7 απλές συμβουλές για τον καθαρισμό των κουζινών στο σπίτι

Ο απορροφητήρας κουζίνας περιέχει συχνά μια μεγάλη ποσότητα παλαιού και καλά αποξηραμένου λίπους, οπότε το ζήτημα του πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα, οι περισσότερες νοικοκυρές ζητούνται. Πολλοί συνιστούν το πλύσιμο της κουκούλας αμέσως μετά το μαγείρεμα και να μην περιμένετε μέχρι να φράξει. Εφόσον στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να καταβάλλετε πολύ περισσότερη προσπάθεια και να αφιερώσετε πολύ χρόνο για αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κουκούλα είναι ένα σημαντικό θέμα των επίπλων κουζίνας, το οποίο επιτρέπει στον καπνό και τον καπνό να διαφύγουν μέσω του συστήματος εξαερισμού. Τα καύσιμα αντικείμενα, αφήνοντάς τα, εμποδίζουν το φίλτρο καυσαερίων με άκαυστο γράσο και πολλά άλλα μολυσματικά υλικά.

Για να μην διαταραχθεί η κανονική λειτουργία της κουκούλας που είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα αερίου, θα πρέπει να εκτελείται κανονική εργασία σχετικά με τον καθαρισμό της.

Πώς να προετοιμάσετε την κουκούλα για καθαρισμό;

Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα της κουζίνας, πρέπει να κατανοήσετε την ακολουθία των ενεργειών για τον εαυτό σας. Όλες οι κύριες συστάσεις που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε με επιτυχία όλα τα ίχνη λίπους από τις επιφάνειες σας δίνονται στις κατάλληλες οδηγίες για αυτό το προϊόν.

Θα υπάρξει ένα διάγραμμα της συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης της δομής, αφού τα βασικά μέτρα για την αφαίρεση του ηλικιωμένου λίπους στο σπίτι θα γίνουν με ακρίβεια μέσα σε αυτήν τη συσκευή.

 • Για να καθαρίσετε το πλέγμα στην κουκούλα, πρέπει πρώτα να ασφαλίσετε τον εαυτό σας, αποσυνδέστε τη δομή από το τροφοδοτικό. Διαφορετικά, απαγορεύεται αυστηρά η αποσυναρμολόγηση, τόσο περισσότερο δεν πρέπει να αγγίζετε τον κινητήρα και να κάνετε τον υγρό καθαρισμό του.
 • Ακριβώς στην ίδια την κουκούλα θα πρέπει να υπάρχει κύκλωμα, πώς να αφαιρέσετε τη σχάρα από την κουκούλα. Συνήθως στηρίζεται σε κουμπωτά κλειδαριές. Το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα συνήθως κρύβεται πίσω από αυτή τη σχάρα. Κατά κανόνα, συσσωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης. Για να μην σκεφτεί κανείς πόσο γρήγορα μπορεί να καθαρίσει από τη βρωμιά, ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί απλά να αντικατασταθεί - τέτοια προϊόντα δεν είναι πάρα πολύ ακριβά.
 • Όταν καθαρίζετε την κουκούλα από τη βρωμιά, πρέπει να θυμάστε ότι είναι συνδεδεμένο με τον αεραγωγό εξαερισμού μέσω ενός προφίλ, στρογγυλού ή κυματοειδούς σωλήνα. Συσσωρεύει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αιθάλης και λίπους στη διαδικασία άμεσης λειτουργίας. Είναι πολύ βολικό να πλένετε το σωλήνα προφίλ, εάν δεν είναι πολύ μακρύς. Η μακρύτερη κατασκευή θα πρέπει να είναι κυκλική σε τομή - αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο να διευκολύνει τον καθαρισμό της, αλλά και να επιβραδύνει τη συσσώρευση λίπους.
 • Καθαρίστε το φίλτρο της κουκούλας από το λίπος δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά θα πρέπει να αφαιρεθεί. Για να γίνει αυτό δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, και αν γνωρίζετε ορισμένα κόλπα, τότε η διαδικασία καθαρισμού θα είναι αρκετά απλή και θα πάρει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.
 • Το σώμα της δομής συνήθως δεν αφαιρείται, πλένεται τόσο έξω όσο και μέσα.
 • Στο τελευταίο στάδιο, πρέπει να συναρμολογήσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα και να την συνδέσετε στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Μερικές απλές συμβουλές για τον καθαρισμό της κουκούλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστικών. Εάν λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις και λεπτές αποχρώσεις, τότε να απαλλαγείτε από το λίπος στην κουκούλα κουζίνας δεν θα είναι πολύ προβληματική.

Για να καθαρίσετε τη σχάρα της κουκούλας από το λίπος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές σκόνες, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν λειαντικά υλικά, διαφορετικά η επιφάνεια θα χαράζεται και θα χάσει μια ελκυστική εμφάνιση. Ένα άλλο μειονέκτημα της χρήσης τέτοιων εργαλείων είναι η εμφάνιση επί της επιφανείας μιας επιπρόσθετης ανακούφισης, στην οποία θα συσσωρεύεται επιπλέον λίπος και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί από εκεί.

Επιλογές για να απαλλαγούμε από το λίπος από την κουκούλα στην κουζίνα ή στο μπάνιο είναι αρκετά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον καθαριστικό για τοίχους και κουκούλες στην κουζίνα μόνος σας, μπορείτε να πάτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα οικιακών χημικών και συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

 1. Εάν η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε μπορεί να σωθεί από συσσώρευση λίπους με συνηθισμένη σόδα για κατανάλωση. Διαλύεται σε μικρή ποσότητα νερού και περνά αυτό το διάλυμα πάνω από μολυσμένες επιφάνειες.
 2. Πολύ μεγάλος αριθμός αλκαλικών στοιχείων που μπορούν να χωρίσουν λίπος, ακόμη και σε εκχυλίσματα όπως το turboair, περιέχονται στο πιο συνηθισμένο οικιακό σαπούνι.
 3. Το εκχύλισμα από το λίπος στο σπίτι μπορεί να καθαριστεί ποιοτικά με τη βοήθεια συνήθων απορρυπαντικών πιάτων. Όσο ισχυρότερη είναι η επίδρασή τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σύντομα να καταφύγουν στη χρήση τους.
 4. Μια κουκούλα στην κουζίνα από το γράσο θα καθαριστεί καλά με επαγγελματικά μέσα που αποσκοπούν στην απομάκρυνση ρύπων από την επιφάνεια των σόμπων αερίου.

Απλοί τρόποι καθαρισμού του φίλτρου

Όσον αφορά τον τρόπο καθαρισμού του φίλτρου, υπάρχουν αρκετές απλές συμβουλές. Είναι δυνατό να αφαιρέσετε κάθε είδους ρύπανση από την επιφάνεια αυτών των μικρών σχάρων με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, οι καθαριστικοί παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξυλάνθρακα.

Αυτά τα φάρμακα περιέχουν επίσης μια μεγάλη ποσότητα αλκαλικών ουσιών που θα διαλύσουν τις αποθέσεις λίπους και θα καθαρίσουν το πλέγμα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν ακόμη και να επεξεργαστούν τον κινητήρα του ανεμιστήρα και τον ίδιο τον ανεμιστήρα. Αν το τελευταίο μπορεί να απαλλαγεί από λιπαρές αποθέσεις, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αφαιρεθούν τα προϊόντα καύσης και τις δυσάρεστες μυρωδιές, αφήνοντας μόνο φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα.

Πολλές όχι πολύ έμπειρες νοικοκυρές αναρωτιούνται πώς να καθαρίσουν την κουκούλα από το λίπος, αν δεν έχει ακόμη καταφέρει να πάρει πάρα πολύ βρώμικο. Πρώτα απ 'όλα, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο βαθμός μόλυνσης.

Εύκολος βαθμός

Ο βαθμός φωτός υποδηλώνεται από ελαφρά σταγονίδια λίπους που δεν έχουν ακόμη καταψυχθεί, έτσι ώστε το πλέγμα από την κουκούλα σε αυτή την περίπτωση να είναι πολύ ευκολότερο να καθαριστεί.

Με φίλτρα και εδώ, δεν θα προκύψουν ειδικές δυσκολίες. Η τεχνική για τον καθαρισμό της σχάρας περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες.

 • Πάρτε την κατάλληλη χωρητικότητα, γεμίστε το με πολύ ζεστό νερό με την προσθήκη σόδας ψησίματος ή άλλων μέσων για πλύσιμο. Τα φίλτρα είναι βυθισμένα, προσπαθώντας να τα βγάλουν εντελώς κάτω από το νερό.
 • Η χωρητικότητα αφήνεται για περίπου μία ώρα ή δύο, έτσι ώστε το φίλτρο να καθαρίζεται ανεξάρτητα χωρίς περιττές φυσικές επιδράσεις.
 • Όταν το γράσο εγκαταλείπει την επιφάνεια των φίλτρων, θα πρέπει να ξεπλένετε το υπόλοιπο νερό με απορρυπαντικό. Πρώτα γίνεται με τη βοήθεια ζεστού νερού, μειώνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία του. Αυτή η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί αρκετά ποιοτικά, έτσι ώστε να μην αφήνει το παραμικρό ίχνος απορρυπαντικού στην επιφάνεια του φίλτρου ή της ίδιας της κουκούλας. Τελικά, αυτό μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία ολόκληρης της δομής.

Βαθύ βαθμό

Εάν το λίπος έχει σκούρο καφέ χρώμα, αυτό σημαίνει ότι έχει καταφέρει να σκληρύνει. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια λαϊκή θεραπεία ως πέψη.

Ρίξτε νερό μέσα στο δοχείο έτσι ώστε όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας να είναι κάτω από αυτό, το βάζετε στη φωτιά και κόβετε εκεί περίπου το μισό κομμάτι φτηνού οικιακού σαπουνιού. Με την ίδια ιδιότητα, καλύπτονται δύο κουταλιές σόδας ψησίματος. Το νερό φέρεται σε βράση και βράζει για περίπου μισή ώρα. Εάν είναι απαραίτητο, θα είναι απαραίτητο να προσθέσετε νερό, εάν εξατμιστεί, και κάποια στοιχεία του καλύμματος θα εμφανιστούν πάνω από την επιφάνεια του.

Εάν ο απορροφητήρας καθαριστεί σωστά, θα λειτουργήσει αξιόπιστα. Με την υποστήριξη ενός καθαρού κράτους, ο καθαρισμός κεφαλαίου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μία φορά σε έξι μήνες.

Πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα χωρίς μεγάλη προσπάθεια: Συμβουλές και κόλπα

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας τις πιο δημοφιλείς μεθόδους καθαρισμού κουκούλες στην κουζίνα με φθηνά και προσιτά εργαλεία που θα επιτύχουν γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα στο σπίτι και χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Σόδα, ξύδι και λεμόνι πιθανότατα θα είναι στο σπίτι σε κάθε κουζίνα.

Προετοιμασία της κουκούλας για καθαρισμό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα για να το καθαρίσετε από αιθάλη, γράσο και βρωμιά. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή εξαγωγής.
 2. Αφαιρέστε τη σχάρα που βρίσκεται ακριβώς επάνω από τη σόμπα αερίου, πίσω από την οποία βρίσκονται τα φίλτρα εξαγωγής και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε σαπουνάδα.
 3. Αποσυναρμολογήστε και καθαρίστε τον αγωγό που οδηγεί στον αγωγό.
 4. Πλύνετε τις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας.
 5. Καθαρίστε τα φίλτρα, τεντώστε το κάλυμμα.
 6. Στεγνώστε όλα τα πλυμένα μέρη και, στη συνέχεια, επανασυναρμολογήστε ολόκληρη τη συσκευή σε αντίστροφη σειρά.

Λαϊκές θεραπείες κατά του λίπους πλάκας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα. Η χρήση αυτών των συστάσεων θα αποφύγει την ανάγκη αγοράς δαπανηρών προϊόντων καθαρισμού και την ταχεία απομάκρυνση του λίπους από τα μέρη της κουκούλας χωρίς επιπλέον κόστος, αυτοσχέδια μέσα.

 • Η ευκολότερη μέθοδος είναι να απορροφούν όλα τα αφαιρούμενα μέρη της συσκευής (πλέγμα φίλτρου, το τρίψιμο) σε ένα διάλυμα του σαπουνιού ή πιάτων απορρυπαντικό. Στην κατασκευή του απορρυπαντικού και του νερού που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε αναλογία από 1 έως 4. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα στοιχεία πρέπει να προβρασμένου και πλύνετε με ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια ξηραίνεται και στερεοποιείται στην κουκούλα στη θέση του.
 • Καθαρισμός με σόδα. Σε περίπτωση ισχυρής μόλυνσης του πλέγματος και του φίλτρου, μπορούν να καθαριστούν με βρασμό σε διάλυμα σόδα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρετε ένα μεγάλο δοχείο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε ολόκληρο το κομμάτι, να το γεμίσετε με νερό και να το βάλετε στη σόμπα. Κατά τη θέρμανση του νερού, είναι απαραίτητο να ρίχνουμε συνεχώς σόδα στο δοχείο, ανακατεύοντας συνεχώς, έτσι ώστε να διαλύεται. Μετά το βρασμό του μείγματος, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα πλέγμα και τα φίλτρα σε αυτό, στη συνέχεια βράστε για περίπου μισή ώρα. Αυτό θα απομακρύνει αποτελεσματικά από τα μέρη ακόμη και μια παλιά επίστρωση λίπους.
 • Καθαρισμός με σαπούνι για πλύσιμο. Ένα συνηθισμένο οικιακό σαπούνι θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε εύκολα τη λιπαρή πλάκα. Για να γίνει αυτό, το σαπούνι πρέπει να τρίβεται σε ένα δοχείο ζεστού νερού και να τοποθετείται τα μέρη εξαγωγής εκεί για να απολαύσετε. Μετά από ορισμένο χρόνο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα φίλτρα και τη σχάρα από το δοχείο και να αφαιρέσετε το υπόλοιπο λίπος με σκληρό σφουγγάρι ή ξύστρα.
 • Καθαρισμός των λεπτομερειών του εκχυλίσματος με ξύδι. Αφαιρέστε αποτελεσματικά το λίπος από τις λεπτομέρειες της κουκούλας θα επιτρέψει μια τέτοια διαθέσιμη θεραπεία ως ξύδι. Χρησιμοποιήστε μόνο αδιάλυτο ξύδι για να μεγιστοποιήσετε την επίδραση του καθαρισμού. Εργαστείτε με ξύδι σε γάντια για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Το ξίδι πρέπει να εφαρμόζεται στα αφαιρούμενα μέρη και να αφήνεται για 15-20 λεπτά για να διαλύσει τους ρύπους. Κατόπιν ξεπλύνετε το υπόλειμμα με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε τη σχάρα και τα φίλτρα καλά με τρεχούμενο νερό.
 • Χρήση κιτρικού οξέος για καθαρισμό. Εκτός από το οξικό οξύ, το έργο της πλύσης του εκχυλίσματος θα αντιμετωπίσει απόλυτα το κιτρικό οξύ, επίσης κατάλληλο χυμό λεμονιού. Όπως και στην περίπτωση του ξύδι, δεν αραιώνεται το προϊόν, έτσι ώστε να μην μειωθεί η αποτελεσματικότητα της χρήσης του. οξύ ή χυμό λεμονιού Κιτρικό συμπιεστεί πρέπει να εφαρμοστεί στο αφαιρεθέντα εξαρτήματα-σχεδίασης, περιμένετε ένα λίπος διάλυση, στη συνέχεια σκουπίζεται με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε με νερό. Εάν για πρώτη φορά δεν μπορείτε να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά, θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία χειρισμού αρκετές φορές.

Καθαρίστε τον απορροφητήρα της καλύπτρας καπνού

Εκτός από την ανάγκη να πλένετε τα "εσωτερικά" της κουκούλας κουζίνας στο σπίτι, είναι σημαντικό να καθαρίσετε το εξωτερικό της συσκευής. Η σκόνη και το λίπος, που εναποτίθενται στην επιφάνεια, συγκολλούνται και στεγνώνουν. Σε αυτό το κρούστα νέα στρώματα λίπους και σκόνης καθίστανται και ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι δύσκολο να πλύνετε την εξωτερική επιφάνεια της κουκούλας. Επομένως, η κουκούλα της συσκευής πρέπει να υποβάλλεται σε τακτική επεξεργασία.

Το πλύσιμο της εξωτερικής επιφάνειας δεν είναι δύσκολο κατά την εκτέλεση απλών συστάσεων. Πρώτα απ 'όλα, πάρτε ένα μέσο διάλυσης λίπους (για παράδειγμα, για πλύσιμο πιάτων), εφαρμόστε στην επιφάνεια και αφήστε για λίγο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε το κάλυμμα της συσκευής. Σε περίπτωση που παραμείνουν μικρά ίχνη μόλυνσης, μπορείτε να τα επιχειρήσετε να τα αφαιρέσετε με ειδικό πλαστικό ξύστρα. Η χρήση μετάλλου σε αυτή την περίπτωση είναι απαράδεκτη: μπορεί να χαράξει την επιφάνεια.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τη βαριά μόλυνση με ένα λεμόνι: για να το κάνετε αυτό, κόψτε τα φρούτα στο μισό και χειριστείτε το βρωμιά στο μισό. Η επίδραση του κιτρικού οξέος θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ακόμη και με επίμονη βρωμιά, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο χυμός λεμονιού φυτό είναι απαράδεκτη: θα μειώσει την ένταση της επίθεσης οξέος.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την κουκούλα στην κουζίνα;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να γίνει ο καθαρισμός της κουκούλας εξαρτάται από την ένταση του μαγειρέματος και, κατά συνέπεια, από τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Δεν το τελευταίο ρόλο παίζει του χρόνου, η οποία έχει μια ερωμένη: αν θέλετε να πλύνετε το εκχύλισμα μπορεί συχνά να είναι αρκετά, αλλά η ανάγκη για την καθημερινή καθαριότητα δεν είναι, παρά την τακτική χρήση αυτής της συσκευής.

Ο γενικός καθαρισμός των χώρων και ο καθαρισμός της κουκούλας συνιστώνται τουλάχιστον μία φορά το ένα τέταρτο. Πλένετε όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού που οδηγεί στον αγωγό. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη διατήρηση της καθαριότητας της σχάρας κουζινών κουζίνας: η καλύτερη επιλογή είναι να πλένετε αυτό το αποσπώμενο μέρος τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Ορισμένες μοντέρνες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με αποσπώμενα φίλτρα μίας χρήσης: αυτά τα μέρη μπορούν απλά να αντικατασταθούν με καινούργια, αφού τα παλιά μολυνθούν. Στις περισσότερες παλαιότερες εκδόσεις, αυτή η επιλογή δεν παρέχεται, οπότε ο καθαρισμός της μάσκας είναι αναπόφευκτη ανάγκη. Μια μεγάλη επιλογή είναι ένα κανονικό πλυντήριο πιάτων στο πλυντήριο πιάτων: αυτό θα εξοικονομήσει ενέργεια και χρόνο και θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σώστε την κουκούλα κουζίνας από λίπη και αιθάλη

Η κουκούλα κουζίνας, αναλαμβάνοντας τον κύριο αντίκτυπο στην καταπολέμηση του λίπους και της αιθάλης, μας βοηθά να διατηρήσουμε την καθαριότητα και το φρέσκο ​​άρωμα. Αλλά ταυτόχρονα, η εξάτμιση λίπους που εγκαθίσταται στο εσωτερικό και στην επιφάνεια μπορεί να δυσκολευτεί να λειτουργήσει τέλεια. Και ερωτικές για να προσθέσετε πρόβλημα στον καθαρισμό των οικιακών συσκευών. Για να παραφράσω μια πασίγνωστη παροιμία: αγαπάτε να μαγειρεύετε - σας αρέσει να πλένετε και να εξαγάγετε.

Ώρα να πλύνετε την κουκούλα

Η διατήρηση της καθαριότητας στην κουζίνα είναι μια διαδικασία, η συχνότητα της οποίας κάθε ιδιοκτήτρια επιλέγει τον εαυτό της. Κάποιος πλένει τα πάντα "από και προς" καθημερινά, και κάποιος περιορίζεται σε καθημερινά πιάτα πλύσης, και ο γενικός καθαρισμός πραγματοποιείται μία φορά το ένα τέταρτο.

Πράγματι, δεν είναι όλα τα πράγματα στην κουζίνα απαιτούν καθημερινή καθαριότητα, και κουκούλες είναι μεταξύ τους. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να καταλάβετε πότε είναι ώρα να πλύνετε την κουκούλα και με ποια κανονικότητα θα πρέπει να κάνετε, στη συνέχεια, να μην περάσετε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να καθαρίσετε την παλιά βρωμιά:

 • εάν μαγειρεύετε συχνά χρησιμοποιώντας την κουκούλα, τότε το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.
 • εάν η ένταση του μαγειρέματος δεν είναι πολύ υψηλή, τότε αρκεί να το καθαρίσετε μία φορά το μήνα.

Εάν υπάρχουν ορατά ίχνη ακαθαρσίας από το εξωτερικό της επιφάνειας καυσαερίων, το φίλτρο καλύπτεται με λίπος πριν από το χρόνο και οι οσμές έχουν ξεπεραστεί άσχημα από την κουζίνα, έπειτα είναι ώρα να ξεκινήσετε τον καθαρισμό χωρίς να περιμένετε τον διαθέσιμο χρόνο.

Όχι όλα τα πράγματα στην κουζίνα απαιτούν καθημερινή καθαριότητα

Αλλά σε κάθε περίπτωση οι τελικές κουκούλες τον καθαρισμό μην ξεχάσετε να κάνετε τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο, το πλύσιμο όλων των συστατικών μερών του.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από τον καθαρισμό

Ανάλογα με τον σχεδιασμό και τη μέθοδο σύνδεσης, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι κουκούλας:

 • ενσωματωμένο - ενσωματωμένο στο ντουλάπι της κουζίνας, καταλαμβάνει λίγο χώρο και συνδυάζεται αρμονικά μέσα στο χώρο. Εξωτερικά είναι λιγότερο μολυσμένο, αφού είναι κρυμμένο σε ένα γραφείο.
 • (οριζόντια και κάθετη) - η πιο δημοκρατική επιλογή για την τιμή, χαρακτηρίζεται από τον απλό σχεδιασμό και τη στερέωση στον τοίχο ή την οροφή.
 • νησί - εμφανίζεται σε μεγάλους χώρους κουζίνας, όταν η περιοχή σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την εστία του τραπεζιού στη μέση του δωματίου και πάνω από αυτό για να συναρμολογήσετε την κουκούλα?
 • Θόλος (τζάκι) - ένας κοινός τύπος κουκούλας, ο οποίος μοιάζει με αλεξήλιο οροφής με σωλήνα. Το πιο δύσκολο να το φροντίσετε, καθώς η σκόνη και η βρωμιά εγκαθίστανται τόσο στο προστατευτικό κάλυμμα όσο και στον αγωγό του αγωγού.

