Επεξεργασία καλούπι από μούχλα

Όπως λένε οι επιστήμονες, το καλούπι μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε και είναι "παμφάγο". Από τη μία πλευρά, χάρη σε αυτήν έχουμε πενικιλίνη, νόστιμα ευγενή είδη τυριών. Αλλά αυτό το όφελος δεν θυμάται καθόλου όταν αυτή η «μορφή ζωής» έχει επιλέξει ένα σπίτι. Υπάρχει προστασία από μύκητες μούχλας που εμφανίζονται σε τσιμεντένιους τοίχους, πώς μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από αυτή τη γειτονιά, παρά να θεραπεύσει τον προσβεβλημένο τοίχο;

Τι είναι μούχλα;

Μούχλα που ονομάζεται μικροσκοπικοί μύκητες, εμφανίζονται και εξαπλώνονται στα οργανικά (έτσι, το δέντρο προσβάλλεται από το λεγόμενο μπλε, σήψη). Τα συνήθη ίδια καλούπια "καταλαμβάνουν" και ανόργανα, πολλαπλασιάζοντας σε σκυρόδεμα, βαφή. Για να καταλάβετε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να ανιχνεύσετε σημεία, τα σημεία - μαύρο, καφέ, μπλε, πράσινο.

Αιτίες εμφάνισης

Στους τοίχους των σπιτιών μας, η μούχλα μεγαλώνει όταν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για αυτό. Περιλαμβάνουν:

 • ανεπαρκής αερισμός των χώρων.
 • υψηλή υγρασία (αυτό είναι τυπικό για κουζίνες, μπάνια, τουαλέτες σε κανονικές και ιδιωτικές κατοικίες).
 • διαρροή λυμάτων ή δικτύων ύδρευσης ·
 • αύξηση της τριχοειδούς υγρασίας από το θεμέλιο στους τοίχους.
 • απώλεια θερμότητας από τις γωνίες του δωματίου, πάγωμα τοίχων έξω,
 • υγρασία από το έδαφος (ταυτόχρονα υπάρχουν ραβδώσεις στη διασταύρωση του τοίχου και του δαπέδου του πρώτου ορόφου, στο υπόγειο) εξαιτίας της κακής στεγάνωσης της βάσης του κτιρίου.
 • να ρέει στην οροφή.

Σημείωση: Ιδανικό για την εμφάνιση των λουλουδιών στο δωμάτιο είναι η θερμοκρασία 24 - 35 ° C.

Ποιος είναι ο κίνδυνος;

Με την φαινομενική αβλαβότητα του καλουπιού, μπορεί να βλάψει σοβαρά το σκυρόδεμα, καταστρέφοντας τελικά ένα ισχυρό δομικό υλικό. Οι μικροσκοπικοί οργανισμοί διαβρώνουν την επιφάνεια και μετά από περίπου δέκα έως δώδεκα μήνες είναι σε θέση να "περάσουν" τον σοβά, φθάνοντας στο σκυρόδεμα.

Αντιπροσωπεύουν επίσης έναν συγκεκριμένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, οι σπόροι των μυκήτων τοιχώματος μπορούν να "ξεπεράσουν" μέσα στο σώμα μέσω:

 • δέρμα σε άμεση επαφή με την επικάλυψη.
 • αναπνευστικά όργανα, κυκλοφορικό σύστημα.

Τα σπόρια (ειδικά κύτταρα μυκήτων, που χρησιμεύουν για την αναπαραγωγή, τη διανομή τους) είναι αρκετά τοξικά. Μπορούν να προκαλέσουν ποικίλες αλλεργικές παθήσεις, ρινική καταρροή, βήχα, άσθμα και πνευμονία, ρευματισμούς, διαταραχές της γαστρεντερίας, συνεχή κεφαλαλγία. Ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτό το φαινόμενο είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, αυτοί που για έναν ή τον άλλο λόγο (λήψη αντιβακτηριακών φαρμάκων, πρόσφατα μεταφερθεί σοβαρές ασθένειες κ.λπ.) αποδυνάμωσαν την ασυλία. Επομένως, αυτό δεν είναι τόσο ασήμαντο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Πρόληψη του προβλήματος

Απλά μέτρα

Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας στους τοίχους, οι ειδικοί προτείνουν:

 • για τη διεξαγωγή της εξωτερικής και εσωτερικής μόνωσης τους.
 • φροντίστε για την κανονική λειτουργία του συστήματος θέρμανσης σε όλους τους χώρους, εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε θερμαντήρες.
 • φροντίστε να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, ελέγξτε τον εξαερισμό.
 • δεν στεγνώνουν τα ρούχα στο σπίτι (είναι καλύτερα να το κρεμάσετε στο μπαλκόνι, να αγοράσετε ένα πλυντήριο ρούχων με την αντίστοιχη λειτουργία)?
 • χρησιμοποιήστε την κουκούλα κατά το μαγείρεμα.
Επιστροφή στα περιεχόμενα

Ειδικά εργαλεία

Η αποτελεσματική προστασία από τη φόρμα είναι ένα ειδικό μέσο, ​​το οποίο χρησιμοποιείται ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής, της επισκευής. Έτσι, στην αγορά είναι δυνατό να βρεθούν αντιμυκητιακά πρόσθετα σε τσιμεντοκονιάματα, τα οποία αναμιγνύονται στο στάδιο της παρασκευής του μείγματος. Αυτό αυξάνει την "ανοσία" των επιφανειών σε σχέση με το καλούπι.

Οι εμποτισμοί είναι επίσης καλές "προστατεύουν" το σκυρόδεμα από τη διείσδυσή του. Στα κτίρια και τα σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, πραγματοποιούνται αντιμυκητιασικοί εκκινητές. Η βάση τους μπορεί να είναι ορυκτός, αλκυδικός, ακρυλικός, αλλά η σύνθεση περιέχει απαραιτήτως μυκητοκτόνα. Οι γενικοί τύποι εκκινητών είναι κατάλληλοι όχι μόνο για σκυρόδεμα, αλλά και για τούβλα, ξύλο, γυψοσανίδες, διογκωμένο πολυστυρένιο, παρέχοντας προστασία των υλικών.

Κατανοήστε το πρόβλημα

Προκαταρκτικό στάδιο

Για να αφαιρέσετε μόνιμα ή τουλάχιστον μόνιμα τα λουλούδια στους τοίχους, πρέπει να κάνετε τον προκαταρκτικό καθαρισμό τους.

 • Εάν τα καλούπια επηρεάζονται από ταπετσαρία, αφαιρέστε τα χαλασμένα πινακίδες, τα φύλλα είναι κοντά.
 • Βρέξτε την επιφάνεια με νερό - έτσι τα σπόρια δεν θα εξαπλωθούν στον αέρα.
 • Αφαιρέστε το γύψο στον τόπο που «ανθίζει».
 • Αφαιρέστε την πλάκα χρησιμοποιώντας μεταλλική βούρτσα ή ξύστρα.
 • Προσεκτικά, συλλέξτε απαλά τη σκόνη με μια σκούπα.
 • Ξήρανση των τοίχων.

Αφού ολοκληρώσετε αυτή τη βήμα προς βήμα οδηγίες, μπορείτε να επεξεργαστείτε τοίχους με ειδικές προετοιμασίες.

Μέσα - αντισηπτικά

Χρησιμοποιούνται όταν το καλούπι έχει ήδη επιτεθεί στην επιφάνεια και απαιτείται να το ξεφορτωθεί επειγόντως. Η προστασία αυτή συμβαίνει:

 • υδατοδιαλυτό ·
 • σε οργανικούς διαλύτες.
 • σε πετρελαϊκή βάση.
 • συνδυασμένα, με τη μορφή συμπυκνώματος (το αραιωμένο διάλυμα χρησιμοποιείται για προφύλαξη, καθαρό - για την εξάλειψη "κηλίδων").

Για να απαλλαγούμε από το καλούπι, το αντισηπτικό εφαρμόζεται με ένα ρολό, μια μεγάλη βούρτσα, έναν ψεκαστήρα. Για να επεξεργαστείς τον απαραίτητο χώρο είναι απαραίτητος ο χρόνος ή δύο, ανάλογα με τον βαθμό της ήττας.

Μέτρα ασφαλείας

Ενώ αντιμετωπίζετε τα τοιχώματα με μυκητοκτόνο χημεία, μην ξεχνάτε τη δική σας ασφάλεια, αφού αυτά τα φάρμακα απέχουν πολύ από την αβλαβία. Στη δουλειά είναι απαραίτητο:

 • παρέχουν προστασία για το πρόσωπο, τα χέρια - χρησιμοποιήστε μάσκα και γάντια.
 • φορέστε κλειστά ρούχα έτσι ώστε οι ενώσεις να μην πέσουν στο δέρμα.
 • πριν από τη διαδικασία λήψης λουλουδιών, κομμάτια επίπλων που μπορούν να μετακινηθούν (τα υπόλοιπα πρέπει να καλύπτονται με ένα πανί, μια ταινία).
 • Το δωμάτιο στο οποίο είναι απαραίτητο να ψεκαστεί η αντισηπτική προστασίας ή να επιχριστεί στους τοίχους πρέπει να αερίζεται καλά.

Σημείωση: Re-"ζωντανή" το δωμάτιο που αντιμετωπίζεται επιτρέπεται μόνο μετά από μια ημέρα - όχι λιγότερο.

Συμπέρασμα

Προστασία από τον μύκητα - αυτό έχει σημασία. Το μούχλα είναι εξίσου εύκολο να ξεκινήσει τόσο σε ιδιωτικά σπίτια όσο και σε πολυώροφα κτίρια. Σε ποιο στάδιο θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα - ήδη κατά τη διάρκεια της κατασκευής, επισκευής ή λήψης μέτρων, όταν εμφανιστούν οι κηλίδες - εναπόκειται στον ιδιοκτήτη του σπιτιού να αποφασίσει. Αλλά ακόμα κι αν η ταπετσαρία, γύψο ξαφνικά "ανθίσει", θα πρέπει να απαλλαγούμε από μύκητες το συντομότερο δυνατό.

Θεραπεία των τοίχων ενάντια σε μούχλα πριν την ταπετσαρία

Δυστυχώς, το καλούπι και ο μύκητας στους τοίχους δεν είναι τόσο σπάνιο στα σπίτια και τα διαμερίσματα μας. Μούχλα και μύκητες σχηματίζονται συχνότερα σε χώρους όπου για την ανάπτυξή τους υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες - υγρασία και θερμότητα. Πολύ συχνά αναπτύσσονται σε τοίχους καλυμμένους με ταπετσαρία, καταστρέφοντας ολόκληρο το εσωτερικό με την εμφάνιση τους.

Η εμφάνισή τους - πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα, γιατί για να απαλλαγούμε από αυτά τα ανεπιθύμητα γείτονες είναι πολύ δύσκολο, οπότε το ερώτημα του πώς να αντιμετωπίζουν τους τοίχους του φόρμα και το ωίδιο πριν την επικόλληση ταπετσαρίας, δεν είναι απολύτως αδρανής.

Μικρή αισθητική και όχι μόνο

Διεισδύοντας βαθιά στα δομικά υλικά, αρχίζουν την καταστρεπτική τους δραστηριότητα. Σκοτεινές κηλίδες στην ταπετσαρία, γκρίζες-πράσινες κηλίδες στους τοίχους, δυσάρεστη γλοιώδη ή γούνινη επιφάνεια των επηρεαζόμενων χώρων είναι απίθανο να προσθέσουν αισθητική στο εσωτερικό σας.

Ωστόσο, η γειτονιά με τέτοιους εκπροσώπους επίσης δεν αποτελεί καλό σημείο για την υγεία των επιβατών του διαμερίσματος - αλλεργίες, άσθμα και άλλες ασθένειες μπορεί να προκληθούν από αυτούς τους μικρότερους ζώντες οργανισμούς.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η αναπαραγωγή σπορίων. Διαδίδοντας με τη σκόνη γύρω από το σπίτι, αυτοί οι σπόροι γεμίζουν όλες τις γωνίες του. Παίρνοντας στο δέρμα, τον βλεννογόνο ή στην αναπνευστική οδό, γίνονται πηγή αλλεργιογόνων και τοξινών.

Ως αποτέλεσμα, μετά την εμφάνιση μούχλας και μύκητας στο σπίτι, όλοι οι κάτοικοί του, αργά ή γρήγορα, μπορούν να γίνουν ασθενείς αλλεργιολόγος, δερματολόγου ή ΟΝT.

Αιτίες του μύκητα

Μούχλα και μύκητες, που συχνά επηρεάζουν τα σπίτια μας, είναι στενοί συγγενείς των κοινών δασικών μανιταριών που πολλοί από εμάς αγαπούν να συλλέγουν.

Το ίδιο το μυκήλιο βρίσκεται στο βάθος του θρεπτικού στρώματος και αυτό που βλέπουμε από έξω είναι μόνο τα καρποφόρα σώματα που εμφανίζονται κατά την ωρίμανση - για να διαδώσει τα σπόρια.

Εάν το έδαφος για το δασικό μυκήλιο είναι θρεπτική βάση, τότε τα δομικά υλικά χρησιμοποιούνται για τους "μύκητες του σπιτιού" σε αυτό το ρόλο.

Και ο μύκητας είναι εξαιρετικά ανεπιτήδευτος και με την ίδια επιτυχία μπορεί να αναπτυχθεί σε ξύλο, τούβλο, σκυρόδεμα, γυψοσανίδες, κλπ.

Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του μυκηλίου είναι η αυξημένη υγρασία και συν η θερμοκρασία.

Και η υγρασία με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι υψηλότερη, τόσο καλύτερες είναι οι συνθήκες για την ταχεία ανάπτυξη των μικροσκοπικών μυκήτων.

Πριν αρχίσετε να τους πολεμάτε, θα πρέπει να μάθετε και να εξαλείψετε την αιτία της υπερβολικής υγρασίας. Χωρίς αυτό, κάθε προσπάθεια να απαλλαγούμε από τους ανεπιθύμητους γείτονες θα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη μούχλας σε ταπετσαρία μπορεί για διάφορους λόγους:

Λανθασμένη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού

Για να ελέγξετε αν λειτουργούν καθόλου, απλά φέρετε μια ανάμικτη μάσκα ή ένα κερί στη σχάρα εξαερισμού.

Με τη διακύμανση της φλόγας, θα είναι δυνατό να προσδιοριστεί αμέσως αν υπάρχει ένα ρεύμα αέρα στο σύστημα, καθώς και η έντασή του. Εάν δεν υπάρχει κίνηση αέρα, τότε πιθανότατα το σύστημα είναι σφυρήλατο ή μπλοκαρισμένο κάπου.

Πλαστικά παράθυρα χαμηλής ποιότητας

Συχνά ο λόγος για τη συσσώρευση στο δωμάτιο συμπυκνωμάτων είναι πλαστικά παράθυρα χαμηλής ποιότητας. Επιδιώκοντας εξοικονόμηση, οι ιδιοκτήτες σπιτιού αγοράζουν παράθυρα οικονομικής θέσης κατασκευασμένα από ένα φτηνό προφίλ, στο οποίο δεν παρέχονται ειδικές βαλβίδες για ανταλλαγή αερίων στο δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο είναι απλά σφραγισμένο: η συσσώρευση υγρασίας δεν έχει πουθενά να πάει, και εγκαθίσταται στις εσωτερικές επιφάνειες με τη μορφή ενός μικρού συμπυκνώματος.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από το ανεπαρκώς ισχυρό σύστημα εξαερισμού και τους τοίχους από υγρά ανθεκτικά υλικά.

Διείσδυση της υγρασίας από τη στέγη ή το υπόγειο

Η υγρασία μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο από έξω. Για παράδειγμα, με διαρροή οροφής ή ανεπαρκή στεγάνωση των δαπέδων μεταξύ του καθιστικού και του υπογείου.

Συσσωρεύοντας κάτω από την ταπετσαρία, η υγρασία γίνεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη του μύκητα.

Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να επισκευάσετε τη στέγη ή να βελτιώσετε τη στεγάνωση του δαπέδου. Υπάρχουν τρόποι για να αφαιρέσετε το καλούπι από την ταπετσαρία.

Μη συμμόρφωση με την τεχνολογία κατασκευών

Για να προκληθεί η υγρασία των τοίχων, μπορεί να υπάρξει μια μεγάλη ποικιλία παραβιάσεων των κανονισμών οικοδόμησης. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικά υλικά φινιρίσματος τοίχων με ιδιότητες στεγανοποίησης, καθώς και:

 1. Επικόλληση τοίχων με υλικά που απορροφούν το νερό, όπως χαρτί στεγών ή φιλμ πολυαιθυλενίου.
 2. Χρήση ως θερμαντικό υλικό από ατμούς - αφρός, αφρός αφρού, penopolix, κλπ.
 3. Επικόλληση τοίχων με ταπετσαρία σε μη υφασμένη βάση.

Αφού εξαλειφθούν όλες οι άμεσες αιτίες εμφάνισης μούχλας, μπορείτε να αρχίσετε να παλείνετε τον μύκητα.

Προϊόντα επεξεργασίας τοίχων

Για την καταπολέμηση των μυκητιακών βλαβών των δομικών επιφανειών, έχουν αναπτυχθεί ορισμένα ειδικά παρασκευάσματα. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές σπιτικές συνταγές που επιτρέπουν τον καθαρισμό του τοίχου από μούχλα και μύκητες.

 1. Λεμόνι κονιάματος. Λαμβάνουμε ασβέστιο χλωρίου και το ανακατεύουμε με νερό σε αναλογία 1 έως 5. Το προκύπτον διάλυμα διεξάγεται αντιμυκητιασική επεξεργασία των τοίχων.
 2. Απολυμαντικό λευκαντικό "Λευκότητα" μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καταστρέψει τον μύκητα και τα σπόρια του.
 3. Μυκητοκτόνο, αραιωμένο στο νερό, θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από μούχλα στους τοίχους.
 4. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να καταστρέψει μικρά σπόρια, εμποδίζοντας την εξάπλωση του μύκητα.
 5. Ένα διάλυμα θειικού χαλκού με νερό σε αναλογία 1: 100 είναι ένα καθολικό εργαλείο που καταστρέφει τόσο μούχλα και μύκητες, όσο και σκουλήκια αυγών.

Στα κτιριακά σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε ένα ευρύ φάσμα εργοστασιακών αντισηπτικών και βακτηριοκτόνων παραγόντων που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των μυκητιακών βλαβών των οικοδομικών δομών.

Ο πίνακας περιλαμβάνει τα πιο κοινά φάρμακα εγχώριας και εισαγόμενης παραγωγής.

Θεραπεία των τοιχωμάτων με αντισηπτικά

Τα φάρμακα που απαριθμούνται παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την καταπολέμηση της ήδη υπάρχουσας εστίασης της διάδοσης του μούχλας όσο και ως προληπτικό μέτρο. Όλες οι αντιμυκητιασικές επεξεργασίες των τοίχων πραγματοποιούνται σε διάφορα στάδια.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Πριν από την εφαρμογή αντισηπτικού στον τοίχο, θα πρέπει να προετοιμαστεί σωστά. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αφαιρέσετε από τα επηρεαζόμενα μέρη όλη τη διακόσμηση - παλιά ταπετσαρία, γύψο, στόκος μέχρι το γυμνό τοίχο.

Το παλιό υλικό φινιρίσματος, μολυσμένο με μύκητα, πρέπει να απορρίπτεται σε ένα δοχείο απορριμμάτων και να το συναρμολογεί προσεκτικά. Το γεγονός είναι ότι τα σπόρια του μύκητα είναι πολύ ανθεκτικά και, με την ακατάλληλη διάθεση των συντριμμιών στην κατασκευή, μπορούν και πάλι να χρησιμεύσουν ως λόγος για την ανάπτυξή του.

Όλες οι επικαλύψεις πρέπει να αφαιρεθούν πριν από την επεξεργασία

Για να αφαιρέσετε το παλιό φινίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: μια σπάτουλα, ένα σφυρί, μια καλέμι, ένα παλιό κασκόλ κλπ. Για την παλιά ταπετσαρία πιο εύκολο να περπατήσει μακριά, θα πρέπει να υγραίνεται καλά με ζεστό νερό και να αφήσει για μισή ώρα.

Ο χρωματισμός με γύψο μυκηλίου είναι επίσης τελείως αποσυναρμολογημένος και χρησιμοποιημένος. Αφού ο τοίχος ελευθερωθεί εντελώς από το εσωτερικό, θα πρέπει να τον επιθεωρήσετε προσεκτικά. Εάν είναι βρεγμένο στην αφή, θα πρέπει να το στεγνώσετε καλά με ένα πιστόλι ή ένα στεγνωτήριο μαλλιών.

Θεραπεία των τοιχωμάτων με αντισηπτικά

Μετά από αυτό, το αντιμετωπίζουμε με αντισηπτικές λύσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα συνηθισμένο πινέλο, σφουγγάρι ή ρολό. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να διεξαχθεί δύο φορές - η δεύτερη στρώση εφαρμόζεται μετά την πλήρη ξήρανση του πρώτου.

Αφού η βάση στήριξης υποβληθεί σε προσεκτική επεξεργασία με αντιμυκητιακό διάλυμα, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του διακοσμητικού φινιρίσματος. Ο τοίχος είναι γεμάτος και επιχρισμένος, με ιδιαίτερη προσοχή στις αρμούς του παλαιού σοβά με το νέο.

Πρέπει να καθαρίζονται εκ των προτέρων από τη σκόνη και τα χαλαρά σωματίδια. Επίσης, η άκρη του παλαιού κονιάματος πρέπει να εμποτιστεί καλά με ένα αστάρι για καλύτερη πρόσφυση σε νέο κονίαμα. Για οδηγίες για να απαλλαγείτε από μύκητες, δείτε αυτό το βίντεο:

Μετά την εφαρμογή του προσφάτως εφαρμοσμένου σοβά ώστε να στεγνώσει, η επιφάνειά του πρέπει να αντιμετωπιστεί δύο φορές με αντισηπτικά για να αποφευχθεί η "υποτροπή". Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να επικολλάτε νέα ταπετσαρία.

Τοποθέτηση ταπετσαρίας

Αν έχετε αφαιρέσει το παλιό χρώμα σε μία μόνο χώρα που δοκιμάζεται από τον μύκητα, μπορείτε να επαναφέρετε το διακοσμητικό τελική επίστρωση θα πρέπει να αποκτήσει ένα παρόμοιο μοτίβο ταπετσαρίας και αγώνα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τέτοιου είδους εργασίες αποκατάστασης δεν εγγυώνται καθόλου επιτυχία.

Τα φρεσκοκομμένα ταπετσαρία θα παραμείνουν στο φόντο των παλαιότερων πιο κορεσμένων και φωτεινών χρωμάτων. Αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό αν η επισκευασμένη περιοχή συνήθως κρύβεται πίσω από τεράστια έπιπλα - ένα ντουλάπι ή ένα "τοίχο". Αλλά στην περίπτωση αυτή, η ασυμφωνία μεταξύ των παλαιών και των νέων ταπετσαρία δεν είναι απαραίτητη μόνο για όσο χρονικό διάστημα μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μια μετάθεση στο δωμάτιο, έτσι ώστε η επισκευή των κατεστραμμένων τμημάτων των τοίχων ενός μύκητα, συνιστάται να καταργήσετε εντελώς την παλιά ταπετσαρία και την αντικατάστασή τους με νέες.

Πριν να κολλήσετε νέα ταπετσαρία, ολόκληρος ο καθαρισμένος τοίχος, εκμεταλλευόμενος την περίπτωση, πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Για να πούμε "για να αποφύγουμε" - για προληπτικούς σκοπούς, δεδομένου ότι τα σπόρια μούχλας και μύκητες μπορούν να επιβιώσουν για πολλά χρόνια.

Για την κόλληση ταπετσαρίας, μπορείτε να επιλέξετε κόλλα με την προσθήκη μυκητοκτόνων

Μόνο μετά την πολλαπλών σταδίων, πολύ χρονοβόρες διαδικασίες μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά όχι βεβαιότητα 100% για να απαλλαγούμε από μύκητα, έτσι θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο μύκητας είναι πολύ πιο εύκολο να αποτρέψει από το να το καταστρέψουν.

Κατά την κατασκευή και την τελική εργασία, τηρήστε τις απαιτήσεις των κανονισμών κατασκευής. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τόσο σοβαρά φαινόμενα όπως η σημερινή στέγη, οι υγροί τοίχοι, ο μη λειτουργικός εξαερισμός και η εξάλειψή τους στο χρόνο.

Τείχη

Παρά το γεγονός ότι ένα από τα μεταβατικά στάδια στην ανάπτυξη της ιατρικής σχετίζεται με την ανακάλυψη της μούχλας, δεν έχει γίνει ποτέ "δημοφιλές φαβορί". Το πιο πιθανό, αυτό οφείλεται στην πανταχού παρουσία του πανταχού παρούσα μύκητα και την ικανότητά της να μην χαλάσει μόνο την κατασκευή και το φινίρισμα υλικών, αλλά και να έχουν ένα παθογόνο επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, και ιδιαίτερα για τα άτομα με μειωμένη ανοσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες. Όπως γνωρίζετε, η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μούχλα και μύκητες, που όχι μόνο καταστρέφουν την εμφάνιση των τοίχων αλλά και βλάπτουν την υγεία. Συχνά οι άνθρωποι υποφέρουν από ανεξήγητες αλλεργίες, άσθμα και πολλές άλλες ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα και του αναπνευστικού συστήματος. Οι έμπειροι επαγγελματίες σε περίπτωση που έχετε τέτοιες ασθένειες, καλό είναι στην πρώτη θέση, να δώσουν προσοχή στην κατάσταση των τοίχων στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας, και μετά την ανίχνευση της μούχλας ξεκινήσει αμέσως δράση για την καταπολέμησή της. Ο αποτελεσματικός αγώνας ενάντια στο μούχλα δεν είναι εφικτός χωρίς τη θεωρητική γνώση γι 'αυτό και τις προϋποθέσεις ευνοϊκής ανάπτυξής του. Από βιολογική άποψη, το καλούπι είναι ένας μικροσκοπικός μύκητας, ο οποίος από μόνο του δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο. Η μεγαλύτερη βλάβη σε ένα πρόσωπο που μεταφέρει κατά τη στιγμή της αναπαραγωγής, όταν τα σπόρια του αρχίζουν να εκκρίνουν μια τοξίνη που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Πολλοί κύριο αρχάριος για πρώτη φορά αντιμέτωποι με το καλούπι σε ένα διαμέρισμα, ρωτήστε, «Πώς να αφαιρέσετε το μύκητα από τα τείχη γρήγορα και πιο αποτελεσματικά;», Και το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μόνος αληθινός τρόπος για να κρατήσει το δωμάτιο από τις αρνητικές επιπτώσεις της μούχλας, είναι η αφαίρεση του. Σε αυτό το άρθρο θα σας το αποδείξουμε αυτό.

Περιεχόμενα

Μορφή: Ξέρετε τον εχθρό αυτοπροσώπως;

Παρατηρείτε για πρώτη φορά τον αποχρωματισμό των επιφανειών, για παράδειγμα, πράσινο ή μπλε; Βρήκαν μαύρες νιφάδες κάτω από την οροφή ή αποφλοιωμένους τοίχους; Αντιμετωπίζοντας την εμφάνιση κρούστας ή χαλαρής επίστρωσης σκόνης σε προϊόντα; Γνωρίστε τον εχθρό σας - μούχλα.

Μύκητας ή μούχλα - αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιείται σε καλούπια νοικοκυριό, το διακριτικό γνώρισμα της οποίας αναπτύσσεται μυκήλιο (μυκήλιο) διεισδύει βαθιά μέσα στο μέσο καλλιέργειας, που ονομάζεται το υπόστρωμα. Επιπλέον, οι μύκητες μούχλας έχουν ελαφρά ορατά καρποφόρα σώματα που βρίσκονται στην επιφάνεια του υποστρώματος. Συνήθως τα βλέπουμε και τα αποκαλούμε μούχλα. Δεν είναι σε θέση να αναπαράγουν θρεπτικά συστατικά και απορροφούν μόνο το έτοιμο, απελευθερώνοντας στο περιβάλλον διοξείδιο του άνθρακα, αιθέρια έλαια και τοξικά προϊόντα της ζωτικής τους δραστηριότητας. Στη συνέχεια, εξετάστε τις κύριες ποικιλίες μύκητες μούχλας.

Ποικιλίες μύκητες μούχλας: μια σύντομη περιγραφή

Όλοι οι υπάρχοντες μύκητες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας αρχάριος ή έμπειρος πλοίαρχος στον κατασκευαστικό κλάδο μπορούν να χωριστούν σε τρία υποείδη:

Μύκητες μούχλας ή παραδοσιακό καλούπι - τα πιο συνηθισμένα υποείδη των μύκητων μούχλας, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν στην καθημερινή ζωή. Αναπτύσσονται σε σκυρόδεμα, πέτρες, ταπετσαρίες και ακόμη και υλικά βαφής. Στην αρχική περίοδο της ανάπτυξής τους είναι πράσινες, μπλε, καφέ ή μαύρες κουκίδες, οι οποίες στη συνέχεια επεκτείνονται, σχηματίζοντας λεκέδες σημαντικού μεγέθους. Με τη μακροχρόνια έκθεση των καλουπιών στα δομικά υλικά, μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο σχεδόν στο πλήρες βάθος.

Μύκητας του μπλε, η οποία κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ζωτικής δραστηριότητάς της επηρεάζει την ίνα ξύλου. Μπορεί να διακρίνεται από τις άλλες ποικιλίες από τα αντιαισθητικά γκρίζα-μπλε κηλίδες που σχηματίζονται στην επιφάνεια του ξύλου. Μπλε, διεισδύοντας μέσα από τα χρώματα φιλμ, σχηματίζει ένα διακριτικό κινήσεις ξυλείας ή σωλήνες νερού, μέσω των οποίων το νερό εισχωρεί στο εσωτερικό του ξύλου, και ως εκ τούτου αύξηση της περιεκτικότητας σε υγρασία του. Η υψηλή υγρασία είναι γνωστό ότι είναι μια ευνοϊκή προϋπόθεση για την ανάπτυξη μούχλας. Τις περισσότερες φορές σε έναν τέτοιο κλειστό κύκλο μυκητιακής βλάβης είναι ένα πεύκο?

Μυκητιακή αποσύνθεση επηρεάζουν μόνο το ξύλο. Διακεκριμένος λευκό, καφέ και βακτηριακή αποσύνθεση. Η βακτηριακή σήψη διαβρώνει το εσωτερικό του ξύλου, γεγονός που συμβάλλει στην εσωτερική αποσύνθεση της κυτταρίνης. Σε αυτή την περίπτωση, το υλικό χάνει τα χαρακτηριστικά αντοχής του, σκουραίνει ή γίνεται γκρίζο. Όταν το ξύλο καταστρέφεται από την άσπρη σήψη, ουσιαστικά δεν αλλάζει το χρώμα του, καθώς η αποσύνθεση καταστρέφει όχι μόνο το ξύλο αλλά και τη λιγνίνη που περιλαμβάνεται στη σύνθεσή του. Ένα άλλο είδος σάπια μύκητα είναι καφέ σήψη, μπορεί να είναι τόσο ξηρό όσο και υγρό. Όταν επιτεθεί το τελευταίο, οι ρίγες και τα μπαλώματα κίτρινου, καφέ και μαύρου χρώματος εμφανίζονται σταδιακά στο ξύλο, στον τόπο του οποίου εμφανίζονται αργότερα ρωγμές. Όταν το ξύλο καταστρέφεται από την ξηρά σήψη, οι πληγείσες περιοχές αποκτούν καφέ χρώμα, συμπιέζονται, μετά από τις οποίες διασπώνται κατά μήκος και κατά μήκος των ινών.

Ο πιο επικίνδυνος εχθρός για ένα άτομο και το σπίτι του είναι λευκό μανιτάρι σπιτιού. Για να μπορέσετε να αξιολογήσετε την κλίμακα του κινδύνου, σημειώνουμε ότι για ένα μήνα, ένας λευκός μύκητας μπορεί να χτυπήσει εντελώς το πάτωμα των σανίδων δρυός με πάχος 40 mm. Επομένως, στην αρχαιότητα, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του μύκητα, τα σπίτια που υπέστησαν βλάβη από το ξύλο καίγονται.

Εκτός από τους προαναφερθέντες μυκητιακούς μικροοργανισμούς, υπάρχει ένας άλλος τύπος μικροοργανισμού, παράλληλα με τον παραδοσιακό μύκητα. Πρόκειται για ψηλά, Βλάβη σκυροδέματος, τούβλο, σοβάτισμα ή αντιμετωπίζουν μαρμάρινες προσόψεις. Πρόκειται για μια αλκαλική ή υδροχλωρική επικάλυψη που σχηματίζεται σε αυτές τις επιφάνειες σε ξηρό καιρό, όπου βρίσκονται αδιάλυτα θειικά, ανθρακικά ή πυριτικά άλατα.

Οι κύριες αιτίες του μύκητα και μούχλα στους τοίχους

Ο λόγος για την εμφάνιση της μούχλας - υπερβολική υγρασία, η οποία σχηματίζεται όχι μόνο στα δωμάτια, αλλά και στην οικοδόμηση χωρίσματα, λόγω σφαλμάτων κατά τη διαδικασία τοποθέτησης της μόνωσης των οριζόντιων και κάθετων θεμέλια. Επιπλέον, η υγρασία μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στα συστήματα εξαερισμού. Το παράδοξο έγκειται στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές τοποθέτηση νέων παραθύρων ως σύστημα υψηλής πυκνότητας, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα που συνδέονται με την αναποτελεσματική εξαερισμού και εσωτερικό κλίμα. Η δεύτερη αιτία του μύκητα είναι η κατάψυξη των τοίχων.

Μούχλα και μύκητες μπορεί να εξαπλωθεί στην επιφάνεια, όχι μόνο το ξύλο, αλλά και οι τοίχοι από τούβλα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το μέγεθος του προβλήματος δεν είναι τόσο πλήρης ώστε να απαλλαγούμε από αυτό, ίσα-ίσα για να αφαιρέσετε το μύκητα από την επιφάνεια του τοίχου. Σε περίπτωση ζημιάς στο ξύλο, η μόνη πραγματική θεραπεία για μούχλα στους τοίχους είναι η αφαίρεση της προσβεβλημένης περιοχής ξύλου και η καύση του. Λόγω του γεγονότος ότι τα ποσοστά αναπαραγωγής μύκητας είναι αρκετά υψηλό, και για το έτος που θα μπορούσε να πλήξει το ξύλο στο 70%, είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τις επιφάνειες και τα δομικά στοιχεία του κτιρίου, αλλά και για τα έπιπλα.

Σημαντικό! Για να διεξαγάγουν αποτελεσματική καταπολέμηση μυκήτων και σωστά να απαντήσει στο ερώτημα: «Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στους τοίχους,» είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την αιτία της εμφάνισής της, η οποία θα επιλέξει το σύνολο των αποτελεσματικών μέτρων για την καταπολέμησή της και να είναι σίγουροι για την αξιοπιστία και την αντοχή τους.

Οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μύκητα:

Κατάψυξη εξωτερικών τοίχων - Εάν στις άκρες και στις γωνίες των τοίχων έχετε ανακαλύψει μια σκοτεινή πλάκα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο λόγος για την εμφάνισή της είναι η κατάψυξη των τοίχων. Για να εξαλειφθεί το καλούπι στους τοίχους, είναι απαραίτητο να στεγνώσει και να ελέγξει την πρόσφυση του γύψου.

Υγρασία από το έδαφος, στην παρουσία του οποίου μπορείτε να βεβαιωθείτε αν ανιχνεύσετε ραβδώσεις στη διασταύρωση του δαπέδου του πρώτου ορόφου ή του υπογείου και των τοίχων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επαληθευτεί η αποτελεσματικότητα της οριζόντιας μόνωσης των τοίχων θεμελίωσης. Σε περίπτωση ζημιάς, είναι απαραίτητο να το επισκευάσετε, αφού στεγνώσετε τους τοίχους. Εάν το δάπεδο είναι επίσης υγρό, είναι πιθανό ότι η επισκευή της μόνωσης δεν θα είναι δυνατή χωρίς την αφαίρεση της θεμελίωσης.

Λανθασμένη παροχή νερού, η οποία μπορεί να υποδεικνύει την εμφάνιση υγρασίας κατά μήκος των σωλήνων νερού. Ένα άλλο σήμα αποτυχίας της παροχής νερού μπορεί να είναι βρεγμένα σημάδια στον τοίχο στο ύψος της άκρης της μπανιέρας κοντά στο μπάνιο. Κατά κανόνα, η αφυγρανση συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, αλλά σε περίπτωση καθυστερημένης ανίχνευσης αυτών των σημάτων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανομή του μύκητα και στην αδυναμία γρήγορης καταστροφής του.

Τρέξιμο υδρορροή και υδρορροές, κατά κανόνα, μπορεί να βρεθεί μόνο από το εξωτερικό, σε περίπτωση εμφάνισης ραβδώσεων στο γύψο. Σε βροχερό καιρό, όταν η υγρασία υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπόμενα πρότυπα, μπορεί να εμφανιστούν ρέματα στο κέντρο. Οι συχνά άπειροι δάσκαλοι δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το πρόβλημα, θεωρώντας το ως φυσικό, μέχρι να φτάσει σε συγκεκριμένες κλίμακες. Ωστόσο, οι διαρροές που αφήνονται χωρίς επίβλεψη μπορούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικό πρόβλημα μόνο το χειμώνα, όταν θα υπάρξει πάγωμα νερού στο γύψο.

Δυσλειτουργία των συστημάτων εξαερισμού μπάνιου ή κουζίνας - Ένας άλλος λόγος για την εμφάνιση μούχλας στους τοίχους, καθώς οι χώροι αυτοί χαρακτηρίζονται από σχετικά υψηλή υγρασία, γεγονός που συμβάλλει στην ταχεία ανάπτυξη του μύκητα. Όσον αφορά τις περιοχές που είναι πιο ευαίσθητες στην εμφάνιση του μύκητα, είναι κακώς αεριζόμενοι χώροι, δηλαδή οι γωνίες των τοίχων. Τα περισσότερα από αυτά ισχύουν για νέα κτίρια, στα οποία οι τοίχοι είναι ακόμα αρκετά πυκνοί. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους αίθουσες αερισμού ή στην εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού.

Πριν απαντήσω στην ερώτηση: "Πώς να αφαιρέσετε μούχλα στους τοίχους;", Συνοψίζουμε τα παραπάνω και τονίζουμε τις κύριες αιτίες του σχηματισμού των μυκήτων:

 • Χρήση δομικών υλικών που χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο υπολειμματικής υγρασίας.
 • Ανεπαρκής στεγανοποίηση των συνδέσεων μεταξύ των πλακών.
 • Χαμηλής ποιότητας στεγανοποίηση θεμελίων.
 • Υπερβολικά υψηλή ερμητικότητα των χώρων στους οποίους εγκαθίστανται πλαστικά παράθυρα και ανεπαρκώς αποτελεσματικός φυσικός αερισμός των χώρων.
 • Διαταραγμένη ισορροπία θέρμανσης του διαμερίσματος, η οποία εκδηλώνεται με τη μορφή της άνισης θέρμανσης των χώρων με υψηλή υγρασία έξω?
 • Η εμφάνιση ελαττωμάτων στην οροφή και η διαβροχή των τοίχων σε λοξή βροχή.
 • Υπερβολική κατανάλωση φυτών εσωτερικού χώρου, συχνή πλύση, σε συνδυασμό με ανεπαρκή αερισμό.

Προληπτικά μέτρα και εξάλειψη των αιτιών εμφάνισης των μυκήτων

Πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία των τοιχωμάτων της μήτρας, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις αιτίες που το προκαλούν, το οποίο έχουμε εξετάσει παραπάνω. Λόγω του γεγονότος ότι ο μύκητας εμφανίζεται σε υγρές περιοχές με ανεπαρκή εξαερισμό, τα προληπτικά μέτρα που στοχεύουν στην ισοπέδωση της θερμοκρασίας και της υγρασίας, η οποία μετά από ενδελεχή ξήρανση είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει τις πόρτες σφιχτό κλείσιμο. Εάν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός του χώρου, υπάρχει ένας ανεμιστήρας στον αεραγωγό.

Θεραπεία των τοιχωμάτων από μύκητες και μούχλα: οδηγός βήμα προς βήμα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο μύκητας επηρεάζει το στρώμα του γύψου, το οποίο στη συνέχεια επεξεργάζεται. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία των τοίχων από μύκητες και μούχλα, θα πρέπει να ελέγξετε την πρόσφυση του στρώματος γύψου στην επιφάνεια του τοίχου. Για να το κάνετε αυτό, αγγίξτε το σφυρί σε ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου. Σε περίπτωση εμφάνισης κωφού ήχου, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο σοβάς έχει υποστεί βλάβη και διαχωρίζεται από τον τοίχο. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι υπόκειται σε απομάκρυνση και επακόλουθη αντικατάσταση. Εάν η πρόσφυση του επιχρίσματος στην επιφάνεια του τοίχου είναι αξιόπιστη, η επιφάνεια του τοίχου πρέπει να επεξεργαστεί με ένα εξειδικευμένο αντισηπτικό για τοίχους ενάντια στο καλούπι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις οδηγίες που παρέχει ο κατασκευαστής του αντισηπτικού παρασκευάσματος.

Πριν ξεκινήσετε, η επιφάνεια του τοιχώματος που πρόκειται να υποβληθεί σε επεξεργασία θα πρέπει να υγραίνεται καλά με νερό για να αποφευχθεί η εξάπλωση του μύκητα μέσα στο δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας μεταλλική βούρτσα ή σπάτουλα, καθαρίστε την πληγείσα περιοχή από μούχλα και άλλα είδη μύκητων, αφαιρώντας εντελώς το χαλαρό στρώμα γύψου. Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου, επεξεργαστείτε τους τοίχους από σκυρόδεμα με ένα ειδικό διάλυμα καθαρισμού που βοηθά στη διάνοιξη των πόρων του τσιμεντοπολτού.

Σημαντικό! Κατά τη διαδικασία της αφαίρεσης της μύκητας είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού - μάσκες, αναπνευστήρες και γάντια, καθώς και για να διασφαλιστεί αποτελεσματικός αερισμός του δωματίου, καθώς η εισπνοή των σωματιδίων της μούχλας και σπόρια των μυκήτων είναι γεμάτη με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία. Επιπλέον, παρέχοντας τις απαραίτητες συνθήκες, εμποδίζετε την εξάπλωση του μύκητα σε ανεπαίσθητες περιοχές. Αν σκοπεύετε να λειτουργήσει το διάστημα αμέσως μετά τη θεραπεία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παρέλευση 48 ωρών μετά την εφαρμογή.

Αφού αφαιρέσετε τις πληγείσες περιοχές, είναι απαραίτητο να καψετε μολυσμένα θραύσματα γύψου.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε την καθαρισμένη επιφάνεια με ένα ειδικό αντισηπτικό διάλυμα. Μετά από προκαταρκτική αραίωση του διαλύματος με νερό, εφαρμόστε το διάλυμα στην πληγείσα περιοχή του τοίχου με περιθώριο 1 μέτρου σε κάθε πλευρά, για να αποφευχθεί η εμφάνιση των αποικιών. Για να εφαρμόσετε ένα αντισηπτικό σκεύασμα, χρησιμοποιήστε ένα ρολό, βούρτσα ή πιστόλι ψεκασμού.

Σημαντικό! Οι κατασκευαστές προσφέρουν να δώσουν προσοχή στα μυκητοκτόνα (αντιμυκητιασικά φάρμακα) που πωλούνται ως σπρέι σε ειδικά δοχεία ψεκασμού. Λόγω του γεγονότος ότι σε αυτή την περίπτωση ο όγκος του ψεκαστήρα θα είναι μικρός (περίπου 0,5 λίτρα), η λύση αυτή είναι κατάλληλη για χώρους με μικρή έκταση. Η σύνθεση αυτή εφαρμόζεται σε δύο ή τρία στρώματα, με κάθε επόμενο στρώμα να εφαρμόζεται αφού στεγνώσει το προηγούμενο.

Στη συνέχεια, η αστάρωση των τοιχωμάτων πραγματοποιείται με ένα εκκινητή βαθιάς διείσδυσης που έχει αντισηπτικές ή μυκητοκτόνες ιδιότητες. Αφού στεγνώσει τελείως η επιφάνεια, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ξανά το αστάρι. Στο τέλος, παράγονται στόκος, γύψος και φινίρισμα των τοίχων.

Αν είστε αντιμέτωποι με πολύ προχωρημένες περιπτώσεις, και ο μύκητας έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που κατάφερε να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα των υλικών φινιρίσματος (ιδιαίτερα πορώδες) για να σχηματιστεί μέσα τους το μυκήλιο, θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς, από την οποία μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η επιφανειακή επεξεργασία δεν φέρει την κατάλληλη αποτελέσματα, αλλά μόνο για λίγο θα κρύψουν τα εξωτερικά ίχνη της ήττας. Σε αυτή την περίπτωση, εάν έχετε την ευκαιρία να αντικαταστήσετε πλήρως το θραυσμένο κομμάτι των υλικών φινιρίσματος, μην το παραμελήσετε και ακολουθήστε τις συμβουλές ειδικών.

Τότε για να επεξεργαστούν οι τοίχοι από ένα καλούπι; Επιλέγοντας ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό

Η αγορά προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό των φαρμάκων που αγωνίζονται αποτελεσματικά φόρμα και το ωίδιο στους τοίχους, και να κάνετε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τις συνοδευτικές οδηγίες για το φάρμακο και συμβουλευτείτε τον πωλητή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φάρμακα που εξαλείφουν αποτελεσματικά έναν τύπο μύκητα μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση ενός άλλου είδους αυτού του μικροοργανισμού. Ωστόσο, υπάρχουν και καθολικά παρασκευάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και για την επεξεργασία προσόψεων κτιρίων. Στην αγορά μπορείτε να δείτε τις συνθέσεις που πωλούνται σε τελική μορφή και ξηρά μείγματα που πρέπει να αραιωθούν. Ως διαλύτης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λευκό ποτό, νερό ή τερεβινθέλαιο. Εξετάστε τα πιο κοινά αντισηπτικά και μυκητοκτόνα σκευάσματα:

 • Άτλας Μύκος - μια θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση όχι μόνο μούχλα, αλλά και λειχήνες, βρύα ή άλγη. Διατίθεται με τη μορφή συμπυκνώματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις με υψηλή υγρασία, καθώς και για την επεξεργασία προσόψεων κτιρίων. Πριν από τη χρήση, αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 2, και στην περίπτωση επεξεργασίας ορυκτών επιφανειών, αυτή η αναλογία είναι 1: 5.
 • Μυκητοκτόνο Spectrum - ένα φάρμακο που καταστρέφει αποτελεσματικά έναν μύκητα σε ξύλινες επιφάνειες, επιχρισμένο και βαμμένο με υλικά βερνικιού και βαφής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε εσωτερικούς χώρους, που εκτίθενται σε υψηλή υγρασία.
 • Ξυλόλινο - ένα αποτελεσματικό εργαλείο που καταστρέφει τη δομή του καλουπιού και μετατοπίζεται μοριακά στην ενδομοριακή δομή οποιουδήποτε οικοδομικού υλικού, για παράδειγμα ξύλο, τούβλο, σκυρόδεμα και άλλα.
 • Teflex - ένα ισχυρό φάρμακο που αφαιρεί μούχλα και μύκητες, που χαρακτηρίζονται από περιβαλλοντική ασφάλεια και αντοχή, επομένως, είναι ασφαλές για τους ανθρώπους και τα ζώα.
 • FILASMUFFY - ένα προϊόν που πωλείται ως σπρέι και απομακρύνει αποτελεσματικά το καλούπι από την επιφάνεια ταπετσαρίας, γύψου, σκυροδέματος ή τούβλο.
 • Εμποτισμός χιονοστιβάδας - είναι ένας αποτελεσματικός αντιμυκητιακός παράγοντας που όχι μόνο αφαιρεί το καλούπι και μύκητες, αλλά επίσης φύκια, λειχήνες και βρύα επιφάνεια πλινθοδομή, γύψο και χρώμα παλτά. Χρησιμοποιείται τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Λαϊκές θεραπείες αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της μούχλας

Για μεγάλο χρονικό διάστημα για την καταπολέμηση των καλουπιών, έχουν χρησιμοποιηθεί λαϊκές θεραπείες, η αποτελεσματικότητα των οποίων μπορεί μερικές φορές να ξεπεράσει τα νεοσυσταθέντα παρασκευάσματα. Εξετάστε τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες:

1.Ksoimi μυκητοκτόνα ιδιότητες έχουν από καιρό φημίζεται για το κρεόσωτο, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία επιφανειών που προσβάλλονται από μύκητες και μούχλα.

2. Επιπλέον, για την αποτελεσματική καταπολέμηση της μούχλας, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες λύσεις, οι οποίες σε 10 λίτρα νερού περιέχουν τα παρακάτω συστατικά:

 • 2 λίτρα οξικής ουσίας και 500 γραμμάρια θειικού χαλκού έναντι μούχλας.
 • 1,5 kg φθοριούχου νατρίου, 500 g θειικού χαλκού και η ίδια ποσότητα σιδήρου βιτριόλης.
 • 900 g βόρακα, 400 g βορικού οξέος και 1, 4 l ξίδι 6%.

Πριν από τη χρήση, τα διαλύματα αυτών των ενώσεων πρέπει να θερμαίνονται στους 60-70 μοίρες, στη συνέχεια με τη χρήση κυλίνδρου ή βούρτσας, να εφαρμόζονται στην πληγείσα περιοχή και να αφήνονται μέχρι την τελική ξήρανση. Η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε ένα μήνα.

3. Για τη θεραπεία τοίχων από τούβλα, υπάρχουν και λαϊκές μέθοδοι που υποδηλώνουν τη χρήση:

 • Βιομηχανικό υπεροξείδιο του υδρογόνου 70%.
 • Σόδα, αραιωμένο σε μια κατάσταση που μοιάζει με κακιά?
 • Μείγματα βρώσιμου ξιδιού με νερό.
 • Μείγμα ιατρικής αλκοόλης και γλυκερίνης σε αναλογία 1: 1.
 • Άλατα ή λευκαντικά.

Συμβουλές, παρά να αντιμετωπίζετε τον τοίχο και τον μύκητα από την ταπετσαρία ή τον γύψο πριν από την ταπετσαρία

Το άρθρο περιγράφει τις αρχές της εφαρμογής μέτρων για την εξάλειψη της μούχλας και των μυκήτων πριν από την τοποθέτηση σε ταπετσαρία. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια απάντηση στο ερώτημα πώς να κάνετε χωρίς επισκευή, αν η αποικία των παθογόνων μικροοργανισμών έχει επιλέξει μια μικρή επιφάνεια της επιφάνειας. Επιπλέον, λέγεται πώς πρέπει να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε οι δυσάρεστοι μισθωτές, που έχουν σοβαρή απειλή για την υγεία, να μην εμφανίζονται πλέον.

Πώς να εξαλείψει μόνιμα τον μύκητα και τη μούχλα;

Η παρουσία μούχλας και μύκητες σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα δεν είναι μόνο μια αισθητικά δυσάρεστη εικόνα, είναι επίσης μια σοβαρή απειλή για την υγεία των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν. Η πρόληψη της εμφάνισης των παθογόνων παραγόντων είναι πολύ ευκολότερη από το να τα αποσύρουν. Ως εκ τούτου, προτού κολλήσετε την ταπετσαρία, συνιστάται η τοποθέτηση των τοίχων με αντιμυκητιακούς παράγοντες, ειδικά σε υγρά και υγρά δωμάτια.

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι τοίχοι από τον μύκητα πριν από την επισκευή;

Στο ζήτημα της ανάγκης για θεραπεία με μυκητοκτόνα, οι περισσότεροι ειδικοί δίνουν μια θετική απάντηση. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός και σε χώρους με δυσμενείς συνθήκες για τη ζωή μικροσκοπικών επιθετών. Η υγρασία μπορεί να σχηματιστεί, για παράδειγμα, όταν πλημμυρίσει από γείτονες, όταν οι μπαταρίες τρέχουν, ανακριβές πότισμα των φυτών εσωτερικού χώρου.

Χιλιάδες παθογόνα διεισδύουν καθημερινά σε διαμερίσματα και σπίτια - στη σόλα των παπουτσιών, με ριπές ανέμου από παράθυρα και παράθυρα, σε κατοικίδια ζώα, οπότε ο κίνδυνος ανάπτυξης μυκηλίου είναι υψηλός. Στην περίπτωση που οι διαδικασίες της ζωής των μυκήτων εμφανίζονται κάτω από την ταπετσαρία, για μεγάλο χρονικό διάστημα το πρόβλημα δεν παρατηρείται, και για την ανίχνευση απαιτεί σοβαρές προσπάθειες για την εξάλειψη.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους τοίχους από μύκητες και μούχλα πριν από την ταπετσαρία

Η ουσία της επεξεργασίας των τοίχων πριν από την ταπετσαρία είναι να τα καλύψουν με ειδικές συνθέσεις που έχουν αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες και περνούν σε διάφορα στάδια.

 1. Προετοιμασία της επιφάνειας και απομάκρυνση μολυσμένων υλικών.
 2. Εφαρμογή της σύνθεσης.
 3. Ξήρανση των τοίχων.

Πόσο σωστά εφαρμόζονται τα φάρμακα

Τα αντιμυκητιακά μίγματα τοποθετούνται στον τοίχο με βούρτσες βαφής, σφουγγάρι ή ρολό. Όλη η επιφάνεια επεξεργάζεται τελείως, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να επεξεργαστούν οι γωνίες και οι πλίνθοι, δεδομένου ότι μέσα τους μπορεί να υπάρχουν ομάδες σπορίων.

Πόσες φορές χρειάζεται να επεξεργαστείτε

Για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, η θεραπεία διεξάγεται δύο ή τρεις φορές, η επανειλημμένη εφαρμογή του φαρμάκου είναι δυνατή μετά από πλήρη ξήρανση από την προηγούμενη.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να στεγνώσει τελείως η επιφάνεια;

Ο χρόνος για πλήρη ξήρανση εξαρτάται από τον τύπο του παρασκευάσματος, το υλικό των τοίχων, καθώς και από τις καιρικές συνθήκες. Χρειάζεται μία έως τέσσερις ημέρες για να στεγνώσει τελείως η επιφάνεια. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί εντελώς η υπολειμματική υγρασία, έτσι ώστε η ιδανική επιλογή - ξήρανση των τοίχων. Είναι επίσης επιθυμητό να γίνει αντιμυκητιασική θεραπεία το καλοκαίρι ή τις αρχές του φθινοπώρου, κατά τη διάρκεια ξηρού καιρού.

Πότε μπορώ να κολλήσω;

Οι νέες ταπετσαρίες μπορούν να κολληθούν μετά την πλήρη εφαρμογή των παραπάνω μέτρων, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν στεγνώσει οι τοίχοι.

Επεξεργαζόμαστε τον τοίχο που έχει προσβληθεί από μύκητες: μια λίστα δημοφιλών φαρμάκων

Οι μύκητες και οι μύκητες είναι ένα κοινό φαινόμενο σε σπίτια και διαμερίσματα, οπότε η ανθρωπότητα έχει βρει πολλούς τρόπους να αντιμετωπίσει τους απρόσκλητους «καταθέτες». Ταυτόχρονα, ορισμένα από τα δημοφιλή μέσα διαφέρουν ως προς την προσβασιμότητα και τη σύνθεση:

 • Ξίδι μηλίτη μήλου.
 • Μια λύση λευκαντικού ή "Domestos".
 • Απολυμαντική λύση "Belizna".
 • Διάλυμα θειικού χαλκού.
 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Χρησιμοποιούνται επίσης ειδικά αντισηπτικά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα κτιρίων. Είναι πολύ πιο εύκολο να τα χρησιμοποιήσετε. Επίσης έτοιμα μίγματα για την προετοιμασία επιφανειών με αντιμυκητιακά συστατικά στη σύνθεση.

Πώς να καταστρέψει το καλούπι κάτω από την ταπετσαρία;

Αν βρεθεί μια πηγή μούχλας, τα καλούπια λαμβάνουν "τοπικά" μέτρα, χωρίς να επανασυνδέουν ολόκληρο το δωμάτιο. Η αρχή της λειτουργίας είναι η ίδια με την επεξεργασία ολόκληρου του δωματίου. Ταπετσαρία προσεκτικά ξεφλουδίζει, η περιοχή καθαρίζεται από τον μύκητα, αντιμετωπίζεται με μυκητοκτόνα φάρμακα. Μετά από αυτό, η ταπετσαρία είναι κολλημένη πίσω.

Η επίλυση του προβλήματος της εμφάνισης μούχλας και μύκητες μπορεί να ολοκληρώσει μόνο την εξάλειψη των ευνοϊκών συνθηκών γι 'αυτούς: θερμότητα και υγρασία. Αν χρειάζεστε θερμότητα και ανθρώπους που ζουν σε ένα διαμέρισμα, τότε με υγρασία θα πρέπει να πολεμήσετε ριζικά. Τα απαραίτητα μέτρα περιλαμβάνουν:

 • εξωτερική μόνωση τοίχων.
 • λειτουργικό εξαερισμό.
 • συχνά αερισμό.

Η βασική προϋπόθεση για την επιτυχία στην καταπολέμηση της μούχλας και των μυκήτων είναι η υπομονή και η συνέπεια. Μην εξοικονομήσετε χρόνο. Η ποιοτική διαχείριση των χώρων αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιήσετε τη δύναμη, το χρόνο και τα χρήματά σας.

Από το να επεξεργαστούν οι τοίχοι από ένα καλούπι πριν από μια ταπετσαρία: δημοφιλείς αντιμυκητιασικούς παράγοντες

Ο μύκητας στους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες δεν καταστρέφει μόνο την εμφάνιση του δωματίου, αλλά θέτει επίσης σε κίνδυνο την υγεία για τους ενοικιαστές. Ιδιαίτερα είναι επιβλαβές για τα παιδιά, συνεπώς, απαιτείται έγκαιρη απομάκρυνση και εφαρμογή προληπτικών μέτρων. Πριν από την επεξεργασία των τοίχων από μούχλα πριν την τοποθέτηση σε ταπετσαρία, είναι απαραίτητο να μάθετε τους κύριους λόγους για την εμφάνιση ενός τέτοιου προβλήματος.

Συμπτώματα μούχλας

Η παρουσία μύκητα υποδεικνύεται από τα ακόλουθα:

 • το σχηματισμό μαύρων, πράσινων ή γκρίζων κουκίδων το ένα δίπλα στο άλλο.
 • μυρωδιά υγρασίας και μούχλας.
 • αλλαγή του χρώματος των αρμών διασύνδεσης, απόρριψη και αποφλοίωση του φινιρίσματος.

Όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία, τα κύρια συμπτώματα είναι: μειωμένη συγκέντρωση, κόπωση, τακτικοί πονοκέφαλοι, κόπωση.

Αιτίες εμφάνισης

Για να αφαιρέσετε το καλούπι, αρκεί η κατεργασία των τοιχωμάτων με μυκητοκτόνα, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα εμφανιστεί ξανά. Η τελική λύση στο πρόβλημα είναι δυνατή μόνο αν εξαλειφθούν οι αιτίες:

 1. Κακή ή καθόλου αερισμός. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μύκητες αναπτύσσονται όπου ο αέρας σταματάει, για παράδειγμα, στις γωνίες. Εάν ο εξαερισμός είναι διατεταγμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλες οι επιφάνειες να εμφυσήσουν, τότε η υγρασία θα εγκαταλείψει έγκαιρα το σύστημα και σε ένα τέτοιο περιβάλλον το καλούπι κάτω από την ταπετσαρία δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

Τα σφάλματα στη διάταξη του εξαερισμού οδηγούν στον σχηματισμό στασιμότητας του αέρα στο δωμάτιο, γεγονός που δίνει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη βλαβερής μικροχλωρίδας

 • Απουσία στεγανοποίησης της βάσης. Αν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού το θεμέλιο δεν έχει υποστεί επεξεργασία με ειδικό απωθητικό νερού, θα είναι μόνιμα υγρό. Κατά συνέπεια, η υγρασία θα διεισδύσει στις εγκαταστάσεις, δημιουργώντας ένα περιβάλλον για το σχηματισμό των μυκήτων.
 • Κακή κατάσταση των υδροφορέων και υπονόμων. Οι κανονικές διαρροές αυτών των συστημάτων συμβάλλουν στην εμφάνιση υψηλής υγρασίας.
 • Απουσία ή ανεπαρκές επίπεδο θερμομόνωσης. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να συμβεί μετατόπιση σημείου δρόσου και το συμπύκνωμα θα καθιζάνει στις εσωτερικές επιφάνειες.

  Στην ιδανική περίπτωση, το σημείο δρόσου πρέπει να βρίσκεται μέσα στην εξωτερική μόνωση του σπιτιού ή στο πρώτο τρίτο του μονόλιθου του τοίχου, αν υπολογίζεται από το δρόμο

 • Μια κακή απομονωμένη σοφίτα είναι επίσης η αιτία της εσωτερικής υγρασίας.
 • Μη σωστά τοποθετημένα θερμοκήπια. Όταν δημιουργείτε τροπικές συνθήκες για λουλούδια, είναι σημαντικό να θυμάστε τη μόνωση και τον εξαερισμό, διαφορετικά ο μύκητας καταλαμβάνει γρήγορα τους τοίχους στα γειτονικά δωμάτια.
 • Αστάρια για ορυκτές επιφάνειες

  Οποιοδήποτε πρόβλημα είναι ευκολότερο να αποφευχθεί, επομένως η αντιμυκητιασική επεξεργασία των τοίχων είναι μια υποχρεωτική διαδικασία, η οποία διεξάγεται στο προπαρασκευαστικό στάδιο του φινιρίσματος. Υπάρχουν αρκετές συνθέσεις που έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των οικιακών χρηστών.

  Milkill

  Είναι ένα γαλάκτωμα με βάση το λατέξ. Το ενεργό συστατικό είναι βιοκτόνο, το οποίο καταστρέφει αποτελεσματικά τους περισσότερους τύπους μούχλας και μυκήτων. Χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέσο πριν από το φινίρισμα σκυροδέματος, τούβλων και άλλων παρόμοιων επιφανειών.

  Το αντιμυκητικό αστάρι σε πολυμερή βάση δίνει ένα καλό, και το σημαντικότερο - ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα

  • Ο απαιτούμενος αριθμός στρώσεων είναι 2-3.
  • Το βάθος διείσδυσης είναι έως 5 mm.
  • Χρόνος στεγνώματος - 1 ημέρα.
  • Χρώμα - άσπρο.
  • Υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή, η οποία εξαφανίζεται μετά την ξήρανση.
  • Η κατανάλωση ανά 1 στρώμα είναι 250 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

  Η εργασία με την ουσία μπορεί να είναι μόνο σε θερμοκρασία από 5 έως 30 μοίρες. Το υλικό είναι επιρρεπές σε αποκόλληση, επομένως πρέπει να αναμειχθεί καλά πριν ξεκινήσετε την εργασία.

  Acryl Grundierung

  Αυτός ο αντιμυκητιασικός παράγοντας είναι ένας ακρυλικός εκκινητής βαθιάς διείσδυσης. Εκτός από την αντισηπτική λειτουργία, αυξάνει επίσης την πρόσφυση στο εφαρμοζόμενο υλικό φινιρίσματος. Κατάλληλο για την επεξεργασία λίθινων επιφανειών για βαφή, σοβάτισμα και ούτω καθεξής.

  Τα αντισηπτικά σε ακρυλική βάση έχουν τη βέλτιστη ισοτιμία της τιμής-ποιότητας

  • Κατανάλωση - 1 λίτρο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.
  • Χρόνος στεγνώματος - 1 ημέρα.
  • Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι 5-35 μοίρες.
  1. Στο στρώμα αντιμυκητιασικού παράγοντα για τους τοίχους, είναι δυνατόν να εφαρμοστούν όλοι οι τύποι χρωμάτων με βάση το νερό.
  2. Το Primer μειώνει σημαντικά την κατανάλωση υλικών φινιρίσματος, μειώνοντας το επίπεδο απορροφητικότητας της επιφάνειας.
  3. Απαγορεύεται η αποστράγγιση υγρών αυτού του τύπου στο σύστημα αποχέτευσης.

  Shimmelstopp Dufa

  Αυτό το αστάρι είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Τέτοια μέσα για την επεξεργασία τοιχωμάτων χρησιμοποιούνται ως πρόσθετο στα μίγματα βαφής ή γύψου. Η σύνθεση παρέχει μακρόχρονη προστασία της επιφάνειας από την εμφάνιση μυκήτων, μούχλας και άλγης.

  • Ένα πακέτο είναι αρκετό για 10 λίτρα βαφής διασποράς νερού και 25 κιλά σοβά.
  • Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι 5-30 μοίρες.
  • Ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από το υλικό τελικής επεξεργασίας.

  Μετά την προσθήκη του παράγοντα, ανακατέψτε καλά το διάλυμα. Απλώστε το μόνο σε στεγνή και καθαρισμένη επιφάνεια.

  Το εμπορικό σήμα "Dufa" παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών προστατευτικών ενώσεων για διάφορες επιφάνειες

  Mixonit GR43

  Η σύνθεση αυτή χρησιμοποιείται επίσης ως πρόσθετο, αλλά μόνο σε ξηρά οικοδομικά μείγματα. Εξαιρετική για την επεξεργασία ορυκτών επιφανειών με καλή απορρόφηση υγρών.

  • Το βάθος διείσδυσης είναι 10 cm.
  • Η μυρωδιά απουσιάζει.
  • Υψηλή διαπερατότητα ατμών.
  • Αριθμός στρώσεων - 1-2.
  Πρόσθετο για ξηρά μείγματα "Mixonit GR43" παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας από μύκητες καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του υλικού επένδυσης

  1. Μετά την ξήρανση, σχηματίζεται μια επικάλυψη η οποία μπορεί να φέρει πολλαπλή κατάψυξη.
  2. Μην χρησιμοποιείτε σε μη απορροφητικές επιφάνειες.
  3. Μειώνει την κατανάλωση βαφής, αλλά το χρώμα παράγεται μόνο μετά την ξήρανση του τελικού υλικού.

  Αντιμυκητιακά μέσα για το ξύλο

  Το δέντρο είναι περισσότερο επιρρεπές στον σχηματισμό καλούπι, έτσι αντιμυκητιασικοί παράγοντες χρησιμοποιούνται αναγκαστικά για τη θεραπεία του. Η παραβίαση αυτού του σκευάσματος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ξύλο.

  Dufa-Holzlasur

  Αυτό το υλικό είναι ένα λούστρο που χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση παλαιών και προστασία νέων προϊόντων ξύλου. Η επικάλυψη δεν περνάει νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη μυκήτων.

  • Βάση - αλκυδική ρητίνη.
  • Χρόνος στεγνώματος - 4 ώρες για κάθε στρώση.
  • Η μυρωδιά είναι απότομη και δυσάρεστη.
  Το Azure «Dufa-Holzlasur» είναι υψηλής ποιότητας, αλλά λόγω της παρουσίας επιβλαβών ακαθαρσιών χρησιμοποιείται μόνο για υπαίθρια έργα

  1. Η κατανάλωση υλικού είναι δύσκολο να υπολογιστεί εκ των προτέρων, όλα εξαρτώνται από τις ιδιότητες επιφάνειας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  2. Χρησιμοποιείται μόνο για υπαίθρια έργα.
  3. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για αποχρώσεις απόχρωσης.

  Baramon C30

  Αυτή η σύνθεση εφαρμόζεται σε ξύλινη επιφάνεια και αφήνεται να στεγνώσει. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο παράγοντας κρυσταλλώνει και γίνεται ανεξίτηλος. Αυτό σημαίνει ότι οι ξύλινες επιφάνειες θα προστατεύονται από την υγρασία καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης και το καλούπι κάτω από την ταπετσαρία δεν θα εμφανιστεί ποτέ.

  • Κατανάλωση - 0,2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο για εσωτερικές επιφάνειες και 0,3 λίτρα - για εξωτερικούς χώρους.
  • Ο χρόνος στεγνώματος είναι 48 ώρες.
  • Η μυρωδιά απουσιάζει.
  Τα κύρια πλεονεκτήματα του μυκητοκτόνου "Boramon C30" είναι η τιμή του και η έλλειψη οσμής, αλλά η σύνθεση διαρκεί αρκετό καιρό

  1. Ο εμποτισμός παρέχεται με τη μορφή συμπυκνώματος, οπότε πρέπει να αραιωθεί με νερό σε αναλογίες 1: 6.
  2. Κατά τη διάρκεια της ξήρανσης, η επιφάνεια πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία.
  3. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία δέντρου που δεν έχει εμποτιστεί, για παράδειγμα, με βελανιδιά.
  4. Η ουσία δεν αλλάζει την κλάση ευφλεκτότητας του ξύλου.
  5. Τέτοια μυκητοκτόνα σκευάσματα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα.

  Pinotex Base

  Πρόκειται για ένα αντισηπτικό που βασίζεται σε αλκυδικά. Χρησιμοποιείται για το φινίρισμα προσόψεων, εσωτερικών τοίχων, φράχτων και άλλων ξύλινων προϊόντων πριν από τη βαφή ή τοποθέτηση ταπετσαρίας.

  • Κατανάλωση - από 4 έως 8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με το υλικό.
  • Χρόνος στεγνώματος - 1 ημέρα.
  • Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι 5-25 μοίρες.
  Τα προϊόντα της εταιρείας "Pinotex" είναι υψηλής ποιότητας, αλλά όταν επιλέγετε ένα αντισηπτικό για ταπετσαρία, βεβαιωθείτε ότι η σύνθεση αυτή επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε κατοικίες κατοικίας

  1. Πριν από τη χρήση είναι σημαντικό να γνωρίζετε την περιεκτικότητα σε υγρασία του ξύλου, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20%.
  2. Δεν απαιτεί αναπαραγωγή.
  3. Βελτιώνει την πρόσφυση της επιφάνειας στα χρώματα και τις κόλλες.

  Λαϊκές θεραπείες

  Τα υλικά εργοστασιακής παραγωγής είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, αλλά υπάρχουν και αρκετές εθνικές συνταγές αντιμυκητιασικών παραγόντων:

  • Ρίξτε 250 ml νερό μέσα στο δοχείο, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, ανακατέψτε καλά και επεξεργαστείτε τις επιφάνειες με σπρέι ή σφουγγάρι.
  • Αραιώστε το λευκαντικό για πλύσιμο με νερό σε αναλογίες 1:10 και εφαρμόστε το σκεύασμα αρκετές φορές.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου σε αδιάλυτη μορφή για την επεξεργασία τοίχων και οροφών, αλλά είναι σημαντικό να μην χτυπήσετε τα έπιπλα.
  • Κοινή λύση οξικού οξέος. Το συμπύκνωμα πρέπει να αραιωθεί με νερό. Μετά τη χρήση, η επιφάνεια πρέπει να ξεπλυθεί και να αερίζεται.
  • Αλκοόλη αμμωνίας αραιώστε με νερό 1: 2 και επεξεργαστείτε την επίστρωση. Μετά από μερικές ώρες, η επιφάνεια πρέπει να πλυθεί καλά με ζεστό νερό. Λόγω της έντονης οσμής, αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε καλά αεριζόμενους χώρους.
  • 1 κιλό βόρακα αραιώνεται σε 4 λίτρα ζεστού νερού. Η ένωση αυτή επιτρέπεται να μην εκπλυθεί.
  Από τις λαϊκές θεραπείες για μακροχρόνια προστασία των τοίχων από επιβλαβή μικροχλωρίδα, τα πιο αποτελεσματικά είναι τα «Bura» και «το θειικό χαλκό», όλες οι άλλες ενώσεις είναι καλές μόνο όταν καθαρίζονται μολυσμένες επιφάνειες

  Κανόνες εφαρμογής

  Υπάρχουν συστάσεις, από τις οποίες μπορεί κανείς να επιτύχει ποιοτικό αποτέλεσμα:

  1. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να πλύνετε την επιφάνεια. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και λευκότητας. Το καλούπι πρέπει να ξεπλένεται και να στεγνώνεται προσεκτικά.
  2. Εάν ο μύκητας διεισδύσει στη στρώση γύψου, δεν αρκεί μόνο να αφαιρέσετε τις μαύρες κουκίδες, είναι καλύτερα είτε να αφαιρέσετε εντελώς την επικάλυψη είτε να την επεξεργαστείτε με ένα φυσητήρα.

  Θεραπεία του τοιχώματος έναντι μούχλας και μύκητα

 • Συνιστάται η χρήση ανεμιστήρων και θερμαντήρων για καλύτερη ξήρανση.
 • Ορισμένες ενώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία, οπότε είναι καλύτερο να αντιμετωπίζετε τους τοίχους το καλοκαίρι, όταν μπορείτε να οργανώσετε έναν παρατεταμένο αερισμό. Χρησιμοποιήστε επίσης προστατευτικό εξοπλισμό: αναπνευστήρα, γυαλιά και γάντια.
 • Λειτουργήστε καλύτερα με ένα πινέλο, ώστε να μπορείτε να φτάσετε σε κάθε πόρο. Το ρολό και το πιστόλι ψεκασμού εξοικονομούν χρόνο
 • Κατά την επιλογή ενός μέσου για την απομάκρυνση μυκήτων και μούχλας, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον πωλητή. Είναι απαραίτητο να του πούμε για τον τύπο κάλυψης και την ένταση της ήττας, μόνο έτσι ένας άπειρος θα είναι σε θέση να αποκτήσει μια κατάλληλη σύνθεση.