Ποια είναι η ηλεκτρική σκούπα του κλιματιστικού και πώς να το κάνετε;

Η κενή λειτουργία του κλιματιστικού είναι μια σημαντική διαδικασία που καθορίζει την απρόσκοπτη και ανθεκτική λειτουργία της συσκευής. Όπως γνωρίζετε, μετά την εγκατάσταση στο σύστημα διαχωρισμού, υπάρχουν υπολείμματα αέρα και υγρασίας που πρέπει να αφαιρεθούν.

Προετοιμασία του διαχωρισμένου συστήματος για λειτουργία

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του κλιματιστικού, οι δύο μονάδες του, εξωτερικές και εσωτερικές, διασυνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες, οι οποίοι σχηματίζουν ένα σύστημα κυκλοφορίας του ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα ψύξης του συστήματος.

Μετά την εγκατάσταση της γραμμής freon, δηλαδή των σωλήνων, το σύστημα περιέχει αέρα και υπολειμματική υγρασία. Όταν το φρέον αλληλεπιδρά με τον αέρα στους σωλήνες, η επίδραση του οποίου έχει επιζήμια αποτελέσματα στη λειτουργία του εξοπλισμού σχηματίζεται.

Από τη σωστή εγκατάσταση και εκκένωση της διαδρομής εξαρτάται η μεγάλη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού

Εφαρμογή έργων ανάθεσης

Για την εκτέλεση ποιοτικών έργων είναι απαραίτητο να επιφυλάσσεται με ειδικά εργαλεία:

 1. Αντλία για κλιματιστικά (κενό).
 2. Σταθμός με σωλήνες και μανόμετρα.
 3. Ένας κύλινδρος με ψυκτικό μέσο κατάλληλο για ένα σύστημα διαχωρισμού.
 4. Σετ κλειδιών και κατσαβιδιών.

Έχοντας προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα την ίδια τη διαδικασία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε την αντλία κενού χρησιμοποιώντας τους σωλήνες πολλαπλής μανόμετρο στην εξωτερική βρύση του κλιματιστικού. Ενεργοποιούμε την αντλία για 10-20 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ της συνδεδεμένης συσκευής. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, η αντλία πρέπει να εξάγει όλο τον υπολειπόμενο αέρα και την υγρασία από το εσωτερικό και να σχηματίσει ένα βαθύ κενό.

Ο έλεγχος της διαδικασίας εκκένωσης πραγματοποιείται λαμβάνοντας μετρήσεις από το μανόμετρο. Όταν επιτευχθεί ο απαραίτητος δείκτης στο σύστημα, η αντλία σβήνει αυτόματα και η εσωτερική κατάσταση του συστήματος εξακολουθεί να παρακολουθείται.

Εάν μέσα σε 30 λεπτά η εσωτερική πίεση δεν αλλάξει, τότε η διαδικασία ήταν επιτυχής. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε και να εξαλείψετε τη διαρροή.

Αιτίες διαρροής:

 1. Χαλαρώστε ή σφίξτε το παξιμάδι.
 2. Η αίθουσα ενός από τους χάλκινους σωλήνες.
 3. Ρολλά χαμηλής ποιότητας.

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει στο κενό, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - την εκκίνηση του Freon στο σύστημα. Για να ξεκινήσετε το φρέον, πρέπει να αποσυνδέσετε την αντλία και να ανοίξετε τις βαλβίδες φρέον με ένα εξαγωνικό κλειδί. Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, εμφανίζεται ένα κνησμό, υποδεικνύοντας την πλήρωση του εξοπλισμού με το βρόχο φρέον.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο εξοπλισμός μπορεί να θεωρηθεί πλήρως έτοιμος για την πρώτη εκτόξευση. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του εξοπλισμού, όλοι οι πιθανοί τρόποι συμμόρφωσης της εργασίας τους με τα δηλωμένα χαρακτηριστικά υποβάλλονται σε επαλήθευση.

Σχέδιο συνδέσεων για εκκένωση και ανεφοδιασμό του κλιματιστικού

Σκουπίστε τον εξοπλισμό μόνοι σας

Για να απομακρύνετε το κλιματιστικό από τον εαυτό σας, πρέπει να αποσυνδέσετε έναν από τους εύκαμπτους σωλήνες πολλαπλών σωλήνων για να επιλέξετε από μια βαλβίδα πλήρωσης και ο άλλος να χρησιμοποιήσετε μια αντλία κενού για κλιματιστικά. Στο τέλος των συνδέσεων, η αντλία πρέπει να ενεργοποιηθεί και η βρύση στο συλλέκτη να ανοίξει. Έτσι, η αντλία θα απομακρύνει όλη την υγρασία, τα λεπτά σωματίδια και τον αέρα από τον εξοπλισμό.

Αφού εργάστηκε για 20-30 λεπτά, απενεργοποιήστε το σύστημα και ακολουθήστε το βέλος, το οποίο ανέρχεται σε 0 ή 1. Αν η θέση του βέλους δεν έχει αλλάξει, τότε το σύστημα είναι πλήρως σφραγισμένο, σε αντίθετη περίπτωση, είναι απαραίτητο να ψάξουν για ζημιές.

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τους στοιχειώδεις κανόνες χρήσης του κλιματιστικού

Για να ανιχνεύσετε μια βλάβη στο σύστημα, ελέγξτε πρώτα όλες τις συνδέσεις χρησιμοποιώντας σαπουνάδα. Αφού ολοκληρώσετε τον έλεγχο και τη ρύθμιση του συστήματος στις απαιτούμενες θέσεις, επαναλάβετε όλες τις εργασίες ξανά. Εάν η επαναλαμβανόμενη λειτουργία έχει οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα - είναι απαραίτητο να ερευνήσετε την εξέλιξη.

Το πιο οδυνηρό μέρος της συσκευής είναι τα καρύδια (μη εγκεκριμένα ή αρκετά σχισμένα). Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε την αντίστροφη διαδικασία - αντλώντας φρέον στο κλιματιστικό. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε το συλλέκτη στη βαλβίδα και ξεκινήστε το διαχωρισμένο σύστημα στο κρύο και κλείστε τη βρύση σε ένα λεπτό σωλήνα. Μόλις υπάρχει κενό - κλείστε τη βαλβίδα σε ένα παχύ σωλήνα.

Στο τέλος της εργασίας, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν και πάλι όλες οι ενέργειες, ξεκινώντας από την εξάλειψη του αέρα και του υγρού στο σύστημα.

Εάν έχετε επιτύχει την ακεραιότητα του συστήματος, τότε το επόμενο στάδιο της εργασίας θα είναι η εκτόξευση του freon. Για να γίνει αυτό, ξεβιδώστε τις 2 βαλβίδες, παχιά και λεπτά σωλήνα, χρησιμοποιώντας ένα εξαγωνικό κλειδί. Αφού αποσυνδέσετε τον συλλέκτη, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συσκευή και να απολαύσετε το αποτέλεσμα της επιμέλειας.

Όπως βλέπουμε την ανεξάρτητη αναρρόφηση του κλιματιστικού - αυτή είναι μια πολύ πραγματική διαδικασία για έναν κοινό άνθρωπο.

Τι να προσέξετε

Πολλοί αναλφάβητοι εμπειρογνώμονες, είτε λόγω άγνοιας, ίσως λόγω των δικών τους τεμπελιά, αγνόησε το σύστημα εκκένωσης διάσπαση, αλλά αντί να πετάξουν έξω από το ψυκτικό μέσο για την μετακίνηση του αέρα. Τέτοιες ενέργειες απαγορεύονται αυστηρά από το εργοστάσιο. Δεδομένου ότι μπορούν να οδηγήσουν σε ταχεία διάσπαση και αποτυχία ενός δαπανηρού συστήματος.

Εάν ο εξοπλισμός σας είναι υπό εγγύηση, τότε σκεφτείτε προσεκτικά πριν μπείτε στο σύστημα μόνοι σας. μετά από εξωτερική επέμβαση, οι κύριοι των υπηρεσιών απομακρύνουν κάθε ευθύνη.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη σκούπισή του στο κλιματιστικό

Η αποτελεσματική και αδιάλειπτη λειτουργία του οικιακού εξοπλισμού ψύξης εξαρτάται όχι μόνο από τον τεχνικό σχεδιασμό του μοντέλου, την ποιότητα συναρμολόγησης στο εργοστάσιο κ.λπ. Το αποτέλεσμα παρέχεται από μια σωστά εκτελεσθείσα εγκατάσταση σύμφωνα με τους κανόνες που περιέχουν τις οδηγίες του εξοπλισμού. Ένας από αυτούς - το σκούπισμα του κλιματιστικού πριν από την αρχική εκκίνηση του συστήματος.

Είναι αναγκαία η εκκένωση;

Το οικιακό σύστημα διαχωρισμού, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας, είναι εφοδιασμένο με έναν αυτοκινητόδρομο ψύξης freon, η λειτουργία του οποίου εξασφαλίζει μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο. Αποτελείται από στοιχεία δύο θερμότητας εναλλάκτη (συμπυκνωτή και εξατμιστή), σωλήνες χαλκού, ένα συμπιεστή, της βαλβίδας εκτόνωσης, ψυκτικού, ψυκτικό λάδι.

Το περίγραμμα του φρέον πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτό, έτσι ώστε ο αέρας, η υγρασία, τα λεπτά λεπτά σωματίδια να μην εισέρχονται στο εσωτερικό. Η συμπερίληψή τους στο ψυκτικό θα οδηγήσει τελικά σε αποτυχία εξοπλισμού:

 • Ο αέρας προκαλεί αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του κυκλώματος, ο συμπιεστής θα λειτουργήσει με ένα συνεχώς αυξημένο φορτίο, το οποίο θα οδηγήσει σε ταχεία αλλοίωση των μηχανισμών.
 • Το νερό αντιδρά χημικά με λάδι συμπιεστή (συνθετικό, μεταλλικό), το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό οργανικών ανόργανων οξέων. Έχουν καταστρεπτική επίδραση στις λεπτομέρειες περιγράμματος, ο διαχωρισμός σπάει πολύ πιο γρήγορα.
 • Κάτω από την επίδραση της υγρασίας διαβρώνει τα εσωτερικής επιφάνειας περιγράμματος σχηματισμένα σωματίδια σκουριάς κυκλοφορεί μαζί με το ψυκτικό εισάγετε το συμπιεστή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θραύση του, πλήρη αντικατάσταση.

Για την εξάλειψη αυτών και άλλων δυσάρεστων συνεπειών, το κύκλωμα ψύξης πρέπει να είναι αεροστεγές. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της στενής σύνδεσης όλων των στοιχείων, της υψηλής ποιότητας έλασης σωλήνων, της απομάκρυνσης του νερού και του αέρα με μια αντλία κενού. Ταυτόχρονα, η συντήρηση με εγγύηση πολλών διαχωριστικών συστημάτων είναι αδύνατη χωρίς ηλεκτρική σκούπα, η οποία παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Εξοπλισμός κενού και πλήρωσης

Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας κλιματιστικό ή τον ανεφοδιασμό, πρέπει να αγοράσετε εξοπλισμό για ηλεκτρική σκούπα και ανεφοδιασμό. Ο κατάλογος των απαραίτητων συσκευών:

 • αντλία για εκκένωση.
 • συλλέκτη με μανόμετρο (ενδεχομένως με ψηφιακό) ή μετρητή κενού.
 • ανιχνευτής διαρροών.
 • βαλβίδα βαλβίδας;
 • ένα σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • στοιχείο θέρμανσης για κύλινδρο.
 • μια συσκευή για τη συλλογή ψυκτικού μέσου.
 • βαλβίδες για το μανόμετρο, εύκαμπτοι σωλήνες.
 • σταθμού φόρτισης.

Η αντλία κενού αφαιρεί την υγρασία και ο αέρας διεισδύει στο κύκλωμα δημιουργώντας μια σπάνια πίεση μέσα στο κύκλωμα. Η χαμηλή πίεση βοηθά στη μείωση του σημείου βρασμού του νερού. Τύποι:

 • χαμηλό κενό (0,1 mbar).
 • υψηλού κενού (0,02 mbar).

Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε συσκευή έχει ένα όριο υπολειμματικής πίεσης, μετά την οποία παύει να αφαιρεί αέρα. Αυτός ο δείκτης διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, την κατανάλωση ισχύος και την απόδοσή του.

Πόσο καιρό πρέπει να κενούμε;

Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από τις δυνατότητες του εξοπλισμού κενού. Ο δείκτης του βαθμού κενού - η ισχύς της τεχνολογίας, τα μονοφασικά κενά είναι λιγότερο ισχυρά, κατάλληλα για τα αντίστοιχα συστήματα διάσπασης. Η πράξη σφράγισης μπορεί να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά.

Μια αντλία δύο σταδίων - πιο ισχυρό εξοπλισμό, μπορεί να φτάσει σε κενό ακόμα και σε ένα λεπτό. Τα επόμενα 15-20 λεπτά είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της ακεραιότητας του συστήματος.

Παρακολούθηση του επιπέδου της πίεσης μπορεί να χρησιμοποιεί ένα μονομετρικό συλλέκτη, ή κενό. Πιο ακριβείς τιμές της ερμητικότητας του κυκλώματος επιτυγχάνονται με τη μέθοδο πρεσάρισμα με υψηλή πίεση (40 bar).

Σκουπίστε και οικιακό διαχωριστικό σύστημα

Η ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού, εκτός από τις τεχνικές στιγμές κατασκευής, περιλαμβάνει επίσης ένα υποχρεωτικό στάδιο σφράγισης του κυκλώματος ψύξης στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης. Εκτελούνται με αυτή τη σειρά:

 1. μια πολλαπλή με μανόμετρο συνδέεται μέσω εύκαμπτων σωλήνων στις θύρες εξυπηρέτησης της εξωτερικής μονάδας.
 2. Ο τρίτος σωλήνας είναι για την αντλία, είναι συνδεδεμένος με αυτόν.
 3. ξεκινήστε μια συσκευή κενού για να αφαιρέσετε την υγρασία, τον αέρα?
 4. Η βελόνα του μετρητή πίεσης πρέπει να πέσει σε αρνητική τιμή στην κλίμακα, η οποία υποδεικνύει το όριο υπολειπόμενης πίεσης του οργάνου.
 5. Η διαδικασία εκκένωσης παραμένει σε αυτό το επίπεδο για περίπου 20-30 λεπτά.
 6. Εάν η τιμή δεν αλλάξει, τότε το σύστημα είναι στεγανό. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τη βαλβίδα στην πολλαπλή.
 7. η συσκευή κενού είναι απενεργοποιημένη.
 8. ανοικτές θύρες στην εξωτερική μονάδα, το ψυκτικό μέσο εκτοξεύεται στο σύστημα.
 9. οι εύκαμπτοι σωλήνες συλλέκτη αποσυνδέονται.
 • Το split σύστημα ελέγχεται σε όλες τις λειτουργίες, είναι απαραίτητο να συγκριθούν οι ενδείξεις με αυτές που καθορίζονται στις οδηγίες. Εάν ταιριάζουν, η εγκατάσταση και η σφράγιση πραγματοποιούνται σωστά.

Σημαντικό:

 • Η αντλία μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο μετά τη διακοπή της βαλβίδας μανόμετρο. Διαφορετικά, το λάδι της αντλίας περνά μέσα από τους εύκαμπτους σωλήνες στην περιοχή χαμηλής πίεσης μέσα στο κύκλωμα.
 • Όταν η βελόνα του μετρητή πίεσης βγαίνει από το αρνητικό εύρος, αυτό σημαίνει ότι το κύκλωμα δεν είναι σφραγισμένο, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε μια θέση για διαρροή Freon με δοκιμή πίεσης υψηλής πίεσης.

Σκουπίστε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου

Αυτόματο κλιματιστικό που παράγεται ανεξάρτητα και ανεφοδιάζεται με το κατάλληλο σύνολο εργαλείων, εξοπλισμού. Η διαδικασία απαιτεί επίσης συμμόρφωση με τις παραμέτρους στεγανοποίησης του συστήματος. Αν η πίεση υπερβεί τα 285 kPa, ο μηχανισμός του συμπιεστή θα αποτύχει. Για να ελέγξετε την πίεση και τον ανεφοδιασμό των κλιματιστικών αυτοκινήτων:

 • ψυκτικό μέσο στον κύλινδρο.
 • Μετρολογικός σταθμός.
 • μια σύνδεση για τη σύνδεση ενός μανόμετρου και ενός εύκαμπτου σωλήνα.
 • σωλήνες.

Η διαδικασία σφράγισης και ανεφοδιασμού κλιματιστικών αυτοκινήτων:

 1. συνδέστε τη βαλβίδα στον κύλινδρο με το ψυκτικό, αφού κάνετε μια διάτρηση σε ένα ειδικό επίπεδο.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα σύνδεσμο και ένα τεμάχιο, συνδέστε ένα μανόμετρο, έναν εύκαμπτο σωλήνα στον κύλινδρο.
 3. Για να συνδέσετε το μετρολογικό σταθμό στο ελεύθερο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα.
 4. Ένας δεύτερος εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με τον σταθμό. Η μονάδα εκκένωσης και ανεφοδιασμού είναι έτοιμη.
 5. Προσδιορίστε τη σύνδεση χαμηλής πίεσης στο σύστημα κλιματισμού, καθαρίστε την, το ακροφύσιο πλήρωσης για να μην εισέλθει στο κύκλωμα βρωμιά.
 6. για τη σύνδεση του σωλήνα από το σταθμό μετρολογίας.
 7. μετά την εκκίνηση του κινητήρα σε 1500 στροφές για την άντληση φρέον κατά μήκος της εθνικής οδού.
 8. Να συμπεριληφθεί η επανακυκλοφορία του αέρα στο σαλόνι στο μέγιστο μέγεθος.
 9. Το μπαλόνι είναι τοποθετημένο ανάποδα, σε αυτή τη θέση, μια βαλβίδα για την επαναπλήρωση πρέπει να ανοίξει σταδιακά.
 • Ελέγξτε τις μετρήσεις στο μανόμετρο, στο κιβώτιο φίλτρου-στεγνωτήρα, το υγρό πρέπει να είναι καθαρό, χωρίς φυσαλίδες.
 • Ο ανεφοδιασμός ολοκληρώνεται όταν ο ψυχρός αέρας εισέλθει στην καμπίνα και ο εύκαμπτος σωλήνας κοντά στη σύνδεση χαμηλής πίεσης είναι πολύ κρύος.

Σκουπίστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

Η αυτόματη εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται με υποχρεωτική σφράγιση ολόκληρου του συστήματος με αντλία κενού (διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω) σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής τεκμηρίωσης. Εάν το κλιματιστικό έχει ήδη εγκατασταθεί και απαιτείται ανεφοδιασμός του, απαιτείται επίσης αντλία. Αφού γεμίσετε τη διαδρομή με ένα ψυκτικό μέσο, ​​εκτελείται κενό.

Αν δεν υπάρχει αντλία, μπορείτε να δοκιμάσετε την αντικατάστασή του με ένα ισχυρό συμπιεστή από το ψυγείο. Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση σχετικά με τα φόρουμ, μια τέτοια εγκατάσταση για την εκκένωση και τη σφράγιση είναι αρκετά αποτελεσματική.

Όταν αποφασίζει αν θα πραγματοποιήσει την απομάκρυνση της υγρασίας και του αέρα από το κύκλωμα του ψυκτικού πρέπει κάποιοι ιδιοκτήτες χωρίσει συστήματα πιστεύουν ότι η εκκαθάριση μπορεί να είναι επαρκής και vakuuumirovanie δεν είναι υποχρεωτική. Ταυτόχρονα, μερικά από τα φρέον κατεβαίνουν από το σύστημα για να απομακρύνουν τον υπερβολικό αέρα και την υγρασία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς ο κατασκευαστής γεμίζει την εξωτερική μονάδα με την απαραίτητη ποσότητα ψυκτικού μέσου. Μια τέτοια ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού θα βλάψει μόνο τη συσκευή.

Είναι απαραίτητο να κάνετε κενό το κύκλωμα ψυκτικού μέσου;

Με διαφώτισε, παρακαλώ, ποιος ξέρει.
Την άλλη μέρα μου ανατέθηκε το Γενικό Κλίμα 12. Το συμπύκνωμα 410α.
Απλά αποσυσκευάσατε το κιβώτιο, βιδώσατε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, σφιχτά. Ενεργοποιήσαμε για 5 λεπτά. Είπαν ότι όλα είναι έτοιμα, όταν θα χρειαστεί να οδηγηθείτε.
Πριν από αυτό είδα πώς ένας φίλος εγκατασταθεί (αν και κλιματισμού), έτσι ώστε οι εγκαταστάτες συνδέονται με ένα συμπιεστή, κάτι έσκασε, κάτι χύνεται.

Έκανε όλοι το σωστό;
Στην περιγραφή που γράφεται είναι απαραίτητο να κενό, τα παιδιά λένε ότι δεν είναι απαραίτητο.
Και δεν χρειάζεται να γεμίζετε ό, τι είναι ήδη έτοιμο για χρήση.
Και όμως, τα εσωτερικά και εξωτερικά μπλοκ συνδέονται με ένα καλώδιο 4x0.75mm. Είναι φυσιολογικό για το τμήμα; Τράφηξα τη διατροφή 3x1.5mm.

Ο χρήστης stroitel08 έγραψε:
Με διαφώτισε, παρακαλώ, ποιος ξέρει.
Την άλλη μέρα μου ανατέθηκε το Γενικό Κλίμα 12. Το συμπύκνωμα 410α.
Απλά αποσυσκευάσατε το κιβώτιο, βιδώσατε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, σφιχτά. Ενεργοποιήσαμε για 5 λεπτά. Είπαν ότι όλα είναι έτοιμα, όταν θα χρειαστεί να οδηγηθείτε.

Η κενή είναι υποχρεωτική, η κύρια απαίτηση είναι η καθαριότητα του ψυκτικού κυκλώματος.

Ο χρήστης stroitel08 έγραψε:
Και όμως, τα εσωτερικά και εξωτερικά μπλοκ συνδέονται με ένα καλώδιο 4x0.75mm. Είναι φυσιολογικό για το τμήμα; Τράφηξα τη διατροφή 3x1.5mm.

Εάν η τροφοδοσία είναι συνδεδεμένη με την εσωτερική μονάδα, τότε πρέπει να υπάρχει ένα καλώδιο 4x1.5mm2.
Αυτό αναφέρεται στις οδηγίες εγκατάστασης, θα πρέπει να παραμείνει μαζί σας.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Σε γενικές γραμμές, όπως πάντα, σε ό, τι στάθηκε σε αυτό και να σταθεί, τίποτα δεν αλλάζει, τυχαία όλες τις εργασίες. Το ίδιο πράγμα σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων και να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τη γνώση του θέματος. Αυτό διάβασα.

Η κενή λειτουργία είναι μια διαδικασία που απαιτεί ξεχωριστό σχόλιο. Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι εγκαταστάτες κλιματισμού παραμελούν αυτή τη διαδικασία. Το κλιματιστικό θα λειτουργήσει και έτσι, ακόμα κι αν δεν ασκείτε κενό. Αλλά αυτή η διαδικασία καθορίζεται απαραίτητα από τη διαδικασία εγκατάστασης του κλιματιστικού και προδιαγράφεται στις οδηγίες εγκατάστασης για οποιοδήποτε σύστημα διαχωρισμού. Η διαδικασία είναι αυτή του σωλήνα που συνδέει την εσωτερική και εξωτερική μονάδα, και από τον εναλλάκτη θερμότητας εσωτερικού χώρου είναι πλήρως εκκενωθεί, δεδομένου ότι το ψυκτικό κύκλωμα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ένα καθαρό ψυκτικό, δηλ φρέον, και θα πρέπει να υπάρχει αέρας. Επίσης, η υγρασία, διαλύεται στον αέρα, την πάροδο του χρόνου, είναι σε θέση να βλάψουν σοβαρά και ακόμη και να καταστρέψουν τα λειτουργικά μέρη του συμπιεστή και του συμπιεστή - η λεγόμενη καρδιά του κλιματιστικού και το πιο ακριβό στοιχείο σε αυτό. Για να αποφύγετε όλες τις αρνητικές συνέπειες της εργασίας με τον αέρα, αντλείται απαραίτητα από την τροχιά. Στη συνέχεια, το κομμάτι διατηρείται υπό κενό επί αρκετές δεκάδες λεπτά, έτσι ώστε με την βοήθεια πιεσόμετρα ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί εάν μια διαρροή κάπου στις ενώσεις, και αν συμβαίνει η διαρροή αέρα. Μετά εγκαταστάτες φανεί ότι το κύκλωμα είναι σφραγισμένο, η αντλία κενού είναι απενεργοποιημένο και όλοι οι μετρητές και το κλιματιστικό μπορεί να ξεκινήσει.

Malech σωστά, το κενό δεν δίνει καμία κατανόηση της ακεραιότητας της εθνικής οδού (δεν πρόκειται για παγκόσμιες καταστροφές αγωγών).
Η σφράγιση επαληθεύεται με πτύχωση, κατά κανόνα με άζωτο, ο αγωγός διογκώνεται σε υπερπίεση: R22, R407C -26 bar, R410a -38 bar.
Ο χρόνος δοκιμής για οικιακά συστήματα είναι 15-20 λεπτά.

Ακολουθούν παραδείγματα πτύχωσης:

Σχετικά με το κενό.
Βασικά, είναι απαραίτητο να απομακρυνθεί από τη γραμμή δεν συμπυκνώσιμα αέρια που μειώνουν την ικανότητα ψύξης του κατά τη διάρκεια λειτουργίας του συστήματος, αλλά θα είναι το μισό από το πρόβλημα, ο αέρας περιέχει υγρασία, η οποία είναι πολύ επιζήμια για το συμπιεστή, ιδιαίτερα σε εξοπλισμό που λειτουργεί σε R410a χρησιμοποιημένο λάδι ΡΟΕ, η οποία εξαιρετικά υγροσκοπική (αριστερά ανοικτή σε κάνιστρο αέρα αυτού του ελαίου σε 15 λεπτά χάνει όλα ιδιότητες λιπάνσεως) του αέρα που απορροφά την υγρασία, όπως ένα ηλεκτρική σκούπα σκόνης.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Μου ενημερώθηκε εδώ από άνοσους ανθρώπους. Για οικιακούς σκοπούς, για εργασία για έναν έως δύο μήνες το χρόνο, αυτό είναι επιτρεπτό και αρκετά αποδεκτό. Ειδικά αν το μήκος της διαδρομής είναι ελάχιστο (2-3m).
Αλλά φυσικά, είναι καλύτερα να αντισταθούμε πάντα και να κάνουμε τα πάντα σύμφωνα με τους κανόνες. Προηγουμένως, συζητήστε με τους εγκαταστάτες μια λίστα με έργα, αν κάτι δεν σας ταιριάζει, επικοινωνήστε με άλλους, ο ανταγωνισμός στην αγορά αυτή είναι μεγάλος.

Μπορείτε να εξαπατήσετε λίγο. Αν η διαδρομή είναι έως 5 μ., Τότε μπορείτε να φουσκώσετε ελαφρά την τροχιά με το εγχυμένο φρέον μέσω της βαλβίδας εξυπηρέτησης. Συνήθως, το φρέον είναι υπερβολικό, οι απώλειες θα είναι μικρές και οι σωλήνες καθαροί.

IS-X έγραψε:
Μπορείτε να εξαπατήσετε λίγο. Αν η διαδρομή είναι έως 5 μ., Τότε μπορείτε να φουσκώσετε ελαφρά την τροχιά με το εγχυμένο φρέον μέσω της βαλβίδας εξυπηρέτησης. Συνήθως, το φρέον είναι υπερβολικό, οι απώλειες θα είναι μικρές και οι σωλήνες καθαροί.

Uv. "πονηρία" Ι ειδικά για σας όπως περιγράφονται οι ιδιότητες ενός από τα έλαια, σκεφτείτε το.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Αλλά αυτό είναι καλύτερο από το τίποτα που έχει ο συγγραφέας. Θυμάμαι ότι πριν από 10-15 χρόνια, στις οδηγίες εγκατάστασης, δεν υπήρχε καμία αναφορά στις αντλίες εμβολίων και στον ανεφοδιασμό σε μήκος έως 15 μ., Το freon ήταν, φυσικά, παλιά R22.
Μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα λευκό παλτό, αλλά υπάρχει η έννοια της λογικής επάρκειας.

IS-X έγραψε:
Αλλά αυτό είναι καλύτερο από το τίποτα που έχει ο συγγραφέας. Θυμάμαι ότι πριν από 10-15 χρόνια στις οδηγίες εγκατάστασης δεν αναφέρονται vak.nasosah και ανεφοδιασμού κατά τη διάρκεια του δρόμου μέχρι 15 m, φρέον ήταν, βέβαια, η παλιά R22.
Μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα λευκό παλτό, αλλά υπάρχει η έννοια της λογικής επάρκειας.

Η λογική επάρκεια είναι η συμμόρφωση με την τεχνολογία, ως εγγύηση της σωστής λειτουργίας του εξοπλισμού.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Μέχρι την άνοιξη θα βάλω τον εαυτό μου έναν προϋπολογισμό χωρισμένο για εννέα, αλλά στο R22 δεν μπορείτε να το βρείτε. Η διαδρομή θα είναι 2-3 μέτρα, εργασία - ένα μήνα σε ένα χρόνο. Τα ειδικά εργαλεία και οι δεξιότητες παρέμειναν από τον περασμένο αιώνα, αλλά δεν υπάρχει καμία αντλία.
Πόσο ρεαλιστική είναι η απειλή της αποτυχίας λόγω κενών; Τι ακριβώς μπορεί να συμβεί;

Διαβάστε πρώτα το θέμα.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Μπορισκ66 έγραψε:
Η σφράγιση επαληθεύεται με πτύχωση, κατά κανόνα με άζωτο, ο αγωγός διογκώνεται σε υπερπίεση: R22, R407C -26 bar, R410a -38 bar.

Το άζωτο είναι κοινό, τι για τη συγκόλληση, για τα ελαστικά; Ή μερικά σούπερ καθαρισμένα για κλιματισμό;
Και με την πίεση, γλείψατε κάτι!
Η LG συνιστά 150 p.s.i.g. = 10,34 bar. ελέγξουμε με υγρό σαπούνι., είναι 22 freons.
καλά, 410, 20 bar.
Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν το κάνω, αλλά είναι ενδιαφέρον να το δοκιμάσω.

olisar έγραψε:
Το άζωτο είναι κοινό, τι για τη συγκόλληση, για τα ελαστικά; Ή μερικά σούπερ καθαρισμένα για κλιματισμό;
Και με την πίεση, γλείψατε κάτι!
Η LG συνιστά 150 p.s.i.g. = 10,34 bar. ελέγξουμε με υγρό σαπούνι., είναι 22 freons.
καλά, 410, 20 bar.
Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν το κάνω, αλλά είναι ενδιαφέρον να το δοκιμάσω.

