Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα: ποιος υγραντήρας είναι καλύτερος και γιατί

Ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα επηρεάζει αρνητικά την υγεία του νοικοκυριού, ιδιαίτερα ευαίσθητες αλλεργίες και μικρά παιδιά. Κανονικοποιήστε το μικροκλίμα θα βοηθήσει τον υγραντήρα. Το κυριότερο είναι να μην συγχέεται η ποικιλία των μοντέλων και να επιλέξετε μια κατάλληλη μονάδα που να ανταποκρίνεται στις συνθήκες λειτουργίας.

Για να καταλάβετε ποιο υγραντήρα είναι καλύτερο, θα πρέπει να συγκρίνετε τις παραμέτρους των διαφόρων συσκευών, να αξιολογήσετε τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά τους.

Ένας υγραντήρας είναι ένα αφιέρωμα στη μόδα ή την αναγκαιότητα;

Η υγρασία είναι ένα από τα καθοριστικά κριτήρια για το μικροκλίμα του δωματίου. Για ένα διαμέρισμα, ένας δείκτης 45-60% θεωρείται βέλτιστος, σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, το πρότυπο αυξάνεται στο 70%. Στις αρχές του φθινοπώρου και της άνοιξης δημιουργείται ένα άνετο επίπεδο υγρασίας φυσικά - μέσω ενεργού ανταλλαγής αέρα. Το καλοκαίρι και το χειμώνα η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη - σε ζεστό καιρό και κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, ο αέρας είναι υπερβολικός.

Εάν κρατήσετε ανοιχτά τα ανοίγματα το χειμώνα, θα έχετε σαν αποτέλεσμα την ψύξη του δωματίου. Ταυτόχρονα, μετά από 15-30 λεπτά μετά το κλείσιμο του παραθύρου, η σχετική υγρασία του αέρα θα μειωθεί λόγω της ενεργού εργασίας των συσκευών θέρμανσης.

Ο βέλτιστος τρόπος για να ομαλοποιήσετε το μικροκλίμα στο διαμέρισμα "υπερ-στεγνωμένο" είναι να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα. Εναλλακτικές μέθοδοι (διαρρύθμιση των δωματίων ενυδρεία και τα σιντριβάνια, την παρουσίαση υγρές πετσέτες για την μπαταρία, κλπ) είναι αναποτελεσματικά και παράγουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ποικιλία μοντέλων και αρχή λειτουργίας

Πριν επιλέξετε έναν κατάλληλο υγραντήρα για ένα διαμέρισμα, πρέπει να κατανοήσετε τις τεχνικές δυνατότητες και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των διαφόρων μονάδων.

Παραδοσιακά - υγραντήρες κρύου εξάτμισης

Τα μοντέλα διαφέρουν ως προς την απλότητα του σχεδιασμού, το έργο των κλασσικών αντιπροσώπων βασίζεται στη φυσική εξάτμιση της υγρασίας.

Ο ανεμιστήρας αντλεί μάζες αέρα κατευθύνοντας τις ροές στο υγρό στοιχείο φίλτρου. Με την υγρασία, ο αέρας ρέει πίσω στο δωμάτιο. Το πορώδες φίλτρο είναι συνεχώς σε επαφή με το νερό. Ωστόσο, εάν η δεξαμενή δεν "ξαναγεμίζει" εγκαίρως, η συσκευή δεν θα κλείσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί σε λειτουργία αερισμού.

Η απόδοση ενός παραδοσιακού υγραντήρα εξαρτάται από την υγρασία στο διαμέρισμα. Όσο υψηλότερη είναι η στάθμη υγρασίας, τόσο πιο αργή είναι η εξάτμιση. Εξαιτίας αυτού, ο βαθμός υγρασίας κανονικοποιείται φυσικά.

 • τακτική αναπλήρωση ρευστού.
 • καθαρισμός του φίλτρου δύο φορές το μήνα - το σφουγγάρι είναι αρκετό για να ξεπλύνετε κάτω από τη βρύση.

Μια σημαντική προϋπόθεση για την ανθεκτική εργασία του "κρύου" υγραντήρα είναι η πλήρωση με απεσταγμένο, απομεταλλωμένο νερό.

Πλεονεκτήματα των παραδοσιακών μοντέλων:

 • προσιτό κόστος ·
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20-60 W).
 • κατάλληλη για αρωματοθεραπεία.
 • ασφάλεια - χωρίς ζεστό ατμό.

Μεταξύ των ελλείψεων των καταναλωτών είναι ο θόρυβος εργασίας (35-40 dB) και η περιορισμένη υγρασία (έως 60%).

Οι παραδοσιακές εγκαταστάσεις είναι κατάλληλες για παιδικές αίθουσες, αλλά για θερμοκήπια η απόδοσή τους δεν αρκεί.

Ατμός - συσκευές υψηλής απόδοσης

Οι ατμομηχανές λειτουργούν με βάση την αρχή της εξάτμισης. Η διαδικασία σχεδιασμού και λειτουργίας τους μοιάζει με οικιακό ηλεκτρικό βραστήρα.

Το νερό δοσολογείται στο στοιχείο θέρμανσης, μετατρέπεται σε ατμό και απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα. Η θερμή εξάτμιση επιτρέπει για λίγα λεπτά την αύξηση της υγρασίας σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Ωστόσο, ελλείψει υγρασίας, αυτή η αξιοπρέπεια γίνεται αμφίβολη - η ανεξέλεγκτη λειτουργία της συσκευής είναι γεμάτη με την εμφάνιση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Τα πλεονάσματα του υγραντήρα ατμού για το σπίτι είναι:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • εργασία σε νερό διαφορετικής ποιότητας ·
 • ταχεία επίτευξη του δείκτη υγρασίας - 60% ή περισσότερο.

Ο υγραντήρας ατμού είναι εύκολος στη συντήρηση - δεν υπάρχουν φίλτρα για καθαρισμό και αντικατάσταση. Το μόνο που απαιτείται - αφαιρείτε περιοδικά την κάψα από το στοιχείο θέρμανσης.

Τα μειονεκτήματα της "θερμής" μονάδας ατμού:

 • κατανάλωση ενέργειας - 300-600 W.
 • την ανάγκη να αγοράσετε ξεχωριστά μια υγρασία για να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγρασία.
 • κίνδυνος καύσης με ζεστούς ατμούς - η θερμοκρασία του νέφους αέρα στην έξοδο είναι περίπου + 55 ° C.
 • θορύβου όταν βράζετε νερό.

Λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων, η συσκευή δεν πρέπει να εγκατασταθεί σε παιδικά δωμάτια. Η ατμομηχανή συνιστάται να χρησιμοποιηθεί σε ανθοπωλείο, θερμοκήπιο ή χειμερινό κήπο.

Υπερηχητικές - οικονομικές και αποδοτικές εγκαταστάσεις

Η χρήση υπερηχητικών κραδασμών στην ανάπτυξη του υγραντήρα έχει καταστήσει δυνατή την επίτευξη βέλτιστης ισορροπίας απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας.

Η ιδέα του υγραντήρα της συσκευής θα βοηθήσει στην κατανόηση του σχήματος της συσκευής:

 1. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή και φιλτράρεται.
 2. Το υγρό εισέρχεται στην υπερηχητική μεμβράνη ή δίσκο.
 3. Κατά την εφαρμογή εναλλασσόμενου ρεύματος, η πλάκα ταλαντεύεται με συχνότητα μεγαλύτερη από 20 kHz.
 4. Υπό την επίδραση των κραδασμών, τα μόρια του νερού ξεσπούν από την επιφάνεια - σχηματίζεται ένα κρύο ρεύμα ατμού.
 5. Ο ανεμιστήρας φυσάει το νέφος του νερού μέσω του περιστροφικού ψεκαστήρα προς τα έξω.

Οι πιο προηγμένες τροποποιήσεις είναι εξοπλισμένες με ένα υγρόμετρο που διαβάζει συνεχώς το επίπεδο υγρασίας. Ανάλογα με τους δείκτες που ορίζονται από το χρήστη και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλάζει η συχνότητα του υπερηχητικού κύματος.

 • Αθόρυβη λειτουργία της συσκευής - κατά μέσο όρο περίπου 25 dB.
 • δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας υγροποίησης.
 • ασφάλεια λειτουργίας - δεν παρέχεται εξωτερικός θερμός ατμός.
 • την εργονομία και τη συμπαγή κατάσταση της θήκης.

Μειονεκτήματα της εγκατάστασης με υπερήχους: υψηλότερο κόστος και ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης της κασέτας (μία φορά το ένα τέταρτο). Τα μοντέλα υγραντήρων χωρίς φίλτρα "μαλακώματος" απαιτούν επαναπλήρωση με καθαρό νερό. Διαφορετικά, στο πάτωμα, τα έπιπλα και τα φυτά θα εμφανίζονται σε αλάτι.

Οι μονάδες υπερήχων είναι κατάλληλες για εγκαταστάσεις για διαφορετικούς σκοπούς: κατοικίες, διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα με αντίκες, θερμοκήπια κλπ.

Πλύσιμο αέρα - ενυδάτωση και καθαρισμός

Σε αντίθεση με τις οικιακές συσκευές που συζητήθηκαν παραπάνω, οι "ροδέλες" έχουν διπλή λειτουργία - καθαρίζουν τις μάζες του αέρα και ταυτόχρονα ενυδατώνουν. Ο σχεδιασμός της καθολικής μονάδας είναι απλός:

 • δεξαμενή νερού?
 • ανεμιστήρας;
 • τύμπανο με πλάκες εργασίας.

Δεν υπάρχουν αντικαταστάσιμα φίλτρα στη συσκευή. Αντικαθίστανται από ένα σύμπλεγμα δίσκων πολυμερούς με επίστρωση προσρόφησης.

Τα σωματίδια των μολυσματικών ουσιών ξεπλένονται σε δίσκο και απολυμαίνονται κάτω από τη δράση ιόντων αργύρου. Το "λουτρό νερού" με ιονισμό καταστέλλει περίπου 600 είδη βακτηρίων, καταπολεμά τα αλλεργιογόνα και εξαλείφει τις οσμές. Κάποιοι νεροχύτες είναι εξοπλισμένοι με αρώματα.

 • κατανάλωση ενέργειας - 120-400 W.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • αργός κορεσμός με υγρασία.
 • Καθαρισμός των αέριων μαζών από ακαθαρσίες μεγαλύτερες από 10 μικρά.
 • δεν προκαλεί την εμφάνιση ασβεστολιθικών αποθέσεων σε αντικείμενα.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • απλότητα συντήρησης - εβδομαδιαία είναι απαραίτητο να πλύνετε τη δεξαμενή νερού.

Σε σύγκριση με τους προηγούμενους υγραντήρες, οι νεροχύτες είναι ακριβότεροι.

Το εργοστάσιο επεξεργασίας θα αποφέρει περισσότερα οφέλη για τα άτομα με αναπνευστικές παθήσεις και αλλεργίες.

Συνδυασμένα αδρανή - συστήματα πολλαπλών εργασιών

Οι εγκαταστάσεις οικιακού κλίματος παρέχουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη βελτίωση του μικροκλίματος του διαμερίσματος:

 • Καθαρίστε τον αέρα με ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος.
 • ανανεώστε την ατμόσφαιρα, αφαιρέστε τις δυσάρεστες οσμές.
 • βγάλτε τον επεξεργασμένο αέρα.

Τα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που αντιδρούν στην ξηρότητα, τη σκόνη, τον καπνό και άλλες παραμέτρους. Η αυτοματοποίηση λειτουργεί για να διατηρεί την υγιεινή του αέρα και να εξομαλύνει το επίπεδο υγρασίας.

Η ποιότητα της λειτουργίας των κλιματικών συστημάτων δεν προκαλεί μομφή. Παρά την ογκομετρική λειτουργία της μονάδας, το συγκρότημα είναι χαμηλού θορύβου και οικονομικό στην κατανάλωση ισχύος (έως 20 W). Μεταξύ των μειονεκτημάτων των κλιματιστικών μπορούν να αποδοθούν υψηλό κόστος και σημαντικό κόστος συντήρησης. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-12 μήνες.

Κριτήρια για την επιλογή ενός οικιακού υγραντήρα

Με την τεχνολογία βέλτιστης υγρασίας, επιλέγονται οι πιο σημαντικές παράμετροι της συσκευής. Συμβατικά, ο αλγόριθμος απόφασης βασίζεται στα ακόλουθα κριτήρια επιλογής:

 • δύναμη της συσκευής σύμφωνα με την περιοχή του δωματίου.
 • ο όγκος της δεξαμενής, ο οποίος καθορίζει την περίοδο συνεχούς λειτουργίας.
 • επίπεδο θορύβου ·
 • μέθοδος εγκατάστασης και σχεδιασμού ·
 • μέθοδος διαχείρισης ·
 • επιπλέον λειτουργικό?
 • αξία για τα χρήματα.

Η απόδοση του υγραντήρα. Η παράμετρος υποδεικνύεται σε χιλιοστόλιτρα ή γραμμάρια νερού, εξατμίζεται ανά ώρα. Μια πιο παραγωγική συσκευή μπορεί να εξυπηρετήσει μια μεγάλη περιοχή του σπιτιού.

Ωστόσο, με παρόμοια απόδοση, η κατανάλωση ενέργειας των υγραντήρων είναι σημαντικά διαφορετική:

 • 40-50 W - υπερηχητικά μοντέλα.
 • 300-600 W - μονάδες για ζεστό ατμό.

Η επιλογή της απόδοσης πρέπει να βασίζεται στις διαστάσεις του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη η περιοχή ενός συγκεκριμένου δωματίου. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι αγοράζοντας μια εξαιρετικά αποδοτική συσκευή για 60-100 τετραγωνικά μέτρα, θα υγραίνει ποιοτικά ολόκληρο το διαμέρισμα. Αυτό δεν συμβαίνει - η κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των δωματίων είναι δύσκολη.

Για να διατηρηθεί το βέλτιστο μικροκλίμα σε όλο το σπίτι, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε αρκετούς υγραντήρες σχεδιασμένους για να διατηρήσετε ένα συγκεκριμένο μήκος.

Όγκος της δεξαμενής. Το ποσό καθορίζει πόσο συχνά είναι απαραίτητο να ενημερώνεται το νερό στη δεξαμενή. Συχνά, οι υγραντήρες υψηλής ισχύος είναι εξοπλισμένοι με πιο ογκώδη δυναμικότητα.

Όλοι οι κατασκευαστές δεν υποδεικνύουν το χρόνο συνεχούς λειτουργίας της μονάδας. Η τιμή μπορεί να υπολογιστεί ανεξάρτητα διαιρώντας τον όγκο της δεξαμενής με την παροχή ανά ώρα. Για παράδειγμα, η χωρητικότητα της δεξαμενής είναι 4000 ml, η κατανάλωση ανά ώρα είναι 400 ml. Επομένως, μέσα σε 10 ώρες, ο υγραντήρας θα καταναλώσει όλο το νερό.

Επίπεδο θορύβου. Μην παραμελείτε αυτόν τον δείκτη. Ο θορυβώδης θόρυβος κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη νύχτα ακούγεται πιο καθαρά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα σε ένα παιδικό δωμάτιο και ένα υπνοδωμάτιο.

Για ένα υπνοδωμάτιο και ένα παιδικό δωμάτιο είναι κατάλληλο ένας υγραντήρας με δείκτη μέχρι 20 dB. Στο σαλόνι μπορείτε να βάλετε τη συσκευή με μια παράμετρο που δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Μέθοδος εγκατάστασης. Όλοι οι οικιακοί υγραντήρες χωρίζονται σε πάτωμα και τραπέζι. Η πρώτη, κατά κανόνα, περιλαμβάνει "νεροχύτες" και κλιματικά συγκροτήματα. Τα συσσωματώματα είναι δυσκίνητα και δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε συμπαγή διαμερίσματα.

Οι υγραντήρες επιτραπέζιων πινάκων είναι κινητοί - μπορούν να τοποθετηθούν στο ντουλάπι, στο ντουλάπι ράφι ή στο περβάζι παραθύρου.

Μέθοδος ρύθμισης. Η επιλογή είναι μεταξύ μηχανικού και ηλεκτρονικού ελέγχου. Οι μηχανικές μονάδες είναι φθηνότερες, αλλά έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα - η λαβή της ρύθμισης ενός τρόπου λειτουργίας και του χρόνου λειτουργίας προκύπτει από την περίπτωση.

Υγραντήρες εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό έλεγχο των διαφόρων δεικτών που δείχνει τη στάθμη του νερού, υγρασία, θερμοκρασία, ρεύμα τρόπο λειτουργίας και ούτω καθεξής. Αγαπητέ μονάδες λειτουργούν σε «αυτόματη πτήση», ρυθμίζοντας τις παραμέτρους λειτουργίας υπό τις συνθήκες του διαμερίσματος.

Προηγμένη λειτουργικότητα. Μεταξύ των σημαντικών επιλογών μπορεί να σημειωθεί η υγρασία της παρουσίας. Το στοιχείο ελέγχει το επίπεδο υγρασίας και εμποδίζει την εμφάνιση υγρασίας στο δωμάτιο.

Ισορροπία ποιότητας και τιμής. Σε αυτό το τεύχος, ένας σημαντικός ρόλος ανατίθεται στον κατασκευαστή. Ένα ευρύ φάσμα υγραντήρων αξιόλογης ποιότητας στην κατηγορία τιμών από οικονομία σε premium αντιπροσωπεύεται από εμπορικά σήματα:

 • Sharp (Ιαπωνία);
 • Boneco Air-O-Swiss (Ελβετία).
 • Philips (Ολλανδία);
 • Polaris (Αγγλία);
 • Electrolux (Σουηδία);
 • Shivaki (Ιαπωνία);
 • Winia (Κορέα);
 • Fanline (Ρωσία).

Η απελευθέρωση των μοντέλων προϋπολογισμού καλής ποιότητας καθορίζεται από τις εταιρείες: Vitek, Scarlett και Supra.

Ανασκόπηση των πιο δημοφιλών μοντέλων

Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς υγραντήρες που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή. Η ζήτηση για το μοντέλο οφείλεται στην αξιοπιστία, την ευκολία χρήσης, την αποτελεσματικότητα της εργασίας και την ισοδυναμία της "τιμής-ποιότητας".

Boneco E2441A - παραδοσιακός τρόπος ύγρανσης

Η συσκευή βραβεύεται με το βραβείο βιομηχανικού σχεδιασμού Red Dot. Η αρχική μορφή μαζί με την οικονομία και την αποδοτικότητα αφήνουν το μοντέλο μεταξύ των ηγετών των πωλήσεων. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην αυτορυθμιζόμενη εξάτμιση.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του Boneco E2441A:

 • αντιβακτηριακό φίλτρο υγρασίας.
 • ράβδο ιονισμού ιονισμού ISS.
 • ένδειξη του τρόπου λειτουργίας.
 • Επιλογή ισχύος - 2 επίπεδα (κανονική και νύχτα).
 • το εκτιμώμενο κόστος είναι $ 120-180.

Για να διατηρήσετε την ποιότητα της εργασίας, πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο μία φορά το ένα τέταρτο και να καθαρίσετε την δεξαμενή νερού κάθε εβδομάδα.

Ballu UHB-400 - ψεκασμός ατμού υπερήχων

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις, ο υγραντήρας αντιμετωπίζει ποιοτικά και γρήγορα την εργασία του. Η εμφάνιση μοιάζει με νυχτερινό φως, το μοντέλο διατίθεται σε τρία χρώματα.

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με φίλτρο ανταλλαγής ιόντων για καθαρισμό πρωτογενούς νερού. Η κασέτα έχει σχεδιαστεί για 150 λίτρα. Εάν ο υγραντήρας χρησιμοποιείται καθημερινά για 8 ή περισσότερες ώρες, αντικαταστήστε το φίλτρο κάθε 45 ημέρες.

