Διαχωρίστε το σύστημα σε δύο δωμάτια

Για μια σειρά παραμέτρων πολλαπλών χωρισμάτων, ένα σύστημα δύο δωματίων κερδίζει ένα ζευγάρι διαφορετικών ψυκτών αέρα εγκατεστημένα σε διαφορετικές θέσεις. Αλλά ποια είναι αυτή η σύγχρονη συσκευή και πώς επωφελούνται τα συμβατικά κλιματιστικά που είχαν ζήσει νωρίτερα; Ας προσπαθήσουμε να βρούμε την απάντηση σε αυτή τη συναρπαστική σειρά ερωτήσεων ιδιοκτητών σπιτιού.

Στην πραγματικότητα, τα κλιματιστικά πολλαπλών διαχωριστικών συστημάτων σε 2 εσωτερικές μονάδες είναι σχεδόν τα ίδια με τα κανονικά. Μια εξαίρεση είναι το γεγονός ότι έχουν ένα μόνο κομμάτι, τοποθετημένο έξω, και τα εσωτερικά μπλοκ βρίσκονται σε δύο μη συνδεδεμένα σημεία. Αυτό είναι αρκετά βολικό, αν και δεν είναι ο μόνος λόγος που ένας αυξανόμενος αριθμός Ρώσων αποφασίζει να αγοράσει ψύκτες αέρα υψηλής τεχνολογίας.

Κλιματιστικά σύστημα πολλαπλών διάσπαση εσωτερικές μονάδες 2 κερδίσει πίσω τη δημοτικότητα των προκατόχων τους, επειδή τα νέα κτίρια προσπαθώντας να μην χαλάσει την πρόσοψη για να δώσει εκ των προτέρων τη λήψη θέση του στην εξωτερική μονάδα για κάθε ιδιοκτήτη. Αυτό το τμήμα προστατεύεται από ένα διακοσμητικό καλάθι, οι διαστάσεις του οποίου περιορίζονται από τη φαντασία του αρχιτέκτονα και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αλλά τι πρέπει να κάνετε εάν πρέπει να διαχειριστείτε το μικροκλίμα σε δύο δωμάτια και υπάρχει μόνο μία θέση για μια εξωτερική μονάδα; Η απάντηση είναι προφανής - πρέπει να αγοράσετε ένα multisplit με ένα κομμάτι.

Από το πολλαπλό σύστημα split σε δύο μπλοκ είναι καλύτερο από το συνηθισμένο

Με γυμνό μάτι αισθητά, ότι για τα σύγχρονα συστήματα πολλαπλών σπαστών με εξαιρετικές λειτουργικές ιδιότητες, η τιμή είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι για μεμονωμένα μοντέλα. Αλλά μην πιστεύετε ότι τα κλιματιστικά για 2 δωμάτια είναι φθηνότερα από τα συνηθισμένα - αυτό είναι ένα λάθος που προκαλείται από την κακή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού για τον κλιματισμό των χώρων είναι μια επίπονη διαδικασία, απαιτώντας την τοποθέτηση μεγάλων διαδρομών γεμισμένων με φρέον. Αυτή η εγκατάσταση με μεγάλη ένταση εργασίας εξαλείφει το φαινομενικά αναμφισβήτητο όφελος κατά την αγορά. Αλλά η διάρκεια ζωής των συστημάτων πολλαπλών σπαστών με δύο εσωτερικές μονάδες είναι πολύ μεγαλύτερη.

Παράλληλα, πρέπει να αναφερθεί ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του εξοπλισμού θα αντιμετωπίσει μια συγκεκριμένη αναστάτωση που προκαλείται από τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Και τα δύο μπλοκ των συστημάτων που προσφέρουμε ταυτόχρονα μπορούμε να ζεσταίνουμε ή να ψύουμε τον αέρα.

Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να ονομαστεί αυτό το ελάττωμα σημαντικό, δεδομένου ότι είναι προβληματικό να φανταστεί κανείς μια κατάσταση που απαιτεί ταυτόχρονη θέρμανση και κλιματισμό. Αλλά το κυριότερο είναι ότι αυτός είναι ο μόνος λειτουργικός περιορισμός και στις υπόλοιπες στιγμές συμπεριφέρονται σαν ανεξάρτητοι ψύκτες.

Ποιο μοντέλο θα επιλέξετε

Δεδομένου ότι ο κατάλογός μας περιέχει πολλά στοιχεία, δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ποιος πολυπληθής σύστημα με δύο εσωτερικές μονάδες θα είναι ο καλύτερος στην κατάστασή του. Θα πρέπει αμέσως να διευκρινιστεί ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό το συναρπαστικό ερώτημα, καθώς όλα τα μοντέλα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ωστόσο, οι αναγνωρισμένες μάρκες στον τομέα του κλιματισμού αναγνωρίστηκαν από ιαπωνικά εμπορικά σήματα, αλλά με περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε να εξετάσετε και άλλες επιλογές. Επιπλέον, όλοι οι ψύκτες αέρα έχουν αποδειχθεί σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τις αστοχίες εξοπλισμού και τις περιπτώσεις σέρβις.

Οι κύριες διαφορές πολυ-κλιματιστικά για 2 δωμάτια με μια εξωτερική μονάδα που πωλείται από την εταιρεία μας είναι η ισχύς, το επίπεδο κατανάλωσης ρεύματος, οι διαστάσεις των επιμέρους συστατικών στοιχείων και η ενσωματωμένη λειτουργικότητα. Επιπλέον, οι διαφορές μπορούν να εκδηλωθούν στην ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται κατά τη λειτουργία, στο επίπεδο θορύβου, στην παρουσία πρόσθετων φίλτρων και στο σχεδιασμό εξαρτημάτων.

Η επιλογή των μοντέλων κατάλληλα για χρήση στο σπίτι σας, που παράγεται από έναν απλό κανόνα - πρώτη υπολογίζονται οι παράμετροι, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να διαθέσει το δρόμο, και στη συνέχεια κάτω από αυτό επιλέγονται μονάδες τοποθετούνται μέσα στο σπίτι. Και μπορούν να είναι διαφορετικών μοντέλων και τύπων, συμπεριλαμβανομένων τοίχων, καναλιών ή δαπέδων.

Πολύ κλιματισμό για 2 δωμάτια με μία εξωτερική μονάδα και αξιοπρέπεια.

Αγοράζοντας ένα κλιματιστικό για 2 δωμάτια, η τιμή του οποίου είναι εξαιρετικά προσιτή, ενεργείτε εξαιρετικά ικανοποιητικά και προσεκτικά. Συνήθως η απόφαση γίνεται από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε τα εξαρτήματα στα σωστά σημεία όπου διευθετούνται εύκολα. Επίσης, ένα σύγχρονο πολυδιαχωριστικό σύστημα για 2 δωμάτια, οι τιμές των οποίων διατηρούνται σε ελκυστικό ανταγωνιστικό επίπεδο, μπορεί να χωρέσει στο υπάρχον εσωτερικό σχεδιασμό χωρίς να ξεφύγει από το γενικό υπόβαθρο.

Κάθε θέση που παρουσιάζεται στον κατάλογό μας μπορεί να έχει μια μακρά διαδρομή που συνδέει τις μονάδες που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του κτιρίου. Αυτό εξασφαλίζει ότι μπορεί να τοποθετηθεί στο κτίριο με οποιεσδήποτε παραμέτρους, διασφαλίζοντας το βέλτιστο μικροκλίμα.

Αισθητική και πρακτικότητα - τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που προσφέρουμε στην προσοχή σας. Η πιθανότητα κρυφής εγκατάστασης θα αποτρέψει την παρουσία μεγάλου αριθμού περιττών στοιχείων στην πρόσοψη του κτιρίου. Και ταυτόχρονα, φρέσκο, καθαρισμένο από ξένες ακαθαρσίες, ο αέρας της απαιτούμενης θερμοκρασίας θα ρέει παντού, καθιστώντας την τοποθεσία πολύ άνετη.

Συμβουλευτείτε τον κλιματισμό για 2 δωμάτια, επιλογή προϋπολογισμού

Συμβουλευτείτε τον κλιματισμό για 2 δωμάτια, μια επιλογή προϋπολογισμού,
καλά, κάτι απλούστερο, χωρίς τη λειτουργία της θέρμανσης,
και με χαμηλή ισχύ

olme έγραψε:
Συμβουλευτείτε τον κλιματισμό για 2 δωμάτια, μια επιλογή προϋπολογισμού,
καλά, κάτι απλούστερο, χωρίς τη λειτουργία της θέρμανσης,
και με χαμηλή ισχύ

Αντιμετωπίζετε τις απαιτήσεις σας. Φτηνές, αλλά για 2 δωμάτια.

2olme Διευκρινίστε τα αιτήματα που σας αντιτίθενται.

δεν υπάρχει πολλαπλάσιο προϋπολογισμού, καλά, εκτός αν έχετε προϋπολογισμό σαν μια μικρή αφρικανική δημοκρατία) δεν εξετάζονται καθόλου όλα τα ψέματα.

olme έγραψε:
Συμβουλευτείτε τον κλιματισμό για 2 δωμάτια, μια επιλογή προϋπολογισμού,
καλά, κάτι απλούστερο, χωρίς τη λειτουργία της θέρμανσης,
και με χαμηλή ισχύ

δύο ξεχωριστά LG 07 χωρίστηκαν κάτω από το παράθυρο και συναρμολόγηση τον Νοέμβριο))

olme έγραψε:
χωρίς λειτουργία θέρμανσης,

πώς nistranno φθηνά όλα με θέρμανση

(Σκέφτηκα δύο συσκευές στο διαμέρισμα και ένα στο δρόμο.)
Υπάρχει ξεχωριστό κλιματιστικό για κάθε δωμάτιο;

Mishael761 έγραψε:
όλα τα ψέματα δεν θεωρούνται καθόλου.

olme έγραψε:
(Σκέφτηκα δύο συσκευές στο διαμέρισμα και ένα στο δρόμο.)
Υπάρχει ξεχωριστό κλιματιστικό για κάθε δωμάτιο;

LG 07 Σειρά ΚΑΛΗ αξίζει κάπου περίπου 12 χιλιάδες ρούβλια πολλαπλών split θα κοστίσει περισσότερο και, ενδεχομένως, την εγκατάσταση πολλές φορές της πιο ακριβά από ό, τι συναρμολόγηση επιμέρους splitov.V ούτως ή άλλως vam.Glavno επιλέγουν να μην σώσει την εγκατάσταση ή να αγοράσουν Conder με την εγκατάσταση σε ένα γραφείο.

 1. Η πολλαπλή διαίρεση θα κοστίζει ελάχιστα. 30% πιο ακριβά από 2 split, η εγκατάσταση είναι 5-10% φθηνότερη
 2. Σε multi split, αν αποτύχει ένα εξωτερικό μπλοκ, και οι δύο εσωτερικές
  Από τον προϋπολογισμό μπορώ να συστήσω "> 3 χρόνια εγγύηση ως daikin έβαλα τον εαυτό μου και όλους τους φίλους μου - δεν υπάρχει καμία κατηγορία

Strum έγραψε:
η εγκατάσταση είναι 5-10% φθηνότερη

Λοιπόν, αυτή η γιαγιά στα δύο είπε.
Μπορείτε να καταλάβετε τι θα πρέπει να είναι η διάταξη και η θέση των μπλοκ;
Είναι ενδιαφέρον ότι έγινε ήδη τρόμος.

olme έγραψε:
Συμβουλεύστε τον κλιματισμό για 2 δωμάτια

Και ένας ακόμα ισχυρός στο διάδρομο δεν θα πάει; Θα είναι κρύο παντού. Έλεγχος.
Αν και η διάταξη των εγκαταστάσεων μπορεί να μην επιτρέπει μια τέτοια επιλογή.

 1. Η πολλαπλή διαίρεση θα κοστίζει ελάχιστα. 30% πιο ακριβά από 2 split, η εγκατάσταση είναι 5-10% φθηνότερη

Από πού προέρχονται αυτές οι πληροφορίες; Όπως το καταλαβαίνω, τα πάντα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, ανάλογα με το μοντέλο, τους εγκαταστάτες κ.λπ. κλπ. Για παράδειγμα, το multisplit (Fujitsu, inverter, δύο εσωτερικές μονάδες) έχει γίνει κάπως φθηνότερο από δύο παρόμοια κλιματιστικά από τον ίδιο προμηθευτή. Αλλά το κόστος εγκατάστασης, όπως η εγκατάσταση δύο παρόμοιων κλιματιστικών (και περίπου την ίδια στιγμή, εκτός από το ότι οι τρύπες είχαν τρυπηθεί λιγότερο)

Ο Mikhalych έγραψε:
Και ένας ακόμα ισχυρός στο διάδρομο δεν θα πάει; Θα είναι κρύο παντού. Έλεγχος.

 1. Παντού θα είναι πιο δροσερό, όχι κρύο. Θα είναι κρύο στο διάδρομο.
 2. Κουκούλες συνήθως κουζίνα, μπάνιο => εάν παρέχετε αερισμό, ο αέρας δεν θα πάει στα δωμάτια. Και αν τα δωμάτια έχουν περάσει.
 3. Πόσο καιρό μετά την ενεργοποίηση στα δωμάτια θα γίνει λίγο πιο δροσερό;
  Σε περίπου δύο ώρες; Σε διαφορά από 15 λεπτά, εάν υπάρχει συνθήκη στο δωμάτιο.

BV έγραψε:
Σε διαφορά από 15 λεπτά, εάν υπάρχει συνθήκη στο δωμάτιο.

Αν και. Ήμουν κρύος όταν το κλιματιστικό ήταν στο δωμάτιο. Και δεν μπορώ να κοιμηθώ με θόρυβο. Και ποτέ δεν το απενεργοποίησα, επομένως ήταν κρύο όλη την ώρα. Η εξόρυξη στην κουζίνα δεν τεντώνει τα πάντα, με κανέναν τρόπο. Η LG βρισκόταν στην αίθουσα, απέναντι από την πόρτα στο διάδρομο, μετά από την κουζίνα, το μπάνιο, την τουαλέτα και στη συνέχεια-3 υπνοδωμάτια και ήταν κρύο παντού! Και δεν τραβήχτηκε τίποτα.
Θα είμαι στο σπίτι, επίσης, βάζω στο διάδρομο. Πολύ βολικό: κατεψυγμένο-κλείσει την πόρτα, άλλοι δεν μπορεί να κρυώσει.
Σε κάθε δική του.

Ο Mikhalych έγραψε:
Ήμουν κρύος όταν το κλιματιστικό ήταν στο δωμάτιο. Και δεν μπορώ να κοιμηθώ με θόρυβο. Και ποτέ δεν το απενεργοποίησα, έτσι ήταν κρύο όλη την ώρα.

 1. Μην βάζετε χαμηλή θερμοκρασία και μεγάλη ταχύτητα ανεμιστήρα - υπάρχει ύπνος και ούτω καθεξής
 2. Ο μετατροπέας από αυτή την άποψη θα είναι καλύτερος.
 3. Με την ευκαιρία, ποια κατάσταση; Διαίρεση / Παράθυρο; Η ροή του αέρα δεν απευθυνόταν σε εσάς;

PS Υπάρχουν επιλογές για την εγκατάσταση του "βέλτιστου", και υπάρχει "όσο το δυνατόν φθηνότερη - και έτσι θα έρθει κάτω"

2olme
να ακούσετε τον προϋπολογισμό και, στη συνέχεια, ίσως να χωρέσετε σε 2 ξεχωριστούς υπαλλήλους του κράτους και δεν χρειάζεται να φράξετε ένα πολλαπλάσιο
2Mikhalich
Σε με μπαμπά 12-shku σε 17кв.м. Αίθουσα θέσει το υπνοδωμάτιο - είναι η ίδια, «τραμ» συνδέεται, έτσι κλείνει την πόρτα στην αίθουσα, βάλτε κινεζική ανεμιστήρα κάτω από το condo και κατευθύνει προς την πόρτα υπνοδωμάτια, χολ - δροσερά στην κρεβατοκάμαρα - είναι λίγο πιο ζεστά, αλλά και καλή

Ο Σεργκέι SV έγραψε:
έτσι κλείνει την πόρτα στο διάδρομο, βάζει τον κινέζο ανεμιστήρα κάτω από τα προφυλακτικά και κατευθύνει προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, στην αίθουσα - είναι δροσερό, στο υπνοδωμάτιο - λίγο θερμότερο, αλλά και καλό

Εδώ είναι μια πολυζωνιά στα ρωσικά))
Και αν οι επισκέπτες στην αίθουσα κοιμούνται.

 1. Μην βάζετε χαμηλή θερμοκρασία και μεγάλη ταχύτητα ανεμιστήρα - υπάρχει ύπνος και ούτω καθεξής

Λοιπόν, εκεί, όπως, δύο κουμπιά, ή κρύο ή ζεστό. Ίσως να είμαι πίσω από τη ζωή.

 1. Ο μετατροπέας από αυτή την άποψη θα είναι καλύτερος.

Και αυτό, τι είδους θηρίο;

 1. Με την ευκαιρία, ποια κατάσταση; Διαίρεση / Παράθυρο; Η ροή του αέρα δεν απευθυνόταν σε εσάς;

Διαίρεση. Με λειτουργία νύχτας. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σκουριά με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν μπορώ να κοιμηθώ σε οποιοδήποτε θρόισμα-νεύρα προφανώς δεν είναι σε τάξη. "Μόνο με απόλυτη σιωπή." Ως εκ τούτου, όταν το condo είναι στο επόμενο δωμάτιο, και πιο ήσυχο και δεν παγώνει κρύο ανελέητα.

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

Επιλέγοντας ένα σύστημα split split για 2 δωμάτια

Το κλιματιστικό για 2 δωμάτια είναι ένα σύστημα split split για δύο εσωτερικές μονάδες, δηλ. Στην εξωτερική μονάδα μπορείτε να συνδέσετε δύο συστήματα split και να τα τοποθετήσετε σε δύο ξεχωριστά δωμάτια.

Ιδανική επιλογή αν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στην πρόσοψη του κτιρίου.

Μοντέλα πολλαπλών συστημάτων split σε δύο δωμάτια

Πρόσφατα, η χρήση ενός τέτοιου συστήματος προετοιμασίας έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι συχνά ένα νεόκτιστο πολυώροφο διαμέρισμα σπίτια έχουν ανατεθεί μια ειδική θέση για ένα εξωτερικό μπλοκ. Ο χώρος αυτός προστατεύεται από ένα διακοσμητικό καλάθι. Και τι εάν πρέπει να δροσίσετε δύο δωμάτια, και υπάρχει μόνο ένας χώρος για την εξωτερική μονάδα;

Δεν υπάρχει βασική διαφορά από ένα συμβατικό κλιματιστικό. Με την ευκαιρία, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διάσπαση πολλαπλών πρέπει να είναι φθηνότερη. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει: το κόστος του ίδιου του εξοπλισμού και η εγκατάστασή του θα είναι περίπου το ίδιο ποσό. Η εξωτερική μονάδα είναι εγγενώς πιο αξιόπιστη, και το συνολικό μήκος των κομματιών είναι συνήθως λίγο περισσότερο από ό, τι όταν δύο ανεξάρτητες air-condition, οπότε η εγκατάσταση θα κοστίσει λίγο πιο ακριβά, ακόμη και παρά την ανάγκη να υπογράψει στην πρόσοψη του συνόλου ενός κλιματιστικού.

Η μόνη "ενόχληση" είναι ότι η εξωτερική μονάδα είναι σε θέση να παρέχει εσωτερική λειτουργία είτε μόνο σε λειτουργία ψύξης, είτε σε λειτουργία θέρμανσης. Από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια κατάσταση όπου ένα δωμάτιο χρειάζεται να ψύξει τον αέρα, και στο άλλο - να ζεσταθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εσωτερικές μονάδες ενός τέτοιου κλιματιστικού είναι εντελώς ανεξάρτητες σε όλα τα υπόλοιπα και λειτουργούν ανεξάρτητα.

Τοποθέτηση της γραμμής φρεονίου στον τοίχο εμβάθυνσης στο στάδιο επισκευής.

Κλιματισμός για δύο δωμάτια

Τι είναι καλύτερο είναι ένα κλιματιστικό για δύο δωμάτια ή δύο χωριστά και, ει δυνατόν, ποια σήματα πρέπει να προσέξουμε;

Κάθε μόνιμο μέλος κλιματιστικών (συνήθως μονιμότητα - το ζήτημα είναι να αναπτύξει μια συνήθεια, ή που από τους γιατρούς της βιοϊατρικής απαραίτητο), αν η χρήση του κλιματιστικού στο κρύο το καλοκαίρι και ζέστη στην εκτός εποχής, θέλει, όταν σε κάθε δωμάτιο να αισθάνονται ότι είναι στο συνηθισμένο περιβάλλον του. Συνήθως δεν έχει σημασία για έναν συγκεκριμένο χρήστη, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για δουλειά. Είναι επιθυμητό να βρίσκεστε στη συνήθη ατμόσφαιρα κλιματιστικού αέρα τόσο εκεί όσο και εκεί.

Μιλώντας για την κατοικημένη περιοχή μιας τέτοιας μόνιμης κλιματιστικά μέλος λογικά σημαίνει ότι κινείται γύρω από το διαμέρισμά της, ή το δικό σας σπίτι, ενώ στο υπνοδωμάτιο ή στην κουζίνα, ο χρήστης και πάλι, φυσικά, θέλει να είναι στη συνήθη ατμόσφαιρα αέρα του σε οποιαδήποτε από τη θέση του. Είναι λογικό που παρέχουν κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα μπορεί να είναι, αν τοποθετήσετε ένα ξεχωριστό κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο και στην κουζίνα, ή να εγκαταστήσετε στο επίκεντρο ολόκληρη την περιοχή του συστήματος κλιματισμού με ενσύρματο σε ξεχωριστό χώρο κλιματισμό (δηλαδή, τύπου air-κανάλι με καλωδίωση αεραγωγούς).

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ο κλιματισμός σε κάθε δωμάτιο ή ένα σε ολόκληρο το σπίτι είναι μόνο θέμα οικονομικών δυνατοτήτων. Τα μέρη για εγκατάσταση και αυτό και άλλα είδη εξοπλισμού είναι συνήθως άφθονα.

Ένα άλλο πράγμα - ένα πολυώροφο κτίριο. Αν δεν το κάνει, «Business Class» και δεν είναι εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα κλιματισμού του «Τσίλερ-fan coil», το ζήτημα της προετοιμασίας του κάθε ατόμου που το διαμέρισμα δίνεται στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Και εδώ είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι για την προετοιμασία ενός διαμερίσματος σε ένα πολυώροφο σπίτι υπάρχουν πάντα περιορισμοί. Το ύψος της οροφής περιορίζει τις διαστάσεις των αιωρούμενων εσωτερικών μονάδων, για παράδειγμα των καναλιών. Η ισχύς της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται στο διαμέρισμα στο πλαίσιο του έργου περιορίζει τη συνολική κατανάλωση ενέργειας στο διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένης της ποσόστωσης κλιματισμού. Ειδικά πολλοί περιορισμοί πρέπει να εγκαταστήσουν υπαίθριες μονάδες.

Σε πολλά σπίτια, τους νόμους ή τους κανονισμούς μιας συγκεκριμένης λειτουργίας του κτιρίου εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας στην πρόσοψη και γενικά στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου απαγορεύεται. Για αυτές τις μοντάζ προσφέρει δεσμευμένες θέσεις στη στέγη, ή ένα τεχνικό όροφο, ή για τις τεχνικές μπαλκόνια και ειδικά διαμορφωμένο εσοχές στα πατώματα. Όπως είναι φυσικό, σε τέτοιους χώρους η παραχωρηθεί περιοχές δεν είναι αρκετό το 90% κάτω από ένα ενιαίο διαμέρισμα διατεθεί ένα μέρος για μία εξωτερική μονάδα στο πάτωμα το μέγεθος των 60 χ 150 εκ.

Τι μπορούμε να κάνουμε τακτικός χρήστης μας κλιματιστικά, ας πούμε, διαμέρισμα τεσσάρων δωματίων, αν για κάθε διαμέρισμα εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας στο κτίριο που διατίθενται σε ένα μικρό χώρο κάπου στο «Τεχνική μπαλκόνι» με μία μόνο εξωτερική μονάδα; Ποιο δωμάτιο σε αυτό το διαμέρισμα πρέπει να επιλέξω για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού;

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Φυσικά, αυτό το θεμελιώδες ζήτημα μπορεί να λυθεί δραστικά μόνο με την εγκατάσταση εσωτερικών μονάδων κλιματιστικών, ένα σε κάθε δωμάτιο. Και λύνουμε αυτό το ζήτημα! Σε όλο τον κόσμο, για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, τα απλουστευμένα συστήματα κλιματισμού Multizone που αναπτύσσονται από κάθε κατασκευαστή ονομάζονται κλιματιστικά πολλαπλών σπαστών ή πολλαπλών διαχωριστικών.

Τα σύγχρονα κλιματιστικά πολλαπλών διαιρέσεων επιτρέπουν, με την παρουσία μιας ενιαίας εξωτερικής μονάδας, να εγκατασταθούν έως και πέντε εσωτερικές μονάδες σε χωριστά δωμάτια. Ωστόσο, ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων δεν συνδέεται σαφώς με την ισχύ της εξωτερικής μονάδας. Ας πούμε ότι τρεις ή πέντε εσωτερικές μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν σε μια εξωτερική μονάδα μιας συγκεκριμένης ισχύος. Σημαντικό για την συνολική χωρητικότητα των εσωτερικών μονάδων ικανοποιεί την ελάχιστη και τη μέγιστη τιμή της ικανότητα ψύξης της εξωτερικής μονάδας, ενώ εντός αυτού του εύρους. συστήματα πολλαπλών διάσπαση έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα σε σύγκριση με πιο πολύπλοκα και ακριβά συστήματα πολλαπλών ζωνών - «chill» δηλαδή, εσωτερική μπλοκ, δεν έχει σημασία πόσο πολύ μπορεί να είναι, μπορεί να λειτουργούν ταυτόχρονα ή μόνο «φωτιά» ή απλά Εάν μια από τις εσωτερικές μονάδες είναι ενεργοποιημένη για να "θερμαίνει" και άλλες για "κρύο", το σύστημα απλά δεν ξεκινά. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η μάλλον υψηλή τιμή του οποιουδήποτε συστήματος πολλαπλών split, σε σύγκριση με τη συνολική τιμή ομοειδούς αριθμό των εσωτερικών μονάδων δεν ξεχωριστά συστήματα inverter διάσπαση είναι η ίδια συνολική ισχύ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα multi-split air-condition - είναι το μοναδικό σύστημα inverter, η οποία κατ 'αρχήν δεν είναι σημαντικά πιο ακριβά μετατροπέα. Επιπλέον, τα συστήματα πολλαπλών διάσπαση χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία και την «τεχνογνωσία», το οποίο φυσικά δεν μπορεί να βρεθεί στο απλό μη inverter διαιρούμενων συστημάτων, και ότι αυξήσει φυσικά το κόστος των μετατροπέων και multi-split σύστημα.

Να είστε ότι όπως μπορεί, το πρόβλημα για τους τακτικούς χρήστες των κλιματιστικών έχουν ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο, δεν έχει σημασία τι κάποιος μπορεί να είναι, ως εκ τούτου, συνήθως εφικτό στην πόλη, σε πολυώροφα σπίτια διαμέρισμα. Στην απλούστερη έκδοση, φυσικά όταν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε όσες εξωτερικές μονάδες έχουν εσωτερικές μονάδες στα δωμάτια. Υπό συνθήκες, ένας ξεχωριστός κλιματισμός στο δωμάτιο σε όλο το διαμέρισμα είναι ένα απλό και φθηνά εκτελέσιμο έργο. Ένα κλιματιστικό για δύο δωμάτια ή περισσότερα - είναι ήδη πιο ακριβό για την εκτέλεση, ακόμη και στην περίπτωση μιας εξωτερικής μονάδας και μιας εσωτερικής μονάδας αγωγού τύπου με αγωγούς σε δύο δωμάτια. Ο κλιματισμός του καναλιού για δύο δωμάτια, όπως ήδη περιγράψαμε παραπάνω, εκτός από αυτό δεν είναι πάντοτε η εκτελέσιμη επιλογή στο μέσο στατιστικό διαμέρισμα, καθώς απαιτεί χώρο διαμονής για την εσωτερική μονάδα και τους αεραγωγούς. Το κλιματιστικό κασετών στο δωμάτιο απέχει πολύ από το να είναι η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα σε ένα πολυκατοικία που βρίσκεται στο γεωγραφικό πλάτος της κεντρικής Ρωσίας. Είναι ακριβώς όπως ένα κανάλι κλιματισμού στο δωμάτιο απαιτεί κράτηση του χώρου για την εσωτερική μονάδα, και, επιπλέον, δομικά, δεν δημιουργεί μια άνετη ατμόσφαιρα στο κλιματιζόμενο δωμάτιο με μικρό κυβισμό και με χαμηλό υψόμετρο οροφή. Αυτός ο τύπος εσωτερικής μονάδας έχει σχεδιαστεί ειδικά για χώρους που δεν μπορούν να περάσουν σε κατοικίες με μεγάλη επιφάνεια και ψηλά ταβάνια.

Με βάση την απλότητα και φτήνια, έτσι το σύστημα σε 2 δωμάτια, λογικά περιορισμένες επιλογές: ένα από αυτά - ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο ο καθένας χωριστά, που φέρουν το πιο φθηνότερη επιλογή - την εσωτερική μονάδα επιτοίχια, και πολυ-split σύστημα 2 δωμάτια, και πάλι, με εσωτερικά μπλοκ τύπου τοίχου.

Περιοχές θερμοκρασίας για λειτουργία πολλαπλών συστημάτων

Κατά την επιλογή πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για δύο δωμάτια είναι απαραίτητο και απαραίτητο να ελέγξετε τις θερμοκρασιακές κλίμακες του εξωτερικού αέρα που είναι αποδεκτές για τη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας του συστήματος, τόσο όταν εργάζεστε σε "θερμότητα" όσο και όταν εργάζεστε σε "κρύο".

Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρος για πολύ-split συστήματα δεδομένου ότι η αποδοτικότητα της λειτουργίας τέτοιων συστημάτων εξαρτάται εποικοδομητικά και θερμοδυναμικά από το φορτίο της. Για ένα τέτοιο σύστημα, είναι πολύ σημαντικό οι παράμετροι φορτίου να μην υπερβαίνουν τα όρια που έχουν καθοριστεί στην ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Γιατί πολύ-split συστήματα παράμετρος κλιματισμού των ορίων φορτίου, όταν υπολογίζεται η θερμοκρασία κυμαίνεται τόσο σημαντικό το γεγονός ότι, για τις εξωτερικές μονάδες του ίδιου αριθμού μοντέλου, αλλά διαφορετικές κλίμακες θερμοκρασίας ψύξης είναι συχνά διαφορετικά το ένα από το άλλο, δηλαδή. ε., θα είναι διαφορετική για τις εξωτερικές μονάδες σε μία, ας πούμε με δύο εξωτερικές μονάδες και ένα άλλο, ας πούμε, με τέσσερις εξωτερικές μονάδες, αν και ανήκουν στην ίδια σειρά μοντέλων.

Επιλογές για την επιλογή ενός συστήματος split split για 2 δωμάτια

Λαμβάνοντας μια πολλαπλή διάσπαση κλιματισμό για 2 δωμάτια βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει την επιλογή και τη σύγκριση των ακόλουθων παραμέτρων:

1) να επιλέξει, λαμβάνοντας υπόψη τους συντελεστές διόρθωσης για πρόσθετες θερμικές εισροές συγκεκριμένης ψυκτικής ικανότητας, τις εσωτερικές μονάδες για κάθε δωμάτιο (πιθανότατα διαφορετικές).

2) για να επιλέξετε την απαιτούμενη χωρητικότητα της ψυχρής εξωτερικής μονάδας, που αντιστοιχεί στο άθροισμα της χωρητικότητας ψύξης των εσωτερικών μονάδων, λαμβανομένων υπόψη των συντελεστών διόρθωσης. Η εξωτερική μονάδα μπορεί να έχει τον αριθμό των θυρών για τη σύνδεση των διαδρομών του αγωγού φρέον περισσότερο από 2, ας πούμε, μπορεί να είναι εποικοδομητική και 3 και 4, εκ των οποίων μόνο 2 θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωσή μας.

3) για να μετρηθεί και να ληφθεί υπόψη το μέγιστο μήκος της διαδρομής κάθε αγωγού φρέον στην εσωτερική μονάδα και το συνολικό μήκος τους. Και οι δύο αυτές παράμετροι έχουν περιορισμούς στο μέγιστο μήκος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια αρχή επιλεγμένο σύστημα πολλαπλών-split για άλλους τύπους δωματίων, καθώς και ένας μεγαλύτερος αριθμός των μονάδων εσωτερικού χώρου, επιπλέον, μπορεί να είναι ένας συνδυασμός των δύο σε αριθμό και στη λειτουργία τους από τις επιδόσεις, π.χ., ένας συνδυασμός του τοιχώματος, κανάλι, γενικής χρήσης και μπλοκ κασέτας σε συνδυασμό από 2χ έως 5ο.

Ας εξετάσουμε μερικές παραλλαγές Πολύ διαχωρισμένο σύστημα για 2 δωμάτια, το οποίο, εάν είναι επιθυμητό, ​​είναι εύκολο να αγοραστεί και να εγκατασταθεί.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Daikin 2MXS40H / 2XFTXB25B1

Ένα αξιόπιστο σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων με ένα σύνολο εσωτερικών λειτουργιών της μονάδας μετατροπέα FTXB25 από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές κλιματιστικών. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: από +10 έως +46 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: από -15 έως +18 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών σπαστών Mitsubishi Electric MSZ-SF20VAx2 / MXZ-2D42VA

Παραδοσιακά, υψηλή ενεργειακή απόδοση και αθόρυβη λειτουργία από έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ανάπτυξη συστημάτων κλιματισμού. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -10 έως +46 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού FUJITSU GENERAL AOYG14LAC2 / 2xASYG07LMCE

Κομψή και αξιόπιστη, ο κατασκευαστής είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την αξιοπιστία του εξοπλισμού του. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: από +10 έως +46 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Mitsubishi Heavy Industries SCM40ZS-S / 2xSKM20ZSP-S

Απόλυτα αξιόπιστο, αθόρυβο σύστημα πολλαπλών σπαστών με ένα ευρύ φάσμα συμπιεστών μετατροπέα ισχύος μετατροπέα συχνότητας, εξοικονομώντας μέχρι και το 40% της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +43 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού γενικού κλίματος 2XGC / GU-M2A18HRN1

Ένας ποιοτικός και όχι ακριβάς εκπρόσωπος του κλιματιστικού πολλαπλών split κλιματιστικών. Ευρύ φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Kentatsu K2MRE40HZAN1 / KMGM20HZAN1

Παραδοσιακή ποιότητα από τον κατασκευαστή σε συνδυασμό με το μακροχρόνιο σύστημα. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης LESSAR LU-2HE14FMA2 / 2χLS-MHE07KMA2

Δεν είναι ένα ακριβό μοντέλο από έναν μη δαπανηρό κατασκευαστή. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +25 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωριστικών Panasonic CU-2E15PBD / 2xCS-E7RKD

Λογική, όχι ακριβή έκδοση ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού από το παγκοσμίου φήμης εμπορικό σήμα. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -3 έως 37 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -8 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών σπαστών Electrolux EACO / I-14 FMI-2 / N3 x2 EACS / I-09HC

Το σύστημα χαρακτηρίζεται από την ακριβή συντήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας. Η συμπαγεια των τεμαχίων και το αυξημένο μήκος των αγωγών φρέον αυξάνουν την ευκολία της εγκατάστασής τους σε διάφορα σημεία στις κατοικίες. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -5 έως +48 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +27 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Midea M2OF-18HFN1-Q / 2xMSMBAU-09HRFN1-Q

Το σύστημα είναι απόλυτα προσανατολισμένο να εργάζεται στη μεσαία ζώνη της Ρωσίας τόσο για θερμότητα όσο και για κρύο. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα σημαντικά κριτήρια στην επιλογή ενός συστήματος πολλαπλών split, η τήρηση των οποίων θα διασφαλιστεί η αξιόπιστη λειτουργία της για χρόνια, είναι η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα κυμαίνεται κατά τη λειτουργία καθώς η θερμότητα και το κρύο, καθώς και το μήκος freonoprovodov και ανύψωση μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερική μονάδα. Οι ειδικοί της Ecocond Group LLC θα επιλέξουν το πολυδιακόπιο που χρειάζεστε για τις συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας, οι οποίες θα σας εξυπηρετήσουν για χρόνια. Εφαρμόστε στην Ecocond Group LLC!

Πολυδιάστατο σύστημα για 2 δωμάτια

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,8
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 55
 • Ψύξη, kW 5,8
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

 • Συμπιεστής Όχι μετατροπέας
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,2
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 40
 • Ψύξη, kW 4,1
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 40
 • Ψύξη, kW 4,4
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 45
 • Ψύξη, kW 4,6
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 40
 • Ψύξη, kW 4,1
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,0
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,22
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,0
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 55
 • Ψύξη, kW 5,8
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 55
 • Ψύξη, kW 5,8
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,27
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,28
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,27
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,0
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 40
 • Ψύξη, kW 4,7
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,3
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 50
 • Ψύξη, kW 5,0
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

 • Αντιστροφέας συμπιεστή
 • Περιοχή, m² 45
 • Ψύξη, kW 4,6
 • Μέγιστος αριθμός δωματίων 2

πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης δύο δωμάτια - μια εξαιρετική λύση, αν, για παράδειγμα, αποφασίσετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στην κουζίνα και στο δωμάτιο ή σε δύο δωμάτια. Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού και ενός συμβατικού κλιματιστικού είναι ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων. Για τον εξοπλισμό κλιματισμού σε δύο δωμάτια, θα χρειαστεί να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε δύο χωριστά συστήματα. Επιλέγοντας ένα σύστημα πολλαπλών split, μπορείτε να αποθηκεύσετε σε δύο πράγματα - την τιμή αγοράς και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, δεδομένου ότι στο σύστημα πολλαπλών split για 2 δωμάτια σε μια εξωτερική μονάδα είναι συνδεδεμένα δύο εσωτερικές. Επιπλέον, ένα τέτοιο σύστημα δεν γεμίζει την πρόσοψη με αρκετές εξωτερικές μονάδες.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια γνωστούς κατασκευαστές κλιματιστικού εξοπλισμού. Η σειρά μοντέλων αντιπροσωπεύεται από διαχωριστικά συστήματα τύπου inverter και non inverter, η χωρητικότητα των οποίων είναι σχεδιασμένη για εγκατάσταση σε δωμάτια διαφόρων μεγεθών. Μεταξύ των παρουσιαζόμενων εμπορικών σημάτων - Kitano, Mitsubishi Electric, Midea, Panasonic και άλλων.

Για τα πλεονεκτήματα των παρουσιαζόμενων συστημάτων πολλαπλών διαιρέσεων για 2 δωμάτια μπορεί να αποδοθεί:

 • οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • συμπαγής, κομψός σχεδιασμός.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού αέρα πολλαπλών σταδίων, εξασφαλίζοντας την απομάκρυνση των προσμείξεων και των δυσάρεστων οσμών σε χώρους με σύνθετο μικροκλίμα (για παράδειγμα, σε κουζίνες).
 • Πολυλειτουργικότητα - οι μονάδες λειτουργούν τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση των χώρων.
 • τη δυνατότητα σύνδεσης εσωτερικών μονάδων διαφόρων δυνατοτήτων, που αντιστοιχούν με ακρίβεια στην περιοχή των χώρων,
 • βολικό έλεγχο με δυνατότητα ρύθμισης του αυτόματου τρόπου λειτουργίας.
 • ρύθμιση ανεξάρτητων τρόπων λειτουργίας δύο μονάδων (οι μονάδες μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα ή ξεχωριστά μεταξύ τους).

Οι ειδικοί μας είναι έτοιμοι να σας συμβουλεύσουν κατά την επιλογή ενός συστήματος split split για δύο δωμάτια και να επιλέξετε τις μονάδες με τις βέλτιστες τεχνικές παραμέτρους και ένα σύνολο λειτουργιών εντός του προϋπολογισμού που διατίθεται για την αγορά.

Ένα κλιματιστικό για δύο δωμάτια

Πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θέλουν τον κλιματισμό να βρίσκεται σε δύο δωμάτια ταυτόχρονα. Η τοποθέτηση δύο ξεχωριστών κλιματιστικών δεν είναι κερδοφόρα για διάφορους λόγους:

 1. Είναι απαραίτητο να καταστραφούν έντονα οι φέροντες τοίχοι για την εγκατάσταση αεραγωγών, καλωδιακών συστημάτων.
 2. Για κάθε κλιματιστικό θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εξωτερική σας μονάδα και ορισμένες φορές απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος στον εξωτερικό τοίχο.
 3. Θα πρέπει να αγοράσετε δύο ξεχωριστά κλιματιστικά, τα οποία αξίζουν επίσης πολλά.

Εάν χρειάζεστε ήδη να εγκαταστήσετε κλιματιστικά σε δύο δωμάτια, ακόμη και σε παρακείμενες, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, αν και είναι αρκετά ακριβό. Η ουσία ενός τέτοιου συστήματος είναι ότι η εξωτερική μονάδα είναι η μόνη και αποτελείται από έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες υψηλής ισχύος. Αυτοί οι ανεμιστήρες μπορούν να λειτουργούν ξεχωριστά, καθένας στο κανάλι του ή ταυτόχρονα, αντλώντας αέρα στον κύριο κύριο δίαυλο. Κατά την αγορά ενός τέτοιου συστήματος, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά ο χρήσιμος όγκος κάθε δωματίου, το μήκος του συστήματος σωλήνων και η απώλεια πίεσης κατά τη διάρκεια της έγχυσης του αέρα.

Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού ενός τέτοιου συστήματος

Η εξωτερική μονάδα ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να αποτελείται από έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες, ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο του κλιματιστικού. Ενδέχεται να υπάρχει ένας ή περισσότεροι διαχωρισμένοι αγωγοί από τη μονάδα. Τα φθηνά μοντέλα διαθέτουν έναν αεραγωγό, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα. Οι διαστάσεις του εξωτερικού μπλοκ είναι αρκετά μεγάλες, έτσι για τη στερέωση του είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ισχυρά άγκυρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κλιματισμού σε δύο δωμάτια

Κύριο πλεονέκτημα - αυτή είναι η δυνατότητα εφαρμογής κλιματισμού σε επιμέρους δωμάτια. Και οι εσωτερικές μονάδες λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Αξίζει επίσης να εξεταστεί η εξοικονόμηση χώρου για τα μπλοκ στον εξωτερικό τοίχο. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα:

 1. Θα υπάρξουν εξοικονομήσεις σε ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού; Αν και ο ίδιος ο εξοπλισμός είναι φθηνότερος από την αγορά δύο ανεξάρτητων κλιματιστικών μηχανημάτων, η ίδια η διάταξη των αεραγωγών, των καλωδιακών συστημάτων αξίζει επίσης τα χρήματα. Αυτή η διάταξη είναι πολύ πιο περίπλοκη, πρέπει να χρησιμοποιήσετε κυματοειδείς προσαρμογείς, τσάι. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των υλικών, το έργο των πλοίαρχων, το συνολικό κόστος ενός τέτοιου συστήματος θα είναι ανάλογο με το κόστος δύο ανεξάρτητων κλιματιστικών.
 2. Θερμοκρασιακό καθεστώς. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να λειτουργήσει μόνο ταυτόχρονα, είτε για θέρμανση είτε για ψύξη. Δεν υπάρχει χωριστή εργασία μεμονωμένων εσωτερικών μονάδων.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης του κλιματιστικού σε δύο δωμάτια

Ένα τέτοιο κλιματιστικό δεν διαφέρει από ένα συμβατικό κλιματιστικό, εκτός από το σύστημα αεραγωγών. Λαμβάνοντας υπόψη το περίπλοκο σύστημα καλωδίωσης, είναι επιθυμητό να τεθούν όλες οι επικοινωνίες στο στάδιο της γενικής επισκευής. Έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χώρο στα δωμάτια. Επίσης, οι αεραγωγοί μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από την ψευδοροφή, αλλά είναι καλύτερα να παραγγείλετε ενσωματωμένες εσωτερικές μονάδες, οι οποίες σε μια τιμή δεν είναι πολύ ακριβότερες από τις μονάδες γενικής χρήσης. Συνιστάται να δοθεί προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά της εξωτερικής μονάδας, επειδή οφείλεται στη λειτουργία της ότι παρέχεται αξιόπιστος κλιματισμός. Κατά την εγκατάσταση αεραγωγών, είναι επιθυμητή η αύξηση της διαμέτρου των εύκαμπτων σωλήνων ή του κυματοειδούς σωλήνα ώστε να αυξηθεί η πίεση του αέρα στο σύστημα και να μειωθεί η τριβή. Στην περίπτωση χρήσης των δίδων, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, το οποίο αντιστέκεται στην πίεση τριβής αέρα. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε όλες τις επικοινωνίες ανοιχτές, αλλά τόσο πολύς χώρος χαθεί.

Εάν υπάρχει η επιθυμία να εφαρμοστεί ένα κλιματιστικό για δύο ή περισσότερα δωμάτια, τότε το σύστημα πολλαπλών σπαστών θα ταιριάζει απόλυτα. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε περισσότερα δωμάτια, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να αγοράσετε μια πιο αποτελεσματική εξωτερική μονάδα, σχεδιασμένη για υψηλά φορτία ορίων. Και για το κόστος του εξοπλισμού και των υλικών, τέτοια συστήματα είναι σχεδόν ανάλογα με αρκετά ενιαία κλιματιστικά.

Μπορώ να βάλω ένα κλιματιστικό σε δύο δωμάτια;

Θεωρητικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο κλιματιστικό για δύο δωμάτια, αν βρίσκονται πόρτα στην πόρτα και παραμένουν ανοιχτά συνεχώς. Για ομοιόμορφη εξοπλισμού κλιματισμού δεν πρέπει να κρέμονται πάνω από την πόρτα, ακριβώς απέναντι από την πόρτα για να φυσήξει οριζόντια ή με ελαφρά κλίση προς τα κάτω. Αλλά στο δεύτερο δωμάτιο όλα θα είναι κάπως πιο ζεστά από ό, τι στην πρώτη.

Θεωρητικά, τίποτα δεν εμποδίζει την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού για 2 δωμάτια σε όλο το εσωτερικό διαμέρισμα. Μόνο η δυνατότητα κλιματισμού πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε ο συνολικός όγκος και των δύο δωματίων να είναι επαρκής. Σημειώστε επίσης ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας εάν δεν υπάρχει συνεχής ανάγκη να κρυώνετε ταυτόχρονα και τα δύο δωμάτια.

Μπορείτε να προσεγγίσετε ιδανικά το κλιματιστικό με δύο εσωτερικές μονάδες και ένα εξωτερικό Hitachi DUALZONE, το οποίο επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος του ανεξάρτητου κλιματισμού (ή θέρμανσης) καθενός από τους δύο χώρους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτής της σειράς κλιματιστικών, σχεδιασμένων για δωμάτια με διαφορετικές διαστάσεις.

Συμφωνείτε πλήρως με τις προηγούμενες συμβουλές: αναζητήστε ένα τέτοιο κλιματιστικό για δύο δωμάτια, το οποίο διαθέτει πολλές εσωτερικές μονάδες με ένα εξωτερικό. Κατά την αγορά, λάβετε υπόψη το κυβικό μέτρο κάθε δωματίου για να επιλέξετε τα σωστά μπλοκ. Τέτοια μοντέλα επιτρέπουν τη χρήση δύο μονάδων κάθε φορά ή μόνο ενός, το οποίο είναι πολύ πιο κερδοφόρο από την άποψη της εξοικονόμησης ενέργειας, επειδή δεν είναι πάντα απαραίτητο να ψύχονται και οι δύο αίθουσες ταυτόχρονα.

Μπορείτε να ορίσετε ένα κλιματιστικό και ένα για δύο δωμάτια, τοποθετώντας την στο άνοιγμα διαμέρισμα, η τιμή θα αποδειχθεί φθηνότερη από την αγορά τα δύο λιγότερο ισχυρό κλιματιστικό. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια τέτοια ερώτηση, όπως το κόστος εγκατάστασης. Ίσως, το συνολικό κόστος της ανακατασκευής του + εγκατάσταση τοίχου (μετά βίας ακόμη και είστε μετά και τις εγγυήσεις της ασφάλειας, αλλά μη-τυπική εγκατάσταση) θα είναι υψηλότερη από την εγκατάσταση δύο κλιματιστικών κατά τον συνήθη τρόπο.

Κλιματισμός για 2 δωμάτια: χαρακτηριστικά και θέα

Για να δημιουργήσετε το πιο άνετο μικροκλίμα στο σπίτι σας, πρέπει να εγκαταστήσετε κλιματιστικό εξοπλισμό σε πολλά δωμάτια. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Κατανοήστε πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό 2 δωμάτια Με τη λειτουργικότητα και την απόδοση, αυτή η κριτική θα σας βοηθήσει.

Είναι συμβατικό κλιματιστικό κατάλληλο για 2 δωμάτια

Οι κατάλογοι των κορυφαίων κατασκευαστών εξοπλισμού κλιματισμού προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μοντέλων για δωμάτια μέχρι 50 m2. Περίπου αυτό το μέγεθος είναι η διαφορά μεταξύ των περισσότερων διαμερισμάτων 2 υπνοδωματίων. Συχνά, προκειμένου να αποθηκεύσετε τους ιδιοκτήτες των εν λόγω κατοικιών, ειδικά την παλιά διάταξη, όπου παρέχονται τα παρακείμενα δωμάτια, να αποφασίσει να αγοράσει μια συσκευή για ολόκληρο το διαμέρισμα. Οι ειδικοί κατηγορούνται κατηγορηματικά για μια τέτοια απόφαση. Ίσως θέλουν μόνο περισσότερα χρήματα από τον αγοραστή; Για κλιματιστικά για 2 δωμάτια η τιμή μπορεί να είναι ενάμισι φορές υψηλότερη από μία, αλλά πιο ισχυρή συσκευή. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει επίσης να προστεθούν τα έξοδα εγκατάστασης.

Σε μικρά διαμερίσματα με τη βοήθεια ενός κλιματιστικού μπορείτε να ψύξετε μόνο ένα δωμάτιο και κουζίνα. Το ύψος των οροφών στα σπίτια του παλαιού κτιρίου σπάνια φτάνει τα τρία μέτρα, λόγω του οποίου ο όγκος του δωματίου γίνεται μικρότερος, γεγονός που συμβάλλει στην ταχεία ψύξη του αέρα. Το κύριο πράγμα είναι να τοποθετήσετε σωστά το κλιματιστικό.

Αλλά από την άποψη των ειδικών, αυτή είναι μια επιφανειακή άποψη της ερώτησης.

Το πρόβλημα είναι ότι κατά την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού σε ένα διαμέρισμα θα αναπτυχθεί η ακόλουθη κατάσταση: ο αέρας στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο το κλιματιστικό θα ψυχθεί περισσότερο από ό, τι στους άλλους χώρους. Μόνο ένα μικρό μέρος του ψυχρού αέρα θα φτάσει σε άλλα δωμάτια. Αποδεικνύεται ότι σε ένα δωμάτιο οι ενοικιαστές θα παγώσει, αλλά στα υπόλοιπα θα είναι βουλωμένη. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στα διαμερίσματα, όπου τα δωμάτια χωρίζονται από ένα διάδρομο. Ένα σύστημα split δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την ψύξη ολόκληρου του διαμερίσματος.

Τι είναι ένα σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων για 2 δωμάτια

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, όλοι αρχίζουν να ανησυχούν για την άνετη διαβίωση στο διαμέρισμά τους ή στο σπίτι τους. Η επιθυμία να περάσετε τις πιο καυτές ημέρες με ελάχιστη ταλαιπωρία σας κάνει να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα κλιματιστικό. Το ερώτημα είναι ακριβώς ποιο διαχωριστικό σύστημα να επιλέξει; Εάν πρόκειται για διαμέρισμα δύο δωματίων, τότε υπάρχουν αρκετές επιλογές για αποτελεσματική ψύξη του αέρα.

Κάθε εταιρεία-κατασκευαστής έχει στα μοντέλα της σειράς των κλιματιστικών με μία εξωτερική και δύο εσωτερικές μονάδες. Το μειονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι ότι οι εσωτερικές μονάδες πρέπει να εγκαθίστανται κοντά το ένα στο άλλο. Η τοποθέτηση των μπλοκ περιορίζεται από το μήκος της διαδρομής από το εξωτερικό προς το εσωτερικό μπλοκ, έτσι ώστε να εγκαθίστανται στη γειτονιά. Εάν οι οδηγίες προβλέπουν αυστηρότερες συνθήκες εγκατάστασης, η εγκατάσταση συμβατικών διαχωρισμένων συστημάτων δεν θα είναι λογική και μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε πιο πολύπλοκα μοντέλα κλιματιστικών τύπου inverter.

Το πιο ισχυρό κλιματιστικό είναι split σύστημα για 2 δωμάτια από την κατηγορία του ημι-βιομηχανικού εξοπλισμού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο τύπος εξοπλισμού είναι κατάλληλος για τη συντήρηση συνήθων διαμερισμάτων ή εξοχικών σπιτιών. Τα κλιματικά συστήματα τύπου inverter επιτρέπουν τη σύνδεση σε ένα εξωτερικό μπλοκ ενός μεγάλου αριθμού διαφόρων εσωτερικών μονάδων. Μόνο μία εξωτερική μονάδα μπορεί να συνδέσει πέντε έως έξι εσωτερικά. Ως εκ τούτου, για δύο δωμάτια που βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους ή είναι απομακρυσμένα μεταξύ τους, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν κλιματιστικά πολλαπλών σπαστών για 2 δωμάτια τύπου inverter. Σε αυτή την περίπτωση, οι εσωτερικές μονάδες μπορεί να είναι του ίδιου τύπου ή διαφορετικού τύπου - τοίχου, δαπέδου, καναλιού, προβόλου ή κασέτας.

Το σύστημα κλιματισμού πολλαπλών σπαστών για 2 δωμάτια έχει αρκετά μεγάλα πλεονεκτήματα:

- μια μεγάλη γραμμή freon?

- μεγάλη διαφορά μεταξύ των υψών των εξωτερικών και εσωτερικών τμημάτων.

- την ικανότητα αντικατάστασης ενός τύπου εξωτερικής μονάδας με ένα άλλο.

Η σύνδεση ή αντικατάσταση της εσωτερικής μονάδας πρέπει να συντονίζεται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την ικανότητα ψύξης της εξωτερικής μονάδας.

Επιλέξτε ένα σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων για 2 δωμάτια με μια γρήγορη μέθοδο επιλογής - για κάθε 10 m2 πρέπει να υπάρχει χωρητικότητα ψύξης 1000 W της συσκευής. Αυτός ο υπολογισμός είναι αποτελεσματικός κάτω από καλή θερμομόνωση και το ύψος της οροφής στο δωμάτιο δεν θα υπερβαίνει τα τρία μέτρα. Εάν τα παράθυρα στο δωμάτιο βλέπουν νότια ή νοτιοδυτικά, τότε η χωρητικότητα ψύξης της συσκευής πρέπει να αυξηθεί κατά 25%.

Μια ακριβέστερη επιλογή του εξοπλισμού θα βοηθήσει ειδικευμένους ειδικούς.

Τι είναι ένα κλιματιστικό κανάλι για 2 δωμάτια

Το πιο ακριβό, με μεγάλη ένταση εργασίας στην εγκατάσταση, αλλά το πιο αισθητικό είναι το σύστημα κλιματισμού καναλιών. Αυτός ο τύπος κλιματικού εξοπλισμού είναι βιομηχανικός και ημι-βιομηχανικός. Στο εσωτερικό των χώρων, είναι αόρατοι, αφού, αντίθετα με άλλα είδη κλιματισμού με εσωτερική μονάδα, τα συστήματα καναλιών αντιπροσωπεύονται από μια τρύπα που περικλείεται από μια διακοσμητική μάσκα αερισμού. Μια τρύπα για την εισαγωγή και την παροχή αέρα μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε - στην οροφή ή στον τοίχο.

Συνήθως, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού διαύλου βρίσκεται στο χώρο μεταξύ των οροφών. Συνήθως, το μέγεθος του κουτιού είναι 30-40 εκατοστά, επομένως τοποθετείται σε ένα δωμάτιο με υψηλή οροφή ή σε χώρους όπου δεν είναι κρίμα να το τοποθετήσετε - στην τουαλέτα, στο μπάνιο ή στο διάδρομο. Περαιτέρω από την κύρια μονάδα στα δωμάτια όπου είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα άνετο μικροκλίμα, τεντώστε τους αεραγωγούς.

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος εξαερισμού:

 • αισθητική;
 • μπορεί να συνδυάσει λειτουργίες όπως αερισμό, κλιματισμό και θέρμανση χώρου.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το κόστος του ακριβού εξοπλισμού και της εγκατάστασης, σε ένα συγκρότημα μπορεί να είναι από 1300 έως 2400 δολάρια. Το κόστος περιλαμβάνει ένα split σύστημα, την τοποθέτησή του, τη μόνωση των αεραγωγών από το συμπύκνωμα, από την οποία μετά από ένα μήνα λειτουργίας του εξοπλισμού στην οροφή μπορεί να εμφανιστούν υγρά σημεία. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ο γενικός αέρας για την εξυπηρέτηση όλων των δωματίων. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι η θερμοκρασία του αέρα σε όλους τους χώρους θα είναι η ίδια.

Για βολική συντήρηση του συστήματος κλιματισμού στο ανώτατο όριο, πρέπει να παρέχεται μια μικρή θυρίδα.

Το σύστημα διαίρεσης καναλιών μεσαίας ισχύος αντιπροσωπεύεται από τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • ισχύ της συσκευής από 3,5 έως 17 κιλοβάτ.
 • αποτελεσματική συντήρηση χώρων από 35 έως 150 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • ήσυχη εργασία - 33-44 ντεσιμπέλ?
 • χρήση περιβαλλοντικά ασφαλούς ψυκτικού μέσου (R410A).
 • δυνατότητα εργασίας για ψύξη, θέρμανση και αερισμό των χώρων.
 • Αδιάλειπτη λειτουργία έως 72 ώρες
 • εφαρμογή στο σχεδιασμό αντιβακτηριακών φίλτρων και φίλτρων κατά της σκόνης.

Τι τελικά επιλέγετε

Ένα κλιματιστικό για 2 δωμάτια. Εάν ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, ξεκινήστε με ένα μικρό. Αγοράστε ένα κλιματιστικό με λίγο περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται για 1 δωμάτιο. Είναι σαφές ότι οποιοδήποτε μοντέλο κλιματικού εξοπλισμού έχει σχεδιαστεί για να ψύχει ένα δωμάτιο ή ένα ορισμένο ποσό αέρα. Και, όπως είπαμε νωρίτερα, η διαφορά θερμοκρασίας σε ένα δωμάτιο με κλιματισμό και χωρίς θα είναι παρούσα.

Ακουστικά κλιματιστικά για δύο δωμάτια. Εάν ο σχεδιασμός του διαμερίσματος παρέχει κρυφή τοποθέτηση των εσωτερικών μονάδων, τότε δίνεται προτίμηση στα κλιματιστικά κανάλια. Τέτοια συστήματα εγκαθίστανται στον χώρο μεταξύ των οροφών και μπορούν να εξυπηρετήσουν αρκετούς χώρους. Στην έξοδο, το σύστημα κλείνει με μια διακοσμητική μάσκα εξαερισμού.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα κλιματιστικά της Mitsubishi Electric, στη σειρά μοντέλων αυτού του εμπορικού σήματος, το σύστημα για δύο δωμάτια δεν θα είναι δύσκολο. Αυτό το κλιματιστικό θα έχει καλές επιδόσεις και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Για παράδειγμα, το κλιματιστικό μοντέλο Mitsubishi Electric SEZ-KD50VAQ / SUZ-KA50VA έχει χωρητικότητα 5 kW. Η συσκευή εξυπηρετεί απόλυτα αποτελεσματικά δωμάτια των 50 m2 - 2 δωμάτια. Επίσης, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για ψύξη, θέρμανση και αερισμό των χώρων, επειδή το σύστημα είναι τύπου inverter, η ρύθμιση ισχύος είναι αυτόματη. Αυτό εξαλείφει πλήρως τα ρεύματα και βοηθά στον έλεγχο της θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Σύστημα Multisplit για 2 δωμάτια. Κλιματισμό για 2 δωμάτια με μία εξωτερική μονάδα, δεν είναι εγκατεστημένα στο χώρο μεταξύ των οροφών, αλλά είναι ανοικτά. Σαν να έχετε δύο διαφορετικά κλιματιστικά, αλλά μια εξωτερική μονάδα.

Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό για να ψύξετε δύο δωμάτια, πρέπει να προσέξετε τη συνολική ισχύ της συσκευής, την απόσταση των μπλοκ μεταξύ τους και τις επιτρεπτές διαφορές ύψους.

Στον κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο. Εάν για κάποιο λόγο δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού ή ένα κλιματιστικό κανάλι, αλλά θέλετε κρύο σε όλους τους χώρους. Στη συνέχεια, πρέπει απλά να εγκαταστήσετε 2 ανεξάρτητα κλιματιστικά.

Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς!

P.S. Μπορείτε πάντα να καλέσετε την εταιρεία "Η κλιματική φόρμουλα"Και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.

Εάν σας άρεσε το υλικό, μοιραστείτε το, παρακαλώ, στα κοινωνικά δίκτυα;)

Σύστημα Multisplit για 2 δωμάτια

Με την προσέγγιση της καλοκαιρινής περιόδου, πολλοί αρχίζουν να σκέφτονται για την άνεση που ζουν στο σπίτι τους. Θέλω να περάσω τον ελεύθερο χρόνο μου με ελάχιστες δυσκολίες στις στιγμές της μέγιστης θερμότητας. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε ένα κατάλληλο split σύστημα. Το μόνο ερώτημα είναι, ποιο σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού να επιλέξετε, αν θέλετε να εξασφαλίσετε μια άνετη διαμονή σε δύο δωμάτια. Είναι για 2 δωμάτια υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές.

Κάθε σοβαρός κατασκευαστής κλιματιστικών στη γραμμή του έχει μια σειρά από split συστήματα, το οποίο αποτελείται από μια εξωτερική και δύο εσωτερικές μονάδες. Το μόνο αρνητικό σημείο μπορεί να είναι ότι οι χώροι στους οποίους είναι εγκατεστημένες οι εσωτερικές μονάδες πρέπει να είναι δίπλα ή όχι μακριά. Σε τέτοια διαχωρισμένα συστήματα, υπάρχουν περιορισμοί στο μήκος της διαδρομής από την εξωτερική στην εσωτερική μονάδα. Εάν οι συνθήκες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι αυστηρότερες και η εγκατάσταση των ανωτέρω περιγραφέντων διαχωρισμένων συστημάτων δεν είναι κατάλληλη για αυτά, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο σύνθετα συστήματα πολλαπλών διαστάσεων τύπου inverter.

Τα συστήματα πολλαπλών διαστάσεων είναι πιο συνηθισμένα και πιο συναφή με τον ημι-βιομηχανικό εξοπλισμό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε απλά διαμερίσματα ή εξοχικές κατοικίες. Σε ένα σύστημα τύπου inverter, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία εσωτερικών μονάδων σε μια εξωτερική μονάδα. Το μέγιστο ενός εξωτερικού χώρου μπορεί να συνδεθεί σε πέντε ή έξι εσωτερικά. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση αυτή, είναι δυνατή η εγκατάσταση τέτοιων εσωτερικών μονάδων σε δύο δωμάτια σε διαφορετικούς ορόφους ή σε δύο δωμάτια που δεν γειτνιάζουν μεταξύ τους. Και στη θέση των μπλοκ μπορεί να είναι ως ενιαίο και διαφορετικό: τοίχο, κανάλι, κασέτα, κονσόλα.

Μια άλλη θετική ποιότητα πολλαπλών συστημάτων σε δύο δωμάτια είναι οι μεγαλύτερες διαδρομές Freon και η μεγαλύτερη διαφορά στα ύψη μεταξύ των εξωτερικών και των εσωτερικών μπλοκ. Με την πάροδο του χρόνου, εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να αντικαταστήσετε τις εσωτερικές μονάδες με άλλο τύπο ή να προσθέσετε ένα άλλο - το τρίτο, αλλά με τη συμφωνία της χωρητικότητας ψύξης των εξωτερικών και των εσωτερικών μονάδων.

Όταν επιλέγετε ένα διαχωρισμένο σύστημα, χρησιμοποιούνται μέθοδοι γρήγορης επιλογής. Στα 10 τ.μ. - 1000 W ψυκτικής ικανότητας, με καλή μόνωση των χώρων, ύψος οροφής δεν υπερβαίνει τα 3 μ. Και χρήση κλιματισμού για οικιακή χρήση, δηλ. ψύξη / θέρμανση του αέρα για ένα άνετο άτομο. Εάν τα παράθυρα στην αίθουσα πηγαίνουν στη νότια ή νοτιοδυτική πλευρά, τότε η χωρητικότητα ψύξης θα πρέπει να αυξηθεί κατά 20-25%.

Για μια ακριβέστερη επιλογή ή περίπλοκες συνθήκες στις οποίες μπορεί να εντοπιστεί ένα δωμάτιο, ο υπολογισμός γίνεται χρησιμοποιώντας τύπους που μπορούν να βρεθούν σε ελεύθερη πρόσβαση στο Internet. Για βιομηχανικούς χώρους ή με περιοδικές αιχμηρές αλλαγές στο θερμικό φορτίο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού για ειδικούς σε αυτόν τον τομέα.

Σύστημα πολλαπλών διαστάσεων για 2 σειρές CN

Μονάδες εσωτερικής τοιχοποιίας πολλαπλών συστημάτων με δυνατότητα ψύξης από 2,3 έως 3,5 kW. Freon R410a

Ποιο κλιματιστικό θα πρέπει να επιλέξω για 2 δωμάτια;

Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δύο υπνοδωματίων ενδιαφέρονται πιθανώς για την επιλογή ενός κατάλληλου συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού, η ισχύς του οποίου είναι αρκετή για να ρυθμίσει το μικροκλίμα μέσα στα δωμάτια. Τέτοια συστήματα αποτελούνται από μια εξωτερική μονάδα που συνδέεται με μια εξωτερική πρόσοψη και δύο εσωτερικές μονάδες, το καθένα από τα οποία τοποθετείται στο αντίστοιχο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού συστημάτων πολλαπλών σπαστών

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού σε δύο αίθουσες γίνεται με τη σύνδεση κάθε εσωτερικής μονάδας με τη μονάδα πρόσοψης με τη βοήθεια τυποποιημένων σωλήνων σύνδεσης. Η επιλογή ενός τέτοιου συστήματος είναι πολύ πιο πλεονεκτική υλοποίηση, όπως με την εγκατάσταση μία μόνο εξωτερική μονάδα μειώνει το φορτίο επί του εξωτερικού τοιχώματος (για τη χρήση του κλασική ενός συστατικού διαμορφωτές πρέπει να εγκαταστήστε δύο εξωτερικά μπλοκ που πρέπει ακόμα να πάρει επαρκής χώρος), επιπλέον, να μειώσει σημαντικά το φορτίο στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτή η προσέγγιση έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα:

 • Γρήγορη εγκατάσταση του κλιματιστικού, απλή σύνδεση.
 • Απλούστερη επισκευή και συντήρηση.
 • Απαιτείται λιγότερη σύνδεση στο δίκτυο.
 • Απλή εκτέλεση εσωτερικών μονάδων για να ταιριάζει με το εσωτερικό.
 • Αυξήστε την αξιοπιστία του συστήματος κλιματισμού στο σπίτι.
 • Σημαντική μείωση του θορύβου.
 • Προηγμένες επιλογές ελέγχου θερμοκρασίας για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά.

Τα κλιματιστικά που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε διαμέρισμα δύο δωματίων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του συμπιεστή που λειτουργεί. Αν τα τυποποιημένα μοντέλα που λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο κατασκευαστή της ηλεκτρικής ενέργειας, τα πιο προηγμένα κλιματιστικά inverter έχουν ένα σύστημα ελέγχου ισχύος που επιτρέπει να μειωθεί σημαντικά το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Πώς να επιλέξετε ένα σύστημα πολλαπλών split: μερικές καλές συμβουλές

Ο υπολογισμός ενός συστήματος πολλαπλών διαιρέσεων συνίσταται στο άθροισμα της ισχύος κάθε εσωτερικής μονάδας. Κάτω από την αποκτηθείσα τιμή, πρέπει να επιλεγεί μια εξωτερική μονάδα, παρόμοια με την ισχύ.

Ας εξετάσουμε ένα απλό παράδειγμα. Για ένα διαμέρισμα δύο δωματίων, η επιφάνεια των δωματίων είναι 15 τετραγωνικά μέτρα. και 25 τετραγωνικών μέτρων. μπορείτε να επιλέξετε τις εσωτερικές μονάδες Mitsubishi Electric MSZ-SF15VE-E3 και MSZ-SF25VE2 με λειτουργική ισχύ 1,5 kW και 2,5 kW αντίστοιχα.

Η συνολική ικανότητα του συστήματος θα είναι 4,0 kW, πράγμα που σημαίνει ότι γι 'αυτήν η καλύτερη επιλογή θα ήταν η εξωτερική μονάδα MXZ-2D42VA του οποίου η δύναμη είναι ακριβώς ίση με το άθροισμα της χωρητικότητας της εσωτερικής μονάδας.

Αυτή η μέθοδος υπολογισμού είναι πολύ βολική στις περιπτώσεις που η επιφάνεια των δωματίων είναι σημαντικά διαφορετική. Για τα μικρότερα από τα δωμάτια μπορείτε να αγοράσετε μια εσωτερική μονάδα χαμηλής ισχύος εσωτερικού τύπου σε ένα πακέτο προϋπολογισμού, με την υποστήριξη χρήσιμων πρόσθετων λειτουργιών. Για παράδειγμα, το μοντέλο Daikin FTXS20K, με προσιτή τιμή, λειτουργίες υποστήριξης όπως αισθητήρα κίνησης, πολλαπλών σταδίων καθαρισμού του αέρα, τον έλεγχο της υγρασίας, ένα χρονόμετρο και άλλα.

Κλιματισμός για ένα διαμέρισμα 2 δωματίων: τι μας χαροποιεί να σας προσφέρουμε;

Η εταιρεία μας προσφέρει μια ευρεία επιλογή συστημάτων πολλαπλών διαμερισμάτων γνωστών εμπορικών σημάτων όπως Daikin, Fujitsu, Mitsubishi Electric, Toshiba. Η προτεινόμενη τεχνική ξεχωρίζει για την εξαιρετική αξιοπιστία της, έχει μια σημαντική πηγή εργασίας. Κατά την επιλογή του σωστού κλιματιστικού, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στα προϊόντα των αποδεδειγμένων κατασκευαστών: