Πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα αέρα

Οποιοσδήποτε κλιματικός εξοπλισμός είναι αρκετά ακριβός. Αποξηραντικό - δεν αποτελεί εξαίρεση. Για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η δαπάνη μερικών χιλιάδων ή ακόμη και δεκάδων χιλιάδων ρούβλι μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλήγμα. Η παρουσία αυτής της συσκευής στο διαμέρισμα είναι μια σημαντική προϋπόθεση για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος όλο το χρόνο.

Ο αφυγραντήρας είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος. Η συσκευή μπορεί να κατασκευαστεί από τα ίδια τα χέρια

Εάν η αγορά του εξοπλισμού στο κατάστημα δεν έχει αρκετά χρήματα, η διέξοδος είναι πολύ απλή. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας.

Βλάβη στην υψηλή υγρασία στο δωμάτιο

Είναι γνωστό ότι η συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα έχει σημαντική επίδραση στην κατάσταση της ανθρώπινης υγείας. Η υπερβολική υγρασία είναι επιβλαβής όχι μόνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα, αλλά και για κτίρια, έπιπλα, εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα.

Τι είδους βλάβη είναι η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο στην πράξη;

 • Η εμφάνιση και η εξάπλωση του μούχλας και του μύκητα.
 • Μειωμένη ανοσία, αυξημένη συχνότητα κρυολογήματος.
 • Επιδείνωση της αναπνοής, ανάπτυξη αλλεργικών διεργασιών.
 • Η βαρύτερη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
 • Καταστροφή ξύλινων επίπλων και δερμάτινων ειδών.
 • Ξεφλουδίστε από τα τοιχώματα της ταπετσαρίας (κάτω από αυτά αναπτύσσεται μούχλα και μύκητες).
 • Διαφθορά των επενδύσεων δαπέδων.
 • Καταστροφή υλικών φινιρίσματος, γύψου, γυψοσανίδας.
 • Κατανομές οικιακού εξοπλισμού και εξοπλισμού πληροφορικής.

Για την ενεργό εξάπλωση της μούχλας και του μύκητα, απαιτείται ένας συνδυασμός δύο παραγόντων: υψηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία. Ένα τέτοιο μικροκλίμα είναι χαρακτηριστικό για πολλά σπίτια και διαμερίσματα, και τέτοιες συνθήκες μπορούν να διατηρηθούν όλο το χρόνο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές βροχοπτώσεις και μεγάλη πιθανότητα θέρμανσης του δωματίου, λόγω φυσικής έκθεσης στον ήλιο ή μέσω συσκευών θέρμανσης.

Οι μύκητες και η μήτρα σχηματίζονται συχνότερα στους τοίχους. Ευνοϊκές συνθήκες για την ταχεία εξάπλωση τους είναι οι θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών και η υγρασία γύρω στο 80%. Σε τέτοιες συνθήκες, ο σχηματισμός νέων εστιών μούχλας και η ανάπτυξη παλαιών στους τοίχους είναι ταχεία. Αυτές οι διαδικασίες είναι αξιοσημείωτες με την ακοή.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας ενός αποξηραντικού οικιακής χρήσης

Σήμερα, στην αγορά μπορεί να βρεθεί μια μεγάλη ποικιλία οικιακών και βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα. Διαφέρουν όσον αφορά τη λειτουργικότητα, τον βαθμό απόδοσης, την αξιοπιστία, την αντοχή και το κόστος.

Επιλέξτε φορητές και σταθερές αφυγραντήρες. Οι κινητές συσκευές είναι εύκολες στη χρήση, επειδή μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στο σωστό δωμάτιο χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, οι σταθερές συσκευές χαρακτηρίζονται από υψηλότερες επιδόσεις. Συνήθως συνδέονται με τον τοίχο.

Ένα τυπικό ξηραντικό αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 1. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται από ηλεκτρικό μοτέρ.
 2. Εξατμιστής (κρύος εναλλάκτης θερμότητας) - ψυγείο με χαμηλή θερμοκρασία επιφάνειας. Το ψυκτικό κυκλοφορεί μέσω του ψυγείου (freon).
 3. Ένα δοχείο συλλογής συμπυκνωμάτων, το οποίο συσσωρεύεται και ρέει κάτω από τα τοιχώματα του εξατμιστή.
 4. Στραγγίστε το σωλήνα για την αφαίρεση του υγρού από τη συσκευή.
 5. Συμπυκνωτής (θερμός εναλλάκτης θερμότητας). Βρίσκεται στην έξοδο αέρα από τη συσκευή. Αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα στις επιθυμητές τιμές, έτσι ώστε να μην "παγώσει" το δωμάτιο.
 6. Πίνακας ελέγχου που ρυθμίζει την ένταση και τη στάθμη συμπύκνωσης, τη λειτουργία θερμοκρασίας του αέρα εξαγωγής.

Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

Η αρχή της λειτουργίας των αφυγραντήρων βασίζεται στη συμπύκνωση της υγρασίας από τον αέρα. Η συσκευή λειτουργεί ως εξής:

 1. Με τη βοήθεια των ανεμιστήρων, η συσκευή λαμβάνει αέρα από το δωμάτιο.
 2. Ο αέρας εισέρχεται στον εξατμιστή. Λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η υγρασία συμπυκνώνεται (περνά από αέρια σε υγρή κατάσταση).
 3. Οι σταγόνες της σχηματιζόμενης ροής υγρού κατά μήκος των σωλήνων εξατμιστή σε ένα ειδικό δοχείο συλλογής. Όταν επιτευχθεί μια ορισμένη στάθμη, το νερό αποστραγγίζεται από τον αφυγραντήρα μέσω σωλήνων αποστράγγισης.
 4. Ο ξηρός αέρας διέρχεται από το ψυγείο με υψηλή θερμοκρασία και πριν βγει από το δωμάτιο θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία.
 5. Το δωμάτιο είναι κορεσμένο με ξηρό και ζεστό αέρα.

Επιλογές για αυτοαπασχολούμενους αφυγραντήρες

Για να κάνετε έναν αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια του, πρέπει να κατανοήσετε τις αρχές με τις οποίες λειτουργεί η συσκευή. Η ροή εργασίας παρέχεται από μία από τις τρεις αρχές:

 1. Θέρμανση - αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 2. Η απορρόφηση είναι η φυσική διαδικασία συγκέντρωσης διαλυμένου νερού στην επιφάνεια επαφής δύο φάσεων (αέρια και στερεά / υγρά).
 3. Η συμπύκνωση είναι η διαδικασία μετάβασης μιας ουσίας από αέρια σε υγρή κατάσταση.

Για να κάνετε ένα σπιτικό αφυγραντήρα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει μία από αυτές τις διαδικασίες. Φαίνεται ότι ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε την υγρασία από το δωμάτιο είναι η απλή θέρμανση. Αλλά η υψηλή θερμοκρασία και ο υπερβολικός ξηρός αέρας δεν θα δημιουργήσουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα από την υψηλή υγρασία. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστούν οι επιλογές με συμπύκνωση ή απορρόφηση.

Η οικιακή συσκευή μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά αξίζει να παρακολουθήσετε προσεκτικά ότι η συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα δεν πέφτει σε κρίσιμες παραμέτρους.

Εάν στους αφυγραντήρες του εργοστασίου υπάρχουν αισθητήρες ελέγχου υγρασίας, τότε στην κατασκευή της συσκευής με δικά της χέρια είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Η βέλτιστη λύση είναι να αγοράσετε ένα υγρόμετρο. Αυτή η συσκευή, που έχει σχεδιαστεί για τη μέτρηση της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο, θα βοηθήσει στην αξιόπιστη παρακολούθηση της κατάστασης.

Κάνουμε το στεγνωτήριο απορρόφησης από τα χέρια μας

Για την παραγωγή της απλούστερης συσκευής για την αφαίρεση της υγρασίας με τη βοήθεια της απορρόφησης, απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

Για να παραχθεί ένα απορροφητικό ξηραντικό, πήγμα πυριτίας

 • Δύο πλαστικά μπουκάλια, κάθε όγκος τουλάχιστον 2 λίτρων.
 • Ένα καρφί, μια ακρόαση, ένα στέλεχος ή μια βελόνα.
 • Αναπτήρας ή ταιριάζει.
 • Γάντια.
 • Μαχαίρι, ψαλίδι.
 • Απορροφητικό. Βέλτιστη επιλογή - silica gel. Αυτά τα ξηρά κλάσματα πηκτής απορροφούν τέλεια την υγρασία. Το πλεονέκτημα του πήγματος πυριτίας είναι η πολλαπλή εφαρμογή χωρίς απώλεια ιδιοτήτων. Η ουσία ξηραίνεται μετά τη χρήση και είναι έτοιμη για χρήση και πάλι. Για ένα στεγνωτήριο μπουκαλιών, αρκούν περίπου 250 γραμμάρια απορροφητικού.
 • Ο ανεμιστήρας. Κατάλληλος ανεμιστήρας ή ψυγείο USB, που χρησιμοποιείται σε συστήματα ψύξης εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να τροφοδοτείται από μονάδα USB ή φορτιστή από κινητό τηλέφωνο. Υπάρχουν επιλογές για τη ρύθμιση του μηχανισμού λειτουργίας της μπαταρίας ή των μπαταριών. Όλα εξαρτώνται από τα διαθέσιμα υλικά, ικανότητες και δεξιότητες.
 1. Σε ένα από τα μπουκάλια χρησιμοποιώντας θερμαινόμενα νύχια δημιουργούνται τρύπες. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη θέρμανση του καρφιού, για την αποφυγή τυχαίων εγκαυμάτων αξίζει να χρησιμοποιείτε γάντια από ιστό.
 2. Ένα μπουκάλι με τρύπες κόβεται με ένα μαχαίρι σε δύο ίσα μισά.
 3. Στο κάτω μισό της φιάλης με οπές, το δεύτερο μισό τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε ο λαιμός να κατευθύνεται προς τα κάτω. Στον αυχένα πρέπει κατ 'ανάγκη να βιδώνεται στο καπάκι με πολλές τρύπες. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλη μια θερμαινόμενη βελόνα ή βελόνα.
 4. Στο άνω μισό της φιάλης γεμίζεται το υπάρχον απορροφητικό υλικό.
 5. Η δεύτερη φιάλη κόβει το κάτω μέρος.
 6. Τοποθετήστε στη δεξαμενή ένα μικρό ανεμιστήρα, ο οποίος θα οδηγήσει τον αέρα προς τον κόπο. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται σε απόσταση 8-10 cm από το κάτω μέρος της κοπής. Ένα καπάκι είναι στριμωγμένο από το λαιμό για να επιτρέψει στον αέρα να εισέλθει στον ανεμιστήρα.
 7. Η χωρητικότητα με τον ανεμιστήρα τοποθετείται προσεκτικά στη φιάλη με απορροφητικό υλικό. Ο σύνδεσμος επανέρχεται προσεκτικά με μονωτική ταινία, για στεγανοποίηση.

Ο σπιτικό αφυγραντήρας είναι έτοιμος. Ο σπιτικό αφυγραντήρας από τα μπουκάλια θα επιτρέψει την αθόρυβη και ποιοτική απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα.

Κάνουμε τον ξηραντήρα συμπυκνωτή αέρα από το ψυγείο

Αυτή η μέθοδος είναι πιο περίπλοκη, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε τα απαραίτητα εξαρτήματα χωρίς προβλήματα. Η βάση του σχεδιασμού θα είναι ένα παλιό ψυγείο. Πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

Η βάση του σχεδιασμού του στεγνωτήρα συμπυκνωτή είναι το παλιό ψυγείο

 • Παλιό ψυγείο.
 • Φύλλα πλεξιγκλάς (πάχος όχι μικρότερο από 3 mm).
 • Ο ανεμιστήρας. Χωρητικότητα περίπου 100 watt είναι αρκετή.
 • Πλαστικό πλέγμα πίεσης.
 • Βιδωτές βίδες.
 • Κατσαβίδι.
 • Shurupovort.
 • Κόφτης ή αλυσοπρίονο για μέταλλο.
 1. Από το θάλαμο κατάψυξης και το ψυγείο, οι πόρτες αποσυναρμολογούνται με τακτοποιημένο τρόπο. Τα περισσότερα μοντέλα προβλέπουν την αφαίρεση των θυρών, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να εκτελεστούν αυτές οι ενέργειες.
 2. Ανάλογα με το μέγεθος των θυρών, τα φύλλα πλεξιγκλάς μετρώνται και κόβονται.
 3. Μια τρύπα κόβεται σε απόσταση 35 cm από τις άκρες της πλάκας πλεξιγκλάς. Θα χρησιμεύσει για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Οι διαστάσεις της οπής πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις του πλαστικού πλέγματος πίεσης.
 4. Ο ανεμιστήρας και η σχάρα τοποθετούνται. Η αυτοεπαφή χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση. Ο ανεμιστήρας πρέπει να σταθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διοχετεύεται αέρας μέσω της σχάρας στο εσωτερικό του ψυγείου.
 5. Οι οπές στο πάνω μέρος του πλεξιγκλάς τρυπιούνται. Η συνολική επιφάνεια των οπών πρέπει να είναι ίση με το μέγεθος που καταλαμβάνει ο ανεμιστήρας.
 6. Το plexiglas τοποθετείται στη θέση των θυρών. Χρησιμοποιείται σιλικόνη ή μονωτική ταινία για σφράγιση.

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, μένει να ενεργοποιηθεί το ψυγείο και ο ανεμιστήρας. Ο αέρας θα τραβηχτεί από τον ανεμιστήρα στο διαμέρισμα με τη λειτουργία του συμπιεστή. Εδώ ο αέρας αποστραγγίζεται και αποστραγγίζεται μέσα από τα ανοίγματα του plexiglas.

Μια τέτοια συσκευή με κατάλληλη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει την υγρασία στο δωμάτιο κατά 10%.

Εκτός από την αποστράγγιση, μια τέτοια συσκευή από το ψυγείο λειτουργεί καλά για την ψύξη του αέρα στο δωμάτιο.

Αφυγραντήρας για το διαμέρισμα με τα χέρια τους

Υγρασία περισσότερο από το 70% έχει ευεργετική επίδραση στα φυτά στο θερμοκήπιο, αλλά έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων. Η αυξημένη υγρασία στο διαμέρισμα ή το σπίτι συμβάλλει στην εμφάνιση μούχλας και μυκήτων, η ανάπτυξη μικροοργανισμών, οδηγεί σε ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον, οι υψηλοί δείκτες επηρεάζουν την απόδοση και τη διάρκεια της υπηρεσίας των οικιακών συσκευών, την κατάσταση των επίπλων και άλλων εσωτερικών αντικειμένων. Μειώστε την υγρασία και να τα φέρει στα πρότυπα της GOST 30494-96 μπορεί να χρησιμοποιεί μια λειτουργική συσκευή - ένα στεγνωτήριο αέρα.

Γιατί υπάρχει υψηλή υγρασία στο δωμάτιο

Αιτίες που οδηγούν σε υψηλά επίπεδα υγρασίας είναι ένα τεράστιο ποσό. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 • λανθασμένη οργάνωση του συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα, απόφραξη ή πλήρης απουσία του.
 • Η έλλειψη μόνωσης στο σπίτι ή η εγκατάστασή του δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κτιρίου.
 • εγκατάσταση ερμητικών διπλών υαλοπινάκων, η οποία οδηγεί σε ανεπαρκή φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.
 • ακατάλληλη οργάνωση της στεγάνωσης στο σπίτι, ειδικά για τα διαμερίσματα στο ισόγειο?
 • εκτέλεση των εργασιών επισκευής στο δωμάτιο.
 • εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου λουτρού ή τζακούζι?
 • την παρουσία μιας πισίνας στο σπίτι.

Μίνι αφυγραντήρας για διαμέρισμα: χαρακτηριστικά της σειράς

Ballu BDH-25L

Διαδικασίες 210 m3 αέρα για 24 ώρες χωρίς προβλήματα λειτουργίας. Εξαλείφει έως 25 λίτρα νερού, είναι εξοπλισμένο με υδροστατικό, ηλεκτρονικό έλεγχο. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να μειώσετε την υγρασία στις απαιτούμενες παραμέτρους σε 2 ώρες. Η συσκευή έχει αυτόματο έλεγχο, απενεργοποιείται όταν η δεξαμενή γεμίσει με υγρό. Το κύριο μειονέκτημα του είναι ένας μικρός όγκος δεξαμενής 6,5 λίτρων. Σε υψηλά επίπεδα υγρασίας γεμίζει για 12 ώρες.

Τιμπερκ

Είναι σε θέση να ρυθμίσει την ένταση της ξήρανσης του δωματίου στους δείκτες υγρασίας σε αυτό. Λειτουργεί αυτόνομα. Με συνεχή λειτουργία, η συσκευή αυξάνει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο κατά μερικά μοίρες, κάτι που είναι ιδιαίτερα απαράδεκτο το καλοκαίρι. Το κύριο μειονέκτημα είναι ο θόρυβος.

Hyundai

Διαθέτει συμπαγείς διαστάσεις, αισθητική εμφάνιση. Μπορεί να εξαλείψει όχι περισσότερο από 10 λίτρα νερού σε 24 ώρες, γεγονός που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτιο μέχρι 20 m2.

Σημαντικό! Κατά την αγορά ενός προϊόντος, αξίζει να δοθεί προσοχή στο θόρυβο της συσκευής, η οποία, σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB.

Αλλά δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια ακριβή συσκευή στο κατάστημα. Μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από αυτοσχέδια υλικά, με πολύ λίγη προσπάθεια.

Ξήρανση του αέρα από τον εαυτό σας: τον επείγοντα χαρακτήρα της εφαρμογής

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αφυγραντήρας κατασκευασμένος με το χέρι:

 • σε οικιακούς χώρους, γκαράζ, υπόγειο?
 • σε χώρους όπου είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο ενυδρείο.
 • σε μη θερμαινόμενα σοφίτες.
 • στο κελάρι, στην αίθουσα κρασιού.
 • σε αθλητικά αποδυτήρια, βιβλιοθήκες.
 • στο θερμοκήπιο.
 • σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι.

Αφυγραντήρες οικιακού αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια τους: μια ποικιλία συσκευών

 • Ψυκτικός τύπος, ο οποίος με συμπύκνωση υγρασίας οδηγεί στην εξάλειψή του από τον αέρα σε κλειστό χώρο.
 • Τύπος απορρόφησης, με τον οποίο μπορείτε να εξαλείψετε γρήγορα την υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο. Η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται στην αλληλεπίδραση ειδικής ουσίας απορρόφησης υγρασίας και αέρα σε κλειστό χώρο.
 • Τύπος μεμβράνης, στον οποίο ο αέρας διέρχεται από μεμβράνες.

Αποξηραντικό σπιτικό αέρα για οικιακή απορρόφηση

Το στεγνωτήριο προσρόφησης είναι το πιο εύκολο στην εγκατάσταση. Για να ολοκληρώσετε μια εργασία με επιτυχία, πρέπει:

 • πάρτε 2 πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 2 λίτρων.
 • με τη βοήθεια ενός κόκκινου-ζεστού, μη παχύ μέταλλο βελόνα πλεξίματος, κάνουν πολλές μικρές τρύπες στο κάτω μέρος μιας φιάλης?
 • κόψτε το μπουκάλι με τις τρύπες έτοιμες στο μισό.
 • στο πάνω ήμισυ, στο καπάκι, κάνουν επίσης μικρές τρύπες?
 • Τοποθετήστε το δεύτερο μέρος στο πρώτο μισό της φιάλης, με το λαιμό προς τα κάτω.
 • 200 γραμμάρια προσροφητικού γεμίζονται στην τελική δομή.
 • από τη δεύτερη φιάλη, κόψτε το κάτω μέρος.
 • Η δεύτερη φιάλη εισάγεται στο πρώτο δοχείο με ένα προσροφητικό.
 • Ο σύνδεσμος στερεώνεται με αυτοκόλλητη ταινία ή κολλητική ταινία για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα.

Ως προσροφητικό είναι ιδανικά κατάλληλο για πυριτική πηκτή, η οποία έχει υψηλό δείκτη απορρόφησης υγρασίας. Επιπλέον, μπορεί πάντα να στεγνώσει στο φούρνο, παρέχοντας το υλικό με πολλαπλές χρήσεις.

Σημαντικό! Για να αυξήσετε τη λειτουργικότητα του αφυγραντήρα από πλαστικά μπουκάλια, τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα υπολογιστή σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 10 cm, η οποία θα εξασφαλίσει την παροχή υγρού αέρα στη συσκευή.

Πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα από ένα παλιό ψυγείο

Η συσκευή τύπου συμπύκνωσης είναι πιο περίπλοκη, αλλά αν προσπαθήσετε λίγο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Για να ολοκληρώσετε μια εργασία, πρέπει:

 • από το παλιό ψυγείο για να αφαιρέσετε την πόρτα ξεβιδώνοντας τους μεντεσέδες.
 • μετράτε τις πόρτες και κόβετε το ίδιο στοιχείο του πλεξιγκλάς τους με πάχος 3 mm.
 • μετρήστε τη διαγώνιο ενός εγχώριου ανεμιστήρα που θα χρησιμοποιηθεί σε μια σπιτική συσκευή.
 • από τον πυθμένα της απόκλισης plexiglass 40 cm και κόψτε μια τρύπα που αντιστοιχεί στη διάμετρο του ανεμιστήρα.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην τρύπα με βίδες με αυτόματη βρύση, ώστε να παρέχει αέρα στο εσωτερικό του ψυγείου.
 • Στο επάνω μέρος της πλάκας, τρυπήστε μια τρύπα για την εγκατάσταση ενός σωλήνα για την αφαίρεση του υγρού.
 • στερεώνει τον εύκαμπτο σωλήνα στην πλάκα.
 • αντί της παραδοσιακής πόρτας, εγκαθίσταται και στερεώνεται ένα επικαιροποιημένο στοιχείο από πλεξιγκλάς χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 • Όλες οι αρθρώσεις υφίστανται επεξεργασία με ένα σφραγιστικό για να δημιουργήσουν μια αναπόσπαστη δομή.
 • εγκαθίσταται μια δεξαμενή συλλογής απορριμμάτων.

Μια τέτοια συσκευή θα μειώσει τους δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο κατά 10%.

Σημαντικό! Ο ξηραντήρας αέρα συμπύκνωσης μειώνει όχι μόνο τους δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο, αλλά και τη θερμοκρασία σε 5 μοίρες, η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήση το καλοκαίρι. Για να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό συμπυκνωτικό στεγνωτήριο σε κρύο καιρό, πρέπει να εγκαταστήσετε τον θερμαντήρα απευθείας στην πόρτα ή στην κορυφή της συσκευής. Οι ροές αέρα από τον ανεμιστήρα και τον θερμαντήρα πρέπει να τέμνονται.

Σημαντικές σημειώσεις

Κατά την οργάνωση της αφυγρανής του αέρα στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι δείκτες υγρασίας. Μετά από όλα, πολύ ξηρό αέρα στο δωμάτιο είναι εξίσου καταστρεπτικό. Για τη μέτρηση της υγρασίας στο δωμάτιο χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Σε περίπτωση που τα στοιχεία της υπερβαίνουν το 70%, η αποστράγγιση του δωματίου είναι απλά απαραίτητη. Οι δείκτες με υγρασία 80% είναι κρίσιμοι, καθώς χρησιμεύουν ως ιδανικό μέσο για την ταχεία ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας. Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί η εμφάνισή τους παρά να αντιμετωπιστεί.

Ο οικιακός αφυγραντήρας δεν έχει πολύ αισθητική εμφάνιση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές για την αποστράγγιση των επαγγελματικών χώρων. Η εγκατάσταση της συσκευής μπορεί σε λίγες ώρες να μειώσει την υγρασία σε αποδεκτά επίπεδα.

Πώς να κάνετε σωστά έναν αφυγραντήρα να δουλεύει με τα χέρια σας

Σχετικά με τον αφυγραντήρα, δεν το σκεφτόμαστε ούτε καν μέχρι η κατοικία μας να έχει κανονικό επίπεδο υγρασίας. Αλλά όταν οι τοίχοι αρχίζει να ρέει το νερό και η οροφή καλύπτεται με μούχλα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως το πώς να απαλλαγούμε από υπερβολική υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν τρεις επιλογές: πρώτον - να αφήσει τα πάντα όπως είναι και να πεθάνει σιγά-σιγά σε ένα διαμέρισμα γεμάτο με ενεργό σπόρια των μυκήτων και μούχλας. Ο δεύτερος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα αφυγραντήρα στο κατάστημα, πληρώνοντας για αυτή την ευχαρίστηση πολλά σκληρά κερδισμένα ρούβλια. Η τρίτη επιλογή είναι να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα αέρα για το σπίτι με τα χέρια σας από ένα αυτοσχέδιο υλικό.

Αλλά δεν μπορείτε να πάρετε μια δέσμη των σκουπιδιών, παράγουν - ένα αφυγραντήρα, και ξαφνικά γίνεται. Χρειάζεστε τουλάχιστον να ξέρετε πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας, για να αναπαραγάγετε κάτι τέτοιο. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε την αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών και θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε ένα αποξηραντικό οικιακής χρήσης από εμάς, σύμφωνα με τις βήμα προς βήμα οδηγίες που θα σας δώσουμε.

Κάνουμε ένα στεγνωτήριο συμπύκνωσης από αυτοσχέδια μέσα

Η λειτουργία των μονάδων αυτού του τύπου βασίζεται στους νόμους της φυσικής: ο υδρατμός, η είσοδος σε ένα ψυχρό αντικείμενο, η συμπύκνωση. Αυτή είναι η αρχή ενός ξηραντηρίου συμπύκνωσης ή, όπως ονομάζεται επίσης, τύπου ψυγείου. Ο αέρας εισέρχεται στην ψυχρή επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας και συμπυκνώνεται πάνω του. Μετά - το νερό ρέει σε ένα ειδικό δοχείο από όπου αφαιρείται και ο αέρας θερμαίνεται από τον δεύτερο εναλλάκτη θερμότητας στην εξωτερική θερμοκρασία.

Είναι αυτή η αρχή που θα μας οδηγήσει στην κατασκευή ενός τέτοιου σπιτικού αφυγραντήρα αέρα. Η πιο παρόμοια οικιακή συσκευή είναι ένα συνηθισμένο, οικείο και αγαπημένο ψυγείο. Δεν προσφέρουμε να σπάσουμε ένα καλό προϊόν, αλλά είναι πολύ πιθανό να αγοράσουμε μια παλιά συσκευή οποιουδήποτε έτους, το κύριο πράγμα είναι ότι πρέπει να δουλέψει. Για να κατασκευάσουμε ένα σπιτικό αφυγραντήρα, χρειαζόμαστε κάποια υλικά:

 1. Ένα φύλλο πλεξιγκλάς, κατάλληλο για την κατάψυξη
 2. Αρκετές βίδες για μέταλλο
 3. Σφραγιστικό σιλικόνης
 4. Δύο εγχώριοι ανεμιστήρες εξαγωγής
 5. Οποιοσδήποτε οικιακός θερμαντήρας
 6. Ελαστικό κομμάτι εύκαμπτου σωλήνα

Συλλέγουμε τον αφυγραντήρα από τα χέρια μας.

 1. Κόβουμε το plexiglass σύμφωνα με τις διαστάσεις του καταψύκτη και προσθέτουμε έναν ανεμιστήρα σε αυτό, ο οποίος θα δουλέψει για να φυσάει στον αέρα, και ο δεύτερος - για να φυσάει. Σημειώστε ότι πρέπει να τα έχετε: ένα στην κορυφή και ένα στο κάτω μέρος.
 2. Στην Plexiglas, πρέπει να κάνετε τρύπες για την εισαγωγή και εμφύσηση του αέρα και μια άλλη τρύπα, κάτω από τον σωλήνα αποστράγγισης. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό στην κάτω γωνία της αυτοσχέδιας διαφανής πόρτας μας.
 3. Επιπλέον, όλα είναι απλά: προσαρμόζουμε το plexiglass στην πόρτα του καταψύκτη με βίδες.
 4. Όλες οι σχισμές για τη στερέωση των ανεμιστήρων και γύρω από τον σωλήνα αποστράγγισης αντιμετωπίζονται με στεγανωτικό.
 5. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε!

Αλλά κάναμε ένα αφυγραντήρα, όχι ένα κλιματιστικό, έτσι Πριν από τον αυτοσχέδιο αφυγραντήρα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν θερμαντήρα, αλλά να το κάνετε έτσι ώστε η ροή αέρα που το αφήνει να πέφτει πάνω στον θερμαντήρα. Τώρα όλα είναι ακριβώς, και ο σπιτικό μας αφυγραντήρας λειτουργεί ακριβώς όπως και ο αγορασμένος. Η αλήθεια μας, πιο περίπλοκη και δεν φαίνεται πολύ, αλλά ως αφυγραντήρας στο γκαράζ θα είναι πολύ καλό να κοιτάξουμε.

Παράγουμε μια συσκευή προσρόφησης για απορρόφηση υγρασίας

Αυτά τα ξηραντικά καλούνται σωστά αποξηραντικά, αφού η αρχή της λειτουργίας τους είναι να περάσουν τον αέρα μέσω ειδικής ουσίας με υψηλό βαθμό απορροφητικότητας. Στη συνέχεια, ο στραγγισμένος αέρας θερμαίνεται και εκκενώνεται έξω. Είναι απλό, απλά πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα αέρα στο σπίτι, ο οποίος θα λειτουργεί με βάση αυτή την αρχή;

Κατ 'αρχάς, πρέπει να πάρετε ένα silica gel, το οποίο έχει εξαιρετικές απορροφητικές ιδιότητες. Κατά τη χρήση του, υπάρχει ένα άλλο πλεονέκτημα: είναι εύκολα "επαναφορτιζόμενη", δηλ. Απαλλάσσεται από την υγρασία που συσσωρεύεται εκεί. Ως εκ τούτου, μπορούμε να παράγουμε έναν απλό επαναχρησιμοποιήσιμο αφυγραντήρα.

Πριν κάνετε έναν αφυγραντήρα αέρα, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

 • Δύο όμοια πλαστικά δοχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική φιάλη για 2 λίτρα.
 • Μαχαίρι ή ψαλίδι γραφείου
 • Selikogel, περίπου 200 γραμμάρια. Αγοράστε εύκολα στο δίκτυο για μια γελοία τιμή περίπου $ 1 ανά κιλό.
 • Ανεμιστήρα ψύξης CPU με παροχή ρεύματος
 • Πυροβόλο όπλο
 • Σιλό
 • Bint

Αρχίζουμε να κάνουμε ένα δωμάτιο ξηραντικό.

 1. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τη πλαστική φιάλη στο μισό.
 2. Στο κάτω μέρος, κοντά στον πυθμένα, κάντε τρύπες με ένα κόκκινο ζεστό ρολό. Απαιτούνται για να βγουν από τον ξηρό αέρα. Οι οπές δεν πρέπει να είναι μικρές, πρέπει να επιτρέπουν την ελεύθερη ροή του αέρα.
 3. Καλύψτε το επάνω μέρος της φιάλης με ένα κομμάτι γάζας ή επίδεσμο και στερεώστε το. Αυτό θα είναι το δεύτερο δοχείο όπου θα χυθεί το πήγμα πυριτίας.
 4. Γυρίζουμε το κομμένο μπουκάλι προς τα κάτω με το λαιμό και καλύπτουμε το σιλικαζέλ μέσα.
 5. Τώρα τοποθετήστε το δοχείο με το προσροφητικό στο κάτω μισό της φιάλης.

Το μισό του αφυγραντήρα είναι έτοιμο.

Για το καπάκι του σπιτικού αφυγραντήρα, χρειαζόμαστε το κάτω μέρος της δεύτερης φιάλης.

 1. Μετρήστε από κάτω περίπου 10 cm και κόψτε αυτό το κομμάτι του δοχείου.
 2. Τώρα το πιο δύσκολο πράγμα: στο κάτω μέρος θα πρέπει να κάνετε πολλές τρύπες, και το ένα καλύτερα είναι καλό για τον ανεμιστήρα. Εάν είναι δύσκολο να κάνετε μαχαίρι, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι.

Σημαντικό!
Η οπή πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερη από τον ανεμιστήρα.

 • Όταν όλα είναι έτοιμα, κόψτε τον ανεμιστήρα με ένα αυτοκόλλητο πιστόλι στο κάτω μέρος της φιάλης, έτσι ώστε να λειτουργεί με το φούσκωμα.

  Σημαντικό!
  Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ξηραντικού, όλα τα κενά μεταξύ του πυθμένα του καλύμματος φιάλης και του ανεμιστήρα πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά.

 • Και το τελευταίο άγγιγμα: εισάγετε το κάλυμμα του ανεμιστήρα στο πρώτο μισό, κάνατε τον αφυγραντήρα όσο το δυνατόν πιο σφιχτό. Για πιστότητα, οι αρμοί μπορούν να τυλιχτούν με ταινία scotch.
 • Τώρα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε!
 • Ο ανεμιστήρας φυσά αέρα μέσα στη συσκευή, ο αέρας διέρχεται από το αντιδραστήριο (σίλικα τζελ), όπου χάνει υπερβολική υγρασία. Μετά από αυτό, μέσω του λαιμού της φιάλης και γάζας πηγαίνει στο δεύτερο μέρος της δεξαμενής, όπου μέσα από τις τρύπες στο κάτω μέρος και εισέρχεται στο δωμάτιο. Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε τον αφυγραντήρα τον εαυτό σας, στη συνέχεια σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να διαβάσετε ποια είναι τα μοντέλα πωλήσεων των στεγνωτηρίων απορρόφησης.

  Παραδόξως, αυτός ο ξηραντής λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά και ήσυχα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνία του δωματίου έτσι ώστε να μην συναντήσει τα μάτια σας, και μπορείτε να το διακοσμήσετε έτσι ώστε να μην φαίνεται χειρότερα από την αποθήκευση αναλόγων. Αφού η σίλικα ζελ κατέστη ελάχιστα ικανοποιημένη με τα καθήκοντά τους, ανοίξτε τη συσκευή και στεγνώστε το αντιδραστήριο στο φούρνο, 2-3 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Μετά από αυτή τη διαδικασία, μπορείτε πάλι να κοιμηθείτε μέσα στο αφυγραντήρα και να επαναλάβετε τα πάντα ξανά.

  Το κύριο πράγμα είναι ότι μάθατε την αρχή της λειτουργίας ορισμένων συσκευών που είναι σε θέση να μειώσουν την υγρασία στο δωμάτιό σας και το έκαναν το ίδιο με τα χέρια σας, ξοδεύοντας λίγο χρόνο και χρήματα σε αυτό.

  Αφυγραντήρας αέρα

  Άνετο κλίμα στο διαμέρισμα - η έννοια είναι μάλλον υπό όρους και ατομική. Πρώτα απ 'όλα, αισθανόμαστε δυσφορία όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει ή πέφτει, αλλά όχι μόνο έγινε δείκτης μιας υγιούς ατμόσφαιρας στο σπίτι. Η υγρασία μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την άνεση της ζωής, αλλά και την υγεία. Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, πολλά βακτήρια που είναι ενεργά αόρατα στο μάτι και αυτά που βλέπουμε, μύκητες και μούχλα, είναι ήδη αποτέλεσμα μακρόχρονης επίδρασης της υγρασίας. Φυσικά, αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί και μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους σταθεροποίησης του μικροκλίματος στο σπίτι είναι ο αφυγραντήρας.

  Επικίνδυνη υγρασία

  Για τους ανθρώπους που πάσχουν από υπερτασικών διαταραχών και της χρόνιας αγγειακής νόσου, το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο πρέπει να τηρούνται άνευ όρων. Και για ένα υγιές άτομο, η γειτονιά με αποικίες βακτηρίων δεν αποτελεί καλό σημείο. Η υπερβολική υγρασία είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει τα υλικά διακόσμησης των τοίχων, οροφής, δαπέδου, σε ξύλινα στοιχεία σχεδίασης και τα έπιπλα, το σχεδιασμό του μετάλλου, για να μην αναφέρουμε τα συνήθη είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικά είδη και τα ρούχα.

  Το πρώτο σήμα συναγερμού, λέγοντας ότι είναι ώρα να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας στο σπίτι, προέρχεται από το μπάνιο και από την κουζίνα, από δωμάτια όπου η υγρασία είναι σταθερά υψηλή. Εκεί εμφανίζονται συχνότερα μούχλα και μύκητες, οι οποίοι τελικά ζουν σε τοίχους, δάπεδα και οροφές σε όλο το σπίτι. Και αυτά τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα, αν όχι να λάβουν αντίμετρα.

  Πόσο κοστίζει ο αφυγραντήρας;

  70-73% υγρασία και θερμοκρασία δωματίου - οι ιδανικές συνθήκες για τη ζωή και την αναπαραγωγή πολλών μικροοργανισμών που είναι επιβλαβείς για την υγεία και μπορεί να καταστρέψει όχι μόνο το ξύλο. Επιπλέον, μούχλα και μύκητες δεν εμφανίζονται αμέσως και δεν είναι απαραίτητα το πιο περίοπτη θέση, αλλά η επιρροή τους στο σώμα μας μπορεί να εντοπιστεί από την πρώτη ημέρα του φόρμα ή το ωίδιο κάπου κάτω από την ταπετσαρία.

  Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να κάνετε είτε ένα αφυγραντήρα αέρα με τα χέρια σας, το οποίο είναι φθηνότερο, αλλά πιο δύσκολο, ή τρέξτε γύρω από τα καταστήματα και αγοράστε μια έτοιμη συσκευή μάρκας. Η τιμή του εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και τη χώρα παραγωγής. Για παράδειγμα, κινεζικές συσκευές μπορεί να κοστίσει από 5-6 χιλιάδες ρούβλια, και μια γερμανική συσκευή σπίτι μπορεί να κοστίσει 15-25 χιλιάδες, ανάλογα με την απόδοση.

  Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

  Μια σύγχρονη συσκευή που κατασκευάζεται σε περιβάλλον παραγωγής για οικιακή χρήση, κατά κανόνα, είναι ένας τοίχος τοποθετημένος ξηραντήρας αέρα με μέγεθος στήλης αερίου. Ωστόσο, κάθε μοντέλο έχει διαφορετικές επιδόσεις, δηλαδή, μπορεί να διαχωρίσει από τον αέρα ορισμένου όγκου διαφορετική ποσότητα νερού. Για να υπολογίσετε την απόδοση της συσκευής, πρέπει να γνωρίζετε την ένταση του χώρου και την ποσότητα υγρασίας στον αέρα, καθώς η συσκευή για κουζίνα ή μπάνιο σε πολυώροφο κτίριο θα διαφέρει ως προς την απόδοσή του από το στεγνωτήριο της πισίνας.

  Η αρχή της συσκευής είναι απλή - αποστραγγίζει τον αέρα, συμπυκνώνοντας την υγρασία. Σε κάθε μία από αυτές τις συσκευές, εγκαθίσταται ένας εξατμιστής, μέσω του οποίου περνάει ένας ορισμένος όγκος αέρα και η υγρασία συμπυκνώνεται εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας. Αναλυτικότερα, δεν θα εξετάσουμε τις επώνυμες συσκευές, αλλά προσπαθήστε να κάνετε τον δικό σας αφυγραντήρα τον εαυτό σας.

  Κάνουμε τον αφυγραντήρα με τα χέρια μας

  Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί πώς η υγρασία θα διαχωριστεί από τον αέρα, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τρεις τρόπους:

  χρησιμοποιώντας πτώση θερμοκρασίας και υγρασία συμπύκνωσης.

  θέρμανση του αέρα σε υψηλή θερμοκρασία.

  για τη διαχωρισμό της υγρασίας με προσρόφηση.

  Ο απλούστερος τρόπος που θα κοστίσει μια δεκάρα απορροφάται. Για να γίνει αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε silica gel, το οποίο χρησιμοποιείται για την παγίδευση υγρασίας σε κουτιά υποδημάτων και παρόμοιες συσκευασίες. Εξαιρετικά απλός σχεδιασμός: Λαμβάνεται ένα πλαστικό μπουκάλι 2 λίτρων (2 τεμάχια), κόβεται στο μισό και οι οπές γίνονται στο κάτω μέρος μιας από τις φιάλες.

  Η διάτρητη φιάλη εισάγεται στο σύνολο, το απορροφητικό τοποθετείται στο άνω δοχείο. Τώρα πρέπει να εξασφαλίσετε μια ροή αέρα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιείται ένα ψυγείο από το τροφοδοτικό του υπολογιστή ή, σε ακραίες περιπτώσεις, από τον επεξεργαστή. Η ραφή στη διασταύρωση των δύο φιαλών σφραγίζεται με στεγανωτικό ή απλή κολλητική ταινία και ο ψυκτήρας εισάγεται και στερεώνεται στο άνω περίβλημα του μπουκαλιού.

  Η δεύτερη έκδοση του αυτο-κατασκευασμένου αφυγραντήρα αέρα βασίζεται στο σχεδιασμό ενός παλιού καταψύκτη ή ψυγείου. Εδώ η αρχή λειτουργίας είναι πολύ απλή - από οποιοδήποτε από τα ανεμιστήρα κουκούλα είναι αναγκαία για την οδήγηση του αέρα σε ένα καταψύκτη για να ψυχθεί σε συμπύκνωση, η οποία εκκενώνεται προς τα έξω μέσω του συστήματος αποστράγγισης μητρική ψυγείο ή στην κατάψυξη.

  Αυτό εφαρμόζεται απλά - αντί για την πόρτα της κάμερας, τοποθετείται ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο ο ανεμιστήρας τοποθετείται από την κουκούλα. Στην κορυφή του καλύμματος γίνονται οπές μέσω των οποίων εξέρχεται ο στραγγισμένος και ψυχρός αέρας. Το συμπύκνωμα μπορεί να εξέρχεται όπως μέσω ενός κανονικού συστήματος αποστράγγισης ή μέσω ενός πρόσθετου, αν η υγρασία στο δωμάτιο είναι αρκετά υψηλή.

  Έτσι, χωρίς να επενδύσετε μια δεκάρα, μπορείτε να φέρετε το μικροκλίμα στο διαμέρισμα και να αναπνέετε τον αέρα της κανονικής υγρασίας. Με την ευκαιρία, μπορείτε να ελέγξετε την υγρασία από ένα φτηνό υγρόμετρο, το οποίο πωλείται στα καταστήματα οικιακών ειδών. Καλή δουλειά και καθαρό αέρα στο σπίτι!

  Συλλέγουμε το αφυγραντήρα με τα χέρια μας: το σχέδιο και την αρχή λειτουργίας

  Η υπερβολική υγρασία είναι τόσο έντονη όσο η μεγάλη ξηρότητα του αέρα. Επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου.

  Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες συνέπειες: το περιβάλλον επιδεινώνεται, τα πράγματα είναι χαλασμένα, καθώς και στοιχεία φέροντων δομών.

  Ως αποτέλεσμα της υπερβολικής πρήζεται υγρασία δάπεδο και ταπετσαρία στημονιού, διογκώνονται πόρτες, τοίχους καλύπτεται με τεράστια μπαλώματα του καλουπιού μετά από λίγο τα πράγματα αρχίζουν να αμβλύνουν και δυσάρεστη οσμή.

  Επιπλέον, τα έπιπλα με έργα ζωγραφικής, διαφορετικά μουσικά όργανα, λεπτομέρειες από ξύλο, κατεστραμμένα από επιβλαβείς μικροοργανισμούς μπορεί να επιδεινωθούν. Το σπίτι είναι γεμάτο με μικροσπόρια μούχλας και έχει μια δυσάρεστη οσμή.

  Είδη αφυγραντήρων

  Με την υψηλή υγρασία στο σπίτι μπορείτε να πολεμήσετε χρησιμοποιώντας μια κλασική μέθοδο όπως αερισμό, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύγχρονο στεγνωτήρα αέρα για ένα διαμέρισμα.

  Ο προηγμένος εξοπλισμός λειτουργεί με βάση διαφορετικές φυσικές αρχές που συμβάλλουν στη μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο, καθώς και στη διαρκή διατήρηση των συνθηκών αυτού ή αυτού του μέσου σε κατάλληλο επίπεδο.

  Στην εποχή μας υπάρχει τέσσερις βασικοί τύποι αφυγραντήρων οικιακού αέρα για το σπίτι:

  • απορρόφηση απορρόφησης υγρασίας.
  • συμπίεση ή εξάτμιση.
  • συσκευή βασισμένη στην αρχή Peltier ·
  • περιστροφική προσρόφηση.

  Ο πρώτος τύπος λειτουργεί χάρη στον προσροφητή, που περιέχεται στο εσωτερικό και απορροφά τέλεια την υγρασία.

  Εξατμιστικό στεγνωτήριο λειτουργεί λόγω του ότι ο υγρός αέρας αποστέλλεται στην ψυχρή επιφάνεια, όπου συμπυκνώνεται και ρέει σε ειδικό χώρο.

  Το τρίτο είδος είναι ένας εξοπλισμός που περιέχει ένα στοιχείο Peltier. Βασίζεται στην επίδραση της ψύξης αρκετών δομών ημιαγωγών ως αποτέλεσμα της διέλευσης του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω αυτών.

  Στεγνωτήρας περιστροφικής προσρόφησης Πρόκειται για μια προηγμένη τάξη, η αρχή της οποίας συνδυάζει τα δύο προηγούμενα.

  Εγκατάσταση μεταλλικού σωλήνα νερού στο σπίτι, λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τη σύνδεση.

  Τι βλάβη έχει το νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο; Ανάλυση και καθαρισμός του νερού από το φρεάτιο από σίδηρο.

  Ο ξηραντήρας ή ο λυοφιλιστής αέρα είναι εγκατεστημένος σε

  • Ιδιωτικά σπίτια και αστικά διαμερίσματα,
  • μπάνιο ή τουαλέτα,
  • κουζίνα,
  • Τα δωμάτια στα οποία υπάρχει πισίνα ή τεράστιο ενυδρείο,
  • θερμοκήπια,
  • αποθήκες,
  • κελάρια,
  • δωμάτια, που προορίζονται για την ξήρανση ρούχων,
  • αθλητικά αποδυτήρια,
  • κελάρια,
  • γκαράζ,
  • σε σοφίτες.

  Αρχή λειτουργίας του ξηραντήρα συμπύκνωσης

  Αποξηραντικό τύπου συμπύκνωσης λειτουργεί με βάση την αρχή της συμπύκνωσης υδρατμών, που περιέχεται στον αέρα. Η εργασία αυτής της μεθόδου εκτελείται από τη λειτουργία του ψυκτικού κυκλώματος, το οποίο αλληλεπιδρά με τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή, τοποθετημένα κοντά το ένα στο άλλο. Αυτός θεωρείται ότι είναι το πιο αποδοτικό από οικονομική άποψη.

  Ο αέρας στο δωμάτιο ξηραίνεται ως εξής:

  • Χάρη στον κινητήρα, ο υγρός αέρας αναγκάζεται να εισέλθει στο σύστημα.
  • Στη συνέχεια ψύχεται στον εξατμιστή με τη βοήθεια ψυκτικού μέσου.
  • Ο στραγγισμένος και ψυχρός αέρας διέρχεται μέσω ενός θερμού συμπυκνωτή και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο.

  Οι ξηραντές συμπυκνωμάτων έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • κινητικότητα,
  • αυτονομία,
  • συμπαγές,
  • ευρεία γκάμα μοντέλων.

  Είναι υπέροχα για:

  • οικιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μικρή ποσότητα κυβισμού,
  • πάρκα νερού,
  • δωμάτια με πισίνα.

  Η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους μειώνεται σημαντικά όταν μειώνεται απότομα η θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε θερμοκρασίες κάτω των + 10 ° C είναι άχρηστη η χρήση τέτοιων συσκευών.

  Ξηραντήρας συμπυκνωμάτων από το ψυγείο με τα χέρια του

  Ο υγρός αέρας στεγνώματος συμπυκνωμάτων μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας για αυτό το σκοπό αυτοσχέδια υλικά.

  Για να κάνετε τη συσκευή απαραίτητη:

  • ένα παλιό καταψύκτη που βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας.
  • ένα μικρό κομμάτι οργανικού γυαλιού με διαστάσεις που συμπίπτουν με τις παραμέτρους του θαλάμου.
  • Είδη για τη στερέωση - Βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
  • στεγανωτικό - κόλλα σιλικόνης.
  • δύο οπαδούς?
  • ηλεκτρική θερμάστρα?
  • κοίλο σωλήνα από καουτσούκ.

  Πρώτον, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την πόρτα από την επιλεγμένη καταψύκτη.

  Στο κάτω μέρος του τεμαχίου πλεξιγκλάς, πρέπει να συνδέσετε με ασφάλεια έναν ανεμιστήρα, έτσι ώστε να χτυπήσει απαραίτητα μέσα στην κατάψυξη. Για να γίνει αυτό, στο βιολογικό γυαλί πρέπει να φτιάξετε μια τρύπα προσγείωσης του κατάλληλου μεγέθους. Για τη στερέωση, χρησιμοποιούνται βίδες με αυτοκόλλητη τομή και κάθε άρθρωση γίνεται προσεκτικά με στεγανωτικό.

  Ένας άλλος ανεμιστήρας πρέπει να συνδεθεί στην κορυφή του γυαλιού. Έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί ζεστό και ξηρό αέρα πίσω στο δωμάτιο. Είναι ξεδιπλωμένο έτσι ώστε να φυσάει τη ροή του αέρα.

  Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε έναν κοίλο σωλήνα από καουτσούκ. Ο ρόλος του είναι να αφαιρέσει τη συμπυκνωμένη υγρασία από τον αφυγραντήρα.

  Για τοποθέτηση στο κάτω μέρος του οργάνου, πρέπει να διοχετευτεί μια μικρή τρύπα. Ένας σωλήνας εισάγεται μέσα του, μετά τον οποίο τα άκρα της οπής επεξεργάζονται με κόλλα σιλικόνης. Κάτω από το σωλήνα, τοποθετήστε ένα ευρύχωρο δοχείο για να αποστραγγίσετε το συμπύκνωμα.

  Στο τελευταίο στάδιο, το οργανικό γυαλί με ανεμιστήρες τοποθετείται στον θάλαμο κατάψυξης αντί της παλιάς πόρτας.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής μιας συσκευής από το ψυγείο με τα χέρια σας, παρακολουθήστε το βίντεο:

  Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία σε ένα διαμέρισμα: άλλοι τρόποι αποστράγγισης

  Μέχρι σήμερα, είναι γνωστό τρεις βασικοί τρόποι αποστράγγισης του υγρού αέρα:

  1. Αφομοίωση είναι ότι ο κρύος αέρας περιέχει σχετικά μικρότερη ποσότητα υδρατμών από τον θερμό αέρα. Θεωρείται ότι δεν είναι πολύ αποτελεσματικό για δύο λόγους: η υγρασία δεν μπορεί να απορροφηθεί όλη την ώρα και μόνο σε περιορισμένες ποσότητες, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας.
  2. Μέθοδος προσρόφησης αναπτύχθηκε με τις ιδιότητες sorption των ειδικών ουσιών, που ονομάζονται sorbents. Στη συσκευή υπάρχει πορώδες υλικό, αλλά η αποτελεσματικότητα του ροφητικού μειώνεται σημαντικά ως κορεσμός. Το μειονέκτημα της είναι η κατανάλωση ενέργειας σε τεράστιες ποσότητες, καθώς και μια σύντομη περίοδος λειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε πυριτική πηκτή πάνω σε φορέα κατασκευασμένο σε υαλοβάμβακα.
  3. Μέθοδος συμπύκνωσης Με βάση τη συμπύκνωση υδρατμών, που περιέχεται στον αέρα.

  Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να μετρηθεί με διάφορα όργανα:

  Στεγνωτήρας αέρα τύπου απορρόφησης είναι μια συσκευή που αφαιρεί την υπερβολική υγρασία από τον αέρα, γεγονός που εξηγείται από τις ιδιότητες των προσροφητικών.

  Για την κατασκευή αυτού του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί ένας ειδικός ρότορας, ο οποίος θα πρέπει να γεμίσει με ένα προσροφητικό που κατασκευάζεται με ένα φορέα από ίνες υάλου. Επιπλέον, πήγμα πυριτίας, ζεόλιθος με ενεργοποιημένη αλουμίνα μπορεί να χρησιμεύσει ως προσροφητικό.

  Κόστος και κατασκευαστές απορροφητή υγρασίας

  Κατά την επιλογή ενός μοντέλου αφυγραντήρα αέρα, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε αρκετά βασικά χαρακτηριστικά:

  • Δυνατότητα αφύγρανσης.
  • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας;
  • Δεξαμενή χωρητικότητας για αποθήκευση νερού.
  • Δυνατότητα χρήσης συνεχούς αποστράγγισης.
  • Αυτόματες λειτουργίες λειτουργίας.
  • Κατανάλωση ισχύος.

  Στην εποχή μας, μπορείτε να αγοράσετε και φθηνά και πιο ακριβά μοντέλα. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του απορροφητήρα υγρασίας, τα χαρακτηριστικά του, αλλά και από τον κατασκευαστή.

  Ο κορυφαίος κατασκευαστής και προγραμματιστής συστημάτων είναι η αγγλική εταιρεία Calorex. Ασχολείται με την παραγωγή συσκευών καναλιών και monoblock.

  Σχετικά φθηνά μοντέλα κατασκευάζονται από μια τέτοια εταιρεία όπως EcoSystems. Επιπλέον, η παραγωγή ασχολείται με άλλα θέματα:

  • Ballu,
  • Aucma,
  • CooperHunter,
  • Coughi, DTGroup,
  • Dantherm,
  • Ecor Pro,
  • Microwell,
  • MyCond,
  • Neoclima από τον Hidros,
  • Αεροφωτογραφία.

  Ο αφυγραντήρας αέρα είναι μια πολύ σημαντική συσκευή που βοηθά να διατηρηθεί η κατάσταση στο δωμάτιο στο σωστό επίπεδο. Επομένως, ο εξοπλισμός πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά, μελετώντας διεξοδικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

  Tion Clever

  Air καθαριστής Τοχή Clever - καταστρέφει τους μικροοργανισμούς κάνει τον αέρα υγιή και προστατεύει ένα πλήθος από δυνητικά επιβλαβείς ρύπους, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, λεπτή σκόνη και τα βακτήρια. Το Tion Clever συνδέεται με το σύστημα MagicAir και ελέγχεται από το smartphone.

  Αποτελεσματική για την προστασία από ιικές μολύνσεις και αλλεργιογόνα. Σε αντίθεση με τα συμβατικά φίλτρα αέρα, όχι μόνο καθυστερεί τους ιούς, μολύνσεις και σωματίδια μέσα στη συσκευή, αλλά και τους καταστρέφει απευθείας στα φίλτρα. Κατάλληλο για την πρόληψη των αλλεργιών, του άσθματος, της πολυνίτιδας, καθώς και των αερομεταφερόμενων λοιμώξεων. Το Tion Clever είναι συμβατό με το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Ο σταθμός βάσης MagicAir μετρά την ποιότητα του αέρα, μεταδίδει δεδομένα στην εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας και ελέγχει την απολύμανση Tion Clever cleanser-decontamination χρησιμοποιώντας ένα smartphone.

  Χαρακτηριστικά του Tion Clever:

  • Χάρη στη λειτουργία αδρανοποίησης, οι ιοί και τα αλλεργιογόνα όχι μόνο καθυστερούν μέσα στο Tion Clever, αλλά και καταστρέφονται εντελώς.
  • Λόγω της ιδιαίτερης δομής και της υψηλής χωρητικότητας των φίλτρων, το Tion Clever καθυστερεί μερικές φορές περισσότερα αλλεργιογόνα από τα περισσότερα άλλα φίλτρα αέρα.
  • Πλήρης τεχνολογία καθαρισμού. Ο αέρας καθαρίζεται όχι μόνο από τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα, τους ιούς, αλλά και από επιβλαβή αέρια και οσμές.
  • Η αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας Tion Clever επιβεβαιώνεται από το Κρατικό Επιστημονικό Κέντρο Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.

  Αφυγραντήρες αέρα

  Οι διαφορές θερμοκρασίας και υγρασίας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους δημιουργούν δυσάρεστες συνθήκες διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν αφυγραντήρα. Η βιομηχανική παραλλαγή δεν είναι φθηνή, έτσι σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να φτιάξουμε έναν αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα δικά μας χέρια.

  Γιατί ένα διαμέρισμα χρειάζεται έναν αφυγραντήρα αέρα

  Οι πιο ανεπιθύμητοι και απροσδόκητοι επισκέπτες στο σπίτι μας είναι μούχλα και μύκητες. Οι διαμάχες τους διαρκούν συνεχώς, αλλά τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε κατάσταση αδρανοποίησης, επειδή για την ενεργοποίησή τους χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις:

  • υγρασία;
  • υψηλή θερμοκρασία σε εσωτερικούς χώρους.

  Επαρκής θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών Κελσίου με σχετική υγρασία 80%, ώστε να βλέπετε με προσοχή την ανάπτυξη μούχλας και μύκητες στους τοίχους των δωματίων. Και γιατί στην περίπτωση αυτή, για παράδειγμα, ο γείτονάς σας δεν έχει τέτοια προβλήματα; Η απάντηση είναι απλή: η θερμοκρασία του αέρα σε όλα τα διαμερίσματα είναι συχνά ίδια, αλλά η υγρασία μπορεί να διαφέρει σοβαρά.

  Στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της υγρασίας, μπορείτε, φυσικά, να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία στο διαμέρισμα. Αλλά ποιος θέλει να ζήσει σε ένα κρύο; Από την άποψη αυτή, η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε έναν αφυγραντήρα.

  Επιπλέον, θα προστατεύσει την υγεία των ενοικιαστών του διαμερίσματος. Η ανοσία του σώματος εξαρτάται άμεσα από την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου: όσο στεγνός είναι, τόσο πιο δύσκολο είναι να πολλαπλασιαστούν τα επιβλαβή βακτήρια και τα μικρόβια.

  Η αποστράγγιση θα σας εξοικονομήσει επίσης από την εφίδρωση στα παράθυρα.

  Αρχή λειτουργίας

  Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες αέρα αντιπροσωπεύονται από μια ποικιλία μοντέλων που μπορούν να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Η πρώτη διαφορά είναι ο όγκος εργασίας, δηλαδή η ποσότητα νερού που φιλτράρεται από τον αέρα από τη συσκευή. Αυτή η παράμετρος μετράται σε λίτρα την ημέρα (24 ώρες).

  Για να επιλέξετε τη συσκευή με τη βέλτιστη ένταση, εξετάστε το μέγεθος του δωματίου στον οποίο θα εγκατασταθεί. Δώστε προσοχή στην τιμή του εξοπλισμού. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του ξηραντικού, τόσο πιο ακριβό είναι, αλλά αυτή η συσκευή σπάνια απαιτεί συντήρηση.

  Οι αφυγραντήρες είναι φορητοί και σταθεροί. Τα πρώτα είναι κινητά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικά δωμάτια, εάν είναι απαραίτητο. Σταθερά τοποθετημένα στον τοίχο, η μεταφορά τους δεν είναι δυνατή, αλλά έχουν περισσότερες επιδόσεις.

  Η αρχή του αφυγραντήρα βασίζεται στην αλλαγή της υγρασίας λόγω της συμπύκνωσης του. Ο αέρας έρχεται από το δωμάτιο με τη βοήθεια ανεμιστήρων μέσα στη συσκευή. Εκεί περνάει μέσα από τον εξατμιστή, που είναι ένα ψυγείο, η θερμοκρασία του οποίου είναι χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο. Η υγρασία συμπυκνώνεται λόγω αυτής της διαφοράς θερμοκρασίας.

  Το απλούστερο σχήμα ενός αφυγραντήρα αέρα

  Οι σταγόνες του συμπυκνώματος αποστραγγίζονται και συλλέγονται σε ειδικό δοχείο. Μετά τη διέλευση από τον εξατμιστή και την ψύξη, ο αέρας θερμαίνεται και τροφοδοτείται στην έξοδο, από όπου επιστρέφει στο δωμάτιο ήδη ξηρό και ζεστό.

  Δώστε προσοχή! Όταν χρησιμοποιείτε έναν τέτοιο αφυγραντήρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κτίριο είναι εξοπλισμένο με ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού που παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο και επιλέγει το αναμεμιγμένο.

  Διάγραμμα συμπυκνωτικού στεγνωτήρα αέρα

  Αυτοί οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται συχνά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Για να αποφευχθεί η θόλωση των παραθύρων στις εγκαταστάσεις.
  • να βελτιώσει το επίπεδο άνεσης της καθημερινής ζωής.
  • όταν πραγματοποιείτε επισκευές.

  Οποιαδήποτε υλικά φινιρίσματος κατά την επισκευή, όταν χρησιμοποιείτε τον αφυγραντήρα, στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα. Και η τεχνολογία δεν πάσχει καθόλου: η θερμοκρασία στο δωμάτιο παραμένει η ίδια.

  Αλγόριθμος για τη δημιουργία μιας συσκευής με τα χέρια σας

  Η αφυδάτωση παρέχεται από τρεις απλές αρχές:

  Φαίνεται, με τη βοήθεια της θέρμανσης, είναι πιο εύκολο να στεγνώσει ο αέρας στο δωμάτιο. Αλλά στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα ήθελε να είναι συνεχώς σε ένα πολύ ζεστό διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, θεωρούμε τις ακόλουθες δύο επιλογές: προσρόφηση και συμπύκνωση της υγρασίας. Για να κάνετε αφυγραντήρες με βάση αυτές τις αρχές, θα είστε σε θέση να το κάνετε μόνοι σας.

  Αποξηραντικό τύπου ξηραντικού

  Ίσως η απλούστερη επιλογή, η οποία δεν απαιτεί μεγάλο οικονομικό και χρονικό κόστος.

  1. Πάρτε 2 πλαστικά μπουκάλια. Ο όγκος καθενός δεν είναι μικρότερος από 2 λίτρα. Θα χρειαστείτε πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 2 λίτρων
  2. Το κάτω μέρος της πρώτης φιάλης είναι διάτρητο με μια καυτή βελόνα ή ένα νύχι για πλέξιμο. Διαχωρίστε το δοχείο σε δύο ίσα μισά.
  3. Στο κάτω μέρος, διάτρητο μέρος της πρώτης φιάλης, τοποθετήστε το δεύτερο μισό έτσι ώστε να είναι στραμμένο με το λαιμό προς τα κάτω. Ανοίξτε το πώμα στον λαιμό, κάνοντας πολλές τρύπες μέσα του με ένα κόκκινο ζεστό ρολό.
  4. Χύστε οποιοδήποτε απορροφητικό υλικό στην κορυφή της δομής. Βέλτιστη επιλογή - silica gel, η οποία έχει ισχυρές απορροφητικές ιδιότητες. Τα οποία αποκαθίστανται εύκολα μετά από ξήρανση της χρησιμοποιούμενης ουσίας. Για έναν αφυγραντήρα θα χρειαστείτε περίπου 250 γραμμάρια σίλικας ζελ. Ως πληρωτικό, χρησιμοποιήστε σιλικαζέλ
  5. Κόψτε το κάτω μέρος της δεύτερης φιάλης, μέσα στη δεξαμενή, στερεώστε τον ανεμιστήρα, ο οποίος θα πνίξει προς τον κόπο. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα USB ή ένα ψυγείο για να ψύξετε τον επεξεργαστή του υπολογιστή. Τοποθετήστε τη μονάδα πίεσης της συσκευής σε απόσταση 7-10 εκατοστά από το κάτω μέρος κοπής. Ως ανεμιστήρας σε έναν τέτοιο αφυγραντήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψυγείο από τον επεξεργαστή
  6. Τοποθετήστε τη δεύτερη φιάλη στο δοχείο που περιέχει το προσροφητικό. Τοποθετήστε την άρθρωση προσεκτικά τυλιγμένη με κολλητική ταινία για να σφραγιστεί. Περιστρέψτε το καπάκι από το λαιμό της δεύτερης φιάλης - για να εξασφαλίσετε ροή αέρα. Παράδειγμα σύνδεσης μερών των φιαλών για ένα αφυγραντήρα

  Έτσι, θα έχετε μια συσκευή χαμηλού θορύβου και αρκετά αποτελεσματική, η οποία μπορεί εύκολα να τροφοδοτηθεί από μια υποδοχή USB ή να φορτιστεί για ένα κινητό τηλέφωνο. Ο ανεμιστήρας δημιουργεί μια δύναμη εισροής και φυσάει αέρα μέσω του πυριτικού πηκτώματος και το στραγγισμένο ρεύμα εξέρχεται από τις διατρήσεις στο κάτω μέρος της δομής.

  Αποξηραντικό τύπου συμπύκνωσης

  Αυτή η συσκευή είναι πιο περίπλοκη από την προηγούμενη, αλλά η βάση του απαραίτητου σχεδιασμού είναι εύκολο να βρεθεί σε κάθε σύγχρονο σπίτι. Σε γενικές γραμμές, ένας τέτοιος αφυγραντήρας μπορεί να κατασκευαστεί, για παράδειγμα, από ένα παλιό ψυγείο.

  Παράδειγμα αφυγραντήρα από ψυγείο

  1. Αφαιρέστε την πόρτα από τους χώρους ψύξης και ψύξης, αποσυναρμολογώντας τους μεντεσέδες. Αυτό είναι εύκολο, αφού τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αφαιρούμενες πόρτες.
  2. Ανάλογα με τις διαστάσεις των απομακρυσμένων θυρών, μετρήστε πλάκες από πλεξιγκλάς πάχους τουλάχιστον 3 mm.
  3. Σε απόσταση 30-40 cm από την άκρη της πλάκας, κόψτε την τρύπα στην οποία θα τοποθετηθεί ο ανεμιστήρας. Οι διαστάσεις του πρέπει να συμπίπτουν με την προστατευτική σχάρα της μονάδας πίεσης.
  4. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα, στερεώστε τη σχάρα του με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Η συσκευή θα πρέπει να λειτουργεί ως μονάδα παροχής αέρα, που φυσάει τη ροή αέρα στο ψυγείο.
  5. Τρυπήστε μια σειρά οπών στο πάνω μέρος της πλάκας πλεξιγκλάς. Η συνολική τους επιφάνεια πρέπει να είναι ίση με την περιοχή της οπής για τον ανεμιστήρα.
  6. Καθαρίστε το κανονικό σύστημα απομάκρυνσης συμπυκνωμάτων από τη θήκη ή τροποποιήστε το. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε τον εξωτερικό σωλήνα πάνω από τον συμπιεστή με δεξαμενή αποθήκευσης με σωλήνα πολυμερούς.
  7. Το Plexiglass στερεώνει τις βίδες στο σημείο όπου πρέπει να υπάρχει μια πόρτα ψυγείου. Για να σφραγίσετε τους αρμούς και να τους μονώσετε, χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητη ταινία ή σιλικόνη.

  Τώρα πρέπει μόνο να ενεργοποιήσετε το ψυγείο, πριν τρέξετε τον ανεμιστήρα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος και η υγρασία στο δωμάτιο θα μειωθεί κατά 8-10%. Αν αυτός ο σπιτικό αφυγραντήρας θα λειτουργήσει πολύ, τότε εκτός από την υγρασία, η θερμοκρασία στο δωμάτιο θα μειωθεί.

  Βίντεο: πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

  Έλεγχος υγρασίας

  Πώς να λύσετε το ζήτημα του ελέγχου της υγρασίας; Οι ξηραντές αέρα του εργοστασίου είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένους αισθητήρες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Και τι γίνεται με την αυτό-κατασκευασμένη συσκευή; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο, αλλά είναι προαιρετικό και επίσης δεν λέει τίποτα για το επίπεδο υγρασίας.

  Χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο. Μπορεί να είναι διακόπτης ή ψηφιακός. Μπορείτε να το αγοράσετε σε πολλά εξειδικευμένα καταστήματα. Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή παρέχεται συχνά στο σχεδιασμό ορισμένων σύγχρονων μοντέλων ρολογιών.

  Το υγρόμετρο θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την υγρασία στο δωμάτιο

  Χρησιμοποιώντας έναν αυτόνομο αφυγραντήρα αέρα, μην ξεχνάτε ότι ο υπερβολικά ξηρός αέρας μπορεί να είναι επιβλαβής. Στην πραγματικότητα, εκτός από τους παθογόνους οργανισμούς, υπάρχουν χρήσιμα βακτήρια γύρω μας, τα οποία χρειάζονται επίσης υγρασία. Ένα υγρόμετρο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν υπάρχει ανάγκη για χρήση αφυγραντήρα. Εάν η υγρασία στο διαμέρισμα έχει φτάσει σε κρίσιμη τιμή 80%, στην οποία τα μούχλα και τα μανιτάρια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ενεργά, ενεργοποιήστε με ασφάλεια τη συσκευή. Δώστε προσοχή στις καιρικές συνθήκες: ίσως, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα, αλλά έναν υγραντήρα.

  Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε εύκολα να κάνετε τον αφυγραντήρα τον εαυτό σας. Έτσι, λύνεται ένα άλλο πρόβλημα: η χρήση ενός παλιού ψυγείου, το οποίο είναι κρίμα να ρίξει έξω, αλλά δεν υπάρχει πουθενά να το θέσω. Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας στην αφύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα. Εύκολη εργασία και άνεση για το σπίτι σας!

  Αφυγραντήρες αέρα

  Μούχλα, οι μύκητες είναι σαφώς ανεπιθύμητοι επισκέπτες στο σπίτι μας. Παρ 'όλα αυτά, αυτοί οι σύντροφοι είναι συνεχώς γύρω μας, οι διαφωνίες τους κυριολεκτικά αιωρούνται στον αέρα γύρω μας όλη την ώρα! Ωστόσο, τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε αδρανοποίηση. Για να μην τα ξυπνήσουμε, θα κατασκευάσουμε στεγνωτήρες με τα χέρια μας.

  Γιατί, σε κάποια διαμερίσματα, αρχίζουν να εκδηλώνουν την παρουσία τους σε απτή μορφή και οι ευτυχισμένοι ιδιοκτήτες άλλων δεν υποψιάζονται ότι δίπλα τους υπάρχουν τόσο δυσάρεστοι γείτονες; Η απάντηση είναι απλή: απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή τους. Σκουριασμένο στους τοίχους, μανιτάρια και μούχλα αρχίζουν σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 20 βαθμών και σχετική υγρασία 80 τοις εκατό. Και αν η θερμότητα σε όλα τα διαμερίσματα διατηρείται πάνω από αυτό το σήμα ουσιαστικά όλο το χρόνο, τότε η υγρασία είναι παντού διαφορετική.

  Για να καταπολεμήσουμε αυτά τα παράσιτα, είναι δυνατό να μειώσουμε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, αλλά είναι και μια άλλη ευχαρίστηση να ζήσουμε στην «παγωμένη πανωφόρα» και είναι δυνατόν και απαραίτητο να επηρεάσουμε την υγρασία - γι 'αυτό υπάρχουν ξηραντές αέρα. Εκτός από την καταπολέμηση μούχλας και μύκητες μέσω ενός αφυγραντήρα, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια σημαντική βελτίωση της υγείας των ενοικιαστών του διαμερίσματος. Το γεγονός είναι, πόσο ο αέρας είναι "υγρός", η ανοσία του οργανισμού εξαρτάται πάρα πολύ, και, το πιο σημαντικό, ο αέρας είναι "ξηρότερος", τόσο λιγότερο προδιάθεση για να ζήσουν και να αναπαραχθούν σε αυτόν είναι διάφοροι μικροοργανισμοί. Δηλαδή, η σχέση μεταξύ της κατάστασης της γύρω ατμόσφαιρας και της υγείας μας είναι άμεση.

  Εάν ο αέρας στεγνώσει, τότε μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από τον ιδρώτα στα παράθυρα. Συμφωνώ ότι το χειμώνα είναι πιο ευχάριστο να βλέπεις τι συμβαίνει στο δρόμο παρά να θαυμάζεις συνεχώς τα όμορφα, αν και ενοχλητικά, παγωμένα μοτίβα.

  Στο γεγονός ότι οι αφυγραντήρες του αντικειμένου αέρα έχουν διευθετηθεί, τώρα θα αρχίσουμε να κατασκευάζουμε ανεξάρτητα μια τέτοια απαραίτητη συσκευή.

  Είναι όλα σχετικά με τη φυσική!

  Αλλά πριν ασχοληθείτε με το όργανο και απαντήσετε στο ερώτημα πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα, ας δούμε πώς λειτουργεί αυτή η συσκευή. Κάνοντας κάτι, δεν ξέρω τι - κάτι πολύ αμφιλεγόμενο από την άποψη της αποτελεσματικότητας!

  Έτσι, η αρχή του αφυγραντήρα αέρα βασίζεται στους απλούστερους νόμους της φυσικής. Από το σχολείο που αποτελεί αντικείμενο αυτής της επιστήμης, πρέπει να θυμάστε ότι είναι δυνατό να αλλάξετε την υγρασία, ειδικότερα τον αέρα, με τρεις ενέργειες:

  Από αυτή την τριάδα, η απλούστερη στην οργάνωση και ουσιαστικά δεν επηρεάζει την άνεση είναι η συμπύκνωση. Μπορείτε σίγουρα να εξετάσετε ακόμα τη θέρμανση, αλλά σε ένα υπερβολικά ζεστό διαμέρισμα δεν είναι όλοι θέλουν να. Επομένως, η αρχή του αφυγραντήρα βασίζεται σε αυτό.

  Ναι, είναι ψυγείο!

  Το πλησιέστερο στον αφυγραντήρα είναι το ψυγείο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε, κάνοντας τη συσκευή τον εαυτό μας, αλλά περισσότερο σε αυτό αργότερα. Ακριβώς όπως σε μια από τις κύριες συσκευές της κουζίνας για ψύξη στον αφυγραντήρα, με τη βοήθεια της οποίας επιτυγχάνεται η συμπύκνωση, ο φρέον είναι υπεύθυνος.

  Στον αφυγραντήρα αέρα αποθηκεύονται δύο εναλλάκτες θερμότητας, ο πρώτος από τους οποίους ψύχεται από την ουσία, εισέρχεται σε αυτόν τον αέρα δωματίου αλλάζει επίσης τη θερμοκρασία του, με αποτέλεσμα τη συμπύκνωση. Μετά από αυτό, ο αέρας, έχοντας χάσει κάποια υγρασία (εγκαταστάθηκε στους τοίχους), πηγαίνει στον δεύτερο εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος, σε αντίθεση με τον πρώτο, είναι ζεστός. Εδώ, ο αέρας θερμαίνεται στην αρχική ή τη ρυθμισμένη θερμοκρασία, μετά την οποία επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία δεν είναι δύσκολη. Ας προσπαθήσουμε να την αναπαραστήσουμε από αυτοσχέδια μέσα.

  Κάνουμε το δικό μας αφυγραντήρα

  Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, χρειαζόμαστε ψυγείο. Εάν το ψυγείο σας είναι εξοπλισμένο με το σύστημα "NoFrost", τότε στην πραγματικότητα έχετε ήδη έναν αφυγραντήρα αέρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την πόρτα της μονάδας και να την αφήσετε σε αυτή τη θέση. Η συσκευή, φυσικά, θα λάβει ένα τεράστιο φορτίο, το οποίο θα επηρεάσει την αντοχή της. Αλλά θα επιτύχετε τον στόχο σας.

  Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε όχι τόσο ριζικά. Επωφεληθείτε από το ψυγείο ξανά, αν και το έτος απελευθέρωσής του για εμάς δεν έχει σημασία, αν μόνο για να λειτουργήσει. Εκτός από αυτό, θα χρειαστούμε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:

  1. plexiglass κάτω από το μέγεθος της κατάψυξης.
  2. στεγανωτικό σιλικόνης.
  3. ανεμιστήρας από την κουκούλα (οικιακής χρήσης), με ισχύ 100 W, προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ανεμιστήρες.
  4. βίδες αυτοκαθαρισμού - 10 τεμ.
  5. σωλήνα αποστράγγισης.
  6. δύο παρεμβύσματα από σιλικόνη και δύο καρύδια.
  7. κουκούλα.

  Έτσι, αρχίζουμε να δημιουργούμε. Αφαιρούμε την πόρτα από το ψυγείο, δεν το χρειαζόμαστε, έτσι μπορείτε να το πετάξετε. Στη θέση του, θα εξασφαλίσουμε το plexiglass, αλλά πριν από αυτό θα ενσωματώσουμε τον ανεμιστήρα σε αυτό. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε την τρύπα για αυτό, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, στερεώστε το, οι άκρες επεξεργάζονται με στεγανωτικό. Πριν από την εγκατάσταση του plexiglass με τον ανεμιστήρα, βεβαιωθείτε ότι φυσάει μέσα στο ψυγείο. Συνδετήρες που εκτελούμε ξανά με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη τομή, επεξεργαζόμαστε τις άκρες με στεγανωτικό.

  Ο σχεδιασμός μας είναι πραγματικά έτοιμος, υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα. Πρέπει να σκεφτούμε πώς ο σπιτικό μας αφυγραντήρας αέρα θα απαλλαγεί από τη συμπυκνωμένη υγρασία και το σύστημα εξάτμισης αέρα. Με την πρώτη παράγραφο, όλα είναι απλά. Από το κάτω μέρος του σχεδιασμού μας, δημιουργήστε μια τρύπα, όπου εισάγουμε τον εύκαμπτο σωλήνα, ώστε να μην υπάρχει διαρροή, και πάλι χρησιμοποιούμε το στεγανωτικό.

  Το σύστημα αποστράγγισης του ξηρού αέρα μπορεί να είναι δύο τύπων. Προκειμένου να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να τρυπήσετε μόνο μερικές τρύπες από ψηλά, καθώς ο αέρας διοχετεύεται μέσα στο θάλαμο, δεν θα υπάρξει καμία προσπάθεια να εκτοξευθεί. Μπορείτε να οργανώσετε τα πάντα λίγο πιο περίπλοκα και ίσως σας συμβουλεύουμε να το κάνετε αυτό. Ακόμα και κατά τη διαδικασία εισαγωγής του ανεμιστήρα, μπορείτε να κόψετε ένα άλλο, μόνο αν το πρώτο φυσάει, το δεύτερο είναι να φυσήξει έξω. Διορθώνουμε δύο οπαδούς: ένας από κάτω, ο δεύτερος από πάνω. Ένα τέτοιο σχέδιο θα είναι προτιμότερο, λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών της μονάδας μας.

  Προδιαγραφές και πρόσθετα "κουλούρια"

  Ο σπιτικός αφυγραντήρας σας επιτρέπει να εξαγάγετε περίπου το 8% της υγρασίας από την εσωτερική ατμόσφαιρα. Το γεγονός ότι χρησιμοποιήσαμε το ψυγείο ως βάση έχει κάποια επίδραση στη θερμοκρασία στο δωμάτιό μας, δηλαδή, η θερμοκρασία περιβάλλοντος πέφτει κατά περίπου 4-5 μοίρες. Δηλαδή, αν στην αίθουσα όπου ο αφυγραντήρας είναι 20 βαθμούς θερμότητας, τότε στην έξοδο θα πάρουμε περίπου 15 μοίρες, το οποίο είναι τόσο φρέσκο. Μπορείτε να το αφήσετε όπως είναι, η δεύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια θερμάστρα. Στην πραγματικότητα στους αφυγραντήρες του καταστήματος γίνεται, ο αέρας προθερμαίνεται προτού δοθεί πίσω στην ατμόσφαιρα.

  Από τεχνική άποψη, μπορούμε να εκτελέσουμε μια παρόμοια λειτουργία καθορίζοντας τον θερμαντήρα χώρου. Γι 'αυτό σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε δύο οπαδούς. Αν αφήσετε τον αφυγραντήρα, ο αέρας απλά θα περάσει από τις τρύπες, τότε η πίεση ενός ανεμιστήρα απλά δεν θα είναι αρκετή.

  Πώς θερμαίνουμε τον αέρα; Ένας μικρός θερμαντήρας είναι τοποθετημένος είτε στο plexiglass είτε στην κορυφή της μονάδας. Είναι σημαντικό να διασταυρώνονται οι ροές από τον ανεμιστήρα του φυσητήρα και τον θερμαντήρα μας. Αυτό είναι όλο, ο αφυγραντήρας μας είναι έτοιμος. Οι αισθητικοί μπορούν να το διακοσμήσουν, για παράδειγμα, κάνοντας αποσύνθεση.

  Τελευταίες λέξεις

  Χρησιμοποιώντας ένα αυτο-κατασκευασμένο αφυγραντήρα αέρα, θυμηθείτε ότι δεν είναι μόνο υπερβολικά υγρός αέρα επιβλαβής, αλλά και υπερβολικά στεγνό. Στο τέλος, όχι μόνο παθογόνοι οργανισμοί ζουν γύρω μας, αλλά και χρήσιμα βακτήρια. Το τελευταίο, καθώς και το πρώτο, είναι η υγρασία. Επομένως, χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο για να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε έναν αφυγραντήρα ή όχι. Όταν επιτευχθεί η κρίσιμη υγρασία 80 τοις εκατό, όταν το καλούπι και οι μύκητες αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται ενεργά και αυξάνονται, ενεργοποιήστε τη συσκευή. Στο θέμα της υγρασίας, εξαρτάται πολύ από την εποχή του χρόνου, είναι δυνατόν σε ορισμένες περιόδους θα ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα, αλλά, αντίθετα, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα αέρα.

  Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι ο αφυγραντήρας που κατασκευάζεται από τα χέρια του είναι ένας μάλλον ογκώδης μηχανισμός, οπότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε το σπίτι στο σπίτι, αλλά να χρησιμοποιείτε την σπιτική μονάδα σε ένα γκαράζ ή κελάρι. Περιγράψαμε μόνο έναν τρόπο να κατασκευάσουμε ένα σπιτικό αφυγραντήρα αέρα. Υπάρχουν αρκετές περισσότερες επιλογές, αλλά είναι τόσο περίπλοκες ώστε το δέρμα προβάτων, για να το θέσω ήπια, δεν αξίζει τον κόπο.

  Η οδηγία που περιγράφεται από εμάς δεν είναι μόνο εύκολη στη χρήση, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να χρησιμοποιήσετε το παλιό ψυγείο, το οποίο είναι κρίμα να πετάξετε, αλλά δεν υπάρχει πουθενά να το χρησιμοποιήσετε. Επομένως, πιστεύουμε ότι αυτός ο αφυγραντήρας, κατασκευασμένος από τα δικά του χέρια, είναι πιο αποτελεσματικός για ανεξάρτητη κατασκευή και μετέπειτα χρήση! Master, διακοσμήστε και χρησιμοποιήστε προς όφελος σας και της οικογένειάς σας!