Ισόγειο. Χαρακτηριστικά εγκατάστασης παραθύρων

Κατά την οικοδόμηση ενός εξοχικού σπιτιού με υπόγειο, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά δεν δίνουν προσοχή σε ένα τέτοιο εποικοδομητικό χαρακτηριστικό όπως τα παράθυρα του υπογείου. Δεν είναι καθόλου κατασκευασμένα ή απλά καρφωμένα ή καλυμμένα με υλικά φινιρίσματος. Αυτή η προσέγγιση είναι βασικά λανθασμένη, λόγω ορισμένων πλεονεκτημάτων που προσφέρει η παρουσία σωστά κατασκευασμένων παραθύρων.

Για παράδειγμα, σε ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες, μόνο 2-3 μικρά παράθυρα μπορούν εύκολα να φωτίζουν το υπόγειο, γεγονός που εξαλείφει την ανάγκη χρήσης ηλεκτρικών λαμπτήρων. Σε ένα δωμάτιο με φυσικό φως, είναι άνετο να παραμείνετε και οι διακοσμητικές ιδιότητες των ανοιγμάτων παραθύρων δεν μπορούν να μειωθούν.

Με την κατασκευή των κουφωμάτων, υπάρχουν συχνά κάποιες δυσκολίες, ωστόσο, όλα είναι επιλύσιμα εάν προσεγγίσετε προσεκτικά το θέμα.

Κατά τη διαδικασία του υαλοπίνακα στα δάπεδα του υπογείου, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες που θα επηρεάσουν άμεσα τη διάρκεια της λειτουργίας των δομών. Το κύριο χαρακτηριστικό του υπογείου σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα παράθυρα τοποθετούνται αρκετά χαμηλή σε σχέση με το έδαφος (μερικές φορές όχι περισσότερο από 10-20 cm), έτσι θα πρέπει να αντέχουν τις σοβαρές εξωτερικές διαταραχές, όπως υψηλή υγρασία.

Συνδυασμός φυσικού φωτός με τεχνητό φως.

Με βάση τα παραπάνω, μην χρησιμοποιείτε ως υλικό για παράθυρα στο υπόγειο κοινού ξύλου. Φτηνές ξύλινα προφίλ δεν είναι κατάλληλο για το ισόγειο, γιατί έχει πολλές ελλείψεις (από την αποξήρανση σε ζεστό καιρό και ο καιρός είναι ζεστός, και τελειώνει με την υπερβολική υγρασία στις βροχερές ημέρες). Για το σόμπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μοντέρνα σχέδια, επεξεργασμένα με ειδικές ενώσεις και σχεδιασμένα για τέτοια φορτία.

Χαρακτηριστικά των παραθύρων υπογείου

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παράθυρα στο υπόγειο είναι πολύ μικρότερα από τις άλλες δομές παραθύρων στο σπίτι. Επιπλέον, στη θέση της εγκατάστασής τους ένα πολύ μεγάλο πάχος των τοίχων, έτσι ώστε το φως στο υπόγειο τμήμα του σπιτιού θα διεισδύσει σε οξεία γωνία.

 • Αν σας φανεί ότι ο φωτισμός στο ισόγειο είναι κακός, φροντίστε να σκουπίσετε και να καθαρίσετε το γυαλί, επειδή η ρύπανση απορροφά έως και το 60% των ακτίνων του ήλιου. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το λευκό χρώμα του σχεδίου και της κλίσης θα αντικατοπτρίζει μεγαλύτερη ποσότητα φωτός.
 • Η παρουσία παραθύρων στο ισόγειο πρέπει να παρέχεται κατά το σχεδιασμό ενός εξοχικού σπιτιού. Πρέπει επίσης να παρέχονται κοιλώματα ή ειδικές εξόδους, η παρουσία των οποίων θα αυξήσει την επιφάνεια του παραθύρου κατά συντελεστή 1,5-2.
 • Επιπλέον, συνιστάται να δημιουργήσετε ένα μικρό προστατευτικό κάλυμμα επάνω από το παράθυρο, έτσι ώστε οι κόγχες να μην γεμίζουν και να μην έχουν ατμοσφαιρική βροχόπτωση. Μπορείτε να εξετάσετε την επιλογή των πολυανθρακικών ματιών, τα οποία είναι εξαιρετικά για τις βροχοπτώσεις, και επίσης είναι εύκολο να καθαριστούν εάν είναι απαραίτητο.

Ένα διαφανές πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα προστατεύει το λάκκο από νερό και ρύπους.

Πλαστικά

Το προφίλ PVC, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή δομών παραθύρων, είναι αρκετά μεγάλο. Ωστόσο, λόγω των χαρακτηριστικών τους, αυτές οι δομές θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς. Σήμερα, στην αγορά, μπορεί κανείς να βρει τέτοια πλαστικά προφίλ που είναι ικανά να αυξήσουν το άνοιγμα του φωτός κατά 10-15% χωρίς να χάσουν τις θερμικές του ιδιότητες.

Αν θέλετε να γυαλίσετε το πλαστικό προφίλ παραθύρου στο ισόγειο, ένα επιπλέον 10% θα είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση πλαστικών δομών στο υπόγειο σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου το ισόγειο βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Στη συνέχεια, μπορείτε να αγοράσετε πολλά μικρά παράθυρα τυποποιημένων μεγεθών σε δημοκρατική τιμή, χωρίς προβλήματα στην τοποθέτησή τους στο σπίτι σας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο τα πλαστικά παράθυρα να έχουν ανοίγματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δάπεδο του υπογείου πρέπει να αερίζεται συστηματικά, έτσι ώστε να μην σχηματίζεται συμπύκνωση στους τοίχους και τα δάπεδα του δωματίου.

Κατά την τοποθέτηση πλαστικών παραθύρων στο ισόγειο είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν στεγανοποιητικά και θερμομονωτικά στρώματα σε χώρους όπου το προφίλ θα έλθει σε επαφή με το υλικό των τοίχων βάσης. Πολλοί ειδικοί συστήνουν τη χρήση αφρού πολυουρεθάνης, ωστόσο, αυτή είναι μια δαπανηρή λύση, αν και η πιο αποτελεσματική στην περίπτωση αυτή.

Πλαστικό προφίλ - η καλύτερη επιλογή για το υπόγειο.

Αλουμίνιο

Κατά κανόνα, το προφίλ αλουμινίου στη συσκευή των παραθύρων υπογείου δεν χρησιμοποιείται ουσιαστικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παράθυρα από αλουμίνιο είναι κατάλληλα για το πάτωμα του υπογείου μόνο εάν ο χώρος δεν είναι θερμαινόμενος. Για παράδειγμα, αν υπάρχει εγκατεστημένο στο υπόγειο ένα λεβητοστάσιο ή μια αποθήκη. Σε αυτή την περίπτωση, το προφίλ αλουμινίου θα είναι μια καλή λύση για υαλοπίνακες.

Εάν το υπόγειο χρησιμοποιείται ως χώρος διαβίωσης ή εργασίας, συνιστάται να βρείτε μια κατάλληλη επιλογή με πλαστικό προφίλ. Το προφίλ αλουμινίου δεν είναι σε θέση να προστατεύσει αποτελεσματικά το υπόγειο από τη διείσδυση ψυχρού αέρα.

Τα παράθυρα αλουμινίου είναι γενικά φθηνότερα από τα πλαστικά παράθυρα, ωστόσο, έχουν αρκετά υψηλές ταχύτητες μεταφοράς θερμότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το προφίλ αλουμινίου χρησιμοποιείται σε όχι περισσότερο από το 15% των περιπτώσεων για υαλοπίνακες σε υπόγειες κατοικίες. Η αγορά των προφίλ αλουμινίου είναι αρκετά διαφορετική, ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα μια κατάλληλη λύση για το σπίτι σας.

Ξύλο

Συνήθως, δεν χρησιμοποιείται ξύλινο προφίλ για χώρους υαλοπίνακας με δυνητικά υψηλή υγρασία. Στο ισόγειο, λόγω της συνεχούς έκθεσης σε υγρασία και θερμό αέρα, είναι αρκετά υγρό. Γι 'αυτό δεν συνιστάται η τοποθέτηση ξύλινων παραθύρων σε αυτό.

