Χρειάζεστε εξαερισμό στο εξοχικό σπίτι;

Σε οποιαδήποτε δομή, όταν ανεγερθεί, παρέχεται φυσικός εξαερισμός - πρόκειται για εξάτμιση μέσω των υφιστάμενων αγωγών αερισμού και ροής αέρα μέσω των θυρών και των παραθύρων. Και χρειάζεστε εξαερισμό στο εξοχικό σπίτι, το οποίο είναι χτισμένο έξω από την πόλη, μακριά από τους αυτοκινητόδρομους μεταφοράς - το παράθυρο θα ανοίξει και όλα θα αερίζονται;

Αλλά όλα δεν είναι τόσο απλά. Γρήγορα και αποτελεσματικά αφαιρέστε τις μυρωδιές από ένα δωμάτιο όπως μια κουζίνα, Είναι αδύνατο χωρίς εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στην κουζίνα υπάρχουν πάντοτε «αρώματα» μαγειρεμένα φαγητά, απρόσβλητα στο μάτι της αιθάλης από όχι πλήρως καμένο αέριο, μικροσκοπικά σωματίδια λίπους. Με την πάροδο του χρόνου, όλα αυτά συσσωρεύονται, γειτονεύουν με τους τοίχους και την οροφή και αφήνουν μια κίτρινη-γκρι-καφέ επίστρωση. Στο μπάνιο και στην τουαλέτα, τα παράθυρα δεν βρίσκονται στην πράξη, και σε αυτά τα δωμάτια, εκτός από τις μυρωδιές, η υγρασία μπορεί επίσης να συσσωρευτεί. Το χειμώνα, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πάντα η δυνατότητα φυσικού αερισμού λόγω της ταχείας ψύξης των δωματίων και της ανάδυσης των ρευμάτων και κατά συνέπεια των κρυολογημάτων.

Ως εκ τούτου, το εξοχικό σπίτι απαιτεί εξαναγκασμένο μηχανικό αερισμό. Ας εξετάσουμε ορισμένες πτυχές με περισσότερες λεπτομέρειες. Σχεδόν πάντοτε στο δωμάτιο η κουζίνα πάνω από τη σόμπα κουκούλα κατάλληλο σύνολο δύναμή σας, αλλά κάτω από το θόλο κουκούλα έλαβε στην πραγματικότητα λιγότερο από το 60% των αναθυμιάσεων και οσμών που απελευθερώνονται κατά το μαγείρεμα. Επομένως, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε επιπλέον γενικός αερισμός ανταλλαγής. Και η απλούστερη επιλογή είναι μια σειρά ανεμιστήρων τοίχου Décor ή EB 250S κατάλληλη απόδοση, η οποία υπολογίζεται από το μέγεθος του δωματίου. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τον αισθητήρα ποιότητας αέρα SQA.

Για τουαλέτα όπου δυσάρεστες οσμές παρουσιάσει σχεδόν συνεχώς, ορθολογική λύση με έναν ανεμιστήρα κουπί θα καθυστερήσει χρονοδιακόπτη για απενεργοποίηση ή Décor 100CR 200CR. Υπάρχει μια άλλη επιλογή - εάν ο ανεμιστήρας οροφής να χρησιμοποιήσει CD κανάλι 100 (προϊόν αναφοράς) και οροφής γρίλιας εισόδου ή διαχύτη DVS.

Από το μπάνιο, ο αέρας πρέπει να αφαιρεθεί, επειδή υπάρχει μια πηγή υψηλής υγρασίας - ένα ζευγάρι νερού. Εάν δεν θέλετε να έχετε μια σταθερή και συγκεκριμένη μυρωδιά υγρασίας, και στη συνέχεια - μούχλα και διάφορα είδη μυκήτων - φροντίστε σωστό εξαερισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας τοίχου με αισθητήρα υγρασίας Décor 200CH ή 300CH θα είναι ο καλύτερος. Εάν υπάρχει ψευδοροφή, απαιτείται ανεμιστήρας αγωγού TD με αισθητήρα απομακρυσμένης υγρασίας NIG ή αισθητήρας ποιότητας αέρα SQA.

Μπορούν να υπάρχουν πολλές επιλογές σύνδεσης. Πρώτον, είναι μια αυτόνομη λειτουργία, στην οποία ο ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν ξεπεραστεί η καθορισμένη στάθμη υγρασίας ή ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θα σβήσει όταν αυτή η παράμετρος πέσει στο φυσιολογικό. Σε μια άλλη περίπτωση, ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως περιγράφηκε παραπάνω, αλλά αν είναι απαραίτητο μπορεί να ενεργοποιηθεί (εκτός) με βίαιο τρόπο, δηλ. διακόπτη. Και τέλος: για να διασφαλίσετε ότι το κόστος σας είναι ανάλογο με το αποτέλεσμα, ο εξαερισμός και ο εξαερισμός πρέπει να λειτουργούν ταυτόχρονα!

Εάν θέλετε να παραγγείλετε την εγκατάσταση του εξαερισμού, κάντε κλικ στο σύνδεσμο.

Η εταιρεία "Eco Systems" παρέχει επαγγελματική εγκατάσταση, εγκατάσταση κλιματιστικών και συστημάτων εξαερισμού στη Μόσχα και τη Μόσχα

Χρειάζεστε τεχνητό αερισμό σε εξοχική κατοικία ή εξοχικό σπίτι;

Συνάφεια του προβλήματος

Παλιά σπίτια με απλά παράθυρα και απλή διάταξη θα μπορούσαν να κάνουν με αερισμό με φυσικό κίνητρο για κίνηση του αέρα. Η διαφορά στη θερμοκρασία και η πίεση στο εσωτερικό του κτιρίου και έξω από την φυσική διείσδυση αέρα παρόρμηση, η οποία νωρίτερα, στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί να μην φράξει ερωτήσεις κεφάλι σας εξαερισμού στις αίθουσες και βοηθητικούς χώρους.

Ωστόσο, τα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια στα παράθυρα και σχεδόν οι αεροστεγείς θύρες, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών θυρών, μπλοκάρουν το δρόμο με ρεύματα και με αυτό τον φυσικό αερισμό του εξοχικού σπιτιού. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας στις αίθουσες παραμένει στάσιμος, γεγονός που οδηγεί σε επιδείνωση της ευημερίας και μείωση της ικανότητας εργασίας των ανθρώπων σε αυτό.

Επιπλέον, η πληθώρα των σύγχρονων υλικών που συνθέτουν το εσωτερικό, και τα ίδια τα δομικά υλικά είναι συχνά σε θέση να αφιερώσει το σύνολο του ανθοδέσμες επικίνδυνες χημικές ουσίες σε εγκαταστάσεις ατμόσφαιρα :. φαινόλη, φορμαλδεΰδη, υδρόθειο, αμμωνία, χλωροφόρμιο, τετραχλωροαιθάνιο, κλπ Προσθέστε σε αυτούς και ο καπνός του τσιγάρου αν κάποιος από τους κατοίκους σαν «να καπνίζουν» στο σπίτι, οσμές της κουζίνας και την παρουσία ορισμένων συγκεκριμένους τομείς, όπως το λεβητοστάσιο, ένα κελάρι ή μια μίνι πισίνα. Το συμπέρασμα αυτό συνάγεται - απαιτεί ποιοτικό εξαερισμό και παροχή αερισμού του εξοχικού σπιτιού ή εξοχικής κατοικίας.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητη όχι μόνο για την άνεση των ατόμων που διαμένουν σε εξοχική κατοικία. Μια υγιής εναλλαγή αέρα είναι επίσης απαραίτητη για εσωτερικά στοιχεία σε εσωτερικούς χώρους. Με ανεπαρκή εξαερισμό, τα έπιπλα μπορούν γρήγορα να βγουν έξω, να καθηλώσουν τους τοίχους, να προκαλέσουν πυρήνωση των μυκήτων και των μυκήτων, και ακόμη και να χαλάσουν τις οικιακές συσκευές.

Ο υπολογισμός του εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού καθορίζεται από την ένταση της λειτουργίας του κτιρίου, τις απαιτήσεις για την ποιότητα της ανταλλαγής αέρα και την κατασκευή του ίδιου του κτηρίου, καθώς και τη διαθεσιμότητα ορισμένων συγκεκριμένων χώρων. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι εξαερισμού των εξοχικών σπιτιών.

Εξαερισμός εξαγωγής

Πλεονεκτήματα του εξαερισμού σε ένα εξοχικό σπίτι:
- την απλότητα και τη φθηνότητα του συστήματος εξαερισμού.

Μειονεκτήματα:
- η διαδικασία της ανταλλαγής αερίων είναι ανοργάνωτη, είναι αδύνατον να ελέγχεται η παραγωγικότητά της.
- ο αέρας τροφοδοσίας έρχεται και φρέσκο, αλλά απροετοίμαστος. το χειμώνα - είναι δυσάρεστο σχέδια το καλοκαίρι - θερμότητας ασφυκτική, και επιπλέον, μέσω της εισόδου αέρα μπορεί να διεισδύσει γύρη, φτερά, άλλα συντρίμμια και οσμές.

Συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής

Πλεονέκτημα του ανεφοδιασμού και εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού:
- ποιότητα, ανεξάρτητα από τον καιρό, την ανταλλαγή αέρα.

Μειονεκτήματα:
- σημαντικό κόστος κεφαλαίου για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού και κόστος συντήρησης για τη συντήρηση του εξοπλισμού σε καλή κατάσταση.

Φυσικό ή φρέσκο ​​σύστημα εξαερισμού για ένα εξοχικό σπίτι: πώς να επιλέξετε και να μην χάσετε

Όλο και περισσότεροι αστικοί κάτοικοι κινούνται για να ζήσουν έξω από την πόλη, οικοδομώντας τις δικές τους εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες. Και δεν είναι ότι ένα άτομο χρειάζεται ενότητα με τη φύση. Ένας τυπικός κάτοικος μιας μητρόπολης χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο για την ενότητα μεταξύ τους στο αυτοκίνητο του μετρό και πολύ περισσότερο απαραίτητο να ενωθεί με το WI-FI. Στην πραγματικότητα, η επανεγκατάσταση για την πόλη οφείλεται σε απότομη μείωση της ποσότητας οξυγόνου στον αστικό αέρα και η ανάγκη για αυτό σε όλα τα ζωντανά όντα γεννάται γενετικά.

Τι πρέπει να παρέχει ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού

Τα σωστά σχεδιασμένα συστήματα εξαερισμού για το εξοχικό σπίτι πρέπει να παρέχουν:

 • Καθαρίστε αέρα στους χώρους, χωρίς σκόνη και ξένες οσμές και αέρια. Η ξένη ύλη που περιέχεται στον αέρα του εξοχικού σπιτιού δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο.
 • Ο εξαερισμός πρέπει να παρέχει ένα σταθερό επίπεδο οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα. Το οξυγόνο πρέπει να είναι τουλάχιστον 22% και το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα να μην υπερβαίνει το 0,2%.
 • Η υγρασία στα δωμάτια ενός εξοχικού σπιτιού πρέπει να είναι εντός 40-60%.

Χάρη σε τέτοιους δείκτες, ένα καλό μικροκλίμα δημιουργείται για τη ζωή, τον ήχο ύπνου και την ευημερία σε μια εξοχική κατοικία. Και πώς να το επιτύχουμε θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε σε αυτό το άρθρο. Κατά τη σύνταξη ενός εξοχικού σπιτιού, το πιο σημαντικό καθήκον είναι να επιλέξετε τον τύπο του εξαερισμού και, σε γενικές γραμμές, μόνο δύο: το πρώτο - φυσικό και το δεύτερο αναγκαστικό. Τι να προτιμήσει εξαρτάται από πολλούς κύριους παράγοντες: τη θέση του σπιτιού, την ύπαρξη κοντινών πηγών ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θορύβου κλπ. Εάν το εξοχικό σας σπίτι βρίσκεται μακριά από αυτή τη ντροπή, τότε θα πρέπει να κάνετε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, εμπειρογνώμονες συνιστούν ομόφωνα τη διάταξη του μηχανικού αερισμού.

Φυσικός εξαερισμός: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του

Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δωμάτιο και στο δρόμο, πραγματοποιείται φυσικός αερισμός του σπιτιού. Ψυχρότερες αέρας εισέρχεται μέσω των φυσικών ανοιγμάτων (παράθυρα, πόρτες σχισμή) στην αίθουσα, το δωμάτιο περνά μέσα, που μεταφέρουν με δυσάρεστες οσμές, διοξείδιο του άνθρακα, κλπ, και εξέρχεται μέσω των ανοιγμάτων εξαγωγής. Αυτό είναι ιδανικό. Και στην πραγματική ζωή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν φυσικές ρωγμές στο εξοχικό σπίτι και δεν υπάρχει πουθενά να πάρει καθαρό αέρα. Αυτό είναι το πρώτο μειονέκτημα αυτού του συστήματος. Έπειτα: όταν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, ο φυσικός αερισμός μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί, ειδικά το καλοκαίρι, όταν είναι πολύ πιο καυτό στο δρόμο παρά στο σπίτι. Εδώ είναι το δεύτερο μειονέκτημα. Τρίτον: το εισερχόμενο αέρα, ειδικά το χειμώνα, για να ζεσταθεί, λόγω των νόμων της φυσικής με φυσικό αερισμό κρύου αέρα μπαίνει στο δωμάτιο και η θερμότητα που ανεβαίνει στην οροφή και πέρα ​​από το σπίτι. Φυσικά - φυσικά, φθηνότερα, και αναγκαστικά, ειδικά στα σύγχρονα ερμητικά σπίτια - πιο αποτελεσματική. Αλλά μην ξεχνάτε το κόστος της αναπόφευκτης επακόλουθης συντήρησης του συστήματος εξαερισμού που επιλέξατε.

Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό σε ένα εξοχικό σπίτι

Εάν για όλους τους δείκτες είστε πιο κατάλληλοι για φυσικό αερισμό, και ήταν αρχικά, κάπως δεν παρέχονται, τότε το κάνουμε μόνοι μας.

 • Αρχικά κάνουμε εισροή αέρα. Για να το κάνετε αυτό, υποχωρώντας 15-20 cm από το πλαίσιο του παραθύρου, χτυπήστε μια τρύπα για να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες εισαγωγής. Συνιστώνται να γίνονται σε κάθε δωμάτιο του εξοχικού σπιτιού. Αν δεν θέλετε να τοίσετε τον τοίχο, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή των υπέροχων μεταλλικών πλακών. Απευθείας στα παράθυρα μπορούν να εγκατασταθούν βαλβίδες τροφοδοσίας.
 • Κάνουμε μια ροή αέρα. Για να το κάνετε αυτό, τρυπήστε μερικές μικρές τρύπες στο κάτω μέρος κάθε εσωτερικής πόρτας για ελεύθερη κυκλοφορία των αέριων μαζών. Οι οπές μπορούν να καλυφθούν με μεταλλικό πλέγμα για καλύτερη ηχομόνωση.
 • Κάνουμε την κουκούλα. Στην κουζίνα, τουαλέτα και μπάνιο, πρέπει να τρυπήσετε την οροφή και την οροφή. Στις προετοιμασμένες τρύπες, είναι απαραίτητο να εισάγονται αγωγοί αέρα, δηλαδή κομμάτια από πλαστικό ή σάντουιτς, με θερμαντήρα στη σοφίτα και με εγκατεστημένες ομπρέλες για προστασία από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι οι οπές των αγωγών εισαγωγής στο εσωτερικό των χώρων είναι σε επίπεδο 25-30 cm από την οροφή.

Εξαγωγή αερισμού ενός εξοχικού σπιτιού

Σε περίπτωση που υπάρχουν φυσικές τρύπες στο εξοχικό σπίτι ή υπήρχε ανεφοδιασμός στο σπίτι, είναι δυνατόν να γίνει εξαερισμός εξαναγκασμένης έκδοσης. Για την τοποθέτησή της όλα γίνονται, το ίδιο πράγμα, μόνο στους αεραγωγούς είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν οι ανεμιστήρες εξαγωγής και να συνδεθεί με το δίκτυο. Αλλά να είστε προσεκτικοί εάν η κουκούλα είναι ισχυρότερη από τη φυσική εισροή, τότε μια μικρή απαλλαγή μπορεί να δημιουργηθεί στο δωμάτιο, και μια ισχυρότερη εξάτμιση θα αρχίσει να αντλεί αέρα από τους άλλους αγωγούς. Ως αποτέλεσμα, η κουζίνα μπορεί να μυρίσει την τουαλέτα, η οποία είναι εντελώς δυσάρεστη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή των ανεμιστήρων εξάτμισης ή ανεμιστήρα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή. Είναι επίσης απαραίτητο να προσεγγίσετε με απόλυτη ευθύνη το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού στην κουζίνα. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο.

Εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι

Pritatochnaya εξαερισμός στο σπίτι γίνεται μόνο στην περίπτωση που εγκαθίσταται μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και ο αέρας τροφοδοσίας να πάρει πουθενά.

 1. Για να δημιουργήσετε εξαναγκασμένο εξαναγκασμό εξαερισμού, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό εξαερισμού στη σοφίτα του εξοχικού σπιτιού. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε άμεσα έτοιμα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ένα πλήρες σύνολο εξοπλισμού: θερμαντήρα αέρα, κλιματισμό, φίλτρα αέρα κ.λπ.
 2. Δίπλα στον εγκαταστημένο εξοπλισμό, τρυπήστε μια τρύπα στο αετώμιο ή στον τοίχο και συνδέστε τον αγωγό αέρα με μια σχάρα σε αυτό. Συνδέστε το στην είσοδο της μονάδας: πρόκειται για εισαγωγή αέρα.
 3. Στα ανώτατα όρια των δωματίων πρέπει να γροθιά τρύπες για την απόσυρση των καναλιών.
 4. Στη σοφίτα, συλλέγουμε ολόκληρο τον κορμό και αφαιρούμε τους αεραγωγούς μέσα στις τρύπες που προετοιμάζονται στην οροφή, μετά τις οποίες βάζουμε τους διαχύτες.

Αν υπάρχουν αγωγοί εξαερισμού στην κουζίνα, το μπάνιο και το δωμάτιο τουαλέτας, τότε σχεδόν όλα είναι έτοιμα, και αν όχι, τότε θα πρέπει να γίνει η κουκούλα, όπως είπαμε παραπάνω. Επίσης, συνιστάται να διαβάσετε πώς μπορείτε να υπολογίσετε τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής για τις συνθήκες διαβίωσής σας. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να κάνετε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής στο σπίτι. Μπορεί να κανονιστεί τόσο φυσικό όσο και υποχρεωτικό. Για το φυσικό - είναι απαραίτητο ότι το εξοχικό σπίτι ήταν εξοπλισμένο με κουκούλες, και τη ροή του αέρα. Περιγράψαμε καθένα από αυτά παραπάνω. Για να γίνει αυτό δεν είναι δύσκολο για οποιονδήποτε οικιακό πλοίαρχο που γνωρίζει τα εργαλεία. Αν αποφασίσετε να οργανώσει μια αναγκαστική σύστημα εξαερισμού της προσφοράς και στο εξοχικό του, κάνει συρροή, όπως έχουμε περιγράψει πιο πάνω και τους οπαδούς του αέρα μπάνια εξάτμισης, κουζίνα και μπάνιο καυσαερίων, ρυθμίστε την επιθυμητή απόδοση. http://www.youtube.com/watch?v=L73ja41IoYo

Υπολογίστε την απόδοση τόσο των ανεμιστήρων παροχής όσο και των καυσαερίων είναι πολύ απλή: πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ένταση του δωματίου με την απαιτούμενη ροή αέρα. Παρακάτω θα δώσουμε τις ελάχιστες τιμές της ανταλλαγής αέρα σε διαφορετικούς χώρους.

 • Για κουζίνα με σόμπα - 70 κυβικά μέτρα ανά ώρα
 • Για κουζίνα με παράθυρο και ηλεκτρική κουζίνα - 30 κυβικά μέτρα την ώρα
 • Για κουζίνα χωρίς παράθυρο με ηλεκτρική κουζίνα - 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα
 • Για μπάνιο και μπάνιο - 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα

Σημαντικό!
Ο σωστός εξαερισμός του σπιτιού σας είναι η εγγύηση της υγείας και της μακροζωίας.

Το κλίμα

Άνετη διαβίωση στο σπίτι σας εξοχικό σπίτι από πολλές απόψεις εξαρτάται από το μικροκλίμα που δημιουργείται σε αυτό. Και ο σημαντικός ρόλος στη δημιουργία του παίζεται με τον κατάλληλο εξαερισμό του εξοχικού σπιτιού. Η συσκευή αερισμού του εξοχικού σπιτιού είναι ένα από τα θέματα προτεραιότητας που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την κατασκευή του. Δημιουργήστε ένα σύστημα εξαερισμού δεν είναι δύσκολο. Το κύριο στοιχείο στην περίπτωση αυτή είναι να γνωρίζουμε και να κατανοούμε τις βασικές αρχές της δράσης, καθώς και να μπορούμε να κάνουμε τους απαραίτητους υπολογισμούς.

Είδη αερισμού του εξοχικού σπιτιού

Αρχίζοντας τη δημιουργία και το σχεδιασμό του εξαερισμού εξοχικών κατοικιών, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι η επιλογή του τύπου του εξαερισμού. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δύο: φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός. Με τη σειρά τους, ο καθένας έχει το δικό του υποείδος, αλλά η κύρια διαφορά έγκειται στον τρόπο που εισέρχεται και φεύγει ο αέρας.

Φυσικός αερισμός στο εξοχικό σπίτι

Αυτός ο τύπος αερισμού συνεπάγεται τη δημιουργία ενός συστήματος εκρήξεων και αγωγών εξαερισμού, η αρχή της οποίας βασίζεται στη φυσική κίνηση του αέρα, η οποία επιτυγχάνεται με τη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης στην αρχή και στο τέλος του συστήματος. Τα βασικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού είναι η απλότητα και το χαμηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης. Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι ένα - ως αποτέλεσμα ορισμένων καιρικών συνθηκών, για παράδειγμα, σε ισχυρούς ανέμους, μπορεί να προκύψει αντίστροφη έλξη.

Στοιχεία φυσικού αερισμού:

 • αγωγών εξαερισμού εισόδου και εξάτμισης.
 • βαλβίδες αέρα και καθαρισμού αέρα.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο εξοχικό σπίτι

Σε αντίθεση με το φυσικό σύστημα εξαερισμού, το σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού βασίζεται στη χρήση ειδικού εξοπλισμού εξαερισμού. Το αναγκαστικό σύστημα επιτρέπει να φιλτράρεται ο εισερχόμενος αέρας ποιοτικά, αν είναι απαραίτητο, για να ζεσταθεί ή να κρυώσει, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Το μηχανικό σύστημα δεν παρουσιάζει ένα τέτοιο μειονέκτημα όπως μια αντίστροφη ώση. Αλλά ταυτόχρονα το κόστος ενός τέτοιου συστήματος αερισμού του εξοχικού σπιτιού είναι αρκετά μεγάλο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές για τη συντήρησή του καθιστά το υποχρεωτικό σύστημα μια δαπανηρή χαρά.

Στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 • γρίλια εισαγωγής αέρα.
 • τη βαλβίδα αέρα.
 • φίλτρο;
 • θέρμανση αέρα ή κλιματισμό?
 • ανεμιστήρας;
 • ανακτητής;
 • απορροφητής ήχου ·
 • αεραγωγούς ·
 • διανομείς αέρα ·
 • συστήματα ρύθμισης, αισθητήρες θερμοκρασίας και θερμοκρασίας αέρα,
 • συνδετήρες και σφιγκτήρες.

Με το ραντεβού, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξάτμιση, τροφοδοσία ή παροχή-εξάτμιση. Αυτό σημαίνει ότι η κίνηση του αέρα στα δωμάτια επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους. Είτε με την άντληση αέρα είτε με την παροχή αέρα ή και με τις δύο. Και αν το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι καθαρά εξαναγκασμένος αερισμός, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ένα υβρίδιο που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των συστημάτων φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Έργο αερισμού εξοχικών κατοικιών

Σήμερα, όταν κτίζονται εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες, πολλοί επιδιώκουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι τεχνολογίες. Το αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών είναι σχεδόν πλήρης απομόνωση των εγκαταστάσεων από το περιβάλλον. Αυτό, με τη σειρά του, περιπλέκει ή σχεδόν πλήρως εμποδίζει τη ροή του καθαρού αέρα. Προσθέτοντας σε αυτό τα αποτελέσματα της ανθρώπινης ζωής, ως αποτέλεσμα έχουμε αέρα στον χώρο που είναι κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα και με υπερβολική υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό, πριν από το σχεδιασμό ενός σπιτιού, να φροντίσετε τον εξαερισμό και να δημιουργήσετε το σχεδιαστικό του σχέδιο, το οποίο θα ταιριάζει απρόσκοπτα στη συνολική έννοια του εξοχικού σπιτιού.

Για να δημιουργήσετε ένα σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα προγράμματα ή να εκτελέσετε ένα σχέδιο σε ένα φύλλο χαρτιού. Σε κάθε περίπτωση, το έργο θα πρέπει να έχει ένα λεπτομερές σύστημα αερισμού του εξοχικού σπιτιού με υπολογισμούς και τον τύπο εξαερισμού.

Η επιλογή του είδους του εξαερισμού είναι, ίσως, το πρωταρχικό καθήκον κατά τη δημιουργία ενός έργου. Ποιο από τα παραπάνω συστήματα για να επιλέξετε εξαρτάται από το πού βρίσκεται το εξοχικό σπίτι. Εάν απέχει πολύ από πηγές θορύβου και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως αυτοκινητόδρομος ή οδός, τότε θα πρέπει να γίνει φυσικός εξαερισμός. Αυτό είναι τόσο φθηνότερο και πιο συμφέρουσα από την άποψη ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Διαφορετικά, η επιλογή αφήνεται για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Προσέξτε επίσης το κόστος συντήρησης και τη δυνατότητα συνεχούς παροχής ενέργειας για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, σε σύγκριση με το φυσικό κόστος της διαρρύθμισης και συντήρησης του εξαναγκαστικού εξαερισμού περισσότερες φορές, και όχι όλοι θα θέλουν να πληρώσουν υπερβολικά. Και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ο όγκος του εξαεριζόμενου αέρα και η ταχύτητα της ανταλλαγής του, η οποία μπορεί να παρέχεται από ένα συγκεκριμένο σύστημα. Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε υπολογισμούς, και επίσης να κοιτάξετε στο SNiP 2.04.05-91.

Υπολογισμοί εξαερισμού

Η συσκευή εξαερισμού στο εξοχικό σπίτι απαιτεί ορισμένους υπολογισμούς για το σύστημα εξαερισμού. Η περίπτωση είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες. Αλλά αν υπάρχει ανάγκη να το κάνετε μόνοι σας, τότε υπάρχει μια διέξοδος. Φυσικά, η ακρίβεια όλων των υπολογισμών θα έχει κάποιο σφάλμα, αλλά εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που θα επισημάνει προφανή σφάλματα. Οι υπολογισμοί για τον αερισμό του εξοχικού σπιτιού βασίζονται στα ποσοστά πολλαπλασιασμού της ανταλλαγής αέρα, που αναπτύχθηκαν με βάση μελέτες για διαφορετικούς τύπους χώρων. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε τους κύριους δείκτες για την ανταλλαγή αερίων:

Όπως φαίνεται από τον πίνακα, για μια άνετη διαμονή στο σπίτι είναι απαραίτητο στα δωμάτια να αντικατασταθεί εντελώς ο όγκος του αέρα από ένα συγκεκριμένο αριθμό ωρών σε μια ώρα. Με βάση αυτόν τον πίνακα υπολογίζεται ο συνολικός όγκος αέρα, ο οποίος πρέπει να αντικατασταθεί μέσα σε μια ώρα, σύμφωνα με τον τύπο:

Μια εναλλακτική επιλογή υπολογισμού είναι η ροή αέρα ανά άτομο στο δωμάτιο. Εκτελείται σύμφωνα με τον τύπο:

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τους κανόνες για την ποσότητα αέρα ανά άτομο σε 1 m3 ανά ώρα:

Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, επιλογή του εξοπλισμού εξαερισμού, διάμετρο των αεραγωγών και άλλα πράγματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία θα είναι επαρκή για την επιλογή του εξοπλισμού και τη δημιουργία του φυσικού αερισμού. Ειδικά δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί από την εμπειρία: για δωμάτια κάτω των 40 m2 αεραγωγών αεραγωγών με διάμετρο 12 cm επιτρέπουν μια ανταλλαγή αέρα πολλαπλάσιο των δύο όγκων. Για να αυξήσετε την ισοτιμία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι μεγαλύτερης διατομής.

Για ένα αναγκαστικό σύστημα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τα απαιτούμενα δύναμη των οπαδών. Αυτό γίνεται απλά. Λαμβάνουμε την ένταση του δωματίου και τον πολλαπλασιάζουμε με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής. Ως αποτέλεσμα, έχουμε την παραγωγική δύναμη του ανεμιστήρα. Δεδομένου ότι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι ένα σύστημα αεραγωγών ενός συγκεκριμένου μήκους, είναι δυνατή η απώλεια πίεσης καθ 'όλη την έκτασή του, η οποία είναι γεμάτη με μείωση της ποιότητας του εξαερισμού. Επομένως, ο ανεμιστήρας πρέπει να επιλέγεται με περιθώριο. Χρησιμοποιώντας τον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να επιλέξετε τον εξοπλισμό με τους βέλτιστους δείκτες βάσει των δεδομένων που έχετε λάβει προηγουμένως:

Έχοντας καταλάβει πώς να επιλέξετε τον εξοπλισμό, ας επιστρέψουμε για κάθε δωμάτιο και με βάση αυτό θα δημιουργήσουμε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού. Έτσι, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να συνοψίσουμε την ποσότητα ανταλλαγής αέρα ανά ώρα για κάθε δωμάτιο. Αυτή θα είναι η παραγωγική ικανότητα της εγκατάστασης. Τα κανάλια για κάθε δωμάτιο θα διαχωριστούν από αυτό. Η διάμετρος των καναλιών τροφοδοσίας επιλέγεται με βάση τους πίνακες.

Έχοντας ασχοληθεί με την παροχή αέρα, περνάμε στα καυσαέρια του. Η ουσία είναι η ίδια με την επιλογή των διαύλων τροφοδοσίας, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας σημαντικός παράγοντας. Η χωρητικότητα εξαερισμού πρέπει να είναι 10 - 15% μεγαλύτερη από τον αέρα τροφοδοσίας. Είναι απαραίτητο το δωμάτιο να μην συσσωρεύει αέρα εξαγωγής.

Το σχέδιο εξαερισμού

Πριν κάνετε τον αερισμό στο εξοχικό σπίτι, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε ένα σχέδιο του σπιτιού με το χέρι ή με τη βοήθεια του προγράμματος, να επισημάνετε τις θέσεις των αγωγών εισαγωγής και εξαγωγής. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να σταματήσετε και να αποσαφηνίσετε ορισμένους κανόνες για τη θέση των αεραγωγών.

Για τον φυσικό εξαερισμό, οι ανεμιστήρες και οι βαλβίδες βρίσκονται στην κορυφή των παραθύρων. Οι αγωγοί εξαγωγής βρίσκονται μέσα στους τοίχους της κουζίνας, του μπάνιου και της τουαλέτας. Στο κάτω μέρος των εσωτερικών θυρών δημιουργείται απόσταση 10 έως 20 mm ή τοποθετούνται 2 έως 4 καθαρισμοί αέρα για να διασφαλιστεί η ροή αέρα στους αγωγούς εξαγωγής. Όλα αυτά σε μια ενότητα εμφανίζονται στο σχέδιο κατοικίας.

Σημαντικό! Προκειμένου ο φυσικός εξαερισμός να λειτουργήσει όπως πρέπει, οι αγωγοί εξαγωγής πρέπει πάντα να βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Αυτό οφείλεται στην ίδια την αρχή της λειτουργίας αυτού του εξαερισμού. Το θέμα είναι ότι εάν η θερμοκρασία του αγωγού εξαγωγής είναι χαμηλότερη ή ίση με τη θερμοκρασία στο δρόμο, δεν μπορεί να γίνει λόγος για οποιαδήποτε κίνηση αέρα. Οι ίδιοι οι αγωγοί εξαγωγής πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 0,5 m πάνω από το επίπεδο της στέγης. Αυτό οφείλεται στη διαφορά πίεσης, η οποία επηρεάζει επίσης την κίνηση του αέρα.

Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, το κύκλωμα θα φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό. Στο σχέδιο του σπιτιού πρέπει να υποδεικνύεται η θέση του εξοπλισμού εξαερισμού. Από το κλιματιστικό ή τον θερμαντήρα αέρα, τα κανάλια τροφοδοσίας για κάθε δωμάτιο θα εκτρέπονται ξεχωριστά. Τα σημεία τροφοδοσίας αέρα τοποθετούνται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στα παράθυρα των δωματίων και οι θέσεις πρόσληψης αέριου αέρα τοποθετούνται στο μπάνιο, την κουζίνα και το μπάνιο. Μην ξεχάσετε τα χτυπήματα στο κάτω μέρος των θυρών για να μετακινήσετε τον αέρα από το σημείο παράδοσης στο φράχτη. Οι ίδιοι οι αεραγωγοί θα βρίσκονται και θα κρύβονται στην οροφή ή στους τοίχους. Αλλά η θέση τους πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο των παραθύρων.

Εγκατάσταση αερισμού του εξοχικού σπιτιού

Ο εξαερισμός στο εξοχικό σπίτι μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού ή στο ήδη χτισμένο. Η διαφορά έγκειται στην πολυπλοκότητα και τον όγκο των εργασιών. Έτσι, τα βασικά στοιχεία των φυσικών αεραγωγών και αεραγωγών είναι πιο βολικά δημιουργημένα κατά την κατασκευή τοίχων. Μπορούν να κρυφτούν αμέσως στους τοίχους, γεγονός που εξαλείφει την ανάγκη για διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Και μετά το τέλος του φινιρίσματος, εγκαταστήστε τον εναπομένοντα εξοπλισμό εξαερισμού.

Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική αν πρέπει να δημιουργήσετε αερισμό σε ένα ήδη κατασκευασμένο σπίτι. Θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια. Καταρχάς, αυτό θα αφορά τη δημιουργία στους τοίχους οπών για αεραγωγούς, και δεύτερον, τη δημιουργία διακοσμητικών στοιχείων που κρύβουν τα ίδια τα κανάλια. Εξετάστε αυτήν την επιλογή, καθώς αποκαλύπτει πλήρως τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης εξαερισμού στο εξοχικό σπίτι.

Διαρρύθμιση του φυσικού αερισμού

Για τον φυσικό αερισμό του εξοχικού σπιτιού θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • στο κάτω μέρος των παραθύρων, σε επίπεδο περίπου 15 - 20 cm από το πλαίσιο, δημιουργήστε οπές για τις βαλβίδες εξαερισμού. Ο αριθμός τους λαμβάνεται από τον υπολογισμό της χωρητικότητάς τους και του αεριζόμενου όγκου αέρα ανά ώρα.

Σημαντικό! Στα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα, μια τέτοια βαλβίδα εγκαθίσταται στο ίδιο το πλαίσιο, στο πάνω μέρος της. Αλλά αν δεν υπάρχει, τότε πρέπει να κάνετε τα πάντα ξεχωριστά.

 • στις πόρτες, στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας, φτιάχνουμε 3 τρύπες και τοποθετούμε γρίλιες εξαερισμού εκεί για να αφήσουμε τον αέρα να ξεφύγει από το δωμάτιο.
 • στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπάνιο, σπρώξαμε την τρύπα στην οροφή και στην οροφή. Στη συνέχεια τοποθετήστε την οπή αερισμού στην οπή. Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι στο δωμάτιο η είσοδος αέρα του καναλιού βρίσκεται σε επίπεδο 25 - 30 cm από την οροφή. Το ίδιο το κανάλι μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο με σφιγκτήρες. Μέρος του καναλιού, που βρίσκεται στη σοφίτα, θα πρέπει να είναι μονωμένο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σωλήνα σάντουιτς με θερμαντήρα.
 • στο πάνω μέρος του καναλιού, που προεξέχει πάνω από την οροφή του σπιτιού, δημιουργούμε προστασία από τις βροχοπτώσεις.

Σημαντικό! Εάν δημιουργηθεί ένα φυσικό σύστημα εξάτμισης, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας στην αρχή του αγωγού εξαγωγής. Το ίδιο ισχύει όταν δημιουργείται ένα σύστημα τροφοδοσίας.

 • στο τέλος σε όλα τα σημεία παροχής και εισαγωγής αέρα τοποθετούμε πλέγματα με ένα πλέγμα.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Για να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, θα πρέπει να εκτελέσετε μια κάπως μεγαλύτερη ποσότητα εργασίας σε σύγκριση με τη φυσική. Αλλά γενικά, τα στάδια της εργασίας είναι τα ίδια. Για να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό του εξοχικού σπιτιού, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Στη σοφίτα ή σε ξεχωριστό δωμάτιο, τοποθετήστε και στερεώστε τον εξοπλισμό εξαερισμού - κλιματιστικό, θερμαντήρα αέρα και προσαρτήστε τα φίλτρα σε αυτά.
 • στον τοίχο δίπλα στον εξοπλισμό ανοίγει μια τρύπα για την εγκατάσταση ενός καναλιού εισόδου αέρα από το δρόμο. Το ίδιο το κανάλι συνδέεται με τον προηγουμένως εγκατεστημένο εξοπλισμό.
 • αν το σπίτι είναι μονόχωρο, τότε μέσα στα δωμάτια στους χώρους παροχής αέρα που σημειώνονται στο διάγραμμα, κάνουμε τρύπες στην οροφή για εξαερισμό του αγωγού αερισμού?
 • Περαιτέρω συλλέγουμε και εγκαθιστούμε σε μια σοφίτα το κανάλι εξαερισμού και το φέρουμε σε ένα άνοιγμα στο ανώτατο όριο ενός δωματίου. Μετά από αυτό ξεκινάμε ένα μέρος του καναλιού μέσα και τοποθετούμε ένα διαχύτη με μια σχάρα πάνω του.
 • στην κουζίνα, το μπάνιο και η τουαλέτα κάνουν τρύπες για τους αεραγωγούς εξαερισμού?
 • στη σοφίτα διοχετεύουμε τα κανάλια στις τρύπες, τοποθετούμε τα μέσα και τοποθετούμε το διαχύτη με τη σχάρα.
 • όλοι οι αγωγοί εξάτμισης τροφοδοτούνται στον αγωγό εξαγωγής με ανεμιστήρα, ο οποίος εγκαθίσταται κάθετα έτσι ώστε να προεξέχει πάνω από το επίπεδο της οροφής κατά 0,5 m.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο υποχρεωτικός αερισμός σε ένα σπίτι με διάφορους ορόφους. Στη συνέχεια, οι αεραγωγοί αναρτώνται στην οροφή, και ο κύριος δίαυλος εγκαθίσταται στη λιγότερο αισθητή γωνία του δωματίου. Τα κανάλια στην οροφή μπορούν να κρυφτούν χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αιωρούμενων ή τεντωμένων οροφών. Για τα συστατικά στοιχεία του εξαερισμού χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά. Σήμερα, στην αγορά μπορούν να βρεθούν αγωγοί από πλαστικά και γαλβανισμένα μεταλλικά κανάλια. Το μέταλλο είναι σίγουρα προτιμότερο, αλλά για έναν εντελώς μεταλλικό αερισμό του εξοχικού σπιτιού η τιμή θα είναι αρκετά υψηλή. Η πιο αποδεκτή επιλογή είναι ο συνδυασμός μεταλλικών και πλαστικών εξαρτημάτων.

Χρειάζεται να αερίζω σε ιδιωτικό σπίτι;

Εξαερισμός σε εξοχική κατοικία πρέπει να είστε βέβαιοι! Απομένει μόνο να αποφασιστεί - τι είδους αερισμός πρέπει να εγκατασταθεί στο εξοχικό σπίτι;

Πληροφορίες υπέρ του φυσικού αερισμού

Σε εξοχικές κατοικίες, ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικός στις ακόλουθες εγκαταστάσεις: μονάδες υγιεινής, μπάνια, κουζίνες, λεβητοστάσια. Για το σκοπό αυτό, ο φυσικός εξαερισμός είναι αρκετός. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται έντονα από την εξωτερική θερμοκρασία και τη δύναμη του ανέμου. Για την εξάλειψη αυτής της εξάρτησης συνιστάται η χρήση μηχανικού εξαερισμού με τη βοήθεια ανεμιστήρων καναλιών χαμηλού θορύβου αυτού του τύπου VILPE, του οποίου η εργασία μπορεί να αποκλειστεί με τη συμπερίληψη του φωτισμού. Ο εξαερισμός σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιείται ανοίγοντας τα παράθυρα.

Μην ξεχνάτε τον φυσικό εξαερισμό των υπονόμων σε μια εξοχική κατοικία, η οποία πρέπει να έχει ξεχωριστές εξόδους στην οροφή.

Από τις αρχές του 2000. Στην Ευρώπη, υπάρχει μια σημαντική τάση στην κατασκευή μεμονωμένων κατοικιών - η μετάβαση από τον μηχανικό ανεφοδιασμό και εξαερισμό σε φυσικό ή υβριδικό (φυσικό-μηχανικό). Αυτό οφείλεται στα αποτελέσματα των διεξαγόμενων μελετών. Αποδεικνύεται ότι ο μηχανικός αερισμός επιδεινώνει σημαντικά τη σύνθεση ιονικού αέρα του αέρα. Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Οι εξοχικές κατοικίες είναι συνήθως χτισμένες σε οικολογικά καθαρές αγροτικές περιοχές, όπου το επίπεδο των αρνητικά φορτισμένων ιόντων (ανιόντων) είναι κοντά στο βέλτιστο = περίπου 1500 ανιόντα ανά 1 cm3. Τέτοιες πόλεις όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη με μεγάλη κίνηση, μολυσμένο και σκονισμένο αέρα. το κάπνισμα, η χρήση συνθετικών ρούχων και υφασμάτων, τα σύγχρονα υλικά κατασκευής και τελικής επεξεργασίας, τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού σε κτίρια γραφείων και κατοικιών - όλα αυτά πρακτικά δεν αφήνουν αρνητικά ιόντα για μια υγιή ανθρώπινη ζωή = 0-100 ανιόντα ανά 1 cm 3. Ο Ρώσος επιστήμονας Chizhevsky A.L. πειραματικά απέδειξε ότι τα ανιόντα έχουν ευεργετική επίδραση στην ευημερία και την υγεία ενός ατόμου και παρατείνουν τη ζωή του και η απουσία τους ή η χαμηλή τους συγκέντρωση δημιουργούν το έδαφος για την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Η συγκέντρωση των ανιόντων σε διαφορετικούς τόπους διαμονής:

Εξαερισμός του εξοχικού σπιτιού: συσκευή, σχεδιασμός, σφάλματα

Όταν αποφασίζουν να χτίσουν μια εξοχική κατοικία ή μια βίλα, οι ιδιωτικοί προγραμματιστές συχνά αναρωτιούνται πώς εξοχικό σπίτι. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την κανονική λειτουργία οποιουδήποτε κτιρίου. Η βέλτιστη λύση πρέπει να αναζητηθεί κατά τη σύνταξη ενός μελλοντικού σπιτιού. Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτήν την ανασκόπηση θα βοηθήσουν στην κατανόηση του λειτουργικού σκοπού του αερισμού και στην πρόληψη τυχόν λαθών κατά την τοποθέτησή του.

Χρειάζεστε εξαερισμό στο εξοχικό σπίτι;

Ο κύριος σκοπός του συστήματος εξαερισμού είναι να παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα στα δωμάτια του εξοχικού σπιτιού. Η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται στην εκροή στάσιμου και θερμού αέρα και στην εισροή φρέσκου και δροσερού, διατηρώντας έτσι τη βέλτιστη θερμοκρασία και μια υγιή ατμόσφαιρα.

Σε οικιακές συνθήκες, τα συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούνται όχι πολύ καιρό πριν, δεδομένου ότι νωρίτερα η εισροή και η εκροή αέρα διεξήχθη με φυσικό τρόπο - μέσα από τις σχισμές των ξύλινων παραθύρων και των ανοιγμάτων των θυρών. Η χρήση φυσικών "αναπνευστικών" δομικών υλικών προωθούσε επίσης την φυσική ανταλλαγή αέρα. Οι εξοχικές κατοικίες, με συνηθισμένα ξύλινα παράθυρα και τυποποιημένη διάταξη, αεριζόταν με φυσική κίνηση αέρα, η οποία πραγματοποιήθηκε λόγω της διαφοράς στην ατμοσφαιρική πίεση και της θερμοκρασιακής διαφοράς στο εσωτερικό του κτιρίου. Αυτές οι διαδικασίες συνέβαλαν στην ανταλλαγή του αέρα και αυτό αρκούσε για την επίλυση των ζητημάτων αερισμού στους οικιακούς και μη οικιστικούς χώρους του εξοχικού σπιτιού.

Με την έλευση της σύγχρονης σφραγισμένα συστήματα παραθύρων (πλαστικά παράθυρα) και πλαστικές πόρτες, σταμάτησε τα σχέδια, και μαζί τους εξαφανίστηκε τον φυσικό αερισμό του αέρα στους χώρους της καμπίνας. Λόγω της στεγανότητας των πορτών και παραθύρων, εμπόδισε την πρόσβαση του αέρα από το δρόμο, με αποτέλεσμα να καθίσταται στάσιμη και μπαγιάτικο στο εσωτερικό του κτιρίου. Ο στάσιμος αέρας έχει μια δυσάρεστη οσμή, η συγκέντρωση οξυγόνου σε αυτό μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, σε άτομα που βρίσκονται σε ένα τέτοιο δωμάτιο, η κατάσταση της υγείας επιδεινώνεται και η εργασιακή ικανότητα μειώνεται. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε εξαερισμό στο εξοχικό σπίτι, το οποίο παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα σε όλες τις περιοχές του κτιρίου κατοικιών. Ο εξαερισμός ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας, το οποίο εμποδίζει τον σχηματισμό μύκητα και μούχλα, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της εσωτερικής διακόσμησης. Η καλή ανταλλαγή αέρα στο εξοχικό σπίτι μειώνει την πιθανότητα αναπνευστικών και πολλών άλλων ασθενειών.

Ένας μεγάλος αριθμός υγρών ατμών σχηματίζονται στο κτίριο κατοικιών. Εάν δεν υπάρχει υγρόμετρο, μπορείτε να το ελέγξετε ως εξής: Σε κρύο, πρέπει να κρατήσετε το χέρι σας στο εσωτερικό του παραθύρου. Η υγρή εξάτμιση με τη μορφή συμπυκνώματος τοποθετείται σε κρύες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των παραθύρων του εξοχικού σπιτιού.

Η χρήση οικοδομικών υλικών χαμηλής ποιότητας συμβάλλει επίσης στη δημιουργία τοξικών ουσιών επιβλαβών για την υγεία, που εξελίσσονται ως καπνοί. Τέτοιες ουσίες περιλαμβάνουν φορμαλδεΰδες, φαινόλες, αμμωνία, υδρόθειο, χλωροφόρμιο και άλλα. Αν προσθέσουμε σε αυτά ένα άλλο καπνό του τσιγάρου μυρίζει από την κουζίνα, κελάρι, λεβητοστάσιο και ένα μίνι-πισίνες, τα καυσαέρια αυξάνει τη συγκέντρωση του αέρα, με αποτέλεσμα, στα δωμάτια εξοχικό σπίτι απλά δεν μπορεί να αναπνεύσει. Στην ερώτηση: "Τι να κάνει;", Η απάντηση προκύπτει από μόνη της. Είναι απαραίτητο να γίνει η συσκευή αερισμού του εξοχικού σπιτιού.

Η οργάνωση ενός συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους:

 • παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα στο εξοχικό σπίτι?
 • παρατείνει τη διάρκεια ζωής του εσωτερικού φινιρίσματος.
 • εμποδίζει τον σχηματισμό μύκητα και μούχλα στους τοίχους.
 • η καλή ανταλλαγή αέρα επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας των οικιακών συσκευών και την εμφάνιση των στοιχείων του εσωτερικού.

Σε περίπτωση απουσίας του εξαερισμού ή ανεπαρκής ανταλλαγή αέρα καλή αρχή για να αμβλύνουν το τείχος κατεβαίνει οικιακές συσκευές και έπιπλα, δημιουργούνται θύλακες φόρμα και το ωίδιο, με αποτέλεσμα ότι, ο χώρος γίνεται ακατοίκητος.

Ποια είναι τα συστήματα εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού;

Τα συστήματα εξαερισμού ταξινομούνται σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας της συσκευής: παροχή ή εξάτμιση. Με τη βοήθεια συστημάτων αερισμού και εξαερισμού, παρέχεται αέρας στους χώρους του εξοχικού σπιτιού. Συστήματα που αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο ονομάζονται καυσαερίων. Οι δομές εξαερισμού που τροφοδοτούν και αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο σχετίζονται με τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Η ποιοτική εργασία του συστήματος εξαερισμού παρέχεται από το έργο αερισμού του εξοχικού σπιτιού, η δημιουργία του οποίου λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως:

- την ένταση της λειτουργίας μιας εξοχικής κατοικίας (για προσωρινή ή μόνιμη κατοικία) ·

- Απαιτήσεις για την ποιότητα του αέρα σύμφωνα με το σχεδιασμό του εξοχικού σπιτιού και τη διαθεσιμότητα των χώρων ειδικού σκοπού (podsubok, αποθήκες, μίνι-πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο).

Ο εξαερισμός ιδιωτικών κατοικιών και κατοικιών μπορεί να είναι των εξής τύπων:

Ένα άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις του σπιτιού παρέχεται από φυσική εισροή και εκροή αέρα, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης μέσα και έξω από το κτίριο.

Η εισροή και η εκροή αέρα στον χώρο πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Για την εκροή αέρα, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός και η εισροή παρέχεται από την εκπεμπόμενη πίεση μέσα στο εξοχικό.

Με τον τρόπο της οργάνωσης του εξαερισμού τα συστήματα χωρίζονται σε συγκεντρωτικά και αποκεντρωμένα.

Τα κεντρικά συστήματα εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού εξυπηρετούν πολλούς χώρους ή ολόκληρο το κτίριο ως σύνολο. Για μεγαλύτερους χώρους είναι πιο ορθολογικό να χρησιμοποιείτε ένα αποκεντρωμένο σύστημα εξαερισμού με πολλές μονάδες παροχής και εξαγωγής. Αυτό το σχέδιο μπορεί να οργανωθεί χωρίς αγωγούς διακλάδωσης.

Κάθε τύπος αερισμού του εξοχικού σπιτιού έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Για παράδειγμα, σε μια περιβαλλοντικά καθαρή περιοχή δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται ένα υποχρεωτικό σύστημα εξαερισμού στο σπίτι. Δεν προωθεί μόνο την κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα, αλλά εκπληρώνει και τη λειτουργία της διήθησης. Για ένα εξοχικό σπίτι που βρίσκεται στην πόλη, η διήθηση του αέρα είναι πολύ σημαντική. Τα καυσαέρια και τα βιομηχανικά απόβλητα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αλλά πώς να καθορίσετε ποιο σύστημα αερισμού του εξοχικού σπιτιού θα είναι αποτελεσματικό και κατάλληλο για κάθε περίπτωση; Οι συστάσεις των ειδικών μας θα σας βοηθήσουν να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση.

Ποιος είναι ο φυσικός αερισμός του εξοχικού σπιτιού;

Τα συστήματα εξαερισμού, των οποίων η λειτουργία δεν συνεπάγεται την έγχυση αέρα με χρήση ανεμιστήρων ή άλλων συσκευών, ονομάζεται φυσικό. Η ονομασία αυτή οφείλεται στην ιδιαιτερότητα της διαδικασίας, στην οποία η παροχή καθαρού αέρα στις εγκαταστάσεις εξοχικών κατοικιών παρέχεται με φυσικά μέσα λόγω της διαφοράς πίεσης. Ένα παράδειγμα φυσικού αερισμού ενός εξοχικού σπιτιού μπορεί να είναι η κίνηση του αέρα που συμβαίνει όταν ανοίγονται δύο παράθυρα. Η δυνατότητα εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος εμφανίζεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Προϋπόθεση 1. Το εξοχικό σπίτι βρίσκεται σε μια τοποθεσία με ελάχιστο επίπεδο ρύπανσης του περιβάλλοντος (δεν υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι ή εγκαταστάσεις παραγωγής κοντά).

Προϋπόθεση 2. Ως υλικό κατασκευής:

 • φυσικό ξύλο.
 • μπλοκ αερίου ή σκυρόδεμα αφρού.
 • μπλοκ σκωρίας ·
 • τούβλο ή φυσική πέτρα.

Φυσικός αερισμός του εξοχικού σπιτιού, το οποίο μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση ακριβά κλιματικού εξοπλισμού - η πιο οικονομική επιλογή. Επιπλέον, τέτοια συστήματα έχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα:

 • ο αερισμός του εξοχικού σπιτιού είναι ένα σταθερό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
 • στα δωμάτια του εξοχικού σπιτιού θα υπάρχει φρέσκος φυσικός αέρας.
 • ο επαγγελματικός σχεδιασμός του φυσικού αερισμού σας επιτρέπει να ελέγχετε την ταχύτητα της ανταλλαγής αέρα.

Δεδομένων των πλεονεκτημάτων που περιγράφηκαν παραπάνω, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο φυσικός αερισμός είναι ένα σύστημα προτεραιότητας για το εξοχικό σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, η εκροή αέρα γίνεται μέσω ειδικών αεραγωγών που διέρχονται από την οροφή. Pribochnaya εξαερισμός του εξοχικού σπιτιού πραγματοποιείται μέσω των βαλβίδων, διατεταγμένα στους τοίχους του κτιρίου. Τέτοιες βαλβίδες μπορούν να μπλοκάρουν πλήρως τη ροή του αέρα ή να του παρέχουν την μέγιστη απαραίτητη ροή.

Χρήσιμες πληροφορίες. Για να ελέγξετε την ένταση του φυσικού αερισμού του εξοχικού σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φλόγα από τον αναπτήρα ή τον αναμμένο σπίρτο, αν τα φέρετε στον αγωγό αερισμού. Σε περίπτωση έλξης, η φλόγα θα εκτραπεί προς την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.

Τι είναι ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαγωγής του εξοχικού σπιτιού;

Εξαερισμός και εξαερισμός κατοικιών μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος φυσικού αερισμού. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό το σύστημα θεωρείται ως μια παραλλαγή της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα.

Αναγκαστικός εξαερισμός - ένα τεχνολογικό σύστημα που μπορεί να προσφέρει το απαραίτητο μικροκλίμα στα δωμάτια του εξοχικού σπιτιού. Ο επαγγελματικός σχεδιασμός του εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού και ο ακριβής υπολογισμός των συστημάτων αναγκαστικού τύπου μπορούν για μεγάλο χρονικό διάστημα να εγγυηθούν την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα με τη διατήρηση της απαιτούμενης υγρασίας στις εγκαταστάσεις.

Δεδομένου ότι ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ειδικό εξοπλισμό, ονομάζεται συχνά τεχνητό ή μηχανικό. Ο σχεδιασμός του αερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής του εξοχικού σπιτιού πραγματοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ενός φυσικού συστήματος.
 • Ο φυσικός αερισμός ή τα συνδυασμένα συστήματα δεν παρέχουν τις απαραίτητες παραμέτρους αερισμού των χώρων.

Η αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού είναι η μετακίνηση του αέρα με τη βοήθεια του κλιματικού εξοπλισμού. Η διαμόρφωση αυτού του εξοπλισμού εξαρτάται από τη λειτουργικότητα των χώρων, το σχήμα και το μέγεθος τους. Ο μηχανικός εξαερισμός και εξαερισμός είναι η μόνη δυνατή επιλογή για να εξασφαλιστεί ένα φυσιολογικό μικροκλίμα σε εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται σε θερμές περιοχές. Το γεγονός είναι ότι για τη λειτουργία ενός φυσικού συστήματος, μια σημαντική προϋπόθεση είναι οι διαφορές θερμοκρασίας μέσα και έξω από το εξοχικό σπίτι. Επιπλέον, το πλεονέκτημα αυτής της λύσης έγκειται στη δυνατότητα ενσωμάτωσης με εξοπλισμό κλιματισμού και συσκευές διήθησης.

Χρειάζεστε αερισμό στον εξοχικό χώρο; Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει την παροχή καθαρού αέρα, που είναι πλούσιο σε οξυγόνο. Για αυτό, το εξοχικό σπίτι είναι εξοπλισμένο με συσκευές έλξης του ενεργού τύπου, καθώς και βαλβίδες εισροής (μπορούν να κατασκευαστούν σε κατασκευές παραθύρων). Σε αυτή την περίπτωση, μέσω της εξάτμισης, πραγματοποιείται η "αξιοποίηση" του αέρα εξαγωγής και η αραίωση του μέσα στο κτίριο. Λόγω της δημιουργούμενης διαφοράς στις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις, ο καθαρός αέρας ρέει μέσω των βαλβίδων εισαγωγής στις αίθουσες του εξοχικού σπιτιού.

Γιατί είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα κλιματισμού:

 • απλή συσκευή.
 • Εξαερισμός υψηλής απόδοσης του εξοχικού σπιτιού, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Μειονεκτήματα:

 • έλλειψη ελέγχου της πρόσληψης αέρα.
 • οι αέριες μάζες στον παραπόταμο δεν εκπαιδεύονται, έτσι τα ρεύματα είναι δυνατά στο εξοχικό κατά τη διάρκεια του κρύου χρόνου, και στον θερμαινόμενο αέρα θερμαίνει τα δωμάτια. Επιπλέον, το εξοχικό σπίτι διεισδύει στη σκόνη του δρόμου και τις δυσάρεστες οσμές.

Η πραγματική άνεση της διαβίωσης σε ένα εξοχικό σπίτι μπορεί να παρέχεται μόνο με τη διάταξη ενός πλήρους εξαερισμού παροχής και εξαγωγής. Ένα τέτοιο σύστημα θα σας επιτρέψει να ελέγξετε με ακρίβεια τη ροή του αέρα μέσω των ανεμιστήρων εξαγωγής / τροφοδοσίας, να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στα δωμάτια του εξοχικού σπιτιού, να καθαρίσετε τον καθαρισμό, την ενυδάτωση κλπ.

Γιατί είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής στο εξοχικό σπίτι:

 • αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα ανά πάσα στιγμή του έτους.

Μειονεκτήματα εξαερισμού:

 • ακριβή εγκατάσταση και υψηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης της κλιματικής τεχνολογίας.

Ποιο είναι το μικτό σύστημα εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού;

Για μικτούς τύπους συστημάτων αερισμού για την Cottage περιλαμβάνουν σχέδια στα οποία μηχανικές συσκευές παρέχονται μόνο ένα συστατικό - το καπό ή την εισροή και η δεύτερη, την ίδια στιγμή, που εργάζονται σε έναν φυσικό τρόπο. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι αυτές είναι οι επιλογές για την οργάνωση του εξαερισμού στο εξοχικό σπίτι, όπου ο εξοπλισμός αναγκαστικού κλίματος λειτουργεί ως συμπλήρωμα στα φυσικά συστήματα.

Πώς να εξαερώσετε τον εξαερισμό σε ένα εξοχικό σπίτι?

Εγκατάσταση εξαναγκασμένων εκχυλισμάτων, κατά κανόνα, πραγματοποιείται στο εξοχικό σπίτι με το πιο δύσκολο μικροκλίμα (μπάνια, πισίνα, λεβητοστάσιο, κλπ.).

Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση μονάδων εξαγωγής γίνεται σε προβληματικούς χώρους, οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα το μικροκλίμα στο σπίτι: μπάνιο, κουζίνα, λεβητοστάσιο και άλλα.

Γιατί είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα μικτό σύστημα εξαερισμού στο εξοχικό σπίτι:

 • αυτά τα συστήματα εξαερισμού είναι σε θέση να παρέχουν το πιο άνετο μικροκλίμα σε όλους τους χώρους.
 • το μικτό σύστημα εξαερισμού είναι το πλέον κατάλληλο για ευρύχωρες κατοικίες (από 300m2).

Μικτός εξαερισμός:

 • υψηλό κόστος κατασκευής.
 • δαπανηρή συντήρηση.

Εξαερισμός στο σπίτι με τα χέρια τους

Για τη διευθέτηση των κτιριακών κατασκευών αερισμού σε εξοχικό σπίτι χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι τύποι οικοδομικών υλικών:

 • τσιμεντόλιθους ·
 • ξύλο ·
 • πήλινο-σκυρόδεμα?
 • αργίλιο-σκυρόδεμα μονόλιθος?
 • τούβλο?
 • μπλοκ από σκυρόδεμα αφρού.
 • στρώμα σκωρίας ·
 • εκτεταμένες μπλοκ αργίλου.

Για τέτοιους χώρους ενός εξοχικού σπιτιού απαιτείται αναγκαστικός αερισμός, όπως:

 • Μπάνια, πλυντήριο, στεγνωτήριο και άλλες εγκαταστάσεις υγιεινής.
 • Η κουζίνα.
 • Ντουλάπα, ντουλάπι και στεγνωτήριο (εάν οι πόρτες δεν μπαίνουν στους χώρους διαβίωσης, μπορείτε να τοποθετήσετε τη βαλβίδα εισροής στη δομή του παραθύρου ή στον τοίχο).
 • Λεβητοστάσιο (εδώ χρειάζεστε και βαλβίδα ροής και αγωγό αερισμού.
 • Οι εγκαταστάσεις του εξοχικού σπιτιού, που χωρίζονται από τους αεραγωγούς με περισσότερες από 2 κατασκευές πόρτας.

Επιπλέον, κατά την προετοιμασία του έργου θέρμανσης και αερισμού ενός εξοχικού σπιτιού, πρέπει να θυμόμαστε τα εξής:

 • Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τον φυσικό εξαερισμό της κοιλότητας κάτω από την ξύλινη επένδυση δαπέδου που είναι εγκατεστημένη στις υστερήσεις.
 • Ο φυσικός αερισμός στο υπόγειο του εξοχικού σπιτιού παρέχει προστασία από το ραδιενεργό ραδόνιο.

Όταν η αναγέννηση των καναλιών εξαερισμού φυσικό είδος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πλευρές του διατομή δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 100 mm, και το εμβαδόν διατομής πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 0,016m2 (μια τυπική διατομή για 15 εκατοστά σωλήνα διαμέτρου, το οποίο στα 3 m σε μήκος ικανό αντλώντας λειτουργία περίπου 30 Παράλειψη m3 αέρα ανά ώρα). Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα της κουκούλας, είναι απαραίτητο να αυξηθεί το μήκος του σωλήνα ή η διατομή του. μήκος κανάλι αερισμού μικρότερο από 3 μέτρα δεν επιτρέπει για τις απαιτούμενες παραμέτρους του αέρα στο Cottage. Προκειμένου η ολίσθηση να είναι ομοιόμορφη σε όλα τα δωμάτια του εξοχικού σπιτιού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν σωληνώσεις εξαερισμού ίδιου μεγέθους. Είναι επιθυμητό ότι το στόμιο αγωγού και ήταν η ίδια, αλλά στην πράξη καθορίζεται από το σχεδιασμό των δομικών στοιχείων. Σε αυτή την περίπτωση, η παραγωγικότητα των αεραγωγών ρυθμίζεται από το μέγεθος της εξωτερικής σχάρας.

Συμβούλιο. Για ευκολία εγκατάστασης, οι αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι το ένα δίπλα στο άλλο, δηλ. σε κτιριακές κατασκευές δημιουργούν αεραγωγούς.

Το μπλοκ των καναλιών εξαερισμού Αγροικία σε πέτρα, όπως και τους κανόνες του σχεδιασμού στον τοίχο που φέρει, το οποίο βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου, ή επισυνάπτεται σε αυτό. Εάν υπάρχει ανάγκη να οργανώσει εξαερισμό του μπλοκ τοιχοποιίας, τα κανάλια κάνει πολλαπλές τομής τούβλο μέγεθος και τοιχοποιία αρθρώσεις επιτρέπουν για το πάχος (για παράδειγμα, 14Χ14 εκ. (1/2 χ 1/2 τούβλο) ή 14h27 cm. (1/2 χ 1 τούβλο )).

Είναι σημαντικό. Στους καταλόγους κατασκευαστών δομικών υλικών παρουσιάζονται ειδικά κοίλα μπλοκ από σκυρόδεμα, με τη βοήθεια των οποίων εγκαθίσταται αερισμός στο εξοχικό σπίτι.

Οι αγωγοί εξαερισμού τσιμεντένιων όγκων ή τούβλων τοποθετούνται πάνω στο στήριγμα (μπλοκ θεμελίωσης ή πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος από πλάκες).

Για τις κατοικίες από ξύλο ή σπίτια που κατασκευάζονται με τεχνολογία wireframe, οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένους μεταλλικούς σωλήνες ή πλαστικά κουτιά.

Σημαντικό: Τα ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από τον άνεμο κατά τη ροή της οροφής, καθώς και κοντά στην πτέρυγα κατά τη διάρκεια της πτήσης του αεροπλάνου, σχηματίζουν τμήματα στα οποία εναλλάσσονται υψηλή και σπάνια πίεση. Η τοποθεσία αυτών των τοποθεσιών αλλάζει διαρκώς ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου και τη δύναμή του. Σε μια κατάσταση όπου σχηματίζεται μία κοιλότητα κοντά στην έξοδο του αγωγού αερισμού του εξοχικού σπιτιού, η ώθηση στον αγωγό εξαερισμού αυξάνει. Αν σχηματιστεί υψηλή πίεση κοντά στην έξοδο του αγωγού εξαερισμού, είναι ακόμη δυνατό να μετακινηθεί ο αέρας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο το χειμώνα, όταν φυσάει κρύος αέρας από τις σχάρες εξαερισμού στα δωμάτια. Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, η έξοδος του αγωγού αερισμού τοποθετείται σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια της οροφής.

Θέρμανση. Οι αγωγοί εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού που βρίσκονται στους εξωτερικούς τοίχους και τα τμήματα που περνούν από μη θερμαινόμενα δωμάτια θα πρέπει επιπλέον να καλύπτονται με θερμαντήρα. Η ίδια απαίτηση ισχύει και για τα τμήματα των αεραγωγών που βρίσκονται πάνω από τη δομή της οροφής.

Η δύναμη πρόσφυσης. Για αποτελεσματικό αερισμό του εξοχικού σπιτιού, είναι απαραίτητο να μειωθεί η αντίσταση στη διέλευση των μαζών αέρα μέσω των αεραγωγών. Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής:

 • Η διατομή του αγωγού αερισμού αυξάνεται.
 • Κατά την τοποθέτηση των αεραγωγών στο εξοχικό σπίτι, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ίδια διατομή των καναλιών (χωρίς στενώσεις και επεκτάσεις) καθ 'όλο το μήκος τους.
 • Η διαδρομή των αγωγών εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού πρέπει να είναι ευθύγραμμη και κάθετη. Η επιτρεπτή μετατόπιση του αγωγού σε γωνία μέχρι 30 ° δεν απέχει περισσότερο από 1 m από τον άξονα. Κατά τη ρύθμιση του φυσικού αερισμού του εξοχικού σπιτιού, η οριζόντια διάταξη των διαύλων πρέπει να αποφεύγεται.
 • Η εσωτερική επιφάνεια των αεραγωγών πρέπει να είναι λεία, επομένως οι αγωγοί εξαερισμού δεν μπορούν να τοποθετηθούν από ένα κυματοειδές σωλήνα. Σε αγωγούς εξαερισμού, οι οποίοι εκτείνονται με τη βοήθεια τούβλων, είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί η εσωτερική επιφάνεια και να σκουπιστούν οι ραφές.

Ανοίγματα αέρα τροφοδοσίας. Κατά το σχεδιασμό του φυσικού αερισμού ενός εξοχικού σπιτιού, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι συνθήκες υπό τις οποίες ο αέρας από χώρους με βαλβίδες εισροής μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα στους χώρους όπου σχεδιάζονται αεραγωγοί εξαερισμού. Εάν τέτοιες εγκαταστάσεις του εξοχικού χώρου χωρίζονται από κατασκευές πόρτας ή τοίχους, τότε είναι απαραίτητο να υπάρχουν κανάλια για την υπερχείλιση των μαζών του αέρα. Η ελάχιστη διατομή των καναλιών υπερχείλισης για το εξοχικό είναι 0,02m2 (για κουζίνες, μπάνια και δωμάτια του εξοχικού σπιτιού με υψηλή υγρασία - 0,08m2). Για να εξασφαλιστεί η κανονική κίνηση του αέρα, το φύλλο της πόρτας είναι τοποθετημένο σε απόσταση 20 mm από το επίπεδο του δαπέδου. Σε εσωτερικούς χώρους

12 συμβουλές για το πώς να αερίζεται σωστά ένα εξοχικό σπίτι

Συμβουλή 1. Η τοποθέτηση αεραγωγών μεταξύ των τοίχων στο κεντρικό τμήμα του εξοχικού σπιτιού συμβάλλει στην ενίσχυση του βυθίσματος στο σύστημα αερισμού (ειδικά το χειμώνα). Η ώση αυξάνεται λόγω διαφορών θερμοκρασίας.

Συμβουλή 2. Πληκτρολογήστε τον αεραγωγό σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και τις απαιτήσεις για το σχεδιασμό του εξοχικού σπιτιού. Για να εξοικονομήσετε χώρο, οι ορθογώνιοι αγωγοί είναι κατάλληλοι. Εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυκλικοί αγωγοί. Το πλεονέκτημα των στρογγυλών αγωγών είναι η ένταση της ανταλλαγής αέρα και η ευκολία εγκατάστασης λόγω του μικρού βάρους της δομής.

Συμβουλή 3. Αν έχετε προτιμήσει έναν κυκλικό αγωγό, πρέπει να αποφασίσετε για την επιλογή άκαμπτων ή εύκαμπτων (μη κυματοειδούς) σωλήνων. Κατά τη λειτουργία, οι άκαμπτοι σωλήνες διαφέρουν ως προς το ότι οι ροές αέρα διέρχονται μέσω αυτών με λιγότερη αντίσταση και θόρυβο, έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται περισσότερο στην πράξη.

Συμβουλή 4. Εάν υπάρχει ελεύθερος χώρος, οι αγωγοί εξαερισμού στο εξοχικό σπίτι πρέπει να γίνουν μακρύτεροι και ευρύτεροι, τότε το σχέδιο θα είναι πολύ ισχυρότερο. Οι παράμετροι αγωγών (διάμετρος και μήκος) μπορούν να υπολογιστούν στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονική αριθμομηχανή.

Συμβουλή 5. Για αποτελεσματικό αερισμό του εξοχικού σπιτιού, είναι προτιμότερο να εγκατασταθούν αεραγωγοί της ίδιας διαμέτρου. Διαφορετικά, η σύνδεση σωλήνων με διαφορετικές διαμέτρους πρέπει να πραγματοποιείται ομαλά, η γωνία απόκλισης να μην υπερβαίνει τις 30 °.

Συμβούλιο 6. Όλες οι συνδέσεις στους αγωγούς του αγωγού πρέπει να είναι αεροστεγείς και ομαλές, διαφορετικά η εσωτερική τραχύτητα μπορεί να αυξήσει την αντίσταση και κατά συνέπεια να μειώσει την πρόσφυση.

Συμβούλιο 7. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού, είναι απαραίτητο να παρέχεται ο μικρότερος αριθμός στροφών, καθώς κάθε στροφή μειώνει το ρεύμα αέρα κατά 10%.

Συμβούλιο 8. Οι σωλήνες εξάτμισης πάνω από την οροφή του εξοχικού σπιτιού πρέπει να ανέλθουν τουλάχιστον μισό μέτρο, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τη δύναμη πρόσφυσης. Ο σωστός υπολογισμός του ύψους του σωλήνα εξαγωγής θα βοηθήσει τις συστάσεις των ειδικών:

Συμβουλή 9. Προκειμένου να προστατευθεί ο σωλήνας από τη βροχή και τα έντομα, στον άκρο του είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας. Αλλά η κύρια λειτουργία του εκτροπέα είναι η ανατομή των ροών του αέρα, με αποτέλεσμα μια ζώνη χαμηλής πίεσης με χαμηλή πίεση και ώση 20%.

Συμβουλή 10. Αυξήστε την αποδοτικότητα του συστήματος εξάτμισης του εξοχικού σπιτιού θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τους ανεμιστήρες εξάτμισης του μπάνιου, και στην κουζίνα μια κουκούλα. Με τη βοήθειά τους ο φυσικός αερισμός του εξοχικού θα μετατραπεί σε μηχανικό και δεν θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες και οι δείκτες θερμοκρασίας.

Συμβουλή 11. Με ερμητικά κλειστά πλαστικά παράθυρα, το σύστημα αερισμού του εξοχικού δεν θα λειτουργήσει, αφού η εισαγωγή αέρα δεν λειτουργεί χωρίς την εισαγωγή αέρα. Ως εκ τούτου, το σπίτι πρέπει να οργανώσει τακτικά για τον αερισμό.

Συμβουλή 12. Η φυσική ροή του αέρα μέσω των ανοικτών παραθύρων, καθώς και η φυσική εξάτμιση, εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες. Ρύθμιση της ροής του αέρα θα βοηθήσει ειδικές εισόδους αέρα εξαερισμού: ανεμιστήρες και αναπνευστήρες.

Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς.

P.S. Μπορείτε πάντα να καλέσετε την εταιρεία "Η κλιματική φόρμουλα"Και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.

Εάν σας άρεσε το υλικό, παρακαλώ το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα;)