Κατασκευή λακκούβα λαχανικών

Το λατομείο είναι ένα απλό, γρήγορο στην κατασκευή και αξιόπιστο σε λειτουργία αποθήκευση για λαχανικά, φρούτα, συντήρηση.

Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις στην κατασκευή και δαπανηρά υλικά, επιτρέπει εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια. Οι πρόγονοί μας το γνώριζαν, αλλά από τότε η εμπειρία τους έχει εμπλουτιστεί από τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Προτείνουμε να οργανώσετε αυτήν την εξαιρετικά χρήσιμη εφεύρεση με έναν σύγχρονο τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Επιλέγουμε

Ο τόπος διαρρύθμισης της φυτικής τάφρου θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα λόφο, το οποίο στο μέλλον θα την προστατεύει από το να μετατραπεί σε μια πισίνα κατά τη διάρκεια της άνοιξης snowmelt ή φθινοπωρινές βροχές.

Πριν ξεκινήσει η κατασκευή, θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων το βάθος των υπόγειων υδάτων, κοιτάζοντας το πλησιέστερο πηγάδι. (Και εδώ μπορείτε να διαβάσετε πώς να βρείτε νερό στο χώρο).

Κατασκευάστηκε

Για αρχή, η εκσκαφή είναι περίπου 2,2 μέτρα πλάτος, πλάτους περίπου δύο μέτρων. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα "μαξιλάρι" από άμμο και χαλίκι, και η άσφαλτος χύνεται στην κορυφή. Για ένα δάπεδο που καλύπτει μια πλάκα από σκυρόδεμα είναι κατάλληλο, σε ακραίες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σανίδες σκληρού ξύλου.

Ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης είναι τυχερός και το έδαφος είναι ξηρό και πυκνό, Οι τοίχοι του λάκκου θα αρχίσουν αργά ή γρήγορα να θρυμματίζονται. Έτσι πρέπει να ξοδέψετε χρήματα σε τοίχους από τούβλα, τους οποίους μπορείτε να ορίσετε μόνοι σας. Για προστασία από την υγρασία, είναι επιθυμητό επεξεργασία των τοίχων αποθήκευσης λαχανικών με πίσσα, μερικές φορές είναι επιπλέον επένδυση με επένδυση.

Ζεσταίνουμε

Σε περιοχές με ήπιο κλίμα είναι δυνατό να γίνει χωρίς επιπλέον θέρμανση.

Αλλά εδώ είναι μερικές συμβουλές για τους κατοίκους των πιο σοβαρών άκρες.

Μια κατάλληλη μόνωση πρέπει:

 • δεν φοβούνται το νερό,
 • να είναι μη τοξικό,
 • να μην εκτοξεύσει μια απότομη μυρωδιά,
 • πολύ χρόνο για να μην χάσετε τις ιδιότητες θερμικής μόνωσης,
 • έχουν ελάχιστο πάχος.

Για όλες αυτές τις παραμέτρους είναι κατάλληλη αφρού πολυουρεθάνης. Ψεκάζεται σε τοίχους και οροφή, μετά από σκλήρυνση μετατρέπεται σε μονολιθικό στρώμα στεγανωτικού, το οποίο έχει καλές μονωτικές ιδιότητες. Μείον μόνο ένα - αυτό δεν είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση, και ως εκ τούτου πιο συχνά χρησιμοποιούν λιγότερο βολικό διογκωμένο πολυστυρόλιο. Ένα θερμότερο εφαρμόζεται καλύτερα στην προετοιμασμένη και λειασμένη επιφάνεια.

Αέρα

Χωρίς εξαερισμού σε ένα λάκκο για την αποθήκευση των λαχανικών δεν μπορεί να κάνει. Ένας από τους σωλήνες (κατά προτίμηση πλαστικό) είναι ενσωματωμένος στον τοίχο σε ύψος 20 cm από το δάπεδο, ο δεύτερος - στο αντίθετο τοίχωμα κάτω από την οροφή. Τα άκρα των σωλήνων πρέπει να ανυψώνονται από το εξωτερικό όσο πιο ψηλά γίνεται. Η εισροή αέρα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης εμποδίζει την εμφάνιση της υγρασίας και επιτρέπει μεγαλύτερη αποθήκευση των προϊόντων.

SOS! Τον!

Ένα υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων μπορεί να φέρει τους ιδιοκτήτες πολύ πρόβλημα. Γρήγορα στεγνώστε το κελάρι είναι δυνατή μόνο με τη βοήθεια του πυροβόλο όπλο. Μια πιο αργή μέθοδος: ένας παλιός κάδος στον οποίο διατηρείται η φωτιά μέχρι να στεγνώσει το δωμάτιο. Και, φυσικά, πριν από αυτό πρέπει να αντλήσετε έξω ή να απορροφήσετε νερό.

Ριζική οικονομία

Μια τέτοια εμβάθυνση στη γη αναφέρεται σε αυτές τις μικρές αρχιτεκτονικές μορφές, για την κατασκευή του οποίου μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά. Μπορεί να κατασκευαστεί από ένα σωρό σκουπιδιών, που βρίσκεται στο κατώφλι σχεδόν όλων των αγροκτημάτων.

Στις γωνίες του λάκκου καθιερώθηκε σκελετό. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό για μια μεταλλική γωνία, αλλά και ένα πλαίσιο γύρω από την περίμετρο. Σωλήνες από το ίδιο υλικό θα κάνουν. Ένα πλέγμα λεπτού πλέγματος προσαρτάται στο πλαίσιο. Θα κρατήσει τους τοίχους της γης.

Το κελάρι λαχανικών μας καλύπτεται με φύλλο ή σανίδες από σίδηρο, από πάνω τοποθετείται πλαστικό αφρού (για θέρμανση) και καλύπτεται με γη.

Μειονεκτήματα μιας τέτοιας δομής:

 • Κατάλληλο μόνο για περιοχές με ζεστό κλίμα.
 • Το χειμώνα, ο παγετός σχηματίζεται στην οροφή, κατά τη διάρκεια της απόψυξης μετατρέπεται σε νερό και στάζει στα λαχανικά.
 • το χώμα μπορεί να βυθιστεί και ο παγετός να τραβηχτεί μέσα του.
 • μεταλλικές σκουριές.

Σκουπίστε στο γκαράζ

Δυνατότητα για φαγητό στο γκαράζ δεν είναι κακό προβλέπει την κατασκευή του ίδιου του κτιρίου. Αλλά δεδομένου ότι δεν το σκέφτονται... Οι ορέξεις τους θα πρέπει να είναι ανάλογες με το μέγεθος του γκαράζ: μην υπονομεύσει το ίδρυμα, από την απληστία των τοίχων ρωγμή.

Βαθύτερα στο έδαφος πρέπει να είναι προσεκτικά και αργά: εκεί μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, όπως ένας αγωγός φυσικού αερίου ή ένα ηλεκτρικό καλώδιο.

Η λαμαρίνα στο γκαράζ ανασκάπτεται και ενισχύεται σύμφωνα με τις συστάσεις που περιγράφονται παραπάνω.

Πώς να κανονίσετε ένα κελάρι στο γκαράζ για την αποθήκευση των χαλυβδοσωλήνων; Βέλτιστες διαστάσεις και φωτογραφία

Στις συνθήκες των σύγχρονων πόλεων, η ανάπτυξη μιας κατοικημένης περιοχής και των γκαράζ θα πρέπει να βασίζεται στην αρχή της οικονομίας και το μέγιστο όφελος από κάθε μέτρο ελεύθερου χώρου.

Το γκαράζ μπορεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο ως ένα αξιόπιστο μέρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητο, αλλά και να γίνετε χώρος αποθήκευσης χειμώνα και λαχανικά, που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Προκειμένου να οικοδομήσουμε ικανοποιητικά υπόγειο γκαράζ, είναι επιθυμητό να γνωρίζουμε τα βασικά στοιχεία της κατασκευής και να λαμβάνουμε υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλίματος και του εδάφους.

Κάβα στο γκαράζ: τι μπορώ να αποθηκεύσω;

Αν το κελάρι σωστά: με τη χρήση θερμομονωτικών και στεγανοποιητικών υλικών, με εξαναγκασμένο ή φυσικό εξαερισμό εγκατεστημένο σε αυτό, με την κατασκευή ειδικών ράφια για την αποθήκευση προϊόντων, τότε μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση μέχρι το τέλος της άνοιξης ως κονσερβοποιημένα τεμάχια σε κουτιά και άλλα δοχεία, καθώς και φρέσκα λαχανικά: καρότα, πατάτες, τεύτλα, λάχανο κ.λπ.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι συνθήκες που δημιουργούνται στο δωμάτιο, αλλά και απαιτήσεις αποθήκευσης. Εξώφυλλα πρέπει να σφραγίσει τα βάζα, πατάτες - που βρίσκεται κουτιά με τρύπες (αν είναι ξηρό, τότε λιγότερο σήψη), τα μήλα και τα μεγάλα Ranetki καλύτερα τυλίγουμε σε λαδόκολλα, και άλλα.

Μοιάζει κελάρι στο γκαράζ - φωτογραφία:

Οφέλη

Η αίθουσα του υπόγειου κτιρίου έχει νόημα να οικοδομήσουμε, εάν η αίθουσα του γκαράζ είναι στην ιδιοκτησία και πρέπει να την χρησιμοποιήσει για πολλά χρόνια. Τι; πλεονεκτήματα στο κελάρι στο γκαράζ;

 1. Είναι κλειδωμένο και κλειστό. Για να έχετε προμήθειες για το χειμώνα, πρέπει πρώτα να μπείτε στο γκαράζ. Επομένως, αποκλείονται "επιδρομές" από αμφιλεγόμενες προσωπικότητες.
 2. Το λάκκο λαχανικών βρίσκεται απευθείας κάτω από ένα γκαράζ σε μια ζεστή ζώνη, έτσι το κόστος της θερμομόνωσης είναι ελάχιστο.
 3. Διατίθενται χειροποίητα τεμάχια και λαχανικά κοντά, πριν από αυτούς "χέρι-χέρι". Δεν χρειάζεται να πάτε κάπου μακριά στην τοποθεσία της χώρας, να σκάβετε τα παρασυρόμενα για να έχετε πρόσβαση στο υπόγειο.
 4. Είσοδος στο κελάρι μπορεί να γίνει απευθείας από την κοιλότητα παρατήρησης. Έτσι, επιλύονται δύο προβλήματα: τα κενά είναι στη σωστή θέση και μπορείτε εύκολα να επισκευάσετε το αυτοκίνητο.
 5. Με το μικρό μέγεθος του, ένας τέτοιος χώρος μπορεί να γίνει α αποθήκευση για μεγάλο αριθμό προϊόντων.
 6. Ως άχρηστος αποθηκευτικός χώρος, το κελάρι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε α εργαστήριο ή κιβώτιο για πράγματα.

Κοιτάξτε τη φωτογραφία παρακάτω για παράδειγμα λαχανόκηπος στο γκαράζ:

Μέχρι αργά την άνοιξη διατηρούνται τα κενά του χειμώνα σε άριστη κατάσταση. Αξίζει όμως να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή εξαερισμού. Φυσικό, που αποτελείται συχνότερα από 2 σωλήνες, ένα εκ των οποίων εμφανίζεται πάνω από το επίπεδο του δαπέδου, και το δεύτερο - πάνω από την οροφή, δεν εξοικονομούν πάντα την κατάσταση. Είναι καλύτερα αν είναι αρθρωτά συστήματα που ελέγχονται από μίνι-υπολογιστή. Στη συνέχεια, οι συνθήκες στο υπόγειο μπορούν να ρυθμιστούν τεχνητά.

Σύνθεση του κελάριου

Ράφια μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος ολόκληρου του τοίχου (κατά κανόνα, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι φορητά) ή να καταλαμβάνουν μόνο ένα μέρος του χώρου κοντά σε αυτό (μιλάμε για μη ογκώδεις φορητές κατασκευές).

Το δάπεδο στο κελάρι πρέπει να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του πυθμένα της ανασκαφής σε 25-30 cm. - αυτό σας επιτρέπει να χτίσετε ένα "μαξιλάρι" άμμου και να καλύψετε τη βάση του δαπέδου με στεγανοποιητικό υλικό (χρησιμοποιείται κυρίως χαρτί στέγης σε 2 στρώματα, τα φύλλα του οποίου είναι κολλημένα μαζί με τη λιωμένη πίσσα). Έτσι, το πάτωμα θα είναι προστατεύεται από την πτώση στο κελάρι του υπόγειου νερού, και τα λαχανικά θα παραμείνουν ξηρά.

Τα ράφια με ράφια κατασκευάζονται με το ύψος και το πλάτος του κελάριου, καθώς και το μέγεθος των κονσερβών. Σε αυτή την περίπτωση, τα ράφια θα πρέπει να κρατούν εύκολα το βάρος του γεμισμένου δοχείου. Η εγκατάσταση ξύλινων κατασκευών απαιτεί λίγο χρόνο. Πρόκειται για μια οικονομική και εργατική επιλογή.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, το ξύλο εκτίθεται μύκητες και μούχλα. Για να αποφευχθεί αυτό, τα ξύλινα ράφια επεξεργάζονται λιναρόσπορο.

Οι κατασκευές από χάλυβα υπό αυτήν την έννοια είναι πολλές πιο ανθεκτικό, αλλά το μέταλλο είναι υπεύθυνο με την πάροδο του χρόνου Καταστροφή διάβρωσης. Ναι, και μεταλλικά δοχεία μπορούν επίσης να καλυφθούν με σκουριά. Ως εκ τούτου, τα ράφια από χάλυβα είναι κολλημένα με ειδικές υδατοαπωθητικά υλικά.

Τα ράφια είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και άνετο στη χρήση, και δεν φοβούνται την υγρασία, αλλά εξακολουθούν να είναι επιθυμητά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Αυτοί δεν είναι σε θέση να Κρατήστε το βάρος και χαλαρώστε εύκολα από εξωτερικές μηχανικές επιδράσεις. Οι άνθρωποι επιλέγουν πιο συχνά την επιλογή τους ξύλινες κατασκευές, όπως σε μια επιλογή που έχει λιγότερα ελαττώματα από τα άλλα προτεινόμενα και τα περισσότερα χωρίς μετρητά.

Τυπικά μεγέθη κελάρι: το πλάτος των τοίχων είναι 2-2,5 μέτρα, το ύψος είναι περίπου 2 μέτρα. Είναι αδύνατο να χαθεί σε τόσο μικρό χώρο, αλλά κανείς δεν θα είχε σκοντάψει πάνω σε τράπεζες και κιβώτια. Στο κελάρι ράφια βρίσκονται στο δεξί τοίχο, και κουτιά με τα λαχανικά - στα αριστερά. Μεταξύ αυτών θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη δίοδος πλάτους περίπου 0,9 μέτρων. Η σκάλα λόγω του "ελλείμματος" της περιοχής μπορεί να είναι φορητό.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο σχετικά με διάταξη ενός κελάρι στο γκαράζ:

Σε τι εξαρτάται το βάθος;

Το επίπεδο διείσδυσης των εκσκαφέντων εκσκαφών εξαρτάται άμεσα από το βάθος στο οποίο ρέουν τα υπόγεια ύδατα σε αυτό το μέρος. Εάν εισέλθει νερό στο κελάρι, μπορούμε να υποθέσουμε ότι όλες οι προσπάθειες χάθηκαν. Τα προϊόντα σε υγρό περιβάλλον θα επιδεινωθούν πολύ γρήγορα.

Τα συνεργεία κεφαλαίου, έχοντας μια μεγάλη περιοχή, το βάθος pit μπορεί να είναι έως 3 m, και το πλάτος των τοίχων -.. 2.5 m Εάν το δωμάτιο ένα μικρό γκαράζ, η πηγή των υπόγειων υδάτων είναι ρηχό - το βάθος κελάρι στο γκαράζ είναι όχι περισσότερο από 1 m είναι. μισή θαμμένη.

Κάτοψη του κελαριού - ένα βαθύ βάθος στο οποίο τοποθετούνται πλαστικές δομές (για προστασία από την υγρασία) και έχουν ήδη αποθηκευτεί σε αυτά κενά. Ακόμη και μια τέτοια επιλογή αποθήκευσης έχει τα πλεονεκτήματά της: διατηρούν τη θρεπτική τους αξία μέχρι την άνοιξη και εξοικονομούν σημαντικά τον ελεύθερο χώρο του γκαράζ.

Όταν κτίζεται ένα κελάρι, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη ότι οι επιφάνειες δαπέδου βρίσκονται τουλάχιστον σε απόσταση 0,5 μέτρων από την πηγή υπογείων υδάτων.

Βέλτιστες διαστάσεις

Πριν προχωρήσουμε στην κατασκευή του υπογείου, σχέδιο, Για να μεταφέρετε σε αυτά τα μεγέθη και να λειτουργήσετε σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο σχέδιο. Στη διάταξη των κελάρια οπωσδήποτε να λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της δομής του εδάφους, τις κλιματικές συνθήκες. Το βέλτιστο μέγεθος του κελάριου στο γκαράζ - ύψος 1,7 μέτρων με πλάτος τοίχου 2,5 μέτρα.

Δείτε μια άλλη έκδοση του κελαριού κάτω από το γκαράζ - φωτογραφία παρακάτω:

Πολύ πιο εύκολη και ταχύτερη θα γίνει εργασία, κατά την οποία η κατασκευή ενός χώρου γκαράζ συμβαίνει ταυτόχρονα με το υπόγειο. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας για την επίτευξη του στόχου θα είναι πολύ πιο γρήγορα. Και από τη βοήθεια των εταίρων δεν είναι απαραίτητο να αρνηθεί κανείς. Πολύ περισσότερο χρόνο θα πάει μόνος του, όταν οι τεχνικές συσκευές σε μια μικρή περιοχή δεν ταιριάζουν και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα παρεμβαίνει μόνο μεταξύ τους.

Πριν ξεκινήσετε κατασκευή κάβας, πρέπει να έχετε ένα καλό χέρι ακριβείς υπολογισμούς, να προετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά και, φυσικά, να έχετε μια ορισμένη υπομονή. Το υπόγειο, σύμφωνα με όλους τους κανόνες, είναι πολύ επιτυχημένη επένδυση κεφαλαίων. Νόστιμες και αρωματικές παρασκευές για περισσότερο από ένα χρόνο θα ευχαριστήσουν το νοικοκυριό. Και γι 'αυτό δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, γιατί το κελάρι είναι πολύ κοντά.

Λαχανόκηπος στο γκαράζ σύμφωνα με όλους τους κανόνες

Φρεάτιο λάκκο στο γκαράζ θα είναι πάντα απαραίτητη, επειδή τα προϊόντα πρέπει να αποθηκεύονται. Εδώ, καταρχήν, πολύ βολικό μέρος.

Και για να σκεφτείτε πώς να μονώσετε ένα λάκκο λαχανικών στο γκαράζ δεν είναι απαραίτητο, επειδή είναι κάτω από το επίπεδο του εδάφους και θα υπάρξει η βέλτιστη θερμοκρασία. Σήμερα, θα σας πούμε πώς να χτίσετε ένα λαχανόκοπο στο γκαράζ με όλους τους κανόνες και όλα προβλέπονται.

Επίσης σε αυτό το θέμα μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο και να καταλάβετε τι και πώς γίνεται.

Τρύπα λαχανικών: χαρακτηριστικά κατασκευής

Η κατασκευή ενός λάκκου λαχανικών στο γκαράζ αρχίζει με την επιλογή του σωστού χώρου στον οποίο το τραπέζι των υπόγειων υδάτων θα είναι χαμηλότερο από το προτεινόμενο λάκκο, αντίστοιχα, επειδή αυτό είναι μια σημαντική συνθήκη. Εάν, ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοιο μέρος, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε για τη στεγάνωση (βλ. Υδρομόνωση του λάκκου στο γκαράζ σύμφωνα με όλους τους κανόνες).

Μετά από όλα, τα γκαράζ, κατά κανόνα, δεν έχουν μεγάλη έκταση και η επιλογή που υπάρχει δεν θα είναι μεγάλη. Όλη η δουλειά θα γίνει με τα χέρια μας και ως εκ τούτου πρέπει να κάνουμε τα πάντα ποιοτικά και σωστά.

