Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: χαρακτηριστικά του είδους και της εγκατάστασης

Στο διαμέρισμα δεν είχε πάρει οσμές από το εξωτερικό (από το δρόμο, από τους γείτονες), φυσικού αερισμού είναι συχνά δεν είναι αρκετό. Η βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό είναι μια συσκευή που ελέγχει τη ροή αέρα αυξάνοντας ή μειώνοντας το άνοιγμα για τη διέλευσή του. Λόγω η επίπεδη κουκούλα βαλβίδα δεν διεισδύει μέσα από το καπνό του τσιγάρου, κουζίνα μυρωδιές των γειτόνων, το κρύο αέρα από έξω, καθώς και έντομα, σκόνη και άλλα. Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στο φυσικό και στο σύστημα εξαερισμού.

Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: χαρακτηριστικά του είδους και της εγκατάστασης

Τεχνικές προδιαγραφές

 • Τμήμα: στρογγυλό ή ορθογώνιο.
 • Διάμετρος: από 100 mm έως 1250 mm (στρογγυλή).
 • Μήκος: από 7 mm έως 72 mm.
 • Ύψος, Πλάτος: από 100 mm έως 1000 mm (ορθογώνια).
 • Με υλικό: μέταλλο και πλαστικό.
 • Σύμφωνα με τη μορφή: στρογγυλό, τετράγωνο, ορθογώνιο.
 • Με την εγκατάσταση: κάθετη και οριζόντια.
 • Ανά τύπο κατασκευής: πεταλούδα, πλέγμα, πέταλο, προμήθεια.
 • Μέσω της διοίκησης: ενεργή, παθητική.

Ας εξετάσουμε κάθε είδος με περισσότερες λεπτομέρειες.

 • Ορθογώνιο
  Εάν ο αγωγός εξαερισμού στο τμήμα είναι ορθογώνιος, χρειάζεται βαλβίδα ελέγχου ακριβώς αυτού του σχήματος.
 • Πλαστικά
  Βαλβίδες από πλαστικό αγοράζονται πλέον συχνότερα από ό, τι από μέταλλο. Οι πλαστικές συσκευές είναι αθόρυβες: κλείσιμο ή άνοιγμα, οι λεπίδες δεν προκαλούν θόρυβο. Αλλά το πλαστικό δεν είναι κατάλληλο για όλα τα συστήματα εξαερισμού. Δείτε επίσης την επισκόπηση των πλαστικών αγωγών για συστήματα εξαερισμού.

Εμφάνιση πλαστικής βαλβίδας ελέγχου για εξαερισμό

Μάθετε πώς να προσαρμόζετε ευέλικτους αεραγωγούς σε αυτό το άρθρο.

Ελέγξτε βαλβίδες για διαφορετικούς τύπους εξαερισμού

Ο τύπος αερισμού μπορεί να είναι φυσικός και εξάτμιση (αναγκασμένος). Για τον φυσικό εξαερισμό του χώρου απαιτείται μόνο ένας άξονας εξαερισμού. Για αναγκαστική - συσκευή εξάτμισης ή εξαερισμού. Και τα δύο συστήματα εξαερισμού δεν εγγυώνται αντίστροφη έλξη. Η εγγύηση της απουσίας του είναι μια βαλβίδα ανάστροφης εξαερισμού.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου για διαφορετικούς τύπους εξαερισμού

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αεραγωγού υπάρχουν 2 τύποι βαλβίδων ελέγχου: με κατακόρυφο πτερύγιο και με οριζόντιο πτερύγιο. Η επιλογή εξαρτάται από την κατεύθυνση στην οποία ο αέρας μετακινείται στον άξονα.

 • Για φυσικό αερισμό
  Όταν επιλέγετε βαλβίδα ελέγχου για φυσικό εξαερισμό, αξίζει να τραβήξετε τη συσκευή όσο το δυνατόν πιο ευαίσθητη στις αλλαγές της ροής του αέρα. Ο φυσικός αερισμός δεν δημιουργεί ισχυρό ρεύμα. Κανονικά, η βαλβίδα τοποθετείται ταυτόχρονα με την κουκούλα.

Μια από τις ποικιλίες της βαλβίδας για τον φυσικό εξαερισμό

Εγκατάσταση βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό

Εγκατάσταση των βαλβίδων αντεπιστροφής διαθέσιμες για τα τμήματα εκείνα του αγωγού, όπου ο ρυθμός ροής αέρα του τουλάχιστον 6 οριζοντίως, και καθέτως τουλάχιστον 4 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: πώς να ρυθμίσετε τον αερισμό με βαλβίδα ελέγχου για εξαγωγή

Μήπως οι μυρωδιές του φαγητού προετοιμάζονται και πάλι πίσω, αντί να εγκαταλείπουν το δωμάτιο για πάντα; Και αυτό παρά το εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού; Συμφωνώ, αυτή είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, από την οποία θέλετε να ξεφορτωθείτε το συντομότερο δυνατό. Πιθανότατα το πρόβλημα έγκειται στην εμφάνιση ανάστροφης έλξης. Αυτό είναι ένα κοινό φαινόμενο, το οποίο έχει πολλές αρνητικές συνέπειες.

Θα σας βοηθήσουμε να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα αρώματα με μια απλή και φθηνή συσκευή που δεν απαιτεί εκ νέου σχεδιασμό των υφιστάμενων αγωγών εξαερισμού ή σημαντικές οικονομικές επενδύσεις. Θα αρκεί να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό - θα λύσει το πρόβλημα.

Όλες οι ενέργειες μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Αλλά γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε τις επιλογές σχεδιασμού για την υλοποίηση τέτοιων συσκευών, τα υπέρ και τα κατά τους, καθώς και τους κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης στα συστήματα εξάτμισης. Όλες οι πληροφορίες δίνονται στο άρθρο μας. Επίσης, περιέχει χρήσιμα βίντεο κλιπ με οδηγίες βήμα προς βήμα για επεξεργασία και φωτογραφίες που αποδεικνύουν σαφώς την ουσία του υλικού που παρουσιάζεται.

Λόγοι για την αντίστροφη έλξη

Για να αποφασίσετε την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής, πρέπει να διαπιστώσετε την πιθανότητα ανάστροφης έλξης στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.

Η κατανόηση αυτής της διαδικασίας θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε σωστά την ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις.

Η αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού παροχής και εξαγωγής βασίζεται στο νόμο ότι ανά πάσα στιγμή ο όγκος του αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται από το δωμάτιο είναι ο ίδιος.

Έτσι, το βύθισμα επιστροφής στην κουκούλα προκύπτει αν η συνολική ροή σε άλλα σημεία εισόδου και εξόδου αέρα κατευθύνεται από το σπίτι. Υπάρχουν πολλοί κύριοι λόγοι για ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Συχνά η ανάστροφη ώθηση προκύπτει λόγω σημαντικής μείωσης ή διακοπής της ροής που εισέρχεται στα δωμάτια μέσω του εξαερισμού τροφοδοσίας.

Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της σταδιακής απόφραξης των οπών και στην περίπτωση ενός αναγκαστικού κυκλώματος, φθορά ή διάσπαση των μηχανισμών που είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία του αέρα.

Επίσης, η εμφάνιση της αντίστροφης ώσης μπορεί να διευκολυνθεί από την απότομη αύξηση του όγκου του αέρα που ρέει μέσω μιας από τις διατάξεις εξαγωγής.

Για παράδειγμα, στη θέρμανση του κλιβάνου, ο θερμός αέρας με προϊόντα καύσης αφήνει έντονα μέσα από την καμινάδα. Εάν δεν υπάρχει επαρκής πρόσληψη μέσω του αερισμού τροφοδοσίας, η κατεύθυνση ροής στα εκχυλίσματα θα αλλάξει.

Στην περίπτωση χρήσης αεραγωγού με πολλά σημεία εισαγωγής αέρα μέσα στο σπίτι, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση ροής εάν ένας από αυτούς είναι εξαναγκασμένος αερισμός.

Έτσι, αν τα κουτιά από την κουζίνα και το μπάνιο είναι συνδεδεμένα σε ένα σύστημα, η ενεργοποίηση της κουκούλας θα έχει ως αποτέλεσμα την πίεση του αέρα όχι μόνο προς το δρόμο αλλά και προς το μπάνιο.

Η αλλαγή των παραμέτρων του περιβάλλοντος εκτός του διαμερίσματος ή στο σπίτι μπορεί επίσης να προκαλέσει οπισθοδρόμηση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής που σχετίζονται με την αλλαγή του εδάφους, όπως η ανέγερση ή η κατεδάφιση κοντινών δομών, είναι δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση του ανέμου προς την πλευρά του σχεδίου.

Σε πολυκατοικίες, όταν χρησιμοποιείτε κοινούς αεραγωγούς εξαερισμού για εξαερισμό, είναι πιθανό ότι θα υπάρξει αντίστροφη ώθηση στο διαμέρισμα λόγω της σύνδεσης ισχυρών καυσαερίων με τους γείτονες.

Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παλιά σπίτια, των οποίων οι συνήθεις αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα χρήσης συσκευών για εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Ακόμα και αν δεν υπάρχουν επί του παρόντος συνθήκες για αντίστροφη έλξη, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής κατά την εγκατάσταση του συστήματος κυκλοφορίας αέρα.

Πιθανές τροποποιήσεις, μόλυνση του αερισμού τροφοδοσίας ή εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση μιας μεταβλητής κατεύθυνσης της ροής αέρα.

Το κόστος των έτοιμων συσκευών είναι χαμηλό και η εισαγωγή μιας βαλβίδας σε ήδη λειτουργούντες αεραγωγούς είναι ένα δύσκολο έργο.

Τύποι σχεδιασμού βαλβίδων ελέγχου

Σε σχέση με την ευρεία χρήση των διατάξεων εξάτμισης, η χρήση του χειροκίνητου ελέγχου για τον έλεγχο της ροής του αέρα δεν είναι πλέον σημαντική.

Υπάρχουν τέσσερις θεμελιωδώς διαφορετικοί τρόποι αυτόματης παρεμπόδισης της πρόωσης στο σύστημα εξαερισμού. Κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή του τύπου της συσκευής.

Τύπος # 1 - δράση βαρύτητας ενός φύλλου

Ένα ρεύμα που κατευθύνεται από το δωμάτιο ασκεί πίεση στο πτερύγιο της βαλβίδας και ανοίγει για να επιτρέψει τη διέλευση του αέρα. Εάν δεν υπάρχει κίνηση ή υπάρχει αντίστροφη ώθηση της πίεσης, η βαλβίδα δεν θα κλείσει και, υπό βαρύτητα, θα κλείσει.

Με τη σωστή εγκατάσταση, η βαλβίδα ελέγχου βαρύτητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φυσικό αερισμό, καθώς η αντοχή ανοίγματος του φύλλου είναι ασήμαντη.

Υπάρχουν δύο τρόποι υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού:

 • αξονική μετατόπιση, επί του οποίου είναι στερεωμένο το φύλλο, σε σχέση με τη μέση του τμήματος αγωγού του αγωγού.
 • παρουσία ενός αντίβαρου, που βρίσκονται μέσα ή έξω από τη συσκευή.

Δεδομένου ότι η αρχή του κλεισίματος του φύλλου βασίζεται στη δράση της βαρύτητας, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί η βαλβίδα, ανάλογα με τον σχεδιασμό, αυστηρά οριζόντια ή κάθετα χρησιμοποιώντας το επίπεδο.

Διαφορετικά, είναι δυνατό ή ελλιπές κλείσιμο ή σημαντική ροή αέρα στο σύστημα εξαερισμού θα είναι απαραίτητη για το άνοιγμα του φύλλου, ειδικά αν χρησιμοποιείτε αντίβαρο.

Τύπος # 2 - διπλό ελατήριο

Η βαλβίδα πεταλούδας που δεν επιστρέφει είναι εξοπλισμένη με δύο κουρτίνες που διπλώνουν υπό πίεση από τη δεξιά πλευρά και χτυπάνε με ελατήρια σε περίπτωση που δεν υπάρχει.

Δεδομένου ότι η διαδικασία κλεισίματος δεν εξαρτάται από τη δράση της βαρύτητας, μια τέτοια συσκευή, σε αντίθεση με τον βαρυτικό τύπο, μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε γωνία.

Συνήθως, αυτή η επιλογή λειτουργεί κανονικά μόνο με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό που χρησιμοποιεί εξάτμιση.

Πριν αγοράσετε μια βαλβίδα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ευαισθησία των παραθυρόφυλλων για το άνοιγμα στο χαρακτηριστικό πίεσης αέρα του αεραγωγού στον οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί.

Ορισμένες σύγχρονες συσκευές όπως "πεταλούδα" μπορούν να ρυθμιστούν με τη δύναμη των ελατηρίων.

Πληκτρολογήστε # 3 - περσίδες στην μάσκα εξαερισμού

Η μάσκα που κλείνει την έξοδο στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού είναι συχνά εξοπλισμένη με μια βαλβίδα που μοιάζει με παραθυρόφυλλα σε παράθυρο. Η αρχή της δράσης της είναι βαρυτική, ανάλογη με την έκδοση ενός φύλλου.

Η χρήση πολλαπλών φυλλαδίων αντί για ένα οφείλεται στη συμπαγή λειτουργία της συσκευής στην ανοιχτή θέση, η οποία σχετίζεται με εξωτερικά στοιχεία του συστήματος.

Οι διαστάσεις των σχάρων σχεδιάζονται για τις τυπικές παραμέτρους των αγωγών αερισμού για τα εκχυλίσματα και τις οπές αέρα για τους τοίχους.

Η βαλβίδα για την αποφυγή της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να τοποθετηθεί σε ολόκληρη την σχάρα ή μόνο στο άνοιγμα για φυσικό εξαερισμό.

Στην πώληση υπάρχουν πλέγματα με βαλβίδα αντεπιστροφής άλλων σχεδιαστικών λύσεων. Ωστόσο, οι επιλογές με μεμβράνη ή η χρήση ελατηρίων θα έχουν σοβαρά προβλήματα απόδοσης σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Επομένως, για ένα πλέγμα δρόμου είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια συσκευή με τύπους κλείστρου "blinds".

Τύπος # 4 - εύκαμπτη μεμβράνη

Η αρχή της βαλβίδας ελέγχου μεμβράνης βασίζεται στην ικανότητα της ροής να αλλάζει τη θέση της εύκαμπτης πλάκας.

Η τοποθέτησή του επιτρέπει ένα άνοιγμα του ανοίγματος εξαερισμού για μία κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, και για ένα άλλο - το κλείσιμο του, στενά δίπλα στην περίμετρο.

Στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης της μεμβράνης από μια ισχυρή οπίσθια κίνηση, απαιτούνται πρόσθετες νευρώσεις, στις οποίες θα ηρεμήσει κατά το κλείσιμο του ανοίγματος.

πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό το γεγονός, όταν η απόκτηση της βαλβίδας διαφράγματος είναι κατά τα άλλα πιθανή στρέβλωση και σχηματισμό κενού επακόλουθη πτερύγια, σύμφωνα με την οποία η μερική μετάδοση θα συμβεί αντίστροφη συσκευή ροή αέρα.

Χαρακτηριστικά του αυτο-κατασκευασμένο

Λόγω του χαμηλού κόστους των βαλβίδων ελέγχου, η ανεξάρτητη κατασκευή της συσκευής έχει σημασία μόνο όταν χρησιμοποιείτε μια μάσκα εξαερισμού ή έναν αγωγό αγωγών με μη τυπικές γεωμετρικές παραμέτρους.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι συχνά φθηνότερο και ταχύτερο για να γίνει μια βαλβίδα για αυτό παρά για τη μετάβαση σε ένα τυποποιημένο σχήμα και μέγεθος.

Ο απλούστερος τρόπος είναι να φτιάξετε μια μεμβράνη ή μία βαλβίδα. Ως φύλλο χρησιμοποιείται ένα άκαμπτο υλικό, για παράδειγμα μια πλαστική ή μεταλλική πλάκα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ακόλουθα σημεία:

 • το στήριγμα της πλάκας επί των τοιχωμάτων του σώματος της βαλβίδας ή της προεξοχής ασφάλισης για την αποτροπή του σχηματισμού ενός κενού και της διόδου του αέρα.
 • Η εξάλειψη του χτυπήματος της πλάκας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση συχνών αλλαγών στην κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.

Για μια βαλβίδα μεμβράνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φύλλο από παχύ χαρτί ή ένα φύλλο λεβάν, μεγαλύτερο από την οπή εξαερισμού.

Με ένα ισχυρό οπίσθιο τράβηγμα, προκειμένου να αποφευχθεί η παραμόρφωση του υλικού της μεμβράνης, είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί μια σχάρα στην οποία θα αναπαυθεί.

Κανόνες τοποθέτησης και εγκατάστασης

Για συστήματα οποιασδήποτε διαμόρφωσης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη διάταξη των βαλβίδων με τέτοιο τρόπο ώστε η ώση επιστροφής να εμποδίζεται με οποιοδήποτε συνδυασμό ανεμιστήρων και κουκούλες που περιλαμβάνονται. Η ποιότητα του εξαερισμού εξαρτάται από τη σωστή εγκατάσταση των ίδιων των συσκευών.

Η θέση της βαλβίδας στο σύστημα εξαερισμού

Αν το σύστημα εξατμίσεως έχει ένα ενιαίο χώρο εισαγωγής αέρα, η οποία αγωγό εξαερισμού έρχεται στον άξονα ή στο δρόμο, προκειμένου να αποτραπεί ανάστροφη ώση αρκεί για να αποδείξει στον αγωγό μια ενιαία βαλβίδα.

Εάν η τοπολογία του συστήματος είναι πιο περίπλοκη λόγω της παρουσίας αρκετών κουτιών ή ανοιγμάτων για φυσικό εξαερισμό, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι κανόνες για την τοποθέτηση βαλβίδων ελέγχου:

 1. Για κάθε κλάδο που συνδέει το σημείο εισαγωγής αέρα και τον κύριο αγωγό, τοποθετείται μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η ανακατεύθυνση του αέρα προς την κουκούλα όταν δεν είναι ενεργοποιημένη.
 2. Συνήθως, μια άλλη συσκευή είναι εγκατεστημένη στην έξοδο του συστήματος εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση, με πλήρη αεροστεγανότητα του καναλιού, αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά η πρακτική δείχνει την εγκυρότητα της τοποθέτησης της βαλβίδας σε αυτό το μέρος.

Κατά κανόνα, η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται σε μέρη με την πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από προσκολλημένες σκόνες σκόνης και λίπους, διαφορετικά δεν θα υπάρξει πλήρες κλείσιμο των αποσβεστήρων με αντίστροφη πρόσφυση.

Κατά την προσομοίωση του αγωγού, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κατασκευαστής μπορεί να εγκαταστήσει μια βαλβίδα αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα ή τον απαγωγέα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξεχωριστή προστασία αντίστροφης ώσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εγκατάσταση της βαλβίδας κοντά στην είσοδο του ορυχείου των πολυκατοικιών.

Το σύστημα γενικού αερισμού είναι μια κοιλότητα προστατευμένη από το άμεσο ηλιακό φως με θετική θερμοκρασία, στην οποία εισέρχεται περιοδικά υγρός αέρας, το οποίο είναι ένα ιδανικό μέσο για την αναπαραγωγή διαφόρων ειδών μικροοργανισμών.

Επίσης συχνά κατοικούνται από έντομα, πτηνά και τρωκτικά.

Ο αέρας σε τέτοια ορυχεία σπάνια πληροί τις υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις για τις κατοικίες.

Ως εκ τούτου, ακόμη και στην περίπτωση της κανονικής επεξεργασίας αποχέτευσης των αξόνων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η δυνατότητα αντίστροφης έλξης και η είσοδος αέρα από αυτό μέσα στο διαμέρισμα.

Χρώματα εγκατάστασης και συντήρησης

Για τη δημιουργία του αερισμού του σπιτιού, χρησιμοποιούνται κυκλικοί ή ορθογώνιοι αεραγωγοί με τυπικές διαστάσεις. Για αυτούς, υπάρχουν έτοιμες λύσεις που περιέχουν μια βαλβίδα ελέγχου που μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε στο σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εγκατάστασης θα είναι παρόμοια με τη σύνδεση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου εξαερισμού.

Εάν υπάρχει ανάγκη για εναλλακτική λειτουργία του φυσικού και του εξαναγκασμένου εξαερισμού, υπάρχουν δύο τυπικές λύσεις για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου, η οποία καθιστά δυνατή:

 • εγκατάσταση της αντλίας κοντά στην σχάρα εξαερισμού, με την εγκατάσταση της βαλβίδας στην κάμψη για φυσικό αερισμό.
 • αγορά ειδικού σχεδιασμού με δύο οπές και για τους δύο τύπους εξαερισμού.

Η τοποθέτηση μιας τέτοιας σχάρας μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας βίδες αυτοκαθαρισμού ή υγρά νύχια.

Η πρώτη μέθοδος είναι προτιμότερη, αφού η ανάλυση του συστήματος εξαερισμού για τον καθαρισμό, την επισκευή ή την αλλαγή της διαμόρφωσής του γίνεται ευκολότερα πρώτα απ 'όλα με την αφαίρεση της σχάρας.

Εάν αποφασιστεί η εγκατάσταση μιας σχάρας από το εσωτερικό του δωματίου, τότε η άρθρωση της σχάρας και του τοίχου πρέπει να σφραγιστεί προσεκτικά.

Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζονται στα πλέγματα των δρόμων, που είναι εξοπλισμένα με περσίδες, είναι η κατάψυξη και το πάγωμα των φύλλων στον παγετό. Ο αέρας που προέρχεται από το μπάνιο, την τουαλέτα ή την κουζίνα, κορεσμένο με υγρασία, το οποίο παγώνει σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν δύο προβλήματα:

 • οι πόρτες δεν κλείνουν την οπή εξαερισμού, ως αποτέλεσμα, στην περίπτωση της αντίστροφης ώσης, ο αέρας διεισδύει στο δωμάτιο, αν και σε μικρότερο όγκο από ό, τι χωρίς καμία προστασία.
 • υπάρχει σημαντική μείωση της διατομής, με αποτέλεσμα τη μειωμένη χωρητικότητα του συστήματος, η οποία μειώνει τη ροή του αέρα και αυξάνει το φορτίο στους ανεμιστήρες και τις κουκούλες κουζίνας.

Από την άποψη αυτή, είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά την παρουσία πάγου στην σχάρα και να την αφαιρέσετε. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία μηχανικά, αλλά υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στο περίβλημα και στις περσίδες, εάν είναι κατασκευασμένες από πλαστικό.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα άκαμπτο πλέγμα από μέταλλο από το εξωτερικό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τοποθέτηση της βαλβίδας σε πλέγμα εξαερισμού τυπικού μεγέθους:

Ο τρόπος εγκατάστασης της βαλβίδας για εναλλακτική λειτουργία εξαναγκασμένου και φυσικού αερισμού:

Κατασκευή βαλβίδας διαφράγματος:

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στο σύστημα εξαγωγής αέρα θα εξασφαλίσει μια συνήθη λειτουργία εξαερισμού, θα εξαλείψει την αντίστροφη κίνηση της ροής του αέρα, θα εξαλείψει τις επιβλαβείς οσμές και τις τοξικές πτητικές ενώσεις. Εγκαταστήστε τη συσκευή με τα χέρια σας, αν αγοράσετε μια έτοιμη δομή που αντιστοιχεί στο τμήμα του κουτιού εξαερισμού στο σπίτι.

Βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό: 120 φωτογραφίες εφαρμογών, συσκευή συσκευής και τύποι μοντέλων

Το πρόβλημα με πολλά συστήματα εξαερισμού είναι η αδυναμία παροχής κανονικού αερισμού στο διαμέρισμα. Ο κύριος σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα ρεύμα αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο. Η κακή εξάτμιση μπορεί να δημιουργήσει πρόσφυση προς τα πίσω. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά, ειδικά είναι αισθητή στο μπάνιο. Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου για τον εξαερισμό θα βοηθήσει στην εξάλειψη ενός δυσάρεστου φαινομένου.

Μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια συσκευή με μηχανικά στοιχεία που δεν επιτρέπουν στον αέρα να κινείται μέσω του αερισμού προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτόματη εργασία είναι το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής λειτουργεί σε οποιοδήποτε σύστημα αερισμού. Λειτουργεί με μηχανική και φυσική έλξη. Προστατεύει τον αγωγό εξαερισμού από το να πάρει έντομα, σκόνη και αποτρέπει τη διαμόρφωση των ρευμάτων.

Τύποι βαλβίδων στη βαλβίδα εξαερισμού

Η βαλβίδα είναι το κύριο συστατικό οποιασδήποτε βαλβίδας. Ρυθμίζει την κίνηση του αέρα στον εξαερισμό. Στις βαλβίδες ελέγχου υπάρχουν δύο τύποι κλείστρου. Ένας από αυτούς έχει παρόμοιο σχήμα με το καρούλι, και ο άλλος έχει σχήμα δίσκου.

Αυτά τα δύο παντζούρια χρησιμοποιούνται σε τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα. Από αυτές, χρησιμοποιείται μόνο ο τύπος δίσκου του κλείστρου στις βαλβίδες εξαερισμού. Οι τύποι των βαλβίδων ελέγχου για εξαερισμό ποικίλουν στον αριθμό των φυλλαδίων και στο εξωτερικό σχήμα. Τα παντζούρια τους είναι σταθερά στον άξονα οριζόντια. Ο αριθμός των πτερυγίων μπορεί να φτάσει έως και δύο κομμάτια.

Η διατομή μιας κυκλικής και ορθογώνιας βαλβίδας έχει διαφορετική διάμετρο. Η χωρητικότητα είναι επίσης διαφορετικής έντασης. Είναι το κύριο κριτήριο κατά την επιλογή μιας βαλβίδας. Ανάλογα με το σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να επιλέξετε μια πλαστική ή μεταλλική βαλβίδα.

Η πραγματική ικανότητα ροής της βαλβίδας είναι 4-6 m / s, ο τύπος αυτός χρησιμοποιείται συχνά στην καθημερινή ζωή. Όταν εργάζεστε, δεν προκαλεί θόρυβο. Η τοποθέτησή του δεν είναι τόσο περίπλοκη, ώστε να μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνοι σας ή να το αγοράσετε με την κουκούλα.

Όλες οι στρογγυλές και ορθογώνιες βαλβίδες αντεπιστροφής μπορούν να θερμανθούν. Η θέρμανση και ο ηλεκτροκινητήρας δεν επιτρέπουν τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στο εσωτερικό του εξαερισμού και το πλαίσιο του δεν θα καλύπτεται από πάγο κατά τους παγετούς.

Στοιχεία της βαλβίδας αντεπιστροφής

Για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η βαλβίδα αντεπιστροφής, πρέπει να κατανοήσετε τον σχεδιασμό της. Αποτελείται από ένα δίσκο θραύσης που συνδέεται με τον άξονα, ο οποίος του επιτρέπει να κινείται ελεύθερα. Για να επιτρέψετε στη βαλβίδα να κλείσει τον εξαερισμό μετά τη διακοπή του κινητήρα, είναι εγκατεστημένο ένα στέλεχος.

Ένα δημοφιλές μοντέλο της βαλβίδας αντεπιστροφής είναι ο τύπος "πεταλούδας". Στο κέντρο του τμήματος, ένας άξονας είναι σταθερός, πάνω στον οποίο συγκρατούνται οι κοχλίες των εξαρτημάτων - δύο λεπίδες. Έχουν κλείσει τη βαλβίδα μετά τη διακοπή του ανεμιστήρα. Ορισμένοι τύποι είναι εφοδιασμένοι με σφραγίδες ηχομόνωσης.

Μια βαλβίδα τύπου "τυφλού" είναι επίσης αποτελεσματική. Ο αριθμός των λεπίδων έχει πολλές φορές περισσότερο. Συνδέονται με τους οριζόντιους άξονες.

Δημοσιονομική έκδοση της βαλβίδας εξαγωγής

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να έχετε αυτοσχέδια υλικά, μπορείτε να φτιάξετε μια βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό από τον εαυτό σας. Ως βάση μπορείτε να πάρετε ένα παχύ πλαστικό. Για να εξασφαλιστεί η επικάλυψη της οπής εξαγωγής, στερεώνεται μια λεπτή πλάκα. Σε αυτό, κόβεται μια τρύπα για τον ανεμιστήρα. Τρυπήστε τρύπες για τοποθέτηση στον τοίχο και για τον ανεμιστήρα.

Για μια άνετη προσαρμογή του ανεμιστήρα στη βάση, χρησιμοποιείται μια φλάντζα. Με αυτό, όλο τον εξαναγκασμένο αέρα από τον ανεμιστήρα θα πάει στον εξαερισμό.

Η βάση της σχάρας καλύπτεται με ένα λεπτό πλέγμα, έτσι ώστε να εμποδίζεται ολόκληρη η τρύπα. Τότε τα έντομα δεν μπορούν να μπουν μέσα στο σπίτι. Ένα τέτοιο πλέγμα, με την πάροδο του χρόνου, θα βουλώσει με σκόνη και άλλα μικρά σωματίδια. Πρέπει να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί από ακαθαρσίες.

Για τις πόρτες είναι κατάλληλο το παχύ πολυαιθυλένιο. Θα πρέπει να είναι ομαλή και ομαλή σε όλες τις πλευρές. Η πλήρης στεγανότητα της οπής στη βάση δεν θα δημιουργήσει αντίστροφη έλξη.

Είναι καλύτερα να περιορίζεται σε δύο φύλλα. Πρέπει να τοποθετηθούν με συγκολλητική ταινία παράλληλα με τις άκρες. Το διάκενο μεταξύ του τοίχου και της αυτοκατευθυνόμενης βαλβίδας εξαγωγής πρέπει να αφαιρεθεί με κολλητική ταινία διπλής όψης.

Μια τέτοια συσκευή, με την κατάλληλη φροντίδα, θα διαρκέσει πολύ καιρό και θα απαλλάξει τις δυσάρεστες μυρωδιές των λυμάτων.

Για οπτική επιθεώρηση, μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες των βαλβίδων αντεπιστροφής για εξαερισμό. Η σωστή επιλογή δεν είναι εύκολη. Η βαλβίδα στη βαλβίδα πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητη και να αντιδρά με την παραμικρή κίνηση του αέρα.

Εάν το διαμέρισμα αντιμετωπίζει προβλήματα έλξης, είναι προτιμότερο να συνδυάσετε τη βαλβίδα ελέγχου με συσκευές εξαναγκασμού εξαερισμού. Οι γρίλιες εξαερισμού θα σας βοηθήσουν να κάνετε την κατασκευή αόρατη.

Ποια είναι η βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό και για ποιο λόγο;

Δεν είναι μυστικό ότι ο εξαερισμός στα διαμερίσματα χρησιμεύει για να αφαιρέσετε διάφορες οσμές. Αλλά μερικές φορές συμβαίνει ότι μέσω της μέσα στο σπίτι διεισδύει ο καπνός από τους γείτονες ή κάτι παρόμοιο. Επιπλέον, σε ρεύματα ή ισχυρό άνεμο, αντί να αντλείται εξαερισμός μπορεί να λειτουργήσει ως παραπόταμος. Πώς λοιπόν να απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα; Η λύση μπορεί να είναι μια βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό, η οποία θα εμποδίσει την είσοδο διαφόρων οσμών στο σπίτι. Τώρα ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι, πώς λειτουργεί και πόσο δύσκολο είναι να το εγκαταστήσετε στο σπίτι σας.

Διαβάστε στο άρθρο:

Βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό - τι χρειάζεται και πώς λειτουργεί

Η ουσία αυτής της συσκευής είναι αυτή: ενώ στην ανοικτή θέση, η βαλβίδα αφήνει τον αέρα έξω από το δωμάτιο ελεύθερα έξω. Αλλά την ίδια στιγμή, αξίζει τη ροή να βιαστούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, η συσκευή ενεργοποιείται, εμποδίζοντας το δρόμο μέσα. Η ουσία του έργου του είναι πολύ απλή. Το πέταλο βρίσκεται στο εσωτερικό, έτσι ώστε η ροή να μπορεί να περάσει σε μία από τις κατευθύνσεις. Σε περίπτωση επιστροφής, ο ίδιος ο αέρας κλείνει το μονοπάτι του μετατρέποντας αυτό το πέταλο στον σωλήνα.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι η δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας της ροής αέρα που διέρχεται από αυτήν. Αλλά το κύριο πράγμα για το οποίο μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι απαραίτητη για τον εξαερισμό είναι, φυσικά, να αποφευχθεί η ροή του ψυχρού αέρα μέσω των ορυχείων στο διαμέρισμα. Αν και πολλοί υποτιμούν την ανάγκη του. Μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα. Στο επόμενο διαμέρισμα υπάρχει διαρροή αερίου. Και ενώ ο αέρας από την πίσω τους έλξη έρχεται σε σας. Και παρά το γεγονός ότι το φυσικό αέριο, ουσιαστικά, είναι σήμερα παντού φυσικό, όχι υγροποιημένο, δεν έχει μυρωδιά. Είναι απίθανο να υπάρξει κάποιος που θέλει να μπει σε μια παρόμοια κατάσταση.

Και τώρα, έχοντας κατανοήσει τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής, τι χρειάζεται και πώς λειτουργεί, έχει νόημα να αλλάζετε τους τύπους και τους τύπους που αντιπροσωπεύει ο κατασκευαστής στα ράφια των καταστημάτων.

Ποια είδη βαλβίδων ελέγχου είναι διαθέσιμα για εξαερισμό;

Τέτοιες συσκευές μπορεί να είναι με κάθετο πτερύγιο ή με οριζόντιο πτερύγιο. Επιλέξτε μια κατάλληλη βαλβίδα αέρα για τον αερισμό που θα πρέπει να βασίζεται στην κατεύθυνση των ροών στον άξονα. Εάν η επιλογή είναι λάθος, μπορεί να μην λειτουργήσει όταν είναι απαραίτητο. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα πέταλα είναι επίσης διαφορετικά. Οι βαλβίδες αντεπιστροφής θεωρούνται πιο ανθεκτικές, των οποίων η απόσβεση είναι κατασκευασμένη από μέταλλο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τέτοιες συσκευές έχουν γίνει τόσο διαδεδομένες. Αν και όσο παράλογο ακούγεται, για όλη τη δημοτικότητά τους, πολλοί δεν γνωρίζουν καν τι είναι και τι είναι για. Αλλά στην πραγματικότητα μερικές φορές δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, όπως η εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας πύλης για εξαερισμό, δεν παραμένει καν. Για παράδειγμα, εάν παίρνετε ένα διαμέρισμα στους πρώτους ορόφους των παλιών σπιτιών, όπου το υπόγειο τραβά υγρό και έτσι οι τοίχοι καλύπτονται περιοδικά με μύκητες. Ή τους επάνω ορόφους με διαρροές στέγης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο εξαναγκασμένος αερισμός με την αδυναμία εισροής και μπορεί να βοηθήσει. Φυσικά, η οροφή δεν θα σταματήσει να διαρρέει από αυτό, αλλά η υγρασία στο δωμάτιο θα μειωθεί αρκετές φορές.

Λοιπόν, αξίζει να εξεταστούν τα είδη των συσκευών που παρουσιάζονται στα ράφια των ρωσικών καταστημάτων.

Υπάρχοντες τύποι βαλβίδων για τον εξαερισμό και τα χαρακτηριστικά τους

Υπάρχουν τρεις τύποι τέτοιων συσκευών:

Τώρα θα τα σταματήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Βαλβίδα αντεπιστροφής τύπου μεμβράνης

Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται συχνότερα σε διαμερίσματα με φυσικό εξαερισμό. Το γεγονός είναι ότι η μεμβράνη σε αυτό είναι αρκετά ευέλικτη και ακόμη και ένα μικρό φυσικό ρεύμα είναι ικανό να διεισδύσει μέσα από αυτό, με την αψίδα των πετάλων. Στην αντίθετη κατεύθυνση, η μεμβράνη δεν επιτρέπει την διέλευση του αέρα, εξασφαλίζοντας έτσι τη λειτουργία της βαλβίδας αντίστροφης μεμβράνης.

Συσκευή τύπου μεμβράνης με δικά της χέρια

Η βαλβίδα ελέγχου πτερυγίων και τα χαρακτηριστικά της

Ένα παρόμοιο σχέδιο μοιάζει με τυφλό, των οποίων οι πλάκες ανοίγουν κάτω από φυσική ροή αέρα ή με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Επίσης αρκετά κοινό είδος, το οποίο χρησιμοποιείται σε διαμερίσματα. Η δημοτικότητα των βαλβίδων ελέγχου για τον εξαερισμό του τύπου πέταλου κερδίστηκε χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις (μπορούν να εγκατασταθούν αντί της μάσκας αερισμού).

Βαλβίδα πεταλούδας, δομή και αρχή λειτουργίας

Το λιγότερο κοινός τύπος, του οποίου η αρχή λειτουργίας διαφέρει λίγο από την μεμβράνη, με τη μόνη διαφορά ότι ως φράγμα αντίστροφη βαλβίδα πεταλούδα προεξέχουν δύο λοβούς ημικυκλικό ή ορθογώνιο σχήμα, ο κοινός άξονας σταθερό στη μέση. Υπό την επίδραση της ροής του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση, ανοίγουν. Χρησιμοποιούνται κυρίως στον εξαναγκασμένο εξαερισμό, αν και, όπως και άλλοι τύποι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φυσικά, αν και λιγότερο συχνά. Το γεγονός είναι ότι οι μεταλλικοί λοβοί δεν συστέλλονται με μια ασθενή ροή, και επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα περάσει ο αέρας.

Έτσι μοιάζει με εξαναγκασμένο αερισμό στο εσωτερικό

Σχετικό άρθρο:

Βάλτε βαλβίδα στον τοίχο. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε προσεκτικά τους τύπους κατασκευών, την αρχή λειτουργίας, τον τρόπο επιλογής θέσης για εγκατάσταση, τον τρόπο με τον οποίο θα εγκαταστήσετε σωστά τη συσκευή, τις χρήσιμες συμβουλές και τις συστάσεις των ειδικών.

Επίσης, αυτοί οι τρεις τύποι βαλβίδων ελέγχου μπορούν να έχουν αυτόματο, μηχανικό ή ηλεκτρονικό έλεγχο. Αυτές οι συσκευές θα ελέγχονται είτε με μικροελεγκτή και με αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας είτε με τηλεχειρισμό στις σωστές στιγμές.

Η δυνατότητα χρήσης βαλβίδων ελέγχου στον εξαερισμό της κουζίνας

Πιθανώς, οι πιο διαδεδομένες ήταν παρόμοιες συσκευές στις κουζίνες των ρωσικών διαμερισμάτων. Είναι πολύ βολικό όταν η βαλβίδα είναι εγκατεστημένη, για παράδειγμα, σε μια ενσωματωμένη κουκούλα. Μετά από όλα, εάν κατά τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής αντλεί καπνός από την επιφάνεια μαγειρέματος από έναν ανεμιστήρα, στην ανοικτή θέση μέσω Μπορεί κάλλιστα πτώση μυρίζει βίαια εξωθεί το καπό, τρέχει από τους γείτονες. Και αυτό, βλέπετε, δεν είναι πολύ ευχάριστο. Αυτό είναι στην περίπτωση αυτή, η βαλβίδα ελέγχου στην κουκούλα για την κουζίνα και θα είναι σωστό.

Ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος στην κουζίνα από την ενσωματωμένη κουκούλα

Είναι σημαντικό ότι ακόμη και με μια τέτοια συσκευή ανταλλαγής αέρα, πρέπει να σκεφτείτε την επικάλυψη. Μετά από όλα, εκτός από την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, αφήνεται μια ακόμα τρύπα για εξαερισμό στην κουζίνα, η βαλβίδα ελέγχου στην οποία επίσης δεν θα είναι περιττή. Με μια τέτοια διάταξη, η πλέον κατάλληλη είναι η εγκατάσταση μιας πεταλούδας στην κουκούλα και μιας μεμβράνης ή ενός τύπου πετάλου στον φυσικό εξαερισμό.

Χρειάζομαι βαλβίδα ελέγχου στο μπάνιο;

Εδώ, και οι διαφωνίες πρέπει να προκύψουν, πρέπει να είναι αναμφισβήτητα αναγκαίες. Μετά από όλα, δεν είναι πολύ ευχάριστο, όταν, κάτω από το ντους, αισθάνεστε ξαφνικά το ξέφρενο του ψυχρού αέρα. Και η υγρασία σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι αρκετή για να επιτρέψει τη διείσδυση επιπλέον υγρασίας από τους γείτονες. Και αν και για τον εξαερισμό στις βαλβίδες ελέγχου του μπάνιου δεν είναι πανάκεια, όμως ο κύριος αέρας που προέρχεται από το εξωτερικό, κρατούν ψηλά.

Στο μπάνιο, μια τέτοια συσκευή είναι απλά απαραίτητη

Η συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού και τα υπέρ και τα κατά της

Είναι πολύ βολικό όταν, όταν υπάρχει κάποια μυρωδιά στην κουζίνα ή υγρασία στο μπάνιο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα, ο οποίος αφαιρεί γρήγορα τον ανεπιθύμητο αέρα από το δωμάτιο. Συχνά, παρόμοιες συσκευές εγκαθίστανται σε παράθυρα ή παράθυρα. Και όμως, εκτός από τις θετικές ιδιότητες, έχουν επίσης αρνητικό, όπως η ανάγκη να τους προμηθεύσουμε ηλεκτρισμό.

Και μια τέτοια συσκευή με οπίσθιο φωτισμό θα φαίνεται κομψή στο ταβάνι

Και παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι αδύνατο να γίνει χωρίς εξαναγκασμένο αερισμό και έχουν ήδη αναφερθεί νωρίτερα. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι συσκευές που απαιτούν σύνδεση μπορεί να είναι τόσο σταθερές όσο και κινητές. Και αν επιλέξετε ανεμιστήρα με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου απευθείας στο μέγεθος του παραθύρου, τότε μπορείτε να τον ορίσετε μόνο όταν είναι απαραίτητο. Τον υπόλοιπο χρόνο θα καθαρίσει. Για αυτές τις συσκευές, δεν χρειάζεστε ειδική σύνδεση. για μια στιγμή μπορούν να τροφοδοτηθούν μέσω ενός καλωδίου επέκτασης.

Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τέτοιες συσκευές για να καταλάβουμε πώς λειτουργούν.

Σε συνδυασμό με τη βαλβίδα ανεμιστήρα είναι αρκετά δημοφιλής στους αγοραστές

Πώς αλληλεπιδρά η βαλβίδα ελέγχου με τον ανεμιστήρα

Όταν εγκαθιστάτε τον ανεμιστήρα στο παράθυρο του δωματίου, είναι δυνατό να αερίζεται πιο γρήγορα. Όταν εφαρμόζεται η τάση, οι λεπίδες αρχίζουν να περιστρέφονται, αντλώντας αέρα από το δωμάτιο και ανοίγοντας τα πέταλα της βαλβίδας. Λοιπόν, όταν απενεργοποιήσετε τη βαλβίδα κλείνει, εμποδίζοντας την πρόσβαση του κρύου αέρα του δρόμου στο διαμέρισμα. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η ουσία της συσκευής είναι στοιχειώδης.

Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση μιας βαλβίδας με μηχανική κίνηση, όταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, με το χέρι, μπορεί να το κλείσει ή να το ανοίξει. Στην πραγματικότητα, αυτή η αρχή είναι ότι η βαλβίδα αντεπιστροφής στην κουκούλα με τον ανεμιστήρα λειτουργεί. Η διαφορά είναι μόνο στη θέση - οριζόντια ή κάθετη.

Πεταλούδα σε κουκούλα

Μάσκα εξαερισμού με βαλβίδα ελέγχου: πώς να το εγκαταστήσετε

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ βολική όχι μόνο για χρήση, αλλά και για εγκατάσταση. Το γεγονός είναι ότι δεν θα απαιτηθούν ειδικές δεξιότητες για την εγκατάστασή του, καθώς και ένα εξειδικευμένο εργαλείο. Αρκεί να αποσυναρμολογήσετε την παλιά σχάρα και στη θέση της να εγκαταστήσετε μια νέα, εξοπλισμένη με μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Στην πραγματικότητα, εργάζεται ως τυφλός, αναπτύσσεται προς την αντίθετη κατεύθυνση, τη συσκευή και ρυθμίζει τη ροή του αέρα. Με τη βοήθεια μιας τέτοιας σχάρας αερισμού εξοπλισμένης με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, οι ξένες οσμές αποκόπτονται, καθώς και ο κρύος υπαίθριος αέρας. Όσο για την αγορά τέτοιων συσκευών, δεν υπάρχουν προβλήματα με αυτό. Και το κόστος των πινάκων εξαερισμού με μια βαλβίδα είναι αρκετά αποδεκτό αυτές τις μέρες.

Εγκατάσταση από το μηδέν. Με τέτοιο εξαερισμό είναι αδύνατο να γίνει χωρίς βαλβίδα

Τ-τεμάχια για κουκούλα και μεθόδους εφαρμογής τους

Δεν είναι μυστικό ότι όταν εγκαθιστάτε την ενσωματωμένη κουκούλα, χρειάζεστε ένα μπλουζάκι, το οποίο θα σας επιτρέψει να συνδέσετε τον εξοπλισμό στο σύστημα εξαερισμού και να αφήσετε μια φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Στην εποχή μας, παράγονται αρκετά και διάφορες τροποποιήσεις. Οι τόκοι οφείλονται μόνο σε τσιπ για κουκούλες με βαλβίδες ελέγχου, ενώ ο αριθμός τους μπορεί να είναι διαφορετικός.

Συνήθως δύο βαλβίδες αντεπιστροφής είναι ενσωματωμένες - για κουκούλες και για φυσικό αερισμό, αλλά μερικές φορές εγκαθιστούν μια βαλβίδα ασφαλείας - σε έναν κοινό σωλήνα. Σε γενικές γραμμές, οι δίοδοι με βαλβίδες ελέγχου για εξαερισμό δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά. Πιστεύεται ότι ένας αποσβεστήρας αέρα στην είσοδο είναι αρκετός. Αλλά εδώ, φυσικά, η γεύση και το χρώμα.

Εμφάνιση του tee για εξαερισμό

Εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για την κουκούλα κουζίνας

Ακριβώς μια τέτοια διάταξη του φράγματος αέρα είναι η πιο κοινή. Λοιπόν, αυτό είναι φυσικό, γιατί η τοποθέτηση μιας βαλβίδας ελέγχου για την εξάτμιση είναι πολύ φθηνότερη από την αγορά ενός μπλουζάκι με δύο ή τρία. Επιπλέον, πιο συχνά, στις σύγχρονες συσκευές για τον εξαναγκασμό εξαερισμού έχουν ήδη εγκατασταθεί παρόμοιες συσκευές. Και αν μια συμβατική κουκούλα με μια βαλβίδα ελέγχου παλαιού τύπου εξακολουθεί να μπορεί να περάσει πίσω μια μικρή ποσότητα αέρα, τότε τα νεότερα μοντέλα στερούνται τέτοιας «πληγής».

Ορθογώνια βαλβίδες ελέγχου για γενικούς σκοπούς

Η εταιρεία ROVEN προτείνει να αγοράσει βαλβίδες αντίστροφη ορθογώνια διατομή γενικής χρήσης στη Μόσχα σε προσιτή τιμή. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το γραφείο μας στη διεύθυνση: Μόσχα, Yuzhnoportovaya, 7, 7 από. 403. Κλήση στο τηλέφωνο +7 495 646 23 90, οι ειδικοί μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Οι βαλβίδες αναστροφής γενικής χρήσης έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τη ροή του αέρα όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός. Η βαλβίδα μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε οριζόντιους όσο και σε κάθετους αγωγούς. Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας σε κάθετο αγωγό, η ροή αέρα πρέπει να κατευθύνεται από κάτω προς τα πάνω. Η συνιστώμενη ταχύτητα κίνησης του αέρα μπροστά από τη βαλβίδα είναι τουλάχιστον 6 m / s.

Βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό: ένας απλός τρόπος για να γίνει ο αέρας στο δωμάτιο πιο καθαρό

Ένα παράδειγμα για το πώς φαίνεται η μηχανική βαλβίδα μετά την εμφάνιση και λειτουργία του ανεμιστήρα

Νιώθεις παράξενες μυρωδιές από την είσοδο και δεν ξέρεις πώς να λύσεις αυτό το πρόβλημα; Αποδεικνύεται ότι αρκεί η τοποθέτηση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό και η ξένη οσμή μπορεί να ξεχαστεί. Θα μιλήσω για το τι αντιπροσωπεύει αυτή η συσκευή, για το πώς λειτουργεί και για το αν μπορεί να γίνει χωρίς αυτό. Στο τέλος, μπορείτε να αποφασίσετε εάν πρέπει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα εξαερισμού ή όχι, και αν εγκαταστήσετε, τι είδους τροποποίηση για να την επιλέξετε.

Λόγοι εγκατάστασης

Τα ανοίγματα του διαμερίσματος συνδέονται με έναν αεραγωγό, ο οποίος είναι κοινός για τα μισά διαμερίσματα στην είσοδο. Ως εκ τούτου, αργά ή γρήγορα, μέρος των δυσάρεστων οσμών από γείτονες από κάτω διαπερνά μέσω του εξαερισμού στο διαμέρισμα.

Ο τακτικός καθαρισμός των αγωγών είναι σημαντικός για τον φυσικό εξαερισμό, καθώς παρέχει μεγαλύτερη ένταση ώσης προς τη σωστή κατεύθυνση

Ο τακτικός καθαρισμός των αγωγών είναι σημαντικός για τον φυσικό εξαερισμό, καθώς παρέχει μεγαλύτερη ένταση ώσης προς τη σωστή κατεύθυνση

Η αιτία του προβλήματος μπορεί να βρεθεί στον αρχικά ανεπαρκή σχεδιασμό των αεραγωγών αερισμού ή στην απόφραξη τους για πολλά χρόνια λειτουργίας χωρίς τακτικό καθαρισμό. Πώς να αντιμετωπίσετε τις οσμές εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε τους αεραγωγούς; Το πρόβλημα επιλύεται με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής.

Ένα παράδειγμα της συνδυασμένης λειτουργίας ενός εξαερισμού και ενός απορροφητήρα για μια κουζίνα

Όπως και κάθε βαλβίδα - αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον αέρα να περάσει στη μία πλευρά και να μην περάσει μέσα στο άλλο. Στην περίπτωσή μας, η συσκευή περνά ελεύθερα μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο προς τα έξω και εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό του άξονα. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ένας τέτοιος αποσβεστήρας εμποδίζει τον σχηματισμό της αντίστροφης ώσης και εξαλείφει τη διείσδυση ψυχρού αέρα από το δρόμο.

Ποικιλίες ανά τύπο αυτοματισμού

Η εισαγωγή αέρα από το εξωτερικό ρυθμίζεται με το χέρι. Για να σταματήσετε την πρόσβαση των οσμών στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο, όπως στη φωτογραφία, να γυρίσετε τα ελάσματα ή το δίσκο και, συνεπώς, να κλείσετε τις διαμπερείς οπές.

Λόγω των χαρακτηριστικών ελέγχου, η οδηγία για τη χρήση σχάρων και διαχυτών δεν εμποδίζει εντελώς τη διείσδυση οσμών στο δωμάτιο. Δηλαδή, μόλις αισθανθείτε ότι οι μυρωδιές διεισδύουν, πρέπει να πάτε στην οπή και να κλείσετε τα κενά.

Υπάρχουν πολλά κοινά σχέδια, αλλά όλα αυτά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν επιτρέπουν στον αέρα να ρέει και στις δύο κατευθύνσεις. Για να πάρει τον αέρα από μέσα προς τα έξω, η ροή πρέπει να είναι αρκετά δυνατή ώστε να εκτρέψει το πτερύγιο. Δεν υπάρχει τέτοιο βύθισμα στην έξοδο του διαμερίσματος, ειδικά εάν η εγκατάσταση εξαερισμού δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιώντας μια βαλβίδα αντεπιστροφής με αυτόματο έλεγχο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι μυρωδιές δεν εισχωρούν στο δωμάτιο.

Ελέγξτε τη βαλβίδα εξαερισμού, όπως έχει εγκατασταθεί

Αρχή λειτουργίας και τύποι συσκευών βαλβίδων ελέγχου για τον αερισμό

Πολύ συχνά ο τύπος εξαερισμού που χρησιμοποιείται δεν εκπληρώνει τη βασική του λειτουργία και η εκροή αέρα είναι εξαιρετικά αναποτελεσματική, επιστρέφοντας μέρος του αέρα από το κανάλι εξαέρωσης πίσω στο περίβλημα. Ειδικότερα, αισθάνεται καλά σε τέτοιες περιοχές της στοχευόμενης περιοχής ως μπάνιο και κουζίνα. Για την εξάλειψη ενός τόσο σημαντικού μειονεκτήματος, συνιστάται η τοποθέτηση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό.

Σκοπός και τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Ένας τύπος βαλβίδων ελέγχου

Συνήθως, τέτοιες συσκευές είναι απλές στο σχεδιασμό τους, αλλά, παρά αυτό, εκτελούν μια πολύ σημαντική λειτουργία # 8212; εμποδίστε την είσοδο του αέρα εξαγωγής στο δωμάτιο. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό μερικές φορές μπορεί να είναι διαφορετικοί. Το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι η παραβίαση της στεγανότητας των αγωγών εξαερισμού ή η απόφραξη τους. Αν οι καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές δεν απέδωσαν αποτελέσματα, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας εγκαθιστώντας μια βαλβίδα αντεπιστροφής για τον αερισμό.

Υπάρχουν δύο τύποι συσκευών:

 • με κάθετη εγκατάσταση.
 • με οριζόντια εγκατάσταση.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού. Εάν ο αγωγός έχει μια κατακόρυφη διάταξη, τότε η ροή του αέρα σε αυτό πρέπει κατ 'ανάγκη να κινείται επίσης κάθετα. Κατά συνέπεια, η εγκατάσταση της βαλβίδας ελέγχου για εξαερισμό σε αυτή την περίπτωση γίνεται σε οριζόντια θέση. Έτσι, είναι δυνατή η σωστή λειτουργία των λεπίδων.

Οι βαλβίδες διακρίνονται επίσης από τον τύπο υλικού και τη διατομή. Υπάρχουν στρογγυλές και ορθογώνιες βαλβίδες. Το υλικό που χρησιμοποιείται έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, επομένως μερικά συστήματα χρησιμοποιούν πλαστική βαλβίδα ελέγχου αερισμού, σε άλλες # 8212; από μέταλλο.

Η καθοριστική παράμετρος για αυτές τις συσκευές είναι η απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι διαφορετικά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για διαφορετική ταχύτητα αέρα.

Η πιο απαιτητική σήμερα είναι μια πλαστική βαλβίδα ελέγχου αερισμού με απόδοση 4-6 m / s, γεγονός που εξηγείται από την απουσία θορύβου όταν ανοίγουμε και κλείνουμε τα πτερύγια. Αυτές οι συσκευές μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα ή από ανεμιστήρα εξαγωγής.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού διαφόρων τύπων βαλβίδων

Η βαλβίδα αέρα επιστροφής για αερισμό είναι σχεδιασμένη όσο το δυνατόν απλούστερα: η λεπίδα είναι στερεωμένη στον άξονα, γεγονός που διασφαλίζει την ελευθερία κίνησης. Ως αντίβαρο, εγκαθίσταται ένα ειδικό έλασμα, το οποίο σταματά τη λειτουργία της βαλβίδας όταν ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι απενεργοποιημένος. Τέτοιες συσκευές αντιπροσωπεύουν μια γενική κατηγορία και βρίσκονται τετράγωνες καθώς και κυκλικές. Υπολογίζονται για αρκετά μεγάλες διαστάσεις του αγωγού. Για τοποθέτηση οπών παρέχονται.

Εάν απαιτείται βαλβίδα αντεπιστροφής για τον αερισμό βιομηχανικής χρήσης 100 mm, συνιστάται να επιλέξετε ένα μοντέλο από την κατηγορία των συσκευών με προστασία από έκρηξη.

Λόγω των ειδικών σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, η ποικιλία αυτή εγκαθίσταται σε επικίνδυνες βιομηχανικές περιοχές. Η σειρά περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης μιας βαλβίδας ελέγχου για εξαερισμό 125 mm, καθώς και 1,000 mm. Τέτοιες συσκευές κατασκευάζονται με στρογγυλό και ορθογώνιο τμήμα.

Είναι πολύ κοινό μοντέλο που ονομάζεται # 171; Butterfly # 187; Οι βαλβίδες αυτές είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο χάλυβα και είναι εφοδιασμένες με δύο λεπίδες, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε έναν άξονα που βρίσκεται στο κέντρο του τμήματος. Όταν ο ανεμιστήρας εξάτμισης είναι απενεργοποιημένος, οι λεπίδες είναι κλειστές. Προφανώς, μια τέτοια αρχή χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις συσκευές αυτού του είδους. Η βαλβίδα ελέγχου πεταλούδων για τον εξαερισμό αντιπροσωπεύεται από ένα μικρό αριθμό επιλογών. Η περιοχή μεγέθους ξεκινά από 100 mm και τελειώνει με τιμή 315 mm.

Υπάρχει επίσης ένα εκσυγχρονισμένο μοντέλο # 171 · Butterfly # 187 · το οποίο είναι εφοδιασμένο με ελαστικό σφράγισμα, το οποίο μειώνει σημαντικά το φαινόμενο θορύβου από την κίνηση των λεπίδων. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής χρησιμοποιείται για τον εξαερισμό του τύπου οικιακού πετάλου (ή της περσίδας). Ο σχεδιασμός του υποδηλώνει την παρουσία αρκετών οριζόντια διατεταγμένων λεπίδων. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται συχνά σε διαμερίσματα όπου απαιτείται βελτίωση του συστήματος εξαερισμού.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

Επιλογή βαλβίδας αντεπιστροφής για φυσικό εξαερισμό. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ταχύτητα ροής του αέρα, έτσι ώστε τα πτερύγια να υποχωρήσουν σε πίεση ακόμη και σε ένα ελάχιστα αισθητό χτύπημα αέρα. Το αδύναμο σχέδιο είναι το κύριο πρόβλημα στη ρύθμιση του φυσικού αερισμού. Ως εκ τούτου, κατά κανόνα, μια τέτοια συσκευή είναι τοποθετημένη με έναν ανεμιστήρα εξάτμισης. Προκειμένου να αυξηθεί η ελκυστικότητα του δωματίου, στην είσοδο του αγωγού αερισμού τοποθετείται διακοσμητική μάσκα.

Η απόδοση της βαλβίδας αντεπιστροφής εξαρτάται επίσης από τον σωστά επιλεγμένο ανεμιστήρα.

Εάν η κουκούλα δεν παρέχει αρκετή πρόσφυση, τότε η βαλβίδα ελέγχου θα λειτουργεί απλά σαν ένα πτερύγιο για τον αγωγό. Η έξοδος ανεμιστήρα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τους όγκους των δωματίων. Αν πρόκειται για κουζίνα, τότε υπολογίζεται ένας συντελεστής 10 για τον υπολογισμό, για ένα μπάνιο # 8212; 7.

Όταν επιλέγετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής, εφιστάται η προσοχή στη θερμοκρασία περιβάλλοντος στην περιοχή καθώς και στον ρυθμό παρεμπόδισης, ο οποίος μπορεί να σχετίζεται άμεσα με την κανονική έκθεση στον άνεμο σε ανοικτές περιοχές. Εάν ληφθούν υπόψη αυτές οι παράμετροι, τότε ο χυμός του συστήματος εξαερισμού μπορεί να επεκταθεί με αυτόν τον τρόπο. Για παράδειγμα, το σχέδιο # 171 · Butterfly # 187; εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο πάγωμα του μηχανισμού. Όσο για τα μπλοκαρίσματα, αυτός ο παράγοντας θα επηρεάσει αρνητικά σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο της βαλβίδας.

Η επιλογή μιας βαλβίδας ελέγχου για την τιμή εξαερισμού δεν είναι η τελευταία παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη. Το κόστος αποτελείται από μια σειρά παραμέτρων, μεταξύ των οποίων:

 • τύπος ενότητας.
 • διαστάσεις της βαλβίδας.
 • το χρησιμοποιούμενο υλικό.
 • κατασκευή ·
 • σκοπό ·
 • κατασκευαστής κάνει.

Η τιμή των βαλβίδων αντεπιστροφής κυμαίνεται από 300 έως 3 500 ρούβλια. Τα πιο ακριβά μοντέλα περιλαμβάνουν την παρουσία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης στο κιτ. Λαμβάνοντας υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά για να επιλέξετε μια τέτοια συσκευή θα πρέπει να προσεγγιστεί πολύ σοβαρά. Μετά από όλα, από πόσο καλά είναι τοποθετημένη η βαλβίδα και ο ανεμιστήρας εξαγωγής. θα εξαρτηθεί εκτός από την αποτελεσματικότητα της κυκλοφορίας του αέρα, αλλά και την απουσία / παρουσία ξένων οσμών στο δωμάτιο.

Ωστόσο, τέτοιες βαλβίδες επιτρέπουν όχι μόνο να προστατεύονται από τη διείσδυση οσμών από το εξωτερικό, αλλά και να εξασφαλίζουν ποιοτική εκροή ρυπασμένου αέρα από το δωμάτιο. Είναι γνωστό ότι ένα κακώς οργανωμένο σύστημα εξαερισμού μαζί με έναν αποσυμπιεσμένο αγωγό μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για την οργάνωση της πρόσβασης σε καθαρό αέρα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε όλες τις λεπτομέρειες, μέχρι το μέγεθος του πλέγματος του διακοσμητικού πλέγματος, δεδομένου ότι αυτό το στοιχείο, έστω και εμμέσως, αλλά εξακολουθεί να συμμετέχει στη διαδικασία της ανταλλαγής αέρα.

Η θέση της βαλβίδας αντεπιστροφής όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με την κουζίνα

Η κουζίνα μας βρίσκεται στο διαμέρισμα ενός καινούργιου σπιτιού. Η κουζίνα έχει έναν μεγάλο αγωγό εξαερισμού, στον οποίο υπάρχει μια μικρή τρύπα ορθογώνιου σχήματος, που κλείνει από μια σχάρα. Πώς να συνδέσετε σωστά την αυλάκωση από την κουκούλα; Εάν στον τοίχο του αγωγού εξαερισμού υπάρχει εγκατεστημένη μια τυπική έξοδος με οπή για κυματοειδή, η έξοδος αέρα για φυσικό εξαερισμό θα κλείσει.

Στην πώληση υπάρχει σχεδίαση με τρύπα για κυματοειδή και κάτω από μικρές γρίλιες για φυσικό αερισμό, αλλά με αυτό το σχέδιο, η ροή αέρα από την κουκούλα στην κουζίνα μπορεί να επιστρέψει. Πού είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου με αυτό το σχέδιο;

Καλησπέρα, Ηλί. Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή που δόθηκε στους πόρους μας.

Επί της ουσίας της ερώτησής σας, εξηγούμε:

Έχετε απολύτως δίκιο, προσπαθώντας να διατηρήσετε τη φυσική κουκούλα στο διαμέρισμά σας όταν συνδέετε την ομπρέλα κουζίνας. Μπορείτε να συνδέσετε μια ομπρέλα κουζίνας και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου σε έναν αγωγό με διάφορους τρόπους.

Συνδέστε τον καυσαερίων στην ανώτερη έξοδο, μέσω αυλακώσεων, και τοποθετήστε τη βαλβίδα αντεπιστροφής στη δεύτερη έξοδο (κάτω).

Η λειτουργία εξαερισμού, σε αυτή την περίπτωση θα μοιάζει με αυτό: όταν ο εκσκαφέας είναι ενεργοποιημένος, ο αέρας θα περάσει πάνω από τη βαλβίδα. Μέρος της ροής αέρα θα προκαλέσει το κλείσιμο του αποσβεστήρα της βαλβίδας ελέγχου. Όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, ανοίγει το πτερύγιο της βαλβίδας. Με αυτή τη λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τις αυλακώσεις για την κουζίνα, αλλά και τους ορθογώνιους αεραγωγούς που έχουν καλύτερα σχεδιαστικά και αεροδυναμικά χαρακτηριστικά από τον κυματοειδή αεραγωγό. Η αλήθεια είναι να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα με κυκλική διατομή σε ορθογώνιο.

Τοποθετήστε μια τυπική έξοδο και συνδέστε τη μία πλευρά του πλαστικού τσάι σε αυτό. Στη βρύση, η οποία βρίσκεται στη μέση του τσάι, συνδέστε την αυλάκωση του καλύμματος καυσαερίων. Τοποθετήστε τη βαλβίδα αντεπιστροφής στο άκρο του τσάι. Για μεγαλύτερη ορατότητα, δώστε προσοχή στην παρακάτω φωτογραφία.

Η αρχή λειτουργίας, το σύστημα εξαερισμού θα είναι το ίδιο όπως στο πρώτο παράδειγμα. Ενεργοποιήστε τον απορροφητήρα - η βαλβίδα ελέγχου κλείνει την έξοδο αέρα στην κουζίνα. Η κουκούλα σβήνει - η βαλβίδα ανοίγει για φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Μία από τις κύριες απαιτήσεις για την ποιοτική λειτουργία ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι η διαθεσιμότητα επαρκούς ροής αέρα.

Ελπίζουμε πραγματικά ότι ήμασταν σε θέση να δώσουμε λύση στην ερώτησή σας. Με εκτίμηση, η διαχείριση του ιστότοπου http://ventilationpro.ru/

Προσθέστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο στοιχείο σε κάθε δωμάτιο. Μετά από όλα, χάρη σε αυτό, το κτίριο προστατεύεται από τη συμπύκνωση, δυσάρεστη οσμή, μούχλα. Το σύγχρονο σύστημα εξαερισμού είναι εξοπλισμένο με πρόσθετα στοιχεία που βελτιώνουν σημαντικά τη λειτουργία του. Ένα από τα πολλά τέτοια στοιχεία είναι η βαλβίδα αντεπιστροφής.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου

Με την εμφάνιση του πρώτου συστήματος εξαερισμού, τοποθετήθηκε μια βαλβίδα ελέγχου. Με τα χρόνια βελτίωσε. Μέχρι σήμερα, εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • εμποδίζει τη διείσδυση ψυχρού αέρα στο εσωτερικό του.
 • εμποδίζει την εισχώρηση των συντριμμιών στο κτίριο, προστατεύοντας έτσι το σύστημα από το φράξιμο.
 • εξαλείφει τη δυσάρεστη οσμή που μεταφέρει από το δρόμο.
 • δεν επιτρέπει την υπερβολική υγρασία να διεισδύσει στο μέσον του κτιρίου.

Έτσι, μπορεί να λεχθεί ότι η βαλβίδα ελέγχου είναι ένα βασικό στοιχείο για το σύστημα εξαερισμού. Μετά από όλα, δεν εκτελεί μόνο τις κύριες λειτουργίες, αλλά προστατεύει και το ίδιο το σύστημα.

Τώρα υπάρχουν πολλές ποικιλίες βαλβίδων ελέγχου. Με τη μέθοδο εγκατάστασης διακρίνετε:

Η επιλογή της βαλβίδας εξαρτάται από την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Εάν ο αέρας μετακινείται κάθετα, η βαλβίδα είναι τοποθετημένη οριζόντια. Αυτή η ρύθμιση θα επιτρέψει τη σωστή λειτουργία της συσκευής.
Επίσης, οι βαλβίδες ταξινομούνται κατά διατομή και τύπο υλικού. Οι βαλβίδες είναι στρογγυλές και ορθογώνιες. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούν μέταλλο και πλαστικό. Η βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό από πλαστικό είναι πιο δημοφιλής.

Πώς να εγκαταστήσετε;

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τον ανεμιστήρα που χρησιμοποιήθηκε πριν. Στη συνέχεια, το σώμα της βαλβίδας ελέγχου πρέπει να εισαχθεί στην οπή εξαερισμού. Έτσι, κάνουμε σημειώσεις για να μπορέσουμε να φτιάξουμε τους συνδετήρες των βαλβίδων. Το σώμα πρέπει να είναι προσβάσιμο και σε μέρη όπου θα υπάρχουν σημάδια είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τα ανοίγματα κάτω από τους πείρους. Αφού τα πείροι είναι φραγμένα, τοποθετήστε τη βαλβίδα στη θέση της και ασφαλίστε την. Είναι πολύ σημαντικό, μετά την εργασία, να αφαιρέσετε όλα τα κενά μεταξύ της βαλβίδας και του φρεατίου για εξαερισμό με σιλικόνη. Αυτό είναι απαραίτητο για να έχετε μια κανονική έλξη. Και το τελευταίο στάδιο της εργασίας θα είναι η εγκατάσταση κουκούλες.

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για εξαερισμό μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν μοντέλα που τοποθετούνται ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της ρύθμισης είναι ότι θα προεξέχει λίγο πάνω από τον τοίχο.

Χαρακτηριστικά βαλβίδας ελέγχου αέρα

Οι βαλβίδες ελέγχου αέρα είναι γενικά σχεδιασμένες για μεγάλους αεραγωγούς. Αποτελείται από μια λεπίδα στερεωμένη στον άξονα. Αυτό διευκολύνει την ελεύθερη κίνηση. Αυτή η συσκευή μπορεί να έχει μορφή στρογγυλής και τετραγωνικής διατομής.

Βασικά, μια τέτοια συσκευή ως βαλβίδα ελέγχου αερισμού για τον εξαερισμό εγκαθίσταται σε εκρηκτικές βιομηχανίες. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του τύπου βαλβίδας είναι ότι έχει διαφορετικά μοντέλα διαφορετικών μεγεθών, τα οποία μπορεί να κυμαίνονται από 125 mm έως 1000 mm.

Το πιο κοινό μοντέλο είναι το "Πεταλούδα". Για την κατασκευή του χρησιμοποιήστε τον χαλυβδοσωλήνα. Έχει δύο λεπίδες, οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο του τμήματος. Αυτά τα πτερύγια κλείνουν αμέσως μετά την απενεργοποίηση του ανεμιστήρα.
Επομένως, όταν επιλέγετε μια βαλβίδα ελέγχου, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλες τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά της.