Αναστρέψιμοι ανεμιστήρες

Ο ανεμιστήρας είναι αξονικά αναστρέψιμος που χρησιμοποιείται στα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού. Ο εξοπλισμός αυτού του τύπου έχει βρει ευρεία εφαρμογή σε διάφορες σφαίρες της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η δημοτικότητα αυτή οφείλεται στα υψηλά χαρακτηριστικά απόδοσης και σε πολλά πλεονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα των αξονικών αναστρέψιμων ανεμιστήρων

 • Σχετικά μικρό μέγεθος.
 • Μεγάλη σχεδίαση.
 • Προστασία από υπερθέρμανση και απλή λειτουργία.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Παραλλαγές φορτωτικών και συγκεκαλυμμένη εκτέλεση.

Η ιδιαιτερότητα των συσκευών αυτού του τύπου είναι η δυνατότητα παροχής μίξης ροών αέρα. Αυτή η επίδραση επιτυγχάνεται με την αλλαγή της περιστροφής της πτερωτής με ένα συμμετρικό προφίλ των πτερυγίων. Η χωρητικότητα αέρα εξαρτάται από τον τρόπο κίνησης της πτερωτής πτερωτής.

Αναστρέψιμος ανεμιστήρας τοποθετείται στο άνοιγμα παραθύρου ή τοίχου. Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτηση της συσκευής στον αγωγό εξαερισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, το μπάνιο, το συνεργείο, το γκαράζ και άλλες οικιακές εγκαταστάσεις. Αυτός ο εξοπλισμός καθαρίζει γρήγορα τον αέρα, εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές, εμφανίζει βλαβερές ουσίες.

Ο ανεμιστήρας αναστρέψιμου παραθύρου είναι προσιτός. Ωστόσο, η ποιότητά του δεν προκαλεί καμία αμφιβολία, επειδή αυτός ο τύπος προϊόντων κατασκευάζεται σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα και απαιτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα στοιχεία του σώματος του εξοπλισμού είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ABS. Έτσι, ο ανεμιστήρας παραθύρων γίνεται πιο ανθεκτικός και ανθεκτικός στη φθορά.

Πού είναι κερδοφόρα να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα παραθύρων;

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα αναστρέψιμων οπαδών. Όλα τα προϊόντα διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν τη συμμόρφωσή τους με τα υψηλά πρότυπα ποιότητας.

Προσφέρουμε εξαιρετικά αξιόπιστα και ασφαλή προϊόντα, ευνοϊκούς όρους συνεργασίας και βοήθειας στην επιλογή του καλύτερου εξοπλισμού. Αποφασίζοντας υπέρ της εταιρείας μας, κάθε πελάτης μπορεί να υπολογίζει στην έγκαιρη επεξεργασία της παραγγελίας και μια ατομική προσέγγιση.

Ταυτόχρονα, είναι πολύ εύκολο να κάνετε μια αγορά. Για να το κάνετε αυτό, απλώς αφήστε μια εφαρμογή στον ιστότοπο ή παραγγείλετε μια επανάκληση. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλύψουμε όλες τις προσδοκίες σας. Εφαρμόστε και αξιολογήστε τα οφέλη της συνεργασίας με τους επαγγελματίες.

Επισκόπηση των ανεμιστήρων του παραθύρου (ανεμιστήρα): τι είναι και τι είναι καλό για;

Ο ανεμιστήρας για εισροή ή εξαγωγή αέρα μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στον αεραγωγό ή στην τρύπα στον τοίχο. Υπάρχουν μοντέλα για τοποθέτηση παραθύρων. Χρησιμοποιούνται τόσο στην καθημερινή ζωή (σε διαμερίσματα) όσο και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Κατά τα σοβιετικά χρόνια, τέτοιες συσκευές μπορούσαν συχνά να φαίνονται στα παράθυρα. Τώρα δεν τίθενται τόσο συχνά, αλλά η επιλογή έχει γίνει πολύ πιο εκτεταμένη.

Σχετικά με τη συσκευή και την αρχή της λειτουργίας δεν θα μιλήσουμε: είναι απλοί φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, που τροφοδοτούνται από ηλεκτρισμό. Επομένως, ξεκινήστε αμέσως με τις ποικιλίες.

Τύποι ανεμιστήρων παραθύρων

Με όρους, τα μοντέλα αυτά μπορούν να χωριστούν σε 2 κριτήρια:

 1. Στην κατεύθυνση της ροής του αέρα.
 2. Στη θέση εγκατάστασης (στο παράθυρο).

Ας τις εξετάσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

Π για μια κατεύθυνση ενός ρεύματος

Ο ανεμιστήρας παράθυρου μπορεί να λειτουργήσει με έναν από τους εξής τρόπους:

 1. Προμήθεια: λειτουργεί στην εισροή αέρα (φρέσκα, από το δρόμο προς το δωμάτιο). Η παραλλαγή είναι πιο συνηθισμένη σε γραφεία και βιομηχανικούς χώρους απ 'ό, τι σε πολυκατοικίες. Σε ένα διαμέρισμα είναι απλούστερο να τοποθετηθεί μια συμβατική βαλβίδα παροχής (είτε σε ένα παράθυρο είτε σε έναν τοίχο) ή μια μονάδα τροφοδοσίας.
 2. Εξολκέας: λειτουργεί σαν εξάτμιση (για να αφαιρέσει αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο). Μια κοινή επιλογή για κουζίνες. Με ένα τέτοιο ανεμιστήρα μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη συνηθισμένη κουκούλα κουζίνας (ή μπορείτε να το προσθέσετε ως συμπλήρωμα - επειδή η κουκούλα είναι πολύ θορυβώδης όταν εργάζεστε).
 3. Παροχή και εξαγωγή (αναστρέψιμη). Μπορεί να λειτουργήσει τόσο στην εισροή, όσο και στην κουκούλα. Η λειτουργία μπορεί να αλλάξει αυτόματα σε κάποιο διάστημα ή να επιλεγεί από το χρήστη.

Τις περισσότερες φορές τα διαμερίσματα θέτουν μοντέλα καυσαερίων, και μόνο στις κουζίνες.

Στη θέση εγκατάστασης στο παράθυρο

Στη θέση του διπλού υαλοπίνακα ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι:

 1. Στο τζάμι. Σε αυτήν την περίπτωση, είτε αγοράζεται ένα παράθυρο διπλού υαλοπίνακα με τελική οπή και στη συνέχεια ένας ανεμιστήρας αγοράζεται ξεχωριστά είτε το παράθυρο πωλείται ήδη με τον ανεμιστήρα εγκατεστημένο. Σχεδόν πάντα υπάρχει μια δεύτερη επιλογή - επειδή είναι απίθανο κάποιος να θέλει να επιλέξει μια συσκευή ξεχωριστά για μια τρύπα στο ποτήρι.
 2. Σε ένα ξεχωριστό μπλοκ (δηλαδή, η μονάδα με τον ανεμιστήρα έχει ένα ξεχωριστό πλαίσιο - όπως ένα παράθυρο).
 3. Στο πλαίσιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας δεν κόβει το γυαλί, αλλά στο πλαίσιο. Στην αγορά μέχρι σήμερα, υπάρχει μόνο μία γραμμή τέτοιων προϊόντων - οι γερμανικές aeromataires Aeromat. Είναι αρκετά ακριβά (πάνω από 100 ευρώ), δεν πωλούνται παντού και δεν θα τα τοποθετήσουν όλοι οι πλοίαρχοι.

Δύο ανεμιστήρες παραθύρων σε μία μονάδα

Η πιο επιτυχημένη επιλογή είναι μια ξεχωριστή μονάδα.

Γιατί στη μετα-σοβιετική εποχή, οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι λιγότερο συνηθισμένοι από ό, τι στην ΕΣΣΔ;

Ποιος βρήκε τους χρόνους της ΕΣΣΔ και της περεστρόικα - σίγουρα θυμηθείτε ότι πριν οι οπαδοί βρεθούν σε πολλά παλιά παράθυρα. Αλλά στα νέα πλαστικά πλαίσια είναι σχεδόν αόρατα.

 1. Στην αγορά υπήρχαν φτηνές κουκούλες κουζίνας, μονάδες παροχής αέρα, βαλβίδες τροφοδοσίας. Προηγουμένως, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ιδιαίτερα εναλλακτικές λύσεις και, επομένως, έβαλαν τους οπαδούς των ανεμιστήρων.
 2. Δεν υπάρχουν πολλές έτοιμες προσφορές στην αγορά. Δεδομένου ότι τέτοια σχέδια δεν χρησιμοποιούν τη μαζική ζήτηση - οι κατασκευαστές καθυστερούν να αυξήσουν το φάσμα και δεν διεξάγουν εκτεταμένη διαφήμιση. Και αποδεικνύεται ένας φαύλος κύκλος: δεν υπάρχει διαφήμιση και προτάσεις - δεν υπάρχει ζήτηση? δεν υπάρχει ζήτηση - δεν υπάρχουν προσφορές και διαφήμιση.
 3. Τα Windows με ενσωματωμένο ανεμιστήρα είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά. Και επειδή τα παράθυρα PVC δεν είναι ακριβά από μόνα τους, δεν είναι κάθε πελάτης έτοιμος να πληρώσει ακόμη περισσότερα.
 4. Εάν ο χρήστης θέλει να βάλει τον ανεμιστήρα στα ήδη εγκατεστημένα παράθυρα - στο γυαλί θα πρέπει να κόψει την τρύπα. Είτε θα είναι δυνατό να γίνει σωστά - δεν υπάρχει εγγύηση. Επομένως, εάν τα παράθυρα είναι ήδη εγκατεστημένα και δεν πρόκειται να αλλάξουν, είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε μια εγκατάσταση τοίχου τροφοδοσίας ή μια βαλβίδα: θα είναι απλούστερη και δεν θα χρειαστεί να διακινδυνεύσετε το γυαλί.

Κανόνες επιλογής

Εάν πρέπει να επιλέξετε έναν εγχώριο ανεμιστήρα - προσέξτε:

 1. Μέθοδος εγκατάστασης. Το πιο σημαντικό σημείο, αν έχετε ήδη παράθυρα - πρώτα πρέπει να ξέρετε αν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα σε αυτά καθόλου και αν κάποιος θα το πάρει.
 2. Θα σταθεί το γυαλί σας; Αν ο ανεμιστήρας έχει επιλεγεί σε πλαστά παράθυρα - αυτό πρέπει επίσης να διευκρινιστεί. Πρέπει να ρωτήσετε είτε τον πωλητή στο κατάστημα (η επιλογή δεν είναι πολύ καλή, αφού πρέπει να κοιτάξετε το ζωντανό), ή ιδανικά - για να καλέσετε το master home.
 3. Η δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας περιστροφής. Δεν είναι απαραιτήτως, αλλά είναι επιθυμητό ο ανεμιστήρας να έχει αρκετές ταχύτητες. Για παράδειγμα - στο ελάχιστο μπορεί να διατηρηθεί συνεχώς, και με τη μέγιστη ταχύτητα να συμπεριληφθεί κατά το κάπνισμα / το μαγείρεμα.
 4. Αντίστροφη. Φυσικά, οι περισσότερες φορές τοποθετούνται σε κουζίνες, και μόνο εξάτμιση, αλλά ένας αναστρέψιμος ανεμιστήρας θα κοστίσει λίγο περισσότερο από "μονόδρομη". Έτσι, σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να το πάρει αυτό.
 5. Μέθοδος διαχείρισης. Τα φθηνότερα μοντέλα με 1 ταχύτητα μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν, για τα οποία συνήθως έχουν απλούς διακόπτες καλωδίων (τραβήξτε το καλώδιο - η συσκευή ανάβει, τραβήξτε ξανά - απενεργοποιείται). Τα μοντέλα έχουν πιο ακριβό τηλεχειριστήριο.
 6. Παρουσία τυφλών (βαλβίδα ελέγχου). Πολύ χρήσιμη επιλογή: εάν υπάρχουν περσίδες - στο κρύο, όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, δεν θα αφήσουν τον κρύο αέρα μέσα. Φυσικά, αντί των τυφλών μπορεί να υπάρχει ένα χειροκίνητο κλείστρο, αλλά πρέπει να ανοίγεται και να κλείνεται από τον εαυτό σας.
 7. Παρουσία ενός πτερυγίου (κάλυμμα). Απαιτούμενο στοιχείο - για να τερματίσετε την τρύπα όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
 8. Παραγωγικότητα. Το μόνο "ποιοτικό" χαρακτηριστικό. Επιλέγεται με βάση την ένταση του δωματίου: ο ανεμιστήρας πρέπει να αφαιρέσει 1 όγκο αέρα ανά ώρα. Δηλαδή, αν η κουζίνα σας έχει 9 "τετράγωνα" και ύψος οροφής 2,5 μέτρα - ο όγκος της είναι 22,5 m³.

Μοντέλο με καπάκι

Μικρή βελτίωση της απόδοσης. Σύμφωνα με το SNIP 2.08.01-89, από την κουζίνα πρέπει να αφαιρεθεί τουλάχιστον:

 • 60 m³ / h, εάν υπάρχει πλάκα 2 καυστήρων.
 • 75 m³ / h, εάν υπάρχει πλάκα 3 καυστήρων.
 • 90 m³ / h, εάν υπάρχει σόμπα 4 καυστήρων.

Επομένως, αν δεν έχετε την "συνηθισμένη" κουκούλα κουζίνας και ο ανεμιστήρας του παραθύρου θα το αντικαταστήσει - θα καθοδηγείται από αυτούς τους δείκτες.

Με τις συμβουλές είναι πιο θεωρητική - στην πράξη, ακόμη και φθηνά μοντέλα με τιμή 1000 ρούβλια θα έχουν παραγωγικότητα 100 m³ / h +.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τέτοιους παράγοντες:

 • δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια τρύπα στον τοίχο (όπως θα χρειαζόταν για την εγκατάσταση μιας τροφοδοσίας / βαλβίδας).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου (η κουκούλα της κουζίνας μπορεί να ακούγεται περίπου 50-60 dB ή περισσότερο, ο ανεμιστήρας - κατά μέσο όρο περίπου 30 dB).
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (μέση ισχύ εξόδου - από 0,3 kW, ισχύς απλού ανεμιστήρα παραθύρων - περίπου 15-25 W).
 • δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τον αγωγό (όπως για την κουκούλα κουζίνας).

Τώρα για τα μειονεκτήματα:

 1. Ο ανεμιστήρας θα μειώσει την ορατότητα από το παράθυρο και το φυσικό φως.
 2. Η διέλευση της ροής του αέρα (εάν προέρχεται από το εσωτερικό του δρόμου) δεν μπορεί να θερμανθεί, να φιλτραριστεί ή να ψυχθεί (σε αντίθεση με τις εγκαταστάσεις τοίχου και τους ανακτητές).
 3. Το χειμώνα, ο ψυχρός αέρας μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο μέσω ανεμιστήρα που δεν λειτουργεί (ακόμα και αν το μοντέλο με κάλυμμα δεν είναι γεγονός ότι θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό).
 4. Εάν δεν υπάρχει τρύπα / μπλοκ κάτω από τον ανεμιστήρα στο παράθυρο - θα είναι πολύ δύσκολο να το εγκαταστήσετε (και στην πραγματικότητα είναι ακατάλληλο).
 5. Δεν μπορεί κάθε γυαλί να αντέξει έναν ανεμιστήρα. Εάν το βάζετε σε απλό γυαλί - μπορεί να σπάσει (λόγω των κραδασμών του κινητήρα, ειδικά εάν θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα).

Αξίζει να εγκαταστήσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα;

 1. Σκοπεύετε να αλλάξετε τα παράθυρα στην κουζίνα.
 2. Στην κουζίνα, δεν υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσετε μια "κανονική" κουκούλα (για παράδειγμα - ο άξονας εξαερισμού έχει υποστεί ζημιά / φράξει ή δεν υπάρχει καθόλου). Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας, τοποθετημένος στο παράθυρο, θα το αντικαταστήσει. Παρόλο που είναι δυνατό να γίνει ευκολότερη και να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στον τοίχο.

Περίπου αυτά τα σοβιετικά μοντέλα τοποθετήθηκαν σε παλιά παράθυρα

Σε άλλες περιπτώσεις - είναι ευκολότερο να επιλέξετε άλλη επιλογή. Η λύση είναι συγκεκριμένη και δεν είναι πολύ βολικό να την επιλέξετε.

Κατά προσέγγιση κόστος και σύντομη λίστα μοντέλων

Για αναφορά σας - αναφέρουμε το κόστος για πολλά διαφορετικά μοντέλα:

 1. Εποχή, μέγεθος (διάμετρος) 178 mm, με καπάκι στο εξωτερικό. Χωρητικότητα - έως 280 m³ / h, ισχύς - 16 W, για πάχος γυαλιού 3-6 mm. Το κόστος είναι περίπου 1000 ρούβλια.
 2. Aeromat 100, τύπου A (ορθογώνιο μπλοκ, τοποθετημένο στο φύλλο). Χωρητικότητα - έως 75 m³ / h, ισχύς - 17 W. Το κατά προσέγγιση κόστος είναι από 16500 ρούβλια.
 3. SolerPalau, ένα απλό μοντέλο. Διάμετρος - 174 mm, με περσίδες (βαλβίδα ελέγχου) και προστατευτικό πλέγμα. Ισχύς - 25 W, παραγωγικότητα - έως 400 m³ / h. Κοστίζει περίπου 2700 ρούβλια.
 4. SolerPalau HV, αναστρέψιμο μοντέλο, με τηλεχειριστήριο. Διάμετρος - 260 mm, ισχύς - 34 W, παραγωγικότητα - 600 m³ / h. Κοστίζει περίπου 16.000 ρούβλια.
 5. Homeent. OK 150 Η διάμετρος είναι 150 mm, η χωρητικότητα είναι περίπου 280 m³ / h, η ισχύς είναι 16 watt. Το κόστος είναι περίπου 1000 ρούβλια.
 6. Венс 125 МААО1Т, με χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης και ενετικό ρολό. Η διάμετρος είναι 125 mm. Μπορεί να τοποθετηθεί σε πάχος γυαλιού από 4 έως 17 mm. Η χωρητικότητα είναι 185 m³ / h, η ισχύς είναι 22 W. Κοστίζει περίπου 2500 ρούβλια.
 7. Ventilor, με παντζούρια. Η διάμετρος είναι 200 ​​mm, η χωρητικότητα είναι έως 450 m³ / h, η ισχύς είναι 50 W. Κοστίζει περίπου 7000 ρούβλια.

Αν γενικεύσουμε: ένα απλό μοντέλο με μηχανικό διακόπτη και περσίδες - θα κοστίσει περίπου 1500 ρούβλια.

Επισκόπηση μοντέλου Homeent OK (βίντεο)

Οδηγίες εγκατάστασης (+ βίντεο για εγκατάσταση στο παράθυρο)

Αμέσως να πω: εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα στο γυαλί του παραθύρου - σχεδόν αδύνατο. Πολύ σύνθετο και εξαιρετικά εξειδικευμένο καθήκον.

