Εξαερισμός στο λουτρό: η σωστή συσκευή στα τελικά παραδείγματα

Πολλοί προγραμματιστές αρχής συχνά ρωτούν: Είναι ο εξαερισμός που απαιτείται στο μπάνιο; Γιατί να αφήσουμε στον κρύο αέρα, αν τόσο πολύ δυνάμεις και υλικά δαπανήθηκαν για τη θέρμανση του; Από τη μια πλευρά, αυτό είναι ένα παράδοξο, και από την άλλη - μια αναγκαιότητα, και για να κατανοήσουμε αυτό το ζήτημα, πρέπει να σταθμίσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα (αν υπάρχουν), την εγκατάσταση εξαερισμού στο ατμόλουτρο.

Αυτό που απειλεί την έλλειψη εξαερισμού στο μπάνιο

Στην αρχαιότητα, όταν δεν υπήρχε τίποτα για τον αερισμό, στη Ρωσία λουτρά, όπως τα σπίτια, έγιναν χωρίς τρύπες αερισμού. Αλλά υπάρχει μια εξήγηση για αυτό. Δεδομένου ότι χρησιμοποιήθηκαν κορμούς υλικού δομικών υλικών. Το χαμηλότερο στέμμα των κορμών έγινε ελεύθερο, γεγονός που επέτρεψε να ρέει καθαρός αέρας μέσα από τις ρωγμές του κορμού. Η θερμοκρασία στη θερμότητα ρυθμίστηκε ανοίγοντας την πόρτα εισόδου. Εδώ είναι ο απλούστερος, αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικός αερισμός του λουτρού, που χρησιμοποιούν οι πρόγονοί μας.

Στη σύγχρονη κατασκευή χρησιμοποιούνται εντελώς διαφορετικά υλικά και η προσέγγιση για την ανέγερση κτιρίων είναι κάπως διαφορετική. Αλλά αν ακόμα δεν σκέφτεστε να τοποθετήσετε το σύστημα εξαερισμού κατά την οικοδόμηση ενός λουτρού, οι συνέπειες αυτού δεν θα σας κρατήσουν περιμένοντας, δηλαδή:

 • Ταχεία φθορά των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την επένδυση και την θέρμανση των λουτρών. Χωρίς σωστό αερισμό της σάουνας, μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αλλάξει όχι μόνο το δέρμα, αλλά και το δάπεδο και, ενδεχομένως, μια θερμάστρα. Η θερμοκρασία και οι σταγόνες υγρασίας, που είναι ο αναπόφευκτος δίδυμος σύντροφος, είναι μια καταστροφική δύναμη που καταστρέφει τα υλικά σε 3-5 χρόνια.
 • Η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής. Αυτό συμβαίνει αναπόφευκτα στο ατμόλουτρο χωρίς αερισμό, καθώς η υγρασία και η ζέστη είναι ένα εξαιρετικό μικροκλίμα για την εμφάνιση μούχλας και μυκήτων. Είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλας και της μούχλας σε ένα τέτοιο δωμάτιο, αφού απαγορεύεται αυστηρά η χρήση χημικών σε ένα λουτρό. Δεν είναι εύκολο να βλάψετε, αλλά θανατηφόρα.
 • Δηλητηριώδης αέρας στο ατμόλουτρο. Πρώτα απ 'όλα, χωρίς την κατάλληλη ανταλλαγή αέρα, το επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να αυξηθεί απότομα στο ατμόλουτρο. Πιθανότατα, κανείς δεν πρέπει να πει σε κανέναν τι θα συμβεί σε ένα άτομο αν η συγκέντρωση του μονοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται κατά τουλάχιστον 0,1%. Σε όλα τα άλλα, και η υψηλή θερμοκρασία του αέρα στο ατμόλουτρο, το οποίο είναι γεμάτο με εξατμισμένο ιδρώτα από το σώμα σας. Λοιπόν, γενικά, για οποιαδήποτε επίδραση στην υγεία σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Τα παραπάνω επιχειρήματα αρκούν για να κατανοήσουμε το αξίωμα: ο αερισμός στο ατμόλουτρο ενός λουτρού δεν είναι μόνο απαραίτητος, αλλά ζωτικός.

Τι θα πρέπει να είναι ο εξαερισμός στο μπάνιο

Κατά κανόνα, ο αερισμός του χώρου ατμού περιορίζεται σε δύο ή τρεις οπές εξαερισμού της επιθυμητής διατομής. Μια τροφοδοσία, και τα υπόλοιπα για να χτυπήσετε τον "εξαντλημένο" αέρα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για μια άνετη κατάσταση υγείας, η κυκλοφορία του αέρα σε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 5 φορές. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρος ο όγκος αέρα στην ατμόλουτρο πρέπει να ανταλλάσσεται πέντε φορές σε 1 ώρα. Υπάρχουν αρκετές αποχρώσεις που είναι υποχρεωτικές για την εγκατάσταση οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού.

 • Σχετικά με τη θέση και το μέγεθος των οπών αερισμού στο λουτρό, πρέπει να σκεφτείτε ακόμα και στο στάδιο της κατασκευής του, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να κάνετε τρύπες στο τελειωμένο ατμόλουτρο.
 • Οι διαστάσεις του ανοίγματος παροχής και εξαγωγής πρέπει να συμπίπτουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαστάσεις της κουκούλας μπορεί να είναι μεγαλύτερες από την εισροή.
 • Τα ανοίγματα εξαερισμού πρέπει να είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες. Αυτό θα επιτρέψει τη ρύθμιση της έντασης της κυκλοφορίας του αέρα και όταν ο ατμός θερμαίνεται και μπορεί να κλείσει για ταχύτερη αύξηση της θερμοκρασίας.
 • Μια πολύ σημαντική παράμετρος είναι η διατομή των αεραγωγών εξαερισμού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η διατομή τους εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον όγκο του ατμού. Σε 1 m3 όγκου θα πρέπει να υπάρχει 24 cm2 εξαερισμού.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού σε μια αίθουσα μπάνιου

Έχουμε ήδη μιλήσει πολύ για το είδος του εξαερισμού. Για το λουτρό ισχύουν οι ίδιοι νόμοι και ο αερισμός σε αυτό μπορεί να είναι:

 • Φυσικά. Με αυτόν τον τύπο εξαερισμού, η κυκλοφορία των αέριων μαζών δημιουργείται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης μεταξύ της ροής αέρα και των καυσαερίων. Η καλή κυκλοφορία των ροών αέρα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη σωστή τοποθέτηση των οπών εξαερισμού: η εισροή είναι κάτω, και η εξάτμιση στην κορυφή του δωματίου. Όπως είναι γνωστό από τα μαθήματα της σχολής στη φυσική, ο θερμός αέρας ανεβαίνει και ο κρύος πηγαίνει κάτω, οπότε αυτή η συσκευή αερισμού στο λουτρό δεν θα είναι πολύ βολική, όσον αφορά την προθέρμανση του.
 • Συνδυασμένη. Αυτή η μέθοδος εξαερισμού προϋποθέτει την παρουσία μιας οπής φυσικού αερισμού και ενός ανοίγματος, με τον ανεμιστήρα εγκατεστημένο σε αυτό. Η εισροή θα είναι μηχανική ή εξάτμιση - όλα εξαρτώνται από το κύκλωμα που έχετε επιλέξει.
 • Μηχανική. Ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού ελέγχει ανεξάρτητα την πρόσληψη αέριων μαζών και την εξαγωγή τους, τη θερμοκρασία και την υγρασία, χρησιμοποιώντας αυτοματοποίηση. Από την άποψη της άνεσης, είναι στην πρώτη θέση, αλλά οι τιμές - σε λουτρά ένα τέτοιο σύστημα είναι πρακτικά δεν χρησιμοποιείται λόγω της πολυπλοκότητας της εγκατάστασης, και το υψηλό κόστος του εξοπλισμού, το σχεδιασμό και τη συντήρηση.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Παραδείγματα έτοιμων σκευών αερισμού

Υπάρχουν πολλά προγράμματα λειτουργίας για τον αερισμό στο λουτρό, το οποίο εξασφαλίζει καλή κυκλοφορία του αέρα, αν και το δωμάτιο δεν ψύχεται.

 1. Το άνοιγμα εισόδου πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του δαπέδου, πίσω από τη σόμπα, και τα ανοίγματα εξάτμισης - στην οροφή, αλλά στον αντίθετο τοίχο από την εισροή. Χάρη σε αυτή τη διάταξη, ο εισερχόμενος, ψυχρότερος αέρας θα εισέλθει στο ατμόλουτρο και αμέσως θα θερμανθεί με μια σόμπα. Στη συνέχεια, ανεβαίνει στο ανώτατο όριο, κάμπτεται γύρω από αυτό και πέφτει λίγο για να βγει από την έξοδο εξαγωγής.
 2. Εάν ο φούρνος σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπάνιο λειτουργεί συνεχώς, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτή την επιλογή, όπου το άνοιγμα της προσφοράς είναι 30 cm από το έδαφος, στην απέναντι πλευρά του κλιβάνου και τέφρα λάκκο και καμινάδα θα παίξει το ρόλο του σχεδίου.
 3. Εάν το λουτρό σας έχει αεριζόμενα δάπεδα, μπορείτε να κάνετε μια εισροή πίσω από το φούρνο, σε ύψος 20-30 cm από το πάτωμα. Ο ψυχρός αέρας θα ρέει στο ατμόλουτρο, θα θερμαίνεται από τη σόμπα και θα ανυψώνεται. Οι μακρύτερες μάζες θα κατέλθουν, θα περάσουν από τον αερισμό στο πάτωμα και θα οδηγηθούν έξω από το δωμάτιο.

Και εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές για την τοποθέτηση της εισροής και της εξάτμισης χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα εξαγωγής.

 1. Η τρύπα εισροής είναι 30 cm από το δάπεδο - πίσω από τη σόμπα και ο απορροφητήρας βρίσκεται στον αντίθετο τοίχο 20 cm από το δάπεδο. Μία απόχρωση: ένας ανεμιστήρας τοποθετείται στην κουκούλα, ο οποίος θα δημιουργήσει κυκλοφορία αέρα.
 2. Το άνοιγμα εισόδου και εξαγωγής βρίσκεται σε ένα τοίχο, αλλά μόνο ένα - στην κορυφή και το άλλο - στο κάτω μέρος. Η τροφοδοσία, που απέχει 30 cm από το πάτωμα, είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα προκαθορισμένης ισχύος.
 3. Η είσοδος εγκαθίσταται πίσω από τη σόμπα, σε ύψος 30 cm από το δάπεδο και εξοπλισμένη με ανεμιστήρα. Η οπή εξαγωγής είναι κατασκευασμένη στον αντίθετο τοίχο 20 cm από το δάπεδο. Ο ανατινασμένος αέρας θερμαίνεται από τη σόμπα και θερμαίνει ομοιόμορφα ολόκληρο το χαμάμ. Μετά από αυτό, ψύχεται κάτω, πηγαίνει κάτω, όπου βγαίνει από την κουκούλα.

Σημαντικό!
Για να υπολογίσετε την ισχύ του ανεμιστήρα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ένταση του ατμού με την πολλαπλότητα της ροής αέρα. Παράδειγμα: Ένα ζευγάρι 2 μ 3 μ. Η έκτασή του είναι 6 μ2. Ύψος οροφής 2 μ. Σύνολο: 6 x 2 = 12 m3. Τώρα πολλαπλασιάζουμε τα 12 m3 με τη συνιστώμενη πολλαπλότητα της κυκλοφορίας αέρα 5 και λαμβάνουμε 60 m3 / hr της εξόδου ανεμιστήρα για το ατμόλουτρο μας.

Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα στη διάταξη εξαερισμού στο λουτρό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, εκείνοι που αποφάσισαν να κάνουν τον αερισμό του λουτρού με τα δικά τους χέρια, είναι η θέση των εξόδων της εισροής και της εξάτμισης στο ίδιο επίπεδο. Από μια τέτοια ρύθμιση, εκτός από ένα σχέδιο, δεν θα έχει νόημα. Εάν χρησιμοποιήσατε αυτή τη διάταξη των οπών εξαερισμού, τότε η εισροή πρέπει να γίνεται πίσω από το φούρνο και να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα και την έξοδο, στο ίδιο επίπεδο, αλλά στον απέναντι τοίχο.

Ένα άλλο λάθος των αρχάριων οικοδόμων είναι ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να σφραγίσουν το μπάνιο όσο το δυνατόν περισσότερο από το να πάρουν αέρα σε αυτό, να κάνουν μικρά παράθυρα και να ξεχάσουν τη διάταξη εξαερισμού των δαπέδων. Ναι, ένα τέτοιο ατμόλουτρο θα θερμανθεί πολύ γρήγορα, αλλά θα είναι αδύνατο να ακολουθήσετε διαδικασίες υγείας σε αυτό.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές αδυναμίες και είναι απλώς αδύνατο να μετράτε όλα αυτά, αλλά, τηρώντας ορισμένους κανόνες, μπορείτε να φτιάξετε ένα ονειρεμένο λουτρό με τα χέρια σας χωρίς το πρόσθετο κόστος για τη διόρθωση λαθών.

Ο σωστός εξαερισμός στο μπάνιο: τονίζει

Ο ποιοτικός αερισμός στο λουτρό προσφέρει άνετη βολή. Όσο πιο υπεύθυνη είναι η προσέγγιση της δημιουργίας της, τόσο λιγότερη δυσκολία και περισσότερα οφέλη που προσφέρει. Κατά την κατασκευή συστημάτων κυκλοφορίας αέρα, πρέπει να γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες για τη δημιουργία τους.

Χρειάζεστε αερισμό στη σάουνα και τη σάουνα;

Για να προσδιορίσετε την τιμή του εξαερισμού στο λουτρό πρέπει να γνωρίζει το σκοπό της:

 1. Γρήγορη προθέρμανση του δωματίου, ομοιόμορφη εξάπλωση θερμότητας. Εξοικονόμηση στο κόστος θέρμανσης.
 2. Συνεχής ανανέωση αέρα κατά τη διάρκεια της έκρηξης. Αυτό είναι απαραίτητο για την άνεση και την υγεία των παραθεριστών.
 3. Γρήγορη απόσυρση υγρού αέρα. Εφαρμογή υποχρεωτικής ξήρανσης των χώρων.
 4. Αποθηκεύστε το κτίριο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην εμφανίζετε μύκητες ή μούχλα. Τα αντικείμενα δεν παραμορφώνονται, δεν αλλάζουν χρώμα κάτω από την επίδραση της υγρασίας.

Το σωστό σύστημα εξαερισμού στα λουτρά

Στα λουτρά των φυσικών κορμών κάθε κοπή οπών για να εξασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός θεωρείται περιττός. Οι κάτω χείλους των τοίχων τοποθετούνται με την τοποθέτηση οπών μέσω των οποίων περνάει μια μέτρια ποσότητα καθαρού αέρα. Εάν υπάρχει ένας θερμαντήρας σόμπας, στον οποίο το δοχείο είναι ταυτόχρονα σχεδιασμένο για να εκκενώνει τον αέρα έξω, μπορείτε να το περιορίσετε στην παρουσία. Αφήστε τον αέρα μέσα από την ανοιχτή πόρτα, αρκετές σχισμές 5-7 mm.

Ο εξαερισμός σχεδιάζεται για την τακτική πρόσληψη καθαρού αέρα στη σάουνα, την εκροή ψυχρού και υγρού. Για ροή καθαρού αέρα ανάγκη να κατασκευαστεί εξαερισμός. Εάν δεν είναι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παράθυρα και τις πόρτες. Απορροφητήρας συμβαίνει μέσω ειδικών οπών, κλίβανος πηγάδι τέφρας, μεγάλη αξία στην καμινάδα εκροής έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ζεύγος. Αυτό κατέστη δυνατό τον πλήρη έλεγχο του αερισμού, οι οπές είναι εξοπλισμένα με παντζούρια, προσαρμόζοντας ότι μπορεί να σταματήσει ή να συνεχίσετε την είσοδο και την έξοδο του αέρα.

Υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος συστημάτων εξαερισμού:

 1. Για τις οπές εισόδου και εξόδου που βρίσκονται απέναντι από το άλλο, χρησιμοποιείται ένα επίπεδο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χαμηλή τοποθέτηση της εισόδου βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να ενεργοποιηθεί η ανταλλαγή αέρα, είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένας αγωγός αέρα ή ένας εκτροπέας. Μην τοποθετείτε τρύπες με ακριβή αντιστοίχιση ανάλογα με το επίπεδο. Ως αποτέλεσμα της ταχείας απελευθέρωσης του αέρα, μπορεί να σχηματιστούν συστάδες ψυχρού κάτω και θερμό στο υπόλοιπο μπάνιο.
 2. Οι ροές αέρα που κατευθύνονται από τη συσκευή λειτουργίας για εξαερισμό μειώνουν την πίεση μέσα στον αγωγό. Ο εξαγόμενος αέρας εξέρχεται λόγω της μείωσης της πίεσης μέσα στο λουτρό. Προκειμένου να αυξηθεί ξανά η πίεση, εισάγεται φρέσκος αέρας.
 3. Στόμια μπορούν να διαταχθούν έτσι ώστε: η εισροή απέχουν μεταξύ τους κατά 30 cm από το δάπεδο που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο δεν φτάνει την οροφή 30 εκατοστά φρέσκο ​​αέρα μία φορά θερμαίνεται από τον φούρνο, αυξάνεται σταδιακά εγκαταλείπουν το δωμάτιο..

Για να διασφαλιστεί ένας συνεχής έλεγχος της ταχύτητας και της έντασης του εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα, δημιουργούνται αποσβεστήρες. Συνιστάται να τα κάνετε αναδιπλούμενα, ανοίγοντάς τα ελαφρά στην απαιτούμενη απόσταση. Το μήκος του αγωγού καθορίζεται από το μέγεθος του λουτρού, καθώς και από τον μέγιστο όγκο του εισερχόμενου αέρα.

Όταν το δωμάτιο θερμαίνεται μόνο με προθερμασμένο φούρνο, πρέπει να καλύπτονται όλα τα ανοίγματα. Όταν η θερμοκρασία είναι η βέλτιστη για να αιωρείται, τα μάνδαλα ανοίγουν ελαφρά, ρυθμίζονται αμέσως έτσι ώστε η ανταλλαγή αέρα να μην αλλάζει τη θερμοκρασία χώρου. Τόσο τα ανοίγματα τροφοδοσίας όσο και τα ανοίγματα εξόδου πρέπει να έχουν έναν περίπου συνδετήρα. Ότι η εισροή καθαρού αέρα έγινε ισχυρότερη, είναι δυνατό να αυξηθεί ένα μικρό άνοιγμα.

Και εδώ είναι ένα άρθρο σχετικά με την οικοδόμηση ενός λουτρού αφρού μπλοκ με τα χέρια σας.

Εξαερισμός σε ρωσικό λουτρό

Σε μια κλασική λουτρό που δημιουργήθηκε στο ρωσικό μοντέλο, Δεν δημιουργούνται ειδικές οπές, επομένως, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να γίνεται με πιο φυσικό τρόπο. Συνήθως, ο καθαρός αέρας χρησιμοποιείται για τον κανονικό αερισμό. Μπορείτε να ανοίξετε ελαφρά την πόρτα που οδηγεί στο δρόμο και το αντίθετο παράθυρο σε αυτό. Μερικές φορές αναγκαστική εξάντληση χρησιμοποιείται με την πόρτα ανοιχτή. Για να ξεφορτωθείτε καλύτερα τη συσσώρευση υγρασίας, είναι σκόπιμο να σκουπιστούν τα φύλλα από τη σκούπα. Οι πάγκοι και άλλα ξύλινα αντικείμενα μπορούν να στεγνώσουν με ισχυρή ενυδάτωση, μερικές φορές εφαρμόζονται από φύλλα φύλλων. Αυτές οι διαδικασίες δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός βαρύ ζευγάρι, θα οδηγήσει από το δωμάτιο δυσάρεστες οσμές, προϊόντα της αποσύνθεσης.

Μετά το toga καθώς το λουτρό αερίζεται και στεγνώνει, πρέπει να αρχίσετε το μαγείρεμα ατμού. Για αυτό, μικρές μερίδες ρίχνουν νερό στις πέτρες. Ο παρασκευασμένος ατμός ανεβαίνει γρήγορα και παραμένει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ήδη ζεστό ήδη στην κορυφή και ότι ο πυθμένας είναι ακόμα δροσερός. Με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, μπορείτε να περιμένετε μέχρι να πέσει ο ατμός ή να χρησιμοποιήσετε τις τεχνητές μεθόδους για να το χαμηλώσετε.

Αρκεί να εργάζονται σκούπες που δημιουργούν μια κίνηση στο ατμόλουτρο, ο αέρας αμέσως αναμιγνύεται. Ένα σκούπισμα μιας πετσέτας ή μιας σκούπας πρέπει να μεταφέρεται πιο κοντά στην οροφή.

Στο ατμόλουτρο

Σε κλασικά συστήματα εξαερισμού λουτρών εισροή αέρα στο ατμόλουτρο του πυθμένα. Η τρύπα είναι συνήθως κάτω από μισό μέτρο από το πάτωμα. Η κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στην οροφή με τον εξοπλισμό της οπής στον απέναντι τοίχο. Η ρύθμιση της υγρασίας και της θερμότητας του αέρα πραγματοποιείται με την επέκταση ή το κλείσιμο των βαλβίδων.

Η καλύτερη επιλογή, ειδικά για ένα μικρό ατμόλουτρο, είναι να δημιουργήσετε μια έξοδο αέρα τροφοδοσίας δίπλα στο φούρνο. Αυτό είναι απαραίτητο για την άμεση θέρμανση του εισερχόμενου καθαρού αέρα. Αυτή η διάταξη δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό ισχυρών ρευμάτων, βοηθά στην αποφυγή μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας σε διάφορα μέρη του ατμού. Η θερμότητα από το χαμάμ δεν μπορεί να βγει μόνο στο δρόμο, αλλά μεταφέρθηκε και σε άλλες εγκαταστάσεις για την υψηλής ποιότητας θέρμανση τους.

Ο κατάλληλος αερισμός λειτουργεί με χρήση καθαρού αέρα κάτω από το κιβώτιο. Οι μάζες αέρα εξέρχονται από τη συσκευή μέσω του άνω ανοίγματος. Ο ατμός θερμαίνεται αρκετά ομοιόμορφα, μέχρι ο θερμός αέρας να φτάσει στο κάτω μέρος του κιβωτίου. Ο ζεστός αέρας θα μετατοπίσει σταδιακά το ψυχρότερο, παρέχοντας προθέρμανση πριν εγκαταλείψει το δωμάτιο. Ο ατμός θερμαίνεται ταυτόχρονα και στεγνώνει.

Στο dressing room του λουτρού

Ο αγωγός εξαερισμού συνδέεται απευθείας με το κιβώτιο, η διάμετρος του οποίου υπερβαίνει κατά κανόνα την καμινάδα όχι περισσότερο από 20%. Με τέτοιες παραμέτρους, το οξυγόνο γεμίζει το δωμάτιο, αλλά δεν βγαίνει από αυτό. Η ροή του αέρα από το υπόγειο δεν είναι απαραίτητη.

Οι τοίχοι της σόμπας, αν είναι στο σαλόνι, θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο πάτωμα. Τα ράφια δεν τοποθετούνται απαραιτήτως σε μια αυστηρά οριζόντια θέση. Είναι σε θέση να επιβραδύνουν την αύξηση της θερμότητας στην οροφή. Για καλύτερη απορρόφηση του θερμού αέρα είναι προτιμότερο να εξοπλιστεί ο φούρνος με αρκετές καμινάδες.

Και αυτό το άρθρο λέει για τα ράφια για το μπάνιο.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Ο εξαερισμός στο λουτρό με τη βοήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων πραγματοποιείται, Εάν είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί καλή κυκλοφορία αέρα με φυσικά μέσα. Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν και στις θύρες τροφοδοσίας και εξαγωγής. Επιταχύνουν την κίνηση των αέριων μαζών, παρέχοντας χώρο με καθαρό αέρα, απομακρύνοντας γρήγορα το υγρό.

Εξαερισμός εξαγωγής

Ο σχεδιασμός αυτού του εξαερισμού είναι πάντα διαθέσιμος ανεμιστήρα εξάτμισης. Για την κυκλοφορία του αέρα, πρέπει επίσης να κατασκευαστεί ένας αέρας τροφοδοσίας. Μερικές φορές για την άφιξη του φρέσκου αέρα χρησιμοποιήστε τις ρωγμές στους τοίχους, ανοίξτε ελαφρά τα παράθυρα ή τις πόρτες. Το πλεονέκτημα του εξαερισμού είναι η μείωση της πίεσης στο λουτρό. Η ενέργεια πρέπει να αντισταθμίζεται από μια συνεχή ροή αέρα από το εξωτερικό.

Ο εξαερισμός με ένα ισχυρό απορροφητήρα απομακρύνει τέλεια τα επιβλαβή αέρια, τον υγρό αέρα με μια δυσάρεστη οσμή. Είναι δυνατό να κατασκευαστεί ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού όχι μόνο στο ατμόλουτρο, αλλά και στα ντους, τα δωμάτια καθαρισμού, τα τμήματα με πισίνα ή στα μπάνια. Συνήθως το βασικό σύστημα εξαερισμού περιλαμβάνει ανεμιστήρα και κουτί. Εάν η συσκευή είναι πολύ θορυβώδης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σιγαστήρα.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Εγκατεστημένο στην αρχή της εξάτμισης, ωστόσο ο ανεμιστήρας πρέπει να τοποθετηθεί στην είσοδο. Όταν ενεργοποιείται το σύστημα εξαερισμού, αυξάνεται η πίεση του δωματίου, η οποία θα πρέπει να αντισταθμίζεται εγκαίρως από την έξοδο αέρα μέσω της κουκούλας ή τα κενά στους τοίχους, το δάπεδο, την οροφή, μέσω των παραθύρων, της πόρτας.

Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας δεν θεωρούνται άνετοι αν λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμώνα, παρέχουν παγωμένο αέρα, ο οποίος θα πρέπει να θερμαίνεται περαιτέρω με προεγκατεστημένους θερμαντήρες αέρα. Εάν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε μια μεγάλη ποσότητα εισερχόμενου αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Συνδυασμός τεχνητής εισροής και εξάτμισης ο αέρας είναι συχνά εξοπλισμένος με ανακτητές, σιγαστήρες, φίλτρα. Οι πρόσθετες συσκευές παρέχουν άνεση κατά την παραμονή τους στο μπάνιο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σταθερή και καλή κυκλοφορία αέρα. Για να μην νοιάζεται για τον εξαερισμό, είναι δυνατό να το εξοπλίσετε με μια αυτόματη μονάδα ελέγχου.

Η δημιουργία του σχεδιασμού του τεχνητού αερισμού προσφοράς και εξαγωγής προκαλεί συχνά δυσκολίες. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη βέλτιστη ανταλλαγή αέρα σε όλους τους χώρους του λουτρού στο στάδιο του σχεδιασμού του. Η ποσότητα του αέρα εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει με τον εισερχόμενο αέρα. Μερικές φορές οι ροές αέρα δεν είναι ειδικά ισορροπημένες. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση υπερβολικής υγρασίας ή δυσάρεστη οσμή από ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, μειώνει τεχνητά την πίεση. Για το σκοπό αυτό, η εξαγωγή είναι εγκατεστημένη με μεγαλύτερη ένταση από ό, τι στους άλλους χώρους.

Και αυτό το άρθρο λέει για τις πέτρες για λουτρά και σάουνες.

Αερισμός στο πάτωμα στο μπάνιο

Οι παλιές μέρες, στις οποίες δεν περίμεναν οι άνθρωποι, σε ποιο λουτρό ανεβαίνει, έχουν ήδη περάσει. Σήμερα είναι σημαντικό το γεγονός αυτό να κάνει την δουλειά του ποιοτικά και σωστά. Σημαντικά σημεία είναι ο εξαερισμός στο μπάνιο. Αυτό ισχύει τόσο για το φύλο όσο και για ολόκληρο το χαμάμ. Αποδεικνύεται ότι η γνωστή επίδραση της ανάκτησης, η οποία μπορεί να ληφθεί από όλες τις διαδικασίες στο λουτρό, είναι αδύνατη, εάν ο αερισμός δεν είναι διευθετημένος. Σε τι, ο εξαερισμός είναι σημαντικός σε όλα τα δωμάτια: μια θερμά, ένα πλυντήριο, ένα γκαρνταρόμπα και μια αίθουσα ανάπαυσης.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό δεν είναι μόνο μια ιδιοτροπία - είναι μια αναγκαιότητα. Εξάλλου, πρόκειται για την υγεία σας, καθώς και για την υγεία της οικογένειάς σας. Πώς μπορώ να φτιάξω αερισμό στο μπάνιο; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο; Πώς να κάνετε τον αερισμό δαπέδου στο μπάνιο; Θα μάθετε όλα αυτά περαιτέρω.

Ποια είναι η σωστή διάταξη της συσκευής εξαερισμού

Τι είναι γενικά ο εξαερισμός; Για να το πούμε απλά, ο εξαερισμός είναι η ανταλλαγή αέρα σε ένα δωμάτιο. Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι το προϊόν της ανθρώπινης εκπνοής είναι το διοξείδιο του άνθρακα. Εάν το δωμάτιο δεν είναι αεριζόμενο, δηλαδή, μην του δώσετε καθαρό αέρα, τότε θα γεμίσει με αυτό το αέριο. Αυτή τη στιγμή, το οξυγόνο σε αυτό θα είναι μικρό. Στη συνέχεια, η ατμόσφαιρα γίνεται "σπέρμα", είναι δύσκολο και δυσάρεστο να αναπνεύσετε. Οι συνέπειες αυτού του φαινομένου είναι πολλές, μέχρι σοβαρές πονοκεφάλους.

Γι 'αυτό είναι σημαντικό να κάνετε αερισμό του δωματίου, είτε σε σπίτι είτε σε λουτρό. Το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί απλά:

 1. Στο μπανιέρα δημιουργούνται τρύπες (είσοδος εξαερισμού), μέσω των οποίων εισέρχεται φρέσκος αέρας. Τις περισσότερες φορές αυτές οι τρύπες είναι από το κάτω μέρος.
 2. Όταν αναμιγνύεται με την ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο που είναι σημαντικά θερμότερο λόγω της λειτουργίας του κλιβάνου, προκύπτει η κατανομή της ροής του αέρα σε όλο το λουτρό.
 3. Από την κορυφή γίνονται και άλλα ανοίγματα, μέσω των οποίων εξέρχεται από το δωμάτιο ο εξαντλημένος ή "ξεχασμένος" αέρας.

Έτσι, κάθε μπάνιο αερίζεται. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε καλή αεροπορική ανταλλαγή, έτσι ώστε η διαμονή σας να είναι ευχάριστη και άνετη. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη πολλά σημεία:

 • η εξαεριστική εξαεριστήρας δεν πρέπει να γίνεται στην οροφή, καθώς το δωμάτιο θα κρυώσει πολύ γρήγορα.
 • οι διαστάσεις όλων των ανοιγμάτων εξαερισμού επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του χώρου (25 cm ανά 1 m 3).
 • είναι απαραίτητο να κατασκευάζονται βίδες στις οπές, λόγω των οποίων είναι δυνατή η ρύθμιση της ροής.

Η ορθή εκτέλεση της ανταλλαγής αέρα πρέπει συνεχώς να παρέχει χώρο με καθαρό αέρα, προκειμένου να ενισχυθεί το αποτέλεσμα της βελτίωσης της υγείας της έκρηξης. Επιπλέον, λόγω αυτού, μετά από όλες τις διαδικασίες, το δωμάτιο μπορεί να στεγνώσει γρήγορα. Δεδομένου ότι πρόκειται για ξύλινο λουτρό, η υγρασία μπορεί να βλάψει το υλικό. Εάν ο εξαερισμός είναι σωστός, τότε μπορούν να αποφευχθούν οι ακόλουθες συνέπειες:

 1. Η θερμοκρασία μειώνεται λόγω της εισαγωγής ψυχρού αέρα από το εξωτερικό.
 2. Αρνητική επίδραση στη διανομή των ροών θερμότητας.
 3. Αφαίρεση του ζεστού και υγρού αέρα από το χώρο ατμού, όπου δεν υπάρχει διοξείδιο του άνθρακα.

Όμως, το σύστημα εξαερισμού μπορεί να μην είναι ένα. Υπάρχουν πολλά.

Είδη αερισμού στο λουτρό

Ανάλογα με τη συσκευή, ο εξαερισμός των χώρων ενδέχεται να είναι διαφορετικός. Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι:

 1. Φυσικά.
 2. Μηχανική.
 3. Συνδυασμένη.

Το φυσικό σύστημα αερισμού είναι αυτό που συζητήσαμε παραπάνω. Όλα συμβαίνουν φυσικά, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, σύμφωνα με την αρχή της μεταφοράς. Επιπλέον, αυτό περιλαμβάνει την επίδραση της πίεσης του αέρα μέσω των ρωγμών στον τοίχο, των ανοιγμάτων των παραθύρων και των θυρών.

Μιλώντας για ένα μηχανικό σύστημα, όλη η εργασία γίνεται με ειδικές συσκευές (ανεμιστήρες), οι οποίες αντλούν τον αέρα εξαγωγής και συμπληρώνουν το λουτρό με φρέσκο. Συνεπώς, το συνδυασμένο σύστημα είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο ειδών μαζί για να ενισχύσει το αποτέλεσμα.

Χρειάζεται να φτιάξω αερισμό δαπέδου;

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να κάνετε τον αερισμό κάτω από το πάτωμα ενός λουτρού; Το θέμα είναι ότι προωθεί την ανταλλαγή του αέρα σε όλα τα τμήματα. Τις περισσότερες φορές, ένα δέντρο χρησιμοποιείται για να κάνει ένα πάτωμα σε ένα μπάνιο. Δεδομένου ότι θα αλληλεπιδρά συνεχώς με το νερό, πρέπει να καθαριστεί. Εάν δεν κάνετε το στέγνωμα του δαπέδου, τότε μετά από 5 χρόνια απλώς θα γίνει άχρηστο. Και αυτό δεν θέλει κανέναν. Με ποιο τρόπο μπορείτε να κάνετε αερισμό δαπέδου στο μπάνιο; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο;

Ναι, τι πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε έναν καλό εξαερισμό των λόγων:

 1. Το πρώτο πράγμα κάτω από το πάτωμα είναι μικρές τρύπες. Κατασκευάζονται στο υπόβαθρο για να εξασφαλιστεί η διείσδυση του φρέσκου αέρα κάτω από το πάτωμα.
 2. Ένα σημαντικό σημείο που γνωρίζουν όλοι οι κατασκευαστές είναι η τοποθέτηση σανίδων. Πρέπει να γίνει με ιδιαίτερο τρόπο. Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι για τα σπίτια η βάση του ξύλου είναι πολύ κοντά. Όλες οι σανίδες προσαρμόζονται και στερεώνονται. Όσο για το φύλο του λουτρού, τότε το σχήμα είναι διαφορετικό. Οι σανίδες δεν χτυπιούνται μεταξύ τους, αλλά σε απόσταση 10 mm. Γιατί; Αυτό δημιουργεί ρωγμές μέσω των οποίων το νερό θα πέσει κάτω από το δάπεδο, χωρίς να παραμείνει στο έδαφος. Είναι το νερό που είναι ο κύριος εχθρός κάθε προϊόντος από ξύλο. Επιπλέον, ο αέρας μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα μεταξύ της βάσης και ολόκληρου του λουτρού. Αλλά, υπάρχει μια αποχρώσεις, αυτά τα δύο βήματα πρέπει να γίνουν στο στάδιο της κατασκευής.
 3. Όλες οι εισόδους αέρα είναι σημαντικές για την κατασκευή σε παράλληλους τοίχους, έτσι ώστε το δωμάτιο να καεί. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ένα πράγμα - μην αφήστε τα ανοιχτά, διότι μέσα από αυτά μέσα μπορούν να διεισδύσουν τρωκτικά. Κλείστε αυτές τις τρύπες με μια μάσκα.
 4. Ένας άλλος τρόπος για να ενισχυθεί ο εξαερισμός του δαπέδου - κατά τη συναρμολόγηση του κλιβάνου, το εξοπλίστε λίγο πάνω από την κοιλότητα στάχτης. Ένα τέτοιο απλό σχέδιο θα επιτρέψει στη σόμπα να παίξει το ρόλο της κουκούλας, εκτελώντας τις λειτουργίες της.
 5. Η απλούστερη, ταχύτερη και χαμηλότερη τεχνολογική μέθοδος, χάρη στην οποία είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η φυσική ξήρανση του δαπέδου, είναι το άνοιγμα των θυρών και των παραθύρων. Ναι, μετά από κάθε διαδικασία στο λουτρό, αρκεί να ανοίγετε πόρτες και παράθυρα, έτσι ώστε ο αέρας να κάνει τη δουλειά του. Σε συνδυασμό με άλλους τρόπους, αυτή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και προετοιμασία.

Αλλά, για να λειτουργήσει το σύστημα εξαερισμού δαπέδου στο λουτρό όπως πρέπει, πρέπει να παρέχεται πλήρης σειρά εξαερισμού. Ας μάθουμε πώς μπορείτε να κάνετε έναν φυσικό αερισμό του λουτρού.

Διάταξη αερισμού με φυσικά μέσα

Γιατί θεωρούμε ένα τέτοιο είδος; Επειδή δεν απαιτεί μεγάλη επένδυση κεφαλαίων και είναι αρκετά αποτελεσματική. Για να κάνετε τα πάντα σωστά, πρέπει να εξετάσετε ορισμένα σημεία και κανόνες. Για να καταλάβετε πώς εκτελείται ένα τέτοιο πρόγραμμα, δείτε την παρακάτω φωτογραφία.

Ας ξεκινήσουμε τοποθετώντας τρύπες μέσω των οποίων ο αέρας από το εξωτερικό θα ρέει. Θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος του ατμού, δίπλα στη σόμπα. Γιατί; Για να ζεσταθεί και να μην δροσιστεί το δωμάτιο. Στη συνέχεια, χρειάζεστε περισσότερα καύσιμα για να γίνει ζεστό. Επιπλέον, το άνοιγμα δεν πρέπει να γίνεται με τα πτερύγια, πρέπει να είναι ανοιχτά μόνιμα.

Η δεύτερη τρύπα, εξάτμιση, θα πρέπει να τοποθετηθεί στον απέναντι τοίχο ή διαγώνια. Είναι σημαντικό να έχει μεγαλύτερο μέγεθος από το κάτω. Γιατί; Για κανονική λειτουργία. Όσον αφορά την τοποθέτηση, είπαμε ότι στο ανώτατο όριο δεν πρέπει να γίνει. Απλώστε 30 ή 40 cm και κάντε το στον τοίχο. Αλλά σε αυτή την οπή εξάτμισης μπορείτε να τοποθετήσετε μια ρυθμιζόμενη βαλβίδα, την οποία μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημα. Ο αέρας που θα αντληθεί από το ατμόλουτρο μπορεί να αποσταλεί στην αίθουσα αναμονής, εξοικονομώντας τη θέρμανση του. Είναι σαν μια επιλογή. Σε μια άλλη περίπτωση, μεταφέρεται στην οροφή μέσω συστήματος σωληνώσεων.

Σκεφτείτε μια απόχρωση - όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του ατμού, τόσο περισσότερες τρύπες χρειάζονται για να εξασφαλιστεί καλός αερισμός. Γνωρίζετε ήδη ότι σε 1 m 3 χρειάζεστε μια τρύπα ίση με 25 cm 2 της περιοχής. Στην ιδανική περίπτωση, όλος ο αέρας στο ατμόλουτρο και τα παρακείμενα δωμάτια θα πρέπει να ενημερώνεται από 5 έως 7 φορές σε 60 λεπτά. Είναι σαφές ότι στην πράξη είναι μάλλον δύσκολο να υπολογιστεί και να εκτελεστεί, αλλά αν όλα γίνονται σωστά, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχείς.

Παρατηρώντας όλους αυτούς τους κανόνες, μπορείτε όχι μόνο να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ολόκληρου του λουτρού, αλλά και να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από την αρνητική επίδραση του "παλαιού" αέρα. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός είναι ο καθαρός και καθαρός αέρας, και χάρη σε τέτοιους απλούς χειρισμούς, θα είναι άφθονο στο λουτρό σας.

Μπάνια, σάουνες και πισίνες

Για μεγάλο χρονικό διάστημα κανείς δεν χρειάζεται να πείθει για τη χρησιμότητα του λουτρού. Αρκεί μόνο μία φορά για να φτάσει εκεί - και το άτομο πιάστηκε. Και πώς με πιάστηκε! Τώρα περιοδικά - μία φορά το χρόνο ή ακόμα και μία φορά το μήνα - οι επισκέψεις σε μπανιέρες είναι πολύ σπάνιες και το ίδιο το λουτρό πρέπει να διευθετηθεί πιο άνετα, υπό τον εαυτό του. Αυτή είναι η αυξανόμενη δημοτικότητα της οικοδόμησης λουτρών τους - ξεχωριστά κτίρια σε μια προαστιακή περιοχή ή ακόμα και ενσωματωμένες σάουνες σε ένα διαμέρισμα πόλης. Επιπλέον, πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να κάνουν όλα δικά του: και για τη χρηματοδότηση ανακούφιση και λειτουργεί ως μια μεγάλη εμπιστοσύνη, πόσο μάλλον την απόλαυση των γεύσεων ιδιοκτήτες και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα κομπολόγια των "τρελών" στυλό γνωρίζουν ακριβώς όλα τα στάδια του σχεδιασμού και της κατασκευής. Και εδώ έρχεται σε βοήθεια «της παντογνωσία του,» στο Internet, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν, τόσο ως θεμέλιο για την ενίσχυση και πώς να βάλει στον τοίχο, και ακόμη πώς να οργανώσει τον εξαερισμό στο μπάνιο. Πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται εξαερισμός στο μπάνιο; Λοιπόν, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε αυτούς τους μύθους.

Χρειάζεστε εξαερισμό στο μπάνιο;

Φανταστείτε ότι κολυμπάτε σε μπανιέρα, ζεστό ατμό στροβιλίζεται γύρω σας, αναπνέετε - αναπνέετε οξυγόνο και αναπνέετε διοξείδιο του άνθρακα. και ο καθαρός αέρας δεν ρέει. Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Πόσο μπορείτε να ψέματε ή να χάσετε με μια σκούπα; Και αν δεν είσαι μόνος στο ατμόλουτρο; Μπορείτε να αναπνεύσει, και ο αέρας δεν είναι αρκετά, και η σάρκα σας είναι ήδη τόσο χαλαρή, δεν είναι σαφές γίνεται, και αν μπορείτε σε αυτή την κατάσταση για να φτάσουμε στην πόρτα πίσω από την οποία, αν και το κρύο (σε σύγκριση με το χαμάμ, φυσικά), αλλά τόσο φρέσκο αέρα.

Αυτό, φυσικά, τα συναισθήματα, τα οποία είναι δύσκολο να "προσκολληθούν" στην υπόθεση. Αλλά διάφορους κανόνες και προδιαγραφές αναφέρει σαφώς πόσες φορές και σε ποια ένταση του αέρα στο δωμάτιο ατμού θα πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε να μπορείτε πραγματικά να χαλαρώσετε και να ανακτήσει, το σώμα σας για να καθαρίσει τα ανεπιθύμητα και να αποκτήσουν δύναμη και την ενέργεια για την προώθηση των δραστηριοτήτων του. Διαφορετικά, μπορεί να έχουμε αδυναμία και πονοκέφαλο που προκαλείται από έλλειψη οξυγόνου στο αίμα. Και ούτε τα φαρμακευτικά βότανα για τα φαρμακευτικά βότανα ούτε η γενική ζεστασιά του σώματος θα μας βοηθήσουν. Αλλά ο σωστός εξαερισμός του λουτρού μπορεί να βοηθήσει, πράγμα που θα εξασφαλίσει όλες αυτές τις επιστημονικά τεκμηριωμένες αλλαγές αέρα, δηλαδή την παροχή φρέσκου οξυγόνου στα σώματα μας ηρεμίας.

Γιατί, λοιπόν, τόσο πολλά λέγεται για το γεγονός ότι δεν απαιτείται εξαερισμός στο λουτρό; Αλλά είναι αυτό που λέει; Πρέπει να δοθεί προσοχή στις δηλώσεις αυτού του είδους. Πιο συχνά σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός σε ένα ξύλινο λουτρό είναι αρκετός, και το επιπλέον είναι άχρηστο. Και ο φυσικός αερισμός αναφέρεται τόσο στις ιδιότητες του ξύλου εν γένει, όσο και σε ορισμένα χαρακτηριστικά στην κατασκευή ενός λουτρού και στη συσκευή ενός φούρνου. Αλλά ακόμα για τη συσκευή εξαερισμού στο μπάνιο - φυσικό, προμήθεια-εξάτμιση, ακόμη και αναγκάζονται - θα μιλήσουμε λίγο αργότερα.

Και εδώ προσθέτουμε απλά - εξαερισμό, ως σύστημα πρόσληψης καθαρού αέρα και απόρριψη αποβλήτων, στο λουτρό είναι απαραίτητο. Και όπως στα βοηθητικά δωμάτια (ντους, αποδυτήρια, χώρος ανάπαυσης) και στο ίδιο το ατμόλουτρο. Απλά πρέπει να αποφασίσετε ποια από τα γνωστά συστήματα είναι πιο βολικό για το μπάνιο σας.

Σύστημα εξαερισμού μπάνιου - γενικές διατάξεις και ειδικές οδηγίες

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για διάφορα συστήματα εξαερισμού, θα καθορίσουμε την εστίασή της. Το γεγονός ότι το σύστημα εξαερισμού είναι συνήθως στο συγκρότημα λουτρού έχει σχεδιαστεί για δύο βασικούς τρόπους λειτουργίας, όπως λένε τώρα - δύο σε ένα:

 • κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ατμού - την παροχή καθαρού αέρα για να διασφαλιστεί η σωστή διαδικασία της έκρηξης
 • μετά από αυτό - εξασφαλίζοντας γρήγορη και υψηλής ποιότητας ξήρανση όλων των δωματίων λουτρών (που επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του λουτρού και όλων των ξύλινων τμημάτων του)

Γι 'αυτό, ελπίζοντας να κάνετε τον αερισμό του μπάνιου με τα χέρια του, θα πρέπει να δώσετε και τις δύο επιλογές. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Γενικές αρχές και εφαρμογή τους

Ποιες είναι οι γενικές αρχές που πρέπει να ακολουθούνται κατά την εκτέλεση του εξαερισμού στο λουτρό (κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ατμού). Είναι λίγοι:

 • ο εισερχόμενος καθαρός αέρας δεν πρέπει να παραβιάζει το καθεστώς θερμοκρασίας του ατμού
 • ο αέρας με διαφορετικές θερμοκρασίες πρέπει να βρίσκεται στη στρώση του ατμού με στρώση - το πάτωμα είναι κρύο, στο ράφι - άνετο και στο επάνω ράφι (κοντά στην οροφή) - ζεστό
 • Αφαιρώντας από το ατμόλουτρο πρέπει ο αέρας που ήδη καταναλώνεται, στον οποίο η ελάχιστη ποσότητα οξυγόνου και το μεγαλύτερο - διοξείδιο του άνθρακα

Και το σωστό σχέδιο εξαερισμού του λουτρού μας παρέχει μόνο τη διατήρηση όλων αυτών των αρχών, δηλαδή της σωστής επίδρασης λουτρού. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Αρκετά απλά:

 • η εισροή φρέσκου αέρα πηγαίνει απευθείας δίπλα στον κλίβανο, έτσι ώστε ο αέρας να έχει χρόνο να θερμανθεί στις απαιτούμενες παραμέτρους
 • ανοίγματα για την έξοδο των καυσαερίων αέρα είναι τοποθετημένος στο τοίχωμα απέναντι από τον κλίβανο (κατά προτίμηση όλες διαγώνια) - επιτυγχάνοντας παράλληλα ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε όλο το ζεύγος δωμάτιο
 • τα περισσότερα από τα κύρια τρύπα για να αφαιρέσετε τον αέρα εξάτμισης είναι πιο κοντά στο ανώτατο όριο, και επιπλέον (ανοικτή κατά τη λειτουργία του χαμάμ) σε ύψος ενός μέτρου - περίπου είκοσι μέτρα από το πάτωμα, επιτρέποντάς σας να διατηρήσει την πλήρη ατμό κάτω από το ανώτατο όριο - των «ζεύγη τσέπη»

Όταν πληρούνται όλες αυτές οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες λουτρού θα φέρουν ακριβώς το αποτέλεσμα που έχουν σχεδιαστεί για - ανάπαυση και ανάκτηση. Ένα καλό αερισμό του χώρου διπλασιάζεται με γρήγορη αποστράγγιση του (το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τα ξύλινα μέρη) μετά από όλα την προθέρμανση, θα σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα για την απομάκρυνση της μούχλας ή μυκήτων.

Εξαερισμός σε ρωσικό λουτρό

Και τώρα, με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον εξαερισμό στο μπάνιο με τα χέρια τους, και τώρα θα εξετάσουμε την επιλογή με ένα πραγματικό ρωσικό λουτρό.

1. Παροχή καθαρού αέρα στο ατμόλουτρο. Σε μια σωστά διπλωμένη φυλάκιο κάτω κορώνες στοιβάζονται χαλαρά για ένα λουτρό, έτσι ώστε ο αέρας παρέμεινε πρόσβαση από το δρόμο. Επιπλέον, δεν έχει σημασία πόσο προσεκτικά δεν έχουμε προσαρμοστεί την πόρτα, αλλά κατά μήκος του παραστάτη εξακολουθούν να παραμένουν κενά - μικρό, αλλά αρκετά για φρέσκου αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο φούρνος έχει εγκατασταθεί δίπλα στην πόρτα - πρέπει να εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται άμεσα. Ωστόσο, στην περίπτωση των μεγάλων λουτρών, υπολογίζεται επί αρκετά στερεά αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο ατμού (έως δέκα, ως επί το πλείστον 6-8 άτομα) τροφοδοτείται στον κλίβανο ξεχωριστό αγωγό παροχής αέρα από το εξωτερικό για την καύση. Αυτό αγωγός μπορεί να είναι ένα διπλό, τότε θα έχουμε όχι μόνο την κανονική λειτουργία του φούρνου, αλλά η ανταλλαγή του αέρα στη σάουνα.

2. Απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ατμού, ο καυτός αέρας εξέρχεται από την καμινάδα μέσα από το άνοιγμα του κλιβάνου. Είναι σαφές ότι αυτό πρέπει να λειτουργήσει, ο φούρνος πρέπει να εγκατασταθεί ακριβώς στο ατμόλουτρο (που σημαίνει ότι ο θερμαντήρας πρέπει να φορτωθεί από το ατμόλουτρο, όχι από τα γειτονικά δωμάτια). Με σωστά τοποθετημένο θερμαντήρα σόμπα δεν χρειάζονται επιπλέον συσκευές εξαερισμού, ειδικά επειδή μερικές από τις αλλαγές αέρα επίσης όταν ανοίγουν οι πόρτες, όταν εμφανίζεται ο λεγόμενος αερισμός «βόλεϊ». Για τις ποιοτικές αερισμό υπό φυσικός αερισμός (ήδη μετά από όλα αιώρηση) στο εξωτερικό τοίχωμα της σάουνας πρέπει να είναι μικρό - κατ 'ανώτατο όριο 20 με 20 εκατοστά - άνοιγμα, το οποίο κατά τη στιγμή της θέρμανσης και ατμό κλειστά. Αν υπάρχει παράθυρο στο ατμόλουτρο, τότε δεν χρειάζεται να κόψετε μια ξεχωριστή οπή εξαερισμού.

Εδώ είναι, ο μύθος μας - ο αερισμός ως τέτοιος σε ένα λουτρό οικογένειας δεν είναι απαραίτητο, αν:

 • τα κάτω στεφάνια του πλαισίου τοποθετούνται ελεύθερα
 • στο ατμόλουτρο υπάρχει θερμαντήρας κουζίνας, ο οποίος θερμαίνεται από εδώ
 • Στο εξωτερικό τοίχωμα του ατμού υπάρχει ένα άνοιγμα κλεισίματος για αερισμό ή ένα μικρό παράθυρο

Για μικρά λουτρά - κάπου για δύο ή τέσσερις ανθρώπους - ένα τέτοιο σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι αρκετά αρκετό, πράγμα που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προαστιακών περιοχών χρησιμοποιούν όταν κατασκευάζουν λουτρά αποκλειστικά για δικά τους.

Εξαερισμός σε λουτρό από τούβλα

Αλλά για ένα κτίριο από τούβλα, οι κανόνες είναι ήδη ελαφρώς διαφορετικοί. Αλλά αυτό είναι όταν το μπάνιο είναι χτισμένο στερεό, σχεδιασμένο για μια αρκετά μεγάλη εταιρεία των επισκεπτών. Εάν το λουτρό θα είναι μικρή, το σημαντικό πράγμα είναι ήδη περιγραφεί παραπάνω, μόνο όταν οι τοίχων ή επένδυση σανίδες μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα κενό αέρος - αυτή θα είναι μόνο τοίχοι ξηρό ξύλο, αλλά και βασικό.

Τώρα, με περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να κάνετε αερισμό στο μπάνιο. Τα κύρια ορόσημα έχουν ήδη αναφερθεί, όπου πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα για πρόσβαση σε καθαρό αέρα και ένα πηγάδι εξαερισμού, γνωρίζουμε. Για βαθύτερη κατανόηση της εγκατάστασης εξαερισμού στο λουτρό - βίντεο με οδηγίες από ειδικό για μπάνιο:

Η ίδια η εγκατάσταση δεν θα προκαλέσει δυσκολίες. Κάντε το σωλήνα έξω στο δρόμο - κάνει μια τρύπα στο τοίχωμα του μεγέθους σωλήνα (20 έως 20 εκατοστά του μέτρου είναι αρκετό), τοποθετήστε το ίδιο το σωλήνα σε αυτό - πλαστικό ή μέταλλο, εκεί θα μπορούσε να επιλέξει και να επιλέξει, για να φυσήξει έξω με αφρό. Με κύριο σωλήνα (η βαλβίδα κεφαλή) συνδέει ένα σωλήνα που εκτείνεται μέσα στο ντους, αποδυτήρια, ένα χώρο ανάπαυσης, σε γενικές γραμμές, όλα τα μπάνιο. Στα σημεία εξόδου των σωλήνων στις εγκαταστάσεις εγκαθίστανται πλέγματα εξαερισμού, τα οποία μπορούν να κλείσουν. Αν θέλετε να αυξήσετε την επίδραση του εξαερισμού, τότε στον ανεμιστήρα τοποθετείται ανεμιστήρας. Παραλλαγές εξαερισμού στο μπάνιο - φωτογραφίες για μεγαλύτερη ορατότητα.

Λοιπόν, αγαπητοί δάσκαλοι, φαίνεται ότι όλα είναι ξεκάθαρα. Κάνετε αερισμό στο μπάνιο με τα χέρια σας κάτω από τη δύναμη όποιος ξέρει πώς να κρατάει το όργανο. Αλλά αν δεν αισθάνεστε σίγουροι για αυτήν την περιοχή, μπορείτε πάντα να προσλάβει έναν ειδικό ο οποίος θα συντάξει και το κύκλωμα αερισμού, και να δώσει συμβουλές σχετικά με την εγκατάσταση. Ιδιαίτερα καλά συμβεί αν poprisutstvuete πρώτη κατά τη εξαερισμού σε κάποιον από τους φίλους, στη συνέχεια το δικό λουτρά του μπορούν να εξοπλιστούν ανεξάρτητα. Εύκολο ζευγάρι!

Χρειάζεστε πραγματικά αερισμό στη θέρμη;

Το δικό του λουτρό είναι το όνειρο κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού και κάτοικος του καλοκαιριού. Μετά από μια δύσκολη μέρα, είναι ωραίο να χαλαρώσετε, να βελτιώσετε το σώμα σας. Αλλά είναι δυνατή μόνο εάν παρατηρηθούν οι κανονικές συνθήκες στο λουτρό. Στις θερμές θα πρέπει να υπάρχει μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία, ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας, δεν πρέπει να υπάρχουν ρεύματα. Η περίσσεια εσωτερικού διοξειδίου του άνθρακα και η έλλειψη υγρασίας μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία. Χρειάζεστε αερισμό στο μπάνιο και το ατμόλουτρο; Για να διατηρηθεί η βέλτιστη κίνηση του ζεστού και καθαρού αέρα, είναι απλά απαραίτητο.

Πρόγραμμα εξαερισμού για ατμόλουτρο σε λουτρό.

Η ανάγκη για εξαερισμό

Φανταστείτε μια εικόνα: στο ατμόλουτρο υπάρχουν 2-3 άτομα με σκούπες. Χαίρονται με χαρά, αναπνέουν, απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό το αέριο αναμιγνύεται με ζεστό αέρα και ατμό. Είναι όλο και πιο δύσκολο να αναπνεύσει, αλλά δεν υπάρχει καθαρός αέρας. Για να το καταπιείτε, πρέπει να βγείτε από το ατμόλουτρο. Υπάρχουν αρκετές δυνάμεις για αυτό; Τι πρέπει να κάνουμε, ότι σε ένα ατμόλουτρο υπήρχαν άνετες συνθήκες;

Παραλλαγές του εξαερισμού στο ατμόλουτρο.

Τέτοιες συνθήκες καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός σωστά εκτελούμενου αερισμού στο ατμόλουτρο. Αυτό οφείλεται στην αποτελεσματική κυκλοφορία των ροών αέρα από τη σόμπα και από το εξωτερικό, καθώς και μέσα από ειδικές οπές. Τις περισσότερες φορές, το σύστημα εξαερισμού βασίζεται στην αρχή της φυσικής φρέσκιας εισροής και απόσυρσης από τον χώρο κορεσμένο με ατμούς, τον αέρα εξαγωγής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα ξύλινα κτίρια, καθώς η περίσσεια υγρού αέρα οδηγεί σε ταχεία φθορά των τοίχων της κατασκευής.

Για τον εξοπλισμό εξαερισμού σε ατμόλουτρο με μικρή επιφάνεια, δεν απαιτείται ειδικός ακριβός εξοπλισμός. Σε περίπτωση που 10-12 άτομα φιλοξενούνται ελεύθερα στο ατμόλουτρο και οι τοίχοι του μπάνιου είναι κατασκευασμένοι από τούβλα, πρέπει να εγκατασταθεί ένας ανεμιστήρας εξαγωγής ή μια βαλβίδα παροχής. Ο εξαερισμός του φρέσκου αέρα είναι σε θέση να ρυθμίζει στην αυτόματη λειτουργία την κυκλοφορία του αέρα, την υγρασία και τη θερμοκρασία του αέρα. Τα κύρια σημάδια της ανάγκης για συσκευή αερισμού στο χώρο της τουαλέτας και του ατμού είναι:

 • η εμφάνιση συμπύκνωσης στην επιφάνεια της οροφής και των τοίχων.
 • συχνά μια δυσάρεστη οσμή?
 • μύκητες και μούχλα σε ξύλινους τοίχους.

Εκτός από τον έλεγχο της πρόσφυσης στο ατμόλουτρο είναι πολύ απλό: πρέπει να πάρετε ένα καυστήρα αγώνα ή μια λωρίδα λεπτού χαρτιού και να τα φέρετε στο παράθυρο εξαερισμού. Αν το χαρτί ή η φλόγα του αγώνα παραμείνει ακίνητο, τότε πρέπει να καθαρίσετε το σύστημα εξαερισμού ή να εγκαταστήσετε συσκευές που αυξάνουν την αποδοτικότητα του συστήματος. Για τη στήλη αερίου που είναι εγκατεστημένη στον θερμοστάτη, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένας ειδικός αγωγός εξαερισμού. Ελέγξτε την ύπαρξη έλξης με καυστήρα αγώνα, αν υπάρχει στήλη αερίου, απαγορεύεται αυστηρά. Η παραμικρή διαρροή αερίου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Αποκτήστε τον ανεμιστήρα σε μια ειδική έκδοση. Ένα τέτοιο είδος, ικανό να αντέχει 130 και ακόμη και 180 ° C, είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά. Λειτουργεί από οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο και καταναλώνει από 18 Watt. Στα καταστήματα μπορείτε να επιλέξετε τους οπαδούς διαφορετικών διαμέτρων.

Διάταξη συστήματος εξαερισμού

Κατά την τοποθέτηση του αερισμού σε μια θερμά, πρέπει να τηρούνται αρκετές αρχές:

Εικόνα 1 Τα παράθυρα για ροή αέρα είναι εξοπλισμένα με πτερύγια.

 1. Ο αέρας που εισέρχεται από το εξωτερικό δεν πρέπει να επηρεάζει τη συνολική θερμοκρασία του ατμού.
 2. Πιο κοντά στο πάτωμα πρέπει να τοποθετηθεί ένα ψυχρότερο στρώμα αέρα, στο μεσαίο στρώμα θα πρέπει να είναι άνετο για τη θερμοκρασία του σώματος, στην οροφή αέρα έχει την υψηλότερη θερμοκρασία.
 3. Ο αέρας, κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διαδικασία αναπνοής ατμού, πρέπει να αφαιρεθεί έγκαιρα από το δωμάτιο του ατμού.

Κατά τον αερισμό σε ατμόλουτρο πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες συνθήκες: η ποσότητα του καθαρού αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο του ατμού πρέπει να είναι ίση με την ποσότητα του θερμού αέρα που έχει αποβληθεί. Τα παράθυρα εισροής και εκροής πρέπει να βρίσκονται στα σωστά σημεία.

Μια οπή για καθαρό αέρα βρίσκεται στο κάτω μέρος του τοίχου σε ύψος από το δάπεδο έως 40-50 εκ. Το παράθυρο εξάτμισης είναι εξοπλισμένο στην κορυφή του απέναντι τοίχου, πιο κοντά στην οροφή. Αυτά τα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες ή πτερύγια, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της ροής του καθαρού αέρα και της εκροής αέρα εξαγωγής (εικόνα Νο. 1). Έξω, πρέπει να κλείσουν το δίχτυ κουνουπιών.

Ο κλίβανος εγκαθίσταται τόσο στο ατμόλουτρο όσο και στο επόμενο δωμάτιο, όπου μπορεί να υπάρχει ένα πλυντήριο, ένας χώρος για ανάπαυση ή ένας προθάλαμος. Σε κάθε περίπτωση, ο θερμαντήρας είναι εγκατεστημένος μόνο στο ατμόλουτρο. Συνιστάται να τοποθετείται μια τρύπα για καθαρό αέρα δίπλα στον θερμαντήρα. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει γρήγορη προθέρμανση του εισερχόμενου αέρα, μειώνει την απώλεια θερμότητας.

Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες στο ατμόλουτρο θα φέρουν μια πλήρη και υγιή ξεκούραση για το σώμα και την ψυχή, θα αποκαταστήσουν τη δύναμη. Ο αερισμός του λουτρού και η γρήγορη αποστράγγιση των εγκαταστάσεών του θα απαλλάξουν τους ιδιοκτήτες από τις ανησυχίες για την καταπολέμηση των μύκητων και της μούχλας.

Στοιχεία φυσικού αερισμού μπορεί να είναι:

Παραλλαγή του συστήματος εξαερισμού.

 1. Μικρές ρωγμές στην πόρτα. Εάν ο φούρνος βρίσκεται στην πόρτα εισόδου, ο αέρας που διεισδύει στα κενά αυτά θα ζεσταθεί γρήγορα.
 2. Ο αέρας εξαγωγής ρέει μέσω της εξόδου του κλιβάνου μέσα στον σωλήνα. Όταν ανοίγετε και την πόρτα, το δωμάτιο αερίζεται λόγω της πρόσληψης καθαρού αέρα.

Σε ένα λουτρό με τοίχους από τούβλα χρειάζονται τρύπες περίπου 20x20 cm, μέσα στις οποίες εισάγονται πλαστικά ή μεταλλικά κομμάτια σωλήνων και αφρίζοντάς τα. Συνενώνουν σωλήνες από άλλα δωμάτια στο μπάνιο. Εάν είναι απαραίτητο, υπάρχει ένας πρόσθετος ανεμιστήρας στον σωλήνα για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής.

Υπάρχει ένας κανόνας με τον οποίο καθορίζεται η περιοχή του παραθύρου εξαερισμού. Για κάθε κυβικό μέτρο όγκου ατμού πρέπει να υπάρχει 25 cm² επιφάνειας παραθύρου. Μια πιθανή έκδοση του συστήματος εξαερισμού φαίνεται στο σχήμα 2. Οι οπές εισόδου και εξόδου μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία (εικόνα 3).

Εξοπλισμός εξαερισμού στη σάουνα

Εικόνα αριθ. 3. Θέση των οπών αερισμού στο λουτρό

Μια επίσκεψη σάουνας θεωρείται εξαιρετική διαδικασία για την προαγωγή της υγείας. Στη ζεστή ατμόσφαιρα της σάουνας, υπάρχει διέγερση των μεταβολικών διεργασιών στο σώμα, η κόπωση αφαιρείται. Αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι αυτές οι διαδικασίες δεν συνιστώνται για άτομα με διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και αιμοφόρα αγγεία.

Είναι καλύτερο να έχετε μια σάουνα στην ακτή της δεξαμενής. Αλλά αυτή η κατάσταση δεν είναι πάντα εφικτή. Μπορείτε να κανονίσετε μια σάουνα στο μπάνιο μιας μεγάλης περιοχής. Απαιτείται εξαερισμός και ντους. Το εσωτερικό φινίρισμα είναι φτιαγμένο από ελάτη ή ασβέστη επένδυση. Η σόμπα πρέπει να έχει τοίχο από τούβλα. Η οπή αερισμού εισόδου 10x10 cm βρίσκεται πίσω από τη σόμπα, η έξοδος - στην ίδια την οροφή. Οι διαστάσεις της εξόδου δεν μπορούν να είναι μικρότερες από την είσοδο. Για τη ρύθμιση της ροής αέρα, είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες.

Ενώ υπάρχει θέρμανση του αέρα στη θέρμη, τα μάνδαλα είναι στην κλειστή θέση. Έτσι ο αέρας στο δωμάτιο θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα. Κατά την υιοθέτηση των ζευγαρωμένων διαδικασιών, τα πτερύγια ανοίγουν ελαφρώς. Κάθε ώρα, η ανανέωση αέρα στο ατμόλουτρο πρέπει να γίνει τουλάχιστον 3 φορές. Μετά από όλο τον ατμό, και τα δύο ανοίγματα πρέπει να ανοίξουν πλήρως για να αερίσουν το δωμάτιο.

Σφάλματα κατά τη χρήση του εξαερισμού

Η επιλογή του εξαερισμού, όπου η ροή του αέρα συμβαίνει στο επίπεδο ενός ξαπλωμένου ατόμου.

 1. Τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου βρίσκονται σε κοινό επίπεδο μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση, το πάτωμα θα είναι πάντα κρύο, στο πάνω μισό του ατμού - είναι ζεστό.
 2. Αν και τα δύο ανοίγματα παραμείνουν ανοικτά, το ατμόλουτρο θα θερμανθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 3. Αν και οι δύο οπές βρίσκονται στο κάτω μέρος και ο εξαναγκασμένος εξαερισμός δεν υπάρχει, το δωμάτιο ατμού θα μετατραπεί σε πτερύγιο αερίου.
 4. Εάν δεν υπάρχει αερισμός, η διάρκεια ζωής της σάουνας και του ατμού θα μειωθεί σε 5 χρόνια. Στις εγκαταστάσεις θα υπάρξει μια σταθερή δυσάρεστη οσμή, ειδικά σε μια ξύλινη δομή. Μια αυξημένη συγκέντρωση μονοξειδίου του άνθρακα θα δημιουργηθεί στο δωμάτιο. Αυτός ο ανθυγιεινός αέρας είναι επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα.

Το σωστά τοποθετημένο σύστημα εξαερισμού στο ατμόλουτρο είναι καθαρό και υγιεινό.

Δεν θα μυρίσει ιδρώτα και μούχλα. Οι διαδικασίες ζευγαρώματος σε αυτή την περίπτωση θα φέρουν ευχαρίστηση και μεγάλο όφελος. Ο ποιοτικός αερισμός επιτρέπει στον ατμό να ζεσταθεί πολύ πιο γρήγορα, εξοικονομώντας χρόνο και καύσιμα. Βοηθά να απαλλαγούμε από πολλά μελλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με την επισκευή του εσωτερικού περιβλήματος.

Εξαερισμός στο λουτρό: μια επισκόπηση των παραδοσιακών κυκλωμάτων και αποχρώσεων της συσκευής

Το υπόβαθρο της θερμοκρασίας και το υψηλό επίπεδο υγρασίας στο λουτρό - ευνοϊκές συνθήκες για τη διασπορά όλων των ειδών επιβλαβών μικροοργανισμών. Μεταξύ αυτών, τα βακτηρίδια, οι ιοί, τα καλούπια, καταστρέφουν τους λάτρεις του ξύλου και του πνευμονικού συστήματος των διαδικασιών λουτρού. Ο κατάλληλος εξαερισμός στο μπάνιο θα εξοικονομήσει από τα αρνητικά που αναφέρονται. Ωστόσο, για την αποτελεσματική λειτουργία του είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της συσκευής. Δεν είναι έτσι;

Προτείνουμε να γνωρίσετε τις επαληθευμένες πληροφορίες, εξηγώντας τους κανόνες οργάνωσης των συστημάτων εξαερισμού, που προορίζονται για την ξήρανση των υγρών χώρων. Η χρήση αξιόπιστων πληροφοριών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός άψογου έργου εξαερισμού, το οποίο ανταποκρίνεται άριστα στις ευθύνες. Τα δεδομένα που παρουσιάζονται για εξέταση βασίζονται σε κτιριακές προδιαγραφές και στην πρακτική εμπειρία κατασκευαστών.

Το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς τους τρόπους κατασκευής συστημάτων εξαερισμού που προορίζονται για την αφαίρεση αιωρούμενων υδάτων στον αέρα, για την ξήρανση των διακοσμητικών στοιχείων και των φέροντων δομών. Αναφέρονται τα υλικά και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη διαρρύθμισή τους. Η αποτελεσματική συνδρομή στην αντιμετώπιση ενός δύσκολου θέματος θα έχει φωτογραφικές εφαρμογές και βίντεο-οδηγούς.

Ειδικότητα των συστημάτων εξαερισμού για μπάνιο

Η σάουνα χρειάζεται τακτική ανανέωση αέρα. Αυτή είναι μια απαίτηση ασφάλειας για τους ανθρώπους που κάνουν διαδικασίες μπάνιου. Επίσης, ο κατάλληλος αερισμός σας επιτρέπει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής έως 50 ετών ή περισσότερο. Ο τύπος του συστήματος εξαερισμού επιλέγεται ξεχωριστά και εξαρτάται από την τοποθεσία, τις διαστάσεις της δομής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή.

Συστήματα εξαερισμού για το λουτρό

Όλα τα υπάρχοντα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε φυσικά, αναγκαστικά και σε συνδυασμό. Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός συμβαίνει λόγω της αυθαίρετης πρόσληψης του υπαίθριου αέρα, της ανάμειξής του στο δωμάτιο και της μετατόπισης των αποβλήτων μέσω των οπών με φυσικό τρόπο.

Δεύτερον, μια πρόσθετη συσκευή, ένας ανεμιστήρας, είναι ενεργοποιημένη. Τις περισσότερες φορές τοποθετείται στην κουκούλα, αλλά μπορείτε και στην εισροή. Ο ανεμιστήρας χρησιμοποιεί σε κάθε δωμάτιο μπάνιο. Στην τρίτη - μια συμβίωση των πρώτων και δεύτερων επιλογών.

Μεταξύ των συστημάτων εξαερισμού που χρησιμοποιούνται στα λουτρά, το πιο δημοφιλές είναι το basta. Αυτό σημαίνει τη συσκευή της τρύπας εισροής με μια ρυθμιζόμενη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται πίσω / κάτω από τον κλίβανο. Επιπλέον, ο κλίβανος μπορεί να έχει εξαεριστήρες ελεγχόμενους από βαλβίδα ή βαλβίδα. Μέσα από αυτά έρχεται ο αέρας από το υπόγειο, διεισδύοντας από το δρόμο μέσω των καθαρισμών στο ίδρυμα.

Το άνω άνοιγμα αυτού του κουτιού κλείνει μέχρι τον απαιτούμενο χρόνο. Μόλις χρειαστεί να στεγνώσετε το δωμάτιο, ανοίξτε αμέσως 2 βαλβίδες εξαγωγής.

Ένα τέτοιο φαινομενικά ιδανικό σχήμα δεν λειτουργεί πάντοτε. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια εξαναγκασμένη έκδοση εξαερισμού. Εάν ο ανεμιστήρας εξάτμισης προστεθεί σε αυτό το κύκλωμα στο κάτω μέρος στην είσοδο του κιβωτίου εξαέρωσης, τότε θα ληφθεί το σύστημα εξάτμισης. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στη θύρα τροφοδοσίας πίσω / πάνω από το φούρνο, έχουμε ένα σχέδιο εξαερισμού για το ατμόλουτρο.

Ένα άλλο καθεστώς που χρησιμοποιήθηκε στην λουτρά, όταν η εισροή γίνεται μέσω αεραγωγών στο δάπεδο, κάτω από το φούρνο, και την απομάκρυνση - μέσω του ανώτερου και του κατώτερου ανοίγματος ορίζονται εκεί με μια διέξοδο.

Έξω από αυτά τα ανοίγματα συνδέονται με έναν κοινό αεραγωγό που ανεβαίνει σε ένα συγκεκριμένο ύψος. Το ύψος της κατώτερης βαλβίδας εξαγωγής είναι περίπου 50-60 cm από το δάπεδο και το ανώτερο - 30-40 από την οροφή.

Το σχήμα εξαερισμού, στο οποίο ένα κανάλι χρησιμοποιείται για εισροή και ένα για την αφαίρεση των αέριων μαζών, χρησιμοποιείται επίσης σε λουτρά. Και αυτές οι 2 τρύπες βρίσκονται στο ίδιο ύψος από το πάτωμα. Ο πρώτος πίσω από τη σόμπα, και ο δεύτερος στον απέναντι τοίχο. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε εδώ έναν ανεμιστήρα εξαγωγής έτσι ώστε να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού.

Η πιο ατυχής επιλογή, όταν η εισροή και η εξάτμιση είναι τοποθετημένα σε έναν τοίχο, ακριβώς απέναντι από τον κλίβανο. Δυστυχώς, μια τέτοια εικόνα δεν είναι επίσης ασυνήθιστη, όταν άλλα σχήματα δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Με αυτό το σχέδιο, ο καθαρός αέρας, που εισέρχεται στο δωμάτιο, ψάχνει για έναν τρόπο στο φούρνο, παρεμπιπτόντως σκοντάφτοντας στα πόδια εκείνων που ανεβαίνουν. Στη συνέχεια, είναι στη σωστή θέση και θερμαίνεται, ανυψώνεται, αναμιγνύεται με τον ατμό και πετάει έξω στην τρύπα που βρίσκεται 20-30 cm από την οροφή. Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί πλήρως, αφού έχει κορεστεί με τον απαραίτητο βαθμό με το διοξείδιο του άνθρακα.

Κατασκευαστικά στοιχεία του συστήματος

Στο λουτρό, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για την ασφάλεια των ανθρώπων και για την εξασφάλιση αποδεκτών συνθηκών λειτουργίας για τα υλικά των χώρων. Η ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε τεράστια χρήματα για την υλοποίηση έργων που κανείς δεν χρειάζεται.

Ο ποιοτικός αερισμός που εφαρμόζεται στο λουτρό περιλαμβάνει τον αερισμό και την ξήρανση:

 • όλες τις εγκαταστάσεις.
 • κατασκευές τοίχων.
 • Ξήρανση δαπέδων.
 • Εξαερισμός του σοφίτα και του χώρου κάτω από την οροφή.

Καθώς οι οπές εξαερισμού στη σοφίτα παράγουν ειδικά παράθυρα, πλαϊνές ταπετσαρίες ή αεριστήρες - όλα εξαρτώνται από τον τύπο της οροφής και των υλικών. Εάν υπάρχει μια υπερθέρμανση, τότε βάζουν μια ελεγχόμενη σχάρα για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός μεταξύ του θερμαντήρα και των άλλων στρωμάτων της οροφής. Χρησιμοποιείται επίσης για τον αερισμό δομών τοίχου έτσι ώστε να μην σχηματίζεται συμπύκνωση στο πάχος των στρωμάτων.

Για να στεγνώσετε τα δάπεδα, χρησιμοποιήστε αερισμό βόλλεϋ ή εξοπλίστε το αεριζόμενο δάπεδο. Η επιλογή αυτή πρέπει να εξεταστεί κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Για να γίνει αυτό, εκτελέστε το τραχύ δάπεδο, χύνοντας προσεκτικά το σκυρόδεμα κάτω από την πλαγιά, και το φινίρισμα είναι κατασκευασμένο από σανίδες από σκληρό ξύλο, αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ τους. Ένας τέτοιος πάτος παρέχει μια γρήγορη απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας.

 • ατμόλουτρο;
 • πλύσιμο;
 • γκαρνταρόμπα / χώρος ανάπαυσης;
 • άλλα δωμάτια.

Για να οργανωθεί ο κατάλληλος αερισμός, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το βέλτιστο σχέδιο, κατάλληλο για τις απαιτήσεις και τις συνθήκες ενός συγκεκριμένου λουτρού. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο νωπός αέρας πρέπει να ρέει σε όλα τα δωμάτια και να αφαιρείται από όλους.

Οι έμπειροι πλοίαρχοι δεν συστήνουν να εγκαθίστανται σύνθετα συστήματα αεραγωγών, προτιμώντας να σταματήσουν στην απλούστερη λύση, κατάλληλα για μια συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κανόνας λειτουργεί εδώ - το απλούστερο, τόσο το καλύτερο. Ναι, και για την τιμή μιας απλής επιλογής θα κοστίσει αρκετές φορές φθηνότερα.

Η εξάρτηση του αερισμού από το υλικό των τοίχων του λουτρού

Το σύστημα αερισμού για λουτρό εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του ίδιου του δωματίου και το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε. Μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό κτίριο ή πολλά δωμάτια σε ένα μακρόστενο σπίτι. Η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη - εδώ είναι βολικό να σχεδιάσετε και να οργανώσετε το σύστημα αερισμού, επιλέγοντας τον πιο οικονομικό τρόπο.

Εάν το λουτρό γειτνιάζει με τους χώρους διαβίωσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγνώσει για να προστατεύσει τους τοίχους του σπιτιού από τη φθορά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η θερμοκρασία στο ατμόλουτρο θα είναι υψηλή, έτσι ώστε οι γειτονικοί τοίχοι πρέπει να είναι επιπρόσθετα ανθεκτικοί στη θερμότητα.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού θα αναγκαστεί μόνο. Πρέπει κατ 'ανάγκη να λαμβάνει υπόψη την ασφάλεια των τοίχων και των φερόντων δομών ενός κτιρίου κατοικιών. Το σύστημα εξαερισμού ενός τέτοιου λουτρού θα αποτελεί μέρος ολόκληρου του οικιακού συστήματος. Ventkanaly ίδια μπορεί να συνδεθεί με obschedomovymi ή ξεχωριστά πηγαίνετε στην οροφή ή μέσω του τείχους στο δρόμο.

Ανάλογα με τον τύπο του υλικού λουτρά είναι:

 • από τούβλα.
 • κούτσουρα.
 • από μπλοκ αερίου.
 • ξυλεία ·
 • ξύλινο πλαίσιο με μόνωση.

Σε τούβλα και πλαίσια λουτρών, οι αεραγωγοί μπορούν να τοποθετηθούν στους τοίχους, οδηγώντας τους στην οροφή ή υψηλότερα. Για τον αγωγό εισροής εισόδου, χρησιμοποιήστε μια βαλβίδα εξαερισμού ή χτύπημα στο θεμέλιο. Φροντίστε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για να αφαιρέσετε καλύτερα τον αέρα εξαγωγής.

Λουτρά από μονάδες αερίου λόγω των ιδιοτήτων του υλικού τοίχου είναι εξοπλισμένα με γαλβανισμένους αεραγωγούς, αγοράζοντας έτοιμους σωλήνες. Μερικές φορές τακτοποιούν ένα εξαερισμό από γαλβανισμένα φύλλα, δίνοντάς τους το κατάλληλο σχήμα και σφραγισμένα με ασφάλεια όλες τις αρθρώσεις. Οι αγωγοί πρέπει να περάσουν από τον τοίχο.

Εάν τα κούτσουρα χρησιμοποιούνται ως υλικό, ο φυσικός εξαερισμός είναι δυνατός λόγω των χαρακτηριστικών του δέντρου και της τεχνολογίας της δομής. Όταν το δέντρο αναπνέει, διαθέτει τα απαραίτητα διάκενα μεταξύ των κορμών παρέχονται παράθυρα σε όλα τα δωμάτια λουτρά, διατεταγμένα κάθαρση από το δάπεδο έως το κάτω άκρο της πόρτας 2-3 cm, κατασκευή πρόσθετων καναλιών αερισμού μπορεί να μην είναι αναγκαία.

Αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί μια βέλτιστη αναλογία μεταξύ εισερχόμενου αέρα και εξόδου ατμού. Για να αποφύγετε τα ρεύματα και να μην πνίξετε ολόκληρο το δρόμο, συχνά προτιμάτε να ζεστάνετε το ξύλινο λουτρό, οργανώνοντας μέσα τις οπές με βαλβίδες για να αφαιρέσετε / εισάγετε αέρα.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού της συσκευής

Ένας μεγάλος ρόλος στην επιλογή του βέλτιστου συστήματος εξαερισμού παίζεται από το υλικό του μπάνιου, τη θέση του, ανεξάρτητα από το αν είναι αποσπασμένο ή όχι. Όλα αυτά βοηθούν στη σωστή απόφαση στη συσκευή ενός εντατικού συστήματος.

Μια από τις αποτελεσματικές μεθόδους εξαερισμού είναι ο εξαερισμός βόλλεϋ - όταν χρειάζεστε γρήγορα όλους να αερίσετε, όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει αν υπάρχουν παράθυρα.

Κατά τον αερισμό των λουτρών λαμβάνουν μέρος:

 • παράθυρα?
 • πτώση στο ίδρυμα?
 • ειδικές οπές στον τοίχο / οροφή.
 • πόρτες και διάκενα κάτω από αυτά.

Η απόφαση να εγκαταστήσετε ένα παράθυρο στο ατμόλουτρο είναι πολύ καλή, ένα άλλο πράγμα είναι ότι δεν είναι πάντα εφικτό να το υλοποιήσετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να επιλέξουμε μια άλλη παραλλαγή της οργάνωσης του εξαερισμού των χώρων.

Ο αέρας στο ίδρυμα επίσης δεν χρησιμοποιείται συχνά. Ειδικά αν κάτω από τη θερμάδα ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να επιλέξει ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, το θεμέλιο του οποίου δεν είναι εξοπλισμένο με ειδικές τρύπες. Εδώ, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός θα έρθει στη διάσωση με μια προσεκτικά επιλεγμένη διάταξη των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ανεξάρτητα από το πόσο κάποιος θέλει να προστατεύσει το δωμάτιο από τη διαρροή ατμού, καλύπτοντας προσεκτικά με υλικά που δεν μοιάζουν με ατμούς και εφαρμόζοντας στενά τις πόρτες, δεν αξίζει να το κάνετε αυτό. Κάτω από την πόρτα στο ατμόλουτρο, θα πρέπει πάντα να αφήσετε ένα κενό 2-3 cm και τίποτα άλλο.

Για τη ροή αέρα είναι επιθυμητό να γίνονται οπές στο κάτω μέρος του δωματίου, επικοινωνώντας με το δρόμο. Μετά από όλα, το δωμάτιο χρειάζεται καθαρό και καθαρό αέρα, ειδικά αν το λουτρό βρίσκεται έξω από την πόλη κοντά στο κωνοφόρο ή φυλλοβόλο δάσος.

Οι οπές που προορίζονται για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής βρίσκονται στο άνω μέρος των τοιχωμάτων απέναντι από τα τοιχώματα με τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Και το ύψος τους εξαρτάται από το επιλεγμένο σχέδιο εξαερισμού και ξεκινά από 80 cm από το επίπεδο του δαπέδου και περισσότερο. Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαγωγής στην οροφή με το ventcap στην οροφή.

Εξαρτήματα εξαερισμού

Για να δημιουργήσετε ευνοϊκές συνθήκες στο ατμόλουτρο, τα λουτρά και σε όλους τους επιπρόσθετους χώρους, είναι απαραίτητο να κανονίσετε σωστά το σύστημα εξαερισμού. Διαφορετικά, δεν μπορεί να υπάρξει άνεση. Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για τη συσκευή αερισμού έχουν ως εξής:

 • βαλβίδα εξαερισμού.
 • βαλβίδα πύλης;
 • σχάρα;
 • κουνουπιέρα / προστατευτικό?
 • κουτί εξαερισμού.
 • αεραγωγός γαλβανισμένος ή κυματοειδής?
 • ανεμιστήρας;
 • υγρόμετρο, θερμόμετρο.
 • μεταλλική κόλλα, σφιγκτήρα, αφρός συναρμολόγησης, σφραγιστικό, συνδετήρες και άλλα αναλώσιμα για την εγκατάσταση και το σχεδιασμό οπών εισόδου και εξόδου.

Βαλβίδες εξαερισμού για τον εξαερισμό στο λουτρό που τοποθετείται στα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής. Έρχονται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υλικά. Επομένως, δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε μια βαλβίδα, ιδανική για το χρώμα.

Κλείσματα βρίσκονται επίσης σε διάφορα σχέδια. Χρειάζονται για να ανοίξουν / κλείσουν τρύπες εάν είναι απαραίτητο. Συχνά οι βιοτέχνες κατασκευάζουν αυτοτελή κατασκευή, η οποία δεν αντιμετωπίζει τη λειτουργία απομάκρυνσης / εισροής αέριων μαζών από τις εγκαταστάσεις.

Πλέγματα και πλέγματα είναι απαραίτητα για την προστασία της τρύπας εξαερισμού από την είσοδο στο εσωτερικό τρωκτικών, νυχτερινών πεταλούδων, κουνούπι και άλλων ζωντανών πλασμάτων. Τα σχάρες επιλέγονται από ξύλο, ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, και το πλέγμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από μέταλλο.

Ο αγωγός εξαερισμού εγκαθίσταται σε έναν τοίχο εξειδικευμένης χρήσης ή, εάν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, απλώνεται, για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείται πορώδες σκυρόδεμα ως υλικό τοιχώματος. Το κουτί μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά ή να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή γαλβανισμένος σωλήνας ως αεραγωγός. Τα πλαστικά ανάλογα για το ατμόλουτρο δεν λειτουργούν - πρέπει να εξετάσετε τη θερμοκρασία στην οποία θερμαίνεται ο χώρος.

Ο ανεμιστήρας στο λουτρό χρησιμοποιείται τόσο για την εισροή όσο και για την εξάτμιση. Θεωρείται βέλτιστο να χρησιμοποιείται μόνο σε μια κατεύθυνση - για εισροή ή αφαίρεση των αέριων μαζών. Πρέπει να αγοράσετε μια ανθεκτική στη θερμότητα συσκευή, ειδικά σχεδιασμένη για μπάνια και σάουνες με IP 44 και άνω. Μην ξεχάσετε τις ιδιαιτερότητες του δωματίου - υπάρχει πολύ ατμός και υψηλή θερμοκρασία.

Τα αναλώσιμα χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση για τη στερέωση αεραγωγών, για την τοποθέτηση αγωγών αερισμού και την εγκατάσταση βαλβίδων, ανεμιστήρων. Για την αποτελεσματική χρήση του συστήματος εξαερισμού απαιτείται υγρόμετρο και θερμόμετρο.

Εάν υπάρχει μηχανικός αερισμός με τη χρήση της τεχνολογίας κλιματισμού, υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας και έλεγχος στάθμης υγρασίας. Με βάση πραγματικούς δείκτες συσκευών, το σύστημα εκκινεί τον ανεμιστήρα εξαγωγής ή ανοίγει τη βαλβίδα παροχής.

Ο σωστά τοποθετημένος αερισμός εξασφαλίζει μια άνετη διαμονή σε όλους τους χώρους του λουτρού, που δεν επισκιάζεται από οσμές και σταγόνες νερού, ρέει κάτω από τους τοίχους και πέφτει πάνω από το κολάρο από την οροφή.

Μια άλλη σημαντική προϋπόθεση για μεγάλη διάρκεια ζωής είναι η έγκαιρη και πλήρης ξήρανση μετά τη χρήση. Είναι από την εφαρμογή αυτού του στοιχείου που εξαρτάται από το πόσο χρόνο θα διαρκέσει το λουτρό και αν η αντικατάσταση των αποσυνδεδεμένων σανίδων θα απαιτηθεί για τα επόμενα 3-5 χρόνια.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αποτελεσματικά σχέδια για την οργάνωση του εξαερισμού στην ατμόλουτρο:

Παραλλαγές της συσκευής εξαερισμού στο νέο μπάνιο:

Σε ξεχωριστό λουτρό, πραγματοποιείται ο εξαερισμός όλων των εσωτερικών χώρων και μια σοφίτα. Επίσης στο ίδρυμα υπάρχουν μερικοί αέριοι, και για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα μεταξύ της θέρμανσης και του χώρου ανάπαυσης χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας - όλα αυτά φαίνονται στο βίντεο:

Η έλλειψη αεραγωγών στο λουτρό μπορεί να μετατραπεί σε δαπανηρά προβλήματα:

Για την ορθολογική και μακροχρόνια χρήση του λουτρού, είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε σωστά το σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή, κατάλληλη για συγκεκριμένες συνθήκες, ικανή να παρέχει καθαρό αέρα και απομάκρυνση του απαιτούμενου όγκου. Εάν σε ένα μη λουτρό εργασίας είναι ξηρό, αλλά σε θερμό άνετα και τίποτα δεν στάζει στο κεφάλι, τότε το έργο του εξαερισμού διαχειρίζεται πολύ καλά.