Γκαλερί φωτογραφιών: τύποι κουκούλας κουζίνας

Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, διαχωρίστε:

 • αναρροφητήρες - παρέχουν καθαρισμό του αέρα λόγω του συστήματος διήθησης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επαναχρησιμοποιήσιμα και φίλτρα μίας χρήσης, τα οποία υπόκεινται σε περιοδική αντικατάσταση.
 • Ρέοντας - καθαρίστε τον αέρα και αφαιρέστε τον μέσω του αγωγού αέρα. Σε αντίθεση με ανακυκλοφορία καλύτερη εξαλείψει τις οσμές, αλλά είναι πιο δύσκολο για τη φροντίδα, τ. Κ Απαιτούν περιοδικό καθαρισμό όχι μόνο το φίλτρο, αλλά και του αγωγού.

Οι ενσωματωμένοι και αναστολείς κουκούλες, κατά κανόνα, έχουν λειτουργία ανακυκλοφορίας. Η κύρια διαφορά είναι ότι τα ανασταλμένα έχουν επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα προϋπολογισμού και τα ενσωματωμένα αυτά είναι εξοπλισμένα με μονάδες παραγωγής άνθρακα.

Το νησί και ο θόλος μπορούν να λειτουργήσουν στον τρόπο τόσο αερισμού ροής όσο και ανακύκλωσης. Αλλά για να χρησιμοποιήσετε την πρώτη λειτουργία, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένας αγωγός αέρα.

Βήμα-βήμα οδηγίες για τον καθαρισμό

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με την οδηγία, έχοντας μελετήσει το σχεδιασμό της κουκούλας, τους κανόνες αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης.

Ανεξάρτητα από τον τύπο κουκούλας, η διαδικασία προετοιμασίας για τακτικό καθαρισμό του φίλτρου περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 1. Αποσυνδέστε το από το δίκτυο - η συσκευή είναι ηλεκτρική συσκευή, επομένως είναι απαραίτητο να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας. Είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε την κουκούλα για να αποφύγετε ηλεκτροπληξία
 2. Ξεβιδώστε την κλειδαριά του διακοσμητικού πλαισίου (εάν υπάρχει) και αφαιρέστε το φίλτρο λίπους (πλέγμα). Φίλτρο λίπους - το πιο βρώμικο μέρος στη συσκευή
 3. Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα ή το φίλτρο ξυλάνθρακα (εάν υπάρχει). Η άκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων άνθρακα μειώνει την αποδοτικότητα της κουκούλας κουζίνας
 4. Αντικαταστήστε τα φίλτρα άνθρακα με νέα. Τα φίλτρα άνθρακα και αέρα μπορούν να έχουν πολύ διαφορετικές διαμορφώσεις
 5. Συλλέξτε τα εξαρτήματα με αντίστροφη σειρά αφού το πλέγμα και η σχάρα πλυθούν και το φίλτρο αντικατασταθεί.

Για γενικό καθαρισμό θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το απόσπασμα όσο το δυνατόν περισσότερο:

 1. Τα τρία πρώτα στοιχεία είναι παρόμοια με εκείνα που υποδεικνύονται για τον τακτικό καθαρισμό των φίλτρων.
 2. Σε περίπτωση που η διαμόρφωση του καλύμματος προβλέπει την ύπαρξη αεραγωγού και μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, ο σωλήνας αφαιρείται - πρέπει επίσης να καθαριστεί.
 3. Για διευκόλυνση της ανάλυσης, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε την κουκούλα από τα εξαρτήματα στο ντουλάπι, στον τοίχο ή στην οροφή.
 4. Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα της κουκούλας (αν υπάρχει) ξεβιδώνοντας τα μπουλόνια για να φτάσετε στα εσωτερικά μέρη της συσκευής.
 5. Αφαιρέστε το κάλυμμα του ανεμιστήρα, ανάλογα με τη μέθοδο προσάρτησης.
 6. Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, πρέπει να φτάσετε στον κινητήρα - χρειάζεται επίσης πρόληψη.
 7. Συλλέξτε τα μέρη αφού καθαριστούν και στεγνώσουν.

Φωτοθήκη: ανάλυση της κουκούλας για γενικό καθαρισμό (στάδια 2-6)

Σημαντικό! Ακολουθήστε τις υποδείξεις για αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση που περιγράφονται στις οδηγίες λειτουργίας του εξοπλισμού.

Βίντεο: Καθαρισμός της κουκούλας με πλήρη αποσυναρμολόγηση

Χαρακτηριστικά πλύσης διαφορετικών υλικών

Τα κύρια εξαρτήματα της κουκούλας:

 • το επάνω κάλυμμα ή το κάλυμμα,
 • αγωγός αέρα,
 • ανεμιστήρα,
 • φίλτρα λίπους,
 • κινητήρα,
 • σώμα.

Στην κορυφή της κουκούλας, καθιζάνουν μεγάλη ποσότητα γράσου και βρωμιάς, έτσι ώστε η επιφάνεια να επεξεργάζεται με ένα από τα μέσα για την αφαίρεση λίπους από την πλάκα και να καθαρίζεται με σφουγγάρι. Για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν λεκέδες, καθαρίστε την επιφάνεια για να την σκουπίσετε. Ο ανοξείδωτος χάλυβας πρέπει να σκουπιστεί κατά μήκος έτσι ώστε να μην υπάρχουν λωρίδες.

Ο αγωγός αέρα είναι ένας κυματοειδής σωλήνας, ο οποίος συνήθως κατασκευάζεται από αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστικό. Το πλαστικό είναι ευκολότερο να καθαριστεί επειδή υπάρχει λιγότερη βρωμιά στην επιφάνεια και το λίπος δεν συσσωρεύεται στις αυλακώσεις. Για να καθαρίσετε τον αγωγό αέρα, πρέπει να πλυθεί με νερό, προ-εμποτισμένο σε διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα μέσο απολίπανσης.

Οι απολιπαντικοί παράγοντες είναι κατάλληλοι για τον καθαρισμό του αεραγωγού

Στο κάλυμμα του ανεμιστήρα συσσωρεύονται επίσης σωματίδια βρωμιάς, οπότε πρέπει να αφαιρεθεί και να πλυθεί, εάν είναι απαραίτητο, να απορροφηθεί σε σαπουνόνερο.

Η κουκούλα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί. Μικρή βρωμιά μπορεί να αφαιρεθεί με απορρυπαντικό πιάτων, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σκουπίστε.

Ο κινητήρας είναι η καρδιά της κουκούλας, οπότε πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Είναι καλύτερα ότι το κάνει ένας ειδικός, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε όλα τα αφαιρούμενα εξαρτήματα και να τα σκουπίσετε με ένα πανί που έχει υγρανθεί με αλκοόλ. Στη συνέχεια, λιπάνετε το εσωτερικό έδρανο με λάδι μηχανής.

Ο κύριος αμυντικός στην καταπολέμηση του λίπους και της αιθάλης είναι ένα φίλτρο. Παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης. Αλλά για να καθαρίσετε δεν είναι τόσο δύσκολο, αν γνωρίζετε μερικά κόλπα και κόλπα.

Σημαντικό! Όχι όλα τα φίλτρα υπόκεινται σε καθαρισμό - στις οδηγίες για την εξαγωγή μπορείτε να βρείτε τις σχετικές πληροφορίες.

Στα μοντέρνα εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται τα παρακάτω είδη αυτών των αξεσουάρ:

 • φίλτρο λίπους (mesh και μάσκα), η οποία καθαρίζει τα σταγονίδια λίπους και άλλες ρυπαντικές ουσίες, συχνά ένα μέταλλο, ωστόσο βολικό για τον καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων πλυντήρια πιάτων. Ωστόσο, υπάρχουν και μοντέλα μίας χρήσης που είναι κατασκευασμένα από συνθετικό ύφασμα, δεν απαιτούν καθαρισμό και υπόκεινται σε τακτική αντικατάσταση (περίπου κάθε 2-3 μήνες). Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα λίπους για το σχέδιο μπορούν να πλυθούν
 • φίλτρο άνθρακα, το οποίο καθαρίζει από δυσάρεστες οσμές. Η βάση είναι ενεργός άνθρακας με τη μορφή λεπτόκοκκης σκόνης. Ένα αναπόσπαστο μέρος των κουκούλες τύπου ανακύκλωσης, δεν χρειάζεται να καθαριστεί, αλλά απαιτεί την έγκαιρη αντικατάσταση σε 3-12 μήνες (ανάλογα με την περίοδο που ορίζει ο κατασκευαστής). Τα φίλτρα άνθρακα για τα εκχυλίσματα υπόκεινται σε τακτική αντικατάσταση

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε το πλέγμα και την σχάρα είναι να βυθίσετε το φίλτρο σε ένα δοχείο και να ρίξετε ζεστό αλατισμένο νερό, αφήνοντας για μισή ώρα. Μια άλλη επιλογή είναι να εφαρμόσετε ένα απορρυπαντικό που διαλύει το λίπος και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να καθαρίσετε τη σχάρα και τα πλέγματα. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι είναι αποτελεσματικές στην περίπτωση μικρών μολυσματικών ουσιών και είναι πιο κατάλληλες για κανονική χρήση.

Βίντεο: τρεις τρόποι καθαρισμού του απορροφητήρα

Όταν όλα τα μέρη καθαρίζονται, πρέπει να ξεπλυθούν καλά και να στεγνώσουν.

Τρόποι απομάκρυνσης βρωμιάς και λίπους

Στο κατάστημα υλικού μπορείτε να βρείτε τα μέσα για την αφαίρεση λίπους και αιθάλης σε οποιαδήποτε κατηγορία τιμών.

Χημικές συνθέσεις

Οι πιο αποτελεσματικές - Σταχτοπούτα «αντι-λιπαρά» και καθαρότερο Synergetic, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε επιφάνεια, δεδομένου ότι δεν περιέχουν στη σύνθεσή πτητικές χημικές ουσίες του.

Επίσης, το καθολικό μέσο για την απομάκρυνση των λεκέδων λίπους από οποιεσδήποτε επιφάνειες είναι το σπρέι Domestos, το φάρμακο Econom-Santri και το Cif remedy για την κουζίνα, ωστόσο, οι πολύ παλιές λεκέδες λίπους και αιθάλης δεν μπορούν να καθαριστούν.

Το Spray Cilit Bang Anti-fat χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό επιφανειών από πλαστικό, γυαλί, κεραμικό και σμάλτο. Ένα παρόμοιο σπρέι Mr. Muscle για την κουζίνα είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τα βαμμένα, αλουμινένια, λακαρισμένα και ξύλινα αντικείμενα.

Η διαδικασία εφαρμογής για όλα αυτά τα μέσα είναι παρόμοια: εφαρμόζονται σε μια μολυσμένη επιφάνεια, στη συνέχεια πλένονται με νερό. Η διαφορά είναι μόνο στον χρόνο έκθεσης: από 5 έως 20 λεπτά ανάλογα με την αποτελεσματικότητα. Όπως όλα τα οικιακά χημικά προϊόντα, απαιτούν τη χρήση γαντιών για την προστασία του δέρματος των χεριών.

Λαϊκές συνταγές

Εάν πλύνετε τις κουκούλες για πρώτη φορά για μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής και το κολλημένο λίπος δεν θέλει να παραμείνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συνταγές:

 • με βάση την σόδα - βράσει το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι (έτσι ώστε δεν υπήρχε τοποθετηθεί ένα πλέγμα φίλτρου), προσθέστε βραδέως σε μισό ποτήρι σόδα της, ήπια ανάδευση μέχρι την πλήρη διάλυση, στη συνέχεια, τοποθετήστε το πλέγμα φίλτρου και βράζουμε για 30 λεπτά έως ότου όλα τα βρωμιά δεν κατεβαίνουν. Εάν η χωρητικότητα είναι μικρή και δεν χωράει όλο το δίκτυο, είναι απαραίτητο να μετατρέψει εναλλάξ το φίλτρο έτσι ώστε όλα τα μέρη ήταν σε διάλυμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό?
 • με βάση το σαπούνι οικιακής χρήσης - για 2,5 λίτρα ζεστού νερού θα πρέπει να τρίψετε 0,5 τεμάχια σαπουνιού και να διαλύσετε στο νερό. Με αυτή τη λύση, σκουπίστε όλες τις λεπτομέρειες. Ή μπορείτε να προσθέσετε δυο κουταλιές σόδας στο διάλυμα που προκύπτει και να βράσετε τα συστατικά μέρη της κουκούλας για πέντε λεπτά, στη συνέχεια αφήστε να απολαύσετε για δύο ώρες. Χρησιμοποιώντας μία ή περισσότερες μεθόδους ταυτόχρονα, θα επιτύχετε εκπληκτικά αποτελέσματα
 • με βάση το ξύδι - αναμίξτε το ξύδι με νερό σε αναλογία 1: 2, το διάλυμα που προκύπτει για να βρέξετε το πανί και σκουπίστε όλες τις βρώμικες περιοχές, αφήστε το για 7-10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό. Το οξικό οξύ είναι πολύ διαβρωτικό, χρησιμοποιεί πάντα γάντια από καουτσούκ.
 • με βάση το χυμό λεμονιού - ένα ζευγάρι από φλούδα λεμονιού και το κόβουμε στη μέση, τρίψτε τον πολτό λιπαρά περιοχές, αφήνουμε για 5-10 λεπτά και ξεπλύνετε με ένα υγρό πανί, επαναλάβετε τη διαδικασία, εάν είναι απαραίτητο? Σε κάθε οικοδέσποινα τα απλά υλικά είναι πάντα κοντά σας
 • με βάση τη χημεία - ένα εργαλείο για τον καθαρισμό των αγωγών ρίξτε σε ένα κλειστό νεροχύτη ή δοχείο (μόνο από ανοξείδωτο χάλυβα), βάλτε ελαστικά γάντια στο εργαλείο, μετά την αντίδραση, ξεπλύνετε με νερό. Αυτή η μέθοδος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μέταλλα, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στις πιο παραμελημένες περιπτώσεις, όχι περισσότερο από 1-2 φορές κατά τη διάρκεια ολόκληρης της λειτουργίας της συσκευής.

Βίντεο: σύγκριση δύο προϊόντων καθαρισμού

Απαγορευμένες δεξιώσεις

Μην ξεχνάτε ότι δεν μπορείτε να καθαρίσετε την κουκούλα που περιλαμβάνεται στο ρεύμα. Αυτό είναι κυρίως επικίνδυνο για εσάς, αλλά η συσκευή μπορεί επίσης να αποτύχει.

Μελετήστε προσεκτικά την οδηγία: εάν ο κατασκευαστής δεν έχει δηλώσει ότι είναι δυνατόν να πλύνετε τα στοιχεία της κουκούλας σε ένα πλυντήριο πιάτων, τότε είναι προτιμότερο να μην το κάνετε αυτό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο υλικό αποτελείται από τις λεπτομέρειες της κουκούλας. Οι επιθετικές χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν το αλουμίνιο, ως αποτέλεσμα του πλέγματος και του πλέγματος οξειδώνονται και σκουραίνονται.

Το προσκολλημένο λίπος και οι ακαθαρσίες μπορούν να αφαιρεθούν από τον αποξεστήρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για το σκοπό αυτό ένα πλαστικό, δεδομένου ότι η μεταλλική στιλπνότητα μπορεί να βλάψει το επίστρωμα ή σμάλτο επιφάνειες. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταλλικές βούρτσες και λειαντικά σφουγγάρια.

Για να καθαρίσετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε ένα ξύστρα με ένα καουτσούκ ή πλαστικό ακροφύσιο

Κριτικές

Ο κύριος κανόνας - δεν πλένουν το πλέγμα Shumanitom και άλλους επιθετικούς, ισχυρούς καθαριστές - χαλάστε αμέσως. Η μάσκα θα σκουραίνει.

Μιχαήλ Κλινέρ

https://vk.com/topic-51233819_29276642

βράζοντας σε σαπουνόνερο με τη βοήθεια σόδας. Πάνω από ένα χρόνο δεν καθαρίζουν τις γρίλιες στην κουκούλα. και ίσως δύο. Η αλήθεια για την πλήρη επιτυχία 2 φορές πήρε μια διαδικασία.

lena

http://ostirke.ru/tehnika/kak-pochistit-vyityazhku-ot-zhira.html

Συνεχώς βασανίζεται με το πλύσιμο λίπους από το δίχτυ στην κουκούλα. Σήμερα ανέβηκα στο Διαδίκτυο και από το σύνολο των συνταγών επέλεξε το βέλτιστο. Από net-παγίδα λιπών ήταν πολύ βρώμικο, βάλτε το πλέγμα στο βαθύ τηγάνι με τη συνήθη πρότυπο του φούρνου, τρίβεται γενναιόδωρα Gostovskaya καφέ, σαπούνι πλυντηρίου απευθείας στο πλέγμα με 2-πλευρές, πλημμυρισμένο με ζεστό νερό έτσι ώστε το πλέγμα καλύφθηκε εντελώς, προσθέτοντας ανθρακικό νάτριο 4-5 κουταλιές της σούπας και το ψεκάστε σε όλη τη σχάρα. Βράζει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό δικτύου με porolonchik και όπου άσχημα τρίβονται, πήρε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίβονται. Και....ο ΜΑΡΑΚΛΗΣ. Το πλέγμα ως νέο. Συμβουλεύω όλους. Ειλικρινά, δεν περίμενα ένα τέτοιο αποτέλεσμα - Νομίζω ότι πρέπει να υποφέρουν λίγο περισσότερο.

Γκίνα Κορνέλουουκ

https://vk.com/topic-51233819_29276642

Μην περιμένετε να μετατραπεί το λίπος και η βρωμιά σε παλιές καλλιέργειες. Ο βασικός κανόνας είναι η τακτική φροντίδα. Όποια και αν είναι η σχεδίαση της κουκούλας, δεν είναι απλώς μια εσωτερική διακόσμηση, αλλά ένας απαραίτητος βοηθός κουζίνας.

Καθαρισμός του φίλτρου εκχύλισης από γράσο

Οι κουκούλες κουζίνας αποτελούν τον «πονοκέφαλο» κάθε νοικοκυράς, η οποία λόγω της απασχόλησής της δεν έχει την ευκαιρία να πλένει τακτικά αυτό τον οικιακό εξοπλισμό. Και το πλύσιμο είναι απαραίτητο. Και όχι μόνο επειδή η κουκούλα που συλλέγει γράσο από τη σόμπα φαίνεται ακατάστατη, αλλά μάλλον επειδή το μαγείρεμα των τροφίμων κάτω από βρώμικες οικιακές συσκευές είναι απλά επικίνδυνο.

Ο καθαρισμός της κουκούλας δεν μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, αλλά είναι δυνατόν να απλοποιήσετε αυτή τη διαδικασία και να διευκολύνετε τον εαυτό σας αν επιλέξετε τα κατάλληλα εργαλεία καθαρισμού.

Περιεχόμενα του άρθρου:

Το καλύτερο να πλένετε την κουκούλα και το φίλτρο - 12 καλύτερα εργαλεία για το σπίτι και το κατάστημα

Το πιο βρώμικο μέρος της κουκούλας, όπως γνωρίζετε, είναι το φίλτρο. Είναι γι 'αυτόν ότι το μερίδιο του λιονταριού όλων των λιπαρών, καπνών, οσμών και ούτω καθεξής είναι.

Όσο λιγότερο συχνά τα φίλτρα καθαρίζονται, τόσο πιο δύσκολο είναι να τα πλένετε.

Επιπλέον, τα μολυσμένα φίλτρα επιδεινώνουν τη λειτουργία του ίδιου του εξοπλισμού και αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας. Επομένως, το κανονικό πλύσιμο των φίλτρων εξοικονομεί τόσο δύναμη όσο και χρήμα.

Όσο για το ίδιο το κύτος, είναι πολύ πιο εύκολο να το πλύνετε. Εάν, βεβαίως, το κάνετε αυτό περισσότερο από μία φορά το χρόνο "στις διακοπές".

Βίντεο: Πώς καθαρίζω την κουκούλα στην κουζίνα;

Η προσοχή σας - τα καλύτερα εργαλεία καθαρισμού των φίλτρων και της κουκούλας, κατά τη γνώμη των νοικοκυρών.

Αρχική διορθωτικά μέτρα (χρησιμοποιούμε όλα όσα υπάρχουν):

 1. Ξύδι. Με ένα σοβαρό στρώμα λίπους και αιθάλης, το παραδοσιακό ξύδι 9 τοις εκατό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, οπότε η ιδανική επιλογή είναι το οξικό οξύ (περίπου 70 τοις εκατό). Χρησιμοποιείται σε αδιάλυτη μορφή και με ανοιχτά παράθυρα (ο παράγοντας έχει πικρή μυρωδιά). Φυσικά, όλες οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται σε ειδικά γάντια (για αυτό και όλα τα άλλα μέσα). Βρέξτε το σφουγγάρι στο ξύδι και σκουπίστε το με βρώμικες επιφάνειες. Τα φίλτρα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ίδιο ξύδι και μετά από 7-12 λεπτά βγάζουμε έξω. Το υπόλοιπο της πλάκας αφαιρείται με μια ειδική βούρτσα. Απομένει μόνο να πλύνετε τα φίλτρα με ζεστό νερό και να τα στεγνώσετε. Για να αφαιρέσετε φρέσκους λιπαρούς λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό τσάι ξίδι ή αραιό οξικό οξύ 70% με νερό.
 2. Οικιακό σαπούνι 72%. Η μέθοδος είναι απλή, ασφαλής, φθηνή. Τρίπτουμε το σαπούνι σε ένα τρίφτη για μερικές χούφτες ροκανίδια. Στη συνέχεια, διαλύστε τα ροκανίδια σε βραστό νερό, ανακατέψτε, ρίξτε το διάλυμα σε ένα δίσκο ψησίματος και προσθέστε το φίλτρο της κουκούλας για μισή ώρα. Υπάρχει μια κατάλληλη ικανότητα να "βράσουν" τα φίλτρα, στη συνέχεια μην αφαιρέσετε το δοχείο από τη φωτιά - χαμηλώστε το φίλτρο σε αυτό και "μαγειρέψτε" σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Τα υπόλοιπα λίπους αφαιρέστε τη βούρτσα, στη συνέχεια ξεπλύνετε τα στοιχεία της κουκούλας και στεγνώστε τα.
 3. Κιτρικό οξύ. Φέτες οξέων ή λεμονιών χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία εκχυλισμάτων και φίλτρων. Η μέθοδος είναι καλή για τον τακτικό καθαρισμό της κουκούλας - ένα παχύ στρώμα λίπους λεμόνι δεν είναι σε ισχύ. Αραιώστε το οξύ σε ένα λίτρο ζεστού νερού (3 st / l) και γεμίστε το φίλτρο, κατεβαίνοντας στο δοχείο. Μετά από 15 λεπτά, βουρτσίστε. Οι ισχυρές αποθέσεις λίπους απαιτούν αρκετές διαδικασίες.
 4. Αλκοόλ αμμωνίας. Πολύ αποτελεσματικό για παλιές και νωπές λιπαρές ουσίες. Θυμηθείτε ότι η αμμωνία δεν είναι γεύση και απαιτεί προσεκτική χρήση και ανοιχτά παράθυρα. Ζεσταίνουμε το νερό σε 50 μοίρες, προσθέτουμε αμμωνία (σημειώστε - ½ φλιτζάνι για 4 λίτρα), χαμηλώνουμε τα βρώμικα μέρη στο δοχείο για 4 ώρες. Επιπλέον, παραμένει εύκολο να περπατήσετε μέσα από το σφουγγάρι, να ξεπλύνετε και να στεγνώσετε.
 5. Μουστάρδα. Ένας άλλος βοηθός κουζίνας από μια σειρά συμβουλών της γιαγιάς. Ασφαλής μέθοδος, αλλά τα παράθυρα εξακολουθούν να συνιστώνται να ανοίγουν. Σε κρύο νερό αποδοτικότητα μουστάρδα μειώνεται σημαντικά, οπότε καλό είναι να διαλυθεί η σκόνη στο ζεστό, σχεδόν ζεστό νερό: 4 ν / l της μουστάρδας σε σκόνη - 2 h / l Fey, 2 κουταλιές / l νερού και 2 ν / λίτρο ξύδι. Διανέμουμε το καλαμάρι στα μέρη και μέσα σε αυτό "τυλίγουμε" την κουκούλα. Μετά από 30 λεπτά, το υπόλοιπο λίπος πλένεται με βούρτσα, ξεπλένεται με ζεστό νερό και ξηραίνεται.
 6. Βράζει. Δεν μπορείτε να βάλετε την κουκούλα σε ένα δοχείο, οπότε η μέθοδος είναι καλή μόνο για λεπτομέρειες - για παράδειγμα, για φίλτρα που χρειάζονται τον πιο ισχυρό καθαρισμό. Σε ένα δοχείο που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρο το φίλτρο σε αυτό (για παράδειγμα, ένα ορθογώνιο ταψί), ρίξτε νερό, προσθέστε "στη γεύση" - σαπουνάδα, σκόνη, φερί ή σόδα με αλάτι. Και είναι καλύτερα όλα με τη μία. Στη συνέχεια, μειώνουμε τα φίλτρα και τα χωνεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να γίνει κίτρινο-καφέ. Εάν το πλέγμα είναι ακόμα βρώμικο, τότε αποστραγγίστε το νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία. Ελλείψει της σωστής συσκευασίας, μπορείτε να αφομοιώσετε τα φίλτρα κατά το ήμισυ - παραλείποντας, για παράδειγμα, τηγάνι.

Κατάστημα προϊόντα, γρήγορα διαλύει το λίπος:

 • Απορριμμάτων Grease Sanita. Γρήγορη δράση, περιέχει ενεργά συστατικά: αμέσως "διαβρώνει" ακόμη και τα παλιά αποθέματα λίπους και το υπόλοιπο της βρωμιάς. Το πιο δημοφιλές είναι ένα ρητό σπρέι, το οποίο μπορεί να πλυθεί και κεραμίδι πάνω από τη σόμπα, και η ίδια η πλάκα. Εύκολα χειρίζεται ακόμη και με μαύρο άνθρακα στους δίσκους ψησίματος και στις πλάκες ψησίματος. Το κόστος είναι περίπου 200 ρούβλια.
 • Σταχτοπούτα Σπρέι Αντι-λιπαρά. Soda «Vodicka» ψεκαστήρα, μόλις εμφανίστηκε, γρήγορα εγκαταστάθηκαν στα διαμερίσματα των ερωμένες. Επειδή είναι αποτελεσματική, φθηνή (περίπου 80 ρούβλια.) Και αβίαστη. Εργαλείο βασίζονται σε φυσικές σόδα και ενώ δεν ενεργούν τόσο γρήγορα όσο το βαρύ πυροβολικό του χημικού, αλλά λειτουργεί για την 5-plus, το πλύσιμο μακριά εύκολα από το λίπος και την κουκούλα και σόμπας, και άλλες επιφάνειες.
 • Cif Spray Anti-Fat. Το Sif είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητα και την απαλή πρόσκρουσή του. Αμέσως διαλύοντας το λίπος, δεν αφήνει γρατζουνιές στις επιφάνειες, καταστρέφει τις δυσάρεστες μυρωδιές και μετά τη χρήση αυτού του φαρμάκου παραμένει η ιδανική καθαριότητα, η φρεσκάδα και η λάμψη των ανανεωμένων επιφανειών. Η τιμή για την ευχαρίστηση είναι περίπου 200 ρούβλια.
 • Gel Spray Ασφαλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό Sodium-based Synergetic Είναι επίσης ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο. Αυτός ο ψεκασμός μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει την κουκούλα, φούρνο μικροκυμάτων, σόμπα, κεραμίδι και ούτω καθεξής. Η τιμή είναι περίπου 300 ρούβλια. (λίγο ακριβό, αλλά πληρώνουμε επιπλέον για την ασφάλεια των μέσων για την υγεία και την έλλειψη ισχυρής χημείας στη σύνθεση).
 • Αντικολλητική γέλη πινέλου Cilit Bang. Το κόστος είναι περίπου 230 ρούβλια. Αυτό το πολωνικό "ψήγμα" από το τμήμα οικιακών χημικών προϊόντων κατασκευάζεται με βάση μαλακές επιφανειοδραστικές ουσίες και χωρίς λειαντικά. Με λίπος, ελαφρύ οπτάνθρακα και βρωμιά, αντιμετωπίζει τέλεια, αλλά κατά την παλιά σκουριά είναι σχεδόν ανίσχυρος.
 • Γέλη / Σπρέι Shumanit Bagi. Ο ισχυρός, σχεδόν "σθεναρός" Shumanit έτρωγε τα πάντα που μπορούν να πλυθούν. Και μερικές φορές ακόμα και αυτά που δεν χρειάζονταν να πλύνετε. Επομένως, δεν συνιστάται η χρήση αυτού του ισραηλινού εργαλείου σε επιφάνειες που δεν προορίζονται. Η τιμή των χρημάτων είναι περίπου 300 ρούβλια, αλλά είναι απολύτως δικαιολογημένη, δεδομένου ότι ο Shumanit μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα ακόμα και το παλαιότερο nagar - να λάμψει και να χτυπήσει! Επιπλέον, δεν έχει λειαντικά, καταστρέφει τα βακτήρια οικονομικά και ενεργεί ακριβώς αμέσως μετά την εφαρμογή. Αποθηκεύστε με γάντια και αναπνευστήρα - η θεραπεία δεν μυρίζει λεβάντα.

Προετοιμασία της κουκούλας για καθαρισμό και πλύσιμο - τι είναι σημαντικό;

Δεδομένου ότι η κουκούλα δεν είναι μια κατσαρόλα, αλλά οι οικιακές συσκευές, που δεν μπορούν απλά να βρεθούν σε νεροχύτη και να πλυθούν, πρώτα απ 'όλα μελετάμε τις οδηγίες.

 1. Αποσυνδέουμε τον εξοπλισμό από το δίκτυο.
 2. Εμείς αποσυναρμολογούμε τι, σύμφωνα με τις οδηγίες, μπορεί να αποσυναρμολογηθεί.
 3. Αφαιρούμε την προστατευτική επιφάνεια του εξοπλισμού.
 4. Βγάζουμε το φίλτρο.
 5. Βγάλτε όλα τα αποσπώμενα μέρη.
 6. Βγάζουμε ταυτόχρονα και ένα σωλήνα που απορροφά μέσω ενός εκχυλίσματος βρώμικο αέρα περαιτέρω στον εξαερισμό. Απαιτεί επίσης καθαρισμό!
 7. Ελέγξτε το σώμα της κουκούλας για ακαθαρσίες.

Σημαντικό:

Εάν χρησιμοποιείτε φίλτρα άνθρακα στην κουκούλα σας, πρέπει να αντικατασταθούν (!), Και να μην καθαριστούν, σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά κανόνα - κάθε έξι μήνες.

Βίντεο: Πώς να καθαρίσετε μια κουκούλα κουζίνας από το λίπος χωρίς χημικά;

Η κουκούλα μου μέσα και έξω είναι σωστή - οδηγίες βήμα προς βήμα

Κατ 'αρχήν, το σώμα της κουκούλας δεν απαιτεί έντονες προσπάθειες καθαρισμού, σε αντίθεση με τα ίδια φίλτρα. Πολλοί απλώς πλένουν το σώμα με ένα σφουγγάρι κάθε βράδυ.

Υπάρχουν και αυτές οι ερωμένες που πλένουν την κουκούλα μία φορά το μήνα ή δύο, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό σφουγγάρι. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι γρατζουνίζει την επιφάνεια, και με την πάροδο του χρόνου η κουκούλα σας δεν θα πάρει την πιο ελκυστική εμφάνιση.

Επομένως, το πρόγραμμα πλύσης συνιστάται ως εξής:

 1. Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό από το δίκτυο, τραβήξτε έξω το φίλτρο και άλλα αφαιρούμενα εξαρτήματα, ξεπλύνετε το ίδιο το περίβλημα. Κατ 'αρχάς, το βγάζετε με ζεστό νερό χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι.
 2. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε έναν μαλακό αλλά ισχυρό παράγοντα στην επιφάνεια της κουκούλας. Για παράδειγμα, ο Sif.
 3. Εάν η κουκούλα είναι τρούλο και ο θόλος είναι αφαιρούμενος - και μέσα σε αυτό πρέπει να πλυθεί. Δηλαδή, εφαρμόζουμε και ένα εργαλείο από το εσωτερικό.
 4. Μετά από 15 λεπτά, η σκληρή πλευρά του συνηθισμένου σφουγγαριού πλένεται στις επιφάνειες, χωρίς να ξεχνάει το πάνελ με κουμπιά και πλευρικές λεπτομέρειες.
 5. Χρησιμοποιήστε ένα κουρέλι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του προϊόντος.
 6. Σκουπίστε στεγνά από όλες τις πλευρές.

Πώς και τι να καθαρίσετε το φίλτρο μιας κουκούλας από το λίπος και τη ρύπανση;

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι κατάλληλη για εσάς, τότε η προσοχή σας - μερικές ακόμα επιλογές για τον καθαρισμό της κουκούλας και των φίλτρων από το λίπος:

 • Πρώτα απ 'όλα, θέλω να σημειώσω τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων σε αυτήν την επιχείρηση. Εύκολα λερωμένα φίλτρα είναι πολύ βολικά πλυμένα σε αυτό. Ισχυρό λίπος με απόθεση άνθρακα είναι πέρα ​​από την ισχύ του, αλλά για τακτικό πλύσιμο των εξαρτημάτων που θα κάνει.
 • Βαρύ χημικό πυροβολικό. Αν τα φίλτρα από την κουκούλα σας δεν παίρνουν ούτε Schumanit (κάτι που είναι απίθανο, συνήθως είναι αρκετό), χρησιμοποιήστε ένα φάρμακο (ένα από τα οποία στα καταστήματα υπάρχουν πολλά) για να καθαρίσετε τους σωλήνες νερού. Για παράδειγμα, Mole, Selena και Sanford, Chirton και Sanoks, Pothan, Tiret και άλλοι. Μείον - τα σχάρες των φίλτρων μπορεί να σκουρύνουν. Επιπλέον, τα χρήματα είναι πολύ «δηλητηριώδη» - δουλεύουν σε γάντια, αναπνευστήρα και με ανοιχτά παράθυρα.
 • Καθαρισμός ατμού. Εάν ακόμα δεν έχετε γεννήτρια ατμού - αυτή είναι η παράλειψή σας. Με τη βοήθειά του μπορείτε να λύσετε πολλά καθημερινά προβλήματα. Αυτή η μονάδα καθιστά εύκολο τον καθαρισμό οποιασδήποτε επιφάνειας και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί πρόσθετη χρήση χημικών ουσιών. Επιπλέον, η συσκευή παρέχει επίσης απολύμανση των επιφανειών και το λίπος υπό την επίδραση της θερμοκρασίας περισσότερο από 150 μοίρες αφήνει τα φίλτρα και γίνεται αβίαστα για λεπτά.

Βίντεο: Πώς να καθαρίσετε το πλέγμα των καλυμμάτων - 3 καλύτερους τρόπους

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την κουκούλα και τα πλέγματα;

Η απάντηση στην ερώτηση «Πόσο συχνά πλένεται...» αυτό ή ότι οικιακές συσκευές - εξαρτάται από κάθε συγκεκριμένη οικοδέσποινα.

Συνήθως διαβάζουμε τις οδηγίες στην τεχνική μόνο όταν τεθεί σε λειτουργία και αν καταρρεύσει. Ως εκ τούτου, εστιάζουμε στην ταχύτητα της ρύπανσης - και στον ελεύθερο χρόνο τους. Στο τέλος, υπάρχουν οικογένειες στις οποίες μαγειρεύουν καθόλου μόνο τις διακοπές και ο εβδομαδιαίος καθαρισμός της κουκούλας είναι απλώς άχρηστος.

Σε γενικές γραμμές, συνιστάται να καθαρίζετε τον καθαρισμό και τον καθαρισμό μία φορά το ένα τέταρτο, αλλά πλένετε τα φίλτρα μηνιαία.

Ωστόσο, εάν τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα, η διαδικασία θα περάσει γρήγορα και χωρίς νεύρα.

Πώς να πλένετε το απορροφητήρα κουζίνας και το φίλτρο από το λιπαντικό

Ένα εκχύλισμα στην κουζίνα είναι μια ευκαιρία για να σώσει το δωμάτιο από λιπαρούς ατμούς και οσμές που μπορούν να απολαύσουν ολόκληρο το διαμέρισμα. Αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να το καθαρίσετε. Φυσικά, υπάρχουν ειδικά χημικά που έχουν σχεδιαστεί για αυτούς τους σκοπούς. Αλλά ακόμα πιο συχνά οι ερωμένες αναρωτιούνται πώς να πλύνουν την κουκούλα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες. Υπάρχουν πολλές επιλογές!

Πώς να ξεπλύνετε την κουκούλα από το λίπος

Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτό. Συνεπώς, το χρειάζεστε:

Η ανάλυση του εκχυλιστή για την πλύση του πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Αφαιρέστε πρώτα το κάλυμμα της κουκούλας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ανοίξετε τα μάνδαλα και το καπάκι μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από τις αυλακώσεις.
 • Μόνο τότε το φίλτρο αφαιρείται προσεκτικά.
 • Στη συνέχεια, αφαιρέστε τον σωλήνα, ο οποίος επίσης απαιτεί καθαρισμό.
 • Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα.
 • Εξωτερικά, πρέπει να επιθεωρήσετε το σώμα της κουκούλας, έτσι ώστε να μην έχει καμία προσμείξεις.

Η κουκούλα είναι εύκολο να καθαριστεί. Για να γίνει αυτό, οποιοδήποτε εργαλείο είναι κατάλληλο. Μπορείτε ακόμη και να αραιώσετε το απορρυπαντικό σε σκόνη, σαπούνι ή πιάτο στο νερό και ένα σφουγγάρι για να ξεπλύνετε τα ίχνη λίπους. Μετά από αυτό το καθαρό πανί σκουπίζεται όλη η επιφάνεια. Αλλά πώς να πλύνετε το συρτάρι ματιών από το λίπος είναι ένα άλλο θέμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Από το να ξεπλύνετε ένα απόσπασμα στην κουζίνα από το λίπος

Μέθοδοι καθαρισμού λιπαρών και βρώμικων λεκέδων από την κουκούλα και τη μάζα του φίλτρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγορασθέντα μέσα, τα οποία στη σύνθεσή τους έχουν ποικίλα χημικά στοιχεία. Μεταξύ των διαθέσιμων καταστημάτων:

 • Comet;
 • καθαριστικά από την AmWay.
 • Sano Forte Plus;
 • Isesclean;
 • Ακτινοβολία για πλάκες.
 • και πολλά άλλα.

Και κάποιος δοκιμάζει τα πιο ποικίλα διαθέσιμα δημοφιλή μέσα, αποδεδειγμένα από το χρόνο:

Και, φυσικά, στην καταπολέμηση του λίπους στην κουκούλα δεν μπορεί να κάνει χωρίς βούρτσες, κουρέλια, σφουγγάρια.

Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες: σαπουνάδα

Πολλές νοικοκυρές συμφωνούν ότι το σαπούνι πλυντηρίου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πλύνετε τη σχάρα μιας κουκούλας από το λίπος. Ταυτόχρονα, η περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα σε ένα τέτοιο σαπούνι πρέπει να είναι τουλάχιστον 72% (αυτό το γράμμα είναι συνήθως γραμμένο απευθείας στη μπάρα).

Προετοιμάστε το διάλυμα καθαρισμού με αυτόν τον τρόπο:

 1. 0,5 ένα κομμάτι σαπουνιού τρίβεται σε ένα τρίφτη?
 2. Τα προκύπτοντα σαπουνάδα διαλύονται σε 2,5 λίτρα ζεστού νερού.
 3. Τώρα, είτε βυθίστε το πλέγμα και φιλτράρετε στο υγρό, είτε μαλακώστε προσεκτικά τις προβληματικές περιοχές.
 4. Μετά από 10-15 λεπτά, οι επιφάνειες θα πρέπει να καθαρίζονται από συντρίμμια με ένα κουρέλι ή σφουγγάρι μετάλλου.

Εάν ξαφνικά από την πρώτη φορά η μόλυνση δεν έχει εξαφανιστεί, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ξανά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι για να αφαιρέσετε το λίπος από την κουκούλα

Αφαιρέστε το φρέσκο ​​λίπος από την κουκούλα θα βοηθήσει μια αναντικατάστατη θεραπεία - λεμόνι, ή μάλλον το χυμό του. Για να γίνει αυτό, αρκεί να τρίψετε επιμελώς όλες τις λιπαρές επιφάνειες του εκχυλίσματος με τον πολτό του. Σ 'αυτή τη φόρμα παραμένουν για 10 λεπτά. Μετά - όλα σκουπίζονται με κανονική σερβιέτα. Αυτό το εργαλείο δεν βοηθά πάντοτε την πρώτη φορά. Επομένως, πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές πριν τον τελικό καθαρισμό της κουκούλας.

Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με ξύδι

Πολύ δύσκολη ερώτηση, από το να πλύνετε την κουκούλα της κουζίνας από το λίπος, το οποίο έχει ήδη παγιδευτεί. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οξύ. Το πιο προσβάσιμο για μας είναι το ξίδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε συμπυκνωμένη, όχι αραιωμένη μορφή, όσο και σε μορφή ασθενέστερου υδατικού διαλύματος.

Αρκεί να αραιωθούν 2 μέρη οξικού οξέος σε 1 μέρος νερού. Αυτή η λύση σκουπίζει όλες τις απαραίτητες επιφάνειες σχεδίασης και αφήνεται για 12-15 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, τα σφουγγάρια και το καθαρό νερό αφαιρούν όλα τα συντρίμμια.

Πώς να καθαρίσετε σόδα λιπαρών

Ένας πολύ λερωμένος απορροφητήρας μπορεί να απομακρυνθεί από λιπαρούς λεκέδες χρησιμοποιώντας συνηθισμένη μαγειρική σόδα. Για μια τέτοια εθνική συνταγή θα χρειαστείτε:

 • Ρίξτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
 • Προσθέστε σε αυτό ένα μικρό τεμαχισμένο σαπούνι για πλύσιμο.
 • Για να κοιμηθεί μια χούφτα σόδα?
 • Ανακατέψτε τα πάντα.
 • Στο εργαλείο αυτό τα βρώμικα εξαρτήματα εξάτμισης χαμηλώνουν.
 • Το τηγάνι τοποθετείται στη σόμπα.
 • Τα πάντα βράζουν για 20 λεπτά.
 • Μετά από αυτό, η φωτιά είναι απενεργοποιημένη και τα βρώμικα μέρη της κουκούλας αφήνονται στη λύση.
 • Στη συνέχεια, η σχάρα απλά πρέπει να ξεπλυθεί σε ζεστό καθαρό νερό.

Το αποτέλεσμα είναι η κρυστάλλινη λάμψη και η καθαριότητα της κουκούλας!

Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα την κουκούλα από το λίπος: ένα μέσο για την αφαίρεση των φραγμών

Εάν ο εκχυλιστής είναι σε μια εντελώς παραμελημένη κατάσταση, όταν ούτε η σόδα ούτε το ξίδι βοηθούν, πόσο γρήγορα θα πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος; Υπάρχει η ευκαιρία να διορθωθεί η κατάσταση με τη βοήθεια επιθετικών μέσων καθαρισμού των σωληνώσεων. Μπορεί να είναι ένα κοκκώδες παρασκεύασμα, μια σκόνη, ένα υγρό ή μια κρέμα.

Η σχάρα τοποθετείται σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα. Από πάνω, χύνεται προσεκτικά ή καλύπτεται με ένα αγορασμένο προϊόν για να απομακρυνθούν οι φραγμοί στους σωλήνες. Τώρα πρέπει να χύσετε ήπια ζεστό νερό στην κορυφή. Μετά από 10 λεπτά, όταν η σχάρα έχει ήδη βρεθεί, το λίπος θα αρχίσει να ξεχειλίζει, το διάλυμα θα αποστραγγιστεί και το φίλτρο θα πλυθεί με ζεστό τρεχούμενο νερό.

Αγοράστε προϊόντα για την καταπολέμηση του αποξηραμένου λίπους στο απορροφητήρα

Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία διαφορετικών προϊόντων που δημιουργούνται ειδικά για την καταπολέμηση της λιπαρής παλιάς ρύπανσης στην κουκούλα. Αρκεί να αγοράσετε ένα από αυτά (εγχώρια ή ξένη παραγωγή) και να το χρησιμοποιήσετε.

Για το σκοπό αυτό, το πλέγμα, στο οποίο συσσωρεύεται το λίπος, πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα μεγάλο δοχείο. Πάνω, η επιφάνεια της χύνεται με ειδικό καθαριστικό. Τα πλέγματα μπορούν να τοποθετηθούν σε στρώματα, επίσης επεξεργασμένα και μέσα. Σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να διατηρούνται για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στη συνέχεια πλένονται καλά στο νερό.

Αν το φάρμακο δεν αντιμετωπίσει πλήρως το αποξηραμένο λίπος στην κουκούλα, δεν πρέπει να ανησυχείτε. Αρκεί να επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία καθαρισμού.

Κάθε οικοδέσποινα μπορεί να επιλέξει το καταλληλότερο μέσο για τον εαυτό της, παρά να πλύνει την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος. Απλά πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές επιλογές. Αλλά μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις σκληρές χημικές ουσίες συχνά. Καλύτερα - μία φορά το μήνα ή ακόμα και λιγότερο. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να καταστρέψετε την κουκούλα.

Συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αποφυγής ισχυρών ρύπων στο καπό

Αντιμέτωποι με σοβαρές παλιές λιπαρές κηλίδες στην κουκούλα, οι γκαλερί ονειρεύονται να διευκολύνουν τη διαδικασία του ξεπλύματος τους. Αλλά είναι πραγματικά τόσο απλό;

 • Συνιστάται να καθαρίζετε την κουκούλα κάθε 1 μήνα. Στη συνέχεια, στην κουζίνα θα είναι πάντα καθαρό, αλλά μπορείτε να ξεχάσετε λιπαρά σημεία?
 • Όταν ο εκχυλιστήρας πλένεται και ξηραίνεται. Πρέπει να είναι απαραιτήτως αναπηρία. Στη συνέχεια, η οικοδέσποινα, και η ίδια η μονάδα, θα είναι ασφαλείς.
 • Μην θερμαίνετε την κουκούλα. Πριν από το βρασμό (εάν συνταγογραφείται από τη συνταγή για τον καθαρισμό), πρέπει να ελέγξετε το τμήμα για την παρουσία πλαστικών στοιχείων. Μετά από όλα, μπορούν να λιώσουν?
 • Από τη ρύπανση είναι καλύτερα να ξεφορτωθείτε όταν είναι ακόμα φρέσκα. Θα είναι αρκετό ακόμη και για ένα απλό διάλυμα σαπουνιού, το οποίο οι απλοί λεκέδες μπορούν εύκολα να τριφτούν. Επομένως, μην καθυστερείτε με τον καθαρισμό. Καλύτερα μια φορά την εβδομάδα για λίγο και εύκολο να πλύνετε την κουκούλα.
 • Είναι απαραίτητο να φροντίζετε τακτικά την κουκούλα σας. Τότε θα λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά. Ναι, και το ζήτημα του πώς να πλύνετε την κουκούλα από το λίπος δεν θα ανακύπτει πλέον. Δεν θα απαιτηθούν πρόσθετες δαπάνες για επαγγελματικά εργαλεία.

Βίντεο: πώς να πλένετε την κουκούλα από το λίπος

Μια πολύ αποτελεσματική συνταγή για τον καθαρισμό του φίλτρου από το λίπος της κουζίνας παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο:

Φρέσκος αέρας στην κουζίνα: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα

Η κουκούλα έχει γίνει από καιρό μια οικεία και απαραίτητη συσκευή σε κάθε κουζίνα. Αναλαμβάνει τη δουλειά του καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη, το λίπος, το κάψιμο, τις μυρωδιές και τους καπνούς από το μαγείρεμα. Αλλά επίσης χρειάζεται τακτική φροντίδα, διαφορετικά θα είναι δύσκολο για έναν πιστό βοηθό να αντιμετωπίσει τα καθήκοντα.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω την κουκούλα

Η επιφάνεια και ο πίνακας ελέγχου της συσκευής γίνονται κολλημένα με λιπαντικό καθίζησης με την πάροδο του χρόνου, τα γυαλιστερά μέρη της θήκης γίνονται θολά. Μια παχιά επίστρωση από πλάκα μπορεί να μετατρέψει την κουκούλα απλώς σε ένα κομμάτι του εσωτερικού χώρου, στερώνοντάς την από την ικανότητα εργασίας. Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να το καθαρίζετε από καιρό σε καιρό, τόσο μέσα όσο και έξω. Η κανονικότητα αυτής της δραστηριότητας εξαρτάται από το πόσο συχνά προετοιμάζετε τα τρόφιμα και φορτώνετε τον βοηθό σας. Με εντατική χρήση, θα χρειαστείτε ένα μηνιαίο καθαρισμό, με μετριοπαθή θα είναι αρκετές φορές σε δύο με τρεις μήνες. Μόλις 1,5 με 2 χρόνια συνιστάται στο όργανο να αποσυναρμολογήσει, να καθαρίσει και να λιπανθεί πλήρως ο κινητήρας.

Ο τύπος ανακύκλωσης συσκευών είναι αρκετός για να πλυθεί έξω, να καθαρίσει το φίλτρο λίπους και να αντικαταστήσει το φίλτρο άνθρακα και η εξάτμιση μπορεί επίσης να χρειαστεί καθαρισμό των αγωγών εξαερισμού.

Αφού αποφασίσαμε για το σκοπό αυτό, διαθέτουμε τα μέσα και την απαραίτητη απογραφή.

Η κουκούλα καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας από τους καπνούς, αλλά το ίδιο πρέπει να καθαριστεί

Τι χρειάζεται για τον καθαρισμό της κουκούλας

Για τις νωπές ακαθαρσίες, αρκεί να χρησιμοποιείτε ένα συνηθισμένο τζελ πλυσίματος πιάτων, για τα παλιά θα χρειαστούν ειδικά μέσα. Οι αντίπαλοι των οικιακών χημικών μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • υγρό ή γέλη για πλύσιμο πιάτων (Fairy, Aos, Pril).
 • μέσα για τον καθαρισμό κουκούλες, σόμπες, φούρνους - GreenClean, Topperr κ.λπ.
 • μέσα για τον καθαρισμό των σωλήνων αποχέτευσης (Mole).
 • Πυριτική σόδα.
 • μαγειρική σόδα?
 • σαπούνι για πλύσιμο?
 • πυριτική κόλλα?
 • υγρή αμμωνία.
 • βούρτσες?
 • σφουγγάρια ·
 • κουρέλια?
 • Γάντια οικιακής χρήσης από καουτσούκ
 • μεγάλο ταψί ή δίσκο ψησίματος.

Μέσα και προσαρμογές για τη φροντίδα των κουκούτσων - φωτογραφική συλλογή

Καθαρισμός του καλύμματος

Αρχίζουμε το έργο με την προετοιμασία της κουκούλας.

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή αποσυνδέοντας το φις από την πρίζα.
 2. Αφαιρέστε το εξωτερικό κάλυμμα ή ανοίξτε την πόρτα γυαλιού.
 3. Αφαιρέστε το φίλτρο λίπους.

Πριν καθαρίσετε την κουκούλα, πρέπει να αφαιρέσετε το φίλτρο

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο

Αυτό το τμήμα της κουκούλας αποτελείται από πολλά πλέγματα. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να διατηρήσετε το μεγαλύτερο μέρος του λιπαρού εναιωρήματος, αλλά επίσης δημιουργεί μια δυσκολία στον καθαρισμό: το λίπος διεισδύει στο εσωτερικό και δεν μπορεί να εξαχθεί μηχανικά από εκεί. Τα φίλτρα είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, αλουμίνιο ή πλαστικό. Κάθε τύπος απαιτεί ειδική προσέγγιση. Μερικά φθηνά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αντικαταστάσιμα φίλτρα, δεν μπορούν να καθαριστούν.

Το φίλτρο καθυστερεί το μεγαλύτερο μέρος της μόλυνσης

Καθαρισμός με πηκτή πιάτων

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για νωπά μολυσματικά, μέχρις ότου το λίπος να μην είχε χρόνο για να παγώσει και να πολυμεριστεί. Τα προϊόντα μπορούν να υποστούν επεξεργασία από οποιοδήποτε υλικό.

 1. Τοποθετήστε τη σχάρα σε ένα δοχείο - ένα βαθύ δίσκο ψησίματος, ένα κουβά ή μια μεγάλη κατσαρόλα.
 2. Εφαρμόστε πηκτή στην επιφάνεια.
 3. Ρίξτε το ζεστό νερό στα πιάτα για να καλύψετε πλήρως τη σχάρα.
 4. Αφήστε το για 30 λεπτά για έκθεση.
 5. Βγάλτε το φίλτρο, λαβή με σκληρή βούρτσα ή σφουγγάρι με μέταλλο, αφαιρώντας τις εμποτισμένες ακαθαρσίες και γράσα.
 6. Ξεπλύνετε τα σαπωνώδη υπολείμματα με ζεστό, ακολουθούμενο από κρύο τρεχούμενο νερό.
 7. Στεγνώστε τη σχάρα.

Μην κρατάτε τη σχάρα αλουμινίου σε ζεστό νερό για πολύ καιρό: το μέταλλο θα σκουραίνει περισσότερο.

Χρήση ειδικών μέσων για τη φροντίδα κουκούλας, φούρνο μικροκυμάτων, φούρνο

Πριν τη χρήση, διαβάστε τις οδηγίες στη συσκευασία.

 1. Τοποθετήστε το φίλτρο σε λεκάνη ή χαλύβδινο νιπτήρα.
 2. Εφαρμόστε το προϊόν καλύπτοντας εντελώς το πλέγμα. Αν αυτό το πήκτωμα, βούτυρο με ένα πινέλο ή σφουγγάρι.
 3. Περιμένετε 30 λεπτά πριν διαλύσετε το λίπος.
 4. Αφαιρέστε τυχόν ακαθαρσίες με μια βούρτσα ή σφουγγάρι.
 5. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Ξεπλύνετε το καλώδιο καλύτερα από ένα ισχυρό ρεύμα νερού από τον εύκαμπτο σωλήνα ντους. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα συντρίμμια από το εσωτερικό του φίλτρου.

Βίντεο: τι είναι πιο αποτελεσματικό θα αφαιρέσει το λίπος από τη σχάρα

Αφαίρεση βρωμιάς από σόδα τροφίμων ή σόδας

Η μέθοδος ταιριάζει στους αντιπάλους των οικιακών χημικών ουσιών. Η σόδα που έχει υποστεί σάλτσα έχει λιπαρά καλύτερα από τα τρόφιμα.

 1. Ρίξτε το ζεστό νερό σε ένα κατάλληλο δοχείο και διαλύστε τη σόδα σε αυτό.
 2. Βυθίστε τη σχάρα σε ένα υγρό, βάλτε τα πιάτα σε μια φωτιά και βράστε για 30 λεπτά. Εάν το νερό δεν καλύπτει πλήρως το φίλτρο, επαναλάβετε τη διαδικασία περιστρέφοντας το τμήμα.

Βράστε τη σχάρα σε διάλυμα σόδας για να αφαιρέσετε όλες τις ακαθαρσίες

Αυτή η μέθοδος αντιμετωπίζει καλά τη νωπή και μεσαία παλιά ρύπανση, αλλά δεν είναι ασφαλής για το αλουμίνιο. Η σόδα περιέχει αλκάλια, τα οποία καταστρέφουν το αλουμίνιο: η επιφάνεια μετά την επεξεργασία γίνεται ματ και χάνει την ομαλότητα της. Γεμίστε την πλαστική σχάρα με ένα ζεστό διάλυμα, αλλά μην βράζετε.

Βίντεο: απομάκρυνση των αποθέσεων λίπους από τη φρύξη σόδα

Καθαρίστε το φίλτρο με διάλυμα σόδας και σαπουνιού

Προσθέτοντας στη λύση της σόδα ένα οικονομικό σαπούνι 72 τοις εκατό θα βοηθήσει να επιτύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

 1. Σκουπίστε το σαπούνι (100 g) σε ένα τρίφτη και προσθέστε σε ζεστό νερό (10 λίτρα) με σόδα (5 κουταλιές της σούπας). Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
 2. Βυθίστε το φίλτρο στο υγρό και βράστε για 10-15 λεπτά.
 3. Εάν η βρωμιά δεν πάει μακριά, αυξήστε το χρόνο βρασμού σε 30 λεπτά. Σκουπίστε κάθε σκόνη με βούρτσα.

Τα υπόλοιπα βρωμιάς από το φίλτρο μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με μια βούρτσα

Μετά από επεξεργασία με οποιοδήποτε μέσο, ​​το πλέγμα πλένεται με νερό

Προσθέστε ένα τρίψιμο μήλο στο υγρό. Το οξύ σε αυτό θα βελτιώσει τις ιδιότητες καθαρισμού του διαλύματος και δεν χρειάζεστε μια βούρτσα.

Βίντεο: μούσκεμα των μπαρ με σαπούνι και σόδα

Χρήση καθαριστικού για σωλήνες

Σε παραμελημένες περιπτώσεις, το λίπος προσκολλάται σφιχτά στη σχάρα. Σε αυτή την περίπτωση, το υγρό για τον καθαρισμό των σωλήνων θα σας βοηθήσει. Περιέχει υδροξείδιο του νατρίου, το οποίο καταστρέφει ακόμη και μια παλιά επιδρομή.

 1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευασία και προστατεύστε τα χέρια με γάντια από καουτσούκ.
 2. Τοποθετήστε το φίλτρο σε χαλύβδινο νιπτήρα ή σε φύλλο ψηλής ψησίματος.
 3. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα παράγοντα και απλώστε ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια.
 4. Εάν το καθαριστικό είναι σκόνη, γεμίστε το φίλτρο με νερό.
 5. Αφήστε το για πέντε λεπτά. Θα δείτε μια βίαιη αντίδραση με το σχηματισμό βρώμικου αφρού - διαλύει βρωμιά και λίπος.
 6. Ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό. Δεν απαιτείται πρόσθετο βούρτσισμα.

Βίντεο: επεξεργασία του φίλτρου με μέσα για τον καθαρισμό των αγωγών Mole

Καθαρίστε το φίλτρο με αμμωνία

Οι ατμοί αμμωνίας είναι δηλητηριώδεις. Προστατεύστε το αναπνευστικό σύστημα με αναπνευστήρα, εργάζονται σε καλά αεριζόμενο χώρο.

 1. Ρίξτε σε δοχείο με 100 ml αμμωνίας και 3,5 λίτρα νερού.
 2. Τοποθετήστε το συλλέκτη λίπους στη λύση, βάλτε φωτιά και βράστε.
 3. Αφαιρέστε τη θερμότητα Αφήστε το μέρος για 2 ώρες.
 4. Χειριστείτε με μια βούρτσα ή σφουγγάρι με μέταλλο.
 5. Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

Αφήστε τη σχάρα να στεγνώσει σε όρθια θέση. Και ενώ στεγνώνει, αντιμετωπίστε τα άλλα μέρη της κουκούλας.

Ορισμένοι κατασκευαστές συνιστούν το πλύσιμο του φίλτρου στο πλυντήριο πιάτων. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν και, σύμφωνα με τις ερωμένες, το πλύσιμο δεν φέρνει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Καθαρισμός της θήκης

Οποιαδήποτε νοικοκυρά, καθαρίζοντας στην κουζίνα, δεν θα ξεχάσει να πλύνει τον πίνακα κουκούλας. Ως εκ τούτου, η πλάκα πάνω του είναι σπάνια παλιά και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με τη βοήθεια απορρυπαντικού πιάτων:

 1. Εφαρμόστε υγρό σε ένα υγρό σφουγγάρι και δουλέψτε στην κουκούλα.

Για να καθαρίσετε την θήκη, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί για να αποφύγετε το ξύσιμο της επιφάνειας

Εάν η βρωμιά δεν αποκρίνεται, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι ή υγρό για να καθαρίσετε το φούρνο, τα φούρνοι μικροκυμάτων ή τους απορροφητήρες. Ένα σπίτι θεραπεία από σόδα, σκόνη πλύσης και πυριτική κόλλα λειτουργεί καλά. Για να την προετοιμάσετε θα χρειαστείτε:

 • 1 ποτήρι ζεστό νερό.
 • 3 κουταλιές της σούπας. l. σόδα ·
 • 0,5 κουταλιές της σούπας. l. σκόνη πλύσης;
 • 100 ml πυριτικής κόλλας.

Συνδυάστε τα συστατικά σε μια πλαστική φιάλη και ανακινήστε καλά για να τα αναμίξετε. Η θεραπεία είναι έτοιμη. Ψεκάστε το με ένα σφουγγάρι σε μια βρώμικη επιφάνεια. Εάν η βρωμιά δεν πέσει αμέσως, αφήστε την για πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Σύνθεση θαύμα θα βοηθήσει, ακόμη και αν ο τακτικός καθαρισμός δεν είναι η περίπτωσή σας.

Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά ή μεταλλικά σφουγγάρια για να καθαρίσετε την θήκη για να αποφύγετε το ξύσιμο της επιφάνειας.

Το ανώτερο τμήμα του θόλου από την παλιά επιδρομή θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενός μείγματος φυτικού ελαίου και σόδα ψησίματος που θα ληφθεί στην ίδια αναλογία. Εφαρμόστε την προκύπτουσα πάστα στην επιφάνεια και περιμένετε λίγα λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε την με ένα μαλακό σφουγγάρι. Τα υπόλοιπα λάδι πρέπει πρώτα να πλυθούν με σαπούνι και μετά με καθαρό νερό.

Βίντεο: Τα καλύτερα μέσα καθαρισμού της κουκούλας

Αφαιρώντας τη βρωμιά από τα κουμπιά και την εσωτερική επιφάνεια της συσκευής

Τα κουμπιά ελέγχου σκουπίζουν με αμμωνία ή σταγόνες γλυκάνισου. Βρέξτε το βαμβάκι ή το ραβδί με ένα υγρό και σκουπίστε τα κουμπιά. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Στην εσωτερική επιφάνεια, η πλάκα και η βρωμιά συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Μια φορά το ένα τέταρτο είναι σκόπιμο να το πλένετε. Χρησιμοποιήστε τα ίδια εργαλεία όπως και για τον καθαρισμό της θήκης. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για τον καθαρισμό των σωλήνων. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε προσεκτικά τα υπολείμματα με καθαρό νερό στη συνέχεια.

Χαρακτηριστικά της συντήρησης του αγωγού

Αν το ρεύμα στο καπό έχει υποβαθμιστεί, ενδέχεται να έχετε εμπόδιο στο αγωγό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί. Τα προϊόντα αυτά έχουν δύο τύπους:

 1. Πλαστικό (κυκλική ή ορθογώνια διατομή). Τοποθετημένα από ξεχωριστά θραύσματα και εύκολα αποσυναρμολογημένα, δεν είναι δύσκολο να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας σαπουνάδα. Μετά από αυτό, ρυθμίστε τους σωλήνες με πλύση ντους, στεγνώστε και συλλέξτε τη δομή.
 2. Κυματοειδές. Είναι συχνά κατασκευασμένα από αλουμίνιο, είναι φθηνότερα, πιο εύκολο να εγκατασταθούν, αλλά και να λερωθούν περισσότερο. Οι πτυχές της αυλάκωσης κρατούν καλύτερα τη σκόνη και τη βρωμιά από την ομαλή επιφάνεια των πλαστικών σωλήνων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κύριος-samodelkin προτιμούν να αντικαταστήσουν το σωλήνα και να μην καθαρίσουν. Ειδικά αν το μήκος του είναι αρκετά μεγάλο.

Εάν δεν υπάρχει τρόπος να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό, καθαρίστε το από το εσωτερικό όσο μπορείτε. Και μην ξεχάσετε να ελέγξετε την πρόσφυση.

Αποσυνδέστε τον αεραγωγό από την κουκούλα για να αντικαταστήσετε το τμήμα ή να το καθαρίσετε

Πώς να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα και τον κινητήρα

Η πτερωτή και το περίβλημα αυτής της συσκευής συσσωρεύουν πολλή βρωμιά, διότι μέσω αυτής διέρχεται όλο τον αέρα μετά από προκαταρκτικό καθαρισμό με παγίδα λίπους.

 1. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης και αφαιρέστε τον ανεμιστήρα από την κουκούλα. Όπου βρίσκεται, μπορείτε να μάθετε διαβάζοντας τις οδηγίες στη συσκευή. Αλλά είναι δύσκολο να κάνεις ένα λάθος εδώ: πού είναι ο κινητήρας, υπάρχει ένας ανεμιστήρας.
 2. Απορροφήστε την πτερωτή στο νερό με απορρυπαντικό.
 3. Τρίψτε το τμήμα με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Για να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να τον αποσυνδέσετε από τον κινητήρα

Μόλις κάθε 1.5-2 χρόνια, συνιστάται να αποσυναρμολογείτε πλήρως την κουκούλα και να καθαρίζετε όλα τα μέρη της, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα. Αυτή η προληπτική συντήρηση θα επιτρέψει στη συσκευή να διαρκεί περισσότερο και θα εξοικονομήσει από μη αναμενόμενες θραύσεις ή απώλεια παραγωγικότητας. Το αλκοόλ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του κινητήρα. Μην ξεχάσετε να ανανεώσετε το γράσο επίσης. Ο κινητήρας θα σας ευχαριστήσει γι 'αυτό και θα εξοικονομήσει περιττό θόρυβο κατά την εργασία.

Βίντεο: πώς να αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε πλήρως την κουκούλα με τα χέρια σας

Ποια λάθη πρέπει να αποφευχθούν;

Πριν συνδέσετε την κουκούλα μετά το πλύσιμο, βεβαιωθείτε ότι είναι τελείως στεγνή. Επίσης, φροντίζοντας για την κουκούλα, δεν μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 1. Καθαρίστε τον συλλέκτη λίπους μιας χρήσης. Ακόμα κι αν πετύχετε, η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα θα μειωθεί σημαντικά.
 2. Βράστε το πλαστικό φίλτρο: αυτό θα οδηγήσει στην παραμόρφωση του.
 3. Χρησιμοποιήστε λειαντικά και μεταλλικά εργαλεία για να καθαρίσετε τα εξωτερικά φύλλα: θα παραμένουν γρατζουνισμένα.
 4. Τρίψτε βουρτσισμένες πλαστικές βούρτσες με μεταλλικές βούρτσες και σφουγγάρια.
 5. Συχνά χρησιμοποιούν προϊόντα που περιέχουν αλκάλια, για να απομακρύνουν το λίπος από φίλτρα αλουμινίου: καταστρέφουν το μέταλλο.
 6. Ξεκινήστε χωρίς να απενεργοποιήσετε την τροφοδοσία.

Κριτικές για διαφορετικά μέσα και μεθόδους καθαρισμού

δεν το βρίσκουν για τη διαφήμιση, η μητέρα μου καθαρίζει Amveevsky θεραπεία για το φούρνο. η ίδια δεν προσπάθησε. αλλά έχω ένα μπουκάλι. Μπορώ να το πω για το πείραμα. τότε πες μου. λένε ότι πλένουν τα πάντα με τη μία

Zyf D

http://www.e1.ru/talk/forum/read.php?f=148t=89349

συνήθως λίπος συσσωρεύεται στην σχάρα. Επομένως, πασπαλίζετε με ένα μέσο για το φούρνο, απολαύστε και σκουπίστε. Τώρα χρησιμοποιώ τα χρήματα του κορυφαίου σπιτιού (Γερμανία). Η σκόνη τους στο δρόμο για ένα χρόνο ήταν αρκετά 4,5 κιλά. γι 'αυτό αγόρασα ένα προϊόν για τους φούρνους του ίδιου κατασκευαστή.

HaHaDemon

http://www.e1.ru/talk/forum/read.php?f=148t=89349

Καθαρίζω τις γρίλιες της κουκούλας με το φάρμακο Amvei, όχι μόνο που αναφέρθηκε παραπάνω. Ο Nicho δεν ξεφλουδίζει, όλα είναι εντάξει. Το κύριο πράγμα είναι να κηλιδώσετε και να ξεχάσετε γι 'αυτούς για μισή ώρα.

Αναισθησία (άνοιξη!)

http://www.e1.ru/talk/forum/read.php?f=148t=89349

Σήμερα, σαπούνια από την κουκούλα. Για πολύ καιρό ξέχασα γι 'αυτούς, και με την πάροδο του χρόνου έγιναν πολύ λιπαρά και βρώμικα. Εδώ είναι το αποτέλεσμα του Sano Forte plus: Και είναι μόνο 10 λεπτά χωρίς προσπάθεια (πασπαλίζονται, περιμένουν και ξεπλένονται στο ντους). Υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις κατά τη χρήση αυτού του εργαλείου. Είναι απαραίτητο να φοράτε γάντια από καουτσούκ, καθώς το προϊόν μπορεί να τσακίσει το δέρμα. Και επίσης δεν ήθελε πολύ να αναπνεύσει. Στην ιδανική περίπτωση, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε στο δρόμο, ο οποίος έχει την ευκαιρία

Ako2012

http://otzovik.com/review_1720148.html

Ο τακτικός καθαρισμός θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε την κουκούλα και να την κρατήσετε σε λειτουργία. Δώστε στο toiler λίγο χρόνο και προσπάθεια και στη συνέχεια ο αέρας στην κουζίνα σας θα είναι πάντα φρέσκο.