Τι είναι ο βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα;

Ο αέρας είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του περιβάλλοντος μας. Συμμετέχει σε διάφορες διαδικασίες που συμβαίνουν στον πλανήτη και οι διαδικασίες παραγωγής δεν αποτελούν εξαίρεση.

Είναι γνωστό ότι πολλές τεχνολογικές διεργασίες είναι πολύ απαιτητικές για τις παραμέτρους του ατμοσφαιρικού αέρα: κανονικά ρέουν μόνο σε ορισμένες τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας. Και αν χρησιμοποιούνται μονάδες θερμικής και κλιματιστικής για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, χρησιμοποιούνται υγραντήρες και αφυγραντήρες για την επίτευξη της επιθυμητής υγρασίας.

Πρόκειται για βιομηχανικούς αφυγραντήρες αέρα και θα συζητηθεί παρακάτω.

Πώς λειτουργούν οι βιομηχανικές ξηραντικές ουσίες

Υπάρχουν 2 τύποι βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα, η αρχή της λειτουργίας και οι συσκευές των οποίων είναι αρκετά διαφορετικές.

Ο πρώτος τύπος - ξηραντήρες συμπύκνωσης. Η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στη συμπύκνωση της υγρασίας από τον αέρα. Ο πιο αποτελεσματικός εξοπλισμός αυτού του τύπου λειτουργεί με υγρασία αέρα από 40% και θερμοκρασία αέρα + 10 βαθμούς Κελσίου και άνω.

Ο ξηραντήρας συμπυκνωμάτων αποτελείται από τα ακόλουθα κύρια στοιχεία:

 1. Ένας ανεμιστήρας που απορροφά τον υγρό αέρα μέσα στο στεγνωτήριο μέσω μιας γρίλιας εισαγωγής αέρα με ένα φίλτρο αέρα.
 2. Εξατμιστής (κρύος εναλλάκτης θερμότητας), ο οποίος διέρχεται διαμέσου του οποίου ο αέρας ψύχεται κάτω από το σημείο δρόσου. Η υγρασία από τον αέρα συμπυκνώνεται στα πτερύγια του εξατμιστή.
 3. Ένας συμπυκνωτής (θερμός εναλλάκτης θερμότητας) στον οποίο ο στραγγισμένος ψυχρός αέρας θερμαίνεται και στη συνέχεια εκκενώνεται από τον αφυγραντήρα με μια θερμοκρασία ελαφρώς υψηλότερη από ότι ήταν στην είσοδο.
 4. Συμπιεστής.
 5. Συρτάρι συλλογής συμπυκνωμάτων.
 6. Δεξαμενή για συμπύκνωση. Αυτό είναι ένα προαιρετικό στοιχείο, σε ορισμένα μοντέλα το συμπύκνωμα αποστραγγίζεται κατευθείαν στην αποστράγγιση.

Με την έξοδο από την εγκατάσταση, ο ξηρός αέρας αναμιγνύεται με τον υπόλοιπο αέρα στο δωμάτιο και λόγω της συνεχούς κυκλοφορίας μέσα από το στεγνωτήριο βαθμιαία, η σχετική υγρασία του αέρα μειώνεται στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ο δεύτερος τύπος - στεγνωτήρια απορρόφησης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της απορρόφησης υγρασίας από τον αέρα με ειδικά υγροσκοπικά υλικά. Οι αφυγραντήρες αυτού του τύπου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί όταν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί πολύ χαμηλή σχετική υγρασία (για παράδειγμα, 1-2%). Οι ξηραντές προσρόφησης χρησιμοποιούνται όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου και σε οποιαδήποτε επίπεδα υγρασίας.

Οι ξηραντές προσρόφησης δεν λειτουργούν με ένα, αλλά ταυτόχρονα με δύο ρεύματα αέρα διαφορετικής έντασης. Ο ρότορας του αφυγραντήρα κατά τομείς εκτίθεται σε δύο ρεύματα αέρα κατευθυνόμενα μεταξύ τους.

Ο αέρας εργασίας (αυτός του οποίου η υγρασία πρέπει να χαμηλωθεί) διέρχεται από τον μεγαλύτερο τομέα όπου απορροφάται υγρασία από αυτόν. Ο ίδιος ο αέρας αφήνει τον δρομέα στεγνό και αποστέλλεται όπου απαιτεί στραγγισμένο αέρα. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η θερμοκρασία του ξηρού αέρα αυξάνεται τουλάχιστον κατά 12-15 βαθμούς Κελσίου.

Ο αέρας αναγέννησης (μια μικρότερη ροή όγκου) χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της υγρασίας από τον δρομέα (αναγέννηση της μήτρας του ρότορα). Θερμαίνει μέχρι 120 βαθμούς Κελσίου και περνά μέσα από ένα μικρό τομέα, αφαιρώντας την υγρασία. Από τον δρομέα έρχεται υγρός θερμός αέρας, ο οποίος βρίσκεται εκτός του αποστραγγισμένου κυκλώματος.

Δεδομένου ότι ο ρότορας περιστρέφεται αργά, ο εισερχόμενος αέρας συναντά πάντα το ενεργό μέρος του δρομέα και επομένως εξασφαλίζεται μια διαδικασία συνεχούς ξήρανσης.

Όπου χρησιμοποιούνται βιομηχανικοί αφυγραντήρες

Οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως. Τομείς εφαρμογής: αποθήκες, εγκαταστάσεις παραγωγής, για την κατασκευή κτιρίων, ανακαίνιση των χώρων, Ξήρανση ξυλείας, κελάρια κρασιού, επεξεργασίας τροφίμων, ξήρανση ψάρια, ξήρανση των κόκκων, την ξήρανση πατάτας, θερμοκήπια, τα φαρμακευτικά προϊόντα, αποξήρανση, αποθήκευση των στερεά δάπεδα από ξύλο, είδη ζαχαροπλαστικής, αρχεία, μουσεία, αποθήκευση εικόνων, αρένες πάγου και χόκεϊ και πολλά άλλα.

Η συσκευή, οι τύποι και η αρχή λειτουργίας των βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα: συστάσεις για την επιλογή και την αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα - εξειδικευμένος εξοπλισμός σχεδιασμένος για την ομαλοποίηση του επιπέδου υγρασίας. Η υπερβολική περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα ζημιώνει όχι μόνο την ανθρώπινη υγεία. Είναι ο λόγος για την αλλοίωση προϊόντων και υλικών, αγαθών για διάφορους σκοπούς.

Εφαρμογή βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα

Κάθε επιχείρηση που ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων της, την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων, χρησιμοποιεί διάφορες εγκαταστάσεις για να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Πολλές τεχνολογικές διεργασίες απαιτούν την κατάσταση του αέρα και κυρίως τη θερμοκρασία και την υγρασία του.

Για την ομαλοποίηση της δεύτερης παραμέτρου, χρησιμοποιούνται δύο τύποι κλιματικού εξοπλισμού: υγραντήρες και αφυγραντήρες. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται συχνότερα. Είναι απαραίτητα σε χώρους για διαφορετικούς σκοπούς:

 • σε πτυχές τελικών προϊόντων.
 • σε κελάρια κρασιού.
 • σε ανελκυστήρες κατά την αποθήκευση σιτηρών και άλλων γεωργικών προϊόντων.
 • σε μουσεία και αρχεία.
 • βιβλιοθήκες ·
 • στις δεξαμενές.
 • στα καταστήματα συναρμολόγησης ηλεκτρονικών και οικιακών συσκευών ·
 • στους τομείς παραγωγής ξυλείας και ξυλείας, καθώς και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας.

Χωρίς ισχυρούς αφυγραντήρες αέρα, είναι αδύνατο να εξαλειφθεί η αυξημένη υγρασία, η οποία είναι η αιτία της καταστροφής των δομικών υλικών, των οποίων τα κτίρια έχουν ανεγερθεί.

Η αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας των βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα

Όλοι οι ξηραντές βιομηχανικού τύπου λειτουργούν με βάση την αρχή της απομάκρυνσης της υγρασίας από τον αέρα, αλλά το κάνουν με πολλούς τρόπους. Από την άποψη αυτή, υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτού του κλιματικού εξοπλισμού.

Προσρόφηση

Οι ξηραντές προσρόφησης λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της απορρόφησης υγρασίας. Ο σχεδιασμός αυτού του τύπου συσκευής περιλαμβάνει διάφορα υποχρεωτικά στοιχεία:

 • ρότορα προσρόφησης γεμισμένη με υγροσκοπικό υλικό.
 • ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί αέρα μέσα στη συσκευή.
 • θερμαντήρας?
 • ηλεκτρικό μοτέρ.

Στη μονάδα, δύο διαδικασίες συμβαίνουν ταυτόχρονα

 1. Ο υγρός αέρας εισέρχεται, ο οποίος αποστραγγίζεται, περνώντας μέσω του προσροφητή στον ρότορα.
 2. Δημιουργείται ένα ρεύμα αναγέννησης το οποίο αφαιρεί την υγρασία από το προσροφητικό. Προκειμένου η αποστράγγιση του υλικού απορρόφησης της υγρασίας να είναι αποτελεσματική, ο αέρας θερμαίνεται στους 140 ° C.

Με τη μέθοδο αναγέννησης, υπάρχουν τρεις τύποι ξηραντηρίων προσρόφησης.

 1. Εξοπλισμός που λειτουργεί με βάση την αρχή της ψυχρής αναγέννησης. Χρησιμοποιείται σε μικρές και μεσαίες εγκαταστάσεις. Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού είναι έως 100 m³ / min. Αυτές οι συσκευές είναι απλές συσκευές, φθηνές και οικονομικές.
 2. Εξοπλισμός με εξωτερική θερμή αναγέννηση. Ακριβά, υψηλής απόδοσης, χρησιμοποιείται σε μεγάλες περιοχές.
 3. Εξοπλισμός που λειτουργεί με βάση την αρχή της θερμής αναγέννησης υπό κενό.

Οι αφυγραντήρες αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από υψηλή παραγωγικότητα.

Το εύρος τιμών του εξοπλισμού αυτού του τύπου είναι 410-1127 χιλιάδες ρούβλια.

Απορροφητικό

Η αρχή της λειτουργίας των αφυγραντικών αυτού του τύπου βασίζεται σε μια διαδικασία χημικής απορρόφησης στην οποία η υγρασία εξάγεται από τον αέρα μέσω στερεών ή αερίων. Σε βιομηχανικούς αφυγραντές χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό άλας με βάση το NaCl. 1 kg χημικού παράγοντα είναι σε θέση να εκχυλίσει 13 λίτρα νερού από τον αέρα. Μετά από αυτό, το χρησιμοποιούμενο απορροφητικό υλικό αντικαθίσταται με νέο απορροφητικό.

Συμπύκνωση

Ο πιο δημοφιλής τύπος αφυγραντήρων αέρα. Η υγρασία εξάγεται από τον αέρα με τη συμπύκνωση και την τοποθέτησή του σε ειδικό δοχείο. Τα κύρια στοιχεία της συσκευής:

 • ανεμιστήρας;
 • πυκνωτής.
 • τον εξατμιστή.
 • τριχοειδούς σωλήνα.
 • φίλτρο:
 • του ηλεκτροκινητήρα.
 • δεξαμενή νερού.

Ο εξατμιστής, ο συμπιεστής και ο συμπυκνωτής συνδυάζονται με ένα σωλήνα που περιέχει φρέον. Ο αέρας που αντλείται από τον ανεμιστήρα ψύχεται και η υγρασία μέσα σε αυτό ψύχεται. Πριν από την έξοδο από το δωμάτιο, ο αφύγραντος αέρας θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Η μέση τιμή των 140 χιλιάδων ρούβλια.

Μεμβράνη

Οι αφυγραντήρες τύπου μεμβράνης αποτελούνται από ένα πλήθος κοίλων συνθετικών ινών στριμωγμένων σε μια σπείρα. Το δοχείο στο οποίο βρίσκονται, δέχεται πεπιεσμένο αέρα. Καθώς περνάτε μέσα από τις ίνες, η υγρασία διεισδύει μέσα από τους τοίχους, διέρχεται στην εσωτερική κοιλότητα και εκκενώνεται στη δεξαμενή. Ο αφυδατωμένος αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Είναι συμφέρουσα για τη χαμηλή τιμή και τη δυνατότητα τοποθέτησης σε δύσκολες και απομακρυσμένες τοποθεσίες. Το σημείο δρόσου που επιτυγχάνεται με αφυγραντήρες μεμβράνης είναι -10 έως -40 ° C. Η μέση τιμή είναι 44590 ρούβλια.

Αφυγραντήρες πεπιεσμένου αέρα

Τα βιομηχανικά ξηραντικά πεπιεσμένου αέρα διατίθενται σε τρεις τύπους:

 • προσρόφηση;
 • ψυκτικα (ψυκτικα);
 • μεμβράνη.

Από τις συμβατικές μονάδες, ο αέρας στον οποίο αντλείται από τον ανεμιστήρα, διαφέρει από το ότι τροφοδοτείται στη μονάδα υπό πίεση. Η αρχή της λειτουργίας των ψυκτικών αφυγραντήρων συνίσταται στη μεταφορά "ψυκτικού πεπιεσμένου αέρα" που πραγματοποιείται στον εναλλάκτη θερμότητας. Ο τελευταίος είναι Freon. Το συμπύκνωμα, που σχηματίζεται με ψύξη συμπιεσμένου αέρα, λαμβάνεται από τον εξατμιστήρα σε ειδικό δοχείο συλλογής νερού. Το ψυγμένο στους -3 ° C εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας επιστροφής, όπου θερμαίνεται. Η τιμή εξαρτάται από τη χωρητικότητα της μονάδας. Για τον εξοπλισμό χωρητικότητας 1160 λίτρων ανά λεπτό, η μέση τιμή των 68700 ρούβλια.

Video - Αφυγραντήρες αέρα - Η αρχή της λειτουργίας

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή;

Οι αφυγραντήρες αέρα είναι δύο τύπων: κινητοί και σταθεροί. Επιλέγοντας τον κλιματικό εξοπλισμό, ο οποίος καθορίζεται κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Ο κινητός βιομηχανικός ξηραντήρας αέρα είναι κατάλληλος για το ότι, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να μετακινηθεί σε διαφορετικούς χώρους. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα κριτήρια επιλογής.

 1. Απόδοση, η οποία αποτελεί ένδειξη της ικανότητας της μονάδας να αποστραγγίζει ένα συγκεκριμένο ποσό αέρα ανά ώρα ή ημέρα. Για να προσδιοριστεί η απαιτούμενη χωρητικότητα, ο όγκος του εξυπηρετούμενου χώρου πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,7. Αποκτήστε την απαιτούμενη απόδοση της συσκευής.
 2. Επιθυμητό σημείο δρόσου. Στην επιλογή καθοδηγείται από το σκοπό των εξυπηρετούμενων περιοχών και των κανόνων του SNiP. Για τις περισσότερες αποθήκες, ο κανόνας είναι + 3 ° C.
 3. Το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία. Η βέλτιστη τιμή για βιομηχανικούς στεγνωτήρες είναι 45-55 dB.
 4. Η ανάγκη αντικατάστασης υλικών που βοηθούν στην απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα. Τα αναλώσιμα απαιτούνται μόνο για απορρυπαντικά τύπου απορρόφησης.

Τα καλύτερα μοντέλα βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα

Μεταξύ των πολυάριθμων μοντέλων των βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα είναι εκείνα που έχουν πολλά θετικά σχόλια από τους καταναλωτές.

Danvex DEH-600wp

Ο βιομηχανικός αφυγραντήρας τοίχου και δαπέδου, λειτουργεί με την αρχή της συμπύκνωσης της υγρασίας. Το πλαίσιο της συσκευής είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, το σώμα είναι κατασκευασμένο από σύνθετο υλικό. Η μονάδα έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου, είναι απλή και βολική για να λειτουργήσει. Το σετ περιλαμβάνει τροχούς και πόδια για εγκατάσταση στο πάτωμα. Το μοντέλο είναι κατασκευασμένο σε απλό και λακωνικό στυλ, το σώμα είναι λευκό.

 • ενσωματωμένη υγρασία ·
 • λειτουργία τηλεχειρισμού.
 • η ηλεκτρονική οθόνη εμφανίζει την απόδοση της συσκευής.
 • συμπαγή.
 • διαστάσεις - 780x1180x270 mm.
 • βάρος - 50 kg.
 • ισχύς - 0,9 kW.
 • παραγωγικότητα - 60 l / ημέρα.

Δεν εντοπίστηκαν ελλείψεις. Η μέση τιμή των 197 χιλιάδων ρούβλια.

Πού μπορώ να αγοράσω:

 • Διαδικτυακό κατάστημα "Split-warehouse", +79054033344;
 • Κατάστημα Mir Cli, Μόσχα, Leningradsky προοπτική, 80, κτίριο G? 8 800 775-29-90.
 • ηλεκτρονικό κατάστημα Epool.ru, 8 (499) 322-38-91.

BALLU BDH-40L


Ο κατασκευαστής Ballu προσφέρει κλιματική τεχνολογία σειρά Professional, η οποία παρουσιάζει βιομηχανικό εξοπλισμό. Το μοντέλο BDH-40L είναι συσκευή τύπου συμπύκνωσης με προσιτή τιμή, κομψό σχεδιασμό και υψηλή απόδοση. Στην περίπτωση υπάρχουν δύο οθόνες LED, οι οποίες δείχνουν τη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα δοχείο συλλογής συμπυκνωμάτων, το πλήρωμα του οποίου σηματοδοτείται από έναν ειδικό αισθητήρα. Ο εισερχόμενος αέρας καθαρίζεται με ενισχυμένο φίλτρο.

 • Έλεγχος αφής
 • ενσωματωμένη υγρασία ·
 • λειτουργία απόψυξης DEFROST;
 • χρονοδιακόπτη, χάρη στην οποία μπορείτε να ορίσετε το χρόνο για να απενεργοποιήσετε τη μηχανή.
 • η δυνατότητα να ρυθμίσετε την επιθυμητή κατάσταση υγρασίας και θερμοκρασίας αέρα.
 • διαστάσεις - 383х593х308 mm.
 • βάρος - 18 kg.
 • ισχύς - 0,5 kW.
 • παραγωγικότητα - 40 λίτρα / ημέρα.
 • το επίπεδο θορύβου είναι 51 dB.

Δεν εντοπίστηκαν ελλείψεις. Η μέση τιμή των 20990 ρούβλια.

Πού μπορώ να αγοράσω:

 • Διαδικτυακό κατάστημα DNS, 8-800-77-07-999.
 • Κατάστημα Mir Cli, Μόσχα, Leningradsky προοπτική, 80, κτίριο G? 8 800 775-29-90.
 • Ηλεκτρονικό κατάστημα "Kuvalda.ru", 8 (812) 313-27-67.

Neoclima ND240


Ο αφυγραντήρας αέρα υψηλής απόδοσης Neoclima ND240 είναι ένα δημοφιλές μοντέλο για εγκατάσταση σε πισίνες, καταστήματα λιανικής πώλησης και αποθήκες. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα θέρμανσης, έχει λειτουργία αυτόματης διάγνωσης. Εξοπλισμός τύπου δαπέδου, σταθερός, με ισχυρό μεταλλικό περίβλημα. Έχει τη λειτουργία της αυτόματης απόψυξης.

Ο έλεγχος βασίζεται σε μικροεπεξεργαστή, η οθόνη LCD βρίσκεται στο περίβλημα. Εμφανίζονται ενδείξεις υγρασίας, θερμοκρασίας αέρα, καθορισμένου χρονοδιακόπτη ή ώρας. Είναι δυνατό να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας.

 • επιλογή ταχύτητας ανεμιστήρα.
 • Φίλτρο για τον καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα στη μονάδα.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • δυνατότητα να εργάζεστε όλο το εικοσιτετράωρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • διαστάσεις - 770x1630x470 mm.
 • βάρος - 150 kg.
 • Ισχύς - 4900 kW.
 • παραγωγικότητα - 240 l / ημέρα.
 • το επίπεδο θορύβου είναι 52 dB.

Δεν εντοπίστηκαν ελλείψεις. Η μέση τιμή των 225 χιλιάδων ρούβλια.

Πού μπορώ να αγοράσω:

 • ηλεκτρονικό κατάστημα XcomSpb.ru, +7 (812) 740-11-10;
 • Ηλεκτρονικό κατάστημα "Σχετικά με την άνεση", 8 800 775-85-05.
 • Ηλεκτρονικό κατάστημα "Kuvalda.ru", 8 (812) 313-27-67.

Πού να αγοράσετε βιομηχανικό αφυγραντήρα αέρα;

Στη Μόσχα

 1. Κατάστημα "Kuvalda.ru", 2ο ταξίδι Kapotninsky, 2, σελ. 2, 8 (495) 646-81-15.
 2. Ηλεκτρονικό κατάστημα «DNS TechnoPoint», 8-800-700-4-666.
 3. Κατάστημα Mir Cli, Μόσχα, Leningradsky προοπτική, 80, κτίριο G? 8 800 775-29-90.

Στην Αγία Πετρούπολη

 1. Κατάστημα Kuvalda.ru, Staroderevenskaya, 11k2 (σταθμός μετρό Staraya Derevnya), 8 (812) 313-27-67.
 2. Internet Market Store Media, +7 (812) 33-66-505.
 3. Ηλεκτρονικό κατάστημα "Yulmart", +7 812 336-3777.

Με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται, μπορείτε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο βιομηχανικού στεγνωτήρα αέρα. Αξιόπιστος εξοπλισμός θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις για πολλά χρόνια.

Βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα για χώρους

από 436 000 ρούβλια.

Ένα από τα κύρια κλιματικά στοιχεία είναι το ποσοστό υγρασίας των αέριων μαζών. Σε πολλές βιομηχανίες, αποθήκες, αθλητικά συγκροτήματα και πολλές άλλες μεγάλες εγκαταστάσεις, η υγρασία του αέρα επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της εργασίας, τη ζωή του εξοπλισμού, την ασφάλεια των προϊόντων. Για την επίλυση του προβλήματος της υπερβολικής υγρασίας, η ROSSPETSHOLOD κατασκευάζει και πωλεί βιομηχανικούς αφυγραντήρες αέρα για κάθε χώρο, καθορίζοντας τις τιμές σε επίπεδο που είναι προσβάσιμος από τους περισσότερους πελάτες.

Πλεονεκτήματα των αφυγραντικών "ROSSPETSHOLOD"

Εφαρμογές

Σας προσφέρουμε την ευκαιρία να αγοράσετε μια προσωπική εντολή από μια βιομηχανική κατασκευαστή αφυγραντήρα «ROSSPETSHOLOD» που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα - στο χωριό Serkova η περιφέρεια της Μόσχας, καθώς και την εγκατάσταση τάξης και των υπηρεσιών. Ο εξοπλισμός είναι κατάλληλος για τον εξοπλισμό διάφορων αντικειμένων:

 • Πισίνες.
 • Παραγωγή τροφίμων - ψάρι, κρέας, φρούτα κλπ.
 • Ψυγεία και καταψύκτες.
 • Φαρμακευτική παραγωγή.
 • Χώροι αποθήκης.
 • Ξήρανση του δέντρου.
 • Εγκαταστάσεις βιομηχανικών καταστημάτων κ.λπ.

Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

Τα πιο δημοφιλή είναι φθηνά και αποδοτικά βιομηχανικά στεγνωτήρια συμπυκνωμάτων. Η αρχή λειτουργίας τους είναι παρόμοια με αυτή της ψυκτικής μονάδας. Η ροή αέρα περνάει μέσα από ένα ψυχρό πηνίο, όπου η υγρασία εγκαθίσταται στο συμπύκνωμα και αποστραγγίζεται στο δοχείο ή απευθείας στο σύστημα αποχέτευσης.

Ο δεύτερος κοινός τύπος είναι οι ξηραντές προσρόφησης, στους οποίους η απορρόφηση υγρασίας περνιέται μέσω ενός υλικού με υψηλές υγροσκοπικές ιδιότητες. Τέτοιοι αφυγραντήρες αέρα για βιομηχανικούς χώρους συνιστώνται να εξοπλίζουν αντικείμενα με χαμηλή θερμοκρασία αέρα, για παράδειγμα, ψυκτικές αποθήκες ή, εάν είναι απαραίτητο, για να αποκτήσουν χαμηλή σχετική υγρασία σε εσωτερικούς χώρους.

Βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα

Οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες είναι συσκευές σχεδιασμένες να μειώνουν την υγρασία σε χώρους διαφορετικών χρήσεων. Τα βιομηχανικά ξηραντικά SABIEL χαρακτηρίζονται από: υψηλή ικανότητα ξήρανσης, ευκολία στη χρήση, προσεγμένη σχεδίαση, διαθεσιμότητα όλων των απαραίτητων λειτουργιών.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, διακρίνονται τα στεγνωτήρια τύπου συμπύκνωσης και απορρόφησης τύπου απορρόφησης. Η επιλογή ενός τρόπου αφυγραντήρα της δράσης των διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν: το εύρος θερμοκρασίας εργασίας στην οποία βιομηχανικές αφυγραντήρα πρέπει να λειτουργεί, σε θέση να εργαστούν σε τομείς συγκεκριμένες κατηγορίες, τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα κατευθυντική ροή του ξηρού αέρα, κλπ Για την επιλογή του βέλτιστου μοντέλου αφυγραντήρα, ανατρέξτε στην ενότητα "Επιλογή εξοπλισμού"

Πλεονεκτήματα του βιομηχανικού αφυγραντήρα

Τα πλεονεκτήματα ενός βιομηχανικού αφυγραντήρα αέρα έναντι των εγχώριων ομολόγων, τα οποία μερικές φορές χρησιμοποιούνται λανθασμένα ως συνέπεια του χαμηλότερου κόστους τους, είναι προφανή. Αυξημένη χρήση πόρων. υψηλά ποσοστά ξήρανσης · το σχεδιασμό του κύτους και των εσωτερικών τμημάτων, επιτρέποντας τη λειτουργία της συσκευής σε δύσκολες συνθήκες. εργονομικό σχεδιασμό.

Τύποι βιομηχανικών αφυγραντήρων: τι και πώς να επιλέξετε;

Η επιλογή ενός κατάλληλου και βέλτιστου βιομηχανικού αφυγραντήρα θα πρέπει να γίνεται από ειδικό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πελάτης δεν μπορεί να αξιολογήσει ανεξάρτητα τον τύπο απορρυπαντικού και την απόδοση που αντιστοιχεί στα καθήκοντά του.

Α. Επιλογή του τύπου βιομηχανικού αφυγραντήρα
Εάν ο προτεινόμενος βιομηχανικός αφυγραντήρας πρόκειται να λειτουργήσει σε μια περιοχή θερμοκρασιών 5 ÷ 35, τότε πιθανότατα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ένα ξηραντικό τύπου συμπύκνωσης. Αυτό μπορεί να είναι ένα αφυγραντήρα για μια αποθήκη ή οποιαδήποτε άλλη βοηθητική και μερικές φορές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εφόσον: θερμαίνεται, επιτρέπει την τοποθέτηση αυτών των αφυγραντήρων και δεν έχει ειδικές συνθήκες εξαερισμού.

Οι αφυγραντήρες τύπου condensing για τέτοιες «οικονομικές» συνθήκες είναι πιο αποτελεσματικές και λογικές όσον αφορά την τιμή.

Εάν οι συνθήκες λειτουργίας δεν είναι εντός του εύρους θερμοκρασίας 5 ÷ 35, μέρος αποξηραντικά αποθήκη offline ως γεγονός, ή ξηραίνεται στον αέρα υποχρεούται να υποβάλει το σύστημα εξαερισμού, με μεγάλη πιθανότητα, να θεωρείται ότι είναι ένα ξηραντήρα προσρόφησης-τύπου.

Β. Επιλογή βιομηχανικού ξηραντικού
Στα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου κάθε τύπου βιομηχανικού αφυγραντήρα, δίνεται η τιμή της "περιοχής εφαρμογής". Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό είναι υπό όρους. Ο ακριβής υπολογισμός με βάση τα αρχικά και τα απαιτούμενα δεδομένα (θερμοκρασία / υγρασία) και λαμβάνοντας επίσης υπόψη και άλλα επιμέρους χαρακτηριστικά του δωματίου, μπορεί να οδηγήσει σε άλλα αποτελέσματα της επιλογής και, κατά συνέπεια, σε μια αλλαγή στην αναμενόμενη τιμή για στεγνωτήρες αέρα.

Επομένως, μην βιαστείτε να αγοράσετε έναν βιομηχανικό αφυγραντήρα, με παρόμοια "συνιστώμενη περιοχή εφαρμογής". Είναι πιθανό ότι μια επιλογή βασισμένη σε υπολογισμούς μπορεί να γίνει υπέρ μιας εντελώς διαφορετικής συσκευής (συσκευών).

Εξοικειωθούν με το έργο και τα χαρακτηριστικά της βιομηχανικής στεγνωτήρια Sabiel, όπως μπορούν οι μέθοδοι συμπυκνώσεως, προσρόφηση και ξήρανση στους Μόσχα-Str.3 Mytischinskaya, 16 47 Bldg.

Πεδίο εφαρμογής

Βιομηχανικός αφυγραντήρας - απολύτως απαραίτητος βοηθητικός εξοπλισμός για την πλειοψηφία των παραγωγών. Πολύπλευρη εφαρμογή βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα για χώρους τελείως διαφορετικούς από την παραγωγή έως τους βοηθητικούς. Ψυκτικούς θαλάμους και θαλάμους για την ξήρανση των προϊόντων, την κοπή εργαστήριο και την αποθήκευση των προϊόντων χύμα και αποθήκες υλικών - αυτά είναι μόνο μια μικρή λίστα, όπου η παρουσία του βιομηχανικού αφυγραντήρα είναι απαραίτητο. Μερικά παραδείγματα εφαρμογών:

- Τρόφιμα, φαρμακευτική βιομηχανία
Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί η αρνητική επίδραση της υπερβολικής υγρασίας στην παραγωγή τροφίμων. Λόγω της συμπύκνωσης του θερμού αέρα που έχει εισέλθει το κρύο αποθήκευσης, είναι απαραίτητο να σταματήσει τις μονάδες εργασίας, απόψυξη παγετό χώρο. Εγκατάσταση βιομηχανικών αφυγραντήρες λόμπυ θαλάμους ψύξης επιτρέπει μια τέτοια παραγωγή πολύ λιγότερο στάση, φέρνοντας σημαντική εξοικονόμηση στην παραγωγή.

Στην παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων, όπως τα μπισκότα, τα ζελέ, marshmallows, σοκολάτες, ξηρό αέρα που παρέχεται από ένα βιομηχανικό ξηραντήρα, συντομεύει σημαντικά την ξήρανση του τελικού προϊόντος προκειμένου να προετοιμαστεί ο επιτρέποντας συσκευασία τους καθώς και στην παροχή κανονική διάρκεια ζωής του.

Στις φαρμακευτικές εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης με τη βοήθεια βιομηχανικών απορροφητικών και αφυγραντικών συμπυκνωμάτων, διατηρείται επίσης το απαιτούμενο επίπεδο σχετικής υγρασίας αέρα. Αυτό εμποδίζει τη συνοχή των σωματιδίων δοσολογικών μορφών και επιτρέπει την επίτευξη ομοιομορφίας του προϊόντος. Μια παρόμοια κατάσταση με τη χρήση των βιομηχανικών αφυδατωτών προσρόφησης στην παραγωγή ζύμης, ζελατίνη, αποθήκευση ζάχαρης.

- Αρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία
Οι χώροι αποθήκευσης εγγράφων, βιβλίων, πολιτιστικών αξιών είναι πολύ απαιτητικοί για την τήρηση του ισχύοντος καθεστώτος θερμότητας και υγρασίας και αντιδρούν εξίσου αρνητικά τόσο στην ανεπαρκή όσο και στην υπερβολική υγρασία που περιέχεται στον αέρα.

- Χημική βιομηχανία
Ιδιαίτερες απαιτήσεις επιβάλλονται στην αποθήκευση ορυκτών λιπασμάτων. Και παραβιάσεις του καθεστώτος υγρασίας είναι γεμάτες όχι μόνο με το γάμο των προϊόντων, όπως: η απώλεια φυσικών και χημικών ιδιοτήτων, απώλεια ρευστότητας. σχηματισμός σβώλων. αλλά και λόγω σχηματισμού, λόγω της υγροσκοπικότητας των προϊόντων, εκρηκτικών ενώσεων και δηλητηριωδών αναθυμιάσεων. Η χρήση απορροφητικών βιομηχανικών αφυγραντικών απομακρύνει αυτό το πρόβλημα.

- Ξυλουργική βιομηχανία
Όπως το χαρτί, το ξύλο είναι ένα πολύ κινητό υλικό, μια υπερβολική ποσότητα ή η έλλειψη υγρασίας για τα οποία είναι θανατηφόρα. Για να διατηρηθεί η απαιτούμενη τιμή ισορροπίας υγρασίας, στην αποθήκευση ξύλου και προϊόντων από αυτό, οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες

- Θαλάσσια μεταφορά
Το κέλυφος του πλοίου είναι ένας τόπος συνεχούς έκθεσης σε υπερβολική υγρασία. Το χτύπημα εκεί με αέρα, φορτίο, χάρη στα ιζήματα, το νερό συμπυκνώνεται στις επιφάνειες και χρησιμεύει ως πηγή διάβρωσης. Επιπλέον, η υπερβολική υγρασία του αέρα επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού και συσκευών. Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπυκνώματος, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες από τη μία πλευρά και η ανάγκη για δαπανηρή αντιδιαβρωτική επεξεργασία, από την άλλη πλευρά, εμπορικοί ξηραντές προσρόφησης χρησιμοποιούνται στη θαλάσσια μεταφορά.

Βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Ημέρα ξήρανσης 30
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Αφυγρανση n ημέρα 46.7
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Γερμανία
 • Ημέρα ξήρανσης 32
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Γερμανία
 • Ημέρα ξήρανσης 30
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Ημέρα ξήρανσης 72
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Δανία
 • Ημέρα ξήρανσης 24
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Ημέρα ξήρανσης 26,0
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Γερμανία
 • Ημέρα ξήρανσης 120
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων Σωλήνας αποστράγγισης
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Ξήρανση κατά τη διάρκεια της ημέρας 56
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ρωσία
 • Ημέρα ξήρανσης 50
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Ημέρα ξήρανσης 40
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Ημέρα ξήρανσης 60
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων Σωλήνας αποστράγγισης
 • Εγκατάσταση Κάθετη

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Αφυδάτωση ανά ημέρα 52
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Γερμανία
 • Ημέρα ξήρανσης 40
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ρωσία
 • Ημέρα ξήρανσης 120
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων Σωλήνας αποστράγγισης
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Ημέρα ξήρανσης 80
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Ημέρα ξήρανσης 204
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων Σωλήνας αποστράγγισης
 • Εγκατάσταση Κάθετη

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Αποστράγγιση n ημέρα 144
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων Σωλήνας αποστράγγισης
 • Εγκατάσταση Κάθετη

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ρωσία
 • Ημέρα ξήρανσης 90
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Βιομηχανικός αφυγραντήρας αέρα

 • Χώρα Ιταλία
 • Αφυγρανση, ημέρα, 166.0
 • Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων Σωλήνας αποστράγγισης
 • Πάτωμα εγκατάστασης

Σχετικά με τη χρήση βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα

Βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα μέρη, όπου είναι απαραίτητο για την εξάλειψη των αρνητικών επιπτώσεων της υπερβολικής υγρασίας στην ανθρώπινη υγεία και για τα διάφορα είδη. Συχνά, οι καπνιστές εμφανίζεται συμπύκνωση υπό διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, η οποία οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας, και αυτό με τη σειρά του γίνεται αιτία της διάβρωσης των μεταλλικών αντικειμένων, μούχλα και κορυφαία σήψη.

Βιομηχανικοί αφυγραντήρες ο αέρας διατηρεί ένα σταθερό επίπεδο υγρασίας στις εγκαταστάσεις διαφορετικών τύπων, διασφαλίζοντας έτσι ένα βέλτιστο μικροκλίμα. Βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα έχουν ευρεία εφαρμογή σε βιομηχανικές και αποθήκες, στη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου, στη φαρμακευτική, σε εργοτάξια. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου αποτελούν μεγάλο μέρος του νερού: πισίνες, υδάτινα πάρκα, κέντρα SPA, ντους, λουτρά. Σε τέτοιους χώρους που χρησιμοποιούνται ειδικά για τέτοιες εγκαταστάσεις βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα. Τέτοιες μονάδες χρησιμοποιούνται για επισκευή αυτοκινήτων σε γκαράζ, γκαράζ και σταθμούς συντήρησης. Στις οικοδομικές οργανώσεις, οι λυοφιλοποιητές χρησιμοποιούνται κατά την ταπετσαρία, εφαρμόζοντας διάφορα χρώματα, αστάρια και γεμίσματα.

Η επιλογή του αφυγραντήρα εξαρτάται καταρχήν από την αποτελεσματικότητά του, η παράμετρος αυτή λαμβάνεται υπόψη όταν χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένο χώρο. Δείχνει πόσα λίτρα νερού ανά μονάδα χρόνου μπορεί να αφαιρέσει αυτή τη συσκευή από τον αέρα. Συνήθως, η παραγωγικότητα μετράται σε λίτρα την ημέρα. Οι συσκευές είναι σε θέση να συμπυκνώνονται σε αρκετές χιλιάδες λίτρα εντός 24 ωρών.

Μία από τις καλύτερες συσκευές (in-class) θεωρείται σήμερα ως συσκευές εταιρείες, όπως η Dantherm (Δανία), εναέρια (Γερμανία), πολική αρκούδα (Σουηδία), Calorex (UK). Όλες αυτές οι εταιρείες - είναι αναγνωρισμένοι ηγέτες οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στην αγορά των συστημάτων ελέγχου εξοπλισμού του κλίματος και αξίζουν μια αξιοπρεπή σεβασμό για τους καταναλωτές σε πολλές χώρες. Οι βιομηχανικές συσκευές αέρα αυτών των εταιρειών είναι εύκολο να εγκατασταθούν, ανθεκτικές, αξιόπιστες και οικονομικές. Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα των βιομηχανικών λυοφιλοποιητών αυτών των εταιρειών είναι η απόλυτη περιβαλλοντική ασφάλεια.

Βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα

Το μέγεθος (ВхДхШ): 300х264х620 mm.
Αφαίρεση υγρασίας: 24 λίτρα / ημέρα.
Αέρα. ροή: 205 m3 / h.
Εργασία t: +5 - +35 C.
Δοχείο / έξοδος αποστράγγισης.
Πλαστικό περίβλημα.
Γερμανία. Εγγύηση 1 έτος.

Το μέγεθος (ВхДхШ): 402х387х572 mm.
Αφαίρεση υγρασίας: 21 l / ημέρα.
Αέρα. ροή: 160 m3 / h.
Εργασία t: +5 - +35 C.
Δοχείο / έξοδος αποστράγγισης.
Ενσωματωμένη υγρασία.
Πολωνία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

Το μέγεθος (ВхДхШ): 402х387х592 mm.
Αφαίρεση υγρασίας: 30 λίτρα / ημέρα.
Αέρα. ροή: 200 m3 / h.
Εργασία t: +5 - +32 ° C.
Η δυνατότητα συνεχούς εργασίας.
Ενσωματωμένη υγρασία.
Πολωνία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

Μέγεθος (Υ x Υ x Β): 383x593x308 mm.
Αφαίρεση υγρασίας: 50 λίτρα / ημέρα.
Αέρα. ροή: 306 m3 / h.
Εργασία t: από +10 s.
Αισθητήρας ελέγχου.
Χωρητικότητα συμπυκνώματος.
Ρωσία. Εγγύηση 1 έτος.

Το μέγεθος (ВхДхШ): 680х420х620 mm.
Υγρασία: 46,7 l / ημέρα.
Αέρα. ροή: 350 m3 / h.
Εργασία t: +5 - +35 C.
Δοχείο / έξοδος αποστράγγισης.
Ενσωματωμένη υγρασία.
Πολωνία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

Το μέγεθος (ВхДхШ): 830х580х590 mm.
Αφαίρεση υγρασίας: 40 λίτρα / ημέρα.
Αέρα. ροή: 480 m3 / h.
Εργασία t: +5 - +35 s.
Ενσωματωμένη υγρασία.
Αποχέτευση αποστράγγισης.
Πολωνία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

Μέγεθος (Π x Υ x Β): 730x400x430 mm.
Υγρασία: 26 λίτρα / ημέρα.
Αέρα. ροή: 350 m3 / h.
Εργασία t: +5 - +35 s.
Ενσωματωμένη υγρασία.
Αποχέτευση αποστράγγισης.
Πολωνία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

Μέγεθος (Π x Υ x Β): 736x414x505 mm.
Αφαίρεση υγρασίας: 24 λίτρα / ημέρα.
Η ροή αέρα είναι 250 m3 / h.
Εργασία t: +3 - +30 C.
Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου.
Ενσωματωμένη υγρασία.
Δανία. Εγγύηση 1 έτος.

Μέγεθος (Π x Υ x Β): 736x414x505 mm.
Αφαίρεση υγρασίας: 29 λίτρα / ημέρα.
Η ροή αέρα είναι 350 m3 / h.
Εργασία t: +3 - +30 C.
Θέρμανση αέρα 1 kW.
Ενσωματωμένη υγρασία.
Δανία. Εγγύηση 1 έτος.

Το μέγεθος (ВхДхШ): 822х530х539 mm.
Υγρασία: 34 l / ημέρα.
Η ροή αέρα είναι 350 m3 / h.
Εργασία t: +3 - +30 C.
Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου.
Ενσωματωμένη υγρασία.
Δανία. Εγγύηση 1 έτος.

Το μέγεθος (ВхДхШ): 822х530х539 mm.
Υγρασία: 36 λίτρα / ημέρα.
Αέρα. ροή: 500 m3 / h.
Εργασία t: +3 - +30 C.
Θέρμανση αέρα 1 kW.
Ενσωματωμένο hydrostat.
Δανία. Εγγύηση 1 έτος.

Διαστάσεις: (HxWxD) 600х460х910 mm.
Αφυγρανση: 158 l / ημέρα.
Παραγωγικότητα: 1400 m3 / h.
Εύρος t: + 5- + 32 C.
Δεξαμενή / αποστράγγιση συμπυκνωμάτων.
Βολική διαχείριση.
Φινλανδία. Εγγύηση 2 χρόνια.

Διαστάσεις: (Υ x Υ x Β) 330x433x795 mm.
Αφυγραντικότητα: 90 λίτρα / ημέρα.
Παραγωγικότητα: 1000 m3 / h.
Εύρος t: + 5- + 32 C.
Δεξαμενή / αποστράγγιση συμπυκνωμάτων.
Βολική διαχείριση.
Φινλανδία. Εγγύηση 2 χρόνια.

Μέγεθος (Π x Υ x Β): 977x648x615 mm.
Υγρασία: 84 l / ημέρα.
Η ροή αέρα είναι 1000 m3 / h.
Εργασία t: +3 - +30 C.
Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου.
Ενσωματωμένη υγρασία.
Δανία. Εγγύηση 1 έτος.

Το μέγεθος (ВхДхШ): 1630х770х470 mm.
Αφαίρεση υγρασίας: 240 l / ημέρα.
Αέρα. ροή: 2800 m3 / h.
Καθρέφτης νερού από 90 έως 180 m2.
Τηλεχειριστήριο.
Εύκολος πίνακας ελέγχου.
Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

Οι όροι παραγωγής απαιτούν την απομάκρυνση σημαντικών ποσοτήτων υγρασίας από τον αέρα; Για την παροχή των απαραίτητων δεικτών υγρασίας, που επιτρέπουν την αποτελεσματική λειτουργία τόσο του εξοπλισμού όσο και του προσωπικού, προτείνουμε τη χρήση βιομηχανικοί αφυγραντήρες. Πρόκειται για σύγχρονες μονάδες υψηλής ισχύος που εγκαθίστανται σε μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκες, πισίνες και υδάτινα πάρκα. Μια τέτοια συσκευή είναι ένα υποχρεωτικό στοιχείο που αποτελεί μέρος των συστημάτων διανομής πεπιεσμένου αέρα, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και τη διάρκεια ζωής τους.

Πλεονεκτήματα του βιομηχανικού αφυγραντήρα

Αφαιρώντας εντατικά την υπερβολική υγρασία και διατηρώντας αυτόματα ένα προκαθορισμένο επίπεδο υγρασίας, βιομηχανικό αφυγραντήρα βοηθά στην αποφυγή των αρνητικών συνεπειών της υπερχείλισης του αέρα:

 • δημιουργεί ένα υγιές μικροκλίμα στον χώρο της παραγωγής, του δημόσιου ή του αποθηκευτικού χώρου.
 • εμποδίζει τον σχηματισμό μούχλας, μύκητες, αναπαραγωγή μικροβίων και ιών,
 • μειώνει την πιθανότητα πτώσεων και τραυματισμών σε μια ολισθηρή επιφάνεια.
 • εμποδίζει τη συμπύκνωση του εξοπλισμού και των συστημάτων πεπιεσμένου αέρα.
 • ελαχιστοποιεί τις διεργασίες διάβρωσης και την πιθανότητα συχνών καταστροφών στην παραγωγή.
 • διατηρεί δομικές κατασκευές και τελειώνει από την επίδραση της υγρασίας.
 • παράθυρα θωράκισης, βιτρίνες, γυάλινες οροφές.
 • προστατεύει από την αλλοίωση των αγαθών που αποθηκεύονται σε αποθήκες παντοπωλείων και χαλαρά προϊόντα, φάρμακα και δομικά υλικά.
 • επιτρέπει τη διατήρηση της παρουσίασης ρούχων, υποδημάτων, εξοπλισμού, συσκευασίας και συσκευασίας σε υγρή αποθήκη ·
 • Χρησιμοποιείται για να μειώσει την υγρασία του αέρα πριν τροφοδοτηθεί στον συμπιεστή.
 • παρέχει γρήγορη ξήρανση των αντικειμένων μετά από εργασίες επισκευής και κατασκευής και συντομεύει το χρόνο της τοποθέτησής τους.

Ο ισχυρός βιομηχανικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος στις διαδικασίες παραγωγής που απαιτούν σταθερή χαμηλή υγρασία (φαρμακευτική βιομηχανία, ξυλουργική, χαρτί, χαρτόνι, καουτσούκ κ.λπ.), καθώς και την εξάλειψη μεγάλων πλημμυρών.

Τύποι βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι βιομηχανικοί αφυγραντές μπορούν να είναι:

 • τύπος συμπύκνωσης - συμπύκνωση υγρασίας λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας λόγω της λειτουργίας του συμπιεστή φρέον.
 • τύπος απορρόφησης - η αρχή της δράσης βασίζεται στην απορρόφηση της υγρασίας από ένα ειδικό προσροφητικό μέσο, ​​το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ξηρανθεί με εμφύσηση (ψυχρή αναγέννηση) ή θέρμανσή του (θερμή αναγέννηση εσωτερικού και εξωτερικού τύπου). Μπορούν να αφύγρανση του αέρα σε χαμηλές θερμοκρασίες, σε αντίθεση με άλλους τύπους οργάνων.

Λιγότερο κοινό εξαιτίας ενός στενότερου πεδίου εφαρμογής είναι:

 • ψύξη (ψύξη);
 • μεμβράνη.
 • παραβατική.

Τα βιομηχανικά ψυγεία αφυγραντήρων έχουν σχετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος για τη συντήρησή τους και απαιτούν σχετικά χαμηλές επενδύσεις κεφαλαίου.

Ο ξηραντήρας προσρόφησης αέρα μπορεί να τοποθετηθεί σε εκρηκτικές και επικίνδυνες περιοχές και μπορεί επίσης να είναι εφοδιασμένος με πνευματικό έλεγχο. Με τη χρήση του, οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τον κίνδυνο της κατάψυξης της υγρασίας μέσα στον αφυγραντήρα.

Οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα δεν χρειάζονται περίπλοκη εγκατάσταση, είναι εύκολο να λειτουργούν, έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης σε περίπτωση βλάβης. Δεν καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε επικίνδυνες βιομηχανικές και κατασκευαστικές συνθήκες, δεν έχουν διαφορετικά κινούμενα μέρη και μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι αφυγραντήρες Delicquester είναι συσκευές που δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό κατά τη λειτουργία και η απομάκρυνση της υγρασίας οφείλεται σε χημική αντίδραση στην οποία το προσροφητικό μετατρέπεται σε υγρό και στη συνέχεια αφαιρείται από τη συσκευή.

Η ικανότητα των ξηραντικών αδρανών μπορεί να κυμαίνεται από δώδεκα έως τριακόσια λίτρα την ημέρα, ανάλογα με τον άμεσο σκοπό τους. Για παράδειγμα, εγχώρια αφυγραντήρες που χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση, αλλά βελτιωμένο σχεδιασμό. Πολλές βιομηχανικές στεγνωτήρια μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο, όπως το Master DH κινητό κτίριο αφυγραντήρα 44, 92 ή Master DH Dantherm CDT 30. Η πιο συμπαγής συσκευή μπορεί να θεωρηθεί για το σπίτι, και πιο ειδικά αφυγραντήρα προσρόφησης. Ορισμένα μοντέλα βιομηχανικών αφυγραντικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αφυγραντήρες για πισίνες.

Πώς να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα

Για να σηκώσετε τον αφυγραντήρα, πρέπει να ξέρετε:

 1. Τύπος και περιοχή του δωματίου, η ένταση του δωματίου.
 2. Εύρος θερμοκρασίας αέρα στο δωμάτιο.
 3. Αρχική και επιθυμητή υγρασία αέρα στο δωμάτιο.
 4. Υπάρχει πρόσληψη αέρα, είσοδος αέρα από το δρόμο.

Η απλούστερη, ανακριβής μέθοδος επιλογής - από τον όγκο του αέρα. Για την αποτελεσματική λειτουργία του αφυγραντήρα, όλος ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να διέρχεται μέσω του αφυγραντήρα τρεις ή περισσότερες φορές.

Για παράδειγμα, έχετε ένα δωμάτιο των 500 m3, πράγμα που σημαίνει ότι ένας αφυγραντήρας που σας ταιριάζει θα πρέπει να έχει μια χωρητικότητα αέρα περίπου 1500 m3 / h. Αλλά αυτός είναι ένας υπολογισμός υπό όρους. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη άλλα χαρακτηριστικά (πόσο είναι το αποξηραντικό, η μέθοδος εγκατάστασης, κλπ.). Για ακριβέστερη επιλογή του εξοπλισμού, μπορείτε να καλέσετε τους ειδικούς μας. Η επιλογή του αφυγραντήρα διαρκεί αρκετά λεπτά και είναι δωρεάν.

Κατά την αγορά ενός βιομηχανικού αφυγραντήρα αέρα Dantherm, Kroll ή Master, θα πρέπει να μελετήσετε λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του, τα οποία θα δείχνουν το ρυθμό απομάκρυνσης της υγρασίας. Σε χαμηλές ταχύτητες, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση αρκετών μονάδων ικανών να απομακρύνουν το συμπύκνωμα και μέσω του θερμαντικού σώματος, ο ξηρός αέρας αναγκάζεται να εισέλθει στο δωμάτιο.

Σας προτείνουμε να αγοράζουν βιομηχανικά αφυγραντήρες Dantherm Air, DanVex, εναέρια και άλλων κατασκευαστών, τα οποία είναι πάντα διαθέσιμα, και οι διαχειριστές μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό μοντέλο τηλεφωνικά 8 (495) 545-45-23.

Γιατί πρέπει να αγοράσετε από εμάς

Ο βιομηχανικός εξοπλισμός για ξήρανση έχει αρκετά υψηλό κόστος, προορίζεται για εντατική και μακροχρόνια εργασία. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μοντέλο και να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα με βέλτιστο λόγο τιμής / απόδοσης. Επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με τις επαφές που αναφέρονται στον ιστότοπο - και θα σας προσφέρουμε βοήθεια υψηλής εξειδίκευσης!

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Οι περισσότερες επιφάνειες ανθρακούχου χάλυβα αρχίζουν να σκουριάζουν σε σχετική υγρασία 50%. Η διάβρωση στους αγωγούς των πνευματικών συστημάτων αυξάνει την κατανάλωση πεπιεσμένου αέρα κατά 30-40%. Με τη βοήθεια των αφυγραντήρων συμπύκνωσης, μπορεί να αφαιρεθεί έως και 85% υγρασία, οι ξηραντές προσρόφησης έως 99,7%.

Ένας από τους νέους τύπους εξοπλισμού είναι το αποξηραντικό Peltier. Πρόκειται για μια ηλεκτρική μονάδα στην οποία μία πλευρά θερμαίνεται και η άλλη ψύχεται. Μια τέτοια συσκευή είναι αποτελεσματική παρουσία της φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοξικές και ραδιενεργές βιομηχανίες.

Βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα: κάθε τύπος έχει τη δική του περιοχή εφαρμογής

Η καταπολέμηση της υψηλής υγρασίας σε χώρους παραγωγής - είναι τόσο παλιά όσο και ο κόσμος, δεδομένου ότι τείνει να συσσωρεύεται στα επικαλυμμένα στοιχεία τα έπιπλα, και συμπυκνώνονται για τον εξοπλισμό, κατ 'επανάληψη την ενίσχυση των διαδικασιών της διάβρωσης των υλικών. Η υγρασία μπορεί επίσης να εμφανιστεί στους τοίχους, που απορρέουν από τις οποίες θα αποτελέσουν λακκούβες στο πάτωμα, η οποία είναι απαράδεκτη από την άποψη της ασφάλειας, και άσχημα επηρεάζει το μικροκλίμα του κτιρίου.

Σε πολλές περιπτώσεις, απλά αερίστε το δωμάτιο για να μειώσει την υγρασία στις εγκαταστάσεις παραγωγής, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, επιπλέον, η διαδικασία αυτή μπορεί να μην δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω της υψηλής υγρασίας του εξωτερικού αέρα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής, χάρη στον εξαερισμό, όχι μόνο υγρασία, αλλά και η θερμότητα αφαιρείται από το δωμάτιο.

Η χρήση βιομηχανικών αφυγραντικών για τον έλεγχο της υγρασίας

Ο βιομηχανικός αφυγραντήρας θα λύσει αυτό το πρόβλημα χωρίς ειδικές απώλειες ενέργειας και κόστος εργασίας. Στις εγκαταστάσεις παραγωγής, θα απαλλαγεί από τα παράθυρα θολώματος, την εμφάνιση μούχλας και μυκήτων, καθώς και τη ζημιά στον εξοπλισμό και τα υλικά φινιρίσματος. Επίσης, οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται σε εργασίες επισκευής και κατασκευής. Η μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο συμβάλλει στη σημαντική βελτίωση της ποιότητας της τελικής εργασίας. Ιδιαίτερα αυτή η διαδικασία είναι χρήσιμη πριν από τη συσκευή μιας στρώσης δαπέδου και τοποθετώντας επάνω της ένα κάλυμμα δαπέδου, αλλά και πριν από την επίστρωση των τοίχων, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας κάτω από τα υλικά φινιρίσματος.

Σε ένα άλλο πεδίο εφαρμογής, χρησιμοποιούνται ευρέως βιομηχανικοί αφυγραντές: μειώνουν το επίπεδο υγρασίας στις πισίνες, δημιουργούν ένα άνετο μικροκλίμα για τους επισκέπτες και το προσωπικό, καθώς και για τη συντήρηση των υλικών στο δωμάτιο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να μειωθεί η υγρασία στα συστήματα διανομής πεπιεσμένου αέρα, πράγμα που οδηγεί στον σχηματισμό συμπυκνωμάτων στους αγωγούς.

Είδη εξοπλισμού για τη μείωση της υγρασίας σε βιομηχανικούς χώρους

Μέχρι σήμερα, χρησιμοποιούνται τέσσερις τύποι αφυγραντήρων για την αφυγρανση του αέρα σε εργαστήρια:

 • Προσρόφηση
 • Συμπύκνωση
 • Έλλειψη
 • Μεμβράνη

Η μεμβράνη μπορεί να είναι τόσο τοίχου όσο και κινητή - δηλαδή φορητή. Τα πιο κοινά αποξηραντικά για τις πισίνες είναι μονάδες τύπου καναλιού.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής προσρόφησης βασίζεται στην ικανότητα ορισμένων ουσιών να απορροφούν την υγρασία από τον περιβάλλοντα αέρα, ο οποίος ρέει περνά μέσω ενός προσροφητή με ένα υψηλό επίπεδο απορρόφησης ύδατος, και στη συνέχεια θερμαίνεται και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο. Αυτή η μάλλον απλή μονάδα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • Μειωμένη υγρασία σε χώρους χαμηλής θερμοκρασίας
 • Το απορροφητικό υλικό μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μετά την ξήρανση

Το κύριο μειονέκτημα ενός βιομηχανικού στεγνωτήρα υδροσυλλεκτών που βασίζεται σε αυτή την αρχή είναι το σχετικά υψηλό κόστος του υλικού προσρόφησης, το οποίο περιοδικά απαιτεί αντικατάσταση όταν ο αέρας είναι μολυσμένος.

Μονάδες ψύξης ή συμπύκνωσης

Οι συμπυκνωμένοι βιομηχανικοί αφυγραντές βασίζονται στο φαινόμενο της συμπύκνωσης υγρασίας στις ψυχόμενες επιφάνειες. Ο αέρας, υπό την επίδραση του ανεμιστήρα, διέρχεται από έναν ψυχρό εναλλάκτη θερμότητας, στον οποίο η υγρασία συγκρατείται ως συμπύκνωμα. Μετά από αυτό, ο ξηρός αέρας διέρχεται μέσω ενός θερμαινόμενου εναλλάκτη, όπου θερμαίνεται και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο. Η υγρασία που συσσωρεύεται στη συσκευή συμπυκνώνεται στην κρύα επιφάνεια και αφαιρείται με ειδικό δίσκο. Ένα βιομηχανικό ψυγείο τύπου ψυγείου έχει επίσης πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και συγκεκριμένα:

 • Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής μπορούν να θεωρηθούν ότι ο μολυσμένος αέρας δεν επηρεάζει τη λειτουργία αυτής της μονάδας
 • Τα οικονομικά των ξηραντικών αυτού του τύπου λόγω του χαμηλού κόστους συντήρησής τους

Το κύριο μειονέκτημα του εξοπλισμού ψύξης είναι η αποτελεσματικότητά τους, μόνο σε χώρους με σχετικά υψηλή θερμοκρασία.

Συσκευές λεπτότητας που μειώνουν τα επίπεδα υγρασίας

Οι αφυγραντές που χρησιμοποιούν αυτή την αρχή χρησιμοποιούνται αρκετά σπάνια λόγω του υψηλού κόστους των χημικών προσροφητικών. Η αρχή της λειτουργίας των μονάδων αυτών είναι παρόμοια με τις συσκευές προσρόφησης για να μειωθεί η υγρασία σε εργοστάσια παραγωγής, με μία μόνο διαφορά: το ίδιο το αποξηραντές delikvistsentnyh προσροφητική ουσία που απορροφά την υγρασία μετατρέπεται σε υγρό, και στη συνέχεια εκκενώνεται μέσω της βαλβίδας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Διαλυτά στοιχεία που έχουν τέτοιες ιδιότητες και χρησιμοποιούνται ως απορροφητικά υλικά είναι ειδικά δισκία κατασκευασμένα με βάση άλατα νατρίου ή ασβεστίου. Πλεονεκτήματα της χρήσης αυτών των αφυγραντικών:

 • Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρική ενέργεια
 • Μην έχετε κινούμενα μέρη
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις με υψηλό επίπεδο ρύπανσης του περιβάλλοντος

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης αυτών των συσκευών είναι το υψηλό κόστος των αναλωσίμων και η τακτική συντήρησή τους.

Βιομηχανικοί αφυγραντήρες μεμβράνης

Οι ειδικά σχεδιασμένες μεμβράνες που εγκαθίστανται σε αυτές τις συσκευές περνούν μόνο τους υδρατμούς μέσα από τον εαυτό τους και ο αέρας δεν περνάει. Έτσι, στην έξοδο από τη συσκευή, η ροή αέρα έχει σημαντικά χαμηλότερη υγρασία από ότι στην είσοδο. Πλεονεκτήματα της συσκευής:

 • Δεν απαιτεί πηγή ηλεκτρικής ενέργειας
 • Μικρό μέγεθος
 • Δεν έχει κινούμενα μέρη

Μειονεκτήματα των ξηραντήρων μεμβράνης:

 • Περιορισμένο εύρος ζώνης
 • Αδυναμία χρήσης σε επιχειρήσεις με μολυσμένο αέρα

Αφυγραντήρες για αγωγούς πεπιεσμένου αέρα

Όταν ο περιβάλλοντος αέρας είναι συμπιεσμένος, η θερμοκρασία του αυξάνεται, και έτσι η συγκέντρωση υδρατμού αυξάνεται. Με την είσοδο στο σύστημα διανομής, ο αέρας συμπυκνώνεται στον αγωγό, πράγμα που οδηγεί σε πρόωρη βλάβη του, λόγω διάβρωσης και διαφόρων κοιτασμάτων που σχηματίζονται υπό την επίδραση του συμπυκνώματος. Ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πτώσεις αγωγών και αγωγών διανομής.

Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου τίθεται υπό αμφισβήτηση, λόγω της σύνθετης δομής των διαύλων διανομής. Για να απομακρυνθεί η υγρασία από αυτά τα συστήματα, χρησιμοποιούνται βιομηχανικά ξηραντικά πεπιεσμένου αέρα, τα οποία μπορούν να είναι όλων των τύπων που αναφέρονται παραπάνω.

Συστάσεις για την επιλογή του εξοπλισμού

Πρώτα απ 'όλα, η σωστή επιλογή αυτής της μονάδας θα πρέπει να γίνεται από έναν ειδικό, βασισμένο σε δεδομένα σχετικά με την απόκλιση της υγρασίας από τα καθιερωμένα υγειονομικά πρότυπα, τον τύπο και το μέγεθος της δομής καθώς και τους δείκτες θερμοκρασίας. Είναι επίσης απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις δυνατότητες αερισμού αυτού του δωματίου. Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι η επιλογή εξοπλισμού, ο οποίος θα ικανοποιεί πλήρως τους δηλωμένους δείκτες του κατασκευαστή: απόδοση σε m3 και "σημείο δρόσου".

Η σωστή επιλογή του βιομηχανικού αφυγραντήρα θα λύσει το πρόβλημα της υψηλής υγρασίας στις μονάδες παραγωγής και θα δημιουργήσει ένα υγιές μικροκλίμα που συμβάλλει στην υψηλότερη παραγωγικότητα της εργασίας των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά των βιομηχανικών αφυγραντικών

Ο βιομηχανικός ξηραντήρας αέρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία διαφόρων βιομηχανιών. Αυτή η συσκευή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τη δημιουργία βέλτιστων μικροκλιματικών συνθηκών για εγκαταστάσεις αποθήκευσης, καθώς και για επιχειρήσεις όπου ο αφυγραντήρας είναι μέρος της πνευματικής υποδομής.

Οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα είναι απαραίτητοι για τη δημιουργία βέλτιστων μικροκλιματικών συνθηκών για τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις

Γιατί οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες είναι τόσο απαιτητικοί στην παραγωγή;

Ο βιομηχανικός ξηραντήρας αέρα είναι σχεδιασμένος να δημιουργεί μικροκλιματικές συνθήκες που καθορίζονται από τον καταναλωτή του ίδιου του εξοπλισμού.

Η υγρασία επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του τελικού προϊόντος και των επιφανειών του, ιδιαίτερα των μεταλλικών. Η διάβρωση μπορεί επίσης να καταστρέψει τον εξοπλισμό μιας αποθήκης, ενός καταστήματος ή άλλων χώρων.

Επίσης, ορισμένοι τύποι αφυγραντικών καθαρίζουν τον αέρα από επιβλαβείς χημικές ακαθαρσίες και μηχανικά σωματίδια, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τήρηση των τεχνολογικών διαδικασιών σε διάφορα εργαστήρια και επιχειρήσεις βιομηχανιών τροφίμων και χημικών. Η αφυδάτωση του αέρα συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων, γεγονός που αυξάνει την ποιότητα των προϊόντων. Επομένως, τέτοιες συσκευές είναι τόσο απαιτητικές.

Είδη αφυγραντήρων

Η σύγχρονη αγορά των βιομηχανικών αφυγραντήρων περιλαμβάνει 4 τύπους εξοπλισμού, οι οποίοι έχουν και τους δικούς τους υποτύπους. Οι ανάγκες παραγωγής είναι:

 • απορροφητήρες αέρα προσρόφησης.
 • ψυκτικοί αφυγραντήρες.
 • συσκευές μεμβράνης.
 • παραβατικός εξοπλισμός.

Οι εγκαταστάσεις ψύξης (ψύξης) χωρίζονται σε κυκλικές και μη κυκλικές. Και οι συσκευές προσρόφησης διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και τις αντίστοιχες λειτουργίες:

 • τη θέση του στοιχείου θέρμανσης (εσωτερική και εξωτερική),
 • απουσία πηγής θέρμανσης.
 • λειτουργία εξαναγκασμένης θέρμανσης και εξαερισμού λόγω της θερμότητας του πεπιεσμένου αέρα.

Ψυγείο στεγνωτήριο

Η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής συνδέεται με την ξήρανση του ρεύματος πεπιεσμένου αέρα με τη μέθοδο συμπύκνωσης. Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου εξοπλισμού είναι η αποτελεσματικότητά του ακόμη και σε χαμηλό "σημείο δρόσου".

Οι αφυγραντήρες αέρα τύπου ψυγείου είναι αποτελεσματικοί στην εργασία ακόμη και σε χαμηλή παράμετρο "σημείου δρόσου"

 • χαμηλό κόστος.
 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • ευκολία συντήρησης.
 • εγκατεστημένο σύστημα φιλτραρίσματος.

Οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες αέρα είναι επίσης σε ζήτηση για τη δημιουργία ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών σε μη οικιστικές εγκαταστάσεις. Τέτοιες συσκευές έχουν επίσης μειονεκτήματα:

 • διαστάσεις εξοπλισμού (κυκλικού τύπου) ·
 • αποτελεσματική εργασία μόνο με αέρα μεσαίας ή υψηλής θερμοκρασίας.
 • υψηλή κατανάλωση ενέργειας ακόμη και στη χαμηλότερη ισχύ.

Οι βιομηχανικοί συμπυκνωτές τύπου αέρα με συμπύκνωση είναι οι αυξημένες συσκευές μεγέθους κλιματικού και ψυκτικού εξοπλισμού. Ο ίδιος μηχανισμός εξασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία σύγχρονων διαχωριστικών συστημάτων και ψυγείων που μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι.

Εξοπλισμός προσρόφησης

Τέτοιες συσκευές παραδίδουν τον αποξηραμένο αέρα σε ένα συγκεκριμένο χώρο μετά τη διαδικασία προσρόφησης (απορρόφησης), η οποία διεξάγεται ακόμη και σε χαμηλή θερμοκρασία "σημείου δρόσου". Ορισμένα μοντέλα τέτοιου εξοπλισμού μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ακόμη και σε θερμοκρασία νερού -70 μοίρες.

Ο αφυγραντήρας προσρόφησης αέρα αποτελείται από δύο θαλάμους

 • αποτελεσματικότητα σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
 • η δυνατότητα λήψης αέρα στην έξοδο με ελάχιστη σχετική υγρασία.

Τα κύρια μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών είναι το υψηλό κόστος, οι μεγάλες διαστάσεις και η ανάγκη συστηματικής αναπλήρωσης του προσροφητικού.

Απολιπαντικά και στεγνωτήρια με μεμβράνη

Οι βιομηχανικοί αφυγραντές μπορούν να έχουν μικρότερο πεδίο εφαρμογής. Αυτός ο εξοπλισμός αναφέρεται ως αφυδατωτές και αφυγραντήρες μεμβράνης. Το πλεονέκτημά τους είναι η αποδοτική λειτουργία χωρίς σύνδεση με το δίκτυο. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα - ένα μικρό εύρος υγρασίας.

Ο εξοπλισμός Delicquess είναι ένα ακίνητο δοχείο γεμάτο με ένα προσροφητικό. Στο κάτω τμήμα του υπάρχει ένας σωλήνας διακλάδωσης μέσω του οποίου το υγρό απορρίπτεται σε ειδικό δοχείο ή αποχετευτικό αγωγό. Η λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής προσδιορίζεται από τον αριθμό των υγροσκοπικών δισκίων που τοποθετούνται στον θάλαμο εξοπλισμού. Για μεγάλες εκτάσεις του χώρου προς αποστράγγιση (εργαστήριο, εργαστήριο, αποθήκη κ.λπ.), ο εξοπλισμός απομίμησης παρουσιάζει χαμηλή απόδοση. Ως εκ τούτου, σπάνια χρησιμοποιούνται, αν και η τιμή δεν είναι υψηλή.

Οι συσκευές μεμβράνης λειτουργούν επίσης χωρίς να καταναλώνουν ηλεκτρισμό. Η αποτελεσματικότητά τους είναι υψηλή μόνο σε μικρούς χώρους. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού είναι κινητός, καθώς έχει μικρές διαστάσεις και δεν απαιτεί αποστράγγιση του υγρού. Αλλά με όλα αυτά, δεν δείχνουν καλούς δείκτες της σχετικής υγρασίας διαφορά (15-30%).

Βασικά κριτήρια επιλογής

Ο αφυγραντήρας μιας αποθήκης ή οποιουδήποτε άλλου βιομηχανικού κτιρίου θα πρέπει να διαθέτει έναν ειδικό που έχει κατά μέσο όρο ετήσια στοιχεία σχετικά με τη θερμοκρασία του αέρα, καθώς και σχετικά με τη σχετική υγρασία του. Οι ευνοϊκές μικροκλιματικές συνθήκες για αυτήν ή εκείνη την τεχνολογική διαδικασία θα εξαρτηθούν από την ικανότητα της μονάδας.

Οι περισσότερες συσκευές που λειτουργούν στο δίκτυο 380 V έχουν ονομαστική ισχύ 330.000 watts. Και η απόδοση είναι σημαντική. Ένας σύγχρονος βιομηχανικός αφυγραντήρας μπορεί να παράγει μέχρι και 20.000 λίτρα ανά λεπτό.