Υπολογισμός των αεραγωγών

Πριν από την εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού. Στο Καζάν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Ο προσεκτικός σχεδιασμός πριν από την αγορά και εγκατάσταση θα σας εξοικονομήσει από περιττά περιττώματα και περιττά νεύρα. Ο χρόνος των υψηλά ειδικευμένων ειδικών είναι δαπανηρός, επομένως είναι ανεπιθύμητο ότι η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού διακόπτεται λόγω έλλειψης υλικών ή εξαρτημάτων.

Ως εκ τούτου, το ακριβές υπολογίζοντας την περιοχή του αεραγωγού Kazan θα είναι χρήσιμη για τους συνετούς και μακρινούς πελάτες. Απλό στη χρήση και πολύ διαισθητική αριθμομηχανή θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον υπολογισμό της περιοχής του αγωγού Καζάν τον εαυτό σας, και θα δείτε το τελικό κόστος των αεραγωγών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σας.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό και την επιλογή των εξαρτημάτων του συστήματος εξαερισμού

Ο Υπολογιστής σας επιτρέπει να υπολογίσετε τις βασικές παραμέτρους του συστήματος εξαερισμού με τη μέθοδο που περιγράφεται στην ενότητα Υπολογισμός των συστημάτων εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να ορίσετε:

 • Απόδοση του συστήματος που εξυπηρετεί έως 4 δωμάτια.
 • Διαστάσεις των αεραγωγών και των δικτύων διανομής αέρα.
 • Αντίσταση του αεροπορικού δικτύου.
 • Η ισχύς του θερμαντήρα αέρα και το εκτιμώμενο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας (με τη χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα).

Το παράδειγμα υπολογισμού που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή.

Παράδειγμα υπολογισμού του εξαερισμού χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή

Σε αυτό το παράδειγμα, παρουσιάζουμε τον τρόπο υπολογισμού του αερισμού προσφοράς για ένα διαμέρισμα 3 δωματίων, στο οποίο ζει μια οικογένεια τριών ατόμων (δύο ενήλικες και ένα παιδί). Το απόγευμα, συγγενείς έρχονται μερικές φορές σε τους, έτσι στο σαλόνι μπορεί να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι 5 άτομα. Το ύψος των οροφών του διαμερίσματος είναι 2,8 μέτρα. Παράμετροι δωματίου:

Τα ποσοστά κατανάλωσης για μια κρεβατοκάμαρα και ένα παιδί καθορίζονται σύμφωνα με τις συστάσεις του SNiP - 60 m³ / h ανά άτομο. Για το σαλόνι θα περιοριστούμε στα 30 m³ / h, καθώς πολλοί άνθρωποι σε αυτό το δωμάτιο είναι σπάνιοι. Σύμφωνα με το SNiP, αυτή η ροή αέρα είναι επιτρεπτή για χώρους με φυσικό εξαερισμό (μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο για αερισμό). Αν θέσουμε την κατανάλωση αέρα για το σαλόνι σε 60 m³ / h ανά άτομο, τότε η απαιτούμενη χωρητικότητα για αυτό το δωμάτιο θα είναι 300 m³ / h. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση αυτού του ποσού αέρα θα ήταν πολύ υψηλό, γι 'αυτό κάναμε συμβιβασμό μεταξύ άνεσης και οικονομίας. Για να υπολογίσουμε την ανταλλαγή αέρα με πολλαπλότητα για όλους τους χώρους, επιλέγουμε μια άνετη διπλή εναλλαγή αέρα.

Ο κύριος αγωγός θα είναι ορθογώνιος άκαμπτος, κλάδοι - εύκαμπτοι με θόρυβο (αυτός ο συνδυασμός τύπων αεραγωγών δεν είναι ο συνηθέστερος, αλλά το επιλέξαμε για σκοπούς επίδειξης). Για τον περαιτέρω καθαρισμό του αέρα τροφοδοσίας, θα εγκατασταθεί λεπτό φίλτρο EU5 με σκόνη άνθρακα (θα υπολογίσουμε την αντίσταση του δικτύου με μολυσμένα φίλτρα). Οι ταχύτητες αέρα στους αεραγωγούς και το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου στα πλέγματα θα παραμείνουν οι ίδιες με τις συνιστώμενες τιμές, οι οποίες έχουν ρυθμιστεί από προεπιλογή.

Αρχίζουμε τον υπολογισμό δημιουργώντας ένα διάγραμμα του δικτύου διανομής αέρα. Αυτό το κύκλωμα θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε το μήκος των αγωγών και τον αριθμό των στροφών που μπορεί να είναι τόσο στα οριζόντια όσο και στα κατακόρυφα επίπεδα (πρέπει να μετρήσουμε όλες τις στροφές σε ορθές γωνίες). Έτσι, το σχέδιό μας:

Η αντίσταση του δικτύου διανομής αέρα είναι ίση με την αντίσταση του μεγαλύτερου τμήματος. Αυτό το τμήμα μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: τον κύριο αγωγό και τον μεγαλύτερο κλάδο. Αν έχετε δύο κλάδους με το ίδιο μήκος, πρέπει να προσδιορίσετε ποια είναι η μεγαλύτερη αντίσταση. Για να γίνει αυτό, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αντίσταση μιας στροφής είναι ίση με την αντίσταση των 2,5 μέτρων του αγωγού, τότε η μεγαλύτερη αντίσταση θα έχει ένα κλάδο της οποίας η τιμή (2,5 * αριθμός στροφών + μήκος αγωγού) είναι μέγιστη. Η διάκριση δύο τμημάτων από τη διαδρομή είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε έναν διαφορετικό τύπο αεραγωγών και διαφορετικές ταχύτητες αέρα για το κύριο τμήμα και τους κλάδους.

Στο σύστημα μας, οι βαλβίδες εξισορρόπησης εγκαθίστανται σε όλους τους κλάδους, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τη ροή του αέρα σε κάθε δωμάτιο σύμφωνα με το σχέδιο. Η αντοχή τους (στην ανοιχτή κατάσταση) έχει ήδη ληφθεί υπόψη, καθώς πρόκειται για ένα τυποποιημένο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού.

Το μήκος του κύριου αγωγού (από μια διακλάδωση προς την γρίλια εισόδου στην αίθουσα № 1) - 15 μέτρα, σε αυτή η περιοχή έχει 4 γυρίζει σε ορθή γωνία. Το μήκος της εγκατάστασης τροφοδοσίας και του φίλτρου αέρα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη (η αντοχή τους θα εξεταστεί ξεχωριστά), και η αντίσταση του σιγαστήρα μπορεί να ληφθεί ως η αντίσταση του αγωγού αέρα του ίδιου μήκους, δηλαδή, ακριβώς μετρούν ένα μέρος της του κύριου αγωγού. Το μήκος του μακρύτερου υποκατάστημα είναι 7 μέτρων, έχει τρεις ορθές γωνίες (ένα - σε κλάδους θέση - ένα στον αεραγωγό και ένα - στον προσαρμογέα). Έτσι, ζητήσαμε από όλα τα απαραίτητα δεδομένα εισόδου και μπορεί τώρα να προχωρήσει με τους υπολογισμούς (screenshot). Τα αποτελέσματα υπολογισμού παρουσιάζονται σε πίνακα:

Αποτελέσματα του υπολογισμού

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή των αγωγών;

Η πιθανή συγκέντρωση αέρα που έχει μολυνθεί από τη σκόνη, τους υδρατμούς και τα αέρια, τα προϊόντα θερμικής επεξεργασίας τροφίμων σε κλειστές εγκαταστάσεις αναγκάζουν την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Για να είναι αποτελεσματικά αυτά τα συστήματα, πρέπει να κάνετε σοβαρούς υπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένου του υπολογισμού της περιοχής των αεραγωγών.

Διάγραμμα της διάταξης και αρχή της λειτουργίας του αγωγού.

Έχοντας ανακαλύψει μια σειρά από χαρακτηριστικά του αντικειμένου υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών και των όγκων των μεμονωμένων δωματίων, τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας τους και τον αριθμό των ανθρώπων που θα είναι εκεί, εμπειρογνώμονες, χρησιμοποιώντας μια ειδική φόρμουλα, να ρυθμίσετε το σχεδιασμό της απόδοσης εξαερισμού. Μετά από αυτό είναι δυνατόν να υπολογισθεί η περιοχή του αγωγού, η οποία θα παρέχει ένα βέλτιστο επίπεδο του αερισμού του εσωτερικού.

Γιατί πρέπει να ξέρετε για την περιοχή των αεραγωγών;

Ο εξαερισμός των χώρων είναι ένα αρκετά περίπλοκο σύστημα. Ένα από τα σημαντικότερα μέρη του δικτύου διανομής αέρα είναι ένα συγκρότημα αγωγών αέρα. Από ποιοτικής υπολογισμό της διαμόρφωσης και της περιοχής εργασίας (όπως σωλήνες, και το σύνολο των υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή του αέρα) εξαρτάται όχι μόνο από τη σωστή θέση στο δωμάτιο ή την εξοικονόμηση πόρων, αλλά το πιο σημαντικό - οι βέλτιστες παράμετροι αερισμού για να εξασφαλίσει άνετες συνθήκες διαβίωσης του ανθρώπου.

Σχήμα 1. Τύπος για τον προσδιορισμό της διαμέτρου της γραμμής εργασίας.

Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η περιοχή κατά τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα σχέδιο ικανό να περάσει τον απαιτούμενο όγκο αέρα ενώ ικανοποιεί άλλες απαιτήσεις για σύγχρονα συστήματα εξαερισμού. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο σωστός υπολογισμός της περιοχής οδηγεί στην εξάλειψη των απωλειών πίεσης αέρα, τη συμμόρφωση με υγειονομικά πρότυπα για την ταχύτητα και το επίπεδο θορύβου του αέρα που ρέει μέσω των αγωγών.

Ταυτόχρονα, μια ακριβής εικόνα της περιοχής που καταλαμβάνουν οι σωλήνες καθιστά δυνατή, κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, την ανάληψη της καταλληλότερης θέσης στο δωμάτιο κάτω από το σύστημα εξαερισμού.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του χρησιμοποιούμενου υλικού;

Ο υπολογισμός της βέλτιστης περιοχής αγωγών εξαρτάται άμεσα από παράγοντες όπως ο όγκος του αέρα που τροφοδοτείται σε έναν ή περισσότερους χώρους, η ταχύτητα της κίνησης και η απώλεια της πίεσης του αέρα.

Ταυτόχρονα, υπολογισμός της ποσότητας του υλικού που απαιτείται για την παραγωγή του, εξαρτάται από το εμβαδόν διατομής (τις διαστάσεις του καναλιού εξαερισμού) και από την ποσότητα του χώρου, στον οποίο φρέσκο ​​αέρα πρόκειται να εγχυθεί, και με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της τιμής της διατομής, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα του αέρα μέσω των αγωγών του αγωγού.

Διάγραμμα των εργασιών αεραγωγών.

Ταυτόχρονα, σε έναν τέτοιο αυτοκινητόδρομο θα υπάρχει λιγότερο αεροδυναμικό θόρυβο, ενώ για τη λειτουργία συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού θα απαιτηθεί χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Για να υπολογίσετε την περιοχή των αεραγωγών, πρέπει να εφαρμόσετε μια ειδική φόρμουλα.

Για να υπολογίσετε τη συνολική επιφάνεια του υλικού, που πρέπει να ληφθεί για τη συναρμολόγηση των αγωγών, πρέπει να γνωρίζετε τη διαμόρφωση και τις βασικές διαστάσεις του συστήματος που σχεδιάζεται. Συγκεκριμένα, για τον υπολογισμό των στρογγυλών σωλήνων διανομής αέρα, απαιτούνται ποσότητες όπως η διάμετρος και το συνολικό μήκος ολόκληρου του κορμού. Ταυτόχρονα, ο όγκος του υλικού που χρησιμοποιείται για τις ορθογώνιες δομές υπολογίζεται με βάση το πλάτος, το ύψος και το συνολικό μήκος του αγωγού.

Σε γενικούς υπολογισμούς των υλικών απαιτήσεων για ολόκληρο τον κορμό, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι βρύσες και οι ημι-έξοδοι διαφόρων διαμορφώσεων. Επομένως, οι σωστοί υπολογισμοί ενός κυκλικού στοιχείου είναι αδύνατοι χωρίς γνώση της διαμέτρου και της γωνίας περιστροφής του. Κατά τον υπολογισμό της περιοχής του υλικού για την αφαίρεση ενός ορθογωνίου σχήματος εμπλέκονται τέτοιες συνιστώσες όπως το πλάτος, το ύψος και η γωνία περιστροφής της κάμψης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για κάθε τέτοιο υπολογισμό χρησιμοποιείται ο δικός του τύπος. Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα είναι συνήθως κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του SNiP 41-01-2003 (Παράρτημα H).

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών

Το μέγεθος του σωλήνα αερισμού επηρεάζεται από χαρακτηριστικά όπως μια σειρά αέρα που αντλείται στους χώρους, η ταχύτητα ροής και το επίπεδο πίεσης στους τοίχους και άλλα στοιχεία του κορμού.

Είναι αρκετό, χωρίς να υπολογίζονται όλες οι συνέπειες, να μειωθεί η διάμετρος της κύριας γραμμής, μόλις αυξηθεί η ταχύτητα του αέρα, πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης σε όλο το μήκος του συστήματος και στις περιοχές αντίστασης. Εκτός από την εμφάνιση υπερβολικού θορύβου και δυσάρεστης δόνησης του σωλήνα, το ηλεκτρικό αρχείο αυξάνει επίσης την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, δεν είναι πάντοτε στην προσπάθεια εξάλειψης αυτών των ελλείψεων, είναι δυνατόν και αναγκαία η αύξηση της διατομής του κυκλώματος εξαερισμού. Πρώτα απ 'όλα, αυτό μπορεί να προληφθεί από το περιορισμένο μέγεθος των χώρων. Επομένως, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε ιδιαίτερα τον υπολογισμό της περιοχής του σωλήνα.

Για να προσδιορίσετε αυτήν την παράμετρο, πρέπει να εφαρμόσετε τον ακόλουθο ειδικό τύπο:

Sc = L x 2.778 / V, όπου

Sc - υπολογισμένη περιοχή καναλιού (cm 2).

L είναι ο ρυθμός ροής του αέρα που κινείται μέσω του σωλήνα (m 3 / h).

V - Ταχύτητα κίνησης του αέρα κατά μήκος του κύριου εξαερισμού (m / sec).

2.778 - ετερογένειες αντιστοίχισης συντελεστών (για παράδειγμα, μέτρα και εκατοστά).

Παραλλαγές μεταβάσεων από ορθογώνιο σε στρογγυλό αγωγό.

Το αποτέλεσμα των υπολογισμών - η υπολογιζόμενη περιοχή του σωλήνα - εκφράζεται σε τετραγωνικά εκατοστά, διότι στις συγκεκριμένες μονάδες μέτρησης θεωρείται από τους ειδικούς ως το πιο κατάλληλο για ανάλυση.

Εκτός από την εκτιμώμενη περιοχή εγκάρσιας διατομής του αγωγού, είναι σημαντικό να καθοριστεί η πραγματική επιφάνεια εγκάρσιας διατομής του αγωγού. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για κάθε ένα από τα κύρια τμήματα του τμήματος - στρογγυλό και ορθογώνιο - υιοθετείται το δικό του ξεχωριστό σχήμα υπολογισμού. Έτσι, για να καθορίσετε την πραγματική περιοχή του αγωγού κυκλικής διατομής, ισχύει ο ακόλουθος ειδικός τύπος:

S = π × D 2/400, όπου

S - πραγματική διατομή αγωγού (cm 2).

D είναι η διάμετρος του σωλήνα αέρα (mm).

Για να υπολογίσετε την πραγματική επιφάνεια εγκάρσιας διατομής μιας ορθογώνιας διαμόρφωσης, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος:

S = A × B / 100, όπου

S - περιοχή ορθογωνικής διατομής πραγματική (cm 2)?

A - πλάτος του αγωγού αέρα (mm).

Β - ύψος του αγωγού αέρα (mm).

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι υπολογισμοί της πραγματικής περιοχής τομής πραγματοποιούνται ξεχωριστά - για ένα κοινό κύριο κανάλι και για κάθε κλάδο προς την κατεύθυνση των διαφορετικών χώρων.

Επίσης, για να υπολογιστεί σωστά και πλήρως η περιοχή εγκάρσιας διατομής ενός κυκλικού αγωγού, είναι πολύ σημαντικό να προσδιοριστεί η βέλτιστη διάμετρος της γραμμής εργασίας. Αυτό είναι απαραίτητο, μεταξύ άλλων, για την παραγωγή της πιο ποιοτικής εγκατάστασης του συνόλου του συστήματος εξαερισμού στις εγκαταστάσεις, ανάλογα με τις βασικές τους διαστάσεις.

Ο τύπος για τον προσδιορισμό της διαμέτρου μοιάζει με αυτόν (σχήμα 1),

όπου L είναι το φορτίο αέρα ανά συγκεκριμένη περιοχή ανά μονάδα χρόνου (m 3 / ώρα).

V είναι η συνιστώμενη ταχύτητα αέρα (m / s).

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης αγωγών και την εφαρμογή των κατάλληλων τύπων, μπορείτε τελικά να επιτύχετε τη δημιουργία ενός άψογου μικροκλίματος σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Υπολογισμός των ηλεκτρονικών υπολογιστών αγωγών σε απευθείας σύνδεση

Αριθμομηχανή

Η αριθμομηχανή της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων σας επιτρέπει να υπολογίσετε τις προδιαγραφές για κάθε χώρο παραγωγής ή εγκατάσταση. Διαθέσιμοι στρογγυλοί και ορθογώνιοι αεραγωγοί από γαλβανισμένο και μαύρο χάλυβα, καθώς και διάφορα διαμορφωμένα προϊόντα.

Υπολογίστε το κόστος και συλλέξτε τις προδιαγραφές με δύο τρόπους:

 • χρησιμοποιώντας μόνο την επιφάνεια.
 • χρησιμοποιώντας όλες τις μεταβλητές κάνοντας κλικ στο "Γνωρίζω τις διαστάσεις του στοιχείου".

Χρησιμοποιώντας την επιφάνεια

Ανάλογα με το υλικό, το πάχος, την εγκάρσια διατομή και την περιοχή, ο υπολογιστής θα υπολογίσει το κόστος μονάδας ανά m2.

Χρησιμοποιώντας όλες τις μεταβλητές, κάνοντας κλικ στο κουμπί "Γνωρίζω το μέγεθος του στοιχείου"

Ανάλογα με το υλικό, το πάχος, το τμήμα και τις πρόσθετες παραμέτρους του στοιχείου (ύψος, πλάτος, μήκος κλπ.), Ο υπολογιστής θα υπολογίσει με ακρίβεια το κόστος κάθε επιμέρους στοιχείου.

Χρησιμοποιήστε το κουμπί "Υπολογισμός" - για να προσθέσετε αρκετά διαφορετικά στοιχεία στις προδιαγραφές. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις προδιαγραφές ή να τις στείλετε στον εαυτό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων: αποτελεσματικές μέθοδοι

Πριν από την εγκατάσταση της επικοινωνίας αερισμού είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων. Αυτή η απόδοση εξαρτάται από το σύστημα, έτσι ώστε όλοι οι υπολογισμοί απαιτούν μια σοβαρή προσέγγιση. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για τον υπολογισμό όλων των απαραίτητων τιμών για μια μελλοντική αεροστεγή δομή. Σχετικά με αυτά και θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Με την έλλειψη προσωπικής εμπειρίας επεξεργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των σχετικών εταιρειών

Ποιος είναι ο υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων

Η επικοινωνία εξαερισμού είναι μια περίπλοκη κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο σωλήνες, αλλά και μεγάλο αριθμό βοηθητικών συνδετικών στοιχείων. Πολλοί καταναλωτές ενδιαφέρονται για το πώς θα βρουν την περιοχή των σωλήνων πριν αγοράσουν και εγκαταστήσουν την επικοινωνία.

Διάφορα στοιχεία σύνδεσης για εξαερισμό

Δώστε προσοχή! Η διεξαγωγή των σωστών υπολογισμών σάς επιτρέπει να καθορίσετε το απαραίτητο ποσό υλικού για την οργάνωση του δικτύου διανομής αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε χρήματα και να δημιουργήσετε ένα βέλτιστο σύστημα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του.

Ας εξετάσουμε ποιες άλλες παράμετροι επηρεάζονται από την περιοχή των αγωγών:

 • ποσότητα μεταφερόμενου αέρα.
 • ταχύτητα των κινούμενων αέριων μαζών.
 • σφίξιμο.
 • επίπεδο θορύβου ·
 • κόστος ενέργειας.

Για να καθορίσετε τις τιμές που απαιτούνται για την εγκατάσταση του εξαερισμού, συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς. Θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός βέλτιστου σχεδιασμού του δικτύου διανομής αέρα, ωστόσο, αυτό απαιτεί ορισμένες δαπάνες. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο υπολογισμός του υλικού και άλλοι υπολογισμοί μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό.

Η διαδικασία εγκατάστασης του αγωγού στο δωμάτιο

Μέθοδοι υπολογισμού αγωγών: τύποι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Το δίκτυο διανομής αέρα επηρεάζει την ποιότητα του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Η κύρια λειτουργία αυτού του συστήματος είναι η απομάκρυνση του εξαφανισμένου αέρα, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση αυτής της επικοινωνίας, πρέπει να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές έργο. Πώς υπολογίζετε την περιοχή του σωλήνα;

Ένας υπολογισμός της περιοχής, κατά κανόνα, δεν αρκεί για να σχεδιαστεί ένα βέλτιστο δίκτυο διανομής αέρα. Υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι που απαιτούν προσοχή: το σχήμα των σωλήνων, ο αριθμός των συνδετικών στοιχείων, ο δείκτης διατομής κλπ.

Για να δημιουργήσετε ένα έργο μόνοι σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο δημοφιλείς μεθόδους:

 • χρήση των τύπων ·
 • υπολογισμό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πριν αγοράσετε όλα τα μέρη του εξαερισμού, πρέπει να υπολογίσετε την περιοχή με τους τύπους, για να εξοικονομήσετε χρήματα

Η πρώτη μέθοδος είναι πιο περίπλοκη, αφού δεν μπορεί όλοι να χρησιμοποιήσουν σωστά τη φόρμουλα. Η δεύτερη δημοφιλής επιλογή είναι η χρήση ηλεκτρονικής αριθμομηχανής για τον υπολογισμό των αεραγωγών. Αυτή η μέθοδος είναι απλή, διότι για να εκτελέσετε υπολογισμούς πρέπει απλώς να καθορίσετε τις παραμέτρους ενός συγκεκριμένου δικτύου και το πρόγραμμα θα κάνει τα πάντα για εσάς.

Υπολογισμός της περιμέτρου ενός ορθογωνίου χρησιμοποιώντας τύπους

Χρησιμοποιούνται ειδικές φόρμουλες για τον προσδιορισμό των απαιτούμενων τιμών όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για όλους, δεδομένου ότι είναι αρκετά δύσκολο, και παίρνει πολύ χρόνο. Για να υπολογίσετε την περιοχή της εγκάρσιας τομής, πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικά στοιχεία. Η πρώτη από αυτές πρέπει να αντιστοιχεί στην ελάχιστη ποσότητα μεταφερόμενου αέρα, και η δεύτερη - η ταχύτητά του.

Χρήσιμες πληροφορίες! Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η περιοχή της εγκάρσιας τομής είναι βασική παράμετρος. Καθορίζει την ταχύτητα με την οποία οι μάζες του αέρα θα κινηθούν μέσω της επικοινωνίας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να εντοπιστεί η ακόλουθη κανονικότητα: όσο μεγαλύτερη είναι η διατομή, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα του αέρα στο δίκτυο. Για να υπολογίσετε το τετραγωνίδιο του αγωγού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους ταυτόχρονα, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα.

Οι υπολογισμοί για την εγκατάσταση του αγωγού μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα ή με τη βοήθεια ειδικής αριθμομηχανής

Οι δομές διανομής αέρα που έχουν μεγάλη διατομή επηρεάζουν επίσης το συνολικό επίπεδο θορύβου, μειώνοντας το. Τα ηλεκτρικά κόστη σε αυτή την περίπτωση επίσης μειώνονται. Ωστόσο, για να εγκαταστήσετε μεγάλης κλίμακας εξαερισμό, χρειάζονται περισσότερο υλικό, χρόνο και προσπάθεια.

Κατά τον υπολογισμό της διατομής του αγωγού, το σχήμα της δομής παίζει σημαντικό ρόλο. Ανάλογα με αυτήν την ένδειξη, διακρίνονται τα ορθογώνια και τα στρογγυλά προϊόντα. Οι πρώτες δεν έχουν τέτοιες υψηλές παροχές όπως οι τελευταίες, επειδή ασκούν μεγαλύτερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση τους είναι πιο δικαιολογημένη. Για παράδειγμα, ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό (είναι τοποθετημένα από άκρο σε άκρο στις επιφάνειες εργασίας, καθώς και αντικείμενα επίπλων).

Ο τύπος του τετραγώνου του τμήματος επικοινωνίας ορθογώνιου σχήματος υπολογίζεται ως εξής:

S = L x 2,778 / V, όπου:

L - η ποσότητα του αέρα που καταναλώθηκε (m³ / h).

V - ταχύτητα μεταφοράς της μάζας αέρα (m / s).

2.778 είναι η απαιτούμενη αναλογία.

Σωλήνας εξαερισμού - ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού

Επίσης, μέσω της φόρμουλας, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η πραγματική επιφάνεια διατομής του δικτύου αερομεταφορών αυτού του τύπου:

S = Αχ Β / 100, όπου:

S - ένας δείκτης που αντιστοιχεί στην πραγματική περιοχή.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε άλλους τύπους που σας επιτρέπουν να υπολογίσετε την περιοχή του ορθογωνίου. Σε αυτούς τους υπολογισμούς, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να είναι πολύ προσεκτικοί και να δείχνουν όλες τις τιμές σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Υπολογισμός της περιοχής ενός κύκλου χρησιμοποιώντας τύπους

Οι κυκλικές γραμμές αεροπορικής μεταφοράς διακρίνονται από την απλή εγκατάστασή τους και την υψηλή απόδοση. Αυτή η μορφή σωλήνων επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της αντοχής στις κινούμενες ροές αέρα. Η επιλογή των παραμέτρων επικοινωνίας γίνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τη διάταξη των χώρων και το ίδιο το σύστημα.

Κατά τον υπολογισμό του δικτύου διανομής αέρα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας σημαντικός κανόνας. Προκειμένου να εξοικονομηθούν υλικά, το μήκος των γραμμών θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, αλλά το σύστημα πρέπει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Η περιοχή του στρογγυλού καναλιού εξαρτάται από την ποσότητα του μεταφερόμενου αέρα και την ταχύτητά του. Ο τύπος για τον υπολογισμό της περιοχής σε αυτή την περίπτωση φαίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως για τα ορθογώνια συστήματα (S = L x 2.778 / V).

Όσο μεγαλύτερη είναι η διατομή ενός σωλήνα, τόσο μικρότερο είναι το επίπεδο θορύβου

Με τη σειρά του, η πραγματική περιοχή ορίζεται ως εξής:

S = 3,14 χ D2 / 400, όπου:

S - ένας δείκτης που αντιστοιχεί στην πραγματική περιοχή.

D είναι η διάμετρος της επικοινωνίας.

3,14 - μαθηματική σταθερά (ο αριθμός των Pi).

Χρήσιμες πληροφορίες! Υπάρχουν ειδικά ρυθμιστικά έγγραφα που σας επιτρέπουν να συγκρίνετε τις διαστάσεις των τμημάτων σωλήνων με τις απαιτούμενες παραμέτρους. Αυτό καθιστά δυνατό τον εύκολο προσδιορισμό του κατάλληλου μεγέθους του αγωγού. Το πιο διάσημο από αυτά τα έγγραφα είναι οι οικοδομικοί κώδικες και κανονισμοί (SNiP).

Όταν πραγματοποιείτε τα τελευταία στάδια υπολογισμού της περιοχής ενός κύκλου, συνιστάται να λάβετε υπόψη κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, οι διαστάσεις της εγκάρσιας τομής για κάθε ευθύγραμμο τμήμα πρέπει να λαμβάνονται ξεχωριστά. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν στους υπολογισμούς η αντίσταση που ασκείται στη ροή αέρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης να αρχίσουν να συνθέτουν ένα έργο από το κύριο (κύριο) κανάλι.

Συχνά ο ρυθμός μετακίνησης των αέριων μαζών υπερβαίνει τις συνιστώμενες παραμέτρους, οι οποίες επηρεάζουν το σχήμα θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, κατά κανόνα, αυξήστε τη διάμετρο του στοιχείου φλάντζας του κύριου καναλιού. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε ειδικές συσκευές - ήχους εξασθένησης.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι απαραίτητο να καταστήσουμε το μήκος των γραμμών όσο το δυνατόν μικρότερο

Σε περίπτωση προβλημάτων με αυτο-υπολογισμό, συνιστάται να υποβάλετε αίτηση για τεχνική βοήθεια. Ο υπολογισμός της περιοχής του αγωγού ανατίθεται καλύτερα στον αρμόδιο οργανισμό.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών: αριθμομηχανή

Online Υπολογισμός είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να βρεθεί εύκολα στο δίκτυο Internet χρησιμοποιώντας το σύστημα αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης. Υπάρχουν κάποιες οδηγίες που σας επιτρέπουν να κατανοήσετε τις αποχρώσεις της χρήσης αυτού του προγράμματος.

Καταρχήν αξίζει να θυμηθούμε ότι όλες οι απαραίτητες γεωμετρικές παράμετροι αναγκαστικά υποδεικνύονται σε χιλιοστά. Αυτό σας επιτρέπει να εκτελέσετε τον πιο ακριβή υπολογισμό της περιοχής του αγωγού. Η ηλεκτρονική αριθμομηχανή χρησιμοποιείται επίσης για τον προσδιορισμό των διαστάσεων των στοιχείων σύνδεσης (για παράδειγμα προσαρμογείς) και των εκτροπέων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σχέδιο καταρτίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ραφών. Για να το κάνετε αυτό, σε ένα ειδικό παράθυρο, το οποίο, κατά κανόνα, βρίσκεται στο τέλος της λίστας, πρέπει να σημειώσετε και να εισαγάγετε τον αντίστοιχο αριθμό. Για τον υπολογισμό των παραμέτρων του δικτύου αερομεταφορών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κλασματικές τιμές. Τότε μην ξεχνάτε το σημείο που παίζει το ρόλο του διαχωριστικού σημείου.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στους υπολογισμούς σας τον δείκτη αντίστασης αέρα

Αφού συμπληρώσετε όλα τα πεδία, παραμένει να κάνετε κλικ στο κουμπί "Υπολογισμός". Το πρόγραμμα πρέπει να δώσει αμέσως την τιμή που αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες παραμέτρους. Έτσι, η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να προσδιορίσετε το τετραγωνίδιο της επικοινωνίας.

Με τη βοήθεια τέτοιων απλών προγραμμάτων είναι δυνατόν να προσδιοριστούν όχι μόνο οι παράμετροι της διατομής του καναλιού, αλλά και άλλοι δείκτες. Ο Υπολογιστής σας επιτρέπει να βρείτε την ταχύτητα των κινούμενων αέριων μαζών, την αντίσταση και την απώλεια πίεσης στο σύστημα, καθώς και τον υπολογισμό της θερμομόνωσης του αγωγού.

Αλγόριθμος για τον υπολογισμό της ταχύτητας του αέρα στον αγωγό

Υπολογίστε την ισοτιμία του αέρα χρησιμοποιώντας ειδικούς πίνακες ή χρησιμοποιώντας τύπους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων το δείκτη πολλαπλότητας. Καθορίζει την ποσότητα του αέρα που απαιτείται για να εξασφαλιστεί κανονικός αερισμός 1 m³ δωματίου ανά ώρα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν και ειδικοί πίνακες, αλλά οι τιμές σε αυτές είναι συχνά στρογγυλοποιημένες. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν ότι αυτό το ποσό πρέπει να καθορίζεται ανεξάρτητα μέσω των τύπων.

Ανάλογα με τη διάταξη του δωματίου, θα ρυθμιστούν οι απαραίτητες παράμετροι επικοινωνίας

Εξετάστε τον τύπο με τον οποίο υπολογίζεται η πολλαπλότητα του αέρα:

Ν = V / W, όπου:

N - πολλαπλότητα (k-in φορές / h);

V - η ποσότητα του καθαρού αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο για 1 ώρα (m³ / h).

W - όγκος δωματίου (m³).

Σχετικό άρθρο:

Πλαστικός εξαερισμός από τα χέρια του, PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο, εξαερισμός για πλαστικά παράθυρα.

Χρήσιμες πληροφορίες! Ο βέλτιστος δείκτης ταχύτητας για τα περισσότερα οικιακά συστήματα είναι 3-4 m / s.

Για να πραγματοποιηθεί ο αεροδυναμικός υπολογισμός του αγωγού, απαιτούνται αρκετές τιμές, όπως ο συντελεστής πολλαπλασιασμού, ο όγκος του χώρου και η τομή του διαύλου. Ο τύπος στην περίπτωση αυτή θα έχει την ακόλουθη μορφή:

V = L / 3600 χ S, όπου:

V - ταχύτητα μετακίνησης των αέριων μαζών (m / s).

L - η χρησιμοποιούμενη ποσότητα αέρα (m³ / h).

Το S είναι η διατομή του σωλήνα (cm² ή m²).

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε κυκλικούς αγωγούς για να διατηρήσουν την κανονική ταχύτητα μεταφοράς αέρα

Πρέπει να πούμε ότι η ταχύτητα της αεροπορικής μεταφοράς εξαρτάται από δύο ακόμη παραμέτρους: το επίπεδο θορύβου και το συντελεστή δόνησης. Κατά τον υπολογισμό της ταχύτητας στον αγωγό, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να σχεδιαστεί το σύστημα σύμφωνα με το SNiP.

Συμβουλές για τον υπολογισμό της αντίστασης των αεραγωγών

Ο αέρας, ο οποίος κινείται μέσω των σωλήνων εξαερισμού, αισθάνεται αντίσταση. Ειδικά αφορά τις ορθογώνιες επικοινωνίες. Για να διατηρηθεί η κανονική ταχύτητα ροής αέρα, ο ανεμιστήρας που έχει εγκατασταθεί στο σύστημα πρέπει να αντλήσει υψηλή πίεση. Όταν πέσει στη γραμμή, η απόδοση του ανεμιστήρα μειώνεται. Έτσι, ο υπολογισμός της αντίστασης στο κανάλι των αεραγωγών είναι απαραίτητος για την επιλογή ενός εξαερισμού.

Ο ακριβής ορισμός της αντίστασης είναι ένα μάλλον δύσκολο έργο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτεί ξεχωριστούς υπολογισμούς για κάθε στοιχείο του σχεδίου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σκόπιμο να ζητήσετε τεχνική βοήθεια σε ειδικούς. Το τμήμα σχεδιασμού είναι σε θέση να προσδιορίσει γρήγορα όλες τις απαραίτητες τιμές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπολογισμοί δεν πραγματοποιούνται από τους ανθρώπους, αλλά από ένα ειδικό πακέτο λογισμικού.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση στους σωλήνες, τόσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα του αέρα και τόσο υψηλότερη είναι η έξοδος του ανεμιστήρα

Η αυτοδιάθεση της αντίστασης στην επικοινωνία των αερομεταφορών απαιτεί πολύ χρόνο. Απαιτεί τη χρήση ειδικών διαγραμμάτων και πινάκων. Επιπλέον, ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια των τελικών αποτελεσμάτων. Τα υπολογιστικά στοιχεία για τους αεραγωγούς και τα εξαρτήματα δεν συνιστώνται σε αυτήν την περίπτωση, αλλά η χρήση τους είναι προτιμότερη από τον υπολογισμό με μη αυτόματο τρόπο.

Δώστε προσοχή! Οι τυπικές τιμές αντίστασης στις επικοινωνίες διανομής αέρα είναι 75-100 Pa για διαμερίσματα των οποίων η έκταση κυμαίνεται από 50 έως 150 μ². Αυτά τα δεδομένα λαμβάνουν υπόψη την τυπική ταχύτητα αέρα (3-4 m / s).

Ο συντελεστής αντίστασης δεν εξαρτάται από τον αριθμό των δωματίων που εξυπηρετούνται από το δίκτυο εξαερισμού. Επηρεάζεται από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της επικοινωνίας. Μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος είναι το μήκος του συστήματος.

Σύστημα εξαερισμού σε μεγάλης κλίμακας παραγωγή

Προσδιορισμός της απώλειας πίεσης μετά τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών

Μετά τον υπολογισμό της περιοχής του σωλήνα, της ταχύτητας του αέρα και της αντίστασης στον σχεδιασμό της μηχανικής, είναι εύκολο να υπολογιστεί η απώλεια πίεσης. Αυτός ο αριθμός επηρεάζει την επιλογή της ισχύς του ανεμιστήρα. Υπολογίζεται σε pascal (Pa). Για να το υπολογίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο:

P = R x L + Ei x V2 x Y / 2, όπου:

R - ειδικές πτώση πίεσης λόγω της τριβής που συμβαίνουν στην αλληλεπίδραση των ρευμάτων αέρα με τα τοιχώματα καναλιού (Pa / m)?

L - μήκος του τμήματος της επικοινωνίας των αεροπορικών μεταφορών (m).

V - ταχύτητα της μετακίνησης της μάζας αέρα στο σημείο του συστήματος για το οποίο πραγματοποιείται ο υπολογισμός (m / s).

Y είναι η πυκνότητα του αέρα (kg / m³).

Ei είναι ένα αριθμητικό μέτρο τοπικών απωλειών πίεσης στο άθροισμα.

Η απώλεια πίεσης στην τριβή (R) μπορεί εύκολα να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας την βιβλιογραφία αναφοράς προφίλ. Ο συντελεστής Ei είναι ευθέως ανάλογος προς τα χαρακτηριστικά της θέσης για την οποία εκτελείται ο υπολογισμός.

Παράδειγμα εγκατάστασης συστήματος εξαερισμού σε ένα δωμάτιο

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του σωλήνα: προϊόντα με σχήμα

Για να προσδιορίσετε τις απαιτούμενες τιμές των διαμορφωμένων στοιχείων επικοινωνίας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αυτή η μέθοδος είναι η ταχύτερη, χωρίς να απαιτείται επαγγελματική γνώση. Η απόδοση του συστήματος στο σύνολό του εξαρτάται από τον αριθμό και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των βοηθητικών προϊόντων. Η εκτέλεση ενός χειρωνακτικού υπολογισμού για καθένα από αυτά είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα άτομο με μηχανικό υπόβαθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και οι μηχανικοί κατά την εκτέλεση τέτοιων υπολογισμών χρησιμοποιούν ειδικούς πίνακες και τιμές. Για τον υπολογισμό των διαμορφωμένων προϊόντων αεραγωγών, χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα, με τα οποία εργάζονται οι σχεδιαστές.

Εξετάστε τα πιο κοινά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες αεροπορικών μεταφορών:

 • απόσυρση ·
 • προσαρμογέας για τη διάμετρο;
 • προσαρμογέα για τη φόρμα.
 • Τ-κομμάτι (ορθογώνιο ή στρογγυλό)?
 • υποκατάστημα με τη μορφή του γράμματος S (πάπια) ·
 • ομπρέλα.

Χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή για να κάνετε όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς μπορεί ακόμη και ένα άτομο χωρίς μηχανική εκπαίδευση

Κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σύστημα και απαιτεί ξεχωριστό υπολογισμό. Στο Διαδίκτυο, δεν είναι δύσκολο να βρείτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε τα εξαρτήματα του συστήματος διανομής αέρα. Το κύριο πράγμα που απαιτείται από το άτομο που κάνει τέτοιους υπολογισμούς είναι η προσοχή.

Ο υπολογισμός των αεραγωγών και των εξαρτημάτων περιλαμβάνει αρκετές βασικές γεωμετρικές και φυσικές παραμέτρους. Αυτή η λειτουργία πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς διακοπή πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Μετά την κατανόηση των τύπων, θα είστε σε θέση να καθορίσετε όλες τις απαραίτητες αξίες για τη μελλοντική επικοινωνία χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Θυμηθείτε ότι οι εμπειρογνώμονες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το καθήκον πολύ πιο γρήγορα, και στην περίπτωση αυτή η πιθανότητα να κάνουν λάθη θα είναι ελάχιστη.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των εξαρτημάτων: σχεδιάζουμε ένα σύστημα αερισμού

Ο εξαερισμός της κατοικίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, υποστηρίζοντας το μικροκλίμα που είναι απαραίτητο για ένα άτομο. Το πόσο σωστά έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί, εξαρτάται από την υγεία όσων ζουν στο σπίτι. Ωστόσο, όχι μόνο το έργο έχει σημασία. Είναι πολύ σημαντικό να υπολογιστούν σωστά οι παράμετροι των αεραγωγών. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια τέτοια εργασία όπως ο υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων, που είναι απαραίτητο για τη σωστή ανταλλαγή αέρα ενός διαμερίσματος ή μιας ιδιωτικής κατοικίας. Θα μάθουμε πώς να υπολογίζουμε την ταχύτητα του αέρα στα ορυχεία, τι επηρεάζει αυτή την παράμετρο και επίσης θα αναλύσουμε ποια προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακριβέστερους υπολογισμούς.

Διαβάστε στο άρθρο:

Για ποιο λόγο υπολογίζεται η περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων

Ο σωστός σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού είναι μόνο η μισή μάχη. Εάν κάνετε λάθος στον υπολογισμό του τετραγώνου των αγωγών, μπορείτε να πάρετε το αντίθετο αποτέλεσμα: υπάρχει ένα ιδανικό σχέδιο, αλλά δεν υπάρχει εκροή ή εισροή αέρα. Τέτοιες λανθασμένες εκτιμήσεις μπορεί να οδηγήσουν στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις θα έχουν υψηλή υγρασία, η οποία θα οδηγήσει στην εμφάνιση μύκητα, μούχλα και δυσάρεστη οσμή.

Δεδομένα που απαιτούνται για τον υπολογισμό των παραμέτρων του αγωγού

Η περιοχή των αεραγωγών μπορεί να υπολογιστεί σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους. Μπορεί να είναι:

 • Υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα (SanPiN);
 • αριθμός ατόμων που ζουν.
 • περιοχή των εγκαταστάσεων.

Στην περίπτωση αυτή, οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται για ολόκληρη τη συνολική κατοικία και για κάθε δωμάτιο ειδικότερα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι υπολογισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους τύπους, οι οποίοι σίγουρα θα εξετάσουμε στο σημερινό άρθρο, ωστόσο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική ηλεκτρονική αριθμομηχανή για την επιφάνεια των αεραγωγών. Περιέχει ήδη όλους τους απαραίτητους αλγορίθμους και τύπους. Ένα άλλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η απουσία ενός ανθρώπινου παράγοντα - δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι ο υπολογισμός θα έρθει μέσα.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού χρησιμοποιώντας τύπους

Για να εκτελέσετε σωστά όλους τους υπολογισμούς, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την διατομή των διαμορφωμένων προϊόντων. Μπορούν να είναι:

 • με τη μορφή τετραγώνου ή ορθογωνίου:
 • στρογγυλό (λιγότερο συχνά ωοειδές).

Ας εξετάσουμε ποιους τύπους ισχύουν για διάφορους υπολογισμούς. Ας ξεκινήσουμε με τετράγωνα ή ορθογώνια προϊόντα.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού μιας ορθογώνιας ενότητας: τύποι και αποκωδικοποίηση σημείωσης

Ο τύπος της περιοχής των αεραγωγών που είναι απαραίτητος για τη σωστή συσκευή αερισμού είναι αρκετά απλός:

S = A × B, όπου

 • S- επιφάνεια, m².
 • Α - πλάτος του κιβωτίου, m,
 • Στο - ύψος, m.

Με ένα στρογγυλό αγωγό μια διαφορετική κατάσταση.

Το σύστημα εξαερισμού αποτελείται από πολλές λεπτομέρειες, καθεμία από τις οποίες πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς

Υπολογισμός της περιοχής του κυκλικού αγωγού: οι αποχρώσεις των υπολογισμών

Οι στρογγυλοί αγωγοί εξαερισμού έχουν καλύτερη απόδοση - ο αέρας δεν συναντά εμπόδια στο δρόμο του. Επιπλέον, η συναρμολόγηση των στρογγυλών τμημάτων είναι πολύ ευκολότερη από ό, τι τετράγωνο ή ορθογώνιο. Οι υπολογισμοί περιοχής εκτελούνται χρησιμοποιώντας τον τύπο:

S = π × D 2/4, όπου:

 • S- επιφάνεια, m².
 • π - σταθερή τιμή 3,14.
 • Δ - διάμετρος, m.

Πλαστικοί αγωγοί αερισμού.Στο άρθρο, θα εξετάσουμε τα είδη και τα μεγέθη των προϊόντων, πώς να υπολογίσει τον αγωγό αέρα για την περιοχή του δωματίου και άλλες παραμέτρους, τα μυστικά της εγκατάστασης.

Ο υπολογισμός των διαμορφωμένων τμημάτων των αεραγωγών - πώς παράγεται και τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη

Οι υπολογισμοί της περιοχής των εξαρτημάτων των αεραγωγών χωρίς ειδικό πρόγραμμα μπορούν να γίνουν μόνο από έμπειρους μηχανικούς σχεδιασμού. Σήμερα, ολόκληρα τμήματα διαφόρων ιδρυμάτων εργάζονται για τη βελτίωση των προγραμμάτων αριθμομηχανής ικανά να υπολογίζουν την περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων μέχρι ένα χιλιοστό, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμικρές αλλαγές στις γωνίες των στροφών και άλλων αποχρώσεων.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλά παρόμοια προγράμματα που μπορούν να εκτελέσουν υπολογισμούς με ελάχιστα λάθη. Και παρόμοιοι αριθμομηχανές βγαίνουν σχεδόν καθημερινά. Επιτρέπουν όχι μόνο να υπολογίζουν τις απαραίτητες παραμέτρους, αλλά και να σαρώνουν όλες τις λεπτομέρειες του αγωγού. Πολλοί θα ρωτήσουν - για ποιο λόγο; Σε αυτήν την εποχή υψηλής τεχνολογίας, υπάρχει μια τέτοια καινοτομία, όπως ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής. Σε αυτό από τον υπολογιστή μας στείλουμε ένα σκούπισμα του εξαερισμού μας και ως αποτέλεσμα έχουμε ιδανικά ρυθμισμένα κανάλια εξαερισμού με τις απαραίτητες παραμέτρους.

Διαμορφωμένα τμήματα αγωγών - μπορεί να είναι διαφορετικά

Η έκδοση Seti.guru προσφέρει στον αναγνωρισμένο αναγνώστη τη δυνατότητα χρήσης της ηλεκτρονικής αριθμομηχανής για τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων. Το μόνο που απαιτείται από το χρήστη είναι να εισάγετε τις απαιτούμενες παραμέτρους σωστά στα κατάλληλα πεδία και να κάνετε κλικ στο κουμπί Υπολογισμός. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα εκτελεστεί για εσάς.

Πώς να υπολογίσετε την διατομή του αγωγού σε τετραγωνικά μέτρα

Ένα σφάλμα στον υπολογισμό αυτής της παραμέτρου του συστήματος εξαερισμού μπορεί να είναι θανατηφόρο. Μία μείωση του απαιτούμενου δείκτη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση της πίεσης στα ορυχεία, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει μια ξένη φωνή, η οποία είναι αρκετά ενοχλητική. Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογισμός πρέπει να γίνεται προσεκτικά, χωρίς να παραλείπονται οι παραμικρές λεπτομέρειες, χωρίς στρογγυλοποίηση των αριθμών. Ο υπολογισμός των τετραγωνικών μέτρων γίνεται με τον τύπο:

S = L × k / w, όπου

 • S - επιφάνεια εγκάρσιας διατομής, m².
 • L - κατανάλωση αέρα, m³ / h,
 • k- την ταχύτητα με την οποία κινείται η ροή του αέρα, m / s.
 • w- ο συντελεστής υπολογισμού, ο οποίος είναι 2.778.
Το σχέδιο αερισμού προσφοράς - αυτό με την παρουσία ορισμένων γνώσεων μπορεί να γίνει με τα χέρια του

Υπολογισμός της ταχύτητας του αέρα στον αγωγό: πώς να το κάνετε

Για αυτούς τους υπολογισμούς, χρησιμοποιούμε τον τύπο:

w = L / 3600 Χ, όπου

 • L - κατανάλωση αέρα, m³ / ώρα,
 • S- το τμήμα του αεραγωγού, m².

Ωστόσο, αξίζει επίσης να γνωρίζουμε την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους. Με απλά λόγια, αυτή είναι η ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει από 1 m 3 ανά ώρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους υπάρχοντες πίνακες, αλλά τα δεδομένα σε αυτά είναι κατά μέσο όρο, έτσι οι ανεξάρτητοι υπολογισμοί από τον τύπο θα είναι πολύ ακριβέστεροι. Για τον υπολογισμό είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον όγκο του δωματίου σε m 3 (W) και τον υπολογισμένο όγκο αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα σε μια ώρα (V). Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος:Ν = V / W.

Ακόμα 20 με 25 χρόνια πριν, τα σχέδια ήταν τέτοια - τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν μπορούσαν παρά να ονειρευτούν

Ηλεκτρονική αριθμομηχανή για τον υπολογισμό της απαιτούμενης διατομής του αγωγού

Πώς να υπολογίσετε την απώλεια πίεσης αέρα σε ίσια τμήματα

Για να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο, εφαρμόζεται ένας τύπος που είναι λίγο πιο πολύπλοκος από τους προηγούμενους:

P = R × L + Ei × V2 × Y / 2, όπου:

 • P- πίεση αέρα στον αγωγό.
 • R - απώλεια πίεσης στην τριβή στον αγωγό,
 • L - το μήκος του άξονα εξαερισμού ·
 • Ei- το άθροισμα των απωλειών πίεσης για την τοπική αντίσταση (στροφές, μεταβάσεις, κλαδιά κ.λπ.) ·
 • V - ταχύτητα αέρα στο σύστημα αερισμού,
 • Y - πυκνότητα των αέριων μαζών κατά μήκος του καναλιού.
Όσο μικρότερη είναι η απόδοση του φυσικού αερισμού, τόσο χειρότερη είναι η ανταλλαγή αέρα

Αερισμός με τα χέρια σε ιδιωτικό σπίτι.Τι χρειάζεται, τύπους συστημάτων και οδηγίες για τη σωστή εγκατάστασή τους, τις αποχρώσεις του εξαερισμού των διαφόρων δωματίων, τις συστάσεις των επαγγελματιών - όλα αυτά στο υλικό μας.

Αντίσταση του δικτύου αγωγών και των υπολογισμών του

Μην περιμένετε να υπολογίσετε μόνοι σας την αντίσταση του δικτύου. Αυτή η εργασία είναι δυνατή μόνο με τα προγράμματα. Είναι επίσης απίθανο να βρεθεί ένας κατάλληλος, πολύ ακριβής υπολογισμός στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχει η επιθυμία για ακριβή αποτελέσματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα γραφεία σχεδιασμού.

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες εδώ. Η αντίσταση δημιουργεί όχι μόνο τις γωνίες του κλάδου. Η τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή αυξάνει επίσης την αντίσταση του αέρα. Αυτή η παράμετρος καθορίζει την απόδοση που πρέπει να έχει ένας ανεμιστήρας για αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα των υλικών για τον αγωγό και τα εξαρτήματα

Δεν έχει νόημα ο υπολογισμός της ποσότητας των υλικών με το χέρι - χρειάζεται πολύς χρόνος και είναι πολύ εύκολο να κάνετε λάθη κατά την καταμέτρηση. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλά προγράμματα που θα το κάνουν για εσάς σε αυτόματη λειτουργία. Αρκεί μόνο να φορτώσετε το έργο. Ορισμένα παρόμοια προγράμματα μπορούν να υπολογίσουν τον αριθμό των διαμορφωμένων εξαρτημάτων, ακόμη και σύμφωνα με τα πρωταρχικά δεδομένα.

Έτσι, το πρόγραμμα υπολογιστή αποσυνθέτει το έργο και μετρά τον αριθμό των διαμορφωμένων στοιχείων

Ο θερμαντήρας στο δίκτυο: τι είναι για, και πώς να υπολογίσει την ισχύ του

Εάν σχεδιάζεται να παρέχει αερισμό, τότε το χειμώνα, χωρίς θέρμανση ο αέρας δεν μπορεί να κάνει. Τα σύγχρονα συστήματα σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την απόδοση του ανεμιστήρα, που βοηθάει στην κρύα εποχή. Pritochki μειωμένη δύναμη, μπορούμε να επιτύχουμε όχι μόνο την εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα μικρότερο ανεμιστήρα, αλλά ο αέρας, αργά διέρχεται από το καλοριφέρ, θα είναι πιο ζεστά. Ωστόσο, ο υπολογισμός της θερμοκρασίας θέρμανσης του εξωτερικού αέρα εξακολουθεί να είναι απαραίτητος. Παράγονται με τον τύπο:

ΔΤ = 2,98 χ Ρ / Ι, όπου:

 • P - Κατανάλωση ισχύος του θερμαντήρα, η οποία θα πρέπει να αυξήσει τη θερμοκρασία του αέρα από το δρόμο στους 18 ° C (W).
 • L - Η χωρητικότητα του ανεμιστήρα (m 3 / h).

Συνοψίζοντας

Ο σχεδιασμός και η επακόλουθη εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν είναι πάντοτε εφικτή μόνος σας. Τέτοιες εργασίες απαιτούν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Φυσικά, σήμερα υπάρχουν πολλά προγράμματα που βοηθούν στη σχεδίαση των αεραγωγών, αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη μηχανική σκέψη. Η καλύτερη επιλογή είναι να αναθέσετε όλες τις εργασίες, από την αρχή μέχρι το τέλος, σε πραγματικούς επαγγελματίες. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι σήμερα τα γραφεία σχεδιασμού έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, οι εργαζόμενοι στο οποίο είναι εντελώς άγνωστοι με τη μηχανική. Αν και παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε άλλες βιομηχανίες. Για το λόγο αυτό, προτού εμπιστευτείτε οποιαδήποτε εταιρεία να αναπτύξει ένα πρόγραμμα συστήματος αερισμού για το σπίτι σας, προσπαθήστε να το μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην ιδανική περίπτωση, θα επικοινωνήσει με τους πελάτες τους, τα σπίτια των οποίων είναι ήδη κατοικήσιμα. Μόνο στην περίπτωση αυτή μπορεί κανείς να ελπίζει για το αποτέλεσμα που περιμένετε.

Μόνο το σωστά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σύστημα εξαερισμού θα σας επιτρέψει να ζήσετε στο σπίτι με άνεση

Υπολογιστής για τον υπολογισμό και την επιλογή των εξαρτημάτων του συστήματος εξαερισμού

Ο Υπολογιστής σας επιτρέπει να υπολογίσετε τις βασικές παραμέτρους του συστήματος εξαερισμού με τη μέθοδο που περιγράφεται στην ενότητα Υπολογισμός των συστημάτων εξαερισμού. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να ορίσετε:

 • Απόδοση του συστήματος που εξυπηρετεί έως 4 δωμάτια.
 • Διαστάσεις των αεραγωγών και των δικτύων διανομής αέρα.
 • Αντίσταση του αεροπορικού δικτύου.
 • Η ισχύς του θερμαντήρα αέρα και το εκτιμώμενο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας (με τη χρήση ηλεκτρικού θερμαντήρα).

Το παράδειγμα υπολογισμού που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή.

Παράδειγμα υπολογισμού του εξαερισμού χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή

Σε αυτό το παράδειγμα, παρουσιάζουμε τον τρόπο υπολογισμού του αερισμού προσφοράς για ένα διαμέρισμα 3 δωματίων, στο οποίο ζει μια οικογένεια τριών ατόμων (δύο ενήλικες και ένα παιδί). Το απόγευμα, συγγενείς έρχονται μερικές φορές σε τους, έτσι στο σαλόνι μπορεί να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι 5 άτομα. Το ύψος των οροφών του διαμερίσματος είναι 2,8 μέτρα. Παράμετροι δωματίου:

Τα ποσοστά κατανάλωσης για μια κρεβατοκάμαρα και ένα παιδί καθορίζονται σύμφωνα με τις συστάσεις του SNiP - 60 m³ / h ανά άτομο. Για το σαλόνι θα περιοριστούμε στα 30 m³ / h, καθώς πολλοί άνθρωποι σε αυτό το δωμάτιο είναι σπάνιοι. Σύμφωνα με το SNiP, αυτή η ροή αέρα είναι επιτρεπτή για χώρους με φυσικό εξαερισμό (μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο για αερισμό). Αν θέσουμε την κατανάλωση αέρα για το σαλόνι σε 60 m³ / h ανά άτομο, τότε η απαιτούμενη χωρητικότητα για αυτό το δωμάτιο θα είναι 300 m³ / h. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανση αυτού του ποσού αέρα θα ήταν πολύ υψηλό, γι 'αυτό κάναμε συμβιβασμό μεταξύ άνεσης και οικονομίας. Για να υπολογίσουμε την ανταλλαγή αέρα με πολλαπλότητα για όλους τους χώρους, επιλέγουμε μια άνετη διπλή εναλλαγή αέρα.

Ο κύριος αγωγός θα είναι ορθογώνιος άκαμπτος, κλάδοι - εύκαμπτοι με θόρυβο (αυτός ο συνδυασμός τύπων αεραγωγών δεν είναι ο συνηθέστερος, αλλά το επιλέξαμε για σκοπούς επίδειξης). Για τον περαιτέρω καθαρισμό του αέρα τροφοδοσίας, θα εγκατασταθεί λεπτό φίλτρο EU5 με σκόνη άνθρακα (θα υπολογίσουμε την αντίσταση του δικτύου με μολυσμένα φίλτρα). Οι ταχύτητες αέρα στους αεραγωγούς και το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου στα πλέγματα θα παραμείνουν οι ίδιες με τις συνιστώμενες τιμές, οι οποίες έχουν ρυθμιστεί από προεπιλογή.

Αρχίζουμε τον υπολογισμό δημιουργώντας ένα διάγραμμα του δικτύου διανομής αέρα. Αυτό το κύκλωμα θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε το μήκος των αγωγών και τον αριθμό των στροφών που μπορεί να είναι τόσο στα οριζόντια όσο και στα κατακόρυφα επίπεδα (πρέπει να μετρήσουμε όλες τις στροφές σε ορθές γωνίες). Έτσι, το σχέδιό μας:

Η αντίσταση του δικτύου διανομής αέρα είναι ίση με την αντίσταση του μεγαλύτερου τμήματος. Αυτό το τμήμα μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: τον κύριο αγωγό και τον μεγαλύτερο κλάδο. Αν έχετε δύο κλάδους με το ίδιο μήκος, πρέπει να προσδιορίσετε ποια είναι η μεγαλύτερη αντίσταση. Για να γίνει αυτό, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αντίσταση μιας στροφής είναι ίση με την αντίσταση των 2,5 μέτρων του αγωγού, τότε η μεγαλύτερη αντίσταση θα έχει ένα κλάδο της οποίας η τιμή (2,5 * αριθμός στροφών + μήκος αγωγού) είναι μέγιστη. Η διάκριση δύο τμημάτων από τη διαδρομή είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε έναν διαφορετικό τύπο αεραγωγών και διαφορετικές ταχύτητες αέρα για το κύριο τμήμα και τους κλάδους.

Στο σύστημα μας, οι βαλβίδες εξισορρόπησης εγκαθίστανται σε όλους τους κλάδους, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τη ροή του αέρα σε κάθε δωμάτιο σύμφωνα με το σχέδιο. Η αντοχή τους (στην ανοιχτή κατάσταση) έχει ήδη ληφθεί υπόψη, καθώς πρόκειται για ένα τυποποιημένο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού.

Το μήκος του κύριου αγωγού (από μια διακλάδωση προς την γρίλια εισόδου στην αίθουσα № 1) - 15 μέτρα, σε αυτή η περιοχή έχει 4 γυρίζει σε ορθή γωνία. Το μήκος της εγκατάστασης τροφοδοσίας και του φίλτρου αέρα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη (η αντοχή τους θα εξεταστεί ξεχωριστά), και η αντίσταση του σιγαστήρα μπορεί να ληφθεί ως η αντίσταση του αγωγού αέρα του ίδιου μήκους, δηλαδή, ακριβώς μετρούν ένα μέρος της του κύριου αγωγού. Το μήκος του μακρύτερου υποκατάστημα είναι 7 μέτρων, έχει τρεις ορθές γωνίες (ένα - σε κλάδους θέση - ένα στον αεραγωγό και ένα - στον προσαρμογέα). Έτσι, ζητήσαμε από όλα τα απαραίτητα δεδομένα εισόδου και μπορεί τώρα να προχωρήσει με τους υπολογισμούς (screenshot). Τα αποτελέσματα υπολογισμού παρουσιάζονται σε πίνακα:

Αποτελέσματα του υπολογισμού

Υπολογισμός αεραγωγών και διαμορφωμένων προϊόντων σύμφωνα με τους τύπους online

Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού είναι ο σωστός σχεδιασμός του. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί σωστά, είναι απαραίτητο να γίνει σαφής υπολογισμός της περιοχής των αγωγών. Ο σωστός υπολογισμός των αγωγών είναι υπεύθυνος για:

 • επίπεδο θορύβου ·
 • κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • σφίξιμο του συστήματος ·
 • ανεμπόδιστη διέλευση του αέρα με την απαιτούμενη ταχύτητα και στους σωστούς όγκους.

Απλοποιήστε τη διαδικασία υπολογισμού χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προγράμματα (αριθμομηχανές) ή επικοινωνώντας με μία από τις σχετικές εταιρείες. Για την αυτο-αναζήτηση των απαραίτητων παραμέτρων, υπάρχουν τύποι υπολογισμών, οι οποίοι, ωστόσο, θα είναι ακατανόητοι για ένα άτομο χωρίς σωστή εκπαίδευση. Οι σημαντικότερες είναι οι τύποι υπολογισμού για κάθε μηχανική εργασία που σχετίζεται με το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού.

Για να εκτελέσετε υπολογισμούς χρησιμοποιώντας τύπους, πρέπει να εισαγάγετε τις απαιτούμενες τιμές αντί των γραμμάτων και να εκτελέσετε τον υπολογισμό. Η ακρίβεια του τελικού αποτελέσματος εξαρτάται αποκλειστικά από τη σαφήνεια των αρχικών παραμέτρων που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της μέτρησης.

Βρείτε τις σωστές τιμές

Αρχικά, για να υπολογίσετε την περιοχή, πρέπει να λάβετε τις πληροφορίες:

 • σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη ροή του αέρα.
 • για τη μέγιστη ταχύτητα ενός ρεύματος αέρα.
 • Από τις σωστές μετρήσεις και τους υπολογισμούς εξαρτάται:
 • Το επίπεδο των κραδασμών και του θορύβου του αέρα, το όριο του οποίου εξαρτάται από την ακρίβεια των υπολογισμών.
 • η ταχύτητα του αέρα, η οποία μπορεί να γίνει τόσο αιτία αύξησης της κατανάλωσης ενέργειας όσο και αύξησης της πίεσης ·
 • επίπεδο στεγανότητας - μόνο με σωστούς υπολογισμούς, το σύστημα αερισμού θα είναι αεροστεγές.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί προσοχή σε όλες τις πιθανές πτυχές, καθώς με αυτή την προσέγγιση το σύστημα θα είναι πρακτικό και όχι λιγότερο ανθεκτικό. Επιπλέον, μόνο ο σωστά σχεδιασμένος εξαερισμός μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τα αρχικά του καθήκοντα. Συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στους υπολογισμούς κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σε μεγάλους χώρους παραγωγής και δημόσιους χώρους.

Η τιμή της διατομής της περιοχής εξαρτάται από την ταχύτητα ροής του αέρα - τόσο περισσότερο είναι, τόσο πιο γρήγορα ο αέρας κινείται. Επίσης, η τιμή αυτής της τιμής θα μειώσει σημαντικά το επίπεδο κατανάλωσης ισχύος και αεροδυναμικού θορύβου του συστήματος. Λόγω των μεγάλων διαστάσεων διατομών, το συνολικό κόστος του συστήματος εξαερισμού αυξάνεται. Επιπλέον, ο εξαερισμός αυτός δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρους με ψευδοροφή. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χρησιμοποιώντας ορθογώνιους αεραγωγούς, αλλά ταυτόχρονα θυσιάζει τα βαρύτατα λειτουργικά πλεονεκτήματα των στρογγυλών προϊόντων.

Τελικά, μόνο οι προτιμήσεις των χρηστών καθορίζουν ποιο σύστημα είναι καλύτερο να επιλέξει. Εάν χρειάζεστε τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και την πλήρη απουσία αεροδυναμικού θορύβου, ένα τετράγωνο σύστημα εξαερισμού είναι ιδανικό. Ωστόσο, ο εξαερισμός αυτός απαιτεί πολύ χώρο. Εάν κατά προτεραιότητα μόνο η ευκολία εγκατάστασης ή σε ένα δωμάτιο είναι αδύνατο να εγκαταστήσετε ένα ογκώδες ορθογώνιο σύστημα, αξίζει να δίνετε προσοχή σε προϊόντα με κυκλική διατομή.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διαδικασία σχεδιασμού, μπορείτε εύκολα να επιτύχετε ένα ιδανικό σύστημα εξαερισμού.

Υπολογισμοί με τύπους

Κατά τους υπολογισμούς, πρέπει να ακολουθήσετε τον τύπο που προορίζεται για αυτούς τους σκοπούς:

Sc = L * 2,778 / V,

Εδώ Sc είναι η περιοχή του τμήματος? L - ρυθμός ροής αέρα (m2 / h). V - ταχύτητα του αέρα σε έναν ορισμένο τόπο κατασκευής (m / s). 2.778 - σταθερός συντελεστής.

Μετά από όλους τους απαιτούμενους υπολογισμούς, το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός σε τετραγωνικά εκατοστά.

Για να μάθετε την πραγματική περιοχή του εξαερισμού, πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθοι τύποι:

 • στρογγυλά προϊόντα - S = Pi * D τετράγωνο / 400;
 • ορθογώνια προϊόντα - S = A * B / 100.

Ο θρύλος, εδώ S είναι η περιοχή? D είναι η διάμετρος. Α και Β - διαστάσεις του αγωγού.

Μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των υπολογισμών και την επανεξέταση του αποτελέσματος μπορείτε να ξεκινήσετε εργασίες πραγματικής εγκατάστασης. Μέχρι αυτή την περίοδο, πρέπει να ολοκληρωθεί ολόκληρος ο σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού.

Απώλεια πίεσης

Βρίσκοντας στον αεραγωγό του συστήματος εξαερισμού, ο αέρας εμφανίζει κάποια αντίσταση. Για να μπορέσει να το ξεπεράσει, το σύστημα πρέπει να έχει το κατάλληλο επίπεδο πίεσης. Είναι γενικά αποδεκτό ότι η πίεση του αέρα μετράται στις δικές του μονάδες - Pa.

Όλοι οι υπολογισμοί είναι απαραίτητοι χρησιμοποιώντας έναν εξειδικευμένο τύπο:

P = R * L + Ei * V2 * Y / 2,

Εδώ P είναι η πίεση? R - μερικές αλλαγές στο επίπεδο πίεσης. L - συνολικές διαστάσεις ολόκληρου του αγωγού (μήκος). Ei - συντελεστής όλων των πιθανών ζημιών (συνοψισμένος). V είναι η ταχύτητα του αέρα στο δίκτυο. Y είναι η πυκνότητα των ρευμάτων αέρα.

Εξοικειωμένος με κάθε είδους συμβάσεις που εμφανίζονται στους τύπους, ίσως με τη βοήθεια ειδικής βιβλιογραφίας (βιβλία αναφοράς). Στην περίπτωση αυτή, η τιμή του Ei είναι μοναδική σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση λόγω της εξάρτησης από έναν ορισμένο τύπο εξαερισμού.

Άλλα βοηθήματα μπορούν να ληφθούν σε εξειδικευμένα φόρουμ στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η γνώμη κάθε ειδικού είναι μοναδική με τον δικό του τρόπο.

Ενέργεια θέρμανσης συσκευής

Για να προσδιορίσετε την καταλληλότερη ισχύ της συσκευής θέρμανσης, πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • την απαιτούμενη θερμοκρασία.
 • ο δείκτης της χαμηλότερης δυνατής θερμοκρασίας εκτός του δωματίου.

Οι ειδικοί υποθέτουν ότι το ελάχιστο επίπεδο θερμοκρασίας στα συστήματα εξαερισμού δεν υπερβαίνει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι συνθήκες εσωτερικής θερμοκρασίας εξαρτώνται αποκλειστικά από το εξωτερικό κλίμα. Για τα συνηθισμένα διαμερίσματα, ένας θερμαντήρας με ισχύ από 1-5 kW είναι ο πλέον κατάλληλος. Τα δημόσια (συμπεριλαμβανομένων γραφείων) δωμάτια απαιτούν μια πιο παραγωγική συσκευή, η ισχύς των οποίων είναι 5-50 kW.

Για να κάνετε τον ακριβέστερο υπολογισμό της απαιτούμενης ισχύος του θερμαντήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο:

Ρ = Τ * Ι * Cv / 1000,

Εδώ P είναι η ισχύς της συσκευής θέρμανσης (kW). T είναι η διαφορά στις κύριες θερμοκρασίες (σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους). L - αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Cv - θερμότητα (0.336 W * h / μέτρα τετραγωνικό / βαθμός Κελσίου).

Έχοντας κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε τον σωστό θερμαντήρα αέρα, ο οποίος ικανοποιεί πλήρως τις προτιμήσεις του χρήστη. Επιπλέον, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων θα επηρεάσει την επακόλουθη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Σχηματισμένα προϊόντα

Για τον υπολογισμό των απαραίτητων παραμέτρων τόσο για τα διαμορφωμένα προϊόντα όσο και για τον ίδιο τον εξαερισμό, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν οι τύποι ανεξάρτητα. Για να απλουστευθεί η όλη διαδικασία σχεδιασμού, οι μηχανικοί δημιούργησαν εξειδικευμένα προγράμματα (αριθμομηχανές) ικανά να υπολογίσουν τον εαυτό τους. Το μόνο που απαιτείται από το χρήστη είναι να εισαγάγετε τις ζητούμενες τιμές.

Εναπόκειται στον μηχανικό και μόνο να υπολογίσει την τιμή για τα εξαρτήματα των εξαρτημάτων. Ωστόσο, ακόμη και οι επαγγελματίες δεν μπορούν να κάνουν χωρίς ειδικά τραπέζια, αξίες και τύπους με τους απαραίτητους συντελεστές. Ένα άτομο χωρίς επαρκείς γνώσεις στους σχετικούς τομείς δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το σχεδιασμό ανεξάρτητα.

Κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου του αγωγού πρέπει να χρησιμοποιείται ένας πίνακας ισοδύναμων διαμέτρων. Αυτός ο πίνακας λαμβάνει υπόψη τους αγωγούς με μεγάλη διατομή, όπου η μείωση της πίεσης τριβής ισοδυναμεί με τη μείωση της πίεσης των ορθογώνιων δομών. Οι ισοδύναμες διαμέτρους είναι απαραίτητες μόνο αν πρέπει να εκτελέσετε τον υπολογισμό ορθογώνιων προσόψεων χρησιμοποιώντας πίνακες για σχέδια με μεγάλες διατομές (στρογγυλά).

Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη μια επαγγελματική προσέγγιση για τον υπολογισμό. Εάν κάποια από τις παραμέτρους δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.

Ισοδύναμη (ισοδύναμη) τιμή μπορεί να μάθει με έναν από τους τρεις τρόπους:

 • με την κατανάλωση αέρα.
 • από την ταχύτητα ροής αέρα.
 • κατά μήκος της διατομής του αγωγού.

Κάθε μία από αυτές τις τιμές συνδέεται πλήρως με κάποια παράμετρο του συστήματος εξαερισμού. Για να ορίσετε κάθε παράμετρο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν ατομικό πίνακα υπολογισμών. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η τιμή της απώλειας πίεσης τριβής. Εάν όλες οι μετρήσεις ήταν σωστές, ανεξάρτητα από τη μέθοδο υπολογισμού, το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς ίδιο. Μπορούν να προκύψουν σφάλματα στους υπολογισμούς λόγω παραβίασης των απαιτήσεων για μετρήσεις.

Προηγμένη

Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό (πίνακες, τύποι, βιβλία αναφοράς κ.λπ.) μπορούν να βρεθούν χωρίς προβλήματα στο Διαδίκτυο σε διάφορα θεματικά φόρουμ. Από τα σωστά επιλεγμένα όργανα μέτρησης, το τελικό αποτέλεσμα (η ισχύς τόσο της ίδιας της κατασκευής όσο και των εξαρτημάτων της) εξαρτάται εξ ολοκλήρου. Είναι πιο εύκολο να κάνετε τις απαιτούμενες μετρήσεις με τη βοήθεια ειδικών υπολογιστών και άλλων προγραμμάτων μηχανικής. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εκτελείτε τους υπολογισμούς μόνοι σας - πρέπει απλώς να εισαγάγετε τους απαιτούμενους αριθμούς.

Στην περίπτωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβέστερο από αυτό με χειροκίνητους υπολογισμούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ίδιο το πρόγραμμα, με την αυτόματη λειτουργία, τείνει να στρογγυλοποιεί το αποτέλεσμα σε μια πιο ακριβή και κατανοητή αξία.

Οι στρογγυλοί και ορθογώνιοι αγωγοί απαιτούν διαφορετική προσέγγιση στο σχεδιασμό λόγω των διαφορετικών επιπέδων πολυπλοκότητας. Έτσι, κατά το σχεδιασμό ενός συστήματος εξαερισμού με μεγάλη διατομή, ο μηχανικός θα χρειαστεί να εκτελέσει περισσότερους υπολογισμούς απ 'ό, τι στην περίπτωση ορθογωνικών προϊόντων.

Για να υπολογίσετε ανεξάρτητα τις παραμέτρους των διαμορφωμένων προϊόντων από τον μηχανικό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ενεργά μια ποικιλία τύπων με ήδη επιλεγμένους συντελεστές.