Η διαφορά μεταξύ ενός διαχωρισμένου συστήματος και ενός κλιματιστικού

Χαιρετισμούς σε όλους τους επισκέπτες και τους αναγνώστες του ιστότοπου! Αφού διάβασα μερικά άρθρα στο Διαδίκτυο, έγινα πεπεισμένος ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι τη διαφορά μεταξύ ενός συστήματος split και ενός κλιματιστικού. Για να διακρίνουμε αυτές τις έννοιες, κανείς δεν χρειάζεται καν να εμβαθύνει στις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας αυτών των συσκευών. Όλα είναι πολύ πιο εύκολα από ό, τι φαίνεται!

Σε μετάφραση από το αγγλικό split - "ξεχωριστό". Και οι μονάδες κλιματισμού διαιρέθηκαν για να εξασφαλίσουν την πιο αποτελεσματική εναλλαγή θερμότητας. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο για απελευθέρωση θερμότητας και η εσωτερική μονάδα είναι για ψυχρή ανάκρουση. Φυσικά, όταν οι μονάδες αυτές είναι χωρισμένες μεταξύ τους, η απόδοση ψύξης του δωματίου είναι υψηλότερη. Επιπλέον, ο διαχωρισμός των κόμβων επέτρεψε την πιο θορυβώδη μονάδα (συμπιεστή) να βρίσκεται στο δρόμο. Χάρη σε αυτά τα σημαντικά πλεονεκτήματα, το διαχωριστικό σύστημα κερδίζει δημοτικότητα από έτος σε έτος.

Η διαφορά μεταξύ ενός διαχωρισμένου συστήματος και ενός κλιματιστικού

Για να καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα σύστημα split, πρέπει να γνωρίζετε μόνο ένα πράγμα. Το μαλακτικό είναι το γενικευμένο όνομα της οικιακής συσκευής. Ένα split σύστημα είναι κάθε είδους κλιματιστικό, το οποίο αποτελείται από δύο μπλοκ, ένα από τα οποία (εξωτερικό) βρίσκεται στο δρόμο, και το δεύτερο (εσωτερικό) βρίσκεται στο δωμάτιο.

Όλα τα κλιματιστικά χωρίζονται σε διάφορους τύπους: παράθυρο, κινητό, τοίχο, κασέτα, δάπεδο-οροφή, στήλη, κανάλι. Στην πραγματικότητα, μόνο κλιματιστικά παράθυρα και κινητά δεν μπορούν να αποδοθούν σε χωριστά συστήματα, επειδή αντιπροσωπεύουν μια ενιαία μονάδα. Και όλοι οι άλλοι τύποι κλιματιστικών έχουν δύο μονάδες και είναι split συστήματα.

Αν θέλουμε να το θέσουμε με τεχνικούς όρους, το κοντίσιονερ είναι μια συσκευή που μεταφέρει θερμική ενέργεια και αποτελείται από δύο κύριους κόμβους:

 1. Συμπυκνωτής (εξωτερική μονάδα καλοριφέρ) και συμπιεστή.
 2. Εξατμιστής (ψυγείο εσωτερικής μονάδας).

Ένα διαχωριστικό σύστημα είναι ένα κλιματιστικό, στο οποίο οι δύο αυτές μονάδες βρίσκονται σε χωριστά τετράγωνα. Το μόνο που θα ορίσω είναι ότι όταν εργάζεστε στη θερμότητα ο εξατμιστής θα έχει ήδη ένα ψυγείο της εξωτερικής μονάδας και ο συμπυκνωτής είναι το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας.

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού κινητού και παραθύρου συνήθως δεν απαιτεί πολύπλοκες λειτουργίες, αφού αυτές οι συσκευές είναι έτοιμες για χρήση σχεδόν μετά τη στιγμή της αγοράς. Τα χωριστά τμήματα του διαχωρισμένου συστήματος δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός εάν συνδέονται με κατάλληλες επικοινωνίες (σωλήνες, σύρματα κλπ.), Αλλά αυτό το χαρακτηριστικό παρέχει τη δυνατότητα επιλογής της θέσης των μπλοκ. Αυτό, αναμφίβολα, αυξάνει την άνεση στο δωμάτιο, αφού δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να τοποθετείτε το κλιματιστικό στο πάτωμα ή στα παράθυρα.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι το split σύστημα είναι όλα κλιματιστικά που έχουν δύο μονάδες - εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μόνο τα κινητά και τα κλιματιστικά παραθύρων δεν είναι χωρισμένα συστήματα!

Διαχωρισμένα συστήματα και κλιματιστικά: διακριτικά χαρακτηριστικά

Ο σύγχρονος χώρος κατοικιών ή γραφείων είναι πλέον δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό ή σύστημα split, το οποίο δημιουργεί και διατηρεί άνετες συνθήκες για ένα άτομο. Πριν την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο διαμέρισμα πρέπει να καταλάβετε τι διαφέρει από το σύστημα split.

Σύστημα Split - μια δημοφιλής λύση για το σπίτι και το γραφείο

Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού

Αυτές οι τεχνικές συσκευές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας κλιματικών συστημάτων. Εκπροσωπείται στην αγορά από διάφορα μοντέλα και τύπους, που εργάζονται για τη διατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας, της υγρασίας και της καθαριότητας του αέρα στις εγκαταστάσεις. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο split σύστημα και το κλιματιστικό που περιγράφεται παρακάτω.

 • Διαχωριστικό σύστημα - ένας τεχνικός σχεδιασμός για τη μείωση και την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Είναι μια ενιαία μονάδα που αποτελείται από έναν εξωτερικό συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα εξαερισμού. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα μπορεί να μετακινεί αέρα. Χαμηλό θόρυβο, δωρεάν τοποθέτηση, υψηλή απόδοση είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Αυτή η μονάδα είναι εγκατεστημένη στους τοίχους.
 • Κλιματιστικό - ένα μονοκόμματο για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα του χώρου στο ρυθμισμένο. Αποτελείται από ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και έναν ανεμιστήρα. Συνήθως αυτά τα τεχνικά σχέδια χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Με ισχύ από 3 έως 9 kW, οι οικιακές συσκευές μπορούν να ψύξουν αέρα σε περιοχές μέχρι 100 m2. Τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα.

Πρόβλημα επιλογής

Πριν από την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, ο ιδιοκτήτης κατοικιών πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • κόστος εξοπλισμού ·
 • κόστος εγκατάστασης.
 • δύναμη;
 • αρμονία με το εσωτερικό?
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες συσκευές είναι πιο κατάλληλες για τα συγκεκριμένα κριτήρια, υπάρχει μια πρόσθετη διαφορά μεταξύ τους.

Είδη κλιματιστικών

Κινητή επιλογή

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, κοντά στο παράθυρο, μέσω του οποίου αφαιρείται ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Είναι πολύ βολικό για την ψύξη του αέρα σε μικρούς χώρους, αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μπορείτε να το επανεγκαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 2 έως 3,8 kW. Στην αγορά οικιακών συσκευών εμφανίστηκαν σύγχρονα μοντέλα μη κλιμακωτών κλιματιστικών αυτού του τύπου. Σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές, το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλό και ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται φειδωλά.

Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες για αφυγρανση, εξαερισμό και θέρμανση. Η παρουσία του τηλεχειριστηρίου στη συσκευή δημιουργεί πρόσθετη ευκολία κατά τη λειτουργία.

Έκδοση παραθύρου

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίσματα, ιδιωτικά σπίτια και στη χώρα. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 9,5 έως 39 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 1,5 έως 3,5 kW. Τα ακριβά προϊόντα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες: ξήρανση, εξαερισμό και θέρμανση.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατακτά με αυτοπεποίθηση την αγορά οικιακών συσκευών. Είναι δάπεδο, τοίχος, οροφή, κανάλι και κασέτα.

Οι εκδόσεις δαπέδου και οροφής είναι σχεδιασμένες για ψύξη και θέρμανση των επιμήκων δωματίων.

Οι προβολές καναλιού εγκαθίστανται πίσω από ψευδοροφή. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω των ενσωματωμένων αγωγών για την αφαίρεση μάζας αέρα.

Ο εξοπλισμός κασέτας εγκαθίσταται σε μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές. Αυτό απαιτεί ένα ελεύθερο χώρο μέχρι 25 εκ. Μόνο το πλέγμα παραμένει στην θέα, που ταιριάζει αρμονικά στο διακοσμητικό κάλυμμα της οροφής. Η ροή αέρα κατευθύνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Σε διαχωρισμένα συστήματα εγκατεστημένα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις, το εύρος τιμών κυμαίνεται από 11,5 έως 70 χιλιάδες ρούβλια, ισχύ από 2,5 έως 3 kW. Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, έχουν ένα ειδικό σχέδιο, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτοί οι τεχνικοί σχεδιασμοί έχουν υψηλής ποιότητας φίλτρα και πυκνωτές για να εξασφαλίσουν την καθαρότητα του αέρα. Λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού είναι αθόρυβες, πολυλειτουργικές, παρέχουν ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό, αερισμό και ιονισμό αέρα.

Σε μια συγκριτική ανάλυση, γίνεται σαφές ότι τα διαχωρισμένα συστήματα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα αναφερόμενα κριτήρια. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο τύπων συσκευών. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική μονάδα. Το δημιουργημένο δίκτυο πολλαπλών ζωνών εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά δωμάτια.

Ένα πτυσσόμενο κλιματιστικό είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή

Συμπέρασμα

Το split σύστημα και ο κλιματισμός είναι κλιματικές συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με μια γενική αρχή, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά.

Το διαχωριστικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στα κριτήρια, ενώ τα κλιματιστικά συστήματα διακρίνονται από πιο δημοκρατικές τιμές.

Η εγκατάσταση και η συντήρηση της πρώτης έκδοσης της κατασκευής θα φέρει περισσότερα οικονομικά έξοδα σε σύγκριση με το δεύτερο.

Η επιλογή αυτών των συσκευών εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του δωματίου, τις δυνατότητες του σχεδιαγράμματος και τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή. Οποιαδήποτε συσκευή θα βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Ομοιότητες και διαφορές στον κλιματισμό και στα συστήματα διάσπασης

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες του ιστολογίου μου! Έξω από το παράθυρο υπάρχουν ακόμα παγετοί και ο ήλιος μόλις αρχίζει να ζεσταίνει την άνοιξη και πολλοί επιμελείς οικιστές σκέφτονται ήδη για τη θερμότητα των 40 μοιρών και τον τρόπο δημιουργίας άνετων συνθηκών στο διαμέρισμά τους το καλοκαίρι. Αλλά τι να επιλέξω; Ο κλιματισμός αντικαταστάθηκε από ένα σύστημα split, αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από το μοντέρνο όρο, λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Θα καταλάβουμε πώς το κλιματιστικό σύστημα διαφέρει από το σύστημα διάσπασης και ποια τεχνική πρέπει να προτιμάτε σε αυτές ή σε άλλες περιστάσεις.

Τι είναι ένα κλιματιστικό και οι τύποι του

Το κλιματιστικό στην απλούστερη του έκδοση είναι ένα μονοκόμματο με ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και ανεμιστήρες. Ο κύριος στόχος του είναι να ψύχει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία. Ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης, διακρίνονται τα κλιματιστικά παραθύρων και κινητά. Παράθυρο τοποθετηθεί στο άνοιγμα του παραθύρου, και το κινητό δεν απαιτεί ειδική εγκατάσταση, δεδομένου ότι ο αέρας κυκλοφορεί μέσα από το στηθαίο ασφαλείας, συνάγεται το παράθυρο ή το ανοιχτό παράθυρο, το monoblock έτσι μπορεί να τοποθετηθεί στο δάπεδο ή σε ένα περβάζι παραθύρου. Τα κινητά κλιματιστικά είναι κατάλληλα για να μετακινηθείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο και να τα πάρετε μαζί σας στο εξοχικό σπίτι.

Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος τύπος δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί, αλλά έχουν χαμηλό κόστος. Τα σύγχρονα κλιματιστικά παράθυρα μπορούν να παράγουν όχι μόνο την ψύξη του αέρα, αλλά και τον μηχανικό καθαρισμό, την υγρασία και τη θέρμανση. Χάρη σε ένα απλό σχεδιασμό, τέτοιες συσκευές λειτουργούν πολύ χωρίς συντήρηση. Από τα μεγάλα μειονεκτήματα, αξίζει να σημειωθεί το υψηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι άμεσα αναλογικό με τη δύναμη της συσκευής, και τη μείωση του φωτισμού στο δωμάτιο. Η αναγκαιότητα της αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού για το χειμώνα καθιστά τη λειτουργία του εξαιρετικά άβολη. Επιπλέον, στα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια, υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ενός παραθύρου εκ των προτέρων.

Τώρα ας αναλύσουμε την αρχή λειτουργίας του split σύστημα και να μάθετε ποια είναι η κύρια διαφορά του από το κλιματιστικό.

Τι είναι ένα σύστημα διαίρεσης

Στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο κλιματιστικό, μόνο μια πιο προηγμένη έκδοση του. Η κύρια διαφορά είναι ότι το split σύστημα διαθέτει μια εξωτερική μονάδα και δύο ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο και διαθέτει τις πιο θορυβώδεις μονάδες (συμπιεστή, ανεμιστήρες) και η εσωτερική μονάδα είναι σταθερή στο διαμέρισμα και έχει κομψό σχεδιασμό, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτός ο σχεδιασμός καθιστά τη διαδικασία ψύξης του διαμερίσματος σχεδόν αθόρυβη, αλλά απαιτεί μια επαγγελματική εγκατάσταση.

Η διαφορά επεκτείνεται στη λειτουργικότητα. Τα συστήματα διαχωρισμού δεν ρυθμίζουν μόνο τη θερμοκρασία στο δωμάτιο - δημιουργούν ένα άνετο μικροκλίμα: δροσίζουν ή ζεστάνουν τον αέρα, καθαρίζουν από τη σκόνη και τα βακτήρια, ενυδατώνουν ή αποστραγγίζονται.

Στη μέθοδο της στερέωσης των εσωτερικών χωρίζει μονάδα χωρίζεται σε: τοίχο (καλύτερη πώληση εγχώριο μοντέλο), όροφος (Πύργος), τοίχου, οροφής (πιθανόν δύο τρόπους τοποθέτησης: στην οροφή ή στον τοίχο κοντά στο πάτωμα), οροφής και κασέτα (που βρίσκεται στο εσωτερικό της ψευδοροφής). Επιπλέον, παράγονται μοντέλα καναλιών τα οποία, μέσω ενός δικτύου σωλήνων εξαερισμού, μπορούν να πάρουν αέρα από το δρόμο, εξαερίζοντας το δωμάτιο.

Αν συγκρίνετε τη σχεδίαση ενός απλού κλιματιστικού και διαιρέσετε το σύστημα, τότε καταλαβαίνετε τι είναι πολύ απλή η διαφορά. Το σύστημα διαχωρισμού είναι μέρος του εσωτερικού χώρου, έτσι τα μοντέλα έχουν ένα μοντέρνο κομψό σχέδιο και διατίθενται σε πολλές παραλλαγές. Είναι εύκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο όχι μόνο για γεύση, αλλά και για την απαιτούμενη ισχύ. Σχεδόν όλα τα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν ηλεκτρονικό έλεγχο με τηλεχειριστήριο και οθόνη.

Τα μοντέλα με έλεγχο inverter είναι σε θέση να δημιουργήσουν αυτόματα τις βέλτιστες παραμέτρους του αέρα στο διαμέρισμα χωρίς σταθερή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Και η τελευταία σημαντική διαφορά - μόνο διάσπαση συστήματα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθεί με μια μόνο εξωτερική μονάδα πολλαπλές εσωτερικές μονάδες με διαφορετική δύναμη, δημιουργώντας έτσι, πολλαπλών ζωνών κλιματισμός σε όλα τα δωμάτια του ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Ομοιότητα απλή και διάσπαση κλιματιστικό σύστημα είναι ότι είναι κλιματολογικές συσκευές και έχουν το ίδιο σύνολο των συστατικών και τη γενική αρχή της λειτουργίας (μια τεχνητή κυκλοφορία αέρα με τη δράση του συμπιεστή και την ψύξη του σε επαφή με τους σωλήνες ψυκτικού). Γενικά, έχουν σημαντικές διαφορές στον σχεδιασμό.

Εάν αναρωτιέστε τι είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κλιματιστικό ή ένα split σύστημα, τότε πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να καθοριστούν οι συνθήκες και η περιοδικότητα της λειτουργίας. Το κινητό κλιματιστικό είναι καλό σε αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει ανάγκη για ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα κατά τη διάρκεια του έτους. Είναι βολικό για το δόσιμο και ένα εξοχικό σπίτι, ή σε ένα μικρό διαμέρισμα για την εξοικονόμηση από τη θερμότητα κατά τη διάρκεια ενός θερμού μήνα. Όταν πρόκειται για την ανάγκη διατήρησης ενός άνετου περιβάλλοντος διαβίωσης όλο το εικοσιτετράωρο και ανεξάρτητα από την εποχή, είναι προτιμότερο να σκεφτούμε την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος. Το μειονέκτημα της είναι η υψηλή τιμή, τόσο για τη συσκευή όσο και για τις υπηρεσίες εγκατάστασης. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές συχνά απαιτούν συντήρηση ή επισκευή.

Πολύ συχνά η τελική απόφαση εξαρτάται από τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό. Ωστόσο, μερικές φορές η αγορά μιας φτηνότερης συσκευής ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αγοραστή. Αυτό συμβαίνει όταν είναι καλύτερο να μην αγοράζετε τίποτα από "αυτό είναι απλό, αλλά φθηνό". Εκτός αυτού, αξίζει να μιλάμε για άνεση, αν η δροσιά στο διαμέρισμα δίνεται από την τιμή μιας πρόσθετης πηγής θορύβου από τον συμπιεστή; Ωστόσο, για μια συνεχή λειτουργία σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα διαχωρισμένο σύστημα είναι πιο κατάλληλο.

Άρχισα την ανάλυση των συστημάτων κλιματισμού και θα συνεχίσω αυτό το θέμα στις ακόλουθες δημοσιεύσεις, ώστε να εγγραφείτε σε ενημερώσεις και να μάθετε τα πιο ενδιαφέροντα μεταξύ των πρώτων. Με την ευκαιρία, εδώ είναι ένα άρθρο σχετικά με τις αρχές της επιλογής ενός συστήματος split, ανάλογα με την περιοχή του δωματίου.

Αν θέλετε να γνωρίζετε, είμαι σε instagram, όπου δημοσιεύω νέα άρθρα που εμφανίζονται στον ιστότοπο.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας. Μέχρι μια νέα συνάντηση στις σελίδες του ιστολογίου μου. Με εκτίμηση, Rostislav Kuzmin.

Σύστημα διαχωρισμού και κλιματισμού: ποια είναι η διαφορά;

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία, η οποία υπάρχει στην αγορά, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της. Απαγορευτικό αγοραστή είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα μοντέλα και τους τύπους του.

Βασικά, με την τεχνολογία του κλίματος νοούνται συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Τόσο τα κλιματιστικά όσο και τα split συστήματα εκτελούν αυτή τη λειτουργία. Αλλά, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των φαινομενικά παρόμοιων συσκευών; Και υπάρχουν καθόλου;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πλήρως τι είναι το split σύστημα και ο συνήθης κλιματισμός.

Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν πολλά στερεά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Υψηλή ισχύς και παραγωγικότητα.
 • Δυνατότητα δωρεάν διαμονής.

Ταξινόμηση των κλιματιστικών

Τα κλιματιστικά συνήθως χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Δεδομένου ότι ο βιομηχανικός τύπος κλιματιστικών, στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι ενδιαφέρον, εξετάζουμε λεπτομερέστερα τα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

Αυτός ο τύπος κλιματιστικών συσκευών χαρακτηρίζεται από ισχύ από 3 έως 9 kW και είναι ικανός να επεξεργάζεται αέρα σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m². Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι η βέλτιστη λύση για ένα σπίτι, διαμέρισμα ή βίλα, οπότε ο κατασκευαστής επικεντρώνεται στο μοντέρνο σχεδιασμό, στην αθόρυβη λειτουργία, στην εργονομία και στη συμπαγή.

 • Κινητό τηλέφωνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένες στο πάτωμα, όχι μακριά από το παράθυρο, όπου συγκρατείται ένας ειδικός σωλήνας συμπυκνωτή. Αυτά τα κλιματιστικά είναι πολύ θορυβώδη, αλλά είναι κατάλληλα για μικρά διαμερίσματα.

Διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Από τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε ότι τα split συστήματα και τα κλιματιστικά δεν είναι πολύ διαφορετικά και είναι ένα είδος κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά, αυτή η παρουσίαση είναι λίγο λάθος. Οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

 • Σχεδιασμός. Μόνο συστήματα ύπνου στη σύγχρονη αγορά δεν είναι μόνο μονότονα λευκά μπλοκ (όπως τα συμβατικά κλιματιστικά), αλλά ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που μπορούν να στηρίξουν το εσωτερικό του δωματίου.

Έτσι, έχοντας κατανοήσει την τυπολογία και τον τελικό προορισμό των κλιματικών συσκευών, μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα διαχωρισμένα συστήματα είναι ένας τύπος συστήματος κλιματισμού, αλλά έχουν ορισμένες διαφορές από αυτές.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό σύστημα και σε ένα split σύστημα

Σήμερα στην αγορά των οικιακών συσκευών υπάρχει ένας τεράστιος όγκος κλιματικού εξοπλισμού, η επιλογή των οποίων μπορεί να χαθεί στα χαρακτηριστικά. Γνωρίζοντας τη διαφορά μεταξύ του κλιματιστικού και μιας παρόμοιας συσκευής κλιματισμού από το split σύστημα, μπορείτε να επιλέξετε και να αγοράσετε ανεξάρτητα από την άποψη της λειτουργικότητας και της μονάδας ισχύος.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό σύστημα και σε ένα split σύστημα

Οι κυριότερες διαφορές μεταξύ του σύγχρονου κλιματικού εξοπλισμού είναι η λειτουργικότητα των συσκευών και η ευκολία λειτουργίας τους.

Split - κλιματισμού, το σύστημα κλιματισμού (SLE), που αποτελείται από δύο μέρη: ένα εξωτερικό (μονάδα συμπύκνωσης) και εσωτερική (εξατμιστικές). Με απλά λόγια, ένα split σύστημα είναι ένα είδος κλιματιστικού.

Η αρχή του split σύστημα βασίζεται στην αφαίρεση της θερμότητας από το κλιματιζόμενο δωμάτιο και τη μεταφορά του στο δρόμο

Αυτή η τεχνική έχει αποδειχθεί σε συνθήκες ιδιωτικών νοικοκυριών, διαμερισμάτων και γραφείων.

Ωστόσο, τα ενσωματωμένα ή κινητά παραδοσιακά κλιματιστικά είναι ένα απλούστερο σχέδιο από την πρωτεύουσα και τα σύγχρονα συστήματα split.

Τα απεριόριστα πλεονεκτήματα των διαχωριστικών συστημάτων είναι χαμηλό επίπεδο θορύβου, δείκτες υψηλής ισχύος και παραγωγικότητας, καθώς και δυνατότητα δωρεάν εγκατάστασης. Μεταξύ άλλων, συγκρίνετε τα παραδοσιακά κλιματιστικά με διαχωρισμένα συστήματα βοηθούμε από τον παρακάτω πίνακα.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του συστήματος split και του κλιματιστικού

Κατά την επιλογή συσκευών για ψύξη με αέρα, οι χρήστες έχουν συχνά μια ερώτηση - πώς διαφέρει το κλιματιστικό σύστημα από το split σύστημα; Σε αυτό το πρόβλημα είναι δύσκολο να καταλάβουμε - ορισμένοι κατασκευαστές δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αυτών των ψύκτες, άλλοι τους παρουσιάζουν ως θεμελιωδώς διαφορετικές συσκευές. Σε αυτό το υλικό θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα split σύστημα, και ποια επιλογή είναι πιο αποτελεσματική για την ψύξη του αέρα στο σπίτι.

Διαφορές μεταξύ του συστήματος διαχωρισμού και άλλων κλιματιστικών

Τα συστήματα ψύξης αέρα μπορούν να έχουν παραγωγικό και οικιακό σκοπό. Οι εγκαταστάσεις του πρώτου τύπου έχουν πολύπλοκο σχεδιασμό και είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία σε όλο το κτίριο. Στο σπίτι εγκαθίστανται συνηθισμένα οικιακά κλιματιστικά. Αυτές περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους συσκευών:

 • Διαχωρισμένα συστήματα.
 • Μονόκλειστα παραθύρων.
 • Κινητοί ψύκτες.

Το σύστημα διαχωρισμού είναι ένας από τους τύπους κλιματιστικών και μπορεί να χαρακτηριστεί από αυτόν τον όρο μαζί με άλλους ψύκτες. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σχεδίασης και λειτουργίας. Επομένως, για να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των κλιματιστικών συστημάτων και των συστημάτων διάσχισης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε μια γραμμή μεταξύ των μονολιθικών και των ψυκτικών συγκροτημάτων δύο μπλοκ.

Είδη μονομπλόκ

Κάτω από τον όρο "κλιματισμός", οι χρήστες καταλαβαίνουν συχνότερα τις συσκευές monoblock. Είναι σχεδιασμένα για να ψύχουν τον αέρα στον χώρο σε μια ορισμένη θερμοκρασία. Αυτές οι συσκευές χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία του σχεδιασμού τους βρίσκονται σε μια ενιαία μονάδα.

Τα οικιακά κλιματιστικά μπλοκ μπορούν να είναι δύο τύπων:

Οι συσκευές του πρώτου τύπου ονομάζονται έτσι επειδή είναι εγκατεστημένες στο διάφραγμα του παραθύρου. Τέτοια κλιματιστικά μπορούν να παράγουν όχι μόνο την ψύξη του αέρα, αλλά και τη διήθηση, τον ύγρανση και τη θέρμανση. Παρά το φθηνό κόστος και την καλή απόδοση, τα μοντέλα παραθύρων έχουν χάσει τη δημοτικότητά τους λόγω του ότι εγκαθιστούν παντού υαλοστάσια. Σήμερα, για τη σωστή τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο παραθύρου.

Τα κινητά κλιματιστικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρησιμοποιούν το ψυγείο μόνο κατά τη ζεστή εποχή και δεν θέλουν να το "φτιάξουν" για ένα από τα δωμάτια. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν παράθυρα, επειδή τοποθετούν έναν εύκαμπτο σωλήνα για τη ροή του αέρα στη συσκευή. Κινητές συσκευές μπορούν να ληφθούν μαζί σας σε ταξίδια στη ντάκα ή να τεθούν σε μεγάλα διαμερίσματα, όπου δεν υπάρχει αρκετή ψύξη από το split σύστημα. Βασικά μειονεκτήματα αυτού του τύπου κλιματιστικών είναι οι υψηλοί δείκτες θορύβου τους και η χαμηλή παραγωγικότητα.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Σε αντίθεση με το κλιματιστικό τύπου μονομπλόκ, το σύστημα διάσπασης έχει δύο συνιστώσες, διασυνδεδεμένες:

 • Εξωτερική μονάδα - περιλαμβάνει συμπυκνωτή, συμπιεστή και ανεμιστήρα. Για μια σταθερή εισροή αέρα τοποθετείται στον τοίχο από το εξωτερικό του σπιτιού.
 • Εσωτερική μονάδα - περιέχει φίλτρα, στοιχεία για ψύξη και θέρμανση αέρα. Αυτό το τμήμα του κλιματιστικού είναι τοποθετημένο στον τοίχο μέσα στο δωμάτιο.

