Εξαερισμός των προσχολικών ιδρυμάτων

Η GC EuroCholod είναι μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σύνθετες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών συστημάτων μηχανικής του κτιρίου "κλειδί στο χέρι". Καλέστε: 8 (495) 745-01-41 ή στείλετε μια αίτηση.

Τα θέματα της διατήρησης της νεότερης γενιάς σε νηπιαγωγεία και φυτώρια δίδονται ιδιαίτερη προσοχή. Οι βασικές απαιτήσεις για όλες τις πτυχές του έργου των νηπιαγωγείων είναι το SanPiN 2.4.1.3049-13. Σημαντικό μέρος αυτού του εγγράφου είναι οι απαιτήσεις φωτισμού, θέρμανσης και αερισμού διαφόρων δωματίων.

Ο καθαρός αέρας στα δωμάτια και ο υγιής ύπνος σας επιτρέπουν να διατηρείτε την ευημερία των παιδιών στο σωστό επίπεδο. Εάν ο φυσικός και ανεμιστήρας που χρησιμοποιείται για τον αερισμό εισόδου και εξάτμισης είναι υπεύθυνος για τον καθαρό αέρα, τότε τα σωστά προσαρμοσμένα κρεβάτια και τα στρώματα ποιότητας είναι υπεύθυνα για έναν υγιή ύπνο. Πολύ περίεργα, οι κανονισμοί ρυθμίζουν τον αριθμό των τραπεζιών και καρέκλες, καθώς και τα μεγέθη τους, αλλά υπάρχουν ελάχιστα κρεβάτια σε αυτά: πρέπει να αντιστοιχούν στην ανάπτυξη του παιδιού και να έχουν ένα άκαμπτο κρεβάτι.

Παρά το γεγονός ότι τα προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι εξοπλισμένα με συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού σύμφωνα με τα πρότυπα για δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά.

Απαιτήσεις για τον αερισμό στα νηπιαγωγεία

Τα βασικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς περιέχουν τον Πίνακα 19 του SNiP 2.08.02-89. Πρακτικά για όλους τους χώρους, δείχνει το καθεστώς θερμοκρασίας και τις απαιτήσεις για την πολλαπλότητα της παροχής και της ανταλλαγής καυσαερίων.

Όλες οι συστάσεις και οι κανονισμοί απαιτούν τακτικό αερισμό των χώρων όταν τα παιδιά δεν βρίσκονται σε αυτά. Συνιστώμενες μέθοδοι - τέντα και γωνιακός αερισμός. Η διάρκεια ανανέωσης του αέρα μπορεί να ποικίλει, κατά κανόνα, εξαρτάται από την ισχύ του ανέμου και την κατεύθυνση του, τη θερμοκρασία του αέρα του δρόμου, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης. Τουλάχιστον κάθε 1,5 ώρα, είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο με βύθισμα για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη πτώση θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του αερισμού είναι 4 μοίρες. Όταν είναι ζεστό έξω, επιτρέπεται να ανοίγουν παράθυρα με την παρουσία παιδιών, αλλά μόνο στη μία πλευρά του δωματίου. Απαγορεύεται αυστηρά ο αερισμός μέσω των τουαλετών.

Πριν τοποθετήσετε τα παιδιά, η κρεβατοκάμαρα πρέπει να αερίζεται. Όταν είναι κρύο έξω, θα πρέπει να κλείσετε τα παράθυρα 10 λεπτά πριν την άφιξη των παιδιών. Αφού κοιμηθούν, τα παιδιά μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα, αλλά μόνο στη μία πλευρά. Μισή ώρα πριν την ανάβαση, θα πρέπει να κλείσουν ξανά. Στη ζεστή εποχή, ο ύπνος θα πρέπει να γίνεται με ανοιχτά παράθυρα, αλλά δεν πρέπει να επιτρέπονται τα σχέδια.

Ο αερισμός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος φυσικού αερισμού, αλλά όχι ο μόνος δυνατός. Ο εξαναγκασμένος εξαναγκασμός εξαερισμού και εξαερισμού των χώρων των προσχολικών ιδρυμάτων χρησιμοποιείται επίσης ευρέως. Η διευθέτηση της στα νηπιαγωγεία έχει επίσης τα δικά της χαρακτηριστικά:

 1. Είναι απαράδεκτο να εγκαθίστανται αεραγωγοί που προέρχονται από την κουζίνα, μέσω παιχνιδιών και υπνοδωματίων.
 2. Η κλινική πρέπει να διαθέτει πλήρως αυτόνομο σύστημα εξαερισμού.
 3. Ελλείψει παραθύρων στις αίθουσες τουαλέτας στους αγωγούς εξαγωγής που προέρχονται από αυτά, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν αξονικοί ανεμιστήρες, οι οποίοι θα επιτρέψουν την εντατικοποίηση της ανταλλαγής αέρα.
 4. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αγωγών αμιαντοτσιμέντου για προσχολικά ιδρύματα.
 5. Η μέγιστη ταχύτητα μετακίνησης του αέρα στις εγκαταστάσεις των βρεφονηπιακών σταθμών και των νηπιαγωγείων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,1 m / s.
 6. Η θέρμανση του εξωτερικού αέρα στην απαιτούμενη θερμοκρασία θα πρέπει να πραγματοποιείται στα περιβλήματα παροχής αέρα, αλλά επιτρέπεται η χρήση συσκευών παροχής αέρα παραθύρων.
 7. Δύο φορές το χρόνο, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους άξονες εξαερισμού.

Πολλαπλασιασμός της ανταλλαγής αέρα σε κτίρια για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Όλα τα δωμάτια όπου τα παιδιά φυλάσσονται συνεχώς πρέπει να είναι εφοδιασμένα με καθαρό καθαρό αέρα. Σε μονώροφα κτίρια, επιτυγχάνεται κανονική ενιαία εναλλαγή αέρα με τη βοήθεια θόλου, σε διώροφα κτίρια, ο εξαερισμός αεραγωγών με φυσικό κίνητρο.

Στην κουζίνα και πλυντήριο ή πλυντήριο ρυθμός εξαερισμού δωματίου πρέπει να αυξηθεί σε 3 - 5 ανά ώρα, και μια τουαλέτα - 2 - 5 ανά ώρα, η οποία απαιτεί εξοπλισμό impelling φρέατα εξαερισμού (θερμική ή μηχανική).

Σε περιοχές της ομάδας και τραπεζαρία ίσους με ή γωνιακή αερισμός πρέπει να εξασφαλίζεται, η οποία συνιστάται επίσης να περιλάβει στα υπνοδωμάτια, κουζίνα, πλυντήριο και τουαλέτα κτίρια, τοποθετείται στο κλιματικό περιοχή IV. Οι εγκαταστάσεις για τη διαμονή των παιδιών που δεν είναι μικρότερη από το 50% των παραθύρων πρέπει να είναι εφοδιασμένα με υπέρθυρα.

Η περιοχή των εύθραυστων οπών πρέπει να είναι 1/40 - 1/50 της επιφάνειας του δαπέδου. Το εξωτερικό φύλλο του τραβέρσα πρέπει να ανοίξει από κάτω προς τα πάνω. Οι μεταδόσεις πρέπει να διαθέτουν διατάξεις μοχλών και πλευρικές ασπίδες (για την κατεύθυνση της κίνησης του εξωτερικού αέρα προς τα πάνω).

Στις βασικές εγκαταστάσεις ομάδων παιδικών σταθμών πρέπει να παρέχεται σταθερή θερμοκρασία αέρα 20 °, με σχετική υγρασία 60 έως 70%. Στις εγκαταστάσεις ομάδων σε ύψος 1 μ. Από το πάτωμα θα πρέπει να κρεμάσετε ένα θερμόμετρο τοίχου.

Κτίρια νηπιαγωγεία πρέπει να είναι εφοδιασμένα με τρεχούμενο νερό, αποχέτευση και ζεστό νερό (σύμφωνα με τους κανονισμούς κτιρίου, το κεφάλαιο P-G1-61 και G4-62-P), συνδέοντας το κτίριο σε εξωτερικά δίκτυα των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, που διατίθεται στο χωριό ή κοντά περιβάλλον (επιχειρήσεις, εξοχικές κατοικίες, σανατόρια, αγροκτήματα κλπ.).

Ελλείψει δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης σε χωριά ή πόλεις, τα τοπικά συστήματα υδροδότησης και αποχέτευσης που πληρούν τις απαιτήσεις υγιεινής ρυθμίζονται.

Ο κανόνας της κατανάλωσης νερού σε νηπιαγωγεία χωρίς ντους είναι 75 λίτρα την ημέρα για ένα παιδί, σε νηπιαγωγεία με ντους και σε φάτνη 100 λίτρα.

Πίνακας υπολογισμένων παραμέτρων αέρα

SanPiN για νηπιαγωγεία το 2018

Δίνοντας το παιδί σας στα χέρια της νηπιαγωγού το 2018 όλοι οι γονείς, ιδίως οι μητέρες, περνούν πολύ έντονα. Και πώς θα φροντίζουν τους αγαπημένους τους; Υπάρχει αερισμός στα δωμάτια; Οι εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις υγιεινής. Σε ποια χρονικά διαστήματα πραγματοποιείται χαλαζία και γενικός καθαρισμός; Η κατάσταση του τμήματος τροφοδοσίας του νηπιαγωγείου ως οργανωμένη δύναμη, ποια είναι η κατάσταση των παιχνιδιών, ποια είναι η θερμοκρασία στο δωμάτιο, μερικά επιτραπέζια σκεύη (και ξαφνικά τα παιδιά θα τρώνε με ένα πιρούνι), ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πλύσιμο των πιάτων, κ.λπ. Θέλω να ηρεμήσω αμέσως τους ανησυχούντες γονείς. Το έργο των παιδικών σταθμών το 2018 είναι αδύνατη χωρίς την τήρηση των θεσμικών οργάνων των παιδιών της υγιεινής και επιδημιολογικών απαιτήσεις.

Η κατάσταση στο νηπιαγωγείο πρέπει να συμμορφώνεται με τα ισχύοντα πρότυπα SanPiN. Μπορείτε να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας για να μελετήσετε διεξοδικά. Ωστόσο, το έγγραφο αυτό είναι αρκετά ογκώδες όσον αφορά την ποσότητα πληροφοριών. Και δεν μπορεί όλοι να καταλάβουν τις αποχρώσεις αυτής της νομοθετικής πράξης.

Είναι για τέτοιες καταστάσεις στο δικτυακό τόπο που οι έμπειροι δικηγόροι εργάζονται στο διαδίκτυο. Οι διαβουλεύσεις είναι απολύτως δωρεάν.

Για να επικοινωνήσετε μαζί τους, πρέπει να υποβάλετε την ερώτησή σας μέσω της φόρμας ανατροφοδότησης. Επιπλέον, σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε σύντομα τις βασικές οδηγίες και τις απαιτήσεις για τη φύλαξη των παιδιών σε προσχολική ηλικία το 2018. Συμπεριλαμβανομένης της τροφής, ενός προγράμματος αερισμού, καθαρισμού και πλύσης των πιάτων, των κανόνων καραντίνας και της επεξεργασίας των φρούτων και των λαχανικών (αυγά, μήλα κ.λπ.).

Βασικές πληροφορίες

Τι είναι το SanPiN; Αυτό είναι ένα έγγραφο που υιοθετείται στο κρατικό (ομοσπονδιακό) επίπεδο. Περιέχει υγειονομικούς, επιδημιολογικούς και υγειονομικούς κανόνες, κανόνες και απαιτήσεις που είναι υποχρεωτικοί για την εφαρμογή και την εκτέλεση. Ποιες είναι οι απαιτήσεις για την τήρηση των παιδικών σταθμών έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους με ηρεμία εκεί:

 • κανόνες τοποθέτησης ·
 • τεχνική διευθέτηση του οικοπέδου;
 • πρότυπα φωτισμού.
 • πρότυπα διαμόρφωσης της κουζίνας.
 • οργάνωση της παιδικής διατροφής ·
 • τη συμμόρφωση των εγκαταστάσεων με τα πρότυπα SanPiN για την κράτηση παιδιών ·
 • παρουσία σωλήνα ύδρευσης ·
 • την ύπαρξη αποχετεύσεων ·
 • η θερμοκρασία στο δωμάτιο και ο ρυθμός θέρμανσης.
 • πρόγραμμα ημερήσιου και γενικού καθαρισμού.
 • επεξεργασία παιχνιδιών ·
 • τους κανόνες αερισμού και εξαερισμού.
 • κανόνες για τη διάταξη των τραπεζιών.
 • καθημερινή ρουτίνα.
 • Καθαρισμός και πλύσιμο πιάτων.
 • αριθμός παιδιών σε μία ομάδα ·
 • ο μέγιστος αριθμός παιδιών σε μια ομάδα με αναπηρίες ·
 • τους κανόνες εισδοχής των εργαζομένων σε νηπιαγωγείο ·
 • τήρηση των υγειονομικών απαιτήσεων κ.λπ.

Τα νηπιαγωγεία είναι διαφορετικά. Όσον αφορά τον προσανατολισμό της ηλικίας και τον τρόπο λειτουργίας. Πιο συχνά νηπιαγωγεία συνδυάζουν διάφορους τομείς εργασίας. Έτσι, τι παιδικά προσχολικά ιδρύματα υπάρχουν:

 • για μικρά παιδιά.
 • για παιδιά προσχολικής ηλικίας των μεσαίων και ανώτερων ηλικιών.
 • βελτίωση των θεσμών των παιδιών ·
 • εξειδικευμένα νηπιαγωγεία ·
 • προσχολικά ιδρύματα για παιδιά (για παράδειγμα, με μαθηματική προκατάληψη) ·
 • νηπιαγωγεία για παιδιά με αναπηρίες ή διανοητικές αναπηρίες κ.λπ.

Τα προσχολικά ιδρύματα για παιδιά, τα οποία συνδυάζουν διάφορους προσανατολισμούς, καλούνται συνδυασμένα. Ανεξάρτητα από το προφίλ του νηπιαγωγείου, πρέπει να τηρούνται όλες οι απαραίτητες υγειονομικές και επιδημιολογικές και υγιεινές προδιαγραφές και κανόνες.

Απαιτήσεις για την οργάνωση των τροφίμων

Πολύ συχνά ακούμε για περιπτώσεις δηλητηρίασης παιδιών στο νηπιαγωγείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις διεξάγεται έρευνα και εντοπίζονται οι δράστες του συμβάντος. Συχνά γίνονται υπάλληλοι της μονάδας τροφίμων, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις του SanPiN. Όσον αφορά τα προϊόντα για τη διατροφή των παιδιών, είναι απολύτως απαραίτητο να πληρούνται όλες οι απαιτήσεις του SanPiN.

Μερικοί από αυτούς τώρα αναφέρονται:

 • όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι νωπά, να αποθηκεύονται σε σχέση με τους κανόνες αποθεματοποίησης, να έχουν δικαιολογητικά από τον προμηθευτή ·
 • η αποθήκευση ευπαθών προϊόντων διατροφής πρέπει να οργανώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ·
 • τα προϊόντα διατροφής πρέπει να αποθηκεύονται στην συσκευασία του εργοστασίου ή του καταναλωτή, καλυμμένα με καπάκι εάν είναι απαραίτητο ·
 • προϊόντα αρτοποιίας που φυλάσσονται σε ξηρά ράφια ή σε ράφια τουλάχιστον 35 εκατοστά από το δάπεδο.
 • Τα ζυμαρικά θα πρέπει να βρίσκονται σε ξηρό αεριζόμενο χώρο με τις απαιτήσεις του SanPiNa.
 • για την αποθήκευση και την επεξεργασία πατάτας και ριζών, υπάρχουν και κανόνες που πρέπει να πληρούνται ακριβώς πριν φτάσουν στο τραπέζι για τα παιδιά, κλπ.

Γενικά, ο κατάλογος των απαιτήσεων είναι αρκετά μεγάλος. Μαζί του περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκονται στο κεφάλαιο 14 των προδιαγραφών SanPiN για τα νηπιαγωγεία. Για παράδειγμα, μπορεί να εξεταστεί η θεραπεία των αυγών για τη διατροφή των παιδιών. Πριν από την παρασκευή των αυγών, πρέπει να εμποτιστούν σε ειδικό δοχείο σε απολυμαντικό διάλυμα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό και μεταφέρετε σε άλλο μπολ. Πού θα αποθηκευτούν πριν από το μαγείρεμα. Τα αυγά μαγειρικής διαρκούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

Επίσης, σε κάθε ομάδα για τα παιδιά πρέπει να είναι εξοπλισμένα με πλυντήριο πιάτων με την παρουσία όχι μόνο κρύο νερό, αλλά και ζεστό. Τα παιδιά πρέπει να πλένουν τα πιάτα σωστά, παρατηρώντας τη διαδικασία επεξεργασίας:

 • καθαρισμός από τα υπολείμματα τροφίμων.
 • πλύσιμο με σόδα και μουστάρδα.
 • πλύση με χλώριο
 • πλύσιμο πιάτων?
 • καθημερινή επεξεργασία σε βραστό νερό.
 • ξήρανση σε ειδικές γρίλιες.

Το βόθρος των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της κοινής κουζίνας και των δωματίων σε ομάδες, πρέπει να διατηρείται σε άψογη καθαριότητα. Πρέπει να καθαριστεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και εάν είναι απαραίτητο. Οι βιταμίνες στα τρόφιμα προστίθενται μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων και υπό την επίβλεψη του εργαζομένου στον τομέα της υγείας και όχι του εκπαιδευτικού. Όλα τα πιάτα πρέπει να επισημαίνονται. Για κάθε πιάτο, παρέχεται ένα ξεχωριστό δοχείο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς του ιστότοπου.

Παιδική καραντίνα

Η καραντίνα στο νηπιαγωγείο είναι ένα ξεχωριστό θέμα. Κάθε ένας από τους γονείς ανησυχεί για την υγεία του παιδιού τους. Η διάρκεια της καραντίνας στο νηπιαγωγείο εξαρτάται από την ποικιλία της ασθένειας. Η ανακοίνωση της καραντίνας εξαρτάται επίσης από το τι πάσχουν οι ασθενείς. Για παράδειγμα, για να κλείσει ένα νηπιαγωγείο εξαιτίας της γρίπης, είναι απαραίτητο το 20% των παιδιών να αρρωστήσουν. Σε άλλες περιπτώσεις, αρκεί μία περίπτωση της νόσου. Η διάρκεια της καραντίνας είναι από επτά έως είκοσι μία ημέρες. Οι προειδοποιήσεις γονέων απαιτούνται την ημέρα της διάγνωσης. Και επίσης για τη δυνατότητα της νόσου (δηλαδή, υποψίες της νόσου). Δεν είναι απαραίτητα για την περίοδο της καραντίνας είναι κλειστό παιδικό προσχολικό. Είναι δυνατόν απλά να περιορίσετε τις επαφές ασθενών παιδιών σε ομάδες όπου δεν υπάρχουν άρρωστα άτομα. Δηλαδή, οι υγιείς μαθητές δεν επιτρέπεται να περπατούν σε μια κοινή αυλή ή να μην πηγαίνουν στο γενικό γυμναστήριο. Και τα παιδιά τρώνε στην ομάδα τους, όπου πρέπει να τρώνε το φαγητό τους.

Δεν μπορείτε να φέρετε ένα παιδί σε νηπιαγωγείο κατά τη διάρκεια μιας καραντίνας εάν είστε σίγουροι ότι το παιδί σας δεν είχε καμία επαφή με τους άρρωστους. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν περιορισμοί, όλοι κατά τη διακριτική ευχέρεια των γονέων.

Για παράδειγμα, μερικές μαμάδες και μπαμπάδες πιστεύουν ότι όσο νωρίτερα ένα παιδί έχει ανεμευλογιά, τόσο το καλύτερο. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να περιορίσετε την επικοινωνία του παιδιού σας, εάν είναι άρρωστος, με υγιή παιδιά. Το σφάλμα του δασκάλου όσον αφορά τη διάδοση ασθενειών σε ομάδες προσχολικών ιδρυμάτων είναι συνήθως ελάχιστο, αν συγχρόνως ικανοποιεί όλες τις υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις που έχουν τεθεί σε τέτοιες καταστάσεις.

Χρήσιμα μικρά πράγματα

Ας δούμε μερικά ακόμη σημεία από τα υγειονομικά και υγιεινά πρότυπα που μπορεί να ενδιαφέρουν τους γονείς:

 • οι υγειονομικοί και υγειονομικοί κανόνες ρυθμίζουν επίσης τη συμπεριφορά του παιδιού κατά τη διάρκεια του πρωινού, του μεσημεριανού ή του δείπνου. Αυτό περιλαμβάνει την επικοινωνία κατά τη διάρκεια των γευμάτων, τους κανόνες του πίνακα, τους κανόνες συμπεριφοράς στο τραπέζι και τη δυνατότητα χρήσης συσκευών. Η εξυπηρέτηση και ο καθαρισμός των πιάτων από το τραπέζι, φυσικά, πέφτει στους ώμους ενός δασκάλου ή νοσοκόμου, γενικά, για ενήλικες.
 • η επεξεργασία των παιχνιδιών σύμφωνα με τις οδηγίες πρέπει να γίνεται καθημερινά, αφού τα παιδιά αφαιρεθούν από τους γονείς τους. Τα νέα παιχνίδια από το κατάστημα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε επεξεργασία πριν φτάσουν στα παιδιά.
 • Το δωμάτιο στο οποίο προσλαμβάνονται τα παιδιά πρέπει να αερίζεται αρκετές φορές την ημέρα, τη στιγμή που τα παιδιά βρίσκονται στο δρόμο ή συμμετέχουν σε άλλο δωμάτιο. Το καλοκαίρι, επιτρέπεται αερισμός με την παρουσία παιδιών, εάν αποκλείεται το βύθισμα.
 • Λευκά είδη, στα οποία ο ύπνος των κρατουμένων πρέπει να αλλάξει όσον αφορά τη ρύπανση, αλλά όχι λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.
 • η βέλτιστη θερμοκρασία για το δωμάτιο όπου παίζουν και ασκούν τα παιδιά είναι τουλάχιστον 21 βαθμοί και όχι περισσότερο από 24.
 • η βέλτιστη θερμοκρασία για ένα δωμάτιο στο οποίο τα παιδιά κοιμούνται είναι τουλάχιστον 18 βαθμοί και όχι περισσότερο από 21.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής στο νηπιαγωγείο, μπορείτε να μελετήσετε ανεξάρτητα το νέο SanPiN με αλλαγές για το 2018.

Και μπορείτε να πάρετε μια δωρεάν διαβούλευση με έμπειρους δικηγόρους μέσω της φόρμας ανατροφοδότησης στην ιστοσελίδα.

Rospotrebnadzor ανταποκρίνονται στους γονείς ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες παραμονής των παιδιών στο νηπιαγωγείο: ο αριθμός των παιδιών στην ομάδα, διατροφικά πρότυπα, κανόνες, αερισμός του χώρου, κλπ

Φυσικά, τα ίδια τα παιδιά, τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα αυτά ενήλικες: είναι απαραίτητο να περπατήσει πολύ, θα πρέπει να ταΐσει τα παιδιά και marshmallows σόδα, παιχνίδια καθαρισμού να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερο... Ωστόσο, μια λέξη από εμπειρογνώμονες.

Rospotrebnadzor στην περιοχή της Μόσχας ανέλυσε τις καταγγελίες και προσφυγές για το 2015 έλαβε από τους γονείς των παιδιών προσχολικής ηλικίας και να ενημερώσει σχετικά με τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Πόσα παιδιά πρέπει να είναι στην ομάδα;

Ο αριθμός των παιδιών σε ομάδες της προσχολικής εκπαιδευτικό ίδρυμα της γενικής αναπτυξιακής προσανατολισμού καθορίζεται με βάση τον υπολογισμό της ομάδας περιοχής (παιχνίδι) χώρο - για τους νέους ομάδες (μέχρι 3 ετών) δεν είναι μικρότερη από 2,5 τετραγωνικά μέτρα για 1 παιδί για προσχολικής ηλικίας (από 3 έως 7 έτη) - τουλάχιστον 2,0 τετραγωνικά μέτρα ανά παιδί.

p.1.9 SanPiN 2.4.1.3049-13 "Υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για τη συσκευή, το περιεχόμενο και την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας των προσχολικών εκπαιδευτικών οργανισμών"

Ποιος πρέπει να εξετάσει τα παιδιά το πρωί;

Η καθημερινή πρωινή υποδοχή των παιδιών προσχολικής ηλικίας στο ίδρυμα διεξάγεται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνεντεύουν τους γονείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας των παιδιών. Η νοσοκόμα εξετάζει το χασμό, το δέρμα και μετρά τη θερμοκρασία του σώματος του παιδιού με ενδείξεις. Η είσοδος των παιδιών στις βρεφονηπιακές ομάδες διεξάγεται από άτομο που έχει ιατρική εκπαίδευση. Κάθε μέρα zev, τα περιβλήματα του δέρματος εξετάζονται, μετριέται η θερμοκρασία. Οι ασθενείς και τα παιδιά που διαγνώστηκαν στο πρωινό φίλτρο, με υποψία της νόσου, δεν γίνονται δεκτά στο DOW. Οι άρρωστοι, που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, απομονώνονται. Ανάλογα με την κατάσταση, το παιδί παραμένει στο κέντρο κράτησης πριν από την άφιξη των γονέων ή είναι νοσηλευόμενο.

Ρ. 2.14.3 SanPiN 2.4.1.3049-13

Πώς μπορώ να τροφοδοτήσω ένα παιδί στο νηπιαγωγείο;

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ
ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ:

Κρέας και προϊόντα με βάση το κρέας:
- βοοειδή κατηγορίας Ι ·
Μοσχάρι;
- Λιπαρές ποικιλίες χοιρινού και αρνιού.
- κρέατα πουλερικών (κοτόπουλο, γαλοπούλα) ·
- κρέας κουνελιού ·
- λουκάνικα, λουκάνικα (βόειο κρέας), λουκάνικα βρασμένα για παιδικές τροφές, όχι περισσότερο από 1 - 2 φορές την εβδομάδα - μετά από θερμική επεξεργασία,
Υποπροϊόντα βόειου κρέατος (ήπαρ, γλώσσα).

Τα ψάρια και τα ψάρια - γάδου, σολομός, σολομός, μπακαλιάρος, Pollock, ψάρια πάγο, πέρκα, ρέγγα (αλατισμένα), θαλασσινά.

Αυγά κοτόπουλο - με τη μορφή ομελέτες ή σε μαγειρεμένη μορφή.

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα:
- γάλα (2,5%, περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 3,2%), παστεριωμένο, αποστειρωμένο, ξηρό ·
- συμπυκνωμένο γάλα (ολόκληρο και με ζάχαρη), συμπυκνωμένο γάλα,
- τυρί cottage όχι περισσότερο από 9% περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες με οξύτητα όχι μεγαλύτερη από 150 ° T - μετά από θερμική επεξεργασία, το τυρί cottage και τα προϊόντα που παράγονται από τη βιομηχανική παραγωγή σε συσκευασίες μικρών τεμαχίων.
- τυρί από μη λεπτές ποικιλίες (σκληρό, ημίσκληρο, μαλακό, λιωμένο - για τη διατροφή των παιδιών προσχολικής ηλικίας) ·
- ξινή κρέμα γάλακτος (10%, περιεκτικότητα σε λιπαρά 15%) - μετά από θερμική επεξεργασία ·
- ξινά γαλακτοκομικά προϊόντα βιομηχανικής ελευθέρωσης · ζυμωμένο, βρασμένο, μπικίνι, κεφίρ, γιαούρτι, γιαούρτι.
- κρέμα γάλακτος (περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 10%) ·
- παγωτό (γάλα, κρέμα γάλακτος).
Βρώσιμα λίπη:
- βούτυρο (72,5%, περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 82,5%) ·
- φυτικά έλαια (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο - μόνο εκλεπτυσμένη, canola, ελαιόλαδο) - σε σαλάτες, vinaigrettes, ρέγγα, δεύτερο μαθήματα?
- Η μαργαρίνη περιορίζεται για το ψήσιμο.
Προϊόντα ζαχαροπλαστικής:
- marshmallow, παστίλι, μαρμελάδα,
- Σοκολάτα και σοκολάτες - όχι συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα.
- μπισκότα, μπισκότα, κροτίδες, γκοφρέτες, μελόψωμο, κέικ (κατά προτίμηση με ελάχιστη ποσότητα αρωματικών και χρωστικών τροφίμων) ·
- κέικ, κέικ (άμμος και μπισκότο, χωρίς κρέμα).
- μαρμελάδες, μαρμελάδες, μαρμελάδες, μέλι - βιομηχανική απελευθέρωση.
Λαχανικά:
- Νωπά λαχανικά: πατάτες, λάχανο, κόκκινο λάχανο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το λάχανο θάλασσα, καρότα, παντζάρια, αγγούρια, ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κολοκύθια, κρεμμύδια (πράσινο και κρεμμύδια), το σκόρδο (λαμβάνοντας υπόψη ατομική ανεκτικότητα), μαϊντανό, άνηθο, μαρούλι, σπανάκι, σέλινο, γογγύλια, γογγύλια, ραπανάκι, ραπανάκι, κολοκύθα, λευκό ρίζες ξηραίνονται, πάστα ντομάτας, πουρέ τομάτας?
- κατεψυγμένα λαχανικά (φλούδα ημιτελή προϊόντα): πατάτες, λάχανο, κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το λάχανο θάλασσα, καρότα, παντζάρια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κρεμμύδια (κρεμμύδι), σπανάκι, σέλινο, κολοκύθι, αρακά, φασολάκια.
Φρούτα:
- μήλα, αχλάδια, μπανάνες, δαμάσκηνα, ροδάκινα, βερίκοκα, μούρα (με εξαίρεση τις φράουλες, συμπεριλαμβανομένων των κατεψυγμένων) ·
- εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια) - λαμβάνοντας υπόψη την ατομική ανοχή ·
- τροπικά φρούτα (μάνγκο, ακτινίδιο, ανανά, γκουάβα) - λαμβάνοντας υπόψη την ατομική ανοχή,
- αποξηραμένα φρούτα.
Όσπρια: μπιζέλια, φασόλια, σόγια, φακές.
Ξηροί καρποί: αμύγδαλα, φουντούκια, πυρήνας καρυδιού.
Χυμοί και ποτά:
- φυσικοί εγχώριοι και εισαγόμενοι χυμοί και νέκταρ βιομηχανικής παραγωγής (διαυγασμένοι και με πολτό) ·
- ποτά βιομηχανικής παραγωγής με βάση φυσικά φρούτα ·
- Βιταμινούχα βιομηχανικά ποτά χωρίς συντηρητικά και τεχνητά πρόσθετα τροφίμων.
- καφές (υποκατάστατο), κακάο, τσάι.
Κονσέρβες:
- στιφάδο βοείου κρέατος (κατά παρέκκλιση απουσία κρέατος) για την προετοιμασία των πρώτων πιάτων) ·
- σολομός, σέσουρα (για σούπες).
- κομπόστες, φέτες φρούτων,
- χαβιάρι μελιτζάνας και σκουός για παιδικές τροφές.
- πράσινα μπιζέλια,
- καλαμπόκι ζάχαρης ·
- χονδρόκοκκο κονσέρβες ·
- Ντομάτες και αγγούρια είναι αλατισμένα.
Ψωμί (σίκαλη, σιτάρι ή μίγμα αλεύρων, κατά προτίμηση εμπλουτισμένο), δημητριακά, ζυμαρικά - όλα τα είδη χωρίς περιορισμούς.
Αλάτι μαγειρεμένο με ιώδιο - σε περιοχές που περιέχουν ενδημικό ιώδιο.
Επιπλέον, με οικονομικούς πόρους στη διατροφή των παιδιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εξής:
- ο οξύρρυγχος του χαβιαριού και ο κοκκώδης σολομός (όχι περισσότερο από 1 φορά σε 2 εβδομάδες) ·
- Αλατισμένο κόκκινο ψάρι (κατά προτίμηση ροζ σολομός, σολομός καλαμιού) - όχι πιο συχνά από 1 φορά σε 2 εβδομάδες.

Προσάρτημα 11 SanPiN 2.4.1.3049-13 »

Πόσο συχνά πρέπει να αερίζονται τα δωμάτια;

Όλοι οι χώροι της προσχολικής οργάνωσης πρέπει να αερίζονται καθημερινά.

Ο αερισμός πραγματοποιείται τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε 1,5 ώρα. Σε ομαδικά δωμάτια και υπνοδωμάτια παρέχεται φυσικός ή γωνιακός αερισμός. Μέσω του αερισμού με την παρουσία παιδιών δεν πραγματοποιείται. Δεν επιτρέπεται η αερισμός μέσω τουαλέτας.

Με την παρουσία παιδιών, επιτρέπεται η μονόπλευρη αερισμός όλων των χώρων στη ζεστή εποχή.

Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, την κατεύθυνση του ανέμου, την απόδοση του συστήματος θέρμανσης. Ο αερισμός πραγματοποιείται απουσία παιδιών και τελειώνει 30 λεπτά πριν προέλθουν από μια βόλτα ή μαθήματα.

Κατά τον αερισμό, επιτρέπεται βραχυπρόθεσμη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο, αλλά όχι περισσότερο από 2 έως 4 ° C.

Στα υπνοδωμάτια, μέσω εξαερισμού πραγματοποιείται μέχρι ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά τον εξαερισμό κατά τη διάρκεια των βραχιόνων ύπνου, τα παράθυρα εξαερισμού ανοίγουν στη μία πλευρά και κλείνουν για 30 λεπτά πριν από την ανύψωση.

Κατά την κρύα εποχή, τραβέρσες, παράθυρα παραθύρων κλείνουν 10 λεπτά πριν από την ώρα για ύπνο για παιδιά.

Στη ζεστή εποχή, ο ύπνος (ημέρα και νύχτα) οργανώνεται με ανοιχτά παράθυρα (αποφεύγοντας το βύθισμα).

pp.8.5, 8.6 SanPiN 2.4.1.3049-13

Σε ποιο καιρό μπορείτε να βγείτε για μια βόλτα;

Οι κλιματικές συνθήκες κατά τη βάδιση δεν ρυθμίζονται από τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανονισμών και προτύπων, εκτός σε θερμοκρασίες κάτω από μείον 15 ° C και μία ταχύτητα ανέμου 7 m / s, συνιστάται να μειώσει τη διάρκεια του περπατήματος. Η συνιστώμενη διάρκεια των ημερήσιων περιπάτων είναι 3-4 ώρες. Η διάρκεια της βόλτας καθορίζεται από την προσχολική εκπαιδευτική οργάνωση, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Συνιστάται η οργάνωση περιπάτων 2 φορές την ημέρα: το πρώτο μισό της ημέρας και το απόγευμα - μετά από έναν ύπνο ή πριν φύγετε από το σπίτι των παιδιών

11.5, 11.6 SanPiN 2.4.1.3049-13

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός;

Όλες οι εγκαταστάσεις καθαρίζονται χρησιμοποιώντας υγρή καθαριστικά όχι λιγότερο από 2 φορές την ημέρα σε ανοιχτά παράθυρα άβακα ή τα υποχρεωτικά σημεία καθαρισμού συσσωρεύσεις σκόνης (baseboards φύλων και κάτω από τα έπιπλα, περβάζια παραθύρων, καλοριφέρ, κλπ) και συχνά αποκρουστική επιφάνειες (πόμολο πόρτας, ντουλάπια, διακόπτες, σκληρά έπιπλα κ.λπ.). Υγρός καθαρισμός πραγματοποιείται στα υπνοδωμάτια μετά από μια νύχτα και υπνάκο στην ομάδα - μετά από κάθε λήψη pischi.Vlazhnaya γυμναστήρια καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε 1 φορά την ημέρα και μετά από κάθε συνεδρία. Ο αθλητικός εξοπλισμός σκουπίζεται καθημερινά με ένα υγρό πανί, με χαλιά - χρησιμοποιώντας σαπούνι και διάλυμα σόδας. Τα χαλιά καθαρίζονται καθημερινά χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα. Κατά τη διάρκεια του γενικού καθαρισμού του χαλιού υποβάλλεται σε υγρή επεξεργασία. Είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρικής σκούπας πλύσης. Μετά από κάθε συνεδρία, το γυμναστήριο αερίζεται για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Οι πίνακες στις περιοχές ομάδα πλένονται με σαπούνι και ζεστό νερό πριν και μετά από κάθε γεύμα ειδικό ύφασμα που πλένεται, ξηραίνεται και αποθηκεύεται σε ξηρή μορφή στη σημειώνονται ειδικό δοχείο με ένα καπάκι.

Καρέκλες, αλλάζοντας τραπέζια, αρένες και λοιπό εξοπλισμό, καθώς και μουσαμάδες φόδρα, σαλιάρες μουσαμά μετά τη χρήση καθαρίζονται με ζεστό νερό και σαπούνι? πανωφόρες από ύφασμα - φορούν μακριά.

Τα παιχνίδια πλένονται σε ειδικά σημειωμένα, σημαδεμένα δοχεία.

Χαλιά με ηλεκτρική σκούπα καθημερινά και να καθαρίζονται με ένα υγρό πινέλο ή να χτυπήσει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και οικονομικές ζώνες, και στη συνέχεια, καθαρίστε με ένα υγρό πινέλο. Συνιστάται μια φορά το χρόνο τα χαλιά να καθαρίζονται στεγνά.

Ειδών υγιεινής απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική κατάσταση. Καθισμένος σε λεκάνες τουαλέτας, καζανάκια χειριστεί και λαβές θυρών πλένονται με ζεστό νερό και σαπούνι ή άλλο παράγοντα καθαρισμού, ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, σε καθημερινή βάση. Οι γλάστρες πλένονται μετά από κάθε χρήση με χειροπέδες ή βούρτσες και απορρυπαντικά. Μπανιέρες, νεροχύτες, τουαλέτες καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα ruffs ή βούρτσες με τη χρήση απορρυπαντικών και απολυμαντικών.

Ο γενικός καθαρισμός όλων των χώρων και του εξοπλισμού πραγματοποιείται μία φορά το μήνα με τη χρήση απορρυπαντικών και απολυμαντικών. Τα παράθυρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πλένονται καθώς είναι μολυσμένα, αλλά τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο (την άνοιξη και το φθινόπωρο).

17,1, 17,2, 17,4, 17,5, 17,6, 17,7 SanPiN 2,4,1,3049-13

Ο τρόπος αερισμού στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου

Όταν το παιδί σας μπαίνει νηπιαγωγείο γονείς είναι ιδιαίτερα υποχρέωση να μεριμνήσει ώστε η ατμόσφαιρα στην οργάνωση προσχολικής πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και συνέβαλε στη διατήρηση και την ενίσχυση της υγείας του παιδιού. Ο κύριος ρόλος για την εξασφάλιση ενός υγιούς μικροκλίματος παίζεται με μέτρα εξαερισμού.

Όταν ένα παιδί εισέλθει σε νηπιαγωγείο, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν ότι το μικροκλίμα στην προσχολική οργάνωση πληροί όλα τα απαραίτητα πρότυπα

Ανάγκη εξαερισμού

Οι προσχολικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν πολυάριθμες ομάδες παιδιών και όπου δεν υπάρχει κατάλληλος αερισμός, περιέχουν μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα.

Αυτός ο αριθμός είναι αρκετές φορές υψηλότερος από τον κανονικό, ο οποίος είναι γεμάτος με τα ακόλουθα συμπτώματα σε παιδιά και φροντιστές:

 • ημικρανίες;
 • η μείωση των δυνάμεων.
 • ένα σταθερό αίσθημα ναυτίας.

Αλλά ο κανονικός αερισμός στο νηπιαγωγείο εξασφαλίζει την εμφάνιση των ακόλουθων παραγόντων:

 • επαρκή περιεκτικότητα οξυγόνου στις μάζες του αέρα ·
 • μείωση του αριθμού των επιβλαβών ουσιών που υπάρχουν στις μάζες του αέρα ·
 • την αφαίρεση συγκεκριμένων αρωμάτων που επηρεάζουν αρνητικά τα νεύρα διαφορετικών ηλικιακών ομάδων,
 • την ομαλοποίηση της περιεκτικότητας σε υγρασία των μαζών του αέρα ·
 • μείωση του ρυθμού εξάπλωσης διαφόρων επιβλαβών οργανισμών και σπορίων μυκήτων.

Βασικοί κανόνες για τον αερισμό στις προσχολικές σχολές

Προκειμένου να αποφευχθούν οι υπερβολικές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα του νηπιαγωγείου, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει όλες τις ομάδες παιδιών, το SanPiN ανέπτυξε ένα ειδικό πρόγραμμα για την εκτέλεση εξαερισμού στο DOW.

Το πρόγραμμα αερισμού που αναπτύχθηκε από την SanPin, ανάλογα με την εποχή του χρόνου, περιέχει τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Ο εξαερισμός των εγκαταστάσεων το χειμώνα θα πρέπει να διεξάγεται σε μια εποχή που τα παιδιά δεν βρίσκονται ακόμα στις ομάδες.
 • το καλοκαίρι, το νηπιαγωγείο θα πρέπει να αερίζεται ενώ τα παιδιά βρίσκονται στους περιπάτους τους (επιτρέπεται να αερίζονται τα δωμάτια και με την παρουσία παιδιών, αλλά μόνο αν δεν υπάρχουν βυθίσματα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους δείκτες:

 • χώρο των δωματίων.
 • τη θερμοκρασία των μαζών του αέρα στο δωμάτιο.
 • τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέπτυξε το SanPiN, η διάρκεια του εξαερισμού υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες

Επιπλέον, για να παρέχετε στο δωμάτιο μια σωστή ποσότητα οξυγόνου, πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες:

 1. Ο εξαερισμός των παιδικών δωματίων στις κατώτερες ομάδες πρέπει να γίνεται μία φορά την ώρα, αν δεν υπάρχει τέτοια ευκαιρία, τότε κάθε 2-3 ώρες.
 2. Με την παρουσία των εξωτερική θερμοκρασία είναι μικρότερη από 10 μοίρες, η κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή το πρωί, ακόμη και πριν από τη γέννηση των παιδιών (περίπου 5-10 λεπτά), και στη συνέχεια στο τέλος της κάθε ώρα θα πρέπει να ανοίξει τα παράθυρα για τουλάχιστον ένα λεπτό. Θα πρέπει να θυμόμαστε το γεγονός ότι τα παιδιά της ηλικίας των νηπιαγωγών μπορεί να πάρει πολύ γρήγορα, ώστε αερισμό του δωματίου, είναι σκόπιμο να τα μεταφέρετε σε άλλο δωμάτιο.
 3. Εάν το καθεστώς θερμοκρασίας εκτός των εγκαταστάσεων κυμαίνεται από -5 έως -10 μοίρες, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να πραγματοποιείται το πρωί πριν από την άφιξη των παιδιών, η βέλτιστη διάρκεια του εξαερισμού είναι 10-15 λεπτά. Και μετά από παρέλευση μιας και μισής ώρας, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα για 1-2 λεπτά.
 4. Σε θερμοκρασίες έξω από 0 έως -5 ανταλλαγή των αερίων μαζών πρέπει να γίνεται το πρωί και το βράδυ για 15-20 λεπτά (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα παιδιά θα πρέπει να είναι έξω στον κήπο, δηλαδή, είτε δεν έχουν έρθει ακόμα, ή έχουν ήδη αριστερά). Επιπλέον, όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, ο εξαερισμός πρέπει να διεξάγεται μεταξύ δύο και πέντε λεπτών κάθε μισή ώρα.
 5. Σε θερμοκρασία από 0 έως +5 μοίρες αυξάνεται η συχνότητα αερισμού των χώρων. Πριν και μετά την επίσκεψη στα παιδιά, είναι απαραίτητο να αεριστεί το δωμάτιο για 20 λεπτά. Και όταν τα παιδιά είναι σε ομάδες, η ανταλλαγή αέριων μαζών πραγματοποιείται μετά από κάθε μιάμιση ώρα για 3-7 λεπτά.

Χαρακτηριστικά των χρονοδιαγραμμάτων σχεδίασης του αερισμού σε νηπιαγωγείο

Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι δείκτες:

 • τεχνικά χαρακτηριστικά του κτιρίου ·
 • ηλικία των παιδιών σε ομάδες ·
 • εποχή του έτους.

Κατά τη δημιουργία του προγράμματος αερισμού στην προσχολική οργάνωση, λαμβάνεται υπόψη η εποχή του έτους

Ο πίνακας κυκλοφορίας της ατμοσφαιρικής μάζας περιέχει δεδομένα σχετικά με τη συχνότητα και το χρόνο αερισμού, τον τύπο εξαερισμού και τη θέση αυτών των ενεργειών.

Το πρόγραμμα δημιουργείται από τη νοσοκόμα και υπάρχουν υπογραφές του ιατρού και του επικεφαλής του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Το πρόγραμμα ενημερώνεται κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος.

Ένα παράδειγμα ενός χρονοδιαγράμματος κυκλοφορίας του αέρα, τύποι αερισμού

Για να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο αερισμού στο νηπιαγωγείο, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με ένα παράδειγμα του τρόπου κυκλοφορίας του αέρα:

 1. 07: 00-07: 15 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για παιχνίδια. Ο εξαερισμός είναι γωνιακός ή διαμέσου.
 2. 08: 45-08: 55 - αερισμός στους χώρους που προορίζονται για ύπνο. Περάστε μέσω εξαερισμού.
 3. 10: 25-10: 50 - ο εξαερισμός πραγματοποιείται σε χώρους που προορίζονται για ύπνο και παιχνίδι. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.
 4. 12: 20-12: 30 - αερισμός, ξοδεύετε σε χώρους που προορίζονται για ύπνο. Εξαερισμός - γωνιακή.
 5. 14: 00-14: 30 - Ο εξαερισμός πραγματοποιείται στους χώρους υποδοχής και παιχνιδιών. Τύπος διαμέσου.
 6. 16: 00-16: 10 - Ο αερισμός πραγματοποιείται στον κοιτώνα και στην αίθουσα υποδοχής. Τύπος - γωνιακή.
 7. 17: 40-18: 00 - ένας χώρος υποδοχής, παιχνιδιών και ύπνου αερίζεται. Τύπος εξαερισμού - διαμπερές.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ανέπτυξε το SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να γίνει μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο. Εάν διεξάγεται μονομερής αερισμός, μπορεί να παραχθεί ακόμη και αν υπάρχουν παιδιά σε ομάδες, αλλά μόνο στις ζεστές εποχές του έτους.

Σύμφωνα με τους κανόνες του SanPiN, μέσω του εξαερισμού και του γωνιακού αερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο

Παραδοσιακός αερισμός των νηπιαγωγείων

Οι κανόνες που έχει θεσπίσει η SanPin για τις αίθουσες αερισμού σε παρόμοια εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι πολύ σημαντικοί, αλλά πρέπει να υποστηρίζονται από τη διαθεσιμότητα ποιοτικού αερισμού.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, διακρίνονται δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού:

Ο παραδοσιακός τρόπος εξαερισμού ονομάζεται επίσης απλός ή φυσικός. Η ουσία της λειτουργίας του έγκειται στο γεγονός ότι η εισροή μάζας φρέσκου αέρα οφείλεται στον υαλοπίνακα εξαερισμού και στα κενά στα παράθυρα.

Η εκχύλιση του εκχυλίσματος πραγματοποιείται με τη χρήση ενός άξονα στην οροφή, όπου υπάρχει φυσική παροχή αέρα, με αποτέλεσμα η ανύψωση των ζυγών θερμού αέρος να πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο.

Αλλά σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, αυτό το σύστημα εξαερισμού έχει πολλά περισσότερα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα.

Για να λειτουργήσει τα φυσικά συστήματα έδωσαν τουλάχιστον πρέπει να παρέχεται κάποια επίδραση στα τοιχώματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τη δυνατότητα να εκτελέσει την κοπή και την γωνιακή εξαερισμού, ιδίως σε σχέση με τους χώρους όπου τα παιδιά κοιμούνται και παίζουν.

Αν η τοποθέτηση νηπιαγωγείο πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου το ζεστό έλεγχο της θερμοκρασίας σεζόν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή των 30 βαθμών ή υψηλότερο, να είστε βέβαιος να προβλεφθεί η παρουσία του μέσα από αερισμό και τη γωνία όχι μόνο στα υπνοδωμάτια και Παιδότοποι, αλλά και στεγνωτήρια, τουαλέτες και εγκαταστάσεις κουζίνας. Με την παρουσία γωνιακού και αεραγωγού, η αφαίρεση των αέριων μαζών πραγματοποιείται μέσω παρακείμενων δωματίων.

Η παραδοσιακή έκδοση του εξαερισμού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν έχει σημασία στις συνθήκες του Άπω Βορρά.

Εφαρμογή σύγχρονου συστήματος εξαερισμού

Δεδομένου ότι σε αυτό το σημείο ο αριθμός των ιδιωτικών κήπων έχει αυξηθεί σημαντικά, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές να φέρει σύγχρονα συστήματα εξαερισμού σε αυτά (επίσης γνωστό ως τεχνητός εξαερισμός).

Υπάρχουν πολλοί τύποι συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία είναι ιδανικά για έναν κήπο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν προτίμηση στα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Αυτός ο εξαερισμός εξασφαλίζει την έγκαιρη αφαίρεση μολυσμένων αέριων μαζών και την αντικατάστασή τους από καθαρά. Είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης καταρροϊκών ασθενειών σε παιδιά που εμφανίζονται σε ομάδες μειώνεται σημαντικά.

Το σύστημα εξαερισμού εισαγωγής και εξαγωγής μειώνει σημαντικά την πιθανότητα κρυολογήματος στα παιδιά

Με τη σειρά τους, ο μολυσμένος αέρας που ρέει μέσα από τους ανεμιστήρες διεισδύει στους αγωγούς εξαερισμού του συστήματος εξαερισμού και στην έξοδο τους στο δρόμο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, όταν επιλέγετε ένα σύστημα εξαερισμού για ένα νηπιαγωγείο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα υποχρεωτικά συστήματα. Μια τέτοια σύσταση εξηγείται από το γεγονός ότι θα μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος και οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι ικανές να θερμαίνουν και να υγρανίζουν τον αέρα στα απαιτούμενα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι εάν ο κύριος στόχος κατά την εγκατάσταση της αναγκαστικής συστημάτων εξαερισμού στο νηπιαγωγείο είναι η επιθυμία να σώσει ενεργειακών πόρων, η ιδανική επιλογή θα ήταν ένα σύστημα αναγκαστική αέρα εξοπλισμένος με έναν εναλλάκτη θερμότητας.

Ένα τέτοιο σύστημα κατά την κρύα εποχή μειώνει σημαντικά τα απόβλητα για να θερμάνει τη μάζα του αέρα προσαγωγής, και εκτός αυτού, οι εγκαταστάσεις τροφοδοτούνται με καθαρό και ζεστό αέρα τροφοδοσίας. Με τη βοήθεια του ανακτητή, η θερμότητα από τις ήδη εξαντληθείσες αέριες μάζες εισέρχεται στις μάζες του αέριου αέρα, έτσι μειώνεται σημαντικά το κόστος ενέργειας.

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού τύπου μονομπλόκ, εξοπλισμένα με ανακτητών, επιτρέπουν να μεταφέρει περίπου το 70% της θερμότητας, το οποίο είναι αρκετές φορές μειώνει το κόστος σε σύγκριση με τη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού, στις οποίες κανένα εναλλάκτη θερμότητας.

Από αυτά τα συστήματα εξαερισμού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, το πιο κατάλληλο για εγκατάσταση σε ένα νηπιαγωγείο:

Το σύστημα εξαερισμού Dantex αποτελεί ιδανική επιλογή για νηπιαγωγεία

Αλλά παρά τις θετικές πτυχές των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού για την εγκατάσταση τους σε ένα προσχολικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τις απαιτήσεις.

Βασικές απαιτήσεις για συσκευές εξαερισμού στο νηπιαγωγείο

Υπάρχουν ορισμένοι από τους ακόλουθους κανόνες που ένα σύστημα αερισμού σε ένα νηπιαγωγείο πρέπει να ταιριάζει:

 1. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, διαπιστώθηκε ότι η πολλαπλότητα των αέριων μαζών ανά παιδί ανά ώρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 m3.
 2. Κατά την εγκατάσταση της προσφοράς και της εξάτμισης απαγορεύεται να ενσωματώσει την παροχή αέρα και εξαγωγής αέρα τύπου των κουζίνα, τουαλέτες και στεγνωτήρια με τον αέρα που υπάρχει στο υπνοδωμάτιο και την αίθουσα παιχνιδιών. Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχει αυστηρή απαγόρευση εγκατάστασης σε παιδικούς σταθμούς αεραγωγών κατασκευασμένων από υλικό όπως το αμιαντοτσιμέντο.
 3. Το δωμάτιο για την ξήρανση πράγματα, στο μπάνιο και η τουαλέτα είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσει μια σταθερή ροή μάζας του εξερχόμενου αέρα, αυτό είναι λόγω του ότι είναι στον αέρα μιας μεγάλης ποσότητας των επιβλαβών βακτηρίων, σωματιδίων σημαίνει εντός της ομάδας των καπνού χημικών ατμών των νοικοκυριών. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εμπειρογνωμόνων, σε αυτά τα δωμάτια με τη βοήθεια των ανεμιστήρων καναλιών θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα εξαερισμού χαμηλής κατανάλωσης. Εγκατάσταση των οπαδών γίνεται είτε στον άξονα είτε στην οροφή, που εγγυάται τη σταθερή εισροή αέρα μάζες που δεν θα τους αφήσουμε να παραμείνει στάσιμη.
 4. Στους χώρους που προορίζονται για την ξήρανση και το σιδέρωμα των αντικειμένων, συνιστάται να εγκατασταθεί ένας θάλαμος εφοδιασμού στον οποίο θα χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες, θερμαντήρες ή θερμαντικά σώματα αντί για στοιχεία θέρμανσης.
 5. Στα δωμάτια όπου εκτελείται και το πλύσιμο των παιδικών ρούχων, θα πρέπει να τοποθετηθεί μια ισχυρή κουκούλα, ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στο δωμάτιο και συνεπώς να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης μυκήτων.
 6. Το σύστημα εξαερισμού σε ένα τέτοιο ίδρυμα πρέπει αναγκαστικά να είναι ισορροπημένο και με επαρκές επίπεδο παραγωγικότητας, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα την υγεία των παιδιών και των φροντιστών.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο νηπιαγωγείο σε σχέση με τη χάραξη ζωνών

Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές κύριες περιοχές στο νηπιαγωγείο όπου το παιδί περνάει περισσότερο ή λιγότερο χρόνο και έχει αναπτύξει απαιτήσεις εξαερισμού σε αυτές τις περιοχές.

Σε αυτό το στάδιο του χρόνου, υπάρχουν τρεις κύριες ζώνες:

Στο χώρο παιχνιδιού η δραστηριότητα του παιδιού είναι σε υψηλό επίπεδο, επομένως ο εξαερισμός σε αυτή τη ζώνη πρέπει να είναι υψηλότερος από ό, τι σε άλλους χώρους.

Στο χώρο παιχνιδιού, η δραστηριότητα του παιδιού φθάνει στο μέγιστο, έτσι υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Δεδομένου ότι στην περιοχή που προορίζεται για ύπνο, τα παιδιά περνούν μόνο λίγες ώρες, τότε ο εξαερισμός εκεί δεν πρέπει να είναι πολύ έντονος. Στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να αναπτύξει κρύο λόγω των ανεξέλεγκτων ροών αέρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στους χώρους που προορίζονται για ύπνο πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Οι μάζες αέρα που είναι τοποθετημένες μεταξύ των πτερυγίων ανεμιστήρα του τύπου διέλευσης και του αγωγού για την κουκούλα πρέπει να αναμιχθούν όσο το δυνατόν λιγότερο.
 2. Το καθεστώς θερμοκρασίας στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι περίπου 1-2 μοίρες πάνω από τον ίδιο δείκτη στη ζώνη που προορίζεται για παιχνίδια.

Η περιοχή εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο συνεπάγεται ένα μέρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν. Το καθεστώς θερμοκρασίας σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να είναι θερμότερο από ό, τι στην περιοχή παιχνιδιού και πιο κρύο από ό, τι στην κρεβατοκάμαρα.

Για την παροχή ενός τέτοιου δείκτη, οι οδηγοί αποσβεστήρα του ανεμιστήρα αέρα τροφοδοσίας τοποθετούνται στη θέση "πάνω". Οι ψυχρές μάζες του αέρα που λαμβάνονται από το δρόμο ωθούνται στο ταβάνι. Με τη σειρά τους, οι μάζες του θερμού αέρα που υπάρχουν στο δωμάτιο ανυψώνονται επίσης. Επιπλέον, είναι μικτές.

Λόγω του γεγονότος ότι η ανάμιξη πραγματοποιείται στην περιοχή της οροφής, η ατμοσφαιρική ροή δεν επηρεάζει τα νήπια, επομένως δεν υπάρχει αρνητική επίδραση σε αυτά.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η ρύθμιση των ροών του αέρα κατά τη λειτουργία των κλιματιστικών στο νηπιαγωγείο λειτουργεί στο νηπιαγωγείο.

Χρήση στο νηπιαγωγείο του καθαριστή αέρα καναλιών Tion Eco

Εάν το σύστημα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο στο νηπιαγωγείο δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του και υπάρχουν διαφορετικές οσμές και ρύποι στο δωμάτιο, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση του καθαριστή αέρα του καναλιού Tion Eco.

Air μάζα διέρχεται από αυτήν την εγκατάσταση, υποβάλλεται στη βακτηριοκτόνο δράση, και μέσα από το στοιχείο φίλτρου διεξάγεται από τον αέρα αφαιρώντας διαφόρων ρύπων: σκόνη, μούχλα, βακτήρια, ιούς, αέρια οσμή.

Η δημοτικότητα του καθαριστικού παρέχεται από τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

 • όχι μόνο ασκεί απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά καθαρίζει επίσης αέρα από σωματίδια σκόνης και άλλους ρύπους.
 • Επιτρέπεται να χρησιμοποιείται με τη μορφή ενός βακτηριοκτόνου φίλτρου για την επανακυκλοφορία του δωματίου.
 • κατά τη λειτουργία του, να μην απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες και εκπομπές ·
 • Η πτώση πίεσης κατά μήκος της συσκευής φιλτραρίσματος είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι σε παρόμοιες συσκευές.
 • Λόγω των υψηλών ιδιοτήτων φιλτραρίσματος, η πιθανότητα διείσδυσης νεκρών μικροοργανισμών στο δωμάτιο ουσιαστικά μειώνεται στο μηδέν.
 • η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετές φορές χαμηλότερη από ότι σε βακτηριοκτόνα τμήματα.
 • η τιμή αντικατάστασης των αφαιρούμενων στοιχείων είναι 5-10 φορές χαμηλότερη από ό, τι στους λαμπτήρες UV.

Το καθαριστικό αέρα Tion Eco duct είναι αρκετά δημοφιλές και έχει πολλά πλεονεκτήματα

 1. Προφίλτρο. Απορροφά μεγάλα σωματίδια σκόνης και εμποδίζει την είσοδό τους στο δωμάτιο.
 2. Ηλεκτροστατικό μπλοκ. Μετατρέπει τις μηχανικές μολυσματικές ουσίες και τα βιο-αερολύματα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν ένα ηλεκτροστατικό φορτίο.
 3. Φίλτρο HEPA. Καταστρέφει ρύπους και βιοαεροσόλες.
 4. Φίλτρο απορρόφησης-καταλυτικού τύπου. Μετατρέπει το όζον στο οξυγόνο.
 5. Αυτοματοποιημένο μπλοκ. Με τη βοήθειά της παρακολουθείται η λειτουργία ολόκληρου του εργοστασίου. Στα μοντέλα του τύπου κρεμάσματος υπάρχει ένας πίνακας ενδείξεων.

Παρά τα πολλά θετικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής, η χρήση της σε νηπιαγωγεία εκτελείται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, καθώς η συσκευή είναι αρκετά δαπανηρή.

Τα κρατικά προσχολικά ιδρύματα δεν μπορούν να αντέξουν την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν ούτε να επιτρέψουν την εγκατάσταση συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού και πρέπει να εκτελέσουν χειροκίνητο αερισμό.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ορισμένα από αυτά είναι εξοπλισμένα με τέτοιες ή παρόμοιες συσκευές. Αλλά δεν έχει το είδος της προσφοράς και της εξάτμισης μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, και αν παράλληλα με τη λειτουργία του να διενεργεί τακτικούς αερισμό των χώρων, τα παιδιά που παρακολουθούν το νηπιαγωγείο, είναι εγγυημένη για να γλιτώσει τις συνέπειες των διαφόρων ειδών βακτηρίων.

Πρόγραμμα και πρότυπα αερισμού των χώρων στο νηπιαγωγείο

Η επίσκεψη σε προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα προωθεί την κοινωνικοποίηση του παιδιού, την ενίσχυση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και την αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους, τους εκπαιδευτές ενηλίκων ή άλλους υπαλλήλους ειδικευμένων ιδρυμάτων. Για τη διατήρηση των απαραίτητων προτύπων υγιεινής, η διαχείριση του νηπιαγωγείου αναπτύσσει και εγκρίνει ένα πρόγραμμα αερισμού, το οποίο ρυθμίζεται από τους γενικά αποδεκτούς υγειονομικούς κανονισμούς.

Υποχρεωτική και τακτική ανταλλαγή αέρα στο τηλεχειριστήριο

Παραλαβή ενός παιδιού στην προσχολική εκπαιδευτικό ίδρυμα (DOW) συνδέεται με τη δημιουργία μια αγχωτική κατάσταση, να αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και την καθημερινότητα, την κοινωνικοποίηση με άλλα παιδιά και ενήλικες, το προσωπικό κήπο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι πιο άνετες συνθήκες για τη διατήρηση ενός υγιούς μικροκλίματος που προάγει την υγεία των παιδιών, ο αποτελεσματικός αερισμός του νηπιαγωγείου παρέχει:

 • οξυγόνωση του μείγματος αερίου-αέρα σε ομάδες και άλλους χώρους και διατήρηση του κανονικού του περιεχομένου στον αέρα.
 • μείωση του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα και απομάκρυνση από τις λειτουργικές εγκαταστάσεις επιβλαβών ουσιών και μικροοργανισμών, επιβλαβών βακτηρίων,
 • έγκαιρη απομάκρυνση από τις ομάδες, αθλητικές αίθουσες και αίθουσες συναρμολόγησης, αποδυτήρια και μπάνια ξένων και ερεθιστικών οσμών.
 • τη διατήρηση ισορροπημένων δεικτών του επιπέδου υγρασίας του αέρα με μείωση του ρυθμού κατανομής των μυκήτων και των βακτηρίων.

Ο απαραίτητος αερισμός στο νηπιαγωγείο δικαιολογείται από τις απαιτήσεις της υγιεινής και της υγιεινής, η οποία αφορά τα ιδρύματα όπου τα παιδιά διανύουν ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις. Η παραβίαση τέτοιων απαιτήσεων μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της ευημερίας των μικρών παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας και εργαζομένων στον κήπο, να προκαλέσει μια αίσθηση συνεχιζόμενης κόπωσης και να προκαλέσει κόπωση, μειώνοντας το επίπεδο δραστηριότητας.

Κοινοί κανόνες για την ανταλλαγή αέρα

Σύγχρονη υγειονομικά πρότυπα ελέγχου που αναπτύχθηκαν από SanPiN και περιγράφονται εδώ 2.4.1.2660-10 ρυθμίζουν τις συνθήκες και τους κανόνες εξαερισμού στο νηπιαγωγείο, ανάλογα με τους διάφορους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη στην κατάσταση σχεδίασης και το χρονοδιάγραμμα. Εκτός από τις εποχιακές αλλαγές των εποχών, υπάρχουν μια σειρά από άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μιας σειράς μέτρων για χειροκίνητη εξαέρωση διάφορες εγκαταστάσεις της προσχολικής ιδρύματα και μεμονωμένα δωμάτια.

Εποχικότητα του εξαερισμού

Η εστίαση στην εποχή του χρόνου που διοχετεύεται στους χώρους της ομάδας DDU θα πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες απαιτήσεις, αιτιολογημένη ανησυχία για την υγεία των παιδιών διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών:

 • οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις πρέπει να διοργανώνονται κατά τις απογευματινές ή πρωινές περιπάτους.
 • το χειμώνα, οι χώροι είναι κορεσμένοι με οξυγόνο πριν από την άφιξη των παιδιών και μετά το κλείσιμο των ομάδων.

Στη ζεστή εποχή επιτρέπεται να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα για τον αερισμό στο βραχυπρόθεσμο αναψυκτικό DOU σε χώρους όπου τα παιδιά είναι παρόντα και είναι σημαντικό να αποφευχθεί η εμφάνιση ισχυρών και επικίνδυνων ρευμάτων.

Διάρκεια αερισμού

Ο χρόνος των υποχρεωτικών διαδικασιών ρυθμίζεται από τους γενικά αποδεκτούς κανόνες υγιεινής και υπολογίζεται ξεχωριστά, αλλά εξαρτάται από ένα σύνθετο σύνολο παραγόντων, είναι σημαντικό να εξεταστεί το ενδεχόμενο να διατηρηθεί ένα φυσιολογικό μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις του DOW:

 • την επιφάνεια των δωματίων, τον σκοπό και τον όγκο του αέρα ·
 • καθιερωμένο και διατηρημένο καθεστώς θερμοκρασίας.
 • τις καιρικές συνθήκες του περιβάλλοντος και την εποχικότητα.

Για καλό εξαερισμό το χειμώνα ή το καλοκαίρι επέτρεψε το πρόγραμμα προσαρμογής, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν την απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας και της υγρασίας στα δωμάτια για τις δραστηριότητες και τα υπνοδωμάτια των παιδιών, μπάνιο για τα παιδιά.

Διαδικαστική διαδικασία

Το πρόγραμμα αερισμού που εγκρίθηκε από τη διοίκηση στο DOW πρέπει να είναι δημόσιο, οι γονείς μπορούν να το ελέγξουν και να βεβαιωθούν ότι τηρούνται και πληρούνται οι απαιτήσεις υγειονομικού ελέγχου, χάρη στους κανόνες:

 • Ο αερισμός των νεότερων ομάδων γίνεται κάθε 2-3 ώρες και τελειώνει σε 30 λεπτά. πριν να συμμετάσχετε σε μια ομάδα παιδιών.
 • ο αερισμός πρέπει να διεξάγεται απουσία παιδιών με τη δυνατότητα μεταφοράς τους σε άλλες εγκαταστάσεις.
 • Το καθεστώς των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν ακυρώνει τις διαδικασίες, πραγματοποιούνται το πρωί, πριν από την έναρξη της ομάδας των παιδιών.
 • Κατά την κρύα εποχή, μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα το πρωί και το βράδυ, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν παιδιά στο δωμάτιο.
 • κατά τις περιόδους θέρμανσης και αυξανόμενων θερμοκρασιών, η συχνότητα των διαδικασιών μπορεί να αυξηθεί, χωρίς να βλάψει την υγεία των παιδιών.

Η προγραμματισμένη διάρκεια του εξαερισμού καθορίζεται ανάλογα με όλους τους σημαντικούς παράγοντες που είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού και ευνοϊκού μικροκλίματος για την ενίσχυση της υγείας των παιδιών και την πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

Σχεδιασμός και προετοιμασία του προγράμματος υγιεινής

Εάν υποβάλλετε μια ερώτηση στη διοίκηση ή τους υπαλλήλους ενός ιδρύματος προσχολικής ηλικίας: ονομάστε τον αποτελεσματικότερο αερισμό, οι κανόνες του οποίου ρυθμίζονται από τον υγειονομικό έλεγχο και τους σχετικούς οργανισμούς, μπορείτε να λάβετε διαφορετικές απαντήσεις. Εξαρτάται από τον ατομικό προγραμματισμό και τον προγραμματισμό του αερισμού στο νηπιαγωγείο, καθώς λαμβάνονται υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, η ηλικία των μαθητών της ομάδας και η εποχικότητα των διαδικασιών.

Σύμφωνα με την κανονιστική τεκμηρίωση, οι αερισμοί στο νηπιαγωγείο εκτελούνται σε τακτική βάση, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες διατάξεις του προγράμματος που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα και τα χρονικά διαστήματα των διαδικασιών εξαερισμού. Επιπλέον, το έγγραφο πρέπει να περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τύπο των εκδηλώσεων και τον τόπο διεξαγωγής, λαμβανομένων υπόψη του χωροταξικού σχεδιασμού ολόκληρου του δωματίου της ομάδας και των ελεύθερων χώρων σε περίπτωση απουσίας παιδιών ή του καθεστώτος περιπάτων.

Τύποι δραστηριοτήτων εξαερισμού και χρονοδιαγράμματα δειγμάτων

Οι κανόνες που αναπτύχθηκαν από το SanPiN ρυθμίζουν την ετήσια ενημέρωση του εγγράφου, που καθορίζει το χρονοδιάγραμμα για τον αερισμό στο DOW, με υποχρεωτική ένδειξη των τύπων αερισμού των χώρων του νηπιαγωγείου:

 • μέσω εξαερισμού σε ομάδες, η οποία χαρακτηρίζεται από μέγιστη απόδοση ·
 • γωνιακό ή μονόπλευρο αερισμό, που πραγματοποιείται κατά τη ζεστή εποχή.

Και οι δύο διαδικασίες διεξάγονται αποκλειστικά με την απουσία παιδιών, μπορούν να περπατήσουν ή να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής, αθλητισμού σε άλλες λειτουργικές εγκαταστάσεις ενός προσχολικού ιδρύματος.

Ενδεικτικός πίνακας με γράφημα

Ένα απλό παράδειγμα της σύνταξης ενός αποτελεσματικού χρονοδιαγράμματος δίνει μια ιδέα των απαραίτητων πληροφοριών που περιέχει ο πίνακας, πρέπει να πιστοποιείται από τον ιατρό και τον επικεφαλής του νηπιαγωγείου με το προσωπικό να εξοικειώνεται με την υπογραφή: