Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Στα σύγχρονα διαμερίσματα μπορείτε συχνά να βρείτε δωμάτια που διατίθενται για μια ντουλάπα. Ευκολία, εξοικονόμηση χώρου, καθιστικά δεν είναι έπιπλα - άνευ όρων συντάξεις. Το σπίτι είναι σε τάξη και μπορείτε πάντα να βρείτε τα απαραίτητα οικιακά αντικείμενα ή ρούχα χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις. Σε αυτό το δωμάτιο, όλο το χώρο χρησιμοποιείται μέχρι την οροφή, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την περιοχή αποθήκευσης. Αλλά υπάρχουν αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την έναρξη του εξοπλισμού. Δεν αρκεί να απλωθεί μόνο ένα μέρος του δωματίου και να το ονομάσουμε ντουλάπα.

Για να εξασφαλιστεί η κανονική ανταλλαγή αέρα, απαιτείται εξαερισμός του χώρου. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τον χρησιμοποιημένο αέρα με βίαιο τρόπο, και αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας επιπλέον αερισμό του δωματίου.

Πόσο σημαντικό είναι να κάνετε τον αερισμό

Για να αποκλείσετε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μύκητα και μούχλα, κάντε καλό αερισμό. Σε αυτό το ενσωματωμένο "ντουλάπι" υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να είναι βρεγμένα, βρώμικα και επίσης υπάρχουν πάντα σωματίδια τροφίμων και άλλα ανθρώπινα προϊόντα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς, και είναι στην ευχάριστη θέση να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να εγκατασταθούν στο διαμέρισμά μας. Τα δερμάτινα παπούτσια μπορούν να αποκτήσουν μια λευκή επίστρωση με πολύ δυσάρεστη οσμή, ειδικά το χειμώνα, η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου είναι χαμηλή και η υγρασία είναι υψηλή.

Εάν υπάρχει ένα παράθυρο σε ένα τέτοιο δωμάτιο, τότε θα πρέπει να αερίζεται τακτικά, αυτό θα είναι αρκετό. Επίσης, τα κενά που υπάρχουν απαραίτητα στα παράθυρα, εξασφαλίζουν μια σταθερή φυσική ανταλλαγή αέρα, αυτό σας επιτρέπει να μην κάνετε οποιοδήποτε άλλο αερισμό. Εάν το σπίτι είναι κωφά, σφραγισμένα παράθυρα, στη συνέχεια, βάλτε ένα ειδικό παράθυρο ανεμιστήρες, οι οποίοι είναι με την αυτόματη ρύθμιση της απόδοσης.

Αλλά συχνότερα υπάρχουν κωφοί που είναι εξοπλισμένοι για ντουλάπα, σε αυτούς είναι δύσκολη η πρόσβαση στο αέρα και η ανάγκη για πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού είναι προφανής.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη δημιουργία του σωστού καθαρισμού:

 • αν υπάρχουν παράθυρα?
 • δεν υπάρχουν παράθυρα και άλλες τεχνολογικές τρύπες απευθείας στο δρόμο.
 • υπάρχουν κοινά κανάλια εξαναγκασμού εξαερισμού.

Επίπλωση χωρίς ανοιχτό παράθυρο

Αν το δωμάτιο δεν έχει παράθυρα, αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία χώρου για την αποθήκευση, μπορείτε να καλέσετε την ύπαρξη των διαφόρων τρύπες και τα κενά μεταξύ των τοιχωμάτων, τα οποία εξέρχονται από την εγκατάσταση, και το κανάλι μέσω του οποίου ρέει ο αέρας μπορεί να κινηθεί. Ο αέρας προέρχεται από άλλους χώρους, εξασφαλίζοντας έτσι ομοιόμορφη κατανομή.

Δεδομένου ότι συνήθως δεν υπάρχουν καλοριφέρ σε ένα τέτοιο περίβλημα, ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικός, διαφορετικά μπορεί να υπάρχουν συνέπειες που θα είναι δύσκολο να διορθωθούν. Επίσης σημαντική είναι η πόρτα που χωρίζει το δωμάτιο. Είναι επιθυμητό στο κάτω μέρος να υπάρχουν μερικές τρύπες και πρέπει να υπάρχει μια μεγάλη σχισμή στο κάτω μέρος της πόρτας. Από πρόσφατα μια τέτοια επιλογή αποθήκευσης είναι πολύ δημοφιλής, τότε πωλούνται ειδικές πόρτες, σχεδιασμένες για αυτούς τους σκοπούς.

Είναι ο εξαερισμός σημαντικό στο σπίτι και στην αποθήκη;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν είναι απαραίτητος ο εξαερισμός στο δωμάτιο. Αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα ότι είναι απαραίτητο να γίνει αυτό. Όσοι αρνούνται να εγκαταστήσουν τον εξαερισμό νιώθουν σύντομα τις δυσκολίες που προκύπτουν μετά από ορισμένο χρόνο. Πρώτα απ 'όλα, είναι μια δυσάρεστη, μούχλα μυρωδιά, από την οποία είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πράγματα που αποθηκεύονται μπορούν να καλυφθούν με λευκή επικάλυψη, ειδικά εάν οι τοίχοι του σπιτιού ή του διαμερίσματος είναι υπό γωνία και αντλούν υγρασία. Το αναδυόμενο καλούπι και ο μύκητας είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι είναι το πιο ανθεκτικό από όλα τα είδη ζωντανών οργανισμών.

Με αυξημένη υγρασία, οι πιθανότητες ο μύκητας και η μούχλα να χτυπήσουν τους τοίχους και τα έπιπλα αυξάνονται πολλές φορές. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρο το σπίτι ή το διαμέρισμα μπορεί να υποφέρει, η μυρωδιά που θα εξαπλωθεί, θα διεισδύσει παντού, και αυτό που αποθηκεύεται εκεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα απορροφά αυτό το "άρωμα".

Τι είναι βλαβερό για τον μύκητα;

Η παρουσία μύκητα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά στους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά. Με μειωμένη ανοσία μπορούν να προκληθούν ασθένειες των πνευμόνων και κάποιες άλλες ασθένειες.

Μην ξεχάσετε κάτι τέτοιο, καθώς το γεγονός αυτό αποδεικνύεται πολλές φορές. Πολλοί άνθρωποι, χωρίς να γνωρίζουν τη βλάβη τους, αντιμετωπίζονται εδώ και χρόνια με το άσθμα και τις αλλεργίες, αν και η αιτία όλων των διαταραχών στην υγεία μπορεί να είναι ακριβώς αυτό.

Πώς να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό

Στο θέμα της εγκατάστασης, είναι σημαντικό να βρούμε έναν εξειδικευμένο ειδικό, καθώς η κακή εκτέλεση των εργασιών θα επιδεινώσει την κατάσταση και ο μύκητας θα χτυπήσει την επιφάνεια και όλα τα πράγματα. Οι προσεγγίσεις στην εγκατάσταση πρέπει να είναι προσεκτικές και επειδή η εσφαλμένη εγκατάσταση και η επακόλουθη λειτουργία των αεραγωγών μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Μύκητες, μούχλα εξαπλωθεί σε ολόκληρο το διαμέρισμα, και ως αποτέλεσμα, υπάρχουν σχετικές αναπνευστικές ασθένειες.

Ο ειδικός επιλέγει τα κατάλληλα υλικά και υπολογίζει την ένταση του χώρου έτσι ώστε η ανταλλαγή αέρα να είναι πλήρης. Συνήθως, η απόδοση του ανεμιστήρα εξάτμισης υπολογίζεται με τον προσδιορισμό του όγκου του δωματίου, του μήκους-ύψους-πλάτους, πολλαπλασιασμένου επί 1,5. Αυτή είναι η τιμή που είναι η παραγωγικότητα που απαιτείται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Αν το σπίτι είναι εφοδιασμένο με εξαναγκασμένο αερισμό, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας και dressing εξαερισμού δωμάτιο εξοπλισμένο με ένα ειδικό κανάλι, το οποίο θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ροή φρέσκου αέρα από το διπλανό δωμάτιο. Μπορεί να είναι και τα δύο αεραγωγούς εισαγωγής, και τα κανάλια πρόσληψης, αυτό το ντιζάιν χαρακτηριστικά του κτιρίου, και σε κάθε σπίτι ή το διαμέρισμα, είναι ατομικές.

Οι σωστές και σωστά εκτελεσθείσες εργασίες στον αερισμό των χώρων θα βοηθήσουν στην αποφυγή πολλών προβλημάτων, μην παραμελούν τις συστάσεις των ειδικών και να το αποθηκεύσετε.

Πώς γίνεται ο εξαερισμός για τα γκαρνταρόμπα: μια λίστα με όλες τις πιθανές επιλογές

Στον καθαρό αέρα, δεν απαιτούνται μόνο κατοικίες: πρέπει να αερίζονται και άλλοι χώροι. Συμπεριλαμβανομένων - και dressing rooms, αν είναι στο διαμέρισμά σας / σπίτι.

Μια ξεχωριστή ντουλάπα δεν είναι πολύ συνηθισμένη. Ακόμα κι αν το επιτρέπει η περιοχή, οι άνθρωποι μας προτιμούν να αποθηκεύουν τα πράγματα σε ντουλάπια και συρτάρια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο - συμβαίνουν και αυτές οι λύσεις.

Χρειάζεσαι πραγματικά αερισμό για το ντουλάπι και γιατί;

Στην πραγματικότητα, το αποδυτήριο είναι ένα ξεχωριστό κλειστό δωμάτιο στο οποίο αποθηκεύονται τα πράγματα (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ). Και τα πράγματα αποθηκεύονται συχνά πολύ σφιχτά.

Η περιοχή αυτού του δωματίου είναι συνήθως μικρή - αρκετά "τετράγωνα". Εξαιρέσεις, βέβαια, είναι, αλλά σπάνια - τελικά, μόνο οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να διαθέσουν πολύ χώρο μόνο για την αποθήκευση ρούχων.

Αποδεικνύεται ότι έχουμε ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο συνήθως παραμένει κλειστό, και στο οποίο βρίσκονται τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Χρειάζεται εξαερισμό; Στις περισσότερες περιπτώσεις ναι, είναι απαραίτητο.

Αν δεν γίνει, είναι πιθανά τα ακόλουθα προβλήματα:

 1. Η εμφάνιση των σκώρων. Η ιδανική κατάσταση για αυτό το παράσιτο είναι ένας σκούρος κλειστός χώρος με στάσιμο αέρα.
 2. Η εμφάνιση του καλουπιού. Σκοτάδι, έλλειψη κυκλοφορίας αέρα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα - οι συνθήκες για την ανάπτυξη του μύκητα είναι σχεδόν τέλειες, δεν έχουν μόνο υγρασία. Ο μύκητας μπορεί να εισαχθεί στην ντουλάπα από ένα πλυντήριο ρούχων ή από άλλους χώρους. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει υγρασία στο δωμάτιο ντύσιμο - το καλούπι δεν θα εμφανιστεί γρήγορα, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να εμφανιστεί.
 3. Η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής. Τα ρούχα και τα παπούτσια από διαφορετικά υλικά έχουν τη δική τους μυρωδιά. Όταν τα πράγματα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μικρό δωμάτιο - αυτή η μυρωδιά μπορεί να αναμιχθεί, "απορροφώντας" σε άλλα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε στο αγαπημένο πουλόβερ σας, και παρατηρήστε ότι άρχισε να μυρίζει κάπως περίεργο.

Δεν είναι βέβαιο ότι τα αναφερθέντα προβλήματα θα εμφανιστούν εάν το δωμάτιο δεν διαθέτει εξαερισμό. Ακόμα, ο άνθρωπος της ντουλάπας συχνά κοιτάζει, πράγμα που σημαίνει ότι ο αέρας δύσκολα θα σταματήσει.

Γενικά, ο εξαερισμός είναι χρήσιμος και είναι επιθυμητό να το κάνετε για μια ντουλάπα. Αλλά δεν είναι απαραίτητο: εάν αερίζετε συχνά αυτό το δωμάτιο, τότε τα προβλήματα που αναφέρονται μπορούν να αποφευχθούν. Για να γίνει αυτό, αρκεί να το ανοίξετε πιο συχνά (ή ακόμα καλύτερα να το κρατάτε ανοιχτό όλη την ώρα, ή να τοποθετείτε τις γρίλιες της πόρτας).

Πόση ποσότητα αέρα χρειάζεστε;

Επειδή στο γυμναστήριο οι άνθρωποι δεν είναι συνεχώς, και δεν υπάρχουν πηγές υγρασίας - πολύ γρήγορη ανταλλαγή αέρα δεν απαιτείται εδώ. Επομένως, θα είναι αρκετό να εξασφαλιστεί η πολλαπλότητα της ανταλλαγής σε 1 - δηλαδή, για 1 ώρα από αυτό το δωμάτιο, ο όγκος αέρα θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Για παράδειγμα: Στο διαμέρισμά σας η ντουλάπα μετράει 2χ3,5 μ. Και το ύψος της οροφής είναι 2,5 μ. Πολλαπλασιάζουμε αυτούς τους αριθμούς για να μάθετε την ένταση του δωματίου: 2 x 3,5 x 2,5 = 17,5 m³. Ακριβώς τόσο πολύ αέρα και πρέπει να ενημερωθεί σε 1 ώρα.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία: το χειμώνα είναι επιθυμητό να διατηρηθεί +16.. + 18º.

Σχέδια συστημάτων εξαερισμού για έπιπλα διαφορετικών σχεδίων

Εκτός από την ένταση, η κύρια παράμετρος κατά την επιλογή ενός σχεδίου είναι η διάταξη και η διάταξη της ντουλάπας στο διαμέρισμα. Από πού ακριβώς είναι και με ποιους χώρους συνορεύει - και εξαρτώνται περαιτέρω ενέργειες.

 1. Ντουλάπι-διαμέρισμα (στην πραγματικότητα - ένα διαμέρισμα από ένα δάπεδο σε μια οροφή που διαφοροποιεί ένα δωμάτιο).
 2. Ξεχωριστό δωμάτιο με παράθυρο.
 3. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, μέσα από έναν τοίχο (τουλάχιστον ένα) είναι ένας δρόμος.
 4. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο, γύρω - άλλα δωμάτια (δεν υπάρχει παράθυρο, δεν υπάρχει εξωτερικός τοίχος). Η παραλλαγή είναι το πιο ενοχλητικό από την άποψη της διευθέτησης του εξαερισμού, αλλά τα πιο κοινά - στα πολυκατοικίες, οι χώροι χρησιμότητας προγραμματίζονται συνήθως.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τον τρόπο κατασκευής του συστήματος εξαερισμού για κάθε περίπτωση.

Ντουλάπα ντουλαπιών

Η επιλογή είναι κοινή τόσο στα διαμερίσματα όσο και στα σπίτια - αντί να τοποθετούνται τα συνηθισμένα ντουλάπια και / ή τα συρτάρια.

Η συσκευή ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από το πόσοι οι ντουλάπες έχουν τοίχους (χωρίσματα) και το μέγεθος του. Συνήθως, τέτοιες ντουλάπες δεν γίνονται τεράστιες: συνήθως είναι ένα "απλό" ντουλάπι με ράφια και συρτάρια, απλά δεν είναι αυτόνομο, αλλά "προσαρτημένο" στον τοίχο.

Ας δούμε πώς είναι δυνατόν να οργανωθεί ο αερισμός του ανάλογα με μια διαφορετική διάταξη:

 1. Εάν το ντουλάπι έχει μόνο ένα - το μπροστινό - το διαμέρισμα, και από τις άλλες 3 πλευρές είναι τα τείχη του διαμερίσματος, που συνορεύουν με τα καθιστικά. Θα αρκεί να κόψετε τις γρίλιες στο κάτω και πάνω μέρος του διαμερίσματος.
 2. Εάν το ντουλάπι έχει μόνο ένα διαχωριστικό πρόσωπο, από την άλλη 3 πλευρές είναι τα τείχη του διαμερίσματος, ένα από τα οποία συνορεύει με το μπάνιο / κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να κοπεί στο κάτω μέρος του χωρίσματος μια σχάρα ροής (μέσω της οποίας θα ρέει αέρας από το δωμάτιο μέσα στο θάλαμο). Για να αφαιρέσετε τον αέρα, μπορείτε να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο ανάμεσα στο ντουλάπι και την κουζίνα / μπάνιο και να την καλύψετε με μια μάσκα. Η επιλογή δεν είναι η πιο βολική: ίσως στο μέλλον θα θέλετε να κάνετε ένα ανασχηματισμό και να μετακινήσετε το ντουλάπι, και σε αυτό το σημείο θα υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο.
 3. Εάν το ντουλάπι έχει 2 ή περισσότερα διαμερίσματα. Σε αυτή την περίπτωση, στο διαμέρισμα, το οποίο είναι πιο κοντά στο παράθυρο, το πλέγμα υπερχείλισης κόβει από κάτω. Το δεύτερο πλέγμα πάνω από το κεφάλι κόβει από πάνω (πιο κοντά στην οροφή) στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα.

Συνολικά ασχοληθείτε με εξαερισμό στο ντουλάπια-coupe δεν σημαίνει απαραίτητα - στις περισσότερες περιπτώσεις απλά να ενσωματώσετε το πλέγμα μεταφοράς στην πόρτα, και αυτό θα είναι αρκετό.

Ξεχωριστό δωμάτιο με παράθυρο

Η απλούστερη επιλογή, στην οποία δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα: όλες οι συνθήκες έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Γκαρνταρόμπα με 2 παράθυρα

Σε αυτή την περίπτωση, η παροχή αέρα μπορεί να παρέχεται με τέτοιο τρόπο:

 1. Κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό. Κατάλληλο αν το φύλλο παραθύρου είναι σταθερό σε διάφορες θέσεις και αν δεν έχετε πηγή ισχυρού θορύβου ή μυρωδιές κάτω από το παράθυρο.
 2. Τοποθετήστε τη χτένα παραθύρου και κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό. Κατάλληλο εάν το φύλλο παραθύρου δεν έχει τις δικές του λειτουργίες σταθεροποίησης. Στο κόστος: η πιο απλή χτένα μπορεί να πάρει έως και 1000 ρούβλια.
 3. Εγκαταστήστε τα παράθυρα με τη λειτουργία του μικρού εξαερισμού (εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στη φάση επισκευής ή είναι καιρός να αλλάξετε τα παράθυρα). Η επιλογή είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, καθώς το παράθυρο δεν πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Έτσι - δεν θα λάβει ήχους δρόμου και μυρωδιές, δεν θα πετάξει έντομα, βροχή ή χιόνι.
 4. Τοποθετήστε τη βαλβίδα παραθύρου. Κατάλληλο εάν κρατάτε ανοιχτό το παράθυρο, δεν υπάρχει δυνατότητα (για παράδειγμα, λόγω θορύβου) και δεν διαθέτει λειτουργία αερισμού. Το μειονέκτημα είναι ότι ο καθένας δεν θα κάνει την εγκατάσταση βαλβίδας από τα χέρια τους. Το ίδιο το προϊόν θα κοστίσει περίπου 3-5 χιλιάδες (ανάλογα με το μοντέλο), η εγκατάσταση από ειδικούς μπορεί να κοστίσει περίπου.
 5. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα παραθύρου. Αν το δωμάτιο είναι μεγάλο ή εάν αποθηκεύονται μερικά ακριβά αντικείμενα, τότε αυτή η επιλογή μπορεί να ληφθεί υπόψη. Ο φυσικός αερισμός (όλες οι παραπάνω μέθοδοι αναφέρονται σε αυτό) έχει ασταθή απόδοση, ενώ ένας ανεμιστήρας μπορεί να διατηρεί μια σταθερή ανταλλαγή αέρα.

Για την υπερχείλιση και την περαιτέρω απομάκρυνση του αέρα κάτω από την πόρτα, πρέπει να υπάρχει μια σχισμή στην ντουλάπα. Εάν δεν είναι, τότε στο φύλλο της πόρτας μπορείτε να κόψετε τη μάσκα (ή μια βαλβίδα, όπως το Doment).

Πιο ακριβή και κάπως ασυνήθιστη επιλογή: μια μικροσκοπική εγκατάσταση Aeromat μπορεί να εγκατασταθεί στο παράθυρο. Μέσα στην ορθογώνια θήκη υπάρχουν ανεμιστήρες που τροφοδοτούν αέρα τόσο στην εισροή όσο και στον απορροφητήρα. Δηλαδή, μπορούν να ενημερώσουν τον αέρα ακόμα και σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτά τα προϊόντα κοστίζουν αρκετά δεκάδες χιλιάδες ρούβλια και μόνο ένας ειδικός μπορεί να τα εγκαταστήσει.

Ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, μέσα σε έναν τοίχο

Θα είναι πιο δύσκολο να οργανωθεί ένα σύστημα εξαερισμού σε ένα τέτοιο δωμάτιο από ό, τι εάν υπήρχε παράθυρο. Υπάρχουν όμως πολλές επιλογές εφαρμογής.

Ένα παράδειγμα ενός συστήματος εξαερισμού για μια τέτοια διάταξη: 1 - η ροή του αέρα μέσα από μια σχισμή κάτω από την πόρτα? 2 - Θέση για την εισαγωγή του ανεμιστήρα εξαγωγής

Στην προηγούμενη παράγραφο, θεωρήσαμε ένα σχήμα στο οποίο εισέρχεται μόνο ο αέρας στην αποδυτήρια από το δρόμο - επειδή σε μια αίθουσα με παράθυρο αυτή η επιλογή είναι η απλούστερη. Εάν δεν υπάρχει παράθυρο, τότε σε κάθε περίπτωση για εξαερισμό είναι απαραίτητο να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο. Και μέσα από αυτό είναι ήδη δυνατή η οργάνωση τόσο της εισροής όσο και του εκχυλίσματος.

Πρώτον, ας δούμε πώς εισάγεται ο αέρας μέσα από τον τοίχο. Γι 'αυτό, τρυπείται μια τρύπα και εισάγεται μια βαλβίδα τοίχου. Η παραλλαγή είναι η απλούστερη και φθηνότερη (μπορείτε να πάρετε τη βαλβίδα για 3-5 χιλιάδες, η εγκατάσταση θα κοστίσει τόσο πολύ).

Υπάρχει μια άλλη επιλογή, αλλά είναι ακατάλληλη: αντί μιας βαλβίδας, είναι εγκατεστημένη μια μονάδα παροχής αέρα. Η συσκευή είναι πιο ακριβό: αυτή η τεχνική θα κοστίσει περισσότερο από 10 χιλιάδες ρούβλια. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα φυτά έχουν υψηλή χωρητικότητα αέρα - κάτι που δεν είναι απαραίτητο για ένα μικρό δωμάτιο γκαρνταρόμπα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αντί για εισροή από την ντουλάπα, μπορείτε να οργανώσετε την κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, μια τρύπα τρυπιέται στον τοίχο, και ένας ανεμιστήρας εξαγωγής (ο οποίος θα φυσάει στο δρόμο, όχι μέσα στο δωμάτιο) εισάγεται μέσα του. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν το δωμάτιο με γκαρνταρόμπα απέχει πολύ από την κουζίνα / μπάνιο.

Ένας γενικός κανόνας για οποιαδήποτε μέθοδο: πρέπει να υπάρχει ροή αέρα μεταξύ της ντουλάπας και του διαδρόμου (ή του δωματίου). Για αυτό, είτε θα πρέπει να υπάρχει μια υποδοχή κάτω από την πόρτα, ή στο φύλλο πόρτας θα πρέπει να υπάρχει μια μάσκα.

Ξεχωριστό δωμάτιο, γύρω - άλλα δωμάτια

Η πιο ενοχλητική και δύσκολη στην εφαρμογή επιλογή. Τέτοια σχέδια βρίσκονται συχνά: οι ιδιοκτήτες συχνά κάνουν ντουλάπες σε κυλικεία που βρίσκονται "μέσα" στα διαμερίσματα. Και στην κατασκευή κατοικιών με ντουλάπες, βρίσκονται επίσης συνήθως ακριβώς σύμφωνα με ένα τέτοιο σχέδιο.

Ένα παράδειγμα ενός συστήματος εξαερισμού για μια τέτοια διάταξη (τοποθέτηση αεραγωγών από το ρούχο στο ventshahta στο μπάνιο)

Σε αυτή την περίπτωση, η εκτέλεση του έργου, ειδικά εσείς (χωρίς ειδικούς) - θα είναι πιο δύσκολη. Υπάρχουν διάφορα συστήματα λύσεων:

 1. Σε έναν τοίχο που συνορεύει με το σαλόνι με ένα παράθυρο, αν το δωμάτιο είναι μακρύτερα από την κουζίνα / μπάνιο από την ντουλάπα - ένα άνοιγμα γίνεται και καλύπτεται με μια σχάρα. Ο αέρας θα ρέει μέσα από αυτό. Ο αέρας απομακρύνεται μέσω της σχισμής κάτω από την πόρτα στο διάδρομο και έπειτα στον πλησιέστερο εξαεριστήρα ή καυσαερίων. Αν δεν υπάρχει τρύπα, υπάρχει μια μάσκα στην πόρτα.
 2. Εάν μέσω ενός τείχους με μια ντουλάπα υπάρχει μια κουζίνα / μπάνιο, ή ένα δωμάτιο με κουκούλα - σε αυτόν τον τοίχο γίνεται μια τρύπα και καλύπτεται με μια σχάρα. Μέσα από αυτό, ο αέρας θα αφαιρεθεί. Fresh - θα έρθει μέσα από μια σχισμή κάτω από τη μάσκα πόρτας / υπερχείλισης.
 3. Αν το σπίτι / διαμέρισμα είναι υπό επισκευή και θα εγκατασταθούν τέντες - είναι δυνατό να εξοπλιστεί ένα σύστημα αεραγωγών που θα αντλεί αέρα από κάθε δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, μια ξεχωριστή γραμμή τραβιέται στην ντουλάπα. Η εισροή καθαρού αέρα - θα περάσει από την υποδοχή κάτω από την πόρτα. Η γραμμή τάνυσης μπορεί να φτάσει είτε στην πλησιέστερη θυρίδα εξαερισμού (όπως στην εικόνα παραπάνω) είτε στον τοίχο προς το δρόμο (στην περίπτωση αυτή τοποθετείται ένας ανεμιστήρας εξαγωγής στον αγωγό).

Λάβετε υπόψη: όλα τα παραπάνω κυκλώματα να κάνουν σωστά είναι απίθανο να πετύχουν.

Χρειάζεσαι αερισμό στο γκαρνταρόμπα

Το βεστιάριο σήμερα γίνεται όλο και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της στέγασης. Αυτό είναι κατά κύριο λόγο βολικό, επειδή όλα τα ρούχα, κάποια οικιακά αντικείμενα εγκατασταθούν σε αυτό το δωμάτιο και δεν μπερδεύονται. Αλλά ο ιδιοκτήτης έχει μια άλλη δουλειά - αερισμό στο γκαρνταρόμπα. Χρειαζόμαστε αυτό;

Γιατί χρειάζεσαι εξαερισμό στο ντουλάπι

Μια μεγάλη συλλογή από πράγματα, μια θετική θερμοκρασία και ικανοποιητική υγρασία δημιουργούν συνθήκες για την εμφάνιση μούχλας και, ως δυσάρεστη στιγμή, η εμφάνιση μικροοργανισμών: μύκητες και μούχλα. Αυτό οδηγεί, μην πείτε.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για δερμάτινα είδη και υποδήματα. Σε ένα ανεμπόδιστο δωμάτιο, τα υποδήματα αποκτούν μια συγκεκριμένη οσμή, από την οποία είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθούν αργότερα. Και τα ξύλινα ράφια και τα ράφια σταδιακά καθίστανται άχρηστα. Η μόλυνση με μικροοργανισμούς θα εξαπλωθεί και μετά από λίγο οι εστίες θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε άλλους χώρους.

Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε: ο εξαερισμός είναι η κίνηση του αέρα. Μπορεί να είναι φυσικό ή αναγκαστικό. Ταυτόχρονα, ο αέρας πρέπει να αφαιρεθεί από το δωμάτιο με ένα συγκεκριμένο ρυθμό, που ονομάζεται ανταλλαγή αέρα. Αυτή η παράμετρος είναι για ντουλάπα είναι 1-1,5 της έντασης του δωματίου. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 9 m² (και αυτό είναι 3χ3), το ύψος της οροφής είναι 3 μέτρα, τότε η ένταση είναι 9х3 = 27 m³. Δηλαδή, για μια ώρα από αυτό πρέπει τουλάχιστον τουλάχιστον 27 m3 αέρος μάζα.

Τώρα για την κίνηση του αέρα. Για αυτόν πρέπει να υπάρχει είσοδος και έξοδος από τους χώρους (συνήθως στο δρόμο). Η είσοδος μπορεί να παρέχεται από τα γειτονικά δωμάτια ή από το δρόμο. Η πρώτη επιλογή είναι απλούστερη, διότι ακόμη και το αριστερό διάκενο μεταξύ του φύλλου πόρτας και του δαπέδου, ίσο με 3-5 cm, θα εξασφαλίσει επαρκή ροή αέρα. Σήμερα πιο συχνά και φθάνουν. Ως επιλογές:

 • τρύπες στην πόρτα κοντά στο πάτωμα,
 • στο πάτωμα, αν το δωμάτιο δεν βρίσκεται στον πρώτο όροφο (ο αέρας θα προέλθει από τα κατώτερα δωμάτια),
 • Στον τοίχο κοντά στην πόρτα.

Όσο για την έξοδο, είναι πιο δύσκολο. Πρώτον, πρέπει να σημειωθεί ότι η έξοδος πρέπει να βρίσκεται στο αντίθετο τοίχωμα από τη θέση των οπών εισόδου. Δεύτερον, πρέπει να γίνει κάτω από το ανώτατο όριο.

Υπάρχουν δύο επιλογές για την οργάνωση του ανοίγματος παραγωγής:

 1. Αγωγός εξαερισμού, ο οποίος συνδέεται με τον εξαεριστήρα.
 2. Μια τρύπα στον τοίχο με θέα στο δρόμο.

Αλλά, οργανώνοντας τον εξαερισμό, πρέπει να λάβουμε υπόψη ένα ακόμα πράγμα - είτε υπάρχει ένα παράθυρο σε αυτό το δωμάτιο είτε όχι.

Αν υπάρχει παράθυρο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο ντουλάπι, τότε δεν υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η εκροή του αέρα. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το ποιο παράθυρο είναι εγκατεστημένο. Αν πρόκειται για ένα σύγχρονο πλαστικό ή ξύλινο προϊόν στο οποίο παρέχονται ελαστικά μαξιλάρια για να εξασφαλιστεί η πλήρης σφράγιση της δομής, τότε πρέπει να γίνει αερισμός.

Εάν αυτό είναι ένα παλιό ξύλινο κουτί, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, δηλαδή, να έχει ρωγμές και τα κενά μέσω των οποίων μάζας αέρα θα διεισδύσει μέσα στο δωμάτιο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια φυσική εκροή του αέρα. Παρόλο που δεν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις στα σπίτια όπου οργανώνεται μια αίθουσα εκγύμνασης, απλώς δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση. Επομένως, αυτή η κατάσταση μπορεί να αποκλειστεί.

Όσον αφορά τα σύγχρονα παράθυρα, σήμερα οι κατασκευαστές προτείνουν την εγκατάσταση ειδικών θυρίδων εξαερισμού μέσω αυτών, μέσω των οποίων ο αέρας από το δρόμο θα διεισδύσει στο δωμάτιο ή θα αφαιρεθεί από αυτό. Δεν είναι κακή επιλογή με την πρώτη ματιά. Αλλά μερικές φορές η περιοχή ενός τέτοιου χάσματος δεν είναι αρκετή για να παρέχει την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα.

Μπορείτε να προτείνετε ένα βασικό τρόπο - να αερίζετε το δωμάτιο μία ή δύο φορές την ημέρα, ανοίγοντας το παράθυρο.

Εάν δεν υπάρχει παράθυρο

Εάν δεν υπάρχει παράθυρο στο σαλόνι, τότε οι δύο επιλογές που αναφέρονται παραπάνω γίνονται αποδεκτές. Αυτή είναι η εγκατάσταση ενός αγωγού εξαερισμού ή η οργάνωση μιας τρύπας στον τοίχο.

Και οι δύο εκδοχές των ίδιων στην πράξη έχουν δείξει καλά αποτελέσματα, αλλά εδώ είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η περιοχή διατομής των καναλιών, από την οποία εξαρτάται ο όγκος του εξαγόμενου αέρα. Και όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή διατομής. Μερικές φορές αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, έτσι στην αρχή του καναλιού θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα. Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι ήδη ένα σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Αλλά είναι εγγυημένη η παροχή της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα, αν επιλέξετε τον σωστό ανεμιστήρα για απόδοση. Αυτή η παράμετρος πρέπει να είναι τουλάχιστον η ένταση του δωματίου.

Κάνουμε τον δικό μας εξαερισμό

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα εξαγωγής στον τοίχο που συνορεύει με το δρόμο. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν ανεμιστήρα και αποσβεστήρα. Με το τελευταίο, μπορείτε να ρυθμίσετε την διατομή του καναλιού εκροής. Οι βαλβίδες είναι ορθογώνιας ή στρογγυλής. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, επειδή στον τοίχο γίνεται ευκολότερη η στρογγυλή τρύπα.

Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να έχετε μια γροθιά και ένα στέμμα σαν εργαλείο κοπής. Η διάμετρος της στεφάνης πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο της βαλβίδας.

 1. Στην απαιτούμενη θέση, γίνεται μια διαμπερής οπή στον τοίχο κάτω από το στέμμα.
 2. Μια βαλβίδα εισάγεται από την πλευρά του δωματίου, η οποία είναι κλειστή στην ίδια πλευρά από μια σχάρα.
 3. Και από έξω (από την πλευρά του δρόμου) ειδική κουκούλα.

Σημειώστε ότι το πτερύγιο πρέπει να βρίσκεται μπροστά από τον ανεμιστήρα.

Η δεύτερη επιλογή δεν είναι λιγότερο περίπλοκη. Αυτό συμβαίνει όταν ένα πλαστικό σωλήνα εισάγεται στην τρύπα, και ένας συνηθισμένος οικιακός ανεμιστήρας τοίχου είναι τοποθετημένος πάνω του από την πλευρά του δωματίου. Από έξω, η μάσκα τοποθετείται στον αγωγό.

Εξαερισμός στην ντουλάπα

Εάν η περιοχή του διαμερίσματος δεν σας επιτρέπει να οργανώσετε μια πλήρη γκαρνταρόμπα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ντουλάπα σε ένα από τα δωμάτια. Αλλά θα χρειαστεί να παράσχει κάτι σαν εξαερισμό. Τι μπορεί να είναι οι επιλογές:

 1. Ειδικά τοποθετημένες τρύπες στο ντουλάπι: στις πόρτες και στην οροφή. Το τελευταίο γίνεται πιο κοντά στο πίσω τοίχωμα, το πρώτο στο κάτω μέρος. Και όσο περισσότερες τρύπες, τόσο το καλύτερο.
 2. Κάντε μια τρύπα στην οροφή του ντουλαπιού και τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα σε αυτό.
 3. Αντί για ανεμιστήρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα που συνδέεται στον αναπνευστήρα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά η πρώτη είναι καλύτερη και απλούστερη. Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του υπουργικού συμβουλίου.

Χρειάζεσαι εξαερισμό στο ντουλάπι;


Μια καλή στιγμή της ημέρας. Από την αίθουσα χωρίστηκε χώρος (1,5 με 1,8 μ.) Για ένα δωμάτιο ντυσίματος με συρόμενη πόρτα. Χρειάζεται να το αερίσω και πώς;

Η ερώτηση απαντήθηκε από ειδικούς

Η καλύτερη απάντηση

Ενδιαφέρουσες προσφορές

Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

Η ουσία του προβλήματος. 5ος όροφος ενός πενταόροφου κτηρίου, κουζίνα αερίου. Ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, αντιστρέφοντας την ώση. Ο υπάλληλος και επιβεβαίωσε εδώ στην τοποθεσία αιτία είναι πολύ μικρό κανάλι εξαερισμού. Η συζήτηση των επιλογών για τη λύση έχει εξαφανιστεί, οπότε αντιγράφω.

σε μονολιθικούς οικιακούς μετρητές νερού και μετρητή θερμότητας βρίσκονται σε ξεχωριστό δωμάτιο στο πάτωμα. Όλοι οι σωλήνες θέρμανσης και νερού πηγαίνουν στο μπάνιο από αυτό το δωμάτιο σε κάθε διαμέρισμα στο πάτωμα, το πάτωμα είναι ήδη καλυμμένο με μια επίστρωση, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμερίσματος. 1. Καταλαβαίνω.

Αγαπητοί επαγγελματίες, ελπίζω πραγματικά για τις συμβουλές σας. 11ος όροφος 11 (τελευταίο). Ο σωλήνας αποχέτευσης (ανεμιστήρας) ανεβαίνει στο πάτωμά μας, κάπου μέχρι τα επίπεδα του μαστού. Αποφασίσαμε να ξανακάνουμε ολόκληρο το σπίτι σε βάρος των ιδιοκτητών και να τα τοποθετήσουμε.

Γεια σας. Χρειάζομαι πραγματικά συμβουλές σχετικά με τον εξαερισμό στο dressing room. Σε ένα από τα δωμάτια δίπλα στο μπάνιο, διαχωρίσαμε μέρος του δωματίου κάτω από το δωμάτιο. Είναι μικρό, αλλά έχει τη δική του είσοδο, βάζουν την εσωτερική πόρτα. Αποδείχθηκε ότι αυτό.

Γεια σας. Στο σπίτι μας, πάνω από το διαμέρισμά μου είναι ξύλινη σοφίτα με μόνωση από ορυκτοβάμβακα. Προγραμματισμένες οροφές. Είναι δυνατή η τοποθέτηση καλωδίων κάτω από την οροφή, πίσω από την οροφή τέντωμα; Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς; Γράψτε.

Εξαερισμός του δωματίου και τρόποι πραγματοποίησης του

Το dressing room είναι από καιρό αναπόσπαστο μέρος πολλών διαμερισμάτων. Είναι πολύ βολικό, όταν όλα τα ρούχα έχουν τη δική τους "μόνιμη εγγραφή", και η κατοικία δεν γεμίζει με δυσκίνητες ντουλάπες.

Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι με το περίφραξη ενός μέρους του χώρου διαβίωσης και την εγκατάσταση ειδικών επίπλων, ο χώρος μπορεί να θεωρηθεί dressing room. Μπορείτε να μετρήσετε, αλλά για να παραμείνουν τα πράγματα στην αρχική εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υγραίνονται και δεν υπάρχουν μυκητιακές αποικίες και εστίες μούχλας, απαιτείται επαρκής εξαερισμός.

Όπως είναι γνωστό, οι μύκητες "αγάπη" θέσεις όπου είναι ζεστό και υγρό. Θα χαρούν να εγκατασταθούν στα ξύλινα έπιπλα ντουλάπας, εάν ως αποτέλεσμα της έλλειψης κυκλοφορίας του αέρα, θα δημιουργηθεί ένα μικροκλίμα ευνοϊκό για την αναπαραγωγή και τη ζωή τους. Ως αποτέλεσμα, το ξύλο που προσβάλλεται από την μυκητιακή αποικία γίνεται πορώδες και εύθραυστο. Η μόλυνση μπορεί σταδιακά να εξαπλωθεί σε όλα τα οργανικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του σπιτιού.

Με μια λέξη: ο εξαερισμός του δωματίου είναι απαραίτητος και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Σχετικά με το σχεδιασμό του εξαερισμού στο dressing room και θα συζητηθούν σε αυτή τη δημοσίευση.

Η απλούστερη εκδοχή του αερισμού του δωματίου είναι η παροχή της απαραίτητης εισροής και η αφαίρεση των αέριων μαζών λόγω του φυσικού βυθίσματος. Η τεχνική εφαρμογή αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από την παρουσία καθαρού αέρα από το εξωτερικό. Το πιο φυσικό άνοιγμα για καθαρό αέρα είναι το παράθυρο.

Εξαερισμός σε δωμάτιο με παράθυρο

Τεχνικά, ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο με παράθυρο μοιάζει με αυτό: ο αέρας θα ρέει μέσα από τις φυσικές ρωγμές στο πλαίσιο. Σταδιακά θερμαίνεται, θα ανέβει και θα βγει από τη μάσκα εξαερισμού, τοποθετημένη στο πάνω μέρος του αντίθετου τοιχώματος ή διαμέσου διαρροών στην πόρτα. Περαιτέρω, οι μάζες του αναλωμένου αέρα θα κινούνται διαμέσου της κατοικίας προς την πλησιέστερη κουκούλα.

Αυτή η επιλογή θα λειτουργήσει μόνο εάν το παράθυρο έχει φυσικές διαρροές και οι πόρτες στις κουκούλες έχουν διάκενο μεταξύ του δαπέδου και του δαπέδου. Στο αεροστεγές πλαστικό παράθυρο, για την εισαγωγή αέρα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα άνοιγμα παραθύρου. Είναι καλύτερα αν πρόκειται για αυτόματο έλεγχο της ικανότητας, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας του αέρα. Εάν οι πόρτες στο δωμάτιο με τον πλησιέστερο αγωγό εξαγωγής είναι καλά κλεισμένες, τότε στο κάτω μέρος του ιστού πρέπει να δημιουργήσετε αρκετές τρύπες, με διάμετρο περίπου 10 mm.

Εξαερισμός σε εσωτερικούς χώρους χωρίς παρουσία παραθύρου

Ο εξαερισμός του χώρου αποδυτηρίων χωρίς το παράθυρο είναι ελαφρώς διαφορετικός από αυτόν που περιγράφηκε παραπάνω. Υπάρχουν αρκετές επιλογές εργασίας για να διασφαλιστεί η φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών σε αυτό το δωμάτιο:

 1. Κατά το σχεδιασμό ενός χώρου για την αποθήκευση των πραγμάτων, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εισαγωγή του αγωγού εξαγωγής σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η εισροή αέρα θα πραγματοποιηθεί από την κατοικία μέσω του αυλού, μεταξύ του φύλλου πόρτας και του δαπέδου.
 2. Χρησιμοποιώντας τον εισαγόμενο αγωγό εξαγωγής, είναι δυνατή η παροχή αέρα μέσω της τοποθέτησης βαλβίδων τοίχου. Αυτή η επιλογή θα λειτουργήσει μόνο αν ένα από τα τείχη της αίθουσας περιβάλλεται από το δρόμο. Λόγω της κατασκευής των βαλβίδων τοίχου, είναι δυνατή η ρύθμιση της ποσότητας των μαζών αέρα.
 3. Οι βαλβίδες τοίχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή καθαρού αέρα και για την απομάκρυνση αποβλήτων, μια βαλβίδα ελέγχου τοποθετημένη στο πάνω μέρος απέναντι από την εισροή του τοίχου. Η απόσυρση των μαζών αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της σχάρας εξαερισμού, καθώς και στον εξαερισμό του χώρου με την παρουσία ενός παραθύρου.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Αναγκαστικός εξαερισμός

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν πώς να κάνουν εξαερισμό στο δωμάτιο, αν η φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών δεν είναι αποτελεσματική για τη δημιουργία των βέλτιστων χαρακτηριστικών θερμοκρασίας και υγρασίας του μίγματος αέρα;

Εάν η αρχιτεκτονική δεν σας επιτρέπει να εξοπλίσετε ένα δωμάτιο για την αποθήκευση πράξεων με αποτελεσματικές φυσικές φλέβες. για τη διατήρηση των πραγμάτων είναι απαραίτητο να αποφασιστεί το ζήτημα της υποχρεωτικής ανταλλαγής του αέρα. Η κατασκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού γίνεται καλύτερα στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτό, τότε είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα υποχρεωτικό σύστημα ανεξάρτητα, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες αποχρώσεις.

 • Η απλούστερη επιλογή είναι να φέρει τον αγωγό εξαγωγής από το γενικό σύστημα εξάτμισης του σπιτιού στο δωμάτιο εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα της απαιτούμενης χωρητικότητας στην είσοδο του. Η εισροή αέριων μαζών μπορεί να οργανωθεί με τη βοήθεια βαλβίδων τοίχου.
 • Αν τουλάχιστον ένα τοίχωμα της αίθουσας γκαρνταρόμπων συνορεύει με το δρόμο, τότε είναι απαραίτητο να κάνετε μια διαμπερή οπή στην κορυφή του και να τοποθετήσετε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα μέσα σε αυτό. Μέσα σε αυτό, το αποκαλούμενο μανίκι, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα των αγωγών εξαγωγής με την απαιτούμενη χωρητικότητα. Στο εξωτερικό μέρος του τοίχου πρέπει να τοποθετηθεί ένα διακοσμητικό πλέγμα στον σωλήνα. Η εισαγωγή αέρα μπορεί να γίνει από κατοικημένες εγκαταστάσεις με εγκατεστημένους ανεμιστήρες παραθύρων.

Δημοσιονομική έκδοση του καπακιού εξαερισμού για υποδήματα:

Κατά την επιλογή της απόδοσης του ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει να καθοδηγείται από το γεγονός ότι η ανταλλαγή αέρα στο dressing room δεν πρέπει να είναι μικρότερη από μιάμιση φορά. Για να υπολογίσετε, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου (μήκος x πλάτος x ύψος) και πολλαπλασιάστε με 1,5. Η τιμή που θα ληφθεί θα είναι η απαιτούμενη έξοδος ανεμιστήρα ανά ώρα.

Μετά την ανάγνωση αυτής της δημοσίευσης, θα μάθετε τώρα εάν χρειάζεται εξαερισμός στο δωμάτιο και κάποιες από τις πιο απλές και συνηθισμένες μεθόδους για την εφαρμογή τους.

Σταγόνες αέρα στο γυαλί

Πείτε μου πού να κάνω μια τρύπα για εξαερισμό (αριστερά / δεξιά / πάνω / κάτω), σε τι μέγεθος και θα είναι χρήσιμο;

Τώρα ο αέρας σταματάει. Εάν η πόρτα είναι κλειστή για μια ώρα - είναι ήδη αισθητή. Μπορώ να λύσω με κάποιο τρόπο το ζήτημα του εξαερισμού στο γυμναστήριο χωρίς εξαναγκασμένο (ηλεκτρικό) εξαερισμό;

Υπάρχει μια ρωγμή κάτω από την πόρτα.

Το δωμάτιο ντυσίματος σημειώνεται με ένα κόκκινο σταυρό.

Ναι, προσθέτω ότι ο σωλήνας εξαέρωσης από το λουτρό και την τουαλέτα δεν μπορεί να κρατήσει, επειδή ολόκληρο το μήκος του διαδρόμου εκτείνεται σκυροδέματος ύψος δέσμης 50 cm (συνολικό ανώτατο όριο των 3 m), έτσι ώστε να χωρίζει την επίπεδη σε δύο ζώνες. Και το δωμάτιο ντυσίματος, σημειωμένο με σταυρό, βρίσκεται ήδη σε ένα άλλο μέρος.

Τρυπήστε μια τρύπα στο δρόμο και βάλτε τη σχάρα είναι κατά προτίμηση ρυθμιζόμενο και θα έχετε εξαερισμό. Μέγεθος 100x100 μέγιστο

Έτσι δεν υπάρχει δρόμος.
Πίσω από ένα παχύ τοίχο γειτόνων.
Ντουλάπα, όπου θέλουμε να φτιάξουμε τον αερισμό με κόκκινο σταυρό.

Αν ο τοίχος ήταν δίπλα στον δρόμο, δεν θα έλεγα καν την ερώτηση))

Ναι ακριβώς πάνω από την πόρτα για να κόψει τον ανεμιστήρα όπως στην τουαλέτα και αφήστε τον αέρα να πνέει και το ντουλάπι, και πίσω κάτω από την πόρτα και αμέσως στην τουαλέτα απλώνεται έξω

Kumtrofim έγραψε:
Ναι ακριβώς πάνω από την πόρτα για να κόψει τον ανεμιστήρα όπως στην τουαλέτα και αφήστε τον αέρα να πνέει και το ντουλάπι, και πίσω κάτω από την πόρτα και αμέσως στην τουαλέτα απλώνεται έξω

Χμμ. Εντάξει, ευχαριστώ. Ας πάρουμε μια σημείωση. Έχουμε ζήσει εδώ και πολύ καιρό. Και για να κόψετε τον ανεμιστήρα - όλα είναι απαραίτητο να σπάσουν. Και χωρίς ανεμιστήρα, μπορείτε να διαχειριστείτε με κάποιο τρόπο; Θα ήταν επιθυμητό να μην δημιουργηθούν καθόλου πρόσθετοι θόρυβοι (ακόμη και αν είναι πολύ σιωπηλοί).

Λοιπόν, δεν ξέρω. πώς να κάνει τον αέρα να κινείται σε κλειστό όγκο και να ενημερώνεται ακόμα με ένα μόνο κενό στην πόρτα. Μπορείτε να αφήσετε την πόρτα ανοικτή και μια ήσυχη ανταλλαγή αέρα θα εμφανιστεί σε όλο το υψόμετρο. Αλλά κάτι μου λέει ότι αυτό δεν θα σας ταιριάξει.

και ακόμα καλύτερα στον απέναντι τοίχο του δωματίου για να κάνουν μια τρύπα και proganyat αέρα από το δωμάτιο με μια ντουλάπα για να vytyazhku.Ventilyatory είναι διαφορετικές, αν και μεγάλο, ήσυχο kulet από την εταιρεία, και οι τοίχοι είναι μάλλον γυψοσανίδας ή γύψο pazogrebnevye, μπορεί να υπάρξει μια 100 χιλιοστά στέμμα kovynut για το ξύλο και θα λάβει, ένα είδος περίπλοκου πλέγματος θα φωτίζει το εσωτερικό

Εντάξει, τα τείχη είναι πραγματικά μια τοιχογραφία.
Και, αν λέτε ότι σε αυτές μπορείτε σχεδόν χωρίς συνέπειες κάνει μια τρύπα 100mm, τότε ίσως αξίζει μια δοκιμή.
Τότε το ερώτημα παραμένει - όπου στον αντίθετο τοίχο είναι καλύτερο να γίνει αυτή η τρύπα; Δεξιά / αριστερά / κεντροθετημένη; Επάνω / κάτω;

Και (ίσως δεν κατάλαβα καλά από το μήνυμα) - μπορώ να κάνω μια τρύπα με μια διακοσμητική μάσκα; Ή χρειάζεστε έναν ανεμιστήρα και δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό;

Μπορεί κάτι τέτοιο να βοηθήσει: ">;

Nasy13 έγραψε:
για την επίλυση του προβλήματος του εξαερισμού στο χώρο του αποδυτηρίου χωρίς αναγκαστικό (ηλεκτρικό) εξαερισμό;

Και ποιος είναι ο λόγος να εγκαταλείψουμε την πιο απλή και αποτελεσματική τεχνική λύση, την οποία ανέφεραν οι ίδιοι;
Φοβία ή κάποιος έντονα buzzed;
Κάνετε "τρύπες" στις παρακείμενες κατοικίες. Λοιπόν, καλά.

Glaen21 έγραψε:
Και ποιος είναι ο λόγος να εγκαταλείψουμε την πιο απλή και αποτελεσματική τεχνική λύση, την οποία ανέφεραν οι ίδιοι;
Φοβία ή κάποιος έντονα buzzed;
Κάνετε "τρύπες" στις παρακείμενες κατοικίες. Λοιπόν, καλά.

Glaen21, εγώ tuplyu πεζοπορία) Δεν καταλαβαίνω αρκετά τι θα θέλατε να πείτε)
Θα ρωτήσω μια συγκεκριμένη ερώτηση: ας υποθέσουμε ότι δεν μπερδεύω την τρύπα στο επόμενο δωμάτιο. Είμαι βασανισμένος από τις αμφιβολίες ότι αυτή η τρύπα θα λύσει το πρόβλημα. Εδώ τρυπάζουμε, αλλά ο αέρας δεν θα πάει. Και ακόμα θα σταματήσει. Θα μπορούσε αυτό να είναι;

Αρνείστε εκ των προτέρων από την εξέταση μιας συγκεκριμένης τεχνικής λύσης (ηλεκτρικός ανεμιστήρας). Ρώτησα - γιατί, για ποιο λόγο, μπορεί να έχετε μια προκατειλημμένη στάση και το φόρουμ θα είναι σε θέση να σας πείσει.
Το παραπάνω ερώτημα προέκυψε αμέσως μετά την έναρξη των συμβουλών για το άνοιγμα στο επόμενο δωμάτιο. Δηλαδή, οι αρνητικές συνέπειες (οι οποίες δεν αναφέρονται ούτε καν) αυτής της έκδοσης του IMHO υπερβαίνουν το εύλογο της αποχής αυτής.

Στο dressing room πρέπει να υπάρχει μια ενιαία ανταλλαγή αέρα

Glaen21 έγραψε:
Αρνείστε εκ των προτέρων από την εξέταση μιας συγκεκριμένης τεχνικής λύσης (ηλεκτρικός ανεμιστήρας). Ρώτησα - γιατί, για ποιο λόγο, μπορεί να έχετε μια προκατειλημμένη στάση και το φόρουμ θα είναι σε θέση να σας πείσει.
Το παραπάνω ερώτημα προέκυψε αμέσως μετά την έναρξη των συμβουλών για το άνοιγμα στο επόμενο δωμάτιο. Δηλαδή, οι αρνητικές συνέπειες (οι οποίες δεν αναφέρονται ούτε καν) αυτής της έκδοσης του IMHO υπερβαίνουν το εύλογο της αποχής αυτής.

Εντάξει. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στην ερώτηση. Αυτή θα είναι η προσωπική ερασιτεχνική μου εμφάνιση. Πρώτον, σύμφωνα με τη ροή του αέρα στο κενό κάτω από την ντουλάπα πόρτα - εκεί είναι ακριβώς που προσπαθεί να τεντώσει έξω, και το νέο του αέρα είναι τώρα στα αποδυτήρια δεν παρέχεται. Έτσι, εδώ δεν καταλαβαίνω πώς θα βοηθήσει ο ανεμιστήρας αν οδηγεί άσχημα υπολείμματα αέρα (αν μπορείτε να το πείτε), αλλά δεν θα υπάρξει εισροή νέων.
Δεύτερον, όταν η πόρτα είναι κλειστή, ο αέρας σταματάει σε μια ώρα. Από τα οποία καταλήγω ότι για να είναι ο αερισμός κανονικός, ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί σε λειτουργία χωρίς διακοπή (κάτι που είναι αμφίβολο) + απαιτείται ακόμα καθαρός αέρας.

το σφυρί έγραψε:
Στο dressing room πρέπει να υπάρχει μια ενιαία ανταλλαγή αέρα

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, στο ύψος όπου είναι καλύτερο να αφήνεις τον αέρα μέσα στον τοίχο - πάνω ή κάτω; Πιο κοντά στην οροφή ή όσο πιο κοντά στο δάπεδο;)))

Nasy13 έγραψε:
πάνω ή κάτω; Πιο κοντά στην οροφή ή όσο πιο κοντά στο δάπεδο;)))

Στην κορυφή της οροφής, θα ήθελα να το πω έτσι, δεν είναι αρκετά για να το ταβάνι, αλλά δεν είναι χαμηλή, αλλά κοιτάξτε γύρω σας, όπου θα κυκλοφορήσει μέσα στο καμαρίνι, στοχεύουν περίπου. Μέσω του άνω ανοίγματος εισέρχεται ο αέρας μέσω του διακένου μεταξύ της πόρτας που αφαιρείται στους βρώμικους χώρους (μπάνιο, τουαλέτα) στον άξονα. Και από τον τρόπο που το χάσμα μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας;

το σφυρί έγραψε:
Μέσω του άνω ανοίγματος εισέρχεται ο αέρας μέσω του διακένου μεταξύ της πόρτας που αφαιρείται στους βρώμικους χώρους (μπάνιο, τουαλέτα) στον άξονα.

Αντίθετα, η έλξη πρέπει να είναι στην κορυφή και η εισροή - 200-300mm από το πάτωμα.

Όπου συγκεντρώνεται θερμός αέρας.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
Αντίθετα, η έλξη πρέπει να είναι στην κορυφή και η εισροή - 200-300mm από το πάτωμα.

Όπου συγκεντρώνεται θερμός αέρας.

Είναι αλήθεια ότι ο αέρας αναρροφάται από κάτω και ο θερμός αέρας αφαιρείται διαμέσου της προς τα πάνω.

και τι πρέπει να κάνω;

Kim έγραψε:
Αντίθετα, η έλξη πρέπει να είναι στην κορυφή και η εισροή - 200-300mm από το πάτωμα.

Ποια είναι η διαφορά - μέσα από το κενό στο πάτωμα για να σφίξετε, και μέσα από την κορυφή τραβήξτε, μόνο για μια στροφή

το σφυρί έγραψε:
και τι πρέπει να κάνω;

Αναζητήστε έναν αποδεκτό θόρυβο / αθόρυβο ανεμιστήρα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
Συνδέστε μέσω προγραμματιζόμενου ημερήσιου / εβδομαδιαίου ρελέ χρονοδιακόπτη.
Είτε υπάρχει κάποια άλλη παραλλαγή του εξαερισμού χωρίς μηχανική υποκίνηση - είναι δυνατόν να καταλάβουμε μόνο σε ένα μέρος.
Περνάω, από μακριά - δεν προφθάνομαι.

Nasy13 έγραψε:
Εντάξει. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στην ερώτηση.

Και η ερώτηση που δεν απαντήσατε ακόμα. Οι γυναίκες σχεδόν πάντα όπως αυτό.
Έχω μια ακόμα ερώτηση για εσάς. Σχετικά με το σχέδιο, όλες οι πόρτες στις εγκαταστάσεις αναφέρονται;

Glaen21 έγραψε:
Αναζητήστε έναν αποδεκτό θόρυβο / αθόρυβο ανεμιστήρα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Τι επιλογές, τι θέλετε, δεν κάνουν το άλλο - δύο ανεμιστήρες για φυσάει και φυσάει.

Σύντροφε, τερματίστε τη σκέψη σας καθαρά.

το σφυρί έγραψε:
. Ποια είναι η διαφορά - μέσα από το κενό στο πάτωμα για να σφίξετε, και μέσα από την κορυφή τραβήξτε, μόνο μια στροφή.

Αλλά όχι "αντίθετα"

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Glaen21 έγραψε:
Και η ερώτηση που δεν απαντήσατε ακόμα. Οι γυναίκες σχεδόν πάντα όπως αυτό.
Έχω μια ακόμα ερώτηση για εσάς. Σχετικά με το σχέδιο, όλες οι πόρτες στις εγκαταστάσεις αναφέρονται;

Glaen21, προσπαθώ ειλικρινά να καταλάβω, να ξαναδιαβάσω τα μηνύματά σας, αλλά δεν καταλαβαίνω ακόμη και πού έχετε μια ερώτηση και πού η δήλωση και τι θέλετε να πείτε. Σε μένα για πρώτη φορά τέτοια Αν και η εμπειρία του διαλόγου στα φόρουμ είναι.

Η τελευταία ερώτηση είναι σαφής. Απαντώ: όχι, δεν αναφέρονται όλες οι πόρτες στο σχέδιο. Εφαρμόζω το σχέδιο με όλες τις πόρτες.

P.S. Θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν επαναλάβετε τις προηγούμενες ερωτήσεις σχετικά με τα στοιχεία. Για να καταλάβω πού ακριβώς ήταν το ερώτημα και μπορούσε να απαντήσει

P.P.S. Επίσης στο σχέδιο υπήρχε γενικός αερισμός. Στην κουζίνα υπάρχει κουκούλα. Στο μπάνιο και την τουαλέτα, είναι μόνο τρύπες διαμέτρου 100 mm. Τραβήξτε καλά - κρατάει ένα φύλλο χαρτιού. Μέσα στο μπάνιο, με την πόρτα κλειστή, η ροή του αέρα κάτω από την πόρτα προς την κατεύθυνση της μπανιέρας είναι πολύ καλή. Υποδοχή κάτω από τις πόρτες του 1 cm - και στο μπάνιο, και στο dressing room.

το σφυρί έγραψε:
Και από τον τρόπο που το χάσμα μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας;

Μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας κάπου γύρω από 0,7 - 1 εκ.

Τώρα έχετε την κίνηση του αέρα από τα δωμάτια με τα παράθυρα που πηγαίνουν προς την κατεύθυνση των αγωγών εξαγωγής, τα οποία λειτουργούν καλά. Η ροή του αέρα περνά από τα παράθυρα των δωματίων στις γρίλιες εξαερισμού στο μπάνιο, την τουαλέτα, παρακάμπτοντας την αίθουσα ντουλάπας, λόγω της οποίας ο αέρας σε αυτό παραμένει στάσιμος. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν κενά σε δύο θέσεις, στο τέλος του δωματίου και στην έξοδο από αυτό.
Τρύπες είτε στρογγυλές είτε ορθογώνιες

Καλό. Θα προσπαθήσω να διευκρινίσω τη θέση μου.

 1. Δεν διευκρίνισε τη θέση των θυρών στα διπλανά δωμάτια. Αυτό είναι αμέσως εμφανές στο σχέδιο. Ωστόσο, όταν προσπαθεί να ξεκινήσει μια φυσική ροή στα αποδυτήρια αυτά τα πράγματα είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί αν οι πόρτες είναι ανοικτές / κλειστές εισροή μέσα στο δωμάτιο επιδέσμου μέσα από την αίθουσα διπλανό θα είναι ανοικτή / κλειστή παράλληλη ροή μέσα από το άνοιγμα της πόρτας. Μπορεί να σας αρέσει αυτή η επιλογή, αλλά δεν το κάνω. Αυτό είναι φυσιολογικό. Ως εκ τούτου, δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό.
 2. Ζήσατε από το Φόρουμ να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος "χωρίς εξαναγκασμένο (ηλεκτρικό) εξαερισμό". Επειδή έχω καμία αμφιβολία ότι ο αερισμός του απαιτούμενου ντουλάπα δωματίου ρυθμός αερισμού μπορεί να το θέσουμε απλά σε ένα χαμηλού θορύβου, ανεμιστήρα χαμηλής ταχύτητας τοποθετημένο στο άνοιγμα κοινό τοίχωμα με ένα διάδρομο, και στη συνέχεια έκανα την ερώτηση:
  "Και ποιος είναι ο λόγος (λόγος) να εγκαταλείψουμε την πιο απλή και αποτελεσματική τεχνική λύση, την οποία έδειξαν οι ίδιοι;
  Παραθέτω την απάντησή σας:
  "Πρώτον, κρίνουμε με τη ροή του αέρα στις ρωγμές κάτω από την πόρτα του σαλονιού - απλά προσπαθεί να τεντωθεί από εκεί, και ο νέος αέρας τώρα δεν εισέρχεται στο dressing room. Έτσι, εδώ δεν καταλαβαίνω πώς θα βοηθήσει ο ανεμιστήρας αν οδηγεί άσχημα υπολείμματα αέρα (αν μπορείτε να το πείτε), αλλά δεν θα υπάρξει εισροή νέων.
  Δεύτερον, όταν η πόρτα είναι κλειστή, ο αέρας σταματάει σε μια ώρα. Από αυτό που καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για να είναι ο εξαερισμός φυσιολογικός, ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί σε λειτουργία χωρίς διακοπή (που είναι αμφίβολη) + ακόμα φρέσκο ​​αέρα είναι απαραίτητο. "
  Προφανώς οργάνωση εισροές στο καμαρίνι από το διάδρομο μέσα από τα χαμηλότερα χαμηλότερες πόρτες και το καπό πάνω του μέσα από την τρύπα στον τοίχο με τον ίδιο διάδρομο με έναν ανεμιστήρα που δεν σας αρέσουν.
  Αυτό είναι φυσιολογικό. Ως εκ τούτου, δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό.

Εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα: επαγγελματικά μυστικά

Η υγεία, η άνεση και η ασφάλεια της παρατεταμένης διαμονής στις εγκαταστάσεις παρέχονται από το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερη δυσκολία αντιπροσωπεύει ο αερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, όπως στα κλασικά συστήματα η κύρια εισροή αέρα παρέχεται μέσω των παραθύρων.

Σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων στερείται παράθυρα. Πρόκειται για γκαρνταρόμπα, μπάνιο, τουαλέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα υπνοδωμάτια χωρίς παράθυρα είναι εξοπλισμένα.

Ο παραδοσιακός αερισμός του διαμερίσματος περιλαμβάνει την παροχή αέρα μέσω διαρροών παλαιών ξύλινων παραθύρων ή του συστήματος εξαερισμού νέων πλαστικών παραθύρων και ειδικών βαλβίδων τύπου τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, ο αέρας περνάει από τα δωμάτια προς την κατεύθυνση των αξόνων εξαγωγής, όπου δημιουργείται ένα φυσικό βύθισμα από τη διαφορά στην πυκνότητα του αέρα μέσα και έξω. Οι άξονες καυσαερίων είναι συνήθως εξοπλισμένοι σε δωμάτια που ονομάζονται βρώμικα, όπως κουζίνες και τουαλέτες.

Είναι σημαντικό ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα να περιλαμβάνει ένα τμήμα τροφοδοσίας και μια αποτελεσματική κουκούλα.

Χωρίς αποτελεσματικό αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα και να δημιουργηθούν συνθήκες υγείας. Η απελευθέρωση θερμότητας από ένα μόνο άτομο ισοδυναμεί με εξήντα βατ και η άνετη θερμική ισορροπία του δωματίου δημιουργείται επίσης μέσω ενός συστήματος εξαερισμού.

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, η ισορροπία θερμότητας πρέπει να διατηρηθεί στο επίπεδο των υφιστάμενων προδιαγραφών. Την ίδια στιγμή, για το μπάνιο, η πρόσληψη υγρασίας στον αέρα είναι άνιση με το χρόνο. Ως εκ τούτου, η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής στην είσοδο του αγωγού με έλεγχο από τον αισθητήρα υγρασίας. Η πρόσβαση στον αέρα πραγματοποιείται ταυτόχρονα μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου ή μέσω μιας σχάρας εξαερισμού ενσωματωμένης στην πόρτα.

Συσκευή εναλλαγής αέρα για δωμάτια χωρίς παράθυρα

Εάν ο εξαερισμός είναι ήδη διαθέσιμος σε κτίριο χωρίς παράθυρα, τότε πρέπει να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά του. Στο πλέγμα του καναλιού καυσαερίων αναδύεται μία λωρίδα χαρτιού με πλάτος της τάξεως των δύο εκατοστών. Όταν ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι σωστά τοποθετημένος, η ταινία θα πιέζεται προς την είσοδο του άξονα εξαγωγής.

Συνήθως, ο αέρας επιτρέπεται να εισέλθει στο δωμάτιο μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, μπορούν να τοποθετηθούν πλέγματα εξαερισμού στην πόρτα ή υπάρχουν τρύπες τροφοδοσίας στον τοίχο. Τέτοιες τρύπες συνήθως κατασκευάζονται στο κάτω μέρος του τοίχου. Για να ενισχυθεί η κουκούλα, οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται στην είσοδο του καναλιού. Η λειτουργία τέτοιων ανεμιστήρων στην τουαλέτα ή το μπάνιο μπορεί να ελέγχεται από ένα διακόπτη φωτισμού χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο ή από έναν αισθητήρα κίνησης.

Συχνά, ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα εμφανίζεται κατά την ανακατασκευή των χώρων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο σχεδιασμός και ο πλήρης εξοπλισμός του συστήματος εξαερισμού. Η απλούστερη λύση περιλαμβάνει τη διευθέτηση των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής σε δωμάτια με εγκατεστημένο σύστημα υψηλής απόδοσης φυσικής ανταλλαγής αέρα.

Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Εξετάστε το πώς είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός στο αποδυτήριο χωρίς παράθυρο με το χαμηλότερο κόστος. Στο κάτω μέρος του τοίχου, που βλέπει στο δωμάτιο με ρυθμιζόμενη αλλαγή αέρα, παρέχονται ανοίγματα. Οι εξατμίσεις των οπών τοποθετούνται στην κορυφή του άλλου τοίχου.

Είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο για να τοποθετηθούν τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής σε απέναντι τοίχους. Για ένα τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, η διάμετρος της οπής ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι 15 mm. Από αυτή την αναλογία, θα πρέπει να υπολογιστεί η περιοχή και οι διαστάσεις των οπών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί των οπών εξόδου, ο τοίχος δεν φθάνει 100 mm στην οροφή, πράγμα που είναι αρκετά διακριτικό.

Εξαερισμός σε υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

Ιδιαίτερη προσοχή θα απαιτήσει μια κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρο - ο αερισμός εδώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Σε αυτό και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε ένα σύστημα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γκαρνταρόμπα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • ζεύγος ή περισσότεροι ανεμιστήρες.
 • θερμαντήρα, παρέχοντας θέρμανση σε αποδεκτή θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα.
 • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • πλέγματα εξαερισμού.
 • αεραγωγών.

Πώς να κάνετε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Θα δείξουμε πώς να κάνουμε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Για να φτιάξετε τρύπες, χρειάζεστε μια διάτρηση και για τη στερέωση πλέγματος, αεραγωγών - ένα τρυπάνι και κατάλληλους συνδετήρες. Οι οπές εισροής βρίσκονται στην κάτω ζώνη του τοίχου πάνω από το δάπεδο. Έξω από την τρύπα πρέπει να προστατεύονται από μια μάσκα και μια προσωπίδα.

Στο ίδιο το δωμάτιο είναι εγκατεστημένος ένας διάτρητος αγωγός αέρα για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στην περιοχή του δωματίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του τοίχου. Ο αγωγός αέρα από αυτό πρέπει να έρθει προς τα έξω πάνω από 0,4 μ. Από το σημάδι στέγης. Οι αγωγοί στην περιοχή που δεν έχουν θέρμανση πρέπει να προστατεύονται με αξιόπιστη θερμομόνωση.

Όταν ένα δωμάτιο είναι εξοπλισμένο χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός του οποίου πρέπει να είναι αποτελεσματικός, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα ανοίγματα εισροής και εκροής. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε φίλτρα καθαρισμού στον αγωγό εισροής. Η παρουσία του θερμαντήρα αέρα θα εξασφαλίσει μια άνετη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας.

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού και τον υπολογισμό του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε ανταλλαγή αέρα για μία ώρα σε επίπεδο τριάντα κυβικών μέτρων ανά άτομο. Εάν ένα άτομο έχει λιγότερο από 20 μ. Πλατεία, ο υπολογισμός εκτελείται από την κατάσταση των τριών κυβικών μέτρων ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής.

Πώς να βελτιώσετε τον αέρα στο ντουλάπι χωρίς αερισμό;

Γούνα παλτά, μπουφάν, πολλά παπούτσια - ο αέρας είναι βαρύς. Η περιοχή είναι περίπου 6 τ.μ.

Τι μπορείτε να σκεφτείτε;

Ξεπλύνετε ή αερίστε τα ρούχα. Ενοικιάστε στεγνό καθάρισμα ό, τι χρειάζεστε. Αποφασίστε τι πρέπει να κάνετε με τα πονηροποιημένα πράγματα.

Πλύνετε τα ράφια με απορρυπαντικό. Είναι πιθανό ότι για το πλύσιμο των φύλων. Αν υπάρχει παλιά ταπετσαρία, αντικαταστήστε την. Ή ζωγραφική (ασβέστη). Όταν κάνετε υγρό καθάρισμα του δωματίου, κρατήστε την πόρτα ανοιχτή. Και πιο συχνά κρατήστε ανοιχτά.

Εάν τα παπούτσια εκπέμπουν μια δυσάρεστη οσμή, αγοράστε ένα ειδικό αποσμητικό για παπούτσια. Formidron να σκουπίσετε το εσωτερικό (να πάει στο φαρμακείο γι 'αυτόν), ή το μαλλί Formidron σε polietilenlovy πακέτο με «αρωματικά» παπούτσια για μια νύχτα ή περισσότερο. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται με την υπερβολική εφίδρωση των ποδιών εξωτερικά.

Εάν κάποιος έχει οικιακό μύκητα, τότε αυτή είναι και η πηγή της λοίμωξης. Αντιμετωπίστε.

Για τα ρούχα και τα λινά είναι παραδοσιακό άρωμα λεβάντας. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας πωλείται στα φαρμακεία. Προστατεύει επίσης από τους σκώρους. Λίπανες σταγόνες στο χαρτί ή στο χαρτί αποτυπώνουν περιοδικά. Ανάμεσα στα λινά και δίπλα στα ρούχα.

Ακόμα στο οπλοστάσιο του λαμπτήρα αρωμάτων. Αρωματικά. Αρωματικά ραβδιά. Αερόλυμα για την αρωματοποίηση των δωματίων. Ένα αρωματικό σαπούνι μπορεί να αποσυντεθεί. Μετά από αυτό.

Από το ναφθαλίνιο, μια τρομερή μυρωδιά. Εφαρμόστε σύγχρονα μέσα προστασίας από τους σκώρους.

Μέθοδοι και κανόνες για την εγκατάσταση εξαερισμού για την αποθήκη

Το δωμάτιο ντυσίματος πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα, διαφορετικά τα αποθηκευμένα σε αυτό στοιχεία μπορεί να επιδεινωθούν γρηγορότερα ή να μυρίσουν δυσάρεστα. Ο εξαερισμός σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να εξασφαλίζει τον κανονικό αερισμό και την απομάκρυνση του στάσιμου αέρα.

Για τις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού με τα χέρια σας. Όπως δείχνει η πρακτική, η αυτοσυναρμολόγηση είναι συνήθως φθηνότερη από την αναφορά σε ειδικούς.

Εάν αποθηκεύεται μεγάλος αριθμός αντικειμένων στο δωμάτιο, συνιστάται η επίλυση του προβλήματος με ξεχωριστό εξαερισμό. Αν αυτό το δωμάτιο δεν είναι ξεχωριστό, τότε η τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού δεν είναι απαραίτητη.

Γιατί είναι σημαντικό να γίνει ο κατάλληλος εξαερισμός στο ντουλάπι;

Πολύ συχνά ντουλάπες είναι ξεχωριστούς χώρους (περιφραγμένη με χωρίσματα ή τοιχώματα) μιας μικρής περιοχής που δεν έχει παράθυρα. Μερικές φορές γίνονται ειδικά pereplaniruya υπάρχοντα δωμάτια, μερικές φορές εγκατασταθούν σε μικρούς χώρους, μερικές φορές φράχτη έξω μέρος του τοίχου γυψοσανίδες δωμάτιο, ή να κάνει μια μεγάλη, μεγάλη ντουλάπα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς σύστημα εξαερισμού, δεν μπορεί να γίνει για τους εξής λόγους:

 1. Λόγω της μπορεί να αυξηθεί η στασιμότητα της υγρασίας του αέρα (π.χ., εάν επαρκεί κρεμάσει τα ρούχα ξηρό σημείο μετά το πλύσιμο, ή τη διαγραφή της από την ίδια), οδηγώντας σε σοβαρές συνέπειες. Για παράδειγμα, είναι δυνατή η εμφάνιση μούχλας.
 2. Τα αποθηκευμένα πράγματα θα αποκτήσουν μια δυσάρεστη και συγκεκριμένη οσμή. Ιδιαίτερα ισχυρή μπορεί να μυρίσει τα προϊόντα γούνας και τα προϊόντα που απορροφούν το άρωμα. Εάν αποθηκεύετε στην ντουλάπα όχι μόνο τα ρούχα, αλλά και τα παπούτσια, τότε θα μυρίζει.

Ποιος θα πρέπει να είναι ο όγκος της ανταλλαγής αέρα;

Ο εξαερισμός παρέχει μια σταθερή ροή καθαρού αέρα και ταυτόχρονα εξαλείφει τη μούχλα, παλιά. Μπορείτε να οργανώσετε το σύστημα μόνοι σας, αλλά πρέπει να το κάνετε σωστά.

Το βεστιάριο με τα αποθηκευμένα εκεί πρέπει απαραίτητα να εγκαταστήσει τον εξαερισμό

Πρέπει να ξεκινήσετε με τον υπολογισμό του όγκου της ανταλλαγής αέρα, επειδή ο αέρας από την ντουλάπα πρέπει να αφαιρεθεί σε ένα ορισμένο ποσό. Για τέτοιες εγκαταστάσεις, αυτός ο όγκος είναι 1-1,5 του όγκου της ίδιας της ντουλάπας.

Ένα απλό παράδειγμα: εάν η περιοχή του δωματίου (το πλάτος πολλαπλασιασμένο επί το μήκος) είναι ίσο με 9 τ.μ. στο ύψος της οροφής του 3 μέτρων, η ποσότητα θα είναι ίση με 9 * 3 = 27 m³. Επομένως, τουλάχιστον 27 m3 αέρα θα πρέπει να διαβρωθεί μέσα σε μία ώρα από το δωμάτιο.

Πώς να εξοπλίσετε τον εξαερισμό στην ντουλάπα: βασικοί κανόνες

Το σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι φυσικό (το πιο απλό, αλλά και αναποτελεσματικό) και υποχρεωτικό (το πιο αποτελεσματικό, αλλά δαπανηρό και πιο περίπλοκο στην οργάνωση).

Το ίδιο το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από το πού ακριβώς βρίσκεται η ντουλάπα και από το αν υπάρχει ένα παράθυρο σε αυτό:

 1. Ξεχωριστό δωμάτιο με παράθυρο (ανεξάρτητα από το μέγεθος).
 2. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, μέσω του τείχους είναι ένας δρόμος.
 3. Ένα ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς παράθυρο, από όλες τις πλευρές είναι άλλα δωμάτια.
 4. Μεγάλη ντουλάπα (διαχωριστικό επίπλων από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι).

Το σύστημα είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε υπήρχε επίσης η εισροή (φρέσκο ​​εισαγωγής αέρα), και εκχύλιση (απομάκρυνση, έτσι δεν λιμνάζει), ότι είναι ένα πλήρες κυκλοφορία.

Παρακάτω περιγράφονται συνοπτικά οι τρόποι ρύθμισης των συστημάτων εξαερισμού για δωμάτια με διαφορετικές τοποθεσίες.

Αν υπάρχει παράθυρο

Εάν υπάρχει ένα παράθυρο, η εργασία απλοποιείται, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα καθόλου ή να το κάνετε στο ελάχιστο.

Σε αυτή την περίπτωση, φρέσκο ​​αέρα οργανώνεται μέσα από ένα παράθυρο: είναι είτε να κρατήσει μισάνοιχτη, ή για να το θέσουμε στη βαλβίδα παράθυρο (δεν πρέπει να είναι ανοιχτή σε αυτή την περίπτωση). Η αφαίρεση του αέρα θα γίνει μέσω άλλων δωματίων. Η πιο σημαντική απόχρωση σε αυτή την περίπτωση: από μια κλειστή ντουλάπα (επειδή συνήθως στέκονται κλειστά) θα πρέπει να είναι ελεύθερη ροή. Δηλαδή, πρέπει να υπάρχει είτε μια σχισμή κάτω από την πόρτα είτε μια γρίλια στο φύλλο της πόρτας.

Εάν δεν υπάρχει παράθυρο

Πάνω, είπαμε δύο διαφορετικές καταστάσεις για ντουλάπες χωρίς παράθυρα, είτε μέσα από τον τοίχο είναι ένας δρόμος ή ένα δωμάτιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του διαμερίσματος, και περιβάλλεται από άλλα δωμάτια.

Σχέδιο εξαερισμού στο αποδυτήριο

Εάν υπάρχει ένας δρόμος πίσω από τον τοίχο, τότε το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τέτοιο τρόπο:

 1. Στο τοίχωμα βάλτε τη βαλβίδα τροφοδοσίας και η απομάκρυνση του αέρα θα πραγματοποιηθεί μέσω άλλων χώρων. Η παραλλαγή είναι απλή και φθηνή, κατάλληλη για μικρές εκτάσεις (υπό όρους έως 5-15 τ.μ.).
 2. Στον τοίχο τοποθετήστε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας και η αφαίρεση θα πραγματοποιηθεί μέσω άλλων χώρων. Η επιλογή είναι λίγο πιο περίπλοκη και δαπανηρή (θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα και να τον συνδέσετε με το δίκτυο). Είναι πραγματικό όταν η περιοχή του δωματίου είναι αρκετά μεγάλη ή / και μάλλον ακριβά τα πράγματα είναι αποθηκευμένα σε αυτό και / ή υπάρχουν πολλά από αυτά. Επίσης, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να ρυθμιστεί εάν το μικροκλίμα στο διαμέρισμα δεν είναι ιδανικό: υπάρχει υγρασία, υπήρχαν προβλήματα με μούχλα.
 3. Το τοίχωμα να βάλει έναν ανεμιστήρα εξάτμισης, και η εισροή θα πραγματοποιηθεί σε όλη την αίθουσα, στην οποία η πόρτα της ντουλάπας (ή διάδρομος). Η επιλογή είναι καλό, διότι θα μειώσει εν μέρει το φορτίο στον κεντρικό κουκούλα (ventshahtu ή κουκούλα στην κουζίνα / στο μπάνιο), καθώς θα αφαιρέσει τον αέρα, όχι μόνο από το καμαρίνι, αλλά και από την πλευρά του σαλονιού.

Εάν δεν υπάρχει δρόμος πίσω από τον τοίχο, τότε το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τέτοιο τρόπο:

 1. Αν μια διανομή αέρα πραγματοποιείται στο διαμέρισμα, ξεχωριστές γραμμές εισροής και εκροής (ή μόνο μία από αυτές) είναι χτισμένες στο δωμάτιο. Στην πραγματικότητα στο στάδιο της κατασκευής και του φινιρίσματος. Μετά την ολοκλήρωση της επισκευής, η εργασία αυτή θα είναι πιο δύσκολη και πιο δαπανηρή (αφού πρώτα θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε και στη συνέχεια να τελειώσετε).
 2. Αν υπάρχει σαλόνι στη μια πλευρά και κουζίνα / μπάνιο στην άλλη πλευρά, τότε μπορείτε να κάνετε τρύπες σε αυτούς τους τοίχους και να τους καλύψετε με μπαρ. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας θα εισέλθει στην ντουλάπα από τα καθιστικά και θα απομακρυνθεί από την κουζίνα.
 3. Εάν υπάρχουν καθιστικά και στις δύο πλευρές: μια τρύπα γίνεται στον τοίχο μεταξύ ενός (ή και των δύο) και της ντουλάπας και καλύπτεται με μια σχάρα. Μέσα από αυτό, ο αέρας θα εισέλθει προς τα μέσα και θα απομακρυνθεί μέσω της βρύσης ή της κουκούλας αερισμού (στην κουζίνα / στο μπάνιο). Η ροή πραγματοποιείται μέσω μιας θυρίδας κάτω από την πόρτα ή μιας βαλβίδας ελέγχου στον καμβά.

Εγκατάσταση αερισμού στο σπίτι (βίντεο)

Αν πρόκειται για ντουλάπα

Εκτός από ένα ξεχωριστό δωμάτιο για την αποθήκευση των πραγμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μια ευρύχωρη ντουλάπα. Για αυτόν, το σύστημα εξαερισμού είναι οργανωμένο κάπως διαφορετικά. Οι επιλογές είναι:

 1. Κάνουμε κουλοχέρηδες στην ντουλάπα: λίγες στις πόρτες κάτω και μερικές στον τοίχο, κάτω από την οροφή. Οι επάνω σχισμές πρέπει να είναι πιο κοντά στον πίσω τοίχο. Ο κανόνας εδώ είναι ένας: όσο περισσότερες τρύπες θα προκύψει η καλύτερη αεροπορική ανταλλαγή.
 2. Αν υπάρχει μια κουζίνα ή ένα μπάνιο πίσω από τον τοίχο της ντουλάπας, κάντε μια τρύπα σε αυτόν τον τοίχο και κάντε σχισμές στην πόρτα του ντουλαπιού. Μέσα από τις υποδοχές από την κρεβατοκάμαρα, ο αέρας θα εισέλθει στο ντουλάπι, και μακριά - μέσω του ανοίγματος στην κουζίνα.

Σε τελική ανάλυση, ποια επιλογή επιλέγει, εξαρτάται από τη διάταξη των δωματίων και το μέγεθος της καμπίνας.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