Βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα για την εξασφάλιση σταθερής ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο

Η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία έχει αναπτύξει σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως. Αλλά, σε συνδυασμό με τον φυσικό εξαερισμό, τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια λειτουργούν αμφίβολα. Όταν χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες μακροεντολής και μικροέγχυσης, δεν παρέχεται ούτε ο απαιτούμενος όγκος αέρα ούτε το τρέχον ρεύμα. Και με τα κλειστά πλαστικά παράθυρα, η κουκούλα δεν λειτουργεί καθόλου και υπάρχει θόρυβο. Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα ήταν μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα. Χωρίς να παραβιάζουν την ακεραιότητα των δομών παραθύρου, οι βαλβίδες είναι σε θέση όχι μόνο να εξασφαλίσουν τον αερισμό του δωματίου με εντελώς κλειστά παράθυρα, αλλά και να αγωνιστούν με το σχηματισμό συμπύκνωσης πάνω τους.

Πλεονεκτήματα της χρήσης βαλβίδων εξαερισμού:

 1. Δημιουργία παραμέτρων μικροκλίματος απαραίτητες για την ανθρώπινη υγεία.
 2. Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των χώρων λόγω της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας και αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, ιδιαίτερα κουζίνες, μπαλκόνια και λότζες.
 3. Εξοικονόμηση θερμότητας λόγω της ελεγχόμενης ροής αέρα.
 4. Ασφάλεια: Μειώνει την πιθανότητα διείσδυσης εισβολέων, επειδή ο εξαερισμός πηγαίνει με κλειστά παράθυρα.
 5. Ευκολία χρήσης.

Τύποι βαλβίδων εξαερισμού

 1. Βαλβίδες τύπου υποδοχής. Υπάρχουν μηχανικές και αυτόματες εκτελέσεις. Ο εξαερισμός του χώρου γίνεται με παροχή φρέσκου αέρα μέσω διαύλου μεγέθους 170-400 * 12-16 mm. Η βαλβίδα μπορεί να έχει δύο μονάδες: εξωτερική (είσοδος) και εσωτερική (ρυθμιστική), ή μία γενική. Πλεονεκτήματα της βαλβίδας είναι η δυνατότητα παροχής μεγάλης ανταλλαγής αέρα και εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση των μονάδων παραθύρων.

Δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού πλαστικών παραθύρων με μια βαλβίδα σχισίματος

 • Βαλβίδες διπλωμένου τύπου. Παρέχετε μια εισροή εξωτερικού αέρα μέσω των διπλωμένων εγκοπών στη μονάδα παραθύρου. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση, διατηρώντας το επίπεδο ηχομόνωσης, δημοκρατικό κόστος και επίσης δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση του παραθύρου για εγκατάσταση.
 • Τύπος βαλβίδας. Χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη ροή αέρα και σοβαρές ελλείψεις. Αυτές περιλαμβάνουν την έλλειψη δυνατότητας εγκατάστασης στα υπάρχοντα πλαστικά παράθυρα και την αλλοίωση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παροχή εξαερισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Κριτήρια για την επιλογή βαλβίδων εξαερισμού παραθύρων

  Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της βαλβίδας εισαγωγής αέρα στα πλαστικά παράθυρα είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητη η πολυλειτουργικότητα αυτής της συσκευής. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των βαλβίδων αερισμού υπάρχουν τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Εξασφάλιση των απαιτούμενων παραμέτρων ανταλλαγής αέρα: η βαλβίδα πρέπει να λειτουργεί με εξωτερική εισαγωγή αέρα τουλάχιστον 30 m3 / ώρα (ανά άτομο).
  • Παροχή της απαιτούμενης στάθμης θορύβου: για τα τυπικά πλαστικά παράθυρα, αυτή η ένδειξη ρυθμίζεται στα 30-35 dB.
  • Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας: ο δείκτης αυτός εξαρτάται από το υλικό της κατασκευής της βαλβίδας, τη διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, παραμέτρων ροής αέρα. Για την αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού και για την πρόληψη, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ποιοτική γκλασάρισμα θερμικό σχεδιασμό βαλβίδα απομόνωσης και την εφαρμογή των λεγόμενων «θερμική διακοπή» από πλαστικό μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του μεταλλικού περιβλήματος.
  • Μέθοδος ελέγχου: είναι δυνατή η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής για πλαστικά παράθυρα με αυτόματο, χειροκίνητο και μεικτό έλεγχο (παράλληλα με τους δύο προηγούμενους τύπους).
  • Θέση εργασίας βαλβίδας: υπάρχει εγκατάσταση παραθύρου και τοίχο. Κατά την τοποθέτηση σε τοίχο, το κόστος διάτρησης μιας οπής στις εγκλειστικές δομές του δωματίου και η παραβίαση του εξωτερικού της πρόσοψης από την εμφάνιση ξένων στοιχείων αυξάνονται σημαντικά. Η έκδοση παραθύρου είναι πιο οικονομική, απλή και αόρατη.
  • Η μέθοδος τοποθέτησης της δομής: η εγκατάσταση βρίσκεται ήδη στο υπάρχον πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια ή αντικαθιστώντας τη μονάδα γυαλιού με μια νέα με μείωση των διαστάσεών της.

  Συμβουλή: Μην κοιτάτε τις βαλβίδες που δεν είναι εξοπλισμένες με την επιλογή ελέγχου, καθώς η ανάγκη για αλλαγή της ροής αέρα υπαγορεύεται από την πρακτική.

  Τα πιο δημοφιλή σχέδια

  Βαλβίδες εξαερισμού για παράθυρα Aereco

  Η γαλλική ανάπτυξη του Aereco χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη Ρωσία. Η βαλβίδα αέρα παροχής είναι ρυθμιζόμενη μέσω ενός αισθητήρα που αποτελείται από πολλές πλάκες από πολυαμίδιο, με την επέκταση του μηχανισμού ανοίγματος που οδηγεί τη βαλβίδα. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στις αυλακώσεις που κόβονται στη μονάδα παραθύρου όσο και στον τοίχο του δωματίου.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα Aereco

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βαλβίδων Aeroco είναι η αφαίρεση του αισθητήρα υγρασίας από τη βαλβίδα, η οποία παρέχει μια πραγματική αντανάκλαση των παραμέτρων του αέρα στην αίθουσα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ανάγκης για κάθε τύπο ενέργειας, αεραγωγούς και σιωπηλή λειτουργία. Το εύρος των βαλβίδων εξαερισμού των πλαστικών παραθύρων Aereco έχει πολλές τροποποιήσεις, που διαφέρουν ως προς τον βαθμό ρύθμισης και την απόδοση του θορύβου.

  Συστήματα αερισμού αερόσακου Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek αποφάσισε να συμβαδίσει με ξένους συναδέλφους και να αναπτυχθεί μια πραγματικά καθολική παράθυρα βαλβίδες εξαερισμού Air-Box, η εγκατάσταση των οποίων είναι δυνατή στο μπλοκ παράθυρο οποιοδήποτε σχέδιο. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μιας μονάδας παραθύρου στην έκπτωση, γεγονός που καθιστά τη βαλβίδα αόρατη.

  Τυπική παραλλαγή εκτέλεσης (Air-Box Standart) περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση των δύο τμημάτων της βαλβίδας: το κάτω εξωτερικό, αναρροφώντας αέρα από το εξωτερικό και ένα ανώτερο, το ρεύμα τροφοδοσίας του φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο. αρχή λειτουργίας της βαλβίδας βασίζεται στη δημιουργία της υποπίεσης στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και εξαερισμού λειτουργούν κάτω από τη δράση της οποίας το άνοιγμα των πετάλων βαλβίδας και να δημιουργήσει μια μόνιμη αερισμού περίπου 6 m3 / h.

  Σημαντικό: Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο του μόνο με τον σωστό αερισμό εξαγωγής.

  Αυτή η μάρκα παράγει επίσης μια σειρά βαλβίδων ανθεκτικών στο θόρυβο που φέρουν τη σειρά Comfort. Διαφέρουν στην επιλογή επιλογών τοποθέτησης. Η συνηθισμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει την άλεση του προφίλ παραθύρου, ενώ η άλεση μπορεί να γίνει μόνος σας με τη βοήθεια της αφαίρεσης της σφραγίδας, αλλά θα διαρκέσει μόνο 10-15 λεπτά. Για αυτές τις βαλβίδες, θεωρείται χειροκίνητος έλεγχος. Η τροποποίηση Comfort S έχει σχεδιαστεί ειδικά για κατασκευές τυφλών παραθύρων και απαιτεί διάτρηση με τρύπα της μονάδας παραθύρου, επομένως είναι δυνατή η άμεση εμφύσηση.

  Διαφορετικά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα Air Box

  Όλες οι βαλβίδες Air-Box είναι ηγέτες λόγω του λογικού κόστους, της αποδοτικής λειτουργίας, των σχετικά μικρών διαστάσεων και της απλής τεχνολογίας εγκατάστασης.

  Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το απαραίτητο μικροκλίμα στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, εκτός από τον αερισμό, χρειάζεστε μόνωση ποιότητας. Πώς να μονώσετε το μπαλκόνι με τα χέρια σας θα μάθετε από το ξεχωριστό άρθρο μας.

  Και για τις διάφορες επιλογές για ταινίες για χρωματισμό παραθύρων και για την εγκατάσταση τους, δείτε αυτή τη σελίδα.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας

  Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν δύο επιλογές για την εγκατάσταση βαλβίδων αερισμού. Η πρώτη αφορά την αποσυναρμολόγηση των παλαιών παράθυρων με διπλά τζάμια και την τοποθέτηση ενός νέου με μειωμένες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σχισμή που σχηματίζεται μεταξύ του ανοίγματος παραθύρου και του μπλοκ καταλαμβάνεται από την ίδια τη βαλβίδα. Αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά μειονεκτήματα: αύξηση του κόστους που απαιτείται για την παραγγελία και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας παραθύρων και μείωση της επιφάνειας διαφανών δομών.

  Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα, η εγκατάσταση των οποίων περνάει από τη δεύτερη επιλογή, είναι τοποθετημένη στη θέση σύνδεσης. Η ευκολία αυτής της μεθόδου θα εκτιμηθεί από τους ιδιοκτήτες των χώρων, στους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Όλοι οι χειρισμοί για την εγκατάσταση της βαλβίδας δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από μισή ώρα.

  Το βίντεο καταδεικνύει τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας σχισμής Air Box.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τον μηχανισμό του μηχανισμού βαλβίδων, η ροή αέρα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό μπορεί να ρυθμιστεί ή να έχει σταθερές παραμέτρους. Οι βέλτιστες συνθήκες του εσωτερικού μικροκλίματος του δωματίου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα με δυνατότητα ρύθμισης, η οποία μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη. Ο τελευταίος τύπος ρύθμισης είναι πιο άνετος και γίνεται με βάση τις μετρήσεις του αισθητήρα υγρομετρίας, η οποία παρακολουθεί την τιμή της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Η ρύθμιση γίνεται με την αλλαγή της διατομής του καναλιού αέρα σε διάφορες λειτουργίες, μέχρι το πλήρες κλείσιμο. Η μέγιστη διατομή αντιστοιχεί στην υψηλότερη τιμή υγρασίας. Αυτός ο τύπος ρύθμισης μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας, καθώς ο εξαερισμός συμβαίνει μόνο όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο και υπάρχει αύξηση της υγρασίας του αέρα. Όταν ο χώρος είναι κενός και η υγρασία μειωθεί, η βαλβίδα κλείνει τελείως.

  Επιλέγεται μια μέθοδος χειροκίνητου συντονισμού την ανάγκη για συνεχή αντανάκλαση σε ποιο χρονικό σημείο αερίζεται❑ Ποια είναι η σειρά του αερισμού των χώρων και ο χρόνος ανοίγματος της βαλβίδας που απαιτείται για τον αερισμό. Ο χειροκίνητος συντονισμός μπορεί να περιορίσει μόνο τη ροή του αέρα σε έναν έντονο άνεμο. Αυτή η ρύθμιση είναι πιο τραχιά και μπορεί να οδηγήσει σε τρύπες στο δωμάτιο.

  Φροντίδα και συντήρηση

  Ένα άλλο αναπόσπαστο πλεονέκτημα των βαλβίδων εξαερισμού για παράθυρα είναι η ευκολία συντήρησης. Για την άνετη δουλειά του, αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια του μόνο μια φορά το χρόνο από μόλυνση, αυτό είναι όλο το ενδιαφέρον.

  Πώς να κάνετε αερισμό για πλαστικά παράθυρα: τύποι, ιδιότητες, σύγκριση

  Πρόσφατα, τα πλαστικά παράθυρα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε διάφορους τομείς κατασκευής κτιρίων και κατασκευών. Λόγω της πλειονότητας των πλεονεκτημάτων, αυτά τα σχέδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην κατασκευή κατοικιών όσο και στη βιομηχανική κατασκευή. Προστατεύουν καλά από τη θερμότητα και το κρύο, εμποδίζουν τη διείσδυση θορύβου και διάφορες οσμές, καθώς και επιβλαβή έντομα. Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο μειονέκτημα, το οποίο συνίσταται στην παρεμπόδιση της διείσδυσης του αέρα στο δωμάτιο.

  Εδώ μπορεί να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι μια έλλειψη πλαστικού. Μπορεί να σημειωθεί ότι αυτές οι δομές δεν παρέχονται για σπίτια που χτίστηκαν κατά τους τελευταίους αιώνες.

  Εξαερισμός και πλαστικό: συμβατό ή όχι;

  Γιατί στον σύγχρονο κόσμο δεν έχουν βρεθεί ακόμη ένας τρόπος για αποτελεσματικό αερισμό των παραθύρων; Εδώ πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με το ζήτημα του εξαερισμού στα σπίτια. Εδώ όλα βασίζονταν στη διαθεσιμότητα κουκούλας στην κουζίνα και το μπάνιο, καθώς και στον αερισμό μέσω των θυρών και των θυρίδων παραθύρων. Αυτή η μέθοδος επινοήθηκε από πολύ καιρό και έχει ήδη ικανοποιήσει τις προσδοκίες των εφευρετών.

  Και τώρα μπορείτε να δείτε αυτή την εφεύρεση από τη διάταξη των νέων πλαστικών παραθύρων. Όταν η κατασκευή περάσει από τη διαδικασία εγκατάστασης, όλες οι ρωγμές και τα κενά κλείνονται, δημιουργώντας έτσι υγρασία στο δωμάτιο. Αυτό διαταράσσει τη φυσική ανταλλαγή αέρα λόγω της έλλειψης αέρα στο δωμάτιο. Στην αίθουσα ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος γίνεται ξεθωριασμένος, υγρός και ενοχλημένος αρχίζει. μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα έχει ως εξής: ο αέρας δεν θα βγει από το δωμάτιο, και θα παραμείνουν εκεί μονίμως, καθώς και όλες τις μυρωδιές από τα γειτονικά διαμερίσματα θα γίνουν αισθητές πλήρως σε σας.

  Εδώ μπορείτε να εντοπίσετε άλλα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη λειτουργία. Λόγω του συνεχούς κλεισίματος των παραθύρων, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση εντός της δομής, πράγμα που θα αποτρέψει την κανονική χρήση των υλικών. Είναι καλύτερο να κρατάτε τα παράθυρα στις λειτουργίες του μικρού εξαερισμού για να αποφύγετε την ομίχλη των παραθύρων.

  Φυσικά, μπορείτε να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα με έναν απλό αερισμό σε αρκετές ενσωματωμένες λειτουργίες. Επίσης, κατά την αγορά, εξετάστε τον αριθμό των φωτογραφικών μηχανών. Αν υπάρχει κρύα θερμοκρασία, είναι καλύτερο να αγοράσετε παράθυρα πολλαπλών θαλάμων που θα κρατήσουν τη θερμότητα πολύ καλύτερη. Φυσικά, η ποιότητα θα πρέπει να πληρώνεται επιπλέον, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα σας κρατήσει σε αναμονή.

  Συνδυασμός αερισμού και παραθύρων

  Μπορώ να συνδυάσω τον εξαερισμό και τα παράθυρα; Η απάντηση είναι απλή - μπορείτε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη συσκευή. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, μερικοί από τους οποίους είναι:

  • με παράθυρο.
  • με αυτόνομο αερισμό.
  • με χτένα?
  • με βαλβίδα εξαερισμού.

  Παράθυρα με παράθυρο

  Μια αρκετά κοινή μέθοδος της συσκευής εξαερισμού, η οποία χρησιμοποιείται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Περιλαμβάνει τη ροή του αέρα κάτω από την οροφή του δωματίου, η οποία στη συνέχεια αναμειγνύεται με το δωμάτιο, σχηματίζοντας έτσι ένα δροσερό και καθαρό προϊόν. Δεν υπάρχει βύθισμα ή συμπύκνωση στο παράθυρο.

  Μειονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού είναι μια αρκετά μεγάλη αύξηση των τιμών και της πολυπλοκότητας της κατασκευής, η οποία αυξάνει το βάρος των υλικών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το σχέδιο είναι περίπλοκο, χάνονται μεγάλες ποσότητες φωτός, γεγονός που καθιστά το δωμάτιο αρκετά σκοτεινό. Αυτό δεν είναι πάντα καλό.

  Πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό

  Τα αυτόματα αεριζόμενα παράθυρα είναι η καλύτερη επιλογή για μια συσκευή σε όλα τα κτίρια. Μπορούν να βρουν εφαρμογές, τόσο σε αστικές όσο και σε βιομηχανικές κατασκευές. Αυτή η επιλογή είναι ότι τα προφίλ χρησιμοποιούν οπές με οπές στο επάνω και το κάτω μέρος του πλαισίου. Οι οπές βρίσκονται στο άνω εσωτερικό και κάτω εξωτερικό μέρος. Οι μάζες του αέρα, που διέρχονται από το κάτω μέρος, θερμαίνονται και το δωμάτιο δέχεται ήδη θερμαινόμενο αέρα.

  Η αρχή λειτουργεί πολύ καλά, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς. Τέτοιες κατασκευές δεν θα πρέπει να εγκατασταθούν στους άνω ορόφους λόγω της ανεπαρκούς ποσότητας εισερχόμενου αέρα. Από ένα τέτοιο μειονέκτημα σε πολλά συστήματα, η βαλβίδα για τα παράθυρα έγινε πρόσφατα πολύ δημοφιλής.

  Παράθυρα με χτένες

  Σήμερα, αυτά τα παράθυρα είναι τα πιο διαδεδομένα. Με αυτή τη συσκευή, τα παράθυρα διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή που επιτρέπει είτε να ανοίξει πλήρως το παράθυρο είτε να το ανοίξει σε διάφορες λειτουργίες.

  Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι πολύ φθηνός, αλλά δίνει αρκετά καλό αποτέλεσμα. Η χτένα σας επιτρέπει να ρυθμίσετε όλες τις εισερχόμενες μάζες και να αφήσετε το παράθυρο στη λειτουργία ενδιάμεσης θέσης.

  Βαλβίδα εξαερισμού στα παράθυρα

  Για κανονική λειτουργία, μια τέτοια συσκευή πρέπει να συνδυάζει διάφορες λειτουργίες για πλήρη λειτουργία. Εάν παρατηρηθούν αυτοί οι νόμοι, ολόκληρο το δωμάτιο θα είναι σε συνεχή αερισμό, το οποίο θα εξασφαλίσει ένα κανονικό καθεστώς θερμοκρασίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια βαλβίδα έχει διάφορες ποικιλίες, οι οποίες ονομάζονται κλάσεις. Οι κλάσεις είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και έχουν διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης.

  Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα στο πλαίσιο παραθύρου, μπορείτε είτε να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη μονάδα διπλού υαλοστασίου είτε να αντικαταστήσετε το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τον εξαερισμό. Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα εδώ, τα οποία συνίστανται στην αύξηση του κόστους και του βάρους της δομής. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται σε λιγότερο από μία ώρα, αλλά εγγυώνται αρκετά καλό αποτέλεσμα.

  Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσετε για τη λειτουργία διαχείρισης. Εδώ, όπως και σε οποιοδήποτε σχέδιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο οι αυτόματες όσο και οι χειροκίνητες λειτουργίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν διαφορές οι οποίες έχουν ως εξής. Με τη βοήθεια του εγχειριδίου είναι δυνατόν να ρυθμιστεί ο εξαερισμός, τοποθετώντας έτσι το σημείο όπου χρειάζεται. Εδώ εφαρμόζεται μερικός αερισμός, ο οποίος σας επιτρέπει να κάνετε αυτές τις διαδικασίες μόνο όταν απαιτείται. Όσο για τον αυτόματο έλεγχο, τότε όλα είναι πολύ απλά. Ο μηχανισμός που είναι ενσωματωμένος στα παράθυρα ρυθμίζει την απαιτούμενη θερμοκρασία και, αν χρειάζεται, προσθέτει μάζες αέρα της επιθυμητής θερμοκρασίας. Ωστόσο, υπάρχει μια τρίτη επιλογή, η οποία συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα και καταργεί πολλές από τις αδυναμίες των προηγούμενων δύο τρόπων. Πρόκειται για μια μεικτή λειτουργία. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε οποιαδήποτε λειτουργία όταν είναι βολικό.

  Λειτουργία το χειμώνα

  Μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα, τα οποία είναι η εμφάνιση συμπύκνωσης. Αλλά ένα τέτοιο κενό δεν μπορεί να προβλεφθεί. Σε όλες τις περιπτώσεις, όλα θα είναι διαφορετικά. Μια τέτοια συνέπεια θα εξαρτηθεί από τη θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα, το υλικό των τοίχων, τη λιτότητα των ίδιων των παραθύρων.

  Όταν χρησιμοποιείται το χειμώνα, πρέπει να σημειωθεί ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, οι χώροι πρέπει να αερίζονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει μια αρκετά μακροχρόνια χρήση δομών και θα τους προστατεύσει από τη συμπύκνωση.

  Εγκατάσταση

  Όταν εξετάζετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να προσλάβετε καλούς ειδικούς που θα καθορίσουν ποιοτικά αυτό το σχέδιο.

  Αν δεν εγκατασταθεί σωστά, τότε υπάρχουν όλα τα είδη δυσκολιών, που μερικές φορές οδηγούν σε αποσύνθεση με μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μάλλον βαριά αποτελέσματα και τα χρήματα θα πεταχτούν έξω.

  Πολύ σημαντικό εξαερισμό στο υπόγειο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Πώς να το κανονίσετε - διαβάστε σε ξεχωριστό άρθρο.

  Τιμή των παραθύρων με εξαερισμό

  Τα παράθυρα με νέους τύπους αερισμού χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο. Χάρη στις προσφορές, η ζήτηση για προϊόντα αυξάνεται. Η τιμή μιας τέτοιας κατασκευής είναι από 14.000 ρούβλια. Σε διαφορετικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες, μπορείτε να βρείτε ένα άλλο κόστος, το οποίο θα είναι δύο λιγότερα - από 7.000 ρούβλια. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολύ συχνά η ποιότητα εξαρτάται από την αξία.

  Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του εξαερισμού, μπορείτε να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο τύπο αερισμού για τον εαυτό σας. Εξάλλου, όλες οι επιλογές είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλες για ορισμένες συγκεκριμένες περιστάσεις. Επιλέγοντας τον λάθος τρόπο στον αέρα, μπορείτε να ξοδέψετε μόνο τα χρήματα ελεύθερα, τα οποία θα πάνε στον άνεμο. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι δεν πρέπει να υπερβάλλετε πολύ με όλες τις ενσωματωμένες δυνατότητες. Εάν τα παράθυρα θα διατηρήσουν ισχυρά την υγρασία, τότε μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη συμπύκνωση της υγρασίας. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αντικατάσταση των παράθυρων με διπλά τζάμια λόγω απώλειας λειτουργικών ιδιοτήτων. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να χάσετε χρήματα και να καταφύγετε στην αγορά νέων σχεδίων τα οποία, εάν δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά, μπορεί να μην διαρκέσουν.

  Παράθυρα με εξαερισμό

  Τα πλαστικά παράθυρα χαρακτηρίζονται από υψηλή στεγανότητα της δομής. Για τα περισσότερα διαμερίσματα της πόλης, αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. Στα έργα των πολυκατοικιών που δεν είναι εφοδιασμένα με εξαναγκασμένο αερισμό, ελήφθη υπόψη κατά τον υπολογισμό του εν λόγω καθαρό αέρα θα ρέει με φυσικό τρόπο μέσα από το μικρό κενό σε ξύλινα κιβώτια. Η τοποθέτηση πλαστικών παραθύρων οδηγεί σε έλλειψη καθαρού αέρα, αλλαγή υγρασίας στο διαμέρισμα και επιδείνωση του μικροκλίματος. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε παράθυρα με εξαερισμό, αυτό θα εξασφαλίσει ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης.

  Παράθυρα με βαλβίδα εξαερισμού: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Για να αποφευχθεί ο θόρυβος του παραθύρου, πρόσβαση στον χώρο του φρέσκου αέρα, έχουν αναπτυχθεί οι βαλβίδες εξαερισμού εισόδου. Τοποθετούνται απευθείας στο πλαίσιο του πλαστικού παραθύρου ή στον τοίχο δίπλα του. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των βαλβίδων αερισμού:

  • δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης λειτουργίας.
  • υψηλό επίπεδο προστασίας από τον θόρυβο ·
  • πρωτότυπο σχέδιο?
  • η δυνατότητα εγκατάστασης σε υπάρχοντα παράθυρα.

  Μεταξύ των μειονεκτημάτων της βαλβίδας εξαερισμού είναι η κατάψυξή της, η οποία κατά τη χειμερινή περίοδο οδηγεί σε διακοπή της λειτουργίας της. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα προϊόντα στην αγορά μας αντιπροσωπεύονται από ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν αναπτύξει βαλβίδες για χώρες με ήπιες κλίματα.

  Οι ανεπάρκειες των βαλβίδων αερισμού περιλαμβάνουν ένα σχετικά υψηλό κόστος εξοπλισμού, το οποίο αυξάνει σημαντικά την τιμή ενός συμβατικού παραθύρου. Όταν χρησιμοποιείτε παράθυρο PVC με εξαερισμό, πρέπει να θυμάστε ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι δυνατό μόνο με τη σωστή λειτουργία της κουκούλας.

  Πώς είναι τοποθετημένη οπτικά η βαλβίδα εξαερισμού

  Σχετικά με το πώς λειτουργεί η βαλβίδα εξαερισμού στο βίντεο και αλέθεται

  Η αρχή της λειτουργίας των παραθύρων από PVC με εξαερισμό

  Συστήματα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα

  Με έλλειψη πόρων ή αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των βαλβίδων εξαερισμού, είναι δυνατόν να παρέχεται εξαναγκασμένος εξαερισμός με την εγκατάσταση ειδικών εξαρτημάτων.

  Εναλλακτικές λύσεις στα παράθυρα με εξαερισμό μπορεί να είναι χτένες στα παράθυρα, λαβές με προστασία παιδιού ή χειρολαβές με τη λειτουργία του μικροεμβάσματος.

  Αυτά τα εξαρτήματα θα επιτρέψουν τον πιο άνετο αερισμό των δωματίων με τη δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα. Η δυνατότητα τοποθέτησης του φύλλου θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το κλείσιμο των παραθύρων με βύθιση ή ισχυρό άνεμο. Τα μειονεκτήματα τέτοιων συστημάτων αερισμού περιλαμβάνουν τη χαμηλή ηχομόνωση, την έλλειψη αυτόματων τρόπων ελέγχου εξαερισμού.

  Εξαερισμός σε δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα

  Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα σας επιτρέπει να διατηρείτε συνεχώς ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο. Σχετικά με αυτό το θέμα, θα μιλήσουμε λεπτομερέστερα αργότερα.

  Τι μπορούν να κάνουν οι βαλβίδες

  Τα πλαστικά παράθυρα παρέχουν σχεδόν πλήρη σφράγιση του δωματίου. Σε συνθήκες έντονου ρωσικού κλίματος, αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Στη ζεστή εποχή, η έλλειψη οξυγόνου λύνεται απλά με αερισμό, αλλά το χειμώνα ένα τέτοιο μέτρο είναι αδύνατο λόγω των σοβαρών παγετώνων. Η έλλειψη καθαρού αέρα είναι γεμάτη με πολλά προβλήματα:

  • Ομαλάει τα παράθυρα.
  • Η εμφάνιση μύκητα και μούχλα στις πλαγιές.
  • Η μυρωδιά του αέρα. Αυτό δημιουργεί δυσφορία στο δωμάτιο.
  • Σε μικρά παιδιά μπορεί να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις.

  Πρόσθετος αερισμός στο δωμάτιο με πλαστικά παράθυρα παρέχεται με την εγκατάσταση ειδικών βαλβίδων. Έχουν διαφορετικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, αλλά ο κύριος σκοπός τους είναι να αφήνουν τον υπαίθριο αέρα μέσα στο δωμάτιο χωρίς απώλειες θερμοκρασίας. Αντιμετωπίζουν αυτή τη λειτουργία, αν και με διαφορετικούς βαθμούς απόδοσης.

  Συμβουλή: Στα περισσότερα παράθυρα, μπορείτε να ρυθμίσετε την πυκνότητα κλεισίματος. Στη ζεστή εποχή, εκθέστε τις πόρτες στη θερινή λειτουργία - στην περίπτωση αυτή τα πλαίσια δεν θα κλείσουν πολύ σφιχτά, πράγμα που θα επιτρέψει την είσοδο οξυγόνου στο δωμάτιο.

  Σε ποιες περιπτώσεις είναι αναγκαία η οργάνωση πρόσθετης κυκλοφορίας αέρα:

  • Αν το σπίτι είναι σπίτι για μικρά παιδιά. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την υγεία τους.
  • Σε δωμάτια με πολλά φυτά. Χωρίς οξυγόνο, απλά θα πεθάνουν.
  • Όταν το σπίτι θερμαίνεται με θερμοσίφωνες ή ψύκτες λαδιού. Τέτοιες θερμάστρες στεγνώνουν τεράστια τον αέρα.
  • Στην παραγωγή. Σε εργαστήρια (εάν σχετίζονται με τοξικές ουσίες) είναι απαραίτητο να οργανωθεί η μέγιστη εισροή καθαρού αέρα.

  Όλες οι γνωστές ποικιλίες

  Η βαλβίδα εξαερισμού για τα πλαστικά παράθυρα είναι απλά μια απλή συσκευή με την πρώτη ματιά. Είναι χωρισμένο σε διάφορες ποικιλίες, οι οποίες έχουν σημαντικές διαφορές σχεδιασμού. Θα πρέπει να είναι γνωστά για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

  Αναδιπλωμένο

  Αυτή είναι η απλούστερη και, κυρίως, η φθηνότερη επιλογή. Με τη βοήθειά τους, ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα από μικρές εγκοπές. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι τα εξής:

  • Χαμηλό κόστος.
  • Δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογούνται τα εγκατεστημένα παράθυρα από PVC.
  • Εξασφαλίζει τη διατήρηση των ηχομονωτικών ιδιοτήτων της μονάδας μονωτικού γυαλιού.
  • Υψηλή ταχύτητα και εύκολη εγκατάσταση.
  • Δυνατότητα αυτοματισμού.

  Μεταξύ όλων των πλεονεκτημάτων, ένας ήταν wormed, αλλά ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα είναι το ασθενές εύρος ζώνης. Εξαιτίας αυτού, ο εξαερισμός με κλειστά παράθυρα έχει μια ασθενή απόδοση.

  Κουλοχέρη

  Ο καθαρός αέρας μέσα στο δωμάτιο έρχεται μέσω ειδικών καναλιών. Συνήθως έχουν μέγεθος που κυμαίνεται από 160-400 έως 10-16 mm. Τυπικά, μια τέτοια βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με δύο μονάδες - είσοδο και ρύθμιση. Σε πιο προηγμένα μοντέλα, είναι ένα (καθολικό). Πλεονεκτήματα της Τεχνολογίας:

  • Απόλυτη προστασία από εξωτερικούς παράγοντες (βροχοπτώσεις, έντομα). Αυτό παρέχεται από την παρουσία μιας μονάδας ρύθμισης.
  • Υψηλή (σε μέση περίπτωση μας) δυνατότητα παράλειψης.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να αποσυναρμολογούνται τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

  Ένα σοβαρό μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθεί μόνο μία - μια σχετικά περίπλοκη εγκατάσταση. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα δεν έχουν ούτε αυτήν την έλλειψη (για αυτό αργότερα). Επομένως αυτή η κατηγορία είναι η πιο δημοφιλής τώρα.

  Επικάλυψη

  Σε κτίρια κατοικιών, τέτοιες κατασκευές δεν χρησιμοποιούνται ουσιαστικά. Αυτό οφείλεται στις σοβαρές ελλείψεις τους:

  • Οι θερμομονωτικές ιδιότητες των παραθύρων μειώνονται σημαντικά.
  • Η ηχομόνωση μειώνεται σχεδόν στο μηδέν.
  • Είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας εξαερισμού μόνο πριν την εγκατάσταση της μονάδας διπλού υαλοπίνακα. Συγκεκριμένα, πρέπει να ρυθμίσετε το μέγεθος του ανοίγματος.

  Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία έχει βρει ευρεία εφαρμογή στον τομέα της μεταποίησης. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η υψηλότερη απόδοση.

  Οι ηγέτες της αγοράς - Aereco και Air-box

  Η εγχώρια αγορά βαλβίδων κατά 90% κατελήφθη από δύο κατασκευαστές Aereco (Γαλλία) και Air-box (Ρωσία). Θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για τα χαρακτηριστικά των προϊόντων τους:

  Μια ποιοτική και πρακτική επιλογή

  Βαλβίδες από Aareco είναι μια επικάλυψη που έχει μια ελκυστική εμφάνιση (υπάρχουν χρωματικές παραλλαγές) που ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό. Η βέλτιστη επιλογή εγκατάστασης είναι κατά την κατασκευή παραθύρων από PVC. Ωστόσο, εάν τα παράθυρα με διπλά τζάμια είναι ήδη στάσιμα, τότε η εγκατάσταση μπορεί επίσης να γίνει. Αυτό θα απαιτήσει μικρή διάτρηση πλαισίων.

  Υπάρχει μια συσκευή με 8 (16) πλάκες ευαίσθητες στην υγρασία. Ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας, μπορούν να ανοίξουν ή να κλείσουν το φράγμα. Και το έργο τους δεν χρειάζεται δύναμη. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στον φυσικό νόμο της θερμικής διαστολής.

  Μπορείτε ακόμη να τα τοποθετήσετε στον τοίχο. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως σε ξύλινα κτίρια, επειδή η φρεζάρισμα δομικών μεταλλικών κατασκευών είναι εξαιρετικά δύσκολη. Από την άποψη των ιδιοτήτων του, αυτός ο κατασκευαστής φαίνεται το καλύτερο ανάλογο στην αγορά. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια υψηλή τιμή (από 2500 χιλιάδες ρούβλια).

  Ένα φτηνότερο ανάλογο

  Ο ρωσικός κατασκευαστής του air box κάνει τα προϊόντα του πολύ απλούστερα, τα οποία ταυτόχρονα σχεδόν δεν υστερούν στην αποδοτικότητα από τους ακριβότερους "αδελφούς" του. Τέτοια μοντέλα επιτρέπουν τη διείσδυση του αέρα στο δρόμο μέσω του χώρου μεταξύ του πλαισίου και του φύλλου. Βρίσκεται μέσα από την αντικατάσταση της κανονικής σφραγίδας. Για τον έλεγχο της ροής αέρα, πρέπει να μετακινήσετε το κουμπί του ρυθμιστή.

  Αυτά τα μοντέλα είναι πολύ απλούστερα και απαιτούν χειροκίνητο έλεγχο. Ταυτόχρονα, φέρουν δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: χαμηλό κόστος (κατά μέσο όρο από 400 ρούβλια) και μια απλούστερη διαδικασία εγκατάστασης. Το κιβώτιο αέρα εγκαθίσταται με δύο τρόπους: μέσω της άλεσης του πλαισίου (όπως στον προηγούμενο κατασκευαστή) και της αντικατάστασης του στεγανωτικού υλικού (θα συζητηθεί παρακάτω).

  Πιθανές επιλογές εγκατάστασης

  Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στο παράθυρο μπορεί να υλοποιηθεί με τρεις τρόπους, οι οποίοι ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από την πολυπλοκότητα.

  Η πιο πολύπλοκη μέθοδος είναι η ρύθμιση των διαστάσεων του ανοίγματος

  Η πιο χρονοβόρα και δαπανηρή μέθοδος συνδέεται με την εγκατάσταση των προαναφερθέντων εναέριων στοιχείων. Τοποθετούνται ως εξής:

  • Τα υπάρχοντα παράθυρα με διπλά τζάμια έχουν αφαιρεθεί.
  • Επεκτείνει το άνοιγμα στο μέγεθος της επένδυσης.
  • Η μονάδα γυαλιού επανεγκαθίσταται.
  • Στη διαμορφωμένη υποδοχή έχει τοποθετηθεί μια επένδυση.
  • Οι σχισμές καλύπτονται με κονίαμα τσιμέντου (ή κάτι παρόμοιο).

  Η τεχνική μοιάζει με δολοφόνο και χρονοβόρα. Επομένως, με αυτή τη σειρά κανείς δεν εργάζεται, γιατί είναι γεμάτος με κοσμική δαπάνη δυνάμεων, χρόνου και χρημάτων. Είναι απαραίτητο να φροντίσετε εκ των προτέρων τον αερισμό, δηλαδή πριν εγκαταστήσετε τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

  Οι πιο προσεγμένοι άνθρωποι, όταν παραγγέλνουν PVC παράθυρα, σχεδιάζουν αμέσως και εγκαθιστούν επιπλέον ροή αέρα. Για το σκοπό αυτό, το άνοιγμα είναι ελαφρώς ευρύτερο από αυτό που απαιτείται για μια μονάδα με διπλά τζάμια. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική και, κυρίως, ορθολογική.

  Οδηγίες εγκατάστασης για τα μοντέλα Aereco

  Ωστόσο, τι πρέπει να κάνετε εάν η μονάδα γυαλιού στέκεται ήδη; Τα μοντέλα της Aereco εγκαθίστανται με απλούστερη τεχνική. Αποτελείται από τα ακόλουθα:

  • Επιλέγει την τοποθεσία για το κανάλι. Εάν είναι δυνατόν, αυτό πρέπει να είναι η λιγότερο αξιοσημείωτη περιοχή.

  Παρακαλώ σημειώστε: τα πρόσθετα εξαρτήματα παραθύρων δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην εγκατάσταση. Εξετάστε το γεγονός αυτό κατά την επιλογή μιας τοποθεσίας.

  • Στη συνέχεια, η σήμανση γίνεται.
  • Συνδέουμε τη ράβδο στην επιλεγμένη θέση χρησιμοποιώντας ειδικές βίδες για δομές PVC.
  • Σημειώστε τη θέση των τεχνολογικών αυλακώσεων στη βεράντα.
  • Αφαιρούμε τη μπάρα. Με τη βοήθεια ενός τρυπανιού και ενός ηλεκτρικού παζλ, κόβουμε τρύπες στο φύλλο και στο ίδιο το πλαίσιο.
  • Ρυθμίσαμε ξανά τη μπάρα.
  • Τοποθετούμε τη βαλβίδα με τη βοήθεια ειδικών μανδάλων.

  Μια τέτοια διαδικασία είναι σχετικά χρονοβόρα. Επιπλέον, απαιτεί την παρουσία ειδικών εργαλείων, τα οποία απέχουν πολύ από όλους. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι ένα άτομο χωρίς σωστή εμπειρία δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά με ακρίβεια. Συμπέρασμα - η τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής είναι καλύτερα να ανατεθεί σε ειδικό.

  Air-box - εγκατάσταση χωρίς προβλήματα

  Υπάρχει μια ακόμη τεχνική που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει. Ο κατασκευαστής του κιβωτίου αέρα έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο που τοποθετείται χωρίς τη χρήση εργαλείων. Το σετ περιλαμβάνει ένα ειδικό σφραγιστικό και αυτοπροωθούμενες βίδες για PVC. Η εργασία γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

  • Επιλέγουμε τον προτεινόμενο χώρο εγκατάστασης.
  • Κόβουμε εδώ ένα κανονικό σφραγιστικό (το οποίο βρίσκεται στο φύλλο).
  • Τοποθετήστε τη νέα (από το κιτ).
  • Αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ από τη βαλβίδα.
  • Το διορθώνουμε στη θέση της εγκατάστασης ενός νέου στεγανωτικού με τη βοήθεια ειδικών μανδάλων.
  • Κλείνουμε τις πόρτες και σημειώνουμε το πλαίσιο στο μήκος της βαλβίδας.
  • Κόψτε τη υπάρχουσα σφραγίδα σε αυτό το μέρος και τοποθετήστε ένα νέο στη θέση της (το ίδιο από το κιτ).

  Αν κάτι αποδειχθεί ακατανόητο για εσάς, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από τον κατασκευαστή. Θα καταστήσει δυνατή την κατανόηση όλων των στοιχείων.

  Εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα

  Χαρακτηριστικά από πλαστικά παράθυρα:

  Η ποιοτική εγκατάσταση της δομής του παραθύρου είναι πραγματικά ικανή να δημιουργήσει ένα δωμάτιο 100% σφραγισμένο, το οποίο συχνά θα πρέπει να αερίζεται για μια άνετη διαμονή. Έτσι, αυτό το πλεονέκτημα των παραθύρων PVC συνεπάγεται μια σειρά προβλημάτων.

  • Δεν υπάρχει φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.
  • Εξαιτίας αυτού, ο αέρας είναι κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα, υπάρχει αυξημένη υγρασία.
  • Ως αποτέλεσμα αυτού του μικροκλίματος στην περιοχή του ανοίγματος μπορεί να εμφανιστεί μούχλα και μύκητας.
  • Υπάρχει ανάγκη για συχνή αερισμό.
  • Κατά τον αερισμό, ο θόρυβος του δρόμου, η σκόνη, τα έντομα έσκαψαν στο δωμάτιο.

  Πώς λύνεται το πρόβλημα εγκαθιστώντας το Air Box;

  Προκειμένου να αποφύγετε τα παραπάνω προβλήματα, αρκεί να οξύνετε την προσοχή σε αυτό το στάδιο της παραγγελίας και να προσθέσετε τη βαλβίδα εξαερισμού αερισμού Airbox! Πρόκειται για μια οικονομική και πρακτική λύση που εξαλείφει τις αδυναμίες των παραθύρων από PVC, συμπληρώνει τα πλεονεκτήματα τους και βοηθά στην εξασφάλιση έγκαιρης ροής αέρα στο δωμάτιο.

  • Χάρη στη βαλβίδα εισαγωγής αέρα, ο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο, ακόμη και όταν το παράθυρο είναι κλειστό.
  • Δεν θα χρειαστείτε συχνή αερισμό, επομένως το δωμάτιο θα είναι πολύ πιο ζεστό από ότι με τα ανοιχτά παράθυρα.
  • Στην κλειστή κατάσταση, η δομή του παραθύρου παρέχει καλή ηχομόνωση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνους των οποίων τα παράθυρα αντιμετωπίζουν θορυβώδεις αυτοκινητόδρομους.
  • Αερισμός χωρίς ρεύματα - ο κρύος καθαρός αέρας αντικαθιστά σταδιακά θερμό, έτσι δεν αισθάνεστε ούτε δυσφορία.
  • Ένα κλειστό παράθυρο σας εγγυάται όχι μόνο την απουσία σκόνης, τα συντρίμμια από το δρόμο, αλλά και την προστασία από τη διείσδυση.

  Πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό: 4 τρόποι για την παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο

  Η απρόσκοπτη πρόσβαση του καθαρού αέρα στο δωμάτιο είναι εξαιρετικά σημαντική!

  Πιθανώς πολλοί από εμάς έχουν βιώσει μια κατάσταση όπου το πλαστικό παράθυρο του τρόπου αερισμού δεν μπορεί να κλείσει ή εξαερισμού δεν παρουσιάζεται με την ίδια ένταση που χρειαζόμαστε. Σε γενικές γραμμές, το θέμα του εξαερισμού στην αίθουσα όπου εγκαθίστανται πλαστικά παράθυρα, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και εκτεταμένη.

  Ως εκ τούτου, εδώ θα μοιραστώ τις πιο σημαντικές πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες όχι μόνο για τους δασκάλους, αλλά και για τους συνηθισμένους ιδιοκτήτες δομών PVC.

  Τρόποι εξαερισμού

  Μέθοδος 1. Τυπικός εξαερισμός

  Έτσι, αν έχετε ένα πλαστικό παράθυρο, τότε ο ευκολότερος τρόπος για να αερίσετε το δωμάτιο είναι να ανοίξετε το φύλλο. Οι σύγχρονες κατασκευές από PVC έχουν δύο λειτουργίες ανοίγματος:

  • περιστρέφοντας - το φύλλο ανοίγει πλήρως το άνοιγμα, ανοίγοντας και τους δύο μεντεσέδες.
  • πτερύγιο - η πόρτα κλίνει μέσα στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, η άνω γωνία βγαίνει από τον βρόχο και συγκρατείται από ένα ειδικό εξάρτημα προσαρμογής.

  Ταξινόμηση των παραθύρων από τον τύπο του ανοίγματος φύλλου

  Στην πραγματικότητα, το φύλλο μπορεί επίσης να κινηθεί προς τα επάνω ή προς τα πλάγια, αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχουμε τέτοια συστήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο μηχανισμός ολίσθησης δεν μπορεί να παρέχει επαρκή στεγανότητα και πίεση του φύλλου στο πλαίσιο, επειδή η απώλεια θερμότητας μέσω ενός τέτοιου παραθύρου θα είναι πολύ μεγάλη. Σε γενικές γραμμές, το κλίμα δεν έχει.

  Ανοιγόμενο με αγκύλη άνοιγμα του φύλλου

  Με το περιστρεφόμενο άνοιγμα, η ανταλλαγή αέρα είναι πολύ εντατική, επομένως χρησιμοποιείται κυρίως για "αερισμό βόλεϊ". Συνήθως περιορίζονται σε λειτουργία αναδίπλωσης:

  1. Το φύλλο έχει ρυθμιστεί στην κλειστή θέση.
  2. Η λαβή είναι στραμμένη προς τα πάνω και ταυτόχρονα τραβάμε τον εαυτό μας.
  3. Το φύλλο είναι κεκλιμένο, σχηματίζοντας ένα αρκετά μεγάλο κενό, μέσω του οποίου φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση του πτερυγίου σε κλίση σε όλα τα παράθυρα - απαιτείται ξεχωριστό στοιχείο υλικού για την υλοποίησή του, το οποίο τοποθετείται στην κορυφή της ταινίας.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να σκεφτείτε εκ των προτέρων εάν χρειάζεστε αυτή τη λειτουργία: μπορείτε να κάνετε εκ νέου ένα πλαστικό παράθυρο για αερισμό, αλλά συνδέεται με επιπλέον κόστος και εσείς ο ίδιος είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο μόνοι σας.

  Το φύλλο μπορεί να μπλοκάρει στην ίδια θέση όπως στη φωτογραφία

  Ο αερισμός του πτερυγίου έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - μερικές φορές το πλαστικό παράθυρο δεν ανοίγει στον αερισμό ή το πτερύγιο, όπως λένε, «πέφτει έξω», κρέμεται σε έναν κάτω βρόχο. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ συνηθισμένη, οι λόγοι για τους οποίους εξαλείφονται απλά και θα το συζητήσω σε ξεχωριστό τμήμα.

  Μέθοδος 2: Μικροαπορρόφηση

  Ο παραδοσιακός αερισμός μέσω της τοποθέτησης του φύλλου στη θέση δίπλωσης είναι πολύ αποτελεσματικός, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα. Έτσι, το χειμώνα, μια έντονη ροή αέρα οδηγεί σε μια γρήγορη ψύξη του δωματίου. Επιπλέον, δεν πρέπει να αφήσετε, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή - οι επιτιθέμενοι θα ανοίξουν ένα τέτοιο παράθυρο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

  Η θέση της λαβής για διαφορετικούς τρόπους αερισμού

  Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει ένας εναλλακτικός εξαερισμός ή μικροεπεξεργασία:

  1. Η πρόσβαση του αέρα στο δωμάτιο εξασφαλίζεται από το γεγονός ότι όταν η λαβή περιστρέφεται κατά 450, το φύλλο απομακρύνεται από το πλαίσιο μερικά χιλιοστά.
  2. Για αυτό είναι ένα μικρό μεταλλικό τμήμα που είναι ενσωματωμένο στα εξαρτήματα και εμπλέκεται με τα στοιχεία του, τα οποία εξασφαλίζουν την κίνηση του φύλλου στους μεντεσέδες.
  3. Όταν ρυθμίζετε τη λειτουργία μικροέγχυσης, το παράθυρο φαίνεται κλειστό. Ταυτόχρονα, ο αέρας συνεχίζει να ρέει τακτικά - αν και σε μικρές μερίδες, αλλά χωρίς να οδηγεί σε υπερψύξη του δωματίου.

  Η ροή του αέρα όταν το παράθυρο τοποθετείται στη λειτουργία μικρο-υποκίνησης

  Μέθοδος 3: Άνοιγμα βήματος

  Το συνηθισμένο άνοιγμα είναι καλό, και ο μικρός αερισμός, αλλά μερικές φορές και οι δύο επιλογές δεν είναι κατάλληλες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί κατασκευαστές δομών PVC τροφοδοτούν τα παράθυρα είτε με ρυθμιστές ανοίγματος δύο θέσεων είτε με ειδικές συσκευές που επιτρέπουν την προσαρμογή της γωνίας κλίσης του πτερυγίου.

  Ρυθμιστής στη θερινή (αριστερή) και χειμερινή (δεξιά) θέση

  Ο ρυθμιστής ανοίγματος βρίσκεται στην κορυφή του πλαισίου στο εσωτερικό του και είναι ένας μοχλός μεταβλητού μήκους:

  1. Εάν ανοίξετε πλήρως τον ρυθμιστή, τότε το πτερύγιο θα ανακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εξασφαλίζοντας μια έντονη εισροή αέρα.
  2. Εάν μειώσετε τον μοχλό ρύθμισης, το φύλλο γίνεται στον λεγόμενο αερισμό χειμώνα - το κενό είναι 1 - 2 cm, πράγμα που καθιστά δυνατή την ελαχιστοποίηση της υπερψύξης του δωματίου.

  Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας συσκευής είναι το σύστημα "Winter - Summer" στα εξαρτήματα της Siegenia aubi favorit.

  Το άνοιγμα βημάτων επίσης λειτουργεί πολύ απλά:

  Το τμήμα που είναι υπεύθυνο για το άνοιγμα βημάτων

  1. Για τη λειτουργία του συστήματος είναι υπεύθυνη για τη λεγόμενη "χτένα" - μια μικρή λεπτομέρεια που είναι ενσωματωμένη στα εξαρτήματα.
  2. Όταν ανοίγουμε το παράθυρο στο καπάκι, περιστρέφουμε τη λαβή σε μια γωνία 450 (όπως στην εγκατάσταση του μικρού εξαερισμού).
  3. Στην περίπτωση αυτή, η λαβή περνάει τέσσερις ή πέντε θέσεις, καθένα από τα οποία έχει το δικό της πλάτος ανοίγματος του φύλλου. Αφού το εγκαταστήσαμε στην επιλεγμένη θέση, θα παράσχουμε την απαραίτητη ένταση αερισμού.

  Το μεταφραστικό σχήμα του φύλλου

  Τα χαρακτηριστικά των περισσότερων συστημάτων υλικού δεν επιτρέπουν την ταυτόχρονη εγκατάσταση μικρο-προσανατολισμού και μηχανισμού βήμα προς βήμα. Ωστόσο, κατά κανόνα, η ακραία θέση του κλιμακωτού αερισμού αντιστοιχεί περίπου στο πιο λεπτό κενό, επειδή αυτά τα συστήματα είναι σε μεγάλο βαθμό εναλλάξιμα.

  Επιπλέον, για να εφαρμόσετε τη λειτουργία ανοίγματος βημάτων, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα απλό μηχανισμό - μια πλαστική χτένα. Αυτό το τμήμα είναι μια ράβδος που τοποθετείται στο πλαίσιο και όταν εμπλέκεται ανοίγει σε εμπλοκή με την αντίθετη προεξοχή που είναι εγκατεστημένη στο φύλλο (είναι προσαρτημένη στη λαβή). Εξωτερικά, φυσικά, δεν φαίνεται τόσο τακτοποιημένο όσο ο ενσωματωμένος μηχανισμός κλιμακούμενου εξαερισμού, αλλά εκτελεί τη λειτουργία του.

  Ο μηχανισμός είναι πρωτόγονος, αλλά λειτουργεί!

  Το πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι η χτένα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε παράθυρο - αν μόνο το πτερύγιο του ανοίγει στην θέση περιστροφής / περιστροφής. Ταυτόχρονα, δεν απαιτείται master για εγκατάσταση: υπάρχουν μόνο τρεις ή τέσσερις βίδες.

  Βαλβίδες εξαερισμού ως ειδικό εργαλείο για την ανταλλαγή αέρα

  Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών και τα πλεονεκτήματά τους

  Αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως το "μπλοκαρισμένο παράθυρο", "από το ανοιχτό άνοιγμα φυσάει", τότε αντί του παραδοσιακού εξαερισμού, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ειδικό εξαερισμό:

  Η βαλβίδα σε μια τομή και μια αρχή της δράσης της

  1. Η βαλβίδα εξαερισμού παραθύρου είναι μια συσκευή που συνήθως τοποθετείται στην κορυφή του πλαισίου και καλύπτει την διαμπερή οπή.
  2. Μέσα στη βαλβίδα υπάρχει ένας μηχανισμός που ρυθμίζει την ένταση της ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο.
  3. Τα πιο απλά σχέδια είναι εξοπλισμένα με μηχανική ρύθμιση: εάν χρειαστεί, ανοίγουμε το μάνδαλο, αν όχι - το κλείνουμε, κλείνοντας εντελώς ή σχεδόν αποκλειστικά την ανταλλαγή αέρα.
  4. Οι πιο σύνθετες βαλβίδες λειτουργούν εξαιτίας ενός υγροσκοπικού αισθητήρα: όσο υψηλότερη είναι η υγρασία στο δωμάτιο, τόσο πιο έντονος είναι ο εξαερισμός.

  Όλες οι βαλβίδες αυτού του τύπου παρέχουν μόνο καθαρό αέρα. Για την κανονική λειτουργία τους, είναι πολύ σημαντικό το δωμάτιο να λειτουργεί σωστά, φυσικό ή αναγκαστικό.

  Τέτοιες συσκευές έχουν πολλά προφανή πλεονεκτήματα:

  1. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση του εξαερισμού μία φορά και να την προσαρμόσετε μόνο όταν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες.
  2. Κατά τον αερισμό, το παράθυρο παραμένει κλειστό, επομένως το επίπεδο προστασίας από μη εξουσιοδοτημένη διείσδυση δεν μειώνεται.

  Ο αέρας εισέρχεται στη ζεστή ζώνη - κάτω από την οροφή

  1. Ο αέρας μπαίνει σταδιακά, με μικρούς όγκους. Επιπλέον, η οπή εξαερισμού βρίσκεται στην κορυφή του δωματίου. Ως εκ τούτου, οι μάζες ψυχρού αέρα του αέρα αναμειγνύεται με ζεστό αέρα κάτω από το ανώτατο όριο (καθαρή φυσική!) Και το διαμέρισμα δεν δροσίζει τόσο όσο κατά τη διάρκεια του κανονικού αερισμού.

  Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι η τιμή των συσκευών. Έτσι, η βαλβίδα VENTAIR THERMO θα μας κοστίσει περίπου 1800 ρούβλια, και το απλούστερο μοντέλο από την AERECO (με ρύθμιση υγρασίας) είναι 2 - 2,5 χιλιάδες ρούβλια.

  Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα στο παράθυρο

  Οι βαλβίδες εξαερισμού είναι ακριβές, αλλά εκτός από την αγορά μιας συσκευής, θα πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα για την τοποθέτησή της. Ωστόσο, με την παρουσία δεξιοτήτων, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπιστούν τα χέρια τους.

  Πολλοί κατασκευαστές παράγουν επίσης έγχρωμες παραλλαγές βαλβίδων - έτσι ώστε να φαίνονται καλά στα πλαστικοποιημένα παράθυρα

  Εκτελώ την εγκατάσταση των βαλβίδων τροφοδοσίας σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα:

  1. Το φύλλο αφαιρείται από τους μεντεσέδες και τοποθετείται κάθετα σε επίπεδη επιφάνεια.
  2. Από το επάνω μέρος του φύλλου αφαιρώ τα στοιχεία της επένδυσης τοποθέτησης - θα επηρεάσουν το έργο.

  Συσκευασία (αριστερά προς τα δεξιά): η ίδια η βαλβίδα, μια εξωτερική προστατευτική επίστρωση με μια οθόνη εντόμων, μια πλάκα συναρμολόγησης

  1. Στηρίγματα στήριξης - το τμήμα που χρησιμοποιείται για τη στερέωση της βαλβίδας - το βάζω στο εξωτερικό του πτερυγίου, μετά από το οποίο επισημαίνω το μέγεθος και τη θέση των οπών εξαερισμού με ένα δείκτη.
  2. Στη σήμανση με ένα τρυπάνι, τρυπάνω 4-5 τρύπες. Στη συνέχεια, συνδέω τις τρύπες με ένα λεπτό πριόνι ή ηλεκτρικό παζλ, σχηματίζοντας ένα μακρύ αυλάκι ή δύο αυλάκια, χωρισμένα από ένα λεπτό διαμέρισμα.
  1. Στο φύλλο, οι βίδες στερεώνουν την πλάκα στήριξης. Ο σύνδεσμος του πλέγματος και του φύλλου σφραγίζεται χρησιμοποιώντας ανθεκτική στην υγρασία σιλικόνη.

  Για να διασφαλίσω ότι ο αέρας δεν σφυρίζει κάτω από εντατικό αερισμό, καλύπτω επίσης τους ανοιχτούς θαλάμους στο προφίλ παραθύρου με σιλικόνη.

  1. Επαναλαμβάνω τις λειτουργίες του πλαισίου, αλλά αντί για την πλάκα τοποθέτησης από έξω, εγκαθιστώ την προσωπίδα. Ο σχεδιασμός του καλύμματος μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός, ξεκινώντας από ένα απλό θόλο και τελειώνοντας με ένα πολύπλοκο σύστημα με ακουστικό κλείστρο, το οποίο μειώνει τον όγκο του μεταδιδόμενου ήχου.
  2. Επιστρέφω στο σημείο τα αποσυναρμολογημένα στοιχεία των εξαρτημάτων και κρεμά το φύλλο πάνω στους μεντεσέδες.

  Τοποθέτηση της πλάκας στήριξης στις βίδες

  1. Η ίδια η βαλβίδα ασφαλίζει στις διατάξεις στερέωσης της πλάκας τοποθέτησης με τέτοιο τρόπο ώστε η οπή εξαερισμού να κατευθύνεται σε μια γωνία προς τα πάνω.
  2. Με τη βοήθεια ενός ρυθμιστικού ή ενός κουμπιού, ρυθμίζω την ένταση του εξαερισμού, επιλέγοντας τη βέλτιστη λειτουργία.

  Σχέδιο εγκατάστασης στη μεμβράνη στήριξης

  Αυτές οι οδηγίες είναι εξοικειωμένες, καθώς η τεχνολογία στερέωσης για διαφορετικές βαλβίδες μπορεί να διαφέρει (για παράδειγμα, υπάρχουν μοντέλα που είναι προσαρτημένα χωρίς πλάκα στήριξης, απευθείας στο παράθυρο). Αλλά σε κάθε περίπτωση, μετά από αυτό, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε μια συσκευή για να εξασφαλίσετε τον αερισμό τροφοδοσίας μέσω του πλαστικού παραθύρου.

  Επίλυση του προβλήματος με τη σφήνα

  Μιλώντας για τον αερισμό μέσω των παραθύρων, δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία. Έτσι, πολύ συχνά ρωτούν τι πρέπει να κάνουν αν το πλαστικό παράθυρο μπλοκάρει στη λειτουργία εξαερισμού;

  Αυτό μοιάζει με το φύλλο "πεσμένου"

  Ο λόγος αυτής της κατάστασης είναι ο ακόλουθος: αν προσπαθήσετε να μετακινήσετε το πτερύγιο στην κατάσταση περιστροφής από την περιστροφή, χωρίς να το κλείσετε αρκετά σφιχτά, η κάτω γωνία μπορεί απλά να μην κερδίσει πόδι. Ως αποτέλεσμα, το φύλλο κρέμεται σε μία άρθρωση και ο μοχλός περιορίζει το άνοιγμα.

  Το πρόβλημα επιλύεται ως εξής:

  1. Το σφραγισμένο φύλλο ανυψώνεται και πιέζεται προς το πλαίσιο, επιστρέφοντάς το στην κλειστή θέση.
  2. Ξεχωριστά, πιέζουμε την κάτω γωνία του φύλλου, η οποία είναι απέναντι από τον κάτω βρόχο.
  3. Γυρίστε τη λαβή, μετακινώντας τη στη θέση "κλειστή". πατήστε το μοχλό.

  Αν το στυλό είναι μπλοκαρισμένο, π.χ. δεν γυρίζει, δεν ενεργεί "επί δύναμης" - απλά σπάστε το μοχλό. Μια τέτοια κατάσταση συμβαίνει συνήθως όταν το φύλλο είναι παραμορφωμένο, οπότε πρώτα προσπαθήστε να αφαιρέσετε προσεκτικά το λοξό. Για να γίνει αυτό, είναι συνήθως αρκετό να μετατοπίζεται ελαφρά το πτερύγιο, εφαρμόζοντας δύναμη στο πλωτό, και μετά το άνοιγμα - ρυθμίστε τη θέση των μεντεσέδων.

  1. Μετά από αυτό, επαναλαμβάνουμε την προσπάθεια ανοίγματος στη λειτουργία εξαερισμού - όλα πρέπει να αποδειχθούν!

  Προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων, αξίζει να εγκαταστήσετε μια τέτοια λεπτομέρεια ως εσφαλμένη κλειδαριά ανοίγματος. Αποτρέπει οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης του φύλλου στη θέση περιστροφής έως ότου κλείσει τελείως και δεν αρθρωθούν όλοι οι μεντεσέδες.

  Λανθασμένος αποκλεισμός ανοίγματος

  Μερικές φορές ο λόγος για τον οποίο το πλαστικό παράθυρο δεν ανοίγει σωστά για εξαερισμό είναι η φθορά του υλικού. Στην περίπτωση αυτή, η βέλτιστη λύση θα ήταν e καθαρισμό από τη μόλυνση (σκόνη και μείγμα ελαίου συχνά σχηματίζει ένα πυκνό κρούστα επί στροφέων και στοιχεία απόκρισης) με επακόλουθη λίπανση.

  Μετά τη λίπανση, είναι απαραίτητο να γυρίσετε τη λαβή αρκετές φορές, θεωρώντας πόσο ελεύθερα ανοίγει το παράθυρο.

  Λοιπόν, και αν αυτό δεν βοηθήσει, τότε, μάλλον, μόνο ο εμπειρογνώμονας στα εξαρτήματα θα βοηθήσει - γι 'αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πλοίαρχο.

  Συμπέρασμα

  Εάν στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας το παράθυρο για αερισμό δεν ανοίγει ποτέ - μην εκπλαγείτε από κακή υγεία. Για να εξασφαλίσετε την πρόσβαση στον εξαερισμό του φρέσκου αέρα είναι υποχρεωτική.

  Και τα μοντέρνα μεταλλικά-πλαστικά σχέδια έχουν πολλούς μηχανισμούς που μπορούν να παρέχουν αυτόν τον εξαερισμό. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ποικιλία τους., και για όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τον εξαερισμό του παραθύρου, θα απαντήσω εδώ στα σχόλια ή στο φόρουμ.

  Παροχή αέρα στα πλαστικά παράθυρα: αφήστε το διαμέρισμα να αναπνέει!

  Τα παράθυρα από PVC είναι όλα καλά: είναι ζεστά, ήσυχα και άνετα. Ωστόσο, ο εξαερισμός στο διαμέρισμα με πλαστικά παράθυρα αφήνει πολλά να είναι επιθυμητό. Χωρίς τον κατάλληλο εξαερισμό, οι κάτοικοι κινδυνεύουν να κερδίσουν "παρενέργειες", όπως αδιάκοπη κόπωση και πονοκεφάλους. Φυσικά, μπορεί κανείς να αερίσει το δωμάτιο για να παρέχει καθαρό αέρα, αλλά αυτή η απόφαση είναι δύσκολο να θεωρηθεί επιτυχής: σε άνεμο ή κρύο, η διατήρηση των παραθύρων ανοιχτή είναι αρκετά προβληματική. Επιπλέον, ο αέρας εισέρχεται ανεξέλεγκτα στο δωμάτιο.

  Ως εκ τούτου, για μια άνετη διαμονή στο σπίτι χρειάζεστε κάποιο είδος συσκευής, μέσω του οποίου ο αέρας θα εισέρχεται συνεχώς στο δωμάτιο στην απαιτούμενη ποσότητα. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί βαλβίδες τροφοδοσίας. Ένας από τους τύπους τους, βαλβίδες παραθύρων, είναι ενσωματωμένος στη μονάδα γυαλιού, έτσι ώστε να σχηματίζεται μια στενή σχισμή που ρυθμίζει την παροχή αέρα.

  Τύποι βαλβίδων εισαγωγής στα παράθυρα

  Στη σύγχρονη αγορά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα βαλβίδων. Συνήθως, μοιράζονται διάφορους τύπους συσκευών.

  Εγχειρίδιο

  Aeroklapan ένα εγχειρίδιο κόστος λιγότερο αυτόματη, αλλά για τη ρύθμιση της ροής του αέρα με το χέρι είναι δύσκολο: γιατί η απαιτούμενη ποσότητα φρέσκου αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ατόμων και την κατάσταση του μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις.

  Αυτόματη

  Η αυτόματη βαλβίδα στο παράθυρο είναι πιο βολική. Διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα που καθορίζει το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο. Χάρη στον αισθητήρα, η ίδια η συσκευή ρυθμίζει την ποσότητα εισερχόμενου αέρα και καθορίζει πότε πρέπει να ανοίξει ή να κλείσει το άνοιγμα.

  Πτυσσόμενες βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής

  Η πιο δημοσιονομική επιλογή. Φρέσκος αέρας τροφοδοτείται από το δρόμο μέσα στο σπίτι μέσω ειδικών οπών στο πλαίσιο ή το φύλλο. Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα, δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε τα παράθυρα. Ο θόρυβος του δρόμου ουσιαστικά δεν διεισδύει στο σπίτι. Το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου είναι η χαμηλή χωρητικότητα: το δωμάτιο θα εξακολουθεί να χρειάζεται περιοδικό αερισμό.

  Βαλβίδες με εγκοπές στα παράθυρα

  Με τον εξαερισμό, ο αέρας τροφοδοτείται από μια τρύπα, το πλάτος της οποίας είναι 12-16 mm και το μήκος από 170 έως 400 mm. Ορισμένα μοντέλα αποτελούνται από ένα ενιαίο μπλοκ, και ορισμένα - από δύο μπλοκ: το ένα είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό του παραθύρου και το δεύτερο - από το εξωτερικό. Οι βαλβίδες υποδοχής έχουν μεγάλη απόδοση και δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση των παραθύρων για την εγκατάστασή τους, επομένως είναι αρκετά δημοφιλείς στην αγορά.

  Χειριστείτε με βαλβίδα εισόδου

  Τοποθετείται αντί της συνηθισμένης λαβής του πλαστικού παραθύρου. Όταν εγκαθιστάτε την εμφάνιση του παραθύρου δεν αλλάζει. Επίσης, συχνά η βαλβίδα χειρισμού διαθέτει ενσωματωμένο στοιχείο φίλτρου που εμποδίζει τη σκόνη.

  Βαλβίδες άνωθεν

  Αυτό το είδος είναι μεταξύ των πιο αποτελεσματικών μεταξύ άλλων. Ωστόσο, χωρίς την αποσυναρμολόγηση τα παράθυρα δεν μπορούν να κάνουν: το μέγεθος των πτερυγίων παραθύρου και το πλαίσιο πρέπει να "ρυθμιστεί" για τη συσκευή. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία προστασία από το θόρυβο του δρόμου. Ως εκ τούτου, το είδος αυτό χρησιμοποιείται συχνότερα σε αποθήκες και εργοστάσια από ό, τι στα συμβατικά διαμερίσματα.

  Σύμφωνα με το υλικό, τα μοντέλα χωρίζονται σε ξύλο, μέταλλο και πλαστικό.

  Εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής στο πλαστικό παράθυρο

  Εκτός από την εγκατάσταση της γενικής βαλβίδας, υπάρχουν δύο τρόποι για να το εγκαταστήσετε: με το άλεσμα (στο μπλοκ παράθυρου πρέπει να κάνετε μια τρύπα, πιθανότατα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών) και χωρίς άλεση. Η δεύτερη μέθοδος είναι η ευκολότερη, με τη βοήθειά της μπορείτε να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα στα παράθυρα από PVC με τα χέρια σας μέσα σε λίγα λεπτά.

  • χαρτικά μαχαίρι?
  • Phillips κατσαβίδι?
  • χάρακας.
  1. Στο πλαίσιο, κόψτε ένα κομμάτι τυπικού στεγανοποιητικού υλικού ίσο με το μήκος της βαλβίδας με ένα μαχαίρι χαρτικής.
  2. Στη θέση του παλαιού στεγανωτικού κόλλα ένα νέο - έρχεται πλήρης με μια βαλβίδα παροχής.
  3. Με τον ίδιο τρόπο, αφαιρέστε την υπερβολική σφράγιση στο φύλλο.
  4. Στο αυλάκι στο φύλλο, όπου βρίσκεται η προηγούμενη σφραγίδα, τοποθετήστε τα βύσματα από το κιτ.
  5. Συνδέστε τη βαλβίδα στην κορυφή του φύλλου (οι βραχίονες πρέπει να δείχνουν προς το παράθυρο). Ασφαλίστε το με βίδες από το κιτ.
  6. Τοποθετήστε μια νέα σφραγίδα μεταξύ των στηριγμάτων.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της βαλβίδας τροφοδοσίας

  Κριτικές για ventklapany συναντούν μια ποικιλία από - ενθουσιασμένοι με επιθετικά απογοητευμένοι. Σχεδόν όλοι οι χρήστες σημειώνουν τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  • Σε αντίθεση με τον μικροεπεξεργαστή ή τον εξαερισμό με ανοιχτά παράθυρα, δεν υπάρχουν σκόνες στο διαμέρισμα όταν λειτουργεί η βαλβίδα τροφοδοσίας.
  • Ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται συνεχώς, γεγονός που επηρεάζει θετικά το μικροκλίμα του σπιτιού σας. Κανονική υγρασία στο διαμέρισμα, μειώνοντας τον κίνδυνο μούχλας και μύκητες στους τοίχους.
  • Η συσκευή είναι εύκολη στην εγκατάσταση και τη χρήση.
  • Μειώνει την πιθανότητα συμπύκνωσης στα παράθυρα.
  • Το χειμώνα, ορισμένα μοντέλα των βαλβίδων πάγωμα.
  • Αν έχετε χειροκίνητη βαλβίδα, θα πρέπει συχνά να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο (δηλ. Το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα) και άλλους κλιματικούς δείκτες. Δεδομένου ότι η βαλβίδα βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου, μπορεί να είναι απαραίτητο να σταθεί σε μια καρέκλα ή σκάλα για να ρυθμίσετε τη λειτουργία της συσκευής - όλα εξαρτώνται από το ύψος των ίδιων των παραθύρων.
  • Η συσκευή, κατά κανόνα, δεν είναι εξοπλισμένη με φίλτρα, έτσι σωματίδια σκόνης του δρόμου και άλλες μολυσματικές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στον αέρα.

  Όπως μπορούμε να δούμε, οι βαλβίδες εισαγωγής στα πλαστικά παράθυρα έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μείγματα. Το ερώτημα προκύπτει φυσικά: αξίζει τον κόπο; Ποιες άλλες συσκευές υπάρχουν εκεί που θα παρέχουν φρέσκο ​​αέρα και οξυγόνο;

  Βαλβίδα παράθυρα έναντι άλλων συστημάτων εξαερισμού: Ποια είναι η καλύτερη;

  Για να συγκρίνετε τους τύπους αερισμού προσφοράς, για τους εκκινητές είναι απαραίτητο να καθορίσετε τα κριτήρια σύγκρισης:

  • Παραγωγικότητα. Η χωρητικότητα του ανεμιστήρα μετριέται σε κυβικά μέτρα αέρα, η οποία τροφοδοτείται από τη συσκευή ανά ώρα. Κατά μέσο όρο, ένας ενήλικας καταναλώνει περίπου 30-40 m3 / h. Έτσι, αν υπάρχουν τρία άτομα στην οικογένειά σας, θα χρειαστείτε μια συσκευή χωρητικότητας 90 κυβικών μέτρων την ώρα. Είναι καλύτερο να παίρνετε έναν αναπνευστήρα με περιθώριο απόδοσης, ώστε να μην υπερφορτώνετε τη συσκευή με συνεχή εργασία σε μέγιστες ρυθμίσεις.
  • Θόρυβος. Για την άνετη χρήση του αναπνευστήρα, είναι σημαντικό το χαμηλό επίπεδο θορύβου. Ένα δυσδιάκριτο επίπεδο θορύβου κυμαίνεται από 30-40 ντεσιμπέλ, ενώ σε υψηλή απόδοση το κανονικό επίπεδο θορύβου του εξαερισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50-55 ντεσιμπέλ. Επίσης, κατά την επιλογή της συσκευής, είναι απαραίτητο να εντοπιστεί ποιος ήχος προέρχεται από τον εξαερισμό: ο διακεκομμένος θόρυβος είναι πιο πιθανό να ερεθίσει την ακοή.
  • Το σύστημα φιλτραρίσματος. Τα φίλτρα αέρα δεν είναι εγκατεστημένα σε κάθε αναπνευστήρα. Αν θέλετε ο αέρας που τροφοδοτείται στο διαμέρισμα όχι μόνο να είναι φρέσκο ​​αλλά καθαρό, η παρουσία ενός συστήματος φιλτραρίσματος θα πρέπει να είναι αποφασιστικό κριτήριο για εσάς.
  • Σύστημα θέρμανσης αέρα. Η θέρμανση του αέρα είναι μια απαραίτητη λειτουργία για τους κατοίκους της πόλης, όπου ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Με τη βοήθεια ενός συστήματος θέρμανσης, μπορείτε να προγραμματίσετε τη μονάδα για να τροφοδοτήσετε τον αέρα με μια άνετη θερμοκρασία.
  • Πολυπλοκότητα εγκατάστασης. Η τοποθέτηση του αναπνευστήρα είναι μια διαδικασία που απαιτεί ακρίβεια και ακρίβεια. Ορισμένοι τύποι ανεμιστήρων εγκαθίστανται από τα χέρια τους, για κάποιους, χρειάζονται ειδικοί.
  • Το κόστος. Η τιμή του ανεμιστήρα εξαρτάται από τους προαναφερθέντες παράγοντες - μέγιστη χωρητικότητα, ηχομόνωση, ποσότητα και ποιότητα φίλτρων, διαθεσιμότητα συστήματος κλιματισμού κλπ. Έτσι, το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες ρούβλια σε δεκάδες χιλιάδες.

  Η βαλβίδα ελέγχου κλίματος για πλαστικά παράθυρα είναι η απλούστερη και πιο προσιτή λύση για τον εξαερισμό. Η εγκατάστασή του δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, μέσω του οποίου εισέρχεται φρέσκος αέρας στο σπίτι, δεν προκαλεί θόρυβο - μόνο το επίπεδο θορύβου που διεισδύει στο δωμάτιο από το δρόμο αυξάνεται ελαφρά. Ωστόσο, οι δυνατότητες της συσκευής δεν είναι τόσο μεγάλες. Η χωρητικότητά του είναι αρκετά χαμηλή - έως 35 m3 / h. Το όργανο δεν είναι εξοπλισμένο με φίλτρα και στοιχείο θέρμανσης.

  Μια παρόμοια συσκευή διαθέτει βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου. Για να το εγκαταστήσετε, πρέπει να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο. Τυπικά, η απόδοση της βαλβίδας τοίχου είναι υψηλότερη από αυτή της βαλβίδας παράθυρου (έως 50 m3 / h). Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα χοντρό φίλτρο, το οποίο εμποδίζει την είσοδο μεγάλης σκόνης, χνούδι και έντομα στον αέρα. Λόγω σφαλμάτων εγκατάστασης, ο τοίχος στον οποίο τοποθετείται η βαλβίδα μπορεί να παγώσει σε χαμηλές θερμοκρασίες. δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης αέρα.

  Ένας μηχανικός εξαερισμός είναι παρόμοιος με μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου, αλλά περιέχει αναγκαστικά έναν ανεμιστήρα και πιο αποδοτικά φίλτρα. Η απόδοση μιας τέτοιας συσκευής περιορίζεται μόνο από την ικανότητα του ανεμιστήρα (40-120 m3 / h). Παρ 'όλα αυτά, ένας τέτοιος αναπνευστήρας δεν καθαρίζει τον αέρα από λεπτή σκόνη και αλλεργιογόνα. και δεν έχει λειτουργία κλιματισμού.

  Το Breezer είναι το πιο αποδοτικό σύστημα αερισμού από τις προηγούμενες επιλογές. Τα πλεονεκτήματα του αναπνευστήρα είναι η παρουσία κλιματισμού και ένα σύστημα διήθησης αέρα τριών σταδίων. Επίσης στον αναπνευστήρα υπάρχει ένας τρόπος ανακυκλοφορίας, δηλαδή, η συσκευή μπορεί να καθαρίσει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η συσκευή τοποθετείται από ειδικούς κάνοντας μια μικρή τρύπα στον τοίχο που βλέπει προς το δρόμο και διαρκεί περίπου μία ώρα. Το κόστος του αναπνευστήρα είναι πολύ υψηλότερο από το υπόλοιπο των ανεμιστήρων.
  Παρακάτω παρουσιάσαμε ένα σύντομο συγκριτικό πίνακα τεσσάρων συσκευών εξαερισμού (τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο).