Κουκούλες στην κουζίνα: βρύση ή ανακύκλωση;

Φανταστείτε μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς τέντωμα είναι αρκετά δύσκολη. Αυτή η συσκευή για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι σε θέση να αφαιρέσει από το δωμάτιο όλα τα προϊόντα καύσης που προκύπτουν από τη λειτουργία ενός αερίου ή ηλεκτρικής πλάκας. Η εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης βοηθά στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων ταυτόχρονα. Πρώτα απ 'όλα, να κάνει τον αέρα στην κουζίνα ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία. Η συλλογή σε αυτό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καρκινογόνων και άλλων ακαθαρσιών επηρεάζει δυσμενώς την υγεία σας, προκαλώντας πονοκέφαλο και κόπωση.

Δεύτερον, η κουκούλα κουζίνας σας επιτρέπει να διατηρήσετε την εμφάνιση των τοίχων, των οροφών, των υλικών φινιρίσματος και των υφασμάτων, προστατεύοντάς τα από το σχηματισμό μιας δυσάρεστης κολλώδους επίστρωσης που αποτελείται από σωματίδια λίπους και αιθάλης. Αυτή η στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις σόμπες αερίου, οι οποίες αποτελούν μεγάλο αριθμό προϊόντων καύσης. Εάν δεν οργανώσετε καλό αερισμό στην κουζίνα, οι καλλυντικές επισκευές θα πρέπει να γίνονται κάθε λίγους μήνες.

Προετοιμάζοντας για αγορά, πρέπει να κάνετε μια επιλογή ανάμεσα σε εκατοντάδες μοντέλα, να μελετήσετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ κουκούλας και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ή άλλου τύπου συσκευής. Ωστόσο, πριν επιλέξετε το σχεδιασμό της συσκευής, για να υπολογίσετε τις επιδόσεις και άλλες τεχνικές παραμέτρους, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τον τύπο της συσκευής εξαγωγής που θα εγκατασταθεί στην κουζίνα σας - βρύση ή κυκλοφορία. Θα μάθετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός από αυτούς τους τρόπους εργασίας μετά την ανάγνωση του άρθρου.

Ανάληψη ή κυκλοφορία: ποια είναι η καλύτερη;

Ποια θα πρέπει να είναι η κουκούλα - βρύση ή κυκλοφορία; Αυτή η ερώτηση τίθεται από όλους τους χρήστες, αλλά η επιλογή είναι μόνο για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή σπιτιών με εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού. Χωρίς σωστά τοποθετημένο αγωγό εξαερισμού, δεν υπάρχει νόημα ακόμα και της πιο ισχυρής συσκευής απόληξης.

Οι κουκούλες εξαγωγής με καθαρή μορφή είναι τώρα πολύ σπάνιες στην πώληση. Κατά κανόνα, κάθε μοντέλο μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα επιπλέον. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού μπορούν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν και τις δύο αρχές της εργασίας και να χρησιμοποιήσουν είτε ένα από αυτά, είτε και τα δύο με τη σειρά του, αλλάζοντας, για παράδειγμα, ανάλογα με την εποχή.

Για όσους δεν είναι τυχεροί με τον εξαερισμό στο διαμέρισμα, το ερώτημα για το είδος του εκχυτήρα που απαιτείται δεν αξίζει τον κόπο. Θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν μόνο ένα μοντέλο κυκλοφορίας που δεν απαιτεί αεραγωγό. Τα σύγχρονα όργανα αυτού του τύπου έχουν πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία θα συζητήσουμε περαιτέρω.

Πλεονεκτήματα των απορροφητών ανακύκλωσης

Μετά την ακρόαση των λαϊκών ωδών για την ισχύ και την αποδοτικότητα των καυσαερίων, μπορεί να αποφασιστεί ότι η κουκούλα με ανακυκλοφορία είναι η χειρότερη επιλογή. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της συσκευής, τον κατασκευαστή, το μοντέλο, την τιμή και άλλες παραμέτρους. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης για την κουζίνα έχουν πολλά πλεονεκτήματα που πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή, επειδή εκλείπουν από το κύριο μειονέκτημα - την απουσία αεραγωγού και συνεπώς τη δυνατότητα απομάκρυνσης του μολυσμένου αέρα έξω.

Ωστόσο, αν αναλύσουμε όλες τις πτυχές της λειτουργίας των συσκευών εξάτμισης κυκλοφορίας, αυτό το μείον μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν τη συσκευή ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την εγκατάσταση των φίλτρων αέρα, επειδή δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα. Τα μοντέλα που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης είναι ελαφριά και συμπαγή, έτσι ώστε να καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από ό, τι τα ανοιχτά. Πολλοί από αυτούς είναι τοποθετημένοι σε ντουλάπια κουζίνας. Ο αγωγός του αγωγού δεν θα διαταράξει το εσωτερικό του δωματίου. Λειτουργούν πολύ πιο ήσυχα και δεν δροσίζουν τον αέρα στο δωμάτιο το χειμώνα.

Αφού διαβάσετε τις παρακάτω ενότητες, θα μάθετε όλα σχετικά με τον τρόπο κυκλοφορίας στην κουκούλα και θα είστε σε θέση να συντάξετε τα δικά σας αντικειμενικά συμπεράσματα σχετικά με τα πραγματικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Αρχή λειτουργίας

Αν κοιτάξετε το λεξικό, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η επανακυκλοφορία είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση του ίδιου όγκου αέρα σε ένα κλειστό σύστημα με την επανεπεξεργασία του. Πώς γίνεται αυτή η αρχή στο κουζινάκι;

Όταν ενεργοποιείτε την κουκούλα κατά το μαγείρεμα, αρχίζει να αναρροφάται στον αέρα που προέρχεται από την κουζίνα με τη βοήθεια ισχυρών στροβίλων και ανεμιστήρων. Είναι κορεσμένο με υδρατμούς, σωματίδια λίπους, προϊόντα καύσης και άλλες ακαθαρσίες. Πριν επιστρέψει ξανά στο δωμάτιο, ο αέρας περνά μέσα από δύο βαθμούς καθαρισμού - χοντρό και λεπτό. Για το πρώτο, το φίλτρο λίπους που είναι εγκατεστημένο αμέσως πίσω από τον πίνακα εργασίας απαντά. Καθιστά τα σωματίδια λίπους και εξάτμιση, δεν τους επιτρέπει να διεισδύσουν μέσα στο μηχανισμό. Οι δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα καύσης απορροφούν το στοιχείο φίλτρου άνθρακα. Μετά από αυτό, ο καθαρισμένος αέρας μέσα από τις ειδικές οπές στο πάνω μέρος της συσκευής πηγαίνει πίσω στην κουζίνα.

Μιλώντας για την αρχή της λειτουργίας του καλύμματος ανακύκλωσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τα κύρια στοιχεία εργασίας - φίλτρα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα απόσυρσης του αέρα, είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα του καθαρισμού του. Τα φυσίγγια συλλογής λίπους είναι κατασκευασμένα για χρήση και επαναχρησιμοποιήσιμα. Μη υφασμένα, sintepon ή χαρτί στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά εγκαθίστανται, κατά κανόνα, σε μοντέλα προϋπολογισμού. Επιλέγοντάς τα, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η αντικατάσταση των φίλτρων θα πρέπει να γίνει περίπου μία φορά σε 2-4 μήνες. Αφού εξοικονομούσατε την αγορά κουκούλας, θα ξοδεύετε περιοδικά χρήματα για τη συντήρησή του.

Φίλτρα από ακρυλικό - μια ενδιάμεση επιλογή. Μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν αρκετές φορές, αλλά φθείρονται πολύ γρήγορα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα στοιχεία φίλτρου από αλουμινόχαρτο ή ανοξείδωτο χάλυβα θεωρούνται τα καλύτερα. Δεν αλλάζουν, αλλά καθαρίζονται μόνο καθώς λερώνονται. Τα φίλτρα ποιότητας εξυπηρετούν το ίδιο με τον καθαριστή αέρα.

Προηγουμένως, τα φίλτρα άνθρακα ήταν εξαιρετικά αναλώσιμα. Αλλά τώρα άρχισαν να εμφανίζονται στοιχεία που μπορούν να καθαριστούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, είναι δύσκολο να τα βρούμε προς πώληση, και είναι αρκετά ακριβό. Επομένως, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι κάθε λίγους μήνες πρέπει να αλλάξουν οι κασέτες. Πόσο συχνά αυτό γίνεται, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: την ποιότητα του στοιχείου, τον κατασκευαστή, το κόστος, την ένταση της εργασίας. Η διάρκεια ζωής των φίλτρων άνθρακα μπορεί να είναι από 3 μήνες έως ένα έτος.

Συμβουλές εγκατάστασης

Ανάλογα με το μοντέλο, η κουκούλα χωρίς βρύση μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή οροφή, ενσωματωμένη σε ένα ντουλάπι κουζίνας ή στον πάγκο. Για την τοποθέτηση οποιωνδήποτε αναρτημένων απορροφητών υπάρχει ένας μόνο κανόνας - η επιφάνεια εργασίας τους πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την εστία. Εάν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με φούρνο αερίου, η απόσταση είναι 75-80 cm, αν η ηλεκτρική είναι 65-70 cm. Το πλάτος του φίλτρου αέρα πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας, διαφορετικά η απόδοση της λειτουργίας μειώνεται σημαντικά.

Συνδετήρες που απαιτούνται για την τοποθέτηση κουκούλα σειράς, που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του, έτσι θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα μικρό σύνολο εργαλείων: ένα δράπανο (σφυρί), κατσαβίδι, σφυρί, κατσαβίδι, επίπεδο, μολύβι ή μαρκαδόρο.

Στον τοίχο ή στην οροφή, πρέπει να κάνετε μια σήμανση, η οποία στη συνέχεια να σηματοδοτήσει τα σημεία του τόπου όπου οι πείροι θα είναι φραγμένοι. Εδώ πρέπει να τρυπήσετε τρύπες. Αφού το περίβλημα του φίλτρου αέρα αναρτηθεί στους πείρους, με τη βοήθεια των βιδών αγκύρωσης τραβιέται σφιχτά στον τοίχο ή στην οροφή. Στη συνέχεια παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ηλεκτρικό δίκτυο και έλεγχος της λειτουργίας της.

Η ενσωματωμένη κουκούλα τοποθετείται σε ειδικό ντουλάπι κουζίνας. Το σώμα του είναι στερεωμένο στο άνω ή στο μέσο ράφι, και στην απουσία τους - στους πλευρικούς τοίχους. Ο καθαριστής αέρα είναι τοποθετημένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε μόνο ο πίνακας εργασίας να παραμένει ορατός.

Σχεδιασμός μοντέλων με επανακυκλοφορία

Ο σχεδιασμός των κουκούλες που λειτουργούν στον τρόπο κυκλοφορίας είναι πολύ διαφορετικός. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μοντέλο σύμφωνα με το γούστο σας: ένα μικρό ενσωματωμένο, περίτεχνα και ασυνήθιστο νησί, μοντέρνα και λιτή κλίση, παραδοσιακό θολωτό, το φως και σοβαρή σε σχήμα Τ. Οι κατασκευαστές παράγουν καθαριστές αέρα σε διάφορα στυλ: μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας, χώρα, ρετρό, κλασικό, μινιμαλισμό.

Δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς για την ποικιλία των έγχρωμων λύσεων. Η μετριοφροσύνη από αυτή την άποψη είναι διαφορετική μόνο στα ενσωματωμένα μοντέλα, τα οποία είναι σχεδόν τελείως κρυμμένα. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να επιλέξουν σχεδόν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αλλά οι σχεδιαστές δεν σταματούν εκεί. Η εμφάνιση ορισμένων αποσπασμάτων θυμίζει διακοσμητικά αντικείμενα ή πίνακες ζωγραφικής. Για φινίρισμα χρησιμοποιεί πλαστικό, γυαλί, ξύλο (συμπεριλαμβανομένων σπάνιων, ακριβών φυλών), μωσαϊκό, ζωγραφική, τεχνική χρωματισμένης υάλου, κρύσταλλα.

Διαφορές στα εκχυλίσματα με εκροή αέρα

Παρά τα πλεονεκτήματα των κυκλοφορούντων μοντέλων, οι κουκούλες με εξαερισμό για εξαερισμό είναι πιο δημοφιλείς. Αυτό οφείλεται στην υψηλή απόδοση και την άριστη ποιότητα καθαρισμού του αέρα, καθώς και στην ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης του φίλτρου. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε μεγάλους χώρους.

Οι κουκούλες με τον αγωγό είναι πιο αποδοτικές από αυτές που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης. Δεν διαθέτουν φίλτρο άνθρακα ανθεκτικό στη ροή του αέρα. Οποιεσδήποτε ακαθαρσίες, ανεξάρτητα από το πόσο σχηματίζονται, αφαιρούνται από τις εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, κατά την αγορά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όχι μόνο τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα των καθαριστών αέρα αιμορραγίας. Πρώτον, η τοποθέτησή τους είναι εντάσεως εργασίας, καθώς απαιτεί αεραγωγό. Δεύτερον, η εγκατάσταση της συσκευής απαιτεί αναγκαστικά ένα σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού. Τρίτον, λόγω της διέλευσης του αέρα μέσω του αγωγού, ειδικά κυματοειδούς, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Και τέταρτον, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής, η θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα μειώνεται, κάτι που είναι ανεπιθύμητο στην ψυχρή περίοδο.

Πώς είναι οι κουκούλες με εξάτμιση αέρα;

Η εσωτερική διάταξη των καυσαερίων δεν διαφέρει πρακτικά από τις κυκλοφορητές - μόνο από την ύπαρξη αεραγωγού και από την απουσία φίλτρου άνθρακα, αφού δεν είναι απαραίτητο. Η ποιότητα του καθαρισμού αέρα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του αγωγού αερισμού, τον τρόπο τοποθέτησης του αγωγού αέρα και την ισχύ του κινητήρα.

Ο καθαριστής αέρα μπορεί να λειτουργεί σε μία από τις δύο λειτουργίες - παθητική ή ενεργή. Στην πρώτη περίπτωση, η εκκένωση του μολυσμένου αέρα πραγματοποιείται εις βάρος του δικού του βυθίσματος του αεραγωγού, στη δεύτερη αυτή η λειτουργία εκτελείται από τον ανεμιστήρα.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας με βρύση, δεν χρειάζεται να αλλάξετε το φίλτρο ξυλάνθρακα, αλλά ο συλλέκτης λίπους πρέπει να καθαρίζεται αρκετά συχνά. Η ρύπανση από αυτό συσσωρεύεται μάλλον γρήγορα και χωρίς σωστή συντήρηση η συσκευή δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει πλήρως όλες τις δυνατότητές της.

Σε φτηνά μοντέλα καθαρισμού αέρα, ο βαθμός μόλυνσης του φίλτρου πρέπει να προσδιορίζεται ανεξάρτητα. Οι πιο εξελιγμένες και δαπανηρές συσκευές είναι εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες, σηματοδοτώντας την ανάγκη για καθαρισμό κασετών.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η τοποθέτηση της κουκούλας με βρύση απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από την εγκατάσταση ενός καθαριστικού αέρα κυκλοφορίας. Θα χρειαστεί όχι μόνο να στερεώσετε την θήκη της συσκευής σε τοίχο, οροφή ή σε ντουλάπι κουζίνας, αλλά και να τοποθετήσετε έναν αγωγό αέρα στον αεραγωγό. Αποστολή του είναι να μεταφέρει τον μολυσμένο αέρα.

Οι αεραγωγοί είναι διαφόρων τύπων και διαφέρουν στο υλικό κατασκευής (πλαστικό, μέταλλο), μέγεθος, σχήμα και ελαστικότητα.

Πολύ δημοφιλείς είναι πλαστικοί σωλήνες στρογγυλής και τετράγωνης διατομής Ταιριάζουν καλά στο σχεδιασμό των σύγχρονων κουζινών και, αν είναι απαραίτητο, μπορούν να διακοσμηθούν με το κατάλληλο στυλ. Παρά το γεγονός ότι τα τετραγωνικά αγωγοί φαίνονται καλύτερα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να προτιμούν το γύρο, καθώς έχουν μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της κουκούλας.

Οι πλαστικοί σωλήνες είναι ομαλοί από το εσωτερικό, έτσι ώστε να μην δημιουργείται υπερβολικός θόρυβος κατά τη ροή του αέρα μέσω αυτών. Είναι εύκολο όχι μόνο να τοποθετήσετε, αλλά και να αποσυναρμολογήσετε για προληπτικό καθαρισμό. Χάρη στους ειδικούς προσαρμογείς, η σύνδεση του αεραγωγού με τον αγωγό εξαερισμού δεν προκαλεί καμία δυσκολία.

Πιο απλή εγκατάσταση και φθηνότερη επιλογή - μεταλλικοί κυματοειδείς αγωγοί αέρα. Λυγίζουν σε κάθε γωνία και απλώνονται εύκολα, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση. Ωστόσο, αυτή η επιλογή έχει πολλά πολύ σημαντικά μειονεκτήματα. Πρώτον, η ροή αέρα δεν μπορεί να περάσει σιωπηλά μέσα από τον κυματοειδή σωλήνα. Δεύτερον, ο αγωγός δεν φαίνεται, επομένως πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα ντουλάπι ή να τοποθετήσει ένα ψευδο κουτί. Και τρίτον, σε μια ανώμαλη επιφάνεια το λίπος συσσωρεύεται γρήγορα και είναι σχεδόν αδύνατο να το πλύνετε - ένα λεπτό μέταλλο παραμορφώνεται με την παραμικρή ώθηση.

Κατά την εγκατάσταση του αεραγωγού, σημειώστε ότι η διάμετρος του πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Τοποθετήστε τον σωλήνα έτσι ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες κάμψεις. Το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα.

Βασικές συμβουλές για την φροντίδα των κουζινών κουζίνας

Η φροντίδα του απορροφητήρα, ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας του, συνίσταται σε τακτικό καθαρισμό του περιβλήματος, αντικατάσταση και πλύση των φυσίγγων φίλτρου.

Για να καθαρίσετε την κουκούλα, μην χρησιμοποιείτε επιθετικά ή αλκαλικά χημικά. Για τον χάλυβα και το αλουμίνιο, μια ιδανική επιλογή είναι μια ειδική πηκτή καθαρισμού, η οποία σχηματίζει μια προστατευτική επίστρωση στην επιφάνεια. Το πλαστικό είναι λιγότερο απαιτητικό για φροντίδα, αλλά δεν συνιστάται η κατάχρηση της χημείας.

Τα στοιχεία από γυαλί μπορούν να καθαριστούν με τα συνήθη μέσα πλύσης των παραθύρων. Τα ξύλινα έπιπλα πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδική επεξεργασία με συνθέσεις που περιέχουν κεριά και έλαια.

Τα φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης πρέπει να αλλάζουν καθώς μολύνονται. Ο κατά προσέγγιση χρόνος ζωής του στοιχείου καθορίζεται στην εντολή. Οι επαναχρησιμοποιούμενες κασέτες λίπους κάθε 2-3 μήνες πλένονται σε πλυντήριο πιάτων ή με το χέρι χρησιμοποιώντας συνταγοποιήσεις που διαλύουν λίπος. Για το σκοπό αυτό, το απορρυπαντικό πιάτων είναι ιδανικό.

Η τακτική και σωστή φροντίδα της κουκούλας κουζίνας θα συμβάλει στην παράταση της ζωής της κουκούλας. Η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων εγγυάται την αποτελεσματικότητα των συσκευών και την προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων τους από μολυσματικές ουσίες που τα απενεργοποιούν γρήγορα.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε μια κουκούλα κουζίνας, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στα μοντέλα της εγχώριας μάρκας Elikor. Στο ιδιόκτητο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε θολωτά, κεκλιμένα, κεκλιμένα και αναρτημένα φίλτρα αέρα που λειτουργούν τόσο στη λειτουργία ανάσυρσης όσο και στη λειτουργία κυκλοφορίας. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ποια επιλογή σας ταιριάζει περισσότερο και να την βρείτε στον κατάλογο με τη βοήθεια μιας βολικής μηχανής αναζήτησης. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με τους διευθυντές μας τηλεφωνικά.

Απορροφητήρες κουζίνας με εξαερισμό στον εξαερισμό: αρχή λειτουργίας, κυκλώματα και κανόνες εγκατάστασης

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η κουζίνα είναι γεμάτη με ατμό και μυρωδιές τροφίμων. Όλα αυτά απορροφάται από τους τοίχους, ακουστικά και επηρεάζει αρνητικά την ευημερία των ανθρώπων στο δωμάτιο pomeschenii.Napolnit κουκούλες φρέσκο ​​οξυγόνο για την κουζίνα μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσει τον εξαερισμό.

Αυτοί, σε αντίθεση με τα μοντέλα ανακύκλωσης, αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο, αντί απλά να το τρέχουν μέσω φίλτρων και να το επιστρέφουν.

Τύποι και χαρακτηριστικά των διατάξεων εξάτμισης

Η ποικιλία που προσφέρουν οι κατασκευαστές κουκούλες είναι μερικές φορές καταπληκτική. Στην αγορά χωρίς προσπάθεια, μπορείτε να βρείτε το καλύτερο από άποψη κόστους και ποιοτικού μοντέλου. Αλλά για έναν απροετοίμαστο αγοραστή η επιλογή και η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών κουζίνας θα γίνει δύσκολο και μερικές φορές αδύνατο έργο. Ως εκ τούτου, πριν πάτε στο κατάστημα ή να εγκαταστήσετε την κουκούλα, πρέπει να καταλάβετε απαραίτητα όλες τις λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις.

Υγειονομικά πρότυπα και απαιτήσεις

Οποιοσδήποτε τύπος απορροφητήρα, είτε είναι ανακυκλωμένος είτε αεριζόμενος, πρέπει να λειτουργεί σε μια ώρα με όγκο αέρα 10-12 τόμων.

Πρόκειται για αυστηρή υγειονομική απαίτηση, η οποία πρέπει να εκπληρωθεί. Μετά από όλα, η κουζίνα είναι ενεργά χρησιμοποιούμενες πηγές φωτιάς, συσκευές θέρμανσης. Και η υγρασία στο δωμάτιο είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι σε άλλα δωμάτια. Ως αποτέλεσμα, η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα, επιβλαβών ακαθαρσιών και καπνών αυξάνεται διαρκώς, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την ευημερία ενός ατόμου.

Μια άλλη απαίτηση είναι ότι η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην εστία. Αυτό είναι τουλάχιστον 65 cm για μια ηλεκτρική κουζίνα και 75 cm για μια σόμπα αερίου.

Προαπαιτούμενη προϋπόθεση είναι η παρουσία στη συσκευή μιας ειδικής σχάρας, όπου θα καθιζάνουν βρωμιά και λίπος. Λόγω αυτών των αποβλήτων δεν θα εισέλθει στον αγωγό εξαερισμού.

Εξαεριστήρας

Οι κουκούλες που εκτρέπουν τον αέρα εξαγωγής μέσω του άξονα εξαερισμού είναι κλασικά και πιο οικεία στα μοντέλα των περισσότερων ανθρώπων. Χάρη στη συνεχή εισροή καθαρού αέρα, η διάθεση ενός ατόμου αυξάνεται, η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται και η παραμονή του στην κουζίνα θα γίνει πιο άνετη.

Συνήθως, οι συσκευές εξάτμισης παρέχουν εξαναγκασμένο εξαερισμό, για τον οποίο χρησιμοποιείται ο ανεμιστήρας. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει ένα πολύ σύντομο διάστημα ώστε να αποσύρει από τις εγκαταστάσεις υπερβολική υγρασία, η οποία μπορεί να βλάψει τα έπιπλα, δυσάρεστες οσμές, διάφορα ζευγάρια καπνίζουν, περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα, κ.λπ.

Για να μην μολύνουν την ατμόσφαιρα γύρω από το σπίτι, χρησιμοποιείται ένα φίλτρο στις κουκούλες, συλλέγοντας το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς.

Το μόνο μειονέκτημα των ενσωματωμένων απορροφητών με εξαερισμό στο εξαερισμό είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασής τους. Μετά από όλα, η συσκευή πρέπει να συνδεθεί με τον αγωγό. Εάν δεν υπάρχει κανάλι αερισμού στο σπίτι, θα πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο.

Τύποι κουκούλες με βρύση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιων συσκευών κουζίνας. Οι κουκούλες με εξαερισμό στον εξαερισμό χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το σχεδιασμό της συσκευής, τον τρόπο τοποθέτησης και τον καθαρισμό.

Ανά τύπο εγκατάστασης, οι συσκευές αυτές διακρίνονται:

 1. Αναρτήθηκε. Είναι χωρισμένα σε τρούλο ή επίπεδη. Και στην αγορά είναι τα προϊόντα με κλίση, τα οποία, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να αποσυντεθούν. Η κουκούλα θα χωρέσει αρμονικά σε μια μεγάλη κουζίνα και ένα μικρό δωμάτιο.
 2. Ενσωματωμένο. Οι συσκευές αυτού του τύπου είναι η ιδανική λύση για μικρά διαμερίσματα. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι ενσωματωμένα στο ντουλάπι και λειτουργούν ως πυθμένα του. Ορισμένες συσκευές μπορούν να επεκταθούν, πράγμα που σας επιτρέπει να αυξήσετε την ένταση του συλλαμβανόμενου αέρα.

Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων κουζινών προτιμούν το ντιζάιν σχεδιασμό της κουκούλας. Χρησιμοποιείται σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η πλάκα δεν βρίσκεται σε ένα από τα τοιχώματα της κουζίνας, αλλά στο κέντρο του δωματίου. Οι κουκούλες των νησιών είναι στερεωμένες απευθείας στο ταβάνι και επιτρέπουν τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σχεδίου του δωματίου.

Μεταξύ άλλων, η συσκευή για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής είναι ένα σημαντικό στοιχείο της κουζίνας. Δεν απορροφά μόνο επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αλλά λειτουργεί και ως διακοσμητικό στοιχείο. Επομένως, επιλέγοντας τον ένα ή τον άλλο τύπο, πρέπει να αξιολογήσετε αν το επιθυμητό μοντέλο συνδυάζεται αρμονικά με το σχεδιασμό της κουζίνας.

Κριτήρια για την επιλογή της κουκούλας

Το εκχύλισμα είναι ένα από τα κύρια στοιχεία κάθε σύγχρονης κουζίνας. Επομένως, η επιλογή της πρέπει να προσεγγίζεται με κάθε ευθύνη. Προκειμένου να μην χάσετε και να αγοράσετε μια βέλτιστη συσκευή, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στα συνολικά χαρακτηριστικά που είναι εγγενή σε αυτές τις συσκευές.

Μεταξύ των κριτηρίων που επηρεάζουν την επιλογή είναι τα εξής:

 • μέγεθος;
 • τρόπους λειτουργίας ·
 • τύπος φίλτρου που χρησιμοποιείται.
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών ·
 • υλικό του σώματος.
 • επιδόσεις ·
 • ένταση;
 • τρόπο ελέγχου της συσκευής.

Φυσικά, το βέλτιστο μέγεθος είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν επιλέγετε μια συσκευή. Εξαρτάται άμεσα από τις διαστάσεις της εστίας. Ως εκ τούτου, πριν πάτε στο κατάστημα των οικιακών συσκευών, πρέπει να το ξέρετε.

Για να εξαγάγετε τον αέρα με εξαερισμό για να αερίσετε το κύριο έργο του, οι διαστάσεις του πρέπει κατ 'ανάγκη να αντιστοιχούν ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από την περιοχή της πλάκας. Χάρη σε αυτό, η συσκευή θα πάρει τη μέγιστη ποσότητα καπνών από την κουζίνα, η οποία θα αυξήσει σημαντικά την αποδοτικότητά της.

Όσον αφορά την επιλογή του τρόπου λειτουργίας, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε ποια συσκευή είναι απαραίτητη. Το γεγονός είναι ότι οι κουκούλες μπορούν να λειτουργούν στους τρόπους ανακυκλοφορίας και εξαγωγής αέρα μέσω του άξονα εξαερισμού ή να συνδυάζουν τις δύο επιλογές. Η βέλτιστη λύση είναι να αγοράσετε ένα συνδυασμένο μοντέλο. Εάν η επιλογή έχει πέσει στην τελευταία έκδοση, τότε είναι απαραίτητο να ζητήσετε από τον πωλητή το κόστος και τη διαθεσιμότητα των φίλτρων.

Πριν από την αγορά, θα πρέπει να εξετάσετε ποια φίλτρα χρησιμοποιούνται στην αγαπημένη σας κουκούλα. Έχουν σχεδιαστεί για να συλλέγουν το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και των μολυσματικών ουσιών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων. Η καλύτερη λύση είναι τα μεταλλικά πλέγματα. Είναι καθολικά και εύκολο να το φροντίσουν - μπορούν να πλυθούν εύκολα.

Όσον αφορά τις πλάκες από συνθετικό υλικό, αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή - δεν μπορούν να πλυθούν. Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να αλλάζουν σε τακτική βάση και αυτά είναι πρόσθετα έξοδα. Αφού έχουν υπηρετήσει το χρόνο τους, θα πρέπει να πάνε στο κατάστημα και να αγοράσουν καινούρια.

Μεταξύ των πρόσθετων λειτουργιών των κουκούλες, η πιο χρήσιμη και πρακτική είναι η λειτουργία διαστήματος της λειτουργίας της. Πρέπει να είναι σε οποιαδήποτε κουκούλα. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα ανάβει από καιρό σε καιρό, θα καθαρίσει τον αέρα και στη συνέχεια θα απενεργοποιηθεί.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων της μεσαίας κλίμακας τιμών, χρησιμοποιείται ένας ηλεκτρονικός χρονοδιακόπτης για την υλοποίηση αυτής της λειτουργίας. Όσο για τα ακριβότερα προϊόντα, ο τρόπος διαστήματος τους βασίζεται στη χρήση αισθητήρων που αναλύουν τη σύνθεση του αέρα. Αλλά ένα τέτοιο highlight θα αυξήσει σημαντικά το κόστος του σχεδίου. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά είναι απαραίτητο να σκεφτούμε: είναι αυτή η λειτουργία αξίζει τον κόπο;

Όλες οι συσκευές εξάτμισης είναι σημαντικά διαφορετικές. Οι κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές κουζίνας με εξαερισμό αερισμού μέσω εξαερισμού από σμάλτο, γυαλί από σκληρυμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Πριν επιλέξετε ένα υλικό, πρέπει να θυμάστε ότι εξαρτάται από την ανθεκτικότητα, την εμφάνιση και, φυσικά, το κόστος της συσκευής. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη όλες οι θετικές και αρνητικές πτυχές καθεμιάς από αυτές.

Το κύριο πλεονέκτημα των επιφανειών σμάλτου και μετάλλων είναι το χαμηλό κόστος τους. Επιπλέον, καθαρίζονται και βουρτσίζονται χωρίς προβλήματα. Στον κατάλογο των χαρακτηριστικών των μοντέλων, του οποίου το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, θα πρέπει να προσθέσετε την εμφανή εμφάνιση τους - αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο περίβλημα.

Όσο για τις κουκούλες από σκληρυμένο γυαλί, αυτά τα μοντέλα φαίνονται απλά κομψά και στέκονται ανάλογα. Για να τα διατηρήσουν καθαρά, θα πρέπει να τα φροντίζουν τακτικά και προσεκτικά. Ναι, και χειριστείτε αυτή την τεχνική είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί.

Όχι πάντα η εμφάνιση αντιστοιχεί στην εσωτερική πλήρωση. Αυτή η δήλωση ισχύει για κουκούλες κουζίνας. Μετά από όλα, σήμερα είναι εύκολο να αγοράσετε μια συσκευή με έναν τεράστιο θόλο, η ισχύς του οποίου δεν επαρκεί για τον καθαρισμό του αέρα, ακόμη και σε μια μικρή κουζίνα σε μέγεθος.

Προκειμένου να μην γίνει λάθος υπολογισμός με μια επιλογή, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί εκ των προτέρων η βέλτιστη απόδοση της συσκευής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τον όγκο της κουζίνας - πολλαπλασιάστε την επιφάνεια δαπέδου με το ύψος των οροφών.

Για άνετη εργασία στο δωμάτιο πρέπει να αγοράσετε μια κουκούλα, η οποία σε 5-6 λεπτά μπορεί να ενημερώσει πλήρως τον αέρα στο δωμάτιο. Δηλαδή, για μια ώρα η συσκευή πρέπει να είναι σε θέση να κάνει 10-12 τέτοιους κύκλους. Για να μάθετε τι είναι απαραίτητο για την παραγωγικότητα της κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε τον όγκο του δωματίου με τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα (10-12).

Για παράδειγμα, αν πάρουμε ένα μικρό δωμάτιο των 15 m2, όπου το ύψος της οροφής είναι 3 μέτρα, στη συνέχεια πολλαπλασιάζοντας αυτές τις τιμές, παίρνουμε ένα όγκο των 45. Έχουμε πολλαπλασιάσει τον αριθμό αυτό με τον αριθμό των αέρα και προσθέτοντας 20% ως περιθώριο, να μάθουν τη βέλτιστη ισχύ αναρρόφησης για τέτοιες κουζίνα. Σε αυτό το παράδειγμα, η παραγωγικότητα της συσκευής πρέπει να είναι ίση με 450-540 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Ο θόρυβος της συσκευής διαδραματίζει σημαντικό ρόλο - η οικοδέσποινα συχνά περνάει αρκετές ώρες μαγειρέματος, και μερικές φορές ακόμη και μισή μέρα. Μερικοί ακόμη εγκαθιστούν τηλεοράσεις στην κουζίνα, ώστε να μην χάσετε την αγαπημένη σας ταινία, σειρά ή μεταφορά.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι μια θορυβώδης εξάντληση δεν θα σας επιτρέψει να συγκεντρωθείτε και δεν θα σας αφήσει να ακούσετε τι μιλούν οι ήρωες μελωδράματος. Επομένως, για να καθορίσετε το βέλτιστο μοντέλο για τον εαυτό σας, πρέπει να ασχοληθείτε με ντεσιμπέλ.

Ο όγκος της κανονικής ανθρώπινης ομιλίας είναι 50-60 dB, ενώ για την ήσυχη μουσική αυτή η τιμή δεν υπερβαίνει τα 40 dB. Όσον αφορά την κουκούλα, θα πρέπει να εξετάσετε το επίπεδο θορύβου στο τεχνικό διαβατήριο. Θα πρέπει να είναι στην περιοχή των 40-80 dB.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή αναρρόφησης, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στους τρόπους ελέγχου της. Υπάρχουν τρία είδη κουμπιών - αφής, μηχανικά και συνδυασμένα. Τα φθηνότερα, τα πιο απλά και αξιόπιστα είναι τα μηχανικά μοντέλα. Σε αυτήν την περίπτωση, η ισχύς ρυθμίζεται μέσω ενός αριθμού ειδικών κουμπιών ή ενός ρυθμιστικού (κινητό ρυθμιστικό).

Η οθόνη αφής απαιτεί μόνο ένα άγγιγμα φωτός. Αυτά τα αποσπάσματα φαίνονται μοντέρνα. Το πλεονέκτημα των αισθητηριακών μοντέλων είναι η ευκολία φροντίδας για αυτούς. Λόγω της απουσίας των διογκωμένων στοιχείων, η βρωμιά από την οθόνη αφαιρείται εύκολα με ένα υγρό πανί.

Τα υβριδικά μοντέλα, αντίθετα από τα αισθητήρια και τα μηχανικά, δεν είναι τόσο δημοφιλή. Εδώ τα κουμπιά είναι εντελώς εσοχή στο εσωτερικό της θήκης, έτσι ώστε να μπορούν μόνο να σκαρφαλώνουν. Αλλά είναι τόσο εύκολο να φροντίζετε για τις υβριδικές συσκευές όσο και για τις οθόνες αφής.

Κατά την επιλογή αυτού του μοντέλου, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στην επιλογή φωτισμού. Σε φθηνές κουκούλες χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό συνηθισμένοι λαμπτήρες πυρακτώσεως. Αν και είναι φθηνά, καίγονται πολύ πιο συχνά. Σε αυτή την περίπτωση, ο φωτισμός αυτός καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μοντέλα στα οποία χρησιμοποιούνται λαμπτήρες αλογόνου. Είναι μια πιο οικονομική εναλλακτική λύση, και ακόμη και λάμπει πολύ φωτεινότερα. Αλλά να έχετε κατά νου ότι κάτω από τέτοιο φωτισμό, το φαγητό θα αποκτήσει μια αφύσικη εμφάνιση.

Η ιδανική επιλογή είναι η λυχνία LED. Χρειάζονται ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και εξυπηρετούν εδώ και χρόνια.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των κουκούλες με εξατμισμένο αέρα στον εξαερισμό της κατηγορίας πολυτελείας είναι η παρουσία αισθητήρων κίνησης. Λόγω αυτής της εποικοδομητικής λύσης, το φως ενεργοποιείται αν παρατηρηθεί δραστηριότητα στην περιοχή της επιφάνειας μαγειρέματος.

Εκτός από τις τεχνικές προδιαγραφές, δεν είναι καθόλου για να εξοικειωθείτε με τα σχόλια άλλων αγοραστών σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Πολλοί χρήστες που έχουν ήδη παραγγείλει αυτήν ή αυτή την κουκούλα και είχαν χρόνο να το χρησιμοποιήσουν, θα επισημάνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Αυτή η προσέγγιση θα σας επιτρέψει να ζυγίζετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να έχετε την καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα σας.

Κανόνες σύνδεσης κουκούλας

Η παραλαβή και η αγορά κατάλληλης κουκούλας για την κουζίνα σας με εξαερισμό στον άξονα εξαερισμού είναι μόνο η μισή μάχη. Είναι σημαντικό να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση της συσκευής. Για να μην κάνετε λάθη, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά ενεργειών.

Πρώτον, αμέσως μετά την αγορά, θα πρέπει να ελέγξετε τον εξοπλισμό της συσκευής. Στο κουτί πρέπει να υπάρχει τεχνικό διαβατήριο, όπου υπάρχει ένα εγχειρίδιο εγκατάστασης, ένας εξολκέας και ένα σύνολο συνδετήρων (βίδες και αγκύρια για τοποθέτηση σε τοίχο από τούβλα).

Έπειτα, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε τα πάντα για εργασία - επίπεδο κτιρίου, διάτρηση ή τρυπάνι, μέτρο ταινιών και κατσαβίδι. Επιπλέον, η σειρά εργασιών θα είναι η εξής:

 • Χρησιμοποιώντας ένα μέτρο ταινιών, μετρήστε περίπου 70-80 cm πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος και χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο για να σχεδιάσετε μια οριζόντια γραμμή.
 • στο κέντρο της γραμμής που τραβήχτηκε νωρίτερα, ένα άλλο που είναι κάθετο προς αυτό,
 • χρησιμοποιώντας μια ταινία βαφής για να στερεώσετε το πρότυπο στον τοίχο, έτσι ώστε να μην κινείται κατά τη διάτρηση.
 • στη συνέχεια, με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι, που αντιστοιχεί στις βίδες αυτόματης κοπής, κάνουν τέσσερις τρύπες στον τοίχο.
 • είναι απαραίτητο να περιστρέψετε τις βίδες στον τοίχο με τέτοιο τρόπο ώστε η κεφαλή τους να προεξέχει κατά 0,5 cm.
 • αφαιρέστε τη σχάρα και το κάλυμμα από την κουκούλα και κρεμάστε τα πάνω στα στοιχεία στερέωσης.
 • τώρα θα παραμείνει να βιδώσετε τις βίδες προς το τέλος για να στερεώσετε τη συσκευή με ασφάλεια στον τοίχο.

Η εγκατάσταση του καλύμματος τελειώνει με την τοποθέτηση του καπακιού και της μάσκας. Στη συνέχεια, το πιο σημαντικό και επίπονο στάδιο είναι η οργάνωση του εξαερισμού. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες και τις συστάσεις, αυτή η διαδικασία δεν θα προκαλέσει απολύτως καμία δυσκολία.

Επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

Υπάρχουν δύο τύποι σωλήνων εξαερισμού για το σχέδιο - πλαστικά προϊόντα και κυματοειδείς αυλακώσεις. Η τελευταία ποικιλία είναι μεγάλη ζήτηση, δεδομένου ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Τα πλεονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων περιλαμβάνουν:

 1. Εύκολη εγκατάσταση. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από λεπτό αλουμίνιο, έτσι ώστε οι αυλακώσεις να μπορούν να κάμπτονται και να περιστρέφονται όπως απαιτείται.
 2. Η δυνατότητα γρήγορης αλλαγής του μήκους. Εάν ο σωλήνας ήταν πολύ μεγάλος, τότε η περίσσεια μπορεί να αποκοπεί με τη βοήθεια συμβατικών ψαλιδιών. Και όταν οι υπολογισμοί δεν έγιναν σωστά, η αυλάκωση μπορεί να αυξηθεί χωρίς προβλήματα - τα στοιχεία γρήγορα και καλά συνδέονται μεταξύ τους.
 3. Ελαφρύ βάρος. Το υλικό είναι πολύ ελαφρύ, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε πρόσθετους συνδετήρες και να μειώσετε τον απαιτούμενο χρόνο για την εγκατάσταση του εξαερισμού.
 4. Φτηνότητα. Ο αγοραστής με οποιοδήποτε επίπεδο εισοδήματος μπορεί να αντέξει να αγοράσει την αυλάκωση.

Αλλά κατά την εγκατάσταση αυτού του υλικού είναι απαραίτητο να είναι εξαιρετικά ακριβής. Μετά από όλα, η αυλάκωση είναι πολύ εύπλαστο και μια ισχυρή κατάθλιψη μπορεί να αφήσει ένα άσχημο βαθούλωμα στο προϊόν.

Όσον αφορά τους σωλήνες πλαστικού εξαερισμού, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση τους. Αυτός ο τύπος προϊόντος έχει μια λεία εσωτερική επιφάνεια, έτσι ώστε η ροή να μην φρενάρει στους τοίχους και να χάνει την ταχύτητά του. Επιπλέον, το υλικό είναι φθηνό, έλλειψη στοιχείων επιρρεπών στην οξείδωση, καθώς και ασφάλεια για την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την πρίζα;

Η εξόρυξη κατά τη διάρκεια των εργασιών της καταναλώνει σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη διενέργεια μιας ξεχωριστής γραμμής για τη συσκευή, διότι διαφορετικά ολόκληρο το δίκτυο δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια τάση.

Η έξοδος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ίδια τη συσκευή. Λάβετε υπόψη ότι, εάν μια κουζίνα μαγειρέματος χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα, η πρίζα πρέπει να αφαιρεθεί από αυτήν σε ασφαλή απόσταση.

Κανόνες για τη φροντίδα της κουκούλας

Προκειμένου η συσκευή να διαρκεί πολύ, πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Πριν πλύνετε την κουκούλα, πρέπει να απενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε τη σχάρα ή το φίλτρο και να πλύνετε όλα τα μέρη της συσκευής, στα οποία μπορεί να συσσωρευτεί σκόνη. Για τον καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό πιάτων ή ειδική συσκευή σχεδιασμένη για προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των σύγχρονων υλικών είναι η απλότητα του πλυσίματος τους. Αλλά μερικές φορές, σε περίπτωση σοβαρής ρύπανσης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα απορρυπαντικό. Σημειώστε ότι απαγορεύεται η χρήση σκόνης, μεταλλικού σφουγγαριού ή σφουγγαριού με άκαμπτη δομή ινών για καθαρισμό - θα χαράξουν την επιφάνεια της κουκούλας.

Για να πλύνετε τα κουμπιά, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί εμποτισμένο σε διάλυμα απορρυπαντικού. Αφού όλα τα στοιχεία της κουκούλας είναι απόλυτα καθαρά και η επιφάνεια της συσκευής στεγνώσει, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε μια πρίζα και να συνεχίσει να λειτουργεί.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Βίντεο # 1: Συμβουλές για την επιλογή κουκούλας στην κουζίνα:

Βίντεο # 2: Λεπτομερής ανάλυση της εγκατάστασης του καλύμματος με τον εξαερισμό στον άξονα εξαερισμού:

Βίντεο # 3: Εγκατάσταση του αγωγού της κουκούλας:

Το εκχύλισμα για την κουζίνα με τον εξαερισμό του αέρα είναι μια απαραίτητη τεχνική, η αγορά της οποίας πρέπει να σκεφτείτε πρώτα. Μετά από ένα χρόνο για να περάσουν και να γνωρίσουν τα είδη της εξάτμισης μπορεί να εξασφαλίσει ότι το ολοκαίνουργιο ταπετσαρία και η ψευδοροφή δεν απορροφάται μια ποικιλία από οσμές, και η διαδικασία μαγειρέματος φέρνει μόνο χαρά.

Εξαεριστήρες εξαερισμού για κουζίνα

Διαμερίσματα, σπίτια αισθάνονται την ανάγκη για ένα αποτελεσματικό εξαερισμό του χώρου της κουζίνας που υπαγορεύεται από τις ιδιαιτερότητες του χώρου. Μαγείρεμα στο κτίριο συνοδεύεται από την απελευθέρωση των οσμών προϊόντα να μπουν λεπτών σωματιδίων του αέρα του λαδιού, γράσου, αιθάλης, μερικές φορές καπνίζουν, μεγάλες ποσότητες ατμού και θερμότητας που πρέπει να απορρίπτονται εξαερισμού. Εν τη απουσία του, στην κουζίνα, αυτό το μίγμα εγκαθίσταται στα κομμάτια των επίπλων, τοίχων και της οροφής, ένα μεγάλο μέρος της ρυπογόνα τους. Εξετάστε τις πτυχές που επηρεάζουν τον τρόπο αερισμού στην κουζίνα.

Απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Οι κύριες απαιτήσεις, οι κανόνες που καθορίζουν τον τρόπο αερισμού σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, περιέχουν SNiP. Είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με την ενδεικνυόμενη ονοματολογία της συχνότητας αλλαγής των αέριων μαζών, των παραμέτρων της θερμοκρασίας και της υγρασίας κ.λπ. Αυτό διευκολύνεται, πρώτα απ 'όλα, από τον φυσικό εξαερισμό στο σπίτι και στο διαμέρισμα. Τα σπίτια κατοικιών είναι χτισμένα αρχικά με εξαερισμό, σχεδιασμένα για φυσικό αερισμό καθιστικών, κουζίνας και μπάνιου. Η συσκευή αερισμού στην κουζίνα στο σπίτι σας και σε άλλα δωμάτια σχεδιάζεται εκ των προτέρων.

Στο ιδιωτικό σπίτι, πρέπει να κατασκευαστούν αγωγοί εξαερισμού στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο λεβητοστάσιο και σε άλλους τεχνικούς χώρους, οι οποίοι έχουν ένα ορισμένο ποσοστό ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Γενικές υγειονομικές και υγειονομικές απαιτήσεις για τον εξαερισμό ενός διαμερίσματος στο σπίτι:

 • τα συστήματα εξαερισμού στο μπάνιο, στην κουζίνα τοποθετούνται αυτόνομα, δεν πρέπει να τέμνονται, για να αποφευχθεί η είσοδος της ροής του αέρα από το ένα δωμάτιο στο άλλο?
 • τα συστήματα εξαερισμού στο μπάνιο, την τουαλέτα και την κουζίνα δεν πρέπει να συνδυάζονται με ένα γενικό σύστημα ανταλλαγής για τον αερισμό των καθιστικών.
 • Αφαιρέθηκε από το μπάνιο, την κουζίνα, ο αέρας αναγκαστικά βγαίνει στο δρόμο μέσω της στέγης ενός ιδιωτικού σπιτιού. Στο διαμέρισμα - μέσω των αγωγών εξαερισμού?
 • Η επαναχρησιμοποίηση μπορεί να υπόκειται στον αέρα στην κουζίνα και μόνο μετά από καθαρισμό με απορροφητήρα ανακύκλωσης.
 • το άνοιγμα εξαερισμού της κουζίνας δεν μπορεί να καλυφθεί πλήρως με απορροφητήρα κουζίνας με εξαερισμό στον εξαερισμό.
 • για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή καθαρού αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις.

Ανεμιστήρας κουζίνας σε ιδιωτική κατοικία

Ένα ιδιωτικό εξοχικό σπίτι καθώς και ένα κτίριο διαμερισμάτων αρχικά σχεδιάστηκε με ένα οργανωμένο σύστημα φυσικού αερισμού. Οι θάλαμοι εξαερισμού είναι κυρίως εξοπλισμένοι με εκείνους τους χώρους, μέσα στους οποίους θα υπάρχει θερμότητα, υγρασία, δυσάρεστες ή συγκεκριμένες οσμές κλπ. Πρώτα απ 'όλα, οι αγωγοί εξάτμισης εγκαθίστανται στο μπάνιο, στην κουζίνα, στον κλίβανο, επειδή υπάρχουν εκείνοι οι περισσότεροι από τους ρυπαντές που απαριθμούνται. Ο εξαερισμός πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο ή μέσω τοίχου, αερόσακων παραθύρων.

Ο εξαερισμός της κουζίνας σε ένα ιδιωτικό σπίτι εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • εκτροπή στους δρόμους επικίνδυνων αερίων που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, για παράδειγμα μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείται μια σόμπα αερίου.
 • αφαίρεση της πλεονάζουσας θερμικής ενέργειας που εμφανίζεται στην κουζίνα κατά τη χρήση του εξοπλισμού κουζίνας (σόμπα, φούρνος, ηλεκτρικός βραστήρας, ψυγείο, θερμοσίφωνας, ατμόπλοιο κ.λπ.).
 • εκτροπή της ροής του αέρα που περιέχει υπερβολικό υδρατμό, η οποία έχει ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στα έπιπλα, στους τοίχους, στην οροφή ·
 • μαζί με τον εξαερισμό εξαερισμού στην κουζίνα με το εκχύλισμα σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από σωματίδια λίπους, πετρελαίου, αιθάλης ή καπνού.
 • Αφαίρεση οσμών που εμφανίζονται κατά το μαγείρεμα.

Εξαερισμός κουζίνας του εστιατορίου

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κουζίνας του εστιατορίου είναι η εντατική προετοιμασία μιας ποικιλίας τροφίμων σε μεγάλες ποσότητες. Ο αέρας πρέπει να καθαρίζεται από αιθάλη, καπνό, καπνό, πολλούς υδρατμούς και οσμές. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί ο αερισμός έτσι ώστε η ροή του αέρα να μετακινηθεί από την τραπεζαρία προς το διαμέρισμα της κουζίνας και όχι το αντίστροφο.

Ο γενικός αερισμός για την κουζίνα του εστιατορίου συμπληρώνεται απαραίτητα από τοπικούς απαγωγείς, οι οποίοι είναι συχνά εξοπλισμένοι με φίλτρα λαδιού. Αν δεν είναι απαραίτητο για το μαγείρεμα των νοικοκυριών, ο χώρος κουζίνας του εστιατορίου έχει ανάγκη από ένα τέτοιο μέτρο. Όλες οι συσκευές εξάτμισης είναι εξοπλισμένες με βρύσες σε ένα γενικό σύστημα εξαερισμού, προηγουμένως εξοπλισμένο με τεχνικά ανοίγματα για καθαρισμό, συντήρηση.

Η τοποθέτηση του τοπικού εξοπλισμού εξάτμισης εδώ δεν είναι πρακτική λόγω του υψηλού φορτίου, της μεγάλης περίσσειας σωματιδίων που ρυπαίνουν τον αέρα.

Εξαερισμός κουζίνας με σόμπα αερίου

Το σχέδιο αερισμού στην κουζίνα με μια σόμπα φυσικού αερίου διαφέρει στα χαρακτηριστικά του. Το κυριότερο είναι η αφαίρεση του μονοξειδίου του άνθρακα, το οποίο εμφανίζεται (αν και σε μικρή ποσότητα) όταν ενεργοποιείται η σόμπα αερίου. Επιπλέον, η στήλη αερίου που είναι εγκατεστημένη εδώ αυξάνει την ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα.

Το μονοξείδιο του άνθρακα δεν έχει οσμή, ένα άτομο δεν είναι σε θέση να καθορίσει την παρουσία του στον αέρα. Ο φυσικός αερισμός μπορεί να παράγει μικρές ποσότητες αερίου μαζί με την εξαντλημένη ροή αέρα, επειδή είναι ελαφρύτερο από την μάζα του αέρα, συλλέγεται κάτω από την οροφή του δωματίου.

Εάν το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί σωστά, είναι μολυσμένο με συντρίμμια, σκόνη, ο αέρας εξαγωγής δεν παράγεται επαρκώς. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί εάν η κουκούλα δεν είναι σωστά τοποθετημένη πάνω από τη σόμπα, όταν η έξοδος από αυτήν κλείνει ολόκληρο το άνοιγμα εξαερισμού. Στη συνέχεια, ο φυσικός αερισμός του χώρου της κουζίνας σταματά ή υποβαθμίζεται σημαντικά, αφού δεν υπάρχει τίποτα να πάει αν υπάρχει παροχή αερίου εξαγωγής.

Ο εξαερισμός για μια κουζίνα με σόμπα αερίου πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πρόσβαση για την αφαίρεση της ζεστής, μολυσμένης ροής αέρα ακόμη και όταν η κουκούλα είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα. Σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη επιλογή - μικτός εξαερισμός, συνδυάζοντας φυσική και τοπική εξαναγκαστική αφαίρεση της ροής του αέρα.

Κουκούλες κουζίνας χωρίς εξαερισμό μέχρι εξαερισμού

Συμβαίνει έτσι ώστε το άνοιγμα για εξαερισμό να απέχει πολύ από την πλάκα, να οδηγεί σε προβλήματα. Στη συνέχεια, η κουκούλα για την κουζίνα μπορεί να σας βοηθήσει χωρίς ένα κουτί υποκαταστημάτων. Λειτουργεί με βάση την αρχή του φιλτραρίσματος μολυσμένου αέρα, που σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Το κύριο μέρος του απορροφητήρα ανακύκλωσης είναι τα φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα του λίπους, τους υδρατμούς και είναι σε θέση να απορροφήσουν οσμή. Κατά κανόνα, το σχήμα φιλτραρίσματος αποτελείται από δύο μέρη:

 • φίλτρα για καθαρό καθαρισμό, τα οποία καθαρίζουν τη ροή του αέρα από την υγρασία, σωματίδια λίπους, λάδι, σκόνη κλπ. Αντιπροσωπεύουν ένα πλαστικό ή μεταλλικό πλέγμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.
 • φίλτρα για λεπτό, λεπτομερή καθαρισμό, επιβράδυνση υδρατμών, οσμές. Τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα είναι τα φίλτρα άνθρακα, τα οποία έχουν προσροφητικές ιδιότητες.

Τα φίλτρα άνθρακα για απορροφητήρες ανακύκλωσης πρέπει συχνά να αλλάζουν, πράγμα που θα οδηγήσει σε κάποιο κόστος υλικού. Με την εντατική, συχνή προετοιμασία των τροφίμων, το σύστημα φιλτραρίσματος γίνεται γρήγορα φραγμένο, το φίλτρο θα πρέπει να αντικατασταθεί σε ένα μήνα. Εάν η χρήση της κουκούλας είναι σπάνια, είναι δυνατή η αλλαγή σε 2-3 μήνες. Με τον καιρό, το φίλτρο άνθρακα χάνει τις απορροφητικές του ιδιότητες, ρωγμές. Η διέλευση της ροής αέρα είναι πολύπλοκη, επιβραδύνεται.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης είναι εξοπλισμένοι με ισχυρούς ανεμιστήρες ικανούς να αντλούν ροή αέρα μέσω ενός φίλτρου πυκνού άνθρακα. Ο θόρυβος λειτουργίας των οργάνων είναι κάπως υψηλότερος από τους παραδοσιακούς ομολόγους τους.

Διαρθρωτικά χωρίζεται σε:

Οι πιο αποτελεσματικές είναι οι κεκλιμένες συσκευές.

Απορροφητήρας κουζίνας με εξαερισμό μέχρι εξαερισμού

Παραδοσιακές διατάξεις εξάτμισης εγκατεστημένες στις περισσότερες περιπτώσεις. Διαφέρουν σε πολλές παραμέτρους, έτσι σας επιτρέπουν να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για τον τοπικό εξαναγκασμένο εξαερισμό. Κατά την εγκατάσταση τέτοιων δομών, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα με τον εξαερισμό δεν παρεμποδίζει την πορεία του φυσικού αερισμού.

Μικτός αερισμός στην κουζίνα σε standard διαμερίσματα είναι εξοικειωμένοι, αρκεί για ένα μικρό χώρο. Ο αναγκαστικός εξαερισμός στην κουζίνα δεν συνιστάται.

Δομικά και κατά τοποθεσία οι κουκούλες χωρίζονται σε:

Επίτοιχες συσκευές είναι οι πιο συνηθισμένες, η οποία οφείλεται στην τυπική διάταξη των αστικών διαμερισμάτων. Κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους, είναι δυνατές διάφορες επιλογές για τη θέση των απορροφητικών κουτιών μέχρι το σημείο του νησιού πάνω από τη ζώνη μαγειρέματος.

Το σύστημα φιλτραρίσματος είναι απλό. Το μεταλλικό πλέγμα για τη συλλογή σωματιδίων λίπους, σκόνης είναι στο εξωτερικό, προστατεύει τον ανεμιστήρα από το φράξιμο. Το πλέγμα πρέπει να καθαρίζεται μία φορά σε μερικούς μήνες. Η περιοδικότητα εξαρτάται από την ένταση του μαγειρέματος. Οι ανεμιστήρες εξάτμισης μπορούν να έχουν διαφορετικές χωρητικότητες, οι οποίες καθορίζουν την έξοδο του καλύμματος, συχνά το επίπεδο θορύβου στον τρόπο λειτουργίας.

Εγκατάσταση εξαερισμού στην κουζίνα

Ο σωστός ποιοτικός αερισμός στην κουζίνα με τα χέρια σας στο διαμέρισμα συνήθως μειώνεται στην εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από την εστία, καθώς είναι απαραίτητο να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τον αερισμό σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Απόσταση από την επιφάνεια της πλάκας ή της πλάκας μέχρι την άκρη του καλύμματος τοίχου:

 • φούρνος αερίου - 55-65 cm.
 • ηλεκτρική κουζίνα - 35-45 εκ.

Γωνίες και ενσωματωμένα μοντέλα εγκαθίστανται στην ίδια απόσταση. Νησί (περισσότερο σχετίζεται με ένα ιδιωτικό σπίτι) είναι επιτρεπτό να τοποθετηθεί λίγο χαμηλότερα, αν δεν προκαλεί δυσφορία κατά το μαγείρεμα. Οι τοίχοι εξαντλητές εγκαθίστανται κάτω από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, το ύψος καθορίζεται από το μοντέλο σχεδίασης, αναφέρεται στις οδηγίες στο προϊόν.

Οι παράγοντες που καθορίζουν τον τρόπο σύνδεσης της κουκούλας στην κουζίνα με τον εξαερισμό:

 • συσκευή ανεμιστήρα. Μπορεί να είναι φυγοκεντρική ή αξονική. Οι φυγοκεντρικές συσκευές διαφέρουν σε χωρητικότητα, υψηλή παραγωγικότητα, είναι αποδεκτή η απώλεια της δύναμης εξαγωγής. Οι αξονικοί ανεμιστήρες είναι αναποτελεσματικοί όταν συνδέονται σε μια κάθετη βρύση, καθώς ένα σημαντικό μέρος της απόδοσης της συσκευής έχει χαθεί. Κατάλληλο για μικρούς οριζόντιους αγωγούς.
 • βαλβίδα ελέγχου. Αν είναι εγκατεστημένο, είναι καλύτερα να το αφαιρέσετε όταν συνδέεστε σε μια κάθετη βρύση. Η σύνδεση με το οριζόντιο κουτί δεν συνεπάγεται την αφαίρεση της βαλβίδας.
 • Η σύνδεση του εξαερισμού με τη βοήθεια ενός εκχυλίσματος δεν πρέπει να εμποδίζει τον φυσικό αερισμό του δωματίου. Για αυτό αποδίδεται μέρος από τα ανοίγματα αερισμού, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε ένα κουτί, και είναι τοποθετημένο σε μία βαλβίδα ελέγχου γωνία ελαφρά, η οποία θα εμποδίσει τη διείσδυση του αέρα από την κουκούλα πίσω διαμέσου του υπόλοιπου εξαερισμού.

Η εγκατάσταση της κουκούλας σε μια ιδιωτική κατοικία με τα χέρια της μπορεί να γίνει με την έξοδο σωλήνα όχι ventankanal, αλλά έξω.

Σχεδιασμός κουζίνας με κουτί

Μέσα σε ορισμένα από τα στάνταρ διαμερίσματα υπάρχει μια κουζίνα με μια προεξοχή - αυτά είναι κιβώτια εξαερισμού, μέσα στα οποία υπάρχουν ορυχεία για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής. Ο εξαερισμός της κουζίνας και των καθιστικών, των κουζινών και των λουτρών, κατά κανόνα, χωρίζονται σε ανεξάρτητους αεραγωγούς.

Τα κιβώτια εξαερισμού μπορούν να είναι:

 • μικρά (βάθος, πλάτος έως 60 cm).
 • μεγάλο (περισσότερο από 60 cm);
 • ορθογώνιο;
 • πολύπλοκο σχήμα.

Τέτοιες ventcorobes σχηματίζουν κόγχες μέσα στην κουζίνα, η οποία, αν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λειτουργικά. Απαγορεύεται αυστηρά να καθαρίζετε, να κλείνετε, να κάνετε εργασίες εγκατάστασης με τέτοιες κατασκευές, καθώς αυτό θα διαταράξει την φυσική εξαερισμό ολόκληρου του σπιτιού.

Παραλλαγές ρύθμισης, χρήση ανεμιστήρα:

 • μέσα από τις κόγχες της κουζίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντουλάπι για την αποθήκευση των σκευών κουζίνας?
 • Μια μικρή γωνία ventcorobe μπορεί να χωρέσει τέλεια στο σχεδιασμό των επίπλων κουζίνας?
 • να συμπεριληφθεί στο γενικό εσωτερικό ως στοιχείο διακόσμησης.
 • εάν η περιοχή επιτρέπει, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τζάκι?
 • στον τοίχο του κουτιού μπορείτε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη.
 • τοποθετήστε ένα πλαίσιο για την αποθήκευση μικρών μαγειρικών σκευών, μαχαιριών, άλλων σκευών.

Για ένα ιδιωτικό σπίτι, αυτό το πρόβλημα δεν είναι σχετικό λόγω της διάταξης. Εδώ, ο υπολογισμός του εξαερισμού της κουζίνας γίνεται στο σχεδιαστικό στάδιο του σπιτιού.

Όταν αποφασίζετε πώς να κάνετε αερισμό στο σπίτι ή στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε ξεχωριστά τον αερισμό της κουζίνας, καθώς αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την άνετη διαμονή στο εσωτερικό του χώρου.

Μια απλή οδηγία για την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα με εξαερισμό στον εξαερισμό: σύνδεση, τοποθέτηση και κάλυψη αεραγωγών

Η εξόρυξη στην κουζίνα έχει πάψει πάρα πολύ να είναι ένα στοιχείο πολυτέλειας. Τώρα είναι ένα πανταχού παρόν, προσιτό και απαραίτητο στοιχείο ενός συνόλου συσκευών κουζίνας, των οποίων τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την εξασφάλιση καθαριότητας, άνεσης και δεικτών υγιεινής και υγιεινής. Ωστόσο, ο απορροφητήρας κουζίνας εξακολουθεί να είναι μια τεχνικά περίπλοκη συσκευή της οποίας η διάρκεια και η ποιότητα της εργασίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανή και επαγγελματική εγκατάσταση.

Κανόνες και απαιτήσεις για τα συστήματα εξάτμισης της κουζίνας

Με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε δύο εννοιολογικά διαφορετικές ομάδες. Ο απορροφητήρας φιλτράρει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, αναγκάζοντάς τον να κυκλοφορήσει μέσω του ενσωματωμένου συστήματος φιλτραρίσματος. Έτσι, τα παραπροϊόντα διατηρούνται στα φίλτρα εκχυλίσματος και ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτή η ομάδα κουκούλας διακρίνεται από τη χαμηλή τιμή, την απλότητα, τη συμπαγή του, το χαμηλό επίπεδο θορύβου και την απλή εγκατάσταση - για να ξεκινήσει η λειτουργία, η κουκούλα μπορεί απλά να στερεωθεί στον τοίχο και να συνδεθεί στο δίκτυο. Μεταξύ των ελλείψεων διαπιστώνουμε τη χαμηλή παραγωγικότητα και τις πρόσθετες προσπάθειες κατά τη συντήρηση, καθώς τα φίλτρα της συσκευής απαιτούν περιοδικό καθαρισμό και αντικατάσταση. Ο αερισμός με εξαερισμό, όπως υποδηλώνει το όνομα, αντίθετα, δεν οδηγεί αέρα μέσα από τον εαυτό του, αλλά το παίρνει έξω από τις εγκαταστάσεις. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την ποιοτική αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της συσκευής, αλλά απαιτεί ειδική εγκατάσταση του συστήματος αγωγών. Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με τα βασικά ζητήματα σχετικά με την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα με εξαερισμό για εξαερισμό.


Τα κανονιστικά έγγραφα απαιτούν την επιλογή και την εγκατάσταση των κουκούτλων σύμφωνα με ορισμένους κανόνες και απαιτήσεις:

 • Συμμόρφωση της απόδοσης της συσκευής με την ένταση της αίθουσας και την ένταση της εργασίας που εκτελείται σε αυτήν. Η έξοδος του καλύμματος είναι η ποσότητα αέρα που περνάει μέσα από τη συσκευή σε μία ώρα λειτουργίας. Σε ένα κανονικό διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, όπου η κουζίνα χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα για την οικογένεια, ο όγκος του δωματίου σε κυβικά μέτρα είναι απαραίτητος για να καθοριστεί η απαιτούμενη έξοδος της κουκούλας. πολλαπλασιάζουμε με k = 10-12.
 • Το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός για την παραγωγική λειτουργία της συσκευής, διότι εάν τοποθετηθεί πολύ χαμηλά, αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ένταση μόλυνσης της συσκευής με τα προϊόντα εξάτμισης και καύσης. Αντίθετα, τα υπερβολικά υψηλά τοποθετημένα καυσαέρια δεν μπορούν να πιάσουν αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες στον αέρα. Για ηλεκτρικές επιφάνειες μαγειρέματος και σταθερές πλάκες, το ύψος τοποθέτησης ρυθμίζεται σε απόσταση 65-70 cm από το επίπεδο εργασίας και για εστίες αερίου - 75-80 cm.
 • Όταν χρησιμοποιείτε απορροφητήρα με εξαερισμό στον εξαερισμό, πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο δίχτυ ή σχάρα, το οποίο εμποδίζει την είσοδο βρωμιάς και γράσου στον αγωγό εξαερισμού
 • Πρέπει να τηρούνται από την πλευρά του κατασκευαστή και άλλες απαιτήσεις σχετικά με τον θόρυβο της συσκευής και τη χρήση των ανθεκτικών στη φωτιά υλικών, επομένως όταν αγοράζετε, βεβαιωθείτε ότι το τεχνικό δελτίο του προϊόντος περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμμόρφωση με τα ισχύοντα πρότυπα και GOST.

Προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση κουκούλας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην αίθουσα αρχίζει με την προετοιμασία ενός χώρου για την τοποθέτησή της. Σε περίπτωση εφαρμογής κουκούλας, για αυτό είναι απαραίτητο:

 • Αφαιρέστε την κουκούλα από τη συσκευασία, ελέγξτε την πληρότητα σύμφωνα με την τεχνική τεκμηρίωση και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μηχανικές βλάβες.

 • Καθορίστε τη θέση πάνω από την εστία όπου θα εγκατασταθεί η κουκούλα, την προετοιμάστε, τον καθαρισμό του χώρου που απαιτείται για την εργασία.
 • Προετοιμάστε τα εργαλεία, τα υλικά και τους συνδετήρες που απαιτούνται για εργασία
 • Με τη βοήθεια ενός επιπέδου, σημειώστε μια γραμμή στον τοίχο που καθορίζει το ύψος της τοποθέτησης του καλύμματος πάνω από την επιφάνεια
 • Εφαρμόζοντας το πρότυπο σήμανσης που συνοδεύει την κουκούλα, σημειώστε στον τοίχο τα σημεία των στοιχείων στερέωσης
 • Τρυπήστε τον απαιτούμενο αριθμό οπών, σύμφωνα με το πρότυπο, τοποθετήστε τους πείρους που αντιστοιχούν στο υλικό τοίχου και βιδώστε τα στοιχεία στερέωσης.
 • Αφού εκτελέσετε αυτές τις λειτουργίες, η κουκούλα είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

  Σχεδίαση της θέσης και του μεγέθους του συστήματος

  Αφού στερεώσετε την κουκούλα στον τοίχο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ περίπλοκη και υπεύθυνη, οπότε ας το εξετάσουμε προσεχτικά.

  Οποιοσδήποτε χώρος προορίζεται για το μαγείρεμα, έχει απαραιτήτως μια τρύπα που ανοίγει στον άξονα εξαερισμού του κτιρίου. Ο στόχος μας είναι να συνδέσουμε την έξοδο της ομπρέλας κουζίνας με αυτό το παράθυρο. Αλλά πριν συνδέσετε την κουκούλα με το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να προσέξετε τη σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή τέντωμα, αλλά συνιστάται θερμά για την κατάρτιση της προσφοράς ένα ξεχωριστό κανάλι στο οποίο κανένα άλλους καταναλωτές. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, η έξοδος της εξάτμισης πρέπει να τοποθετείται σε ύψος όχι μεγαλύτερο από δύο μέτρα πάνω από το έδαφος, για να αποφευχθεί η εγκατάστασή του σε μικρή απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος και νεροχύτη, και να είστε βέβαιος να εξοπλίσει το σύστημα γείωσης..

  Επιλογή υλικού του αεραγωγού

  Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το υλικό και η διατομή του σωλήνα. Παρά το γεγονός ότι στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, το σύστημα εξαερισμού είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και έχει μια τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή, είναι πιο πρακτικό να χρησιμοποιηθούν άλλες επιλογές σε οικιακούς χώρους. Ο εύκαμπτος σωλήνας κυματοειδούς διατομής από αλουμίνιο είναι η οικονομικότερη και πιο εύκολη στην εγκατάσταση λύση. Γυρίζει εύκολα, παίρνοντας το απαραίτητο σχήμα, τοποθετείται με τη βοήθεια συνδετικών σφιγκτήρων χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Τα μειονεκτήματα της, όπως συμβαίνει συχνά, αποτελούν συνέχεια της αξίας.

  Μια πιο αποτελεσματική λύση είναι η χρήση ως υλικού για το σύστημα εξαερισμού της εξαγωγής πλαστικών σωλήνων και αρμών. Σε αντίθεση με τον αυλακωτό σωλήνα, το λείο πλαστικό τοίχωμα του σωλήνα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τη διέλευση του αέρα με ελάχιστες αεροδυναμικές απώλειες. Δεδομένου ότι ο πλαστικός σωλήνας έχει μόνο μια ευθεία μορφή, το σύστημα που βασίζεται σε αυτό είναι ένας συνδυασμός ευθύγραμμων τμημάτων και γωνιών σύνδεσης. Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε γωνιακός σύνδεσμος μειώνει τη συνολική απόδοση του συστήματος κατά περίπου 10%, οπότε συνιστάται ο αριθμός των γωνιακών συνδέσεων της δομής να μην υπερβαίνει τα τρία. Για να λειτουργεί το σύστημα αερισμού ήσυχα και αποτελεσματικά, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου του καλύμματος. Εάν δεν τηρηθεί αυτή η παράμετρος, το φορτίο στον ανεμιστήρα της συσκευής θα αυξηθεί και η αποδοτικότητα της λειτουργίας της θα μειωθεί.

  Σύνδεση του απορροφητήρα στον αγωγό εξαερισμού

  Ένας ειδικός προσαρμογέας τοποθετείται στην οπή αερισμού, με το εξωτερικό μέγεθος του ακροφυσίου να αντιστοιχεί στη διάμετρο του συστήματος αγωγών. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το άνοιγμα εισαγωγής δεν πρέπει να μπλοκάρεται εντελώς από τον αγωγό για να αποφευχθεί η διατάραξη του φυσικού αερισμού του δωματίου, ενώ η κουκούλα είναι σβηστή. Συνιστάται επίσης να εγκαταστήσετε στη δομή ένα μπλοκ που περιέχει μια βαλβίδα ελέγχου. Αυτή η απλή μηχανική συσκευή θα βοηθήσει στην αποφυγή εισόδου αέρα στο σύστημα εξαερισμού από την είσοδο στο δωμάτιο, το λεγόμενο φαινόμενο αντίστροφης ώσης. Στη συνέχεια η ίδια η πραγματική κατασκευή συναρμολογείται από ευθύγραμμα τμήματα σωλήνων και στοιχεία σύνδεσης.

  Επιπλέον, εάν, για λόγους διάταξη δίνεται από τις διαστάσεις του δωματίου, το σύστημα γυρίζει δυσκίνητη, με πολλές αρθρώσεις, μεταβάσεις, γωνία αρθρώσεις και μεγάλη ευθεία τμήματα, οι εσωτερικές απώλειες θα μειώσει σημαντικά την απόδοση της εξάτμισης. Για να αντισταθμίσουν τέτοιες απώλειες μπορεί να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση μέσα σε ένα ξεχωριστό σύστημα ανεμιστήρα με δική της παροχή ενέργειας.

  Κάλυψη του αγωγού

  Κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξάτμισης, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του ίδιου του καπό σηκώθηκε, και στη συνέχεια σε οριζόντια θέση πάνω από τα ανώτερα ενότητες των μονάδων κουζίνας, δεν θα πέσει στο οπτικό πεδίο του άποψη και να χαλάσει την εντύπωση του εσωτερικού. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε, το σύστημα εξαερισμού είναι κλειστό διακοσμητικά κουτιά κατασκευασμένα από πλαστικό ή πλαστικοποιημένο χαρτόνι, που συμπίπτει με ένα άγγιγμα των επίπλων στην κουζίνα.

  Εκτιμήστε το κατά προσέγγιση κόστος εργασίας

  Το κόστος των εξαρτημάτων και των εργασιών εγκατάστασης του συστήματος επεξεργασίας αέρα για την εξαγωγή σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση εξαρτάται από τα επιλεγμένα υλικά, το πεδίο εργασίας, την περιοχή, τον βαθμό ευθύνης του εκτελεστή και πολλούς άλλους παράγοντες. Παρακάτω παρατίθενται τα στοιχεία αναφοράς και τα μέσα στοιχεία για το κόστος των έργων και των υλικών:

  Κόστος εγκατάστασης κουκούλας:

  1. Εγκατάσταση κλασικών κουκούλες 1400 τρίψιμο.
  2. Kozyrykova 1200 ρούβλια.
  3. Δούριο 2000 ρούβλια.
  4. Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες 1800 τρίβετε.
  5. Νήσος που εκτείνεται 6500 τρίβει.
  6. Εγκατάσταση κουκούλας μεγάλου μεγέθους (άνω των 60 cm) 2500 τρίβετε.

  Πρόσθετα έργα, κόστος:

  • Συναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας 600 τρίψτε.
  • Αποσυναρμολόγηση της κουκούλας κουζίνας 500 τρίψτε.
  • Εγκατάσταση της πρίζας από 450 ρούβλια.
  • Εγκατάσταση πλαστικού αγωγού 300 τρίβει.
  • Εύκολη τοποθέτηση αγωγών (κυματοειδής) 150 τρίβει.
  • Διάτρηση τρύπες στον άξονα εξαερισμού 500 ρούβλια.
  • Εγκατάσταση φλάντζας εξαερισμού για εκχυλίσματα 150 τρίψιμο.
  • Gofra 1 m 800
  • Πλαστικό κουτί 1 m 600 τρίβει.
  • Γόνατο (πλαστικό) 250 τρίβει.
  • Γυρίστε το κιβώτιο (πλαστικό) 250 τρίψτε.
  • Προσαρμογέας (πλαστικό) 250 τρίβει.
  • Φλάντζα για τον αεραγωγό 250 τρίψτε.
  • Σφιγκτήρας σύσφιξης 150-200 mm 150 τρίβει.
  • Πίνεται στον ντουλάπι και τα ράφια (ανάλογα με την πολυπλοκότητα) 400 ρούβλια.
  • Η υπηρεσία αποσυναρμολόγησης του παλιού καπνού 400 τρίβει.
  • Εγκατάσταση υπηρεσίας ενός νέου γραφείου 800 ρούβλια.
  • Δοκίμασα 350. Για την επέκταση του εύκαμπτου σωλήνα.
  • Η τιμή αποσυναρμολόγησης της παλιάς κουκούλας είναι 400 ρούβλια.

  Όπως βλέπετε, η εγκατάσταση μιας κουκούλας κουζίνας με σύστημα αεραγωγών για εξαερισμό δεν είναι η πιο απλή και πολύ σημαντική λειτουργία. Ο κατάλληλος υπολογισμός του σχεδιασμού, η σωστή επιλογή υλικών, η κατάλληλη εγκατάσταση και η προσοχή στη λεπτομέρεια θα εγγυηθούν τη μακρά και αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας. Παρ 'όλα αυτά, οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το άρθρο δείχνουν ότι αν έχετε βασικές δεξιότητες και ένα απλό εργαλείο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας μόνοι σας.