Άζωτο ειδικού καθαρισμού, χωρίς υγρασία.

Με τη σύσταση LG δεν ήθελε να σούβλα, tk. για την τεχνολογία δεν νομίζω ότι για όλα τα χρόνια της ύπαρξής τους δεν έχουν αφήσει τίποτα άξια προσοχής και γι 'αυτό θα βάλουν τις συστάσεις τους στον εαυτό τους πίσω με ένα επίπεδο τρόπο.

Η πίεση που προδιαγράφεται για την πτύχωση ανταποκρίνεται πραγματικά στις διεθνείς απαιτήσεις για την εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού.

Αν καταλαβαίνετε ένα πράγμα, θα καταλάβετε οκτώ.

Ο χρήστης stroitel08 έγραψε:
Πριν από αυτό είδα πώς ένας φίλος εγκατασταθεί (αν και κλιματισμού), έτσι ώστε οι εγκαταστάτες συνδέονται με ένα συμπιεστή, κάτι έσκασε, κάτι χύνεται.

θα πρέπει να είναι έτσι. Διαφορετικά - εργασία με hack.

Ο χρήστης stroitel08 έγραψε:
Στην περιγραφή που γράφεται είναι απαραίτητο να κενούμε,

Ο χρήστης stroitel08 έγραψε:
τα παιδιά λένε ότι δεν είναι απαραίτητο.

Μπορισκ66 έγραψε:
Η κενή είναι υποχρεωτική, η κύρια απαίτηση είναι η καθαριότητα του ψυκτικού κυκλώματος.

συμφωνώ απόλυτα. Εάν οι εγκαταστάτες έφτασαν στην περιοχή χωρίς κενό, τότε θα έρθουν την επόμενη φορά με μια ηλεκτρική σκούπα. Διαφορετικά, με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο χρήστης stroitel08 έγραψε:
Ειδικά αν το μήκος της διαδρομής είναι ελάχιστο (2-3m).

κατά τη γνώμη μου, η διάρκεια της διαδρομής δεν έχει σημασία, βεβαίως, εντός των ορίων που καθορίζει ο κατασκευαστής για ένα συγκεκριμένο μοντέλο εξοπλισμού.

Ο χρήστης stroitel08 έγραψε:
Μου ενημερώθηκε εδώ από άνοσους ανθρώπους. Για οικιακούς σκοπούς, για εργασία για έναν έως δύο μήνες το χρόνο, αυτό είναι επιτρεπτό και αρκετά αποδεκτό.

είναι δυνατή και επιτρεπτή μόνο εάν το κλιματιστικό λειτουργεί αποτελεσματικά και δεν κοστίζει ως στοιχείο διακόσμησης, με μια "κλάμα" εσωτερική μονάδα.

IS-X έγραψε:
Μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα λευκό παλτό, αλλά υπάρχει η έννοια της λογικής επάρκειας.

Ναι, υπάρχει επίσης μια ιδέα:

Μπορισκ66 έγραψε:
Η κενή είναι υποχρεωτική, η κύρια απαίτηση είναι η καθαριότητα του ψυκτικού κυκλώματος.

συμβουλές από μια καθαρή καρδιά: ακούστε το Uv. Borisska66.

IS-X έγραψε:
Πόσο ρεαλιστική είναι η απειλή της αποτυχίας λόγω κενών; Τι ακριβώς μπορεί να συμβεί;

η άρνηση στην καθαρότερη μορφή της είναι δυνατή και δεν θα είναι, αλλά γιατί υποστηρίζω την ηλεκτρική σκούπα ομοίως, σκόνταψα εδώ και πολύ καιρό σε αυτό το θέμα. Θα περιγράψω εν συντομία:
βάλτε μια διάσπαση του πελάτη εξυπηρετητή (οικιακά τοίχο κλιματιστικό, υπάρχει ένας server-ήταν - γέλιο), έτσι ώστε να είναι όλα τα σετ εγκατάστασης (όταν επιτρέπει ο χρόνος, προσπαθώ να είμαι παρών στην εγκατάσταση, όχι όλοι φυσικά) και σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα δεν ήταν τέτοιες produem όλα Εντάξει. Επιπλέον, ήταν χειμώνας - υγρασία στον αέρα λίγο, φρέον ήταν τότε ακόμα μόνο R-22. Produli, τρέχει, μετά από 30 λεπτά, ο εναλλάκτης θερμότητας στο εσωτερικό έγινε παγωμένος. μπλοκ που οι εγκαταστάτες δεν προσπάθησαν να κάνουν - παγώνει τα πάντα.
Το αποτέλεσμα όλων των εργασιών - έπρεπε να καλέσω άλλη ταξιαρχία, μια γάτα. όλοι οι freon ανατίναξαν, έφευγαν, ζύγιζαν ξανά το κλιματιστικό και όλα λειτουργούσαν χωρίς προβλήματα.
Έχουν περάσει χρόνια. Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά κάπου το 2002, ίσως νωρίτερα, και ίσως αργότερα. Αλλά από τότε, "έχω σκοτώσει τον εαυτό μου στη μύτη" - η ταξιαρχία έφτασε χωρίς ηλεκτρική σκούπα, οπότε η εργασία θα τελειώσει κατά την εγκατάσταση, και θα ξεκινήσει μόνο όταν έρχεται και πάλι με μια ηλεκτρική σκούπα.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό, τι θέλει, αλλά συμβουλεύω όλους και το συνιστώ - VACUUMLY. Οι εγκαταστάτες διευθετήθηκαν χωρίς ηλεκτρική σκούπα, αφήστε τους να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό και, στη συνέχεια, να τους κυνηγούν πίσω από την ηλεκτρική σκούπα, διαφορετικά μπορείτε να πάρετε ένα στοιχείο διακόσμησης αντί για έναν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Πληρώσατε αυτά τα χρήματα;
Όχι, ίσως κάποιος προτιμά να κρυώσει στη θερμότητα κοιτάζοντας την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού που δεν λειτουργεί, όπως λέμε στο διαλογισμό, όπως λένε - Δάσκαλος - Μπάρν.

Σκούπισμα και έλεγχος του κλιματιστικού

Στο τέλος, μετά από όλα τα στάδια εγκατάστασης του split σύστημα, πρέπει να τρέξουμε το freon στο κλιματιστικό και να ελέγξουμε τη λειτουργία του.

Σκουπίστε το κύκλωμα ψύξης

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού προέρχεται από το γεμάτο εργοστάσιο, δηλαδή υπάρχει φρέον στην απαιτούμενη ποσότητα. Μην το αφήνετε να βγαίνει από τις κλειστές βαλβίδες τριών διαδρομών.

Μετά την εγκατάσταση έχουμε ένα σύστημα που αποτελείται από μια εσωτερική μονάδα και σωλήνες σύνδεσης γεμάτους με ατμοσφαιρικό αέρα με ακαθαρσίες και υγρασία που περιέχονται σε αυτό.

Για κανονική λειτουργία, πρέπει να αφαιρέσουμε τον αέρα και την υγρασία από το σύστημα και στη συνέχεια να ανοίξουμε τις βαλβίδες τρέχοντας το freon.

Διαδικασία κενού

 • Συνδέουμε έναν συλλέκτη με μανόμετρο στη βαλβίδα του κλιματιστικού (σωλήνας χαμηλής πίεσης-μπλε)
 • Συνδέουμε τον εύκαμπτο σωλήνα φόρτισης στην αντλία κενού (κίτρινο)
 • Ανοίξτε τη βαλβίδα χαμηλής πίεσης
 • Ενεργοποιούμε την αντλία κενού
 • Μετά το τέλος της διαδικασίας, κλείστε τη βαλβίδα στην πολλαπλή μανόμετρο
 • Μόνο τότε σβήστε την αντλία
 • Ξεκινάμε το freon στο κύκλωμα ανοίγοντας τις βαλβίδες στο κλιματιστικό με εξαγωνικό (και τα δύο)

Χρόνος κενού

Για τον έλεγχο ο βαθμός αραιή υπάρχει στη διάταξη σύστημα - μετρητή κενού, κλίμακα η οποία είναι βαθμολογημένη σε mbar - καλή vakuumniki αρχικά εφοδιασμένο με μετρητή κενού, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά, για παράδειγμα, ηλεκτρονικά.

Μερικοί εγκαταστάτες καθοδηγούνται από την πίεση του μετρητή πίεσης - μόλις η πίεση πέσει κάτω από το μηδέν, διακόπτουν τη σκούπα, αν υποτεθεί ότι ο αέρας έχει μείνει και η διαδικασία μπορεί να σταματήσει.

Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Εν πάση αέρας περιέχει υγρασία - κατά τη διάρκεια ηλεκτρική σκούπα εξατμίζεται, οπότε το κλιματιστικό 7 Btu / h χρόνου vakuumatsii δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 15 λεπτά (ανάλογα με την απόδοση της αντλίας), για μεγαλύτερα συστήματα, πιο αντίστοιχα.

Επιλογή αντλίας κενού

Για διαφορετικούς σκοπούς είναι απαραίτητο να επιλέξετε διαφορετικό εξοπλισμό, για παράδειγμα για την εγκατάσταση οικιακών κλιματιστικών, απαιτείται μια αντλία με μικρή χωρητικότητα, η οποία είναι αρκετή για μια μικρή διαδρομή. Και κατά την εγκατάσταση βιομηχανικών συστημάτων VRV, χρειάζονται ήδη αντλίες με μεγάλη χωρητικότητα και χωρητικότητα.

Χαρακτηριστικά για τα οποία πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε και αγοράζετε ένα κενό:

 • Παραγωγικότητα, l / h
 • Υπολειπόμενη πίεση, Pa
 • Ισχύς κινητήρα, W

Η ταχύτητα άντλησης από το σύστημα ψύξης εξαρτάται από την παραγωγικότητα, αναφέρεται σε λίτρα ανά ώρα.

Η υπολειπόμενη πίεση χαρακτηρίζει την "ποιότητα του κενού", τόσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή, τόσο καλύτερη, μετρούμενη σε Pascals ή μίλια Bars.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα εξαρτάται από το χρόνο συνεχούς λειτουργίας της αντλίας, για μεγάλες διαδρομές στα συστήματα VRV αυτή η παράμετρος έχει μεγάλη σημασία.

