Αυτόματη ιδιωτικοποίηση

Αυτή η συσκευή αφορά διατάξεις ασφαλείας και σκοπός της είναι να εξασφαλίσει ελεύθερη ροή υγρού προς μία κατεύθυνση και να την σφραγίσει σφικτά σε περίπτωση αντίστροφης ροής στους σωλήνες.

Ο σχεδιασμός είναι απλός και καθιστά εύκολη την κατασκευή μιας βαλβίδας ελέγχου με τα χέρια σας από αυτοσχέδια υλικά.

Για ορισμένα σχέδια αντλιών, στα οποία εφαρμόζεται η ευρέως χρησιμοποιούμενη φυγόκεντρος, είναι υποχρεωτική η παρουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής. Η πτερωτή τέτοιων μονάδων δεν μπορεί να απορροφήσει νερό αν δεν βρίσκεται στο περίβλημα της αντλίας (κοχλία).

Μια βαλβίδα αντεπιστροφής για τις αντλίες φρεατίων εγκαθίσταται απευθείας στη θέση εισαγωγής νερού, δηλαδή:

 • για βαθιές και οποιεσδήποτε άλλες υποβρύχιες αντλίες, εγκαθίσταται απευθείας μεταξύ του κύτους και του εύκαμπτου σωλήνα εξόδου.
 • Σε επιφανειακές αντλίες, εγκαθίσταται σε σωλήνα ή σωλήνα δειγματοληψίας.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου

Σε διάφορα συστήματα ύδρευσης χρησιμοποιούνται βαλβίδες διαφόρων σχεδίων, όπως:

 • βαλβίδες τύπου ελατηρίου για οριζόντιες κατασκευές.
 • βαρυτικά προϊόντα τύπου μπάλας για κάθετη εγκατάσταση.
 • πέταλο?
 • πέταλα δίθυρα?
 • φλάντζες και άλλα σχέδια ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης.

Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής χωρίζονται σε:

Στην περίπτωσή μας, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προϊόντα είναι ορείχαλκος.

Κατασκευή της βαλβίδας επιστροφής

Για να δημιουργήσουμε μια βαλβίδα αντεπιστροφής, χρησιμοποιούμε ένα τυποποιημένο μπλουζάκι με ένα εσωτερικό σπείρωμα.

Εικ.1. Τάπα ως σώμα βαλβίδας

Προετοιμασία ενός σωλήνα διακλάδωσης

Πριν από την τοποθέτησή του, θα πρέπει να προετοιμάσετε ένα κάθισμα για την μπάλα κλειδώματος με την ακόλουθη σειρά:

 1. Στερεώστε το τμήμα στη βέργα για ένα ομαλό μέρος.
 2. Το τρυπάνι, του οποίου η διάμετρος είναι 5 - 6 mm μεγαλύτερη από την εσωτερική διάμετρο του σωλήνα διακλάδωσης, κάνει μια επιφάνεια μεγέθους 1,0 - 1,5 mm υπό γωνία 60 ° (τυποποιημένο ακόνισμα του τρυπανιού).
 3. Στην τρύπα, βάλτε την μπάλα και πολλές φορές χτυπήστε εύκολα με ένα σφυρί. Σε αυτή την περίπτωση, σχηματίζεται ένα ομοιόμορφο κάθισμα για τη σφαίρα λόγω της εκτόξευσης της τραχύτητας και της τραχύτητας του μεταλλικού σωλήνα στη θέση της επαφής του με την μπάλα. Σημαντικό! Ο βαθμός παραμόρφωσης του σωλήνα διακλάδωσης δεν πρέπει να επεκτείνεται στο σχήμα του σωλήνα, δηλαδή οι εξωτερικές του διαστάσεις πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητες.

Εαρινή κατασκευή

Κατά την επιλογή του υλικού αυτού του προϊόντος προτιμάται ένα ανοξείδωτο μη ανόπτημα σύρμα διαμέτρου 0,5 - 0,8 mm. Σε αυτή την κατάσταση, παραμένει επαρκώς ελαστική και διατηρεί αυτή την ιδιότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η ανόπτηση θα την χάσει γρήγορα. Μπορείτε να το κάνετε έτσι:

 1. Μετρήστε την εσωτερική διάμετρο του τσάι.
 2. Επιλέξτε τη ράβδο, η διάμετρος της οποίας είναι 0,65 - 0,7 από το μέγεθος που μετράται στο τσάι.
 3. Σφίξτε τη ράβδο σε μια βέργα, τρυπήστε μια τρύπα με μια διάμετρο ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο του επιλεγμένου καλωδίου, το οποίο πρέπει ελεύθερα να εισχωρήσει σε αυτήν.
 4. Εισάγετε το άκρο του σύρματος στην τρύπα, διπλώστε το.
 5. Σφιχτά, γυρίστε στη στροφή, βγάλτε το σύρμα πάνω στη ράβδο, αφαιρέστε το χωρίς να κόψετε το άκρο.
 6. Μετρήστε τις παραμέτρους του ελατηρίου: η διάμετρος είναι δύο χιλιοστά μικρότερη από το εσωτερικό μέγεθος του τσάι. Το μήκος πρέπει να εξασφαλίζει ότι η μπάλα κρατιέται στο τμήμα εισόδου με πλήρη συμπίεση. Αυτό θα το διατηρήσει στην περίπτωση που η αντλία λειτουργεί.
 7. Πασπαλίστε το ελατήριο ώστε να ταιριάζει στο μήκος. Οι εξωτερικοί σπείρες θα πρέπει να κάμπτονται προς τα μέσα κατά ¾ της διάμετρος, να τρίβονται.

Σύστημα βαλβίδων

 • εγκαταστήστε το σωλήνα αναρρόφησης.
 • για να εγκαταστήσετε ένα καπάκι στην αντίθετη έξοδο, έχοντας προηγουμένως τοποθετήσει ένα ελατήριο και μια σφαίρα μέσα στο περίβλημα. Το μήκος του ελατηρίου θα πρέπει να εξασφαλίζει μια στενή εφαρμογή της σφαίρας στο άκρο του σωλήνα εισαγωγής, εάν είναι απαραίτητο - τεντώστε το ελατήριο.
 • η ρύθμιση της δύναμης συμπίεσης του ελατηρίου γίνεται με περιτύλιξη (ξεβίδωμα) του βύσματος.

Σχήμα 2. Η συσκευή της βαλβίδας επιστροφής

Προφανώς, η τεχνολογία κατασκευής μιας βαλβίδας ελέγχου δεν περιέχει καθόλου πολύπλοκες λειτουργίες και είναι απόλυτα προσιτή για να κατασκευάσει μια βαλβίδα ελέγχου από μόνη της. Το μειονέκτημα του σχεδιασμού είναι οι μεγάλες συνολικές διαστάσεις, καθώς ένα φίλτρο πρέπει να εγκατασταθεί ακόμα στο σωλήνα εισαγωγής. Έτσι, η τοποθέτησή του στο φρεάτιο περιορίζεται από τις διαστάσεις του - την εσωτερική διάμετρο του περιβλήματος.

Εξοπλισμός και υλικά

Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος:

 1. Οι φτέρες είναι μεταλλικά.
 2. Τρυπάνι.
 3. Ένα τρυπάνι που αντιστοιχεί στη διάμετρο ενός σύρματος ελατηρίου
 4. Ράβδος, μέγεθος ανάλογα με το μέγεθος του ελατηρίου.
 5. Σύρμα ελατηρίου.
 6. Πρότυπο Tee.
 7. Κουβέρτα.
 8. Η χαλύβδινη σφαίρα είναι από το έδρανο σύμφωνα με το μέγεθος του σωλήνα εισαγωγής.
 9. Αναλώσιμα για εγκατάσταση (κασέτα FUM, ρυμούλκα κ.λπ.).

Βαλβίδα ελέγχου ευθείας βαρύτητας

Ο σχεδιασμός επιτρέπει την αξιόπιστη χρήση του μέσα στο πηγάδι. Τοποθετείται απευθείας στην έξοδο της αντλίας, εάν χρησιμοποιηθεί μια βυθιζόμενη επιλογή. Όταν χρησιμοποιείτε εξωτερική μονάδα, τοποθετείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής στο κάτω άκρο του σωλήνα εισαγωγής.

Ο σωλήνας διακλάδωσης εισόδου τοποθετείται στο σωλήνα εξόδου της υποβρύχιας αντλίας. Ανάλογα με την εσωτερική διάμετρο, επιλέγεται μια σφαίρα. Το κρεβάτι για την σφαίρα προετοιμάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως για την ελατηριωτή βαλβίδα για να εμποδίσει το νερό να ρέει με υψηλή πίεση στήλης στο σωλήνα εισαγωγής (σωλήνας). Ο σωλήνας εξόδου συνδέεται με το περίβλημα στην αντίθετη πλευρά και συνδέεται με τον εύκαμπτο σωλήνα εισαγωγής.

Χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι η ανάγκη συγκράτησης της σφαίρας στο περίβλημα για να αποφευχθεί η ανύψωσή της προς τα ανάντη της εξόδου. Διαφορετικά, απλά θα μπλοκάρει το νερό.

Αυτό μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση συρματόσχοινων. Μία διαμπερής οπή με διάμετρο 2 - 2,5 mm τρυπιέται στο σώμα, εισάγεται σύρμα από χαλκό ή αλουμίνιο. Τα άκρα του ενθέματος πρέπει να είναι τρυπημένα και αυτό πρέπει να γίνει ποιοτικά για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα του περιβλήματος. Καταρχήν, παραμένει μόνο η τοποθέτηση της βαλβίδας στη θέση της πριν από την εκτόξευση του συστήματος στο περίβλημα.

Όταν η αντλία είναι απενεργοποιημένη, η μπάλα κάτω από το δικό της βάρος καλύπτει την οπή του πυθμένα. Όταν ανάψει, δημιουργείται αρνητική πίεση στον σωλήνα εισαγωγής, ανυψώνοντας τη σφαίρα και ανοίγοντας την είσοδο νερού.

Το πέταλο βαλβίδας

Εικ.3. Το πέταλο βαλβίδας

Είναι μια τέτοια συσκευή:

Για να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή με μεγάλη δύναμη, αν υπάρχει πρόσβαση σε εργασίες περιστροφής και άλεσης. Η απλότητα του σχεδιασμού εξασφαλίζει τη μακροχρόνια δουλειά του.

Συμπεράσματα

Η τιμή των διαφόρων βαλβίδων κυμαίνεται μεταξύ 700 και 3000 ρούβλια. Και από αυτοσχέδια υλικά στο σπίτι θα κοστίσει ρούβλια σε 300. Επιπλέον το έργο του, και αυτό δεν είναι πολλά.

Βαλβίδα αντεπιστροφής στον συμπιεστή με τα χέρια σας

Αυτό το βίντεο επεξεργάστηκε στον επεξεργαστή βίντεο YouTube (www.youtube.com/editor)

Σχόλια

OOO NPP KRON. Aferist Doroshenko Ruslan Vladimirovich είναι μεμονωμένος επιχειρηματίας της εταιρείας KRON του Ροστόφ στο Don.
NPP CZK, CJSC ανατολή uralkomplektstroy και άλλες 17 εταιρείες lohotronishe το ξέπλυμα χρήματος, όπου Doroshenko Ruslan Vladimirovich Γενικός Διευθυντής, ο οποίος είναι επίσης un είναι ο ιδρυτής και Irina Mishina εμπορικός διευθυντής! Ούτε για οποιαδήποτε υπηρεσία, εγγύηση και ποιότητα και ομιλία δεν μπορεί να είναι. Απατεώνες! Εισάγετε κατόπιν αιτήματος τα δεδομένα σας καθώς και στα αρχεία των διαιτητικών δικαστηρίων και δείτε μόνοι σας!

Από τη βαλβίδα για να ρυθμίσετε τις βαλβίδες 2106

Βαλβίδα ελέγχου συμπιεστή: συσκευή, σκοπός, τύποι

Μέχρι σήμερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακριβής λειτουργία των μονάδων συμπιεστή που χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού, χρησιμοποιούνται διάφοροι πρόσθετοι τεχνικοί μηχανισμοί, μία από τις οποίες είναι η βαλβίδα ελέγχου του συμπιεστή. Μια τέτοια βαλβίδα, η οποία είναι εξοπλισμένη με πολλές μονάδες συμπιεστή, τους προστατεύει επίσης από μια πρόωρη αποτυχία και εγγυάται μια αθόρυβη ενεργοποίηση.

Σκοπός και ιδιαιτερότητα της συσκευής

Η βαλβίδα αντεπιστροφής τοποθετείται στο παράθυρο εξόδου της κεφαλής του μηχανισμού, επιτρέπει στον ψυχρό ατμοσφαιρικό αέρα να ρέει μόνο προς μια κατεύθυνση - στον σωλήνα ή σε άλλη μονάδα. Επομένως, αυτή η βαλβίδα εμποδίζει την επιστροφή του πεπιεσμένου αέρα που βρίσκεται στον αγωγό ή άλλων στοιχείων του πνευματικού μηχανισμού πίσω στην εγκατάσταση. Υπάρχει κίνδυνος επιστροφής ατμοσφαιρικού αέρα από τον πνευματικό μηχανισμό στο εσωτερικό μέρος της εγκατάστασης κατά τη στιγμή της διακοπής της λειτουργίας του μηχανισμού καθώς και κατά την εκτόξευσή του.

Η συσκευή της τυπικής βαλβίδας συμπιεστή αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • χάλυβα σώμα?
 • το παράθυρο εισόδου, το οποίο είναι κλειστό.
 • ελαστικό δακτύλιο.
 • Σπείρα, η οποία τοποθετείται στα πτερύγια οδήγησης της βαλβίδας.
 • φελλό?
 • στεγανοποιητικά παρεμβύσματα.

Στο κέλυφος της βαλβίδας αντεπιστροφής, εκτός από το παράθυρο με το οποίο συνδέεται μέσω ενός σωλήνα διακλάδωσης στην εγκατάσταση, υπάρχει ακόμα ένα: μια βαλβίδα εκφόρτωσης σταθμού είναι συνδεδεμένη με αυτήν. Ο σκοπός ενός τέτοιου προστατευτικού μηχανισμού στον συμπιεστή είναι να αποτρέψει την πιθανή πίεση από την υπέρβαση του θαλάμου λειτουργίας.

Συνθήκες εργασίας

 • Ο ψυχρός αέρας που παράγεται από τη μονάδα εισέρχεται στο παράθυρο εισόδου του μηχανισμού.
 • Υπό την επίδραση της πίεσης του ψυχρού αέρα, πιέζεται μια σπείρα, ανοίγοντας τη βαλβίδα και αφήνοντας αέρα μέσα στο πνευματικό σύστημα.
 • Μετά το κλείσιμο της μονάδας και την πτώση της πίεσης του αέρα στο θάλαμο λειτουργίας, η σπείρα τεντώνει και κλείνει τη γραμμή αέρα.

Εάν η πίεση αέρα στον θάλαμο λειτουργίας κατά τη στιγμή που η εγκατάσταση είναι απενεργοποιημένη υπερβαίνει την πιθανή τιμή, ενεργοποιείται μια βαλβίδα ασφαλείας, που επίσης εγκαθίσταται στην έξοδο του μηχανισμού. Στο σχεδιασμό της βαλβίδας εκφόρτωσης ή προστασίας του σταθμού, εφαρμόζεται ένα στοιχείο σφράγισης τύπου σφαιρών, πιέζεται προς τα κάτω στα άκρα του παραθύρου εισόδου με μια ειδική σπείρα. Εάν η δύναμη που κατευθύνεται σε μια τέτοια μπάλα με πεπιεσμένο αέρα υπερβαίνει εκείνη για την οποία συντονίζεται η σπείρα, ανοίγει η βαλβίδα, σταθεροποιώντας έτσι την πίεση.

Οι βαλβίδες ασφαλείας σε πνευματικούς μηχανισμούς μπορούν να τοποθετηθούν σε συσκευές, για παράδειγμα, σε σωλήνες. Στην περίπτωση αυτή, ο σκοπός των βαλβίδων αυτών είναι να αποτρέψουν μια μείωση της πίεσης του ατμοσφαιρικού αέρα που αντλείται μέσα στον σωλήνα.

Μηχανισμοί που λειτουργούν με βάση την αρχή μιας βαλβίδας αντεπιστροφής, δηλαδή, διακόπτουν τη ροή μιας λειτουργούσας ουσίας ενώ εκτελούν την αντίθετη κατεύθυνση, εφαρμόζονται σε διαφορετικές περιοχές.

Οι βαλβίδες αντεπιστροφής που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά υγρών ουσιών είναι σχεδιασμένες να μην επιτρέπουν την είσοδο αυτών των ουσιών στην εγκατάσταση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία. Κατά τη μεταφορά καυσαερίων, αυτοί οι σταθμοί χρησιμοποιούνται επίσης για να εμποδίσουν την είσοδο αερίου σε άλλα μέρη του μηχανισμού.

Οι βαλβίδες ελέγχου, οι οποίες τοποθετούνται σε συστήματα εξαερισμού, επιλύουν δύο βασικές λειτουργίες:

 • να εγγυηθεί μια στοχευμένη διαδρομή ψυκτικού μέσου.
 • αποτρέπουν τη δημιουργία αντίστροφης συμπύκνωσης.

Βασικές προβολές

Οι μηχανισμοί βαλβίδων μη επιστροφής χωρίζονται σε:

 • άμεση προβολή.
 • γωνιακό.
 • άνοιξη;
 • μπάλα?
 • χρησιμοποιώντας φλάντζες.
 • φτερωτό?
 • εγκατασταθεί με συγκόλληση.
 • που παράγεται κάτω από το χτένισμα.

Ακόμα, υπάρχει ένα μείζον μειονέκτημα: μια παρόμοια βαλβίδα αέρα τοποθετείται πάνω στη δεξαμενή απορρόφησης και έχει πολύ αρνητική επίδραση στην ικανότητα ψύξης της άρθρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την ποικιλία και τον σκοπό του μηχανισμού, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε τα ξένα σωματίδια να μην εισέλθουν στο κενό. Διαφορετικά, ακόμα και όταν βρίσκεται σε κλειστή θέση, η βαλβίδα διακοπής δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητά της.

Για την τοποθέτηση οποιουδήποτε από αυτά (ένα είδος βαλβίδας εννοείται), θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η διαμόρφωση και η διαμόρφωση του συστήματος. Επιπλέον, οι ρυθμίσεις αυτές κατανέμονται με βάση τις ιδιαιτερότητες του σχήματος (τετράγωνο και στρογγυλό) και τα προϊόντα από τα οποία παράγονται. Οποιοδήποτε από τα χρησιμοποιημένα προϊόντα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Από αυτό, πολλοί μηχανισμοί είναι εξοπλισμένοι με συσσωματώματα, κατασκευασμένα με πλαστικό, και μερικά - με εγκαταστάσεις μετάλλου.

Τώρα, ο πιο δημοφιλής τύπος είναι μια πλαστική βαλβίδα. Η απόδοση του μηχανισμού αυτού είναι έως 6 m / s. Μια τέτοια τιμή οφείλεται στην αθόρυβη λειτουργία κατά την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των εξαρτημάτων εργασίας. Μια τέτοια τροποποίηση της μονάδας μπορεί να δράσει και με τη βοήθεια μιας βαλβίδας που τροφοδοτείται για το σχέδιο και ανεξάρτητα. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το είδος ποικιλίας δεν είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των αγοραστών εξαιτίας της εξαφάνισης από πιο οικονομικούς ομολόγους τους. Μέχρι σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε τον πιο δημοφιλή τύπο βαλβίδας για συμπιεστές - αυτή είναι η λεγόμενη "πεταλούδα".

Αυτές οι συσκευές κατασκευάζονται με μέταλλο και η κορυφή αντιμετωπίζεται με ένα λεπτό γαλβανισμένο στρώμα. Ο μηχανισμός είναι εφοδιασμένος με δύο περιστρεφόμενες λεπίδες, οι οποίες είναι στερεωμένες στον κεντρικό άξονα. Όταν αποσυνδέεται η πολλαπλή εξαγωγής, τα μέρη κλείνουν. Η βαλβίδα πεταλούδας πωλείται σε διάφορες εκδόσεις, οι διαστάσεις των οποίων είναι από 31 cm.

Τι να ψάξετε

Πριν αγοράσετε μια βαλβίδα, για να ξεκινήσετε να λαμβάνετε υπόψη μια τέτοια περίσταση, όπως η ένταση της ροής αέρα που ενεργεί. Σε άλλα συστήματα, αυτό μπορεί να είναι ένα υγρό ή ένα αέριο. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει άμεσα την λειτουργία εκκίνησης και χωρίς σφάλματα της εγκατεστημένης βαλβίδας.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι οι συντελεστές απόδοσης της μονάδας καθαρισμού αέρα είναι αλληλένδετοι με τα δεδομένα ισχύος της συσκευής εξαγωγής, είτε πρόκειται για αντλία είτε για ανεμιστήρα. Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας, λάβετε υπόψη τις συνθήκες θερμοκρασίας στο δωμάτιο και το περιβάλλον στο οποίο θα παραδοθεί η συσκευή. Το επίπεδο ρύπανσης του περιβάλλοντος έχει επίσης σημαντική σημασία. Για παράδειγμα, ένα σύνολο μιας ποικιλίας "πεταλούδας" όταν επηρεάζεται από ένα ρεύμα ψυχρού αέρα αρχίζει να επιβραδύνει σημαντικά τις στροφές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή σύντηξη του αγωγού και του μηχανήματος στο σύνολό του. Η αξία της βαλβίδας μπορεί να μεταβάλλεται αμελητέα και εξαρτάται άμεσα από τις τεχνικές παραμέτρους και τον μηχανισμό της εταιρείας-κατασκευαστή.

Βλάβες και εξάλειψή τους στη λειτουργία του συμπιεστή

Ο κύριος σκοπός του συμπιεστή αέρα είναι η συμπίεση του αερίου και η συνεχής τροφοδοσία υπό πίεση αεριωθουμένου αέρα στον πνευματικό εξοπλισμό και στο πνευματικό εργαλείο. Αυτός ο αέρας είναι φορέας ενέργειας και παρέχει λειτουργία ψεκαστικών, αερογράφων, κλειδιών, όπλων για την άντληση ελαστικών.
συμπιεστή αέρα

Τα αναφερθέντα πνευματικά εργαλεία είναι ασφαλέστερα σε λειτουργία από τα ηλεκτρικά εργαλεία, για παράδειγμα. Ο πνευματικός εξοπλισμός δεν μπορεί να βραχυκυκλωθεί, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία και πυρκαγιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα τέτοιο εργαλείο χρησιμοποιείται ευρέως σε καταστήματα επισκευής αυτοκινήτων ή όταν επισκευάζετε ένα αυτοκίνητο με τα δικά σας χέρια.

Αεροσυμπιεστής εφαρμόζεται στο νοικοκυριό, και όταν σταματήσει να λειτουργεί, υπάρχει ανάγκη να επισκευαστεί. Ωστόσο, η επισκευή των συμπιεστών δεν είναι πολύ δύσκολη, μπορεί να γίνει από μόνη της.

Συσκευή συμπιεστή αέρα

Για να κατανοήσετε τη δυσλειτουργία του συμπιεστή, πρέπει να κατανοήσετε σαφώς ποια στοιχεία συνιστούν και ποια προορίζονται. Ο συμπιεστής, στην ελάχιστη διαμόρφωση, αποτελείται από έναν υπερσυμπιεστή (έναν κινητήρα που παράγει ένα ρεύμα αέρα) και έναν δέκτη - ένα δοχείο που περιέχει πεπιεσμένο αέρα. Η συνηθέστερη χρήση παλινδρομικών συμπιεστών.

Μία από τις βασικές απαιτήσεις για τον συμπιεστή είναι η ασφάλειά του. Εάν η πίεση στον δέκτη δεν είναι ελεγχόμενη, ο συμπιεστής θα καεί. Οι πιθανότητες είναι υψηλές ώστε ο δέκτης να μπορεί να εκραγεί. Για να αποφευχθεί αυτό, η μονάδα είναι εξοπλισμένη με έναν ηλεκτρονικό διακόπτη, ο οποίος σβήνει αυτόματα τον συμπιεστή όταν φθάνει ένα ορισμένο ποσό της πίεσης του αέρα.

Ο συμπιεστής αέρα είναι εξοπλισμένος με ένα μανόμετρο που δείχνει την πίεση αέρα στον κύλινδρο. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής χρησιμοποιείται για την προστασία του συμπιεστή από αρνητικές επιδράσεις. Η κύρια λειτουργία του είναι να αποτρέψει την επιστροφή αέρα πίσω στον συμπιεστή κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας ή άλλων παρεμβολών κατά τη λειτουργία της μονάδας.

Για πιο πολύπλοκα σχέδια συμπιεστών, υπάρχει η παρουσία πρόσθετου εξοπλισμού, όπως η αυτόματη λειτουργία του συμπιεστή. Συνήθως σε μικρούς συμπιεστές, η μονάδα αυτοματισμού διατηρεί πίεση μέχρι οκτώ ατμοσφαιρών μέσω ενός διακόπτη πίεσης, που περιλαμβάνει ή αποσυνδέει την ισχύ του κινητήρα όταν επιτευχθεί η ελάχιστη ή η μέγιστη πίεση στον δέκτη.

Υπάρχουν δύο μετρητές πίεσης: το μεγάλο δείχνει την πίεση στη δεξαμενή, τη μικρή - στην έξοδο. Ο διακόπτης πίεσης μπορεί να είναι εξοπλισμένος με ανακουφιστική βαλβίδα. Όταν η μονάδα σταματήσει, θα ανοίξει, πράγμα που διευκολύνει την επόμενη εκκίνηση του κινητήρα.

Σε ορισμένα μοντέλα παρέχεται ένα ψυγείο ψυκτικού στους σωλήνες παροχής αέρα από τον συμπιεστή στον δέκτη.

Η ψύξη με αέρα συμβάλλει στον μικρότερο σχηματισμό συμπυκνωμάτων στον δέκτη. Μια τέτοια ασάφεια στο σχεδιασμό επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του αυτοματισμού.

Η παρουσία μιας βαλβίδας αποστράγγισης σας επιτρέπει να αποστραγγίζετε γρήγορα το συμπύκνωμα από τον δέκτη, επειδή αυτή η λειτουργία είναι επιθυμητή για να ολοκληρωθεί κάθε συνεδρία της μονάδας.

Η βαλβίδα ασφαλείας αποβάλλει υπερβολική πίεση στον δέκτη εάν, για οποιοδήποτε λόγο, το αυτόματο σύστημα δεν λειτουργεί, πράγμα που εμποδίζει την υπερφόρτωση του κινητήρα του συμπιεστή.

Το φίλτρο αέρα προστατεύει το σύστημα εμβόλων από άμμο, βρωμιά, ατμούς βαφής.

Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι συμπιεστών:

 1. Ογκομετρική δράση - κρατήστε το αέριο ή τον αέρα σε περιορισμένο χώρο, αυξήστε την πίεση. Μεταξύ αυτών είναι:
 • περιστροφική, η αρχή της δράσης είναι η απορρόφηση και η συμπίεση του αερίου όταν οι πλάκες περιστρέφονται. ο όγκος εργασίας μειώνεται, αυτό οδηγεί σε αύξηση της πίεσης.
 • το έμβολο - η πίεση δημιουργείται από την κίνηση των εμβόλων και των βαλβίδων. αξιόπιστη σε λειτουργία, αλλά πιο θορυβώδη από τα περιστροφικά.
 1. Δυναμική - παρέχει συμπίεση αυξάνοντας την ταχύτητα του αερίου, αυξάνοντας την κινητική του ενέργεια, η οποία μετατρέπεται σε ενέργεια συμπίεσης. Ξεχωρίστε:
 • Φυγοκεντρική - χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή αέρα σε ορυχεία.
 • αξονική ή αξονική.

Σκεφτείτε πώς λειτουργεί ένας συμπιεστής τύπου εμβολοφόρου, ο αέρας ή το αέριο σε αυτό συμπιέζεται από ένα έμβολο που κινείται κατά μήκος του κυλίνδρου:

 • Όταν το έμβολο (3) μετακινείται προς τα πάνω τον κύλινδρο του συμπιεστή (4), το εργαζόμενο αέριο συμπιέζεται. Το μοτέρ κινεί το έμβολο μέσα από τον στροφαλοφόρο άξονα (6) και του διωστήρα (5).
 • Οι βαλβίδες αναρρόφησης και εκκένωσης ανοίγουν και κλείνουν με τη δράση της πίεσης αερίου.
 • Το αριστερό διάγραμμα δείχνει τη φάση αναρρόφησης αερίου στον συμπιεστή. Όταν το έμβολο κινείται προς τα κάτω, δημιουργείται κενό στον συμπιεστή και ανοίγει η βαλβίδα εισόδου (12). Έτσι, το αέριο εισέρχεται στο χώρο του συμπιεστή.
 • Το σωστό διάγραμμα δείχνει τη φάση συμπίεσης αερίου. Το έμβολο ανυψώνεται, ενώ η βαλβίδα εξαγωγής (1) ανοίγει. Το αέριο εξέρχεται από τον συμπιεστή υπό υψηλή πίεση.
σχέδιο εργασίας

Ο ίδιος ο υπερσυμπιεστής παράγει έναν άνισο πίδακα αέρα, ο οποίος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για να χρησιμοποιήσει ένα πιστόλι ψεκασμού. Ο δέκτης εξοικονομεί την κατάσταση εξομαλύνοντας τους παλμούς πίεσης.

Αφού συμπληρώσετε το απόθεμα πληροφοριών σχετικά με τη μονάδα συμπιεστή, μπορείτε να επισκευάσετε τον συμπιεστή μόνοι σας. Υπάρχουν τα ακόλουθα σφάλματα της μονάδας συμπιεστή:

 1. Ο υπερσυμπιεστής της μονάδας συμπιεστή δεν ξεκινά.
 2. Από καιρό σε καιρό ενεργοποιείται ο αυτόματος θερμοστάτης.
 3. Όταν ξεκινήσει ο συμπιεστής, λειτουργεί το θερμικό προστατευτικό και χτυπά την ασφάλεια.
 4. Ο κινητήρας της μονάδας λειτουργεί, αλλά δεν αντλεί αέρα στον δέκτη ή το κάνει αργά.
 5. Όταν ο υπερσυμπιεστής είναι αποσυνδεδεμένος, η πίεση πέφτει στον δέκτη.
 6. Υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία στη ροή αέρα εξόδου.
 7. Ισχυρή μηχανική δόνηση.
 8. Η μονάδα συμπιεστή λειτουργεί διαλείπουσα.
 9. Η ροή αέρα καταναλώνεται κάτω από τον κανονικό.

Ο κινητήρας του συμπιεστή δεν ξεκινά

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους ο συμπιεστής δεν ξεκινά.

Εάν η μονάδα δεν ξεκινήσει και δεν βουίζει, πρέπει να ελέγξετε την τάση τροφοδοσίας με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού δείκτη. Εάν υπάρχει η φάση, οι συνδέσεις του βύσματος με την πρίζα είναι κανονικές, αξίζει να ελέγξετε τις ασφάλειες με δυνατότητα τήξης.

Οι ελαττωματικές ασφάλειες αντικαθίστανται από άλλες, αλλά με την ίδια ονομασία. Μην εγκαθιστάτε νέες ασφάλειες με ονομαστικό μεγαλύτερο ηλεκτρικό ρεύμα. Αν οι ασφάλειες καίγονται επανειλημμένα, ενδέχεται να υπάρχει βραχυκύκλωμα στην είσοδο του κυκλώματος.

Ο συμπιεστής δεν μπορεί να ξεκινήσει λόγω λανθασμένης λειτουργίας του ρελέ ελέγχου πίεσης ή μιας βλάβης στις ρυθμίσεις στάθμης. Για να ελέγξετε αν αυτό συμβαίνει, απελευθερώστε το αέριο από τον κύλινδρο και εκτελέστε τον υπερτροφοδότη. Εάν ο κινητήρας λειτουργεί, επαναφέρετε το ρελέ. Δεν λειτουργεί - Αλλάξτε το απαραίτητο κομμάτι.

Ο κινητήρας δεν λειτουργεί όταν ο θερμικός προστατευτικός μηχανισμός σβήσει, κλείνοντας την ισχύ εξαιτίας της υπερφόρτωσης του συστήματος εμβόλου. Σε αυτήν την περίπτωση, η επισκευή του συμπιεστή με τα χέρια σας είναι να αφήσετε τον κινητήρα να κρυώσει για 20 λεπτά, μετά από τον οποίο η λειτουργία της μονάδας θα επανέλθει στο φυσιολογικό.

Περιοδική ενεργοποίηση του αυτοματισμού θερμικής προστασίας

Συμβαίνει ότι η θερμική προστασία λειτουργεί τακτικά. Αυτό συμβαίνει λόγω χαμηλής τάσης στο δίκτυο ή αυξημένης θερμοκρασίας αέρα στο δωμάτιο. Η τάση στο δίκτυο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από το κατώτατο όριο του εύρους, που συνιστά ο κατασκευαστής, αρκεί να μετρηθεί αυτή η τιμή με ένα πολύμετρο.

Όταν βρίσκεστε σε ανεπαρκώς αεριζόμενο χώρο, ένας κινητήρας με εμβολοφόρο αέρα που ψύχεται συχνά υπερθερμαίνεται. Η έξοδος θα μετακινήσει τον συμπιεστή σε άλλο δωμάτιο, καλά αεριζόμενο.

Το φίλτρο εισόδου του υπερτροφοδότη ενδέχεται να φράξει λόγω κακής ροής αέρα, οπότε θα πρέπει να ξεπλυθεί ή να αντικατασταθεί.

Ο θερμικός προστάτης χτυπά την ασφάλεια

Το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό εάν ενεργοποιηθεί η θερμική προστασία όταν ο συμπιεστής ξεκινήσει και η ασφάλεια ξεσπάσει. Ίσως δεν έχει σχεδιαστεί για την ικανότητα της μονάδας, τότε αντικαθίσταται από την αντίστοιχη.

Η ασφάλεια μπορεί να εκραγεί εξαιτίας της συμφόρησης του δικτύου. Αξίζει να ελέγξετε και να αποσυνδέσετε ορισμένους χρήστες που φορτώνουν το δίκτυο. Η επισκευή των συμπιεστών αέρα είναι δύσκολη εάν ο ηλεκτρονόμος τάσης δεν λειτουργεί σωστά ή η βαλβίδα παράκαμψης σπάσει. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια σε εργαστήριο ή υπηρεσία.

Ο κινητήρας βουίζει, αλλά δεν λειτουργεί ή δίνει μικρές στροφές

Εάν η τάση στο δίκτυο είναι πολύ χαμηλή, ο ηλεκτροκινητήρας του συμπιεστή δεν θα αντιμετωπίσει την κύλιση του άξονα και θα βουηθεί. Αξίζει να ελέγξετε την τάση στο δίκτυο με ένα πολύμετρο (πρέπει να είναι τουλάχιστον 220V).

Αν η τάση είναι κανονική, μπορεί να υπάρχει υπερβολική πίεση στον δέκτη και το έμβολο δεν μπορεί να σπρώξει τον αέρα. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, οι κατασκευαστές συνιστούμε να ρυθμίσετε το διακόπτη στη θέση "OFF" για 15 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια γυρίζοντάς το στη θέση "AUTO".

Εάν οι ενέργειες αυτές δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα, ο ηλεκτρονόμος πίεσης του δέκτη ενδέχεται να παρουσιάσει δυσλειτουργία ή η βαλβίδα ελέγχου να φράξει.

Ένα ελαττωματικό ρελέ πρέπει να επιστραφεί για επισκευή ή να αντικατασταθεί. Η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να επισκευαστεί αφαιρώντας την κυλινδροκεφαλή και καθαρίζοντας τα κανάλια.

Η πίεση αέρα πέφτει στο δέκτη όταν διακόπτεται η τάση

Μια πτώση της πίεσης υποδηλώνει διαρροή αέρα από το σύστημα. Αυτό συμβαίνει:

 • στον αεροπορικό δρόμο.
 • στη βρύση εξόδου του δέκτη.
 • στη βαλβίδα ελέγχου της κεφαλής του εμβόλου.

Είναι απαραίτητο να ελέγξετε προσεκτικά ολόκληρο τον αγωγό με ένα διάλυμα σαπουνιού, που καλύπτει ολόκληρη την εθνική οδό. Αφού εντοπίσει μια διαρροή, πρέπει να σφραγιστεί.

Η βαλβίδα εξαγωγής μπορεί να επιτρέψει τη ροή του αέρα εάν έχει κλείσει χαλαρά ή λόγω δυσλειτουργίας. Αν η βρύση είναι κλειστή και το διάλυμα σαπουνιού διοχετεύεται, το μέρος πρέπει να αντικατασταθεί.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι η βαλβίδα κεφαλής εμβόλου. Για να πραγματοποιήσετε περαιτέρω επισκευές του συμπιεστή αέρα, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την κυλινδροκεφαλή και να αφαιρέσετε τη βρωμιά που μπορεί να έχει συλλεχθεί στη βαλβίδα. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, πρέπει πάντα να εξαερώσετε όλο τον πεπιεσμένο αέρα από το δέκτη. Αν η πίεση πέσει και πάλι, η βαλβίδα πρέπει να αλλάξει.

Το ρεύμα αέρα εξόδου περιέχει μεγάλη ποσότητα υγρασίας

Ο αέρας που τροφοδοτείται από τον συμπιεστή μπορεί να είναι πολύ υγρός στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • συσσωρευμένη υγρασία στον δέκτη.
 • Το φίλτρο εισαγωγής αέρα είναι πολύ βρώμικο.
 • Ο συμπιεστής βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία.

Για την καταπολέμηση της υγρασίας, οι μέθοδοι αυτές είναι εφαρμόσιμες:

 • Πρέπει να αποστραγγίζετε τακτικά την περίσσεια υγρού από τη δεξαμενή.
 • το στοιχείο φίλτρου πλένεται ή αντικαθίσταται.
 • Η μονάδα μεταφέρεται σε άλλο δωμάτιο όπου ο αέρας είναι στεγνός ή έχουν εγκατασταθεί ειδικά φίλτρα.

Υψηλή δόνηση κινητήρα

Οι εμβολοφόροι κινητήρες χαρακτηρίζονται από ισχυρούς κραδασμούς. Μην εκδηλώνετε ανησυχία έως ότου η δόνηση γίνει πολύ αισθητή. Μπορεί να υποτεθεί ότι ο λόγος είναι η φθορά των vibro-μαξιλαριών, τα οποία αντικαθίστανται εύκολα.

Ο λόγος για τους κραδασμούς μπορεί να είναι η χαλάρωση των μπουλονιών. Στην περίπτωση αυτή, η επισκευή του συμπιεστή αέρα συνίσταται απλώς στη σύσφιξη των μπουλονιών.

Ο συμπιεστής είναι διακεκομμένος

Διαταραχές στη λειτουργία του εργοστασίου συμπιεστή προκαλούνται από:

 1. Βλάβη του ρελέ ελέγχου πίεσης. Ο διακόπτης πίεσης αέρα για τον συμπιεστή χρησιμοποιείται για την αυτόματη προστασία της μονάδας στις ακόλουθες περιπτώσεις:
 • η πίεση αναρρόφησης είναι μικρότερη από την υπολογισμένη.
 • η πίεση εκκένωσης υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο.

Διακεκριμένος διακόπτης χαμηλής πίεσης, η άμεση λειτουργία του οποίου (άνοιγμα της επαφής) συμβαίνει όταν η πίεση πέσει σε ελεγχόμενη τιμή. Όταν η πίεση αυξάνεται με την τιμή ρύθμισης, εμφανίζεται αντίστροφη ενεργοποίηση (κλείσιμο επαφής).

Έχουν διακόπτης υψηλής πίεσης η άμεση ενεργοποίηση (άνοιγμα επαφής) συμβαίνει όταν η πίεση αυξάνεται σε προκαθορισμένη τιμή. Η αντίστροφη ενεργοποίηση (κλείσιμο της επαφής) συμβαίνει όταν μειώνεται η πίεση.

Ο διακόπτης πίεσης επισκευάζεται ή αλλάζει σε καινούργιο.

 1. Έντονη επιλογή πεπιεσμένου αέρα - οφείλεται σε αναντιστοιχία στην απόδοση της μονάδας συμπιεστή

με κατανάλωση ενέργειας. Αυτές οι δυσλειτουργίες του συμπιεστή μπορούν να εξαλειφθούν αν, κατά την αγορά ενός πνευματικού εργαλείου, μελετήσετε διεξοδικά τα χαρακτηριστικά του και μάθετε πόση ποσότητα αέρα καταναλώνεται ανά μονάδα χρόνου.

Η ροή αέρα του συμπιεστή δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες

Αυτό το σφάλμα οφείλεται στη διαρροή αερίου στο σύστημα υψηλής πίεσης, καθώς επίσης και στην περίπτωση που το φίλτρο εισαγωγής αέρα είναι φραγμένο. Αποφύγετε τη διαρροή αέρα επεκτείνοντας όλες τις αρθρώσεις και περιτυλίγοντάς τις με μια ταινία στεγανοποίησης.

Μερικές φορές, αποστράγγιση του συμπυκνώματος από τον δέκτη, μην κλείνετε εντελώς τη βαλβίδα εξαγωγής, η οποία οδηγεί σε διαρροή αερίου. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται απλά - σφίξτε καλά τη βαλβίδα.

Εάν το φίλτρο σκόνης είναι φραγμένο, πρέπει να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί με νέο.

Αντικατάσταση βαλβίδων πλάκας συμπιεστή εμβόλου

Στους συμπιεστές με έμβολα χρησιμοποιούνται βαλβίδες πλάκας μεταξύ της κεφαλής και του κυλίνδρου. Κατά τη λειτουργία, τα εμπρός και τα πίσω άκρα της βαλβίδας είναι φθαρμένα, γεγονός που στη συνέχεια οδηγεί σε διαρροή αέρα. Για να αντικαταστήσετε τις βαλβίδες που χρειάζεστε:

 1. Ζεστάνετε το συμπιεστή για λίγα λεπτά, για να διευκολύνετε τη χαλάρωση των βιδών και στη συνέχεια να τον απενεργοποιήσετε.
 2. Αφαιρέστε τις τέσσερις βίδες που συγκρατούν την κεφαλή στον κύλινδρο.
 3. Βγάλτε το μεταλλικό παρέμβυσμα μαζί με τις βαλβίδες.
 4. Σφουγγάρι εμποτισμένο με κηροζίνη, σκουπίστε την κεφαλή, τον κύλινδρο και τη μεταλλική φλάντζα.
 5. Η βαλβίδα εισόδου τοποθετείται στην εσοχή του κυλίνδρου.
 6. Λιπάνετε τη φλάντζα και τοποθετήστε την, πιέζοντας γύρω από την περίμετρο του κυλίνδρου.
 7. Λιπάνετε τη νέα βαλβίδα και τοποθετήστε την στην εγκοπή στο κεφάλι.
 8. Πιέστε την κεφαλή προς τον κύλινδρο, βιδώστε τις βίδες.

Η αναθεώρηση των βαλβίδων συμπιεστή θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, με επισκευή του παλινδρομικού συμπιεστή με τα χέρια τους - εάν υπάρχει ξένος θόρυβος όταν ο αέρας αντλείται στον δέκτη.

Πολλά σφάλματα μπορούν να αποφευχθούν αν φροντίσετε προσεκτικά τη μονάδα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εκπληρώσετε απλές απαιτήσεις:

 • Κατά την αγορά, ελέγξτε το διαβατήριο και τις οδηγίες για τη συσκευή, καθώς και άλλα έγγραφα.
 • Πριν από την πρώτη εκκίνηση, ελέγξτε τη στάθμη λαδιού και συμπληρώστε, αν είναι απαραίτητο. Χρησιμοποιείτε μόνο το λάδι που συνιστάται από τον κατασκευαστή στην τεχνική τεκμηρίωση. Για πρώτη φορά, ο συμπιεστής πρέπει να απενεργοποιηθεί για 20 λεπτά σε αδράνεια.
 • Εάν όλα είναι σωστά, μπορείτε να συνδέσετε το εργαλείο με αέρα και να αρχίσετε να εργάζεστε.
 • Είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον αριθμό ωρών που εργάστηκαν από τον συμπιεστή, αφού το λάδι του κινητήρα πρέπει να αλλάζει κάθε 500 ώρες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αντικατάστασης, το υπόλοιπο παλιό έλαιο αποστραγγίζεται, τα φίλτρα αλλάζουν, αν είναι απαραίτητο.
 • Κάθε εβδομάδα, πρέπει να ξεπλένεται το φίλτρο αέρα εισόδου.
 • Κάθε 16 ώρες λειτουργίας, απορρίψτε την υγρασία από τον δέκτη μέσω της βαλβίδας εξαγωγής. Οι κατασκευαστές συνήθως συνιστούν τον καθαρισμό της εσωτερικής επιφάνειας του μπαλονιού με ειδικά μέσα κάθε έξι μήνες.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, ο συμπιεστής αποσυνδέεται από το δίκτυο, επιπλέον, είναι απαραίτητο να εξαερώσετε αέρα από το σύστημα υψηλής πίεσης.
 • Εάν ο συμπιεστής δεν έχει λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, η βαλβίδα αέρα πρέπει να καθαριστεί πριν την εκκίνηση του συμπιεστή.
 • Τα μη αγώγιμα μεταλλικά μέρη πρέπει να είναι γειωμένα. Συνήθως, οι κατασκευαστές αφαιρούν τον αγωγό γείωσης σε βύσμα. Απαιτείται μόνο η γείωση της επαφής στην υποδοχή στην οποία είναι συνδεδεμένος ο συμπιεστής.

Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε τη συντήρηση του συμπιεστή αμέσως μετά την αγορά, επισκευάζοντας τη μονάδα εάν δεν τηρούνται οι συστάσεις του κατασκευαστή, θα κοστίσει πολύ.

Συμπιεστής - μια πολύπλοκη συσκευή, η επισκευή της είναι μια επίπονη διαδικασία, είναι απαραίτητο να έχουμε ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών και να κατανοήσουμε πολλές τεχνικές λεπτότητες. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους κανόνες λειτουργίας, είναι δυνατό να εξαλειφθούν οι δυσλειτουργίες που προκύπτουν κατά τη λειτουργία.