Εξαερισμός της κρεβατοκάμαρας

Αν εργάζεστε για έξι ημέρες την εβδομάδα και... έντεκα ώρες την ημέρα, και όλες οι ελπίδες για ξεκούραστο ύπνο έρχεται μόνο για μια μέρα, το μόνο που μπορεί να συμπαθήσει. Αλλά με πολύ λίγη προσπάθεια και χωρίς να αλλάξετε το πρόγραμμα εργασίας, μπορείτε να διορθώσετε θεμελιωδώς την κατάσταση και να νιώσετε κάθε πρωί φρέσκο, χαρούμενο και ξεκούραστο, ανεξάρτητα από την ηλικία και τον ρυθμό ύπνου. Αρκεί να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες μικροκλίματος στην κρεβατοκάμαρα μέσω κατάλληλης συσκευής εξαερισμού.

Τα συστατικά της άνεσης στον ύπνο

Ο ύπνος είναι μια φυσική ανάγκη. Σε ένα όνειρο, τα μεμονωμένα μέρη του εγκεφάλου μειώνουν τη δραστηριότητα για να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν, άλλα ενεργοποιούν για να επεξεργαστούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν για την ημέρα. Επιπλέον, ο ύπνος είναι ένα είδος αντικαταθλιπτικού που προστατεύει το σώμα από τις νευρικές υπερφόρτωσης και τονίζει, προκαλώντας συχνά σοβαρές ασθένειες. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν πώς να προσφέρουν έναν ποιοτικό ύπνο που θα τους επιτρέψει να ξεκουραστούν πραγματικά.

Για να έχουμε ένα υπόλοιπο (στην περίπτωσή μας, στον ύπνο), είναι απαραίτητη η κρεβατοκάμαρα είναι όχι μόνο να ελαχιστοποιηθεί η στάθμη θορύβου, αλλά και να δημιουργήσει μια βέλτιστη θερμοκρασία και την υγρασία συνθήκες με επαρκή ρυθμό αλλαγής του αέρα, ακόμα καλύτερα περισσότερο κορεσμό του αέρα με οξυγόνο και ιονισμό του.

Το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας για τον ύπνο είναι + 18... 20 ° C με σχετική υγρασία 30... 60%. Συνήθως, ο αέρας του δρόμου (ειδικά στις μεγαλουπόλεις) δεν αντιστοιχεί σε αυτό το επίπεδο. Κατά συνέπεια, η ανοικτή εξαεριστική δεξαμενή δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανταλλαγής αέρα. Υπάρχει επίσης περιορισμός του επιπέδου θορύβου. Σύμφωνα με το υπάρχον υπόβαθρο θορύβου SNiP στα διαμερίσματα το βράδυ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25-30 dB (A). Δυστυχώς, ο εξαερισμός των πολυώροφων κτηρίων αφήνει πολύ επιθυμητό και δεν παρέχει ένα υψηλής ποιότητας μικροκλίμα. Αν εκτιμάτε την υγεία σας, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα υψηλής ποιότητας για τον αερισμό των νοικοκυριών.

Κλιματισμός ή "pritochka";

Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής στο διαμέρισμα με μια ομάδα όλων των απαραίτητων εξοπλισμού δικτύου. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής, με βάση το όνομα, είναι δύο συστήματα. Η εισροή παρέχει συνεχή παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο με την προεπεξεργασία και το σύστημα εξάτμισης αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής.

Συστατικά του εκχυλίσματος και εξαερισμού εισόδου

Η κλασική εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής αποτελείται από:
- αεραγωγών (τροφοδοσία και εξαγωγή αντίστοιχα) ·
- κανάλια ανεμιστήρων?
- Εξοπλισμός δικτύου για την προετοιμασία του αέρα (φίλτρα, ψύκτες, θερμαντήρες αέρα, αφυγραντήρες, υγραντήρες αέρα).
- πεπερασμένα στοιχεία (πλέγματα, διαχυτήρες).
- σύστημα ελέγχου εξαερισμού (αυτόματα).

Οι αεραγωγοί είναι μηχανικοί αγωγοί για τη μεταφορά αέρα και την τοποθέτηση εξοπλισμού δικτύου.

ανεμιστήρες αγωγός ενσωματώνονται απ 'ευθείας εντός του τμήματος αγωγού και προορίζονται για αναγκάζοντας την κίνηση των αερίων μαζών κατά μήκος της γραμμής αεραγωγού.

Απαιτούνται φίλτρα για να καθαριστεί εν μέρει ή πλήρως ο αέρας τροφοδοσίας. Σήμερα, δεν είναι προβληματικό να τοποθετείται σχεδόν οποιοδήποτε φίλτρο στο σύστημα εξαερισμού: μηχανικό, χημικό, βακτηριακό, κ.λπ.

Οι ψύκτες και οι θερμαντήρες αέρα διασφαλίζουν σταθερή θερμοκρασία αέρα που ρυθμίζεται στον ελεγκτή της μονάδας αυτοματισμού.

Οι αφυγραντήρες και οι υγραντήρες διατηρούν σχετική υγρασία στο καθορισμένο εύρος τιμών. Ένας ενήλικος εκπνέει περίπου 1-2 λίτρα υγρού την ημέρα. Κατά συνέπεια, το τρίτο μέρος αυτού του όγκου πέφτει στην κρεβατοκάμαρα και η περίσσεια υγρασίας πρέπει να απορριφθεί. Αν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή, οι υγραντήρες είναι ενεργοποιημένοι. Για παράδειγμα, τα συμβατικά θερμαντικά σώματα κεντρικής θέρμανσης μπορούν να στεγνώσουν τον αέρα μέχρι το 20%, το οποίο βρίσκεται εκτός του φυσιολογικού μικροκλίματος για έναν υγιή ύπνο. Γενικά, η σχετική υγρασία του αέρα είναι μάλλον ιδιότροπη, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των ηλεκτρικών συσκευών στο δωμάτιο, τα υλικά του κτιρίου και τα έπιπλα.

Τα πεπερασμένα στοιχεία, με τη μορφή πλεγμάτων και διαχυτών, καλύπτουν πρώτα τα ανοίγματα του αγωγού αέρα και, δεύτερον, επιτρέπουν την ισορροπία των ροών αέρα και την τοπική ρύθμιση των όγκων του παρεχόμενου αέρα. Ένα άτομο είναι πολύ ευαίσθητο στην κίνηση του αέρα και ξοδεύει όλη τη νύχτα σε ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο γεμάτο υγεία.

Τα μπλοκ αυτοματισμού επιτρέπουν την πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας. Δηλαδή, το σύστημα εξαερισμού θα λειτουργήσει αυτόνομα σύμφωνα με προκαθορισμένες παραμέτρους χωρίς άμεση ανθρώπινη συμμετοχή.

Πρόσθετος εξοπλισμός

Για να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση του εξαερισμού και να μειωθεί το κόστος θέρμανσης του χώρου το χειμώνα, το σύστημα ανταλλαγής αέρα μπορεί να διαθέτει μια πρόσθετη μονάδα ανάκτησης θερμότητας. Στον ανακτητή, ο θερμός αέρας εξάτμισης δίνει την ενέργεια του στον αέρα τροφοδοσίας, μερικώς του θερμαίνοντας, ο οποίος εξοικονομεί ενέργεια και διάρκεια λειτουργίας των θερμαντικών σωμάτων του δικτύου.

Ο ύπνος χρειάζεται κυρίως από τον εγκέφαλο, το σώμα μπορεί να στηριχθεί στον καναπέ από την τηλεόραση ή με ένα βιβλίο στο χέρι. Και για τον εγκέφαλο, το οξυγόνο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στη ζωή. Ο αστικός αέρας, κατά κανόνα, έχει εξαντληθεί σε οξυγόνο, ειδικά σε μεγάλες πόλεις και σε περιοχές νέων κτιρίων, όπου δεν υπάρχει κατάλληλος χωροταξικός σχεδιασμός. Η κανονική περιεκτικότητα σε οξυγόνο στην ατμόσφαιρα είναι 21%. Τον Αύγουστο του 2010, στη Μόσχα, η περιεκτικότητα σε οξυγόνο καταγράφηκε στο 17,3%, με αποδεκτό ποσοστό μείωσης μόλις 1%. Σε αυτό το θέμα, ανεφοδιασμού και εξαγωγής εξαερισμού στο διαμέρισμα δεν βοηθά. Το πρόβλημα της χαμηλής περιεκτικότητας σε οξυγόνο στον αέρα, φυσικά, είναι παγκόσμιο, αλλά σε επίπεδο νοικοκυριού διευθετείται εύκολα με την εγκατάσταση μιας γεννήτριας οξυγόνου στο σπίτι.

Επίσης στο υπνοδωμάτιο μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ιονιστή. Στον αέρα είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα aeroions (κατά προσέγγιση αναλογία 5: 4). Στις αρχές του 20ου αιώνα διαπιστώθηκε ότι η χαμηλή περιεκτικότητα σε αρνητικά ιόντα στον αέρα οδηγεί στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών (τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα). Στη συνέχεια, η επιστήμη απέδειξε ότι τα αρνητικά ιόντα είναι ζωτικής σημασίας, αλλά είναι ανάλογα με τα θετικά φορτισμένα σωματίδια. Δηλαδή, καθώς τα αρνητικά ιόντα αυξάνονται, είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των θετικών ιόντων (έτσι, έχοντας αποφασίσει να αγοράσει ένα ιονιστή, βεβαιωθείτε ότι είναι διπολικό).

Για λόγους σύγκρισης, το περιεχόμενο των αρνητικών ιόντων στον αέρα των θαλασσινών θέρετρων και των ορεινών περιοχών είναι 10.000-20.000 σε 1 cm. (τα στοιχεία υπολογίζονται κατά μέσο όρο ανά περιοχή), ενώ για τους δρόμους σε μια μεγάλη πόλη αυτό το ποσοστό είναι μόνο 50-300 ανά 1 κυβ. εκατοστό., και σε κτίρια κατοικιών, γραφεία και παραγωγή, και ακόμη χειρότερα - 10-60. Υπάρχει κάτι να σκεφτείς, έτσι δεν είναι;

Συμπεράσματα

Έτσι, ο τύπος ενός υγιούς πλήρους ύπνου αποδείχθηκε πολύ απλός - ένα βέλτιστο μικροκλίμα χωρίς την ύπαρξη εξωτερικών ήχων και φυσικά με ένα άνετο κρεβάτι. Ένας πλήρης ύπνος είναι μια ισχυρή υγεία, εξαιρετική διάθεση και εγγυημένη επιτυχία σε κάθε προσπάθεια!

Γιατί να σχεδιάσετε μια κουκούλα στην κρεβατοκάμαρα και την εισροή στην κουζίνα;

Γύρισα στο γραφείο για την εγκατάσταση της VC, την οποία μου έλεγαν οι πωλητές του εξοπλισμού εξαερισμού. Όσοι έφυγαν ευσυνείδητα για τον τόπο και, επίσης με καλή πίστη, έγραψαν ένα σκίτσο και μια σημείωση.
Τώρα βλέπω όλα αυτά, και είμαι μπερδεμένος:
σε-1, το τράβηξε φορές vpoltora τιμές Εξοπλισμός - καλά, εδώ εγώ ο ίδιος φταίει - είχα μόλις εξήγησα ότι αν κάνει ακόμη ένα ηλίθιο εντύπωση, που ακόμα δεν χρειάζεται να αξιοποιήσει αυτή την εντύπωση προσφέρει μάρκετινγκ?
σε-2, ζωγραφισμένα ανοησίες για τον αερισμό στον αχυρώνα, υπάρχει επίσης δικό μου λάθος - όπου ventilyatsionschikam γνωρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις με ζώα πρέπει να πάρει μαζί του αέρα όχι μόνο εκ των άνω αλλά και από κάτω (αμμωνία, διοξείδιο του άνθρακα και ούτω καθεξής.)?
αλλά ιδού,
σε-3, για τους οποίους έχουν σχεδιαστεί στο υπνοδωμάτιο και pritochku και κουκούλα (και στην κουζίνα - πολύ) - σύντροφο ο οποίος τοποθετείται κάτω από την ηγεσία των Φινλανδών για τα έργα τους στον αερισμό σπίτια, υποστηρίζει ότι στα υπνοδωμάτια ήταν απλά pritochka. και στις κουζίνες και μπάνια - μόνο από την κουκούλα (υποψήφιους εγκαταστάτες μου λένε ότι για να γίνει αυτό είναι λάθος, λένε, ο αέρας ρέει κάτω από τις πόρτες και μέσα από τα ορμητικά - είναι αναλφάβητοι). Και εδώ είμαι - είναι αμφίβολο, εμπιστεύομαι κάπως τους Φινλανδούς.
Αγαπητοί ειδικοί, πόσο σωστά;

Πρώτον, με το νέο έτος.
Και δεύτερον, όσον αφορά την ερώτησή σας.
Ο καθαρός αέρας θα χυθεί στα δωμάτια όπου είναι οι άνθρωποι και όπου δεν είναι απαραίτητες οσμές. Πρόκειται για υπνοδωμάτια, σαλόνια, γραφεία κ.λπ. Ο εξαερισμός αφαιρεί από τους χώρους αυτούς, όπου είναι δυνατόν, η παρουσία επιβλαβών ουσιών, όπως υγρασία - ντους, μπάνια. έτσι, όπου υπάρχουν μυρωδιές - κουζίνες? χώρους όπου δεν υπάρχει μόνιμη ή προσωρινή (έως 2 ώρες) παρουσία ανθρώπων - τεχνικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, αποθήκες κλπ.
Προχωρώντας από αυτό - φαίνεται ότι οι Φινλανδοί έχουν δίκιο. Αλλά το όλο πρόβλημα είναι ότι εάν ο εξαερισμός γίνει στο σπίτι, τότε κατά την κατάρτιση ενός ισοζυγίου αέρα διαπιστώνεται συχνά ότι αποκτάται μια πολύ μεγάλη απόκλιση μεταξύ της τιμής της εισροής και της εξάτμισης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αυξήσετε ή να μειώσετε κάτι (το οποίο συμβαίνει λιγότερο συχνά), στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί μια κρεβατοκάμαρα στο υπνοδωμάτιο. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση όσοι σας έκαναν προσφορά έχουν δίκιο.
Αλλά αμέσως θα κάνω μια κράτηση - Ότι προσφέρουν στην κουζίνα μια εισροή είναι ένα αναμφισβήτητο λάθος. Στην κουζίνα στην κατοικία η εισροή δεν γίνεται ποτέ.
Και ένα ακόμα πράγμα. Ακριβώς για το γεγονός αυτό

alr έγραψε:
οι υποτιθέμενοι εγκαταστάτες μου ισχυρίζονται ότι το κάνουν αυτό λάθος, λένε, η ροή του αέρα κάτω από τις πόρτες και μέσα από τα ρέματα - είναι αναλφάβητοι

Δεν θα το απογοητεύσω. Είναι πολύ λάθος. Και γι 'αυτό δεν έκαναν μάταια την εκτίμηση όχι μόνο χρηματικό, αλλά είμαι βέβαιος ότι και οι δύο υπερεκτίμησαν τεχνικά, εξασφαλίζοντας έτσι τον εαυτό τους από το σφάλμα στην παραγωγή.

alr έγραψε:
που είναι ανούσια για τον εξαερισμό στο στάβλο, είναι επίσης δικό μου λάθος - από πού οι ανεμιστήρες γνωρίζουν ότι σε δωμάτια με ζώα είναι απαραίτητο να πάρουμε αέρα όχι μόνο από πάνω αλλά από κάτω (αμμωνία, διοξείδιο του άνθρακα κ.λπ.)

Πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Αλλά αν δεν ξέρετε τότε τουλάχιστον η αυτο-μελέτη θα πρέπει να το κάνει έτσι ώστε να μην μοιάζει με "τσαγιέρα" μπροστά από τον πελάτη. Αυτό είναι, βέβαια, εάν ασχολούνται επαγγελματικά με το έργο τους και όχι ως «είδος χόμπι» ή «ξέρω πώς να κάνω τα πάντα» (πώς βρίσκετε απαντήσεις στην ερώτηση; Τι μπορείτε να κάνετε;)

alr έγραψε:
γιατί σχεδίασαν στην κρεβατοκάμαρα και την εισροή και τον εκχυτήρα.

Επαναλαμβάνω, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε το έργο, ίσως δικαιολογημένα. Όσον αφορά την κουζίνα - έγραψα ήδη, δεν εισροή.

alr έγραψε:
Και εδώ είμαι - είναι αμφίβολο, εμπιστεύομαι κάπως τους Φινλανδούς.

Εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα: επαγγελματικά μυστικά

Η υγεία, η άνεση και η ασφάλεια της παρατεταμένης διαμονής στις εγκαταστάσεις παρέχονται από το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερη δυσκολία αντιπροσωπεύει ο αερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, όπως στα κλασικά συστήματα η κύρια εισροή αέρα παρέχεται μέσω των παραθύρων.

Σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων στερείται παράθυρα. Πρόκειται για γκαρνταρόμπα, μπάνιο, τουαλέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα υπνοδωμάτια χωρίς παράθυρα είναι εξοπλισμένα.

Ο παραδοσιακός αερισμός του διαμερίσματος περιλαμβάνει την παροχή αέρα μέσω διαρροών παλαιών ξύλινων παραθύρων ή του συστήματος εξαερισμού νέων πλαστικών παραθύρων και ειδικών βαλβίδων τύπου τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, ο αέρας περνάει από τα δωμάτια προς την κατεύθυνση των αξόνων εξαγωγής, όπου δημιουργείται ένα φυσικό βύθισμα από τη διαφορά στην πυκνότητα του αέρα μέσα και έξω. Οι άξονες καυσαερίων είναι συνήθως εξοπλισμένοι σε δωμάτια που ονομάζονται βρώμικα, όπως κουζίνες και τουαλέτες.

Είναι σημαντικό ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα να περιλαμβάνει ένα τμήμα τροφοδοσίας και μια αποτελεσματική κουκούλα.

Χωρίς αποτελεσματικό αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα και να δημιουργηθούν συνθήκες υγείας. Η απελευθέρωση θερμότητας από ένα μόνο άτομο ισοδυναμεί με εξήντα βατ και η άνετη θερμική ισορροπία του δωματίου δημιουργείται επίσης μέσω ενός συστήματος εξαερισμού.

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, η ισορροπία θερμότητας πρέπει να διατηρηθεί στο επίπεδο των υφιστάμενων προδιαγραφών. Την ίδια στιγμή, για το μπάνιο, η πρόσληψη υγρασίας στον αέρα είναι άνιση με το χρόνο. Ως εκ τούτου, η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής στην είσοδο του αγωγού με έλεγχο από τον αισθητήρα υγρασίας. Η πρόσβαση στον αέρα πραγματοποιείται ταυτόχρονα μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου ή μέσω μιας σχάρας εξαερισμού ενσωματωμένης στην πόρτα.

Συσκευή εναλλαγής αέρα για δωμάτια χωρίς παράθυρα

Εάν ο εξαερισμός είναι ήδη διαθέσιμος σε κτίριο χωρίς παράθυρα, τότε πρέπει να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά του. Στο πλέγμα του καναλιού καυσαερίων αναδύεται μία λωρίδα χαρτιού με πλάτος της τάξεως των δύο εκατοστών. Όταν ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι σωστά τοποθετημένος, η ταινία θα πιέζεται προς την είσοδο του άξονα εξαγωγής.

