσεις της μεταφοράς, μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή ενός δομοστοιχείου και να συναρμολογηθούν εύκολα στην εγκατάσταση.

Εγκατάσταση εξωτερικών σχάρων

Η μάσκα συνδέεται με τον αγωγό ή το τοίχο με κατσαβίδι. Ο σύνδεσμος ενισχύεται με στεγανοποιητικό υλικό σε ουδέτερη βάση ή με στεγανοποιητικό υλικό από καουτσούκ ή συνθετικά υλικά σε συγκολλητική βάση στη μία πλευρά.

Νομογράφημα κατανομής αέρα


(Η τιμή της περιοχής δίνεται σε ταχύτητα Vx = 0,2 m / s)

Παράδειγμα προσδιορισμού:

Εξωτερικό πλέγμα αλουμινίου RN Al 800x500 RAL8017

όπου: PH al - ο τύπος του πλέγματος του εξωτερικού αλουμινίου.
800x500 - μέγεθος εγκατάστασης της σχάρας (HxL), mm;
Το RAL8017 είναι το χρώμα του χρώματος πλέγματος στον κατάλογο RAL (υποδεικνύεται σε περίπτωση διαφοράς από το τυπικό λευκό).

Γρίλια εξαερισμού, εξωτερικά, μεταλλικά, πρόσοψη

Αυτό είναι το σπίτι που χτίσατε. Παρέχουν όλες τις απαραίτητες ανέσεις, εξοπλισμένες με συσκευές και, φυσικά, όπως σε κάθε σύγχρονο κτίριο κατοικιών, διαθέτει επίσης σύστημα εξαερισμού. Και όταν το εγκαταστήσετε, πρέπει να εγκαταστήσετε ειδικές σχάρες εξαερισμού. Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά τα τμήματα του αγωγού χρειάζονται μόνο για την ομορφιά, αλλά στην πραγματικότητα εκτελούν πάρα πολλές λειτουργίες.

Γρίλια εξαερισμού, εξωτερικά, μεταλλικά, πρόσοψη

Γιατί χρειαζόμαστε μια πρόσοψη αερισμού;

Κάθε δωμάτιο, είτε είναι διαμέρισμα, κατοικία ή γραφείο, χρειάζεται ένα σωστά εξοπλισμένο και συναρμολογημένο σύστημα εξαερισμού. Καθαρίστε και δροσίστε συνεχώς την ανανέωση του αέρα - την εγγύηση για τη δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος στα δωμάτια και την καλή υγεία του ατόμου. Εάν ο αερισμός δεν είναι αρκετός, τότε στις εγκαταστάσεις θα συγκεντρωθεί διοξείδιο του άνθρακα, μεγάλες συγκεντρώσεις των οποίων συμβάλλουν στην ενεργή αναπαραγωγή της παθογόνου μικροχλωρίδας. Ως εκ τούτου - την ανάπτυξη των διαφόρων ασθενειών και την κακή υγεία ενός ατόμου.

Το σχέδιο αερισμού των χώρων σε πολυώροφο ιδιωτικό σπίτι

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά στο στάδιο του σχεδιασμού οποιουδήποτε κτιρίου. Ένα από τα αντικείμενά του είναι μόνο η εξωτερική μάσκα εξαερισμού.

Γιατί χρειαζόμαστε αυτό το σχέδιο; Για να παρέχετε τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • καλή αεροπορική ανταλλαγή σε όλους τους χώρους του κτιρίου.
 • Η οικοδόμηση της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας - σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι γρίλιες θα βοηθήσουν στην ανάληψη καπνού και τη μείωση του κινδύνου δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.
 • δημιουργώντας ένα βέλτιστο μικροκλίμα σε όλους τους χώρους.
 • την προστασία του άξονα εξαερισμού από μικρά ζώα και την εισαγωγή διαφόρων μη ζωντανών αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των σκουπιδιών.
 • Οι γρίλιες εξαερισμού θα απαλλάξουν τόσο την δυσάρεστη οσμή όσο και τον ζεστό αέρα στους χώρους.
 • διακόσμηση της πρόσοψης του κτιρίου.
 • εάν υπάρχει ένα πλέγμα πρόσοψης, τότε το βύθισμα σε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό χωρίς αυτό το στοιχείο.
 • Το πλέγμα θα σας βοηθήσει να διευκολύνετε και να διατηρήσετε την καθαριότητα στον άξονα εξαερισμού, καθώς συλλέγει όλη τη σκόνη και την αιθάλη που είναι εύκολο να καθαριστεί.

Μέσω της εξωτερικής σχάρες εξαερισμού μπορεί επίσης να είναι πολύ ενδιαφέρον να νικήσει την πρόσοψη του σπιτιού, διακοσμούν αυτό και το καθιστούν μοναδικό, το όφελος είναι τώρα στην αγορά των προϊόντων για την κατασκευή, υπάρχουν διάφορα είδη των σχεδίων για κάθε γούστο, και έχουν διαφορετικές ιδιότητες.

Διαφορετικές ποικιλίες

Οι εξωτερικές σχάρες αερισμού είναι διαφόρων τύπων, ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, καθώς και σχετικά με τη λειτουργικότητα. Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας, οι εμπρόσθιες μάσκες είναι αδρανείς, ρυθμιζόμενες και μη ρυθμισμένες.

Ένα προσεκτικά επιλεγμένο πλέγμα θα υπογραμμίζει εύκολα το στυλ και το εξωτερικό σχέδιο οποιασδήποτε δομής. Ευτυχώς, αυτά τα στοιχεία πρόσοψης έχουν πολλές παραλλαγές στο σχήμα και στο χρώμα, γεγονός που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ακριβώς το μοντέλο που όχι μόνο θα παρέχει το σπίτι με καλό εξαερισμό αλλά και θα το διακοσμήσει. Μετά από όλα, είναι πολύ καλύτερο να έχουμε στον τοίχο μια όμορφη, για παράδειγμα, γοτθική εξωτερική μάσκα, από μια συμβατική τρύπα στην πρόσοψη.

Και λόγω των διαφόρων παραλλαγών στα χρώματα των πλεγμάτων, η οπή εξαερισμού μπορεί να γίνει εντελώς αόρατη στον τοίχο του σπιτιού. Αυτό είναι σημαντικό σε περίπτωση που δεν θέλετε να προσελκύσει το μάτι σας. Επίσης, οι γρίλιες εξαερισμού μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα - από κανονικά ορθογώνια σε στρογγυλά. Αυτό είναι πολύ βολικό για την επιλογή τους για ένα συγκεκριμένο τύπο σχεδίου.

Φρεάτια πρόσοψης διαφορετικών σχημάτων

Μεταλλικές σχάρες εξαερισμού, σχέδιο

Οι γρίλιες εξαερισμού πρόσοψης που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του υλικού χωρίζονται σε χάλυβα και αλουμίνιο. Εξετάστε κάθε είδος ξεχωριστά.

Χαλύβδινα σχάρες

Πολύ ισχυρή και συχνά χρησιμοποιείται στην κατασκευή των κτιρίων πλέγματα είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, και από πάνω καλύπτονται με ειδικό ψεκασμό ψευδαργύρου, η οποία αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους.

Γαλλικά πλέγματα εξαερισμού

Τα κύρια πλεονεκτήματα τους:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής - περίπου 10 χρόνια.
 • υψηλή αντοχή.
 • αντοχή στη μηχανική καταπόνηση.

Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι η ανατροφοδότηση των αγοραστών, τότε στην πραγματικότητα οι χαλύβδινες σχάρες αρχίζουν να σκουριάζουν πριν από τη λήξη της δεκαετούς υπηρεσίας ζωής έχει λήξει. Επίσης, ένα από τα κύρια μειονεκτήματα τέτοιων στοιχείων εξαερισμού είναι η πιο πολύπλοκη εγκατάσταση από ό, τι κατά την εγκατάσταση πλεγμάτων αλουμινίου και πολύ βάρος.

Ρυθμιζόμενες δικτυωτές γρίλιες τύπου

Πόσο γρήγορα αρχίζει η διαδικασία διάβρωσης εξαρτάται από το πάχος της επίστρωσης ψευδαργύρου της σχάρας. Το γεγονός είναι ότι ο ψευδάργυρος είναι ένα στοιχείο που προστατεύει καλά τον χάλυβα από χημικές και ηλεκτρικές επιρροές. Και όσο περισσότερο το στρώμα του στη σχάρα, τόσο το καλύτερο. Η επικάλυψη ψευδαργύρου αρχίζει να επιδεινώνεται σχεδόν αμέσως μετά την εγκατάσταση του στοιχείου εξαερισμού, ωστόσο μέχρι να αραιωθεί τελείως ή να γδαρθεί, η σκουριά στην ίδια την σχάρα δεν είναι τρομερή.

Χαλύβδινο πλέγμα με ελαττώματα

Ας σημειωθεί ότι τώρα προς πώληση υπήρχαν επίσης σφυρηλατημένες μπροστινές γρίλιες και στους δασκάλους της σιδηρουργικής επιχείρησης μπορούν να παραγγελθούν λαμβάνοντας υπόψη τυχόν επιθυμίες και προσφορές. Αυτά τα στοιχεία αερισμού φαίνονται πολύ όμορφα, μπορούν να διακοσμηθούν με διάφορα μονογράμματα. Ωστόσο, εξακολουθούν να πάσχουν από διάβρωση, πολύ βαρύ, και δεν είναι φθηνά, ειδικά αν γίνονται στην τάξη.

Διάτρητες σχάρες εξαερισμού

Χαλύβδινο διάτρητο φύλλο και πλαίσιο αλουμινίου

Αλουμινένια σχάρες

Οι γρίλιες προσόψεων αλουμινίου είναι οι πιο ανθεκτικές κατά τη λειτουργία.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού των πλεγμάτων πρόσοψης από αλουμίνιο

Έχουν επίσης μια σειρά από άλλες θετικές ιδιότητες:

 • πολύ ελαφρύ και σχετικά ισχυρό, αν και "μαλακότερο" από το χάλυβα.
 • Μην φοβάστε τη σκουριά.
 • καλά ανεκτή ισχυρές αλλαγές θερμοκρασίας?
 • Μην φοβάστε την υγρασία.
 • ανθεκτικές στη μηχανική καταπόνηση.
 • μην χάσετε την εμφάνισή τους για πολλά χρόνια.
 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • σχετικά χαμηλή τιμή ·
 • μακρόχρονη χρήση.

Οι σχάρες από αλουμίνιο αναγνωρίζονται ως οι πιο ανθεκτικές

Ορισμένοι κατασκευαστές αυτών των σχεδίων υποστηρίζουν ότι τα πλέγματα αλουμινίου δεν χάνουν τις ιδιότητές τους και δεν χρειάζονται αντικατάσταση για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες στο γεγονός ότι ένα τέτοιο σχέδιο εξυπηρετεί χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του και περισσότερο από 20 χρόνια. Αλλά πολλά εξαρτώνται από τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούσε η σχάρα αλουμινίου.

Επιλέξτε ένα πλέγμα για την πρόσοψη

Πώς να επιλέξετε ένα πλέγμα για μια πρόσοψη

Το κλειδί για το γεγονός ότι η μάσκα εξαερισμού θα σας εξυπηρετήσει πιστά και ειλικρινά και συγχρόνως παρακαλώ το μάτι και να διακοσμήσετε το μέτωπο με την παρουσία σας είναι η σωστή επιλογή του. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες πτυχές κατά το σχεδιασμό ενός κτιρίου και την απευθείας επιλογή του ίδιου του στοιχείου:

 1. Σκεφτείτε πού θα βρίσκεται η εξωτερική μάσκα. Προσπαθήστε να επιλέξετε αυτόν τον τόπο, ώστε ο σχεδιασμός να εναρμονίζεται αρμονικά με τον σχεδιασμό του κτιρίου.
 2. Ανάλογα με τις απαιτήσεις για τον αερισμό στο δωμάτιο είναι καλά σταθμίσει όλα τα «πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα» του κάθε τύπου πλέγματος και να καθορίσει τι χρειάζεστε - την αδράνεια, σταθερό ή μεταβλητό. Μπορεί να είναι ότι για σας δεν θα είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τα blinds.
 3. Δώστε προσοχή σε αυτή την πτυχή ως ο συντελεστής του ζωντανού τμήματος. Είναι από αυτόν και θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα αερίζεται κάθε δωμάτιο στο κτίριο. Είναι καλύτερα να επιλέξετε το πλέγμα με τον εκθέτη 1.
 4. Κοιτάξτε το μέγεθος της δομής. Η οπή, στην οποία θα τοποθετηθεί η μάσκα, πρέπει να συμπίπτει με τις διαστάσεις της.
 5. Επιλέξτε ένα σχέδιο για το χρώμα της πρόσοψης του κτιρίου. Μην τοποθετείτε το κόκκινο πλέγμα σε πράσινο ή μπλε φόντο, εάν δεν υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία του ίδιου χρώματος.

Παρεμπιπτόντως, μερικές φορές η μάσκα του αντίθεση χρώματος μπορεί επωφελώς να αλλάξει και να διακοσμήσει την εμφάνιση του κτιρίου, αλλά είναι καλύτερο να τα επιλέξετε, έτσι ώστε να συνδυάζονται με άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις ή με ακατάλληλη εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού μπορεί να γίνει εμπόδιο στη ροή του καθαρού αέρα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αξίζει να αμελήσει την επιλογή τους. Την παραμικρή αμφιβολία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Το πλέγμα προστατεύεται από την καθίζηση. Εξωτερική παραλλαγή σχεδιασμού

Τριγωνικό έγχρωμο πλέγμα

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η μάσκα προσόψεως για εξαερισμό αποτελείται από διάφορα στοιχεία:

 • πλαίσιο φλάντζας.
 • Περσίδες (λεπίδες ή λάμες), τοποθετημένες υπό γωνία 45 μοιρών.
 • προστατευτικό πλέγμα.

Το τελευταίο στοιχείο του σχεδιασμού πλέγματος είναι απαραίτητο για την αξιόπιστη προστασία των χώρων από σκόνη, μικρά υπολείμματα, έντομα. Στις πλευρές ολόκληρου αυτού του συστήματος υπάρχουν ειδικές τρύπες ή διαχωριστικά που θα το στερεώσουν με ασφάλεια στον τοίχο.

4 τρόποι τοποθέτησης των πινάκων εξαερισμού

Πώς εγκαθιστάτε συνήθως μια μάσκα εξαερισμού; Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γενικά το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι πολύ περίπλοκο και δεν είναι απαραίτητο να το εγκαταστήσετε αυτό καθαυτό. Αλλά η σχάρα μπορεί να στερεωθεί πλήρως και με τα χέρια σας.

Στερεώστε τις σχάρες εξαερισμού σε βίδες με αυτοκόλλητη τομή

Βήμα 1. Προετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά: σχάρα και βίδες. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε ένα εργαλείο: ένα κατσαβίδι, ένα τρυπάνι ή μια διάτρηση.

Βήμα 2. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα είναι κατάλληλη για το μέγεθος. Για να το κάνετε αυτό, "δοκιμάστε το" στο άνοιγμα του άξονα εξαερισμού.

Βήμα 3. Σημειώστε στον τοίχο εκείνα τα σημεία όπου θα περιλαμβάνει βίδες.

Βήμα 4. Κάνετε τρύπες με την επιθυμητή διάμετρο.

Βήμα 5. Ξεχωρίστε το πλαίσιο και τις περσίδες.

Βήμα 6. Τοποθετήστε το πλαίσιο στην οπή εξαερισμού και βιδώστε με βίδες στον τοίχο.

Βήμα 7. Το τελευταίο στάδιο είναι να επιστρέψετε τα blinds στον τόπο. Απλά βάλτε τα στο πλαίσιο.

Αυτή η περιγραφή της διαδικασίας εγκατάστασης είναι μάλλον ο μέσος όρος. Ορισμένοι τύποι σχάρων μπορούν να εγκατασταθούν διαφορετικά και να κρατηθούν στον τοίχο με διαχωριστικά, κλπ. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτή τη διαδικασία, και αν το επιθυμείτε, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας με την εγκατάσταση των πλέγματος.

Τοποθετήστε τις μάσκες εξαερισμού με κλιπς

Συμβουλή: Όταν εγκαθιστάτε ένα πλαίσιο σχάρας, μπορείτε να τοποθετήσετε κάτω από αυτό ένα μικρό κομμάτι λεπτό καουτσούκ. Θα χρησιμεύσει ως ένα είδος φλάντζας και θα αποκλείσει την πιθανότητα θορύβου, βουητό και υπερβολική δόνηση της δομής.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι για να παρατείνει τη ζωή της σχάρας, καθώς και για την κανονική της λειτουργία, πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά. Είναι μερικές φορές απαραίτητο να αφαιρέσετε τα ράφια και τις ράβδους και να τα πλύνετε προσεκτικά από συσσωρευμένη αιθάλη, σκόνη, πτώματα εντόμων και άλλα συντρίμμια. Ταυτόχρονα, μπορείτε επίσης να καθαρίσετε μέρος του άξονα εξαερισμού, εάν έχει ορατή λάσπη.

Από τα παραπάνω μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η μάσκα εξαερισμού είναι απαραίτητο στοιχείο για την κατασκευή οποιουδήποτε κτιρίου. Δεν θα σας παρέχει μόνο φρέσκο ​​αέρα, αλλά και να διακοσμήσετε τους τοίχους έξω από το σπίτι, δίνοντάς τους μια αξέχαστη και ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Συστήματα εξαερισμού

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ

Σήμερα, δεν υπάρχει πρακτικά συνάντηση υπηρεσίας, δημόσιων ή βιομηχανικών εγκαταστάσεων, χωρίς σύστημα εξαερισμού. Κατά κανόνα, όλα τα στοιχεία του είναι κρυμμένα από αδιάκριτα μάτια, εκτός από τα πλέγματα εξαερισμού, τα οποία αντιπροσωπεύουν το "πρόσωπο" αυτού του συστήματος.
Εκτελούν τη λειτουργία όχι μόνο της διανομής ή της αφαίρεσης της ροής του αέρα, αλλά προστατεύουν επίσης τους αεραγωγούς και τον εξοπλισμό από ξένα αντικείμενα, έντομα, σκόνη.
Οι σύγχρονες σχάρες παροχής και εξαγωγής είναι σε θέση να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά τους είναι αρκετά διαφορετικά και ταυτόχρονα έχουν ευρύ φάσμα εφαρμογών.
Αυτό μπορεί να φανεί στο κατάστημα Vent-Style.ru, όπου προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία από πλέγματα, διαχυτήρες εξαερισμού διαφορετικής υφής και μεγέθους με ποικιλία σχεδίων και χαμηλού κόστους.

Ταξινόμηση των πλέγματος

Οι γρίλιες εξαερισμού χωρίζονται σε εσωτερικές και εξωτερικές.
Τις περισσότερες φορές, οι τελευταίες κατασκευάζονται με σταθερές περσίδες, τοποθετημένες στο πλαίσιο υπό γωνία 30-45 ° για την πρόληψη της μόλυνσης του συστήματος, με ένα μεταλλικό πλέγμα.
Οι εσωτερικές γρίλιες των συστημάτων εξαερισμού έχουν πολλές επιλογές:

 1. Τα σχάρες είναι ρυθμιζόμενα, με περιστροφικές περσίδες 2 τύπων - μονής και διπλής σειράς.
 2. Δεν ρυθμίζονται, οι οποίες, ανάλογα με τη στερέωση των παραθυρόφυλλων, χωρίζονται σε
  • ευθεία,
  • κεκλιμένο,
  • με σχισμές.
 3. Πλέκονται με βαλβίδα ελέγχου αέρα και δεν έχουν.

Εξωτερικές σχάρες εξαερισμού, μέταλλο

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

 • Μέταλλο
  • Αλουμίνιο
  • Χάλυβα
  • Ανοξείδωτο ατσάλι
  • Χάλκινο
  • Ορείχαλκος
  • Χαλκός

  Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

  Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για αυτά τα κριτήρια αναζήτησης

  Εξωτερικές ρυθμιζόμενες κοιλιακές μάσκες

  Για την εξασφάλιση αξιόπιστης προστασίας του συστήματος εξαερισμού, ειδικά εξωτερικές σχάρες. Η εγκατάστασή τους πραγματοποιείται στον αγωγό εξαερισμού, οι συσκευές αυτές εμποδίζουν την εισχώρηση βρωμιάς, κουνουπιών και ξένων αντικειμένων. Τα μοντέλα περσίδων παρέχουν την ευκαιρία να ρυθμίζουν και να διανέμουν την κίνηση του αέρα. Αυτό γίνεται με αλλαγή της γωνίας.

  Σχεδιασμός ανεμογεννητριών για προσόψεις

  Επιλέξτε εξωτερικές γρίλιες για εξαερισμό θα πρέπει να είναι προσεκτικά, εκτός από τις λειτουργίες φραγμού, εκτελούν μια διακοσμητική εργασία. Η αισθητική αντίληψη της δομής εξαρτάται σημαντικά από αυτά.

  Ο σχεδιασμός των οπίσθιων πλακών επικάλυψης οφείλεται στο υλικό τελειώματος, στο οποίο πραγματοποιείται η στερέωση του προϊόντος και ο σκοπός. Κατατάσσονται ως εξής:

  • Δεν ρυθμίζεται. Η κίνηση του αέρα είναι απρόσκοπτη.
  • Ρυθμιζόμενο. Έχουν κινούμενες περσίδες, χάρη στις οποίες είναι δυνατό να ελέγχεται η ένταση και η κατανομή του οξυγόνου.
  • Αδρανείς. Η αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια με μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

  Από την οποία παράγονται οι αεραγωγοί της πρόσοψης

  Τις περισσότερες φορές τα εξωτερικά προϊόντα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο - ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, κλπ. Συστήματα εξαερισμού, εξωτερικά, μεταλλικά, ρυθμιζόμενα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι εγκατεστημένο στον αγωγό, το δεύτερο - μια διακοσμητική πλάκα με λάμες, είναι εγκατεστημένη στην πρόσοψη.

  Συχνά η επιφάνεια του κοιλιακού πλέγματος καλύπτεται με ένα λεπτό πλέγμα για την αποφυγή εισόδου της σκόνης και των μαστών στο κτίριο. Τις περισσότερες φορές το υλικό για την παραγωγή προϊόντων είναι το αλουμίνιο, αλλά τα προϊόντα αυτά μπορούν να κατασκευαστούν από χάλυβα, μη σιδηρούχα μέταλλα και ακόμη πλαστικά. Το πιο σημαντικό, το υλικό πρέπει να είναι ισχυρό και να έχει αντίσταση στη διάβρωση. Αγοράστε εξωτερικό μέταλλο εξαερισμού εξωτερικού χώρου προσφέρει LLC PC "VTV-Engineering".

  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ

  Γρίλια εξαερισμού

  Θέλετε να αγοράσετε πλέγματα εξαερισμού σε τιμές παραγωγού;

  Το Ventoshop.ru είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος του κατασκευαστή πλεγμάτων εξαερισμού και είναι έτοιμο να σας προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές στην αγορά. Το κόστος του προϊόντος συγκρίνεται ευνοϊκά με τους ανταγωνιστές, διότι εργαζόμαστε χωρίς μεσάζοντες, απευθείας από τον κατασκευαστή.

  Οι σχάρες εξαερισμού είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται στα συστήματα εξαερισμού ως τελικό και ορατό στοιχείο και προορίζονται για την κατανομή του αέρα και την προστασία των συστημάτων στο σύνολό τους. Οι εξαεριζόμενες μεταλλικές μάσκες είναι κατασκευασμένες από ένα πλαίσιο και τοποθετούνται σε αυτά περσίδες (λάμες) και μπορούν να έχουν την ακόλουθη εμφάνιση:

  • ρυθμιζόμενες γρίλιες εξαερισμού.
  • πλέγματα που έχουν βαλβίδα ελέγχου.
  • μάσκα αερισμού με σταθερές περσίδες.
  • πύλη εξάτμισης / τροφοδότησης ·
  • Η σχάρα εξαερισμού για το πέλμα και τα φυσητά.
  • πλαστικό;
  • PVC;
  • πλαστικό;
  • ξύλο ·
  • μέταλλο?

  Η μάσκα εξαερισμού έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  Πλαστικά πλέγματα εξαερισμού (PVC), πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

  Λόγω του γεγονότος ότι οι πλαστικές μάσκες εξαερισμού κατασκευάζονται με μέθοδο σφράγισης, παρουσιάζουν ορισμένα μειονεκτήματα:

  • Είναι αδύνατο να παραχθεί για ένα συγκεκριμένο μη τυποποιημένο άνοιγμα.
  • Δεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Δεν είναι πυρίμαχο.
  • Δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε μεγάλες ποσότητες.
  • Αποτυχία γρήγορα.

  Ωστόσο, έχουν επίσης κάποια πλεονεκτήματα: τα πλαστικά σχάρες είναι γενικά σχετικά ελαφριά και εύκολο να εγκατασταθούν και είναι επίσης μια πιο οικονομικά αποδοτική λύση.

  Γρίλιες εξαερισμού κατά παραγγελία

  Το Ventoshop.ru προσφέρει γρίλιες εξαερισμού για παραγγελία, τυχόν μη τυποποιημένου μεγέθους, με δυνατότητα εγκατάστασης σε ένα αντικείμενο.

  Μάσκα εξαερισμού: τύποι, διαστάσεις και εγκατάσταση

  Κανένα σύστημα αερισμού ή διανομής αέρα δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοσμητική μάσκα. Εκτελεί όχι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά μπορεί επίσης να ρυθμίζει τη ροή των αέριων μαζών. Οι γρίλιες αερισμού διαφέρουν ως προς τη λειτουργία, το μέγεθος, τα υλικά και το χρώμα. Σε ένα τόσο ευρύ φάσμα προϊόντων υπάρχουν τόσο γραμματόσημα από φθηνό πλαστικό όσο και πραγματικά έργα διακοσμητικής τέχνης με θέρμανση αέρα.

  Η συσκευή των πτερυγίων εξαερισμού

  Η μάσκα εξαερισμού, για όλη την απλότητα της, είναι μια αξιόπιστη λύση σχεδιασμού. Η ακαμψία του προϊόντος παρέχεται από ένα εύρωστο πλαίσιο. Μπορεί να συνδυαστεί με τον αγωγό ή να στερεωθεί στην επιφάνεια του τοίχου. Σε μεγαλύτερα δίκτυα, υπάρχει ένας διαχωρισμός της δομής σε αρκετούς μικρότερους τομείς, και αυτό γίνεται με ένα πλαίσιο. Λόγω της αύξησης των χαρακτηριστικών αντοχής του προϊόντος. Αφαιρούμενος πλαστικός ή μεταλλικός πίνακας καλύπτει την περιοχή εργασίας της σχάρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διανομείς είναι:

  • ρυθμιζόμενη- η κατεύθυνση των μαζών αέρα μπορεί να αλλάξει,
  • μη κατευθυντική δράση - το οξυγόνο διεισδύει ελεύθερα στο δωμάτιο, συχνά εκτελεί διακοσμητικό ρόλο.
  • με βαλβίδες διακοπής λειτουργίας. Στις επιχειρήσεις, τις αποθήκες και τα βιομηχανικά συγκροτήματα, εγκαθίστανται πλέγματα αυτού του τύπου. Αποκλείουν την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης, εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης, μικρά έντομα. Αυτό το σχέδιο εξασφαλίζει την κίνηση του μολυσμένου αέρα αποκλειστικά προς τα έξω. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα, προκειμένου να αποκλείσει την άφιξη μιας δυσάρεστης οσμής από τους γείτονες.
  • Τυφλών αδράνειας στην εργασία τους είναι παρόμοια με λύσεις με βαλβίδα ελέγχου. Οι οριζόντιες πλάκες κινούνται και εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Για γρήγορη ρύθμιση, χρησιμοποιούνται ελαφρά και αξιόπιστα υλικά (PVC, αλουμίνιο). Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Κουφώματα για εξαερισμό

  Οι γρίλιες εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένες με οριζόντια τοποθετημένα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ένταση και η κατεύθυνση του παρεχόμενου αέρα.

  Η διαδικασία καθαρισμού μειώνεται στην αφαίρεση του διακοσμητικού στοιχείου. Μετά από αυτό, το προϊόν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με απορρυπαντικό και να πλυθεί με τρεχούμενο νερό.

  Μορφές και υλικά των πλέγματος

  Ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων λύσεων διατίθεται προς πώληση. Ανεξάρτητα από τον τύπο και το μοντέλο, οι σχάρες εξαερισμού είναι διαθέσιμες σε 3 μορφές, παρόμοιες με τον αγωγό:

  Λόγω αυτής της ποικιλίας είναι δυνατόν να επιλέξετε το βέλτιστο προϊόν που συμπληρώνει το εσωτερικό του δωματίου. Πρόσφατα, όλο και συχνότερα καταφεύγουν σε μεμονωμένες παραγγελίες, όταν το μέγεθος και το σχήμα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό ενός οικιστικού ή βιομηχανικού κτιρίου. Μπορούν να διαφέρουν στο χρώμα, το σχεδιασμό και το ύφος.

  Η σύγχρονη βιομηχανία για την παραγωγή διανομέων αέρα χρησιμοποιεί διάφορα υλικά:

  • πλαστικό;
  • κράματα αλουμινίου ·
  • ξύλο ·
  • κεραμικά ·
  • ορείχαλκος;
  • το χαλυβδινωμένο χάλυβα.

  Ας δούμε πιο προσεκτικά τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

  Πλαστικά τα προϊόντα θεωρούνται τα πιο προσιτά στην αγορά. Βασίζονται μόνο σε 2 υλικά - πολυβινυλοχλωρίδιο και πολυστυρόλιο. Μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στις οροφές, αλλά και στην πόρτα, στον τοίχο. Τα προϊόντα έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα σε γραφεία, εξοχικές κατοικίες και πολυκατοικίες. Για οροφές πολλαπλών επιπέδων δημιουργούνται πλέγματα κυκλικού σχήματος. Το βασικό μειονέκτημα τους είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια γίνεται τραχιά και γίνεται κίτρινη.

  Αλουμίνιο πλέγμα αέρα όχι λιγότερο στη ζήτηση στην αγορά. Χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή σε επιθετικές ουσίες, ένα υγρό περιβάλλον, εκτός από, μπορούν να καυχηθούν με χαμηλό βάρος. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το υλικό καλύπτεται με βαφή σε σκόνη. Από τα μειονεκτήματα είναι η κατανομή μιας υψηλής τιμής.

  Ξύλινα Μοντέλα - Εξειδικευμένες λύσεις για σάουνες, μπάνια. Αυτές οι τροποποιήσεις μπορούν να υπερηφανεύονται για τον ατομικό σχεδιασμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του φυσικού και φιλικού προς το περιβάλλον ξύλου αυξάνεται. Ό, τι κι αν ήταν, αλλά προϊόντα με μια πύλη τέλεια συνδυασμένη με το εσωτερικό. Αυτά τα πλέγματα έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: χρειάζονται περιοδική επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας και άλλες προστατευτικές συνέπειες, το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

  ΠΡΟΣΟΧΗ! τα ξύλινα προϊόντα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

  Μεταλλικά προϊόντα - χρησιμοποιούνται κυρίως σε συγκροτήματα παραγωγής, μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε συνηθισμένα κτίρια. Μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική αξιοπιστία, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα στην ισχυρή πίεση της ροής του αέρα, για να μην αναφέρουμε όλα τα μικρά σωματίδια. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με αντιδιαβρωτικές ενώσεις. Όσο για τα μειονεκτήματα των μεταλλικών σχάρων, υπάρχουν μόνο 2 από αυτά - υψηλό κόστος και εντυπωσιακό βάρος.

  Τύποι σχάρες αναρρόφησης

  Οι μεταλλικές και πλαστικές γρίλιες εξαερισμού ανάλογα με το σκοπό και τη θέση εγκατάστασης στον αγωγό είναι: εξάτμιση και τροφοδοσία. Δεδομένου του τόπου εγκατάστασης, τα προϊόντα αυτά είναι:

  Εσωτερική

  Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της προσκόλλησης, μπορούν να είναι:

  • τιμολόγια - χρησιμοποιούνται κυρίως σε οικιακές εγκαταστάσεις, σε συστήματα όπου επικρατεί φυσική έλξη. Η παρουσία ενός δικτύου κουνουπιών εμποδίζει τα έντομα να εισέλθουν στο δωμάτιο. Συχνά εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου. Η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια μετακινούμενων πλακών.
  • με σχισμές τα μοντέλα - η τοποθέτηση των σχάρων εξαερισμού αυτού του τύπου απαιτείται κυρίως σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αίσθηση του προϊόντος. Ο σχεδιασμός και η εμφάνισή τους αντιστοιχούν στο δωμάτιο.
  • μοντέλα με βαλβίδα ελέγχου. Δημοφιλείς λύσεις εξοπλισμένες με αδρανειακές περσίδες, βαλβίδα αντίστροφης ώθησης. Συχνά χρησιμοποιείται ως λειτουργικό στοιχείο για την κουκούλα.

  Εξωτερική

  Εξωτερικά προϊόντα παρουσιάζονται στην πώληση διαφόρων τύπων κατασκευών:

  • μετωπιαίο Τα μοντέλα εγκαθίστανται κυρίως σε σοφίτες. Έχουν μια μεγάλη άκρη και μια υπέροχη εμφάνιση.
  • πόρτα τα μοντέλα - αντικαθιστούν λειτουργικά τη βαλβίδα τροφοδοσίας, η οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για εκείνους τους χώρους όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται μια φυσική παροχή αέρα.
  • πάτωμα μοντέλα - μια άψογη λύση για την οργάνωση της προσφοράς φρέσκου οξυγόνου στο κάτω μέρος του δωματίου. Αυτά μπορεί να είναι σταθερές ή ρυθμιζόμενες λύσεις.
  • σοβά Σχάρες - χρησιμοποιούνται κυρίως ως προστατευτικό στοιχείο ενάντια στα τρωκτικά. Η τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού προστατεύει από μικρά παράσιτα υπογείων και σοφίτες, υπόγεια πατώματα.

  Εσωτερική διαβίβαση

  Όσο για τις εσωτερικές επιλογές υπερχείλισης, μπορεί να είναι διαφορετικές όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και σε μορφή. Διαφέρουν σε ελκυστικό σχεδιασμό. Μεταξύ των επαγγελματιών, πρώτα απ 'όλα, προϊόντα της στρογγυλής και ορθογώνιας μορφής είναι σε ζήτηση. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία βαλβίδων.

  Τζάκι τα προστατευτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αίθουσες τζακιού, εξαιτίας των οποίων η παροχή θερμότητας στο δωμάτιο. Η διείσδυση μαζών ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω του κατώτερου τμήματος της σχάρας και μετά τη θέρμανση γίνεται ανακατεύθυνση στο εσωτερικό του δωματίου.

  Η εγκατάσταση αρκετών πλεγμάτων αερισμού σε ένα τζάκι είναι ένα σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα.

  Δώστε προσοχή! Τα μοντέλα τζάκι είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχα και πυρίμαχα υλικά. Δεδομένης της ποικιλίας των διακοσμητικών και αποχρώσεων, θεωρούνται διακοσμητικά.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού

  Μετά την απόκτηση του προϊόντος από τους ιδιοκτήτες υπάρχει μια φυσική ερώτηση - πώς να τοποθετήσετε σωστά τη μάσκα εξαερισμού με τα χέρια σας; Εξετάστε τις πιο απλές και συνηθέστερες μεθόδους.

  Στερέωση με "μυστικές" βίδες

  Αποφασίζοντας πώς να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαερισμού με ελάχιστη προσπάθεια, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση "μυστικών" βιδών. Παρέχουν εξαιρετική αξιοπιστία όταν εργάζονται με οποιοδήποτε τύπο επιφάνειας:

  • gipsokartonnymi;
  • τούβλο?
  • ξύλινα?
  • σκυρόδεμα.

  Προκειμένου να παραδοθεί η κατασκευή, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν 3 διαδοχικά βήματα:

  1. Η περιοχή της προτεινόμενης εγκατάστασης σημειώνεται με ένα μολύβι.
  2. Για τους πείρους (που θα σφαγούν στον τοίχο), είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τις αντίστοιχες οπές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή ένα τρυπάνι.
  3. Μετά από αυτό, το προϊόν εφαρμόζεται απαλά στο σημείο στερέωσης και βιδώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

  Συμβουλή! Πώς να ρυθμίσετε τους διανομείς ξύλου; - Για να τα διορθώσετε, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση συρραπτικών ή σανίδων.

  Στερέωση σε υγρές συγκολλητικές συνθέσεις, σιλικόνη

  Η ακολουθία των ενεργειών περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

  1. Το περίγραμμα της σχάρας εξαερισμού εφαρμόζεται σε υγρή συνεκτικότητα. (σφραγιστικό)
  2. Η σχάρα πιέζεται σφιχτά πάνω στην επιφάνεια του τοίχου όσο το δυνατόν περισσότερο για να εξασφαλιστεί η πιο αξιόπιστη στερέωση της δομής. Πριν το πατήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου για να φτιάξετε το πλέγμα ευθεία.
  3. Μετά από τρεις ώρες, η σιλικόνη θα πιάσει σωστά και, αν είναι απαραίτητο, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση της περίσσειας κόλλας με ένα κοφτερό μαχαίρι.

  Μέχρι σήμερα, ακόμη και ένας συνηθισμένος άνθρωπος που δεν έχει πλούσια εμπειρία να δουλεύει με τα χέρια μπορεί να τοποθετήσει αυτή τη διακοσμητική λύση.

  ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Κατά την εγκατάσταση του πλέγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποφύγετε τη διείσδυση εντόμων στο δωμάτιο. (δείτε την παρακάτω φωτογραφία)

  Χρήση δοκών

  Η τοποθέτηση στα διαχωριστικά στοιχεία θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και αναζητούμενες μεθόδους στερέωσης. Είναι παρόντα μόνο σε ορισμένα μοντέλα προϊόντων, αλλά παρέχουν μια ποιοτική σύνδεση του αγωγού με ένα διακοσμητικό προστατευτικό στοιχείο.

  ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Σε περιοχές όπου είναι αδύνατο να σφραγίσει και βολικό να διασυνδέουν το σύστημα εξαερισμού και το προστατευτικό πλέγμα, χρησιμοποιήστε ειδικούς προσαρμογείς γίνεται για σχάρες αερισμού.

  Οι ειδικοί τονίζουν το γεγονός ότι η εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων είναι μια εύκολη άσκηση. Οι πιο αξιόπιστοι τρόποι - στερέωση με τη βοήθεια διαφόρων υποδοχών σύνδεσης. Οι βαριές και μεγάλου μεγέθους δομές εγκαθίστανται σε ειδικά περιτυλίγματα και μάνδαλα.

  Όπως βλέπετε, οι γρίλιες εξαερισμού είναι πολύ διαφορετικές. Με την επιλογή τους, προσανατολίζονται όχι μόνο στην εποικοδομητική αξιοπιστία και την ποιότητα, αλλά και στο οπτικό στοιχείο. Πρόκειται κυρίως για ένα διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το εσωτερικό του κελύφους.

  Εξωτερικές γρίλιες και κουκούλες

  Εξωτερική μάσκα - αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού - μέσα από αυτό πραγματοποιείται η ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων και του δρόμου. Η εξωτερική σχάρα αερισμού πρέπει να είναι πολύ αξιόπιστη και ισχυρή, γιατί πρέπει να αντέχει την αρνητική επίδραση του περιβάλλοντος και να είναι μια αξιόπιστη προστασία έναντι ξένων αντικειμένων που εισέρχονται στο σύστημα εξαερισμού.

  Υπάρχει μια αρκετά ευρεία επιλογή εξωτερικών πλεγμάτων αερισμού. Μέχρι σήμερα, μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι στρογγυλές σχάρες εξαερισμού.

  Γρίλια εξαερισμού, εξωτερικά, μεταλλικά, πρόσοψη

  Το σύστημα εξαερισμού ενός διαμερίσματος είναι οι πνεύμονές του. Είναι, μαζί με άλλα δομικά μέρη της κατοικίας, υπεύθυνη για το μικροκλίμα εντός των χώρων, για το καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας. Ο εξαερισμός σε πολυκατοικία ή ιδιωτικό κτίριο κατοικιών αποτελείται από ορυχεία, κιβώτια, σχάρες. Τα ορυχεία και οι αγωγοί είναι υπεύθυνοι για την παροχή και την πρόσληψη αέρα. Το πλέγμα είναι ένα φίλτρο στο τέλος ή στην αρχή του αγωγού εξαερισμού, το οποίο εμποδίζει την είσοδο θραυσμάτων, εντόμων και τρωκτικών στο δωμάτιο. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα, την ένταση του φυσικού αερισμού.

  Εξωτερικά πλέγματα εξαερισμού: περιγραφή και σκοπός

  Η μάσκα εξαερισμού είναι ένα τετράγωνο, ορθογώνιο ή κυκλικό πλαίσιο. Για προστασία από την πτώση στο κανάλι ατμοσφαιρικής βροχόπτωσης, παρέχονται κινητές ή ακίνητες περσίδες. Στην εσωτερική πλευρά υπάρχει ένα λεπτό πλέγμα, το οποίο εμποδίζει την είσοδο εντόμων και τρωκτικών. Η διαδικασία παρασκευής ρυθμίζεται από την GOST
  13448-82 "Γρίλια εξαερισμού".

  Το μέγεθος εξαρτάται από τον τόπο εγκατάστασης. Για ιδιωτικές κατοικίες 150 × 150 ή 200 × 200 mm. Υπάρχουν κατασκευαστές που κατασκευάζουν σχάρες 6000 × 6000 mm. Χρησιμοποιούνται για την προστασία των αγωγών εξαερισμού δημόσιων κτιρίων με τεχνητό αερισμό εξαερισμού και εξαγωγής. Η σχάρα στερεώνεται στο κανάλι εξαέρωσης με τέσσερις βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

  Τύποι και τοποθεσίες εγκατάστασης

  Ο όρος γρίλιες πρόσοψης περιλαμβάνει όχι μόνο τροποποιήσεις για μια εξωτερική εγκατάσταση, αλλά και για μια εσωτερική εγκατάσταση. Ο τύπος εγκατάστασης εξαρτάται άμεσα από τη θέση του. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι:

  • Εξωτερική - εγκατεστημένη μόνο στο εξωτερικό της πρόσοψης. Προστατέψτε τον αγωγό εξαερισμού από το να πάρει νερό βροχής, συντρίμμια, έντομα και τρωκτικά. Δεδομένου ότι οι εξωτερικές γρίλιες εκτίθενται σε ένα σταθερό εξωτερικό περιβάλλον, είναι κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου. Για τη στερέωση θα χρησιμοποιούνται πείροι και βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση. Η οπή εξαερισμού είναι καλυμμένη με λεπτόκοκκο πλέγμα. Συχνότερα εγκαθίσταται στο πίσω μέρος του κτιρίου, όπου βρίσκονται τα συστήματα ανταλλαγής αέρα και κλιματισμού. Πώς να τοποθετήσετε το κλιματιστικό στο ventfasad που διαβάζουμε στο άρθρο μας.
  • Εσωτερικό - εγκαθίστανται μόνο στα ανοίγματα εξόδου των κουτιών εξαερισμού μέσα στο δωμάτιο. Προστατεύουν από έντομα, τρωκτικά, συντρίμμια. Οι εσωτερικές γρίλιες δεν υπόκεινται σε επιθετικές περιβαλλοντικές επιδράσεις. Για την παραγωγή τους, εκτός από το αλουμίνιο, το πλαστικό ή το ξύλο. Τοποθετείται στον τοίχο με πείρους και βίδες. Εγκαθίστανται στην κουζίνα, στο μπάνιο και στο μπάνιο. Σε δημόσια κτίρια, η τοποθεσία εξαρτάται από την κάρτα εξαερισμού.
  • Ροή - εγκατεστημένη στις εσωτερικές οπές εξαερισμού για φυσική ανταλλαγή αέρα. Σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες χρησιμοποιούνται ξύλινες, πλαστικές, πέτρινες αεραγωγοί.

  Λειτουργίες των περσίδων πρόσοψης

  Εκτελέστε δύο εργασίες:

  1. Προστασία. Τα πλέγματα εξαερισμού καλύπτουν τους άξονες για να αποτρέψουν την είσοδο των συντριμμιών, των εντόμων, των τρωκτικών ή των ανθρώπων.
  2. Διακόσμηση. Μέσω των αεραγωγών αερισμού οι οπές στην πρόσοψη ή στους εσωτερικούς τοίχους είναι διακοσμημένες. Είναι ένα σημαντικό μέρος του εσωτερικού και του εξωτερικού του κτιρίου.

  Υλικό κατασκευής των προσόψεων

  Η επιλογή εξαρτάται από τις συνθήκες λειτουργίας. Δεν υπάρχει σαφής διάκριση, ποια δίκτυα μπορούν ή δεν πρέπει να τεθούν. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε από τη λειτουργική και οικονομική σκοπιμότητα. Βασικά οι σχάρες είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο, χάλυβα, πλαστικό και ξύλο. Εξετάστε κάθε είδος ξεχωριστά.

  Αλουμίνιο

  Χρησιμοποιούνται κυρίως ως εξωτερικές μεταλλικές σχάρες εξαερισμού. Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε εσωτερικούς χώρους. Έχουν πολλές θετικές ιδιότητες:

  • Υψηλή αντοχή. Προϊόντα από αλουμίνιο αντέχουν κάθε είδους εξωτερικές επιρροές που μπορούν να συνοδεύουν τον κύκλο λειτουργίας του κτιρίου.
  • Ελαφρύ βάρος. Για τοποθέτηση στον τοίχο δεν απαιτούνται ενισχυμένοι σύνδεσμοι.
  • Διάρκεια ζωής. Το αλουμίνιο δεν καταστρέφεται υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων, δεν διαβρώνεται.
  • Αντοχή στη φωτιά. Το μέταλλο δεν υποστηρίζει την καύση, αλλά λιώνει μόνο.
  • Καμία παραμόρφωση. Το αλουμίνιο δεν στηρίζεται, δεν εξασθενίζει κάτω από τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας.
  • Στυλ. Το αλουμίνιο τονίζει το μοντέρνο στυλ στο σχεδιασμό.

  Χάλυβα

  Υψηλή αντοχή. Είναι αξιόπιστα προστατευμένα από ζημιές που σχετίζονται με μηχανικές κρούσεις και κραδασμούς. Οι δονήσεις κραδασμών σβήνουν λόγω του ελαστικού στεγανοποιητικού παρεμβύσματος που βρίσκεται μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού τμήματος της χαλύβδινης σχάρας.

  Το χάλυβα κερδίζει από πλαστικό και αλουμίνιο για χαρακτηριστικά αντοχής. Οι μεταλλικές σχάρες είναι βαριές, έτσι ώστε να στερεώνονται στον τοίχο βίδες ή συστήματα ασφάλισης διαχωριστικού.

  Ο χάλυβας χωρίς προστατευτική επικάλυψη διαλύεται γρήγορα από τις διεργασίες διάβρωσης. Ως εκ τούτου, είναι βαμμένο με πολυμερή χρώματα ή μια ειδική σύνθεση σκόνης.

  Πλαστικά

  Για τη συσκευή μικρών συστημάτων χρησιμοποιούνται πλαστικές γρίλιες πρόσοψης για ιδιωτική κατοικία. Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση μέσα και έξω. Ένα σημαντικό μέρος των σπιτιών ολοκληρώνεται με την τεχνολογία "αεριζόμενης πρόσοψης". Πλαστικά σχάρες είναι ιδανικά γι 'αυτό.

  Δεν σβήνουν και δεν καταρρέουν από τη διάβρωση. Από το πλαστικό μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στοιχείο εξαερισμού ενός παράξενου σχήματος, διακοσμώντας έτσι την πρόσοψη. Λόγω του χαμηλού βάρους, τα πλέγματα αερισμού από πλαστικό είναι εύκολα προσκολλημένα στη βάση με βίδες.

  Το πλαστικό καταστρέφεται από κυκλική μεταβολή της θερμοκρασίας του αέρα και ισχυρή θέρμανση. Αυτή δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία, αλλά η περίοδος λειτουργίας τους στο εξωτερικό περιβάλλον είναι χαμηλότερη από αυτή των στοιχείων πρόσοψης από χάλυβα ή αλουμίνιο.

  Ξύλο

  Το ξύλο είναι ένα στρογγυλό και βραχύβιο υλικό. Ξύλινες μάσκες δεν είναι εγκατεστημένες έξω από το κτίριο. Χρησιμοποιούνται για τη συσκευή των συστημάτων αερισμού υπερχείλισης μέσα. Προσθέτουν εκλέπτυνση και κάποια σημασία στο εσωτερικό.

  Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

  Υπάρχουν πολλοί τύποι διχτυών πρόσοψης. Καθένας έχει το δικό του σχεδιασμό και λειτουργικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθορίζονται από τις ιδιαιτερότητες των καθηκόντων που εκτελούνται.

  • Με τη μορφή. Υπάρχουν τετράγωνα, στρογγυλά, ορθογώνια. Εξαρτάται από τον τύπο εξαερισμού για τον οποίο κατασκευάζεται η σχάρα.
  • Με τον τύπο των τυφλών. Υπάρχουν μοντέλα με κινούμενα και ακίνητα περσίδες. Οι σταθερές πλάκες στερεώνονται σταθερά σε μια συγκεκριμένη γωνία από τη βάση. Το κινητό μπορεί να αλλάξει τη γωνία κλίσης, κατεύθυνσης και έντασης της ροής του αέρα.
  • Με την παρουσία μιας βαλβίδας. Υπάρχουν πλαστικά και μεταλλικά πλέγματα με στρογγυλή ή ωοειδή βαλβίδα. Είναι απαραίτητο να αποκλείσετε πλήρως τη ροή του αέρα. Για παράδειγμα, στην κουζίνα υπάρχει κουκούλα. Όταν δεν λειτουργεί, κρύος αέρας φυσά μέσα από αυτό. Η βαλβίδα ασφαλείας θα ανακουφίσει το πρόβλημα.
  • Με τη μέθοδο εγκατάστασης. Υπάρχουν εναέρια και ενσωματωμένα. Το εναέριο είναι εγκατεστημένο από το εξωτερικό του ανοίγματος. Οι ενσωματωμένες γρίλιες αποτελούνται από δύο μέρη. Η εσωτερική φλάντζα εισάγεται στον άξονα εξαερισμού, από πάνω πιέζεται από το εξωτερικό κάλυμμα.
  • Με τον βαθμό προστασίας. Υπάρχουν με ένα προστατευτικό πλέγμα ή χωρίς αυτό. Μια προστατευτική στοίβα από πλαστικό ή χαλύβδινο σπείρωμα εμποδίζει την είσοδο ξένων αντικειμένων και οργανισμών στο ορυχείο.

  Επιλέγοντας τον τύπο κατασκευής των περσίδων πρόσοψης

  Βίντεο σχετικά με τη συναρμολόγηση της μπροστινής μάσκας με τα δικά σας χέρια:

  Κάθε μάσκα προσόψεως αποτελείται από ένα πλαίσιο ή έναν οδηγό και πηχάκια. Με το συνδυασμό και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά αυτών των στοιχείων διακρίνονται: τα πλέγματα της πρόσοψης είναι ανεξέλεγκτα, ρυθμιζόμενα και αδρανειακά.

  Μη ρυθμιζόμενα - απλά μοντέλα όπου τα blinds είναι σταθερά και δεν μπορούν να περιστρέφονται. Τέτοια δίκτυα εγκαθίστανται σε μπάνια και κουζίνες. Χρησιμοποιείται στον εξαερισμό και στον εξαερισμό.

  Ρυθμιζόμενα - πιο σύνθετα μοντέλα. Τα ελάσματα είναι αρθρωμένα. Μπορείτε να αλλάξετε τη γωνία κλίσης των περσίδων, επηρεάζοντας έτσι την ένταση και την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Χρησιμοποιείται στον εξαερισμό και στον εξαερισμό.

  Αδρανειακά - τα πιο πολύπλοκα μοντέλα στα οποία τοποθετούνται οι περσίδες στις κινητές σχάρες. Το μέγεθος του διακένου μεταξύ των περσίδων εξαρτάται από την ένταση της ροής του αέρα. Χρησιμοποιείται μόνο για εξαερισμό.

  Πρόσοψη σχάρες και χωρίς πλαίσιο

  Πλαίσιο - αποτελείται από ένα πλαίσιο ή πλαίσιο πάνω στο οποίο στερεώνονται οι λάμπες. Για μεγαλύτερα πλέγματα, παρέχονται επιπλέον νευρώσεις.

  Χωρίς πλαίσια - αποτελούνται από οδηγούς, στους οποίους είναι στερεωμένες οι λάμες. Οι γρίλιες αερισμού χωρίς πλαίσιο είναι συχνά εγκατεστημένες για διακοσμητικούς σκοπούς σε ημιδιαφανείς δομές.

  Διάρκεια ζωής

  Εξαρτάται από το υλικό και τις συνθήκες λειτουργίας. Τα ίδια δικτυωτά μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις θα αποτύχουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Οι ηγέτες για τη διάρκεια της εργασίας - είναι αλουμίνιο. Μπορούν να σταθούν για αρκετές δεκαετίες. Οι μεταλλικές περσίδες καλύπτονται με ειδική προστατευτική ένωση πολυμερούς ή σκόνη. Αυτό αυξάνει τη διάρκεια ζωής, αλλά εξακολουθεί να είναι μικρότερη από το αλουμίνιο. Τα πλαστικά σχάρες στο εξωτερικό περιβάλλον είναι αδρανή για αρκετά χρόνια και θα καταρρεύσουν. Μέσα, θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

  Τοποθέτηση σε πρόσοψη

  Οι γρίλιες εξαερισμού αλουμινίου και πλαστικού εγκαθίστανται εύκολα στην πρόσοψη με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη τοποθέτηση. Για την εγκατάσταση χαλύβδινων στοιχείων μπορεί να χρειαστεί ένα πρόσθετο σύστημα στερέωσης. Για να διακοσμήσετε τον τοίχο, παρακαμπτήριος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πλαστικά πλέγματα εξαερισμού.

  Η σωστή επιλογή ενός πλέγματος αερισμού είναι μέσα για τη δημιουργία ενός ποιοτικού και αποτελεσματικού συστήματος ανταλλαγής αέρα. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι για να εγκαταστήσετε στο δρόμο είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μοντέλα αλουμινίου ή χάλυβα και για εγκατάσταση εντός του κτιρίου - πλαστικό.

  Επιλέγουμε και εγκαθιστούμε μια μάσκα εξαερισμού

  Οι μάσκες εξαερισμού διακοσμούν το άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού, σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ένταση της ροής του αέρα, προστατεύετε τον εξαερισμό από το να εισχωρήσετε σε ξένα αντικείμενα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές παρόμοιων προϊόντων, που διαφέρουν στο υλικό, το σχεδιασμό, τις διαστάσεις και τα χρώματα.

  Ποικιλίες πλέγματος

  Για τον επιδιωκόμενο σκοπό, τα ακόλουθα είδη προϊόντων

  1. Εξωτερική μάσκα αερισμού. Βρίσκεται στο εξωτερικό του τοίχου και εμποδίζει τη διείσδυση μικρών τρωκτικών, μεγάλων απορριμμάτων, ατμοσφαιρικών βροχοπτώσεων στο κτίριο. Η εξωτερική σχάρα είναι εξοπλισμένη με ένα λεπτό πλέγμα. Τα προϊόντα αυτά είναι κατασκευασμένα από μέταλλο. Τα βύσματα για τους αεραγωγούς της εξωτερικής εγκατάστασης μπορούν να εξοπλιστούν με ένα σύστημα θέρμανσης, το οποίο εξαλείφει τη δυνατότητα πάγου.
  2. Η μάσκα για εσωτερική εγκατάσταση είναι κατασκευασμένη από λιγότερο ανθεκτικά υλικά (μπορεί να είναι πλαστικό, ξύλινο), καθώς δεν εκτίθεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό μοντέλο που δεν θα ξεχωρίζει από τον τοίχο. Εάν δίνεται έμφαση στα μικρά κομμάτια κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου, πρέπει να αγοράσετε διακοσμητικές αεριζόμενες γρίλιες.
  3. Η επιλογή υπερχείλισης. Εγκαθίσταται σε κατατμήσεις. Η κύρια λειτουργία τέτοιων δικτύων είναι η διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας του αέρα μεταξύ παρακείμενων δωματίων.

  Τα προϊόντα μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα

  • ορθογώνιο;
  • τετράγωνο.
  • στρογγυλή?
  • οβάλ?
  • πολυγωνικό.

  Οι δύο πρώτες επιλογές είναι πιο συχνές, αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: οι ροές στροβίλου παράγονται μέσα, γεγονός που επηρεάζει δυσμενώς τη διαδικασία εκροής αέρα από το δωμάτιο.

  Με τη λειτουργικότητα, τα δίκτυα χωρίζονται σε τροφοδοσία και εξάτμιση

  Η πρώτη από τις επιλογές κλείνει το άνοιγμα, μέσω του οποίου η ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο. Τα εξαγόμενα προϊόντα διακρίνονται στο ότι συμβάλλουν στην εκροή του αέρα εξαγωγής. Υπάρχουν ξεχωριστά πλέγματα για φυσικό αερισμό και συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής με αυτόματο έλεγχο. Στην πρώτη περίπτωση, το προϊόν έχει έναν απλό σχεδιασμό - ένα χείλος και ένα πλέγμα / πλέγμα πλήρωσης ή περσίδες. Η δεύτερη παραλλαγή είναι πιο περίπλοκη και μπορεί να έχει επιπλέον κόμβους που επιτρέπουν τον έλεγχο της έντασης της εισροής / εκροής αέρα.

  Ποικιλίες των δικτύων παροχής, λαμβάνοντας υπόψη το σημείο από την εγκατάσταση

  1. Fronton (τοποθετημένο στην κορυφή της δομής στη σοφίτα). Με αυτό το στοιχείο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αέρα κάτω από την οροφή. Δεδομένου ότι το πλέγμα αέρος είναι πάντα ορατό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο διακόσμησης.
  2. Πόρτα (συνιστάται να χρησιμοποιείτε όταν οι τοίχοι στο δωμάτιο είναι παχύι, γεγονός που περιπλέκει τις εργασίες εγκατάστασης). Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα στην είσοδο ή στις εσωτερικές πόρτες. Η ποιότητα της κυκλοφορίας του αέρα δεν επηρεάζεται. Η τοποθέτηση σχάρων στην πόρτα είναι η ίδια όπως και στους τοίχους.
  3. Για την βάση (παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα στο κάτω μέρος του σπιτιού). Η επιλογή καθορίζεται με την προϋπόθεση ότι το σύστημα εξαερισμού προέρχεται από το υπόγειο. Η εμφάνιση μπορεί να είναι οτιδήποτε και η ποιότητα του πλέγματος παίζει σημαντικό ρόλο, αφού είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η διείσδυση μικρών τρωκτικών μέσω της οπής.
  4. Χτισμένο στο πάτωμα. Αυτή η επιλογή είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί αν το σύστημα εξαερισμού προέρχεται από το υπόγειο και δεν υπάρχει διάταξη των καναλιών στην περιοχή. Οι οπές εξαερισμού στους τοίχους αντικαθίστανται από πλέγματα στο πάτωμα.

  Υπάρχουν δίκτυα, διαφορετικά στην κατασκευή

  1. Τα προϊόντα με σταθερές πλάκες είναι μια απλούστερη επιλογή. Δεν απαιτεί έλεγχο, αφού οι πλάκες βρίσκονται σε δεδομένη γωνία, η οποία οφείλεται στον σχεδιασμό της σχάρας. Παρόμοια προϊόντα χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού. Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ένταση της κίνησης του αέρα, είναι απαραίτητο, κατά την επιλογή, να ληφθεί υπόψη η κλίση των πλακών, δεδομένου ότι αυτή η παράμετρος δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξει αργότερα.
  2. Προϊόντα εναέριας κυκλοφορίας και αναλογικά ανοίγματα (σε μεντεσέδες). Και οι δύο επιλογές παρέχουν πρόσβαση στον αγωγό αερισμού. Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να καθαρίζετε το σωλήνα, να απομακρύνετε περιοδικά τα στρώματα σκόνης και ρύπανσης.
  3. Τα πλέγματα είναι ρυθμιζόμενα. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι εξοπλισμένα με περιστρεφόμενες πλάκες. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αλλάξετε τη γωνία περιστροφής τους. Για να αποκλείσετε τη διαδρομή της ροής του αέρα, οι πλάκες περιστρέφονται μέχρι να κλείσουν. Υπάρχουν μοντέλα με αυτόματο έλεγχο, τότε η γωνία περιστροφής των πλακών καθορίζεται χωρίς τη συμμετοχή ενός ατόμου που λαμβάνει υπόψη το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Εξαιτίας αυτού, η σχάρα εξαερισμού με ρυθμιζόμενες περσίδες είναι πιο απαιτητική.

  Διακρίνουν ένα ειδικό είδος προϊόντων - με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η κύρια διαφορά από τα κλασικά μοντέλα πλέγματος είναι η παρουσία στο σχεδιασμό της βαλβίδας, η οποία δεν επιτρέπει στον αέρα να διεισδύσει στην αντίθετη κατεύθυνση. Είναι καλό το χειμώνα, όταν ο ψυχρός αέρας διέρχεται από τυχόν σχισμές και τρύπες. Εάν έχει τοποθετηθεί μια μάσκα αερισμού με βαλβίδα αντεπιστροφής, αυτή η δυνατότητα αποκλείεται. Στην περίπτωση που το κινητό στοιχείο βρίσκεται σε κλειστή θέση, τα τρωκτικά και τα έντομα δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του δωματίου. Ο αέρας και η σκόνη θα παραμείνουν επίσης έξω από το δωμάτιο.

  Τα προϊόντα με βαλβίδα αντεπιστροφής παρουσιάζονται σε διάφορες εκδόσεις. Διαφέρουν σε μορφή, έρχονται με ένα στρογγυλό και τετράγωνο τμήμα. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στη διαμόρφωση των βαλβίδων: με τη μορφή μίας μόνο περιστρεφόμενης πλάκας ή πεταλούδας (διπλή πλάκα). Η δεύτερη επιλογή έχει ένα μειονέκτημα: το χειμώνα τα κινητά στοιχεία είναι παγωμένα.

  Υλικό κατασκευής

  Τα προϊόντα χωρίζονται σε ομάδες:

  • πλαστικά σχάρες.
  • ξύλινα?
  • μέταλλο.

  Οι πλαστικές επιλογές μπορούν να εγκατασταθούν στα περισσότερα αντικείμενα και σε διαφορετικούς χώρους. Η δημοτικότητά τους εξηγείται από την εξαιρετική εμφάνιση και τα μέσα χαρακτηριστικά αντοχής τους. Το πλαστικό πλέγμα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • αντίσταση στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
  • το υλικό αντιστέκεται στη δράση επιθετικών ουσιών.
  • αυτά τα προϊόντα δεν φοβούνται την υγρασία?
  • ποικιλία μοντέλων.

  Στα μειονεκτήματα πρέπει να αποδοθεί ένας μικρός αριθμός χρωμάτων. Σχεδόν όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα σε λευκό, υπάρχουν λιγότερα μοντέλα στη σκιά κάτω από το δέντρο, πέτρα. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η χειροτέρευση της εμφάνισης, επειδή με την πάροδο του χρόνου εμφανίζεται κίτρινο.

  Οι ξύλινες σχάρες εξαερισμού, σε αντίθεση με τα μεταλλικά ανάλογα, έχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

  • υψηλή τιμή?
  • ευαισθησία στην επίδραση της υψηλής υγρασίας: το προϊόν παραμορφώνεται, εμφανίζονται ρωγμές,
  • δεν ταιριάζουν με επιτυχία σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, σε διαμερίσματα και σπίτια δεν εφαρμόζονται, είναι πιο κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο?
  • απαιτούν ειδική επεξεργασία.

  Οι μεταλλικές σχάρες εξαερισμού διατίθενται από αλουμίνιο και χάλυβα. Στην πρώτη περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος του ανοίγματος του καναλιού. Το αλουμίνιο υπόκειται σε φορτία, επομένως θα λυγίσει εύκολα εάν κλείσετε μια τόσο μεγάλη τρύπα. Προϊόντα χάλυβα - μια πιο βιώσιμη επιλογή. Ζυγίζουν περισσότερο, αλλά και πολύ πιο αξιόπιστα σε λειτουργία. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών συνδετήρων.

  Τιμές για τις σχάρες εξαερισμού

  Η απλή σχεδίαση και τα μη λειτουργικά προϊόντα είναι φθηνά. Κατηγορίες τιμών μοντέλων διαφορετικών τύπων:

  1. Οι διακοσμητικές γρίλιες που γίνονται στην τάξη είναι ακριβότερες από τα ανάλογα της μαζικής παραγωγής. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε τιμή 1 000-5 000 ρούβλια για 1 τεμ. Κατά την κατασκευή ακριβά υλικά που χρησιμοποιούνται: ορείχαλκο, ασήμι.
  2. Απλά προϊόντα προσφέρονται με μέση τιμή 50-200 ρούβλια για 1 τεμ. Σχεδόν πάντα είναι πλαστικές γρίλιες.
  3. Χάλυβα μοντέλα μπορούν να αγοραστούν σε τιμή μεταξύ 500 και 2.000 ρούβλια ανά 1 τεμ. Το κόστος εξαρτάται από το πάχος του μετάλλου, το σχήμα και τις διαστάσεις του προϊόντος.
  4. Ρυθμιζόμενες μάσκες προσφέρονται με μέση τιμή 350 ρούβλια. Τα μικρά πλαστικά μοντέλα θα κοστίζουν λιγότερο. Όσο πιο περίπλοκο είναι το σχέδιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή. Ένα καμπύλο προϊόν με μια μη τυποποιημένη διαμόρφωση πλακών (με τη μορφή καμάρας) θα κοστίσει αρκετές φορές πιο ακριβό από το κλασσικό μοντέλο με τη μορφή τετραγώνου / ορθογωνίου κάμψεων.
  5. Η τιμή της σχάρας εξαερισμού με τη βαλβίδα αντεπιστροφής ποικίλλει σημαντικά. Το ελάχιστο όριο του κόστους είναι 200 ​​ρούβλια (πλαστικό μοντέλο).

  Εγκατάσταση

  Εάν η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού απαιτεί πείρα και γνώσεις, τότε για τον καθορισμό των πλεγμάτων αρκεί να έχετε το εργαλείο. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε 2 στάδια: πρώτα τοποθετείται το χείλος του προϊόντος, στη συνέχεια το κεντρικό τμήμα. Τοποθετήστε πλαστικά και μεταλλικά πλέγματα με διαφορετικούς τρόπους. Τα προϊόντα χάλυβα ή αλουμινίου στις περισσότερες περιπτώσεις δεν κατανοούν τα εξαρτήματα. Μπορούν να στερεωθούν χρησιμοποιώντας τυπικούς συνδετήρες.

  Τρόποι εγκατάστασης:

  1. Με τη βοήθεια συνδετήρων με κεφαλή με εσοχή. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση διακοσμητικών πινάκων εξαερισμού ή των αναλόγων μαζικής παραγωγής τους. Τα καρφιά μπορούν να βαφτούν με χρώμα με έναν τόνο. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη, εάν στο μέλλον προγραμματίζεται η αφαίρεση του προϊόντος για τον καθαρισμό του καναλιού.
  2. Προσγείωση στην κόλλα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται καλύτερα εάν έχει εγκατασταθεί ένας μη μετακινούμενος σχεδιασμός. Εφαρμοσμένη κόλλα πολυμερούς ("Δράκος", "Τιτάν"). Δεν ενδείκνυται η χρήση αυτής της μεθόδου για την τοποθέτηση ενός εξωτερικού μεταλλικού πλέγματος, καθώς ακόμη και η πιο αξιόπιστη κόλλα δεν μπορεί να αντέξει την επίδραση εξωτερικών παραγόντων. Μεταλλικά προϊόντα είναι βαριά, επιπλέον, χαρακτηρίζονται από μια λεία επιφάνεια, η οποία επιδεινώνει την πρόσφυση.

  Κατά την επιλογή της μεθόδου στερέωσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το προϊόν. Διαφορετικά, η ρυθμιζόμενη μάσκα ή η σταθερή δομή δεν θα διαρκέσει πολύ.