Διάτρηση διαμαντιών για εξαερισμό

Η διάτρηση με διαμάντια των τοίχων για εξαερισμό είναι μια σύγχρονη τεχνική που χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να αποφύγετε εντελώς τη χρήση δυνατών και ακατάλληλων τρυπών και άλλων εργαλείων μιας παρόμοιας αρχής λειτουργίας.

Τώρα διάτρηση διαμαντιών για εξαερισμό διατείνεται από έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων, επειδή αυτή η τεχνολογία μπορεί να καυχηθεί με αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • υγρές τρύπες διάτρησης διαμαντιών για την κουκούλα γίνεται με υγρή μέθοδο, αυτό βοηθά στην αποφυγή σκόνης και διαφόρων συντριμμιών στην κατασκευή.
 • θόρυβος όταν το εργαλείο διατηρείται πάντοτε σε αρκετά χαμηλό επίπεδο.
 • η ακρίβεια της κοπής είναι υψηλή.
 • Μπορείτε να τρυπάνι σε μια γωνία έως και 45 μοίρες?
 • αφού η επεξεργασία στην επιφάνεια δεν παραμείνει τσιμπημένη, άλλα εργαλεία μπορούν να βλάψουν σημαντικά τον τοίχο και όχι το γεγονός ότι μόνο εκείνο που υφίσταται επεξεργασία.
 • οι δονήσεις στην εργασία είναι ελάχιστες.

Εξαερισμός από τον τοίχο στον δρόμο: εγκατάσταση της βαλβίδας μέσα από μια τρύπα στον τοίχο

Τα περισσότερα από τα νέα υλικά και οι τελικές κατασκευές, που εισάγονται στην περιοχή κατασκευής και φινιρίσματος, αποκλείουν σχεδόν πλήρως την ελεύθερη κίνηση του αέρα. Η στεγανότητα που παρείχαν μαζί με τα πλεονεκτήματα έφεραν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια παραβίαση των διαδικασιών εξαερισμού. Απλώς πρέπει να αποκατασταθούν, επειδή, βλέπετε, χωρίς μια κανονική παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, είναι αδύνατο να ζήσετε σε αυτό!

Γνωρίζουμε πώς να λύσουμε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα: ο εξαερισμός μέσω του τοίχου στο δρόμο θα σχηματίσει μια κανονική κίνηση των μαζών του αέρα. Μια μικρή μονάδα τοίχου θα εξασφαλίσει την αφαίρεση του ρεύματος αποβλήτων και την άριστη ανταλλαγή αέρα.

Το αντικείμενο που σας προσφέρουμε θα σας εξοικειώσει με τις περιπλοκές της επιλογής μιας βαλβίδας για την οργάνωση του εξαερισμού, με τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας της. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται για έλεγχο επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες, διαγράμματα και οδηγίες βίντεο.

Τυπικά προβλήματα εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός των χώρων διαβίωσης βασίζεται στην παρουσία μικροσυστοιχιών, χαρακτηριστικών ξύλινων παραθύρων. Μέσω τέτοιων μικρών οπών, ο αέρας έρχεται τακτικά από το εξωτερικό και αφαιρείται από το σπίτι μέσω των αεραγωγών που είναι διατεταγμένοι στις δομές του κτιρίου.

Έτσι το διαμέρισμα αλλάζει διαρκώς τις μάζες του αέρα, συμβάλλοντας σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας, απομακρύνοντας δυσάρεστες οσμές κλπ.

Η ακατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι ένα σχεδόν αναπόφευκτο πρόβλημα κατά τη λήψη μέτρων για τη μείωση των θερμικών απωλειών. Εγκαθιστώντας νέα παράθυρα και πόρτες, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τη διαρροή θερμότητας, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται να αερίζουν τα σπίτια τους.

Αλλά σύντομα τα προβλήματα εμφανίζονται με τη μορφή μιας βουλωμένης ατμόσφαιρας, την αναπαραγωγή μούχλας στο μπάνιο και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Σύντομα ένα μη φυσιολογικό μικροκλίμα αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση υγείας αυτών που ζουν σε ένα τέτοιο σπίτι.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας διαφόρων τύπων και τύπων βοηθούν στην εξάλειψη της υπερβολικής σφράγισης των χώρων, αλλά για κανονικό αερισμό αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού εξαγωγής είναι συχνά αδύναμο, αν δεν απουσιάζει εντελώς. Λόγω προβλημάτων με τη συσκευή των δομών αερισμού, μέρος των αέριων μαζών που πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι διεισδύει πίσω.

Στην κατάσταση έλξης στο σύστημα εξαερισμού ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο, ή μάλλον η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω, αντανακλάται επίσης. Το χειμώνα, αυτό το κενό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παρέχει καλή πρόσφυση. Αλλά το καλοκαίρι, η διαφορά στις θερμοκρασίες μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα δεν είναι τόσο σημαντική, και αυτό δεν είναι πολύ καλό στην ποιότητα της ώσης.

Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να σκεφτείτε την ανάγκη εγκατάστασης ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Θα εξασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική απομάκρυνση των αποβλήτων από την κατοικία, καθώς και την αποφυγή της ανάστροφης διείσδυσής τους.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξάτμισης εξηγείται συνήθως από διάφορους λόγους, για παράδειγμα, παραβίαση της διαπερατότητας των καναλιών ή της στεγανότητας τους. Σε κτίρια πολλαπλών ορόφων, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν συχνά λόγω ελαττωμάτων κατά τη διάρκεια επισκευών και δεν είναι πάντοτε δυνατό να εξαλειφθούν οι συνέπειες των σφαλμάτων και να αποκατασταθεί η κανονική κατάσταση των αγωγών εξαερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, οι βαλβίδες εξαγωγής ενδέχεται να είναι περισσότερο από κατάλληλες. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός, ο κύριος σκοπός τους είναι να αφήνουν τον αέρα να ρέει έξω και να μην επιτρέπεται να διεισδύσει πίσω. Ανά τύπο εγκατάστασης, αυτές οι βαλβίδες χωρίζονται σε οριζόντια και κάθετη, εξαρτώνται από την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Εάν η ροή των καυσαερίων πρέπει να κινείται κατακόρυφα, επιλέξτε μια βαλβίδα με μια οριζόντια εγκατάσταση. Και για να εκτρέψετε τον αέρα οριζόντια, χρειάζεστε μια κάθετη βαλβίδα. Τυπικά, τα μοντέλα βαλβίδων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα. Χρησιμοποιούνται όταν η αφαίρεση του αέρα από τις εγκαταστάσεις πρέπει να γίνεται με βίαιο τρόπο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει η συσκευή εργασίας. Όσο χαμηλότερες είναι οι ηχητικές επιδράσεις από τις λεπίδες ανοίγματος της βαλβίδας ή / και από τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα, τόσο το καλύτερο. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Κατασκευή μονάδας τοίχου

Η συμβατική βαλβίδα εξαγωγής αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

Μια στρογγυλή φλάντζα είναι ένα συνδετικό στοιχείο που επιτρέπει τη σύνδεση της βαλβίδας στον αγωγό αερισμού. Το Lattice είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που απλά καλύπτει μια τρύπα στον τοίχο και επίσης αποτρέπει την τυχαία είσοδο μεγάλων συντριμμιών. Η βάση του σχεδίου είναι ένας αποσβεστήρας.

Πρόκειται για ένα κινούμενο πέταλο, κυκλική ή τετράγωνη διαμόρφωση στερεωμένη στον άξονα. Μπορεί να ανοίξει μόνο προς μία κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας τη σωστή κίνηση της ροής του αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια γραμμή στρογγυλεμένου σωλήνα που επιτρέπει στη βαλβίδα να παραμείνει κλειστή όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.

Για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συνιστάται συνήθως να επιλέξετε μια βαλβίδα με καλά χαρακτηριστικά προστασίας από έκρηξη, αλλά για κατοικίες η αξία έχει άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα είναι χρήσιμο να έχετε ελαστικό παρέμβυσμα που μειώνει την ποσότητα του θορύβου.

Μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τη βαλβίδα εξαγωγής είναι η σχεδίαση πεταλούδας. Δύο λεπίδες είναι στερεωμένες στον κεντρικό άξονα. Ένας άλλος δημοφιλής σχεδιασμός τέτοιων συσκευών ονομάζεται πέταλο, περιλαμβάνει μια σειρά παράλληλα τοποθετημένων λεπίδων που κινούνται σύμφωνα με την αρχή των περσίδων.

Εύλογη επιλογή της κατάλληλης επιλογής

Τις περισσότερες φορές, οι βαλβίδες εξαερισμού στον τοίχο είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή ανθεκτικό πλαστικό. Για συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, για παράδειγμα, για λουτρό, τα πλαστικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα, αλλά έχουν αποδείξει άριστα σε λιγότερο δύσκολες καταστάσεις. Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το τμήμα της: ορθογώνιο ή στρογγυλό.

Ο σημαντικότερος δείκτης είναι η ταχύτητα ροής αέρα στην οποία σχεδιάζεται η συσκευή. Τα συνηθέστερα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για ροή 4-6 m / s.

Εάν η βαλβίδα έχει επιλεγεί για ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, είναι πολύ σημαντικό τα στοιχεία του πτερυγίου της βαλβίδας να αντιδρούν ευαίσθητα ακόμη και σε μικρές ροές αέρα. Αλλά για συστήματα με ασθενές ρεύμα, η παρουσία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης είναι υποχρεωτική, επομένως αυτή η ευαισθησία δεν είναι απαραίτητη.

Αλλά εδώ είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που είναι κατάλληλος για τροφοδοσία, ανάλογα με την ένταση του χώρου για τον οποίο έχει επιλεγεί η συσκευή. Έτσι, για την κουζίνα, υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα, χρησιμοποιώντας έναν παράγοντα αύξησης δέκα, και για ένα μπάνιο αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι επτά μονάδες.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο σωλήνας αερισμού εξαγωγής πρέπει να ληφθεί ένα μέτρο από την οροφή έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να μην διεισδύουν από τα κάτω δάπεδα στα ανώτερα.

Λεπτότητα του συστήματος εξαερισμού στον τοίχο

Σε ιδιωτικές κατοικίες και ακόμη και σε πολυώροφα κτίρια, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο βολικό να κατασκευαστεί μια έξοδος εξαερισμού απευθείας στον τοίχο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται μοντέλα βαλβίδων εξαγωγής με ανεμιστήρα, τα οποία εισάγονται στον συμπλέκτη τοποθέτησης που προορίζεται για τη θέση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εναέρια μοντέλα οπαδών που είναι συνδεδεμένα στο εσωτερικό του τοίχου.

Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο απλό σχέδιο, πρέπει να φτιάξετε μια μεγάλη τρύπα για την εγκατάσταση εξαερισμού στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Αλλά πρώτα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Τα μοντέλα με χειροκίνητο έλεγχο έχουν μια δημοκρατική τιμή, αλλά είναι εξαιρετικά άβολα να λειτουργούν, αφού θα πρέπει πάντα να θυμάστε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη βαλβίδα εξαγωγής.

Για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο. Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις, η βαλβίδα θα ενεργοποιηθεί και θα απενεργοποιηθεί την καθορισμένη ώρα. Πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση αισθητήρα που ανταποκρίνεται στο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα αρχίσει να λειτουργεί όταν ο αέρας στο δωμάτιο γίνει πολύ υγρός, ο ανεμιστήρας σταματά όταν μειωθεί η υγρασία. Κατά την επιλογή αυτόματων συσκευών ελέγχου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν απενεργοποιείτε την τροφοδοσία ρεύματος, αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί προηγουμένως.

Για να εξασφαλίσετε καλή εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Από αυτή την άποψη, η μονάδα απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κίνηση μεγάλου όγκου αέριων μαζών, με αποτέλεσμα ο εξαερισμός να μην είναι αρκετά αποτελεσματικός.

Στους υπολογισμούς χρησιμοποιείται συνήθως ένας απλός τύπος:

Μ = Ο * Β

 • M - απαιτούμενη ισχύς ανεμιστήρα.
 • O - την ένταση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή.
 • Β - αυξανόμενος συντελεστής ανταλλαγής αέρα.

Υπολογίστε τον όγκο του δωματίου, όπως γνωρίζετε από τη σχολική πορεία των μαθηματικών, μπορείτε ως προϊόν της περιοχής και το ύψος του δωματίου. Ο συντελεστής εναλλαγής αέρα καθορίζεται ανάλογα με το σκοπό του χώρου. Ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι:

 • για μια ξεχωριστή τουαλέτα - 8;
 • για την κουζίνα - 15?
 • για ένα μπάνιο ή ένα συνδυασμένο μπάνιο - 20.

Απομένει μόνο να καθορίσετε την ένταση του δωματίου και να τον πολλαπλασιάσετε με τον κατάλληλο συντελεστή για να λάβετε μια ένδειξη που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια βαλβίδα με έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Μην πάρετε ένα υπερβολικά ισχυρό μοντέλο, αυτό θα προκαλέσει μόνο περιττά έξοδα και δεν θα έχει ευνοϊκή επίδραση στη διαδικασία εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της ισχύος του ανεμιστήρα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ευαισθησία αυτού του εξοπλισμού στην αντίσταση του συστήματος. Η παρουσία μιας διακοσμητικής σχάρας και μιας βαλβίδας μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κίνησης της ροής του αέρα σε τρία έως πέντε και ακόμη δέκα φορές. Επομένως, δεν πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με το ελάχιστο μέγεθος και ισχύ.

Η απόδοση του ανεμιστήρα πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει στον αέρα εξαγωγής από τους παρακείμενους χώρους να διαφύγει μέσω της βαλβίδας και όχι μόνο από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής με ανεμιστήρα, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη θέση.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν τοίχο που είναι τόσο μακριά από τον τόπο όπου λαμβάνεται καθαρός αέρας. Συνήθως, ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας εγκαθίσταται στους τοίχους ή τα παράθυρα τέτοιων χώρων όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι. Για τον εξαερισμό, μια κουζίνα ή ένα μπάνιο είναι πιο κατάλληλο. Ως αποτέλεσμα, οι δυσάρεστες οσμές, οι υπερβολικοί υδρατμοί κ.λπ. εκτρέπονται επίσης από τον αέρα εξαγωγής.

Η οπή για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να είναι στο επάνω μέρος του τοίχου. Πραγματοποιήστε πρώτα την σήμανση και στη συνέχεια ξεκινήστε τη διάτρηση. Μια τρύπα κατάλληλων διαστάσεων γίνεται με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι δακτυλίου φτερού. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο με ένα ακροφύσιο διαμαντιού.

Το άνοιγμα για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα σε μέγεθος και διαμόρφωση. Συνήθως πρόκειται για μια στρογγυλή συσκευή, αλλά μερικές φορές είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με τετράγωνη θήκη. Σε αυτή την περίπτωση, η οπή κάτω από τη βαλβίδα πρέπει να είναι κοίλη με τη χρήση ενός διατρητικού μηχανισμού με ένα εξάρτημα σε σχήμα λεπίδας.

Τέτοιες εργασίες συνήθως συνοδεύονται από μεγάλη ποσότητα σκόνης, από την οποία δεν εξοικονομείται ούτε η χρήση μιας βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας. Είναι απαραίτητο να καλύψετε τις επιφάνειες με μια μεμβράνη ή άλλα κατάλληλα υλικά πριν ξεκινήσετε τη διάτρηση για να τα προστατεύσετε από τη μόλυνση.

Για τη γεώτρηση ιδιαίτερα παχύ εξωτερικών τοίχων από ισχυρά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή γεώτρησης πυρήνα. Πρόκειται για ένα ακριβό εξοπλισμό, το οποίο είναι φθηνότερο για ενοικίαση από το να αγοράσει. Οι εξειδικευμένες εταιρείες παρέχουν την υπηρεσία της γεώτρησης σε σχετικά χαμηλή τιμή, η οποία εξαρτάται από το βάθος της διάτρησης και το υλικό του τοίχου.

Κατά τη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού χρησιμοποιείται ψύξη με νερό. Ταυτόχρονα, μια συσκευή χρησιμοποιείται για τη συλλογή των απορριμμάτων και του νερού, αλλά μερικά από αυτά θα πέσουν ακόμα στον τοίχο, αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αφού προετοιμαστεί η τρύπα και καθαριστεί από τη σκόνη, πρέπει να εισαχθεί στη σύζευξη, παρέχεται πλήρης με βαλβίδα.

Τώρα σημειώστε τον τόπο της στερέωσης του ανεμιστήρα. Η συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο μέσω των οπών που προορίζονται για το σκοπό αυτό. Σαν συνδετήρες, οι συστοιχίες γόμφων χρησιμοποιούνται συχνότερα. Συνήθως υπάρχει ένα μικρό διάκενο μεταξύ του συνδέσμου και του τοίχου, μέσω του οποίου ο αέρας μπορεί στη συνέχεια να διεισδύσει.

Όλες αυτές οι σχισμές σπρώχνουν απαλά τον αφρό στήριξης, ο οποίος θα εξασφαλίσει την κατασκευή της απαραίτητης στεγανότητας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής. Για να δράσετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί η ίδια η βαλβίδα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και να αποφευχθεί η εισχώρηση των συντριμμιών στην κατασκευή.

Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια των βαλβίδων κινούνται ελεύθερα, μην κολλάτε. Μετά από αυτό, στο εξωτερικό του τοίχου του σπιτιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό πλέγμα που θα κλείσει την τρύπα και θα δώσει τη δομή αισθητική εμφάνιση. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της βαλβίδας εξαγωγής και να μειωθεί η πιθανότητα κατάψυσής της κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται η τοποθέτηση ενός στρώματος θερμομονωτικού υλικού γύρω από τη σύζευξη.

Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής για τη βαλβίδα εξαγωγής. Μερικοί πλοίαρχοι θεωρούν ότι ο συμπλέκτης, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα εξαγωγής, που δεν είναι αρκετά ισχυρός. Σημειώνουν ότι, εάν είναι απαραίτητο, ο σύνδεσμος μπορεί να καταστραφεί τυχαία και συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα κομμάτι από ισχυρότερο πλαστικό σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου.

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι ελαφρώς πλατύτερος από τον ανεμιστήρα που εισάγεται σε αυτό, είναι δυνατή η εκτύλιξη μιας μονωτικής ταινίας ή άλλου κατάλληλου υλικού, έτσι ώστε η συσκευή να είναι επαρκώς σφιχτή. Από το εσωτερικό, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να διαθέτει τροφοδοσία ρεύματος. Το καλώδιο τροφοδοτείται στον πίνακα, όταν συνδέεται για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποιούνται ασφάλειες χαμηλής τήξης.

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής στην τουαλέτα, η παροχή ρεύματος μπορεί να συνδεθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο ανεμιστήρας να ανάβει ταυτόχρονα με τον φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρονοδιακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί για να απενεργοποιηθεί μετά από μια ορισμένη περίοδο μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας.

Για να λειτουργεί αποτελεσματικά ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα σε αυτά τα δωμάτια. Συνήθως, στο κάτω μέρος των θυρών τοποθετούνται ειδικές γρίλιες εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία της βαλβίδας εξαγωγής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η εμφάνιση εμπλοκών. Αν τα συντρίμματα εισχωρήσουν μέσα στη συσκευή, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στη βαλβίδα και να δυσκολευτεί η λειτουργία του ανεμιστήρα. Εάν συμβεί αυτό, η συσκευή θα πρέπει να αποσυνδεθεί, να καθαριστεί από ακαθαρσίες και να εγκατασταθεί ξανά. Βαλβίδες του τύπου "πεταλούδα" το χειμώνα μπορούν να καλυφθούν με ένα στρώμα πάγου, το οποίο επίσης οδηγεί σε προβλήματα στον μηχανισμό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η διαδικασία εγκατάστασης του ανεμιστήρα και της βαλβίδας ελέγχου μέσω του τοίχου περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτό το βίντεο:

Εδώ αποδεικνύεται η εργασία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης υψηλής ισχύος με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από αυξημένη ανθεκτικότητα και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία:

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για την κανονική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, η κανονική υγρασία και ένα υγιές μικροκλίμα θα διατηρηθούν στους χώρους διαβίωσης.

Τρύπα στον τοίχο - πώς να το κάνουμε σωστά;

Πρέπει να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο κάτω από την κουκούλα. Ο τοίχος είναι σκυρόδετος, μαλακός, δεν φέρει (ένα σπίτι σαν ένα πλοίο). Όπως βλέπω διαδικασία - λαμβάνοντας μεγάλο τρυπάνι (cm 40) και της διαμέτρου πλαστικό οπή διάτρησης σωλήνας αερισμού, αφαιρέστε το διαμορφωμένο σκυρόδεμα κύλινδρο ανομοιομορφία απόλαυση σωλήνα ένθετο σμίλη, το μοτέρ εξαερισμού από βαλβίδα ελέγχου CREPLA έξω (δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς αλλά τίποτα πρέπει να καταλήξουμε), κλείστε τις ρωγμές (σοβάς, στην περίπτωση μεγάλων κενών - αφρού). Κατά συνέπεια, υπάρχουν ερωτήματα - καλά, πρώτα ως γενικά, μου φαίνεται σωστή διαδικασία και η δεύτερη καλά πώς να ασχοληθεί με θερμομόνωση; Κτηνίατρο, αν υπάρχει μόνο μια τρύπα στον τοίχο με προεξέχοντα από αυτό ένας αγωγός το χειμώνα είναι πιθανό να είναι γύρω της συνεχώς βρεγμένο σημείο, αντιλαμβάνομαι σωστά;

Στη διαδικασία γεώτρησης - όλα αλήθεια, αλλά θα συναντήσετε ένα οπλισμό, το οποίο θα πρέπει να κοπεί (κοπεί), και είναι καλύτερα να δανειστείτε ειδικά ακάρεα.
Όσον αφορά τη μόνωση - η διάμετρος της οπής πρέπει να είναι μεγαλύτερη, στερεώστε τον αγωγό αέρα με κομμάτια πολυστυρενίου στο κέντρο της οπής και γύρω από τον παγετό. Στη συνέχεια γύρω από την είσοδο δεν θα υπάρχει συμπύκνωση. Αλλά - ξεχάστε τον αεραγωγό, αν δεν είναι μονωμένος - το συμπύκνωμα θα είναι πάνω του.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα μέσα από τον τοίχο στην κουζίνα: λεπτομερείς οδηγίες και οδηγίες εγκατάστασης

Πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αγοράζουν κουκούλες κουζίνας και τις συνδέουν με τον γενικό αεραγωγό. Ωστόσο, απαγορεύεται να γίνει αυτό. Δεδομένου ότι ο εξαερισμός ενός διαμερίσματος είναι ένα μηχανολογικό σύστημα με τους δικούς του κανόνες λειτουργίας, η παραβίαση τους μπορεί να οδηγήσει σε μερική ή πλήρη απώλεια λειτουργίας. Είναι προτιμότερο να πάρετε το σταθμό εξαερισμού στο δρόμο. Η εξαγωγή στην κουζίνα μέσω του τοίχου είναι απαραίτητη για την εξάλειψη της ανάγκης για συχνή συντήρηση των χώρων. Αν αναγκάζονται να μην απομακρύνουν τα προϊόντα της εξάτμισης, θα εγκατασταθούν σε έπιπλα και τοίχους.

Κανόνες και απαιτήσεις για τα συστήματα εξάτμισης της κουζίνας

Το τμήμα αεραγωγού στην κουζίνα είναι στρογγυλό ή τετράγωνο. Η βέλτιστη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν αγωγό αέρα 13x13 cm. Αν αλλάξετε τον άξονά του σε σχέση με την οπή εξαερισμού, η σύνδεση γίνεται με κυματοειδή σωλήνα.

Χαρακτηριστικά της επιλογής του συστήματος εξάτμισης της κουζίνας:

 • Για φτηνές κουκούλες, τοποθετήστε τους αξονικούς ανεμιστήρες. Είναι αποτελεσματικά μόνο όταν συνδέονται με ένα κοντό οριζόντιο κανάλι μέσω ενός τοίχου.
 • Η επιλογή του τύπου κουκούλας επηρεάζεται από την απόσταση από την έξοδο του αγωγού εξαερισμού στην πλάκα. Η διατομή της διαμέτρου εξόδου του προσαρμογέα μεταξύ του καλύμματος και του αγωγού θα πρέπει να αντιστοιχεί στη δύναμη της συσκευής. Μην αγοράζετε μια πιο ισχυρή συσκευή. Η απόδοση της κουκούλας εξαρτάται από τη διάμετρο του καναλιού εξαερισμού.

Η καλύτερη απόδοση μπορεί να επιτευχθεί με τον ανεμιστήρα να λειτουργεί με μεσαία και χαμηλή ταχύτητα.

 • Πρώτα δώστε προσοχή στη δύναμη της κουκούλας. Μετράται σε κύβο. m / h. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι όσο περισσότερο αυτός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές και τα λιπαρά εναιωρήματα, αντί να αερίζεται το δωμάτιο. Δεδομένου ότι η χωρητικότητα του σωλήνα 13x13 cm είναι από 150 έως 180 m³ / h, είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια συσκευή κατάλληλης χωρητικότητας. Αυτός ο δείκτης αντιστοιχεί στα πρότυπα ανταλλαγής αέρα για την εξαγωγή του SNiP - 60-90 m³ / h.
 • Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα καθορίζεται από τον τύπο εξοπλισμού κουζίνας - 75-85 cm για σόμπες αερίου και 65-75 cm για ηλεκτρικό εξοπλισμό. Σε περίπτωση τοποθέτησης κεκλιμένου σχεδίου, τοποθετείται σε απόσταση από την επιφάνεια εργασίας της συσκευής σε 55-65 cm (αέριο) και 35-45 (ηλεκτρική).
 • Για να κάνετε την κουκούλα στην κουζίνα μέσα στον τοίχο, θα πρέπει να πάρετε μια συσκευή με ορισμένα χαρακτηριστικά. Εάν επιλέξετε μια πολύ ισχυρή συσκευή, θα υπάρχει επιπλέον θόρυβος και ορισμένα από τα προϊόντα καύσης θα παραμείνουν ακόμα στο δωμάτιο. Το επίπεδο θορύβου, σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 70-80 dB. Όταν ακολουθείτε τις απαιτήσεις της GOST, η κουκούλα θα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

  Προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα

  Για την κανονική λειτουργία της κουκούλας, η κάμψη γίνεται απευθείας στο δρόμο μέσω του τοίχου. Για το σκοπό αυτό, τοποθετείται κανάλι ελάχιστου μήκους. Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν σωλήνα κυκλικής διατομής και να διαχειριστείτε μία ή δύο στροφές. Για να αποφευχθεί η διαρροή και η κατάψυξη του καναλιού, τοποθετούνται βαλβίδες ελέγχου. Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, καθορίστε τις διαστάσεις και την τοποθέτησή της.

  Θέση και διαστάσεις του εξοπλισμού

  Η κουκούλα στην κουζίνα έχει ρυθμιστεί λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της σόμπας και το μέγεθος του δωματίου. Είναι καλύτερα αν το δωμάτιο έχει ψηλά ταβάνια. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και μια μέτρια κουκούλα θα είναι ένα ελκυστικό στοιχείο του εσωτερικού.

  Στη θέση εγκατάστασης, οι συσκευές χωρίζονται σε:

  • Γωνία. Χάρη σε αυτή τη λύση, ο χώρος αποθηκεύεται και η επιφάνεια μαγειρέματος γίνεται πιο προσιτή.
  • Τοίχου. Η μία πλευρά του θόλου συνδέεται με τον τοίχο, και η δεύτερη - είναι πάνω από τη σόμπα.
  • Νησί. Με μεγάλη κουζίνα, είναι δυνατή η εγκατάσταση τύπου νησιού. Τοποθετείται πάνω από τον εξοπλισμό κουζίνας, που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.

  Οι κουκούλες έχουν διαφορετικό σχήμα. Για παράδειγμα, υπάρχουν κεκλιμένα και επίπεδη μοντέλα.

  Το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να είναι ίσο με την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας της πλάκας ή να υπερβαίνει τα 5 cm σε κάθε πλευρά. Ο κύριος κανόνας κατά την επιλογή διαστάσεων είναι να χρησιμοποιήσετε τη σόμπα άνετα.

  Μια υποδοχή για την κατάρτιση τοποθετείται κάτω από ένα κρεμαστό ντουλάπι ή απευθείας μέσα σε αυτό. Συχνά, τοποθετείται σε ένα περίβλημα, καλύπτοντας τον αεραγωγό. Το ύψος τοποθέτησης της εξόδου από το δάπεδο είναι περίπου 190 cm.

  Επιλογή καναλιών καυσαερίων

  Αν επιλέξετε μια βαλβίδα εξαγωγής που θα τοποθετηθεί στον τοίχο, λάβετε υπόψη το πάχος και το υλικό του, μέσω των οποίων θα πρέπει να σχεδιάσετε τον αγωγό.

  Ένας τέτοιος σωλήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη δημιουργία ενός καναλιού στον τοίχο όσο και για τον εξοπλισμό ενός κρυμμένου αγωγού. Ζεστούς σωλήνες μπορεί να είναι οποιοδήποτε υλικό. Το κύριο πράγμα είναι ότι ο μονωτήρας πρέπει να είναι καλός, και μέχρι να μη βρέξει.

  Είναι δυνατή η κόλληση του σωλήνα με αφρώδες αφρό με αυτοκόλλητη πλευρά (10 mm). Εξωτερικά υπάρχει μια ομπρέλα για την προστασία του καναλιού από τις βροχοπτώσεις. Είναι καλύτερα αν έχει 2 βαλβίδες - μία εξωτερική και μία άλλη μέσα - για να δημιουργήσει ένα κενό αέρα, το οποίο εμποδίζει το σχηματισμό συμπύκνωσης.

  Όταν επιλέγετε υλικό για τον αγωγό εξαγωγής, αξίζει να δείτε τις εξής επιλογές:

  • χλωριούχο πολυβινύλιο.
  • πολυπροπυλένιο.
  • πολυαιθυλένιο;
  • πολυουρεθάνη.

  Τα πλαστικά προϊόντα είναι εύκολο να εγκατασταθούν, είναι ελαφρά και οικονομικά προσιτά. Επομένως, τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται συχνότερα όταν εξοπλίζονται ένας αγωγός εξαερισμού σε μια κουζίνα ενός διαμερίσματος. Ωστόσο, οι πλαστικοί σωλήνες δεν πρέπει να θερμαίνονται πάνω από + 120 μοίρες για να μην απελευθερώνουν χλώριο.

  Σημαντικό! Σε +5 βαθμούς, το PVC χάνει τη δύναμή του και γίνεται εύθραυστο, επομένως είναι προτιμότερο να επιλέξετε προϊόντα πολυαιθυλενίου.

  Το ισχυρότερο είναι βινυουραιθάνη ενισχυμένη με στοιχεία χάλυβα. Είναι δύσκολο να καταστραφεί και ο αγωγός μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

  Δημιουργία και προετοιμασία ενός εξαερισμού στον τοίχο

  Αφού δημιουργήσετε το σχέδιο στον τοίχο, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα σε αυτό για τη στερέωση του πλαισίου εργαλείων. Είναι βουλωμένο με ένα πείρο και βιδώνεται στον πείρο για να στερεώσει το πλαίσιο. Στη συνέχεια, το πλαίσιο στερεώνεται στον τοίχο και πραγματοποιούνται οι μετρήσεις ελέγχου.


  Τότε αξίζει να κατασκευαστεί μια αποχέτευση στην οποία θα ρέει το ψυκτικό υγρό του τρυπανιού. Μπορεί να κατασκευαστεί από μεταλλικό φύλλο.

  Στη συνέχεια, το τείχος διατρυπάται σε διάφορα στάδια:

  • Πρώτα περάστε το εσωτερικό στρώμα και τραβήξτε έξω τον κύλινδρο από σκυρόδεμα από τη στεφάνη. Έτσι δεν θα παρεμβαίνει στην περαιτέρω εργασία.
  • Κατόπιν περάστε το εσωτερικό της πλάκας πρόσοψης. Είναι επίσης απαραίτητο να πάρετε έναν κύλινδρο από σκυρόδεμα.
  • Παραμένει η διάτρηση του εξωτερικού στρώματος της πλάκας. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε το εργαλείο με το πλαίσιο.

  Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το σύστημα βαλβίδων ελέγχου. Θα προστατεύσουν το κανάλι από τη διείσδυση ψυχρού αέρα από το δρόμο. Δεδομένου ότι θα υπάρχουν αρκετές βαλβίδες, σχηματίζεται ένας τύπος προθαλάμου στον τοίχο, ο οποίος εμποδίζει το πάγωμα του αεραγωγού. Τώρα μπορείτε να διορθώσετε την κουκούλα στον τοίχο.

  Τοποθέτηση του περιβλήματος του καλύμματος

  Οι επίπεδες κουκούλες τοποθετούνται στο κάτω μέρος των κρεμασμένων επίπλων ή στον τοίχο. Παρουσία μιας γωνιασμένης ράβδου το σώμα είναι τοποθετημένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Εάν η κουκούλα είναι δύσκολη λόγω της θέσης του σωλήνα αερίου ή των προεξοχών τοίχου, χρησιμοποιούνται βίδες υδραυλικών. Βιδώνονται στον τοίχο σαν ένα πείρο και η κουκούλα είναι σταθερή σε κάποια απόσταση από τον τοίχο.

  Αφού εγκαταστήσετε τη βαλβίδα αντεπιστροφής εκτός του τοίχου, πρέπει να σφραγιστεί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον μονωμένο σωλήνα του καναλιού. Στον εσωτερικό τοίχο σφραγίζεται και στερεώνεται με ένα τετράγωνο στοιχείο για 4 άγκυρες. Τώρα μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό αέρα σε αυτό.

  Διέλευση αγωγών

  Τώρα μένει να βάλει τον αεραγωγό μέχρι την τρύπα. Για αυτόν, ετοιμάστε ένα πλαστικό ή γυψοσανίδα. Τέτοια υλικά είναι εύκολο να επεξεργαστούν. Το κουτί πρέπει να αντέχει το φορτίο του δικού του βάρους και του βάρους του αγωγού. Για τη στερέωση του πλαισίου κάτω από την κατασκευή του γυψοσανίδας χρησιμοποιούνται πείροι.

  Ακολουθία εργασίας με εξοπλισμό αγωγών:

  • Σημειώστε τη διάταξη των στοιχείων.
  • τρυπήστε τρύπες στον τοίχο ή στην οροφή και στερεώστε τα μεταλλικά κρεμάστρες με πείρους.
  • Εγκαταστήστε διαδοχικά τα στοιχεία του αγωγού.
  • ραφές αρθρώσεων.

  Στη συνέχεια, είναι δυνατό να τυλίξετε τον αγωγό αέρα με ηχομόνωση, ειδικά αν τοποθετείται σε μια κατασκευή κάλυψης γυψοσανίδας. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από περιττό θόρυβο.

  Δημιουργία αγωγού για κάλυψη αεραγωγών

  Δεδομένου ότι οι αεραγωγοί είναι αρκετά ογκώδη προϊόντα, θα πρέπει να κλείνονται με αγωγό. Υπάρχουν πολλές επιλογές:

  • Χρήση πλαστικού κουτιού. Τοποθετείται κάτω από την οροφή ή πάνω από κουρτίνες. Τα προϊόντα είναι αρκετά σκληρά και ελαφριά, οπότε η τοποθέτησή τους είναι πολύ απλή.
  • Κατασκευή γυψοσανίδας. Για να γίνει αυτό, δημιουργείται ένα μεταλλικό πλαίσιο προφίλ. Επιπλέον, μπορεί να εξοπλιστεί με συσκευές φωτισμού.

  Πριν τη συγκάλυψη του αγωγού, πρέπει να ελέγχεται για διαρροές.


  Η σειρά των εργασιών κατά τη δημιουργία ενός κιβωτίου γυψοσανίδας:

  • Κάνετε σημάνσεις κάτω από το κουτί. Κάθετες γραμμές σχεδιάζονται στα σημεία επαφής μεταξύ των κάθετων γραμμών και των σημείων της βάσης του κιβωτίου. Διασταυρώνονται υπό γωνία 90 μοιρών. Εδώ θα βρίσκεται το τρίτο προφίλ.
  • Δημιουργήστε τρύπες για βίδες με αυτοκόλλητες βίδες. Είναι εύκολο να τρυπήσετε απευθείας το προφίλ.
  • Στη συνέχεια τοποθετούνται πείροι στις οπές.
  • Τα προφίλ συνδέονται με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
  • Οι γωνίες στην κουκούλα είναι κατασκευασμένες με μεταλλική διάτρητη γωνία.
  • Τα προφίλ συνδέονται με εγκάρσιες ράβδους.
  • Στο πλαίσιο γυψοσανίδας φύλλου στερέωσης πλαισίου. Η εξωτερική γωνία των πλαισίων καλύπτεται με διακοσμητική γωνία.

  Εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας

  Για την αναπλήρωση των αποθεμάτων αέρα που στεγνώνουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας πρέπει να εγκατασταθεί μια βαλβίδα παροχής. Είναι σε θέση να παρέχει ροή αέρα στην ποσότητα από 40 έως 60 m³ / h. Μπορεί να είναι μια ανεξάρτητη συσκευή (τοίχωμα) ή προαιρετική (εγκατεστημένη σε πλαστικά παράθυρα).

  Όταν αγοράζετε μια τελική βαλβίδα, πρέπει πρώτα να αποσυναρμολογήσετε τη δομή. Αφού σημειώσετε το περίγραμμα, μπορείτε να τρυπήσετε μια τρύπα. Για μια αυτοτελής βαλβίδα στον τοίχο, πρέπει να έχει διάμετρο 45 mm. Κατά την έναρξη της διάτρησης, η διάμετρος πρέπει να είναι 65 mm (σε βάθος 4 cm). Η τρύπα γίνεται με κλίσεις προς τα κάτω. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μανίκι.


  Ο σωλήνας της βαλβίδας πρέπει να είναι τυλιγμένος σε μόνωση. Στη συνέχεια τοποθετείται ο σωλήνας βαλβίδας στην οπή. Θα πρέπει να προεξέχει ελαφρά από τον τοίχο μέσα στο δωμάτιο. το σώμα της βαλβίδας είναι προσαρτημένο στους πείρους. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, τοποθετούνται στο σύστημα φίλτρα, τα οποία αποκλείουν την είσοδο επιβλαβών σωματιδίων στο δωμάτιο. Η ταχύτητα με την οποία θα ρυθμίζεται η ένταση της ροής αέρα ρυθμίζεται από τον αποσβεστήρα.

  Σύνδεση κουκούλας στον εξαερισμό και την παροχή ρεύματος

  Εάν υπάρχει οικιακός βρόχος και υποδοχές στο σπίτι, κατά τη σύνδεση του συστήματος, το καλώδιο συνδέεται με τον ακροδέκτη γείωσης. Χαρακτηρίζεται από τρεις λωρίδες διαφορετικού μήκους. Εντούτοις, ενδέχεται να μην υπάρχει γείωση στο καπό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να το δημιουργήσετε μόνοι σας. Για το σκοπό αυτό, το καλώδιο βιδώνεται στη μεταλλική θήκη με βίδα.

  Εάν η πρίζα δεν υπάρχει, μπορείτε να γειώσετε το σύστημα συνδέοντας σε κενό ουδέτερο από την ηλεκτρική πλακέτα. Σε αυτό μπορείτε να βρείτε λεωφορείο με έτοιμο πείρο για τη σύνδεση του καλωδίου. Έχει ήδη ένα καλώδιο γείωσης (κίτρινο-πράσινο). Ένα πρόσθετο καλώδιο γείωσης προστίθεται σε αυτό το εξάρτημα και επεκτείνεται στην κουζίνα.

  Το καλώδιο πρέπει να έχει διατομή τουλάχιστον 2,5 mm² και να είναι χαλκοσωλήνα. Το καλώδιο πρέπει να πεταχτεί πάνω από το παλιό, σφίγγοντας το παξιμάδι και τη ροδέλα. Η κουκούλα πρέπει να συνδεθεί μέσω μιας μηχανής 6Α.


  Απομένει να συνδέσετε την κουκούλα της κουκούλας και να απολαύσετε τη λειτουργία του συστήματος.

  Δύο φορές το χρόνο θα πρέπει να καθαρίσετε την κουκούλα από την καύση. Αυτό θα αποφύγει τη φωτιά. Για ηλεκτρικές εργασίες πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Ελλείψει της απαραίτητης γνώσης, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο ηλεκτρολόγο.

  Μπορείτε να κατασκευάσετε τον εξαερισμό μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η θέση των στοιχείων και των δυνατοτήτων σύνδεσης.

  Μέσα από τους τοίχους: αερισμός στον δρόμο

  Ακόμα κι αν υπάρχει ένας τοίχος μεταξύ σας και του φρέσκου αέρα - και τώρα δεν την εκφράζουμε εικαστικά - υπάρχει μια έξοδος και όχι μία. Πώς να κάνετε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας μέσω του τείχους στο δρόμο και πώς να το κάνετε καλά;

  Η εισροή και η εξάντληση - αυτό είναι το γιν και το γιανγκ οποιουδήποτε εξαερισμού. Πώς μπορείτε να οργανώσετε και τα δύο; Πού να αφήσετε και να αφήσετε τον αέρα; Σε ποιον ταιριάζει η βαλβίδα στο παράθυρο και ποιος δεν μπορεί να κάνει χωρίς μηχανικό αερισμό μέσω του τοίχου; Πώς να κάνετε την εγκατάσταση του εξαερισμού στον τοίχο; Καταλαβαίνουμε.

  Pribochnaya εξαερισμού στο διαμέρισμα στο δρόμο

  Ο καθαρός αέρας είναι η ροή του καθαρού αέρα από το δρόμο προς το διαμέρισμα. Τα μειονεκτήματα της εισροής επηρεάζουν άμεσα την υγεία του ατόμου. Αν το δωμάτιο δεν έχει φρέσκο ​​αέρα, τότε υπάρχει μια αίσθηση ζωντάνια και σωματική δυσφορία, κόπωση, μειωμένη αποτελεσματικότητα, η συγκέντρωση χάνεται. Σε έναν αποπνικτικό αέρα, ένα άτομο δεν αισθάνεται ξεκουρασμένο, ακόμα κι αν κοιμάται για 8-10 ώρες.

  Στην οικιστική κατασκευή, με σπάνιες εξαιρέσεις, οργανώνεται ένας φυσικός παραπόταμος, που υποδηλώνει ότι ο αέρας μπαίνει ανεξέλεγκτα στο σπίτι - μέσα από τυχόν ρωγμές και ανοίγματα στους τοίχους και τα παράθυρα. Η φυσική εισροή είναι αόρατη, ακάθαρτη και ελεύθερη. Αλλά, δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αρκεί. Πρώτον, τα μοντέρνα κτίρια και τα υλικά περιτυλίγματος, καθώς και τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια στα παράθυρα καθιστούν δύσκολη την διέλευση του αέρα. Δεύτερον, ακόμη και σε ξύλινο σπίτι με ξύλινα παράθυρα το καλοκαίρι, η ροή αέρα θα είναι ελάχιστη λόγω της χαμηλής πτώσης της θερμοκρασίας και των πιέσεων εκτός και εντός του κτιρίου.

  Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να πάρουμε αέρα και από έξω - από το παράθυρο ή από τον τοίχο.

  Εξαερισμός μέσω παραθύρων

  Το πιο προφανές είναι να ανοίξετε τα παράθυρα για αερισμό. Το πιο προφανές, αλλά συχνά το πιο άβολο. Μαζί με τον καθαρό αέρα, το διαμέρισμα παίρνει σκόνη και βρωμιά, θόρυβο και μυρωδιές από το δρόμο, και στην κρύα εποχή το ανοιχτό παράθυρο είναι γεμάτο ρεύματα και κρυολογήματα.

  Ένας άλλος τρόπος αερισμού μέσω του παραθύρου είναι η βαλβίδα παροχής, η οποία είναι εγκατεστημένη στο πλαίσιο του παραθύρου. Έτσι μπορείτε να ενισχύσετε τη φυσική εισροή δημιουργώντας μια πρόσθετη οπή για τη ροή του αέρα. Αυτό θα βελτιώσει σε κάποιο βαθμό την κατάσταση με την εισροή, αλλά δεν θα αλλάξει δραματικά, επειδή ο όγκος του εισερχόμενου αέρα θα εξαρτηθεί, όπως και πριν, από τις καιρικές συνθήκες.

  Εξαερισμός στον τοίχο ενός διαμερίσματος

  Όλοι οι άλλοι τρόποι οργάνωσης της εισροής περιλαμβάνουν τη ροή καθαρού αέρα μέσα από τον τοίχο. Υπάρχουν δύο τύποι αερισμού μέσω του τοίχου - φυσικό και μηχανικό.

  Ο φυσικός αερισμός στον τοίχο οργανώνεται με τη βοήθεια μιας βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας της επαναλαμβάνει ακριβώς την αρχή της λειτουργίας της βαλβίδας παραθύρου: στην πραγματικότητα, δημιουργούμε απλά μια πρόσθετη διαμπερή οπή για τη διέλευση του αέρα, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον όγκο του.

  Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας στην πλευρά της προσφοράς του κτιρίου πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις κλιματικές συνθήκες σε περιοχές με ψυχρούς χειμώνες, παρατεταμένη (οι περισσότεροι από Ρωσία) βαλβίδων τοιχώματος παγώσει τον εαυτό τους και να οδηγήσει σε πάγωμα των τοίχων γύρω.

  Ο μηχανικός αερισμός μέσω του τοίχου σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την ένταση του εισερχόμενου αέρα και να το ρυθμίζετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Ο μηχανικός αερισμός είναι μια συσκευή με ανεμιστήρες που αντλούν βίαια αέρα από έξω.

  Οι κύριοι τύποι τέτοιων συσκευών είναι:

  Μέσω οπών για εξαερισμό στον τοίχο

  Για να δεχθείτε αέρα από έξω, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια διαμπερή οπή στον αγωγό του τοίχου. Για διαφορετικές συσκευές χρειάζεστε διαφορετικές τρύπες.

  Διάμετροι των ανοιγμάτων αερισμού στον τοίχο για κοινές συσκευές:

  • Βαλβίδες αερίου τροφοδοσίας αέρα - 100-132 mm (βαλβίδα KIV - 132 mm).
  • Αεραγωγοί - 82-150 mm (Aeropac - 82 mm, iFresh - 125-150 mm).
  • Ανακτητές - 215-225 mm ένα άνοιγμα (recuperator UVRK) ή δύο ανοίγματα (για προμήθεια και καυσαερίων) πάνω από 80-90 mm 200-350 mm με την απόσταση μεταξύ τους (Mitsubishi Lossnay).
  • Breezers - 132 mm.

  Ευθυγράμμιση της διαμπερούς οπής για τον αερισμό στον τοίχο

  Τα ισχύοντα πρότυπα κατασκευής δεν προβλέπουν την παραλαβή αδειών για διάτρηση στο εξωτερικό τοίχωμα μιας διαμπερούς οπής με διάμετρο μικρότερη από 200 mm. Αν χρειάζεστε μια ευρύτερη οπή, είναι σωστό να επικοινωνήσετε με την τοπική διοίκηση και να συντονίσετε την εργασία σας με το τμήμα αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας της περιοχής σας. Προκατασκευάστε την τεκμηρίωση: προσπαθήστε να βρείτε τους επίσημους κανόνες για τη συντήρηση και επισκευή προσόψεων κτιρίων που έχουν σχεδιαστεί για την πόλη σας.

  Πώς να φτιάξετε μια διαμπερή οπή για τον αερισμό στον τοίχο

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι γεώτρησης, ανάλογα με το υλικό και το πάχος του τοίχου.

  Σε ένα λεπτό ξύλινο τοίχωμα, μπορείτε να κάνετε τρύπες κατά μήκος της περιμέτρου του μελλοντικού αγωγού με ένα συμβατικό τρυπάνι και στη συνέχεια να τρυπήσετε απαλά ή να κόψετε τα κενά ανάμεσα στις τρύπες. Είναι αλήθεια ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι η ταχύτερη, και μια διαμπερή τρύπα μπορεί να πάρει βρώμικο.

  Κατά την εργασία με λεπτό πλινθοδομή (1 πάχος τούβλο, 25 cm) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή ισχυρών τρυπάνια σφυρί κρούσεως με το επιθυμητό μέγεθος. Να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι το έργο αυτό είναι μεγάλη (ίσως χρειαστεί να χτυπήσει μερικά κομμάτια από τον τοίχο, αν η κορώνα «zabuksuet») και βρώμικο - με την πραγματική έννοια, τη σκόνη και τα συντρίμμια θα είναι πάρα πολύ.

  Για παχύτερους τοίχους και τοίχους από σκυρόδεμα, ο καλύτερος τρόπος για να τρυπήσετε είναι μια εγκατάσταση με διαμάντια.

  Το πάχος των τοιχωμάτων σε ένα οικοδομικό πλαίσιο τυπικώς -. 30 έως 38 cm σε τοίχους κτίριο τούβλο πολυώροφα δεν είναι συνήθως λεπτότερο μισό τούβλα -. 38 cm και στις ψυχρές περιοχές φθάσει 64 cm και μονωτικό στρώμα τελειώματος προστέθηκε μερικά εκατοστά.

  Ωστόσο, για τα λεπτά τοιχώματα, η διάτρηση με διαμάντια είναι ιδανική. Πρώτον, είναι πολύ πιο γρήγορα από αυτές τις μεθόδους. Για παράδειγμα, η τυπική εγκατάσταση ενός αναπνευστήρα στον τοίχο ενός τυπικού πολυώροφου κτιρίου δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα. Δεύτερον, στη διάτρηση με διαμάντια, μια βιομηχανική ηλεκτρική σκούπα και μια παγίδα νερού χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση σκόνης, βρωμιάς και νερού (απαιτείται από την τεχνολογία) κατά τη λειτουργία. Η διάτρηση με διαμάντια αφήνει το δωμάτιο καθαρό.

  Η διάνοιξη οπών στον τοίχο για εξαερισμό απαιτεί όχι μόνο καλές δεξιότητες χειρισμού εργαλείων αλλά και ειδικό εξοπλισμό για τον έλεγχο του τείχους για διάτρηση και την παρουσία εξαρτημάτων και καλωδίων.

  Συνεπώς, σας συνιστούμε να αναθέσετε σε ειδικούς τη διάνοιξη οπών διαφυγής στον τοίχο.

  Ο αγωγός αέρα στον τοίχο πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι εφοδιασμένος με θερμομονωτικό και θερμομονωτικό υλικό. Αυτό, πρώτον, αποτρέπει το πάγωμα του τοίχου και, δεύτερον, μειώνει τον εισερχόμενο θόρυβο. Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα εγκατάστασης δεν αγνοεί αυτό το σημαντικό βήμα - ανεξάρτητα από τη συσκευή που εγκαθιστάτε.

  Πώς να τοποθετήσετε τις συσκευές εξαερισμού στον τοίχο

  Κάθε τύπος εξαερισμού αερίου τροφοδοσίας με τοποθέτηση σε τοίχο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας σε αυτόν ακριβώς τον τοίχο.

  Βαλβίδα παροχής

  Wall εξαερισμού δεν πρέπει να τοποθετείται σε απόσταση μικρότερη από 30 cm από το πλαίσιο του παραθύρου, έτσι ώστε όταν η βαλβίδα είναι διατηρημένα με απλή ψύξη, αυτό μπορεί να προκαλέσει τοίχους κατάψυξη και το σχηματισμό υγρασίας στο παράθυρο. Εφόσον ο κρύος αέρας φυσάει από τη βαλβίδα, πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να μην πέσει στο σπίτι. Για παράδειγμα, στο ανώτερο παράθυρο τρίτο επίπεδο Ετσι υπάρχει η ελπίδα ότι η θερμότητα από το θερμαντικό σώμα σε κάποιο βαθμό σε θέση να θερμάνει τον αέρα από τη βαλβίδα.

  Μια άλλη σύσταση - για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα απέναντι από την κουκούλα, για να ενισχύσετε την εισροή τραβώντας έλξη (αν, φυσικά, η κουκούλα λειτουργεί όπως πρέπει).

  Ανακούφιση

  Οι ανακουφιστές είναι επίσης συνήθως τοποθετημένοι ψηλότερα, έξω από τον «βιότοπο» των ανθρώπων, επειδή ο αέρας που εισέρχεται μέσω αυτών, αν και πιο ζεστός από το δρόμο, αλλά πολύ πιο κρύος από το δωμάτιο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετήσετε τον ανακουφιστή κοντά στο κρεβάτι όπου κοιμάστε. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανακτητή στον τοίχο κάτω από την οροφή, υποχωρώντας 5-10 cm από την οροφή, τις γωνίες και τα πλαίσια παραθύρων.

  Εξαεριστήρες

  Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στον τοίχο, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των συσκευών στα ανοίγματα μέσω των οποίων εισέρχεται ο αέρας στο σπίτι. Μπορούν να εντοπιστούν από κάτω, πάνω ή κατά μήκος των πλευρών της συσκευής.

  Αν ο αναπνευστήρας δεν έχει θερμαντικό στοιχείο, μπορείτε να προσπαθήσετε να το τοποθετήσετε κοντά στην μπαταρία (αλλά όχι πολύ κοντά) στο κρύο αέρα που έρχεται από το μέσο αναμιγνύεται με θερμαινόμενο. Απλά επιλέξτε ένα μέρος που αποκλείει την παρατεταμένη παραμονή των ατόμων κάτω από ένα ρεύμα ψυχρού αέρα από τον αναπνευστήρα.

  Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με πίνακα ελέγχου, μην το κρεμάτε ψηλά: σύντομα θα κουραστείτε να αναρριχηθείτε σε μια καρέκλα κάθε φορά που θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τη συσκευή, να κλείσετε τον αποσβεστήρα ή να ρυθμίσετε την ταχύτητα.

  Breezer

  Το Breezer θερμαίνει τον αέρα αυτόματα σε θερμοκρασία που ρυθμίστηκε από εσάς - με τη βοήθεια της λειτουργίας ελέγχου κλιματισμού. Μπορείτε να το ελέγξετε από ένα τηλεχειριστήριο ή από ένα smartphone (εάν έχετε σταθμό βάσης MagicAir). Ως εκ τούτου, οι περιορισμοί στην εγκατάσταση του αναπνευστήρα είναι λίγοι: 5 cm από τους τοίχους, το δάπεδο ή την οροφή, 30 cm από το παράθυρο.

  Ο τοίχος στον οποίο τοποθετείται ο αναπνευστήρας πρέπει να είναι ομαλός και επίπεδος, έτσι ώστε η συσκευή να ταιριάζει άνετα στο άνοιγμα του αγωγού. Ωστόσο, αυτό ισχύει για όλες τις άλλες συσκευές εξαερισμού με τοποθέτηση σε τοίχο.

  Εξαερισμού δεν είναι επιθυμητό να τοποθετηθεί μπροστά από την κουκούλα, γιατί δεν χρειάζεται να «κυνηγήσει» αέρα στο καπό, όπως στην περίπτωση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας. Αντίθετα, ο καθαρός καθαρός αέρας από τον αναπνευστήρα πρέπει να "διαχέεται" μέσα από τα δωμάτια.

  Εξαερώστε τον εξαερισμό μέσω του τοίχου προς το δρόμο

  Σε πολυκατοικίες, τα ανοίγματα εξάτμισης βρίσκονται στους εσωτερικούς τοίχους της κουζίνας, του μπάνιου και της τουαλέτας. Οδηγούν σε κοινοτικό ορυχείο και από εκεί μέχρι την οροφή. Εκεί, μια βουλωμένη, σκονισμένη, γεμάτη με καπνούς και μυρωδιές, ο αέρας από τα διαμερίσματα περνά μέσα από το σωλήνα στο δρόμο. Ενισχύστε την κουκούλα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα. Απλά θυμηθείτε ότι μεταξύ της κουκούλας και την εισροή ισορροπία πρέπει να διατηρηθεί: ένα ισχυρό κουκούλα να «ανατρέψει» τον αερισμό σε χαμηλή εισροή. Θα αρχίσει να απορροφά αέρα στο διαμέρισμα από τις τρύπες, όχι για το σκοπό αυτό. Για παράδειγμα, από την πόρτα πρόσβασης.

  Εάν χτίζετε ένα σπίτι και θέλετε να βγάλετε τον εξαερισμό όχι στη στέγη αλλά μέσα από τον εξωτερικό τοίχο, θα πρέπει να τρυπήσετε μια διαμπερή οπή στον τοίχο και να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής σε αυτό. Είναι πολύ επιθυμητό να το συμπληρώσετε με μια βαλβίδα ελέγχου, η οποία εξασφαλίζει ότι ο αέρας θα πάει μόνο προς μία κατεύθυνση - από το σπίτι προς τα έξω, όχι πίσω. Και μην ξεχάσετε να μονώσετε τον αεραγωγό για εξαερισμό.

  Όσον αφορά τις συστάσεις για τη διάνοιξη του ανοίγματος εξαγωγής, θα είναι οι ίδιες με αυτές που συμβαίνουν στην περίπτωση του αγωγού παροχής αέρα.

  Διαμάντια γεώτρηση τοίχων και δαπέδων από μπετόν

  Αγαπητοί πελάτες.

  Είμαστε ευτυχείς που ήρθατε στο site μας και είστε έτοιμοι να μοιραστείτε την εμπειρία σας. Το τρυπάνισμα σκυροδέματος με μεγάλα τρυπάνια είναι ένα επαγγελματικό θέμα. Οι πλοίαρχοι μας διέσχισαν πολλά χιλιόμετρα οπών, κέρδισαν μεγάλη εμπειρία, που θα εκτελέσει διάφορα καθήκοντα.

  Τρυπήστε τοίχο με διάμετρο 110 110 mm

  Πολύ συχνά, οι τρύπες διατίθενται για σωλήνες υδραυλικών σωληνώσεων των οποίων η διάμετρος είναι ίση με 100 mm, οπότε το τρυπάνι χρειάζεται λίγο περισσότερο. Μπορούμε να κάνουμε γεώτρηση με διαφορετικές διαμέτρους. Έχουμε ένα μεγάλο απόθεμα διαφόρων μεγεθών. Για πυκνούς τοίχους χρησιμοποιούνται τρυπάνια με επεκτάσεις. Κάνετε τρύπες κάτω από καμινάδες, καμινάδες διαμέτρου 280 mm. κάτω από ένα σάντουιτς σωλήνων οποιουδήποτε μεγέθους θα πάρουμε κορώνα διαμαντιών

  Τρυπήστε ένα θεμέλιο με πάχος 400

  Τρυπήστε το θεμέλιο με πάχος 40 cm (400 mm) και 30 cm (300 mm) κάτω από τον καθαρισμό αέρα ή για την αποστράγγιση του νερού από το σπίτι.
  Σε ιδιωτικά κτίρια ζητούν συχνά τέτοιου είδους υπηρεσίες. Για τις εκκαθαρίσεις ζητήστε διαμέτρους από 110 mm έως 160, κάτω από την πτώσεις ή κάτω από το σωλήνα αποχέτευσης από 110 έως 150 mm.
  Τρυπάζουμε τοίχους από τούβλα σε έναν ασύμμετο τρόπο!
  Το τρυπάνισμα ενός τοίχου από τούβλα χωρίς μέθοδο σοκ είναι η αρχή της γεώτρησης με διαμάντια. Τα τρυπάνια δακτυλίων είναι σχεδιασμένα για να κόβουν τις τρύπες κατά τρόπο μη κατασταλμένο. Όταν δεν υπάρχουν μάρκες γεωτρήσεων και ρωγμές, ομαλή τρύπες μπορούν να ανοιχτούν σε διαφορετικές γωνίες και σε διαφορετικά ύψη. Γεώτρηση ενός τοίχου από τούβλα με στέμμα πάνω από σκυρόδεμα, αυτή είναι η ίδια αρχή της γεώτρησης με διαμάντια. Εάν υπάρχει ενίσχυση, τότε το τρυπάνι θα το κόψει εύκολα.

  Διάτρηση του τοίχου για εξαερισμό

  Πολλά αντικείμενα που εκτελούσαμε όπου χρειάζονταν γεώτρηση για εξαερισμό. Στις εξοχικές κατοικίες κάτω από το σύστημα εξαερισμού και στα διαμερίσματα για κλιματιστικά. Η διάτρηση πραγματοποιείται κοντά στην οροφή, αν χρειαστεί, δεν χρειάζεται να μείνει το κενό. Η ταχύτητα διάτρησης μιας οπής με τη σήμανση και ρύθμιση για περίπου μία ώρα. Πολύ συχνά οι απαιτούμενες διαμέτρους διάτρησης τοίχων για εξαερισμό στο διαμέρισμα είναι 120 ή 130 διαμέτρου. Για αερισμό σε μη οικιακούς χώρους από διάμετρο 160, 200, 220, 250, 270 300. Αλλά πολύ συχνά αυτά είναι ορθογώνια ανοίγματα για σωλήνες με τετράγωνο τμήμα.

  Διάτρηση τροφοδοσίας για εξαερισμό τροφοδοσίας
  μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε στο +7 (499) 394-09-92

  Διάτρηση οπών σε τοίχους και οροφές από οπλισμένο σκυρόδεμα

  Το διαμάντι διάτρησης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια τρύπα στο οπλισμένο σκυρόδεμα. Εύκολη διέλευση τοίχων και οροφών, αλλά η διαδικασία είναι βρώμικη αν το δωμάτιο είναι πολύ καθαρό. Με το πέρασμα του ενισχυτικού στρώματος, το νερό παρέχεται στο στέμμα ρίχνεται προς την πλευρά και αφήνει βρώμικο πιτσιλιές στους τοίχους.

  Διάταξη τρυπήματος τοίχων με στέμμα με μεγάλη διάμετρο στο χέρι

  Πολύ περίπλοκη εντολή. Πολύ χρονοβόρα, είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί η διάτρηση των τοίχων από τα μονολιθικά. Τρυπάνια διαμαντένια δαχτυλίδια τρυπάνια γίνεται χωρίς σμίλη και έτσι πολύ αργά. Τρυπήστε μια μεγάλη τρύπα μπορεί να είναι μόνο ένα κεντρικό εξάρτημα τρυπάνι στην επιφάνεια του τοίχου.

  Κάνετε ένα άνοιγμα για εξαερισμό

  Η δημιουργία εξαερισμού για εξαερισμό είναι μία από τις υπηρεσίες προτεραιότητας της εταιρείας Drumchik. Κάντε μια τρύπα στον τοίχο για αερισμό που εκτελείται από χειριστές με μεγάλη εμπειρία στις εγκαταστάσεις του πελάτη στη Μόσχα ή στην περιοχή της Μόσχας.

  Κάνετε μια τρύπα εξαερισμού στον τοίχο, η εργασία γίνεται με διάτρηση (διάτρηση) οπών στους τοίχους με παροχή νερού στο όργανο χωρίς σκόνη και ειδικό θόρυβο.

  Λειτουργική αναχώρηση του χειριστή στον ιστότοπο του πελάτη εντός 24 ωρών

  Κάντε πολλές τρύπες για εξαερισμό χωρίς πόσιμο και θόρυβο!

  Πρέπει να κάνετε τρύπες για εξαερισμό, να μάθετε το κόστος +7 (495) 991-81-26

  Μενού σελίδας:

  ♦ Εκτέλεση μη τυπικών εργασιών

  Η δυνατότητα σύνδεσης πρόσθετου εξοπλισμού για την επίλυση μη τυποποιημένων εργασιών στην εγκατάσταση.

  ♦ Συμμόρφωση με τις προθεσμίες εργασίας

  Υψηλή απόδοση χάρη σε ένα ενημερωμένο οπλοστάσιο εξοπλισμού.

  ♦ Προσιτές τιμές

  Ατομικές τιμές για διαφορετικό πεδίο εργασιών. Ευνοϊκές συνθήκες συνεργασίας με κατασκευαστικές εταιρείες.

  Κάνετε μια τρύπα για την τιμή αερισμού

  Αν χρειαστεί να κάνετε τρύπες για αερισμό στο δωμάτιό σας και θέλετε να δείτε τις τιμές (κόστος υπηρεσιών) γεωτρήσεις διαμάντι στα τοιχώματα για αερισμό, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας στα τηλέφωνα: +7 (495) 991-81-26.

  Οι διαχειριστές μας θα σας συμβουλεύσουν γρήγορα και ποιοτικά για την τιμή (κόστος των υπηρεσιών) για τρύπες διαμαντιών στους τοίχους για εξαερισμό στη μονάδα σας στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας.

  Κάντε τρύπες διάτρησης διαμαντιών στους τοίχους της τιμής

  Οι τιμές αναγράφονται στα ρωσικά ρούβλια. για 1 εκατοστό οπών γεώτρησης στους τοίχους

  Πώς να τοποθετήσετε τον εξαερισμό μέσω ενός τείχους στο δρόμο

  Τα ερμητικά πλαστικά παράθυρα σε γραφεία και πολυκατοικίες δημιουργούν ένα άλλο πρόβλημα. Τώρα τα δωμάτια χρειάζονται εξαερισμό. Αλλά παρέχοντας ένα σπίτι με αέρα είναι μόνο μέρος της λύσης. Και αν σε πολυώροφα κτίρια σχεδιάζονται ταυτόχρονα τέτοιες κατασκευές, τότε σε ιδιωτικό είναι συχνά απαραίτητο να σκεφτούμε αυτόν τον ιδιοκτήτη. Η ροή αερίων που εισέρχονται στις μάζες αέρα των εγκαταστάσεων είναι επίσης απαραίτητη. Για το σκοπό αυτό, εξυπηρετεί επίσης τον εξαερισμό μέσω του τοίχου προς το δρόμο.

  Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι

  Κατά το σχεδιασμό εξοχικών κατοικιών και αστικών εξοχικών σπιτιών είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι λεπτομέρειες. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο κατάλληλα εγκατεστημένος εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι.

  Το σύστημα μηχανικού αερισμού σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους. Αλλά τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα καυσαερίων ή τροφοδοσίας-εξάτμισης. Αυτοί οι τύποι εξαερισμού παρέχουν το πιο άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις, διατηρώντας την ακεραιότητα των δομών.

  Πώς να το κάνετε σωστά σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

  • Ο όγκος καθαρού αέρα προσδιορίζεται, ο οποίος πρέπει να παρέχεται σύμφωνα με τους κανόνες.
  • οι διαστάσεις του απαιτούμενου αεραγωγού υπολογίζονται.
  • Στη συνέχεια, επιλέγεται ένα βέλτιστα κατάλληλο σχέδιο αερισμού στο τοίχωμα στήριξης.
  • καταρτίζεται σχέδιο για την εγκατάσταση των κλιματικών σταθμών ·
  • προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης εξαερισμού.
  • οι συσκευές εγκαθίστανται για να εξασφαλίζουν την εισροή και την εκροή αέρα.
  • κατασκευάζεται σύστημα αφαίρεσης αέρα.

  Οι επαγγελματίες δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι ο αερισμός με πρόσβαση στον τοίχο σε μια ιδιωτική κατοικία είναι συνήθως σχεδιασμένος.

  Τα συστήματα εξαερισμού είναι τριών τύπων:

  • φυσικό εξαερισμό.
  • υποχρεωμένοι από τους οπαδούς.
  • μικτό σύστημα.

  Ένα αναγκαστικό σύστημα είναι διατεταγμένο με διάφορους τρόπους:

  • με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα μέσα από το παράθυρο?
  • καταιγίδες και κανάλια εκροής ·
  • κουκούλα στον τοίχο.

  Για εργασίες υψηλής ποιότητας των δομών, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή θέση για την κουκούλα. Η εισροή και η εκροή αέρα πρέπει να καλύπτουν όλους τους χώρους που αποτελούν πηγές οσμών και ατμού.

  Φυσικό σύστημα εξαερισμού

  Ο φυσικός τύπος αερισμού λειτουργεί πλήρως αυτόνομα. Ο αέρας κυκλοφορεί στην περίπτωση αυτή σύμφωνα με τους διαρρυθμισμένους αεραγωγούς και τα κανάλια που βρίσκονται στους τοίχους. Ο αέρας μετακινείται εδώ από την αρχή των ρευμάτων και δεν απαιτεί ξένες συσκευές. Η εγκατάσταση και η συντήρηση αυτού του εξαερισμού δεν απαιτεί μεγάλο χρηματικό κόστος.

  Ο φυσικός αερισμός υπάρχει συχνότερα σε παλαιότερα κτίρια και μερικές φορές σε σύγχρονα κτίρια. Σε πολυώροφα κτίρια, τα συστήματα εξαερισμού έχουν κανάλια εξόδου στις θέσεις της στοίβας εξαερισμού.

  Για να λειτουργήσει σωστά το φυσικό σύστημα εξάτμισης, οι οπές εισαγωγής αέρα βρίσκονται στο εξωτερικό τοίχωμα στο κάτω μέρος και ο απορροφητήρας αφαιρείται στην αντίθετη πλευρά στο επάνω ή σε άλλο δωμάτιο. Οι βαλβίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία.

  Οι απορροφητήρες αερισμού σε σύγχρονα σπίτια όπου παρέχονται πλαστικά παράθυρα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα. Σε τέτοια συστήματα παραθύρων, παρέχονται ήδη συστήματα παροχής αέρα, εξοπλισμένα με φίλτρα και πτερύγια, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας της βαλβίδας.

  Αλλά όπου το κλίμα είναι σκληρή, φυσώντας οπές είναι καλύτερο να γίνεται κάτω από το περβάζι, δίπλα στους σωλήνες θέρμανσης έτσι ώστε ο αέρας που εισέρχεται από το εξωτερικό, θερμαίνεται και εισχώρησε στο ζεστό δωμάτιο.

  Κατασκευάστε τις οπές εξαγωγής με ένα τρυπάνι με μεγάλο τρυπάνι που έχει τοποθετηθεί. Το σχήμα των καναλιών είναι συνήθως στρογγυλό. Υπάρχουν, βεβαίως, τετράγωνα κανάλια, αλλά απαιτείται περισσότερη προσπάθεια για να τα κάνετε.

  Αναγκαστικός εξαερισμός

  Στην οπή αυτή, τοποθετείται ένας σωλήνας που εκτρέπει τον αέρα. Ο σωλήνας τοποθετείται στον θερμαντήρα έτσι ώστε να μην υπάρχουν ρωγμές. Μπορούν να σφραγιστούν με αφρό κατασκευής.

  Στη συνέχεια ρυθμίστε τη βαλβίδα έτσι ώστε να μην αγγίζει το σωλήνα. Στη συνέχεια, σημειώστε τους συνδετήρες.

  Τρυπήστε τρύπες και τοποθετήστε τους πείρους τους. Οι βίδες είναι στερεωμένες στον τοίχο με βίδες. Στο εξωτερικό σώμα, βάλτε το καπάκι.

  Σε συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται μέσα στο σωλήνα, επιτρέποντάς τους να ρυθμιστούν. Για παράδειγμα, σε περίπτωση μακράς απουσίας ιδιοκτητών, ο ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί έτσι ώστε να λειτουργεί με ελάχιστη ισχύ. Δεν συνιστάται η απόλυτη αποσύνδεση του εξαερισμού.

  Εάν δεν υπάρχει ηλεκτρική θερμάστρα στη δομή, η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή. Τοποθετούνται τρύπες για τον αέρα, κατευθύνοντας σε έναν τόπο όπου οι κάτοικοι του σπιτιού περνούν περισσότερο χρόνο.

  Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα, πρέπει να πραγματοποιήσετε καλωδίωση. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη, ώστε να ανάβει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

  Προμήθεια και αναγκαστικό σύστημα

  Αυτός ο εξαερισμός μπορεί να κατανέμει τις μάζες του αέρα μέσα από το δωμάτιο, αλλά μόνο αν υπάρχουν αγωγοί αέρα στο δωμάτιο. Για τέτοιες κινήσεις αέρα προς τις συσκευές εξαερισμού, συνδέονται πλαστικές ή χαλύβδινες βρύσες, τα άκρα των οποίων κλείνονται με σχάρα.

  Κατασκευή αερισμού στην τουαλέτα

  Σε ιδιωτικά κτίρια, οι τουαλέτες δεν είναι απαραίτητα εγκατεστημένες σε εσωτερικούς χώρους.

  Τουαλέτα μέσα στο κτίριο

  Η κουκούλα στην τουαλέτα είναι τοποθετημένη κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Αλλά συμβαίνει επίσης ότι μια τέτοια σημαντική κατασκευή απουσιάζει, αν η τουαλέτα, για παράδειγμα, απουσίαζε. Στη συνέχεια, το σύστημα αερισμού πρέπει να γίνει μαζί με τη διάταξη του. Αν αυτό λείπει, το υγρό δωμάτιο θα συσσωρεύσει την υγρασία και στη συνέχεια θα εμφανιστεί μούχλα και θα εμφανιστούν δυσάρεστα «αρώματα».

  Για να αποφευχθεί αυτό, ο αερισμός από την τουαλέτα στο δρόμο είναι διευθετημένος. Αποτελείται από:

  • αεραγωγούς ·
  • κανάλια προμήθειας ·
  • ανεμιστήρες στην τρύπα για το σχέδιο.

  Οι αγωγοί είναι σωλήνες που διέρχονται από σοφίτα ή τοίχο. Οι ανεμιστήρες είναι απαραίτητοι για την ενίσχυση της ώσης στον αγωγό.

  Οδός τουαλέτας

  Είναι επίσης απαραίτητο να εξοπλιστούν συστήματα εξαερισμού, όχι μόνο θαλάμους, αλλά και βόθροι. Μετά από όλα, το λάκκο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το περίπτερο. Εκτός από τις δυσάρεστες οσμές, το λάκκο καταστρέφει σταδιακά το κτίριο. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση οσμών, είναι δυνατόν να σχεδιάσετε ένα λάκκο σε κάποια απόσταση από την καμπίνα με τη βοήθεια σωλήνων αποχέτευσης με σύστημα έκπλυσης. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να γίνει επιπλέον αερισμός.

  Αλλά είναι δυνατό και η επιλογή της οργάνωσης ενός συστήματος εξαερισμού.

  Εάν η οσμή δεν είναι ισχυρή, αρκεί μια δομή φυσικού αερισμού. Αλλά με ισχυρές "γεύσεις" ο φυσικός αερισμός είναι απίθανο να είναι αρκετός.

  Το σχήμα του φυσικού αερισμού είναι όσο το δυνατόν απλούστερο: στο κάτω μέρος ενός τοίχου, γίνεται κανάλι παροχής. Στην κορυφή του αντίθετου τοίχου υπάρχει μια τρύπα αναρρόφησης. Με ήπια οσμή, ο εξαερισμός αυτός μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το έργο του.

  Σε περίπτωση συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού, η οπή εξαγωγής εγκαθίσταται από έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί από το ηλεκτρικό δίκτυο, επομένως τροφοδοτείται ηλεκτρισμός στον θάλαμο τουαλέτας. Αλλά θα πρέπει να προσέξετε την ασφαλή καλωδίωση.

  Στην περίπτωση της τοποθέτησης της τουαλέτας στο δρόμο, είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει ένα άνοιγμα για το βόθρος.