πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε

Όλοι οι ιδιοκτήτες κλιματιστικών γνωρίζουν ότι με τη λειτουργία αυτής της συσκευής, το συμπύκνωμα αναπτύσσεται ενεργά, με την απόσυρση του οποίου επιτυγχάνεται με επιτυχία το σύστημα αποστράγγισης. Η υγρασία συσσωρεύεται στην παλέτα της μονάδας εξάτμισης και στη συνέχεια αφαιρείται κατά μήκος της διαδρομής αποστράγγισης έξω από το δωμάτιο. Αλλά όλα είναι τόσο καλά, αν η ίδια η τροχιά είναι τοποθετημένη με την απαιτούμενη γωνία κλίσης, για την αυτο-ροή του συμπυκνώματος. Και τι εάν, για κάποιο λόγο, η διαδρομή πρέπει να κάνει ανελκυστήρα και η απόσυρση της συσσωρευμένης υγρασίας είναι αδύνατη;

Η αντλία αποστράγγισης για το κλιματιστικό, που είναι μια συμβατική αντλία με έναν αισθητήρα στάθμης συμπυκνωμάτων συνδεδεμένο σε αυτό, βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Αυτή η συσκευή αντλεί το συσσωρευμένο υγρό από την παλέτα κλιματισμού και το μεταφέρει στο εξωτερικό του δωματίου.

Όταν το κλιματιστικό χρειάζεται αντλία αποστράγγισης

Κατά κανόνα, όλα τα κλιματικής τεχνολογίας "premium" κατηγορία είναι αρχικά εξοπλισμένο με αντλίες αποστράγγισης, οι οποίες τελείως να αντιμετωπίσουν την εργασία. Με την τακτική συντήρηση τέτοιων κλιματιστικών, το στοιχείο αυτό δεν καταρρέει και σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Ο κλιματιστικός εξοπλισμός αγωγών και κασετών είναι υποχρεωτικά εξοπλισμένος με αντλίες.

Όσον αφορά τα συστήματα με χωριστά προγράμματα, ειδικά από άγνωστους κατασκευαστές, η αντλία δεν είναι σχεδόν ποτέ εγκατεστημένη. Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι 'αυτό, αλλά ο κύριος είναι ο ελάχιστος εξοπλισμός για τη διατήρηση του χαμηλού κόστους της συσκευής.

Αν το κομμάτι δεν μπορεί να κατευθύνονται προς την υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τη βαρύτητα, ή να απαιτούν διαδρομής μεγάλων αποστάσεων, η αντλία πρέπει να αγοραστεί χωριστά και να εγκατασταθεί μόνοι σας. Εγκατάσταση των αντλιών αποστράγγισης για τη ρύθμιση διεργασιών αέρα είναι αρκετά απλή, και σε αυτή την έκδοση, οι ειδικοί μας θα δώσει βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς να το κάνετε μόνοι σας.

Επιπλέον, κάθε κλιματιστικό σύστημα απαιτεί νέα αντλία, σε περίπτωση βλάβης του κανονικού. Αν και η κατανομή αυτής της συσκευής είναι η εξαίρεση παρά ο κανόνας, συμβαίνει ακόμα μερικές φορές. Η αντικατάσταση απαιτείται εάν:

 • Ο κινητήρας της αντλίας έχει αποτύχει.
 • Ο αισθητήρας στάθμης απέτυχε.
 • Με μηχανική ζημιά στην πτερωτή της αντλίας.
 • Όταν κλείνετε στη μονάδα ελέγχου της αντλίας.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Ταξινόμηση του εξοπλισμού αποστράγγισης για συστήματα διαχωρισμού

Υπάρχει μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού αποστράγγισης για διάφορες κλιματικές τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν να ταξινομηθούν σε 4 κύριες ομάδες:

 1. Ενσωματωμένο. Αυτές είναι συσκευές που είναι εγκατεστημένες απευθείας στο σώμα του κλιματιστικού, πιο συγκεκριμένα, μέσα στο λουτρό για τη συλλογή συμπυκνωμάτων. Χρησιμοποιούνται σε συστήματα διαχωρισμού καναλιών και κασετών. Η χωρητικότητα της συσκευής κυμαίνεται από 5 έως 150 l / h.
 2. Ξεχωριστή. Ο εξοπλισμός αποτελείται από την ομάδα από τη μονάδα δεξαμενής συλλογής και ελέγχου της αντλίας είναι συναρμολογημένα σε ενιαίο περίβλημα. Αυτές οι δύο μονάδες συνδέονται μεταξύ τους με ένα εύκαμπτο σωλήνα. Σχεδιασμός χαρακτηριστικό αυτής της συσκευής είναι η δυνατότητα να διαχωρίσει την εγκατάσταση: αισθητήρα στάθμης μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στην εσωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού, μια αντλία εγκαθίσταται στη γραμμή φρέον κουτί.
 3. Αυτοτελής. Ο σχεδιασμός τους παρέχει επαρκώς μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης με εγκατεστημένο σε αυτό αισθητήρα στάθμης. Οι διαστάσεις και οι επιδόσεις συσκευών αυτού του τύπου είναι αρκετά μεγάλες, γι 'αυτό και είναι ιδανικές για τεχνολογία κλιματισμού υψηλής ισχύος.
 4. Η Peristaltic διαφέρει από την άλλη στην πιθανότητα ανύψωσης του συμπυκνώματος μέσω του συστήματος αποστράγγισης, σε ύψος μεγαλύτερο από 15 μέτρα με επαρκώς χαμηλό ρυθμό παραγωγής μέχρι 10 l / h.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Κανόνες επιλογής

Όταν επιλέγετε μια αντλία αποστράγγισης για το κλιματιστικό, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την απαιτούμενη απόδοση. Η μέση παροχή συμπυκνωμάτων από οποιοδήποτε κλιματιστικό είναι 500-800 ml / h. για 1 kW "παραγωγής κρύου". Η τεχνολογία πέντε κιλοτόπων, που λειτουργεί με τη μέθοδο "ψυχρής παραγωγής", εκπέμπει ρευστά, κατά μέσο όρο 2,5-4 l / h. Η αντλία πρέπει να έχει την ίδια χωρητικότητα.

Για οικιακά συστήματα διαχωρισμού με μονάδα τοποθέτησης σε τοίχο με εξάτμιση, θα είναι προτιμότερο να υπάρχουν ξεχωριστές εκδόσεις της συσκευής. Περαιτέρω, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το πιο χαμηλό ήχο που παρουσιάζεται στην εγχώρια αγορά, αλλά με τις απαραίτητες επιδόσεις.

Οδηγίες εγκατάστασης

Εξετάστε τη σύνδεση του συνόλου εξοπλισμού BalluSilense με την εσωτερική μονάδα του οικιακού διαχωριστικού συστήματος. Αμέσως είναι απαραίτητο να κάνουμε μια κράτηση ότι θα εγκαταστήσουμε αυτή τη συσκευή σε κουτί με αυτοκινητόδρομο Freon και όχι στην ίδια την μονάδα εξατμίσεως. Η εγκατάσταση μιας αντλίας για το κλιματιστικό στο χώρο του κουτιού δεν απαιτεί ειδικό εργαλείο και σοβαρή γνώση, οπότε οποιοσδήποτε αρχηγός μπορεί να το εκτελέσει.

Συμβουλή:
Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, καλό θα ήταν να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

 1. Το σετ εξοπλισμού αποτελείται από έναν αισθητήρα στάθμης υγρού, μια αντλία, σωλήνες και ένα καλώδιο που συνδέει την αντλία με τον αισθητήρα. Συνδέστε τον αισθητήρα στην έξοδο γραμμής αποστράγγισης από τη μονάδα εξατμιστή χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο προσαρμογέα.
 2. Συνδέστε το σωλήνα εξαερισμού στον αισθητήρα.
 3. Συνδέστε το σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων και τη θήκη του στον αισθητήρα στάθμης με τον αισθητήρα στάθμης.
 4. Ασφαλίστε τον αισθητήρα σε οποιονδήποτε ελεύθερο χώρο στο κιβώτιο χρησιμοποιώντας ένα τυπικό εξάρτημα που γίνεται με βάση μια αυτοκόλλητη πλατφόρμα με σφιγκτήρα.
 5. Τοποθετήστε την αντλία στο κάθετο τμήμα του κιβωτίου με τη γραμμή Freon, στερεώνοντάς την με κανονικές επιφάνειες.
 6. Κόψτε το σωλήνα στο επίπεδο εγκατάστασης της αντλίας.
 7. Συνδέστε το, παρατηρώντας την κατεύθυνση της εισαγωγής, τον σωλήνα που προέρχεται από τον αισθητήρα στάθμης.
 8. Συνδέστε το καλώδιο στην κατάλληλη υποδοχή από τον αισθητήρα στάθμης.
 9. Συνδέστε την αντλία στην παροχή ρεύματος.
 10. Κλείστε το κάλυμμα της γραμμής φρέον.

Με έναν τόσο απλό τρόπο, είναι εύκολο να εξοπλιστεί μια αντλία αποστράγγισης με σχεδόν οποιοδήποτε σύστημα διαχωρισμένου τοιχώματος.

Αντλία για κλιματισμό

Στραγγίστε την αντλία είναι το κύριο στοιχείο του αποχετευτικού συστήματος οικιακών κλιματιστικών. Κατά την λειτουργία του κλιματικού εξοπλισμού, παράγεται μεγάλη ποσότητα υγρασίας, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και απαιτεί πλήρη αφαίρεση έξω από το κλιματιζόμενο δωμάτιο.

Η λειτουργία της απομάκρυνσης της υγρασίας πραγματοποιείται με σύστημα αποστράγγισης που αποτελείται από πολλές βασικές μονάδες (στοιχεία):

 • Ειδικοί δίσκοι για τη συλλογή συμπυκνωμάτων
 • Γραμμή αποχέτευσης για την αφαίρεση της υγρασίας
 • Αντλία για κλιματισμό, υπεύθυνος για τη λειτουργική μεταφορά συσσωρευμένου συμπυκνώματος από παλέτες στο εξωτερικό περιβάλλον.

