Χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η βέλτιστη υγρασία του περιβάλλοντος στο οποίο είναι ένα άτομο πρέπει να είναι από 40 έως 75 τοις εκατό.

Η μείωση της υγρασίας στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο ποτό κυκλοφορία συσκευή στον αέρα, ιδιαίτερα αισθητή το χειμώνα, όταν θέρμανση μπαταρία σας να στεγνώσουν αέρα στο διαμέρισμα έως 20 τοις εκατό.

Πώς επηρεάζει η ενυδάτωση το σώμα;

Το ανθρώπινο σώμα, μια μείωση στην υγρασία, αντιλαμβάνεται μια βαριά αναπνοή, η οποία οδηγεί σε ξηρότητα στη μύτη, και μερικές φορές μια αίσθηση καψίματος όταν προσπαθεί να εισπνεύσει. Το ξηραντήριο ο αέρας εισπνέεται από ένα άτομο, υπάρχει περισσότερο υγρό που ξοδεύει για την ενυδάτωση του, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση του σώματος και αυξάνει τον κίνδυνο διάφορων ασθενειών.

Ο έλεγχος της υγρασίας είναι απαραίτητος κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Ο αέρας στεγνώνει όχι μόνο από το εσωτερικό ξηρό μικροκλίμα του δωματίου, αλλά και από τα συστήματα θέρμανσης που το χειρίζονται τέλεια.

Κανονικοποιημένη υπό την απουσία υγρασίας στον αέρα του δωματίου, όπως προαναφέρθηκε, το σώμα προσπαθεί να υγραίνει τον εισπνεόμενο αέρα, χάνοντας τη δική του προστασία ενάντια στην διείσδυση όλων των ειδών των ιών και παθογόνων βακτηρίων. Η πιθανότητα να πάθει η ασθένεια σε τέτοιες εγκαταστάσεις αυξάνεται κατά περιόδους.

Δέρμα και υγρασία

Το δέρμα μας αποτελείται από νερό, συνεχώς καθημερινά το σώμα μας χάνει περίπου πεντακόσια χιλιοστόλιτρα νερού. Με χαμηλή υγρασία, ειδικά το χειμώνα, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να χάσει μέχρι και ένα λίτρο νερού.

Οι γυναίκες που έχουν πιο τρυφερό και πιο ευαίσθητο δέρμα αισθάνονται έντονα τις αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας. Προσπαθώντας να διορθώσετε τις επιπτώσεις του ξηρού δέρματος, χρησιμοποιήστε μια ποικιλία από κρέμες, γέλες, μάσκες, κ.λπ.

Όλα αυτά δίνουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα, αλλά αν διατηρήσετε ένα σταθερό μικροκλίμα και την υγρασία του δωματίου, το σώμα θα λάβει αρκετή υγρασία και το δέρμα θα πάρει την πρωτότυπη υγιή του μορφή.

Η μείωση της υγρασίας επηρεάζει αρνητικά τα μέλη της οικογένειας που είναι αλλεργικά στη σκόνη. Η σκόνη χάνει την υγρασία και αναδύεται εύκολα στον αέρα, μπαίνοντας στους αεραγωγούς του ατόμου.

Και ότι θα αποκατασταθεί το σώμα τους και να μειώσουν τον αντίκτυπο της σκόνης, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες που απαιτούν τακτική αερισμό του δωματίου, οι συχνές διαδικασίες υγρό καθαρισμού και, φυσικά, για να διατηρήσει τη βέλτιστη υγρασία, αυτό θα σας βοηθήσει έναν υγραντήρα.

Υγραντήρες σε κάθε σπίτι

Είναι σχεδιασμένα ειδικά για να διατηρούν το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Μια ποικιλία από υγραντήρες, σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιό σας, καθώς και μέσα από διαφορετικά σχέδια, ένα υγραντήρα μπορεί να ταιριάξει με το εσωτερικό του δωματίου σας.

Οι πιο αξιόπιστοι υγραντήρες για τη διατήρηση της υγρασίας στον αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες για παρακολούθηση. Τέτοιοι υγραντήρες μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς την υγρασία μέρα και νύχτα χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπων.

Η υπερβολική διαβροχή του αέρα, καθώς επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, προκαλεί επιδείνωση των ασθενειών, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με την αναπνευστική οδό. Για να εξασφαλίσετε τον έλεγχο σε περίπτωση απουσίας αυτοματισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε αισθητήρες υγρασίας και να παρακολουθείτε συνεχώς την ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο.

Η ευρεία ταξινόμηση των υγροσκοπικών ουσιών περιλαμβάνει τρεις ποικιλίες:

 1. Ατμός, του οποίου η εργασία είναι να μετατρέψει το νερό, με τη θέρμανση των ηλεκτροδίων, σε ατμό, το οποίο με τη σειρά του εξαπλώνεται μέσα από το δωμάτιο. Όταν το νερό εξατμιστεί τελείως, ο εξατμιστής απενεργοποιείται.
 2. Παραδοσιακά χρησιμοποιεί την αρχή του κρύου εξάτμιση όταν το ύδωρ χύνεται στη δεξαμενή του υγραντήρα, και στη συνέχεια περνά μέσω των στοιχείων εξάτμισης, ο ανεμιστήρας αναρροφά τον ξηρό αέρα από το δωμάτιο και περνάει απευθείας μέσω της ίδιας της εξατμιστήρα, η οποία οδηγεί σε ύγρανση αέρα. Είναι το πιο οικονομικό και εύχρηστο.
 3. Η υπερηχητική, είναι πιο σύγχρονη από την προηγούμενη, η αρχή της δουλειάς της είναι να αναρροφά ξηρό αέρα από το δωμάτιο, στη συνέχεια περνά μέσα από μικροσκοπικά σωματίδια νερού, αέρα και βγαίνει σε μορφή υγρής ομίχλης.

Παιδικό σώμα και ενυδατικές κρέμες

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί υγραντήρες αέρα αγοράζονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ποιος αγοράζει για ενήλικες ή για παιδιά. Για τους ενήλικες, οι υγραντήρες αέρα πωλούνται κυρίως καθολικά.

Και για τα παιδιά πρέπει να αγοράσετε υγραντήρες μόνο για ειδικούς σκοπούς, αφού έχουν πιο ακριβείς ρυθμίσεις και αυτό θα έχει θετική επίδραση στην υγεία των βρεφών.

Τα παιδιά στην μικρότερη ηλικία δεν προστατεύονται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας, χρειάζονται μια ατομική προσέγγιση και έλεγχο της υγείας τους.

Για μια καλύτερη επιλογή, συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς που θα μπορούν να συμβουλεύουν σχετικά με τη σωστή επιλογή αυτής της συσκευής.

Εκτός από τους υγραντήρες, υπάρχουν επίσης στεγνωτήρια που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικούς και βιομηχανικούς χώρους και εργαστήρια. Αυτοί οι αφυγραντήρες είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα ανάλογα με τον σκοπό του χώρου, ο οποίος επιτρέπει όχι μόνο την ξήρανση του αέρα σε ασφαλείς παραμέτρους αλλά και τον καθαρισμό του.

11 απλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

Τι βλάβη μπορεί να κάνει ο υγραντήρας;

Τώρα, συσκευές που επιτρέπουν τη ρύθμιση τέτοιων σημαντικών παραμέτρων του αέρα όπως η θερμοκρασία, ο ιονισμός και η υγρασία είναι μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Οι οικιακοί υγραντήρες δεν εμφανίστηκαν χθες, αλλά δεν κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα: οι υγραντήρες που προσέφερε η σοβιετική βιομηχανία για οικιακή χρήση ψεκάστηκαν νερό από ειδικά ακροφύσια στον αέρα. Η υγρασία εγκαταστάθηκε σε διάφορες επιφάνειες, κάτι που δεν ήταν μόνο δυσάρεστο, αλλά και επικίνδυνο - η υγρασία θα μπορούσε να εισέλθει μέσα στην ηλεκτρική συσκευή, προκαλώντας την αποτυχία της. Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων είναι απαλλαγμένοι από αυτό το μειονέκτημα, χάρη στην αρχή της λειτουργίας τους. Με τη βοήθεια του υπερήχου, οι σταγόνες νερού είναι τόσο μικρές ώστε να «ζυγίζονται» στον αέρα, δηλαδή διατηρούνται από την κίνηση Brownian των μορίων του αέρα.

Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής

Η υγρασία είναι ένας παράγοντας, ιδιαίτερα σημαντικός σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Φυσικά, ο καθένας θέλει τα παιδιά του μόνο καλό, αλλά πόσο συχνά, οπλισμένοι με καλές προθέσεις, «κάνουμε καλό και κάνουμε καλό». Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν απαιτείται ένας υγραντήρας στο σπίτι, ή καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας στον παραδοσιακό υγρό καθαρισμό.

Κατ 'αρχάς, ας καθορίσουμε και γιατί πρέπει ακόμη να υγραίνουμε τον αέρα στο δωμάτιο; Πού πηγαίνει η φυσική υγρασία; Οι δύο κύριοι εχθροί της υγρασίας είναι θερμαντήρες και κλιματιστικά.

Εξαιτίας του τι μειώνεται η υγρασία

Μερικές φορές ακούτε ότι οι θερμαντήρες "καίνε" ή "εξατμίζουν" την υγρασία. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει: είναι αδύνατο να καεί η υγρασία, όπως είναι γνωστό, το νερό δεν καίγεται. "Εξαέρωση" της υγρασίας επίσης δεν απειλείται, το νερό και έτσι σε μια κανονική κατάσταση είναι στον αέρα με τη μορφή ατμού, αλλιώς θα έχουμε μια ομίχλη στο δωμάτιο, και τα έπιπλα θα πέσει δροσιά. Γιατί οι θερμαντήρες μειώνουν την υγρασία;

Το γεγονός είναι ότι όταν πρόκειται για υγρασία σε χώρους διαβίωσης, εννοούμε, κατά πρώτο λόγο, σχετική υγρασία, επειδή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία.

Η σχετική υγρασία μετριέται σε εκατοστιαία ποσοστά, πράγμα που δείχνει την αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα νερού που ο αέρας θα μπορούσε κατ 'αρχήν να περιέχει σε δεδομένη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο πιο "ευρύχωρο" είναι για το νερό.

Τι συμβαίνει όταν θερμαίνεται ο αέρας; Προφανώς, η θερμοκρασία του αυξάνεται, η "χωρητικότητα" του ανεβαίνει. Έτσι, ο παρονομαστής ενός κλάσματος σχετικής υγρασίας αυξάνεται και, κατά συνέπεια, η ίδια η τιμή της σχετικής υγρασίας (με την απόλυτη τιμή της απόλυτης ποσότητας νερού στον αέρα αμετάβλητη) μειώνεται. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο πέφτει.

Wet παράθυρα - ένα σημάδι της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό; Η ιδέα της «κατάψυξης» της υγρασίας στο κλιματιστικό είναι εξίσου αδύνατο με την «εξάτμιση» του αέρα στον θερμαντήρα. Όταν ο αέρας ψύχεται, η "χωρητικότητα" του μειώνεται, η σχετική υγρασία αυξάνεται γρήγορα σε περισσότερο από εκατό τοις εκατό, η "περίσσεια" της περιεκτικότητας σε υγρασία του νερού γίνεται υγρή και αφαιρείται. Είναι αυτό το νερό που στάζει από τους σωλήνες αποστράγγισης που κολλάνε έξω από τους τοίχους των κλιματιζόμενων κτιρίων.

Ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από το κλιματιστικό έχει σχεδόν 100% υγρασία. Αλλά η σχετική υγρασία, όπως ήδη γνωρίζουμε, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ο αέρας από το κλιματιστικό, που έχει βρεθεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, θερμαίνεται, αυξάνεται η «ανάγκη του για νερό» (σχετικός λόγος υγρασίας). Ο αέρας είναι έτοιμος να απορροφήσει το "δικό" του νερό πίσω, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει έξω στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι, η σχετική υγρασία του αέρα γίνεται χαμηλότερη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έτσι, διαπιστώσαμε ότι η πρόσθετη υγρασία του αέρα είναι πραγματικά απαραίτητη και ευεργετική, τώρα ας δούμε αν η χρήση οικιακών υγραντήρων βλάπτει. Για να γίνει αυτό, εξετάστε τις τυπικές απαιτήσεις και τις ανησυχίες των χρηστών των υγραντήρων.

- «Άρχισα να χρησιμοποιώ έναν υγραντήρα για να σώσω τον εαυτό μου από τη φωτιά, το διαμέρισμα δεν είχε τίποτα να αναπνεύσει χωρίς αυτό να είναι καλύτερο». Πρώτον, πρέπει να διαχωρίσετε τις έννοιες "ζεστό" και "εκρηκτικό". Αν και αυτές οι έννοιες είναι στενές και αλληλένδετες, αλλά όχι ταυτόσημες. Η "εξάντληση" είναι, πρώτον, η έλλειψη καθαρού αέρα. Κανένας υγραντήρας ποτέ δεν θα αντικαταστήσει έναν απλό αερισμό.

Δεύτερον, είναι βουλωμένη πάντα όπου είναι ζεστό και υγρό. Η υγρή θερμότητα είναι πάντα ανεκτή πολύ χειρότερη από την ξηρά. Tropical θερμότητα πιο επώδυνη από τη θερμότητα στην έρημο, αν και στην θερμοκρασία έρημο είναι σημαντικά υψηλότερη. Εάν δεν θέλετε να πάτε στην έρημο και τροπικές περιοχές, στη συνέχεια, κρατήστε ένα μικρό επεξηγηματικό πείραμα είναι δυνατόν εδώ: απλά συγκρίνετε τις αισθήσεις του ξηρή και υγρή σάουνα ρωσικό λουτρό στις ίδιες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές.

Όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία και υγρασία - υπάρχει πάντα ταραγμένη κατάσταση

Δυστυχώς, τα παιδιά συχνά υποφέρουν από τη ζέστη του σπιτιού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπάρχει η γνώμη ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το παιδί, πρέπει να είναι ζεστό. Οι θερμαντήρες, οι θερμαντήρες, τα θερμαντικά σώματα προστίθενται στα θερμαντικά σώματα της κεντρικής θέρμανσης. Και αν ακόμα (όπως πάντα από τις καλύτερες προθέσεις) σε ένα θερμά θερμαινόμενο δωμάτιο, ένας υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος... Το λουτρό είναι ασφαλισμένο στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε, επειδή οι θερμαντήρες ξηρού αέρα και ενυδάτωση είναι απαραίτητο; Ναι, είναι απαραίτητο να υγραίνει τον αέρα, αλλά όχι ως αντικατάσταση του αερισμού και των κανονικών συνθηκών θερμοκρασίας. Μην θέλετε να είστε βουλωμένοι - ανοίξτε τον αναπνευστήρα και απενεργοποιήστε τη θερμάστρα, η θερμοκρασία στο σαλόνι (ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20-23 βαθμούς.

- "Είχαμε αυτόν τον υγραντήρα, οπότε το παιδί δεν ανέβηκε από τις πληγές. Όταν πρόκειται για αποφρακτική βρογχίτιδα, αρνήθηκαν από την ενυδατική κρέμα. " Εντάξει, η υψηλή υγρασία είναι ο ιδανικός οικότοπος για μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων παραγόντων. Ειδικά αν η υγρασία σχετίζεται με υψηλή θερμοκρασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η υγρασία θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, επειδή η αυξημένη υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από την χαμηλωμένη.

Για τον έλεγχο της υγρασίας, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Υπάρχουν κρέμες με ενσωματωμένο υγρόμετρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι, αν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένο, ένα ενσωματωμένο υγρόμετρο θα δείξει την υγρασία κοντά στην πηγή της υγρασίας, και ως εκ τούτου, η μαρτυρία του θα είναι πάντα κάπως υψηλότερη μέση υγρασία.

Το υγρόμετρο πρέπει να είναι σε κάθε διαμέρισμα σαν θερμόμετρο

Η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο υγραντήρα - ένας αισθητήρας υγρασίας, ο οποίος απενεργοποιεί αυτόματα τον υγραντήρα, όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε μια προκαθορισμένη τιμή - είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη. Εάν δεν υπάρχει κανένας και θα ακολουθήσουμε τον εαυτό μας την υγρασία, η άνετη τιμή της σχετικής υγρασίας κυμαίνεται από 45-60%. Για μικρά παιδιά, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί ελαφρά - έως και 50-70%.

"Υπάρχει μόνο μία βλάβη από έναν υπερηχητικό υγραντήρα - όλα τα έπιπλα και η οθόνη της τηλεόρασης σε άσπρο, δύσκολο να ξεπλύνετε. Και το νερό από αυτό είναι νεκρό. " Υπερηχογράφημα - είναι απλά ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας, που δεν αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο αυτί. Δεν υπάρχει τρόπος υπερήχων επηρεάζει τη δομή του νερού, και όλα τα λόγια για το "νεκρό νερό" από τη σφαίρα της φαντασίας.

Αλλά το ψεκασμό αλατιού είναι η αλήθεια. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, οι οποίοι τροφοδοτούν τον ατμό στον αέρα, αφήνοντας άλατα μέσα, ο υγραντήρας υπερήχων εκπέμπει νερό στον αέρα μαζί με όλες τις ουσίες που είναι διαλυτές σε αυτό. Με αυτή την έννοια, το νερό από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι πολύ πιο "ζωντανό" από το ατμό. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού σε υγραντήρες υπερήχων. Και αυτό αναγκαστικά αναφέρεται στον συνοδευτικό υγραντήρα του κατασκευαστή.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής στις οικιακές συσκευές

Επομένως, ας συνοψίσουμε: είναι οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων επιβλαβείς, ή μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Με όλη μας την ευθύνη μπορούμε να πούμε ότι οι οικιακοί υγραντήρες του αέρα είναι σίγουρα απαραίτητοι και χρήσιμοι, αλλά θα επωφεληθούν μόνο εάν χρησιμοποιούνται με αρκετές προϋποθέσεις:

 1. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες και μην παραμελούν τις απαιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για την πλήρωση υπερηχητικών υγραντήρων.
 2. Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με γυροστάτη, παρακολουθήστε την υγρασία μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική υγρασία δεν προκαλεί καμία ζημιά παρά ανεπαρκής. Η σχετική υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 45-60% για τους ενήλικες ή 50-70% για τα παιδιά.
 3. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον αερισμό και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα με υγρασία. Η κανονική θερμοκρασία του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι 20-23 μοίρες.

Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, υποφέρετε από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, έχετε μικρά παιδιά - μη διστάσετε να αγοράσετε ενυδατική κρέμα. Αλλά μην ξεχνάτε τις συνθήκες χρήσιμης χρήσης αυτής της συσκευής.

Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι ο υγραντήρας αέρα είναι πολύ χρήσιμη και λογική εφαρμογή. Αλλά ποιο μοντέλο θα επιλέξετε; Κατά τη γνώμη μας, οι γερμανικοί υγραντήρες Smower Multi Action είναι οι καλύτεροι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη ως κατασκευαστής κλιματιστικού εξοπλισμού ποιότητας. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχει επίσης ένας καθαριστής αέρα σε αυτή τη μονάδα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πολύτιμη.

Γιατί να υγρανθεί ο αέρας στο σπίτι: 6 σημαντικοί λόγοι

Οι βλεννογόνες μεμβράνες γίνονται ευάλωτες σε βακτήρια και ιούς

Με τη συνεχή παραμονή σε ένα δωμάτιο με αέρα υπερξηραίνεται βλεννογόνους, η οποία πρέπει πάντοτε να υγραίνεται, γίνονται λεπτότερα, προστατευτική τους λειτουργία είναι μειωμένη, είναι πιο εύκολο να περάσει τα βακτηρίδια και τους ιούς. Κυρίως, τα μάτια και η μύτη των βλεννογόνων επηρεάζονται - και οι δύο μπορεί να είναι εξαιρετικές πύλες για μολύνσεις.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Για να διατηρηθεί ένα φυσιολογικό επίπεδο ενυδάτωσης του ρινικού βλεννογόνου θα βοηθήσει το αλατούχο διάλυμα. Εάν αισθανθείτε δυσφορία, μπορείτε να αγοράσετε ένα φαρμακείο «Wash» - σπρέι ή σταγόνες για 300-500 ρούβλια, είναι βολικό, αλλά ακριβά. Για να εξοικονομήσουν χρήματα, το διάλυμα άλατος μπορεί να παρασκευαστεί από τον εαυτό σας: αγοράσουν το αλάτι φαρμακείο θάλασσα, αραιώστε το με καθαρισμένο νερό και χρησιμοποιήστε μια πιπέτα τουλάχιστον, ακόμη και μια μπατονέτα για να υγράνετε το ρινικό βλεννογόνο. Δεν υπάρχει τόσο πολύ όσο φαίνεται, αλλά θα είναι χρήσιμο.

Σε ξηρό αέρα υπάρχει πάντα πολύ περισσότερη σκόνη απ 'ότι σε υγρό

Η σκόνη πέφτει και εγκαθίσταται στην επιφάνεια υπό την επίδραση της βαρύτητας, δηλαδή πρέπει να είναι ελαφρύτερη από τον αέρα. Όσο υψηλότερη είναι η στάθμη της υγρασίας, τόσο περισσότερη σκόνη απορροφά την υγρασία και τόσο ταχύτερα τοποθετείται σε επιφάνειες, όπου είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί από τον αέρα. Η σκόνη στον αέρα είναι ένας άμεσος τρόπος για να προκαλέσει μια ασθματική επίθεση ή βρογχόσπασμο στους πάσχοντες από αλλεργία και τους ασθματικούς. Και επίσης για όσους δεν είναι προς το παρόν.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Υπάρχει η άποψη ότι οι ηλεκτρικές σκούπες με υδραυλική διήθηση λειτουργούν ως ενυδατικές ουσίες, απελευθερώνοντας καθαρισμένο υγροποιημένο αέρα προς τα έξω. Ως πρόσθετο εργαλείο λειτουργεί, αλλά η επίδραση αυτής της υγρασίας περιορίζεται στον χρόνο συγκομιδής και σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από αυτό.

Τα μάτια βλάπτουν

Σχετικά με το βλεννώδες μάτι έχει ήδη ειπωθεί, αλλά γι 'αυτούς υπάρχει διπλός κίνδυνος. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό και πάντα ξηρό, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ιδρώτας και σμηγματογόνων αδένων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μεγαλώνει πριν από το σύνολο του ατόμου, και γι 'αυτή τη ζώνη αναπτύσσονται ειδικά μέσα αποβλήτων. Και χωρίς αυτό, μια μικρή ποσότητα υγρασίας στον ξηρό αέρα εξατμίζεται πολύ γρήγορα από το δέρμα και τα βλέφαρα υποφέρουν περισσότερο από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Σε συνδυασμό με την εργασία στον υπολογιστή, βλέποντας τηλεόραση και ταινίες, αφυδατωμένα μάτια και τους βλεννογόνους του δέρματος των βλεφάρων δώσει μια καλύτερη ευκαιρία για την ανάπτυξη των διαφόρων ειδών της φλεγμονής - επιπεφυκίτιδα.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Μπορείτε βέβαια να στάξετε όλα τα είδη αλατούχων διαλυμάτων που προσομοιώνουν το δακρυϊκό υγρό, τώρα υπάρχουν πολλά από αυτά στα φαρμακεία. Αλλά είναι καλύτερα να είστε συνεχώς σε μια ζώνη άνετης υγρασίας.

Γίνεται χειρότερο από τον ύπνο

Ο ερωταίος μαυμένος, ο χορτοφάγος αποξηραμένος, ο ερωδιός δεν κατέρρευσε καταστροφικά - το φινάλε είναι γνωστό. Η άνεση είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα, και σε ένα όνειρο περνάμε το ένα τρίτο της ζωής. Μια ενυδατική κρέμα αγοράζεται συχνά σε ένα νηπιαγωγείο έτσι ώστε το μωρό να κοιμάται καλά.

Αλλά μην ξεχάσετε τον εαυτό σας. Πολλά εξαρτώνται από την ποιότητα του ύπνου, πρώτα απ 'όλα, την αποτελεσματικότητα και τη διάθεση. Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα - ειδικά με έναν ιονιστή (μια γεννήτρια αρνητικά φορτισμένων σωματιδίων που μπορεί να κρατήσει την υγρασία) - βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Τουλάχιστον υγρός καθαρισμός πριν από το κρεβάτι. Δεν υπάρχει δύναμη; Στη συνέχεια, ο υγραντήρας.

Η κατάσταση του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών επιδεινώνεται

Το καλοκαίρι του τους χαλά στον ήλιο, χειμώνα - θέρμανση: υγρασία από το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά απλά εξατμίζεται, και εσωτερικούς πόρους για την αποκατάσταση των ισολογισμών και η κανονική κατάσταση δεν είναι πάντα αρκετό. Η σύσταση να πίνετε περισσότερο νερό είναι καθολική και σωστή, αλλά η διαδικασία εξάτμισης του υγρού σε ζεστό και πολύ ξηρό αέρα δεν θα σταματήσει το άφθονο ποτό.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Κανείς δεν ακυρώνει ενυδατικά και θρεπτικά καλλυντικά και ιατροφαρμακευτικά μέσα. Αλλά θα είναι ένας αγώνας με συμπτώματα που δίνει προσωρινό αποτέλεσμα. Ο υγραντήρας σε συνδυασμό με τη φροντίδα δίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Κακό όχι μόνο για σας, αλλά για τα λουλούδια

Εάν σας αρέσουν οι κάκτοι, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το σημείο. Αλλά όλα τα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου στον ξηρό αέρα υποφέρουν πάρα πολύ, δεν ανθίζουν, γίνονται χειρότερα και επομένως αντιμετωπίζουν χειρότερα τις λειτουργίες τους ως προμηθευτές οξυγόνου στην κατοικία. Τα μαθηματικά είναι απλά: χειρότερες συνθήκες - λιγότερο πράσινο, λιγότερη περιοχή φύλλων και βλαστών. Λιγότερο πράσινο - λιγότερο οξυγόνο.

Τι αντί για ενυδατική κρέμα;

Πότισμα και ψεκασμό - ναι, φυσικά. Αλλά με ένα σταθερά διατηρούμενο σωστό επίπεδο υγρασίας, τα φυτά αισθάνονται καλύτερα.

Είναι δυνατόν να βλάψετε τον υγραντήρα;

Σύμφωνα SanPin «Οι απαιτήσεις υγιεινής για air-θερμικές συνθήκες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των παιδιών», η σχετική υγρασία θα πρέπει να υπάρχει 40-60%. Τα πρότυπα αυτά, με τη συμμετοχή των γιατρών, μπορεί να ληφθεί ως σημείο αναφοράς για την «καιρό στο σπίτι."

Εάν χρησιμοποιείτε υγραντήρα ατμού ή υπερήχων, ο οποίος μπορεί γρήγορα να αυξήσει το επίπεδο υγρασίας, θα πρέπει να τον ελέγξετε: η ένδειξη πάνω από το 60% θα πρέπει να σας προειδοποιεί. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική.

Εάν το επίπεδο υγρασίας υπερβεί συνεχώς, υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης σε υγρό περιβάλλον (εξάλλου όχι μόνο ο αέρας, αλλά και τα έπιπλα, τα χαλιά, οι κουρτίνες, το δάπεδο, οι τοίχοι) επηρεάζονται από παθογόνους παράγοντες όπως οι μύκητες.

Χρειάζομαι υγρόμετρο;

Σε έναν υγραντήρα ατμού ή υπερήχων, είναι απαραίτητο να έχετε ένα υγρόμετρο και μια λειτουργία για να απενεργοποιήσετε αυτόματα τη συσκευή όταν επιτευχθεί η καθορισμένη υγρασία. Οι υγραντήρες με φυσική ενυδατική μέθοδο δεν χρειάζονται αυτή τη λειτουργία, επειδή «δεν ξέρουν πώς» να υπερβούν τον κανόνα.

Για να προσδιορίσετε με ακρίβεια το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε ενσωματωμένο υγραντήρα, αλλά ένα ξεχωριστό υγρόμετρο.

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Οι συσκευές θέρμανσης υπερχειλίζουν τον αέρα το χειμώνα. Και είναι κακό για εσάς, φυτά, βιβλία, έπιπλα. Αλλά μην βιαστείτε να τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα. Λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα εργαλεία.

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες. Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.

3 λόγοι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Άνεση στο νηπιαγωγείο: δεν υπάρχει ξηρότητα και αλλεργίες. Γιατί χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα

Στον πολιτισμό μας είναι πάντα συνήθης η προετοιμασία για την εμφάνιση στην οικογένεια ενός παιδιού, ιδιαίτερα του πρώτου παιδιού. Είναι αλήθεια ότι πριν από εκατό χρόνια, οι μελλοντικοί γονείς δεν έπρεπε να κάνουν μια επιλογή - πού να γεννηθεί, πώς να θεραπεύσει, τι να φορέσει το παιδί σας και πώς να παίξει μαζί του - όλα καθορίζονταν από τις παραδόσεις. Όμως, όσο πιο πολύ, τόσο πιο συχνά υπήρχαν ερωτήσεις. Με την έλευση των καροτσιών - "Πώς να περπατήσετε μαζί του;". Με την έναρξη της μαζικής παραγωγής υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος - "Τι θα φάει;". Με τη διάδοση των διαφόρων παιδαγωγικών ιδεών - "Πώς να το αναπτύξω;".

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα - σχετικά με τον αριθμό των συσκευών για φροντίδα-διατροφή-ανάπτυξη-αποκατάσταση. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, το οποίο εξακολουθεί να αναρωτιούνται, όχι όλους τους γονείς, αν και η απάντηση σε αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υγεία του παιδιού: «; Και τι αέρα αναπνέει και θα αναπνέει το μωρό μου».

Όχι, δεν πρόκειται για την κακή οικολογία των πόλεων με ένα εκατομμύριο κατοίκους και όχι για τη μετακίνηση σε μόνιμη κατοικία κάπου πιο κοντά στη φύση. Ακόμα, στο κλίμα μας, ένα μικρό παιδί θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε εσωτερικούς χώρους. "Αλλά υπάρχει κάτι κακό με τον αέρα στο σπίτι μας;" Οι γονείς θα ρωτήσουν. Δικαστής για τον εαυτό σας.

Το πρώτο πρόβλημα: ξηρότητα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, η οποία στο κεντρικό τμήμα της Ρωσίας διαρκεί περίπου 7 μήνες, η υγρασία στο διαμέρισμα μπορεί να μειωθεί στο 20-30%. Εμείς, ενήλικες, παρατηρούμε αυτό με το πόσο γρήγορα αποξηραίνεται το πονηρό πλυντήριο και μερικές φορές τα δάπεδα ραγίζουν. Η κατάσταση της υγείας μας δεν φαίνεται να υποφέρει. Αν και είστε προσεκτικοί στον εαυτό σας, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι το δέρμα γίνεται ξηρό, από καιρό σε καιρό, η ρινική συμφόρηση διαταράσσει, υπάρχουν δυσάρεστες αισθήσεις στο λαιμό.

