Αφυγραντήρας για το διαμέρισμα με τα χέρια τους

Υγρασία περισσότερο από το 70% έχει ευεργετική επίδραση στα φυτά στο θερμοκήπιο, αλλά έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων. Η αυξημένη υγρασία στο διαμέρισμα ή το σπίτι συμβάλλει στην εμφάνιση μούχλας και μυκήτων, η ανάπτυξη μικροοργανισμών, οδηγεί σε ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον, οι υψηλοί δείκτες επηρεάζουν την απόδοση και τη διάρκεια της υπηρεσίας των οικιακών συσκευών, την κατάσταση των επίπλων και άλλων εσωτερικών αντικειμένων. Μειώστε την υγρασία και να τα φέρει στα πρότυπα της GOST 30494-96 μπορεί να χρησιμοποιεί μια λειτουργική συσκευή - ένα στεγνωτήριο αέρα.

Γιατί υπάρχει υψηλή υγρασία στο δωμάτιο

Αιτίες που οδηγούν σε υψηλά επίπεδα υγρασίας είναι ένα τεράστιο ποσό. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 • λανθασμένη οργάνωση του συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα, απόφραξη ή πλήρης απουσία του.
 • Η έλλειψη μόνωσης στο σπίτι ή η εγκατάστασή του δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κτιρίου.
 • εγκατάσταση ερμητικών διπλών υαλοπινάκων, η οποία οδηγεί σε ανεπαρκή φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.
 • ακατάλληλη οργάνωση της στεγάνωσης στο σπίτι, ειδικά για τα διαμερίσματα στο ισόγειο?
 • εκτέλεση των εργασιών επισκευής στο δωμάτιο.
 • εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου λουτρού ή τζακούζι?
 • την παρουσία μιας πισίνας στο σπίτι.

Μίνι αφυγραντήρας για διαμέρισμα: χαρακτηριστικά της σειράς

Ballu BDH-25L

Διαδικασίες 210 m3 αέρα για 24 ώρες χωρίς προβλήματα λειτουργίας. Εξαλείφει έως 25 λίτρα νερού, είναι εξοπλισμένο με υδροστατικό, ηλεκτρονικό έλεγχο. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να μειώσετε την υγρασία στις απαιτούμενες παραμέτρους σε 2 ώρες. Η συσκευή έχει αυτόματο έλεγχο, απενεργοποιείται όταν η δεξαμενή γεμίσει με υγρό. Το κύριο μειονέκτημα του είναι ένας μικρός όγκος δεξαμενής 6,5 λίτρων. Σε υψηλά επίπεδα υγρασίας γεμίζει για 12 ώρες.

Τιμπερκ

Είναι σε θέση να ρυθμίσει την ένταση της ξήρανσης του δωματίου στους δείκτες υγρασίας σε αυτό. Λειτουργεί αυτόνομα. Με συνεχή λειτουργία, η συσκευή αυξάνει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο κατά μερικά μοίρες, κάτι που είναι ιδιαίτερα απαράδεκτο το καλοκαίρι. Το κύριο μειονέκτημα είναι ο θόρυβος.

Hyundai

Διαθέτει συμπαγείς διαστάσεις, αισθητική εμφάνιση. Μπορεί να εξαλείψει όχι περισσότερο από 10 λίτρα νερού σε 24 ώρες, γεγονός που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτιο μέχρι 20 m2.

Σημαντικό! Κατά την αγορά ενός προϊόντος, αξίζει να δοθεί προσοχή στο θόρυβο της συσκευής, η οποία, σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB.

Αλλά δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια ακριβή συσκευή στο κατάστημα. Μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από αυτοσχέδια υλικά, με πολύ λίγη προσπάθεια.

Ξήρανση του αέρα από τον εαυτό σας: τον επείγοντα χαρακτήρα της εφαρμογής

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αφυγραντήρας κατασκευασμένος με το χέρι:

 • σε οικιακούς χώρους, γκαράζ, υπόγειο?
 • σε χώρους όπου είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο ενυδρείο.
 • σε μη θερμαινόμενα σοφίτες.
 • στο κελάρι, στην αίθουσα κρασιού.
 • σε αθλητικά αποδυτήρια, βιβλιοθήκες.
 • στο θερμοκήπιο.
 • σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι.

Αφυγραντήρες οικιακού αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια τους: μια ποικιλία συσκευών

 • Ψυκτικός τύπος, ο οποίος με συμπύκνωση υγρασίας οδηγεί στην εξάλειψή του από τον αέρα σε κλειστό χώρο.
 • Τύπος απορρόφησης, με τον οποίο μπορείτε να εξαλείψετε γρήγορα την υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο. Η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται στην αλληλεπίδραση ειδικής ουσίας απορρόφησης υγρασίας και αέρα σε κλειστό χώρο.
 • Τύπος μεμβράνης, στον οποίο ο αέρας διέρχεται από μεμβράνες.

Αποξηραντικό σπιτικό αέρα για οικιακή απορρόφηση

Το στεγνωτήριο προσρόφησης είναι το πιο εύκολο στην εγκατάσταση. Για να ολοκληρώσετε μια εργασία με επιτυχία, πρέπει:

 • πάρτε 2 πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 2 λίτρων.
 • με τη βοήθεια ενός κόκκινου-ζεστού, μη παχύ μέταλλο βελόνα πλεξίματος, κάνουν πολλές μικρές τρύπες στο κάτω μέρος μιας φιάλης?
 • κόψτε το μπουκάλι με τις τρύπες έτοιμες στο μισό.
 • στο πάνω ήμισυ, στο καπάκι, κάνουν επίσης μικρές τρύπες?
 • Τοποθετήστε το δεύτερο μέρος στο πρώτο μισό της φιάλης, με το λαιμό προς τα κάτω.
 • 200 γραμμάρια προσροφητικού γεμίζονται στην τελική δομή.
 • από τη δεύτερη φιάλη, κόψτε το κάτω μέρος.
 • Η δεύτερη φιάλη εισάγεται στο πρώτο δοχείο με ένα προσροφητικό.
 • Ο σύνδεσμος στερεώνεται με αυτοκόλλητη ταινία ή κολλητική ταινία για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα.

Ως προσροφητικό είναι ιδανικά κατάλληλο για πυριτική πηκτή, η οποία έχει υψηλό δείκτη απορρόφησης υγρασίας. Επιπλέον, μπορεί πάντα να στεγνώσει στο φούρνο, παρέχοντας το υλικό με πολλαπλές χρήσεις.

Σημαντικό! Για να αυξήσετε τη λειτουργικότητα του αφυγραντήρα από πλαστικά μπουκάλια, τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα υπολογιστή σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 10 cm, η οποία θα εξασφαλίσει την παροχή υγρού αέρα στη συσκευή.

Πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα από ένα παλιό ψυγείο

Η συσκευή τύπου συμπύκνωσης είναι πιο περίπλοκη, αλλά αν προσπαθήσετε λίγο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Για να ολοκληρώσετε μια εργασία, πρέπει:

 • από το παλιό ψυγείο για να αφαιρέσετε την πόρτα ξεβιδώνοντας τους μεντεσέδες.
 • μετράτε τις πόρτες και κόβετε το ίδιο στοιχείο του πλεξιγκλάς τους με πάχος 3 mm.
 • μετρήστε τη διαγώνιο ενός εγχώριου ανεμιστήρα που θα χρησιμοποιηθεί σε μια σπιτική συσκευή.
 • από τον πυθμένα της απόκλισης plexiglass 40 cm και κόψτε μια τρύπα που αντιστοιχεί στη διάμετρο του ανεμιστήρα.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην τρύπα με βίδες με αυτόματη βρύση, ώστε να παρέχει αέρα στο εσωτερικό του ψυγείου.
 • Στο επάνω μέρος της πλάκας, τρυπήστε μια τρύπα για την εγκατάσταση ενός σωλήνα για την αφαίρεση του υγρού.
 • στερεώνει τον εύκαμπτο σωλήνα στην πλάκα.
 • αντί της παραδοσιακής πόρτας, εγκαθίσταται και στερεώνεται ένα επικαιροποιημένο στοιχείο από πλεξιγκλάς χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 • Όλες οι αρθρώσεις υφίστανται επεξεργασία με ένα σφραγιστικό για να δημιουργήσουν μια αναπόσπαστη δομή.
 • εγκαθίσταται μια δεξαμενή συλλογής απορριμμάτων.

Μια τέτοια συσκευή θα μειώσει τους δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο κατά 10%.

Σημαντικό! Ο ξηραντήρας αέρα συμπύκνωσης μειώνει όχι μόνο τους δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο, αλλά και τη θερμοκρασία σε 5 μοίρες, η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήση το καλοκαίρι. Για να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό συμπυκνωτικό στεγνωτήριο σε κρύο καιρό, πρέπει να εγκαταστήσετε τον θερμαντήρα απευθείας στην πόρτα ή στην κορυφή της συσκευής. Οι ροές αέρα από τον ανεμιστήρα και τον θερμαντήρα πρέπει να τέμνονται.

Σημαντικές σημειώσεις

Κατά την οργάνωση της αφυγρανής του αέρα στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι δείκτες υγρασίας. Μετά από όλα, πολύ ξηρό αέρα στο δωμάτιο είναι εξίσου καταστρεπτικό. Για τη μέτρηση της υγρασίας στο δωμάτιο χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Σε περίπτωση που τα στοιχεία της υπερβαίνουν το 70%, η αποστράγγιση του δωματίου είναι απλά απαραίτητη. Οι δείκτες με υγρασία 80% είναι κρίσιμοι, καθώς χρησιμεύουν ως ιδανικό μέσο για την ταχεία ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας. Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί η εμφάνισή τους παρά να αντιμετωπιστεί.

Ο οικιακός αφυγραντήρας δεν έχει πολύ αισθητική εμφάνιση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές για την αποστράγγιση των επαγγελματικών χώρων. Η εγκατάσταση της συσκευής μπορεί σε λίγες ώρες να μειώσει την υγρασία σε αποδεκτά επίπεδα.

Αφυγραντήρες αέρα

Οι διαφορές θερμοκρασίας και υγρασίας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους δημιουργούν δυσάρεστες συνθήκες διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν αφυγραντήρα. Η βιομηχανική παραλλαγή δεν είναι φθηνή, έτσι σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να φτιάξουμε έναν αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα δικά μας χέρια.

Γιατί ένα διαμέρισμα χρειάζεται έναν αφυγραντήρα αέρα

Οι πιο ανεπιθύμητοι και απροσδόκητοι επισκέπτες στο σπίτι μας είναι μούχλα και μύκητες. Οι διαμάχες τους διαρκούν συνεχώς, αλλά τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε κατάσταση αδρανοποίησης, επειδή για την ενεργοποίησή τους χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις:

 • υγρασία;
 • υψηλή θερμοκρασία σε εσωτερικούς χώρους.

Επαρκής θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών Κελσίου με σχετική υγρασία 80%, ώστε να βλέπετε με προσοχή την ανάπτυξη μούχλας και μύκητες στους τοίχους των δωματίων. Και γιατί στην περίπτωση αυτή, για παράδειγμα, ο γείτονάς σας δεν έχει τέτοια προβλήματα; Η απάντηση είναι απλή: η θερμοκρασία του αέρα σε όλα τα διαμερίσματα είναι συχνά ίδια, αλλά η υγρασία μπορεί να διαφέρει σοβαρά.

Στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της υγρασίας, μπορείτε, φυσικά, να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία στο διαμέρισμα. Αλλά ποιος θέλει να ζήσει σε ένα κρύο; Από την άποψη αυτή, η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε έναν αφυγραντήρα.

Επιπλέον, θα προστατεύσει την υγεία των ενοικιαστών του διαμερίσματος. Η ανοσία του σώματος εξαρτάται άμεσα από την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου: όσο στεγνός είναι, τόσο πιο δύσκολο είναι να πολλαπλασιαστούν τα επιβλαβή βακτήρια και τα μικρόβια.

Η αποστράγγιση θα σας εξοικονομήσει επίσης από την εφίδρωση στα παράθυρα.

Αρχή λειτουργίας

Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες αέρα αντιπροσωπεύονται από μια ποικιλία μοντέλων που μπορούν να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Η πρώτη διαφορά είναι ο όγκος εργασίας, δηλαδή η ποσότητα νερού που φιλτράρεται από τον αέρα από τη συσκευή. Αυτή η παράμετρος μετράται σε λίτρα την ημέρα (24 ώρες).

Για να επιλέξετε τη συσκευή με τη βέλτιστη ένταση, εξετάστε το μέγεθος του δωματίου στον οποίο θα εγκατασταθεί. Δώστε προσοχή στην τιμή του εξοπλισμού. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του ξηραντικού, τόσο πιο ακριβό είναι, αλλά αυτή η συσκευή σπάνια απαιτεί συντήρηση.

Οι αφυγραντήρες είναι φορητοί και σταθεροί. Τα πρώτα είναι κινητά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικά δωμάτια, εάν είναι απαραίτητο. Σταθερά τοποθετημένα στον τοίχο, η μεταφορά τους δεν είναι δυνατή, αλλά έχουν περισσότερες επιδόσεις.

Η αρχή του αφυγραντήρα βασίζεται στην αλλαγή της υγρασίας λόγω της συμπύκνωσης του. Ο αέρας έρχεται από το δωμάτιο με τη βοήθεια ανεμιστήρων μέσα στη συσκευή. Εκεί περνάει μέσα από τον εξατμιστή, που είναι ένα ψυγείο, η θερμοκρασία του οποίου είναι χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο. Η υγρασία συμπυκνώνεται λόγω αυτής της διαφοράς θερμοκρασίας.

Το απλούστερο σχήμα ενός αφυγραντήρα αέρα

Οι σταγόνες του συμπυκνώματος αποστραγγίζονται και συλλέγονται σε ειδικό δοχείο. Μετά τη διέλευση από τον εξατμιστή και την ψύξη, ο αέρας θερμαίνεται και τροφοδοτείται στην έξοδο, από όπου επιστρέφει στο δωμάτιο ήδη ξηρό και ζεστό.

Δώστε προσοχή! Όταν χρησιμοποιείτε έναν τέτοιο αφυγραντήρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κτίριο είναι εξοπλισμένο με ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού που παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο και επιλέγει το αναμεμιγμένο.

Διάγραμμα συμπυκνωτικού στεγνωτήρα αέρα

Αυτοί οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται συχνά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Για να αποφευχθεί η θόλωση των παραθύρων στις εγκαταστάσεις.
 • να βελτιώσει το επίπεδο άνεσης της καθημερινής ζωής.
 • όταν πραγματοποιείτε επισκευές.

Οποιαδήποτε υλικά φινιρίσματος κατά την επισκευή, όταν χρησιμοποιείτε τον αφυγραντήρα, στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα. Και η τεχνολογία δεν πάσχει καθόλου: η θερμοκρασία στο δωμάτιο παραμένει η ίδια.

Αλγόριθμος για τη δημιουργία μιας συσκευής με τα χέρια σας

Η αφυδάτωση παρέχεται από τρεις απλές αρχές:

Φαίνεται, με τη βοήθεια της θέρμανσης, είναι πιο εύκολο να στεγνώσει ο αέρας στο δωμάτιο. Αλλά στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα ήθελε να είναι συνεχώς σε ένα πολύ ζεστό διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, θεωρούμε τις ακόλουθες δύο επιλογές: προσρόφηση και συμπύκνωση της υγρασίας. Για να κάνετε αφυγραντήρες με βάση αυτές τις αρχές, θα είστε σε θέση να το κάνετε μόνοι σας.

Αποξηραντικό τύπου ξηραντικού

Ίσως η απλούστερη επιλογή, η οποία δεν απαιτεί μεγάλο οικονομικό και χρονικό κόστος.

 1. Πάρτε 2 πλαστικά μπουκάλια. Ο όγκος καθενός δεν είναι μικρότερος από 2 λίτρα.

Θα χρειαστείτε πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 2 λίτρων

 • Το κάτω μέρος της πρώτης φιάλης είναι διάτρητο με μια καυτή βελόνα ή ένα νύχι για πλέξιμο. Διαχωρίστε το δοχείο σε δύο ίσα μισά.
 • Στο κάτω μέρος, διάτρητο μέρος της πρώτης φιάλης, τοποθετήστε το δεύτερο μισό έτσι ώστε να είναι στραμμένο με το λαιμό προς τα κάτω. Ανοίξτε το πώμα στον λαιμό, κάνοντας πολλές τρύπες μέσα του με ένα κόκκινο ζεστό ρολό.
 • Χύστε οποιοδήποτε απορροφητικό υλικό στην κορυφή της δομής. Βέλτιστη επιλογή - silica gel, η οποία έχει ισχυρές απορροφητικές ιδιότητες. Τα οποία αποκαθίστανται εύκολα μετά από ξήρανση της χρησιμοποιούμενης ουσίας. Για έναν αφυγραντήρα θα χρειαστείτε περίπου 250 γραμμάρια σίλικας ζελ.

  Ως πληρωτικό, χρησιμοποιήστε σιλικαζέλ

 • Κόψτε το κάτω μέρος της δεύτερης φιάλης, μέσα στη δεξαμενή, στερεώστε τον ανεμιστήρα, ο οποίος θα πνίξει προς τον κόπο. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα USB ή ένα ψυγείο για να ψύξετε τον επεξεργαστή του υπολογιστή. Τοποθετήστε τη μονάδα πίεσης της συσκευής σε απόσταση 7-10 εκατοστά από το κάτω μέρος κοπής.

  Ως ανεμιστήρας σε έναν τέτοιο αφυγραντήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψυγείο από τον επεξεργαστή

 • Τοποθετήστε τη δεύτερη φιάλη στο δοχείο που περιέχει το προσροφητικό. Τοποθετήστε την άρθρωση προσεκτικά τυλιγμένη με κολλητική ταινία για να σφραγιστεί. Περιστρέψτε το καπάκι από το λαιμό της δεύτερης φιάλης - για να εξασφαλίσετε ροή αέρα.

  Παράδειγμα σύνδεσης μερών των φιαλών για ένα αφυγραντήρα

  Έτσι, θα έχετε μια συσκευή χαμηλού θορύβου και αρκετά αποτελεσματική, η οποία μπορεί εύκολα να τροφοδοτηθεί από μια υποδοχή USB ή να φορτιστεί για ένα κινητό τηλέφωνο. Ο ανεμιστήρας δημιουργεί μια δύναμη εισροής και φυσάει αέρα μέσω του πυριτικού πηκτώματος και το στραγγισμένο ρεύμα εξέρχεται από τις διατρήσεις στο κάτω μέρος της δομής.

  Αποξηραντικό τύπου συμπύκνωσης

  Αυτή η συσκευή είναι πιο περίπλοκη από την προηγούμενη, αλλά η βάση του απαραίτητου σχεδιασμού είναι εύκολο να βρεθεί σε κάθε σύγχρονο σπίτι. Σε γενικές γραμμές, ένας τέτοιος αφυγραντήρας μπορεί να κατασκευαστεί, για παράδειγμα, από ένα παλιό ψυγείο.

  Παράδειγμα αφυγραντήρα από ψυγείο

  1. Αφαιρέστε την πόρτα από τους χώρους ψύξης και ψύξης, αποσυναρμολογώντας τους μεντεσέδες. Αυτό είναι εύκολο, αφού τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αφαιρούμενες πόρτες.
  2. Ανάλογα με τις διαστάσεις των απομακρυσμένων θυρών, μετρήστε πλάκες από πλεξιγκλάς πάχους τουλάχιστον 3 mm.
  3. Σε απόσταση 30-40 cm από την άκρη της πλάκας, κόψτε την τρύπα στην οποία θα τοποθετηθεί ο ανεμιστήρας. Οι διαστάσεις του πρέπει να συμπίπτουν με την προστατευτική σχάρα της μονάδας πίεσης.
  4. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα, στερεώστε τη σχάρα του με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Η συσκευή θα πρέπει να λειτουργεί ως μονάδα παροχής αέρα, που φυσάει τη ροή αέρα στο ψυγείο.
  5. Τρυπήστε μια σειρά οπών στο πάνω μέρος της πλάκας πλεξιγκλάς. Η συνολική τους επιφάνεια πρέπει να είναι ίση με την περιοχή της οπής για τον ανεμιστήρα.
  6. Καθαρίστε το κανονικό σύστημα απομάκρυνσης συμπυκνωμάτων από τη θήκη ή τροποποιήστε το. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε τον εξωτερικό σωλήνα πάνω από τον συμπιεστή με δεξαμενή αποθήκευσης με σωλήνα πολυμερούς.
  7. Το Plexiglass στερεώνει τις βίδες στο σημείο όπου πρέπει να υπάρχει μια πόρτα ψυγείου. Για να σφραγίσετε τους αρμούς και να τους μονώσετε, χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητη ταινία ή σιλικόνη.

  Τώρα πρέπει μόνο να ενεργοποιήσετε το ψυγείο, πριν τρέξετε τον ανεμιστήρα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος και η υγρασία στο δωμάτιο θα μειωθεί κατά 8-10%. Αν αυτός ο σπιτικό αφυγραντήρας θα λειτουργήσει πολύ, τότε εκτός από την υγρασία, η θερμοκρασία στο δωμάτιο θα μειωθεί.

  Βίντεο: πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

  Έλεγχος υγρασίας

  Πώς να λύσετε το ζήτημα του ελέγχου της υγρασίας; Οι ξηραντές αέρα του εργοστασίου είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένους αισθητήρες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Και τι γίνεται με την αυτό-κατασκευασμένη συσκευή; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο, αλλά είναι προαιρετικό και επίσης δεν λέει τίποτα για το επίπεδο υγρασίας.

  Χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο. Μπορεί να είναι διακόπτης ή ψηφιακός. Μπορείτε να το αγοράσετε σε πολλά εξειδικευμένα καταστήματα. Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή παρέχεται συχνά στο σχεδιασμό ορισμένων σύγχρονων μοντέλων ρολογιών.

  Το υγρόμετρο θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την υγρασία στο δωμάτιο

  Χρησιμοποιώντας έναν αυτόνομο αφυγραντήρα αέρα, μην ξεχνάτε ότι ο υπερβολικά ξηρός αέρας μπορεί να είναι επιβλαβής. Στην πραγματικότητα, εκτός από τους παθογόνους οργανισμούς, υπάρχουν χρήσιμα βακτήρια γύρω μας, τα οποία χρειάζονται επίσης υγρασία. Ένα υγρόμετρο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν υπάρχει ανάγκη για χρήση αφυγραντήρα. Εάν η υγρασία στο διαμέρισμα έχει φτάσει σε κρίσιμη τιμή 80%, στην οποία τα μούχλα και τα μανιτάρια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ενεργά, ενεργοποιήστε με ασφάλεια τη συσκευή. Δώστε προσοχή στις καιρικές συνθήκες: ίσως, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα, αλλά έναν υγραντήρα.

  Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε εύκολα να κάνετε τον αφυγραντήρα τον εαυτό σας. Έτσι, λύνεται ένα άλλο πρόβλημα: η χρήση ενός παλιού ψυγείου, το οποίο είναι κρίμα να ρίξει έξω, αλλά δεν υπάρχει πουθενά να το θέσω. Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας στην αφύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα. Εύκολη εργασία και άνεση για το σπίτι σας!

  Πώς να επιλέξετε ένα αφυγραντήρα για ένα διαμέρισμα: τιμές, κριτικές, τεχνικές πτυχές

  Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, υπάρχουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες για να κάνετε τη ζωή σας πιο άνετη. Με πολλούς τρόπους, η φυσική μας κατάσταση και η διάθεσή μας εξαρτώνται από ένα άνετο μικροκλίμα στο διαμέρισμα. Αποτελείται από: θερμοκρασία, υγρασία και κινητικότητα του αέρα. Και αν η θερμοκρασία υποστηρίζει τη θέρμανση και η υπερβολική κινητικότητα μπορεί να αποφευχθεί με την εξάλειψη των ρευμάτων, τότε η υγρασία είναι πιο περίπλοκη. Για να διατηρήσετε τη βέλτιστη τιμή του, χρειάζεστε έναν στεγνωτήρα αέρα για το διαμέρισμα. Οι τιμές, οι κριτικές, οι δημοφιλείς κατασκευαστές, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, θα συζητήσουμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

  Διαβάστε στο άρθρο:

  Αιτίες και συνέπειες της υψηλής υγρασίας

  Για τους ανθρώπους, η βέλτιστη υγρασία είναι 40 έως 60%, αλλά αυτή η τιμή συχνά υπερβαίνει για διάφορους λόγους:

  1. Λανθασμένος λειτουργικός εξαερισμός φυσικού αερισμού (ενδεχομένως με απόφραξη των αξόνων εξαγωγής ή αποκλεισμός των ανοιγμάτων εξαερισμού).

  Έλεγχος της ικανότητας εργασίας των φυσικών απορροφητών

 • Ανεπαρκής αέρας τροφοδοσίας (εμφανίζεται μετά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων χωρίς βαλβίδες εξαερισμού).
 • Βρίσκοντας σε ένα από τα δωμάτια ένα διακοσμητικό σιντριβάνι ή ένα μεγάλο ενυδρείο.

  Διακοσμητικό σιντριβάνι

 • Παρουσία ενός χειμερινό κήπο (συχνά οι άνθρωποι υπερβολικά ζωντανή όταν δημιουργούν άνετες συνθήκες για τα φυτά, αυξάνοντας έτσι την υγρασία στο διαμέρισμα σε ένα κρίσιμο επίπεδο).

  Χειμερινό κήπο στο διαμέρισμα

 • Σε διαμερίσματα που βρίσκονται στους πρώτους ορόφους, μπορεί να υπάρχει αυξημένη υγρασία λόγω της κακής ή στεγανής στεγάνωσης του υπογείου.
 • Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα. Οι σύγχρονοι υγραντήρες κοστίζουν πολλά χρήματα, τόσα πολλά αναρωτιούνται: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα; Υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι, τους οποίους θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

  Η υπέρβαση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας κατά τουλάχιστον 10% επηρεάζει δυσμενώς την ευημερία του ατόμου και το εσωτερικό του. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότεροι μύκητες μούχλας αναπαράγονται πιο ενεργά. Στο πρώτο στάδιο, υπάρχουν μαύρες κουκίδες στην οροφή, πατίνα στους τοίχους και ιδιαίτερη οσμή. Αργότερα, υπάρχουν σπόρια που επηρεάζουν δυσμενώς τους αεραγωγούς (πιθανώς την εμφάνιση αλλεργιών ή άσθματος). Επιπλέον, εξαιτίας της υπερβολικής υγρασίας, σχηματίζεται ευνοϊκό περιβάλλον για τη διάδοση μικροοργανισμών στην βλεννογόνο μεμβράνη του οφθαλμού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της λοίμωξης.

  Η γενική κατάσταση του χώρου αντικατοπτρίζει επίσης την αυξημένη υγρασία. Νέες ταπετσαρίες μπορούν να αποσυνδεθούν, οι πόρτες δεν μπορούν πλέον να κλείσουν (λόγω διόγκωσης του ξύλου υπό την επίδραση του νερού), σκουριασμένα μεταλλικά μέρη του εσωτερικού καλύπτονται.

  Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν διατηρώντας την κανονική υγρασία στο διαμέρισμα. Αλλά συχνά απλοί κανόνες (για να αερίσετε μια προϋπόθεση, για να παρακολουθήσετε εργασία με φυσικό αερισμό, κλπ.) Για να μην διαχειριστεί, και υπάρχει μια ανάγκη για την ειδική συσκευή, ικανή να αποστραγγίσει αέρα σε ένα διαμέρισμα.

  Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

  Οι αφυγραντήρες οικιακού αέρα για το σπίτι (ή τους εξαερωτήρες) είναι σε θέση όχι μόνο να αφαιρέσουν την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας από το δωμάτιο, αλλά και να διατηρήσουν τη βέλτιστη υγρασία. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι δύο τύπων: αφυγραντές αέρα συμπύκνωσης και προσρόφησης.

  Στεγνωτήρια προσρόφησης

  Στο έργο αυτών των συσκευών, χρησιμοποιείται η δυνατότητα ορισμένων υλικών (σε αυτή την περίπτωση προσροφητικών) να απορροφούν την υγρασία. Στη συνέχεια, το υλικό αυτό πρέπει να ξηρανθεί ή να αντικατασταθεί.

  Ένα σύγχρονο παράδειγμα αυτού του τύπου είναι ένα αποξηραντικό προσρόφησης με ρότορα πυριτικής πηκτής. Κατά την περιστροφή, το προσροφητικό αναμειγνύεται. Μέσα από ένα μεγάλο μέρος του δίσκου, εισέρχεται αέρα στη συσκευή, το νερό συμπυκνώνεται και ο ξηρός και θερμός αέρας εξέρχεται μέσω ενός μικρότερου τμήματος (ξήρανση του πήγματος πυριτίου) στο δωμάτιο.

  Πλεονεκτήματα των στεγνωτηρίων προσρόφησης:

  1. Δεν υπάρχει θόρυβος.
  2. Ελάχιστο (ή απουσιάζει) κόστος ενέργειας.

  Το μόνο μειονέκτημα είναι η χαμηλή απόδοση σε σύγκριση με τον ξηραντήρα συμπύκνωσης.

  Ξηραντήρια συμπυκνωμάτων

  Ένα πιο σύγχρονο είδος αφυγραντήρα, που είναι σε θέση να επιτύχει γρήγορα τις απαραίτητες παραμέτρους του μικροκλίματος στο διαμέρισμα. Η αρχή της λειτουργίας της συνίσταται στη συμπύκνωση υδρατμών στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστή. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή, ψύχεται στο σημείο δρόσου, ο ατμός συμπυκνώνεται και ο ξηρός αέρας θερμαίνεται και επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Στεγνωτήρας συμπύκνωσης: αρχή λειτουργίας

  Όπως και στο κλιματιστικό στο στεγνωτήριο συμπυκνωμάτων, ο αέρας ψύχεται μέσω ενός κυκλοφορητικού ψυκτικού μέσου. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ο υπερθερμασμένος αέρας δεν αφαιρείται στο δρόμο, αλλά επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Πλεονεκτήματα των ξηραντήρων συμπύκνωσης:

  1. Υψηλή απόδοση.
  2. Η δυνατότητα να στεγνώσει γρήγορα ολόκληρη την ένταση του δωματίου.
  1. Υψηλό επίπεδο θορύβου (σε σύγκριση με την προσρόφηση).
  2. Είναι δυνατή η θέρμανση του αέρα στους 4-6 ° C, η οποία δεν είναι κρίσιμη για ένα μεγάλο δωμάτιο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία σε ένα μικρό δωμάτιο.
  3. Η επισκευή αυτού του τύπου αφυγραντήρα κοστίζει πολλά χρήματα.

  Πώς να φτιάξετε έναν οικιακό αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια σας;

  Εάν πρέπει να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία στο διαμέρισμα, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η συμπύκνωση είναι μια σύνθετη συσκευή, η κατασκευή της οποίας απαιτεί ορισμένες δεξιότητες. Επομένως, θα επικεντρωθούμε σε μια απλή συσκευή προσρόφησης.

  1. Πλαστική φιάλη με όγκο 1,5-2 λίτρων.
  2. Scotch.
  3. Προσροφητικό (ιδανικό - silica gel).
  4. Σίλο.
  5. Γάζα.

  Αρχικά, είναι απαραίτητο να κόψετε τη φιάλη και να δημιουργήσετε αρκετές τρύπες στο κάτω μέρος (χρησιμοποιώντας ένα τρυπητήρι).

  Στη συνέχεια, τυλίξτε το λαιμό της γάζας με γάζα, γεμίστε αυτό το μέρος με πήγμα πυριτίας και χαμηλώστε το στο κάτω μέρος, στερεώνοντας με κολλητική ταινία. Δίπλα στη συσκευή είναι επιθυμητή η τοποθέτηση ενός εγχώριου ανεμιστήρα (μπορείτε να το τροφοδοτήσετε από έναν υπολογιστή), τότε η διαδικασία της αφυγραντικής ενέργειας θα είναι πιο έντονη.

  Ένας απλός αφυγραντήρας από ένα μπουκάλι με τα χέρια σας

  Πώς να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα για ένα διαμέρισμα;

  Πρώτα απ 'όλα, όταν επιλέγετε έναν ξηραντήρα αέρα, πρέπει να καθορίσετε τον τύπο (προσρόφηση ή συμπύκνωση). Στη συνέχεια, δώστε προσοχή στις παραμέτρους του:

  • Η παραγωγικότητα είναι η ποσότητα υγρασίας που μπορεί να αφαιρεθεί σε μια χρονική περίοδο. Αυτή η παράμετρος είναι η πιο σημαντική. Έτσι, όταν αγοράζετε μια ανεπαρκή συσκευή ισχύος, οι επιθυμητές παράμετροι αέρα δεν θα επιτευχθούν και μπορεί να καταρρεύσει αρκετά γρήγορα λόγω της εργασίας στο όριο των δυνατοτήτων.

  Αν αγοράσετε μια πολύ ισχυρή συσκευή, θα καταναλώσει πολλή ενέργεια και θα δημιουργήσει πολύ θόρυβο. Ναι, θα αποστραγγίσει τον αέρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά αυτό δεν είναι σκόπιμο.

  • Ανταλλαγή αέρα - πόση ποσότητα αέρα αφύγρανεται ανά ώρα. Αν η ανταλλαγή αέρα δεν είναι αρκετή, η συσκευή θα εξατμιστεί μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας, αλλά η περιεκτικότητα σε υγρασία θα είναι τόσο μεγάλη ώστε οι παράμετροι του μικροκλίματος θα βελτιωθούν ελαφρώς.

  Οι κατασκευαστές συνήθως υποδεικνύουν τον όγκο του χώρου στον οποίο έχει σχεδιαστεί ο ξηραντήρας, το ίδιο μπορεί να καθοδηγηθεί από μια βέλτιστη εναλλαγή αέρα που αντιστοιχεί σε όγκους 3-4 δωματίων. Σε αυτή τη λειτουργία, η συσκευή θα φτάσει γρήγορα στη βέλτιστη υγρασία και η συντήρησή της θα απαιτεί ελάχιστο ρεύμα.

  • Επίπεδο θορύβου (είναι επιθυμητό να επιλέξετε τα αδρανή με θόρυβο μέχρι 40 dB).
  • Κατανάλωση ισχύος.

  Εδώ όλα εξαρτώνται από τον κατασκευαστή και την αποτελεσματικότητα του αφυγραντήρα του. Συμβαίνει ότι η συσκευή με μεγαλύτερη χωρητικότητα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

  Η δυνατότητα πλύσης του φίλτρου του αφυγραντήρα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

  Πώς να κάνετε σωστά έναν αφυγραντήρα να δουλεύει με τα χέρια σας

  Σχετικά με τον αφυγραντήρα, δεν το σκεφτόμαστε ούτε καν μέχρι η κατοικία μας να έχει κανονικό επίπεδο υγρασίας. Αλλά όταν οι τοίχοι αρχίζει να ρέει το νερό και η οροφή καλύπτεται με μούχλα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως το πώς να απαλλαγούμε από υπερβολική υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν τρεις επιλογές: πρώτον - να αφήσει τα πάντα όπως είναι και να πεθάνει σιγά-σιγά σε ένα διαμέρισμα γεμάτο με ενεργό σπόρια των μυκήτων και μούχλας. Ο δεύτερος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα αφυγραντήρα στο κατάστημα, πληρώνοντας για αυτή την ευχαρίστηση πολλά σκληρά κερδισμένα ρούβλια. Η τρίτη επιλογή είναι να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα αέρα για το σπίτι με τα χέρια σας από ένα αυτοσχέδιο υλικό.

  Αλλά δεν μπορείτε να πάρετε μια δέσμη των σκουπιδιών, παράγουν - ένα αφυγραντήρα, και ξαφνικά γίνεται. Χρειάζεστε τουλάχιστον να ξέρετε πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας, για να αναπαραγάγετε κάτι τέτοιο. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε την αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών και θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε ένα αποξηραντικό οικιακής χρήσης από εμάς, σύμφωνα με τις βήμα προς βήμα οδηγίες που θα σας δώσουμε.

  Κάνουμε ένα στεγνωτήριο συμπύκνωσης από αυτοσχέδια μέσα

  Η λειτουργία των μονάδων αυτού του τύπου βασίζεται στους νόμους της φυσικής: ο υδρατμός, η είσοδος σε ένα ψυχρό αντικείμενο, η συμπύκνωση. Αυτή είναι η αρχή ενός ξηραντηρίου συμπύκνωσης ή, όπως ονομάζεται επίσης, τύπου ψυγείου. Ο αέρας εισέρχεται στην ψυχρή επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας και συμπυκνώνεται πάνω του. Μετά - το νερό ρέει σε ένα ειδικό δοχείο από όπου αφαιρείται και ο αέρας θερμαίνεται από τον δεύτερο εναλλάκτη θερμότητας στην εξωτερική θερμοκρασία.

  Είναι αυτή η αρχή που θα μας οδηγήσει στην κατασκευή ενός τέτοιου σπιτικού αφυγραντήρα αέρα. Η πιο παρόμοια οικιακή συσκευή είναι ένα συνηθισμένο, οικείο και αγαπημένο ψυγείο. Δεν προσφέρουμε να σπάσουμε ένα καλό προϊόν, αλλά είναι πολύ πιθανό να αγοράσουμε μια παλιά συσκευή οποιουδήποτε έτους, το κύριο πράγμα είναι ότι πρέπει να δουλέψει. Για να κατασκευάσουμε ένα σπιτικό αφυγραντήρα, χρειαζόμαστε κάποια υλικά:

  1. Ένα φύλλο πλεξιγκλάς, κατάλληλο για την κατάψυξη
  2. Αρκετές βίδες για μέταλλο
  3. Σφραγιστικό σιλικόνης
  4. Δύο εγχώριοι ανεμιστήρες εξαγωγής
  5. Οποιοσδήποτε οικιακός θερμαντήρας
  6. Ελαστικό κομμάτι εύκαμπτου σωλήνα

  Συλλέγουμε τον αφυγραντήρα από τα χέρια μας.

  1. Κόβουμε το plexiglass σύμφωνα με τις διαστάσεις του καταψύκτη και προσθέτουμε έναν ανεμιστήρα σε αυτό, ο οποίος θα δουλέψει για να φυσάει στον αέρα, και ο δεύτερος - για να φυσάει. Σημειώστε ότι πρέπει να τα έχετε: ένα στην κορυφή και ένα στο κάτω μέρος.
  2. Στην Plexiglas, πρέπει να κάνετε τρύπες για την εισαγωγή και εμφύσηση του αέρα και μια άλλη τρύπα, κάτω από τον σωλήνα αποστράγγισης. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό στην κάτω γωνία της αυτοσχέδιας διαφανής πόρτας μας.
  3. Επιπλέον, όλα είναι απλά: προσαρμόζουμε το plexiglass στην πόρτα του καταψύκτη με βίδες.
  4. Όλες οι σχισμές για τη στερέωση των ανεμιστήρων και γύρω από τον σωλήνα αποστράγγισης αντιμετωπίζονται με στεγανωτικό.
  5. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε!

  Αλλά κάναμε ένα αφυγραντήρα, όχι ένα κλιματιστικό, έτσι Πριν από τον αυτοσχέδιο αφυγραντήρα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν θερμαντήρα, αλλά να το κάνετε έτσι ώστε η ροή αέρα που το αφήνει να πέφτει πάνω στον θερμαντήρα. Τώρα όλα είναι ακριβώς, και ο σπιτικό μας αφυγραντήρας λειτουργεί ακριβώς όπως και ο αγορασμένος. Η αλήθεια μας, πιο περίπλοκη και δεν φαίνεται πολύ, αλλά ως αφυγραντήρας στο γκαράζ θα είναι πολύ καλό να κοιτάξουμε.

  Παράγουμε μια συσκευή προσρόφησης για απορρόφηση υγρασίας

  Αυτά τα ξηραντικά καλούνται σωστά αποξηραντικά, αφού η αρχή της λειτουργίας τους είναι να περάσουν τον αέρα μέσω ειδικής ουσίας με υψηλό βαθμό απορροφητικότητας. Στη συνέχεια, ο στραγγισμένος αέρας θερμαίνεται και εκκενώνεται έξω. Είναι απλό, απλά πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα αέρα στο σπίτι, ο οποίος θα λειτουργεί με βάση αυτή την αρχή;

  Κατ 'αρχάς, πρέπει να πάρετε ένα silica gel, το οποίο έχει εξαιρετικές απορροφητικές ιδιότητες. Κατά τη χρήση του, υπάρχει ένα άλλο πλεονέκτημα: είναι εύκολα "επαναφορτιζόμενη", δηλ. Απαλλάσσεται από την υγρασία που συσσωρεύεται εκεί. Ως εκ τούτου, μπορούμε να παράγουμε έναν απλό επαναχρησιμοποιήσιμο αφυγραντήρα.

  Πριν κάνετε έναν αφυγραντήρα αέρα, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • Δύο όμοια πλαστικά δοχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική φιάλη για 2 λίτρα.
  • Μαχαίρι ή ψαλίδι γραφείου
  • Selikogel, περίπου 200 γραμμάρια. Αγοράστε εύκολα στο δίκτυο για μια γελοία τιμή περίπου $ 1 ανά κιλό.
  • Ανεμιστήρα ψύξης CPU με παροχή ρεύματος
  • Πυροβόλο όπλο
  • Σιλό
  • Bint

  Αρχίζουμε να κάνουμε ένα δωμάτιο ξηραντικό.

  1. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τη πλαστική φιάλη στο μισό.
  2. Στο κάτω μέρος, κοντά στον πυθμένα, κάντε τρύπες με ένα κόκκινο ζεστό ρολό. Απαιτούνται για να βγουν από τον ξηρό αέρα. Οι οπές δεν πρέπει να είναι μικρές, πρέπει να επιτρέπουν την ελεύθερη ροή του αέρα.
  3. Καλύψτε το επάνω μέρος της φιάλης με ένα κομμάτι γάζας ή επίδεσμο και στερεώστε το. Αυτό θα είναι το δεύτερο δοχείο όπου θα χυθεί το πήγμα πυριτίας.
  4. Γυρίζουμε το κομμένο μπουκάλι προς τα κάτω με το λαιμό και καλύπτουμε το σιλικαζέλ μέσα.
  5. Τώρα τοποθετήστε το δοχείο με το προσροφητικό στο κάτω μισό της φιάλης.

  Το μισό του αφυγραντήρα είναι έτοιμο.

  Για το καπάκι του σπιτικού αφυγραντήρα, χρειαζόμαστε το κάτω μέρος της δεύτερης φιάλης.

  1. Μετρήστε από κάτω περίπου 10 cm και κόψτε αυτό το κομμάτι του δοχείου.
  2. Τώρα το πιο δύσκολο πράγμα: στο κάτω μέρος θα πρέπει να κάνετε πολλές τρύπες, και το ένα καλύτερα είναι καλό για τον ανεμιστήρα. Εάν είναι δύσκολο να κάνετε μαχαίρι, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι.

  Σημαντικό!
  Η οπή πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερη από τον ανεμιστήρα.

 • Όταν όλα είναι έτοιμα, κόψτε τον ανεμιστήρα με ένα αυτοκόλλητο πιστόλι στο κάτω μέρος της φιάλης, έτσι ώστε να λειτουργεί με το φούσκωμα.

  Σημαντικό!
  Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ξηραντικού, όλα τα κενά μεταξύ του πυθμένα του καλύμματος φιάλης και του ανεμιστήρα πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά.

 • Και το τελευταίο άγγιγμα: εισάγετε το κάλυμμα του ανεμιστήρα στο πρώτο μισό, κάνατε τον αφυγραντήρα όσο το δυνατόν πιο σφιχτό. Για πιστότητα, οι αρμοί μπορούν να τυλιχτούν με ταινία scotch.
 • Τώρα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε!
 • Ο ανεμιστήρας φυσά αέρα μέσα στη συσκευή, ο αέρας διέρχεται από το αντιδραστήριο (σίλικα τζελ), όπου χάνει υπερβολική υγρασία. Μετά από αυτό, μέσω του λαιμού της φιάλης και γάζας πηγαίνει στο δεύτερο μέρος της δεξαμενής, όπου μέσα από τις τρύπες στο κάτω μέρος και εισέρχεται στο δωμάτιο. Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε τον αφυγραντήρα τον εαυτό σας, στη συνέχεια σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να διαβάσετε ποια είναι τα μοντέλα πωλήσεων των στεγνωτηρίων απορρόφησης.

  Παραδόξως, αυτός ο ξηραντής λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά και ήσυχα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνία του δωματίου έτσι ώστε να μην συναντήσει τα μάτια σας, και μπορείτε να το διακοσμήσετε έτσι ώστε να μην φαίνεται χειρότερα από την αποθήκευση αναλόγων. Αφού η σίλικα ζελ κατέστη ελάχιστα ικανοποιημένη με τα καθήκοντά τους, ανοίξτε τη συσκευή και στεγνώστε το αντιδραστήριο στο φούρνο, 2-3 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Μετά από αυτή τη διαδικασία, μπορείτε πάλι να κοιμηθείτε μέσα στο αφυγραντήρα και να επαναλάβετε τα πάντα ξανά.

  Το κύριο πράγμα είναι ότι μάθατε την αρχή της λειτουργίας ορισμένων συσκευών που είναι σε θέση να μειώσουν την υγρασία στο δωμάτιό σας και το έκαναν το ίδιο με τα χέρια σας, ξοδεύοντας λίγο χρόνο και χρήματα σε αυτό.

  Πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα αέρα

  Οποιοσδήποτε κλιματικός εξοπλισμός είναι αρκετά ακριβός. Αποξηραντικό - δεν αποτελεί εξαίρεση. Για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η δαπάνη μερικών χιλιάδων ή ακόμη και δεκάδων χιλιάδων ρούβλι μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλήγμα. Η παρουσία αυτής της συσκευής στο διαμέρισμα είναι μια σημαντική προϋπόθεση για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος όλο το χρόνο.

  Ο αφυγραντήρας είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος. Η συσκευή μπορεί να κατασκευαστεί από τα ίδια τα χέρια

  Εάν η αγορά του εξοπλισμού στο κατάστημα δεν έχει αρκετά χρήματα, η διέξοδος είναι πολύ απλή. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας.

  Βλάβη στην υψηλή υγρασία στο δωμάτιο

  Είναι γνωστό ότι η συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα έχει σημαντική επίδραση στην κατάσταση της ανθρώπινης υγείας. Η υπερβολική υγρασία είναι επιβλαβής όχι μόνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα, αλλά και για κτίρια, έπιπλα, εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα.

  Τι είδους βλάβη είναι η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο στην πράξη;

  • Η εμφάνιση και η εξάπλωση του μούχλας και του μύκητα.
  • Μειωμένη ανοσία, αυξημένη συχνότητα κρυολογήματος.
  • Επιδείνωση της αναπνοής, ανάπτυξη αλλεργικών διεργασιών.
  • Η βαρύτερη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
  • Καταστροφή ξύλινων επίπλων και δερμάτινων ειδών.
  • Ξεφλουδίστε από τα τοιχώματα της ταπετσαρίας (κάτω από αυτά αναπτύσσεται μούχλα και μύκητες).
  • Διαφθορά των επενδύσεων δαπέδων.
  • Καταστροφή υλικών φινιρίσματος, γύψου, γυψοσανίδας.
  • Κατανομές οικιακού εξοπλισμού και εξοπλισμού πληροφορικής.

  Για την ενεργό εξάπλωση της μούχλας και του μύκητα, απαιτείται ένας συνδυασμός δύο παραγόντων: υψηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία. Ένα τέτοιο μικροκλίμα είναι χαρακτηριστικό για πολλά σπίτια και διαμερίσματα, και τέτοιες συνθήκες μπορούν να διατηρηθούν όλο το χρόνο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές βροχοπτώσεις και μεγάλη πιθανότητα θέρμανσης του δωματίου, λόγω φυσικής έκθεσης στον ήλιο ή μέσω συσκευών θέρμανσης.

  Οι μύκητες και η μήτρα σχηματίζονται συχνότερα στους τοίχους. Ευνοϊκές συνθήκες για την ταχεία εξάπλωση τους είναι οι θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών και η υγρασία γύρω στο 80%. Σε τέτοιες συνθήκες, ο σχηματισμός νέων εστιών μούχλας και η ανάπτυξη παλαιών στους τοίχους είναι ταχεία. Αυτές οι διαδικασίες είναι αξιοσημείωτες με την ακοή.

  Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας ενός αποξηραντικού οικιακής χρήσης

  Σήμερα, στην αγορά μπορεί να βρεθεί μια μεγάλη ποικιλία οικιακών και βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα. Διαφέρουν όσον αφορά τη λειτουργικότητα, τον βαθμό απόδοσης, την αξιοπιστία, την αντοχή και το κόστος.

  Επιλέξτε φορητές και σταθερές αφυγραντήρες. Οι κινητές συσκευές είναι εύκολες στη χρήση, επειδή μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στο σωστό δωμάτιο χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, οι σταθερές συσκευές χαρακτηρίζονται από υψηλότερες επιδόσεις. Συνήθως συνδέονται με τον τοίχο.

  Ένα τυπικό ξηραντικό αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

  1. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται από ηλεκτρικό μοτέρ.
  2. Εξατμιστής (κρύος εναλλάκτης θερμότητας) - ψυγείο με χαμηλή θερμοκρασία επιφάνειας. Το ψυκτικό κυκλοφορεί μέσω του ψυγείου (freon).
  3. Ένα δοχείο συλλογής συμπυκνωμάτων, το οποίο συσσωρεύεται και ρέει κάτω από τα τοιχώματα του εξατμιστή.
  4. Στραγγίστε το σωλήνα για την αφαίρεση του υγρού από τη συσκευή.
  5. Συμπυκνωτής (θερμός εναλλάκτης θερμότητας). Βρίσκεται στην έξοδο αέρα από τη συσκευή. Αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα στις επιθυμητές τιμές, έτσι ώστε να μην "παγώσει" το δωμάτιο.
  6. Πίνακας ελέγχου που ρυθμίζει την ένταση και τη στάθμη συμπύκνωσης, τη λειτουργία θερμοκρασίας του αέρα εξαγωγής.

  Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

  Η αρχή της λειτουργίας των αφυγραντήρων βασίζεται στη συμπύκνωση της υγρασίας από τον αέρα. Η συσκευή λειτουργεί ως εξής:

  1. Με τη βοήθεια των ανεμιστήρων, η συσκευή λαμβάνει αέρα από το δωμάτιο.
  2. Ο αέρας εισέρχεται στον εξατμιστή. Λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η υγρασία συμπυκνώνεται (περνά από αέρια σε υγρή κατάσταση).
  3. Οι σταγόνες της σχηματιζόμενης ροής υγρού κατά μήκος των σωλήνων εξατμιστή σε ένα ειδικό δοχείο συλλογής. Όταν επιτευχθεί μια ορισμένη στάθμη, το νερό αποστραγγίζεται από τον αφυγραντήρα μέσω σωλήνων αποστράγγισης.
  4. Ο ξηρός αέρας διέρχεται από το ψυγείο με υψηλή θερμοκρασία και πριν βγει από το δωμάτιο θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία.
  5. Το δωμάτιο είναι κορεσμένο με ξηρό και ζεστό αέρα.

  Επιλογές για αυτοαπασχολούμενους αφυγραντήρες

  Για να κάνετε έναν αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια του, πρέπει να κατανοήσετε τις αρχές με τις οποίες λειτουργεί η συσκευή. Η ροή εργασίας παρέχεται από μία από τις τρεις αρχές:

  1. Θέρμανση - αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα.
  2. Η απορρόφηση είναι η φυσική διαδικασία συγκέντρωσης διαλυμένου νερού στην επιφάνεια επαφής δύο φάσεων (αέρια και στερεά / υγρά).
  3. Η συμπύκνωση είναι η διαδικασία μετάβασης μιας ουσίας από αέρια σε υγρή κατάσταση.

  Για να κάνετε ένα σπιτικό αφυγραντήρα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει μία από αυτές τις διαδικασίες. Φαίνεται ότι ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε την υγρασία από το δωμάτιο είναι η απλή θέρμανση. Αλλά η υψηλή θερμοκρασία και ο υπερβολικός ξηρός αέρας δεν θα δημιουργήσουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα από την υψηλή υγρασία. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστούν οι επιλογές με συμπύκνωση ή απορρόφηση.

  Η οικιακή συσκευή μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά αξίζει να παρακολουθήσετε προσεκτικά ότι η συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα δεν πέφτει σε κρίσιμες παραμέτρους.

  Εάν στους αφυγραντήρες του εργοστασίου υπάρχουν αισθητήρες ελέγχου υγρασίας, τότε στην κατασκευή της συσκευής με δικά της χέρια είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

  Η βέλτιστη λύση είναι να αγοράσετε ένα υγρόμετρο. Αυτή η συσκευή, που έχει σχεδιαστεί για τη μέτρηση της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο, θα βοηθήσει στην αξιόπιστη παρακολούθηση της κατάστασης.

  Κάνουμε το στεγνωτήριο απορρόφησης από τα χέρια μας

  Για την παραγωγή της απλούστερης συσκευής για την αφαίρεση της υγρασίας με τη βοήθεια της απορρόφησης, απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

  Για να παραχθεί ένα απορροφητικό ξηραντικό, πήγμα πυριτίας

  • Δύο πλαστικά μπουκάλια, κάθε όγκος τουλάχιστον 2 λίτρων.
  • Ένα καρφί, μια ακρόαση, ένα στέλεχος ή μια βελόνα.
  • Αναπτήρας ή ταιριάζει.
  • Γάντια.
  • Μαχαίρι, ψαλίδι.
  • Απορροφητικό. Βέλτιστη επιλογή - silica gel. Αυτά τα ξηρά κλάσματα πηκτής απορροφούν τέλεια την υγρασία. Το πλεονέκτημα του πήγματος πυριτίας είναι η πολλαπλή εφαρμογή χωρίς απώλεια ιδιοτήτων. Η ουσία ξηραίνεται μετά τη χρήση και είναι έτοιμη για χρήση και πάλι. Για ένα στεγνωτήριο μπουκαλιών, αρκούν περίπου 250 γραμμάρια απορροφητικού.
  • Ο ανεμιστήρας. Κατάλληλος ανεμιστήρας ή ψυγείο USB, που χρησιμοποιείται σε συστήματα ψύξης εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να τροφοδοτείται από μονάδα USB ή φορτιστή από κινητό τηλέφωνο. Υπάρχουν επιλογές για τη ρύθμιση του μηχανισμού λειτουργίας της μπαταρίας ή των μπαταριών. Όλα εξαρτώνται από τα διαθέσιμα υλικά, ικανότητες και δεξιότητες.
  1. Σε ένα από τα μπουκάλια χρησιμοποιώντας θερμαινόμενα νύχια δημιουργούνται τρύπες. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη θέρμανση του καρφιού, για την αποφυγή τυχαίων εγκαυμάτων αξίζει να χρησιμοποιείτε γάντια από ιστό.
  2. Ένα μπουκάλι με τρύπες κόβεται με ένα μαχαίρι σε δύο ίσα μισά.
  3. Στο κάτω μισό της φιάλης με οπές, το δεύτερο μισό τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε ο λαιμός να κατευθύνεται προς τα κάτω. Στον αυχένα πρέπει κατ 'ανάγκη να βιδώνεται στο καπάκι με πολλές τρύπες. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλη μια θερμαινόμενη βελόνα ή βελόνα.
  4. Στο άνω μισό της φιάλης γεμίζεται το υπάρχον απορροφητικό υλικό.
  5. Η δεύτερη φιάλη κόβει το κάτω μέρος.
  6. Τοποθετήστε στη δεξαμενή ένα μικρό ανεμιστήρα, ο οποίος θα οδηγήσει τον αέρα προς τον κόπο. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται σε απόσταση 8-10 cm από το κάτω μέρος της κοπής. Ένα καπάκι είναι στριμωγμένο από το λαιμό για να επιτρέψει στον αέρα να εισέλθει στον ανεμιστήρα.
  7. Η χωρητικότητα με τον ανεμιστήρα τοποθετείται προσεκτικά στη φιάλη με απορροφητικό υλικό. Ο σύνδεσμος επανέρχεται προσεκτικά με μονωτική ταινία, για στεγανοποίηση.

  Ο σπιτικό αφυγραντήρας είναι έτοιμος. Ο σπιτικό αφυγραντήρας από τα μπουκάλια θα επιτρέψει την αθόρυβη και ποιοτική απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα.

  Κάνουμε τον ξηραντήρα συμπυκνωτή αέρα από το ψυγείο

  Αυτή η μέθοδος είναι πιο περίπλοκη, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε τα απαραίτητα εξαρτήματα χωρίς προβλήματα. Η βάση του σχεδιασμού θα είναι ένα παλιό ψυγείο. Πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

  Η βάση του σχεδιασμού του στεγνωτήρα συμπυκνωτή είναι το παλιό ψυγείο

  • Παλιό ψυγείο.
  • Φύλλα πλεξιγκλάς (πάχος όχι μικρότερο από 3 mm).
  • Ο ανεμιστήρας. Χωρητικότητα περίπου 100 watt είναι αρκετή.
  • Πλαστικό πλέγμα πίεσης.
  • Βιδωτές βίδες.
  • Κατσαβίδι.
  • Shurupovort.
  • Κόφτης ή αλυσοπρίονο για μέταλλο.
  1. Από το θάλαμο κατάψυξης και το ψυγείο, οι πόρτες αποσυναρμολογούνται με τακτοποιημένο τρόπο. Τα περισσότερα μοντέλα προβλέπουν την αφαίρεση των θυρών, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να εκτελεστούν αυτές οι ενέργειες.
  2. Ανάλογα με το μέγεθος των θυρών, τα φύλλα πλεξιγκλάς μετρώνται και κόβονται.
  3. Μια τρύπα κόβεται σε απόσταση 35 cm από τις άκρες της πλάκας πλεξιγκλάς. Θα χρησιμεύσει για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Οι διαστάσεις της οπής πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις του πλαστικού πλέγματος πίεσης.
  4. Ο ανεμιστήρας και η σχάρα τοποθετούνται. Η αυτοεπαφή χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση. Ο ανεμιστήρας πρέπει να σταθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διοχετεύεται αέρας μέσω της σχάρας στο εσωτερικό του ψυγείου.
  5. Οι οπές στο πάνω μέρος του πλεξιγκλάς τρυπιούνται. Η συνολική επιφάνεια των οπών πρέπει να είναι ίση με το μέγεθος που καταλαμβάνει ο ανεμιστήρας.
  6. Το plexiglas τοποθετείται στη θέση των θυρών. Χρησιμοποιείται σιλικόνη ή μονωτική ταινία για σφράγιση.

  Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, μένει να ενεργοποιηθεί το ψυγείο και ο ανεμιστήρας. Ο αέρας θα τραβηχτεί από τον ανεμιστήρα στο διαμέρισμα με τη λειτουργία του συμπιεστή. Εδώ ο αέρας αποστραγγίζεται και αποστραγγίζεται μέσα από τα ανοίγματα του plexiglas.

  Μια τέτοια συσκευή με κατάλληλη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει την υγρασία στο δωμάτιο κατά 10%.

  Εκτός από την αποστράγγιση, μια τέτοια συσκευή από το ψυγείο λειτουργεί καλά για την ψύξη του αέρα στο δωμάτιο.

  Αφυγραντήρας αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια του: κατασκευή από αυτοσχέδια μέσα

  Ενώ μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από την ξηρότητα του αέρα, και να αγοράσουν moisturizers, σε άλλους χώρους οι ενοικιαστές αγωνίζονται με υψηλή υγρασία.

  Πολύ υγρό, καθώς και πολύ ξηρός αέρας - ένα δυσμενές περιβάλλον για την ανθρώπινη υγεία, οπότε πρέπει να βελτιστοποιήσετε το μικροκλίμα.

  Ο τελευταίος παράγοντας είναι επικίνδυνος όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τη στέγαση. Ένας αναβρασμένος και κατάφυτος μύκητας, για παράδειγμα, σε γυψοσανίδα ή ξύλο, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει και κυριολεκτικά μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να καταστρέψει το πάτωμα ή τους τοίχους.

  Σε ένα υπερκορεσμένο σπίτι:

  • αναπνοή βαριά?
  • η καλοκαιρινή θερμότητα αγωνίζεται.
  • η ασυλία εξασθενεί, οι άνθρωποι κρύβονται πιο συχνά.
  • τα παράθυρα κλαίνε?
  • μπεκάτσα;
  • αισθάνομαι μεγάλη μούχλα και μύκητες.

  Είδη αφυγραντήρων

  Ανάλογα με την αρχή της αφαίρεσης της υγρασίας από τον αέρα που χρησιμοποιείται στη συσκευή, υπάρχουν τρεις τύποι αφυγραντήρων:

  1. Συμπύκνωση (η συνηθέστερη).
  2. Προσρόφηση.
  3. Αφομοίωση.

  Ας τις εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

  Αρχή λειτουργίας του ξηραντήρα συμπύκνωσης

  Εάν σε ένα ζεστό δωμάτιο γυρίστε τη βρύση με παγωμένο νερό, μετά από λίγο θα καλύπτεται με μικρά σταγονίδια νερού.

  Αυτή η διαδικασία ονομάζεται συμπύκνωση.

  Η αρχή της χρησιμοποιήθηκε στην ανάπτυξη ξηραντών συμπύκνωσης.

  Μέσα στη συσκευή υπάρχει ζεύγος εναλλάκτες θερμότητας. Στο πρώτο, κρύο, η ροή του αέρα στέλνεται από το δωμάτιο, με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα.

  Η υγρασία εγκατασταθεί στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστή με τον ίδιο τρόπο όπως σε μια βρύση με κρύο νερό. Μετά από αυτό, το αποφορτισμένο νερό αποστραγγίζεται στο σύστημα αποστράγγισης και το αποξηραμένο ρεύμα μετακινείται περαιτέρω στον δεύτερο εναλλάκτη θερμότητας. Πριν επιστρέψει στο σπίτι, ο αέρας θερμαίνεται.

  Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος, τόσο λιγότερο αποτελεσματική είναι η διαδικασία αφυδάτωσης. Το καλοκαίρι, η συσκευή μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση αυξάνοντας το t στο σπίτι κατά αρκετούς βαθμούς.

  Φόρμα προσρόφησης

  Εδώ υπάρχει ένας θάλαμος που περιέχει ένα προσροφητικό (ή μια ουσία που απορροφά ύδωρ). Μέσα από αυτό, το ρεύμα ξεπλένεται αφήνοντας την περίσσεια υγρασίας.

  Αυτός ο τύπος εξοπλισμού χρησιμοποιείται πιο συχνά σε βιομηχανικούς τομείς. Είναι πολύ ακριβό, έχει μεγάλο μέγεθος και βάρος.

  Η εγκατάσταση μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και σε μείον θερμοκρασίες.

  Η αρχή του στεγνωτήρα προσρόφησης

  Αρχή αφομοίωσης

  Ο ζεστός αέρας από το δωμάτιο (είναι περισσότερο κορεσμένος με ατμούς) αφαιρείται και αντικαθίσταται από εξωτερικό ψυγείο (το οποίο, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, περιέχει λιγότερη υγρασία).

  • δεν είναι κατάλληλο για κρύα κλίματα?
  • είναι άχρηστο σε συνθήκες υψηλής υγρασίας έξω από το παράθυρο (π.χ. στην ακτή της θάλασσας).
  • χαμηλή παραγωγικότητα ·
  • μεγάλες απώλειες ενέργειας.

  Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η τιμή του εξοπλισμού, η οποία ξεκινάει περίπου 400 χιλιάδες ρούβλια. και να φτάσει αρκετά εκατομμύρια.

  Τι είναι ένα τυπικό αφυγραντήρα για ένα διαμέρισμα, τις τιμές και την αναθεώρηση των μοντέλων

  • τα μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν στο πάτωμα, να ενσωματωθούν στον αγωγό εξαερισμού ή να στερεωθούν στον τοίχο.
  • να έχετε πίνακα ελέγχου.
  • οθόνη;
  • πλαστική ή μεταλλική θήκη.
  • δείκτης πληρότητας και θερμοκρασίας.
  • σε ακριβά μοντέλα υπάρχει μια ενσωματωμένη υγρασία.

  Σκεφτείτε τι είδους αφυγραντήρα είναι καλύτερο να αγοράσετε για ένα διαμέρισμα.

  Για παράδειγμα, ο συμπυκνωτής Timberk DH TIM 10 E3W ζυγίζει μόνο 10,1 κιλά και το μέγεθος 31 x 41 εκ.

  Ένα Ballu BDH-20L και ακόμα λιγότερο - 9,8 kg, με διαστάσεις 35 x 49 cm, 72 m 3 / h, χωρητικότητα κάτω από το νερό - 2,3 λίτρα, ισχύ 270 Watt.

  Neoclima ND-20AH Η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι 4,8 λίτρα, το επίπεδο θορύβου είναι 48 dB, η ισχύς είναι 480 W, υπάρχει υγροστάτης και υγρόμετρο. Η τιμή είναι 14 -19 χιλιάδες ρούβλια.

  Το κόστος των μονάδων νοικοκυριού καθορίζεται από τεχνικές παραμέτρους και κυμαίνεται από 11 έως 37 χιλιάδες ρούβλια.

  Η επιλογή προσρόφησης μπορεί επίσης να αγοραστεί για οικιακή χρήση. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου μοντέλου: Master Dha 10. Λειτουργεί χωρίς ψυκτικό μέσο. Φίλτρο άνθρακα. Δυνατότητα στεγνώματος ρούχων. Βάρος 8,5 kg. 51 x 58 εκ. Πηγαίνει μέσα από τα 200 m 3 / h. Ισχύς 780 Watt. Η χωρητικότητα κάτω από το νερό είναι 3,5 λίτρα. Η τιμή είναι 13200 - 15300 χιλιάδες ρούβλια.

  Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στον όγκο της εργασίας. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο μέγιστος επιτρεπόμενος θόρυβος για συσκευές που λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι 40 dB.

  Πολλοί αφυγραντήρες λειτουργούν στα όρια του επιτρεπόμενου ορίου ή και υπερβαίνουν ελαφρώς το όριο αυτό.

  Πώς να κάνετε ένα αφυγραντήρα με τα χέρια σας

  Για να κάνετε τη μονάδα μόνοι σας, πρέπει πρώτα να καθορίσετε ποια από τις αρχές της απελευθέρωσης υγρασίας από τον αέρα είναι πιο βολική για σας:

  Ο πρώτος τρόπος εξαφανίζεται, γιατί κανείς δεν θέλει να κάνει μπάνιο από το διαμέρισμα. Εξετάστε πώς να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους συμπύκνωσης και προσρόφησης.

  Κάνουμε μια έκδοση συμπύκνωσης από τα εύχρηστα εργαλεία

  Η βάση για την κατασκευή, μπορεί να γίνει ψυγείο ή καταψύκτης. Κατάλογος απαραίτητων:

  • ψυγείο;
  • πλέξιγκλας (πάχους 3 mm).
  • ανεμιστήρας καναλιών με σχάρες (100 W - αρκετά κατάλληλο)?
  • μικρό εύκαμπτο σωλήνα.
  • στεγανωτικό ·
  • ένα βουλγάρικο ή ένα σφυρί για μέταλλο.
  • αυτο-κοχλίες βίδες?
  • κατσαβίδι?
  • τρυπάνι.

  Ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη συναρμολόγηση ενός αυτο-κατασκευασμένου ξηραντικού

  Βήμα Εντολή:

  1. Οι πόρτες όλων των διαμερισμάτων καταψύκτη αφαιρούνται. Σε ορισμένα ψυγεία αυτό παρέχεται και γίνεται απλά, σε άλλα θα είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τους μεντεσέδες.
  2. Οι πόρτες τοποθετούνται πάνω στο πλέξιγκλας, ένα κοινό κομμάτι κόβεται και κόβεται ανάλογα με το μέγεθός τους.
  3. Στο κάτω μέρος, κόβεται μια τρύπα στην οποία θα τοποθετηθεί ο ανεμιστήρας (οι διαστάσεις πρέπει να συμπίπτουν με το πλέγμα του).
  4. Ένας ανεμιστήρας εισάγεται στην οπή έτσι ώστε η δύναμη που παράγει να αντλεί αέρα μέσα στη συσκευή. Η σχάρα στερεώνεται με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες, όλες οι αρθρώσεις σφραγίζονται.
  5. Ένας μεγάλος αριθμός οπών τρυπιέται κατά μήκος της άνω άκρης του Plexiglas για την έξοδο του ξηρού ρεύματος. Η περιοχή τους πρέπει να συμπίπτει με την περιοχή του ανοίγματος του ανεμιστήρα. Υπάρχει μια επιλογή - στην κορυφή της λεπτομέρειας για να διορθώσετε έναν ακόμα ανεμιστήρα, ο οποίος θα λειτουργήσει για να φυσάει. Αυτό θα αυξήσει την παραγωγικότητα της συσκευής. Ο δεύτερος ανεμιστήρας χρειάζεται ιδιαίτερα εάν το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με θερμάστρα.
  6. Ο εξωτερικός σωλήνας διακλάδωσης πάνω από τον συμπιεστή συνδέεται με έναν εύκαμπτο σωλήνα με την παρεχόμενη χωρητικότητα για το νερό.
  7. Μια λεπτομέρεια του plexiglass είναι σταθερή στο χώρο όπου υπήρχαν πόρτες πριν. Οι αρμοί σφραγίζονται με θερμαντήρα.
  8. Ο ανεμιστήρας ανάβει, το "ψυγείο-αφυγραντήρας" είναι ενεργοποιημένο.

  Με τη μακροχρόνια χρήση, η μονάδα αυτή όχι μόνο αποχετεύεται, αλλά και δροσίζει τον χώρο στα δωμάτια. Έτσι, είναι ιδανικό για καλοκαιρινές μέρες. Αλλά για να μην καταψυχθείτε εκτός εποχής το χειμώνα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια θερμάστρα.

  Ο θερμαντήρας μπορεί να ασφαλιστεί έξω από τη μονάδα. Το μόνο πράγμα που πρέπει να υπολογιστεί είναι ότι η ροή του αέρα και του θερμαντήρα διασχίζουν.

  Οι μελέτες για τον ιονισμό του αέρα διεξάγονται για πολλά χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής οι άνθρωποι δεν έχουν καταλήξει σε ένα κοινό συμπέρασμα. Ιονιστής αέρα: βλάβη ή όφελος; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε.

  Σχετικά με το πώς να επιλέξετε ένα θερμοσίφωνα αποθήκευσης για ένα διαμέρισμα, διαβάστε εδώ.

  Παρά το γεγονός ότι τα σύγχρονα σπίτια κατασκευάζονται πιο συχνά με παροχή ζεστού νερού, οι στήλες αερίου εξακολουθούν να είναι σε ζήτηση. Http://microklimat.pro/otopitelnoe-oborudovanie/vodonagrevateli/kak-vybrat-gazovuyu-kolonku.html Εδώ θα μάθετε πώς να επιλέξετε ένα θερμοσίφωνα αερίου. Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού.

  Παράγουμε μια συσκευή προσρόφησης για απορρόφηση υγρασίας

  Σε αντίθεση με τα βιομηχανικά προσροφητικά, η αυτοπαρασκευασμένη παραλλαγή είναι εξαιρετικά απλή. Το πιο δύσκολο μέρος είναι να αγοράσετε silica gel και ανεμιστήρα. Η αρχή είναι η εξής: σε μια σφραγισμένη χωρητικότητα ο ανεμιστήρας θα αναρροφήσει αέρα, θα περάσει μέσω πηκτώματος πυριτίας και θα τροφοδοτήσει το δωμάτιο ήδη ξηρότερο.

  • πλαστική φιάλη 2 l - 2 τεμ.
  • σίλικα ζελ - 250 g.
  • ένα ψυγείο από έναν υπολογιστή ή έναν παρόμοιο ανεμιστήρα.
  • ψαλίδι;
  • κόλλα όπλο?
  • Scotch tape?
  • μια ακρόαση, ένα στέλεχος ή ένα καρφί.

  Βήμα Εντολή:

  1. Μία φιάλη κόβεται σε δύο ισοδύναμα μισά.
  2. Πολλές τρύπες γίνονται στον πυθμένα (για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μια θερμαινόμενη βελόνα πλεξίματος). Αυτές είναι οι οπές μέσω των οποίων εξέρχεται το στραγγισμένο ρεύμα.
  3. Επίσης, υπάρχουν τρύπες στο βύσμα.
  4. Το άνω μισό περιστρέφεται ανάποδα με περιστρεφόμενο λαιμό και εισάγεται στο κάτω μισό.
  5. Το παρασκευασμένο πήγμα πυριτίας χύνεται στο προκύπτον άνω "γυαλί".
  6. Το κάτω μέρος της δεύτερης φιάλης αποκόπτεται, το καπάκι είναι στριμωγμένο.
  7. Σε απόσταση περίπου 12 cm από το κάτω μέρος του ψυγείου είναι σταθερή (θα πρέπει να φυσήξει στην κατεύθυνση της τομής). Για τη στερέωση χρησιμοποιείται ένα συγκολλητικό όπλο.
  8. Τώρα τα δύο προκύπτοντα στοιχεία συνδέονται: με πυριτική πηκτή και ψυγείο.
  9. Η άρθρωση θα πρέπει να σφραγίζεται με κολλητική ταινία.
  10. Ο ψυγείο τροφοδοτείται (για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τροφοδοσία από το τηλέφωνο, τον υπολογιστή ή τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στις κάμερες).

  Γνωριμία με σιλικαζέλ

  Η πυριτική γέλη είναι ένας ελαφρύς κόκκος από αποξηραμένο πολυσιλικό οξύ που απορροφά την υγρασία καλά.

  Ταυτόχρονα, είναι εξίσου εύκολο να στεγνώσουν, γεγονός που καθιστά δυνατή την επαναλαμβανόμενη χρήση αυτού του χημικού προϊόντος.

  Δεν καταστρέφει και δεν εκπέμπει επιβλαβείς αναθυμιάσεις (μια συγκεκριμένη βαθμίδα πήγματος πυριτίας χρησιμοποιείται στην παραγωγή μπύρας για τη διήθηση της).

  Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες πήγματος πυριτίας. Για παράδειγμα, ανθεκτικό στο νερό WS, KSMG (χοντρό, λεπτών πόρων, σε μια υγρασία λιγότερο από 70%), KSKG (μεγάλες, μακροπορώδης, σε υγρασία 80%), μικροπορώδη (ένα από τα πιο ακριβά, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία), ASKG (ενεργοποιημένη), και άλλοι.

  Το silica gel είναι αρκετά εύκολο να αγοράσει μέσω του Διαδικτύου. Διαφορετικές ποικιλίες διαφέρουν στην τιμή, αλλά περίπου, ένα κιλό κόκκων θα κοστίσει 50-160 ρούβλια. Για αυτο-κατασκευασμένα ξηραντικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, KSMG ή KSCG (59-69 ρούβλια / kg).

  Προηγουμένως, για τον ύγρανση του αέρα στον χώρο που χρησιμοποιείται μια λεκάνη με νερό ή κρεμασμένα υγρή πετσέτες στις μπαταρίες. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι η πιο αποτελεσματική. Υγραντήρας αέρα για παιδιά: ποιο είναι το καλύτερο; Διαβάστε παρακάτω.

  Το εγχειρίδιο για την κατασκευή μιας ανεμογεννήτριας από τον εαυτό σας θα βρείτε σε αυτό το άρθρο.

  Έλεγχος υγρασίας

  Όταν χειρίζεστε για να αποστραγγίσετε ή να υγροποιήσετε τον αέρα, είναι σημαντικό να θυμηθείτε ότι εδώ χρειάζεται ένα χρυσό μέσο.

  Είναι εξίσου βλαβερό για ένα άτομο να βρίσκεται σε ένα μέρος που είναι πολύ στεγνό και πολύ υγρό.

  Στην απέναντι γωνία του δωματίου από τον αφυγραντήρα, συνιστάται να εγκαταστήσετε ένα υγρόμετρο (όργανο μέτρησης της υγρασίας) και συχνά να το προσέχετε.

  Άνετος δείκτης: 40-60%.

  Συμπεριλάβετε τους αφυγραντήρες είναι όταν φθάνει το 70-80%.

  Το χειμώνα, η θέρμανση δίνεται, και η σχετική υγρασία του αέρα πέφτει, τότε με την πάροδο του χρόνου χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα. Το καλοκαίρι, ο αφυγραντήρας δημιουργεί ένα αποτέλεσμα κλιματισμού, με αυτό δεν θα είναι αποπνικτικό.

  Τα υγραμερή μπορούν να είναι ηλεκτρονικά ψηφιακά (με οθόνη LCD) και με βέλη. Συχνά εκτελούν διάφορες λειτουργίες. Το κόστος των ηλεκτρονικών πολυλειτουργικών συσκευών δεν είναι μεγάλο, μόνο περίπου 1100 - 1700 ρούβλια. Και τα οφέλη είναι τεράστια!

  Πολλά μοντέρνα ρολόγια είναι εξοπλισμένα με θερμόμετρα και υγρόμετρα, τα οποία είναι πολύ βολικά - δεν χρειάζεται να καλύψετε τους τοίχους με πολλές συσκευές.

  Συμπέρασμα

  Ο αφυγραντήρας οικιακής χρήσης - μια εξαιρετική λύση για διαμερίσματα με υψηλή υγρασία, πισίνα σε ιδιωτική κατοικία ή εξοχικό σπίτι. Χρησιμοποιούνται επίσης από ιδιοκτήτες υγρών κελαριών και συνεργείων.

  Όπως μπορεί να δει κανείς, ένα μικρό φιλικό βιομηχανικές μονάδες μπορούν να αγοραστούν ακόμη και για 9-11 χιλιάδες. Τρίψτε., Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ αποτελεσματική εγκατάσταση από ένα παλιό ψυγείο ή ένα ζευγάρι πλαστικά μπουκάλια, τα οποία θα μειώσει την υγρασία στο 79%.