Προσοχή: Η τιμή της κατασκευής θα εξαρτηθεί από το άμεσο κόστος. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο όταν τα υπόγεια ύδατα βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

 • Από τη στιγμή που το θέμα του νερού έχει επιλυθεί, μπορείτε να αρχίσετε να σκάψει ένα λάκκο, η οποία φυσικά θα πρέπει να έχουν το σωστό μέγεθος, και είναι μια τάφρο για την ίδρυση, και στη συνέχεια ρίξτε τα μπάζα. Όλα αυτά πρέπει να συμπιεστούν και να σκυρωθούν.
 • Τώρα πρέπει να τοποθετήσετε τους τοίχους σε μισό τούβλο πάχους, επικαλύπτοντάς τους με καυτή άσφαλτο. Εδώ πρέπει να κάνουμε μια ποιοτική τοιχοποιία. Θυμηθείτε ότι θα υπάρχει μια μηχανή στο ανώτατο όριο και δεν πρέπει να κρατηθεί.
 • Εάν υπάρχει μια επιθυμία, τότε το ανώτατο όριο μπορεί να είναι απλά σκυρόδεμα, όπως πολλοί ιδιοκτήτες συχνά κάνουν.

Προσοχή: Μόλις εμπλακείτε στην εγκατάσταση της οροφής, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πρέπει να αφήσετε μια θέση για μια τρύπα, τρύπες εξαερισμού, ώστε να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε σχετικά με τη ρύθμιση του αυτοκινήτου. Το ζεύγος τροχών πρέπει να διέρχεται όσο το δυνατόν περισσότερο από την καταπακτή.

 • Τοιχοποιία σε αυτή την έκδοση γίνεται σε τσιμεντοκονίαμα. Για το σκοπό αυτό, για παράδειγμα για το M300, είναι απαραίτητο να παρέχεται λόγος άμμου / τσιμέντου 3/1.
 • Κατά την τοποθέτηση τούβλων, θα πρέπει να παρακολουθήσετε το επίδεσμο. Η ραφή δεν πρέπει να συμπίπτει. Διαφορετικά, η κατασκευή δεν θα διαρκέσει πολύ.
 • Αφού τοποθετήσετε τους τοίχους, αφήστε τους να στεγνώσουν εντελώς. Και μετά από αυτό θα προχωρήσουμε να φτιάξουμε το ανώτατο όριο. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε ένα κανάλι και ένα οπλισμό. Απλά μην ξεχάσετε το λουκάνικο. Θα χρειαστεί για ξυλότυπους.
 • Κόβουμε τον κρόκο σε μέγεθος ίσο με το πλάτος του λάκκου. Κατά προτίμηση χωρίς κάθαρση.
 • Διαδώστε το σε ένα επίπεδο αεροπλάνο και πυροβολήστε το.
 • Τώρα πρέπει να υποστηρίξουμε. Το καλύτερο για αυτό θα ταιριάζει σε όλα τα αρχεία καταγραφής.
 • Βάζουμε μια ασπίδα και στηρίζουμε με κούτσουρα. Έχουμε μια ξύλινη οροφή στο λάκκο.
 • Τώρα κόψτε το κανάλι και το οπλισμό στο σωστό μέγεθος. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα μύλο και έναν τροχό κοπής.
 • Τοποθετούμε το κανάλι κατά μήκος της περιμέτρου του λάκκου και το συγκολλάμε μαζί.

Προσοχή: Η σχάρα λαχανικών στο γκαράζ πρέπει να έχει είσοδο. Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή μιας επίστρωσης. Ως εκ τούτου, εκ των προτέρων, να εξετάσει τις διαστάσεις και να προετοιμάσει το διοικητικό συμβούλιο. Θα χρειαστεί για τον εξοπλισμό εισόδου.

 • Αφού γίνει η σύνδεση από το κανάλι, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για την καταπακτή. Είναι κατασκευασμένο από την 50η γωνία. Στη συνέχεια θα πάρετε μια κατάθλιψη 50 mm. Αυτό είναι το σωστό για την καταπακτή από το σκάφος.
 • Τοποθετούμε το οπλισμό στη σύνδεση του καναλιού. Μετά από αυτό, τοποθετήστε το πλαίσιο για την καταπακτή και συγκολλήστε όλα αυτά στο συγκρότημα.
 • Τώρα κάνουμε συγκεκριμένα. Απλά παρεμβαίνουμε στην λύση με τα ερείπια. Δεν πρέπει να είναι παχιά, όλοι οι πόροι πρέπει να γεμίζουν και δεν πρέπει να υπάρχει αέρα στην οροφή.
 • Γεμίστε τη σχάρα και αδειάστε όλα αυτά θα στεγνώσουν για μερικές ημέρες. Μετά από αυτό, γίνεται μια επίστρωση πάνω από την κορυφή.
 • Εάν έχετε σοβαρό χειμώνα. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να μονώσετε το ανώτατο όριο. Η κορυφή απλά πρέπει να καλύπτεται με πολυστυρόλιο ή ορυκτό μαλλί. Τότε το κρύο απλά δεν θα διεισδύσει.

Εξαερισμός και τα χαρακτηριστικά του

Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε είτε αερισμό εξαερισμού είτε εξαγωγής, καθώς αυτές οι επιλογές είναι εξαιρετικές για αυτό. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί σωλήνες, οι οποίοι πρέπει να έχουν την απαιτούμενη διάμετρο.

 • Στις οι σωλήνες θα πρέπει να εγκαταστήστε τη βαλβίδα, που είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση της ροής του αέρα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το άνω άκρο pritochki θα χρειαστεί να κλείσει το πλέγμα, έτσι ώστε στο λάκκο δεν θα διεισδύσει ποντικούς, αρουραίους και άλλα τρωκτικά, έτσι ώστε αυτή η συνθήκη είναι πιο σημαντικό.
 • Θα ήθελα να προσθέσω σε σχέση με το άνω άκρο του καπό, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με μια ομπρέλα, θα προστατεύσει τις εγκαταστάσεις από την ατμοσφαιρική κατακρήμνιση, και ως ο χώρος μεταξύ των καπάκια, τότε ξέρετε ότι συνήθως μόνωση με υλικά όπως αφρό ή πριονίδι.
 • Εδώ αποφασίζετε πώς να προχωρήσετε, εν πάση περιπτώσει, κάνοντας τέτοια εργασία, θα ξέρετε με βεβαιότητα ότι κάνετε τα πάντα ποιοτικά και αποτελεσματικά. Και την πάροδο του χρόνου, θα είστε σε θέση να επιλέξετε μια θερμάστρα, το πιο σημαντικό, αυτό που θα πρέπει να θυμάστε ότι θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα του κρύου και να σκεφτούμε το καλό εξαερισμό, γιατί μόνο τότε τα αποθέματα θα σας ενθουσιάσει με την άριστη κατάσταση.

Εγκαθιστώντας την κουκούλα στο λάκκο

Σε αυτή την περίπτωση, αν το φυτικό λάκκο εκεί, αλλά είστε τακτικά στην επισκευή αυτοκινήτων, ο εξαερισμός στο λάκκο επιθεώρηση είναι απολύτως απαραίτητο, με τη σειρά του μπορεί να είναι τόσο φυσικά όσο και την αναγκαστική (βλ. Αναγκαστική εξαερισμού στο γκαράζ με τα χέρια του), ειδικά δεν υπάρχουν περιορισμοί. Όλα αυτά πρέπει να παρέχονται κατά την κατασκευή του γκαράζ.

Προσοχή: Αν, ωστόσο, η τρύπα επιθεώρησης χρησιμοποιείται συνεχώς, τότε γνωρίζετε ότι ο εξαερισμός πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μικρό ανεμιστήρα για μια χειμερινή περίοδο και μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα ειδικό σύστημα κουκούλας.

Συμπέρασμα

Κατά κανόνα, πολλοί άνδρες είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το γκαράζ για όλες τις ανάγκες, όχι μόνο για την επισκευή του αυτοκινήτου σας, αλλά και για την αποθήκευση των λαχανικών, τουρσιά, το δωμάτιο αυτό παίζει κάποιο ρόλο, και ένα εργαστήριο (βλ. Κατασκευή ενός γκαράζ ως εργαστήριο). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε για τη δημιουργία ενός σχεδίου στο γκαράζ, εξαερισμό λαχανικών λάκκο, έτσι ώστε να μπορεί να εξαλείψει την υγρασία και το κρύο, παρέχοντας δωμάτιο μόνο καθαρό αέρα.

Πώς να φτιάξετε ένα λάκκο λαχανικών στο γκαράζ που γνωρίζετε τώρα και η οδηγία θα σας βοηθήσει σε αυτό. Εδώ το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε τα πάντα ποιοτικά. Στη συνέχεια, το μηχάνημα θα είναι ασφαλές και τα προϊόντα δεν θα χαλάσουν.

Οδηγός για το πώς να φτιάξετε ένα λαχανόκοπο στο γκαράζ

Το θέμα της διατήρησης της καλλιέργειας λαχανικών καθ 'όλη τη χειμερινή περίοδο ήταν πάντα επίκαιρο. Μία από τις επιλογές για τη διατήρηση των προϊόντων, και ιδίως των λαχανικών, είναι τα λαχανικά (κελάρια) που είναι εξοπλισμένα στο γκαράζ. Διαβάστε τις οδηγίες για το πώς να φτιάξετε ένα κελάρι στο γκαράζ σε αυτή τη σελίδα.

Στη φωτογραφία, ένα παράδειγμα λακκούβα λαχανικών στο γκαράζ

Χαρακτηριστικά

Βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης τροφίμων σε λάκκο λαχανικών:

 • η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι από δύο έως πέντε βαθμούς θερμότητας.
 • η υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 85% και 90%.
 • στο λάκκο λαχανικών, πρέπει πάντα να διατηρείται το σκοτάδι, ο φωτισμός χρησιμοποιείται μόνο στις στιγμές που οι άνθρωποι μένουν στο κατάστημα λαχανικών.
 • απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρό αέρα.

Συσκευή

Ο προγραμματισμός της επιθεώρησης και του λάκκου λαχανικών στο γκαράζ αρχίζει με την επεξεργασία των παρακάτω ερωτήσεων:

 • Προσδιορισμός του τύπου του εδάφους που χαρακτηρίζει μια συγκεκριμένη τοποθεσία.
 • το επίπεδο πάγωσης του εδάφους και το επίπεδο εμφάνισης των υπόγειων υδάτων ·
 • ελέγξτε τη διαθεσιμότητα υπογείων επικοινωνιών, η οποία είναι πολύ σημαντική εάν το γκαράζ βρίσκεται μέσα στην πόλη.
 • τότε προετοιμάζεται ένα έργο γκαράζ με λαχανόκηπο.

Το έργο πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • αναμενόμενα μεγέθη (βάθος και πλάτος).
 • διεξαγωγή στεγανοποίησης, αν είναι απαραίτητο, εξοπλισμού του συστήματος αποστράγγισης.
 • Διάταξη θερμομόνωσης.
 • διάταξη του δαπέδου.
 • τον εξοπλισμό εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ένα παράδειγμα του σχεδιασμού ενός γκαράζ με λαχανόπανο (κάβα) στο σχήμα

Ένα παράδειγμα της τοποθέτησης ενός λαμαρίνας λαχανικών στο γκαράζ εμφανίζεται στη φωτογραφία

Πώς να το κάνετε;

Η διαδικασία κατασκευής λακκούβα λαχανικών στο γκαράζ:

 • Αναπτύσσεται η εκσκαφή των προβαλλομένων διαστάσεων.
 • στην τάφρο μια τάφρο θραύεται κάτω από το θεμέλιο, ο πυθμένας της τάφρου είναι στρωματοποιημένος σε στρώματα με τα ερείπια και την άμμο, τότε η προετοιμασμένη τάφρο είναι σκυρόδεμα?
 • Το πάτωμα του λάκκου λαχανικών συνιστάται επίσης να χύσει ένα στρώμα σκυροδέματος πέντε εκατοστών?
 • τοίχους από το λάκκο λαχανικών, ως επιλογή, μπορείτε να βάλει το τούβλο στο πάτωμα?
 • Η οροφή μπορεί να γίνει με τη μορφή τούβλου με τη μορφή τούβλων.

Επίσης, η οροφή του λακκού λαδιού μπορεί να σκυροδετηθεί, γι 'αυτό απλώνουμε τις σανίδες σε κατάλληλο ύψος, πραγματοποιούμε στεγάνωση με υλικό στέγης, διεξάγουμε σκυρόδεμα οπλισμένου σκυροδέματος. Για να εξοικειωθείτε με τη διοίκηση πώς μπορείτε να επιλέξετε τη στέγη του γκαράζ μπορείτε εδώ.

Στη διαδικασία τοποθέτησης της οροφής αφήνονται οπές για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού και εξαερισμού. Η τελική οροφή είναι επιπλέον μονωμένη.

Με τη διαδικασία διαρρύθμισης του υπόγειου, παρατηρητήριο και κελάρι (λατομείο λαχανικών) στο γκαράζ μπορεί να βρεθεί παρακολουθώντας το βίντεο.

Εξαερισμός

Ο ευκολότερος τρόπος του εξοπλισμού εξαερισμού λαχανικών λάκκο είναι εγκατεστημένο σε διαγωνίως αντίθετες γωνίες του δύο σωλήνων αμιαντοτσιμέντου ή πλαστικό (προσφοράς και εξάτμισης) με διάμετρο των 100 - 150 mm. Ένας σωλήνας ξεκινά σε απόσταση 20 cm. Από το δάπεδο (σωλήνα εισροής), ένας άλλος σωλήνας ξεκινά από την οροφή φυτικά λάκκο (καμινάδα). Εάν είναι απαραίτητο, ο εξοπλισμός εξαναγκασμού εξαερισμού είναι εγκατεστημένος ένας επιπλέον ανεμιστήρας, ο οποίος τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό. Επισκόπηση της μαλακής οροφής και φωτογραφιών γκαράζ εδώ: http://kakgarazh.ru/krysha/obzor-vidov-i-foto-myagkoj-krovli-dlya-garazha.html.

Πώς να το στεγνώσει;

Στη διαδικασία λειτουργίας ενός κελάριου σε ένα γκαράζ, είναι πολύ πιθανό, για κάποιο λόγο ή άλλο, η εμφάνιση υγρασίας σε ένα λακκούβα λαχανικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε στην ξήρανση του υπογείου του γκαράζ και ειδικότερα του λαμαριού λαχανικών. Στεγνώστε το λαχανόπανο με διάφορους τρόπους:

 • αραιώστε τη φωτιά σε έναν παλιό μεταλλικό κάδο που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου (η φωτιά διατηρείται μέχρι να μειωθεί το επίπεδο υγρασίας).
 • για να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα με ένα συμπέρασμα στο δρόμο, κάτω από το σωλήνα εγκαθίσταται ένα δοχείο με ένα κερί που υποστηρίζει το φυσικό βύθισμα (η ξήρανση του λάκκο λαχανικών μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες)?
 • εφαρμογή πυροβόλων όπλων.

Αν η στάθμη του νερού στο κελάρι φτάσει σε αρκετές δεκάδες εκατοστά, τότε πριν χρησιμοποιήσετε το λάκκο λαχανικών, είναι απαραίτητο να αντλήσετε το διαθέσιμο νερό με τη βοήθεια της αντλίας. Διαβάστε τον οδηγό για να επιλέξετε τον τύπο του κελάριου στο γκαράζ.

Με τη διαδικασία, αποστραγγίζοντας ένα λαχανόκοπο στο γκαράζ, μπορείτε να δείτε βλέποντας το βίντεο.

Πώς να μόνωση;

Η αρχή της θερμαίνοντας φυτικών pit γκαράζ είναι πρακτικά δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο είδος της μόνωσης. Όταν επιλέγετε ένα θερμομονωτικό υλικό είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί σε ορισμένες ιδιότητες απόδοσης που απαιτούνται μονωτικό που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση λαχανικών λάκκο. Το μονωτικό υλικό θα πρέπει να είναι αδιάβροχες, έχουν υψηλή θερμομονωτικές ιδιότητες, φιλικές προς το περιβάλλον και να μην παρέχουν ένα χημικά επιθετικό ουσίες (από φυτικά καλά, φυσικά, θα πρέπει να αποθηκεύονται τρόφιμα), για να έχουν μια μακρά διάρκεια ζωής χωρίς απώλεια της αρχικής απόδοσης. Από το φυτικό λάκκο, κατά κανόνα, δεν έχουν μεγάλο μέγεθος, το πάχος του μονωτικού υλικού μη τι άλλο είναι επίσης σημαντική. Η βέλτιστη ενσωμάτωση για τη θερμική μόνωση λάκκους φυτικό υλικό που πληροί όλες τις ανωτέρω ιδιότητες, ένα αφρό πολυουρεθάνης. Αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα αφρώδες ουσία, η οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δαπέδου, τοίχους και την οροφή της οπών φυτικό ψεκασμό. Αφρός πολυουρεθάνης έχει εξαιρετική πρόσφυση σε όλα τα υλικά κατασκευής και με ψεκασμό, κατάψυξη, σχηματίζει ένα σφραγισμένο μονολιθική μονωτικό στρώμα. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου θέρμανσης ενός λαμαριού λαχανικών είναι το υψηλό κόστος. Διαβάστε τις οδηγίες για το μπλοκάρισμα της οροφής του γκαράζ. Η πιο προσιτή θερμομονωτικό υλικό κατάλληλο για θερμική μόνωση των φυτικών γιαμ είναι αφρώδες πολυστυρόλιο. Η διαδικασία μόνωσης λακκούβας αποτελείται από διάφορα στάδια:

 • Προετοιμασία μονωμένων επιφανειών (ισοπέδωση και καθαρισμός από ακαθαρσίες).
 • εξοπλισμός στεγανοποίησης στρώσεων ·
 • την ανέγερση του κιβωτίου (εάν χρησιμοποιούνται ξύλινα κιγκλιδώματα για το κιβώτιο, πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε επεξεργασία με αντισηπτική ένωση για την αποφυγή μούχλας) ·
 • ο θερμαντήρας τοποθετείται στον ενδιάμεσο χώρο.
 • τότε στο κλουβί μπορεί να καθορίσει πλαστικά πάνελ ή φύλλα από κόντρα πλακέ.

Βίντεο

Δείτε τις συμβουλές βίντεο για το σχεδιασμό και την κατασκευή του κελαριού (λαχανόκηπους):

Τέτοια σχετικά απλά μέτρα για τη ρύθμιση του εξαερισμού και της μόνωσης του λαμαρίνας λαχανικών στο γκαράζ θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση ενός βέλτιστου μικροκλίματος για την αποθήκευση των λαχανικών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς να φτιάξετε και να ζεστάνετε ένα λαχανόκοκο στο γκαράζ

Το λαχανόπανο στο γκαράζ είναι μια εξαιρετική διέξοδος για όσους δεν έχουν ένα ιδιωτικό σπίτι κοντά με ένα μεγάλο υπόγειο. Αυτός ο τρόπος αποθήκευσης των προϊόντων έχει δοκιμαστεί όχι για χρόνια, αλλά για αιώνες. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της αποθήκευσης; Πρώτον, είναι ένας τρόπος για να αυξηθεί το μέγεθος του ψυγείου και μην ανησυχείτε για το τι τους χειμερινούς ευπαθή τρόφιμα που αγοράσατε για το χειμώνα ή το καλοκαίρι έφερε, και, δεύτερον, είναι ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες γη σας σε πλήρη δυναμικότητα. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε το γκαράζ σας.

Σχηματικό τμήμα του γκαράζ με ένα λάκκο

Τι μπορείτε να πάρετε με ένα λάκκο λαχανικών:

 1. Επίτευξη βέλτιστων συνθηκών αποθήκευσης προϊόντων το χειμώνα, και αυτό είναι:
  - υγρασία αέρα στην περιοχή από 65% -80%,
  - 2 ° C-5 ° C,
  - το σκοτάδι.
 2. Αυξήστε τη λειτουργικότητα του γκαράζ.
 3. Η εγγύτητα της θέσης του υπογείου.

Σχεδιάζουμε το σχέδιο της συσκευής μιας λαχανικής τρύπας στο γκαράζ

Καλώδια και αποχέτευση

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάτω από το γκαράζ σας δεν βρίσκεται τηλεφωνικά καλώδια, σωλήνες ή σύστημα θέρμανσης σωληνώσεων. Δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτός ο έλεγχος. Συνήθως, μπορείτε να μιλήσετε με τους εργαζόμενους ή χρησιμότητα του νερού, ή με τους εργάτες του συστήματος θέρμανσης. Μετά από όλα, αν σκάψει κάτω από το γκαράζ, όπου βρίσκονται τα καλώδια ή σωλήνες, που μπορεί κατά λάθος να τους προκαλέσει βλάβη, και μετά από αυτό θα οδηγήσει σε πολλά χρήματα και κόπο (ειδικά αν πρόκειται για ένα σύστημα θέρμανσης σωληνώσεων στο οποίο ζεστό νερό).

Υπόγεια ύδατα

Το δεύτερο βήμα για την ασφαλή κατασκευή ενός γκαράζ λαχανικών θα είναι ένας έλεγχος για την παρουσία υπογείων υδάτων. Εάν είναι παρόντα σε βάθος μέχρι 1,5 m, τότε η κατασκευή ενός τέτοιου λάκκου απαγορεύεται αυστηρά! Διαφορετικά, το λάκκο, το γκαράζ και τα γκαράζ γειτόνων θα πλημμυρίσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει αυτό το σημείο. Και να έχετε κατά νου ότι συνήθως αυτά τα κελάρια δεν έχουν βάθος μεγαλύτερο από 2 μέτρα.

Οι τοίχοι των κελαριών πρέπει να είναι στεγανοποιημένοι ποιοτικά (στην επίστρωση μαστίχας φωτοευτυπίας)

Πρόχειρο λάκκο

Δεν είναι εύκολο να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο αποθετήριο. Δεν μπορείτε απλά να σκάψετε ένα κομμάτι γης και να το ονομάσετε λάκκο λαχανικών. Πρέπει να προσεγγίσουμε προσεκτικά αυτό το ζήτημα. Πρώτα πρέπει να κάνετε ένα λεπτομερές σχέδιο, να καθορίσετε τις διαστάσεις, εάν είναι απαραίτητο, στη συνέχεια να ζητήσετε βοήθεια από φίλους ή ειδικούς. Οι διαστάσεις του λάκκου μπορεί να είναι μέχρι ένα μέτρο και ένα μισό και ένα πλάτος μέχρι δύο και μισό μέτρα. Είναι προτιμότερο να μην κάνουμε περισσότερα, γιατί με μια κακή ενίσχυση, με τέτοιες διαστάσεις, η πιθανότητα μιας κατάρρευσης είναι υψηλή. Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα λάκκο:

 • την ύπαρξη συστήματος αποστράγγισης,
 • παρουσία εξαερισμού,
 • τη διαθεσιμότητα προστασίας από παράσιτα,
 • τη διαθεσιμότητα ενός συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας,
 • διαθεσιμότητα σκαλοπατιών,
 • παρουσία θερμομόνωσης.

Ο σχεδιασμός ενός σχεδίου πρέπει να προβληματιστεί προσεκτικά

Κατασκευή τούβλων

Πρώτον, για να δημιουργήσετε ένα λαχανόκοκο με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστεί να σκάψετε ένα λάκκο θεμελίωσης δεδομένων μεγεθών (συζητήσαμε ήδη τις παραπάνω διαστάσεις). Η θρυμματισμένη πέτρα θα χυθεί στο κάτω μέρος της εκσκαφής και θα συμπαγεί προσεκτικά. Πάνω από το χαλίκι κρεβάτι είναι ένα στρώμα άμμου κατασκευής. Αφού τοποθετηθούν τα πάντα, μπορείτε να προχωρήσετε στη χύτευση του πυθμένα με σκυρόδεμα.

Βάση του δαπέδου είναι έτοιμη

Ένα κοινό τούβλο χρησιμοποιείται για τους τοίχους του λάκκου λαχανικών. Οι ίδιοι τοίχοι από τούβλα είναι σε ισχύ ακόμα και για όσους δεν το έχουν συναντήσει ποτέ. Για να το κάνετε αυτό, βάζετε τα στρώματα των τούβλων στο πάτωμα έτσι ώστε το μέσον του επόμενου στρώματος από τούβλα να χτυπά στο μέσο του τούβλου στη ραφή στο προηγούμενο στρώμα.

Οι τοίχοι του λάκκου στο γκαράζ είναι από τούβλα

Τα τοιχώματα του λάκκου ενισχύονται αποτελεσματικά με δίχτυ

Δεν θα είναι δύσκολο να διακοσμήσετε την οροφή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε τις σανίδες στο απαιτούμενο επίπεδο και να βάλετε την ενίσχυση και το σκυρόδεμα στην κορυφή. Αυτή η μέθοδος θα αποτρέψει, πρώτον, την απώλεια θερμότητας και, δεύτερον, θα σας εξυπηρετήσει ως αξιόπιστη προστασία. Ένα τέτοιο ανώτατο όριο δεν θα αποτύχει ακόμα και από το τεράστιο βάρος από πάνω. Αλλά υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων με την πόρτα στο κελάρι. Το πιο βολικό είναι το μέρος δίπλα στον τοίχο. Έτσι θα είναι σε ασφαλέστερη θέση. Μετά το ανώτατο όριο και το λουρί θα πρέπει να είναι μονωμένα. Έτσι, μπορείτε να τοποθετήσετε με ακρίβεια τη σκάλα και γύρω της γεμίστε όλα τα ράφια, τα ράφια και τα κουτιά για την αποθήκευση των τροφίμων.

Πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι το υπόγειο δεν μπορεί να βρίσκεται κάτω από το αυτοκίνητο ή κάτω από έναν από τους τροχούς του. Αυτή η κατάσταση θεωρείται επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, αν δεν έχετε αρκετό χώρο στο γκαράζ για τη θέση ενός τέτοιου λακκούβα λαχανικών, τότε συμβουλεύουμε έντονα να μην το κάνετε!

Βίντεο: θεωρητικά θεμέλια του κελάρι για τα λαχανικά στο γκαράζ

Φυσική μόνωση θερμότητας

Φυτό λαχανικών στο γκαράζ αυτών των διαστάσεων θα επιτρέψει την αποθήκευση ενός επαρκούς αριθμού προϊόντων, και λόγω του μικρού μεγέθους της, η απώλεια θερμότητας μέσω των τοίχων και της οροφής θα είναι ελάχιστη. Αλλά για μια πραγματική διατήρηση του καθεστώτος θερμοκρασίας, θα πρέπει να κάνετε μερικά μικρά κόλπα, ώστε όλα να είναι πραγματικά στο υψηλότερο επίπεδο, και θα μπορούσατε να είστε υπερήφανοι για το έργο σας.

Η θέρμανση του λάκκου μπορεί να γίνει ως εξής:

 1. Επιλέξτε ένα θερμομονωτικό υλικό κατάλληλο για τις παρακάτω ιδιότητες:
  1. χημικά μη επικίνδυνα,
  2. φιλικό προς το περιβάλλον,
  3. μπορεί να αντέξει τη μακρά λειτουργία χωρίς απώλειες στην ποιότητα,
  4. δεν υπόκεινται σε υγρασία.
 2. Καλύψτε την οροφή, το δάπεδο, τους τοίχους με καυτή άσφαλτο.
 3. Τοποθετήστε πάνω από θερμομονωτικό υλικό.

Ένα τέτοιο θερμομονωτικό υλικό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένας αφρός. Στο πάτωμα πάνω από τον αφρό, μπορείτε να βάλετε το πάτωμα των σανίδων.

Οι τοίχοι μπορούν να είναι θερμομονωμένοι με αφρό πολυστερίνης. Για αποτελεσματική εργασία, η μόνωση πρέπει να γίνεται πάνω στην επιχρισμένη επιφάνεια του τοίχου. Η οροφή, το δάπεδο και οι τοίχοι μπορούν να αντιμετωπιστούν για να είναι όμορφο και μοντέρνο.

Σύστημα εξαερισμού

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του έργου για τη δημιουργία ενός λάκκου λαχανικών. Τα προϊόντα χρειάζονται πάντα καθαρό αέρα, αλλιώς θα χάσουν όλες τις ιδιότητές τους, θα γίνουν μούχλα και θα σαπίσουν. Για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά, πρέπει να προσεγγίσετε σοβαρά το θέμα του εξαερισμού. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Πρέπει να εγκαταστήσετε δύο σωλήνες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο αέρας τροφοδοσίας, και ο άλλος είναι εξάτμιση. Η τροφοδοσία πρέπει να εγκατασταθεί κοντά στο πάτωμα του υπογείου, και τα καυσαέρια στην οροφή. Θα πρέπει να είναι κατά μήκος της ίδιας γραμμής. Στη συνέχεια σχηματίζουν ένα σύστημα αερισμού που μπορεί να εκτελέσει αποτελεσματικά τη λειτουργία του. Επίσης, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα οροφής που θα λειτουργεί από ηλεκτρισμό.

Σχέδιο αερισμού βλάστησης

Μην ξεχνάτε ότι ο εξαερισμός στην περίπτωση μας μπορεί να χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική ευκαιρία για τα τρωκτικά να τρώνε τα προμήθειες σας. Ως εκ τούτου, σε όλους τους σωλήνες εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε επιπλέον πλέγματα που θα αποτρέψουν τη διείσδυση τρωκτικών! Και από τότε Το συμπύκνωμα μπορεί να πέσει μέσα από τους σωλήνες ή, για παράδειγμα, λιωμένο χιόνι, τότε είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ομπρέλες στα άκρα των σωλήνων για να αποφύγετε αυτά τα ανεπιθύμητα φαινόμενα.

Ξήρανση του δωματίου

Συχνά, όταν κτίζεται ένα τέτοιο κελάρι, η υγρασία μπορεί να είναι πολύ υψηλή. Και ένα τέτοιο πρόβλημα, δυστυχώς, μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση των προϊόντων που αποθηκεύονται στο υπόγειο και στην υποβάθμιση του ίδιου του υπογείου. Οι τοίχοι θα καλύπτονται με μούχλα, η συμπύκνωση μπορεί να συγκεντρωθεί στην οροφή. Με μια λέξη, η εικόνα θα είναι τρομερή και απλά πρέπει να την αποφύγετε. Αφού εγκαταστήσετε τις επικαλύψεις που προστατεύουν από την υγρασία, θα χρειαστεί να στεγνώσετε το δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να πάρετε δύο καυστήρες ή φορητές ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης και αφήστε τις για δύο έως τρεις ώρες. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα δοχείο και να φτιάξετε μια φωτιά μέσα σε αυτό. Αυτό θα αποφύγει πολλά προβλήματα και θα προστατεύσει το λακκούβα σας στο υπόγειο.

Αν ο λόγος για το ξηρό φυτικό λάκκο είχε πλημμυρίσει τα υπόγεια ύδατα και το βάθος του στρώματος νερού είναι πάνω από δέκα εκατοστά, τότε θα πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από το νερό με μια αντλία και στη συνέχεια να καλύψει ένα μέρος των μαθημάτων.

Γεμίζοντας ένα λάκκο λαχανικών

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εργαστείτε και πάλι μόνοι σας και να κάνετε οι ίδιοι τα ράφια και τα συρτάρια. Τρόποι για να το κάνετε - χιλιάδες. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε μεταλλικά στηρίγματα και να τους συνδέσετε ένα ξύλινο δάπεδο. Ένα τέτοιο σύνταγμα μπορεί να αντέξει βαριά βάρη. Τα συρτάρια μπορούν επίσης να χτυπηθούν από τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας ξύλινες σανίδες, στερεώνοντας τις γωνίες του σκάφους μεταξύ τους και χτυπώντας τους με μια μεταλλική πλάκα στη μέση. Δεν είναι δύσκολο να οργανωθούν τέτοια κιβώτια και ράφια. Μπορούν να γίνουν κρεμαστά ράφια. Με αυτή την έννοια, εσείς οι ίδιοι είστε καλλιτέχνης! Το κύριο πράγμα δεν είναι να τοποθετήσετε κουτιά και ράφια κοντά στις καμινάδες.

Προμήθειες για το χειμώνα

Τι μπορεί να αποθηκευτεί στο λάκκο λαχανικών:

 • διατήρηση,
 • λαχανικά, για παράδειγμα, πατάτες, καρότα, τεύτλα και κρεμμύδια,
 • μαρμελάδα,
 • σούπα.

Σε μια ακραία περίπτωση, εάν δεν χρειάζεστε πλέον ένα υπόγειο για φαγητό, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας εργαστήριο, ένα χώρο αποθήκευσης παλιών πραγμάτων. Με καλό εξαερισμό εκεί θα είναι πολύ ευχάριστο να είναι.

Ένα άλλο σημείο για ένα καλό λάκκο λαχανικών είναι η απουσία μύκητας στους τοίχους και τα ράφια. Για να αποφύγετε αυτό, είναι πιθανό (και απαραίτητο!) Να λιπαίνετε τα ράφια με λιναρόσπορο. Εάν φιλοδοξείτε τις ελπίδες για μεταλλικά ράφια, τότε και αυτά έχουν την ιδιότητα να σπάσουν, επειδή μπορούν να διαβρωθούν.

Το βίντεο του συγγραφέα: πώς να εξοπλίσει ένα τυπικό λάκκο στο γκαράζ

Έτσι, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάνοντας ένα λαχανόπανο για το γκαράζ με τα χέρια του είναι πολύ απλό. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για όσους δεν έχουν αρκετό χώρο στο σπίτι για να αποθηκεύουν φαγητό το χειμώνα, αλλά υπάρχει ένα μέρος στο γκαράζ. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και επιτυχία!

Λαχανόκηπος με τα δικά του χέρια: επιλογή χώρου, τεχνολογίας και σταδίων κατασκευής

Για να πάρετε μια πλούσια συγκομιδή λαχανικών στη δική σας δική είναι θαυμάσια αν υπάρχει χώρος για τη διατήρησή της. Για να τοποθετήσετε την συγκομιδή, μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχανόκοπο.

Μια τέτοια δομή θα συμβάλει στη διατήρηση της φρεσκάδας των προμηθειών για αρκετούς μήνες, ενώ δεν απαιτείται ούτε ηλεκτρική ενέργεια ούτε ειδικές οικονομικές δαπάνες.

Η απλούστερη αποθήκευση για τα λαχανικά στη δική σας dacha γίνεται χωρίς τη χρήση δαπανηρών υλικών και τα εργαλεία θα χρειαστούν τα πιο απλά.

Επιλέγοντας ένα μέρος για την κατασκευή

Η θέση για τη λαμαρίνα λαχανικών πρέπει να επιλεγεί σωστά

Ότι είναι απαραίτητο να εξεταστεί σε μια επιλογή:

 1. Το λάκκο λαχανικών πρέπει σίγουρα να βρίσκεται σε ένα λόφο, έτσι ώστε τα υπόγεια ύδατα να μην εισέρχονται σε αυτό. Είναι επιθυμητό να προσδιοριστεί εκ των προτέρων το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται.

Για το σκοπό αυτό, είναι δυνατές οι ακόλουθες επιλογές:

 • μπορείτε να τρυπήσετε καλά - αρκετά βάθος 2,5 μέτρων. Στη συνέχεια το πηγάδι μένει για λίγες μέρες να παρατηρήσει εάν υπάρχει νερό εκεί. Εάν παραμείνει ξηρό, μπορείτε να εξοπλίσετε με ασφάλεια ένα λάκκο σε αυτό το μέρος. Αν εντοπιστεί υγρασία, είναι προτιμότερο να επιλέξετε άλλη τοποθεσία.
 • εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να τρυπήσετε μια τρύπα με τέτοιο βάθος, υπάρχει και άλλος - μπορείτε να μετρήσετε τη στάθμη του νερού στα κοντινά πηγάδια.
 • Επίσης, δείτε πώς να κάνετε έναν ελικόπτερο κήπου με τα δικά σας χέρια, μπορείτε εδώ.

 • Δεν πρέπει να υπάρχουν μηχανικές ή τεχνικές επικοινωνίες κοντά, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος βλάβης του σωλήνα ή του ηλεκτρικού καλωδίου κατά την εκσκαφή.
 • Βασικές απαιτήσεις για την τεχνολογία κατασκευών

  Υπάρχουν αρκετές βασικές απαιτήσεις για το λάκκο λαχανικών

  Κατά την εκτέλεση του έργου, είναι απαραίτητο να υποδειχθούν οι διαστάσεις του μελλοντικού λάκκου. Το βάθος του θα πρέπει να είναι περίπου 2-2,2 μέτρα, πλάτος - 1,5. Θα είναι αρκετά βολικό να είσαι και η θερμοκρασία μπορεί εύκολα να διατηρηθεί σε +5 μοίρες.

  Για την αποθήκευση λαχανικών, αυτό είναι βέλτιστο - δεν θα επιδεινώσουν και θα διατηρήσουν το μέγιστο των χρήσιμων ουσιών. Η υγρασία θα πρέπει να διατηρείται στο 90% - τα λαχανικά δεν θα μπερδεύονται και δεν θα στεγνώσουν.

  Αν η στάθμη των υπογείων υδάτων κυμαίνεται σε επίπεδο 1-1,5 μέτρων από την επιφάνεια και είναι δύσκολο να επιλέξετε άλλο χώρο για το λάκκο, μπορείτε να προσπαθήσετε να οργανώσετε ένα σύστημα αποστράγγισης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια καλή στεγάνωση.

  Φυσικά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιο κόστος όσον αφορά τόσο τη χρηματοδότηση όσο και την εργασία. Αλλά αν παραμελήσετε αυτό το στάδιο, πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι αργά ή γρήγορα το νερό θα βρει ένα κενό για τον εαυτό του και θα διεισδύσει μέσα του.

  Συνιστάται η τοποθέτηση του τοίχου - για το σκοπό αυτό οποιοδήποτε θερμομονωτικό υλικό με τη μορφή πλακών, το οποίο αντιστέκεται στην πρόσκρουση της υγρασίας, για παράδειγμα αφρό πολυστερίνης.

  Η άμμος και το χαλίκι τοποθετούνται στον πυθμένα, στη συνέχεια χύνεται πάνω σε αυτό το μαξιλάρι πίσσα ή άλλο παρόμοιο υλικό. Το κάλυμμα δαπέδου είναι καλύτερα διατεταγμένο με τη μορφή πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος. Εάν δεν είναι δυνατή η παροχή μιας τέτοιας επιλογής, τοποθετούνται σκληρές σανίδες στη βάση.

  Η πιο απλή έκδοση είναι η κατασκευή του φυσικού αερισμού, για τον οποίο χρησιμοποιούνται δύο σωλήνες, τοποθετώντας τα σε διαφορετικά ύψη από την επιφάνεια του δαπέδου στο γκαράζ. Ο ένας αγωγός - ο εφοδιασμός, ο άλλος - η εξάτμιση και τα εξωτερικά άκρα τους θα πρέπει να εμφανίζονται όσο το δυνατόν ψηλότερα.

  Αυτό εξασφαλίζει σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Αυτό βοηθά να διατηρήσετε τα λαχανικά σε κατάσταση χρήσης πιο μακρά.

  Υλικά και εργαλεία

  Για την κατασκευή ενός λάκκου λαχανικών, ένα σύνολο ειδικών υλικών και εργαλείων

  • φτυάρια;
  • κάδοι για την ανύψωση της γης προς τα πάνω.
  • ένα δοχείο για την ανάμιξη του διαλύματος.
  • Συνδετήρες (καρφιά ή βίδες);
  • σφυρί ή κατσαβίδι.
  • δάπεδα και καλύμματα.
  • θρυμματισμένη πέτρα.
  • άμμος;
  • τσιμέντο ·
  • μεταλλική γωνιά?
  • μονωτικό υλικό.

  Στάδια εργασίας

  Στάδια κατασκευής λακκούβας με τα χέρια

  1. Πρώτον, ελέγξτε με προετοιμασμένο έργο εκ των προτέρων και ανακαλύψτε την εκσκαφή σύμφωνα με τις διαστάσεις που υποδεικνύονται εκεί. Η απλούστερη επιλογή είναι να γίνει εμβάθυνση στο έδαφος με πλευρές 1,2Χ1,4 m, βάθος 2 m. Η εργασία πρέπει να εκτελείται όχι μόνο, αλλά με έναν βοηθό.
  2. Όταν το λάκκο θεμελίωσης είναι έτοιμο, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι τοίχοι όσο το δυνατόν καλύτερα. Ανεξάρτητα από το πόσο βολική είναι η σύνθεση του εδάφους, η γη μπορεί να πέσει με την πάροδο του χρόνου και το κελάρι σας θα κατακλυστεί.

  Επίσης, μπορείτε να μάθετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συνθέτη Volnusha εδώ.

  Χαρακτηριστικά της συσκευής στο γκαράζ

  Η συσκευή ενός λάκκου λαχανικών στο γκαράζ απαιτεί πρόσθετες συνθήκες

  Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την κατασκευή ενός λάκκου στο γκαράζ:

  • Η στάθμη του δαπέδου στο γκαράζ όπου κατασκευάζεται το λάκκο πρέπει να είναι υψηλότερη από τη βάση κατά 30 cm.
  • Βεβαιωθείτε ότι όταν χειρίζεστε την ακεραιότητα του ιδρύματος, το ίδιο το κτίριο δεν θα βλάπτεται.
  • Δεν πρέπει να επιλέγονται μεγάλες διαστάσεις για το λάκκο - αρκετό βάθος 1,7 μ. Και πλευρές 2 μ. Το καθένα. Τα στάδια της διαρρύθμισης διαφέρουν ελάχιστα από την κατασκευή του λαμαριού λαχανικών στον ανοικτό χώρο.

  Πριν από την έναρξη της εργασίας, προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν λεπτομερέστερο σχέδιο εργασίας. Αυτό θα σας διευκολύνει να εκτελέσετε κάθε στάδιο, επιπλέον, κατά τη σύνταξη, μπορείτε να συμβουλευτείτε με ενημερωμένους ανθρώπους και να αλλάξετε το σχέδιο σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τους.

  Με προσεγμένη και ακριβή παρακολούθηση της τεχνολογίας είναι δυνατό να οργανωθεί ανεξάρτητα σε ένα καλοκαιρινό σπίτι μια πολύ καλή κατασκευή που θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε μια καλλιέργεια αρκετό καιρό και θα εξυπηρετήσει πολλά χρόνια.

  Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς να κάνετε ένα λάκκο λαχανικών σε συνθήκες στενής εμφάνισης υπόγειων υδάτων:

  Φυτικό λάκκο στο σπίτι του αυτοκινήτου - μια απλή και αξιόπιστη αποθήκευση με τα χέρια σας

  Απαραίτητα εργαλεία και υλικά

  Το λάκκο λαχανικών είναι μια πρακτική αποθήκη στην οποία τα προϊόντα μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το "ψυγείο" είναι εύκολο να το κανονίσετε με τα χέρια σας σε οποιοδήποτε γκαράζ.

  Προετοιμασία για την κατασκευή ενός λάκκου

  Η κατασκευή ενδιαφέροντος, που είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό κελάρι, που βρίσκεται στο σπίτι του αυτοκινήτου, μπορεί να θεωρηθεί ιδανική αποθήκευση για φρούτα, διάφορα τουρσιά, λαχανικά. Η φρεσκάδα των προϊόντων που αποθηκεύονται σε αυτό παρέχεται με φυσικό τρόπο. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για την ηλεκτρική ενέργεια για να διατηρήσετε την απαιτούμενη θερμοκρασία στο κελάρι. Το γεγονός αυτό θεωρείται το κύριο πλεονέκτημα του καταστήματος λαχανικών στο γκαράζ.

  Πριν να χτίσετε ένα λάκκο λαχανικών, χρειάζεστε:

  1. Βεβαιωθείτε ότι κάτω από το γκαράζ δεν υπάρχουν μηχανικές επικοινωνίες - αέριο και αγωγούς, ηλεκτρικά καλώδια και ούτω καθεξής.
  2. Εξερευνήστε το έδαφος. Είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί το επίπεδο των υπόγειων υδάτων. Θα πρέπει να ρέουν κάτω από το κάτω μέρος του κελαριού. Διαφορετικά, το λάκκο σας για την αποθήκευση προϊόντων στο γκαράζ μπορεί να πλημμυρίσει ανά πάσα στιγμή.
  3. Δημιουργήστε ένα έργο αποθήκευσης λαχανικών. Κάντε ένα σχέδιο του κελάριου, καθορίστε τις γεωμετρικές διαστάσεις και τη θέση του στο γκαράζ. Το ίδιο το έργο θα απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία κατασκευής υπογείου και θα αποκλείσει τη δυνατότητα διάφορων ελλείψεων.

  Έργο φυτικών αποθεμάτων στο γκαράζ

  Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην φτιάξουν ένα λαχανόπανο πολύ μεγάλο σε πλάτος (προσπαθήστε να κρατήσετε μέσα σε 2-2,5 μ.). βάθος αποθήκευσης λαμβάνεται συνήθως περίπου 1,7 μ. Καλό θα είναι να οργανώσει το κελάρι σε κάποια απόσταση από τον τοίχο (περίπου 0,5-0,6 m), έτσι ώστε αργότερα μπορείτε εύκολα να εκτελέσει υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη λάκκους στεγάνωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, συνιστάται η αποθήκη λαχανικών να είναι μονωμένη. Λειτουργία θεωρείται υποχρεωτική διαδικασία για διευθέτηση του συστήματος εξαερισμού στο υπόγειο, καθώς και τις εργασίες για την προστασία από την υγρασία.

  Η εσωτερική ρύθμιση της αποθήκευσης μπορεί να εξεταστεί μόνος σας - εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες. Αλλά η κάθοδος σε μια τέτοια μικρή κατασκευή γίνεται καλύτερα με τη μορφή μιας συνηθισμένης ξύλινης σκάλας με αρκετές ανθεκτικές δοκοί. Θα καλύψετε μια σκάλα με μια καταπακτή που θα λειτουργήσει ως βολική είσοδος στο κελάρι.

  Κατασκευάζουμε ένα κατάστημα λαχανικών με τα χέρια μας - γρήγορα και αποτελεσματικά

  Το πρώτο βήμα είναι να σκάψετε ένα λάκκο (ανασκαφή) σύμφωνα με τις διαστάσεις που έχετε σχεδιάσει. Εδώ όλα είναι απλά. Στη συνέχεια, ο πυθμένας του φρεατίου πρέπει να χύσει θρυμματισμένη πέτρα (πάχους - 10 cm), συμπιέζεται της, και την κορυφή άμμο πλήρωσης γουδί (15 cm) και επίσης να εκτελέσει ενδελεχή κριό του.

  Το επόμενο βήμα είναι να χυθεί ο πυθμένας του λάκκου με πίσσα ή παρόμοια σύνθεση. Εάν θέλετε να πάρετε μια μεγάλη αποθήκη λαχανικών, τοποθετήστε ένα υλικό στεγάνωσης (για παράδειγμα, υλικό στέγης) στην άμμο και ρίξτε μια πλάκα χρησιμοποιώντας οπλισμένο σκυρόδεμα. Αλλά θυμηθείτε ότι η διευθέτηση αυτού του ιδρύματος θα απαιτήσει πρόσθετο οικονομικό και εργατικό κόστος. Τα τείχη του λαμαρίνας είναι συνήθως χτισμένα από τούβλα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ένα τέτοιο συμπλέκτη με τα χέρια του.

  Το πάχος των τοίχων είναι ένα και μισό τούβλα. Αυτό είναι αρκετό. Τα τούβλα κατά την τοποθέτηση πρέπει να είναι επικαλυμμένα με ασφαλτικό κονίαμα για να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των τοίχων. Η οροφή συνιστάται να τοποθετείται με τη μορφή θόλου. Τούβλα σε αυτή την περίπτωση ταιριάζουν σε πρότυπα από ξύλινες σανίδες. Μπορείτε επίσης να κάνετε συγκεκριμένη επικάλυψη. Το κύριο πράγμα είναι ότι το ανώτατο όριο έχει την απαιτούμενη δύναμη. Μετά από όλα, μην ξεχνάτε ότι το αυτοκίνητό σας θα σταθεί.

  Τούβλα κελάρι τοίχους

  Στην επιφάνεια της οροφής είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας χώρος εισόδου στο λάκκο λαχανικών. Στην ιδανική περίπτωση, αν τοποθετήσετε το φρεάτιο στη μέση της οροφής του κελάριου.

  Στη συνέχεια, στην αποθήκη σας, ράφια και ράφια για βάζα με μαρμελάδα, φρούτα και άλλα προϊόντα μπορούν εύκολα να χωρέσουν. Στον τόπο όπου θα είναι το λουζ, θα πρέπει να τοποθετήσετε το στήριγμα του καπακιού. Η οροφή του λακκού λαδιού είναι κατά προτίμηση μονωμένη. Αυτό γίνεται με αργίλιο ή αφρό. Πρέπει να καλύψετε την οροφή με καυτή άσφαλτο και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε το επιλεγμένο υλικό.

  Το να ζεσταθεί η κορυφή του κελάριου στο γκαράζ με τα χέρια τους συνήθως δεν προκαλεί προβλήματα στους δασκάλους του σπιτιού. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι εύκολο να εκτελεστούν. Αρχική - εξασφαλίζουν ότι η θερμότητα μονωτικό στρώμα έχει ένα πάχος τουλάχιστον 20 cm στην ύπαιθρο φυτικό μόνωση οροφής του γκαράζ αποθήκευση συχνά κάνουν το παλιό -. Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα συμβατικού τσιμέντου και πριονίδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υαλοβάμβακα. Επιτρέπεται να μην εκτελείται η μόνωση της οροφής στο λάκκο λαχανικών, εάν ζείτε σε περιοχή με ήπιο κλίμα.

  Η ελκυστική εμφάνιση της επιφάνειας της οροφής δίνεται συνήθως από τέτοια δημοφιλή υλικά επίστρωσης όπως η επένδυση και ο σχιστόλιθος. Στο ανώτατο όριο, τα προϊόντα αυτά προσαρτώνται σύμφωνα με την τεχνολογία που συνιστά ο κατασκευαστής επενδύσεων. Οι τοίχοι της υπόγειας κατασκευής είναι πιο συχνά θερμομονωμένοι με PSB-S-25 - σύγχρονη διογκωμένη πολυστερίνη. Προσθέστε ότι η ζεστασιά των επαγγελματιών αποθηκών συνιστάται να παράγουν στην προηγουμένως γυψοσανίδα επιφάνεια.

  Γεμίζοντας ένα λαχανόπανο - κάνετε το κελάρι τέλειο

  Το λάκκο για την αποθήκευση της καλλιέργειας στο γκαράζ, όπως είπαμε, είναι απαραίτητα αδιάβροχο. Ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα κυκλικό σύστημα αποχέτευσης στο κελάρι. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται σε περιπτώσεις όπου τα υπόγεια ύδατα βρίσκονται κοντά στον πυθμένα της αποθήκης λαχανικών.

  Σωλήνες στεγανοποίησης για την αποθήκευση καλλιεργειών

  Ο ευκολότερος τρόπος για την προστασία της επιφάνειας του δαπέδου από μια υδρόφιλη λίμνη από την υγρασία έχει ως εξής:

  • επεξεργαστείτε το δάπεδο με ασφαλτικό διάλυμα (για αξιοπιστία - δύο φορές).
  • βάλτε στα φύλλα ασφάλτου υλικού στέγης?
  • εφαρμόστε ξανά το διάλυμα.
  • γεμίστε το υλικό στεγών, εφαρμόζοντας άμμο μεγάλου κλάσματος.

  Τα τοιχώματα της αποθήκευσης μπορούν επίσης να επικαλυφθούν με πίσσα ή να χρησιμοποιήσουν ακριβότερη στεγανοποίηση του διεισδυτικού τύπου.

  Το τελικό χτύπημα είναι η εγκατάσταση εξαερισμού στο υπόγειο. Ο απλούστερος τρόπος είναι να κατασκευαστεί ένα φυσικό σύστημα παροχής και εξάτμισης. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τοποθετήσετε δύο σωλήνες (για σχεδίαση και καθαρό αέρα) σε ένα ορισμένο ύψος από το πάτωμα. Περισσότερο κόστος θα απαιτήσει την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ειδικό ηλεκτρικό ανεμιστήρα και να το βάλετε σε ένα σωλήνα με δύο πόρτες. Το κελάρι σας για την αποθήκευση λαχανικών είναι έτοιμο!

  Από ό, τι ήταν. Φύλλα λαχανικών από αυτοσχέδια υλικά

  Πώς να φτιάξετε ένα κελάρι από σωλήνες και παλιά σχιστόλιθο και να οργανώσετε σωστά ένα σύστημα αποθήκευσης για τα λαχανικά; Μελετάμε την εμπειρία των μελών του φόρουμ.

  Χρήστης forumhouse.ru μηχανικός Николай Ζάγκρεμπιν έκανε στην πατρίδα του, στο χωριό, ένα εξαιρετικό λάκκο λαχανικών. Στο φόρουμ, όπου οι άνθρωποι ασχολούνται με το σχεδιασμό και την κατασκευή κελάρια με τη χρήση της νανοτεχνολογίας, βαριά μηχανήματα, πολλά κυβικά μέτρα από οπλισμένο σκυρόδεμα, μετρώντας και στοιβασίας τούβλα συνηθισμένη καλή λαχανικών pit, με την πρώτη ματιά, δεν αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, το κελάρι του Νικολάι ήταν ευχάριστο για όλους. Το γεγονός είναι ότι το έχτισε από υλικά, τα οποία σε οποιοδήποτε χωριό είναι ένα αυτοκίνητο και ένα μικρό καλάθι. Για την κατασκευή χρειάστηκαν αρκετά μέτρα των σωλήνων με διαφορετικές διαμέτρους, φύλλα που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως σχιστόλιθο, φύλλο σιδήρου, και ως ένα θερμαντήρα, ένα φύλλο αφρού.

  Nicholas μέσω 2h2h2 αδελφός έσκαψαν μια τρύπα, το πλαίσιο των συγκολλημένων σωλήνων, επικάλυψε κελάρι φύλλα εσωτερικό σχιστόλιθο μεταχειρισμένων. Οι σωλήνες ζωγραφίστηκαν. Τοποθετήστε στην κορυφή ένα φύλλο από σίδερο, που καλύπτεται με δύο φύλλα πολυστυρενίου πάχους 50mm, καλυμμένα με ένα στρώμα γης περίπου 3 cm.

  Ο Νίκολας δεν έσκαψε τους κατακόρυφους σωλήνες και δεν έβαλε τίποτα - υπάρχει μια χαμηλότερη περίμετρος των σωλήνων, η οποία θα προστατεύει από την χαλάρωση των κάθετων σωλήνων. Ένας κατακόρυφος σωλήνας (είναι εγκατεστημένος στη μέση για τη στερέωση των ράφια) ο μηχανικός εγκαθίσταται σε μεταλλική πλάκα μέτρησης 12x12cm.

  Το κελάρι αδρανοποιήθηκε με επιτυχία για αρκετά χρόνια. Ο σχεδιασμός ήταν αρκετά βιώσιμος. Αν αποφασίσετε να το πάρετε για την υπηρεσία, παρακαλείστε να σημειώσετε κάτι ακόμα: αν κάνετε μια τρύπα σε δύο αντίθετες σωλήνα ράφια, ένα στο ισόγειο, από την άλλη - κάτω από το ανώτατο όριο, και να επεκτείνει τους προς τα έξω, στο κελάρι σας θα παρέχει και σύστημα εξαερισμού. Ζεστάνετε τις τρύπες στο δρόμο έτσι ώστε να μην υπάρχει παγετός το χειμώνα. Και πολλά άλλα: πριν γεμίσετε, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα καλώδιο από τις αυλακώσεις για το καλώδιο των βολβών.

  Ζάγκρεμπιν:

  - Αποφάσισα να κάνω μια τρύπα από αυτό που ήταν. Pipe Αγόρασα chermede και σχιστόλιθο παλιά, 7-κύματος μήκους 1,7 μ. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η χρήση του χώρου πάνω από το λάκκο, αποφάσισε να κάνει το κιόσκι (η οροφή πάνω από το λάκκο εξακολουθεί να είναι απαραίτητη). Πριν αρχίσετε να κάνετε το ίδιο λάκκο, θα σας πω για τις αδυναμίες του:

  1. Τον χειμώνα, ο παγετός σχηματίζεται στην οροφή και στους ανώτερους σωλήνες, αντίστοιχα, όλα αυτά στη συνέχεια λιώνουν και στάζουν πάνω στα λαχανικά.

  2. Οι σωλήνες σκουριάζουν, παρά το γεγονός ότι ήταν καλυμμένοι με μαστίχα.

  3. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε και να μονώσετε το πάνω μέρος του λάκκου, επειδή το έδαφος βυθίζεται στους τοίχους και υπάρχουν χώροι που δεν προστατεύονται από το κρύο.

  Συμπληρώνει πολύ περισσότερο, και σήμερα θα έκανα ακριβώς το ίδιο λάκκο.

  Το λάκκο γίνεται πλήρης κελάρι μετά την εγκατάσταση των ράφια και την οργάνωση του συστήματος αποθήκευσης λαχανικών. Συνήθως, το πλάτος του στα ράφια των καταστημάτων στο χρήστη κελάρι forumhouse.rukratna βάζο τριών λίτρων, και το ύψος, όπως λένε στο φόρουμ, «η αιτία της θρησκείας»: κάνουν κάτω, έτσι ώστε να τεθούν τα πλαστικά κουτιά για την αποθήκευση των λαχανικών ρίζας και ένα τρίτο πάνω - 8-10 εκατοστά σε ύψος ενός δοχείου δύο ή τριών λίτρων.

  Υλικό ράφι: γωνίες σε κατακόρυφα και οριζόντια τμήματα, πλάκες σε ράφια μήκους 30-35 εκ., Τοποθετούνται σε πλάτος (τέτοιες σανίδες είναι εύκολο να βρεθούν ακόμα και δωρεάν).

  Τα ράφια πρέπει να ξηραίνονται και να υποβάλλονται σε επεξεργασία, για παράδειγμα, με βερνίκι σάουνας.

  - Χρησιμοποιώ ράφια πλάτους 45 εκ. Θα ήταν καλύτερα να έχουν 50. Νομίζω ότι αυτό είναι το βέλτιστο μέγεθος. Υπάρχουν τρία 3-λίτρα ή τέσσερα-πέντε μικρότερα δοχεία. Με τα ευρύτερα ράφια, δεν θα είναι πλέον βολικό να φτάσετε στην τελευταία σειρά.

  Το ύψος είναι ίσο με το ύψος των τριών λίτρων + 5 εκ. Είναι φυσιολογικό και έτσι. 10 εκατοστά θα ήταν λίγο καλύτερα, δεν χρειάζεται πλέον.

  Έξω

  - Εγώ το ύψος των δυο μέτρων του κελάριου χωρίζει τα ράφια σε τρία μέρη, έτσι ώστε, αν μη τι άλλο, η τσάντα να μπορεί να τοποθετηθεί εκεί. Και για τα δοχεία των τριών λίτρων προέβλεπαν κόγχες στο τούβλο, τέσσερις κόγχες για έξι κουτιά.

  Την πάροδο του χρόνου, πολλοί χρήστες του φόρουμ έχουν αρχίσει να αντικαταστήσει ξύλινα ράφια έτοιμα πλαστικά ράφια - μερικά ειδικά σε αναμονή για τις πωλήσεις στα καταστήματα υλικού και την κατασκευή σούπερ μάρκετ. Το ξύλο είναι ακόμα εύθραυστη υλικό: υπήρχαν περιπτώσεις, όταν κατέρρευσε το ράφι, οι τράπεζες έσπασε, μπαρ εξαφανίστηκε.

  VVViktor:

  - Χρησιμοποιείται πολύ στα ράφια των κελαριών μιας μεταλλικής γωνίας με ξύλινα ράφια. Αλλά από το δέντρο δεν καλύπτει, στην υγρασία κελάρι, και ως εκ τούτου, αναπόφευκτη μούχλα. Καταλήγει να χρησιμοποιεί μια γωνία για άλλες ανάγκες, ξύλο για καυσόξυλα και αντ 'αυτού αγόρασε τρία πλαστικά ράφια με βάθος 500 mm και πλάτος 1000 mm. Το ύψος του ράφι 400 mm επιτρέπει όχι μόνο να συμπιέσει την τράπεζα, αλλά και στη δεύτερη σειρά των μικρότερων τραπεζών να θέσει. Ράφια - πόσα θα αγοράσετε. Είναι δυνατή σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ κτιρίου.

  Η ισχύουσα νομοθεσία θα καταστήσει δυνατή την ανέγερση κελάρι σε κήπο (έως 8 τετραγωνικά μέτρα). Για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό, διαβάστε αυτό το άρθρο. Αυτή η έκδοση θα σας εισάγει στους πολλούς τύπους κελαριών: επιλέξτε τη σωστή. Παρεμπιπτόντως, το κελάρι μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ανελκυστήρα, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους - οι επιλογές για τα σχέδια συζητούνται εδώ σε αυτόν τον κλάδο του φόρουμ. Και εδώ υπάρχει μια εξαιρετική βιντεοπροβολή ενός κελάριου σε συνθήκες υψηλών υπόγειων υδάτων: το πρόβλημα αυτό επιλύεται και, κυρίως, από μόνο του.