Βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό: ένας απλός τρόπος για να γίνει ο αέρας στο δωμάτιο πιο καθαρό

Ένα παράδειγμα για το πώς φαίνεται η μηχανική βαλβίδα μετά την εμφάνιση και λειτουργία του ανεμιστήρα

Νιώθεις παράξενες μυρωδιές από την είσοδο και δεν ξέρεις πώς να λύσεις αυτό το πρόβλημα; Αποδεικνύεται ότι αρκεί η τοποθέτηση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό και η ξένη οσμή μπορεί να ξεχαστεί. Θα μιλήσω για το τι αντιπροσωπεύει αυτή η συσκευή, για το πώς λειτουργεί και για το αν μπορεί να γίνει χωρίς αυτό. Στο τέλος, μπορείτε να αποφασίσετε εάν πρέπει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα εξαερισμού ή όχι, και αν εγκαταστήσετε, τι είδους τροποποίηση για να την επιλέξετε.

Λόγοι εγκατάστασης

Τα ανοίγματα του διαμερίσματος συνδέονται με έναν αεραγωγό, ο οποίος είναι κοινός για τα μισά διαμερίσματα στην είσοδο. Ως εκ τούτου, αργά ή γρήγορα, μέρος των δυσάρεστων οσμών από γείτονες από κάτω διαπερνά μέσω του εξαερισμού στο διαμέρισμα.

Ο τακτικός καθαρισμός των αγωγών είναι σημαντικός για τον φυσικό εξαερισμό, καθώς παρέχει μεγαλύτερη ένταση ώσης προς τη σωστή κατεύθυνση

Ο τακτικός καθαρισμός των αγωγών είναι σημαντικός για τον φυσικό εξαερισμό, καθώς παρέχει μεγαλύτερη ένταση ώσης προς τη σωστή κατεύθυνση

Η αιτία του προβλήματος μπορεί να βρεθεί στον αρχικά ανεπαρκή σχεδιασμό των αεραγωγών αερισμού ή στην απόφραξη τους για πολλά χρόνια λειτουργίας χωρίς τακτικό καθαρισμό. Πώς να αντιμετωπίσετε τις οσμές εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε τους αεραγωγούς; Το πρόβλημα επιλύεται με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής.

Ένα παράδειγμα της συνδυασμένης λειτουργίας ενός εξαερισμού και ενός απορροφητήρα για μια κουζίνα

Όπως και κάθε βαλβίδα - αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον αέρα να περάσει στη μία πλευρά και να μην περάσει μέσα στο άλλο. Στην περίπτωσή μας, η συσκευή περνά ελεύθερα μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο προς τα έξω και εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό του άξονα. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ένας τέτοιος αποσβεστήρας εμποδίζει τον σχηματισμό της αντίστροφης ώσης και εξαλείφει τη διείσδυση ψυχρού αέρα από το δρόμο.

Ποικιλίες ανά τύπο αυτοματισμού

Η εισαγωγή αέρα από το εξωτερικό ρυθμίζεται με το χέρι. Για να σταματήσετε την πρόσβαση των οσμών στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο, όπως στη φωτογραφία, να γυρίσετε τα ελάσματα ή το δίσκο και, συνεπώς, να κλείσετε τις διαμπερείς οπές.

Λόγω των χαρακτηριστικών ελέγχου, η οδηγία για τη χρήση σχάρων και διαχυτών δεν εμποδίζει εντελώς τη διείσδυση οσμών στο δωμάτιο. Δηλαδή, μόλις αισθανθείτε ότι οι μυρωδιές διεισδύουν, πρέπει να πάτε στην οπή και να κλείσετε τα κενά.

Υπάρχουν πολλά κοινά σχέδια, αλλά όλα αυτά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν επιτρέπουν στον αέρα να ρέει και στις δύο κατευθύνσεις. Για να πάρει τον αέρα από μέσα προς τα έξω, η ροή πρέπει να είναι αρκετά δυνατή ώστε να εκτρέψει το πτερύγιο. Δεν υπάρχει τέτοιο βύθισμα στην έξοδο του διαμερίσματος, ειδικά εάν η εγκατάσταση εξαερισμού δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιώντας μια βαλβίδα αντεπιστροφής με αυτόματο έλεγχο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι μυρωδιές δεν εισχωρούν στο δωμάτιο.

Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: πώς να ρυθμίσετε τον αερισμό με βαλβίδα ελέγχου για εξαγωγή

Μήπως οι μυρωδιές του φαγητού προετοιμάζονται και πάλι πίσω, αντί να εγκαταλείπουν το δωμάτιο για πάντα; Και αυτό παρά το εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού; Συμφωνώ, αυτή είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, από την οποία θέλετε να ξεφορτωθείτε το συντομότερο δυνατό. Πιθανότατα το πρόβλημα έγκειται στην εμφάνιση ανάστροφης έλξης. Αυτό είναι ένα κοινό φαινόμενο, το οποίο έχει πολλές αρνητικές συνέπειες.

Θα σας βοηθήσουμε να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα αρώματα με μια απλή και φθηνή συσκευή που δεν απαιτεί εκ νέου σχεδιασμό των υφιστάμενων αγωγών εξαερισμού ή σημαντικές οικονομικές επενδύσεις. Θα αρκεί να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό - θα λύσει το πρόβλημα.

Όλες οι ενέργειες μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Αλλά γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε τις επιλογές σχεδιασμού για την υλοποίηση τέτοιων συσκευών, τα υπέρ και τα κατά τους, καθώς και τους κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης στα συστήματα εξάτμισης. Όλες οι πληροφορίες δίνονται στο άρθρο μας. Επίσης, περιέχει χρήσιμα βίντεο κλιπ με οδηγίες βήμα προς βήμα για επεξεργασία και φωτογραφίες που αποδεικνύουν σαφώς την ουσία του υλικού που παρουσιάζεται.

Λόγοι για την αντίστροφη έλξη

Για να αποφασίσετε την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής, πρέπει να διαπιστώσετε την πιθανότητα ανάστροφης έλξης στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.

Η κατανόηση αυτής της διαδικασίας θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε σωστά την ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού παροχής και εξαγωγής βασίζεται στο νόμο ότι ανά πάσα στιγμή ο όγκος του αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται από το δωμάτιο είναι ο ίδιος.

Έτσι, το βύθισμα επιστροφής στην κουκούλα προκύπτει αν η συνολική ροή σε άλλα σημεία εισόδου και εξόδου αέρα κατευθύνεται από το σπίτι. Υπάρχουν πολλοί κύριοι λόγοι για ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Συχνά η ανάστροφη ώθηση προκύπτει λόγω σημαντικής μείωσης ή διακοπής της ροής που εισέρχεται στα δωμάτια μέσω του εξαερισμού τροφοδοσίας.

Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της σταδιακής απόφραξης των οπών και στην περίπτωση ενός αναγκαστικού κυκλώματος, φθορά ή διάσπαση των μηχανισμών που είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία του αέρα.

Επίσης, η εμφάνιση της αντίστροφης ώσης μπορεί να διευκολυνθεί από την απότομη αύξηση του όγκου του αέρα που ρέει μέσω μιας από τις διατάξεις εξαγωγής.

Για παράδειγμα, στη θέρμανση του κλιβάνου, ο θερμός αέρας με προϊόντα καύσης αφήνει έντονα μέσα από την καμινάδα. Εάν δεν υπάρχει επαρκής πρόσληψη μέσω του αερισμού τροφοδοσίας, η κατεύθυνση ροής στα εκχυλίσματα θα αλλάξει.

Στην περίπτωση χρήσης αεραγωγού με πολλά σημεία εισαγωγής αέρα μέσα στο σπίτι, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση ροής εάν ένας από αυτούς είναι εξαναγκασμένος αερισμός.

Έτσι, αν τα κουτιά από την κουζίνα και το μπάνιο είναι συνδεδεμένα σε ένα σύστημα, η ενεργοποίηση της κουκούλας θα έχει ως αποτέλεσμα την πίεση του αέρα όχι μόνο προς το δρόμο αλλά και προς το μπάνιο.

Η αλλαγή των παραμέτρων του περιβάλλοντος εκτός του διαμερίσματος ή στο σπίτι μπορεί επίσης να προκαλέσει οπισθοδρόμηση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής που σχετίζονται με την αλλαγή του εδάφους, όπως η ανέγερση ή η κατεδάφιση κοντινών δομών, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση του ανέμου προς την πλευρά του σχεδίου.

Σε πολυκατοικίες, όταν χρησιμοποιείτε κοινούς αεραγωγούς εξαερισμού για εξαερισμό, είναι πιθανό ότι θα υπάρξει αντίστροφη ώθηση στο διαμέρισμα λόγω της σύνδεσης ισχυρών καυσαερίων με τους γείτονες.

Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παλιά σπίτια, των οποίων οι συνήθεις αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα χρήσης συσκευών για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Ακόμα και αν δεν υπάρχουν επί του παρόντος συνθήκες για αντίστροφη έλξη, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής κατά την εγκατάσταση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα.

Πιθανές τροποποιήσεις, μόλυνση του αερισμού τροφοδοσίας ή εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση μιας μεταβλητής κατεύθυνσης της ροής αέρα.

Το κόστος των έτοιμων συσκευών είναι χαμηλό και η εισαγωγή μιας βαλβίδας σε ήδη λειτουργούντες αεραγωγούς είναι ένα δύσκολο έργο.

Τύποι σχεδιασμού βαλβίδων ελέγχου

Σε σχέση με την ευρεία χρήση των διατάξεων εξάτμισης, η χρήση του χειροκίνητου ελέγχου για τον έλεγχο της ροής του αέρα δεν είναι πλέον σημαντική.

Υπάρχουν τέσσερις θεμελιωδώς διαφορετικοί τρόποι αυτόματης παρεμπόδισης της πρόωσης στο σύστημα εξαερισμού. Κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή του τύπου της συσκευής.

Τύπος # 1 - δράση βαρύτητας ενός φύλλου

Ένα ρεύμα που κατευθύνεται από το δωμάτιο ασκεί πίεση στο πτερύγιο της βαλβίδας και ανοίγει για να επιτρέψει τη διέλευση του αέρα. Εάν δεν υπάρχει κίνηση ή υπάρχει αντίστροφη ώθηση της πίεσης, η βαλβίδα δεν θα κλείσει και, υπό βαρύτητα, θα κλείσει.

Με τη σωστή εγκατάσταση, η βαλβίδα ελέγχου βαρύτητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φυσικό αερισμό, καθώς η αντοχή ανοίγματος του φύλλου είναι ασήμαντη.

Υπάρχουν δύο τρόποι υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού:

 • αξονική μετατόπιση, επί του οποίου είναι στερεωμένο το φύλλο, σε σχέση με τη μέση του τμήματος αγωγού του αγωγού.
 • παρουσία ενός αντίβαρου, που βρίσκονται μέσα ή έξω από τη συσκευή.

Δεδομένου ότι η αρχή του κλεισίματος του φύλλου βασίζεται στη δράση της βαρύτητας, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί η βαλβίδα, ανάλογα με τον σχεδιασμό, αυστηρά οριζόντια ή κάθετα χρησιμοποιώντας το επίπεδο.

Διαφορετικά, είναι δυνατό ή ελλιπές κλείσιμο ή σημαντική ροή αέρα στο σύστημα εξαερισμού θα είναι απαραίτητη για το άνοιγμα του φύλλου, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αντίβαρο.

Τύπος # 2 - διπλό ελατήριο

Η βαλβίδα πεταλούδας που δεν επιστρέφει είναι εξοπλισμένη με δύο κουρτίνες που διπλώνουν υπό πίεση από τη δεξιά πλευρά και χτυπάνε με ελατήρια σε περίπτωση που δεν υπάρχει.

Δεδομένου ότι η διαδικασία κλεισίματος δεν εξαρτάται από τη δράση της βαρύτητας, μια τέτοια συσκευή, σε αντίθεση με τον βαρυτικό τύπο, μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε γωνία.

Συνήθως, αυτή η επιλογή λειτουργεί κανονικά μόνο με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό που χρησιμοποιεί εξάτμιση.

Πριν αγοράσετε μια βαλβίδα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ευαισθησία των παραθυρόφυλλων για το άνοιγμα στο χαρακτηριστικό πίεσης αέρα του αεραγωγού στον οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί.

Ορισμένες σύγχρονες συσκευές όπως "πεταλούδα" μπορούν να ρυθμιστούν με τη δύναμη των ελατηρίων.

Πληκτρολογήστε # 3 - περσίδες στην μάσκα εξαερισμού

Η μάσκα που κλείνει την έξοδο στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένη με μια βαλβίδα που μοιάζει με παραθυρόφυλλα σε παράθυρο. Η αρχή της δράσης της είναι βαρυτική, ανάλογη με την έκδοση ενός φύλλου.

Η χρήση πολλαπλών φυλλαδίων αντί για ένα οφείλεται στη συμπαγή λειτουργία της συσκευής στην ανοιχτή θέση, η οποία σχετίζεται με εξωτερικά στοιχεία του συστήματος.

Οι διαστάσεις των σχάρων σχεδιάζονται για τις τυπικές παραμέτρους των αγωγών αερισμού για τα εκχυλίσματα και τις οπές αέρα για τους τοίχους.

Η βαλβίδα για την αποφυγή της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να τοποθετηθεί σε ολόκληρη την σχάρα ή μόνο στο άνοιγμα για φυσικό εξαερισμό.

Στην πώληση υπάρχουν πλέγματα με βαλβίδα αντεπιστροφής άλλων σχεδιαστικών λύσεων. Ωστόσο, οι επιλογές με μεμβράνη ή η χρήση ελατηρίων θα έχουν σοβαρά προβλήματα απόδοσης σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Επομένως, για ένα πλέγμα δρόμου είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια συσκευή με τύπους κλείστρου "blinds".

Τύπος # 4 - εύκαμπτη μεμβράνη

Η αρχή της βαλβίδας ελέγχου μεμβράνης βασίζεται στην ικανότητα της ροής να αλλάζει τη θέση της εύκαμπτης πλάκας.

Η τοποθέτησή του επιτρέπει ένα άνοιγμα του ανοίγματος εξαερισμού για μία κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, και για ένα άλλο - το κλείσιμο του, στενά δίπλα στην περίμετρο.

Στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης της μεμβράνης από μια ισχυρή οπίσθια κίνηση, απαιτούνται πρόσθετες νευρώσεις, στις οποίες θα ηρεμήσει κατά το κλείσιμο του ανοίγματος.

πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό το γεγονός, όταν η απόκτηση της βαλβίδας διαφράγματος είναι κατά τα άλλα πιθανή στρέβλωση και σχηματισμό κενού επακόλουθη πτερύγια, σύμφωνα με την οποία η μερική μετάδοση θα συμβεί αντίστροφη συσκευή ροή αέρα.

Χαρακτηριστικά του αυτο-κατασκευασμένο

Λόγω του χαμηλού κόστους των βαλβίδων ελέγχου, η ανεξάρτητη κατασκευή της συσκευής έχει σημασία μόνο όταν χρησιμοποιείτε μια μάσκα εξαερισμού ή έναν αγωγό αγωγών με μη τυπικές γεωμετρικές παραμέτρους.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι συχνά φθηνότερο και ταχύτερο για να γίνει μια βαλβίδα για αυτό παρά για τη μετάβαση σε ένα τυποποιημένο σχήμα και μέγεθος.

Ο απλούστερος τρόπος είναι να φτιάξετε μια μεμβράνη ή μία βαλβίδα. Ως φύλλο χρησιμοποιείται ένα άκαμπτο υλικό, για παράδειγμα μια πλαστική ή μεταλλική πλάκα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ακόλουθα σημεία:

 • το στήριγμα της πλάκας επί των τοιχωμάτων του σώματος της βαλβίδας ή της προεξοχής ασφάλισης για την αποτροπή του σχηματισμού ενός κενού και της διόδου του αέρα.
 • Η εξάλειψη του χτυπήματος της πλάκας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση συχνών αλλαγών στην κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.

Για μια βαλβίδα μεμβράνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φύλλο από παχύ χαρτί ή ένα φύλλο λεβάν, μεγαλύτερο από την οπή εξαερισμού.

Με ένα ισχυρό οπίσθιο τράβηγμα, προκειμένου να αποφευχθεί η παραμόρφωση του υλικού της μεμβράνης, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί μια σχάρα στην οποία θα αναπαυθεί.

Κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης

Για συστήματα οποιασδήποτε διαμόρφωσης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη διάταξη των βαλβίδων με τέτοιο τρόπο ώστε η ώση επιστροφής να εμποδίζεται με οποιοδήποτε συνδυασμό ανεμιστήρων και κουκούλες που περιλαμβάνονται. Η ποιότητα του εξαερισμού εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση των ίδιων των συσκευών.

Η θέση της βαλβίδας στο σύστημα εξαερισμού

Αν το σύστημα εξατμίσεως έχει ένα ενιαίο χώρο εισαγωγής αέρα, η οποία αγωγό εξαερισμού έρχεται στον άξονα ή στο δρόμο, προκειμένου να αποτραπεί ανάστροφη ώση αρκεί για να αποδείξει στον αγωγό μια ενιαία βαλβίδα.

Εάν η τοπολογία του συστήματος είναι πιο περίπλοκη λόγω της παρουσίας αρκετών κουτιών ή ανοιγμάτων για φυσικό εξαερισμό, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι κανόνες για την τοποθέτηση βαλβίδων ελέγχου:

 1. Για κάθε κλάδο που συνδέει το σημείο εισαγωγής αέρα και τον κύριο αγωγό, τοποθετείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η ανακατεύθυνση του αέρα προς την κουκούλα όταν δεν είναι ενεργοποιημένη.
 2. Συνήθως, μια άλλη συσκευή είναι εγκατεστημένη στην έξοδο του συστήματος εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, με πλήρη αεροστεγανότητα του καναλιού, αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά η πρακτική δείχνει την εγκυρότητα της τοποθέτησης της βαλβίδας σε αυτό το μέρος.

Κατά κανόνα, η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται σε μέρη με την πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από προσκολλημένες σκόνες σκόνης και λίπους, διαφορετικά δεν θα υπάρξει πλήρες κλείσιμο των αποσβεστήρων με αντίστροφη πρόσφυση.

Κατά την προσομοίωση του αγωγού, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κατασκευαστής μπορεί να εγκαταστήσει μια βαλβίδα αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα ή τον απαγωγέα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξεχωριστή προστασία αντίστροφης ώσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εγκατάσταση της βαλβίδας κοντά στην είσοδο του ορυχείου των πολυκατοικιών.

Το σύστημα γενικού αερισμού είναι μια κοιλότητα προστατευμένη από το άμεσο ηλιακό φως με θετική θερμοκρασία, στην οποία εισέρχεται περιοδικά υγρός αέρας, το οποίο είναι ένα ιδανικό μέσο για την αναπαραγωγή διαφόρων ειδών μικροοργανισμών.

Επίσης συχνά κατοικούνται από έντομα, πτηνά και τρωκτικά.

Ο αέρας σε τέτοια ορυχεία σπάνια πληροί τις υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για τις κατοικίες.

Ως εκ τούτου, ακόμη και στην περίπτωση της κανονικής επεξεργασίας αποχέτευσης των αξόνων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η δυνατότητα αντίστροφης έλξης και η είσοδος αέρα από αυτό μέσα στο διαμέρισμα.

Χρώματα εγκατάστασης και συντήρησης

Για τη δημιουργία του αερισμού του σπιτιού, χρησιμοποιούνται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αεραγωγοί με τυπικές διαστάσεις. Για αυτούς, υπάρχουν έτοιμες λύσεις που περιέχουν μια βαλβίδα ελέγχου που μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγκατάστασης θα είναι παρόμοια με τη σύνδεση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου εξαερισμού.

Εάν υπάρχει ανάγκη για εναλλακτική λειτουργία του φυσικού και του εξαναγκασμένου εξαερισμού, υπάρχουν δύο τυπικές λύσεις για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου, η οποία καθιστά δυνατή:

 • εγκατάσταση της αντλίας κοντά στην σχάρα εξαερισμού, με την εγκατάσταση της βαλβίδας στην κάμψη για φυσικό αερισμό.
 • αγορά ειδικού σχεδιασμού με δύο οπές και για τους δύο τύπους εξαερισμού.

Η τοποθέτηση μιας τέτοιας σχάρας μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας βίδες αυτοκαθαρισμού ή υγρά νύχια.

Η πρώτη μέθοδος είναι προτιμότερη, αφού η ανάλυση του συστήματος εξαερισμού για τον καθαρισμό, την επισκευή ή την αλλαγή της διαμόρφωσής του γίνεται ευκολότερα πρώτα απ 'όλα με την αφαίρεση της σχάρας.

Εάν αποφασιστεί η εγκατάσταση μιας σχάρας από το εσωτερικό του δωματίου, τότε η άρθρωση της σχάρας και του τοίχου πρέπει να σφραγιστεί προσεκτικά.

Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζονται στα πλέγματα των δρόμων, που είναι εξοπλισμένα με περσίδες, είναι η κατάψυξη και το πάγωμα των φύλλων στον παγετό. Ο αέρας που προέρχεται από το μπάνιο, την τουαλέτα ή την κουζίνα, κορεσμένο με υγρασία, το οποίο παγώνει σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν δύο προβλήματα:

 • οι πόρτες δεν κλείνουν την οπή εξαερισμού, ως αποτέλεσμα, στην περίπτωση της αντίστροφης ώσης, ο αέρας διεισδύει στο δωμάτιο, αν και σε μικρότερο όγκο από ό, τι χωρίς καμία προστασία.
 • υπάρχει σημαντική μείωση της διατομής, με αποτέλεσμα τη μειωμένη χωρητικότητα του συστήματος, η οποία μειώνει τη ροή του αέρα και αυξάνει το φορτίο στους ανεμιστήρες και τις κουκούλες κουζίνας.

Από την άποψη αυτή, είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά την παρουσία πάγου στην σχάρα και να την αφαιρέσετε. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία μηχανικά, αλλά υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στο περίβλημα και στις περσίδες, εάν είναι κατασκευασμένες από πλαστικό.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα άκαμπτο πλέγμα από μέταλλο από το εξωτερικό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τοποθέτηση της βαλβίδας σε πλέγμα εξαερισμού τυπικού μεγέθους:

Ο τρόπος εγκατάστασης της βαλβίδας για εναλλακτική λειτουργία εξαναγκασμένου και φυσικού αερισμού:

Κατασκευή βαλβίδας διαφράγματος:

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στο σύστημα εξαγωγής αέρα θα εξασφαλίσει μια συνήθη λειτουργία εξαερισμού, θα εξαλείψει την αντίστροφη κίνηση της ροής του αέρα, θα εξαλείψει τις επιβλαβείς οσμές και τις τοξικές πτητικές ενώσεις. Εγκαταστήστε τη συσκευή με τα χέρια σας, αν αγοράσετε μια έτοιμη δομή που αντιστοιχεί στο τμήμα του κουτιού εξαερισμού στο σπίτι.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά μια βαλβίδα ελέγχου αέρα

Το ερώτημα είναι - πρόκειται να βάλω μια βαλβίδα ελέγχου στο σύστημα αεραγωγών, tk. Ο εξαερισμός λειτουργεί και στις δύο κατευθύνσεις. Ποια πλευρά να θέσω προς την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, θα το καταλάβω, ενδιαφέρεται για την ορθότητα της εγκατάστασης σε σχέση με τον ορίζοντα και τον άξονα περιστροφής της ίδιας της βαλβίδας.
Σκοπεύω έτσι (βλ. Συνημμένα), η ιδέα είναι τέτοια ώστε η βαλβίδα κάτω από το βάρος της τείνει να κλείσει, αλλά την ίδια στιγμή έχει ελάχιστη παρεμβολή που ρέει προς τη σωστή κατεύθυνση, αέρα, έχω δίκιο;

Το εγκατέστησα έτσι ώστε να είναι ανοικτό κάτω από το βάρος του, με μια μικρή κλίση, όπως μια πόρτα που ανοίγει όλη την ώρα. Μόλις φυσά η επιστροφή, κλείνει.

την πρώτη φορά που βλέπω αυτό,
μερικά πορνό

lomaster έγραψε:
την πρώτη φορά που βλέπω αυτό,
μερικά πορνό

Και τι πρέπει να είναι;

vasilk έγραψε:
Και τι πρέπει να είναι;

Εάν είναι σωστό, τότε όχι. Είναι απαραίτητο να καταλάβετε γιατί έχετε "αερισμό που λειτουργεί προς τις δύο κατευθύνσεις" και εξαλείψτε την αιτία. Βαλβίδες φυσικού αερισμού είναι πράγματι

lomaster έγραψε:
μερικά πορνό

2vasilk Ναι, μην ιδρώνετε, βάλτε τη βαλβίδα με τον άξονα κάθετα. Ο στραγγαλισμός της έλξης προκαλείται από διάφορους λόγους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ανίατοι (μην αποσυναρμολογήσετε την ίδια μισή κατοικία). Προκειμένου το πτερύγιο να περιστραφεί ευκολότερα, είναι δυνατόν να το τροποποιήσετε λίγο. Θα κουραστεί από αυτό - θα βάλω την εισροή.

AlexEE έγραψε:
Εάν είναι σωστό, τότε όχι. Είναι απαραίτητο να καταλάβετε γιατί έχετε "αερισμό που λειτουργεί προς τις δύο κατευθύνσεις" και εξαλείψτε την αιτία.

Φοβάμαι ότι ο λόγος είναι έξω από το διαμέρισμά μου και ο Ποινικός Κώδικας δεν θα το εξαλείψει και πώς μπορώ να τον εξαλείψω αν το σπίτι είναι στάνταρ και όλα γίνονται στο πλαίσιο του έργου.

vasilk έγραψε:
Και τι πρέπει να είναι;

Εδώ ίσως τέτοια.

vasilk έγραψε:
Φοβάμαι ότι ο λόγος είναι έξω από το διαμέρισμά μου

Είστε σίγουροι; Πολύ συχνά ο λόγος είναι σφραγισμένα παράθυρα. Έχετε ένα τράβηγμα επιστροφής και με ανοιχτά παράθυρα;

AlexEE έγραψε:
Είστε σίγουροι; Πολύ συχνά ο λόγος είναι σφραγισμένα παράθυρα. Έχετε ένα τράβηγμα επιστροφής και με ανοιχτά παράθυρα;

Ναι, ένα κενό διαμέρισμα και γυμνούς τοίχους. Μερικά παράθυρα ήταν ανοιχτά όταν τελειώσει την εξαερισμού ενός αρχείου και mount pad, έχει λάβει αρκετές φορές τη σκόνη (από ένα αρχείο) στο πρόσωπο της ροής του αέρα από την οπή.
Και είναι τακτική, έπρεπε να δουλεύω σε γυαλιά ασφαλείας.

lomaster έγραψε:
Εδώ ίσως τέτοια.