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά μπορεί να βρει πολλά διαφορετικά ξύλινα προφίλ που δημιουργούνται από καινοτόμες τεχνολογίες, πράγμα που σας επιτρέπει να αντισταθείτε επιτυχώς στις επιπτώσεις της υγρασίας εδώ και πολλά χρόνια. Το ξύλινο προφίλ παραθύρου, που δημιουργήθηκε με τη χρήση νέων τεχνολογιών, είναι ελασματοποιημένο, επικαλυμμένο με υγρά πολυμερή, επεξεργασμένο με ειδικές ενώσεις, οπότε δεν χρειάζεται καλλυντική επισκευή μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας.

Παράθυρα αυτού του τύπου μπορούν να προσαρμοστούν σε παράθυρα διπλού υαλοπίνακα με πολύ διαφορετικά πάχη. Επιπλέον, το μοντέρνο ξύλινο προφίλ διαθέτει υψηλότερα θερμικά χαρακτηριστικά, καθώς και πολλές άλλες ιδιότητες που είναι χαρακτηριστικές για τα ακριβότερα σχέδια πλαστικών παραθύρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ισόγειο τα ξύλινα παράθυρα θα φαίνονται πολύ ελκυστικά και αισθητικά. Είναι επίσης ένα μεγάλο συμπλήρωμα στο εξωτερικό, αν το σπίτι είναι χτισμένο από ξύλο ή ξυλεία.

Είναι δυνατή η κατασκευή παραθύρων στο ήδη κατασκευασμένο υπόγειο;

Όλα τα ανοίγματα στο υπόγειο του κτιρίου (τόσο για παράθυρα όσο και για εξαερισμό) θα πρέπει να παρέχονται στο στάδιο του σχεδιασμού. Για ένα μικρό κάβα θα υπάρχουν αρκετά 2-3 παράθυρα μεσαίου μεγέθους που θα ανάψουν το δωμάτιο, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Αν το κτίριο δεν παράσχει παράθυρα για το πάτωμα του υπογείου, τότε μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση. Ωστόσο, αυτό είναι δύσκολο να γίνει, διότι όταν δημιουργούνται ανοίγματα παραθύρων στη δομή, τα στρώματα στεγάνωσης και θερμικής μόνωσης θα υποστούν βλάβη. Συνεπώς, θα είναι απαραίτητο να μονωθεί εκ νέου η επιφάνεια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία επαφής μεταξύ του προφίλ παραθύρου και του υλικού βάσης.

Ο τύπος του προφίλ παραθύρου θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κατασκευής ενός εξοχικού σπιτιού και τις δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Φυσικά, αν υπάρχει δυνατότητα (και το επιτρέπει ο σχεδιασμός), είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν πλαστικά παράθυρα με μέγιστη απόσταση. Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση μικρών προστατευτικών καλύμματα, τα οποία όχι μόνο προστατεύουν τις δομές παραθύρων από τις επιπτώσεις της βροχόπτωσης αλλά και αυξάνουν την ποσότητα του μεταδιδόμενου φωτός.

Ο αρχισυντάκτης του site, μηχανικός-οικοδόμος. Αποφοίτησε από το SibStrin το 1994, από τότε εργάστηκε πάνω από 14 χρόνια σε κατασκευαστικές εταιρείες και στη συνέχεια ξεκίνησε τις δικές του δραστηριότητες. Ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που ασχολείται με την κατασκευή εκτός πόλης.

Windows στο υπόγειο: διαστάσεις, διαμόρφωση και εγκατάσταση

Παράθυρα στο ισόγειο - η σωστή συσκευή ανοίγματος

Το υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών αυξάνεται συχνά λόγω υπερκατασκευής. Τα παράθυρα στο υπόγειο: το μέγεθος των ανοιγμάτων, η θέση και οι κανόνες εγκατάστασης των δομών διαφέρουν κατά κάποιο τρόπο από εκείνους του κεντρικού κτιρίου.

Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες αυτών των παραθύρων που συζητούνται στο άρθρο μας: πώς να εξοπλίσει τους φεγγίτες για το μέγιστο όφελος από ό, τι μπορεί να απειλήσει την παραβίαση της τεχνολογίας τοποθέτηση διαφανών κατασκευών, εάν η εργασία πραγματοποιείται στο επίπεδο του εδάφους, και πόσο σημαντικό είναι το μέγεθος των παραθύρων του ισογείου.

Υπόγειο στο σπίτι

Ας ορίσουμε για τον εαυτό σας γιατί είναι τόσο σημαντικό να διαιρέσετε τη συσκευή των παραθύρων στο κεντρικό κτίριο και στο βασικό επίπεδο; Όλες οι ιδιαιτερότητες αυτών των έργων και κατασκευών βασίζονται στο γεγονός ότι το υπόγειο είναι ουσιαστικά υπόγειο, δηλαδή εκείνο το τμήμα του υπογείου που υψώνεται πάνω από το έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού γίνεται μια στεγανή στεγανοποίηση μεταξύ του υλικού των τοίχων του υπογείου, του ύψους του σκελετού και της μάζας των κύριων τοίχων. Δηλαδή, η βάση είναι ένα ξεχωριστό τμήμα του τοίχου με το δικό του εσωτερικό κλίμα, το κύριο καθήκον του οποίου είναι να αποτρέψει τις αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας μέσα στο σπίτι.

Ο ευκολότερος τρόπος για να χτίσετε ένα υπόγειο χωρίς παράθυρα, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα με υδροηλεκτρική και θερμομόνωση. Αλλά η γη στην εποχή μας γίνεται πιο δαπανηρή και η κατασκευή ενός υπογείου που δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά είναι μάλλον σπατάλη.

Και, φυσικά, έχουν ένα υπόγειο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως χώρος αποθήκευσης δεν είναι λογικό (βλ. Αποθήκευση σε ένα κελάρι των διαφορετικών πολιτισμών: πώς να το κάνουμε σωστά). Ως εκ τούτου, τα παράθυρα στο υπόγειο - μια πολύ επείγουσα στιγμή κατά την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών.

Παράθυρα στο υπόγειο

Γιατί τα παράθυρα στα σπίτια;

Απαντώντας σε αυτή την ερώτηση, εν μέρει συνειδητοποιούμε τι λειτουργούν τα ανοίγματα:

 • Πρόσβαση στο φως της ημέρας μέσα στην αίθουσα, η οποία μας επιτρέπει να αξιοποιούμε το μέγιστο φυσικό φως, εξοικονομώντας ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Ο τρόπος εισαγωγής αέρα, φυσικός αερισμός.
 • Πυρασφάλεια. Το άνοιγμα του φωτός είναι ένας πιθανός τρόπος εκκένωσης από ένα σπίτι καύσης.

Τώρα γίνεται σαφές ότι τα παράθυρα δεν είναι για την ομορφιά. Για τις ημιδιαφανείς δομές μπορούν να εκτελεστούν όλες οι λειτουργίες, το πλάτος και το ύψος των παραθύρων του δαπέδου του υπογείου, καθώς και οι τρόποι ανοίγματος, πρέπει να καθοριστούν εκ των προτέρων, κατά το σχεδιαστικό στάδιο του σπιτιού.

Για να ληφθεί υπόψη η θέση των παραθύρων στο υπόγειο είναι απαραίτητο στο στάδιο του έργου

Χρώματα της θέσης

Το ισόγειο είναι συνήθως πάνω από το επίπεδο του εδάφους του οικοπέδου κατά 0,5-0,7 μ. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κάτω από το επίπεδο του εδάφους το υπόγειο τοίχο αφήνει.

Κατά κανόνα, αυτά τα δύο μεγέθη κερδίζουν το ύψος ενός πλήρους δαπέδου. Έτσι αποδεικνύεται ότι τα ανοίγματα των παραθύρων στο υπόγειο βρίσκονται κάτω από το ανώτατο όριο του εσωτερικού, σε απόσταση περίπου μισού μέτρου από τις οροφές, και από το δρόμο θα βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους.

Τα παράθυρα βρίσκονται ψηλά, κάτω από την οροφή

Γιατί εξετάζουμε την τοποθέτηση των παραθύρων στο υπόγειο; Αυτός είναι ο μόνος τύπος παραθύρων, η πρόσβαση στην οποία είναι πολύ πιο βολική εκτός από από το εσωτερικό του κτιρίου.

Και αυτό επιβάλλει ορισμένες απαιτήσεις για εγκατάσταση:

 • Για λόγους ασφαλείας, τοποθετήστε τις γρίλιες στα παράθυρα για το πάτωμα του υπογείου. Η οδηγία για την πρόληψη της πυρκαγιάς προδιαγράφει την ανάγκη εγκατάστασης περιστρεφόμενων ράβδων στους κάτω ορόφους του κτιρίου και η πρόσβαση στην κλειδαριά πρέπει να είναι από τις δύο πλευρές: μέσα και έξω από το σπίτι.
 • Οι λαβές στα πλαίσια που είναι τοποθετημένα στο υπόγειο θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της κατασκευής, έτσι ώστε ένας ενήλικας να μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια το φύλλο ενώ βρίσκεται στο πάτωμα του κελάρι στο εσωτερικό του σπιτιού.

Κατανοήστε τις ιδιαιτερότητες των χώρων και τις απαιτήσεις για τους υαλοπίνακες στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρούμε τα υλικά που θα ήταν κατάλληλο για τη συσκευή ημιδιαφανές δομές στο ισόγειο.

Παράθυρα κάτω από το επίπεδο του εδάφους

Επιλέξτε και τοποθετήστε τα παράθυρα

Προκειμένου η διαφανής δομή να είναι ασφαλής και ανθεκτική, είναι σημαντικό:

 • επιλέγει σωστά το υλικό από το οποίο θα γίνει?
 • να εγκαταστήσει, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του GOST 30971-2002, που προδιαγράφει τη σωστή τεχνική, την ποσότητα του στοιχείου στερέωσης και τη δομή της ραφής εγκατάστασης.

Πλαίσιο υλικό

Τα πιο συνηθισμένα στην αγορά είναι 3 υλικά για πλαίσια σόμπων:

Όλα τα υλικά έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα, το καθένα έχει ορισμένα μειονεκτήματα.

Αλουμίνιο

Επιλέγοντας αυτό το μέταλλο ως βάση του πλαισίου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στην αγορά κατασκευών υπάρχουν θερμά και κρύα συστήματα αλουμινίου:

 • Τα θερμά συστήματα είναι ιδανικά για το τζάμι - είναι ένα ανθεκτικό υλικό με υψηλό βαθμό θερμομόνωσης.
 • Τα ψυχρά συστήματα χαρακτηρίζονται από χαμηλό επίπεδο θερμικής μόνωσης και επιτρέπουν τη διέλευση του νερού.

Το κόστος των παραθύρων από θερμά συστήματα είναι πολύ υψηλότερο από το ψυχρό αναλογικό και υπερβαίνει το επίπεδο τιμών για τις πλαστικές δομές, αλλά τα χαρακτηριστικά αντοχής εδώ είναι πολύ υψηλότερα.

Για να κατανοήσετε το επίπεδο αξιοπιστίας αυτού του σχεδίου, δώστε προσοχή στις όμορφες γυάλινες προσόψεις των πολυώροφων κτιρίων - κατά κανόνα, τα σχέδια αυτά τοποθετούνται με βάση συστήματα ζεστού αλουμινίου. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η δυνατότητα μιας ποικιλίας χρωμάτων.

Ξυλεία

Εξετάστε αυτή την έκδοση των υαλοπινάκων, ως το πιο δημοσιονομικό. Απλά σημειώστε ότι η χρήση ξύλου για τζάμια με υψηλή υγρασία δεν είναι λογική.

Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα ξύλινο "ξύλινο παράθυρο" από κολλημένα δοκάρια με εμποτισμό, τότε η αρχή της εξοικονόμησης έρχεται αμέσως στο μηδέν. Αυτά είναι δαπανηρά σχέδια, σε τιμή συγκρίσιμη με την τεχνολογία του ζεστού αλουμινίου.

Η μόνη δικαιολογημένη περίπτωση στην οποία πρέπει να εξετάσετε την τοποθέτηση ενός ξύλινου πλαισίου στο σόμπα είναι η περίπτωση κατά την οποία τα παράθυρα τοποθετούνται σε μια καμπίνα ξύλινου κιβωτίου.

Πλαστικά

Τα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα αποτελούν τη συνηθέστερη παραλλαγή των κατασκευών υαλοπινάκων.

Η υψηλή δημοτικότητα εξηγείται από πολλούς παράγοντες:

 • προσιτό κόστος ·
 • τη δυνατότητα δημιουργίας σχεδίου οποιουδήποτε μεγέθους.
 • εύκολη συντήρηση και επισκευή.

Τα παράθυρα από PVC είναι ιδανικά για υαλοστάσια στο υπόγειο

Κατά την παραγγελία παραθύρων, δώστε προσοχή στον τύπο του προφίλ ενίσχυσης, καλύτερα αν είναι σε σχήμα U. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της GOST, το πάχος του μετάλλου στην ενίσχυση του μεταλλικού παραθύρου δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1,2 mm. Στα παράθυρα των κάτω ορόφων, όπου η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική, αξίζει να επιλέξετε τα παράθυρα με ενισχυμένο μέταλλο πάχους 1,5 mm.

Όσον αφορά τη λύση χρώματος, υπάρχουν αρκετές επιλογές εδώ. Αλλά όταν επιλέγετε ένα έγχρωμο υλικό, θα πρέπει να δώσετε προτίμηση στο προφίλ, έγχρωμο στη μάζα. Στα χαμηλότερα ορόφους, το προφίλ θα χαράξει γρήγορα και το κατεστραμμένο συνηθισμένο φύλλο θα δώσει μια ασυνήθιστη εμφάνιση.

Τζάμια

Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία υαλοπινάκων είναι πολύ σημαντική, αλλά η μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας συμβαίνει μέσω της μονάδας γυαλιού. Επιπλέον, το εύθραυστο γυάλινο υλικό είναι εύκολο να σπάσει και να διεισδύσει στο σπίτι.

Συμβουλές! Η προστασία των παραθύρων του δαπέδου του υπογείου είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Ρωτήστε τον διαχειριστή στο σαλόνι εάν μπορεί να εξοπλίσει το σχέδιο με αντικλεπτικά εξαρτήματα. Αυτό σίγουρα θα αυξήσει το κόστος, αλλά αν εγκαταστήσετε ένα παράθυρο με διπλά τζάμια σε ένα τέτοιο παράθυρο, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να εγκαταστήσετε μια σχάρα στα παράθυρα του δαπέδου του υπογείου.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κράτηση: από το αυτοκόλλητο της βιντεοσκοπικής ταινίας μέχρι την εγκατάσταση του triplex. Όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός προστασίας, τόσο πιο ακριβό είναι το σχέδιο.

Triplex - μια μεγάλη αντικατάσταση για το πλέγμα στα παράθυρα

Για να μειώσετε τις απώλειες θερμότητας, συμπληρώστε τη δομή με παράθυρα με διπλά τζάμια εξοικονόμησης ενέργειας. Το κόστος κατασκευής θα αλλάξει ελαφρώς - σε 5-7%, αλλά η εξοικονόμηση σε θέρμανση θα είναι πολύ σημαντική, μέχρι 30% του προηγούμενου προϋπολογισμού.

Priyamok

Προκειμένου να αυξηθεί ο χώρος φωτισμού του χώρου του υπόγειου κτιρίου, τοποθετείται το λάκκο του παραθύρου του δαπέδου του υπογείου. Αυτή η θέση σας επιτρέπει να μειώσετε το επίπεδο του ανοίγματος φωτός μέσα στο δωμάτιο και να αυξήσετε το μέγεθός του. Οι κοιλότητες είναι διατεταγμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε η μέγιστη ποσότητα φωτός να φτάνει μέσα από το παράθυρο.

Το μέγεθος του λάκκου υπολογίζεται βάσει των διαστάσεων του παραθύρου που πρόκειται να τοποθετηθεί και του επιπέδου τοποθέτησής του:

 • Το πλάτος του λάκκου κατά μήκος του τοίχου του σπιτιού είναι 1,5 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος της ημιδιαφανούς κατασκευής κατά μήκος της άκρης του κιβωτίου.
 • το μέγεθος κάθετο προς το σπίτι δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 m.
 • Το λάκκο πρέπει να είναι βαθύτερο από το κατώτερο επίπεδο του πλαισίου κατά 0,2 m.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το λάκκο έχει κάποια λειτουργία στη συσκευή. Δεν αρκεί μόνο να σκάψουμε μια τρύπα μπροστά από το σπίτι:

 • Ο πυθμένας του λάκκου πρέπει να είναι διατεταγμένος με κλίση για αποστράγγιση: 3 - 50.
 • Το αποχετευτικό σύστημα πρέπει να αποστραγγίζει το νερό από το κτίριο.
 • είναι απαραίτητο να εκτελεστεί πρόσθετη στεγάνωση των τοιχωμάτων και της ραφής σύνδεσης με τους τοίχους του υπογείου.

Το σχέδιο λάκκων στο τμήμα: 1 - στεγάνωση? 2 - λάκκος από σκυρόδεμα. 3 - εσωτερικό τοίχωμα του λάκκου. 4 - καπάκι παραθύρου. 5 - αντισταθμιστικό ράμμα, 6 - δάπεδο από σκυρόδεμα. 7 - υπόγειο τοίχο? 8 - αποστράγγιση. 9 - σωλήνας αποστράγγισης.

Εγκατάσταση

Οι επιχειρήσεις για την εγκατάσταση των δομών θα προσφέρουν οικονομίες στην εγκατάσταση και την εγκατάσταση παραθύρων σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή της εγκατάστασης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της GOST και τοποθέτηση σύμφωνα με τις προδιαγραφές είναι πολύ διαφορετική, και συχνά αποτελεί περίπου 5-7% του κόστους του ίδιου του σχεδιασμού. Για να αποθηκεύσετε ή όχι - η λύση είναι δύσκολη.

Οι οικοδόμοι με εμπειρία, αποδέχονται πλήρως την εγκατάσταση σύμφωνα με τις προδιαγραφές σε τυποποιημένα πολυώροφα κτίρια, ειδικά στα μεσαία ορόφους:

 • δεν χρειάζονται ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας ·
 • Η εγκατάσταση βρίσκεται στο τρίμηνο κατασκευής.
 • Το φορτίο υπό μορφή ανέμου και βροχοπτώσεων είναι αρκετά χαμηλό.

Η τοποθέτηση των παραθύρων στο δάπεδο του υπογείου πρέπει να γίνεται κατ 'ανάγκη σύμφωνα με το GOST, με κόλληση της εξωτερικής και εσωτερικής πλευράς της ραφής συγκροτήματος με στεγανοποιητικό υλικό. Στη φωτογραφία η συσκευή εγκατάστασης ενός ημιδιαφανή σχεδίου, σύμφωνα με GOST, σε μια περικοπή.

Εγκατάσταση παραθύρων σύμφωνα με το GOST, λεπτομέρειες

Σε αυτή την περίπτωση, μετά την ξήρανση, η άρθρωση του παραθύρου με το τοίχωμα του πλίνθου θα πρέπει να επικαλυφθεί. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα δείξει πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε τα παράθυρα στο καπάκι με τα χέρια σας.

Ο αριθμός και η θέση των παραθύρων στα δάπεδα του υπογείου καθορίζεται στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού. Συνήθως 3 παράθυρα είναι αρκετά για άνετη λειτουργία του δωματίου.

Σε τέτοιες εργασίες, δεν μπορούν να προκύψουν περιπλοκές. Οι διαδικασίες και οι συσκευές εγκατάστασης είναι αρκετά απλές. Και τι να κάνει με τα παράθυρα στο ισόγειο, αν στο στάδιο του σχεδιασμού δεν ελήφθησαν υπόψη.

Είναι δυνατή η τοποθέτηση παράθυρων υπόγειο σε ένα χτισμένο σπίτι;

Μπορείτε να οργανώσετε τα παράθυρα στο κτίριο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα ανοίγματα κοπής για διαφανείς δομές θα υποστούν βλάβη:

Το άνοιγμα πρέπει να σπάσει λαμβάνοντας υπόψη την εγκατάσταση της ραφής εγκατάστασης. Κατά την εγκατάσταση της κατασκευής θα χρειαστεί να εφαρμοστούν ενισχυμένα μέτρα για την υδροηλεκτρική και θερμομόνωση, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές τοποθέτησης στο σημείο επαφής του παραθύρου με το υλικό της πλίνθου. Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση μικρών κοιλοτήτων, οι οποίες θα προστατεύουν από τις βροχοπτώσεις.

Συμπέρασμα

Το πλίνθο μπορεί να μετατραπεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο

Σε μια εποχή που οποιαδήποτε ιδιοκτησία εκτιμάται πολύ, ακόμη και ένα υπόγειο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό. Εάν το ισόγειο είναι διαμορφωμένο, τότε είναι πολύ πιθανό να οργανωθεί ένας ξενώνας στο υπόγειο με παράθυρα που θα καλύψουν τις δαπάνες και θα βοηθήσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Τα κελάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαστήριο ή να αναπτυχθούν μανιτάρια σε αυτά. Σε γενικές γραμμές, από ένα απλό κελάρι, με κάποια προσπάθεια, μπορείτε να κάνετε ένα πολύ χρήσιμο δωμάτιο.

Σχετικά άρθρα

Παρά το γεγονός ότι οι οικοδομικοί κώδικες δεν τοποθετούν τα δάπεδα στο υπόγειο όπως.

Ποιος ιδιοκτήτης μιας εξοχικής κατοικίας μπορεί να κάνει χωρίς μπάνιο και ένα κοντινό νερό.

Σχεδιάστε δωμάτιο μπιλιάρδου στο υπόγειο - αυτό δεν είναι εύκολο έργο, στη διαδικασία.

Το ισόγειο είναι μόνο μισό υπερυψωμένο πάνω από το επίπεδο του εδάφους, έτσι του.

Ένα λάκκο για ένα παράθυρο στο υπόγειο: μια συσκευή, τύπους δομών

Σχεδόν κάθε εξοχικό σπίτι, ή απλά μια εξοχική κατοικία δεν μπορεί να κάνει χωρίς ένα κελάρι. Πολύ συχνά είναι εξοπλισμένο σε ένα υπόγειο δωμάτιο, και για να το παράσχει φυσικό φως, χρησιμοποιούνται χαμηλά χτισμένα παράθυρα (στο επίπεδο του εδάφους). Και σε αστικά κτίρια με ισόγειο, τέτοια παράθυρα δεν είναι ασυνήθιστα. Κατά κανόνα, κοντά στο παράθυρο του υπογείου υπάρχει ένα ειδικό φως ή προστατευτικό λάκκο. Αυτός ο σχεδιασμός σάς επιτρέπει να προστατεύετε τα παράθυρα από τη μόλυνση και την υγρασία, ενώ σας επιτρέπει επίσης να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ημέρα φωτός. Τα πρότυπα κατασκευής και οι διαστάσεις του λάκκου μπορεί να είναι διαφορετικά, ανάλογα με τον τύπο του κτιρίου και το μέγεθος των παραθύρων του υπογείου.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τον σκοπό, τους τύπους και τα κύρια στάδια εγκατάστασής τους.

Σκοπός και χαρακτηριστικά

Ο κύριος σκοπός αυτού του στοιχείου είναι να περιορίσει την πρόσβαση στο τμήμα των τοίχων του κτιρίου όπου βρίσκονται τα παράθυρα των σόλων. Η συσκευή του λάκκου προστατεύει τα ίδια τα παράθυρα και το υπόγειο συνολικά. Αυτή η δομή δεν θα επιτρέψει χιόνι, meltwater, σκουπίδια και τα ζώα για να μπείτε στο υπόγειο, και τα παράθυρα χάρη σε αυτή την προστασία θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Το πλέγμα προστατεύει τα παράθυρα από μηχανικές βλάβες και πρακτικά δεν παρεμβαίνει στην είσοδο του φωτός.

Ένας σημαντικός σκοπός του παραθύρου του υπογείου είναι η πρόσβαση στο φως της ημέρας στο δωμάτιο. Οι λάκκοι φωτισμού πρέπει να σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η μέγιστη ποσότητα ηλιακού φωτός να χτυπά στο υπόγειο μέσω των παραθύρων. Η παρουσία παραθύρων στο υπόγειο ή στο κελάρι σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό, καθώς καθιστά δυνατή τη χρήση φυσικού φωτός ημέρας.

Εάν το υπόγειο είναι καλά συντηρημένο, το φως της ημέρας βελτιώνει σημαντικά την άνεση της μακροχρόνιας παραμονής των ανθρώπων μέσα. Έτσι, ο δέκτης φωτός δεν είναι απλώς μια δομή προστασίας, αλλά ένα σημαντικό λειτουργικό στοιχείο.