Για κάθε τύπο κλιματιστικού, οι αντλίες επιλέγονται ξεχωριστά λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση του εξοπλισμού και την ιδιαιτερότητα του χώρου: ο ρυθμός απομάκρυνσης της υγρασίας από την αντλία πρέπει να υπερβαίνει το ρυθμό σχηματισμού συμπυκνωμάτων.

Μπορείτε να αγοράσετε αντλίες αποστράγγισης για κλιματιστικά στο κατάστημά μας.

Πώς είναι η αντλία αποστράγγισης για τον κλιματισμό και μια αναθεώρηση δημοφιλών μοντέλων

Κατά τη λειτουργία οποιουδήποτε κλιματιστικού, παράγεται μια μεγάλη ποσότητα συμπυκνωμάτων, τα οποία πρέπει να αφαιρούνται από το χώρο συντήρησης. Για να εκτελέσετε αυτή τη λειτουργία, εγκαταστήστε μια αντλία αποστράγγισης κλιματισμού, η οποία περιλαμβάνει ένα δίσκο συλλογής, μια διαδρομή αποστράγγισης για μεταφορά και μια αντλία αποστράγγισης για τη μεταφορά συμπυκνωμάτων. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τι είναι η αντλία αποστράγγισης για το κλιματιστικό, πώς να το επιλέξετε σωστά και πώς να το εγκαταστήσετε.

Τι είναι αυτό και ποια είναι η απαιτούμενη αντλία αποστράγγισης για το κλιματιστικό;

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Κατά κανόνα, όλοι οι κατασκευαστές τεχνολογίας κλιματισμού εξοπλίζουν τα δικά τους προϊόντα με ενσωματωμένα συστήματα αποστράγγισης. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους πληρούν ταυτόχρονα πλήρως τα καθήκοντα που τους ανατίθενται και τις συνιστώμενες συνθήκες στις οποίες θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός. Η αντλία αποστράγγισης σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι χρήσιμη μόνο εάν η μονάδα έχει υποστεί ζημιά ή έχει εγκατασταθεί σε ακραίες συνθήκες, στις οποίες απαιτείται πρόσθετη αντλία.

Ομοίως, η κατάσταση είναι με τα συστήματα αποστράγγισης κλιματιστικών καναλιών και κασετών, στα οποία η αντλία συναρμολογείται χωρίς αποτυχία, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο κατασκευαστής ενός συγκεκριμένου διαχωρισμένου συστήματος.

Έτσι, η αντλία αποστράγγισης κλιματιστικό απαιτείται για να απομακρύνει αποτελεσματικά το υγρό όταν πρόκειται για το μεγάλο μήκος των διαδρομών αποχέτευσης, την ανάγκη να ξεπεράσουν τις διαφορές ύψους στο δρόμο απέναντι από το δρόμο και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών στο σύστημα κλιματισμού.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της αντλίας.

Η τυπική αντλία split αποτελείται από:

 • ικανότητα ·
 • επιπλέουν, ενεργώντας ως αισθητήρας στάθμης νερού.
 • αντλίες ·
 • σωλήνες αποστράγγισης συμπυκνωμάτων.

Σε μερικές συσκευές χρησιμοποιούνται αισθητήρες θερμότητας αντί για πλωτήρες, αντιδρώντας στο να αγγίζουν το νερό και να στεγνώνουν τη δεξαμενή αποθήκευσης.

Κύριοι τύποι και τα χαρακτηριστικά τους

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Κατά περίπτωση, όλες οι αντλίες αποχέτευσης μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις ομάδες, καθένα από τα οποία θα χρησιμοποιηθεί για την επίλυση των εργασιών απομάκρυνσης συμπυκνωμάτων για ορισμένα κλιματιστικά:

 • Ξεχωριστές αντλίες - εξοπλισμένες με μικρή χωρητικότητα για συσσώρευση συμπυκνωμάτων και ειδικό αισθητήρα για τον προσδιορισμό της στάθμης του υγρού. Η δομή τέτοιων αντλιών επιτρέπει την τοποθέτησή τους στον σωλήνα αποστράγγισης, τον εύκαμπτο σωλήνα και μέσα στις παλέτες αποθήκευσης. Ο τυπικός χώρος εγκατάστασης είναι μια ξεχωριστή μονάδα που συνδέεται με ένα σωρό αποθήκευσης ή έναν εύκαμπτο σωλήνα, το μήκος του οποίου μπορεί να είναι ίσο με δύο μέτρα. Η απόδοση των αντλιών αυτού του είδους μπορεί να κυμαίνεται από 8 έως 60 λίτρα την ώρα, κάτι που είναι αρκετό για τη μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων κλιματιστικών. Οι ξεχωριστές αντλίες είναι ικανές να ανυψώνουν το υγρό σε ύψος μέχρι και 14 μέτρα. Σε ακραίες περιπτώσεις εγκατάστασης κλιματιστικών, όπου απαιτείται υψηλότερο επίπεδο ανάκτησης συμπυκνωμάτων, χρησιμοποιούνται αντλίες άλλων τύπων.
 • Πλήρωση - διαφέρει από τη χωριστή περισσότερη ισχύ. Η παραγωγικότητα τους κυμαίνεται από 80-1500 λίτρα την ώρα, ενώ το νερό με τη βοήθεια τους μπορεί να αυξηθεί κατά 3-6 μέτρα. Η ανάγκη για ανύψωση σε μεγαλύτερο υψόμετρο για τέτοιες αντλίες δεν είναι, επειδή έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν τα εξωτερικά μπλοκ των πολυδιάστατων συστημάτων. Το συμπύκνωμα από τέτοια συστήματα μεταφέρεται μόνο στο σύστημα αποχέτευσης, όπου δεν υπάρχουν υψομετρικές αυξήσεις. Οι αντλίες αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένες με μικρές δεξαμενές αποθήκευσης, επομένως δεν παρέχεται ένας αισθητήρας στάθμης υγρού.
 • Οι ενσωματωμένες αντλίες είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της τυποποιημένης δομής των συστημάτων διαχωρισμού καναλιών και κασετών και κλιματιστικών από κορυφαίες μάρκες. Η απόδοση αυτών των αντλιών κυμαίνεται από 5-170 λίτρα την ώρα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν πλήρως το σύστημα. Η εξαίρεση είναι μόνο οι περιπτώσεις ακραίας τοποθέτησης, όταν μια αντλία αποστράγγισης απαιτεί άλλη αντλία κενού για το κλιματιστικό.
 • Peristaltic - χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ανάγκης για την αύξηση του νερού περισσότερο από 10-15 μέτρα. Το κόστος τέτοιων αντλιών είναι ελαφρώς υψηλότερο από το υπόλοιπο του εξοπλισμού, το οποίο δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την απόδοση - μόνο 10 λίτρα την ώρα. Οι περισταλτικές αντλίες με υψηλή ισχύ σε τιμή μπορούν να ξεπεράσουν παρόμοιους τύπους αντλιών αρκετές φορές.

Το έργο του εξοπλισμού αποστράγγισης των κλιματιστικών θα πρέπει να είναι ακουστό και αόρατο στο ανθρώπινο μάτι. Η μόνη εξωτερική εκδήλωση του συστήματος για τους μεμονωμένους χρήστες είναι μια λεπτή ροή νερού που ρέει από το εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος.

Τα περισταλτικά συστήματα λειτουργούν εξαιρετικά ήσυχα, μόνο ο ήχος της κίνησης του νερού μπορεί να τα δώσει, αλλά όχι ο θόρυβος της δικής τους δουλειάς.

Οι αντλίες αποστράγγισης, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες αντλίες που αλληλεπιδρούν με σχεδόν ουδέτερα υγρά, ανήκουν σε εξοπλισμό με μεγάλη διάρκεια ζωής. Επομένως, αν ο κατασκευαστής εκτιμήσει τη δική του φήμη, τότε θα είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια αντλία αποστράγγισης μόνο μία φορά.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα

SAUERMANN

Προς το παρόν, οι αντλίες αποχέτευσης που παράγει η SAUERMANN είναι από τις πιο γνωστές. Αυτό οφείλεται στην υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού και την προσιτή του τιμή. Εξετάστε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πιο δημοφιλών μοντέλων:

 • Αποστράγγιση αντλίας «SAUERMANN SI 2750» (έμβολο):
  • μέγιστο ύψος ανύψωσης: 10 μέτρα.
  • μέγιστη θερμοκρασία: +90 μοίρες.
  • Παραγωγικότητα: 10-20 l / ώρα.
  • μέγιστη δυνατή ανύψωση αναρρόφησης: 2 m;
  • επίπεδο ηχητικής πίεσης κατά την ανύψωση κατά 1 μέτρο: μικρότερο από 32 dB.
  • τα μεγέθη: 60x66x44 mm.
  • περίπου κόστος: 4 χιλιάδες ρούβλια.
 • SAUERMANN SI 82 (φυγόκεντρος):
  • μέγιστο ύψος ανύψωσης: 5 μέτρα.
  • Παραγωγικότητα: 500 l / ώρα.
  • ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου.
  • επίπεδο ηχητικής πίεσης κατά την ανύψωση κατά 1 μέτρο: 45 dB.
  • διαστάσεις: 279χ130χ174 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 3,5 χιλιάδες ρούβλια.
 • «SAUERMANN SI 2100» (έμβολο):
  • μέγιστο ύψος ανύψωσης: 6 μέτρα.
  • μέγιστη θερμοκρασία: +90 μοίρες.
  • Παραγωγικότητα: 10 l / ώρα.
  • μέγιστη δυνατή ανύψωση αναρρόφησης: 2 m;
  • επίπεδο ηχητικής πίεσης κατά την αναρρίχηση 1 μέτρου: 32 dB.
  • τα μεγέθη: 61x38x76 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 3,5 χιλιάδες ρούβλια.
 • SAUERMANN SI 10 (έμβολο):
  • μέγιστο ύψος ανύψωσης: 10 μέτρα.
  • μέγιστη θερμοκρασία: +90 μοίρες.
  • Παραγωγικότητα: 20 l / ώρα.
  • επίπεδο θορύβου κατά την αναρρίχηση 1 μέτρου: 23 dB.
  • διαστάσεις: 66χ43,5χ77 χιλιοστά.
  • περίπου κόστος: 4,5 χιλιάδες ρούβλια.
 • Αντλία αποστράγγισης "SAUERMANN SI 1805" (φυγοκεντρική):
  • μέγιστο ύψος ανύψωσης: 5,4 m.
  • Παραγωγικότητα: 500 l / ώρα.
  • η στάθμη ηχητικής πίεσης κατά την αναρρίχηση 1 μέτρου: 47 dB.
  • διαστάσεις: 195x130x132 mm;
  • περίπου κόστος: 4,5 χιλιάδες ρούβλια.
 • «SAUERMANN SI 33» (έμβολο):
  • το μέγιστο ύψος ανύψωσης: 13 μέτρα.
  • μέγιστη θερμοκρασία: +90 μοίρες.
  • Παραγωγικότητα: 30 l / ώρα.
  • μέγιστο ύψος αναρρόφησης: 4 m.
  • επίπεδο ηχητικής πίεσης κατά την αναρρίχηση 1 μέτρου: 34 dB.
  • Διαστάσεις: 55χ38χ36 χιλιοστά.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 5,5 χιλιάδες ρούβλια.

«ΑΣΠΟΝ ΜΙΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»

Ένα άλλο δημοφιλές μοντέλο αντλιών αποστράγγισης είναι το "ASPEN MINI ORANGE", το οποίο έχει τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • μέγιστο ύψος ανύψωσης: 10 μέτρα.
  • Παραγωγικότητα: 12 l / ώρα.
  • επίπεδο ηχητικής πίεσης κατά την αναρρίχηση 1 μέτρου: 23 dB.
  • Διαστάσεις: 51x107x39 mm.
  • περίπου κόστος: 4 χιλιάδες ρούβλια.

ECKERLE EE 1000

Το γνωστό μοντέλο αντλιών αποστράγγισης "ECKERLE EE 1000" χαρακτηρίζεται από τις ακόλουθες τεχνικές παραμέτρους:

  • μέγιστο ύψος ανύψωσης: 10 μέτρα.
  • μέγιστη θερμοκρασία: +85 μοίρες.
  • Παραγωγικότητα: 10 l / ώρα.
  • μέγιστο ύψος αναρρόφησης: 2,5 m.
  • επίπεδο ηχητικής πίεσης κατά την αναρρίχηση 1 μέτρου: 34 dB.
  • τα μεγέθη: 77х35χ62 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 6,5 χιλιάδες ρούβλια.

ECO FLOWATCH

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ξεχωριστής αντλίας αποστράγγισης ECO FLOWATCH της SICCOM έχουν ως εξής:

  • μέγιστο ύψος ανύψωσης: 10 μέτρα.
  • μέγιστη θερμοκρασία: +70 μοίρες.
  • Παραγωγικότητα: 13 l / ώρα.
  • επίπεδο ηχητικής πίεσης κατά την ανύψωση κατά 1 μέτρο: 21 dB.
  • διαστάσεις: 70x30x41 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 2 χιλιάδες ρούβλια.

Ποιος κατασκευαστής πρέπει να επιλέξω;

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αντλιών κλιματισμού είναι η εταιρεία "Aspen Pumps", η οποία παράγει κλιματιστικό εξοπλισμό το 1992 και πωλεί τα δικά της προϊόντα στις αγορές 75 χωρών. Η εταιρεία παράγει ένα ευρύ φάσμα αντλιών αποστράγγισης όλων των τύπων και μοντέλων:

 • Μίνι πορτοκαλί / ασβέστη / λευκά λουλούδια / Aqua Silent +;
 • Maxi Orange;
 • Hi Flow 2L;
 • Οικονομία ζεστού νερού.

Το μέσο κόστος των προϊόντων που παράγονται από την Aspen Pumps κυμαίνεται μεταξύ 4-6,5 χιλιάδων ρούβλια.

Η "Sauermann" διακρίνεται επίσης από την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, καθώς όλος ο κατασκευασμένος εξοπλισμός δοκιμάζεται σε πολλά εργαστήρια. Η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη προσοχή στην παραγωγή εμβολοφόρων και φυγοκεντρικών αντλιών, όπως: Si-2750, Si-30 και Si-33.

Εγκατάσταση αντλίας αποστράγγισης για κλιματισμό: βίντεο

Όπως είναι καλά γνωστό, Freon μπορούν να μετακινηθούν μέσω του κυκλώματος χαλκοσωλήνα υπό πίεση, η οποία παράγεται από ένα συμπιεστή και μπορεί να τροφοδοτείται από μία εξωτερική μονάδα προς το εσωτερικό ακόμη και όταν η κατακόρυφη θέση της τροχιάς. Αλλά το νερό του σωλήνα αποστράγγισης, ενταχθούν στην τακτική στοιχεία ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να ρέει χωρίς καταναγκασμό, αν είναι μόνο δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες - σταθερή κλίση σε όλη τη διαδρομή άνοιξε επικοινωνίας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους περιορισμούς που επηρεάζουν την εγκατάσταση μιας εσωτερικής μονάδας σε ένα δωμάτιο:

 • κατά την εκτέλεση της εγκατάστασης και την επισκευή σε ένα βήμα, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού εγκαθίσταται σε άμεση γειτνίαση με τον εξωτερικό τοίχο, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις το συμπύκνωμα βγαίνει.
 • Όταν εγκαθιστάτε το κλιματιστικό σε διάφορα στάδια, η διαδρομή αποστράγγισης μπορεί να τοποθετηθεί κρυφά στους τοίχους με την απαιτούμενη κλίση εάν δεν υπάρχουν πόρτες και άλλοι περιορισμοί στην πορεία.

Εντούτοις, δεν είναι πάντοτε δυνατό να παρατηρείται η απαραίτητη προκατάληψη για το σύστημα αποστράγγισης. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται αντλίες. Το κύριο θετικό σημείο της εγκατάστασής τους είναι η δυνατότητα να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Υπάρχουν δύο αρνητικές στιγμές:

 • στη σύνθεση οποιασδήποτε αντλίας περιλαμβάνεται μια ηλεκτρική κίνηση, η οποία, στην πραγματικότητα, φέρνει την αντλία σε λειτουργία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη συνοδεία ήχου?
 • στο σημείο εγκατάστασης της αντλίας αποστράγγισης, θα πρέπει να εξασφαλίζεται απρόσκοπτη πρόσβαση, καθώς οι μολυσματικές ουσίες που υπάρχουν στο εισερχόμενο νερό μπορούν να μπλοκάρουν τον αγωγό διακλάδωσης και να προκαλέσουν δυσλειτουργία ολόκληρου του συστήματος.

Το σύστημα κλιματισμού και αποχέτευσης επιτρέπει την εγκατάσταση της αντλίας με διάφορους τρόπους. Οι βασικές συστάσεις για την τοποθέτηση της συσκευής υπάρχουν στην συνοδευτική τεκμηρίωση.

Ανάλογα με τον τύπο του κλιματιστικού, μπορεί να τοποθετηθεί μια δεξαμενή αποθήκευσης με αισθητήρα στάθμης σε οποιοδήποτε μέρος της διαδρομής αποστράγγισης στο περίβλημα του κλιματιστικού ή στο λουτρό αποστράγγισης.

Μπορείτε να το τοποθετήσετε οπουδήποτε, παρατηρώντας μόνο την απαιτούμενη απόσταση και τη διαφορά ύψους της στάθμης του λουτρού αποστράγγισης και της ίδιας της αντλίας.

Έτσι, μπορεί να εγκατασταθεί σε μια κατάλληλη θέση στο εσωτερικό της θήκης εξοπλισμού, κουτί επικοινωνίας ή ψευδοροφή. Εγκαταστήστε τη δεξαμενή πρέπει να είναι αυστηρά οριζόντια, στερεώστε την ποιοτικά σε αυτή τη θέση.

Διαβάστε το βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα:

Το κόστος της αντλίας αποστράγγισης για το κλιματιστικό επηρεάζεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή της.

Η πρακτική δείχνει ότι για σήμερα το μέσο κόστος των αντλιών αποστράγγισης ξεκινά από 2-3 χιλιάδες ρούβλια ανά μονάδα.

Πού να αγοράσετε μια αντλία για κλιματισμό;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε μια αντλία αποστράγγισης στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • "Κλιματιστικό":
  • site: https://kondicionerkin.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Schelkovskoe, σπίτι 100, κτίριο 5, είσοδος 4?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 301-85-05.
 • MirCli:
  • site: https://mircli.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα πόλη, Leningradsky προοπτική, σπίτι 80, κτίριο G?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 775-22-19.
 • Διλίνη:
  • site: https://di-line.su;
  • διεύθυνση: Μόσχα, εισιτήριο Ostapovsky, σπίτι 22, κτίριο 16?
  • τηλέφωνο: 8 (495) 374-71-55.
 • "GetSplit":
  • site: https://getsplit.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Okruzhnoy Proyezd, σπίτι 16;
  • τηλέφωνο: 8 (495) 642-22-74.
 • "Profline":
  • site: http://klimatkir.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Yasenevaya street, 39;
  • τηλέφωνο: 8 (495) 500-96-70.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, η εφαρμογή των αντλιών αποστράγγισης που εμπλέκονται σε εταιρείες όπως:

 • «Αγορά AEL»:
  • site: http://ael-spb.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Kurlyandskaya street, 28;
  • τηλέφωνο: 8 (812) 407-21-05.
 • «Κλιματική υπηρεσία»:
  • site: http://k-servise.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sveaborgskaya, σπίτι 23;
  • τηλέφωνο: 8 (812) 308-33-60.
 • Climatis:
  • site: http://klimatisspb.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Beli Kuna, 30, γραφείο 301,
  • τηλέφωνο: 8 (812) 454-87-21.
 • "Προτεραιότητα":
  • site: https://www.prioritet.su;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Zheleznodorozhniy Prospect, 40, γράμμα 3;
  • τηλέφωνο: 8 (812) 777-01-53.
 • «Τεχνολογία νερού»:
  • site: https://wtpump.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Slavy προοπτική, σπίτι 52, κτίριο 1?
  • τηλέφωνο: 8 (812) 421-67-14.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιλογή της αντλίας αποστράγγισης είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε πολλούς παράγοντες: την εσωτερική σπείρα μονάδα ανεμιστήρα, την οροφή και τους τοίχους της δομής σερβίρεται δωματίου, χώρος αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ισχύς και ο τύπος της συσκευής ψύξης - είναι εξαιρετικά σημαντικό η παραγωγικότητα του εξοπλισμού αποστράγγισης να υπερβαίνει τη χωρητικότητα του κλιματιστικού.

Αντλίες αποστράγγισης

Σε αυτή τη σελίδα υπάρχουν αντλίες αποστράγγισης για κλιματιστικά από την ποικιλία του ηλεκτρονικού καταστήματος MosHolding. Όλες αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για μεγάλη διάρκεια ζωής, συγκρίσιμη με την υπηρεσία του ίδιου του κλιματιστικού. Είναι σχεδιασμένα για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος, που συσσωρεύεται στην αποστράγγιση της εσωτερικής μονάδας.

Οι αντλίες αποστράγγισης χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου το συμπύκνωμα από κλιματιστικά δεν αποστραγγίζεται με βαρύτητα. Η συσκευή είναι σφραγισμένη, προστατευμένη από υπερθέρμανση. Οι αντλίες αποστράγγισης μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και στο τελικό σύστημα. Οι συσκευές είναι αθόρυβες, ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν σε δωμάτια για παιδιά και υπνοδωμάτια. Η αντλία αποστράγγισης είναι μια ανθεκτική συσκευή που θα διαρκέσει πολλά χρόνια χωρίς αντικατάσταση.

Προσφέρουμε διάφορους τύπους αντλιών αποστράγγισης για κλιματιστικά:

 • αποθήκευση (υγρό) - εξοπλισμένο με δεξαμενή μεγάλης χωρητικότητας για αποστράγγιση συμπυκνωμάτων, αντλία και αισθητήρα στάθμης. Αυτές οι αντλίες πρέπει να εγκατασταθούν κάτω από τη στάθμη της δεξαμενής αποστράγγισης, έτσι ώστε το υγρό να ρέει με βαρύτητα. Μια συσκευή μπορεί ταυτόχρονα να εξυπηρετεί πολλά κλιματιστικά ταυτόχρονα.
 • μεμβράνη (περισταλτική) - αντλούμε το υγρό απευθείας από τη δεξαμενή του πηνίου ανεμιστήρα. Για να γίνει αυτό, είναι εξοπλισμένα με μια ισχυρή αντλία που ανυψώνει το νερό από ένα επίπεδο κάτω από την ίδια τη συσκευή?
 • Ξεχωριστά - αποτελούνται από πολλά διαμερίσματα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με αγωγούς. Ελέγξτε και αντλήστε αυτή την αντλία αποστράγγισης για κλιματιστικά τοποθετούνται σε μια ξεχωριστή μονάδα, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τις επιλογές για την τοποθέτησή της. Διαθέτει μια μικρή δεξαμενή αποθήκευσης εξοπλισμένη με αισθητήρα στάθμης. Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στο λουτρό αποστράγγισης όσο και στον αγωγό εξαγωγής.
 • Οι αντλίες ροής - εγκαθίστανται στη ρήξη της γραμμής αποστράγγισης, χωρίζοντάς την σε τμήματα αναρρόφησης και εκκένωσης

Από τις προτεινόμενες επιλογές αντλιών αποστράγγισης είναι εύκολο να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο κλιματιστικό σας και να το κανονίσετε σε μια τιμή.

Αν είστε αποφασισμένοι με μια επιλογή και θέλετε να αγοράσετε αντλίες για κλιματιστικά σε λιανική ή χονδρική πώληση, αφήστε μια αίτηση στο site.

Η επιλογή μιας κατάλληλης αντλίας αποστράγγισης για το κλιματιστικό σας είναι καλύτερα να ανατεθεί σε έναν επαγγελματία εγκαταστάτη. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε έναν ειδικό της εταιρείας "Moshholding".

Όταν επιλέγετε αυτομάτως μια μεμβράνη, μια αντλία ροής ή μια αντλία νερού για ένα κλιματιστικό, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά εξοπλισμού:

 • επιδόσεις. Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει πόσο υγρό μπορεί να αφαιρέσει μια συσκευή από το κλιματιστικό. Όσο πιο ισχυρό το σύστημα είναι εγκατεστημένο στο σπίτι ή το γραφείο σας, τόσο πιο παραγωγική αντλία θα χρειαστείτε. Τα μοντέρνα μοντέλα μπορούν να αποστραγγίσουν από 5 έως 1500 λίτρα υγρού ανά ώρα. Οι πιο παραγωγικές είναι οι αντλίες συσσώρευσης για κλιματιστικά.
 • δύναμη. Από αυτή την ένδειξη εξαρτάται πόσο υψηλή και μακριά η συσκευή μπορεί να παρέχει υγρό. Οι ισχυρότερες είναι περισταλτικές αντλίες για francois και κλιματιστικά. Χρησιμοποιούνται εάν υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί το νερό σε ύψος 10-15 μέτρων.
 • τύπου εγκατάστασης. Τα πιο καθολικά μπορούν να ονομαστούν ξεχωριστές αντλίες, οι οποίες τοποθετούνται όχι μόνο μέσα στην παλέτα αποθήκευσης, αλλά και σε έναν εύκαμπτο σωλήνα, σωλήνα διακλάδωσης, σε ξεχωριστό μπλοκ.

Είναι πολύ απλό να παραλάβετε μια αντλία για το κλιματιστικό καναλιών και κασετών. Αν υπάρχει split σύστημα με μια εσωτερική μονάδα που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο ή τοίχο, θα είναι πιο δύσκολο να κάνετε μια αγορά. Σε αυτή την περίπτωση, δώστε προσοχή στη συμπαγή, την ησυχία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το σχεδιασμό της υπόθεσης.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κατά μέσο όρο ένα κλιματιστικό με ισχύ 1 kW παράγει 0,5-0,8 λίτρα συμπυκνώματος ανά ώρα λειτουργίας. Η απόδοση της αντλίας θα πρέπει να επιλεγεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να απομακρύνει πλήρως το υγρό από τη συσκευή ακόμα και κατά τη στιγμή του ακραίου φορτίου.

Είναι σημαντικό όταν επιλέγετε μια αντλία αποστράγγισης για ένα κλιματιστικό να εξετάσει το εμπορικό σήμα και την τιμή της συσκευής.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε προϊόντα παγκοσμίου φήμης μάρκες:

 • Άσπρες αντλίες,
 • Sauermann,
 • Siccom,
 • Γενικό Κλίμα,
 • Eckerle,
 • Charles Austen και άλλοι.

Για να αγοράσετε μια αντλία αποστράγγισης και μια αντλία για κλιματισμό, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους ειδικούς της εταιρείας Moshholding ή τοποθετήστε μια παραγγελία χρησιμοποιώντας το τμήμα "Basket" στο site.

Αντλίες αποστράγγισης για κλιματιστικά

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Ύψος ανύψωσης, m 8
 • Διαστάσεις, mm 5,2χ12,2χ3,8
 • Βάρος, kg 1

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Ύψος ανύψωσης, m 8
 • Διαστάσεις, mm 2,8χ16,5χ2,8
 • Βάρος, kg 1

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Γαλλία
 • Βάρος, kg 2

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Γαλλία
 • Βάρος, kg 2

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Ρωσία
 • Ύψος ανύψωσης, m 6
 • Τάση, V 220 V
 • Διαστάσεις, mm 77χ32χ50

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Κίνα
 • Ύψος ανύψωσης, m 8
 • Διαστάσεις, mm 33Χ32Χ13,2
 • Βάρος, kg 1

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Γαλλία
 • Ύψος ανύψωσης, m 5,4
 • Διαστάσεις, mm 19,5χ13χ17
 • Βάρος, kg 1
 • Χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Ύψος ανύψωσης, m 20
 • Διαστάσεις, mm 6,6χ12,2χ4,4
 • Βάρος, kg 1
 • Χώρα Ηνωμένο Βασίλειο
 • Ύψος ανύψωσης, m 8
 • Διαστάσεις, mm 7.9x9.3x4.4
 • Βάρος, kg 1
 • Χώρα Γαλλία
 • Ύψος ανύψωσης, m 6
 • Διαστάσεις, mm 6,6х4,4х5,9
 • Βάρος, kg 1
 • Χώρα Γαλλία
 • Ύψος ανύψωσης, m 2
 • Διαστάσεις, mm 10,9χ11χ9,1
 • Βάρος, kg 1

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Γαλλία
 • Βάρος, kg 3

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Γαλλία
 • Βάρος, kg 1

Αδειάστε την αντλία για τον κλιματισμό

 • Χώρα Γαλλία
 • Βάρος, kg 2

Αντλίες για κλιματιστικά σε προσιτές τιμές στο mircli.ru

Στραγγίστε την αντλία για τον κλιματισμό είναι μια αντλία νερού στο σύστημα κλιματισμού, σχεδιασμένη για να αποστραγγίζει το συμπύκνωμα που σχηματίζεται στο κλιματιστικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψύξης.

Τα πιο δημοφιλή είναι δύο τύποι αντλιών:

- Αντλία για κλιματισμό, το οποίο με το σχεδιασμό του έχει τη δική του χωρητικότητα για τη συλλογή συμπυκνωμάτων. Ο αισθητήρας στάθμης νερού μέσα σε αυτό το δοχείο, όταν είναι ενεργοποιημένος και όταν είναι απενεργοποιημένος, ενεργοποιεί την αντλία νερού, η οποία βρίσκεται επίσης στη δεξαμενή.

- Αντλία για κλιματισμό, δεν έχει τη δική του χωρητικότητα, αλλά παράγει άντληση νερού αποστράγγισης από ένα ειδικό λουτρό, που παρέχεται στο σχεδιασμό του κλιματιστικού. Σε αυτές τις αντλίες, η ενεργοποίηση και η απενεργοποίηση γίνεται επίσης χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα στάθμης νερού ή, εάν δεν είναι διαθέσιμος, με την αλλαγή του κλιματιστικού στη λειτουργία ψύξης.

Η αντλία αποστράγγισης για το κλιματιστικό χρησιμοποιείται όταν, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του κλιματιστικού, δεν είναι δυνατή η αφαίρεση του συμπυκνώματος από την παλέτα με βαρύτητα. Ανάλογα με το μοντέλο, οι αντλίες κλιματισμού περιλαμβάνονται ή πωλούνται χωριστά.

Εάν είναι απαραίτητο για το κλιματιστικό να λειτουργήσει σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες έως και -15, -30 μοίρες, μια πρόσθετη συσκευή προστίθεται στην κατασκευή του - μια μονάδα όλων των εποχών. Αυτή η συσκευή παράγει θέρμανση νερού αποστράγγισης, στροφαλοθάλαμο συμπιεστή. Αυτό το μοντέλο του κλιματιστικού είναι απαραίτητο σε χώρους γραφείων και αίθουσες εξυπηρετητών, όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού παραγωγής θερμότητας και είναι τεχνολογικά απαραίτητο να ψύχεται ο αέρας όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα.

Τύποι αντλιών αποστράγγισης για κλιματιστικά και μεθόδους εγκατάστασης

Κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, παράγεται μεγάλη ποσότητα συμπυκνώματος, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί από το δωμάτιο. Για αυτή τη λειτουργία, εγκαταστήστε μια αντλία αποστράγγισης κλιματισμού, η οποία περιλαμβάνει:

 • Μια κάβα στην οποία συσσωρεύεται συμπύκνωμα.
 • οδός αποστράγγισης για τη μεταφορά συμπυκνωμάτων.
 • αντλία αποστράγγισης για κλιματισμό, η οποία θα χειριστεί την έγκαιρη μεταφορά συμπυκνωμάτων.

ASPEN Mini Lime Pump

Για οποιοδήποτε σύστημα διαχωρισμού απαιτείται μια αντλία με συγκεκριμένη χωρητικότητα, η οποία υπερβαίνει σημαντικά το ρυθμό σχηματισμού συμπυκνωμάτων στο σύστημα κλιματισμού. Η χωρητικότητα της αντλίας εκφράζεται συνήθως σε l / h. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επίπεδο της ικανότητάς του να αυξάνει το νερό (το ύψος της στάθμης της στήλης νερού), τη δύναμη θορύβου και άλλες τεχνικές παραμέτρους.

Διορισμός

Συνήθως όλοι οι κατασκευαστές τεχνολογίας κλιματισμού ολοκληρώνουν τα προϊόντα τους με ενσωματωμένα συστήματα αποστράγγισης. Οι τεχνικές παράμετροί τους ανταποκρίνονται πλήρως στις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί και στις συνιστώμενες συνθήκες υπό τις οποίες θα εγκατασταθούν τα διαχωρισμένα συστήματα.

Η αντλία μπορεί να είναι χρήσιμη σε αυτή την περίπτωση μόνο εάν η μονάδα έχει υποστεί ζημιά ή έχει εγκατασταθεί σε ακραίες συνθήκες, όταν είναι απαραίτητη η κατασκευή πρόσθετης αντλίας στο γενικό σύστημα. Επίσης σε τέτοιες καταστάσεις είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο έργο του πηνίου ανεμιστήρα.

Μια παρόμοια κατάσταση με τα συστήματα αποχέτευσης και τα κλιματιστικά σύμπλεγμα κανάλι στο οποίο αυτή η μονάδα είναι τοποθετημένη σε υποχρεωτική βάση, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο παραγωγός του συστήματος διαχωρισμού.

Σωρευτική αντλία Aspen

Όσον αφορά τα κλιματιστικά της κατηγορίας του προϋπολογισμού: στις περισσότερες περιπτώσεις, ο βασικός εξοπλισμός τους δεν περιλαμβάνει αντλίες αποστράγγισης και, αν χρειαστεί, πρέπει να αγοράζονται χωριστά. Και μια τέτοια ανάγκη μπορεί να προκύψει αρκετά συχνά, επειδή δεν είναι πάντα δυνατό να τεθεί η διαδρομή αποστράγγισης τόσο επιτυχώς ώστε η υπερβολική υγρασία να απομακρύνεται από τη βαρύτητα.

Έτσι, χρειαζόμαστε την αντλία αποστράγγισης κλιματιστικό, όταν με την παρουσία των περισσότερων από το μήκος της διαδρομής αποχέτευσης, πρέπει ακόμα να ξεπεραστούν οι διαφορές στο υψόμετρο κατά μήκος της διαδρομής του συνόλου της διαδρομής, καθώς αποτρέπει την στασιμότητα του ρευστού στο σύστημα κλιματισμού. Επιλέξτε αντλίες αποστράγγισης ανάλογα με τις συγκεκριμένες συνθήκες. Η επιλογή αυτών των συσκευών είναι απλά τεράστια! Εξετάστε τις πιο συνηθισμένες επιλογές. Το ίδιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει και στην επιλογή των κλιματιστικών συσκευών από τις παραμέτρους των πηνίων ανεμιστήρα.

Χαρακτηριστικά ειδών

Όλες οι αντλίες αποστράγγισης μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις ομάδες, καθένα από τα οποία θα χρησιμοποιηθεί για την επίλυση του προβλήματος της αποστράγγισης συμπυκνωμάτων για ορισμένα κλιματιστικά:

 1. Οι ξεχωριστές αντλίες είναι εξοπλισμένες με μια μικρή δεξαμενή για τη συσσώρευση υγρών και διαθέτουν ειδικό αισθητήρα στάθμης νερού. Η δομή αυτών των αντλιών καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους στον κλάδο αποστράγγισης και στον εύκαμπτο σωλήνα και μέσα στις παλέτες αποθήκευσης. Εγκατεστημένος χώρος για την τοποθέτησή τους είναι μια ξεχωριστή μονάδα, η οποία συνδέεται με ένα σωρό αποθήκευσης ή έναν εύκαμπτο σωλήνα, το μέγεθος του οποίου μπορεί να είναι ίσο με 2 μέτρα. Η παραγωγικότητα των αντλιών αυτού του τύπου είναι 8-60 l / h - αυτό είναι αρκετό για τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά. Είναι σε θέση να ανεβάσουν το νερό σε ένα επίπεδο από 3 έως 14 μέτρα. Σε ακραίες περιπτώσεις εγκατάστασης κλιματιστικών όπου απαιτείται υψηλότερο επίπεδο ανύψωσης υγρών, χρησιμοποιούνται αντλίες άλλων τύπων.
 2. Οι αντλίες εκχύλισης έχουν περισσότερη ισχύ. Η παραγωγικότητα τους ξεκινά από το ρυθμό των 80 l / h και μπορεί να φτάσει τα 1500 l / h. Σε αυτή την περίπτωση, το υγρό μπορεί να αυξηθεί κατά 3-6 μέτρα. Αυτές οι αντλίες αποστράγγισης δεν χρειάζεται να ανυψώνουν το υγρό σε μεγάλο υψόμετρο, επειδή έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν τα εξωτερικά τεμάχια συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού. Το συμπύκνωμα από τέτοια συστήματα κατανέμεται αποκλειστικά στα συστήματα αποχέτευσης, όπου δεν υπάρχουν αυξήσεις. Τέτοιες αντλίες είναι εξοπλισμένες με μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης. Ένας αισθητήρας στάθμης υγρών είναι απίθανο να χρειαστεί από ένα μεμονωμένο χρήστη.
 3. Οι ενσωματωμένες αντλίες περιλαμβάνονται στην τυποποιημένη δομή των διαχωριστικών συστημάτων καναλιών και κασετών, καθώς και κλιματιστικά από κορυφαίους κατασκευαστές. Οι επιδόσεις αυτών των αντλιών κυμαίνονται από 5 έως 170 l / h, είναι σε θέση να παρέχουν πλήρως ένα split σύστημα. Εξαιρέσεις είναι περιπτώσεις ακραίας τοποθέτησης, όταν μια αντλία αποστράγγισης είναι απαραίτητη για μια άλλη αντλία κενού για το κλιματιστικό.
 4. Οι περισταλτικές αντλίες χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις όπου είναι απαραίτητο να αυξηθεί το νερό κατά 10-15 μέτρα και άνω. Αυτές οι αντλίες είναι ακριβότερες από τις άλλες. Αυτό δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την απόδοση - είναι μικρό, ίσο με 10 λίτρα / ώρα. Οι περισταλτικές αντλίες με υψηλή ισχύ σε τιμή μπορεί να ξεπεράσουν παρόμοιους τύπους (αν συγκρίνετε την απόδοση) της αντλίας αρκετές φορές.

Γενικά χαρακτηριστικά

Το έργο των εξαρτημάτων αποστράγγισης των κλιματιστικών θα πρέπει να είναι ανεπαίσθητο και ακάθαρτο. Η εξωτερική του εκδήλωση για τους μεμονωμένους χρήστες είναι ένα ρέμα νερού που ρέει από το εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος.

Είναι πολύ δύσκολο να ακούσετε τη λειτουργία του συστήματος άντλησης κλιματισμού: η στάθμη θορύβου, η οποία παράγεται από τις περισσότερες αντλίες αποστράγγισης, μπερδεύεται εύκολα από το θόρυβο των εσωτερικών μονάδων των διαχωρισμένων συστημάτων.

Τα περισταλτικά συστήματα λειτουργούν ήσυχα, μπορούν να δώσουν τον ήχο της κίνησης του νερού, παρά τον θόρυβο της δικής τους δουλειάς.

Οι αντλίες αποστράγγισης, καθώς και κάθε άλλη αντλία που λειτουργεί με σχεδόν ουδέτερα υγρά, ανήκουν σε εξοπλισμό με μεγάλη διάρκεια ζωής. Επομένως, εάν ο κατασκευαστής εκτιμήσει τη φήμη του, τότε η αντλία αποστράγγισης αγοράζεται μόνο μία φορά σε ολόκληρη τη ζωή.

Είναι δύσκολο να σπάσει το σύστημα αποστράγγισης του κλιματιστικού, αλλά είναι δυνατόν. Εάν δεν εμπλακείτε στην πρόληψη των αντλιών αποστράγγισης, τότε μπορούν να σχηματίσουν και να συσσωρεύσουν επιθετικές χημικές ουσίες, για να μην αναφέρουμε την στοιχειώδη λάσπη.

Σε τέτοιες συνθήκες εργασίας, ακόμη και το πιο ισχυρό σύστημα θα καταρρεύσει, και όχι μόνο μια αντλία αποστράγγισης. Ως εκ τούτου, η ελάχιστη προσπάθεια διατήρησης της τάξης στην αντλία αποστράγγισης θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της αντλίας και θα προστατεύσει τον χρήστη από σοβαρότερα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Freon μπορούν να περάσουν από την πίεση του κυκλώματος σωλήνωση χαλκού που παράγεται από το συμπιεστή και μπορεί να παρέχεται από μια εξωτερική μονάδα στην εσωτερική, ακόμα και όταν τοποθετείται κάθετα παρακολουθείτε. Αλλά το νερό του σωλήνα αποστράγγισης, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τα κανονικά στοιχεία ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να ρέει χωρίς καταναγκασμό, αν θα δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις - σταθερή γωνία κλίσης σε όλη τη διαδρομή πλακόστρωτο επικοινωνίας.

Παραδείγματα τοποθέτησης συσκευής για την άντληση συμπυκνωμάτων από το σύστημα κλιματισμού

Αυτός είναι ένας από τους κύριους περιορισμούς που επηρεάζει την εγκατάσταση μιας εσωτερικής μονάδας σε ένα διαμέρισμα:

 • Κατά την εκτέλεση επισκευή και εγκατάσταση σε ένα στάδιο της εσωτερικής μονάδας είναι τοποθετημένη όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξωτερικό τοίχο, όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις το συμπύκνωμα βγαίνει και να παρακολουθήσετε μερικά μέτρα 30x30 ξύλινο κουτί που έρχεται με την κλίση των τοιχωμάτων του διαμερίσματος, δεν είναι κάθε ιδιοκτήτης θέλει.
 • Κατά την εγκατάσταση κλιματιστικών σε διάφορα στάδια, η αποστράγγιση μπορεί να αποκρύπτεται στους τοίχους εάν τηρείται η απαιτούμενη κλίση, εάν δεν υπάρχουν πόρτες ή άλλοι περιορισμοί κατά μήκος των επικοινωνιών.

Αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να παρατηρηθεί η απαραίτητη προκατάληψη για το σύστημα αποστράγγισης. Σε αυτή την περίπτωση οι αντλίες έρχονται στη διάσωση. Το κύριο θετικό είναι ότι σας επιτρέπουν να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Υπάρχουν δύο αρνητικά σημεία:

 • Η δομή οποιασδήποτε αντλίας περιλαμβάνει ηλεκτρική κίνηση, η οποία φέρνει την αντλία σε κατάσταση λειτουργίας. Αυτή η δομή μπορεί να δημιουργήσει ένα μικρό θόρυβο, το οποίο για ορισμένους ιδιοκτήτες μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία.
 • Η ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο εγκατάστασης της αντλίας αποστράγγισης. Θα περιλαμβάνει νερό από τον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας και θα έχει σκόνη, βακτήρια - μπορεί να φράξει το σωλήνα αποστράγγισης και να προκαλέσει δυσλειτουργία ολόκληρου του κλιματιστικού.

Για να μην Stroebe τοίχους του διαμερίσματος και όχι για να εξασφαλίσουν μια τεχνική καταπακτή για την μετέπειτα συντήρηση της αντλίας, συχνά εκτελεί την εγκατάσταση της αντλίας πλήρωσης για τον κλιματισμό και τη λειτουργία της αντλίας είναι τοποθετημένη σε ένα διακοσμητικό κουτί, το οποίο που παρακολουθείτε.

Αντλία για κλιματισμό

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών κλιματισμού βασίζεται στην κατανομή του συμπυκνώματος και δεν μπορεί να γίνει κάτι γι 'αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι οι ιδιαιτερότητες της διάσπασης συστήματος παίρνουν μια άφθονη απελευθέρωση του συμπυκνώματος σε μία θερμή περίοδο ακριβώς στην εσωτερική μονάδα. Τα συμβατικά μοντέλα περιλαμβάνουν την απλή αφαίρεση του σωλήνα αποστράγγισης στο δρόμο. Ωστόσο, δεν υπάρχει απολύτως ανάγκη να ανεχθεί το σταθερό στάγδην υγρό, επειδή για την απομάκρυνσή του υπάρχουν αντλίες αποστράγγισης για κλιματιστικά.

Χαρακτηριστικά του προϊόντος

Η αντλία αποστράγγισης για το κλιματιστικό, στην πραγματικότητα, είναι μια αντλία που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί το συμπύκνωμα από τη συσκευή. Ο κλιματισμός, ειδικά σε μεγάλα δωμάτια με ισχυρά κλιματικά συστήματα, δεν μπορεί να συμβεί χωρίς αποστράγγιση, διότι με μια τέτοια διαδικασία, η έξοδος υγρού είναι πολύ σημαντική για τον αγωγό από το σύστημα αγωγών.

Πολλά σύγχρονα μοντέλα κλιματιστικών πωλούνται ήδη εξοπλισμένα με αντλίες. Αυτό διευκολύνει πολύ το καθήκον του καταναλωτή, καθώς απλοποιεί τη λύση του προβλήματος της απομάκρυνσης συμπυκνωμάτων. Συνήθως, οι εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών μονάδων είναι εξοπλισμένες με ειδικά δοχεία (δεξαμενές) για τη συλλογή συμπυκνωμάτων. Τοποθετούνται κάτω από τον εναλλάκτη θερμότητας, δηλαδή στον τόπο όπου σχηματίζεται αυτό το συμπύκνωμα.

Η αντλία για το κλιματιστικό έχει ως σκοπό την άντληση υγρού από ειδικό δοχείο ή σε λεκάνη αποχέτευσης ή σε άλλο, προοριζόμενο για αυτόν τον τόπο.

Ανάγκη εγκατάστασης

Πολλοί χρήστες κλιματιστικών μηχανημάτων μπορούν να αμφισβητήσουν την ανάγκη για μια τέτοια αντλία εν γένει, δεδομένου ότι οι τυποποιημένοι κλιματιστικοί μηχανισμοί είναι εφοδιασμένοι με σωλήνα για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος για να απαλλαγούμε από την περίσσεια υγρών έχει τις αρνητικές πτυχές του:

 • Παρουσία συνεχώς ρέοντος νερού σε μια καυτή περίοδο. Μπορεί να φέρει προβλήματα τόσο στον ιδιοκτήτη της συσκευής, επειδή μολύνει την πρόσοψη, που αντιμετωπίζει λάφυρα εγχώρια τρεξίματα στην τυφλή περιοχή, και ούτω καθεξής., Και τους γείτονές του από κάτω, αν υπάρχουν.
 • Ρύπανση του περιβάλλοντος.
 • Η αδυναμία χρήσης του κλιματιστικού το χειμώνα σε λειτουργία ψύξης, καθώς ο σωλήνας αποστράγγισης μπορεί να παγώσει.

Επιπλέον, υπάρχουν διάφοροι άλλοι λόγοι που δεν επιτρέπουν τον παραδοσιακό τρόπο αποστράγγισης του διαχωρισμένου συστήματος.

Ακόμη και αν η μονάδα κλιματισμού είναι ήδη εξοπλισμένη με αντλία αποστράγγισης, το δωμάτιο μπορεί απλά να μην έχει τις απαραίτητες συνθήκες για την εγκατάσταση της σωστής αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Αυτό συμβαίνει εάν ο περιέκτης συλλογής υγρού δεν είναι κατηγορηματικά κατάλληλος στο εσωτερικό του δωματίου και είναι ασύμφορο για το σύστημα αποχέτευσης να αποσύρεται λόγω της μεγάλης απόστασης. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται επίσης η αγορά αντλίας αποστράγγισης.

Συσκευή αντλίας

Η παραδοσιακή δομή της αντλίας, σχεδιασμένη για χρήση στην κλιματική τεχνολογία, περιλαμβάνει την παρουσία:

 • Συρτάρι συμπυκνωμάτων.
 • Float, με άλλα λόγια - αισθητήρα στάθμης νερού.
 • Μια ειδική διαδρομή αποστράγγισης (συχνά είναι μόνο ένας σωλήνας).
 • Πραγματικά οι αντλίες.

Η αντλία, με τη σειρά της, αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Η μονάδα ισχύος. Το καθήκον του είναι να μετακινείται εμπρός και πίσω υπό ηλεκτρομαγνητική επιρροή.
 • Χώρος εργασίας. Ειδικός χώρος για την παραγωγή αντλιών πίεσης και περιορισμού της πίεσης.
 • Ακροφύσια αναρρόφησης και εκκένωσης - κάμψη.
 • Η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής είναι απολύτως απλή. Κατά τη διαδικασία συσσώρευσης συμπυκνωμάτων στο δοχείο, ο αισθητήρας (float) ανεβαίνει. Κατά την ανύψωσή του στο μέγιστο σημείο, η επαφή κλείνει, η οποία ενεργοποιεί την αντλία. Η λειτουργία της αντλίας αποστράγγισης συνεχίζεται μέχρι ο αισθητήρας να πέσει στη θέση του.

Σε ορισμένα μοντέλα συσκευών προτιμάται η χρήση αισθητήρων ευαίσθητων στη θερμότητα που αντιδρούν στην επαφή με το νερό.

Είδη εξοπλισμού

Ολόκληρη η σειρά μοντέλων αντλιών κλιματισμού μπορεί να χωριστεί σε τρεις κύριες ομάδες:

Οι αντλίες πλήρωσης γίνονται με τη μορφή δεξαμενής, δεξαμενής ή μπλοκ. Αυτός ο τύπος αντλίας αποστράγγισης απαιτεί την τοποθέτηση του κλιματιστικού μηχανήματος κάτω από την παλέτα (κάτω από το επίπεδο του), καθώς συνεπάγεται την είσοδο συμπυκνωμάτων σε αυτό με βαρύτητα. Όταν το δοχείο γεμίσει με συμπύκνωμα, ενεργοποιείται ο αισθητήρας - και η αντλία είναι ενεργοποιημένη και μετά την επαναφορά του νερού σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Ωστόσο, οι αντλίες υγρών αποστράγγισης είναι αρκετά διαστατικές - ταιριάζουν με την χωρητικότητα και την απόδοσή τους. Επομένως, τα μοντέλα αυτά πρέπει να εφαρμόζονται σε ισχυρά διαχωριστικά συστήματα ή για μια ολόκληρη ομάδα κλιματιστικών.

Οι αρχές λειτουργίας των αντλιών υγρών περιλαμβάνουν τη χρήση κυρίως οριζόντιων διαδρομών για την αποστράγγιση του νερού στο σύστημα αποχέτευσης. Και αυτό δεν είναι πάντα βολικό.

Οι αντλίες χωριστής σχεδίασης μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και απευθείας στην οδό αποστράγγισης - εξαρτώνται από τις ανάγκες του χρήστη. Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου αντλίας αποστράγγισης είναι η δυνατότητα αντλίας νερού με αντλία, ακόμη και από απόσταση δύο μέτρων από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

Επιπλέον, αυτή η συσκευή είναι πολύ κατάλληλη εάν χρειαστεί να αποστραγγίσετε το συμπύκνωμα των σωλήνων. Μια ξεχωριστή αντλία αποστράγγισης σας επιτρέπει να ανεβάσετε νερό σε ύψος περίπου 15 μέτρων.

Τα περισταλτικά μοντέλα είναι μάλλον συγκεκριμένα και προορίζονται για χρήση κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες - παρουσία σημαντικού τμήματος κάθετων τμημάτων της διαδρομής και των ανυψώσεων. Το ελάχιστο ύψος των εν λόγω μοντέλων είναι 15 μέτρα.

Στην πραγματικότητα, αυτό το είδος των αντλιών αποστράγγισης μπορεί να ονομαστεί η βιομηχανία, όπως και στη ζωή, δεν υπάρχει μέρος για να χρησιμοποιήσει τέτοια δύναμη, και δεν υπάρχει λόγος - επειδή η τιμή της περισταλτικές αντλίες είναι αρκετά υψηλό.

Πώς να επιλέξετε το σωστό

Όπως δείχνει η πρακτική, οι καταναλωτές συχνά σκέφτονται την ανάγκη αγοράς μιας αντλίας αποστράγγισης μετά από κάποια περίοδο ενεργού χρήσης του κλιματισμού. Έπειτα, υπάρχουν πολλά προβλήματα:

 • Ποια αντλία θα πρέπει να επιλέξω;
 • Πώς να το εγκαταστήσετε σωστά ώστε να μην καταστραφεί το εσωτερικό;
 • Πώς να διασφαλιστεί η ορθότητα και η ανθεκτικότητα της εργασίας;

Και αυτό δεν είναι μια πλήρης λίστα. Στην ιδανική περίπτωση, καλό είναι να σκεφτείτε το σύστημα αποστράγγισης στο στάδιο επιλογής ενός κλιματιστικού. Στη συνέχεια θα είναι δυνατό να επιλέξετε ένα μοντέλο στο οποίο θα υπάρχει επαρκής χωρητικότητα της ενσωματωμένης αντλίας για πλήρη απόρριψη του συμπυκνώματος.

Εάν το κλιματιστικό έχει εγκατασταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποφασίσατε να αγοράσετε μια αντλία αποστράγγισης μόνο τώρα, τότε κατά την επιλογή του, φροντίστε να εξετάσετε πολλούς παράγοντες:

 • Χωρητικότητα της συσκευής κλιματισμού.
 • Απαιτούμενη χωρητικότητα αντλίας.
 • Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και του τύπου της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Θέση της αποχέτευσης στο δωμάτιο και της απόστασης από τη συσκευή κλιματισμού.
 • Χαρακτηριστικά της εσωτερικής διακόσμησης.

Στην πραγματικότητα, θα είναι αναγκαίο να επιλέξει μία αντλία ικανή να παρέχει το απαιτούμενο επίπεδο επιδόσεων, να κινηθεί το συμπύκνωμα στην απαιτούμενη απόσταση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαφορές ύψους και, επιπλέον, δεν ξεχωρίζουν από το εσωτερικό της συνθέσεως.

Εγκατάσταση της αντλίας στο κλιματιστικό

Αντλία νερού για κλιματισμό

Γιατί χρειάζομαι αντλία στο κλιματιστικό; Για την άντληση συμπυκνώματος που παράγεται από τη λειτουργία του: θερμό, υγρό αέρα εσωτερικού χώρου περνά μέσω του εσωτερικού θερμο-εναλλάκτη μικρό κλουβί, στην οποία επιφάνεια συμπύκνωσης, «δροσιά» η οποία εκτείνεται κατά μήκος των αυλάκων, που εμπίπτουν στην παλέτα. Η αφαίρεση του σχηματισμένου συμπυκνώματος είναι ένα από τα καθήκοντα της διαδικασίας εγκατάστασης κλιματιστικών.

Εάν φρέον μέσω χάλκινους σωλήνες βρόχου έρχεται κάτω από την πίεση που παράγεται από το συμπιεστή και μπορεί να παρέχεται από μια εξωτερική μονάδα στην εσωτερική, ακόμα και αν η κάθετη διαδρομή δρομολόγησης, τότε το νερό απομακρύνεται μέσω του σωλήνα αποστράγγισης, συνδέσιμη σε τακτική στοιχεία διάσπαση σύστημα και ρέει χωρίς καταναγκασμό, η οποία απαιτεί για να δημιουργήσουν συνθήκες: σταθερή κλίση (τουλάχιστον 3 βαθμούς: 3 εκ drop ύψος 1 m αποστράγγισης..) σε όλη επικοινωνιών. Αυτός είναι ένας από τους κύριους περιορισμούς που επηρεάζουν την τοποθέτηση μιας εσωτερικής μονάδας σε ένα διαμέρισμα:

 • Με την επισκευή και την εγκατάσταση να γίνεται σε ένα βήμα, η εσωτερική μονάδα τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον εξωτερικό τοίχο, σε 95% των περιπτώσεων το συμπύκνωμα βγαίνει έξω, και να μελετήσουμε αρκετά μέτρα από ένα διακοσμητικό κουτί 30x30 που πηγαίνει με μια κλίση στους τοίχους του διαμερίσματος, στο οποίο τοποθετείται ένας σωλήνας αποστράγγισης - όχι όλοι θέλουν!
 • Κατά την εγκατάσταση των κλιματιστικών σε δύο στάδια (κατά τη στιγμή της επισκευής στο διαμέρισμα) αποστράγγιση μπορεί να τεθεί κρυμμένο στους τοίχους με την απαιτούμενη κλίση, αν. Στο δρόμο των επικοινωνιών δεν υπάρχουν μεγάλες πόρτες ή άλλοι περιορισμοί

Το πρώτο στάδιο εγκατάστασης κλιματιστικού με αντλία

Αλλά δεν είναι πάντοτε δυνατό να παρατηρήσετε την κλίση του συστήματος αποστράγγισης για το διαχωριστικό σύστημα. Είναι εδώ που βοηθούν αντλία έξω. Το κύριο θετικό σημείο είναι ότι η αντλία αποστράγγισης είναι δυνατόν κατ 'αρχήν να εκπληρώσει την απαιτούμενη εγκατάσταση συνθήκες conditioner. Δύο παράγοντες μπορούν να αποδοθούν σε αρνητικούς παράγοντες. Ως μέρος της κάθε αντλίας έχει ηλεκτροκίνηση, η οποία κινεί την αντλία, η οποία συμβαίνει όταν το μικρό, αλλά και πάλι ο θόρυβος, το φως buzz. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε να κάνουμε χωρίς εγκατάσταση μιας αντλίας κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού σε ένα κτίριο κατοικιών. Το δεύτερο σημείο - είναι η ανάγκη να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση προς την αντλία αποστράγγισης, δεδομένου ότι περιλαμβάνει το νερό από τον εναλλάκτη θερμότητας εσωτερικού χώρου, και σε αυτό υπάρχει επίσης η σκόνη και τα βακτήρια που μπορεί να φράξει το σωλήνα αποστράγγισης και άνθιση, πετυχαίνοντας σωλήνα εκκενώσεως θέση.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σε ορισμένους τύπους διαχωρισμένων συστημάτων, όπως κλιματιστικά καναλιών και κλιματιστικά, η αντλία τύπου κασέτας είναι ήδη ενσωματωμένη στην εσωτερική μονάδα, επειδή Από τεχνολογική άποψη, η αποστράγγιση συμπυκνωμάτων πραγματοποιείται με την προκαταρκτική ανύψωση.

Αντλίες αποστράγγισης για κλιματισμό: τύποι, γιατί χρειάζονται;

Κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού σε λειτουργία ψύξης, η συμπύκνωση της υγρασίας στην επιφάνεια του εξατμιστή λαμβάνει χώρα από τον εισερχόμενο αέρα. Η προκύπτουσα υγρασία ρέει προς τα κάτω στα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας και συσσωρεύεται στο δίσκο συμπυκνώματος και μετά συγχωνεύεται.

Εάν υπάρχει αποτυχία στη διαρροή του συμπυκνώματος, το νερό παραμένει στάσιμο, πράγμα που οδηγεί σε δυσάρεστη οσμή στο δωμάτιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης της δεξαμενής αποστράγγισης και διαρροής υγρού στο δωμάτιο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε τοίχους, δάπεδα και εξοπλισμό που είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο.

Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων είναι δυνατόν, κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της εγκατάστασης του συστήματος κλιματισμού, να φροντίσει η συσκευή αποστράγγισης του κλιματιστικού. Εάν είναι προβληματικό να αποκρύψετε ένα τέτοιο σύστημα ή είναι δύσκολο να τοποθετήσετε μια οπή αποστράγγισης σε επίπεδο επαρκές για την εκκένωση του συμπυκνώματος με τη βαρύτητα, συνιστάται η χρήση αντλίας αποστράγγισης.

Σκοπός και αρχή της εργασίας

Η αντλία συμπυκνωμάτων έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει αποτελεσματικά το υγρό από το κλιματιστικό.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία της. Έτσι, η τυπική χωριστή αντλία αποτελείται από:

 • μια δεξαμενή με πλωτήρα που παίζει ρόλο ενός αισθητήρα στάθμης νερού.
 • αντλίες ·
 • σωλήνες για αποστράγγιση υγρών.

Καθώς γεμίζεται το νερό, ο πλωτήρας ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο. Αυτό προκαλεί το κλείσιμο των επαφών και διευκολύνει την ενεργοποίηση της συσκευής. Η συσκευή αρχίζει να αντλεί το συσσωρευμένο υγρό μέχρι να λάβει το επόμενο σήμα από τον αισθητήρα στάθμης.

Τύποι αντλιών

Ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών τύπων αντλιών αποστράγγισης διατίθενται στην αγορά. Κάθε ένα από αυτά έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο κλιματιστικό. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μια παρόμοια συσκευή:

 • δίσκος συλλογής συμπυκνωμάτων.
 • οδός αποστράγγισης για μεταφορά υγρών.
 • Μια αντλία αποστράγγισης για κλιματισμό, σχεδιασμένη για την άντληση υγρών.

Συσκευές εξοπλισμένες με ειδική δεξαμενή συμπυκνωμάτων εξοπλισμένη με αντλία και αισθητήρα στάθμης ονομάζονται "χύδην". Πρόκειται για μονάδα με εγκατεστημένο αισθητήρα στάθμης και μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα καθώς γεμίζεται η χωρητικότητα.

Χύμα (συσσωρευμένη) οι αντλίες ρευστών έρχονται σε βαρύτητα, έτσι πρέπει να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε βολική θέση ελαφρώς κάτω από το επίπεδο της δεξαμενής αποστράγγισης.

Μία τέτοια συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση πολλών, στενά τοποθετημένων κλιματιστικών. Εξοπλισμένο με δεξαμενές αποθήκευσης υψηλής χωρητικότητας.

Περισταλτικό που ονομάζονται συσκευές ικανές να αντλούν νερό απευθείας από τη δεξαμενή αποστράγγισης του πηνίου ανεμιστήρα.

Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούν ισχυρές αντλίες ικανές να ανυψώνουν το υγρό από ένα επίπεδο χαμηλότερο από την ίδια τη μονάδα. Τέτοιες συσκευές ονομάζονται "μεμβράνη" ή "περισταλτική".

Ξεχωριστή Οι αντλίες, που αποτελούνται από διάφορα διαμερίσματα, συνδέονται μεταξύ τους με γραμμές ελέγχου και σωληνώσεις. Αποτελούνται από μια αντλία, έναν αισθητήρα στάθμης νερού που επικοινωνεί με τη δεξαμενή αποθήκευσης και σε ορισμένες περιπτώσεις μια συσκευή ελέγχου. Ορισμένες συσκευές δεν είναι εξοπλισμένες με αισθητήρα στάθμης και για να την ενεργοποιήσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "κρύο" στο κλιματιστικό.

Οι ξεχωριστές αντλίες, λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού τους, παρέχουν περισσότερες επιλογές για την τοποθέτησή τους. Έτσι, μπορούν να εγκατασταθούν σε έναν εύκαμπτο σωλήνα, σωλήνα αποστράγγισης ή μέσα στις παλέτες αποθήκευσης.

Ο στάνταρ χώρος για την τοποθέτησή του είναι μια ξεχωριστή μονάδα που επικοινωνεί με έναν εύκαμπτο σωλήνα ή με παλέτες αποθήκευσης.

Ενσωματωμένες αντλίες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της τυποποιημένης δομής ενός συστήματος κασέτας ή καναλιού και κλιματιστικά από κορυφαίους κατασκευαστές.

Τοποθετούνται απευθείας μέσα στη δεξαμενή αποστράγγισης στον σωλήνα αποστράγγισης για το κλιματιστικό ή το σωλήνα εξαγωγής. Η σύνθεση μιας τέτοιας αντλίας περιλαμβάνει μια διάταξη ελέγχου, έναν αισθητήρα στάθμης και μια αντλία που βρίσκεται στο επίπεδο του νερού ή ελαφρώς χαμηλότερη.

Πώς να επιλέξετε μια αντλία κενού για τον κλιματισμό; Και μπορεί να είναι πιο κερδοφόρο να συλλέξετε τον εαυτό σας;

Τεχνικά χαρακτηριστικά αντλιών αποστράγγισης

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, είναι απαραίτητο η απόδοση της αντλίας να υπερβαίνει την ταχύτητα σχηματισμού συμπυκνωμάτων στο κλιματιστικό. Αυτή η παραγωγικότητα εκφράζεται σε l / h. Επίσης, κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο επίπεδο των δυνατοτήτων ανύψωσης νερού, της αντοχής του θορύβου και πολλά άλλα.

Η παραγωγικότητα των ξεχωριστών αντλιών είναι 8-60 l / h - αυτή η χωρητικότητα είναι επαρκής για τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά. Είναι σε θέση να ανεβάσουν το υγρό σε ύψος 3-14 μέτρων. Αν είναι απαραίτητο να αυξήσετε το υγρό σε υψηλότερο επίπεδο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό τύπο συσκευής.

Υψηλή χωρητικότητα αντλιών υγρών. Η ελάχιστη απόδοση για τέτοιες συσκευές είναι 80 l / h, το μέγιστο - 1500 l / h. Είναι δυνατή η ανύψωση του υγρού σε ύψος 3 έως 6 μέτρων.

Τέτοιες συσκευές δεν έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν τα εξωτερικά τμήματα των συστημάτων πολλαπλών σπαστών και δεν πρέπει να ανυψώνουν το νερό σε μεγάλο υψόμετρο. Όλα τα συμπυκνώματα από τέτοια συστήματα εξέρχονται μόνο στο σύστημα αποχέτευσης, όπου δεν υπάρχουν διαφορές στο υψόμετρο.

Η παραγωγικότητα της ενσωματωμένης αντλίας κυμαίνεται από 5-170 l / h. Η χωρητικότητά τους επαρκεί για την εξασφάλιση της κανονικής λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος.

Οι περισταλτικές αντλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να αυξηθεί το υγρό σε ύψος 10-15 μέτρων. Η παραγωγικότητα τους είναι σχετικά μικρή - περίπου 10 λίτρα / ώρα.

Οι αντλίες αποστράγγισης ανήκουν σε εξοπλισμό με μεγάλη διάρκεια ζωής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η συσκευή αγοράζεται μόνο μία φορά σε όλη τη ζωή της. Η αύξηση της διάρκειας ζωής της συσκευής θα βοηθήσει στην έγκαιρη πρόληψη. Αν δεν πραγματοποιείτε τακτικές επιθεωρήσεις των αντλιών, μπορούν να συσσωρεύονται ακαθαρσίες και επιθετικά χημικά.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Η εγκατάσταση κλιματιστικού και αντλίας αποστράγγισης επιτρέπει την εγκατάσταση συστήματος αποστράγγισης με διάφορους τρόπους. Οι βασικές συστάσεις για την εγκατάσταση του εξοπλισμού μπορείτε να βρείτε στη συνοδευτική τεκμηρίωση.

Ανάλογα με τον τύπο κλιματιστικού, μία δεξαμενή αποθήκευσης με αισθητήρα στάθμης μπορεί να εγκατασταθεί σε μία δεξαμενή αποστράγγισης, ή σε οποιοδήποτε τμήμα του σωλήνα αποστράγγισης του περιβλήματος κλιματιστικού.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος, τηρώντας την επιτρεπόμενη απόσταση και τη διαφορά στο ύψος της στάθμης της θέσης της αντλίας και του λουτρού αποστράγγισης. Έτσι, μπορεί να εγκατασταθεί σε μια θέση στο εσωτερικό του περιβλήματος του κλιματιστικού, στην ψευδοροφή ή το κιβώτιο επικοινωνίας.

Η αντλία θα πρέπει να εγκατασταθεί οριζόντια. Πρέπει να είναι σταθερή σε αυτή τη θέση όλη την ώρα.

Η σύνδεση όλων των ηλεκτρικών εξαρτημάτων της αντλίας πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με το πρότυπο σχέδιο και χρησιμοποιώντας το καλώδιο της συνιστώμενης διατομής.

Όλα τα οριζόντια μέρη του αγωγού πρέπει να βρίσκονται κάτω από μια κλίση προς την κατεύθυνση της κίνησης του υγρού.

Πώς να εγκαταστήσετε την αντλία για το κλιματιστικό, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Το σπίτι χρειάζεται έναν υγραντήρα αέρα; Πώς να το επιλέξετε σωστά;

Είναι δυνατόν να κανονίσετε τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι μόνοι σας; Πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο και να συντάξετε ένα έργο;

Τιμή και επιλογή

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αντλιών αποστράγγισης είναι Άσπρες αντλίες. Η εταιρεία παράγει κλιματιστικό εξοπλισμό από το 1992 και διανέμει τα προϊόντα της στις αγορές 75 χωρών της Ευρώπης.

Αυτός ο κατασκευαστής διαθέτει ένα ευρύ φάσμα αντλιών αποστράγγισης όλων των τύπων και μοντέλων:

 • Μίνι πορτοκαλί
 • Mini Aqua Silent +
 • Μίνι ασβέστη
 • Οικονομία ζεστού νερού
 • Maxi Orange
 • Mini-Blanc Deluxe
 • Hi Flow 2L

Το κόστος παραγωγής αυτής της εταιρείας κυμαίνεται από 4000 έως 6500 ρούβλια.

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων Sauermann. Όλος ο εξοπλισμός υπόκειται σε ποιοτικό έλεγχο σε πολλά εργαστήρια.

Βασικά, η εταιρεία παράγει εμβολοφόρες και φυγοκεντρικές αντλίες:

Αντλία αποστράγγισης Sauermann Si-2750

Μεταξύ όλων των κατασκευαστών Οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευές κατασκευάζονται από τη Siccom. Χάρη στις τελευταίες εξελίξεις, είναι δυνατό να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας της αντλίας και να αυξηθεί η ενεργειακή απόδοση της αντλίας.

Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη αντλία είναι το Mini Flowatch. Σχεδιασμένο για κλιματιστικά μέχρι 10 kW. Το κόστος του κυμαίνεται μεταξύ 3500-4000 ρούβλια.

Επιλέγοντας μια αντλία αποστράγγισης θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε πολλούς παράγοντες. Έτσι, πολλά εξαρτώνται από την εσωτερική μονάδα του πηνίου ανεμιστήρα, το σχεδιασμό της οροφής και τους τοίχους του δωματίου, τη διαθεσιμότητα ενός χώρου για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Επίσης, κατά την επιλογή, εξετάστε το είδος και την ισχύ του κλιματιστικού - είναι εξαιρετικά σημαντικό η απόδοση της αντλίας να υπερβαίνει την χωρητικότητά της.