Συνήθως, ο αέρας επιτρέπεται να εισέλθει στο δωμάτιο μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, μπορούν να τοποθετηθούν πλέγματα εξαερισμού στην πόρτα ή υπάρχουν τρύπες τροφοδοσίας στον τοίχο. Τέτοιες τρύπες συνήθως κατασκευάζονται στο κάτω μέρος του τοίχου. Για να ενισχυθεί η κουκούλα, οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται στην είσοδο του καναλιού. Η λειτουργία τέτοιων ανεμιστήρων στην τουαλέτα ή το μπάνιο μπορεί να ελέγχεται από ένα διακόπτη φωτισμού χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο ή από έναν αισθητήρα κίνησης.

Συχνά, ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα εμφανίζεται κατά την ανακατασκευή των χώρων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο σχεδιασμός και ο πλήρης εξοπλισμός του συστήματος εξαερισμού. Η απλούστερη λύση περιλαμβάνει τη διευθέτηση των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής σε δωμάτια με εγκατεστημένο σύστημα υψηλής απόδοσης φυσικής ανταλλαγής αέρα.

Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Εξετάστε το πώς είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός στο αποδυτήριο χωρίς παράθυρο με το χαμηλότερο κόστος. Στο κάτω μέρος του τοίχου, που βλέπει στο δωμάτιο με ρυθμιζόμενη αλλαγή αέρα, παρέχονται ανοίγματα. Οι εξατμίσεις των οπών τοποθετούνται στην κορυφή του άλλου τοίχου.

Είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο για να τοποθετηθούν τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής σε απέναντι τοίχους. Για ένα τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, η διάμετρος της οπής ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι 15 mm. Από αυτή την αναλογία, θα πρέπει να υπολογιστεί η περιοχή και οι διαστάσεις των οπών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί των οπών εξόδου, ο τοίχος δεν φθάνει 100 mm στην οροφή, πράγμα που είναι αρκετά διακριτικό.

Εξαερισμός σε υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

Ιδιαίτερη προσοχή θα απαιτήσει μια κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρο - ο αερισμός εδώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Σε αυτό και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε ένα σύστημα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γκαρνταρόμπα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • ζεύγος ή περισσότεροι ανεμιστήρες.
 • θερμαντήρα, παρέχοντας θέρμανση σε αποδεκτή θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα.
 • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • πλέγματα εξαερισμού.
 • αεραγωγών.

Πώς να κάνετε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Θα δείξουμε πώς να κάνουμε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Για να φτιάξετε τρύπες, χρειάζεστε μια διάτρηση και για τη στερέωση πλέγματος, αεραγωγών - ένα τρυπάνι και κατάλληλους συνδετήρες. Οι οπές εισροής βρίσκονται στην κάτω ζώνη του τοίχου πάνω από το δάπεδο. Έξω από την τρύπα πρέπει να προστατεύονται από μια μάσκα και μια προσωπίδα.

Στο ίδιο το δωμάτιο είναι εγκατεστημένος ένας διάτρητος αγωγός αέρα για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στην περιοχή του δωματίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του τοίχου. Ο αγωγός αέρα από αυτό πρέπει να έρθει προς τα έξω πάνω από 0,4 μ. Από το σημάδι στέγης. Οι αγωγοί στην περιοχή που δεν έχουν θέρμανση πρέπει να προστατεύονται με αξιόπιστη θερμομόνωση.

Όταν ένα δωμάτιο είναι εξοπλισμένο χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός του οποίου πρέπει να είναι αποτελεσματικός, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα ανοίγματα εισροής και εκροής. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε φίλτρα καθαρισμού στον αγωγό εισροής. Η παρουσία του θερμαντήρα αέρα θα εξασφαλίσει μια άνετη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας.

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού και τον υπολογισμό του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε ανταλλαγή αέρα για μία ώρα σε επίπεδο τριάντα κυβικών μέτρων ανά άτομο. Εάν ένα άτομο έχει λιγότερο από 20 μ. Πλατεία, ο υπολογισμός εκτελείται από την κατάσταση των τριών κυβικών μέτρων ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής.

Εξαερισμός σε ένα υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρα

Καλησπέρα!
Σχεδιάζω μια ανακατασκευή στο δωμάτιο, θα ήθελα να χωρίσω το τμήμα του δωματίου κάτω από το υπνοδωμάτιο από το διαμέρισμα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση το υπνοδωμάτιο θα είναι χωρίς παράθυρα. Πώς να λύσετε το πρόβλημα με την παροχή καθαρού αέρα και εξαερισμού; SOP; Ποια PVU είναι κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση;

Αν οι υπόλοιποι χώροι είναι αεριζόμενοι, είναι δυνατόν να κάνετε μια μηχανική ροή από αυτά στην κρεβατοκάμαρα.
Αυτό είναι από φθηνές επιλογές.
Μια άλλη επιλογή. Αν η κρεβατοκάμαρα διαθέτει τοίχο που συνορεύει με το δρόμο, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε είτε ένα μίνι παραπόταμο είτε ένα PVU, ακόμη και από το ME.
Και η πιο ακριβή επιλογή επιτυγχάνεται αν χρησιμοποιείτε PU ή PVU με υψηλότερη απόδοση από ό, τι χρειάζεστε για ένα υπνοδωμάτιο. Αυτό συμβαίνει εάν τα υπόλοιπα δωμάτια δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Ο χώρος από τον οποίο χωρίζεται η κρεβατοκάμαρα δεν είναι αεριζόμενος (δηλαδή δεν υπάρχει εξαερισμός), επιπλέον το loggia θα είναι γυαλισμένο, δηλ. τα μουστάκια θα είναι ακόμη μικρότερα (.
Η κρεβατοκάμαρα αποδεικνύεται κωφός, χωρίς παράθυρο, χωρίς τοίχους στο δρόμο.

Δηλαδή. είναι μόνο PVU; Θα είναι θορυβώδες για την κρεβατοκάμαρα;

Και ποια PVU ταιριάζει καλύτερα σε αυτή την κατάσταση;

Δεν καταλαβαίνετε. Στο "χαζέ" υπνοδωμάτιό σας υπάρχει τουλάχιστον ένας τοίχος (ακόμα και μέσα από ένα μπαλκόνι) που ανοίγει στην πρόσοψη του κτιρίου.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
Δεν καταλαβαίνετε. Στο "χαζέ" υπνοδωμάτιό σας υπάρχει τουλάχιστον ένας τοίχος (ακόμα και μέσα από ένα μπαλκόνι) που ανοίγει στην πρόσοψη του κτιρίου.

Όχι, δεν υπάρχει ένας τοίχος κρεβατιού στην πρόσοψη του κτιρίου.

Εδώ, περίπου έτσι..

Kate07,
Σχεδιάστε, εντελώς, ένα διαμέρισμα..

Kate07, μια επιλογή σούπερ-οικονομίας - γρίλιες υπερχείλισης από πάνω και από κάτω, μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

Ο Medtech έγραψε:
. μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

Και τι θα συμβεί εάν βρίσκονται 600 χιλιοστά πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Ή δεν θα λειτουργήσει έτσι. Η σκέψη είναι ακατανόητη.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
θα βρίσκεται χιλιοστά στα 600 πάνω από το επίπεδο του δαπέδου;

θα είναι πολύ ζεστό, γιατί ήσυχα, χωρίς ανάδευση, η κυκλοφορία του αέρα στο φυσικό βύθισμα από τη ζέστη του ίδιου του σώματος και της αναπνοής. Πόσοι άνθρωποι εκεί έξω στον κατάλογο ακτινοβολεί;
Topikstarter δεν ακούει ακόμα τις επιθυμίες και τις ευκαιρίες, είναι δυνατόν να ονειρευτείς.

Ο Medtech έγραψε:
κυκλοφορία αέρα σε φυσικό βύθισμα από τη θερμότητα του ίδιου του σώματος και της αναπνοής.

Εννοείται.
Αλλά μπορείτε (και μάλλον είναι) κάτω από το ανώτατο όριο να τοποθετήσετε τον αγωγό για την εξάτμιση και να βάλετε έναν "ήσυχο" ανεμιστήρα. Και ας δημιουργήσει μια κίνηση του αέρα. Δεν τραβά πολύ ηλεκτρισμό, αλλά το κίνημα αέρα θα δημιουργήσει.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Ο Medtech έγραψε:
Kate07, μια επιλογή σούπερ-οικονομίας - γρίλιες υπερχείλισης από πάνω και από κάτω, μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

Medtech, μου φαίνεται ότι τα πλέγματα δεν είναι κατάλληλα, επειδή στο δωμάτιο από το οποίο περιβάλλονται τα διπλά τζάμια και το τζάμι, μονωμένο μπαλκόνι.. φρέσκο ​​αέρα από πού;

Kate07, έζησα μέσα, με μία κουκέτα, προστίθεται αέρας προς τα κάτω, σηκώστε κορυφή, αλλά το υπόλοιπο του διαμερίσματος ήταν η συνήθης ροή του φυσικού αερισμού, έχω αρκετά σε χαμηλή ταχύτητα, αν και λέει ότι είναι πολύ ήσυχο, αλλά ο θόρυβος ισχύει μόνο για το θόρυβο του ανεμιστήρα, και όχι στον αέρα που ακούγεται από την αποκοπή του αεραγωγού κατά την εκτόξευση και την αναρρόφηση, οπότε ο σιγαστήρας είναι υποχρεωτικός.
Αλλά πώς λειτουργεί κανονικός φυσικός αερισμός για εσάς; Η εισροή δεν υπάρχει; Χωρίς σχέδιο διαμερίσματος δεν είναι ακόμα σαφές πώς ζείτε σε ένα αεροστεγές δωμάτιο.

Medtech, ευχαριστώ.
Ενώ ζουν ακόμα σε αυτό το δωμάτιο χωρίς γυάλινη και μονωμένη λουγκλιά, ό, τι σχεδιάζεται και χωρίσματα για την κρεβατοκάμαρα, η οποία είναι επίσης προγραμματισμένη. Θα ήθελα λοιπόν να σχεδιάσω τα πάντα σωστά.

Τώρα, σε μια σειρά.. Ο τοίχος (ή την πόρτα, αυτό είναι. Για να. Αυτό ωθεί ακριβώς το διάφραγμα), περιφραγμένη το υπνοδωμάτιο από το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο από γυαλί (ματ), και την ίδια μέρα η πόρτα του δωματίου και στο υπνοδωμάτιο θα ανοίξει. Στη λογγαία, η οποία βρίσκεται σε όλο το μήκος του δωματίου, θα υπάρχουν παράθυρα με διπλά τζάμια και θα είναι μονωμένα. Έτσι, στο δωμάτιο, για να μην αναφέρουμε την κρεβατοκάμαρα, δεν υπάρχει πουθενά για να πάρει φρέσκο ​​αέρα.

Σήμερα, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε τον εξαερισμό προσφοράς στο δωμάτιο και την κρεβατοκάμαρα.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Kate07 έγραψε:
είναι απαραίτητο να διεξάγετε αερισμό στο δωμάτιο και την κρεβατοκάμαρα.

Έχω ακόμα πιστεύουν ότι το κάνετε, γιατί να ζήσει σε αυτό το διαμέρισμα θα είναι δύσκολο, αλλά θα εξακολουθεί να προγραμματίσετε το διαμέρισμα, τη διαθεσιμότητα και το είδος των πλακιδίων στην κουζίνα, παροχή ζεστού νερού, δάπεδα, δάπεδο, τη θέση του σπιτιού σε σχέση με τον αυτοκινητόδρομο. Και το πιο σημαντικό, ο προϋπολογισμός που μπορείτε να διαθέσετε για εξαερισμό. Είναι απαραίτητο να ειδοποιήσετε αμέσως ότι η διάταξη της μηχανικής PVU θα είναι ± 100-200 - κλπ. Έτσι, είναι απλώς μια παραγγελία και + το κόστος λειτουργίας για ηλεκτρικό ρεύμα, φίλτρα, συντήρηση. Διατήρηση του EB (φυσικός εξαερισμός) από την άποψη του τι αντιπροσωπεύεται ± 30-50 tr.

Το Σαββατοκύριακο θα πάρω μια μέτρηση του διαμερίσματος, θα σχεδιάσω ένα σχέδιο)
Έτσι, εδώ είναι η ερώτηση.. PVU (ήδη γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι φθηνό..) ή η προσφορά θα είναι αρκετό (το οποίο είναι φθηνότερο); Δεδομένου ότι απλώς έκλεισα τη ροή του αέρα στο διαμέρισμα και την κάλυψα με μια loggia. Και παρεμπιπτόντως, δεν είμαι ο πρώτος που μονώνει μια λότζια, πόσο συνήθως λύνουν τέτοια προβλήματα; Είναι πραγματικά μόνο PVU;

Δεν μπορεί να αποφασίσει, έτσι ζουν, διαμαρτύρονται ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο, που αγωνίζεται με τη συμπύκνωση και μούχλα στους τοίχους, ανεπαρκή μόνωση χαγιάτι, κάνοντας βαλβίδων εισαγωγής για φυσικό αερισμό, πολλές επιλογές, θα πρέπει να έχετε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον αέρα, γι 'αυτή την τιμή και

Διαβάζω τώρα)
Ακολουθεί μια επιλογή:
Τοποθετήστε τη μονάδα τροφοδοσίας στο δωμάτιο (το κυρίως, με την μονωμένη πλατφόρμα) και στο υπνοδωμάτιο (χωριστά από αυτό το δωμάτιο, αποκτάται χωρίς παράθυρα, δεν υπάρχει τοίχος στο δρόμο). Το απόσπασμα από την κουκούλα του κρεβατιού κάνει μια ροή (στον τοίχο ανάμεσα στο δωμάτιο και το διάδρομο, ένα άνοιγμα στο κάτω μέρος του τοίχου).
Και στο δωμάτιο (το κύριο, με την μόνωση loggia), η πόρτα είναι πάντα ανοικτή, έτσι ώστε ο αέρας θα αφήσει επίσης μέσα από τα ανοίγματα στην κουζίνα, μπάνιο..

Η εγκατάσταση είναι ένα τέτοιο πράγμα, αρκετά ογκώδες και θορυβώδη συσκευή, με φίλτρα, ανεμιστήρες, θέρμανση αέρα για το χειμώνα, με εξασθενητές ήχου. Σε ποια θέση του δωματίου θα το βάλετε; Το χαγιάτι είναι απαραίτητο να διαθέσει μια θέση κάτω από αυτό, ηχομόνωση, για να παρέχουν εύκολη πρόσβαση, να ανοίξει τους αγωγούς απαραίτητες εγκαταστάσεις. Διαβάζετε ακόμα, σκεφτείτε ξανά να διαβάσετε για να κατανοήσετε τις αρχές της εργασίας και καλέστε με μεγαλύτερη ακρίβεια τι προτείνετε να συζητήσετε. Ο εξαερισμός παρέχει μόνο; Στη συνέχεια, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μεταβλητότητα του όγκου του αέρα τροφοδοσίας, διότι ως εξαερισμού χρησιμοποιείτε φυσικό σπίτια, και έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις εποχιακές αλλαγές του ανάλογα με την εποχή του χρόνου, την ημέρα, την αλλαγή των ανέμων και τα πράγματα, τα πράγματα, τα πράγματα. Η ροή από τον εξαεριζόμενο χώρο πρέπει να γίνεται στην κορυφή, έτσι ώστε πρώτα να αφαιρεθεί ο θερμός / υγρός αέρας. Ο ζεστός αέρας τείνει πάντα προς τα πάνω, γι 'αυτό χρησιμοποιεί ο φυσικός εξαερισμός.

Χαρακτηριστικά και εγκατάσταση του εξαερισμού σε ξεχωριστό δωμάτιο

Καθένας από μας θέλει να χαλαρώσει στο σπίτι μας μετά από μια δύσκολη δουλειά. Στο σπίτι μας δεν ήταν μόνο ζεστό, αλλά άνετο, συνιστάται να εγκαταστήσετε σε αυτό μια συσκευή για τη φυσική ρύθμιση των ροών του αέρα. Για να προωθηθεί αυτό μπορεί να εγκατασταθεί αερισμός στο δωμάτιο. Θα σας προστατεύσει από την υπερβολική υγρασία, την υγρασία και δεν θα επιτρέψει να εισέλθει στο κρύο αέρα του σπιτιού από το δρόμο.

Εξαερισμός. Χρειάζομαι

Ποιος από εμάς αρέσει η σκόνη και τα ρεύματα; Ποια μέσα δεν χρησιμοποιούνται από την οικοδέσποινα για να απαλλαγούν από την μισητή βρωμιά. Επειδή δεν υπάρχει κανονική κυκλοφορία των ροών του αέρα στο δωμάτιο στο σπίτι σας, θα συγκεντρωθεί τόσο πολύ σκόνη ότι το να απαλλαγείτε από αυτό θα είναι σχεδόν αδύνατο.

Για να αποφευχθεί αυτό, θα βοηθήσει τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στο δωμάτιο. Γιατί αλλιώς το χρειαζόμαστε; Ας εξετάσουμε τις βασικές πτυχές:

 • Αγωνιζόμαστε για ένα αυξημένο επίπεδο άνεσης. Ως εκ τούτου, με επιμέλεια μονιμοποιούμε μια προϋπόθεση. Ωστόσο, αυτό οδηγεί όχι μόνο στη συντήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο, αλλά και στη σφράγιση του δωματίου. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια φυσική συσκευή ελέγχου ροής αέρα.
 • Σε γενικές γραμμές, το σχέδιο οικοδόμησης των σπιτιών μας έχει σοβιετικές προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά συστήματα αερισμού σε αυτά τα σπίτια. Η κυκλοφορία του αέρα επιτυγχάνεται μέσω ανοιχτών θυρών και παραθύρων στο δωμάτιο. Συμφωνώ, αυτή η μέθοδος έχει χαμηλή απόδοση για την απόκτηση καθαρού αέρα.
 • Πολλοί από εμάς έχουν κατοικίδια ζώα σε σπίτια. Δεν μυρίζουν μόνο τα ζώα. Τα σωματίδια μαλλιού είναι συνεχώς στον αέρα. Δεν το μολύνει μόνο, αλλά προωθεί την ανάπτυξη αλλεργικών ασθενειών. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη μια σταθερή ροή αέριων μαζών στο δωμάτιο, ικανή να παρέχει καθαρό αέρα.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Για να κατανοήσετε την ανάγκη για συσκευή κυκλοφορίας αέρα, εξετάστε πώς λειτουργεί ο εξαερισμός σε κλειστό χώρο σε πολυκατοικίες:

 • Αποτελείται από διασυνδεδεμένους σωλήνες μέσα στο κτίριο και τελειώνει στην οροφή του.
 • Η κίνηση των αέριων μαζών διευκολύνεται από τους φυσικούς νόμους της φύσης. Έτσι, λόγω της διαφοράς των θερμοκρασιών εντός και εκτός των σωλήνων, δημιουργείται μια ορισμένη πίεση, η οποία προκαλεί την κίνηση των αέριων μαζών. Επομένως, η συσκευή φυσικής επέκτασης λειτουργεί.
 • Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την ταχύτητα ροής του αέρα μέσα στους σωλήνες εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού σε ιδιωτικά σπίτια

Ο εξαερισμός του μπάνιου και τουαλέτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι πραγματοποιείται μέσω των ακόλουθων διαδικασιών:

 • Μέσα στο σπίτι υπάρχουν κανάλια για ροή αέρα. Έχουν κατακόρυφη κατεύθυνση.
 • Μέσα στα κανάλια είναι εγκατεστημένοι σωλήνες συνδεδεμένοι με τα δωμάτια του σπιτιού.
 • Τα άκρα των σωλήνων πηγαίνουν στην οροφή.
 • Στην οροφή είναι καλά στερεωμένες, οι ρωγμές αφαιρούνται και προστατεύονται από τις επιπτώσεις της βροχής με την εγκατάσταση προστατευτικών διατάξεων, όπως σκηνή ή θόλος.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού σε πολυκατοικίες

Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της συσκευής κυκλοφορίας αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία, τότε οι κατοικίες διαμερισμάτων έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εγκατάσταση:

 • Σε υψηλή θερμοκρασία στο δρόμο την άνοιξη και το καλοκαίρι, η κυκλοφορία χάνει πίεση και μπορεί να σταματήσει εντελώς.
 • Το χειμώνα, ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα δεν έχει καμία δυσκολία, επειδή Η πίεση λειτουργίας των ρευμάτων αέρα διατηρείται σταθερή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Σε σοβαρό παγετό, η κυκλοφορία συμβάλλει σε μεγάλες απώλειες θερμότητας στο εσωτερικό του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να φροντίσετε ένα πρόσθετο σχέδιο για τη θέρμανση του δωματίου και την μόνωση του σπιτιού.
 • Για τη φυσική κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα η συσκευή εγκαθίσταται συνήθως στην περιοχή των μονάδων υγιεινής και της κουζίνας στο διαμέρισμα. Αυτή η διάταξη εξασφαλίζει την πιο φυσική ροή των ρευμάτων αέρα.

Αυτόματη εγκατάσταση

Πώς να κάνετε τον αερισμό στην αίθουσα; Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο δύσκολο. Δεν υπάρχει λόγος να προσκαλέσετε ειδικούς για την εκτέλεση της εγκατάστασης. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Εδώ δεν χρειάζεστε επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μόνο ορισμένες συστάσεις. Αρχικά, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού.

Οι κύριοι τύποι συστημάτων εξαερισμού

Είναι αποδεκτό να διακρίνουμε δύο βασικούς τύπους ρύθμισης των αέριων μαζών στα δωμάτια:

 1. Φυσική εμφάνιση
 2. Σχέδιο καταναγκαστικής εργασίας

Για μια άνετη ύπαρξη συνιστάται η εγκατάσταση και των δύο τύπων ρύθμισης του αέρα στο ίδιο κτίριο. Αυτό θα εξασφαλίσει το μέγιστο επίπεδο άνεσης μέσα στο δωμάτιο.

Το φυσικό σύστημα

Η εργασία του βασίζεται στους βασικούς νόμους της φυσικής: λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δωμάτιο, δημιουργείται μια ορισμένη πίεση. Παίρνει τη ροή αέρα στην κίνηση. Αυτό δημιουργεί μια φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Υπάρχουν 2 τρόποι λειτουργίας του:

Από αμνημονεύτων χρόνων, ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος θεωρήθηκε φυσικός. Λόγω της παρουσίας ρωγμών και ανοιγμάτων στους τοίχους, οι θύρες πραγματοποίησαν φυσική ανταλλαγή αέρα. Αυτό επέτρεψε να δουλέψετε ακόμα και με κλειστά παράθυρα και πόρτες ακόμα και στην κρύα εποχή. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά αποτελεσματική. Αλλά μαζί με τον αέρα που ρέει μέσα από τις ρωγμές, όλη η θερμότητα από το σπίτι έφυγε επίσης. Ως εκ τούτου, τη χειμερινή περίοδο, αυτή η μέθοδος αερισμού ήταν απαράδεκτη.

Τώρα ο φυσικός τρόπος πραγματοποιείται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου συστήματος έλξης στο σπίτι. Είναι μια κάθετη κοιλότητα σχεδιασμένη να κινεί τα ρεύματα αέρα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται προγραμματισμένη.

Για την εφαρμογή του, υπάρχει κουκούλα στο σπίτι. Συνήθως δεν βρίσκεται σε όλα τα δωμάτια, αλλά στο san. κόμπος, στην κουζίνα και στο ντουλάπι.

Η λειτουργία του συστήματος φυσικής ρύθμισης δεν επηρεάζεται από παράγοντες όπως η παρουσία ηλεκτρισμού ή θέρμανσης. Η δουλειά της εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στο δρόμο. Όσο χαμηλότερο είναι, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο. Επίσης επηρεάζεται από τις βροχοπτώσεις και την ταχύτητα του ανέμου.

Αναγκάζοντας τις μάζες του αέρα

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο πραγματοποιείται με την εγκατάσταση ειδικών μηχανικών συσκευών μέσα στο δωμάτιο.

Οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση ενός κυκλώματος αναγκαστικής τροφοδοσίας για την εργασία σε χώρους όπως ο san. ένα κελάρι, μια κουζίνα.

Η κύρια δομή του περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Κύρια μονάδα
 • Ανεμιστήρας
 • Εναλλάκτης θερμότητας
 • Φιλτράρετε
 • Σύστημα αγωγών
 • Deflector

Για να εγκαταστήσετε τον αερισμό στο δωμάτιο με τα χέρια σας, πρέπει να εξετάσετε την αρχή της λειτουργίας του.

Η αρχή της συσκευής:

 1. Μέσα στο δωμάτιο συσσωρεύεται σκόνη και ανακυκλωμένος αέρας. Απομακρύνεται από το δωμάτιο μέσω συστήματος επέκτασης αγωγού αέρα εγκατεστημένου μέσα στο δωμάτιο.
 2. Οι μολυσμένες μάζες αέρα εισέρχονται στην οροφή και αφαιρούνται στο δρόμο χρησιμοποιώντας συσκευή εκτροπής.
 3. Για να πάρει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες συσκευές: στο εξωτερικό δοχείο για εισαγωγή αέρα, εισέρχονται οι μάζες αέρα. Διέρχονται από διάφορα στάδια διήθησης και καθαρίζονται.
 4. Ο καθαρός αέρας μέσω αγωγών αναγκάζεται να εισέλθει στο δωμάτιο.


Για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας το χειμώνα, συνιστάται η χρήση εναλλακτών θερμότητας. Είναι σε θέση να κρατήσει ζεστό αέρα μέσα και να επιστρέψει στο δωμάτιο.

Οι σύγχρονες συσκευές κυκλοφορίας αέρα είναι εξοπλισμένες με πρόσθετα φίλτρα για την αύξηση της απόδοσης. Έτσι, μπορούν να περιέχουν χρήσιμες ουσίες και μέταλλα που έχουν θετική επίδραση στην υγεία. Μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση ή στην αποστράγγιση του δωματίου. Παράγουν επίσης φίλτρα που εμποδίζουν τη διείσδυση εντόμων στο εσωτερικό.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο δωμάτιο

Σε μια κανονική ανταλλαγή αέρα, ένα μπάνιο, κουζίνα και κάθε σαλόνι χρειάζονται το ίδιο. Εάν ο γενικός αερισμός δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του, είναι δυνατό να ρυθμίσετε την εξαναγκασμένη εισροή και την εκροή αέρα με τα χέρια του.

Ο κανονικός αερισμός στο δωμάτιο μπορεί να γίνει μόνος σας

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει παθητικό αερισμό. Η κυκλοφορία του αέρα γίνεται μέσω ανοικτών παραθύρων, ρωγμές κάτω από την πόρτα μεταξύ των δωματίων. Τα δωμάτια με αυξημένη υγρασία και εκπομπές οσμών συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού.

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Εξαγωγή της περίσσειας υγρασίας, προστασία από την υγρασία και το καλούπι.
 • εκροές δυσάρεστων οσμών, προϊόντων καύσης ·
 • αποτρέποντας τη συσσώρευση σκόνης.

Εάν ο εξαερισμός στο διαμέρισμα λειτουργεί σωστά, οι κάτοικοι δεν απειλούνται με προβλήματα υγείας. Δεν χρειάζεται συχνά να κάνετε καθαρισμό άνοιξη.

Βλάβες αερισμού για να παρατηρήσετε ότι είναι απλή. Στις γωνίες της συσσώρευσης σκόνης, ακόμη και αμέσως μετά τον καθαρισμό, τα παράθυρα στα δωμάτια είναι θολό. Στο μπάνιο υπάρχει μια ακατέργαστη μυρωδιά, οι αρμοί του κεραμιδιού γίνονται μαύροι. Είναι δυνατό να ανοικοδομήσουμε τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, αλλά απαγορεύεται να το κάνετε αυτό σε πολυώροφα κτίρια.

Εξασφαλίστε μια κανονική κυκλοφορία αέρα σε ένα διαμέρισμα με ανεπαρκή αερισμό ή σε ένα μικρό, κωφούς δωμάτιο μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικών.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό στο δωμάτιο

Ο αερισμός του παθητικού σπιτιού δεν είναι πάντα ικανός να παρέχει μια κανονική ανταλλαγή αέρα. Η εισροή πραγματοποιείται μέσα από τις ρωγμές στους τοίχους, τα ανοιχτά παράθυρα, τα παράθυρα, τις πόρτες.

Σήμερα στο σπίτι είναι συνηθισμένο να μονώσετε, βάλτε σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα. Αυτό διαταράσσει την κανονική κυκλοφορία στο διαμέρισμα. Η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια μηχανικών συσκευών εξαερισμού.

Πριν από έναν ανεξάρτητο σχεδιασμό του εξαερισμού είναι απαραίτητο να εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις που του υποβάλλονται:

 1. Ο εξαερισμός στην κουζίνα πρέπει να λειτουργεί με χωρητικότητα 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η χωρητικότητα εξαερισμού στο μπάνιο είναι 25 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 2. Από τα καθιστικά κάθε ώρα, ένας όγκος αέρα, διαιρούμενος με το 0,2 του συνολικού όγκου δωματίου, θα πρέπει να φύγει.
 3. Η ανταλλαγή του αέρα στις εγκαταστάσεις πρέπει να είναι συνεχής.
 4. Η λειτουργία του εξαερισμού δεν θα πρέπει να μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, να δημιουργεί ρεύματα.

Απαιτήσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά εξοπλισμού για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Πριν κάνετε αερισμό στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε τις παραμέτρους του χώρου, να περιγράψετε τη θέση του εξοπλισμού εξάτμισης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην ανάγκη για ανταλλαγή αέρα.

Συσκευές για εξαναγκασμένο εξαερισμό στο διαμέρισμα

Ο εξαναγκασμένος αερισμός του δωματίου πραγματοποιείται με ειδικές συσκευές. Ο μηχανικός αερισμός είναι απαραίτητος εάν το φυσικό σύστημα ανταλλαγής αέρα δεν ανταποκρίνεται στις λειτουργίες του.

Ο μηχανικός εξαερισμός παρέχεται από:

 • ανεμιστήρες (εξάτμιση και παροχή) ·
 • κουκούλες κουζίνας?
 • βαλβίδες εισροής αέρα.

Πολλοί εσφαλμένα αναφέρονται στις μονάδες κλιματισμού. Το κλιματιστικό αλλάζει τη θερμοκρασία του αέρα, το καθαρίζει, αλλά δεν παρέχει ροή αέρα. Σήμερα υπάρχουν κλιματιστικά με σωλήνα τροφοδοσίας: μόνο αυτά μπορούν να ονομαστούν στοιχείο αερισμού.

Θα πρέπει να θυμάστε: το κλιματιστικό δεν ανήκει στον εξοπλισμό εξαερισμού!

Η εργασία των συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού συσχετίζεται με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Το να είναι συνεχές είναι ασύμφορο. Οι σύγχρονες συσκευές μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε όταν ανάψει η αίθουσα.

Βαλβίδες εισροής

Οι βαλβίδες παροχής θα βοηθήσουν για πάντα στην επίλυση του προβλήματος της έλλειψης καθαρού αέρα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας χωρίζονται σε δύο τύπους σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης:

 • εγκαθίστανται στον τοίχο (τοίχος).
 • εγκαθίστανται σε πλαστικά παράθυρα (παράθυρο).

Οι βαλβίδες τοίχου έχουν τη μορφή σωλήνα. Τοποθετούνται στον τοίχο, συνδέοντας τον χώρο με το δρόμο. Οι βαλβίδες παραθύρου είναι προκαθορισμένες κατά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων.

Οι βαλβίδες παραθύρου δεν μπορούν να εγκατασταθούν μόνοι τους, μόνο οι ειδικοί κάνουν αυτό το έργο. Η βαλβίδα τοίχου μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στον τοίχο με το χέρι. Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού τοίχων είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο στη βαλβίδα παραθύρου.

Οι βαλβίδες παροχής παρέχουν σταθερή και ομοιόμορφη ροή αέρα. Ορισμένα όργανα περιέχουν φίλτρο και στοιχείο θέρμανσης. Οι βαλβίδες δεν επιτρέπουν το θόρυβο από το δρόμο.

Κουκούλες κουζίνας

Το εκχύλισμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του αερισμού στην κουζίνα. Ο κουκούλα είναι πλέον αξεσουάρ μόδας. Ανακουφίζει την ατμόσφαιρα της κουζίνας από την υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές, το αέριο και τους λιπαρούς ατμούς.

Σήμερα, ο απορροφητήρας λειτουργεί όχι μόνο πρακτικά αλλά και αισθητικές λειτουργίες

 1. Ενεργός. Συνδέονται με τον γενικό άξονα αερισμού εξαερισμού ή μεταφέρονται απευθείας στο δρόμο.
 2. Παθητική. Εκτελέστε τη λειτουργία φίλτρου. Απορροφήστε αέρα από την κουζίνα, καθαρίστε την από ακαθαρσίες και αφήστε την πίσω. Μην συνδέετε με τον εξαερισμό.

Οι κουκούλες ποικίλουν στην ισχύ. Εάν ο όγκος της κουζίνας είναι μεγάλος, τα τρόφιμα ετοιμάζονται συχνά και πολλά, πρέπει να αγοράσετε ισχυρό εξοπλισμό. Ο συλλέκτης λειτουργεί από τροφοδοτικό. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανεξάρτητα, προσαρμόζοντας την ώση.

Ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Ο αριθμός και η ισχύς των συσκευών εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τις ανάγκες του για ανταλλαγή αέρα. Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στις οπές των αγωγών εξαγωγής, στα παράθυρα ή στους τοίχους με την έξοδο προς το δρόμο.

Οι ανεμιστήρες είναι εξατμίσεις και αέρας τροφοδοσίας, με χαμηλή, μεσαία και υψηλή ισχύ. Για τη λειτουργία συσκευών είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας να μην κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Ορισμένοι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες που ενεργοποιούν την κίνηση των λεπίδων την κατάλληλη στιγμή. Μπορούν να αντιδράσουν στην αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Το κόστος των οπαδών δεν είναι πολύ υψηλό. Το σχήμα και το μέγεθος επιλέγονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πού σχεδιάζεται η εγκατάσταση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στον αγωγό εξαερισμού μόνοι σας. Εγκαταστήστε τη συσκευή στον τοίχο είναι πιο δύσκολη, θα πρέπει να γροθιά μια τρύπα κάτω από το μέγεθος. Εάν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, χρειάζεστε βοήθεια από τους κατασκευαστές.

Εξαερώστε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Σε μερικά σπίτια και κτίρια γραφείων υπάρχουν μικρά τυφλά δωμάτια χωρίς παράθυρα. Στην κανονική φυσική ανταλλαγή αέρα σε τέτοιες εγκαταστάσεις δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία. Εάν οι άνθρωποι ζουν ή εργάζονται στο δωμάτιο, τα έγγραφα χαρτιού ή τα ρούχα αποθηκεύονται, είναι απαραίτητο να κανονιστεί ο υποχρεωτικός αερισμός.

Απλές επιλογές για την ανταλλαγή αέρα σε απομακρυσμένο δωμάτιο:

 1. Διαχωρισμένο σύστημα με παροχή αέρα από το δρόμο. Αυτό είναι ένα κλιματιστικό, το οποίο διαφέρει από το πρότυπο μοντέλο από την παρουσία μιας βαλβίδας σωλήνα τροφοδοσίας. Η πιο βολική, αλλά και η πιο ακριβή παραλλαγή του εξαερισμού ενός κωφού.
 2. Ανεμιστήρας παροχής αέρα. Η εισροή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το δρόμο ή από ένα δωμάτιο δίπλα σε κωφόρο.

Για την ανταλλαγή αέρα, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη υποδοχής κάτω από την εσωτερική πόρτα. Το μικρότερο κενό είναι 1-1,5 εκ. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σχάρα εξαγωγής στην εσωτερική πόρτα από κάτω. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Για να μην χαλάσει ο σχεδιασμός, το χρώμα της μάσκας επιλέγεται ξεχωριστά.

Εξαερώστε το δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα

Πλαστικά παράθυρα είναι όμορφα και πρακτικά. Δεν χάνουν τον θόρυβο από το δρόμο, το χειμώνα προστατεύουν αξιόπιστα τον εαυτό τους από το κρύο. Υπάρχει όμως και ένα σαφές μείον. Παρεμβαίνουν στην φυσική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, ένα δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό τροφοδοσίας.

Τα πλαστικά παράθυρα είναι πρακτικά και δημοφιλή, αλλά παρεμποδίζουν τη φυσική ανταλλαγή αέρα

Η ιδανική επιλογή για ένα δωμάτιο με πλαστικό παράθυρο είναι οι βαλβίδες τροφοδοσίας. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε συσκευές τοίχου: μπορούν να εγκαταστήσουν φίλτρα, να κάνουν τον αέρα ζεστό ή δροσερό.

Εάν ο φυσικός εξαερισμός στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σωστά, υπάρχει ένας ανεμιστήρας εξαγωγής στο δωμάτιο. Είναι σημαντικό να συνδέσετε το δωμάτιο με άλλα δωμάτια - μέσα από τις ρωγμές στις πόρτες ή στις γρίλιες.

Βεβαιωθείτε ότι η κανονική λειτουργία του συστήματος παροχής και εξαγωγής της ανταλλαγής αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο μπορεί να είναι ανεξάρτητα. Η παραλαβή του εξοπλισμού δεν είναι δύσκολη. Για να δημιουργήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα, στο διαμέρισμα εγκαθίστανται κλιματιστικά με εισροή αέρα, απορροφητήρες κουζίνας, ανεμιστήρες και βαλβίδες.

Ο γενικός άξονας αερισμού εξαερισμού πρέπει να καθαριστεί για να διατηρήσει την κανονική λειτουργία του. Απαγορεύεται να το κάνετε μόνοι σας, γι 'αυτό πρέπει να καλέσετε ειδικούς.

Τρόποι αερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, γιατί αν δεν οργανώσετε τον αυτόματο καθαρισμό του αέρα, το δωμάτιο θα είναι δυσάρεστο να είναι. Θα γίνει αποπνικτικό, θα είναι υγρό σε αυτό, θα αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύκητας, αυτός ο αέρας είναι κακός για την αναπνοή. Για να αποφύγετε πολλά προβλήματα, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ένα τεχνητό σύστημα εξαερισμού.

Πώς να ελέγξετε αν το δωμάτιο αερίζεται χωρίς παράθυρο;

Πιο συχνά σε σπίτια, ειδικά κτίρια πολυκατοικιών, ο κύριος του έργου παρέχει ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Διατάσσεται ως εξής: η ανταλλαγή του αέρα γίνεται κατά μήκος κατακόρυφων διαύλων που εκτείνονται από την οροφή του σπιτιού μέχρι το ίδιο το υπόγειο. Σε ειδικές βρύσες, μη αεριζόμενα δωμάτια διαμερισμάτων είναι συνδεδεμένα με το σύστημα εξαερισμού. Για πολλούς λόγους, ο εξαερισμός στο δωμάτιο μπορεί να μην λειτουργεί.

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να θέσετε φωτιά σε ένα φύλλο εφημερίδας τυλιγμένο σε έναν σωλήνα και να το φέρετε στη σχάρα. Κρατήστε το σε απόσταση 2 cm, αν το χαρτί πιέζεται στη σχάρα, ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά και η κυκλοφορία του αέρα δεν παρεμβαίνει. Εάν ο καπνός εισέλθει στο δωμάτιο ή το φύλλο δεν πιεστεί κάτω από την επίδραση της ροής του αέρα, τότε η κουκούλα δεν είναι.

Συμβουλή: Κατά τη δοκιμή του συστήματος, μην χρησιμοποιείτε ανοικτή φωτιά. Το χαρτί εφημερίδων θα πρέπει να καπνίζει, αλλά να μην καίει. Η ανοιχτή φωτιά μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να σχηματιστούν εύφλεκτα και διάφορες εύφλεκτες ουσίες στο σφυρήλατο σωλήνα εξαγωγής.

Ο ρόλος των συστημάτων κυκλοφορίας του αέρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα παίζει μεγάλο ρόλο. Ακόμα και αν ο χώρος χρησιμοποιείται σπάνια, συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα. Αν το δωμάτιο είναι συνεχώς περισσότερο από ένα άτομο, παράγεται θερμότητα με ρυθμό 60 W ανά ώρα, δημιουργεί υπερβολική υγρασία, η οποία σε περίπτωση απουσίας φυσικού ή τεχνητού εξαερισμού θα εγκατασταθεί στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό θα είναι πολύ βουλωμένη, τα τείχη σχηματίζουν έναν μύκητα, τα σπόρια του οποίου μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού δεν μπορεί πάντα να παρέχει καθαρή ροή αέρα στη σωστή ποσότητα, ακόμη και αν το δωμάτιο διαθέτει παράθυρο. Το γεγονός είναι ότι τα τυφλά πλαστικά προϊόντα απομονώνουν με ασφάλεια το δωμάτιο. Σε αυτό υπάρχουν θετικές πτυχές, αλλά υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα, για παράδειγμα, το ίδιο το δωμάτιο δεν αερίζεται. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί: το σύστημα θα αερίσει υποχρεωτικά το δωμάτιο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Γνωρίζοντας πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή με τυφλές κατασκευές, μπορείτε να κάνετε την εργασία σας μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε δύο οπαδούς που έχουν περίπου την ίδια ισχύ. Επιπλέον, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια θερμάστρα και φίλτρο. αρκετά θα είναι μια συσκευή για το σύστημα.

Προκειμένου να ληφθεί ο αέρας, τα κανάλια εξαερισμού χτυπιούνται στους τοίχους. Θα τοποθετηθούν σωλήνες: για να τακτοποιήσετε τρύπες γι 'αυτούς, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα διάτρητο.

Διάμετρος αγωγών εξαερισμού

Δεν αρκεί να σπάσουμε μια διαμπερή οπή οποιουδήποτε μεγέθους: είναι απαραίτητο να δράσουμε, προχωρώντας από τον υπολογισμό αυτό 1 m 2 το άνοιγμα πρέπει να έχει διάμετρο 1,5 cm. αν το δωμάτιο είναι 20 μέτρα, πρέπει να χτυπήσετε μια τρύπα 20 εκατοστών.

ΔΓια να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός λειτουργεί καλά και δεν παρεμβάλλεται, η οπή θα πρέπει να τοποθετηθεί ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Στο δρόμο, ο αγωγός αέρα πρέπει να εκτείνεται σε 40 mm. Θα πρέπει να κατευθύνεται προς τα πάνω: αυτό θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη πρόσληψη αέρα, την επιστροφή του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο. Για να εξασφαλιστεί ότι τα σκουπίδια δεν έχουν υπολείμματα, προστατεύονται από ένα ειδικό θόλο και δίχτυ.

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο εκτελείται με τη μορφή αγωγού με διάτρηση στους τοίχους, μπορεί να τοποθετηθεί είτε κάθετα είτε οριζόντια. Χρειάζεται αυτή τη συσκευή για να κατανέμεται ομοιόμορφα ο αέρας στο δωμάτιο. Για να εξασφαλίσετε την εξαγωγή αδρανούς αέρα, τοποθετήστε την κουκούλα. Βρίσκεται στην κορυφή του τοίχου, περίπου 50 cm από την οροφή, αν το σπίτι είναι ιδιωτικό, ο σωλήνας πρέπει να σηκωθεί πάνω από τη στέγη σε ύψος τουλάχιστον 30 cm. Στο διαμέρισμα μπορείτε να το βάλετε στον τοίχο στο ίδιο ύψος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο σωλήνας πρέπει να βλέπει προς τα πάνω.

ΣτοΟ εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα θα είναι αποτελεσματικότερος εάν η κουκούλα είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα προστατευτικό κάλυμμα από τα παξιμάδια και το δίχτυ. Αυτό θα εμποδίσει την απόκρυψη της σε διάφορα σκουπίδια.

Για να σφίξετε αποτελεσματικά τον αέρα στον αγωγό αέρα, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα επαρκούς ισχύος. Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο δωμάτιο, περνώντας μέσα από το φίλτρο.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό του εξαερισμού

Επιλέγοντας έτοιμες λύσεις

Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με εργοστασιακές συσκευές που παρέχουν φρέσκο ​​αέρα: ονομάζονται αεροηλεκτρικά. Τις περισσότερες φορές αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη έξω από το παράθυρο. Το σύστημα δεν χαλάει την εμφάνιση της πρόσοψης, δεδομένου ότι έχει μικρό μέγεθος, βρίσκεται σε ένα ειδικό κουτί των οποίων το χρώμα μπορεί να επιλεγεί από την εξωτερική πλευρά κλείνει με ένα πρακτικό και ελκυστικό σε εμφάνιση μάσκα, μέσω των οποίων η εισαγωγή αέρα.

Το μέσο κόστος ενός εισαγόμενου αεριωθούμενου αεροσκάφους είναι 25 χιλιάδες ρούβλια. Η συσκευή είναι κατάλληλη για χρήση σε δωμάτια των οποίων η επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 35 μέτρα. Μερικοί αερογέφυρες έχουν λειτουργία θέρμανσης: είναι βολικό το χειμώνα, καθώς το δωμάτιο θα είναι ζεστό αέρα, δεν θα υπάρχει βύθισμα, το δωμάτιο δεν θα κρυώσει. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα λειτουργεί για να μειώσει τις απώλειες θερμότητας και να εξοικονομήσει θέρμανση.

Ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή, τα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους: για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Οι ακριβότερες συσκευές δείχνουν πόσο βρώμικο είναι το φίλτρο και πότε είναι καιρός να το αλλάξει, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά τη συντήρηση, βοηθά στην αποφυγή μείωσης της παραγωγικότητας και των βλαβών. Λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού.

Συμπέρασμα: αν έχετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, απαιτείται εξαερισμός. Θα κάνει το δωμάτιο άνετο και ασφαλές για την υγεία. Τι είδους εξαερισμός πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη των χώρων.

Φόρουμ εκπροσώπησης της JSC "AERECO" στη Ρωσική Ομοσπονδία

Συσκευές εξάτμισης στην κρεβατοκάμαρα

Συσκευές εξάτμισης στην κρεβατοκάμαρα

Aarekker »15 Μαΐου 2014, 13:36

170 * μήκους 250 cm έως 8 μέτρα της πρώτης αίθουσας, όταν η εφαρμογή των εν λόγω αεροπορικών και έως 20 μέτρα με το τελευταίο. Η εφαρμογή είναι δυνατή κατά τη γνώμη μου στην βοηθητικοί χώροι, ως τη μόνη πηγή εισροής (με σάλτσα στον 1ο όροφο, μπάνια 2 και 3 ορόφους, στο πλυσταριό) στην κουζίνα, υπνοδωμάτια και υπόγειο, ως περαιτέρω, κατά τον καθορισμό της βαλβίδας παροχής αέρα για την ελάχιστη άφιξη (σε κάθε υπνοδωμάτιο έχει 2 παράθυρα, δηλαδή είναι 24 κυβικά μέτρα ανά ώρα). Φυσικά, V5S ανεμιστήρας δεν τραβήξει όλα τα αεραγωγούς, έτσι ώστε η περιοχή στο εσωτερικό του αγωγού εισαγωγής αέρα μπορεί να εγκατασταθεί φυγοκεντρικό ανεμιστήρα που λειτουργούν σε αρνητική αισθητήρα πίεσης που έχει ρυθμιστεί, για παράδειγμα, 100 Pa (παρακαλώ να μην κρίνουμε αυστηρά - Είμαι ένας ερασιτέχνης στον αερισμό). Όπως μια άλλη επιλογή εισροές στην κρεβατοκάμαρα και στο 2ο όροφο μπορεί να θεωρηθεί ροή του αέρα μέσα από το χειμερινό κήπο στον 2ο όροφο, με θερμαντικά σώματα αποζημίωση θερμότητας χαμηλής αδράνειας.

Re: Εκχύλιση στο υπνοδωμάτιο

Μπόρις »19 Μαΐου 2014, 10:39

Re: Εκχύλιση στο υπνοδωμάτιο

Aarekker »29 Μαΐου 2014, 00:02

Re: Εκχύλιση στο υπνοδωμάτιο

Μπόρις »29 Μαΐου 2014, 15:55

Χρειαζόμαστε τον αερισμό του αέρα σε ένα διαμέρισμα της πόλης;

Γιατί χρειαζόμαστε αερισμό στο διαμέρισμα;

Μέχρι πρόσφατα, τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού, κατά κανόνα, χρησιμοποιήθηκαν σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις για διάφορους σκοπούς.

Τα οικιστικά σπίτια περιορίζονταν μόνο στο φυσικό σύστημα εξάτμισης και η εισροή παρέχεται εξαιτίας της χαλάρωσης στις ξύλινες κατασκευές παραθύρων. Οι ιδιοκτήτες των σύγχρονων παράθυρα με διπλά τζάμια, αντικατέστησε το παλιό σχέδιο παράθυρο, θα γιορτάσει πολλά πλεονεκτήματα των σύγχρονων κουφωμάτων - χαμηλό επίπεδο θορύβου που προέρχεται από το δρόμο, χωρίς σχέδια, ελκυστική εμφάνιση, και πολλά άλλα.

Αλλά πίσω από ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, υπάρχει ένα μικρό μειονέκτημα: οι σύγχρονες κατασκευές παραθύρων δεν επιτρέπουν την ποσότητα του αέρα που είναι απαραίτητη για τον αερισμό του διαμερίσματος και την εξασφάλιση της εργασίας της κουκούλας. Το πρόβλημα αυτό επιλύεται συνήθως με διάφορους τρόπους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές βαλβίδες παραθύρου που ανοίγουν ή κλείνουν τη θύρα τροφοδοσίας από το δρόμο, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο που εξυπηρετείται. Ο σχεδιασμός αυτών των βαλβίδων τους επιτρέπει να λειτουργούν χωρίς σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο, παρέχοντας καθαρισμό του εξωτερικού αέρα, μόνωση θορύβου και απουσία βυθίσματος. Με τη σειρά του, η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με μηχανικό ανεμιστήρα εξαγωγής για να δημιουργήσει υπερβολική πίεση, και στα σχέδια πόρτας, υπάρχουν κενά μεταξύ του φύλλου της πόρτας και του δαπέδου για ροή αέρα.

Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος είναι η πιθανότητα κατάψυξης της βαλβίδας παράθυρου και εξασθένησης της δομής του παραθύρου, καθώς οι ειδικές οπές έχουν κοπεί για την τοποθέτηση των βαλβίδων στο πλαίσιο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε παραμόρφωση.

Παρόλα αυτά, το σύστημα τροφοδοσίας και καυσαερίων που χρησιμοποιούν υγροσκοπικές εξωτερικές βαλβίδες αέρα αποδείχθηκε ένα απλό, φθηνό και αξιόπιστο σύστημα το οποίο είναι αρκετά συχνά βρεθεί και χρησιμοποιείται.

Εκείνοι που είναι εξοικειωμένοι απαιτητικές αφορούν παραμέτρους του εσωτερικού αέρα στην επίπεδη και η καθαρότητά του εγκατάσταση ειδικού συστήματος φυσήματος, τα οποία αποτελούνται από ένα τμήμα ανεμιστήρα, βαλβίδα εξωτερικού αέρα, ένα τμήμα φίλτρου, ένα θερμαντήρα, ένα ψύκτη, έναν υγραντήρα, και ούτω καθεξής. G. κιτ τομές μπορούν να είναι μεμονωμένες. Τα συστήματα αυτά εξασφαλίζουν σταθερή παροχή εξωτερικού αέρα. Η ρυθμισμένη θερμοκρασία του αέρα παρέχεται από τον θερμαντήρα, ο οποίος μπορεί να είναι είτε ηλεκτρικός, είτε να χρησιμοποιεί ζεστό νερό ως ψυκτικό. Σε διαμερίσματα, απαγορεύεται η χρήση νερού από το σύστημα θέρμανσης για τη θέρμανση του υπαίθριου αέρα.

Στην πράξη, κάποιος πρέπει συχνά να ασχοληθεί με έργα που προβλέπουν την εγκατάσταση συμπαγούς συστήματος παροχής αέρα στις κλειδαριές, στις αποθήκες και σε άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα διαμέρισμα που αποτελείται από 3-4 δωμάτια απαιτεί περίπου 300 m 3 / h αέρα - αυτή είναι η χωρητικότητα του συστήματος τροφοδοσίας. Η κατανάλωση του θερμαντήρα αυτού του συστήματος παροχής θα είναι περίπου 5 kW. Σε τυπικά σπίτια, τα διαμερίσματα των οποίων είναι εξοπλισμένα με σόμπα αερίου, για κάθε διαμέρισμα, κατά κανόνα, 5 kW ηλεκτρικής ενέργειας κατανέμεται. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μια σταθερή παροχή αέρα μειώνει τη σχετική υγρασία στο σπίτι στο κρύο σεζόν στους χώρους όπου ζουν στο επίπεδο του 10-15%, το οποίο είναι εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στη συνολική ευεξία του ανθρώπου, η κατάσταση των βλεννογόνων μεμβρανών, καθώς και επένδυση ξύλου και εσωτερικά αντικείμενα.

Η εγκατάσταση ενός επιπλέον υγραντήρα απαιτεί την παροχή υγρασίας γι 'αυτό και ο ίδιος ο υγραντήρας μπορεί να εγκατασταθεί μόνο στα μπάνια, αφού η τοποθέτηση νερού είναι απαράδεκτη στην κατοικημένη περιοχή. Επιπλέον, επιπλέον, απαιτούνται περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας.

"Λοιπόν," θα πείτε, "Δεν θα χρησιμοποιήσουμε το σύστημα τροφοδοσίας όταν είναι κρύο".

Στη ζεστή εποχή, όμως, θα αντιμετωπίσουμε ένα άλλο πρόβλημα. Όταν ο αέρας είναι ζεστός και το κλιματιστικό λειτουργεί, το σύστημα τροφοδοσίας, το οποίο δεν είναι εξοπλισμένο με ψυγείο, θα συμβάλλει στην κατοικημένη περιοχή και στη θερμότητα και την υγρασία. Εάν η θερμότητα μπορεί να "διευθετηθεί" εγκαθιστώντας πιο ακριβά και ισχυρά κλιματιστικά, τα οποία, κατά συνέπεια, θα είναι μεγαλύτερα, απαιτούν περισσότερους αεραγωγούς και σχάρες εξαερισμού. Για να αποκλειστεί η πρόσθετη άφιξη υγρασίας στην περίπτωση συστήματος τροφοδοσίας χωρίς ψύκτη, είναι δυνατή μόνο με το κλείσιμο του ίδιου του συστήματος τροφοδοσίας. Το κλιματιστικό ψύχεται και αφαιρεί τον αέρα, ωστόσο ο αέρας που φεύγει έχει θερμοκρασία 7-13 ° C και σχετική υγρασία περίπου 90%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με την έννοια της "σχετικής" υγρασίας. Η "απόλυτη" περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα κατά την έξοδο από το κλιματιστικό θα μειωθεί, αλλά η "σχετική" υγρασία θα αυξηθεί. Ο αέρας που εξέρχεται από το κλιματιστικό θα αρχίσει να θερμαίνεται σε θερμοκρασία 22-24 ο C από τις δομικές κατασκευές και την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ η σχετική υγρασία του αέρα θα μειωθεί.

Στην περίπτωση συστήματος παροχής αέρα που τροφοδοτεί τον αέρα χωρίς να το ψύχει, η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο μπορεί να είναι περίπου 70%, πράγμα που επιτρέπεται για τον τεχνολογικό αερισμό και τον κλιματισμό. Για οικιακούς χώρους, αυτές οι παράμετροι δεν είναι βέλτιστες.

Από τα παραπάνω πιστεύουμε ότι στα στάνταρ διαμερίσματα η εγκατάσταση συστημάτων παροχής αέρα χωρίς υγραντήρες και ψύκτες δεν είναι σκόπιμη και οικονομικά δικαιολογημένη.

Όσον αφορά τις εξοχικές κατοικίες και τα εξοχικά σπίτια, η κατάσταση είναι παρόμοια, εκτός από το ότι υπάρχει πάντα ένας χώρος και η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα τροφοδοσίας, ώστε να του δοθεί η απαραίτητη θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε ορισμένα έργα είναι συχνά απαραίτητο να παρατηρήσετε αυξημένο κόστος προμήθειας και εξαγωγής αέρα, σαν να μην ασχολούμαστε με οικιστικά αλλά με τεχνολογικά κτίρια. Περισσότερα - δεν σημαίνει πάντα καλύτερα.

Για μεγαλύτερες δαπάνες απαιτείται πιο δυσκίνητος εξοπλισμός, αεραγωγοί και πλέγματα εξαερισμού, τα οποία επηρεάζουν επίσης τα ύψη οροφής και την εσωτερική επένδυση και, κατά συνέπεια, τα έξοδα προμηθειών και λειτουργίας.

Σκεφτείτε αυτό για ένα παράδειγμα ενός δωματίου που έχει ένα υπνοδωμάτιο ενός παιδιού, ένα ενήλικα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο.

Στο υπνοδωμάτιο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ο όγκος αέρα σε ποσοστό 60 m 3 / h ανά άτομο χωρίς φυσικό εξαερισμό (χωρίς παράθυρο με παράθυρο) ή 30 m 3 / h παρουσία φυσικού αερισμού. Στο υπνοδωμάτιο υπάρχουν δύο άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι ο απαιτούμενος όγκος: 30 m 3 / h x 2 = 60 m 3 / h. Στο νηπιαγωγείο, ένα παιδί έχει άλλα 30 m 3 / h. Συνολικά, λαμβάνουμε 90 m 3 / h. Το εκχύλισμα θα πραγματοποιηθεί μέσα από ένα μπάνιο, ο όγκος θα φτάσει τα 60 m 3 / h, αφήνοντας 30 m 3 / h για να στηρίξει την κουκούλα από το μπάνιο και να στηρίξει όλους τους χώρους, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος αέρα στο δρόμο μέσω διαρροών. (Βλέπε Πίνακα 1).

Η δεύτερη παραλλαγή διαφέρει από την πρώτη από την ποσότητα του καθαρού αέρα και, κατά συνέπεια, από τον αέρα εξαγωγής.

Η χωρητικότητα του συστήματος τροφοδοσίας στη δεύτερη έκδοση είναι διπλάσια από την πρώτη.

Στην τρίτη παραλλαγή, η ροή του αέρα είναι σχεδόν τριπλάσια από την πρώτη και σχεδόν μιάμιση φορά όσο και στη δεύτερη περίπτωση, με την ίδια ποιότητα αέρα στους εξυπηρετούμενους χώρους.