Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στον εξαερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Σε περίπτωση κακής εγκατάστασης οποιουδήποτε τύπου συστήματος εξαερισμού, σχηματίζεται συμπύκνωση στον εξαερισμό της ιδιωτικής κατοικίας. Αυτό είναι γεμάτο με σοβαρές συνέπειες - διαβροχή των τοίχων, υγρασία στο σπίτι. Μετά από λίγο, σχηματίζεται ο μύκητας μούχλας, ο οποίος καταστρέφει την κατασκευή, καθιστά τις επιφάνειες οπτικά ελκυστικές και βλάπτει την υγεία των ανθρώπων.

Ποιος είναι ο λόγος για την εμφάνιση συμπυκνωμάτων

Συμπύκνωση - ο σχηματισμός υγρασίας στο εσωτερικό του σωλήνα. Οι σταγόνες νερού διαχέονται μέσω πολυάριθμων αρμών, ως αποτέλεσμα των τοίχων και των οροφών θα είναι συνεχώς υγρό. Το χειμώνα, ο σωλήνας μπορεί να παγώσει το κενό λόγω της κατάψυξης του νερού, έτσι ώστε να μην υπάρχει κυκλοφορία αέρα στον αγωγό αερισμού. Οι λόγοι για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία είναι οι εξής:

 • απουσία θερμομόνωσης στους σωλήνες εξαερισμού.
 • ακατάλληλη μόνωση σωλήνων.
 • Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού αγοράστηκαν ελαττωματικά υλικά.
 • κακή μόνωση του δαπέδου και των τοίχων, παγετός,
 • η ανέγερση του σπιτιού έγινε σε υγρή βάση.
 • νερό στο υπόγειο του σπιτιού.
 • Οι σωλήνες εξαερισμού έγιναν φραγμένοι με το χρόνο.
 • ελαττωματικά δίκτυα νερού στο σπίτι.
 • Διαφορά θερμοκρασίας εκτός και εντός του σπιτιού.
 • λανθασμένη τοποθέτηση της κουκούλας.

Οι λόγοι μπορεί επίσης να είναι μόνιμες πηγές ατμών - στέγνωμα υγρών πλυντηρίων στο σπίτι, χαρακτηριστικά της περιοχής όπου κτίστηκε το σπίτι, για παράδειγμα, κοντά σε μια λίμνη, ένα ποτάμι. Σε κάθε περίπτωση, αν στάζει από τον εξαερισμό, τότε είναι απαραίτητο να αναλάβουμε δράση.

Πώς και πού να μονώσετε σωστά τους αεραγωγούς

Η θέρμανση των σωλήνων είναι απαραίτητη σε ένα μέρος όπου υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι - αυτό πρέπει να γίνει, από το ανώτατο όριο του τελευταίου ορόφου μέσω της οροφής και σοφίτα, που τελειώνει με την έξοδο προς την οροφή. Η θερμοκρασία του τοιχώματος του καναλιού εξαερισμού αλλάζει και συμπυκνώνεται. Αυτή η ζώνη ονομάζεται - "σημείο δρόσου", εδώ πρέπει να είναι μονωμένη.

Σημαντικό! Ο εξαερισμός απαιτεί μια ειδική προσέγγιση. Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση, ίσως είναι απαραίτητο να μονώσετε όχι μόνο τους σωλήνες, αλλά και τις βαλβίδες (σε μεγάλους χώρους). Όλα εξαρτώνται από το μήκος του αγωγού αερισμού και τις ιδιαιτερότητες της εγκατάστασής του.

Σε κάθε περίπτωση, η θέρμανση θα πρέπει να αρχίζει με την εύρεση του "σημείου δρόσου", τότε γίνεται ένας οικονομικός υπολογισμός, επιλέγεται το είδος της μόνωσης. Στην τελευταία περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε τέτοια υλικά:

 • διογκωμένο πολυστυρόλιο ·
 • ορυκτό μαλλί.
 • αφρός πολυπροπυλενίου.
 • διογκωμένο πολυαιθυλένιο.

Τα υλικά που βοηθούν στην αποφυγή συμπύκνωσης στον εξαερισμό, κατ 'αρχήν φθηνότερα, έχουν καλή θερμομόνωση και επίσης πληρούν τις απαιτήσεις της πυρασφάλειας. Όταν επιλέγετε θερμομόνωση, πρέπει να απωθήσετε το μήκος και τη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού.

Μόνωση σωλήνων: σειρά εργασίας

 • Ο σωλήνας εξαερισμού σκουπίζεται.
 • Η επιλεγμένη μόνωση τυλίγεται σφικτά στην προβληματική περιοχή του σωλήνα και στερεώνεται.
 • Οι θερμαντήρες, που μοιάζουν με σωλήνα σε σχήμα, κόβονται σε όλο το μήκος από τη μια πλευρά.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε όλες οι περιοχές να ταιριάζουν σφιχτά, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί πλήρης στεγανότητα.
 • Μόνο τότε η κομμένη ραφή είναι κολλημένη με κόλλα ή Scotch tape.

Σημαντικό! Εάν η μόνωση δεν ταιριάζει στενά, το συμπύκνωμα στο σωλήνα εξαερισμού θα απορροφηθεί από τη μόνωση. Αυτό όχι μόνο θα οδηγήσει στον σχηματισμό μούχλας και στη μυρωδιά της υγρασίας, αλλά και στη σκουριά - σύντομα θα χρειαστεί αλλαγή του σωλήνα.

Παραδείγματα σφαλμάτων μόνωσης

Παράδειγμα # 1

Το μπάνιο είναι χωρίς παράθυρα, το μέγεθός του είναι 2 x 2,5 m. Ο αερισμός γίνεται με τη μορφή σωλήνα εξάτμισης PVC με διατομή 110 mm. Μέσω της ξύλινης οροφής, ο αγωγός αερισμού πηγαίνει στη σοφίτα (μήκους 2,5 μ.), Και στη συνέχεια στο δρόμο. Και ένα κομμάτι σωλήνα αερισμού στη σοφίτα είναι μονωμένο. Ventruba στο μπάνιο με ενσωματωμένο ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής. Το χειμώνα, η συμπύκνωση αρχίζει να στάζει στο σύστημα εξαερισμού. Πώς να λύσετε το πρόβλημα;

Όλα βρίσκονται σε λανθασμένη μόνωση. Ήταν απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά το "σημείο δρόσου". Ακόμη και αν ο αγωγός στη σοφίτα είναι μονωμένος, παραμένει ανοιχτός στην οροφή, παρουσιάζεται μια πτώση θερμοκρασίας και, ως εκ τούτου, σχηματίζεται συμπύκνωμα. Ως εκ τούτου, συνιστάται, ξεκινώντας από την οροφή και τελειώνοντας με την έξοδο του στο δρόμο, να μονώνεται με τη βοήθεια θερμομονωτικών υλικών. Μερικοί ιδιοκτήτες απομονώνουν επίσης το τμήμα του δρόμου των αεραγωγών, το οποίο είναι επίσης σωστό.

Παράδειγμα # 2

Σε παλαιότερα κτίρια, το σύστημα εξαερισμού παρουσιάζεται με τη μορφή αμιαντού σωλήνα που διέρχεται από τη σοφίτα στο δρόμο. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να βρεθεί ότι στάζει από τον εξαερισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις το νερό αποστραγγίζεται από τους κάδους. Πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται εάν θα συμβάλει η θέρμανση; Μετά από όλα, ο ψυχρός αέρας δροσίζει και μετατρέπεται σε συμπύκνωμα.

Σε ιδιωτικά σπίτια, ξεκινώντας από το ανώτατο όριο, τυλίξτε το σωλήνα με μια θερμάστρα, έτσι ώστε το πάχος να είναι 100 mm, θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας εκτροπέας στο άκρο του σωλήνα εξαερισμού. Αν το σπίτι είναι πολυώροφο, οι αμιαντοτσιμέντοι σωλήνες, όπως οι γαλβανισμένοι, έχουν ένα κενό μεταξύ τους, ο οποίος δεν είναι κλειστός. Ως εκ τούτου, κρύο αέρα και δροσίζει αυτή την περιοχή, σχηματίζοντας συμπύκνωμα στον εξαερισμό τροφοδοσίας.

Για να διορθώσετε το πρόβλημα, πρέπει να δημιουργήσετε αποστάτες, να εγκαταστήσετε το ξυλότυπο και να ρίξετε το τσιμέντο. Αυτή η μέθοδος ελέγχου συμπυκνωμάτων εμποδίζει τους ψυχρούς ανέμους να εισέλθουν στον εξαερισμό. Οι αεραγωγοί σε τέτοια σπίτια είναι σε ένα τούβλο σωλήνα, είναι απαραίτητο να το διερευνήσει. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε το κονίαμα για να σφραγίσετε τις ρωγμές μεταξύ των τούβλων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν θερμαντήρα για να τυλίξετε τον αγωγό αέρα. Τέτοιες απλές μέθοδοι βοηθούν στην εξάλειψη του συμπυκνώματος στον εξαερισμό.

Άλλες μέθοδοι για την εξάλειψη του συμπυκνώματος

Επιλογή # 1

Ίσως, η επιλογή της θέρμανσης κάποιος δεν θα λειτουργήσει, τότε μπορείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Ο σωλήνας εξαερισμού που διέρχεται από τη σοφίτα αποσυνδέεται. Ένα σημείο με κωνικό βύσμα εισάγεται στο σημείο αποσύνδεσης. Στη θέση του κώνου, το συμπύκνωμα θα αποστραγγιστεί. Το αποσπασμένο τμήμα του σωλήνα εξαερισμού που πηγαίνει στο δρόμο θα πρέπει να εγκατασταθεί στο τσάι. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται αποστράγγιση συμπυκνωμάτων από τους αεραγωγούς. Δεν είναι ακριβό και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, το κύριο πράγμα είναι να εγκαταστήσετε σωστά το τσάι στον αεραγωγό. Περαιτέρω, είναι απαραίτητη η μόνωση αυτής της δομής και αντί της αποστράγγισης συμπυκνωμάτων είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός σωλήνα διαμέσου του οποίου θα ρέει το συμπύκνωμα.

Σημαντικό! Σε θερμοκρασίες κάτω από το νερό, το συμπύκνωμα στο σωλήνα μπορεί να παγώσει, οπότε αυτή η μέθοδος μπορεί να θεωρηθεί προσωρινή και να μην λύσει το πρόβλημα.

Παράδειγμα:

Στο ιδιωτικό σπίτι υπάρχουν 2 μπάνια, σε καθένα από τα οποία οι ανεμιστήρες εξάτμισης είναι εξοπλισμένοι σε αεραγωγούς. Για αερισμό, επιλέχθηκαν μεταλλικοί σωλήνες διατομής 125 mm. Οι σωλήνες εξαερισμού συγκρατείται σε οριζόντια θέση πάνω σε ένα μη θερμαινόμενο σοφίτα (μήκος ενός σωλήνα μήκους 7,5 μέτρων του άλλου σωλήνα 9 m.), Και στη συνέχεια να βγει. Οι σωλήνες είναι μονωμένοι με ορυκτοβάμβακα. Το χειμώνα υπάρχει συμπύκνωση τι να κάνετε; Και το ποσό της είναι πολύ μεγάλο, το νερό ρέει ακόμα και μέσω των ανεμιστήρων.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για την επίλυση του προβλήματος, η μόνωση του σωλήνα πρέπει να γίνει εντελώς, μέχρι το τελευταίο τμήμα που πηγαίνει στο δρόμο. Είναι δυνατή η τοποθέτηση της εξόδου του σωλήνα εξαερισμού απευθείας στην οροφή χωρίς οριζόντια τμήματα, εξοπλισμένα με ανεμιστήρα χωρίς κανάλι και στροβιλοαπορροφητήρα. Τελευταία είναι η καλύτερη επιλογή, στον τόπο όπου ο εξαερισμός είναι σε ένα ιδιωτικό σπίτι που στάζει σύνολο απομάκρυνση συμπυκνωμάτων, μέσω του οποίου το νερό θα είναι ήρεμη skapyvat, για παράδειγμα, στο σύστημα αποχέτευσης.

Επιλογή # 2

Στον παλιό εξαερισμό κατασκευάζεται στέλεχος και εγκαθίσταται ένα νέο σύστημα εξαερισμού. Σε ένα δωμάτιο όπου οι περισσότεροι καπνοί είναι εγκατεστημένοι στον ανεμιστήρα εξαγωγής. Συχνά μια μηχανική συσκευή είναι τοποθετημένη σε ένα παράθυρο παραθύρου. Ο νωπός αέρας μπορεί να τροφοδοτηθεί από μια βαλβίδα παροχής, η οποία είναι εγκατεστημένη κοντά στην μπαταρία ή πίσω από ένα λέβητα αερίου. Η τοποθέτηση βαλβίδων τροφοδοσίας κοντά στον εξοπλισμό θέρμανσης θα θερμαίνει τον αέρα χειμώνα και η απώλεια θερμότητας στο σπίτι θα είναι ελάχιστη. Μια τέτοια ακριβή επιλογή, σας επιτρέπει να αφαιρέσετε μόνιμα το συμπύκνωμα από τον εξαερισμό.

Η σωστή προσέγγιση στη μόνωση των σωλήνων εξαερισμού λύνει τέτοια προβλήματα - αυξάνοντας τη λειτουργία των αεραγωγών. Ηχομόνωση κατά τη διέλευση των αέριων μαζών. Μείωση των θερμικών απωλειών το χειμώνα. Η συμπύκνωση δεν στάζει από τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία. Αποτρέπει την εξάπλωση φωτιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σήμερα, οι θερμαντήρες σε καταστήματα παρουσιάζονται με τη μορφή κυλίνδρων, κορδονιών, ημικαλίνων. Η διάμετρος πρέπει επίσης να επιλεγεί μεμονωμένα. Το πάχος της μόνωσης είναι επίσης διαφορετικό. Η προσέγγιση στο ζήτημα της μόνωσης των αεραγωγών συνιστάται ακόμη και στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σπιτιού.

Εγκατάσταση συλλέκτη συμπυκνωμάτων για εξαερισμό

Για κάποιο λόγο, μπορεί να συσσωρευτεί συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ιδιωτικών και πολυκατοικιών.

Μια εκδήλωση της προβλήματα στην εξαερισμού είναι misted παράθυρα, υγρασία στους τοίχους, η μυρωδιά της υγρασίας, μύκητα. Θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος kondesatosbornik εξαερισμού ή μόνωση κανάλια, είναι απαραίτητη, γιατί το σωστό αερισμό δεν πρέπει να διαρρεύσει.

Τα βυθισμένα παράθυρα - ένα από τα πρώτα σημάδια δυσλειτουργίας του εξαερισμού. Θέρμανση των καναλιών - επίλυση του προβλήματος

Γιατί σχηματίζεται συμπύκνωμα;

Η συμπύκνωση στον εξαερισμό είναι η υγρασία από το εσωτερικό του καναλιού.

Η συσσώρευση υγρού οδηγεί σε μια σειρά προβλημάτων, ως αποτέλεσμα, η μούχλα εμφανίζεται στο σπίτι. Εάν υπάρχει μεγάλη υγρασία, τότε το χειμώνα ο εξαερισμός δεν λειτουργεί λόγω του μπλοκαρίσματος από τον πάγο. Το καλοκαίρι, το υγρό βγαίνει στους τοίχους. Ο σωστός αερισμός σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν επιτρέπει αυτό.

Γιατί δημιουργείται υγρασία στους σωλήνες:

 • ο αγωγός δεν είναι μονωμένος.
 • η μόνωση του σωλήνα γίνεται με σφάλματα.
 • Ο εξαερισμός συναρμολογείται από ελαττωματικά υλικά χαμηλής ποιότητας.
 • Οι τοίχοι και τα δάπεδα του σπιτιού είναι κακώς μονωμένα.
 • στο υπόγειο του κτιρίου συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα υγρασίας.
 • απόφραξη του εξαερισμού του ορυχείου από τη σκόνη και τα συντρίμμια ·
 • διακοπή του συστήματος ύδρευσης ·
 • ακατάλληλη τοποθέτηση του καλύμματος καυσαερίων ή του ανεμιστήρα εξαγωγής.
 • μια μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας έξω από το σπίτι και μέσα σε αυτό.

Ο εξαερισμός μπορεί να ρέει εάν το σπίτι βρίσκεται κοντά σε μια λίμνη. Κατά την ξήρανση μεγάλων ποσοτήτων ρούχων μέσα στο δωμάτιο, μπορεί επίσης να σχηματιστεί συμπύκνωση.

Σωστή σύστημα εξαερισμού και να απαλλαγούμε από το συμπύκνωμα σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι σε πολυώροφα διαμερίσματα. Οι κάτοικοι πολυκατοικιών απαγορεύονται να καθαρίζουν ή να μονώνουν τα ίδια τα κανάλια. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στον εξαερισμό

Αφαιρέστε το συμπύκνωμα από το σωλήνα εξαερισμού όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για να το ξεφορτωθείτε, πρέπει να εξαλείψετε την αιτία. Εάν υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση:

 • αντικατάσταση σωλήνων, ελαττωματικά μέρη της δομής εξαερισμού.
 • μόνωση και μόνωση των σωληνώσεων εξαερισμού.
 • αποστράγγιση του συμπυκνώματος από τον εξαερισμό.
 • stub παλιά και εγκατάσταση νέου εξαερισμού.

Ο τέταρτος τρόπος αποφυγής της υγρασίας στους σωλήνες είναι ο πιο ριζοσπαστικός και δαπανηρός. Χρησιμοποιείται εάν οι δύο πρώτες μέθοδοι δεν βοηθούσαν στην εξάλειψη του σχηματισμού συμπυκνωμάτων.

Για την απομόνωση σωλήνων ή την απομάκρυνση της υγρασίας είναι δυνατή ανεξάρτητα. Το κυριότερο είναι να εξοικειωθείτε με τους κανόνες και την ακολουθία των έργων.

Κανόνες μόνωσης εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Πού πρέπει να είναι μονωμένος ο αγωγός εξαερισμού; Χρειάζεται να τυλίξετε τους σωλήνες καθ 'όλο το μήκος τους; Αυτές είναι οι πρώτες ερωτήσεις που πρέπει να ξέρετε για την απάντηση, εάν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα με το συμπύκνωμα.

Ο σωλήνας χρειάζεται μόνωση στον τόπο όπου παρατηρείται η διαφορά θερμοκρασίας. Όταν αλλάζει η θερμοκρασία, ο αέρας από το δρόμο στους σωλήνες γίνεται υγρός. Αυτό συμβαίνει στη ζώνη, η οποία ονομάζεται "σημείο δρόσου". Αυτός ο ιστότοπος απαιτεί απομόνωση. Στο πρώτο στάδιο, πρέπει να βρείτε ένα σημείο, και στη συνέχεια να επιλέξετε υλικά και να αρχίσετε να εργάζεστε.

Για να θερμάνετε τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία που χρειάζεστε από την οροφή, τελειώστε με σοφίτα και πρόσβαση στην οροφή.

Ο καθαρός αέρας διαφέρει από την αρχή της εξάτμισης λειτουργίας. Απομονώστε το σύστημα τροφοδοσίας με έναν ειδικό τρόπο: σε μεγάλους χώρους απομονώστε τις βαλβίδες. Η ιδιαιτερότητα των εργασιών στην θέρμανση των συστημάτων παροχής αέρα εξαρτάται από το μήκος του καναλιού και τον τρόπο εγκατάστασής του.

Υλικά για τη μόνωση των αεραγωγών

Χρησιμοποιείται μια ποικιλία πολυμερών υλικών για την μόνωση του σωλήνα εξαερισμού. Διαφέρουν στις τιμές και τις ιδιότητες μόνωσης. Τα συστήματα εξαερισμού εφοδιασμού και εξαγωγής είναι μονωμένα με τα ίδια υλικά.

Τύποι υλικών για μόνωση σωλήνων εξαερισμού:

 • ορυκτό μαλλί.
 • διογκωμένο πολυστυρόλιο ·
 • αφρός πολυπροπυλενίου.
 • πολυαιθυλένιο (αφρώδες).

Αφρώδες πολυαιθυλένιο - ένα δημοφιλές είδος υλικού για τη μόνωση σωλήνων εξαερισμού

Τα υλικά πρέπει να αγοραστούν μετά τη μέτρηση του μήκους και της διαμέτρου των αγωγών εξαερισμού.

Σχέδιο εργασιών μόνωσης σωλήνων

Μπορείτε να θερμαίνετε το σύστημα εξαερισμού μόνοι σας ή με τη βοήθεια επαγγελματιών. Για να πραγματοποιήσετε τη δουλειά με τα χέρια σας, η οδηγία θα σας βοηθήσει:

 1. Σκουπίστε το σωλήνα εξαερισμού.
 2. Βιδώστε το μονωτικό υλικό στο επιθυμητό τμήμα του σωλήνα.
 3. Ασφαλίστε τη θερμάστρα με συνδετήρες ή ταινία.

Το υλικό πρέπει να είναι στεγανό έναντι του σωλήνα, διαφορετικά το συμπύκνωμα θα υγράνει τη μόνωση. Μεταξύ του σωλήνα και μόνωση μύκητα εμφανίζονται, και ο σωλήνας σκουριάς (αν δεν είναι πλαστικό). Με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Υπάρχουν θερμαντήρες που επαναλαμβάνουν το σχήμα του σωλήνα. Για την τοποθέτηση πρέπει να κόψουν, να στερεωθούν σφιχτά στο σωλήνα, να στερεωθούν και η ραφή να κολληθεί πυκνά με κόλλα ή ταινία.

Αποστράγγιση της υγρασίας από τον εξαερισμό

Υπάρχει ένας ακόμη απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στον εξαερισμό: αποστράγγιση του υγρού στη συλλογή. Η αποστράγγιση του συμπυκνώματος από τους αεραγωγούς γίνεται όταν το σύστημα δεν μπορεί να μονωθεί για κάποιο λόγο. Για να διορθώσετε τη συλλογή υγρασίας από τους σωλήνες εξαερισμού, η οδηγία θα βοηθήσει:

 1. Βρείτε το χαμηλότερο σημείο στον αγωγό εξαερισμού ελέγχοντας τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής. Αν ο αερισμός είναι οριζόντια τοποθετημένος, οποιοδήποτε τμήμα του διαύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή συμπυκνωμάτων. Εάν οι σωλήνες είναι τοποθετημένοι κεκλιμένα ή κατακόρυφα, το κάτω άκρο χρησιμοποιείται για την απόσυρση.
 2. Στην κάτω τρύπα, τοποθετήστε το τσάι. Ο πλευρικός κλάδος κατευθύνεται προς τα κάτω.
 3. Για την απομάκρυνση του δοχείου αποστράγγισης συμπυκνωμάτων - ένα γυαλί, ένα κυλινδρικό δοχείο.

Καθώς σχηματίζεται, το συμπύκνωμα θα στραγγίσει στο δοχείο. Η αποστράγγιση του υγρού από το γυαλί γίνεται χειροκίνητα.

Εάν συμπύκνωμα τοποθετείται σε ένα απρόσιτο τμήμα του αγωγού, είναι απαραίτητο να επιπροσθέτως εξοπλίσει τον εύκαμπτο σωλήνα. Ο σωλήνας θα εκφορτώσει το συμπύκνωμα στο αποχετευτικό δίκτυο ή στο δρόμο.

Συλλέξτε το συμπύκνωμα από τον αγωγό αερισμού μπορεί να απορροφηθεί από απορροφητικά, απορροφούν την υγρασία. Οι ουσίες συνήθως συσκευάζονται σε κυλινδρικές κασέτες. Εισάγονται στον σωλήνα στη ζώνη εισροής διήθησης. Περιοδικά, οι κασέτες πρέπει να αφαιρούνται και να ξηραίνονται.

Νέος εξαερισμός

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα είτε με βρύση είτε με τη βοήθεια της θέρμανσης, θα βοηθήσει μόνο το παλιό στέλεχος και η εγκατάσταση νέου εξαερισμού. Ο αναγκαστικός εξαερισμός εγκαθίσταται σε δωμάτια με την υψηλότερη υγρασία: κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού πραγματοποιείται σε χώρους με υψηλή υγρασία (για παράδειγμα, στην κουζίνα)

 1. Ανεμιστήρες καυσαερίων. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι μπορείτε να το τοποθετήσετε σε έναν τοίχο ή ένα παράθυρο. Οι λεπίδες ανεμιστήρων φέρουν το ρεύμα αέρα από το δωμάτιο στο εξωτερικό περιβάλλον.
 2. Εκχυλίστρια. Ένα αναντικατάστατο εξάρτημα για την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών, αερίων και υγρασίας στην κουζίνα. Τοποθετήστε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Είναι δυνατή η σύνδεση των αγωγών εξαγωγής προς το δρόμο μέσω ενός τοίχου ή παραθύρου.
 3. Βαλβίδες τροφοδοσίας. Η εισροή καθαρού αέρα θα διασφαλίσει την κανονική κυκλοφορία του αέρα στο καθιστικό. Υπάρχουν εισόδους αέρα τοίχου και παραθύρου. Οι συσκευές τοίχου είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν με τα χέρια τους. Για να διασφαλιστεί ότι ο εισερχόμενος αέρας το χειμώνα δεν ήταν κρύος, οι βαλβίδες συνιστώνται να τοποθετούνται πίσω από τη θέρμανση.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας λειτουργούν ανεξάρτητα. Για κουκούλες και ανεμιστήρες απαιτείται πηγή τάσης.

Το κόστος του εξοπλισμού εξαερισμού εξαρτάται από την παραγωγική ικανότητα και τον κατασκευαστή. Μπορείτε να επιλέξετε προσιτές συσκευές. Η εγκατάσταση του νέου αερισμού στο σπίτι θα κοστίσει στους ιδιοκτήτες είναι ακριβά λόγω του στελέχους του παλαιού συστήματος και της νέας εγκατάστασης. Ο υπολογισμός και η εργασία πραγματοποιούνται μόνο από επαγγελματίες. Σε πολυώροφο κτίριο, η απόφαση για διακοπή του εξαερισμού πρέπει να ληφθεί συλλογικά. Είναι αδύνατο να διαταραχθεί το σύστημα μόνο σε μία τοποθεσία.

Στο πρώτο στάδιο της εργασίας, οι ειδικοί υπολογίζουν τον αριθμό των οπών και μετρούν τις παραμέτρους διατομής. Μόνο μετά από αυτό ξεκινήσει να μπλοκάρει το έργο του σπιτιού εξαερισμού του σπιτιού.

Αποφύγετε την υγρασία στο σπίτι. Η συμπύκνωση μπορεί να σχηματιστεί στον εξαερισμό για διάφορους λόγους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος - να το μονώσετε, να το αφαιρέσετε ή να το πνίξετε. Η θέρμανση και η αποστράγγιση του συμπυκνώματος μπορεί να γίνει με το χέρι. Το βύσμα του άξονα εξαερισμού εκτελείται σωστά μόνο από επαγγελματίες. Οι μηχανικές συσκευές εμποδίζουν τη στασιμότητα του αέρα, την εμφάνιση ακατέργαστης οσμής και το σχηματισμό αιχμαλωσίας στους τοίχους.

Πώς να αφαιρέσετε μόνιμα το συμπύκνωμα στο σωλήνα εξαερισμού σε ιδιωτικό σπίτι;

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητέ αναγνώστη! Ο σχηματισμός συμπυκνώματος στα κανάλια του συστήματος εξαερισμού απειλεί με σοβαρό πρόβλημα, όπως διαβροχή τοίχων και δαπέδων, εμφάνιση υγρασίας στο σπίτι. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό κηλίδων μούχλας και μυκητιακών κοιλοτήτων, που καταστρέφει την κατασκευή και βλάπτει την υγεία των ενοικιαστών. Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο σωλήνα εξαερισμού μιας ιδιωτικής κατοικίας θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στον εξαερισμό

Η υγρασία μέσα στους σωλήνες εξαερισμού μπορεί να σχηματιστεί λόγω:

 • απουσία θερμομόνωσης των αεραγωγών ·
 • χρήση για υλικά χαμηλής ποιότητας για μονωτικά μέτρα.
 • παραβίαση της αεροστεγανότητας των αεραγωγών.
 • ακατάλληλη συναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού.
 • πολύ υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.
 • τη ρύπανση των σωλήνων εξαερισμού.
 • ελαττώματα και ζημιές στις βασικές δομές του κτιρίου (υποβρύχια θεμελίωση, υγρασία στο υπόγειο, ανεπαρκής θέρμανση δαπέδου και τοίχων κ.λπ.)

Οι αιτίες της συμπύκνωσης μπορεί επίσης να είναι ένας ελαττωματικός σωλήνας νερού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, η ύπαρξη σταθερών πηγών εξάτμισης και οι ιδιαιτερότητες του κλίματος στην περιοχή κατοικίας. Σε κάθε περίπτωση, αν το νερό ξεροθεί από την κουκούλα, τότε ήρθε η ώρα για επείγουσα δράση.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού με διάφορους τρόπους:

 • Μονωθήστε αγωγούς αέρα ή εξαλείψτε ελαττώματα στην υπάρχουσα μόνωση (εάν υπάρχει). Για μόνωση, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τύπους μόνωσης:
 1. υαλοβάμβακα. Η πιο φθηνή και ασφαλή όσον αφορά την ουσία φωτιά, αλλά χρονοβόρα για την εγκατάσταση, τελικά slozhivaetsya και χάνει μονωτικές ιδιότητες του κάτω από την επίδραση της υγρασίας. Η εργασία με υαλοβάμβακα είναι απαραίτητη με τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού για μάτια και αναπνοή, μετά την εγκατάσταση, η μόνωση πρέπει να καλύπτεται με αλουμινόχαρτο ή γαλβανισμένη και στερεωμένη με επίδεσμο.
 2. βαμβακερό βαμβάκι. Αυτή η μόνωση είναι παρόμοια με τα χαρακτηριστικά του υαλοβάμβακα, αλλά πιο ανθεκτική στην υγρασία.
 3. αποσπώμενο κέλυφος αφρού. Τα δύο μισά τοποθετούνται στον αεραγωγό και συνδέονται με άκρες γλωττίδας και αυλάκωσης. Το πλαστικό αφρού παρέχει καλή θερμική προστασία, δεν φοβάται την υγρασία, ωστόσο είναι εύκολα αναφλεγόμενο από τη δράση μιας ανοικτής φλόγας και εκπέμπει τοξικές ουσίες κατά την καύση.
 4. κελύφη αφρού πολυουρεθάνης ή αφρού. Κόστος περισσότερο, αλλά έχουν μεγαλύτερη μηχανική αντοχή. Κατά την εγκατάσταση στερεώστε ένα πλέξιμο σύρμα.
 5. σωλήνες με εγκοπή κατά μήκος ολόκληρου του αφρώδους πολυαιθυλενίου. Ο θερμαντήρας είναι διαθέσιμος σε διάφορα μεγέθη και διαμέτρους, δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθεί - τοποθετείται απλά στον αεραγωγό, είναι ανθεκτικός σε υψηλή υγρασία και μηχανική πρόσκρουση.
 • Τοποθετήστε την αφαίρεση του συμπυκνώματος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προσδιορίσετε το χαμηλότερο σημείο του συστήματος, εάν πρόκειται για ένα οριζόντιο κανάλι, τότε οποιοδήποτε τμήμα αυτού του σωλήνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση της παγίδας ατμού. Εάν ο αγωγός είναι τοποθετημένος κάθετα ή σε κεκλιμένη θέση, τότε το κατώτερο άκρο χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του συστήματος εκκένωσης. Στο άνοιγμά του τοποθετείται ένα μπλουζάκι, το πλευρικό τμήμα του οποίου κατευθύνεται προς τα κάτω και συνδέεται μια παγίδα συμπυκνωμάτων.
 • Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού του τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής. Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν έδωσαν το σωστό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να καμφθεί το παλιό σύστημα εξαερισμού και να οικοδομήσουμε έναν πιο αποτελεσματικό εξαερισμό του αναγκαστικού τύπου. Η μεγαλύτερη πηγή καπνοδόχων είναι η κουζίνα, οπότε είναι στον αγωγό ή στο παράθυρο, πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής. Θα διευκολύνει την εκροή από το χώρο του χρησιμοποιημένου αέρα. Η εισροή μάζας φρέσκου αέρα θα παρέχεται από τις βαλβίδες εισαγωγής τοιχώματος που βρίσκονται πίσω από τις συσκευές θέρμανσης.

Συμβουλές ειδικών

Τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τη συμπύκνωση;

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές παρέχονται από ειδικούς στον τομέα αυτό:

 • όταν εγκαθιστάτε οριζόντια τμήματα, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την κλίση των αγωγών προς την κατεύθυνση του δρόμου, διαφορετικά συλλέγεται νερό και ρέει μέσα στο δωμάτιο.
 • βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει μια παγίδα ατμού.
 • Το επάνω άκρο του σωλήνα εξαερισμού πρέπει να προστατεύεται με γείσο ή εκτροπέα.
 • είναι απαραίτητο να μονώνονται όλα τα τμήματα των αγωγών εξαερισμού που διέρχονται από τους μη θερμαινόμενους χώρους και το δρόμο, καθώς και τις πρόσθετες συσκευές και συσκευές που περιλαμβάνονται στη σύνθεσή τους.

Πώς να αποφύγετε τη συμπύκνωση στον εξαερισμό

Για την αποφυγή συμπύκνωσης στους αγωγούς, το σύστημα αερισμού πρέπει να αερίζεται συχνότερα. Με την αύξηση της πρόσληψης καθαρού αέρα, η υγρασία στα δωμάτια μειώνεται. Είναι επίσης επιθυμητό να περιοριστεί ο αριθμός των γλάστρες γλάστρες λουλουδιών, δεν επιτρέπουν μακρά να βράσει κατσαρόλα στην κουζίνα με το καπάκι ανοιχτό, σε εύθετο χρόνο να καθαρίσει τα κανάλια και σκουπίστε υγρές επιφάνειες.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη δυνατότητα συντήρησης του συστήματος εξαερισμού. Πραγματοποιήστε το σε καιρό με τον άνεμο με τον ακόλουθο τρόπο:

 • Αφαιρέστε τη σχάρα εξαερισμού.
 • Φέρτε έναν αναμμένο αγώνα στην τρύπα και παρατηρήστε την κίνηση της φωτιάς.
 • ελλείψει έλξης, πραγματοποιείται καθαρισμός καναλιών.
 • επιστρέψτε τη μάσκα στη θέση της. Για σφιχτή και ερμητικά κλειστή σύνδεση δικτύου, πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς.

Εάν η υγρασία είναι υψηλή και η εξωτερική θερμοκρασία χαμηλή, το σύστημα μπορεί να γίνει πολύ υγρό. Για να μειώσετε το σχηματισμό συμπυκνωμάτων σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, εάν ανοίξετε ελαφρά το παράθυρο φύλλου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς και πού να μονώσετε σωστά τους αεραγωγούς

Απομονώστε το τμήμα του αεραγωγού όπου πραγματοποιείται ενεργή επαφή θερμού και ψυχρού αέρα. Κατά την αφαίρεση του σωλήνα εξαερισμού μέσω του τοίχου, πρέπει να μονώνεται ένα τμήμα που οδηγεί στον εκτροπέα. Εάν ο αγωγός διέρχεται από κρύο σοφίτα, τότε αυτό το τμήμα πρέπει να είναι μονωμένο.

Η ίδια η διαδικασία της θέρμανσης πραγματοποιείται ως εξής:

 • στεγνώστε την επιφάνεια του σωλήνα εξαερισμού. Στη συνέχεια τα γαλβανισμένα κανάλια επεξεργάζονται από έξω με αντιδιαβρωτική ένωση. Οι πλαστικοί αγωγοί δεν εκτίθενται στη διάβρωση, απλά το στεγνώνουν.
 • Το θερμικά μονωτικό υλικό κυλίνδρου ή πλάκας τυλίγεται σφικτά στο πρόβλημα τμήμα του αγωγού και στερεώνεται με έναν επίδεσμο. Μόνωση υπό μορφή κελυφών ή αποσπώμενο σωλήνα προσαρμόζεται πάνω στον αγωγό έτσι ώστε οι αρθρώσεις των επιμέρους στοιχείων εφάπτονται μεταξύ τους. Όλες οι διαμήκεις και εγκάρσιες αρθρώσεις είναι κολλημένες με ενισχυτική κολλητική ταινία ή ταινία αλουμινίου.
 • στην κορυφή είναι τοποθετημένο ένα μεταλλικό περίβλημα ή ένα πλέγμα βαφής, ακολουθούμενο από σοβάτισμα της επιφάνειας του θερμικού μονωτήρα.

Η εγκατάσταση της θερμομόνωσης με τη συσκευή πλαισίου μπορεί να προβληθεί σε βίντεο:

Συχνά λάθη της θέρμανσης

Εάν ο αγωγός εξαερισμού στην μονωμένη σοφίτα και το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα και μία βαλβίδα αντεπιστροφής και το συμπύκνωμα συνεχίζει να μειώνεται, το πιο πιθανό υπέπεσε στα ακόλουθα σφάλματα:

 • δεν ήταν μονωμένο τμήμα του σωλήνα, που βρίσκεται στο σώμα του κεφαλιού τοίχου ή της οροφής. Στη δίοδο του καναλιού διαμέσου των δομών εγκλεισμού πρέπει να εγκατασταθεί μανίκι με μόνωση.
 • δεν υπάρχει θερμομόνωση στο εξωτερικό του αγωγού.
 • οι βαλβίδες εξαερισμού δεν είναι μονωμένες.
 • πολύ λεπτό στρώμα μόνωσης.
 • υπάρχουν κενά στα αρθρώματα των μονωτικών υλικών.

Συμπέρασμα

Προβλήματα με τη μορφή νερού στάγδην από τον εξαερισμό μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε σπίτι. Και για να μην προκληθεί ζημιά στην περιουσία και, ακόμα χειρότερα, η απώλεια της υγείας, σημειώνοντας την εμφάνιση της υγρασίας στον αγωγό αέρα, να λάβουν επείγοντα μέτρα για να διορθωθεί η κατάσταση. Εγγραφείτε στο κανάλι μας και μοιραστείτε χρήσιμες ιδέες στα κοινωνικά δίκτυα.

Πώς να εξαλείψετε τη συμπύκνωση στον εξαερισμό. Βήμα-βήμα οδηγίες

Το συμπύκνωμα δεν είναι απλά μια πηγή υγρασίας και γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη των μυκήτων και της εξάπλωσης των επιβλαβών βακτηρίων και μούχλα - είναι αρκετά μια επιθετική υγρού, η οποία καταστρέφει σταδιακά δομικά υλικά, ακόμα και όπως το μέταλλο και μπετόν. Και για να λύσει αυτό το πρόβλημα είναι απαραίτητη, αλλά θα πρέπει να μάθετε πρώτα, όταν το κάνει αυτό πολύ συμπυκνωμένο.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στο σύστημα εξαερισμού

Οι λόγοι, στην πραγματικότητα, πολλά και ποιος από αυτούς οδηγεί στην εμφάνιση υγρών σταγονιδίων στις εσωτερικές επιφάνειες των καναλιών αέρα, μπορεί να προσδιοριστεί μόνο αφού εξαλειφθεί ο καθένας.

Οι κυριότερες πηγές είναι:

 • Μη μονωμένα κανάλια αέρα.
 • Λανθασμένη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του.
 • Παραβίαση της στεγανότητας των γραμμών αέρα.
 • Καταστροφή του στόματος των αεραγωγών σε σοφίτα ή οροφή.
 • Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.

Η αναπόφευκτη αιτία συμπύκνωσης είναι η επαφή του θερμού υγρού αέρα από ένα δωμάτιο με ψυχρές μάζες αέρα του δρόμου. Και όσο περισσότερο υπάρχει διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας ροής αέρα στο σύστημα εξαερισμού και της εξωτερικής θερμοκρασίας, τόσο περισσότερη υγρασία θα συμπυκνώνεται στα τοιχώματα των αεραγωγών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα τα προβλήματα αρχίζουν στην εκτός εποχής και το τέλος και την ζεστή εποχή.

Η πρώτη μέθοδος: η θέρμανση των αεραγωγών

Για να μάθετε πώς να εξαλείψετε το συμπύκνωμα στον εξαερισμό και να λύσετε αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, θα πρέπει να ενεργήσετε σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο: την εξάλειψη των ελαττωμάτων στο σχεδιασμό των αγωγών αέρα και την κίνηση του σημείου δρόσου πέραν των ορίων εξαερισμού.

Είναι πιο εύκολο να γίνει αυτό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, σε ένα σπίτι διαμερισμάτων είναι πιο δύσκολο.

Σε μια ιδιωτική κατοικία είναι απαραίτητο να τυλίξετε το σωλήνα με θερμαντήρα, για πάχος 50-100mm. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια ομπρέλα ή έναν εκτροπέα στην κεφαλόδεσμο, πράγμα που θα αποτρέψει την υγρασία της μόνωσης.

Για ένα κτίριο διαμερισμάτων, η μόνωση πρέπει να ξεκινήσει με προσεκτική μελέτη των εξόδων των αγωγών. Στη σοφίτα ή στην οροφή υπάρχει ένα συγκεκριμένο κτίριο, στο οποίο εξέρχονται οι αεραγωγοί ολόκληρης της εξόδου. Εάν οι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ή αμιαντοτσιμέντο, ο χώρος μεταξύ τους δεν είναι σφραγισμένος. Σε αυτά τα διαστήματα μεταξύ των σωλήνων εισέρχεται ο ψυχρός αέρας, ψύγοντας έτσι τον αγωγό αέρα, ο οποίος συναντά με μάζες θερμού αέρα και μετατρέπει την υγρασία σε συμπύκνωμα.

Ερωτήσεις από τους αναγνώστες:

 • Είναι απαραίτητο να γίνουν ορισμένοι αποστάτες ανάμεσα στα κανάλια αέρα, πάνω στα οποία θα παράγεται ο αναρτημένος ξυλότυπος. Στη συνέχεια ρίξτε τα κενά με το διάλυμα μέχρι το στόμα. Αυτή η μέθοδος, αν και δεν μονώνει τον αγωγό, αλλά εμποδίζει την είσοδο ψυχρού αέρα στους αεραγωγούς.
 • Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν όλες οι ρωγμές και τα ελαττώματα του σωλήνα τούβλου, μέσα στον οποίο βρίσκονται οι αγωγοί, με τη βοήθεια τσιμεντοκονίας.
 • Το επόμενο στάδιο θα είναι η μόνωση αυτής της δομής. Οποιοσδήποτε θερμαντήρας ρολών ή πλακών θα πρέπει να τυλίγεται προσεκτικά σε ένα σωλήνα και να στερεώνεται με σχάρες στην επιφάνεια. Μετά από αυτό, η πιο σωστή απόφαση θα είναι να τοποθετήσετε ένα κουτί κατάλληλων διαστάσεων, κατασκευασμένο από μέταλλο. Είναι δυνατόν να στερεωθεί στην επιφάνειά του ένα πλέγμα βαφής και να επικαλυφθεί η επιφάνεια του θερμαντήρα. Όλα εξαρτώνται από την ικανότητά σας και τα οικονομικά σας.

Μέθοδος 2: αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

Εάν ο αγωγός αέρα είναι μονωμένος για κάποιο λόγο, δεν είναι δυνατό και το συμπύκνωμα στάζει από το σωλήνα εξαγωγής, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο αφαίρεσης του.

Η τρίτη μέθοδος: η οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Αυτή η μέθοδος ελέγχου του συμπυκνώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν οι προηγούμενες δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα: πρόκειται για την παραγωγή ενός νέου συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού με ένα βύσμα του παλαιού συστήματος εξαερισμού.

Στην κουζίνα, η μεγαλύτερη πηγή καπνού και έτσι μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Μπορεί να τοποθετηθεί στη δουλειά και να περάσει μέσα από το πάχος του φέροντος τοιχώματος. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο παράθυρο. Αυτός ο ανεμιστήρας θα αντλήσει αέρα από την κουζίνα και όλα τα δωμάτια, αλλά για να μην διαταραχθεί η ροή του αέρα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να διογκωθεί η μάζα του αέρα. Αυτό μπορεί να γίνει με το άνοιγμα των παραθύρων στα δωμάτια, αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε βαλβίδες εισόδου στο τοίχωμα. Εγκαθίστανται πίσω από τις συσκευές θέρμανσης, εντελώς αθέατες, πρακτικές και δεν απαιτούν πηγή τάσης.

Πολλά προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν συμπύκνωση στον εξαερισμό. Πώς να ξεφορτωθεί αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να λύσει όλους τους μισθωτές του σπιτιού μαζί. Είναι λοιπόν η πιο αποτελεσματική εργασία για να απαλλαγούμε από αυτή τη μάστιγα, διότι ο εξαερισμός είναι ένας μόνο οργανισμός, η παραβίαση του οποίου σε κάθε περιοχή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε όλους τους άλλους.

Η σύζυγός μου και εγώ αγόρασα ένα σπίτι. Αμέσως άρχισε να κάνει επισκευές και εγκατέστησε ένα σύστημα εξαερισμού, το οποίο δεν ήταν στο σπίτι. Ο εξαερισμός εγκαταστάθηκε από ειδικούς. Μέσα σε τρεις μήνες παρατήρησα ότι το συμπύκνωμα συλλέγεται στους σωλήνες εξαερισμού. Έχω υποβάλει αίτηση σε μια εταιρεία που εγκατέστησε ένα σύστημα εξαερισμού με αξίωση. Ο λόγος για την απελευθέρωση του συμπυκνώματος σε μένα αφαιρέθηκε με τη θέρμανση των καναλιών αέρα. Τώρα με τα έργα αερισμού στο σπίτι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Αγόρασα ένα εξοχικό σπίτι ήδη έτοιμο και φυσικά, κατά την αγορά, δεν έδωσα προσοχή στο συμπύκνωμα. Ήδη τότε, όταν άρχισαν να ζουν στο σπίτι, συνειδητοποίησα ότι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο δεν εμφανίζεται συμπύκνωση. Και στο μπάνιο και στην τουαλέτα, και στην κουζίνα. Προσδιόρισα την αιτία με τον κακώς διευθετημένο εξαερισμό. Ενέκρινε τις εξόδους αέρα στη σοφίτα με τη βοήθεια ενός μεταλλικού. Στην κουζίνα έχω εγκαταστήσει έναν ανεμιστήρα εξάτμισης.

Έπρεπε να μονώσω τον αεραγωγό και, παρεμπιπτόντως, βοήθησε πραγματικά. Το πρόβλημα με το συμπύκνωμα επιλύθηκε.

Προσωπικά, ξεκίνησα αρχικά μια ξεχωριστή βρύση για το συμπύκνωμα από σωλήνες αμιάντου κατά την εγκατάσταση εξαερισμού στην ιδιωτική μου κατοικία. Όσο για μένα - αυτό είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα υλικά, που δεν παραβιάζει τη στεγανότητα των σωλήνων και εκτελεί τέλεια τις λειτουργίες του. Την ίδια στιγμή, κατά την οικοδόμηση μιας σάουνας, αποφάσισα να σώσω ένα τσάι με μια βρύση για το συμπύκνωμα και να μην το βάλουμε καθόλου. Κατόρθωσα να το μετανιώσω αυτό τρεις φορές, επειδή η υγρασία του συμπυκνώματος καλύπτεται πλήρως σε ολόκληρο το ξύλινο πάτωμα του λουτρού. Ποτέ μην αποθηκεύετε σε αγωγούς εξαερισμού, καθώς και σε συλλέκτη συμπυκνωμάτων, γιατί οι συνέπειες θα είναι φορές πιο σοβαρές.

Παρατήρησα συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού, αλλά θεωρούσα ότι είναι ο κανόνας. Τώρα καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα του συστήματος εξαερισμού, το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί.

Διάβασα το άρθρο και συμφωνώ απόλυτα με τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό. Εγώ ο ίδιος έχω ήδη αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Στη ντάκα, το λουτρό κατασκευάστηκε ανεξάρτητα χωρίς τη βοήθεια ειδικών, αφού δεν υπήρχαν επιπλέον χρήματα για να πληρώσουν για τις υπηρεσίες τους. Μετά από λίγο, εμφανίστηκε συμπύκνωση στην αίθουσα αναμονής, έφτασε ακόμα και ο μύκητας και η μούχλα. Άρχισα να ψάχνω για την αιτία. Αποδείχθηκε ότι ο εξαερισμός δεν λειτούργησε σωστά. Σε γενικές γραμμές, καταρχήν, στα κατασκευαστικά θέματα είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε τους πλοιάρχους. Ερωτηθείς φίλοι. Ως αποτέλεσμα, ήταν δυνατό να λυθεί το πρόβλημα με τη βοήθεια ενός θερμαντήρα. Τώρα ξέρω ότι άλλες επιλογές ήταν δυνατές.

Ιδιωτικό σπίτι: Εξαερισμός και συμπύκνωμα

Καλησπέρα, έτρεχα σε ένα πρόβλημα.
Μια ιδιωτική μονοκατοικία, ο εξαερισμός γίνεται μέσω ενός πλαστικού σωλήνα 110 από 1 όροφο σε σοφίτα. 2 σωλήνες στην κουζίνα και ένα στο μπάνιο. Βγαίνοντας αργά από αυτούς τους σωλήνες, τι μπορώ να κάνω;

zyxXxa έγραψε:
1 όροφος στη σοφίτα.

, πέρα από την οροφή, ή πώς; Οι σωλήνες στη σοφίτα πρέπει να είναι μονωμένοι!

Θέρμανση στη ψυχρή ζώνη. Αυτό είναι όλο.
Δεν υπάρχουν όλα. Τώρα έχετε επίσης παγοκλείσματα στην οροφή. Φέρσατε ζεστό ζεστό αέρα σε μια κρύα σοφίτα.

zyxXxa έγραψε:
Τι μπορεί να γίνει;

Τον χειμώνα, βάζω τα παχιά με ένα θερμαντήρα.

sansan21 έγραψε:
, πέρα από την οροφή, ή πώς; Οι σωλήνες στη σοφίτα πρέπει να είναι μονωμένοι!

Οι επισκευαστές πρότειναν να τεμαχιστεί ο σωλήνας και να τυλιχτεί με ταινία scotch.

Ο χρήστης trubo4ist έγραψε:
Θέρμανση στη ψυχρή ζώνη. Αυτό είναι όλο.
Δεν υπάρχουν όλα. Τώρα έχετε επίσης παγοκλείσματα στην οροφή. Φέρσατε ζεστό ζεστό αέρα σε μια κρύα σοφίτα.

Πώς είναι καλύτερα να ζεσταθεί; Λοιπόν, στην οροφή μιας κλήσης μόνο από το δρόμο, νομίζω ότι δεν είναι πολύ επικριτική η παρουσία των κροσσών εκεί

DV1 έγραψε:
Τον χειμώνα, βάζω τα παχιά με ένα θερμαντήρα.

Τα υπολείμματα στερεά ή με οπές εξαερισμού; Ή μια θερμάστρα στις στρόβιλους;

Τα τεμάχια είναι στερεά τοποθετημένα, μαζί με μια θερμάστρα, χωρίς κενά και ρωγμές. Κάντε στον εαυτό σας παρατηρήσει ότι κορυφές υγρασία κατά την περίοδο του φθινοπώρου, του χειμώνα, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι μηδέν έως -10 βαθμούς, υγρό, ιδρωμένο παράθυρα, θέρμανση δεν λειτουργεί πάντα, αλλά σε αυτή την εποχή του αερισμού απαιτείται. Το χειμώνα, η υγρασία δεν παρατηρήθηκε, η ανταλλαγή αέρα επιτυγχάνεται λόγω της πόρτας εισόδου και των παραθύρων.

Αλλά αν οι αγωγοί εξαερισμού είναι ανοιχτοί το χειμώνα, η υγρασία συμπυκνώνεται επίσης, ο παγετός στους σωλήνες παρατηρείται σε μεγάλα κρυολογήματα και με κλειστή θερμότητα στα μάτια μου.

Ετικέτες στη σοφίτα, αυτό δεν είναι καλό. Όταν η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο είναι πάνω από το μηδέν, οι λιωμένοι κρησφύλακες θα διαρρεύσουν μέσα από τα ανώτατα όρια και την οροφή.

Αυτή η μέθοδος κλεισίματος εξαερισμού για το χειμώνα έχει λειτουργήσει καλά στην περίπτωσή μου, όχι το γεγονός ότι θα λειτουργήσει για σας.

zyxXxa έγραψε:
στη σοφίτα

Βγάλτε όλους τους σωλήνες πάνω από την οροφή και μονώστε ολόκληρη τη ψυχρή ζώνη στο στόμα.

Glasser Μια καλή επιλογή. Και μπορούν να μειωθούν σε ένα;
Και αν θέλετε να φτιάξετε ακόμα ένα σοφίτα, πόσο καλύτερα να κάνετε αερισμό;

zyxXxa έγραψε:
Μια καλή επιλογή. Και μπορούν να μειωθούν σε ένα;

Καλύτερο μπάνιο και ξεχωριστή κουζίνα.

zyxXxa έγραψε:
Και αν θέλετε να φτιάξετε ακόμα ένα σοφίτα, πόσο καλύτερα να κάνετε αερισμό;

Ο ίδιος σωλήνας, ξεκινά από την κορυφή της σοφίτας, πηγαίνει πάνω από την οροφή. Εάν η σοφίτα είναι ζεστή, τότε μονώστε το σωλήνα. Και γιατί:

zyxXxa έγραψε:
2 σωλήνες στην κουζίνα

Ο Glasser έγραψε:
Καλύτερο μπάνιο και ξεχωριστή κουζίνα.
Ο ίδιος σωλήνας, ξεκινά από την κορυφή της σοφίτας, πηγαίνει πάνω από την οροφή. Εάν η σοφίτα είναι ζεστή, τότε μονώστε το σωλήνα. Και γιατί:
?

2 σωλήνες ένα εξαερισμό ένα άλλο απόσπασμα.
Πρέπει να βάλω τα καπάκια με οπές αερισμού;

zyxXxa έγραψε:
Πρέπει να βάλω τα καπάκια με οπές αερισμού;

Απλά τυλίξτε το εξωτερικό μέρος των σωλήνων με ένα θερμαντήρα και στερεώστε το.

Glasser Φυσικά δεν άκουσε και έβαλε ένα στέλεχος. Το πρωί παρακολούθησα το ντους από τον εξαερισμό.
Σήμερα θα κτίσω ένα σωλήνα στη σοφίτα και θα τον μονώσω

Ο σωλήνας προεξέχει κατά 20 cm, αυξάνεται κατά ένα μέτρο, ρυθμίζει τη γωνία, τυλίγει το ορυκτό μαλλί και πάλι συμπυκνώνεται. Τι κάνω λάθος;

Μινβατ πιθανότατα πολύ σφιχτά τυλιγμένο; Ποιο είναι το πάχος του πουκάμισου; Εάν χρησιμοποιείτε roll minvata, τότε πρέπει να πάρετε πάχος στρώματος. Και στη σοφίτα είναι απαραίτητο να κόψετε έναν ανεμιστήρα αγωγών στον σωλήνα, τότε ο σωλήνας εξαγωγής από το διαμέρισμα θα θερμανθεί καλύτερα. Κοιτάς, και το σημείο δρόσου θα περάσει. Με την ευκαιρία, συνειδητοποίησα ότι ο σωλήνας έχει επεκταθεί ήδη στο δρόμο; Δεν υπήρχε ανάγκη να γίνει αυτό.

ishuddin Ναι, το ορυκτό μαλλί είναι πολύ σφιχτά τυλιγμένο. Πάχος 2-3 εκατοστά του πουκάμισου. Δεν υπάρχει κύλινδρος. Έχω επιμηκυνθεί στη σοφίτα. Η κουζίνα έδειξε 2 σωλήνες αυξήθηκε κατά ένα μέτρο + γωνία από πάνω, και από το μπάνιο οδήγησε στο δρόμο, μόνωση μισό σωλήνα, μερικά μέτρα. Τώρα είναι κρύο στο μπάνιο και πολλή συμπύκνωση, σαν να λιώνει ένα ντους.
Θέλω να επιστρέψω το παλιό, να βγάλω από το δρόμο. Και ο αερισμός στην κουζίνα συνιστάται να αφαιρέσετε τη γωνία

Μέσα, λέω, όπως και εγώ.
Ζω σε μια ιδιωτική διώροφη κατοικία. Στον δεύτερο όροφο δεν υπήρχε εξαερισμός, όλα ιδρωμένα.
Πριν από ένα μήνα αποφάσισα να κάνω τον εξαερισμό. Έπεσε μια τρύπα στη σοφίτα, βάλτε ένα πλαστικό σωλήνα σε αυτό στα 100.
Διάτρητη οπή του σοφίτα σε μια στέγη, εισάγεται σε αυτό ένα μεταλλικό σωλήνα 100, προηγμένη πάνω από την κορυφογραμμή, περίπου 20 cm (όπως okozalos αργότερα ώσης είναι πολύ ισχυρή, τραπέζι χαρτοπετσέτες πέταξε μακριά στη σωλήνα ροπής).
Στη σοφίτα, ο σωλήνας συνδέθηκε με πτυχώσεις αλουμινίου. Στη σοφίτα, το ύψος της δομής ήταν περίπου 2,5 μ.
Αγοράζεται στο κατάστημα για μόνωση ventilljatsiej (κάποιο σωλήνα αφρώδες ελαστικό με πάχος τοιχώματος περίπου 1 cm.) Ο πωλητής ισχυρίστηκε ότι είναι ένα πολύ αξιόλογο μόνωση, όλα το αγοράσει. Βάλτε αυτό το "θαύμα" -εξαγωγέα στο κυματοειδές χαρτί, τυλιγμένο σε ταινία scotch.
Αποδείχτηκε ακανθώδης. Η συμπύκνωση άρχισε να στάζει στο σπίτι.
Αποφάσισα να περιμένω λίγο, για να δω τι θα συμβεί στη συνέχεια. Επιπλέον τίποτα δεν άλλαξε. Από τον αερισμό (στο προκαθορισμένο βάζο), μια μέρα, περίπου 100-150 γραμμάρια νερού στάχτηκαν.
Σήμερα αποφάσισα να αλλάξω τα πάντα (ζέσταμα). Έβγαλα τον αφρό καουτσούκ αφρού "θαύμα-yudo" από την αυλάκωση. Gofra μισό (1m από κάτω) ήταν ζεστό, το πάνω μισό - κρύο, σχηματίστηκε συμπύκνωση.
Αγόρασα minvats (φύλλα 1200x600x50 mm). Το έκανα με τρύπημα σε 2 στρώματα (10 εκατοστά), τα στερεώσαμε όλα με αυτοκόλλητη ταινία (τα φύλλα, φυσικά, ήταν ελαφρά σπασμένα, αλλά τίποτα, όλα έλειπαν). Χρησιμοποίησα 5 φύλλα από ορυκτοβάμβακα για αυτό. Από πάνω, όλα ήταν τυλιγμένα σε μεμβράνη πολυαιθυλενίου (έτσι ώστε το ορυκτό μαλλί να μην καταρρέει, να μην θρυμματίζεται) και να το φτιάχνει με ταινία scotch.
Την τρέχουσα στιγμή, έχουν περάσει 8 ώρες από το τέλος της εργασίας, η πτώση του ανεμιστήρα στο προαναφερθέν βάζο δεν έπεσε πτώση.
Συμπέρασμα: Είναι καλύτερα να μονώσετε το σωλήνα στη σοφίτα, αν minvato, τότε όχι σε 2-3 cm, όπως γράφτηκε σε μια από τις προηγούμενες θέσεις, αλλά σε 10 cm.

Πώς να αφαιρέσετε μόνιμα τη συμπύκνωση στο σωλήνα εξαερισμού;

Με τη σωστή διάταξη στο σύστημα εξαερισμού, η συμπύκνωση δεν πρέπει να συμβεί: ο θερμός αέρας ακολουθεί τους νόμους της αεροδυναμικής από το δωμάτιο προς τα έξω, συλλαμβάνοντας τα σταγονίδια υγρασίας. Αλλά συχνά κατά τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, συσσωρεύεται κάποια υγρασία στην εσωτερική επιφάνεια των αγωγών.

Η συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού είναι αποτέλεσμα της υψηλής υγρασίας του αέρα σε συνδυασμό με μια διαταραχή στη λειτουργία του συστήματος, καθώς και την ακατάλληλη λειτουργία των χώρων διαβίωσης.

Αυτό απέχει πολύ από ένα αβλαβές φαινόμενο. Εκτός από την παραβίαση της υγειονομικά πρότυπα, και τον κίνδυνο των αναπνευστικών και αλλεργικών νόσων, το συμπύκνωμα έχει μια καταστρεπτική επίδραση επί των εσωτερικών επιφανειών των τεχνικών έργων, έτσι ώστε η υγρασία στους αγωγούς αέρα είναι καλύτερα να ξεφορτωθεί.

Αιτίες συμπύκνωσης

Στη φυσική, υπάρχει η έννοια του "σημείου δρόσου". Αυτό είναι το τμήμα του συστήματος όπου υπάρχει πάντα μια πτώση της θερμοκρασίας (για παράδειγμα, ένα τμήμα ενός σωλήνα ή ενός τοίχου στη θέση της μετάβασης από ένα θερμαινόμενο δωμάτιο σε μια κρύα σοφίτα).

Σε αυτό το σημείο το νερό περνά από την αέρια κατάσταση στο υγρό και παραμένει κάτω από το βάρος του στην εσωτερική επιφάνεια του σωλήνα ή στους τοίχους. Με άλλα λόγια, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ένα από τα τμήματα του μηχανικού συστήματος, οι υδρατμοί συμπυκνώνουν αναπόφευκτα.

Η υψηλή υγρασία είναι η κύρια αιτία συμπύκνωσης. Η υγρασία διεισδύει στους αγωγούς αέρα από το δρόμο ή τις εγκαταστάσεις με διαφορετικούς τρόπους, αλλά το συμπύκνωμα σχηματίζεται για τους ακόλουθους λόγους:

 • όταν παραβιάζεται η αεροστεγανότητα των αεραγωγών.
 • με ανεπαρκή θέρμανση των επικοινωνιών μηχανικής ·
 • λόγω σφαλμάτων στη μόνωση των σωλήνων.
 • όταν χρησιμοποιείτε ελαττωματικά μονωτικά υλικά.
 • λόγω των συντριμμιών των αεραγωγών αερισμού με τα συντρίμμια.

Εκτός από την εσωτερική σφάλματα που σχετίζονται άμεσα με σφάλματα στη ρύθμιση των αεραγωγών, αυξημένη υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να παρατηρηθεί λόγω του εδάφους στο οποίο βρίσκεται το κτήριο, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των κατοικιών και των τεχνικών εγκαταστάσεων.

Για παράδειγμα, η αυξημένη υγρασία του εδάφους στο οποίο στέκεται το σπίτι, συχνά οδηγεί στην κατακρήμνιση του ιδρύματος με υπόγεια ύδατα, που προκαλεί την υγρασία να ανεβαίνει μέσω των μηχανικών συστημάτων και να διεισδύει στον εξαερισμό.

Μερικές φορές, παρατηρείται υψηλή υγρασία αέρα λόγω παραβίασης των κανόνων λειτουργίας των χώρων. Για παράδειγμα, η ξήρανση του πλυμένου ρούχου σε ένα δωμάτιο είναι μία από τις συχνότερες αιτίες συμπύκνωσης, όχι μόνο στον εξαερισμό, αλλά και σε τοίχους, παράθυρα και άλλες επιφάνειες.

Σημαντικό! Μερικές φορές δημιουργείται συμπύκνωση ακόμη και όταν το σύστημα εξαερισμού σχεδιάζεται και εγκαθίσταται σωστά. Ο λόγος για τον σχηματισμό σταγονιδίων νερού καθίσταται πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας μέσα και έξω από τον αγωγό εξαερισμού. Για παράδειγμα, αυτό παρατηρείται το χειμώνα, όταν η διαφορά θερμοκρασίας είναι μεγαλύτερη από 60 μοίρες.

Μέθοδοι αφαίρεσης για το συμπύκνωμα

Εξαλείψτε το συμπύκνωμα από τον εσωτερικό εξαερισμό - μια προτεραιότητα για τους κατοίκους, καθώς η υψηλή υγρασία στις εγκαταστάσεις είναι γεμάτη με παραβίαση του μικροκλίματος.

Πάρα πολύ υγρός αέρας σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας και μυκήτων επικίνδυνο για τους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε αναπνευστικές παθήσεις (αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα).

Η εμφάνιση μιας συγκεκριμένης οσμής στα δωμάτια είναι μια άλλη συνέπεια της υψηλής υγρασίας.

Το συμπύκνωμα στους σωλήνες από μόνο του είναι ανεπιθύμητο, επειδή το υγρό περιέχει επιθετικά συστατικά, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς τις κατασκευές από μέταλλο και σκυρόδεμα. Μπορείτε να πολεμήσετε με συμπύκνωση με πολλούς τρόπους.

Μόνωση θερμικής προστασίας

Η μέθοδος αυτή αφορά τα ιδιωτικά κτίρια χαμηλού ύψους, όπου οι ιδιοκτήτες έχουν το πλήρες δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε ενδοεπιχειρησιακά συστήματα μηχανικής. Για μόνωση αγωγών που φέρνουν τον αέρα από τους χώρους της κουζίνας, μπάνια και σαλόνια μπορεί να χρειαστεί να διαλύσει προσωρινά τα χωρίσματα τοίχων και άλλων μη δομικών, για να φτάσουμε στους αγωγούς εξαερισμού.

Αν αυτό μπορεί να γίνει, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πρότυπα μονωτικά υλικά για τη στεγανοποίηση και τη μόνωση των αεραγωγών:

 • ορυκτό μαλλί.
 • διογκωμένο πολυαιθυλένιο.
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • αφρού πολυουρεθάνης.

Ανάλογα με το σχήμα των αγωγών και τη θέση τους, είναι δυνατή η χρήση μόνωσης ρολών ή κελύφους PPU, η οποία προστατεύει τους στρογγυλεμένους αγωγούς μεταλλικών αγωγών.

Αυτό είναι σημαντικό! Το μονωτικό στρώμα πρέπει να στερεώνεται όσο το δυνατόν πιο σφιχτά, έτσι ώστε να μην σχηματίζεται ένα κενό μεταξύ του σωλήνα και του στρώματος μόνωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή στη μόνωση των αεραγωγών θα πρέπει να δοθεί στις τοποθεσίες στο λεγόμενο. σημείο δρόσου - το τμήμα της μετάβασης από το θερμαινόμενο δωμάτιο στη σοφίτα και την έξοδο στην οροφή. Είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί προσοχή στη στεγανότητα στις διασταυρώσεις των σωλήνων.

Το τμήμα του σωλήνα που εξέρχεται από το ζεστό δωμάτιο πρέπει να τυλίγεται με θερμαντήρα, το πάχος του οποίου δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 100 mm. Στο εξωτερικό τμήμα του αεραγωγού - στην κεφαλή του σωλήνα - εγκαθίσταται ένας εκτροπέας, ο οποίος βελτιώνει την πρόσφυση και προστατεύει τον αεραγωγό από την ατμοσφαιρική υγρασία.

Αποστραγγίστε το συμπύκνωμα

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν έχουν την ικανότητα, το χρόνο και την επιθυμία να παρεμβαίνουν στο σύστημα εξαερισμού και να μονώσουν τον αγωγό αέρα και σε άλλες περιπτώσεις, η μόνωση δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να ανασυγκροτηθεί το σύστημα εξαερισμού για τη μηχανική αποστράγγιση της υγρασίας από το σύστημα. Για το λόγο αυτό, ο αγωγός του αεραγωγού, ο οποίος παίρνει αέρα από τις εγκαταστάσεις στο δρόμο, γυρίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση (κατά 90 μοίρες) μετά την προκαταρκτική αποσυναρμολόγηση.

Τοποθετώντας το σωλήνα σε κατακόρυφη θέση, στην κορυφή του είναι εγκατεστημένος ένας άλλος σωλήνας που οδηγεί στην οροφή. Το τμήμα του σωλήνα, που είναι στραμμένο προς τα κάτω, θα χρησιμεύσει για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος, το οποίο θα αποστραγγιστεί απλά. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να βάλετε ένα στοιχείο κώνου στο κεφάλι του κάτω σωλήνα, που χρησιμεύει ως ομοιότητα με το κλειδί.

Προσοχή παρακαλώ! Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν επιπλέον σωλήνα διακλάδωσης, τον τύπο ενός σωλήνα που βρίσκεται στα συστήματα αυτόνομης θέρμανσης του λέβητα. Για αυτό, ένας μικρός εύκαμπτος σωλήνας μπορεί να συνδεθεί στον σωλήνα και να τον οδηγήσει στο σύστημα αποστράγγισης.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Εάν το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι είναι παρωχημένο, τότε οι παραπάνω μέθοδοι καταπολέμησης συμπυκνωμάτων ενδέχεται να μην αποφέρουν αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται στο σπίτι να εγκαταστήσει έναν καινούργιο εξαερισμό, διατηρώντας προηγουμένως το παλιό.

Στον αγωγό του παλαιού συστήματος, τοποθετείται ένα στέλεχος και στην κουζίνα στο παράθυρο ή στον τοίχο υπάρχει εγκατεστημένος ανεμιστήρας εξαγωγής, ο οποίος εξασφαλίζει αναγκαστική κυκλοφορία. Η συσκευή θα αντλεί αέρα από το δωμάτιο μαζί με μικροσκοπικά σταγονίδια υγρασίας.

Για την παροχή καθαρού αέρα στο σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον βαλβίδες εισόδου στο τοίχωμα. Συνήθως βυθίζονται στους τοίχους δίπλα στα θερμαντικά σώματα, έτσι ώστε οι μάζες του αέρα που προέρχονται από το δρόμο να θερμαίνονται και να μην επηρεάζουν το καθεστώς θερμοκρασίας.

Άλλοι τρόποι

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα, εκτός από την εξάλειψη των σφαλμάτων στη διάταξη των αεραγωγών - για τη μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Καλό θα είναι να προβεί σε έλεγχο όλων των τεχνικών εγκαταστάσεων και συστημάτων στο κτίριο, με έμφαση στο υπόγειο και ισόγειο, με τα οποία το έδαφος της υγρασίας μέσα στο κτίριο, δηλαδή την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα στεγανοποίηση του ιδρύματος. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση ειδικών μιγμάτων τσιμέντου με ένα διεισδυτικό αποτέλεσμα, ή να εφαρμόζουν ειδική επίστρωση ρολό.

Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από την περιοχή και τη διάταξη των χώρων.

Είναι επίσης απαραίτητο να φροντίσετε για την εξομάλυνση της υγρασίας του αέρα σε χώρους διαβίωσης. Ο τακτικός αερισμός θα μειώσει την υγρασία.

Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ειδικό κλιματιστικό με μια λειτουργία αφύγρανσης.

Είναι επιθυμητό να στεγνώσει τα ρούχα όχι στο καθιστικό, αλλά στο μπαλκόνι, αλλά το καλύτερο από όλα - σε μια ειδική μηχανή ξήρανσης.

Αφαίρεση συμπυκνωμάτων σε πλαστικό σωλήνα εξαερισμού

Επί του παρόντος, η αγορά κατασκευών είναι γεμάτη από διάφορα υλικά από τα οποία είναι δυνατό να κατασκευαστούν αεραγωγοί. Η διαφορά είναι στην ευκολία και την ταχύτητα εγκατάστασής τους, σε τιμή κλπ.

Σε αυτήν την εμπειρία, θα μιλήσουμε για ένα τέτοιο υλικό όπως ένας πλαστικός σωλήνας, συγκεκριμένα ένας σωλήνας αποχέτευσης. Ναι, αυτοί οι σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια ως αεραγωγοί και για αερισμό.

Αυτός ο τύπος σωλήνα μπορεί εύκολα να αερίζεται. Φτηνές, γρήγορα. Ένα πρόβλημα - εάν ο σωλήνας πηγαίνει στον "καθαρό αέρα", τότε σχηματίζει ένα συμπύκνωμα, το οποίο αποστραγγίζεται εύκολα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα.

Η μόνωση, προσωπικά από την εμπειρία μου, δεν δίνει 100% αποτέλεσμα. Εμφανίζεται υγρασία. Είναι απαραίτητο να κάνουμε κάτι... Κατά τη στιγμή της σύνταξης του άρθρου Οι έτοιμες λύσεις για την αφαίρεση του συμπυκνώματος από ένα πλαστικό σωλήνα δεν ήταν. Έπρεπε να "συλλογική εκμετάλλευση".

Η λύση είναι σχετικά απλή. Χρειάζεστε ένα "tee" των 90 βαθμών (45 δεν θα πάει, επειδή δεν είναι δυνατό να συγκεντρωθεί πλήρως το συμπύκνωμα). Δύο "άκρα" θα λειτουργούν στον εξαερισμό, και ένα - για τη συλλογή και την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.

Το συμπύκνωμα ρέει κάτω από το σωλήνα. Πρέπει λοιπόν να συλλέγεται στο χαμηλότερο σημείο. Ο εξαερισμός του αγωγού αερισμού θα είναι υπό γωνία 90 μοιρών. Αυτό, φυσικά, δεν είναι καλό, αλλά προσωπικά δεν βλέπω άλλη διέξοδο. Με αυτήν την προσέγγιση, χάνουμε κάποια "δύναμη" στον εξαερισμό, αλλά λειτουργεί, αν και με απώλειες.

Περαιτέρω. Χρειάζεστε εύκαμπτο σωλήνα 10 mm, πτυχή 20 mm. Ο εύκαμπτος σωλήνας εισάγεται επαρκώς μέσα στην αυλάκωση. Ο εύκαμπτος σωλήνας θα είναι μια κατοικία για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος και η αυλάκωση θα δώσει ακαμψία στον εύκαμπτο σωλήνα από σπασίματα και σφιγκτήρες κατά την εγκατάσταση και την περαιτέρω καλωδίωση του στο σύστημα αποχέτευσης.

Στο κάτω μέρος του τσιπ, τοποθετούμε έναν συλλέκτη συμπυκνωμάτων. Για αυτοπεποίθηση, έχανα πάντα τα πάντα με σιλικόνη.

Κρεμάστε τον εύκαμπτο σωλήνα στο τσοκ, στερεώστε τον με ένα σφιγκτήρα.

Αυτό είναι όλο. Το συμπύκνωμα ρέει στον συλλέκτη συμπυκνωμάτων. Μέσω της ένωσης έρχεται μέσα στο σωλήνα. Από τον εύκαμπτο σωλήνα, το νερό ρέει μέσα στο σύστημα αποχέτευσης μέσω ενός τσαγιού και μιας ελαστικής ταινίας.

Το πρόβλημα του συμπυκνώματος επιλύεται.

Όλη αυτή η κατασκευή έβαλα ένα αυτοσχέδιο κιβώτιο και κοιμήθηκα με πριονίδια. Δηλαδή, ολόκληρη η δομή είναι ζεστή. Παρακάτω, το συμπύκνωμα δεν συλλέγεται. Το μόνο που συλλέγεται παραπάνω - μεταφέρεται απευθείας στο σύστημα αποχέτευσης μέσω του εύκαμπτου σωλήνα.

Για εκείνους που λένε ότι ο εξαερισμός δεν μπορεί να συνδεθεί σε ένα, 90 μοίρες - όχι, κλπ. Έχω πάντα τα πράγματα (ναι, υπάρχει μια απώλεια στην απόδοση). Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει μια φυσική έλξη. Και όταν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε πρόσθετη και αυξημένη υγρασία - ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι συνδεδεμένος. Όλα εκτοξεύονται "με ένα κτύπημα".

Επιπλέον, έβαλα τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στο μπάνιο (τον ανεμιστήρα στον αγωγό αερισμού). Λειτουργεί ταυτόχρονα με το φως (εξακολουθεί να είναι δυνατή η σύνδεση μέσω του "χρονοδιακόπτη" με καθυστέρηση εκκίνησης / ταξιδιού ή μέσω ξεχωριστού διακόπτη). Θα εξηγήσω γιατί. Εάν στη συνήθη ώρα έχετε φυσικό αερισμό και το σπίτι δεν κρυώσει μέσα από αυτό, τότε στην "ημέρα του λουτρού" αυτής της ικανότητας, η φυσική εκχύλιση δεν είναι αρκετή και η υγρασία συμπυκνώνεται στους τοίχους, στον καθρέφτη. Και αυτό είναι μούχλα και μύκητας. Εάν ο φυσικός αερισμός αντιμετωπίσει την υγρασία και την "ημέρα του λουτρού" - τότε στη συνήθη ώρα το σπίτι σας φέρει απώλειες στη θερμότητα. Έτσι είτε απώλεια θερμότητας, ή υγρασία και μύκητας στους τοίχους. Ο αναγκαστικός εξαερισμός επιλύει αυτό το πρόβλημα και το δίλημμα. Δηλαδή, όταν είναι απαραίτητο να αυξηθεί η πρόσφυση - ενισχύουμε. Χρειαζόμαστε έναν κανονικό τρόπο εξαερισμού - "αναγκασμένος" είναι σιωπηλός.

Και πολλά άλλα. Ο μύκητας αερισμού (ξεχωριστό ακροφύσιο, τοποθετημένο στο υψηλότερο σημείο του σωλήνα), λαμβάνει μέγιστη απόδοση. Εγώ ακόμη και στο "κανονικό (σε σχήμα διαμαντιού)" μύκητα nakovyryal πρόσθετες τρύπες - αφαιρούνται άχρηστα jumpers. Επειδή αν οι τρύπες είναι μικρές, τότε μπορεί να συμβεί σχηματισμός πάγου, που θα συνδέσει το ventaktanal.

Πλοήγηση με αρχεία

Προσθέστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.

Πώς να χειριστείτε το συμπύκνωμα στους αεραγωγούς και τους σωλήνες νερού

Κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού, δίνεται μεγάλη προσοχή στην απομάκρυνση του συμπυκνώματος. Μπορεί να εγκατασταθεί στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες των καναλιών εξαγωγής και τροφοδοσίας. Ο λόγος για τον σχηματισμό του είναι η διαφορά στη θερμοκρασία των ίδιων των αγωγών και ο αέρας που διοχετεύεται μέσω αυτών. Το άρθρο μας θα σας πει πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στον σωλήνα εξαερισμού και πώς να ελαχιστοποιήσετε αυτήν την ανεπιθύμητη διαδικασία.

Αιτίες συμπύκνωσης

Αυτή η φυσική διαδικασία μπορεί να διευκολυνθεί από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Η διαφορά θερμοκρασίας που υπάρχει μεταξύ του ρεύματος παροχής και του αεριζόμενου χώρου. Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή, τόσο πιο κατακρημνιστικά υδρατμούς εμφανίζονται.
 2. Βλάβες στο σύστημα εξαερισμού. Η ανεπαρκής ροή αέρα ή η αδύναμη εξαγωγή οδηγεί στον σχηματισμό περίσσειας υδρατμών στους αγωγούς. Αντί να εγκαταλείψει γρήγορα το κανάλι, εγκαθίσταται στους τοίχους τους.
 3. Βλάβη στη θερμομόνωση των αεραγωγών. Σε αυτή την περίπτωση, ο ψυχρός αγωγός αρχίζει να έρχεται σε επαφή με σχετικά ζεστό αέρα, ο οποίος προκαλεί απότομη συμπύκνωση υδρατμών και μετέπειτα καθίζηση στα τοιχώματα της δομής.
 4. Λειτουργική αστοχία, η οποία οδηγεί σε αύξηση της συγκέντρωσης υδρατμών στο δωμάτιο. Μπορεί να συμβεί λόγω διακοπής του συστήματος ύδρευσης, πλημμύρας του κτιρίου με βροχή, απόψυξη ή υπόγεια ύδατα κ.λπ.
 5. Τα εποικοδομητικά μειονεκτήματα ενός αεριζόμενου δωματίου. Η κακή κατασκευή των θεμελίων και των οροφών, η ανεπαρκής θερμομόνωση των τοίχων κλπ. μπορεί να προκαλέσει υπερβολική υγρασία στο σύστημα εξαερισμού.

Εξετάσαμε τις βασικές αιτίες της εμφάνισης υγρού στους αεραγωγούς. Τώρα μαθαίνουμε πώς να αντιμετωπίζουμε το συμπύκνωμα στις σωληνώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να εξαλείψετε την αιτία, σε άλλες - προσπαθήστε να μειώσετε την ένταση της ίδιας της διαδικασίας.

Μέθοδοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία σε αγωγούς και σωλήνες νερού με δύο τρόπους:

 • εφαρμόστε προληπτικά μέτρα που θα αποτρέψουν τη συμπύκνωση των καπνών. Για παράδειγμα, μπορείτε να σπάσετε τις συνθήκες που συμβάλλουν στη συγκέντρωσή τους.
 • μειώστε την ένταση των διαδικασιών που οδηγούν σε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βασίζονται σε τέτοιες τεχνικές:

 1. Θέρμανση του αέρα παροχής. Η θερμοκρασία του αυξάνεται στους 15 ° C ή περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, μειώνεται η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας των καναλιών και του αέρα που ρέει διαμέσου αυτών. Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών - αερόθερμα για εξαερισμό, τα οποία είναι εγκατεστημένα στον αγωγό τροφοδοσίας. Αυτή η μέθοδος ελέγχου της περίσσειας συμπυκνώματος είναι αρκετά αποτελεσματική, αλλά δαπανηρή. Συνιστάται να το χρησιμοποιήσετε όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πέσει στο σημείο μηδέν του θερμόμετρου και κάτω.
 2. Επαναφορά της χωρητικότητας του συστήματος εξαερισμού. Χάρη σε αυτόν, όλη η υπερβολική υγρασία μπορεί να αφαιρεθεί από τους αεραγωγούς χωρίς εμπόδιο. Η αποκατάσταση σε αυτή την περίπτωση σχετίζεται με τον καθαρισμό των καναλιών από κυκλοφοριακές μαρμελάδες που σχημάτισαν παγετό ή σκουπίδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ζήτημα του τρόπου αποφυγής συμπύκνωσης στους σωλήνες μπορεί να λυθεί διαφορετικά - η περιοχή προβλήματος πρέπει να αφαιρεθεί καλύτερα και να αντικατασταθεί με ένα νέο κομμάτι σωλήνα.

Για τη σημείωση! Ο λόγος για την εφαρμογή αυτής της μεθόδου είναι η διακοπή της ανταλλαγής αέρα ή η μείωση της έντασης της. Σε αυτή την περίπτωση, ένα θραύσμα χαρτιού τουαλέτας που συνδέεται με τη σχάρα εξαερισμού θα πέσει και δεν θα συγκρατηθεί από τη δύναμη της ροής του αέρα.

 • Αποκατάσταση της θερμομόνωσης του αγωγού. Επιτρέπει τη μείωση της διαφοράς θερμοκρασίας εκτός και εντός του κλάδου εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, ενημερώστε τη στρώση υλικού που αντανακλά τη θερμότητα. Εναλλακτικά, οι αγωγοί μπορούν να θερμανθούν χρησιμοποιώντας θερμαντήρα καλωδίων.

  Δώστε προσοχή! Η ακεραιότητα του στρώματος θερμικής μόνωσης προσδιορίζεται καθαρά οπτικά. Αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, καθώς το μονωτικό υλικό τοποθετείται μόνο από το εξωτερικό του αγωγού.

 • Αφαιρέστε την υπερβολική υγρασία από το δωμάτιο. Μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα διαρροών στην παροχή νερού, θέρμανσης και αποχέτευσης, γεγονός που προκαλεί τη δημιουργία μικρών λακκούβων στο πάτωμα. Η μέθοδος αυτή έχει προληπτικό χαρακτήρα. Είναι απλό, φθηνό, αλλά αρκετά αποτελεσματικό. Με άλλα λόγια, η περίσσεια υγρασίας στο δωμάτιο πρέπει να καθαρίζεται συνεχώς και όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 • Αυξημένη ροή αέρα και εξαγωγή του. Επιτρέπει την αύξηση της συχνότητας της ανταλλαγής αέρα και τη σταθεροποίηση του ποσοστού υδρατμών στον αέρα. Αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί με την επέκταση των καναλιών (με φυσικό εξαερισμό) ή με την αλλαγή του εξοπλισμού υπό πίεση σε πιο ισχυρό (με μηχανικό αερισμό). Αυτή η μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιείται όταν δοκιμάζονται όλες οι άλλες μέθοδοι.

  Σημαντικό! Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα των ληφθέντων μέτρων, χρησιμοποιήστε τους αισθητήρες υγρασίας αέρα που είναι ενσωματωμένοι στον αγωγό (τροφοδοσία ή εξάτμιση).

  Ανάσυρση του σχηματισμένου υγρού

  Αλλά πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, όταν εξακολουθεί να σχηματίζεται συμπύκνωμα στους σωλήνες εξαερισμού; Μερικές φορές είναι απλά αδύνατο να σταματήσουμε μια τέτοια διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό πρέπει να εκτραπεί, δηλαδή να αποστραγγίζεται απλά από τον αγωγό.

  Αυτό γίνεται ως εξής.

  • Βρείτε το χαμηλότερο σημείο του αγωγού. Όταν τα κανάλια είναι τοποθετημένα οριζόντια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σημείο. Εάν το σύστημα είναι εγκατεστημένο κάθετα ή έχει κλίση, τότε θεωρείται ότι το σημείο αυτό είναι το κατώτερο άκρο του αγωγού.
  • Κόψτε το μπλουζάκι στο προοριζόμενο μέρος, έτσι ώστε το πλευρικό του κλαδί να στρέφεται αυστηρά.
  • Τοποθετήστε κάτω από αυτό ένα διαφανές "γυαλί" - το λεγόμενο κυλινδρικό δοχείο, στο οποίο θα συλλεχθεί το συμπύκνωμα.
  • Αδειάστε το δοχείο καθώς γεμίζεται (καθορίζεται οπτικά).

  Για τη σημείωση! Εάν το γυαλί είναι τοποθετημένο σε ένα δύσκολο για να φθάσει μέρος, τότε θα πρέπει να συμπληρωθεί με έναν εύκαμπτο σωλήνα που τεντώνεται στην αποχέτευση αποχέτευσης.

  Οι απορροφητικές ουσίες μπορούν επίσης να απορροφήσουν το συμπύκνωμα με υψηλές απορροφητικές ιδιότητες. Χύνονται σε κυλινδρικές κασέτες, οι οποίες στη συνέχεια τοποθετούνται στη ζώνη όπου βρίσκονται τα φίλτρα για το μέσο τροφοδοσίας. Οι κασέτες απομακρύνονται περιοδικά, ξηραίνονται και επανατοποθετούνται.

  Τώρα ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στους σωλήνες εξαερισμού. Ελπίζουμε ότι το σύστημά σας θα λειτουργήσει χωρίς αποτυχίες και θα έχετε πάντα καθαρό αέρα στο δωμάτιο.