Αξονικοί ανεμιστήρες παραθύρων

Αξονικοί ανεμιστήρες παραθύρων VO-5,0; BO-5,6, BO-6,3; BO-7.1; BO-8.0.

Ανεμιστήρες παράθυρο αξονικό ΒΟ-220 για εφαρμογή σε μια ζωή και στην κατασκευή.

Βιομηχανικοί ανεμιστήρες αξονικού παραθύρου στη σειρά 380 (BO-2.5, BO-3.15, BO-4.0, BO-4.5, BO-12.0).

AF - ανεμιστήρας αξονικού παραθύρου με μονάδα εργασίας Multifan και επίστρωση πολυμερών. Παρέχει σταθερή διανομή αέρα.

AGR - παράθυρο αξονικού ανεμιστήρα εξαγωγής με περσίδες. Μη διαβρωμένο, χαμηλό θόρυβο.

Οι αξονικοί ανεμιστήρες βιομηχανικών παραθύρων είναι σχεδιασμένοι για μικρά έως μεσαίου μεγέθους δωμάτια. Οι μονάδες εγκαθίστανται σε ανοίγματα τοίχων ή παραθύρων ως στοιχείο εξάτμισης ή εξαναγκασμένου εξαερισμού. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών - οικονομική κατανάλωση ενέργειας και μειωμένα επίπεδα θορύβου κατά τη λειτουργία, υψηλή αξιοπιστία, ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας. Οι ανεμιστήρες αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται συχνά για καταστήματα δημόσιων τροφοδοσιών, εμπορικά κέντρα, εργαστήρια και άλλα καταστήματα για οικιακή χρήση. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον υγρό και σκονισμένο αέρα, έτσι είναι στη ζήτηση στη γεωργία. αξονική Παράθυρο ανεμιστήρες κατάλληλο για σπίτια πουλερικών, πτηνοτροφεία, χοιροστάσια, αποθήκευση λαχανικών, αγροκτήματα βοοειδών, κ.λπ. Σε σειρά μας περιλαμβάνει όλα τα μεγέθη του παραθύρου της πιο κοινής VO αξονικό ανεμιστήρα εξάτμισης / εφοδιασμού -.. στο IS-2,5, 3-VO, VO-3, 15, BO-4, BO-5.6, BO-7.1, BO-8.0, BO-12. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε VO ανεμιστήρες με τον κινητήρα 220 ή 380 V.

Οι εξαερισμένοι ανεμιστήρες αξονικού παραθύρου μπορούν να παραχθούν με αυτόματες περσίδες για επιπλέον αποθήκευση θερμότητας στο δωμάτιο. Υπό την επίδραση της ροής αέρα, οι περσίδες ανοίγουν όταν ο ανεμιστήρας σταματήσει να λειτουργεί - κλείνουν, εμποδίζοντας τη διαρροή θερμού αέρα. Οι μονάδες VO μπορούν επίσης να παραχθούν χωρίς περσίδες. Η πτερωτή προστατεύεται επιπρόσθετα από μεταλλικό πλέγμα, οι παράμετροι των κυψελών είναι μόνο 25x25 mm, πράγμα που εξαλείφει πλήρως τα ξένα αντικείμενα που εισέρχονται στην περιοχή εργασίας. Ανάλογα με το μέγεθος, οι παράμετροι όπως η ισχύς και η ταχύτητα του αέρα αλλάζουν. Για να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο για το δωμάτιό σας, σας συνιστούμε να ζητήσετε βοήθεια από έναν σύμβουλο.

Η εταιρεία "VentInform" είναι ο επίσημος προμηθευτής εξοπλισμού θέρμανσης στη Ρωσία και τις χώρες της ΚΑΚ. Συνεργαζόμαστε με γνωστά εργοστάσια παραγωγής και παρέχουμε παράδοση σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε ανεμιστήρες αξονικών παραθύρων στις καλύτερες τιμές χωρίς μεσάζοντες. Διασφαλίζουμε την υψηλή ποιότητα και την πρωτοτυπία των προϊόντων.

Επισκόπηση των ανεμιστήρων του παραθύρου (ανεμιστήρα): τι είναι και τι είναι καλό για;

Ο ανεμιστήρας για εισροή ή εξαγωγή αέρα μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στον αεραγωγό ή στην τρύπα στον τοίχο. Υπάρχουν μοντέλα για τοποθέτηση παραθύρων. Χρησιμοποιούνται τόσο στην καθημερινή ζωή (σε διαμερίσματα) όσο και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Κατά τα σοβιετικά χρόνια, τέτοιες συσκευές μπορούσαν συχνά να φαίνονται στα παράθυρα. Τώρα δεν τίθενται τόσο συχνά, αλλά η επιλογή έχει γίνει πολύ πιο εκτεταμένη.

Σχετικά με τη συσκευή και την αρχή της λειτουργίας δεν θα μιλήσουμε: είναι απλοί φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, που τροφοδοτούνται από ηλεκτρισμό. Επομένως, ξεκινήστε αμέσως με τις ποικιλίες.

Τύποι ανεμιστήρων παραθύρων

Με όρους, τα μοντέλα αυτά μπορούν να χωριστούν σε 2 κριτήρια:

 1. Στην κατεύθυνση της ροής του αέρα.
 2. Στη θέση εγκατάστασης (στο παράθυρο).

Ας τις εξετάσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

Π για μια κατεύθυνση ενός ρεύματος

Ο ανεμιστήρας παράθυρου μπορεί να λειτουργήσει με έναν από τους εξής τρόπους:

 1. Προμήθεια: λειτουργεί στην εισροή αέρα (φρέσκα, από το δρόμο προς το δωμάτιο). Η παραλλαγή είναι πιο συνηθισμένη σε γραφεία και βιομηχανικούς χώρους απ 'ό, τι σε πολυκατοικίες. Σε ένα διαμέρισμα είναι απλούστερο να τοποθετηθεί μια συμβατική βαλβίδα παροχής (είτε σε ένα παράθυρο είτε σε έναν τοίχο) ή μια μονάδα τροφοδοσίας.
 2. Εξολκέας: λειτουργεί σαν εξάτμιση (για να αφαιρέσει αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο). Μια κοινή επιλογή για κουζίνες. Με ένα τέτοιο ανεμιστήρα μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη συνηθισμένη κουκούλα κουζίνας (ή μπορείτε να το προσθέσετε ως συμπλήρωμα - επειδή η κουκούλα είναι πολύ θορυβώδης όταν εργάζεστε).
 3. Παροχή και εξαγωγή (αναστρέψιμη). Μπορεί να λειτουργήσει τόσο στην εισροή, όσο και στην κουκούλα. Η λειτουργία μπορεί να αλλάξει αυτόματα σε κάποιο διάστημα ή να επιλεγεί από το χρήστη.

Τις περισσότερες φορές τα διαμερίσματα θέτουν μοντέλα καυσαερίων, και μόνο στις κουζίνες.

Στη θέση εγκατάστασης στο παράθυρο

Στη θέση του διπλού υαλοπίνακα ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι:

 1. Στο τζάμι. Σε αυτήν την περίπτωση, είτε αγοράζεται ένα παράθυρο διπλού υαλοπίνακα με τελική οπή και στη συνέχεια ένας ανεμιστήρας αγοράζεται ξεχωριστά είτε το παράθυρο πωλείται ήδη με τον ανεμιστήρα εγκατεστημένο. Σχεδόν πάντα υπάρχει μια δεύτερη επιλογή - επειδή είναι απίθανο κάποιος να θέλει να επιλέξει μια συσκευή ξεχωριστά για μια τρύπα στο ποτήρι.
 2. Σε ένα ξεχωριστό μπλοκ (δηλαδή, η μονάδα με τον ανεμιστήρα έχει ένα ξεχωριστό πλαίσιο - όπως ένα παράθυρο).
 3. Στο πλαίσιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας δεν κόβει το γυαλί, αλλά στο πλαίσιο. Στην αγορά μέχρι σήμερα, υπάρχει μόνο μία γραμμή τέτοιων προϊόντων - οι γερμανικές aeromataires Aeromat. Είναι αρκετά ακριβά (πάνω από 100 ευρώ), δεν πωλούνται παντού και δεν θα τα τοποθετήσουν όλοι οι πλοίαρχοι.

Δύο ανεμιστήρες παραθύρων σε μία μονάδα

Η πιο επιτυχημένη επιλογή είναι μια ξεχωριστή μονάδα.

Γιατί στη μετα-σοβιετική εποχή, οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι λιγότερο συνηθισμένοι από ό, τι στην ΕΣΣΔ;

Ποιος βρήκε τους χρόνους της ΕΣΣΔ και της περεστρόικα - σίγουρα θυμηθείτε ότι πριν οι οπαδοί βρεθούν σε πολλά παλιά παράθυρα. Αλλά στα νέα πλαστικά πλαίσια είναι σχεδόν αόρατα.

 1. Στην αγορά υπήρχαν φτηνές κουκούλες κουζίνας, μονάδες παροχής αέρα, βαλβίδες τροφοδοσίας. Προηγουμένως, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ιδιαίτερα εναλλακτικές λύσεις και, επομένως, έβαλαν τους οπαδούς των ανεμιστήρων.
 2. Δεν υπάρχουν πολλές έτοιμες προσφορές στην αγορά. Δεδομένου ότι τέτοια σχέδια δεν χρησιμοποιούν τη μαζική ζήτηση - οι κατασκευαστές καθυστερούν να αυξήσουν το φάσμα και δεν διεξάγουν εκτεταμένη διαφήμιση. Και αποδεικνύεται ένας φαύλος κύκλος: δεν υπάρχει διαφήμιση και προτάσεις - δεν υπάρχει ζήτηση? δεν υπάρχει ζήτηση - δεν υπάρχουν προσφορές και διαφήμιση.
 3. Τα Windows με ενσωματωμένο ανεμιστήρα είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά. Και επειδή τα παράθυρα PVC δεν είναι ακριβά από μόνα τους, δεν είναι κάθε πελάτης έτοιμος να πληρώσει ακόμη περισσότερα.
 4. Εάν ο χρήστης θέλει να βάλει τον ανεμιστήρα στα ήδη εγκατεστημένα παράθυρα - στο γυαλί θα πρέπει να κόψει την τρύπα. Είτε θα είναι δυνατό να γίνει σωστά - δεν υπάρχει εγγύηση. Επομένως, εάν τα παράθυρα είναι ήδη εγκατεστημένα και δεν πρόκειται να αλλάξουν, είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε μια εγκατάσταση τοίχου τροφοδοσίας ή μια βαλβίδα: θα είναι απλούστερη και δεν θα χρειαστεί να διακινδυνεύσετε το γυαλί.

