Γιατί δεν θερμαίνει το κλιματιστικό; Δυσκολίες στην εργασία στη θέρμανση το χειμώνα

Ο κύριος σκοπός του κάθε κλιματιστικού είναι η μείωση της θερμοκρασίας ή η ψύξη του αέρα στο δωμάτιο. Η λειτουργία "θέρμανσης" για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε ως μια πρόσθετη επιλογή, που δεν ισχύει για τον εξοπλισμό ψύξης. Αλλά στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, οι θερμοδυναμικές ικανότητες των ψυκτικών μέσων να απορροφούν και να απελευθερώνουν θερμική ενέργεια έχουν γίνει αρκετά απαιτητικές. Η δυνατότητα θέρμανσης με εξοπλισμό ψύξης είναι αρκετές φορές πιο αποτελεσματική από τη χρήση συμβατικών ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης. Η λειτουργία κλιματιστικών σε κρύο και ειδικά στην εκτός εποχής περίοδο, όταν η κεντρική θέρμανση δεν είναι ακόμη συνδεδεμένη, είναι οικονομικά δικαιολογημένη και πολύ βολική. Όμως, ο εξοπλισμός έχει τις δικές του απαιτήσεις για τη θερμοκρασία και τις συνθήκες λειτουργίας, οι οποίες πρέπει να διαβαστούν για να καταλάβουμε γιατί το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται.

Πώς μαθαίνουν τα κλιματιστικά να "ζεσταίνουν";

Ο πιο απλός τρόπος ήταν οι κατασκευαστές κινητών κλιματιστικών, εγκαθιστώντας στον εξοπλισμό συμβατικά κεραμικά θερμαντικά στοιχεία. Ορισμένα συστήματα διάσχισης έχουν επίσης σπειροειδή θέρμανση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο εξοπλισμός λειτουργεί ως συμβατικός θερμαντήρας, καταναλώνει σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και δεν περιλαμβάνει μονάδα ψύξης στη διαδικασία.

Το ίδιο το κλιματιστικό, φυσικά, δεν παράγει θερμική ενέργεια. Η αρχή της λειτουργίας για "θέρμανση" είναι η αλλαγή της κατεύθυνσης κίνησης του ψυκτικού μέσου στο σύστημα, με το οποίο η βαλβίδα τεσσάρων διαδρομών διαχειρίζεται τέλεια. Εξαιτίας αυτού, ο εσωτερικός εναλλάκτης θερμότητας (εξατμιστής) και ο εξωτερικός εναλλάκτης θερμότητας (συμπυκνωτής) αλλάζουν πραγματικά τα σημεία και αρχίζουν να εκτελούν μια αφύσικη λειτουργία για αυτούς. Η εξάτμιση του ψυκτικού μέσου εμφανίζεται στον εξωτερικό συμπυκνωτή, αφαιρώντας τη θερμότητα από τον περιβάλλοντα αέρα. Η συμπύκνωση του αερίου ρέει στον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας με την απελευθέρωση θερμότητας. Στην πραγματικότητα, η μονάδα εκτελεί το συνηθισμένο έργο γι 'αυτό, δροσίζει μόνο το δρόμο, μεταφέροντας την απορροφούμενη θερμότητα στο δωμάτιο.

Ασφαλείς συνθήκες θερμοκρασίας για τη λειτουργία κλιματιστικών για θέρμανση

Είναι απαραίτητο να καταλάβετε ότι δεν είναι όλα τα μοντέλα κλιματιστικών ικανών να θερμαίνουν το σπίτι σας σε σοβαρούς παγετούς. Το φάσμα των επιτρεπόμενων θερμοκρασιών προδιαγράφεται από τον κατασκευαστή στα συνοδευτικά έγγραφα και δεν έχει νόημα να απαιτούνται περισσότερα χαρακτηριστικά από τον εξοπλισμό. Η απόκλιση από τα πρότυπα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στη μονάδα.

Τα περισσότερα κλιματιστικά μηχανήματα, μη εξοπλισμένα με πρόσθετο εξοπλισμό, είναι σε θέση να λειτουργούν σε θερμοκρασίες όχι κάτω από -5 ° C. Σε χαμηλότερους ρυθμούς, αρχίζουν να εμφανίζονται αλλαγές στη μονάδα, ικανές να προκαλέσουν μη λειτουργικότητα:

 1. Η αλλαγή των φυσικών χαρακτηριστικών σε χαμηλές θερμοκρασίες του συμπιεσμένου ελαίου οδηγεί στην πάχυνση του. Κατά την εκκίνηση της μονάδας, εμφανίζεται μια "ξηρή" εκκίνηση, η οποία συχνά οδηγεί σε αστοχία του συμπιεστή. Με την παρατεταμένη λειτουργία υπό τέτοιες συνθήκες, η φθορά της καρδιάς του κλιματιστικού είναι πολύ αυξημένη, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής του.
 1. Υπάρχει ένα κλιματιστικό, λειτουργεί σε λειτουργία "θερμότητας", αλλάζει αυτόματα σε άλλη λειτουργία και δεν θερμαίνεται. Αυτό σηματοδοτεί ότι ο εξοπλισμός προσπαθεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του εξωτερικού εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος καλύφθηκε με πάγο σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ως αποτέλεσμα της απόψυξης, νερό που έχει θερμοκρασία ελαφρώς πάνω από 0 ° C ρέει μέσα στο δίσκο της μονάδας συμπυκνωτή και αποστραγγίζεται μέσω των σωλήνων αποστράγγισης. Αλλά οι αρνητικές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την αποστράγγιση ολόκληρου του νερού. Αρχίζει να σχηματίζει πάγο στην παλέτα, που σταματά την εργασία του ανεμιστήρα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι η αιτία της βλάβης του κινητήρα ανεμιστήρα συμπυκνωτή. Ο πάγος στο δοχείο μπορεί να παραμορφώσει τον εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση του συστήματος, διαρροή ψυκτικού μέσου.
 1. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η θερμότητα λαμβάνεται από το δρόμο κατά τη θέρμανση της μονάδας, είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτό να πάρει θερμική ενέργεια όταν μειωθεί η θερμοκρασία. Η αποτελεσματικότητα της εργασίας είναι πολύ μειωμένη. Με την αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ο εξοπλισμός παράγει όλο και λιγότερη θερμότητα. Φαίνεται ότι το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται. Σε τέτοιες συνθήκες, η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να είναι μόνο 3 μοίρες.

Σκεφτείτε! Η ισχύς θέρμανσης στους καταλόγους υποδεικνύεται από τους κατασκευαστές σε θερμοκρασία + 7 ° C.

Αναστρέψιμα κλιματιστικά που λειτουργούν με την αρχή μιας αντλίας θερμότητας και δεν είναι εξοπλισμένα με πρόσθετο εξοπλισμό μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες όχι κάτω από -5 ° C. Ορισμένοι κατασκευαστές δεν συνιστούν ενεργοποίηση του εξοπλισμού όταν φτάσει στους 0 ° C.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν θερμαίνει το κλιματιστικό, γιατί αυτός ο εξοπλισμός κατά τη χειμερινή περίοδο δεν έχει σημασία. Μην προσπαθήσετε να ασκήσετε ασυνήθιστες λειτουργίες για τον εξοπλισμό. Δεν είναι σε θέση να ακούσει τις επιθυμίες μας, αλλά λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής.

Εξαίρεση από τους κανόνες - χειμερινή θέρμανση

Εάν όλα ήταν τόσο λυπηρά, τα κλιματιστικά δεν έχουν γίνει ποτέ μια σταθερή πηγή θερμότητας. Οι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται για την προώθηση του εξοπλισμού έχουν βρει τρόπους για να εξασφαλίσουν και να καταστήσουν τη λειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού σταθερή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Έναρξη χαμηλής θερμοκρασίας

Για να αποφευχθούν προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία το χειμώνα, μερικά συστήματα διαχωρισμού γεμίζονται με ψυκτικό R410A, ικανά να διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους σε χαμηλές θερμοκρασίες και εξοπλισμένα με χειμερινό κιτ. Ένα τέτοιο σύνολο εξαρτημάτων μπορεί να αγοραστεί και να εγκατασταθεί σε ένα συμβατικό αναστρέψιμο κλιματιστικό. Το κιτ πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Ο αισθητήρας για τη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του ανεμιστήρα συμπυκνωτή. (Δεν ισχύει πάντα όταν εργάζεστε για "θερμότητα")
 • Συσκευή για τη θέρμανση του συμπιεστή και για την "ζεστή" εκκίνηση.
 • Θερμαινόμενα συστήματα αποστράγγισης, παρέχοντας μια σταθερή αποστράγγιση υγρασίας και αποκλείοντας την είσοδό του στις εγκαταστάσεις.
 • Θερμαινόμενη παλέτα εξωτερική μονάδα.

Ένα τέτοιο κιτ μπορεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία της μονάδας ψύξης σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο χειρισμός του αντιστροφέα του χειμώνα ξεκινά

Τα κλιματιστικά Inverter είναι μάλλον ακριβό εξοπλισμό που παράγεται από γνωστές εταιρείες. Η πρωτοποριακή τεχνολογία ελέγχου της λειτουργίας του συμπιεστή είναι ενεργειακά αποδοτική και επιτρέπει εξοικονόμηση έως και 30% της καταναλισκόμενης ενέργειας. Η ρύθμιση τάσης στις περιελίξεις του κινητήρα του συμπιεστή εξασφαλίζει την ομαλή εκκίνηση και θέρμανση το χειμώνα. Τα κλιματιστικά κάποιων μαρκών του Inverter λειτουργούν σταθερά σε θερμοκρασίες έως -20-25 ° С.

Τοπικοί λόγοι για την έλλειψη θερμότητας

Εκτός από τους λόγους μη τήρησης των συνθηκών λειτουργίας της θερμοκρασίας, άλλοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν την απουσία θερμότητας:

 1. Βλάβη του ψυκτικού σωλήνα με φελλό πάγου. Η υγρασία, παγιδευμένη σε σφραγισμένο σύστημα για διάφορους λόγους, μπορεί να παγώσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να σχηματίσει φελλό. Ο Freon δεν θα μπορέσει να κινηθεί κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και να παράσχει τον απαραίτητο κύκλο. Η συσσώρευση σωματιδίων πάγου συμβαίνει συχνότερα στην περιοχή μίας βαλβίδας τεσσάρων οδών. Δεν είναι δυνατή η απόψυξη του συστήματος σε αρνητικές θερμοκρασίες. Το δίκτυο θέρμανσης σχεδόν δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια εναλλακτική λύση είναι να μεταβείτε σε τρόπους λειτουργίας, οι οποίοι θα επιτρέψουν την αλλαγή κατεύθυνσης της κίνησης του ψυγείου, θα δημιουργήσουν ένα θερμαντικό αποτέλεσμα στην εξωτερική μονάδα και, ενδεχομένως, θα επιλύσουν το πρόβλημα. Διαφορετικά, πρέπει να περιμένετε για ζεστό καιρό.
 2. Χαμηλό ή καθόλου φρέον. Στην περίπτωση αυτή, η μονάδα ψύξης δεν λειτουργεί σταθερά σε καμία λειτουργία. Μετρήστε την πίεση, βρείτε τον τόπο αποσυμπίεσης, εκτελέστε την εκκένωση και ανεφοδιάστε τη μονάδα με την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού μέσου, ο κύριος του κέντρου εξυπηρέτησης θα είναι σε θέση. Το χειμώνα, αυτό το συγκρότημα εργασίας είναι πιο δύσκολο να γίνει, επομένως είναι επιθυμητό να ανησυχείτε για την πρόληψη πριν από την εμφάνιση του κρύου καιρού.
 3. Εμβολιακοί εναλλάκτες θερμότητας, ανεμιστήρες, φίλτρο. Οι μονάδες της μονάδας, που έχουν καταθέσεις λάσπης, είναι επιζήμιες για την απόδοσή της. Η θερμική αγωγιμότητα των εναλλακτών θερμότητας μειώνεται, η ταχύτητα ροής αέρα μειώνεται λόγω της αύξησης της αντίστασης. Ο χρόνος που αφιερώνεται στον καθαρισμό του εξοπλισμού θα αποφύγει αυτά τα προβλήματα.
 4. Αποτυχία στοιχείου. Κάθε μονάδα κλιματισμού εκτελεί μια μοναδική λειτουργία, η διάσπαση οποιουδήποτε εξαρτήματος οδηγεί σε δυσλειτουργίες σε ολόκληρη τη μονάδα. Ο σύγχρονος εξοπλισμός ψύξης είναι εξοπλισμένος με λειτουργία αυτοδιάγνωσης. Οι κωδικοί που εμφανίζονται στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου ή στην οθόνη αφής της εσωτερικής μονάδας θα σας προειδοποιήσουν για την αιτία του προβλήματος. Μόνο αρμόδια ψυγεία μπορούν να εκτελούν κατάλληλα διαγνωστικά και να επιδιορθώνουν σφάλματα.

Φροντίστε τους βοηθούς του σπιτιού σας, τηρήστε τις απαιτήσεις χρήσης και φροντίδας. Και οι απρόβλεπτες εκπλήξεις με τη μορφή δαπανηρών επισκευών μειώνονται στο ελάχιστο.

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται

Η θέρμανση με κλιματισμό είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, όταν είναι ήδη ψυχρότερος στο δρόμο και η κεντρική θέρμανση δεν έχει συνδεθεί ακόμα. Αμέσως κάνετε κράτηση ότι η λειτουργία θέρμανσης ή η λειτουργία "χειμώνα" δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα κλιματιστικά. Αξίζει να μάθετε κατά την αγορά και να λαμβάνετε υπόψη κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Υπεύθυνος για τη λειτουργία θέρμανσης είναι μια τετραθέσια βαλβίδα, η οποία παρέχει μια αναστρέψιμη κίνηση του ψυκτικού μέσου (στις περισσότερες περιπτώσεις το φρέον).

Λόγοι για την αποτυχία θέρμανσης

Εάν δεν υπάρχει θερμότητα από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, δεν θα πρέπει να ακούσετε αμέσως συναγερμό. Υπάρχουν πολλές απλές και κατανοητές συμβάσεις που αξίζουν τον έλεγχο. Πρώτον, σχεδόν όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με μια οθόνη πληροφοριών (στην κονσόλα ή στην εσωτερική μονάδα). Θα πρέπει να ελέγξετε αυτόν τον πίνακα για την ύπαρξη κωδικών σφαλμάτων. Αν αυτό δεν βρεθεί, τότε ακολουθήστε τη δεύτερη συμβουλή - περιμένετε. Μετά τη μετάβαση στη λειτουργία "χειμώνα" για θέρμανση αέρα, χρειάζεται λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί. Συνήθως δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά. Αλλά αν και μετά από αυτό δεν εμφανίστηκε ζεστός αέρας από το κλιματιστικό, τότε μπορούμε να δηλώσουμε παραβιάσεις στη λειτουργία του εξοπλισμού. Υπάρχει μια σειρά κοινών αιτιών της ανώμαλης εργασίας θέρμανσης:

 • διακοπή της λειτουργίας μιας βαλβίδας τεσσάρων διαδρομών ή συμπιεστή ·
 • πάγος στο βρόχο freon?
 • Τα φίλτρα και οι εναλλάκτες θερμότητας είναι μολυσμένα.
 • έλλειψη φρεονίου ·
 • Υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων θερμοκρασίας λειτουργίας ·
 • βλάβη οποιουδήποτε εξαρτήματος (ανεμιστήρας, αισθητήρες, άλλες βαλβίδες).

Για τη διάγνωση της βλάβης, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε λεπτομερέστερα τους λόγους για την απουσία ζεστού νερού από το κλιματιστικό και τα συνοδευτικά σήματα.

Σπάσιμο της βαλβίδας τεσσάρων διαδρομών και του συμπιεστή

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά συστατικά του κλιματιστικού που λειτουργούν και στους δύο τρόπους. Εάν η βαλβίδα τεσσάρων διαδρομών δεν λειτουργεί, ο χρήστης θα ανιχνεύσει μια ροή μη θερμού αέρα από το κλιματιστικό και επίσης θα ακούσει τη λειτουργία του συμπιεστή. Ταυτόχρονα, στη λειτουργία "καλοκαίρι", το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργεί καλά (κανονικά). Ένας συμπιεστής που δεν λειτουργεί θα διακόψει τη λειτουργία του κλιματιστικού τόσο στη λειτουργία "καλοκαίρι" όσο και στη λειτουργία "χειμώνα". Ταυτόχρονα, η ροή του αέρα από την εσωτερική μονάδα θα είναι αισθητή. Φυσικά, μην ξεχνάτε την οθόνη και όλες τις πληροφορίες που εμφανίζονται σε αυτήν.

Πάγος σε βρόχο freon

Η αρχή του κλιματιστικού εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ελεύθερη κίνηση του φρέον σε έναν κλειστό βρόχο. Ο πάγος στους σωλήνες και τα κανάλια του κλιματιστικού απλά τους φράζει και εμποδίζει την "άντληση" της θερμότητας. Οι λόγοι για την εμφάνιση του πάγου είναι ποικίλοι:

 • την ανικανότητα της οργάνωσης ανέγερσης και των υπαλλήλων που εγκαθιστούν κλιματισμό ·
 • μικροπυρήνες στο περίγραμμα.
 • ελαττώματα παραγωγής.

Είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγείτε από τον φελλό πάγου. Αν και μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό για ψύξη και τα θερμαινόμενα εξαρτήματα μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Η εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών «καλοκαίρι» και «χειμώνα» μπορεί επίσης να βοηθήσει. Ωστόσο, να θυμάστε ότι τέτοια πειράματα μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργία άλλων στοιχείων του κλιματιστικού. Οι εξειδικευμένες ομάδες επισκευών STM-κλίμα έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και εργαλεία για να απαλλαγούν από τον πάγο στο ψυκτικό κύκλωμα.

Freon έλλειψη

Η εσφαλμένη πίεση του Freon στο σύστημα θα οδηγήσει επίσης σε υποβάθμιση της θέρμανσης, ακόμη και σε πλήρη παύση της. Για να μετρήσετε την πίεση στο σύστημα και επίσης να ανεφοδιάσετε το απαιτούμενο φρέον από τις δυνάμεις ενός εξειδικευμένου υπαλλήλου. Θα πρέπει:

 • Σύνδεση με τα εξαρτήματα κλιματισμού.
 • μετρήστε τη θερμοκρασία και την πίεση μέσα στο σύστημα.
 • μάθετε το είδος του ψυκτικού μέσου.
 • ακριβής δόση της απαιτούμενης ποσότητας.

Σημαντικό! Μην εμπιστεύεστε αυτές τις διαδικασίες με επαγγελματικές ταξιαρχίες ή αυτοδίδακτους πλοιάρχους. Ζητήστε βοήθεια από γνωστές εταιρείες με εξειδικευμένο προσωπικό.

Απαράδεκτη χαμηλή θερμοκρασία εκτός του παραθύρου

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο δεν λειτουργεί η θέρμανση του κλιματιστικού, το οποίο το καλοκαίρι ήταν απόλυτα δροσερό. Χωρίς ειδική χειμερινό σετ το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει για θέρμανση με ελάχιστες τιμές t από 0 έως +5 0С. Μελετάμε προσεκτικά την εντολή, εκεί δίνονται τα πάντα.

Λοιπόν, σε άλλες περιπτώσεις, απευθυνόμαστε σε εμάς, στο "StroyTechMontazh", αφού εργαζόμαστε με επιτυχία στη ρωσική αγορά από το 2004. Οι υπάλληλοι της εταιρείας θα εγκαταστήσουν ποιοτικά κλιματιστικά, καθώς και να εξασφαλίσουν την περαιτέρω ολοκληρωμένη συντήρηση τους.

Γιατί δεν ψύχεται ο κλιματισμός στο διαμέρισμα

Παρόλο που τα σύγχρονα μοντέλα κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων παρέχουν λειτουργία θέρμανσης, οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν την τεχνολογία μόνο το καλοκαίρι στο κρύο. Επομένως, ο εξοπλισμός έχει μια περίοδο διακοπής λειτουργίας. Αλλά εδώ ξεκίνησε μια καυτή στιγμή, ενεργοποιήσατε το κλιματιστικό μετά το χειμώνα και διαπίστωσα ότι:

 • Το διαχωρισμένο σύστημα δεν κρυώνει, φυσάει με ζεστό αέρα.
 • Το κλιματιστικό ξεκίνησε, εργάστηκε και σταμάτησε να ψύχεται, τώρα το κλιματιστικό φυσάει με θερμότητα, και η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν πάει κάτω.

Έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο σχετικά με τους λόγους για τους οποίους φυσάει το κλιματιστικό, αλλά δεν ψύχει τον αέρα, για να σας βοηθήσει να καταλάβετε την κατάσταση και να αποφασίσετε εάν πρέπει να καλέσετε έναν πλοίαρχο.

Είναι το κλιματιστικό πραγματικά δροσερό; Διεξάγουμε διαγνωστικά

Πριν επιχειρήσετε να εντοπίσετε κάποιο σφάλμα στο σύστημα split, ελέγξτε εξωτερικά αίτια που δεν σχετίζονται με τον εξοπλισμό. Εκτός από την ικανότητα ψύξης του κλιματιστικού, η ψύξη του δωματίου επηρεάζεται από:

 • Ο χρόνος λειτουργίας της τεχνολογίας του κλίματος. Οι πελάτες συχνά ξεχνούν ότι όταν ενεργοποιείται το κλιματιστικό, δεν ψύχεται αμέσως ο αέρας στο δωμάτιο. Για να μειώσετε αισθητά τη θερμοκρασία, χρειάζεστε 10, 15, 20 λεπτά. Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, τη θερμοκρασία στο δρόμο και στο εσωτερικό και την ισχύ του split system.
 • Αντιστοίχιση της ισχύος του συστήματος split με εξωτερικές παραμέτρους. Ο κλιματισμός μιας μικρής ενέργειας φυσικά δεν μπορεί να δροσίσει σημαντικά ένα ευρύχωρο δωμάτιο όταν είναι ζεστό έξω και το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό. Κατά την επιλογή του εξοπλισμού συχνά χάνονται, ότι το φορτίο μπορεί να είναι αιχμής, και το κλιματιστικό θα πρέπει να ληφθεί με ένα αποθεματικό "δύναμη".
 • Απομόνωση του δωματίου. Το κλιματιστικό στο διαμέρισμα δεν θα ψύχεται καλά αν υπάρχουν "τρύπες στη στεγανότητα" του δωματίου: ανοιχτά παράθυρα, πόρτες, λειτουργικό σύστημα εξαερισμού. Η πρόσθετη θερμότητα από το εξωτερικό ή η εξαναγκασμένη εκροή ψυχρού αέρα από το δωμάτιο είναι οι αιτίες που οδηγούν σε κακή ψύξη.
 • Απαγόρευση εισόδου ή εξόδου αέρα, ένας ακόμα λόγος. Εμπόδια με τη μορφή κουρτινών, περσίδων, επίπλων εμποδίζουν την κανονική κυκλοφορία του αέρα και ως αποτέλεσμα την ψύξη.

Εάν η ισχύς είναι επαρκής, η είσοδος και η έξοδος είναι ελεύθερες, οι πόρτες παραθύρων καλύπτονται και έχει περάσει αρκετός χρόνος, αλλά δεν είναι πιο δροσερό, επομένως είναι απαραίτητο να διαγνωστεί ο εξοπλισμός. Με απλά λόγια, μετρήστε τη θερμοκρασία αέρα στην είσοδο στο κλιματιστικό και στην πρίζα.

Η θερμοκρασία εισόδου μετράται στις γρίλιες εισαγωγής αέρα. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο σώμα ή κρατήστε το στο χέρι σας. Η έξοδος μετράται σε ένα τζετ από το εξωτερικό ή μετατοπίζοντας το θερμόμετρο προς τα μέσα μέσω των περσίδων.

Προσοχή παρακαλώ! Μην πιέζετε το θερμόμετρο βαθιά μέσα στο περίβλημα. Μπορεί να πέσει κάτω από τις λεπίδες του ανεμιστήρα.

Στο διορθωμένο κοντίσιονερ η διαφορά θερμοκρασιών σε "είσοδο-έξοδο" είναι στα όρια των 7-15 βαθμών. Εάν ενεργοποιήσατε μόνο το κλιματιστικό για μέγιστη ψύξη και η διαφορά είναι μικρότερη από αυτές τις τιμές, τότε το split σύστημα σας δεν κρυώνει καλά λόγω κάποιων εσωτερικών λόγων.

Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία ροής εξόδου με τις τιμές διαβατηρίου. Τυπικά, ο διαβατήριο εξοπλισμού υποδεικνύει τη θερμοκρασία του τρόπου ψύξης στην έξοδο, για παράδειγμα, 6-14 ° C για συστήματα μη αναστρέψιμης. Οι μετατροπείς, όταν είναι ενεργοποιημένοι, δίνουν τις ίδιες παραμέτρους και αφού φτάσουν στην καθορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο, η τιμή εξόδου ανεβαίνει ελαφρώς στους 12-17 ° C. Εάν η θερμοκρασία ροής εξόδου υπερβαίνει την ονομαστική θερμοκρασία, θα πρέπει να αναζητήσετε πρόβλημα στο εσωτερικό του κλιματιστικού.

Το κλιματιστικό φυσάει με ζεστό αέρα, ποια προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν από τον εαυτό σας

Με μερικές από τις αιτίες της κακής ψύξης, μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι σας. Ο πίνακας περιέχει τους κύριους πίνακες και παρέχει συστάσεις για τον τρόπο εξάλειψης της δυσλειτουργίας του εξοπλισμού.

Το μαλακτικό δεν κρυώνει και δεν ζεσταίνει - γιατί και τι να κάνει

Με την έναρξη της περιόδου εκτός εποχής, όταν η περίοδος θέρμανσης δεν έχει αρχίσει ακόμα, τίθεται το ερώτημα πώς να ζεσταίνετε στο δικό σας διαμέρισμα. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι το κλιματιστικό. Αυτή η συσκευή είναι πολύ πιο αποδοτική από άλλες θερμικές πηγές. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στους ισχυρούς ανεμιστήρες που διανέμουν θερμό αέρα ταχύτερα από ό, τι παρόμοιοι πόροι θερμότητας.

Γιατί δεν θερμαίνει το κλιματιστικό;

Η λειτουργία απόψυξης δεν λειτουργεί στο κλιματιστικό

Τι γίνεται όμως εάν η λειτουργία θέρμανσης στο κλιματιστικό δεν είναι διαθέσιμη για κάποιο λόγο;

Εξετάστε αρκετούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του:

 1. Σοβαροί παγετοί. Μια ηλεκτρική συσκευή μπορεί απλά να μην είναι κατάλληλη για θέρμανση δωματίων υπό παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Αυτός είναι ο συχνός λόγος που το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται σωστά. Η ισχύς ορισμένων συσκευών δεν έχει σχεδιαστεί για μια τόσο ισχυρή πτώση θερμοκρασίας, οπότε η συσκευή δεν μπορεί να θερμάνει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο περισσότερο από 3 μοίρες. Αλλά με την προϋπόθεση ότι στο δρόμο από 0 έως +5 ° C, η συσκευή θερμαίνει τον αέρα με τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα.
 1. Η θερμότητα δεν παρέχεται όταν υπάρχει ροή αέρα από την εσωτερική μονάδα. Η εισροή αέρα μέσα στο δωμάτιο έχει θερμοκρασία παρόμοια με αυτήν ενός δρόμου. Υπάρχει σαφώς πρόβλημα με τον συμπιεστή. Υπάρχει πιθανότητα διακοπής της βαλβίδας τεσσάρων διαδρομών, η οποία είναι το υπεύθυνο στοιχείο για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κλιματιστικού. Σε περίπτωση βλάβης, δεν μπορεί να παράσχει τη μεταγωγή των τρόπων λειτουργίας της συσκευής από το καλοκαίρι στο χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται αντικατάσταση ή επισκευή του συμπιεστή.
 1. Παραβιαστεί ή δεν υπάρχει λειτουργία "απόψυξης". Σε τέτοιες περιπτώσεις, η συσκευή εξακολουθεί να λειτουργεί στη συνήθη λειτουργία ψύξης του αέρα. Οι μονάδες παροχής αέρα λειτουργούν. Και στη λειτουργία θέρμανσης δεν λειτουργεί.

Άλλοι λόγοι και μέθοδοι προσαρμογής

Ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών έχουν στην πλήρη σειρά τους μια σπείρα που παράγει θερμότητα, η οποία εγκαθίσταται στην εσωτερική μονάδα της συσκευής. Και ο ανεμιστήρας μεταφέρει τον θερμό αέρα μέσα από το δωμάτιο. Όταν η θέρμανση της ατμόσφαιρας είναι κακή, αξίζει να ελέγξετε τη συσκευή για προβλήματα με σπειροειδή ισχύ ή με ανεμιστήρα εσωτερικής μονάδας.

Ορισμένα προβλήματα αυτού του είδους μπορούν να εξαλειφθούν από τον καταναλωτή από μόνος του. Το πρόβλημα μπορεί να κρύβεται στην απλή κατάψυξη συμπυκνωμάτων στους εσωτερικούς σωλήνες της συσκευής, που συνεπάγεται το φράξιμο τους και την εμφάνιση παρεμποδίσεων.

