Υγραντήρες αέρα για νεογέννητα

Η ξηρότητα και η δυσφορία στο σπίτι συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια της περιόδου που απαιτείται για θέρμανση. Το χειμώνα ένας υγραντήρας αέρα για τα νεογέννητα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες αισθήσεις. Ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού ασθενειών, οπότε η κατάσταση είναι σημαντική για την πρόληψη. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι επιβλαβείς ιοί και βακτήρια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ενεργά σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Η σκόνη και οι μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη αλλεργιών και άλλων επικίνδυνων ασθενειών. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο είναι επικίνδυνο να μην είναι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες. Οι τελευταίοι μπορούν ακόμα να προσαρμοστούν σε αυτήν την κατάσταση, αλλά τα μωρά αρχίζουν να υποφέρουν από διάφορες ασθένειες. Οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τακτικά έναν υγρό καθαρισμό. Αναλύοντας προσεκτικά την κατάσταση, μπορείτε να καταλάβετε, αλλά χρειάζεστε έναν υγραντήρα για ένα νεογέννητο;

Ένα καλό μηχάνημα θα δημιουργήσει μέγιστη άνεση. Έχει ένα μικρό μέγεθος, έτσι δεν θα γεμίσει χώρο. Οι σύγχρονες συσκευές καταναλώνουν μικρή ισχύ, λειτουργούν χωρίς περιττό θόρυβο. Το αποτέλεσμα θα είναι ορατό μόλις λίγα λεπτά μετά την ενεργοποίησή του: ο αέρας θα σταματήσει να είναι ξηρός και το νεογέννητο θα νιώσει όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Επωφεληθείτε από τον υγραντήρα αέρα

Όλοι οι γονείς προσπαθούν να δημιουργήσουν τις πιο άνετες συνθήκες για τα παιδιά. Ο υγραντήρας του αέρα είναι απαραίτητος για την αποφυγή της ξήρανσης του δέρματος και του ρινικού βλεννογόνου. Η συσκευή θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε χωρίς προβλήματα. Αυτό δίνει έναν βαθύ ύπνο. Όταν χρησιμοποιείται, η πιθανότητα μιας αλλεργικής αντίδρασης ελαχιστοποιείται επίσης. Η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν μόνο να καθορίσουν ποιο είδος υγραντήρα θα επιλέξει για το νεογέννητο;

Χρήση ψυχρού ατμού

Η καλύτερη παραλλαγή των κλιματικών συνθηκών θα δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα που λειτουργεί σε κρύο ατμό. Όταν χρησιμοποιείται, ο αέρας περνά μέσα από ένα ειδικό πλέγμα στο οποίο βρίσκεται η ενυδατική κρέμα. Βοηθά επίσης να σκοτώσει τα επιβλαβή βακτήρια και τους ιούς.

Πλεονεκτήματα αυτού του τύπου συσκευής:

 • Χαμηλό κόστος. Το φίλτρο μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε μια νέα συσκευή.
 • Ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
 • Δυνατότητα επιλογής μιας από τις επιλογές για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 • Ρύθμιση μιας λειτουργίας που θα δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για το μωρό.

Μειονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 • Είναι αρκετά δύσκολο να ρυθμίσετε γρήγορα το καθεστώς υγρασίας ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις.
 • Δεδομένου ότι η ψύξη γίνεται με τη χρήση ψυχρού ατμού, η θερμοκρασία χώρου μειώνεται.
 • Δεν επιτυγχάνεται το απαιτούμενο επίπεδο καθαρισμού του αέρα. Για να βελτιώσετε αυτήν την ιδιότητα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε φίλτρα με αντιβακτηριακή επικάλυψη.

Χρησιμοποιώντας ζεστό ατμό

Το χειμώνα είναι πιο βολικό και οικονομικό να χρησιμοποιείτε αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο. Η αλλαγή της υγρασίας του αέρα επιτυγχάνεται με τη χρήση νερού που θερμαίνεται σε μια ορισμένη θερμοκρασία.

Στον υγραντήρα αέρα, τέτοια μοντέλα συχνά σταματούν την επιλογή τους λόγω του χαμηλού κόστους και της έλλειψης ανάγκης αλλαγής του φίλτρου. Ζεστό ατμός - ιδανικό για ένα δωμάτιο υγρασίας ποιότητας οποιουδήποτε μεγέθους.

Κατανομή των ακόλουθων μειονεκτημάτων από τη χρήση αυτού του τύπου συσκευής:

 • Μεταξύ όλων των άλλων μοντέλων, αυτό καταναλώνει τη μεγαλύτερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Ένα άτομο πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς τη λειτουργία της συσκευής και, αν είναι απαραίτητο, να αλλάξει τις ρυθμίσεις.
 • Ο ατμός θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να καεί.

Μερικοί γονείς δεν αγοράζουν μια τέτοια επιλογή για ένα παιδί. Δημιουργεί φυσιολογικές συνθήκες για να ζει σε εσωτερικούς χώρους, αλλά ο ζεστός ατμός μπορεί να είναι πολύ τραυματικός. Εάν η μούμια αποφάσισε να εξακολουθήσει να επιλέγει τη συσκευή αυτού του τύπου, τότε πρέπει απαραίτητα να έχει ενσωματωμένο υγρομετρητή ή υγροστάτη. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια ξεχωριστή συσκευή για τον έλεγχο της υγρασίας στο δωμάτιο. Υγραντήρας για ζεστό ατμό - μια ιδανική επιλογή για την πρόληψη της ανάπτυξης αναπνευστικών παθήσεων σε ένα παιδί. Μπορούν να προστεθούν διάφορα αρωματικά έλαια, τα οποία θα προσφέρουν επιπλέον οφέλη. Ωστόσο, μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε ένα μέρος όπου το παιδί δεν μπορεί να καεί από τον ατμό.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Αν επιλέξουμε την καλύτερη συσκευή, η επιλογή σας πρέπει να σταματήσει σε αυτό το μοντέλο. Καλύπτει πλήρως όλες τις απαιτήσεις του σώματος του βρέφους. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι νεογέννητοι πνεύμονες δεν λειτουργούν πλήρως. Οι ταλαντώσεις υπερήχων είναι εγγενώς μοναδικές, επειδή μπορούν να μετατρέψουν μια σταγόνα σε μια ομίχλη. Για τον καθαρισμό του νερού και του αέρα, χρησιμοποιούνται επιπρόσθετα ειδικά φίλτρα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων, καταρχήν, πρέπει να σημειωθεί η εργασία χωρίς να δημιουργηθεί περιττός θόρυβος. Ταυτόχρονα, το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας είναι εγγυημένο στο δωμάτιο. Η μαμά μπορεί επίσης να ρυθμίσει το επίπεδο ατμού σε έναν ειδικό αισθητήρα. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το φίλτρο. Αυτό απενεργοποιεί αυτόματα τον αισθητήρα. Για ευκολία χρήσης ο κατασκευαστής εξοπλίζει τη συσκευή με ένα τηλεχειριστήριο.

Δυστυχώς, η συσκευή έχει υψηλό κόστος, οπότε δεν μπορεί να το κάνει κάθε οικογένεια. Χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό νερό κατά τη χρήση. Διαφορετικά, αυξάνεται ο κίνδυνος λευκής επικάλυψης.

Συσκευή με επιπλέον ιονιστή

Το μωρό θα αισθάνεται πιο άνετα στο δωμάτιο σε περίπτωση που εκτός από την παραγωγή ιονισμού. Σε αυτή την περίπτωση, ένα άτομο θα αισθάνεται συνεχώς τη μυρωδιά που προκύπτει στη φύση μετά τη βροχή. Ο θηλασμός μπορεί να κοιμηθεί βαθιά και να ξεκουραστεί. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μια τέτοια συσκευή χρησιμοποιείται για την πρόληψη της αλλεργίας και του ARVI. Το μωρό θα είναι εγγυημένο για να γίνει υγιές και όμορφο.

Καθαρός αέρας - εγγύηση υγείας και μακροζωίας

Μέχρι σήμερα, είναι διαθέσιμο ένα ευρύ φάσμα υγραντήρων για τον αέρα σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών. Ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει ένα μοντέλο που θα ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις του. Εάν το παιδί έχει τα πρώτα σημάδια άσθματος και αλλεργιών, τότε είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή χωρίς αποτυχία στο σπίτι. Η σύνθεση του υγραντήρα μπορεί να περιλαμβάνει μια συσκευή που βοηθά στην κατασκευή του καθαριστικού αέρα. Τα επιβλαβή βακτήρια μπορούν να σκοτωθούν χρησιμοποιώντας μια ειδική υπεριώδη ακτίνα. Ο θετικός αντίκτυπος θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα περαιτέρω αναπαραγωγής και ανάπτυξης ιών και βακτηρίων. Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να σημειωθεί μόνο το υψηλό κόστος. Ωστόσο, η υγεία του παιδιού είναι πολύ πιο ακριβή, επομένως δεν πρέπει να το αποθηκεύσετε.

Βασικά κριτήρια επιλογής για τον υγραντήρα αέρα

Με τη βοήθεια ειδικών οικιακών συσκευών μπορείτε να ενισχύσετε την υγεία του μωρού σας, να τον απομονώσετε και να αποφύγετε την ανάπτυξη επιβλαβών ασθενειών. Κατά την επιλογή ενός υγραντήρα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Η περιοχή του δωματίου στην οποία το παιδί είναι πιο συχνά.
 • Είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε τον καθαρισμό στις πρόσθετες λειτουργίες της συσκευής.
 • Διαθεσιμότητα ειδικών χαρακτηριστικών.
 • Ποια ικανότητα θα χρειαστεί να χυθεί στον υγραντήρα.
 • Το δοχείο υγρού θα πρέπει να καθαρίζεται εύκολα.
 • Για να αντικαταστήσετε το φίλτρο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες συσκευές.

Η μαμά θα είναι σε θέση να επιλέξει ένα σχέδιο που της αρέσει περισσότερο. Για ευκολία χρήσης, μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν φακούς και λαμπτήρες. Η συσκευή θα βοηθήσει να κρατήσει το μωρό υγιές και θα προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για το σχηματισμό του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ποιος υγραντήρας αέρα για νεογέννητα να επιλέξει: ατμό, υπερήχων ή παραδοσιακό

Στην οικογένεια, όλοι προετοιμάζονται για την εμφάνιση του μωρού. Πατίνια και "τόνοι" πάνες, raspashonok και άλλα υψηλής ποιότητας παιδικά ρούχα αγοράζονται. Επιπλέον, οι καλοί γονείς φρόντισαν να έχουν το δικό τους κρεβάτι για ένα μελλοντικό μέλος της οικογένειας. Διάβασαν τα "βουνά" της λογοτεχνίας και συγκέντρωσαν όλες τις πιθανές συμβουλές των πιο διάσημων παιδιατρών του κόσμου. Φαίνεται ότι τίποτα δεν ξεχνιέται και όλοι περιμένουν ένα θαύμα.

Αλλά εκτός από τα ρούχα και τα τρόφιμα, την προσοχή της μητέρας και το δικό της κρεβάτι, ένα παιδί, και ειδικά ένα νεογέννητο, χρειάζεται απλά ένα υγιές μικροκλίμα, το οποίο πολλοί για κάποιο λόγο ξεχνούν. Ένα καλό μικροκλίμα για το παιδί δεν μπορεί να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο, το επίπεδο υγρασίας του οποίου είναι μικρότερο από 50%.

Το πρόβλημα του ξηρού αέρα υπάρχει σε όλα σχεδόν τα διαμερίσματα και σπίτια της χώρας μας. Κατά την κρύα εποχή, τα θερμαντικά σώματα λειτουργούν με πλήρη ισχύ, μειώνοντας την υγρασία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Σημαντικό!
Το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα δεν μπορεί να αυξηθεί με τη μέθοδο εξαερισμού.

Πώς να αυξήσετε την υγρασία του δωματίου στις επιθυμητές τιμές;

Η υγρασία στο διαμέρισμα μπορεί να αυξηθεί με διάφορους τρόπους:

 • Κάνετε αρκετές φορές την ημέρα υγρό καθαρισμό σε εσωτερικούς χώρους.
 • Κρεμάστε τις συσκευές θέρμανσης με βρεγμένες πετσέτες.
 • Ξεκινήστε ένα ανοιχτό ενυδρείο.
 • Αγοράστε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών.

Υπάρχουν πολλοί τύποι υγραντήρων, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αυξήσουν την υγρασία του δωματίου στα απαιτούμενα όρια.

 • Παραδοσιακά. Η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα προκαλεί την εξάτμιση της υγρασίας, η οποία εμποτίζει την ειδική κασέτα.
 • Αίθουσα ατμού. Γεμίζει το μείγμα αέρα με υδρατμούς όταν βράζει στη δεξαμενή εργασίας της συσκευής.
 • Το ακροφύσιο. Εκπέμπει υγρασία στις περιβάλλοντες μάζες του αέρα, με τη μορφή αερολύματος.
 • Υπερηχογράφημα. Λόγω των ταλαντώσεων του ψυγείου, χτυπά μικροσκοπικά σωματίδια υγρασίας από την επιφάνεια του νερού, μετατρέποντάς το σε «ομίχλη».
 • Πλύση αέρα. Αυτά, φυσικά, σχετίζονται περισσότερο με τα καθαριστικά του αέρα, αλλά και πολύ καλά ενυδατώνουν το μείγμα αέρα.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υγραντήρας στο φυτώριο

Ο υγραντήρας του αέρα στον παιδικό σταθμό πρέπει να είναι ασφαλής και αποτελεσματικός, να μην προκαλεί ενοχλήσεις στο παιδί, να είναι αθόρυβος. Είναι πολύ καλό, ότι ο υγραντήρας αέρα για νεογέννητα ήταν όσο το δυνατόν ανεξάρτητος.

Έχουμε καταρτίσει μια επισκόπηση των υγραντήρων αέρα από διάφορους κατασκευαστές. Εάν θέλετε, μπορείτε να το διαβάσετε και να επιλέξετε την καλύτερη συσκευή για τον εαυτό σας.

Ο υγραντήρας στον υπνοδωμάτιο του παιδιού πρέπει να φιλτράρει τον αέρα για να τον αφαιρέσει από τη σκόνη και από διάφορες εγκλείσεις. Τώρα για κάθε τύπο αυτού του εξοπλισμού με περισσότερες λεπτομέρειες.

 • Ένας παραδοσιακός υγραντήρας, αναμφισβήτητα, μπορεί να αυξήσει την υγρασία στο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα της εργασίας του επιτυγχάνεται με την επίδραση μιας ισχυρής ροής αέρα σε ένα ειδικό υλικό σφουγγαριού, το οποίο εμποτίζεται με νερό. Αλλά όλοι γνωρίζουμε από τα μαθήματα της φυσικής ότι η ενεργός εξάτμιση ενός υγρού μπορεί να δημιουργηθεί με την αύξηση της θερμοκρασίας και μια ισχυρή ροή αέρα. Στο παιδικό δωμάτιο δεν συνιστάται ισχυρή ροή αέρα, επομένως μια τέτοια συσκευή δεν είναι κατάλληλη ως υγραντήρας αέρα για παιδιά.
 • Ο ατμοσφαιρικός εξοπλισμός ατμού έχει υψηλή παραγωγικότητα, ώστε όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα αυξήσει την υγρασία στο δωμάτιο των παιδιών. Αλλά τέτοιες συσκευές αυξάνουν τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο και ο κίνδυνος από ζεστό ατμό είναι σοβαρός. Εάν υπάρχουν παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών στο υγροποιημένο δωμάτιο και ο υγραντήρας ατμού για το φυτώριο είναι εξοπλισμένος με ένα υγρόμετρο για αυτόματη διακοπή λειτουργίας, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
 • Ένα ακροφύσιο για υγρασία. Η αρχή αυτής της συσκευής είναι να δημιουργήσει υψηλή πίεση στο σύστημα νερού και να την τροφοδοτήσει μέσω του ακροφυσίου για να πάρει ψεκασμό ανεμιστήρα. Αλλά η ποιότητα του παρεχόμενου υγρού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο εδώ. Εάν περιέχει μεγάλο αριθμό μεταλλικών αλάτων, τότε σίγουρα θα φράξουν το ακροφύσιο και αυτό θα επηρεάσει την ποιότητα της δημιουργίας του αερολύματος. Αλλά η συσκευή κλιματισμού ακροφυσίων με έναν σιωπηλό υγραντήρα αέρα για τα παιδιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ονομαστεί.
 • Πλύσιμο αέρα. Πρόκειται για ένα καθαριστικό ροής αέρα που λειτουργεί με την αρχή της επαφής του μείγματος αέρα με την υγρή επιφάνεια του τυμπάνου στη συσκευή. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτεί αέρα στο τύμπανο, όπου καθαρίζεται και κορεσμένο με υδρατμούς. Η συσκευή είναι σχεδόν αθόρυβη, χωρίς συντήρηση και εύκολη στη λειτουργία. Οι νεροχύτες είναι απολύτως ασφαλείς και δεν δημιουργούν "ρεύματα". Το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής κλιματισμού είναι η έλλειψη αυτόματου τερματισμού όταν φτάνει σε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Αλλά η αύξηση της υγρασίας είναι μια παρενέργεια αυτής της συσκευής. Όταν εξοπλίζετε το παιδικό δωμάτιο με ένα υγρόμετρο, αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός είναι ιδανικός για καθαρισμό και υγρασία του αέρα.
 • Ο υγραντήρας υπερήχων για νεογέννητα μπορεί επίσης να είναι μία από τις επιλογές. Λόγω της αρχής λειτουργίας της, αυτή η συσκευή είναι σχεδόν αθόρυβη και δεν αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο. Αλλά είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε τέτοια κλιματικά συστήματα, όπου υπάρχει αυτόματη αποκοπή όταν χαμηλώνεται κάτω από την επιτρεπόμενη στάθμη νερού. Οι περισσότερες συσκευές είναι εξοπλισμένες με σύστημα κλιματισμού και αρκετά σοβαρό σύστημα φιλτραρίσματος. Αλλά υπερήχων υγραντήρες αρκετά απαιτητική στην ποιότητα του ρευστού, και όταν χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης στο στοιχείο επίπλου μπορεί να εμφανίζεται λευκό επίχρισμα που σχηματίζεται ανόργανα άλατα είναι μέσα στο νερό. Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα αυτής της συσκευής - η κατανομή μπορεί να καθοριστεί ανεξάρτητα.

Συμβουλή:
Πριν αγοράσετε και χρησιμοποιήσετε κλιματιστικό εξοπλισμό, διαβάστε τους κανόνες χρήσης και ασφάλειας κατά το χειρισμό τέτοιων συσκευών.

Απειλεί χαμηλή υγρασία

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν αν χρειάζεται ένας υγραντήρας αέρα για ένα νεογέννητο. Η απάντησή μας είναι απαραίτητη. Χαμηλή υγρασία σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία, ξηραίνεται ρινική και του λαιμού του παιδιού, είναι ξηρό και είναι απόλυτα αναπαράγει διάφορα βακτήρια και μικρόβια. Και αυτό είναι ενάντια στο σχεδόν πλήρες έλλειμμα ανοσίας του νεογέννητου, η πρώτη πιθανότητα μόλυνσης από ιογενείς λοιμώξεις.

Με ανεπαρκή υγρασία στο παιδικό δωμάτιο, το παιδί μπορεί να έχει πόνο με κινήσεις πιπίλισμα, εξαιτίας της αποξήρανσης του στοματικού βλεννογόνου.

Επιπλέον, το παιδί λαμβάνει υγρασία και ψύχεται μέσω αναπνοής, δηλαδή εισπνοής του υγρού και ψυχρού αέρα, ο οποίος δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ύπαρξη συστήματος υγρασίας και κλιματισμού.

Συμβουλή:
Λόγω του γεγονότος ότι σε μια ιδανική εξοπλισμό κλίμα μικροκλίμα για την αναπαραγωγή ορισμένων μικροβιακών ειδών, κάνουν προσεκτικά έγκαιρη καθαρισμό και την αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου, καθώς και δεξαμενή αποθήκευσης νερού πλυσίματος, σύμφωνα με τις καθιερωμένες όρους κατασκευαστή.

Ο Δρ Komarovsky σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός υγραντήρα αέρα

Η σωστή υγρασία στο δωμάτιο όπου ζει το παιδί επιτρέπει όχι μόνο να τον προστατεύει από ιούς και αλλεργίες, αλλά και να ανακάμπτει γρηγορότερα εάν η ασθένεια συμβεί. Αυτό το ανέφερε επανειλημμένα στους γονείς από τον γιατρό του παιδιού και συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για την υγεία των παιδιών Eugene Komarovsky.

Πολλές μητέρες και μπαμπάδες, ακούγοντας τις συμβουλές του γιατρού, προσπαθούν να υγραντούν τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο με λεκάνες με νερό, ενυδρείο, ατμό, υγρές πετσέτες κρεμασμένες σε θέρμανση μπαταριών. Αργά ή γρήγορα έρχεται η κατανόηση ότι είναι ευκολότερο και πιο κερδοφόρο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ο Eugene Komarovsky λέει πώς να το επιλέξει και πώς να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Ωφέλεια και βλάβη

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης και του ρινοφάρυγγα εκτελούν σημαντικές προστατευτικές λειτουργίες. Παράγουν βλέννα, η οποία είναι ικανή να δεσμεύει τους ιούς, επιβραδύνοντας την εξάπλωσή τους.

Εάν η βλέννα στεγνώσει λόγω του γεγονότος ότι το παιδί αναπνέει ξηρό αέρα ή κατά τη διάρκεια της ρινίτιδας αναπνέει από το στόμα, το βιολογικό υγρό που έχει αλλάξει τη συνοχή του γίνεται επικίνδυνο για το μωρό. Σε ξηρή ρινική βλέννα, τα παθογόνα βακτήρια αρχίζουν να αισθάνονται καλά.

Πολλοί γονείς έχουν παρατηρήσει ότι η τρέχουσα μύτη μετατρέπεται κάποτε σε παχύ και πράσινο. Αυτή είναι η συνέπεια της λανθασμένης υγρασίας του αέρα.

Ένα παιδί που αναπνέει διαρκώς τον ξηρό αέρα συχνά υποφέρει από οξείες αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Το γεγονός είναι ότι αν βήξετε στους βρόγχους, οι οποίοι επίσης αναπτύσσουν ενεργά ένα προστατευτικό μυστικό έναντι των ιών, η βρογχική βλέννα θα στεγνώσει, τότε αυτό, με μεγάλη πιθανότητα, θα οδηγήσει σε βρογχίτιδα. Εάν η αποξηραμένη βλέννα αρχίσει να παρεμβαίνει στον πνευμονικό μεταβολισμό, αρχίζει η πνευμονία.

Υγρό αέρα κατά τη διάρκεια της γρίπης ή της νόσου SARS σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα σημαντικότερα «φάρμακα»: ιογενείς λοιμώξεις υποχωρούν γρηγορότερα, και ανοσία έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τους ιούς και να αντιμετωπίσουν τους όταν ο ασθενής αναπνέει τον υγρό αέρα, πίνουν πολύ ρευστό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται άλλα φάρμακα από το φαρμακείο για να αγοράσουν συνήθως.

Τα παιδιά που αναπνέουν ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα συχνά υποφέρουν από διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι πιο δύσκολο να ανέχονται τη θερμότητα που συνοδεύει διάφορες ασθένειες, αρρωσταίνουν περισσότερο, η ασυλία τους είναι πολύ πιο αδύναμη από τους συνομηλίκους που αναπνέουν αέρα με σχετική υγρασία που κυμαίνεται από 50 έως 70%. Είναι αυτό το επίπεδο υγρασίας που Komarovsky συνιστά υποστήριξη για το δωμάτιο των παιδιών.

Για να μάθετε πόση ποσότητα αέρα στον χώρο είναι κορεσμένη με υγρασία, θα πρέπει να πάρετε τη συσκευή - υγρόμετρο. Αν ο δείκτης δεν "κρατήσει" στο 50%, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ενός υγραντήρα αέρα. Θα βοηθήσει χωρίς περιττές αναταραχές, τρέχει γύρω με λεκάνες, δοχεία με νερό και υγρές πετσέτες, δημιουργεί το σωστό μικροκλίμα, στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει υγιές.

Ζημίες από τον υγραντήρα θα είναι μόνο εάν οι γονείς θα παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες λειτουργίας του. Εάν το δωμάτιο του παιδιού έχει υγρασία που υπερβαίνει το 75-80%, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την υγεία του.

Τύποι υγραντήρες - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι υγραντήρων αέρα:

Οι υγραντήρες ατμού στην αρχή της δράσης μοιάζουν με τσαγιέρες: ότι το νερό άρχισε να εξατμίζεται, στη συσκευή, θερμαίνεται μέχρι να βράσει με δύο ηλεκτρόδια. Αυτή είναι η φθηνότερη και προσιτή επιλογή των οικιακών συσκευών.

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα ατμού, βεβαιωθείτε ότι είναι εφοδιασμένος με έναν ειδικό αισθητήρα υγρασίας που δίνει εντολή στη συσκευή να απενεργοποιηθεί αμέσως μετά την επίτευξη της απαιτούμενης υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο στο υγραντήρα, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό και δαπανηρό.

Μεταξύ των ελλείψεων της συσκευής ατμού, μπορείτε να αναφέρετε ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά διαφορετικά, αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι πολύ κατάλληλος για τα δωμάτια των παιδιών - είναι ο πιο παραγωγικός, δημιουργεί το απαραίτητο μικροκλίμα γρηγορότερα, δεν χρειάζεται να αγοράσει αναλώσιμα για αυτό. Το προϊόν λειτουργεί απλά: χύνεται νερό και το δοχείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο υγροποίηση γίνεται με ζεστό ατμό και επομένως είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να το φτάσει.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι ακριβότεροι από τον ατμό, αλλά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Έτσι, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αυτές οι συσκευές εμφανίζουν αρκετά υψηλή απόδοση.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι πιο περίπλοκη: η υπερηχητική ακτινοβολία εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο, οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις γίνονται μηχανικές. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι σε μικρές διαστάσεις, η κινητικότητα του ψεκαστήρα, με τον οποίο ο ατμός μπορεί να κατευθύνεται και από τις δύο πλευρές.

Σε όλα τα πλεονεκτήματα, οι υγραντήρες υπερήχων είναι μάλλον ιδιότροποι: εάν χύνεται συχνά πολύ νερό, το φίλτρο γρήγορα αποτυγχάνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα έπιπλα και τα ταπετσαρία θα πέσει ένα λευκό ίζημα. Επιπλέον, τα φίλτρα αντικατάστασης για συσκευές δεν είναι φθηνά.

Τα "κρύα" moisturizers είναι τα πιο ακριβά. Αυτό το όνομα έλαβαν για την αρχή της δράσης, σύμφωνα με την οποία καθαρίζεται ο ξηρός αέρας που υπάρχει στο δωμάτιο τη στιγμή που εισέρχεται στη συσκευή. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα υγρό φυσίγγιο, το οποίο περνά μέσα από αυτό, ο αέρας κρυώνει και γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Η παραγωγικότητα αυτής της τεχνικής εξαρτάται άμεσα από την αρχική υγρασία. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο αργή θα λειτουργήσει η συσκευή, επειδή δεν έχει νόημα στην εντατική υγρασία. Επομένως, ένας τέτοιος "έξυπνος" υγραντήρας θα διατηρεί πάντοτε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, χωρίς την παρέμβαση των μελών του νοικοκυριού.

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ απαιτητική για την ποιότητα του νερού, που θα βρέξει το φίλτρο. Το πολύ σκληρό νερό θα απενεργοποιήσει το φίλτρο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή για πρόσθετα χρήματα να αγοράσετε ειδικές κασέτες που «ξέρουν πώς» για να μαλακώσουν το σκληρό νερό και να το απομεταλλώσουν.

Αυτός ο υγραντήρας δεν απελευθερώνει πίδακες ατμού, όπως οι προηγούμενοι δύο τύποι, και επομένως το παιδί δεν θα το ενδιαφέρει. Ένα άλλο πλεονέκτημα - ο υγραντήρας όχι μόνο κορεάζει τον αέρα με νερό, αλλά και το καθαρίζει, καθώς λειτουργεί με μικρότερα σωματίδια.

Οι κρύοι υγραντήρες ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνουν όσο και οι υπερήχους. Ωστόσο, η παραγωγικότητά τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των υπερηχητικών, αλλά είναι αυτορυθμιζόμενη.

Το μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να αυξήσει τη σχετική υγρασία αέρα άνω του 60%. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του φίλτρου - όχι περισσότερο από 3 μήνες, έτσι ώστε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο, τα αναλώσιμα θα πρέπει να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.

Πού να αρχίσετε να επιλέγετε

Ξεκινήστε την επιλογή της συσκευής για το βρεφικό σταθμό που προκύπτει από τη μέτρηση του δωματίου.

Στο κατάστημα θα πρέπει να έρθετε με ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο θα αναφέρει:

 • την περιοχή του δωματίου.
 • ύψος οροφών ·
 • μια σύντομη περιγραφή του τύπου δωματίου (πόσα παράθυρα, ποιοι είναι οι τοίχοι που κατασκευάζονται, αν υπάρχουν πολλά έπιπλα στο δωμάτιο, τα φυτά).

Συνιστάται επίσης να ενημερώσετε τον πωλητή πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το νερό στη συσκευή. Αν κάθεστε στο σπίτι, η δεξαμενή μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αν οι γονείς όλη την ημέρα στη δουλειά, και το παιδί στον κήπο, είναι καλύτερα να πάρετε τη συσκευή με μεγάλη χωρητικότητα για να προσθέσετε το νερό συχνά.

Συμβουλές του γιατρού Komarovsky

Ο Eugene Komarovsky υποστηρίζει ότι το πιο δύσκολο πράγμα κατά την επιλογή ενός καταστήματος είναι να αξιολογήσει τις επιπτώσεις θορύβου που εκπέμπει ο υγραντήρας. Στο χώρο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, κανένα είδος οργάνου δεν φαίνεται να είναι θορυβώδες. Αλλά θα χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο, να εργάζονται ακόμη και τη νύχτα. Είναι σημαντικό η συσκευή να λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα για πρώτη φορά, μην πάρετε αμέσως ένα ακριβό και τεχνολογικά πολύπλοκο μοντέλο, λέει ο Komarovsky. Δεν υπάρχει ανάγκη για νεοεισερχόμενους μια περίπτωση με έναν πίνακα ελέγχου, έναν "υπολογιστή στον υπολογιστή", μια μάζα πρόσθετων λειτουργιών. Αρχικά, απλά πρέπει να καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η συσκευή και τι χρειάζεται για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ανασκοπήσεις άλλων γονέων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο στα φόρουμ των γονέων. Και το πιο σημαντικό, πρέπει να θυμόμαστε τη μαμά και τον μπαμπά, που σκέφτονταν να επιλέξουν μια τέτοια συσκευή: δεν μπορείτε να αρρωστήσετε από την ενυδατική κρέμα, μπορείτε να αρρωστήσετε από την απουσία του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις οικογένειες που ζουν σε εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, όπου οι χειμώνες είναι έντονες και τα καλοκαίρια είναι ζεστά.

Όπου οι θερμαντήρες λειτουργούν για μισό χρόνο και μετά ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά, ο αέρας είναι πάντα πολύ ξηρότερος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υγρανθεί. Για να γίνει ευκολότερο από τότε να νερώνετε μια βλεννογόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο.

Ο Δρ. Komarovsky δεν συμβουλεύει συνεχώς να διατηρεί την ενυδατική κρέμα στο σπίτι: θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν μειώνεται η υγρασία και γίνεται λιγότερο από το 50%.

Από όλα τα είδη των οργάνων, ο Evgeny Komarovsky συνιστά ατμό και υπερήχους. Και, για ένα βρέφος, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποια από τις συσκευές αυτές οι γονείς θα αγοράσουν. Τα μικρά παιδιά που ήδη περπατούν και φτάνουν στο σύνολο χρειάζονται ασφαλέστερη συσκευή, για παράδειγμα, υπερήχους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του Δρ Komarovsky, στο οποίο λέει τι να ψάξει για την αγορά ενός υγραντήρα.

Χρειάζομαι έναν υγραντήρα για το νεογέννητο;

Χρειάζεστε έναν υγραντήρα για ένα νεογέννητο μωρό, πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο

Προετοιμάζοντας την εμφάνιση του μωρού, οι γονείς αγοράζουν πάνες, ρούχα, πάνες και παιδικά έπιπλα. Και επίσης αρχίζουν να διαβάζουν τη σχετική βιβλιογραφία. Αλλά εκτός από όλα αυτά, το παιδί πρέπει να εξασφαλίσει ένα υγιές μικροκλίμα. Σχετικά με αυτό το γεγονός, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται. Αλλά σε πολλά διαμερίσματα πολύ ξηρό αέρα. Ειδικά το χειμώνα, όταν οι συσκευές θέρμανσης λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο και αυτό μειώνει την υγρασία στο δωμάτιο.

Για την κανονική υγεία του μωρού χρειάζεστε το σωστό μικροκλίμα, το οποίο μπορεί να παρέχει έναν υγραντήρα αέρα

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να εξασφαλίσουμε ένα υγιές μικροκλίμα στο διαμέρισμα και αν χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα για ένα νεογέννητο μωρό.

Σημάδια ξηρού αέρα

Το κανονικό επίπεδο υγρασίας για ένα παιδί είναι τουλάχιστον 50%.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορείτε εύκολα να καθορίσετε πολύ ξηρό αέρα:

 • ξηρό δέρμα;
 • ξηρότητα του ρινοφαρυγγικού βλεννογόνου.
 • θαμπό μαλλιά?
 • βύθιση φυτών εσωτερικού χώρου.
 • γρήγορη ξήρανση του πλυντηρίου μετά το πλύσιμο.
 • Ξύλινα προϊόντα αρχίζουν να τεμαχίζονται.
 • συχνή εμφάνιση ARI.

Όλα αυτά τα σημάδια προκαλούν μεγάλη δυσφορία. Και επίσης ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αλλεργιών και άσθματος.

Χαρακτηριστικά της επιλογής του υγραντήρα

Κάθε μία από τις ποικιλίες moisturizers χρειάζεται μια συγκεκριμένη προσέγγιση. Πριν από την επιλογή ενός τέτοιου οργάνου, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 1. Στο σπίτι όπου εμφανίστηκε το μωρό δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε τους υγραντήρες ατμού. Μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Εάν το διαμέρισμα είναι πολύ ζεστό, τότε ο εξοπλισμός θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία, αυτό θα δημιουργήσει μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα για διάφορα μικρόβια. Αυτός ο υγραντήρας δεν μπορεί να εγκατασταθεί κοντά στον τοίχο με ταπετσαρία. Ο ατμός που βγαίνει από αυτό θα χαλάσει ολόκληρο το τείχος.
 2. Η πιο παραδοσιακή και βέλτιστη επιλογή είναι οι κρύοι υγραντήρες. Αλλά σε αυτόν τον εξοπλισμό υπάρχουν φίλτρα, στα οποία συσσωρεύονται σταδιακά μικροοργανισμοί και βακτήρια. Εάν δεν αντικατασταθούν έγκαιρα, αρχίζουν να εισέρχονται στους πνεύμονες του παιδιού και των ενηλίκων μαζί με τον αέρα.
 3. Ο πιο σύγχρονος εξοπλισμός είναι ένας υπερηχητικός υγραντήρας. Αλλά έχει και το δικό του ελάττωμα. Σε αυτόν τον υγραντήρα πρέπει να γεμίζετε μόνο με απεσταγμένο νερό. Εάν χρησιμοποιείτε το συνηθισμένο νερό της βρύσης, όλα τα λεπτά σωματίδια διασποράς στο νερό θα εγκατασταθούν στους πνεύμονες όλων των επιβατών. Επιπλέον, το νερό για τον εξοπλισμό αυτό απαιτεί πολλά.

Το υγρόμετρο πρέπει να αγοράζεται για να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα

Αγοράζοντας μια ενυδατική κρέμα, θα πρέπει επίσης να αγοράσετε ένα υγρόμετρο. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την απαραίτητη υγρασία στο δωμάτιο. Δεν μπορείτε να επιτρέψετε το επίπεδο να πέσει κάτω από το 40% ή να αυξηθεί πάνω από το 60%. Μετά από όλα, όχι μόνο ξηρός αέρας βλάπτει το σώμα, αλλά πολύ υγρό, είναι επίσης η αιτία πολλών ασθενειών.

Η ανάγκη για έναν υγραντήρα στο δωμάτιο των παιδιών

Όλοι οι γονείς δεν γνωρίζουν ότι το παιδί ήταν άνετο, και ήταν λιγότερο ιδιοφυής, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα στην αίθουσα. Οι σημαντικότεροι δείκτες είναι η θερμοκρασία στο δωμάτιο και το επίπεδο υγρασίας. Εάν δεν συμμορφώνεστε με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα επηρεάσουν την υγεία του μωρού.

Τι επηρεάζει το ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας:

 1. Αφυδάτωση του σώματος. Στα νεογνά, η λειτουργία της θερμορύθμισης του σώματος δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, οπότε η υγρασία σε αυτά εξατμίζεται μέσω του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, στον ξηρό αέρα, ο οργανισμός του μωρού δεν λαμβάνει την απαιτούμενη ποσότητα υγρασίας.
 2. Δερματικά προβλήματα. Ο ξηρός αέρας αφυδατώνει το δέρμα. Ως αποτέλεσμα, γίνεται ευάλωτο σε οποιονδήποτε μικροοργανισμό. Στο δέρμα υπάρχουν κοκκινίλες και κοκκινίλες.
 3. Ασθένειες που σχετίζονται με αναπνευστικά όργανα. Λόγω του ξηρού αέρα, μια μεγάλη ποσότητα σκόνης, βρωμιάς και διαφόρων μικροβίων αρχίζει να συσσωρεύεται στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, το μωρό αρχίζει να βήχει, η μύτη του πιόνεται. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να εξελιχθεί σε μια σοβαρή ασθένεια, μέχρι το άσθμα.
 4. Η ασυλία μειώνεται. Λόγω της χαμηλής ανοσίας, το μωρό αρχίζει να αναπτύσσει περισσότερες ψυχρές ασθένειες.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να παρατηρήσετε το βέλτιστο καθεστώς υγρασίας στο δωμάτιο όπου βρίσκεται το μωρό. Και βοηθήστε να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο θα βοηθήσει τους υγραντήρες.

Υπάρχουν γονείς που χρησιμοποιούνται για την ενυδάτωση του αέρα με αρχαίους τρόπους. Κρέμονται σε βρεγμένα πανάκια, ξηρά ρούχα σε ένα δωμάτιο ή βάζουν διαφορετικά δοχεία νερού σε όλο το δωμάτιο. Τέτοια μέτρα δεν είναι απολύτως αποτελεσματικά, επειδή προκαλούν πολλά προβλήματα και απαιτούν συνεχή παρακολούθηση. Με αυτές τις μεθόδους, είναι πολύ δύσκολο να ρυθμιστεί το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας.

Ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία, εάν ο υγραντήρας του αέρα είναι απαραίτητος για το νεογέννητο ή όχι, θα έχουμε κάποια περαιτέρω επιχειρήματα υπέρ αυτού του εξοπλισμού.

 • σε ένα καλά ενυδατωμένο δωμάτιο το παιδί κοιμάται πιο ήρεμα.
 • Ένα ευνοϊκό μικροκλίμα επιτρέπει στο μωρό να αναπτύξει και να απορροφήσει καλύτερα τις πληροφορίες.
 • Οι υγραντήρες όχι μόνο αυξάνουν την υγρασία του δωματίου, αλλά και το καθαρίζουν από τη σκόνη και τα μικρόβια.

Βασικές απαιτήσεις

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα, αξίζει να προσέχετε όχι μόνο τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής αλλά και την ασφάλειά της σε σχέση με τα παιδιά:

Κατά την επιλογή ενός υγραντήρα για το νεογέννητο, πολλοί παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη

 1. Η συσκευή θα πρέπει να λειτουργεί όχι μόνο για να υγραίνει τον αέρα, αλλά και να καθαρίζει από επιβλαβείς ακαθαρσίες.
 2. Ο εξοπλισμός δεν πρέπει να είναι φωτεινός και ορατός, έτσι ώστε το παιδί να μην προκαλεί κανένα ενδιαφέρον.
 3. Είναι επιθυμητό ο υγραντήρας να έχει λειτουργία για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας. Πρέπει επίσης να αποσυνδεθεί ανεξάρτητα μετά την ολοκλήρωση του υγρού στο δοχείο.
 4. Θα είναι ωραία αν η συσκευή έχει μια ενσωματωμένη λειτουργία γεύσης. Ο ψεκασμός του ελαίου λεμονιού ή ελαίου προστατεύει το παιδί από κρυολογήματα και η λεβάντα θα επηρεάσει ευνοϊκά τον ύπνο και θα ενισχύσει το νευρικό σύστημα.
 5. Ο υγραντήρας δεν πρέπει να δημιουργεί ξένο θόρυβο, έτσι ώστε το παιδί να μην αποσπάται από το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η συσκευή δεν πρέπει να διαθέτει μικρά στοιχεία τα οποία μπορεί να ξεβιδώσει το μωρό.

Υγρανίστε τον αέρα στο δωμάτιο των παιδιών που ξεκίνησε ακόμα και από την αρχαιότητα. Αλλά οι λαϊκές μέθοδοι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν το ίδιο αποτέλεσμα όπως και από τις ενυδατικές κρέμες. Μετά από όλα, ειδικές συσκευές όχι μόνο να ενυδατώσει τον αέρα, αλλά και να τον καθαρίσει και να την απολυμάνει.

Τι είδους υγραντήρα για το δωμάτιο ενός παιδιού είναι καλύτερο - υπερήχων ή ατμού: μια αναθεώρηση των μοντέλων και μια βαθμολογία

Είναι απαραίτητος ένας υγραντήρας αέρα για ένα νεογέννητο; Δεδομένου ότι ο κύριος ρόλος στην υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού, σύμφωνα με Yevgeny Komarovsky (ένα δημοφιλές παιδίατρο) παίζουν κλιματικών παραμέτρων του δωματίου ενός παιδιού, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η θερμοκρασία και η υγρασία σε κατάλληλα χρονικά διαστήματα. Και είναι: η θερμοκρασία θα πρέπει ιδανικά να μην είναι χαμηλότερη από 18 ° C και όχι μεγαλύτερη από 22 ° C και η υγρασία θα πρέπει να κυμαίνεται στο διάστημα (50-70)%.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην περίοδο θέρμανσης - τότε οι μπαταρίες μπορούν να στεγνώσουν τον αέρα και η ρύθμιση της θερμοκρασίας απαιτεί προσαρμογή. Στον υπερκορεσμένο αέρα, το σώμα καταναλώνει περισσότερο υγρό για να υγραίνει τον αέρα. Ως αποτέλεσμα, μια σειρά από προβλήματα: ξηρό ρινοφάρυγγα, πάχυνση του αίματος, διαταραχή με τους πνεύμονες και άλλες δυσάρεστες συνέπειες. Για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα και να ενισχυθεί η ανοσία, είναι απαραίτητη η χρήση ενός υγραντήρα.

Ο δείκτης υγρασίας στο δωμάτιο των παιδιών είναι ένας από τους πιο σημαντικούς. Είναι σε συνδυασμό με μια άνετη θερμοκρασία που εξασφαλίζει έναν ήσυχο ύπνο ενός μωρού

Γιατί υπάρχει ένας υγραντήρας στο δωμάτιο των παιδιών;

Για όσους έχουν μόλις γεννηθεί, χρειάζεται περισσότερη ενυδατική κρέμα από άλλες. Ξηρός, μολυσμένος αέρας των δωματίων στα όρια της πόλης - μια ασυνήθιστη ατμόσφαιρα για ένα νεογέννητο. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν αφυδάτωση, για να αποφευχθούν οι οποίες στο παιδικό δωμάτιο είναι απαραίτητο να κανονιστεί ένας υγραντήρας.

 • Ο αέρας με κανονική περιεκτικότητα σε υγρασία εμποδίζει την εμφάνιση δερματικών παθήσεων, αποτρέποντας την αποξήρανση του δέρματος.
 • Ο καθαρισμός του αέρα και η μείωση του επιπέδου συγκέντρωσης μικροβίων σε αυτό καθιστά δυνατό για το εύθραυστο σώμα ενός παιδιού να διατηρεί την υγεία, να προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα και να αποτρέπει τη ρινική συμφόρηση.
 • Το έργο της ενυδατικής κρέμας συμβάλλει στο σχηματισμό και την ανάπτυξη της ανοσίας του παιδιού, στην ενίσχυση του, η οποία μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης κρυολογήματος.
 • Η εισπνοή υγρού αέρα αυξάνει το ρυθμό ανάπτυξης των νεογνών, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση νέων πληροφοριών.

Η σημασία του τελευταίου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, δεδομένης της επίδρασης της θερμοκρασίας στην κανονική ζωή του νεογέννητου και στην κατάσταση της υγείας του. Άλλες μέθοδοι δεν μπορούν να δώσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το οποίο επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός υγραντήρα. Προσπάθειες για ψεκασμό νερού, συχνά υγρό καθαρισμό του διαμερίσματος, κρέμονται υγρά υφάσματα σε συσκευές θέρμανσης - δεν είναι τόσο αποτελεσματική.

Ένας καλός υγραντήρας αέρα είναι μια ιδανική επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο, καθώς μπορεί να παρέχει όλες τις απαραίτητες φυσιολογικές παραμέτρους του μικροκλίματος

Απλοί υγραντήρες

Υπό προϋποθέσεις, διαιρούμε τους υγραντήρες σε δύο κατηγορίες: απλές και σύνθετες. Στην πρώτη κατηγορία θα ταξινομούμε αυτούς τους τύπους moisturizers:

 • παραδοσιακό είδος?
 • υγραντήρες ατμού.
 • υπερηχητικές συσκευές.

Για πιο περίπλοκες και επομένως ακριβότερες, συμπεριλάβετε τους υγραντήρες κλιματισμού και τις πλύσεις αέρα.

Παραδοσιακός τύπος

Τα όργανα του παραδοσιακού τύπου ονομάζονται επίσης ψυχρού τύπου υγραντήρες. Αυτές είναι οι απλούστερες συσκευές. Τα συστατικά αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν μια παλέτα με νερό, έναν ανεμιστήρα, ένα περίβλημα και ενυδατικά φυσίγγια εμποτισμένα με αντιβακτηριακή σύνθεση. Ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα μέσα από τα υγρά δοχεία, όπου φυσικά υγραίνεται. Ταυτόχρονα, ο αέρας καθαρίζεται από σκόνη και βρωμιά με καθυστέρηση και καταστροφή παθογόνων παραγόντων. Η πραγματική περίοδος των κασετών είναι αρκετοί μήνες, μετά από την οποία είναι απαραίτητη η αντικατάστασή τους.

Οι ελκυστικές ιδιότητες αυτών των μονάδων είναι:

 • χαμηλή τιμή?
 • απλή συντήρηση;
 • τον καθαρισμό του αέρα ως επιλογή.
 • νερό από τη βρύση.

Τα μειονεκτήματα είναι ο θόρυβος που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα και το γεγονός ότι η συσκευή πρέπει να λειτουργεί συνεχώς για να διατηρεί την απαιτούμενη υγρασία.

Τύπος ατμού

Η αρχή του υγραντήρα ατμού είναι παρόμοια με την εργασία ενός ηλεκτρικού βραστήρα: το ζεστό νερό μετατρέπεται σε ατμό, το οποίο υγραίνει τον αέρα.

Τα θετικά χαρακτηριστικά των συσκευών ατμού είναι:

 • κάθε ποιότητα χρησιμοποιημένου νερού.
 • υψηλή ταχύτητα υγρασίας
 • Αποσυνδέστε τη συσκευή όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό.

Οι ανεπάρκειες περιλαμβάνουν την ανεξέλεγκτη διαδικασία υγρασίας, το υψηλό κόστος ενέργειας, την υψηλή θερμοκρασία ατμού στην έξοδο, η οποία δεν είναι ασφαλής για το παιδί.

Υπερηχητικός τύπος

Η υπερηχητική συσκευή ψεκάζει νερό σε μικροσκοπικές σταγόνες, οι οποίες μετατρέπονται σε ψυχρό ατμό στην έξοδο της συσκευής. Τέτοιοι υγραντήρες υπερήχων έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Μην δημιουργείτε θόρυβο, έχετε υγρασία που περιλαμβάνεται στο σύστημα ελέγχου, είναι οικονομικό, αλλά απαιτούν τη χρήση καθαρού νερού λόγω των χρησιμοποιούμενων φίλτρων.

Σύνθετα υγραντικά

Πλυντήρια αέρα

Τα καθαριστικά αέρα είναι καθαριστικά δίσκων. Ο αέρας που ανασύρεται από τον ανεμιστήρα μετά από προκαταρκτικό ιονισμό χτυπά τους πλαστικούς δίσκους. Τα τελευταία έχουν ένα ειδικό υδροδυναμικό σχήμα, είναι εν μέρει βυθισμένα στο νερό και περιστρέφονται. Βρωμιά, σκόνη και άλλα ιονισμένα σωματίδια εγκαθίστανται σε δίσκους και όταν περιστρέφονται ξεπλένονται με νερό και ένα καθαρισμένο και υγρό ρεύμα αέρα εισέρχεται στο βρεφονηπιακό ή άλλο δωμάτιο. Βρωμιά και σκόνη εγκατασταθούν στο τηγάνι με νερό. Παίρνουν επίσης βακτηρίδια, για να πολεμήσουν εναντίον των οποίων είναι εγκατεστημένος ένας ειδικός ιονιστής στη δεξαμενή. Τα πλεονεκτήματα αυτών των μονάδων μπορούν να υπολογιστούν ως:

 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • έλλειψη αυστηρών απαιτήσεων ύδατος ·
 • μόνιμοι δίσκοι.
 • καθαρισμός του αναπνευστικού συστήματος.

Μάλλον θυμάστε τη μυρωδιά και την αίσθηση όταν αναπνέετε μετά από τη βροχή. Ούτε ο ατμός ούτε άλλες συσκευές μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ξανά, αλλά το πλύσιμο μπορεί. Λοιπόν, και μεταξύ των ελλείψεων - σημαντικό μέγεθος και τιμή.

Το πλύσιμο αέρα δικαιολογεί πραγματικά το όνομά του: αφήνει τον αέρα μέσα από τον εαυτό του, απελευθερώνοντας ένα απόλυτα καθαρό και υγρό

Κλιματικοί υαλοκαθαριστήρες

Οι κλιματολογικοί υγραντήρες χαρακτηρίζουν τη χρήση διαφόρων φίλτρων. Ορισμένες από αυτές χρησιμεύουν για να καθυστερούν αποτελεσματικά σωματίδια σκόνης, μικρά ακάρεα, τρώγοντας νεκρά κύτταρα του δέρματος και μικροοργανισμούς. Άλλοι - για να απορροφήσουν τις οσμές, τον καπνό καύσης καπνού, τις εξατμίσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η υγρασία γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως σε συσκευές παραδοσιακού τύπου. Σχεδόν κάθε κλιματική μονάδα έχει ιονιστή του μέσου αέρα. Ο εμπλουτισμός του αναπνευστικού περιβάλλοντος του παιδικού δωματίου με ιόντα οξυγόνου με αρνητικό σημάδι θα το «αναζωογονήσει», κάτι που θα έχει ευεργετική επίδραση στην κατάσταση του νεογέννητου και ολόκληρου του πληθυσμού του διαμερίσματος.

Η ευελιξία, η χρήση των αρτυμάτων και ιονιστές, ποιοτικό περιβάλλον εργασίας καθαρισμού - ένα σύνολο ιδιοτήτων μπορεί να ικανοποιήσει κάθε χρήστη, παρά το υψηλό κόστος και δεν είναι πολύ υψηλό όριο το επίπεδο υγρασίας (60%). Περιοδική ενημέρωση των φίλτρων - ένα ακόμη μειονέκτημα των κλιματικών συνόλων.

Ποιο υγραντήρα πρέπει να επιλέξετε;

Έτσι ποιο είδος υγραντήρα των παραπάνω είναι καλύτερο για το μωρό; Σχεδόν όλοι τους είναι κατάλληλοι για παιδικό δωμάτιο. Μόνο ο ατμός μπορεί να είναι επικίνδυνος για τα παιδιά. Ποια από αυτές τις μονάδες θα εξαρτάται από εσάς, από ποια συσκευή πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη, τι είδους αποτελέσματα αναμένετε να λάβετε και πόσα είστε πρόθυμοι να πληρώσετε για αυτά.

Με ενδιαφέρον για φθηνή και εύκολη στη χρήση και συντήρηση συσκευές, τα παραδοσιακά μοντέλα θα είναι τα καλύτερα. Αντιστοιχεί σε μια μέτρια επιλογή προϋπολογισμού. Αν η έμφαση δίνεται σε μια ποιοτική συσκευή με πρόσθετες επιλογές που θα προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο για το δωμάτιο των παιδιών όσο και για άλλους χώρους, η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι το πλύσιμο ή ένας κλιματολογικός υγραντήρας. Ειδικά αν αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν υψηλό επίπεδο σκόνης ή είναι κοντά στην εθνική οδό, καφετέρια, τραπεζαρία και άλλες πηγές οσμής και σκόνης.

Ο υγραντήρας ατμού για τα παιδιά μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνος, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε άλλη επιλογή ή να βρείτε έναν τρόπο για να ασφαλίσετε τη μονάδα

Χρειάζονται είτε να αποκλειστούν από τους αιτούντες για την εγκατάσταση, είτε να βρουν τρόπο για να τους εξασφαλίσουν. Εάν το μωρό φοβάται τον παραμικρό θόρυβο, ο οποίος αισθάνεται οδυνηρά και ευαίσθητα, το αποτέλεσμα της επιλογής μπορεί να μην είναι η δημοσίευση θορύβου, συσκευών υπερήχων.

Εάν το νερό που προσεγγίζεται είναι κακής ποιότητας και οι αγορές και αντικαταστάσεις των κασετών είναι τεντωμένες, τότε πρέπει να εξεταστεί το παραδοσιακό μοντέλο ατμού ή δίσκου του υγραντήρα. Αλλά αν η αλλαγή του φίλτρου δεν σας ενοχλεί και η ανάγκη για δαπάνες για την αγορά τους δεν είναι τρομακτική, τότε είναι πιο σωστό να αγοράσετε μια υπερηχητική μονάδα. Στην περίπτωση της ανάγκης ύγρανσης του περιβάλλοντος αέρα ενός μεγάλου δωματίου, θα πρέπει να σταματήσετε στον υπερηχητικό ή κλιματικό εξοπλισμό.

Παραδείγματα κατάλληλων μοντέλων για παιδικό δωμάτιο

Εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση των καλύτερων κορυφαίων μοντέλων υγραντήρων, τα οποία αξίζει να δίνετε προσοχή, από ένα ευρύ φάσμα προσφορών σύγχρονων εμπορικών οργανώσεων.

Boneco Air-O-Swiss 7147

Η συσκευή με υψηλή βαθμολογία τύπου Boneco Air-O-Swiss 7147 Swiss, υπερηχητική. Σχετικά ανέξοδη, άνετη στη χρήση, αθόρυβη και χαμηλού κόστους μονάδα. Εξοπλισμένο με οθόνη βίντεο οθόνης αφής. Υγραίνει, καθαρίζει και απολυμαίνει το περιβάλλον εργασίας. Κατάλληλο για δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, αλλά, δυστυχώς, απαιτεί την αντικατάσταση των φίλτρων.

Ένας καλός κορεατικός υγραντήρας Winia AWX-70 λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Μια μεγάλη δεξαμενή νερού, εύκολη λειτουργία και συντήρηση αυξάνουν το βάρος της κατά λογική και εικονική έννοια.

Ο συμπαγής υγραντήρας υπερήχων BALLU UHB-770 είναι κατάλληλος για μικρά παιδικά δωμάτια. Η διακριτική εμφάνιση, το βάρος έως 3 κιλά και η έλλειψη ομοιότητας με το παιχνίδι δεν πρέπει να προσελκύσουν την προσοχή του μωρού. Το μειονέκτημα είναι το φθηνό πλαστικό της θήκης του.

Γιατί πρέπει οι γονείς στο δωμάτιο των παιδιών να χρησιμοποιούν άλλες συσκευές, εάν υπάρχει μια εργονομική συσκευή δίσκου Electrolux EHAW-6515, η οποία δεν χρειάζεται περίπλοκη περίθαλψη ή να αντικαταστήσει τα φυσίγγια; Η συσκευή είναι αρκετά συμπαγής και αποτοξινώνει τα βακτηρίδια, χάρη στα ενσωματωμένα ηλεκτρόδια αργύρου.

Ο προϋπολογισμός AIC S135, ωστόσο, είναι ένας ποιοτικός υγραντήρας. Δεν κάνει ήχους, είναι εύκολο να χειριστεί, υπάρχει αρκετό νερό για συνεχή εργασία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Βεβαίως, είναι κατάλληλο για παιδικό δωμάτιο.

Χρειάζομαι έναν υγραντήρα για ένα νεογέννητο;

Πρόσφατα, στον κατάλογο των πραγμάτων που ήταν απαραίτητα για την αγορά πριν από τη γέννηση ενός παιδιού, όλο και πιο συχνά περιελάμβανε ένα στοιχείο που φάνηκε να μην έχει σχέση με το νεογέννητο. Αυτό αναφέρεται στον υγραντήρα. Γιατί αυτή η οικιακή συσκευή κλιματισμού είναι απαραίτητη στο δωμάτιο όπου θα είναι το μωρό; Και χρειάζεστε έναν υγραντήρα για τα νεογέννητα;

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η υγρασία στο διαμέρισμα το χειμώνα, όταν οι συσκευές θέρμανσης είναι σε πλήρη ισχύ, μπορεί να πέσει κάτω από την υγρασία στη Σαχάρα! Και εν τω μεταξύ, η υγρασία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς για την υγεία του παιδιού δείκτες της ποιότητας του εσωτερικού μικροκλίματος.

Για 9 μήνες πριν από τη γέννησή του, το παιδί ήταν, στην πραγματικότητα, στο νερό. Επομένως, ο εγκλιματισμός της στη ζωή "στη γη" είναι μια μάλλον πολύπλοκη διαδικασία. Εάν ο αέρας στο δωμάτιο του παιδιού είναι ξηρός, πρώτα απ 'όλα, επηρεάζεται ο βλεννογόνος ρινοφάρυγγας. Σε αυτόν τον αέρα, ένα νεογέννητο είναι δύσκολο να αναπνεύσει, επειδή δεν ξέρει πώς να φανταστεί τον εαυτό του. Το παιδί βιώνει δυσάρεστες αισθήσεις από την ξηρότητα στη μύτη, συχνά μαστίζει επειδή σχηματίζει κρούστα στη μύτη ή αναπνέει στο στόμα, κάτι που είναι ακόμη χειρότερο.

Στεγνό βλεννώδεις μεμβράνες είναι πιο επιρρεπείς σε μικρόβια και αλλεργιογόνα. Ως αποτέλεσμα, το παιδί είναι πιο συχνά άρρωστο. Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του, οι γονείς όσο και οι παππούδες και σφιχτά κλείστε όλες τις πόρτες και τα lkna, φόρεμα εκατό odezhek, παπλωματοθήκη και ένα παιδί δεν είναι ότι την αναπνοή, ο ZHT σκληρά. Ως εκ τούτου, μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της υγείας του μωρού σας - είναι φρέσκο ​​και υγρό αέρα. Η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο του παιδιού δεν bolzhna υπερβαίνει το 22 βαθμούς και η υγρασία δεν πέφτει κάτω από 30% και ιδανικά 50-60%. Για να μάθετε ποια είναι η υγρασία στο σπίτι σας, να αγοράσετε ένα ψηφιακό ρολόι με υγρόμετρο, υπάρχουν ακόμη και ένα ρολόι με υγρόμετρο και θερμόμετρο, και είναι αρκετά φθηνή.

Με την αγορά ενός υγραντήρα αέρα για ένα νεογέννητο, θα επωφεληθείτε όχι μόνο από το παιδί σας, αλλά και από τον εαυτό σας, ακόμα και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Θα σταματήσετε να απολέγετε το δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια σας και τα φυτά θα σας ευχαριστήσουν με τη φρέσκια εμφάνισή τους.

Με την ευκαιρία, οι υγραντήρες μπορούν πλέον να αγοραστούν σε πολύ προσιτή τιμή, σε μερικά μοντέλα υπάρχει ιονισμός αέρα, ο οποίος, φυσικά, δεν βλάπτει. Προσφέρονται ειδικά παιδικά μοντέλα, με τη μορφή αστείων ειδωλίων αρκούδων και άλλων ζώων, με οπίσθιο φωτισμό, μουσική συνοδεία.

Μην επιστρέφετε τα φθηνότερα μοντέλα, είναι είτε θορυβώδη είτε ενυδατώνουν μια πολύ μικρή περιοχή. Πριν από την αγορά, φροντίστε να διαβάσετε κριτικές και να συμβουλευτείτε τον πωλητή.

Στο μέλλον, ένα παιδί που αναπνέει καλά υγραμένο αέρα, θα είναι λιγότερο επιρρεπές σε εποχικά κρυολογήματα και επιδημίες. Και ακόμα κι αν αρρωστήσει, θα είναι πολύ πιο εύκολο να τους μεταφέρει.

Θα είμαστε ευγνώμονες εάν μοιραστείτε ένα άρθρο: Διαβάστε επίσης: Τα πιο δημοφιλή και τα καλύτερα:

Πώς να επιλέξετε ένα υγραντήρα για τα νεογέννητα μωρά

Το παιδί είναι βλαβερό να είναι, και ακόμη περισσότερο για να κοιμηθεί σε ένα δωμάτιο όπου ο αέρας είναι ξηρός και ζεστός. Οι προσεκτικοί γονείς αερίζονται τον βρεφονηπιακό σταθμό, δύο φορές την ημέρα και κάνουν υγρό καθαρισμό - και έχουν δίκιο. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα δεν επαρκούν, ειδικά εάν οι ηλεκτρικές συσκευές λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή η περίοδος θέρμανσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Και τι γίνεται με το ζεστό ξηρό καλοκαίρι; Σε τέτοιες συνθήκες, τίποτα δεν παραμένει, εκτός από το πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών. Πιστέψτε με, αυτή η επένδυση στην υγεία θα δικαιολογηθεί.

Σχετική υγρασία αέρα σε κτίρια κατοικιών είναι μόνο 20% (αυτό είναι μικρότερο από ό, τι στην έρημο!), Και για την κανονική ευεξία χρειάζεστε τουλάχιστον το 50%. Για να οργανώσετε λεκάνες με νερό σε όλο το διαμέρισμα, να κρεμάσει υγρές πετσέτες; Αυτό δεν είναι μόνο μια επίπονη διαδικασία - δεν βοηθά στην αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος: η υγρασία θα αυξηθεί καλά αν φτάσει το 35-40%.

Υγιείς ενήλικες συχνά παρατηρήσετε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης και το ζεστό καλοκαίρι μείωσαν σημαντικά την ασυλία και την αποτελεσματικότητα, γαργάλημα στο λαιμό, πουθενά εμφανίζεται ο βήχας και το φτάρνισμα, «στεγνό» του δέρματος. Και για να κατηγορήσω γι 'αυτό, χρειάζεστε ξηρό αέρα. σώματα των παιδιών είναι πολύ λιγότερο ενισχυθεί σε μια τέτοια ατμόσφαιρα δεν επηρεάζεται από αυτό.

Τι είναι επικίνδυνο για την ξηρότητα του παιδιού;

 • Για το δέρμα. Πολύ συχνό φαινόμενο - ερεθισμός και απολέπιση της επιδερμίδας, δερματίτιδα.
 • Για τους βλεννογόνους. Ξήρανση εμφανίζεται στη μύτη και το στόμα (έτσι δυσκολία στην αναπνοή και την κακή πιπίλισμα θηλές ή το στήθος δυνατόν τσίχλα - παθογόνα μικρόβια ευδοκιμούν στην στοματική κοιλότητα).
 • Για τη γενική αντίσταση του σώματος. Υπάρχει μια αλλεργία (τα ερεθιστικά σωματίδια εγκαθίστανται μόνο στην υγρασία).
 • Για το αναπνευστικό σύστημα. Ο υπερκορεσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του αναπνευστικού.
 • Για τα όργανα της όρασης. Τα μάτια φλεγμονώνονται.
 • Για τον γαστρεντερικό σωλήνα. Υπάρχει παραβίαση του σκαμνιού, του κολικού (όταν το σώμα στερείται υγρασίας, το γαστρεντερικό περιβάλλον διακόπτεται).

Ακόμη και αν δεν υπάρχουν απειλητικά συμπτώματα στο μωρό, αρχίζει να είναι πιο ιδιότροπο, δεν κοιμάται καλά τη νύχτα και το απόγευμα - και δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή αισθάνεται γενική κακουχία. Και σε παιδιά με χρόνιες ασθένειες με χαμηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να έρθει ακόμα και επιδείνωση.

Η υγρασία του αέρα είναι ευεργετική για το μωρό

Για να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα για ένα παιδί είναι απαραίτητη. Πριν από τη γέννηση, τα παιδιά βρίσκονται σε ένα υγρό και πλήρως προστατευμένο περιβάλλον. Για να καταπολεμήσετε ενεργά τα βακτηρίδια και τους ιούς, χρειάζεστε υγιή βλεννογόνο στους αεραγωγούς και για αυτό πρέπει να υγραίνεται συνεχώς. Παρεμπιπτόντως, οι αεραγωγοί (ρινικές διαβάσεις, λάρυγγα) στα μωρά είναι στενότεροι από τους ενήλικες, οπότε όταν αναπνέεται στεγνό και πρήξιμο του βλεννογόνου, η αναπνοή γίνεται πολύ πιο δύσκολη.

Όχι μόνο σε αλλεργιογόνα (όπως τα προϊόντα τα ακάρεα της σκόνης αποβλήτων, γύρη), αλλά πολλούς ιούς (π.χ., ιός γρίπης) είναι σημαντικά χειρότερη πολλαπλασιάζονται, όταν η υγρασία είναι 50-60%. Οι επιβλαβείς ουσίες απλά δεν μένουν στα μικρότερα σωματίδια νερού.

Το ιατρικό τμήμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Βασιλείας (Ελβετία) διενήργησε μελέτες σε 5 νηπιαγωγεία για 9 εβδομάδες. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αναρρωτική άδεια μειώθηκε κατά 40% από την εγκατάσταση των υγραντήρων στους χώρους.

Είναι καλό, αν σε κανονική υγρασία στο φυτώριο η βέλτιστη θερμοκρασία διατηρείται στους 18-22 ° C (εξαρτάται από την ηλικία και τη δραστηριότητα του παιδιού). Με την ευκαιρία, υγρασία του αέρα, μπορείτε να μειώσετε την θερμοκρασία πολύ υψηλή στο δωμάτιο.

Τώρα εξετάστε πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για τα νεογνά. Τα βασικά κριτήρια για οποιαδήποτε συσκευή:

 • ασφάλεια ·
 • επίπεδο θορύβου ·
 • οικονομία ·
 • την ανάγκη για συντήρηση (ξεβγάλματα, αντικατάσταση φίλτρων κ.λπ.)

Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία οικιακών συσκευών, μπορείτε πάντα να βρείτε συσκευές σε προσιτή τιμή και με το σωστό σύνολο λειτουργιών. Πολύ δημοφιλείς μεταξύ των γονέων είναι οι συμπαγείς υγραντήρες, οι οποίοι χρησιμοποιούν πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια. Εάν το επιτρέπουν τα κεφάλαια, μπορείτε να αγοράσετε ένα ολόκληρο «κλιματικό σύμπλεγμα» (ενυδατική, καθαριστική και, αν χρειαστεί, αρωματική).

Εδώ είναι μερικές ποικιλίες moisturizers.

 • Παραδοσιακά. Δεν κάνει θόρυβο, καταναλώνει λίγη ηλεκτρική ενέργεια (η υγρασία σβήνει τη συσκευή όταν φτάσουν τις απαραίτητες παραμέτρους), εύκολο στη λειτουργία. Αρχή λειτουργίας: Ο ανεμιστήρας ανεβάζει τα ρεύματα ξηρού αέρα και τα οδηγεί μέσω ενός υγρανθέντος εξατμιστή σφουγγαριού. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα κοντά σε μια πηγή θερμότητας ή σε μια θέση συνεχούς κίνησης του αέρα.
 • Αερόλυμα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η συσκευή ψεκάζει σωματίδια νερού. Είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στα συστατικά του: ένα υγρόμετρο (υπεύθυνο για τη μέτρηση της υγρασίας στο δωμάτιο) και ένα υγροστάτη (σβήνει το μηχάνημα όταν επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας). Η συσκευή μπορεί να είναι αρκετά θορυβώδης.
 • Αίθουσα ατμού. Το νερό στη δεξαμενή θερμαίνεται, μετά το οποίο ο ατμός εξαπλώνεται μέσω του δωματίου - σύμφωνα με την αρχή ενός βραστήρα βρασμού. Μείον: Η συσκευή καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια, εκτός από το ότι ο παιδί κινδυνεύει να καεί τυχαία.
 • "Πλύνετε τον αέρα." Διακρίνεται από την παρουσία μιας αργυροειδούς ράβδου, η οποία διατηρεί καθαρό νερό, γεμίζοντας τη συσκευή. Τα ιόντα αργύρου καταστρέφουν πάνω από 650 ποικιλίες ιών και βακτηρίων.
 • Υπερηχογράφημα. Συμπαγές, αποτελεσματικό, χωρίς θόρυβο. Αφού ρίχνει νερό στο κύτος, καθαρίζεται, μια ειδική μεμβράνη δονείται από τις δονήσεις υψηλής συχνότητας, που δημιουργεί τις μικρότερες πιτσιλιές, όπως ένα σύννεφο. Ο ανεμιστήρας λαμβάνει ξηρό αέρα και οδηγεί σε αυτό το "σύννεφο". Μερικές φορές παρέχεται ψεκασμός σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
 • Υγραντήρας-ιονιστής. Εκτός από την υγρασία, καθαρίζει τον αέρα της σκόνης και παράγει αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Τα μικρότερα σωματίδια σκόνης και βλαβερών ουσιών έλκονται από τα ιόντα και αποκαθίστανται (και μην βιαστείτε γύρω από το δωμάτιο). Ο αέρας μυρίζει όζον. Στο σχέδιο, μπορεί να παρέχεται ένας υπεριώδης λαμπτήρας για την απολύμανση του χώρου.

Οι αναθεωρήσεις των γονέων, καθώς και οι ειδικοί συχνά περιέχουν συστάσεις για τη χρήση στο δωμάτιο των παιδιών ενός υπερηχητικού υγραντήρα ή ιονιστή. Τα παιδιά κοιμούνται καλύτερα, αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά. Στο δωμάτιο γίνεται πιο εύκολο να αναπνεύσει, ενώ δεν υπάρχει "επίδραση λουτρού", δηλαδή υπερβολική υγρασία, εάν το δωμάτιο είναι ζεστό. Αντίθετα, η θερμοκρασία μειώνεται αισθητά.

Δώστε προσοχή σε συσκευές με ένα ελκυστικό σχέδιο που δεν θα μοιάζει με ένα ξένο στοιχείο στο περιβάλλον του παιδικού δωματίου. Οι υγραντήρες του παιδιού μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή δελφινιών, αρκούδων, χελωνών, νάνων και άλλων αστείων μορφών. Μερικές φορές είναι οπίσθιοι (μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νυχτερινό φως) και ένας παίκτης με ευχάριστη μουσική ή ήχους της φύσης.

Οι σύγχρονες συσκευές είναι συχνά εξοπλισμένες με έξυπνα συστήματα:

 • ρυθμίστε το επίπεδο υγρασίας μετρώντας τη θερμοκρασία χώρου και ρυθμίζοντας τις ίδιες τις παραμέτρους του αέρα.
 • δίνουν ένα φως ή ένα ηχητικό σήμα όταν η στάθμη του νερού πέσει σε κρίσιμο επίπεδο.
 • καθιστώντας την λειτουργία πιο εύκολη και ασφαλέστερη χάρη σε ένα χρονοδιακόπτη, πρόσθετες λειτουργίες όπως "λειτουργία νύχτας", "προστασία παιδιών" ή αυτόματη απενεργοποίηση.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται για την ευημερία του μωρού τους σκέφτονται πάντα για τα ρούχα που θα φορέσει, για τα τρόφιμα, για τα παιχνίδια που αναπτύσσουν, για τις συνθήκες διαβίωσης. Τώρα είναι η στιγμή να σκεφτούμε ένα υγιές, "φιλικό" περιβάλλον στο οποίο το παιδί πρέπει να αναπνεύσει. Αρκεί να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο των παιδιών. Εδώ το παιδί σας ξοδεύει πολύ χρόνο και εκεί θα είναι πολύ άνετα, για να μην αναφέρουμε ότι το μωρό θα είναι υγιέστερο από πολλούς από τους συνομηλίκους του. Και ακόμα κι αν αρρωστήσει (που είναι λιγότερο πιθανό), τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο να υποφέρετε από μια ασθένεια.