Και αν βάζετε τη μέγιστη φαντασία, μπορείτε να κάνετε από αυτό το σχέδιο ένα αποτελεσματικό διακοσμητικό στοιχείο της πρόσοψης του σπιτιού σας.

Οι διαστάσεις των λάκκων υπολογίζεται ανάλογα με το ποιο είναι το μέγεθος των παραθύρων τους, και πόσο βαθιά μέσα στο έδαφος που είναι φυτεμένα. Τυπικά, το μήκος κοιλάδων (το μέρος που τρέχει παράλληλα προς το τοίχωμα) έχει μιάμιση φορά το πλάτος του παραθύρου. Μία δεύτερη πλευρά (κάθετη προς τον τοίχο) δεν θα πρέπει να προεξέχουν περισσότερο από 1 m Βέλτιστη - βάθος λάκκο 70-80 cm καθορίζεται με βάση την τοποθεσία του κάτω άκρου του πλαισίου του παραθύρου:.. πυθμένα του πρέπει να είναι περίπου 20 cm κάτω από το παράθυρο. Επίσης, καλό είναι να σχεδιάσετε μια μικρή κλίση του πυθμένα του πηγαδιού (περίπου 3-5 μοίρες).

Το σχήμα αυτής της δομής μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό: ένα ημικύκλιο, ένα τραπεζοειδές, ένα τετράγωνο. Αλλά ακόμα πιο βολικό και πρακτικό είναι το ορθογώνιο σχήμα.

Υπάρχουν επίσης ειδικές SNiPs - αυτοί είναι οι κώδικες κατασκευής και οι κανόνες στους οποίους πρέπει να συμμορφώνεται η κατασκευή. Κατά το σχεδιασμό, να είστε βέβαιος να καθορίσετε ποια είναι αυτά τα πρότυπα για το κτίριό σας.

Πώς να οργανώσετε ένα σύστημα αποστράγγισης

Για να αποφευχθεί η υγρασία στο υπόγειο, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο λάκκος με ένα σύστημα αποστράγγισης, το οποίο θα επιτρέψει την εκτροπή του νερού από το κτίριο. Μπορεί επίσης να απαιτηθεί επιπλέον στεγανοποίηση των τοίχων του φρεατίου και του αρμού.

Το σχέδιο της λάμας συσκευής με σύστημα αποστράγγισης.

Εάν το κτίριο βρίσκεται σε αδιάβροχο μαξιλάρι, μπορείτε να το κάνετε με το απλούστερο σύστημα αποστράγγισης. Για να γίνει αυτό, κάτω από τον πυθμένα του λάκκου θα χρειαστεί να αφήσετε έναν σωλήνα διαμέτρου 6-8 cm και μήκους περίπου 1 μέτρου. Η τρύπα του σωλήνα που εισέρχεται στο λάκκο του υπογείου πρέπει να κλείνει με μια ειδική υδρορροή. Για να αποστραγγίσετε το νερό πιο αποτελεσματικά, το δάπεδο πρέπει να τοποθετηθεί με μια συγκεκριμένη κλίση από το κτίριο (προς την οπή αποστράγγισης). Ο πυθμένας του φρέατος πρέπει να καλύπτεται με ένα στρώμα χαλικιού περίπου 3-4 cm. Μια τέτοια απλή διαδικασία θα αποτρέψει την αποδάσωση και τα σκουπίδια δεν θα φράξουν τον σωλήνα.

Σε περίπτωση που το τραπέζι των υπόγειων υδάτων είναι κοντά στην επιφάνεια, θα χρειαστεί ένα πιο σοβαρό σύστημα αποχέτευσης. Είναι καλύτερα να οργανώσετε κυκλική αποστράγγιση γύρω από την περίμετρο του κτιρίου (περίπου 50 cm από το υπόγειο). Και από τις λάκκους να κάνουμε αποχέτευση νερού στο συνολικό σύστημα αποχέτευσης.

Επιπλέον, απαιτείται στεγάνωση των τοίχων και μια ραφή παραμόρφωσης μεταξύ του λάκκου και του κτιρίου. Τα τοιχώματα του φρεατίου μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με ασφαλτικά μαστίχα. Η ραφή είναι ενσωματωμένη με γεωυφάσματα ή υλικό στέγης. Η στεγανοποίηση σε συνδυασμό με το σύστημα αποστράγγισης θα προστατεύει αξιόπιστα το κτίριο από την υγρασία από τα πηγάδια των παραθύρων του υπογείου.

Εγκατάσταση τελικών κατασκευών

Σήμερα, οι κατασκευαστικές εταιρείες προσφέρουν αρκετά ευρύ φάσμα έτοιμων δομών για λάκκους. Με την αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, μπορείτε εύκολα να εξοπλίσετε τις κοιλότητες στο υπόγειο: το μόνο πράγμα που θα πρέπει να εργαστείτε είναι να σκάβετε ένα λάκκο θεμελίωσης για το μέγεθος της δομής που αγοράσατε.

Εγκατάσταση της τελικής δομής.

Μέχρι σήμερα, ο έτοιμος λάκκος είναι κατασκευασμένος από διαφορετικά υλικά. Μπορεί να είναι γαλβανισμένος χάλυβας, προπυλένιο, πλαστικό ή πολυεστέρας. Η τελευταία επιλογή, ενισχυμένη με υαλοβάμβακα, έχει τέτοια αντοχή ώστε οι δομές από αυτήν να μπορούν να αντέξουν με ασφάλεια όχι μόνο το βάρος ενός ενήλικα αλλά και ένα αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου, τέτοια σχέδια είναι πιο δημοφιλή.

Αντικατάσταση παλιών αντικειμένων με καινούργια.

Ειδικά οι μεταλλικές κατασκευές έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Χάρη στην γαλβανισμένη επιφάνεια, δεν εκτίθενται σε υγρασία. Επιπλέον, οι περισσότεροι είναι εξοπλισμένοι με συσκευές κατά του βανδαλισμού. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για εξοχικές κατοικίες στις οποίες δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι. Τα σχάρες από σίδερο για τις λάκκους θα προστατεύουν όχι μόνο τα παράθυρα από μηχανικές βλάβες, αλλά και την ίδια την κατοικία από τους κλέφτες.

Συνήθως τα ακόλουθα υποχρεωτικά στοιχεία περιλαμβάνονται στο σύνολο των δεξαμενών έτοιμου λάκκου στην αγορά:

 • Το κέλυφος του πηγαδιού.
 • Πλέγμα στα παράθυρα.
 • Ένα σύνολο συνδετήρων.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των κοιλοτήτων συνδέεται με ορισμένες τεχνολογικές ιδιαιτερότητες, αλλά δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθούν έτοιμοι χώροι. Οποιοσδήποτε άνθρωπος (ο οποίος είναι εξοικειωμένος με την κατασκευή) θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το έργο χωρίς τη συμμετοχή ειδικών.

Πρώτον, θα πρέπει να μελετήσετε λεπτομερώς τις οδηγίες εγκατάστασης του προϊόντος. Υποδεικνύει σίγουρα όλες τις διαστάσεις του προϊόντος που πρέπει να γνωρίζετε για να σκάψετε τάφους κάτω από το λάκκο. Μην ξεχάσετε το σύστημα εκροής νερού, το οποίο αναφέρθηκε ήδη.

Στο έτοιμο λάκκο είναι εγκατεστημένο το θεμέλιο του φρεατίου, όλες οι επικοινωνίες (αποστράγγιση, αποστράγγιση, σχάρα στο σωλήνα αποστράγγισης) συνδέονται. Μετά από όλα τα έργα που αναφέρονται, μένει να εγκατασταθεί ένας φράκτης ή σχάρα για το λάκκο, και ο σχεδιασμός είναι έτοιμος. Όλα τα στοιχεία της κατασκευής συνδέονται μεταξύ τους και στον τοίχο με ειδικά πείρους, που περιλαμβάνονται στο πλήρες σετ του προϊόντος.

Ο έτοιμος λάκκος είναι επίσης καλός επειδή δεν χρειάζεται να είναι μονωμένος. Το μόνο μειονέκτημα των τελικών σχεδίων είναι η τιμή τους. Αυτή η ευχαρίστηση δεν είναι φθηνή. Επομένως, αν δεν είστε έτοιμοι για τα μεγάλα έξοδα, είναι δυνατόν να προσπαθήσετε να εκτελέσετε μόνοι σας τη συσκευή ενός λάκκου.

Διευθέτηση του λάκκου από τα χέρια του

Με την πραγματοποίηση μιας τέτοιας κατασκευής με το χέρι σας, μπορείτε να σταματήσετε σε μία από τις ακόλουθες επιλογές:

Καλά ορθογώνιου σχήματος.

 1. Μονολιθικό φρεάτιο (χυτό από σκυρόδεμα).
 2. Μόνο ο πυθμένας του λάκκου χύνεται με σκυρόδεμα και οι τοίχοι είναι τοποθετημένοι με τούβλο ή μπλοκ.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να σχηματίσουν το τοίχωμα με τη μορφή ενός ορθογωνίου. Το πάχος του τοιχώματος πρέπει να είναι περίπου 15 cm. Είναι επιθυμητό ότι η άνω ακμή του λάκκου υψώνεται πάνω από τη γη σε 25-35 cm. Μερικές φορές λάκκους σε υπόγεια κάνουν επίπεδο με το έδαφος, αλλά στην περίπτωση αυτή η λειτουργική ιδιότητα της θα είναι χαμηλότερη. Το πηγάδι δεν πρέπει να είναι πολύ βαθύ. πυθμένα του πρέπει να είναι χαμηλότερο κούφωμα του παραθύρου από περίπου 15-20 cm.

Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά της διευθέτησης κάθε παραλλαγής.

Μονολιθικά καλά

Το πηγάδι είναι ημικυκλικής μορφής.

Για ένα τέτοιο λάκκο χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά και εργαλεία:

 • τσιμέντο ·
 • χαλίκι.
 • Σανίδες και σανίδες (για ξυλότυπους).
 • εξαρτήματα σιδήρου;
 • φτυάρι?
 • μίξερ σκυροδέματος (ή δεξαμενή αραίωσης μεγάλου διαλύματος).
 • ruberoid ή geotextile?
 • Ρακ (για τη συμπύκνωση του διαλύματος).
 • δοχείο με νερό.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να σκάβουμε μια τάφρο θεμελίωσης, έχοντας καθορίσει τις διαστάσεις της εκ των προτέρων. Στη συνέχεια τοποθετείται ξυλότυπος από τις σανίδες και τους γόμφους για τοίχους από σκυρόδεμα. Αν σχεδιάζετε μια συσκευή από ένα λάκκο οποιουδήποτε σχήματος (για παράδειγμα, ένα ημικύκλιο), τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ινοσανίδες ή κομμάτια παλιών πάνελ από PVC για ξυλότυπους. Ο οπλισμός χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του μελλοντικού λάκκου. Δεδομένου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χάλυβα ράβδους ή ράβδους. Παρόλο που αυτή η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική.

Θυμηθείτε ότι πρώτα σχηματίζονται οι τοίχοι και μόνο τότε ο πυθμένας του κοιλώματος γεμίζει.

Η ραφή μεταξύ του τείχους του σπιτιού και των τοίχων του λάκκου γεμίζει με γεωύφασμα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μερικά στρώματα υλικού στέγης. Η στεγανοποίηση θα βοηθήσει στην προστασία του υπογείου από υπερβολική υγρασία.

Όταν ο ξυλότυπος είναι έτοιμος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη λύση. Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας τσιμέντο, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναδοθεί το λάκκο σε μερικά χρόνια. Εάν υπάρχει ένας μπετονιέρα, η εργασία θα είναι πολύ απλούστερη και βραχύτερη. Συμπληρώνοντας τη λύση στον ξυλότυπο, μην ξεχνάτε να το κρατάτε περιοδικά με μια ράβδο, ώστε να μην υπάρχουν κενά στους τοίχους. Μετά από πλήρη ξήρανση του σκυροδέματος, είναι απαραίτητο να κατεργαστεί η επιφάνεια του με ασφαλτικά μαστίχα. Αυτό είναι μια καλή στεγανοποίηση.

Στη συνέχεια, παραμένει να γεμίσει το κάτω μέρος του πηγαδιού. Το πάχος του πυθμένα δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 15 cm. Μην ξεχνάτε την αποστράγγιση του νερού.

Εάν το υπόγειο θερμαίνεται, θα πρέπει να εξετάσετε τη θερμομόνωση του λάκκου, επειδή θα χάσει τη θερμότητα.

Πλέγμα στο παράθυρο είναι καλύτερα να αγοράσετε έτοιμα ή αυτο-συγκόλληση από κομμάτια της ενίσχυσης. Το προστατευτικό κάλυμμα πάνω από το λάκκο μπορεί να κατασκευαστεί από ένα προφίλ φύλλο ή ένα τεμάχιο κυτταρικού πολυανθρακικού άλατος.

Τούβλα ή κατασκευή δοκών

Οι τοίχοι μπορούν να τοποθετηθούν από τούβλο, πέτρα ή μπλοκ.

Για αυτή την επιλογή, θα χρειαστείτε όλα τα εργαλεία και τα υλικά της προηγούμενης παραγράφου, με εξαίρεση τις σανίδες ξυλότυπου, και θα χρειαστείτε λιγότερο τσιμέντο με χαλίκι. Αλλά πρέπει να πεταχτείτε για τούβλα ή μπλοκ αφρού.

Η εργασία ξεκινά επίσης με μια τάφρο, τα τοιχώματα της οποίας εκτείνονται με το επιλεγμένο υλικό. Από άλλες απόψεις, η συσκευή του λάκκου δεν διαφέρει από την προηγούμενη έκδοση.

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο χρονοβόρα, καθώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να κάνουν τούβλα και να μπλοκάρουν την τοιχοποιία. Επιπλέον, αυτή η επιλογή θα σας κοστίσει περισσότερο.

Διακοσμητικό φινίρισμα του λάκκου

Εάν θέλετε το κτίριό σας όχι μόνο για να προστατεύσετε τα παράθυρα του υπογείου, αλλά και για να διακοσμήσετε την πρόσοψη του σπιτιού, μπορείτε να σκεφτείτε το διακοσμητικό του φινίρισμα.

Ένα εξαιρετικό και λειτουργικό υλικό γι 'αυτό θεωρείται κεραμικό πλακίδιο ή τεχνητή πέτρα. Κάποιοι τεχνίτες βάζουν τους τοίχους του λάκκου με μια άγρια ​​πέτρα, η οποία φαίνεται επίσης πολύ πρωτότυπη. Πιο απλές επιλογές: να καλύψετε τους τοίχους με επένδυση ή απλά να βάψετε.

Εάν τα παράθυρα των σόμπων βγαίνουν στο δρόμο με ζωντανή κίνηση πεζών, είναι καλύτερο να παράσχετε ένα φράκτη για το λάκκο. Μια καλή επιλογή είναι μια μεταλλική μάσκα. Οι μεταλλικές κατασκευές θα προστατεύουν αξιόπιστα τα παράθυρα από τα συντρίμμια, τη βρωμιά και τα βανδάλια.

Εάν ένα από τα ραντεβού του λάκκου είναι να φωτίσει το υπόγειο, τότε είναι καλύτερα ότι τα τείχη του έχουν ανοιχτά χρώματα. Όπως γνωρίζετε, οι φωτεινές επιφάνειες αντανακλούν καλύτερα το φως, συνεπώς, περισσότερο φως του ήλιου θα διεισδύσει στο κελάρι. Οι φωτεινές λάκκους αυξάνουν σημαντικά την άνεση που υπάρχει στο υπόγειο. Επιπλέον, με τον εξοπλισμό των παραθύρων με τέτοιες κατασκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φυσική ημέρα φωτισμού όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, μειώνοντας σημαντικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό.

Επιλέγοντας φράκτες και πλέγματα στα παράθυρα, μην ξεχνάτε ότι περιοδικά θα είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα λάκκιά από τα συντρίμμια και το χιόνι. Επομένως, αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι αφαιρούμενα.

Με την τοποθέτηση του φωτός (του ίδιου προστατευτικού) λάκκου σύμφωνα με όλους τους κανόνες, μπορείτε όχι μόνο να βελτιώσετε τον φωτισμό του εσωτερικού χώρου αλλά και να προστατέψετε τα παράθυρά σας και το υπόγειο συνολικά.

Ο αρχισυντάκτης του site, μηχανικός-οικοδόμος. Αποφοίτησε από το SibStrin το 1994, από τότε εργάστηκε πάνω από 14 χρόνια σε κατασκευαστικές εταιρείες και στη συνέχεια ξεκίνησε τις δικές του δραστηριότητες. Ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που ασχολείται με την κατασκευή εκτός πόλης.

Ποια θα πρέπει να είναι τα παράθυρα του υπόγειου κτιρίου;

Το κτίριο με τη βάση είναι πολύ ελκυστικό και η παρουσία παραθύρων στο κάτω μέρος του κτιρίου βελτιώνει μόνο την θέα από έξω. Αλλά εκτός από τη διακοσμητική λειτουργία, αυτά τα ανοίγματα έχουν αρκετές άλλες χρήσεις.

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες τέτοιων παραθύρων είναι ο αερισμός του δωματίου, χωρίς την οποία η βάση δεν μπορεί να κάνει χωρίς. Στις σοφίτες, τα ανοίγματα αυτά ονομάζονται παράθυρα για τα κλιμακοστάσια, τα οποία ανοίγουν για να αερίσουν το δωμάτιο. Τα παράθυρα του υπογείου δεν επιτρέπουν μόνο την είσοδο φρέσκου αέρα από το δρόμο, αλλά και τη φωτισμό του δωματίου.

Σε μια ηλιόλουστη μέρα μόνο 2-3 μικρά ανοίγματα είναι σε θέση να δώσουν άνετο φωτισμό στο υπόγειο τμήμα του σπιτιού, γεγονός που θα επιτρέψει να περάσετε άνετα εκεί εάν υπάρχει μια κατοικημένη ζώνη ή εργαστήρια. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες των υλικών που αντιπροσωπεύουν τόσο τη διάταξη του υπογείου όσο και τα ανοίγματα των παραθύρων του στο εσωτερικό.

Είδη κελαριών

Η παρουσία παραθύρων στο υπόγειο εξαρτάται από τον τύπο και το βάθος του. Αυτό επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται ο φωτισμός χώρου. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τον τρόπο εξοπλισμού των ανοιγμάτων παραθύρων και οι επιλογές σχεδίασης και διαρρύθμισης μπορούν να βρεθούν σε πολλές φωτογραφίες στο κοινό.

Μισή ανοικτή

Ο ευκολότερος τρόπος να φωτιστεί ένα κελάρι με το ηλιακό φως είναι όταν ένας από τους τοίχους δεν καλύπτεται από χώμα. Αυτός ο τύπος είναι κοινός στην περίπτωση κατασκευής κατοικιών σε πλαγιά.

Ένα άνοιγμα είναι εγκατεστημένο στον τοίχο, και στη συνέχεια το δωμάτιο μπορεί να θεωρηθεί κατοικία σύμφωνα με όλα τα πρότυπα κατασκευής. Συνιστάται να εξοπλίσετε ένα υπνοδωμάτιο, μια μελέτη ή μια κατοικημένη περιοχή για άλλους σκοπούς.

Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε όχι μόνο ένα άνοιγμα παραθύρου, αλλά ένα μπαλκόνι με μια πόρτα, εξοπλίζοντας έτσι μια επιπλέον έξοδο στο δρόμο. Μία μικρή βεράντα με αυτή τη διάταξη θα φανεί καλή.

Εν μέρει θαμμένος

Σε τέτοια κελάρια οι περισσότεροι από τους τοίχους είναι υπόγεια. Ο φωτισμός αυτού του δωματίου θα απαιτήσει την τοποθέτηση ειδικών παραθύρων, επιμήκους σχήματος και ανοιγμένων από μια συσκευή αναδίπλωσης. Το ύψος του ανοίγματος παραθύρου αυτού του τύπου περιορίζεται από το ύψος του εδάφους του καλύμματος.

Αυτά τα μέρη γίνονται μια ευάλωτη θέση στο ισόγειο, όχι μόνο για το κρύο, αλλά και για μη εξουσιοδοτημένη είσοδο στο σπίτι των μη εξουσιοδοτημένων ατόμων. Για να αποφευχθεί αυτό, τα πλέγματα και τα ρολά είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αντιδιαρρηυστικούς μηχανισμούς. Αλλά προστατεύοντας έτσι τα παράθυρα στο υπόγειο είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση πρόσθετης προστασίας των παραθύρων του πρώτου ορόφου.

Πλήρως εσοχή

Σε μια τέτοια βαθιά θέση του υπόγειου, είναι πιο δύσκολο και ακριβότερο να εξοπλιστεί ο φυσικός φωτισμός. Εδώ χρειάζεστε όχι μόνο ένα παράθυρο, αλλά και ένα λάκκο, με σύστημα αποστράγγισης και προστατευτικό κάλυμμα πάνω από αυτό. Οι σχεδιαστές έχουν καταλήξει σε πολλές εναλλακτικές λύσεις, ειδικότερα, για να δημιουργήσουν στενά ανοίγματα στην επιφάνεια των τοίχων του καπακιού και να τα βάζουν με γυάλινες πλάκες. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την κατασκευή ενός φωτεινού ιμάντα γύρω από την περίμετρο.

Μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρο το άνοιγμα με το γυάλινο δοχείο, και τότε η ποσότητα φωτός στο δωμάτιο θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός υπερυψωμένου χώρου αντί για ένα υπόγειο. Αλλά τέτοιες μέθοδοι είναι υπερβολικά δαπανηρές και ενοχλητικές, επομένως καταφεύγουν σε τυποποιημένες λάκκους με προστασία.

Στο λάκκο

Αυτή η διάταξη του ανοίγματος παραθύρου γίνεται με τη διάταξη του λάκκου, η οποία είναι σκυροδεμένη, εγκλεισμένη με πέτρες και κομμένη με πλαστικά, ξύλινα ή μεταλλικά περιβλήματα.

Το μέγεθος του λάκκου εξαρτάται από τις διαστάσεις του ανοίγματος παραθύρου και το σχήμα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό, ακόμη και με μια σκάλα με προεξοχές. Σε κάθε περίπτωση, το λάκκο οποιασδήποτε διαμόρφωσης καλύπτεται από πλέγματα από πάνω, είτε από το ίδιο το λάκκο είτε από το παράθυρο. Ο λάκκος είναι κλειστός από την κορυφή, αν το μέγεθός του υπερβαίνει τα 0,7-0,8 μέτρα.

Ο πυθμένας αυτού του λάκκου είναι κάτω από 20 cm, από το περβάζι του ανοίγματος του παραθύρου. Είναι απαραίτητο να κάνετε μια κλίση προς την άμπωτη - μια υδρορροή ή σωλήνα για τη συλλογή του νερού.

Εάν το έδαφος είναι καλό για το νερό, τότε αρκετά αποστράγγιση κοντά στον τοίχο με τη μορφή ενός διάτρητο σωλήνα σε ένα βάθος μετρητή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να στεγανοποιήσετε επιπλέον τη βάση του υπογείου για να προστατεύσετε από τη διείσδυση νερού στο υπόγειο.

Με φωτεινή σήραγγα ή ελαφρύ οδηγό

Η φωτεινή σήραγγα είναι ένα περίβλημα που κάμπτεται σύμφωνα με τη διαμόρφωση του υπογείου και είναι εξοπλισμένο με εσωτερικούς καθρέφτες. Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να φωτίσετε το υπόγειο χωρίς ανοίγματα παραθύρων.

Έξω, μπορείτε να δείτε μόνο τον θόλο, ο οποίος λόγω της διαφάνειας του δεν θα χαλάσει τη συνολική εμφάνιση του ιδιωτικού σπιτιού. Οι περσίδες ή οι γρίλιες δεν είναι εγκατεστημένες σε αυτό, επειδή οι διαστάσεις του είναι τόσο μικρές ώστε να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη είσοδος στο δωμάτιο. Επιπλέον, η περιστροφή των 90 μοίρες δεν θα δώσει την ευκαιρία να αναθεωρηθεί το υπόγειο.

Αλλά για τον ίδιο λόγο, μια τέτοια σήραγγα δίνει πολύ λιγότερη ροή φωτός από ένα συμβατικό σχέδιο και είναι κατάλληλη μόνο στις περιπτώσεις που το δωμάτιο δεν απαιτεί πολύ φως. Μια διάμετρος 25 cm θα ανάψει περίπου τέσσερα τετραγωνικά μέτρα.

Το μέγιστο μέγεθος της εισόδου της σήραγγας μπορεί να είναι περίπου 55 cm, γεγονός που θα δώσει καλή κάλυψη 55 τετραγώνων. Μέσα στη δομή, μπορείτε να εξοπλίσετε μια λάμπα φθορισμού, η οποία είναι ισοδύναμη με τη χρήση ενός πέλματος ή το φωτισμό του εξωτερικού ως ένα μικρό φανάρι.

Φως δέκτη

Μια τέτοια διάταξη του λάκκου γίνεται για να αυξηθεί το επίπεδο φωτισμού του κελάριου. Το λάκκο με φως είναι κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο, το οποίο είναι ενισχυμένο με ενίσχυση από υαλοβάμβακα. Ο σχεδιασμός προστατεύεται από μια μάσκα ή από ένα διαφανές πλαστικό κάλυμμα. Επιπλέον, απαιτείται σύστημα αποστράγγισης, το οποίο συνδέεται με αποχέτευση ή αποχέτευση. Ο λάκκος στερεώνεται στον τοίχο του υπογείου μέχρι την τελική τροφοδοσία με χώμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι λάκκοι είναι ενσωματωμένοι στο στρώμα στεγανοποίησης, το οποίο προστατεύει το υπόγειο από διείσδυση υγρασίας, οπότε όλα τα κενά γεμίζονται με στεγανοποίηση ιξώδους τύπου.

Η περιοχή μεγέθους είναι πολύ μεγάλη, αν το βάθος του υπογείου είναι μεγάλο, τότε μπορείτε να επιμηκύνετε το λάκκο με ειδικά ένθετα. Συνήθως το κόστος ενός τέτοιου λάκκου με μια σχάρα είναι περίπου 10 χιλιάδες ρούβλια, και η επέκταση θα κοστίσει περίπου τέσσερα χιλιάδες ρούβλια.

Κάθε μία από τις παραλλαγές των παραθύρων στο υπόγειο θα επιτρέψει τον ποιοτικό αερισμό των χώρων, πράγμα που ανοίγει τις δυνατότητες τοποθέτησης στο υπόγειο του λεβητοστασίου ή των χώρων διαβίωσης. Όταν κατασκευάζονται οι λάκκοι, είναι απαραίτητο να φροντίσουμε για πρόσθετη μόνωση, έτσι ώστε να μην υπάρχει διείσδυση κρύου μέσα από τα ανοίγματα.

Χαρακτηριστικά των παραθύρων των σόλων

Τα παράθυρα στο υπόγειο είναι πάντα πολύ μικρότερα από άλλες παρόμοιες κατασκευές στο σπίτι. Επιπλέον, το πάχος των τοίχων είναι αρκετά μεγάλο, το οποίο οδηγεί στο φως σε οξεία γωνία.

Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να πλένετε τακτικά το γυαλί, καθώς οποιαδήποτε μόλυνση της επιφάνειας του προκαλεί παρεμπόδιση της ηλιακής ακτινοβολίας κατά 60%. Επιπλέον, η παρουσία λευκών προφίλ και φτιαγμένων πλαγιών θα αντικατοπτρίζει μια μεγάλη ποσότητα φυσικού φωτός.

Πρέπει να παρέχονται παράθυρα, κόγχες, λάκκοι και άλλοι τύποι παραθύρων κατά τη φάση κατασκευής του κτιρίου. Συνιστάται επιπλέον να κατασκευάζονται προστατευτικά καλύμματα έναντι των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής βροχόπτωσης. Βέλτιστο για τέτοιους σκοπούς είναι η χρήση πολυανθρακικού άλατος, το οποίο προστατεύει αξιόπιστα το λάκκο και ξεπλένεται εύκολα με νερό για καθαρισμό.

Υλικά για τα παράθυρα από πλίνθο

Τα παράθυρα στο υπόγειο είναι χαμηλά, περίπου 20 εκατοστά πάνω από το έδαφος, γι 'αυτό είναι δύσκολο να αντέξουν σε υψηλή υγρασία. Η διαδικασία της διαρρύθμισης παραθύρων στο υπόγειο θα πρέπει να παρέχει μια επιλογή υλικών που είναι ανθεκτικά στο νερό, ώστε η λειτουργία να είναι μακρά και χωρίς προβλήματα.

Έτσι, το ξύλο στη συνήθη του μορφή είναι αναμφίβολα ακατάλληλο - σε ζεστό καιρό θα συρρικνωθεί, και στο κρύο θα διογκωθεί από την υγρασία και θα παγώσει σε μια διευρυμένη μορφή. Απαιτούμενες δομές, εμποτισμένες με ειδικές ενώσεις με την προσδοκία τέτοιων φορτίων.

Πλαστικά

Το προφίλ του PVC, που κάνει το σχέδιο, είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος. Αλλά αυτή η εκτέλεση των ανοίγματος παραθύρων είναι πιο δημοφιλής. Οι δομές παραθύρων από PVC μπορούν να αυξήσουν τη φωτεινή ροή κατά 15% χωρίς απώλεια θερμικών ιδιοτήτων και ακαμψίας. Η χρήση αυτού του υλικού συνιστάται στην περίπτωση υπογείου υπόγειου υπογείου.

Είναι απαραίτητο τα παράθυρα να διαθέτουν σύστημα εξαερισμού και φύλλα που μπορούν να ανοιχτούν ελαφρά ώστε να μην συσσωρεύεται συμπύκνωση στους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες. Όταν το άνοιγμα έρχεται σε επαφή με τον τοίχο, απαιτείται πρόσθετη μόνωση και προστασία από το νερό, οι εγκαταστάτες χρησιμοποιούν αφρό πολυουρεθάνης για τους σκοπούς αυτούς.

Αλουμίνιο

Οι κατασκευές αλουμινίου για το υπόγειο δεν χρησιμοποιούνται συνήθως, εκτός από ένα μη θερμαινόμενο κελάρι με λεβητοστάσιο ή αποθήκη. Ακόμα και στο κελάρι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί μια ορισμένη θερμοκρασία, επειδή το αλουμίνιο δεν ταιριάζει.

Εάν το υπόγειο είναι οικιστικό και χρησιμοποιείται, τότε το αλουμίνιο δεν είναι σε θέση να δώσει την απαραίτητη προστασία από το κρύο. Τέτοιες κατασκευές είναι πολύ φθηνότερες από τις πλαστικές, αλλά είναι καλύτερο για θερμομόνωση. Υπάρχουν πολλές επιλογές για παράθυρα αλουμινίου για κελάρια για κάθε γούστο και ανάγκη.

Δέντρο

Το πλίνθο έχει αυξημένο επίπεδο υγρασίας, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη χρήση ξυλείας που δεν έχει υποστεί κατεργασία για ανοίγματα παραθύρων. Όμως, όλο και πιο συχνά οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ξύλινο προφίλ με εμποτισμό, το οποίο επιτρέπει την επιτυχή αντίσταση στην υγρασία για πολλά χρόνια.

Η επίστρωση με ειδικό έλασμα, πολυμερή ή ενώσεις προσδίδει τόσο την ελκυστικότητα του υλικού όσο και την ανθεκτικότητα χωρίς επισκευή σε λειτουργία.

Παράθυρα από ξύλο είναι κατασκευασμένα με διαφορετικές επιλογές πάχους, εκτός από το υλικό είναι καλά αποθηκευμένο και φιλικό προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με άλλα είδη δομών. Εξωτερικά, το ξύλινο προφίλ φαίνεται πολύ ελκυστικό, ειδικά αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή ξύλο.

Συμπέρασμα

Ο τύπος του προφίλ παραθύρου θα πρέπει να επιλέγεται με βάση τα χαρακτηριστικά του υπογείου και την εκτίμηση για το φινίρισμα ή την κατασκευή. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε πλαστικά παράθυρα με μέγιστη απόσταση και προστατευτικό κάλυμμα.

Πιθανοί τύποι και σχήματα κουρτίνες από διάφορα υλικά μπορούν να βρεθούν στη φωτογραφία με ελεύθερη πρόσβαση ή στους καταλόγους των κατασκευαστών. Στην περίπτωση των κοιλοτήτων, είναι σημαντικό να κάνετε κάμψεις για το νερό και να ελέγχετε περιοδικά το λάκκο για ελαττώματα.

Στο αργιλώδες έδαφος, δεν απαιτείται σύστημα αποστράγγισης, αφού ο πηλός δεν θα αφήσει το νερό μέσα. Έτσι, η ποιότητα του εδάφους επηρεάζει επίσης τη θέση των παραθύρων για το υπόγειο και την εμφάνισή τους.