Επιλέξτε τους 7 καλύτερους καθαριστές αέρα οικιακής χρήσης από τους κατασκευαστές παγκοσμίως

Σχεδόν κάθε μέρα, από τη διαφήμιση ή το Διαδίκτυο, ακούμε για την εμφάνιση ενός νέου "θαύματος", σε μια φιλική οικογένεια κλιματικής τεχνολογίας. Ένα απλό πρόσωπο συγχέεται με την αφθονία των λειτουργιών, τις διάφορες "καμπάνες και σφυρίχτρες", ονόματα. Και κάθε φορά το ίδιο: Είναι δικός μας, το καλύτερο, το πιο χρήσιμο, κλπ. Αλλά είναι πραγματικά τόσο χρήσιμες, ή είναι όλα αυτά τα διαφημιστικά βήματα με τα οποία οι αδίστακτοι πωλητές προσπαθούν να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από εμάς. Σε αυτό θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε μαζί σας το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου.

Η επιλογή του καθαριστή αέρα λαμβάνει χώρα σε διάφορες βασικές θέσεις: σκοπός και ποιότητα καθαρισμού, παραγωγικότητα και επίπεδο θορύβου, κόστος, και αρκετά περίεργο - σχεδιασμό. Με αυτά τα κριτήρια θα αξιολογήσουμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις των καθαριστικών, των κύριων κατασκευαστών.

Επίσης, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα κλιματικά συγκροτήματα, στα οποία υπάρχει ήδη μια λειτουργία καθαρισμού και ύγρανσης. Καταρτίσαμε βαθμολογία 4 κατασκευαστών.

Ο καθαριστής από την Aerotek

Καθαριστής αέρα Aerotek AVP-300 - είναι ένα σύγχρονο οικονομικό μοντέλο, που συνδυάζει όλα τα στοιχεία του καθαρισμού υψηλής τιμής αέρα από την κατηγορία premium που μπορεί να εξυπηρετήσει έως και το δωμάτιο 41μ2. Είναι αξιόπιστη και πολύ εύκολο να λειτουργήσει τη μονάδα που έχει μια λειτουργία καθαρισμού 6-ταχύτητας και της αναγκαστικής μεταγωγής ιονισμού καθαρισμού vozduha.6-βήμα, παρέχουν μια άνετη ατμόσφαιρα, παρέχει μια αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση, εξαλείφει καπνού και επιβλαβείς ακαθαρσίες, όπως επίσης και η σκόνη και τα αλλεργιογόνα. Η μέγιστη χωρητικότητα μονάδας - 300 m3 / h και ένα «λειτουργία turbo» θα καθαρίσει το δωμάτιό σας για λίγα λεπτά, αλλά χάρη στους δείκτες της καθαριότητας και αλλαγή των φίλτρων, θα ξέρετε πάντα πότε πρέπει να prov Συντήρηση της συσκευής σας.

Η άποψή μας: Με μικρό βάρος, καθαρότερο αέρα Aerotek AVP-300 μπορεί εύκολα να μετακινηθεί σε μια νέα θέση λειτουργίας και χαμηλό επίπεδο θορύβου - 23 dB και «καθεστώς άνετο ύπνο», η μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο δωμάτιο με το μωρό.

Καθαριστές από την Panasonic

 • Σκεφτείτε έναν καθαριστή αέρα PANASONIC F-VXD50R-N - ιονικό, με έναν υγραντήρα. Αφαιρεί αποτελεσματικά ακόμα και λεπτή σκόνη, μεγέθους 0,3 μm, μαλλιά κατοικίδιων ζώων, σπόρια μυκήτων, βακτήρια, δυσάρεστες οσμές. Αρκετά ισχυρό - μπορεί να εξυπηρετήσει 40 τ.μ. περιοχή, με ταχύτητα 5.1 κύβους / λεπτό. Το επίπεδο θορύβου που δηλώνει ο κατασκευαστής είναι 53 dB. Έχει 4 επίπεδα απόδοσης σε χειροκίνητες και αυτόματες λειτουργίες. Είναι εξοπλισμένο με σύστημα φιλτραρίσματος 3 σταδίων και αισθητήρες συλλογής σκόνης. Η μέση τιμή σε διάφορα καταστήματα λιανικής ποικίλει από $ 450 έως $ 600.

Η άποψή μας: Μια καλή μονάδα για ένα διαμέρισμα πόλης, κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, ασθματικούς και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Όμως, αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μια "δέσμη" πρόσθετων λειτουργιών που επηρεάζουν σημαντικά την τιμή της.

 • Φίλτρου αέρα Panasonic f-vxf70r-n, είναι πολύ παρόμοια με την προηγούμενη τροποποίηση, αλλά με κάποιες προσθήκες. Προς το παρόν, η εταιρεία που προσφέρονται στους καταναλωτές πλήρως ρομποτικό μοντέλο, το οποίο έχει έναν αισθητήρα σκόνης, αναλυτή αέριο, η παρουσία των αισθητήρων ξένες οσμές και, με βάση την κατάσταση των δεδομένων και επιλέγει τη λειτουργία εξόδου. Διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο με αυξημένη απόδοση. Η δηλούμενη επιφάνεια δαπέδου του κατασκευαστή είναι 50 m / kV, με χωρητικότητα άνω των 400 m3 / m. ανά ώρα, και γίνεται ελαφρώς βαρύτερο λόγω της αυξημένης δεξαμενή του υγραντήρα. Το βάρος του ήταν 10, 2 κιλά.

Η άποψή μας: Ο καθαριστής αέρα, ο ιονιστής, οζονιστής και υγραντήρας σε ένα περίβλημα, αγόρασαν και ξέχασαν γι 'αυτό. Αλλά, δεν μπορεί να ονομαστεί προσιτή, καθώς η μέση τιμή λιανικής είναι περίπου 30 χιλιάδες ρούβλια.

 • Καθαριστικό Panasonic F-PJD35. Αυτή η έκδοση του αέρα πάνω από τον προϋπολογισμό, αλλά έχει όλα τα πλεονεκτήματα των ακριβών μονάδων της εταιρείας: καθαρισμού αέρα 6-ταχύτητας, εξοπλισμένες με αντι-αλλεργιογόνα, απόσμηση και HEPA φίλτρα, καθώς και ο άνθρακας, φωτοκαταλυτική διήθηση. Σε σύγκριση με τα ακριβότερα μοντέλα, έχει χαμηλότερες επιδόσεις, σε μέγιστη λειτουργία - 210 m / cu. ανά ώρα. Αυτή η συσκευή έχει μικρό βάρος 5 kg και χαμηλό επίπεδο θορύβου 47 dB. Η τιμή του στο δίκτυο λιανικής κυμαίνεται μεταξύ 220-260 δολάρια.

Αποτελέσματα:
Η Panasonic F-PJD35 είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση σε αστικά διαμερίσματα. Το εξαιρετικό σύστημα φιλτραρίσματος το καθιστά απαραίτητο σε διαμερίσματα όπου ζουν μικρά παιδιά και άτομα με αλλεργίες, άσθμα και διάφορες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Phillips στην τρέχουσα αγορά

 • Ο καθαριστής αέρα Philips ac4004 / 02, ο οποίος διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος 4 βαθμίδων και μπορεί να λειτουργεί σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία με μέγιστο όριο. Η παραγωγική ικανότητα είναι 130 m3 / cu. ανά ώρα. Ο συνδυασμός εγκατεστημένων φίλτρων μπορεί να καθαρίσει τον αέρα: από δυσάρεστη οσμή, βακτήρια, μούχλα, μεγάλη και λεπτή σκόνη και ακάρεα σκόνης. Το όργανο είναι εφοδιασμένο με ένδειξη φωτός για τη μόλυνση των στοιχείων φίλτρου.

Η άποψή μας: Η συσκευή δεν είναι ενσωματωμένη στην καλύτερη λειτουργία - αυτόματη παρεμπόδιση του φίλτρου αέρα όταν μολυνθεί ένα από τα φίλτρα. Το κόστος της συσκευής κυμαίνεται σε περίπου 11-12 χιλιάδες ρούβλια.

 • Καθαριστικό Philips ac4086 / 01. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, σε αυτό, πραγματοποιούνται διάφορες σημαντικές λειτουργίες, κατά την άποψή μας: υγραίνονται και η παρουσία αισθητήρων που μεταδίδουν δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον, η ανταλλαγή αέρα αυξήθηκε σημαντικά, δηλαδή 210 m3 / h. 4 στοιχεία φίλτρου παραμένουν αμετάβλητα. Αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για τους πάσχοντες από αλλεργίες, καπνιστές, για εργασία σε αρκετά μεγάλα και σκονισμένα δωμάτια.

Η άποψή μας: Στη μέγιστη ισχύ, ο καθαριστής αέρα Philips ac4086 / 01 άρχισε να παράγει λίγο περισσότερο θόρυβο, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στα υπνοδωμάτια. Εκτός από τις αλλαγές στο λειτουργικό, έχει αλλάξει και το κόστος. Είναι σήμερα, από 19 έως 20,5 χιλιάδες ρούβλια.

 • Ο καθαριστής αέρα Philips ac4014 / 01 είναι μια αρκετά απλή και αξιόπιστη συσκευή με 3 αποτελεσματικά στοιχεία φίλτρου. Το μοντέλο - χωρίς ειδικά διακοσμητικά στοιχεία, εξοπλισμένο με: χρονοδιακόπτη, ένδειξη μόλυνσης των φίλτρων, με δυνατότητα ρύθμισης ισχύος. Μπορεί να καθαρίσει μέχρι 237 m3 / cu. αέρα ανά ώρα συνεχούς λειτουργίας. Η τιμή αυτής της μονάδας για σήμερα, είναι μεταξύ των επιπέδων των 14,9 χιλιάδων ρούβλια. μέχρι 16 χιλιάδες ρούβλια.

Αποτελέσματα:
Όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται είναι πολύ παρόμοια στα χαρακτηριστικά τους μεταξύ τους και ως εκ τούτου η Philips ac4086 / 01 είναι προτιμότερη για αγορά λόγω του ενσωματωμένου υγραντήρα.

Συστήματα καθαρισμού Venta

 • Ο καθαριστής αέρα Venta LW-15 είναι μια γερμανική συσκευή για τον καθαρισμό και τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη και διάφορες ακαθαρσίες που προκαλούν αλλεργίες και τις περισσότερες παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Πολύ απλή, οικονομική και ήσυχη συσκευή. Δεν έχει ειδικές λειτουργίες, εκτός από τον καθαρισμό και την υγρασία, σε δωμάτιο μέχρι 20 τ.μ. Η παραγωγικότητα αυτής της συσκευής είναι 2 m / κυβικά ανά λεπτό. Η μέση τιμή της εν λόγω μονάδας στο δίκτυο λιανικής είναι ίσο με 10, 5 χιλιάδες ρούβλια.

Η άποψή μας: Πολύ δελεαστικό είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται φίλτρο αντικατάστασης. Και αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο είναι ότι η εγγύηση του κατασκευαστή για αυτή τη συσκευή είναι 10 χρόνια.

 • Το πλυντήριο αέρα Venta LW-25 δεν διαφέρει σε λειτουργικότητα από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά έχει μια πρόσθετη λειτουργία που δείχνει την συμπλήρωση του νερού. Η ίδια η μονάδα έγινε πολύ πιο παραγωγική - 3,8 m / κυβικά, η επιφάνεια του καθαρισμένου δωματίου είναι τώρα 40 m2 m. Επίσης υπήρχε λίγο περισσότερο και μια δεξαμενή νερού. Η τιμή του, για σήμερα περίπου 16, 2 χιλιάδες rbl.
 • Venta καθαριστής αέρα LW-45. Εξαιρετικά απλή τεχνική, στην οποία, σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο μοντέλα, η απόδοση αυξήθηκε εξαιρετικά. Σε αυτόν τον καθαριστή αέρα είναι μέχρι 270 m / κυβικά ανά ώρα συνεχούς λειτουργίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μεγάλα διαμερίσματα και σπίτια, καθώς και σε δημόσιους χώρους. Η τιμή στην εγχώρια αγορά κυμαίνεται από 21,5 - 23 χιλιάδες ρούβλια.

Αποτελέσματα:
Το Venta LW-45 είναι μια καλή συσκευή, εξοπλισμένη με βασικές λειτουργίες, με καλή εγγύηση και ελάχιστη συντήρηση. Θα βοηθήσει τα άτομα με αλλεργικές αντιδράσεις στη σκόνη και στις διάφορες μηχανικές ακαθαρσίες.

Μάρκα Ballu

 1. Ο καθαριστής αέρα Ballu ΑΡ 410F5 είναι μια συσκευή νέας γενιάς σχεδιασμένη για ιοντισμό και καθαρισμό μάζας αέρα σε δωμάτια μέχρι 20 τ.μ. Υποστηρίζει σύστημα φίλτρου 5-βήμα με λειτουργία ιονισμού: Αρχικά, ο αέρας περνά μέσα από το σύστημα προστασίας Pre-Carbon μετά αλλεργιογόνο μέσω του φίλτρου ΗΕΡΑ, στη συνέχεια, μέσω ενός άνθρακα που απορροφά, και στο σύστημα τέλος -prohodit ιονισμού. Χάρη σε αυτό, η συσκευή μπορεί να καθαρίσει και να εξουδετερώσει 99,9% επιβλαβών ουσιών, βακτηρίων και δυσάρεστων οσμών, συμπεριλαμβανομένου του καπνού. Η χωρητικότητά του είναι 110 m / κυβικό ανά ώρα, και η μέση τιμή κρατείται περίπου 5-7 χιλιάδες ρούβλια.
 2. Η κλιματική τεχνολογία Ballu ΑΡ 420F7, διαφέρει από την προηγούμενη χωρητικότητα μοντέλου, επιπλέον εγκατεστημένη λάμπα UV και φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Αυτή η τεχνική θα αντιμετωπίσει απόλυτα τον μολυσμένο αέρα με καθαρισμό 7 βημάτων, σε έκταση 35 τ.μ. Καλό για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άλλες ασθένειες των πνευμόνων. Το κόστος ενός τέτοιου «θαύματος» - ακόμη και αποδεκτό - 5 χιλιάδες ρούβλια.
 3. Ο καθαριστής αέρα Ballu АΡ 430F7, είναι ένα συγκρότημα ολόκληρου του κλίματος, με ένα σύστημα διήθησης 7 σταδίων που μπορεί να εξυπηρετήσει δωμάτια μέχρι 50 τ.μ. Σε αυτό το μοντέλο, προστέθηκε ένα ακόμα στοιχείο φίλτρου και λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, ως «πλάνο ελέγχου» για βακτήρια και μικροοργανισμούς. Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 9 χιλιάδες ρούβλια.

Αποτελέσματα:
Το Ballu ΑΡ 420F7 είναι το πιο ενδιαφέρον μοντέλο, αλλά σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας είναι κάπως θορυβώδες και ογκώδες.

Κλιματική τεχνική Bork

 • Καθαριστής αέρα Bork A510. Πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή από τη μάρκα BORK. Το γεγονός είναι ότι με την ισχυρισμένη ισχύ των 15 watt, μπορεί να εξυπηρετήσει μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων, με παραγωγικότητα 45 m / κυβικό, ανά ώρα λειτουργίας. Αυτό το "παιδί" είναι εξοπλισμένο με ένα σοβαρό σύστημα φιλτραρίσματος, δηλαδή: φίλτρο HEPA, φίλτρα φωτοκαταλύσεως και άνθρακα, καθώς και ιονιστή και δυνατότητα αρωματισμού. Επιπροσθέτως, στο όργανο είναι εγκατεστημένος ένας χρονοδιακόπτης και ένας έλεγχος ταχύτητας αέρα. Αξίζει αυτή τη συσκευή γύρω στα 360 δολάρια.

Σημαντικό!
Ήμασταν έκπληκτοι ότι με μια τόσο μικρή χωρητικότητα και ένα σχετικά χαμηλό κόστος, σε αυτή την τροποποίηση του καθαριστή πραγματοποιούνται πολλές λειτουργίες. Επικοινωνία με διάφορους αγοραστές, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αγόρασαν αυτή τη συσκευή ήταν δυσαρεστημένοι. Αυτός ο καθαριστής αέρα δεν πληροί τις δηλωμένες λειτουργίες!

 • Το σύστημα καθαρισμού Bork AP RIH 9935 έχει γίνει πολύ ισχυρότερο από την προηγούμενη έκδοση και έχει ένα τηλεχειριστήριο D.U. Η ανταλλαγή αέρα αυτού του μοντέλου είναι 350 m / κυβικά ανά ώρα. Η συσκευή διαθέτει 4 φίλτρα καθαρισμού με πρόσθετη λειτουργία ιοντισμού, ένδειξη φθοράς και επίπεδο καθαρισμού. Η μονάδα αυτή εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Το κόστος αυτής της μονάδας κυμαίνεται από 600 έως 650 δολάρια.
 • Το κλιματικό συγκρότημα Bork A 700 δεν είναι πολύ διαφορετικό από την προηγούμενη τροποποίηση του καθαριστή αέρα, αλλά υπάρχει ένα αντιβακτηριδιακό φίλτρο Antibirus, το οποίο καταπολεμά αποτελεσματικά με διάφορα μικρόβια. Η επιφάνεια του δωματίου, που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτός ο εξοπλισμός, είναι 35 τετραγωνικών μέτρων. m, και τη μέγιστη εναλλαγή αέρα - 310 m / κυβικά ανά ώρα. Χάρη στο σύστημα αντιβακτηριδιακής διήθησης, αυτό το καθαριστικό αέρα θα είναι ένα πραγματικό δώρο για άτομα που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Μέχρι σήμερα, η τιμή αυτής της μονάδας είναι περίπου $ 400.

Αποτελέσματα:
Σύμφωνα με τις κριτικές των αγοραστών, όλοι οι καθαριστές αέρα BORK είναι αρκετά θορυβώδεις για να δουλέψουν. Αν δεν το προσέχετε, τότε με την επιλογή σας, ψηφίζουμε για τον καθαριστή Bork A 700. Κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι ένας ιδανικός λόγος τιμής-ποιότητας.

Τα καθαριστικά αέρα της Daikin

 1. Καθαριστής αέρα Daikin MC70LVM. Στο όργανο ενσωματώνεται ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Από τα κύρια πλεονεκτήματα μπορεί να εντοπιστεί: μια τεράστια ανταλλαγή αέρα, η οποία είναι 420 κυβικά μέτρα. ανά ώρα, την παρουσία μιας πλήρως αυτόματης λειτουργίας σιωπηλής λειτουργίας. Το επίπεδό του είναι μόνο 16 dB. στη μέγιστη ισχύ. Αυτή η έκδοση του καθαριστή, εξουδετερώνει αποτελεσματικά: σκόνη, γύρη, πιτυρίδα, μαλλιά κατοικίδιων ζώων, καθώς και μούχλα, σπόρια μύκητα και καπνό τσιγάρου. Η αξία της, για σήμερα, κυμαίνεται εντός των ορίων των 500-550 δολαρίων.
 2. Ο καθαριστής Daikin MC707VM-S διαθέτει σύστημα καθαρισμού 7 βαθμίδων και είναι επιπλέον εξοπλισμένος με ιονιστή, χάρη στον οποίο ο αέρας του δωματίου γεμίζει με ιόντα φορτισμένου αέρα. Η περιοχή που μπορεί να εξυπηρετηθεί από αυτή τη συσκευή είναι 42 τ.μ. Αυτή η τεχνική θα είναι ένα πραγματικό δώρο για άτομα με αλλεργικές αντιδράσεις και ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Το κόστος της συσκευής κυμαίνεται από 550 έως 650 δολάρια.
 3. Το σύστημα κλιματισμού Daikin MCK75J URURU - εύκολο να λειτουργήσει, και θα αντιμετωπίσει με όλα τα είδη της ρύπανσης, λόγω της ταυτόχρονης συνδυασμό των λειτουργιών, ιονιστή, οζονιστήρα, υγραντήρα και καθαρότερο αέρα. Μπορεί να εργάζεται σε έκταση 46 τ.μ. και η ίδια ξεπεράσει μέσω 450 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, καταστρέφει τα βακτηρίδια και τους ιούς, εξουδετερώνει τον καπνό του τσιγάρου και τον καθαρισμό του αέρα στους 99, 99%. Το κόστος αυτής της συσκευής είναι περίπου 850 -900 δολάρια. σε διάφορα καταστήματα της χώρας.

Αποτελέσματα:
Σύμφωνα με την κοινή γνώμη μας, το Daikin MCK75J URURU είναι το καλύτερο σύστημα καθαρισμού του αέρα, που παρουσιάζεται στη σύγχρονη αγορά τεχνολογίας κλιματισμού, με την αναλογία χαρακτηριστικών - τιμής - ποιότητας - αναθεωρήσεων.

Ποιο καθαριστικό αέρα επιλέγει: συγκρίνουμε και συνάγουμε συμπεράσματα

Η οικολογία στις σημερινές πόλεις αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή. Εκτός από τη σκόνη, στον καπνό του τσιγάρου στον αέρα, τα βακτηρίδια, συσσωρεύεται έντονο νέφος. Και όλα αυτά πέφτουν στα διαμερίσματα και τα γραφεία μας. Οι καθαριστές αέρα βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτών των επιβλαβών ουσιών καθυστερώντας τους. Τέτοιες συσκευές είναι επειγόντως απαραίτητες για τους αλλεργικούς ανθρώπους και δεν θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το είδος του καθαριστή αέρα για να επιλέξετε για ένα διαμέρισμα, ποιες παραμέτρους και λειτουργίες να δώσουν προσοχή και τι να καθοδηγήσει κατά την επιλογή.

Τύποι φίλτρων αέρα και τα χαρακτηριστικά τους

Κάθε μονάδα περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα που τρέχει από το δίκτυο, καθώς και ένα σύστημα φίλτρου. Περιστρέφοντας τα πτερύγια του ανεμιστήρα, η ροή αέρα εισέρχεται μέσα στη συσκευή, περνώντας μέσα από τα φίλτρα. Που μπορεί να είναι ξηρό ή εξοπλισμένο με δυνατότητα υγρασίας. Επιπλέον, υπάρχουν μοντέλα όπου παρέχεται ιονισμός αέρα (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ ευεργετικός για την ανθρώπινη υγεία). Πρώτον, ας δούμε τι κάνει την επιλογή και τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου καθαριστή αέρα.

Υγραντήρες αέρα και ροδέλες

Όπως γνωρίζετε, ο υπερβολικά ξηρός αέρας για τους ανθρώπους δεν είναι καθόλου χρήσιμος. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν moisturizers. Παρεμπιπτόντως, καθαρίζουν επίσης τις μάζες των επιβλαβών ακαθαρσιών (βασικά, αυτό είναι, φυσικά, σκόνη, τα επτά δέκατα των οποίων είναι νεκρά κύτταρα δερματικού επιθηλίου και άλλα ίχνη ανθρώπινης ζωής).

Φέρνουμε τη σκόνη στο σπίτι για βρώμικα παπούτσια και εξωτερικά ρούχα, μπαίνει σε παράθυρα και παράθυρα, όταν το διαμέρισμα αερίζεται ή υπάρχει βύθισμα. Εκείνοι που είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες, μπορούν να προέλθουν από αυτό - για τους ασθματικούς, για παράδειγμα, μια επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Αλλά η αγορά ενός συμβατικού υγραντήρα δεν λύνει τελείως το πρόβλημα καθαρισμού. Μετά από όλα, είναι μόνο μια παρενέργεια: ο υγρός αέρας συνδέει τα σωματίδια σκόνης. Και αυτοί, γίνονται υγροί και βαρείς, πέφτουν στο πάτωμα και σε άλλα αεροπλάνα. Φεύγοντας από το ανώτερο επίπεδο, όπου αναπνέουμε.


Η συσκευή είναι μια παραδοσιακή ενυδατική κρέμα.

1. Καθαρίστε τον αέρα.
2. Πακέτο πλωτήρα.

3. Καθαρίστε το φίλτρο.
4. Μια παλέτα με νερό.

5. Βρώμικος αέρας.
6. Ο ανεμιστήρας.

Τα πλυντήρια αέρα είναι τελείως διαφορετικά. Ο κύριος σκοπός τους είναι ο καθαρισμός του αέρα επαφής και η υγρασία είναι μια πρόσθετη επιλογή. Ο σχεδιασμός του νεροχύτη είναι πολύ απλός: ο πλαστικός περιέκτης γεμίζει με νερό. Σε αυτό το δοχείο, οι πλαστικοί δίσκοι ανατινάζονται (όχι τελείως), διοχετεύονται με αέρα που προέρχεται από τον ανεμιστήρα. Οι υγροί δίσκοι προσκολλώνται στη σκόνη, η οποία ξεπλένεται με περιστροφή.

Όλα τα μοντέλα νεροχύτη έχουν το ίδιο σχέδιο, που διαφέρουν μόνο στην ισχύ του ανεμιστήρα, τις διαστάσεις των δίσκων και την εξωτερική απόδοση. Μπορεί επίσης να υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες: ιονισμός, διήθηση.


Η συσκευή ενός νεροχύτη αέρα.

1. Βρώμικος αέρας.
2. Ο ανεμιστήρας.

3. Ιονισμός του αέρα.
4. Καθαρίστε τον αέρα.

5. Περιστρεφόμενο τύμπανο.
6. Μια παλέτα με νερό.

+ Πλεονεκτήματα υγραντήρων και πλύσεων αέρα

1. Οικονομικό σε λειτουργία - καταναλώνει μόνο 120 έως 400 W ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Απολύτως όχι θορυβώδες, καθώς οι οπαδοί δεν χρησιμοποιούν πολύ ισχυρό?

3. Δομικά απλή και δεν απαιτούν περίπλοκη συντήρηση (χρειάζεται μόνο να ξεπλύνετε περιοδικά τη συσκευή).

- Μειονεκτήματα των υγραντήρων και των πλύσεων αέρα

1. Αρκετά αργή εργασία. Οι εκφραστικές λειτουργίες δεν παρέχονται εδώ. Και αν θέλετε να καθαρίσετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο, τότε το πλύσιμο με υγραντήρες δεν θα σας βοηθήσει.

2. Υπάρχει ισχυρισμός ότι παρόμοιες συσκευές προωθούν την αναπαραγωγή βακτηρίων (εκείνων που αγαπούν τη θερμότητα και την υγρασία). Αλλά μπορεί να διαψευσθεί. Ακολουθήστε τις οδηγίες, φροντίζοντας τη συσκευή και όλα θα είναι εντάξει. Δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία.

Καθαριστές αέρα με ξηρά φίλτρα

Οι μονάδες αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από καλή απόδοση και υψηλή ισχύ. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι σταματούν σε αυτήν την επιλογή. Στη συσκευή, η μάζα αέρα υπό πίεση περνά μέσα από μια σειρά φίλτρων. Ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος μπροστά από τη σχάρα εξαγωγής, αναρροφά τον ατμοσφαιρικό αέρα με δύναμη, αναγκάζοντάς τον να περάσει από τα φίλτρα.

Ας μιλήσουμε σύντομα για τις κύριες ποικιλίες αυτών των φίλτρων. Υπάρχουν τρεις:

 • Οι συσκευές προ-καθαρισμού φίλτρων είναι ένα είδος σφουγγαράκι-πλέγμα, που καίγεται εύκολα. Είναι ικανό να συγκρατεί σωματίδια σκόνης και βρωμιάς, μεγέθους από 1 έως 5 μικρά.
 • Σύστημα φιλτραρίσματος λεπτού καθαριστικού πλαισίου, μέσα στο οποίο είναι διπλωμένο κομμάτι ειδικού υλικού ακορντεόν, διακεκομμένο με μικροσκοπικές οπές. Αυτός ο πρωτότυπος σχεδιασμός αυξάνει τη χρήσιμη περιοχή επαφής. Επιπλέον, δημιουργείται ένα ηλεκτροστατικό πεδίο που επιτρέπει την προσέλκυση πρόσθετης σκόνης. Ως αποτέλεσμα, τα μολυσμένα σωματίδια διατηρούνται από 0,1 έως 1 μικρά.
 • Το φίλτρο HEPA είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πολύ μικροσκοπικά σωματίδια (κατά κανόνα αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αλλεργιογόνα). Είναι επιθυμητό, ​​ότι στη συσκευή υπήρχε τέτοιο φίλτρο - δώστε προσοχή σε μια αποφασιστική επιλογή.

Κατ 'αρχήν, ένα στεγνό καθάρισμα που αντλεί πίεση (που φιλοδοξεί να υποπίπτει) λειτουργεί σαν μια ηλεκτρική σκούπα, την οποία οι Βρετανοί καλούν ακόμη και μια "ηλεκτρική σκούπα" (στο πρωτότυπο, μια "ηλεκτρική σκούπα"). Με άλλα λόγια, αν βάλουμε μια κλειστή κάμερα μπροστά στα φίλτρα, τότε θα έχουμε μια ηλεκτρική σκούπα.


Η συσκευή του καθαριστή αέρα και του φίλτρου του.

12 καλύτερα φίλτρα αέρα και "ροδέλες αέρα"

Ένας καλός καθαριστής αέρα είναι μια χρήσιμη αγορά για ένα σπίτι στο οποίο ζουν οι αλλεργιοί, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια τέτοια συσκευή, η οποία θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, θα είναι αποτελεσματική και άνετη στη χρήση.

Κριτήρια για την επιλογή ενός καλού καθαριστή αέρα

Μέγιστη ανταλλαγή αέρα

Είναι γνωστό ότι με την αποτελεσματική λειτουργία η συσκευή πρέπει να διέρχεται μέσω του αέρα στο δωμάτιο 2-3 φορές την ώρα. Επομένως, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου (σε κυβικά μέτρα) και πολλαπλασιάστε τον αριθμό αυτό κατά τρεις και, στη συνέχεια, ελέγξτε το αποτέλεσμα με τις παραμέτρους των διαφορετικών συσκευών καθαρισμού του αέρα.

Χρησιμοποιημένα φίλτρα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων: ηλεκτροστατικά, οζονιστικά, φωτοκαταλυτικά, νερό, άνθρακας, φίλτρα HEPA. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά. Για ποιοτικά μοντέλα, υπάρχουν πολλά φίλτρα ταυτόχρονα, δηλ. καθαρισμός πολλών σταδίων.

Εύκολη συντήρηση

Πρέπει να ληφθούν υπόψη 2 σημεία:

 • Η ώρα που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη φροντίδα της συσκευής. Εάν το ηλεκτροστατικό φίλτρο απαιτεί πλύση όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, και το φωτοκαταλυτικό φίλτρο - κάθε έξι μήνες, τότε οι πλύσεις αέρα χρειάζονται καθημερινή προσοχή (αλλαγή και ρίψη νερού).
 • παρουσία στο σχεδιασμό μπλοκ αντικατάστασης, το κόστος και τη συχνότητα αντικατάστασής τους.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πρόκειται για δείκτες, οθόνες, φωτιστικά, χρονοδιακόπτες, αρωματισμό, λάμπες UV, κλπ. Η πιο σημαντική από τις λειτουργίες "μπόνους", για την οποία αξίζει να πληρώσετε, είναι η δυνατότητα ελεγχόμενου υγροποίησης του αέρα.

Υγραντήρες καθαρισμού αέρα

Πλυντήρια αέρα

Οι νεροχύτες ταυτόχρονα ενυδατώνουν και καθαρίζουν τον αέρα σκόνης και άλλων ρύπων. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν αναλώσιμα. Η υγρασία και ο καθαρισμός του αέρα διεξάγονται χωρίς τη χρήση αντικαταστάσιμων φίλτρων.
Για τον καθαρισμό, ο αέρας λειτουργεί είτε μέσω ενός συστήματος υγρανθέντων δίσκων, είτε μέσω μιας κουρτίνας με ανεμιστήρα.
Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των πλύσεων αέρα - το νερό εξατμίζεται φυσικά, και η υγρασία στο δωμάτιο δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από ένα άνετο 60%. Οι ανεπάρκειες αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν θόρυβο και αξιοπρεπείς διαστάσεις.

Κλιματικά συμπλέγματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Πολυλειτουργικές συσκευές που συνδυάζουν σε ένα μόνο περίβλημα τρεις ξεχωριστές συσκευές: ένα πλήρες καθαριστικό αέρα, έναν υγραντήρα με παραδοσιακή "ψυχρή" εξάτμιση και έναν ιονιστή.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων:

 • Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και της σχετικής υγρασίας, που επιτρέπει την αυτόματη χρήση της συσκευής.
 • Υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα με ή χωρίς υγρασία (σε αντίθεση με τις κλασικές πλύσεις αέρα).

Μειονέκτημα:

 • Η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση των "ξηρών" και (ή) φίλτρων ενυδάτωσης.

Σας προσφέρουμε μια βαθμολογία από τα καλύτερα φίλτρα αέρα και πλυντήρια αέρα, δημοφιλή στη ρωσική αγορά και άξιζε το 2017-2018, θετική ανατροφοδότηση από τους εμπειρογνώμονες και τους απλούς αγοραστές.

Οι καλύτεροι φτηνοί καθαριστές αέρα

Ο φθηνός συμπαγής και ευχάριστος καθαριστής αέρα Foxcleaner Ion έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μικρά δωμάτια 15-20μ². Με βάρος μόλις 1,5 kg η συσκευή είναι αρκετά κινητή και μεταφέρεται εύκολα στο δεξιό μέρος του διαμερίσματος ή του σπιτιού.

Παρά τις μικρές διαστάσεις, η συσκευή διαθέτει ένα σοβαρό σύστημα καθαρισμού αέρα 5 σταδίων:

 • Προκαταρκτικό φίλτρο - συγκρατεί μεγάλα σωματίδια μεγαλύτερα από 2,5 mm (σκόνη, μαλλιά, μαλλί, ίνες υφασμάτων κ.λπ.).
 • Αποσμητικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα - απορροφά τον καπνό και τις οσμές.
 • Φίλτρο HEPA - συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, των ιών, των βακτηρίων.
 • Φωτοκαταλυτικό φίλτρο - προστατεύει από πολύπλοκες χημικές μολυσματικές ουσίες (φορμαλδεΰδη και άλλες επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αέρια).
 • UV-λαμπτήρας - έχει αντιβακτηριακή δράση.

Επιπλέον, υποστηρίζεται η λειτουργία ιονισμού, η οποία, όπως και η βακτηριοκτόνος λυχνία, μπορεί να απενεργοποιηθεί.

 • Συμπαγεια;
 • Φτηνά εναλλάξιμα φίλτρα.
 • Σχετικά χαμηλή τιμή.
 • Χαμηλή ισχύς.

Το πιο φθηνό σε αυτή την κατάταξη είναι η καλύτερη συσκευή καθαρισμού αέρα. Ταυτόχρονα, αφαιρεί γρήγορα και σχεδόν σιωπηρά σκόνη, σωματίδια μαλλιού και ινών, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα από τον αέρα ηλεκτροστατικά. Σχεδιασμένο για μικρά δωμάτια έως 25 τ.μ. Καταναλώνει μόνο 8 watts. Ο ανεμιστήρας, όμως, παράγει περισσότερο θόρυβο από τον απαραίτητο, αλλά αυτό το μοντέλο δεν χρειάζεται να αλλάξει φίλτρα: το ενσωματωμένο λειτουργεί όλη τη διάρκεια ζωής και χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό. Η συσκευή είναι πολύ συμπαγής και χαριτωμένη.

 • Χαμηλή τιμή
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Συμπαγές μέγεθος
 • Κομψή σχεδίαση
 • Υπάρχει μια λειτουργία κυκλικής λειτουργίας
 • Οι πλάκες συλλογής σκόνης απομακρύνονται εύκολα
 • Θορυβώδης
 • Χαμηλή ισχύς

Οι καλύτεροι καθαριστές αέρα υψηλής απόδοσης με φιλτράρισμα πολλαπλών σταδίων

 • Αξιοπρεπής ισχύς
 • Τεχνολογία Flash Streamer
 • Η αξιοπρεπής περιοχή εξυπηρέτησης
 • Πολύ ήσυχο
 • Απλή λειτουργία
 • Υψηλή τιμή
 • Μια απτή οσμή

Ο δημοφιλής καθαριστής αέρα Intense Pure Air PU4025 Automatic από την Tefal έχει όλες τις ιδιότητες που απαιτούνται για την παροχή ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι ή το γραφείο. Είναι σχεδιασμένο για συντήρηση επιφάνειας έως 35μ².

Το σύστημα καθαρισμού πραγματοποιείται με βάση 4 ενσωματωμένα φίλτρα:

 • Πρωτοβάθμια. Παγιδεύει μεγάλη σκόνη, τρίχες κ.λπ.
 • Ενεργός άνθρακας. Είναι σε θέση να απορροφά οσμές, καπνό και πτητικές οργανικές ενώσεις.
 • HEPA. Εκτελεί καθαρισμό με καθαρό αέρα.
 • NanoCaptur. Καταστρέφει τους πιο επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους - φορμαλδεΰδη.

Επιπλέον, ο καθαριστής αέρα είναι εξοπλισμένος με τη λειτουργία ιονισμού, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας, ενισχύοντας την ανοσία και μειώνοντας την κόπωση. Με τη βοήθεια ενσωματωμένων αισθητήρων, η συσκευή παρακολουθεί τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιλέγει ανεξάρτητα μία από τις τέσσερις πιθανές ταχύτητες διήθησης.

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου (22 dB στην ελάχιστη ταχύτητα, 45 dB στο μέγιστο).
 • Υψηλός βαθμός διήθησης.
 • Το χρονόμετρο.
 • Δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμα φίλτρα αντικατάστασης.

Αυτός ο καθαριστής αέρα στις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή σε ισχύ 30 W είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα (CARD) έως 237 m³ / h. Εργονομικό λευκό σώμα από πλαστικό ABS υψηλής ποιότητας.

Το σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης περιλαμβάνει:

 • Έξυπνος αισθητήρας, υπεύθυνος για την ποιότητα του αέρα.
 • Λειτουργία γνωστοποίησης της ανάγκης αντικατάστασης στοιχείων φίλτρου.
 • Ενδεικτική λυχνία κλιματισμού 3 σταδίων.
 • Επιλογή 3 ταχυτήτων ανεμιστήρα.
 • Χρονοδιακόπτης για 1, 4 και 8 ώρες με αυτόματο κλείσιμο.

Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σε 3 στάδια. Κατ 'αρχάς, ένα πρωτεύον φίλτρο εισέρχεται στην περίπτωση, συλλαμβάνοντας μεγάλα σωματίδια ρύπων, μαλλιών, μαλλιού. Επιπλέον, το φίλτρο άνθρακα εξαλείφει τα επιβλαβή αέρια και τις δυσάρεστες οσμές. Ο προκύπτων λεπτός καθαρισμός από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, μικροβίων και αλλεργιογόνων είναι το "προνόμιο" ενός εξαιρετικά αποτελεσματικού φίλτρου HEPA.

 • Αξιοπρεπείς επιδόσεις.
 • Ποιοτική συναρμολόγηση.
 • Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.
 • Ακριβά "αναλώσιμα"?
 • Δεν υπάρχει φωτοκαταλυτικό φίλτρο, ιονισμός.

Το Atmos Vent-1550 είναι μια συμπαγής και εύχρηστη συσκευή που λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του καθαρισμού αέρα σε πολλά στάδια μεγάλης εμβέλειας. Με μια κατανάλωση ισχύος 50 W, αυτό το φίλτρο αέρα μπορεί να εξυπηρετήσει δωμάτια μέχρι 45 m².

Ο σχεδιασμός παρέχει έναν αποδοτικό και χαμηλού θορύβου ανεμιστήρα μετατροπέα 3 ταχυτήτων, ικανό για μέγιστη ανταλλαγή αέρα μέχρι 110 m³ / h. Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σταδιακά σε 6 στάδια: πρωτογενή, HEPA, άνθρακα, φωτοκαταλυτικά φίλτρα, λάμπα UV, ιονισμός.

Το μοντέλο διαθέτει μοντέρνο εργονομικό σχεδιασμό, που ελέγχεται από πλήκτρα αφής. Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης παρακολουθεί την κατάσταση των φίλτρων και τους ειδοποιεί για μόλυνση. Τα συστήματα ιοντισμού και φωτοκατάλυσης (που λειτουργούν μαζί με βακτηριοκτόνο λαμπτήρα) μπορούν να μεταβληθούν. Η λειτουργία του προγραμματιζόμενου χρονοδιακόπτη είναι επίσης χρήσιμη.

 • Ελκυστικός σχεδιασμός.
 • Μικρό μέγεθος.
 • Δεν είναι κακή απόδοση.
 • Τα φίλτρα απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.
 • Τρεις λειτουργίες ισχύος
 • Μεγάλη περιοχή υπηρεσιών
 • Συμπεριλαμβάνονται επτά φίλτρα
 • Οθόνη αφής
 • Ενδιαφέρουσα σχεδίαση
 • Καθαρός καθαρισμός οσμών
 • Θορυβώδης (53 dB)

Οι καλύτερες πλύσεις αέρα (χωρίς αναλώσιμα)

 • Απλή κατασκευή
 • Αξιόπιστη και ασφαλής
 • Αυτόματη απενεργοποίηση χωρίς νερό
 • Δυνατότητα σύνδεσης αισθητήρα υγρασίας
 • Δεν υπάρχουν εναλλάξιμα εξαρτήματα
 • Στη μέγιστη ισχύ, θορυβώδη

Το συμπαγές και μοντέρνο πλύσιμο αέρα από την κορεατική μάρκα Winia είναι μια πρακτική και ευέλικτη συσκευή για αποτελεσματική υγρασία και καθαρισμό του αέρα. Για την αξιοπιστία και την απόδοση, το μοντέλο δεν είναι κατώτερο από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του, αλλά κοστίζει σχεδόν διπλάσια. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για συντήρηση χώρων έως 40μ² και έχει απλό και βολικό έλεγχο αφής. Μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 7 λίτρων, η κατανάλωση ενέργειας δεν είναι μεγαλύτερη από 15 watts. Η λειτουργία αυτόματης συντήρησης υγρασίας είναι διαθέσιμη και 5 λειτουργικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής λειτουργίας.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην τεχνολογία της φυσικής έκπλυσης του αέρα με ταυτόχρονη υγρασία. Η λειτουργία προ-ιονισμού είναι διαθέσιμη. Οι δίσκοι εργασίας έχουν μια μοναδική δομή 3D και έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη. Ο καθαρισμός του αέρα δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου αναλώσιμα. Το μόνο στοιχείο που χρειάζεται να αντικατασταθεί είναι το φίλτρο ιονισμού Bio-Silver Stone. Ωστόσο, αρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Winia AWI-40, είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς αυτό ή απλά να τοποθετήσετε οποιοδήποτε ασημένιο αντικείμενο σε δοχείο με νερό.

 • Προσιτή τιμή?
 • Ποιοτική συναρμολόγηση και υλικά.
 • Αποτελεσματική εργασία.
 • Θορυβώδης, όπως όλες οι πλύσεις αέρα.
 • Ανακριβής υγρασία.

Το πιο απλό στη χρήση είναι το πλύσιμο με αέρα, το οποίο δεν απαιτεί αναλώσιμα και καταναλώνει πολύ μικρή ισχύ (20 W). Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με οθόνη LCD που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε και να παρακολουθείτε το τρέχον και απαραίτητο επίπεδο υγρασίας. Υπάρχει μια αντιβακτηριακή προστασία - ράβδος ιονίζοντος αργύρου, καθώς και μια λειτουργία αρωματισμού του υγρού. Υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας υγρασίας. Η δεξαμενή για νερό με αξιοπρεπή μεγέθη - 7 λίτρα. Τομέας εφαρμογής - έως 50 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Ο θόρυβος είναι ελάχιστος, δεν θα σας ενοχλήσει τη νύχτα.

 • δύο στάδια ισχύος
 • αυτόματη συντήρηση της στοχευόμενης υγρασίας
 • ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υγρόμετρο
 • δείκτη καθαρισμού συσκευής
 • τη δυνατότητα του αρωματισμού του αέρα.
 • Αρκετά μεγάλο
 • Ο καθαρισμός είναι πολύ χρονοβόρος

Τα καλύτερα κλιματικά συγκροτήματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Ο πολυλειτουργικός "έξυπνος" καθαριστής αέρα της Panasonic αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία. Έχει σχεδιαστεί για τη συντήρηση κατοικιών έως 30 τ.μ. και είναι εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες που παρακολουθούν την κατάσταση του ατμοσφαιρικού αέρα και ανταποκρίνονται έγκαιρα στην εμφάνιση ρύπανσης.

Κύρια χαρακτηριστικά του κλιματικού συστήματος:

 • Τεχνολογία NANOE ™ βασισμένη σε νανοϋλικά μακράς δράσης που λαμβάνονται από μόρια νερού (και όχι από οξυγόνο). Υπεύθυνος ιονισμού, προωθεί την επιταχυνόμενη υγρασία του αέρα, εξουδετερώνει τα βακτηρίδια, τους ιούς, τα αλλεργιογόνα που περιέχονται στα έπιπλα, τα χαλιά, τα ρούχα.
 • Σύνθετο σύστημα καθαρισμού αέρα. φίλτρο ΟΠΕ συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια, το Super Alleru Buster καταστέλλει την δραστικότητα των 17 ειδών αλλεργιογόνων, φίλτρο πράσινο τσάι κατεχίνη εξουδετερώνει μέχρι 99% των ιών, μυκήτων και μούχλας, φίλτρο απόσμησης καταπολεμά τις οσμές?
 • ECONAVY. Εξοικονόμηση ενέργειας έως 60%.
 • Λειτουργία Turbo;
 • Δυνατότητα χρήσης αυτόματων και χειροκίνητων ρυθμίσεων.
 • Τρισδιάστατη κυκλοφορία ροών αέρα.
 • Ένδειξη της ποιότητας του αέρα και της υγρασίας.
 • Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.
 • Διάρκεια ζωής σύνθετου φίλτρου - 5, ενυδατική - 10 χρόνια.
 • Καθαρισμός με βαθύ αέρα και αποτελεσματική ενυδάτωση.
 • Μικρός όγκος του δοχείου για νερό.

Αποτελεσματικό κλιματικό συγκρότημα, σχεδιασμένο για καθαρισμό, υγρασία και ιονισμό στον οικισμό μέχρι 21 τ.μ. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη σε κομψό μοντέρνο σχεδιασμό με κυρίαρχο λευκό χρώμα. Το σχετικά μικρό μέγεθος και το ελαφρύ βάρος καθιστούν εύκολη τη μετακίνηση της συσκευής στον τόπο όπου το αποτέλεσμα από τη χρήση είναι το πιο απαραίτητο και σημαντικό.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι λειτουργίας:

 • Καθαρισμός αέρα. Μεταχειρισμένα σύστημα τριών σταδίων, που αποτελείται από ένα προκαταρκτικό, φίλτρα απόσμησης και υψηλή ΗΕΡΑ απόδοσης, επιβραδύνοντας έως 99,97% μικρότερα σωματίδια. Εφαρμογή της μοναδικής τεχνολογίας ιονισμού Το Plasmacluster επιτρέπει την απενεργοποίηση των αερομεταφερόμενων βακτηριδίων, των ιών, των σπόρια των καλουπιών και άλλων αλλεργιογόνων.
 • Καθαρισμός και ενυδάτωση. Η εξάτμιση της υγρασίας πραγματοποιείται με φυσικό (ψυχρό) τρόπο χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής διαβροχής και εμφάνισης επιδρομής στα έπιπλα.
 • Ιονική βροχή. Η ταυτόχρονη υγρασία και ο ιονισμός ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα από ακαθαρσίες και συμβάλλουν επίσης στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και του στατικού ηλεκτρισμού.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξυπνο ηλεκτρονικό έλεγχο με υποστήριξη για αισθητήρες σκόνης, θερμοκρασίας και υγρασίας. Το κιτ περιλαμβάνει ένα τηλεχειριστήριο.

 • Όμορφη σχεδίαση.
 • Αποτελεσματική και όχι θορυβώδης εργασία.
 • Μια επαρκής τιμή.
 • Το νερό εξατμίζεται γρήγορα από τη δεξαμενή.
 • Δεν είναι πολύ υψηλές επιδόσεις.

Ελκυστική εξωτερικά και, το σημαντικότερο, μια αποτελεσματική σειρά ECOLife για τον καθαριστή και τον υγραντήρα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών από το Panasonic NANOE ™. Μικροσωματίδια των μορίων του νερού μεγάλου κύκλου ζωής δισεκατομμύρια φορές λιγότερο σωματίδια ατμού, και επίσης να περιέχουν ένα 1000 φορές περισσότερη υγρασία από αρνητικά φορτισμένο ιόν. Αυτό επιτρέπει η νανο-ιόν για να διεισδύουν βαθιά μέσα σχεδόν οποιοδήποτε ιστό και αποτελεσματικά να καταστρέψουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές και υγρασία κορεσμού αέρα διεργασίας λαμβάνει χώρα ταχύτερα.

Το περίπλοκο σύστημα καθαρισμού και υγρασίας αποτελείται από 5 βήματα. Προκαταρκτικά φίλτρα HEPA και αποσμητικά συγκρατούν σκόνη, αλλεργιογόνα, μαλλί, γύρη φυτών, εξαλείφουν τις οσμές. Η μονάδα υγροποίησης που κατασκευάζεται από υλικό Fibra CHM επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας με ταχύτητα έως και 500 ml / h. Στο τελικό στάδιο, ο αέρας εμπλουτίζεται με νανοϋλικά.

Υποστηριζόμενα: ένδειξη τρόπων λειτουργίας, θερμοκρασίας και υγρασίας, λειτουργία χρονοδιακόπτη. Υπάρχει αυτόματη, νυχτερινή, ήσυχη (ήσυχη) και λειτουργία turbo. Η ποιότητα του αέρα ελέγχεται από έναν ειδικό αισθητήρα.

 • Σχεδιασμένο για επιφάνεια μέχρι 40 m².
 • 4 ταχύτητες ανεμιστήρα.
 • Εγγύηση - 24 μήνες.
 • Μεγάλες διαστάσεις.
 • Μια μικρή δεξαμενή νερού.

Ποιος καθαριστής αέρα είναι καλύτερο να αγοράσει;

Κατασκευαστής

Η θέση των διαθέσιμων καθαριστών αέρα καταλαμβάνεται από ρωσικά και κινεζικά δείγματα. Δεν διαφέρουν η μακροζωία και η υψηλή απόδοση, και η εμφάνισή τους δεν είναι ιδανική. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τους καταναλωτές είναι οι ιαπωνικές, κορεατικές και ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Daikin, η Panasonic, η Sharp, η Winia, η Philips, η Venta, η Boneco. Τυπικοί εκπρόσωποι του ελίτ τμήματος είναι οι καθαριστές αέρα των εμπορικών σημάτων IQAir και Euromate. Αλλά τα προϊόντα τους είναι σπάνια, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη στο φόντο της πολύ υψηλής τιμής τους.

Τύπος φίλτρου

Μοντέλα με ηλεκτροστατική φίλτρο είναι οικονομικό, εύκολο στη συντήρηση και συνήθως δεν είναι πολύ ακριβό. Ωστόσο, τέτοιες συσκευές είναι μάλλον ιονιστές με τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα. Επιπλέον, για πολλούς χρήστες, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα να παράγεται όζον, η περίσσεια του οποίου δεν είναι καλό για την υγεία. Αλλά οι καπνιστές θα κάνουν, επειδή γνωρίζουν πώς να χειριστούν τις μυρωδιές και τον καπνό του καπνού, ο οποίος κατά τη διαδικασία της οξείδωσης, με τη σειρά του, ομαλοποιεί την περιεκτικότητα του Ο3 στον αέρα. Στη βαθμολογία μας υπάρχει μόνο ένα φίλτρο αέρα με ένα τέτοιο φίλτρο, αλλά υπάρχουν πολλά εγχώρια και κινεζικά ανάλογα στην αγορά.

Καθαριστές αέρα με σύστημα καθαρισμού πολλαπλών σταδίων είναι κατάλληλα για όλους, αλλά πριν αγοράσετε αξίζει να φροντίσετε να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή των φίλτρων αντικατάστασης, τη διάρκεια της υπηρεσίας τους και τη δυνατότητα καθαρισμού. Μετά από όλα, ορισμένοι κατασκευαστές, στα μοντέλα τους, ρυθμίζουν την κλειδαριά ενεργοποίησης όταν μολύνουν τα στοιχεία του φίλτρου.

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

Όσο ευρύτερη είναι η γκάμα του εξοπλισμού, τόσο πιο δύσκολη είναι η πλοήγηση σε αυτήν την ποικιλομορφία. Ακόμα, μόνο για την καθαρότητα και την υγρασία του αέρα που αγωνίζονται υγραντήρες, ιονιστές, οζονιστές και ροδέλες. Το πιο συνηθισμένο ερώτημα των αγοραστών - πώς διαφέρει το πλύσιμο από τον υγραντήρα και τι είναι καλύτερο να αγοράσετε για το σπίτι; Θα εξετάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των νεροχύτη και θα βοηθήσουμε να γίνει η σωστή επιλογή.

Είδη καθαρισμού αέρα

Οι νεροχύτες και οι υγραντήρες έχουν πολλά κοινά: και οι δύο τύποι συσκευών έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο σπίτι.

Οι διαφορές αρχίζουν με την επέκταση της λειτουργικής - ο νεροχύτης διαποτίζει όχι μόνο τον αέρα με υγρασία, αλλά καθαρίζει επίσης από μηχανικές ακαθαρσίες: σκόνη, μικρές ίνες ύφασμα, μαλλί, γύρη και ακόμη σωματίδια αιθαλομίχλης και του καπνού. Υγραντήρας ίδια ο αέρας δεν μπορεί να καθαριστεί, αυτό εξατμίζεται μόνο το ύδωρ, το κρύο ή ζεστό ατμό.

Ο μηχανισμός δράσης είναι θεμελιωδώς διαφορετικός. Οι νεροχύτες λειτουργούν με βάση την αρχή της υδροδιήθησης. Ο ανεμιστήρας παίρνει τη ροή αέρα από το δωμάτιο και τον κατευθύνει σε ένα περιστρεφόμενο τύμπανο που αποτελείται από διάφορους δίσκους. Το τύμπανο συνεχώς περιστρέφεται και αρδεύεται με νερό, μια τέτοια εικόνα, το ίδιο το νερό γίνεται ένα φίλτρο - υπάρχει μια υδροδιήθηση του αέρα. Κολλιέται στη ρύπανση του τυμπάνου πέφτει μέσα στο νερό και καθιζάνει σε μια ειδική παλέτα και η καθαρισμένη και υγρανθείσα ροή αέρα στέλνεται έξω.

Τώρα στην αγορά υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καθαριστών αέρα, που διαφέρουν στο σχήμα του τυμπάνου.

 • Βυθίζεται με κωνικό τύμπανο. Σε αυτές τις συσκευές, αντί του παραδοσιακού κυκλικού δίσκου, περιστρέφεται μια κωνική ράβδος στο κέντρο της δεξαμενής νερού. Καθώς περιστρέφεται η ράβδος, τραβάει το νερό προς τα πάνω, δημιουργώντας ένα πέπλο από λεπτά σταγονίδια μέσα από τα οποία διέρχεται ο μολυσμένος αέρας.
 • Οι νεροχύτες με ένα κυλινδρικό τύμπανο δημιουργούν ένα κουρτίνα νερού λόγω των περιστρεφόμενων δίσκων, πάντα υγρανθέντων με νερό λόγω ειδικής ανακούφισης ή μεμβρανών μεμβράνης. Πάνω από το δίσκο είναι εγκατεστημένος ένας ισχυρός ανεμιστήρας, ενισχύοντας την εξάτμιση.

Τα μοντέλα με το συνηθισμένο στρογγυλό τύμπανο είναι πολύ πιο ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Δεν διαφέρουν από τα κωνικά ομόλογα όσον αφορά την αποδοτικότητα και την αρχή της λειτουργίας, αλλά κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο και είναι ευκολότερο να διατηρηθούν.

Συμβουλές για την επιλογή πλύσης αέρα

Περιοχή εξυπηρέτησης

Ένας από τους κύριους λόγους αρνητικής ανάδρασης στον καθαρισμό του αέρα είναι ο εσφαλμένος υπολογισμός της περιοχής. Το γεγονός είναι ότι κατά την αγορά ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν πρέπει να προσανατολίζεται στην περιοχή ολόκληρου του διαμερίσματος, αλλά μόνο στην περιοχή του δωματίου όπου θα εγκατασταθεί η συσκευή. Η αύξηση της υγρασίας σε όλο το σπίτι δεν είναι δυνατή με το πλύσιμο και ο λόγος δεν είναι σε ανεπαρκή χωρητικότητα, αλλά σε μια αδύναμη σύμβαση του εσωτερικού αέρα και την παρουσία τοίχων, οπότε ο υγροποιημένος αέρας παραμένει μέσα σε ένα δωμάτιο.

Όγκος δεξαμενής και κατανάλωση νερού

Προφανώς, το πλύσιμο είναι πιο ισχυρό, τόσο πιο γρήγορα ο αέρας στο δωμάτιο θα κορεστεί με την υγρασία. Ο μέσος ρυθμός εκφόρτισης πρέπει να αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής: η ελάχιστη τιμή είναι η κατανάλωση 200 ml νερού ανά ώρα, υψηλή - από 500 ml / h.

Για να διασφαλίσετε ότι ο όγκος της δεξαμενής είναι επαρκής για έναν πλήρη κύκλο εργασίας, μπορείτε να εστιάσετε στις μέσες τιμές. Με ρυθμό ροής 300-500 ml / ώρα, η δεξαμενή νερού πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 5-7 λίτρα νερού.

Επίπεδο θορύβου

Γενικά, το πλύσιμο είναι πολύ πιο δυνατό από έναν κανονικό υγραντήρα αέρα. Το επίπεδο θορύβου διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, αλλά ακόμη και οι πιο ήσυχες συσκευές στη λειτουργία ελάχιστης ισχύος συνήθως φτάνουν τα 20 dB. Στην κανονική λειτουργία, ο θόρυβος από την εργασία είναι συγκρίσιμος με τους ήχους που εκπέμπει η μονάδα συστήματος του υπολογιστή.

Στο βόμβο της συσκευής δεν είναι ενοχλητικό και δεν παρεμβαίνει στον ειρηνικό ύπνο των μελών του νοικοκυριού, είναι προτιμότερο να αγοράσετε αμέσως ένα νεροχύτη με την υποστήριξη ενός νυχτερινού τρόπου, παρακωλύοντας τον ανεμιστήρα.

Αναλώσιμα

Οι κατασκευαστές συχνά υπογραμμίζουν ότι το πλύσιμο με αέρα είναι πιο οικονομικό από άλλα καθαριστικά αέρα λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών.

Ωστόσο, πολλά μοντέλα της μεσαίας και υψηλής-end κατηγορία περαιτέρω εξοπλισμένη επαργυρωμένο ράβδους ιονίζουσας για τον καθαρισμό του νερού, ο καθαρισμός των μικρών φίλτρων εξόδου (HEPA), καθώς και βακτηριοκτόνο και φίλτρο ροφητή κασέτες. Όλα αυτά - τα αναλώσιμα που χρειάζονται τακτική αντικατάσταση, οπότε είναι λογικό να διευκρινιστεί το κόστος και τη διαθεσιμότητα των στοιχείων πριν από την αγορά.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

5 θέση: Boneco W1355A

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νεροχύτη Boneco είναι οι αυξημένες επιφάνειες εξάτμισης και η απλούστερη διαχείριση. Οι ανάγλυφοι δίσκοι του τυμπάνου σάς επιτρέπουν να διατηρείτε περισσότερη υγρασία και να επιταχύνετε τη διαδικασία εξάτμισης και, για ευκολία στη λειτουργία, είναι υπεύθυνοι οι ενσωματωμένοι τρόποι λειτουργίας. Ο νεροχύτης μπορεί να ανάψει με ασφάλεια τη νύχτα, ενώ η νυχτερινή λειτουργία χαμηλού θορύβου έχει ρυθμιζόμενη ένταση. Η συντήρηση της συσκευής διευκολύνεται από μια διαφανή δεξαμενή νερού με μια άνετη λαβή.

 • εξυπηρετεί έκταση έως 50 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές.
 • ογκομετρική δεξαμενή 7 λίτρων ·
 • μέση ισχύ, ροή νερού 300 ml / h;
 • ιοντική ράβδος αργύρου.
 • διάφορους τρόπους λειτουργίας (νυκτερινή και εντατική) ·
 • ένδειξη στάθμης νερού.
 • Αθόρυβη λειτουργία (μέχρι 27 dB).
 • Αυτόματη απενεργοποίηση με κενό δοχείο.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20 W).
 • η ράβδος θα πρέπει να αλλάξει (υπολογίζεται για 2 εποχές).
 • όταν παίρνετε νερό από τη δεξαμενή, υπάρχει ένα δυνατό γουργούρισμα.
 • το κόστος 13 150 ρούβλια.

4 θέση: Winia AWI-40

Η έξυπνη κορεατική πλύση του Winia AWI-40 αντέχει ανεξάρτητα τον υπερβολικά ξηρό αέρα. Το ενσωματωμένο υγρόμετρο καθορίζει με ακρίβεια το επίπεδο υγρασίας, εμφανίζεται η τιμή και η συσκευή κορεάζει αυτόματα τον αέρα με υγρασία και διατηρεί το προκαθορισμένο επίπεδο. Η μεγάλη δεξαμενή και η υψηλή κατανάλωση νερού καθιστούν δυνατή την ταχύτερη επιτάχυνση του έργου και πρακτικά δεν απαιτούν την παρέμβαση του ιδιοκτήτη: ο χρόνος λειτουργίας στη λειτουργία εκτός σύνδεσης υπερβαίνει τις 14 ώρες.

 • δίσκοι με αντιβακτηριακή επικάλυψη.
 • δεξαμενή χωρητικότητα 7 λίτρα?
 • υπάρχει ένας τρόπος ιονισμού.
 • ενσωματωμένο gyrostat?
 • σύστημα διπλής διήθησης.
 • Έλεγχος αφής και οθόνη LCD.
 • υψηλή κατανάλωση νερού (450 ml / h) ·
 • υπάρχει ένας έλεγχος έντασης και νυχτερινή λειτουργία.
 • πολύ χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μέχρι 15 W).
 • επίπεδο θορύβου 46 dB.
 • Η πλάκα συσσωρεύεται γρήγορα στην παλέτα.
 • το κόστος των 13 990 ρούβλια.

3 θέση: Xiaomi Mi Air Purifier 2

Η εκπληκτική επιτυχία του Xiaomi ακούγεται ακόμη και από εκείνους που απέχουν πολύ από τον κόσμο της τεχνολογίας και δεν ενδιαφέρονται πολύ για τα gadgets, τώρα που παράγει η εταιρεία και την τεχνολογία του κλίματος. Το Mi Air Purifier 2 σχεδιάστηκε με λακωνικό σχεδιασμό, άψογη συναρμολόγηση και, φυσικά, ένα σύνολο λειτουργιών Smart - μπορείτε να ελέγξετε το έργο του καθαριστή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά. Στο ίδιο σημείο η συσκευή αφήνει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι και ενημερώνει για την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου.

 • κοστίζει από 7 700 ρούβλια.
 • υποστηρίζει Wi-Fi και έλεγχο από το smartphone σας.
 • 2 ενσωματωμένη λειτουργία (νύχτα και αυτόματη)?
 • τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας λειτουργία.
 • παρακολουθεί αυτόματα το επίπεδο υγρασίας και διορθώνει το έργο σε πραγματικό χρόνο.
 • καλύπτοντας μέχρι 47 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • υπάρχουν δείκτες για την ποιότητα του αέρα, την στάθμη του νερού και την αντικατάσταση του φίλτρου.
 • δίνεται η εργασία χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά.
 • 2 φίλτρα (παραγωγή και προεπεξεργασία) διατηρούνται μέχρι 99,9% των μικροσωματιδίων.
 • για το φις καλωδίου χρειάζεστε έναν προσαρμογέα.
 • το φίλτρο HEPA εξόδου πρέπει να αλλάζει κάθε έξι μήνες.
 • όλα τα αναλώσιμα πρέπει να παραγγελθούν.

2 θέση: IQAir HealthPro (αλλεργιογόνο) 100

Στον αγώνα κατά των αλλεργιών, όλα τα μέσα είναι καλά. Ο καθαριστής αέρα της IQAir HealthPro έχει σχεδιαστεί ειδικά για πάσχοντες από αλλεργίες: το προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa καθυστερεί όλα τα γνωστά αλλεργιογόνα, καθώς και λεπτή σκόνη και παθογόνους οργανισμούς. Η καθαρότητα του αέρα εξαγωγής έχει δοθεί η πιο προσεκτική προσοχή, επομένως η ροή αέρα απομονώνεται πλήρως από την επαφή με την επιφάνεια του περιβλήματος και διέρχεται μόνο μέσω των φίλτρων.

 • εξυπηρετούμενη περιοχή μέχρι 90 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • Σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa.
 • υπάρχει προ-φίλτρο νερού.
 • προγραμματισμός κατά τις ημέρες της εβδομάδας, εργασία στο χρονοδιακόπτη?
 • προσαρμόσιμοι τρόποι λειτουργίας (συμπεριλαμβανομένης της νύχτας).
 • 6 ταχύτητες του ανεμιστήρα.
 • έλεγχος αφής, οθόνη
 • εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές (καπνοί, καυσαέρια, καπνός) ·
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά (κουμπιά κλειδώματος).
 • ομοιόμορφη κατανομή καθαρού αέρα.
 • υποστηρίζει το τηλεχειριστήριο.
 • κόστος από 79 990 ρούβλια?
 • Δεν υπάρχει ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • πολύ βαρύ (12 κιλά, πλήρες με τροχίσκους για μεταφορά).

1 θέση: Daikin MC707VM

Η βαθμολογία κλείνει με τον πολυλειτουργικό ψεκαστήρα αέρα MC707VM. Η συσκευή πολλαπλών παικτών αντιμετωπίζει εξίσου αποτελεσματικά με την υγρασία και τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι, χάρη στην τεχνολογία Flash Streamer και το σύστημα βιοδιήθησης. Για ένα λεπτό εργασίας, ο καθαριστής αέρα καταφέρνει να καταστρέψει τα βακτήρια με ηλεκτρική εκκένωση, να συλλέξει ηλεκτρισμένη σκόνη, να αφαιρέσει ακάρεα σκόνης και ακόμη και μικρά σπόρια μύκητα και μούχλα. Στη λίστα υπάρχει μια άλλη χρήσιμη λειτουργία - ποιοτική απόσμηση, η οποία λειτουργεί με τη δέσμευση σωματιδίων μιας δυσάρεστης οσμής.

 • εγκατάσταση τοίχου ή δαπέδου.
 • υπάρχει ένα φίλτρο βιοαντιδρών και ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο.
 • προφίλτρο διπλού στρώματος.
 • ηλεκτροστατικό φίλτρο Flash Streamer;
 • Αυτόματη ενεργοποίηση όταν εντοπίζονται δυσάρεστες οσμές.
 • σε ήσυχη λειτουργία, το επίπεδο θορύβου είναι κάτω από 16 dB.
 • Προσαρμόσιμοι και αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.
 • Πρόσληψη αέρα 4 πλευρών.
 • εργασία στο χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει ένας ενσωματωμένος ιονιστής.
 • το κόστος των 44 500 ρούβλια?
 • ακριβή φίλτρα αντικατάστασης.

Αποτελέσματα

Η αντίστροφη πλευρά του κέρματος εξακολουθεί να μην είναι μια πολύ πιστή τιμή για τους σύγχρονους καθαριστές αέρα και τα εξαρτήματά τους, καθώς και την ανάγκη προσεκτικής φροντίδας των φίλτρων.

Τα καλύτερα καθαριστικά αέρα για το σπίτι σας

Το κοινό-στόχος των καθαριστών αέρα είναι τόσο διαφορετικό που είναι δύσκολο να αναφερθεί σε μία πρόταση. Αυτές περιλαμβάνουν αλλεργικούς ανθρώπους, άτομα που πάσχουν από άσθμα, οικογένειες με παιδιά που συχνά προσβάλλονται από ιογενείς ασθένειες, άτομα που υποφέρουν από αϋπνία, γρήγορα κουρασμένα, συνεχώς αισθάνονται υπνηλία. Η βαθμολογία των συσκευών καθαρισμού του αέρα που παρουσιάζονται στο άρθρο, καθώς και οι γενικές συστάσεις για την επιλογή του, θα βοηθήσουν στην απόκτηση ενός φαρμάκου που θα λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που αναφέρθηκαν.

Είδη καθαριστικών και γιατί χρειάζονται

Τα καθαριστικά χρειάζονται όχι μόνο σε καθιστικά, αλλά και σε γραφεία, ιατρικά ιδρύματα. Δεν θα είναι περιττό να το έχετε σε χώρους όπου συσσωρεύεται μεγάλος αριθμός ατόμων και είναι αδύνατο ή δύσκολο να τους αερίσετε. Παρόλο που είναι δύσκολο να συναντήσετε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι είναι καθαριστής αέρα, αυτή η συσκευή δεν βρίσκεται συχνά σε διαμερίσματα ή σπίτια. Αλλά μάταια. Και για ποιους λόγους.

Ο καθαρισμός του αέρα είναι ιδιαίτερα απαραίτητος για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Η παρουσία μιας ειδικής συσκευής θα μετατρέψει το σπίτι τους σε μια ασφαλή ζώνη. Η πιθανότητα μιας επίθεσης μειώνεται σε άτομα με βρογχικό άσθμα.

Οι καθαριστές ενισχύουν σημαντικά την υγεία των ιδιοκτητών τους, αφαιρώντας τη σκόνη, τον καπνό, την αιθάλη, τα καυσαέρια, τις επιβλαβείς ακαθαρσίες, τα αέρια, τα βακτήρια. Οι καθαριστές αέρα καταπολεμούν επίσης δυσάρεστες οσμές. Λόγω της επίδρασής τους, ο αέρας καθίσταται καθαρός, ασφαλής.

Η διαθεσιμότητα τέτοιων οικιακών συσκευών είναι απλά απαραίτητη για τους αστικούς κατοίκους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις περισσότερες φορές τις παραπάνω συνθήκες. Η σκόνη και άλλες ακαθαρσίες μπορούν να εισέλθουν στο δωμάτιο με ρούχα, παπούτσια, να περάσουν από ανοιχτά παράθυρα.

Ο μηχανισμός της εργασίας είναι απλός. Η διήθηση αέρα διεξάγεται με την εναπόθεση ρύπων στις μεμβράνες μιας ειδικής συσκευής - του φίλτρου.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καθαριστών αέρα ανάλογα με τον τύπο του φίλτρου. Κάθε τύπος έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον αέρα από κάποιο είδος ρύπανσης. Συχνά υπάρχουν μοντέλα στα οποία χρησιμοποιούνται 3 ή περισσότερα είδη φίλτρων ταυτόχρονα. Εξαιτίας αυτού, οι κατασκευαστές αυξάνουν την αποδοτικότητα των προϊόντων τους και τους καθιστούν πιο ανταγωνιστικούς σε παρόμοια μοντέλα.

  1. Φίλτρο άνθρακα.
   Αγωνίζεται με μυρωδιές και ακαθαρσίες αερίων. Δώστε προσοχή στον αριθμό των μικροπόρων στο φίλτρο: όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο πιο αποτελεσματικά λειτουργεί η συσκευή.
   Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την υπερχείλιση του φίλτρου και, εάν είναι απαραίτητο, να το αλλάξετε.
   Η παρουσία πρόσθετων μηχανικών μεμβρανών αυξάνει την αποτελεσματικότητα Πλεονεκτήματα:

  1. Συμπαγές μέγεθος της συσκευής.
  2. Μια μικρή τιμή σε σύγκριση με άλλες συσκευές.
  3. Η ανθεκτικότητα παρείχε έγκαιρη αντικατάσταση του φίλτρου.
  1. Δεν είναι αποτελεσματικό σε υγρό περιβάλλον.
  2. Είναι άχρηστο για αέρια με χαμηλό μοριακό βάρος. Για παράδειγμα, φορμαλδεΰδη.
  1. Μηχανικό φίλτρο: Το φίλτρο είναι ένα μικρό πλέγμα, σχεδιασμένο για τον καθαρισμό του αέρα. Από την άποψη αυτή, στις οικιακές συσκευές αναφέρεται ακριβώς ως προ-φίλτρο.
   Αποτελεσματική στην καταπολέμηση των μαλλιών των κατοικίδιων ζώων και των μεγάλων σωματιδίων σκόνης.

  1. Τα φίλτρα ματιών είναι φθηνά, οπότε η ανάγκη για αντικατάσταση δεν θα χτυπήσει τον προϋπολογισμό.
  2. Επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα. Με τον τακτικό καθαρισμό θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.
  3. Εύκολος καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα ή με ένα υγρό πανί.
  1. Με τα σωματίδια σκόνης, το μέγεθος των οποίων είναι μικρότερο από 5-10 μικρά, η συσκευή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
  2. Κατά κανόνα, τα μοντέλα με μηχανικό φίλτρο είναι πολύ θορυβώδη. Μόνο τα πιο ακριβά δουλεύουν ήσυχα.
 1. Φίλτρο HEPA.
  Η συντομογραφία σημαίνει Απορρόφηση σωματιδίων υψηλής απόδοσης, δηλαδή, ένας υψηλός βαθμός παγίδευσης σωματιδίων. Αυτό το όνομα αντικατοπτρίζει την κύρια ιδιότητα ενός τέτοιου φίλτρου. Καθαρίζει τον αέρα κατά 98-99%. Το ίδιο το φίλτρο είναι κατασκευασμένο από ειδικό υλικό κατασκευασμένο με βάση το fiberglass.
  Λόγω της υψηλής απόδοσής του χρησιμοποιείται συχνά σε ιατρικές οργανώσεις και ιδρύματα παιδιών και ενσωματώνεται επίσης σε βιομηχανικούς καθαριστές αέρα. Θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη ζωή. Ειδικά αν η οικογένεια έχει παιδιά ή άτομα που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα.
  Η αποτελεσματικότητα εξηγείται από το γεγονός ότι το φίλτρο συγκρατεί σωματίδια σκόνης με διάμετρο μεγαλύτερη από 0,1 μm, μαλλιά κατοικίδιων ζώων, σκόνη, γύρη, σπόρια μυκήτων και άλλα αλλεργιογόνα.

  1. Μπορεί να καθαρίσει τον αέρα στο δωμάτιο σε λίγα λεπτά.
  2. Λειτουργεί ήσυχα. Μπορείτε να το αφήσετε ακόμα και τη νύχτα.
  3. Εξαλείφει δυσάρεστες οσμές.
  4. Μεγάλη διάρκεια ζωής - περισσότερο από 5 χρόνια.
  1. Υψηλό κόστος.
  2. Κόστος συντήρησης σε σύγκριση με άλλα φίλτρα. Ωστόσο, η αντικατάσταση απαιτείται μόνο μία φορά ανά εξάμηνο, με την προϋπόθεση ότι το φίλτρο καθαρίζεται τακτικά. Αρκεί να το κενά μια φορά το μήνα.
 2. Ηλεκτροστατικό φίλτρο, αποτελεσματικό ακόμα και στην καταπολέμηση μικρών σωματιδίων. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην προσέλκυση αντίθετων επιβαρύνσεων. Πρώτον, ο αέρας εισέρχεται στο θάλαμο ιονισμού, όπου τα σωματίδια σκόνης δέχονται θετικό φορτίο. Στη συνέχεια καθίστανται σε αρνητικά φορτισμένες πλάκες.

  1. Τα φίλτρα καθαρίζονται εύκολα με σαπουνόνερο.
  2. Συχνά έρχεται πλήρης με ένα φίλτρο HEPA ή ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητά του.
  3. Μεγάλη διάρκεια ζωής.
   Μειονεκτήματα:
  4. Υψηλό κόστος.
  5. Η ανάγκη για τακτικές αλλαγές πλάκας.
  6. Το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από σκόνη (περίπου μία φορά την εβδομάδα). Διαφορετικά, θα είναι αναποτελεσματική.
  1. Φίλτρο νερού: Με άλλο τρόπο, τέτοιοι καθαριστές αέρα ονομάζονται "νεροχύτες".
   Ο αέρας αναρροφάται, ιονίζεται, η σκόνη προσελκύεται στους βρεγμένους δίσκους. Αφού η σκόνη εγκατασταθεί, ξεπλένεται σε δίσκο.

  Η αποτελεσματικότητα αυτού του μηχανισμού είναι 80-95%. Κατάλληλο για δωμάτια με ελαφρώς μολυσμένο αέρα. Δεν είναι κατάλληλο για πάσχοντες από αλλεργίες. Θα έπρεπε καλύτερα να αγοράσουν ξεχωριστά έναν πιο αποτελεσματικό καθαριστή αέρα και μια ενυδατική κρέμα.

  1. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τα φίλτρα.
  2. Υγραίνει τον αέρα.
  3. Εξουδετερώνει τη δυσάρεστη οσμή.
  4. Μερικές φορές συνδυάζεται με φίλτρα HEPA, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα.
  1. Μεγάλες διαστάσεις.
  2. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε συνεχώς τη γέμιση του τηγανιού με ένα βρώμικο ίζημα. Περίπου μία φορά σε 3-4 ημέρες.
  3. Σημαντικό κόστος.
 1. Το φωτοκαταλυτικό φίλτρο βασίζεται στην τεχνολογία φωτοκαταλύσεως. Είναι η επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας σε επιβλαβείς ακαθαρσίες, οι οποίες μετά την οξείδωση καταστρέφονται σε αβλαβή κατάσταση. Υπάρχει εξουδετέρωση των ιών, των βακτηρίων και των αερίων. Τα σωματίδια σκόνης δεν εναποτίθενται στο φίλτρο, επομένως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε το φίλτρο ή να το καθαρίσετε.

  Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε τις απομιμήσεις. Σε αυτά το δηλωμένο επίπεδο απόδοσης μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο από το πραγματικό.

  1. Ήσυχη δουλειά.
  2. Υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα.
  1. Υψηλό κόστος.
  2. Μια μικρή ποικιλία στην αγορά βασικών προϊόντων.
  3. Σε ορισμένα μοντέλα, ο αποτελεσματικός καθαρισμός πραγματοποιείται μόνο μέσα στα επόμενα μέτρα.

  Δεν είναι περιττό να εξετάζονται ξεχωριστά οι υγραντήρες του αέρα, οι ιονιστές και οι οζονιστές, οι οποίοι μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως καθαριστές αέρα.

 1. Υγραντήρες Η αρχή της εργασίας βασίζεται στην υγρασία των σωματιδίων σκόνης. Γίνονται βρεγμένα, βαρύ, γεγονός που τους αναγκάζει να εγκατασταθούν σε επιφάνειες. Έτσι δεν αναπνέουμε τη σκόνη. Αλλά για να απαλλαγείτε από αυτό, θα πρέπει να σκουπίζετε συνεχώς την επιφάνεια με ένα υγρό πανί.

 1. Καταναλώστε λίγη δύναμη.
 2. Μην δημιουργείτε θόρυβο.
 1. Καθαρίστε αργά τον αέρα στο δωμάτιο.
 2. Μην λύσετε πλήρως το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα.
 • Οι συσκευές αυτές απομακρύνουν τα αλλεργιογόνα από τον αέρα, τοποθετώντας τους επίσης σε επιφάνειες. Ο ιονικός αέρας θεωρείται χρήσιμος, αλλά δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες με αυτή τη βαθμολογία.
  Είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στα φίλτρα αέρα με πρόσθετη λειτουργία ιονισμού του αέρα. Είναι επιθυμητό να μπορεί να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται χωριστά, καθώς ο συνεχής ιονισμός του αέρα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην υγεία.
 • Είναι όμοια με τους ιονιστές, αλλά έχουν ιατρικό σκοπό. Τα μικρόβια καταστρέφονται λόγω των οξειδωτικών ιδιοτήτων του όζοντος.
  Ωστόσο, αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την παρουσία ανθρώπων. Ο όρος της εργασίας τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2-3 ώρες, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση του σώματος.
 • Κύρια χαρακτηριστικά

  1. Ισχύς.
   Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η κατανάλωση ενέργειας. Ειδικά σε ένα τέτοιο δείκτη θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε εκείνους που σχεδιάζουν να αγοράσουν μια συσκευή για μόνιμη εργασία.
  2. Πρόσθετες λειτουργίες (ιονισμός και πλύσιμο αέρα).
   Αποφασίστε ποιες λειτουργίες χρειάζεστε και εάν χρειάζονται καθόλου. Η παρουσία τους μπορεί να αυξήσει σημαντικά το κόστος της συσκευής.
   Οι πιο δημοφιλείς λειτουργίες είναι ο ιονισμός και η υγρασία του αέρα.
   Επιπλέον, μπορεί να ενσωματωθεί ένας μετρητής χρονισμού, υγρόμετρο, αισθητήρας ατμοσφαιρικής ρύπανσης, νυχτερινός φωτισμός κλπ. Στον καθαριστή αέρα.
  3. Διαχείριση.
   Μπορεί να είναι είτε ένα κουμπί είτε ένα άγγιγμα, με ή χωρίς οθόνη. Πολλοί καθαριστές αέρα έχουν ενσωματωμένους ειδικούς τρόπους: νύχτα (με λιγότερο θόρυβο), γρήγορο (στη μέγιστη ισχύ) κ.λπ.
  4. Διαστάσεις και βάρος.
   Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά αν πρόκειται να μετακινήσετε τη συσκευή από δωμάτιο σε δωμάτιο. Οι δείκτες μπορούν να διαφέρουν κατά 2 ή περισσότερες φορές.
  5. Παραγωγικότητα.
   Υποδεικνύει την ποσότητα αέρα που μπορεί να καθαριστεί σε 1 ώρα.
  6. Ο μέσος χώρος δαπέδου.
   Ένας σημαντικός δείκτης, ο οποίος πρέπει πάντα να δίνεται προσοχή. Η περιοχή κυμαίνεται από 20 έως 80 m2.
  7. Επίπεδο θορύβου.
   Μετρημένα σε ντεσιμπέλ. Για οικιακούς χώρους, ειδικά για κρεβατοκάμαρες, είναι λογικό να αγοράσετε αθόρυβα φίλτρα αέρα.

  Πώς να επιλέξετε;

  Η επιλογή του φίλτρου αέρα εξαρτάται από μεγάλο αριθμό παραγόντων. Προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα σφαλμάτων στην επιλογή του εξοπλισμού, προτείνουμε να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  1. Πού θα χρησιμοποιηθεί η συσκευή; Σε ένα δωμάτιο ή θα μεταφερθεί;
  2. Ποιο είναι το μέγεθος του δωματίου στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί; (Εάν η συσκευή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς χώρους, ανατρέξτε στη μεγαλύτερη περιοχή.)
  3. Δώστε προσοχή στο εσωτερικό του δωματίου. Πού πρόκειται να βάλετε το φίλτρο; (Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα βοηθήσει να καθοριστεί το μέγεθος του φίλτρου, καθώς και το μοντέλο του - δάπεδο, τοίχος ή συνδεδεμένο στην πρίζα).
  4. Θα λειτουργεί η συσκευή τη νύχτα; Και πόσο σκληρά κοιμάστε; (Ίσως χρειαστεί να επιλέξετε μια τεχνική με αθόρυβη λειτουργία ή μειωμένο θόρυβο.)
  5. Είστε έτοιμοι να δαπανήσετε επιπλέον κεφάλαια για συντήρηση; (Εάν ναι, επιλέξτε όργανα με φίλτρα, είναι πιο αποτελεσματικά.) Εάν όχι, αγοράστε φίλτρα καθαρισμού, για παράδειγμα, φωτοκαταλύτες.)
  6. Πόσο συχνά είστε έτοιμοι να καθαρίσετε το φίλτρο; (Για παράδειγμα, ο καθαρισμός του αέρα πρέπει να καθαρίζεται κάθε 3 ημέρες, το ηλεκτροστατικό φίλτρο μία φορά την εβδομάδα και τα φίλτρα HEPA μία φορά το μήνα.)
  7. Πόσο συχνά θα λειτουργεί η συσκευή; (Κατόπιν προσέξτε την κατανάλωση ενέργειας.)
  8. Ποια προβλήματα θέλετε να λύσετε αγοράζοντας ένα καθαριστικό;
  9. Πολλή σκόνη.
   Στην περίπτωση αυτή, τα πιο αποτελεσματικά φίλτρα HEPA και ηλεκτροστατικά φίλτρα. Βοηθούν να καθαρίσετε το δωμάτιο από 90-99% των σωματιδίων σκόνης.
  10. Αλλεργία στη σκόνη.
   Δώστε προσοχή στο φίλτρο HEPA, το οποίο αφαιρεί τα λεπτά σωματίδια σκόνης.
   Εάν η αλλεργία προκαλείται όχι από την ίδια τη σκόνη, αλλά από ακάρεα μούχλας, μυκήτων και σκόνης, είναι κατάλληλη μια συσκευή με φωτοκαταλυτικό φίλτρο.
  11. Καπνός καπνού.
   Το φωτοκαταλυτικό φίλτρο θα είναι αποτελεσματικό.
  12. Δυσάρεστες μυρωδιές (για παράδειγμα, από κατοικίδια ζώα, απορρίμματα, από την κουζίνα, από υλικά φινιρίσματος κ.λπ.).
   Εξετάστε ως πιθανή αγορά φωτοκαταλυτικών φίλτρων, φίλτρα HEPA, ιονιστές.
  13. Απολύμανση του αέρα (ειδικά για παιδικές αίθουσες, σε ιδρύματα παιδιών, στο σπίτι ατόμων που συχνά αρρωσταίνουν).
   Φωτοκαταλυτικά φίλτρα καταστρέφουν την αποτελεσματικότερη απολύμανση του αέρα. Οι οζονιστές είναι πιο γρήγορα για να αντιμετωπίσουν την εργασία, αλλά να είστε προσεκτικοί με την εφαρμογή τους.
  14. Ξηρός αέρας.
   Σκεφθείτε να αγοράσετε ένα καθαριστικό αέρα, έναν υγραντήρα ή οποιοδήποτε καθαριστικό αέρα με λειτουργία ενυδάτωσης.

  Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τον τύπο του φίλτρου και επομένως την τιμή, μέσα στην οποία μπορείτε να επιλέξετε τη βέλτιστη αγορά για τον εαυτό σας.

  Οι παρακάτω αξιολογήσεις θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τις εταιρείες του κατασκευαστή, τις λειτουργίες που βρίσκονται συχνά στους καθαριστές αέρα. Επιπλέον, σας βοηθά να πλοηγηθείτε στην περιοχή τιμών των συσκευών καθαρισμού του αέρα.

  Αξιολόγηση καθαριστικών για διαμερίσματα με φίλτρο HEPA

  Xiaomi Mi καθαριστής αέρα 2

  Η χώρα παραγωγής είναι η Κίνα.
  Διαστάσεις - 52h24h24 cm.
  Βάρος - 8 κιλά.
  Η χωρητικότητα είναι μέχρι 310 m3 / h.
  Κατά προσέγγιση τιμή - 8 000 τρίβει.
  Ο καθαριστής δαπέδου από λευκό πλαστικό θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο προφίλτρο και φίλτρο HEPA. Ελέγχονται από ένα μόνο κουμπί, το οποίο σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία της συσκευής και να μεταβείτε. Με τη βοήθεια ειδικής εφαρμογής, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις πληροφορίες που επεξεργάζεται το καθαριστικό. Για παράδειγμα, σχετικά με το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αυτή τη στιγμή.

  Tefal PU4025

  Χώρα παραγωγής - Γαλλία.
  Διαστάσεις - 50h30h28.5 cm.
  Βάρος - 5,7 kg.
  Η παραγωγικότητα είναι 170 m3 / h.
  Ισχύς - 30 Watt.
  Σχετική τιμή - 15 000 τρίβει.
  Το σύστημα καθαρισμού αέρα αποτελείται από 4 επίπεδα. Με τη βοήθεια αυτού συλλέγουν αποτελεσματικά όλα τα μικρά σωματίδια σκόνης, μειώνει τη δυνατότητα εξάπλωσης μικροβίων και βακτηριδίων. Επιπλέον, μια ειδική τεχνολογία για την καταστροφή της φορμαλδεΰδης είναι ενσωματωμένη στον καθαριστή. Υπάρχει μια λειτουργία ιονισμού αέρα. Λειτουργεί ήσυχα. Περιλαμβάνονται τα αντικαταστάσιμα φίλτρα.

  Sharp KC-D41 RW / RB

  Η χώρα παραγωγής είναι η Κίνα.
  Διαστάσεις - 61,5х39,9χ23 εκ.
  Βάρος - 8,1 kg.
  Η χωρητικότητα είναι 216 m3 / h.
  Ισχύς - 25 Watt.
  Κατά προσέγγιση τιμή - 17 000 τρίβει.
  Το καθαριστικό δαπέδου αποτελείται από 3 επίπεδα καθαρισμού: προκαταρκτικό, φίλτρο HEPA και φίλτρο άνθρακα. Επιπλέον, ενσωματώνεται η λειτουργία της υγρασίας του αέρα και του ιονισμού. Η συσκευή ελέγχει την καθαρότητα του αέρα, υπάρχει χρονοδιακόπτης.

  Ballu ΑΡ-155

  Η χώρα παραγωγής είναι η Κίνα.
  Διαστάσεις - 49,5х32χ20 εκ.
  Βάρος - 4,5 κιλά.
  Η παραγωγικότητα είναι 170 m3 / h.
  Ισχύς - 37 Watt.
  Σχετική τιμή - 9 000 τρίβει.
  Καθαριστής αέρα δαπέδου με λειτουργία ιονισμού. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, αποτελείται από 3 επίπεδα καθαρισμού: προκαταρκτικό, φίλτρο HEPA και φίλτρο άνθρακα. Η φωτεινότητα της ηλεκτρονικής οθόνης αντιστοιχεί στο επίπεδο φωτισμού στο δωμάτιο. Κατάλληλο για διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες.