Στεγνωτήρες αέρα για υπόγεια

Το υπόγειο είναι μια πιθανή χρήσιμη περιοχή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για οικιακές ανάγκες αλλά και ως χώρος για τον εξοπλισμό. Εδώ βρίσκονται γυμναστήρια, αίθουσες παιχνιδιών, θέατρο στο σπίτι. Το κύριο πρόβλημα είναι η υψηλή υγρασία, η οποία οδηγεί στην εμφάνιση μύκητα και μούχλα. Προκειμένου να υπάρχει ξηρό υπόγειο, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αρχικά ολόκληρο το σύνολο των στεγανοποιητικών εργασιών με την εφαρμογή προστατευτικών επιστρώσεων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η στάθμη του νερού στο έδαφος, το βάθος της εμφάνισής του, το σωστά κατασκευασμένο αποτύπωμα και ο εξαερισμός.

Η επικάλυψη στεγάνωσης σε ορισμένα σημεία καταστρέφεται με το χρόνο, καθώς ακόμα και αν τηρούνται όλοι οι κανόνες, η συσσώρευση μπορεί να συσσωρευτεί στους τοίχους. Πριν κάνετε τις επισκευές, πρέπει να στραγγίξετε το υπόγειο. Όταν χρησιμοποιείται υπερβολική υγρασία ως αυτοσχέδια μέσα, και αφυγραντήρες αέρα.

Τι είναι αυτό και η αρχή της δράσης

Κατά τη διάρκεια της χιονοπτώσεως, των πλημμυρών της άνοιξης και των ισχυρών βροχοπτώσεων, η στάθμη των υπόγειων υδάτων αυξάνεται. Μέσω των μικροπόρων των υλικών, η βαλγάδα διαπερνά τους τοίχους και το πάτωμα. Στεγνώστε το υγρό υπόγειο δοκιμάζεται συχνά με αυτοσχέδια μέσα: σόμπες με σπείρες πυράκτωσης, θερμαντικά πιστόλια. Προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα σταθερό μικροκλίμα, είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα αέρα.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι εξοπλισμού:

 1. Αφομοίωση. Αυτός είναι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός: υγρές μάζες αναρροφούνται από το κελάρι και φρέσκος αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο. Το επίπεδο της υγρασίας μειώνεται, αλλά ταυτόχρονα η θερμική ενέργεια χάνεται. Χρησιμοποιείται κυρίως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η συνεχής κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώνει το επίπεδο αποδοτικότητας όσον αφορά την αποδοτικότητα.
 2. Συμπύκνωση. Με τη μέθοδο δράσης μοιάζει με ψυγείο. Τα υγρά ρεύματα διέρχονται μέσω ψυκτικών σωλήνων με αδρανή αέρια, το συμπύκνωμα μετατρέπεται σε νερό και συσσωρεύεται στη δεξαμενή.
 3. Εργασία στην αρχή της προσρόφησης. Χρησιμοποιείται για να στεγνώσει το κελάρι σε θερμοκρασίες από + 10 ° C και κάτω. Οι μονάδες συμπύκνωσης για ένα τέτοιο καθεστώς θερμοκρασίας δεν είναι κατάλληλες. Οι εγχυθείσες μάζες διέρχονται μέσω προσροφητικών, οι οποίες εξουδετερώνουν την υγρασία. Ανάλογα με τον τύπο του εξοπλισμού, αποξηραίνονται με ζεστό αέρα ή αλλάζουν σαν κασέτες.

Το ξηραντικό είναι απαραίτητο σε χώρους συχνής διαμονής, τεχνικούς χώρους, μεγάλα καταστήματα λαχανικών.

Οι παράμετροι που πρέπει να δώσετε προσοχή για να επιλέξετε σωστά ένα μοντέλο:

 1. Ο όγκος των μεταδιδόμενων μαζών σε κύβους. Θα πρέπει να υπερβαίνει τη χωρητικότητα του υπογείου με τουλάχιστον 2-3 φορές.
 2. Για τους μεγάλους χώρους, η συνολική παραγωγικότητα (όγκος ανά ημέρα) είναι σημαντική.
 3. Θερμοκρασία του αφυγραντήρα. Κάθε ποικιλία είναι αποτελεσματική σε ορισμένα διαστήματα των δεικτών. Οι εγκαταστάσεις χαμηλής θερμοκρασίας είναι οι πιο ακριβές.
 4. Πώς και πού πηγαίνει το συμπύκνωμα. Εάν σε μια ξεχωριστή συλλογή, πρέπει να το καθαρίζετε περιοδικά. Για τα μεγάλα κελάρια, είναι επιθυμητό να συνδέσετε την έξοδο με τα λύματα.
 5. Η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται.

Ανασκόπηση δημοφιλών αφυγραντικών

1. Hyundai H-DEH1 σειρά της κινεζικής παραγωγής.

Υπάρχουν αφυγραντήρες όγκου και χωρητικότητας. Ο τύπος συμπύκνωσης με χαμηλή στάθμη θορύβου (48 dB) εισέρχεται αμέσως στη μέγιστη λειτουργία πατώντας το αντίστοιχο κουμπί. Το μοντέλο δαπέδου έχει ένα βελτιωμένο πλαστικό περίβλημα. Το δοχείο με τη μορφή ενός μπολ μπορεί να καθαριστεί εύκολα από συσσωρευμένο συμπύκνωμα. Αναφέρονται στο μεσαίο επίπεδο με βάση την τιμή.

2. Neoclima Νϋ-40ΗΑ.

Συμπαγές μοντέλο δαπέδου για δωμάτια με θερμοκρασία από 5 έως 35 ° C. Το χαμηλό επίπεδο θορύβου είναι εξοπλισμένο με αυτόματο αισθητήρα ταξιδιού κατά την πλήρωση της δεξαμενής και του ελεγκτή πίσω από αυτό. Ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω της οθόνης, ρυθμίζοντας τον τρόπο λειτουργίας. Η λειτουργία αυτόματης απόψυξης διευκολύνει τη φροντίδα. Λόγω της ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα, είναι δυνατή η ρύθμιση της στάθμης απορρόφησης υγρασίας.

3. MASTER DH 710.

Ο τύπος συμπύκνωσης του καθαριστή νερού συμπληρώνεται από ένα φίλτρο άνθρακα που αφαιρεί τις οσμές. Compact, σχεδιασμένο για μικρά κελάρια (35-40 m2) με θερμοκρασία + 5-33 ° C. Ελεγχόμενη από την οθόνη αφής, είναι ενσωματωμένες διάφορες λειτουργίες. Για βολική μεταφορά, εγκαθίστανται ειδικές λαβές. Είναι φθηνό (μέχρι 7.000 ρούβλια) και έχει δείκτες καλής ποιότητας.

4. Timberk DH TIM Σειρά E7.

Σύγχρονα μοντέλα με ελεγκτές και χειριστήρια, που εμφανίζονται στην οθόνη LED. Λειτουργεί σε μια αυτόματα εγκατεστημένη λειτουργία για ένα ορισμένο ποσοστό της περιεκτικότητας σε υγρασία στον αέρα. Το συμπύκνωμα συλλέγεται σε ένα δοχείο ή αποσύρεται από έναν σωλήνα συνδεδεμένο με τη συσκευή σε μια αποστράγγιση. Αναφέρεται στη μέση κατηγορία τιμών: από 12 000 έως 14 000 ρούβλια.

Οι περισσότεροι καθαριστές νερού διαθέτουν σύστημα αυτόματης απόψυξης και έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε θερμοκρασία έως + 5 ° C. Στο κελάρι, η θερμοκρασία είναι συχνά κάτω από αυτό το σημάδι, στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιήστε σωστά τους τύπους απορρόφησης.

5. SmartMi Air 2 ORIGINAL.

Είναι καλό για 10-15 λεπτά να καθαρίσετε τον αέρα στο υπόγειο μέχρι 24 τ.μ. Έρχεται με αφαιρούμενα φίλτρα με αντιβακτηριακές ιδιότητες, που εμποδίζουν το σχηματισμό μύκητα. Μπορείτε να το αγοράσετε σε τιμή μέχρι 5.000 ρούβλια.

Κατάλληλο όχι μόνο για το κελάρι, αλλά και για κάθε δωμάτιο. Χρησιμοποιεί πατενταρισμένα φίλτρα κηρήθρας με την περιεκτικότητα σε ασημένια συστατικά, έτσι καθαρίζει από βακτήρια και ιούς. Η τεχνολογία δεν προβλέπει συχνή αντικατάσταση του φίλτρου, μία είναι σχεδιασμένη για ένα έτος λειτουργίας. Το καθαριστικό όχι μόνο εκτελεί τη λειτουργία απορρόφησης υγρασίας, αλλά υποστηρίζει επίσης τη ρύθμιση ορισμένων παραμέτρων. Επιπλέον, μπορεί να αρωματιστεί, να απομακρυνθεί από δυσάρεστες οσμές. Ο έλεγχος και η παρακολούθηση γίνεται με οθόνη υγρών κρυστάλλων. Η χαμηλή στάθμη θορύβου παρέχεται από ειδικά σχεδιασμένα πτερύγια ανεμιστήρων. Κόστος - 8 200 ρούβλια σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Σχεδιασμένο για επιφάνεια μέχρι 50 τετραγωνικών μέτρων.

7. Shivaki SHAP-2010W.

Αποδίδεται σε συσκευές κλίμα, το οποίο όχι μόνο ορίσετε ένα συγκεκριμένο τρόπο, αλλά και ιονίζουν τον αέρα, την απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία, την εξάλειψη των οσμών. Σερβίρει έκταση μέχρι 60 τετραγωνικών μέτρων. Ο έλεγχος πραγματοποιείται σε αυτόματο τρόπο, προγραμματίζεται από οθόνη LCD. Η προσρόφηση οφείλεται σε τρία ενσωματωμένα φίλτρα, τα οποία πρέπει να αλλάξουν.

Στους θαλάμους του υπογείου, όπου διατηρείται η μείον θερμοκρασία για την αποθήκευση παγετού, χρησιμοποιείται εξοπλισμός προσρόφησης. Χρησιμοποιούν φίλτρα κηρήθρας πολλαπλών στρώσεων, τα οποία παρέχουν μεγάλη επιφάνεια επαφής με τον αέρα. Το κύριο καθήκον αυτών των συσκευών είναι να αποτρέψουν τον σχηματισμό παγετού και παγετού στα προϊόντα σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών.

Ποιες είναι οι αφυγραντήρες αέρα για ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα;

Ένα άτομο αισθάνεται άνετα και άνετα, αν ο αέρας σε αυτό αντιστοιχεί στις ανάγκες του σώματός του. Είναι πολύ σημαντικό το δωμάτιο να είναι ξηρό, ζεστό και άνετο, αλλά η υγρασία είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος για την ευημερία ενός ατόμου. Το κλίμα της στέγασης και της υγείας είναι αλληλένδετες. Μόλις ξεκινήσει η περίοδος θέρμανσης στα καλά εξοπλισμένα διαμερίσματα, ακόμη και τα φυτά εσωτερικού χώρου υποφέρουν από ξηρό αέρα.

Υπερβολική υγρασία μπορεί να βλάψει την υγεία σας

Στον ιδιωτικό τομέα, αντίθετα - ακόμη και η θέρμανση δεν βοηθά στην καταπολέμηση με υψηλή υγρασία. Και φανταστείτε αν το σπίτι βρίσκεται κοντά στη λίμνη, τη θάλασσα, ή μέσα στην εξοχική κατοικία, λουτρό; Σε αυτή την περίπτωση, χωρίς τον αφυγραντήρα, οι ενοικιαστές δεν θα ζηλέψουν.

Παράγοντες υψηλής υγρασίας

Αποδεικνύεται, δυσφορία προκαλεί οποιαδήποτε απόκλιση από τον κανόνα της υγρασίας, της πίεσης, της θερμοκρασίας. Η υγρασία θεωρείται η πιο σημαντική παράμετρος του αέρα, επομένως αναπτύχθηκε μια ειδική οικιακή συσκευή - ένας αφυγραντήρας αέρα που ρυθμίζει τέλεια την υγρασία μέσα στο δωμάτιο.

Αν κάποιος αγοράσει έναν αφυγραντήρα αέρα, τότε έχει ήδη αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υψηλής υγρασίας.

Αλλά, πριν από την επιλογή μιας τέτοιας οικιακής συσκευής, προσπαθήστε πρώτα να βρείτε την αιτία του υγρού κλίματος στο διαμέρισμα. Μπορεί να είναι:

 • κακοί μονωμένοι τοίχοι από το εξωτερικό.
 • ακατάλληλη εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων.
 • τα τεράστια τζακούζια, τα λουτρά, καθώς και η πολύ συχνή χρήση τους.
 • Ανεπαρκής αερισμός στο δωμάτιο, και ίσως ακόμη και την απουσία του.
 • Χωρίς κουκούλα για τη διαδικασία μαγειρέματος.

Εσφαλμένα τοποθετημένα πλαστικά παράθυρα, μπορεί να προκαλέσουν υψηλή υγρασία

Οι συσκευές αποστράγγισης έχουν εξαιρετικές δυνατότητες και μπορούν:

 • βελτίωση των λειτουργιών των στοιχείων και συσκευών εξαερισμού ·
 • Αύξηση και διεύρυνση της διάρκειας ζωής των κτιρίων και των δομών.
 • μπορεί να μειώσει το κόστος για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων, επειδή έχουν μια λειτουργία θέρμανσης?
 • ανακουφίζει από την ομίχλη των παραθύρων.
 • καθαρίστε και ιονίστε τον αέρα.
 • βοήθεια στην επισκευή για την ξήρανση υλικών φινιρίσματος.
 • να αποθηκεύσετε και να αποτρέψετε τη ζημιά στην ιδιοκτησία, έπιπλα, ειδικά από μύκητες, μούχλα.

Αρχή λειτουργίας και δομή της συσκευής

Η λειτουργία οποιουδήποτε αφυγραντήρα βασίζεται στην επίδραση συμπύκνωσης - το αντίθετο της εξάτμισης, όταν η ουσία περνά από την αέρια κατάσταση στην υγρή κατάσταση.

Μια τέτοια οικιακή συσκευή λειτουργεί απλά: οι ανεμιστήρες οδηγούν υγρό αέρα μέσα στη συσκευή, όπου πέφτει κάτω από τη δράση του εξατμιστή - το ψυγείο. Η θερμοκρασία του εξατμιστή είναι πάντοτε κάτω από την κλιματική παράμετρο στο δωμάτιο, συνεπώς, λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, ο διαβιβαζόμενος υγρός αέρας μετατρέπεται σε συμπύκνωμα που ρέει σε ειδικό δοχείο. Μετά από αυτό, ο επαρκώς ψυχρός αέρας αρχίζει να θερμαίνεται μέχρι τη θερμοκρασία δωματίου και εκκενώνεται μέσω ειδικού ανοίγματος στο δωμάτιο.

Σχέδιο λειτουργίας της συσκευής

Ο αέρας, που εισέρχεται στο ξηραντικό, περνάει σε τρία στάδια: ψύξη, συμπύκνωση, θέρμανση.

Πώς είναι ο σύγχρονος αφυγραντήρας; Ο σχεδιασμός της συσκευής ξήρανσης αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: έναν εξατμιστή, έναν συμπιεστή, έναν συμπυκνωτή και έναν τριχοειδή σωλήνα. Ωστόσο, ο σχεδιασμός μπορεί να διαφέρει για διαφορετικούς τύπους συσκευών.

Τι είναι οι αφυγραντήρες;

Οι αφυγραντήρες αέρα διαφέρουν ως προς τη χρήση τους και μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο εξαερισμού, οικιακής συσκευής και κλιματικού συνόλου που εκτελεί διάφορες λειτουργίες ταυτόχρονα.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα για διαφορετικούς σκοπούς και σε δωμάτια με διαφορετικούς σκοπούς.

Νοικοκυριό

Τέτοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαμερίσματα, σπίτια, όπου δεν απαιτούνται υψηλές επιδόσεις. Μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρους κατοικιών, μπάνια, γραφεία, συνεργεία, μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης. Οι βασικές απαιτήσεις για τέτοιες συσκευές είναι η κινητικότητα. Η συσκευή δεν μπορεί να έχει τεράστιες διαστάσεις, πρέπει να είναι συμπαγής, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε άλλο δωμάτιο ανεξάρτητα. Οι εξολοθρευτές οικιακής υγρασίας μπορούν να αφαιρέσουν περισσότερα από 12 λίτρα νερού την ημέρα. Δεν χρειάζονται εγκατάσταση και μπορούν να εξοπλιστούν με πρόσθετες λειτουργίες με ποικίλα εξωτερικά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα σχέδια.

Συσκευές οικιακής χρήσης

Βιομηχανική

Τέτοιες συσκευές είναι απλά απαραίτητες στην παραγωγή. Για παράδειγμα, θα διευκολύνουν την εργασία στα ρούχα, όπου η συμπύκνωση από τα υγρά ρούχα είναι μόλις εκτός κλίμακας. Μην κάνετε χωρίς αυτά σε κανένα εργοτάξιο, καθώς μπορούν γρήγορα να στεγνώσουν το υλικό για φινίρισμα. Η ικανότητα αυτών των αφυγραντών είναι πολύ υψηλή, αφαιρούν χιλιάδες λίτρα νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν σταματούν να λειτουργούν ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Βιομηχανικό σύστημα αφύγρανσης

Για πισίνες

Όλα τα υδάτινα πάρκα, οι πισίνες, οι σάουνες υποφέρουν από υψηλή υγρασία. Για να σταματήσετε την εξάτμιση του νερού, εγκαταστήστε ειδικούς αφυγραντήρες υγρασίας, οι οποίοι καθιστούν τον αέρα άνετο για τους επισκέπτες αυτών των εγκαταστάσεων.

Αποξηραντικό στην πισίνα

Με την τοποθέτηση υπάρχουν στεγνωτήρια τοίχου, δαπέδου και τραπέζι.

Οι ξηραντικές ύλες διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της εργασίας.

Όλες οι συσκευές εξετάζονται από την άποψη του μηχανισμού για την αφαίρεση της υγρασίας από τον αέρα που διέρχεται μέσω του αφυγραντήρα.

 1. Συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο αφομοίωσης - ανταλλαγή αέρα. Σε αυτές τις συσκευές, η υγρασία θα βγει στο δρόμο και θα αρχίσει να ρέει καθαρός αέρας από το δρόμο. Το κόστος με μια τέτοια συσκευή θα είναι τεράστιο, και για πολύ υγρές αίθουσες ένα τέτοιο αποξηραντικό δεν θα λειτουργήσει. Η ιδιαιτερότητα αυτής της συσκευής βασίζεται στον κανόνα της φυσικής - ο ζεστός αέρας προσελκύει περισσότερη υγρασία, επομένως σε μια τέτοια συσκευή απλά βγαίνει από το δωμάτιο.
 2. Αποξηραντικά με δράση απορρόφησης. Ο υγρός αέρας διέρχεται μέσω ειδικών ουσιών - προσροφητικών, που έχουν πορώδη δομή. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται τέλεια σε βιομηχανικούς χώρους, σήραγγες, περιοχές πάγου, σε χώρους όπως αποθήκη όπου φυλάσσονται λαχανικά και φρούτα. Το μειονέκτημα αυτών των εξολοθρευτών υγρασίας είναι η μικρή χρήση των ροφητών.
 3. Αφυγραντήρες αέρα συμπύκνωσης. Η αρχή λειτουργίας τους είναι πολύ παρόμοια με τη λειτουργία των κλιματιστικών. Ο αέρας που εισέρχεται στο εσωτερικό ψύχεται και η υγρασία μετατρέπεται σε συμπύκνωμα. Μόνο στις μείον θερμοκρασίες δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στην έξοδο, ο αέρας θα είναι θερμότερος από τη θερμοκρασία δωματίου κατά τέσσερις μοίρες. Για μεγάλα δωμάτια, δεν θα παρατηρήσετε καμία ειδική αλλαγή, αλλά σε ένα μικρό δωμάτιο ένα κλίμα δεν είναι αρκετά άνετο.

Μέθοδοι εγκατάστασης

Η κύρια άποψη αυτής της τεχνολογίας του κλίματος είναι πολύ βολική για να λειτουργήσει και αξιόπιστη. Για να συνδέσετε τον αφυγραντήρα, απλά τοποθετήστε το καλώδιο στην υποδοχή, ελέγξτε την ποσότητα υγρού στη δεξαμενή όπου συλλέγεται το συμπύκνωμα και επιλέξτε το επιθυμητό επίπεδο. Ο αφυγραντήρας αρχίζει αυτόματα την παρακολούθηση της υγρασίας του δωματίου. Ο χρονοδιακόπτης μπορεί να περιορίσει ακόμη και τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής.

 • Φωτιστικά δαπέδου. Για τέτοιες συσκευές, χρειάζεται μόνο να επιλέξετε το σωστό μέρος και να το εγκαταστήσετε στο πάτωμα. Δώστε προσοχή στην αποστράγγιση, με την οποία εξάγεται η υγρασία. Το κύριο πράγμα είναι η σωστή είσοδος καλωδίου.
 • Αφυγραντήρες τοίχου. Αυτό το είδος περιοχής δεν χρειάζεται πολύ, καθώς θα πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο με τη βοήθεια ειδικών παρενθέσεων που περιλαμβάνονται στο κιτ κατά την αγορά. Είναι αλήθεια ότι θα είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε αυτό τον αφυγραντήρα από μόνο του και δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να καλέσετε έναν ειδικό.
 • Universal απορρυπαντικά. Τοποθετούνται στον τοίχο και στο πάτωμα, ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες.
 • Οι στεγνωτήρες στεγνωτήρα εγκαθίστανται συχνότερα σε ένα κοντινό κτίριο για να απαλλαγούν από τον θόρυβο που συνοδεύει το έργο του αφυγραντήρα. Ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύπλοκο στο σχεδιασμό και περιλαμβάνει την εγκατάσταση αεραγωγών.

Τύπος εξωτερικής συσκευής

Εάν οι οριοθετητές οριοθετούνται με τη μέθοδο εγκατάστασης, κατανέμονται στατικά και κινητά είδη. Τα πρώτα τοποθετούνται σε στάσιμη θέση και απαιτούν μόνιμη θέση σε συγκεκριμένη θέση. Απαγορεύεται η εγκατάσταση αυτών των συσκευών κοντά σε συσκευές θέρμανσης και για καλύτερη κυκλοφορία αέρα είναι δυνατή η τοποθέτηση στη μέση του δωματίου.

Μια τέτοια συσκευή θα αντιμετωπίσει τέλεια την υψηλή υγρασία, καθώς δεν έχει ίση ισχύ. Οι κινητοί αφυγραντήρες κινούνται μέσω τροχών που βρίσκονται στο σώμα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συσκευές όταν χρειάζεται να αποστραγγίσετε τον αέρα σε αρκετούς χώρους, και στην επισκευή και την εξάλειψη των διαρροών είναι αναντικατάστατες.

Βασικές παράμετροι

Αν έπρεπε να σκεφτείτε για την αγορά ενός αφυγραντήρα, θα έχετε σίγουρα μια ερώτηση: πώς να επιλέξετε μια συσκευή; Για να γίνει αυτό, πρέπει απλά να γνωρίζετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οριοθέτηρων.

 • Παραγωγικότητα. Όλες οι συσκευές αφαιρούν διαφορετική ποσότητα υγρασίας ανά ημέρα. Αυτή η χωρητικότητα μετράται κανονικά σε λίτρα συμπυκνώματος. Πόσο μπορεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο να αφαιρέσει την υγρασία από τον αέρα για μια ορισμένη περίοδο. Επιλέξτε τη συσκευή είναι αρκετά ισχυρή, θα μειώσει γρήγορα την υγρασία, τότε θα διατηρήσει τα βέλτιστα πρότυπα της. Εάν η ισχύς δεν είναι αρκετή, τότε ο ξηραντήρας θα λειτουργήσει χωρίς να σταματήσει, πράγμα που θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση του, και θα πληρώσετε πολλά για την ηλεκτρική ενέργεια. Μια ισχυρή συσκευή θα μειώσει γρήγορα την υγρασία, αλλά δεν θα χρειαστείτε ακόμα μεγαλύτερη απόδοση - και θα λειτουργήσει με υπερβολική ενέργεια.

Μια σημαντική παράμετρος είναι η απόδοση

Ο σχεδιασμός του αφυγραντήρα παίζει ρόλο όταν απαιτείται να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μέγεθος ή να παραλάβετε τη συσκευή για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό.

Μερικές φορές, για παράδειγμα, οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης είναι διαθέσιμοι με πρόσθετη λειτουργικότητα: καθαρισμός αέρα, αφαίρεση οσμών, υπεριώδη φωτισμό. Αλλά η τιμή, που κρίνεται από τις αναθεωρήσεις, πάντα υπερεκτιμάται από μια τέτοια τεχνική.

Οι σύγχρονοι τύποι τεχνολογίας του κλίματος είναι ασφαλείς, έχουν ηλεκτρονικό έλεγχο, μπορούν να θερμαίνουν το δωμάτιο, να καθαρίζουν τον αέρα και ακόμη και να θερμαίνουν το νερό στην πισίνα. Άνετη υγρασία σε κατοικημένες εγκαταστάσεις είναι καλύτερα να εκθέσει σε 50-60 τοις εκατό, ο μύκητας δεν εμφανίζεται ταυτόχρονα. Μην ξεχνάτε ότι η υπόθεση με υψηλή υγρασία στρέφεται σε ένα μέρος όπου τα επιβλαβή βακτήρια, οι μύκητες και οι μικροοργανισμοί αναπαράγονται άνετα.

Επιλέγοντας έναν αφυγραντήρα αέρα

Παρατηρήσαμε ότι η υγρασία επικρατεί στο σπίτι, εμφανίστηκαν μύκητες και μούχλα και τα μεταλλικά προϊόντα καλύπτονται από σκουριά, τότε μπορείτε να μιλήσετε με σιγουριά για αυξημένη υγρασία. Μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση μεταβαίνοντας σε άλλη περιοχή ή αγοράζοντας έναν αφυγραντήρα αέρα.

Ας μην βιαστείτε και να αγοράσετε εισιτήρια, αλλά θα καταλάβουμε τι χρειάζεται και ποια προβλήματα αποφασίζει ο ξηραντής αέρα.

Σκοπός και λειτουργίες

Οι αφυγραντές του συμπιεστή που λειτουργούν με συμπύκνωση υδρατμών είναι δημοφιλείς. Η υγρασία που εισέρχεται στην ψυχρή επιφάνεια της συσκευής συμπυκνώνεται και στη συνέχεια ρέει σε ειδικό δοχείο, από το οποίο πρέπει να αφαιρείται περιοδικά το νερό. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η μείωση της θερμοκρασίας του αέρα. Ορισμένα μοντέλα αφυγραντήρων συμπιεστών διαθέτουν ειδική έξοδο για τη σύνδεση ενός σωλήνα για την αποστράγγιση του νερού, για παράδειγμα, στο σύστημα αποχέτευσης.

Οι συσκευές που λειτουργούν με βάση την αρχή της συμπύκνωσης, έχουν μεγάλη απόδοση, αλλά στη διαδικασία δημιουργούν ένα συγκεκριμένο θόρυβο.
Ανάλογα με το σκοπό, οι αφυγραντήρες μπορούν να είναι:

 • νοικοκυριό ·
 • βιομηχανική.

Η βασική διαφορά έγκειται στην απόδοσή τους. Για παράδειγμα, οι οικιακές συσκευές μπορούν να απορροφήσουν έως και 50 λίτρα την ημέρα, ενώ καθαρίζοντας τον αέρα της σκόνης, και οι βιομηχανικές "βγάζουν" το νερό σε μεγάλες ποσότητες - χιλιάδες λίτρα την ημέρα.

Πολλά μοντέλα επιτρέπουν αφυγραντήρες διατηρηθεί η επιθυμητή υγρασία στο δωμάτιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είναι μια τέχνη και αντίκες, καθώς και την ανάγκη να δημιουργήσει ένα ειδικό μικροκλίμα για την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενειών.
Υπάρχουν δύο είδη αφυγραντήρων:

 • Κινητό. Έχουν τροχούς και μπορούν να μεταφερθούν χωρίς προβλήματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
 • Σταθερό. Τοποθετούνται σε τοίχους ή οροφή.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή, οι συσκευές μπορούν να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, γεγονός που καθιστά εύκολη την τοποθέτηση της συσκευής σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Κατανάλωση ενέργειας

Ένταση αφύγρανσης

Συσκευές με υπερβολική ισχύ αποστράγγιση του δωματίου γρήγορα, και με ευκολία θα διατηρήσει το απαραίτητο μικροκλίμα σε αυτό. Αλλά η αντίστροφη πλευρά του κέρματος είναι ότι με την αύξηση της ισχύος, το επίπεδο θορύβου επίσης αυξάνεται.

Για έναν υπολογισμό κατά προσέγγιση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σχέση:

Ανταλλαγή αέρα

Για αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σχέση:

Επίπεδο θορύβου

Τύπος διαχείρισης

Το κύριο πλεονέκτημα των συσκευών με μηχανικό έλεγχο είναι η τιμή. Οι συσκευές με ένα ηλεκτρονικό σύστημα είναι κάπως ακριβότερες, αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα.
Είναι εύκολο να λειτουργούν και επιτρέπουν:

 • όσο το δυνατόν ακριβέστερα ρυθμίστε τη συσκευή και ρυθμίστε την απαραίτητη υγρασία.
 • αυτοματοποιήσει τη διαδικασία ξήρανσης, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της συσκευής.
 • Επιλέξτε γρήγορα και ενεργοποιήστε πρόσθετες λειτουργίες του αφυγραντήρα.

Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα

Αρωματικοποίηση του αέρα

Ιονισμός του αέρα

Πολλοί κατασκευαστές παράγουν αφυγραντήρες με λειτουργία ιονισμού του αέρα. Αυτή η επιλογή επιτρέπει την τεχνητή δημιουργία μιας αυξημένης συγκέντρωσης αρνητικών ιόντων αέρα στο δωμάτιο, τα οποία συχνά ονομάζονται «βιταμίνες του αέρα». Στη φύση, βρίσκονται σε δασικές και ορεινές περιοχές, όπου η αναπνοή είναι εύκολη και ευχάριστη. Το σύστημα ιονισμού καθιστά τον αέρα μέσα στο δωμάτιο φρέσκο ​​και ευχάριστο και όταν χρησιμοποιείται συστηματικά η λειτουργία ιονισμού, παρατηρείται έντονη επίδραση στην υγεία.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ορισμένοι αφυγραντήρες διαθέτουν υδροστάτη, γεγονός που καθιστά τις συσκευές όχι μόνο βολικές κατά τη λειτουργία, αλλά και οικονομικές. Η κύρια λειτουργία του υδροσταθμού είναι ο έλεγχος της λειτουργίας της συσκευής, ανάλογα με την υγρασία στα δωμάτια. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε τη βέλτιστη τιμή, αποφεύγοντας έτσι την ξήρανση του αέρα. Αυτό καθιστά δυνατή τη σημαντική εξοικονόμηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τη συσκευή, ανάλογα με την προγραμματισμένη υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή δεν λειτουργεί καθόλου.

Ορισμένες συσκευές έχουν αυτόματη επανεκκίνηση. Αυτή η λειτουργία είναι βολική στην περίπτωση που το σπίτι είναι συχνά αποκοπεί ηλεκτρική ενέργεια ή υπάρχουν πτώσεις τάσης. Όταν το δίκτυο έχει αποκατασταθεί, ο αφυγραντήρας ενεργοποιείται αυτόματα και συνεχίζει να λειτουργεί στην καθιερωμένη λειτουργία.

Αφυγραντήρες αέρα - τι χρειάζεται, πώς να επιλέξετε, τι να αναζητήσετε

Ο αφυγραντήρας αέρα, μαζί με τον υγραντήρα αέρα, είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα άνετο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο αφυγραντήρας αέρα είναι απαραίτητος για την εξάλειψη των προβλημάτων που προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα υγρασίας. Αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να επιτύχουμε δύο σημαντικούς στόχους: να παρέχει άνετες συνθήκες στο δωμάτιο για τους ανθρώπους που πρέπει να υπάρχει σε μόνιμη βάση, καθώς και - για την παροχή «άνεση» και το πολύ χώρο στον οποίο η υγρασία που καταγράφονται τακτικά.

Γιατί η υψηλή υγρασία είναι κακή

Μαζί με τη θερμοκρασία, η υγρασία του αέρα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ευημερία ενός ατόμου. Δυστυχώς, στη χώρα μας αυτό δεν θεωρείται κατά κάποιον τρόπο, αν και σε άλλες χώρες, δίδεται μεγάλη προσοχή στη ρύθμιση της περιεκτικότητας σε νερό στο νερό. Αρχικά, καθορίστε ποιο επίπεδο υγρασίας θεωρείται βέλτιστο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το άτομο αισθάνεται πιο άνετα στην κλίμακα υγρασίας μεταξύ 40% και 60%. Όταν η υγρασία του αέρα κυμαίνεται από 40-60%, το σώμα μας καταπολεμά αποτελεσματικά τις μολύνσεις που προκαλούνται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, για παράδειγμα με τη γρίπη. Σε αυτό το εύρος ενεργοποιούνται οι προστατευτικές ιδιότητες του ανθρώπινου αναπνευστικού συστήματος, βελτιώνεται η νοητική δραστηριότητα, η καρδιά λειτουργεί με ελάχιστη υπερφόρτωση, κλπ.

Αλλά δεν είναι μόνο τα σώματά μας υποφέρουν από έλλειψη ή περίσσεια υγρασίας, πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υδρατμούς επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση στο σπίτι - μπορεί να έρθει στην ερείπωση και ακόμη και τα δομικά επένδυση δομές, αν δεν είναι σχεδιασμένα για τέτοιες συνθήκες.

Και αν πρόκειται για χώρο βιομηχανικής ή αποθήκης, η αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, επομένως σε ορισμένες επιχειρήσεις χωρίς μείωση της υγρασίας του αέρα με οποιονδήποτε τρόπο να μην διαχειριστεί.

Εδώ είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε υγρές περιοχές:

 • την εμφάνιση και την εξάπλωση του μούχλας και άλλων μυκητιακών οργανισμών ·
 • πρήξιμο και φθορά ξύλινων κατασκευών, για παράδειγμα, δαπέδων.
 • διάβρωση μεταλλικών κατασκευών.
 • διείσδυση της υγρασίας στον εξοπλισμό υπολογιστών, σε άλλες συσκευές και μηχανισμούς, στην εμφάνιση κινδύνων βραχυκυκλώματος,
 • την εμφάνιση ενός κινδύνου τραυματισμού εξαιτίας του σχηματισμού ραβδώσεων και λακκούβων στο δάπεδο.
 • μείωση των θερμομονωτικών ιδιοτήτων των υλικών δόμησης και τελικής επεξεργασίας ·
 • την εμφάνιση του κινδύνου ύπαρξης γάμου σε τεχνολογικές διαδικασίες κατά την κατασκευή ·
 • - κατάψυξη των ανοικτών τμημάτων των αγωγών.
 • την υποβάθμιση των καταναλωτικών ιδιοτήτων και την αλλοίωση των αγαθών σε τρίτες χώρες.

Αυτή η λίστα μπορεί να συνεχιστεί.

Τι είδους αφυγραντήρες υπάρχουν;

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο παραδοσιακοί τρόποι για την καταπολέμηση της υπερχείλισης: άνοιγμα παραθύρων ή αερισμού και χρήση συσκευών θέρμανσης. Η τελευταία μέθοδος χαρακτηρίζεται από υψηλή κατανάλωση ενέργειας και σημαντικό κίνδυνο ότι το δωμάτιο μπορεί εύκολα να "ξεραθεί", το οποίο είναι γεμάτο με άλλα προβλήματα. Και ο αερισμός ως ένας τρόπος για την καταπολέμηση της υψηλής υγρασίας έχει τουλάχιστον τρία μεγάλα προβλήματα:

 • ο αέρας του δρόμου δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι στεγνός, μπορεί επίσης να περιέχει υπερβολική υγρασία και συνεπώς αυτό το μέτρο θα αποδειχθεί απλώς αναποτελεσματικό,
 • Με την απώλεια υγρασίας μέσα από το παράθυρο, χάνονται πολύτιμες θερμότητες, γεγονός που αυξάνει το κόστος θέρμανσης,
 • Τέλος, στον κλάδο υπάρχουν τεχνικές διαδικασίες που απαιτούν ειδικές συνθήκες για την ποιότητα και τις παραμέτρους του αέρα, επομένως δεν υπάρχει κανένας τρόπος να "ανοίξει το παράθυρο" κατ 'αρχήν.

Ευτυχώς, σήμερα στην αγορά διατίθενται πολλά μοντέλα ειδικών συσκευών, σκοπός των οποίων είναι η μείωση της υπερβολικής υγρασίας αέρα στο βέλτιστο επίπεδο - αφυγραντήρες αέρα. Όλοι οι ξηραντές αέρα υπόκεινται χωριστά, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής:

Stanislav Shary, διευθυντής μάρκας «Εταιρείες NeoClima»

"Οι ξηραντές αέρα της NeoClima έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρασία. Το εύρος αυτό κυμαίνεται από 10 έως 1500 λίτρα την ημέρα, πράγμα που μας επιτρέπει να λύσουμε με επιτυχία ακόμα και τις πιο σύνθετες εργασίες. Αλλά μόνο οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον αφυγραντήρα που χρειάζεστε".

 • αφυγραντήρες οικιακού αέρα,
 • βιομηχανικοί αφυγραντήρες.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, διακρίνονται:

 • συμπύκνωση,
 • προσρόφηση,
 • αφομοίωση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι αφυγραντήρες είναι:

Εδώ είναι οι κύριοι τύποι αφυγραντήρων αέρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαίρεση είναι σε μεγάλο βαθμό υπό όρους. Για παράδειγμα, οι βιομηχανικοί ξηραντήρες αέρα χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινή ζωή, ως στοιχείο του γενικού συστήματος εξαερισμού.

Πού να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρες αέρα

Τοποθεσίες όπου μπορείτε να συναντήσετε τους αφυγραντήρες, αρκετά. Οι αφυγραντήρες οικιακού αέρα αγοράζονται συχνά από εκείνους που ζουν σε υγρό κλίμα με συχνές βροχοπτώσεις, καθώς και εκείνους που αναγκάζονται να ζουν σε ημιυπόγειο χώρους ή αντίστροφα, κάτω από την ίδια την στέγη.

Τις περισσότερες φορές, οι ξηραντές αέρα εγκαθίστανται σε ιδιωτικές κατοικίες, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι πρόσφατα υπήρξε αυξημένη ζήτηση για αφυγραντήρες για το διαμέρισμα. Προφανώς, αυτό οφείλεται στην εμφάνιση στην αγορά λιγότερο δαπανηρών και πιο οικονομικών και εύχρηστων μοντέλων. Η υπάρχουσα σειρά μοντέλων καθιστά δυνατή την αγορά ενός αφυγραντήρα για άτομα με σχεδόν οποιοδήποτε επίπεδο εισοδήματος.

Παρ 'όλα αυτά, οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης δεν είναι ακόμη διαθέσιμα σε όλα τα σπίτια. Αλλά οι αφυγραντήρες αέρα είναι πρακτικά απαραίτητες:

 • σε βιομηχανικούς χώρους όπου η υγρασία του αέρα είναι κρίσιμη.
 • σε αποθήκες, σιταποθήκες, αρχεία?
 • σε μουσεία, στοές, αίθουσες εκθέσεων, βιβλιοθήκες.
 • σε νοσοκομεία και κλινικές.
 • σε πισίνες και μπανιέρες, σε αθλητικές αίθουσες και θαλάσσια πάρκα.
 • σε υπόγεια και ημιυπόγειο εργαστήρια ·
 • σε εργοτάξια - για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των τελειωμάτων και άλλων κατασκευαστικών έργων.

Υπάρχουν επίσης ειδικοί αφυγραντήρες πεπιεσμένου αέρα. Όπως είναι γνωστό, ο πεπιεσμένος αέρας χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες τεχνολογικές διεργασίες. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια πνευματικής κίνησης, ανοίγουν οι πόρτες των δημόσιων συγκοινωνιών. Αλλά ο αέρας που εισέρχεται στον συμπιεστή, περιέχει πάντα μια σημαντική ποσότητα υδρατμών.

Κατά τη συμπίεση του μίγματος αέρα, λαμβάνει χώρα η συγκέντρωση αυτού του ατμού, η οποία οδηγεί στη συμπύκνωσή του στους σωλήνες του πνευματικού συστήματος. Με όλες τις επακόλουθες δυσάρεστες συνέπειες. Ως εκ τούτου, πριν από την παροχή αέρα στον συμπιεστή, είναι απαραίτητο να το αποθηκεύσετε από την υπερβολική υγρασία, γι 'αυτό και οι αποξηραντές πεπιεσμένου αέρα ή οι ξηραντές αέρα για συμπιεστές συναντώνται. Τις περισσότερες φορές, ένας αφυγραντικός ξηραντήρας αέρα χρησιμοποιείται για την αφυδάτωση του πεπιεσμένου αέρα.

Ξεχωριστά, πρέπει να πω για το στεγνωτήριο αέρα για την πισίνα. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού είναι απαραίτητος σε όλες τις εγκαταστάσεις όπου υπάρχει ανοιχτό καθρέφτη νερού και όπου η υγρασία πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη άνεση.

Η αρχή των αφυγραντικών

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι ξηραντές αέρα είναι τριών βασικών τύπων.

Αφυγραντήρας αέρος αφομοίωσης

Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται πρακτικά μόνο στην παραγωγή, όταν απαιτείται να αποστραγγίζονται μεγάλες ποσότητες αέρα. αφυγραντήρας εργασία assimilatory τύπος είναι να εξασφαλίσει μια σταθερή ανταλλαγή αέρα, στην οποία εμφανίζεται υγρού αέρα από το δωμάτιο, αποδίδοντας ένα πιο ξηρό αέρα που παρέχεται από το εξωτερικό.

Το κύριο μειονέκτημα αυτού του αφυγραντήρα είναι το γεγονός ότι είναι το λιγότερο ενεργειακά αποδοτικό όλων των τύπων. Το γεγονός είναι ότι μαζί με τον αφαιρεμένο θερμαινόμενο αέρα, ρίχνεται πολύτιμη θερμότητα στον σωλήνα, καθώς και η ενέργεια που απαιτείται για την επεξεργασία του παρεχόμενου αέρα. Επιπλέον, ο ξηραντήρας αμίλησης αέρα απλά δεν θα λειτουργήσει σε μια περιοχή όπου παρατηρείται σταθερά υψηλό επίπεδο υγρασίας αέρα, για παράδειγμα στην παραλία.

Αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης

Ο ξηραντής προσρόφησης αέρα, μαζί με τη συμπύκνωση, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αφυγραντήρων. Η αρχή του ξηραντήρα αέρα τύπου προσρόφησης βασίζεται στην ικανότητα ορισμένων ουσιών να απορροφούν την υγρασία απευθείας από τον αέρα. Η πιο γνωστή ουσία για τους καταναλωτές με παρόμοιες ιδιότητες είναι το silica gel, το οποίο, πιθανότατα, είδαμε σε κουτιά με νέα παπούτσια - τέτοιες μικρές σακούλες.

Είναι αλήθεια ότι δεν αρκεί να απορροφάμε υδρατμούς. Το υλικό προσρόφησης θα πρέπει να απελευθερώνεται περιοδικά από τη συλλεγμένη υγρασία για να αποκαταστήσει τις ιδιότητες απορρόφησης του νερού. Πιο συχνά, χρησιμοποιούνται ειδικά περιστρεφόμενα τύμπανα ή ρότορα στους αφυγραντήρες αέρα προσρόφησης για να παρέχουν μια διαδικασία κυκλικής απορρόφησης-αναγέννησης. Το τύμπανο είναι συνήθως κατασκευασμένο από προφίλ αλουμινίου, το οποίο σχηματίζει αξονικά τριχοειδή αγγεία, η επιφάνεια του οποίου καλύπτεται με μια ουσία απορρόφησης υγρασίας.

Ο υγρός αέρας διέρχεται μέσω ενός τέτοιου ρότορα και αφήνει πάνω του πλεονάσματα υδρατμών που προσροφούνται και ο αέρας αφήνει το στεγνωτήριο ήδη ξηρό. Ο ρότορας οδηγείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος εξασφαλίζει την περιστροφή του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υγρός αέρας τροφοδοτείται μόνο σε ένα μέρος της επιφάνειας του δρομέα - ένα από τα τμήματα του τυμπάνου δεν εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία.

Σε αυτό το τμήμα, λαμβάνει χώρα η διαδικασία επιλογής της πλεονάζουσας υγρασίας από το προσροφητικό υλικό για να αποκατασταθεί η παραγωγική του ικανότητα. Για να γίνει αυτό, τροφοδοτείται μια αντίστροφη ροή αέρα που θερμαίνεται στους 120 ° C σε αυτό το τμήμα, το οποίο "συλλέγει" τη συσσωρευμένη υγρασία από μόνη της. Ο προκύπτων υγρός θερμός αέρας εκκενώνεται έξω από το χώρο στεγνώματος. Και ο ρότορας είναι και πάλι έτοιμος να λειτουργήσει.

Είναι σημαντικό η σύνθεση προσρόφησης του δρομέα να μπορεί να αντέξει έναν σημαντικό αριθμό κύκλων προσρόφησης-αναγέννησης. Οι ατμολέβητες, οι ηλεκτρικοί ή οι θερμαντήρες αερίου χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του αναγεννητικού αέρα.

Ο ξηραντήρας προσρόφησης αέρα είναι λιγότερο αποδοτικός από τον ξηραντήρα συμπύκνωσης, αλλά, σε αντίθεση με τον τελευταίο, είναι ικανός να αφύγρανση αέρα με χαμηλή θερμοκρασία. Επομένως, αυτός ο τύπος συσκευής χρησιμοποιείται για την ξήρανση ψυχρών χώρων. Για παράδειγμα, ψυγεία ή αρένες πάγου.

Συσκευή στεγνώματος αέρα συμπυκνωμάτων

Ίσως αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος αφυγραντήρα αέρα. Η αρχή του ξηραντήρα συμπυκνώματος αέρα βασίζεται στην ίδια την ιδιότητα αέρα για να απαλλαγεί από την υπερβολική υγρασία κατά τη διάρκεια της ψύξης. Όταν ψύχεται ο αέρας, η μέγιστη δυνατή ποσότητα υγρασίας που μπορεί να περιέχει μειώνεται και η περίσσεια υγρασίας πέφτει υπό μορφή συμπυκνώματος.

Πιθανώς, καθένας από εμάς είναι εξοικειωμένος με αυτή τη φυσική διαδικασία. Ως αποτέλεσμα αυτού σχηματίζεται η πρωινή δροσιά - ο αέρας κρυώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας και συμπυκνώνει την περίσσεια υγρασίας με τη μορφή σταγονιδίων νερού. Όπως μπορείτε να δείτε, όλα είναι πολύ απλά.

Ως εκ τούτου, το κύριο καθήκον του ξηραντηρίου συμπυκνώματος αέρα είναι η ψύξη του ξηραντικού αέρα. Η ψύξη του αέρα σε έναν τέτοιο αφυγραντήρα είναι η ίδια όπως σε ένα συμβατικό κλιματιστικό, οπότε η συσκευή τους είναι παρόμοια. Στην πραγματικότητα, ο ξηραντήρας αέρα συμπύκνωσης είναι ένα κλιματιστικό στο οποίο δεν πραγματοποιείται η λειτουργία της απομάκρυνσης θερμότητας από το δωμάτιο.

Ο αέρας που διοχετεύεται περνά διαδοχικά μέσω ενός εξατμιστή (ή ψυχρού εναλλάκτη) όπου ψύχεται κάτω από το σημείο δρόσου. Ταυτόχρονα, η υγρασία από τον αέρα συμπυκνώνεται στα άκρα του εξατμιστή. Και έπειτα μέσω ενός συμπυκνωτή (ή θερμού εναλλάκτη θερμότητας) στον οποίο ο στραγγισμένος ψυχρός αέρας θερμαίνεται και στη συνέχεια εκκενώνεται από τον αφυγραντήρα με μια θερμοκρασία ελαφρώς υψηλότερη από ότι στην είσοδο. Συσσωρευμένο συμπύκνωμα ή συλλέγεται σε ειδικό δοχείο ή εκτρέπεται στο αποχετευτικό δίκτυο.

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός και φθηνός τρόπος για την αφυδάτωση του αέρα. Αλλά επίσης έχοντας τα μειονεκτήματά της. Σε συμπύκνωση αφυγραντήρες περιορισμένο εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας, ως εάν η θερμοκρασία του δωματίου είναι αρκετά χαμηλή, να κρυώσει πιο απλά είναι αδύνατο - το συμπυκνωμένο νερό θα παγώσει.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή αφύγρανσης αέρα μπορούν να βρεθούν εδώ.

Πώς να επιλέξετε ένα αφυγραντήρα για ένα διαμέρισμα: τιμές, κριτικές, τεχνικές πτυχές

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, υπάρχουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες για να κάνετε τη ζωή σας πιο άνετη. Με πολλούς τρόπους, η φυσική μας κατάσταση και η διάθεσή μας εξαρτώνται από ένα άνετο μικροκλίμα στο διαμέρισμα. Αποτελείται από: θερμοκρασία, υγρασία και κινητικότητα του αέρα. Και αν η θερμοκρασία υποστηρίζει τη θέρμανση και η υπερβολική κινητικότητα μπορεί να αποφευχθεί με την εξάλειψη των ρευμάτων, τότε η υγρασία είναι πιο περίπλοκη. Για να διατηρήσετε τη βέλτιστη τιμή του, χρειάζεστε έναν στεγνωτήρα αέρα για το διαμέρισμα. Οι τιμές, οι κριτικές, οι δημοφιλείς κατασκευαστές, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, θα συζητήσουμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Διαβάστε στο άρθρο:

Αιτίες και συνέπειες της υψηλής υγρασίας

Για τους ανθρώπους, η βέλτιστη υγρασία είναι 40 έως 60%, αλλά αυτή η τιμή συχνά υπερβαίνει για διάφορους λόγους:

 1. Λανθασμένος λειτουργικός εξαερισμός φυσικού αερισμού (ενδεχομένως με απόφραξη των αξόνων εξαγωγής ή αποκλεισμός των ανοιγμάτων εξαερισμού).

Έλεγχος της ικανότητας εργασίας των φυσικών απορροφητών

 • Ανεπαρκής αέρας τροφοδοσίας (εμφανίζεται μετά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων χωρίς βαλβίδες εξαερισμού).
 • Βρίσκοντας σε ένα από τα δωμάτια ένα διακοσμητικό σιντριβάνι ή ένα μεγάλο ενυδρείο.

  Διακοσμητικό σιντριβάνι

 • Παρουσία ενός χειμερινό κήπο (συχνά οι άνθρωποι υπερβολικά ζωντανή όταν δημιουργούν άνετες συνθήκες για τα φυτά, αυξάνοντας έτσι την υγρασία στο διαμέρισμα σε ένα κρίσιμο επίπεδο).

  Χειμερινό κήπο στο διαμέρισμα

 • Σε διαμερίσματα που βρίσκονται στους πρώτους ορόφους, μπορεί να υπάρχει αυξημένη υγρασία λόγω της κακής ή στεγανής στεγάνωσης του υπογείου.
 • Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα. Οι σύγχρονοι υγραντήρες κοστίζουν πολλά χρήματα, τόσα πολλά αναρωτιούνται: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα; Υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι, τους οποίους θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

  Η υπέρβαση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας κατά τουλάχιστον 10% επηρεάζει δυσμενώς την ευημερία του ατόμου και το εσωτερικό του. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότεροι μύκητες μούχλας αναπαράγονται πιο ενεργά. Στο πρώτο στάδιο, υπάρχουν μαύρες κουκίδες στην οροφή, πατίνα στους τοίχους και ιδιαίτερη οσμή. Αργότερα, υπάρχουν σπόρια που επηρεάζουν δυσμενώς τους αεραγωγούς (πιθανώς την εμφάνιση αλλεργιών ή άσθματος). Επιπλέον, εξαιτίας της υπερβολικής υγρασίας, σχηματίζεται ευνοϊκό περιβάλλον για τη διάδοση μικροοργανισμών στην βλεννογόνο μεμβράνη του οφθαλμού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της λοίμωξης.

  Η γενική κατάσταση του χώρου αντικατοπτρίζει επίσης την αυξημένη υγρασία. Νέες ταπετσαρίες μπορούν να αποσυνδεθούν, οι πόρτες δεν μπορούν πλέον να κλείσουν (λόγω διόγκωσης του ξύλου υπό την επίδραση του νερού), σκουριασμένα μεταλλικά μέρη του εσωτερικού καλύπτονται.

  Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν διατηρώντας την κανονική υγρασία στο διαμέρισμα. Αλλά συχνά απλοί κανόνες (για να αερίσετε μια προϋπόθεση, για να παρακολουθήσετε εργασία με φυσικό αερισμό, κλπ.) Για να μην διαχειριστεί, και υπάρχει μια ανάγκη για την ειδική συσκευή, ικανή να αποστραγγίσει αέρα σε ένα διαμέρισμα.

  Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

  Οι αφυγραντήρες οικιακού αέρα για το σπίτι (ή τους εξαερωτήρες) είναι σε θέση όχι μόνο να αφαιρέσουν την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας από το δωμάτιο, αλλά και να διατηρήσουν τη βέλτιστη υγρασία. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι δύο τύπων: αφυγραντές αέρα συμπύκνωσης και προσρόφησης.

  Στεγνωτήρια προσρόφησης

  Στο έργο αυτών των συσκευών, χρησιμοποιείται η δυνατότητα ορισμένων υλικών (σε αυτή την περίπτωση προσροφητικών) να απορροφούν την υγρασία. Στη συνέχεια, το υλικό αυτό πρέπει να ξηρανθεί ή να αντικατασταθεί.

  Ένα σύγχρονο παράδειγμα αυτού του τύπου είναι ένα αποξηραντικό προσρόφησης με ρότορα πυριτικής πηκτής. Κατά την περιστροφή, το προσροφητικό αναμειγνύεται. Μέσα από ένα μεγάλο μέρος του δίσκου, εισέρχεται αέρα στη συσκευή, το νερό συμπυκνώνεται και ο ξηρός και θερμός αέρας εξέρχεται μέσω ενός μικρότερου τμήματος (ξήρανση του πήγματος πυριτίου) στο δωμάτιο.

  Πλεονεκτήματα των στεγνωτηρίων προσρόφησης:

  1. Δεν υπάρχει θόρυβος.
  2. Ελάχιστο (ή απουσιάζει) κόστος ενέργειας.

  Το μόνο μειονέκτημα είναι η χαμηλή απόδοση σε σύγκριση με τον ξηραντήρα συμπύκνωσης.

  Ξηραντήρια συμπυκνωμάτων

  Ένα πιο σύγχρονο είδος αφυγραντήρα, που είναι σε θέση να επιτύχει γρήγορα τις απαραίτητες παραμέτρους του μικροκλίματος στο διαμέρισμα. Η αρχή της λειτουργίας της συνίσταται στη συμπύκνωση υδρατμών στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστή. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή, ψύχεται στο σημείο δρόσου, ο ατμός συμπυκνώνεται και ο ξηρός αέρας θερμαίνεται και επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Στεγνωτήρας συμπύκνωσης: αρχή λειτουργίας

  Όπως και στο κλιματιστικό στο στεγνωτήριο συμπυκνωμάτων, ο αέρας ψύχεται μέσω ενός κυκλοφορητικού ψυκτικού μέσου. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ο υπερθερμασμένος αέρας δεν αφαιρείται στο δρόμο, αλλά επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Πλεονεκτήματα των ξηραντήρων συμπύκνωσης:

  1. Υψηλή απόδοση.
  2. Η δυνατότητα να στεγνώσει γρήγορα ολόκληρη την ένταση του δωματίου.
  1. Υψηλό επίπεδο θορύβου (σε σύγκριση με την προσρόφηση).
  2. Είναι δυνατή η θέρμανση του αέρα στους 4-6 ° C, η οποία δεν είναι κρίσιμη για ένα μεγάλο δωμάτιο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία σε ένα μικρό δωμάτιο.
  3. Η επισκευή αυτού του τύπου αφυγραντήρα κοστίζει πολλά χρήματα.

  Πώς να φτιάξετε έναν οικιακό αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια σας;

  Εάν πρέπει να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία στο διαμέρισμα, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η συμπύκνωση είναι μια σύνθετη συσκευή, η κατασκευή της οποίας απαιτεί ορισμένες δεξιότητες. Επομένως, θα επικεντρωθούμε σε μια απλή συσκευή προσρόφησης.

  1. Πλαστική φιάλη με όγκο 1,5-2 λίτρων.
  2. Scotch.
  3. Προσροφητικό (ιδανικό - silica gel).
  4. Σίλο.
  5. Γάζα.

  Αρχικά, είναι απαραίτητο να κόψετε τη φιάλη και να δημιουργήσετε αρκετές τρύπες στο κάτω μέρος (χρησιμοποιώντας ένα τρυπητήρι).

  Στη συνέχεια, τυλίξτε το λαιμό της γάζας με γάζα, γεμίστε αυτό το μέρος με πήγμα πυριτίας και χαμηλώστε το στο κάτω μέρος, στερεώνοντας με κολλητική ταινία. Δίπλα στη συσκευή είναι επιθυμητή η τοποθέτηση ενός εγχώριου ανεμιστήρα (μπορείτε να το τροφοδοτήσετε από έναν υπολογιστή), τότε η διαδικασία της αφυγραντικής ενέργειας θα είναι πιο έντονη.

  Ένας απλός αφυγραντήρας από ένα μπουκάλι με τα χέρια σας

  Πώς να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα για ένα διαμέρισμα;

  Πρώτα απ 'όλα, όταν επιλέγετε έναν ξηραντήρα αέρα, πρέπει να καθορίσετε τον τύπο (προσρόφηση ή συμπύκνωση). Στη συνέχεια, δώστε προσοχή στις παραμέτρους του:

  • Η παραγωγικότητα είναι η ποσότητα υγρασίας που μπορεί να αφαιρεθεί σε μια χρονική περίοδο. Αυτή η παράμετρος είναι η πιο σημαντική. Έτσι, όταν αγοράζετε μια ανεπαρκή συσκευή ισχύος, οι επιθυμητές παράμετροι αέρα δεν θα επιτευχθούν και μπορεί να καταρρεύσει αρκετά γρήγορα λόγω της εργασίας στο όριο των δυνατοτήτων.

  Αν αγοράσετε μια πολύ ισχυρή συσκευή, θα καταναλώσει πολλή ενέργεια και θα δημιουργήσει πολύ θόρυβο. Ναι, θα αποστραγγίσει τον αέρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά αυτό δεν είναι σκόπιμο.

  • Ανταλλαγή αέρα - πόση ποσότητα αέρα αφύγρανεται ανά ώρα. Αν η ανταλλαγή αέρα δεν είναι αρκετή, η συσκευή θα εξατμιστεί μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας, αλλά η περιεκτικότητα σε υγρασία θα είναι τόσο μεγάλη ώστε οι παράμετροι του μικροκλίματος θα βελτιωθούν ελαφρώς.

  Οι κατασκευαστές συνήθως υποδεικνύουν τον όγκο του χώρου στον οποίο έχει σχεδιαστεί ο ξηραντήρας, το ίδιο μπορεί να καθοδηγηθεί από μια βέλτιστη εναλλαγή αέρα που αντιστοιχεί σε όγκους 3-4 δωματίων. Σε αυτή τη λειτουργία, η συσκευή θα φτάσει γρήγορα στη βέλτιστη υγρασία και η συντήρησή της θα απαιτεί ελάχιστο ρεύμα.

  • Επίπεδο θορύβου (είναι επιθυμητό να επιλέξετε τα αδρανή με θόρυβο μέχρι 40 dB).
  • Κατανάλωση ισχύος.

  Εδώ όλα εξαρτώνται από τον κατασκευαστή και την αποτελεσματικότητα του αφυγραντήρα του. Συμβαίνει ότι η συσκευή με μεγαλύτερη χωρητικότητα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

  Η δυνατότητα πλύσης του φίλτρου του αφυγραντήρα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

  Μέθοδοι για την αφυδάτωση του αέρα εσωτερικού χώρου με χρήση εξοπλισμού: η αρχή λειτουργίας και η επισκόπηση των καλύτερων αφυγραντικών

  Η υγρασία του αέρα είναι ένας σημαντικός δείκτης του μικροκλίματος, επηρεάζοντας άμεσα την ευημερία και την ικανότητα εργασίας ενός ατόμου. Ως εκ τούτου, κατά την ανάπτυξη υγειονομικών κανόνων, η υγρασία δεν δίνεται λιγότερη προσοχή από τη θερμοκρασία. Αλλά αυτοί οι δείκτες δεν ανταποκρίνονται πάντοτε στις απαιτήσεις. Για να αυξήσετε ή να μειώσετε την υγρασία στο δωμάτιο βοηθήστε ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το σκοπό συσκευές. Υπάρχουν επίσης τρόποι που μπορούν να ονομαστούν "άνθρωποι".

  Επίπεδα μέτρησης και υγρασίας

  Κατά την εκτίμηση της κατάστασης του ατμοσφαιρικού αέρα, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στις απαιτήσεις των GOST και SNiP. Το επιτρεπτό και βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στις εγκαταστάσεις διαφορετικών σκοπών ρυθμίζεται από το GOST 30494-96. Για την εκτίμηση της κατάστασης του αέρα χρησιμοποιείται ο λόγος της ποσότητας υδρατμού προς τον όγκο του δωματίου. Έτσι, αναγνωρίζεται η σχετική υγρασία του αέρα, υπολογιζόμενη σε ποσοστό. Το αποδεκτό εύρος είναι 40-60%.

  Βέλτιστες τιμές για χώρους:

  • κουζίνα - 40-60%
  • υπνοδωμάτιο - 40-50%
  • δωμάτια με υπολογιστή και ηλεκτρονικό εξοπλισμό - 30-45%;
  • παιδιά - 45-60%.


  Το επίπεδο υγρασίας εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία του αέρα. Επομένως, οι βέλτιστες τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Κατά την κρύα εποχή, οι αποδεκτοί δείκτες είναι 30-45%, στην θερμή περίοδο 30-60%.

  Για τη μέτρηση χρησιμοποιείτε οικιακά και επαγγελματικά υγραμετρικά. Αυτές οι συσκευές έχουν διάφορες μορφές:

  • μαλλιά;
  • συμπύκνωση;
  • κεραμικά?
  • βάρος ·
  • ταινία.

  Τα υγραμετρικά οικιακά προϊόντα κατασκευάζονται με τη μορφή επιτραπέζιων ή τοίχων. Εκτός από την κύρια λειτουργία τους, μπορούν να εξοπλιστούν με πρόσθετες επιλογές:

  • εμφάνιση της ώρας και της ημερομηνίας.
  • ατμοσφαιρική πίεση.
  • θερμοκρασία αέρα.

  Η ποικιλία των μοντέλων είναι τόσο μεγάλη που δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε το πιο αρμονικά σε συνδυασμό με το στυλ ενός συγκεκριμένου δωματίου.

  Εναλλακτικές μέθοδοι μέτρησης της υγρασίας

  1. Στα φαρμακεία πραγματοποιούνται ψυχομετρικά υγραμερή, οι ενδείξεις των οποίων υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τον ειδικό πίνακα Assman (που περιλαμβάνεται στο κιτ).
  2. Για να καταλάβετε ποιο είναι το επίπεδο υγρασίας του αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο ποτήρι νερό. Τοποθετείται σε ψυγείο και ψύχεται στους -3-5 ° C. Μεταβείτε στο δωμάτιο και μετά από 5 λεπτά αξιολογήστε την κατάσταση. Εάν το συμπύκνωμα στους τοίχους του γυαλιού είναι εντελώς στεγνό - ο αέρας είναι στεγνός, η υγρασία είναι κάτω από το κανονικό. Εάν υπάρχουν σταγόνες μεσαίου μεγέθους - συμμόρφωση με τον κανόνα. Εάν ρέουν ρέματα νερού κάτω από τους τοίχους, η υγρασία αυξάνεται.

  Απλές μέθοδοι για τη μείωση της συγκέντρωσης της υγρασίας

  Αδειάστε αέρα στο δωμάτιο μπορεί να είναι με πολλούς τρόπους. Πριν αποφασίσετε ποια, συνιστάται να βρείτε την αιτία του αυξημένου επιπέδου υγρασίας. Αυτό είναι απαραίτητο αν η διαφορά μεταξύ του κλιματισμού στο δρόμο και στο διαμέρισμα / σπίτι είναι σημαντική.

  Ως εκ τούτου, προκειμένου να εξομαλύνει το μικροκλίμα, πρώτα απ 'όλα, οργανώνεται μια ποιοτική ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων και του δρόμου. Η κυκλοφορία των αέριων μαζών παρέχεται με τη βοήθεια οικιακών συσκευών:

  • ανεμιστήρες;
  • κλιματιστικά?
  • κουκούλες κουζίνας.

  Εάν είναι απαραίτητο να στραγγίσετε όχι μόνο τον αέρα, αλλά και τους τοίχους, χρησιμοποιήστε θερμαντικά όπλα και θερμαντήρες. Με εποχιακές αλλαγές στο επίπεδο της υγρασίας και σε περιπτώσεις περιοδικής αύξησής του, μια καλή μέθοδος ξήρανσης είναι η χρήση ειδικών δισκίων. Αυτά τα φάρμακα εγκαθίστανται σε μια μικρή συσκευή που συνδέεται με το δίκτυο. Τα πιο δημοφιλή δισκία?

  • "Σταματήστε την υγρασία" από το Ceresit.
  • Σταματήστε την υγρασία από τη Henkel.

  Ωστόσο, κανένα από τα δισκία δεν θα δώσει τόσο γρήγορη και διαρκή αποτελέσματα, όπως εξειδικευμένο εξοπλισμό σχεδιασμένο για την ομαλοποίηση του μικροκλίματος σε οικιακούς και δημόσιους χώρους.

  Αφυγρανση του αέρα στο δωμάτιο με τη βοήθεια της τεχνολογίας

  Τα ξηραντικά χρησιμοποιούνται για τη μείωση του επιπέδου υγρασίας. Αυτές είναι σύγχρονες συσκευές που έρχονται σε διάφορους τύπους:

  • επιφάνεια εργασίας
  • σταθερή?
  • αρθρωτό (τοίχο).

  Όλα αυτά ανήκουν στην κατηγορία του κλιματικού εξοπλισμού που προορίζεται για τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα. Στην επιλογή αυτών των συσκευών υπάρχει ένα χαρακτηριστικό: όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις της. Και πιο συχνά αυτές είναι δομές δαπέδων, για τις οποίες πρέπει να βρείτε ένα μέρος και να εναρμονιστούν αρμονικά στο εσωτερικό.

  Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο περισσότερο η συσκευή καταναλώνει ηλεκτρισμό και παράγει θόρυβο. Το ανώτατο όριο του δεύτερου δείκτη είναι 50 dB. Οι ισχυροί αφυγραντήρες είναι αρκετά θορυβώδεις συσκευές, οι οποίες είναι επιθυμητές για εγκατάσταση σε μεγάλα διαμερίσματα και σπίτια με εξαερισμό υψηλής ποιότητας.

  Ο σχεδιασμός των αφυγραντήρων μπορεί να έχει κάποιες διαφορές, αλλά η αρχή της λειτουργίας για όλους τους είναι η ίδια. Πραγματοποιούνται με συνέπεια τρεις δράσεις:

  • ψύξη.
  • σχηματισμός συμπυκνώματος.
  • θέρμανση.

  Ως αποτέλεσμα, ο αέρας που εισέρχεται και εξέρχεται από τη συσκευή χάνει υγρασία, αλλά διατηρεί τη θερμοκρασία της. Υπάρχουν 4 τύποι αφυγραντήρων:

  Ο ξηραντήρας αέρα έρχεται στη διάσωση: ξηρασία κατόπιν ζήτησης

  Αφυγραντήρας για διαμέρισμα ή απορροφητή υγρασίας Είναι μια ειδική συσκευή σχεδιασμένη να μειώνει το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι. Φυσικά, η υγρασία στο σπίτι είναι ως επί το πλείστον συνιστώμενη, και όλοι προσαρμόζουν το κλίμα ξεχωριστά για τις προτιμήσεις τους.

  Αφυγραντήρες για το διαμέρισμα: όταν χρειάζεστε ένα εργαλείο για τον έλεγχο της υγρασίας;

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η υψηλή υγρασία γίνεται περισσότερο πρόβλημα για το σπίτι από ό, τι για τους κατοίκους του. Αλλά οι κάτοικοι των περιοχών με υψηλή υγρασία δεν ξέρω από πρώτο χέρι πόσο κουραστικό μπορεί να είναι υπερβολική υγρασία - μπορεί να κάνει δύσκολη την αναπνοή, να εγκατασταθούν στα παράθυρα, τοίχους και άλλες επιφάνειες, να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας.

  Γενικά, ο σχηματισμός συμπυκνώματος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην επισκευή ή την ιδιοκτησία και εάν το σπίτι έχει αντικείμενα με μεμονωμένες απαιτήσεις για υγρασία, η παγίδα υγρασίας θα έρθει στη διάσωση.

  Βάλτε ξηραντικό είναι, αν το δωμάτιο βρίσκεται:

  • έπιπλα από φυσικό δέντρο.
  • βιβλία, ιδιαίτερα παλιές εκδόσεις.
  • αντικείμενα ζωγραφικής?
  • ευαίσθητη τεχνολογία.
  • φυτά που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.

  Επίσης, η υπερβολική υγρασία επηρεάζει την κατάσταση των υλικών φινιρίσματος ή ακόμη και τα δάπεδα στην ιδιωτική κατοικία, επιβραδύνει τη διαδικασία ξήρανσης στο σπίτι, προάγει την εμφάνιση μούχλας. Η επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων θα βοηθήσει τον ξηραντήρα αέρα.

  Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

  Ο απορροφητής υγρασίας είναι μια αρκετά νέα συσκευή για την αγορά μας και μέχρι στιγμής δημιουργεί πολλές ερωτήσεις. Η αφυδάτωση του αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους, να τις εξετάσετε με τη σειρά.

  1. Προσρόφηση. Αυτή η μέθοδος μείωσης της υγρασίας βασίζεται στην ικανότητα ορισμένων ουσιών να απορροφούν το νερό από τον αέρα, όπως το silica gel. Η αρχή της δράσης αυτού του αποξηραντικού μοιάζει με έναν καθαριστή αέρα: ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας κινεί τον αέρα μέσα στο δωμάτιο μέσω ενός φίλτρου με απορροφητήρα υγρασίας. Λόγω της λειτουργίας του ανεμιστήρα, τα φυτά αυτά δημιουργούν πολύ θερμότητα, επομένως δεν παγώνουν σε δωμάτια με χαμηλής θερμοκρασίας - καταψύκτες, αποθήκες, ειδικά εργαστήρια. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι η ανάγκη για συνεχή αντικατάσταση του φίλτρου απορρόφησης νερού. Οι μονάδες αποστράγγισης αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται συχνότερα στη βιομηχανία και τη φαρμακευτική.

  Τα απορρυπαντικά προσρόφησης οικιακής χρήσης καλύπτουν την έκταση έως 20 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα και πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 2-3 μήνες.

  1. Συμπύκνωση. Οι περισσότεροι οικιακοί συλλέκτες νερού μοιάζουν με κλιματιστικό, στο οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη για απομάκρυνση θερμότητας από το δωμάτιο και ανταλλαγή αέρα. Η συσκευή περιλαμβάνει έναν εξατμιστή, έναν συμπυκνωτή, έναν συμπιεστή και έναν ανεμιστήρα. Κατά τη λειτουργία, ο αέρας εισέλθει στο εσωτερικό της μονάδας ξεθόλωμα προς τον εξατμιστή, η θερμοκρασία του οποίου είναι μικρότερη από τον αέρα του περιβάλλοντος, σχηματίζοντας έτσι ένα συμπύκνωμα, και η περίσσεια υγρασίας παραμένει στον ξηραντήρα, και τα λύματα με μειωμένη περιεκτικότητα σε υγρασία ανατροφοδοτείται. Αυτές οι συσκευές αέρα χρησιμοποιούνται συχνότερα για ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι.
  2. Αφομοίωση. Η μέθοδος φυσικής ομαλοποίησης του επιπέδου υγρασίας λόγω της ανταλλαγής αέρα με τον περιβάλλοντα κόσμο. Αυτός ο αφυγραντήρας λειτουργεί ως αναπνευστήρας και αντικαθιστά σταδιακά τον υπερβολικά υγρό αέρα στο δωμάτιο με καθαρό αέρα από το δρόμο. Η χρήση των εξαναγκασμένου αερισμού για την ξήρανση είναι πιο λειτουργικό, διότι εκτός από την προβλήματα με την υγρασία επιτυγχάνεται και το πρόβλημα των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα και κανονική θερμοκρασία. Αλλά εάν το επίπεδο υγρασίας στο δρόμο είναι επίσης πολύ αυξημένο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν προσροφητικό ή συμπυκνωτικό ξηραντήρα αέρα.

  Εκτός από τα βασικά μοντέλα λειτουργία διαθέτουν δύναμη: υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να συλλέγουν 100 λίτρα νερού ανά ημέρα, αλλά για οικιακή χρήση τέτοιων ευκαιριών θα είναι περιττή. Τα καλύτερα οικιακά μοντέλα μπορούν να αποκομίσουν από τον αέρα από 10 έως 100 λίτρα. Οι αφυγραντήρες αέρα, οικιακοί και βιομηχανικοί, μπορούν επίσης να ταξινομηθούν στον τόπο εγκατάστασης:

  Τα τελευταία είναι τα πιο μετριοπαθή σε μέγεθος και συνεπώς χρησιμοποιούνται συχνότερα στην καθημερινή ζωή.