Και τι γίνεται με το παιδί, ειδικά το νεογέννητο; 9 μήνες ενδομήτριας ζωής, περιβάλλεται από αμνιακό υγρό και περίπου το 50-60% της υγρασίας του αέρα που χρειάζεται και μετά τη γέννηση. Αν αυτό δεν συμβαίνει, το μωρό αντιδρά κυριολεκτικά με ολόκληρο το σώμα - το λεπτό δέρμα (εδώ και μέχρι που η δερματίτιδα δεν απέχει πολύ) και ειδικά τις βλεννογόνες μεμβράνες της αναπνευστικής οδού. Το μυστικό του βλεννογόνου, που συνήθως καλύπτει τον ρινοφάρυγγα, στεγνώνει, σχηματίζοντας κρούστες και θρόμβους, και με τη σειρά τους δυσκολεύει την αναπνοή του μωρού. Είναι δύσκολο να αναπνεύσει - αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατο να πιπιλίζουν, το μωρό γίνεται ανήσυχο, και η μητέρα μου παζλ για τις αιτίες της ασθένειας.

Αυτό συμβαίνει επίσης διαφορετικά: ως απάντηση στην υπερβολική ξήρανση, ο οργανισμός του μωρού αρχίζει να παράγει έντονα ένα γλοιώδες μυστικό και αρχίζει το μωρό ενός μηνός. Coryza! Η αφθονία της βλέννας καθιστά την αναπνοή δύσκολη και πολύ συχνά καταλήγει σε θεραπεία με αβλαβή φάρμακα, αν και βοηθώντας το ψίχουλο να είναι απλό - να υγραίνει τον αέρα. Ευτυχώς, οι γιατροί πολλών παιδιών σήμερα είναι εξοικειωμένοι με αυτό το πρόβλημα και, με τέτοια συμπτώματα, συνιστάται πρώτα απ 'όλα να κάνετε μπάνιο το παιδί συχνά και να φροντίζετε για τον ύγρανση του αέρα στο δωμάτιό του.

Το καλύτερο από όλα, το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται από την τεχνολογία κλιματισμού των νοικοκυριών. Έτσι, υγραντήρες Philips διατηρεί αυτόματα το επιλεγμένο επίπεδο υγρασίας - 40, 50 ή 60%, κατανέμεται ομοιόμορφα υγρός αέρας σε εσωτερικούς χώρους και πολύ εύκολο να καθαριστεί. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του έργου που χρησιμοποιείται σε αυτές τις κρύες τεχνολογία εξάτμισης NanoCloud δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης των επιφανειών «λευκή πλάκα» - ένα πρόβλημα τυπικό για τους περισσότερους υπερήχων υγραντήρες. Επιπλέον, υγραντήρας της Philips είναι εξοπλισμένη με ένα χρονόμετρο που σηματοδοτεί ότι ήρθε η ώρα να το γεμίσετε με νερό, και έχει τρεις τρόπους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων και χαμηλά επίπεδα θορύβου, η οποία είναι σημαντική στο φυτώριο.

Έτσι, υγραίνουμε τον αέρα, δημιουργούμε ένα άνετο περιβάλλον για το σώμα του μωρού - αλλά όχι μόνο.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας του κλίματος λύνεται και μέσαΤο δεύτερο πρόβλημα: η παρουσία βακτηρίων και ιών στον αέρα.

Δεν αναρωτηθήκατε γιατί τα κρυολογήματα και τα ARVI μας παρενοχλούν κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και το καλοκαίρι έρχονται στο μηδέν; Δεν πρόκειται μόνο για υπερψύξη και αποδυνάμωση της άμυνας του σώματος. Ο ξηρός αέρας - ένα περιβάλλον για ιούς και τα βακτήρια, ειδικά επειδή υπερξηρανθέν αναπνευστικό βλεννογόνο οδό ανοσοποιητικό χάνει τις ιδιότητές του και παύει να είναι ένα εμπόδιο για την μόλυνση που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η ARVI και η γρίπη εξαπλώνονται τόσο γρήγορα σε νηπιαγωγεία και σχολεία. Αλλά στο σπίτι δεν είμαστε προστατευμένοι, αξίζει κάποιος από την οικογένεια να πάρει τον ιό. Το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από τα ερεθιστικά που έχουν εγκατασταθεί στην βλεννογόνο της ανώτερης αναπνευστικής οδού, φτερνίζουμε. Σε αυτό το σημείο στον αέρα, από 2 έως 5 χιλιάδες μικροσταγονίδια που περιέχουν παθογόνα της νόσου είναι διάσπαρτα. Οι ιοί παραμένουν σε διαφορετικές επιφάνειες, πέφτουν στις βλεννώδεις μεμβράνες ενός νέου "φορέα" - η ασθένεια εξαπλώνεται.

Αλλά τι έχει να κάνει ο υγραντήρας με αυτό; Πρώτον, ο ιός της γρίπης, για παράδειγμα, αισθάνεται χειρότερος και επιβραδύνει την αναπαραγωγή του με υγρασία αέρα 50-60%. Δεύτερον, σε Philips τεχνολογία υγραντήρες εφαρμοστεί κρύο εξάτμιση NanoCloud, μέσω του οποίου ο αέρας διανέμεται σε 99,9% λιγότερα βακτηρίδια από ό, τι κατά τη χρήση υπερήχων υγραντήρες.

Το γεγονός είναι ότι ο υγραντήρας της Philips στέλνει στον αέρα αόρατο στους υδρατμούς των ανθρώπινων οφθαλμών, τα σωματίδια των οποίων είναι τόσο μικρά ώστε να μην μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια και ιούς. Ο αέρας στο διαμέρισμα, όχι μόνο βρεγμένο, αλλά εκκαθαριστεί, έτσι ώστε η χρήση των υγραντήρες κρύο τεχνολογίας εξάτμισης είναι ασφαλές για την υγεία όλων των μελών της οικογένειας, ιδιαίτερα τα παιδιά.

Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Η σύγχρονη τεχνολογία του κλίματος είναι σε θέση να λύσει και το τρίτο πρόβλημα είναι η εμφάνιση αλλεργίας.

Είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες διαμερίσματα αέρα υπερκορεσμός με μικροσκοπική σκόνη και πτητικών ενώσεων (οι οποίες εκκρίνουν δομικά υλικά, έπιπλα, προϊόντα οικιακής χρήσης, κ.λπ.). Ευρωπαϊκές μελέτες έχουν δείξει ότι στο 40% των παιδικών δωματίων το επίπεδο τέτοιας ρύπανσης υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο. Χρειάζεται να πω ότι τέτοιες ουσίες είναι οι πρώτες στον κατάλογο πιθανών αλλεργιογόνων που ερεθίζουν τις αεραγωγές του παιδιού;

Ο μηχανισμός της αλλεργικής νόσου είναι τέτοια που ακόμη και με μια προδιάθεση για αυτό, αλλά όταν έρχονται αντιμέτωπα με ένα συγκεκριμένο αλλεργιογόνο, το παιδί μπορεί να αποφύγει τις αλλεργίες. Κανονικό καθαρισμού - μια καλή λύση, αλλά απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό όταν ο υγραντήρας αέρα δωματίου λειτουργεί Philips: μια τεχνολογία ψυχρού εξάτμισης αέρα NanoCloud, που εισέρχονται στην ενυδατική κρέμα απεκκρίνεται κυρίως από μεγαλύτερα ρυπογόνα σωματίδια - όπως είναι τα μαλλιά, φτερά, μαλλί, κλπ

Ακόμη περισσότερο στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα του σπιτιού πήγαν τα κλιματικά συγκροτήματα Philips - συσκευές που ταυτόχρονα ενυδατώνουν και καθαρίζουν τον αέρα. Σε τέτοιες συσκευές, η ποιότητα του αέρα ελέγχεται αυτόματα από έναν ευφυή αισθητήρα. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας και κλιματικές συγκρότημα θα κάνει το υπόλοιπο του έργου - την ανάλυση της ποιότητας του αέρα στο δωμάτιο και επιλέγει τη βέλτιστη λειτουργία του καθαρισμού και ενυδάτωσης του.

Το επαγγελματικό σύστημα φιλτραρίσματος αποτελείται από πέντε στάδια: τα φίλτρα του κλιματικού συγκροτήματος συλλαμβάνουν τόσο μεγάλα σωματίδια (μαλλιά και σκόνη), καθώς και ιούς, βακτήρια, μούχλα και επίσης επιβλαβή αέρια. Σχετικά με την ανάγκη να αντικαταστήσει τις κλιματικές σύνθετα φίλτρα έγκαιρη εκθέσεις, και αν ο πόρος είναι πλήρως ανεπτυγμένου - μόλις απενεργοποιηθεί, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο καθαρό αέρα στο σπίτι.

Όλο και περισσότεροι γονείς, να ανησυχούν για την υγεία του παιδιού σας, επιλέγοντας όχι μόνο τη γέννηση ενός αρμονική και σωστή διατροφή, αλλά και να διαμορφώσει ενεργά το περιβάλλον στο οποίο το παιδί θα ζήσει και να αναπτυχθούν. Ένα σημαντικό, αν και αόρατο μέρος αυτού του περιβάλλοντος είναι ο αέρας που θα αναπνεύσει το παιδί. Κάντε το ασφαλές, φροντίστε τι αναπνέει το μωρό σας.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.

υγραντήρα αέρα. Είναι απαραίτητο;

Ο εχθρός καταναλώθηκε από την επιθυμία να αγοράσει έναν υγραντήρα αέρα. Όπως και τώρα, είναι καλοκαίρι και πρέπει να υγραίνεις τον αέρα. Έχουμε 29-30 μοίρες στο διαμέρισμα και φοβάμαι. ότι θα επιτευχθεί η επίδραση του λουτρού. Αγαπητέ κορίτσια, τι νομίζετε για αυτό;

18 απαντήσεις

Γεια σας! Για να αγοράσετε ή όχι - δεν θα ήθελα ακόμη και να θέσει αυτή την ερώτηση, σίγουρα το αγοράσει! Αγοράσαμε αυτό το είδος υγραντήρα AIC ST2701 στην εταιρία air16 point py. (αν θέλετε να γράψετε στο κεφάλι.). Είναι τόσο δροσερό: συμπαγές, ελαφρύ, όμορφο! Το δωμάτιο ήταν πραγματικά εύκολο να αναπνεύσει, υπήρχε λιγότερη σκόνη, το μωρό κοιμόταν σωστά.

ενυδατική κρέμα είναι το σωστό πράγμα! αγόρασα με τον σύζυγό μου το μωρό μας, κοιμάμαι ακόμα καλύτερα. αγόρασε το μοντέλο Electrolux EHU-5515D, που αγοράστηκε στο Rusklimate, γνωστό από τους υγραντήρες.

Έχω παραγγείλει έναν υγραντήρα από το site υγραντήρα-neoklima.rf Πολύ καλά διατηρεί την υγρασία. Ήταν πολύ πιο εύκολο να αναπνεύσει στο διαμέρισμα. Έχω ένα δωμάτιο 15 μέτρων. Λειτουργεί σιωπηλά. Τη νύχτα έβαλα στο ελάχιστο, άρχισε να αισθάνεται καλύτερα το πρωί.

Ο υγραντήρας θα υγραίνεται μόνο εάν τα παράθυρα είναι κλειστά. Διαφορετικά, όλη η υγρασία θα εξατμιστεί. Δεν βλέπω το σημείο για το καλοκαίρι

Συμφωνώ απόλυτα με τον Δρ Komarovsky ακόμα και το βίντεο είναι για το θέμα αυτό, αλλά μίλησε για το μίνι υγραντήρα. Στις αρχές του καλοκαιριού, βάλτε τον εαυτό σας στο κλιματικό σύστημα γραφείου, όχι μόνο οι υδρίτες, αλλά και δροσίζει και καθαρίζει τον αέρα, είχε, επίσης, ήθελε να πάει στο σπίτι για να αγοράσει, αλλά ακόμα αμφιβολίες, γιατί Δεν ήταν σίγουροι αν χρειαζόταν οτιδήποτε και αν αυτό το αποτέλεσμα έδινε. Μικρότερες popolzovavshis poyuzat εργασίας, δροσερό) κλιματιζόμενα σπίτι είναι, αλλά φοβόμαστε ότι η μικροαστική άρρωστο, τον έλεγχο του κλίματος και την αντιμετώπιση ύγρανσης και ψύξης (χωρίς μονάδα του ψυκτικού μέσου, με φυσικό τρόπο, έτσι ώστε να είναι ασφαλές, δεν αρρωσταίνουν για ένα παιδί). Απλά ανοίξτε το παράθυρο και να βάλουμε μπροστά από το σταθμό okna..vse εργασίας, το μόνο αρνητικό, όταν οι φίλοι έρχονται να επισκεφθούν, να ζητήσει ό, τι για synchrophasotron αγοράσει;)

Ενεργοποιώ μόνο τη νύχτα - κοντά στο κρεβάτι. Το βράδυ 40% υγρασία. Με αυτόν περίπου το 60% το πρωί. Δεν λουτρό efekta - πάρτε, για το παιδί κάτι απαραίτητο! Οι σφυρίχες μου το πρωί χωρίς αυτόν!

Εάν η υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα είναι κάτω από τον κανόνα - ναι, πάρα πολύ! Αληθινά ισχυρή ανάγκη. Δεν υγραίνει ολόκληρο το διαμέρισμα, αλλά το παιδί, ας πούμε, μπορεί. Ένα πρότυπο εμφάνισης υγρασίας στο διαδίκτυο. Περισσότερο πωλούν ειδικό εξοπλισμό - υπάρχει ένα θερμόμετρο και ένας δείκτης υγρασίας στο σπίτι εκεί.

πρώτα χρειάζεστε έναν καθοριστικό παράγοντα για να αγοράσετε

δεν βλάπτει, κατ 'αρχήν. Αλλά είναι απίθανο να βλάψει τον ίδιο τον υγραντήρα, επειδή τα τυπικά σοβιετικά σπίτια δεν επιτρέπουν a priori κανονική υγρασία να είναι στο σπίτι, ειδικά το χειμώνα με αυτές τις μπαταρίες.

Το καλοκαίρι του 2010, όταν υπήρχε θερμότητα, το μόνο μου μωρό μαζί μου ήταν μια ενυδατική κρέμα και σώσαμε! Η επίδραση του λουτρού δεν θα είναι.

το καλοκαίρι το κοντίσιονερ με το navorotami εκεί και τον υγραντήρα και όλα.. Και το χειμώνα μόνο ο υγραντήρας (Αν και εμείς και χωρίς να το διαχειριστούμε..)

τότε και το κλιματιστικό και ο υγραντήρας είναι απαραίτητα - είναι ασύμφορη. Διαχειριζόμαστε επίσης, αλλά εδώ ο πεθερός έχει πιάσει φωτιά,

Θα ήθελα τώρα καλύτερα από ό, τι το κλιματιστικό διέταξε.. Και από το χειμώνα μπορεί και στον υγραντήρα θα κρύβονται. Στη ζέστη με τα παιδιά τόσο σκληρά - κοιμούνται άσχημα, ιδρώνουν, υποφέρουν.

δεν είναι ολιγαρχάς, δυστυχώς

τώρα δεν είναι ακριβό κλιματισμό και σε δόσεις δίνουν.. Έχουμε παιδιά που τίθενται πρόσφατα 15.000, σε rasskrochku. Επίσης, όχι σαν αλγάρχης, αλλά το περασμένο καλοκαίρι ο Matvei με έσωσε μόνο (έχω πολύ χρόνο κλιματισμού) ειδικά όταν άρρωστος..

Θέλουμε επίσης ένα condender, δήλωσε κατηγορηματικά η μητέρα μου - από τις ασθένειες των πνευμόνων. ))))))

και αυτό είναι όπου χρειάζεται)), οι πάνες δεν μπορεί πλέον condos)) καλά, θα εξακολουθούν να αγοράζουν, πραγματικά δεν ξέρω πώς την επιλογή για να αποφασίσει, αλλά αυτό είναι μικρό, το πιο σημαντικό, ότι θα είμαστε)) και ότι potnichka ήδη αρχίσει στην κόρη..

οι άνθρωποι φοβούνται πάντα αυτό που δεν ξέρουν. και με ό, τι δεν αντιμετώπισαν στη ζωή.. καμία εμπειρία και αυτό είναι ανησυχητικό.. Έτσι ώστε η μητέρα μου να συγχωρήσει..

Φυσικά χρειάζεστε! Αλλά το χειμώνα είναι πιο απαραίτητο, από ξηρό αέρα από τη θέρμανση

εμείς αυτό το χειμώνα δεν περιλαμβάνονται θέρμανση στο δωμάτιο, είχαμε μια μπαταρία με ανεμιστήρα και στο δωμάτιο υπήρχαν 27

Εδώ και σε εμάς ένα τέτοιο τραγούδι, είναι άμεσο είναι κρίμα να πληρώσουμε για θέρμανση)

ναι, θα υπήρχε ένας μετρητής, έσωσαν πολλά χρήματα

μπορεί να τεθεί, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι φθηνή. εδώ στα νέα σπίτια χτίζονται αμέσως..

έχουμε ένα μήνα του μέλιτος εν γένει, εδώ θα αναπνεύσουμε και θα ζεσταθούμε))))))

Εντούτοις, εκτός αν ζείτε στην ακτή. Θέρμανση μόνο ένας επιπλέον λόγος για να το αγοράσετε 100%

όχι, όχι στην ακτή) Δυστυχώς

όπου ζείτε, ότι δεν έχετε θέρμανση το χειμώνα 27.))) Ήμουν εδώ το χειμώνα μαρτύριο δροσερό υπνοδωμάτιο ανοικτή για το φύλλο παράθυρο παγετό έως 22 βαθμούς, έτσι ώστε να ζήσει ήταν δυνατό. με τη γέννηση του γιου της ήταν ένα θερμόφιλα, με τον ήδη μετριάζεται)))) η θερμότητα σταθεί πλέον ((((υγραντήρας δεν είναι το καλοκαίρι. Ο κλιματισμός ή διάσπαση πιο αναγκαία. και Βαθ είναι απαραίτητη το χειμώνα. Με την ευκαιρία, αν αυτό είναι οι προτεραιότητες για ψώνια, μπορούμε να βάλουμε Conder, και για το χειμώνα και μια δωροδοκία δωροδοκία))))

το διαμέρισμά μας είναι πολύ ζεστό. Το χειμώνα και το ανοιχτό μπαλκόνι δεν σώζει - το πολύ 10 λεπτά, είναι μόνο να το κλείσει

Δεν ξέρω πώς το χρησιμοποιούν όλοι, αλλά γίνεται πιο κρύο στο δωμάτιο από τον υγραντήρα (ο δροσερός ατμός βγαίνει (τρεις τρόποι λειτουργίας)), συν, φυσικά, υγρασία. Δηλαδή, όταν ήταν ζεστό - έσωσε, ο αέρας ήταν υπέροχος! Ξαπλώσαμε τέλεια. Και στο κρύο και στη ζέστη - σούπερ. Σε μένα, λέγεται η αλήθεια, ο υγραντήρας-οζονιστής (σκοτώνει τα μικρόβια). Εδώ, αν ενδιαφέρεστε:

ionizer μας παρουσιάστηκε το χειμώνα, πιθανώς τώρα δεν έχει νόημα τέτοιος υγραντήρας να αγοράσει