Το ίδιο το γυαλί μπορεί εύκολα να καταστραφεί κατά τη διαδικασία, και θα πρέπει να αγοράσετε μια νέα μονάδα γυαλιού. Ως εκ τούτου, για τους περισσότερους ανθρώπους εγκατάσταση είναι καλύτερο να αναθέσει στον πλοίαρχο. Το κατά προσέγγιση κόστος της εγκατάστασης είναι από αρκετές χιλιάδες ρούβλια.

Αν πρόκειται για μεταλλικά πλαστικά παράθυρα διπλού υαλοπίνακα, είναι απαραίτητο να τα αντικαταστήσετε εντελώς, αγοράζοντας ένα ποτήρι με μια ήδη τρυπημένη τρύπα.

Αν μιλάμε για παλιά παράθυρα ή για νέα, αλλά για μονόπλιδο, η εγκατάσταση θα μοιάζει με αυτό:

 1. Μια τρύπα κόβεται στο γυαλί ανάλογα με το μέγεθος του περιβλήματος του ανεμιστήρα.
 2. Το σώμα εισάγεται στην οπή και στερεώνεται.
 3. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, όλες οι αρθρώσεις και η χαλαρότητα λιπαίνονται με στεγανωτικό ή χρησιμοποιούνται ελαστικές σφραγίδες.

Η εγκατάσταση περιγράφεται τόσο σύντομα και γενικά επειδή οι συνθήκες εγκατάστασης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Δεν έχει νόημα να τους απαριθμήσουμε, ο απλούστερος τρόπος είναι να καλέσετε έναν πλοίαρχο και να αξιολογήσετε την κατάσταση επιτόπου.

Αναστρέψιμοι ανεμιστήρες παραθύρων

Η εταιρεία "RFKomfort" παρουσιάζει στην προσοχή σας ανεμιστήρες ανεστραμμένων σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Πουλάμε προϊόντα του μεγαλύτερου Ιταλού κατασκευαστή - O.ERRE. Οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι αναστρέψιμοι, που παράγονται με αυτό το εμπορικό σήμα, διακρίνονται από αξιοπιστία, συνοπτικό σχεδιασμό και ευκολία εγκατάστασης.

Στον κατάλογο "RFKomfort" μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο για οικιακούς και διοικητικούς χώρους (για παράδειγμα, για γραφεία). Οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι αναστρέψιμοι σειρές O.ERRE Smart και Ventilor εφοδιασμένοι με λαμάδες που ανοίγουν αυτόματα ή χειροκίνητα. Τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για την εξάλειψη του αέρα από χώρους που δεν είναι εξοπλισμένοι με αγωγούς αέρα.

Ένα πλήρες σετ αναστρεφόμενων ανεμιστήρων παραθύρων περιλαμβάνει ειδικό προσαρμογέα, ο οποίος επιτρέπει την τοποθέτηση σε διπλά τζάμια. Όλα τα μοντέλα είναι σχεδιασμένα με προστασία από πιτσίλισμα, το οποίο παρέχει αξιόπιστη προστασία των συσκευών από το χιόνι, τη βροχή κλπ. Για την παραγωγή των εξωτερικών πλεγμάτων χρησιμοποιείται πλαστικό υψηλής ποιότητας από ανοιχτόχρωμο χρώμα.

Το προϊόν αντιπροσωπεύεται από δύο μεγέθη Ventilor σε τρεις εκδόσεις και δύο εκδόσεις Ventilor και Smart.

Οικιακοί και βιομηχανικοί ανεμιστήρες παραθύρων: μια επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων, προδιαγραφών και αναθεωρήσεων

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αερίσετε ένα δωμάτιο χωρίς να εγκαταστήσετε ακριβά συστήματα και πολύπλοκο εξοπλισμό είναι ένας συμβατικός ανεμιστήρας παραθύρων. Παρέχει σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Παράγονται πολλοί διαφορετικοί τύποι ανεμιστήρων - τόσο οικιακοί όσο και βιομηχανικοί. Με χαμηλό ενεργειακό κόστος, παρέχουν επαρκή ανταλλαγή αέρα.

Ποιοι είναι οι οπαδοί του παραθύρου;

Ένας ανεμιστήρας παράθυρου είναι μια συσκευή σχεδιασμένη να τροφοδοτεί αέρα σε ένα δωμάτιο και να κυκλοφορεί αέρας. Η συσκευή διαθέτει τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • μικρό μέγεθος,
 • Προσιτή τιμή,
 • απλή εγκατάσταση,
 • απλή εξυπηρέτηση,
 • υψηλό βαθμό προστασίας,
 • αξιοπιστία κατά τη χρήση,
 • η δυνατότητα ομαλής ρύθμισης της ταχύτητας,
 • ήσυχη λειτουργία της συσκευής.

Γιατί χρειαζόμαστε: σφαίρες εφαρμογής

Το πεδίο αυτής της συσκευής καλύπτει πολλές περιοχές. Παράθυρο ανεμιστήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία: βιομηχανικές εγκαταστάσεις, διάφορα ιδρύματα και γραφεία, καταστήματα, τροφοδοσία. Επίσης, αυτή η ανέξοδη συσκευή στην καθημερινή ζωή είναι σημαντική - χρησιμοποιείται με επιτυχία τόσο σε ένα διαμέρισμα όσο και σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Πώς λειτουργεί: η γενική αρχή λειτουργίας και η συσκευή

Ο σχεδιασμός της συσκευής χαρακτηρίζεται από την απλότητα και τις μικρές διαστάσεις της. Ο ανεμιστήρας παράθυρου είναι μια κλασική έκδοση του αξονικού ανεμιστήρα. Τα κύρια στοιχεία του είναι:

 • κυλινδρικό σώμα,
 • τροχός με λεπίδες,
 • οδήγηση.

Η εσωτερική διάμετρος του κυλίνδρου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην παρεμβαίνει στην περιστροφή των λεπίδων. Όταν η συσκευή λειτουργεί, οι περιστρεφόμενες λεπίδες πιάνονται στον αέρα και ωθούνται κατά μήκος του άξονα της πτερωτής.

Ένας συμβατικός ανεμιστήρας παράθυρου χαρακτηρίζεται από χαμηλή ισχύ, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η συσκευή εγκαθίσταται απευθείας στο παράθυρο ή στο παράθυρο, επομένως έχει ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα.

Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά σε οποιαδήποτε θερμοκρασία από -39 έως +40 o C. Οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν τη λειτουργία τους. Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με μια ειδική σχάρα, η οποία εμποδίζει την είσοδο ιζημάτων στη συσκευή. Έχουν επίσης ειδικές περσίδες για να αποτρέψουν τη ροή του αέρα, εάν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

Υφιστάμενα είδη

Στο μέγεθος και την ισχύ, όλοι οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Τα νοικοκυριά χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα, σπίτια, μικρούς χώρους. Οι βιομηχανίες έχουν μεγάλες χωρητικότητες και μεγέθη, χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, σε μεγάλα κτίρια.

Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες ανά τύπο εργασίας μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους.

 1. Εξάντληση. Εξασφαλίστε την εξαγωγή ιδιαίτερα μολυσμένου αέρα. Εγκατασταθεί στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, εργαστήρια, εργαστήρια κλπ.
 2. Παροχή αέρα. Δώστε φρέσκο ​​αέρα σε εκείνους τους χώρους όπου δεν είναι αρκετό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους θεσμούς, γραφεία, διαμερίσματα.
 3. Παροχή και εξαγωγή (αναστρέψιμη). Ο ανεμιστήρας παραθύρου εισαγωγής και εξαγωγής είναι το πιο παραγωγικό μοντέλο. Μπορεί επίσης να καθαρίσει τον αέρα, να αφαιρέσει τα απόβλητα και να εξασφαλίσει τη ροή του καθαρού αέρα. Η μέγιστη εναλλαγή αέρα επιτυγχάνεται με αλλαγή της κατεύθυνσης κίνησης των λεπίδων. Για τη λειτουργία, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικό κινητήρα συνδεδεμένο στο δίκτυο 220 V.

Ένας άλλος τύπος ανεμιστήρα παραθύρων είναι ο ανεμιστήρας. Είναι μικρό και τοποθετείται απευθείας στο παράθυρο.

Ανατροφοδότηση των ανεμιστήρων παραθύρων: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη

Το μέγεθος του ανεμιστήρα πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Πολύ μικρή συσκευή θα είναι αναποτελεσματική, για να βάλει μια μεγάλη συσκευή σε ένα μικρό δωμάτιο - καταναλώνει ενέργεια. Δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι διαστάσεις, αλλά και η ισχύς της συσκευής.

Προς το παρόν, πλαστικά παράθυρα γίνονται χωρίς παράθυρα, οπότε αν θέλετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, θα πρέπει να το σκεφτείτε εκ των προτέρων.

Κοινά μεγέθη: 174 * 174 * 103 mm, 214 * 214 * 98 mm.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Νοικοκυριό

SolerPalau HCM-150Ν

Ο ανεμιστήρας είναι κατασκευασμένος από χυτό πλαστικό με πλαίσιο στήριξης ενισχυμένο με μέταλλο. Έχει αυτόματα κλείσιμο τυφλών.

ERA HPS 20

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης είναι αξονικού τύπου, κατασκευασμένος από ισχυρό πλαστικό, ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες. Έχει μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία ενεργοποιείται μέσω ενός διακόπτη καλωδίου.

Βιομηχανική

 1. Dospel WB-S 250

  Βιομηχανικός ανεμιστήρας για μικρούς βιομηχανικούς χώρους, σχεδιασμένο να αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής. Κατασκευασμένο από χάλυβα με επίστρωση σκόνης Έχει ρυθμιστή ταχύτητας, με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Η πτερωτή στρέφεται σε ειδική θήκη. Αφού απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα, εκτελεί τη λειτουργία μιας βαλβίδας ανακύκλωσης.

Systemair BF-W 230A

Αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε γραφεία και βιομηχανικούς χώρους. Κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό, εύκολο στη συντήρηση. Διαθέτει βαλβίδα ελέγχου βαρύτητας για την αποφυγή της αντίστροφης πρόσφυσης.

Μηχανισμοί αερομεταφοράς 200/2

Μια ισχυρή βιομηχανική συσκευή με αυξημένη παραγωγικότητα. Σχεδιασμένο για μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό ρυθμιστή που εξασφαλίζει ομαλό έλεγχο ταχύτητας. Με αυτόν τον τρόπο, η ροή αέρα και το επίπεδο θορύβου μπορούν να ρυθμιστούν.

Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Από τα παραπάνω μοντέλα μπορούν να εντοπιστούν οι ακόλουθες συσκευές.

 1. Η μάρκα SP κέρδισε εμπιστοσύνη στην αγορά. Ο ανεμιστήρας οικιακής χρήσης SolerPalau HCM-150N, σύμφωνα με τους καταναλωτές, αποδείχθηκε καλά. Έχει εξαιρετική απόδοση, ήσυχη, έχει αυτόματα κλείσιμο τυφλών, το οποίο είναι επίσης πολύ σημαντικό. Το κόστος είναι 3 133 ρούβλια.
 2. Οι φίλοι της εταιρείας "VENTS" είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Το μοντέλο VENTS 125 MA01 έχει ένα βολικό σχήμα, με στερέωση στο παράθυρο, σχεδόν αθόρυβο. Κατασκευασμένο από λευκό υψηλής ποιότητας πλαστικό. Πολύ βολικό για μικρά δωμάτια. Το κόστος είναι 1600 ρούβλια.
 3. Από τα βιομηχανικά μοντέλα αξίζει να προσέχετε τον ανεμιστήρα Dospel WB-S 250. Σε μικρά μεγέθη έχει πολύ καλή απόδοση. Διαθέτει ανθεκτική θήκη από χάλυβα, ρυθμιστή ταχύτητας. Η τιμή είναι 2 700 ρούβλια.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια συσκευή;

 • Όγκος ανταλλαγής αέρα. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός, καθώς δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας στο δωμάτιο θα ανανεωθεί. Πάνω απ 'όλα, αυτά τα πρότυπα για την κουζίνα και το μπάνιο, αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε μια κατοικημένη περιοχή.
 • Διαστάσεις και εμφάνιση της συσκευής. Πριν εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της συσκευής και με το παράθυρο ή το παράθυρο, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επαναλάβετε κάτι αργότερα. Επίσης, αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να υποβαθμίσει το φωτισμό του δωματίου. Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο. Ένα όμορφο σχέδιο θα βελτιώσει μόνο το σπίτι ή το διαμέρισμά σας.
 • Τύπος διαχείρισης. Τώρα παράγονται διάφορα συστήματα ελέγχου. Υπάρχουν επιλογές με κουμπιά, κορδόνια, υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι βολικό εάν η συσκευή είναι υψηλή ή δύσκολη στην πρόσβαση.

Αν ο διακόπτης βρίσκεται ξεχωριστά, θα πρέπει να τον συνδέσετε στον κόμβο ελέγχου. Μπορείτε να αγοράσετε μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Στη συνέχεια, τα έξυπνα ηλεκτρονικά στοιχεία θα ενεργοποιήσουν και θα απενεργοποιήσουν τη συσκευή. Είναι πολύ βολικό.

 • Αποθήκευση θερμότητας στο δωμάτιο. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Εάν δεν θέλετε να κρυώσετε στο δωμάτιο όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο με καπάκι ή τυφλό.

  Τρία καλύτερα μοντέλα

  1. Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαερισμού "VENTS" της σειράς Air Force είναι μια πολύ αξιόπιστη συσκευή με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Κατασκευασμένο από πλαστικό ABS, ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου. Τα αυτόματα ρολά εμποδίζουν τη ροή του αέρα όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Είναι εξοπλισμένο με προστασία από υπερθέρμανση. Η τιμή είναι 5 350 ρούβλια.

 • Οικιακός ανεμιστήρας SolerPalau HCM-225N. Πολύ υψηλή παραγωγικότητα (900 m 3 / ώρα), ενώ λειτουργεί αθόρυβα. Έχει ένα αδιάβροχο περίβλημα, η λειτουργία του ιονισμού του αέρα, δεν επιτρέπει τον μολυσμένο αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο. Υπάρχουν αυτόματα ρολά. Μπορεί να συνδεθεί ένας αυτόματος ρυθμιστής ταχύτητας (διατίθεται ξεχωριστά). Το κόστος είναι 3 395 ρούβλια.

 • Παράθυρο ανεμιστήρα με αυτόματες περσίδες Elicent VITRO 6/150 PA. Αναστρέψιμος ανεμιστήρας του Ιταλού κατασκευαστή, κατάλληλος τόσο για τοποθέτηση παραθύρων όσο και για τοίχους. Κατασκευασμένο από λευκό πλαστικό υψηλής αντοχής, έχει προστασία από την υπερθέρμανση του κινητήρα. Το κόστος είναι 5 225 ρούβλια.
 • Κόστος

  Το κόστος του ανεμιστήρα εξαρτάται από την χωρητικότητά του, τις διαστάσεις, την ποιότητα του υλικού, τη χώρα κατασκευής, το επίπεδο θορύβου, τον τύπο ελέγχου, πρόσθετα χαρακτηριστικά (διαθεσιμότητα περσίδων, καλύμματα, χρονοδιακόπτη, λειτουργία ιονισμού αέρα κλπ.). Πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή της συσκευής. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι ο κατασκευαστής, η απόδοση της συσκευής και τα χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου.

  Παράθυρο παραθύρου - πώς να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή χωρίς τη βοήθεια ειδικών

  Ο ανεμιστήρας παράθυρου είναι η απλούστερη λύση για τη ρύθμιση της ανταλλαγής αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Προσωπικά, μου αρέσει αυτή η επιλογή για το γεγονός ότι δεν χρειάζεται σύστημα εξαερισμού, δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί μια τρύπα στον τοίχο, ο σχεδιασμός τοποθετείται στο άνοιγμα του παραθύρου και χαρακτηρίζεται από μέγιστη αυτονομία και ασφάλεια.

  Θα σας πω ποια κριτήρια πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή και ποιες τροποποιήσεις παρουσιάζονται στην αγορά, με βάση αυτές τις πληροφορίες θα καταλάβετε εύκολα αυτό το θέμα.

  Στη φωτογραφία: η κατασκευή μπορεί να οριστεί μόνιμα και προσωρινά, κάτι που είναι πολύ βολικό σε ορισμένες περιπτώσεις

  Συστάσεις για επιλογή

  Ακόμη και πριν από την αγορά πρέπει να αντιμετωπίσετε ορισμένα κριτήρια, είναι μαζί τους να αρχίσουμε να εξετάζουμε το θέμα. Στη συνέχεια, θα μιλήσω για τις κύριες επιλογές εξοπλισμού και θα δώσω συγκεκριμένα παραδείγματα και μοντέλα οπαδών, ώστε να μπορείτε ακόμα πιο εύκολα να βρείτε την καλύτερη λύση.

  Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

  Υπάρχουν αρκετοί βασικοί δείκτες που επηρεάζουν την επιλογή του ανεμιστήρα και η πρώτη από αυτές είναι ο όγκος της ανταλλαγής αέρα. Δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας θα ανανεωθεί. Ας δούμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: ένα δωμάτιο πλάτους 3 μέτρων, μήκους 4 μέτρων και ύψους 2,7 μέτρων, υπολογίζει τον όγκο - 3χ4χ2,7 = 32,4 κυβικά μέτρα, αυτή είναι η τιμή βάσης.

  Ο αριθμός των απαραίτητων αλλαγών αέρα ανά ώρα εξαρτάται από το σκοπό των χώρων, οι βασικοί κανόνες είναι οι εξής:

  • Για τα υπνοδωμάτια χρησιμοποιείται δείκτης 2-4.
  • Σε μπάνια και μπάνια 6-10;
  • Στην κουζίνα, είναι απαραίτητο ο ανεμιστήρας να αντλείται με 10-15 όγκους ανά ώρα. Αν πάρουμε το παράδειγμα μας ως βάση, χρειαζόμαστε ανεμιστήρα με χωρητικότητα 324-486 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  Οι κουζίνες χρησιμοποιούν τις πιο παραγωγικές επιλογές εξοπλισμού

  Ένας άλλος παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι το μέγεθος της δομής, εδώ μπορούμε να διακρίνουμε τέτοιες αποχρώσεις:

  • Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί στο άνοιγμα ή το άνοιγμα εξαερισμού, είναι προτιμότερο να επιλέγετε τέτοιες λύσεις που μπορούν να εγκατασταθούν με ελάχιστες τροποποιήσεις του ανοίγματος.
  • Ο σχεδιασμός δεν πρέπει να υποβαθμίζει τον φωτισμό του δωματίου, εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο πρόβλημα, τότε είναι καλύτερο να αναζητήσετε μικρά προϊόντα υψηλής ισχύος.

  Εάν διακοσμήσετε την κουζίνα σε ένα συγκεκριμένο στυλ, τότε ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα πρέπει να συνδυαστεί με αυτό. Δεν έχει νόημα να βάζουμε μια φουτουριστική έκδοση στο ύφος της υψηλής τεχνολογίας σε ένα κλασικό περιβάλλον. Το χρώμα είναι επίσης πολύ σημαντικό, και αν και τα περισσότερα από τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε λευκό, αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε άλλες επιλογές.

  Οι ανεμιστήρες μπορούν να έχουν πρωτότυπο σχέδιο

  Αξίζει επίσης να δώσετε προσοχή στο είδος του σχεδιασμού ελέγχου, αν πριν ήταν οι συνήθεις επιλογές με κουμπιά, τώρα μπορείτε να αγοράσετε συστήματα με πίνακες ελέγχου. Αυτό είναι πολύ βολικό σε περιπτώσεις όπου οι ανεμιστήρες εξαγωγής παραθύρων είναι τοποθετημένοι ψηλά και η πρόσβαση σε αυτές είναι δύσκολη.

  Ο ανεμιστήρας είναι ένα είδος ανεμιστήρα παραθύρων, παρόλο που ορισμένοι κατασκευαστές κάνουν αυτό το προϊόν ξεχωριστό. Η διαφορά είναι ότι τα προϊόντα αυτά συχνά γίνονται στα τυποποιημένα μεγέθη των παραθύρων, αλλά σήμερα, όταν τα πλαστικά παράθυρα χρησιμοποιούνται παντού, το παράθυρο δεν βρίσκεται σχεδόν πουθενά, είναι απαραίτητο να παραγγείλετε παραλλαγή με παράθυρο για να τοποθετήσετε ανεμιστήρα.

  Οι εμπλουτισμένες παραλλαγές είναι κατάλληλες για τις τυπικές κατασκευές παραθύρων

  Μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η διατήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο, διότι μέσω του ανεμιστήρα το κρύο μπορεί να διεισδύσει ελεύθερα μέσα. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος αναπτύχθηκαν δύο τροποποιήσεις του εξοπλισμού:

  • Ανεμιστήρας με καπάκι - στο κρύο πρέπει να το κλείσετε και το σύστημα θα σταματήσει αυτόματα. Πρόκειται για μια απλή λύση που είναι κατάλληλη για όσους διαθέτουν εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες. Το μόνο αρνητικό - το κάλυμμα πρέπει να κλείνει με το χέρι, και αν δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι, το κρύο θα διεισδύσει στο δωμάτιο.

  Κατά την επιλογή, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των σφραγίδων καπακιού καουτσούκ

  • Τα συστήματα με αυτόματες περσίδες είναι μια πιο σύγχρονη λύση που δεν χρειάζεται χειροκίνητο έλεγχο. Όταν ο ανεμιστήρας ανοίγει, οι περσίδες ανοίγουν και όταν είναι απενεργοποιημένες - κλείνουν, είναι πολύ βολικό και, σημαντικό, μια εντελώς αυτόνομη επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει για χρόνια με ένα καθορισμένο μοτίβο χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

  Έτσι φαίνονται τα συστήματα με αυτόματα ρολά

  Αν συναντήσατε οπαδούς στο σπίτι, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι ότι έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Συνάντησα φτηνές κινεζικές παραλλαγές, οι οποίες, όταν ενεργοποιήθηκαν, χτυπούσαν σαν μαχητής κατά την απογείωση και δημιούργησαν τεράστια ταλαιπωρία σε όλους όσους βρίσκονται στο δωμάτιο. Επιλέξτε χαμηλές επιλογές θορύβου και θυμηθείτε ότι οι ανεμιστήρες παραθύρων υψηλής ισχύος είναι πάντα πιο θορυβώδεις από τους συμβατικούς ανεμιστήρες.

  Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι η ασφάλεια. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ισχυρό εξοπλισμό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τα οποία λειτουργούν σε τάση 12 βολτ, είναι αυτές οι επιλογές και πρέπει να επιλέξετε. Είναι απολύτως ασφαλείς και δεν μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα βλάβη στην ανθρώπινη υγεία ακόμα και σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, ενώ στο κιτ περιλαμβάνεται μονάδα τροφοδοσίας, η οποία συνδέεται σε ένα κανονικό δίκτυο 220 volt.

  Συμβουλές για την επιλογή

  Εάν έχετε αποφασίσει για τα βασικά κριτήρια, μπορείτε να πάτε πίσω από έναν ανεμιστήρα, τρεις τύποι εξοπλισμού είναι προς πώληση:

  Παράθυρα παραθύρων

  Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευών αποκλείουν σήμερα πρακτικά τη χρήση φυσικού αερισμού για τον αερισμό κατοικιών, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Σε αυτή την περίπτωση, για να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες, χρησιμοποιείται ένας αξονικός εγχώριος ανεμιστήρας, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε τοίχο ή άνοιγμα παραθύρου.
  Ο ανεμιστήρας παράθυρου λειτουργεί σε ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος από -40 ° C έως και 40 ° C. Συχνά αυτές οι μονάδες είναι εφοδιασμένες με περσίδες για να αποτρέπεται η διέλευση αέρος όταν η μονάδα είναι απενεργοποιημένη ή με εξωτερική σχάρα που εμποδίζει την είσοδο βροχής στο δωμάτιο. Πολύ δημοφιλής είναι ο αναστρέψιμος ανεμιστήρας, ο οποίος αλλάζει την κατεύθυνση ροής, δηλαδή λειτουργεί ως μονάδα εξάτμισης και ως αέρας τροφοδοσίας.
  Στο κατάστημα μας Vent-Style.ru μια μεγάλη ποικιλία από ξένους και εγχώριους οπαδούς, εξοπλισμένους με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες έχουν τη βέλτιστη αναλογία τεχνικών χαρακτηριστικών και κόστους.

  Πώς να επιλέξετε το σωστό ανεμιστήρα παραθύρων

  Αγοράζοντας ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά όπως:

  • το επίπεδο θορύβου που παράγεται από τον ανεμιστήρα.
  • η ισχύς του ανεμιστήρα, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην επιφάνεια του δωματίου.
  • η παρουσία συσκευών για την πρόληψη της ρυμούλκησης, καθώς και η διείσδυση σκόνης αέρα και εντόμων.

  Ανεμιστήρας αντιστροφής παραθύρου

  Αναστρέψιμος ανεμιστήρας παράθυρου που χρησιμοποιείται για εξαναγκασμό και εξαερισμό σε χώρους με υψηλή υγρασία ή σκόνη (κουζίνες, γκαράζ, μπάνια, εργαστήρια κλπ.).

  Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι απευθείας στο παράθυρο ή μέσω του ανοίγματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοιοι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε τοίχο ή στην οροφή χρησιμοποιώντας αεραγωγούς μέχρι 2 m.

  Χαρακτηριστικά & Οφέλη

  Ένα χαρακτηριστικό αυτών των ανεμιστήρων είναι η δυνατότητα μετακίνησης του αέρα σε δύο κατευθύνσεις, ανάλογα με την κατεύθυνση περιστροφής της πτερωτής.

  Οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι εξοπλισμένοι με αυτόματες περσίδες, οι οποίες εμποδίζουν την τράβηξη προς τα πίσω και αποτρέπουν την πρόσβαση των εντόμων και της σκόνης στο δωμάτιο. Στο κατάλογο μας μπορείτε να επιλέξετε αντιστρεπτούς ανεμιστήρες με τηλεχειρισμό για τρόπους και ταχύτητες μεταγωγής.

  Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων παραθύρων που παρουσιάζονται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

  • αξιοπιστία και αντοχή.
  • δεν απαιτείται πρόσθετη γείωση.
  • τρόποι μεταγωγής (φυσικός εξαερισμός, εξαναγκασμένος εξαερισμός, εξαναγκασμένος εξαερισμός) ·
  • δυνατότητα μεταγωγής ταχύτητας (από το λεπτό στο μέγιστο).
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
  • οι ηλεκτροκινητήρες προστατεύονται από υπερθέρμανση.
  • εργασία σε θερμοκρασία -5 έως + 50 ° C.
  • οι ανεμιστήρες είναι κατασκευασμένοι από υλικά υψηλής ποιότητας, δεν επηρεάζονται από τις ακτίνες UV.

  Πώς να επιλέξετε έναν αναστρέψιμο ανεμιστήρα

  • Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα παραθύρων, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καθοδηγείται από την απόδοσή του, η οποία εξαρτάται από την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και κυμαίνεται από 110 έως 1750 m 3 / h.
  • Οι ανεμιστήρες έχουν διαφορετική ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων (750-2030 σ.α.λ.).
  • Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η ισχύς του ανεμιστήρα (από 5,1 έως 53,5 W).
  • Επίσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στις συνολικές διαστάσεις των οπαδών.

  Κόστος

  Στο κατάστημά μας θα βρείτε αναστρέψιμους οπαδούς παραθύρων διαφόρων προϊόντων από τα πιο απλά μοντέλα σε μοντέλα με επιπλέον επιλογές σε τιμή από 2390 έως 10.450 ρούβλια.

  Επισκόπηση των ανεμιστήρων του παραθύρου (ανεμιστήρα): τι είναι και τι είναι καλό για;

  Ο ανεμιστήρας για εισροή ή εξαγωγή αέρα μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στον αεραγωγό ή στην τρύπα στον τοίχο. Υπάρχουν μοντέλα για τοποθέτηση παραθύρων. Χρησιμοποιούνται τόσο στην καθημερινή ζωή (σε διαμερίσματα) όσο και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

  Κατά τα σοβιετικά χρόνια, τέτοιες συσκευές μπορούσαν συχνά να φαίνονται στα παράθυρα. Τώρα δεν τίθενται τόσο συχνά, αλλά η επιλογή έχει γίνει πολύ πιο εκτεταμένη.

  Σχετικά με τη συσκευή και την αρχή της λειτουργίας δεν θα μιλήσουμε: είναι απλοί φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, που τροφοδοτούνται από ηλεκτρισμό. Επομένως, ξεκινήστε αμέσως με τις ποικιλίες.

  Τύποι ανεμιστήρων παραθύρων

  Με όρους, τα μοντέλα αυτά μπορούν να χωριστούν σε 2 κριτήρια:

  1. Στην κατεύθυνση της ροής του αέρα.
  2. Στη θέση εγκατάστασης (στο παράθυρο).

  Ας τις εξετάσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

  Π για μια κατεύθυνση ενός ρεύματος

  Ο ανεμιστήρας παράθυρου μπορεί να λειτουργήσει με έναν από τους εξής τρόπους:

  1. Προμήθεια: λειτουργεί στην εισροή αέρα (φρέσκα, από το δρόμο προς το δωμάτιο). Η παραλλαγή είναι πιο συνηθισμένη σε γραφεία και βιομηχανικούς χώρους απ 'ό, τι σε πολυκατοικίες. Σε ένα διαμέρισμα είναι απλούστερο να τοποθετηθεί μια συμβατική βαλβίδα παροχής (είτε σε ένα παράθυρο είτε σε έναν τοίχο) ή μια μονάδα τροφοδοσίας.
  2. Εξολκέας: λειτουργεί σαν εξάτμιση (για να αφαιρέσει αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο). Μια κοινή επιλογή για κουζίνες. Με ένα τέτοιο ανεμιστήρα μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη συνηθισμένη κουκούλα κουζίνας (ή μπορείτε να το προσθέσετε ως συμπλήρωμα - επειδή η κουκούλα είναι πολύ θορυβώδης όταν εργάζεστε).
  3. Παροχή και εξαγωγή (αναστρέψιμη). Μπορεί να λειτουργήσει τόσο στην εισροή, όσο και στην κουκούλα. Η λειτουργία μπορεί να αλλάξει αυτόματα σε κάποιο διάστημα ή να επιλεγεί από το χρήστη.

  Τις περισσότερες φορές τα διαμερίσματα θέτουν μοντέλα καυσαερίων, και μόνο στις κουζίνες.

  Στη θέση εγκατάστασης στο παράθυρο

  Στη θέση του διπλού υαλοπίνακα ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι:

  1. Στο τζάμι. Σε αυτήν την περίπτωση, είτε αγοράζεται ένα παράθυρο διπλού υαλοπίνακα με τελική οπή και στη συνέχεια ένας ανεμιστήρας αγοράζεται ξεχωριστά είτε το παράθυρο πωλείται ήδη με τον ανεμιστήρα εγκατεστημένο. Σχεδόν πάντα υπάρχει μια δεύτερη επιλογή - επειδή είναι απίθανο κάποιος να θέλει να επιλέξει μια συσκευή ξεχωριστά για μια τρύπα στο ποτήρι.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπλοκ (δηλαδή, η μονάδα με τον ανεμιστήρα έχει ένα ξεχωριστό πλαίσιο - όπως ένα παράθυρο).
  3. Στο πλαίσιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας δεν κόβει το γυαλί, αλλά στο πλαίσιο. Στην αγορά μέχρι σήμερα, υπάρχει μόνο μία γραμμή τέτοιων προϊόντων - οι γερμανικές aeromataires Aeromat. Είναι αρκετά ακριβά (πάνω από 100 ευρώ), δεν πωλούνται παντού και δεν θα τα τοποθετήσουν όλοι οι πλοίαρχοι.

  Δύο ανεμιστήρες παραθύρων σε μία μονάδα

  Η πιο επιτυχημένη επιλογή είναι μια ξεχωριστή μονάδα.

  Γιατί στη μετα-σοβιετική εποχή, οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι λιγότερο συνηθισμένοι από ό, τι στην ΕΣΣΔ;

  Ποιος βρήκε τους χρόνους της ΕΣΣΔ και της περεστρόικα - σίγουρα θυμηθείτε ότι πριν οι οπαδοί βρεθούν σε πολλά παλιά παράθυρα. Αλλά στα νέα πλαστικά πλαίσια είναι σχεδόν αόρατα.

  1. Στην αγορά υπήρχαν φτηνές κουκούλες κουζίνας, μονάδες παροχής αέρα, βαλβίδες τροφοδοσίας. Προηγουμένως, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ιδιαίτερα εναλλακτικές λύσεις και, επομένως, έβαλαν τους οπαδούς των ανεμιστήρων.
  2. Δεν υπάρχουν πολλές έτοιμες προσφορές στην αγορά. Δεδομένου ότι τέτοια σχέδια δεν χρησιμοποιούν τη μαζική ζήτηση - οι κατασκευαστές καθυστερούν να αυξήσουν το φάσμα και δεν διεξάγουν εκτεταμένη διαφήμιση. Και αποδεικνύεται ένας φαύλος κύκλος: δεν υπάρχει διαφήμιση και προτάσεις - δεν υπάρχει ζήτηση? δεν υπάρχει ζήτηση - δεν υπάρχουν προσφορές και διαφήμιση.
  3. Τα Windows με ενσωματωμένο ανεμιστήρα είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά. Και επειδή τα παράθυρα PVC δεν είναι ακριβά από μόνα τους, δεν είναι κάθε πελάτης έτοιμος να πληρώσει ακόμη περισσότερα.
  4. Εάν ο χρήστης θέλει να βάλει τον ανεμιστήρα στα ήδη εγκατεστημένα παράθυρα - στο γυαλί θα πρέπει να κόψει την τρύπα. Είτε θα είναι δυνατό να γίνει σωστά - δεν υπάρχει εγγύηση. Επομένως, εάν τα παράθυρα είναι ήδη εγκατεστημένα και δεν πρόκειται να αλλάξουν, είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε μια εγκατάσταση τοίχου τροφοδοσίας ή μια βαλβίδα: θα είναι απλούστερη και δεν θα χρειαστεί να διακινδυνεύσετε το γυαλί.

  Κανόνες επιλογής

  Εάν πρέπει να επιλέξετε έναν εγχώριο ανεμιστήρα - προσέξτε:

  1. Μέθοδος εγκατάστασης. Το πιο σημαντικό σημείο, αν έχετε ήδη παράθυρα - πρώτα πρέπει να ξέρετε αν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα σε αυτά καθόλου και αν κάποιος θα το πάρει.
  2. Θα σταθεί το γυαλί σας; Αν ο ανεμιστήρας έχει επιλεγεί σε πλαστά παράθυρα - αυτό πρέπει επίσης να διευκρινιστεί. Πρέπει να ρωτήσετε είτε τον πωλητή στο κατάστημα (η επιλογή δεν είναι πολύ καλή, αφού πρέπει να κοιτάξετε το ζωντανό), ή ιδανικά - για να καλέσετε το master home.
  3. Η δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας περιστροφής. Δεν είναι απαραιτήτως, αλλά είναι επιθυμητό ο ανεμιστήρας να έχει αρκετές ταχύτητες. Για παράδειγμα - στο ελάχιστο μπορεί να διατηρηθεί συνεχώς, και με τη μέγιστη ταχύτητα να συμπεριληφθεί κατά το κάπνισμα / το μαγείρεμα.
  4. Αντίστροφη. Φυσικά, οι περισσότερες φορές τοποθετούνται σε κουζίνες, και μόνο εξάτμιση, αλλά ένας αναστρέψιμος ανεμιστήρας θα κοστίσει λίγο περισσότερο από "μονόδρομη". Έτσι, σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να το πάρει αυτό.
  5. Μέθοδος διαχείρισης. Τα φθηνότερα μοντέλα με 1 ταχύτητα μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν, για τα οποία συνήθως έχουν απλούς διακόπτες καλωδίων (τραβήξτε το καλώδιο - η συσκευή ανάβει, τραβήξτε ξανά - απενεργοποιείται). Τα μοντέλα έχουν πιο ακριβό τηλεχειριστήριο.
  6. Παρουσία τυφλών (βαλβίδα ελέγχου). Πολύ χρήσιμη επιλογή: εάν υπάρχουν περσίδες - στο κρύο, όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, δεν θα αφήσουν τον κρύο αέρα μέσα. Φυσικά, αντί των τυφλών μπορεί να υπάρχει ένα χειροκίνητο κλείστρο, αλλά πρέπει να ανοίγεται και να κλείνεται από τον εαυτό σας.
  7. Παρουσία ενός πτερυγίου (κάλυμμα). Απαιτούμενο στοιχείο - για να τερματίσετε την τρύπα όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
  8. Παραγωγικότητα. Το μόνο "ποιοτικό" χαρακτηριστικό. Επιλέγεται με βάση την ένταση του δωματίου: ο ανεμιστήρας πρέπει να αφαιρέσει 1 όγκο αέρα ανά ώρα. Δηλαδή, αν η κουζίνα σας έχει 9 "τετράγωνα" και ύψος οροφής 2,5 μέτρα - ο όγκος της είναι 22,5 m³.

  Μοντέλο με καπάκι

  Μικρή βελτίωση της απόδοσης. Σύμφωνα με το SNIP 2.08.01-89, από την κουζίνα πρέπει να αφαιρεθεί τουλάχιστον:

  • 60 m³ / h, εάν υπάρχει πλάκα 2 καυστήρων.
  • 75 m³ / h, εάν υπάρχει πλάκα 3 καυστήρων.
  • 90 m³ / h, εάν υπάρχει σόμπα 4 καυστήρων.

  Επομένως, αν δεν έχετε την "συνηθισμένη" κουκούλα κουζίνας και ο ανεμιστήρας του παραθύρου θα το αντικαταστήσει - θα καθοδηγείται από αυτούς τους δείκτες.

  Με τις συμβουλές είναι πιο θεωρητική - στην πράξη, ακόμη και φθηνά μοντέλα με τιμή 1000 ρούβλια θα έχουν παραγωγικότητα 100 m³ / h +.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης

  Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τέτοιους παράγοντες:

  • δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια τρύπα στον τοίχο (όπως θα χρειαζόταν για την εγκατάσταση μιας τροφοδοσίας / βαλβίδας).
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου (η κουκούλα της κουζίνας μπορεί να ακούγεται περίπου 50-60 dB ή περισσότερο, ο ανεμιστήρας - κατά μέσο όρο περίπου 30 dB).
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (μέση ισχύ εξόδου - από 0,3 kW, ισχύς απλού ανεμιστήρα παραθύρων - περίπου 15-25 W).
  • δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τον αγωγό (όπως για την κουκούλα κουζίνας).

  Τώρα για τα μειονεκτήματα:

  1. Ο ανεμιστήρας θα μειώσει την ορατότητα από το παράθυρο και το φυσικό φως.
  2. Η διέλευση της ροής του αέρα (εάν προέρχεται από το εσωτερικό του δρόμου) δεν μπορεί να θερμανθεί, να φιλτραριστεί ή να ψυχθεί (σε αντίθεση με τις εγκαταστάσεις τοίχου και τους ανακτητές).
  3. Το χειμώνα, ο ψυχρός αέρας μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο μέσω ανεμιστήρα που δεν λειτουργεί (ακόμα και αν το μοντέλο με κάλυμμα δεν είναι γεγονός ότι θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό).
  4. Εάν δεν υπάρχει τρύπα / μπλοκ κάτω από τον ανεμιστήρα στο παράθυρο - θα είναι πολύ δύσκολο να το εγκαταστήσετε (και στην πραγματικότητα είναι ακατάλληλο).
  5. Δεν μπορεί κάθε γυαλί να αντέξει έναν ανεμιστήρα. Εάν το βάζετε σε απλό γυαλί - μπορεί να σπάσει (λόγω των κραδασμών του κινητήρα, ειδικά εάν θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα).

  Αξίζει να εγκαταστήσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα;

  1. Σκοπεύετε να αλλάξετε τα παράθυρα στην κουζίνα.
  2. Στην κουζίνα, δεν υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσετε μια "κανονική" κουκούλα (για παράδειγμα - ο άξονας εξαερισμού έχει υποστεί ζημιά / φράξει ή δεν υπάρχει καθόλου). Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας, τοποθετημένος στο παράθυρο, θα το αντικαταστήσει. Παρόλο που είναι δυνατό να γίνει ευκολότερη και να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στον τοίχο.

  Περίπου αυτά τα σοβιετικά μοντέλα τοποθετήθηκαν σε παλιά παράθυρα

  Σε άλλες περιπτώσεις - είναι ευκολότερο να επιλέξετε άλλη επιλογή. Η λύση είναι συγκεκριμένη και δεν είναι πολύ βολικό να την επιλέξετε.

  Κατά προσέγγιση κόστος και σύντομη λίστα μοντέλων

  Για αναφορά σας - αναφέρουμε το κόστος για πολλά διαφορετικά μοντέλα:

  1. Εποχή, μέγεθος (διάμετρος) 178 mm, με καπάκι στο εξωτερικό. Χωρητικότητα - έως 280 m³ / h, ισχύς - 16 W, για πάχος γυαλιού 3-6 mm. Το κόστος είναι περίπου 1000 ρούβλια.
  2. Aeromat 100, τύπου A (ορθογώνιο μπλοκ, τοποθετημένο στο φύλλο). Χωρητικότητα - έως 75 m³ / h, ισχύς - 17 W. Το κατά προσέγγιση κόστος είναι από 16500 ρούβλια.
  3. SolerPalau, ένα απλό μοντέλο. Διάμετρος - 174 mm, με περσίδες (βαλβίδα ελέγχου) και προστατευτικό πλέγμα. Ισχύς - 25 W, παραγωγικότητα - έως 400 m³ / h. Κοστίζει περίπου 2700 ρούβλια.
  4. SolerPalau HV, αναστρέψιμο μοντέλο, με τηλεχειριστήριο. Διάμετρος - 260 mm, ισχύς - 34 W, παραγωγικότητα - 600 m³ / h. Κοστίζει περίπου 16.000 ρούβλια.
  5. Homeent. OK 150 Η διάμετρος είναι 150 mm, η χωρητικότητα είναι περίπου 280 m³ / h, η ισχύς είναι 16 watt. Το κόστος είναι περίπου 1000 ρούβλια.
  6. Венс 125 МААО1Т, με χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης και ενετικό ρολό. Η διάμετρος είναι 125 mm. Μπορεί να τοποθετηθεί σε πάχος γυαλιού από 4 έως 17 mm. Η χωρητικότητα είναι 185 m³ / h, η ισχύς είναι 22 W. Κοστίζει περίπου 2500 ρούβλια.
  7. Ventilor, με παντζούρια. Η διάμετρος είναι 200 ​​mm, η χωρητικότητα είναι έως 450 m³ / h, η ισχύς είναι 50 W. Κοστίζει περίπου 7000 ρούβλια.

  Αν γενικεύσουμε: ένα απλό μοντέλο με μηχανικό διακόπτη και περσίδες - θα κοστίσει περίπου 1500 ρούβλια.

  Επισκόπηση μοντέλου Homeent OK (βίντεο)

  Οδηγίες εγκατάστασης (+ βίντεο για εγκατάσταση στο παράθυρο)

  Αμέσως να πω: εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα στο γυαλί του παραθύρου - σχεδόν αδύνατο. Πολύ σύνθετο και εξαιρετικά εξειδικευμένο καθήκον.

  Το ίδιο το γυαλί μπορεί εύκολα να καταστραφεί κατά τη διαδικασία, και θα πρέπει να αγοράσετε μια νέα μονάδα γυαλιού. Ως εκ τούτου, για τους περισσότερους ανθρώπους εγκατάσταση είναι καλύτερο να αναθέσει στον πλοίαρχο. Το κατά προσέγγιση κόστος της εγκατάστασης είναι από αρκετές χιλιάδες ρούβλια.

  Αν πρόκειται για μεταλλικά πλαστικά παράθυρα διπλού υαλοπίνακα, είναι απαραίτητο να τα αντικαταστήσετε εντελώς, αγοράζοντας ένα ποτήρι με μια ήδη τρυπημένη τρύπα.

  Αν μιλάμε για παλιά παράθυρα ή για νέα, αλλά για μονόπλιδο, η εγκατάσταση θα μοιάζει με αυτό:

  1. Μια τρύπα κόβεται στο γυαλί ανάλογα με το μέγεθος του περιβλήματος του ανεμιστήρα.
  2. Το σώμα εισάγεται στην οπή και στερεώνεται.
  3. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, όλες οι αρθρώσεις και η χαλαρότητα λιπαίνονται με στεγανωτικό ή χρησιμοποιούνται ελαστικές σφραγίδες.

  Η εγκατάσταση περιγράφεται τόσο σύντομα και γενικά επειδή οι συνθήκες εγκατάστασης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Δεν έχει νόημα να τους απαριθμήσουμε, ο απλούστερος τρόπος είναι να καλέσετε έναν πλοίαρχο και να αξιολογήσετε την κατάσταση επιτόπου.

  Οικιακοί και βιομηχανικοί ανεμιστήρες παραθύρων: μια επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων, προδιαγραφών και αναθεωρήσεων

  Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αερίσετε ένα δωμάτιο χωρίς να εγκαταστήσετε ακριβά συστήματα και πολύπλοκο εξοπλισμό είναι ένας συμβατικός ανεμιστήρας παραθύρων. Παρέχει σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Παράγονται πολλοί διαφορετικοί τύποι ανεμιστήρων - τόσο οικιακοί όσο και βιομηχανικοί. Με χαμηλό ενεργειακό κόστος, παρέχουν επαρκή ανταλλαγή αέρα.

  Ποιοι είναι οι οπαδοί του παραθύρου;

  Ένας ανεμιστήρας παράθυρου είναι μια συσκευή σχεδιασμένη να τροφοδοτεί αέρα σε ένα δωμάτιο και να κυκλοφορεί αέρας. Η συσκευή διαθέτει τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • μικρό μέγεθος,
  • Προσιτή τιμή,
  • απλή εγκατάσταση,
  • απλή εξυπηρέτηση,
  • υψηλό βαθμό προστασίας,
  • αξιοπιστία κατά τη χρήση,
  • η δυνατότητα ομαλής ρύθμισης της ταχύτητας,
  • ήσυχη λειτουργία της συσκευής.

  Γιατί χρειαζόμαστε: σφαίρες εφαρμογής

  Το πεδίο αυτής της συσκευής καλύπτει πολλές περιοχές. Παράθυρο ανεμιστήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία: βιομηχανικές εγκαταστάσεις, διάφορα ιδρύματα και γραφεία, καταστήματα, τροφοδοσία. Επίσης, αυτή η ανέξοδη συσκευή στην καθημερινή ζωή είναι σημαντική - χρησιμοποιείται με επιτυχία τόσο σε ένα διαμέρισμα όσο και σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

  Πώς λειτουργεί: η γενική αρχή λειτουργίας και η συσκευή

  Ο σχεδιασμός της συσκευής χαρακτηρίζεται από την απλότητα και τις μικρές διαστάσεις της. Ο ανεμιστήρας παράθυρου είναι μια κλασική έκδοση του αξονικού ανεμιστήρα. Τα κύρια στοιχεία του είναι:

  • κυλινδρικό σώμα,
  • τροχός με λεπίδες,
  • οδήγηση.

  Η εσωτερική διάμετρος του κυλίνδρου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην παρεμβαίνει στην περιστροφή των λεπίδων. Όταν η συσκευή λειτουργεί, οι περιστρεφόμενες λεπίδες πιάνονται στον αέρα και ωθούνται κατά μήκος του άξονα της πτερωτής.

  Ένας συμβατικός ανεμιστήρας παράθυρου χαρακτηρίζεται από χαμηλή ισχύ, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η συσκευή εγκαθίσταται απευθείας στο παράθυρο ή στο παράθυρο, επομένως έχει ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα.

  Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά σε οποιαδήποτε θερμοκρασία από -39 έως +40 o C. Οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν τη λειτουργία τους. Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με μια ειδική σχάρα, η οποία εμποδίζει την είσοδο ιζημάτων στη συσκευή. Έχουν επίσης ειδικές περσίδες για να αποτρέψουν τη ροή του αέρα, εάν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

  Υφιστάμενα είδη

  Στο μέγεθος και την ισχύ, όλοι οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Τα νοικοκυριά χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα, σπίτια, μικρούς χώρους. Οι βιομηχανίες έχουν μεγάλες χωρητικότητες και μεγέθη, χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, σε μεγάλα κτίρια.

  Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες ανά τύπο εργασίας μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους.

  1. Εξάντληση. Εξασφαλίστε την εξαγωγή ιδιαίτερα μολυσμένου αέρα. Εγκατασταθεί στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, εργαστήρια, εργαστήρια κλπ.
  2. Παροχή αέρα. Δώστε φρέσκο ​​αέρα σε εκείνους τους χώρους όπου δεν είναι αρκετό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους θεσμούς, γραφεία, διαμερίσματα.
  3. Παροχή και εξαγωγή (αναστρέψιμη). Ο ανεμιστήρας παραθύρου εισαγωγής και εξαγωγής είναι το πιο παραγωγικό μοντέλο. Μπορεί επίσης να καθαρίσει τον αέρα, να αφαιρέσει τα απόβλητα και να εξασφαλίσει τη ροή του καθαρού αέρα. Η μέγιστη εναλλαγή αέρα επιτυγχάνεται με αλλαγή της κατεύθυνσης κίνησης των λεπίδων. Για τη λειτουργία, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικό κινητήρα συνδεδεμένο στο δίκτυο 220 V.

  Ένας άλλος τύπος ανεμιστήρα παραθύρων είναι ο ανεμιστήρας. Είναι μικρό και τοποθετείται απευθείας στο παράθυρο.

  Ανατροφοδότηση των ανεμιστήρων παραθύρων: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

  Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη

  Το μέγεθος του ανεμιστήρα πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Πολύ μικρή συσκευή θα είναι αναποτελεσματική, για να βάλει μια μεγάλη συσκευή σε ένα μικρό δωμάτιο - καταναλώνει ενέργεια. Δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι διαστάσεις, αλλά και η ισχύς της συσκευής.

  Προς το παρόν, πλαστικά παράθυρα γίνονται χωρίς παράθυρα, οπότε αν θέλετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, θα πρέπει να το σκεφτείτε εκ των προτέρων.

  Κοινά μεγέθη: 174 * 174 * 103 mm, 214 * 214 * 98 mm.

  Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

  Νοικοκυριό

  SolerPalau HCM-150Ν

  Ο ανεμιστήρας είναι κατασκευασμένος από χυτό πλαστικό με πλαίσιο στήριξης ενισχυμένο με μέταλλο. Έχει αυτόματα κλείσιμο τυφλών.

  ERA HPS 20

  Ο ανεμιστήρας εξάτμισης είναι αξονικού τύπου, κατασκευασμένος από ισχυρό πλαστικό, ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες. Έχει μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία ενεργοποιείται μέσω ενός διακόπτη καλωδίου.

  Βιομηχανική

  1. Dospel WB-S 250

   Βιομηχανικός ανεμιστήρας για μικρούς βιομηχανικούς χώρους, σχεδιασμένο να αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής. Κατασκευασμένο από χάλυβα με επίστρωση σκόνης Έχει ρυθμιστή ταχύτητας, με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Η πτερωτή στρέφεται σε ειδική θήκη. Αφού απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα, εκτελεί τη λειτουργία μιας βαλβίδας ανακύκλωσης.

  Systemair BF-W 230A

  Αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε γραφεία και βιομηχανικούς χώρους. Κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό, εύκολο στη συντήρηση. Διαθέτει βαλβίδα ελέγχου βαρύτητας για την αποφυγή της αντίστροφης πρόσφυσης.

  Μηχανισμοί αερομεταφοράς 200/2

  Μια ισχυρή βιομηχανική συσκευή με αυξημένη παραγωγικότητα. Σχεδιασμένο για μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό ρυθμιστή που εξασφαλίζει ομαλό έλεγχο ταχύτητας. Με αυτόν τον τρόπο, η ροή αέρα και το επίπεδο θορύβου μπορούν να ρυθμιστούν.

  Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

  Από τα παραπάνω μοντέλα μπορούν να εντοπιστούν οι ακόλουθες συσκευές.

  1. Η μάρκα SP κέρδισε εμπιστοσύνη στην αγορά. Ο ανεμιστήρας οικιακής χρήσης SolerPalau HCM-150N, σύμφωνα με τους καταναλωτές, αποδείχθηκε καλά. Έχει εξαιρετική απόδοση, ήσυχη, έχει αυτόματα κλείσιμο τυφλών, το οποίο είναι επίσης πολύ σημαντικό. Το κόστος είναι 3 133 ρούβλια.
  2. Οι φίλοι της εταιρείας "VENTS" είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Το μοντέλο VENTS 125 MA01 έχει ένα βολικό σχήμα, με στερέωση στο παράθυρο, σχεδόν αθόρυβο. Κατασκευασμένο από λευκό υψηλής ποιότητας πλαστικό. Πολύ βολικό για μικρά δωμάτια. Το κόστος είναι 1600 ρούβλια.
  3. Από τα βιομηχανικά μοντέλα αξίζει να προσέχετε τον ανεμιστήρα Dospel WB-S 250. Σε μικρά μεγέθη έχει πολύ καλή απόδοση. Διαθέτει ανθεκτική θήκη από χάλυβα, ρυθμιστή ταχύτητας. Η τιμή είναι 2 700 ρούβλια.

  Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια συσκευή;

  • Όγκος ανταλλαγής αέρα. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός, καθώς δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας στο δωμάτιο θα ανανεωθεί. Πάνω απ 'όλα, αυτά τα πρότυπα για την κουζίνα και το μπάνιο, αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε μια κατοικημένη περιοχή.
  • Διαστάσεις και εμφάνιση της συσκευής. Πριν εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της συσκευής και με το παράθυρο ή το παράθυρο, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επαναλάβετε κάτι αργότερα. Επίσης, αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να υποβαθμίσει το φωτισμό του δωματίου. Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο. Ένα όμορφο σχέδιο θα βελτιώσει μόνο το σπίτι ή το διαμέρισμά σας.
  • Τύπος διαχείρισης. Τώρα παράγονται διάφορα συστήματα ελέγχου. Υπάρχουν επιλογές με κουμπιά, κορδόνια, υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι βολικό εάν η συσκευή είναι υψηλή ή δύσκολη στην πρόσβαση.

  Αν ο διακόπτης βρίσκεται ξεχωριστά, θα πρέπει να τον συνδέσετε στον κόμβο ελέγχου. Μπορείτε να αγοράσετε μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Στη συνέχεια, τα έξυπνα ηλεκτρονικά στοιχεία θα ενεργοποιήσουν και θα απενεργοποιήσουν τη συσκευή. Είναι πολύ βολικό.

 • Αποθήκευση θερμότητας στο δωμάτιο. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Εάν δεν θέλετε να κρυώσετε στο δωμάτιο όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο με καπάκι ή τυφλό.

  Τρία καλύτερα μοντέλα

  1. Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαερισμού "VENTS" της σειράς Air Force είναι μια πολύ αξιόπιστη συσκευή με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Κατασκευασμένο από πλαστικό ABS, ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου. Τα αυτόματα ρολά εμποδίζουν τη ροή του αέρα όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Είναι εξοπλισμένο με προστασία από υπερθέρμανση. Η τιμή είναι 5 350 ρούβλια.

 • Οικιακός ανεμιστήρας SolerPalau HCM-225N. Πολύ υψηλή παραγωγικότητα (900 m 3 / ώρα), ενώ λειτουργεί αθόρυβα. Έχει ένα αδιάβροχο περίβλημα, η λειτουργία του ιονισμού του αέρα, δεν επιτρέπει τον μολυσμένο αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο. Υπάρχουν αυτόματα ρολά. Μπορεί να συνδεθεί ένας αυτόματος ρυθμιστής ταχύτητας (διατίθεται ξεχωριστά). Το κόστος είναι 3 395 ρούβλια.

 • Παράθυρο ανεμιστήρα με αυτόματες περσίδες Elicent VITRO 6/150 PA. Αναστρέψιμος ανεμιστήρας του Ιταλού κατασκευαστή, κατάλληλος τόσο για τοποθέτηση παραθύρων όσο και για τοίχους. Κατασκευασμένο από λευκό πλαστικό υψηλής αντοχής, έχει προστασία από την υπερθέρμανση του κινητήρα. Το κόστος είναι 5 225 ρούβλια.
 • Κόστος

  Το κόστος του ανεμιστήρα εξαρτάται από την χωρητικότητά του, τις διαστάσεις, την ποιότητα του υλικού, τη χώρα κατασκευής, το επίπεδο θορύβου, τον τύπο ελέγχου, πρόσθετα χαρακτηριστικά (διαθεσιμότητα περσίδων, καλύμματα, χρονοδιακόπτη, λειτουργία ιονισμού αέρα κλπ.). Πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή της συσκευής. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι ο κατασκευαστής, η απόδοση της συσκευής και τα χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου.