Εξαερισμός στο λουτρό: μια επισκόπηση των παραδοσιακών κυκλωμάτων και αποχρώσεων της συσκευής

Το υπόβαθρο της θερμοκρασίας και το υψηλό επίπεδο υγρασίας στο λουτρό - ευνοϊκές συνθήκες για τη διασπορά όλων των ειδών επιβλαβών μικροοργανισμών. Μεταξύ αυτών, τα βακτηρίδια, οι ιοί, τα καλούπια, καταστρέφουν τους λάτρεις του ξύλου και του πνευμονικού συστήματος των διαδικασιών λουτρού. Ο κατάλληλος εξαερισμός στο μπάνιο θα εξοικονομήσει από τα αρνητικά που αναφέρονται. Ωστόσο, για την αποτελεσματική λειτουργία του είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της συσκευής. Δεν είναι έτσι;

Προτείνουμε να γνωρίσετε τις επαληθευμένες πληροφορίες, εξηγώντας τους κανόνες οργάνωσης των συστημάτων εξαερισμού, που προορίζονται για την ξήρανση των υγρών χώρων. Η χρήση αξιόπιστων πληροφοριών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός άψογου έργου εξαερισμού, το οποίο ανταποκρίνεται άριστα στις ευθύνες. Τα δεδομένα που παρουσιάζονται για εξέταση βασίζονται σε κτιριακές προδιαγραφές και στην πρακτική εμπειρία κατασκευαστών.

Το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς τους τρόπους κατασκευής συστημάτων εξαερισμού που προορίζονται για την αφαίρεση αιωρούμενων υδάτων στον αέρα, για την ξήρανση των διακοσμητικών στοιχείων και των φέροντων δομών. Αναφέρονται τα υλικά και τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη διαρρύθμισή τους. Η αποτελεσματική συνδρομή στην αντιμετώπιση ενός δύσκολου θέματος θα έχει φωτογραφικές εφαρμογές και βίντεο-οδηγούς.

Ειδικότητα των συστημάτων εξαερισμού για μπάνιο

Η σάουνα χρειάζεται τακτική ανανέωση αέρα. Αυτή είναι μια απαίτηση ασφάλειας για τους ανθρώπους που κάνουν διαδικασίες μπάνιου. Επίσης, ο κατάλληλος αερισμός σας επιτρέπει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής έως 50 ετών ή περισσότερο. Ο τύπος του συστήματος εξαερισμού επιλέγεται ξεχωριστά και εξαρτάται από την τοποθεσία, τις διαστάσεις της δομής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή.

Συστήματα εξαερισμού για το λουτρό

Όλα τα υπάρχοντα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε φυσικά, αναγκαστικά και σε συνδυασμό. Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός συμβαίνει λόγω της αυθαίρετης πρόσληψης του υπαίθριου αέρα, της ανάμειξής του στο δωμάτιο και της μετατόπισης των αποβλήτων μέσω των οπών με φυσικό τρόπο.

Δεύτερον, μια πρόσθετη συσκευή, ένας ανεμιστήρας, είναι ενεργοποιημένη. Τις περισσότερες φορές τοποθετείται στην κουκούλα, αλλά μπορείτε και στην εισροή. Ο ανεμιστήρας χρησιμοποιεί σε κάθε δωμάτιο μπάνιο. Στην τρίτη - μια συμβίωση των πρώτων και δεύτερων επιλογών.

Μεταξύ των συστημάτων εξαερισμού που χρησιμοποιούνται στα λουτρά, το πιο δημοφιλές είναι το basta. Αυτό σημαίνει τη συσκευή της τρύπας εισροής με μια ρυθμιζόμενη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται πίσω / κάτω από τον κλίβανο. Επιπλέον, ο κλίβανος μπορεί να έχει εξαεριστήρες ελεγχόμενους από βαλβίδα ή βαλβίδα. Μέσα από αυτά έρχεται ο αέρας από το υπόγειο, διεισδύοντας από το δρόμο μέσω των καθαρισμών στο ίδρυμα.

Το άνω άνοιγμα αυτού του κουτιού κλείνει μέχρι τον απαιτούμενο χρόνο. Μόλις χρειαστεί να στεγνώσετε το δωμάτιο, ανοίξτε αμέσως 2 βαλβίδες εξαγωγής.

Ένα τέτοιο φαινομενικά ιδανικό σχήμα δεν λειτουργεί πάντοτε. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια εξαναγκασμένη έκδοση εξαερισμού. Εάν ο ανεμιστήρας εξάτμισης προστεθεί σε αυτό το κύκλωμα στο κάτω μέρος στην είσοδο του κιβωτίου εξαέρωσης, τότε θα ληφθεί το σύστημα εξάτμισης. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στη θύρα τροφοδοσίας πίσω / πάνω από το φούρνο, έχουμε ένα σχέδιο εξαερισμού για το ατμόλουτρο.

Ένα άλλο καθεστώς που χρησιμοποιήθηκε στην λουτρά, όταν η εισροή γίνεται μέσω αεραγωγών στο δάπεδο, κάτω από το φούρνο, και την απομάκρυνση - μέσω του ανώτερου και του κατώτερου ανοίγματος ορίζονται εκεί με μια διέξοδο.

Έξω από αυτά τα ανοίγματα συνδέονται με έναν κοινό αεραγωγό που ανεβαίνει σε ένα συγκεκριμένο ύψος. Το ύψος της κατώτερης βαλβίδας εξαγωγής είναι περίπου 50-60 cm από το δάπεδο και το ανώτερο - 30-40 από την οροφή.

Το σχήμα εξαερισμού, στο οποίο ένα κανάλι χρησιμοποιείται για εισροή και ένα για την αφαίρεση των αέριων μαζών, χρησιμοποιείται επίσης σε λουτρά. Και αυτές οι 2 τρύπες βρίσκονται στο ίδιο ύψος από το πάτωμα. Ο πρώτος πίσω από τη σόμπα, και ο δεύτερος στον απέναντι τοίχο. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε εδώ έναν ανεμιστήρα εξαγωγής έτσι ώστε να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού.

Η πιο ατυχής επιλογή, όταν η εισροή και η εξάτμιση είναι τοποθετημένα σε έναν τοίχο, ακριβώς απέναντι από τον κλίβανο. Δυστυχώς, μια τέτοια εικόνα δεν είναι επίσης ασυνήθιστη, όταν άλλα σχήματα δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Με αυτό το σχέδιο, ο καθαρός αέρας, που εισέρχεται στο δωμάτιο, ψάχνει για έναν τρόπο στο φούρνο, παρεμπιπτόντως σκοντάφτοντας στα πόδια εκείνων που ανεβαίνουν. Στη συνέχεια, είναι στη σωστή θέση και θερμαίνεται, ανυψώνεται, αναμιγνύεται με τον ατμό και πετάει έξω στην τρύπα που βρίσκεται 20-30 cm από την οροφή. Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί πλήρως, αφού έχει κορεστεί με τον απαραίτητο βαθμό με το διοξείδιο του άνθρακα.

Κατασκευαστικά στοιχεία του συστήματος

Στο λουτρό, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για την ασφάλεια των ανθρώπων και για την εξασφάλιση αποδεκτών συνθηκών λειτουργίας για τα υλικά των χώρων. Η ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε τεράστια χρήματα για την υλοποίηση έργων που κανείς δεν χρειάζεται.

Ο ποιοτικός αερισμός που εφαρμόζεται στο λουτρό περιλαμβάνει τον αερισμό και την ξήρανση:

 • όλες τις εγκαταστάσεις.
 • κατασκευές τοίχων.
 • Ξήρανση δαπέδων.
 • Εξαερισμός του σοφίτα και του χώρου κάτω από την οροφή.

Καθώς οι οπές εξαερισμού στη σοφίτα παράγουν ειδικά παράθυρα, πλαϊνές ταπετσαρίες ή αεριστήρες - όλα εξαρτώνται από τον τύπο της οροφής και των υλικών. Εάν υπάρχει μια υπερθέρμανση, τότε βάζουν μια ελεγχόμενη σχάρα για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός μεταξύ του θερμαντήρα και των άλλων στρωμάτων της οροφής. Χρησιμοποιείται επίσης για τον αερισμό δομών τοίχου έτσι ώστε να μην σχηματίζεται συμπύκνωση στο πάχος των στρωμάτων.

Για να στεγνώσετε τα δάπεδα, χρησιμοποιήστε αερισμό βόλλεϋ ή εξοπλίστε το αεριζόμενο δάπεδο. Η επιλογή αυτή πρέπει να εξεταστεί κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Για να γίνει αυτό, εκτελέστε το τραχύ δάπεδο, χύνοντας προσεκτικά το σκυρόδεμα κάτω από την πλαγιά, και το φινίρισμα είναι κατασκευασμένο από σανίδες από σκληρό ξύλο, αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ τους. Ένας τέτοιος πάτος παρέχει μια γρήγορη απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας.

 • ατμόλουτρο;
 • πλύσιμο;
 • γκαρνταρόμπα / χώρος ανάπαυσης;
 • άλλα δωμάτια.

Για να οργανωθεί ο κατάλληλος αερισμός, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το βέλτιστο σχέδιο, κατάλληλο για τις απαιτήσεις και τις συνθήκες ενός συγκεκριμένου λουτρού. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο νωπός αέρας πρέπει να ρέει σε όλα τα δωμάτια και να αφαιρείται από όλους.

Οι έμπειροι πλοίαρχοι δεν συστήνουν να εγκαθίστανται σύνθετα συστήματα αεραγωγών, προτιμώντας να σταματήσουν στην απλούστερη λύση, κατάλληλα για μια συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κανόνας λειτουργεί εδώ - το απλούστερο, τόσο το καλύτερο. Ναι, και για την τιμή μιας απλής επιλογής θα κοστίσει αρκετές φορές φθηνότερα.

Η εξάρτηση του αερισμού από το υλικό των τοίχων του λουτρού

Το σύστημα αερισμού για λουτρό εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του ίδιου του δωματίου και το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε. Μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό κτίριο ή πολλά δωμάτια σε ένα μακρόστενο σπίτι. Η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη - εδώ είναι βολικό να σχεδιάσετε και να οργανώσετε το σύστημα αερισμού, επιλέγοντας τον πιο οικονομικό τρόπο.

Εάν το λουτρό γειτνιάζει με τους χώρους διαβίωσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγνώσει για να προστατεύσει τους τοίχους του σπιτιού από τη φθορά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η θερμοκρασία στο ατμόλουτρο θα είναι υψηλή, έτσι ώστε οι γειτονικοί τοίχοι πρέπει να είναι επιπρόσθετα ανθεκτικοί στη θερμότητα.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού θα αναγκαστεί μόνο. Πρέπει κατ 'ανάγκη να λαμβάνει υπόψη την ασφάλεια των τοίχων και των φερόντων δομών ενός κτιρίου κατοικιών. Το σύστημα εξαερισμού ενός τέτοιου λουτρού θα αποτελεί μέρος ολόκληρου του οικιακού συστήματος. Ventkanaly ίδια μπορεί να συνδεθεί με obschedomovymi ή ξεχωριστά πηγαίνετε στην οροφή ή μέσω του τείχους στο δρόμο.

Ανάλογα με τον τύπο του υλικού λουτρά είναι:

 • από τούβλα.
 • κούτσουρα.
 • από μπλοκ αερίου.
 • ξυλεία ·
 • ξύλινο πλαίσιο με μόνωση.

Σε τούβλα και πλαίσια λουτρών, οι αεραγωγοί μπορούν να τοποθετηθούν στους τοίχους, οδηγώντας τους στην οροφή ή υψηλότερα. Για τον αγωγό εισροής εισόδου, χρησιμοποιήστε μια βαλβίδα εξαερισμού ή χτύπημα στο θεμέλιο. Φροντίστε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για να αφαιρέσετε καλύτερα τον αέρα εξαγωγής.

Λουτρά από μονάδες αερίου λόγω των ιδιοτήτων του υλικού τοίχου είναι εξοπλισμένα με γαλβανισμένους αεραγωγούς, αγοράζοντας έτοιμους σωλήνες. Μερικές φορές τακτοποιούν ένα εξαερισμό από γαλβανισμένα φύλλα, δίνοντάς τους το κατάλληλο σχήμα και σφραγισμένα με ασφάλεια όλες τις αρθρώσεις. Οι αγωγοί πρέπει να περάσουν από τον τοίχο.

Εάν τα κούτσουρα χρησιμοποιούνται ως υλικό, ο φυσικός εξαερισμός είναι δυνατός λόγω των χαρακτηριστικών του δέντρου και της τεχνολογίας της δομής. Όταν το δέντρο αναπνέει, διαθέτει τα απαραίτητα διάκενα μεταξύ των κορμών παρέχονται παράθυρα σε όλα τα δωμάτια λουτρά, διατεταγμένα κάθαρση από το δάπεδο έως το κάτω άκρο της πόρτας 2-3 cm, κατασκευή πρόσθετων καναλιών αερισμού μπορεί να μην είναι αναγκαία.

Αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί μια βέλτιστη αναλογία μεταξύ εισερχόμενου αέρα και εξόδου ατμού. Για να αποφύγετε τα ρεύματα και να μην πνίξετε ολόκληρο το δρόμο, συχνά προτιμάτε να ζεστάνετε το ξύλινο λουτρό, οργανώνοντας μέσα τις οπές με βαλβίδες για να αφαιρέσετε / εισάγετε αέρα.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού της συσκευής

Ένας μεγάλος ρόλος στην επιλογή του βέλτιστου συστήματος εξαερισμού παίζεται από το υλικό του μπάνιου, τη θέση του, ανεξάρτητα από το αν είναι αποσπασμένο ή όχι. Όλα αυτά βοηθούν στη σωστή απόφαση στη συσκευή ενός εντατικού συστήματος.

Μια από τις αποτελεσματικές μεθόδους εξαερισμού είναι ο εξαερισμός βόλλεϋ - όταν χρειάζεστε γρήγορα όλους να αερίσετε, όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει αν υπάρχουν παράθυρα.

Κατά τον αερισμό των λουτρών λαμβάνουν μέρος:

 • παράθυρα?
 • πτώση στο ίδρυμα?
 • ειδικές οπές στον τοίχο / οροφή.
 • πόρτες και διάκενα κάτω από αυτά.

Η απόφαση να εγκαταστήσετε ένα παράθυρο στο ατμόλουτρο είναι πολύ καλή, ένα άλλο πράγμα είναι ότι δεν είναι πάντα εφικτό να το υλοποιήσετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να επιλέξουμε μια άλλη παραλλαγή της οργάνωσης του εξαερισμού των χώρων.

Ο αέρας στο ίδρυμα επίσης δεν χρησιμοποιείται συχνά. Ειδικά αν κάτω από τη θερμάδα ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να επιλέξει ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, το θεμέλιο του οποίου δεν είναι εξοπλισμένο με ειδικές τρύπες. Εδώ, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός θα έρθει στη διάσωση με μια προσεκτικά επιλεγμένη διάταξη των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ανεξάρτητα από το πόσο κάποιος θέλει να προστατεύσει το δωμάτιο από τη διαρροή ατμού, καλύπτοντας προσεκτικά με υλικά που δεν μοιάζουν με ατμούς και εφαρμόζοντας στενά τις πόρτες, δεν αξίζει να το κάνετε αυτό. Κάτω από την πόρτα στο ατμόλουτρο, θα πρέπει πάντα να αφήσετε ένα κενό 2-3 cm και τίποτα άλλο.

Για τη ροή αέρα είναι επιθυμητό να γίνονται οπές στο κάτω μέρος του δωματίου, επικοινωνώντας με το δρόμο. Μετά από όλα, το δωμάτιο χρειάζεται καθαρό και καθαρό αέρα, ειδικά αν το λουτρό βρίσκεται έξω από την πόλη κοντά στο κωνοφόρο ή φυλλοβόλο δάσος.

Οι οπές που προορίζονται για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής βρίσκονται στο άνω μέρος των τοιχωμάτων απέναντι από τα τοιχώματα με τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Και το ύψος τους εξαρτάται από το επιλεγμένο σχέδιο εξαερισμού και ξεκινά από 80 cm από το επίπεδο του δαπέδου και περισσότερο. Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαγωγής στην οροφή με το ventcap στην οροφή.

Εξαρτήματα εξαερισμού

Για να δημιουργήσετε ευνοϊκές συνθήκες στο ατμόλουτρο, τα λουτρά και σε όλους τους επιπρόσθετους χώρους, είναι απαραίτητο να κανονίσετε σωστά το σύστημα εξαερισμού. Διαφορετικά, δεν μπορεί να υπάρξει άνεση. Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για τη συσκευή αερισμού έχουν ως εξής:

 • βαλβίδα εξαερισμού.
 • βαλβίδα πύλης;
 • σχάρα;
 • κουνουπιέρα / προστατευτικό?
 • κουτί εξαερισμού.
 • αεραγωγός γαλβανισμένος ή κυματοειδής?
 • ανεμιστήρας;
 • υγρόμετρο, θερμόμετρο.
 • μεταλλική κόλλα, σφιγκτήρα, αφρός συναρμολόγησης, σφραγιστικό, συνδετήρες και άλλα αναλώσιμα για την εγκατάσταση και το σχεδιασμό οπών εισόδου και εξόδου.

Βαλβίδες εξαερισμού για τον εξαερισμό στο λουτρό που τοποθετείται στα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής. Έρχονται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υλικά. Επομένως, δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε μια βαλβίδα, ιδανική για το χρώμα.

Κλείσματα βρίσκονται επίσης σε διάφορα σχέδια. Χρειάζονται για να ανοίξουν / κλείσουν τρύπες εάν είναι απαραίτητο. Συχνά οι βιοτέχνες κατασκευάζουν αυτοτελή κατασκευή, η οποία δεν αντιμετωπίζει τη λειτουργία απομάκρυνσης / εισροής αέριων μαζών από τις εγκαταστάσεις.

Πλέγματα και πλέγματα είναι απαραίτητα για την προστασία της τρύπας εξαερισμού από την είσοδο στο εσωτερικό τρωκτικών, νυχτερινών πεταλούδων, κουνούπι και άλλων ζωντανών πλασμάτων. Τα σχάρες επιλέγονται από ξύλο, ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, και το πλέγμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από μέταλλο.

Ο αγωγός εξαερισμού εγκαθίσταται σε έναν τοίχο εξειδικευμένης χρήσης ή, εάν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, απλώνεται, για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείται πορώδες σκυρόδεμα ως υλικό τοιχώματος. Το κουτί μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά ή να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή γαλβανισμένος σωλήνας ως αεραγωγός. Τα πλαστικά ανάλογα για το ατμόλουτρο δεν λειτουργούν - πρέπει να εξετάσετε τη θερμοκρασία στην οποία θερμαίνεται ο χώρος.

Ο ανεμιστήρας στο λουτρό χρησιμοποιείται τόσο για την εισροή όσο και για την εξάτμιση. Θεωρείται βέλτιστο να χρησιμοποιείται μόνο σε μια κατεύθυνση - για εισροή ή αφαίρεση των αέριων μαζών. Πρέπει να αγοράσετε μια ανθεκτική στη θερμότητα συσκευή, ειδικά σχεδιασμένη για μπάνια και σάουνες με IP 44 και άνω. Μην ξεχάσετε τις ιδιαιτερότητες του δωματίου - υπάρχει πολύ ατμός και υψηλή θερμοκρασία.

Τα αναλώσιμα χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση για τη στερέωση αεραγωγών, για την τοποθέτηση αγωγών αερισμού και την εγκατάσταση βαλβίδων, ανεμιστήρων. Για την αποτελεσματική χρήση του συστήματος εξαερισμού απαιτείται υγρόμετρο και θερμόμετρο.

Εάν υπάρχει μηχανικός αερισμός με τη χρήση της τεχνολογίας κλιματισμού, υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας και έλεγχος στάθμης υγρασίας. Με βάση πραγματικούς δείκτες συσκευών, το σύστημα εκκινεί τον ανεμιστήρα εξαγωγής ή ανοίγει τη βαλβίδα παροχής.

Ο σωστά τοποθετημένος αερισμός εξασφαλίζει μια άνετη διαμονή σε όλους τους χώρους του λουτρού, που δεν επισκιάζεται από οσμές και σταγόνες νερού, ρέει κάτω από τους τοίχους και πέφτει πάνω από το κολάρο από την οροφή.

Μια άλλη σημαντική προϋπόθεση για μεγάλη διάρκεια ζωής είναι η έγκαιρη και πλήρης ξήρανση μετά τη χρήση. Είναι από την εφαρμογή αυτού του στοιχείου που εξαρτάται από το πόσο χρόνο θα διαρκέσει το λουτρό και αν η αντικατάσταση των αποσυνδεδεμένων σανίδων θα απαιτηθεί για τα επόμενα 3-5 χρόνια.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αποτελεσματικά σχέδια για την οργάνωση του εξαερισμού στην ατμόλουτρο:

Παραλλαγές της συσκευής εξαερισμού στο νέο μπάνιο:

Σε ξεχωριστό λουτρό, πραγματοποιείται ο εξαερισμός όλων των εσωτερικών χώρων και μια σοφίτα. Επίσης στο ίδρυμα υπάρχουν μερικοί αέριοι, και για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα μεταξύ της θέρμανσης και του χώρου ανάπαυσης χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας - όλα αυτά φαίνονται στο βίντεο:

Η έλλειψη αεραγωγών στο λουτρό μπορεί να μετατραπεί σε δαπανηρά προβλήματα:

Για την ορθολογική και μακροχρόνια χρήση του λουτρού, είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε σωστά το σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή, κατάλληλη για συγκεκριμένες συνθήκες, ικανή να παρέχει καθαρό αέρα και απομάκρυνση του απαιτούμενου όγκου. Εάν σε ένα μη λουτρό εργασίας είναι ξηρό, αλλά σε θερμό άνετα και τίποτα δεν στάζει στο κεφάλι, τότε το έργο του εξαερισμού διαχειρίζεται πολύ καλά.

Αποσπάστε για το μπάνιο με τα χέρια σας

Τα λουτρά ήταν πάντα γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Αλλά για να αποκτήσετε μια επίδραση στην υγεία, είναι απαραίτητο όχι μόνο να ακούσετε τις συμβουλές των γιατρών αλλά και να οργανώσετε στο λουτρό σας το σωστό σύστημα εξαερισμού.

Αποσπάστε για το μπάνιο με τα χέρια σας

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Πλεονεκτήματα των κουκούλες στο λουτρό

Όσοι έχουν βρεθεί στα κλασικά λουτρά του χωριού από ξύλο, είναι απίθανο να θυμούνται την παρουσία τέτοιων ανοιγμάτων εξαγωγής ατμού. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν. Πράγματι, μια μικρή ποσότητα καθαρού αέρα που εισέρχεται στο λουτρό από τις ρωγμές στο πάτωμα, το παράθυρο ή την πόρτα, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 2-3 ατόμων.

Σε μικροσκοπικά λουτρά, ο εξαερισμός γίνεται μέσω του δαπέδου

Αλλά το λουτρό, που έχει σχεδιαστεί για μεγάλη χωρητικότητα και ακόμα περισσότερα τούβλα, πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένο με σύστημα εξαερισμού για τα ακόλουθα σημαντικά σημεία:

 • πρόσληψη καθαρού αέρα, η οποία εμποδίζει τη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στο ατμόλουτρο και διατηρεί την υγεία των ανθρώπων στο μπάνιο.
 • κυκλοφορία αέρα, η οποία επιτρέπει την ξήρανση του δωματίου μετά τις διαδικασίες λουτρού. Αυτό εμποδίζει την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών στο λουτρό, την ανάπτυξη μυκήτων μούχλας και αυξάνει τη διάρκεια ζωής του κτιρίου χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης στοιχείων από το ξύλο.
 • ομοιόμορφη κατανομή θερμού αέρα στο ατμόλουτρο του λουτρού.

Ατμόσφαιρα στο ατμόλουτρο

Σε αυτή την περίπτωση, εάν η κουκούλα έχει τοποθετηθεί σωστά, δεν πρέπει να οδηγήσει στις ακόλουθες δυσάρεστες συνέπειες:

 • σε μια πτώση της θερμοκρασίας στο ατμόλουτρο κατά τη διάρκεια των διαδικασιών λουτρού.
 • παραβίαση της σωστής διαστρωμάτωσης του αέρα πάνω από τη θερμοκρασία - το πιο cool στρώμα πρέπει να είναι στο κάτω μέρος.
 • Η αφαίρεση ατμού καθαρό αέρα, αντί να κορεστεί με διοξείδιο του άνθρακα.

Σε ένα ατμόλουτρο με καλό εξαερισμό είναι εύκολο να αναπνεύσετε και να χαλαρώσετε είναι ευχάριστο

Πώς είναι ο εξαερισμός του μπάνιου

Το σύστημα εξαερισμού του λουτρού θα πρέπει να σχεδιαστεί σωστά ακόμα και στο στάδιο της κατασκευής, επειδή σε αυτό το σημείο είναι δυνατό να τραβήξετε την κουκούλα σωστά και ανεξάρτητα με το μικρότερο κόστος εργασίας και υλικού. Επιπλέον, η διαδικασία κατασκευής οπών στην τελική κατασκευή μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αντοχής των τοίχων.

Αποσπάστε για το μπάνιο με τα χέρια σας

Η ανταλλαγή αέρα στο λουτρό παρέχεται με δύο οπές.

 1. Η είσοδος βρίσκεται στο κάτω μέρος και παρέχει καθαρό αέρα στο λουτρό.
 2. Η οπή εξάτμισης βρίσκεται στην κορυφή του απέναντι τοίχου στο άνοιγμα εισαγωγής. Λόγω της εκχύλισης, ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται από το χώρο ατμού. Ωστόσο, αν η τρύπα βρίσκεται πολύ κοντά στην οροφή, αφαιρείται γρήγορα ο θερμός αέρας από το δωμάτιο, γεγονός που οδηγεί σε πτώση της θερμοκρασίας του ατμού.

Ως εκ τούτου, πολλοί ειδικοί συστήνουν να κατασκευαστούν δύο τρύπες εξάτμισης σε διαφορετικά ύψη: το ένα κάτω από το ανώτατο όριο και το άλλο περίπου ένα μέτρο κάτω. Συνδέονται με ένα κυματοειδές σωλήνα.

Έκδοση του εξαερισμού στο ρωσικό ατμόλουτρο

Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Τη στιγμή που θερμαίνεται η σάουνα, και οι τρεις τρύπες είναι κλειστές. Όταν οι άνθρωποι εκτοξεύονται, υπάρχει μια ανοικτή εισροή και ένα χαμηλότερο εξαερισμό. Μετά τις διαδικασίες λουτρού, όλος ο εξαερισμός είναι ανοιχτός, πράγμα που σας επιτρέπει να στεγνώσετε καλά τη σάουνα.

Ένα κοινό σχέδιο της συσκευής εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο λουτρό μπορεί να είναι μηχανικός. Σε αυτό ο αέρας κυκλοφορεί στην ατμόλουτρο χάρη στον εξοπλισμό έγχυσης. Σε μια πιο περίπλοκη και ακριβή έκδοση, παρακολουθούνται ειδικές συσκευές μετά τη διαδικασία παροχής αέρα, η οποία, αν είναι απαραίτητο, ξεκινάει το σύστημα εξαερισμού. Η χρήση μηχανικής σχεδίασης σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τρύπες σε οποιοδήποτε από τους τοίχους, καθώς και να διορθώσετε λάθη στην οργάνωση του φυσικού αερισμού.

Ένα πιο ορθολογικό σχέδιο της συσκευής εξαερισμού

Σε κάθε περίπτωση, για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα στο λουτρό, υπάρχουν διάφορα σχέδια σχεδίασης, που διαφέρουν μεταξύ τους στη θέση των οπών.

Video - Εξαερισμός σε λουτρό με φούρνο - κλιματιστικό

Τρόποι αερισμού στο λουτρό

Ας περιγράψουμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς και απλούς τρόπους να εξοπλιστεί ο εξαερισμός στο ατμόλουτρο. Μπορούν να είναι και με τη χρήση ανεμιστήρων, και μπορούν να πραγματοποιηθούν με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο.

Μέθοδος 1

Αυτό είναι το παραπάνω σχέδιο φυσικού εξαερισμού με μία παροχή και δύο έξοδοι. Η οπή εισόδου σε ένα τέτοιο σύστημα γίνεται στον τοίχο αμέσως πίσω από τη σόμπα σε απόσταση 0,3 μ. Από την επιφάνεια του δαπέδου.

Για να συνδεθούν οι έξοδοι μεταξύ τους, χρησιμοποιείται ένα κιβώτιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ξύλινες σανίδες, τοποθετείται σε αυτό ένα κυματοειδές σωλήνα μήκους περίπου ενός μέτρου. Τα ίδια τα ανοίγματα είναι εφοδιασμένα με βύσματα, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση των ροών αέρα, όπως περιγράφεται παραπάνω. Εκτός από τα βύσματα, θα χρειαστείτε και πλέγματα για να αποτρέψετε την είσοδο εντόμων και τρωκτικών στο λουτρό μέσω εξαερισμού.

Ένα τέτοιο σύστημα ισχύει για μικρά λουτρά.

Μέθοδος 2

Αυτό είναι ένα άλλο απλό και πιο κοινό σχέδιο για τον αερισμό του χώρου ενός λουτρού. Σε αυτό, η τρύπα εισροής βρίσκεται πίσω από τη σόμπα ακριβώς πάνω από το δάπεδο (περίπου 0,3 μ.). Η εξάτμιση βρίσκεται στο ίδιο ύψος, αλλά στον απέναντι τοίχο και εξοπλισμένη με ανεμιστήρα, εξαναγκάζοντας τον αέρα εξαγωγής με βίαιο τρόπο.

Πώς να κάνετε αερισμό στο μπάνιο

Μέθοδος 3

Η μέθοδος 3 είναι κάπως παρόμοια με την προηγούμενη. Μόνο η είσοδος αέρα είναι τοποθετημένη σε ύψος μισού μέτρου από τον θερμαντήρα και η έξοδος είναι ακριβώς πάνω από το δάπεδο (περίπου 0,2 μ.). Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα.

Μέθοδος 4

Η μέθοδος 4 χρησιμοποιείται για λουτρά, στα οποία το ατμόλουτρο διαθέτει μόνο ένα τοίχο απέναντι από το δρόμο. Σε αυτό το σύστημα, τα ανοίγματα εισροής και εκροής βρίσκονται σε ένα τοίχωμα απέναντι από τον κλίβανο. Ο αέρας εισέρχεται στο κάτω άνοιγμα, το οποίο είναι 30 cm πάνω από το δάπεδο, και πηγαίνει στο ανώτερο, το οποίο βρίσκεται 30 cm κάτω από την οροφή και είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα.

Ο καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο, συγκρούεται με το φούρνο, θερμαίνεται, ανεβαίνει και αποστέλλεται μέσω της πρίζας προς τα έξω.

Μέθοδος 5

Η μέθοδος 5 είναι κατάλληλη για λουτρά, στα οποία μεταξύ των σανίδων δαπέδου υπάρχουν μικρά κενά σε μισό εκατοστό. Η οπή εισροής βρίσκεται πίσω από τη σόμπα. Το ψυχθέν εξερχόμενος αέρας και κατεβαίνει στο πάτωμα και έξω μέσω σχισμών στο υπόγειο, όπου το άνοιγμα των καυσαερίων σε μια πρίζα συνδέεται με ένα σωλήνα εξαερισμού που οδηγεί έξω από αέρα ρέει πάνω από την οροφή.

Τα κενά στο πάτωμα επιτρέπουν την είσοδο φρέσκου αέρα στο δωμάτιο του ατμού

Μέθοδος 6

Εάν στη σόμπα η σόμπα θερμαίνεται για όλη την περίοδο του λουτρού, η σέσουλα μπορεί να εκτελέσει η ίδια τη λειτουργία του εξαερισμού ή μάλλον την κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται μόνο το άνοιγμα εισαγωγής αέρα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο δάπεδο απέναντι από τη σόμπα. Το κάρτερ πρέπει να είναι ελαφρώς κάτω από το πάτωμα.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση εξαερισμού

Κατά την εγκατάσταση μιας σάουνας με εξαερισμό είναι σημαντικό να τηρούνται οι ακόλουθες συνθήκες:

 • Εάν το λουτρό γειτνιάζει με μια κατοικημένη δομή, τότε η ροή του αέρα πρέπει να πάει από το σπίτι στο ατμόλουτρο.
 • η θυρίδα εξάτμισης συνδέεται με έναν αγωγό ή σωλήνα, ο οποίος αφαιρείται απαραιτήτως από την οροφή του λουτρού.
 • η κουκούλα δεν πρέπει να γίνεται πάνω από τα ράφια για να αποκλείσει τις συνέπειες ενός βυθίσματος στους ατμοποιημένους ανθρώπους.

Η γενίκευση της διαδικασίας εγκατάστασης εξαερισμού μπορεί να περιγραφεί ως εξής.

Βήμα 1

Στα επιλεγμένα σημεία, τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου, των οποίων το τμήμα πρέπει να είναι 10-20 cm, παρέχονται στο στάδιο κατασκευής ή προετοιμάζονται μετά την κατασκευή.

Βήμα 2

Εξοπλίστε κουτιά από μεταλλικές, πλαστικές ή ξύλινες τρύπες.

Βήμα 3

Εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα στην κουκούλα, εάν είναι απαραίτητο.

Δώστε προσοχή! Για τα λουτρά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό εξαερισμού κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό και με τάξη προστασίας τουλάχιστον IP-44.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τις οπές στις γρίλιες και τα βύσματα.

Βήμα 5

Η έξοδος συνδέεται με ένα σωλήνα που οδηγείται έξω από την οροφή.

Δώστε προσοχή! Εκτός από τον εξαερισμό του χώρου, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα κάτω από το δάπεδο. Για να γίνει αυτό, κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής στο πέλμα στις αντίθετες πλευρές, δημιουργήστε οπές που καλύπτονται με ράβδους για προστασία από τα τρωκτικά.

Αυτό είναι τόσο απλός τρόπος για να μπορέσετε να οργανώσετε τον εξαερισμό του μπάνιου, εξασφαλίζοντας μια μακρά διάρκεια ζωής του ατμού και μια άνετη διαμονή σε αυτό.

Αφήστε το ατμόλουμ σας να είναι πάντα άνετο!

Πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο με τα χέρια σας;

Κατά την κατασκευή και επισκευή λουτρών, η προσοχή δίνεται κυρίως στα δομικά υλικά, στους κλιβάνους, στη μόνωση και στη στεγανοποίηση. Θεωρείται ότι η φυσική κυκλοφορία του αέρα θα επαρκεί για τον καλό εξαερισμό στο λουτρό. Αλλά αυτό είναι εντελώς λανθασμένο, και αν προσεγγίσετε το θέμα επιφανειακά, μπορεί να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά

Ο εξαερισμός στο λουτρό μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους.

Από την παρουσία της εξαρτάται:

 • κατανομή των ροών θερμότητας στο εσωτερικό.
 • την άνεση και την ασφάλεια.
 • περίοδο λειτουργίας του κτιρίου.

Εκεί, το νερό και ο ατμός είναι συνεχώς συγκεντρωμένα, το δέντρο τα απορροφά ενεργά. Ακόμα κι αν στεγνώνετε το κτίριο περιοδικά, χωρίς να δημιουργείτε μια συνεχή κίνηση αέρα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρκετά δυνατό. Για να αποφευχθεί η υγρασία, απαιτείται η δημιουργία ενός ζεύγους παραθύρων εξαερισμού - το ένα χρησιμεύει για την έγχυση καθαρού αέρα από το εξωτερικό και το άλλο βοηθά να ξεσηκώνεται το θερμό, το οποίο έχει απορροφήσει πολύ νερό. Επιλέγοντας τη θέση των ανοιγμάτων, αλλάξτε τις περιοχές που αερίζονται ιδιαίτερα εντατικά. Η χρήση ενός ζεύγους εξόδων σε μια θερμά και ένα ντουλάπι βελτιώνει μερικές φορές τον προσανατολισμό της ροής αέρα προς την απαιτούμενη κατεύθυνση.

Φυσικά, η σημασία κάθε παράθυρου, καθώς και η δυνατότητα προσαρμογής της εκκαθάρισης. Τοποθετούνται σε μάνδαλα, ανοίγουν εντελώς ή εν μέρει. Ο υπολογισμός του όγκου των οπών αερισμού απωθείται, πρώτα απ 'όλα, από την περιοχή των εγκαταστάσεων του λουτρού. Εάν τα κάνετε πολύ μεγάλα, το καλούπι δεν θα εμφανιστεί ποτέ στο πάτωμα ή στο νεροχύτη, αλλά το ατμόλουτρο θα θερμανθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα υπάρξει ασυνήθιστα πολλά καύσιμα ή ηλεκτρική ενέργεια. Τα πολύ στενά παράθυρα δεν επιτρέπουν στον αέρα να κρυώσει ή να στεγνώσει.

Όλες οι αποκλίσεις από τις κανονικές παραμέτρους είναι αυστηρά απαράδεκτες, που επιτρέπουν να αποκλείεται η εμφάνιση ισχυρών διαφορών θερμοκρασίας - όχι μόνο δημιουργεί δυσφορία, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Είναι αδύνατο να αποκλειστεί συνολικά η διαφορά στη θερμοκρασία των ρευμάτων, είναι μόνο απαραίτητο να περιοριστεί το μέγεθος τους. Τα κανονικά συστήματα εξαερισμού σχηματίζονται κατά την κατασκευή του λουτρού, ενώ παράγουν κανάλια και προετοιμάζουν τα ανοίγματα. Τα παράθυρα τοποθετούνται μόνο μετά την κατασκευή του διακοσμητικού καλύμματος του κτιρίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να εισαγάγετε πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή των καναλιών αερισμού στο σχεδιασμό του μπάνιου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ανοίγματα εξαερισμού είναι αυστηρά τα ίδια. Η έξοδος μπορεί να γίνει μεγαλύτερη από την είσοδο, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την πρώτη. Για τους ίδιους λόγους, μερικές φορές καταφεύγουν σε παράθυρα εξόδου ζευγαριών. Ως στοιχεία ελέγχου, δεν είναι οι πόρτες, αλλά τα μάνδαλα, που δεν μπορούν να σωθούν κατά το κλείσιμο. Όταν ο ατμός θερμαίνεται για πρώτη φορά, οι μάνδαλοι κλειδώνονται 100% έως ότου ο αέρας φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Η χρήση στοιχείων με ελεγχόμενη θέση είναι χρήσιμη και επειδή η ποσότητα ροής αέρα πρέπει να ρυθμιστεί ανάλογα με την εποχή. Όταν υπάρχουν αρνητικές θερμοκρασίες στο δρόμο, ακόμη και ένα πολύ μικρό ρεύμα αέρα φέρνει πολύ κρύο. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να ανοίγετε πλήρως τα παράθυρα εξαερισμού. Οι διατομές αυτών των παραθύρων κατά μέσο όρο θα πρέπει να είναι 24 τετραγωνικά μέτρα. cm ανά 1 κου. m εσωτερικού όγκου. Αλλά αυτά είναι μόνο προκαταρκτικά στοιχεία, και αν αμφιβάλλετε για το αποτέλεσμα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικευμένους τεχνικούς θερμότητας για υπολογισμούς.

Ουσιαστικά, δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν παράθυρα εξαερισμού στο ίδιο ύψος ή ακόμη και απ 'ευθείας αντίθετα μεταξύ τους, καθώς αυτό δεν θα επιτρέψει σε όλο τον αέρα στο λουτρό να θερμανθεί επαρκώς. Επιπλέον, αυτό το σχέδιο δεν θα επιτρέψει την ομοιόμορφη ανάμειξη των μαζών αέρα, και ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά την ακρίβεια της θέσης των στοιχείων εξαερισμού. Τα εξαντλητικά παράθυρα συνιστώνται να τοποθετούνται ακριβώς κάτω από την οροφή, επειδή ο αέρας αμέσως ανεβαίνει μετά τη θέρμανση.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Η συσκευή εξαερισμού στο λουτρό ποικίλλει ανάλογα με τον σχεδιασμό του δωματίου και τον συνολικό όγκο του. Ο φυσικός αερισμός βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, η πρόσληψη αέρα οργανώνεται κοντά στον κλίβανο, σε επίπεδο 25-35 cm από το δάπεδο. Η έξοδος γίνεται σε αντίθετους τοίχους περίπου 15-25 cm κάτω από την οροφή. Αλλά είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν είναι αρκετά καλό για τα ζευγάρια, αφού είναι σχετικά κρύο κάτω εκεί και πάντα ζεστό στην κορυφή.

Η φυσική κίνηση του αέρα σε μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να οργανωθεί, θα πρέπει να απομακρύνει προσεκτικά και με ακρίβεια τα εξαρτήματα του συστήματος εξαερισμού. Το αναγκαστικό κύκλωμα δεν απαιτεί πάντοτε τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, με σύνθετα πάνελ και ούτω καθεξής. Υπάρχουν απλούστερες επιλογές όταν τα παράθυρα εξαερισμού που τοποθετούνται με ειδικό τρόπο συμπληρώνονται με ανεμιστήρα εξαγωγής. Ο συνδυασμός τέτοιων εξαρτημάτων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός όταν το λουτρό βρίσκεται μέσα στο σπίτι, τα παράθυρα δεν βρίσκονται μέσα στο εξωτερικό τοίχωμα, αλλά συνδέονται στις έξοδοι με ένα μακρύ κιβώτιο για εξαερισμό. Οι ανεμιστήρες του καναλιού πρέπει να επιλεγούν πολύ προσεκτικά, επειδή οι συνθήκες λειτουργίας τους στα λουτρά είναι διαφορετικές από τις συνήθεις παραμέτρους.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιων συσκευών είναι η αυξημένη αδιαβροχοποίηση των ηλεκτρικών κυκλωμάτων και των βασικών μηχανικών εξαρτημάτων, σε προσαρμογή στην εργασία σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς συνέπειες για το μηχάνημα. Η κατάσταση του εξαερισμού τροφοδοσίας και η διάταξη του σε κάθε δωμάτιο προσαρμόζεται στα ατομικά χαρακτηριστικά και τον τύπο του λουτρού. Συνεπώς, ο χρόνος που δαπανάται για τον υπολογισμό και τη σκέψη μέσα από το έργο δεν χάνεται - θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα και χρόνο, θα πάρει το βέλτιστο αποτέλεσμα νωρίτερα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο μεγαλύτερος όγκος έργων συνεπάγεται τη θέση των ανοιγόμενων παραθύρων κοντά στις σόμπες σε απόσταση 0,25-0,35 μ. Από το δάπεδο. Με αυτό το σχέδιο, η σόμπα μεταφέρει θερμότητα στον αέρα που προέρχεται από το εξωτερικό και υπάρχει μια ροή που κινείται προς την κατεύθυνση του σχεδίου. Έχοντας ξεπεράσει όλες τις αποστάσεις, τα καυτά και τα ρυάκια του δρόμου καλύπτουν τελικά ολόκληρο τον όγκο του ατμού και η περιοχή όπου βρίσκεται το πάνω ράφι, θερμαίνεται περισσότερο.

Στη δεύτερη παραλλαγή, με την εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής, είναι δυνατή η τοποθέτηση των οπών εισόδου και εξόδου σε έναν τοίχο. Η ροή αέρα κατευθύνεται πρώτα προς τη συσκευή θέρμανσης. Έχοντας μια θερμική ώθηση, αρχίζει να ανεβαίνει στο ανώτατο όριο και κινείται κατά μήκος ενός ευρύ τόξου που καλύπτει ολόκληρο το δωμάτιο. Αυτή η προσέγγιση θα είναι αποτελεσματική εάν η σάουνα είναι ενσωματωμένη στο σπίτι και έχει μόνο ένα εξωτερικό τοίχο και δεν υπάρχει ανάγκη να εξοπλιστεί το κουτί εξαερισμού.

Εάν δημιουργηθεί ένα λουτρό με διαρροή δαπέδου, το παράθυρο ανοίγματος τοποθετείται στο ίδιο σημείο όπως στην πρώτη περίπτωση, ακριβώς δίπλα στο φούρνο. Όταν ο θερμός αέρας εκπέμπει θερμότητα στο πάνω μέρος του ατμού, δροσίζει και πέφτει στο πάτωμα, αφήνει τις οπές στο πάτωμα. Αυτή η τεχνική βελτιώνει την εξάτμιση του νερού που συσσωρεύεται παρακάτω και επιτρέπει την καθυστέρηση της παραγωγής του ξύλινου δαπέδου. Η κουκούλα τοποθετείται είτε στο επόμενο δωμάτιο είτε σε απομονωμένα κανάλια, τα οποία δεν επιτρέπουν στον αέρα να επιστρέψει στο ατμόλουτρο. Η πολυπλοκότητα της τροχιάς ροής καθιστά υποχρεωτική την εφαρμογή του ανεμιστήρα. Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται πολύ σπάνια, αφού δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια, δεν είναι εύκολο να παράσχετε τις λεπτομέρειες σωστά.

Ένας άλλος τύπος παρέχει έναν συνεχώς λειτουργούντα φούρνο, του οποίου η οπή εμφυσήσεως αντικαθιστά την κουκούλα. Για την εισροή, κάντε ένα παράθυρο κάτω από το ράφι απέναντι από τον ίδιο τον κλίβανο και στο ίδιο επίπεδο. Ο ψυχρός αέρας μετατοπίζει τη θερμαινόμενη μάζα προς τα επάνω, και όταν τα τμήματα θερμότητας που ρίχνουν το ρεύμα χαμηλώνονται, φεύγουν στο κανάλι εκρήξεων. Υπάρχουν ακόμη πιο περίπλοκα συστήματα, όπου βρίσκονται δύο ζεστούς αέρας και ένα παράθυρο εξαερισμού (πάντα με αναγκαστική κυκλοφορία). Είναι μάλλον δύσκολο να ρυθμίσετε περίπλοκα σύμπλοκα, αλλά η αποτελεσματικότητά τους είναι υψηλότερη από ό, τι στις απλούστερες περιπτώσεις.

Το σύστημα Bastu είναι η τοποθέτηση εισόδων αέρα (με ρυθμιζόμενα παντζούρια) πίσω από το φούρνο ή κάτω από αυτό. Η οργάνωση των αεραγωγών κάτω από το φούρνο δεν είναι απαραίτητη, αν και είναι πολύ επιθυμητή. Μέσα από αυτά τα ανοίγματα, αέρας από το υπόγειο τμήμα του λουτρού διεισδύει στο δωμάτιο, το οποίο συνδέεται με την εξωτερική ατμόσφαιρα μέσα από τα θεμέλια του υπογείου. Όταν ένα μπάνιο είναι κατασκευασμένο σε μια προετοιμασία που προετοιμάστηκε νωρίτερα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα δωμάτιο με ένα ζευγάρι εξωτερικών τοίχων? όταν προετοιμάζετε ένα υπόγειο, επιλέξτε μια γωνία που αντιστοιχεί στις ίδιες απαιτήσεις. Οι διαστάσεις της εισόδου και της εξόδου υπολογίζονται σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες.

Πώς να το κάνετε σωστά;

Η εγκατάσταση του εξαερισμού σημαίνει ότι όταν ο σωλήνας έλκεται προς τα έξω, προστατεύεται από τη διείσδυση του χιονιού, της λάσπης, της βροχής και του νερού τήξης. Όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει, είναι δυνατόν να οργανωθεί ένα κουτί εξαερισμού ή να κατευθυνθεί ο σωλήνας προς τα επάνω, περνώντας τον από την οροφή και την οροφή. Στην τελευταία περίπτωση, το κανάλι καλύπτεται με ομπρέλα για να αποφευχθεί η διείσδυση της ίδιας καθίζησης και πτώσης των φύλλων. Για να οργανώσετε μέσα εξαερισμού υψηλού επιπέδου για να αερίσετε και να στεγνώσετε όλους τους χώρους, τα δομικά μέρη των τοίχων, των δαπέδων, των σοφίτων και των χώρων κάτω από την οροφή.

Βήμα-βήμα καθοδήγηση σχετικά με την εγκατάσταση εξαερισμού στη σάουνα είναι εύκολο να βρεθεί, αλλά η απλούστερη επιλογή είναι η χρήση αμιαντοτσιμέντου και δικτύων, που επιλέγονται σύμφωνα με τη διάμετρο του καναλιού. Αν μιλάμε για τεχνικές επιδόσεις, η πιο αποτελεσματική και βολική εκτέλεση στους τοίχους του τύπου πλαισίου είναι η χρήση βαλβίδων εισαγωγής. Πρώτον, η βαλβίδα αποσυναρμολογείται και περιστρέφεται στον τοίχο με ένα δείκτη κύκλου, όπου περνούν οι μελλοντικοί αεραγωγοί. Για να αποκτήσετε τρύπες στο δέρμα χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, και να λάβει ένα τρυπάνι μεγάλης διαμέτρου, το οποίο θα περάσει εύκολα ένα τρακτέρ μαχαίρι.

Επόμενο:

 • με τη βοήθεια του ίδιου του τρυπανιού, ένας κύκλος κόβεται.
 • αφαιρέστε τα ξύλινα μέρη.
 • αφαιρέστε το μονωτικό υλικό και το υλικό φραγμού των ατμών.
 • με τη βοήθεια ενός μεγάλου τρυπανιού διατρυπά το εξωτερικό δέρμα (αυτό πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην κάνει λάθη κατά την τοποθέτηση του εξωτερικού τμήματος της βαλβίδας).
 • σημειώστε μια κατάλληλη τρύπα από το εξωτερικό και χρησιμοποιήστε τα μακριά τρυπάνια.
 • έβγαλε τους σωλήνες βαλβίδας από το πάχος του τοίχου.

Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετήσετε το σωλήνα στην τρύπα με τα χέρια σας και να στερεώσετε το εσωτερικό τμήμα της βαλβίδας με βίδες, μόνο τότε μπορείτε να βάλετε το εξωτερικό τμήμα του προϊόντος. Συνιστάται η εγκατάσταση βαλβίδων στο δωμάτιο πλύσης και στο δωμάτιο.

Κατά την προετοιμασία μιας νέας δομής, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί τόσο το μέγεθος των οπών όσο και η απαιτούμενη ισχύς των ανεμιστήρων. Είναι δυνατό να ρυθμίσετε τον εξαερισμό ακόμη και όταν δεν κατασκευάστηκε αρχικά. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να βασιστείτε στον αερισμό του βόλεϊ και στη χρήση ενός βυθίσματος για την ξήρανση του αέρα. Καταρχήν, ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί, αλλά έχει σοβαρές ελλείψεις. Έτσι, όταν ανοίγετε τα παράθυρα και τις πόρτες, αντί να χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, ο ατμός απελευθερώνεται σε παρακείμενους χώρους.

Δεν πηγαίνει έξω στο δρόμο, αλλά μετατρέπεται σε συμπύκνωμα. Η θέρμανση του αέρα μειώνεται μόνο για μικρό χρονικό διάστημα και πολύ σύντομα γίνεται άβολα στο λουτρό ξανά. Για να χρησιμοποιήσετε την επίδραση του ρεύματος του κλιβάνου για αερισμό, απαιτούνται οπές, αλλά πρέπει να γίνονται μόνο στο κάτω μέρος. Αυτό θα εξασφαλίσει τη ροή του αέρα από τα γειτονικά δωμάτια, όπου θα έρχονται φρέσκα μερίδες από το εξωτερικό. Ρυθμίστε τον αερισμό βοηθώντας την πύλη και τις πόρτες του ίδιου του κλιβάνου, για να αυξήσετε την εισροή, ανοίγουν στο όριο και καλύψτε το μερικώς κάλυμμα (για να αποφύγετε την είσοδο μονοξειδίου του άνθρακα).

Ένας απλός υπολογισμός μπορεί να γίνει μόνο σε σχέση με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, και η φυσική ροή του αέρα είναι πολύ πιο περίπλοκη και υπόκειται σε διάφορους παράγοντες. Ανάμεσά τους, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη δύναμη και την κατεύθυνση του ανέμου, που φυσούν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Εάν η έξοδος είναι στην πλευρά με την οποία κατευθύνονται ισχυροί άνεμοι, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην είσοδο αέρα μέσα σε αυτό (το λεγόμενο φαινόμενο αντίστροφης έλξης ή η ανατροπή του).

Η πρόληψη ενός τέτοιου αρνητικού φαινομένου φαίνεται απλή - είναι μια επέκταση των καναλιών που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ή η χρήση στροφών σε αυτά. Αλλά κάθε στροφή περιπλέκει το έργο και μειώνει την ταχύτητα εξόδου ή εισαγωγής αέρα. Η λύση είναι ο προσανατολισμός της εισόδου της εισροής στην πλευρά με την οποία ο άνεμος φυσάει κυρίως όταν τοποθετεί την έξοδο στην αντίθετη πλευρά ή στην οροφή (με ένα υψηλό σωλήνα).

Χρησιμοποιήστε έναν αγωγό εξαερισμού σε ένα τοίχωμα μπλοκ δεν αξίζει τον κόπο, σε τέτοιες περιπτώσεις, τοποθετήστε το στον εσωτερικό τοίχο και το διαμέρισμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος αεραγωγός είναι αυτός που είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένους σωλήνες. Οι πλαστικές δομές μπορούν να τοποθετηθούν με προσοχή, αξιολογώντας προσεκτικά το εύρος της επιτρεπόμενης θερμοκρασίας γι 'αυτούς. Το κενό από το σωλήνα μέχρι τους τοίχους της τρύπας είναι γεμάτο με ορυκτοβάμβακα ή πιο σύγχρονα μονωτικά. Η εξάλειψη των κενών στην είσοδο και την έξοδο βοηθά στη συναρμολόγηση αφρού.

Η μέθοδος στερέωσης των πλεγμάτων εξαερισμού επιλέγεται ανάλογα με το υλικό που χρησιμεύει ως βάση. Ο έλεγχος της ποιότητας του εξαερισμού είναι πολύ εύκολος - μια φωτιά ή ένα αντικείμενο καπνίσματος έρχεται στην οπή. Αυτό θα μάθετε επιπλέον πόσο γρήγορα κινείται ο αέρας. Στην αίθουσα αναμονής, συνήθως τοποθετούν μόνο μια κουκούλα, συμπληρωμένη με ανεμιστήρα.

Όταν φούρνος φέρεται στο σαλόνι, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα ειδικό κανάλι εξαερισμού με βάση γαλβανισμένο χάλυβα, να περάσει κάτω από τα τελικά δάπεδα και να κατευθύνει τον αέρα απευθείας στην πόρτα του κλιβάνου. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα κανάλι πριν από την τοποθέτηση του τελικού δαπέδου. Ένα άκρο του σωλήνα εισάγεται μέσα στην οπή και στερεώνεται μέσα σε αυτό με αφρό στερεώσεως, φραγμένο με ένα πλέγμα. Στην άκρη, κατάλληλη για το φούρνο, είναι εγκατεστημένο ένα ρυθμιζόμενο βύσμα.

Ο καλός εξαερισμός είναι αυτός που αποφεύγει τη συμπύκνωση στην επιφάνεια της οροφής. Όσο για το υπόγειο, η εργασία πάνω σε αυτό αρχίζει με την προετοιμασία μιας τσιμεντοκονίας, η οποία είναι κεκλιμένη προς το σωλήνα αποστράγγισης. Το ίδρυμα είναι εξοπλισμένο με ένα ζεύγος τρυπών (σε απέναντι τοίχους, αλλά όχι απέναντι από το άλλο). Οι ροές αέρα πρέπει να φτάνουν κάτω από το πάτωμα στις πιο περίπλοκες τροχιές. Οι οπές είναι φραγμένες με βίδες, πράγμα που θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε την ταχύτητα κίνησης του πίδακα σύμφωνα με την τρέχουσα σεζόν.

Στο λουτρό, το οποίο κατασκευάστηκε αρχικά χωρίς εξαερισμό δαπέδου, απαιτείται η διάνοιξη μιας θεμελιώδους βάσης πάνω στο έδαφος. Θα ήταν ένα αξιοπρεπές υποκατάστατο για την πλήρη αποστράγγιση όταν δεν υπάρχει επιθυμία να εργαστούν για την εγκατάσταση των σωλήνων αποστράγγισης. Το αεριζόμενο δάπεδο είναι αναγκαίο να εξαχθούν τα πλέγματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως σωλήνας ή ένα ξύλινο τμήμα ράβδου 11h6 ή 15h8 cm. Υστερήσεων αγωγή και εξυπηρέτησε καλά γυαλισμένο σανίδες δρυός.

Πώς να επιλέξετε;

Στο ρωσικό λουτρό, σε αντίθεση με το συνηθισμένο πλύσιμο, Είναι αναγκαίο να προβλεφθούν τέτοιες συνθήκες μέσω του εξαερισμού:

 • θερμοκρασία στο ατμόλουτρο - από 50 έως 60 μοίρες.
 • σχετική υγρασία - όχι μικρότερη από 70 και όχι περισσότερο από 90%.
 • πολύ γρήγορη ξήρανση οποιασδήποτε ξύλινης επιφάνειας μετά το τέλος του πλυσίματος.
 • λειτουργική μείωση της υγρασίας με αποκλεισμό των ρευμάτων και άνοιγμα των θυρών.
 • την ίδια ποιότητα του αέρα στο ατμόλουτρο, καθώς και στην αίθουσα ψυχαγωγίας, ανεξάρτητα από την εποχή.
 • συντήρηση όλων των παραδοσιακών ιδιοτήτων του ρωσικού λουτρού.

Καμία συσκευή εξαερισμού δεν θα σας βοηθήσει να σώσετε τον εαυτό σας από το μονοξείδιο του άνθρακα, εάν υπάρχει σταθερή εισροή. Πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς την πληρότητα της καύσης καυσόξυλων και μόνο αφού αποσβήσουμε όλα τα κάρβουνα για να μπλοκάρουμε την καμινάδα. Η οργάνωση της εισροής αέρα στην ψιλοκομμένη καμπίνα ξύλου γίνεται μέσω των στεφανών των τοίχων.

Αυτή η προσέγγιση, για προφανείς λόγους, δεν είναι κατάλληλη για την κατασκευή τούβλων. Όταν οι τοίχοι είναι επενδεδυμένοι με σανίδες ή επένδυση, σίγουρα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις οπές εξαερισμού, διαφορετικά η αρνητική επίδραση της υγρασίας θα αποδειχθεί υπερβολικά ισχυρή. Για την αφαίρεση των σωλήνων στο δρόμο στις περισσότερες περιπτώσεις θα υπάρχουν αρκετές τρύπες 200x200 mm. Η επιλογή του πλαστικού ή του μετάλλου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες σχεδιασμού και λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού.

Το λουτρό των φραγμών αφρού πρέπει απαραιτήτως να εξαερίζεται μέσα στους τοίχους. Τα στρώματα στεγάνωσης και επένδυσης διαχωρίζονται με διάκενο εξαερισμού, για εξωτερική επένδυση είναι 40-50 mm και μέσα στο λουτρό 30-40 mm. Μια τυπική κατασκευή περιλαμβάνει τη χρήση ενός κιβωτίου, το οποίο ήδη βοηθά να κρατήσει τα τοιχώματα επένδυση. Εκτός από τον εξαερισμό σε τοίχο, όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με μια εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος (συνήθως πίσω από τις σόμπες) και μια έξοδο (κοντά στην οροφή). Το πλεονέκτημα ενός συστήματος ανανέωσης ενεργού αέρα είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα λουτρά από τα αφρώδη τεμάχια αερίζονται αεριζόμενα, δηλαδή ταυτόχρονα ανοίγοντας την μπροστινή πόρτα και το πιο απομακρυσμένο παράθυρο από αυτό. Απαιτείται μόνο επαγγελματικός υπολογισμός για να διαπιστωθεί εάν είναι απαραίτητος ο τεχνητός αερισμός ή εάν είναι επαρκής η φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Εξαρτήματα και υλικά

Ο θερμαντήρας ανεμιστήρα για το λουτρό πρέπει να έχει ένα ορισμένο επίπεδο θερμικής προστασίας (όχι χαμηλότερο από IP44), το περίβλημα του είναι πάντα κατασκευασμένο από υλικά ανθεκτικά στη θερμότητα. Οι σύγχρονες συσκευές έχουν πολύ υψηλή ισχύ και λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα, ο όγκος δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Στο ρόλο των οπών αερισμού στις σοφίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Εξαερισμός στο λουτρό με τα χέρια τους

Τα κρατικά πρότυπα για τον αερισμό των χώρων ρυθμίζονται από το SNiP 41-01-2003, το έγγραφο καθιερώνει την ελάχιστη συχνότητα ανταλλαγής αέρα στους χώρους, ανάλογα με το σκοπό και τη χρήση τους. Σε οικιακά κτίρια, ο εξαερισμός πρέπει να εκτελεί δύο εργασίες - να παρέχει ευνοϊκό ποσοστό οξυγόνου στον αέρα και να απομακρύνει τα καυσαέρια.

Εξαερισμός στο λουτρό με τα χέρια τους

SNiP 41-01-2003. Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός. Αρχείο για λήψη

Για μπάνιο, οι εργασίες εξαερισμού καθίστανται πιο περίπλοκες, θα πρέπει επιπλέον να απομακρύνουν τον υγρό αέρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα (ταχεία ξήρανση των ξύλινων δομών) και να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο ατμόλουτρο. Υπάρχουν στιγμές που σε μια ατμόλουτρο πρέπει να μειώσετε γρήγορα τη θερμοκρασία πριν από τη λήψη των διαδικασιών από μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή μεγάλους ανθρώπους. Η σόμπα συνεχίζει να δίνει ζεστασιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, να περιμένει μέχρι το λουτρό να κρυώσει από μόνο του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Με το αερισμό του δωματίου, μπορείτε γρήγορα να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία και να τη διατηρήσετε εντός προκαθορισμένων ορίων όλη την ώρα που οι άνθρωποι μένουν σε αυτό.

Εξαερισμός στο ατμόλουτρο

Ποιοι είναι οι τύποι αερισμού και οι μέθοδοι για τον υπολογισμό τους;

Ο εξαερισμός μπορεί να υπάρχει μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις, όταν ο χώρος διαθέτει παροχή φρέσκου αέρα και εκροή χρησιμοποιημένων. Συχνά μπορείτε να βρείτε την έννοια του ανεφοδιασμού ή του εξαερισμού. Αυτές δεν είναι εντελώς σωστές έννοιες, δεν υπάρχει μόνο ανεφοδιασμός ή εξαερισμός μόνο, είναι πάντα απλά μια εξάτμιση ροής. Γιατί χρησιμοποιούνται αυτές οι έννοιες; Έτσι, υπογραμμίζεται ότι η εισροή ή η εξάτμιση του αέρα εξαγωγής παράγεται με εξαναγκαστική μέθοδο και, συνεπώς, η απομάκρυνση ή η άφιξη του καθαρού αέρα συμβαίνει με φυσικό τρόπο.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Εφοδιασμός και εξαερισμός στο λουτρό

Κατά τον υπολογισμό των παραμέτρων των συστημάτων εξαερισμού του όγκου δεδομένων πηγής και επιτρέπουν την εκχώρηση Βελτίωση, η παρουσία αυτών των ειδικών όρων των παραμέτρων του αέρα, την παρουσία ή την πιθανότητα της παρουσίας του μονοξειδίου του άνθρακα ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι κρατικοί κανονισμοί καθορίζουν τη συχνότητα αντικατάστασης του αέρα για μια ώρα, μπορεί να κυμαίνεται από 1 ÷ 2 έως 10 ή περισσότερο.

Πώς να εξοπλίσετε τον εξαερισμό στο λουτρό σύμφωνα με το SNIP

Επιπλέον, οι μηχανικοί καθορίζουν τις παραμέτρους και τη θέση των καναλιών για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη πρόσληψη και αφαίρεση του αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες και την κλιματική ζώνη. Εάν ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να παράσχει την απαιτούμενη πολλαπλότητα αλλαγών αέρα, τότε χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά συστήματα που τροφοδοτούν / έλκουν αέρα από ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Τα μπανιέρες έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες για κάθε τύπο εξαερισμού, θα τις εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

Γενικοί κανόνες για τον εξαερισμό σε λουτρό

Οι αρχές του αερισμού σε μια σάουνα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της. Εάν τα δάπεδα έχουν σχισμές για την αποστράγγιση του νερού, τότε μέσα από τις ίδιες σχισμές, μπορεί να τροφοδοτηθεί φρέσκος αέρας, δεν υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ειδική τρύπα.

Το πάτωμα στο λουτρό

Πολύ συχνά στο μπάνιο τοποθετούνται μικρά παράθυρα - όταν ανοίγουν, "γυρίζουν" στις οπές εξαγωγής. Επιπλέον, αν ο κλίβανος βρίσκεται ακριβώς στο ατμόλουτρο, το δωμάτιο μπορεί να αερίζεται ακόμη πιο εύκολα - ανοίξτε τον κλίβανο και, μεταβάλλοντας τη θέση της πύλης, ρυθμίστε τη συχνότητα της αλλαγής του αέρα.

Φούρνος φούρνου και μια ανοιχτή πόρτα για τον εξαερισμό του δωματίου

Αυτή είναι η πιο απλή εκδοχή του ζεύγους (από τον τρόπο, και το πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό), αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η εστία φούρνου βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο, χωρίς παράθυρα, πατώματα και στερεό, χωρίς ρωγμές. Είναι σε ένα τέτοιο λουτρό που θα σταματήσουμε στο άρθρο μας. Γιατί πρέπει να κάνετε εξαερισμό σε μπάνιο;

 1. Για καλύτερη ανάμιξη του αέρα σε όλο τον όγκο. Η φυσική μεταφορά των μαζών αέρα δεν είναι σε θέση να εξισώσει τη θερμοκρασία του αέρα στο ύψος, η διαφορά στις τιμές κάτω από την οροφή και κοντά στο πάτωμα μπορεί να φτάσει σε δεκάδες βαθμούς. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την άνεση των διαδικασιών ύδρευσης.
 2. Για την εισροή καθαρού αέρα. Εάν ένα άτομο ατμοποιείται σε ατμόλουτρο και ο χρόνος παραμονής δεν υπερβαίνει τα 20-30 λεπτά, τότε η συγκέντρωση οξυγόνου στον αέρα δεν θα έχει χρόνο να πέσει σε κρίσιμες τιμές. Και αν μερικοί άνθρωποι ατμού για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα ατμόλουτρο, τότε η εισροή καθαρού αέρα καθίσταται υποχρεωτική.

Πολύ συχνά οι προγραμματιστές πέφτουν σε δύο άκρα: για να εξοικονομήσουν θερμότητα, αρνούνται τον αερισμό συνολικά ή το καθιστούν πολύ ισχυρό και ανεξέλεγκτο. Και τα δύο άκρα έχουν αρνητικές συνέπειες, μην παραμελούν τον εξαερισμό, κοστίζουν φτηνά και το θετικό αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Αλλά πρέπει να γίνει σωστά, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των χώρων, τις απαιτήσεις για τη θερμοκρασία στο ατμόλουτρο, τα υλικά για την κατασκευή τοίχων και την επένδυση.

Η οργάνωση του εξαερισμού στο ατμόλουτρο είναι υποχρεωτική

Σε περίπτωση πλήρους απουσίας εξαερισμού, αυξάνονται οι κίνδυνοι της πείνας με οξυγόνο και, αν ο κλίβανος βρίσκεται απευθείας στο ατμόλουτρο, δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Σε περίπτωση ισχυρού ανεξέλεγκτου εξαερισμού, ο χρόνος θέρμανσης αυξάνεται σημαντικά, ο ζεστός αέρας απομακρύνεται γρήγορα από το δωμάτιο. Αλλά αυτό δεν είναι όλα τα προβλήματα - η γρήγορη απομάκρυνση του ζεστού αέρα προκαλεί αυτόματα μια εξίσου γρήγορη εισροή φρέσκου - τα δάπεδα θα είναι πάντα πολύ κρύα και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κρυολογημάτων.

Ο ανεξέλεγκτος αερισμός είναι γεμάτος με κρύα δάπεδα

Η εισροή καθαρού αέρα στο ατμόλουτρο είναι διατεταγμένη σε δύο μέρη: πίσω από τη σόμπα ή κάτω από τις ξαπλώστρες.

 1. Εισροή αέρα πίσω από τη σόμπα. Ένα τζετ ψυχρού αέρα χτυπάει το ζεστό φούρνο και αμέσως θερμαίνει λίγο, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δαπέδου και της οροφής μειώνεται σημαντικά. Σας συμβουλεύουμε να εφαρμόσετε αυτή τη μέθοδο, σας επιτρέπει να αυξήσετε την άνεση της διαμονής σε μια θερμά.

Εξαερισμός στο λουτρό πίσω από το φούρνο

Η εισροή καθαρού αέρα κάτω από τις ξαπλώστρες

Επιλογές τοποθέτησης τρύπας

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλά σχέδια αεροπορικής κίνησης, τα περισσότερα από τα οποία γίνονται από ερασιτέχνες, δεν τους δίνουν προσοχή. Εκτελέστε μόνο δύο προϋποθέσεις: τη ροή του αέρα στο κάτω μέρος, την κουκούλα στο επάνω μέρος, την τοποθέτηση καναλιών κατά μήκος της διαγώνιο του δωματίου.

Ο εξαερισμός στο δίκτυο

Αυτό επαρκεί για να εξασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία και η ανάμιξη του αέρα. Όλα τα υπόλοιπα - συλλογιστική για οτιδήποτε, μπορούν να συγχέουν μόνο τους άπειρους προγραμματιστές, να περιπλέξουν σημαντικά το σύστημα εξαερισμού, να το κάνουν ακριβό και αναξιόπιστο. Υπάρχουν παραλλαγές με δύο βαλβίδες εξαγωγής διαφορετικού επιπέδου, με δύο βαλβίδες τροφοδοσίας κλπ. Οι οπές για την αφαίρεση αέρα βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη.

Αποσπάστε κάτω από το ανώτατο όριο

Κάποιος κάτω από το ανώτατο όριο, χρησιμοποιείται μόνο για τον πλήρη αερισμό του λουτρού μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ύδατος. Το τρίτο γίνεται 30 ÷ 40 εκατοστά κάτω από το πρώτο και χρησιμοποιείται κατά την πλύση. Μερικοί τεχνίτες να τα συνδυάσετε μαζί μέσα στους αγωγούς, που πολλές βαλβίδες ελέγχου και ούτω καθεξής. Δ Σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτές οι επιπλοκές δεν είναι εμφανή επίδραση στην άνεση της διαμονής σας στο χαμάμ δεν είχε.

Διορθώστε τον εξαερισμό στο μπάνιο

Λίγα λόγια σχετικά με τους αεραγωγούς στο λουτρό, συχνά προτείνονται για χρήση σε ατμόλουτρα. Σε μεγάλα κτίρια, οι αεραγωγοί εξυπηρετούν τη σύνδεση πολλών διαφορετικών δωματίων σε ένα κοινό σύστημα εξαερισμού, δεν έχει σημασία ποια είναι φυσική ή αναγκαστική. Αυτό δικαιολογείται τόσο από τεχνολογική όσο και από οικονομική άποψη.

Φωτογραφία αερισμού και αεραγωγών

Και ποια άλλα δωμάτια μπορούν να συνδεθούν στο ατμόλουτρο με αεραγωγούς; Μια παράξενη ερώτηση. Τότε, γιατί να κάνεις περίπλοκα κανάλια κάτω από τους τοίχους; Δεν είναι ευκολότερο να κάνετε στους τοίχους των συνηθισμένων οπών και να εισάγετε μέσα τους τα συνηθισμένα κομμάτια σωλήνα και πλέγμα με στοιχειώδεις βαλβίδες; Φυσικά, θα σας πούμε για έναν πραγματικό, αποτελεσματικό, απλό και φτηνό τρόπο εξαερισμού, κανάλια δεν θα τοποθετηθούν οπουδήποτε αλλού. Πρόκειται για μια καθολική επιλογή, ιδανική τόσο για τα "οικονομικά" όσο και για τα ακριβά αποκλειστικά ζευγάρια.

Video - Εξαερισμός στο λουτρό

Φυσικός αερισμός του λουτρού

Η πιο αποδεκτή επιλογή για τα περισσότερα λουτρά, ελάχιστο κόστος και ασφάλεια και αρκετά αποτελεσματική. Η ειδική θέση των οπών εξαερισμού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε σχέση με το μέγεθος των δωματίων, τη θέση των ράφια, τη σόμπα και το δομικό υλικό. Ο γενικός κανόνας - οι οπές πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη, συνήθως η είσοδος (εισροή) στα 20 cm από το πάτωμα και η έξοδος (εξάτμιση) σε 20 ÷ 30 cm από την οροφή. Κατά τη διάρκεια της επιλογής των οπών, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι θέσεις όπου οι οπές θα τοποθετηθούν στους εξωτερικούς τοίχους. Είναι επιθυμητό να μην ξεχωρίζουν υπερβολικά στα τοιχώματα της πρόσοψης.

Οι διαστάσεις των οπών είναι περίπου 300 ÷ 400 cm2, είναι καλύτερα να γίνουν μεγαλύτερες, τόσο μικρότερες. Σε περίπτωση πολύ γρήγορης εναλλαγής αέρα, που οδηγεί σε πτώση της θερμοκρασίας στο ατμόλουτρο, τα κανάλια πρέπει να καλύπτονται με ρυθμιστικά πτερύγια. Για να βελτιωθεί η εμφάνιση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε διακοσμητικές γρίλιες, μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα ή να κατασκευαστούν ανεξάρτητα.

Περισσότερα για αυτόν τον τύπο εξαερισμού, γράψαμε στο άρθρο "Φυσικός αερισμός στο μπάνιο ». Θα σας πούμε πώς να οργανώσετε τον φυσικό εξαερισμό, πώς να υπολογίσετε και να κάνετε τρύπες αερισμού.

Αναγκαστικός αερισμός του λουτρού

Αρκετά περιπλέκει το σύστημα εξαερισμού, απαιτεί την εγκατάσταση ηλεκτρικού εξοπλισμού. Ένα άλλο πρόβλημα σχετίζεται με το μικροκλίμα στο χαμάμ. Εκεί, η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία αποτελούν τους κύριους εχθρούς οποιουδήποτε ηλεκτρικού εξοπλισμού. Οι ανεμιστήρες πρέπει να έχουν μια αξιόπιστη προστασία του περιβλήματος από την υγρασία, κατά τη διάρκεια της σύνδεσης είναι απαραίτητο να συμμορφώνεται με τις συστάσεις της PUE αναμφισβήτητα. Και για να παρατηρήσουν, πρέπει να το ξέρουν.

Αναγκαστικός αερισμός του λουτρού

Αναγκαστικά στοιχεία εξαερισμού

Πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού - ο ρυθμός αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο επιταχύνεται σημαντικά και οι παράμετροι ρύθμισης διευρύνθηκαν. Ο φυσικός αερισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί αναποτελεσματικός. Ειδικά αν ο άνεμος κατευθύνεται σε ορθές γωνίες προς τον εξαερισμό. Ο αναγκαστικός αερισμός λειτουργεί με την ίδια απόδοση σε κάθε καιρό και ανεξάρτητα από την κατεύθυνση και τη δύναμη του ανέμου.

Πώς να υπολογίσετε τον υποχρεωτικό εξαερισμό σε ένα μπάνιο και τι είναι; Πώς να επιλέξετε τους οπαδούς; Απαντήσαμε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις στο άρθρο "Αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο με τα χέρια ». Στο ίδιο σημείο - μια λεπτομερή βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση του εξαερισμού και τη συμβουλή των επαγγελματιών.

Πώς να κάνετε τον αερισμό στο μπάνιο με τα χέρια σας

Αρχικά δεδομένα. Τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του λουτρού δεν περιλαμβάνουν τη ροή του αέρα μέσα από τις σχισμές του δαπέδου, της πόρτας, του παραθύρου ή του φούρνου του κλιβάνου. Πρέπει να κάνετε τρύπες τόσο για την είσοδο όσο και για την έξοδο αέρα. Δεν υπάρχει εσωτερική και εξωτερική επένδυση τοίχων, το λουτρό είναι κατασκευασμένο από πριστή ξυλεία.

Βήμα 1. Καθορίστε τη θέση των καναλιών εισόδου και εξόδου.

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το κανάλι εισόδου κοντά στη σόμπα σε απόσταση περίπου 20 εκατοστών από το επίπεδο του δαπέδου. Το κανάλι εξόδου είναι διαγώνια κάτω από την οροφή. Αυτή η θέση των ανοιγμάτων εισόδου και εξόδου θα εξασφαλίσει τη διανομή των ροών του αέρα σε όλο το δωμάτιο. Επιπλέον, ο αέρας εισαγωγής δεν θα ψύξει το δάπεδο. Τα κανάλια πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα. Υπάρχουν συστάσεις για να κάνετε μια έξοδο στην οροφή. Είμαστε αντίπαλοι μιας τέτοιας απόφασης, ο υγρός αέρας σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε ολόκληρο το σύστημα truss.

Άνοιγμα εξαγωγής κάτω από την οροφή

Βήμα 2. Αγοράστε ή κάνετε οι ίδιοι σχάρες και βαλβίδες.

Μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη και γεωμετρικά σχήματα: στρογγυλά, τετράγωνα ή ορθογώνια. Ταυτόχρονα, εξετάστε τα υλικά της μελλοντικής επένδυσης εξωτερικών και εσωτερικών τοίχων, σκεφτείτε πώς οι διακοσμητικές γρίλιες θα συνδεθούν με αυτά.

Συστήματα αερισμού ξύλινα για μπάνιο

Είναι σημαντικό. Να είστε βέβαιος να εγκαταστήσετε σχάρες με ρυθμιζόμενα κενά, μόνο μπορούν να εξασφαλίσουν ομαλή ρύθμιση της συχνότητας της αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο.

Και ένα ακόμα πράγμα - από το εξωτερικό του λουτρού τα ανοίγματα πρέπει επίσης να είναι κλειστά. Επιπλέον, το κλείσιμο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτό, μην αφήνετε την υγρασία να πέσει στις κορώνες του κορμού από τη βροχή ή το χιόνι.

Βήμα 3. Κάνετε τρύπες στους τοίχους.

Η πιο χρονοβόρα λειτουργία, είναι απαραίτητη η χειρωνακτική εργασία. Προκαταρκτικά στα επισημασμένα σημεία πρέπει να τρυπήσετε τρύπες γύρω από την περίμετρο. Όσο πιο κοντά είναι ο ένας στον άλλο, τόσο πιο εύκολο είναι να κοίταξε το ξύλο. Όταν οι τρύπες είναι διάτρητοι, πάρτε μια σμίλη, μια σμίλη και ένα σφυρί στο χέρι σας και ξεκινήστε να καταστρέφετε τα πασαράκια της ράβδου που παραμένουν ανάμεσα στις τρύπες. Οι οπές για εξαερισμό θα πρέπει να γίνονται 1-2 εκατοστά περισσότερο από τον εισαγόμενο σωλήνα. Το γεγονός είναι ότι τότε αυτός ο αγωγός πρέπει να απομονωθεί για να αποφευχθεί η συμπύκνωση σε ξύλινες κατασκευές.

Χρησιμοποιήστε μόνο μια απότομη σμίλη και σμίλη - η δοκός θα πρέπει να κοπεί στις ίνες, είναι αρκετά δύσκολη. Εάν το πάχος της ξυλείας είναι 20 εκατοστά, είναι προτιμότερο να φτιάξετε το μισό βάθος της τρύπας από το εσωτερικό του λουτρού και το άλλο μισό από το εξωτερικό. Αν έχετε μεγάλη εμπειρία χρησιμοποιώντας ένα πριόνι βενζίνης, μπορείτε να κόψετε μια τρύπα. Αλλά αμέσως προειδοποιούμε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να εργάζεστε σε τέτοιες συνθήκες με ένα βενζινάτο. Για να δούμε ότι είναι απαραίτητο το τέλος του ελαστικού, κατά τη διάρκεια της σύλληψης ενός δέντρου από το κάτω τμήμα μιας αλυσίδας, ένα πριόνι θα βγάλει από τα χέρια. Αυτός ο τρόπος χρήσης του πριονιού απαγορεύεται αυστηρά από τους κανόνες ασφαλείας, θυμηθείτε αυτό.

Εάν υπάρχει ανάγκη να αραιωθεί η είσοδος στον τοίχο και στο λουτρό, τότε αγοράστε ένα σωλήνα με γόνατο. Είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν όχι στρογγυλά σωληνάρια, αλλά ορθογώνια, που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο κάτω από το δέρμα των εσωτερικών τοίχων του ατμού.

Ο ορθογώνιος αγωγός αλουμινίου χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού

Τοποθετήστε τις αρθρώσεις του γονάτου και του σωλήνα σφραγίζοντας απαραίτητα με σιλικόνη και για την αξιοπιστία τυλίξτε με κολλητική ταινία.

Βήμα 4. Κατά μήκος της περιμέτρου των οπών βάζουμε το φιλμ ή το φιλμ πολυαιθυλενίου και το ορυκτοβάμβακα, το στρώμα βαμβακιού πρέπει να είναι πυκνό, χωρίς παραλείψεις. Οι άκρες των οπών δεν μπορούν να γίνουν απολύτως ομαλές, βεβαιωθείτε ότι η στεγανοποίηση δεν είναι κατεστραμμένη από τις αιχμηρές προεξοχές της ράβδου.

Βήμα 5. Τοποθετήστε τους σωλήνες στις οπές του πλαισίου. Θα πρέπει να εισέλθουν με λίγη προσπάθεια, μάλλον σφιχτά. Για να αυξήσετε την αξιοπιστία της στεγανοποίησης και της στερέωσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε στάξει αφρό γύρω από την περίμετρο της οπής και του σωλήνα. Ο αφρός συναρμολόγησης εξαλείφει όλες τις αόρατες παραλείψεις θερμομόνωσης μεταξύ του σωλήνα και του τοίχου και το στερεώνει σταθερά στην επιθυμητή θέση.

Συνιστούμε να συνδέσετε τις τρύπες και μετά την κάλυψη των τοίχων, ο αφρός θα εξαλείψει τα κενά μεταξύ του τοίχου και του φράγματος υδρατμών. Κατά τη διάρκεια της επέκτασης του αφρού, το φράγμα ατμών θα πιεστεί σφιχτά γύρω από την ανομοιογενή οπή, όλες οι πιθανές μικρές ζημιές θα κλείσουν αυτόματα.

Ο σωλήνας για την κουκούλα δεν μπορεί επίσης να απομονωθεί, ο θερμός αέρας βγαίνει μέσα από αυτό. Αλλά συμβουλεύουμε, για κάθε περίπτωση, να κάνουμε όλες τις επιχειρήσεις γι 'αυτήν. Πρώτον, ο χρόνος και τα χρήματα θα χάσουν λίγο. Δεύτερον, θα κάνετε πρόσθετη και αξιόπιστη προστασία από τη διείσδυση της ατμοσφαιρικής υγρασίας σε ξύλινες κατασκευές.

Όταν προετοιμαστούν και οι δύο τρύπες, μπορείτε να ξεκινήσετε τοίχους ταπετσαριών και να εγκαταστήσετε διακοσμητικές γρίλιες με ρυθμιζόμενες παραμέτρους απόδοσης.

Είναι σημαντικό. Σας συμβουλεύουμε θερμά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του εξαερισμού του ατμού για να δημιουργήσετε χώρους εξαερισμού ανάμεσα στους τοίχους και το αλουμινόχαρτο. Το έργο εκτελείται σύμφωνα με τον αλγόριθμο που περιγράφεται παραπάνω με μία διαφορά. Ο εξαερισμός πρέπει να είναι είτε μόνιμα κλειστός (κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ύδρευσης) είτε μόνιμα ανοικτός (κατά τον αερισμό του λουτρού). Η χρήση του φύλλου ως τοίχος προστασίας ατμού έχει πολλές θετικές απόψεις. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα - η δυσκολία να αφαιρεθεί το συμπύκνωμα μεταξύ της επένδυσης και της μόνωσης. Η τακτική τρύπα λύνει όλα τα προβλήματα και αποκλείει εντελώς τη ζημιά στο ξύλο.

Βίντεο - Εξαερισμός με δικά του χέρια

Πώς να κάνετε μια τρύπα σε ένα περίβλημα με μια κορώνα

Αν δεν θέλετε να ανοίξετε οπές με το χέρι, μπορείτε να τις τρυπήσετε με μια ειδική μεταλλική κορώνα. Πωλούνται σε καταστήματα και είναι φθηνές. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το στέμμα απαιτεί ένα ισχυρό τρυπάνι χαμηλής ταχύτητας ή μια μηχανή γεώτρησης με το χέρι, τα συνηθισμένα τρυπάνια μπορούν γρήγορα να αποτύχουν λόγω των μεγάλων φορτίων. Ένας άλλος περιορισμός είναι ότι η μέγιστη διάμετρος των στεφανών σπανίως υπερβαίνει τα 120 mm. Αλλά για τις περισσότερες σάουνες μικρών όγκων αυτό το μέγεθος είναι αρκετό.

Κορώνες διαφόρων διαμέτρων

Δαχτυλίδι τρυπάνι για ξύλο

Ηλεκτρικό τρυπάνι χαμηλής ταχύτητας

Βήμα 1. Επιλέξτε το στέμμα κατάλληλης διαμέτρου και ασφαλίστε το στο τσοκ. Σημειώστε τη θέση γεώτρησης.

Βήμα 2. Για να διευκολύνετε την προσπάθεια κοπής, λιπαίνετε πάντα την κορώνα με λάδι μηχανής. Η λίπανση πρέπει να επαναλαμβάνεται περιοδικά. Μόλις το στέμμα πέσει περίπου τα δύο τρίτα της γεώτρησης ύψους, σταματήστε την κορώνα και λιπάνετε εκ νέου την εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια.

Βήμα 3. Σημειώστε το κέντρο της οπής με οποιοδήποτε λεπτό τρυπάνι. Σε μια ρηχή τρύπα, εισάγετε τη στεφάνη και ξεκινήστε τη διάτρηση της ράβδου.

Βήμα 4. Τρυπήστε μέχρι το ύψος της στεφάνης. Ακολουθήστε προσεκτικά τις εργασίες του ηλεκτρικού εργαλείου, μην επιτρέψετε βαριά φορτία. Τα φορτία ελέγχονται από την προσπάθεια συμπίεσης της στεφάνης στη ράβδο.

Γεώτρηση του τοίχου με σήμανση

Βήμα 5. Το στέμμα δεν λειτουργεί πια - αφαιρέστε το και το καλέμι ή το καλέμι απομακρύνετε σταδιακά το κομμένο ξύλο. Αφαιρείται γρήγορα, αρχίζει να σταματά σταδιακά στις γωνίες της τρύπας. Μην κόβετε τη σμίλη στις ίνες, το κόβετε ακριβώς κατά μήκος των ινών, γι 'αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε τη δουλειά.

Στρογγυλή τρύπα σε ένα ημερολόγιο

Επαναλάβετε μέχρι να περάσει η τρύπα. Εάν η ράβδος είναι τόσο παχύς ώστε το τρυπάνι να μην μπορεί να περάσει από τη μια πλευρά, πηγαίνετε στο άλλο. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να βρούμε το κέντρο της τρύπας που έχει ήδη γίνει όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Η κορώνα έχει το κέντρο της, αλλά το μήκος της μπορεί να μην είναι πάντα αρκετό για να πάει στην αντίθετη πλευρά. Θα πρέπει να ψάξουμε για το κέντρο μας. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε ένα λεπτό τρυπάνι στο τρυπάνι στο τρυπάνι, τοποθετήστε το στην διαθέσιμη οπή από το κεντρικό τρυπάνι και κάντε προσεκτικά μια τρύπα. Όσο ακριβέστερα τρυπάτε το κέντρο, τόσο πιο εύκολο και γρηγορότερο θα είναι να εργάζεστε από την άλλη πλευρά του τείχους.

Βίντεο - Πώς να τρυπήσετε μια τρύπα με μια κορώνα

Εξαερισμός θερμαινόμενων λουτρών

Αρκετά ένας πρωτότυπος τρόπος της συσκευής του εξαερισμού, σε ένα μπάνιο δεν δίνει μόνο στον καθαρό αέρα, αμέσως θερμαίνεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό το χειμώνα, είναι δυνατόν όχι μόνο να βελτιωθεί η άνεση της διαμονής, αλλά και να επιταχυνθεί η θέρμανση των χώρων και να αποθηκεύσετε καυσόξυλα.

Η εισαγωγή αέρα γίνεται στο κάτω μέρος του λουτρού και τροφοδοτείται στον αγωγό εισαγωγής αέρα με τη βοήθεια ηλεκτρικών ανεμιστήρων.

Ο φούρνος διαθέτει μεταλλική καμινάδα, μια ειδική οθόνη τοποθετείται γύρω από την καμινάδα, ο αέρας από τον αγωγό αέρα εισέρχεται στα κανάλια της οθόνης. Η οθόνη εκτελεί δύο λειτουργίες: προστατεύει τα άκρα από εγκαύματα και χρησιμεύει ως ψυγείο για τη θέρμανση του αέρα που προέρχεται από τον αγωγό αέρα. Ο θερμαινόμενος αέρας εγκαταλείπει την οθόνη στο ατμόλουτρο.

Εάν θέλετε, μπορείτε να βελτιώσετε ελαφρώς το σχέδιο. Τοποθετήστε το τσάι με το πτερύγιο στον αγωγό. Αυτό θα σας επιτρέψει να πάρετε και τον αέρα από το λουτρό και από το δρόμο - οι δυνατότητες ρύθμισης των παραμέτρων του μικροκλίματος στο δωμάτιο έχουν επεκταθεί σημαντικά.