Ελέγξτε την βαλβίδα

Η βαλβίδα αντεπιστροφής επιτρέπει στο υγρό να ρέει μέσω της σωληνώσεως προς μία κατεύθυνση και να εμποδίζει - προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο κάθε συστήματος παροχής νερού, θέρμανσης, αποχέτευσης και βιομηχανικών μονάδων επεξεργασίας. Χρησιμοποιείται επίσης σε συστήματα πρόληψης διαρροών για πλυντήρια και πλυντήρια πιάτων. Οι συσκευές κλειδώματος έχουν μια ποικιλία σχεδίων, καθένα από τα οποία έχει τα πλεονεκτήματα και το πεδίο εφαρμογής της. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι το κλείστρο ανοίγει όταν επιτευχθεί κάποια πίεση και κλείνει όταν η πίεση πέσει κάτω από την καθορισμένη τιμή.

Τι περιλαμβάνει η βαλβίδα ελέγχου νερού για την αντλία και πώς λειτουργεί;

Η βαλβίδα αντεπιστροφής για το νερό αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • στέγαση ·
 • κύλινδρος - κινητό εκτελεστικό σώμα, το οποίο με τη σειρά του συναρμολογείται από ένα πιεστήριο, πλάκες καρούλι και ένα ελαστικό παρέμβυσμα μεταξύ τους.
 • ένα παρέμβυσμα στεγανοποίησης.
 • Ελατήρια (εκτός από συσκευές ανύψωσης τύπου βαρύτητας).

Η συσκευή της βαλβίδας ελέγχου για το νερό ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της.

Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από ορείχαλκο - αυτό το υλικό δεν είναι επιρρεπές σε διάβρωση και στη δράση των χημικά ενεργών ουσιών που περιέχονται στο νερό με τη μορφή ενός διαλύματος, είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό.

Μερικές φορές στην εξωτερική πλευρά εφαρμόζεται επίστρωση χρωμίου ή νικελίου με την γαλβανική μέθοδο. Μέρη του καρουλιού είναι επίσης κατασκευασμένα από ορείχαλκο ή ανθεκτικό πλαστικό. Το παρέμβυσμα της βαλβίδας ελέγχου ύδατος είναι συνήθως καουτσούκ ή σιλικόνη. Και, τέλος, το ελατήριο κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα με υψηλό συντελεστή ελαστικότητας.

Πώς λειτουργεί η βαλβίδα ελέγχου

Η αρχή της λειτουργίας των διαφόρων τύπων βαλβίδων ελέγχου

Η αρχή της βαλβίδας αντεπιστροφής είναι ότι ο ολισθητήρας κινείται κατά μήκος του ωστήρα (ράβδος) και μπορεί να καταλάβει την ακραία θέση στο θάλαμο καρουλιών. Η κεφαλή νερού στην πρόσθια κατεύθυνση συμπιέζει το ελατήριο και πιέζει τις πλάκες στην ανοικτή θέση. Το νερό διέρχεται από το μπουλόνι. Εάν το κεφάλι πέσει, το ελατήριο πιέζει τις πλάκες και το παρέμβυσμα μεταξύ τους στη σέλα και το κλείνει.
Η αρχή λειτουργίας μιας βαλβίδας αντεπιστροφής του τύπου ανύψωσης είναι σχεδόν η ίδια, μόνο ο ρόλος του ελατηρίου παίζεται από το βάρος της βαλβίδας ολίσθησης και τη δύναμη έλξης.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου

Ανάλογα με τον τύπο του στοιχείου ασφάλισης, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι βαλβίδων ελέγχου:

 • Τύπος ανύψωσης. Η πλάκα της βαλβίδας ελέγχου δίσκου κινείται πάνω και κάτω. Μετά την παράδοση της πίεσης στην κατεύθυνση εργασίας, η βαλβίδα ανοίγει και όταν η κεφαλή πέσει ή η κατεύθυνση του υγρού αλλάξει, κλείνει κάτω από τη δράση ενός ελατηρίου ή του ίδιου του βάρους.
 • Περιστρέψτε. Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένα πτερύγιο που περιστρέφεται και ανοίγει κάτω από την πίεση του υγρού και κλείνεται από τη δύναμη του ελατηρίου όταν πέφτει η κεφαλή.
 • Sharovoy. Η ροή καλύπτεται από μια σφαίρα που πιέζεται στην έδρα βαλβίδας με ένα ελατήριο επιστροφής. Η κεφαλή του υγρού πιέζει τη σφαίρα από τη σέλα, ανοίγοντας το πέρασμα του νερού.
 • Τύπος γκοφρέτας. Μπορεί να είναι κατασκευή δίσκος ανύψωσης είναι παρόμοια, αλλά οι πλάκα κινείται κατά μήκος του άξονα ροής και κυνόδοντας αποσβεστήρα αποτελείται από δύο πτερύγια, πτυσσόμενα προς το άλλο. Ο δικτυωτός σχεδιασμός έχει ελάχιστη αντίσταση στη ροή στην ανοιχτή μορφή.

Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι βαλβίδων αντεπιστροφής:

 • Ορείχαλκος - ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά, που χρησιμοποιείται συχνότερα στην καθημερινή ζωή.
 • Χυτοσίδηρος - φθηνός, αλλά επιρρεπής στη σκουριά, χρησιμοποιείται μόνο σε σωλήνες κορμού.
 • Ανοξείδωτο - το πιο υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο, αλλά και το πιο ακριβό. Χρησιμοποιούνται στα πιο σημαντικά συστήματα.

Ανάλογα με τη μέθοδο σύνδεσης της βαλβίδας επιστροφής νερού, διακρίνονται τα εξής:

 • Η σύζευξη - βαλβίδα για το νερό περιλαμβάνεται στη ρήξη του σωλήνα χρησιμοποιώντας δύο σπειρωτές συνδέσεις. Τα πιο συνηθισμένα στα οικιακά συστήματα.
 • Φλάντζες - Η βαλβίδα διακοπής συνδέεται με συνδέσεις φλάντζας. Χρησιμοποιείται κυρίως για συσκευές κατασκευασμένες από χυτοσίδηρο σε σωλήνες μεγάλων διαστάσεων.
 • Τύπος γκοφρέτας - η βαλβίδα ελέγχου τοποθετείται ανάμεσα σε δύο φλάντζες, οι οποίες σφίγγονται από ακίδες. Χρησιμοποιείται επίσης σε αγωγούς αγωγών.

Βαλβίδα ελέγχου ζεύξης

Τοποθεσίες για την εγκατάσταση βαλβίδων

Στα συστήματα οικιακής ύδρευσης και θέρμανσης υπάρχουν πολλά σημεία όπου απαιτείται η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής:

 • Στην είσοδο του διαμερίσματος από μια κεντρική παροχή ζεστού νερού.
 • Μετά το μετρητή για να το προστατεύσετε από ένα σφυρί νερού.
 • Πριν από τον σταθμό άντλησης του μεμονωμένου συστήματος παροχής νερού - για να αποφευχθεί η διαρροή νερού από τους σωλήνες μετά την απενεργοποίηση της τάσης.
 • Στο τέλος του εύκαμπτου σωλήνα εισαγωγής νερού, χαμηλώστε στο πηγάδι ή στη γεώτρηση ή μετά από την υποβρύχια αντλία - για να αποφύγετε τη διαρροή του νερού όταν η αντλία σταματήσει.
 • Στην είσοδο ενός ηλεκτρικού ή αερίου θερμοσίφωνα - για να αποφευχθεί η εμφάνιση θερμασμένου και διογκωμένου νερού στο ψυχρό κύριο.
 • Στο σύστημα προστασίας από διαρροές πλυντηρίων και πλυντηρίων πιάτων.

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τόποι εγκατάστασης. Εάν είναι απαραίτητο, μια τέτοια βαλβίδα για το νερό εγκαθίσταται σε όλα τα σημεία όπου είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ροή του νερού αυστηρά σε μία κατεύθυνση.

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Για να επιλέξετε μια βαλβίδα ελέγχου που θα λειτουργεί μακρά και αξιόπιστα σε αρμονία με άλλα στοιχεία του συστήματος παροχής νερού ή θέρμανσης, θα πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα σημεία:

 • Διορισμός. Ο τύπος της επιλεγμένης συσκευής πρέπει να ταιριάζει με αυτό. Για παράδειγμα, οι βαλβίδες του τύπου που ανύψωσης της βαρυτικής δράσης μπορεί να εγκατασταθεί σε μια αυστηρά προκαθορισμένη θέση σχεδιασμού, έτσι ώστε η ράβδος εγκεφαλικό επεισόδιο είναι κάθετη προς την επιφάνεια του εδάφους.
 • Τρόπος σύνδεσης. Επιλέγεται ταυτόχρονα με το σχεδιασμό των συνδετήρων στις οποίες θα προσαρτηθεί η βαλβίδα, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση περιττών προσαρμογέων. Για οικιακά συστήματα χρησιμοποιούνται συνήθως συζεύξεις.
 • Το μέγεθος. Πρέπει να ταιριάζει με ακρίβεια με τη διάμετρο του αγωγού. Η χρήση πύλης μικρότερου διαμέτρου συνδεδεμένου μέσω προσαρμογέων θα μειώσει την αξιοπιστία του σχεδιασμού και θα δημιουργήσει αυξημένη αντίσταση στη ροή.
 • Υλικό. Για τα καυτά υγρά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ορείχαλκο ή ανοξείδωτο, καθώς το πολυπροπυλένιο σε υψηλές θερμοκρασίες μειώνει σημαντικά τον πόρο.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να λάβει υπόψη όλες τις αποχρώσεις, έτσι σε περίπτωση αμφιβολίας, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο μηχανικό.

Βαλβίδες διαφορετικών τύπων

Η επιλογή και η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής για το νερό εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της. Η βαλβίδα νερού μπορεί να ανήκει στους ακόλουθους τύπους:

Το ελατήριο επιστροφής βαλβίδων муфтовый

Το σώμα της συσκευής είναι δύο κυλίνδρους, ενώνονται με μια βιδωτή σύνδεση. Το τύμπανο αποτελείται από ένα πλαστικό ωστήριο, ένα ζευγάρι πλακών και ένα ελαστικό παρέμβυσμα. Η κανονική θέση του κλείστρου κλείνει, όταν το υγρό αντλήσει και φτάσει σε μια καθορισμένη τιμή, πιέζει το ελατήριο και η βαλβίδα ανοίγει πάνω στο νερό. Όταν το κεφάλι πέσει, το ελατήριο επιστρέφει τη βαλβίδα στη θέση της, κλείνοντας το μπουλόνι.

Περιστροφικό πέταλο

Το τύμπανο σε αυτή την έκδοση δεν είναι αξονικό, αλλά περιστρεφόμενο και ο άξονας βρίσκεται πάνω από τον αυλό του κλείστρου. Όταν εφαρμόζεται η πίεση υγρού, πιέζει το πτερύγιο και η βαλβίδα ανοίγει. Όταν πέσει το κεφάλι, ο αποσβεστήρας χαμηλώνει με βαρύτητα ή με ένα ελατήριο επιστροφής και κλείνει το κενό. Κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής, είναι σημαντικό να τηρείτε την ένδειξη "κορυφή" και τη μέγιστη δυνατή κλίση, όπως ορίζεται στην τεκμηρίωση. Σε μεγάλες συσκευές, όταν επιστρέφει το πτερύγιο, εμφανίζεται ένα ισχυρό κτύπημα στη σέλα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σφυρί νερού και ακόμη και στην αποτυχία της συσκευής. Για να αποφευχθεί αυτό, ο σχεδιασμός πρέπει να περιπλέξει και να προσθέσει στοιχεία απόσβεσης. Ο σχεδιασμός επιτρέπει τη δημιουργία παραθυρόφυλλων μεγάλων διαμέτρων, οι οποίοι δεν είναι πολύ ευαίσθητοι στην παρουσία αιωρήματος και άλλων εγκλεισμάτων στο υγρό.

Το σφαιρικό μοντέλο

Ο τρόπος λειτουργίας και η συσκευή είναι πολύ παρόμοια με την βαλβίδα ελατηρίου δίσκου. Ο ρόλος του τεμαχίου κλειδώματος παίζεται από μια μπάλα που πιέζεται στο κάθισμα από ένα ελατήριο. Χρησιμοποιείται κυρίως για σωλήνες μικρής διαμέτρου, στα οικιακά συστήματα υγιεινής. Μια τέτοια βαλβίδα ελέγχου επιστροφής με μια ίση εγκάρσια διατομή έχει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις από τη βαλβίδα τύπου δίσκου.

Προϊόν τύπου ανύψωσης

Η άτρακτος καρουλιού στην περίπτωση αυτή τοποθετείται κατακόρυφα, κάτω από την πίεση του νερού, το καρούλι ανεβαίνει, ανοίγοντας το μπουλόνι. Όταν το κεφάλι πέσει, το στέλεχος πέφτει και η βαλβίδα κλείνει. Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών υπόκειται σε περιορισμό - μπορεί να σχεδιαστεί μόνο σε οριζόντια τοποθετημένους αγωγούς. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα τέτοιων σχεδίων είναι η δυνατότητα επισκευής του καρουλιού χωρίς να αφαιρεθεί ολόκληρο το σώμα. Μείον είναι οι αυξημένες απαιτήσεις για την καθαρότητα του υγρού.

Βαλβίδες ελέγχου για υποβρύχιες αντλίες

Για την οργάνωση της αδιάκοπης παροχής νερού σε ιδιωτικές κατοικίες με τη χρήση υποβρύχιων αντλιών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου αμέσως πίσω από την αντλία. Αυτό θα αποτρέψει την εκροή του νερού πίσω στο φρεάτιο όταν η αντλία είναι απενεργοποιημένη και θα εξαλείψει την ανάγκη επαναπλήρωσης του συστήματος κάθε φορά με νερό.

Βαλβίδα ελέγχου για υποβρύχιες αντλίες

Με πηγάδι μεγάλης εμβέλειας, με επαρκή διάμετρο του αγωγού και με την απόσταση του φρέατος από το σπίτι, μπορεί να είναι περίπου δεκάδες λίτρα νερού. Σε πολλά μοντέλα υποβρύχιων αντλιών, μια τέτοια βαλβίδα εγκαθίσταται στο εργοστάσιο. Αν δεν είναι, τότε, κατά κανόνα, επιλέγεται μια ορειχάλκινη συσκευή με αξονική κίνηση του καρουλιού και ένα ελατήριο επιστροφής. Ο αυλός της πύλης δεν πρέπει να είναι μικρότερος από την εσωτερική διάμετρο του αγωγού, έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόσθετη αντίσταση στη ροή.

Κανόνες για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής

Δεν αρκεί να κατανοήσουμε τη βέλτιστη επιλογή του μοντέλου της συσκευής, είναι επίσης απαραίτητο να το εγκαταστήσετε σωστά.

Η εσφαλμένη τοποθέτηση του κλείστρου μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για επισκευή ή αντικατάσταση, πράγμα που μπορεί να είναι ένα πολύ επίπονο έργο, ειδικά αν είναι εγκατεστημένο στο πηγάδι.

 • Εάν το σώμα τραβηχτεί ή βγει από το βέλος, τότε πρέπει να εγκατασταθεί με ένα βέλος προς τα πάνω, ακόμα κι αν υπάρχει ένα ελατήριο επιστροφής.
 • Εάν το βάθος του φρέατος ή του φρέατος (ακριβέστερα, η απόσταση από τον καθρέφτη νερού) είναι μικρό, τότε η βαλβίδα ελέγχου επιστροφής τοποθετείται απευθείας στην είσοδο της κεφαλής πίεσης.
 • Στην περίπτωση που το βάθος του φρέατος είναι μεγαλύτερο από 8 m, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τη συσκευή στην είσοδο νερού, προσθέτοντάς την με ένα μηχανικό τραχύ φίλτρο.
 • Όταν χρησιμοποιείτε μια υποβρύχια αντλία, πρέπει να τοποθετηθεί ο μπουλόνι στην έξοδο του.
 • Σε μεγάλη απόσταση από το πηγάδι, είναι καλύτερα να τοποθετήσετε δύο παντζούρια - στην έξοδο της συσκευής πίεσης και στην είσοδο του σπιτιού.

Σχέδιο εγκατάστασης αντλιοστασίου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Για το λόγο αυτό, πριν από την έναρξη της εγκατάστασης, δεν είναι δυνατή η πρόβλεψη όλων των επιλογών, είναι απαραίτητο να παρουσιάσετε το σχέδιο παροχής νερού ή του συστήματος θέρμανσης σε έναν ειδικευμένο και έμπειρο μηχανικό υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Πώς να εγκαταστήσετε βαλβίδες ελέγχου για αντλιοστάσια

Μια βαλβίδα αντεπιστροφής για συνεργασία με τον σταθμό άντλησης θα πρέπει να επιλέγεται κατά τη φάση σχεδιασμού του έργου. Σε ορισμένα μοντέλα αντλιών περιλαμβάνονται τέτοια συστήματα κλεισίματος, ενώ για άλλους υπάρχουν αρκετοί κανόνες:

 • Για τις αντλίες τύπου κενού (αναρρόφηση), η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στην έξοδο της αντλίας, στον συσσωρευτή.
 • Σε μεγάλο βάθος του φρέατος και σε μεγάλη απόσταση από το πηγάδι στην επιφάνεια, πρέπει να εγκατασταθεί μια πρόσθετη συσκευή στην εισαγωγή νερού.
 • Για τις αντλίες πίεσης, οι οποίες χαμηλώνονται στο φρεάτιο, ο κοχλίας τοποθετείται στον αγωγό εξαγωγής.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να τηρείται αυστηρά η κατεύθυνση ροής που υποδεικνύεται στο περίβλημα και όλες οι συνδέσεις πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά.

Πώς να επιλέξετε μια βαλβίδα ελέγχου και να εγκαταστήσετε σε ένα σύστημα θέρμανσης

Για τη συντήρηση και την κανονική λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης χρησιμοποιούνται διάφορες βαλβίδες διακοπής - χειροκίνητα και αυτόματα. Ο σκοπός του άρθρου είναι να διευκρινίσει γιατί απαιτείται μια βαλβίδα ελέγχου για τη θέρμανση, πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά. Αυτό, στην πραγματικότητα, είναι το πρόβλημα: το στοιχείο αυτό χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένους χώρους και οι αναλφάβητοι υδραυλικοί το βάζουν οπουδήποτε. Μερικές φορές υπάρχει μια αντίθετη κατάσταση: οι βαλβίδες απουσιάζουν στο σχέδιο, το οποίο απαιτεί τη σύνδεση 2-3 περιγραμμάτων χωρίς χτένα. Προτείνουμε να εξετάσετε τους τύπους και το πεδίο εφαρμογής αυτών των προϊόντων.

Τύποι στοιχείων ασφάλισης

Κάθε βαλβίδα αντεπιστροφής (παρωχημένο όνομα - μη επιστρεφόμενο) εκτελεί μια απλή εργασία - δεν επιτρέπει τη ροή του ψυκτικού μέσου να αλλάζει κατεύθυνση, περνώντας το υγρό μόνο με έναν τρόπο. Στα σχήματα θέρμανσης νερού, αυτή η λειτουργία δεν είναι πάντοτε απαραίτητη και εφαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Στα συστήματα θέρμανσης ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι τύποι βαλβίδων επιστροφής:

Για αναφορά. Στη βιομηχανική παραγωγή και τη σφαίρα ύδρευσης υπάρχουν και άλλα είδη προϊόντων - δίθυρα, ανύψωση και δίσκος, που χρησιμοποιούνται ως στοιχεία δικτύου σε μεγάλους αγωγούς. Στην ιδιωτική κατασκευή κατοικιών, δεν χρησιμοποιείται τέτοιος οπλισμός.

Βιομηχανικά μοντέλα εγκαθίστανται σε μεγάλους λέβητες και εγκαταστάσεις παραγωγής

Θα αναλύσουμε ξεχωριστά τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας κάθε τύπου βαλβίδας. Στο μέλλον, αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιο προϊόν είναι καλύτερο να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε σε ένα συγκεκριμένο σύστημα θέρμανσης.

Οι βαλβίδες πτερυγίων

Το στοιχείο, κατασκευασμένο από ορείχαλκο ή από ανοξείδωτο χάλυβα, αποτελείται από τα εξής μέρη:

 • το σώμα με τη μορφή ενός ΤΕ με ένα ξεβιδωμένο άνω βύσμα (για συντήρηση)?
 • το κλείστρο δίσκου στερεωμένο στον άξονα μέσω ενός μοχλού περιστροφής.
 • κάθισμα με σφραγίδα, όπου ο δίσκος βρίσκεται σε κλειστή θέση.

Σημείωση: Υπάρχουν 2 εκδόσεις των προϊόντων - με ελεύθερο ή ελατηριωτό πέταλο. Στη δεύτερη περίπτωση, το φύλλο κλείνει βίαια με ελατήριο, έτσι ώστε το μάνδαλο να δρα σε όρθια θέση.

Η γενική διάταξη της βαλβίδας ελέγχου πτερυγίου παρουσιάζεται στο λεπτομερές σχέδιο. Η αρχή λειτουργίας του στοιχείου είναι η εξής: το ψυκτικό που κινείται κατά την κατεύθυνση που υποδεικνύεται εκτρέπει τον δίσκο ασφάλισης και περνά ελεύθερα κατά μήκος του σωλήνα. Όταν η κατεύθυνση ροής του νερού αλλάζει προς την αντίθετη κατεύθυνση, το κλείστρο κλείνει αυτόματα και κλείνει τη δίοδο υπό βαρύτητα (ή ελατήριο).

Τυπικός σχεδιασμός με πύλη βαρύτητας

Για αναφορά. Λόγω της αρχής της δράσης του προϊόντος έλαβε διάφορες ονομασίες - βαρυτική, περιστροφική, "κροτίδες".

Ας δούμε τα σημαντικά χαρακτηριστικά των βαλβίδων ελέγχου πτερυγίων που είναι εγκατεστημένα στα συστήματα θέρμανσης των ιδιωτικών κατοικιών:

 • η διάμετρος της εσωτερικής διόδου είναι από 15 έως 50 mm (1 / 2-2 ίντσες).
 • η μέγιστη πίεση λειτουργίας είναι 16 bar.
 • χαμηλή υδραυλική αντίσταση.
 • Υπάρχει μια βίδα στο πλάι για την αποσυναρμολόγηση και τη ρύθμιση του άξονα του διαφράγματος.
 • Η έκδοση βαρύτητας χωρίς ελατήριο μπορεί να λειτουργεί μόνο σε οριζόντια θέση.

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία της περιστροφικής βαλβίδας περιγράφονται λεπτομερώς στο βίντεο:

Προϊόντα τύπου δίσκου

Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας ελέγχου τύπου δίσκου είναι ξεκάθαρη από τη σχεδίασή της που φαίνεται στο σχέδιο:

 1. Μέσα στο κυλινδρικό σώμα ορειχάλκου υπάρχει μια πλατφόρμα με μια στρογγυλή οπή - μια σέλα.
 2. Στην άλλη πλευρά του τμήματος, υπάρχει ένα διαμέρισμα με άνοιγμα στο κέντρο.
 3. Στην οπή του χωρίσματος εισάγεται μια ράβδος με μια βαλβίδα ανατροπής στο τέλος, εξοπλισμένη με μια σφράγιση.
 4. Μεταξύ του διαμερίσματος και της "πλάκας" είναι εγκατεστημένο ένα ελατήριο, πιέζοντας το δίσκο στη σέλα.

Το νερό που ρέει προς τη σωστή κατεύθυνση ξεπερνά την ελαστικότητα του ελατηρίου, ανοίγει το μπουλόνι και κινείται. Στην αντίθετη κατεύθυνση, η ροή είναι αδύνατη - η ροή κλείνει αμέσως. Ποιες ιδιότητες της βαλβίδας ελέγχου είναι σημαντικές για τα συστήματα θέρμανσης:

 • Η ικανότητα να λειτουργεί σε οποιοδήποτε προσανατολισμό του σώματος στο διάστημα.
 • πίεση λειτουργίας - όχι μικρότερη από 10 bar, διαμέτρους DN15 - DN100 (εσωτερική).
 • τύπος σύνδεσης - μανίκι (εσωτερικό σπείρωμα σωλήνων).
 • το προϊόν δημιουργεί αυξημένη αντίσταση στη ροή του υγρού.
 • Η σφραγίδα χάνει τη στεγανότητά της σε περίπτωση σκληρών σωματιδίων όπως η άμμος.
Στα μηχανολογικά δίκτυα ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων, βαλβίδες με συνδέσμους

Για αναφορά. Υπάρχουν περισσότερες συμπαγείς εκδοχές βαλβίδων αντίστροφης ελατηρίου που είναι εγκατεστημένες μεταξύ των φλαντζών. Η μείωση του μεγέθους είναι χρήσιμη κατά την εγκατάσταση των σωληνώσεων των λεβήτων σε κλειστούς κλιβάνους.

Οι κλειδαριές Belleville χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην παροχή νερού, για παράδειγμα, μαζί με υποβρύχιες αντλίες. Η βαλβίδα δεν επιτρέπει στο νερό από τους αγωγούς να στραγγίσει πίσω στο πηγάδι ή στο πηγάδι.

Σφαιρικές βαλβίδες

Πρόκειται για βαλβίδα ελέγχου του απλούστερου σχεδιασμού, σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:

 1. Μέσα στο κυλινδρικό σώμα ορείχαλκου τοποθετείται μια σφαίρα από καουτσούκ, σπανιότερα - από αλουμίνιο.
 2. Για να πηδήσει προς τα έξω, η μπάλα εμποδίζεται από δύο διαφράγματα με οπές που γίνονται στις άκρες.
 3. Η ροή του μέσου μεταφοράς θερμότητος πιέζει την λαστιχένια σφαίρα έναντι του διαχωριστικού που είναι εφοδιασμένο με νευρώσεις από το εσωτερικό. Τα τελευταία αποτελούν ένα κενό όπου η ροή του νερού ρέει ελεύθερα.
 4. Η πορεία του ψυκτικού μέσου προς την αντίθετη κατεύθυνση πιέζει τη σφαίρα στον δεύτερο βραχίονα - τη σέλα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν νεύρα, το σώμα της σφαίρας κλείνει εντελώς το άνοιγμα.

Χαρακτηριστικά της βαλβίδας ελέγχου μπάλας - χαμηλή τιμή, χαμηλή υδραυλική αντίσταση και εργασία χωρίς ελατήρια σε οποιαδήποτε θέση, αν και είναι προτιμότερη από κάθετη. Το μειονέκτημα είναι η απώλεια της στεγανότητας όταν η πίεση αυξάνεται στα 6-7 bar, κάτι που δεν συμβαίνει στα ατομικά δίκτυα θέρμανσης.

Για αναφορά. Οι σφαιροειδείς βαλβίδες σχήματος σφαίρας, που λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, χρησιμοποιούνται ευρέως στα συστήματα αποχέτευσης. Ο σκοπός είναι να αποφευχθεί η επιστροφή λυμάτων στα υδραυλικά.

Για να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά στην πύλη μπάλα, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Σχέδια σύνδεσης

Πριν επιλέξετε τον τύπο της βαλβίδας ελέγχου, μάθετε ποιος είναι ο σκοπός αυτού του στοιχείου στο σύστημα θέρμανσης. Ας απλουστεύσουμε την εργασία και προτείνουμε επιλογές για τη χρήση πύλης επιστροφής:

 1. Οι βαλβίδες τοποθετούνται σε ξεχωριστά κυκλώματα του κλειστού κυκλώματος, εξοπλισμένα με αντλίες κυκλοφορίας. Ο σκοπός είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση παρασιτικών ροών που επηρεάζουν τη λειτουργία των κλάδων θέρμανσης ή συνδέονται παράλληλα με τους λέβητες.
 2. Όταν εγκαθίσταται στην παράκαμψη παράλληλα με την αντλία, το στοιχείο βοηθά το σύστημα να μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία φυσικής κυκλοφορίας όταν η παροχή ρεύματος ξαφνικά σβήσει.
 3. Η κοπή του αγωγού μακιγιάζ επιτρέπει την αποφυγή της εκκένωσης του δικτύου θέρμανσης σε διάφορες καταστάσεις.

Μια σημαντική σύσταση. Μην ακούτε τους "ειδικούς" και μην βάζετε μια βαλβίδα ελατηρίου μπροστά από μία αντλία κυκλοφορίας σε ένα συμβατικό σύστημα ενός κυκλώματος. Διαβεβαιώσεις ότι με αυτό τον τρόπο θα σώσετε τη μονάδα άντλησης από το νερό που σφυρίζει και άλλες παραληρητικές ιδέες δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Σχέδιο σύνδεσης 2 πηγών θερμότητας με τη χρήση πύλης επιστροφής

Ως παράδειγμα της σωστής εγκατάστασης βαλβίδων ελέγχου, παρουσιάζουμε ένα σχέδιο για την κοινή σύνδεση ενός στερεού καυσίμου και ενός ηλεκτρικού λέβητα. Στην περίπτωση διακοπής μιας από τις αντλίες, ο δεύτερος αναστέλλει αναπόφευκτα το ψυκτικό με παρασιτική ροή κατά μήκος ενός μικρού κύκλου. Χωρίς βαλβίδες διακοπής είναι απαραίτητη εδώ.

Σημείωση: Μια παρόμοια κατάσταση μπορεί να προκύψει όταν συνδέετε ένα δίκτυο καλοριφέρ και έναν έμμεσο λέβητα θέρμανσης με ξεχωριστή αντλία χωρίς πολλαπλή διανομής, υδροπτερύγιο ή δεξαμενή απομόνωσης.

Το δεύτερο παράδειγμα είναι τυπικό για συστήματα βαρύτητας με φυσική κυκλοφορία νερού, μετατραπεί σε εργασία με αντλία. Ο κύριος τρόπος λειτουργίας είναι αναγκασμένος, αλλά όταν το φως είναι απενεργοποιημένο, η μονάδα στην παράκαμψη σταματά και σταματά να πιέζει το τμήμα ενεργοποιητή της βαλβίδας ελέγχου που είναι ενσωματωμένο στην ευθεία γραμμή. Στη συνέχεια, η μεταφορά της ροής νερού στην κύρια γραμμή θα συνεχιστεί μέχρις ότου τροφοδοτηθεί ηλεκτρική ενέργεια.

Η επιλογή και η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής δεν είναι υποχρεωτική, αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει από απροσδόκητα προβλήματα. Ένα πραγματικό παράδειγμα από την πρακτική: ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να αυξήσει την πίεση στο σύστημα θέρμανσης και άνοιξε τη βρύση στο λεβητοστάσιο. Δεδομένου ότι την εποχή εκείνη η επιχείρηση του καναλιού νερού επισκευάστηκε το δίκτυο και εμπόδισε την παροχή ύδατος, το ψυκτικό μέσο μεταβίβασε κρύο νερό και εν μέρει εισήλθε στον αγωγό. Αντί για επαναφόρτιση, το άδειασμα εξήλθε, ως αποτέλεσμα, η πίεση έπεσε και ο λέβητας αερίου σταμάτησε.

Τοποθετήστε σωστά τη βαλβίδα

Για να μην κάνει λάθη κατά την επιλογή και την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου στην επιθυμητή θέση του συστήματος θέρμανσης, να ακούσετε τις απλές οδηγίες:

 1. Για να αποφύγετε τις παρασιτικές ροές σε γειτονικούς κλάδους, βάλτε τα προϊόντα με πέταλο ή πλάκα. Το πρώτο είναι προτιμότερο, δεδομένου ότι δεν δημιουργούν αυξημένη υδραυλική αντίσταση.
 2. Στο συγκρότημα παράκαμψης του συστήματος βαρύτητας, χρησιμοποιήστε σφαιρική βαλβίδα με πρακτικά μηδενική αντίσταση.
 3. Για να αναπληρώσετε, αγοράστε ένα προϊόν με βαλβίδα, σχεδιασμένη για υψηλή πίεση.

Τα προϊόντα με περιστρεφόμενη βαλβίδα βαρύτητας τοποθετούνται πάντα οριζόντια με ένα πώμα προς τα πάνω

 • Η βαλβίδα πεταλίων τύπου βαρύτητας είναι πάντα τοποθετημένη οριζόντια. Και η κεφαλή του παξιμαδιού υπηρεσίας πρέπει να στέκεται κατακόρυφα, διαφορετικά ο μπουλόνι δεν θα κλείσει και θα περάσει το ψυκτικό μέσο προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 • Μην αγοράζετε προϊόντα σε περίβλημα από χυτοσίδηρο. Είναι βαρύτερα και λιγότερο αξιόπιστα στην εργασία.
 • Η ορθότητα της εγκατάστασης ελέγχεται στο βέλος στο σώμα του προϊόντος, υποδεικνύοντας την κατεύθυνση της ροής του νερού.
 • Δεν μπορείτε να βάλετε ένα ελατηριωτό οπλισμό σε ένα κύκλωμα με φυσική κυκλοφορία - η ροή βαρύτητας θα σταματήσει λόγω της υψηλής αντίστασης.
 • Οι πόρτες των ζωνών και των πετάλων χρειάζονται περιοδική συντήρηση και καθαρισμό. Εάν τα στερεά σωματίδια ή οι αποθέσεις εισέλθουν στο σφραγιστικό του καθίσματος, η βαλβίδα αντεπιστροφής θα χάσει τη στεγανότητα της. Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού είναι η αφαίρεση του στοιχείου και η εμφύσηση των παρακείμενων επιφανειών με έναν συμπιεστή.

  Συμπέρασμα

  Σε διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια μικρής περιοχής, που θερμαίνονται μόνο με καλοριφέρ, δεν θα χρειαστούν βαλβίδες ελέγχου. Εκτός από το να κόψω ένα στοιχείο στη γραμμή του μακιγιάζ. Όταν το κύκλωμα περιπλέκεται με την προσθήκη ενός κυλίνδρου ζεστού νερού, θερμού δαπέδου ή ενός δεύτερου λέβητα, φροντίστε να εξετάσετε τον τρόπο αποσύνδεσης των κυκλωμάτων. Αν δεν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε ένα πιστόλι ή μια δεξαμενή απομόνωσης, τοποθετήστε μια κατάλληλη βαλβίδα διακοπής.

  Χρήσιμες λειτουργίες των βαλβίδων ελέγχου για το νερό. Ταξινόμηση και μέγεθος συσκευών

  Πίνακας περιεχομένων:

  Μια συσκευή άμεσης δράσης που παρέχει κίνηση νερού μόνο σε μία πλευρά ονομάζεται βαλβίδα ελέγχου. Η βαλβίδα διακοπής λειτουργεί λόγω της κυκλοφορίας του υγρού και δεν απαιτεί τη σύνδεση των τροφοδοτικών.

  Ο μηχανισμός υποστηρίζει τη σταθερότητα των συστημάτων παροχής θερμότητας και νερού και προστατεύει επίσης τον αγωγό νερού από ζημιές σε περίπτωση ατυχήματος. Θα μάθουμε πώς λειτουργεί η συσκευή και ποια προβλήματα επιλύει.

  Τι είναι η συσκευή;

  Η διάταξη ασφάλισης αποτρέπει τη ροή του υγρού στην αντίθετη κατεύθυνση. Έχει μικρές διαστάσεις και υποστηρίζει την απαραίτητη πίεση στο σύστημα. Εξετάστε την ανάγκη χρήσης της συσκευής σε χώρους διαβίωσης. Χρησιμοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  Σε σωλήνες παροχής νερού. Η κυκλοφορία του ζεστού και κρύου νερού σε ιδιωτικά και πολυκατοικιακά κτίρια διανέμεται σε χωριστούς αγωγούς. Μερικές φορές η διαφορά πίεσης οδηγεί στο γεγονός ότι το ζεστό νερό συμπιέζει το κρύο από το θάλαμο του οικιακού αναμίκτη και η ρύθμιση της θερμοκρασίας του υγρού καθίσταται αδύνατη. Η βαλβίδα παρέχει πίεση στις κανονικές τιμές.

  Στην είσοδο του θερμοσίφωνα. Η πλήρωση του λέβητα είναι υπό πίεση. Με τη θέρμανση και την αύξηση της πίεσης, το μετατοπισμένο ψυκτικό θα επιστραφεί πίσω στον ψυχρό αγωγό. Η βαλβίδα εμποδίζει την εκροή.

  Στο σύστημα ατομικής θέρμανσης με την παρουσία πολλών κυκλωμάτων θέρμανσης (λέβητας, θερμού δαπέδου, μπαταρίες), με διαφορετικές τιμές υδραυλικών δεικτών πίεσης. Η διάταξη ασφάλισης ομαλοποιεί τους δείκτες.

  Πριν από το μετρητή. Ανακύπτει το ερώτημα: γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου στο μετρητή νερού; Η απάντηση είναι απλή: οι βαλβίδες διακοπής λειτουργίας είναι απαραίτητες, επειδή προστατεύουν τη συσκευή από πιθανή θραύση, η οποία μπορεί να προκαλέσει σφύριγμα νερού και εμποδίζει την περιστροφή της τουρμπίνας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

  Στο αυτόνομο σύστημα παροχής νερού, η βυθισμένη αντλία παρέχει την παροχή νερού. Ανυψώνει το υγρό στην επιφάνεια και το τροφοδοτεί στο σπίτι υπό γωνία 5 ° -10 ° σε απόσταση έως 10 μ. Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής αποτρέπει την αποστράγγιση του νερού στην κοιλότητα όταν η αντλία είναι απενεργοποιημένη.

  Σχετικά με την αρχή της εργασίας

  Η αρχή της συσκευής είναι η ακόλουθη: αφού σταματήσει η τροφοδοσία ύδατος στην κοιλότητα του σωλήνα, η πύλη πιέζεται κάτω από έναν μηχανισμό ελατηρίου και παραμένει στην κλειστή θέση. Τη στιγμή που δημιουργείται πίεση μπροστά από τη βαλβίδα, επαρκής για να εξασθενήσει το ελατήριο, ανοίγει η βαλβίδα και αρχίζει να ρέει νερό μέσα στον σωλήνα.

  Όταν η αντλία είναι απενεργοποιημένη - η πίεση πέφτει, το κλείστρο πιέζει ξανά και κλείνει τη ροή. Εκτός από τη δύναμη συμπίεσης του ελατηρίου στην πύλη, επηρεάζεται η πίεση του αγωγού, που δεν επιτρέπει στη βαλβίδα να ανοίξει.

  Τύποι και διάταξη των βαλβίδων ελέγχου

  Ο σχεδιασμός της βαλβίδας είναι συνήθως απλός. Αποτελείται μόνο από μερικά εξαρτήματα, όπως το σώμα, το στοιχείο λειτουργίας και το στοιχείο σύσφιξης. Ανάλογα με την έκδοση, ενδέχεται να παρουσιαστούν και άλλα εξαρτήματα: στέλεχος, αρθρωτός πείρος, μοχλός δίσκου, ελατήριο, σφαίρα, ελαστομερή και έδρανα.

  Υπάρχουν τέσσερις τύποι οικιακών συσκευών ανάλογα με τον τύπο του στοιχείου ασφάλισης:

  Ρόταρυ. Εργαστείτε στρέφοντας το περιστρεφόμενο δίσκο χάλυβα που βρίσκεται μέσα στο εξάρτημα.

  Μπάλες. Η ροή του υγρού καλύπτει το τύμπανο, που έχει τη μορφή σφαίρας.

  Ανύψωση. Η πύλη κινείται προς τα πάνω, ανοίγοντας το δρόμο προς το νερό και πέφτοντας, εμποδίζοντας τη ροή. Οι συσκευές τοποθετούνται μόνο κατακορύφως.

  Δίσκος. Η πλάκα σύσφιγξης λειτουργεί ως στοιχείο ασφάλισης.

  Ανά τύπο σύνδεσης, οι βαλβίδες χωρίζονται στις ακόλουθες ομάδες:

  Σπείρωμα με σπείρωμα. Σχεδιασμένο για σωλήνες μικρής διαμέτρου. Σταθερό με νήμα, κομμένο στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό μέρος των δύο συνδέσμων.

  Τύπος γκοφρέτας. Μοιάζουν με καρτέλες. Εγκαθίστανται μεταξύ δύο γειτονικών φλαντζών. Στερεώστε με καρφιά ή μπουλόνια.

  Φλάντζες. Εξοπλισμένο με φλάντζες σύνδεσης με παρεμβύσματα.

  Με τη βάση συγκόλλησης. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με συγκόλληση. Κατάλληλο για τμήματα αγωγών σε επιθετικό περιβάλλον.

  Με τον τύπο του υλικού από τον οποίο κατασκευάζεται το σώμα, οι βαλβίδες χωρίζονται σε πλαστικό (πολυπροπυλένιο), ορείχαλκο και χάλυβα.

  Διαστάσεις προϊόντος

  Οι διαστάσεις των βαλβίδων εξαρτώνται από τον τύπο του εξοπλισμού παροχής νερού που είναι εγκατεστημένος στο διαμέρισμα ή στην εξοχική κατοικία. Εδώ είναι οι κύριες ποικιλίες:

  Βαλβίδα με μέγεθος 1 ίντσα. Είναι σε μεγάλη ζήτηση.

  Βαλβίδα για το νερό 1/2 ίντσας. Δεν είναι τόσο δημοφιλής λόγω του χαμηλού εύρους ζώνης.

  Ελέγξτε την βαλβίδα 3/4 ιντσών. Προϊόν ποιότητας για σωλήνες μικρής διαμέτρου.

  Κατά την επιλογή ενός προϊόντος, πρέπει να πλοηγηθείτε σε 2 κύρια χαρακτηριστικά: πίεση και διάμετρος του περάσματος υπό όρους. Το πρώτο είναι συντετμημένο PN (PN) - πίεση λειτουργίας. Εάν η βαλβίδα φέρει σύμβολα RU-20 ή ΡΝ-20, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά με πίεση όχι μεγαλύτερη από 20 bar. Εμφανίζεται η δεύτερη παράμετρος DN (DN) - υπό όρους.

  Σήμανση DU-22 ή DN-22 δείχνει ότι η διάμετρος του αγωγού είναι ίση με περίπου 22 mm.

  Παράμετρος DN (DN) Η βαλβίδα πρέπει να αντιστοιχεί σε παρόμοιες παραμέτρους όλων των παρακείμενων στοιχείων. Πρέπει να εγκαταστήσετε τη συσκευή με DU-25 (DN-25) Μόνο σε συνδυασμό με σωλήνες και εξαρτήματα με σήμανση ως DU-25 (DN-25).

  Πώς να εγκαταστήσετε σωστά τη βαλβίδα

  Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου στην έκδοση ζεύκτη. Είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης τόσο σε διαμερίσματα όσο και σε ιδιωτικές κατοικίες. Για την προστασία των μετρητών και άλλων τμημάτων του δικτύου από την εμφάνιση ενός σφυριού νερού, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί 3 απλά βήματα:

  Επιλέξτε τη θέση. Στα επίπεδα, η βαλβίδα επιστροφής νερού εισάγεται συνήθως στον μετρητή ή μπροστά από τον λέβητα θέρμανσης.

  Πάρτε τα εξαρτήματα της επιθυμητής διαμέτρου και τυλίξτε το σφράγισμα στο σπείρωμα: ταινία, σπείρωμα ή λινάρι.

  Ασφαλίστε τη συσκευή με εξαρτήματα, ανοίξτε τη βρύση νερού και ελέγξτε τη σύνδεση για διαρροές.

  Στο σώμα των κατασκευαστών βαλβίδων σφραγίζουν την εικόνα του βέλους. Δείχνει την κατεύθυνση της κίνησης του νερού. Η τοποθέτηση θα πρέπει να γίνεται με προσοχή σε αυτό το ορόσημο, διαφορετικά η πίεση παραμένει μπλοκαρισμένη μετά την ολοκλήρωση της εργασίας και πρέπει να αναδιατάξετε τη διάταξη ασφάλισης.

  Ας δώσουμε κάποιες συμβουλές:

  Στο κύκλωμα του συστήματος παροχής τρεχούμενου νερού, η βαλβίδα είναι εγκατεστημένη μπροστά από τον σταθμό άντλησης. Για να γίνει αυτό, επιλέγεται ένας σωλήνας στον αγωγό όπου γίνεται η ρήξη και συνδέεται με μια διάταξη ασφάλισης.

  Ως μέρος του συστήματος αποχέτευσης, η βαλβίδα θα βοηθήσει στην αποτροπή της ροής των αποβλήτων και των λυμάτων στην αντίθετη κατεύθυνση. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε σωλήνες κατάλληλης διαμέτρου με τη βοήθεια μιας σύνδεσης. Η διάμετρος της βαλβίδας μπορεί να είναι 50-100 mm. Οι συνδέσεις χυτοσιδήρου ή πλαστικού κατασκευάζονται με ειδικό προσαρμογέα.

  Σε ένα σύστημα θέρμανσης με ένα κύκλωμα, η βαλβίδα είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί μια πίεση θερμαντικού φορέα λόγω θέρμανσης, χωρίς τη χρήση αντλίας. Η εγκατάσταση είναι παρόμοια με τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας στον αγωγό νερού.

  Μερικές φορές ακόμη και μια αξιόπιστη βαλβίδα διακοπής διακόπτει. Αν προκύψει βλάβη, πρέπει να μάθετε πώς να αποσυναρμολογήσετε τη βαλβίδα ελέγχου. Δεν είναι δύσκολο. Αρχικά, είναι απαραίτητο να κλείσετε τη ροή του υγρού εργασίας και να το συγχωνεύσετε από το σύστημα. Στη συνέχεια ξεβιδώστε τα παξιμάδια, αφαιρέστε τις φλάντζες ή τα εξαρτήματα. Το τελικό στάδιο είναι η αφαίρεση της μονάδας ασφάλισης και η αντικατάσταση των αποτυχημένων στοιχείων. Συναρμολογήστε με την αντίστροφη σειρά.

  Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε προσεκτικά τις βαλβίδες απενεργοποίησης κοντά στο μετρητή νερού ώστε να μην προκληθεί βλάβη στη σφραγίδα που εγκαθίσταται από τα βοηθητικά προγράμματα.

  Βαλβίδα ελέγχου για το νερό της αντλίας και το σταθμό αντλίας

  Σε περίπτωση που το σύστημα ψεκασμού δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να παρουσιαστούν περιπτώσεις όπου μόνο κρύο ή ζεστό νερό προέρχεται από τις βρύσες και το ψυκτικό υγρό ρέει μέσω του λέβητα θέρμανσης προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό οφείλεται στη μείωση της πίεσης του νερού.

  Για να αποφύγετε τυχόν δυσλειτουργίες, συνιστάται η εγκατάσταση μιας συσκευής απενεργοποίησης της αντλίας. Σκοπός του είναι να εξαλείψει τον κίνδυνο μείωσης της πίεσης και να σπάσει την αντλία, κλείνοντας την εκροή νερού.

  Η βαλβίδα είναι ένας μικρός κύλινδρος, με μηχανισμό πύλης και ελατήριο με τη μορφή κυκλικού περιστρεφόμενου πέταλου. Ελλείψει ροής, η βαλβίδα κλείνει σφιχτά και με την εμφάνιση πίεσης ανοίγει για να σταματήσει η εκροή σε περίπτωση βλάβης της μονάδας άντλησης.

  Για βαθιές αντλίες

  Η διάμετρος της βαλβίδας διακοπής για εγκατάσταση στην βαθιά αντλία πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του σωλήνα. Αυτό θα κάνει τη σύνδεση όσο το δυνατόν πιο σφιχτή. Νέα μοντέλα αντλιών έχουν ήδη παραχθεί με βαλβίδες ελέγχου.

  Η βαθιά αντλία πρέπει να είναι εξοπλισμένη με ένα πρωτεύον φίλτρο καθαρισμού πριν εγκαταστήσετε τη βαλβίδα. Ο μηχανισμός απενεργοποίησης της αντλίας απαιτεί αξιόπιστη προστασία, οπότε η βαλβίδα είναι κοχλιωτή με ένα διάτρητο κλωβό από ανοξείδωτο χάλυβα.

  Για αντλιοστάσια

  Οι διατάξεις ασφάλισης που έχουν σχεδιαστεί για σταθμό αντλίας επιφανείας επιλύουν τις ίδιες εργασίες με τις βαλβίδες ελέγχου για μια βαθιά αντλία. Η διαφορά είναι ότι το εξάρτημα τοποθετείται στον αγωγό αναρρόφησης του συμπιεστή πίεσης μετά την καστάνια.

  Η χρήση της συσκευής κλειδώματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ατυχημάτων στα συστήματα θέρμανσης και παροχής νερού έχουν θετικό αντίκτυπο στο έργο των σταθμών άντλησης, σωλήνες νερού δεν περιλαμβάνουν γεμίζοντας τον αέρα, επιτρέπει τη χρήση του νερού για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμη και μετά την απενεργοποίηση της αντλίας γεώτρησης.

  Ελέγξτε την βαλβίδα

  Είστε εδώ

  Σκοπός της βαλβίδας ελέγχου

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη ροή του ρευστού εργασίας να ρέει ελεύθερα προς μία κατεύθυνση και να το επικαλύπτει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ως στοιχείο ασφάλισης σε αυτές τις βαλβίδες, χρησιμοποιείται μια μπάλα ή κωνική πύλη που αλληλεπιδρά με το κάθισμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει διαρροή ρευστού.

  Σκοπός της βαλβίδας ελέγχου

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη ροή του ρευστού εργασίας να ρέει ελεύθερα προς μία κατεύθυνση και να το επικαλύπτει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ως στοιχείο ασφάλισης σε αυτές τις βαλβίδες, χρησιμοποιείται μια μπάλα ή κωνική πύλη που αλληλεπιδρά με το κάθισμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει διαρροή ρευστού.

  Η συσκευή της βαλβίδας επιστροφής

  Η διάταξη βαλβίδων ελέγχου παρουσιάζεται στο σχήμα 1.

  Υ γραμμική βαλβίδα επιστροφής (Εικ.1 α) ένα περίβλημα 1 που έχει ένα εξαγωνικό σχήμα είναι διατεταγμένα κλείστρου 2, ένα ελατήριο 3, η ροδέλα στήριξης 4 και δακτύλιο συγκράτησης 5. Όταν το ρευστό να διασχίσει ανοίγματα σύνδεσης «Α» αυτή πιέζει το http κλείστρου: // www. promarmatura.ua/zatvory-diskovye από το κάθισμα και μέσω της σχισμής που σχηματίζεται πύλη και την ακμή της οπής στο περίβλημα, και μια ακτινική διάτρηση «Β» και της κεντρικής οπής στο σώμα της βαλβίδας φθάνει στην έξοδο «Β». Όταν η παροχή του υγρού στην οπή ρεύμα «Β» είναι παγιδευμένος.

  βαλβίδα ελέγχου μονάδα εκτέλεσης πισινό (Σχήμα 1 β) Η βαλβίδα εκκένωσης είναι σε γωνία 90 μοιρών ως προς τον άξονα του κλείστρου, και οι δύο συνδετικούς οπές εμφανίζονται στο κάτω επίπεδο τοποθέτησης.

  Βαλβίδα ενσωματωμένα απόδοση (στο Σχήμα 1) περιλαμβάνει ένα χιτώνιο 1, ένα κλείστρο 2, ένα ελατήριο 3, το δακτύλιο 4 και η φλάντζα 5. Το χιτώνιο και το χιτώνιο τοποθετείται στην υποδοχή, το οποίο τρέχει στο τμήμα περιβλήματος, το οποίο πρέπει να είναι εφοδιασμένοι βαλβίδας. Η στεγανοποίηση στην εξωτερική επιφάνεια του χιτωνίου και του χιτωνίου πραγματοποιείται με τη βοήθεια ελαστικών δακτυλίων κυκλικής διατομής και πλαστικών προστατευτικών δακτυλίων.

  Λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής

  Η λειτουργία της βαλβίδας ελέγχου έχει ως εξής, με παροχή ρευστού προς το άνοιγμα «Α» του κλείστρου βαλβίδας ανυψώνεται πάνω από το κάθισμα, ξεπερνώντας τη δύναμη του ελατηρίου επαναφοράς. Διαφορική υγρό πίεσης στη βαλβίδα εξαρτάται από τη ροή ρευστού διαμέσου, και η πίεση στην οποία ανοίγει η βαλβίδα, την αποζημίωση μηχανική κατεργασία μέσω της ίδιας ελάχιστη ροή εξαρτάται μόνο από τη δύναμη του ελατηρίου και είναι από 0,05 έως 0,3 MPa (0,5 έως 3 kgf / cm2).

  Η βαλβίδα χωρίς ελατήριο έχει πίεση ανοίγματος ίση με το μηδέν, καλά, μπορεί να εγκατασταθεί στο σύστημα έτσι ώστε το κλείστρο να βρίσκεται κατακόρυφα και να κλείνει με το δικό του βάρος. Οι βαλβίδες αντεπιστροφής χρησιμοποιούνται συνήθως ως βαλβίδες εφεδρικής ρύθμισης εγκατεστημένες σε μια γραμμή αποχέτευσης για να δημιουργήσουν μια μικρή υπερπίεση σε αυτό.

  Βαλβίδα ελέγχου για το νερό για την αντλία: τύποι και χαρακτηριστικά

  Στο σύστημα παροχής νερού, το νερό πρέπει να κινείται προς τη μία κατεύθυνση. Για να επιτευχθεί αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου για το νερό της αντλίας, η οποία σας επιτρέπει να διασφαλίσετε ότι το νερό ρέει αυστηρά στην καθορισμένη κατεύθυνση. Με αυτό, μπορείτε να σταθεροποιήσετε την πίεση στο σύστημα ύδρευσης, να αποτρέψετε τη διαρροή νερού ή την απροσδόκητη διακοπή της αντλίας. Ωστόσο, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο και να το εγκαταστήσετε σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Σχετικά με αυτό και μιλήστε σε αυτήν την κριτική.

  Ελέγξτε την βαλβίδα για το νερό

  Τι περιλαμβάνει η βαλβίδα ελέγχου νερού για την αντλία και πώς λειτουργεί;

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής αποτελείται από δύο κυλίνδρους κάθετους μεταξύ τους, συνδεδεμένους μεταξύ τους για να σχηματίσουν μία ενιαία κοιλότητα. Ένας κύλινδρος με σπειρωτό σπείρωμα χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του προϊόντος στο σύστημα παροχής νερού. Η δεύτερη είναι μπερδεμένη. Μέσα στη βαλβίδα παρέχεται μηχανισμός στην κοιλότητα για να επιτρέπεται η διέλευση του νερού από τη μία κατεύθυνση. Στη θέση εργασίας, είναι πάντα ανοιχτό, επιτρέποντας στο νερό να περνά χωρίς εμπόδια.

  Εάν η παραγόμενη πίεση δεν είναι επαρκής, για παράδειγμα, λόγω διαρροής ή διακοπής της αντλίας, η παροχή ύδατος σταματά, επειδή ενεργοποιείται ο μηχανισμός και εμποδίζει τη διατομή του σωλήνα. Μια παρόμοια κατάσταση προκύπτει αν το νερό δεν αισθάνεται την πίεση, η ροή αρχίζει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση: ο μηχανισμός που επικαλύπτει το πέρασμα δεν θα το επιτρέψει.

  Η αρχή της λειτουργίας βαλβίδων διαφόρων σχεδίων

  Βαλβίδες διαφορετικών τύπων

  Ο σχεδιασμός της βαλβίδας αντεπιστροφής για το νερό εξαρτάται από την αντλία για την οποία έχει σχεδιαστεί. Επιλέγοντας το σωστό μοντέλο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό κατά πρώτο λόγο.

  Συσκευή του προϊόντος από μέσα

  Το ελατήριο επιστροφής βαλβίδων муфтовый

  Σε τέτοια προϊόντα, ένας δίσκος (πλάκα) που συνδέεται με ένα στοιχείο ελατηρίου (ελατήριο) χρησιμοποιείται ως κλείστρο. Οι προσπάθειες των τελευταίων επαρκούν για να κλείσει η βαλβίδα. Μόλις αρχίσει η τροφοδοσία του νερού, η δράση του ελατηρίου εξασθενεί και η ροή διέρχεται χωρίς εμπόδια μέσα από τους σωλήνες. Αν η πίεση στο σύστημα αρχίσει να μειώνεται, ο δίσκος θα πιέσει το κάθισμα, έτσι ώστε η οπή ροής να μπλοκάρει. Η εγκατάσταση της βαλβίδας σύζευξης ελατηρίου επιστροφής είναι δυνατή σε σωλήνες 15-200 mm.

  Συσκευή συμπλέκτη ελατηρίου

  Σχετικό άρθρο:

  Ρυθμιστής πίεσης νερού στο σύστημα παροχής νερού. Αν η πίεση του νερού είναι φυσιολογική ή ακόμα και ισχυρή, τότε χρειάζεστε αυτή τη συσκευή. Και γιατί θα μάθετε από την ξεχωριστή μας κριτική.

  Εάν το σύστημα ύδρευσης είναι μάλλον πολύπλοκο, προτιμάται το δίθυρο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένων των εξοπλισμένων με αμορτισέρ, τα οποία μετριάζουν τη δύναμη του υδραυλικού σφυριού. Είναι εξοπλισμένα με δίσκους κλειδώματος, που αποτελούνται από δύο βαλβίδες και διπλωμένοι στο μισό κάτω από τη δύναμη που δημιουργείται από τη ροή. Προχωρώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση, ο δίσκος πιέζεται με νερό στη σέλα, επιστρέφοντας στην αρχική του θέση. Μπορεί να τοποθετηθεί σε σωλήνες με εγκάρσια διάσταση 50-700 mm.

  Δίσκος διπλού φύλλου ενός τεμαχίου ζεύξης

  Περιστροφή (πέταλο)

  Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του περιστροφικού μοντέλου είναι η παρουσία ενός καρουλιού - ένα "χτύπημα" με έναν άξονα που βρίσκεται πάνω από την οπή. Κάτω από τη δημιουργηθείσα πίεση, το καρούλι είναι ξαπλωμένο και το νερό αρχίζει να ρέει μέσα από τους σωλήνες.

  Μόλις η πίεση στο σύστημα πέσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, η βαλβίδα ολίσθησης πέφτει κλείνοντας τη δίοδο. Λόγω του ειδικού σχεδιασμού, η περιστροφική βαλβίδα σε σωλήνες μεγάλης διαμέτρου αποτυγχάνει γρήγορα, καθώς όταν λειτουργεί, η βαλβίδα αιχμηλώνει στο κάθισμα. Στην περίπτωση περαιτέρω λειτουργίας ενός τέτοιου προϊόντος, συχνά προκαλείται υδραυλική κρούση.

  Οι φάσεις σχηματισμού ενός υδραυλικού σοκ

  Οι βαλβίδες ελέγχου περιστροφής είναι:

  • απλή. Σχετική για τους αγωγούς, η απόδοση των οποίων δεν εξαρτάται από τα φαινόμενα των κρούσεων. Πιθανή εγκατάσταση σε σωλήνες διαμέτρου μέχρι 400 mm.
  • τα οποία περιλαμβάνουν ειδικές συσκευές που μπορούν να μαλακώσουν το κάθισμα της βαλβίδας ολίσθησης στη σέλα ή να το κάνουν πιο ομαλό.

  Χρήσιμες πληροφορίες! Λόγω του σχεδιασμού τους, τα περιστροφικά μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν σε σωλήνες μεγάλης διαμέτρου και δεν είναι τόσο ευαίσθητα στο βαθμό μόλυνσης των υδάτων.

  Συσκευή περιστροφής μεγάλης διαμέτρου

  Το σφαιρικό μοντέλο

  Το στοιχείο ασφάλισης στην περίπτωση αυτή είναι μια μπάλα που πιέζεται πάνω στο κάθισμα από ένα ελατήριο. Σε ένα επαρκές επίπεδο πίεσης στο σύστημα, η μπάλα συμπιέζεται από τη ροή. Μόλις πέσει η πίεση, η σφαίρα γυρίζει, εμποδίζοντας το πέρασμα. Διαφέρουν σε μικρές συνολικές διαστάσεις.

  Η αρχή της λειτουργίας της σφαιρικής βαλβίδας

  Προϊόν τύπου ανύψωσης

  Το στοιχείο ασφάλισης είναι ένα καρούλι ανύψωσης. Η πίεση που δημιουργείται από το νερό που διέρχεται από τους σωλήνες ανεβάζει το καρούλι. Ως αποτέλεσμα, η ροή δεν παρεμβαίνει σε τίποτα. Μόλις μειωθεί η πίεση, η βαλβίδα ολίσθησης βρίσκεται στη σέλα και η αντίστροφη κίνηση του νερού καθίσταται αδύνατη.

  Χρήσιμες πληροφορίες! Λόγω ειδικού σχεδιασμού, οι βαλβίδες ανύψωσης μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε οριζόντια τμήματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο άξονας του προϊόντος πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα.

  Η συσκευή της ανυψωτικής βαλβίδας ελέγχου

  Βαλβίδες ελέγχου για υποβρύχιες αντλίες

  Κατά την εγκατάσταση βαλβίδων ασφαλείας, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μοντέλο του οποίου οι διαστάσεις σύνδεσης είναι ίδιες με τη διάμετρο του αγωγού. Όταν η βαλβίδα συνδέεται στη θυρίδα αναρρόφησης της υποβρύχιας αντλίας, επιτυγχάνεται το απαιτούμενο επίπεδο στεγανότητας.

  Προϊόν για υποβρύχιες αντλίες

  Κανόνες για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής

  Η σειρά των εργασιών εγκατάστασης καθορίζεται από τον τρόπο καθορισμού του συγκεκριμένου μοντέλου. Το πιο απλό είναι το μοντέλο τύπου γκοφρέτας. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται αποκλειστικά προς την κατεύθυνση της κίνησης του νερού. Στην περίπτωση σύζευξης, αρκεί η σύνδεση της βαλβίδας με τον αγωγό μέσω σύνδεσης με σφράγισμα.

  Χρήσιμες συμβουλές! Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να προσέξετε το βέλος που έχει χτυπηθεί πάνω στην θήκη. Ορίζει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να μετακινηθεί το ρεύμα.

  Πώς να εγκαταστήσετε βαλβίδες ελέγχου για αντλιοστάσια;

  Η παρουσία ενός σταθμού άντλησης περιλαμβάνει δύο πιθανές τοποθεσίες:

  • αμέσως πριν από τον σταθμό άντλησης.
  • στον αγωγό αναρρόφησης αμέσως μετά την καστάνια.

  Εγκατάσταση μπροστά από το σταθμό άντλησης

  Έχοντας επιλέξει την πρώτη παραλλαγή της εγκατάστασης βαλβίδων, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αύξηση της τάσης σε περίπτωση που, μετά από μια ορισμένη περίοδο λειτουργίας, απαιτούνται εργασίες επισκευής. Εάν η σύνδεση με τον σωλήνα αναρρόφησης γίνει μετά από το καστάνι, μπορείτε να φτάσετε από το γάντζο. Εάν το σύστημα αγωγών λειτουργεί, τότε, επιλέγοντας την τοποθεσία εγκατάστασης:

  • να σπάσει ο αγωγός στον τόπο εγκατάστασης.
  • συνδέουμε τη βαλβίδα σε ένα τμήμα του σωλήνα.
  • το συνδέουμε με το δεύτερο μέρος.

  Χρήσιμες συμβουλές! Εάν το σύστημα παροχής νερού λειτουργεί αποκλειστικά το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο να προσέξουμε την ύπαρξη γερανού, που επιτρέπει την αποστράγγιση του νερού πριν από την κρύα εκκίνηση του χειμώνα, τοποθετώντας το στο χαμηλότερο σημείο του συστήματος.

  Βρύση αποστράγγισης νερού

  Βαλβίδα ελέγχου για το νερό για την αντλία: τιμή και κατασκευαστές

  Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας ελέγχου για το νερό για την αντλία, η τιμή και ο τόπος παραγωγής είναι θεμελιώδους σημασίας. Ο καθένας προσπαθεί να αποκτήσει ένα ποιοτικό προϊόν που μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δίνοντας προτεραιότητα σε γνωστά εμπορικά σήματα, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει: στην παραγωγή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, χρησιμοποιήθηκαν τα αξιούμενα υλικά και η τεχνολογία αυστηρά τηρήθηκε.

  Μοντέλο κατασκευασμένο στην Ιταλία

  Το κόστος του προϊόντος εξαρτάται όχι μόνο από τον κατασκευαστή, αλλά και από την ονομαστική διάμετρο του προϊόντος και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού:

  Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας αντεπιστροφής στον θερμοσίφωνα

  Το ζεστό νερό στο σπίτι είναι η συνήθης ιδιοκτησία των περισσότερων πολιτών στις ανεπτυγμένες χώρες. Η απουσία του κάνει τη ζωή λιγότερο άνετη. Τα καλοδιατηρημένα σπίτια είναι εξοπλισμένα με αγωγό με ζεστό και κρύο νερό. Εάν ένα οικιστικό ακίνητο έχει μια ενιαία επιλογή ύδρευσης, για παράδειγμα, ένας σωλήνας νερού, ένα πηγάδι ή ένα πηγάδι, είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ηλεκτρικό τιτάνιο.

  Ο λέβητας θα παρέχει ένα σπίτι με ζεστό νερό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αλλά υπάρχει μια αποχρώσεις κατά την εγκατάσταση - αυτή είναι η ανάγκη για μια σφράγιση νερού. Παραβλέποντας τους κανόνες μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή μιας δαπανηρής συσκευής και να βλάψει την εσωτερική διακόσμηση των χώρων. Προκειμένου να αποφευχθούν οι αξιοθρήνητες συνέπειες, θα εξετάσουμε πώς να εγκαταστήσουμε ανεξάρτητα μια βαλβίδα ελέγχου σε έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και τις λειτουργίες του.

  Ελέγξτε τη βαλβίδα στον θερμαντήρα νερού

  Αρχή λειτουργίας και της διάταξης της βαλβίδας επιστροφής

  Μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια υδραυλική σφράγιση που περιέχει δύο κοχλίες στο περίβλημα που είναι κάθετες μεταξύ τους. Στον κεντρικό κύλινδρο, ο οποίος συνδέεται σε σειρά με την κύρια γραμμή, εγκαθίσταται το κύριο γκάζι. Η λειτουργία του είναι να αποτρέψει την εκροή νερού από τον λέβητα στο σύστημα ύδρευσης.

  Η εισερχόμενη πλευρά είναι εξοπλισμένη με μια εξωτερική βιδωτή σύνδεση (τσοκ), που ονομάζεται Πάπας στους ανθρώπους. Αυτή η άκρη είναι η πλέον κατάλληλη για τη σύνδεση ενός εύκαμπτου σωλήνα νερού σε αυτό, ο οποίος εφαρμόζεται στις περισσότερες περιπτώσεις.

  Η αντίθετη πλευρά είναι εξοπλισμένη με συμπλέκτη (παξιμάδι), στην κοινόχρηστη αίθουσα είναι μια "μητέρα". Αυτή η άκρη είναι η έξοδος της συσκευής και βιδώνεται στη σύνδεση του λέβητα. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την υδραυλική σφράγιση στη σύνδεση ψυχρού νερού.

  Κατ 'ορθή ως προς τον άξονα της συσκευής υπάρχει μια άλλη βαλβίδα. Είναι μικρότερο σε μέγεθος. Ωστόσο, η άνοιξη αυτού του γκαζιού έχει μια πιο ισχυρή συσκευή. Η λειτουργία του είναι να εκφορτίσει κατά λάθος υπερβολική πίεση νερού. Ο κάθετα τοποθετημένος αναπνευστήρας έχει ένα όνομα - ασφάλεια ή παύση.

  Διάγραμμα της διάταξης βαλβίδας ελέγχου

  Πώς λειτουργεί η βαλβίδα

  Η υδραυλική σφράγιση εκτελεί την προστατευτική λειτουργία του συστήματος παροχής νερού σε σχέση με τις κρίσιμες παραμέτρους πίεσης στον αγωγό ή στον εξοπλισμό θέρμανσης νερού.

  Η κύρια αιτία κρίσιμων καταστάσεων είναι ο τερματισμός της παροχής νερού στην κύρια γραμμή, η υπερβολική κεφαλή ή η υπερθέρμανση του ηλεκτροϋδρανίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η παγίδα νερού εμποδίζει το νερό να ρέει έξω από το λέβητα πίσω στη σωλήνωση ή το αντίστροφο θα απαλλάξει την υπερπίεση.

  Η αρχή της βαλβίδας είναι πολύ απλή και αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

  • η εισερχόμενη ροή νερού στη συσκευή υπό διαφορετικά επίπεδα πίεσης επηρεάζει το στοιχείο ασφάλισης (δίσκο) και πιέζει το ελατήριο που κράτησε το γκάζι κλειστό.
  • μετά την συμπίεση του ελατηρίου, η κεφαλή ακολουθεί διαμέσου του ανοιγμένου παραθύρου περαιτέρω προς την απαιτούμενη κατεύθυνση.
  • αν πέσει η πίεση στο σύστημα, το ελατήριο κλείνει τη βαλβίδα ελέγχου και το νερό από το λέβητα δεν επιστρέφει στον αγωγό νερού.

  Με έναν τόσο απλό τρόπο, το τιτάνιο παραμένει γεμάτο και δεν υπερθερμαίνεται, καθώς πολλοί χρήστες αφήνουν τον λέβητα ενεργοποιημένο στο ηλεκτρικό δίκτυο όλο το εικοσιτετράωρο.

  Αρχή λειτουργίας της βαλβίδας αντεπιστροφής

  Πού και πώς να τοποθετήσετε μια βαλβίδα ελέγχου στο θερμοσίφωνα

  Μπορεί να παρέχεται μια βαλβίδα αντεπιστροφής με ένα λέβητα. Αλλά εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Οι εταιρείες με δημοφιλή ονομασία θεωρούνται η σωστή απόφαση να δοθεί στον καταναλωτή το απαραίτητο κιτ εγκατάστασης, μέχρι το εξάρτημα.

  Εάν το τιτάνιο έρχεται χωρίς σφραγίδα νερού ή πρέπει να το αλλάξετε, θα πρέπει να αγοράσετε τη συσκευή μόνοι σας. Το κόστος του είναι μικρό και κυμαίνεται από 250 έως 400 ρούβλια.

  Το σπειροειδές τμήμα των συνδέσεων δεν δημιουργεί προβλήματα. Οι περισσότερες υδραυλικές βαλβίδες είναι σχεδιασμένες για βήμα ίντσας ίντσας. Αλλά το μέγεθος της πίεσης μπορεί να ποικίλει σημαντικά. Για να γνωρίζετε την απαιτούμενη παράμετρο, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο εγχειρίδιο λειτουργίας του λέβητα.

  Αν αγοράσετε μια παγίδα νερού με τα χαρακτηριστικά για χαμηλότερη πίεση, θα σταματήσει τακτικά με διαφορετική ένταση. Σε περίπτωση που το υδροσπρέι αντίθετα έχει μεγαλύτερη σημασία, τότε όταν ο λέβητας υπερθερμανθεί δεν λειτουργεί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή να σπάσει το περίβλημα.

  Τόπος εγκατάστασης της βαλβίδας αντεπιστροφής στον λέβητα

  Αντικατάσταση της βαλβίδας ασφαλείας στον θερμοσίφωνα

  Πριν από την εγκατάσταση της στεγανοποίησης νερού, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον θερμαντήρα και να αποστραγγίσετε το νερό από αυτό. Για εργασία θα χρειαστείτε:

  • βαλβίδα ελέγχου
  • κλειδί ρυθμιζόμενο (2pcs)?
  • καπνοδόχος / ρυμούλκηση ·
  • ξηρά κουρέλια.

  Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το νερό πρέπει να αποκλείεται. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να κρατήσετε το σώμα του υδραυλικού αποσβεστήρα με ένα κλειδί και το δεύτερο για να αφαιρέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα από την είσοδο. Αφού αποσυνδέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα, ξεβιδώστε τη συσκευή από το λέβητα. Καθαρίστε τη βιδωτή σύνδεση του σωλήνα εισαγωγής τιτανίου από το παλιό κερί ή ταινία.

  Για να τοποθετήσετε μερικά νέα πηνία καπνοειδούς ή πακλι σε ένα σωλήνα κλάδου λήψης και να ενεργοποιήσετε ένα νέο υδραυλικό κλείστρο. Στη συνέχεια, μην σφίξετε τη σύνδεση με το ρυθμιζόμενο κλειδί. Μετά από αυτό, εφαρμόστε ένα ζευγάρι των στρωμάτων μιας ταινίας αλουμινόχαρτο ή ένα "pop" της βαλβίδας αντεπιστροφής. Στη συνέχεια βιδώστε το παξιμάδι σύνδεσης του σωλήνα νερού. Ανοίξτε τις βαλβίδες βαλβίδων και ελέγξτε τις συνδέσεις για διαρροές. Όλα, η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε.

  Εάν το νερό αποστραγγίζεται από την οπή αποστράγγισης, μην ανησυχείτε, καθώς αυτό είναι φυσιολογικό. Η βαλβίδα αντεπιστροφής λειτουργεί και εκτελεί την άμεση λειτουργία της. Μπορείτε να βάλετε ένα λεπτό διάφανο σωλήνα στη βρύση και να το στείλετε σε αποχέτευση ή αποχέτευση.

  Κάποιοι ιδιοκτήτες θερμαντήρων προσπαθούν να αποκρύψουν τη βαλβίδα ελέγχου από τα μάτια. Επιδιώκοντας το στόχο τους, μπορούν να το τοποθετήσουν σε σημαντική απόσταση από τον λέβητα. Η διάταξη της απομακρυσμένης θέσης της υδραυλικής φλάντζας δεν απαγορεύεται, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση μονάδων ασφάλισης ή βρύσης σε αυτό το κενό. Επιπλέον, μια μακρά κατακόρυφη γραμμή μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετη πίεση, η οποία θα οδηγήσει σε κανονική διαρροή στο ρελαντί.

  Η επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ του τιτανίου και της υδραυλικής σφραγίδας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο μέτρα. Η υπέρβαση της ρυθμισμένης απόστασης συνεπάγεται την ανεπαρκή λειτουργία της προστατευτικής διάταξης.

  Σε περίπτωση κανονικής πτώσης πίεσης στον αγωγό νερού, συνιστάται η τοποθέτηση ενός μειωτήρα νερού πριν τη βαλβίδα ελέγχου.

  Πώς να ανοίξετε μια βαλβίδα ασφαλείας για ένα θερμοσίφωνα

  Η κανονική ή ελαφρώς αυξημένη πίεση στον αγωγό δεν θα μπορεί να πιέσει το ελατήριο του γκαζιού ασφαλείας "στάσης". Για να το ανοίξετε, χρειάζεστε σοβαρή ενίσχυση. Πίσω από μια πλάκα ακροφυσίων υπάρχει μια βρύση αποστράγγισης. Υπερβολική πίεση νερού θα έρθει από εδώ.

  Το σώμα της κάθετης βαλβίδας μπορεί να έχει δομή με φινιρισμένο φινίρισμα. Στον ρόλο του καλύμματος τοποθετείται μερικές φορές ένα βιδωτό βύσμα. Εάν την αφαιρέσετε, θα έχετε πρόσβαση στη βίδα κάτω από το εσωτερικό εξάγωνο. Αλλά πιο δημοφιλείς είναι οι υδραυλικές κλειδαριές με το μοχλό και τη βίδα κάτω από το κατσαβίδι.

  Η κατακόρυφη θέση του μοχλού κρατά κλειστή τη βαλβίδα ασφαλείας. Εάν ανυψωθεί και μετακινηθεί στην οριζόντια κατάσταση, θα ανοίξει το "σταματημένο" γκάζι και η εκκένωση του νερού θα γίνει μέσω του κλάδου αποστράγγισης. Η κάμψη μπορεί να έχει πλευρές ανακούφισης ή να φουσκώνει στο τέλος για αντιολισθητική. Αυτό είναι απαραίτητο για τη χρήση ενός λεπτού σωλήνα για την αποστράγγιση του νερού στο δίκτυο αποχέτευσης.

  Μερικές φορές μια μικρή βρύση χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση του νερού από το λέβητα. Αυτό είναι απαραίτητο για αποσυναρμολόγηση, προληπτική συντήρηση ή επισκευή του θερμοσίφωνα, εάν δεν υπάρχει ειδική σύνδεση αποστράγγισης.

  Όλες οι υδραυλικές κλειδαριές έχουν ονομασία με τη μορφή βέλους στο σώμα. Αυτές είναι πληροφορίες σχετικά με την κατεύθυνση της ροής του νερού κατά την εγκατάσταση. Επιπλέον, μπορούν να τοποθετηθούν πληροφορίες στην τελική πίεση για τη λειτουργία της βαλβίδας θραύσης. Αυτά μπορεί να είναι αριθμοί 0,7 MPa ή 7 ατμόσφαιρες.

  Μην παραβλέπετε τους τεχνικούς κανονισμούς για την αυτοεγκατάσταση μιας σφραγίδας νερού στη θερμάστρα. Η επιθυμία εξοικονόμησης για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου μπορεί να οδηγήσει σε μια δυσάρεστη κατάσταση.