Επιλογή ενός στεγνωτήρα αέρα για το μπάνιο: μια συσκευή, τις απαραίτητες προδιαγραφές, τα καλύτερα μοντέλα και το κόστος τους

Ο ανεπαρκώς αποτελεσματικός αερισμός του μπάνιου οδηγεί σε υγρασία των τοίχων, ανάπτυξη μούχλας και μύκητα. Η αυξημένη υγρασία του αέρα μπορεί να προκληθεί από άλλους λόγους: τη θέση του σπιτιού στην κλιματική ζώνη με έντονες βροχοπτώσεις, κοντά στη λίμνη ή στα πεδινά.

Αλλά όποιοι είναι οι λόγοι για την υπερβολική υγρασία, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: η καταστροφή των υλικών κατασκευής και φινιρίσματος, ο σχηματισμός ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη παθογόνου μικροχλωρίδας. Για την πρόληψη και την εξάλειψη όλων αυτών των προβλημάτων, έχουν αναπτυχθεί ειδικές συσκευές - αφυγραντήρες οικιακού αέρα.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας του αφυγραντήρα οικιακού αέρα

Οποιαδήποτε από τις συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να αφύγρανση του αέρα παίρνει την υγρασία έξω από αυτό. Δεδομένου ότι αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, ο κλιματικός εξοπλισμός αυτού του τύπου χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες:

 • προσρόφηση;
 • συμπύκνωση;
 • Απορρόφηση.
 • μεμβράνη.

Ο αφυγραντήρας για το μπάνιο είναι μια συσκευή μικρού μεγέθους για οικιακή χρήση, που λειτουργεί με βάση την αρχή της προσρόφησης ή της συμπύκνωσης της υγρασίας. Οι συσκευές απορρόφησης και μεμβράνης ταξινομούνται ως ημι-βιομηχανικές και βιομηχανικές.

Αρχή λειτουργίας των αφυγραντών συμπύκνωσης

Η συσκευή της συσκευής τύπου συμπύκνωσης μοιάζει με το σχεδιασμό μονάδων ψύξης. Στον αφυγραντήρα υπάρχουν επίσης διάφορα στοιχεία:

 • εναλλάκτη θερμότητας ·
 • πυκνωτής.
 • κύκλωμα με φρέον.
 • του ηλεκτροκινητήρα.
 • τριχοειδούς σωλήνα.

Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας δημιουργεί μια συνεχή ροή αέρα που εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας. Εδώ ο αέρας ψύχεται από τη ροή των ψυχρών σωλήνων με φρέον. Η υγρασία σε αυτό συμπυκνώνεται και εκκενώνεται μέσω τριχοειδούς σωλήνα σε ειδικό δοχείο. Στη συνέχεια, ο αέρας διέρχεται από το δεύτερο κύκλωμα του εναλλάκτη θερμότητας και θερμαίνεται μέχρι τη θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια μπαίνει στο δωμάτιο.

Αρχή των στεγνωτηρίων προσρόφησης

Οι συσκευές αυτού του τύπου έχουν έναν απλούστερο σχεδιασμό και δουλεύουν πάνω στην αρχή της απορρόφησης της υγρασίας. Για το σκοπό αυτό παρέχεται ένας ρότορας γεμάτος με ένα υγροσκοπικό προσροφητικό. Η αφύγρανση πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • ο αέρας αντλείται στη συσκευή από το δωμάτιο.
 • η ροή διεισδύει στο ρότορα με ένα προσροφητή.
 • η υγρασία από τον αέρα απορροφάται από υγροσκοπικό πληρωτικό.

Μπάνιο - ένα μικρό δωμάτιο, έτσι ώστε να ομαλοποιήσει το επίπεδο της υγρασίας σε αυτό, να χρησιμοποιούν τα ξηραντικά των νοικοκυριών των μικρών και μεσαίων επιδόσεων.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω μια συσκευή στο μπάνιο;

Όταν επιλέγετε μια συσκευή για την αφυδάτωση του αέρα, αποφασίστε πρώτα πού θα βρίσκεται: στο πάτωμα ή στον τοίχο. Επίσης, μεταξύ της σειράς των μοντέλων είναι σταθερά και φορητά.

Υλικά και μέγεθος

Για μπάνιο, συνιστάται να επιλέξετε μικρές συσκευές. Κατά κανόνα, η περίπτωση τέτοιων συσκευών είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ανθεκτικό στην κρούση, το οποίο δεν εκπέμπει ουσίες επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία όταν θερμαίνεται. Ο σχεδιασμός των σύγχρονων αφυγραντήρων είναι λακωνικός και παρουσιάσιμος, επομένως κάθε μοντέλο μπορεί να χωρέσει αρμονικά στο εσωτερικό του μπάνιου.

Απόδοση και ισχύ

Ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η απόδοση της συσκευής. Ο δείκτης αυτός υπολογίζεται σε λίτρα την ημέρα, γεγονός που δείχνει την ικανότητα της συσκευής να αφαιρεί μια ορισμένη ποσότητα νερού από τον αέρα. Για να γνωρίζετε την απαιτούμενη χωρητικότητα του αφυγραντήρα, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

 1. Προσδιορίστε την περιοχή του δωματίου. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε το μήκος κατά πλάτος.
 2. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,7.

Έτσι, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 20 m 2, θα χρειαστεί συσκευή με χωρητικότητα 14 l / ημέρα. Τα μπάνια σε πολυκατοικίες είναι μικρού μεγέθους. Για τέτοιες εγκαταστάσεις, είναι κατάλληλα στεγνωτήρια με ρυθμό ροής 10-14 λίτρα / ημέρα. Σκεφτείτε το γεγονός ότι οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας μπορούν να εγκατασταθούν στο μπάνιο, στην κουζίνα και στο δωμάτιο.

Ικανότητα δεξαμενής

Η υγρασία που λαμβάνεται από τον αέρα εκκενώνεται σε ειδική δεξαμενή - τη δεξαμενή. Όσο περισσότερο είναι, τόσο λιγότερο συχνά θα χρειαστεί να χύσετε το συσσωρευμένο υγρό από αυτό. Σε μοντέλα χαμηλής κατανάλωσης, τοποθετούνται δεξαμενές χωρητικότητας 2 έως 4 λίτρων. Σε ξηραντικά με μέση χωρητικότητα - από 4 έως 6.5-7 λίτρα. Όταν επιλέγετε ένα μηχάνημα, λαμβάνεται υπόψη η ευκολία της χάραξης και της τοποθέτησης της δεξαμενής.

Επιπλέον λειτουργικότητα

Είναι μια από τις πιο χρήσιμες πρόσθετες επιλογές - η παρουσία ενός υδροσταθμού στη συσκευή. Με τη βοήθειά του, παρακολουθείται το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Υπάρχει η δυνατότητα να ορίσετε την απαιτούμενη ένδειξη και η συσκευή θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις προκαθορισμένες παραμέτρους.

Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία είναι ο ιονισμός, ο οποίος συνίσταται στον κορεσμό του αέρα με αρνητικά ιόντα. Εξαιτίας αυτού, πραγματοποιείται η απολύμανση και η απολύμανση. Ορισμένα μοντέλα έχουν λειτουργία αρώματος. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών περιλαμβάνει ειδικό δοχείο για έλαια και άλλες αρωματικές ουσίες με αέρα.

Αυξάνει την ευκολία λειτουργίας του στεγνωτηρίου με την επιλογή ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε την απόδοση της συσκευής και το επίπεδο θορύβου.

Τα καλύτερα μοντέλα αφυγραντήρων αέρα για το μπάνιο

Από το σύνολο των συμπαγών αφυγραντήρων αέρα, υπάρχουν πολλά καλύτερα μοντέλα. Έχουν πολλά θετικά σχόλια και δεν είναι ακριβά.

DEYE DY6006-RB


Η συσκευή DEYE DY6006-RB ονομάζεται "μίνι αφυγραντήρας", καθώς οι διαστάσεις της είναι μικρές: 205h180h345 mm. Ωστόσο, παρά το μικρό του μέγεθος, η συσκευή είναι αρκετά αποδοτική και καλύπτει τέλεια το καθάρισμα του αέρα σε μικρά δωμάτια μέχρι 20 m2. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι το προϊόν του είναι ικανό να επεξεργάζεται περιοχές μέχρι 100 m 2, αλλά η ανατροφοδότηση από τον καταναλωτή δείχνει το αντίθετο: η συσκευή είναι σε θέση να αφαιρέσει αποτελεσματικά αέρα μόνο σε μικρούς χώρους.

Η συσκευή λειτουργεί από το δίκτυο, αλλά μέσω τροφοδοτικού ισχύος 12 V. Αυτή η συσκευή περιλαμβάνεται στην κανονική διαμόρφωση. Ο σχεδιασμός της συσκευής είναι εξαιρετικά αξιόπιστος, καθώς δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά μέσα. Από τις πρόσθετες επιλογές - μια μηχανική στάθμη δείκτη υγρού δείκτη στο δοχείο. Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι το κλείδωμα του ηλεκτρικού κινητήρα όταν δεν υπάρχει δυνατότητα συλλογής νερού.

 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • προσιτή τιμή ·
 • απλότητα σχεδιασμού.
 • ευκολία συντήρησης.
 • Χαμηλή απόδοση όταν εργάζεστε σε μεγάλες περιοχές.
 • ο όγκος της δεξαμενής είναι 2 λίτρα.
 • παραγωγικότητα - 0,6 l / ημέρα.
 • κατανάλωση ρεύματος - 65 W / ώρα.

Η μέση τιμή είναι 4400 ρούβλια.

Αφυγραντήρας αέρα Ballu BDH-25L


Το Ballu BDH-25L είναι ένας συμπαγής αφυγραντήρας αέρα που ταιριάζει απόλυτα στο μπάνιο. Η συσκευή έχει κομψό σχεδιασμό, οικονομικό στην κατανάλωση ενέργειας, εξοπλισμένο με τροχούς και χειρολαβή για τη διευκόλυνση της μεταφοράς. Το αποξηραντικό ανήκει στην κατηγορία μοντέλων τύπου δαπέδου, έχει μάλλον μεγάλες διαστάσεις: 390x612x274 mm.

Η συσκευή λειτουργεί με την αρχή της συμπύκνωσης της υγρασίας, το ψυκτικό μέσο R-134A χρησιμοποιείται για ψύξη. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο φίλτρο για τον προκαταρκτικό καθαρισμό του αέρα, έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου. Στην κορυφή του μπροστινού πίνακα υπάρχει μια οθόνη αφής, δίπλα σε αυτήν - τα κουμπιά ελέγχουν τη συσκευή.

 • Έλεγχος υγρασίας με ενσωματωμένη υγρασία.
 • κομψό σχέδιο?
 • μια μεγάλη δεξαμενή νερού - 6,5 λίτρα.
 • υπάρχει ένα άνοιγμα για συνεχή αποστράγγιση της υγρασίας.

Δεν εντοπίστηκαν ελλείψεις.

 • παραγωγικότητα - 25 λίτρα / ημέρα.
 • επίπεδο θορύβου - 45 dB.
 • ισχύος - 340 Watt.

Συνιστάται για εργασία σε δωμάτια μέχρι 20 m 2. Η μέση τιμή είναι 12800 ρούβλια.

Αφυγραντήρας MEACO 10L

Ο αφυγραντήρας αέρα MEACO 10L είναι μια συσκευή μέσης ισχύος. Είναι σε θέση να αφαιρέσει την υγρασία από τον αέρα σε όγκο 5-10 l / ημέρα. Εξοπλισμένη με τη λειτουργία αυτόματου ελέγχου της υγρασίας, διαθέτει πολλούς τρόπους λειτουργίας. Μεταξύ των χρήσιμων λειτουργιών της συσκευής είναι η λειτουργία ξήρανσης του ρούχου. Υπάρχει μια επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτής της κλιματικής τεχνολογίας είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου και η ευκολία συντήρησης.

 • λειτουργία της αποστράγγισης του συμπυκνώματος.
 • αποτελεσματικό σχεδιασμό.
 • βέλτιστη απόδοση για μικρά δωμάτια.
 • ηλεκτρονικό έλεγχο.
 • μικρή ποσότητα δεξαμενής νερού - 2 l.
 • έλλειψη χρονομέτρου.
 • απουσία δείκτη στάθμης υγρού στη δεξαμενή.
 • διαστάσεις - 483x296x186 mm.
 • βάρος - 8,7 kg.
 • επίπεδο θορύβου - 46 dB.

Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για συντήρηση χώρων έως 40 m 2. Η μέση τιμή είναι 14200 ρούβλια.

Πού να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα για το μπάνιο;

Στη Μόσχα

 1. Κατάστημα "House of Veles", Μόσχα, st. Preobrazhensky Val, 1, κτίριο 1, 8 800 555-96-75.
 2. Κλιματικό κατάστημα εξοπλισμού? Μαρξιστής, 22; (495) 565-31-0
 3. Ηλεκτρονικό κατάστημα "World of Air", (495) 641-04-54.

Στην Αγία Πετρούπολη

 1. Ηλεκτρονικό κατάστημα Mir Cli, Μόσχα, Leningradsky προοπτική, 80, κτίριο G, 8 800 775-29-90.
 2. Ηλεκτρονικό κατάστημα «Empire of Techno», (812) 200-49-00.
 3. Κατάστημα "Maxidom", Grazhdanskiy pr-t, d. 18Α.

Ο κινητός αφυγραντήρας οικιακού αέρα θα βοηθήσει στην εξάλειψη της υγρασίας όχι μόνο στο μπάνιο αλλά και σε άλλους χώρους. Μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα κελάρι, υπόγειο, γκαράζ, πάρτε μαζί τους στη χώρα. Μόλις περάσουν, αποκτούν έναν αξιόπιστο βοηθό στη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στο σπίτι ή στο διαμέρισμα.

Πώς να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα στο μπάνιο

Ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας στους τοίχους και τα εσωτερικά αντικείμενα. Οι αφυγραντήρες για το μπάνιο θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα. Η αρχή της συσκευής είναι να καταστρέψει την υπερβολική υγρασία και το φιλτράρισμα του αέρα.

Η υγρασία επηρεάζει δυσμενώς οποιαδήποτε επιφάνεια. Ο μύκητας και ο μούχλα μπορούν να χαλάσουν γρήγορα τη νέα ανακαίνιση λουτρών και να μειώσουν τη διάρκεια ζωής των επίπλων.

Επίσης, η αυξημένη υγρασία επηρεάζει δυσμενώς την υγεία των ενοικιαστών στο σπίτι και συμβάλλει στην αύξηση της κούρασης. Στο μπάνιο, το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω της εξάτμισης και του κλειστού εξαερισμού.