Τέτοια εξαρτήματα συνδέονται με θερμικά μονωμένους χάλκινους σωλήνες. Ο χρήστης δεν τους βλέπει επειδή οι σωλήνες είναι κρυμμένοι πίσω από ψευδοροφές, διακοσμητικά κουτιά ή αφαιρούνται όταν τοποθετούνται μέσα στον τοίχο.

Τα μοντέρνα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων χαρακτηρίζονται από λακωνικό σχεδιασμό και ταιριάζουν στο εσωτερικό κάθε διαμερίσματος. Εσωτερικά και συνδετικά μέρη της συσκευής τοποθετούνται στην επιφάνεια του τοίχου ή της οροφής. Η υψηλή απόδοση τέτοιων συσκευών δημιουργεί αέρα ψύξης σε όλο το διαμέρισμα. Ένας άλλος θετικός παράγοντας είναι η αθόρυβη λειτουργία της συσκευής.

Το κλιματικό σύστημα χαρακτηρίζει επίσης την παρουσία των ακόλουθων λειτουργιών:

 • Ρύθμιση της απαιτούμενης θερμοκρασίας σε βαθμούς Κελσίου.
 • Ο βαθύς καθαρισμός του αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
 • Θέρμανση του δωματίου με μάζες θερμού αέρα.
 • Τηλεχειριστήριο με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.
 • Αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Τα οικιακά μονοκόμματα και τα κλιματικά συστήματα έχουν παρόμοιο σκοπό και εμπλέκονται στην προετοιμασία των μικρών δωματίων. Έχουν επίσης ένα ενιαίο σύνολο τμημάτων και μια γενική αρχή λειτουργίας. Η ψύξη, και στις δύο περιπτώσεις, γίνεται με τεχνητή κυκλοφορία αέρα κάτω από τη δράση του συμπιεστή και μείωση της θερμοκρασίας όταν έρχεται σε επαφή με σωλήνες φρέον. Διαφορετικά, οι συσκευές έχουν σημαντικές διαφορές στον σχεδιασμό.

Τα μονοκόμματα και οι κινητές συσκευές είναι πιο κατάλληλες για την εποχιακή ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Αυτά τα κλιματιστικά αγοράζονται για δροσερό αέρα το καλοκαίρι σε ένα διαμέρισμα ή στη χώρα.

Σε αντίθεση με ένα κινητό κλιματιστικό μηχάνημα, είναι εγκατεστημένο ένα χωριστό σύστημα στον τοίχο, χωρίς να καταλαμβάνει το χώρο του παραθύρου. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ανά πάσα στιγμή του έτους και να πραγματοποιήσει ανεξάρτητα τον έλεγχο του κλιματισμού στο δωμάτιο.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό σύστημα και σε ένα split σύστημα

Όταν αγοράζετε μια συσκευή ψύξης για ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι υπάρχει μια φυσική ερώτηση - τι είδους κλιματιστικό θα πρέπει να επιλέξω; Αν και οι επιλογές δεν είναι τόσο πολλές, η διαφορά μεταξύ τους είναι σημαντική. Βοηθήστε να καθορίσετε την επιλογή και να εξηγήσετε πώς το κλιματιστικό διαφέρει από το split σύστημα, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Εξετάστε την αρχή της δράσης των διαφορετικών ψύκτες δεν έχει νόημα, επειδή είναι το ίδιο για όλα τα ψυγεία. Όλα τα υπόλοιπα - διαρθρωτικές διαφορές και προσθήκες που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τις μονάδες σε ορισμένες συνθήκες και να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι σε ένα συμβατικό κλιματιστικό όλα τα κόμβο βρίσκονται στο ίδιο περίβλημα και στο διαχωρισμένο σύστημα όλα τα στοιχεία χωρίζονται σε δύο χωριστά τετράγωνα. Για τα απλά (μονοκόμματα) κλιματιστικά, είναι απαραίτητο να ταξινομήσετε 2 τύπους μονάδων:

 • παράθυρο;
 • κινητό.

Ο πρώτος διαφέρει από το γεγονός ότι και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας σε αυτά βρίσκονται απέναντι από τον άλλο και οι πτερωτές των ανεμιστήρων βρίσκονται στον ίδιο άξονα. Κατά συνέπεια, αυτός ο τύπος κλιματιστικών απαιτεί ένα ελάχιστο έργο εγκατάστασης για εγκατάσταση στο άνοιγμα παραθύρου. Τα δομικά χαρακτηριστικά των ψυγείων παραθύρων παρουσιάζονται στο διάγραμμα:

Σε αντίθεση με το παραθυρόφυλλο κινητό κλιματιστικό είναι εξοπλισμένο με δύο ξεχωριστούς ανεμιστήρες, και δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, εκτός από τη λήψη του αυλακωτού σωλήνα αέρα στο δρόμο. Το δομικό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η διαθεσιμότητα μιας μεγάλης χωρητικότητας για τη συλλογή συμπυκνωμάτων, καθώς δεν μπορεί να βγει έξω. Για να μελετήσετε το σχεδιασμό ενός κινητού ψυγείου αέρα, δείτε:


Διαίρεση - το σύστημα, σε αντίθεση με ένα παράθυρο ή κινητό κλιματιστικό, έχει εγκατασταθεί μόνιμα, πράγμα που απαιτεί επιπλέον κεφάλαια και χρόνο. Εδώ οι εναλλάκτες θερμότητας με ανεμιστήρες χωρίζονται σε δύο χωριστά τεμάχια. Επιπλέον, όλος ο κύριος εξοπλισμός βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα: συμπιεστής, βαλβίδες, αφυγραντήρας και ούτω καθεξής. Αυτό γίνεται για να μειωθεί ο θόρυβος και ο όγκος του κατειλημμένου χώρου, να βελτιωθεί η απόδοση και η αισθητική του εξοπλισμού σε εσωτερικούς χώρους. Το λειτουργικό διάγραμμα του κλιματιστικού του διαχωρισμένου συστήματος φαίνεται στο σχήμα:

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας, αυτός ο τύπος συσκευής ψύξης διαφέρει σε αυτούς τους τύπους:

 • παραδοσιακή, με τοποθέτηση σε τοίχο της μονάδας σε εσωτερικό χώρο.
 • πάτωμα, εδώ το εσωτερικό μέρος είναι εγκατεστημένο στον τοίχο κοντά στο δάπεδο?
 • τύπος κασέτας χωριστού συστήματος, όπου η μονάδα είναι αναρτημένη από την οροφή.
 • συγκεντρωτικά στοιχεία στήλης. Τοποθετούνται στο πάτωμα, επειδή έχουν μεγάλες διαστάσεις και βάρος.

Εκτός από τα είδη που απαριθμούνται, προσφέρεται στην αγορά μια υβριδική παραλλαγή, η οποία είναι μια σταυροειδής διαφορά ανάμεσα στα συστήματα ψύξης monoblock και multi-block. Πρόκειται για ένα κινητό διαχωριστικό σύστημα, όπου η διαίρεση σε 2 μέρη παραμένει, αλλά αμφότερα είναι κινητά. Αντί για τους παραδοσιακούς χάλκινους σωλήνες για τη γραμμή Freon, χρησιμοποιούνται εύκαμπτοι σωλήνες, που περικλείονται με το καλώδιο σε προστατευτικό κέλυφος.

Είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τη νέα μονάδα ελέγχου, η οποία είναι εγκατεστημένη σε μοντέλα πολλαπλών μπλοκ. Αυτή η συσκευή είναι ένας μετατροπέας, σκοπός της οποίας είναι να ρυθμίζει το μικροκλίμα στο δωμάτιο, έτσι ώστε η μονάδα να μην σβήνει στη ρυθμισμένη θερμοκρασία του αέρα. Καθώς πλησιάζετε, η χωρητικότητα ψύξης του κλιματιστικού μειώνεται σταδιακά και όταν η θερμοκρασία φτάσει, η συσκευή λειτουργεί στο ελάχιστο. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας αρχίζει να ζεσταίνει και πάλι, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της ικανότητας ψύξης, και στη συνέχεια ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Αποδεικνύεται ότι το σύστημα διάσπασης του μετατροπέα διαφέρει από το συνηθισμένο με έναν άλλο οικονομικότερο αλγόριθμο λειτουργίας. Δεν υπάρχουν ρεύματα εκκίνησης ηλεκτρικών κινητήρων, η πρόσθετη ενέργεια δεν σπαταλιέται μετά την ενεργοποίηση, δεν υπάρχουν θερμοκρασιακές διαφορές στο δωμάτιο.

Ποιο είναι το καλύτερο: split σύστημα ή κινητό κλιματιστικό;

Για να δοθεί απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: να αναλυθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο ψυκτικών μηχανών και να προσδιοριστεί ο σκοπός της αγοράς ενός κλιματιστικού, ο σκοπός του. Αρχικά, ας φέρουμε τα πλεονεκτήματα των συσκευών ενός τεμαχίου:

 • κινητικότητα. Εάν το συνηθισμένο διαχωριστικό σύστημα δεν είναι τόσο εύκολο να μετακινηθεί από τόπο σε τόπο, τότε μια συσκευή μιας μονάδας μπορεί επίσης να μεταφερθεί σε άλλο διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι.
 • προσιτό κόστος ·
 • απουσία εργασιών εγκατάστασης.

Όσον αφορά τις αδυναμίες, ένα από αυτά είναι μια μικρή απόσταση για κίνηση, επειδή η μονάδα μπορεί να μετακινηθεί γύρω από το σπίτι μόνο από το μήκος του σωλήνα αέρα. Επιπλέον, τα μονοκόμματα δημιουργούν θόρυβο στο δωμάτιο, απορροφούν πρόσθετο χώρο και απαιτούν περιοδική εκκένωση της δεξαμενής συμπυκνωμάτων.

Η διαρθρωτική διαφορά του συστήματος διαχωρισμού από το κλιματιστικό παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.
 • Πρόσθετος χώρος απαιτείται μόνο ένα συσσωμάτωμα τύπου - στήλης.
 • υψηλή απόδοση και οικονομία, ειδικά εάν χρησιμοποιείται κλιματιστικό inverter.
 • παρουσία του καθεστώτος "χειμώνας - καλοκαίρι" ·
 • ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών.

Το μειονέκτημα είναι η σημαντική τιμή του συστήματος και η ανάγκη για την εγκατάστασή του, αυτό είναι όλο. Μια τέτοια σύντομη λίστα δείχνει ότι οι συσκευές πολλαπλών συσκευών είναι καλύτερες σε όλα εκτός από την κινητικότητα και την τιμή. Αλλά και πάλι υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το διορισμό του ψυγείου, και αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα άνετο κλίμα σε διαφορετικά δωμάτια με μία ενιαία μονάδα, το κινητό air-condition - αυτό είναι ό, τι χρειάζεστε. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα διαχωρισμένα συστήματα.

Συμπέρασμα

Μια συσκευή monoblock είναι μια μηχανή ψύξης που αγοράστηκε για συγκεκριμένο σκοπό εις βάρος όλων των δεικτών. Εάν λάβετε δύο διαφορετικές μονάδες της ίδιας χωρητικότητας ψύξης ενός κατασκευαστή, αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση ρεύματος του διαχωρισμένου συστήματος είναι μικρότερη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν τόσο μεγάλη δημοτικότητα.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό;

Όταν αγοράζετε συσκευές για το σπίτι, πολλοί αντιμετωπίζουν την ερώτηση, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα split σύστημα και ένα κλιματιστικό; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο συναφείς έννοιες, αφού το κλιματιστικό είναι ένα γενικό όνομα για όλες τις τεχνολογίες του κλίματος. Αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους; Σήμερα θα σας πούμε περισσότερα για αυτό.

Σύστημα διαχωρισμού: κύρια χαρακτηριστικά

Αντιμετωπίσατε μια επιλογή - split σύστημα ή κλιματισμό, η οποία είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των καθηκόντων τους; Είναι αυτό το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι ρωτούν όταν επιλέγουν μια κλιματική τεχνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα split συστήματα έχουν μεγάλη λειτουργικότητα και απόδοση, καθώς και ευκολία στη λειτουργία και τη χρήση.

Παρουσιάζονται με τη μορφή δύο μπλοκ - εσωτερικών και εξωτερικών, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με ένα σύστημα σωλήνων για τη μεταφορά θερμού και ψυχρού αέρα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός καθιστά δυνατή τη λήψη μιας θορυβώδους διαδικασίας ψύξης έξω από το διαμέρισμα, που εξοικονομεί μια ήσυχη και ζεστή ατμόσφαιρα μέσα.

Η εξωτερική μονάδα περιλαμβάνει ένα συμπιεστή στο σχεδιασμό της, καθώς και έναν συμπυκνωτή και έναν ανεμιστήρα. Συνηθίζεται συνήθως στην πλευρά του παραθύρου ή κάτω από το περβάζι. Η εσωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, είναι εξοπλισμένη με ένα συμβατικό ανεμιστήρα που εξάγει το ψυκτικό μέσο και έτσι οδηγεί σε ομαλή μείωση της θερμοκρασίας του αέρα.

Έτσι, πώς διαφέρει το split σύστημα από το κλιματιστικό; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο χώρου - γραφείο, εμπορικό συγκρότημα, κατάστημα, διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού δωματίου. Αυτές οι συσκευές είναι πολύ λειτουργικές, σχεδόν αθόρυβες και υψηλής απόδοσης. Είναι κατάλληλα ακόμη και για ψύξη ενός μικρού δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο έλεγχος πραγματοποιείται συνήθως με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.

Εάν επιλέξετε ένα split σύστημα στο υπνοδωμάτιο, μάθετε γιατί δεν μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο ενώ λειτουργεί το κλιματιστικό; Μετά από όλα, η ψύξη του αέρα στο δωμάτιο και η εισροή του νέου από το εξωτερικό είναι δύο αμοιβαία αποκλειόμενες λειτουργίες. Η λειτουργία της συσκευής με ανοιχτό παράθυρο θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης της χρήσης της, αύξηση της ισχύος και πρόωρη αποτυχία.

Κλιματισμός: ποικιλίες

Αυτός ο τύπος κλιματικού εξοπλισμού είναι απλούστερος και πιο ευέλικτος, επειδή αποτελείται από μία μονάδα. Σήμερα, όλα διαφέρουν ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης και χωρίζονται σε δύο τύπους:

Παράθυρα μοντέλα της τεχνολογίας του κλίματος παρουσιάζονται με τη μορφή μιας ενιαίας μονάδας, η οποία συνδέεται με το άνοιγμα του παραθύρου. Χάρη σε ένα τέτοιο απλό και καθολικό σχεδιασμό, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν, αλλά και πιο ανεπιτήδευτο σε σύγκριση με τα συστήματα split. Αλλά σήμερα υπάρχει μείωση της ζήτησης για αυτά τα μοντέλα, επειδή είναι πιο επαχθή. Ωστόσο, είναι ιδανικά για την οργάνωση ενός εξοχικού σπιτιού.

Η κινητή μονάδα είναι πιο λειτουργική. Συνήθως βρίσκεται στο πάτωμα και συνδέεται με ένα παράθυρο ή πόρτα και, εάν χρειάζεται, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταφέρετε μόνο το κυματοειδές σωλήνα και να συνδέσετε τη συσκευή σε μια νέα πρίζα. Αυτή η τεχνική χαρακτηρίζεται από ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου, αλλά μπορεί να διατηρήσει την απαραίτητη θερμοκρασία στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύστημα διαχωρισμού ή κλιματισμού: ποιο είναι το καλύτερο;

Κλιματισμό ή split σύστημα, ποια είναι η διαφορά; Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο συσκευών. Το split σύστημα είναι πιο λειτουργικό, αποδοτικό και αποδοτικό σε σύγκριση με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Εύκολα χωράει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η εσωτερική μονάδα κλιματικής τεχνολογίας μπορεί να σταθεροποιηθεί πάνω από την οροφή ή κοντά στο πάτωμα.
 • Γρήγορα θερμαίνει τον αέρα στο δωμάτιο.
 • Όχι μόνο καθαρό, αλλά και ενυδατώνει τον αέρα.
 • Κατά την εργασία, παράγει χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Σε αυτή την περίπτωση, για να εξοπλιστείτε ένα μεγάλο διαμέρισμα και σπίτι, ένα σύστημα πολλαπλών χωρισμάτων που ενώνει μερικές εσωτερικές μονάδες με μία εξωτερική μονάδα είναι τέλεια προσαρμοσμένο. Αυτό διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία των συσκευών.

Ποια τεχνική είναι καλύτερη; Σήμερα, οι ηγέτες της αγοράς που κατασκευάζουν συστήματα split είναι LG, Daikin, Panasonic, Sanyo. Ταυτόχρονα, μεταξύ των brands που ασχολούνται με την απελευθέρωση της συμβατικής τεχνολογίας κλιματισμού, μπορούμε να διακρίνουμε τις Toshiba, Sharp και Electronics.

Απαντήστε στο ερώτημα - split σύστημα ή κλιματιστικό, το οποίο είναι καλύτερο, πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικά αντιμετωπίζει με τα καθήκοντά του δεν είναι εύκολο. Αυτό εξαρτάται όχι μόνο από τον κύριο σκοπό και την τοποθεσία της εγκατάστασης, αλλά και από τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της κατοικίας. Επιπλέον, και οι δύο τύποι τεχνολογίας έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, τα οποία καθορίζουν το εύρος της χρήσης τους.

Κλιματισμός ή split σύστημα - ποια είναι καλύτερη; Συγκριτική επισκόπηση

Εάν κάποιος σκέφτεται πώς να βελτιώσει τις κλιματολογικές συνθήκες στη στέγαση, στο γραφείο του, τότε θα υπάρχει ένα δίλημμα για το τι είναι καλύτερο - ένα κλιματιστικό ή ένα σύστημα split. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε ένα από αυτά τα είδη εξοπλισμού έχει τόσο τα πλεονεκτήματά του, όσο και τα μειονεκτήματα - δηλαδή, δεν υπάρχει ιδανική επιλογή.

Αλλά για να λύσει το πρόβλημα της επιλογής θα βοηθήσει στη μελέτη των χαρακτηριστικών και των χαρακτηριστικών του καθενός.

Τι είδους εξοπλισμό πρέπει να επιλέξετε

Στον πυρήνα της, τα κλιματιστικά και τα συστήματα split είναι δύο ποικιλίες ενός τύπου απαιτούμενου κλιματικού εξοπλισμού. Δηλαδή, έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση των ίδιων προβλημάτων, ενώ η αρχή της δράσης τους είναι παρόμοια.

Και η διαφορά είναι μόνο ότι το κλιματιστικό είναι μονοπώλιο, δηλαδή το σώμα του είναι μία μονάδα και κάθε σύστημα διαχωρισμού που προσφέρεται στους πελάτες αποτελείται από δύο μέρη. Και είναι πάντα τοποθετημένα σε διαφορετικά μέρη - ένα από αυτά είναι εγκατεστημένο έξω από το θερμαινόμενο δωμάτιο, και το άλλο είναι μέσα.

Δεδομένου ότι η λειτουργικότητα των μοντέλων μονοπώλων και των συστημάτων διάσπασης είναι παρόμοια, είναι όλα ικανά να ψύχουν αποτελεσματικά τον αέρα σε ένα οικιστικό, εργασιακό και οποιοδήποτε άλλο, σχετικά μικρό δωμάτιο. Ταυτόχρονα, ο αέρας αφαιρείται. Είναι απαραίτητο να παρέχεται επαρκής άνεση στο δωμάτιο, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων.

Επιπλέον, σήμερα, η ευελιξία έχει γίνει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των κλιματιστικών και των διαχωριστικών συστημάτων. Ως αποτέλεσμα, η θέρμανση με παράλληλη αφυδάτωση μπορεί να μην είναι η μόνη διαθέσιμη για τον χρήστη λειτουργία.

Ως εκ τούτου, ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα συγκρότημα που επιπλέον πραγματοποιεί εξαερισμό και διήθηση.

Ακόμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αναφερόμενες λειτουργίες και στις δύο ποικιλίες δεν μπορούν να θεωρηθούν περισσότερο από άλλες. Δεδομένου ότι υπάρχουν ορισμένοι λειτουργικοί περιορισμοί. Για παράδειγμα, ο τρόπος αερισμού χρησιμοποιείται βέλτιστα μόνο το χειμώνα, εάν ο θερμός αέρας συσσωρεύεται στην κορυφή και στο πάτωμα είναι κρύος.

Η διήθηση συχνά σας επιτρέπει να πολεμάτε μόνο με σκόνη, αλλά πιο συχνά οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα προϊόντα τους:

 • ιονιστές - έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει τα βακτηρίδια, να καθαρίζει τον αέρα από οσμές, άλλους μολυντές,
 • λεπτό φίλτρο - χρησιμεύουν για τον καθαρισμό του αέρα από διάφορα αλλεργιογόνα, μούχλα κλπ.

Αλλά οι καθαριστές αέρα, που ανήκουν στην πιο ακριβή κατηγορία, οι οποίοι δεν είναι διαθέσιμοι σε όλους, θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να ταιριάζουν με την αποτελεσματικότητα με τους καθαριστές αέρα.

Και όλα τα μοντέλα που σχετίζονται με αυτούς τους τύπους εξοπλισμού είναι οικιακά. Δηλαδή, εξυπηρετούν στην ψύξη διαμερισμάτων, μικρών καταστημάτων, εστιατορίων, ιδιωτικών κατοικιών, γραφείων. Για την επεξεργασία του αέρα σε μεγάλους χώρους, χρησιμοποιούνται αδρανή υλικά μιας εντελώς διαφορετικής κλάσης, τα οποία θεωρούνται επαγγελματικά.

Ποικιλίες μοντέρνων κλιματιστικών

Εάν ένας δυνητικός αγοραστής πρέπει να καταλάβει το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο - ένα κλιματιστικό μονόκλωνου ή ένα χωριστό σύστημα που αποτελείται από πολλά μέρη, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε γνωρίζοντας τους τύπους αυτού του εξοπλισμού. Και για την ευκολία τους, έχουν δημιουργηθεί πολλά.

Τα συστήματα διαίρεσης χωρίζονται περαιτέρω σε:

 • κασέτα - τοποθετημένο στον χώρο μεταξύ των οροφών ·
 • κανάλι - εγκαθίστανται μεταξύ της κύριας και της ψευδοροφής και επιτρέπουν ταυτόχρονα την ψύξη του αέρα σε αρκετούς αναγκαίους χώρους,
 • τοίχου - το όνομα δείχνει το κύριο χαρακτηριστικό.
 • πάτωμα - σε αντίθεση με όλα τα είδη τοιχοποιίας, αποφεύγουν την επίδραση της άμεσης ροής αέρα στους ανθρώπους του δωματίου. Επιπλέον, αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατανέμει πιο ομοιόμορφα τις ψυχρές μάζες, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Οι μονάδες αγωγών διαθέτουν τη δουλειά τους λόγω καναλιών, αραιωμένων στα κοντινά δωμάτια. Πρόκειται για συνηθισμένους κυματοειδείς σωλήνες, με τους οποίους λαμβάνονται θερμές μάζες και παρέχονται ψυχρά. Ο εξοπλισμός επιτρέπει την πραγματοποίηση κλιματισμού πολυκατοικίας, μεγάλου γραφείου και άλλων.

Εάν υπάρχει ανάγκη επεξεργασίας αέρα σε αρκετούς χώρους, τότε είναι λογικό να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι οποιοσδήποτε αριθμός εσωτερικών μονάδων συνδέεται με μια εξωτερική μονάδα. Και μπορούν να έχουν διαφορετική ισχύ, μάρκα, που βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις από το εξωτερικό του συστήματος.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, με τη μορφή του ίδιου ενιαίου εξωτερικού μπλοκ. Έτσι, αν υπάρχει μια βλάβη, τότε όλα τα δημιουργημένα από τους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων, το σύστημα κλιματισμού είναι εκτός λειτουργίας.

Τα κλιματιστικά Monobloc χωρίζονται σε:

 1. Κινητά τηλέφωνα - τον πιο απαιτητικό εξοπλισμό αυτού του είδους.
 2. Παράθυρο - έχουν ήδη υπηρετήσει τη δική τους, έτσι ώστε αυτή η ποικιλία αντιπροσωπεύεται στις γραμμές μόνο μερικών κατασκευαστών, δεν σχετίζονται με την κορυφή. Οι λόγοι για τη μη δημοτικότητα είναι η χαμηλή απόδοση και η χαμηλή θερμομόνωση του δωματίου, όπου μέσω της κατασκευής του προϊόντος εισέρχεται εξωτερικός αέρας.

Ως αποτέλεσμα, η άποψη των monoblock σήμερα αντιπροσωπεύεται κυρίως από κινητά κλιματιστικά, συμπαγή και τοποθετημένα σε τροχούς. Ως εκ τούτου, είναι βολικό να μετακινούνται ή να μεταφέρονται οπουδήποτε. Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους.

Σύγκριση των σημαντικότερων χαρακτηριστικών

Παρόλο που έχουν αναφερθεί πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά επηρεάζονται οι εποικοδομητικές αποχρώσεις. Επομένως, και οι δύο ποικιλίες έχουν μια σειρά, εγγενή μόνο στη μορφή, τα χαρακτηριστικά τους, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

Απόδοση για αποτελεσματική ψύξη

Τα προϊόντα Monoblock είναι σχεδιασμένα για κλιματισμό δωματίων 15-35 τετραγωνικών μέτρων. μ. Ένα μοντέλο που σχετίζονται με τα σύστημα split, πιο ισχυρό, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με την ίδια εργασία στις εγκαταστάσεις, φθάνοντας 50-80 τετραγωνικών μέτρων. Αν και τα περισσότερα από αυτά σχεδιάζονται επίσης για να εργάζονται σε μικρές περιοχές.

Εξ ου και το συμπέρασμα: τα κλιματιστικά μονομπλόκ πρέπει να αγοράζονται μόνο για τον ψύκτη αέρα σε μικρά σαλόνια, κουζίνες, γραφεία, εμπορικούς χώρους. Ενώ τα διαχωρισμένα συστήματα μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε ένα ευρύτερο φάσμα περιοχών. Αυτός ο παράγοντας είναι σημαντικό να εξεταστεί κατά την επιλογή.

Η θορυβωδότητα είναι το κύριο μειονέκτημα

Η ανώτερη απόδοση των split συστημάτων οφείλεται στο γεγονός ότι το πιο θορυβώδες μέρος του σχεδιασμού τους, που ονομάζεται συμπιεστής, βρίσκεται στο δρόμο. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές μπορούν να παρέχουν μοντέλα που σχετίζονται με αυτή την ποικιλία, οποιαδήποτε αναγκαία δύναμη, και χωρίς τον κίνδυνο να μειωθεί η άνεση της ζωής.

Όσο για το προϊόν μονοκόμματο, κάνει ένα συμπιεστή θόρυβο λόγω του σχεδιασμού χαρακτηριστικά που βρίσκονται μέσα στο περίβλημα, και ως εκ τούτου, σε μια κατοικημένη ή κτίριο γραφείων. Ως αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές περιορίζονται στην ικανότητά τους να αυξάνουν την παραγωγικότητά τους, πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο θόρυβο, ηχητική πίεση.

Μια τέτοια ενόχληση θα σας εμποδίσει να ζήσετε ειρηνικά, να διαβάζετε ένα βιβλίο, να εργάζεστε και βεβαίως να βλάπτετε την υγεία σας. Αυτό είναι ένα επείγον πρόβλημα και αυτό αντικατοπτρίζεται στις νομοθετικές πράξεις όλων των μετα-σοβιετικών χωρών.

Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες monoblock χάνουν στα αντίστοιχα διπλά μπλοκ, όχι μόνο στην ισχύ, που δεν είναι κρίσιμη, αλλά και στον θόρυβο. Η τελευταία στιγμή είναι θεμελιώδης για πολλούς πιθανούς αγοραστές, κάνοντας μια επιλογή υπέρ των μοντέλων ενός ή του άλλου τύπου κλιματιστικών.

Αλλά η πρόωρη αποφάσεως περί αποδοχής δεν είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι το επίπεδο θορύβου στα κλιματιστικά ένα κομμάτι ελαφρώς μεγαλύτερο από το σύστημα split, αλλά είναι στο πλαίσιο της κοινής λογικής και διάφορους κανονισμούς.

Επομένως, όλα εξαρτώνται από την προσωπική αντίληψη του ατόμου και συνιστάται απλώς να κάνετε μια σύγκριση. Αν και ένα σαφές πλεονέκτημα σε αυτό το τεύχος για τις μονάδες διπλών μονάδων.

Λειτουργικότητα: δεν υπάρχει σαφής ηγέτης

Τα συστήματα Split είναι συχνά εξοπλισμένα με διάφορες πρόσθετο εξοπλισμό, όπως ιονιστές, αποτελεσματική φίλτρα, διάφορους αισθητήρες και έτσι ο έλεγχος. Δ και έχουν επιπλέον χαρακτηριστικά για να κάνει τη λειτουργία πιο ποιοτική και λιγότερη ενέργεια καταναλώνει.

Ωστόσο, οι περισσότεροι αντίπαλοι των κλιματιστικών μονομπλόκ διαμαρτύρονταν για τέτοιες δυσκολίες όπως η ανάγκη για χειροκίνητη εκροή συμπυκνωμάτων. Αυτή η εργασία σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να πραγματοποιείται κάθε 3 ώρες.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε έλλειψη ακρίβειας στην παρακολούθηση των κλιματικών συνθηκών στο δωμάτιο, γεγονός που οδήγησε σε κακή ποιότητα του προγράμματος.

Αλλά σήμερα δεν είναι ασυνήθιστο για ένα μοντέλο κλιματιστικών μονομπλόκ, τα οποία δεν έχουν αυτά τα μειονεκτήματα. Μπορούν ανεξάρτητα να αντλούν υγρασία στον εναλλάκτη θερμότητας, έτσι ώστε κάθε λίγες ώρες για να δοθεί χρόνος στο κλιματιστικό δεν χρειάζεται πλέον.

Και επίσης τα τελευταία χρόνια, η ποιότητα του ελέγχου θερμοκρασίας στο δωμάτιο έχει βελτιωθεί σημαντικά, ως αποτέλεσμα του λάθους των μοντέλων των κορυφαίων κατασκευαστών έχουν γίνει ασήμαντες. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά Monobloc της Electrolux έχουν εδώ και καιρό αποκλίσεις εντός του 1 ° C, πράγμα που είναι αρκετά αξιοπρεπές.

Εάν ο πιθανός αγοραστής σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στη διαθεσιμότητα μιας τέτοιας ευκαιρίας. Δεδομένου ότι η θέρμανση με συστήματα διάσπασης συνιστάται μόνο την περίοδο άνοιξη-φθινόπωρο, ή ακριβέστερα, έως -5 ° C.

Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κλιματιστικό δεν θα αντικαταστήσει τους κύριους τύπους θέρμανσης (κεντρικό ή αυτόνομο σύστημα).

Μπορείτε να αγνοήσετε τον υποδεικνυόμενο κανόνα, ότι στη χειρότερη περίπτωση, όλα θα τελειώνουν με μια βλάβη όταν αρχίζετε σε σοβαρό παγετό. Με ευνοϊκό αποτέλεσμα, η μονάδα μπορεί να επιβιώσει μόνο 2-3 χειμώνες, κάτι που δεν αρκεί, δεδομένου του κόστους των σύγχρονων κλιματιστικών. Ο λόγος για τη βραχεία διάρκεια ζωής θα είναι η αυξημένη φθορά στα φορτωμένα μέρη του συμπιεστή.

Αποφύγετε αυτά τα προβλήματα θα βοηθήσουν τον πρόσθετο εξοπλισμό, αλλά ακόμη και δεν θα αποτρέψει μια μείωση της ισχύος σε 3 φορές με έναν παγετό είκοσι βαθμών. Αυτό θα κάνει το σύστημα αναποτελεσματικό.

Τα κλιματιστικά Monoblock στερούνται ενός τέτοιου χαρακτηριστικού - είναι όλοι μέσα στο δωμάτιο. Και για θέρμανση, χρησιμοποιούνται ενσωματωμένοι κεραμικοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι δεν καίγουν οξυγόνο.

Συμπερασματικά, μπορούμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο αγοραστής θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής χαρακτηριστικό: το σαφές πλεονέκτημα των διαιρούμενων συστημάτων εκδηλώνεται μόνο στην κατηγορία των πιο τεχνολογικά προηγμένων και, ως εκ τούτου, ακριβά προϊόντα. Ως εκ τούτου, εάν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει μια μονάδα με αυτοκαθαριζόμενο λειτουργία, τον έλεγχο του κλίματος, και άλλοι, είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα σύστημα split.

Αν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να ξοδέψετε όλες τις πιο σύγχρονες "μάρκες", τότε η λειτουργικότητα θα είναι παρόμοια. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνουν επιλογές με βάση άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Αξιοπιστία και κινητικότητα συσκευών

Φαίνεται ότι τα εποικοδομητικά παρόμοια και εξίσου λειτουργικά προϊόντα θα πρέπει να έχουν παρόμοια αξιοπιστία. Έτσι είναι, αλλά οι εξωτερικές μονάδες των απολύτως όλων των διαχωριστικών συστημάτων λειτουργούν σε ένα πιο επιθετικό περιβάλλον, το οποίο μειώνει σημαντικά τη μακροζωία αυτών των προϊόντων. Ωστόσο, αυτή είναι μια φυσική διαδικασία και δεν υπάρχει τίποτα να διαμαρτυρηθεί.

Το εξωτερικό μπλοκ οποιουδήποτε μοντέλου είναι σταθερά στερεωμένο στον εξωτερικό τοίχο και το εσωτερικό του στον τοίχο, στο δάπεδο. Αποδεικνύεται ότι κάθε προϊόν που ανήκει σε αυτό το είδος είναι αυστηρά ακίνητο.

Αυτό είναι μια σημαντική διαφορά από τα περισσότερα κλιματιστικά μονομπλόκ, τα οποία οι σχεδιαστές εγκαθιστούν σε κυλίνδρους. Ως αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης μπορεί πάντα να το μετακινήσετε στην επιθυμητή γωνία ή ακόμη και σε άλλο δωμάτιο, εάν υπάρχει δυνατότητα απομάκρυνσης του θερμού αέρα. Τι θα βοηθήσει όχι μόνο να πάρει την ποιότητα ψύξης, αλλά και να σώσει.

Για παράδειγμα, τα διαχωρισμένα συστήματα μπορούν να κάνουν το κλίμα άνετο μόνο σε ένα δωμάτιο. Εάν θέλετε να ψήσετε τον αέρα στα παρακείμενα τμήματα του κτιρίου, τότε θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον κλιματιστικά.

Ωστόσο, τα προϊόντα ενός τεμαχίου μπορούν να μεταφερθούν από την κουζίνα στο υπνοδωμάτιο, σε άλλα δωμάτια. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ βολικό - θα ταιριάζει μόνο ως μια οικονομία-παραλλαγή.

Υπάρχουν μονωτικά κλιματιστικά και ένας σημαντικός περιορισμός με τη μορφή ενός εύκαμπτου σωλήνα, που αποσύρεται σε ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο, ένα άνοιγμα στον τοίχο. Χωρίς αυτό το στοιχείο, δεν μπορείτε να το κάνετε, επειδή έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει ζεστό αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις.

Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα monoblock, σύμφωνα με πολλούς χρήστες, θεωρούνται μόνο υπό όρους κινητά. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για τη μεταφορά τους στη ντάκα, όταν μεταφέρεται σε άλλο νοικιασμένο διαμέρισμα.

Mobile είναι επίσης διαιρούμενων συστημάτων, αλλά μικρές ποσότητες των πωλήσεών τους, καθώς και η απροθυμία της πλειοψηφίας των κατασκευαστών για την ανάπτυξη αυτού του εξοπλισμού είναι απόδειξη της αντιδημοτικότητα του.

Επί του κόστους των εργασιών εγκατάστασης

Για σήμερα, η εγκατάσταση ενός συστήματος split δεν είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση. Ακόμα και όταν υπάρχει πάρα πολύ κόπο για αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να συμμετέχουν με ένα εντυπωσιακό πορτοφόλι είναι ίσο με το 20-30% του κόστους των αγορασθέντων προϊόντων.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε αναθέτοντας εργασία σε μη επαγγελματίες, αλλά αυτό είναι γεμάτο με αντοχή ανάλογα με τη σωστή εγκατάσταση και σημαντικά.

Οι ιδιοκτήτες κλιματιστικών μονομπλόκ στερούνται τα προβλήματα εγκατάστασης. Δεδομένου ότι θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε μέρος όπου εγκαταστάθηκε. Αλλά με έναν περιορισμό, είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλιστεί η απόσυρση ενός εύκαμπτου σωλήνα, μέσω του οποίου μεταφέρεται θερμός αέρας, πέρα ​​από τα όρια της στέγασης και του γραφείου.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε μια τρύπα στον τοίχο, το παράθυρο, το οποίο είναι επίσης ένα πρόσθετο κόστος, αν και στην περίπτωση αυτή, όλα είναι ευκολότερα και φθηνότερα.

Αντικαταστήστε αυτές τις εργασίες μπορεί να είναι ένα κάλυμμα από πυκνά υφάσματα πολυεστέρα, όπως πολυεστέρα. Τοποθετείται γρήγορα και εύκολα ανάμεσα στο πλαίσιο του παραθύρου και σε οποιοδήποτε από τα πτερύγιά του, τοποθετημένο στον εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο εύκαμπτος σωλήνας για τον αεραγωγό είναι συνδεδεμένος στην οπή.

Συχνά οι ιδιοκτήτες των κλιματιστικών μονομπλόκ βγαίνουν από την κατάσταση, αφαιρώντας το σωλήνα απευθείας στο ανοιγόμενο παράθυρο. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως προσωρινή, διότι θα επιτρέψει στον αέρα να κρυώσει σημαντικά, αλλά με πολύ υψηλότερο κόστος ενέργειας, που δεν είναι κερδοφόρα.

Σε αυτήν την κατηγορία, παρά όλους τους περιορισμούς και την πολυπλοκότητα, είναι σαφώς ένα πλεονέκτημα έναντι των κλιματιστικών μονοκόμματο. Και αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τέτοιων προϊόντων εξοικονομούν σημαντικά χρήματα στο στάδιο αγοράς και εγκατάστασης της επιλεγμένης μονάδας.

Η σημασία του σχεδιασμού κατά την επιλογή μιας συσκευής

Το κλιματιστικό Monobloc πιο συχνά είναι ύψος σχεδίασης 70 cm, το πλάτος των περισσότερων μοντέλων δεν υπερβαίνει τα 40 cm.

Ο σχεδιασμός των εσωτερικών μονάδων του διαχωρισμένου συστήματος είναι πολύ διαφορετικός, καθώς υπάρχουν διαφορετικά πάχη και μήκη. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε ακόμη και να αποκρύψετε μια τέτοια συσκευή. Το χρώμα της θήκης προσφέρεται από τους κατασκευαστές σε ένα ευρύ φάσμα.

Στην πράξη, ειδικές απαιτήσεις των πελατών δεν διαφέρει - συχνά αποκτούν ένα κλασικό λευκό προϊόντα που είναι εύκολο να χωρέσει σε οποιοδήποτε περιβάλλον των κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων.

Παρόλα αυτά, είναι καλύτερο για ένα άτομο με ιδιαίτερη γεύση να επιλέξει ένα split σύστημα λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας σχεδιαστικών λύσεων.

Όταν οι βανδαλλοί δημιουργούν προβλήματα

Οι άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται στους κάτω ορόφους των κτιρίων, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα εξωτερικά τμήματα που βρίσκονται στη ζώνη μακριά από τους βανδάλους, συχνά υποφέρουν από τις πράξεις τους.

Για να αποφευχθεί η ζημιά στον εξοπλισμό, θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα, αν οι γείτονες δεν τον πειράζουν. Μπορεί να προβλεφθεί η παρουσία προστατευτικών δομών. Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος.

Πώς να προσδιορίσετε τον εξοπλισμό;

Όταν ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του κλιματιστικού είναι δύσκολο να κάνει μια επιλογή της τεχνολογίας του κλίματος, τότε πρέπει να πάρετε ένα φύλλο χαρτιού και να υποδείξετε σε αυτό όλες τις απαραίτητες παραμέτρους.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τον καταλληλότερο τύπο εξοπλισμού για αυτούς. Στη συνέχεια, κάντε μια επιλογή από το μοντέλο που ανήκει στο επιθυμητό είδος.

Η διαδικασία μπορεί να λάβει αρκετά βήματα. Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε την ακριβή περιοχή του δωματίου, τον αέρα στον οποίο θα δροσιστεί το κλιματιστικό. Αν θα είναι μέχρι 35-40 τετραγωνικά μέτρα. m, τότε το επιθυμητό είδος θα πρέπει να επιλέξει περαιτέρω.

Εάν η περιοχή είναι μεγαλύτερη, τότε η βέλτιστη λύση θα είναι μόνο ένα split σύστημα, δεδομένου ότι είναι απίθανο ότι ένα άτομο θα βρει το απαιτούμενο κλιματιστικό μονομπλόκ.

Στο δεύτερο μέρος για να αποφασίσει το ζήτημα του θορύβου - είναι σημαντικές για την πλειονότητα των πελατών, έτσι δεν είναι πρακτικό να καθυστερήσει. Τι θα πάνε σε καταστήματα λιανικής πώλησης, με το γνωστό και να συγκρίνουν την απόδοση ήχου πίεσης των διαφορετικών μοντέλων για να δούμε αν το κοστούμι θορυβώδεις προϊόν μονομπλόκ ή να σταματήσει μια επιλογή για ήσυχες σύστημα split.

Εάν η τελική επιλογή δεν γίνει σε αυτό το σημείο, τότε είναι απαραίτητο να προσέξετε την επιθυμητή λειτουργικότητα του κλιματιστικού. Όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, θα χρειαστείτε ένα σύστημα split.

Επειδή δεν υπάρχει η επιθυμία να ξοδέψετε χρήματα για την εγκατάσταση, τον αντι-βανδαλισμό, τα προστατευτικά που προστατεύουν το κλιματιστικό από την υγρασία, αξίζει να επιλέξετε ένα μοντέλο ενός τεμαχίου.

Όταν η επιλογή δεν γίνεται ακόμη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επιπλέον επιχειρήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι κατάλληλος σχεδιασμός. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι στην περίπτωση που το μοντέλο πρέπει να είναι κινητό, τότε το ζήτημα της επιλογής πρέπει να τελειώνει μόνο με την απόκτηση ενός κατάλληλου μοντέλου μονομπλόκ. Αυτό ισχύει για τους αγοραστές που ενοικιάζουν κατοικίες, εμπορικούς χώρους, καλοκαιρινούς κατοίκους.

Χωρίς εναλλακτική λύση, θα πρέπει να αρνηθείτε να αγοράσετε ένα χωρισμένο σύστημα για τους ανθρώπους που ζουν σε κτίρια που οι αρχές έχουν αποδώσει στην ιστορική κληρονομιά. Δεδομένου ότι χαλάσει τις προσόψεις τους και τους άλλους τοίχους δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Η πιθανή πολυπλοκότητα της επιλογής δείχνει ότι κανένας τύπος εξοπλισμού δεν έχει σαφή πλεονεκτήματα έναντι του άλλου. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία: συχνότερα, οι άνθρωποι αγοράζουν διαχωρισμένα συστήματα, αλλά αυτό το πλεονέκτημα απέχει πολύ από τη συντριπτική πλειονότητα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Το παρακάτω βίντεο θα βοηθήσει τους πιθανούς αγοραστές να καταλάβουν καλύτερα ποιο τύπο κλιματιστικού θα είναι προτιμότερο για αυτούς.

Στην ανασκόπηση βίντεο των δυνατοτήτων ενός συμπαγούς διαχωρισμένου συστήματος:

Για τα σημερινά κινητά κλιματιστικά μονομπλόκ, καθώς και τα συστήματα split είναι αποτελεσματικός εξοπλισμός, ικανός να ψύχει τον απαιτούμενο όγκο αέρα, για να εκτελέσει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Και αν είναι απαραίτητο, θα κάνει όλα αυτά σε αυτόματη λειτουργία. Αλλά καθένα από αυτά τα είδη έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, λαμβάνοντας υπόψη ποιοι δυνητικοί αγοραστές πρέπει να επιλέξουν το βέλτιστο μοντέλο.