Υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

Δημιουργήστε ένα όμορφο σχέδιο υπνοδωματίου δεν είναι τόσο δύσκολο. Αλλά όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα, αν δεν υπάρχει παράθυρο άνοιγμα στο δωμάτιο. Ωστόσο, ακόμη και σε μια κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο και φωτεινό περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά, υπέρ και κατά

Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς παράθυρα, δεν υπάρχει φυσικό φως της ημέρας. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα υπάρχει πάντα λίγο φως - ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, γεγονός που δημιουργεί κάποιες δυσκολίες στο σχεδιασμό του χώρου.

Αυτός ο χώρος πρέπει να είναι εφοδιασμένος με επαρκή αριθμό πρόσθετων διατάξεων φωτισμού: πολυέλαιοι, λαμπτήρες (τοίχος, οροφή και επιφάνεια εργασίας), καθώς και ενσωματωμένοι λαμπτήρες φωτισμού. Φυσικά, η παρουσία μεγάλου αριθμού τέτοιων στοιχείων θα οδηγήσει σε απτά έξοδα ενέργειας.

Κατά κανόνα, δεν υπάρχουν παράθυρα σε μικρά δωμάτια. Συχνά το μέγεθος αυτών των χώρων είναι πολύ μέτριο, γεγονός που τους καθιστά πιο σκούρο και πιο οικείο. Τα μικρά δωμάτια χωρίς παράθυρα χαρακτηρίζονται από έλλειψη καθαρού αέρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των δωματίων αυτών είναι ότι δεν θα είναι σε θέση να οργανώσουν τα ζωντανά φυτά εσωτερικού χώρου. Για την ανάπτυξή τους απαιτείται απαραίτητα ηλιακό φως, καθώς και μεγάλη ποσότητα οξυγόνου.

Για να σχεδιάσετε τέτοιες περιοχές είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε με κάθε ευθύνη, αλλιώς το υπνοδωμάτιο θα αποδειχθεί ζοφερό και άβολο. Συχνά, τα δωμάτια χωρίς παράθυρα μοιάζουν με κούφια κυλικεία, η θέση των οποίων μόνο καταθλιπτικά.

Ωστόσο, μην φοβάστε τέτοιες εγκαταστάσεις. Μπορούν να εξοπλιστούν με όμορφους και άνετους χώρους ύπνου. Σε ένα κωφού δωμάτιο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό κάθε στυλ - από τα κλασικά μέχρι τον μινιμαλισμό. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό φωτισμού, το κατάλληλο φινίρισμα και να λύσετε το πρόβλημα της διείσδυσης επαρκούς οξυγόνου στο δωμάτιο.

Τα μικρά υπνοδωμάτια θεωρούνται ένα από τα πιο άνετα, τόσο μικρά δωμάτια χωρίς φυσικό φως είναι αρκετά κατάλληλα για να τοποθετήσετε σε αυτά ένα άνετο κρεβάτι και μερικά απαραίτητα εσωτερικά αντικείμενα.

Σημαντικές αποχρώσεις στην ανάπτυξη ενός σχεδίου μελέτης

Δημιουργώντας ένα αρμονικό εσωτερικό σε ένα απομακρυσμένο δωμάτιο, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα, τον ποιοτικό φωτισμό και την επίπλωση.

Όταν επιλέγετε το χρωματικό σχέδιο ενός τέτοιου δωματίου, θα πρέπει να θυμάστε ότι πρέπει να γεμίσει με τεχνητό φως, αφού δεν είναι φυσικό σε αυτό. Συνιστάται να τηρείτε ελαφριές και ήρεμες αποχρώσεις. Τις περισσότερες φορές για το φινίρισμα υπνοδωματίων μικρού μεγέθους επιλέξτε απαλούς πράσινους ή μαλακούς μπεζ τόνους. Αυτά τα χρώματα σας βοηθούν να χαλαρώνετε πιο γρήγορα και να έχετε καλύτερο ύπνο.

Η πιο επιτυχημένη είναι η σχεδίαση με λευκό χρώμα. Ωστόσο, για μια τέτοια ελαφριά παλέτα, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά έπιπλα αντίθεση και φωτεινό ντεκόρ. Χωρίς ένα τέτοιο παιχνίδι χρωμάτων, η κατάσταση θα είναι βαρετή και μονότονη.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο φωτισμό μιας μικρής κρεβατοκάμαρας χωρίς παράθυρο. Θα πρέπει να περιλαμβάνει συσκευές φωτισμού διαφορετικών επιπέδων. Δεν έχει να κάνει με το σχεδιασμό ενός τέτοιου δωματίου χωρίς βασικό, καθώς και φωτισμό spot.

Για το κύριο φως δεν αγοράζει απαραιτήτως έναν κανονικό πολυέλαιο οροφής. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να είναι μικρά φωτιστικά. Αν είναι σωστά τοποθετημένα στο δωμάτιο, τότε θα γεμίσει με ποιοτικό φως της ημέρας. Οι ειδικοί συστήνουν τη στροφή σε θερμά λαμπτήρες. Ο ψυχρός φωτισμός σε αυτές τις συνθήκες θα φαίνεται πολύ άβολος, δημιουργώντας ατμόσφαιρα κελάρι ή δροσερό γκαράζ.

Μην κρέμεται σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο πάτωμα πολύ μεγάλο πολυέλαιος οροφής. Μια τέτοια λεπτομέρεια θα φαίνεται ασύμμετρη σε τέτοιες συνθήκες, κάνοντας οπτικά την οροφή χαμηλότερη.

Για ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, ο φωτισμός χώρου είναι τέλειος. Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να συναντήσετε ένα τεράστιο αριθμό διαφορετικών επιλογών, μέσω των οποίων μπορείτε να επιλέξετε μία ή άλλη ζώνη υπνοδωματίου.

Τα πιο συνηθισμένα είναι οι λαμπτήρες που είναι ενσωματωμένοι σε καθρέφτες και τραπέζια. Δεν προσφέρουν μόνο πρόσθετο φωτισμό σε απομακρυσμένο δωμάτιο, αλλά θα είναι επίσης χρήσιμοι για την ευκολία χρήσης λειτουργικών περιοχών. Μερικοί ιδιοκτήτες στρέφονται προς όμορφες λωρίδες LED. Μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα μέρη του δωματίου. Τις περισσότερες φορές για αυτό επιλέγεται το κεφάλι του κρεβατιού ή ο χώρος κατά μήκος της περιμέτρου του υπνοδωματίου.

Η άνεση ενός υπνοδωματίου χωρίς παράθυρο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κατάλληλα επιλεγμένα έπιπλα. Σε τέτοιες συνθήκες, θα πρέπει να αποφύγετε την εμφάνιση επιπλέον σκιών, καθώς συχνά προκαλούν ερεθισμό και αποσπούν την προσοχή. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να σχεδιάζετε τέτοιους χώρους με έναν μινιμαλιστικό τρόπο.

Σε ένα υπνοδωμάτιο μικρού μεγέθους, δεν πρέπει να τοποθετείτε ένα μεγάλο αριθμό διαφόρων επίπλων. Αρκετά θα είναι κρεβάτια και μερικές θέσεις για να αποθηκεύσετε τα πράγματα. Δεν είναι κακό σε αυτό το χώρο θα φαίνονται μικρά ράφια ή μεγάλα διακοσμητικά στοιχεία.

Δεν συνιστάται η χρήση εσωτερικών αντικειμένων μεγάλου μεγέθους. Μια δυσκίνητη ντουλάπα απουσία φυσικού φωτός θα ερεθίσει, αντί να ευχαριστήσει το μάτι. Τέτοια έπιπλα μπορούν να αντικατασταθούν με ένα κομψό στήθος ή ενσωματωμένη ντουλάπα. Περιττό έπιπλα από σκούρους τόνους. Ένα μαύρο ντουλάπι ή ένα μεγάλο μαύρο κρεβάτι θα μειώσει οπτικά έναν ήδη μικρό χώρο, καθιστώντας τον όχι πολύ άνετο.

Σε ένα κρύο υπνοδωμάτιο που γίνεται σε φωτεινά ή παστέλ χρώματα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια ποικιλία φωτεινών τόνων και αξεσουάρ. Με τη βοήθεια τέτοιων λεπτομερειών, μπορείτε να "αναβιώσετε" το εσωτερικό και να το ολοκληρώσετε.

Εξαερισμός σε ένα υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρα

Καλησπέρα!
Σχεδιάζω μια ανακατασκευή στο δωμάτιο, θα ήθελα να χωρίσω το τμήμα του δωματίου κάτω από το υπνοδωμάτιο από το διαμέρισμα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση το υπνοδωμάτιο θα είναι χωρίς παράθυρα. Πώς να λύσετε το πρόβλημα με την παροχή καθαρού αέρα και εξαερισμού; SOP; Ποια PVU είναι κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση;

Αν οι υπόλοιποι χώροι είναι αεριζόμενοι, είναι δυνατόν να κάνετε μια μηχανική ροή από αυτά στην κρεβατοκάμαρα.
Αυτό είναι από φθηνές επιλογές.
Μια άλλη επιλογή. Αν η κρεβατοκάμαρα διαθέτει τοίχο που συνορεύει με το δρόμο, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε είτε ένα μίνι παραπόταμο είτε ένα PVU, ακόμη και από το ME.
Και η πιο ακριβή επιλογή επιτυγχάνεται αν χρησιμοποιείτε PU ή PVU με υψηλότερη απόδοση από ό, τι χρειάζεστε για ένα υπνοδωμάτιο. Αυτό συμβαίνει εάν τα υπόλοιπα δωμάτια δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Ο χώρος από τον οποίο χωρίζεται η κρεβατοκάμαρα δεν είναι αεριζόμενος (δηλαδή δεν υπάρχει εξαερισμός), επιπλέον το loggia θα είναι γυαλισμένο, δηλ. τα μουστάκια θα είναι ακόμη μικρότερα (.
Η κρεβατοκάμαρα αποδεικνύεται κωφός, χωρίς παράθυρο, χωρίς τοίχους στο δρόμο.

Δηλαδή. είναι μόνο PVU; Θα είναι θορυβώδες για την κρεβατοκάμαρα;

Και ποια PVU ταιριάζει καλύτερα σε αυτή την κατάσταση;

Δεν καταλαβαίνετε. Στο "χαζέ" υπνοδωμάτιό σας υπάρχει τουλάχιστον ένας τοίχος (ακόμα και μέσα από ένα μπαλκόνι) που ανοίγει στην πρόσοψη του κτιρίου.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
Δεν καταλαβαίνετε. Στο "χαζέ" υπνοδωμάτιό σας υπάρχει τουλάχιστον ένας τοίχος (ακόμα και μέσα από ένα μπαλκόνι) που ανοίγει στην πρόσοψη του κτιρίου.

Όχι, δεν υπάρχει ένας τοίχος κρεβατιού στην πρόσοψη του κτιρίου.

Εδώ, περίπου έτσι..

Kate07,
Σχεδιάστε, εντελώς, ένα διαμέρισμα..

Kate07, μια επιλογή σούπερ-οικονομίας - γρίλιες υπερχείλισης από πάνω και από κάτω, μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

Ο Medtech έγραψε:
. μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

Και τι θα συμβεί εάν βρίσκονται 600 χιλιοστά πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Ή δεν θα λειτουργήσει έτσι. Η σκέψη είναι ακατανόητη.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
θα βρίσκεται χιλιοστά στα 600 πάνω από το επίπεδο του δαπέδου;

θα είναι πολύ ζεστό, γιατί ήσυχα, χωρίς ανάδευση, η κυκλοφορία του αέρα στο φυσικό βύθισμα από τη ζέστη του ίδιου του σώματος και της αναπνοής. Πόσοι άνθρωποι εκεί έξω στον κατάλογο ακτινοβολεί;
Topikstarter δεν ακούει ακόμα τις επιθυμίες και τις ευκαιρίες, είναι δυνατόν να ονειρευτείς.

Ο Medtech έγραψε:
κυκλοφορία αέρα σε φυσικό βύθισμα από τη θερμότητα του ίδιου του σώματος και της αναπνοής.

Εννοείται.
Αλλά μπορείτε (και μάλλον είναι) κάτω από το ανώτατο όριο να τοποθετήσετε τον αγωγό για την εξάτμιση και να βάλετε έναν "ήσυχο" ανεμιστήρα. Και ας δημιουργήσει μια κίνηση του αέρα. Δεν τραβά πολύ ηλεκτρισμό, αλλά το κίνημα αέρα θα δημιουργήσει.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Ο Medtech έγραψε:
Kate07, μια επιλογή σούπερ-οικονομίας - γρίλιες υπερχείλισης από πάνω και από κάτω, μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

Medtech, μου φαίνεται ότι τα πλέγματα δεν είναι κατάλληλα, επειδή στο δωμάτιο από το οποίο περιβάλλονται τα διπλά τζάμια και το τζάμι, μονωμένο μπαλκόνι.. φρέσκο ​​αέρα από πού;

Kate07, έζησα μέσα, με μία κουκέτα, προστίθεται αέρας προς τα κάτω, σηκώστε κορυφή, αλλά το υπόλοιπο του διαμερίσματος ήταν η συνήθης ροή του φυσικού αερισμού, έχω αρκετά σε χαμηλή ταχύτητα, αν και λέει ότι είναι πολύ ήσυχο, αλλά ο θόρυβος ισχύει μόνο για το θόρυβο του ανεμιστήρα, και όχι στον αέρα που ακούγεται από την αποκοπή του αεραγωγού κατά την εκτόξευση και την αναρρόφηση, οπότε ο σιγαστήρας είναι υποχρεωτικός.
Αλλά πώς λειτουργεί κανονικός φυσικός αερισμός για εσάς; Η εισροή δεν υπάρχει; Χωρίς σχέδιο διαμερίσματος δεν είναι ακόμα σαφές πώς ζείτε σε ένα αεροστεγές δωμάτιο.

Medtech, ευχαριστώ.
Ενώ ζουν ακόμα σε αυτό το δωμάτιο χωρίς γυάλινη και μονωμένη λουγκλιά, ό, τι σχεδιάζεται και χωρίσματα για την κρεβατοκάμαρα, η οποία είναι επίσης προγραμματισμένη. Θα ήθελα λοιπόν να σχεδιάσω τα πάντα σωστά.

Τώρα, σε μια σειρά.. Ο τοίχος (ή την πόρτα, αυτό είναι. Για να. Αυτό ωθεί ακριβώς το διάφραγμα), περιφραγμένη το υπνοδωμάτιο από το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο από γυαλί (ματ), και την ίδια μέρα η πόρτα του δωματίου και στο υπνοδωμάτιο θα ανοίξει. Στη λογγαία, η οποία βρίσκεται σε όλο το μήκος του δωματίου, θα υπάρχουν παράθυρα με διπλά τζάμια και θα είναι μονωμένα. Έτσι, στο δωμάτιο, για να μην αναφέρουμε την κρεβατοκάμαρα, δεν υπάρχει πουθενά για να πάρει φρέσκο ​​αέρα.

Σήμερα, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε τον εξαερισμό προσφοράς στο δωμάτιο και την κρεβατοκάμαρα.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Kate07 έγραψε:
είναι απαραίτητο να διεξάγετε αερισμό στο δωμάτιο και την κρεβατοκάμαρα.

Έχω ακόμα πιστεύουν ότι το κάνετε, γιατί να ζήσει σε αυτό το διαμέρισμα θα είναι δύσκολο, αλλά θα εξακολουθεί να προγραμματίσετε το διαμέρισμα, τη διαθεσιμότητα και το είδος των πλακιδίων στην κουζίνα, παροχή ζεστού νερού, δάπεδα, δάπεδο, τη θέση του σπιτιού σε σχέση με τον αυτοκινητόδρομο. Και το πιο σημαντικό, ο προϋπολογισμός που μπορείτε να διαθέσετε για εξαερισμό. Είναι απαραίτητο να ειδοποιήσετε αμέσως ότι η διάταξη της μηχανικής PVU θα είναι ± 100-200 - κλπ. Έτσι, είναι απλώς μια παραγγελία και + το κόστος λειτουργίας για ηλεκτρικό ρεύμα, φίλτρα, συντήρηση. Διατήρηση του EB (φυσικός εξαερισμός) από την άποψη του τι αντιπροσωπεύεται ± 30-50 tr.

Το Σαββατοκύριακο θα πάρω μια μέτρηση του διαμερίσματος, θα σχεδιάσω ένα σχέδιο)
Έτσι, εδώ είναι η ερώτηση.. PVU (ήδη γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι φθηνό..) ή η προσφορά θα είναι αρκετό (το οποίο είναι φθηνότερο); Δεδομένου ότι απλώς έκλεισα τη ροή του αέρα στο διαμέρισμα και την κάλυψα με μια loggia. Και παρεμπιπτόντως, δεν είμαι ο πρώτος που μονώνει μια λότζια, πόσο συνήθως λύνουν τέτοια προβλήματα; Είναι πραγματικά μόνο PVU;

Δεν μπορεί να αποφασίσει, έτσι ζουν, διαμαρτύρονται ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο, που αγωνίζεται με τη συμπύκνωση και μούχλα στους τοίχους, ανεπαρκή μόνωση χαγιάτι, κάνοντας βαλβίδων εισαγωγής για φυσικό αερισμό, πολλές επιλογές, θα πρέπει να έχετε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον αέρα, γι 'αυτή την τιμή και

Διαβάζω τώρα)
Ακολουθεί μια επιλογή:
Τοποθετήστε τη μονάδα τροφοδοσίας στο δωμάτιο (το κυρίως, με την μονωμένη πλατφόρμα) και στο υπνοδωμάτιο (χωριστά από αυτό το δωμάτιο, αποκτάται χωρίς παράθυρα, δεν υπάρχει τοίχος στο δρόμο). Το απόσπασμα από την κουκούλα του κρεβατιού κάνει μια ροή (στον τοίχο ανάμεσα στο δωμάτιο και το διάδρομο, ένα άνοιγμα στο κάτω μέρος του τοίχου).
Και στο δωμάτιο (το κύριο, με την μόνωση loggia), η πόρτα είναι πάντα ανοικτή, έτσι ώστε ο αέρας θα αφήσει επίσης μέσα από τα ανοίγματα στην κουζίνα, μπάνιο..

Η εγκατάσταση είναι ένα τέτοιο πράγμα, αρκετά ογκώδες και θορυβώδη συσκευή, με φίλτρα, ανεμιστήρες, θέρμανση αέρα για το χειμώνα, με εξασθενητές ήχου. Σε ποια θέση του δωματίου θα το βάλετε; Το χαγιάτι είναι απαραίτητο να διαθέσει μια θέση κάτω από αυτό, ηχομόνωση, για να παρέχουν εύκολη πρόσβαση, να ανοίξει τους αγωγούς απαραίτητες εγκαταστάσεις. Διαβάζετε ακόμα, σκεφτείτε ξανά να διαβάσετε για να κατανοήσετε τις αρχές της εργασίας και καλέστε με μεγαλύτερη ακρίβεια τι προτείνετε να συζητήσετε. Ο εξαερισμός παρέχει μόνο; Στη συνέχεια, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μεταβλητότητα του όγκου του αέρα τροφοδοσίας, διότι ως εξαερισμού χρησιμοποιείτε φυσικό σπίτια, και έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις εποχιακές αλλαγές του ανάλογα με την εποχή του χρόνου, την ημέρα, την αλλαγή των ανέμων και τα πράγματα, τα πράγματα, τα πράγματα. Η ροή από τον εξαεριζόμενο χώρο πρέπει να γίνεται στην κορυφή, έτσι ώστε πρώτα να αφαιρεθεί ο θερμός / υγρός αέρας. Ο ζεστός αέρας τείνει πάντα προς τα πάνω, γι 'αυτό χρησιμοποιεί ο φυσικός εξαερισμός.

5 λύσεις σχεδιασμού για δωμάτια χωρίς παράθυρα

Εάν δεν υπάρχουν παράθυρα στο δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να βγείτε από την αποθήκη. Ακόμη και από ένα απομακρυσμένο δωμάτιο, μπορείτε να πάρετε ένα άνετο υπνοδωμάτιο ή σαλόνι, αν αντισταθμίζετε σωστά την έλλειψη φωτός και αποβάλλετε την αίσθηση του κλειστού χώρου. Ακολουθούν μερικοί τρόποι να το κάνετε αυτό.

1. Καλλιτεχνική απομίμηση του παραθύρου

Η έλλειψη παραθύρων καταπνίγει. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν σοβαρά ότι ακόμη και μια κιμωλία ζωγραφισμένη στον τοίχο επηρεάζει ευεργετικά τη συναισθηματική κατάσταση και το νευρικό σύστημα ενός ατόμου.

Η προσομοίωση ενός παραθύρου είναι ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσετε ένα εσωτερικό σχέδιο.

Συνήθως χρησιμοποιείται για μικρά δωμάτια και χαρακτηρίζεται από μικρό προϋπολογισμό.

Το αίσθημα της ευρυχωρίας θα δημιουργήσει ακόμα και απλές κουρτίνες κρεμασμένες στο γείσο στο σημείο που θα μπορούσε να υπάρχει παράθυρο. Μπορείτε να πάτε ακόμα περισσότερο: τοποθετήστε έναν λαμπτήρα πίσω από την κουρτίνα και βάλτε έναν ανεμιστήρα κοντά. Υπάρχει ένα αεράκι και ένα φως από το δρόμο.

Με τη βοήθεια ενός μεγάλου γραφικού καμβά ή μια καλή φωτογραφία με ένα όμορφο τοπίο μπορείτε να νικήσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, κουζίνα ή αίθουσα. Είναι επιθυμητό οι εικόνες να είναι ανοιχτόχρωμες. Αυτό θα δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει ένα άνοιγμα παραθύρου στο δωμάτιο.

Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργηθεί από ταπετσαρίες φωτογραφιών. Οι γραφικές εικόνες της φύσης, των αστικών τοπίων, των δρόμων και των σοκάτων που ξεπερνούν τον ορίζοντα ανοίγουν την προοπτική. Φαίνεται σαν να κάθεστε δίπλα στο παράθυρο και να κοιτάζετε προς τα έξω. Τέτοιες τεχνικές χρησιμοποιούνται συχνά από τους άνδρες της τηλεόρασης και τους κινηματογραφιστές.

Μια άλλη επιλογή είναι η εγκατάσταση πλαστικών πλαισίων χύτευσης με ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό. Φαίνεται μάλλον διακοσμητικό, αλλά η προσομοίωση του παραθύρου είναι ακόμα παρούσα. Τα πάνελ χρησιμοποιούνται καλύτερα σε μεγάλους χώρους.

Επίσης, για να βελτιωθεί το εσωτερικό των ευρύχωρων δωματίων χωρίς παράθυρα μπορούν να χρησιμοποιούν καθρέφτες. Αντανακλούν το φως που μοιάζει με το φως στο διάφραγμα του παραθύρου.

2. Παράθυρο στο επόμενο δωμάτιο

Εάν χρειάζεστε ένα πραγματικό παράθυρο, κόψτε το στο επόμενο δωμάτιο (αν είναι). Απλά μην ξεχάσετε να ενισχύσετε τους τοίχους. Μια τέτοια τεχνική λύση θα βοηθήσει στη σύνδεση των δύο χώρων διαβίωσης.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διακόσμηση των ανοιγμάτων: κουρτίνες, περσίδες, διακοσμητικά ρολά. Τα πιο όμορφα, αλλά και τα πιο ακριβά, είναι τα παράθυρα από βιτρό.

Ο υαλοπίνακας, ο οποίος κλείνει το άνοιγμα του παραθύρου, μπορεί να αποτελέσει τον κύριο άξονα του εσωτερικού χώρου.

Το αισθητικό αποτέλεσμα θα αυξηθεί αν εγκαταστήσετε μια πηγή φωτός από το εσωτερικό του βιτρώ.

Τη νύχτα, το παράθυρο από βιτρό θα λάμψει, απορρίπτοντας την πολύχρωμη λάμψη και στα δύο δωμάτια. Το κύριο πράγμα είναι ότι το παράθυρο από βιτρό πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και καλά συναρμολογημένο.

3. Το Ουράνιο Vault

Οι Αμερικανοί βρήκαν μια ακόμη πιο πρωτότυπη λύση όταν το παράθυρο μιμείται στην οροφή με προβολή του ουρανού, των σύννεφων ή των κλαδιών δέντρων. Όλα ξεκίνησαν με μια πανοραμική γυάλινη οροφή. Στη συνέχεια, η ιδέα άρχισε να αναπτύσσεται προς την κατεύθυνση λύσεων παραθύρων.

Η λύση είναι όμορφη, αλλά εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δωματίου.

4. Οδηγίες φωτισμού

Αυτές είναι κλειστές συσκευές με τη λειτουργία της κατευθυνόμενης μετάδοσης του φυσικού φωτός.

Από τεχνική άποψη, η εγκατάσταση ενός οδηγού φωτός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτούνται κατάλληλοι υπολογισμοί, όπου θα λαμβάνονται υπόψη όλα τα αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των χώρων.

Επιπλέον, ο καιρός δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη διάθεση. Αν είναι νεφοκάλυψη στο δρόμο, τότε θα έχετε και νεφελώδεις αποχρώσεις μέσω του οδηγού φωτός επίσης.

5. Εικονικό παράθυρο

Η πρόοδος δεν παραμένει ακίνητη - τα σπίτια μας γίνονται πιο έξυπνα. Στο εσωτερικό, επίσης, υπάρχουν καινοτόμες λύσεις. Για παράδειγμα, ένα εικονικό παράθυρο.

Ένα εικονικό παράθυρο είναι ενισχυμένη πραγματικότητα στο εσωτερικό σας.

Αποτελείται από ειδικά ψηφιακά πάνελ (ένα έως τρία), τα οποία είναι εξωτερικά ακριβώς όπως τα παράθυρα. Επισημαίνει το ρεαλισμό προσθέτει και ότι σε αυτούς τους πίνακες μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα περβάζι παραθύρων, στυλό, και να τα διακοσμήσετε με κουρτίνες.

Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό είναι η πλήρωση. Η προβολή από το εικονικό παράθυρο είναι μια επιλογή βίντεο σε ανάλυση 4K. Μπορείτε να αλλάξετε τη διάθεση στη διάθεσή σας χρησιμοποιώντας το smartphone σας.

Στην εμφάνιση, το εικονικό παράθυρο είναι το ίδιο με το συνηθισμένο

Η εγκατάσταση του εικονικού παραθύρου διαρκεί λίγο χρόνο: τα πτυσσόμενα φύλλα-πτερύγια συνδέονται απλά με τον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, όσο περισσότερο τα φυλλάδια, τόσο ευρύτερη είναι η γωνία θέασης, τόσο πιο ογκώδες και θεαματικό είναι το πανόραμα.

Ένα εικονικό παράθυρο είναι εκατό φορές πιο απλό από το κόψιμο ενός ανοίγματος σε ένα παρακείμενο δωμάτιο και χίλιες φορές πιο όμορφο από τα ταπετσαρία.

Και ένα εικονικό παράθυρο δεν είναι πρωτότυπο. Μπορεί να αγοραστεί και να εγκατασταθεί από οποιονδήποτε. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι αυτή η πρωτότυπη εξέλιξη είναι αποτέλεσμα του έργου ρωσικών ειδικών.

Χάρη στα εικονικά παράθυρα, ακόμη και ένα σκοτεινό πέρασμα μπορεί να γίνει κατοικημένο

Τα εικονικά παράθυρα εφευρέθηκαν στο εργαστήριο Kaleva και μπορούν να αγοραστούν μόνο στα γραφεία πωλήσεων της εταιρείας.

Κανόνες και μέθοδοι εγκατάστασης εξαερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Συμβαίνει ότι υπάρχει ένα "χαζή" δωμάτιο χωρίς παράθυρα στο κτίριο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να παρατηρηθεί σε διαμερίσματα, για παράδειγμα, μετά τον επανασχεδιασμό ή στα ισόγεια με πρόσβαση σε έναν πολυσύχναστο δρόμο (λόγω του τι είναι τούβλο). Είναι επίσης κατασκευασμένα σε ιδιωτικές κατοικίες: λεβητοστάσια, αποθήκες, γκαράζ και υπόγεια.

Πιο συχνά, τέτοια δωμάτια είναι διαθέσιμα σε μη οικιστικά κτίρια: σε αποθήκες, κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως ντουλάπα ή ντουλάπα. Ανεξάρτητα από το πόσο "περιττό" τέτοιο δωμάτιο δεν φαίνεται, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα σύστημα εξαερισμού.

Χρειάζεστε πραγματικά αερισμό σε ένα "κωφό" δωμάτιο και γιατί;

Το σύστημα εξαερισμού σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα πρέπει να τοποθετηθεί απαραιτήτως, άλλοι τρόποι για να διατηρηθεί εκεί το βέλτιστο μικροκλίμα και η ανταλλαγή αέρα δεν υπάρχει. Εάν ο εξαερισμός δεν είναι εξοπλισμένος, μπορεί να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα:

 1. Ο αέρας πρέπει να είναι ζεστός στο δωμάτιο λόγω της στασιμότητάς του. Ταυτόχρονα, ο αέρας από κωφούς μπορεί να εισέλθει στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, στο γραφείο - δηλαδή, κατευθείαν στο όλο διαμέρισμα, το οποίο είναι ήδη επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων (όσον αφορά τη στέγαση).
 2. Η εμφάνιση της υγρασίας (πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ανταλλαγή αέρα).
 3. Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που περιγράφηκαν παραπάνω, είναι δυνατή η εμφάνιση μούχλας. Οι κακοί μικροοργανισμοί θέτουν σάπια ξύλινα επιφάνειες, χαλάσματα και προϊόντα που είναι αποθηκευμένα στο δωμάτιο.
Υπνοδωμάτιο σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Είτε ο εξαερισμός είναι απαραίτητος σε τόσο σοβαρά πιθανά προβλήματα - ναι, είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από το αν είναι οικιστικό ή όχι.

Πόσο αέρα πρέπει να παρέχεται;

Είναι σημαντικό να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα μάζας αέρα που απαιτείται για το δωμάτιο. Στους υπολογισμούς είναι απαραίτητο να βασιστεί κανείς σε τέτοιες αποχρώσεις:

 • πόσα άτομα και πόσο συχνά θα βρίσκονται σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 • για το τι ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί το δωμάτιο (εάν για ξεκούραση και ήσυχο χόμπι, είναι δυνατό να γίνει με εισροή 30 m³ / h ανά 1 άτομο, αν γίνει δύσκολη φυσική εργασία, τότε 60).
 • ποιες συνθήκες είναι τυπικές για τις εγκαταστάσεις (για παράδειγμα, εάν πρόκειται για υπόγειο, τότε η πιθανότητα υγρασίας στο εσωτερικό είναι υψηλότερη από ό, τι στο δωμάτιο που βρίσκεται πάνω από το έδαφος).
 • αν θα διατεθούν επιβλαβείς ουσίες (για παράδειγμα, εάν σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα υπάρχει εργαστήριο όπου θα γίνει βαφή).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε έναν εύκολο υπολογισμό. Επομένως, ένα άτομο σε ένα δωμάτιο απαιτεί περίπου 30 κύβους αέρα ανά ώρα. Αυτή είναι η ελάχιστη τιμή, αλλά γενικά είναι επιθυμητή η αύξηση της σε 32-35 κύβους αέρα ανά ώρα.

Πώς να το κάνετε;

Από πολλές απόψεις η επίλυση αυτού του καθήκοντος εξαρτάται από το αν αυτό το δωμάτιο συνορεύει με το δρόμο ή όχι. Αν οριοθετήσει, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού, και αυτό δεν απαιτεί την εγκατάσταση αεραγωγών. Αν δεν συνορεύει, τότε η εργασία γίνεται πιο περίπλοκη και θα εξαρτηθεί από το πόσο μακριά είναι το δωμάτιο από το δρόμο.

Ένας άλλος βασικός κανόνας: στα "βρώμικα" κτίρια, το εκχύλισμα γίνεται πάντοτε, και στις "καθαρές" αίθουσες υπάρχει εισροή. Για να "βρώμικα" περιλαμβάνουν την κουζίνα, τα μπάνια, καθώς και τους χώρους όπου οι βλαβερές ουσίες απελευθερώνονται στον αέρα.

Παρακάτω, εξετάζουμε κάποιες από τις πιο απλές καταστάσεις και μεθόδους για την επίλυσή τους.

Αν είναι κουζίνα

Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού είναι η παρουσία σ 'αυτήν ενός άξονα εξαερισμού. Θα λειτουργήσει ως σύστημα εξάτμισης και μέσω αυτού θα αφαιρεθεί ο στάσιμος αέρας. Η δεύτερη επιλογή - η απομάκρυνση του αέρα μέσω της κουκούλας (που εξέρχεται είτε στον εξαερισμό είτε αμέσως στο δρόμο μέσω του τοίχου ή μέσω του αεραγωγού).

Η εισροή αέρα θα πραγματοποιείται από άλλους χώρους: είτε μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες είτε μέσω των σχισμών (εάν δεν υπάρχουν ρωγμές).

Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το ρεύμα του άξονα εξαερισμού. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε μια λωρίδα λεπτού χαρτιού και το φέρετε στη μάσκα.

Αν το χαρτί έλκεται - ο άξονας εξαερισμού λειτουργεί κανονικά. Αν όχι, ή προσελκύεται πολύ κακώς - ο άξονας εξαερισμού είτε δεν λειτουργεί καθόλου είτε λειτουργεί ελαττωματικά (πιθανώς γιατί σφυρηλατείται και χρειάζεται καθαρισμό). Εάν για κάποιο λόγο ο καθαρισμός είναι πλέον αδύνατος, είναι λογικό να βάλουμε έναν ανεμιστήρα εξαναγκασμένης εξάτμισης στον τοίχο, με την έξοδο αμέσως στο δρόμο.

Η ισχύς του ανεμιστήρα θα πρέπει να διασφαλίζει πλήρως την απομάκρυνση του αέρα σε όγκο ίσο με τον αριθμό των ατόμων που ζουν, πολλαπλασιασμένα με 30. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν 3 άτομα στο διαμέρισμα, ο ανεμιστήρας πρέπει να αφαιρέσει τουλάχιστον 90 κύβους αέρα ανά ώρα.

Αν αυτό είναι ένα δωμάτιο που συνορεύει με το δρόμο, τουλάχιστον μέσω ενός τοίχου

Αν αυτό είναι ένα "βρώμικο" δωμάτιο, τότε γίνεται τρύπα στον τοίχο του δρόμου και εισάγεται ένας ανεμιστήρας. Θα τραβήξει τον αέρα έξω, και η εισροή θα είναι από άλλους χώρους (μέσα από τις γρίλιες ή μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες).

Διαρρύθμιση του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Εάν πρόκειται για ένα "καθαρό" δωμάτιο, τότε εισέρχεται μέσω του τοίχου του δρόμου με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

 • μέσω της βαλβίδας εισόδου στο τοίχωμα.
 • μέσω της εγκατάστασης τροφοδοσίας.
 • Μέσω της τρύπας με τον ανεμιστήρα εγκατεστημένο.

Η αφαίρεση του αέρα θα γίνει μέσω ενός άλλου δωματίου, από τον οποίο θα κατασκευαστεί ο απορροφητήρας.

Αν αυτό είναι ένα δωμάτιο που δεν συνορεύει με το δρόμο

Συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα κελάρι (αν πρόκειται για διαμέρισμα ή σπίτι), το οποίο βρίσκεται συχνά στο "βάθος" της κατοικίας.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. Εάν το δωμάτιο χωρίς παράθυρα βρίσκεται μεταξύ ενός άλλου δωματίου, όπου υπάρχει εισροή, και ένα άλλο δωμάτιο στο οποίο υπάρχει ένα απόσπασμα. Στα τοιχώματα μεταξύ τους, μπορεί κανείς να κάνει τρύπες καλύπτοντας τους με ράβδους (ή με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα σε μία ή και στις δύο τρύπες). Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν χρειάζεστε λίγο αέρα (εάν υπάρχει μικρός χώρος) και εάν από το δωμάτιο, όπου θα εισρεύσει, θα ρέει καθαρός αέρας.
 2. Εάν το κτίριο (διαμέρισμα, σπίτι) διαθέτει ένα σύστημα αεραγωγών (ή τροφοδοσίας, και εξάτμισης, ή κάποιος). Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται ξεχωριστή γραμμή αγωγών πριν από την εγκατάσταση χωρίς παράθυρα. Εάν το κανάλι εξαερισμού εκτελεί μόνο ένα στόχο (για παράδειγμα, αφαιρεί μόνο τον αέρα), τότε ξεχωριστά είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί και η εισροή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, για παράδειγμα, από το επόμενο δωμάτιο, μέσα από την τρύπα.
 3. Αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος ή η οπή εξαερισμού / εξαγωγής του άξονα εξαερισμού είναι πολύ μακριά - θα ήταν καλύτερο να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα τόσο για εισροή όσο και για έλξη. Και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα και στα δύο συστήματα.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα (βίντεο)

Αν το δωμάτιο είναι κάτω από το επίπεδο του εδάφους

Πρόκειται για το υπόγειο. Αν τουλάχιστον ένα μικρό μέρος του δωματίου είναι πάνω από το επίπεδο του εδάφους - μια εισροή μπορεί να γίνει μέσω του τοίχου σε αυτό το σημείο. Η κουκούλα γίνεται μέσω του συστήματος εξάτμισης του κτιρίου (άξονας εξαερισμού ή απλά κουκούλα). Εάν δεν υπάρχει άξονας εξαερισμού, η αφαίρεση του αέρα οργανώνεται μέσα από μια τρύπα (με ή χωρίς ανεμιστήρα) στο τοίχωμα που βλέπει προς το σημείο εισροής.

Αν το δωμάτιο βρίσκεται εντελώς κάτω από το επίπεδο του εδάφους - στην περίπτωση αυτή τόσο η εισροή όσο και το εκχύλισμα οργανώνονται μέσω αγωγών με ανεμιστήρες. Σωλήνες τοποθετούνται από την επιφάνεια, μέσα από τα τοιχώματα, απέναντι από το άλλο (εισροή στον τοίχο, εξολκέα στο άλλο). Οι ανεμιστήρες εισάγονται στους σωλήνες: ο ένας τροφοδοτεί τον αέρα μέσα, ο άλλος χτυπάει στο δρόμο.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓

Εσωτερικά παράθυρα στο εσωτερικό


Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ήδη ξεχάσει ότι τα εσωτερικά παράθυρα ήταν πάντα εγκατεστημένα. Ονομάζονταν φως. Ποιος, τουλάχιστον μία φορά, ήταν στα ξεπερασμένα πολυκατοικία που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της ΕΣΣΔ, παρατήρησε την παρουσία ενός μικρού παραθύρου ανάμεσα στο μπάνιο και την κουζίνα. Εγκαταστάθηκε εκεί για κάποιο λόγο. Το βοηθητικό παράθυρο καθιστά δυνατή την εντατικοποίηση της ροής φωτός στο μπάνιο και οπτικά αυξάνει λίγο (σχεδόν οποιοδήποτε παράθυρο βοηθά στην οπτική επέκταση του χώρου). Εάν τα παράθυρα από την κουζίνα "κοιτάζουν" προς τη νότια πλευρά, τότε σε μια "καθαρή" ημέρα το μπάνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να χρησιμοποιηθεί τεχνητός φωτισμός. Αυτό είναι πιο άνετο με διακοπή ρεύματος έκτακτης ανάγκης, η οποία τότε ήταν αρκετά τακτική.

Επί του παρόντος, τα διαμερίσματα είναι χτισμένα χωρίς εσωτερικά παράθυρα, αλλά οι ιδιοκτήτες κατά καιρούς συνεχίζουν να τα εγκαθιστούν με τα χέρια τους. Σε ποια τμήματα και για ποια εσωτερικά παράθυρα; Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε λεπτομερώς.

Εσωτερικά παράθυρα στο εσωτερικό: για τι και πού;

 1. Στα "κωφά" σαλόνια

Εάν, για παράδειγμα, λόγω του επανασχεδιασμού ήταν δυνατό να δημιουργηθεί ένα επιπλέον δωμάτιο χωρίς παράθυρα, το εσωτερικό άνοιγμα φυσικά δεν βλάπτει.

Πολύ συχνά από ένα διαμέρισμα ενός δωματίου κάνουν ένα διαμέρισμα δύο δωματίων ή δύο δωματίων και δημιουργούν ένα διαμέρισμα τριών δωματίων. Σε μια γωνία χωρίς παράθυρα, συνήθως σχεδιάζουν ένα υπνοδωμάτιο, μερικές φορές - ένα γυμναστήριο στο σπίτι, σε ακραίες περιπτώσεις, ένα σαλόνι ή κουζίνα. Το δωμάτιο χωρίς παράθυρο μοιάζει άβολα και λυπηρό. Το άνοιγμα του εσωτερικού παραθύρου σας επιτρέπει να προσθέτετε φως σε αυτό.

Κατά προτίμηση, το παράθυρο μπορεί να ανοίξει. Αυτό θα επιτρέψει περισσότερα, και θα βελτιώσει τον χώρο αερισμού.

 1. Μεταξύ του δωματίου και του διαδρόμου

Στους διαδρόμους, τους διαδρόμους, τους διαδρόμους, τα γραφεία στο σπίτι γίνονται συνήθως. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν παράθυρα. Η διαδικασία εργασίας σε μια τόσο σκοτεινή ατμόσφαιρα θα είναι δύσκολη. Το εσωτερικό παράθυρο σάς επιτρέπει να διορθώσετε την κατάσταση.

Επιπλέον, με τη βοήθεια των εσωτερικών παραθύρων με την κυριολεκτική έννοια του φωτισμού του χώρου του σκοτεινού διαδρόμου.

 1. Μεταξύ της αίθουσας και της κουζίνας

Εδώ, το εσωτερικό παράθυρο έχει οριστεί για ομορφιά ή για εκτέλεση λειτουργικών εργασιών. Το άνοιγμα των παραθύρων μπορεί να φέρει οπτικό χώρο και στα δύο δωμάτια. Φαίνονται πιο ευάερα και ελαφριά.

Λειτουργικό παράθυρο μεταξύ της αίθουσας και της κουζίνας

Η δεύτερη παραλλαγή του ανοίγματος ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι ονομάζεται συχνά μπαρ. Το περβάζι παραθύρου αυτού του παραθύρου παίζει ρόλο μετρητή ράβδων. Ένα λειτουργικό παράθυρο είναι προτιμότερο εάν τα μέλη της οικογένειας αρέσει να τρώνε στο σαλόνι. Το παράθυρο μπαρ σας επιτρέπει να απλοποιήσετε τη ρύθμιση πίνακα, αφού δεν χρειάζεται να τρέχετε από ένα δωμάτιο σε άλλο με πλάκες στο χέρι.

 1. Ανάμεσα στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα

Αν το υπνοδωμάτιο έχει ήδη εξωτερικό άνοιγμα παραθύρου, το εσωτερικό παράθυρο δεν χρειάζεται πλέον. Ωστόσο, μερικές φορές εξακολουθεί να είναι εγκατεστημένο, ιδίως σε περιορισμένες κατοικίες. Το βοηθητικό παράθυρο χρειάζεται μόνο για να προσθέσετε αέρα και φως στο δωμάτιο.

Οι κατοικίες με παράθυρα από το μπάνιο στην κουζίνα δεν έχουν ανεγερθεί πλέον. Ωστόσο, μερικές φορές τοποθετούνται με τα χέρια τους. Πιο συχνά, προκειμένου να φωτιστεί περαιτέρω το μπάνιο και να βελτιωθεί ο εξαερισμός.

Πώς να μην σπάσει το απόρρητο;

Σε όλες τις περιπτώσεις, το εσωτερικό παράθυρο είναι δικαιολογημένο. Για να διορθώσετε την κατάσταση, μπορείτε να το διακοσμήσετε με κουρτίνες - καλύτερη ολίσθηση ή ρολό. Μερικές φορές μπορεί να είναι κατάλληλες και τυφλά ή ρολά.

Για άνετη προστασία της ιδιωτικής ζωής, είναι προτιμότερο να πάρετε ένα παγωμένο ή ημιδιαφανές γυαλί. Σίγουρα περνά λίγο πιο αδύναμη από τις ακτίνες του ήλιου, αλλά μέσα από αυτό σχεδόν τίποτα δεν διακρίνει.

Η επόμενη λύση είναι το παράθυρο από βιτρό. Είναι αδιαφανές, επομένως κατάλληλο για εκείνους τους τομείς όπου απαιτείται απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο, το παράθυρο από βιτρό παραλείπει μια εξαιρετικά αδύναμη φωτεινή ροή και αναφέρεται περισσότερο στην διακοσμητική παραλλαγή.

Η επιλογή ενός κωφού υπνοδωματίου

Υπάρχει μια αναγκαστική ανάγκη να γίνει κωφός υπνοδωμάτιο. Θεώρησα πολλές επιλογές για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης παραθύρων και του αερισμού. Βρήκα την ιδέα αυτή:

Το θέμα του φυσικού φωτισμού και του εξαερισμού λύνεται - μια από τις πόρτες ανοίγει.

Ενδιαφέρον για τη γνώμη των επαγγελματιών και εκείνων που συναντήθηκαν σε αυτά τα δωμάτια - είναι αυτή η καλή επιλογή και ίσως είναι καλύτερα;

GLASSGOOD

Καλησπέρα! Και είναι γνωστό τι είναι πίσω από το παράθυρο με παγωμένο γυαλί; Ποιο είναι το εσωτερικό δωμάτιο; Εάν υπάρχει ροή αέρα, τότε αυτό είναι ήδη καλό. Υπάρχουν επιλογές φυσικού φωτισμού. Για παράδειγμα, στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, το ευέλικτο σύστημα σωλήνων καθρέφτη είναι πολύ δημοφιλές. Αυτό το σύστημα έχει φθάσει καιρό στην Ευρώπη (μπορείτε να παραγγείλετε μέσω του Διαδικτύου.) Δυστυχώς, η επιφάνεια καθρέφτη, φυσικά, μέσα στο σωλήνα. Ένα από τα άκρα του εκτείνεται στο εξωτερικό του κτιρίου από την ηλιόλουστη πλευρά, είναι ερμητικά σφραγισμένο με γυαλί και περαιτέρω (στο δρόμο του, ανάλογα με την αρχιτεκτονική του κτιρίου), ο σωλήνας μπαίνει στο σωστό δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου του υπογείου. Οι διαστάσεις του σωλήνα και η διάμετρος του είναι διαφορετικές. Έτσι, ένα φυσικό φως του δρόμου εισέρχεται σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Υπάρχει ένα σύστημα φωτισμού της γερμανικής εταιρείας "Zumtobell Staff". Το νόημά της είναι ότι στο φως οροφής, προκειμένου ομάδες λευκών λαμπτήρων ενός συγκεκριμένου χρώματος. Το φωτιστικό μιμείται, όσο το δυνατόν πιο στενά, την αλλαγή στο φάσμα φωτός που αλλάζει καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εταιρεία αυτή είναι ένας από τους ηγέτες στον τομέα των καινοτομιών στη μηχανική φωτισμού. Διάφορες απομιμήσεις "ζωγραφικής" με αφίσες ειδών εκτός του παραθύρου και κάποιου είδους οπίσθιο φωτισμό, κατά κανόνα, φαίνονται πολύ αφύσικες. Είναι καλύτερα να είμαστε "ειλικρινείς" στο τέλος. Εάν έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε ένα παράθυρο στο επόμενο δωμάτιο όπου υπάρχει φυσικό φως, τότε, προαιρετικά, μπορεί να πλησιάσει το περίβλημα από βιτρό. Πιθανότατα, είναι καλύτερο, αν στην περίπτωση αυτή το παράθυρο από βιτρό θα εκτελεστεί από γυαλιά που δεν είναι "ενεργά" στο χρώμα και στους στενά προσεγγισμένους τόνους. Με πίστη.

 • Όπως: 2
 • Αποθήκευση
25 Μαΐου 2016, 12:09 π.μ. Πρόσφατες αλλαγές: 25 Μαΐου 2016, 12:26
a_v_gluschenko

GLASSGOOD, έξω από το παράθυρο θα υπάρχει καθιστικό με παράθυρο.

 • Όπως
 • Αποθήκευση
25 Μαΐου 2016, 12:13
Όλγα

Φαίνεται ότι σε αυτό το έργο υπήρχε ένα παιδί έξω από το παράθυρο, και το σαλόνι στην κουζίνα. Εξαιτίας αυτού, το ερώτημα προέκυψε με τον αερισμό "μέσω του παιδιού".

 • Όπως
 • Αποθήκευση
25 Μαΐου 2016, 12:22
a_v_gluschenko

Όλγα, αυτό είναι σωστό. Και στην έκδοσή μου θα υπάρχει ένα σαλόνι, μέσω του οποίου προβλέπεται να αερίζεται το υπνοδωμάτιο.

 • Όπως
 • Αποθήκευση
25 Μαΐου 2016, 12:24
GLASSGOOD

Βλέπω. Μπορείτε να κάνετε και το συνηθισμένο μπλοκ παράθυρο, όπως στη φωτογραφία σας (κατά τη γνώμη μου, δεν είναι κακό). Με τον ίδιο τρόπο, το μπλοκ παράθυρο μπορεί να είναι ενιαίο, χωρίς τη διάταξη στις πόρτες, αλλά αυτό εξαρτάται από το σχέδιο του ίδιου του δωματίου. Για τον εξαερισμό υπάρχουν ειδικές σχάρες και γενικά τα συστήματα εξαερισμού είναι αρκετά. Τα γυαλιά πρέπει απαραίτητα να σκληρυνθούν για την ασφάλεια τραυμάτων (γράφετε ότι στην επόμενη αίθουσα είναι παιδικός σταθμός). Και για καλύτερη ηχομόνωση, κάντε ένα παράθυρο με διπλά τζάμια. Με μια λέξη, κάντε ένα πραγματικό πλαίσιο παραθύρου με παράθυρο με διπλά τζάμια. Ως γυαλί προτείνω να τοποθετήσετε, ως άλλη επιλογή, γυαλιστερό ματ γυαλί 2 όψεων (Χρησιμοποιούμε την ιταλική εταιρεία "Decor Biflou"). Συχνά χρησιμοποιούμε γυαλί "Matelux". Είναι παγωμένο στη μία πλευρά και λεία από την άλλη. Προσωπικά, δεν μου αρέσει. Υπάρχει μια γκρίζα σκιά και αν πλησιάζετε σε απόσταση ενός μέτρου, τότε από την άλλη μπορείτε να διακρίνετε λεπτομέρειες.

 • Όπως
 • Αποθήκευση
25 Μαΐου 2016, 13:01 Τελευταίες αλλαγές: 25 Μαΐου 2016, 13:02
Όλγα

Νομίζω ότι πρέπει να κανονίσετε τον εξαερισμό του υπνοδωματίου. Και ο φωτισμός μέσω του γυαλιού γάλακτος δεν θα έχει σημασία. Καλύτερα τότε βιτρό (αν, φυσικά, στυλιστικά αποδεκτό). Στη συνέχεια, το σαλόνι θα είναι λιγότερο αμηχανία από το δεύτερο παράθυρο. Είχα έναν πελάτη που ονειρευόταν ένα παράθυρο ανάμεσα στο σαλόνι και την τραπεζαρία της κουζίνας. Σε αυτό, εισήγαμε ένα παράθυρο βιτρό και στην περίμετρο αυτού του παραθύρου βιτρώ τοποθετήσαμε έναν οπίσθιο φωτισμό με λωρίδα LED.
Ήταν πριν από 5 χρόνια. Σήμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, όπως υποδεικνύεται από το GLASSGOOD. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια "φωτεινή οροφή" όταν τα πάνελ LED οροφής είναι εγκατεστημένα πίσω από μια τέντωμα οροφής και προσομοιώνουν ένα φυσικό φως από τα πάνω. Υπάρχουν επιλογές με φωτιστικά τοιχώματα τοίχου. Αυτό - στην περίπτωση της πλήρους εγκατάλειψης του παραθύρου μεταξύ των δωματίων. Εάν εγκαταστήσετε ένα παρόμοιο σχέδιο για ένα μη τυποποιημένο κεφαλάρι, θα έχετε μια ενδιαφέρουσα λύση. Κάποιο σχέδιο στούντιο, τόσο για τη φωτογραφία.

 • Όπως: 1
 • Αποθήκευση
25 Μαΐου 2016, 13:44 Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαΐου 2016, 13:45
GLASSGOOD

Συμφωνώ, μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές. Και χωρίς γυαλί και γυαλί. Και το γυαλί μπορεί να είναι διαφορετικό. Το μόνο πράγμα που, επαναλαμβάνω, πρέπει πάντα να μετριαστεί, ή τουλάχιστον με μια κολλημένη ταινία (αλλά η ταινία είναι πάντα ορατή και δεν είναι παγωμένο) Εάν το ζήτημα με την απομόνωση του θορύβου δεν ενδιαφέρεται, το γυαλί μπορεί να είναι ενιαία. Με πίστη.

 • Όπως: 1
 • Αποθήκευση
25 Μαΐου 2016, 15:56
Έλενα Τόκσουμπάεβα

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις συρόμενες πόρτες αν το κύριο υπνοδωμάτιο. Με την ευκαιρία, το ζήτημα του εξαερισμού θα αφαιρεθεί. Και είναι καλύτερα να ανταλλάξετε θέσεις, αν υπάρχει τέτοια ευκαιρία. Μια πλήρη ξεκούραση τη νύχτα δεν θα αντικαταστήσει τίποτα. Η υγεία είναι πιο σημαντική. Γιατί να ξοδέψετε χρήματα για τον εξαναγκασμό εξαερισμού εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα Δεν υπάρχει σχέδιο, και ότι πίσω από το γυαλί είναι επίσης ασαφές. Ακόμη και αν υπάρχει μια υπέροχη θέα, γιατί να μην το αφήσετε στο υπνοδωμάτιο σε μια τέτοια κατάσταση; Οι επισκέπτες δεν είναι καθημερινά.

 • Όπως
 • Αποθήκευση
25 Μαΐου 2016, 23:45 Τελευταία τροποποίηση: 27 Μαΐου 2016, 5:23 π.μ.
Άννα Πούτσκοβα

κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν κάποια στιλιστικά πράγματα που δεν μπορούν να παραβιαστούν, έτσι ώστε να μην αποδειχθεί αστείο.. αυτή είναι η ίδια επιλογή - όταν το παράθυρο του υπνοδωματίου ανοίγει στο σαλόνι)). Δεν θα φοβόμουν ένα κωφά δωμάτιο, βάλτε το κλιματιστικό σε ένα τσίμπημα. και να νικήσει το εσωτερικό και να κάνει αυτό το δωμάτιο ζεστό και μπορείτε και χωρίς ένα "περίεργο" λασπώδες παράθυρο))

 • Όπως: 1
 • Αποθήκευση
26 Μαΐου 2016, 11:35
GLASSGOOD

Αν ο τοίχος που χωρίζει και τα δύο δωμάτια από την πλευρά του καθιστικού είναι καλά διαδεδομένος, μπορείτε να φτιάξετε μια γυάλινη λωρίδα από τον τοίχο στον τοίχο στην κορυφή. Είναι δυνατή και με τη μορφή του γράμματος "P", - στις άκρες υπάρχουν δύο verticals +, στην κορυφή, στην οροφή, μια οριζόντια λωρίδα. Το γυαλί από την πλευρά του καθιστικού μπορεί να έχει καθρέφτη. Η παλέτα χρωμάτων είναι τώρα αρκετά μεγάλη. Λοιπόν, το ίδιο το τείχος μπορεί να "φορτωθεί" με χρώμα ή υφή.

 • Όπως
 • Αποθήκευση
26 Μαΐου 2016, 14:17
Τατιάνα Τατιάνα

Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να σκεφτείτε την οργάνωση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με εταιρείες που ασχολούνται με τα κλιματικά συστήματα. Απλά κλιματισμό - δεν αποθηκεύει, χρειάζεστε φρέσκο ​​αέρα, με αερισμό μέσω του καθιστικού το χειμώνα στην κρεβατοκάμαρα θα εξακολουθεί να είναι βουλωμένη, και στο σαλόνι - πολύ κρύο.

Εσωτερικά παράθυρα: ένα προβάδισμα ή μια αναγκαιότητα;

Θυμηθείτε τη διάσημη σκηνή από την ταινία "Love and Doves", όπου οι Raisa Zakharovna και Vasily σερβίρουν φαγητό στο τραπέζι, χρησιμοποιώντας ένα παράθυρο για να εξυπηρετήσουν στον τοίχο; Στην ταινία, ήταν μικροσκοπικό και μοιάζει περισσότερο με παράθυρο τράπεζας αποταμίευσης. Αλλά πώς μιλούσαν μέσα από αυτό!
Το παράθυρο διανομής σε αυτή την ταινία φαίνεται μια απίστευτα σύγχρονη λύση: σε ένα τυπικό σπίτι, στο πιο κοινό διαμέρισμα, δημιουργήθηκε ένα άτυπο περιβάλλον διαβίωσης για ένα συγκεκριμένο άτομο. Επιπλέον, στον κινηματογράφο, το εσωτερικό παράθυρο διαδραματίζει τον σημαντικό ρόλο του: είναι μια αλληγορία των "διαφορών", των τοίχωνs ανάμεσα σε άτομα στα οποία υπάρχει ένα παράθυρο που διαγράφει προσωρινά αυτό το όριο.

Εκείνη την εποχή, τέτοια παράθυρα μεταξύ της κουζίνας και της αίθουσας ήταν η δημιουργία των ίδιων των ιδιοκτητών. Αλλά οι αρχιτέκτονες, οι κατασκευαστές και οι σχεδιαστές είχαν επίσης τις δικές τους δημιουργίες παραθύρων.

Πάντα, όταν έπρεπε να πάω σε παλιά σπίτια, αναρωτήθηκα: γιατί είναι αυτό το περίεργο παράθυρο κάτω από το ανώτατο όριο ανάμεσα στην κουζίνα και το μπάνιο;

Με την ευκαιρία, πολλοί άνθρωποι και εξακολουθούν να ζουν σε διαμερίσματα με τέτοια παράθυρα. Κατά κανόνα, τέθηκαν σε τυπικά "Χρουστσιόφια", "σταλινγκάδες" ή "πρίζες", τα οποία χτίστηκαν βιαστικά, αποκλειστικά για την ταχεία επανεγκατάσταση των ανθρώπων στα διαμερίσματα.

Σχετικά με την άνεση και την ομορφιά εκείνες τις μέρες, σκέφτηκε λίγο, αλλά παρ 'όλα αυτά σκέφτηκε. Τι έκαναν αυτά τα μικροσκοπικά παράθυρα; Όχι για μια γάτα!

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις. Η πιο συνηθισμένη - η προστασία από πιθανή έκρηξη της στήλης αερίου, λένε εγκατασταθεί της στα σπίτια, και στην οικοδόμηση ρυθμίσεις προβλέπουν αυτά τα παράθυρα, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση τοίχους που φέρουν από πιθανή καταστροφή. Αρχικά, τα ηχεία ήταν στο μπάνιο, το κύμα έκρηξης έπρεπε να χτυπήσει έξω το παράθυρο, σώζοντας τους φέροντες τοίχους.

Αλλά τότε τίθεται το ερώτημα, πώς τότε γνωστό σε όλους poizvedenie Μπουλγκάκοφ - «Καρδιά του σκύλου», γραμμένο στη δεκαετία του '20, όταν η μπάλα ήταν μέσα από ένα παράθυρο σαν αυτό μιλάει για τον καθηγητή; Αυτό το επεισόδιο στο βιβλίο περιγράφεται με μεγάλη λεπτομέρεια. Το έργο συνεπάγεται μια προ-επαναστατική κατοικία, αλλά οι στήλες αερίου εμφανίστηκαν στη χώρα μας στα μεταπολεμικά χρόνια, αν δεν κάνω λάθος. Χμμ. το παζλ δεν συγκλίνει!

Μεταξύ των εκδόσεων υπάρχουν και αστείες. Για παράδειγμα, για τον αερισμό. Αλλά πώς; Τα παράθυρα στα σοβιετικά σπίτια ήταν κουφιά! Μια άλλη εκδοχή είναι η κλειστοφοβία. Αλλά το ποσοστό των ανθρώπων με φοβίες είναι πολύ μικρό, οπότε η έκδοση είναι παράλογη! Πολλοί κάτοικοι δήλωσαν ιστορίες για το πώς χάρη στα παράθυρα, οι γείτονες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ο ένας τον άλλον, ποτέ δεν ξέρεις! Υπέροχο σαπούνι και σαμπουάν κανείς! Και για τα κοινόχρηστα αγόρια, το παράθυρο ήταν ένας μαγνήτης :) Αχ, πόσα παιδιά αγόρι κορόιδευαν!

Πιθανώς η πιο λογική έκδοση είναι η εξοικονόμηση φωτός. Η ηλεκτρική ενέργεια άρχισε να εμφανίζεται στα σπίτια μόνο στις αρχές του 19ου και του 20ού αιώνα. Αν το νοικοκυριό έπρεπε να πηδήσει στο μπάνιο για μια στιγμή για να πλύνει τα χέρια του, τα ελαφριά κεριά ή ένας λαμπτήρας κηροζίνης ήταν πολύ άβολα. Και το παράθυρο επέτρεψε να δει πού είναι το νιπτήρα και το σαπούνι. Παρεμπιπτόντως, αυτή η λειτουργία είναι πολύ βολική και σήμερα, όπως και κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν μπορείτε να ανάψετε το φως και έτσι να εξοικονομήσετε ενέργεια. Πολλοί σίγουρα δεν μπορούν να σώσουν, αλλά "οι κόκκοι κοτόπουλου στο σιτάρι".

Ωστόσο, το ζήτημα της σκοπιμότητας αυτού του παραθύρου στις παλιές μέρες για μένα παραμένει ανοιχτό.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 90, το πρότυπο της ευρωπαϊκής ποιότητας επισκευής ήταν η υποχρεωτική αφαίρεση του παραθύρου στο μπάνιο. Θεωρήθηκε άσχημη και άχρηστη. Ωστόσο, ακόμη και σε ορισμένα σύγχρονα νέα κτίρια, κατασκευάζονται μπάνια, από τα οποία προέρχονται άλλοι χώροι ή από το δρόμο. Είναι όλο πάλι σπειροειδής;

Παρόλο που τα περισσότερα από τα σύγχρονα σπίτια είναι χτισμένα χωρίς εσωτερικά παράθυρα, σήμερα πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να τις τοποθετούν οι ίδιοι. Σε ποιους χώρους, εκτός από το λουτρό, και για ποιο σκοπό εγκαθιστούν εσωτερικά παράθυρα σήμερα; Ας το καταλάβουμε.

1. Στις κατοικημένες περιοχές και τις κουζίνες χωρίς παράθυρα.

Εάν, για παράδειγμα, με τη βοήθεια της αναδιαμόρφωσης ήταν δυνατό να διατεθεί ένα επιπλέον δωμάτιο χωρίς παράθυρα, το εσωτερικό άνοιγμα σαφώς δεν θα ήταν περιττό.

Συχνά από odnushki κάνουμε κομμάτι kopeck ή από κομμάτι kopeck σκουπίδια. Σε μια καντίνα χωρίς παράθυρα συνήθως εξοπλίζουν ένα υπνοδωμάτιο, λιγότερο συχνά - ένα σαλόνι, ένα γραφείο, μια κουζίνα, ένα γυμναστήριο σπίτι, κλπ. Συμφωνώ, το δωμάτιο χωρίς παράθυρο φαίνεται λυπημένος και λυπημένος. Το εσωτερικό άνοιγμα παραθύρου επιτρέπει την πλήρωσή του με το φως.

2. Μεταξύ του δωματίου και του διαδρόμου.

Στους διαδρόμους και τις αίθουσες είναι συχνά εξοπλισμένα με γραφεία στο σπίτι. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν παράθυρα. Η εργασία σε ένα τόσο ζοφερό περιβάλλον δεν είναι επίσης πολύ άνετη. Το εσωτερικό παράθυρο λύνει το πρόβλημα.

Ωστόσο, με τη βοήθεια εσωτερικών παραθύρων μπορείτε να φωτίσετε και απλά διαδρόμους χωρίς λειτουργικές ζώνες.

3. Μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού / τραπεζαρίας.

Εδώ, το εσωτερικό παράθυρο μπορεί να είναι αποκλειστικά διακοσμητικό ή λειτουργικό, όπως η Raisa Zakharovny :)

Ένα σύγχρονο μεγάλο παράθυρο προσθέτει οπτικό χώρο και στα δύο δωμάτια. Φαίνονται ελαφρύτερα και γεμάτα με αέρα.

4. Μεταξύ της κρεβατοκάμαρας και του καθιστικού

Εάν η κρεβατοκάμαρα έχει εξωτερικό παράθυρο, η εσωτερική δεν χρειάζεται πια. Αλλά μερικές φορές είναι ακόμη τοποθετημένο, ειδικά σε μικρά διαμερίσματα. Ένα πρόσθετο άνοιγμα είναι απαραίτητο μόνο για ξανά, γεμίστε τις εγκαταστάσεις με το φως και τον αέρα.

Εσωτερικά παράθυρα στο εσωτερικό: αρκετά περισσότερα παραδείγματα φωτογραφιών:

Εσωτερικό ενός δωματίου χωρίς παράθυρα: επιλογές, φωτογραφία

Στον ημερήσιο σχεδιασμό και το σχεδιασμό, το φως της ημέρας είναι πολύ σημαντικό, διεισδύοντας στα παράθυρα. Εντούτοις, σχεδόν σε κάθε διαμέρισμα και σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένα δωμάτιο, στο οποίο το φως από το δρόμο δεν πέφτει για έναν πολύ διασκεδαστικό λόγο: δεν έχουν παράθυρα. Πρόκειται για μπάνια, μπάνια, ντουλάπες, γκαρνταρόμπες.

Ο σχεδιασμός ενός δωματίου χωρίς παράθυρο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Κατά κανόνα προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το φως της ημέρας παραμένει μέσα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, από την εγκατάσταση πρόσθετων φωτιστικών και τελειώνει με κοπή μέσω αυτών των ανοιγμάτων παραθύρων.

Προσομοίωση

Στο σχεδιασμό ενός δωματίου χωρίς παράθυρο, συχνά χρησιμοποιείται η μέθοδος απομίμησης: κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, φαίνεται ότι υπάρχει ένα παράθυρο στο δωμάτιο. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι ακόμη και το ζωγραφισμένο παράθυρο επηρεάζει θετικά τη διάθεση ενός ατόμου και δεν αξίζει να παραμεληθεί αυτή η τεχνική.

 • Κουρτίνες. Η παρουσία κουρτινών δείχνει αμέσως τη θέση του παραθύρου. Αν κρεμάσετε το τμήμα του τοίχου από την κουρτίνα, φαίνεται ότι κρύβει το παράθυρο πίσω από αυτήν. Ο ανεμιστήρας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα αίσθημα ελαφρού αεράκι που φυσάει στο παράθυρο. Ο λαμπτήρας πίσω από την κουρτίνα θα ενισχύσει την αίσθηση. Εάν τοποθετήσετε ένα πλαίσιο από καλούπια στον τοίχο, θα έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει ένα πραγματικό παράθυρο στο δωμάτιο.
 • Πίνακες ζωγραφικής. Ένα όμορφο τοπίο μεγάλου μεγέθους σε ένα συμπαγές πλαίσιο μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ένα είδος "παραθύρου στη φύση". Το ίδιο αποτέλεσμα έχει ταπετσαρία τοπίου.
 • Πάνελ. Ο πλαστικός πίνακας, που καλύπτει το κιβώτιο στο οποίο είναι τοποθετημένος ο οπίσθιος φωτισμός, μπορεί να παίξει το ρόλο ενός ψευδούς παραθύρου αν επιλέξετε το κατάλληλο σχέδιο.
 • Καθρέπτες. Ένα ψευδές παράθυρο από τους καθρέφτες θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπάρχει ένα παράθυρο στο δωμάτιο, επιπλέον, η επιφάνεια καθρέφτη μεγεθύνει οπτικά ένα μικρό χώρο.

Το εσωτερικό ενός δωματίου χωρίς παράθυρα είναι εύκολο να σταθεροποιηθεί περικόπτοντας έναν από τους τοίχους του παρόντος παραθύρου. Φυσικά, δεν θα βγει έξω στο δρόμο, αλλά θα γίνει εσωτερικό, αλλά αυτό θα επιτρέψει το φως της ημέρας να διεισδύσει στο δωμάτιο, αν και σε μικρό βαθμό. Τέτοια παράθυρα μπορούν να κλείσουν, αν χρειαστεί, τυφλά.

Βιτρώ

Τα παράθυρα από βιτρό μπορεί να χρησιμεύσουν όχι μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως απομίμηση ενός ανοίγματος παραθύρου - σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τοποθετήσουν μια φωτεινή πηγή πίσω τους. Η απόχρωση του χρώματος θα δημιουργήσει μια εορταστική διάθεση και θα εξουδετερώσει την αρνητική αίσθηση από την έλλειψη ενός παραθύρου στο δωμάτιο. Τα παράθυρα από βιτρό μπορούν να διακοσμήσουν την κουζίνα, το διάδρομο, το μπάνιο.

Cherry

Αυτό είναι το όνομα του παραθύρου που δεν ανοίγει. Στα πενήντα του περασμένου αιώνα, υπέρθυρα έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως για φωτισμό μπάνια - που είναι τοποθετημένα στους τοίχους ανάμεσα στο μπάνιο και την κουζίνα σε απόσταση πέντε έως δέκα εκατοστά από το ταβάνι.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε ένα δωμάτιο και ένα διάδρομο με τραβέρσες. Η θέση οροφής της οροφής δεν είναι τυχαία - αυτό σας επιτρέπει να αφήσετε τα απομονωμένα κτίρια και ταυτόχρονα να εξασφαλίσετε την άφιξη του φωτός ημέρας.

Συρόμενα πάνελ

Ο σχεδιασμός του δωμάτιο χωρίς παράθυρα χρησιμοποιούνται και άλλα «κόλπα» - για παράδειγμα, ένα συρόμενο πάνελ αντί για τοίχους, επιτρέποντας επισημάνετε το υπνοδωμάτιο στο σκοτάδι και στο φως της ημέρας επιτρέπουν το φως του ήλιου να διεισδύσει σε κάθε γωνιά του.

Πρότυπα

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό δωμάτιο χωρίς παράθυρα εντύπωση που επιτρέπουν το φως της ημέρας στο δωμάτιο - εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων που δίνουν το διάχυτου φωτός, έτσι ώστε να μην μπορεί να δει. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα ματ διαφανές πάνελ στην οροφή, κάτω από το οποίο τοποθετούνται οι πηγές φωτός. Μπορείτε να τοποθετήσετε τους λαμπτήρες σε ειδικές θέσεις ή ακόμα και πίσω από ντουλάπια.

Φωτισμός

Εάν το δωμάτιο πολλά ντουλάπια, για παράδειγμα, αυτή είναι η κουζίνα και το βεστιάριο, στο μεταξύ μπορεί να κανονιστεί LED Γάζας - φως πρόσθεσε σημαντικά στην ίδια θα είναι ένα επιπλέον διακοσμητικό αποτέλεσμα - κομμάτια των επίπλων θα είναι σαν να το ελαφρύτερο και airier.

Καθρέπτες

Στο σχεδιασμό ενός δωματίου χωρίς παράθυρο χρησιμοποιούνται συχνά καθρέπτες - επεκτείνονται οπτικά τα δωμάτια, δίνουν το βάθος τους και, αντανακλώντας το φως, αυξάνουν τον φωτισμό. Εάν τοποθετήσετε τα πάνελ καθρέπτη δέκα έως δεκαπέντε εκατοστά κάτω από το ανώτατο όριο, το δωμάτιο θα γίνει σημαντικά ελαφρύτερο.

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για το σχεδιασμό οποιωνδήποτε χώρων. Συνδυάζοντας καθρέφτες με πηγές φωτός, μπορείτε να επιτύχετε σημαντική αύξηση φωτισμού. Για παράδειγμα, σε πάνελ καθρέφτη είναι δυνατό να ενισχυθεί το πέλμα - στην περίπτωση αυτή, το φως, που αντανακλάται από τον καθρέφτη, θα πλημμυρίσει το δωμάτιο με ένα φως που θυμίζει τον ήλιο.

Επιφάνειες

Το φως μπορεί να αντανακλάται όχι μόνο από καθρέφτες αλλά και από γυαλιστερά επιφάνειες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό ενός δωματίου χωρίς παράθυρα. Τα έπιπλα σε αυτή την περίπτωση επιλέγονται με γυαλιστερά προσόψεις, φέρνουν στο περιβάλλον στοιχεία λαμπερού μετάλλου.

Το πιο λευκό χρώμα χρησιμοποιείται για να τελειώσει το δωμάτιο - το ελαφρύτερο φαίνεται. Το λευκό χρώμα αντικατοπτρίζει τις ακτίνες σε ολόκληρο το φάσμα και γι 'αυτό το δωμάτιο είναι γεμάτο με φως, ακόμα κι αν δεν είναι τόσο πολύ. Η οροφή και οι τοίχοι μπορούν να είναι χιονάτη για να αυξήσουν τον φωτισμό και τα διακοσμητικά στοιχεία θα αναζωογονήσουν το εσωτερικό.

Γυαλί

Η χρήση γυάλινων αντικειμένων μπορεί ταυτόχρονα να "διαλύσει" τους στον αέρα και να αποφευχθεί η συσσώρευση και να αυξήσει τον φωτισμό λόγω της γυαλάδας των επιφανειών γυαλιού. Επιπλέον, τα γυάλινα τραπέζια και οι καρέκλες δεν δημιουργούν εμπόδιο στις ακτίνες φωτός και δεν δημιουργούν σκιασμένες περιοχές στο δωμάτιο.

Ένα δωμάτιο με τυφλούς τοίχους μπορεί να μετατραπεί σε φωτεινό και ζεστό, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές των σχεδιαστών και μην φοβάστε να πειραματιστείτε.

Υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι μια πολύ κοινή επιλογή. Πολλά μοντέρνα δωμάτια κάνουν αυτό ακριβώς για να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο. Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι δαπανούν ελάχιστο χρόνο στην κρεβατοκάμαρα, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει φυσικό φως εδώ. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε καλές συμβουλές για το πώς να εξοπλίσει καλύτερα ένα μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρο κάτω από το υπνοδωμάτιο.

Δεν μπορείτε να αμφιβάλλετε ότι ένα υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο θα αποδειχθεί ιδανικό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα μίνι υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν έχουν αρκετό χώρο. Ακόμα κι αν έχετε ένα μικρό σπίτι ή ένα μικρό διαμέρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε μια θέση ή να κανονίσετε μια κρεβατοκάμαρα στο κελάρι. Ένα κρύο υπνοδωμάτιο με μια θέση είναι κατάλληλο τόσο για μόνιμη στέγαση όσο και ως ξενώνα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το δωμάτιο δεν έχει άμεσο ηλιακό φως. Ταπετσαρίες και κουρτίνες δεν καίγονται, και είναι πολύ βολικό.

Σε ένα τέτοιο σκοτεινό δωμάτιο, μόνο δύο κύρια μειονεκτήματα. Ο πρώτος είναι ο εξαερισμός. Χωρίς παράθυρα δεν μπορείτε να αερίσετε ένα δωμάτιο, έτσι μπορεί να είναι αποπνικτικό ή ζεστό σε αυτό. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι η έλλειψη φυσικού φωτός. Ωστόσο, αν έρχεστε στο υπνοδωμάτιο μόνο για να ξεκουραστείτε εκεί τη νύχτα, αυτό δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για εσάς.

Δωμάτιο χωρίς παράθυρα: διορθώνοντας την κατάσταση με δύσκολες μεθόδους

Πώς να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο στο οποίο δεν υπάρχουν παράθυρα; Φυσικά, το εσωτερικό ενός τέτοιου δωματίου εξαρτάται από το λειτουργικό σκοπό: μια μελέτη, μια κρεβατοκάμαρα, μια κουζίνα, ένα ντουλάπι ή ένα αποδυτήριο. Αλλά υπάρχουν βασικά κόλπα με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ άνετο χώρο.

Υποδοχή №1: φωτισμός

Ο φωτισμός σε ένα τέτοιο δωμάτιο παίζει αποφασιστικό ρόλο, γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες μεθόδους. Είναι σημαντικό ότι σε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν υπάρχει αίσθηση κλειστού χώρου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα οροφής και τοποθετήστε τα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Διανείμετε ομοιόμορφα το φως, ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία σκοτεινών περιοχών. Τότε θα υπάρχει μια αίσθηση φυσικού φωτός. Σε κόγχες και αυλακώσεις χρησιμοποιούνται προβολείς. Επιπλέον, έτσι ώστε το εσωτερικό να φαίνεται πιο πρωτότυπο.

Ως πρόσθετο φωτισμό, χρησιμοποιήστε λαμπτήρες δαπέδου, απλίκες τοίχου, λαμπτήρες επιτραπέζιων.

Αριθμός υποδοχής 2: πλαστά παράθυρα

Εάν το δωμάτιο δεν διαθέτει παράθυρα, μπορείτε να προσομοιώσετε την παρουσία τους. Μπορούν να δημιουργηθούν με κάτοπτρα, χωρισμένα σε μέρη. Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερους καθρέφτες σε ένα τέτοιο δωμάτιο, τόσο το καλύτερο.

Υπάρχουν τρισδιάστατα παράθυρα που δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πραγματικού παραθύρου. Οποιοσδήποτε κενός τοίχος μπορεί να μετατραπεί σε ένα τεράστιο πανοραμικό παράθυρο με υπέροχη θέα στον ωκεανό, ένα καταπράσινο δάσος ή ένα πεδίο χαμομηλιού.

Κάτω από το ποτήρι ενός τέτοιου παραπλανητικού παραθύρου, μπορείτε να τοποθετήσετε οποιαδήποτε εικόνα. Και αν αντί του γυαλιού να χρησιμοποιήσετε ένα μοτίβο ή ματ καμβά, ένα παράθυρο βιτρό με προβολείς, το δωμάτιο θα κερδίσει αμέσως και θα έρθει στη ζωή.

Αριθμός υποδοχής 3: επιπλέον εσωτερικά στοιχεία

Ως επιπλέον αντικείμενα από το εσωτερικό μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλες επίπεδες ενυδρεία με φωτισμό, φωτογραφίες με πλαίσια και πολύχρωμη εικόνα των ψευδών τζάκι με ενσωματωμένο διαφανή παράθυρα.

Η αρχική και ρεαλιστική ανοικτότητα του χώρου μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε έναν ανεμιστήρα ενσωματωμένο στο ψευδο παράθυρο.

Είναι εύκολο να αντικαταστήσετε το παράθυρο με ταπετσαρία σε ολόκληρο τον τοίχο. Και το πρόσθετο αποτέλεσμα παρέχεται από ένα ανώτατο όριο που γίνεται σε ανοιχτόχρωμα χρώματα, ή καλύτερα - με τη μορφή ενός φωτεινού ουρανού με λευκά σύννεφα.

Υποδοχή υπ 'αριθ. 4: τοίχοι

Μια εξαιρετική λύση για ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα θα είναι φωτεινά τείχη, όχι απαραίτητα άσπρα. Είναι επιθυμητό το ανώτατο όριο να είναι ελαφρύτερο από τους τοίχους. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε φυσικά χρώματα. Αυτό θα δώσει θετική επίδραση στο διάστημα.

Αριθμός υποδοχής 5: λαμπερά αντικείμενα

Τα λαμπρά υλικά με τη μορφή χρωμίου και ορείχαλκου είναι επίσης κατάλληλα για χρήση σε δωμάτια χωρίς παράθυρα. Θα δημιουργήσουν μια πρόσθετη πηγή φωτός όταν αντανακλάται από τις επιφάνειες με λάμψη.

Ως αξεσουάρ, χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα οροφής για να αποφύγετε τη στασιμότητα του αέρα στο δωμάτιο.