Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία: Τεχνική. + Τεχνολογία εγκατάστασης

Πλαστικά παράθυρα, θωρακισμένες πόρτες, από τη μία πλευρά, διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις και από την άλλη - προκαλούν προβλήματα με την ανταλλαγή αέρα. Η σωστά τοποθετημένη κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα απαλλάξει την αίσθηση της μούχλας και το σχηματισμό συμπύκνωσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένα υγιές μικροκλίμα σε αυτό.

Οι επιλογές κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία

Τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι συστημάτων εξαερισμού. Διαφέρουν στη λειτουργία τους, τον τρόπο ενεργοποίησης της ροής αέρα και των αέριων μαζών. Το σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο να παρέχει καθαρό αέρα στο σπίτι, ονομάζεται αέρας τροφοδοσίας.

Ο σχεδιασμός, του οποίου η λειτουργία είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής έξω από το δωμάτιο, ονομάζεται εξάτμιση. Μια ειδική αποστολή πραγματοποιείται με εξαερισμό με ανακυκλοφορία. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μέρος του αέρα που αποσύρεται από το δωμάτιο αναμειγνύεται με τις εξωτερικές μάζες ψυχρού αέρα με περαιτέρω θέρμανση αυτού του μίγματος στη ρυθμισμένη θερμοκρασία και επιστρέφει στο δωμάτιο.

Η κίνηση του αέρα προκύπτει ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που συμβαίνουν φυσικά λόγω της μετατόπισης του ψυχρού αέρα που έχει μεγαλύτερο ογκομετρικό βάρος, θερμασμένο αέρα με ελαφρύτερο βάρος από το δωμάτιο.

Η ροή σε ένα τέτοιο σύστημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, δεδομένου ότι το βάρος της θερμής και ψυχρής μάζας διαφέρει κατά ένα μικρό ποσό. Ένας αεραγωγός με φυσικό κίνητρο είναι παράλογος για χρήση αν το οριζόντιο μήκος του υπερβαίνει τα 8 μ.

Πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα με την τεχνητή ενεργοποίηση της ροής του αέρα, που εξασφαλίζεται από τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί σε αυτή την περίπτωση έχουν μεγάλο μήκος και μπορούν να περάσουν από πολλά δωμάτια. Στοιχεία του συστήματος τοποθετούνται πιο συχνά στη σοφίτα. Αυτή η επιλογή είναι δικαιολογημένη για μεγάλα κτίρια.

Υπάρχει ένας διαχωρισμός σε συστήματα καναλιών και μη καναλιών. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας μετακινείται μέσω καναλιών και αγωγών, στη δεύτερη - δεν υπάρχει οργανωμένη κίνηση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα παραθύρων, τις πόρτες. Ο φυσικός αερισμός δημιουργεί πιο άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του σπιτιού.

Απαιτούμενοι προκαταρκτικοί υπολογισμοί

Η αρχική παράμετρος στον υπολογισμό είναι η ποσότητα αέρα που εισέρχεται και εξάγεται προς το δωμάτιο. Δεν υπάρχει μία μέθοδος, αλλά στα πιο χρησιμοποιημένα, λαμβάνονται ως βάση οι υγειονομικοί κανόνες και η περιοχή των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πρώτων, πρέπει να βασιστεί στο γεγονός ότι η ζήτηση για αέρα σε m 3 / h. για ένα άτομο που ξοδεύει τις περισσότερες φορές στο σπίτι, εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου:

 • σαλόνι - 40;
 • υπνοδωμάτιο - 20;
 • κουζίνα - 60;
 • μπάνιο - 25.

Βάσει του δεύτερου κριτηρίου, προχωρήστε από την ακόλουθη ρυθμιστική απαίτηση: για 1 m² χώρου διαμονής θα πρέπει να υπάρχουν 3 m 3 αέρα αντικατάστασης. Κατά τον υπολογισμό της διατομής των αγωγών, η βέλτιστη τιμή της ταχύτητας αέρα στο κεντρικό κανάλι είναι 5 m / s, και στο πλευρικό κανάλι το μέγιστο είναι 3 m / sec.

Η διάμετρος του σωλήνα μπορεί να προσδιοριστεί ανεξάρτητα με τον τύπο: S = L / 3600 / v. L - παραγωγικότητα, μετρούμενη σε m 3 / h, v - ταχύτητα αέρα σε m / sec. Τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση αέρα, ανάλογα με το τμήμα του αγωγού, συνοψίζονται στον πίνακα.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο, πλαστικό, αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα. Τα τελευταία δύο αφορούν ευέλικτα συστήματα. Τα χαρακτηριστικά θορύβου και θερμομόνωσης είναι καλά και είναι ιδανικά για μια ιδιωτική κατοικία.

Φυσική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι

Η βάση της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η ιδιότητα των αερίων και των μερών υγρών ουσιών με υψηλότερη θερμοκρασία να ανεβαίνει προς τα πάνω. Έτσι, ο αέρας εξαγωγής φυσικά αποσύρεται από το δωμάτιο μέσω του κάθετα τοποθετημένου αγωγού εξαγωγής, σφίγγοντας, διαπερνώντας, τον εξωτερικό αέρα μέσω των αεραγωγών τροφοδοσίας.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας του αερισμού τροφοδοσίας υποδηλώνει υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού ή υπερβολική ξηρότητα στο θερμό. Η παρουσία μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης, έλλειψης οξυγόνου - αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ανεπαρκούς ροής αέρα από το εξωτερικό.

Η συνέπεια του κακού σχεδίου είναι ο σχηματισμός του μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, στο μπάνιο, η καθίζηση της αιθάλης στους τοίχους της κουζίνας, τα θολό παράθυρα.

Ελέγξτε το έργο της κουκούλας είναι εύκολο. Αρκεί να φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στις κοιλότητες. Με καλό βύθισμα, θα λυγίσει προς τον αγωγό εξαερισμού, αλλιώς δεν θα συμβεί τίποτα. Θα πρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η κουκούλα είναι γεμισμένη με κάτι και για να εξασφαλιστεί η έλξη το κανάλι πρέπει να καθαριστεί.

Για να έχετε μια ιδιωτική κατοικία με καλό εξαερισμό, πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλεγμένο τμήμα καναλιού, ο τύπος του συστήματος εξαερισμού και να κάνει το σκίτσο κύκλωμα παραλλαγή εξαερισμού, όπου ο αγωγός διόδου υποδεικνύουν θέσεις και εγκατάσταση εξοπλισμού αερισμού, σημείο δειγματοληψίας και την έξοδο της μάζας αέρα.

Οι ιδιωτικές κατοικίες βρίσκονται κυρίως έξω από την πόλη, όπου ο αέρας, σε αντίθεση με τον αστικό, είναι καθαρότερος και δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετο καθαρισμό. Ως εκ τούτου, προτιμάται ο φυσικός αερισμός για ένα ιδιωτικό σπίτι.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στον καθαρό αέρα είναι τα πλαστικά παράθυρα, στα οποία δεν υπάρχουν σχισμές, και το γυαλί είναι πολύ σφιχτά συνδεδεμένο με τα πλαίσια.

Έξοδος κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής. Βρίσκεται στο άνω πλαίσιο, οπότε ο αέρας που έρχεται από το δρόμο πηγαίνει κάτω από το ανώτατο όριο και μόνο μετά από ανάμειξη με συμβατικές ροές και η απόκτηση θερμοκρασίας χώρου πέφτει.

Η διάταξη των στοιχείων του συστήματος εξάτμισης πρέπει να εξασφαλίζει τη διέλευση της ροής του αέρα με κάλυψη ολόκληρου του σπιτιού προς την κατεύθυνση από τα "καθαρά" δωμάτια έως εκείνα όπου ο αέρας είναι περισσότερο επιρρεπής σε μόλυνση.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα σε περιοχές με ειδικούς όρους, που περιλαμβάνουν λεβητοστάσια, κουζίνα με φούρνο αερίου, κελάρια, δωμάτια με τζάκι και στήλες, τουαλέτες, κουκούλες πρέπει να είναι παρόντες. Σε αυτά τα δωμάτια χρειάζονται επίσης βαλβίδες.

Υπάρχουν βαλβίδες διείσδυσης στον τοίχο. Αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης με κυκλική διατομή εισάγεται στην διαμπερή οπή στον τοίχο και καλύπτεται με σχάρες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Η σχάρα που βρίσκεται μέσα μπορεί να ρυθμιστεί - ανοίξτε και κλείστε εντελώς ή μερικώς. Κατά την εγκατάσταση, προτιμούν μια θέση κοντά στο παράθυρο. Μερικές φορές η βαλβίδα τροφοδοσίας τοποθετείται πίσω από το ψυγείο και έπειτα ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως.

Απαιτήσεις για τον ιδιωτικό αερισμό του σπιτιού

Τα υγειονομικά και τεχνικά πρότυπα πρότειναν ορισμένες απαιτήσεις για τις ένοπλες δυνάμεις. Επίλυση του ζητήματος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία, πρέπει να εξεταστούν όλα τα σημεία:

 1. Τα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών πρέπει να είναι ομαλά. Για να εξασφαλιστεί αυτή η συνθήκη, εισάγονται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αγωγοί συνεχούς διατομής.
 2. Ο σωλήνας εξαερισμού στο κάτω μέρος είναι εξοπλισμένος με θύρα προβολής. Πρέπει να σφραγιστεί.
 3. Ο δίαυλος καυσαερίων οδηγείται σε μια οροφή με ύψος πάνω από αυτό τουλάχιστον 1,5 μ. Εάν η οροφή έχει σπασμένο σχήμα, τότε για να αποφευχθεί η εμφάνιση ανάστροφης έλξης που προκαλείται από την αναταραχή των ρευμάτων, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας στον αγωγό εξαγωγής.
 4. Η συσκευή του άξονα εξαερισμού. Αν αρχικά δεν υπήρχε σύστημα εξαερισμού στο κτίριο, ένας πρόσθετος άξονας συνδέεται με έναν από τους τοίχους. Για να βελτιωθεί το σχέδιο, πρέπει να είναι μονωμένο.
 5. Συμμόρφωση με τους κανόνες για την οργάνωση του εξαερισμού. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τη μηχανική εξόρυξη της κουζίνας με ένα κοινό αεροσκάφος. Για εκείνη, κανονίστε ένα ξεχωριστό κανάλι, αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία της φυσικής έλξης σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.
 6. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση από την οροφή μέχρι την κορυφή των πλεγμάτων εξαερισμού είναι 150 mm. Εάν αυτή η απόσταση αυξηθεί, θα υπάρξουν ζώνες στασιμότητας του αέρα.

Οι πόρτες που χωρίζουν τις παρακείμενες αίθουσες, ακόμη και όταν είναι κλειστές, δεν πρέπει να εμποδίζουν την ροή του αέρα.

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε μια πόρτα με μια ειδική διακοσμητική σχάρα από κάτω. Εάν έχει τοποθετηθεί μια συμπαγής πόρτα, υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον 2 cm μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας ή μια σειρά οπών που έχουν διατρηθεί κάτω.

Η ουσία της κύριας απαίτησης είναι ότι ο όγκος του αέρα που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να ισούται με την ποσότητα των εισερχόμενων. Εάν αυτός ο κανόνας δεν τηρηθεί, τότε το δωμάτιο θα διαπεράσει με τον αέρα, διάφορες δυσάρεστες οσμές. Με μεγάλη ανισορροπία μεταξύ της έντασης του εισερχόμενου αέρα και του βύθισης, θα εμφανιστούν τα σχέδια.

Ένωση αερισμού με ανακυκλοφορία

Η ανακυκλοφορία ονομάζεται CB, όταν ο αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο, επιστρέφει πίσω μέσω της εισροής με ένα μίγμα καθαρού αέρα. Το μειονέκτημα είναι ότι η χρήση του περιορίζεται από το SNiPom και σε περιοχές με κρύο κλίμα δεν λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Η δράση του περιορίζεται στα όρια ενός δωματίου.

Το σχέδιο του συστήματος ανακύκλωσης μπορεί να μετατραπεί σε συνηθισμένο εξαερισμό τροφοδοσίας και εξάτμισης κλείνοντας τη βαλβίδα ανακυκλοφορίας και ανοίγοντας τελείως τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα. Αν κάνετε το αντίθετο, τότε το σύστημα αρχίζει να οδηγεί τον αέρα σε έναν κύκλο.

Όταν οι βαλβίδες τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι μόνο μερικώς ανοικτές, ο νέος εξωτερικός αέρας θα αναμιχθεί. Ρύθμιση του βαθμού ανοίγματος, βελτιστοποίηση της ροής των στοιχείων που παρέχουν μια άνετη ζωή.

Εγκατάσταση αναγκαστικού σχεδίου ιδιωτικής κατοικίας

Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα σε σχέση με τις φυσικές νίκες από πολλές απόψεις:

 1. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καιρό.
 2. Πιο αποτελεσματικά καθαρίζει τον αέρα.
 3. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής και της ισχύος των ανεμιστήρων.
 4. Η ροή του αέρα μπορεί να τεθεί σε κίνηση όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα καναλιών, αλλά και με τη χρήση μονόμυλων που είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Τα κύρια μειονεκτήματα - η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί.

Αυτό μπορεί να είναι ένα ενιαίο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, ένα σύστημα τροφοδοσίας, εξατμίσεων, κλιματισμού καναλιών. Το πιο αποτελεσματικό είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση SV. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανεμιστήρα, αυτόματο, αισθητήρες, φίλτρα.

Το υποχρεωτικό βύθισμα στην τυπική έκδοση έχει έναν μόνο ανεμιστήρα και έχει σχεδιαστεί για μικρά δωμάτια. Στον εξοπλισμό τύπου τύπου SV είναι το ίδιο, αλλά τοποθετείται ξεχωριστά. Η χωρητικότητα του συστήματος κυμαίνεται μεταξύ 80 και 700 m 3 / h.

Από τις πρακτικές συστάσεις των έμπειρων τεχνιτών προκύπτει ότι σε μια μικρή κατοικία αποτελούμενη από 2 δωμάτια ο εκχυλιστής επεξεργάζεται αποτελεσματικά από 200 έως 300 m 3 αέρα ανά ώρα.

Σε κτίρια με μεγάλη επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθούν κουκούλες χωρητικότητας από 350 έως 500 m 3 / h.

Τεχνολογία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

Η κουκούλα στην κουζίνα τοποθετείται, κατά κανόνα, πάνω από τη σόμπα. Είναι απαραίτητο η κουκούλα να προεξέχει πέρα ​​από την πλάκα για 100-150 mm.

Η απόδοση επιλέγεται με προσανατολισμό στις παραμέτρους του δωματίου χρησιμοποιώντας τον τύπο:

P = S x H x 12

Όπου το πρώτο σύμβολο αντιπροσωπεύει τη δεύτερη ισχύ - την περιοχή τρία - το ύψος της κουζίνας.

Οι αεραγωγοί συνήθως περνούν από μια έμμεση διαδρομή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πτώση της ισχύος των καυσαερίων. Για να εξασφαλίσετε, μέχρι την προκύπτουσα τιμή, να προσθέσετε 30%. Η τεχνική εγκατάστασης είναι απλή, επομένως, υπολογίζοντας το σχέδιο, μπορείτε να κάνετε όλη τη δουλειά μόνοι σας.

Όταν δεν υπάρχει ενσωματωμένο αεροσκάφος. τότε πρώτα βάλτε μια τρύπα στον τοίχο, που συμπίπτει με τη διατομή του σωλήνα εξατμίσεως. Εάν δεν ληφθεί υπόψη αυτή η σύσταση, το έργο θα συνοδεύεται από αυξημένο θόρυβο και ο αέρας θα εξέρχεται με βραδύτερο ρυθμό.

Η ίδια η κατασκευή βρίσκεται σε dmstantsii όχι λιγότερο από 0,7 m από την επιφάνεια της ηλεκτρικής πλάκας και 0,8 m - από το αέριο.

Το επόμενο βήμα είναι η σήμανση της βάσης. Μερικές φορές ένα σύνολο κουκούλες έρχεται με ένα πρότυπο, αλλά αν δεν αποδειχθεί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο και ένα μέτρο ταινιών. Περαιτέρω, στερεώστε την κουκούλα, παρατηρώντας την οριζόντια.

Συνδέστε τη δομή στην πρίζα που εκτελέσατε προηγουμένως, συνδέστε την στο δίκτυο και δοκιμάστε. Εάν υπάρχει στήλη αερίου στο σπίτι, τότε ο σωλήνας εξαερισμού μπορεί να εισέλθει στην καμινάδα του λέβητα ή του κλιβάνου θέρμανσης.

Η διαδικασία εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας με κάλυμμα θόλου θα επιδείξει την ακόλουθη επιλογή φωτογραφιών:

Συσκευή εξαερισμού στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας και πώς να το εγκαταστήσετε σωστά

Για να διατηρήσετε ένα άνετο μικροκλίμα στην κρύα εποχή, το σπίτι προσπαθεί προσεκτικά να μονώσει. Οι εγκαταστάσεις αερίζονται λιγότερο συχνά. Όταν ο εξαερισμός στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας καταρρέει, δημιουργείται κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Λόγω της κακής κυκλοφορίας υπάρχουν πολλά προβλήματα. Σκεπτόμενος αερισμός στο λέβητα είναι ένα από τα πιο βασικά ζητήματα.

Ανάγκη και λειτουργία αερισμού στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας

Ο καθαρός αέρας έχει μεγάλη σημασία για την ποιοτική λειτουργία του λέβητα αερίου. Εάν ο φυσικός τρόπος δεν είναι δυνατό να ρυθμιστεί η παροχή καθαρού αέρα, πραγματοποιείται τεχνητός εξαερισμός.

Χωρίς συστηματικό εξαερισμό, καυστήρες πέφτουν στους σωλήνες, η απόδοση του λέβητα αερίου μειώνεται, το σπίτι θερμαίνεται χειρότερα. Αλλά, ούτε αυτό είναι το χειρότερο πράγμα. Λόγω του ανεπαρκούς αερισμού και της μη ικανοποιητικής λειτουργίας του εξοπλισμού, η περίσσεια μονοξειδίου του άνθρακα συσσωρεύεται στο δωμάτιο, διακινδυνεύεται η ζωή των ανθρώπων.

Επαγγελματική εγκατάσταση εξαερισμού στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας:

 • Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λειτουργίας.
 • Δημιουργεί καλές κλιματικές συνθήκες για να ζει στο σπίτι.
 • Υπάρχει πάντα αρκετό οξυγόνο στο δωμάτιο.
 • Η υγρασία και το καλούπι δεν εμφανίζονται στους τοίχους.
 • Λιγότερη συγκέντρωση προϊόντων καύσης.
 • Ο λέβητας λειτουργεί με υψηλή απόδοση.

Ο εξαερισμός στο λέβητα ιδιωτικής κατοικίας ρυθμίζει τη συσσώρευση μονοξειδίου του άνθρακα, δεν δημιουργεί αντίστροφη ώση. Η υπέρβαση της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα είναι επικίνδυνη για την υγεία. Λόγω των διαδικασιών ανταλλαγής στον αέρα, το οξυγόνο εισέρχεται στο δωμάτιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη ζωή και τη λειτουργία του εξοπλισμού αερίου.

Απαιτήσεις για αερισμό ενός λέβητα φυσικού αερίου σε ιδιωτική κατοικία και προδιαγραφές σύμφωνα με το SNIP

Εάν δεν τηρούνται οι κανόνες και οι κανόνες, οι υπηρεσίες αερίου εφαρμόζουν κυρώσεις, μέχρι και το κλείσιμο του φυσικού αερίου. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι έχει εγκατασταθεί ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού:

 1. Το απόσπασμα για μια ώρα μπορεί να αλλάξει τον αέρα τρεις φορές.
 2. Η εισροή έρχεται συνολικά στην ίδια ποσότητα όπως στο εκχύλισμα, μαζί με την ανάγκη για καύση αερίου.

Στο πάνω μέρος της οροφής πρέπει να υπάρχει κουκούλα. Συνήθως είναι μια καμινάδα. Η διάμετρος του σωλήνα υποδεικνύεται από τους κατασκευαστές φυσικού αερίου κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου σχεδίασης για την κατασκευή. Για όλες τις απαιτήσεις, η διάμετρος είναι 1,3 μέτρα. Ο σωλήνας δημιουργεί συνθήκες για την κανονική είσοδο και έξοδο αέρα.

Για παράδειγμα, η ένταση του δωματίου στο λέβητα είναι 15m 3. Σε μια ώρα, αυτοί οι δεκαπέντε κύβοι πρέπει να βγαίνουν τρεις φορές μέσα από την κουκούλα. Δηλαδή, 45 m 3 ανά ώρα θα πρέπει φυσικά να αφήνουν έξω από το σωλήνα εξάτμισης.

Υπάρχουν απαιτήσεις για καθαρό αέρα. Η είσοδος πρέπει να είναι 45 m 3 ανά δωμάτιο, συν την απαραίτητη ποσότητα αέρα για την καύση αερίου. Οποιοσδήποτε εξοπλισμός λέβητα καταναλώνει οξυγόνο για να διατηρεί την καύση αερίου.

Ένα από τα κανονιστικά έγγραφα στα οποία προσανατολίζονται οι υπηρεσίες αερίου: SniP Παροχή φυσικού αερίου 2.04.08-87 *

Τρόποι διοργάνωσης ανταλλαγής αέρα

Για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί συνεχώς. Υπάρχουν δύο τρόποι οργάνωσης μιας διαδικασίας. Η εισροή και η εκροή πραγματοποιούνται ανεξάρτητα, χωρίς την εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού για αναγκαστική ανταλλαγή. Ο αέρας στην περίπτωση αυτή κινείται με φυσικό (φυσικό) τρόπο υπό την επίδραση του ανέμου και άλλων φαινομένων. Μια άλλη επιλογή, χωρίς να ελπίζουμε για τις δυνάμεις της φύσης, είναι ο τεχνητός εξαναγκασμός.

Φυσικός εξαερισμός

Το λέβητο ανήκει στις εγκαταστάσεις αυξημένου κινδύνου. Εάν ο φυσικός αερισμός σε μια εξοχική κατοικία είναι μόνο στην κουζίνα, στο μπάνιο και στην τουαλέτα - αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη. Για το λέβητα ξεχωριστό σύστημα

 • Το μέγιστο ύψος από το δάπεδο μέχρι την οροφή είναι 6 μέτρα. Όσο χαμηλότερο είναι το υψόμετρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πολλαπλότητα του αέρα. Για κάθε μετρητή η πολλαπλότητα αυξάνεται κατά 25%.
 • Ο νωπός αέρας εισέρχεται στο χώρο του λέβητα μέσω του συστήματος εξαερισμού. Επιπλέον, οι βαλβίδες κατασκευάζονται στο κάτω μέρος της πόρτας. Η περιοχή υπολογίζεται σε αναλογία 8 cm² / 1 kW χωρητικότητας της μονάδας θέρμανσης, από το δωμάτιο - 30 cm²?
 • Η καμινάδα διαθέτει 2 εξόδους. Το άνω έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει τα προϊόντα της καύσης από το κάτω μέρος του λέβητα καθαρίζει συντρίμμια και βρωμιά. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους -. 25 εκατοστά Το κανάλι τροφοδοσίας βρίσκεται στο κάτω μέρος του δωματίου, η εξάτμιση - στην κορυφή.

Το μειονέκτημα του συστήματος είναι ότι ο φυσικός εξαερισμός δεν λειτουργεί πάντα σε πλήρη λειτουργία. Μεγάλη εξάρτηση από τη δύναμη του ανέμου.

Σύστημα αναγκαστικής κυκλοφορίας αέρα

Ο αναγκαστικός εξαερισμός χρησιμοποιείται σε αγωγούς με μακρά βάση. Η φυσική έλξη απουσιάζει. Εξαερισμού στο λεβητοστάσιο μιας ιδιωτικής κατοικίας συνδέεται με την διαπνοή του κτιρίου, που έχει το κανάλι εξόδου μιας εξάτμισης έξω.

Πλεονεκτήματα του αναγκαστικού συστήματος:

 • Ο λέβητας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σημείο με τις κατάλληλες διαστάσεις.
 • Το μεγάλο πλεονέκτημα δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες και τα φυσικά φαινόμενα.
 • Ο εξοπλισμός και η διαδικασία εγκατάστασης είναι ακριβότερα από τον φυσικό εξαερισμό.
 • Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, απαιτείται ακριβή αντικατάσταση.

Απαιτήσεις για τη συσκευή της καμινάδας

Η καμινάδα είναι εξίσου σημαντική με τον ίδιο τον λέβητα στη θέρμανση.

Απαιτήσεις για καμινάδες που είναι εγκατεστημένες έξω

 • Από την οδό, η καμινάδα είναι μονωμένη για να αποτρέψει το σχηματισμό συμπύκνωσης.
 • Στον άξονα του λέβητα και μέχρι τον άξονα της καμινάδας από το δρόμο, η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη από δύο μέτρα. Διαφορετικά, η ώθηση θα είναι κακή.
 • Τουλάχιστον ένα μέτρο πρέπει να είναι μια ευθεία τομή από τον λέβητα μέσω του σωλήνα. Μόνο μετά από αυτή την απόσταση γίνεται μια στροφή.
 • Εν πάση περιπτώσει, ακόμη και αν δεν σχηματιστεί συμπύκνωση, πρέπει να τοποθετηθεί τσέπη για τον καθαρισμό και την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.
 • Εάν ο λέβητας είναι δάπεδο, γίνεται ένα άκαυστο υπόστρωμα κατασκευασμένο από αμίαντο και μεταλλικά φύλλα. Ένα καζάνι είναι εγκατεστημένο στο μεταλλικό φύλλο.
 • Όταν η καπνοδόχος περνάει μέσα από τους τοίχους, αν είναι από καύσιμο υλικό, πραγματοποιείται πυρκαγιά 0,5 μέτρα πάνω και κάτω.

Απαιτήσεις για την καμινάδα, η οποία διατρέχει κατακόρυφα μέσω οροφών της οροφής και της οροφής

 • Η απόσταση δεν υπερβαίνει τα δύο μέτρα κατά μήκος του άξονα.
 • Η πυροστεγανωτική σφραγίδα τοποθετείται στην οροφή.
 • Η ζώνη πρόσβασης κρύου αέρα είναι εφοδιασμένη με θερμομόνωση.
 • Η θήκη για συμπύκνωση και καθαρισμό γίνεται σε απόσταση ενός μέτρου.
 • Στην κορυφή του σωλήνα, η θερμομόνωση πρέπει να τερματίζεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 0,1 μέτρα.

Η απόσταση από το κάτω μέρος του λέβητα μέχρι την κορυφή της καμινάδας είναι τουλάχιστον πέντε μέτρα.

Η διάμετρος της καμινάδας στον λέβητα που εγκαθίσταται από τον κατασκευαστή πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο της καμινάδας που φεύγει από το δωμάτιο. Οι λέβητες με μικρότερη διάμετρο, της τάξεως των 80 mm, συναντώνται. Η κανονική εσωτερική διάμετρος της καμινάδας είναι 130 mm.

Στο τέλος των εργασιών τοποθέτησης και τοποθέτησης στα κανάλια του εξωτερικού σωλήνα, στο κάτω μέρος της καπνοδόχου πρέπει να τοποθετηθεί μια καλύπτρα καθαρισμού. Όταν η βρωμιά και τα συντρίμμια συγκεντρώνονται στο επίπεδο της καπνοδόχου, η ώθηση σταματά να λειτουργεί. Για το λόγο αυτό, στο κάτω μέρος τοποθετείται μια τσέπη καθαρισμού.

Υπολογισμός του φυσικού συστήματος εξαερισμού

Για να επιλέξετε τον εξαερισμό, πρέπει να γνωρίζετε τις απαιτήσεις για το χώρο του λέβητα. Τα κανονιστικά έγγραφα δεν προσδιορίζουν την ακριβή έκταση των χώρων. Αλλά το ελάχιστο ύψος στις οδηγίες για την τοποθέτηση των μονάδων πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 μέτρα. Οι υπηρεσίες αερίου, γενικά, καθοδηγούνται από την Οδηγία MDS 41-2.2000. Ενώ το SNiP συνιστά τη χρήση ενός δωματίου 2,2 μέτρων.

 • 0,7 μετρητή περάσει,
 • συν το πλάτος του ίδιου του λέβητα είναι σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και τους κανόνες.
 • σύμφωνα με την οδηγία 1 μέτρο είναι το πλάτος της διόδου,
 • συν το πλάτος του λέβητα.

Συνολικά 1,5 μέτρα.

Εάν η ένταση του λέβητα είναι 15 m 3 Το ύψος της οροφής από το δάπεδο του λέβητα στο δάπεδο έως το κάτω μέρος της οροφής ή της οροφής είναι 3 μέτρα. Στη συνέχεια, η περιοχή του λέβητα θα είναι 5 m2 15: 3 = 5

Εάν το ύψος του λεβητοστασίου είναι 2,5 μέτρα, 15: 2,5 = 6 m2. Έτσι, η περιοχή του λεβητοστασίου μέσα στο δωμάτιο διαφέρει.

 • Ύψος 2,5 μέτρα.
 • Πλάτος 1,5 μέτρων.
 • Όγκος 15 m 3


Κατά τον υπολογισμό του φυσικού αερισμού λαμβάνεται υπόψη:

 • Όγκος του λεβητοστασίου.
 • Η ταχύτητα του αέρα μέσω των αγωγών εξαερισμού.
 • Η αναλογικότητα του ύψους του λεβητοστασίου με τον συντελεστή πολλαπλασιασμού ανταλλαγής αέρα.

Παράδειγμα υπολογισμού της ανταλλαγής αέρα

 • Ο όγκος του λέβητα: 33,6 m 3.
 • Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα: (6m -2,8m) x 0,25 + 3 = 3,8, όπου

6 m - βέλτιστο ύψος οροφής:

2.8 m πραγματικό ύψος οροφής.

3m 3 αύξηση της πολλαπλότητας αέρα για κάθε μέτρο μείωσης της οροφής.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, σύμφωνα με τον πίνακα κανόνων και κανόνων, προσδιορίζεται η διάμετρος των σωλήνων που είναι αναγκαίοι για τον αερισμό για ένα φυσικό σύστημα τουλάχιστον 200 mm.

Η σωστή εγκατάσταση του εξοπλισμού

Οι λόγοι για την αποτυχία των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απλές. Η καμινάδα δεν καθαρίζεται, το μονοξείδιο του άνθρακα επιστρέφεται στο διαμέρισμα ή η στήλη αερίου έχει τοποθετηθεί λανθασμένα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε και να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση.

Πώς να εγκαταστήσετε καμινάδες

 1. Στον τοίχο μια τρύπα ωθείται προς τα έξω:
 2. Από την πλευρά του δρόμου η δομή ανεβαίνει στην κορυφή.
 3. Συνενώνεται με το τοίχωμα, σφίγγεται με σφιγκτήρες.

Η εσωτερική καμινάδα ανεβαίνει από το λέβητα στην οροφή, χωρίς να βγαίνει από το σπίτι. Περνάει μέσα από όλα τα ανώτατα όρια και πηγαίνει στην οροφή. Μια τέτοια καμινάδα γίνεται συνήθως δύο στρώσεων. Μεταξύ των στρωμάτων τοποθετείται ένα μονωτικό υλικό ώστε να αποκλείεται η πιθανότητα πυρκαγιάς από τη θέρμανση της καμινάδας και την προστασία της από τη συμπύκνωση.

Εγκατάσταση εξαερισμού κουζίνας σε ιδιωτική κατοικία

Όταν κάποιος αρχίσει να κτίζει ένα σπίτι, πρέπει να λύσει ένα μεγάλο αριθμό πολύ διαφορετικών προβλημάτων που σχετίζονται με την άνετη διαβίωση στο νέο σπίτι του.

Το σχέδιο αερισμού στην κουζίνα.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης σπιτιού αναγκάζεται να σκεφτεί μια κανονική ανταλλαγή αέρα, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς μια οικιακή αίσθηση. Αλλά ο εξαερισμός της κουζίνας σε μια ιδιωτική κατοικία είναι ένα ιδιαίτερο θέμα.

Το γεγονός είναι ότι το μικροκλίμα ολόκληρου του σπιτιού εξαρτάται από την ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας την ορθολογική διάταξη αερισμού σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει υψηλή υγρασία και δεν μυρίζει από το μαγείρεμα, ο πελάτης δημιουργεί άνετες συνθήκες διαβίωσης για τον εαυτό του.

Εξαερισμός στην κουζίνα: βασικές απαιτήσεις

Η διαδικασία τροφοδοσίας της κουζίνας με καθαρό αέρα και απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας, επιβλαβών αναθυμιάσεων, που προκύπτουν από την καύση και την επεξεργασία τροφίμων, τα σωματίδια μονοξειδίου του άνθρακα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες αρχές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Σχέδιο αερισμού με μετατόπιση.

Ειδικότερα, το σύστημα εξαερισμού δημιουργείται σε ένα ιδιωτικό σπίτι, έτσι ώστε, από τη μία πλευρά, ήταν μέγιστη εντοπισμένη στις επικίνδυνες εκπομπές στα σημεία σχηματισμού τους, και αφ 'ετέρου, η κατανομή θα είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα αραιωμένου εισροή καθαρού αέρα, και στη συνέχεια απομακρύνεται πλήρως έξω από το δωμάτιο.

Στην περίπτωση αυτή, ο χώρος της κουζίνας, η οποία καθορίζει τη σόμπα πρέπει να έχει ύψος του τοίχου σε απόσταση τουλάχιστον 2,2 m, τουλάχιστον ένα παράθυρο με ένα φύλλο παραθύρου (περσίδες) και ενσωματωμένο αγωγό εξαερισμού. Κατά την εγκατάσταση της σόμπας αερίου θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι ο αριθμός των καυστήρων πρέπει αυστηρά να αντιστοιχεί με τον όγκο του τοποθέτηση: κουζίνα, όχι λιγότερο από 8 m³ - 2 καυστήρα για την κουζίνα 12 m³ - λιγότερο από 3 καυστήρα για την κουζίνα 15 m³ - 4 καυστήρες.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό - η ταχύτητα της ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα - περιγράφει πολλά κανονιστικά έγγραφα. Αλλά στη μέση μορφή μειώνεται στα ακόλουθα. Εάν υπάρχει ιδιωτική κουζίνα με σόμπα αερίου στην ιδιωτική κατοικία, εξασφαλίζεται αποτελεσματικός αερισμός με ρυθμό αέρα 140 m³ / h, με ηλεκτρική κουζίνα - με ταχύτητα 110 m³ / h.

Αυτοί οι δείκτες καθορίζουν την κατάσταση του εξαερισμού κατά τη διάρκεια του φυσικού αερισμού. Κατά την εγκατάσταση της ίδιας αναγκαστικής εναλλαγής αέρα, οι απαιτήσεις αυτές είναι πολύ υψηλότερες. Και πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ταχύτητα μετακίνησης των αέριων μαζών στο δωμάτιο και η θερμοκρασία τους εξαρτάται ελάχιστα από τη διαθεσιμότητα ειδικής κουκούλας στην κουζίνα. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές αναρρόφησης δεν περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του φυσικού αερισμού, συχνά αποτελούν πρόσθετο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις απότομης αύξησης του όγκου επιβλαβών αερίων και ατμών.

Γενικοί κανόνες για την εγκατάσταση εξαερισμού κουζίνας σε ιδιωτική κατοικία

Σωλήνας συναρμολόγησης σχήματος.

Προκειμένου να προσδιοριστεί σωστά το βέλτιστο σύστημα εξαερισμού, ίσως όχι μόνο οι εγκαταστάσεις κουζίνας, πρέπει να μάθετε τουλάχιστον την καθαρότητα του ατμοσφαιρικού αέρα και την κατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το ιδιωτικό σπίτι.

Είναι επίσης σημαντικό, στο σχεδιασμό ενός τέτοιου συστήματος, να ληφθούν υπόψη τα οικοδομικά υλικά από τα οποία θα κατασκευαστεί το κτίριο.

Όμως, όποια και αν είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται και πόσο ακριβό δεν θα κοστίζουν, δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με δική σας ασφάλεια και άνεση.

Επομένως, θα πρέπει να διαβάσετε μερικούς από τους πιο κοινούς κανόνες για τον εξαερισμό. Μετά την κατοχή τους, ακόμη και ένας αντιεπαγγελματικός οικοδόμος μπορεί να εκτελέσει την κατάλληλη εργασία.

Πρώτα από όλα, πρέπει να καταλάβουμε ότι για την ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στους χώρους της δομής του κτιρίου, πρέπει να γίνουν τεχνολογικά ανοίγματα για την είσοδο και την έξοδο του αέρα. Η οπή αναδίπλωσης, σύμφωνα με τα υπάρχοντα πρότυπα, βρίσκεται στο εξωτερικό τοίχωμα του κτιρίου σε ύψος τουλάχιστον 2 μ. Πάνω από το θεμέλιο. Ταυτόχρονα, η έξοδος εξαγωγής, μέσω της οποίας αφαιρείται η περίσσεια υγρασίας, μολυσμένα απόβλητα αέρα και κουζίνας τοποθετούνται στην οροφή. Σε αυτήν την περίπτωση, η καπνοδόχος, όπου μειώνονται όλοι οι αεραγωγοί, είναι κατασκευασμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ανυψώνεται πάνω από την οροφή κατά τουλάχιστον 0,5 m.

Δεδομένου ότι η κουζίνα στην ιδιωτική κατοικία είναι η πιο σχετική για τον εξαερισμό από το δωμάτιο, πρέπει απαραίτητα να έχει ενσωματωμένο αγωγό εξαερισμού, όπου η ροή εξερχόμενου αέρα έρχεται μέσω ειδικού εξαερισμού.

Το σχήμα του φυσικού συστήματος εξαερισμού.

Εάν ο προκαταρκτικός υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού έγινε σωστά, τότε όταν ο αέρας κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι ο κύριος όγκος του θα μετακινηθεί από άλλους χώρους στην κουζίνα, όπου θα αφαιρεθεί έξω. Για το λόγο αυτό δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των αεραγωγών και στην κατάλληλη θέση τους.

Έτσι, με τη βοήθεια ειδικών τραπεζιών, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η περιοχή του ορθογωνίου τμήματος του καναλιού, η οποία θα εξασφάλιζε την πλήρη απομάκρυνση των πτητικών αποβλήτων στο δρόμο. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να χτιστεί αυτό το κανάλι (ή πολλά κανάλια) μέσα στους τοίχους, χωρίς να ξεχνάμε να φτιάχνουμε μέσα του τις τρύπες εισόδου από την κουζίνα και τις έξοδοι στο δρόμο.

Ο αγωγός εξαερισμού είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο μέταλλο και όλες οι επιφάνειες του πρέπει να είναι ομαλές ώστε να είναι δύσκολο να εγκατασταθούν σε αυτά λιπαρές ατμοί και αιθάλη. Τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου προστατεύονται ειδικά με σχάρες από ξένα αντικείμενα και σκόνη που εισέρχονται σε αυτά. Κατά την κρύα εποχή, το κανάλι πρέπει να θερμανθεί, για το οποίο αρκεί να τοποθετηθεί δίπλα του ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας.

Όλα τα συστήματα αερισμού των κουζινών χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους - φυσικούς και υποχρεωτικούς.

Χαρακτηριστικά φυσικού αερισμού

Ο φυσικός αερισμός της κουζίνας σε μια ιδιωτική κατοικία, που δεν συνδέεται με πρόσθετες τεχνικές συσκευές, είναι η πιο απλή έκδοση του συστήματος παθητικής ανταλλαγής αέρα. Για ό, τι της, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στο μέλλον, μετά την κατασκευή του κτιρίου, θα είναι στη ζώνη του αρκετά καθαρό αέρα, και δεν χρειάζεται φίλτρα αέρα για την κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων κουζίνας.

Σχέδιο εγκατάστασης φυσικού αερισμού.

Πρακτική δείχνει ότι η φυσική εξαερισμού λειτουργεί καλά, όταν το κτίριο κατασκευάστηκε από δομικά υλικά, όπως το ξύλο (κορμούς ή ξυλεία), adobe, αερίου ή αφρού μπλοκ, τούβλο ή τοιχοποιία shlakoblochnogo, μπλοκ διογκωμένης αργίλου ή διογκωμένη άργιλο ελαφρύ μονολιθική.

Στον φυσικό εξαερισμό, η αρχή της δράσης και τα συστατικά στοιχεία της έχουν περιγραφεί εν μέρει στο προηγούμενο τμήμα, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το προφανές πλεονέκτημα είναι η φθηνότητα του. Ο πελάτης σχεδόν δεν χρειάζεται να δαπανήσει για αυτόν τον τύπο εξαερισμού, καθώς παραδοσιακά ένα τέτοιο σύστημα είναι ήδη ενσωματωμένο στο συνολικό έργο του κτιρίου. Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του κτιρίου μπορεί μόνο να εντοπίσει ότι έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους τεχνολογικούς κανόνες και τις απαιτήσεις ασφάλειας.

Ωστόσο, ο φυσικός αερισμός στην κουζίνα δεν έχει μεγάλη επίδραση. Παρέχοντας με τη βοήθεια του, η πλήρης άνεση είναι μερικές φορές δύσκολη, επειδή η επίδραση του φυσικού αερισμού συχνά εξαρτάται από τη θερμοκρασία του αέρα και την ταχύτητα του ανέμου. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν η φυσική εισροή αέρα από το εξωτερικό επιβραδύνεται σε μεγάλο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ανοίξετε μεγάλα παράθυρα, και αυτό είναι για την κουζίνα, όπου απαιτείται στείρα καθαριότητα, γεμάτη με τη διείσδυση της σκόνης και άλλων μολυντών.

Έτσι, μερικές φορές για έναν γρήγορο και υψηλής ποιότητας αερισμό πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές συσκευές που συμβάλλουν στην εντατικοποίηση της εισροής νωπών και την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα.

Χαρακτηριστικά εξαναγκασμένου εξαερισμού

Το σχέδιο εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Με την επιπλοκή της σύγχρονης διάταξης των εσωτερικών χώρων σε ένα ιδιωτικό σπίτι και την έλλειψη αερισμένων χώρων για αυτόν τον λόγο, αποδείχθηκε ότι ο φυσικός αερισμός δεν ανταποκρίνεται πάντα στο κύριο λειτουργικό του έργο. Υπήρχε ανάγκη για εξαναγκασμό στον εξαερισμό.

Ο απλούστερος και πιο διαδεδομένος τρόπος αυτού του εξαερισμού είναι η γνωστή ηλεκτρική κουκούλα οικιακής χρήσης, μέσω της οποίας ο μολυσμένος και υγρός αέρας εκκενώνεται από την κουζίνα προς το εξωτερικό. Εκτός από τις συσκευές τύπου καυσαερίων, υπάρχουν επίσης φίλτρα εκχυλίσματα που δεν εκφορτίζουν τη ροή του αέρα στο δρόμο, αλλά περνούν από τα ενσωματωμένα φίλτρα και επιστρέφουν τον καθαρισμένο αέρα πίσω στην κουζίνα.

Η κουκούλα, κατά κανόνα, βρίσκεται ακριβώς πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική κουζίνα. Κατά την εγκατάσταση, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, αλλά υπάρχουν κανόνες εγκατάστασης που είναι κοινές σε όλες αυτές τις συσκευές. Ειδικότερα, μεταξύ της κουκούλας και του καυστήρα αερίου θα πρέπει να είναι μια απόσταση 60-80 cm μεταξύ της τέντωμα και electrotile -. 50-70 συσκευή cm εξάτμισης τοποθετημένο πάνω από αυτά τα επίπεδα θα είναι αναποτελεσματική.

Μια άλλη, πιο πολύπλοκη επιλογή εξαερισμού εξαναγκασμένης ροής και εξαγωγής είναι το σύστημα εξάτμισης, το οποίο περιλαμβάνει ειδικό κιβώτιο με ανεμιστήρα. Όταν χρησιμοποιείται, ο εξαερισμός της κουζίνας αποτελεί μέρος ολόκληρου του συστήματος αερισμού του σπιτιού. Περιλαμβάνει όχι μόνο την απόσυρση της ροής του αέρα προς τα έξω, αλλά και τη ροή του αέρα από το δρόμο. Για τον καθαρισμό του ατμοσφαιρικού αέρα, στο σύστημα συμπεριλαμβάνονται φίλτρα, ειδικά θερμαντικά σώματα για θέρμανση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σύστημα αυτό έχει επίσης τα υπέρ και τα κατά. Τα μειονεκτήματα είναι τόσο το σχετικά υψηλό κόστος, όσο και ορισμένες δυσκολίες στην εγκατάσταση, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν κυρίως από τους εγκαταστάτες.

Αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό το σύστημα είναι πιο αξιόπιστο σε λειτουργία, με τη βοήθεια του είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια ισορροπημένη ροή αέρα σε ορισμένες ζώνες και με ορισμένες θερμοκρασιακές παραμέτρους, κάτι που είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για την κουζίνα.

Εγκατάσταση εξαερισμού: μερικές χρήσιμες συμβουλές

Η τοποθέτηση σε έναν ιδιωτικό οικιακό εξαναγκασμένο εξαερισμό της κουζίνας με τη βοήθεια της κουκούλας συνολικά δεν είναι δύσκολη, ειδικά αν ακολουθήσετε αυστηρά όλες τις οδηγίες για την τοποθέτησή της. Αλλά αξίζει να ακούσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές που δεν αντανακλώνται πάντα στα εγχειρίδια εγκατάστασης από τον κατασκευαστή:

Διάγραμμα της κίνησης του αέρα όταν χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος εξαερισμός.

 1. Οι κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε μια συσκευή με περίβλημα από αλουμίνιο.
 2. Το φίλτρο που είναι εγκατεστημένο στην κουκούλα πρέπει να αλλαχθεί ή να καθαριστεί τουλάχιστον κάθε έξι μήνες.
 3. Δεν αξίζει να κυνηγάς έναν ανεμιστήρα που είναι πολύ ισχυρός. Είναι πιθανό ότι οι αγωγοί αέρα, που δεν έχουν σχεδιαστεί για αυξημένη ισχύ, απλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την έντονη ροή του αέρα εξαγωγής, τότε τα πτητικά απόβλητα και οι δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα μπορούν να φτάσουν σε άλλους χώρους.
 4. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, ανεξάρτητα από το πόσο καλοί είναι οι αεραγωγοί, μπορούν αργά ή γρήγορα να μολυνθούν. Επομένως, προτού λάβετε μέτρα για την ανάπτυξη πρόσθετου εξαερισμού, αξίζει να μάθετε εάν η προϋπάρχουσα κατάσταση μπορεί να φτάσει σε σωστή κατάσταση. Για να δείτε πόσο καλά λειτουργεί ολόκληρο το σύστημα, θα πρέπει να συνδέσετε ένα φύλλο χαρτιού στη θύρα εξάτμισης ή να φέρετε ένα αναμμένο κερί σε αυτό. Η πρόσφυση του φύλλου στο πλέγμα ή η φλόγα που είναι σφιγμένη μέσα στον αγωγό δηλώνει την κανονική λειτουργία του αγωγού.
 5. Εάν η κουζίνα υπερβαίνει τα 15 μ², είναι προτιμότερο να παρέχονται δύο κανάλια εξαγωγής.

Έτσι, η οργάνωση αποτελεσματικού αερισμού της κουζίνας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Καθοδηγούμενη από αρκετά απλούς κανόνες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο και υγιές μικροκλίμα στο σπίτι.

Σύστημα εξαερισμού κουζίνας: απαιτήσεις, χαρακτηριστικά, κανόνες ρύθμισης

Συστάσεις των χρηστών FORUMHOUSE για τη δημιουργία αποτελεσματικών και ασφαλών συστημάτων εξαερισμού κουζίνας.

Ο σχεδιασμός των συστημάτων αερισμού και εξαγωγής για τις εγκαταστάσεις κουζίνας είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, αγνοώντας τις οποίες, έχουμε όλες τις πιθανότητες να δημιουργήσουμε λανθασμένο και ανεπαρκή αερισμό. Ο εξαερισμός, ο οποίος, αντί του καθαρισμού του αέρα, θα καταστήσει, με την κυριολεκτική έννοια, δηλητηρίαση της ζωής μας.

Φυσικός αερισμός της κουζίνας και νόμος διατήρησης του όγκου αέρα

Πολύ μακριά είναι οι μέρες κατά τις οποίες οι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών και των αστικών διαμερισμάτων κατασκεύαζαν ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού στην κουζίνα. Παρά τη σχετικά χαμηλή αποτελεσματικότητα τέτοιων συστημάτων (ειδικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος), οι αρχές της ρύθμισής τους θα είναι πάντα σχετικές. Το γεγονός είναι ότι η συνεχής λειτουργία του φυσικού αερισμού είναι δυνατή μόνο εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα: οι αεραγωγοί πρέπει να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη απομάκρυνση των αέριων μαζών από το δωμάτιο και η ροή του φρέσκου αέρα στην κουζίνα πρέπει να είναι συνεχής.


Τι να θέσει για τον αέρα στην κουζίνα

Είναι πάντα δυνατό να κόψετε μια βαλβίδα παροχής στον τοίχο, η οποία θα ενισχύσει τον φυσικό εξαερισμό.

Μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, τα περισσότερα από τα καθιστικά ήταν εξοπλισμένα με ξύλινα παράθυρα. Η στενότητα τους, όπως γνωρίζουμε, άφησε πολλά να είναι επιθυμητή. Ως εκ τούτου, το θέμα των αναγκαστικών εξαερισμού δεν σηκωθεί: καθαρό αέρα σε ένα διαμέρισμα ή το σπίτι ήρθε με σχεδόν καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Σήμερα, όταν έχουμε να κάνουμε με σφραγισμένο διπλά τζάμια και ισχυρό απορροφητήρα, βαλβίδα εξαερισμού είναι ενσωματωμένη στο σχεδιασμό του πλαστικού παραθύρου ή τοποθετηθεί στον τοίχο δεν είναι μια ιδιοτροπία, αλλά μια αναγκαιότητα.

Ο απλούστερος αερισμός εισόδου και εξόδου από τα χέρια του

Εάν το σπίτι ή το διαμέρισμά σας είναι ένα σύστημα φυσικού αερισμού με το άνοιγμα εξαγωγής στην κουζίνα, η οσμή της πίτες στην κρεβατοκάμαρα σας μετά βίας απειλείται. Εάν το σπίτι σας χτίζεται μόνο, τότε φροντίστε για τη διαθεσιμότητα ενός τέτοιου συστήματος - είναι καιρός. Λειτουργώντας σε κανονική λειτουργία, θα ενημερώνει συνεχώς τον αέρα στην κουζίνα και εάν δεν είναι αρκετά αποτελεσματικός, μπορεί να βελτιωθεί πάντα με τον εξοπλισμό ενός μικρού ανεμιστήρα εξαγωγής.

Εάν ζείτε σε ιδιωτική κατοικία, ο ανεμιστήρας οροφής που είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του συστήματος χωρίς να δημιουργηθεί θόρυβος κατά τη λειτουργία.

Εάν το ιδιωτικό σπίτι, τότε το πρόβλημα επιλύεται απλά με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής. Βάλτε το και αφήστε το να σκιάσει στο δρόμο.

Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, ο ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος στην έξοδο θα βελτιώσει ποιοτικά τη ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Όταν ενεργοποιώ τον συνηθισμένο ανεμιστήρα που είναι ενσωματωμένος στην έξοδο στην κουζίνα, ακόμη και όταν η πόρτα είναι ανοικτή, η μυρωδιά μπαίνει στον εξαερισμό.

Μια καλή λύση μπορεί να είναι ένας ανεμιστήρας καναλιών που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ισχύ της ροής των καυσαερίων.

Τοποθετώντας τις παραπάνω συσκευές, μπορείτε να μετατρέψετε το φυσικό εξαερισμό σε ένα απλό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με τα δικά σας χέρια.

Κανόνες δημιουργίας αεραγωγών

Το σύστημα φυσικού αερισμού, στο οποίο δεν υπάρχουν βοηθητικοί ανεμιστήρες, μπορεί να παίξει ένα σκληρό αστείο σε σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όπως η "ανατροπή της έλξης". Παρατηρείται όταν, υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων, η ροή καυσαερίων χάνει τη δύναμή της ή αλλάζει τελείως η κατεύθυνσή της (ο αέρας από το δρόμο αρχίζει να εισρέει μέσα στο δωμάτιο μέσω του άξονα εξαερισμού). Ως εκ τούτου, συνιστάται να φέρετε τον αγωγό εξαερισμού στην οροφή και το ύψος του θα πρέπει να υπερβαίνει το ύψος της κορυφογραμμής. Αυτή η απαίτηση αφορά τόσο τον φυσικό αερισμό όσο και το σύστημα "εξαναγκασμένου εξαερισμού" στην κουζίνα.

Η ανατροπή της ώθησης συμβαίνει συχνά εκτός εποχής, όταν ο δρόμος είναι βρεγμένος και βρεγμένος. Εάν ο σωλήνας εξαερισμού είναι εγκατεστημένος κάτω από την κορυφογραμμή, η ανατροπή θα γίνει ένα μόνιμο φαινόμενο και θα εξαρτηθεί από την κατεύθυνση του ανέμου.

Ο αγωγός και ο αγωγός, ο οποίος θα διέρχεται από ψυχρούς χώρους (σοφίτα και έξω από το κτίριο), θα πρέπει να είναι μονωμένος.

Εξαερισμός στην κουζίνα με ανεμιστήρα εξαγωγής

Εξετάσαμε τα χαρακτηριστικά των συστημάτων που λειτουργούν συνεχώς και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τώρα ας μιλήσουμε για κουκούλες κουζίνας - συσκευές που περιλαμβάνονται στην εργασία κατά τις "ζεστές" ώρες, αναγκάζοντάς μας να βοηθήσουμε να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά του μαγειρέματος στη σόμπα.

Η εξάτμιση της κουζίνας, σε αντίθεση με το τυπικό σύστημα εξαερισμού, βοηθάει στην ανάκτηση καπνού, ατμού και σωματιδίων λίπους που εισέρχονται στον αέρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Συνεπώς, δικαιολογείται η απαίτηση για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξάτμισης επιπλέον του υπάρχοντος συστήματος εξαερισμού.

Η εξαγωγή είναι απαραίτητη, εάν η κουζίνα δεν θέλει να κάνει συχνά επισκευές. Δεν υπάρχουν θαύματα και χωρίς να αφαιρούνται βίαια τα προϊόντα εξάτμισης έξω από αυτά θα εγκατασταθούν στους τοίχους, στο ταβάνι, στα έπιπλα και στους ανθρώπους.

Η κουκούλα στην κουζίνα είναι απαραίτητη, ας σκεφτούμε τι είδους κουκούλα πρέπει να φτιάξετε.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο τύπους - ροή και ανακυκλοφορία. Η ροή του αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο, ενώ η ανακυκλοφορία - φιλτράρει τις ακαθαρσίες και εφοδιάζει τον αέρα πίσω στο δωμάτιο.

Είναι προφανές ότι οι συσκευές εξάτμισης ανακυκλοφορίας δεν είναι δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών της πύλης μας. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό: η ανάγκη για συχνή αντικατάσταση του φίλτρου, χαμηλή απόδοση και ανικανότητα να αποστραγγίζεται η περίσσεια θερμότητας από το δωμάτιο.

Η αίσθηση αυτού του σχεδίου δεν είναι αρκετή (το σπίτι μου είναι μόνο επειδή είμαι πολύ τεμπέλης για να τραβήξω τον σωλήνα). Το λίπος συσσωρεύεται γρήγορα στους τοίχους και είναι πολύ δύσκολο να πλυθεί (ειδικά αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο). Αν αμηχανία φυτικό εκχύλισμα, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο (ειδικά αν σας αρέσει τηγανητά ψάρια, κρέας και άλλα γκριλ), η ανάγκη να τεθούν σε ventkanal (λίγο έξω από το τείχος δεν συνιστάται, διότι, όπως ο τοίχος γίνεται βρώμικο την πάροδο του χρόνου).

Δεδομένων όλων των ελλείψεων των εγκαταστάσεων ανακύκλωσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η ροή εκκρίνει τις ακαθαρσίες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, έξω από το δωμάτιο. Με τον τρόπο εγκατάστασης, οι απορροφητήρες μπορούν να κρεμαστούν, να είναι ενσωματωμένοι, γωνιακοί, τρούλοι και νησίδες. Ανεξάρτητα από τον τύπο εγκατάστασης για τον οποίο χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας, η ροή αέρα από το δωμάτιο πρέπει να οργανώνεται σύμφωνα με την ίδια αρχή. Συνίσταται στο γεγονός ότι ο υπάρχων απαγωγέας θα πρέπει να συνδέεται μόνο με έναν ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού.

Η εξαγωγή από τη σόμπα κουζίνας αερίου δεν μπορεί ποτέ να συνδεθεί με τίποτα. Και ο αγωγός από την πλάκα πρέπει να ανέβει.

Εάν δεν φοβάστε να χαλάσετε την πρόσοψη του σπιτιού σας (διαμέρισμα) με λεκέδες από λίπος, αιθάλη και ατμό, τότε μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ξεχωριστό οριζόντιο κανάλι για να τραβήξετε στον τοίχο. Η έξοδος εξαερισμού θα τοποθετηθεί απευθείας στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου. Μια τέτοια συσκευή εξαερισμού στην κουζίνα του σπιτιού είναι επιθυμητή να είναι εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής (εάν η παρουσία της δεν παρέχεται στο σχεδιασμό της ίδιας της κουκούλας) ή αδρανειακό τρίψιμο.

Μια βαλβίδα με κίνηση είναι καλή, αλλά οι κουκούλες έχουν βαλβίδες ελέγχου. Απομένει μόνο να διασφαλιστεί ότι ο αέρας δεν φυσάει απευθείας στον αγωγό.

Κάνετε αυτό το "μειωμένο αερισμό στον τοίχο στην κουζίνα"
αδρανειακές μάσκες ή εκτροπείς.


Στην ιδανική περίπτωση, ο αγωγός για το σχέδιο πρέπει να δημιουργηθεί σύμφωνα με τις ίδιες αρχές που δημιουργούν και άλλα κανάλια αερισμού. Συγκεκριμένα: για να εξασφαλιστεί ότι ο αγωγός παρέχει φυσική πρόσφυση όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, πρέπει να οδηγηθεί στην οροφή του σπιτιού (ακριβώς πάνω από την κορυφογραμμή).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μόνωση του αγωγού αέρα στη σοφίτα και στο δρόμο, η οποία θα αποτρέψει τη συμπύκνωση.

Αγωγοί που θα τοποθετηθούν στη σοφίτα, τυλιγμένοι με βαμβάκι.

Στις εξαερισμούς: συνιστάται η αγορά έτοιμων προϊόντων, τα οποία, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, είναι μονωμένα στο στάδιο της κατασκευής.

Κανόνες για τον εξαερισμό της κουζίνας. ΜΥλικό αεραγωγών

Το υλικό αγωγών που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση της κουκούλας πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Δημιουργήστε ελάχιστη αντίσταση στη ροή του αέρα.
 2. Για υψηλή αντοχή στη διάβρωση.
 3. Έχετε επαρκή επιφάνεια του εσωτερικού τμήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη την πρώτη προϋπόθεση, ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας, των οποίων τα τοιχώματα έχουν επαρκώς υψηλή αντίσταση, συνιστάται να χρησιμοποιείται μόνο για τη σύνδεση της καλύπτρας με τον αγωγό αερισμού.

Για να αποφευχθεί η καταστροφή της σκουριάς από τον αεραγωγό, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ενσωματώσουν στο σχεδιασμό τους πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης με ένα παχύ τμήμα. Αλλά αυτό το υλικό τείνει να συσσωρεύει λιπαρές αποθέσεις, αλλά τέτοιες σωληνώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ασφαλείς. Η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά (είναι απαραίτητο μόνο να ανάψει το λάδι σε ένα ζεστό τηγάνι ενώ η κουκούλα λειτουργεί). Γι 'αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί εκ των προτέρων η χρήση των σωληνώσεων αποχέτευσης.

Το πλαστικό δεν εφαρμόζεται με κανένα τρόπο στην κουκούλα από την κουζίνα. Ακόμη και αλουμίνιο δεν μπορεί. Μόνο με ψευδάργυρο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Αυτό λένε οι χρήστες μας για την διατομή σωλήνων που έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού.

Με κουκούλες, η σύνδεση είναι 150 mm. Η διάμετρος του σωλήνα στην ανύψωση πρέπει να είναι - 200 mm (τετραγωνικό ισοδύναμο).

Απαιτήσεις για εξαερισμό στην κουζίνα. Υπολογισμός ισχύος

Επιλέγοντας μια κουκούλα για τη δική σας κουζίνα, ο καθένας από εμάς σκέφτεται τι θα πρέπει να είναι η δύναμη αυτής της συσκευής. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο δείκτης αυτός εξαρτάται από την περιοχή της κουζίνας. Εάν η περιοχή της κουζίνας σας είναι μικρότερη από 10 m² (συμπεριλαμβανομένης) και το ύψος είναι 2,5 - 2,7 μ., Τότε η κουκούλα, επιτρέποντας σε 280-350 m³ αέρα σε μία ώρα, μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας. Εάν η κουζίνα είναι μεγαλύτερη, τότε η ισχύς της συσκευής πρέπει να είναι κατάλληλη.

Κατ 'αρχήν, αυτή η παράμετρος μπορεί να μάθει από τους πωλητές και μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τον τύπο: V = S * H ​​* 10 * 1.3. Σε αυτό: S και H είναι η περιοχή και το ύψος του δωματίου, V είναι ο όγκος (m³ / h).

Μάθετε σχετικά με τις γενικές αρχές για τη δημιουργία των συστημάτων εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, καθώς και να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του αερισμού των χώρων με υψηλή υγρασία, μπορείτε να διαβάσετε μερικά χρήσιμα άρθρα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα FORUMHOUSE. Αν σας ενδιαφέρει στις αρχές της διάταξης των συστημάτων εξαερισμού στα μαγειρεία, αν έχετε την εμπειρία και δεν μπορείτε να περιμένετε να μοιραστούν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάλληλο θέμα, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον εαυτό τους. Ένα βίντεο για τη συσκευή εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας θα σας βοηθήσει να λύσει τα ερωτήματα, οι απαντήσεις στα οποία μπορείτε, για οποιονδήποτε λόγο, δεν ήταν σε θέση να βρει, να διαβάσετε τα προηγούμενα υλικά.

Οι βασικές απαιτήσεις για τον εξαερισμό της κουζίνας με σόμπες αερίου

Πολύ συχνά, ο εξαερισμός στην κουζίνα με σόμπα αερίου τόσο στο ιδιωτικό σπίτι όσο και στο διαμέρισμα δεν πληροί τα απαραίτητα πρότυπα. Οι λόγοι για το γεγονός ότι το σύστημα εξαερισμού δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά τους μπορεί να είναι η εφαρμογή σφαλμάτων στο σχεδιασμό, την κατασκευή ή κατά τον καθαρισμό των απορροφητήρων.

Πολύ συχνά, ο εξαερισμός στην κουζίνα με σόμπα αερίου τόσο στο ιδιωτικό σπίτι όσο και στο διαμέρισμα δεν πληροί τα απαραίτητα πρότυπα

Απαιτήσεις για την κουζίνα

Λαμβανομένων υπόψη των καθιερωμένων προδιαγραφών εναλλαγής αέρα, η κουζίνα στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί η σόμπα αερίου πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • το ύψος των οροφών δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 220 εκατοστά.
 • την παρουσία ενός αγωγού εξαερισμού ή ενός ανοίγματος ανοίγματος, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου.
 • κάτω από την πόρτα που οδηγεί στην κουζίνα, θα πρέπει να υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κενό (αν δεν υπάρχει υποδοχή, μπορείτε να κάνετε μια τρύπα απευθείας στην ίδια την πόρτα, η περιοχή της πρέπει να είναι από 25 cm2).

Οι κύριοι κανόνες για την εγκατάσταση εξαερισμού στην κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού

Ο αερισμός μιας κουζίνας με μια σόμπα αερίου σε ένα ιδιωτικό σπίτι θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να σημαίνει την ύπαρξη ελεύθερης κίνησης του αέρα στην αίθουσα. Γι 'αυτό πρέπει να υπάρχουν ειδικές οπές στο κτίριο, στις οποίες θα εισέρχεται και θα εξέρχεται ο αέρας.

Λαμβανομένων υπόψη των υφιστάμενων απαιτήσεων, μια οπή που διευκολύνει την εισροή αέριων μαζών θα πρέπει να τοποθετείται στο εξωτερικό τοίχωμα της κατοικίας, σε υψόμετρο περίπου 2 μέτρων από το υπόγειο. Με τη σειρά του, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες, η τρύπα για την έξοδο αέρα από την κουζίνα βρίσκεται στην οροφή. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι ο σωλήνας καπνοδόχου, όπου όλα τα κανάλια αερισμού είναι στραγγισμένα, πρέπει να βρίσκεται σε ύψος πάνω από 50 εκατοστά πάνω από την οροφή.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το δωμάτιο κουζίνας στο σπίτι - αυτό είναι ένα από τα κύρια δωμάτια, τα οποία απαιτούν υψηλής ποιότητας εξαερισμού, τότε απλά πρέπει να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού, ενσωματωμένο τύπου στην οποία μέσω της παρουσίας ενός εξαερισμού θα διεισδύσουν στην εξερχόμενη ροή του αέρα.

Εάν ο εξαερισμός κουζίνα ήταν κατάλληλα διαμορφωμένους και εγκατασταθεί, ο κύριος όγκος του αέρα θα κινηθεί από τα δωμάτια του σπιτιού στην κουζίνα, και από εκεί, μαζί με την παρουσία εκεί των οσμών και αερίων θα είναι αφιερωμένο να πάει έξω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην ποιότητα των αεραγωγών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα υφιστάμενα πρότυπα για τον εξαερισμό της ποιότητας της εγκατάστασης με τη χρήση ειδικών πινάκων που απαιτούνται για τον υπολογισμό της περιοχής του τετράγωνα κανάλια, με αποτέλεσμα την πλήρη απόσυρση θα πραγματοποιηθεί τα απόβλητα έχουν συγκεντρωθεί από τις αέριες μάζες στο δρόμο. Αφού εκτελέσετε τους υπολογισμούς, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τα παραπάνω κανάλια μέσα στους τοίχους.

Αυτή η συσκευή εξαερισμού είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει μια λεία επιφάνεια, αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η καθίζηση διαφόρων ρυπογόνων στοιχείων στην επιφάνεια του καναλιού. Οι οπές για την είσοδο και την έξοδο των μαζών αέρα κλείνουν με ειδικές γρίλιες για να αποφευχθεί η διείσδυση διαφόρων ξένων στοιχείων και ακαθαρσιών σε αυτά. Τον χειμώνα, το κανάλι θα πρέπει να θερμαίνεται, γι 'αυτό θα αρκεί να εγκαταστήσετε δίπλα του οποιοδήποτε εξοπλισμό θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά της εκροής των μαζών του αέρα

Για την ομαλοποίηση του εξαερισμού στην κουζίνα, με ελάχιστη προσπάθεια, πρέπει να εγκαταστήσετε την κουκούλα. Ο ανεμιστήρας θα διευκολύνει την εξόρυξη αέριων μαζών και διάφορων μυρωδιών τροφής που έχουν προκύψει πάνω από τη σόμπα αερίου. Και με τη βοήθεια μιας ευρείας ομπρέλας που περιλαμβάνεται στο σύστημα εξάτμισης, αυτές οι οσμές και μολυσμένες μάζες αέρα θα φτάσουν κατευθείαν στον αεραγωγό. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η κουκούλα παρέχει αναγκαστικό εξαερισμό στην κουζίνα.

Η εγκατάσταση μιας κουκούλας ποιότητας στην κουζίνα, όπου βρίσκεται η σόμπα αερίου, είναι απαραίτητη για να φέρουμε τον αερισμό πίσω στο κανονικό

Σήμερα, υπάρχουν 2 τύποι συσκευών εξάτμισης:

 • τις λειτουργίες διήθησης και ανακύκλωσης των αέριων μαζών ·
 • Έχουν τη λειτουργία της απομάκρυνσης μολυσμένων αέριων μαζών έξω.

Ο πρώτος τύπος συσκευών εξάτμισης είναι δύσκολο να καλεί τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού, δεδομένου ότι δεν παίρνουν απολύτως κανένα μέρος στη διαδικασία της ανταλλαγής αέρα. Αλλά ο δεύτερος τύπος κουκούλας εξασφαλίζει απόλυτα την απομάκρυνση μολυσμένων αέριων μαζών και εξασφαλίζει την εισροή καθαρού αέρα.

Αλλά αν στην κουζίνα, μαζί με τη σόμπα αερίου, υπάρχουν επίσης πλαστικά παράθυρα, τότε η κουκούλα θα πρέπει να επιλεγεί πιο ισχυρή.

Συσκευές παροχής αέρα

Σε ένα δωμάτιο με σόμπα αερίου σε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα, απλά δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ειδικές συσκευές που εκτελούν ροή αέρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο φυσικός εξαερισμός στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το καθήκον του να τροφοδοτεί την κουζίνα με καθαρό αέρα, αφού αυτά τα συστήματα εξαερισμού εξαρτώνται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες θερμοκρασίας στο δρόμο.

Η αναποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συστήματος είναι ιδιαίτερα εμφανής το καλοκαίρι, όταν δεν υπάρχει σχεδόν καμία ανταλλαγή αέρα και η κουζίνα είναι γεμάτη με διάφορες μυρωδιές, επιβλαβείς για τα σωματικά αέρια, και υπάρχει συμπύκνωση στους τοίχους. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση αυτή, με την βοήθεια έρχεται ένα μηχανικό σύστημα εξαερισμού, το οποίο βοηθά στον εμπλουτισμό του δωματίου με φρέσκο ​​αέρα λόγω της λειτουργίας ειδικών συσκευών.

Μεταξύ των παραπάνω συσκευών είναι πολύ δημοφιλείς:

 1. Η βαλβίδα παραθύρου του τύπου παροχής. Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στο φύλλο παραθύρου, η λειτουργία μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο σε χειροκίνητη λειτουργία όσο και αυτόματα. Το κύριο μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι σε σοβαρούς παγετούς μπορεί να είναι επιρρεπές στο πάγωμα.
 2. Η βαλβίδα τοίχου του τύπου τροφοδοσίας. Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή στον εξωτερικό τοίχο. Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμού που εκτελούν φιλτράρισμα αέρα παράλληλα. Η βαλβίδα μπορεί να λειτουργήσει είτε με το χέρι είτε αυτόματα.
 3. Αναπνευστήρας. Τοποθετείται στο κάτω φύλλο πόρτας από πλαστικό. Η λειτουργία εκτελείται από το ηλεκτρικό δίκτυο. Η συσκευή όχι μόνο φιλτράρει τις μάζες του αέρα, αλλά παράγει επίσης τη θέρμανση τους.

Αναπνευστήρας - συσκευή που φιλτράρει και θερμαίνει τις μάζες του αέρα

Κανόνες για την εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας

Όταν εγκαθιστάτε μια σόμπα αερίου σε ένα ιδιωτικό σπίτι ή το διαμέρισμα να κάνει φυσικού αερισμού θα είναι δύσκολο, έτσι θα πρέπει να εκτελέσετε την εγκατάσταση των αγωγών, το οποίο θα παρέχει μηχανική υποστήριξη της αναπνοής για την κουζίνα αερίου τοποθετείται στην κουζίνα.

Η εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού δεν θα είναι δύσκολη, αλλά για να διευκολυνθεί η εργασία του, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένους κανόνες:

 1. Οι κουκούλες των διαφόρων αερίων και οσμών από την κουζίνα μπορούν να κατασκευαστούν από μια ποικιλία υλικών, αλλά η καλύτερη επιλογή θα είναι μια συσκευή που έχει ένα σώμα από αλουμίνιο.
 2. Σύμφωνα με τους κανόνες, ο εξοπλισμός φιλτραρίσματος που τοποθετείται στην κουκούλα πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 μήνες.
 3. Δεν υπάρχει λόγος να διαθέσετε τεράστια χρηματικά ποσά για να αγοράσετε έναν ισχυρό ανεμιστήρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι αγωγοί απλά δεν έχουν σχεδιαστεί για παρόμοια ικανότητα και δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με τη ροή της μάζας του αέρα εισαγωγής, και αυτό θα προκαλέσει την είσοδο των επιβλαβών αερίων και οσμών άλλο δωμάτιο κατοικία.
 4. Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ακόμη και οι αγωγοί αέρα υψηλότερης ποιότητας εκτίθενται αργά ή γρήγορα σε μόλυνση. Επομένως, προτού ζητήσετε να μάθετε σχετικά με τη διάταξη ενός νέου συστήματος εξαερισμού, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το γεγονός εάν είναι δυνατό να φέρετε το υπάρχον σύστημα εξαερισμού σε σωστή μορφή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα καθαρό φύλλο χαρτιού και να το τοποθετήσετε στην τρύπα που προορίζεται για την εκκένωση του αέρα. Εάν το φύλλο προσκολλάται στο πλέγμα, αυτό δείχνει ότι ο αγωγός λειτουργεί σωστά και θα είναι πολύ καλύτερο να το αναβαθμίσετε λίγο, αντί να εγκαταστήσετε νέο εξαερισμό.
 5. Εάν η περιοχή της κουζίνας υπερβαίνει την ένδειξη των 15 m2, τότε απλά μην το κάνετε χωρίς ένα δεύτερο αγωγό για την άντληση αέρα.

Αν είναι η πρώτη σας επαφή με τα χαρακτηριστικά τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού στην κουζίνα με φούρνο αερίου, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από το Gasman, δεν κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά μπορεί να παρέχει συμβουλές σχετικά με το πού να τοποθετήσει τους αεραγωγούς και άλλα στοιχεία αερισμού.