Πεταλούδα; Έχω ήδη διαβάσει το φόρουμ, η φυσική λαχτάρα δεν έχει τη δύναμη να την ανοίξει.

vasilk έγραψε:
. έλαβε αρκετές φορές τη σκόνη (από το αρχείο) μπροστά στη ροή του αέρα από την ίδια την οπή.
Και αυτό είναι τακτικό.

Έτσι θα είστε τακτικά χωρίς αερισμό. Γι 'αυτό έγραψα ότι είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τον λόγο. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένας αγώνας ενάντια σε ένα αποτέλεσμα.

AlexEE έγραψε:
Έτσι θα είστε τακτικά χωρίς αερισμό. Γι 'αυτό έγραψα ότι είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τον λόγο. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένας αγώνας ενάντια σε ένα αποτέλεσμα.

Μπορεί να αξίζει τον κόπο να κάνετε σταθερό, εξαναγκασμένο εξαερισμό, αφήστε τον ανεμιστήρα να κυνηγάει τον αέρα σε χαμηλή ταχύτητα. Στα δωμάτια υπάρχουν βαλβίδες εξαερισμού, μέσω των οποίων εισέρχεται καθαρός αέρας.

Καλημέρα σε όλους!

Στην κουζίνα, όταν συνδεόταν η κουκούλα, έπρεπε να βάλω την ίδια βαλβίδα ελέγχου με τον κορυφαίο εκκινητή. Ο σκεύος είναι κάθετος. Δουλεύοντας σαν ρολόι, κλείνει με την παραμικρή ώση επιστροφής. Αλλά με ισχυρές ριπές ανέμου αντίστροφη ώση κλείνει τη βαλβίδα με μια συντριβή που μερικές φορές πρέπει να το διορθώσετε χειροκίνητα (και μερικές φορές τη νύχτα, όταν ένα παράθυρο του ανέμου). Προσπάθησα να κολλήσει γύρω από την περίμετρο του αφρού για την θερμομόνωση των παραθύρων, καουτσούκ σφραγίδες για πόρτες, γεμάτη από καουτσούκ - nifiga vseravno βαμβάκι ακούσει. Ποιος αρέσει να παλεύει με τα χτυπήματα του.

Γιατί κάθετα; Πρέπει να ρυθμίσετε τον άξονα οριζόντια και όλα λειτουργούν καλά. Και η ιδέα του χειροκρότημα δεν πρέπει να είναι

vasilk έγραψε:
Ναι, ένα κενό διαμέρισμα και γυμνούς τοίχους. μερικά παράθυρα ήταν ανοιχτά. Και αυτό είναι τακτικό.

Μερικές ερωτήσεις:
Ποιο είναι το πάτωμά σας και πόσους ορόφους στο σπίτι;
Ξέρετε τη σειρά του σπιτιού;
Τα παράθυρα αντιμετωπίζουν διαφορετικές πλευρές;
Είναι το σπίτι καινούριο, ακόμα ελάχιστα κατοικημένο, ή απλώς έχετε επισκευές;

lomaster έγραψε:
την πρώτη φορά που βλέπω αυτό,
μερικά πορνό

Συγγνώμη, αλλά πορνό είναι αυτό που προσφέρατε σε αντάλλαγμα.
Έχετε βάλει ποτέ μια ελατηριωτή βαλβίδα ελέγχου στον φυσικό εξαερισμό;

Αυτή η βαλβίδα ελέγχου, την οποία ο συγγραφέας του θέματος θέλει να χρησιμοποιήσει - είναι η πιο αποδεκτή.

Solo έγραψε:
Μερικές ερωτήσεις:
Ποιο είναι το πάτωμά σας και πόσους ορόφους στο σπίτι;

17 ορόφων σπίτι, έχω τον 17ο όροφο.

Ξέρετε τη σειρά του σπιτιού;

Ναι, P44-T. Είδα πως βλέπει το viscorob σε αυτούς τους ορόφους - ένα κιβώτιο ύψους μετρητή καλυμμένο με ένα πλέγμα μέσα στον πάτο, δηλ. ούτε καν η κουκούλα βγαίνει στο δρόμο, αλλά στο πάτωμα, πάνω από το κιβώτιο είναι μια τυφλή οροφή, χωρίς τρύπες. Για να βρείτε την αιτία ενός κακού σχεδίου, μπορεί να επικριθεί μόνο ένα τυπικό σχέδιο κατοικίας. Λοιπόν, τι άλλο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα, αν το αερισμό στο διαμέρισμα είναι μέγιστο (!) Ένα και μισό μέτρα χαμηλότερο από το τέλος του ventcap; Ακόμα και κοιτάζω στο κιβώτιο εξαερισμού από πάνω μπορώ να κοιτάξω στο διαμέρισμά μου

Τα παράθυρα αντιμετωπίζουν διαφορετικές πλευρές;

Ναι, η κουζίνα, τα μικρά και μεσαία δωμάτια σε μια κατεύθυνση, το μεγάλο δωμάτιο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Είναι το σπίτι καινούριο, ακόμα ελάχιστα κατοικημένο, ή απλώς έχετε επισκευές;

Το σπίτι είναι καινούργιο, τίθεται σε λειτουργία πριν από 3 μήνες.

HawkkwaH έγραψε:
Στην κουζίνα, όταν συνδεόταν η κουκούλα, έπρεπε να βάλω την ίδια βαλβίδα ελέγχου με τον κορυφαίο εκκινητή.

Από τη συγγραφή της θέσης, προχώρησα στη μελέτη του προβλήματός μου και της λύσης του. Για λόγους ενδιαφέροντος, έβαλα την τροποποιημένη βαλβίδα ελέγχου ακριβώς μέσα στην κουκούλα (βλ. Φωτογραφία)
Αποδείχθηκε τέλεια, η βαλβίδα αντιδρά στις παραμικρές σταγόνες ώσης. Χαίρομαι και το άφησα μέσα στον αναπνευστήρα. Λίγες μέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής, παρατήρησα ότι πρώτα το πτερύγιο της μη-τεντωτικής βαλβίδας τώρα με ενοχλεί, υπήρξαν ημέρες όταν η βαλβίδα χτύπησε πολύ δυνατά. Η διαβίωση με ένα τέτοιο βαμβάκι θα είναι μη ρεαλιστική, και αν το βράδυ είναι γενικά

Ποιος κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα sledat με διαφορετικό τρόπο - δεν εγκαταστήσετε τη βαλβίδα, αντί να βάλει ένα ήσυχο ανεμιστήρα κανάλι, για παράδειγμα SP TD 160/100 Ν SILENT, ότι σε χαμηλή ταχύτητα παρέχει συνεχώς τις εκπομπές στον αέρα και nedopuskaet αντίστροφη ώση. Στη συνέχεια, αν είναι απαραίτητο, ενισχύστε την κουκούλα, αυτόματα ή χειροκίνητα να μετατρέψετε τον ανεμιστήρα σε υψηλότερη ταχύτητα. Ο συνεχής ανεμιστήρας θα εξασφαλίζει τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας όχι μόνο του μπάνιου αλλά και ολόκληρου του διαμερίσματος, παρόλο που απαιτείται παροχή αέρα.

Βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό

Σήμερα, τα συστήματα εξαερισμού έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Μπορούν να βρεθούν σε σπίτια, διαμερίσματα, εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια. Το ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο συμβάλλει στη βελτίωση της ικανότητας εργασίας και της συνολικής ευημερίας ενός ατόμου.

Τα συστήματα εξαερισμού περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά στοιχεία, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί τη λειτουργία του. Μια ιδιαίτερη θέση μεταξύ των άλλων εξαρτημάτων παίρνει βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό. Είναι μια συσκευή που ελέγχει τη ροή του αέρα αυξάνοντας ή μειώνοντας την περιοχή του τμήματος ροής. Αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού που εγκαθίστανται σε κουζίνες, μπάνια, μπάνια, δωμάτια καπνιστών κ.λπ. Κατά τη στιγμή της διακοπής του συστήματος, δεν επιτρέπει στον αέρα μέσω του αγωγού εξαγωγής να διαφύγει από το δρόμο. Ειδικά αυτό σημαντικό στη χειμερινή περίοδο. Επιπλέον, αυτή η συσκευή εμποδίζει την είσοδο σωματιδίων σκόνης, εντόμων, κάτω κ.λπ.

