Όλα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Σήμερα, για να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στα δωμάτια, τα διαχωρισμένα συστήματα είναι δημοφιλή. Αποτελούνται από δύο μέρη: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει βασική σημασία για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του εξοπλισμού. Θα καταλάβουμε στη συσκευή του, αρχές λειτουργίας και χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συντήρησης.

Διάταξη εξοπλισμού

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται ως μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του κλιματικού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει ψύξη ή θέρμανση με αλλαγή της κατάστασης του ψυκτικού μέσου (ουσία εργασίας). KKB είναι ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονται:

 • συμπιεστής.
 • συμπυκνωτής (εναλλάκτης θερμότητας);
 • επέκταση πηνίου.
 • τριχοειδείς σωλήνες.
 • Βαλβίδα 4 κατευθύνσεων.
 • φίλτρο-αφυγραντήρας (δέκτης);
 • ανεμιστήρα.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη με τον εξοπλισμό του χώρου μέσω ενός συστήματος από χάλκινες γραμμές φρέον (θερμική μόνωση). Από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω υπάρχει μια γραμμή αποστράγγισης.

Η περίπτωση της KKB είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά του πλήρους σετ

Ορισμένα μοντέλα KKB είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό "χειμερινό σετ". Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την απόδοση της συσκευής κατά τη χειμερινή περίοδο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμερινό σετ λειτουργεί μόνο για ψύξη, επομένως είναι ιδανικά κατάλληλο για εγκατάσταση σε διακομιστές και σε άλλους χώρους με υψηλή εκπομπή θερμότητας.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο ελεγκτής ελέγχου ανεμιστήρα σβήνει τον αερισμό και ανάβει όταν θερμαίνεται ο συμπυκνωτής.
 • Θερμαινόμενο σωλήνα αποστράγγισης.
 • Θερμαινόμενος στροφαλοθάλαμος συμπιεστή πριν την εκκίνηση.

Αρχή λειτουργίας

Η γενική αρχή ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να περιγραφεί ως απομακρύνεται από το δωμάτιο και είναι έξοδος προς τα έξω ζεστό αέρα τροφοδοτείται στην αντίστροφη κατεύθυνση ψυχρός αέρας που χάνει θερμοκρασία, περνώντας μέσα από ένα κοντίσιονερ και την επαφή με το ψυκτικό.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία split-system σε θέρμανση, εμφανίζεται η αντίστροφη διαδικασία. Η εξωτερική μονάδα τραβάει ψυχρό αέρα από έξω και αυξάνει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Η εσωτερική μονάδα τροφοδοτεί θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Η KKB λειτουργεί εις βάρος των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού υγρού, το οποίο μεταφέρει ενέργεια όταν αλλάζει η κατάσταση της συνολικής κατάστασης.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού λειτουργεί ως εξής:

 1. Από τη δεξαμενή προς τον συμπιεστή παρέχεται η εργασία ουσία σε αέρια κατάσταση.
 2. Από τον συμπιεστή υπό υψηλή πίεση, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου μετατρέπεται σε υγρό, αποδίδοντας θερμότητα.
 3. Έχοντας χάσει κάποια ενέργεια, το freon χτυπάει τον αυτοκινητόδρομο.
 4. Από την κύρια γραμμή η εργαζόμενη ουσία περνά σε μια διάταξη στραγγαλισμού, όπου χάνει πίεση και ψύχεται.
 5. Το ψυχρό υγρό μεταφέρεται στον εξατμιστή, όπου κυκλοφορεί ενεργά μέσω των σωλήνων.
 6. Ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα.
 7. Υπάρχει μια παροχή ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 8. Ένας θερμός αέρας τροφοδοσίας θερμαίνει τον εναλλάκτη θερμότητας, περνώντας μέσα από αυτό πριν εισέλθει στο δωμάτιο.
 9. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό θερμαίνεται, το οποίο μετατρέπεται σε αέριο.
 10. Ο Freon, που διέρχεται σε αέρια κατάσταση, δίνει στον αέρα κρύο. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο ψυκτικό ρέει πίσω στον συμπιεστή, όπου η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
 11. Ένας κλειστός κύκλος εργασίας δημιουργείται.

Βασικές παράμετροι

Όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια εξωτερική μονάδα χωρισμένου συστήματος, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος, ύψος, πλάτος, μήκος.
 • Ισχύς.
 • Θόρυβος.
 • Μήκος δρόμων.

Οι διαστάσεις των εξωτερικών μονάδων εξαρτώνται από την ικανότητα και τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού.

Τα μέσα χαρακτηριστικά διαστάσεων της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος:

 • πλάτος 80 cm.
 • ύψος 50 cm.
 • πάχους 30 cm.

Τα μοντέλα που προσφέρονται στην αγορά μπορούν να έχουν διαφορετικές ικανότητες. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό του εξοπλισμού. Το τυποποιημένο σύστημα διανομής οικιακής χρήσης έχει χωρητικότητα που σας επιτρέπει να καλύψετε χώρο μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων. m.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας εξωτερικής μονάδας είναι ο θόρυβος. Εάν το κλιματιστικό δωματίου λειτουργεί χωρίς θόρυβο, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσκολία στους γείτονες. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι καλύτερα να αποσαφηνιστεί ο δείκτης του θορύβου που παράγεται όταν λειτουργεί η εξωτερική μονάδα. Η αποδεκτή τιμή είναι 32 dB.

Πρέπει να προσέξετε το επιτρεπόμενο μήκος των συνδέσεων μεταξύ των μπλοκ.

Μην υπερβαίνετε την απόσταση που αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο του μοντέλου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει διάφορα βήματα. Στο πρώτο στάδιο, προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης, προετοιμάζονται εξοπλισμός και εργαλεία. Στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιείται η σήμανση και η άμεση στερέωση του εξοπλισμού. Στο τρίτο στάδιο, διεξάγονται δραστηριότητες για την επαλήθευση των επιδόσεων και των δοκιμών.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Τα σχέδια των σύγχρονων κτιρίων (πολυκατοικίες, κέντρα λιανικής πώλησης και γραφείων) περιλαμβάνουν την εγκατάσταση κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων. Αυτή η στιγμή τοποθετείται ακόμα και κατά το σχεδιασμό. Στις προσόψεις των κτιρίων τοποθετούνται ειδικά κιβώτια. Λύγουν δύο βασικά καθήκοντα. Πρώτον, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ότι η στερέωση θα είναι χαμηλή. Δεύτερον, τα κιβώτια είναι αρμονικά ενσωματωμένα στο σχεδιασμό του κτιρίου και δεν καταστρέφουν την εμφάνισή του.

Εάν δεν υπάρχουν κουτιά στο κτίριο, τότε η επιλογή της θέσης πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για ένα κλιματιστικό:

 1. Η μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο δίπλα στο διαμέρισμα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τη συσκευή στο "έδαφος των γειτόνων". Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, θα πρέπει να διευκρινίσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι αρχές της πόλης μπορούν να εκδοθούν διάταγμα, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εργασία αυτή, επειδή βλάπτουν την ιστορική ή πολιτιστική εμφάνιση του κτιρίου. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για την απαγόρευση.
 2. Οι βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης είναι ο χώρος κάτω από το παράθυρο, λίγο κάτω από το περβάζι παραθύρου και η θέση στην πλευρά του παραθύρου. Αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τις εργασίες εγκατάστασης και επιτρέπει εύκολη συντήρηση.
 3. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα πάνω στην πρόσοψη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσα σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι ή ένα μπαλκόνι.

Εργαλείο τοποθέτησης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σύνολο εργαλείων. Για να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα τρυπάνι για τη διάνοιξη μιας τρύπας στον τοίχο, μέσω του οποίου θα τοποθετηθεί ο αγωγός.
 • Τρυπάνια για την κατασκευή οπών για τη στερέωση βραχιόνων.
 • μια αντλία κενού που αφαιρεί την υγρασία και τον αέρα από το κύκλωμα Freon.
 • Μανομετρική συλλέκτης για τη σύνδεση του κυλίνδρου με το ψυκτικό με την ικανότητα στο μπλοκ.
 • σύνολο κυλίνδρων, τα οποία απαιτούνται για την έλαση σωλήνων χαλκού κατά τη σύνδεση με τις βαλβίδες κλιματισμού.
 • κοπτικό σωλήνα για την κοπή χάλκινων σωλήνων.
 • Bender για τον σχηματισμό στροφών στους σωλήνες.
 • συνηθισμένο σύνολο κλειδιών, hexahedrons, κατσαβίδια, σφιγκτήρες, μετρητής επιπέδου.

Σημαντικές συστάσεις

Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 • Διαθεσιμότητα καθαρού αέρα. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα σε περιορισμένο χώρο χωρίς πρόσβαση στον αέρα και / ή με περιορισμένη πρόσβαση (γυάλινη πλατφόρμα). Ένα τέτοιο σφάλμα θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και θραύση του KKB.
 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάζετε περιοδικά το ψυκτικό μέσο. Για να γίνει αυτό, οι βαλβίδες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε ο πλοίαρχος να μπορεί ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο αντικατάστασης. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μια βαλβίδα στην αριστερή πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κατάλληλη αποστράγγιση του συμπυκνώματος, έτσι ώστε να μην πέφτει στους τοίχους, το προστατευτικό κάλυμμα ή το πεζοδρόμιο.
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε φέροντες κατασκευές, οι οποίοι πρέπει να είναι σχεδιασμένοι για φορτίο πολλών δεκάδων χιλιογράμμων. Δεν μπορείτε να στερεώσετε τους βραχίονες σε τοίχους από αεριωμένο σκυρόδεμα, σε εξωτερικό διακοσμητικό στρώμα ή σε στρώμα θερμαντήρα.
 • Η απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Η απόσταση αυτή θα επιτρέψει τον αερισμό και θα μειώσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της συσκευής. Η απόσταση από τον τοίχο έως το εσωτερικό τοίχωμα της μονάδας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Δεν επιτρέπεται το άμεσο ηλιακό φως να φτάσει στο κρυμμένο τοίχωμα της μονάδας.
 • Κατά την τοποθέτηση των γραμμών σύνδεσης, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός καμπυλών, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της απαιτούμενης έντασης της κίνησης του ψυκτικού μέσου, γεγονός που θα μειώσει την απόδοση του κλιματιστικού.
 • Συνιστάται να εξοπλιστείτε το γείσο, το οποίο θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την άμεση διείσδυση υγρασίας.

Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών στηριγμάτων, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο κιτ. Έχει τη μορφή ενός προφίλ διαφορετικών τμημάτων, λυγισμένο υπό γωνία 90 μοιρών. Έχει αρκετές τρύπες: μία για τοποθέτηση στον τοίχο, άλλες για τοποθέτηση της μονάδας. Η χωρητικότητα των βραχιόνων υπερβαίνει το βάρος του κλιματιστικού αρκετές φορές, έτσι ώστε η χρήση τους να εξασφαλίζει ασφάλεια και αξιοπιστία.

Διαδικασία εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα για την εξωτερική μονάδα:

 1. Η διάταξη του μπλοκ στον τοίχο, τις οπές και τα κανάλια για τις κύριες γραμμές έχει επισημανθεί. Οι βασικές παράμετροι που συζητήθηκαν παραπάνω λαμβάνονται υπόψη.
 2. Στους τοίχους γίνονται οπές για τις αγκύλες.
 3. Μια οπή γίνεται για επικοινωνία στον τοίχο. Μια οπή τοποθετείται στην τρύπα στην οποία τοποθετείται η φρέον και η γραμμή αποστράγγισης, η ηλεκτρική καλωδίωση.
 4. Οι βραχίονες είναι σταθεροί. Για να τα στερεώσετε, χρησιμοποιήστε βίδες ή άγκιστρα αγκύρωσης με "ξύλα". Ένα μπλοκ είναι τοποθετημένο στα στηρίγματα. Είναι στερεωμένο με βίδες.
 5. Η αντοχή, η αξιοπιστία και η σταθερότητα ελέγχονται.
 6. Από τους σωλήνες φρεονίου αφαιρείται η λοξοτομή και εκτελείται η καύση. Οι σωλήνες συνδέονται στη μονάδα.
 7. Στην KKB κατασκευάζονται καλώδια. Το βέλτιστο μήκος τους μετράται, καθαρίζονται και συνδέονται με το μπλοκ ακροδεκτών. Η σύνδεση κάθε καλωδίου γίνεται σύμφωνα με το ηλεκτρικό σχέδιο, το οποίο πρέπει να προσαρτηθεί στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.
 8. Μετά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, μια αντλία κενού συνδέεται με το KKB, το οποίο αποστραγγίζει και αποστραγγίζει τον αέρα από τις γραμμές και τα εσωτερικά στοιχεία της μονάδας.
 9. Τοποθετείται ένα προστατευτικό κουτί.
 10. Το δοχείο ψυκτικού μέσου γεμίζεται με φρέον. Διεξάγεται η δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού, ελέγχονται οι τρόποι λειτουργίας και η ορθότητα της λειτουργίας.

Βλάβες και δυσλειτουργίες

Όπως κάθε άλλη συσκευή, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να σπάσει. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, η χρήση κλιματιστικού χωρίς χειμερινό σετ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή. Το εξωτερικό μπλοκ υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων ψύχεται έντονα και παγώνει. Σε τέτοιες συνθήκες, το φρέον δεν μπορεί να βράσει στο εξωτερικό μπλοκ. Υγρό ψυκτικό εισέρχεται στον συμπιεστή, γεγονός που οδηγεί στην αποτυχία του.

Για να αποφύγετε τις βλάβες του συμπιεστή από την κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κιτ χειμώνα ή να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες: να θερμαίνετε το δωμάτιο μόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη, εάν η θερμοκρασία είναι θετική έξω.

Ένας άλλος πιθανός τύπος μηχανικής βλάβης είναι η βλάβη του ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στη μονάδα. Η αιτία της πρόωρης φθοράς του ανεμιστήρα μπορεί να είναι μέσα στο μπλοκ ακαθαρσιών και σκόνης.

Οι βλάβες στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σχετίζονται με την αστοχία των πινακίδων ελέγχου και ρύθμισης. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην ακεραιότητα των ηλεκτρικών δικτύων.

Φροντίδα και συντήρηση

Στον τυπικό τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα απαιτεί μια συνήθη επιθεώρηση συντήρησης κάθε 6 μήνες. Ο πλοίαρχος επιθεωρεί τους συνδετήρες, ελέγχει την ακεραιότητα και το επίπεδο μόλυνσης των φίλτρων, καθορίζει την ποσότητα ψυκτικού μέσου και μετρά την πίεση εργασίας των δικτύων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία συντήρησης είναι η αντικατάσταση του εργατικού υγρού.

Το ψυκτικό μέσο είναι μια χημική ουσία που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, οπότε αξίζει τον επαγγελματία κύριο να εμπιστευθεί την εργασία με αυτό. Ελέγξτε την κατάσταση των φίλτρων, αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τον εαυτό σας.

Χαρακτηριστικά των κλιματιστικών χωρίς εξωτερική μονάδα

Οι αστικές συνθήκες δεν σας επιτρέπουν πάντοτε να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα εξοπλισμένο με μια εξωτερική μονάδα. Μια εναλλακτική λύση σε μια τυπική εγκατάσταση κλιματισμού είναι τα μονοκόμματα (παράθυρο, πάτωμα, τοίχος), τα οποία διαθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά. Ανάλογα με την κατάσταση, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να αποτελέσουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα ποιες συσκευές monoblock τοποθετούνται σε τοίχο.

Χαρακτηριστικά

μονομπλόκ Wall (κατασκευαστές Climer, Unico) - Αυτή η μονάδα κλιματισμού χωρίς την εξωτερική, ή μάλλον συνδυάζουν σε ένα περίβλημα έναν εξατμιστή και ένα συμπυκνωτή, στην οποία οι συνήθεις σύστημα split πραγματοποιείται σε διαφορετικές μονάδες συνδέονται backbone φρέον.

Η παραγωγή της κλιματικής τεχνολογίας μονομπλόκ έγινε επίκαιρη λόγω της αδυναμίας να φιλοξενήσει ένα οικιακό κλιματιστικό. Αιτίες:

 • το κτίριο αποτελεί ιστορική και πολιτιστική αξία.
 • το μήκος της γραμμής Freon είναι ανεπαρκές.
 • γραφείο, νοικιασμένο διαμέρισμα?
 • μια εύθραυστη, ερειπωμένη πρόσοψη κλπ.

Σε αυτή την περίπτωση, τα μονοκόμματα παραθύρων δεν είναι δημοφιλή στους καταναλωτές. Τα κλιματιστικά δαπέδου απαιτούν την απόσυρση των επικοινωνιών στο παράθυρο, ένα ανοιχτό παράθυρο, το οποίο φαίνεται επίσης δυσάρεστο για πολλούς.

Τα μονόκλειστα τοίχου δεν διαφέρουν από το σύστημα διαχωρισμού. Τα κύρια συστατικά στοιχεία, σε συνδυασμό σε μια κοινή κατοικία:

 • πυκνωτής.
 • εξατμιστή ψυκτικού μέσου ·
 • μηχανισμός ανεμιστήρα
 • συμπιεστής.
 • σύστημα φιλτραρίσματος.
 • σύστημα αποστράγγισης ·
 • αυτόματη μονάδα ελέγχου.

Αρχή λειτουργίας

Το κλιματιστικό της νέας γενιάς λειτουργεί σύμφωνα με το συνηθισμένο σχέδιο ψύξης, το οποίο συμπληρώνεται από ορισμένα χαρακτηριστικά.

Στον συμπυκνωτή Ψύχεται ο φρέον (φιλικός προς το περιβάλλον R410), στον εξατμιστή, αντίθετα, αφαιρεί τη θερμότητα του ατμοσφαιρικού αέρα. Το σύστημα ανεμιστήρα παρέχει ροή αέρα προς τα έξω μέσω ρυθμιζόμενων περσίδων.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό - η κυκλοφορία του αέρα πραγματοποιείται μέσω δύο εξόδων εξαερισμού μέσα στον εξωτερικό τοίχο. Με τη βοήθεια του πρώτου αέρα εισέρχεται στη συσκευή, η δεύτερη - ο εξαντλημένος ζεστός αέρας εκκενώνεται έξω. Στην μπροστινή πλευρά οι εξόδους καλύπτονται με διακοσμητικές γρίλιες.

Μια πιο εξελιγμένη τροποποίηση είναι συμπαγή κεντρικό σύστημα κλιματισμού, όπου συνδυάζονται εξαερισμός και αερισμός με recuperator θερμότητας, μια σύνδεση με κεντρική θέρμανση. Επιτρέψτε να οργανώσετε ενεργειακά αποδοτική ψύξη, θέρμανση των χώρων χωρίς υψηλό κόστος, ακόμη και στην κρύα εποχή. Φίλτρο καθαρού αέρα τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Ο αέρας εξαγωγής αποστραγγίζεται μέσω του συστήματος εξάτμισης. Στην μονάδα ανάκτησης χειμώνα, εντός της οποίας η θερμότητα εξάτμισης ζεσταίνει την εισερχόμενη ροή αέρα.

Η τιμή τέτοιων κλιματικών κέντρων είναι πολύ υψηλότερη από το κόστος ενός συνηθισμένου διαχωρισμένου συστήματος.

Εγκατάσταση μονοκόμματος

Η εγκατάσταση εξαρτάται από τις δομικές, σχεδιαστικές ιδιότητες των χώρων, είναι δυνατή η παραγωγή σε δύο εκδόσεις:

Η αρχή της εγκατάστασης παραμένει η ίδια:

 • Θα καθοριστεί ο τόπος στον εξωτερικό τοίχο όπου θα εντοπιστεί η συσκευή κλιματισμού.
 • οπές για τη στερέωση σημειώνονται.
 • σημειώστε, στη συνέχεια, δύο τρύπες αερισμού είναι διάτρητοι, μέσω των οποίων η κυκλοφορία του αέρα θα λάβει χώρα?
 • μια οπή για τον σωλήνα αποστράγγισης (εάν η συσκευή λειτουργεί και για θέρμανση).
 • συνδέστε τις απαραίτητες επικοινωνίες, η μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Ένα χαρακτηριστικό της εγκατάστασης είναι η στερέωση μόνο στους εξωτερικούς τοίχους λόγω της ανάγκης αερισμού. Η τοποθέτηση στο πλευρικό τοίχωμα δεν είναι δυνατή. Στον εξωτερικό τοίχο, η ράβδος καραμελών μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή, στο κάτω μέρος και επίσης τελείως αριστερά στο πάτωμα.

Το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα, αποστράγγισης συμπυκνωμάτων απαιτεί περιοδική συντήρηση. Τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται από τη σκόνη του δρόμου πλένοντας κάτω από το νερό με υποχρεωτική ξήρανση. Το σύστημα αποστράγγισης πρέπει να είναι απαλλαγμένο από συσσωρευμένο συμπύκνωμα κατά τη διάρκεια της πλήρωσης. Το αυτόματο σύστημα ελέγχου μπορεί να σηματοδοτήσει την πλήρωσή του.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα του μονοκόμματος τοίχου:

 • δεν υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθεί μια εξωτερική μονάδα στην πρόσοψη του κτιρίου.
 • Συνιστάται η τοποθέτηση σε περιπτώσεις όπου η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην πρόσοψη λόγω ορισμένων λόγων.
 • Οι οπές εξαερισμού δεν καταστρέφουν την εμφάνιση του κτιρίου.
 • η εγκατάσταση είναι πολύ απλουστευμένη.
 • Μπορεί να εγκατασταθεί μετά την επισκευή, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθεί ένα κομμάτι freon.
 • η αυτοματοποίηση σας επιτρέπει να ορίσετε παραμέτρους για την αυτόματη λειτουργία της συσκευής, να παρακολουθείτε την κατάσταση του συστήματος αποστράγγισης.
 • η δυνατότητα σύνδεσης με ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης, το οποίο θα επιτρέψει τη θέρμανση της εισερχόμενης ροής αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 • Η πρόσληψη φρέσκου υπαίθριου αέρα που φιλτράρεται από σύστημα καθαρισμού.
 • τη δυνατότητα χρήσης θερμικής αποκατάστασης
 • Εάν η συσκευή λειτουργεί για ψύξη, το σύστημα αποστράγγισης δεν είναι απαραίτητο.

Τα μειονεκτήματα είναι:

 • υψηλή τιμή σε σύγκριση με ένα τυπικό σύστημα split, ειδικά αν πρόκειται για εγκατάσταση κλιματισμού με συνδυασμένο εξαερισμό και εξαερισμό εισόδου,
 • χαμηλή παραγωγική ικανότητα μονοπώλων
 • Ψύξη μόνο του χώρου στον οποίο είναι εγκατεστημένη η μονάδα.
 • αυξημένο επίπεδο θορύβου, σε σύγκριση με μια χωριστή εγκατάσταση ·
 • εργασία το χειμώνα είναι δυνατή για την ψύξη, σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι συσκευές θέρμανσης για το γεγονός θερμαίνει θερμά την εισερχόμενη ροή?
 • την ανάγκη να τρυπήσετε δύο οπές αερισμού στον τοίχο.
 • Μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στον εξωτερικό τοίχο, εξαιρούνται οι πλευρικοί τοίχοι για εγκατάσταση.

Σχετικά με το αν υπάρχουν κλιματιστικά χωρίς εξωτερική μονάδα, οι κατασκευαστές απάντησαν από καιρό με την απελευθέρωση συσκευών μονοκατοικίας. Η καλύτερη επιλογή μεταξύ αυτών είναι ένα wall-mounted candy bar σε ένα διαμέρισμα, το οποίο μπορεί να διαβαστεί σε πολλά θεματικά φόρουμ. Η απόκτηση του είναι ενδεδειγμένη αν είναι αδύνατο να τοποθετηθεί ένα χωριστό σύστημα. Το πιο κοινό στις μεγάλες πόλεις, για παράδειγμα, είναι δημοφιλές στη Μόσχα.

Εξωτερικά κλιματιστικά

Ένα σημαντικό στοιχείο κάθε διαχωρισμένου συστήματος είναι η εξωτερική μονάδα, η οποία τοποθετείται στον τοίχο του σπιτιού. Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας, το εξωτερικό κλιματιστικό μπορεί να μεταφέρει θερμό αέρα από το δωμάτιο προς τα έξω ή προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Πώς λειτουργούν τα εξωτερικά κλιματιστικά;

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην ικανότητα των ουσιών να απορροφούν θερμότητα κατά την εξάτμιση και να τις απομονώνουν κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης. Σε εξωτερικά συστήματα, η λειτουργία ψυκτικού συνήθως εκτελείται με φρέον. Όταν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για ψύξη, το υγρό κυκλοφορεί μέσω της εσωτερικής μονάδας, στη συνέχεια εξατμίζεται και εγκαθίσταται στην εξωτερική μονάδα. Για τη θέρμανση του χώρου, το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται στην εξωτερική μονάδα και εγκαθίσταται στο εσωτερικό ως συμπύκνωμα.

Ο συμπιεστής παρέχει τη μεταφορά του ψυκτικού υγρού από τη μια κατάσταση στην άλλη δημιουργώντας μια διαφορά πίεσης μέσα στη συσκευή. Ταυτόχρονα, το σύστημα μεταφέρει 3 φορές περισσότερο ηλεκτρισμό από ό, τι καταναλώνει. Ως εκ τούτου, το εξωτερικό κλιματιστικό συμπληρώνεται από μια εσωτερική μονάδα.

Κατασκευή

 1. Συμπιεστής. Διατηρεί την πίεση συμπύκνωσης και εξασφαλίζει την εξάτμιση του ψυκτικού μέσου.
 2. Βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων. Αυτό το στοιχείο αλλάζει την κατεύθυνση της ροής του Freon, έτσι ώστε να εμφανίζεται εξάτμιση στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και η συμπύκνωση λαμβάνει χώρα στην εσωτερική μονάδα.
 3. Πίνακας ελέγχου. Το στοιχείο ρυθμίζει τη λειτουργία του συμπιεστή, αποτρέπει τη θραύση της συσκευής.
 4. Ανεμιστήρας. Δημιουργεί μια ισχυρή ροή αέρα κατευθυνόμενη στον συμπυκνωτή, η οποία είναι απαραίτητη για την ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας.
 5. Πυκνωτής. Αυτό το τμήμα του συστήματος είναι απαραίτητο για την ψύξη του freon στη θερμοκρασία συμπύκνωσης.
 6. Φίλτρο συστήματος φρέον. Αυτό το στοιχείο του κλιματιστικού εγκαθίσταται στην είσοδο του συμπιεστή για να διατηρήσει τις μηχανικές ακαθαρσίες και την περίσσεια του νερού.
 7. Σύνδεσμοι σωληνώσεων. Θύρες που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση του εξωτερικού συστήματος και της εσωτερικής μονάδας.
 8. Προστατευτικό κάλυμμα. Προστατεύει τις θύρες του τσοκ και τους ακροδέκτες του κλιματιστικού από ζημιές.
Όλα τα εποχιακά οικιακά Multizone

Εξωτερική μονάδα κλιματισμού

Όπως γνωρίζετε, όλα τα σύγχρονα διαχωριστικά συστήματα αποτελούνται από δύο μονάδες - εσωτερικές, εσωτερικές και εξωτερικές, οι οποίες είναι τοποθετημένες στην πρόσοψη του κτιρίου. Κατά κανόνα, αυτά τα στοιχεία αγοράζονται στο κιτ. Αλλά μερικές φορές υπάρχει ανάγκη να αγοράσετε μια εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού ανεξάρτητα από την εσωτερική, για παράδειγμα, σε περίπτωση βλάβης ή κατά τη διάρκεια της αναδιάταξης του συστήματος ψύξης. Το PROFCLIMATECH.RU είναι έτοιμο να σας βοηθήσει στην απόκτηση, επιλογή και εγκατάσταση αυτού του σημαντικού στοιχείου του κλιματικού συστήματος.

Χαρακτηριστικά της εξωτερικής μονάδας

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι ένα διασυνδεδεμένο σύστημα, το καθένα από τα στοιχεία του οποίου εκτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία.

 • Μέσα στον συμπιεστή, το αέριο συμπιέζεται, το οποίο στη συνέχεια ωθείται στον αγωγό.
 • Ο συμπυκνωτής ψύχεται και ψύχει το ψυκτικό μέσο (συνήθως freon).
 • Ο ανεμιστήρας κατευθύνει τα ρεύματα αέρα, τον ψυκτήρα συμπυκνωτή. Ανάλογα με τον τύπο της μονάδας, ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργεί σε μία ή περισσότερες λειτουργίες.
 • Τα φίλτρα καθαρισμού αερίων εμποδίζουν τη συμπύκνωση του συμπιεστή με μηχανικά υπολείμματα.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της μονάδας μπορεί να περιλαμβάνει φίλτρα καθαρισμού αέρα, οζονιστήρες, ιονιστές και άλλες πρόσθετες συσκευές.

Πώς να επιλέξετε μια εξωτερική μονάδα

Έτσι, το κύριο στοιχείο του κλιματιστικού είναι η εξωτερική μονάδα, η τιμή της οποίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η ισχύς της συσκευής, η οποία καθορίζει τη συνολική παραγωγικότητα του συνόλου του κλιματικού συστήματος. Για δωμάτιο 20 τ.μ. θα υπάρχει αρκετή μονάδα με χωρητικότητα 7 kW, ενώ για ένα standard διαμέρισμα τριών δωματίων 50 τ.μ. θα χρειαστούν περίπου 18 kW. Αν είστε σε μια απώλεια στην επιλογή, πείτε στους συμβούλους της ιστοσελίδας PROFCLIMATECH.RU τα χαρακτηριστικά των χώρων σας, θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή.

Η ισχύς της εξωτερικής μονάδας εξαρτάται από την περιοχή του εναλλάκτη θερμότητας, τις διαστάσεις του συμπιεστή και τον ανεμιστήρα. Επομένως, η δεύτερη παράμετρος στην οποία πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την επιλογή ενός μπλοκ είναι το μέγεθός του. Εδώ πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο μεγαλύτερα είναι τα συνολικά χαρακτηριστικά της μονάδας, τόσο πιο δύσκολο θα είναι η τοποθέτησή της και η εμφάνιση της πρόσοψης του κτιρίου μπορεί να υποφέρει. Επομένως, μην λαμβάνετε το πιο διαστατικό μοντέλο, χωρίς να αξιολογείτε τις συνθήκες νηφάλιας εγκατάστασης.

Επίσης, η επιλογή της εξωτερικής μονάδας επηρεάζεται από την χωρητικότητα ψύξης και τον αριθμό των εξόδων για τη σύνδεση των εσωτερικών στοιχείων. Για να συγκρίνετε σωστά αυτά τα χαρακτηριστικά και να κάνετε μια λογική επιλογή, οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν.

Η συσκευή και η αρχή του κλιματιστικού

Ο κατάλογος των κύριων εξαρτημάτων και εξαρτημάτων, που αποτελείται από κάθε κλιματισμό:

 • ελέγχου και ένδειξης πλακέτας τυπωμένου κυκλώματος
 • αισθητήρες θερμοκρασίας (θερμίστορ)
 • τηλεχειριστήριο
 • φίλτρα
 • ηλεκτροκινητήρες και ανεμογεννήτριες ανεμιστήρων
 • και 4 βαλβίδων
 • επαφών και ρελέ
 • θερμοστάτες
 • πυκνωτές

Η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

 • Ο μπροστινός πίνακας είναι μια πλαστική σχάρα μέσω της οποίας εισέρχεται αέρας στη μονάδα. Ο πίνακας αφαιρείται εύκολα για τη συντήρηση του κλιματιστικού (φίλτρα καθαρισμού κ.λπ.)
 • Το χοντρό φίλτρο είναι ένα πλαστικό ηλεκτροστατικό πλέγμα και έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί μεγάλη σκόνη, ζωικό μαλλί κλπ. Για την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού, το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.
 • Ο εξατμιστής είναι ένα ψυγείο στο οποίο ψυχρό φρέον θερμαίνεται και εξατμίζεται. Ο αέρας που διοχετεύεται μέσω του ψυγείου, αντίστοιχα, ψύχεται.
 • Οριζόντια ρολά - ρυθμίστε την κατεύθυνση της ροής του αέρα κατά μήκος της κάθετης. Αυτά τα περσίδες έχουν ηλεκτρική κίνηση και η θέση τους μπορεί να ρυθμιστεί από το τηλεχειριστήριο. Επιπλέον, οι περσίδες μπορούν να εκτελούν αυτόματα ταλαντευτικές κινήσεις για να κατανέμουν ομοιόμορφα τη ροή αέρα μέσα από το δωμάτιο.
 • Πίνακας ενδείξεων (οθόνη) - στον μπροστινό πίνακα του κλιματιστικού υπάρχουν ενδεικτικές λυχνίες (LED) που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού και σηματοδοτούν πιθανές δυσλειτουργίες.
 • Το λεπτό φίλτρο μπορεί να είναι διαφόρων τύπων: άνθρακας (αφαιρεί δυσάρεστες οσμές), ηλεκτροστατική (διατηρεί λεπτή σκόνη), κλπ. Η παρουσία ή η απουσία λεπτών φίλτρων δεν επηρεάζει τη λειτουργία του κλιματιστικού.
 • Ο ανεμιστήρας είναι ένας ηλεκτροκινητήρας με στρόβιλο, παρέχει εξαέρωση του εξατμιστή και έχει πολλές ταχύτητες περιστροφής.
 • Κάθετες περσίδες - χρησιμεύουν για την οριζόντια ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής αέρα. Σε οικιακά κλιματιστικά, η θέση αυτών των περσίδων μπορεί να ρυθμιστεί μόνο χειροκίνητα. Η δυνατότητα ρύθμισης από το τηλεχειριστήριο είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών υψηλής ποιότητας.
 • Δίσκος συμπυκνωμάτων - βρίσκεται κάτω από τον εξατμιστή και χρησιμεύει για τη συλλογή συμπυκνωμάτων (νερό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του ψυχρού εξατμιστή). Από το δοχείο συλλογής υγρών αποστραγγίζεται το νερό μέσω του σωλήνα αποστράγγισης.
 • Η πλακέτα ελέγχου βρίσκεται συνήθως στη δεξιά πλευρά της εσωτερικής μονάδας. Στον πίνακα αυτό υπάρχει μια ηλεκτρονική μονάδα με κεντρικό μικροεπεξεργαστή.
 • Σύνδεσμοι σωλήνων - που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πίσω μέρους της εσωτερικής μονάδας. Συνδέουν χάλκινους σωλήνες, συνδέοντας τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

 • Συμπιεστής - συμπιέζει freon και υποστηρίζει την κίνηση του κατά μήκος του κυκλώματος ψύξης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συμπιεστές για κλιματιστικά μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Συμπιεστές.
 • Βαλβίδα τεσσάρων διαδρομών - εγκατεστημένη σε αναστρεφόμενα (θερμικά-ψυχρά) κλιματιστικά. Στη λειτουργία θέρμανσης, αυτή η βαλβίδα αλλάζει την κατεύθυνση του φρέον. Σε αυτή την περίπτωση, οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες αλλάζουν σε ορισμένα σημεία: η εσωτερική μονάδα λειτουργεί για θέρμανση και η εξωτερική μονάδα - για ψύξη.
 • Η πλακέτα ελέγχου εγκαθίσταται συνήθως μόνο σε μετατροπείς, συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού και κλιματιστικά τύπου κασετών ή καναλιών. Σε συμβατικά συστήματα split, όλα τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται μόνο στην εσωτερική μονάδα.
 • Ανεμιστήρας - δημιουργεί μια ροή αέρα που φυσάει τον συμπυκνωτή. Στα μοντέλα slabochnoschnyh έχει μόνο μία ταχύτητα περιστροφής. Αυτό το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει σταθερά σε μια μικρή κλίμακα εξωτερικών θερμοκρασιών. Σε μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας και ισχύος, σχεδιασμένα για ευρεία κλίμακα θερμοκρασιών, καθώς και σε όλα τα ημι-βιομηχανικά κλιματιστικά, ο ανεμιστήρας διαθέτει 2 έως 3 σταθερές ταχύτητες ή ομαλή ρύθμιση.
 • Ο συμπυκνωτής είναι ένα ψυγείο στο οποίο λαμβάνει χώρα ψυκτικό και συμπύκνωση. Ο αέρας που διοχετεύεται μέσω του συμπυκνωτή, αντίστοιχα, θερμαίνεται.
 • Φρέον σύστημα φίλτρων - εγκατεστημένο μπροστά από τον συμπιεστή και το προστατεύει από τσιπ χαλκού και άλλα μικρά σωματίδια που μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Φυσικά, εάν η εγκατάσταση πραγματοποιηθεί με παραβίαση της τεχνολογίας και ένα μεγάλο μέρος των συντριμμιών εισέρχεται στο σύστημα, το φίλτρο δεν θα βοηθήσει.
 • Συνδέσεις σωληνώσεων - συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες.
 • Προστατευτικό κάλυμμα ταχείας αποδέσμευσης - καλύπτει τις συνδέσεις τσοκ και τον συνδετήρα ακροδεκτών που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των ηλεκτρικών καλωδίων. Σε ορισμένα μοντέλα, το προστατευτικό κάλυμμα κλείνει μόνο το σύνδεσμο του ακροδέκτη και οι συνδέσεις συνδέσεων παραμένουν έξω.

Αρχή λειτουργίας

Η εργασία οποιουδήποτε κλιματιστικού βασίζεται στην ιδιότητα των υγρών να απορροφούν θερμότητα κατά την εξάτμιση και να το διαχωρίζουν κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης. Σκεφτείτε πώς συμβαίνει αυτή η διαδικασία στο σύστημα split:

Τα κύρια συστατικά του κάθε κλιματιστικού είναι:

 • Συμπιεστής - συμπιέζει freon και υποστηρίζει την κίνηση του κατά μήκος του κυκλώματος ψύξης.
 • Πυκνωτής - καλοριφέρ που βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα. Το όνομα αντικατοπτρίζει τη διαδικασία που λαμβάνει χώρα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού - τη μετάβαση του φρέον από την αέρια φάση στο υγρό (συμπύκνωση).
 • Εξατμιστής - ψυγείο που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα. Στον εξατμιστή, το φρέον περνά από την υγρή φάση στο αέριο (εξάτμιση).
 • Θερμοστατική βαλβίδα εκτόνωσης - μειώνει την πίεση του φρέον πριν από τον εξατμιστή.
 • Ανεμιστήρες - δημιουργήστε ένα ρεύμα αέρα που φυσά τον εξατμιστή και τον συμπυκνωτή. Χρησιμοποιούνται για πιο εντατική εναλλαγή θερμότητας με τον περιβάλλοντα αέρα.

Ο συμπιεστής, συμπυκνωτής, βαλβίδα εκτόνωσης και έναν εξατμιστήρα συνδέεται σε σωλήνες χαλκού και σχηματίζουν το κύκλωμα ψυκτικού μέσου, εντός του οποίου κυκλοφορεί ένα μίγμα φρέον και μια μικρή ποσότητα του ψυκτικού ελαίου. Κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, εμφανίζεται η ακόλουθη διαδικασία:

 • Ο συμπιεστής από τον εξατμιστή λαμβάνει αέριο φρέον υπό χαμηλή πίεση σε 3 - 5 ατμόσφαιρες και θερμοκρασία 10 - 20 ° C.
 • Ο συμπιεστής συμπιέζει το φρέον σε πίεση 15-25 ατμοσφαιρών, ως αποτέλεσμα του οποίου το φρέον θερμαίνεται στους 70-90 ° C και εισέρχεται στον συμπυκνωτή.
 • Πυκνωτής φυσητό αέρα που έχει θερμοκρασία κάτω από τη θερμοκρασία του φρέον, ως αποτέλεσμα της φρέον ψύχει και αλλαγές από ένα αέριο σε υγρή φάση με την απελευθέρωση του επιπλέον θερμότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας που διέρχεται από τον συμπυκνωτή θερμαίνεται. Στην έξοδο του συμπυκνωτή, το Freon είναι σε υγρή κατάσταση, υπό υψηλή πίεση, η θερμοκρασία φρέον είναι 10 - 20 ° C πάνω από τη θερμοκρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.
 • Φρέον από τον συμπυκνωτή εισέρχεται το ζεστό βαλβίδα θερμικής διαστολής (TEV), η οποία πραγματοποιείται σε κλιματιστικά οικιακής χρήσης με τη μορφή ενός τριχοειδούς (ένα μακρύ λεπτό σωλήνα χαλκού πληγή σε ένα έλικα). Ως αποτέλεσμα της διέρχεται μέσω του τριχοειδούς πίεσης του ψυκτικού μειώνεται Σε 3 - 5 ατμόσφαιρες και φρέον ψύχει ψυκτικό τμήμα μπορεί στη συνέχεια να εξατμιστεί.
 • Μετά τη βαλβίδα εκτόνωσης, ένα μίγμα υγρού και αερίου Freon χαμηλής πίεσης και χαμηλής θερμοκρασίας εισέρχεται στον εξατμιστή, ο οποίος διοχετεύεται με αέρα. Στον εξατμιστή ο Freon διέρχεται εντελώς σε αέρια κατάσταση, παίρνοντας θερμότητα από τον αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου ψύχεται ο αέρας μέσα στο δωμάτιο. Κατόπιν, το αέριο φρέον χαμηλής πίεσης εισέρχεται στην είσοδο του συμπιεστή και επαναλαμβάνεται ολόκληρος ο κύκλος.

Αυτή η διαδικασία βασίζεται στη λειτουργία οποιουδήποτε κλιματιστικού και δεν εξαρτάται από τον τύπο, το μοντέλο ή τον κατασκευαστή του. Οι «ζεστό» κλιματιστικά στο κύκλωμα ψυκτικού είναι επιπλέον εγκατασταθεί τετράοδη βαλβίδα (δεν φαίνεται στο διάγραμμα) η οποία επιτρέπει ψυκτικό να αλλάξει κατεύθυνση, αλλάζοντας τον εξατμιστή και τις θέσεις του συμπυκνωτή. Σε αυτή την περίπτωση, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού θερμαίνει τον αέρα και η εξωτερική μονάδα το ψύχει.

Σημειώστε ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στη λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος προκύπτει αν το Freon δεν έχει χρόνο να μεταφερθεί πλήρως στην αέρια κατάσταση στον εξατμιστή. Στη συνέχεια ένα υγρό εισέρχεται στην είσοδο του συμπιεστή, το οποίο, σε αντίθεση με το αέριο, είναι ασυμπίεστο. Ως αποτέλεσμα, παρουσιάζεται υδραυλική κρούση και ο συμπιεστής σπάει. Οι λόγοι για τους οποίους το freon μπορεί να μην έχει το χρόνο να εξατμιστεί, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί. Τα πιο κοινά - μολυσμένα φίλτρα (επιδεινούμενη έτσι εξατμιστή ψύξης αέρα και μεταφοράς θερμότητας), και το κλιματιστικό σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (σε αυτήν την περίπτωση, η υπερψυχθέν φρέον εισέρχεται στον εξατμιστή).

Θα επιλύσουμε οποιοδήποτε έργο επισκευής και συντήρησης του κλιματικού εξοπλισμού στη Μόσχα και την περιοχή.

Έκπτωση όταν καλείτε από το Internet - 5%. Ονομάστε την κωδική λέξη: "υπηρεσία".

Εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών

Εξωτερικά μπλοκ κλιματιστικών σε μάρκες:

Πνευματικά δικαιώματα © AirFull.
Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.
(495) 789-86-03. (495) 960-82-03.

HVAC εταιρίες του Ομίλου AirFull: όπου θα είστε σε θέση να αγοράσει ένα κλιματιστικό και Συστήματα διαχωρισμού για σας επαγγελματική εγκατάσταση των κλιματιστικών, η Daikin κλιματισμό, VRV, VRF, καθαριστές αέρα, αεροκουρτίνες, υγραντήρες αέρα, mitsubishi κλιματιστικά, συστήματα καθαρισμού του αέρα, κλιματιστικά προς πώληση με την παράδοση και την εγκατάσταση.

Εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Η εξωτερική μονάδα είναι ένα υποχρεωτικό δομικό στοιχείο του κλιματιστικού, στο οποίο λαμβάνει χώρα η ψύξη του ψυκτικού μέσου. Είναι εξοπλισμένα με σχεδόν όλους τους τύπους κλιματικής τεχνολογίας εκτός από τα συστήματα monoblock. Περιλαμβάνει συμπιεστή, ανεμιστήρα, συμπυκνωτή, φίλτρο και τριχοειδή σωλήνα.

Η εξωτερική μονάδα παράγει πολύ θόρυβο, επιπλέον, παράγει συμπύκνωμα, στάζει κάτω. Από αυτή την άποψη, είναι πάντα εγκατεστημένο έξω από τις εγκαταστάσεις στην πρόσοψη πλευρά του κτιρίου. Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, πραγματοποιείται μια οπή στον τοίχο μέσω του οποίου διέρχεται ο σωλήνας που συνδέει τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.

Οι διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, που έχουν σχεδιαστεί για τη λειτουργία τυποποιημένων διαχωριστικών συστημάτων, είναι 770x450x245 mm. Ένας σημαντικός δείκτης της εξωτερικής μονάδας είναι η ισχύς της. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου, την οποία μπορεί να κρυώσει, καθώς και από τον αριθμό των εσωτερικών συσκευών που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να αγοραστεί φθηνά στην εταιρεία "ShopHolod" ή να παραδοθεί παραγγελία στη Μόσχα και στις περιοχές. Ο κατάλογος παρουσιάζει εξοπλισμό διαφορετικών δυνατοτήτων και ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστών. Για να επιλέξετε μια εξωτερική μονάδα των απαραίτητων παραμέτρων θα βοηθήσει τους έμπειρους ειδικούς, εάν είναι απαραίτητο, ο πλοίαρχος θα κάνει την εγκατάσταση και τη σύνδεση του εξοπλισμού οποιασδήποτε πολυπλοκότητας.

Εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών

Σηκώστε

Εξωτερικές μονάδες δημοφιλών κλιματιστικών

Η σύγχρονη άνεση στο σπίτι δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς ένα σύστημα κλιματισμού. Τα κλιματιστικά δεν μπορούν μόνο να ψύχουν τον αέρα στα δωμάτια μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία, αλλά και να τα θερμαίνουν.

Τα κλιματιστικά διαφέρουν σε ένα σύνολο διαθέσιμων λειτουργιών:

- ψύξη και θέρμανση.

- ιονισμού, αρωματισμού, καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα ·

- κατεύθυνση της ροής του αέρα.

- νύχτα ήσυχη λειτουργία.

Είναι αποδεκτό να διαιρέσετε τα κλιματιστικά σε τρεις ομάδες, ανάλογα με τον τομέα της εφαρμογής τους:

 1. Οικιακά μοντέλα. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει παράθυρα με μονοκόμματα και κινητά κλιματιστικά, συστήματα διαχωρισμού τοίχων. Χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία επιμέρους δωμάτια σε διαμερίσματα, γραφεία, εξοχικές κατοικίες από 10 έως 100 m 2. Η κύρια προσοχή στην ανάπτυξη των οικιακών μοντέλων δίνεται στον ελκυστικό σχεδιασμό, στη μείωση του θορύβου και στην προσθήκη του μέγιστου αριθμού βοηθητικών λειτουργιών.
 2. Ημι-βιομηχανικά μοντέλα. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει κλιματιστικά κανάλια, κασέτες, οροφή, κολώνες, συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού με οποιουσδήποτε τύπους εσωτερικών μονάδων. Χρησιμοποιούνται για τον κλιματισμό των διαμερισμάτων, των γραφείων, των εμπορικών αίθουσες, των βιομηχανικών χώρων από 50 έως 300 m 2. Αυτές οι συσκευές αποτελούν μια ενδιάμεση ομάδα μεταξύ κλιματιστικών οικιακών και βιομηχανικών κλιματιστικών, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αξιοπιστία από τις επιλογές των νοικοκυριών.
 3. Συστήματα βιομηχανικού κλιματισμού και εξαερισμού. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει συστήματα πολλαπλών ζωνών, κεντρικά, στέγες, ερμάρια και κλιματιστικά ακριβείας. Χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό κατοικιών, διοικητικών, βιομηχανικών και εξειδικευμένων χώρων με εμβαδόν άνω των 300 m 2. Για τα βιομηχανικά συστήματα, ο κύριος δείκτης είναι το κόστος, η οικονομία χρήσης, η πολυπλοκότητα της λειτουργίας.

Με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, τα κλιματιστικά είναι χωρισμένα σε μονοκόμματα και χωριστά συστήματα. Συστήματα στα οποία συνδέονται περισσότερες από 1 εσωτερικές μονάδες ονομάζονται συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

Τα κλιματιστικά Monoblock είναι μια ενιαία μονάδα - κινητό, παράθυρο, στέγη - όλα τα στοιχεία της συσκευής στεγάζονται σε ένα περίβλημα, γεγονός που απλοποιεί τον σχεδιασμό και μειώνει το κόστος.

Τα συστήματα διαχωρισμού (τοίχος, κανάλι, κασέτα κ.λπ.) αποτελούνται από δύο μονάδες - εξωτερικές και εσωτερικές, συνδεδεμένες με καλώδια και χάλκινους σωλήνες. Έχει αφαιρεθεί θορυβώδες και ογκώδες μέρος με τον συμπιεστή και η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος του δωματίου.

Ένα σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων αποτελείται από τρεις ή περισσότερες μονάδες, μερικές εσωτερικές συνδέονται με μία εξωτερική μονάδα, με τη σειρά τους, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, ισχύ, τύπο εγκατάστασης. Αυτό εξοικονομεί χώρο στον εξωτερικό τοίχο, αλλά δεν μειώνει το κόστος του συστήματος. Μπορούν να καθοριστούν πολλαπλά συστήματα (έτοιμα σύνολα) και ρύθμιση τύπου (εσωτερικά τμήματα επιλέγονται κατόπιν αιτήματος του πελάτη, μόνο η συνολική χωρητικότητα και ο μέγιστος αριθμός μονάδων είναι περιορισμένες).

Το ηλεκτρονικό κατάστημα ZIWO παρουσιάζει τα καλύτερα κλιματιστικά από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως. Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το σωστό μοντέλο για τις λειτουργίες, το κόστος, τον τύπο εγκατάστασης, τη δύναμη, τη διαμόρφωση. Για να γίνει αυτό, πρέπει απλά να καλέσετε τους συμβούλους μας ή να στείλετε ένα email.

Εξωτερική μονάδα κλιματισμού

Όπως γνωρίζετε, όλα τα σύγχρονα διαχωριστικά συστήματα αποτελούνται από δύο μονάδες - εσωτερικές, εσωτερικές και εξωτερικές, οι οποίες είναι τοποθετημένες στην πρόσοψη του κτιρίου. Κατά κανόνα, αυτά τα στοιχεία αγοράζονται στο κιτ. Αλλά μερικές φορές υπάρχει ανάγκη να αγοράσετε μια εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού ανεξάρτητα από την εσωτερική, για παράδειγμα, σε περίπτωση βλάβης ή κατά τη διάρκεια της αναδιάταξης του συστήματος ψύξης. Το PROFCLIMATECH.RU είναι έτοιμο να σας βοηθήσει στην απόκτηση, επιλογή και εγκατάσταση αυτού του σημαντικού στοιχείου του κλιματικού συστήματος.

Χαρακτηριστικά της εξωτερικής μονάδας

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι ένα διασυνδεδεμένο σύστημα, το καθένα από τα στοιχεία του οποίου εκτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία.

 • Μέσα στον συμπιεστή, το αέριο συμπιέζεται, το οποίο στη συνέχεια ωθείται στον αγωγό.
 • Ο συμπυκνωτής ψύχεται και ψύχει το ψυκτικό μέσο (συνήθως freon).
 • Ο ανεμιστήρας κατευθύνει τα ρεύματα αέρα, τον ψυκτήρα συμπυκνωτή. Ανάλογα με τον τύπο της μονάδας, ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργεί σε μία ή περισσότερες λειτουργίες.
 • Τα φίλτρα καθαρισμού αερίων εμποδίζουν τη συμπύκνωση του συμπιεστή με μηχανικά υπολείμματα.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της μονάδας μπορεί να περιλαμβάνει φίλτρα καθαρισμού αέρα, οζονιστήρες, ιονιστές και άλλες πρόσθετες συσκευές.

Πώς να επιλέξετε μια εξωτερική μονάδα

Έτσι, το κύριο στοιχείο του κλιματιστικού είναι η εξωτερική μονάδα, η τιμή της οποίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η ισχύς της συσκευής, η οποία καθορίζει τη συνολική παραγωγικότητα του συνόλου του κλιματικού συστήματος. Για δωμάτιο 20 τ.μ. θα υπάρχει αρκετή μονάδα με χωρητικότητα 7 kW, ενώ για ένα standard διαμέρισμα τριών δωματίων 50 τ.μ. θα χρειαστούν περίπου 18 kW. Αν είστε σε μια απώλεια στην επιλογή, πείτε στους συμβούλους της ιστοσελίδας PROFCLIMATECH.RU τα χαρακτηριστικά των χώρων σας, θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή.

Η ισχύς της εξωτερικής μονάδας εξαρτάται από την περιοχή του εναλλάκτη θερμότητας, τις διαστάσεις του συμπιεστή και τον ανεμιστήρα. Επομένως, η δεύτερη παράμετρος στην οποία πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την επιλογή ενός μπλοκ είναι το μέγεθός του. Εδώ πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο μεγαλύτερα είναι τα συνολικά χαρακτηριστικά της μονάδας, τόσο πιο δύσκολο θα είναι η τοποθέτησή της και η εμφάνιση της πρόσοψης του κτιρίου μπορεί να υποφέρει. Επομένως, μην λαμβάνετε το πιο διαστατικό μοντέλο, χωρίς να αξιολογείτε τις συνθήκες νηφάλιας εγκατάστασης.

Επίσης, η επιλογή της εξωτερικής μονάδας επηρεάζεται από την χωρητικότητα ψύξης και τον αριθμό των εξόδων για τη σύνδεση των εσωτερικών στοιχείων. Για να συγκρίνετε σωστά αυτά τα χαρακτηριστικά και να κάνετε μια λογική επιλογή, οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν.

Εξωτερικές μονάδες μονάδων κασέτας

MVS FDC Series

Εξωτερικές μονάδες του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών με ικανότητα ψύξης από 25,2 έως 61,5 kW. Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη ή θέρμανση. Μπορεί να συνδέσει έως και 36 εσωτερικές μονάδες. Το μήκος των επικοινωνιών μεταξύ των μπλοκ είναι μέχρι 175 μ. Η μέγιστη διαφορά ανύψωσης είναι έως και 90 μ. Freon R410a.

Σειρά MVS mini DC

Εξωτερικές μονάδες του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών με χωρητικότητα ψύξης από 7,2 έως 17,5 kW. Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη ή θέρμανση. Δυνατότητα σύνδεσης έως 9 εσωτερικών μονάδων. Το μήκος των επικοινωνιών μεταξύ των μπλοκ είναι μέχρι 60 μ. Η μέγιστη διαφορά ύψους είναι μέχρι 20 μ. Συμπιεστής αντιστροφέα. Freon R410a.

Σειρά DN-20-190CUSIWF

Μονάδα ψύξης χαμηλής χωρητικότητας με απομακρυσμένο συμπυκνωτή Profi. Ψύξη από 20 έως 193 kW. Εσωτερική εγκατάσταση. Μεταβείτε στον συμπιεστή. Λειτουργία λειτουργίας: Μόνο ψύξη. Σύνδεση στο δίκτυο RS-485. Ενσωματωμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Freon R410a

Σειρά DN-140-360BUSOGF

Ψυκτικοί θάλαμοι υψηλής χωρητικότητας με κλιματισμό αέρα. Ισχύς ψύξης από 144 έως 360 kW. Σπειροειδής συμπιεστής Scroll. Λειτουργία λειτουργίας: Μόνο ψύξη. Ανεμιστήρες μετατροπέα (επιλογή). Εναλλάκτης θερμότητας μικροκαναλικού συμπυκνωτή. Δύο ψυκτικά κυκλώματα. Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης (επιλογή). Θύρα RS-485 για σύνδεση στο δίκτυο pLAN. Freon R410a

Σειρά DN-440-1550VYSIGM

Ψυκτικοί θάλαμοι υψηλής χωρητικότητας μονοψυκτών με υδρόψυκτο συμπυκνωτή Profi. Χωρητικότητα ψύξης από 445 έως 1574 kW. Λειτουργία λειτουργίας: Μόνο ψύξη. Εσωτερική εγκατάσταση. Βιδωτό συμπιεστή. Δυνατότητα σύνδεσης μέσω πρωτοκόλλου RS-485. Ενσωματωμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Freon R134A

Σειρά MVS mini DS

Συμπαγείς μονάδες του πολυζωνικού συστήματος κλιματισμού mini VRV με δυνατότητα ψύξης από 10 έως 14 kW. Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη ή θέρμανση. Μπορεί να συνδέσει έως και 8 εσωτερικές μονάδες. Το μήκος των επικοινωνιών μεταξύ των μπλοκ είναι μέχρι 60 μ. Η μέγιστη διαφορά ύψους είναι μέχρι 20 μ. Freon R410a.

Μεσαία σειρά DC-S της σειράς MVS

Εξωτερικά τμήματα του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών μέσης χωρητικότητας με χωρητικότητα ψύξης από 20 έως 45 kW. Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη ή θέρμανση. Μπορεί να συνδέσει μέχρι 15 εσωτερικές μονάδες. Το μήκος των επικοινωνιών μεταξύ των μπλοκ είναι μέχρι 100 μ. Η μέγιστη διαφορά ύψους είναι έως και 30 μ. Συμπιεστής διπλού ρότορα αντιστροφέα. Freon R410a.

Σειρά DN-524-1204CUSIWF

Μονάδα ψύξης υψηλής χωρητικότητας με απομακρυσμένο συμπυκνωτή Profi. Ισχύς ψύξης από 130 έως 316 kW. Λειτουργία λειτουργίας: Μόνο ψύξη. Εσωτερική εγκατάσταση. Σπειροειδής συμπιεστής Scroll. Δυνατότητα σύνδεσης μέσω πρωτοκόλλου RS-485. Ενσωματωμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Freon R410A

Σειρά DN-140-360BUSTOGF

Ψυκτικοί θάλαμοι υψηλής χωρητικότητας με κλιματισμό αέρα. Ισχύς ψύξης από 144 έως 360 kW. Σπειροειδής συμπιεστής Scroll. Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη + θέρμανση. Ανεμιστήρες μετατροπέα (επιλογή). Εναλλάκτης θερμότητας μικροκαναλικού συμπυκνωτή. Δύο ψυκτικά κυκλώματα. Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης (επιλογή). Θύρα RS-485 για σύνδεση στο δίκτυο pLAN. Freon R410a

Σειρά DN-440-1550VYSTIGM

Ψυκτικοί θάλαμοι υψηλής χωρητικότητας μονοψυκτών με υδρόψυκτο συμπυκνωτή Profi. Χωρητικότητα ψύξης από 385 έως 1346 kW. Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη + θέρμανση. Εσωτερική εγκατάσταση. Βιδωτό συμπιεστή. Δυνατότητα σύνδεσης μέσω πρωτοκόλλου RS-485. Ενσωματωμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Freon R134A

Σειρά MVS DiPro

Εξωτερικά δομοστοιχειωτά τεμάχια του συστήματος πολλαπλών ζωνών VRF Dantex MVS-DiPro με χωρητικότητα ψύξης από 25,2 έως 45 kW. Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη ή θέρμανση. Δυνατότητα σύνδεσης μέχρι και 64 εσωτερικών μονάδων. Το μήκος των επικοινωνιών μεταξύ μπλοκ είναι μέχρι 175 m. Η μέγιστη διαφορά ύψους είναι μέχρι 70 m. Ψηφιακός συμπιεστής. Freon R410a.

Σειρά DN-524-1204VUSIWF

Ψυκτικοί θάλαμοι υψηλής χωρητικότητας μονοψυκτών με υδρόψυκτο συμπυκνωτή Profi. Ισχύς ψύξης από 154 έως 379 kW. Λειτουργία λειτουργίας: Μόνο ψύξη. Εσωτερική εγκατάσταση. Σπειροειδής συμπιεστής Scroll. Δυνατότητα σύνδεσης μέσω πρωτοκόλλου RS-485. Ενσωματωμένο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Freon R410A

Σειρά DN-240-660BUSOHF

Ψυκτικοί θάλαμοι υψηλής χωρητικότητας με κλιματισμό αέρα. Ισχύς ψύξης από 238 έως 654 kW. Σπειροειδής συμπιεστής Scroll. Ανάκτηση θερμότητας. Λειτουργία λειτουργίας: Μόνο ψύξη. Ανεμιστήρες μετατροπέα (επιλογή). Εναλλάκτης θερμότητας μικροκαναλικού συμπυκνωτή. Δύο ψυκτικά κυκλώματα. Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης (επιλογή). Θύρα RS-485 για σύνδεση στο δίκτυο pLAN. Freon R410a

MVS DC Series

Εξωτερικές μονάδες του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών με ικανότητα ψύξης από 25,2 έως 45 kW. Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη ή θέρμανση. Δυνατότητα σύνδεσης μέχρι και 64 εσωτερικών μονάδων. Το μήκος των επικοινωνιών μεταξύ των μονάδων είναι έως 150 μέτρα. Η μέγιστη διαφορά ύψους είναι μέχρι 70 μέτρα. Σπιράλ συμπιεστή. Freon R410a.

Σειρά DN-240-660BUSTOHF

Ψυκτικοί θάλαμοι υψηλής χωρητικότητας με κλιματισμό αέρα. Ψύξη από 216 έως 580 kW. Σπειροειδής συμπιεστής Scroll. Ανάκτηση θερμότητας. Λειτουργία λειτουργίας: ψύξη + θέρμανση. Ανεμιστήρες μετατροπέα (επιλογή). Εναλλάκτης θερμότητας μικροκαναλικού συμπυκνωτή. Δύο ψυκτικά κυκλώματα. Ανεμιστήρες υψηλής πίεσης (επιλογή). Θύρα RS-485 για σύνδεση στο δίκτυο pLAN. Freon R410a