Εάν ο δρόμος και ο παγετός, τότε μια προσωρινή απενεργοποίηση της συσκευής δεν βοηθά. Η κατάψυξη στο εσωτερικό του σωλήνα δεν τήκεται λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών έξω. Παραμένει να περιμένετε για θέρμανση ή μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο θέρμανσης που τρέχει κατά μήκος αυτών των σωλήνων. Αυτό θα βοηθήσει αν δεν υπάρχουν προβλήματα με το εξωτερικό μπλοκ.

Πιθανές αιτίες συμπύκνωσης:

 1. Εργασίες εγκατάστασης που δεν διεξήγαγαν επαγγελματικά, οι οποίες παραβίαζαν την ακεραιότητα και λειτουργία του κλιματιστικού.
 2. Η παρουσία ελαττώματος κατασκευής στη συσκευή.
 3. Η παρουσία μικροσυστοιχιών, μέσω των οποίων εισέρχεται το υγρό στη συσκευή. Εδώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα βλάβης στα εξαρτήματα με μηχανικά μέσα ή λόγω ακατάλληλων συνθηκών λειτουργίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατο να θερμάνετε το κύκλωμα. Αλλά αν προσπαθήσετε να αλλάξετε τις λειτουργίες από τη θέρμανση στην ψύξη και μετά από λίγο με αντίστροφη σειρά, το πρόβλημα μπορεί να εξαλειφθεί. Μπορεί να χρειαστεί αρκετοί τέτοιοι εναλλακτικοί διακόπτες για να φτιάξετε το φελλό και να γλιστρήσει έξω από το σωλήνα, απελευθερώνοντας το πέρασμα.

Αλλαγή του κλιματιστικού από την ψύξη στη θέρμανση

Λόγω του σχηματισμού ρωγμών, άλλων ζημιών με την εμφάνιση μικροσκοπικών κενών, μπορεί να προκύψει πτώση πίεσης στο κύκλωμα Freon. Αυτό καθίσταται δυνατό λόγω της απώλειας μικρής ποσότητας ψυκτικού. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, το κλιματιστικό δεν ψύχεται και θερμαίνεται καλά.

Το πρόβλημα με το ανεφοδιασμό με φρέον θα εξαλειφθεί από τα τμήματα εξυπηρέτησης που ασχολούνται με τη συντήρηση. Οι ενέργειες πραγματοποιούνται μέσω ενός υποκαταστήματος τοποθέτησης που βρίσκεται σε εξωτερικό μπλοκ έξω από το κτίριο. Οι ειδικοί χρησιμοποιούν τον συλλέκτη για νιτρίδωση, εκκένωση και ανεφοδιασμό.

Αλλά μπορείτε να καθορίσετε μόνοι σας αυτή την ανάγκη. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να εντοπιστεί και να επιθεωρηθεί η κλίμακα της μονάδας, όπου υποδεικνύονται οι πραγματικοί δείκτες της παρουσίας φρέον. Συγκρίνοντας τα με τα συνιστώμενα στο διαβατήριο της συσκευής, αποκαλύπτουν την ανάγκη για ανεφοδιασμό.

Οι πλοίαρχοι χρησιμοποιούν ειδικά θερμόμετρα για τη μέτρηση του ατμού φρέον κατά την είσοδο στον συμπιεστή. Και οι μετρήσεις του συλλέκτη θα υποδεικνύουν τα ψηφιακά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της πίεσης. Η παρουσία διαφοράς θερμοκρασίας άνω των 8 ° C μεταξύ αυτών των δύο αριθμών υποδεικνύει την ανάγκη για ανεφοδιασμό.

Ανεπαρκής ψύξη: αιτίες

Γιατί το κλιματιστικό δεν ψύχεται κανονικά - αυτή είναι η συχνότερη ερώτηση όλων των χρηστών των διαχωριστικών συστημάτων. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να διαταράξουν τη συσκευή. Ποια από αυτά παρουσιάζονται παρακάτω.

Freon διαρροή

Για να κατανοήσετε το αποτέλεσμα, γιατί το κλιματιστικό σύστημα άρχισε να κρυώνει άσχημα, πρέπει να έχετε μια βασική γνώση του freon. Πρόκειται για μια αέρια ουσία ή σε υγρή κατάσταση, η οποία εξαρτάται από κλιματιστικά. Αυτές οι συσκευές είναι θερμικές μηχανές. Και ο Freon είναι το εργατικό δυναμικό τους. Βράζει, ξεκινώντας όλη τη διαδικασία λειτουργίας της συσκευής, με στόχο την ψύξη της ροής του αέρα, συμπυκνώνεται και πάλι βράζει.

Στα διαμερίσματα εγκαθίστανται διαχωρισμένα συστήματα, τα οποία περιέχουν περίπου 700 γραμμάρια Freon. Η πίεση εργασίας της ποικίλει από τη μάρκα και μπορεί να φτάσει έως και 10 ατμόσφαιρες. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, η ένδειξη θα είναι υψηλότερη. Αυτός είναι ο λόγος για τη διαρροή της ουσίας με ακόμη και μια μικρή παραβίαση της στεγανότητας του κυκλώματος ψύξης.

Πιο συχνά εμφανίζεται εξάτμιση:

 • στους χώρους όπου οι σωλήνες συνδέονται με την εσωτερική ή εξωτερική μονάδα της συσκευής.
 • στους γερανούς, στον τόπο των αρμών των σωλήνων.
 • για συγκόλληση κακής ποιότητας μεμονωμένων στοιχείων του κυκλώματος.

Μπορείτε συχνά να δείτε τα σημεία διαρροής μέσω των ελαιωδών λωρίδων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος της απώλειας φρέον, τόσο πιο σημαντική θα είναι η λειτουργία της συσκευής.

Μπορούμε να δούμε τις συνέπειες της εξάτμισής του. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό. Στη συνέχεια, αν σηκώσετε το μπροστινό πλαίσιο και τραβήξετε έξω το φίλτρο αέρα, αγγίξτε απαλά τον εναλλάκτη θερμότητας. Δεν θα είναι δροσερό, όπως κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, το τμήμα αποκτά θερμοκρασία δωματίου. Αλλά στο πάνω μέρος βρίσκουμε μια ζώνη που καλύπτεται από παγετό. Αυτό δείχνει σαφώς τη διαδικασία διαρροής του ψυκτικού υγρού.

Η εξάλειψη του προβλήματος και ο ανεφοδιασμός αξίζει αμέσως να γίνει.

Σκόνη του τυμπάνου

Dusty τύμπανο κοντίσιονερ

Είναι γνωστό ότι η απλή μόλυνση του εξοπλισμού μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία. Το φίλτρο αέρα μπορεί να φράξει στο κλιματιστικό. Περνώντας τον αέρα έξω από το δωμάτιο μέσα, το καθαρίζει από ακαθαρσίες από λεπτές ακαθαρσίες, χνουδωτά χνουδωτά και άλλα μικρά στοιχεία που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. Σωματίδια σκόνης εναποτίθενται στο πλέγμα φίλτρου, σφυρηλατώντας όλο το χώρο του. Αυτό δεν επιτρέπει στην ηλεκτρική συσκευή να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται κάθε 20-30 ημέρες. Τα φίλτρα βρίσκονται στην εσωτερική μονάδα κάτω από τον μπροστινό πίνακα.

Παραβλέποντας απλούς κανόνες στη συστηματική συντήρηση, είναι δυνατό να φέρουμε την κατάσταση σε περαιτέρω μόλυνση των πλακών του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων στοιχείων της ηλεκτρικής συσκευής. Μόνο οι ειδικοί μπορούν να λύσουν τέτοια προβλήματα. Η ανεπιτυχής πρόσβαση στη βοήθεια είναι γεμάτη με την αποτυχία των οπαδών.

Εάν παρατηρήσετε ότι η πίεση αέρα κατά την ενεργοποίηση του κλιματιστικού είναι αδύναμη, καλέστε επειγόντως τους πλοιάρχους. Ταυτόχρονα, θα ελέγχουν όλες τις πιθανές πηγές εισαγωγής αέρα και θα εξαλείψουν τα φράγματα, τα οποία στο μέλλον μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στη συσκευή.

Εξαίρεση Freon

Μέτρηση της περίσσειας του φρέον

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η υπηρεσία, γεμίζοντας τη συσκευή με φρέον, το ρίχνετε υπερβολικά. Αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας της απειρίας του πλοιάρχου.

Η περίσσεια του ψυχρού προϊόντος είναι ο λόγος για την ανικανότητα της συσκευής να λειτουργεί κανονικά. Συχνά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δωμάτιο δεν μπορεί να κρυώσει πλήρως.

Η λειτουργία μεμονωμένων στοιχείων του συστήματος έχει διαταραχθεί

Η συσκευή δεν θα λειτουργεί κανονικά αν υπάρχουν σφάλματα στα διάφορα εξαρτήματα.

Τέτοιες δυσλειτουργίες ενδέχεται να προκύψουν λόγω μη σωστής συντήρησης της συσκευής:

 • ένας από τους οπαδούς είναι σπασμένος.
 • η βαλβίδα τεσσάρων οδών είναι ελαττωματική.
 • κλεισίματος συμπιεστή εναλλασσόμενου ρεύματος ·
 • τρύπες στην περιέλιξη, βράχια μέσα.
 • ο θερμικός ηλεκτρονόμος είναι εκτός λειτουργίας.

Η επισκευή ή αντικατάσταση μπορεί να γίνει από τον πλοίαρχο. Μόνο οι ειδικοί είναι σε θέση να εντοπίσουν την αιτία και να την εξαλείψουν. Δεν είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε και να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε τα περίπλοκα και άγνωστα στοιχεία της συσκευής. Η άγνοια μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση άλλων τμημάτων της συσκευής.

Βλάβη του αισθητήρα

Επισκευή αισθητήρων δυσλειτουργίας

Η μη λειτουργία αισθητήρων θερμοκρασίας και πίεσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη λειτουργία ψύξης της συσκευής. Οι κατασκευαστές παρέχουν αυτόματη απενεργοποίηση του συστήματος τροφοδοσίας σε τέτοιες περιπτώσεις. Για να επαναλάβετε τη λειτουργία της συσκευής, τα ελαττωματικά εξαρτήματα πρέπει να αντικατασταθούν.

Σάρωση σωλήνα

Καθαρισμός εύκαμπτων σωλήνων

Η πλήρωση σκουπιδιών σε ειδικούς εύκαμπτους σωλήνες, τα οποία αποτελούν συστατικά της συσκευής, οδηγεί στο γεγονός ότι το κλιματιστικό δεν φυσάει καλά. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνει από έναν πλοίαρχο χρησιμοποιώντας μια ειδική αντλία κενού.

Μόνο έγκαιρη εξειδικευμένη υπηρεσία μπορεί να διασφαλίσει την κανονική λειτουργία όλων των συστημάτων και τρόπων λειτουργίας του κλιματιστικού. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε σοβαρές ζημιές στη συσκευή. Είναι επιθυμητό να προσφέρεται μια φορά το χρόνο στη βοήθεια ενός πλοίαρχου που θα καθαρίσει ολόκληρο το διαχωριστικό σύστημα.

Γιατί δεν θερμαίνει το κλιματιστικό; Προβλήματα και λύσεις

Το κλιματιστικό σας έκλεισε ξαφνικά τη θέρμανση του δωματίου και θέλετε να μάθετε γιατί; Ή θέλετε να προστατευθείτε από τέτοιου είδους προβλήματα και να επεκτείνετε τη ζωή του αγαπημένου σας συστήματος διαχωρισμού; Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό άρθρο είναι για σένα. Σε αυτό, η εταιρεία Aqualux θα μιλήσει για τους λόγους της αποτυχίας της λειτουργίας θέρμανσης και για την εξοικονόμηση σε αυτή την κατάσταση.

Λόγος αριθ. 1. Γρήγοροι ιδιοκτήτες
Τις περισσότερες φορές το κλιματιστικό σύστημα σταματά να θερμαίνεται λόγω της απληστίας των ιδιοκτητών του. Το γεγονός είναι ότι για να προσαρμοστεί στη λειτουργία θέρμανσης, το κλιματιστικό χρειάζεται περισσότερο χρόνο από το να λειτουργεί για την ψύξη του αέρα. Η χρονική καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι το σύστημα διαχωρισμού κατά τη μετάβαση στη θέρμανση πρέπει να ξεκινήσετε την απόσταξη του Freon προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και αυτό, με τη σειρά του, απαιτεί εξίσωση πίεσης.
Λύση: Για να απαλλαγείτε από μια τέτοια "δυσλειτουργία" είναι απλή - για να σταματήσει να βιάζεται. Θέστε τη συσκευή σε λειτουργία θέρμανσης όπως υποδεικνύεται στο εγχειρίδιο και περιμένετε για αρκετό χρόνο. Μην κάνετε κλικ σε όλα τα πλήκτρα της κονσόλας και επανεκκινήστε σπαστά το split σύστημα. Δεν θα περάσει πολύς χρόνος πριν το κλιματιστικό αρχίσει να εξυπηρετεί ζεστό αέρα.

Λόγος αριθ. 2. Μολυσμένα φίλτρα
Γιατί ο κλιματισμός μας αρνείται να μας ζεσταίνει; - ρωτάς. Επειδή, κατά πάσα πιθανότητα, οι ιδιοκτήτες του έχουν ξεχάσει πολύ καιρό για την έγκαιρη φροντίδα των φίλτρων.
Λύση: Η επίλυση του προβλήματος # 2 θα είναι λίγο πιο δύσκολη από την πρώτη, αλλά σίγουρα θα πετύχετε. Για να διαιρέσετε ξανά το σύστημα για να τροφοδοτήσετε ζεστό αέρα - καθαρίστε τα φίλτρα του. Αφαιρέστε τα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό, σκουπίστε με ένα υγρό πανί και, εάν είναι απαραίτητο, επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Στη συνέχεια στεγνώστε και εγκαταστήστε την πίσω.
Κάντε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον μια φορά το μήνα και το φίλτρο σας θα αισθάνεται καλά. Και σε κάθε στιγμή μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό καλοκαιρινό αεράκι.

Λόγος αριθ. 3. Σκόνη στην πτερωτή της εσωτερικής μονάδας
Μερικές φορές συμβαίνει επίσης ότι το κλιματιστικό δεν αρνείται να θερμάνει το δωμάτιο λόγω της συσσώρευσης σκόνης στην πτερωτή της εσωτερικής μονάδας.
Λύση: Το κλειδί για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα βρίσκεται στην επιφάνεια. Οπλισμένοι με ένα υγρό πανί, αφαιρέστε το εσωτερικό πλαίσιο. μπλοκάρετε και με τη βοήθεια του, καθαρίστε την πτερωτή. Κατά τον καθαρισμό, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς τα μέρη του πίνακα είναι εξαιρετικά εύθραυστα.

Πρόβλημα αριθ. 4. Μόλυνση της εξωτερικής μονάδας
Πραγματοποιήσατε τις παραπάνω 3 ενέργειες, αλλά το κλιματιστικό σας εξακολουθεί να μην θερμαίνει τον αέρα; Πιθανότατα, η απάντηση σε αυτό το παζλ είναι κρυμμένη στο εξωτερικό μπλοκ, ή μάλλον στη φροντίδα γι 'αυτό. Η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση του εναλλάκτη θερμότητας. Εάν είναι γεμάτο χνούδι λεύκας, βρωμιά και σκόνη, τότε μην εκπλαγείτε γιατί το κλιματιστικό σας ανακοίνωσε μια απεργία.
Λύση: Ελέγξτε την κατάσταση του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αν βρείτε βρωμιά πάνω σε αυτό - καθαρίστε το.

Πρόβλημα αριθ. 5. Freon Drain
Ο επόμενος λόγος για τον διαχωρισμό της λειτουργίας θέρμανσης από το γενικό σχεδιασμό του δυναμικού λειτουργίας του κλιματιστικού είναι μια διαρροή φρέον. Αυτό το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται συνεχώς, αλλά σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες. Επομένως, τα αποτελέσματα διαρροής γίνονται αισθητά μόνο μετά από ορισμένο χρόνο (1-1,5 έτη).
Λύση: Ο κανονικός ανεφοδιασμός με φρέον. Θέλετε να απολαύσετε ευχάριστο ζεστό αέρα ακόμη και το χειμώνα κρύο; Θέλετε το διαχωρισμένο σας σύστημα να σας εξυπηρετήσει μακρά και πιστά; Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχάσετε να το ανεφοδιάσετε με φρέον τουλάχιστον μια φορά το 1-1.5 χρόνια.

Το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται

Σε αντίθεση με τα προβλήματα με την κακή ψύξη στο καυτό καλοκαίρι, οι δυσκολίες στη θέρμανση δεν είναι τόσο κρίσιμες - υπάρχουν και μπαταρίες θέρμανσης. Αλλά, πρώτα, το κλιματιστικό σύστημα παρέχει μια σταθερή θερμοκρασία και μπορεί να αλλάξει σχετικά γρήγορα και, δεύτερον, να εμφανιστούν κρύες μέρες πριν ενεργοποιηθεί η κεντρική θέρμανση. Ως εκ τούτου, αν παρατηρήσετε ότι το κλιματιστικό δεν λειτουργεί για θέρμανση και δεν φυσάει με ζεστό αέρα, είναι καλύτερα να κατανοήσουμε τους λόγους γρηγορότερα.

Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι τα κλιματιστικά δεν επιθυμούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες κάτω από -5 μοίρες, επομένως φθείρονται ταχύτερα. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σύστημα αντί για τις μπαταρίες θέρμανσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο λόγος για τον οποίο το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται είναι παραβίαση των κανόνων λειτουργίας, αν και δεν αποκλείονται οι καταστροφές των κόμβων της συσκευής. Σε γενικές γραμμές, οι λόγοι για τους οποίους το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται το χειμώνα με σπάνιες εξαιρέσεις είναι παρόμοιες με εκείνες που οφείλονται στο γεγονός ότι το κλιματιστικό δεν κρυώνει καλά το καλοκαίρι.

Τι πρέπει να κάνετε εάν το κλιματιστικό είναι κακό ή, αντίθετα, θερμαίνεται πάρα πολύ - αργότερα σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να διευκρινίσετε την αιτία του προβλήματος και τι καλύτερο να πάρετε σε αυτή την κατάσταση.

Λανθασμένη κατάσταση λειτουργίας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματικά ενεργοποιημένη τη λειτουργία θέρμανσης και ότι δεν αποστραγγίζετε ή ψύχετε. Συχνά συμβαίνουν οι ιδιοκτήτες να ξεχνούν ότι το καλοκαίρι είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία ψύξης.

Με την ευκαιρία, δεν γνωρίζουν όλοι ότι μετά την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κλιματιστικού, θα πρέπει να περιμένετε 10-15 λεπτά για να λειτουργήσει σταθερά στη νέα λειτουργία.

Είναι πολύ κρύο έξω από το παράθυρο

Τα περισσότερα συστήματα διαχωρισμού είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τουλάχιστον -5. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, θα πρέπει να εξοπλίσετε το κλιματιστικό σας με μια ειδική "χειμερινή συσκευασία".

Στίξη της εξωτερικής μονάδας

Ελέγξτε εάν η εξωτερική μονάδα είναι χωρίς πάγο. Όταν το πάγωμα κλείνει αμέσως το κλιματιστικό και κατανοεί τους λόγους: ίσως έχετε υποτιμήσει την εξωτερική θερμοκρασία και την υψηλή υγρασία.

Βλάβη στη βαλβίδα

Η βαλβίδα τεσσάρων διαδρομών είναι ένα σημαντικό μέρος του κλιματιστικού: είναι υπεύθυνο για την αλλαγή των τρόπων λειτουργίας. Μια ελαττωματική βαλβίδα μπορεί να εμποδίσει τη μετάβαση σε λειτουργία θέρμανσης. Μια σπασμένη βαλβίδα πρέπει να αντικατασταθεί και είναι καλύτερο να εκχωρήσετε αυτό το έργο σε έναν έμπειρο ειδικό.

Προβλήματα με την κάρτα διαχείρισης

Συμπτώματα οποιαδήποτε εάν ελαττωματική μονάδα ελέγχου δεν μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά του: μπορεί να εκδώσει τυχαία εντολές για εναλλαγή ψύξης ή θέρμανσης, να αγνοήσει μια προκαθορισμένη θερμοκρασία και θερμαίνουν αρκετά καλά, ή, εναλλακτικά, να υπερθερμανθεί.

Σίγουρα για να διαπιστώσετε ότι η ελαττωματική μονάδα ελέγχου είναι φταίει, φυσικά, μόνο ένας εξειδικευμένος ειδικός μπορεί. Και απλά δεν ανεβείτε σε αυτό τον απροετοίμαστο άνθρωπο: οι συνέπειες θα είναι θανατηφόρες, συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων διακοπών των άλλων δαπανηρών εξαρτημάτων του κλιματιστικού. Συνήθως η μονάδα ελέγχου αλλάζει ή αναβοσβήνει.

Τι γίνεται αν το κλιματιστικό δεν θερμαίνει;

Όταν έξω έχει κρύο, αλλά το σύστημα θέρμανσης είναι ήδη απενεργοποιημένο, air-condition είναι συχνά να εκτελέσει τη λειτουργία της θέρμανσης. Αλλά τι γίνεται αν ξαφνικά αποδειχθεί ότι το κλιματιστικό δεν θερμαίνει το δωμάτιο; Ποιους λόγους μπορεί να οδηγήσουν στην αποτυχία αυτής της λειτουργίας;

Το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται εάν το φίλτρο είναι βρώμικο

Τις περισσότερες φορές το κλιματιστικό δεν θερμαίνει το δωμάτιο όταν το φίλτρο του είναι πολύ βρώμικο. Σε μια τέτοια περίπτωση, το φίλτρο πρέπει να αφαιρεθεί και να ξεπλυθεί με ζεστό νερό, και αφού στεγνώσει - γυρίστε πίσω. Επομένως, για όλες τις λειτουργίες του κλιματιστικού για να λειτουργεί σωστά, τα φίλτρα του πρέπει να καθαρίζονται κάθε 5-30 ημέρες, ανάλογα με το πόσο εντατικά η συσκευή λειτουργεί και τον βαθμό ρύπανσης του αέρα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η παραμέληση του καθαρισμού του φίλτρου μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην αποσύνδεση οποιασδήποτε λειτουργίας του κλιματιστικού, αλλά και στην πλήρη διάσπασή του.

Η σκόνη να κολλάει στην πτερωτή της εσωτερικής μονάδας

Η συσσωρευμένη σκόνη στην πτερωτή μπορεί να οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα με τα μολυσμένα φίλτρα. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, αρκεί να καθαρίσετε την πτερωτή με ένα υγρό πανί, αφού αφαιρέσετε το πλαίσιο της εσωτερικής μονάδας. Ωστόσο, είναι καλύτερα να μην το κάνετε μόνοι σας, να καθαρίζετε τους ειδικούς. Το γεγονός είναι ότι παρά την εξωτερική απλότητα αυτών των ενεργειών, κατά την αφαίρεση του πάνελ, είναι εύκολο να καταστραφούν τα εύθραυστα μέρη του.

Ελαφρύς εναλλάκτης θερμότητας εξωτερικής μονάδας

Βρωμιά, σκόνη, χνούδι λεύκας - όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο για θέρμανση, δεν θα λειτουργήσει. Αν ο εναλλάκτης θερμότητας είναι φραγμένος, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί δραματικά, πράγμα που θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης της συσκευής. Με την πάροδο του χρόνου, το διαχωρισμένο σύστημα θα γίνει ισχυρότερο και, εάν αυτό το πρόβλημα δεν λυθεί, μπορεί να καταρρεύσει. Η μόνη, και εξάλλου απλή, λύση αυτού του προβλήματος είναι ο μηνιαίος έλεγχος της κατάστασης του εναλλάκτη θερμότητας. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι είναι βρώμικο, μπορεί να καθαριστεί εύκολα.

Υπερβολική βιασύνη των ιδιοκτητών

Συνήθως, το κλιματιστικό εγκαθίσταται την άνοιξη ή το καλοκαίρι και οι πρώτοι μήνες χρησιμοποιούνται μόνο για την ψύξη του αέρα. Με την έναρξη του φθινοπώρου, οι ιδιοκτήτες, που κατέκτησαν κάποιες από τις κανονικότητες της συσκευής, εκπλήσσονται που διαπιστώνουν ότι παρά το γεγονός ότι το κλιματιστικό έχει ενεργοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επιθυμητή θερμότητα δεν εισέρχεται στο δωμάτιο. Μετά από αυτό, οι οικοδεσπότες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κλιματισμός είναι κάτι λάθος και να το απενεργοποιήσετε.

Ο λόγος είναι ότι πριν θερμανθεί ο αέρας, η συσκευή πρέπει να εξισώσει την πίεση και να οδηγήσει το φρέον προς την άλλη κατεύθυνση, η οποία διαρκεί αρκετά χρόνο. Μετά από αυτό, η λειτουργία θέρμανσης θα εκδηλωθεί στο έπακρο. Επομένως, απλώς ενεργοποιήστε τη συσκευή και περιμένετε λίγο. Μην ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε τη συσκευή κάθε λεπτό ή προσπαθείτε να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό, ελπίζοντας να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα μεταξύ των καλωδίων και των εξαρτημάτων. Εάν ο κλιματισμός είναι εντάξει, τελικά θα αρχίσει να δίνει ζεστό αέρα.

Freon διαρροή

Δεν είναι δυνατό να εξαλειφθούν πλήρως οι απώλειες ψυκτικού μέσου. Ακόμη και αν το κλιματιστικό εγκαταστάθηκε από επαγγελματίες, η διαρροή θα είναι τουλάχιστον 6% ετησίως. Σημαντικές τέτοιες απώλειες είναι δύσκολο να καλούν, και προς τα έξω θα αρχίσουν να εκδηλώνονται όχι νωρίτερα από ένα και ενάμιση ή δύο χρόνια, οπότε πρέπει να ανεφοδιάζετε περιοδικά το κλιματιστικό. Ήταν ένα άλλο θέμα όταν το κλιματιστικό εγκαταστάθηκε μόνο του: στην περίπτωση αυτή, η διαρροή θα μπορούσε να γίνει κρίσιμη σε λίγους μήνες. Σε αυτή την περίπτωση, ο συμπιεστής θα είναι πολύ ανεπαρκώς ψυχρός, ο οποίος με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του. Για να εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα, αρκεί η τακτική προσθήκη freon στο σύστημα. Και για να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία πολύ συχνά, θα πρέπει να προτιμάτε την επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με την bungled λειτουργία του κλιματιστικού. Αν φροντίζουμε την τακτική συντήρηση και τον περιοδικό διάγνωση του κλιματιστικού, που θα χρησιμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε τακτική βάση.

Το κλιματιστικό δεν κρυώνει ή δεν κρυώνει καλά.

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα με τα συστήματα ψύξης είναι η κατάσταση όταν το κλιματιστικό δεν ψύχεται ή καίγεται. Θα εξετάσουμε πιθανούς λόγους και μεθόδους για την εξάλειψή τους. Τα προβλήματα μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: απαιτούν επισκευή και δεν απαιτούν.

Ο συνηθέστερος λόγος για αυτό είναι είναι η αποσυμπίεση του συστήματος Freon και η διαρροή του φρέον. Με μεγάλες απώλειες του Freon - το κλιματιστικό δεν κρυώνει και δεν θερμαίνεται, αλλά απλά κυνηγούν αέρα δωματίου. Εάν συμβαίνει αυτό, μην τρέφετε το κλιματιστικό, αλλάζοντας τις λειτουργίες, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας. Ένα θαύμα δεν θα συμβεί, το ψυκτικό δεν θα επιστρέψει στο σύστημα από την ατμόσφαιρα. Απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και καλέστε τον πλοίαρχο. Κατά την άφιξη, ο πλοίαρχος θα επιθεωρήσει και θα διαγνώσει αυτόν τον εξοπλισμό και εάν ο κινητήρας (συμπιεστής) είναι εντάξει, θα εξαλείψει τη διαρροή του Freon και θα ανεφοδιάσει το κλιματιστικό.Αιτίες κακής λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος

- Τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού είναι μολυσμένα.
Εάν τα φίλτρα δεν καθαριστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μετά από λίγο η ψύξη του ψυγείου της εσωτερικής μονάδας θα μειωθεί, ως εκ τούτου, ο αέρας στο δωμάτιο θα γίνει χειρότερη ψύξη. Θα υπάρξει παραβίαση του κανονικού τρόπου λειτουργίας του κυκλώματος ψύξης, το οποίο συχνά οδηγεί στην κατάψυξη των χαλκοσωλήνων. Θα μάθετε επίσης για αυτό όταν το νερό από το εσωτερικό της συσκευής θα ρέει και θα καταστρέψει την ακριβή ταπετσαρία σας. Auch! Αυτό συμβαίνει όταν η σκόνη που έχει πέσει μέσα στο δίσκο αποστράγγισης έχει μπλοκαριστεί από τον σωλήνα αποστράγγισης και το συμπύκνωμα δεν μπορεί κανονικά να εξέρχεται από το κλιματιστικό.

-ο εναλλάκτης θερμότητας των εσωτερικών και / ή εξωτερικών μονάδων είναι μολυσμένος.
Όταν το φως μόλυνση των θερμαντικών σωμάτων, και επαρκώς καθαρισμού πλακών βούρτσα είναι σχετικά άκαμπτα, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι κατακαθίσει η σκόνη πλάκες, και τα εξής: Πρώτον - και ακόμη και συμπύκνωμα που μετατρέπει τη σκόνη στην ταινία λάσπη. Δεύτερον - όλα τα είδη καπνών, που περιέχουν λίπη και ρητίνες. Αυτές οι ουσίες είναι σε θέση να "κολλήσουν" όλα τα κενά αέρα σφιχτά τον εξατμιστή και απλά σταματά να λειτουργεί. Επιπλέον, παρά την παρουσία φίλτρων, σε ορισμένα μοντέλα το ψυγείο περιέχει επίσης μαλλί, χνούδι κ.α. Η εξωτερική μονάδα υπόκειται σε ρύπανση ακόμη περισσότερο. Και παρόλο που ο ιδιοκτήτης δεν θυμάται συχνά για αυτή τη μονάδα, το κλείσιμο του καλοριφέρ μπορεί να μετατραπεί σε κλιματιστικό απλά μια αποτυχία.

-Καμία εκκίνηση του συμπιεστή

Ο βόμβος του συμπιεστή και η προστασία σβήνει:

Χαμηλή τάση τροφοδοσίας

Σπάσιμο μιας φάσης (με ένα δίκτυο 3 φάσεων)

Λάθος φάση (με δίκτυο 3 φάσεων)

Διατομή καλωδίων ισχύος

Πυκνωτής εκκίνησης

Δεν εξισορροπήθηκε καμία πίεση (βουλωμένος τριχοειδής σωλήνας)

Υγρό ψυκτικό μέσο στο στροφαλοθάλαμο

-Οι αισθητήρες θερμοκρασίας είναι ελαττωματικοί

Αισθητήρες μπορεί να κλείσει αν είναι ανοιχτό, ή την αντοχή τους σε διαφέρουν από κανονικές τιμές τους, όπου η πλακέτα ελέγχου είναι καμία αντίδραση με την συσκευή διακόπτη ή απουσιάζει σήμα στην εκκίνηση του συμπιεστή, οι αισθητήρες πρέπει να αντικατασταθούν από επισκευαστούν.

-ελαττωματικούς αισθητήρες χαμηλής / υψηλής πίεσης
Σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην προηγούμενη, το κλιματιστικό ενεργοποιεί την προστασία μέχρι να διορθωθεί το σφάλμα.
-ο τριχοειδής σωλήνας είναι φραγμένος
Η κύρια δυσλειτουργία των τριχοειδών σωλήνων είναι η πλήρης ή μερική απόφραξη (απόφραξη) αυτών. Συνήθως εμφανίζεται μετά από μια επαγγελματική εξουθένωση κινητήρα, που φράζει προσμίξεις, που προέρχονται μέσα από το φίλτρο αφυγραντήρα, ή μετά την επιδιόρθωση του ψυκτικού κυκλώματος, εάν έγιναν λάθη κατά την επισκευή.
Αν το τριχοειδές είναι φραγμένο, η συσκευή ψύξης παρέχεται μια ανεπαρκή ποσότητα ψυκτικού, οι μειώσεις ψυκτική ισχύς, οι υπερθέρμανση αυξάνει και το περίβλημα του συμπιεστή είναι έντονα θερμαίνεται. Τα ίδια σήματα εμφανίζονται επίσης όταν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα ψυκτικού στο κύκλωμα

Γιατί δεν είναι ζεστό το κλιματιστικό και πώς να βρείτε μια βλάβη

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία σας επιτρέπει να μεταφέρετε άνετα την άφιξη του πρώτου κρύου καιρού. Όταν σταθερές μπαταρίες στο διαμέρισμα ή το σπίτι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, και η εξωτερική θερμοκρασία έπεσε αισθητά, λειτουργία θέρμανσης μπορεί να γεμίσει γρήγορα το δωμάτιό σας με ένα ευχάριστο θερμό αέρα και εξαλείφει την ανάγκη να ολοκληρωθεί σε αρκετές κουβέρτες, εξασφαλίζοντάς σας μια ευχάριστη αίσθηση. Δυστυχώς, υπάρχουν φορές που η λειτουργία θέρμανσης είναι σπασμένα και να επωφεληθούν από αυτή τη λειτουργία δεν είναι δυνατή. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να μάθετε γιατί το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται, το οποίο δυσλειτουργία ή σφάλμα κατά τη λειτουργία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα τέτοιο πρόβλημα και πώς να το λύσει.

Όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις λειτουργίες του κλιματιστικού για τη θέρμανση του δωματίου μπορούν να χωριστούν υπό όρους και να απαλειφθούν και απαιτούν την παρέμβαση ενός επαγγελματία κύριου. Σίγουρα, ο λόγος μπορεί να καλυφθεί από σοβαρές βλάβες εσωτερικών συνιστωσών εσωτερικών ή εξωτερικών μονάδων. Τέτοιες βλάβες εντοπίζονται και εξαλείφονται μόνο από εξειδικευμένο ειδικό. Αλλά, συχνά, σε τέτοιες παραβιάσεις, οι ιδιοκτήτες πρέπει να κατηγορούν τους εαυτούς τους, διότι το πρόβλημα οδηγεί σε ανεπαρκή φροντίδα και άκαιρη εξυπηρέτηση του κλιματικού εξοπλισμού.

Ας εξετάσουμε τους πιο διαδεδομένους λόγους παραβίασης της εργασίας του κοντίσιονερ στη θέρμανση ενός χώρου και έναν τρόπο εξάλειψής τους:

 1. Το φίλτρο είναι βρώμικο. Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που επιδεινώνουν τη λειτουργία του κλιματιστικού στη λειτουργία "Θέρμανση". Οι συλλέκτες σκόνης, οι σχάρες ή τα φίλτρα, όπως ονομάζονται, μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την ποιότητα του διαχωρισμένου συστήματος και ακόμη και να το απενεργοποιήσουν τελείως. Επομένως, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα φίλτρα μία φορά κάθε 7-30 ημέρες, ανάλογα με την ένταση χρήσης του κλιματιστικού. Θα αρκεί απλά να αφαιρέσετε τα σχάρες, να τα ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό, χωρίς να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα χημικά απορρυπαντικά, στη συνέχεια να στεγνώσετε καλά και να τα τοποθετήσετε.
 2. Συσσώρευση σκόνης στο φυσητήρα του κλιματιστικού (πτερωτής). Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη ποσότητα σκόνης που συσσωρεύεται στην πτερωτή, η οποία επίσης θα μειώσει την απόδοση της θέρμανσης ή θα μπλοκάρει πλήρως αυτή τη λειτουργία. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, αφαιρέστε προσεκτικά τον μπροστινό πίνακα στην εσωτερική μονάδα χωρίς να καταστρέψετε τη βάση, σκουπίστε τον υπερτροφοδότη με ένα υγρό πανί και στη συνέχεια κλείστε ξανά το καπάκι. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πώς να αφαιρέσετε σωστά τον πίνακα και να το εγκαταστήσετε στη θέση του, φροντίστε να καλέσετε τον οδηγό, ο οποίος θα εκτελέσει αυτό το έργο το συντομότερο δυνατό.
 3. Μόλυνση του εναλλάκτη θερμότητας στην εξωτερική μονάδα. Σε εξωτερικούς χώρους, η εξωτερική μονάδα εκτίθεται συνεχώς σε άνεμο και βροχή, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση σκόνης και θραυσμάτων στον εναλλάκτη θερμότητας. Ο υπερβολικός καθαρισμός θα προκαλέσει τη διακοπή της θέρμανσης του δωματίου. Η συσσωρευμένη βρωμιά θα αυξήσει το φορτίο του συμπιεστή και το όλο σύστημα θα αρχίσει να υπερθερμαίνεται. Απλά πρέπει να παρακολουθείτε την καθαριότητα της εξωτερικής μονάδας και να ελέγχετε το συμπιεστή κατά διαστήματα. Αν βρείτε βρωμιά, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί.
 4. Απώλεια ψυκτικού μέσου. Για-εντατική μέσο εργασίας του κλιματιστικού απώλειες από την τιμή ψυκτικού ανά έτος είναι περίπου 6% της συνολικής ποσότητας του κυκλοφορούντος ψυκτικού. Αυτός ο δείκτης αφορά τα νέα κλιματιστικά με σωστή εγκατάσταση. Με την ηλικία του εξοπλισμού, οι απώλειες ψυκτικού μπορεί να αυξηθούν, αλλά να γίνουν αισθητές μόνο μετά από ένα ή δύο χρόνια λειτουργίας. Αν δεν τυχαίνει να προέρχονται από την εκτέλεση της εγκατάστασης εαυτό σας και δεν συμμορφώνονται με ορισμένους κανόνες της εγκατάστασης κλιματισμού, μείωσε το ποσό του ψυκτικού στο σύστημα θα αρχίσει πολύ νωρίτερα, ίσως ακόμα και μέσα σε λίγους μήνες, και ιδιαίτερα σαφώς είναι ένα πρόβλημα εκδηλωθεί όταν προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση. Βοηθήστε σε αυτή την κατάσταση θα είναι σε θέση να ανεφοδιάσει το ψυκτικό μέσο του κλιματιστικού. Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας εάν έχετε βασικές δεξιότητες και γνώσεις. Αλλά η καλύτερη λύση είναι να στραφούν σε ειδικούς.
 5. Λανθασμένη λειτουργία. Οι οδηγίες του χρήστη από τον κατασκευαστή δεν μελετώνται πολύ προσεκτικά από κανέναν. Αυτό οδηγεί σε σφάλματα στη λειτουργία του κλιματιστικού και σε επακόλουθες βλάβες. Για να μειώσετε τις μηδενικές προσπάθειες θέρμανσης, ο αέρας στο δωμάτιο μπορεί να ενεργοποιήσει τη συσκευή όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή στο δρόμο. μελετήστε προσεκτικά τις παραμέτρους του διαχωρισμένου συστήματος και μην παραμελούν τις συστάσεις του κατασκευαστή.
 6. Ανεπαρκής χρόνος εργασίας. Όταν ενεργοποιούνται οι λειτουργίες ψύξης, ο αέρας στο δωμάτιο γίνεται φρέσκο ​​και πιο δροσερό μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά κατά τη μετάβαση στη λειτουργία θέρμανσης, όλα είναι κάπως διαφορετικά. Προκειμένου η συσκευή να αυξήσει τη θερμοκρασία του αέρα, τη θέρμανση του, το κλιματιστικό πρέπει να ισορροπήσει την πίεση και να ανακατευθύνει το ψυκτικό υγρό προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο για τη συσκευή. Και ορισμένοι ιδιοκτήτες απλά δεν περιμένουν και απενεργοποιήσουν το σύστημα, πιστεύοντας ότι είναι εκτός λειτουργίας. Δεν υπάρχει μέσος δείκτης για πόσο χρόνο θα χρειαστεί για το κλιματιστικό για να ξεκινήσει η θέρμανση του δωματίου. Όλα εξαρτώνται από τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου.

Μην ξεχνάτε ότι, όπως και κάθε τεχνική, το κλιματιστικό απαιτεί συνεχή φροντίδα και προσοχή. Δεν μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε το σύστημα και να το χρησιμοποιήσετε χωρίς πρόσθετη υπηρεσία. Ο απλός καθαρισμός και η έγκαιρη προληπτική συντήρηση θα σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε πλήρως το δυναμικό του split σύστημα και να απολαύσετε τη ζεστασιά στο σπίτι σας.

Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε μόνοι σας την αιτία της βλάβης των λειτουργιών θέρμανσης, μην περιμένετε πιο σοβαρές δυσλειτουργίες, αλλά πρέπει να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες δασκάλους το συντομότερο δυνατό. Η Citiclimat απασχολεί εξειδικευμένους ειδικούς που θα έρθουν στη διάσωση την κατάλληλη στιγμή. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους κατασκευαστές κλιματολογικών τεχνολογιών από όλο τον κόσμο και έχουμε καλή γνώση όλων των λεπτών επιπέδων επισκευής και συντήρησης των κλιματιστικών. Επικοινωνήστε μαζί μας με έναν βολικό τρόπο για εσάς και θα λύσουμε οποιαδήποτε προβλήματα.

Το μαλακτικό δεν ζεσταίνει: 5 λόγοι για ένα πρόβλημα και τρόπους για την απόφασή του

Με την έναρξη του κρύου καιρού, οι ιδιοκτήτες των κλιματιστικών αρχίζουν να τα αλλάζουν από τη λειτουργία ψύξης στη λειτουργία θέρμανσης. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς διαπιστώνουν ότι το κλιματιστικό δεν θερμαίνει τον αέρα. Αυτό το άρθρο θα υποδείξει ποια μπορεί να είναι η αιτία αυτού του προβλήματος και πώς να το εξαλείψετε.

Οι κύριοι λόγοι

Κρίνοντας από τις στατιστικές που συγκεντρώνονται από τους υπαλλήλους των κέντρων εξυπηρέτησης, στις περισσότερες περιπτώσεις το κλιματιστικό δεν θερμαίνεται για έναν από τους ακόλουθους πέντε λόγους:

 • ανεπαρκές επίπεδο φρεονίου ·
 • μολυσμένη εξωτερική μονάδα.
 • μολυσμένη πτερωτή της εσωτερικής μονάδας.
 • μολυσμένο φίλτρο.
 • Η έλλειψη κατανόησης του μηχανισμού της συσκευής και της σχετικής βιασύνης.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χωρίς μεγάλη προσπάθεια, επομένως πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.

Ανεπαρκές επίπεδο φρέον

Κατά κανόνα, αυτό οφείλεται στη διαρροή του. Αυτό είναι απολύτως φυσικό, καθώς μια μικρή διαρροή ψυκτικού μέσου είναι αναπόφευκτη. Για το λόγο αυτό, σε περίπου ενάμιση χρόνο το επίπεδο στο σύστημα πέφτει σε ανεπαρκή και, αν όχι ανεφοδιασμού, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει λιγότερο αποτελεσματικά.

Τι να κάνετε

• Κάθε 12-18 μήνες πρέπει να ξαναγεμίσετε το φρέον. Επιπλέον, αυτό θα επεκτείνει την "διάρκεια ζωής" ολόκληρου του συστήματος.

• Μερικές φορές η διαρροή φρέον συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα, αλλά αυτό είναι πάντα το αποτέλεσμα του ιδιοκτήτη που παραμελεί την επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματιστικού και έκανε την εγκατάσταση του. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ο οποίος θα επιδιορθώσει τη δυσλειτουργία.

Έμβολο μολυσμένης εσωτερικής μονάδας

Αυτό το μέρος του συστήματος με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύει σκόνη στον εαυτό του, η οποία στο μέλλον μπορεί να προκαλέσει κακή θέρμανση του δωματίου.

Τι να κάνετε

1. Αφαιρέστε προσεκτικά το πλαίσιο της εσωτερικής μονάδας.

2. Καθαρίστε την πτερωτή με ένα κομμάτι υγρανθέντος υφάσματος.

3. Κλείστε το πλαίσιο.

Σημαντικό: σε αυτή την απλή διαδικασία, θα πρέπει να αποφεύγετε μεγάλες προσπάθειες, διότι ορισμένα μέρη μπορούν να υποστούν ζημιά με αυτό τον τρόπο.

Άμεσος καθαρισμός φίλτρων

Μία από τις πιο κοινές αιτίες του προβλήματος που συζητείται είναι μολυσμένα φίλτρα, ο καθαρισμός των οποίων ορισμένοι ιδιοκτήτες τείνουν να παραμελούν.

Τι να κάνετε

Εδώ η απάντηση βρίσκεται στην επιφάνεια. Είναι απαραίτητο:

 • ή να παραγγείλετε έναν επαγγελματικό καθαρισμό των φίλτρων του κλιματιστικού?
 • ή το κάνετε μόνοι σας.

Στην τελευταία περίπτωση, χρειάζεστε:

 1. Εξαγωγή των φίλτρων.
 2. Ξεπλύνετε τα κάτω από το νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 3. Σκουπίστε τα φίλτρα και στεγνώστε.
 4. Βάλτε τα στη θέση τους.

Είναι επιθυμητό να τα επεξεργαστούμε με κάποιο είδος αντιβακτηριακού παράγοντα, επειδή όχι μόνο συσσωρεύεται σκόνη στα φίλτρα αλλά και διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμοί.

Σημαντικό: κατά μέσο όρο, η διαδικασία καθαρισμού φίλτρου πρέπει να διεξάγεται μηνιαίως, ωστόσο η απαίτηση αυτή μπορεί να διαφέρει κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ανάλογα με το φορτίο του κλιματιστικού.

Υπερβολική βιασύνη

Ίσως ο πιο συνηθισμένος λόγος. Το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών δεν δίνουν στις αποχρώσεις της αρχής της λειτουργίας αυτής της συσκευής, το οποίο είναι κατανοητό. Για να μην σφυρίσετε το κεφάλι σας με όχι πολύ ενδιαφέροντα όρια, αρκεί να γνωρίζετε ότι το κλιματιστικό μπαίνει σε λειτουργία θέρμανσης πολύ περισσότερο από ό, τι στη λειτουργία ψύξης.

Τι να κάνετε

Αφού έχετε ενεργοποιήσει το κλιματιστικό για τη θέρμανση, δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε από αυτό στιγμιαία αντίδραση, όπως κάνουν πολλοί ιδιοκτήτες. Απλά του δώστε αρκετό χρόνο και, πιθανότατα, σύντομα θα πάρετε αυτό που θέλετε. Μην βιαστείτε, μην αλλάζετε το κλιματιστικό από τη λειτουργία στη λειτουργία, και ακόμα περισσότερο μην το χτυπάτε με τη γροθιά σας. Όπως είπε ο Carlson: "Ήρεμος, μόνο ηρεμία."

Βρωμιά στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας

Αν εξαιρούνται όλοι οι άλλοι λόγοι, τότε πιθανότατα το πρόβλημα βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ ή μάλλον, ελλείψει προσοχής από τον ιδιοκτήτη. Ο εναλλάκτης θερμότητας διαδραματίζει έναν από τους βασικούς ρόλους κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού, οπότε η προσκόλληση βρωμιάς σε αυτό θα επηρεάσει αναγκαστικά τη λειτουργία αυτής της μονάδας.

Τι να κάνετε

Προσέξτε ότι η εξωτερική μονάδα δεν είναι φραγμένο με τη σκόνη, τη βρωμιά, τη γύρη, λεύκες χνούδι και ούτω καθεξής. Περίπου μία φορά το μήνα για να ελέγξετε την κατάσταση του και, εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι μια τέτοια ανάγκη, είναι απαραίτητο να εξαγνίσει την εξωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού.

Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειωθεί ότι συχνά η «απροθυμία» του κλιματιστικού για τη θέρμανση του αέρα συνδέεται με έναν από τους λόγους που περιγράφονται παραπάνω. Ωστόσο, εάν η συσκευή λειτουργεί καλά και θερμαίνει τον αέρα, αλλά ξαφνικά σταμάτησε να το κάνει, τότε ίσως η αιτία είναι οποιαδήποτε δυσλειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή πρέπει να απενεργοποιηθεί αμέσως και να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.