Το κόστος του Ballu είναι περίπου 40-50 δολάρια.

Boneco U7135 - εκπρόσωπος πριμοδότησης

Υπερηχητική συσκευή με βολικό ηλεκτρονικό έλεγχο. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα hydrostat που ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα.

Χαρακτηριστικά του Boneco U7135:

 • Έλεγχος της έντασης της υγρασίας.
 • Ένδειξη καθαρισμού.
 • φίλτρο με σωματίδια αργύρου.
 • διακοπή λειτουργίας όταν υπάρχει έλλειψη νερού.
 • σύστημα απολύμανσης νερού - προθέρμανση στους 80 ° C.

Το μειονέκτημα του Boneco U7135 είναι το υψηλό κόστος του (περίπου $ 150).

Fanline VE-200 - η συσκευή της ρωσικής συναρμολόγησης

Μονάδα πολλαπλών εργασιών, σχεδιασμένο για μικρές εγκαταστάσεις συντήρησης - 20 τ.μ.

Ο καθαρισμός του αέρα πραγματοποιεί τρία στάδια καθαρισμού:

 • φίλτρο ματιών - διεξάγει τραχεία διήθηση, περιορίζει τα μαλλιά, τα μαλλιά και τη σκόνη.
 • Κασέτα πλάσματος - αφαιρεί τη γύρη από τα φυτά, ορισμένους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
 • ένα τύμπανο με διαβρεγμένους δίσκους - στη συνέχεια επεξεργάζεται και υγραίνει τον αέρα.

Ο μηχανικός πίνακας ελέγχου διαθέτει κουμπιά ενεργοποίησης / απενεργοποίησης, ιονισμό, ενισχυμένο φιλτράρισμα, οπίσθιο φωτισμό, οζονισμό και ρύθμιση της χωρητικότητας.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Πρακτικές συστάσεις για την επιλογή οικιακής συσκευής για την αύξηση της υγρασίας:

Δοκιμές διαφορετικών υγραντήρων στο σπίτι:

Μπορεί να συνοψιστεί ότι ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι καλύτερο για ένα διαμέρισμα. Κατά την αγορά, είναι σημαντικό να συγκρίνετε την απόδοση της συσκευής με την περιοχή του δωματίου. Ένα σημαντικό επιχείρημα υπέρ αυτού ή εκείνου του μοντέλου είναι η απουσία θορύβου και η ευκολία συντήρησης.

Ποιος είναι ο καλύτερος υγραντήρας για τον αέρα: αξιολόγηση με βάση κριτικές

Ο αέρας στο δωμάτιο, ειδικά όταν το άτομο ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, πρέπει να πληροί ορισμένες παραμέτρους που παρέχουν μια αίσθηση άνεσης. Οι κύριοι δείκτες είναι η θερμοκρασία και η υγρασία.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο ένας υγραντήρας;

Από ιατρική άποψη, το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πρέπει να είναι από 40% έως 60%.

Οι λόγοι για χαμηλή υγρασία μπορεί να είναι διάφοροι παράγοντες.

Σε αστικές κατοικίες, ειδικά κατά την περίοδο θέρμανσης, αυτή η παράμετρος κυμαίνεται από 15% έως 20%. Το χειμώνα, ο αέρας στο δρόμο στεγνώνει λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Στο ίδιο δωμάτιο, η υγρασία εξατμίζει τη θερμότητα από τον αέρα. Για να αυξηθεί αυτό το σήμα στη βέλτιστη τιμή, χρησιμοποιούνται υγραντήρες.

Αν το διαμέρισμα σπάνια τροφοδοτείται με φρέσκο ​​αέρα ή κλιματισμό είναι σε αυτό, το επίπεδο υγρασίας πέφτει επίσης γρήγορα.

Αρνητική έκθεση σε αέρα χαμηλής υγρασίας

Αν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα δωμάτιο με ένα μειωμένο επίπεδο υγρασίας, τότε αρχίζουν να στεγνώσει βλεννογόνων του αναπνευστικού συστήματος, και είναι σχεδιασμένα για την πρόληψη διαφόρων μολυσματικών βακτηριδίων εντός του οργανισμού. Έτσι, αυξάνεται η πιθανότητα αλίευσης λοίμωξης υπό μορφή αναπνευστικών ασθενειών ή κρυολογήματος. Επίσης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια αλλεργική αντίδραση. Τα παιδιά είναι τα πιο ευαίσθητα στον εξαερωμένο αέρα.

Επίσης, η χαμηλή στάθμη υγρασίας επηρεάζει τη γύρω περιοχή. Ξεκινά να καταστρέφει το γύψο και να σπάει τα έπιπλα από ξύλο. Αντικείμενα αντικειμένων στο σπίτι μπορεί να επιδεινωθεί και να χάσει την αξία τους.

Μέθοδοι διαβροχής

Ο πιο απλός και προσιτός τρόπος να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο είναι μια υγρή πετσέτα που κρέμεται από τον θερμαντήρα. Η ουσία του έργου είναι ότι το νερό, που εξατμίζεται από τον ιστό, υγραίνει τον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, με την ικανότητα να κάνετε, μπορείτε να βρείτε το δικό σας μοναδικό σχέδιο και να το χρησιμοποιήσετε με επιτυχία.

Η βέλτιστη και αποδοτική επιλογή είναι η αγορά ενός ολοκληρωμένου μοντέλου.

Είδη υγραντήρων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι moisturizers:

 • παραδοσιακή?
 • ατμός ·
 • Υπερήχων, που επιπλέον καθαρίζουν τον αέρα.

Κάθε τύπος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα, θα πρέπει πρώτα να μάθετε ποιες είναι οι διαφορές τους.

Παραδοσιακοί υγραντήρες

Αντιπροσωπεύει το σχέδιο, τα κυριότερα στοιχεία του οποίου είναι μια δεξαμενή με νερό, ανεμιστήρα και εξατμιστή. Το μέγιστο επίπεδο υγρασίας που μπορεί να δημιουργήσει μοντέλα παραδοσιακού τύπου είναι 60%.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, υψηλή ασφάλεια και χαμηλό κόστος. Για ανεφοδιασμό καυσίμων, είναι κατάλληλο τόσο το νερό της βρύσης όσο και το καθαρό νερό.

Επίσης, αν μερικές σταγόνες αρωματικού ελαίου στάζουν μέσα στη δεξαμενή, η συσκευή μπορεί να εκτελέσει άλλη λειτουργία γεύσης.

Τα μειονεκτήματα είναι η υψηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής. Ειδικά αισθάνεται τη νύχτα - δεν μπορεί όλοι να κοιμηθούν υπό τέτοιο θόρυβο.

Τα παραδοσιακά μοντέλα εκτελούν εν μέρει τη λειτουργία ενός καθαριστικού.

Τύπος ατμού

Η αρχή της συσκευής είναι η εξάτμιση του θερμαινόμενου υγρού. Στη δεξαμενή υπάρχουν ηλεκτρόδια, μέσω των οποίων ρέει ρεύμα, και το υγρό πτητικό υπό την επίδραση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η συσκευή λειτουργεί μέχρι η στάθμη του υγρού στη δεξαμενή να πέσει κάτω από τα ηλεκτρόδια.

Αυτές οι συσκευές παρουσιάζουν υψηλή απόδοση και είναι σε θέση να αυξήσουν το επίπεδο υγρασίας έως και 100%. Η κατά προσέγγιση κατανάλωση ανά ημέρα είναι 17 λίτρα νερού.

Τα πλεονεκτήματα τέτοιων φαρμάκων περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η λειτουργία τους δεν απαιτεί πρόσθετα αναλώσιμα και δεν απαιτεί επαναπλήρωση με καθαρισμένο υγρό.

Το κύριο μειονέκτημα είναι η ανάγκη για μια επιπλέον υγρασία. Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή χωρίς αυτό, είναι δυνατό να υπερχειλίσετε πάρα πολύ τις εγκαταστάσεις. Επίσης, η λειτουργία του συνοδεύεται από υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι υγραντήρες ατμού είναι πιο επικίνδυνοι από τους παραδοσιακούς. Επειδή κατά τη λειτουργία θερμαίνει το νερό μέχρι και 80 μοίρες, υπάρχει η δυνατότητα καύσης με το διαφεύγον ατμό. Από αυτή την άποψη, η επιλογή αυτού του τύπου δεν συνιστάται εάν υπάρχουν μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα στο σπίτι.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Τα μοντέλα υπερήχων είναι τα πιο ακριβά από τα παρουσιαζόμενα είδη, αλλά ταυτόχρονα τα πιο σιωπηλά.

Χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αλλά επιπλέον θα πρέπει να ελέγχετε το κόστος καθαρισμένου νερού, καθώς το νερό της βρύσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η χρήση ακατέργαστου νερού θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη όλων των επιφανειών του χώρου με λευκή επικάλυψη που απελευθερώνεται από το εξατμισμένο υγρό.

Η αρχή της λειτουργίας είναι η υπερήχηση, η οποία ενεργεί στο νερό και την εξατμίζει. Αυτό οφείλεται σε ισχυρούς κραδασμούς, που προκαλούν υπερήχους, με αποτέλεσμα μια διαδικασία εξάτμισης με υψηλή ταχύτητα.

Ορισμένα μοντέλα αυτού του τύπου υγραντήρα μπορούν να λειτουργήσουν ως καθαριστικά. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια ειδική κασέτα, η οποία θα πρέπει να αλλάζει κατά διαστήματα.

Δεδομένου ότι τα υπερηχητικά μοντέλα έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε παιδικά δωμάτια.

Μειονεκτήματα των moisturizers

Οι γενικές αδυναμίες όλων των τύπων περιλαμβάνουν το μικρό εύρος τους, το οποίο είναι 1,5 μέτρα. Δεδομένου ότι η υγρασία ρυθμίζει τη λειτουργία της συσκευής, όταν οι καθορισμένες παράμετροι φτάσουν στον αέρα, θα σβήσει αυτόματα. Αποδεικνύεται ότι σε απόσταση 2 μέτρων από τον υγραντήρα ο αέρας θα παραμείνει ο ίδιος.

Στους χώρους των παιδιών, συνιστάται η τοποθέτηση μιας συσκευής ενυδάτωσης κοντά στον ύπνο του μωρού.

Πλυντήρια αέρα

Η συσκευή, στην οποία συνδυάζονται οι επιλογές για την ύγρανση και τον καθαρισμό του αέρα, ονομάζεται "πλύσιμο αέρα".

Αυτή είναι η συσκευή στην οποία το νερό διέρχεται μέσω των εξατμιστήρων. Στη συνέχεια, μέσω του προκύπτοντος ατμού, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα. Η σκόνη ρυθμίζεται στους δίσκους και στη συνέχεια ξεπλένεται με σταγόνες υγρού.

Μια τέτοια συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τα μικρά κομμάτια της γούνας των ζώων συντροφιάς, επίσης από παράγοντες αλλεργίας όπως η γύρη από φυτά και τα προϊόντα αποβλήτων των μικρών κροτώνων που κατοικούν τη σκόνη σπιτιού.
Προκειμένου να γίνει και το "πλύσιμο με αέρα" το άρωμα του δωματίου, αρκεί να προσθέσετε το αρωματικό λάδι στο νερό.

Αυτό το είδος συσκευής συνιστάται για άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργίες και ασθματικούς. Είναι επίσης επιθυμητό να έχουμε ένα τέτοιο καθαρότερο και εκείνα των οποίων τα διαμερίσματα βρίσκονται δίπλα στα απασχολημένα μονοπάτια.

Κλιματικά σύμπλοκα

Αυτές είναι καθολικές συσκευές που εκτελούν τις λειτουργίες του ιονιστή, του υγραντήρα και του καθαριστή αέρα. Ο σχεδιασμός είναι περίπλοκος, αντίστοιχα, το κόστος τέτοιων συμπλεγμάτων είναι υψηλό.

Μερικές φορές είναι πιο συμφέρουσα και φθηνότερη η αγορά όλων αυτών των 3 συσκευών ξεχωριστά, αλλά με αυτή την επιλογή αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι θα πάρουν πολύ χώρο.

Το πλεονέκτημα του κλιματικού συγκροτήματος είναι η εύκολη δυνατότητα ελέγχου, η δυνατότητα ρύθμισης κατάλληλων παραμέτρων και βελτιστοποιημένων παραμέτρων σύνθεσης αέρα.

Κριτήρια για την επιλογή ενός υγραντήρα

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα για το σπίτι ώστε να ταιριάζει στις συνθήκες διαβίωσης και να ικανοποιεί κάθε μέλος της οικογένειας; Επιλέγοντας τη συσκευή, πρέπει να εστιάσετε στις ανάγκες, τις τεχνικές παραμέτρους και τις οικονομικές δυνατότητες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται: "Ποιος υγραντήρας αέρα είναι καλύτερος από τον υπερηχητικό ή τον ατμό;", Δεδομένου ότι έχουν παρόμοιες παραμέτρους και κόστος. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε τη συσκευή, με βάση την πρακτικότητα και την σκοπιμότητα χρήσης.

Παραγωγικότητα

Η συσκευή πρέπει να εξασφαλίζει επαρκή απόδοση. Για να προσδιορίσετε την επιλογή αυτής της παραμέτρου, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται η εγκατάσταση της συσκευής.

Για να εξυπηρετείτε μεγαλύτερα δωμάτια, θα πρέπει να αγοράσετε μια πιο ισχυρή μονάδα χωρητικότητας έως και 7 λίτρων.

Τροφοδοσία συσκευής

Η ισχύς της συσκευής είναι διαφορετική για διαφορετικούς τύπους και μοντέλα.
Οι ατμογεννήτριες έχουν ισχύ 300-600 W, αλλά καταναλώνουν πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Εάν εξετάσουμε το υπερηχητικό, τότε η απόδοσή τους δεν είναι χειρότερη και η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 40 W.

Επίπεδο θορύβου

Μια τέτοια παράμετρος όπως το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι υποτίθεται ότι λειτουργεί όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα. Η βέλτιστη τιμή στην οποία η συσκευή εργασίας δεν θα επηρεάσει τον ύπνο είναι 35-40 dB.

Ασφάλεια

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα στο φυτώριο, θα πρέπει να προτιμάτε συσκευές υπερήχων για την πρόληψη εγκαυμάτων και τραυματισμών στα παιδιά.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ανάμεσα στην ποικιλία των μοντέλων υπάρχουν εκείνες στις οποίες παρουσιάζονται επιπλέον λειτουργίες. Αλλά αξίζει να καταλάβουμε ότι όσο πιο λειτουργικό, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος. Έτσι, πριν από την αγορά, αξίζει να σκεφτείτε εάν χρειάζεται μια πρόσθετη επιλογή ή μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

Ως συμπλήρωμα, μπορεί να υπάρχει μια οθόνη στην οποία εμφανίζεται η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο και το επίπεδο υγρασίας.

Επίσης, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πίνακες ελέγχου που σας επιτρέπουν να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τη συσκευή από απόσταση.

Συμβουλές φροντίδας

Αφού έχετε λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός υγραντήρα για ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να μάθετε πώς να το φροντίζετε σωστά για να εξασφαλίσετε μια λειτουργική και μακρά διάρκεια ζωής.

Συστάσεις για τη φροντίδα του υγραντήρα:

 • συχνά αλλάζουν το νερό στη δεξαμενή.
 • για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των αποθέσεων στους τοίχους, αποστραγγίστε μετά το τέλος της εργασίας όλο το υπόλοιπο υγρό?
 • καθαρίστε τακτικά τη συσκευή: ξεπλύνετε τουλάχιστον μια φορά κάθε 3 ημέρες και εκτελέστε έναν πλήρη καθαρισμό 2 φορές το μήνα.
 • Μην κρατάτε τη συσκευή σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία, διαφορετικά μπορεί να σχηματιστεί μούχλα και βακτήρια.
 • Πριν αφαιρέσετε τον υγραντήρα για μακροχρόνια αποθήκευση, πλύνετε το και στεγνώστε καλά.
 • Μην χρησιμοποιείτε για τη συσκευή καθαρισμού του αέρα, η οποία έχει φτάσει στο τέλος της ζωής, επειδή διάφορα μέρη των βακτηρίων σχηματίζονται σε φθαρμένα μέρη.

Καθαρισμός του υγραντήρα

Οι υγραντήρες χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, καθώς τα βακτήρια αρχίζουν να εμφανίζονται στα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής.

Κατά το πλύσιμο του φίλτρου δεν επιτρέπεται η χρήση χημικών ουσιών.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα:

 • Αφαιρέστε το φίλτρο, πλύντε το με δροσερό τρεχούμενο νερό και στεγνώστε.
 • σκουπίστε το σώμα και τα μέρη του με ένα υγρό πανί που είναι βρεγμένο σε διάλυμα νερού και ξιδιού.
 • καθαρίστε το δοχείο χωρίς να χρησιμοποιήσετε ουσίες με επιβλαβείς ατμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου: ρίξτε το μέσα στη δεξαμενή, έτσι ώστε ο πυθμένας και οι τοίχοι να είναι κλειστοί, αφήστε για 60 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Εάν υπάρχουν σκληρυμένες αποθέσεις, που συνοδεύονται από δυσάρεστη οσμή, χρησιμοποιήστε σόδα. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τη δεξαμενή με ξύδι: ρίξτε το σε μια δεξαμενή με ποσότητα 3 φλιτζανιών και αφήστε για 3 ώρες, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Βαθμολογία

Για να επιλέξετε μια καλή συσκευή, μπορείτε να εξετάσετε τις επιλογές από τα μοντέλα που βρίσκονται στα πέντε καλύτερα από τα καλύτερα moisturizers με βάση την αξιολόγηση και τις κριτικές πελατών:

 • Το μοντέλο ατμού Bionaire CM-1 κατέχει ηγετική θέση. Το πλεονέκτημα είναι η υψηλή ασφάλεια μεταξύ των αναλόγων, καθώς ο ατμός μέσα στη συσκευή αναμιγνύεται με ψυχρό αέρα, εξαλείφοντας έτσι τη δυνατότητα καύσης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής. Μια αξιόπιστη συσκευή σε προσιτή τιμή.
 • Υπερηχητική συσκευή Ballu UHB-240Disney - σχεδόν αθόρυβη, λειτουργική, με φωτισμό και δυνατότητα ελέγχου της κατεύθυνσης της υγρασίας και της έντασης της εξάτμισης.
 • Το μοντέλο υπερήχων Atmos 2630 - ελαφρύ, συμπαγές, φθηνό, έχει ένα ενδιαφέρον σχέδιο και έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται σε μεγάλα δωμάτια. Έχει επίσης χαμηλό επίπεδο θορύβου και είναι εύκολο να λειτουργήσει.
 • Ο παραδοσιακός υγραντήρας Winia AWX-70 έχει ενσωματωμένο υγροστάτη, έχει μεγάλη λειτουργικότητα: καθαρισμός, ιονισμός, δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Δεν δημιουργεί θόρυβο, αλλά έχει μεγάλες διαστάσεις και υψηλό κόστος.
 • Υπερηχητική συσκευή HOME-ELEMENT HE-HF-1701 - αξιόπιστο μοντέλο, αθόρυβη λειτουργία, ωραίο σχέδιο. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα αέρα που είναι καλύτερο και πιο βέλτιστο, μπορείτε να διαβάσετε κριτικές για άτομα που τα χρησιμοποιούν ήδη και να δουν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Είναι το διαμέρισμά σας πολύ ξηρό; Από την έλλειψη υγρασίας ξεθωριάζει φυτά σπίτι; Είναι επείγον να αναλάβουμε δράση! Ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, καθώς οι βλεννογόνες στεγνώνουν και εμφανίζεται απειλή ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο στο διαμέρισμά σας, πρέπει να αγοράσετε έναν υγραντήρα.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων τέτοιων συσκευών, που δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν, καθώς ο υγραντήρας είναι μια μικρή συσκευή που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν αναπαράγει μεγάλο θόρυβο.

Ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι αξιοσημείωτο για αθόρυβη λειτουργία της, και η παρουσία των πρόσθετων λειτουργιών (ιονισμός, αρωματοποίηση, οζονισμός, θερμαινόμενο νερό, τη χρήση αμφοτέρων μια λάμπα και ούτω καθεξής.). Όσο περισσότερες λειτουργίες ενσωματώνονται στον υγραντήρα, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος. Επομένως, πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε ποιες λειτουργίες χρειάζονται και ποιες πρέπει να απορριφθούν.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι κατάλληλος για εκείνους στην οικογένεια που έχουν μικρά παιδιά, επειδή είναι απολύτως ασφαλής. Πολλοί σίγουρα θα ήθελαν τη διαθεσιμότητα αυτού του τύπου συσκευής, επειδή το κόστος ποικίλλει από 700 έως 9000 ρούβλια, όπου ο καθένας θα βρει το σωστό μοντέλο για τον εαυτό του.

Υπάρχουν επίσης δυσάρεστα κόμματα - είναι "φανταστικές" για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, γι 'αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Έγκαιρη αντικατάσταση και καθαρισμός κασετών, φίλτρων, χρήση καθαρού ή απεσταγμένου νερού.

Οι υγραντήρες ατμού καταλαμβάνουν τη μεσαία κατηγορία τιμών, ασχολούνται με την αρχή της "τσαγιού". Δηλαδή, όταν θερμαίνεται το νερό, το νερό βράζει, μετατρέπεται σε ατμό και έτσι υγραίνει το δωμάτιο. Τέτοιοι υγραντήρες δεν είναι ικανοί για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, δεν υπάρχουν φυσίγγια και αντικαταστάσιμα φίλτρα στο σχέδιο και ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου αντί της συσκευής εισπνοής. Η υγρασία του δωματίου με αυτόν τον τύπο συσκευής μπορεί να φτάσει πάνω από 60%. Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αλλά αυτός ο τύπος υγραντήρα έχει πολλά μειονεκτήματα που σας κάνουν να σκεφτείτε να το αγοράσετε.

Εάν το σπίτι έχει μικρά παιδιά, επιλέξτε προσεκτικά ένα μέρος για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, διαφορετικά το παιδί μπορεί να καεί τυχαία τον εαυτό του. Επιπλέον, οι υγραντήρες ατμού είναι πολύ θορυβώδεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από άλλους τύπους υγραντήρων.

Οι τιμές για τους παραδοσιακούς τύπους moisturizers είναι υψηλές και πολλές δεν είναι προσιτές. Η αρχή της λειτουργίας είναι η "ψυχρή" εξάτμιση. Εντός της εγκατάστασης τοποθετούνται παλέτες, τοποθετούνται ειδικές κασέτες πλέγματος, οι οποίες διαβρέχονται με νερό που προέρχεται από ειδικό βαρέλι. Η υγρασία επιτυγχάνεται φυσικά μέσω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα. Ένας παραδοσιακός υγραντήρας είναι ικανός να υγραίνει δωμάτια μέχρι το πολύ 60%. Η λειτουργία του ενσωματωμένου ανεμιστήρα μπορεί να είναι δυσάρεστη λόγω του χαρακτηριστικού θορύβου κατά τη λειτουργία. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες έχουν έναν απλό αλλά αυστηρό σχεδιασμό που δεν προσελκύει την προσοχή μικρών παιδιών, τα οποία με τη σειρά τους θα παρατηρηθούν από οποιονδήποτε γονέα.

Συμφωνώ, δεν είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε έναν υπερβολικά ισχυρό υγραντήρα αέρα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Επομένως, για να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο, βασιστείτε στο μέγεθος του δωματίου στο οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Προσπαθήστε να βρείτε ένα πιο συγκρίσιμο μοντέλο για το μέγεθος της επιλεγμένης περιοχής ενός συγκεκριμένου δωματίου, αντί για ολόκληρο το διαμέρισμα ως σύνολο.

Η ισχύς εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα. Οι υγραντήρες ατμού διαφέρουν από τους άλλους, καθώς η κατανάλωση ισχύος τους κυμαίνεται από 300 έως 600 Watt. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολλά και επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχει όμως μία χρήσιμη συν - υψηλή παραγωγικότητα (300-360 ml / h), αν και δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Αν το σπίτι σας είναι ένα χαμηλό επίπεδο υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο υγραντήρας θα τρέξει πιο συχνά, οπότε μην εκπλαγείτε να beduyuschem όταν λαμβάνετε μια απόδειξη για την ενέργεια. Η χρήση υπερηχητικών μοντέλων είναι ευεργετική. Η μέση δύναμη των υπερήχων υγραντήρες - 30-45 W, αλλά υπάρχουν πιο ισχυρά μοντέλα -. 100-140 βατ Παρά τέτοια δύναμη, στο ύψος της απόδοσης και των μέσων όρων 150-250ml h. υγροσκοπικά ισχύος συμβατικού τύπου μικρά, συνήθως λιγότερο από 40 watts. Αλλά η απόδοση δεν εξαρτάται μόνο από τη δύναμη, αλλά και στο επίπεδο της υγρασίας δωματίου. Ταυτόχρονα, η ροή νερού είναι από 200 έως 500 ml / h.

Αυτές οι παράμετροι είναι αλληλένδετες. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα της δεξαμενής, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της συσκευής. Μια μεγάλη δεξαμενή επηρεάζει τις διαστάσεις του υγραντήρα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυσιάσετε κάτι. Για ένα δωμάτιο μέχρι 20 m 2, θα ήταν λογικό να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα μικρής χωρητικότητας από 200 ml έως 2,5 l. Εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι από 20 έως 40 m2, τότε είναι κατάλληλο ένας υγραντήρας χωρητικότητας 2,5 έως 5 λίτρων. Εάν η έκταση των χώρων είναι πάνω από 40 m 2, τότε αξίζει να επιλέξετε υγραντήρες με χωρητικότητα άνω των 5 λίτρων.

Η ροή νερού για κάθε μοντέλο του υγραντήρα είναι διαφορετική. Η παράμετρος είναι υπεύθυνη για το πόσο νερό καταναλώνεται από τον υγραντήρα σε μια ώρα. Η βέλτιστη τιμή είναι 150-300 mg / h. Με αυτή την τιμή και χωρητικότητα της δεξαμενής με νερό περίπου 5 λίτρα, η διάρκεια της εργασίας θα είναι λίγο περισσότερο από μία ημέρα.

Η παρουσία ενός κουμπιού απεικόνισης και ελέγχου σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα με μέγιστη άνεση. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν μοντέλα με μηχανικά πλήκτρα. Αλλά εάν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα εξοπλισμένο με οθόνη, κουμπιά αφής ή ηλεκτρονικό έλεγχο, μπορείτε πάντα να βρείτε τη σωστή επιλογή σε οποιοδήποτε εύρος τιμών.

Σχεδόν κάθε υγραντήρας υποστηρίζει τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης της εξάτμισης. Βασικά, αυτή η ρύθμιση γίνεται με το χέρι χρησιμοποιώντας πλήκτρα αφής ή μηχανικά πλήκτρα. Ωστόσο, είναι δυνατή η κάλυψη μοντέλων με αυτόματη ρύθμιση έντασης, σύμφωνα με τις τιμές που έχουν εισαχθεί. Ο ίδιος ο υγραντήρας επιλέγει για τον εαυτό του ένα άνετο σύστημα ενυδάτωσης.

Η παρουσία του χρονομέτρου σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα τον υγραντήρα σε καθορισμένο χρόνο, για παράδειγμα, πριν πάτε για ύπνο και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας.

Η υγρασία είναι ένας ηλεκτρονόμος που διατηρεί ένα προκαθορισμένο επίπεδο υγρασίας με αυτόματη απενεργοποίηση και ενεργοποίηση της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα αέρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην παρουσία αυτού του αισθητήρα, διαφορετικά θα έχετε μια συνεχή υπερβολική υγρασία στο σπίτι σας.

Αλλά αν σας άρεσε το μοντέλο του υγραντήρα, που δεν έχει υγρασία, μην ανησυχείτε, υπάρχει μια διέξοδος! Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε έναν ξεχωριστό μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος θα δείχνει το επίπεδο υγρασίας. Αυτή η μέθοδος μέτρησης θα είναι ακόμη πιο ακριβής, καθώς η ενσωματωμένη υγρασία βρίσκεται κοντά στην πηγή υγρασίας, επομένως οι τιμές αποτελούν ένα ορισμένο κλάσμα του σφάλματος.

Ο υγραντήρας αέρα με τη λειτουργία ιονισμού είναι χρήσιμος για την υγεία, επειδή τη στιγμή της εργασίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα και το ανθρώπινο αίμα με οξυγόνο. Επιπλέον, απορροφάται σκόνη. Η λειτουργία ιονισμού μπορεί επίσης να εξαλείψει την δυσάρεστη οσμή από το δωμάτιο, για παράδειγμα, καταστέλλει τη μυρωδιά του καπνού του καπνού.

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Η λειτουργία ιονισμού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακώς, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αρνητικά φορτισμένων ιόντων δεν οδηγεί σε τίποτα καλό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με μεγάλη συσσώρευση βαρέων ιόντων αέρα, η σκόνη διατηρείται στην αναπνευστική οδό κατά 40% περισσότερο, και αυτό βλάπτει την υγεία.
2) Τα σωματίδια σκόνης γίνονται βαρύτερα και εγκαθίστανται γρήγορα στο έπιπλο.
3) Είναι απαραίτητο να φροντίσετε έγκαιρα το ιονιστικό στοιχείο.

