Γιατί ένα διαμέρισμα χρειάζεται έναν υγραντήρα αέρα; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των σύγχρονων συσκευών

Ένα άνετο επίπεδο υγρασίας αέρα για ένα άτομο και τα γύρω αντικείμενα θεωρείται ότι είναι 45-55%, και συμβαίνει πολύ σπάνια στις κατοικημένες περιοχές. Ταυτόχρονα, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί το ερώτημα εάν απαιτείται ένας υγραντήρας σε ένα διαμέρισμα. Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα της λειτουργικής συσκευής, δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα μάτια στις αδυναμίες της.

Αν συνοψίσουμε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητη η πρόσθετη υγρασία της ατμόσφαιρας στο δωμάτιο. Απλά πρέπει να προσεγγίσετε τη διαδικασία διεξοδικά και με κάθε ευθύνη. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τρόπο επιλογής της βέλτιστης έκδοσης της συσκευής ή να εφαρμόσετε σωστά τα αυτοσχέδια μέσα.

Οι βλαβερές συνέπειες της ανεπαρκούς υγρασίας στο δωμάτιο

Πολλές δοκιμές και πειράματα έχουν καταστήσει δυνατή την κατανόηση του τι θα συμβεί με το σώμα ενός ενήλικα αν το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέσει κάτω από το 30%. Ταυτόχρονα, η δύναμη των αρνητικών επιπτώσεων σε ένα μικρό παιδί σε σύγκριση με αυτά τα δεδομένα θα αυξηθεί κατά περιόδους.

Υγραντήρας ατμού

 • Οι βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών, του ρινοφάρυγγα και των βρόγχων αρχίζουν να στεγνώνονται. Αυτό θα εκδηλωθεί με τη μορφή ερυθρότητας των ματιών, ρωγμών στα χείλη, εμφάνιση έλκους στις βλεννώδεις μεμβράνες. Υπήρχε η αίσθηση ότι κάτω από τα βλέφαρα χύνεται άμμο στη μύτη θα σχηματίζεται ξηρή κρούστες, το λαιμό αρχίζει να γαργαλάω, θα είναι πιο δύσκολο να αναπνεύσει.
 • Η ασυλία θα μειωθεί αισθητά, συχνά θα εμφανιστούν ασθένειες.
 • Η κατάσταση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών θα επιδεινωθεί.
 • Θα υπάρξει χρόνια κόπωση και ημικρανίες.
 • Εάν δεν χρησιμοποιείτε ως ενυδατική κρέμα τουλάχιστον υγρό καθάρισμα, ο αέρας θα γεμίζει με σκόνη και αυτό είναι το ισχυρότερο αλλεργιογόνο.
 • Ακόμη και κομμάτια επίπλων, βιβλίων, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και δαπέδων με ακατάλληλη υγρασία αέρα καθίστανται ακατάλληλα για χρήση.

Η ατμόσφαιρα με δείκτη υγρασίας κάτω από 20% θεωρείται ακατάλληλος για ζωή, διότι ακόμη και στη Σαχάρα είναι τουλάχιστον 25%.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια συσκευή

Πριν από την επιλογή και την αγορά ενός βιομηχανικού υγραντήρα αέρα ή την έναρξη χρήσης αυτοσχέδιων μέσων, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της χρήσης τους. Μερικοί άνθρωποι εισάγουν αυτές τις συσκευές στη ζωή τους, δεν καταλαβαίνουν αρκετά γιατί χρειάζονται, πώς, πότε και για τι να τις χρησιμοποιήσουν. Ως αποτέλεσμα, δίνουν αρνητικά σχόλια, προκαλώντας σύγχυση σε άλλους καταναλωτές.

 • Ο υγραντήρας χρησιμοποιείται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία αέρα. Το αποτέλεσμα είναι η επίδραση της σάουνας, και οι κάτοικοι του διαμερίσματος υποφέρουν μόνο από ένα κλίμα που είναι κοντά στα χαρακτηριστικά της ζούγκλας του Αμαζονίου. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε οικογένειες με μικρά παιδιά, όπου οι γονείς προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν να ζεσταίνουν το μωρό, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν το χρειάζονται. Η θερμοκρασία άνεσης είναι 20-23 ° C. Αγοράζοντας έναν υγραντήρα, συνιστάται να φροντίσετε το θερμόμετρο.
 • Μετά την εγκατάσταση της συσκευής, οι ενοικιαστές του διαμερίσματος άρχισαν να αρρωσταίνουν, ειδικά τα παιδιά. Σε κάθε ανάγκη ελέγχου! Η υψηλή υγρασία του αέρα είναι πραγματικά ένας καταλύτης για την ενεργή αναπαραγωγή μικροοργανισμών, αλλά μόνο αν αυτές οι τιμές είναι υψηλότερες από τις κανονικές. Αυτό μπορεί να παρακολουθείται ξεχωριστά ή απλά επιλέγοντας μια συσκευή με ένα υδρόμετρο ή ειδικούς αισθητήρες.
 • Τα γυαλισμένα έπιπλα, οι καθρέφτες, το γυαλί και η οθόνη τηλεόρασης καλύπτονται με λευκή επίστρωση. Αυτό είναι πραγματικά δυνατό, αλλά μόνο εάν επιλέξετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα και το ξαναγεμίζετε με μη απεσταγμένο νερό, αλλά με συνηθισμένο νερό, γεμάτο μεταλλικά άλατα. Οι καθαριστές αέρα ατμού εκπέμπουν καθαρό ατμό στην ατμόσφαιρα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται αυτός ο έλεγχος του υγρού.

Συμβουλή: Μην πιστεύετε τις κριτικές αυτών που προσπάθησαν τον υγραντήρα και έτρεξε σε ένα από τα προβλήματα που αναφέρονται. Αυτά είναι δείκτες ακατάλληλης χρήσης της συσκευής. Για να επιλέξετε τη βέλτιστη συσκευή, καλό θα ήταν να ενδιαφέρεστε για τις απόψεις με αναφορές σε συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά της συσκευής και προτάσεις για την άνετη εφαρμογή της.

Οικιακοί και σύγχρονοι υγραντήρες αέρα - τύποι και χαρακτηριστικά

Σήμερα, σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα οικιακών συσκευών, μπορείτε να κοιτάξετε και να επιλέξετε μια κατάλληλη ενυδατική κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση, η έξυπνη συσκευή όχι μόνο θα διασφαλίσει την εκπλήρωση του καθορισμένου στόχου, αλλά θα πραγματοποιήσει επιπλέον καθαρισμό του αέρα, ιονισμό και θα εκτελέσει άλλες χρήσιμες ενέργειες.

 • Πρότυπο καθαριστικό ατμού. Η απλούστερη παραλλαγή, η οποία διακρίνεται από δείκτες υψηλής υγρασίας, δεν εκπέμπει επιβλαβείς ακαθαρσίες στην ατμόσφαιρα. Από τα μειονεκτήματα είναι η διάθεση ενός υψηλού δείκτη κατανάλωσης ενέργειας και μιας παρενέργειας, όπως η θέρμανση του αέρα (το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιείται)
 • Υπερηχητική συσκευή. Είναι σχεδόν αθόρυβη, αντιμετωπίζει τέλεια την υγρασία της ατμόσφαιρας ακόμη και σε μεγάλους χώρους, διαθέτει θερμοκρασία λίγο πάνω από το περιβάλλον. Πριν επιλέξετε έναν παρόμοιο υγραντήρα, πρέπει να υπολογίσετε το επιπλέον κόστος. Πρέπει να γεμίσει με απεσταγμένο νερό, μπορεί να εγκατασταθεί ένα άλλο φίλτρο. Το υγρό θα πρέπει να χύνεται αρκετά συχνά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο ένα ενσωματωμένο ή χωριστό υδροστατικό, διαφορετικά ο αέρας μπορεί να είναι υπερβολικά κορεσμένος με υγρασία.
 • Νεροχύτης για κρύο αέρα εξάτμισης. Καταναλώνει ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, δεν επιτρέπει την υπερβολική ατμόσφαιρα της ατμόσφαιρας, να τρέχει αρκετό κοινό νερό της βρύσης. Ταυτόχρονα με την υγρασία, καθαρίζεται ο εναέριος χώρος. Ταυτόχρονα, ο υγραντήρας χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες διαστάσεις του και το υψηλό κόστος. Για να διατηρηθεί η λειτουργία της συσκευής, είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά το νερό και να καθαρίζετε μια ειδική επίστρωση.

Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν αγοράζουν τη φθηνότερη μονάδα, αν μπορείτε να κάνετε με αυτοσχέδια μέσα:

 1. Το ενυδρείο. Γενικός υγραντήρας, η λειτουργικότητα του οποίου εξαρτάται από την χωρητικότητα της δεξαμενής. Το νερό εξατμίζεται απλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαβρώνοντας τον αέρα. Εάν η λειτουργία αερισμού είναι ενεργοποιημένη, ο ρυθμός εξάτμισης της υγρασίας μπορεί να αυξηθεί.
 2. Αρχική σιντριβάνι. Ούτε η μεγαλύτερη μονάδα θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλά την υγρασία του αέρα και ταυτόχρονα να διακοσμήσει το δωμάτιο. Είναι καλύτερο να γεμίζετε τέτοιες συσκευές με φιλτραρισμένο νερό.
 3. Φυτά εσωτερικού χώρου. Ακόμα και ένα πράσινο κατοικίδιο ζώο (φτέρη, μόνστερα, ιβίσκος και άλλοι) θα βελτιώσει τον αέρα στο δωμάτιο. Και αν είναι ένα ολόκληρο πράσινο τοίχο, τότε οι πρόσθετες συσκευές θα είναι ειλικρινά περιττές.
 4. Ψεκάστε το υγρό με ένα πιστόλι ψεκασμού. Είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε όχι μόνο "αέρα", αλλά και κουρτίνες, τοίχους, έπιπλα.
 5. Σπιτικά σχέδια. Οι λαϊκοί τεχνίτες έφεραν πολλές επιλογές για ποιοτικά moisturizers, που είναι σε θέση όχι μόνο να κορεστεί η ατμόσφαιρα με υγρασία, αλλά και να γεμίσει με ένα ευχάριστο άρωμα. Αυτό μπορεί να είναι μια συνηθισμένη λεκάνη με νερό (με την προσθήκη αιθέριου ελαίου), τοποθετημένη κοντά στην μπαταρία. Σε αυτό, χαμηλώστε την άκρη της πετσέτας, η οποία απλώνεται στο πιάτο.

Η παρουσία ενός moisturizer διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία αναπνοής, επηρεάζει θετικά την κατάσταση και τη διάθεση, αυξάνει την ανοσία. Απλά πρέπει να αποφασίσετε για τις ανάγκες σας και να επιλέξετε την κατάλληλη μονάδα.

Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η βέλτιστη υγρασία του περιβάλλοντος στο οποίο είναι ένα άτομο πρέπει να είναι από 40 έως 75 τοις εκατό.

Η μείωση της υγρασίας στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο ποτό κυκλοφορία συσκευή στον αέρα, ιδιαίτερα αισθητή το χειμώνα, όταν θέρμανση μπαταρία σας να στεγνώσουν αέρα στο διαμέρισμα έως 20 τοις εκατό.

Πώς επηρεάζει η ενυδάτωση το σώμα;

Το ανθρώπινο σώμα, μια μείωση στην υγρασία, αντιλαμβάνεται μια βαριά αναπνοή, η οποία οδηγεί σε ξηρότητα στη μύτη, και μερικές φορές μια αίσθηση καψίματος όταν προσπαθεί να εισπνεύσει. Το ξηραντήριο ο αέρας εισπνέεται από ένα άτομο, υπάρχει περισσότερο υγρό που ξοδεύει για την ενυδάτωση του, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση του σώματος και αυξάνει τον κίνδυνο διάφορων ασθενειών.

Ο έλεγχος της υγρασίας είναι απαραίτητος κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Ο αέρας στεγνώνει όχι μόνο από το εσωτερικό ξηρό μικροκλίμα του δωματίου, αλλά και από τα συστήματα θέρμανσης που το χειρίζονται τέλεια.

Κανονικοποιημένη υπό την απουσία υγρασίας στον αέρα του δωματίου, όπως προαναφέρθηκε, το σώμα προσπαθεί να υγραίνει τον εισπνεόμενο αέρα, χάνοντας τη δική του προστασία ενάντια στην διείσδυση όλων των ειδών των ιών και παθογόνων βακτηρίων. Η πιθανότητα να πάθει η ασθένεια σε τέτοιες εγκαταστάσεις αυξάνεται κατά περιόδους.

Δέρμα και υγρασία

Το δέρμα μας αποτελείται από νερό, συνεχώς καθημερινά το σώμα μας χάνει περίπου πεντακόσια χιλιοστόλιτρα νερού. Με χαμηλή υγρασία, ειδικά το χειμώνα, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να χάσει μέχρι και ένα λίτρο νερού.

Οι γυναίκες που έχουν πιο τρυφερό και πιο ευαίσθητο δέρμα αισθάνονται έντονα τις αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας. Προσπαθώντας να διορθώσετε τις επιπτώσεις του ξηρού δέρματος, χρησιμοποιήστε μια ποικιλία από κρέμες, γέλες, μάσκες, κ.λπ.

Όλα αυτά δίνουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα, αλλά αν διατηρήσετε ένα σταθερό μικροκλίμα και την υγρασία του δωματίου, το σώμα θα λάβει αρκετή υγρασία και το δέρμα θα πάρει την πρωτότυπη υγιή του μορφή.

Η μείωση της υγρασίας επηρεάζει αρνητικά τα μέλη της οικογένειας που είναι αλλεργικά στη σκόνη. Η σκόνη χάνει την υγρασία και αναδύεται εύκολα στον αέρα, μπαίνοντας στους αεραγωγούς του ατόμου.

Και ότι θα αποκατασταθεί το σώμα τους και να μειώσουν τον αντίκτυπο της σκόνης, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες που απαιτούν τακτική αερισμό του δωματίου, οι συχνές διαδικασίες υγρό καθαρισμού και, φυσικά, για να διατηρήσει τη βέλτιστη υγρασία, αυτό θα σας βοηθήσει έναν υγραντήρα.

Υγραντήρες σε κάθε σπίτι

Είναι σχεδιασμένα ειδικά για να διατηρούν το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Μια ποικιλία από υγραντήρες, σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιό σας, καθώς και μέσα από διαφορετικά σχέδια, ένα υγραντήρα μπορεί να ταιριάξει με το εσωτερικό του δωματίου σας.

Οι πιο αξιόπιστοι υγραντήρες για τη διατήρηση της υγρασίας στον αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες για παρακολούθηση. Τέτοιοι υγραντήρες μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς την υγρασία μέρα και νύχτα χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπων.

Η υπερβολική διαβροχή του αέρα, καθώς επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, προκαλεί επιδείνωση των ασθενειών, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με την αναπνευστική οδό. Για να εξασφαλίσετε τον έλεγχο σε περίπτωση απουσίας αυτοματισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε αισθητήρες υγρασίας και να παρακολουθείτε συνεχώς την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο.

Η ευρεία ταξινόμηση των υγροσκοπικών ουσιών περιλαμβάνει τρεις ποικιλίες:

 1. Ατμός, του οποίου η εργασία είναι να μετατρέψει το νερό, με τη θέρμανση των ηλεκτροδίων, σε ατμό, το οποίο με τη σειρά του εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο. Όταν το νερό εξατμιστεί τελείως, ο εξατμιστής απενεργοποιείται.
 2. Παραδοσιακά χρησιμοποιεί την αρχή του κρύου εξάτμιση όταν το ύδωρ χύνεται στη δεξαμενή του υγραντήρα, και στη συνέχεια περνά μέσω των στοιχείων εξάτμισης, ο ανεμιστήρας αναρροφά τον ξηρό αέρα από το δωμάτιο και περνάει απευθείας μέσω της ίδιας της εξατμιστήρα, η οποία οδηγεί σε ύγρανση αέρα. Είναι το πιο οικονομικό και εύχρηστο.
 3. Η υπερηχητική, είναι πιο σύγχρονη από την προηγούμενη, η αρχή της δουλειάς της είναι να αναρροφά ξηρό αέρα από το δωμάτιο, στη συνέχεια περνά μέσα από μικροσκοπικά σωματίδια νερού, αέρα και βγαίνει σε μορφή υγρής ομίχλης.

Παιδικό σώμα και ενυδατικές κρέμες

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί υγραντήρες αέρα αγοράζονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ποιος αγοράζει για ενήλικες ή για παιδιά. Για τους ενήλικες, οι υγραντήρες αέρα πωλούνται κυρίως καθολικά.

Και για τα παιδιά πρέπει να αγοράσετε υγραντήρες μόνο για ειδικούς σκοπούς, αφού έχουν πιο ακριβείς ρυθμίσεις και αυτό θα έχει θετική επίδραση στην υγεία των βρεφών.

Τα παιδιά στην μικρότερη ηλικία δεν προστατεύονται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας, χρειάζονται μια ατομική προσέγγιση και έλεγχο της υγείας τους.

Για μια καλύτερη επιλογή, συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς που θα μπορούν να συμβουλεύουν σχετικά με τη σωστή επιλογή αυτής της συσκευής.

Εκτός από τους υγραντήρες, υπάρχουν επίσης στεγνωτήρια που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικούς και βιομηχανικούς χώρους και εργαστήρια. Αυτοί οι αφυγραντήρες είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα ανάλογα με τον σκοπό του χώρου, ο οποίος επιτρέπει όχι μόνο την ξήρανση του αέρα σε ασφαλείς παραμέτρους αλλά και τον καθαρισμό του.

Τι βλάβη μπορεί να κάνει ο υγραντήρας;

Τώρα, συσκευές που επιτρέπουν τη ρύθμιση τέτοιων σημαντικών παραμέτρων του αέρα όπως η θερμοκρασία, ο ιονισμός και η υγρασία είναι μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Οι οικιακοί υγραντήρες δεν εμφανίστηκαν χθες, αλλά δεν κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα: οι υγραντήρες που προσέφερε η σοβιετική βιομηχανία για οικιακή χρήση ψεκάστηκαν νερό από ειδικά ακροφύσια στον αέρα. Η υγρασία εγκαταστάθηκε σε διάφορες επιφάνειες, κάτι που δεν ήταν μόνο δυσάρεστο, αλλά και επικίνδυνο - η υγρασία θα μπορούσε να εισέλθει μέσα στην ηλεκτρική συσκευή, προκαλώντας την αποτυχία της. Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων είναι απαλλαγμένοι από αυτό το μειονέκτημα, χάρη στην αρχή της λειτουργίας τους. Με τη βοήθεια του υπερήχου, οι σταγόνες νερού είναι τόσο μικρές ώστε να «ζυγίζονται» στον αέρα, δηλαδή διατηρούνται από την κίνηση Brownian των μορίων του αέρα.

Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής

Η υγρασία είναι ένας παράγοντας, ιδιαίτερα σημαντικός σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Φυσικά, ο καθένας θέλει τα παιδιά του μόνο καλό, αλλά πόσο συχνά, οπλισμένοι με καλές προθέσεις, «κάνουμε καλό και κάνουμε καλό». Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν απαιτείται ένας υγραντήρας στο σπίτι, ή καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας στον παραδοσιακό υγρό καθαρισμό.

Κατ 'αρχάς, ας καθορίσουμε και γιατί πρέπει ακόμη να υγραίνουμε τον αέρα στο δωμάτιο; Πού πηγαίνει η φυσική υγρασία; Οι δύο κύριοι εχθροί της υγρασίας είναι θερμαντήρες και κλιματιστικά.

Εξαιτίας του τι μειώνεται η υγρασία

Μερικές φορές ακούτε ότι οι θερμαντήρες "καίνε" ή "εξατμίζουν" την υγρασία. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει: είναι αδύνατο να καεί η υγρασία, όπως είναι γνωστό, το νερό δεν καίγεται. "Εξαέρωση" της υγρασίας επίσης δεν απειλείται, το νερό και έτσι σε μια κανονική κατάσταση είναι στον αέρα με τη μορφή ατμού, αλλιώς θα έχουμε μια ομίχλη στο δωμάτιο, και τα έπιπλα θα πέσει δροσιά. Γιατί οι θερμαντήρες μειώνουν την υγρασία;

Το γεγονός είναι ότι όταν πρόκειται για υγρασία σε χώρους διαβίωσης, εννοούμε, κατά πρώτο λόγο, σχετική υγρασία, επειδή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία.

Η σχετική υγρασία μετριέται σε εκατοστιαία ποσοστά, πράγμα που δείχνει την αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα νερού που ο αέρας θα μπορούσε κατ 'αρχήν να περιέχει σε δεδομένη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο πιο "ευρύχωρο" είναι για το νερό.

Τι συμβαίνει όταν θερμαίνεται ο αέρας; Προφανώς, η θερμοκρασία του αυξάνεται, η "χωρητικότητα" του ανεβαίνει. Έτσι, ο παρονομαστής ενός κλάσματος σχετικής υγρασίας αυξάνεται και, κατά συνέπεια, η ίδια η τιμή της σχετικής υγρασίας (με την απόλυτη τιμή της απόλυτης ποσότητας νερού στον αέρα αμετάβλητη) μειώνεται. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο πέφτει.

Wet παράθυρα - ένα σημάδι της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό; Η ιδέα της «κατάψυξης» της υγρασίας στο κλιματιστικό είναι εξίσου αδύνατο με την «εξάτμιση» του αέρα στον θερμαντήρα. Όταν ο αέρας ψύχεται, η "χωρητικότητα" του μειώνεται, η σχετική υγρασία αυξάνεται γρήγορα σε περισσότερο από εκατό τοις εκατό, η "περίσσεια" της περιεκτικότητας σε υγρασία του νερού γίνεται υγρή και αφαιρείται. Είναι αυτό το νερό που στάζει από τους σωλήνες αποστράγγισης που κολλάνε έξω από τους τοίχους των κλιματιζόμενων κτιρίων.

Ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από το κλιματιστικό έχει σχεδόν 100% υγρασία. Αλλά η σχετική υγρασία, όπως ήδη γνωρίζουμε, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ο αέρας από το κλιματιστικό, που έχει βρεθεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, θερμαίνεται, αυξάνεται η «ανάγκη του για νερό» (σχετικός λόγος υγρασίας). Ο αέρας είναι έτοιμος να απορροφήσει το "δικό" του νερό πίσω, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει έξω στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι, η σχετική υγρασία του αέρα γίνεται χαμηλότερη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έτσι, διαπιστώσαμε ότι η πρόσθετη υγρασία του αέρα είναι πραγματικά απαραίτητη και ευεργετική, τώρα ας δούμε αν η χρήση οικιακών υγραντήρων βλάπτει. Για να γίνει αυτό, εξετάστε τις τυπικές απαιτήσεις και τις ανησυχίες των χρηστών των υγραντήρων.

- «Άρχισα να χρησιμοποιώ έναν υγραντήρα για να σώσω τον εαυτό μου από τη φωτιά, το διαμέρισμα δεν είχε τίποτα να αναπνεύσει χωρίς αυτό να είναι καλύτερο». Πρώτον, πρέπει να διαχωρίσετε τις έννοιες "ζεστό" και "εκρηκτικό". Αν και αυτές οι έννοιες είναι στενές και αλληλένδετες, αλλά όχι ταυτόσημες. Η "εξάντληση" είναι, πρώτον, η έλλειψη καθαρού αέρα. Κανένας υγραντήρας ποτέ δεν θα αντικαταστήσει έναν απλό αερισμό.

Δεύτερον, είναι βουλωμένη πάντα όπου είναι ζεστό και υγρό. Η υγρή θερμότητα είναι πάντα ανεκτή πολύ χειρότερη από την ξηρά. Tropical θερμότητα πιο επώδυνη από τη θερμότητα στην έρημο, αν και στην θερμοκρασία έρημο είναι σημαντικά υψηλότερη. Εάν δεν θέλετε να πάτε στην έρημο και τροπικές περιοχές, στη συνέχεια, κρατήστε ένα μικρό επεξηγηματικό πείραμα είναι δυνατόν εδώ: απλά συγκρίνετε τις αισθήσεις του ξηρή και υγρή σάουνα ρωσικό λουτρό στις ίδιες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές.

Όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία και υγρασία - υπάρχει πάντα ταραγμένη κατάσταση

Δυστυχώς, τα παιδιά συχνά υποφέρουν από τη ζέστη του σπιτιού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπάρχει η γνώμη ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το παιδί, πρέπει να είναι ζεστό. Οι θερμαντήρες, οι θερμαντήρες, τα θερμαντικά σώματα προστίθενται στα θερμαντικά σώματα της κεντρικής θέρμανσης. Και αν ακόμα (όπως πάντα από τις καλύτερες προθέσεις) σε ένα θερμά θερμαινόμενο δωμάτιο, ένας υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος... Το λουτρό είναι ασφαλισμένο στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε, επειδή οι θερμαντήρες ξηρού αέρα και ενυδάτωση είναι απαραίτητο; Ναι, είναι απαραίτητο να υγραίνει τον αέρα, αλλά όχι ως αντικατάσταση του αερισμού και των κανονικών συνθηκών θερμοκρασίας. Μην θέλετε να είστε βουλωμένοι - ανοίξτε τον αναπνευστήρα και απενεργοποιήστε τη θερμάστρα, η θερμοκρασία στο σαλόνι (ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20-23 βαθμούς.

- "Είχαμε αυτόν τον υγραντήρα, οπότε το παιδί δεν ανέβηκε από τις πληγές. Όταν πρόκειται για αποφρακτική βρογχίτιδα, αρνήθηκαν από την ενυδατική κρέμα. " Εντάξει, η υψηλή υγρασία είναι ο ιδανικός οικότοπος για μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων παραγόντων. Ειδικά αν η υγρασία σχετίζεται με υψηλή θερμοκρασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η υγρασία θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, επειδή η αυξημένη υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από την χαμηλωμένη.

Για τον έλεγχο της υγρασίας, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Υπάρχουν κρέμες με ενσωματωμένο υγρόμετρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι, αν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένο, ένα ενσωματωμένο υγρόμετρο θα δείξει την υγρασία κοντά στην πηγή της υγρασίας, και ως εκ τούτου, η μαρτυρία του θα είναι πάντα κάπως υψηλότερη μέση υγρασία.

Το υγρόμετρο πρέπει να είναι σε κάθε διαμέρισμα σαν θερμόμετρο

Η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο υγραντήρα - ένας αισθητήρας υγρασίας, ο οποίος απενεργοποιεί αυτόματα τον υγραντήρα, όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε μια προκαθορισμένη τιμή - είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη. Εάν δεν υπάρχει κανένας και θα ακολουθήσουμε τον εαυτό μας την υγρασία, η άνετη τιμή της σχετικής υγρασίας κυμαίνεται από 45-60%. Για μικρά παιδιά, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί ελαφρά - έως και 50-70%.

"Υπάρχει μόνο μία βλάβη από έναν υπερηχητικό υγραντήρα - όλα τα έπιπλα και η οθόνη της τηλεόρασης σε άσπρο, δύσκολο να ξεπλύνετε. Και το νερό από αυτό είναι νεκρό. " Υπερηχογράφημα - είναι απλά ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας, που δεν αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο αυτί. Δεν υπάρχει τρόπος υπερήχων επηρεάζει τη δομή του νερού, και όλα τα λόγια για το "νεκρό νερό" από τη σφαίρα της φαντασίας.

Αλλά το ψεκασμό αλατιού είναι η αλήθεια. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, οι οποίοι τροφοδοτούν τον ατμό στον αέρα, αφήνοντας άλατα μέσα, ο υγραντήρας υπερήχων εκπέμπει νερό στον αέρα μαζί με όλες τις ουσίες που είναι διαλυτές σε αυτό. Με αυτή την έννοια, το νερό από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι πολύ πιο "ζωντανό" από το ατμό. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού σε υγραντήρες υπερήχων. Και αυτό αναγκαστικά αναφέρεται στον συνοδευτικό υγραντήρα του κατασκευαστή.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής στις οικιακές συσκευές

Επομένως, ας συνοψίσουμε: είναι οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων επιβλαβείς, ή μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Με όλη μας την ευθύνη μπορούμε να πούμε ότι οι οικιακοί υγραντήρες του αέρα είναι σίγουρα απαραίτητοι και χρήσιμοι, αλλά θα επωφεληθούν μόνο εάν χρησιμοποιούνται με αρκετές προϋποθέσεις:

 1. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες και μην παραμελούν τις απαιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για την πλήρωση υπερηχητικών υγραντήρων.
 2. Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με γυροστάτη, παρακολουθήστε την υγρασία μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική υγρασία δεν προκαλεί καμία ζημιά παρά ανεπαρκής. Η σχετική υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 45-60% για τους ενήλικες ή 50-70% για τα παιδιά.
 3. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον αερισμό και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα με υγρασία. Η κανονική θερμοκρασία του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι 20-23 μοίρες.

Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, υποφέρετε από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, έχετε μικρά παιδιά - μη διστάσετε να αγοράσετε ενυδατική κρέμα. Αλλά μην ξεχνάτε τις συνθήκες χρήσιμης χρήσης αυτής της συσκευής.

Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι ο υγραντήρας αέρα είναι πολύ χρήσιμη και λογική εφαρμογή. Αλλά ποιο μοντέλο θα επιλέξετε; Κατά τη γνώμη μας, οι γερμανικοί υγραντήρες Smower Multi Action είναι οι καλύτεροι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη ως κατασκευαστής κλιματιστικού εξοπλισμού ποιότητας. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχει επίσης ένας καθαριστής αέρα σε αυτή τη μονάδα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πολύτιμη.

Χρειάζεστε έναν υγραντήρα το καλοκαίρι;

ημέρα εργασίας το καλοκαίρι και το χειμώνα. Το χειμώνα οι μπαταρίες στεγνώνουν. καλοκαιρινό διαμέρισμα)

Έχω κοντέρες παντού, στεγνώνουν περισσότερες μπαταρίες, έτσι χρειάζομαι και γενικά, μετριέται η υγρασία και έπειτα αποφασίζουν αν χρειάζονται ένα condender ή όχι.

όχι nzhenzhen, το καλοκαίρι η υγρασία είναι υψηλή. ειδικά αν η ταλαιπωρία

Ενεργοποιώ τις μπαταρίες μόνο το χειμώνα και μόνο για τη νύχτα

Έχει συμπεριλάβει μία φορά, λεπτά 10 αισθάνθηκαν δροσερά, σε μισή ώρα υπήρχε σάουνα, σε ένα δωμάτιο που η ομίχλη έκλεισε)))))

θα είναι ακόμα χειρότερο. Γενικά, σε ένα μέσο διαμέρισμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο κατά την περίοδο θέρμανσης.

Υγραντήρες: καλό ή κακό για την υγεία. Χαρακτηριστικά, χρήσιμες και επιβλαβείς ιδιότητες των υγραντήρων αέρα, πώς να επιλέξετε

Οι υγραντήρες αέρα έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν το επίπεδο υγρασίας των δωματίων όπου ο αέρας είναι υπερκορεσμένος από την κεντρική θέρμανση ή το σύστημα εξαερισμού έχει σπάσει.

Η υγρασία του αέρα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την εργασιακή ικανότητα, την αντίσταση στις ασθένειες και την ευημερία ενός ατόμου, επομένως είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να ρυθμιστεί το επίπεδο υγρασίας των χώρων διαβίωσης και εργασίας.

Υγραντήρες αέρα: σκοπός, τύποι

Οι υγραντήρες του αέρα διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης και, ανάλογα με αυτό, χωρίζονται σε τέσσερις τύπους, εκ των οποίων τρεις χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή:

1. Ψυχόμενους υγραντήρες.

2. Υγραντήρες ατμού.

3. Υγροποιητές υπερήχων.

4. Υγραντήρες ψεκασμού (που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία).

Κρύοι υγραντήρες

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες θεωρούνται ψυχρός ατμός, η αρχή της οποίας είναι η εξάτμιση του νερού χωρίς θέρμανση, με φυσικό τρόπο.

Το νερό χύνεται σε ειδικές δεξαμενές, από τις οποίες τροφοδοτείται στην παλέτα, από την οποία περνά στα εξατμιστικά στοιχεία.

Σε αυτούς τους υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα μέσω ειδικής κασέτας που συσσωρεύει σκόνη σε αυτό, καθαρίζοντας περαιτέρω τον αέρα.

Υγροσκοπικά ψυχρού ατμού ανεξάρτητα ρυθμίζουν το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρό, η υγραντήρα απόδοση έως και πέντε φορές υψηλότερη από ό, τι σε υγροποιημένο αέρα.

Οι ψυχτικοί υγραντήρες γεμίζονται με αποσταγμένο νερό για να αποφευχθεί η μόλυνση του ενυδατικού φυσιγγίου με άλατα που υπάρχουν στο σκληρό νερό.

Υγραντήρες ατμού

Το δεύτερο είδος υγραντήρες που χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα - υγραντήρες ατμού.

Η βάση της εργασίας είναι η αρχή του βραστό νερό - εξάτμιση του υγρού μέσω της θέρμανσης. Η διαδικασία μοιάζει με ένα ηλεκτρικό βραστήρα: η τάση που εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια θερμαίνει το νερό. Το νερό που έχει θερμανθεί στην επιθυμητή θερμοκρασία, βράζει και εξατμίζεται. Όταν το νερό βράσει μέχρι το τέλος, ανοίγει το κύκλωμα και ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

Αυτή η αρχή λειτουργίας εγγυάται την ασφαλή χρήση των υγραντήρων.

Οι υγραντήρες ατμού είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρα υγρασίας αέρα που αποσυνδέει τη συσκευή όταν η υγρασία του δωματίου φτάσει στην καθορισμένη τιμή. Οι αυτόματοι αισθητήρες υγρασίας δεν επιτρέπουν την υπερβολική διαβροχή των χώρων, τόσο συνηθισμένοι σε παιδικά δωμάτια, όπου το επίπεδο υγρασίας αυξήθηκε στις απαιτήσεις.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Το τρίτο είδος οικιακών υγροποιητών είναι υπερηχητικό.

Το νερό σε αυτά χύνεται σε ειδική δεξαμενή, από την οποία πέφτει σε ένα δίσκο που δονείται με υπερηχητική συχνότητα.

Η πλάκα μετατρέπει το νερό σε ένα λεπτό διασκορπισμένο εναιώρημα, το οποίο ψεκάζεται από τον ανεμιστήρα μέσα από το δωμάτιο, περνώντας σε κατάσταση ατμού.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες δημιουργούν μια ομίχλη, κρύα και υγρή, η οποία δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.

Οι υγραντήρες υπερήχων εγγυώνται ακριβή έλεγχο της υγρασίας και ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με υδροστάτες, αλλά με ειδικές οθόνες, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο της συσκευής με τη βοήθεια του πίνακα ελέγχου.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό για υγραντήρα υπερήχων.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η χρήση για το σώμα;

Στην καθημερινή ζωή, οι υγραντήρες καλούνται να κορεσθούν στον αέρα με υγρασία, βοηθώντας στην αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα.

1. Βοηθώντας τα μάτια.

Ερεθιστικό, οι δυσμενείς επιδράσεις στην βλεννογόνο μεμβράνη των ματιών προκαλούνται από τον ξηρό αέρα του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο σας κάνει να απευθυνθείτε σε οφθαλμίατροι. Η φλεγμονή του οφθαλμού προκαλείται από μικρόβια και ιούς που αναπτύσσονται άνετα στον ξηρό αέρα.

Η ανεπαρκής υγρασία του αέρα αυξάνει το φορτίο στα μάτια, εξαιτίας του οποίου γρήγορα υπερχειλίζει.

Ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, αποτρέποντας την ξηρότητα και τη φλεγμονή των ματιών και μειώνοντας την πίεση των ματιών.

2. Καταπολέμηση λοιμώξεων.

Μέρος των ασθενειών του ιού που προκαλούν κρύο, εξαπλώνονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Το ανθρώπινο σώμα προστατεύεται από τη μόλυνση χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες του δέρματος και των βλεννογόνων. Η ξηρότητα του αέρα οδηγεί στην αποξήρανσή τους και ως αποτέλεσμα - μείωση των προστατευτικών λειτουργιών.

Οι χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα αέρα θα αυξήσουν την αντοχή του οργανισμού στις ιογενείς ασθένειες και θα ενισχύσουν την ανοσία.

3. Επιπλέον ενέργεια.

Ο ξηρός κρύος αέρας στο δωμάτιο δεν κορεάζει το αίμα με επαρκή ποσότητα οξυγόνου, που οδηγεί σε εξάντληση του σώματος και προκαλεί αίσθηση κόπωσης.

Ο υγραντήρας αέρα θα επιτρέψει στο σώμα να λειτουργήσει με πλήρη αντοχή, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

4. Οφέλη για τα φυτά.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, καθώς ο ξηρός αέρας στεγνώνει το φύλλωμα. Με τη σειρά τους, υγιή φυτά κορεσμό του αέρα με οξυγόνο, και μερικά απορροφούν επιβλαβείς ουσίες. Ένα υγιές μικροκλίμα του δωματίου δημιουργείται λόγω της αλληλεπίδρασης του περιεχομένου οξυγόνου και της υγρασίας.

5. Υγιές δέρμα.

Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος, παρατείνει τη νεολαία και δίνει ομορφιά και υγεία, παρέχεται όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο υγραντήρας αέρα δεν θα επιτρέψει στο δέρμα να στεγνώσει και να δώσει μια υγιή εμφάνιση.

Υγραντήρες αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Ο υγραντήρας αέρα ζημιών θα φέρει μόνο όταν το κακοποιεί.

Ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και μην υπερθερμαίνετε.

Η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Διατηρήστε την υγρασία του χώρου έως και 60% και στη συνέχεια δεν θα προκληθεί βλάβη στον υγραντήρα του σώματος.

Σε μια υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να εξαπλωθεί μούχλα, η οποία είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα.

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες που εξατμίζουν ζεστό ατμό, λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων. Μια άλλη επικίνδυνη στιγμή θα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο όπου χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας ατμού: είναι η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με το αυξημένο επίπεδο υγρασίας που οδηγεί στην εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.

Η βλάβη στο σώμα προκαλεί ενυδάτωση, στην οποία χρησιμοποιείται ακατέργαστο νερό. Τα άλατα και οι βλαβερές ενώσεις, όταν διασκορπίζονται στον αέρα, εισέρχονται στο σώμα, σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το πρόβλημα αφορά υπερηχητικούς υγραντήρες.

Είναι σημαντικό να αλλάζετε την κασέτα καθαρισμού εγκαίρως, επειδή η συσσωρευμένη βρωμιά σε αυτή τελικά μετατρέπεται σε πηγή παθογόνων βακτηρίων.

Το πραγματικό ερώτημα παραμένει η επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις των υπερηχητικών κυμάτων στους ανθρώπους δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, η βάση για την πεποίθηση ότι οι υπερηχητικοί υγραντήρες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία είναι ο μύθος.

Για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες: ζημιά στον υγραντήρα αέρα

Για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, ένας υγραντήρας αέρα είναι επιβλαβής μόνο αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά.

Αν δεν επιτρέπετε τον αχνισμένο αέρα, στον οποίο υπάρχει ενεργός πολλαπλασιασμός μικροοργανισμών, δεν θα προκληθεί βλάβη από τον υγραντήρα.

Οι υπερήχους moisturizers δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα, έτσι είναι αβλαβείς για τις έγκυες γυναίκες.

Ένας υγραντήρας μπορεί ακόμη και να συμβάλει στη δημιουργία ενός μικροκλίματος στο οποίο η εγκυμοσύνη προχωρά εύκολα. Ο υγρός αέρας δεν επιτρέπει την εξάντληση του σώματος, τη βελτίωση της ευημερίας και την παροχή ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νεαρές μητέρες.

Υγραντήρας αέρα για παιδιά: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι παιδίατροι επιβεβαιώνουν ότι ο υγρός αέρας στο δωμάτιο των παιδιών αποτρέπει τα προβλήματα υγείας για το παιδί, οπότε το όφελος του υγραντήρα αέρα στον παιδικό σταθμό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Οι χρήσιμες ιδιότητες των υγραντήρων αέρα θα βελτιώσουν τη ζωή του μωρού από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Οι κύριοι λόγοι για την ανάγκη για έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά:

1. Η ευαισθησία των παιδιών στις περιβαλλοντικές συνθήκες είναι υψηλότερη από αυτή των ενηλίκων. Η υψηλή θερμοκρασία του δωματίου με περιεκτικότητα σε υγρασία μικρότερη από 20% δημιουργεί ένα μεγάλο θερμικό φορτίο στο σώμα του παιδιού, προκαλώντας διαταραχές στην εργασία του.

2. Ανεπαρκής υγρασία, προκαλώντας την ανάπτυξη μικροβίων, προκαλεί βρογχοπνευμονικές παθήσεις σε βρέφη.

3. Το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι συνθήκες που εξασφαλίζουν την σωστή ανάπτυξή του. Για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή οξυγόνου, απαιτείται καλός εξαερισμός, που παρέχεται από αναπνευστικές κινήσεις που μειώνουν και αυξάνουν τον όγκο των πνευμόνων.

4. Η αναπνοή ενός παιδιού είναι συχνότερη από την αναπνοή ενός ενήλικα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής επιβλαβών μικροβίων στο σώμα.

5. Ο ξηρός αέρας προκαλεί την ξηρότητα του βλεννογόνου του μωρού: ο βλεννογόνος καλύπτεται στη μύτη με μια λεπτή κρούστα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπνοή του μωρού, τη ρινίτιδα και την ωτίτιδα.

6. Τα θηλάζοντα παιδιά έχουν δυσκολία στο θηλασμό στον ξηρό αέρα.

7. Τα παιδιά κάτω από ένα χρόνο αναπνέουν μερικώς μέσω του δέρματος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μην το αφήνετε να στεγνώσει.

8. Στο ξηρό δέρμα του μωρού υπάρχει ερεθισμός, που προκαλεί δυσφορία στο παιδί.

9. Τα παιδιά που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με έναν υγραντήρα κοιμούνται περισσότερο και περισσότερο, έχουν λιγότερες αναπνευστικές νόσους και είναι λιγότερο καπνιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Ο μεταβολισμός των μικρών παιδιών είναι πιο έντονος από ό, τι στους ενήλικες, έτσι το σώμα του μωρού παράγει περισσότερη θερμότητα. Στην παιδική ηλικία, οι πνεύμονες ανταποκρίνονται στην ανταλλαγή θερμότητας και όχι στο δέρμα. Σε ξηρό αέρα, τα παιδιά χάνουν πολύ υγρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πύκνωση του αίματος και διακοπή του σώματος του παιδιού.

11. Η χαμηλή υγρασία του κλίματος προκαλεί δυσλειτουργία των μωρών στην εργασία των νεφρών και προκαλεί δυσβολία.

Η χρήση ενός υγραντήρα αέρα για την υγεία των παιδιών κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος είναι αναμφισβήτητη.

Υγραντήρας: χρήση και βλάβη για τον άνθρωπο, υγραντήρες υπερήχων

Φρέσκος αέρας είναι απαραίτητος για την κανονική ζωή και την ευεξία. Αλλά μέσα από τον αεραγωγό, μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα κάποια ποσότητα επιβλαβών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αερίων και της σκόνης, η οποία δεν επιτρέπει τη χρήση αυτού του τρόπου αερισμού, εκτός αν σίγουρα δεν είναι σπίτι στο χωριό. Για αποτελεσματικό καθαρισμό και πρόσθετη πηγή υγρασίας, οι υγραντήρες αέρα είναι πλέον διαθέσιμοι, προικισμένοι με οφέλη και βλάβες, σύμφωνα με τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών και τη γνώμη των γιατρών.

Η σύγχρονη αγορά είναι γεμάτη με διάφορα μοντέλα τέτοιων συσκευών, ικανά να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του αέρα, την περιεκτικότητα σε ιόντα και την υγρασία. Τα όργανα που εκτελούν παρόμοιες λειτουργίες εμφανίστηκαν για πολύ καιρό, αλλά η δημοτικότητα τους άρχισε να γίνεται σχετικά πρόσφατα.
Ποιοι είναι οι υγραντήρες;

Οι υγραντήρες στην αγορά αντιπροσωπεύονται από τρεις τύπους:

1. Παραδοσιακά. Η λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής βασίζεται σε «ψυχρή» εξάτμιση ή φυσικό - το νερό χύνεται μέσα στο βαρέλι, από εκεί φτάνει στο στοιχείο που την εξατμίζει. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας διοχετεύεται μέσω αυτού, οπότε γίνεται υγρασία. Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από οικονομία, χαμηλό επίπεδο θορύβου και μέγιστη ευκολία χρήσης.

Λόγω της διαδικασίας αυτορύθμισης, επιτυγχάνονται οι βέλτιστες τιμές υγρασίας για μια συγκεκριμένη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά ένας τέτοιος υγραντήρας, πρέπει να τοποθετήσετε μια πρόσθετη πηγή θερμότητας δίπλα του.

2. Ατμός. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι "θερμή" εξάτμιση. Τα ζεύγη των ηλεκτροδίων θερμαίνουν το νερό στη συσκευή στο μέγιστο, πράγμα που οδηγεί σε μετάβαση στην κατάσταση του ατμού. Μετά την εξάτμιση ολόκληρου του όγκου υγρού, η συσκευή σβήνει αυτόματα. Το κύριο πλεονέκτημα - υψηλή απόδοση με δυνατότητα αύξησης της υγρασίας σε υψηλότερα σημάδια.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς τη στάθμη του νερού για απρόσκοπτη λειτουργία. Στον εξοπλισμό του δεν υπάρχει υδροστάτη, συν ένα μεγάλο όγκο κατανάλωσης ισχύος. Λόγω της παραγωγής πολύ ζεστού ατμού, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ένας τέτοιος υγραντήρας στο δωμάτιο των παιδιών. Αλλά είναι ιδανικό για εισπνοές και αρωματοθεραπεία, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα λαδιού στο ακροφύσιο της συσκευής.

3. Υπερηχογράφημα. Τέτοιες συσκευές θεωρούνται η πιο αποτελεσματική και η ζήτηση. Η αρχή της λειτουργίας έγκειται στην τροφοδοσία ύδατος στην πλάκα, που δονείται στον τρόπο υψηλής συχνότητας. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ενός νέφους με το τρέξιμο του μέσω ενός ανεμιστήρα στην κατοικία.

Μια τέτοια συσκευή είναι ικανή να παράγει δροσερό υγρό αέρα. Σύμφωνα με κριτικές, το όφελος και η βλάβη του υπερηχητικού υγραντήρα είναι η υψηλή απόδοση, η ασφάλεια, αλλά το υψηλό κόστος και η εξάρτηση από την ποιότητα του νερού. Για να εργαστείτε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό, οι λεπτομέρειες είναι παρακάτω.

Υπάρχουν επίσης νεροχύτες με κλιματικά συγκροτήματα που συνδυάζουν ένα καθαριστικό με έναν υγραντήρα. Τέτοια συσκευή αφαιρεί από την ρυπαντές του αέρα, τον καπνό του τσιγάρου, η σκόνη και τα μαλλιά, σε συνδυασμό με το ότι ενυδάτωση σε ένα άνετο περιβάλλον μέσα από το «κρύο» εξάτμιση. Είναι οικονομικά, υψηλής απόδοσης, χωρίς θόρυβο και δεν απαιτούν αλλαγή φίλτρων.

Σχετικά με τα οφέλη των υγραντήρων αέρα

Ο άμεσος σκοπός της συσκευής είναι να αυξήσει την υγρασία του αέρα με την αφαίρεση της αρνητικής επίδρασης της υπερβολικής ξηρότητας του περιβάλλοντος στην κατοικία. Το κύριο πλεονέκτημα του υγραντήρα αέρα είναι η ανάγκη του για την υγεία του σώματος του παιδιού.

Ο μεταβολισμός του παιδιού είναι πολύ έντονος, προκαλώντας μεγάλη θερμότητα, όταν η ρύθμιση της ανταλλαγής θερμότητας γίνεται κυρίως από τους πνεύμονες. Με μια μεγάλη ξηρότητα του αέρα, μια μεγάλη ποσότητα νερού χάνεται από το σώμα, με αποτέλεσμα την υπερβολική εφίδρωση με πάχυνση του αίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να διαταραχθούν ακόμη και οι δραστηριότητες ορισμένων συστημάτων και οργανισμών:

 • Η υπερβολική ξηρότητα των βλεννογόνων της μύτης και του λάρυγγα προκαλεί απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, εξαιτίας των οποίων αναπτύσσονται ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των παθογόνων βακτηριδίων. Εξαιτίας αυτού, το παιδί αναπτύσσει βρογχίτιδα, μέση ωτίτιδα, πνευμονία, ιγμορίτιδα και άλλες ασθένειες.
 • Ο υγραντήρας είναι χρήσιμος στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου άσθματος με ρινίτιδα.
 • Η ανεπαρκής υγρασία στο δωμάτιο συνεπάγεται ξηρό δέρμα, με αποτέλεσμα το ξεφλούδισμα, τον ερεθισμό και την πρόωρη γήρανση.
 • Μια τέτοια συσκευή υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με την προστασία του σώματος από πιθανή αφυδάτωση.
 • Η υπερβολική ξηρότητα του περιβάλλοντος μειώνει την προσοχή και προκαλεί κόπωση.
 • Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή θα βοηθήσει στη διατήρηση των επίπλων από ξύλο περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των θυρών που μπορούν να στεγνώσουν και να παραμορφωθούν με ανεπαρκή υγρασία.
 • Για τα φυτά, ο υγραντήρας είναι επίσης χρήσιμος, βοηθώντας τους να αισθάνονται κανονικοί και να μεγαλώνουν καλά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και πολυάριθμες κριτικές, ένας υγραντήρας αέρα είναι χρήσιμος για τα μάτια, επιλύοντας το πρόβλημα με την ξηρότητα τους. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, δεν χρειάζεται να ενυδατώνετε επιπλέον τα βλεννώδη μάτια για να απαλλαγείτε από ερυθρότητα και φαγούρα.

Σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις των moisturizers

Για την καλύτερη κατανόηση των βλαβερών επιπτώσεων των υγραντήρων, αξίζει να εξεταστεί το καθένα ξεχωριστά:

 1. Λόγω της εκτόξευσης θερμού ατμού έξω από τη συσκευή ατμού έχει την ευκαιρία να καεί. Επιπλέον, προκαλούν υψηλή θερμοκρασία αέρα με ταυτόχρονη χρήση συσκευών θέρμανσης. Και ένα ακόμα μειονέκτημα - κατά την τοποθέτησή του κοντά στον τοίχο, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί η κάλυψή του.
 2. Η βλάβη του παραδοσιακού υγραντήρα αέρα συνίσταται στη συσσώρευση στην αντικαταστάσιμη κασέτα διαφόρων μικροοργανισμών επιβλαβών για το σώμα. Αυτό οφείλεται στην ταυτόχρονη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα με την επακόλουθη εκπομπή συλλεχθέντων σωματιδίων με σκόνη στο περιβάλλον.
 3. Οι υγραντήρες υπερήχων είναι επιβλαβείς, εκτοξεύοντας το υγρό ταυτόχρονα με άλλα στοιχεία που διαλύονται σε αυτό. Συνήθως είναι αλάτι και πιθανές βλαβερές ουσίες που στη συνέχεια εναποτίθενται στα γύρω έπιπλα, συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου και των πνευμόνων. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό.

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τέτοια συσκευή, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς το επίπεδο υγρασίας - στην πραγματικότητα οι υπερεκτιμημένοι δείκτες της είναι επιβλαβείς καθώς και η υπερβολική ξηρότητα. Αυτό γίνεται με ένα υγρόμετρο που αγοράζεται χωριστά ή έχει ήδη ενσωματωθεί στον υγραντήρα.

Κανόνες λειτουργίας

Για να έχετε το μέγιστο όφελος και όφελος, ο υγραντήρας πρέπει να λειτουργεί σωστά:

 • Πριν συνδέσετε τη συσκευή, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες. Για παράδειγμα, για να μην γεμίσει ο υπερηχητικός μηχανισμός με νερό από τη βρύση από άγνοια;
 • Με την παρουσία gyrostat, θα πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά την απόδοσή του με υγρόμετρο. Οι αριθμοί αυτοί δεν πρέπει να είναι μικρότεροι από 45 και να υπερβαίνουν το 60 τοις εκατό για ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν ενήλικες και από 50 έως 70 τοις εκατό στο παιδικό δωμάτιο.
 • Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση της λειτουργίας υγρασίας με τον αερισμό με παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 23 βαθμούς.

Παρατηρώντας όλους αυτούς τους απλούς κανόνες, απομένει μόνο να απολαύσετε όλα τα οφέλη ενός υγραντήρα αέρα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Ένας περιορισμένος προϋπολογισμός σας αναγκάζει να αγοράσετε μια φθηνή συσκευή που δεν είναι εξοπλισμένη με πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό ισχύει για το χρονοδιακόπτη, την υγρασία, τον οπίσθιο φωτισμό, την οθόνη και τον περιστροφικό διαχύτη. Μια γνωστή μάρκα προσθέτει επίσης αξία.

Οποιοδήποτε μοντέλο είναι κατάλληλο για τη χρήση του, τόσο σε κτίριο κατοικιών όσο και στην παραγωγή. Η επιλογή του υγραντήρα βασίζεται στα εξής:

 1. Στις παραμέτρους της περιοχής στην οποία εξαρτάται ο όγκος της δεξαμενής και της παραγωγικότητας του υγραντήρα.
 2. Στη διαχείριση με την παρουσία μηχανισμών που επεκτείνουν λειτουργίες. Μπορεί να είναι ένας ιονιστής, μια δεξαμενή για αρωματικά έλαια και ένα φίλτρο που προστατεύει από βλαβερές ουσίες και ρύπους.
 3. Κόστος ενέργειας.
 4. Δείκτες θορύβου.

Η σωστή χρήση του οργάνου θα αυξηθεί η υγρασία, η οποία θα βελτιώσει τον ύπνο, την εξάλειψη ερεθισμός του λαιμού και ξηρότητα των οφθαλμών, το δέρμα θα πάψει να ξεκολλήσουν και να αφήσει τα κρυολογήματα.

Ακόμα και τα φυτά εσωτερικού χώρου θα αισθάνονται καλύτερα, ευχαριστώντας τα μάτια των δασκάλων τους. Είναι πάντα δυνατό να βελτιωθεί το κλίμα σε μια κατοικία, που προκαλείται από την υπερβολική ξηρότητα του μέσου αέρα από τη συσκευή, την ενυδάτωση της.

υγραντήρα αέρα. Είναι απαραίτητο;

Ο εχθρός καταναλώθηκε από την επιθυμία να αγοράσει έναν υγραντήρα αέρα. Όπως και τώρα, είναι καλοκαίρι και πρέπει να υγραίνεις τον αέρα. Έχουμε 29-30 μοίρες στο διαμέρισμα και φοβάμαι. ότι θα επιτευχθεί η επίδραση του λουτρού. Αγαπητέ κορίτσια, τι νομίζετε για αυτό;

18 απαντήσεις

Γεια σας! Για να αγοράσετε ή όχι - δεν θα ήθελα ακόμη και να θέσει αυτή την ερώτηση, σίγουρα το αγοράσει! Αγοράσαμε αυτό το είδος υγραντήρα AIC ST2701 στην εταιρία air16 point py. (αν θέλετε να γράψετε στο κεφάλι.). Είναι τόσο δροσερό: συμπαγές, ελαφρύ, όμορφο! Το δωμάτιο ήταν πραγματικά εύκολο να αναπνεύσει, υπήρχε λιγότερη σκόνη, το μωρό κοιμόταν σωστά.

ενυδατική κρέμα είναι το σωστό πράγμα! αγόρασα με τον σύζυγό μου το μωρό μας, κοιμάμαι ακόμα καλύτερα. αγόρασε το μοντέλο Electrolux EHU-5515D, που αγοράστηκε στο Rusklimate, γνωστό από τους υγραντήρες.

Έχω παραγγείλει έναν υγραντήρα από το site υγραντήρα-neoklima.rf Πολύ καλά διατηρεί την υγρασία. Ήταν πολύ πιο εύκολο να αναπνεύσει στο διαμέρισμα. Έχω ένα δωμάτιο 15 μέτρων. Λειτουργεί σιωπηλά. Τη νύχτα έβαλα στο ελάχιστο, άρχισε να αισθάνεται καλύτερα το πρωί.

Ο υγραντήρας θα υγραίνεται μόνο εάν τα παράθυρα είναι κλειστά. Διαφορετικά, όλη η υγρασία θα εξατμιστεί. Δεν βλέπω το σημείο για το καλοκαίρι

Συμφωνώ απόλυτα με τον Δρ Komarovsky ακόμα και το βίντεο είναι για το θέμα αυτό, αλλά μίλησε για το μίνι υγραντήρα. Στις αρχές του καλοκαιριού, βάλτε τον εαυτό σας στο κλιματικό σύστημα γραφείου, όχι μόνο οι υδρίτες, αλλά και δροσίζει και καθαρίζει τον αέρα, είχε, επίσης, ήθελε να πάει στο σπίτι για να αγοράσει, αλλά ακόμα αμφιβολίες, γιατί Δεν ήταν σίγουροι αν χρειαζόταν οτιδήποτε και αν αυτό το αποτέλεσμα έδινε. Μικρότερες popolzovavshis poyuzat εργασίας, δροσερό) κλιματιζόμενα σπίτι είναι, αλλά φοβόμαστε ότι η μικροαστική άρρωστο, τον έλεγχο του κλίματος και την αντιμετώπιση ύγρανσης και ψύξης (χωρίς μονάδα του ψυκτικού μέσου, με φυσικό τρόπο, έτσι ώστε να είναι ασφαλές, δεν αρρωσταίνουν για ένα παιδί). Απλά ανοίξτε το παράθυρο και να βάλουμε μπροστά από το σταθμό okna..vse εργασίας, το μόνο αρνητικό, όταν οι φίλοι έρχονται να επισκεφθούν, να ζητήσει ό, τι για synchrophasotron αγοράσει;)

Ενεργοποιώ μόνο τη νύχτα - κοντά στο κρεβάτι. Το βράδυ 40% υγρασία. Με αυτόν περίπου το 60% το πρωί. Δεν λουτρό efekta - πάρτε, για το παιδί κάτι απαραίτητο! Οι σφυρίχες μου το πρωί χωρίς αυτόν!

Εάν η υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα είναι κάτω από τον κανόνα - ναι, πάρα πολύ! Αληθινά ισχυρή ανάγκη. Δεν υγραίνει ολόκληρο το διαμέρισμα, αλλά το παιδί, ας πούμε, μπορεί. Ένα πρότυπο εμφάνισης υγρασίας στο διαδίκτυο. Περισσότερο πωλούν ειδικό εξοπλισμό - υπάρχει ένα θερμόμετρο και ένας δείκτης υγρασίας στο σπίτι εκεί.

πρώτα χρειάζεστε έναν καθοριστικό παράγοντα για να αγοράσετε

δεν βλάπτει, κατ 'αρχήν. Αλλά είναι απίθανο να βλάψει τον ίδιο τον υγραντήρα, επειδή τα τυπικά σοβιετικά σπίτια δεν επιτρέπουν a priori κανονική υγρασία να είναι στο σπίτι, ειδικά το χειμώνα με αυτές τις μπαταρίες.

Το καλοκαίρι του 2010, όταν υπήρχε θερμότητα, το μόνο μου μωρό μαζί μου ήταν μια ενυδατική κρέμα και σώσαμε! Η επίδραση του λουτρού δεν θα είναι.

το καλοκαίρι το κοντίσιονερ με το navorotami εκεί και τον υγραντήρα και όλα.. Και το χειμώνα μόνο ο υγραντήρας (Αν και εμείς και χωρίς να το διαχειριστούμε..)

τότε και το κλιματιστικό και ο υγραντήρας είναι απαραίτητα - είναι ασύμφορη. Διαχειριζόμαστε επίσης, αλλά εδώ ο πεθερός έχει πιάσει φωτιά,

Θα ήθελα τώρα καλύτερα από ό, τι το κλιματιστικό διέταξε.. Και από το χειμώνα μπορεί και στον υγραντήρα θα κρύβονται. Στη ζέστη με τα παιδιά τόσο σκληρά - κοιμούνται άσχημα, ιδρώνουν, υποφέρουν.

δεν είναι ολιγαρχάς, δυστυχώς

τώρα δεν είναι ακριβό κλιματισμό και σε δόσεις δίνουν.. Έχουμε παιδιά που τίθενται πρόσφατα 15.000, σε rasskrochku. Επίσης, όχι σαν αλγάρχης, αλλά το περασμένο καλοκαίρι ο Matvei με έσωσε μόνο (έχω πολύ χρόνο κλιματισμού) ειδικά όταν άρρωστος..

Θέλουμε επίσης ένα condender, δήλωσε κατηγορηματικά η μητέρα μου - από τις ασθένειες των πνευμόνων. ))))))

και αυτό είναι όπου χρειάζεται)), οι πάνες δεν μπορεί πλέον condos)) καλά, θα εξακολουθούν να αγοράζουν, πραγματικά δεν ξέρω πώς την επιλογή για να αποφασίσει, αλλά αυτό είναι μικρό, το πιο σημαντικό, ότι θα είμαστε)) και ότι potnichka ήδη αρχίσει στην κόρη..

οι άνθρωποι φοβούνται πάντα αυτό που δεν ξέρουν. και με ό, τι δεν αντιμετώπισαν στη ζωή.. καμία εμπειρία και αυτό είναι ανησυχητικό.. Έτσι ώστε η μητέρα μου να συγχωρήσει..

Φυσικά χρειάζεστε! Αλλά το χειμώνα είναι πιο απαραίτητο, από ξηρό αέρα από τη θέρμανση

εμείς αυτό το χειμώνα δεν περιλαμβάνονται θέρμανση στο δωμάτιο, είχαμε μια μπαταρία με ανεμιστήρα και στο δωμάτιο υπήρχαν 27

Εδώ και σε εμάς ένα τέτοιο τραγούδι, είναι άμεσο είναι κρίμα να πληρώσουμε για θέρμανση)

ναι, θα υπήρχε ένας μετρητής, έσωσαν πολλά χρήματα

μπορεί να τεθεί, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι φθηνή. εδώ στα νέα σπίτια χτίζονται αμέσως..

έχουμε ένα μήνα του μέλιτος εν γένει, εδώ θα αναπνεύσουμε και θα ζεσταθούμε))))))

Εντούτοις, εκτός αν ζείτε στην ακτή. Θέρμανση μόνο ένας επιπλέον λόγος για να το αγοράσετε 100%

όχι, όχι στην ακτή) Δυστυχώς

όπου ζείτε, ότι δεν έχετε θέρμανση το χειμώνα 27.))) Ήμουν εδώ το χειμώνα μαρτύριο δροσερό υπνοδωμάτιο ανοικτή για το φύλλο παράθυρο παγετό έως 22 βαθμούς, έτσι ώστε να ζήσει ήταν δυνατό. με τη γέννηση του γιου της ήταν ένα θερμόφιλα, με τον ήδη μετριάζεται)))) η θερμότητα σταθεί πλέον ((((υγραντήρας δεν είναι το καλοκαίρι. Ο κλιματισμός ή διάσπαση πιο αναγκαία. και Βαθ είναι απαραίτητη το χειμώνα. Με την ευκαιρία, αν αυτό είναι οι προτεραιότητες για ψώνια, μπορούμε να βάλουμε Conder, και για το χειμώνα και μια δωροδοκία δωροδοκία))))

το διαμέρισμά μας είναι πολύ ζεστό. Το χειμώνα και το ανοιχτό μπαλκόνι δεν σώζει - το πολύ 10 λεπτά, είναι μόνο να το κλείσει

Δεν ξέρω πώς το χρησιμοποιούν όλοι, αλλά γίνεται πιο κρύο στο δωμάτιο από τον υγραντήρα (ο δροσερός ατμός βγαίνει (τρεις τρόποι λειτουργίας)), συν, φυσικά, υγρασία. Δηλαδή, όταν ήταν ζεστό - έσωσε, ο αέρας ήταν υπέροχος! Ξαπλώσαμε τέλεια. Και στο κρύο και στη ζέστη - σούπερ. Σε μένα, λέγεται η αλήθεια, ο υγραντήρας-οζονιστής (σκοτώνει τα μικρόβια). Εδώ, αν ενδιαφέρεστε:

ionizer μας παρουσιάστηκε το χειμώνα, πιθανώς τώρα δεν έχει νόημα τέτοιος υγραντήρας να αγοράσει

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.