Κανόνες επιλογής

Εάν πρέπει να επιλέξετε έναν εγχώριο ανεμιστήρα - προσέξτε:

 1. Μέθοδος εγκατάστασης. Το πιο σημαντικό σημείο, αν έχετε ήδη παράθυρα - πρώτα πρέπει να ξέρετε αν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα σε αυτά καθόλου και αν κάποιος θα το πάρει.
 2. Θα σταθεί το γυαλί σας; Αν ο ανεμιστήρας έχει επιλεγεί σε πλαστά παράθυρα - αυτό πρέπει επίσης να διευκρινιστεί. Πρέπει να ρωτήσετε είτε τον πωλητή στο κατάστημα (η επιλογή δεν είναι πολύ καλή, αφού πρέπει να κοιτάξετε το ζωντανό), ή ιδανικά - για να καλέσετε το master home.
 3. Η δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας περιστροφής. Δεν είναι απαραιτήτως, αλλά είναι επιθυμητό ο ανεμιστήρας να έχει αρκετές ταχύτητες. Για παράδειγμα - στο ελάχιστο μπορεί να διατηρηθεί συνεχώς, και με τη μέγιστη ταχύτητα να συμπεριληφθεί κατά το κάπνισμα / το μαγείρεμα.
 4. Αντίστροφη. Φυσικά, οι περισσότερες φορές τοποθετούνται σε κουζίνες, και μόνο εξάτμιση, αλλά ένας αναστρέψιμος ανεμιστήρας θα κοστίσει λίγο περισσότερο από "μονόδρομη". Έτσι, σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να το πάρει αυτό.
 5. Μέθοδος διαχείρισης. Τα φθηνότερα μοντέλα με 1 ταχύτητα μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν, για τα οποία συνήθως έχουν απλούς διακόπτες καλωδίων (τραβήξτε το καλώδιο - η συσκευή ανάβει, τραβήξτε ξανά - απενεργοποιείται). Τα μοντέλα έχουν πιο ακριβό τηλεχειριστήριο.
 6. Παρουσία τυφλών (βαλβίδα ελέγχου). Πολύ χρήσιμη επιλογή: εάν υπάρχουν περσίδες - στο κρύο, όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, δεν θα αφήσουν τον κρύο αέρα μέσα. Φυσικά, αντί των τυφλών μπορεί να υπάρχει ένα χειροκίνητο κλείστρο, αλλά πρέπει να ανοίγεται και να κλείνεται από τον εαυτό σας.
 7. Παρουσία ενός πτερυγίου (κάλυμμα). Απαιτούμενο στοιχείο - για να τερματίσετε την τρύπα όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
 8. Παραγωγικότητα. Το μόνο "ποιοτικό" χαρακτηριστικό. Επιλέγεται με βάση την ένταση του δωματίου: ο ανεμιστήρας πρέπει να αφαιρέσει 1 όγκο αέρα ανά ώρα. Δηλαδή, αν η κουζίνα σας έχει 9 "τετράγωνα" και ύψος οροφής 2,5 μέτρα - ο όγκος της είναι 22,5 m³.

Μοντέλο με καπάκι

Μικρή βελτίωση της απόδοσης. Σύμφωνα με το SNIP 2.08.01-89, από την κουζίνα πρέπει να αφαιρεθεί τουλάχιστον:

 • 60 m³ / h, εάν υπάρχει πλάκα 2 καυστήρων.
 • 75 m³ / h, εάν υπάρχει πλάκα 3 καυστήρων.
 • 90 m³ / h, εάν υπάρχει σόμπα 4 καυστήρων.

Επομένως, αν δεν έχετε την "συνηθισμένη" κουκούλα κουζίνας και ο ανεμιστήρας του παραθύρου θα το αντικαταστήσει - θα καθοδηγείται από αυτούς τους δείκτες.

Με τις συμβουλές είναι πιο θεωρητική - στην πράξη, ακόμη και φθηνά μοντέλα με τιμή 1000 ρούβλια θα έχουν παραγωγικότητα 100 m³ / h +.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τέτοιους παράγοντες:

 • δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια τρύπα στον τοίχο (όπως θα χρειαζόταν για την εγκατάσταση μιας τροφοδοσίας / βαλβίδας).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου (η κουκούλα της κουζίνας μπορεί να ακούγεται περίπου 50-60 dB ή περισσότερο, ο ανεμιστήρας - κατά μέσο όρο περίπου 30 dB).
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (μέση ισχύ εξόδου - από 0,3 kW, ισχύς απλού ανεμιστήρα παραθύρων - περίπου 15-25 W).
 • δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τον αγωγό (όπως για την κουκούλα κουζίνας).

Τώρα για τα μειονεκτήματα:

 1. Ο ανεμιστήρας θα μειώσει την ορατότητα από το παράθυρο και το φυσικό φως.
 2. Η διέλευση της ροής του αέρα (εάν προέρχεται από το εσωτερικό του δρόμου) δεν μπορεί να θερμανθεί, να φιλτραριστεί ή να ψυχθεί (σε αντίθεση με τις εγκαταστάσεις τοίχου και τους ανακτητές).
 3. Το χειμώνα, ο ψυχρός αέρας μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο μέσω ανεμιστήρα που δεν λειτουργεί (ακόμα και αν το μοντέλο με κάλυμμα δεν είναι γεγονός ότι θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό).
 4. Εάν δεν υπάρχει τρύπα / μπλοκ κάτω από τον ανεμιστήρα στο παράθυρο - θα είναι πολύ δύσκολο να το εγκαταστήσετε (και στην πραγματικότητα είναι ακατάλληλο).
 5. Δεν μπορεί κάθε γυαλί να αντέξει έναν ανεμιστήρα. Εάν το βάζετε σε απλό γυαλί - μπορεί να σπάσει (λόγω των κραδασμών του κινητήρα, ειδικά εάν θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα).

Αξίζει να εγκαταστήσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα;

 1. Σκοπεύετε να αλλάξετε τα παράθυρα στην κουζίνα.
 2. Στην κουζίνα, δεν υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσετε μια "κανονική" κουκούλα (για παράδειγμα - ο άξονας εξαερισμού έχει υποστεί ζημιά / φράξει ή δεν υπάρχει καθόλου). Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας, τοποθετημένος στο παράθυρο, θα το αντικαταστήσει. Παρόλο που είναι δυνατό να γίνει ευκολότερη και να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στον τοίχο.

Περίπου αυτά τα σοβιετικά μοντέλα τοποθετήθηκαν σε παλιά παράθυρα

Σε άλλες περιπτώσεις - είναι ευκολότερο να επιλέξετε άλλη επιλογή. Η λύση είναι συγκεκριμένη και δεν είναι πολύ βολικό να την επιλέξετε.

Κατά προσέγγιση κόστος και σύντομη λίστα μοντέλων

Για αναφορά σας - αναφέρουμε το κόστος για πολλά διαφορετικά μοντέλα:

 1. Εποχή, μέγεθος (διάμετρος) 178 mm, με καπάκι στο εξωτερικό. Χωρητικότητα - έως 280 m³ / h, ισχύς - 16 W, για πάχος γυαλιού 3-6 mm. Το κόστος είναι περίπου 1000 ρούβλια.
 2. Aeromat 100, τύπου A (ορθογώνιο μπλοκ, τοποθετημένο στο φύλλο). Χωρητικότητα - έως 75 m³ / h, ισχύς - 17 W. Το κατά προσέγγιση κόστος είναι από 16500 ρούβλια.
 3. SolerPalau, ένα απλό μοντέλο. Διάμετρος - 174 mm, με περσίδες (βαλβίδα ελέγχου) και προστατευτικό πλέγμα. Ισχύς - 25 W, παραγωγικότητα - έως 400 m³ / h. Κοστίζει περίπου 2700 ρούβλια.
 4. SolerPalau HV, αναστρέψιμο μοντέλο, με τηλεχειριστήριο. Διάμετρος - 260 mm, ισχύς - 34 W, παραγωγικότητα - 600 m³ / h. Κοστίζει περίπου 16.000 ρούβλια.
 5. Homeent. OK 150 Η διάμετρος είναι 150 mm, η χωρητικότητα είναι περίπου 280 m³ / h, η ισχύς είναι 16 watt. Το κόστος είναι περίπου 1000 ρούβλια.
 6. Венс 125 МААО1Т, με χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης και ενετικό ρολό. Η διάμετρος είναι 125 mm. Μπορεί να τοποθετηθεί σε πάχος γυαλιού από 4 έως 17 mm. Η χωρητικότητα είναι 185 m³ / h, η ισχύς είναι 22 W. Κοστίζει περίπου 2500 ρούβλια.
 7. Ventilor, με παντζούρια. Η διάμετρος είναι 200 ​​mm, η χωρητικότητα είναι έως 450 m³ / h, η ισχύς είναι 50 W. Κοστίζει περίπου 7000 ρούβλια.

Αν γενικεύσουμε: ένα απλό μοντέλο με μηχανικό διακόπτη και περσίδες - θα κοστίσει περίπου 1500 ρούβλια.

Επισκόπηση μοντέλου Homeent OK (βίντεο)

Οδηγίες εγκατάστασης (+ βίντεο για εγκατάσταση στο παράθυρο)

Αμέσως να πω: εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα στο γυαλί του παραθύρου - σχεδόν αδύνατο. Πολύ σύνθετο και εξαιρετικά εξειδικευμένο καθήκον.

Το ίδιο το γυαλί μπορεί εύκολα να καταστραφεί κατά τη διαδικασία, και θα πρέπει να αγοράσετε μια νέα μονάδα γυαλιού. Ως εκ τούτου, για τους περισσότερους ανθρώπους εγκατάσταση είναι καλύτερο να αναθέσει στον πλοίαρχο. Το κατά προσέγγιση κόστος της εγκατάστασης είναι από αρκετές χιλιάδες ρούβλια.

Αν πρόκειται για μεταλλικά πλαστικά παράθυρα διπλού υαλοπίνακα, είναι απαραίτητο να τα αντικαταστήσετε εντελώς, αγοράζοντας ένα ποτήρι με μια ήδη τρυπημένη τρύπα.

Αν μιλάμε για παλιά παράθυρα ή για νέα, αλλά για μονόπλιδο, η εγκατάσταση θα μοιάζει με αυτό:

 1. Μια τρύπα κόβεται στο γυαλί ανάλογα με το μέγεθος του περιβλήματος του ανεμιστήρα.
 2. Το σώμα εισάγεται στην οπή και στερεώνεται.
 3. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, όλες οι αρθρώσεις και η χαλαρότητα λιπαίνονται με στεγανωτικό ή χρησιμοποιούνται ελαστικές σφραγίδες.

Η εγκατάσταση περιγράφεται τόσο σύντομα και γενικά επειδή οι συνθήκες εγκατάστασης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Δεν έχει νόημα να τους απαριθμήσουμε, ο απλούστερος τρόπος είναι να καλέσετε έναν πλοίαρχο και να αξιολογήσετε την κατάσταση επιτόπου.

Οικιακοί και βιομηχανικοί ανεμιστήρες παραθύρων: μια επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων, προδιαγραφών και αναθεωρήσεων

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αερίσετε ένα δωμάτιο χωρίς να εγκαταστήσετε ακριβά συστήματα και πολύπλοκο εξοπλισμό είναι ένας συμβατικός ανεμιστήρας παραθύρων. Παρέχει σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Παράγονται πολλοί διαφορετικοί τύποι ανεμιστήρων - τόσο οικιακοί όσο και βιομηχανικοί. Με χαμηλό ενεργειακό κόστος, παρέχουν επαρκή ανταλλαγή αέρα.

Ποιοι είναι οι οπαδοί του παραθύρου;

Ένας ανεμιστήρας παράθυρου είναι μια συσκευή σχεδιασμένη να τροφοδοτεί αέρα σε ένα δωμάτιο και να κυκλοφορεί αέρας. Η συσκευή διαθέτει τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • μικρό μέγεθος,
 • Προσιτή τιμή,
 • απλή εγκατάσταση,
 • απλή εξυπηρέτηση,
 • υψηλό βαθμό προστασίας,
 • αξιοπιστία κατά τη χρήση,
 • η δυνατότητα ομαλής ρύθμισης της ταχύτητας,
 • ήσυχη λειτουργία της συσκευής.

Γιατί χρειαζόμαστε: σφαίρες εφαρμογής

Το πεδίο αυτής της συσκευής καλύπτει πολλές περιοχές. Παράθυρο ανεμιστήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία: βιομηχανικές εγκαταστάσεις, διάφορα ιδρύματα και γραφεία, καταστήματα, τροφοδοσία. Επίσης, αυτή η ανέξοδη συσκευή στην καθημερινή ζωή είναι σημαντική - χρησιμοποιείται με επιτυχία τόσο σε ένα διαμέρισμα όσο και σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Πώς λειτουργεί: η γενική αρχή λειτουργίας και η συσκευή

Ο σχεδιασμός της συσκευής χαρακτηρίζεται από την απλότητα και τις μικρές διαστάσεις της. Ο ανεμιστήρας παράθυρου είναι μια κλασική έκδοση του αξονικού ανεμιστήρα. Τα κύρια στοιχεία του είναι:

 • κυλινδρικό σώμα,
 • τροχός με λεπίδες,
 • οδήγηση.

Η εσωτερική διάμετρος του κυλίνδρου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην παρεμβαίνει στην περιστροφή των λεπίδων. Όταν η συσκευή λειτουργεί, οι περιστρεφόμενες λεπίδες πιάνονται στον αέρα και ωθούνται κατά μήκος του άξονα της πτερωτής.

Ένας συμβατικός ανεμιστήρας παράθυρου χαρακτηρίζεται από χαμηλή ισχύ, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η συσκευή εγκαθίσταται απευθείας στο παράθυρο ή στο παράθυρο, επομένως έχει ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα.

Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά σε οποιαδήποτε θερμοκρασία από -39 έως +40 o C. Οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν τη λειτουργία τους. Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με μια ειδική σχάρα, η οποία εμποδίζει την είσοδο ιζημάτων στη συσκευή. Έχουν επίσης ειδικές περσίδες για να αποτρέψουν τη ροή του αέρα, εάν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

Υφιστάμενα είδη

Στο μέγεθος και την ισχύ, όλοι οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Τα νοικοκυριά χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα, σπίτια, μικρούς χώρους. Οι βιομηχανίες έχουν μεγάλες χωρητικότητες και μεγέθη, χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, σε μεγάλα κτίρια.

Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες ανά τύπο εργασίας μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους.

 1. Εξάντληση. Εξασφαλίστε την εξαγωγή ιδιαίτερα μολυσμένου αέρα. Εγκατασταθεί στο μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα, εργαστήρια, εργαστήρια κλπ.
 2. Παροχή αέρα. Δώστε φρέσκο ​​αέρα σε εκείνους τους χώρους όπου δεν είναι αρκετό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους θεσμούς, γραφεία, διαμερίσματα.
 3. Παροχή και εξαγωγή (αναστρέψιμη). Ο ανεμιστήρας παραθύρου εισαγωγής και εξαγωγής είναι το πιο παραγωγικό μοντέλο. Μπορεί επίσης να καθαρίσει τον αέρα, να αφαιρέσει τα απόβλητα και να εξασφαλίσει τη ροή του καθαρού αέρα. Η μέγιστη εναλλαγή αέρα επιτυγχάνεται με αλλαγή της κατεύθυνσης κίνησης των λεπίδων. Για τη λειτουργία, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικό κινητήρα συνδεδεμένο στο δίκτυο 220 V.

Ένας άλλος τύπος ανεμιστήρα παραθύρων είναι ο ανεμιστήρας. Είναι μικρό και τοποθετείται απευθείας στο παράθυρο.

Ανατροφοδότηση των ανεμιστήρων παραθύρων: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη

Το μέγεθος του ανεμιστήρα πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Πολύ μικρή συσκευή θα είναι αναποτελεσματική, για να βάλει μια μεγάλη συσκευή σε ένα μικρό δωμάτιο - καταναλώνει ενέργεια. Δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι διαστάσεις, αλλά και η ισχύς της συσκευής.

Προς το παρόν, πλαστικά παράθυρα γίνονται χωρίς παράθυρα, οπότε αν θέλετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, θα πρέπει να το σκεφτείτε εκ των προτέρων.

Κοινά μεγέθη: 174 * 174 * 103 mm, 214 * 214 * 98 mm.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Νοικοκυριό

SolerPalau HCM-150Ν

Ο ανεμιστήρας είναι κατασκευασμένος από χυτό πλαστικό με πλαίσιο στήριξης ενισχυμένο με μέταλλο. Έχει αυτόματα κλείσιμο τυφλών.

ERA HPS 20

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης είναι αξονικού τύπου, κατασκευασμένος από ισχυρό πλαστικό, ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες. Έχει μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία ενεργοποιείται μέσω ενός διακόπτη καλωδίου.

Βιομηχανική

 1. Dospel WB-S 250

  Βιομηχανικός ανεμιστήρας για μικρούς βιομηχανικούς χώρους, σχεδιασμένο να αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής. Κατασκευασμένο από χάλυβα με επίστρωση σκόνης Έχει ρυθμιστή ταχύτητας, με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Η πτερωτή στρέφεται σε ειδική θήκη. Αφού απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα, εκτελεί τη λειτουργία μιας βαλβίδας ανακύκλωσης.

Systemair BF-W 230A

Αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε γραφεία και βιομηχανικούς χώρους. Κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό, εύκολο στη συντήρηση. Διαθέτει βαλβίδα ελέγχου βαρύτητας για την αποφυγή της αντίστροφης πρόσφυσης.

Μηχανισμοί αερομεταφοράς 200/2

Μια ισχυρή βιομηχανική συσκευή με αυξημένη παραγωγικότητα. Σχεδιασμένο για μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό ρυθμιστή που εξασφαλίζει ομαλό έλεγχο ταχύτητας. Με αυτόν τον τρόπο, η ροή αέρα και το επίπεδο θορύβου μπορούν να ρυθμιστούν.

Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Από τα παραπάνω μοντέλα μπορούν να εντοπιστούν οι ακόλουθες συσκευές.

 1. Η μάρκα SP κέρδισε εμπιστοσύνη στην αγορά. Ο ανεμιστήρας οικιακής χρήσης SolerPalau HCM-150N, σύμφωνα με τους καταναλωτές, αποδείχθηκε καλά. Έχει εξαιρετική απόδοση, ήσυχη, έχει αυτόματα κλείσιμο τυφλών, το οποίο είναι επίσης πολύ σημαντικό. Το κόστος είναι 3 133 ρούβλια.
 2. Οι φίλοι της εταιρείας "VENTS" είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Το μοντέλο VENTS 125 MA01 έχει ένα βολικό σχήμα, με στερέωση στο παράθυρο, σχεδόν αθόρυβο. Κατασκευασμένο από λευκό υψηλής ποιότητας πλαστικό. Πολύ βολικό για μικρά δωμάτια. Το κόστος είναι 1600 ρούβλια.
 3. Από τα βιομηχανικά μοντέλα αξίζει να προσέχετε τον ανεμιστήρα Dospel WB-S 250. Σε μικρά μεγέθη έχει πολύ καλή απόδοση. Διαθέτει ανθεκτική θήκη από χάλυβα, ρυθμιστή ταχύτητας. Η τιμή είναι 2 700 ρούβλια.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια συσκευή;

 • Όγκος ανταλλαγής αέρα. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός, καθώς δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας στο δωμάτιο θα ανανεωθεί. Πάνω απ 'όλα, αυτά τα πρότυπα για την κουζίνα και το μπάνιο, αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε μια κατοικημένη περιοχή.
 • Διαστάσεις και εμφάνιση της συσκευής. Πριν εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα, πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της συσκευής και με το παράθυρο ή το παράθυρο, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επαναλάβετε κάτι αργότερα. Επίσης, αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να υποβαθμίσει το φωτισμό του δωματίου. Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο. Ένα όμορφο σχέδιο θα βελτιώσει μόνο το σπίτι ή το διαμέρισμά σας.
 • Τύπος διαχείρισης. Τώρα παράγονται διάφορα συστήματα ελέγχου. Υπάρχουν επιλογές με κουμπιά, κορδόνια, υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι βολικό εάν η συσκευή είναι υψηλή ή δύσκολη στην πρόσβαση.

Αν ο διακόπτης βρίσκεται ξεχωριστά, θα πρέπει να τον συνδέσετε στον κόμβο ελέγχου. Μπορείτε να αγοράσετε μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου. Στη συνέχεια, τα έξυπνα ηλεκτρονικά στοιχεία θα ενεργοποιήσουν και θα απενεργοποιήσουν τη συσκευή. Είναι πολύ βολικό.

 • Αποθήκευση θερμότητας στο δωμάτιο. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Εάν δεν θέλετε να κρυώσετε στο δωμάτιο όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο με καπάκι ή τυφλό.

  Τρία καλύτερα μοντέλα

  1. Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαερισμού "VENTS" της σειράς Air Force είναι μια πολύ αξιόπιστη συσκευή με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Κατασκευασμένο από πλαστικό ABS, ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου. Τα αυτόματα ρολά εμποδίζουν τη ροή του αέρα όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Είναι εξοπλισμένο με προστασία από υπερθέρμανση. Η τιμή είναι 5 350 ρούβλια.

 • Οικιακός ανεμιστήρας SolerPalau HCM-225N. Πολύ υψηλή παραγωγικότητα (900 m 3 / ώρα), ενώ λειτουργεί αθόρυβα. Έχει ένα αδιάβροχο περίβλημα, η λειτουργία του ιονισμού του αέρα, δεν επιτρέπει τον μολυσμένο αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο. Υπάρχουν αυτόματα ρολά. Μπορεί να συνδεθεί ένας αυτόματος ρυθμιστής ταχύτητας (διατίθεται ξεχωριστά). Το κόστος είναι 3 395 ρούβλια.

 • Παράθυρο ανεμιστήρα με αυτόματες περσίδες Elicent VITRO 6/150 PA. Αναστρέψιμος ανεμιστήρας του Ιταλού κατασκευαστή, κατάλληλος τόσο για τοποθέτηση παραθύρων όσο και για τοίχους. Κατασκευασμένο από λευκό πλαστικό υψηλής αντοχής, έχει προστασία από την υπερθέρμανση του κινητήρα. Το κόστος είναι 5 225 ρούβλια.
 • Κόστος

  Το κόστος του ανεμιστήρα εξαρτάται από την χωρητικότητά του, τις διαστάσεις, την ποιότητα του υλικού, τη χώρα κατασκευής, το επίπεδο θορύβου, τον τύπο ελέγχου, πρόσθετα χαρακτηριστικά (διαθεσιμότητα περσίδων, καλύμματα, χρονοδιακόπτη, λειτουργία ιονισμού αέρα κλπ.). Πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή της συσκευής. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι ο κατασκευαστής, η απόδοση της συσκευής και τα χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου.

  Παράθυρο παραθύρου - πώς να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή χωρίς τη βοήθεια ειδικών

  Ο ανεμιστήρας παράθυρου είναι η απλούστερη λύση για τη ρύθμιση της ανταλλαγής αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Προσωπικά, μου αρέσει αυτή η επιλογή για το γεγονός ότι δεν χρειάζεται σύστημα εξαερισμού, δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί μια τρύπα στον τοίχο, ο σχεδιασμός τοποθετείται στο άνοιγμα του παραθύρου και χαρακτηρίζεται από μέγιστη αυτονομία και ασφάλεια.

  Θα σας πω ποια κριτήρια πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή και ποιες τροποποιήσεις παρουσιάζονται στην αγορά, με βάση αυτές τις πληροφορίες θα καταλάβετε εύκολα αυτό το θέμα.

  Στη φωτογραφία: η κατασκευή μπορεί να οριστεί μόνιμα και προσωρινά, κάτι που είναι πολύ βολικό σε ορισμένες περιπτώσεις

  Συστάσεις για επιλογή

  Ακόμη και πριν από την αγορά πρέπει να αντιμετωπίσετε ορισμένα κριτήρια, είναι μαζί τους να αρχίσουμε να εξετάζουμε το θέμα. Στη συνέχεια, θα μιλήσω για τις κύριες επιλογές εξοπλισμού και θα δώσω συγκεκριμένα παραδείγματα και μοντέλα οπαδών, ώστε να μπορείτε ακόμα πιο εύκολα να βρείτε την καλύτερη λύση.

  Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

  Υπάρχουν αρκετοί βασικοί δείκτες που επηρεάζουν την επιλογή του ανεμιστήρα και η πρώτη από αυτές είναι ο όγκος της ανταλλαγής αέρα. Δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας θα ανανεωθεί. Ας δούμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: ένα δωμάτιο πλάτους 3 μέτρων, μήκους 4 μέτρων και ύψους 2,7 μέτρων, υπολογίζει τον όγκο - 3χ4χ2,7 = 32,4 κυβικά μέτρα, αυτή είναι η τιμή βάσης.

  Ο αριθμός των απαραίτητων αλλαγών αέρα ανά ώρα εξαρτάται από το σκοπό των χώρων, οι βασικοί κανόνες είναι οι εξής:

  • Για τα υπνοδωμάτια χρησιμοποιείται δείκτης 2-4.
  • Σε μπάνια και μπάνια 6-10;
  • Στην κουζίνα, είναι απαραίτητο ο ανεμιστήρας να αντλείται με 10-15 όγκους ανά ώρα. Αν πάρουμε το παράδειγμα μας ως βάση, χρειαζόμαστε ανεμιστήρα με χωρητικότητα 324-486 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  Οι κουζίνες χρησιμοποιούν τις πιο παραγωγικές επιλογές εξοπλισμού

  Ένας άλλος παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι το μέγεθος της δομής, εδώ μπορούμε να διακρίνουμε τέτοιες αποχρώσεις:

  • Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί στο άνοιγμα ή το άνοιγμα εξαερισμού, είναι προτιμότερο να επιλέγετε τέτοιες λύσεις που μπορούν να εγκατασταθούν με ελάχιστες τροποποιήσεις του ανοίγματος.
  • Ο σχεδιασμός δεν πρέπει να υποβαθμίζει τον φωτισμό του δωματίου, εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο πρόβλημα, τότε είναι καλύτερο να αναζητήσετε μικρά προϊόντα υψηλής ισχύος.

  Εάν διακοσμήσετε την κουζίνα σε ένα συγκεκριμένο στυλ, τότε ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα πρέπει να συνδυαστεί με αυτό. Δεν έχει νόημα να βάζουμε μια φουτουριστική έκδοση στο ύφος της υψηλής τεχνολογίας σε ένα κλασικό περιβάλλον. Το χρώμα είναι επίσης πολύ σημαντικό, και αν και τα περισσότερα από τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε λευκό, αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε άλλες επιλογές.

  Οι ανεμιστήρες μπορούν να έχουν πρωτότυπο σχέδιο

  Αξίζει επίσης να δώσετε προσοχή στο είδος του σχεδιασμού ελέγχου, αν πριν ήταν οι συνήθεις επιλογές με κουμπιά, τώρα μπορείτε να αγοράσετε συστήματα με πίνακες ελέγχου. Αυτό είναι πολύ βολικό σε περιπτώσεις όπου οι ανεμιστήρες εξαγωγής παραθύρων είναι τοποθετημένοι ψηλά και η πρόσβαση σε αυτές είναι δύσκολη.

  Ο ανεμιστήρας είναι ένα είδος ανεμιστήρα παραθύρων, παρόλο που ορισμένοι κατασκευαστές κάνουν αυτό το προϊόν ξεχωριστό. Η διαφορά είναι ότι τα προϊόντα αυτά συχνά γίνονται στα τυποποιημένα μεγέθη των παραθύρων, αλλά σήμερα, όταν τα πλαστικά παράθυρα χρησιμοποιούνται παντού, το παράθυρο δεν βρίσκεται σχεδόν πουθενά, είναι απαραίτητο να παραγγείλετε παραλλαγή με παράθυρο για να τοποθετήσετε ανεμιστήρα.

  Οι εμπλουτισμένες παραλλαγές είναι κατάλληλες για τις τυπικές κατασκευές παραθύρων

  Μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η διατήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο, διότι μέσω του ανεμιστήρα το κρύο μπορεί να διεισδύσει ελεύθερα μέσα. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος αναπτύχθηκαν δύο τροποποιήσεις του εξοπλισμού:

  • Ανεμιστήρας με καπάκι - στο κρύο πρέπει να το κλείσετε και το σύστημα θα σταματήσει αυτόματα. Πρόκειται για μια απλή λύση που είναι κατάλληλη για όσους διαθέτουν εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες. Το μόνο αρνητικό - το κάλυμμα πρέπει να κλείνει με το χέρι, και αν δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι, το κρύο θα διεισδύσει στο δωμάτιο.

  Κατά την επιλογή, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των σφραγίδων καπακιού καουτσούκ

  • Τα συστήματα με αυτόματες περσίδες είναι μια πιο σύγχρονη λύση που δεν χρειάζεται χειροκίνητο έλεγχο. Όταν ο ανεμιστήρας ανοίγει, οι περσίδες ανοίγουν και όταν είναι απενεργοποιημένες - κλείνουν, είναι πολύ βολικό και, σημαντικό, μια εντελώς αυτόνομη επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει για χρόνια με ένα καθορισμένο μοτίβο χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

  Έτσι φαίνονται τα συστήματα με αυτόματα ρολά

  Αν συναντήσατε οπαδούς στο σπίτι, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι ότι έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Συνάντησα φτηνές κινεζικές παραλλαγές, οι οποίες, όταν ενεργοποιήθηκαν, χτυπούσαν σαν μαχητής κατά την απογείωση και δημιούργησαν τεράστια ταλαιπωρία σε όλους όσους βρίσκονται στο δωμάτιο. Επιλέξτε χαμηλές επιλογές θορύβου και θυμηθείτε ότι οι ανεμιστήρες παραθύρων υψηλής ισχύος είναι πάντα πιο θορυβώδεις από τους συμβατικούς ανεμιστήρες.

  Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι η ασφάλεια. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ισχυρό εξοπλισμό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τα οποία λειτουργούν σε τάση 12 βολτ, είναι αυτές οι επιλογές και πρέπει να επιλέξετε. Είναι απολύτως ασφαλείς και δεν μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα βλάβη στην ανθρώπινη υγεία ακόμα και σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, ενώ στο κιτ περιλαμβάνεται μονάδα τροφοδοσίας, η οποία συνδέεται σε ένα κανονικό δίκτυο 220 volt.

  Συμβουλές για την επιλογή

  Εάν έχετε αποφασίσει για τα βασικά κριτήρια, μπορείτε να πάτε πίσω από έναν ανεμιστήρα, τρεις τύποι εξοπλισμού είναι προς πώληση:

  Παράθυρα παραθύρων

  Αν δεν είναι δυνατόν να οργανωθεί ο εξαερισμός μέσω τοίχων, συνιστάται η εγκατάσταση ανεμιστήρων παραθύρων. Η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται στο τζάμι των παραθύρων και για την προστασία από τις βροχοπτώσεις έχει σχεδιαστεί ένα εξωτερικό σύστημα πλέγματος. Όλα τα μοντέλα ανεμιστήρων παραθύρων που παρουσιάζονται στον κατάλογο του ηλεκτρονικού καταστήματος "ClimateLight" έχουν υψηλή απόδοση και επιτυγχάνουν αποτελεσματικά τη ροή του αέρα. Επίσης, η συσκευή αφαιρεί τις επιβλαβείς πτητικές ουσίες από τον αέρα, τη σκόνη και άλλους ρύπους.

  Πλεονεκτήματα εγκατάστασης ανεμιστήρων παραθύρων:

  • Η δυνατότητα χρήσης καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Το καλοκαίρι και το χειμώνα γίνεται καθαρισμός του αέρα και μείωση της πιθανότητας σχηματισμού συμπυκνώματος μέσα στο κτίριο, λόγω της οποίας δεν επιτρέπεται σημαντική αύξηση της υγρασίας και εξοικονομείται θερμική ενέργεια.
  • Ο αποτελεσματικός έλεγχος της σκόνης, που διευκολύνει σημαντικά τον καθαρισμό των χώρων.
  • Παρουσία ενός ρυθμιστή αντίστροφης ταχύτητας. Μπορείτε να παραγγείλετε προϊόντα με έναν αναστρέψιμο ελεγκτή ταχύτητας σε εμάς σε προσιτή τιμή.
  • Ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Τα προϊόντα μας λειτουργούν στους -40 ° C- + 40 ° С.
  • Προστασία από την πτώση της βροχής στο δωμάτιο, καθώς και η εξαίρεση της δυνατότητας διέλευσης του αέρα στο δωμάτιο όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
  • Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Οι ανεμιστήρες παραθύρων, που αγοράζονται από εμάς, εργάζονται σχεδόν ακούραστα.

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε προϊόντα με αναστρέψιμο ρυθμιστή και χωρίς αυτό. Οι σύμβουλοι του ηλεκτρονικού μας καταστήματος θα σας δώσουν πλήρη βοήθεια στην επιλογή ενός ανεμιστήρα παραθύρων. Υπολογίζουν την απαιτούμενη χωρητικότητα της συσκευής, η οποία καθορίζεται από την περιοχή του δωματίου.

  Αξονικοί ανεμιστήρες παραθύρων

  Αξονικοί ανεμιστήρες παραθύρων VO-5,0; BO-5,6, BO-6,3; BO-7.1; BO-8.0.

  Ανεμιστήρες παράθυρο αξονικό ΒΟ-220 για εφαρμογή σε μια ζωή και στην κατασκευή.

  Βιομηχανικοί ανεμιστήρες αξονικού παραθύρου στη σειρά 380 (BO-2.5, BO-3.15, BO-4.0, BO-4.5, BO-12.0).

  AF - ανεμιστήρας αξονικού παραθύρου με μονάδα εργασίας Multifan και επίστρωση πολυμερών. Παρέχει σταθερή διανομή αέρα.

  AGR - παράθυρο αξονικού ανεμιστήρα εξαγωγής με περσίδες. Μη διαβρωμένο, χαμηλό θόρυβο.

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες βιομηχανικών παραθύρων είναι σχεδιασμένοι για μικρά έως μεσαίου μεγέθους δωμάτια. Οι μονάδες εγκαθίστανται σε ανοίγματα τοίχων ή παραθύρων ως στοιχείο εξάτμισης ή εξαναγκασμένου εξαερισμού. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών - οικονομική κατανάλωση ενέργειας και μειωμένα επίπεδα θορύβου κατά τη λειτουργία, υψηλή αξιοπιστία, ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας. Οι ανεμιστήρες αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται συχνά για καταστήματα δημόσιων τροφοδοσιών, εμπορικά κέντρα, εργαστήρια και άλλα καταστήματα για οικιακή χρήση. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον υγρό και σκονισμένο αέρα, έτσι είναι στη ζήτηση στη γεωργία. αξονική Παράθυρο ανεμιστήρες κατάλληλο για σπίτια πουλερικών, πτηνοτροφεία, χοιροστάσια, αποθήκευση λαχανικών, αγροκτήματα βοοειδών, κ.λπ. Σε σειρά μας περιλαμβάνει όλα τα μεγέθη του παραθύρου της πιο κοινής VO αξονικό ανεμιστήρα εξάτμισης / εφοδιασμού -.. στο IS-2,5, 3-VO, VO-3, 15, BO-4, BO-5.6, BO-7.1, BO-8.0, BO-12. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε VO ανεμιστήρες με τον κινητήρα 220 ή 380 V.

  Οι εξαερισμένοι ανεμιστήρες αξονικού παραθύρου μπορούν να παραχθούν με αυτόματες περσίδες για επιπλέον αποθήκευση θερμότητας στο δωμάτιο. Υπό την επίδραση της ροής αέρα, οι περσίδες ανοίγουν όταν ο ανεμιστήρας σταματήσει να λειτουργεί - κλείνουν, εμποδίζοντας τη διαρροή θερμού αέρα. Οι μονάδες VO μπορούν επίσης να παραχθούν χωρίς περσίδες. Η πτερωτή προστατεύεται επιπρόσθετα από μεταλλικό πλέγμα, οι παράμετροι των κυψελών είναι μόνο 25x25 mm, πράγμα που εξαλείφει πλήρως τα ξένα αντικείμενα που εισέρχονται στην περιοχή εργασίας. Ανάλογα με το μέγεθος, οι παράμετροι όπως η ισχύς και η ταχύτητα του αέρα αλλάζουν. Για να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο για το δωμάτιό σας, σας συνιστούμε να ζητήσετε βοήθεια από έναν σύμβουλο.

  Η εταιρεία "VentInform" είναι ο επίσημος προμηθευτής εξοπλισμού θέρμανσης στη Ρωσία και τις χώρες της ΚΑΚ. Συνεργαζόμαστε με γνωστά εργοστάσια παραγωγής και παρέχουμε παράδοση σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε ανεμιστήρες αξονικών παραθύρων στις καλύτερες τιμές χωρίς μεσάζοντες. Διασφαλίζουμε την υψηλή ποιότητα και την πρωτοτυπία των προϊόντων.

  Τι χρησιμοποιούνται οι ανεμιστήρες παραθύρων: τύποι και χρήσεις

  Ο ανεμιστήρας παράθυρου είναι μια μικρή και λειτουργική συσκευή που χρησιμοποιείται για την παροχή ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, καθώς και τις αποχρώσεις της εγκατάστασής τους.

  Χαρακτηριστικά

  Ένας ανεμιστήρας παράθυρου είναι μια συμπαγής συσκευή με μικρό βάρος. Είναι στερεωμένο στο άνοιγμα παραθύρου και χρησιμεύει ως μέσο βελτίωσης της κυκλοφορίας του αέρα. Ανάλογα με την χωρητικότητα και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, με τη βοήθεια αυτής της συσκευής είναι δυνατόν να οργανωθεί τόσο ο πλήρης αερισμός ολόκληρου του χώρου όσο και το σύστημα αερισμού σε ξεχωριστές στάσιμες ζώνες.

  Η χωρητικότητα των ανεμιστήρων αυτών επαρκεί για τον αερισμό των δωματίων ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού, μικρών γραφείων, εμπορικών χώρων. Για τον αερισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής, συνήθως δεν ταιριάζουν, χρησιμοποιούν πιο ισχυρά συστήματα τροφοδοσίας.

  Ο ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το παράθυρο ή να αντικατασταθεί με ένα μέρος του, λόγω του χαμηλού βάρους της δομής. Κατά κανόνα, κλείνεται με περσίδες ή κουρτίνες, οι οποίες ανυψώνονται (απομακρύνονται) μόνο κατά τη λειτουργία της συσκευής. Τον υπόλοιπο χρόνο είναι συνήθως αόρατο.

  Η παρουσία ανεμιστήρα σας επιτρέπει να ανανεώνετε γρήγορα το δωμάτιο χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε το παράθυρο. Αυτό προστατεύει τους ανθρώπους από το κρύο ή καυτό (στη ζέστη του καλοκαιριού) αέρα, θόρυβο δρόμου.

  Όπως και με τον αερισμό, ανοίγοντας το παράθυρο, ο ανεμιστήρας παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο, αλλά η απώλεια θερμότητας μειώνεται κατά 50%. Χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα είναι πιο υγιεινό από το άνοιγμα ενός παραθύρου εξαερισμού - οι ιδιοκτήτες προστατεύονται από την είσοδο στο δωμάτιο με σκόνη, συντρίμμια, έντομα.

  Ο ανεμιστήρας λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, κάτι που αποτελεί επίσης πλεονέκτημα. Τέλος, η συσκευή είναι καθολική και κατάλληλη για εγκατάσταση σε μεταλλικά, πλαστικά και ξύλινα παράθυρα.

  Η διάρκεια ζωής αυτών των προϊόντων είναι 10-15 χρόνια. Η ποικιλία τύπων και η επιλογή ενός ανεμιστήρα οποιουδήποτε μεγέθους και ισχύος διευρύνει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής των συσκευών και προκαλεί την αυξανόμενη ζήτηση τους.

  Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι:

  • συντήρηση της ανταλλαγής αέρα στον χώρο, αντικατάσταση του ογκώδους συστήματος εξαερισμού.
  • συμπαγείς διαστάσεις, διακριτικότητα στο παράθυρο,
  • οικονομική κατανάλωση ενέργειας ·
  • δυνατότητα προσαρμογής της εργασίας ·
  • υψηλή απόδοση με σωστό υπολογισμό της ισχύος της συσκευής σύμφωνα με την περιοχή του δωματίου.
  • η διαθεσιμότητα των τιμών σε σύγκριση με τον εξοπλισμό ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού ή τη χρήση κλιματιστικών?
  • η ικανότητα λειτουργίας σε όλες τις καιρικές συνθήκες (σε αντίθεση, για παράδειγμα, από χωριστά συστήματα, η εκμετάλλευση των οποίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι απαράδεκτη) ·
  • προστασία από την είσοδο στο δωμάτιο της σκόνης, βροχόπτωση?
  • η απλότητα εγκατάστασης (ακόμη και ένας ερασιτέχνης θα το αντιμετωπίσει) και η εκμετάλλευση.

  Μεταξύ των μειονεκτημάτων σημειώνονται συνήθως:

  • η ανάγκη αλλαγής του σχεδιασμού του παραθύρου, η οποία μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την αντοχή των προφίλ και τη γεωμετρία της μονάδας γυαλιού ·
  • θόρυβος κατά τη λειτουργία (αν και μικρός) ·
  • αδυναμία να αποφευχθεί εντελώς η απώλεια θερμότητας μέσω του ανεμιστήρα, ελλείψει πρόσθετων θερμαντήρων.
  • κίνδυνος ζημιάς και διαρροής σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανόνες εγκατάστασης ή με πολύ λεπτό γυαλί.

  Τεχνικές προδιαγραφές

  Η ισχύς του εγχώριου ανεμιστήρα που είναι εγκατεστημένη στο παράθυρο είναι 15-20 W. Αυτοί οι δείκτες είναι επαρκείς για την ανταλλαγή αέρα υψηλής ποιότητας και τον καθαρισμό του αέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, μια μικρή ισχύς παρέχει ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου όταν λειτουργεί η συσκευή.

  Η ταχύτητα των λεπίδων αυτών των συσσωματωμάτων είναι, κατά μέσον όρο, 3.000 σ.α.λ. Το σώμα του προϊόντος είναι κατασκευασμένο από ισχυρούς τύπους πλαστικών, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, διαφορές θερμοκρασίας έξω από το παράθυρο και σε εσωτερικούς χώρους. Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας του ανεμιστήρα είναι -50 ° C έως + 50 ° C.

  Αποφυγή απώλειας θερμότητας επιτρέπει τη χρήση ανεμιστήρων με ρολά ή καπάκια. Χρησιμοποιούνται όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος. Για να αυξηθούν οι θερμομονωτικές ιδιότητες, οι περσίδες είναι εξοπλισμένες με ειδικές ελαστικές σφραγίδες, οι οποίες εμποδίζουν το σχηματισμό διακένων. Όταν χαμηλώνετε το καπάκι, οι ανεμιστήρες απενεργοποιούνται αυτόματα.

  Οι συσκευές αυτές δεν έχουν αντίστροφη πρόσφυση και συνιστώνται για εγκατάσταση σε αναπνευστήρα ή στη θέση του.

  Είναι αποδεκτό να γίνεται διάκριση μεταξύ αξονικών και φυγοκεντρικών ανεμιστήρων για παράθυρα.

  • Τα πρώτα ήταν πιο δημοφιλή λόγω της αποτελεσματικότητας και της εργονομίας τους. Η κίνηση του αέρα σε τέτοιες συσκευές πραγματοποιείται κατά μήκος ολόκληρου του άξονα του ηλεκτροκινητήρα. Σε αυτή την περίπτωση, οι λεπίδες σχηματίζουν έναν κύκλο.
  • Φυγόκεντρο Οι ανεμιστήρες είναι πιο ισχυροί, αλλά υποθέτουν την παρουσία ενός τεράστιου σώματος, το οποίο εγκαθίσταται σε εσωτερικούς χώρους. Οι λεπίδες είναι διατεταγμένες σε μια σπείρα, συλλαμβάνοντας έτσι έναν μεγαλύτερο όγκο αέρα.
  • Βιομηχανική Οι επαγγελματικές κουζίνες είναι εξοπλισμένες με διαμετρικούς ανεμιστήρες, που ονομάζονται επίσης "κλουβί σκίουρου". Πρόκειται για ένα επιμηκυμένο κυλινδρικό σώμα, τα τοιχώματα του οποίου είναι καμπυλωμένα προς τα μέσα λεπίδες. Ο τελευταίος συλλαμβάνει τον αέρα και ο ενσωματωμένος ρότορας τον ωθεί μέσα στο δωμάτιο.

  Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και τη λειτουργικότητά του, διακρίνονται διάφοροι τύποι ανεμιστήρων παραθύρων.

  Εξόρυξη

  Σκοπός τους είναι να αφαιρέσουν τον μολυσμένο αέρα, διάφορες οσμές. Αυτό επιτρέπει τη χρήση παρόμοιων επιλογών σε τουαλέτες, κουζίνες, χημικά εργαστήρια, εργαστήρια. Η εισροή καθαρού αέρα παρέχεται μέσω ανοιχτών παραθύρων ή προέρχεται από γειτονικούς αεριζόμενους χώρους.

  Εισροή

  Τέτοιες δομές βρίσκονται σε κατοικημένες και εργασιακές περιοχές, όπου δεν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης του μολυσμένου αέρα. Η λειτουργία τους είναι να διασφαλιστεί η εισροή καθαρού αέρα. Ταυτόχρονα, λόγω της αυξημένης πίεσης που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα εισαγωγής, η ταχύτητα εξάτμισης του αέρα μέσω των αγωγών αερισμού αυξάνεται.

  Ένας ανεμιστήρας αυτού του τύπου χρησιμοποιείται επίσης για να ψύχει το δωμάτιο. Μπορεί να αντικαταστήσει το κλιματιστικό, αν δεν είναι μια κατάσταση όταν η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο είναι πολύ υψηλή. Στη συνέχεια, ο ανεμιστήρας θα αντλήσει ζεστό αέρα, κάτι που δεν συνιστάται.

  Προμήθεια και εξάτμιση

  Πρόκειται για πολυλειτουργικά συστήματα που παρέχουν ταυτόχρονη εξαγωγή μολυσμένου και καθαρού αέρα. Με αυτό το έργο μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο έναν αναστρέψιμο ανεμιστήρα εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα κατάλληλης ισχύος. Η εκτέλεση της λειτουργίας εισαγωγής φρέσκου αέρα ή εξαγωγής μολυσμένου αέρα συνδέεται με μία ή την άλλη κατεύθυνση των πτερυγίων. Ο καθορισμός του τρόπου λειτουργίας της συσκευής επιτρέπει τη χρήση ειδικών δεικτών στο περίβλημα.

  Ανάλογα με τη θέση της εγκατάστασης, οι ανεμιστήρες παραθύρων και η έκδοσή τους είναι διαφορετικές - πιρούνια. Τα τελευταία είναι πιο συμπαγή σε μέγεθος. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια.

  Χωριστά, είναι απαραίτητο να διαθέτουμε ανεμιστήρες με παράθυρα με σχισμές, τοποθετημένους στο προφίλ του παραθύρου.

  Είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα, χάρη στην οποία η λειτουργικότητα της συσκευής παραμένει αμετάβλητη ανεξάρτητα από τους ατμοσφαιρικούς παράγοντες.

  Έτσι, οι οπαδοί μπορούν να έχουν επιπλέον αξεσουάρ. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων:

  • Αυτόματες ή βαρυτικές ράβδους ή καλύμματα (αποτρέπουν την απώλεια θερμότητας του δωματίου).
  • βαλβίδα ελέγχου, τοποθετημένη στην έξοδο του ανεμιστήρα (σχεδιασμένη για εξαντλητικές κατασκευές).
  • βαλβίδα που επιτρέπει τη ρύθμιση της ποσότητας εισερχόμενου αέρα (για τους ανεμιστήρες εισαγωγής και εισαγωγής και εξαγωγής με διάφραγμα).
  • Προστατευτικά πλέγματα (εμποδίζουν την είσοδο απορριμμάτων και σκόνης στη συσκευή).
  • Αυτόματο σύστημα ελέγχου ανεμιστήρα (περιλαμβάνει μονάδα ελέγχου ή τηλεχειριστήριο).
  • διακοσμητικό κάλυμμα.

  Πώς να επιλέξετε;

  Η καλύτερη επιλογή λόγω της καθολικότητας της λειτουργίας είναι το σύστημα παροχής και εξαγωγής. Ωστόσο, ένας τέτοιος ανεμιστήρας έχει υψηλότερο κόστος. Αν δεν υπάρχει καμία ευκαιρία να το αγοράσετε, μπορείτε να αγοράσετε κουκούλα για μπάνιο και κουζίνα ή σύστημα τροφοδοσίας για σαλόνι, γραφείο, υπνοδωμάτιο, γραφείο. Για τους χώρους από τους οποίους απαιτείται η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα σε μεγάλους όγκους, είναι κατάλληλη η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα τριφασικού παραθύρου, που χαρακτηρίζεται από αυξημένη χωρητικότητα και χωρητικότητα.

  Κατά την αγορά, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως η ισχύς, η απόδοση και το μέγεθος.

  Οι μεγαλύτεροι δείκτες ισχύος, καθώς και η υψηλή απόδοση, αποδεικνύονται από έναν ανεμιστήρα αξονικού τύπου που έχει τον απλούστερο σχεδιασμό.

  Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι πόσες φορές ο αέρας αλλάζει εντελώς σε μια ώρα. Εάν πρόκειται για χρήση ανεμιστήρα σε κατοικημένες περιοχές, αρκεί 2-6 φορές. Για τα μπάνια, ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε 6-10 φορές την ώρα. Το μέγιστο είναι για συσκευές εγκατεστημένες στην κουζίνα. Εδώ ο αέρας πρέπει να αλλάξει εντελώς για μια ώρα τουλάχιστον 10-15 φορές. Όσο πιο ενεργά χρησιμοποιείται το δωμάτιο και όσο περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτόν, τόσο περισσότερες φορές ο αέρας πρέπει να αλλάξει.

  Ο υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας της κατασκευής πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του χώρου και τον σκοπό του. Για παράδειγμα, για την ανταλλαγή αέρα σε μια κουζίνα με χώρο 30 μ., Πρέπει να αγοραστεί ένας ανεμιστήρας χωρητικότητας τουλάχιστον 300 κυβικών μέτρων ανά ώρα. Μπορείτε να πάρετε αυτό το νούμερο πολλαπλασιάζοντας την περιοχή του δωματίου με την απαιτούμενη ποσότητα αλλαγών αέρα.

  Το μέγεθος της συσκευής πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις και τη δύναμη του παραθύρου. Η συσκευή δεν πρέπει να την εμποδίζει ή να παρεμποδίζει τη διείσδυση του ηλιακού φωτός. Για το σπίτι και το γραφείο, θα πρέπει να επιλέξετε συσκευές με θόρυβο στο χώρο εργασίας που δεν υπερβαίνει τα 30 dB.

  Διαφορετικά, το να είσαι στο δωμάτιο θα είναι εξαιρετικά άβολο.

  Εάν είναι απαραίτητη η λειτουργία της συσκευής σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, πρέπει να επιλέξετε ειδικά μοντέλα ανθεκτικά στην υγρασία. Αν πιέσεις νερού ή άλλων υγρών μπορεί να εισέλθουν στον ανεμιστήρα, συνιστάται η χρήση προστασίας από πιτσίλισμα.

  Είναι επιθυμητό οι διατάξεις αναστροφής να είναι εφοδιασμένες με ένα αντιολισθητικό ταμπόν, το οποίο εμποδίζει την εξάπλωση κραδασμών στη μονάδα γυαλιού. Για τους κατοίκους της κεντρικής Ρωσίας, ειδικά για εκείνους που ζουν σε σκληρές κλίματα, θα πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή με στεγανοποίησης από καουτσούκ-παντζούρια ή κάλυμμα που θα αποτρέψει την απώλεια θερμότητας στο κρύο.

  Όταν αγοράζετε, αξίζει να προτιμάτε τα προϊόντα των γνωστών εμπορικών σημάτων, διασφαλίζοντας την πρωτοτυπία των οπαδών που προσφέρει ο πωλητής. Οι συσκευές των brands όπως "Homeent", "Climate", "Vents", Fluger, Eleyus, SolerPalau έχουν αποδείξει καλά.

  Συμβουλές

  Κατά την εγκατάσταση της συσκευής με τα χέρια σας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ειδικά αξεσουάρ στους χώρους όπου είναι συνδεδεμένη η δομή. Το έργο των εξαρτημάτων είναι η πλήρης σφράγιση και η αξιόπιστη στερέωση των σημείων σύνδεσης. Κατά την εγκατάσταση συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ηχομόνωσης, τα οποία αυξάνουν σημαντικά την άνεση χρήσης του ανεμιστήρα.

  Η εγκατάσταση στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκινά με την αντικατάσταση ενός τυποποιημένου παράθυρου διπλού υαλοπίνακα με ένα ισχυρότερο παράθυρο. Στη συνέχεια, γίνεται μια τρύπα στο γυαλί, το οποίο αντιστοιχεί ακριβώς στις διαστάσεις του ανεμιστήρα. Επίσης πραγματοποιούνται διατρήσεις για τη στερέωση της συσκευής. Μετά από αυτό, το γυαλί πλαισιώνεται από ένα πλαίσιο και τοποθετείται στο άνοιγμα του παραθύρου. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του ανεμιστήρα σύμφωνα με τις οδηγίες.

  Παράθυρα παραθύρων

  Μέχρι σήμερα, για τις οικιακές και τις βιομηχανικές ανάγκες, δεν έχουν μόνο συσκευές νεωτερισμού, όπως οι πιο ισχυρές κουκούλες και κλιματιστικά, αλλά και αρκετοί ανεμιστήρες παραθύρων. Αυτή η επιλογή καθαρισμού είναι φθηνή και αρκετά αποτελεσματική, επομένως εξακολουθεί να έχει μεγάλη δημοτικότητα και χρησιμοποιείται σε διάφορους χώρους. Εάν πρόκειται να το αγοράσετε, πρώτα καταλάβετε τι δύναμη αυτή η συσκευή είναι κατάλληλη για το δωμάτιο όπου θα εγκατασταθεί, ποιες λειτουργίες θα έπρεπε να εκτελέσει, επειδή τέτοιοι ανεμιστήρες δεν κατασκευάζονται και έχουν διαφορετικούς σκοπούς.

  Περιεχόμενα [Απόκρυψη]

  Αυτός ο εναλλάκτης αέρα ισχύει σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση άλλων κλιματιστικών. Η επιλογή του είναι συχνά εκτελείται ή πριν από την εγκατάσταση διπλά τζάμια παραθύρων για να πάρει την αρχική υποδοχή που απαιτείται για την εγκατάστασή του ή σε αυτούς τους τομείς, η οποία έχει γυάλινα παράθυρα, και να κάνει μια τρύπα (ή υπάρχει ήδη με τη μορφή ενός παραθύρου) - δεν θα είναι δύσκολο.

  Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής θα είναι απαραίτητη όταν το συμπύκνωμα συσσωρεύεται από την υγρασία στο υπόγειο - κελάρια ιδιωτικών κατοικιών, μικρές βιομηχανίες. Όταν αρκετοί χώροι χωρίζονται από τοίχο γυψοσανίδας, αλλά απαιτούν επιπλέον αερισμό για να απαλλαγούν από τη στασιμότητα του αέρα. Σε αποθήκες, όπου συσσωρεύεται υγρασία και χαρακτηριστική οσμή.

  Η εγκατάσταση αυτής της μονάδας σε διαμερίσματα και σπίτια θα είναι μια καλή λύση για τη διατήρηση ενός υγιούς μικροκλίματος. Πλεονεκτήματα αυτής της λύσης: αξιοπιστία, χαμηλό επίπεδο θορύβου - εντός 25-30 dB. Η παραγωγικότητα, η οποία καθορίζεται από τον όγκο του δωματίου. Κατά την επιλογή είναι απαραίτητο να βασιστείτε στην κυκλοφορία του αέρα κατά τον υπολογισμό των 30-80 m3 ανά άτομο.

  Το Σχ. 1. Ο ανεμιστήρας παραθύρων είναι ο ευκολότερος και οικονομικότερος

  Τύποι ανεμιστήρων παραθύρων

  Οι κύριοι τύποι ανεμιστήρων είναι τέτοιοι: αξονικοί, οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις υποτύπους - τροφοδοσία, εξαγωγή, τροφοδοσία και εξάτμιση, καθώς και οικιακή και βιομηχανική χρήση.

  Κάθε ένα από αυτά έχει τις δικές του ιδιότητες και διαφορές: εμφάνιση, δύναμη, λειτουργικότητα. Έτσι, για παράδειγμα, τα αξονικά έχουν μια απλή κατασκευή, αλλά μια αρκετά μεγάλη απόδοση. Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να καυχηθούν για την εξουσία, αλλά έχουν μια καθαρή εμφάνιση, μην χαλάσουν τις λύσεις σχεδιασμού στον οικιστικό χώρο. Ταυτόχρονα, οι βιομηχανικές είναι αρκετά ισχυρές, αλλά η εμφάνισή τους δεν έχει πολύ βάρος όταν επιλέγουν.

  Το Σχ. 2. Ο ανεμιστήρας παράθυρου μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο παραθύρου

  Αξονικοί ανεμιστήρες παραθύρων

  Όπως αναφέρθηκε ήδη, αυτά έχουν απλή κατασκευή. Στην πραγματικότητα, αποτελούνται από μια βίδα (διαφορετικά - τη λεπίδα), απευθείας το σώμα και τον κινητήρα, μέσω του οποίου ο κοχλίας περιστρέφεται. Αυτή η συσκευή έχει έναν άξονα περιστροφής, ο αέρας ωθείται μέσω αυτού με τη βοήθεια λεπίδων, αναγκάζοντας μια ισχυρή ροή.

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες δεν κατασκευάζονται σύμφωνα με το πρότυπο και ανάλογα με το σκοπό χρήσης διαφέρουν στη διάμετρο της βίδας (οι λεπίδες μπορεί να είναι από μερικά μέτρα έως μερικά δεκάδες εκατοστά). Ο αριθμός των λεπίδων προπέλας ποικίλει ανάλογα με το σκοπό και η ισχύς του κινητήρα μπορεί επίσης να ποικίλει.

  Το Σχ. 3. Απλός σχεδιασμός - αλλά μέγιστη χρήση

  Εξαεριστήρες παραθύρου εξάτμισης

  Ο ανεμιστήρας εξάτμισης λειτουργεί ως βοήθημα για την κουκούλα κουζίνας ή λειτουργεί ανεξάρτητα, εξαλείφοντας τις ξένες "γεύσεις". Το έργο του αποσκοπεί στην απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα. Λόγω της περιστροφής των πτερυγίων με ταχύτητα περίπου 4000 στροφές ανά λεπτό σε αυτό το χαμηλό ηλεκτρικής ενέργειας ανάλωσης, εξαλείφει την υπερβολική υγρασία ή ωμή βία με τη θερμότητα, παράγει κάποια μονομερή κλιματισμού.

  Με την αγορά αυτού του τύπου κουκούλες ακόμα και με blinds, δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε την ώθηση επιστροφής που υπάρχει στις συμβατικές κουκούλες, καθώς οι περσίδες εμποδίζουν αυτή τη στιγμή.

  Το Σχ. 4. Οι περσίδες εμποδίζουν το χτύπημα πίσω

  Ανεμιστήρες παροχής αέρα

  Απέναντι από τον εναλλάκτη αέρα τροφοδοσίας αέρα εξάτμισης. Χρησιμοποιεί ροή αέρα, αλλά δεν μειώνεται. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται για ένα τέτοιο δωμάτιο όπου δεν υπάρχει ανάγκη καθαρισμού του αέρα, αλλά μόνο γεμίζοντας με οξυγόνο. Χρησιμοποιείται σε κατοικίες και δωμάτια, γραφεία.

  Όπως γνωρίζετε, η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στις κατοικημένες περιοχές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 m3 ανά ώρα ανά άτομο. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι εκείνοι οι χώροι στους οποίους υπάρχουν επιπρόσθετες κατασκευές περιβλήματος (για παράδειγμα τοίχοι από γυψοσανίδες) απαιτούν επιπλέον αερισμό. Η πολλαπλότητα της εισροής αλλάζει επίσης ανάλογα με τον «πληθυσμό» του οικιστικού ή γραφείου.

  Το Σχ. 5. Είναι σημαντικό να τηρείτε την απαιτούμενη τιμή ανταλλαγής αέρα

  Ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής

  Αυτό είναι ήδη ένα ολόκληρο σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί και στις δύο κατευθύνσεις, εκτελώντας πλήρη αερισμό, τόσο στην απόσυρση του στάσιμου αέρα όσο και στην εισαγωγή οξυγόνου από το δρόμο.

  Αναστρέψιμη (δηλ προσφοράς και εξάτμισης) ανεμιστήρας λειτουργεί με τον ακόλουθο τρόπο: προσηλωμένη οξυγόνου φράχτη δρόμο και ταυτόχρονα φράχτη οξυγόνου μέσα στο δωμάτιο, περαιτέρω από τις δύο κατευθύνσεις της ροής λαμβάνει χώρα καθαρισμό των φίλτρων, εκτός (συχνά δροσερό) τροφοδοτείται στο στοιχείο θέρμανσης (καλοριφέρ) εκτός από streetlight θερμαίνεται, επειδή διασταυρώνεται στο σύστημα με αυτό που εξάγεται. Τέτοιες λειτουργίες είναι εγγενείς σε αυτόν τον τύπο λόγω της ξεχωριστής δομής του.

  Το Σχ. 6. Ο τύπος αντίστροφης στροφής είναι ιδανικός για χώρους καφέ, εστιατόρια

  Οπαδοί νοικοκυριού παραθύρων

  Αυτά έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα, τα οποία αξίζουν να δίνουν προσοχή: μικρού μεγέθους, φθηνά, καταναλώνουν λίγη ενέργεια, έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, η εγκατάστασή τους είναι ευκολότερη από οποιαδήποτε άλλη σύγχρονη τεχνολογία.

  Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα παραθύρων μπορείτε να αερίσετε το σπίτι χωρίς απώλεια θερμότητας και χωρίς να εισχωρήσετε στο δωμάτιο με βρωμιά και σκόνη. Το οξυγόνο στο σαλόνι θα πρέπει να ανανεώνεται εντελώς κάθε 2 ώρες, αλλά αυτός ο κανόνας πολύ λίγοι άνθρωποι εκτελούν και αερίζουν τόσο συχνά. Ως εκ τούτου, ο ανεμιστήρας οικιακών παραθύρων, ή παρόμοιο - το μέτωπο, θα διασφαλίσει την τακτική συντήρηση ενός καλού μικροκλίματος.

  Το Σχ. 7. Στο διαβατήριο στα χαρακτηριστικά της συσκευής

  Βιομηχανικοί ανεμιστήρες παραθύρων

  Η ιδιαιτερότητα αυτών είναι μεγάλα μεγέθη και εφαρμογή μόνο σε αποθήκες, εργαστήρια μικρών και μεγάλων βιομηχανιών. Σε τέτοιους χώρους δεν έχει νόημα να εγκαταστήσετε κλιματιστικά, αλλά ο καλός παλιός ανεμιστήρας θα δουλέψει μόνο του. Σε πολλά εργοστάσια, ο κύριος "διασώστης" είναι ένας ανεμιστήρας που τροφοδοτεί οξυγόνο και "παίρνει" τις έντονες οσμές από τα καταστήματα εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα.

  Συνήθως, η εγκατάστασή τους παρέχεται ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και έχουν ήδη κατασκευαστεί ανοίγματα παραθύρων λόγω της εγκατάστασής τους. Τέτοιες μονάδες μπορούν να καυχηθούν με μεγάλης ισχύος, λεπίδες μακράς διάρκειας, αλλά και σημαντική επιστροφή θορύβου.

  Το Σχ. 8. Οι διαστάσεις των βιομηχανικών ανεμιστήρων είναι πολύ μεγαλύτερες από τις οικιακές

  Χαρακτηριστικά ανεμιστήρων για παράθυρα

  Οι ανεμιστήρες παραθύρων διαφέρουν επειδή το έργο τους δεν απαιτεί τεράστιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλά για όλα αυτά, εκτελούν τις λειτουργίες τους με θαυματουργό τρόπο. Το νοικοκυριό θα αντιμετωπίσει καλά το καθήκον της αναζωογόνησης του δωματίου στο σπίτι: η κουζίνα, το καθιστικό, το σαλόνι, βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων πολύ υγρού ή πάρα πολύ υπερβολικού αέρα. Βιομηχανική, συχνά αντίστροφη, μπορεί να καθαρίσει τον αέρα των ξένων μυρωδιών και να δώσει οξυγόνο στο δωμάτιο από το δρόμο.

  Έχουν καλή απόδοση στην απλή δομή τους, καταναλώνουν ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα, ακόμη και σε μεγάλα μεγέθη, με χαμηλό επίπεδο θορύβου, είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Το περιβάλλον δεν έχει σημασία για την αποτελεσματικότητα της δουλειάς τους, είτε σε μείον 30 είτε σε 30 - ο ανεμιστήρας θα εκτελέσει την άμεση λειτουργία του. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι αυτές οι συσκευές σχεδιάζονται με ειδικές περσίδες, χάρη στις οποίες όταν αποσυνδεθεί η συσκευή δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας από το εσωτερικό και δεν γίνεται κρύο από το εξωτερικό.

  Το Σχ. 9. Κάθε μοντέλο έχει διαφορετικές παραμέτρους

  Πώς να επιλέξετε το σωστό ανεμιστήρα παραθύρων

  Οι παραγωγοί προέβλεπαν διαφορετικούς τύπους. Αυτό δεν γίνεται για να αυξηθεί οπτικά η αγορά αυτού του προϊόντος, αλλά για να μεγιστοποιηθεί η λειτουργικότητα της συσκευής σε ορισμένες συνθήκες.

  Προκειμένου η επιλογή να είναι σωστή, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε εκ των προτέρων με τις πληροφορίες σχετικά με το πόσο ισχυρός αερισμός πρέπει να είναι στο δωμάτιο. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι βιομηχανικές, τότε φυσικά αυτό θα είναι ένας ισχυρός ανεμιστήρας ανεφοδιασμού και εξαγωγής. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε σε ένα διαμέρισμα, τότε θα είναι αρκετό ένα μικρό.

  Το Σχ. 10. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο και η χωρητικότητα της μονάδας είναι αλληλένδετες

  Για την κουζίνα

  Η κουζίνα απαιτεί μια ειδική προσέγγιση, δεδομένου ότι σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν πολλές ξένες μυρωδιές μετά το μαγείρεμα. Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να αγοράσετε εναλλάκτη αέρα τροφοδοσίας και εξαγωγής ή τοίχου, με αρκετά καλή ισχύ. Ο κλιματισμός των παραθύρων θα σώσει τους γείτονες από τις μυρωδιές σας, οι οποίες συχνά διαχέονται μέσα από την καμινάδα.

  Στην κουζίνα, εκτός από το σχέδιο, το μόνο που χρειάζεται να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο απαγωγής για να καθαρίσετε χώρο της κουζίνας μέσα από την πρόσληψη υπερβολική ζέστη και οι καπνοί από τις προετοιμασίες, ακόμη και αν αυτές είναι εξοπλισμένες με κουνουπιέρα - είναι ιδανικό.

  Το Σχ. 11. Ο τύπος τοίχου είναι καλός για επιπλέον αερισμό

  Για μπάνιο και μπάνιο

  Στο μπάνιο, υπάρχει συχνά πρόβλημα συσσώρευσης συμπυκνωμάτων, το οποίο προκαλεί το σχηματισμό του μύκητα. Εάν αυτό το δωμάτιο συνδυάζεται με τουαλέτα (μπάνιο), τότε υπάρχει ένα επιπλέον πρόβλημα δυσάρεστων οσμών. Ο τύπος τοίχου για την τουαλέτα είναι μια εξαιρετική λύση, αλλά πρέπει να εγκατασταθεί με μια βαλβίδα αντεπιστροφής προκειμένου να αποφευχθεί η απόσταξη της οσμής και της υγρασίας από αυτό το δωμάτιο στο σαλόνι.

  Συνήθως ο εξαερισμός του μπάνιου συνδέεται με τον φωτισμό, αντίστοιχα, όταν ανάβει η φωτεινή ένδειξη, λειτουργεί ο εξαερισμός και όταν σβήνει, σταματά να περιστρέφεται. Αυτό το σχέδιο εργασίας είναι απλό, αλλά ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικό.

  Το Σχ. 12. Το σχέδιο σύνδεσης του εξαερισμού στο μπάνιο διαφέρει από τις συνήθεις εγκαταστάσεις παραθύρων

  Στην αίθουσα αναψυχής ή στην αίθουσα

  Σε αυτούς τους χώρους, η εγκατάσταση του ανεμιστήρα τροφοδοσίας αέρα θα είναι περισσότερο από επαρκής, αν και πολλοί συμβουλεύουν να εγκαταστήσουν αέρα τροφοδοσίας και εξαγωγής για μέγιστη ανταλλαγή αέρα, παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο. Μετά από όλα, το δωμάτιο δεν προορίζεται για ενεργές οικιακές ανάγκες, αλλά για αναψυχή.

  Για να ξεκουραστείτε είναι γεμάτη, χρειάζεστε πριν αγοράσετε έναν ανεμιστήρα στην κρεβατοκάμαρα ή στην αίθουσα, να μάθετε ποια ενέργεια θα χρειαστεί η συσκευή, για την οποία ο όγκος του δωματίου και η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα πολλαπλασιάζονται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

  Το Σχ. 13. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο παίζει ρόλο κατά την επιλογή του τύπου εξαερισμού

  Εγκατάσταση του ανεμιστήρα παραθύρου

  Η εγκατάσταση γίνεται με δύο τρόπους και εξαρτάται ο τρόπος εγκατάστασης από το παράθυρο με διπλά τζάμια. Η πρώτη μέθοδος ισχύει για παράθυρα μονής-παράθυρο ή διπλά τζάμια, συχνά ξύλινα, του παλαιού σχεδίου. Εδώ, η εγκατάσταση δεν είναι δύσκολη, γιατί το μόνο που χρειάζεται να κάνετε - είναι να αφαιρέσετε το γυαλί, προσθέσετε σε σχήμα ανεμιστήρα του, η οποία θα οριστεί, τότε που πίσω από την προσάρτηση shtapikami μετά mount εξαερισμού.

  Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιείται συχνότερα, στην πράξη σχεδόν σε όλες τις οικιστικές εγκαταστάσεις υπάρχουν μεταλλικά πλαστικά παράθυρα. Για να μην καταστραφεί η στεγανοποίηση του μονωτικού υαλοπίνακα, είναι απαραίτητο να καταβληθούν μέγιστες προσπάθειες, διότι δεν είναι λογικό να αντικατασταθεί ολόκληρο το παράθυρο για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Ως εκ τούτου, για τέτοιους χειρισμούς, καλούνται εμπειρογνώμονες να βγάλουν το παράθυρο με διπλά τζάμια και ένα άλλο με τις ίδιες διαστάσεις, αλλά ήδη με μια τρύπα για τον ανεμιστήρα, είναι τοποθετημένο στη θέση του.

  Το Σχ. 14. Είναι δυνατή η εγκατάσταση του ανεμιστήρα για οποιαδήποτε δομή των παραθύρων με διπλά τζάμια

  Για την τοποθέτηση χρησιμοποιούνται ελαστικά στεγανοποιητικά, τα οποία δεν επιτρέπουν την αποσυμπίεση των παραθύρων. Σε μια εποχή που η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο, κλείνει τις περσίδες, οι οποίες εμποδίζουν την απώλεια θερμότητας.