Αρχές λειτουργίας του εξοπλισμού

Η συσκευή πρέπει να επιλεγεί ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Η απόδοση εξαρτάται από την ισχύ του κινητήρα. Μετράται σε λίτρα ανά ώρα. Οι αφυγραντήρες χωρίζονται σύμφωνα με την αρχή λειτουργίας:

 1. Τύπος συμπύκνωσης. Όταν η μονάδα λειτουργεί, η υπερβολική υγρασία συμπυκνώνεται. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος αφυγραντήρας. Ο κινητήρας οδηγεί υγρό αέρα στη συσκευή. Περαιτέρω ψύχεται και μέσω του συμπυκνωτή μπαίνει ξανά στο δωμάτιο. Η θερμοκρασία του αέρα στην έξοδο είναι συνήθως 2-3 μοίρες υψηλότερη. Από τη μία πλευρά, αυτή η τεχνολογία εξοικονομεί ενέργεια, από την άλλη πλευρά, σε ένα μικρό δωμάτιο, η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει σωματική δυσφορία.
 2. Η αρχή της τεχνολογίας Peltier είναι η χρήση ειδικών υλικών. Ένας τέτοιος αφυγραντήρας παράγει σημαντικά μικρότερο θόρυβο, αλλά η απόδοση του κινητήρα είναι χαμηλότερη. Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό ρεύμα που δρα σε ορισμένα στοιχεία και εξατμίζει το νερό στον αέρα.
 3. Η αρχή της προσρόφησης βασίζεται στη χρήση ουσιών που μπορούν να απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία. Τέτοιες συσκευές είναι αθόρυβες, οικονομικές και δεν καταναλώνουν ηλεκτρισμό. Η ασθενής πλευρά αυτού του ξηραντικού είναι η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση του προσροφητικού. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται σε μικρούς χώρους, δεν είναι κατάλληλο για μπάνιο.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του αφυγραντήρα

Πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή

Στις τεχνικές προδιαγραφές είναι εύκολο να μπερδευτεί και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά της τεχνολογίας του κλίματος. Κάθε αφυγραντήρας είναι σε θέση να επεξεργαστεί έναν ορισμένο όγκο υγρού. Για ένα μπάνιο, θα πρέπει να είναι στην περιοχή των 12-20 λίτρα νερού. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα από σωματίδια σκόνης. Το μπάνιο είναι συνήθως περιορισμένο σε μέγεθος, οπότε η συμπαγής κατάσταση του αφυγραντήρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή μιας συσκευής. Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή τοίχου. Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη χωρητικότητα του εξοπλισμού, χρησιμοποιήστε τον τύπο Q = V x 1.5 / 1000. Σε περίπτωση δυσκολιών, συμβουλευτείτε έναν σύμβουλο για βοήθεια.

Λειτουργία κλιματικών συσκευών στο μπάνιο

Η σωστή εγκατάσταση του αφυγραντήρα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του αφυγραντήρα. Η μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις λειτουργίας μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε εσωτερικά αντικείμενα και τεχνικές συσκευές που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση. Πρώτα απ 'όλα, ελέγξτε την επιφάνεια κάτω από τον αφυγραντήρα - θα πρέπει να είναι επίπεδη και σταθερή. Η απόσταση από την σχάρα εισαγωγής αέρα στους τοίχους και τα έπιπλα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά.

Όλες οι τρύπες πρέπει να καθαρίζονται με ένα υγρό πανί, εάν είναι απαραίτητο. Ξεπλύνετε περιοδικά το φίλτρο αέρα. Για να το τοποθετήσετε ξανά, είναι δυνατή μόνο αφού στεγνώσει τελείως. Για καλύτερη απόδοση του αφυγραντήρα, η πόρτα στο δωμάτιο θα πρέπει να κλείσει.

Η διατήρηση της υγρασίας του αέρα σε ένα ορισμένο επίπεδο σας επιτρέπει να αυξήσετε τη σωματική άνεση και να απαλλαγείτε από μύκητες και μούχλα στο μπάνιο. Οι κατασκευαστές συμβουλεύουν να μην στεγνώνουν υπερβολικά τον αέρα. Το επιτρεπτό επίπεδο υγρασίας δεν εξαρτάται μόνο από τα χαρακτηριστικά του δωματίου, αλλά και από το χρόνο του έτους.

Η σωστή χρήση ενός αφυγραντήρα αέρα βελτιώνει την ασυλία και διατηρεί την ιδιοκτησία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο κλιματισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε μπάνιο. Ανεξάρτητα από την υγρασία του δωματίου, ο αφυγραντήρας μπορεί να βελτιώσει το μικροκλίμα και να διατηρήσει την υγεία των κατοίκων του σπιτιού.

Αν νομίζετε ότι η αγορά ενός αφυγραντήρα είναι δαπανηρή ή παράλογη, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα αέρα

Αφυγραντήρας μπάνιου: Βασικοί κανόνες επιλογής

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ζωή στον πλανήτη μας οφειλόταν στην ύπαρξη νερού και οι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό. Δεν υπάρχει λόγος να διαψευσθεί αυτή η δήλωση, δεδομένου ότι ο ίδιος ο άνθρωπος είναι 70% νερό. Λόγω της παρουσίας υγρασίας στις ζωοτροφές των αέριων φυτών, το ανθρώπινο δέρμα δεν χάνει τα kalogen και οι ατμοσφαιρικές μάζες του περιβάλλοντος έχουν λιγότερη ρύπανση. Αλλά, η υγρασία είναι απαραίτητη στη συγκέντρωση που ωφελεί. Όταν το επίπεδο υγρασίας υπερβεί το επίπεδο του 60-70%, το μικροκλίμα χάνει την ελκυστικότητά του, ειδικά αν είναι στο σπίτι σας.

Για την καταπολέμηση της αυξημένης υγρασίας στα μπάνια, οι μηχανικοί ήρθαν με μια εξειδικευμένη συσκευή - έναν αφυγραντήρα για μπάνια. Τι είναι αυτή η συσκευή και πώς λειτουργεί θα περιγραφεί σε αυτή τη δημοσίευση.

Από την υψηλή υγρασία στο μπάνιο

Ο αέρας με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρατμούς γίνεται "βαρύ", είναι δύσκολο να αναπνεύσει σε ένα άτομο. Ένα άτομο εξατμίζει λιγότερο την υγρασία σε ένα τέτοιο δωμάτιο, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του σώματος: αυξημένο καρδιακό ρυθμό και κόπωση.

Εκτός από την έκθεση στον άνθρωπο, η αυξημένη υγρασία στο μπάνιο οδηγεί σε οξείδωση μεταλλικών αντικειμένων (σωλήνες σκουριάς, βρύσες κλπ.), Με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υλικών και των επίπλων.

Σε ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον, οι αποικίες μούχλας και μυκήτων αναπτύσσονται γρήγορα και αισθάνονται καλά. Και το πιο σημαντικό - το πλυντήριο στο μπάνιο στον υγρό αέρα στεγνώνει πολύ καιρό (για κάποιους αυτό είναι πραγματικά ο πιο σημαντικός παράγοντας).

Αρχή λειτουργίας και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά

Οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης διατίθενται σε δύο τύπους:

Για λόγους δικαιοσύνης, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αφυγραντές των οποίων η αρχή λειτουργίας είναι ίδια με αυτή των εξατμιστικών, αλλά αντί ενός βρόχου φρεονιού στη συσκευή χρησιμοποιείται ένας εναλλάκτης θερμότητας που ψύχεται από τα στοιχεία του Peltier. Μια τέτοια συσκευή διαφέρει από έναν αφυγραντήρα με ένα ψυκτικό κύκλωμα Freon, μικρότερες διαστάσεις και μια αρκετά χαμηλή παραγωγικότητα.

Το αποξηραντικό για το μπάνιο είναι κατάλληλο μόνο για έναν τύπο - εξάτμιση.

Ο αφυγραντήρας εξάτμισης (συμπυκνωτής) αποτελείται από ένα περίβλημα, με εγκατεστημένο κύκλωμα ψυκτικού μέσου, μέσω του οποίου μεταφέρεται ψυκτικό μέσο διαμέσου του συμπιεστή, δύο εναλλάκτες θερμότητας, μία δεξαμενή συλλογής υγρών, ένας ανεμιστήρας και μια μονάδα ελέγχου. Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής μοιάζει με τη λειτουργία ενός ψυγείου: ο συμπιεστής συμπιέζει το υγρό ψυκτικό, το οποίο ως εκ τούτου θερμαίνεται. Πηγαίνοντας στον εναλλάκτη θερμότητας, βράζει και μετατρέπεται σε αέρια κατάσταση.

Κατά την εξάτμιση, το ψυκτικό υγρό ψύχει τον εξατμιστή, ο οποίος τροφοδοτείται συνεχώς με ανεμιστήρα αέρα από την μπανιέρα. Η υγρασία που περιέχεται στον αέρα, όταν έρθει σε επαφή με τον εξατμιστή, συμπυκνώνεται αμέσως επάνω του και στη συνέχεια αποστραγγίζεται μέσα στο δοχείο της συσκευής. Ο στραγγισμένος και ψυχρός αέρας διέρχεται από τον δεύτερο εναλλάκτη θερμότητας, ψύχεται το αέριο ψυκτικό μέσο και θερμαίνεται. Μετά από όλες τις διαδικασίες, ο αέρας αφήνει τη συσκευή στραγγισμένη και θερμαινόμενη.

Χαρακτηριστικά λειτουργίας του αφυγραντήρα στην αίθουσα του μπάνιου

Υπάρχει μια ταξινόμηση των αφυγραντήρων για το μπάνιο ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης και την απόδοση. Ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης, αυτή η τεχνική είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις δαπέδου, τοίχου και επιφάνειας εργασίας. Η παραγωγικότητα της συσκευής κυμαίνεται από 10 έως 25 λίτρα την ημέρα.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι λειτουργικές ιδιότητες της συσκευής επηρεάζουν τη θέση της θέσης της. Εγκαταστήστε το αποξηραντικό στο μπάνιο με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να εισέλθει εύκολα στη συσκευή. Υπάρχει κανόνας εγκατάστασης: από τη μάσκα της εισαγωγής αέρα στον τοίχο ή άλλο εμπόδιο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-30 cm.

Μην ξεχνάτε τον τακτικό καθαρισμό της συσκευής, καθώς η υγρή σκόνη και η πλάκα θα φράξουν αναπόφευκτα την σχάρα εισαγωγής αέρα, την οπή αποστράγγισης και θα εγκατασταθούν στις λεπίδες του ανεμιστήρα.

Οι ειδικοί συστήνουν, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κατά την εργασία του αφυγραντήρα, να κλείνουν τις πόρτες στο μπάνιο.

Πώς να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα για ένα μπάνιο

Για να επιλέξετε το σωστό εργαλείο για πολλούς, θα πρέπει πρώτα να καθορίσετε την τοποθεσία του. Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, ο στεγνωτήρας αέρα για μπάνιο μπορεί να είναι τύπος τοίχου, δαπέδου και τραπέζι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τοίχοι και οι επιτραπέζιες συσκευές μπορούν να έχουν μικρό όγκο χωρητικότητας για τη συλλογή συμπυκνωμάτων. Επομένως, επιλέξτε μια συσκευή στην οποία είναι δυνατή η σύνδεση ενός σωλήνα αποστράγγισης.

Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στην απόδοση της συσκευής. Για να υπολογίσετε την ισχύ που απαιτείται για εσάς, χρησιμοποιήστε τον απλό τύπο:

όπου:
Q - παραγωγικότητα, l / h
V - όγκος δωματίου, m 3 (μήκος x πλάτος x ύψος)

Θυμηθείτε ότι επιλέγετε μια ηλεκτρική συσκευή στην οποία υπάρχει επικίνδυνη τάση. Μην αγοράζετε συσκευή με τάξη προστασίας κάτω από IP45.

Επιλέξτε έναν αφυγραντήρα αέρα για το μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένα πραγματικό δώρο για μια σειρά μικροβίων, σκουριά, μούχλα και άλλα προβλήματα που προκαλούνται από την υγρασία και την υγρασία. Ωστόσο, οι αεραγωγοί και οι ανοιχτές πόρτες δεν είναι αρκετές: οι σωλήνες εξακολουθούν να σκουριάζουν και οι τοίχοι καλύπτονται με μούχλα.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα, θα βοηθήσουμε μια ειδική συσκευή - τον αφυγραντήρα.

Αρχή λειτουργίας

Η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή: ο ανεμιστήρας τροφοδοτεί αέρα σε ειδικό θάλαμο με ιδιότητες ψύξης. Σε αυτό το θάλαμο, η υγρασία συμπυκνώνεται και ρέει μέσα στη δεξαμενή και ο ξηρός αέρας θερμαίνεται και κατευθύνεται προς το δωμάτιο. Η συσκευή αφαιρεί την υπερβολική υγρασία από το δωμάτιο χωρίς να μειώνει τη θερμοκρασία άνεσης για ένα άτομο.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι συσκευές χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες:

 1. Συμπύκνωση. Ο πιο δημοφιλής τύπος. Η πλεονάζουσα υγρασία μετατρέπεται σε συμπύκνωμα. Η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο με μια τέτοια συσκευή είναι κατά μέσο όρο 2-3 μοίρες υψηλότερη.
 2. Προσρόφηση. Οι συσκευές λειτουργούν με ουσίες που απορροφούν την υγρασία. Αυτές οι μονάδες δεν παράγουν θόρυβο κατά τη λειτουργία και δεν καταναλώνουν ηλεκτρισμό. Από τα μείγματα, υπάρχει ανάγκη για τακτική αλλαγή του προσροφητικού. Ωστόσο, για τα μπάνια δεν είναι κατάλληλη μια τέτοια συσκευή.
 3. Συσκευές που κατασκευάζονται με τεχνολογία Peltier. Η αρχή της λειτουργίας είναι η χρήση ειδικών υλικών. Τέτοιες συσκευές είναι λιγότερο θορυβώδεις, αλλά και η απόδοση είναι χαμηλότερη. Η συσκευή εξατμίζει το νερό στο δωμάτιο. Επίσης δεν είναι κατάλληλο για το μπάνιο λόγω των μικρών παραμέτρων του.

Και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης χωρίζονται σε πάτωμα, τοίχο, σταθερό και φορητό. Με υψηλή υγρασία στο δωμάτιο, οι σταθερές μονάδες είναι κατάλληλες, επειδή έχουν αυξημένη ισχύ. Τα μεταφορικά χρησιμοποιούνται για εργασίες μιας ώρας: επισκευές, διαρροές κλπ.

Η επιλογή μιας συγκεκριμένης συσκευής εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Η χωρητικότητα του αφυγραντήρα καθορίζεται από την ποσότητα νερού που αφαιρείται από τον αέρα ανά μονάδα χρόνου. Στο μπάνιο υπάρχουν κατάλληλες συσκευές με χωρητικότητα 12-20 l / ημέρα.

Σημαντικό: κατά την επιλογή συνιστάται η λήψη συσκευών με ενσωματωμένο υδροστάτη, επειδή αυτόματα θα διατηρήσει την απαιτούμενη στάθμη υγρασίας στην αυτόματη λειτουργία.

Γιατί είναι απαραίτητος ένας αφυγραντήρας αέρα; Τέσσερις λόγοι

Υπάρχουν τέσσερις λόγοι για τους οποίους συνιστάται η αγορά ενός αφυγραντήρα αέρα:

 1. Αν το σπίτι είναι κοντά σε μια λίμνη ή σε μέρη με υψηλή υγρασία (χαράδρα, πεδινή). Σε τέτοια σημεία, οι εγκαταστάσεις είναι πάντα υγρές, για να μην αναφέρουμε το μπάνιο, στο οποίο το επίπεδο υγρασίας αυξάνεται μετά από κάθε διαδικασία.
 2. Αν το διαμέρισμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Πολύ συχνά οι κάτοικοι των πρώτων ορόφων παρατηρούν την αυξημένη υγρασία στο δωμάτιο.
 3. Εάν τα ρούχα στεγνώνονται στο μπάνιο με στεγνωτήρα οροφής. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή όχι μόνο μειώνει την υγρασία, αλλά και αυξάνει την ταχύτητα ξήρανσης.
 4. Εάν οι κάτοικοι έχουν αλλεργίες ή άσθμα. Σε υγρασία άνω του 60%, εμφανίζεται ανάπτυξη μούχλας, η οποία μπορεί να προκαλέσει παραβίαση του αλλεργιογόνου υπόβαθρου.

Τύπος επιλογής ισχύος

Υπολογίστε την απαιτούμενη χωρητικότητα του εξοπλισμού μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας τον τύπο:

Q = Vx1,5 / 1000

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας της συσκευής

Κατά την εγκατάσταση ενός αφυγραντήρα, είναι σημαντικό να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες. Πρώτον, η επιφάνεια στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί το ξηραντικό πρέπει να είναι σταθερή. Δεύτερον, είναι απαραίτητο να διαθέτουν συσκευές τουλάχιστον 20 εκατοστά μακριά από τοίχους και έπιπλα.

Όσον αφορά τη φροντίδα, μπορείτε να κάνετε καθαρίζοντας τη σκόνη που συσσωρεύεται στην σχάρα εισαγωγής αέρα, ένα απλό πανί. Και κάθε λίγες εβδομάδες θα πρέπει να καθαρίσετε το φίλτρο αέρα. Ο αφυγραντήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο αφού στεγνώσει το φίλτρο.

Συμβουλή: για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της συσκευής, πρέπει να κλείσετε την πόρτα του μπάνιου.

Η επιλογή του ξηραντικού εξαρτάται από πολλές παραμέτρους: το ποσοστό υγρασίας, τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, τον αριθμό των πηγών υγρασίας και τα χαρακτηριστικά τους, την ισχύ εξαερισμού, τη συχνότητα χρήσης του δωματίου και άλλα. Δηλαδή, ένας ειδικός δεν μπορεί να κάνει χωρίς ειδικός. Ωστόσο, ακόμη και ο μικρότερος αφυδατωτής θα είναι χρήσιμος και θα μειώσει το ποσοστό υγρασίας στο μπάνιο.

Αφυγραντήρας οικιακού αέρα για το μπάνιο.

Οι επιστήμονες από όλο τον κόσμο κατέχουν διαφορετικές θεωρίες σχετικά με την προέλευση της ζωής στη Γη. Οι οπαδοί του Δαρβίνου πιστεύουν ότι ο άνθρωπος αναπτύχθηκε κατά μήκος της εξελικτικής πορείας στη διαδικασία της φυσικής επιλογής. Οι πιστοί είναι πεπεισμένοι ότι η ζωή άρχισε από τον Αδάμ και την Εύα, ότι όλοι δημιουργούμε με την ομοιότητα του Ανώτατου Κυρίου. Λοιπόν, η πιο ριζοσπαστική άποψη είναι ότι είχαμε διευθετηθεί από πιο ευφυείς αλλοδαπούς αγώνες και αναπτύσσουμε στο πλαίσιο κάποιου πειράματος.

Όποια από τις τρεις θεωρίες δεν μας λέει την αλήθεια, ένα πράγμα παραμένει αμετάβλητο: η ζωή μας θα ήταν αδύνατη χωρίς ένα ευνοϊκό κλίμα. Για τη σωστή ανάπτυξη, μια βέλτιστη θερμοκρασία, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση, στάθμη βαρύτητας, θρεπτικά συστατικά, απουσία καταθλιπτικών παραγόντων και πολλά άλλα είναι απαραίτητα για ένα άτομο. Αν αλλάξει ένας από αυτούς τους δείκτες, ο οργανισμός θα αντιδρά αμέσως σε αυτό για να αντισταθμίσει τις αλλαγές. Ας αγγίξουμε τον δείκτη υγρασίας.

Η βέλτιστη υγρασία του περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι 40-60%. Αλλά, ανάλογα με την κατάσταση, αυτός ο δείκτης μπορεί να είναι υψηλότερος ή χαμηλότερος από τον κανόνα. Εάν εξετάσουμε μια οικογενειακή κατοικία, τότε ο τόπος όπου αυτός ο δείκτης κυμαίνεται συχνότερα στα μεγαλύτερα πλάτη είναι το μπάνιο. Οι πηγές υγρασίας γίνονται αισθητές σε κάθε περίπτωση. Δεν θα σωθείτε ούτε με καπό ή αερισμό του δωματίου. Αυτές είναι, ασφαλώς, αποτελεσματικές μέθοδοι, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απλώς μάταιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της υγρασίας στο μπάνιο.

Τι είναι επικίνδυνο για το μπάνιο;

Φυσικά, επηρεάζει δυσμενώς οποιαδήποτε επιφάνεια στο μπάνιο. Σε υγρές συνθήκες, σκουριασμένα μεταλλικά μέρη, εμφανίζεται μούχλα στις επιφάνειες. Υπάρχει ένα καλό ρητό, το οποίο λέει ότι το νερό λερώνει την πέτρα. Στην περίπτωσή μας, το νερό δεν είναι μόνο ακόνισμα, αλλά με την πάροδο του χρόνου χαλάει τα πάντα. Ακόμη και η τοιχοποιία σε ένα υγρό δωμάτιο τελικά θα καταρρεύσει. Η διάρκεια ζωής των επίπλων σε ένα υγρό δωμάτιο μειώνεται επίσης δραματικά.

Ο άνθρωπος εκτίθεται επίσης στην επίδραση της υγρασίας του αέρα. Ας δούμε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα άτομο χάνει περίπου 900 γραμμάρια υγρού την ημέρα (το μέρος όταν αναπνέει, το μέρος εξατμίζεται από την επιφάνεια του δέρματος). Αυτό είναι μια ζωτική ανάγκη, επειδή ένα τέτοιο φυσικό σύστημα βοηθά το σώμα να κρυώσει και να διατηρήσει τη βέλτιστη θερμοκρασία για τη ζωή. Με υψηλή υγρασία, η εξάτμιση από την επιφάνεια του σώματος δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Συνεπώς, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται. Αυτός ο παράγοντας θα αρχίσει να πιέζει το σώμα: ο καρδιακός ρυθμός γίνεται γρήγορος, δυσκολεύεται να αναπνεύσει, υπάρχει μια αίσθηση δυσφορίας και μια αίσθηση άγχους και ως εκ τούτου, ένα άτομο σε συνθήκες υψηλής υγρασίας γρήγορα γίνεται κουρασμένο.

Πώς να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες της υγρασίας στο μπάνιο;

Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή - πρέπει να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρια. Φυσικά, έχετε ακούσει για τους υγραντήρες αέρα, αλλά η αντίστροφη διαδικασία λαμβάνει χώρα στον αφυγραντήρα. Το ξηραντικό αφαιρεί όλο το πλεόνασμα νερού από τον αέρα. Για ποιον θα είναι χρήσιμο; Ο κύκλος των δυνητικών καταναλωτών σε περίπτωση οικιακής χρήσης είναι πολύ ευρύς:

- αν το σπίτι σας είναι κοντά σε ένα σώμα νερού, σε χαμηλό υψόμετρο περιοχή, ή στην κλιματική ζώνη, η οποία χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχοπτώσεις, αν προσπαθήσετε να αερίζετε το δωμάτιο, μπορείτε να πάρετε ό, τι ο αέρας έχει εξωτερική λιγότερη υγρασία από ό, τι στο σπίτι, έτσι ώστε να θα πρέπει να βρουν ένα εναλλακτικό μέσο για την καταπολέμηση της υψηλής υγρασίας. Η λύση μπορεί να είναι ένας αφυγραντήρας οικιακού αέρα.

- αν έχετε κουραστεί να καταπολεμήσετε την υγρασία και την ταλαιπωρία στο σπίτι, με έναν μύκητα στις επιφάνειες, τότε ο αφυγραντήρας γίνεται απαραίτητη. Επίσης, το ξηραντικό μπορεί να έρθει σε πρακτικό εάν στεγνώσετε πλυμένα ρούχα ή πετσέτες στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, τα ρούχα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και το κλίμα θα παραμείνει ευνοϊκό.

- εάν είστε αλλεργικοί ή ασθματικοί, τότε η κατάσταση του περιβάλλοντος σας επηρεάζει, όπως και καμία άλλη. Και η παρουσία μούχλας, η αύξηση του αριθμού των ακάρεων σκόνης σε ένα υγρό δωμάτιο, θα είναι απλά καταστρεπτική, γι 'αυτό οι άνθρωποι θα πρέπει να παρακολουθούν όχι μόνο τη δική τους κατάσταση, αλλά επίσης να ελέγχουν με κάποιο τρόπο το περιβάλλον του οικοτόπου τους.

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τους τύπους και τα χαρακτηριστικά των αφυγραντήρων μπάνιου, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τον εαυτό σας αυτό που σας αρέσει. Αρχίζουμε με τις αρχές της εργασίας. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων αφυγραντήρων, αλλά όλα λειτουργούν με βάση τις ίδιες αρχές:

Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή. Περιέχουν μια ουσία - προσροφητικό, το οποίο είναι ικανό να απορροφά την υγρασία. Ένας τέτοιος αφυγραντήρας δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό, δεν έχει κινούμενα μέρη και είναι απόλυτα σιωπηλός. Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι το προσροφητικό είναι υπερκορεσμένο με την υγρασία, έτσι η ικανότητά του να απορροφά μειώνεται και τελικά εξαφανίζεται τελείως. Σε αυτήν την περίπτωση, είτε αντικαθίσταται, είτε εκτελείται η αντίστροφη διαδικασία, αποστραγγίζοντας την ίδια την ουσία. Είναι χρήσιμο για μικρούς κλειστούς χώρους, αλλά δεν θα βρείτε αποτελεσματική χρήση σε ένα μπάνιο.

Για σήμερα είναι το πιο διαδεδομένο είδος αφυγραντήρων. Σε γενικές γραμμές, χρησιμοποιεί μερικές από τις αρχές του ψυγείου. Δηλαδή, ο αέρας που διέρχεται από το ξηραντικό φθάνει σε ένα ειδικό ψυγμένο ψυγείο (εξατμιστή), το νερό στο κρύο συμπυκνώνεται αμέσως και ρέει σε ένα ειδικό δίσκο. Το σύστημα ψύξης λειτουργεί με την ίδια αρχή όπως στο ψυγείο - το ψυκτικό αέριο επίσης κυκλοφορεί, το οποίο ψύχεται όταν επεκτείνεται. Στη συνέχεια, ο αέρας διέρχεται από το θερμαινόμενο ψυγείο (συμπυκνωτής) και προχωράει περισσότερο. Ένα ζεστό ψυγείο είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι ο αφυγραντήρας δεν ψύχει τον αέρα στο δωμάτιο. Εάν αποκλείσουμε τον συμπυκνωτή από τη διαδρομή της ροής του αέρα, τότε θα έχουμε ένα τεράστιο ψυγείο στη θέση του μπάνιου. Η αποτελεσματικότητα τέτοιων εγκαταστάσεων είναι τόσο υψηλή που τα μοντέλα των αφυγραντικών με αυτή την αρχή χρησιμοποιούνται ακόμη και στη βιομηχανία, όταν είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν από τον αέρα εκατοντάδες λίτρα νερού ανά ημέρα. Αλλά μαζί με αυτή την απόδοση του αφυγραντήρα οικιακής χρήσης, θα έχετε ελαττώματα με τη μορφή κάποιου θορύβου όταν ο συμπιεστής λειτουργεί και πολύ μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Εργασία στην τεχνολογία Peltier.

Η αρχή της λειτουργίας μοιάζει με το πυκνωτή, αλλά αντί για ένα συμπιεστή και ένα ψυκτικό αέριο εντός αυτού με τη χρήση ειδικών υλικών, οι οποίες βασίζονται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διόδου μέσω αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, η δομή ημιαγωγού ψύχεται από τον εξατμιστή. Παράγουν πολύ λιγότερο θόρυβο, αλλά το φαινόμενο αφύγρανσης είναι χαμηλότερο.

Οι ίδιοι οι αφυγραντήρες είναι πάτωμα ή τοίχος, διαχωρίζονται επίσης στατικά και φορητά. Κατά την επιλογή τους, δώστε προσοχή στους πιο σημαντικούς δείκτες στο μπάνιο σας: θερμοκρασίες, υγρασία, πηγές υγρασίας. Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς. Αλλά αμέσως θα πούμε ότι αποξηραντικά με χωρητικότητα 12-20 λίτρα την ημέρα για ένα μπάνιο θα είναι αρκετά. Τα μοντέλα τύπου συμπυκνωτή σε αυτή την ισχύ καταναλώνουν περίπου 250-300 Watt.

Μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή με δίσκο συλλογής νερού ή με σύστημα αποστράγγισης (με σωλήνα που απορροφά την υγρασία από το δωμάτιο ή στο αποχετευτικό δίκτυο). Θυμηθείτε ότι πολύ ξηρός αέρας είναι επίσης επιβλαβής, οπότε αν θέλετε, σηκώστε ένα μοντέλο με υδροστατική, ώστε να αφύγρανεται μόνο σε μια ορισμένη υγρασία.

Κατά τη χρήση, θυμηθείτε ότι απολύτως όλα τα μοντέλα πρέπει να έχουν έναν ορισμένο χώρο γύρω τους κατά τη διάρκεια της κανονικής κυκλοφορίας του αέρα. Η απόσταση μεταξύ των αντικειμένων στο δωμάτιο και το άνοιγμα του ξηραντικού για την εισαγωγή αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά (τα χαρακτηριστικά αυτά περιγράφονται λεπτομερέστερα στις οδηγίες λειτουργίας για κάθε μοντέλο).

Μεταξύ των κατασκευαστών στην αγορά διανέμονται εταιρείες όπως: MASTER (ΗΠΑ), BALLU (Κίνα), TIMBERK (Σουηδία). Η τιμή των αφυγραντικών οικιακών συσκευών ξεκινά από ένα σημάδι 10.000 ρούβλων. Η τιμή εξαρτάται άμεσα από την απόδοση του εξοπλισμού. Το πιο προσιτό από την άποψη αυτή είναι οι αφυδατωτές της κινεζικής παραγωγής, μεταξύ των οποίων για 10 000 ρούβλια μπορείτε να αγοράσετε μοντέλα με χωρητικότητα μέχρι 30 λίτρα την ημέρα.

Το πιο σημαντικό - ο καιρός στο σπίτι! Έτσι μια μέρα ο τραγουδιστής τραγούδησε στο τραγούδι της και σήμερα έχουμε πάρει όλα τα όργανα για να ελέγξουμε τον καιρό: θερμαντήρες, κλιματιστικά, υγραντήρες, αφυγραντήρες. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή όσο πιο άνετη επιθυμούμε. Όλο και περισσότερες ευλογίες του πολιτισμού εμφανίζονται στο οπλοστάσιο του σύγχρονου ανθρώπου. Ο ρόλος των αφυγραντικών σε αυτό δεν είναι ο τελευταίος. Θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την υγεία σας, να αισθανθείτε άνετα, να αποθηκεύσετε την ιδιοκτησία σας και επίσης να χαλάσετε! Μετά από όλα, όταν αισθάνεστε άνετα στο σπίτι σας, η διάθεση δεν μπορεί να είναι κακή. Και ακόμη και όταν η βροχή και το χνουδωτό έξω από το παράθυρο, δεν το αισθάνεστε όταν έχετε έναν αφυγραντήρα στο σπίτι σας. Και αφήστε το σπίτι σας να γίνει ένας μικρός κόσμος, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τα πάντα!

Ποιες είναι οι αφυγραντήρες για το μπάνιο

Η υψηλή υγρασία του αέρα μετατρέπει το δωμάτιο σε εστία μούχλας και έντομα. Η υγρασία επηρεάζει επίσης την ευημερία των ανθρώπων. Για να σώσει το εσωτερικό και την άνεση στο σπίτι από την καταστροφή, ένας αφυγραντήρας αέρα για το μπάνιο μπορεί.

Για να διατηρείτε τη βέλτιστη υγρασία στο μπάνιο, τους αφυγραντήρες

Είδη κατασκευής αφυγραντικών

Οι κατασκευαστές παράγουν συσκευές δύο τύπων:

 1. Η αρχή του στεγνωτήρα συμπυκνωτή για μπάνια μοιάζει με το έργο ενός ψυγείου. Ο ανεμιστήρας παρέχει υγρό αέρα στη συσκευή και η υγρασία εισέρχεται στο συμπύκνωμα. Ο αέρας περνά μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας και επιστρέφει στο δωμάτιο καθαρό και ζεστό. Το μειονέκτημα αυτής της συσκευής: ζεστό αέρα στο δωμάτιο, και αυτό δεν είναι όλοι θα ήθελα. Αυτός ο τύπος αφυγραντήρα εγκαθίσταται πιο συχνά στα μπάνια.
 2. Προσρόφηση. Με την υγρασία, η συσκευή καταπολεμά με ουσίες που απορροφούν αυτή την υγρασία. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής σε σιωπηλή λειτουργία και στην οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, τέτοιες συσκευές δεν τοποθετούνται σε μπάνια.

Οι ξηραντικές ουσίες, που βασίζονται στη χρήση των στοιχείων του Peltier, καθιστούν μερικές φορές έναν ξεχωριστό τύπο. Η συσκευή είναι μικρού μεγέθους και σχεδόν δεν υπάρχει θόρυβος, αλλά η απόδοσή της είναι χαμηλή.

Επιλογή και λειτουργία του αφυγραντήρα

Επιλέξτε ένα αφυγραντήρα στο μπάνιο δεν είναι εύκολο: μπορείτε εύκολα να συγχέεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών, αλλά τα σημαντικά κριτήρια κατά την αγορά μόνο ένα ζευγάρι:

 1. Οι συσκευές διαφέρουν ως προς την ποσότητα υγρασίας που μπορεί να επεξεργαστεί. Ο όγκος του εξοπλισμού ξήρανσης για το μπάνιο πρέπει να είναι μεταξύ 12 και 20 λίτρων.
 2. Οι συσκευές είναι τοίχοι, επιφάνεια εργασίας και πάτωμα. Επιλέξτε τη σωστή συσκευή ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου. Η πιο οικονομική επιλογή στη λίστα είναι ο τοίχος.
 3. Εκτός από τις κύριες εργασίες, οι αφυγραντήρες μπορούν να έχουν επιπλέον δυνατότητες, όπως το φιλτράρισμα από τη σκόνη.

Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του αφυγραντήρα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η σωστή φροντίδα

 1. Η επιφάνεια επί της οποίας η συσκευή πρέπει να είναι επίπεδη, και η απόσταση από το φράγμα περίθλασης προς τη μονάδα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 20 cm. Ο αέρας πρέπει εισέρχεται ελεύθερα τη συσκευή.
 2. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να σκουπίστε με ένα υγρό πανί τρύπες στον αφυγραντήρα και καθαρίστε το φίλτρο αέρα (αλλά πριν επιστρέψει στον τόπο θα πρέπει να είναι στεγνό).
 3. Η αποστράγγιση είναι πιο αποτελεσματική όταν οι πόρτες στο δωμάτιο είναι κλειστές.

Ο αφυγραντήρας, ο οποίος έχει φροντίσει για πολλά χρόνια, θα διατηρήσει την άνεση στο μπάνιο.

Αφυγραντήρες στη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

επίπεδο 50 θορύβου 51 dB Performance από στάζοντας 40 l / ημέρα Διαστάσεις συσκευής 383h593h308 mm Διαστάσεις συσκευασίας 420h650h355 mm Καθαρό βάρος 9.8 kg Μικτό βάρος 11,6 kg Περιγραφή Για επαγγελματικές εφαρμογές Ballu ανέπτυξε μια ειδική σειρά ξηραντήρες ημι-αέρα. Η σειρά Professional είναι φιλική προς το χρήστη λειτουργία, ακριβής εργασία και υψηλή παραγωγικότητα.

Αφυγραντήρας αέρα Ballu BDH-25L

Ο φίλος μας είναι για πάντα, το πιο χρήσιμο πράγμα για ένα διαμέρισμα.

Πριν από τρία χρόνια ο σύζυγός μας και εγώ συνειδητοποίησα ότι αγοράσαμε ένα διαμέρισμα. Αυτό που ονειρευόταν - στον πρώτο όροφο, με μεγάλη κουζίνα, κλπ. Μετακινήσαμε, ζούσαμε και χαρούσαμε κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά και κομμάτι ταπετσαρίας στο διαμέρισμά μου. Προχωρήσαμε στη μέση της περιόδου θέρμανσης το χειμώνα, αλλά την άνοιξη, όταν η θέρμανση είναι απενεργοποιημένη, η υγρασία στο διαμέρισμα (γωνιακό) αυξήθηκε σε αφάνταστη όρια. Στο μπάνιο λόγω της υψηλής υγρασίας, η έλλειψη της θερμότητας και καλό αερισμό στην οροφή άρχισαν να ζουν μούχλα στην κουζίνα (όπου το εξωτερικό τοίχωμα) άρχισαν να αμβλύνουν την ταπετσαρία, παράθυρα και περβάζια ήταν σταθερή συμπύκνωση. Είναι ακόμα ασαφές γιατί όλα αυτά άρχισαν, πριν από αυτό σε ένα διαμέρισμα τέτοιας ντροπής δεν παρατηρήθηκε (τα ίχνη θα έμεναν ακριβώς). Ο συνεχής αερισμός δεν βοήθησε.

Τότε αποφάσισα να "καπνίζω" το Διαδίκτυο για να λύσω παρόμοια προβλήματα και να σκοντάψω σε ένα θάλαμο θαύματος-αέρα. Έχω ακούσει για τους υγραντήρες περισσότερες από μία φορές, αλλά το συνάντησα για πρώτη φορά με ένα αφυγραντήρα. Προφανώς, τέτοια συστήματα δεν χρησιμοποιούν μεγάλη ζήτηση, διότι στην ελεύθερη πώληση βρήκαμε μόνο αυτό. Αλλά δεν μας απογοήτευσε.

Έτσι, το προσωπικό προσωπικό της αφύγρανσης:

Σχεδιασμένο για τη μείωση της υγρασίας στο διαμέρισμα. Η αρχή της λειτουργίας είναι εξαιρετικά απλή -

Η αφυγρανση οφείλεται στη φυσική διαδικασία συμπύκνωσης. Η υπερβολική υγρασία, που περιέχεται στον αέρα, εγκαθίσταται σε ψυχρή επιφάνεια. Η θερμοκρασία της επιφάνειας πρέπει να είναι κάτω από το σημείο δρόσου.

Ο αέρας με ανεμιστήρα λειτουργεί μέσω δύο εναλλάκτες θερμότητας, οι οποίοι είναι διατεταγμένοι σε σειρά και συνδέονται στη γραμμή. Γεμίζονται με φρέον ή άλλο ψυκτικό μέσο. Ο Freon, όταν διέρχεται υπό πίεση μέσω ενός μακριού και λεπτού τριχοειδούς σωλήνα, ψύχεται. Μετά από αυτό, εισέρχεται στους εναλλάκτες θερμότητας, ψύξης τους.

Ο αέρας χώρου, που διέρχεται από τον πρώτο εναλλάκτη θερμότητας, αποβάλλει την υπερβολική υγρασία. Υπάρχει μεγάλη ποσότητα συμπύκνωσης. Το τόσο αποστραγγιζόμενο νερό ρέει μέσα στο δίσκο. Επιπλέον, μπορεί να συλλεχθεί σε δεξαμενή ή να χυθεί μέσω αποχετευτικού συστήματος.

Ο Freon, που βρίσκεται στον εναλλάκτη θερμότητας νούμερο ένα και έδωσε το δροσερό του, εξατμίζεται. Κατά τη διαδικασία της εξάτμισης, εισέρχεται στον συμπιεστή, και στη συνέχεια αποστέλλεται στον δεύτερο εναλλάκτη θερμότητας. Στη συνέχεια λαμβάνει χώρα η διαδικασία συμπύκνωσης του φρέον με τη βοήθεια ψυχρού αέρα. Στη διαδικασία αφομοίωσης, ο αέρας θερμαίνεται.

Τελικά, η θερμοκρασία του αέρα παραμένει αμετάβλητη και η υγρασία μειώνεται.

Αυτή είναι μια τέτοια θαυμάσια μονάδα. Ελέγχεται από τα κουμπιά ελέγχου, μπορείτε να ρυθμίσετε το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας και την ένταση "στεγνώματος". Επίσης στην οθόνη μετά την άμεση ενεργοποίηση μπορείτε να δείτε το επίπεδο υγρασίας και τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο. Η φωτογραφία δείχνει 25 μοίρες θερμότητας και 57% υγρασία

Όταν, μετά την αγορά, ο αφυγραντήρας ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά, μας έδωσε 90% υγρασία. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να δείξει αυτή τη μέγιστη τιμή.

Ο αφυγραντήρας ενεργοποιήθηκε και ξεχάστηκε. Μετά από λίγες ώρες, έλεγε ότι η δεξαμενή νερού είναι γεμάτη και πρέπει να ελευθερωθεί. Ποια ήταν η έκπληξή μας, όταν είδαμε τόσα πολλά νερό μετά από αυτές τις πολλές ώρες εργασίας: την ανάβουμε τη νύχτα στις 22:00, στις 5 το ξέσπασε ήδη.

Αυτή είναι η δεξαμενή. Λευκό "float" στο δεξιό αισθητήριο υπερχείλισης.

Δεδομένου ότι ο αφυγραντήρας εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμά μας, ξεχάσαμε για όλα τα προβλήματα με την υγρασία στην εκτός εποχής. Κατά το υπόλοιπο του έτους, δεν είναι επίσης άχρηστη - εργάζεται στο μπάνιο μετά το πλύσιμο και βοηθά να στεγνώνει τα ρούχα.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι λειτουργεί δυνατά, αλλά γρήγορα τα συνηθίζετε. Το απόγευμα, δεν δίνετε προσοχή στο πάρκινγκ και το φράχτη, αλλά το βράδυ στη σιωπή, βέβαια, δυνατά, αλλά και πάλι κανείς δεν αναγκάζει τον αφυγραντήρα να ανάψει τη νύχτα.

Τώρα ο αφυγραντήρας είναι ο φίλος μας για πάντα. Εάν έχετε τα ίδια προβλήματα με την υγρασία και τον εξαερισμό στο σπίτι / διαμέρισμα, τότε μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή τους.

Στεγνωτήρας Μπάνιου

Στο ίδιο επίπεδο με το συνηθισμένο οικιακές συσκευές Αφυγραντήρες μπάνιο έγινε ένα απαραίτητο εργαλείο για την καταπολέμηση της υψηλά επίπεδα υγρασίας. Υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο προκαλεί τα βακτήρια και μούχλα που προκαλούν ασθένειες (στους τοίχους, στις γωνίες του πλακιδίου μπάνιο στις αρθρώσεις κοντά στα πλαίσια παραθύρων, κλπ). Ακόμη και η συνηθισμένη ξήρανση ρούχων, ρούχων, χαλιών γίνεται λιγότερο προβληματική εάν το σπίτι έχει αφυγραντήρα.

Το κατάστημα Internet "Tsar-climate" προσφέρει την αγορά ενός αφυγραντήρα για μπάνιο στη Μόσχα. Ο αφυγραντήρας αέρα σε χώρους με αυξημένη υγρασία είναι πραγματικός, όπου ο κίνδυνος εμφάνισης μύκητα και μούχλας είναι υψηλός.

Αυτός ο εξοπλισμός είναι σε ζήτηση στο μπάνιο, όπου το επίπεδο υγρασίας υπερβαίνει το 60%. Σε τέτοιες συνθήκες, όχι μόνο τα έπιπλα και η διακόσμηση υποφέρουν, αλλά και η ανθρώπινη υγεία, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες. Η αγορά ενός αφυγραντήρα για το μπάνιο είναι επίσης πραγματική σε συνθήκες επισκευής, έτσι ώστε η τελική εργασία θα τελειώσει με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ίδιος εξοπλισμός εγκαθίσταται στην κουζίνα, αίθουσες για ξήρανση ρούχων. αποθήκες, σάουνες, πισίνες και πλυντήρια. Έτσι, προστατεύοντας τις εγκαταστάσεις από επιβλαβή βακτήρια και δυσάρεστες οσμές.

Η αρχή λειτουργίας του αφυγραντήρα για μπάνιο είναι αρκετά απλή: ο υγρός αέρας ψύχεται, όπως στο κλιματιστικό, και η υπόλοιπη υγρασία συλλέγεται σε ένα ειδικό δοχείο (θήκη) ή εξόδου απευθείας στο αποχετευτικό δίκτυο.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα επαγγελματικού κλιματικού εξοπλισμού "Tsar-climate" θα βρείτε ποιοτικούς αφυγραντήρες αέρα στο μπάνιο. Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων με διαφορετικά χαρακτηριστικά θα αφήσει κάθε αγοραστή ικανοποιημένο. Οι ηλεκτρονικοί σύμβουλοι δεν θα σας αφήσουν χωρίς επίβλεψη, απαντώντας σε όλα τα θέματα ενδιαφέροντος.

Στεγνωτήρας Μπάνιου

Στεγνωτήρας Μπάνιου μπορείτε να πληρώσετε με βολικό τρόπο σε εσάς (μετρητά και μη μετρητά, πληρωμή με κάρτα και τραπεζική πληρωμή) και εκτός από την υπηρεσία παράδοσης, τα αγαθά μπορούν να παραληφθούν στο πλησιέστερο σημείο της αυτοπροβολής. Μετά την παραλαβή των προϊόντων θα λάβετε μια κάρτα εγγύησης, το εγχειρίδιο οδηγιών, το εμπόρευμα και την παραλαβή μετρητών.

© 2009-2018 Ηλεκτρονικό κατάστημα "Mr. Climate"

Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Αικατερίνμπουργκ, Νοβοσιμπίρσκ, Τσελιάμπινσκ και άλλα.