Μέθοδοι ψύξης του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς κλιματισμό

Ο ξηρός αέρας και η υψηλή θερμοκρασία επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητα εργασίας, τη διάθεση και την υγεία ενός ατόμου. Τα άτομα με εξασθενημένη ασυλία ή ηλικιωμένοι πολίτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτό το καθεστώς θερμοκρασίας. Το κλιματιστικό μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν λόγω της υψηλής τιμής. Για να απαλλαγείτε από τη θερμότητα, μπορείτε και με άλλους διαθέσιμους τρόπους, πώς να δροσίσετε ένα δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό θα ειδοποιηθεί αργότερα.

Το κλιματιστικό σύστημα είναι σε θέση να μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα με τη βοήθεια εκείνων των φυσικών διεργασιών που συμβαίνουν σε αυτό και την πλήρη προσομοίωση του στο σπίτι δεν θα λειτουργήσει. Όλες οι μέθοδοι που αναφέρονται παρακάτω θα βοηθήσουν στην επίτευξη μόνο βραχυπρόθεσμου αποτελέσματος, προκειμένου να μεταφερθεί η θερμότητα ήταν πιο άνετη.

Δωμάτιο αερισμού

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το ίδιο λάθος κατά τη διάρκεια της ζέστης, ανοίγουν όλα τα παράθυρα. Κάτι τέτοιο αποθαρρύνεται ιδιαίτερα, ειδικά εάν η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο είναι πάνω από +35 ° C. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κλιματισμός στο σπίτι, οι συνθήκες μικροκλίματος θα είναι πολύ πιο άνετες σε αυτό από το εξωτερικό. Αν ανοίξετε τα παράθυρα κατά τη θερινή θερμότητα, τότε η ίδια θερμοκρασία στο δωμάτιο και στο δρόμο, η ευημερία του ατόμου μπορεί να επιδεινωθεί.

Το ίδιο ισχύει και για τα παράθυρα που βρίσκονται στη σκιά. Μερικές φορές οι άνθρωποι προσπαθούν να επιτύχουν δροσιά στο σπίτι λόγω του γεγονότος ότι στην ηλιόλουστη πλευρά όλα τα παράθυρα είναι κλειστά και στη σκιά είναι ανοιχτά. Στην πραγματικότητα, το επιθυμητό αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο δεν θα επιτευχθεί, διότι στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει μια ανταλλαγή αέρα και δεν είναι σημαντικό από την ηλιόλουστη ή σκιερή πλευρά που μπήκε στην κατοικία.

Από τον αερισμό στην περίοδο θερμότητας είναι καλύτερο να αρνηθεί, έτσι μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση της τακτοποίησης, ψυχρός αέρας ταυτόχρονα δεν μπορεί να βγει. Συνιστάται να αερίζεστε τη νύχτα ή νωρίς το πρωί, στις 9:00 π.μ. υπάρχει ήδη θερμότητα.

Καταργήστε το άμεσο ηλιακό φως

Εάν οι κουρτίνες στα παράθυρα είναι διαφανείς και εξακολουθούν να περνούν φως, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο ή μια ειδική ανακλαστική ταινία. Είναι κολλημένα στα παράθυρα, προστατεύοντας έτσι το δωμάτιο από το άμεσο φως. Η αντιμετώπιση της υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί επίσης να οφείλεται στη συγκόλληση των φίλτρων φωτισμού. Αντικαταστήστε το κλιματιστικό μπορεί επίσης ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα, έχουν μια πολωμένη επίστρωση, έτσι ώστε το χειμώνα να παρέχουν θερμότητα, και το καλοκαίρι δροσερό. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για όσους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σημαντικές επισκευές ή απλά να αντικαταστήσουν τις δομές παραθύρων.

Ρυθμίστε την υγρασία

Για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τους ασθματικούς, θα ωφεληθεί και ο υγρός αέρας, καθώς καρφώνει όλα τα σωματίδια σκόνης στο πάτωμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιδείνωση της νόσου μπορεί να αποφευχθεί. Μια άλλη κατάλληλη συσκευή για το σκοπό αυτό είναι το πλύσιμο με αέρα, αυτή η συσκευή εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • υγραίνει οποιοδήποτε δωμάτιο?
 • καθαρίζει τον αέρα της σκόνης, όλα τα είδη των ιών και των μυκήτων?
 • ιονίζει τον αέρα.
 • μπορεί να γεμίσει το δωμάτιο με οποιαδήποτε επιλεγμένη γεύση.

Κατά την αγορά οποιασδήποτε από τις παραπάνω συσκευές, είναι ακόμα απαραίτητο να πραγματοποιείτε τακτικά υγρό καθαρισμό, να πλένετε τα πατώματα και να φροντίζετε τα έπιπλα.

Συσκευές θέρμανσης

Για να αισθάνεστε άνετα στο σπίτι σας, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε όσο το δυνατόν τις συσκευές που παράγουν θερμότητα. Διαφορετικά, εκτός από τη φυσική υψηλή θερμοκρασία του αέρα στην κατοικία, θα υπάρξει επιπλέον θέρμανση. Αποσυνδέστε όχι μόνο τις μπαταρίες, αλλά και τις ράγες πετσετών. Μπορούν να λειτουργούν από ηλεκτρισμό ή με παροχή ζεστού νερού. Κάθε συσκευή θέρμανσης ή θέρμανσης μπορεί να παράγει θερμότητα έως 400 W, αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να θερμάνει ένα μικρό λουτρό, οπότε είναι καλύτερο κατά τη διάρκεια της θερμότητας να τα εγκαταλείψει.

Η θερμότητα είναι επίσης σε θέση να παράγει ηλεκτρικές συσκευές, αν και σε αρκετά μικρό αριθμό. Επομένως, συνιστάται η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως με εξοικονόμηση ενέργειας. Μια τέτοια αλλαγή θα συνεπάγεται σημαντικές αλλαγές, καθώς μόνο 5 από αυτούς τους λαμπτήρες μπορούν να συγκριθούν με τη δημιουργία θερμότητας από ένα μικρό μικρό ψυγείο. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως όχι μόνο προκαλούν ενόχληση στη θερμότητα αλλά καταναλώνουν επίσης πολύ ηλεκτρισμό, οπότε η αντικατάστασή τους θα είναι μια εξαιρετική λύση.

Ο ζεστός αέρας εξαπλώνεται στο σπίτι πολύ πιο γρήγορα από το κρύο. Ως εκ τούτου, κατά το μαγείρεμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλύτερα να κλείσετε την πόρτα στην κουζίνα. Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φούρνο ή βραστήρα κατά την περίοδο της ασυνήθιστα υψηλής θερμοκρασίας, είναι προτιμότερο να μαγειρεύετε τα τρόφιμα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Βασικές παρανοήσεις

Ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να ψύξει τον αέρα στο διαμέρισμα, αλλά αν το τοποθετήσετε κοντά σε ένα χώρο εργασίας ή σε ένα κρεβάτι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφέρετε μια ζεστή περίοδο. Μπορείτε να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα εάν τοποθετήσετε τη συσκευή σε διαμέρισμα κοντά σε παράθυρο ή πόρτα. Ιδιαίτερα σχετική αυτή η μέθοδος θα είναι για εκείνους που έχουν ένα σπίτι στην ηλιόλουστη πλευρά, δεδομένου ότι θα υπάρξει μια μεταφορά ζεστού αέρα από το διαμέρισμα στο δρόμο.

Χρησιμοποιήστε τον υγραντήρα αέρα και άλλες μεθόδους πρέπει επίσης να είναι μέσα σε λόγο. Μερικές φορές, για το σκοπό αυτό, οι άνθρωποι κρέμονται γύρω από το σπίτι πολλές υγρές πετσέτες και υγρό τις κουρτίνες. Κάθε κουρτίνα μπορεί να περιέχει περίπου 5 λίτρα νερού, υπό την επίδραση άμεσου ηλιακού φωτός θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Η υγρασία του αέρα σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ υψηλή και θα υπάρξει ένα μικροκλίμα που αισθάνεται πολύ σαν τους τροπικούς. Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, η αναπνοή μπορεί να γίνει δύσκολη και θα εμφανισθεί άφθονος εφίδρωση, ο οποίος θα εξατμιστεί πολύ αργά λόγω της υψηλής υγρασίας.

Για να διευκολύνετε τη μεταφορά θερμότητας, συνιστάται επίσης να αφαιρέσετε όλα τα περιττά αντικείμενα από το σπίτι, για παράδειγμα, για να απαλλαγείτε από τα χαλιά. Πολύ καλύτερο και πιο άνετο το καλοκαίρι για να περπατήσετε σε λινέλαιο ή παρκέ. Στο βαθμό που μπορείτε να υγρανετε τον αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα εάν τοποθετήσετε υγρά μαντηλάκια σε αυτό ή βάζετε παγωμένο νερό σε μπουκάλια μπροστά του, έτσι ώστε να εμφανιστεί ένα δροσερό αποτέλεσμα.

Όπως σημειώνουν οι προβλέψεις καιρού, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η αφόρητη θερμότητα διαρκεί συνήθως όχι περισσότερο από ένα μήνα. Μπορείτε να κρατήσετε έξω σε αυτή την περίοδο χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, για να επιτύχετε τη μέγιστη άνεση, θα πρέπει να αγοράσετε ένα κλιματιστικό.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν δημόσια προσφορά σε καμία περίπτωση.

© 2003-2018 INTEH-CLIMATE - Εξαερισμός και κλιματισμός. Επικοινωνήστε μαζί μας

Πώς να κρυώσει ένα δωμάτιο χωρίς κλιματισμό: ξεφύγετε από τη ζέστη του καλοκαιριού

Στο ζεστό καλοκαίρι, το θερμόμετρο σβήνει την κλίμακα και η όλη κατάσταση στο διαμέρισμα λιώνει. Αν το δωμάτιο είναι κλιματιζόμενο, τότε σε λίγα λεπτά μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία σε ένα άνετο επίπεδο. Ωστόσο, η τεχνολογία ψύξης απέχει πολύ από όλους, οπότε σήμερα μιλάμε για το πώς να ψύξετε ένα δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό σε συνθήκες ζέστης.

Συστηματικός αερισμός του δωματίου

Η δημιουργία μίας σταθερής ροής αέρα μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Θυμηθείτε κάποια σημεία:

 • Η χαμηλότερη θερμοκρασία καθορίζεται στο χρονικό διάστημα από 4 έως 7 π.μ. Είναι αυτή τη στιγμή είναι να κορεστεί το δωμάτιο με φρεσκάδα και δροσιά. Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς μπορείτε να ξυπνήσετε τόσο νωρίς, ανοίξτε τα παράθυρα το βράδυ πριν από τις 22.00-22.30.
 • Ο αερισμός είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κρυώσει, αν όχι να διαταράξει το πρόγραμμα.
 • Εάν ανοίξετε τα παράθυρα σε 12-16 ώρες, θα επιδεινώσετε μόνο την κατάσταση, επειδή το δωμάτιο θα γεμίσει με ζεστό αέρα.

Συστηματική υγρασία του διαμερίσματος

 • Για να ψύξετε το δωμάτιο στη θερμότητα κατά 2-5 μοίρες, ενυδατώνετε τακτικά τον αέρα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα συνηθισμένο ψεκασμό.
 • Η θερμότητα παρατηρείται ακόμη περισσότερο εάν υπάρχει χαμηλή υγρασία στο σπίτι, αλλά η ανυψωμένη υγρασία δεν είναι επίσης αποδεκτή. Το κύριο πράγμα είναι η σωστή ισορροπία.
 • Για να το ψύξετε, μπορείτε να κρεμάσετε βρεγμένα ρούχα γύρω από το δωμάτιο ή να ψεκάσετε νερό από το σπρέι στις κουρτίνες.
 • Τοποθετήστε την περίμετρο του δοχείου με νερό και, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να το γεύση με μερικές σταγόνες αρωματικών ελαίων από εσπεριδοειδή, μέντα ή λεβάντα.
 • Σας συνιστούμε να γεμίζετε το δοχείο από κάτω από το υγρό πιάτων με τρεχούμενο νερό. Κάθε ώρα, ψεκάστε το υγρό σε ολόκληρη την περιοχή του διαμερίσματος. Και για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ψεκάστε λίγο υγρό στον εαυτό σας. Με την εξάτμιση, το σώμα θα ψυχθεί αισθητά.

Χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο για να κρυώσει το δωμάτιο

Παραδόξως, το υλικό αυτό αντιμετωπίζει τέλεια τις υψηλές θερμοκρασίες.

 • Αγοράστε κυλίνδρους 5 και πλέον μέτρων.
 • Αυτό το υλικό πρέπει να κολληθεί σε τοίχους ή παράθυρα και στις δύο πλευρές. Για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα, καλύψτε πλήρως την περιοχή του γυαλιού.
 • Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα των οποίων τα παράθυρα βλέπουν νοτιοδυτικά και νότια. Είναι εκεί που η ένταση των ακτίνων του ήλιου είναι υψηλή.
 • Είναι επίσης δυνατή η ψύξη του σπιτιού σε ζεστό καιρό με αλουμινόχαρτο, επειδή το υλικό αποτρέπει τη διείσδυση του ήλιου σε χαλιά, έπιπλα και άλλα στοιχεία του εσωτερικού χώρου, από την θέρμανση του οποίου αυξάνεται η θερμοκρασία.
 • Έρευνες επιστημόνων έχουν αποδείξει ότι κάθε θερμότητα θερμαίνεται όχι απλώς από τον αέρα και από τα αντικείμενα στα οποία πέφτουν οι ακτίνες. Τα θερμαινόμενα αντικείμενα μπαίνουν στην ανταλλαγή θερμότητας με τον αέρα, γι 'αυτό και δημιουργείται η ασφυκτική θερμότητα στο σπίτι.
 • Το μόνο μείον είναι το αισθητικό στοιχείο. Το φύλλο κολλημένο σε τοίχους και γυαλί δεν προσθέτει ομορφιά στο εσωτερικό.

Βαριά κουρτίνες

Οι πυκνές κουρτίνες όχι μόνο δίνουν στο δωμάτιο μια ζεστασιά και ομορφιά, αλλά και βοηθούν στην προσαρμογή της θερμοκρασίας του αέρα.

 • Ξεκινώντας από τις 8.00 ή ακόμα και νωρίτερα, κλείστε τις κουρτίνες έτσι ώστε οι ακτίνες του ήλιου να μην διεισδύσουν μέσα.
 • Πάρτε βαριά βαριά κουρτίνες, και κρεμάστε τα παράθυρα προς τα νότια.

Ενδιαφέρουσες! Οι κουρτίνες θεωρούνται αδιαπέραστες, αν μέσω του εκτεταμένου υφάσματος δεν έπληξε καμία ακτίνα.

 • Μην αγοράζετε προϊόντα από συνθετικά υλικά, διότι όταν θερμαίνονται θα επιδεινώσουν τη θερμότητα.

Σκουρόχρωση των παραθύρων

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για τους κατοίκους των νότιων διαμερισμάτων.

 • Ένα ειδικό φιλμ σκίασης είναι κολλημένο σε ολόκληρη την επιφάνεια του παραθύρου για προστασία. Είναι συνήθως μια πρασινωπή και γαλαζωπή χροιά και η δράση της αποσκοπεί στην αποτροπή της διείσδυσης του ηλιακού φωτός.
 • Μείον αυτή τη μέθοδο, τα φυσικά χρώματα πίσω από τα παράθυρα χάνονται.

Blinds για ψύξη

Αν δεν έχετε την επιθυμία να κολλήσετε το παράθυρο με φύλλα, μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε τα blind τους.

 • Λεπτές λωρίδες, κλειστές όλη την ημέρα, καθυστερούν μέχρι και το 90% του ηλιακού φωτός.
 • Αποφασίστε για το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστούν οι ταινίες. Για μέγιστη απορρόφηση του ήλιου, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ξύλινα.
 • Πλένετε αποτελεσματικά τα περσίδες πρέπει να είναι τουλάχιστον μερικές φορές το χρόνο.
 • Για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, επιλέξτε υφασμάτινες κάθετες ρωμαϊκές κουρτίνες.

Απαλλαγούμε από περιττά πράγματα

Παρατήρησα ότι το καλοκαίρι θα περπατούσατε γύρω από το γυμνό δροσερό ημι-ευχαρίστηση;

 • Η λύση στο πρόβλημα θα είναι η απαλλαγή από το παλάτι και η αποστολή του στον καθαρισμό. Είναι αυτός που γίνεται ένας αντανακλαστήρας, εμποδίζοντας τη διείσδυση της δροσιάς από το πάτωμα στο δωμάτιο.
 • Αν είστε ιδιοκτήτης των χαλιών τοίχου, είναι επίσης καλύτερο να τα αφαιρέσετε και να τα καθαρίσετε.
 • Κατά την αφαίρεση του δαπέδου, ελέγξτε την κατάσταση του δαπέδου. Εάν είναι πολύ υγρό, μπορεί να εμφανιστεί ένας μύκητας στην επιφάνεια. Αφαιρέστε το καλούπι και επεξεργαστείτε τις επιφάνειες με αστάρι.

Χρήση πάγου ψύξης

Ψύξτε το διαμέρισμα χωρίς split σύστημα χρησιμοποιώντας απλό πάγο θα είναι μερικοί βαθμοί. Για να γίνει αυτό, παγώστε τα καλούπια με νερό στην κατάψυξη και, αφού έχουν καταψυχθεί, ρίξτε μερικά κύβους στο πιάτο.

Χρησιμοποιώντας την κουζίνα

 • Για να ψύξετε τον αέρα το καλοκαίρι, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τις εργασίες στην κουζίνα.
 • Ένας φούρνος ή φούρνος εργασίας αυξάνει σημαντικά τη θερμοκρασία του δωματίου. Μετά από μια ώρα εργασίας τα πιάτα είναι στην κουζίνα απλά εξωπραγματικά.
 • Σημειώστε ότι η θέρμανση συμβαίνει τόσο από το αναφλεγόμενο αέριο όσο και από την αμαξοστοιχία.

Υγρό καθαρισμό

 • Το καλοκαίρι και νωρίς την άνοιξη είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται υγρός καθαρισμός όσο το δυνατόν συχνότερα.
 • Με τον υγρό καθαρισμό εννοούμε σκούπισμα παραθύρων, ράφια, πόρτες, πλύσιμο δαπέδων και αλλαγή κλινοσκεπασμάτων.
 • Αυτή η μέθοδος θα μειώσει γρήγορα τη θερμότητα και η εξάτμιση της υγρασίας εξομαλύνει τις διαδικασίες ανταλλαγής θερμότητας.

Ηλεκτρονικές συσκευές

 • Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση οικιακών συσκευών και άλλων ηλεκτρονικών κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Πρόκειται για σίδερα, ηλεκτρικές σκούπες, υπολογιστές, τηλεοράσεις ή εκτυπωτές.
 • Αυτή η μέθοδος θα συμβάλει επίσης στη μείωση του ενεργειακού κόστους.
 • Στο μπάνιο αποσυνδέστε την πετσέτα, γιατί το καλοκαίρι είναι καλύτερα να στεγνώνετε τα πράγματα στο μπαλκόνι.

Υγρά φύλλα

Μια άλλη συμβουλή για την ψύξη του δωματίου στη ζέστη χωρίς κλιματισμό.

 • Θα χρειαστείτε λεκάνες με νερό και φύλλα.
 • Τοποθετήστε τη λεκάνη κοντά στην πόρτα και κρεμάστε το φύλλο στην πόρτα, έτσι ώστε οι άκρες της να αγγίζουν το υγρό. Το πανί, απορροφώντας σταδιακά το νερό, θα δώσει το δωμάτιο δροσερό.
 • Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε ένα φύλλο περισσότερο.

Σπιτικό κλιματιστικό

Είναι δυνατόν να ψύξετε το δωμάτιο με ανεμιστήρα, γι 'αυτό θα χρειαστείτε λίγα λίτρα τρεχούμενου νερού στο φορτίο.

 1. Γεμίστε τα μπουκάλια ή τα μπολ με νερό, τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
 2. Μετά την προσθήκη νερού μετατρέπεται σε πάγο, το αφαιρέσετε από τον καταψύκτη και τοποθετήστε το γύρω από τον ανεμιστήρα, έτσι ώστε οι ροές αέρα που εμφυσάται από τις λεπίδες πάγο.
 3. Οι ανεμιστήρες που ψύχουν το δωμάτιο θα βοηθήσουν μετά από μόλις 5 λεπτά λειτουργίας.
 4. Για να παρατείνετε το αποτέλεσμα, αλλάξτε περιοδικά τις δεξαμενές τήξης σε νέο πάγο.

Ενδιαφέρουσες! Συσκευές εξαερισμού που ψύχουν αέρα, λειτουργούν με τον τύπο της κίνησης του αέρα από τη μία πλευρά στην άλλη και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ο κινητήρας γίνεται πολύ ζεστός. Χρησιμοποιήστε τα μόνο όταν βρίσκεστε στο δωμάτιο.

Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση

Κρύο χωρίς κλιματισμό και ανεμιστήρα είναι δύσκολο, αλλά υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Μπορείτε να το δείτε στη βραζιλιάνικη τηλεοπτική σειρά. Η συσκευή ονομάζεται ανεμιστήρας οροφής. Αυτή η ακριβή ευχαρίστηση (η τιμή είναι περίπου 4000 ρούβλια) είναι απολύτως αθόρυβη, δεν δημιουργεί ρεύματα και δεν θερμαίνει το δωμάτιο με τον κινητήρα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέλειος καιρός. Χρησιμοποιώντας τις προτεινόμενες μεθόδους, μπορείτε να ψύξετε τα καθιστικά και να βελτιώσετε το επίπεδο άνεσης το καλοκαίρι.

Ντμίτρι Oreshkin: Ο Πούτιν δεν μπορεί να φύγει

V. Dymarsky: Δεν ξέρω, ίσως δεν θα συμφωνήσετε μαζί μου, κάπως δεν ρωτήθηκε πολύ η αρχή του νέου προεδρικού όρου του Βλαντιμίρ Βλαντιμιρόβιτς. Κάπως πολλά προβλήματα αμέσως μετά τα εγκαίνια. Εκτός από τις συντάξεις, πόσοι υπήρχαν ήδη εκεί μέσα σε λίγους μήνες. Είναι έτοιμο ο Ντμίτρι να προβλέψει την περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων εδώ με αυτή την έννοια;

Αυτό θα εμποδίσει τον Πούτιν να επεκτείνει με κάποιο τρόπο την εξουσία του σε μία ή την άλλη μορφή μετά το 24ο έτος; Θα πρέπει ακόμα να παραδώσει την εξουσία στο 24ο έτος; Και αυτό που κάνει τώρα, συμπεριλαμβανομένης αυτής της μετατροπής, σημαίνει αυτό ότι έχει ήδη αρχίσει να παραδίδει τη δύναμή του;

Ντμίτρι Όρεσκιν, πολιτικός επιστήμοναςΔεν νομίζω ότι είναι έτοιμος να παραδώσει την εξουσία του, επειδή έχτισε ένα μοντέλο όταν είσαι στην κορυφή, που είναι πάνω από το γήπεδο, που είναι πάνω από το Κοινοβούλιο, που είναι πάνω από τον Τύπο, που είναι πάνω από την επιχείρηση, θα είναι πάνω από όλους και τη θέλησή σας - είναι το πιο σωστό και ο μόνος νόμος. Αυτό σημαίνει ότι όταν θα πάτε στην κορυφή της εξουσίας και αναρρίχηση κάποιος άλλος σε αυτό, θα γίνει άθλια και αβοήθητοι, επειδή δεν προστατεύουν ούτε συνταγματική ούτε νομική ούτε την κοινοβουλευτική συνάντηση. Και αυτό είναι ένα πολύ απλό βήμα προς την κατεύθυνση της μετά-προεδρικής δίωξης και της έρευνας. Λοιπόν, όπως είδαμε, για παράδειγμα, στη Νότια Κορέα.

Ως εκ τούτου, ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν δεν μπορεί να φύγει. Εδώ είναι μια άλλη ερώτηση, πώς θα διατηρήσει τον εαυτό του στην εξουσία. Τώρα στο ερώτημα αν ένας νέος όρος άρχισε άσχημα. Κατά τη γνώμη μου, ο ιδανικός, τόσο έξυπνος και σωστός θα ήταν μια επιλογή για τον Πούτιν να αποσυρθεί μετά τους δύο πρώτους όρους. Στη συνέχεια, θα παραμείνει στη μνήμη του λαού ως ίσως ο καλύτερος πολιτικός διευθυντής γενικά σε όλη την ιστορία. Επειδή μαζί του μεγάλωσε η οικονομία, με την αύξηση των εισοδημάτων του πληθυσμού, με την αύξηση του καθεστώτος της Ρωσίας. Όλα ήταν καλά.

Ακόμη, για παράδειγμα, άνθρωποι όπως ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι εξέφρασε αυτή την ιδέα που θα μπορούσε να αφήσει μετά από δύο όρους - θα είναι καλά κάνει, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου, Χοντορκόφσκι ήταν στη φυλακή. Λοιπόν, είναι μόνο αντικειμενικά σαφές ότι ήταν ωραίο για τον Πούτιν. Η τρίτη περίοδος ήταν, κατά την άποψή μου, ήδη κατά την πτώση σημαίας. Και το τέταρτο είναι λάθος. Και ήταν σαφές ότι τώρα με κάποιο τρόπο θα πιάσει αυτό το κύμα και κυρώσεων, καθώς και τη σχέση με τον ως άτομο με το οποίο είναι απαραίτητο δεν είναι τόσο πολύ σε εγρήγορση, και ότι απλά δεν μπορεί να είναι αξιόπιστες. Το οποίο παίρνει και παραβιάζει το ίδιο μνημόνιο της Βουδαπέστης. Όποιος μπορεί να συμπεριφερθεί εντελώς διαφορετικά, όπως συνηθίζεται στο ίδιο G-8.

Και μου φαίνεται ότι αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Το ερώτημα είναι: πώς θα το κατανοήσουν οι άνθρωποι μας, πώς θα βιώσουν αυτή την επώδυνη γνωστική ασυμφωνία. Επειδή τους φαίνεται ότι είναι καλός, κάνει όλα καλά, επιστρέφει τη μεγάλη μας δύναμη. Και τότε κάτι τους εκπλήσσει που πρέπει να πληρώσουν γι 'αυτό. Και τώρα, μου φαίνεται, αρχίζει ο καιρός όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο Βλάντιμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν δεν είναι υπερήφανος αετός, αλλά ένας πολιτικός διευθυντής που κάνει συχνά πολύ επικίνδυνα στοιχήματα που δεν κερδίζουν πάντα.

Ως εκ τούτου, στο ερώτημα του 24ου έτους. Δεν θα με εξέπληττε αν αυτή είναι η λογική κατάληξη αυτής της 4-πλάσια διάρκεια του Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι η μεταβίβαση της εξουσίας σε κάθε είδους καθεστώς των «μαύρων συνταγματαρχών» στην Ελλάδα ή «στρατιωτική χούντα» στην Αργεντινή. Δεν μπορείτε να χάσετε την εξουσία. Με τη βοήθεια των εκλογών, δεν μπορεί να παραταθεί. Είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνήσουμε σε οποιεσδήποτε εγγυήσεις, γιατί πρέπει να πιστέψουμε τους συνεργάτες τους για αυτό, και ο Πούτιν δεν πιστεύει κανέναν, σε αντίθεση με τον Γέλτσιν. Ο Ελτσίν πίστευε τον Πούτιν και ο Πούτιν δεν τον εξαπατούσε, πρέπει να του δώσουμε την οφειλή του.

Θερμό, φύγε! 4 καλύτερους τρόπους για να δροσίσετε ένα διαμέρισμα χωρίς κλιματισμό

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του ήρθαν να ρωσικές πόλεις και θερμότητας, από την οποία διαφυγής είναι καλύτερα στο δικό σας διαμέρισμα, που είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό. Αλλά τι εάν δεν έχετε αυτό το καλό του πολιτισμού;

Ήδη στα τέλη Μαΐου, οι κάτοικοι της Ρωσίας θεώρησαν ότι έρχονται οι καυτές ημέρες. Το πρωί ξεκινήσαμε να ξυπνήσει νωρίς, αλλά όχι επειδή πριν πάτε για ύπνο, και από το τηγάνισμα ηλιακή ακτινοβολία θερμαίνει το δωμάτιο μας, με τον ιδρώτα να ρέει το χαλάζι... Σε γενικές γραμμές, τα πάντα μιλά για την προσέγγιση του καλοκαιριού και τη ζέστη, τα οποία όλα έχουν να περιμένουν, και η οποία σύντομα όλοι θα είμαστε τόσο απελπισμένοι για να σώσουμε τον εαυτό μας.

Η καλύτερη λύση για τη θερμότητα είναι ο κλιματισμός. Όλο και περισσότερα ρωσικά διαμερίσματα μπορούν να καυχηθούν για αυτό το όφελος του πολιτισμού. Αλλά τι εάν δεν υπάρχει κλιματιστικό στο διαμέρισμα; Πώς να ξεφύγετε από τη φωτιά; Μην δώσετε στο έλεός της.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία επιλογών. Η AiF.ru τα μελέτησε και επέλεξε τους τέσσερις πιο αποτελεσματικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε χωρίς κλιματιστικό ακόμα και στην πιο έντονη θερμότητα.

Κλείστε τα παράθυρα

Η θερμότητα που διεισδύει στα διαμερίσματά μας, έρχεται ως επί το πλείστον σε εμάς μέσω των παραθύρων. Από εκεί, οι ακτίνες του ήλιου μπαίνουν στο δωμάτιο, από όπου αρχίζουμε να νιώθουμε σαν σε φούρνο μικροκυμάτων. Από εκεί, ο θερμός αέρας διεισδύει στα σπίτια, τα οποία στη συνέχεια δεν μπορούν να κτυπούν έξω από το διαμέρισμα με οποιονδήποτε τρόπο.

Πώς να το αντιμετωπίσετε αυτό; Όλοι οι έξυπνοι είναι απλοί - πρέπει να κλείσετε όλα τα παράθυρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για την οικεία έννοια αυτής της λέξης - για να κλείσει τις πόρτες. Είναι γενικά απαραίτητο να καλύπτετε κάθε μήνυμα του διαμερίσματος με το δρόμο μέσα από τα παράθυρα.

Είναι καλύτερο για αυτή την κατάλληλη σφιχτή κουρτίνες, η οποία δεν θα επιτρέψει τις ακτίνες του ήλιου να διεισδύσουν στο διαμέρισμα. Αν τους κλείσετε πάλι το βράδυ, τότε το πρωί μπορείτε να αισθανθείτε τη διαφορά σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα - το διαμέρισμα θα γίνει αισθητά πιο δροσερό.

Υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι ιδανικό εάν δεν θέλετε να ζήσετε όλο το καλοκαίρι σαν σκωληκοειδείς στην τρύπα σας, χωρίς ηλιακό φως. Αυτή είναι μια κάτοψη καθρέφτη, η οποία πολλά κόλλα στα παράθυρα. Χάνει ένα κομμάτι του φωτός και σας επιτρέπει να δούμε μέσα από το παράθυρο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ηλιακού φωτός που αντανακλά, δεν επιτρέπει η θερμότητα να διεισδύσει μέσα στο δωμάτιο.

Και βεβαίως, δεν είναι απαραίτητο να οδηγηθείτε σε συμβουλές για να ανοίξετε παράθυρα σε θερμότητα. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να χτίσετε ένα βύθισμα, αυτό θα αφήσει μόνο στον ζεστό καλοκαιρινό αέρα, ακόμα και με σκόνη και μυρωδιές από το δρόμο.

Ενυδατώστε

Η διαφυγή από τη θερμότητα επιτρέπει και την υγρασία. Και υπάρχουν πολλές δυνατότητες χρήσης νερού για την ψύξη των χώρων.

Μπορείτε να ξεκινήσετε, ίσως, με ένα σπρέι. Περιοδικά ψεκάζοντας από αυτήν υγρασία στο διαμέρισμα, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία. Η παράκαμψη αυτής της περίπτωσης επίσης δεν ακολουθεί, αν δεν θέλετε να μετατρέψετε το δωμάτιο σε ατμόλουτρο. Θα αρκεί να πασπαλίζουμε το νερό μία φορά την ώρα - ενάμισι.

Αντικαταστήστε την αναστάτωση με έναν ψεκαστήρα μπορεί να είναι ένας αυτόματος υγραντήρας αέρα. Θα κάνει όλη τη δουλειά για σας. Για την περαιτέρω ψύξη το διαμέρισμα μπορεί να σας συμβουλεύσει να προσθέσετε στο δοχείο με νερό, το οποίο ψεκάζεται στο διαμέρισμα, το συνηθισμένο πάγο.

Ο επόμενος τρόπος είναι τόσο μεγάλος όσο ο κόσμος - να απολαύσετε τις πετσέτες σε κρύο νερό και να τους κρεμάστε γύρω από το διαμέρισμα. Θα είναι τουλάχιστον παράξενο να κοιτάξουμε, αλλά η μείωση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο θα βοηθήσει ακόμα - ελέγχεται από γενιές των προγόνων μας.

Η υγρασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να κρυώσει το διαμέρισμα, αλλά και για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ξεφύγει από τη φωτιά. Μπορεί να είναι όπως η συνήθης διαβροχή της κεφαλής σε δροσερό νερό, και η περιοδική αποδοχή ενός πλήρους δροσερού ντους. Το διαμέρισμα δεν θα πάρει πιο κρύο, αλλά μπορείτε να ξεχάσετε για τη θερμότητα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να συνδυάσετε τους δύο τελευταίους τρόπους για να καταπολεμήσετε τη θερμότητα - κρεμάστε μια υγρή κρύα πετσέτα γύρω από το λαιμό σας, όπως κάνουν οι αθλητές.

Απενεργοποιήστε τα πάντα

Δεν είναι μυστικό ότι όλες οι οικιακές συσκευές ακτινοβολούν θερμότητα κατά τη λειτουργία. Ακόμα και το ίδιο ψυγείο, το οποίο πρέπει να κρυώσει, το κάνει μόνο μέσα του. Έξω δίνει ένα τεράστιο ποσό θερμότητας, που παραμένει στο διαμέρισμά σας. Απενεργοποίηση του ψυγείου, φυσικά, ένα ακραίο μέτρο, αλλά για ελαχιστοποίηση της χρήσης κάθε είδους ηλεκτρικές σκούπες, πιστολάκι για τα μαλλιά, ploek, σίδερα, υπολογιστές και ακόμη και τηλεοράσεις να σκεφτείτε.

Ειδικά αυτή η συμβουλή ισχύει για την κουζίνα, στην οποία, κατά κανόνα, η θερμοκρασία του αέρα είναι αρκετά βαθμούς υψηλότερα από ό, τι στο υπόλοιπο του διαμερίσματος. Σε μια θερμότητα είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί λιγότερο στη φωτιά - επηρεάζει έντονα μια θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε κάτι άλλο στο διαμέρισμά σας. Είναι μια θερμαινόμενη πετσέτα στο μπάνιο. Κατά κανόνα, συνδέεται με ένα σωλήνα με ζεστό νερό και, εκτός από την κύρια λειτουργία του, χρησιμεύει επίσης για τη θέρμανση του μπάνιου. Αλλά με το κλείσιμο της κεντρικής θέρμανσης, δεν σβήνει και συνεχίζει να λειτουργεί όλο το χρόνο. Συνήθως μπορεί να απενεργοποιηθεί κλείνοντας δύο βαλβίδες που οδηγούν από τον ανυψωτήρα στην θερμαινόμενη πετσέτα. Εάν δεν υπάρχουν τέτοιες βαλβίδες στην περίπτωσή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να το τυλίξετε με αλουμινόχαρτο. Αυτό θα πρέπει να αποτρέψει τη διείσδυση της θερμότητας από το θερμαντήρα πετσετών στο διαμέρισμα.

Κλιματισμό με δικά του χέρια

Εάν δεν έχετε κλιματιστικό στο διαμέρισμά σας και για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, τίποτα δεν μας εμποδίζει να κατασκευάσουμε ένα πρωτόγονο κλιματιστικό με τα χέρια μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια λεκάνη με κρύο νερό, ένα μικρό πάγο και ένα ηλεκτρικό ανεμιστήρα.

Ένας ανεμιστήρας για να κρυώσει ο αέρας στο διαμέρισμα δεν θα είναι αρκετό. Δημιουργεί μόνο την ψευδαίσθηση της δροσιάς, αυξάνοντας την κίνηση του αέρα έτσι ώστε ο ιδρώτας από το σώμα σας να εξατμίζεται πιο γρήγορα. Αυτό βοηθά λίγο, αλλά δεν σώζει σε μια σοβαρή ζέστη.

Για να διορθώσουμε την κατάσταση, αρκεί απλώς να βάλουμε στο δρόμο του αέρα από τον ανεμιστήρα μια λεκάνη με νερό και πάγο. Οι κρύοι ατμοί από τη λεκάνη θα αναμειχθούν με ρεύματα αέρα και θα εξαπλωθούν σε όλο το διαμέρισμα. Αυτό αμέσως υγραίνει τον αέρα και μειώνει τη θερμοκρασία.

Εάν δεν υπάρχει ανεμιστήρας, τότε μια λεκάνη με πάγο και νερό θα είναι επίσης χρήσιμη. Μόλις το τοποθετήσετε κοντά σας, μπορείτε να κάνετε τη διαμονή σας σε ένα ζεστό διαμέρισμα λίγο πιο άνετα.

Τρόποι ψύξης του δωματίου χωρίς κλιματισμό

Με την έναρξη της θερμότητας, πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αρχίζουν να επιπλέουν για το γεγονός ότι πέρυσι δεν αγόρασαν ποτέ κλιματιστικό. Ο ξηρός ζεστός αέρας κάνει το διαμέρισμα να μοιάζει με σάουνα, οπότε είναι αδύνατο να είσαι στη μέρα ή ακόμα και τη νύχτα. Τι να κάνετε όταν το σπίτι δεν είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό; Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε τις δημοφιλείς δοκιμασμένες μεθόδους ψύξης των χώρων, οι οποίες δεν απαιτούν οικονομικές επενδύσεις και σύνθετες προετοιμασίες. Έτσι, ας μιλήσουμε για τρόπους για να δροσίσετε ένα δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό.

Πόσο γρήγορα θα δροσιστείτε το δωμάτιο;

Οι έμπειρες νοικοκυρές βρίσκουν μια διέξοδο από κάθε κατάσταση, ακόμη και αν είναι συζευγμένες με αμείλικτη καλοκαιρινή ζέστη. Στο οπλοστάσιό τους, υπάρχουν οι ακόλουθοι τρόποι μείωσης της θερμοκρασίας:

 1. Υγρό καθαρισμό. Νωρίς το πρωί, όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά, σκουπίστε τα πατώματα με ένα υγρό πανί και περιμένετε να εξατμιστεί το νερό. Μετά από αυτό, κλείστε αμέσως τα παράθυρα και τραβήξτε τις κουρτίνες. Σημαντικό σημείο: μην κλείνετε τα παράθυρα μπροστά από το χρόνο, το υγρό πρέπει να εξατμιστεί τελείως.
 2. Χρησιμοποιήστε τον ανεμιστήρα. Ρυθμίστε το σε χαμηλή ταχύτητα έτσι ώστε ένα φως, ευχάριστο αεράκι φυσάει στο δωμάτιο. Εάν φοβάστε να πάρετε κρύο, κατευθύνετε τον ανεμιστήρα στο παράθυρο. Αυτό θα βοηθήσει στην κυκλοφορία καθαρού αέρα στο διαμέρισμα. Εάν και αυτό δεν σας βοηθήσει, τοποθετήστε ένα δοχείο με νερό ή πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα. Μια ισχυρή ροή ζεστού αέρα θα προωθήσει τη φυσική εξάτμιση, λόγω της οποίας η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά 3-4 μοίρες.
 3. Το δωμάτιο ψύχεται από έναν υγραντήρα αέρα. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα αέρα. Αυτή είναι μια ειδική συσκευή που παράγει υδρατμούς. Χάρη στο ατμόλουτρο είναι λίγο δροσερό, αλλά αισθάνεται μόνο σε θερμοκρασία 25-27 βαθμούς.
 4. Κουρτίνες στα παράθυρα. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε από τη φωτιά είναι να χρησιμοποιήσετε πυκνές λευκές κουρτίνες από λινάρι. Το λευκό χρώμα αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου και το λινά δροσίζει τον αέρα. Αν δεν υπάρχουν κουρτίνες, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί φύλλο αλουμινίου. Καλύψτε το με παράθυρα που βλέπουν προς την ηλιόλουστη πλευρά. Για να διορθώσετε, χρησιμοποιήστε μια αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως. Το πιο ακριβό αναλογικό φύλλο θα τόνωνεται μπροστά σε μια προστατευτική μεμβράνη σκούρου χρώματος.
 5. Υγρό ύφασμα. Κάτοικοι της Ινδίας και της Κίνας είναι συνηθισμένοι να ψύχουν το δωμάτιο, κρέμονται στις πόρτες του μπαλκονιού και παράθυρα υγρές κουρτίνες και πετσέτες. Γιατί να μην υιοθετήσετε αυτήν την πρωτότυπη μέθοδο μείωσης της θερμοκρασίας; Στις κουρτίνες δεν στεγνώνετε, τις ψεκάζετε περιοδικά με νερό από το πιστόλι ψεκασμού. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες κιτρίνου ή μέντας στο δοχείο και επιπλέον να απολαύσετε το αναζωογονητικό άρωμά τους.
 6. Απαλλαγείτε από τα προϊόντα σωρού. Πρώτα απ 'όλα, αυτά είναι χαλιά. Είναι μια πρόσθετη πηγή θερμότητας, γι 'αυτό η θερμοκρασία τους φαίνεται να είναι υψηλότερη από ό, τι είναι πραγματικά. Εάν το σπίτι σας έχει μαξιλάρια φτιαγμένα από κοτσάνι ή καρέκλες με μάλλινη επικάλυψη, τότε είναι καλύτερα να ρίξετε ελαφριές σατέν μαξιλαροθήκες ή καλύμματα από λινάρι πάνω τους. Το λευκό ύφασμα θα αντανακλά τη θερμότητα, που θα δημιουργήσει μια αίσθηση δροσιάς.

Τώρα ξέρετε πώς μπορείτε εύκολα να δροσίσετε τον αέρα στο δωμάτιο και μην πάτε έσπασε για την αγορά και την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού. Καλοκαίρι θερμότητας για σας δεν είναι τρομερό!

Αν η θερινή ζέστη σας έχει πιάσει στη μέση της νύχτας και δεν σας επιτρέπει να κοιμηθείτε, τότε μπορείτε να καταφύγετε σε ριζοσπαστικά μέτρα που θα σας βοηθήσουν να δροσίσετε γρήγορα το δωμάτιο. Αυτό θα βοηθήσει με ένα μπουκάλι ζεστού νερού με πάγο. Για να γίνει αυτό, γεμίστε τη δεξαμενή νερού με νερό και τοποθετήστε την στην κατάψυξη. Πάμε στο κρεβάτι, απλά βάλτε ένα μπουκάλι ζεστού νερού με παγωμένο νερό από το κρεβάτι - θα μειώσει σημαντικά την θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να τυλίξετε ένα μαξιλάρι θέρμανσης με μια πετσέτα και να το αγκαλιάσετε σαν το αγαπημένο σας μαλακό παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση, το κρύο που εξέρχεται θα είναι πιο έντονο.

Στη φωτιά, μπορείτε επίσης να βρεθείτε νυχτικά και να το βάλετε στο γυμνό σώμα σας. Η δροσιά από ένα υγρό ύφασμα θα σας χαρίσει ευχαρίστηση και θα σας επιτρέψει να ξεχάσετε μια θερινή ζέστη.

Μέθοδοι ψύξης αέρα

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή αφόρητης θερμότητας που μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας, την παραγωγικότητα, να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας, ειδικά για τους ηλικιωμένους. Αυτή τη στιγμή, θέλετε να κρύψετε στο σπίτι, ειδικά εάν έχει μια ειδική συσκευή ψύξης. Αλλά πώς να είναι αυτός που δεν το έχει, πώς να δροσίσει ένα δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό; Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημά σας. Ας εξετάσουμε το καθένα λεπτομερέστερα.

Ανοιχτά παράθυρα - ένας τρόπος για να δροσίσετε το δωμάτιο

Παράθυρα που ανοίγουν

Όλοι αγαπούν να ανοίξει τα παράθυρα για να επιτρέψει φρέσκο ​​αέρα να μπει στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε θερμοκρασία πάνω από 35 βαθμούς - δεν είναι η καλύτερη λύση, διότι το δικαίωμα της θερμότητας μέσα από το παράθυρο και παίρνει μέσα. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εξαπατήσουν λίγο και να ανοίξουν τα παράθυρα μόνο όταν υπάρχει μια σκιά. Αλλά δεν μπορείτε να το ονομάσουμε η σωστή απόφαση, καθώς η θερμοκρασία είναι ακριβώς η ίδια με την ενεργό ανταλλαγή αέρα. Η πιο ενδεδειγμένη λύση θα ήταν να είναι λίγο αερισμό, το οποίο θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από την αποπνικτική και μπαγιάτικο αέρα.

Ο αερισμός είναι καλύτερο να γίνεται τη νύχτα, ή όταν είναι συννεφιασμένος ή δροσερός. Ο τελικός αερισμός είναι καλύτερο πριν εμφανιστούν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου.

Μια άλλη σημαντική απόχρωση στην καταπολέμηση της θερμότητας θα είναι τα παράθυρα με κουρτίνα. Δεδομένου ότι υπό την επίδραση των άμεσων ακτίνων του ήλιου, περίπου το 90% της θερμότητας εισέρχεται στο δωμάτιο. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να κλείσετε τα blinds, ή κουρτίνα όλα τα παράθυρα. Οι κουρτίνες από πυκνό υλικό θα αντιμετωπίσουν τέλεια τις υπεριώδεις ακτίνες και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε λίγο δροσιά στο σπίτι σας. Ένα άλλο αποτελεσματικό εργαλείο για να διατηρείται δροσερό στο δωμάτιο είναι μια αντανακλαστική ταινία. Και αν σκεφτήκατε για τη δροσιά το καλοκαίρι εκ των προτέρων, τότε κατά τη φάση κατασκευής μπορείτε να εγκαταστήσετε ειδικά παράθυρα με πολωμένη επίστρωση. Θα ανταπεξέλθουν τέλεια με τη θερμότητα το καλοκαίρι και το κρύο το χειμώνα και θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το σπίτι σε μια κατάλληλη θερμοκρασία.

Οι κουρτίνες στα παράθυρα θα σταματήσουν τις ακτίνες του ήλιου

Υγρασία

Ο υγρός αέρας αντιλαμβάνεται τέλεια τον πυρετό και την ταλαιπωρία στο σπίτι. Η ξηρότητα και η ακαθαρσία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική συσκευή για την ύγρανση του αέρα, τα οποία θα αφορούν τόσο το καλοκαίρι και το χειμώνα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η σκόνη είναι πολύ κινητό, μπορεί να ανταποκριθεί στις κάτω επιφάνειες, ράφια και μέρη όπου είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ακόμη και παρά το γεγονός ότι η εβδομαδιαία πραγματοποιείται υγρό καθαρισμού. Η σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη επειδή μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, οπότε το καλοκαίρι δεν είναι ο ασφαλέστερος χρόνος σε αυτή την περίπτωση. Προκειμένου να μαλακώσετε ελαφρώς τον αέρα και την επίδραση της σκόνης - είναι απαραίτητο να κάνετε υγρασία. Στον κόσμο των τελευταίων τεχνικών εξελίξεων υπάρχει μια ειδική συσκευή ικανή να πλύνει τον αέρα. Υπάρχουν δύο κύριες λειτουργίες της συσκευής.

 • Ενυδατική. Εκτελείται μέσω μεμβράνης υπερήχων. Μπορεί να ενυδατώσει σχετικά μεγάλη ποσότητα, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η αποτελεσματική ενυδάτωση θα πραγματοποιηθεί μόνο στα δωμάτια όπου αυτό είναι απαραίτητο.
 • Καθαρισμός του αέρα της σκόνης και των διαφόρων μυκήτων και βακτηρίων. Το καλοκαίρι, η σκόνη είναι σε αναρτημένη κατάσταση, μετακινώντας συνεχώς γύρω από το δωμάτιο, ο καθαρισμός του αέρα είναι εξαιρετικά σημαντικός. Η διαδικασία καθαρισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια μηχανικών φίλτρων και φίλτρων νερού, χάρη στην οποία ο αέρας γίνεται πολύ πιο καθαρός και πιο υγρός.

Και όσοι δεν έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια παρόμοια συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο απλές μεθόδους.

 • Ψεκαστήρας - ένα εξαιρετικό εργαλείο για την υγρασία του δωματίου. Μπορείτε να ψεκάσετε περιοδικά νερό γύρω από το σπίτι, λόγω της οποίας η θερμοκρασία θα μειωθεί. Όμως, δεν πρέπει να παρασυρθούμε με αυτό, καθώς με μια μεγάλη ποσότητα νερού το δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί σε ένα πραγματικό ατμόλουτρο. Η βέλτιστη συχνότητα για αυτή τη διαδικασία είναι περίπου μία φορά την ώρα. Μπορείτε να αγοράσετε έναν αυτόματο ψεκαστήρα (υγραντήρα), για μεγαλύτερη απόδοση, ο πάγος μπορεί να προστεθεί στο δοχείο με υγρό.
 • Υγρές πετσέτες. Διάσημος δρόμος της παλιάς γιαγιάς. Είναι αναγκαίο να απολαύσετε κάποια πετσέτες στο νερό και κρεμάστε τους γύρω από το δωμάτιο, να δούμε δεν είναι πολύ αισθητικά ευχάριστο, αλλά να μειώσει τη θερμοκρασία σίγουρα να βοηθήσει, να ελέγχεται από τους προγόνους μας.

Επιπλέον, μπορείτε να παίρνετε κατά διαστήματα ένα δροσερό ντους ή να βγάζετε το κεφάλι σας. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο από αυτό δεν θα μειωθεί, αλλά η υγεία σας θα είναι πολύ καλύτερη, ειδικά όταν είναι αφόρητα ζεστό έξω. Ως άλλη μέθοδος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρύα υγρανθείσα πετσέτα, τοποθετώντας την στο λαιμό σας, το οποίο επίσης θα βοηθήσει να διευκολυνθεί η κατάσταση για λίγο.

Οι υγρές πετσέτες είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κρυώσουν

Κάτω με τις οικιακές συσκευές

Οι οικιακές συσκευές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και παράγουν θερμότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το καλοκαίρι, όταν είναι ήδη ζεστό στο δρόμο, οπότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αναπνέουμε στο σπίτι. Πάρτε ένα συνηθισμένο ψυγείο, μέσα σε αυτό δροσίζει, και έξω δίνει μια μεγάλη ποσότητα θερμότητας, η οποία παραμένει στο δωμάτιο.

Κανείς δεν λέει να απενεργοποιήσει το ψυγείο, αλλά η χρήση άλλων λιγότερο σημαντικών συσκευών μπορεί να ελαχιστοποιηθεί. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της σύστασης αναφέρεται στην κουζίνα, όπου η θερμοκρασία του αέρα είναι συνήθως κάπως υψηλότερη από ό, τι σε άλλους χώρους.

Το μαγείρεμα κατά τη θερινή περίοδο επηρεάζει επίσης τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, καθώς ο ζεστός αέρας εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα σε όλη την επικράτεια. Κατά συνέπεια, κατά τη διαδικασία μαγειρέματος είναι απαραίτητο να κλείνετε τις πόρτες σφιχτά και να ανοίγετε τα παράθυρα. Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στους θερμαντήρες πετσετών, οι οποίοι όχι μόνο εκτελούν τη βασική τους λειτουργία, αλλά και θερμαίνουν τον αέρα. Οποιαδήποτε συσκευή που λειτουργεί με ηλεκτρισμό παράγει μια ορισμένη ποσότητα θερμότητας, έτσι στη θερμότητα αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό.

Λάθος γνώμη

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται όταν σκέφτονται ότι ο ανεμιστήρας μπορεί να δροσίσει τον αέρα, επειδή αυτή η συσκευή το αντίθετα θερμαίνει. Δημιουργεί μόνο μια αίσθηση δροσιάς, δημιουργώντας επιπλέον αερισμό. Οι ιδρώτες του ανθρώπινου σώματος παράγουν ένα υγρό (ιδρώτα) που εξατμίζεται. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται εξώθερμη και προάγει την ψύξη του σώματός μας. Όσο για τον ανεμιστήρα, δεν ψύχει το ίδιο το δωμάτιο, αλλά αν βρίσκεται κοντά στο χώρο εργασίας, θα διευκολύνει πολύ την κατάσταση κατά τη διάρκεια της ζέστης. Η αποτελεσματική χρήση του ανεμιστήρα είναι όταν βρίσκεται στο παράθυρο ή στην πόρτα. Η αποστολή του είναι να μετακινήσει τις μάζες του θερμού αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για δωμάτια που βρίσκονται στην ηλιόλουστη πλευρά και υπερθερμαίνονται. Εάν η υγρασία είναι πάρα πολύ, τότε αυτό δεν είναι επίσης καλό. Συχνά οι άνθρωποι κρέμονται γύρω από το σπίτι υγρές πράγματα, κουρτίνες και πράγματα, που κάνει το δωμάτιο πολύ πιο δροσερό. Αλλά, μην ξεχνάτε ότι μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτητα και ταλαιπωρία.

Ο ανεμιστήρας δεν ψύχει τον αέρα, αλλά το μετακινεί

Σπιτικό κλιματιστικό

Όταν δεν υπάρχει κλιματιστικό στο σπίτι, και θέλετε δροσιά, ένα κλιματιστικό από σπιτική παραγωγή θα έρθει στη διάσωση. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε:

 • δοχείο με κρύο νερό.
 • πάγος ·
 • ανεμιστήρα.

Εάν πάρετε μόνο ένα ανεμιστήρα, δεν διενεργούν τον αέρα ψύξης σε όλο το δωμάτιο, θα δημιουργήσει μόνο μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, αυξάνοντας τη ροή του αέρα και συμβάλλουν στην ταχεία εξάτμιση του ιδρώτα από το σώμα σας. Όμως, η δροσισμένη συσκευή δεν θα σας εξοικονομήσει στη θερμότητα του καλοκαιριού. Προκειμένου να βελτιωθεί το αποτέλεσμα, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα δοχείο νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα και να τοποθετήσετε πάγο εκεί. Οι ατμοί ψυχρού πάγου σε συνδυασμό με τον αέρα θα εξαπλωθούν σε όλο το δωμάτιο, εξαιτίας των οποίων η θερμοκρασία θα μειωθεί και ο αέρας θα γίνει πιο υγρός.

Εάν στο σπίτι σας δεν υπάρχει ηλεκτρικός ανεμιστήρας, τότε μπορείτε απλά να πάρετε ένα δοχείο νερού και πάγου και να το τοποθετήσετε κοντά. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο έντονο, αλλά θα διευκολύνετε τον εαυτό σας να παραμείνει σε ένα ζεστό μέρος για λίγο.

Το σπιτικό κλιματιστικό δροσίζει και υγραίνει τον αέρα

Γενικές συστάσεις

Σε ζεστό καιρό, είναι απαραίτητο να πίνετε περισσότερο κρύο υγρό, αυτό θα σας επιτρέψει να ψύξετε το σώμα όχι από το εξωτερικό, αλλά από το εσωτερικό. Μην πίνετε πολύ γρήγορα, επειδή μπορεί να αρρωστήσετε, αργά, σε μικρές μερίδες. Υπάρχει η άποψη ότι το ζεστό τσάι είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό, καθώς βοηθάει τον οργανισμό να αυτο-ψύχεται. Προσπαθήστε να φοράτε εσωτερικά ελαφρύτερα ρούχα από φυσικά υλικά, δωρεάν. Τα πράγματα είναι ωραία από βαμβακερό ύφασμα. Αν η νύχτα είναι ζεστή και αποπνικτική για ύπνο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε ένα μαξιλάρι μέσα στο οποίο υπάρχει φαγόπυρο. Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο σε μια καυτή περίοδο, αφού δεν κρατάει ζεστό.

 • Δώστε προσοχή στη συμπεριφορά των κατοικίδιων ζώων σας. Όταν είναι ζεστό, γίνονται αδρανείς, κοιμούνται περισσότερο, όλοι το κάνουν αργά και αργά. Ο σύγχρονος ρυθμός της ζωής δεν μας επιτρέπει να κάνουμε τίποτα όλη την ημέρα, αλλά όποτε είναι δυνατόν στη ζέστη του καλοκαιριού, συνιστώνται λιγότερες κινήσεις και ο χρόνος περνάει σε οριζόντια θέση.
 • Αφαιρέστε το τάπητα. Το καλοκαίρι θα επιδεινώσουν την κατάσταση και θα πάρουν σκόνη.
 • Καλύψτε τα έπιπλα με ένα σωρό από ελαφρύ πανί. Το ύφασμα θα αντικατοπτρίζει τη θερμότητα, σε αντίθεση με μια μαλακή επιφάνεια.
 • Χρησιμοποιήστε μπουκάλια, μέσα από τις οποίες πάγου μπορεί να είναι σαν να βάλει δίπλα στο κρεβάτι, και να θέσει στο κρεβάτι εκ των προτέρων, προτού να είστε έτοιμοι για ύπνο.
 • Μπορείτε να φυτέψετε ένα δέντρο από την καυτή πλευρά του σπιτιού. Τα δέντρα - μια εξαιρετική λύση το καλοκαίρι, μπορούν να κλείσουν το δωμάτιο από τον καυτό ήλιο, διατηρώντας έτσι ένα κομμάτι δροσιάς.
 • Τα τείχη και η οροφή του σπιτιού μπορούν να βαφτούν λευκά. Αυτό είναι ριζικό, αλλά σε περιοχές με ζεστό κλίμα είναι δημοφιλές.

Εάν το σπίτι σας είναι ακόμη υπό κατασκευή, είναι καλύτερα να προβλέψετε όλες τις αποχρώσεις εκ των προτέρων. Θερμομόνωση - μια εξαιρετική λύση στα προβλήματά σας: το καλοκαίρι - είναι δροσερό, και το χειμώνα είναι ζεστό.

Επιπλέον, δώστε προσοχή στα υλικά, τούβλο - ένα καθολικό πράγμα, κατάλληλο για οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασίας. Το καλοκαίρι δεν θερμαίνεται, και τη χειμερινή περίοδο - διατηρεί τη θερμότητα. Η οροφή είναι καλύτερα κατασκευασμένη από υλικά με ανακλαστικές ιδιότητες.

Η οροφή του σκούρου χρώματος θα προσελκύσει τις ακτίνες του ήλιου, θα είναι ζεστή και βουλωμένη στο σπίτι σας το καλοκαίρι. Συνοψίζοντας, αναγνωρίζουμε ότι χωρίς το κλιματιστικό, μπορείτε πραγματικά να διαχειριστείτε ακόμα και στις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αλλά, γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε πολλά και να το εφαρμόζουμε στην πράξη. Είναι πιο εύκολο να τρέξετε στο κατάστημα και να αγοράσετε ένα θαύμα που μπορεί να κρατήσει δροσερό όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά δεν έχουν όλοι την ευκαιρία. Ναι, και τα κλιματιστικά δεν έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία, και δεν κοστίζουν μικρά χρήματα. Εκτός από την ψύξη του δωματίου, μην ξεχάσουμε την ψύξη του οργανισμού: πολλά υγρά, ντους, μπάνιο, όλο αυτό συμβάλλει επίσης στην ψύξη και την ευημερία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Είναι επίσης σημαντικό να είστε σε θέση να προσαρμόσετε τον εαυτό σας, γιατί οι πρόγονοί μας ζούσαν εδώ και εκατομμύρια χρόνια και ήταν σε θέση να συνυπάρξουν σε αρμονία με τη φύση. Θα πρέπει να διατηρήσετε τη φυσική σας μορφή, να οδηγήσετε έναν ενεργό υγιεινό τρόπο ζωής και στη συνέχεια θα είναι ωραία να υπομείνετε και τους καλοκαιρινούς θερμότερους και τους χειμερινούς σοβαρούς παγετούς.

Η ζωή σε λεπτομέρειες

Ιστοσελίδα συμβουλών και οδηγιών

 • Ανοίξτε το μενού blog
 • Αρχική σελίδα
 • Όλα τα άρθρα του ιστότοπου
 • Απαιτούνται συγγραφείς

Πώς να κρυώσει ένα δωμάτιο στη θερμότητα χωρίς κλιματισμό

Όλο το χρόνο οι άνθρωποι περιμένουν το καλοκαίρι και τους καλοκαιρινούς μήνες εξαντλούνται από ζοφερή και ζεστασιά. Διαμερίσματα για μια μέρα τόσο ζεστή που απλά δεν μπορεί να αναπνεύσει και το συναίσθημα, σαν στην έρημο. Ο πιο λογικός και προσιτός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό.

Αλλά δεν το έχουν όλοι, για διάφορους λόγους. Ναι, και υπάρχουν τρόποι για να κρυώσει το δωμάτιο στη ζέστη χωρίς κλιματισμό, μετά από όλα, οι παππούδες μας έζησαν χωρίς αυτό και όλα ήταν ωραία. Πάρτε τις γνώσεις τους στη σημείωση!

Πώς να κρυώσει ένα δωμάτιο στη θερμότητα χωρίς κλιματισμό

Οι άνθρωποι για διάφορους λόγους αρνούνται να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό. Κάποιος αποθαρρύνεται από την τιμή, κάποιος ξοδεύει για ηλεκτρική ενέργεια, κάποιος ζει σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα, κάποιος φοβάται από ιστορίες για ξηρό αέρα ή ιστορίες "αμέσως αρρωσταίνουν".

Ο λόγος δεν είναι σημαντικός, το κυριότερο είναι ότι στη θερμότητα του καλοκαιριού το δωμάτιο είναι τόσο ζεστό και βουλωμένο που είναι αδύνατο να αναπνεύσει. Και με αυτό πρέπει να κάνετε κάτι, ειδικά αν το διαμέρισμα έχει μικρά παιδιά. Ευτυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί τρόποι ψύξης του δωματίου χωρίς αυτή τη συσκευή ψύξης.

Πώς να ψύξετε ένα δωμάτιο με ανεμιστήρα

Οι ανεμιστήρες είναι πολύ πιο προσιτοί και ασφαλέστεροι από τον κλιματισμό. Αρκετά για να το ενεργοποιήσετε και θα γίνει αμέσως λίγο πιο εύκολο - ένα ελαφρύ αεράκι θα φυσήξει το σώμα, ανακουφίζοντας την ταλαιπωρία. Απλά μην το κατευθύνετε κατευθείαν στον εαυτό σας, όταν ιδρώνετε από τη φωτιά ή έχετε ένα υγρό κεφάλι - το σώμα κρυώνει πολύ γρήγορα και μπορεί να αρρωστήσετε.

Βάλτε το στο μπάνιο - είναι συνήθως το πιο cool δωμάτιο. Τότε ο αέρας θα βγει από αυτό και θα δροσίσει ολόκληρο το διαμέρισμα.

Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα αυτοσχέδιο κλιματιστικό. Πληκτρολογήστε δύο πλαστικά μπουκάλια των 1,5 λίτρων νερού, προσθέστε αλάτι, παγώστε στον πάγο και βάλτε μπροστά από τον ανεμιστήρα. Η φρεσκάδα και η δροσιά αυτών των φιαλών θα εξαπλωθούν γρήγορα σε όλο το δωμάτιο. Μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε τη δεξαμενή συμπυκνωμάτων, εάν δεν θέλετε να σκουπίσετε τη λακκούβα.

Μπορεί να γίνει ευκολότερο - τοποθετήστε μια λεκάνη με κρύο νερό ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα. Το νερό θα αρχίσει να εξατμίζεται, και ο ανεμιστήρας θα εκραγεί δροσερή υγρασία γύρω από το δωμάτιο.

Πώς να ψύξετε ένα δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό και ανεμιστήρα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχει ανεμιστήρας στο σπίτι, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά από αυτά, έτσι ώστε αρκετά γρήγορα να μειώσει τη θερμοκρασία στο διαμέρισμα σε ένα αποδεκτό επίπεδο.

1. Δημιουργήστε μια σκιά - Συνήθως η θερμότητα στο δωμάτιο προέρχεται από την άμεση ηλιοφάνεια του καλύτερου, που θερμαίνει τον αέρα μέσα από το γυαλί. Ως εκ τούτου, το πρώτο πράγμα είναι να προστατεύσει το διαμέρισμα από αυτά. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μεθόδους, ανάλογα με την κατάσταση:

 • Τοποθετήστε ένα δέντρο κάτω από το παράθυρο αν έχετε ιδιωτικό σπίτι ή ζείτε στον πρώτο όροφο. Αποτελέσματα που δεν θα δείτε αμέσως, αλλά στο μέλλον θα προστατευτείτε από μια φυσική σκηνή από τον καυτό ήλιο.
 • Για να κουρτίνες τα παράθυρα - είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πυκνές λευκές λινά κουρτίνες. Μετά από όλα, ο καθένας γνωρίζει ότι από τις φωτεινές επιφάνειες αντανακλώνται οι ακτίνες του ήλιου και πιστεύεται ότι ο λινός δροσίζει τον αέρα.
 • Χρησιμοποιήστε περσίδες - επίσης μια αρκετά απλή και προσιτή μέθοδος. Επιλέξτε όχι μεταλλικές περσίδες - θερμαίνονται στον ήλιο και λειτουργούν σαν μπαταρία.
 • Τα παράθυρα Zatonirovannye αντιμετωπίζουν την ηλιόλουστη πλευρά. Μια ειδική προστατευτική μεμβράνη τοποθετείται στο γυαλί και δεν φοβάστε πλέον τον καυτό ήλιο. Το μόνο μειονέκτημα - θα δείτε τον κόσμο σε άλλα χρώματα (από προεπιλογή με μπλε χρώμα). Σε νεφελώδη και σε χειμερινές βραδιές το διαμέρισμα μπορεί να είναι σκοτεινό, ακόμη και τη μέρα.
 • Φύλλο ή εφημερίδα - μια εξαιρετική αντικατάσταση για τόνωση. Χρησιμοποιώντας σκωτσέλα διπλής όψεως, στερεώστε το φύλλο φαγητού στα παράθυρα για να αποφύγετε την είσοδο του ηλιακού φωτός στο δωμάτιο. Αλλά μην κολλάτε το scotch στο ίδιο το ποτήρι, αλλά στα πλαίσια - είναι ευκολότερο να τα πλένετε.

2. Αερίστε το διαμέρισμα Μόνο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, όταν πέφτει η θερμοκρασία στο δρόμο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κλείστε καλά τα παράθυρα και τα παράθυρα, έτσι ώστε να μην αφήσει στη διαμέρισμα ζεστό ζεστό αέρα. Τη νύχτα, τα παράθυρα μπορούν να ανοίξουν ευρύ για να διευκολύνουν τον ύπνο και το διαμέρισμα έχει απορροφήσει τη νύχτα δροσιά.
3. Οργάνωση ενός σχεδίου το βράδυ ή τη νύχτα - ο καλύτερος τρόπος για να δροσιστεί ο αέρας στο δωμάτιο, καθώς ο θερμός αέρας φεύγει από το διαμέρισμα και ένας καινούργιος αντικαθίσταται. Ναι, και είναι ωραίο, όταν το αεράκι χτυπήσει στη ζέστη. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για διαμερίσματα όπου τα παράθυρα βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές του σπιτιού - τότε ο καθαρός αέρας θα περάσει από το διαμέρισμά σας. Διαφορετικά, είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα σχέδιο.
4. Απενεργοποιήστε όλες τις πηγές θερμότητας - είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε τη σόμπα και το φούρνο χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη (οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο στη φωτιά). Τηλεόραση, ηλεκτρονικός υπολογιστής, λαμπτήρες - όλα αυτά κατά τη διάρκεια της εργασίας εκπέμπουν πολύ θερμότητα. Διαβάστε τα νέα και τα άρθρα στο Διαδίκτυο με ένα τηλέφωνο ή tablet και θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα.
5. Κλείστε τη θερμαινόμενη ράγα πετσετών στο μπάνιο με ένα πυκνό πανί (κουβέρτα, κουβέρτα ή πετσέτα), έτσι ώστε η θερμότητα από αυτά να μην εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα.
6. Υγρανίστε τον αέρα - Η υγρασία θα ψύξει το δωμάτιο και θα μειώσει τη θερμοκρασία. Αν και είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην κατάσταση - σε ορισμένες περιπτώσεις, η αύξηση της υγρασίας μετατρέπει το διαμέρισμα σε λουτρό. Αλλά αν προστατέψετε τα παράθυρα από τις ακτίνες του ήλιου, όλα πρέπει να είναι καλά.

 • Υγραντήρας - μια ειδική συσκευή που βοηθά στη διατήρηση της επιθυμητής υγρασίας στο διαμέρισμα. Μπορείτε να βρείτε μια συσκευή με μια ποικιλία λειτουργιών - ιονισμού, καθαρισμού, κλπ. Έτσι είναι πολύ χρήσιμα πράγματα.
 • Κρεμάστε ένα υγρό φύλλο στο δωμάτιο - η παλαιά μέθοδος, η οποία τώρα θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη θερμότητα. Πρέπει να βρέξετε τα φύλλα στο νερό και να τα κρεμάσετε σε διαφορετικά μέρη. Μπορείτε να μαλακώσετε τις κουρτίνες από το σπρέι, προσθέτοντας μερικές σταγόνες εσπεριδοειδών ή αρωματικών ελαίων δυόσμου. Το ύφασμα θα στεγνώσει γρήγορα σε τέτοια θερμότητα, επομένως θα πρέπει συχνά να βρεθεί.
 • Χαμηλώστε το άκρο του ιστού σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Η αρχή της λειτουργίας όπως στην προηγούμενη μέθοδο, αλλά δεν χρειάζεται πλέον να ψεκάσετε συνεχώς το ύφασμα με το χέρι.
 • Συχνά σκουπίστε τη σκόνη με ένα υγρό πανί, σκουπίστε το πάτωμα με κρύο νερό κάθε πρωί - αυτό βοηθά να κρυώσει το δωμάτιο και χωρίς κλιματισμό.
 • Βάλτε κρύο νερό στη μπανιέρα και ανοίξτε την πόρτα έτσι ώστε η δροσιά να εξαπλώνεται γύρω από το διαμέρισμα.

7. Απομονώστε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι - δεν βοηθά μόνο να κρατήσει ζεστό το χειμώνα, αλλά και ένα δροσερό καλοκαίρι.
8. Βάλτε τους τοίχους λευκούς - τα ανοιχτά χρώματα απωθούν το χρώμα του ήλιου, έτσι ώστε αν οι εξωτερικοί τοίχοι είναι λευκοί, τότε η θερμότητα δεν θα προσελκύεται από το σπίτι σας.

9. Να κοιμηθείτε στη φωτιά. - πριν πάτε για ύπνο, πρέπει να αερίσετε το διαμέρισμα, γιατί γίνεται κρύο το βράδυ. Ανοίξτε τα παράθυρα για να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ βύθισμα και να κορεστείτε το δωμάτιο του φρέσκου αέρα. Για έναν ήχο ύπνου μπορούν να ψυχθούν και άλλες μεθόδους:

 • Ο ψυχρός αέρας συχνά πέφτει, οπότε είναι καλύτερα να κοιμηθούμε στο πάτωμα, αν είναι δυνατόν.
 • Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι με πλιγούρι φαγόπυρου - δεν θερμαίνεται, σε αντίθεση με το συνηθισμένο.
 • Δώστε προτίμηση στα μεταξωτά υφάσματα - τα φύλλα θα είναι ωραίο να δροσίσετε το σώμα σας.
 • Κάνετε ένα μπουκάλι κρύου νερού - βάζετε σε κρύα πλαστικά μπουκάλια νερού και τα ψύχετε με ένα κρεβάτι (τυλιγμένο σε μια πετσέτα για να μην απορροφήσετε το κρεβάτι).
 • Το κρεβάτι μπορεί να τοποθετηθεί το πρωί σε ένα πακέτο και να το βάλει στο ψυγείο, το βράδυ για να πάρει, να εξαπλωθεί και να βουτήξει σε ένα δροσερό σύννεφο.
 • Τοποθετήστε μια λεκάνη με νερό δίπλα στο κρεβάτι και ένα πανί - όταν γίνεται αφόρητα ζεστό, σκουπίστε το πρόσωπό σας, τα αυτιά, το λαιμό με νερό και αισθανθείτε καλύτερα.
 • Πάρτε το κάλυμμα με ένα υγρό φύλλο, αλλά όχι πολύ κρύο - μπορείτε να αρρωστήσετε.

Γενικές συμβουλές

 1. Πιείτε περισσότερο - κατά τη διάρκεια της ζέστης το σώμα εμφανίζει πολύ υγρό με τη μορφή του ιδρώτα, και θα πρέπει να το συμπληρώσετε.
 2. Προσοχή με τα κρύα ποτά και τα παγωμένα πιάτα και τα ποτά βοηθούν γρήγορα να αισθάνονται καλύτερα, αλλά αυτό είναι ένα προσωρινό αποτέλεσμα. Και αν πάτε πολύ μακριά με αυτό, ο λαιμός σας μπορεί να αρρωστήσει και να πάρει αργότερα επιπλοκές.
 3. Επιλέξτε χαλαρά ελαφρά ενδύματα από φυσικά υφάσματα (βαμβάκι, λινό). Νομίζω ότι οι εξηγήσεις εδώ είναι άχρηστες.
 4. Προσπαθήστε να είστε πιο αδρανείς - κατά τις πιο καυτές ώρες είναι ανεπιθύμητη η χειρωνακτική εργασία. Προσπαθήστε να μετακινήσετε αργά, να ενεργήσετε αργά, να μην πιέζετε - να μαθαίνετε από τα ζώα.
 5. Ρυθμίστε το siesta - στις πιο καυτές ώρες οργανώστε ένα σύντομο διάλειμμα και πάρτε έναν υπνάκο για να διευκολυνθείτε να ζήσετε μέχρι ένα δροσερό βράδυ.
 6. Μια υγρή πετσέτα τυλιγμένη γύρω από το λαιμό ή το κεφάλι θα βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βραχιόλια ή τα παπούτσια, τα οποία είναι ενυδατωμένα με νερό, το κύριο πράγμα είναι ότι ο ψυχρός ιστός αγγίζει το σώμα σε μέρη όπου μπορείτε να αισθανθείτε τον παλμό.

Φυσικά, αυτές οι συμβουλές δεν δροσίζουν το σπίτι σας τόσο αποτελεσματικά, αλλά είναι ακριβώς ασφαλείς και δοκιμασμένοι στο χρόνο. Μετά από όλα, αυτές οι συμβουλές για το πώς να κρυώσει το δωμάτιο στη θερμότητα χωρίς κλιματισμό και ανεμιστήρα, είπε στους παππούδες μας. Με τη βοήθειά τους μπορείτε να ψύξετε τον αέρα στο δωμάτιο και να απολαύσετε το καλοκαίρι μερικές φορές χωρίς δυσφορία.

Οικογένεια και μαμά

Εκπαίδευση, υγεία, ανάπτυξη παιδιών. Διαχείριση χρόνου για μητέρες

 • Ανοίξτε το μενού blog
 • Αρχική σελίδα
 • Όλα τα άρθρα του blog
 • Σχετικά με τον συγγραφέα και το blog
 • Δωρεάν
 • Ανατροφοδότηση

Μας σώζονται από τη φωτιά! 7 τρόποι για να κρυώσει το δωμάτιο, αν δεν έχετε κλιματιστικό

Η θερινή ώρα δεν συνδέεται πάντοτε με ένα θετικό. Ο ζεστός καιρός μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια κουραστική ζέστη, στην οποία η είσοδος στο σπίτι γίνεται αφόρητη τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα. Δεν είναι μόνο οι άμεσες ακτίνες του ήλιου, αλλά και η υψηλή θερμοκρασία στο δρόμο, καθώς και η απουσία ανέμου.

Τρόποι για την καταπολέμηση της θερμότητας στη μάζα του σπιτιού, μεταξύ των οποίων η πρώτη θέση είναι ο κλιματισμός. Ωστόσο, τι γίνεται αν το κλιματιστικό ή το split σύστημα δεν είναι στο σπίτι; Πώς να κρυώσει ένα δωμάτιο στη θερμότητα χωρίς κλιματιστικό; Υπάρχουν πολλές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα και θα προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε τα πάντα.

7 τρόποι για να δροσίσετε ένα δωμάτιο στη θερμότητα χωρίς κλιματιστικό

Από καιρό έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε τα οφέλη του πολιτισμού, χωρίς να σκεφτόμαστε το γεγονός ότι μόλις δεν είχαμε χρήσιμα τεχνολογικά επιτεύγματα. Ανακύπτει το ερώτημα, πώς αντιμετωπίστηκαν οι πρόγονοί μας αυτό το πρόβλημα; Για παράδειγμα, πώς κρυώνετε ένα δωμάτιο σε μια θερμότητα χωρίς κλιματιστικό; Αλλά ήταν αρκετά εύκολο για αυτούς. Μερικοί πολύ απλοί τρόποι, όπως αερισμός, δημιουργία υγραντήρα αέρα, βύθισμα κλπ., Που δεν απαιτούν ειδικές δαπάνες, θα εξεταστούν παρακάτω.

 1. Κλείστε τις κουρτίνες

Ο λόγος για την θέρμανση του αέρα στο δωμάτιο είναι η διείσδυση των άμεσων ακτίνων του ήλιου. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να κλείνετε τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ελαφρές κουρτίνες από φυσικό υλικό, για παράδειγμα λινάρι.

Οι σκοτεινές κουρτίνες απορροφούν τη θερμότητα και την εξάπλωση γύρω από το δωμάτιο, ενεργώντας σαν σόμπα. Εάν δεν μπορείτε να τα αλλάξετε, προσπαθήστε να αντικατοπτρίσετε τις ακτίνες του ήλιου. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φύλλο, το οποίο μπορεί να προσαρτηθεί στο παράθυρο με συνηθισμένη ή διπλής όψης κολλητική ταινία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη βαφή παραθύρου, η οποία προστατεύει αξιόπιστα το δωμάτιο από το ηλιακό φως.

 1. Ξεφορτωθείτε τη σκόνη

Το επόμενο βήμα είναι να απαλλαγούμε από το λεγόμενο «κενό», το οποίο, επίσης, προσελκύουν και να διατηρούν τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανάμεσά τους είναι κατά κύριο λόγο χαλιά και χαλιά. Για να κάνετε το καθαρότερο και πιο δροσερό. Αυτός ο τύπος επενδύσεων τοίχου και δαπέδου πρέπει να τυλίγεται και να καθαρίζεται σε μια πιο κρύα περίοδο. Επίσης, πρέπει να κάνετε ζεστά κουβέρτα και κουβέρτες. Όσο για την ταπετσαρία, η οποία επίσης μπορεί να αποδοθεί στις «συλλέκτες σκόνης», αυτό μπορεί να καλυφθεί με ένα λευκό φύλλο, ή άλλη δέσμη φωτός, φωτεινό και φυσικό κομμάτι του υφάσματος. Το βράδυ, μετά από τέτοιους χειρισμούς, ο αγαπημένος σας καναπές ή καρέκλα θα φανεί δροσερός.

 1. Εξοικονόμαστε ηλεκτρισμό

Ένας καυστήρας αερίου, ένας λαμπτήρας, μια οθόνη τηλεόρασης, μια οθόνη υπολογιστή και μια μονάδα συστήματος, όλα αυτά μπορούν να θερμάνουν τον αέρα μέσα στο δωμάτιο σε λίγους βαθμούς. Ως εκ τούτου, σε ζεστό καιρό, συνιστάται η άρνηση της χρήσης αυτού του τύπου ηλεκτρικών συσκευών. Αν είναι πολύ βαρετό, μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να αλλάξετε τον υπολογιστή σας σε ένα gadget με λιγότερη θερμότητα, όπως ένα tablet ή ένα τηλέφωνο.

Ο αερισμός στο δωμάτιο θα αναπνέει πιο ελεύθερα. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να το κάνετε αυτό το βράδυ. Ο ύπνος με ανοιχτό παράθυρο ή παράθυρο θα είναι πολύ πιο άνετα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλα τα παράθυρα και τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά, εκτός από τον ζεστό αέρα, αυτός ο εξαερισμός δεν θα σας φέρει τίποτα.

Αντιμετωπίστε με ξηρό ζεστό αέρα στο δωμάτιο θα συμβάλει στην ενυδάτωση. Ο απλούστερος τρόπος ύγρανσης του αέρα είναι ο καθημερινός υγρός καθαρισμός. Ωστόσο, οι ενέργειές του είναι αρκετές για μερικές ώρες και δαπανάται μεγάλη προσπάθεια. Ως εκ τούτου, σας προσφέρουμε μερικές ακόμα ιδέες.

Υγρανθεί ο αέρας στο διαμέρισμα μπορεί να είναι, κρεμασμένα στις ντουλάπες και καρέκλες υγρά υφάσματα. Πριν να έχουν χρόνο για να στεγνώσουν ο αέρας θα παραμείνει υγρός και πιο δροσερός. Επίσης, κάθε ψεκαστήρας είναι χρήσιμος. Ρίχνουμε νερό μέσα σε αυτό, πασπαλίζουμε τις κουρτίνες. Εάν στάξετε αρωματικά έλαια στο νερό, τότε εκτός από την υγρασία, ο αέρας θα γεμίσει με το αγαπημένο σας άρωμα.

Γεμίζοντας το λουτρό με κρύο νερό και αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή, θα βοηθήσετε επίσης να ενυδατώσετε το διαμέρισμα. Και για μια τέτοια ενυδατική κρέμα, δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε ιδιαίτερα.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος, με τον οποίο μπορείτε επίσης να δώσετε μακροχρόνια ενυδάτωση. Για να γίνει αυτό, κρεμάστε ένα φύλλο βαμβακιού στο δωμάτιο και χαμηλώστε τα άκρα των άκρων του σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Σταδιακά υγρό, το φύλλο θα δώσει υγρασία στον αέρα, και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει υγρό.

Σημαντικό! Με την υγρασία του αέρα, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, το κύριο πράγμα σε αυτό το θέμα δεν είναι να το παρακάνετε. Διαφορετικά, το διαμέρισμα μπορεί να μετατραπεί σε λουτρό, και οι τοίχοι θα εμφανιστούν μούχλα.

Η δημιουργία ενός σχεδίου θα αυξήσει την ταχύτητα και την ποιότητα του αερισμού κατά καιρούς. Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να κάνετε ένα βύθισμα το βράδυ ή το πρωί, όταν ο ήλιος δεν έχει ακόμη θερμάνει τον αέρα. Για να έχετε ένα σχέδιο πιο αποτελεσματικό, είναι καλύτερο να ανοίγετε τα παράθυρα σε δωμάτια που βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές του σπιτιού.

Να είστε προσεκτικοί, ακόμη και σε πολύ ζεστό καιρό, υπάρχει η ευκαιρία να πιάσει ένα κρύο στο σχέδιο.

Η χρήση ανεμιστήρα ακόμα και στη μέση της ημέρας μπορεί να διευκολύνει σημαντικά τον αερισμό του δωματίου. Για να αυξήσετε το αποτέλεσμα, τοποθετήστε τη συσκευή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πάτωμα.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας μια μικρή εφευρετικότητα, ο ανεμιστήρας θα βοηθήσει στην καλύτερη ψύξη και υγρασία του αέρα. Για να γίνει αυτό, πριν από τις ομάδες του ανεμιστήρα ή άλλα πιάτα, γεμάτη με κρύο νερό και πάγο, ή με την αποστολή ενός πίδακα αέρα από τη συσκευή μέσω του υγρού φύλλου. Σχεδόν αμέσως, θα παρατηρήσετε πως το χώρο για να αναπνεύσει έχει γίνει πολύ πιο εύκολη, και η πολυαναμενόμενη δροσιάς απλώνεται σε όλο το σπίτι.

Αν έχετε άλλο ανεμιστήρα σε απόθεμα, μπορείτε να κανονίσετε ένα βύθισμα ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε μία από τις συσκευές, κατευθύνοντας ένα ρεύμα αέρα στο παράθυρο και το άλλο μετακινήστε στο επόμενο δωμάτιο, ένα ρεύμα αέρα ενώ θα πρέπει να σταλεί στο σπίτι. Έτσι, συνεισφέρατε στην εμφάνιση ενός τεχνητού σχεδίου. Ακόμα και στον ζεστό αέρα, που οδηγεί στο διαμέρισμα, αλλά με μεγάλη ταχύτητα, ένα τέτοιο βύθισμα μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την ύπαρξη στη θερμότητα.

Όπως έχετε παρατηρήσει, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κρυώσετε ένα δωμάτιο σε μια θερμότητα χωρίς κλιματιστικό. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το πιο κατάλληλο και να ζήσετε το καυτό καλοκαίρι χωρίς μεγάλη προσπάθεια και ταλαιπωρία. Υγρανίνοντας και αερίζοντας το δωμάτιο, προσέξτε, πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο.

Πώς να κρυώσετε μέσα στη θερμότητα (βίντεο)

Αποδείχθηκε χρήσιμο άρθρο "7 τρόποι για να κρυώσει το δωμάτιο στη θερμότητα χωρίς το κλιματιστικό"; Μοιραστείτε με φίλους χρησιμοποιώντας κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης. Προσθέστε ένα άρθρο στους σελιδοδείκτες σας, ώστε να μην το χάσετε.