Βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα για την εξασφάλιση σταθερής ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο

Η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία έχει αναπτύξει σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως. Αλλά, σε συνδυασμό με τον φυσικό εξαερισμό, τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια λειτουργούν αμφίβολα. Όταν χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες μακροεντολής και μικροέγχυσης, δεν παρέχεται ούτε ο απαιτούμενος όγκος αέρα ούτε το τρέχον ρεύμα. Και με τα κλειστά πλαστικά παράθυρα, η κουκούλα δεν λειτουργεί καθόλου και υπάρχει θόρυβο. Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα ήταν μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα. Χωρίς να παραβιάζουν την ακεραιότητα των δομών παραθύρου, οι βαλβίδες είναι σε θέση όχι μόνο να εξασφαλίσουν τον αερισμό του δωματίου με εντελώς κλειστά παράθυρα, αλλά και να αγωνιστούν με το σχηματισμό συμπύκνωσης πάνω τους.

Πλεονεκτήματα της χρήσης βαλβίδων εξαερισμού:

 1. Δημιουργία παραμέτρων μικροκλίματος απαραίτητες για την ανθρώπινη υγεία.
 2. Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των χώρων λόγω της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας και αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, ιδιαίτερα κουζίνες, μπαλκόνια και λότζες.
 3. Εξοικονόμηση θερμότητας λόγω της ελεγχόμενης ροής αέρα.
 4. Ασφάλεια: Μειώνει την πιθανότητα διείσδυσης εισβολέων, επειδή ο εξαερισμός πηγαίνει με κλειστά παράθυρα.
 5. Ευκολία χρήσης.

Τύποι βαλβίδων εξαερισμού

 1. Βαλβίδες τύπου υποδοχής. Υπάρχουν μηχανικές και αυτόματες εκτελέσεις. Ο εξαερισμός του χώρου γίνεται με παροχή φρέσκου αέρα μέσω διαύλου μεγέθους 170-400 * 12-16 mm. Η βαλβίδα μπορεί να έχει δύο μονάδες: εξωτερική (είσοδος) και εσωτερική (ρυθμιστική), ή μία γενική. Πλεονεκτήματα της βαλβίδας είναι η δυνατότητα παροχής μεγάλης ανταλλαγής αέρα και εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση των μονάδων παραθύρων.

Δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού πλαστικών παραθύρων με μια βαλβίδα σχισίματος

 • Βαλβίδες διπλωμένου τύπου. Παρέχετε μια εισροή εξωτερικού αέρα μέσω των διπλωμένων εγκοπών στη μονάδα παραθύρου. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση, διατηρώντας το επίπεδο ηχομόνωσης, δημοκρατικό κόστος και επίσης δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση του παραθύρου για εγκατάσταση.
 • Τύπος βαλβίδας. Χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη ροή αέρα και σοβαρές ελλείψεις. Αυτές περιλαμβάνουν την έλλειψη δυνατότητας εγκατάστασης στα υπάρχοντα πλαστικά παράθυρα και την αλλοίωση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παροχή εξαερισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Κριτήρια για την επιλογή βαλβίδων εξαερισμού παραθύρων

  Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της βαλβίδας εισαγωγής αέρα στα πλαστικά παράθυρα είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητη η πολυλειτουργικότητα αυτής της συσκευής. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των βαλβίδων αερισμού υπάρχουν τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Εξασφάλιση των απαιτούμενων παραμέτρων ανταλλαγής αέρα: η βαλβίδα πρέπει να λειτουργεί με εξωτερική εισαγωγή αέρα τουλάχιστον 30 m3 / ώρα (ανά άτομο).
  • Παροχή της απαιτούμενης στάθμης θορύβου: για τα τυπικά πλαστικά παράθυρα, αυτή η ένδειξη ρυθμίζεται στα 30-35 dB.
  • Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας: ο δείκτης αυτός εξαρτάται από το υλικό της κατασκευής της βαλβίδας, τη διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, παραμέτρων ροής αέρα. Για την αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού και για την πρόληψη, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ποιοτική γκλασάρισμα θερμικό σχεδιασμό βαλβίδα απομόνωσης και την εφαρμογή των λεγόμενων «θερμική διακοπή» από πλαστικό μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του μεταλλικού περιβλήματος.
  • Μέθοδος ελέγχου: είναι δυνατή η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής για πλαστικά παράθυρα με αυτόματο, χειροκίνητο και μεικτό έλεγχο (παράλληλα με τους δύο προηγούμενους τύπους).
  • Θέση εργασίας βαλβίδας: υπάρχει εγκατάσταση παραθύρου και τοίχο. Κατά την τοποθέτηση σε τοίχο, το κόστος διάτρησης μιας οπής στις εγκλειστικές δομές του δωματίου και η παραβίαση του εξωτερικού της πρόσοψης από την εμφάνιση ξένων στοιχείων αυξάνονται σημαντικά. Η έκδοση παραθύρου είναι πιο οικονομική, απλή και αόρατη.
  • Η μέθοδος τοποθέτησης της δομής: η εγκατάσταση βρίσκεται ήδη στο υπάρχον πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια ή αντικαθιστώντας τη μονάδα γυαλιού με μια νέα με μείωση των διαστάσεών της.

  Συμβουλή: Μην κοιτάτε τις βαλβίδες που δεν είναι εξοπλισμένες με την επιλογή ελέγχου, καθώς η ανάγκη για αλλαγή της ροής αέρα υπαγορεύεται από την πρακτική.

  Τα πιο δημοφιλή σχέδια

  Βαλβίδες εξαερισμού για παράθυρα Aereco

  Η γαλλική ανάπτυξη του Aereco χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη Ρωσία. Η βαλβίδα αέρα παροχής είναι ρυθμιζόμενη μέσω ενός αισθητήρα που αποτελείται από πολλές πλάκες από πολυαμίδιο, με την επέκταση του μηχανισμού ανοίγματος που οδηγεί τη βαλβίδα. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στις αυλακώσεις που κόβονται στη μονάδα παραθύρου όσο και στον τοίχο του δωματίου.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα Aereco

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βαλβίδων Aeroco είναι η αφαίρεση του αισθητήρα υγρασίας από τη βαλβίδα, η οποία παρέχει μια πραγματική αντανάκλαση των παραμέτρων του αέρα στην αίθουσα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ανάγκης για κάθε τύπο ενέργειας, αεραγωγούς και σιωπηλή λειτουργία. Το εύρος των βαλβίδων εξαερισμού των πλαστικών παραθύρων Aereco έχει πολλές τροποποιήσεις, που διαφέρουν ως προς τον βαθμό ρύθμισης και την απόδοση του θορύβου.

  Συστήματα αερισμού αερόσακου Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek αποφάσισε να συμβαδίσει με ξένους συναδέλφους και να αναπτυχθεί μια πραγματικά καθολική παράθυρα βαλβίδες εξαερισμού Air-Box, η εγκατάσταση των οποίων είναι δυνατή στο μπλοκ παράθυρο οποιοδήποτε σχέδιο. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μιας μονάδας παραθύρου στην έκπτωση, γεγονός που καθιστά τη βαλβίδα αόρατη.

  Τυπική παραλλαγή εκτέλεσης (Air-Box Standart) περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση των δύο τμημάτων της βαλβίδας: το κάτω εξωτερικό, αναρροφώντας αέρα από το εξωτερικό και ένα ανώτερο, το ρεύμα τροφοδοσίας του φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο. αρχή λειτουργίας της βαλβίδας βασίζεται στη δημιουργία της υποπίεσης στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και εξαερισμού λειτουργούν κάτω από τη δράση της οποίας το άνοιγμα των πετάλων βαλβίδας και να δημιουργήσει μια μόνιμη αερισμού περίπου 6 m3 / h.

  Σημαντικό: Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο του μόνο με τον σωστό αερισμό εξαγωγής.

  Αυτή η μάρκα παράγει επίσης μια σειρά βαλβίδων ανθεκτικών στο θόρυβο που φέρουν τη σειρά Comfort. Διαφέρουν στην επιλογή επιλογών τοποθέτησης. Η συνηθισμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει την άλεση του προφίλ παραθύρου, ενώ η άλεση μπορεί να γίνει μόνος σας με τη βοήθεια της αφαίρεσης της σφραγίδας, αλλά θα διαρκέσει μόνο 10-15 λεπτά. Για αυτές τις βαλβίδες, θεωρείται χειροκίνητος έλεγχος. Η τροποποίηση Comfort S έχει σχεδιαστεί ειδικά για κατασκευές τυφλών παραθύρων και απαιτεί διάτρηση με τρύπα της μονάδας παραθύρου, επομένως είναι δυνατή η άμεση εμφύσηση.

  Διαφορετικά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα Air Box

  Όλες οι βαλβίδες Air-Box είναι ηγέτες λόγω του λογικού κόστους, της αποδοτικής λειτουργίας, των σχετικά μικρών διαστάσεων και της απλής τεχνολογίας εγκατάστασης.

  Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το απαραίτητο μικροκλίμα στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, εκτός από τον αερισμό, χρειάζεστε μόνωση ποιότητας. Πώς να μονώσετε το μπαλκόνι με τα χέρια σας θα μάθετε από το ξεχωριστό άρθρο μας.

  Και για τις διάφορες επιλογές για ταινίες για χρωματισμό παραθύρων και για την εγκατάσταση τους, δείτε αυτή τη σελίδα.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας

  Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν δύο επιλογές για την εγκατάσταση βαλβίδων αερισμού. Η πρώτη αφορά την αποσυναρμολόγηση των παλαιών παράθυρων με διπλά τζάμια και την τοποθέτηση ενός νέου με μειωμένες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σχισμή που σχηματίζεται μεταξύ του ανοίγματος παραθύρου και του μπλοκ καταλαμβάνεται από την ίδια τη βαλβίδα. Αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά μειονεκτήματα: αύξηση του κόστους που απαιτείται για την παραγγελία και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας παραθύρων και μείωση της επιφάνειας διαφανών δομών.

  Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα, η εγκατάσταση των οποίων περνάει από τη δεύτερη επιλογή, είναι τοποθετημένη στη θέση σύνδεσης. Η ευκολία αυτής της μεθόδου θα εκτιμηθεί από τους ιδιοκτήτες των χώρων, στους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Όλοι οι χειρισμοί για την εγκατάσταση της βαλβίδας δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από μισή ώρα.

  Το βίντεο καταδεικνύει τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας σχισμής Air Box.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τον μηχανισμό του μηχανισμού βαλβίδων, η ροή αέρα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό μπορεί να ρυθμιστεί ή να έχει σταθερές παραμέτρους. Οι βέλτιστες συνθήκες του εσωτερικού μικροκλίματος του δωματίου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα με δυνατότητα ρύθμισης, η οποία μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη. Ο τελευταίος τύπος ρύθμισης είναι πιο άνετος και γίνεται με βάση τις μετρήσεις του αισθητήρα υγρομετρίας, η οποία παρακολουθεί την τιμή της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Η ρύθμιση γίνεται με την αλλαγή της διατομής του καναλιού αέρα σε διάφορες λειτουργίες, μέχρι το πλήρες κλείσιμο. Η μέγιστη διατομή αντιστοιχεί στην υψηλότερη τιμή υγρασίας. Αυτός ο τύπος ρύθμισης μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας, καθώς ο εξαερισμός συμβαίνει μόνο όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο και υπάρχει αύξηση της υγρασίας του αέρα. Όταν ο χώρος είναι κενός και η υγρασία μειωθεί, η βαλβίδα κλείνει τελείως.

  Επιλέγεται μια μέθοδος χειροκίνητου συντονισμού την ανάγκη για συνεχή αντανάκλαση σε ποιο χρονικό σημείο αερίζεται❑ Ποια είναι η σειρά του αερισμού των χώρων και ο χρόνος ανοίγματος της βαλβίδας που απαιτείται για τον αερισμό. Ο χειροκίνητος συντονισμός μπορεί να περιορίσει μόνο τη ροή του αέρα σε έναν έντονο άνεμο. Αυτή η ρύθμιση είναι πιο τραχιά και μπορεί να οδηγήσει σε τρύπες στο δωμάτιο.

  Φροντίδα και συντήρηση

  Ένα άλλο αναπόσπαστο πλεονέκτημα των βαλβίδων εξαερισμού για παράθυρα είναι η ευκολία συντήρησης. Για την άνετη δουλειά του, αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια του μόνο μια φορά το χρόνο από μόλυνση, αυτό είναι όλο το ενδιαφέρον.

  Πώς να κάνετε αερισμό για πλαστικά παράθυρα: τύποι, ιδιότητες, σύγκριση

  Πρόσφατα, τα πλαστικά παράθυρα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε διάφορους τομείς κατασκευής κτιρίων και κατασκευών. Λόγω της πλειονότητας των πλεονεκτημάτων, αυτά τα σχέδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην κατασκευή κατοικιών όσο και στη βιομηχανική κατασκευή. Προστατεύουν καλά από τη θερμότητα και το κρύο, εμποδίζουν τη διείσδυση θορύβου και διάφορες οσμές, καθώς και επιβλαβή έντομα. Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο μειονέκτημα, το οποίο συνίσταται στην παρεμπόδιση της διείσδυσης του αέρα στο δωμάτιο.

  Εδώ μπορεί να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι μια έλλειψη πλαστικού. Μπορεί να σημειωθεί ότι αυτές οι δομές δεν παρέχονται για σπίτια που χτίστηκαν κατά τους τελευταίους αιώνες.

  Εξαερισμός και πλαστικό: συμβατό ή όχι;

  Γιατί στον σύγχρονο κόσμο δεν έχουν βρεθεί ακόμη ένας τρόπος για αποτελεσματικό αερισμό των παραθύρων; Εδώ πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με το ζήτημα του εξαερισμού στα σπίτια. Εδώ όλα βασίζονταν στη διαθεσιμότητα κουκούλας στην κουζίνα και το μπάνιο, καθώς και στον αερισμό μέσω των θυρών και των θυρίδων παραθύρων. Αυτή η μέθοδος επινοήθηκε από πολύ καιρό και έχει ήδη ικανοποιήσει τις προσδοκίες των εφευρετών.

  Και τώρα μπορείτε να δείτε αυτή την εφεύρεση από τη διάταξη των νέων πλαστικών παραθύρων. Όταν η κατασκευή περάσει από τη διαδικασία εγκατάστασης, όλες οι ρωγμές και τα κενά κλείνονται, δημιουργώντας έτσι υγρασία στο δωμάτιο. Αυτό διαταράσσει τη φυσική ανταλλαγή αέρα λόγω της έλλειψης αέρα στο δωμάτιο. Στην αίθουσα ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος γίνεται ξεθωριασμένος, υγρός και ενοχλημένος αρχίζει. μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα έχει ως εξής: ο αέρας δεν θα βγει από το δωμάτιο, και θα παραμείνουν εκεί μονίμως, καθώς και όλες τις μυρωδιές από τα γειτονικά διαμερίσματα θα γίνουν αισθητές πλήρως σε σας.

  Εδώ μπορείτε να εντοπίσετε άλλα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη λειτουργία. Λόγω του συνεχούς κλεισίματος των παραθύρων, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση εντός της δομής, πράγμα που θα αποτρέψει την κανονική χρήση των υλικών. Είναι καλύτερο να κρατάτε τα παράθυρα στις λειτουργίες του μικρού εξαερισμού για να αποφύγετε την ομίχλη των παραθύρων.

  Φυσικά, μπορείτε να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα με έναν απλό αερισμό σε αρκετές ενσωματωμένες λειτουργίες. Επίσης, κατά την αγορά, εξετάστε τον αριθμό των φωτογραφικών μηχανών. Αν υπάρχει κρύα θερμοκρασία, είναι καλύτερο να αγοράσετε παράθυρα πολλαπλών θαλάμων που θα κρατήσουν τη θερμότητα πολύ καλύτερη. Φυσικά, η ποιότητα θα πρέπει να πληρώνεται επιπλέον, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα σας κρατήσει σε αναμονή.

  Συνδυασμός αερισμού και παραθύρων

  Μπορώ να συνδυάσω τον εξαερισμό και τα παράθυρα; Η απάντηση είναι απλή - μπορείτε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη συσκευή. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, μερικοί από τους οποίους είναι:

  • με παράθυρο.
  • με αυτόνομο αερισμό.
  • με χτένα?
  • με βαλβίδα εξαερισμού.

  Παράθυρα με παράθυρο

  Μια αρκετά κοινή μέθοδος της συσκευής εξαερισμού, η οποία χρησιμοποιείται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Περιλαμβάνει τη ροή του αέρα κάτω από την οροφή του δωματίου, η οποία στη συνέχεια αναμειγνύεται με το δωμάτιο, σχηματίζοντας έτσι ένα δροσερό και καθαρό προϊόν. Δεν υπάρχει βύθισμα ή συμπύκνωση στο παράθυρο.

  Μειονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι μια αρκετά μεγάλη αύξηση των τιμών και της πολυπλοκότητας της κατασκευής, η οποία αυξάνει το βάρος των υλικών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το σχέδιο είναι περίπλοκο, χάνονται μεγάλες ποσότητες φωτός, γεγονός που καθιστά το δωμάτιο αρκετά σκοτεινό. Αυτό δεν είναι πάντα καλό.

  Πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό

  Τα αυτόματα αεριζόμενα παράθυρα είναι η καλύτερη επιλογή για μια συσκευή σε όλα τα κτίρια. Μπορούν να βρουν εφαρμογές, τόσο σε αστικές όσο και σε βιομηχανικές κατασκευές. Αυτή η επιλογή είναι ότι τα προφίλ χρησιμοποιούν οπές με οπές στο επάνω και το κάτω μέρος του πλαισίου. Οι οπές βρίσκονται στο άνω εσωτερικό και κάτω εξωτερικό μέρος. Οι μάζες του αέρα, που διέρχονται από το κάτω μέρος, θερμαίνονται και το δωμάτιο δέχεται ήδη θερμαινόμενο αέρα.

  Η αρχή λειτουργεί πολύ καλά, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς. Τέτοιες κατασκευές δεν θα πρέπει να εγκατασταθούν στους άνω ορόφους λόγω της ανεπαρκούς ποσότητας εισερχόμενου αέρα. Από ένα τέτοιο μειονέκτημα σε πολλά συστήματα, η βαλβίδα για τα παράθυρα έγινε πρόσφατα πολύ δημοφιλής.

  Παράθυρα με χτένες

  Σήμερα, αυτά τα παράθυρα είναι τα πιο διαδεδομένα. Με αυτή τη συσκευή, τα παράθυρα διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή που επιτρέπει είτε να ανοίξει πλήρως το παράθυρο είτε να το ανοίξει σε διάφορες λειτουργίες.

  Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι πολύ φθηνός, αλλά δίνει αρκετά καλό αποτέλεσμα. Η χτένα σας επιτρέπει να ρυθμίσετε όλες τις εισερχόμενες μάζες και να αφήσετε το παράθυρο στη λειτουργία ενδιάμεσης θέσης.

  Βαλβίδα εξαερισμού στα παράθυρα

  Για κανονική λειτουργία, μια τέτοια συσκευή πρέπει να συνδυάζει διάφορες λειτουργίες για πλήρη λειτουργία. Εάν παρατηρηθούν αυτοί οι νόμοι, ολόκληρο το δωμάτιο θα είναι σε συνεχή αερισμό, το οποίο θα εξασφαλίσει ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια βαλβίδα έχει διάφορες ποικιλίες, οι οποίες ονομάζονται κλάσεις. Οι κλάσεις είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και έχουν διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης.

  Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα στο πλαίσιο παραθύρου, μπορείτε είτε να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη μονάδα διπλού υαλοστασίου είτε να αντικαταστήσετε το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τον εξαερισμό. Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα εδώ, τα οποία συνίστανται στην αύξηση του κόστους και του βάρους της δομής. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται σε λιγότερο από μία ώρα, αλλά εγγυώνται αρκετά καλό αποτέλεσμα.

  Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσετε για τη λειτουργία διαχείρισης. Εδώ, όπως και σε οποιοδήποτε σχέδιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο οι αυτόματες όσο και οι χειροκίνητες λειτουργίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν διαφορές οι οποίες έχουν ως εξής. Με τη βοήθεια του εγχειριδίου είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ο εξαερισμός, τοποθετώντας έτσι το σημείο όπου χρειάζεται. Εδώ εφαρμόζεται μερικός αερισμός, ο οποίος σας επιτρέπει να κάνετε αυτές τις διαδικασίες μόνο όταν απαιτείται. Όσο για τον αυτόματο έλεγχο, τότε όλα είναι πολύ απλά. Ο μηχανισμός που είναι ενσωματωμένος στα παράθυρα ρυθμίζει την απαιτούμενη θερμοκρασία και, αν χρειάζεται, προσθέτει μάζες αέρα της επιθυμητής θερμοκρασίας. Ωστόσο, υπάρχει μια τρίτη επιλογή, η οποία συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα και καταργεί πολλές από τις αδυναμίες των προηγούμενων δύο τρόπων. Πρόκειται για μια μεικτή λειτουργία. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε οποιαδήποτε λειτουργία όταν είναι βολικό.

  Λειτουργία το χειμώνα

  Μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα, τα οποία είναι η εμφάνιση συμπύκνωσης. Αλλά ένα τέτοιο κενό δεν μπορεί να προβλεφθεί. Σε όλες τις περιπτώσεις, όλα θα είναι διαφορετικά. Μια τέτοια συνέπεια θα εξαρτηθεί από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, το υλικό των τοίχων, τη λιτότητα των ίδιων των παραθύρων.

  Όταν χρησιμοποιείται το χειμώνα, πρέπει να σημειωθεί ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, οι χώροι πρέπει να αερίζονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει μια αρκετά μακροχρόνια χρήση δομών και θα τους προστατεύσει από τη συμπύκνωση.

  Εγκατάσταση

  Όταν εξετάζετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να προσλάβετε καλούς ειδικούς που θα καθορίσουν ποιοτικά αυτό το σχέδιο.

  Αν δεν εγκατασταθεί σωστά, τότε υπάρχουν όλα τα είδη δυσκολιών, που μερικές φορές οδηγούν σε αποσύνθεση με μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μάλλον βαριά αποτελέσματα και τα χρήματα θα πεταχτούν έξω.

  Πολύ σημαντικό εξαερισμό στο υπόγειο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Πώς να το κανονίσετε - διαβάστε σε ξεχωριστό άρθρο.

  Τιμή των παραθύρων με εξαερισμό

  Τα παράθυρα με νέους τύπους αερισμού χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Χάρη στις προσφορές, η ζήτηση για προϊόντα αυξάνεται. Η τιμή μιας τέτοιας κατασκευής είναι από 14.000 ρούβλια. Σε διαφορετικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες, μπορείτε να βρείτε ένα άλλο κόστος, το οποίο θα είναι δύο λιγότερα - από 7.000 ρούβλια. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολύ συχνά η ποιότητα εξαρτάται από την αξία.

  Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του εξαερισμού, μπορείτε να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο τύπο αερισμού για τον εαυτό σας. Εξάλλου, όλες οι επιλογές είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλες για ορισμένες συγκεκριμένες περιστάσεις. Επιλέγοντας τον λάθος τρόπο στον αέρα, μπορείτε να ξοδέψετε μόνο τα χρήματα ελεύθερα, τα οποία θα πάνε στον άνεμο. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι δεν πρέπει να υπερβάλλετε πολύ με όλες τις ενσωματωμένες δυνατότητες. Εάν τα παράθυρα θα διατηρήσουν ισχυρά την υγρασία, τότε μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη συμπύκνωση της υγρασίας. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αντικατάσταση των παράθυρων με διπλά τζάμια λόγω απώλειας λειτουργικών ιδιοτήτων. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να χάσετε χρήματα και να καταφύγετε στην αγορά νέων σχεδίων τα οποία, εάν δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά, μπορεί να μην διαρκέσουν.

  Η αρχή του μικρού εξαερισμού στα πλαστικά παράθυρα και τα εξαρτήματα για την εγκατάσταση

  Τα τελευταία χρόνια, πλαστικά παράθυρα έχουν γίνει πανταχού παρόν σε όλη τη Ρωσία, γεγονός που εξηγείται εύκολα από την εξαιρετική λειτουργικότητα, την αξιοπιστία και την οικονομική προσβασιμότητά τους. Στην περίπτωση αυτή, η στεγανοποίηση του χώρου αποτελεί πλεονέκτημα και έλλειψη χρήσης πλαστικών παραθύρων, διότι η ανταλλαγή αέρα διαταράσσεται και η σωστή κυκλοφορία του αέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την κανονική ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται απλά - με τη βοήθεια μικροεμβατιού σε πλαστικά παράθυρα. Το γεγονός ότι ο μικρός αερισμός των πλαστικών παραθύρων αντιπροσωπεύει και τι συμβαίνει σήμερα και μιλάμε.

  Τι είναι αυτό και γιατί χρειαζόμαστε πλαστικά παράθυρα μικροεμβατιού;

  Αρχή λειτουργίας

  Ο μικροαερισμός είναι ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που επιτρέπει την είσοδο φρέσκου αέρα στο δωμάτιο όταν κλείνουν τα παράθυρα. Το πιο απαιτητικό τέτοιο σύστημα το χειμώνα, όταν χρειάζεται ο αέρας του δρόμου, και δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν οι πόρτες λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και της εμφάνισης ρευμάτων που είναι επικίνδυνα για την υγεία.

  Τι φαίνεται η βαλβίδα;

  Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους μικροαερίωσης είναι η εγκατάσταση μιας συσκευής με ειδικό σύστημα βαλβίδων που ρυθμίζει την πρόσληψη καθαρού αέρα. Η συσκευή με βαλβίδες είναι εγκατεστημένη σε ένα από τα πλαίσια, στη θέση εισροής, όπου τοποθετείται η ταινία σφράγισης.

  Οι βαλβίδες μπορούν να διαμορφωθούν ως μικροεπίεση με την πρόσληψη 5-7 κυβικών μέτρων αέρα ανά ώρα και για τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας 30-40 κυβικών μέτρων την ώρα.

  Δεδομένου ότι οι βαλβίδες αυτές είναι οι μόνες συσκευές που δεν επιτρέπουν τη σκόνη και τα έντομα από το δρόμο να εισέλθουν στο δωμάτιο, θεωρούνται ότι είναι τα βολικότερα για χρήση σε οικιστικά κτίρια. Επιπλέον, ο εξαερισμός βαλβίδων δεν μειώνει το επίπεδο ηχομόνωσης του δωματίου, το οποίο είναι σημαντικό για τα περισσότερα διαμερίσματα.

  Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Οι χρήστες συστημάτων μικροεπεξεργασίας παρατηρούν τις ακόλουθες θετικές πλευρές της χρήσης αυτής της λειτουργίας:

  • η εισροή φρέσκου αέρα χωρίς μείωση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  • Το καλοκαίρι, ο ζεστός υπαίθριος αέρας δεν διεισδύει στο δωμάτιο.
  • προστασία των παραθύρων από εφίδρωση και συμπύκνωση.
  • απουσία σχεδίων ·
  • μακροχρόνια διάρκεια ζωής του μηχανισμού ·
  • ομαλοποίηση της υγρασίας στο δωμάτιο.
  • σταθερή ανταλλαγή αέρα ·
  • Η δυνατότητα να αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά στη λειτουργία μικροέγχυσης ακόμη και με μεγάλη αναχώρηση.

  Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ελλείψεις στη χρήση αυτού του συστήματος, αλλά δεν είναι όλοι οι χρήστες ικανοποιημένοι με τα ακόλουθα σημεία:

  • η σκόνη ρυθμίζεται στον ίδιο τον μηχανισμό.
  • στους μηχανισμούς κακής ποιότητας δεν υπάρχει ηχομόνωση.

  Έτσι, κατά την επιλογή ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία, όπως:

  • ο τρόπος εγκατάστασης της συσκευής (οι εξωτερικές συσκευές είναι πιο εύκολο να εγκατασταθούν).
  • (οι εξωτερικοί μηχανισμοί σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε τη ροή του αέρα και οι ενσωματωμένες βαλβίδες ρυθμίζουν αυτή τη ροή αυτόματα).
  • Χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης (τα μεταλλικά στοιχεία πρέπει να είναι μονωμένα από την πλευρά του δωματίου για να αποφευχθεί ο σχηματισμός πάγου).
  • Χαρακτηριστικά ηχομόνωσης (τα μοντέλα χαμηλής ποιότητας δεν είναι εξοπλισμένα με αυτή τη λειτουργία).

  Ποιοι κατασκευαστές παράγουν παράθυρα με τη λειτουργία μικροεπεξεργασίας;

  Μέχρι σήμερα, παράγονται παράθυρα με τη λειτουργία μικροεπεξεργασίας από κάθε εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή παραθύρων και η διαθεσιμότητα ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού, ακόμη και σε μοντέλα προϋπολογισμού, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο.

  Επομένως, τα παράθυρα με τη λειτουργία μικροεπεξεργασίας παράγονται από κατασκευαστές όπως:

  Πώς να εγκαταστήσετε και να προσαρμόσετε;

  Τρόποι

  Οι ειδικοί προσδιορίζουν μερικές τυπικές μεθόδους μικροεπεξεργασίας σε πλαστικά παράθυρα:

  • Comb - είναι μια μικρή πλαστική ράβδος με κυματιστά κύματα, που λειτουργούν ως στάση, που σας επιτρέπει να ανοίξετε το φύλλο στην επιλεγμένη απόσταση. Το πτερύγιο του παραθύρου στερεώνεται στην επιθυμητή θέση με τη βοήθεια της αντίστοιχης αυλάκωσης της χτένας. Η χτένα εγκαθίσταται μετά την εγκατάσταση των παραθύρων. Η μέθοδος είναι απλή στην εγκατάσταση και λειτουργία, έχει πολλά πλεονεκτήματα: την ικανότητα να ελέγχει τη ροή του αέρα, το χαμηλό κόστος, την ασφάλεια του παραθύρου.
  • Η κλιματική βαλβίδα είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη στο πάνω μέρος του φύλλου παραθύρου. Η βαλβίδα δεν παραβιάζει την ακεραιότητα του παραθύρου, ούτε επηρεάζει τις ηχητικές παραμέτρους του παραθύρου. Μια τέτοια συσκευή παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, ενώ το διάφραγμα βαλβίδας λαμβάνει υπόψη τη διαφορά θερμοκρασίας από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Οι βαλβίδες είναι χειροκίνητες και αυτόματες - στην πρώτη περίπτωση, η ροή αέρα ρυθμίζεται από τον χρήστη και στη δεύτερη συσκευή λειτουργούν ανεξάρτητα στην υγρασία αέρα από 30 έως 70 τοις εκατό. Στην ηχομόνωση του παραθύρου, η χρήση της βαλβίδας δεν έχει καμία επίδραση.
  • Μικροεπίλεπτα - είναι ένα ειδικό εξάρτημα με μηχανισμό κρυμμένο στο προφίλ. Το κενό για τη διείσδυση του καθαρού αέρα δεν υπερβαίνει τα τρία χιλιοστά, πράγμα που αρκεί για να διασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία του αέρα. Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μηχανισμό μόνο στα παράθυρα γυψοσανίδας με πλάτος καμβά μέχρι πέντε εκατοστά. Η συσκευή είναι τοποθετημένη στο τμήμα πλαισίου κοντά στη λαβή και όταν περιστρέφεται κατά 45 μοίρες το φύλλο ανοίγει ελαφρώς ελαφρά.

  Αν το δωμάτιο είναι ήδη εξοπλισμένο με ποιοτικά πλαστικά παράθυρα, αλλά η λειτουργία μικροέγχυσης δεν παρέχεται σε αυτά, τότε μπορείτε να τα τοποθετήσετε μόνοι σας.

  Ο αλγόριθμος δράσης σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται από την επιλεγμένη μέθοδο μικροεπεξεργασίας στα παράθυρα.

  Κατά την εγκατάσταση του μηχανισμού "χτένας", πρέπει να ακολουθείτε τα ακόλουθα βήματα:

  • γυρίστε την επικάλυψη στη λαβή του παραθύρου σε γωνία 90 μοίρες, ξεβιδώστε τις βίδες με τις οποίες το κάλυμμα είναι τοποθετημένο στο παράθυρο και αφαιρέστε το.
  • προσαρτήστε τη ράβδο που συγκρατεί τη λειτουργία στερέωσης στο σημείο προσάρτησης και βιδώστε τη λαβή που έχει αφαιρεθεί προηγουμένως στην ίδια θέση.
  • να προσαρτήσει την χτένα στο παράθυρο, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της ράβδου, και να υποδείξει τα σημεία της στερέωσής της.
  • βιδώστε τη χτένα στο πλαίσιο χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα.

  Στην περίπτωση εγκατάστασης μιας βαλβίδας παροχής, ο αλγόριθμος δράσης θα φαίνεται ελαφρώς διαφορετικός. Για να εκτελέσετε το έργο που θα χρειαστείτε:

  Η διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας θα φαίνεται ως εξής:

  • Ανοίξτε το πτερύγιο και αφαιρέστε το τμήμα της στεγανοποίησης με ένα μαχαίρι στο σημείο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί η βαλβίδα.
  • στο προκύπτον άνοιγμα, κολλήστε το παρέμβυσμα από το σετ βαλβίδων, τοποθετήστε τρία βύσματα.
  • στερεώστε σταθερά τη βαλβίδα και ασφαλίστε την με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες, περνώντας τις μέσα από τους βραχίονες.
  • τοποθετήστε τη σφραγίδα μεταξύ των στηριγμάτων.

  Κόστος

  Όπως δείχνει η πρακτική, το κόστος των βαλβίδων μικροεπεξεργασίας σε πλαστικά παράθυρα σπανίως υπερβαίνει τα 500 ρούβλια, αλλά η εγκατάσταση της ίδιας της συσκευής θα κοστίσει λίγο περισσότερο - έως και 5 χιλιάδες ρούβλια.

  Πού να αγοράσετε μια βαλβίδα μικροεπεξεργασίας για πλαστικά παράθυρα;

  Στη Μόσχα

  Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε μια βαλβίδα μικροεπεξεργασίας για πλαστικά παράθυρα στους ακόλουθους οργανισμούς:

  • "TBM-Market":
   • site: http://www.tbmmarket.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, οδό Taganskaya, 34, κτίριο 3,
   • τηλέφωνο: +7 (495) 995-40-39.
  • «Αξεσουάρ παραθύρων»:
   • site: http: //фурнитура- окон.рф;
   • διεύθυνση: Μόσχα, λεωφόρος Kronstadt, σπίτι 9, κτίριο 3, τμήμα k9;
   • τηλέφωνο: +7 (499) 755-63-32.
  • "Υπηρεσία παραθύρων της Μόσχας":
   • site: http://remontokonmoscow.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, 1ο Graivoronovsky ταξίδι, σπίτι 20, γραφείο 203?
   • τηλέφωνο: +7 (495) 789-11-34.
  • "Plastok":
   • τοποθεσία: http://www.plastok.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, Ugreshskaya street, house 2c 15;
   • τηλέφωνο: +7 (495) 225-47-47.
  • Ορείχαλκος:
   • site: https://inookno.ru;
   • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, Dmitrovskoe shosse, σπίτι 100, κτίριο 2, γραφείο 3286;
   • τηλέφωνο: +7 (499) 34-767-49.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Στην Αγία Πετρούπολη, οι πωλήσεις βαλβίδων μικροαποσκέψεως για πλαστικά παράθυρα πραγματοποιούνται από εταιρείες όπως:

  • Ασφαλή παράθυρα:
   • site: https: //ζкинаокна.рф;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Automobile, 8, γραφείο 106 ·
   • τηλέφωνο: +7 (812) 946-08-10.
  • «Όλα για τα παράθυρα»:
   • τοποθεσία: http://vse-dla-okon.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Marshal Kazakova, σπίτι 35, θέση 1104;
   • τηλέφωνο: +7 (812) 980-08-60.
  • "Windows Laurel":
   • site: http://lorel-spb.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Λεωφόρος Αλληλεγγύης, Κτίριο 11, Κτήριο 1,
   • τηλέφωνο: +7 (812) 407-24-77.
  • "Bisector":
   • τοποθεσία: http://www.bissectrisa.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Aviakonstruktor street, 3;
   • τηλέφωνο: +7 (812) 424-58-13.
  • Okkerville:
   • site: http://okna-okkervil.ru;
   • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, οδός Εσσενίνα, σπίτι 32, κτίριο 1,
   • τηλέφωνο: +7 (812) 380-11-88.

  Έτσι, το καθεστώς μικροεπεξεργασίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της σωστής κυκλοφορίας του αέρα, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά. Γι 'αυτό πρέπει αρχικά να επιλέξετε παράθυρα εξοπλισμένα με αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, η λειτουργία μικρο-αερισμού στα υπάρχοντα παράθυρα δεν παρέχονται, είναι απαραίτητο να οργανώσουν τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω, ή να προσελκύσει επαγγελματίες που έναντι αμοιβής θα διεξάγει όλες τις αναγκαίες χειρισμούς.

  Σύγχρονα πλαστικά παράθυρα με μικρό αερισμό

  Πλαστικά παράθυρα έχουν εισέλθει σταθερά στη ζωή μας. Είναι αεροστεγείς και μας προστατεύουν από τη ζέστη του καλοκαιριού και το χειμωνιάτικο κρύο, τη σκόνη του δρόμου και τα καυσαέρια που περνούν τα αυτοκίνητα. Αλλά λόγω της υψηλής στεγανότητας και της ποιότητας τους, καθώς και του καλύτερου συστήματος εξαερισμού στα σπίτια, τέτοια παράθυρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμποδίζουν τη ροή καθαρού αέρα στα σπίτια μας. Και αυτό αλλάζει πολύ το μικροκλίμα σε διαμερίσματα και σπίτια, το οποίο έχει αρνητική επίδραση στην υγεία του ατόμου.

  Επιπλέον, κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι λόγω της έλλειψης του φρέσκου αέρα στο σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι «protivotyaga», πράγμα που σημαίνει ότι ο απορροφητήρας δεν θα καθυστερήσει «εξάτμισης» αέρα, και από εκεί να αρχίσει να φυσήξει.

  Τι μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις;

  Όχι, δεν χρειάζεται να αλλάζετε καλά πλαστικά παράθυρα στα παλιά - ξύλινα. Επιπλέον, για να τους ανοίξετε ευρύ ανοιχτό κατά την κρύα εποχή και κανείς δεν σας προσφέρει να μιλήσετε το διαμέρισμα. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν παράθυρα με μικρό αερισμό, τα οποία παρέχουν καλή ανταλλαγή αέρα. Αυτά τα παράθυρα επιτρέπουν να διατηρήσουν μια κανονική ροή φρέσκου αέρα μέσα στο διαμέρισμα, ρυθμίζοντας έτσι την θερμοκρασία και την υγρασία, δεν δημιουργούν σχέδια, και να εξασφαλιστεί η δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι σας.

  Προς το παρόν, ο μικροεμβολιασμός πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους. Ορισμένα παράθυρα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς μηχανισμούς εξαερισμού με σχισμές, υπάρχει σύστημα αυτόματου αερισμού, καθώς και παράθυρα με εγκατεστημένες μονάδες κλιματισμού. Κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Σκοπός μας είναι να σας παρουσιάσουμε με κάθε λεπτομέρεια λεπτομερέστερα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ανεξάρτητα την πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς. Για τις συνέπειες του ανεπαρκούς αερισμού και άλλων τρόπων αερισμού του δωματίου διαβάστε στην επόμενη σελίδα των πόρων μας.

  Μηχανισμός εξαερισμού πολλαπλών σταδίων του "χτένα"

  Η χτένα είναι ένας ειδικός μηχανισμός πολλαπλών σταδίων που επιτρέπει τον μικροεπίεση των δωματίων με ρυθμιζόμενο μέγεθος εισροής. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου:

  • Θα εξασφαλίσει μια σταθερή ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα χωρίς ρεύματα.
  • Χάρη στον μηχανισμό "χτένας", δεν σχηματίζεται συμπύκνωση στα παράθυρα και τα παράθυρα.
  • Χρησιμοποιώντας μια χτένα θα σας επιτρέψει να παρέχετε καθαρό αέρα στο διαμέρισμά σας χωρίς να το ψύξετε.
  • Ο μηχανισμός έχει κλειδώσει, οπότε ποτέ δεν θα κλείσει μόνος του.

  Σε συμβατικά παράθυρα από PVC, η λαβή έχει 3 θέσεις. Οριζόντια - πλήρως ανοιχτή, κάθετα προς τα επάνω - ανοιχτή για αερισμό και η λαβή, κατακόρυφα χαμηλωμένη - εντελώς κλειστή. Με το "χτένα" που έχει εγκατασταθεί, υπάρχει επίσης μια ενδιάμεση θέση της λαβής στους 60,45 και 30 μοίρες. Σε αυτές τις θέσεις, υπάρχουν κενά για εξαερισμό, διαφορετικών μεγεθών.

  Παράθυρα με εξαερισμό

  Συχνά συναντώνται σήμερα. Οι κατασκευαστές δηλώνουν ότι κατασκευάζονται από ένα προφίλ «αναπνοής». Στην πραγματικότητα, κανείς δεν αναπνέει εκεί, με την πλήρη έννοια αυτής της έννοιας, αλλά από την εξωτερική άνω και την κάτω κατώτερη πλευρά του προφίλ υπάρχουν μικρές τρύπες που στην πραγματικότητα παρέχουν αερισμό. Ο αερισμός σε δωμάτια εξοπλισμένα με τέτοια παράθυρα είναι πολύ απλός: ο ψυχρός αέρας εισέρχεται στο προφίλ μέσα από τις οπές στο κάτω μέρος του παραθύρου, θερμαίνεται σε έναν από τους θαλάμους και ανεβαίνει προς τα πάνω, όπου εισέρχεται στο πάνω μέρος του δωματίου. Έτσι, η κυκλοφορία των αέριων μαζών επιτυγχάνεται υπό τη δράση του φαινομένου της μεταφοράς.

  Αλλά τέτοια παράθυρα δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η έλλειψη έλξης στους ανώτερους ορόφους των ουρανοξυστών. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να έχουν ανεπαρκή χωρητικότητα για κανονικό αερισμό των χώρων.

  Τι είναι μια βαλβίδα εξαερισμού;

  Αυτές οι βαλβίδες ονομάζονται επίσης βαλβίδες εισροής, καθώς εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας εισαγωγή αέρα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ο μηχανισμός εξαερισμού μπορεί να είναι χειροκίνητος ή αυτόματος. Οι αυτόματες βαλβίδες, ανάλογα με τον σχεδιασμό, είναι εξοπλισμένες με διάφορους αισθητήρες υγρασίας και πίεσης αέρα. Επιπλέον, χάρη σε αυτή τη συσκευή, θα παρέχεται στον χώρο μόνο ο αέρας που απαιτείται για κατανάλωση εντός της κατοικίας.

  Η χρήση αυτού του μηχανισμού μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τον αερισμό. Οι βαλβίδες εξαερισμού στα παράθυρα προστατεύουν από την εισροή σκόνης στο δωμάτιο, τον ξένο θόρυβο, τα έντομα κλπ. Σώζουν επίσης τους κατοίκους του διαμερίσματος από τα ρεύματα, την εμφάνιση μυκητιακών νόσων στους τοίχους και τα έπιπλα, καθώς και την εμφάνιση μούχλας. Τέτοιες βαλβίδες καλούνται επίσης κλιματικές, και διαφέρουν ως προς το σχεδιασμό, τη μέθοδο εγκατάστασης και μερικά πρόσθετα χαρακτηριστικά.

  Διπλώστε το άνοιγμα

  Πρόκειται για την απλούστερη και φθηνότερη συσκευή κλιματισμού, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί τόσο κατά την αγορά παράθυρου όσο και ανεξάρτητα, χωρίς να αποσυναρμολογούνται τα παράθυρα με διπλά τζάμια. Η αρχή της λειτουργίας του είναι η εξής: Στη βεράντα του παραθύρου από PVC, παραμένουν πολύ μικρά κενά, μέσω των οποίων γίνεται μικροέγχυση του χώρου. Είναι απλό στον σχεδιασμό και δεν απαιτεί ουσιαστικά καμία συντήρηση. Αυτός ο τύπος βαλβίδων εξαερισμού παρέχει επαρκή μόνωση από τον ήχο και τη σκόνη του σπιτιού. Αλλά έχει επίσης ένα μειονέκτημα - ανεπαρκής αερισμός.

  Έλεγχος εξαερισμού

  Πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή συσκευή, η οποία δεν έχει τα μειονεκτήματα των παραπάνω. Η συσκευή, ανάλογα με το σχέδιο, μπορεί να δημιουργήσει μια υποδοχή για τη ροή του αέρα, ύψους από 12 έως 16 mm και πλάτους έως 40 cm. Και μην φοβάστε ότι μέσα από τέτοιες τρύπες, διάφορα αναρρόφηση αίματος, απλά ενοχλητικά έντομα θα περάσουν εύκολα. Η εξωτερική πλευρά της σχισμής προστατεύεται με ασφάλεια από ένα κουνουπιέρα και η εσωτερική πλευρά παρέχεται από τη μονάδα ρύθμισης της ίδιας της βαλβίδας. Η ικανότητα να περάσει μια μεγάλη ποσότητα αέρα και η ευκολία εγκατάστασης αυτής της βαλβίδας, η οποία γίνεται χωρίς την αφαίρεση των παραθύρων, εδώ είναι οι κύριες θετικές της ιδιότητες.

  Αυτόματες συσκευές εξαερισμού κλιματισμού

  Αυτά τα είδη βαλβίδων ονομάζονται συχνά διαχυτήρες. Η βαλβίδα ελέγχου κλιματισμού για πλαστικά παράθυρα μπορεί να ρυθμίζεται με υγρασία, δηλ. ανοίξτε ή κλείστε τον καθαρό αέρα ανάλογα με την υγρασία του δωματίου ή είναι εξοπλισμένος με αισθητήρα πίεσης και λειτουργήστε από τη διαφορά του ανάμεσα στο δωμάτιο και έξω από το κτίριο. Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής με αισθητήρα υγρασίας βασίζεται στη φυσική ιδιότητα της πλάκας πολυαμιδίου, αλλάζοντας το μήκος της. Εξαιτίας αυτού, ο μοχλός που συνδέεται με την πλάκα ελέγχει το άνοιγμα ή το κλείσιμο του γκαζιού, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει την παροχή καθαρού αέρα. Οι κύριες αρνητικές ιδιότητες που έχουν όλες σχεδόν οι αυτόματες βαλβίδες κλιματισμού είναι η αρκετά υψηλή τιμή τους και η αδυναμία εγκατάστασης χωρίς την αποσυναρμολόγηση των παραθύρων από PVC.

  Ποιοι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ενός μηχανισμού

  Προσέξτε τον τρόπο τοποθέτησης της συσκευής εξαερισμού. Η επιβάρυνση είναι πολύ απλούστερη και η τοποθέτησή τους δεν θα πάρει πολύ χρόνο από έναν ειδικό.

  1. Έλεγχος της συσκευής. Με το χειροκίνητο, μπορείτε να ρυθμίσετε ανεξάρτητα την παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο και οι αυτόματες συσκευές σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την ισορροπία υγρασίας και θερμοκρασίας κατά την κρίση σας.
  2. Όταν αγοράζετε μια βαλβίδα, προσέξτε τη θερμομόνωση της. Αν η συσκευή είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, τότε θα πρέπει να είναι καλά μονωμένη από την πλευρά του δωματίου, για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπυκνωμάτων και πάγου μέσα στο χειμώνα.
  3. Η συσκευή μικροεπεξεργασίας ή η βαλβίδα πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα ηχομόνωσης. Κατά την αγορά - δώστε προσοχή σε αυτό το παράγοντα.

  Αυτο-εγκατάσταση ενός μηχανισμού μικροβιομηχανίας

  Αν έχετε παλιά αλλά καλά PVC παράθυρα και δεν σκοπεύετε να τα αλλάξετε και όταν αγοράσατε μια τέτοια συσκευή δεν το έχετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας το μικρό αερισμό. Ο μηχανισμός της "χτένας" μπορεί να αγοραστεί στις περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή πλαστικών παραθύρων ή σε εξειδικευμένα καταστήματα στην πόλη σας.

  • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αφαιρέσετε τη λαβή από το πλαστικό παράθυρό σας. Για να το κάνετε αυτό, γυρίστε τη λαβή στη λαβή σε 90 μοίρες και ξεβιδώστε τις βίδες στερέωσης.
  • Συνδέστε τη ράβδο στερέωσης στο σημείο σύνδεσης και βιδώστε τη λαβή στην προηγούμενη θέση.
  • Προσανατολίζοντας τη θέση της ράβδου, τοποθετήστε τη χτένα προσαρμογής στο παράθυρό σας και σημειώστε τα σημεία στερέωσης.
  • Στη συνέχεια, βιδώστε το "χτένα" στο πλαστικό προφίλ.

  Με τέτοιο απλό τρόπο, έχοντας περάσει όχι περισσότερο από 3 λεπτά για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, θα κάνετε το μικροκλίμα του δωματίου σας υγιέστερο, πράγμα που σημαίνει ότι η ζωή σε αυτό το δωμάτιο θα είναι πολύ πιο άνετη.

  Ο αερισμός με πλαϊνά πλαστικά παράθυρα τι είναι αυτό

  Μικρός αερισμός σε πλαστικό παράθυρο - βασικές αποχρώσεις

  Πλεονεκτήματα της λειτουργίας μικροεπεξεργασίας

  Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων αυτής της λειτουργίας είναι:

  1. Μόνιμη ανταλλαγή αέρα σε δωμάτια, ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η αρνητική θερμοκρασία ή ο ισχυρός άνεμος δεν επιτρέπει να ανοίγουν τα παράθυρα χωρίς δυσφορία στους κατοίκους ακόμα και για λίγα λεπτά. Η λειτουργία εξαερισμού εξασφαλίζει τη δυνατότητα εισροής αέρα χωρίς ρεύματα.
  2. Καταπολέμηση της συμπύκνωσης. Ο μικροεμβολιασμός είναι απαραίτητος στα παράθυρα με διπλά τζάμια στην κουζίνα. Η εντατική χρήση του πολυκαρχάρου, του φούρνου ή του φούρνου έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό ατμού στον αέρα και συμπύκνωση στις επιφάνειες. Χωρίς συνεχή αερισμό, τα σταγονίδια νερού μπορούν να γίνουν ένα εύφορο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας.
  3. Υγιεινή αέρα. Η άφιξη του καθαρού αέρα στο δωμάτιο καθιστά δυνατή τη μείωση της συγκέντρωσης επιβλαβών μικροοργανισμών και παθογόνων βακτηρίων.
  4. Διατήρηση της θερμότητας στο σπίτι το χειμώνα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών, η μικροεπεξεργασία του παραθύρου έχει μέση ένταση όχι μεγαλύτερη από 12-15 cu. μέτρα ανά ώρα. Δεν επηρεάζει πρακτικά τη θερμοκρασία στο σπίτι, σε λίγες ώρες μπορεί να μειωθεί μόνο κατά μισό βαθμό.

  Πώς να εξασφαλίσετε τον εξαερισμό

  Για την οργάνωση του εξαερισμού οι πιο κατάλληλοι είναι:

  1. Ο αερισμός με σχισμές μέσω εξαρτημάτων παραθύρων. Επιτρέπει να ανοίξετε τα παράθυρα με διπλά τζάμια κατά 2 -3 mm, εξασφαλίζοντας την ελάχιστη δυνατή εναλλαγή αέρα.
  2. Εξαερισμός ελέγχεται από χτένα. Η χτένα ονομάζεται ειδικός περιοριστής, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στην περιοχή της λαβής παραθύρου.
  3. Υποστηρίξτε τον αερισμό του δωματίου με τη βοήθεια βαλβίδων. Οι βαλβίδες για μικροεπεξεργασία τοποθετούνται στις αυλακώσεις των βαλβίδων και των πλαισίων.

  Η επιλογή της καλύτερης επιλογής μπορεί να γίνει αφού αναλυθούν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, το κόστος και η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.

  Χρησιμοποιούμε τα αξεσουάρ των πλαστικών παραθύρων για μικροεπίεση

  Σύμφωνα με την έννοια των εξαρτημάτων, οι ειδικοί γενικεύουν διάφορους μηχανισμούς που ρυθμίζουν τον βαθμό αερισμού του παραθύρου και κρύβονται στο προφίλ.

  Τα πιο συνηθισμένα είναι 2 τύποι τέτοιων μηχανισμών:

  1. Αποσυναρμολογημένο φρένο. Η συσκευή εμποδίζει το φύλλο τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη λειτουργία ανοίγματος.
  2. Γωνιακή μετάδοση. Τις περισσότερες φορές, ο μηχανισμός είναι ενσωματωμένος στο προφίλ κατά τη δημιουργία ενός παραθύρου, ωστόσο, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ήδη εγκατεστημένο παράθυρο.

  Τα εξαρτήματα για τον εξαερισμό ελέγχονται περιστρέφοντας τη λαβή σε μια ορισμένη γωνία μέχρι να κάνει κλικ. Το εσωτερικό κλείδωμα των εξαρτημάτων είναι καλύτερα ανατεθειμένο στους ειδικούς, αφού για την υλοποίησή του θα χρειαστείτε ένα επαγγελματικό εργαλείο: εξάγωνα, κατσαβίδια με διαφορετικά ακροφύσια και πένσες.

  Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος μικροεπεξεργασίας είναι:

  1. Αισθητική, καθώς οι μηχανισμοί είναι κρυμμένοι μέσα στο προφίλ.
  2. Επιλογή πολλών τρόπων με διαφορετικούς βαθμούς ανταλλαγής αέρα.

  Μεταξύ των μειονεκτημάτων των χρηστών είναι η έλλειψη προστασίας από τον θόρυβο και τη σκόνη του δρόμου, καθώς και οι δυσκολίες εγκατάστασης και προσαρμογής (η διαδικασία απαιτεί ορισμένες δεξιότητες και γνώσεις).

  Πώς να εξασφαλίσετε τον μικρό αερισμό με τη βοήθεια μιας χτένας

  Η τοποθέτηση της χτένας σας επιτρέπει να σταθεροποιήσετε τη θέση του φύλλου σε μια ελαφρώς ανοιχτή κατάσταση. Συχνότερα υπάρχουν πολυστρωματικά πώματα, τα οποία παρέχουν μια στροφή της λαβής σε κλίση 30, 45 και 60 μοίρες.

  Η χτένα βιδώνεται στο πλαίσιο και ένα περιοριστικό στοιχείο είναι εγκατεστημένο στο φύλλο. Έτσι, το παράθυρο μπορεί να στερεωθεί σε μια απόσταση 0.3-5 cm. Η χτένα μπορεί να τοποθετηθεί από οποιοδήποτε άτομο, αν έχει ένα κατσαβίδι. Για ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι, αλλά η απαίτησή του είναι προαιρετική.

  Λεπτομερής αλγόριθμος για την εγκατάσταση χτένας σε πλαστικό παράθυρο:

  1. Αρχικά, χαλαρώστε τα μπουλόνια στη λαβή του παραθύρου, στρέφοντας απαλά το διακοσμητικό πλαστικό βύσμα 90 μοίρες δεξιόστροφα. Οι κατασκευαστές παρέχουν αυτή την ειδική βυθοκόρηση.
  2. Ξεβιδώνουμε τα μπουλόνια και αφαιρούμε τη λαβή. Βάζουμε σε αυτό το σημείο το περιοριστικό στοιχείο από το χτένα, από πάνω επιστρέφουμε τη λαβή και τυλίγουμε τα μπουλόνια.
  3. Πέρα από το πλαίσιο είναι απαραίτητο να συνδέσετε τις δύο χτένες με δύο βίδες αυτοεπιπεδούμενων. Για να απλοποιήσετε την εργασία, οι τρύπες μπορούν να προετοιμαστούν με ένα τρυπάνι.

  Συμβουλή: Για να βάλετε τη χτένα στη σωστή θέση, συνδέστε το μηχανισμό στο παράθυρο πριν γεμίσετε και σημειώστε με μολύβι.

  Τα βασικά πλεονεκτήματα της χτένας είναι η χαμηλή τιμή και η ευκολία εγκατάστασης με τα χέρια σας. Ωστόσο, τα μειονεκτήματα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα:

  1. Ο κίνδυνος παραμόρφωσης του προφίλ χαλαρώνοντας τη δομή με οπές για βίδες με αυτοκόλλητες βίδες. Σε περίπτωση που τα προφίλ αποδειχθούν υποβαθμισμένα, μπορείτε ακόμη και να σπάσετε τη διαρροή των θυρών.
  2. Ασήμαντη φθορά των θερμομονωτικών και ηχομονωτικών ιδιοτήτων ενός προφίλ, καθώς η ακεραιότητά του είναι σπασμένη.
  3. Ακόμη και με το μικρότερο διαθέσιμο κενό, το κενό είναι αρκετά μεγάλο, οπότε το δωμάτιο μπορεί να κρυώσει σε σοβαρούς παγετούς αρκετά γρήγορα.

  Πώς να παρέχετε μικροβλεψία με βαλβίδα

  Οι βαλβίδες εξαερισμού είναι μια σύγχρονη λύση στο πρόβλημα της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Ο σχεδιασμός εγκαθίσταται πάνω από το φύλλο στο κέντρο του πλαισίου. Πριν από την εγκατάσταση της βαλβίδας, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε το σφραγιστικό στο πλαίσιο με το παρεχόμενο.

  Η αρχή της κλιματικής βαλβίδας είναι η διαφορά στην πίεση του αέρα έξω και μέσα στο κτίριο. Σε εσωτερικούς χώρους, η τιμή του δείκτη είναι χαμηλότερη, οπότε το σύστημα παρέχει συνεχή ροή καθαρού αέρα.

  Υπάρχουν δύο τύποι βαλβίδων:

  1. Εγχειρίδιο. Ο χρήστης προσαρμόζει ανεξάρτητα την ένταση της ροής του αέρα μέσω ειδικής λαβής στη βαλβίδα.
  2. Αυτόματη. Η βαλβίδα ελέγχου κλιματισμού ρυθμίζει την μικροαπορρόφηση ανάλογα με τις συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

  Το κύριο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου αερισμού είναι το σχετικά υψηλό κόστος του συστήματος.

  Τα πλεονεκτήματα της βαλβίδας είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα:

  1. Συνεχής διαδικασία εξαερισμού με το παράθυρο κλειστό.
  2. Ρύθμιση της έντασης της ανταλλαγής αέρα.
  3. Απουσία βυθισμάτων.
  4. Προστασία από σκόνη, έντομα και θόρυβο δρόμου.
  5. Διατήρηση της θερμότητας στο σπίτι σε κρύο καιρό.

  Μικρές συμβουλές

  Εάν πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα όταν επιλέγετε μια συσκευή για μικροεπεξεργασία, τότε αξίζει να εξετάσετε την επιλογή με έναν περιοριστή. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ποιοτικά χτένες που έχουν ένα συγκρατητήρα σε κάθε αυλάκι. Αυτό δεν θα επιτρέψει σε ένα μικρό παιδί ή κατοικίδιο ζώο να ανοίξει το παράθυρο με ευκολία κατά τον αερισμό.

  Τα συστήματα μικροεξοπλισμού του μεσαίου τμήματος των τιμών απομακρύνονται από τον εξαερισμό με τη βοήθεια εσωτερικών εξαρτημάτων.

  Η πιο ακριβή επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια αυτόματη βαλβίδα. Όταν επιλέγετε μια βαλβίδα κλιματισμού, οι ειδικοί δεν συνιστούν εξοικονόμηση ενέργειας. Τα σχέδια άγνωστων και μη δοκιμασμένων σημάτων συχνά κατασκευάζονται από υλικά κακής ποιότητας που δεν μπορούν να αντέξουν τη χειμερινή πτώση της θερμοκρασίας και να παραμορφωθούν.

  Σας αρέσει; Μοιραστείτε με φίλους

  Microventilating σε πλαστικό παράθυρο - πρακτικές αποχρώσεις

  Η δημοτικότητα των πλαστικών παραθύρων, η πανταχού παρούσα χρήση τους είναι απολύτως δικαιολογημένη, δεδομένου ότι έχουν ορισμένα θετικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων και η στεγανότητα. Με τη σειρά του, αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο παραβιάζεται.

  Η σωστή κυκλοφορία του αέρα, φυσικά, είναι πολύ σημαντική στη φυσιολογική ζωή ενός ατόμου. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές των πλαστικών παραθύρων λύσει αυτό το πρόβλημα πολύ απλά με τη βοήθεια του μικρο-εξαερισμού.

  Τι είναι το microvolvement

  Ο μικροαερισμός είναι ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που επιτρέπει την είσοδο φρέσκου αέρα στο δωμάτιο. Πολύ συχνά το σύστημα χρησιμοποιείται το χειμώνα, όταν ο εξωτερικός αέρας είναι ένας μούστος, και ανοίξτε το πτερύγιο δεν είναι δυνατή λόγω της εμφάνισης επικίνδυνων σχεδίων.

  Συσκευή

  Αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται μέσω ειδικού στοιχείου εξαρτημάτων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση μιας μικρής οπής περίπου 0,5 cm μεταξύ του πλαισίου και του πλαισίου του παραθύρου.

  Μέσω αυτής της τρύπας εισέρχεται καθαρός αέρας στο δωμάτιο. Αν υπάρχει έντονος άνεμος στο δρόμο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το παράθυρο θα κλείσει και ότι οι πόρτες θα υποστούν ζημιά. Ο μηχανισμός μικροεπεξεργασίας είναι αξιόπιστος και καλά στερεωμένος.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Τα παρακάτω θετικά σημεία μπορούν να ονομάζονται κατά τη χρήση του συστήματος μικροεπεξεργασίας:

  1. Η εισροή φρέσκου αέρα χωρίς την υπερψύξη των εγκαταστάσεων το χειμώνα.
  2. Το καλοκαίρι, ο θερμός αέρας δεν θα διεισδύσει στο δωμάτιο.
  3. Προστασία των παραθύρων από εφίδρωση, χωρίς συμπύκνωση.
  4. Απουσία βυθισμάτων.
  5. Μηχανισμός μακροχρόνιας λειτουργίας.
  6. Κανονική υγρασία στο δωμάτιο, ως εκ τούτου, η απουσία επιβλαβών βακτηρίων, μούχλα και μύκητες.
  7. Το δωμάτιο δεν έχει στάσιμο αέρα και δυσάρεστες οσμές, σταθερή ανταλλαγή αέρα.
  8. Τα παράθυρα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά στη λειτουργία μικροέγχυσης, ακόμη και αν το δωμάτιο παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Δεν υπάρχουν πρακτικά μειονεκτήματα σε αυτό το σύστημα εξαερισμού, μπορούμε να διακρίνουμε τα ακόλουθα ως μειονεκτήματα:

  1. Καθαρισμός βρωμιάς και σκόνης στον ίδιο τον μηχανισμό, εγκατεστημένο στο φύλλο του παραθύρου.
  2. Απουσία θορύβου σε τέτοιους μηχανισμούς χαμηλής ποιότητας.

  Υπάρχουν διάφοροι τυποποιημένοι μηχανισμοί για την εφαρμογή ενός συστήματος μικροεπεξεργασίας:

  Χτένα (σύστημα πολλαπλών σταδίων). Είναι μια μικρή πλαστική ράβδος με κυματιστά δόντια. Το πτερύγιο του παραθύρου στερεώνεται με ένα αυλάκι στη χτένα. Η απόσταση που σχηματίζεται μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου μπορεί να είναι διαφορετική, ανάλογα με το επιλέξιμο αυλάκι. Η χτένα εγκαθίσταται μετά την εγκατάσταση των παραθύρων.

  Αυτός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μηχανισμούς μικροαποδόμησης, αφού είναι εύκολος στην εγκατάσταση και χρήση και έχει πολλά επιπλέον πλεονεκτήματα:

  1. Το πλαίσιο παραμένει άθικτο.
  2. Με τη βοήθεια μιας χτένας, μπορείτε να ελέγξετε τη ροή του αέρα, ανοίγοντας το παράθυρο σε απόσταση 30 έως 60 μοίρες.
  3. Χαμηλό κόστος. Με άλλα λόγια, η χτένα είναι ένα πώμα που είναι εγκατεστημένο στο φύλλο, το οποίο καθιστά δυνατό το άνοιγμα του παραθύρου για την επιλεγμένη απόσταση.

  Κλιματική βαλβίδα. Αυτός ο μηχανισμός εγκαθίσταται πάνω από το φύλλο παραθύρου, καθώς και η χτένα, δεν παραβιάζει την ακεραιότητα του πλαισίου και δεν επηρεάζει τα χαρακτηριστικά ηχομόνωσης. Μια τέτοια συσκευή παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, το διάφραγμα βαλβίδας λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορά στο καθεστώς θερμοκρασίας από το εξωτερικό και το εσωτερικό. Η βαλβίδα κλιματισμού είναι χειροκίνητη και αυτόματη, στην πρώτη παραλλαγή η ροή αέρα ρυθμίζεται από τον ίδιο τον χρήστη, ενώ στη δεύτερη οι βαλβίδες λειτουργούν ανεξάρτητα στην περιοχή από 30 έως 70% σχετική υγρασία.

  Η επιλογή της μικροβιομηχανίας με τη βοήθεια βαλβίδας κλιματισμού είναι πλέον αρκετά δημοφιλής, δεδομένου ότι η εισαγωγή αέρα γίνεται μέσω του άνω μέρους του φύλλου, χωρίς να επηρεάζεται η ηχομόνωση του δωματίου.

  Ειδικά εξαρτήματα, ο μηχανισμός του οποίου είναι κρυμμένος στο προφίλ. Αυτός ο τύπος συσκευής ονομάζεται μικροεμβολιασμός σχισμών. Η απόσταση για τη διείσδυση του αέρα δεν υπερβαίνει τα 3 mm, αυτό είναι αρκετό για την κανονική κυκλοφορία των αέριων μαζών. Αυτός είναι ο μόνος μηχανισμός που μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε αντίδια παράθυρο εάν το πλάτος του παραθύρου του ιστού δεν υπερβαίνει τα 5 cm. Η συσκευή είναι ενσωματωμένη σε ένα τμήμα πλαισίου κοντά στη λαβή, και όταν περιστρέφεται κατά 45 μοίρες, το πτερύγιο είναι ελαφρώς ανοίγει.

  Σύστημα εξαερισμού πολλαπλών σταδίων. Με αυτό το μηχανισμό, τοποθετείται μια κλειδαριά στο σύστημα περιστρεφόμενου πτυσσόμενου πλαστικού παραθύρου, μέσω του οποίου το φύλλο μπορεί να τοποθετηθεί από το πλαίσιο σε μία απόσταση από 0,5 έως 3,5 cm.

  Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα μηχανισμό μικροεπεξεργασίας

  Υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα παρόμοιο σύστημα εξαερισμού:

  1. Πώς να εγκαταστήσετε τη συσκευή. Οι εξωτερικοί μηχανισμοί είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν από εκείνους που είναι ενσωματωμένοι στο πλαίσιο παραθύρου, επιπλέον, κοστίζουν αρκετές φορές φθηνότερα.
  2. Έλεγχος μηχανισμού. Οι εξωτερικοί μηχανισμοί επιτρέπουν τη διακριτική ευχέρεια ρύθμισης της ροής του αέρα μέσα στο δωμάτιο και οι ενσωματωμένες βαλβίδες ρυθμίζουν αυτομάτως αυτήν την ισορροπία.
  3. Χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης. Οι μηχανισμοί που κατασκευάζονται από μεταλλικά στοιχεία θα πρέπει να είναι μονωμένοι από την πλευρά του δωματίου, καθώς μπορεί να σχηματιστεί πάγος πάνω τους.
  4. Χαρακτηριστικά ηχομόνωσης. Αυτός ο παράγοντας πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη για να αποφευχθεί η είσοδος ξένου θορύβου στο δωμάτιο με καθαρό αέρα.

  Απαραίτητα εξαρτήματα

  Για την εγκατάσταση του μηχανισμού, ενδέχεται να χρειαστούν τα ακόλουθα στοιχεία, ανάλογα με τον τύπο μικροαντιστροφής που επιλέξατε:

  1. Μια ειδική βαλβίδα, έχοντας εσωτερικά κινητές μεμβράνες, αυτό επιτρέπει τον έλεγχο του επιπέδου διείσδυσης αέρα μέσα στο δωμάτιο.
  2. Η χτένα, Είναι ένα μικρό πλαστικό γάντζο με τρεις εγκοπές στρογγυλού σχήματος.
  3. Αποσπώμενο φρένο, που αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το φύλλο και το πλαίσιο, εμποδίζει τη γωνία ανοίγματος.
  4. Η γωνιακή μετάδοση, Ο μηχανισμός που εμποδίζει το πτερύγιο και τη θέση περιστροφής του φύλλου, μοιάζει με χτένα, αλλά έχει περισσότερες αυλακώσεις.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε τον μικρο αερισμό

  Εάν το δωμάτιο είναι ήδη καλή παράθυρα, αλλά mikroprovetrivaniya καθεστώς δεν παρέχεται σε αυτά, μπορείτε να το τοποθετήσετε μόνοι τους, μετά από μια σειρά από αρκετά απλές οδηγίες. Ο χρονισμός της εργασίας και η πολυπλοκότητά της εξαρτώνται από τον τύπο της συσκευής που επιλέγεται για τον εξαερισμό.

  Βήμα-βήμα οδηγίες

  1. Εγκατάσταση του μηχανισμού της "χτένας"

  Τα κουτιά συνήθως κατασκευασμένα από πλαστική λαβή μπορεί να είναι μόνο σε τρεις θέσεις: οριζόντια (πλήρως ανοικτό παράθυρο) κάθετα προς τα πάνω (λειτουργία αερισμού) και κατακόρυφα προς τα κάτω (παράθυρο κλειστό). Αν η χτένα είναι τοποθετημένη στο πλαίσιο του παραθύρου, θα εμφανιστούν ενδιάμεσες θέσεις της λαβής.

  Μπορείτε να αγοράσετε ένα χτένα σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα και να το εγκαταστήσετε στο παράθυρο μόνοι σας ως εξής:

  1. Γυρίστε το ένθετα στο παράθυρο λαβή 90 μοίρες, ανοίγουμε τις βίδες μέσω των οποίων είναι συνδεδεμένη με το παράθυρο και αφαιρέστε το.
  2. Συνδέστε τη ράβδο που εκτελεί τη λειτουργία στερέωσης στο σημείο σύνδεσης και βιδώστε τη λαβή στην ίδια θέση.
  3. Συνδέστε τη χτένα στο παράθυρο, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της ράβδου, και περιγράψτε τα σημεία όπου θα σταθεροποιηθεί.
  4. Βιδώστε την χτένα στο πλαίσιο παραθύρου χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα.

  Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε ένα μικρό αερισμό στο παράθυρο.

  2. Εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας

  Για εργασίες εγκατάστασης, χρειάζεστε ένα κατσαβίδι Phillips, ένα δείκτη, ένα χάρακα και ένα υπάλληλο.

  Στάδια εργασίας:

  1. Ανοίξτε το φύλλο και αφαιρέστε το τμήμα της στεγανοποίησης με ένα μαχαίρι στο σημείο όπου θα τοποθετηθεί η βαλβίδα (τόσο στο πλαίσιο όσο και στο φύλλο παραθύρου).
  2. Στον διαμορφωμένο χώρο, επικολλήστε ένα παρέμβυσμα, το οποίο πωλείται μαζί με τη βαλβίδα σε ένα σετ, και τοποθετήστε τρία βύσματα.
  3. Στερεώστε τη βαλβίδα και στερεώστε την με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες, περνώντας τις μέσα από τους βραχίονες.
  4. Σφραγίστε το χώρο μεταξύ των στηριγμάτων.

  Το κενό που σχηματίζεται μεταξύ της βαλβίδας και της σφραγίδας θα αφήσει στον αέρα. Μια τέτοια βαλβίδα μπορεί να ελέγχεται από ένα αυτόματο σύστημα ή χειροκίνητα. Το κύριο πράγμα είναι να εξασφαλιστεί ότι το χειμώνα η βαλβίδα δεν είναι εντελώς αποκλεισμένη, διαφορετικά θα υπάρχει πάγος πάνω της. Η συσκευή πρέπει να καθαρίζεται κάθε έξι μήνες, αφαιρώντας τη σκόνη, για το λόγο αυτό δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οικιακές χημικές ουσίες.

  Για να ρυθμίσετε τον μηχανισμό, εάν αυτό επιδεινωθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κατσαβίδι. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τους άνω και κάτω μεντεσέδες, αφού ελέγξετε ότι δεν πέσουν.

  Το καθεστώς μικροαποδόμησης είναι ένα σοβαρό χρήσιμο πλεονέκτημα. Ο μικρός αερισμός θα είναι απλά απαραίτητος σε διαμερίσματα και σπίτια όπου ζουν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, ασθενείς με προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα. Η σωστή κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο είναι η εγγύηση της μελλοντικής υγείας ολόκληρης της οικογένειας.

  Χτένα στο πλαστικό παράθυρο - τα υπέρ και τα κατά

  Αξεσουάρ για πλαστικές πόρτες - οδηγίες προσαρμογής βήμα προς βήμα

  Μην κλείνετε τα πλαστικά παράθυρα - πρακτικές συμβουλές

  Ο αερισμός με τρύπες στα παράθυρα

  Συχνά στα γραφεία πωλήσεων των πλαστικών παραθύρων προσφέρουν κάτι σαν σχιστό μικρο-εξαερισμό. Αυτή είναι μια συγκεκριμένη λειτουργία του υλικού. όλοι οι κορυφαίοι κατασκευαστές το έχουν. Είναι παρούσαμόνο σε περιστρεφόμενα πτερύγια. Μερικοί κατασκευαστές, για παράδειγμα η Zigenia Aubi, ορίστε αυτήν την επιλογή στα περιστρεφόμενα παράθυρα με αρθρώσεις από προεπιλογή.

  Πώς λειτουργεί αυτό:

  Τι είναι αυτή η λειτουργία; Σε μια συγκεκριμένη θέση της λαβής, συνήθως 45 μοίρες, υπάρχει ένα κενό στο φύλλο, περίπου 2-3 ​​χιλιοστά πλάτος. Γιατί είναι; Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν τα πλαστικά παράθυρα στο διαμέρισμα είναι κλειστά όλη την ημέρα, όταν το πρωί όλοι πήγαν στη δουλειά και το βράδυ ήρθαν. Η είσοδος σε ένα τέτοιο δωμάτιο θυμίζει μια επίσκεψη στη σάουνα, ειδικά το καλοκαίρι. Έτσι, καλό σχισμή εξαερισμού διέπει αυτή την κατάσταση, δεν χρειάζεται να ανοίξετε το παράθυρο σε ένα άδειο διαμέρισμα, αλλά πολύ ζεστό στα δωμάτια δεν είναι τόσο μέσω των μικρών ρωγμών θα εισρεύσουν αέρα. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αξεσουάρ χρησιμοποιούν αυτό το τμήμα του υλικού.

  Συνήθως χρησιμοποιείται μια βαλβίδα εξαερισμού για τη λειτουργία εξαερισμού (άρθρο σχετικά με αυτό εδώ ), αλλά κοστίζει πολύ περισσότερο. Ανάλογα με τον κατασκευαστή εξαρτημάτων, το κόστος του εξαερισμού είναι περίπου 500 ρούβλια ανά φύλλο.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας βαλβίδας και ενός εξαερισμού και ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα βίντεο: