Παράθυρα στην οροφή: ποικιλίες, επιλογή σχεδιασμού και συστάσεις για εγκατάσταση

Ακόμη και ένας χώρος χωρίς οικιστική σοφίτα πρέπει να είναι εξοπλισμένος με παράθυρα. Αυτό βοηθά στην απλοποίηση της χρήσης του και στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά για να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε τέτοιες δομές θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν προσεκτικότερα για να αποκλείσετε τα παραμικρά λάθη.

Χαρακτηριστικά

Οι στέγες σε κτίρια κατοικιών είναι αρκετά διαφορετικές, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι τα κτίρια με κεκλιμένες ράμπες. Χάρη σε αυτά είναι δυνατό να γίνουν ογκώδη σοφίτες, να διευκολυνθεί η συλλογή του χιονιού και η βροχή να στραγγίσει. Αλλά για να γίνει το κτίριο πραγματικά ολοκληρωμένο, είναι απαραίτητο να εξοπλίσει τα παράθυρα στην οροφή. Μόλις χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για εξαερισμό, και στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι τέτοια σχέδια επιτρέπουν την αύξηση του φωτισμού και την οπτική επέκταση του χώρου. Παραδοσιακά, μικρά παράθυρα στην οροφή ονομάζονται ακουστικά, αλλά μερικές φορές γίνονται μεγάλα και ο αερισμός και η σταθεροποίηση του κτιρίου παρέχονται με άλλα μέσα.

Το παραθυρόφυλλο είναι ένα τέτοιο αρχικό "σπίτι" με ένα ζευγάρι εξωτερικών ακτίνων. Τα ανοίγματα Mansard είναι στο ίδιο επίπεδο με τη ράμπα και δεν καλύπτουν με τέντες, που τους επιτρέπει να περάσουν το μέγιστο του φωτός. Για κάθετα προσανατολισμένα ακουστικά παράθυρα, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ειδικό πλαίσιο. Κατά κανόνα, γίνονται τριγωνικές, όχι utaplivaya πλοκή από την πλευρά του αέρος στο εσωτερικό, και εκθέτοντας στο ίδιο επίπεδο με την πρόσοψη. Στην οροφή με οξεία γωνία, τα αετώματα είναι μερικές φορές εξοπλισμένα με μεγάλα πλαίσια, που συμπληρώνονται από άτυπες λεπτομέρειες δανεισμένες από την αρχιτεκτονική του ναού.

Τα παράθυρα προβολής οροφής μπορούν να τοποθετηθούν σε μονόστρωτο παράθυρο, σε κεκλιμένη στέγη και σε σπασμένη στέγη.

Οποιοσδήποτε τύπος δομών οροφής μπορεί να συνδυαστεί με ανοίγματα διαφόρων μεγεθών και γεωμετρικών διαστάσεων. Είτε τέτοια ανοίγματα στην επιφάνεια της στέγης είτε στο αέτωμα αποφασίζονται αποκλειστικά από τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Δεν υπάρχουν συνήθως τεχνικά εμπόδια για τη λύση. Εάν τα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με μια επίπεδη οροφή, η υδρορροή πρέπει μερικές φορές να συμπληρώνεται με νέες λεκάνες με ράμπα από 5 έως 15 μοίρες.

Η καταπακτή για πρόσβαση στην οροφή είναι απαραίτητη όχι λιγότερο, αλλά μερικές φορές περισσότερο από ένα απλό παράθυρο.

Η έξοδος προς τα έξω είναι πολύ πιο βολική, ειδικά εάν θέλετε να επιθεωρήσετε και να επισκευάσετε τοποθεσίες υψηλού ή σε δύσκολα σημεία:

 • κεραίες.
 • συστήματα κλιματισμού ·
 • υδρορροές.
 • πατίνια?
 • κεραυνοί.

Ακόμη και αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στην κορυφή χωρίς καταπακτή, σύμφωνα με τους κανόνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια στέγη, η έκταση της οποίας δεν υπερβαίνει τα 100 τετραγωνικά μέτρα. μ. Κατά την έξοδο από την καταπακτή μπορεί να εγκατασταθεί μια εξωτερική ή ολισθαίνουσα σκάλα. Πολύ συχνά, τοποθετούν σκάλες κοντά στους τοίχους, καθώς και διαδρόμους οροφής. Οι βαθμίδες συνήθως τοποθετούνται κάθετα στον ορίζοντα στο επίπεδο του εξωτερικού τοιχώματος. Οποιαδήποτε σκάλα πρέπει να προστατεύεται από τη διάβρωση και να σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ασφαλής η χρήση της. Σε μια επίπεδη οροφή είναι πιο βολικό να αναρριχηθεί η εξωτερική σκάλα, η οποία είναι σταθερά στερεωμένη στους τοίχους.

Επιστρέφοντας στα παράθυρα, δεν μπορούμε να πούμε για τις επιλογές οροφής τους. Τέτοια σχέδια εκτελούνται σε ποικίλες μορφές, μπορεί να ποικίλουν σε μορφή. Ο ρόλος τους δεν περιορίζεται σε έναν απλό φωτισμό της αττικής αίθουσας - συχνά μόνο αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια εύκολη και ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα απλό ορθογώνιο ή τετράγωνο σύστημα: τα στρογγυλά παράθυρα φαίνονται ακόμα καλύτερα.

Προσθέστε ένα ασυνήθιστο συναίσθημα που βοηθά στην εγκατάσταση βιτρώ.

Τα παράθυρα των αεροπλάνων δημιουργούν έναν σίγουρο ανταγωνισμό με τα συνηθισμένα στοιχεία φωτισμού και τα παράθυρα από βιτρό. Πρέπει να συλλέγονται από εξειδικευμένους ειδικούς, δεδομένου ότι είναι αδύνατον να γίνουν τα πάντα ποιοτικά εκτός μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Ποτέ δεν είναι επίπεδη, οι καταναλωτές έχουν την επιλογή μεταξύ μορφών όπως:

 • κοπεί κώνου?
 • ημικυκλικό?
 • θόλος ·
 • τραπεζοειδές.

Χάρη σε μια ειδική διαμόρφωση και προσεκτικά σχεδιασμένη συναρμολόγηση, η διασπορά του φωτός υλοποιεί πλήρως το σχεδιασμό των προγραμματιστών. Κατά τη δημιουργία φεγγίτη, εκτός από το γυαλί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πολυανθρακικό. Επιπλέον, τα απλά γυάλινα στοιχεία δεν μπορούν να αντέξουν το απαιτούμενο φορτίο στις περισσότερες περιπτώσεις. Μέσω φανών είναι δυνατό να φωτιστούν αίθουσες και σοφίτες που δεν μπορούν να εξοπλιστούν με τον απαιτούμενο αριθμό παραθύρων. Είναι αυτή η μέθοδος φωτισμού που χρησιμοποιείται σε κτίρια μιας μεγάλης περιοχής, όταν απαιτείται να φωτίζει ένα δωμάτιο που εκτείνεται για μήκος 20-30 μέτρα.

Για να ανοίξετε το παράθυρο του αεροπλάνου, χρειάζεστε μερικά κλικ στα κουμπιά.

Επιπλέον, ορισμένες από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με συστήματα που ανοίγουν αυτόματα την έξοδο οροφής σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης. Σε κτίρια κατοικιών, η προσέγγιση αυτή εφαρμόζεται μόνο περιστασιακά, κυρίως όταν τα αντιαεροπορικά φανάρια φέρνουν μια αίσθηση πολυτέλειας και ενισχύουν τη συνολική διακοσμητική εμφάνιση της δομής. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, εφόσον παρέχεται, συναρμολογείται μαζί με τους μηχανικούς. Πριν από την τελική στερέωση του γυαλιού ή του πολυανθρακικού, η θέση τους προσαρμόζεται προσεκτικά.

Τριγωνικό παράθυρο στην οροφή είναι εγκατεστημένο όταν το κύριο σύστημα δοκών είναι εξοπλισμένο. Παρά τις διαφορές στην τελική μορφή, τα ανοίγματα εξόδου πρέπει να έχουν τη μορφή τυποποιημένου ορθογωνίου. Στη συνέχεια έβαλαν τις κάθετες μορφές των δοκών, βγάζοντας τις άκρες της τριγωνικής δομής πίσω από τα περιγράμματα του κύριου ανοίγματος. Η ακτίνα κορυφογραμμής συνδέει τις δοκούς με το υψηλότερο σημείο του τριγώνου και εκτελείται αυστηρά οριζόντια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκετά κορμοί διατομής 10x5 cm.

Από ένα συνηθισμένο παράθυρο τοίχου, ένα τέτοιο προϊόν διακρίνεται από την παρουσία μιας επικαλυπτόμενης προεξοχής, μέσα στην οποία βρίσκεται ένα στεγανωτικό υλικό. Στο χείλος και πιέστε το διπλό τζάμι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα τζάμια δεν είναι απευθείας στο πλαίσιο, αλλά σε ειδικά μαξιλάρια, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο σπασίματος και παραμόρφωσης. Για να βελτιωθούν οι αισθητικές ιδιότητες του συστήματος βοηθούνται από τα ερωτήματα, δηλαδή την ειδική εμπλοκή των εσωτερικών μερών του μονωτικού γυαλιού. Για να διορθώσετε τη συσκευασία, εφαρμόζονται συρραπτικά. Πιο συχνά, το μέγεθος των προφίλ στερέωσης για ένα συγκεκριμένο μέγεθος πλαισίου ποικίλλει, καθώς είναι απαραίτητο να εξισορροπηθεί η συγκράτηση του γυαλιού και να διατηρηθεί η ακεραιότητά του.

Ένα παράθυρο τυφλού φωτός δεν έχει σχεδιαστεί για εξαερισμό ή έξοδο. Συχνά πιστεύεται ότι η κατασκευή τέτοιων κατασκευών από μερικά μόνο μέρη τους επιτρέπει να εγκατασταθούν χωρίς περιττές δυσκολίες. Αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν μόνο εν μέρει βαρετά παράθυρα. Σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε ριζικά το φορτίο σε μέρη του υλικού. Όσο λιγότερα κινούμενα στοιχεία, τόσο λιγότερο είναι, και ως εκ τούτου το παράθυρο ως σύνολο θα δουλέψει περισσότερο χρόνο.

Τις περισσότερες φορές τα τυφλά παράθυρα είναι κατασκευασμένα από προφίλ PVC, το οποίο ενισχύεται περαιτέρω.

Μια σοφίτα παράθυρο με τα χέρια σας: μια ποικιλία σχεδίων χαρακτηριστικά

Τα παράθυρα που είναι ενσωματωμένα στη δομή της οροφής βρίσκονται συχνά, ειδικά επειδή οι σοφίτες έχουν πάψει να χρησιμοποιούνται μόνο ως αποθήκη για τα παλιά πράγματα. Και παρέχουν πρόσθετο φωτισμό. Ο ορθολογισμός της εποχής μας δεν μας εμποδίζει να προσεγγίσουμε δημιουργικά τη μετατροπή της σοφίτας σε διάφορες χρήσιμες εγκαταστάσεις: υπνοδωμάτιο, μελέτη και ούτω καθεξής.

Στην αρχιτεκτονική, το παράθυρο της σοφίτας ορίζεται ως άνοιγμα παραθύρου που γίνεται στην οροφή με μια σοφίτα. Έτσι, αυτό που ονομάζεται παράθυρο σοφίτα, λυρικό, ακουστικό, mansard ή ακόμα και ένα birdhouse, στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία. Όλα αυτά απαιτούνται για τον αερισμό και τον φωτισμό του χώρου κάτω από την οροφή. Το μόνο ερώτημα είναι πόσο βολικό είναι να τα ανοίξουμε και γενικά είναι κλειστά ή όχι.

Ποια είναι τα παράθυρα για τα σοκάκια; ↑

 • Πρώτα απ 'όλα, τα παράθυρα του αττικού χώρου έχουν σχεδιαστεί για εξαερισμό, και αυτό ισχύει για σχεδόν οποιοδήποτε από αυτά: mansard καθώς και τεχνική.
 • Ένας άλλος σκοπός των σχεδίων παραθύρων είναι ο φωτισμός του σοφίτα. Οι ακτίνες του ήλιου θα πρέπει όχι μόνο να διεισδύσουν στην οροφή, αλλά στο χώρο κάτω από την οροφή θα πρέπει να είναι αρκετά ελαφριές. Η απαίτηση αυτή είναι σημαντική όχι μόνο για τις κατοικίες, αλλά και για τις τεχνικές, επειδή ο μύκητας του μούχλας αναπτύσσεται στο ημισφαίριο. Το μόνο πράγμα είναι να επιλέξετε σωστά το σχήμα του για να παράσχετε το απαραίτητο φως για αυτό το δωμάτιο.
 • Η σοφίτα χρησιμοποιείται επίσης για πρόσβαση στην οροφή.

Ταξινόμηση κατά χαρακτηριστικά σχεδιασμού ↑

Το όνομα "παράθυρο στην σοφίτα στέγης" μιλάει για τον εαυτό του. Πριν αποδεχθείτε την εγκατάσταση παραθύρων στην οροφή, πρέπει να εξοικειωθείτε με τις ποικιλίες αυτών των δομών και τις απαιτήσεις του SniP.

Οι κατασκευές μπορούν να διευθετηθούν με διαφορετικούς τρόπους. Με την αρχή αυτή χωρίζονται σε:

 • Κάθετη ή πρόσωπο. Βρίσκονται στον ακραίο τοίχο της τουαλέτας. Απλά και εύκολα να λειτουργούν και να διατηρούνται, ανοίγουν και κλείνουν εύκολα, πλένονται και βαμμένα.
 • Οριζόντια. Σημαντική αύξηση του φωτισμού του εσωτερικού χώρου, αλλά δυσκολεύει να καθαρίσει το χιόνι που συσσωρεύεται στην οροφή.
 • Μπαλκόνι ή εσοχή. Μέσω αυτών μπορείτε να βγείτε στη βεράντα ή στο μπαλκόνι της βεράντας. Αν μιλάμε για την παροχή φωτισμού, τότε από αυτή την άποψη δεν είναι πολύ αποτελεσματικές.
 • Έχει κλίση. Το παράθυρο στην σοφίτα στέγη μιας τέτοιας δομής εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, αλλά αμέσως έγινε ζήτηση, καθώς μπορεί να αυξήσει τον φωτισμό του εσωτερικού σχεδόν δύο φορές. Επιπλέον, ταιριάζει απόλυτα στην κατασκευή της οροφής του σπιτιού.
 • Φακοί αντιαεροπορίας. Πρόκειται για ένα εντελώς διαφανές σχέδιο, κατασκευασμένο από γυαλί, το οποίο είναι τοποθετημένο σε επίπεδη σοφίτα. Παρέχει αρκετά καλό φωτισμό και δεν ρίχνει σκιές.
 • Φωτεινές σήραγγες. Ο σχεδιασμός, που μοιάζει με ένα σωλήνα σε σχήμα, που στηρίζεται σε μια λάμπα μέσα στη σοφίτα, η οποία διασκορπίζει ομοιόμορφα το φως.
 • Cornice. Συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των οριζόντιων και κεκλιμένων παραθύρων. Η τοποθέτησή τους είναι εφικτή μόνο αν υπάρχει ένα μεγάλο διαμέρισμα όχι μικρότερο από 180 cm.

Κλασικά είδη και νέες ποικιλίες τους

Οι κατασκευές παραθύρων για σοφίτες διαφέρουν, ειδικότερα, ανάλογα με τον τύπο της οροφής:

 • Flat. Αυτός ο σχεδιασμός απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετων υδρορροών που θα εξασφαλίζουν την άνεση της λειτουργίας. Η οροφή πάνω από αυτή έχει μια μικρή κλίση - περίπου 5-15˚. Παρέχει μέγιστο φωτισμό και αερισμό του δωματίου κάτω από την οροφή.
 • Ένα τρέξιμο. Η κλίση της οροφής υπό μορφή ορθογωνίου ή τραπεζίου στην περίπτωση αυτή ξεκινά από 15 °.
 • Γέφυρα (ισχίο). Τα παράθυρα από τα σοκάκια αυτού του τύπου επιτρέπουν την αύξηση του χώρου κάτω από την οροφή, επομένως εγκαθίστανται συχνά σε μια κατοικημένη σοφίτα.
 • Υπάρχει επίσης μια παραλλαγή εγγεγραμμένη στη ράμπα, γενικά χωρίς στέγη. Έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - δεν προστατεύονται απολύτως από τις επιπτώσεις της βροχόπτωσης.

Μεταξύ άλλων, η παρουσία των σοφίτας παραθύρων και το σχήμα τους δίνουν κάποια γεύση στο σχεδιασμό του σπιτιού.

 • Τριγωνικά ή τετράπλευρα μοντέλα τοποθετημένα στο ακραίο τμήμα, μπορεί να είναι χωρίς πλευρικά τοιχώματα και με γείσο. Αυτή η λειτουργία λαμβάνεται από τις ίδιες τις ράγες οροφής. Φαίνονται αρκετά ελκυστικά. Η έλλειψη μεγάλου αριθμού αρμών απλοποιεί τη στεγανοποίηση. Αυτό είναι αναμφισβήτητα πολύ πολύτιμο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εάν η κορυφή ενός τέτοιου παραθύρου είναι η κορυφή ενός τριγώνου, τότε το επίπεδο φωτισμού θα είναι κάπως χαμηλότερο.
 • Τα παράθυρα σοφίτας του σύνθετου σχήματος, κατά κανόνα, έχουν ένα ασυνήθιστο γεωμετρικό σχήμα και δίνουν στο σπίτι ένα στυλ. Από τη μία πλευρά, ταιριάζουν τέλεια στην οροφή, και από την άλλη - είναι ενδιαφέρον να αλλάξουμε το σχήμα και το σχεδιασμό της.
 • Το στρογγυλό παράθυρο μοιάζει με φωτοβολίδα. Εκτελείται είτε από γυαλί, είτε με τη μορφή βιτρό - τόσο συχνά κομψά διακοσμημένα αρχοντικά. Για τις επίπεδες στέγες, οι δομές θόλου επιλέγονται μερικές φορές χρησιμοποιώντας ημιδιαφανή υλικά.
 • Πολύ ενδιαφέρουσα λύση - ημικυκλική μορφή, η οποία διακρίνεται από ομαλές χαριτωμένες γραμμές της οροφής. Για παράδειγμα, η κατασκευή του τύπου "ταύρος-μάτι" δεν μπορεί να αγνοηθεί, είναι τόσο αποτελεσματική. Επιπλέον, είναι πολύ λειτουργικό.

Τα παράθυρα στα σοκάκια και το μέγεθός τους ↑

Οι διαστάσεις και το σχήμα των σοφίτας παράθυρα καθορίζονται με βάση τα δομικά χαρακτηριστικά της οροφής, και η λειτουργικότητά τους καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση. Δεν πρέπει να είναι πολύ μικρό - μέσα από ένα τόσο μικρό παράθυρο στη σοφίτα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ας πούμε, κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς θα είναι αδύνατο να βγούμε.

Υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ του μεγέθους της δομής του παραθύρου και της απόστασης μεταξύ των σπιτιών. Για παράδειγμα, για μια ρηχή οροφή με κλίση μέχρι 30 °, το μήκος πρέπει να ξεκινά από 1,4 m και το πλάτος - κατά 40-50 mm μικρότερο από την απόσταση μεταξύ των φερουσών στοιχείων του συστήματος δοκών.

Τοποθέτηση ↑

 • Το πιο απλό είναι το σχέδιο του τουαλέτα, το οποίο τοποθετείται ανάμεσα σε γειτονικά στοιχεία του συστήματος δοκών. Το σύστημα οροφής φέρει αμετάβλητο: η πρόσοψη της πρόσοψης στηρίζεται από το κάτω άκρο στα πόδια των δοκών και το επάνω καρφώνεται στους εργάτες. Τα πλευρικά τοιχώματα τοποθετούνται σε μικρούς στύλους. Το πλάτος της δομής περιορίζεται από το μέγεθος του βήματος δοκού και συνήθως είναι ίσο είτε με 60 cm είτε με 90 cm.
 • Αν χρειαστεί να αυξήσετε το πλάτος της τάφρου, τα δοκάρια ενισχύονται.
 • περικοπή μέσω ενός ή δύο σκέλη δοκού, όπως είναι απαραίτητο, και τα εξωτερικά δοκάρια που πλαισιώνουν τα παράθυρα πατάρι διπλό?
 • μεταξύ των ακραίων σκαλοπατιών των θυρών τίθενται υποκάλατα, με τα οποία τα κομμένα άκρα των σκαλοπατιών συνδέονται στο κάτω και πάνω μέρος. Διαφορετικά, η εγκατάσταση επαναλαμβάνει τη συσκευή του προηγούμενου τύπου.
 • Εάν το αναμενόμενο πλάτος είναι ακόμα μεγαλύτερο, η καλύτερη λύση είναι μια αυτοσυντηρούμενη δομή. Είναι πολύτιμη επειδή δεν δημιουργεί πρόσθετο φορτίο στην οροφή.

Εξετάστε την τεχνολογία της κατασκευής ενός πιο εξελιγμένου σοφίτα παράθυρο

Η συσκευή είναι πλούσιο "μάτι ταύρου" ↑

Ένας τέτοιος σχεδιασμός εξετάζεται στο στάδιο του σχεδιασμού. Πρώτα απ 'όλα, αυτό ισχύει για το φέρον πλαίσιο και τον μπροστινό τοίχο.

Σημαντική στιγμή στο σχεδιασμό του τελευταίου είναι η σχέση μεταξύ του ύψους και του μήκους του εμπρόσθιου τοιχώματος, οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο υλικό στέγης.

Σημειώστε αυτές τις σχέσεις για δημοφιλή υλικά στέγης:

 • "Beaver ουρά" - όχι λιγότερο από 1: 5?
 • τσιμέντου έρπητα ζωστήρα - στην περιοχή από 1:10 έως 1:12?
 • κεραμικά πλακάκια αυλάκι - όχι περισσότερο από 1: 8.

Το σχήμα του μπροστινού τοίχου υπολογίζεται βάσει του σχεδιασμού της αψίδας.

Σκίτσο της αψίδας

 • Αφού ορίσετε το μήκος και το ύψος του μετωπιαίου τοιχώματος, προστίθενται τρίγωνα ΑΒΕ από τα σημεία που λαμβάνονται, όπου το σημείο Ε - διαιρεί το μήκος στο μισό. Στο σημείο Α, η κάθετη AC = A μειώνεται.
 • Κατασκευάστε έναν κύκλο ακτίνας AC (κέντρο στο σημείο C). Το σημείο στο οποίο το τμήμα AB διασταυρώνεται και ο κύκλος τέμνει υποδεικνύεται με το γράμμα D. Έχοντας συνδέσει τα σημεία C και D, η γραμμή συνεχίζεται μέχρι να διασταυρωθεί με τον κεντρικό άξονα του μπροστινού τοίχου. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνεται το κέντρο ενός ακόμη κύκλου F, το οποίο εκτελείται με μια ακτίνα FD. Προφανώς, θα αγγίξουν το ένα το άλλο στο σημείο Δ.
 • Ομοίως το κάνουν με το δεύτερο μισό. Όλες οι κατασκευές χαρτογραφούνται συμμετρικά σε σχέση με τον άξονα που διέρχεται από το σημείο Ε. Το τόξο της κατασκευής του «ματιού ταύρου» θα περάσει κατά μήκος των γραμμών που σχηματίζονται από τους κύκλους.
 • Η κλίση της ράμπας και του μπροστινού τοίχου έχει ορισμένους περιορισμούς:
 • Μεταξύ της πλαγιάς του κτιρίου και της οροφής, κρατήστε μια γωνία όχι μεγαλύτερη από 12 °. Εάν η κλίση είναι μεγαλύτερη, τότε το κεραμίδι, που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος των διασταυρώσεων skate, θα αρχίσει να υστερεί, λόγω του οποίου η πυκνότητα του καλύμματος είναι σπασμένη.
 • Η πιθανή απόκλιση του μπροστινού τοίχου από την κάθετη δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 °, έτσι ώστε να μην περιορίζεται η πρόσβαση του φυσικού φωτός στον χώρο κάτω από την οροφή.

Το σκίτσο που προκύπτει μεταφέρεται σε κόντρα πλακέ. Για το τρισδιάστατο πλαίσιο του μπροστινού τοίχου, πρέπει να κόψουμε δύο σχέδια. Υποστηρικτικοί πίνακες, που περιστρέφονται, στερεώνονται με ένα μικρό βήμα. Στη συνέχεια συνδέστε τα κατά μήκος του περιγράμματος με τη βοήθεια βραχέων ράβδων ή πλαισιώσεων. Ο τελειωμένος τοίχος τοποθετείται είτε στο Mauerlat είτε στα εγκάρσια τμήματα που είναι τοποθετημένα μεταξύ των δοκών.

Συναρμολόγηση του πλαισίου


Όταν το μπροστινό τοίχωμα είναι ήδη εγκατεστημένο, εφαρμόζονται διαγώνιες λωρίδες στα δοκάρια του συστήματος στήριξης οροφής, το οποίο καθορίζει τα όρια του παραθύρου. Για να σχηματίσουν ένα ογκώδες πλαίσιο του σοφίτα παραθύρου χρησιμοποιήστε μερικούς κύκλους, οι οποίοι με συνέπεια μειώνονται σε μέγεθος.

Υπάρχει επίσης μια απλούστερη εκδοχή: τα πόδια του σκάφους έχουν ανεμιστήρα, στερεώνοντας το ένα άκρο στους βραχυκυκλωτήρες, και το άλλο - ακουμπώντας στον μπροστινό τοίχο.

Εγκατάσταση παραθύρου εξαερισμού για σοφίτα

Σήμερα, όπως και πριν από πολλά χρόνια, οι άνθρωποι κτίζουν σοφίτες στα σπίτια τους. Χρησιμεύουν για την αποθήκευση διαφόρων υλικών, και μερικά τα χρησιμοποιούν για ζωή. Πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε ποιοτικός αερισμός, ο οποίος δεν θα επιτρέψει να παραμείνει αέρας. Θα επιτρέψει να απαλλαγείτε από την υγρασία και να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας και μύκητα.

Λόγω του παραθύρου της σοφίτας στη σοφίτα, η συμπύκνωση δεν συσσωρεύεται, δεν σχηματίζεται μούχλα και μύκητες.

Παράθυρα εξαερισμού για τη σοφίτα είναι μια από τις λύσεις για το πρόβλημα. Μπορούν να έχουν διαφορετική δομή και σχήμα. Ταυτόχρονα, είναι σε θέση να εκτελούν πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, αν μια σοφίτα χρησιμοποιείται ως κατοικία, μπορεί να λειτουργήσει ως έξοδος κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

Μερικές συστάσεις

Το παράθυρο εξαερισμού στη σοφίτα εκτελεί αυστηρά καθορισμένες λειτουργίες. Αυτό γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες και τις συστάσεις που περιγράφονται στη σχετική τεκμηρίωση. Όλες οι απαιτήσεις για παράθυρα ορίζονται σαφώς εδώ. Εδώ λέγεται ότι:

 • Η κατασκευή παραθύρων μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε στέγες, η κλίση των οποίων είναι τουλάχιστον 35 °.
 • η έκτασή του δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1/30 της συνολικής επιφάνειας της οροφής.

Σχέδιο εξαερισμού της σοφίτας μέσα από το παράθυρο της αλεξιπτωτιστής.

Ο εξαερισμός της σοφίτας με τη μορφή παραθύρων έχει ασκηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια δομικά στοιχεία έχουν το δικό τους σύστημα δοκών, το οποίο συνδέεται με το κύριο. Έχουν επίσης τη δική τους στέγη. Το παράθυρο στη σοφίτα μπορεί να έχει μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων. Όλα εξαρτώνται από τη γεύση του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Έτσι, με τις αποχρώσεις της εργασίας που έχει ταξινομηθεί, τώρα μπορείτε να πάτε κατευθείαν στο πώς ο εξαερισμός στη σοφίτα είναι οργανωμένο χρησιμοποιώντας τα παράθυρα των παραθύρων.

Η ανέγερση ενός σκελετού: χαρακτηριστικά

Το υποχρεωτικό στοιχείο του παραθύρου για τον εξαερισμό της σοφίτας είναι το πλαίσιο. Θα πρέπει να προγραμματιστεί κατά την εγκατάσταση της κύριας οροφής. Ένα ιδιαίτερο μέρος έχει απομείνει γι 'αυτόν. Στο στάδιο του σχεδιασμού, γίνονται σχέδια της θέσης και των γεωμετρικών διαστάσεων. Σύμφωνα με αυτό, είναι απαραίτητο:

 • σταθεροποιούν την ακτίνα κορυφογραμμής και τα δοκάρια.
 • mount fronts;
 • Για να αφήσετε στην εγκατάσταση μιας οροφής το ειδικό άνοιγμα που ενισχύεται εισάγοντας σε ένα σχέδιο άκαμπτων πρόσθετων δοκών.

Για να διατηρηθεί η αισθητική του κτιρίου, είναι απαραίτητο να γίνει το τέμπλο σε ένα επίπεδο με το τοίχο του σπιτιού. Θα φανεί πολύ όμορφη. Η εμφάνιση της δομής δεν θα διαταραχθεί. Ολόκληρος ο σχεδιασμός θα μοιάζει με μία σύνθεση. Μην ξεχάσετε τη διαδικασία της θέρμανσης. Εκτός από τη χρήση της θερμομόνωσης για τη στέγη, είναι απαραίτητο να παράσχει και ένα παράθυρο εξαερισμού για αυτό.

Τοποθετήστε το επάνω τμήμα του παραθύρου της καμπίνας

Είδη παραθύρων για τη σοφίτα.

Έτσι, τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στη δουλειά που σχετίζεται με την εγκατάσταση του άνω μέρους του παραθύρου της καμπίνας. Ο εξαερισμός πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν ψηλότερος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσετε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά την εργασία σας. Ο ειδικός μπορεί να πιστεύει ότι η τοποθέτηση του παραθύρου γίνεται σύμφωνα με το ίδιο σενάριο με την εγκατάσταση της οροφής πολλαπλών βράχων. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να αποκτήσετε ένα πραγματικά υψηλής ποιότητας σχέδιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παράθυρο αερισμού στη σοφίτα έχει κλίση ίση με 64 °. Αυτή είναι η τυπική τιμή που πρέπει να ακολουθήσετε. Η ίδια η οροφή έχει αυτή την παράμετρο ίση με 40 °. Συνεπώς, ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο δεν μπορεί να χειριστεί κανείς κάθε πολίτης.

Στην πραγματικότητα, το ανώτερο τμήμα του παραθύρου της κάμαρας έχει μια αρκετά απλή δομή. Εδώ χρησιμοποιούμε δοκούς. Πρέπει να βάλουν τους εργαζόμενους. Αυτές σχηματίζουν τη γωνία 64 °, η οποία πρέπει να διατηρηθεί. Ωστόσο, η εγκατάσταση μπορεί να είναι δύσκολη αν το άτομο δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τη θέση της κάτω δέσμης razzlobovoy. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θέση των γωνιών επαφής με τη δέσμη ράχης και το πλευρικό τοίχωμα αυτού του στοιχείου. Έτσι, οι προπαρασκευαστικές εργασίες ολοκληρώθηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του παραθύρου εξαερισμού στη σοφίτα. Αυτό γίνεται σύμφωνα με μια ειδική οδηγία.

Οδηγίες εγκατάστασης

Πρώτα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μέτρησης. Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για ένα επίπεδο κτιρίου και ένα plumb. Αυτό το εργαλείο είναι υποχρεωτικό για διάφορους τύπους κατασκευαστικών εργασιών, οπότε θα πρέπει να είναι πάντα στο χέρι. Εδώ είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το κέντρο σε σχέση με τη ράχη ράχης του παραθύρου και το razhezlobka.

Ο σχεδιασμός του κλασικού κλιμακοστασίου.

Ως αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών, θα καθοριστεί ένα συγκεκριμένο σημείο. Από αυτό πρέπει να σχεδιάσετε μια ευθεία γραμμή στον γωνιακό τοίχο. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένα εργαλείο σχεδίασης. Η γραμμή τραβιέται με ένα μολύβι ή δείκτη. Προκειμένου να γίνει απόλυτα ομαλή, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα χάρακα αρκετά μεγάλης διάρκειας. Στη συνέχεια, πρέπει να σχεδιάσετε μια άλλη γραμμή της δέσμης κορυφογραμμής.

Αυτές οι γραμμές θα διασταυρώνονται σε ένα μέρος. Πρέπει να μετράται με ένα ειδικό τετράγωνο. Περαιτέρω, το κατώτερο τμήμα των δοκών κοπεί σε σχέση με την υποδοχή. Αυτό σας επιτρέπει να πάρετε τις ακριβείς γεωμετρικές διαστάσεις όλων των χρησιμοποιημένων εξαρτημάτων.

Το επόμενο βήμα θα χρειαστεί μια γραμμή ή μια συμβολοσειρά. Τεντώνεται μεταξύ της γωνίας του πλευρικού τοιχώματος ή της δοκού. Επιπλέον, αφαιρείται το ανώτερο άκρο της δοκού ραφιών.

Στην άνω τομή, πρέπει να μεταφέρετε τη γραμμή της δέσμης υπό όρους.

Αυτό θα είναι μια προβολή. Περαιτέρω, μετράται η κατώτατη γραμμή του τμήματος αναφοράς.

Μετά από αυτό είναι δυνατό να επισημάνετε το τεμάχιο εργασίας. Αρχικά, πρέπει να κόψουμε κατά μήκος και μετά να κόψουμε τα άκρα.

Αυτή η ακολουθία ενεργειών πρέπει να διατηρείται χωρίς διακοπή. Μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η απόκτηση μιας πραγματικά υψηλής ποιότητας οροφής και ενός συστήματος ραφιών για το παράθυρο εξαερισμού της σοφίτας.

Η πρώτη δοκός είναι εντελώς έτοιμη για εγκατάσταση. Το δεύτερο γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Πρέπει να αποδειχθούν απολύτως συμμετρικά μεταξύ τους. Για την ευκολία της εργασίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σπιτικά πρότυπα. Μπορούν να γίνουν χωρίς προβλήματα με τα χέρια σας. Θα πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για σήμανση.

Εγκατάσταση του κάτω μέρους του παραθύρου εξαερισμού

Ο σχεδιασμός του αεραγωγού αερίων.

Έτσι, το πάνω μέρος του παραθύρου είναι εντελώς έτοιμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προχωρήσετε για να κάνετε το κάτω μέρος αυτού του δομικού στοιχείου. Όλα γίνονται, επίσης, απλά. Το κυριότερο είναι να ενεργεί αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Στην κορυφή της στέγης, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τη δοκό, η οποία ονομάζεται razhezlobka. Σε αυτό αργότερα θα πρέπει να στερεωθούν τα δοκάρια ενός παράθυρου σοφίτας. Αυτό γίνεται μόνο μετά την επένδυση του δομικού στοιχείου με ένα αδιάβροχο κόντρα πλακέ. Αυτό το υλικό διακρίνεται από το γεγονός ότι είναι απόλυτα κατάλληλο για σχεδόν οποιαδήποτε εγκατάσταση όπου απαιτείται προστασία από νερό και άλλα υγρά.

Σε αντίθεση με το κανονικό κόντρα πλακέ, έχει μια πιο σύνθετη και πυκνή δομή, η οποία δεν επιτρέπει την εισχώρηση υγρασίας μέσα. Οι κουδουνίστρες για το κάτω μέρος του παραθύρου πρέπει να γίνονται για ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κοπεί σε μέγεθος. Αυτό θα εξασφαλίσει την ευκολία προσάρτησης αυτών των δομικών στοιχείων.

Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο της εργασίας. Συνίσταται στην τοποθέτηση υλικού στέγης στην οροφή του δομικού στοιχείου. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλα όσα προσφέρει η σύγχρονη αγορά. Πρόσφατα, πιο συχνά ως υλικό στέγης χρησιμοποιείται μέταλλο. Έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης, τα οποία επηρεάζουν θετικά την κατάσταση της οροφής καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Σκελετός τοποθέτησης σκελετού κάτω από το παράθυρο της βιτρίνας.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά. Είναι καλύτερο να επιλέγεται ο τέλειος συνδυασμός χρωμάτων με την οροφή του σπιτιού. Αυτό θα δημιουργήσει αρμονία και ομορφιά. Τον τελευταίο καιρό οι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Το παράθυρο πρέπει να ραμμένο με αδιάβροχο κόντρα πλακέ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε το πιο υπεύθυνο βήμα. Συνίσταται στην τοποθέτηση του παραθύρου στη σωστή θέση του. Είναι κρεμασμένο και εγκαθίσταται σε ένα αυτο-κατασκευασμένο πλαίσιο παραθύρου.

Μπορείτε να διατάξετε αυτό το εποικοδομητικό στοιχείο, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο. Το σπιτικό καρέ θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, αν το κάνετε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Πρόσφατα, τα πλαστικά παράθυρα για εξαερισμό έχουν γίνει δημοφιλή. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε αυτό το έργο. Αξίζει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που τα διανέμει. Οι ειδικοί θα εκτελέσουν όλες τις εργασίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το συντομότερο δυνατόν.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω

Έτσι, σε αυτό το έργο μπορεί να θεωρηθεί πλήρης. Όπως γνωρίζετε, κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του παραθύρου εξαερισμού στη σοφίτα δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που παρουσιάστηκαν παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότητα είναι μεγάλη ότι όλα θα γίνουν στο συντομότερο χρονικό διάστημα και η εργασία δεν χρειάζεται να αλλάξει.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα σοφίτα δωμάτια ως κατοικημένη περιοχή. Εδώ αξίζει να μιλάμε για την οργάνωση της σοφίτας. Αυτό συνεπάγεται υψηλή αισθητική και μέγιστη ποιότητα του παραθύρου εξαερισμού. Δεν θα πρέπει να υπάρχει υπερβολική υποδοχή που να μπορεί να επηρεάσει την άνεση του δωματίου.

Η καλύτερη λύση, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι η χρήση πλαστικών παραθύρων για τους σκοπούς αυτούς. Θα προστατέψουν τέλεια το δωμάτιο από εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Φυσικά, ένα προστατευτικό πλέγμα μπορεί να εγκατασταθεί στο παράθυρο. Αυτό θα κάνει το σχέδιο πιο ανθεκτικό. Μερικοί τοποθετούν ένα πλέγμα για να προστατεύουν από έντομα. Το μέτρο αυτό είναι επίσης δικαιολογημένο.

Πώς να επιλέξετε ένα παράθυρο σοφίτα; Πατάρια με διαφορετικά σχήματα, μεγέθη. Τιμές στα σοκάκια

Στην αρχιτεκτονική υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως μια σοφίτα. Με άλλο τρόπο, η σοφίτα παράθυρο ονομάζεται προσοδοφόρα. Χρησιμοποιείται τόσο για αερισμό όσο και για φωτισμό των χώρων κάτω από τη στέγη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, τα παράθυρα στην σοφίτα στέγης είναι ακόμα δημοφιλή. Θα δώσουμε συστάσεις σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις στο σχεδιασμό των σοφίτα παραθύρων.

Τύποι σοφίτας παράθυρα από το σχεδιασμό

Ανάλογα με τη θέση και το σχεδιασμό, υπάρχουν διάφοροι τύποι παράθυρων εξαερισμού:

1. Άκρη (ή κάθετη). Βρίσκεται στα τελικά τοιχώματα της σοφίτας και είναι άνετα στη χρήση. Είναι εύκολο να ανοίξει και να κλείσει, αλλά και να χρωματίσει και να πλύνει

2. Οριζόντια. Αυξάνει τον φωτισμό στο εσωτερικό της σοφίτας. Αλλά δυσκολεύει να καθαρίσει το χιόνι από τη στέγη το χειμώνα

3. Εσοχή (μπαλκόνι). Αυτό το παράθυρο χρησιμοποιείται όταν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε μπαλκόνι ή βεράντα με μπαλκόνι, αφού από την άποψη της λειτουργίας του φωτός είναι αναποτελεσματική

4. Έχει κλίση. Ένα τέτοιο ακουστικό παράθυρο εμφανίστηκε πρόσφατα, αλλά έχει ήδη κερδίσει δημοτικότητα, καθώς βελτιώνει τον εσωτερικό φωτισμό κατά περίπου 30-50%. Και πάντα εναρμονίζεται τέλεια με τη δομή στέγης του σπιτιού

5. Ένα αντιαεροπορικό φανάρι. Αυτό το παράθυρο είναι απόλυτα γυάλινο και τοποθετήστε το σε μια σοφίτα με επίπεδη οροφή. Καλύπτει αρκετά καλά το εσωτερικό, χωρίς να σχηματίζει σκιά

Άρθρο σχετικά με την τοποθέτηση αντιαεροπορικού φακού - χρήσιμο σε όσους δεν φοβούνται τα ύψη.

6. "Φωτεινή σήραγγα". Αυτό το παράθυρο - ένα είδος σωλήνα στο εσωτερικό της σοφίτας, στηρίζεται σε μια λάμπα που διασκορπίζει ομοιόμορφα το φως

7. Το Cornice είναι ένας συνδυασμός ενός οριζόντιου και ενός κεκλιμένου παραθύρου. Χρησιμοποιείται εάν υπάρχει ένα μεγάλο διαμέρισμα (από 1, 8 m)

Πατάρι σε σύνθετο σχήμα

Στην αρχιτεκτονική, το παράθυρο της σοφίτας βρίσκεται στις ακόλουθες μορφές:

1. Με επίπεδη οροφή (μονοκατοικία). Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο παράθυρο με τα χέρια σας, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε επιπλέον υδρορροές για την αποστράγγιση.

Η οροφή πάνω από ένα τέτοιο παράθυρο πρέπει να είναι με μια μικρή κλίση - περίπου 5-15 μοίρες.

2. Παράθυρο διαφορετικών σχημάτων με κεκλιμένη στέγη. Είναι παρόμοιο με την κατασκευή ενός παραθύρου με επίπεδη οροφή. Αλλά η ράμπα μοιάζει με ένα ανοικτό βιβλίο που βρίσκεται ανάποδα.

3. Ημικυκλικό παράθυρο. Ονομάζεται επίσης "στόμα βάτραχος" ή "στόμα βατράχου".

Αυτός είναι ο πιο ελκυστικός και μοναδικός σχεδιασμός παραθύρων από άποψη σχεδιασμού, καθώς η οροφή με τέτοια ακουστικά παράθυρα είναι μια ομαλή καμπύλη γραμμή.

4. Ένα παράθυρο με τη μορφή ενός τριγώνου, ενός τετράπλευρου ή ενός κύκλου στο τέλος της οροφής. Αυτό το σχέδιο διαφέρει από τα προηγούμενα, καθώς δεν υπάρχουν πλευρικά τοιχώματα, οι λειτουργίες τους εκτελούνται από τις πλαγιές στέγης πάνω από το παράθυρο.

5. Υπάρχουν παράθυρα χωρίς στέγη και στην ανατολισμένη πλευρά της οροφής. Είναι εντελώς απροστάτευτοι για τις βροχοπτώσεις. Και βρίσκονται είτε οριζόντια είτε κεκλιμένα.

Διαστάσεις των σοφίτα

Κατά την κατασκευή και την εγκατάσταση δομών παραθύρων στη σοφίτα, πρέπει να λάβετε υπόψη: το μέγεθός τους δεν πρέπει να είναι μικρό. Δεδομένου ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς ή πλημμύρας δεν θα σας επιτρέψει να βγείτε από το σπίτι εγκαίρως.

Οι διαστάσεις των σοφίτας παραθύρων πρέπει να είναι σύμφωνες με το πλάτος της απόστασης μεταξύ των διαστημάτων. Εάν η οροφή είναι μάλλον κεκλιμένη, η κλίση της δεν είναι μεγαλύτερη από 30 μοίρες, τότε το μήκος του παραθύρου δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 140 εκ. Και το πλάτος είναι 4-5 εκατοστά μικρότερο από την απόσταση μεταξύ των συστημάτων εδράνων της κεκλιμένης οροφής.

Εάν χρησιμοποιείτε πλακάκι στην οροφή, το πλάτος του παραθύρου πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του πλάτους του κεραμιδιού.

Αν θέλετε οριζόντιο φεγγίτη, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα γυαλί με προστατευτική μεμβράνη: ανθεκτικό σε κραδασμούς, ανθεκτικό στη θραύση. Έτσι, από το χαλάζι ή τις χιονοπτώσεις, το γυαλί δεν θα υποφέρει. Μόνο αν σπάσει - αλλά δεν καταρρέει.

Για να προστατέψετε το δωμάτιο από το ενοχλητικό φως του ήλιου, συνιστούμε τη λήψη σοφίτας παράθυρα με ενσωματωμένα παντζούρια.

Τιμή για τα σοφίτα παράθυρα

Αγοράστε ένα παράθυρο σοφίτας σε υψηλότερη τιμή από τα συμβατικά σχέδια παραθύρων. Η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος και τον κατασκευαστή.

Φθηνότερο αυτί μπορείτε να αγοράσετε για 10 χιλιάδες ρούβλια. το μέγεθος είναι 55 x 78 cm. Και το πιο ακριβό κοστίζει 50 χιλιάδες ρούβλια. μέγεθος - 134 x 160 cm.

Πώς να εξοπλίσει σωστά το παράθυρο σοφίτα: μια τεχνολογική επισκόπηση

Για πολλούς αιώνες, η σοφίτα ενός διαμερίσματος λειτουργεί ως ιδιοκτήτης του αναντικατάστατη αποθήκη για όλα τα αναγκαία και περιττά πράγματα. Εκτός από τον κύριο σκοπό της, η σοφίτα παράγει υπέροχες βιβλιοθήκες, σαλόνια και άνετα γκαρνταρόμπα. Αλλά αν αφήσετε τέτοιους χώρους κάτω από μια στέγη χωρίς ηλιακό φως και φυσικό εξαερισμό, όλα τα αποθηκευμένα εδώ είναι απλά χαλασμένα από μούχλα και τη μυρωδιά της υγρασίας.

Μετά από όλα, και οι τρεις παράγοντες είναι απαραίτητοι για το καλούπι να επιτεθεί ό, τι μπορεί - θερμότητα, σκοτάδι και έλλειψη καθαρού αέρα. Γιατί και σε οποιαδήποτε σοφίτα, ανεξάρτητα από το σκοπό και τη ζέστασή του, υποχρεωτική για τους κτιριακούς κώδικες και τους κανόνες είναι μια σοφίτα παράθυρο - σε όλη την ποικιλομορφία της. Και πώς να επιλέξετε τη σωστή μορφή, να κατανοήσετε τις κύριες λειτουργίες και να εγκαταστήσετε το παράθυρο μόνοι σας, θα σας πούμε τώρα.

Περιεχόμενα

Δείτε πόσο ασυνήθιστο και διαφορετικό είναι τα σύγχρονα σοφίτα:

Τα αττικά παράθυρα έχουν εμφανιστεί για πολύ καιρό και έχουν μια πλούσια ιστορία. Στη Ρωσία όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών προσπάθησαν να διακοσμήσουν ένα τέτοιο στοιχείο, δίδοντας προσοχή σε αυτό όχι λιγότερο από το κανονικό πλαίσιο παραθύρου στον πρώτο όροφο.

Θα σας ενδιέφερε επίσης να μάθετε γιατί μερικές φορές ένα παράθυρο σοφίτα ονομάζεται ακουστικό. Απλά "φήμη" έχει εδώ και καιρό στη Ρωσία σημαίνει "τρύπα", "wiretapping", "proudhinu", διάφραγμα για ακρόαση? Δηλαδή, και το παράθυρο της κοιτώνας είναι μια "φήμη" στην οροφή. Τέτοια παράθυρα χρειάστηκαν πάντα για να στεγνώσουν καλά το σανό στη σοφίτα και να μην αφήσουν τον άνεμο να σκίσει τη στέγη. Πώς; Τώρα θα αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά.

Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των ακουστικών παραθύρων:

Και λίγο για το mansard:

Ποια είναι τα παράθυρα στα σοκάκια;

Πρώτον, ας δούμε ποιες λειτουργίες υπάρχουν ήδη στα σύγχρονα παράθυρα σοφίτας και ποιες είναι σημαντικές, πρώτα απ 'όλα, για εσάς.

Τύποι σοφίτας και τις απαιτήσεις τους για παράθυρα

Έτσι, οι σοφίτες είναι δύο κύριων τύπων: κρύο και ζεστό. Και είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους σε θέματα όπως ο αερισμός, η εσωτερική θερμοκρασία και η θέρμανση.

Σε ένα κρύο σοφίτα είναι συνήθως παρούσα φυσικού αερισμού, η οποία επιτρέπει να διατηρηθεί μια θερμοκρασία στην οποία ο σχηματισμός δρόσου και τον παγετό, και η ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα, με τη σειρά του, μειώνει τη σχετική απώλεια θερμότητας από το κάτω μέρος του σπιτιού. Δηλαδή. Μια κρύα σοφίτα είναι ένα μαξιλάρι θερμότητας μεταξύ των καθιστικών του σπιτιού και της οροφής. Αυτή η σοφίτα είναι μεγάλη για την αποθήκευση των νοικοκυριών και ειδών οικιακής χρήσης, και γι 'αυτόν είναι μόνο δύο παράθυρα για εξαερισμό και το ποσό του ορίου του φωτός.

Αλλά σε μια ζεστή σοφίτα, η μόνωση των κεκλιμένων τοίχων γίνεται συνήθως. Σοφίτα θερμαίνεται με μη θερμαινόμενο δάπεδο με ζεστό αέρα από τα χαμηλότερα σαλόνια, και μόνο περιστασιακά σοφίτα δάπεδα ειδικά μονωμένο - εάν είναι κάτω από το μπάνιο ή σάουνα, και νύχτες σε αυτό κάτω από την στέγη κατοικίας δεν μπορεί να υπάρξει λόγω της θερμότητας.

Επίσης, εκτός από τα ίδια τα παράθυρα, συνήθως εγκαθίστανται εδώ ειδικές μονάδες αερισμού. Και έτσι στο παράθυρο σοφίτα υπάρχουν πολλές ακόμα απαιτήσεις: φως, σχεδιασμός, ευκολία ανοίγματος και κλεισίματος. Και όλα αυτά τα προβλήματα έχουν νόημα: χωρίς μια ζεστή σοφίτα είναι μάλλον δύσκολο να γίνει, όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο κτίριο διαμερισμάτων. Και αυτό είναι θέμα χρόνου.

Ας υπολογίσουμε για ποιο τύπο σοφίτας χρειαζόμαστε τι είδους παράθυρα.

Λειτουργίες και λειτουργίες των σοφίτα

Η κύρια και πρωταρχική λειτουργία του αττικού ανοίγματος είναι ο αερισμός. Και δεν έχει σημασία, η σοφίτα είναι οικιστική, όπως μια σοφίτα, ή μιλάμε για ένα τεχνικό δωμάτιο. Κατ 'αρχήν, σε αυτό όλα τα είδη των σοφίτα παράθυρα μεταξύ των ειδικών είναι παρόμοια, η μόνη διαφορά είναι πόσο βολικό είναι να ανοίξουν και αν θα είναι κλειστά καθόλου.

Αμέσως επισημάνετε ένα άλλο σημαντικό σκοπό για τα παράθυρα της κρύας σοφίτας: όχι τόσο αερισμό όσο εξισώστε την πίεση μέσα στο δρόμο σε περίοδο ισχυρών ανέμων.

Μετά από όλα, όταν ο άνεμος ρέει γύρω από την οροφή, στη σοφίτα αυτή η πίεση αέρα θα είναι πάντα χαμηλότερη από ό, τι στο δρόμο, και σύμφωνα με το νόμο της φυσικής, ένας ανελκυστήρας θα εμφανιστεί στον άνεμο. Είναι αυτή στους τυφώνες και κόβει τις στέγες από τα σπίτια. Ωστόσο, τα κατάλληλα οργανωμένα παράθυρα στα παραθυρόφυλλα εμποδίζουν τη δημιουργία τέτοιων προβλημάτων.

Ο επόμενος προορισμός είναι ο φωτισμός του σοφίτα. Και σημαντικό δεν είναι μόνο το γεγονός της διείσδυσης πολύτιμων ηλιακών ακτίνων κάτω από την οροφή, αλλά και ότι σε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν ήταν ζοφερή. Για μια κατοικημένη σοφίτα, αυτό είναι σημαντικό στην αισθητική έννοια και για ένα κρύο - σε ένα πρακτικό, επειδή το ίδιο καλούπι είναι αρκετά καλά στο ημίφως, όχι μόνο στο σκοτάδι.

Υπάρχει ήδη είναι μια τεράστια διαφορά που αποτελεί το παράθυρο που έχετε ορίσει: μερικά δώσει λίγο φως, το άλλο πλούσιο σε άμεσο ηλιακό φως, από το οποίο η ανάγκη να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους ως πανόραμα ή φεγγίτες, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ζεστή αττικό φως, χωρίς μια σκοτεινή γωνία.

Η σοφίτα παραμένει μερικές φορές ως έξοδος στην οροφή, εάν είναι επιπρόσθετα εγκατεστημένη ως επιθεώρηση ή τεχνική. Αλλά το κομψό παράθυρο σοφίτας έχει σώσει πολλές φορές τη ζωή κάποιου σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να κάνετε ένα τέτοιο άνοιγμα μέσω του οποίου μπορείτε να βγείτε από τον εαυτό σας.

Τι να επιλέξει λοιπόν;

Η ετυμηγορία μας: αν αντιμετωπίζετε σήμερα το ερώτημα εάν αξίζει να εγκαταστήσετε παράθυρα στη σοφίτα μικρά, ή καλύτερα να δώσετε προτίμηση σε όμορφα σοκάκια, σταματήστε στη δεύτερη επιλογή. Το γεγονός είναι ότι, όπως δείχνει η σύγχρονη ζωή, όλο και πιο συχνά απλές σοφίτες στα κτίρια κατοικιών μετατρέπονται σε χώρους διαβίωσης.

Είναι ότι αργά ή γρήγορα οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έρχονται στην ιδέα ότι κάτω από την οροφή θα ήταν ωραίο να κανονίσουμε ένα ιδιωτικό γραφείο, να βάλουμε προσομοιωτές εκεί ή να δημιουργήσουμε μια δημιουργική μίνι βιβλιοθήκη. Ή ακόμη και να τοποθετήσετε μια αίθουσα μπιλιάρδου ή να μετατρέψετε μια σοφίτα σε ένα δωμάτιο με ένα home theater.

Τέλος, κάτω από τη στέγη είναι ένα υπέροχο παιδικό παιχνίδι, όπου μπορείτε να διασκορπιστείτε την ψυχή σας όσο θέλετε, είναι θορυβώδες να παίζετε με τα παιδιά του γείτονά σας και να μην πειράξετε κανέναν από το σπίτι. Τότε εμφανίζεται το πρόβλημα: το παράθυρο όπως είναι, αλλά το φως κάτω από την οροφή είναι πολύ μικρό. Και δεν θέλω να ανέβω στους τοίχους και να αποσυναρμολογήσω το σύστημα στέγης σε οποιονδήποτε, και αυτό συχνά είναι γεμάτο με νέα προβλήματα στέγης. Επομένως, εάν κτίζετε ένα σπίτι τώρα, αλλά υποθέτετε ότι μόνο πέντε ή δέκα χρόνια στη σοφίτα θα υπάρχουν μόνο παλιά πράγματα, αφήστε τα σκόνη σε καλό φως.

Μορφές και τύποι σοφίτας

Προσδιορίζεται με λειτουργίες; Και τώρα είναι καιρός να βρούμε το σωστό σχήμα και σχέδιο.

Τα αττικά παράθυρα μπορούν να έχουν πολύ διαφορετικά σχήματα και ακόμη και να εκτελούν σημαντικές διακοσμητικές λειτουργίες του εξωτερικού χώρου του σπιτιού. Συνολικά, χωρίζονται σε αυτούς τους τύπους:

 • Ακουστικό ή τεχνικό παράθυρο σε επίπεδη οροφή.
 • σοφίτα παράθυρο. Το τυπικό παράθυρο του σοφίτα δίνει φωτισμό ελαφρώς μικρότερο από τη σοφίτα - λόγω των πιο συμπαγών διαστάσεων του.
 • ένα παράθυρο με ημικυκλικό σχήμα. Η ημικυκλική μορφή απολύτως σε κάθε σπίτι φαίνεται αρκετά ελκυστική και από μόνη της χρησιμεύει ως διακοσμητικό σχέδιο.
 • τετράγωνο παράθυρο με ενιαία οροφή.
 • παράθυρο με οροφή ισχίου.
 • σοφίτα με επίπεδη οροφή. Το σοφίτα με επίπεδη οροφή έχει ειδικό σχεδιασμό: έχει επιπλέον υδρορροές, χάρη στο οποίο το νερό στο καπάκι δεν καθυστερεί.
 • με τραπεζοειδή στέγη ή πανοραμική.
 • οβάλ παράθυρο?
 • ορθογώνιο παράθυρο. Το σοφίτα παράθυρο ορθογώνιου σχήματος είναι παρόμοιο με το σύνηθες σύμπλεγμα παραθύρων με επίπεδη οροφή. Το μόνο πράγμα: σε αυτή τη στέγη πρέπει να κάνετε κλίση 15 μοίρες.
 • τριγωνικό παράθυρο. Το τριγωνικό παραθυρόφυλλο για τη σοφίτα είναι πιο συχνά χτισμένο σε εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες. Ένα τέτοιο σχέδιο δεν έχει τοίχους και γείσο - αυτές οι λειτουργίες εκτελούνται από τις ίδιες τις πλαγιές στέγης. Ως αποτέλεσμα, αυτό το παράθυρο έχει λιγότερες αρθρώσεις, οι οποίες από μόνο του είναι πολύτιμες: λιγότερα προβλήματα με τη στεγανοποίηση. Αλλά, εάν το πάνω μέρος ενός τέτοιου παραθύρου είναι η κορυφή ενός τριγώνου, τότε οι λειτουργίες φωτισμού θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Αλλά το πιο δημοφιλές σήμερα μπορεί να ονομαστεί η κατασκευή μιας σοφίτας παράθυρο με ημικυκλική μορφή, η οποία εξακολουθεί να είναι γελοία ονομάζεται "ρόπαλο" ή "βάτραχος".
 • παράθυρο με πανοραμική θέα.
 • αντιαεροπορικό λαμπτήρα. Αν το παράθυρο της σοφίτας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει περισσότερο φωτισμό, τότε εγκαθίσταται ο λεγόμενος αντιαεροπορικός φακός.

Κοιτάξτε πόσο εύκολο είναι να εκτελέσετε και όμορφα στην πράξη το τοξωτό παράθυρο σοφίτας:

Και τώρα λίγο σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε είδους.

Τυπικά παράθυρα: απλά και ανεπιτήδευτα

Μια από τις απλούστερες επιλογές είναι να τοποθετήσετε τα πιο συνηθισμένα παράθυρα στους τοίχους. Αλλά αυτή η επιλογή είναι δυνατή, αν μόνο η ίδια η οροφή είναι μονόπλευρη ή στύλος. Και αν έχει πολλά πρόσωπα και είναι μια σύνθετη αρχιτεκτονική, τότε τίποτα δεν θα λειτουργήσει. Επιπλέον, μόνο ένα παράθυρο μπορεί να μην είναι αρκετό για μια κατοικημένη σοφίτα, ειδικά εάν η θέα από αυτό το παράθυρο δεν ανοίγει τόσο ζεστό.

Κοιτάξτε πόσο απλά είναι όλα στην πράξη:

Πανοραμικά παράθυρα: Πολύ φωτεινό και όμορφη θέα

Σήμερα, οι πανοραμικοί φεγγίτες οροφής είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, γεγονός που εξασφαλίζει ομοιόμορφο φωτισμό ολόκληρης της σοφίτας. Η ένταση του φωτισμού τους εξαρτάται άμεσα από τη γωνία της οροφής και τις πλευρές του κόσμου - νότια ή βόρεια. Γενικά, στα σύγχρονα σπίτια στη Ρωσία, είναι μοντέρνα να τοποθετούνται τα σοκάκια μεγαλύτερα, έτσι ώστε να εισέρχεται περισσότερος φωτισμός στη σοφίτα.

Φωτιστικά: μια ευέλικτη επιλογή

Η σοφίτα παράθυρο διαφέρει επίσης από πολλούς άλλους τύπους, επειδή έχει ένα απλούστερο σχέδιο και μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στην κλίση της οροφής - με την ίδια γωνία. Η εγκατάσταση είναι τόσο απλή που για αυτό δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβετε ολόκληρη τη δομή της στέγης και αυτός ο τύπος παραθύρων είναι ο πιο συχνά προτιμώμενος κατά την ανακατασκευή ενός σοφίτα.

Λουκέρνη: για ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα

Ξεχωριστά, σημειώνουμε αυτό το είδος σοφίτας παράθυρα, όπως lyukarny. Τα Lycarnes ονομάζονται παραθυρόφυλλα, τα οποία είναι διακοσμημένα με το ύφος της Αναγέννησης ή με το ύφος της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Ειδικά lucarny είναι δημοφιλής στην Πολωνία, και χάρη στο γνωστό κατασκευαστικό περιοδικό αυτής της χώρας και στη Ρωσία υπάρχει μια συγκεκριμένη μόδα για το lucarne.

Από μόνη της, το ljukarna είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά στοιχεία ενός σπιτιού, το σχήμα και ο σχεδιασμός του οποίου επηρεάζει το στυλ ολόκληρου του κτιρίου (διακοσμώντας ή καθιστώντας τον άγευστο). Ενώ το παράθυρο της σοφίτας είναι λιγότερο αισθητό στην οροφή, και οι στιλιστικές λύσεις του δεν είναι τόσο σημαντικές.

Το Lyukarna διαφέρει επίσης επειδή αποτελεί μια θέση στη ίδια τη σοφίτα και το μεγαλύτερο μέρος του φωτός είναι ακριβώς δίπλα του. Και πιο μακριά από αυτό το παράθυρο, το πιο σκοτεινό. Και ήδη σε απόσταση 4-5 μέτρα φωτός δεν είναι αρκετό. Τι μπορούμε να πούμε σχετικά με τις πλαγιές στέγης, κάτω από τις οποίες υπάρχει ακόμη και μια πένα. Ως εκ τούτου, η ομοιομορφία του φωτισμού στη σοφίτα κατά τη χρήση αυτού του τύπου παραθύρου εξαρτάται άμεσα από το πλάτος του lucarne και τη μέθοδο τοποθέτησης των πλευρικών τοίχων. Φυσικά, ένα τέτοιο δωμάτιο, από την άλλη πλευρά, μοιάζει πιο άνετα, και μερικοί σύγχρονοι εσωτερικοί σχεδιαστές προτιμούν αυτόν τον τύπο φωτισμού παρά ένα λαμπρό φως, όπως στο χειρουργείο.

Στον πυρήνα του, το ljukarna είναι μια πρόσθετη επέκταση στην οροφή με ένα κατακόρυφο παράθυρο. Έτσι, το στενό lucarne είναι συχνά διατεταγμένα όταν αποκαθιστούν τα παλιά σπίτια, ή με μια σκόπιμη στυλιζαρίσματος τους κάτω από τις παλιές ημέρες. Αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι αυτό το παράθυρο σοφίτα έχει ένα συγκεκριμένο σχήμα, το οποίο συνεπάγεται κάποιες αλλαγές στην κατασκευή της οροφής.

Το απλούστερο είδος σοφίτας παράθυρα είναι μια "ουρανό ουρανό", η οποία καλύπτεται με πλακάκια κεραμιδιών. Ελαφρώς σκληρότερο είναι το "μάτι του ταύρου", αλλά φαίνεται τόσο εντυπωσιακό που είναι δύσκολο να μην παρατηρήσετε τη διέλευση από ένα τέτοιο σπίτι. Και θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι αυτό το είδος των παραθύρων από μόνο του έχει ακόμα μεγάλη λειτουργικότητα. Παρόλο που ταυτόχρονα, η υλοποίησή τους είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, ακόμη και για έναν έμπειρο δρομέα:

Έτσι, για το παράθυρο "ουρά ουρά", χρησιμοποιούνται περισσότερα επίπεδα έρπητα ζωστήρα. Η οροφή με "μάτι ταύρου" θα σας κοστίσει, φυσικά, πιο ακριβά, αν και θα είναι επωφελές να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε όλα τα άλλα τυπικά κτίρια. Επιπλέον, θα χρειαστεί να νοικιάσετε ένα γείσο με τα κατάλληλα προσόντα και το ίδιο το παράθυρο θα είναι από κολλημένο ξύλο - αυτό το υλικό είναι ακριβό, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι θα πρέπει να κάνετε μια ειδική παραγγελία.

Με τους κανόνες, το "μάτι ταύρων" πρέπει να σχεδιαστεί στο στάδιο της αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Κατ 'αρχάς, γίνεται ένα έργο, τότε τροποποιείται το κατώφλι πλαισίου, γίνεται βάση και τοποθετείται στεγανοποίηση. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κάλυμμα της στέγης και τοποθετήστε τις ποδιές. L

Οποιαδήποτε σφάλματα σε αυτό το στάδιο θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι οι πόρτες θα κλειδωθούν λανθασμένα ή θα κολλήσουν. Αποτέλεσμα: κατάψυξη των τοίχων γύρω από την περίμετρο του παραθύρου. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση ενός τέτοιου παραθύρου, είναι λογικό να εμπιστευόμαστε μόνο έναν επαγγελματία. Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλύτερο να εξοπλιστεί το παράθυρο του σοφίτα ευκολότερα, αλλά με μια σαφέστερη γεωμετρία. Και η σημερινή επιλογή είναι τεράστια.

Κριτήρια για την επιλογή μιας σοφίτας

Τώρα θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις πιο στενές παραμέτρους των σοφίτας παραθύρων: πόσο αφήνουν στο φως, αν θα είναι βολικό να τους ανοίξει και ποιο είναι το πλεονέκτημα ορισμένων προσφορών στην αγορά.

Παράμετρος πρακτικής

Όσον αφορά την επιλογή υλικού για την κατασκευή σοφίτας παράθυρα, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις. Έτσι, ένα δέντρο είναι ένα υπέροχο υλικό που απορροφά τον θόρυβο καλά, διατηρεί τη θερμότητα και δίνει αναντικατάστατη άνεση σε ολόκληρο το εσωτερικό. Αλλά το ξύλο είναι επίσης ευαίσθητο στην ατμοσφαιρική βροχόπτωση και επομένως είναι προτιμότερο να δίνεται προτίμηση στις πλαστικές δομές.

Διαφορετικά, καθοδηγείται από το εάν θα παρασχεθούν πρόσθετα στοιχεία και μόνωση με το ίδιο το παράθυρο. Εξαρτάται από αυτό, πόσο εύκολα θα λύσετε τα προβλήματα στεγάνωσης και επισκευής στο μέλλον.

Παράμετρος φωτισμού

Το σοφίτα παράθυρο φωτίζει τη σοφίτα πιο ομοιόμορφα από την ακουστική, αν και πολλά εξαρτώνται από τη γωνία κλίσης εδώ. Τα τυπικά παράθυρα οροφής είναι καλά, διότι, αντίθετα από το lucarne, βρίσκονται σε κλίση, έτσι εισέρχεται όλο και περισσότερο φως μέσα από αυτά.

Η επιφάνεια τους μπορεί να είναι μικρότερη από την επιφάνεια των συμβατικών συμβατικών παραθύρων στις χειρολαβές. Ως εκ τούτου, η περιοχή τους αποτελεί συνήθως το 1/8 της επιφάνειας του δαπέδου και η κάτω ακμή του παραθύρου πρέπει να έχει μήκος 90-110 εκατοστά και η κορυφή 185-205 πάνω από το δάπεδο.

Και αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα των σύγχρονων παραθύρων οροφής: πολύ άμεση ηλιακή ακτινοβολία μπαίνει στη σοφίτα, και τα πράγματα σε αυτό απλά καίει και υπερθερμαίνεται. Ως εκ τούτου, είναι συνηθισμένο να εγκαταστήσετε ειδικές ρωμαϊκές κουρτίνες και μαρκίζες στα σοκάκια, και αυτό είναι ένα ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο και άλλα κόστη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα σοφίτα παράθυρα είναι πιο συχνά που στη βόρεια πλευρά, από όπου πιο μαλακό διάσπαρτο φως παίρνει. Και πάλι, υπάρχει και ένας αρνητικός λόγος: στις βόρειες πλαγιές, το χιόνι βρίσκεται μακρύτερα και συνεπώς οι διαρροές είναι πιο πιθανές, για να μην αναφέρουμε την εποχική απουσία της ευκαιρίας να αερίζουμε κανονικά το δωμάτιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι κακά και από τις δύο πλευρές, ζυγίζουν μόνο τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα.

Ως εκ τούτου, όσον αφορά τον φωτισμό, το σχήμα του σοφίτα έχει μεγάλη σημασία: εάν είναι οριζόντια, θα υπάρχει περισσότερο φως, εάν η κάθετη είναι ελαφρώς μικρότερη. Αλλά πάνω απ 'όλα, φυσικά, το φως εισέρχεται στη σοφίτα μέσω πανοραμάτων, ειδικά του άμεσου ηλιακού φωτός, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση αντικειμένων.

Υπάρχουν μερικές μελέτες που δείχνουν ότι τα κεκλιμένα σοκάκια αφήνουν στο φως του ήλιου 30-40% περισσότερα από τα κάθετα. Επομένως, εάν πρόκειται να κάνετε μια ξεκούραστη αίθουσα ξεκούρασης, μια γωνιά SPA ή ένα μπάνιο, τότε είναι καλύτερα να βάζετε περισσότερα παράθυρα.

Κατασκευαστική παράμετρος

Υπάρχει επίσης μια διαφορά σε ποιο στάδιο κατασκευής είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε σοφίτες παράθυρα από διαφορετικά υλικά. Έτσι, τα μεταλλικά πλαστικά επιτρέπεται να εγκατασταθούν ακόμη και πριν γίνουν οι εργασίες φινιρίσματος, ιδιαίτερα υγρές. Μετά από όλα, το πλαστικό είναι ανθεκτικό στην υγρασία, αλλά το ξύλο μπορεί να στεγνώσει μετά από αυτό.

Και με τα ξύλινα παράθυρα, αν έπρεπε να τα βάζετε πριν από αυτή την εργασία, θα πρέπει να συνεχίζετε να τίνατε: αερίστε, κλείστε το κλειστό, βεβαιωθείτε ότι η συμπύκνωση δεν πέφτει στο εσωτερικό. Και όλα αυτά είναι το κόστος πολύτιμου χρόνου εργασίας.

Παράμετρος άνεσης

Και τώρα ας έρθουμε κοντά στο θέμα με το άνοιγμα των σοφίτα. Έτσι, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένα σχέδιο με μέσο άνοιγμα περιστροφής. Τέτοια παράθυρα είναι καλά επειδή μπορούν να μείνουν ανοιχτά ή να γυρίσουν το φύλλο γύρω από τον άξονά του. Αυτό είναι πολύ βολικό όταν πρέπει να πλένετε τα παράθυρα. Σημειώστε επίσης ότι η λαβή είναι τοποθετημένη πάνω στο πλαίσιο, τότε μπορείτε να βάλετε κάτι άλλο κάτω από το παράθυρο.

Εάν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε τα παράθυρα σοφίτας και κάνοντας μια σοφίτα εκεί κάποια μέρα, τότε επιλέξτε αυτά που είναι εγκατεστημένα αρκετά ψηλά και ελέγχονται από το τηλεχειριστήριο: ανοίξτε και κλείστε. Για παράδειγμα, τα σημερινά παράθυρα είναι πολύ δημοφιλή, τα οποία κλείνουν στην πρώτη πτώση της βροχής - όλα χάρη σε έναν ειδικό αισθητήρα. Είναι εκπληκτικό, έτσι δεν είναι; Και στην εγκατάσταση είναι απλά:

Διαχείριση παράμετρος

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές εργάζονται επίσης σκληρά για πολλά μειονεκτήματα των σοφίτα. Για παράδειγμα, τα σοκάκια είναι πάντοτε υπό γωνία και κοιτάνε κατευθείαν στον ουρανό και γι 'αυτό στη θερμότητα οι ακτίνες του ήλιου διεισδύουν σε μεγάλες ποσότητες. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές παράγουν μια ολόκληρη σειρά από αντηλιακά αξεσουάρ, όπως περσίδες και εσωτερικές κουρτίνες, καθώς και δημιουργούν νέα γυαλιά που αντανακλά μερικώς τις ακτίνες του ήλιου.

Το πλήρες σετ σοφίτας περιλαμβάνει συνήθως μια εξωτερική πλάκα μόνωσης, η οποία θα προστατεύει το παράθυρο από το βρόχινο νερό και το χιόνι, σχηματίζοντας μια αεροστεγή σύνδεση με οποιαδήποτε στέγη. Πρέπει επίσης να υπάρχουν στοιχεία τοποθέτησης: γωνίες, πλάκες και βραχίονες. Επιπλέον, ο καθένας μας έχει την ευκαιρία να αγοράσει ένα πρόσθετο κιτ για υψηλής ποιότητας εγκατάσταση, το οποίο θα βοηθήσει στην εγκατάσταση χωρίς να παραβιαστεί το στρώμα στεγάνωσης της πίτας στέγης:

 • Συχνά, το κιτ μπορεί να περιλαμβάνει γωνιακά προφίλ αλουμινίου, εσωτερικές γωνίες και ειδική κολλητική ταινία που προστατεύει την υγρασία από τη μεμβράνη.
 • Άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης ζώνη θέρμανσης από μαλλί προβάτου, η οποία είναι ιδιαίτερα ελαστική και έχει θερμομονωτικές ιδιότητες. Και ορισμένα μοντέρνα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με ειδική ταινία για σύνδεση με το φράγμα υδρατμών.
 • Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί για την απομόνωση του προϊόντος τους προσφέρουν επίσης μια πρόσθετη γραμμή από αφρώδες πολυαιθυλένιο και μια ειδική ποδιά στεγανοποίησης από πολυπροπυλένιο. Υπάρχει επίσης ένα σφραγιστικό και ένα ειδικό scotch.

Ως αποτέλεσμα, εάν χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα πρόσθετα κιτ, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής αυτών των παραθύρων κατά 5-10 χρόνια περισσότερο. Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς όλα αυτά τα καλά χρησιμοποιούνται στην πράξη:

Ρυθμίσεις λεπτότητας για τα παράθυρα σοφίτας

Και τώρα έχουμε έρθει πολύ κοντά στο ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε σωστά αυτό το στοιχείο στέγης. Όλα τα παράθυρα δεν πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται στην ίδια γραμμή - αυτό μπορεί να γίνει σε ημικύκλιο, σε σχήμα σκακιέρας και σε οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη μορφή. Απλά σκεφτείτε: όσο υψηλότερα τα ορίζετε, η σοφίτα θα είναι ελαφρύτερη, πράγμα που, φυσικά, είναι μόνο ένα συν.

Με όλους τους κανόνες, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το παράθυρο σοφίτα στη διαδικασία της δημιουργίας του συστήματος στέγης οροφής ίδια, διότι από μόνη της είναι η ίδια στέγη, μόνο σε μικρογραφία. Αν και στο τέλος των εργασιών κατασκευής, το παράθυρο είναι επίσης ενσωματωμένο, αν και με πολλές δυσκολίες. Αλλά θα σας πούμε πώς να αντιμετωπίσετε όλες αυτές τις δυσκολίες. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες εργασίες κατασκευής θα χρειαστεί να παράγετε ακόμη και στο έδαφος, προτού εγκαταστήσετε το παράθυρο στο σύστημα δοκών. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό στην περίπτωση του κιγκλιδώματος παραθύρου:

Στάδιο Ι. Υπολογισμός και σχεδιασμός

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε κατά την εγκατάσταση των παραθύρων σοφίτας είναι η απόσταση μεταξύ των δοκών, η οποία είναι ήδη εκεί. Και αυτή η παράμετρος δεν εξαρτάται από τη γνώμη ή ιδιοτροπία του οικοδόμου, αλλά καθορίζεται ακόμη και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, ανάλογα με τα μελλοντικά φορτία και το σχήμα της ίδιας της οροφής.

Για παράδειγμα, η κλίση της οροφής θα είναι μικρότερη, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να βάζετε δοκάρια. Και από τη δική τους επιθυμία να αλλάξουν το βήμα των δοκών δεν μπορεί να είναι, έτσι αρχικά βασίζονται στο γεγονός ότι είναι καλύτερα να επιλέξετε παράθυρα από την ήδη διαθέσιμη απόσταση μεταξύ των δομικών στοιχείων.

Τα κριτήρια για τον υπολογισμό των σοφίτας και σοφίτας παραθύρων είναι τα ίδια:

 • Η επιφάνεια του ίδιου του παραθύρου πρέπει να είναι στην περιοχή από 1/6 έως 1/8 της επιφάνειας του δαπέδου και εάν η κλίση της στέγης είναι πολύ μικρή, τότε 1/5.
 • Το περβάζι παραθύρου πρέπει να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του δαπέδου σε υψόμετρο 85-90 εκατοστών και το βέλτιστο ύψος του ανοίγματος παραθύρου να είναι 120-150 εκατοστά.
 • Το πλάτος του υαλοπετάσματος ή του παραθύρου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ήμισυ του πλάτους του δωματίου - μόνο έτσι θα είναι δυνατή η φωτισμός όλων των δωματίων κανονικά, χωρίς σκοτεινές γωνίες. Έτσι ο όγκος του δωματίου αυξάνεται οπτικά. Το σημαντικό είναι ότι μπορείτε να πάτε στο παράθυρο και να μην χτυπήσει ταυτόχρονα για την οροφή.

Ο κανόνας εδώ είναι απλός: όσο μικρότερη είναι η γωνία της οροφής, τόσο υψηλότερο θα πρέπει να βρίσκεται το παράθυρο της σοφίτας.

Και τώρα θα υπολογίσουμε πώς να υπολογίσουμε τον αριθμό των σοφίτας παραθύρων. Αν είναι μια κατοικημένη σοφίτα, τότε όλα τα παράθυρα στο σύνολο θα πρέπει να είναι λίγο περισσότερο από το μισό τοίχο. Εάν η σοφίτα αφήνετε κρύο - τότε τουλάχιστον ένα παράθυρο στα αντίθετα άκρα της οροφής, για φυσικό αερισμό και να μειώσει τη δύναμη ανύψωσης του εξωτερικού ανέμου.

Μερικές φορές έχει νόημα να εγκαταστήσετε δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα ή πάνω από το άλλο - για περισσότερους φωτισμούς. Αλλά λάβετε υπόψη ότι μέσω οποιουδήποτε παραθύρου η θερμότητα εξαφανίζεται. Και να είστε προσεκτικοί κατά το σχεδιασμό μιας μελλοντικής σοφίτας με μια συμπαγή σειρά από παράθυρα.

Πολύ συχνά στην πράξη αποδεικνύεται ότι στο τέλος του έργου η δομή της στέγης μετατοπίζεται ελαφρώς, υπάρχουν ορισμένα λάθη και ακόμη και μια σειρά από παράθυρα σε μια τέτοια στέγη δεν θα είναι δυνατή. Επομένως, στην περίπτωση αυτή, είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν κάθετα πλαίσια τοποθετώντας επιπλέον παράθυρα σε μία γραμμή και εφαρμόζοντας ειδικά στοιχεία σε όλο το μήκος της ράμπας.

Εάν τα παράθυρα της σοφίτας είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, το χιόνι και ο πάγος θα συσσωρευτούν μεταξύ τους. Και αυτό είναι ένα πρόσθετο φορτίο στις δομές οροφής που φέρουν φορτίο και είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη. Επιπλέον, τα τοιχώματα τέτοιων παραθύρων θα πρέπει να προστατεύονται επιπρόσθετα από τη διείσδυση υγρασίας, επειδή το χιόνι και ο πάγος που αναρτάται πάνω τους θα είναι πάντοτε ελαφρώς αποψυγμένα.

Και το τελευταίο πράγμα: στη μόνωση των θυρών παραθύρων πολλοί εύκολα να παραδεχτούν λάθη, εξαιτίας των οποίων σχηματίζονται κρύες γέφυρες - και όλα εξαιτίας του σύνθετου σχεδιασμού. Κοιτάξτε πόσα διαφορετικά πράγματα εδώ:

Στάδιο ΙΙ. Προετοιμασία του συστήματος δοκών

Έτσι, κατά τη διαδικασία κατασκευής ενός συστήματος δοκών, οι χώροι μεταξύ των δοκών παραμένουν ειδικά στη θέση των μελλοντικών σοφίτα. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι γύρω από τα σοκάκια τα δοκάρια πρέπει να ενισχυθούν, επειδή θα τους δοθεί επιπλέον φορτίο.

Το κύριο πράγμα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της σοφίτας είναι η στεγανοποίηση μεταξύ της οροφής και του παραθύρου, δηλαδή η ανάγκη προστασίας του παραθύρου από τις ραβδώσεις. Σημειώστε ότι μόνο ένα είδος σοφίτας παράθυρα είναι τοποθετημένα απευθείας στο επίπεδο του υλικού στέγης - αυτοί είναι φεγγίτες. Και μαζί τους από την άποψη της στεγάνωσης θα πρέπει να τσιμπήσετε περισσότερο.

Σε σύγχρονα σπίτια η τυπική απόσταση μεταξύ των δοκών συνήθως κυμαίνεται από 60 εκατοστά έως 1 μέτρο, έτσι ώστε το παράθυρο είναι τώρα διαθέσιμη πιο συχνά από 55 έως 134 εκατοστά σε πλάτος. Και η ευκολότερη εγκατάσταση - όταν το ίδιο το παράθυρο είναι ιδανικό για την απόσταση μεταξύ των δοκών. Εάν οι διαστάσεις των παραθύρων με την απόσταση μεταξύ των δοκών διαφέρουν πάρα πολύ, για να σας βοηθήσουν θα υπάρξουν ειδικές δομές σύνδεσης.

Ως εκ τούτου, ας φτιάξουμε μια ιδανική κατάσταση όταν η απόσταση μεταξύ των δοκών υπερβαίνει το πλάτος του κουτιού παραθύρων μόνο κατά 2-5 εκατοστά. Εξαιτίας αυτού μπορείτε να αφήσετε ένα κενό πλάτους 1 έως 2 εκατοστών μεταξύ των δοκών του πλαισίου παραθύρου, το οποίο στη συνέχεια γεμίζει με θερμομονωτικό υλικό. Εάν το παράθυρο είναι πολύ σφιχτό έναντι των δοκών, η τοποθέτηση της μόνωσης θα είναι δύσκολη.

Αλλά οι περισσότεροι προγραμματιστές δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, όταν το παράθυρο σοφίτα είναι ευρύτερο από το άνοιγμα. Μετά από όλα, για τη σωστή εγκατάσταση, πρέπει να κόψετε τμήματα των δοκών και να τοποθετήσετε τις βοηθητικές δοκούς. Βρίσκονται σε απόσταση 3-5 εκατοστών από το επάνω και το κάτω μέρος του παραθύρου. Η κάθετη δοκός πρέπει να στερεωθεί στο κουτί παράθυρο σε απόσταση 2-5 εκατοστών για την ίδια μόνωση.

Λοιπόν, τι γίνεται αν το παράθυρο της σοφίτας είναι μικρότερο σε πλάτος από την απόσταση μεταξύ των ποδιών του ξυραφιού; Σε αυτή την περίπτωση, για το ίδιο το παράθυρο, δεν απαιτείται προετοιμασία, αλλά μεταξύ των δοκών θα χρειαστεί να χτίσετε επιπλέον πλευρικά τοιχώματα και την οροφή του μελλοντικού παραθύρου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη στέγη με μόνωση.

Τα πιο συχνά σοφίτα παράθυρα, τα οποία είναι μικρότερα από την απόσταση μεταξύ των δοκών, εισάγονται ήδη στην τελική οροφή, και μερικές φορές και όχι μόνο. Αλλά τι γίνεται αν το πλάτος του σοφίτου παραθύρου είναι πολύ μεγαλύτερο από την απόσταση μεταξύ των ποδιών κατασκευής; Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στην κατασκευή νέων κατοικιών. Και έτσι είναι καλύτερο να σχεδιάσετε τέτοια παράθυρα πριν από την κατασκευή του συστήματος δοκών, ειδικά για μια συγκεκριμένη θέση. Διαφορετικά, θα πρέπει να υποβαθμίσετε τη δύναμη της μελλοντικής οροφής, επειδή δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να κόψετε μέρος των δοκών.

Ωστόσο, για αυτό το σκοπό μπορείτε να εφαρμόσετε crossbars και πρόσθετη προσάρτηση, η οποία θα πάρει όλο το απαραίτητο φορτίο, το οποίο επρόκειτο να πάει στα κομμένα τμήματα των δοκών. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα: μια τέτοια εργασία πρέπει να γίνει μόνο από έναν έμπειρο οικοδόμο.

Στάδιο ΙΙΙ. Επιλογή συνδετήρων

Εάν εγκαθιστάτε εσείς οι ίδιοι τα παράθυρα του σοφίτα, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα απαραίτητο στήριγμα για κάθε είδος παραθύρου και δεν μπορείτε να το παραλάβετε από το μάτι. Έτσι, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μπουλόνια αγκύρωσης, πλάκες αγκύρωσης και πείροι πλαισίου με μεταλλικούς τροχούς. Αλλά συνήθως όλες αυτές οι συνδέσεις συνοδεύονται από το ίδιο το παράθυρο και υπολογίζονται από τον κατασκευαστή.

Μετά από όλα, τα ίδια παράθυρα PVC παράθυρα δεν μπορούν να εγκατασταθούν με πολύ άκαμπτη στερέωση, από αυτό γρήγορα παραμορφώνονται και πολύ σύντομα τα παντζούρια δεν θα ταιριάζουν μεταξύ τους αρκετά καλά σφικτά.

Αλλά πείρους δεν χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση των ξύλινων παραθύρων, καθώς αυτά προκαλούν περιττές εντάσεις στα πλαίσια, και γιατί σύγχρονο κατασκευαστές δεν αντικαθιστούν το παράθυρο σε περίπτωση παραμόρφωσης, αν η μέθοδος τοποθέτησης άλλαξε από τον ιδιοκτήτη.

Στάδιο IV. Εγκαθιστώντας το παράθυρο

Επιπλέον, αφού στερεώσετε το παράθυρο, γεμίστε τη σφραγίδα με τη στεγανοποιητική ταινία γύρω από την περίμετρο του κιβωτίου. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείτε να επιτύχετε το απαιτούμενο επίπεδο ηχομόνωσης και προστασίας από τον αέρα. Βεβαιωθείτε ότι σφραγίζετε τα ξύλινα παράθυρα με μια αυτοκόλλητη ταινία για να τα διατηρήσετε καθαρά. Και θυμηθείτε ότι η συνηθισμένη κολλητική ταινία εδώ δεν λειτουργεί - η ταινία θα πρέπει να είναι σταθερή, με ακρυλική λάκα.

Άλλες δύο σημαντικοί κανόνες: παράθυρα σοφίτα PVC δεν είναι σφραγισμένες με άσφαλτο συστατικά υλικά (θερμαίνεται από τον ήλιο), και δεν είναι σφραγισμένα αφρό κατασκευή, η οποία μπορεί να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό και να παραμορφωθεί, έτσι το προφίλ. Επίσης, να θυμάστε ότι κατά την εγκατάσταση PVC παράθυρα πρέπει να τοποθετήσετε πιο άκαμπτο, και οι πλάκες στερέωσης οι ίδιοι θα διαρκέσει περισσότερο.

Όσον αφορά την κοπή ενός παραθύρου σε κεκλιμένες ράμπες, τότε θα αντιμετωπίσετε αυτό το έργο μόνοι σας:

Για να παραδώσει, στην πραγματικότητα, έχετε μόνο με μια σοφίτα παράθυρο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κορυφογραμμή:

Αν εργάζεστε με πείρους πλαισίου, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν αυστηρές οδηγίες σχετικά με τη διάμετρο και το βάθος των οπών. Έτσι, πρέπει να κάνετε μια τρύπα προτού βάλετε το κλείστρο παραθύρου και γι 'αυτό θα χρειαστείτε ένα επιμηκυμένο τρυπάνι για να μην καταστρέψετε την επιφάνεια του πλαισίου.

Προβλήματα μπορεί να προκύψουν, πρώτα απ 'όλα, με παράθυρα από PVC, τα οποία ενισχύθηκαν με ειδικά προφίλ χάλυβα. Σε ένα τέτοιο πώμα δεν μπορεί να κλίνει - μόνο στον τοίχο του προφίλ PVC. Διαφορετικά, το παράθυρο θα σπάσει. Ακριβώς το κάνετε αυτό: αφαιρέστε τη βάση πλήρως μέσα στο πλαίσιο παραθύρου και κλείστε την οπή πάνω από αυτήν με ένα βύσμα.

Στάδιο V. Εργασίες φινιρίσματος

Μετά την αφαίρεση του ξηρού αφρού, πρέπει να κλείσετε όλο το υλικό έτσι ώστε να είναι καθαρό. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη από τα παράθυρα.

Τις περισσότερες φορές, τα παράθυρα σοφίτας, τα οποία έχουν μικρότερο πλάτος από την απόσταση μεταξύ των δοκών, εισάγονται στην τελική οροφή, και μερικές φορές σε καμία ποσότητα. Αλλά τι γίνεται αν το πλάτος του σοφίτου παραθύρου είναι πολύ μεγαλύτερο από την απόσταση μεταξύ των σκαλοπατιών; Αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στην κατασκευή νέων κατοικιών. Γι 'αυτό είναι καλύτερο να σχεδιάσετε τέτοια παράθυρα πριν από την κατασκευή του συστήματος δοκών, σχεδιάζοντας να αφήσετε ειδικές θέσεις για αυτούς.

Διαφορετικά, θα χρειαστεί να υποβαθμίσετε την ανθεκτικότητα της μελλοντικής οροφής, επειδή δεν θα υπάρχει τρόπος να κάνετε χωρίς να κόψετε μέρος των δοκών. Ωστόσο, για αυτό το σκοπό μπορείτε να εφαρμόσετε crossbars και πρόσθετη προσάρτηση, η οποία θα πάρει όλο το απαραίτητο φορτίο, το οποίο επρόκειτο να πάει στα κομμένα τμήματα των δοκών. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα, μια τέτοια εργασία μπορεί να γίνει μόνο από έναν έμπειρο οικοδόμο.

Και λεπτομερή εργαστήρια, πώς να φτιάξετε ένα παράθυρο και με ένα μίνι μπαλκόνι:

Το κύριο πλεονέκτημα των σύγχρονων σοφίτα είναι ότι είναι σε θέση να αντέχουν ισχυρές καταιγίδες, οι ριπές ανέμου και η πίεση του χιονιού δεν είναι χειρότερη από την ίδια τη στέγη. Πλέον η κατάλληλη εγκατάσταση τους, και η σοφίτα σας θα είναι πραγματικά ελαφριά, ξηρή και ζεστή.