Όπως γνωρίζετε, ο εξαερισμός στο σπίτι μπορεί να είναι δύο τύπων: φυσικό και αναγκαστικό. Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός πραγματοποιείται μέσω του άξονα εξαερισμού χωρίς τη χρήση πρόσθετων διατάξεων. Ο αναγκαστικός εξαερισμός απαιτεί τη χρήση εξοπλισμού όπως κουκούλα ή ανεμιστήρα. Για να απαλλαγείτε από την αντίστροφη έλξη, μπορείτε, αν εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου, και θα απαιτηθεί τόσο για φυσικό όσο και για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Πλεονεκτήματα της χρήσης μιας βαλβίδας αντεπιστροφής

Το κύριο πλεονέκτημά της - αυτόματο κλείσιμο αγωγού, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κίνηση του αέρα του δρόμου με ανάμιξη επιβλαβών ουσιών και σκόνης προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται ως ξεχωριστό στοιχείο ή ως στοιχείο των πτερυγίων αερισμού, ανεμιστήρες. Με αυτό, μπορείτε να αποφύγετε τις δυσάρεστες μυρωδιές που προέρχονται από τους γείτονες. Το μόνο που απαιτείται είναι να συνδυάσετε τη βαλβίδα με την κουκούλα. Σε μια εποχή που ο εκχυλιστής δεν θα λειτουργήσει, θα προστατεύσει το δωμάτιο από τη διείσδυση μιας δυσάρεστης μυρωδιάς.

Τύποι βαλβίδων εξαερισμού

Μπορεί να γίνει βαλβίδα αντεπιστροφής για το σύστημα εξαερισμού με τη μορφή μιας "πεταλούδας". Στο κέντρο υπάρχει ένας σύνδεσμος που συνδέει δύο πέταλα. Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, ο αέρας κινείται ελεύθερα με έναν τρόπο, αφού απενεργοποιήσει τα πέταλα, παίρνουν μια θέση που βοηθά στην αποφυγή της εξώθησης του αέρα. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του στοιχείου είναι η ικανότητά του να παγώνει στη μείξη της θερμοκρασίας, μετά την οποία τα πετάλια σφηνούν. Τοποθετήστε το "πεταλούδα" μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε θέση. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται απευθείας στον αγωγό αέρα, γεγονός που καθιστά δυνατή την απόκρυψη του εξοπλισμού από μη εξουσιοδοτημένο θέαμα.

Οι βαλβίδες ελέγχου μπορούν επίσης να έχουν τη μορφή κύκλου ή τετραγώνου. Η αρχή της δράσης τους είναι παρόμοια με τις "πεταλούδες".

Ο ρόλος της βαλβίδας αντεπιστροφής για τον εξαερισμό μπορεί να εκτελεστεί αδρανειακό πλέγμα, που είναι εγκατεστημένο έξω. Το άνοιγμα των περσίδων της συσκευής γίνεται μόνο σε μία κατεύθυνση. Όταν η κουκούλα είναι σβηστή, κλείνουν.

Δεν υπάρχουν βαλβίδες ελέγχου μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση των ρευμάτων και επίσης στην απώλεια συμπυκνώματος στο σύστημα εξαερισμού, στα στοιχεία του συστήματος. Σε αερισμό έκτακτης ανάγκης του καπνού-απόδειξη τύπου, οι βαλβίδες είναι εγκατεστημένες πίσω από τον ανεμιστήρα, παρουσία πυρόσβεσης με αέριο - σε αγωγούς εξαερισμού.

Με τη μέθοδο εγκατάστασης, οι βαλβίδες ελέγχου μπορούν να είναι:

 • κάθετη (τοποθετείται στους κατακόρυφους αγωγούς σε περίπτωση που η κίνηση του αέρα συμβαίνει από κάτω προς τα πάνω).
 • οριζόντια. Στις οριζόντιες τομές των αεραγωγών, χρησιμοποιείται μια διάταξη οριζόντιας τύπου για να εξασφαλίσει τη ροή του αέρα στην επιθυμητή κατεύθυνση.

Η περιστροφική βαλβίδα ελέγχου έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα συστήματα εξαερισμού. Χρησιμοποιείται ως σε κάθετα και οριζόντια τμήματα. Διαφορετικά υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της συσκευής. αλλά η πιο δημοφιλής είναι η βαλβίδα ελέγχου φλαντζών κατασκευασμένη από χυτοσίδηρο.

Το σύστημα περιστρεφόμενο άνοιγμα ελατηρίου είναι εγκατεστημένο στην υποδοχή για την πρόληψη της εκροής αέρα. Στην ανοιχτή κατάσταση, ο εξοπλισμός βρίσκεται υπό την άμεση ροή αέρα και θάβεται υπό την επίδραση μιας αντίστροφης ροής. Το βασικό καθήκον της προσαρμογής είναι να παρέχει βέλτιστο μικροκλίμα στο σπίτι.

Σε συστήματα με μεγάλη ταχύτητα κίνησης των αέριων μαζών, βαλβίδα ελέγχου τύπου εκρηκτικού

Με τη μέθοδο θέρμανσης, ο εξοπλισμός χωρίζεται σε:

 • βαλβίδες ελέγχου με ηλεκτρική θέρμανση. Είναι δυνατό να αποδίδεται στα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα ότι σε μείον θερμοκρασίες τα πτερύγια της συσκευής δεν παγώνουν και στο σύστημα αερισμού δεν υπάρχει συμπύκνωση.
 • βαλβίδες χωρίς ηλεκτρική θέρμανση (σχεδιασμένο για εσωτερική χρήση).

Ονομασία και εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό

Αρκετά συχνά υπάρχουν περιπτώσεις όταν το υπάρχον σύστημα εξαερισμού στα σπίτια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τη λειτουργία του και ο αέρας γεμίζει με τις μυρωδιές από μαγειρεμένα φαγητά δεν εμφανίζονται στους αεραγωγούς, ή, ακόμη χειρότερα, έρχονται μυρωδιές από τα γειτονικά δωμάτια και διαμερίσματα.

Ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να υποφέρει όχι μόνο τις εγκαταστάσεις κουζίνας, αλλά και εκείνες όπου υπάρχουν ανοίγματα εξαερισμού - μπάνια, μπάνια. Για την εξοικονόμηση από την εισπνοή μολυσμένου και άσχημου αέρα θα βοηθήσει την βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό, η οποία, παρά τον απλό σχεδιασμό της, αλλάζει εντελώς τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, φέρνοντάς την σε κανονική κατάσταση λειτουργίας.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου

Ο σκοπός της βαλβίδας αντεπιστροφής είναι η μείωση ή η αύξηση της τιμής του τμήματος του αεραγωγού. Ανάλογα με την εργασία που έχει τεθεί πριν από τη βαλβίδα ελέγχου, υπάρχει μεγαλύτερη ή μικρότερη ροή καθαρού αέρα ή εκροή μολυσμένων αέριων μαζών. Αλλά το κύριο καθήκον, ωστόσο, είναι το απαράδεκτο της εισροής ξένων μυρωδιών στα σπίτια, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν για διάφορους λόγους - απόφραξη των αεραγωγών, κακή σφίξιμο.

Σήμερα ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε μια ποικιλία παρόμοιων συσκευών μια βαλβίδα αντεπιστροφής για φυσικό αερισμό:

 • από υλικό κατασκευής.
 • σε μορφή?
 • με τον τρόπο λειτουργίας;
 • στον τόπο εγκατάστασης.
 • από την ικανότητα να περάσει μια ορισμένη ποσότητα αέρα.

Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και πλαστικό, το σχήμα της βαλβίδας ελέγχου μπορεί να είναι στρογγυλό ή ορθογώνιο και εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του ίδιου του συστήματος εξαερισμού, το σχήμα του τμήματος του.

Το πλαστικό και το μέταλλο είναι διαφορετικά σε ποιοτικά υλικά, έτσι οι βαλβίδες που κατασκευάζονται από αυτά χρησιμοποιούνται σε διάφορα συστήματα εξαερισμού, ανάλογα με τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του τελευταίου.

Με τη μέθοδο ελέγχου της συσκευής εξαερισμού - αυτόματη και χειροκίνητη. Οι αυτόματες συσκευές μπορούν να ελέγχονται, πρακτικά, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, μέσω μικροκυκλωμάτων. Ο χειροκίνητος έλεγχος χρησιμοποιείται σε απλά συστήματα εξαερισμού, όπου η ρύθμιση της ποσότητας ροής αέρα και του χρόνου πραγματοποιείται απλά με το άνοιγμα ή το κλείσιμο των αποσβεστήρων.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθετη θέση ή οριζόντια, ανάλογα με το σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού. Εάν οι αγωγοί αεραγωγών είναι τοποθετημένοι κάθετα, αυτό σημαίνει ότι οι μάζες του αέρα κινούνται κατακόρυφα, οπότε η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής είναι οριζόντια έτσι ώστε οι λεπίδες της συσκευής να μπορούν να πραγματοποιήσουν με μεγάλη ροή ροή αέρα. Όταν οι αεραγωγοί είναι οριζόντια τοποθετημένοι, η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται κάθετα.

Το εύρος ζώνης είναι μια παράμετρος που καθορίζει την ποσότητα αέρα που μπορεί να περάσει από τη συσκευή εξαερισμού σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα διαφορετικά είδη βαλβίδων ελέγχου έχουν διαφορετικές παραμέτρους απόδοσης.

Κατασκευαστικές διαφορές

Η συσκευή της βαλβίδας ελέγχου δεν αντιπροσωπεύει έναν πολύπλοκο μηχανολογικό μηχανισμό και μοιάζει με ένα ελεύθερα στερεωμένο στον άξονα της λεπίδας ή σε οριζόντιες περσίδες. Επίσης στην κατασκευή υπάρχει ένα αντίβαρο, το καθήκον του οποίου είναι να σταματήσει η λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής τη στιγμή που ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας δεν λειτουργεί.

Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούν αγωγούς αέρα διαφόρων μεγάλων διατομών, σε σχήμα - τετράγωνο, ορθογώνιο ή στρογγυλό. Τοποθετείται σε ειδικά κατασκευασμένες για το σκοπό αυτό τρύπες. Εάν χρησιμοποιείται σε βιομηχανικά συστήματα όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκρηξης, η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να έχει διαστάσεις από 125 mm έως 1000 mm.

Η πεταλούδα βαλβίδας ελέγχου για εξαερισμό είναι κατασκευασμένη από χάλυβα με επίστρωση ψευδαργύρου, έχει δύο λεπίδες, στερεωμένες στον άξονα, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στο κέντρο της οπής αερισμού. Η βαλβίδα λειτουργεί μόνο όταν ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι αναμμένος και όταν σβήσει, οι λεπίδες είναι κλειστές. Αυτή η αρχή λειτουργίας είναι σχετική για σχεδόν όλες αυτές τις συσκευές.

Υπάρχουν μοντέλα βαλβίδας ελέγχου αυτού του τύπου, τα οποία είναι εφοδιασμένα με ελαστικά στεγανοποιητικά στοιχεία, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του επιπέδου θορύβου που προκαλείται από την κίνηση των λεπίδων. Κατασκευάζονται προϊόντα με μεγέθη διατομής από 100 mm έως 315 mm.

Επίσης υπάρχει μια βαλβίδα ελέγχου του τύπου πέταλου, που ονομάζεται ακόμα "περσίδες". Πρόκειται για ένα πλέγμα με οριζόντια στενά πτερύγια που αφήνουν τις μάζες του αέρα να διέλθουν σε μία μόνο κατεύθυνση. Χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινή ζωή, όταν είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Αντί για πολλά πτερύγια, η βαλβίδα αέρα επιστροφής για αερισμό μπορεί να έχει ένα σχέδιο που αποτελείται από τετράγωνες ή κυκλικές πλάκες που εκτελούν πλήρη ή μερική αλληλεπικάλυψη του αγωγού αερισμού.

Τέτοιες συσκευές δεν μπορούν πάντοτε να χρησιμοποιηθούν, επειδή σε αρνητικές εξωτερικές θερμοκρασίες, η πλάκα, όταν έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα του αεραγωγού, μπορεί να καλυφθεί με πάγο, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί με τη βοήθεια ενός κτιρίου ή στεγνωτήρα μαλλιών. Για αυτό, είναι απαραίτητο να έχετε εύκολη και εύκολη πρόσβαση στη βαλβίδα αντεπιστροφής.

Μπορώ να το κάνω χωρίς βαλβίδα ελέγχου;

Σύμφωνα με μερικούς ανθρώπους, είναι δυνατόν, και η εργασία του συστήματος εξαερισμού δεν θα σταματήσει, αλλά θα είναι χειρότερη. Η βαλβίδα αντεπιστροφής αποτρέπει:

 • Ο σχηματισμός ώθησης επιστροφής, όταν το δωμάτιο παίρνει αέρα από τα γειτονικά δωμάτια ή έξω.
 • Πρόσβαση το χειμώνα σε μάζες ψυχρού αέρα.
 • Εισαγωγή στους αγωγούς εξαερισμού και μέσα στις εγκαταστάσεις των εντόμων από το δρόμο, ρηχή βρωμιά και σκόνη, που μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος, μέχρι να πάει εκτός τάξης.
 • Αυξήστε την υγρασία του αέρα μέσα στο σπίτι, διεισδύοντας από το εξωτερικό.

Με βάση όλα όσα ειπώθηκαν, μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι απαιτείται μια βαλβίδα ελέγχου, καθώς προστατεύει το σύστημα εξαερισμού και προάγει την κανονική λειτουργία του.

Πώς να επιλέξετε μια βαλβίδα ελέγχου;

Φυσικά, ο καταναλωτής επιλέγει μια βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό, η τιμή της οποίας αντιστοιχεί στην ποιότητα του προϊόντος. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ανεμιστήρες εξαγωγής, οπότε το κόστος της συσκευής θα είναι αναμφίβολα υψηλότερο. Επιπλέον, η τιμή επηρεάζεται από το μέγεθος της βαλβίδας ελέγχου, το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται, τον τύπο του τμήματος, τον σκοπό, τον κατασκευαστή. Κατά μέσο όρο, το κόστος μιας βαλβίδας αντεπιστροφής κυμαίνεται από 300 ρούβλια έως 3500.

Η αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα ροής αέρα μέσω του αγωγού αερισμού. Είναι απαραίτητο τα πτερύγια να έρχονται σε κίνηση ακόμη και από την παραμικρή κίνηση του αέρα, καθώς η ανεπαρκής ώθηση είναι ο πρώτος λόγος για την αναποτελεσματική λειτουργία ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού που είναι διατεταγμένο σύμφωνα με μια φυσική αρχή. Για να ενισχυθεί η ώθηση, οι ανεμιστήρες εξαγωγής εγκαθίστανται στους αγωγούς εξαερισμού, συμπληρωμένοι με βαλβίδες ελέγχου.

Χωρίς αυτές τις συσκευές, η βαλβίδα ελέγχου χρησιμεύει μόνο ως αποσβεστήρας που εμποδίζει την εισαγωγή αέρα. Οι ανεμιστήρες θα πρέπει επίσης να επιλέγονται με βάση την απαιτούμενη ισχύ, η οποία υπολογίζεται με βάση τον όγκο του δωματίου.

Σημαντική συμμετοχή στη σωστή λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής λαμβάνεται από παράγοντες όπως τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής - η θερμοκρασία, η επικρατούσα κατεύθυνση του ανέμου και η ταχύτητά του. Η χαμηλή θερμοκρασία οδηγεί στο πάγωμα της βαλβίδας και ο άνεμος συμβάλλει στην ταχύτερη απόφραξη των αεραγωγών.

Σήμερα, οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι η πλαστική βαλβίδα ελέγχου αερισμού, της οποίας η παραγωγική ικανότητα είναι 4-6 m / sec, είναι πολύ δημοφιλής. Επιπλέον, δεν δημιουργεί θόρυβο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη λειτουργία ανεμιστήρων εξαγωγής και ως ανεξάρτητη συσκευή.

Η επιλογή μπορεί να επηρεαστεί ακόμη και από την εμφάνιση του διακοσμητικού πλέγματος, το οποίο επίσης, σε κάποιο βαθμό, εκτελεί τη λειτουργία μιας βαλβίδας ελέγχου, αν και ελάχιστη.

Εξοπλίστε το διαμέρισμα ή το σπίτι σας με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, αγοράζοντάς την και προσκαλώντας έναν ειδικό για να την εγκαταστήσετε, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η επιλογή είναι δική σας.

Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: συσκευή, τύποι, εγκατάσταση

Το σύστημα εξαερισμού του χώρου έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει τη ροή του καθαρού αέρα, ενώ αφαιρεί την ξαφνική, δυσάρεστη οσμή και τη σκόνη. Συχνά συμβαίνει ότι ο εξαερισμός που είναι εγκατεστημένος σε πολυώροφο κτίριο δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του και αντί του καθαρού αέρα, ξένες μυρωδιές από γείτονες μπαίνουν στο διαμέρισμα. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένας σχεδιασμός στον οποίο τα πτερύγια της ίδιας της βαλβίδας βρίσκονται στον άξονα, θα κινηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας που εισέρχεται στη βαλβίδα να μην εισέλθει στο διαμέρισμα. Οι μάζες αέρα στη βαλβίδα επιστροφής κινούνται μόνο προς μία κατεύθυνση και, αν αλλάξει απότομα, η συσκευή κλείνει, πράγμα που εμποδίζει την είσοδο αέρα στο δωμάτιο.

Οι κύριοι λόγοι για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής είναι:

 • Η έλλειψη εξαερισμού με φρέσκο ​​αέρα - μπορεί να σπάσει ή να φράξει, σε σχέση με τον οποίο ο αέρας τροφοδοσίας απλά δεν εισέρχεται στον εξαερισμό.
 • Λανθασμένη θέση του σωλήνα εξάτμισης, ως αποτέλεσμα της εισαγωγής εξαεριζόμενου αέρα.
 • Το σπίτι έχει τη θέρμανση του κλιβάνου, και ο σωλήνας καύσης κλιβάνου ενισχυμένο ράβδο, έτσι αντιστραφεί το ρεύμα αέρα στο σωλήνα εξαερισμού.
 • Σε ένα από τα διαμερίσματα ενός πολυώροφου κτιρίου, είναι εγκατεστημένη μια ισχυρή κουκούλα και κατά τη λειτουργία της διακόπτεται η ροή του αέρα σε άλλα διαμερίσματα.
 • Η παρουσία αρκετών κουκούλας σε ένα διαμέρισμα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ώθησης σε ένα από αυτά, γεγονός που θα οδηγήσει σε παραβίαση της εκροής του αέρα.

Για να ελέγξετε την παρουσία έλξης στον εξαερισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί. Φέρτε ένα αναμμένο κερί στον εξαερισμό και ανοίξτε το παράθυρο. Εάν η ροή του αέρα είναι σωστή, τότε το κερί θα εξασθενίσει.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου για εξαερισμό

Οι βαλβίδες εξαερισμού μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με το υλικό κατασκευής, οι περισσότερες φορές κατασκευάζονται από:

 • Πλαστική χειρουργική.
 • Λεπτό γαλβανισμένο χάλυβα.
 • Τα συνδυασμένα υλικά είναι χάλυβας και πλαστικά.

Μια παραλλαγή από πλαστικό συχνά εγκαθίσταται σε διαμερίσματα, γραφεία, σπίτια. Τέτοιες βαλβίδες αντεπιστροφής έχουν ελκυστική εμφάνιση και είναι κατάλληλες για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ. Επιπλέον, οι πλαστικές βαλβίδες μπορούν εύκολα να αντεπεξέλθουν στις εργασίες φυσικού αερισμού. Ένα άλλο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η διαθεσιμότητα - πλαστικές βαλβίδες ελέγχου τις φθηνότερες συσκευές μεταξύ άλλων αναλόγων.

Μοντέλα κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή σε διοικητικά κτίρια για οικιακή χρήση. Τέτοιες βαλβίδες έχουν ένα στιβαρό σχέδιο που τους επιτρέπει να λειτουργούν σε συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις ανέλαβαν πάντα αυξημένες απαιτήσεις για την πυρασφάλεια και οι βαλβίδες από χάλυβα είναι καλές σε αυτό το έργο.

Σε κτίρια όπου υπάρχει φυσικός εξαερισμός, συσκευές από συνδυασμένα υλικά έχουν αποδειχθεί καλά. Το σώμα του προϊόντος είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο ατσάλι και οι λεπίδες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Έτσι, η βαλβίδα αντιδρά με το μικρότερο πλήγμα του ανέμου και παρέχει φυσική ανταλλαγή αέρα.

Ανάλογα με το σχεδιασμό, οι βαλβίδες ελέγχου για τον εξαερισμό είναι:

 1. Το πέταλο. Είναι κατασκευασμένα με τη μορφή ενός άκαμπτου πτερυγίου, στερεωμένου στον άξονα, και περιέχουν την αρχή λειτουργίας του μηχανισμού περιστροφής. Με τη ροή των αέριων μαζών, αυτό το πτερύγιο περιστρέφεται, κλείνοντας ή ανοίγοντας έτσι την είσοδο αέρα.
 2. Με βαρυτικό πλέγμα. Εξωτερικά θυμίζει τα blinds, που βρίσκονται κάθετα ή οριζόντια. Όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα, τα πτερύγια ανοίγουν και ξεκινούν τη δουλειά τους. Αυτός ο τύπος είναι εγκατεστημένος στους τοίχους για την προστασία των επικοινωνιών.
 3. Μεμβράνη. Λειτουργούν με βάση την αρχή της λειτουργίας των βαλβίδων πτερυγίου, ωστόσο αποσβεστήρα σε τέτοιες συσκευές είναι πολύ λεπτότερη και όταν η μεμβράνη αεράκι καλύπτει το τρίψιμο, εμποδίζοντας έτσι τη ροή του αέρα.
 4. Butterfly.As παρόμοια σε δομή με έναν τύπο πετάλων της βαλβίδας, ωστόσο, έχει δύο πέταλα στον άξονα, που μοιάζει με ένα γνωστό έντομο. Όταν ο εξαερισμός είναι ενεργοποιημένος, τα πέταλα ανοίγουν και, κατά συνέπεια, όταν απενεργοποιούνται, κλείνουν.

Επιπλέον, οι βαλβίδες είναι οριζόντιες και κάθετες, με και χωρίς θέρμανση, αλλά και ορθογώνιες ή στρογγυλές.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή βαλβίδα ελέγχου

Όταν επιλέγετε μια βαλβίδα ελέγχου για το διαμέρισμά σας, πρέπει να καθοδηγείται από αυτά τα κριτήρια:

 • Η συσκευή θα πρέπει να είναι ευαίσθητη ακόμη και σε μια μικρή κίνηση αέρα, επομένως είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής με μια σχάρα. Αυτό θα διευκολύνει την κανονική ανταλλαγή αέρα και θα αυξήσει την πρόσφυση.
 • Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της βαλβίδας πρέπει να αντιστοιχούν στον ανεμιστήρα που αγοράσατε: η χωρητικότητα της τελευταίας πρέπει να εξασφαλίζει το πλήρες άνοιγμα των πτερυγίων της βαλβίδας. Επιλέξτε μια διάμετρο βαλβίδας που είναι ακριβώς το μέγεθος του ανεμιστήρα.
 • Δώστε προσοχή στη θερμοκρασία λειτουργίας της βαλβίδας - ορισμένες συσκευές μπορούν να λειτουργούν μόνο σε μεσαίες θερμοκρασίες.
 • Ανάλογα με το σχήμα του αγωγού, επιλέγεται μία κατάλληλη βαλβίδα αντεπιστροφής που έχει το ίδιο σχήμα. Αυτό γίνεται για την ευκολία εγκατάστασης της συσκευής.

Μην ξεχνάτε ότι με την ακατάλληλη επιλογή της βαλβίδας, η ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα μπορεί να διακοπεί και να αλλάξει τελείως η κατεύθυνσή της.

Συστάσεις για την εγκατάσταση της συσκευής

Με την ανεξάρτητη εγκατάσταση της βαλβίδας στον εξαερισμό είναι σημαντικό να θυμάστε την κατεύθυνση των μαζών του αέρα. Εάν επιλυθεί αυτό το ζήτημα, μπορείτε να προχωρήσετε στην άμεση εγκατάσταση της συσκευής.

Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το σώμα της βαλβίδας στον αγωγό εξαερισμού και σημειώστε τις οπές για μελλοντικούς συνδετήρες. Μετά από αυτό, στα προγραμματισμένα σημεία να τρυπώντας τρύπες με ένα κατσαβίδι ή τρυπάνι. Επίσης, είναι απαραίτητο να γίνουν οπές για στερέωση στον εξαερισμό.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους πείρους και ασφαλίστε τη βαλβίδα ελέγχου στον εξαερισμό με ένα κατσαβίδι. Είναι σημαντικό να προσέξετε τα κενά μεταξύ της βαλβίδας και του εξαερισμού: εάν είναι πολύ φαρδιά, πρέπει να τα καλύψετε με σιλικόνη, για να εξασφαλίσετε στεγανότητα. Αν αυτό δεν γίνει, το όργανο δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει την προβλεπόμενη λειτουργία.

Πώς να φτιάξετε μια βαλβίδα αυτοελέγχου

Έχοντας αντιμετωπίσει την αρχή της βαλβίδας αντεπιστροφής, μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί ανεξάρτητα στο σπίτι. Η πιο απλή είναι μια βαλβίδα μεμβράνης δράσης. Θα χρειαστεί ένα έτοιμο πλέγμα, ένα πολυμερές μεμβράνη μέσου πάχους, ένα στεγανωτικό σφραγιστικό, συνδετήρες.

Η διαδικασία κατασκευής αποτελείται από τη διαδοχική εκτέλεση του αλγορίθμου των ενεργειών:

 1. Μετρήστε τις διαστάσεις του ανοίγματος και κόψτε τη μάσκα με τέτοιο τρόπο ώστε οι διαστάσεις της να είναι 2 cm πάνω από τον αεραγωγό.
 2. Αν υπάρχει πλαστικό κομμάτι κάτω από το τεμάχιο εργασίας, τότε για να φτιάξετε τη σχάρα, χρησιμοποιήστε το αρχείο.
 3. Η επιφάνεια του σχάρου πρέπει να είναι ομαλή, έτσι ώστε οι μεμβράνες να ταιριάζουν σφιχτά σε αυτό.
 4. Συνδέστε δύο τετράγωνα φιλμ πάχους 0,5 mm και στις δύο πλευρές της μάσκας. Κάντε το καλύτερο με ένα σφραγιστικό.
 5. Τρυπήστε τις οπές στη σχάρα για στερέωση στον τοίχο.
 6. Τοποθετήστε τη μάσκα στο άνοιγμα και στερεώστε την.

Η οικιακή συσκευή μπορεί να λειτουργήσει τόσο με φυσικό σύστημα εξαερισμού όσο και με κυκλοφορία αέρα.

Εάν υπάρχουν προβλήματα με τον εξαερισμό, συνιστάται ακόμη να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής, εξασφαλίζοντας έτσι άνεση και δυσάρεστες οσμές στο διαμέρισμα.

Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: 120 φωτογραφίες εφαρμογών, συσκευή συσκευής και τύποι μοντέλων

Το πρόβλημα με πολλά συστήματα εξαερισμού είναι η αδυναμία παροχής κανονικού αερισμού στο διαμέρισμα. Ο κύριος σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα ρεύμα αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο. Η κακή εξάτμιση μπορεί να δημιουργήσει πρόσφυση προς τα πίσω. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά, ειδικά είναι αισθητή στο μπάνιο. Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου για τον εξαερισμό θα βοηθήσει στην εξάλειψη ενός δυσάρεστου φαινομένου.

Μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια συσκευή με μηχανικά στοιχεία που δεν επιτρέπουν στον αέρα να κινείται μέσω του αερισμού προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτόματη εργασία είναι το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής λειτουργεί σε οποιοδήποτε σύστημα αερισμού. Λειτουργεί με μηχανική και φυσική έλξη. Προστατεύει τον αγωγό εξαερισμού από το να πάρει έντομα, σκόνη και αποτρέπει τη διαμόρφωση των ρευμάτων.

Τύποι βαλβίδων στη βαλβίδα εξαερισμού

Η βαλβίδα είναι το κύριο συστατικό οποιασδήποτε βαλβίδας. Ρυθμίζει την κίνηση του αέρα στον εξαερισμό. Στις βαλβίδες ελέγχου υπάρχουν δύο τύποι κλείστρου. Ένας από αυτούς έχει παρόμοιο σχήμα με το καρούλι, και ο άλλος έχει σχήμα δίσκου.

Αυτά τα δύο παντζούρια χρησιμοποιούνται σε τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα. Από αυτές, χρησιμοποιείται μόνο ο τύπος δίσκου του κλείστρου στις βαλβίδες εξαερισμού. Οι τύποι των βαλβίδων ελέγχου για εξαερισμό ποικίλουν στον αριθμό των φυλλαδίων και στο εξωτερικό σχήμα. Τα παντζούρια τους είναι σταθερά στον άξονα οριζόντια. Ο αριθμός των πτερυγίων μπορεί να φτάσει έως και δύο κομμάτια.

Η διατομή μιας κυκλικής και ορθογώνιας βαλβίδας έχει διαφορετική διάμετρο. Η χωρητικότητα είναι επίσης διαφορετικής έντασης. Είναι το κύριο κριτήριο κατά την επιλογή μιας βαλβίδας. Ανάλογα με το σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να επιλέξετε μια πλαστική ή μεταλλική βαλβίδα.

Η πραγματική ικανότητα ροής της βαλβίδας είναι 4-6 m / s, ο τύπος αυτός χρησιμοποιείται συχνά στην καθημερινή ζωή. Όταν εργάζεστε, δεν προκαλεί θόρυβο. Η τοποθέτησή του δεν είναι τόσο περίπλοκη, ώστε να μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνοι σας ή να το αγοράσετε με την κουκούλα.

Όλες οι στρογγυλές και ορθογώνιες βαλβίδες αντεπιστροφής μπορούν να θερμανθούν. Η θέρμανση και ο ηλεκτροκινητήρας δεν επιτρέπουν τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στο εσωτερικό του εξαερισμού και το πλαίσιο του δεν θα καλύπτεται από πάγο κατά τους παγετούς.

Στοιχεία της βαλβίδας αντεπιστροφής

Για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η βαλβίδα αντεπιστροφής, πρέπει να κατανοήσετε τον σχεδιασμό της. Αποτελείται από ένα δίσκο θραύσης που συνδέεται με τον άξονα, ο οποίος του επιτρέπει να κινείται ελεύθερα. Για να επιτρέψετε στη βαλβίδα να κλείσει τον εξαερισμό μετά τη διακοπή του κινητήρα, είναι εγκατεστημένο ένα στέλεχος.

Ένα δημοφιλές μοντέλο της βαλβίδας αντεπιστροφής είναι ο τύπος "πεταλούδας". Στο κέντρο του τμήματος, ένας άξονας είναι σταθερός, πάνω στον οποίο συγκρατούνται οι κοχλίες των εξαρτημάτων - δύο λεπίδες. Έχουν κλείσει τη βαλβίδα μετά τη διακοπή του ανεμιστήρα. Ορισμένοι τύποι είναι εφοδιασμένοι με σφραγίδες ηχομόνωσης.

Μια βαλβίδα τύπου "τυφλού" είναι επίσης αποτελεσματική. Ο αριθμός των λεπίδων έχει πολλές φορές περισσότερο. Συνδέονται με τους οριζόντιους άξονες.

Δημοσιονομική έκδοση της βαλβίδας εξαγωγής

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να έχετε αυτοσχέδια υλικά, μπορείτε να φτιάξετε μια βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό από τον εαυτό σας. Ως βάση μπορείτε να πάρετε ένα παχύ πλαστικό. Για να εξασφαλιστεί η επικάλυψη της οπής εξαγωγής, στερεώνεται μια λεπτή πλάκα. Σε αυτό, κόβεται μια τρύπα για τον ανεμιστήρα. Τρυπήστε τρύπες για τοποθέτηση στον τοίχο και για τον ανεμιστήρα.

Για μια άνετη προσαρμογή του ανεμιστήρα στη βάση, χρησιμοποιείται μια φλάντζα. Με αυτό, όλο τον εξαναγκασμένο αέρα από τον ανεμιστήρα θα πάει στον εξαερισμό.

Η βάση της σχάρας καλύπτεται με ένα λεπτό πλέγμα, έτσι ώστε να εμποδίζεται ολόκληρη η τρύπα. Τότε τα έντομα δεν μπορούν να μπουν μέσα στο σπίτι. Ένα τέτοιο πλέγμα, με την πάροδο του χρόνου, θα βουλώσει με σκόνη και άλλα μικρά σωματίδια. Πρέπει να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί από ακαθαρσίες.

Για τις πόρτες είναι κατάλληλο το παχύ πολυαιθυλένιο. Θα πρέπει να είναι ομαλή και ομαλή σε όλες τις πλευρές. Η πλήρης στεγανότητα της οπής στη βάση δεν θα δημιουργήσει αντίστροφη έλξη.

Είναι καλύτερα να περιορίζεται σε δύο φύλλα. Πρέπει να τοποθετηθούν με συγκολλητική ταινία παράλληλα με τις άκρες. Το διάκενο μεταξύ του τοίχου και της αυτοκατευθυνόμενης βαλβίδας εξαγωγής πρέπει να αφαιρεθεί με κολλητική ταινία διπλής όψης.

Μια τέτοια συσκευή, με την κατάλληλη φροντίδα, θα διαρκέσει πολύ καιρό και θα απαλλάξει τις δυσάρεστες μυρωδιές των λυμάτων.

Για οπτική επιθεώρηση, μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες των βαλβίδων αντεπιστροφής για εξαερισμό. Η σωστή επιλογή δεν είναι εύκολη. Η βαλβίδα στη βαλβίδα πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητη και να αντιδρά με την παραμικρή κίνηση του αέρα.

Εάν το διαμέρισμα αντιμετωπίζει προβλήματα έλξης, είναι προτιμότερο να συνδυάσετε τη βαλβίδα ελέγχου με συσκευές εξαναγκασμού εξαερισμού. Οι γρίλιες εξαερισμού θα σας βοηθήσουν να κάνετε την κατασκευή αόρατη.

ERA 5S D125 χωρίς βαλβίδα ελέγχου

Αξονικός ανεμιστήρας αέρα ERA 5S D125 χωρίς βαλβίδα ελέγχου

Χρησιμοποιούνται για μόνιμο και περιοδικό αερισμό λουτρών, ντους και μπάνια, κουζινών και άλλων οικιακών χώρων.

Δυνατότητα τοποθέτησης σε τοίχο και οροφή (εκτός από τα μοντέλα με την επιλογή "βαλβίδα ελέγχου").

Τοποθετείται σε αγωγούς εξαερισμού ή συνδέεται με αγωγούς αέρα διαμέτρου 100, 125 και 160 mm.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των αξονικών ανεμιστήρων ERA:

 • Εκτελούνται σε κλασσικό σχεδιασμό, χάρη σε αυτά που θα εισαχθούν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
 • Η ασφάλεια και η ανθεκτικότητα του κινητήρα επιτυγχάνεται μέσω εξοπλισμό επί ένσφαιρων τριβέων με θερμική προστασία, η οποία εξασφαλίζει σε 35.000 ώρες λειτουργίας χωρίς προβλήματα, η ενσωματωμένη θερμική προστασία σταματά ο κινητήρας σε περίπτωση υπερθέρμανσης?
 • Ο μπροστινός πίνακας των μοντέλων ERA4 και ERA5 είναι εφοδιασμένος με μια ένδειξη φωτισμού της λειτουργίας του ανεμιστήρα.
 • Ο μπροστινός πίνακας, το σώμα και η πτερωτή είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ABS.
 • Για τα μοντέλα ERA4 και ERA5, είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας βαλβίδας σειράς OK από πλαστικό ABS για προστασία από την αντίστροφη έλξη (η βαλβίδα ελέγχου της σειράς OK αγοράζεται ξεχωριστά).
 • Η κλασική απόδοση και η υψηλή ποιότητα των ανεμιστήρων της σειράς ERA συνδυάζονται με μια προσιτή τιμή.
 • Τα μοντέλα ERA4 και ERA5 διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων εξελίξεων - ηλεκτρονικών τρόπων ελέγχου μικροεπεξεργαστή του ανεμιστήρα.