Αυτές είναι οι πιο βασικές παράμετροι, υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως ο αριθμός των βημάτων, ο τύπος της αντλίας - το πετρέλαιο, το πετρέλαιο, οι στροφές του κινητήρα και ούτω καθεξής.

"Καθαρισμός με φρέον"

Πολλοί εγκαταστάτες ασκούν αυτή τη διαδικασία - εκτοξεύουν τον αέρα ανοίγοντας τη βαλβίδα και ξεβιδώνοντας ένα από τα παξιμάδια, από κάτω του έρχεται ο αέρας, μετά από τον οποίο είναι στριμωγμένος.

Μετά από αυτήν την εγκατάσταση, παραμένει υγρασία στο σύστημα, οι συνέπειες από αυτό - οξείδωση χαλκοσωλήνων, ζημιά στον συμπιεστή, φράξιμο του TRV με υγρασία. Και το πιο σημαντικό - μια σημαντική μείωση της ζωής, ώστε να μπορείτε να καταστρέψετε οποιοδήποτε κλιματιστικό, ακόμα και το πιο ακριβό.

Ανεφοδιασμός

Το κλιματιστικό φορτίζεται στο εργοστάσιο με ένα ψυκτικό μέσο για τον υπολογισμό του μήκους της διαδρομής σε περίπου 5 μέτρα, με μεγαλύτερο μήκος θα πρέπει να επαναφορτιστεί.

Το ακριβές ποσό αναφέρεται στις οδηγίες εγκατάστασης και είναι περίπου 5-20 γραμμάρια ανά μέτρο της πρόσθετης διαδρομής, ανάλογα με την χωρητικότητα του κλιματιστικού.

Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την ποσότητα του φρέον που λείπει και να το γεμίσετε με τη μέθοδο "κατά μάζα".

Διαφορετικά, θα υπάρξει απώλεια της ικανότητας ψύξης.

Έλεγχος κλιματιστικού

Μετά την εκκίνηση του φρέον στο κύκλωμα, θέτουμε το κλιματιστικό για ψύξη και μετράμε την θερμοκρασία στην έξοδο - πρέπει να είναι τουλάχιστον 0 0 С.

Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν, αυτό δείχνει έλλειψη φρεονιού, το οποίο πρέπει να προστεθεί (φυσικά αυτό εξαρτάται από το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας στο δρόμο ειδικά για αυτό το κλιματιστικό).

Αφού μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης και να ελέγξετε τη λειτουργία του σε αυτή τη λειτουργία.

Ελέγξτε την αποστράγγιση

 • Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας
 • Αφαιρέστε τα φίλτρα
 • Ξεπλύνετε προσεκτικά το νερό από τη φιάλη στο δίσκο του κλιματιστικού (μπορείτε να το ρίξετε απευθείας στον εξατμιστή)
 • Βεβαιωθείτε ότι το νερό ρέει ελεύθερα από τον σωλήνα αποστράγγισης στο δρόμο

Αυτό είναι όλο, έχουμε ολοκληρώσει την εγκατάσταση κλιματισμού!

Μένει μόνο να εξεταστούν ορισμένες από τις αποχρώσεις - η έλαση και συγκόλληση των σωλήνων, η αφαίρεση του συμπυκνώματος από μια αντλία αποστράγγισης, η εγκατάσταση προστατευτικών ηλεκτρικών συσκευών.

Γιατί πρέπει να κενούμε το κλιματιστικό

Χαιρετίζω όλους τους αναγνώστες και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας "Κλιματιστικό". Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς εκκενώθηκε το κλιματιστικό και γιατί αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη.

Γιατί πρέπει να εκτελέσετε αυτήν τη λειτουργία

Η λέξη "εκκένωση" σημαίνει τη δημιουργία κενού (αρνητική πίεση). Αυτό συμβαίνει όταν ο αέρας αντλείται από το κλειστό κύκλωμα. Πού δημιουργείται το κενό στο διαχωρισμένο σύστημα και γιατί χρειάζεται εκεί;

Προκειμένου το κλιματιστικό να εκτελέσει την κύρια λειτουργία του (μεταφορά θερμικής ενέργειας), κυκλοφορεί μια ειδική ουσία - ψυκτικό. Αρχικά, αυτό το αέριο εγχύθηκε στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (στον συμπιεστή και στο ψυγείο). Όταν η εσωτερική μονάδα συνδέεται με σωλήνες σε μια εξωτερική μονάδα, τότε υπάρχει κανονικός αέρας στην εσωτερική μονάδα και στους χάλκινους σωλήνες. Και μέχρι να ανοίξουμε τις βαλβίδες επισκευής στην εξωτερική μονάδα, το ψυκτικό δεν θα μεταβεί στην εσωτερική μονάδα. Έτσι, εκκένωση του κλιματιστικού πραγματοποιείται με σκοπό την απομάκρυνση του αέρα και την υγρασία από την εσωτερική μονάδα και των σωλήνων διασύνδεσης (ψυκτικού στην εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να αναμειγνύεται με τον αέρα από την εσωτερική μονάδα).

Εάν επιτρέπεται τέτοια ανάμιξη, η σύνθεση του ψυκτικού θα διαταραχθεί, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης της ανταλλαγής θερμότητας. Και στη χειρότερη περίπτωση - στην αποτυχία των εξαρτημάτων κλιματιστικού μέχρι τον συμπιεστή.

Το θέμα είναι ότι η συνήθης αέρα του δωματίου περιέχει σε σωματίδια της δομή του νερού, η οποία μπορεί να παγώσει, όπως το κλιματιστικό στον τριχοειδή σωλήνα, οδηγώντας σε αυξημένο φορτίο επί του συμπιεστή και περαιτέρω ζημία που.

Σκούπισμα του κλιματιστικού

Αφού οι χάλκινες σωληνώσεις έχουν επεκταθεί πλήρως και έχουν συνδεθεί αξιόπιστα στις μονάδες, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί η διαδικασία εκκένωσης του αέρα από το προκύπτον σφραγισμένο κύκλωμα. Αυτή η λειτουργία εκτελείται στην εξωτερική μονάδα της συσκευής με αρχικά κλειστές βαλβίδες επισκευής.

Αυτή η λειτουργία απαιτεί μια αντλία κενού και μια πολλαπλή μανόμετρο (μετρητές πίεσης). Ένας εύκαμπτος σωλήνας μέτρησης πίεσης συνδέεται με μια κρουστική αντλία αερίου (όπου είναι κατάλληλος ένας παχύτερος σωλήνας) στην εξωτερική μονάδα και ο δεύτερος εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με μια αντλία κενού.

Ακολουθία ενεργειών κατά την εκκένωση

 1. Ενεργοποιούμε την αντλία κενού και ανοίγουμε αμέσως τον συλλέκτη. Θα δούμε πώς η βελόνα στο μανόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν. Περαιτέρω είναι απαραίτητο να περιμένετε λίγο (ανάλογα με την ισχύ της αντλίας κενού) ενώ ο αέρας "εκκενώνεται" (κατά μέσο όρο για ένα μικρό κλιματιστικό με μια τυπική διαδρομή 8-15 λεπτών).
 2. Κλείστε την πολλαπλή και απενεργοποιήστε αμέσως την αντλία κενού. Στη συνέχεια, παρατηρούμε το βέλος στο μανόμετρο - θα πρέπει να παραμείνει σε ένα σημείο και να παρουσιάσει μια αρνητική πίεση (κενό), μη αυξανόμενη στο μηδέν..
 3. Πάρτε το εξάγωνο κλειδί και ανοίξτε τη βρύση του υγρού (λεπτού) σωλήνα για μερικά δευτερόλεπτα έτσι ώστε η βελόνα του μετρητή πίεσης να φτάσει, για παράδειγμα, 3 bar. Κλείστε τη βρύση. Παρακολουθούμε το βέλος για λίγα λεπτά - δεν πρέπει να κατεβαίνει προς την κατεύθυνση του μηδενός..
 4. Γρήγορα, αλλά ξεκάθαρα ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα μανόμετρου από το γερανό της εξωτερικής μονάδας. Προσοχή παρακαλώ. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα απελευθερώσει το ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα αν πέσει στο δέρμα..
 5. Ανοίγουμε και τους δύο γερανούς του εξωτερικού μπλοκ για τη σύνδεση του κυκλώματος ψύξης. Κατά το άνοιγμα των γερανών δεν χρειάζεται να τα τραβήξετε έντονα.

Μετά το σκούπισμα του κλιματιστικού με αυτές τις ενέργειες, αντλήσαμε αέρα από το περίγραμμα του διαχωρισμένου συστήματος και ταυτόχρονα ελέγξαμε την στεγανότητα του.

Καλώς ήρθες

Καλώς ήλθατε στο φόρουμ σχετικά με τον εξαερισμό, τον κλιματισμό, τη θέρμανση και τα συστήματα ύδρευσης. Στο φόρουμ μας μπορείτε να λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, καθώς και να μοιραστείτε την εμπειρία και τις γνώσεις σας με άλλους συμμετέχοντες. Το φόρουμ δημιουργήθηκε για την ανταλλαγή πληροφοριών και την επίλυση διαφόρων θεμάτων σχετικών με το σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη συντήρηση κλπ.

Είναι η εκκένωση ή η γρήγορη εγκατάσταση; (Σελίδα 1 από 2)

Σελίδες 1 2 Διαβάστε περισσότερα

Για να στείλετε μια απάντηση, πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε

Εμφάνιση 1 έως 15 από 22

1 Θέμα από Μαριάνα 2013-04-20 17:38:01

 • Μαριάνα
 • Νέο μέλος
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-04-20
 • Δημοσιεύσεις: 5

Θέμα: Εξάτμιση ή εμπλοκή;

Γεια σας, Την άλλη μέρα εγκαταστήσα ένα split σύστημα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το κλιματιστικό στο γεωγραφικό πλάτος μας χρησιμοποιείται 3-4 εβδομάδες το χρόνο, πήρα τη συσκευή πιο εύκολη και το όνομα δεν είναι προεξέχον. Η εγκατάσταση αναζητούσε φυσικό φθηνότερο και βρήκε κλιματιστικό με εγκατάσταση για 15 τόνους r. Φαίνεται εντάξει, σε περίπτωση καυτών ημερών, ασφαλισμένος, αλλά ένα πράγμα είναι βασανισμένο, οι εγκαταστάτες δεν έκανε καμία εκκένωση των διαδρομών. Άνοιξαν λίγο από το αέριο από το κλιματιστικό και είπαν ότι θα ήταν ακόμα καλύτερο από την άντληση αέρα και η ηλεκτρική σκούπα προσφέρεται μόνο από εκείνους που θέλουν να "απογειώσουν" επιπλέον χρήματα.

Είναι αλήθεια ότι είναι καλύτερα με αυτόν τον τρόπο; Η φθηνή εγκατάσταση είναι καλή, αλλά όχι εις βάρος της ποιότητας, ή ανησυχώ μάταια;

2 Απάντηση από Αρκάδι Λεονιντόβιτς 2013-09-23 22:08:18

 • Αρκάδι Λεονιντόβιτς
 • Νέο μέλος
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-09-23
 • Δημοσιεύσεις: 1

Re: Σκούπισμα ή ζευγάρωμα;

Καλησπέρα σε όλους!
Μαριάνα, γεια! Θα ήθελα να μάθω πώς λειτουργεί το κλιματιστικό σας.
Ενδιαφέρομαι γιατί συνέβη σε μια τέτοια ιστορία. Την ίδια περίπου ώρα με εσάς, εγκατέστησα δύο κλιματιστικά. Κλιματιστικά Αγόρασα ηλεκτρονικό κατάστημα, απλά δακτυλογραφημένες σε μια μηχανή αναζήτησης για να «αγοράσει κλιματιστικό» στις πρώτες γραμμές βρήκα το σωστό μοντέλο σε προσιτή τιμή, έκανε την παραγγελία, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όλοι κατευθείαν στην είσοδο. Την επόμενη μέρα ήρθε εγκαταστάτες (το προηγούμενο βράδυ είχαμε συμφωνήσει στιγμή της εγκατάστασης, τηλέφωνο εγκαταστάτες μου δώσατε στο ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα), έφερε εφόδια, εργαλεία, και σχεδόν δύο ώρες αργότερα, πήρα τη δουλειά. Έλεγξα όλα, υπέγραψα τα πιστοποιητικά παραλαβής, πλήρωσα την εγκατάσταση (6 τόνους) και έλαβα διαβεβαιώσεις για εγγύηση ενός έτους για την ίδια την εγκατάσταση. Σχεδόν όλη την υπόλοιπη μέρα, αφιερώσαμε όλη την οικογένεια να εξοικειωθεί με τη νέα τεχνική, να διαβάσει τις οδηγίες και να κυνηγήσει τα κλιματιστικά σε διάφορες λειτουργίες. Όλα ήταν υπέροχα, ο κλιματισμός ήταν πραγματικά δροσερός, ήμασταν ευχαριστημένοι που δεν ήταν ακριβό και ακόμα και πριν από το καλοκαίρι είχε κλιματισμό.
Στη συνέχεια, όμως μια ωραία ζεστή μέρα άνοιξα τον κλιματισμό, αλλά αναμένεται δροσιά δεν έρχεται, κάλεσα και ζήτησε εγκαταστάτες και το αυτοκίνητο για να καταλάβουμε ποια είναι η πραγματική πράγμα, γιατί να μην κρυώσει. Συναρμολόγηση πολύ χρόνο προσπαθώντας να θυμηθεί το γεγονός της εγκατάστασης, εγώ τον αποκάλεσε την ημέρα, το μήνα, και να αντιμετωπίσει την πράξη αποδοχής του αριθμού εργασίας, τότε κατά κάποιο τρόπο δεν είχε αυτοπεποίθηση, αλλά όπως όλοι θυμόμαστε και προσπάθησε να με πείσει ότι έκανα κάτι που περιλαμβάνονται λάθος. Τελικά, συμφωνήσαμε να καλέσουν και να το λύσουν. Αλλά κατά την καθορισμένη ώρα δεν έρχονται και δεν τηλεφώνησαν, προσπάθησα να τους καλέσω, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, δεν απάντησαν. Στη συνέχεια, πήρα τηλέφωνο το κατάστημα από όπου αγοράσατε τα κλιματιστικά, περιέγραψε την κατάσταση, στην οποία απάντησε ότι αυτές οι εγκαταστάτες δεν εργάζονται στον οργανισμό τους, και είναι «πολιτικό» τους εργαζόμενους, και ότι εγώ ο ίδιος πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα μαζί τους.
Ως εκ τούτου, δεν ήταν για το γεγονός ότι ζήτησα από τα άλλα παιδιά, που πριν από πέντε χρόνια έκανε την εγκατάσταση των κλιματιστικών στον συνάδελφό μου, και πριν από τρία χρόνια, μια άλλη συνάδελφο και όλοι μιλούσαν καλά τους. Φτάνοντας, αυτοί οι τύποι με επανοικοδόμησαν σχεδόν όλες τις τυλιγμένες συνδέσεις, εκκενώθηκαν και ξαναγεμίζουν κλιματιστικά. Στο τέλος, όλα λειτουργούσαν.
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο "έσωσα", αφού κυνηγούσα φτηνότητα.

3 Απάντηση από Μηχανική 2013-09-25 23:58:16 (2013-09-25 00:00:57 επεξεργασία από τον μηχανικό)

 • Μηχανική
 • Διαχειριστής
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: Μόσχα
 • Εγγεγραμμένοι: 2013-03-20
 • Δημοσιεύσεις: 120

Re: Σκούπισμα ή ζευγάρωμα;

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες, ξεκινώντας από το 2010, από την ίδια θερμότητα, όταν η ζήτηση για κλιματιστικά και εγκατάσταση ξεπέρασε σημαντικά την προσφορά, ειδικά τη ζήτηση για εγκατάσταση. Σε αυτό το καυτό καλοκαίρι, οι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να πληρώσουν δύο ή τρεις τιμές, και η τιμή ήταν τότε 10 τόνοι. για τυποποιημένη εγκατάσταση. Συμφώνησαν να πληρώσουν υπερβολικά, να μην περιμένουν για εγκαταστάτες μια εβδομάδα, ή ακόμα περισσότερο. Βλέποντας μια τέτοια κατάσταση του εξοπλισμού HVAC αγοράς, πολλοί «επιχειρηματίες» που εμπλέκονται σε κάτι άλλο, είτε είναι σε αναζήτηση τρόπων της αυτοπραγμάτωσης, απλώς έσπευσαν (στην αρχή, υπάρχει μια καλά, όταν δεν) η πώληση, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση και ούτω καθεξής. Δ

Αλλά το επόμενο καλοκαίρι και τα επόμενα, δεν ήταν τόσο καυτά, ο καιρός ήταν φυσιολογικός, κάτι που δεν μπορούσε πλέον να ειπωθεί για την αγορά του κλιματικού εξοπλισμού, απλά υπερθέρριζε. Προτάσεις κατά καιρούς υπερέβησαν τη ζήτηση και υπερέβησαν σήμερα. Ο αγώνας για κάθε πελάτη ξεκίνησε, οι τιμές κατέρρευσαν. Και φαίνεται ότι όλα είναι καλά, ο καταναλωτής πρέπει να είναι στην νίκη, αλλά αυτό είναι μια ψευδαίσθηση και η πραγματικότητα είναι αυτό που βλέπουμε στην πραγματικότητα, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει μειωθεί δραματικά.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - "ΔΙΑΒΙΩΣΗ" Ή ΦΩΤΙΣΜΟΣ;

Επισκευάζουμε και ανεφοδιάζουμε τα κλιματιστικά αυτοκινήτων για περισσότερα από 20 χρόνια. Και όλα αυτά τα χρόνια ακούμε συνεχώς από τους πελάτες μας σχετικά με τέτοια ερωτήματα: "Διαγνώστηκα με κλιματισμό σε μηχανή κενού, κρατά κενό, δεν υπάρχει διαρροή, ξαναγεμίστηκε και το κλιματιστικό έπαψε να λειτουργεί ούτως ή άλλως".

Επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά: Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των εκδόσεων αυτών δεν μειώνεται από έτος σε έτος, αλλά αυξάνεται μόνο, αποφασίσαμε να ξεχωρίσουμε αυτό το θέμα χωριστά. Για να μην είμαστε αβάσιμοι, δίνουμε στα screenshots την αλληλογραφία μας μόνο για 1 ημέρα! Όπως μπορείτε να δείτε, μερικοί μάλιστα μας κατηγορούν για αντιεπαγγελματισμό. -)))

Γιατί πρέπει να κάνετε κενό; Είναι πολύ απλό! Όταν το σύστημα είναι αποσυμπιεσμένο (για παράδειγμα, ο σωλήνας ή το ψυγείο του κλιματιστικού αντικαθίσταται), γεμίζεται με ατμοσφαιρικό αέρα. Ο αέρας στο εσωτερικό του κλιματιστικού δεν είναι απαραίτητη, επειδή αποτελείται από αδρανή αέρια και το οξυγόνο, τα οποία δεν είναι σε θέση να συμπυκνώσει στο ψυγείο κλιματιστικό (συμπυκνωτής), κακώς συμπιέσιμο και θα κρεμάσει ακριβώς έξω στο σύστημα, μεταφέροντας πρόσθετο φορτίο επί του συμπιεστή. Επιπλέον, ο αέρας περιέχει ένα ζεύγος νερού, το οποίο επίσης δεν είναι χρήσιμο. Επομένως, πριν από τη φόρτιση στο σύστημα, συνδέεται μια αντλία κενού, μέσω της οποίας αφαιρείται ο αέρας. Οι αντλίες είναι μονής και διπλής βαθμίδας και μέσα σε λίγα λεπτά μπορούν να δημιουργήσουν αρνητική πίεση στο σύστημα μείον μία ή δύο ατμόσφαιρες. Η κενή απομακρύνει τα υπολείμματα νερού, αέρα και υπολείμματα υγρών πλυσίματος που θα μπορούσαν να παραμείνουν στο σύστημα μετά την έκπλυση.

Ωστόσο, πολλοί "ανεφοδιασμοί" κλιματιστικών, που χρησιμοποιούν σοβαρά το κενό, ασχολούνται με τη διάγνωση κλιματιστικών. Η λογική που έχουν είναι αυτό. Ο αέρας ανακουφίστηκε, η βελόνα του μετρητή πίεσης έπεσε "στο μείον", έτσι περίμεναν 15 λεπτά, αν το βέλος δεν αποκλίνει πίσω, τότε δεν υπάρχουν διαρροές και μπορεί να γεμίσει. Ανεφορηθούν, έλαβαν χρήματα (αυτό είναι πιθανότατα η βασική στιγμή), και έστειλαν τον πελάτη πίσω στο σπίτι. Και σύντομα το κλιματιστικό ήταν και πάλι "φουσκωμένο".

Θα διαφωνήσουμε για τα σημεία, γιατί η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι σαν τη διάγνωση ενός κλιματιστικού.

 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φρέον ρέει αργά από το κλιματιστικό. Συμβαίνει ότι μια εβδομάδα, ή ακόμα και ένα μήνα ή δύο, χρειάζεται μερικές φορές περισσότερο χρόνο. Η στοιχειώδης λογική υποδηλώνει ότι για να παρατηρήσετε την απόκλιση του βέλους στο μετρητή κενού, πρέπει να τοποθετήσετε το μηχάνημα υπό κενό για την ίδια περίοδο. Δεν θέλετε να αφήσετε το "άλογο" σας για ένα ή δύο μήνες για διάγνωση; -))) Επιπλέον, μπορεί να διαρρεύσει και σωλήνες ανεφοδιασμού όπως ένα "master", και μια κονσόλα μανόμετρο, και βρύσες. Το γεγονός ότι κάποιοι ανόητοι με έξυπνο βλέμμα κοιτούσαν το βέλος του μανόμετρο δεν σημαίνει ότι το κλιματιστικό σας είναι σφραγισμένο.
 • Η πίεση του φρέον στο κλιματιστικό μπορεί να φθάσει τα 25 bar και περισσότερο, ανάλογα με την περιοχή. Κατά μέσο όρο, εάν το κλιματιστικό είναι κλειστό το καλοκαίρι, η πίεση σε αυτό μπορεί να είναι 5-8 bar. Εάν είναι ενεργοποιημένη - από 2 έως 25. Και προσπαθείτε να βρείτε μια διαρροή κάτι "μείον" 1-2 μπαρ. -)))
 • Ο Freon πιέζει από μέσα. Και η ατμόσφαιρα είναι μέσα.
 • Το φρέον είναι πολύ υγρός αέρας.

Η διάγνωση του κλιματιστικού του αυτοκινήτου από την εκκένωση μπορεί να δείξει μόνο ότι υπάρχει ένα μεγάλο συρίγγιο στο σύστημα. Και αυτό, δεν θα δείξει τη θέση του. Το νόημά του είναι ότι το "δεξαμενόπλοιο" χρειάζεται μόνο χρήματα. Εάν το σύστημα είναι διαρρεύσιμο, τότε δεν θα το πάρει από εσάς. Και αυτό είναι όλο. -)))

Αληθινή, υπάρχει μια άλλη επιλογή, αν το "δεξαμενόπλοιο" ερασιτέχνης. Και γενικά δεν καταλαβαίνει την ουσία του τι συμβαίνει. Του δόθηκε ένας αυτόματος σταθμός και έδειξε πού να πιέσει.

Αγαπητοί πελάτες μας και αναγνώστες! Θυμηθείτε ότι η διάγνωση της διαρροής γίνεται με ηλεκτρονικό ανιχνευτή διαρροών ή βαφή UV (αυτό πρέπει να γίνει και σωστά)! Ακόμη και η σαπουνάδα με σαπουνόνερο θα είναι πιο αποτελεσματική από τη διάγνωση κενού! Μην είστε αφελείς και τρέχετε από μέρη όπου σας προσφέρεται να διαγνώσετε το κλιματιστικό στο αυτοκίνητό σας με ένα κενό.

Οδηγίες ρύθμισης κενού

Μετά την εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος στη διαδρομή κατά την οποία κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο, ​​παραμένει υγρασία και αέρας που πρέπει να αφαιρεθεί πριν τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός. Ο λόγος είναι ότι ο φρέον αλληλεπιδρά με αυτά τα μέσα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της κλιματικής τεχνολογίας.

Το κύκλωμα του ψυκτικού πρέπει να είναι σφιχτά, αλλιώς το σύστημα διαχωρισμού θα λειτουργούν σε υψηλότερα φορτία, μηχανισμοί - φθείρονται γρήγορα, έτσι ώστε ο πόρος θα εξαντληθούν πρόωρα. Ξένα υλικά και λεπτά σωματίδια αφαιρούνται με μια αντλία.

Αυτή η διαδικασία εκτελείται από πλοιάρχους που εγκαθιστούν μια τεχνική ή την γεμίζουν με freon. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες προτιμούν να κάνουν το ίδιο το έργο. Για αυτούς, η διαδικασία θα περιγραφεί παρακάτω, πώς να εκκενώσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την αυτόματη αναρρόφηση του κλιματιστικού

Εάν θέλετε να κενούτε ανεξάρτητα το σύστημα split, θα χρειαστείτε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 1. αντλία κενού?
 2. συλλέκτη με ψηφιακό ή αναλογικό μετρητή κενού ή με μανόμετρο.
 3. Βαλβίδα κλειδιού και κατσαβίδια.
 4. ένα σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 5. ανιχνευτής διαρροών.
 6. Θερμαντήρας για θέρμανση του κυλίνδρου.
 7. φορτιστής?
 8. βαλβίδες για σωλήνες και για τη συσκευή.
 9. Σταθμός συλλογής ψυκτικών μέσων.

Διαχωρισμός συστήματος και εξοπλισμού

Ο συλλέκτης και τα μανόμετρα συνδέονται με τις θύρες σέρβις της εξωτερικής μονάδας μέσω εύκαμπτων σωλήνων. Ο τρίτος σωλήνας ενεργοποιεί την εξωτερική βαλβίδα του κλιματιστικού και την αντλία κενού. Η αντλία ενεργοποιείται.

Αφαίρεση αέρα και υγρασίας από το σύστημα

Ανεφοδιασμός κενού και εκκενώνει την υγρασία και τον αέρα που παραμένουν στο σύστημα μετά την εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 30 λεπτά, ανάλογα με την χωρητικότητα της συσκευής. Το τέλος της διαδικασίας θα σηματοδοτείται με τη μείωση του βέλους του οργάνου μέτρησης σε αρνητική τιμή, δηλαδή την υπολειπόμενη πίεση.

Αποτελέσματα εκκένωσης

Εάν οι τιμές στο όργανο μέτρησης δεν αλλάξουν, το σύστημα είναι σφραγισμένο ερμητικά. Διαφορετικά - υπάρχει διαρροή, πρέπει να βρεθεί και να εξαλειφθεί.

 • η σύσφιξη του περικοχλίου είναι είτε πολύ ισχυρή είτε πολύ αδύναμη.
 • ένας από τους χάλκινους σωλήνες είναι σπασμένος.
 • κακή ποιότητα κύλισης.

Ο απλούστερος τρόπος για να αναζητήσετε ένα ελάττωμα με διάλυμα σαπουνιού, ακριβέστερα αποτελέσματα θα δώσει έναν ανιχνευτή διαρροών. Αφού αφαιρέσετε τη διαρροή, πρέπει πρώτα να εκτελέσετε ολόκληρη τη διαδικασία. Αφού βεβαιωθείτε ότι δημιουργείται το κενό, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

Λειτουργία του ψυκτικού μέσου στο σύστημα

Για να γεμίσετε το σύστημα με Freon, πρέπει να αποσυνδέσετε την αντλία κενού, να συνδέσετε τη δεξαμενή και να ανοίξετε τις βαλβίδες χρησιμοποιώντας ένα κλειδί. Θα υπάρξει σάπιασμα, που δείχνει ότι το κύκλωμα εξοπλισμού γεμίζει με ψυκτικό. Όταν το σύστημα γεμίσει με το περιβάλλον εργασίας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η τεχνολογία του κλίματος είναι έτοιμη για λειτουργία.

Πρώτη εκκίνηση

Ο εξοπλισμός αποσυνδέεται από το σύστημα διαχωρισμού. Η κλιματική τεχνική ξεκινάει και η συσκευή δοκιμάζεται σε όλες τις λειτουργίες. Τα ληφθέντα δεδομένα πρέπει να ελέγχονται σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους της εντολής.

Αν οι τιμές είναι επαρκείς, το κλιματιστικό έχει σφραγιστεί σωστά και ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει. Η διαδικασία είναι απλή και εάν διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορείτε να την εκτελείτε μόνοι σας.

Πώς να κάνετε κενό σύστημα εκκένωσης, κλιματιστικό

Η κενή λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος είναι η διαδικασία απομάκρυνσης αέρα και υγρασίας από το σύστημα της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή. Ένα τέτοιο γεγονός είναι απαραίτητο για την ποιοτική λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος. Οι εργασίες εκκίνησης και ρύθμισης για την εκκένωση μπορούν να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα και με τη βοήθεια ειδικών. Εάν δεν δίνετε τη δέουσα προσοχή στη λύση αυτού του ζητήματος, το ψυκτικό μέσο δεν θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τον συσσωρευμένο αέρα από μόνο του. Έτσι, η λειτουργία του συστήματος ψύξης θα σπάσει. Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς λαμβάνει χώρα η εκκένωση.

Η κενή απομακρύνει τον περιττό αέρα και την υγρασία

Ποιος θα αναθέσει την εκκένωση στις δικές του δυνάμεις ή στον ειδικό;

Η σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση του κλιματιστικού είναι ο πρώτος σημαντικός παράγοντας για τον αποτελεσματικό κλιματισμό του. Όλα τα σύγχρονα μοντέλα τέτοιων συσκευών αποτελούνται από δύο μέρη - εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Αυτά τα στοιχεία συνδέουν χάλκινους σωλήνες - γραμμές κορμού. Το ψυκτικό μέσο κυκλοφορεί μέσω αυτών - φρέον. Ολόκληρο το σύστημα ψύξης περιλαμβάνει συμπιεστή και εναλλάκτη θερμότητας. Ένας αυτοκινητόδρομος τις συνδέει, σχηματίζοντας μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, όλα αυτά τα στοιχεία είναι αποσυμπιεσμένα, δηλαδή, ο αέρας, η σκόνη και η υγρασία, μπορούν να εισέλθουν ελεύθερα στη συσκευή. Η αφαίρεση του συστήματος είναι απαραίτητη για την αφαίρεση αυτών των ξένων προϊόντων.

Ανεξάρτητα από την εκτέλεση ενός σύνθετου της θέσης σε λειτουργία του κλιματιστικού δεν είναι δύσκολο. Το μόνο μειονέκτημα είναι η ανάγκη ειδικού εξοπλισμού.

Το κύριο πράγμα σε αυτήν την επιχείρηση είναι η παρουσία μιας αντλίας κενού και ενός συλλέκτη με μανόμετρα. Εάν υπάρχει ένας τέτοιος εξοπλισμός από τον ιδιοκτήτη μιας νέας συσκευής ψύξης, τότε η διαδικασία της σκούπας δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Και τι γίνεται με εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν τέτοια ευκαιρία; Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι η χρήση των υπηρεσιών τεχνικών υπηρεσιών. Οι πλοίαρχοι που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα σε καθημερινή βάση θα κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις εργασίες για τον ιδιοκτήτη της συσκευής.

Η αντλία κενού για κλιματιστικά είναι αρκετά ακριβή

Ακερματισμός του κλιματιστικού

Η αφαίρεση του αέρα ή της υγρασίας από το σύστημα ψύξης και η επακόλουθη επαναπλήρωση με φρέον πραγματοποιείται πάντα με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων και εξοπλισμού. Η αφαίρεση του κλιματιστικού είναι αδύνατη χωρίς:

 • ειδικός εξοπλισμός άντλησης.
 • συλλέκτη εξοπλισμένο με μανόμετρα ·
 • κύλινδρος με υγρό φρέον για τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Εργαλεία χειρός (κλειδιά, πένσες και κατσαβίδια).

Πολλές πληροφορίες είναι γνωστές για το πώς να κάνετε κενό το κλιματιστικό. Υπάρχουν διάφοροι αλγόριθμοι δράσης που διαφέρουν μεταξύ τους. Όμως, χωρίς τη διαθεσιμότητα εργαλείων και εξοπλισμού είναι απαραίτητη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού διαθέτει ειδική θύρα για τη συντήρηση του συστήματος ψύξης. Πρέπει να συνδεθεί ένας συλλέκτης με μονομερή. Και η αντλία κενού συμπληρώνει αυτή την αλυσίδα. Η κενή λειτουργία του κλιματιστικού γίνεται ως εξής:

 1. Ανοίξτε την αντλία έρματος και κλείστε τη βαλβίδα αερίου στην πολλαπλή.
 2. Γυρίστε την αντλία και κοιτάξτε το μανόμετρο. Μετά από λίγα λεπτά, η βελόνα στο όργανο μέτρησης μπορεί να αλλάξει τη θέση της. Με συσσωρευμένο αέρα, η ένδειξη θα είναι 1 ατμόσφαιρα, και με υγρασία - λιγότερο από ένα. Ο ιδανικός δείκτης είναι 0.
 3. Η αντλία απενεργοποιείται και αντλείται άζωτο. Αυτό το αέριο δεσμεύει και αιμορραγεί ξένα προϊόντα μέσω της βαλβίδας στο κλιματιστικό.
 4. Μετά από αυτό, η διαδικασία επαναλαμβάνεται με εκκένωση.

Εάν παραλείψετε μια τέτοια σειρά ενεργειών, τότε η λειτουργία του κλιματιστικού δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική. Με τη μακροχρόνια χρήση εξοπλισμού με ένα τέτοιο μειονέκτημα, υπάρχει ο κίνδυνος να αποτύχει η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή. Και η επισκευή ή η αγορά μιας νέας συσκευής θα είναι πολύ πιο ακριβή από ό, τι ακόμη και οι ειδικοί κλήσης να υποπίπτουν το κλιματιστικό.

Η κενή πρέπει να πραγματοποιείται διαδοχικά, σαφώς σύμφωνα με το σχήμα

Χρώματα εκκένωσης

Η κενή λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος δεν περνά πάντα χωρίς προβλήματα. Έτσι, οι αναγνώσεις πίεσης μπορούν να παραλείψουν. Τέτοιες απότομες και συχνές αλλαγές δείχνουν απώλεια στεγανότητας. Ως εκ τούτου, τα σταθερά άλματα είναι ένα σημάδι μιας τρύπας, ένα καρφωμένο παξιμάδι εύκαμπτου σωλήνα κ.λπ. Η καλύτερη μέθοδος διάγνωσης είναι μια λύση σαπουνιού. Αυτή η παλιά αλλά αποτελεσματική μέθοδος θα εμφανίσει προς τα έξω τη ζώνη προβλημάτων. Εάν εμφανιστούν φυσαλίδες σε κάποιο σημείο, τότε είναι απαραίτητο να συνδέσετε ξανά αυτό το στοιχείο ή απλά σφίξτε το παξιμάδι με ένα κλειδί.

Πιο συχνά, όλα τα προβλήματα με την εκκένωση σχετίζονται με διαταραχές των αρθρώσεων. Έτσι, τα καρύδια μπορεί να είναι χαλαρά ή υπερβολικά σφιγμένα. Είναι πιθανόν το σπείρωμα να σκιστεί.

Αυτή η επιλογή απαιτεί πρόσθετες ενέργειες από τον οδηγό. Συνδέστε την πολλαπλή στη βαλβίδα για ανεφοδιασμό του φρέον, ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και κλείστε τη βαλβίδα σε ένα λεπτό σωλήνα. Μόλις οι δείκτες στο μανόμετρο αρχίσουν να μειώνονται, η γειτονική βαλβίδα πρέπει να είναι κλειστή. Στη συνέχεια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κλιματιστική μηχανή και να απενεργοποιήσετε τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Αφού εκτελέσετε πρόσθετες λειτουργίες για τη μεταφορά του ψυκτικού μέσου, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε εκ νέου σάρωση. Η διαδικασία απομάκρυνσης του αέρα και της υγρασίας είναι απλή, εάν παράγεται ανεξάρτητα. Μόνο υπάρχει ένα αρνητικό. Αν κάτι πάει ξαφνικά στραβά και δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα για την προστασία της συσκευής, υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί το σύστημα ψύξης ή να γίνει ελαττωματικό. Και όταν σκουπίζετε το κλιματιστικό από ειδικούς, ο κίνδυνος να συμβεί μια κατάσταση προβλήματος είναι ελάχιστος. Ένας επιπλέον και σημαντικός παράγοντας για την ανάθεση εργασιών από ειδικούς είναι μια εγγύηση για την ποιότητα της εργασίας. Σε περίπτωση προβλημάτων που έχουν προκύψει με την KKB μετά από αυτό, μια δεύτερη επισκευή θα είναι δωρεάν.

Το διάλυμα σαπουνιού θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της διαρροής αερίου

Λάθη των εγκαταστάσεων κλιματιστικών

Εγκαταστήστε το split σύστημα δεν μπορεί να είναι περισσότερο από μισή ώρα. Έτσι μπορούμε να πούμε μόνο εκείνους τους ανθρώπους που δεν κάνουν κενό ή παράγουν λάθος. Έτσι, το κύριο λάθος των εγκαταστατών του κλιματικού εξοπλισμού είναι η μετατόπιση του αέρα από το φρέον. Η ίδια η διαδικασία μπορεί και είναι αποτελεσματική, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Οι κατασκευαστές κλιματιστικών συσκευών απαγορεύουν παρόμοιες παρεμβάσεις. Ακόμα κι αν είναι δυνατόν να εξαναγκάσετε τον αέρα με αυτόν τον τρόπο, αργότερα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα. Σε περίπτωση βλάβης της συσκευής κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης, το προσωπικό επισκευής θα εντοπίσει την έλλειψη ψυκτικού μέσου στο σύστημα. Η διαρροή αερίου για να καταγράψει την έλλειψη του φρέον είναι απίθανο να λειτουργήσει.

Ο καθαρισμός με ψυκτικό μέσο χρησιμοποιείται μόνο στις περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η χρήση της τυποποιημένης μεθόδου. Και όπως δείχνει η πρακτική, πολλοί εγκαταστάτες κλιματιστικών χρησιμοποιούν ενεργά τη λανθασμένη μέθοδο, επειδή χρειάζονται ελάχιστο χρόνο.

Εξαγωγή παλιών κλιματιστικών

Ούτε και το νέο κλιματιστικό σύστημα μπορεί να επηρεαστεί από φυσικές δυνάμεις. Έτσι, πιο συχνά το χειμώνα, με τα μικρότερα προβλήματα με τη στεγανότητα του χαλκού κύριου ή του εναλλάκτη θερμότητας, υπάρχει ο κίνδυνος να εισέλθει στο σύστημα αέρα. Μια τέτοια παραβίαση του κενού μπορεί να παρατηρηθεί για διάφορους λόγους. Η κενού πρέπει να πραγματοποιηθεί:

 1. Αν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εξοπλισμού από το κλιματιστικό ακούγεται ήχος παρόμοιο με το γαργάλισμα.
 2. Εάν η επιφάνεια του κύριου χαλκού μεταβάλλει το χρώμα του από το κόκκινο στο μπλε ή το μαύρο.
 3. Αν το κλιματιστικό σύστημα άρχισε να λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά.

Ο πλήρης τερματισμός της ψύξης του δωματίου με τέτοιες θραύσεις είναι σπάνιες. Εάν ο ιδιοκτήτης έχει υποψία για δυσλειτουργία αυτού του είδους, πρέπει να καλέσει ειδικούς. Αυτοί θα διενεργήσουν διαγνωστικά κλιματιστικών συστημάτων - θα ελέγξουν το σύστημα για τον αέρα και την υγρασία και θα μετρήσουν την ποσότητα Freon στη μονάδα συμπύκνωσης.

Δεν συνιστάται να διορθώνετε προβλήματα ανεξάρτητα χωρίς ορισμένες δεξιότητες. Με οποιαδήποτε λανθασμένη ενέργεια, μπορείτε μόνο να επιδεινώσετε την κατάσταση του κλιματιστικού.

Υπάρχει η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί και δωρεάν επισκευή. Αλλά αυτή η επιλογή ισχύει μόνο για εξοπλισμό που εξακολουθεί να υπόκειται σε υπηρεσία εγγύησης. Αλλά η υπεξαίρεση δεν μπορεί να αποφευχθεί αν το πρόβλημα δημιουργηθεί από ένα άτομο. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά, επειδή το κλιματιστικό μπορεί να σπάσει ακόμα και από τη λειτουργία του με ασυνήθιστα χαμηλή θερμοκρασία αέρα.