Μερικές φορές θέλετε να ελέγξετε τη συσκευή χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων είναι δυνατό. Το κύριο πράγμα είναι ότι το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται στο σετ παράδοσης.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων αέρα έχουν μια λειτουργία αρωματισμού. Με τη βοήθεια ειδικών συσκευών (κάψουλες για αρωματοθεραπεία), το δωμάτιο δεν είναι μόνο υγρό, αλλά μια σημείωση θυμιάματος εμφανίζεται σε αυτό. Μια τέτοια εφαρμογή επηρεάζει ευνοϊκά το ψυχολογικό επίπεδο, σε ένα τέτοιο υγρό δωμάτιο για να ανακουφίσει το στρες και να χαλαρώσετε θα είναι πολύ πιο εύκολο. Είτε χρειάζεστε αυτήν την επιλογή είτε όχι, είναι θέμα προσωπικής γεύσης.

Για όσους αγαπούν την πολυπλοκότητα και την μοναδικότητα, οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει μοντέλα υγραντήρων αέρα με ειδικό σχεδιασμό. Μπορείτε να συναντήσετε μοντέλα παιδιών με τη μορφή μικρών ζώων ή τα μοντέλα δεν είναι τυποποιημένο γεωμετρικό σχήμα. Για τους λάτρεις της πρακτικότητας, στην πώληση υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων, τα οποία τη νύχτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νυχτερινή λάμπα.

Το εύρος τιμών για τα μοντέλα προϋπολογισμού των υγραντήρων κυμαίνεται από 700 έως 4000 ρούβλια. Αυτή η κατηγορία τιμών περιλαμβάνει αποκλειστικά τους υγραντήρες αέρα υπερήχων, οι οποίοι διαφέρουν σε μέγεθος, όγκο δεξαμενής, ισχύ και λειτουργικότητα. Μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντα μοντέλα με μοναδικό σχεδιασμό που ταιριάζει τέλεια στο "ειδικό" εσωτερικό του διαμερίσματος. Κατά κανόνα, τα μοντέλα προϋπολογισμού σχεδιάζονται για χώρους με μικρή έκταση.

Στη μέση κατηγορία τιμών (4000-8000 ρούβλια), περιλαμβάνει τόσο υπερήχους όσο και παραδοσιακούς υγραντήρες αέρα. Η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών και επιλογών επηρεάζει κυρίως την τιμή. Τα μοντέλα αυτών των υγραντήρων είναι πιο κατάλληλα για δωμάτια με μεγαλύτερη έκταση, είναι πιο ισχυρά και το καθένα είναι εξοπλισμένο με οθόνη.

Πάνω από 8.000 ρούβλια είναι διαθέσιμα για την αγορά και των τριών τύπων υγραντήρων αέρα. Ο κύριος σκοπός είναι να υγρανθούν οι χώροι με μια μεγάλη περιοχή. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγροστάτη, λειτουργία αρωματοποίησης και ιονισμού. Αφήστε να ενυδατώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά και καθαρίστε όχι μόνο το μικροκλίμα στο σπίτι, αλλά και οποιοδήποτε χώρο γραφείου.

Ποιο είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα, σπίτι ή γραφείο

Η βέλτιστη υγρασία στο σπίτι θεωρείται ως εγγύηση άνεσης. Η περιβαλλοντική κατάσταση στις αστικές συνθήκες επιδεινώνεται και η φροντίδα για τον κλιματισμό απαιτεί τη βοήθεια της κλιματικής τεχνολογίας. Για να κάνετε το ιδανικό μικροκλίμα στο διαμέρισμα, επιλέξτε σωστά τον υγραντήρα που χρειάζεστε.

Ποικιλίες

Κατά την επιλογή ενός υγραντήρα, εξετάστε την περιοχή του χώρου εγκατάστασης και τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα μοντέλα οικιακής χρήσης παρουσιάζονται σε 5 εκδόσεις:

 • παραδοσιακό,
 • ατμού,
 • υπερήχων,
 • πλύση με αέρα,
 • πολυλειτουργικά κλιματικά συγκροτήματα.

Παραδοσιακά

Συσκευές για φυσική υγρασία και υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα. Η συσκευή περιλαμβάνει ένα περίβλημα με τη μορφή δεξαμενής νερού, το οποίο τροφοδοτείται στα φυσίγγια φίλτρου. Με τη βοήθεια ενός συμπαγούς ανεμιστήρα, ο αέρας κατευθύνεται σε ένα υγρό φίλτρο και βγαίνει υγρός. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα με ένα αντιβακτηριακό φίλτρο, το οποίο επιπλέον καθαρίζει τον αέρα της σκόνης και κορεσμένο με ιόντα οξυγόνου.

 • οικονομική κατανάλωση ενέργειας ·
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • κατάλληλο για παιδικό δωμάτιο: ο ατμός στη συσκευή δεν είναι σε θέση να καεί?
 • υψηλής ποιότητας ενυδατώνει τον αέρα στο απαιτούμενο επίπεδο.
 • συχνά πρέπει να αλλάξετε φίλτρα.
 • υψηλή τιμή των ανταλλακτικών φίλτρων.

Ατμός

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής ατμού είναι η θέρμανση του νερού με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου ανεμιστήρα ή ηλεκτροδίων. Ο αποστειρωμένος θερμός ατμός βγαίνει και διατηρεί το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

 • γρήγορη ενυδάτωση και ασφάλεια.
 • αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα: με τη βοήθεια της θερμής εξάτμισης, τα μικρόβια καταστρέφονται.
 • δεν χρειάζεται να αγοράσετε φίλτρα αντικατάστασης.
 • υψηλή κατανάλωση νερού.
 • αυξημένο επίπεδο ισχύος.
 • Η πιθανότητα υπερχείλισης του αέρα από 60% έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία.

Υπερηχογράφημα

Ο τύπος περιέχει μια ενσωματωμένη μεμβράνη, η οποία υπό την επίδραση ενός εναλλασσόμενου ρεύματος δημιουργεί υπερηχητικές δονήσεις. Το νερό στη δεξαμενή υπό την επίδραση των κραδασμών υπερήχων χωρίζεται σε μέρη και μετατρέπεται σε ψυχρό ατμό. Οι συσκευές συμπληρώνονται από τη λειτουργία της διαίρεσης των ροών ατμού σε διαφορετικές κατευθύνσεις, επιπλέον παραμέτρους απολύμανσης, αποστείρωσης και ενσωματωμένου υγρομέτρου.

 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • συμπαγές μέγεθος.
 • χρήση καθαρισμένου νερού.
 • μια μικρή περιοχή δράσης.

Πλυντήρια αέρα

Μια πολύπλοκη συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα με τη λειτουργία καθαρισμού από σκόνη και οσμές. Ο βρώμικος και καθαρός αέρας διηθείται και διέρχεται από ένα περιστρεφόμενο τύμπανο δίσκου. Ο αέρας καθαρίζεται και εισέρχεται στο δωμάτιο με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Για αποτελεσματική εργασία, είναι απαραίτητο να προσθέσετε νερό και να πλύνετε τη δεξαμενή μία φορά το μήνα.

 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • κινητικότητα ·
 • ευκολία χρήσης.
 • πιθανή αρωματοθεραπεία.
 • κατανάλωση υγρών έως 10 λίτρα την ημέρα.
 • μεγάλο μέγεθος σε σύγκριση με τον υγραντήρα.

Κλιματικά σύμπλοκα

Πολυλειτουργικά κλιματικά συγκροτήματα εκτός από την υγρασία απολυμαίνουν τον αέρα και έχουν τη λειτουργία της αρωματοποίησης. Η συσκευή περιέχει μεγάλο αριθμό αισθητήρων για τη λήψη σκόνης και τον έλεγχο της στάθμης των βακτηρίων στον αέρα.

 • το φως της οθόνης μπορεί να διαταράξει τον ύπνο.
 • αδικαιολόγητο σύστημα κάλυψης του νερού ·
 • υψηλό κόστος της συσκευής και των αναλωσίμων.
 • μερικά μοντέλα κάνουν πολύ θόρυβο.

Τύποι καταλυμάτων

Οι υγραντήρες χωρίζονται σε 4 τύπους καταλυμάτων:

 • τραπέζι,
 • δάπεδο,
 • τοίχο,
 • φορητό.

Οι επιτραπέζιες συσκευές μικρού μεγέθους τοποθετούνται άνετα σε τραπέζι ή ράφι. Η υγρασία του αέρα συμβαίνει λόγω της κατανομής εμπλουτισμένων σε αέρα μαζών αέρα.

Οι εκδόσεις δαπέδου μεγάλου μεγέθους είναι κατάλληλες για τοποθέτηση στο πάτωμα σε ευρύχωρα δωμάτια

Οι υγραντήρες τοίχου έχουν μικρές διαστάσεις και σύστημα για κρεμάστρα. Οι συσκευές ξεπερνούν άλλες λειτουργίες στις λειτουργίες, διότι κατανέμουν τις μάζες αέρα από κάτω προς τα πάνω. Ένας επιτραπέζιος ή επιτοίχιος υγραντήρας αέρα για το σπίτι και το γραφείο είναι κατάλληλος για μικρά δωμάτια.

Φορητά είναι εγκατεστημένα σε δωμάτια μέχρι 10 m². Μπορούν να λειτουργήσουν ως σταθεροί υγραντήρες και να εμπλουτίσουν τον αέρα με υγρασία σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Το φορητό μοντέλο του υγραντήρα είναι κατάλληλο για γραφείο ή οικιακό γραφείο.

Πώς να επιλέξετε

Πολλά μοντέλα υγραντήρων είναι σε θέση να καθαρίσουν τον αέρα από τη σκόνη και να τον εμπλουτίσουν με χρήσιμα ιόντα. Κατά την επιλογή, εξετάστε τις λειτουργίες που είναι χρήσιμες για εσάς. Οι παράμετροι που δεν θα χρησιμοποιηθούν θα επηρεάσουν αναπόφευκτα το κόστος της συσκευής.

Περιοχή παραγωγικότητας και εξυπηρέτησης

Η παραγωγικότητα υποδεικνύεται στην ποσότητα του νερού που εξατμίζεται ανά ώρα και σε λίτρα την ημέρα. Οι παραδοσιακές συσκευές καταναλώνουν έως και 8 λίτρα την ημέρα, ατμό έως 16 και υπερήχους έως 14. Όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του δωματίου που μπορεί να υγραίνει η συσκευή. Μια συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα δωμάτιο και ακόμη και η πιο ισχυρή δεν θα παρέχει ολόκληρο το διαμέρισμα με υγρό αέρα.

Φίλτρα

Υπάρχουν 5 τύποι φίλτρων στον υγραντήρα για τον καθαρισμό του νερού και του αέρα:

 • Τα φίλτρα προεπεξεργασίας απομακρύνουν μεγάλα σωματίδια μολυσματικών ουσιών, αλλά δεν αντιμετωπίζουν αλλεργιογόνα και βακτήρια.
 • τα ηλεκτροστατικά φίλτρα καθαρίζονται από τη γύρη των χρωμάτων σπιτιών, του καπνού τσιγάρων και της σκόνης, αλλά δεν αντιμετωπίζουν επιβλαβείς οργανικές ουσίες και τοξίνες.
 • τα φίλτρα πλάσματος σε σύντομο χρονικό διάστημα αφαιρούν μια μεγάλη ποσότητα ρύπων και αντιμετωπίζουν αλλεργιογόνα.
 • τα φίλτρα άνθρακα αντιμετωπίζουν τη ρύπανση και τις δυσάρεστες οσμές.
 • τα αντιαλλεργικά φίλτρα καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτηρίδια.

Ικανότητα δεξαμενής

Από την χωρητικότητα της δεξαμενής νερού εξαρτάται η συχνότητα συντήρησης της τεχνολογίας του κλίματος. Εστιάζοντας στην περιοχή, επιλέξτε την ένταση της δεξαμενής νερού. Σε δωμάτια μέχρι 15 m², θα αντιμετωπιστεί ένας υγραντήρας με δεξαμενή όγκου 5 λίτρων, ενώ για χώρους περίπου 40 τ.μ. θα χρειαστούν 7 λίτρα. Για να βρέξετε το δωμάτιο από τα 50 m², επιλέξτε μια συσκευή με όγκο δεξαμενής από 7 έως 9 λίτρα.

Διάρκεια εργασίας και μέγιστη ροή νερού

Η κατανάλωση νερού εξαρτάται από την ισχύ του υγραντήρα και δείχνει την καταναλισκόμενη ένταση για ορισμένο χρόνο. Οι μέσες τιμές των τυποποιημένων συσκευών είναι μέχρι 15 λίτρα την ημέρα.

Η διάρκεια της λειτουργίας καθορίζει τον χρόνο κατανάλωσης της ποσότητας νερού.

Για παράδειγμα, αν ο όγκος είναι περίπου 5 500 ml και η απαιτούμενη ροή νερού ανά ώρα είναι 400 ml, η συσκευή θα χρησιμοποιήσει όλο το υγρό για 13,75 ώρες. Αφού περάσει ο χρόνος, γεμίστε τη δεξαμενή με νερό.

Επίπεδο θορύβου

Το όριο θορύβου των σύγχρονων υγροποιητών για ένα σπίτι είναι από 5 έως 55 dB. Παράμετρος εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα και την ισχύ της συσκευής. Υπάρχουν αθόρυβα μοντέλα για την υγρασία του αέρα τη νύχτα.

Τύπος διαχείρισης

Με τη μέθοδο ελέγχου, είναι δυνατό να διαχωριστούν οι υγραντήρες σε 2 τύπους:

 • Μηχανική με λειτουργία λειτουργίας ρυθμιστή και χρονοδιακόπτη.
 • ηλεκτρονικό με δείκτες, αυτόματες ρυθμίσεις και προγραμματισμό.

Δείκτες

Τα όργανα ενδέχεται να περιέχουν δείκτες που υποδεικνύουν την κατάσταση:

 • ο δείκτης ενεργοποίησης ειδοποιεί ότι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και σε καλή κατάσταση.
 • χαμηλός δείκτης στάθμης νερού: ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα χωρίς νερό μέσα στη δεξαμενή.
 • ο δείκτης στάθμης υγρασίας υπάρχει όταν υπάρχει ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • δείκτης εσωτερικής θερμοκρασίας.
 • Δείκτες που δείχνουν πληροφορίες σχετικά με την ανάγκη αντικατάστασης ή καθαρισμού εξαρτημάτων.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι υγραντήρες συμπληρώνουν 4 χρήσιμες λειτουργίες:

 • αρωματοποίηση,
 • ιονισμού,
 • οζονισμός,
 • υπεριώδη.

Οι υγραντήρες με αρωματισμό είναι εφοδιασμένοι με μια αρωματική κάψουλα για φυσικά έλαια. Ορισμένοι τύποι ελαίων εμπλουτίζουν τον αέρα με ευχάριστο άρωμα και απολυμαίνουν.

Ένας υγραντήρας με ενσωματωμένο ιονιστή κορεσμό ατμούς αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα οξυγόνου. Διατηρούν την υγρασία και παρέχουν επαρκές επίπεδο υγρασίας.

Το όζον καταστρέφει επιβλαβή βακτήρια. Η παραλλαγή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη διάρκεια επιδημιών ασθενειών του ιού.

Η υπεριώδης ακτινοβολία εξαλείφει τους μικροοργανισμούς και απολυμαίνει τον αέρα.

Κόστος και κατασκευαστές

Κατά την επιλογή ενός υγραντήρα, εστιάστε στις κατηγορίες τιμών, τους κατασκευαστές και το μέγεθος του δωματίου.

Επιλέξτε μια συσκευή ποιότητας μεταξύ των ελεγμένων σημάτων.

Από τις εκδόσεις premium των πιο πρόσφατων μοντέλων της Plaston AG. Μεταξύ του προϋπολογισμού: Polaris, Supra, Scarlett, Vitek. Το κόστος εξαρτάται από την απόδοση των συσκευών. Ακόμη και φθηνά σήματα με πρόσθετες λειτουργίες μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα τυποποιημένα μοντέλα.

Χρωματικές αποχρώσεις στην απόκτηση

 • Η συσκευή για το δωμάτιο των παιδιών θα πρέπει να έχει το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Για τους πάσχοντες από αλλεργίες είναι καλύτερο να αγοράσετε μια συσκευή με αντι-αλλεργικές ιδιότητες.
 • Σε μικρά δωμάτια και γραφεία με το καθήκον να αντιμετωπίζουν συσκευές τοίχου ή επιτραπέζιων υπολογιστών και σε μεγάλα δωμάτια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοντέλα δαπέδου.

Πριν επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα, αναλύστε τις τυπικές παραμέτρους του. Η διαβούλευση με έναν ειδικό και η ανατροφοδότηση από έμπειρους χρήστες στο δίκτυο θα σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή συσκευή.

Ένας υψηλής ποιότητας υγραντήρας εξοικονομεί αέρα από το στέγνωμα και ρυθμίζει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα. Για να προσδιορίσετε την ανάγκη αγοράς, μετρήστε το επίπεδο υγρασίας με ένα υγρόμετρο. Η βέλτιστη τιμή του είναι από 40 έως 60%. Οι υγραντήρες μπορούν να αγοραστούν παραδοσιακά ή πολυλειτουργικά, ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης και άλλους δείκτες.

10 καλύτερους υγραντήρες αέρα

Ο ξηρός αέρας δεν είναι το πιο ευχάριστο φαινόμενο. Προκαλεί δυσφορία, ακόμη και μια ποικιλία ασθενειών. Και στη συνέχεια οι υγραντήρες έρχονται στη διάσωση. Στη βαθμολογία μας - τα καλύτερα συγκροτήματα αυτού του είδους, που παρουσιάζονται στην εγχώρια αγορά. Διαβάστε - και επιλέξτε.

Οι καλύτεροι υγραντήρες αέρα με υπερήχους

Ο ισχυρός υαλοκαθαριστήρας Jack από την ελβετική εταιρεία Stadler Form όχι μόνο θα συμβάλει στη δημιουργία ενός υγιούς εσωτερικού κλίματος, αλλά θα γίνει και μια κομψή προσθήκη στο εσωτερικό του σπιτιού. Κατάλληλο για παιδικό δωμάτιο. Η περίπτωση της συσκευής έχει λακωνικό σχεδιασμό με ευχάριστη ένδειξη φωτός.

Υποστηρίζονται δύο τρόποι ύγρανσης - "κρύο" (καταναλισκόμενη ενέργεια 38W) και "ζεστός ατμός" με προθερμασμένο νερό έως 80 ° C (135W). Η τελευταία επιλογή επιτρέπει την εξουδετέρωση της πλειονότητας των γνωστών βακτηρίων και μικροοργανισμών. Επιπλέον, όταν θερμαίνεται το νερό, η διαδικασία υγροποίησης γίνεται με μεγαλύτερη ένταση και η επιθυμητή υγρασία στο δωμάτιο θα επιτευχθεί πιο γρήγορα.
Στον υγραντήρα Jack υπάρχει ένα διπλό σύστημα καθαρισμού νερού:

 • Φυσίγγιο Anticalc για αφαλάτωση. Στις οδηγίες για το όργανο υπάρχουν δοκιμαστικές ταινίες για τον καθορισμό του βαθμού σκληρότητας του νερού. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη διάρκεια της αποτελεσματικής λειτουργίας του φυσιγγίου και από την απουσία (ή την παρουσία) ελαφριάς επίστρωσης σε έπιπλα και τοίχους.
 • Κασέτα IonicSilverCube. Εμπλουτισμένο νερό με ιόντα αργύρου, το οποίο μπορεί να αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό διαφόρων βακτηρίων και μικροβίων.
 • Ήσυχη και αποτελεσματική εργασία.
 • Δεξαμενή νερού με λαβή.
 • Όμορφο σχέδιο (λευκό ή μαύρο χρώμα).
 • Υψηλή τιμή?
 • Απαιτείται αντικατάσταση φίλτρων.

Ένα δημοφιλές μοντέλο οικιακού υπερηχητικού υγραντήρα με ενσωματωμένο ιονιστή. Η ελκυστική εμφάνιση της συσκευής, ο διαισθητικός έλεγχος και η πληροφοριακή οθόνη ολοκληρώνουν το κύριο πλεονέκτημα του μοντέλου - την αποτελεσματική ενυδάτωση. Χαρακτηριστικά του Polaris PUH 5206Di:

 • 3 επίπεδα έντασης ατμού.
 • Η δυνατότητα ρύθμισης του επιθυμητού βαθμού υγρασίας από 40 έως 85%. Το επίπεδο έχει μειωθεί - η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, έχει φτάσει στην καθορισμένη τιμή - είναι απενεργοποιημένη.
 • Χρονοδιακόπτης κατά την αποσύνδεση (από 1 έως 9 ώρες).
 • Νυχτερινή λειτουργία. Η λυχνία οθόνης είναι σβηστή. Η αντίστροφη εναλλαγή γίνεται με το πάτημα οποιουδήποτε πλήκτρου.
 • Φίλτρο άνθρακα για το νερό.
 • Αυτόματη απενεργοποίηση με κενό δοχείο.
 • Ενδιαφέρουσα σχεδίαση.
 • LED-οθόνη?
 • Το χρονόμετρο.
 • Όλοι δεν χρειάζονται ιονιστή.

Η κύρια διαφορά αυτού του υγραντήρα αέρα από τους ανταγωνιστές στην κατηγορία του είναι η δυνατότητα να επιλέξετε κρύο ή ζεστό ατμό. Το πρώτο είναι πιο ασφαλές, αλλά το δεύτερο επιτρέπει την καταστροφή επιβλαβών βακτηρίων. Το ευφυές σύστημα ελέγχου με οθόνη επιτρέπει την επιλογή του βέλτιστου τρόπου υγρασίας και τη δημιουργία του απαραίτητου μικροκλίματος σε ένα δωμάτιο μέχρι 60 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα. Η συσκευή έχει μια δεξαμενή νερού ικανοποιητικού μεγέθους - 6,7 λίτρα. Ο σχεδιασμός του είναι κομψός και θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε μοντέρνο εσωτερικό. Με μια λέξη, μια πολύ καλή συσκευή, στην οποία σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε.

 • Μεγάλη κάλυψη
 • Δύο παραλλαγές ατμού
 • Ευφυής έλεγχος
 • Μεγάλη δεξαμενή νερού
 • Ευχάριστο σχέδιο
 • Δεν είναι η πιο κατάλληλη πλήρωση της δεξαμενής

Προσιτό, αλλά καθόλου ένα απλό υγραντήρα υπερήχων με μηχανικό έλεγχο. Το πρώτο πράγμα που αγγίζει αμέσως το μάτι σας είναι ο αρχικός σφαιρικός σχεδιασμός της θήκης. Πολύ συμπαγής συσκευή με δεξαμενή των 2,5 λίτρων και ικανότητα εξάτμισης νερού 300 ml / h. Αυτή η φθηνή συσκευή διαθέτει μια ενσωματωμένη αρωματική κάψουλα Aroma Nature. Θα βοηθήσει να γεμίσετε το δωμάτιο με ευχάριστες μυρωδιές.

 • Προσιτή τιμή?
 • Απλή και διαισθητική λειτουργία.
 • Απουσία αντικαταστάσιμων φίλτρων.
 • Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί καθαρό νερό.
 • Μικρός όγκος του δοχείου για νερό.

Υγραντήρες με πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Είναι γεμάτο με συνηθισμένο νερό της βρύσης. Η ένταση του δωματίου, στην οποία το BALLU UHB-400 θα είναι αποτελεσματική, δεν είναι η μεγαλύτερη - μέχρι 40 τετραγωνικά μέτρα. αλλά ο αέρας υγραίνεται γρήγορα και ποιοτικά. Η κασέτα φίλτρου στο κιτ εμποδίζει τον σχηματισμό πλάκας (όχι 100%, αλλά σε μεγάλο βαθμό). Υπάρχει επίσης μια ειδική κάψουλα αρώματος που κορεάζει τον αέρα με ευχάριστα αρώματα αιθέριων ελαίων. Ο μαλακός φωτισμός επιτρέπει στο δωμάτιό σας μια οικειότητα που θα συμπληρώσει το ήδη σχηματισμένο άνετο μικροκλίμα.

 • Μεγάλη σχεδίαση
 • Ποιότητα ενυδάτωση
 • Ένδειξη χαμηλού νερού
 • Παρουσία κάψουλων αρώματος
 • Φωτισμός
 • Χαμηλή τιμή
 • Μικρή δεξαμενή
 • Άκολη επαναπλήρωση του νερού
 • Υπάρχουν καταγγελίες για θραύσεις

Οι καλύτεροι υγραντήρες ατμού

Πολυλειτουργική και ταυτόχρονα εύκολη στη χρήση συσκευή που θα επιτρέψει και την υγρασία του αέρα στην αύξουσα σειρά, και η εισπνοή θα κάνει αν χρειαστεί και θα αφαιρεθεί από τον εαυτό της για να αφαιρεθεί. Με τον καλύτερο τρόπο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες περιοχές (μέχρι 60 τετραγωνικά μέτρα). Ο υγραντήρας λειτουργεί, όπως και όλα τα αντίστοιχα της κατηγορίας αυτής, με την αρχή της θερμής εξάτμισης, μετατρέποντας το νερό σε υγρό αέρα γρήγορα και ποιοτικά. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο ατμός δεν καίει στην εξάτμιση, δεν είναι καν ορατός. Υπάρχουν δύο αυτόματες λειτουργίες και η δυνατότητα ρύθμισης των παραμέτρων με μη αυτόματο τρόπο - αγοράζοντας Boneco Air-O-Swiss S450, είστε σίγουροι ότι θα βρείτε αυτές που σας ταιριάζουν απόλυτα. Το σχήμα εισπνοής είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιόδους επιδημιών της γρίπης και του ARVI. Μια εξαιρετική συσκευή για έξυπνους ανθρώπους.

 • Έλεγχος από την οθόνη αφής με ευφυείς λειτουργίες
 • Αποστειρωμένος ατμός
 • Δεν υπάρχει κατάθεση ασβέστη
 • Λειτουργία αρωμάτων αέρα
 • Χρησιμοποιείται ως συσκευή εισπνοής
 • Δεν απαιτεί αντικαταστάσιμα φίλτρα και αναλώσιμα
 • Γρήγορη απεικόνιση της τρέχουσας σχετικής υγρασίας, ακόμη και αν η μονάδα είναι απενεργοποιημένη
 • Υψηλή τιμή
 • Συγχαρητήρια

Πολύ ενδιαφέρουσα από άποψη σχεδιασμού, η μονάδα με ένα μακρύ όνομα είναι καλή και ως κατάλληλος υγραντήρας ατμού. Είναι σε θέση να ομαλοποιήσει την υγρασία σε 40 τετραγωνικά μέτρα, η κατανάλωση νερού είναι πολύ οικονομική. Δεν σχηματίζεται κηλίδα, η απομάκρυνση αφαιρείται εύκολα. Ο θόρυβος είναι πολύ μέτριος. Η ίδια η συσκευή θα αναφέρει χαμηλή στάθμη νερού. Η ζύμωση είναι δυνατή μόνο με μεγάλη επιθυμία και ακόμα μεγαλύτερη απροσεξία. Αξίζει μια ενυδατική κρέμα δεν είναι φθηνή, αλλά η τιμή της εκπληρώνει.

 • Φανταστικό σχέδιο
 • Καλή ισχύς
 • Επαρκής όγκος υγροποιημένου χώρου
 • Αποστειρωμένος ατμός
 • Οικονομική κατανάλωση νερού
 • Χαμηλό θόρυβο
 • Μια αξιοπρεπής κατανάλωση ενέργειας

Τα καλύτερα μοντέλα με παραδοσιακή υγρασία αέρα

Το Boneco 2055DR είναι ένα δημοφιλές και αξιόπιστο μοντέλο "πλύσης με αέρα" με μια φυσική μέθοδο υγρασίας. Τα κύρια πλεονεκτήματα του:

 • Εύκολη λειτουργία και συντήρηση (περιοδικός καθαρισμός της παλέτας).
 • Δεν απαιτούνται αναλώσιμα.
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η αποτελεσματική λειτουργία του υγραντήρα εξασφαλίζεται από ένα πλήρες σύνολο εποικοδομητικών λύσεων και εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών. Βασικά χαρακτηριστικά του Boneco 2055DR:

 • Υγραντικοί δίσκοι "τεχνολογία κηρήθρα". Στην επιφάνειά τους η υγρασία διατηρείται καλύτερα, πράγμα που αυξάνει την παραγωγικότητα τόσο της υγρασίας όσο και του καθαρισμού του αέρα.
 • Ασημένιο ραβδί απολύμανσης ασημιού. Υπεύθυνος για τον καθαρισμό του νερού από ιούς, βακτήρια και μικρόβια.
 • Αρωματικοποίηση του αέρα. Για το σκοπό αυτό, παρέχεται μια ειδική κάψουλα, όπου μπορείτε να προσθέσετε βαμβακερό μάκτρο εμποτισμένο με αρωματικά έλαια.
 • Προκαταρκτικός ιονισμός. Τα σωματίδια των μολυσματικών ουσιών που περιέχονται στον αέρα προσελκύονται από τους δίσκους και όταν εκπλυθούν ξεπλένονται στην παλέτα.
 • Ενσωματωμένη υγρασία. Χάρη στην οθόνη LCD, είναι εύκολο να εγκαταστήσετε και να παρακολουθήσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.
 • Νυχτερινή λειτουργία. Ο υγραντήρας λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά (25 dB). Η λειτουργία ημέρας είναι πιο δυνατή, αλλά διαφέρει σε μέγιστη ένταση.