Οδηγίες: Καθαρισμός και επισκευή υπερηχητικού υγραντήρα Supra HDS-111

Καλησπέρα! Σήμερα θα πω και θα σας δείξω ως μια οδηγία πώς να επισκευάσετε το υπερηχητικό υγραντήρα Supra HDS-111 με τα δικά σας χέρια. Ξέρετε πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα; Ακόμα οι γιαγιάδες και οι μητέρες μας το έκαναν με λεκάνες ζεστού νερού και υγρές πετσέτες με μπαταρίες.

Από μόνη μου, βρήκα πολλούς τρόπους για να ενυδατώσω ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα σε ένα παιδικό δωμάτιο - οι λεκάνες καταλαμβάνουν πολύ χώρο και ενεργούν όσο το νερό είναι ζεστό, δηλαδή περίπου μισή ώρα. Μια λεκάνη με ζεστό νερό καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Οι υγρές πετσέτες στην μπαταρία μαλακώνουν το σπίτι μακρύτερα - κάπου για μια ώρα ή δύο, αν πετάξετε μια άκρη της πετσέτας σε μια κοντινή δεξαμενή νερού - και στη συνέχεια αρκετά για λίγες ώρες. Φτηνές και θυμωμένες - η μέθοδος των ανθρώπων - ωστόσο, όλοι αυτοί οι υγροί χοροί παίρνουν πολλά. Έτσι αποφάσισα να επιλέξω τον καλύτερο υγραντήρα υπερήχων για την οικογένειά μου και να το βάλω στο παιδικό δωμάτιο όταν ενεργοποιούν τη θέρμανση. Αποδεικνύεται ότι όλοι οι παιδίατροι θα επιβεβαιώσουν ότι ο υγρός δροσερός αέρας είναι ο ασφαλέστερος στην εξάπλωση των κρύων χειμώνα - η βλεννογόνος μεμβράνη δεν στεγνώνει και το φράγμα από τα βακτήρια παραμένει.

Για πολύ καιρό έχω επιλέξει και τελικά, κατά τη γνώμη μου, έλαβε το βέλτιστο μοντέλο για την αναλογία της ποιότητας-ποιότητας-αισθητικής. Σε γενικές γραμμές, αγόρασα υγραντήρα υπερήχων Supra HDS-111 σε λευκό σώμα - το είδος του σχήμα αυγού πράγμα με οπίσθιο φωτισμό. Εκτός από την εμφάνιση και τις διαστάσεις άρεσε ιδιαίτερα ρυθμιζόμενο κυκλοφορία οδηγός ατμού - όχι επάνω, αλλά σε μια γωνία, και ακόμη και εκτόξευση ατμού σχηματίζεται επαρκώς ισχυρό και υψηλή. Καθώς ο ατμός αφήνει την ψύχθηκε, αμέσως τείνει να πέσει κάτω από το ζεστό αέρα, έτσι ώστε ο υγραντήρας στο δωμάτιο πρέπει να ρυθμιστεί όσο το δυνατόν υψηλότερη - έχω στέκεται στην ψύκτη νερού - στο ύψος του στήθους και στα beats οροφής και καλές αποδόσεις της ατμόλουτρο. Πρόσφατα βουίξει στον ανεμιστήρα υγραντήρα - έπρεπε να επισκευαστεί.

Έτσι σήμερα θα πω και θα δείξω ως μια οδηγία πώς να αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε υπερηχητικός υγραντήρας Supra HDS-111. Αρχικά αφαιρέστε το δοχείο με νερό και επιθεωρήστε προσεκτικά τη δεξαμενή νερού με υπερηχητικό ψυγείο. Παρά το γεγονός ότι έριξα μόνο καθαρό νερό στον υγραντήρα, μετά από μισό χρόνο χρήσης στις εσωτερικές επιφάνειες εμφανίστηκε κάποια σκοτεινή πλάκα. Φαίνεται ότι κάποια σκόνη με αέρα από το δωμάτιο εγκαταστάθηκε στα εσωτερικά του ψυγείου και προκάλεσε την εμφάνιση αυτής της πλάκας, και σε λευκό πλαστικό είναι ορατή. Αυτό το μοντέλο έχει μερικές εγκοπές στο τηγάνι, ώστε να μπορεί να καθαριστεί καλά με μια οδοντόβουρτσα ή ένα κουρέλι.

Για να αποσυναρμολογήσετε το κάτω μέρος του υγραντήρα

πρέπει να στραγγίξετε και να καθαρίσετε καλά το νερό, γυρίστε το σώμα και ξεβιδώστε τις τέσσερις βίδες, τρεις κάτω από το κατσαβίδι Phillips και το ένα με ένα έξυπνο καπέλο - κάτω από τον αστερίσκο με μια αυλάκωση.

Θέλω να πω ότι αυτή η πονηρή βελόνα είναι εύκολα στριμμένη από ένα συνηθισμένο αστέρι χωρίς να εμβαθύνει. Το κύριο πράγμα είναι να έχουμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι για να φτάσουμε στο καπέλο της βίδας.

Στη συνέχεια, ανασηκώστε απαλά και σιγά-σιγά το πάνω μέρος της βάσης του υγραντήρα, ώστε να μην αποκόψετε τα καλώδια.

Μέσα στον υγραντήρα

βλέπουμε δύο σανίδες και έναν ακτινικό ανεμιστήρα, ο οποίος οδηγεί τον αέρα από κάτω προς τα πάνω. Αποδεικνύεται ότι ο υγραντήρας δεν μπορεί να τεθεί σε μια μαλακή και εμποδίζουν την παροχή αέρα. Και τόσο περισσότερο πρέπει να παρακολουθείτε την καθαριότητα της επιφάνειας στην οποία στέκεται ο υγραντήρας, ώστε να μην αφήσετε υπερβολική σκόνη ή ακαθαρσίες στον υγροποιημένο αέρα. Η φωτογραφία δείχνει πόση σκόνη έχουν συγκεντρώσει τα πτερύγια του ανεμιστήρα - αυτό οδηγεί μερικές φορές σε ανισορροπία της πτερωτής και αυξημένη φθορά των εδράνων.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους υγραντήρες είναι κατασκευασμένοι ακριβώς πάνω σε αυτή την αρχή, οπότε η μόνη διέξοδος είναι να τοποθετηθεί ένα φίλτρο φωτός μπροστά από τον ανεμιστήρα.

Εκτός από τον ανεμιστήρα στο περίβλημα του υγραντήρα, υπάρχουν δύο πίνακες - μια τροφοδοσία ρεύματος και μια πλακέτα ελέγχου. Και τι μπορείτε να ελέγξετε στον υγραντήρα που ρωτάτε; Και μπορείτε να τον ελέγξετε με τη δύναμη των ταλαντώσεων του πιεζο-ψυγείου, αναβοσβήνει φωτισμό LED, ταχύτητα ανεμιστήρα και παρακολούθηση των αισθητήρων στάθμης νερού και του αισθητήρα θερμικής προστασίας. Για να αφαιρέσετε τους πίνακες ελέγχου και διαχείρισης ενέργειας, πρέπει να ξεβιδώσετε μερικές βίδες που φαίνονται στη φωτογραφία.

Κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης, το σαγόνι μου έπεσε μόλις από την ποσότητα της λευκής επίστρωσης στο χαρτόνι και γύρω από τις επαφές του ισχυρού τρανζίστορ της μονάδας ισχύος. Αυτό μοιάζει περισσότερο με το σχηματισμό αλατιού ή σκόνης, το οποίο σχηματίζεται σε χώρους με τον μεγαλύτερο ιονισμό του αέρα. Φυσικά, ο βαθμός ιονισμού από το σχέδιο λειτουργίας είναι ελάχιστος, αλλά αρκεί να αρχίσουμε να καλλιεργούμε κοιτάσματα αλάτων. Είναι επικίνδυνα βραχυκύκλωμα με καύση των στοιχείων του πίνακα.

Αυτές οι καταθέσεις δεν ήταν μόνο στις επαφές των μικροκυκλωμάτων, αλλά και απευθείας στον πίνακα.

Οι πίνακες υγραντήρα καλύπτονται προσεκτικά με βερνίκι από τους Κινέζους, ίσως προστατεύει επίσης από τα προγράμματα εξουθένωσης, αλλά η κάλυψη είναι πολύ άνιση.

Οι εναποθέσεις άλατος έχουν ανέβει ακόμη και στα ίδια τα ραδιοσυστήματα - όλα αυτά πρέπει να καθαρίζονται απαραιτήτως.

Ιδιαίτερα ελέγχουμε τις επαφές της μονάδας ελέγχου υγραντήρα αέρα - πρέπει να είναι καλά σφραγισμένες, χωρίς μικροσκοπικές ρωγμές και πλάκες.

Αφού αφαιρέσετε τις κάρτες, πρέπει να βεβαιωθείτε ακεραιότητα των επαφών και την επιφάνεια του υπερηχητικού καλοριφέρ - το πιο σημαντικό στοιχείο του υγραντήρα αέρα. Αφού αφαιρέσετε τις δύο βίδες, αφαιρέστε το μεταλλικό κάλυμμα του πιεζο-ψυγείου.

Επιθεωρούμε την επιφάνεια του πιεζο-καλοριφέρ - δεν θα πρέπει να έχουν μικροσκοπικές ρωγμές, αν υπάρχουν μικρές ρωγμές, τότε ήρθε η ώρα να σκεφτούμε την αγορά ενός νέου θερμαντικού σώματος, κατάλληλο σε μέγεθος.

Επίσης ελέγξτε τις συγκολλημένες επαφές πιεζο-εκπομπούς για την απουσία λευκής επίστρωσης ή μικροσυστοιχιών στη συγκόλληση.

Το κάθισμα του πιεζοηλεκτρικού θερμαντικού σώματος δεν πρέπει να έχει αποθέσεις ή ανωμαλίες για την αποφυγή διαρροής νερού μετά την επιστροφή του υγραντήρα.

Για να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα υγραντήρα,

Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το σώμα ως κέλυφος. Για να γίνει αυτό, απελευθερώστε τα τρία μάνδαλα κατά μήκος της περιμέτρου του περιβλήματος του ανεμιστήρα.

Στην πτερωτή έχει συγκεντρωθεί πολλή σκόνη - μερικές φορές αυτή η σκόνη σε υψηλές ταχύτητες μπορεί να διαταράξει την ισορροπία της πτερωτής.

Αποδείχθηκε υγραντήρα ανεμιστήρα Το Supra HDS-111 δεν αναδιπλώνεται, δηλαδή διαθέτει ένα πλαστικό περιβλήμα στροφείου στον άξονα του πτερωτή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μερικές φορές η πτερωτή μπορεί να αφαιρεθεί με το χέρι, αλλά δεν λειτούργησε με αυτόν τον ανεμιστήρα - έπρεπε να προχωρήσω προσεκτικά στη θέση σφράγισης.

Βγάζουμε μέχρι να βρεθούμε στον άξονα της πτερωτής και να αφαιρούμε συνεχώς τα ροκανίδια, έτσι ώστε να μην κοιμηθεί στο εσωτερικό.

Κατ 'αρχήν, μπορείτε να τρυπήσετε εντελώς μια τρύπα για να αφαιρέσετε την πλαστική ροδέλα και να απελευθερώσετε τον άξονα της πτερωτής. Δούλεψα διαφορετικά - έβαζα το αλκοόλ στο άνοιγμα, το γύρισα, το στεγνώρωσα, έβαλα τη βελόνα και στύπησα το γράσο από τη σύριγγα. Ενεργοποίησα τον ανεμιστήρα, έτσι ώστε το λιπαντικό να κατανέμεται ομοιόμορφα κατά μήκος του άξονα και να σφραγίζει το άνοιγμα με αυτοκόλλητο εργοστασίου. Θέλω να πω αμέσως - αυτή η διαδικασία δεν βοήθησε πολύ καλά - φαίνεται ότι το λιπαντικό έχει πάει κακό, έτσι την επόμενη φορά θα αποσυναρμολογήσω σχολαστικά αυτόν τον ανεμιστήρα. Κατά την επανασυναρμολόγηση, ο ανεμιστήρας πρέπει να κολληθεί με συγκολλητική ύλη θερμής τήξης, καθώς εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο.

Μετά τον ανεμιστήρα, πρέπει να καθαρίσουμε τις σανίδες λευκής πλάκας - είναι προτιμότερο να πλένουμε τις πλάκες υγραντήρων με αλκοόλη και να καλύπτουμε με ένα πρόσθετο στρώμα βερνικιού, προκειμένου να αυξήσουμε την αξιοπιστία και την προστασία από βραχυκύκλωμα.

Κατά τη διαδικασία αφαίρεσης του πίνακα ελέγχου, έπρεπε να αφαιρέσει το τρανζίστορ ισχύος και ένα ψυγείο τρανζίστορ termoperdohranitel. Αυτή η θερμική ασφάλεια αποσυνδέει το κύκλωμα ρεύμα όταν θερμαίνεται στους 92 βαθμούς Κελσίου και σε ρεύμα 2 Α Δεν είναι πολύ βολικό, αλλά στη σωστή θέση, έτσι ώστε να πρέπει να επιστρέψει στον τόπο για θερμοπολτό όπως απεικονίζεται.

Τρανζίστορ για πιεζοηλεκτρικές αντλίες πιο υγραντήρες (Boneco, Polaris, Royal Clima, Philips, Vitek, Bort, Electrolux et αϊ.) έχει οριστεί ένα μοντέλο BU406 αυτό μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ανάλογο BU407, BU104, BU124, 2SC2335, 2SC2502, 2SC3039, 2SD1163, 2SD823, KT858A, KT8124A αλλά είναι καλύτερο να θέσει το ίδιο, έτσι ώστε να μην πάρει και πάλι τη λειτουργία του τρανζίστορ.

Συλλέξτε τον υγραντήρα με την αντίστροφη σειρά, ρίξτε το νερό και ανοίξτε το - αν ο υγραντήρας είναι σωστά συναρμολογημένος, τότε όλα λειτουργούν!

Σε αυτό τελειώσω μου οδηγίες επισκευής υπερηχητικός υγραντήρας Supra HDS-111. Περιμένω για επισκευές στα σχόλια και στο φόρουμ.

Σύγχρονος υπέρηχος: Πιεζο-εκπομπός για τον υγραντήρα αέρα

Η υγρασία στο σαλόνι είναι μια απαραίτητη παράμετρος για τη ζωή των ανθρώπων και των φυτών. Όλοι όσοι ζουν, ακόμη και άψυχοι, στη γη απαιτούν νερό, το οποίο βρίσκεται στις μάζες του αέρα.

Σύμφωνα με το GOST 30494-96, οι βέλτιστοι δείκτες είναι

 • 40-70% υγρασία σε εσωτερικούς χώρους για άτομα.
 • Υγρασία 50-75% για φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Έως 60% υγρασία για προϊόντα χαρτιού, για παράδειγμα, βιβλία και τιμαλφή, έπιπλα και οικιακές συσκευές.

Από τη χαμηλή υγρασία πάσχει όλα γύρω. Για παράδειγμα, στη Σαχάρα, η υγρασία είναι περίπου 25%, και σε ένα διαμέρισμα της πόλης στην περίοδο θέρμανσης - περίπου 20%. Η ξηρότητα στο δωμάτιο οδηγεί σε εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, συχνή κρυολογήματα, αλλεργίες και πολλές άλλες ασθένειες. Αυξήστε την υγρασία στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική τεχνική για το σπίτι. Η αρχή της υγρασίας του αέρα από τη συσκευή είναι η χρήση μιας μοναδικής μεμβράνης.

Η υπερηχητική μεμβράνη για τον υγραντήρα αέρα, υπό την επίδραση των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας, μετατρέπει το νερό που χύνεται στη δεξαμενή σε υγρή σκόνη. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο αέρας από το δωμάτιο αναρροφάται στη συσκευή, διέρχεται από τη σκόνη νερού, καθαρίζεται και κορεσμένο με υγρασία και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο, αλλά ήδη με τη μορφή ομίχλης. Η αρχή του κρύου ατμού επιτρέπει τη χρήση της συσκευής σε χώρους όπου ζουν τα μικρά παιδιά: ο πιεζοηλεκτρικός εκτοξευτήρας για τον υγραντήρα αέρα δεν θερμαίνει το νερό και είναι ασφαλής στη χρήση.

Σημαντικό! Όταν εργάζεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα η συσκευή υπερήχων μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο λόγω του κορεσμού του αέρα με ψυχρές ομίχλες. Εξαλείψτε μια τέτοια ενόχληση απλά: ενεργοποιήστε τη λειτουργία "ζεστό ατμό" και θερμαίνετε τις μάζες του αέρα.

Πλεονεκτήματα

 • Η παρουσία ενός υδροσταθμού, που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα τις τιμές υγρασίας.
 • Αυτόματος έλεγχος συσκευών: συντήρηση καθορισμένων παραμέτρων υγρασίας, διακοπή λειτουργίας με πλήρη εξάτμιση νερού.
 • Δυνατότητα ρύθμισης παραμέτρων υγρασίας μέχρι 70%.
 • Χαμηλός θόρυβος στην κατάσταση ενεργοποίησης: πολύ μικρότερο από το επιτρεπόμενο 40 dB.
 • Υψηλή χωρητικότητα: έως 16 λίτρα ατμού ανά ημέρα με χωρητικότητα μέχρι 5 λίτρα.
 • Καταναλώνει μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας: μέχρι 50 watt.
 • Εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα φιλτραρίσματος υγρών.
 • Ασφαλής χρήση, που επιτυγχάνεται με την απουσία ζεστού ατμού.
 • Σύγχρονος σχεδιασμός, δυνατότητα επιλογής χρωμάτων, λειτουργικότητας, διαστάσεων.

Σημαντικό! Για να αυξηθεί η διάρκεια της συσκευής, πρέπει να χρησιμοποιηθεί απεσταγμένο νερό. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να αποφευχθεί η λευκή επίστρωση σε έπιπλα και άλλες επιφάνειες: το απεσταγμένο νερό δεν έχει ακαθαρσίες και άλατα.

Μειονεκτήματα

 • Προσωπική φροντίδα: Καθαρίστε τη συσκευή κάθε 10 ημέρες.
 • Η πολυπλοκότητα της επισκευής.
 • Σχετικά υψηλό κόστος.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Μονάδα ελέγχου οργάνων

Το κύκλωμα λειτουργίας μπορεί να κατασκευαστεί ως ξεχωριστό στοιχείο ή ως σύνθετος δείκτης. Ρυθμίζει και ρυθμίζει τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής, παρακολουθεί τους δείκτες των αισθητήρων. Για παράδειγμα, όταν το υγρό εξατμιστεί τελείως, η συσκευή απενεργοποιείται, όταν επιτευχθεί η επιθυμητή τιμή υγρασίας, η λειτουργία θα σταματήσει επίσης.

Γεννήτρια

Ένα κύκλωμα που σχηματίζει ένα ηλεκτρικό σήμα. Με τη βοήθειά του, ρυθμίζονται οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις της απαιτούμενης συχνότητας. Γενικά, η γεννήτρια είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο.

Υπερηχητικό ψυγείο για τον υγραντήρα αέρα

Στοιχείο, το οποίο υπό την επίδραση του ρεύματος δονείται σε υψηλή συχνότητα. Ο υπερηχογράφος δημιουργείται με συχνότητα 1,7 MHz, η οποία δεν γίνεται αντιληπτή από την ανθρώπινη ακοή. Υπό την επίδραση του υπερήχου, το νερό διασπάται σε μικροσκοπικά σωματίδια και μετατρέπεται σε ομίχλη. Ο "ψυχρός ατμός" απλώνεται γύρω από το δωμάτιο, ανανεώνεται και καθαρίζεται.

Αισθητήρες

Σε υγραντήρες υπερήχων εγκαθίστανται αισθητήρες νερού και υγρασίας. Με τη βοήθειά τους, παρακολούθηση της παρουσίας υγρού στη δεξαμενή και δείκτες υγρασίας στην αίθουσα.

Μονάδα τροφοδοσίας

Στοιχείο για την τροφοδοσία της συσκευής.

Ανεμιστήρας

Στοιχείο που χρησιμοποιείται για την διάδοση κρύου ατμού γύρω από το δωμάτιο.

Σημαντικό! Πριν την επισκευή του οργάνου, είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί το σφάλμα και η αιτία του.

Κοινές δυσλειτουργίες

Δυσάρεστη οσμή

Η εμφάνιση ξένης οσμής υποδεικνύει τη στασιμότητα του νερού, εάν η συσκευή δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και το νερό δεν έχει στραγγίσει. Επίσης, το σύστημα φιλτραρίσματος ενδέχεται να έχει φράξει. Λύση: Πλήρης καθαρισμός της συσκευής με τη χρήση ειδικών εργαλείων, αντικατάσταση φίλτρων.

Δεν υπάρχει παροχή αέρα

Σε περίπτωση που λειτουργεί ο υγραντήρας, αλλά ο αέρας δεν λειτουργεί, πρέπει να ελέγξετε την απόδοση του ανεμιστήρα. Η αιτία της δυσλειτουργίας μπορεί να είναι η απόφραξη του φίλτρου της σχάρας εισαγωγής αέρα. Λύση: Αντικαταστήστε το στοιχείο φίλτρου ή ανεμιστήρα.

Δεν συμπεριλαμβάνονται καθόλου

Σε περίπτωση απουσίας ισχύος, η συσκευή χάνει τη λειτουργικότητά της. Εάν υπάρχει πρόβλημα, ελέγξτε αν υπάρχει τάση στη γραμμή. Επίσης, αυτό το πρόβλημα είναι σημαντικό όταν αποτύχει η ασφάλεια του βύσματος. Λύση: Αντικαταστήστε την ασφάλεια, το βύσμα ή τα καλώδια.

Πώς να ελέγξετε την απόδοση ενός πιεζοηλεκτρικού στοιχείου

Το πρώτο σημάδι μιας δυσλειτουργίας είναι η απουσία ατμού ή η εξασθένηση της εξάτμισης. Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας αντικαθιστώντας το στοιχείο.

Ο αλγόριθμος αντικατάστασης

 • Αποσυνδέστε τη συσκευή από το τροφοδοτικό.
 • Αφαιρέστε τη δεξαμενή νερού, σκουπίστε τη συσκευή στεγνά.
 • Ανοίξτε τη θήκη της συσκευής χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι για τον τύπο των βιδών.
 • Επιθεωρήστε τα στοιχεία για την καύση, τη δύναμη των συρμάτων και την ακεραιότητά τους, ελέγξτε την ακεραιότητα των στοιχείων.
 • Βρείτε το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο για τον υγραντήρα αέρα, τραβήξτε μια φωτογραφία για το πώς να συνδέσετε τα καλώδια ή να καταγράψετε τη θέση τους.
 • Αποσυνδέστε το ψυγείο.
 • Αφαιρέστε τα εξαρτήματα στεγανοποίησης.
 • Επιθεωρήστε το στοιχείο, προσδιορίστε εάν υπάρχουν μηχανικές βλάβες.
 • Εάν υπάρχουν ορατά ελαττώματα, αντικαταστήστε το στοιχείο με ένα νέο και ελέγξτε τις επαφές αν δεν υπάρχουν.
 • Συναρμολογήστε τη συσκευή.

Κανόνες ασφαλείας για τη χρήση ενός υπερηχητικού υγραντήρα

 • Ο υγραντήρας χρησιμοποιείται αυστηρά για το σκοπό αυτό: απαγορεύεται η χρήση του για στεγνό ρούχο ή αερισμό του δωματίου.
 • Η ροή του ατμού πρέπει να κατευθύνεται σε ένα ασφαλές μέρος: απαγορεύεται να κατευθύνετε ψυχρή ομίχλη σε εσωτερικά αντικείμενα, οικιακές συσκευές, κρεβατάκια ή άλλα έπιπλα.
 • Επισκευάστε τη συσκευή σε αποσυνδεδεμένη κατάσταση: μην εργάζεστε με τον υγραντήρα κατά τη στιγμή της τροφοδοσίας ή όταν υπάρχει νερό.
 • Η συσκευή πρέπει να συναρμολογηθεί σύμφωνα με την αρχική θέση όλων των στοιχείων και καλωδίων.
 • Μετά την επισκευή, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη συσκευή για δυνατότητα συντήρησης: ενεργοποιήστε τον υγραντήρα στο προστατευτικό RCD. Εάν η προστασία έχει λειτουργήσει - χωρίς μια επίσκεψη στο κέντρο υπηρεσιών δεν μπορεί να κάνει.

Ο υγραντήρας υπερήχων απαιτεί προσοχή σε εύθετο χρόνο. Αυτή η συσκευή είναι καινοτόμος και λειτουργεί σε υψηλές συχνότητες. Χρησιμοποιήστε το σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή και θα παρέχει τη βέλτιστη υγρασία στο σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πιεζομετρητής για τον υγραντήρα αέρα

Συνεχίζοντας τη χρήση του AliExpress αποδέχεστε τη χρήση των cookies (δείτε περισσότερα στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). Μπορείτε να προσαρμόσετε τις Προτιμήσεις Cookie στο μενού αριστερά.

 • Καλύτερος αγώνας
 • Τιμή (χαμηλή προς υψηλή)
 • Τιμή (υψηλή προς χαμηλή)
 • Αριθμός παραγγελιών
 • Βαθμολογία πωλητή
 • Η ημερομηνία προστέθηκε (από νέα σε παλιά)

Δεν βρέθηκαν προϊόντα

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα για το "% @".

Δεν βρέθηκαν προϊόντα

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα για το "% @".

 • Επαναφορά

Κατηγορία 0; "Εξαρτήματα υγραντήρα αέρα": "Όλα") '> Εξαρτήματα υγραντήρα

Οδηγίες: Καθαρισμός και επισκευή υπερηχητικού υγραντήρα Supra HDS-111

Καλησπέρα! Σήμερα θα πω και θα σας δείξω ως μια οδηγία πώς να επισκευάσετε το υπερηχητικό υγραντήρα Supra HDS-111 με τα δικά σας χέρια. Ξέρετε πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα; Ακόμα οι γιαγιάδες και οι μητέρες μας το έκαναν με λεκάνες ζεστού νερού και υγρές πετσέτες με μπαταρίες.

Από μόνη μου, βρήκα πολλούς τρόπους για να ενυδατώσω ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα σε ένα παιδικό δωμάτιο - οι λεκάνες καταλαμβάνουν πολύ χώρο και ενεργούν όσο το νερό είναι ζεστό, δηλαδή περίπου μισή ώρα. Μια λεκάνη με ζεστό νερό καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Οι υγρές πετσέτες στην μπαταρία μαλακώνουν το σπίτι μακρύτερα - κάπου για μια ώρα ή δύο, αν πετάξετε μια άκρη της πετσέτας σε μια κοντινή δεξαμενή νερού - και στη συνέχεια αρκετά για λίγες ώρες. Φτηνές και θυμωμένες - η μέθοδος των ανθρώπων - ωστόσο, όλοι αυτοί οι υγροί χοροί παίρνουν πολλά. Έτσι αποφάσισα να επιλέξω τον καλύτερο υγραντήρα υπερήχων για την οικογένειά μου και να το βάλω στο παιδικό δωμάτιο όταν ενεργοποιούν τη θέρμανση. Αποδεικνύεται ότι όλοι οι παιδίατροι θα επιβεβαιώσουν ότι ο υγρός δροσερός αέρας είναι ο ασφαλέστερος στην εξάπλωση των κρύων χειμώνα - η βλεννογόνος μεμβράνη δεν στεγνώνει και το φράγμα από τα βακτήρια παραμένει.

Για πολύ καιρό έχω επιλέξει και τελικά, κατά τη γνώμη μου, έλαβε το βέλτιστο μοντέλο για την αναλογία της ποιότητας-ποιότητας-αισθητικής. Σε γενικές γραμμές, αγόρασα υγραντήρα υπερήχων Supra HDS-111 σε λευκό σώμα - το είδος του σχήμα αυγού πράγμα με οπίσθιο φωτισμό. Εκτός από την εμφάνιση και τις διαστάσεις άρεσε ιδιαίτερα ρυθμιζόμενο κυκλοφορία οδηγός ατμού - όχι επάνω, αλλά σε μια γωνία, και ακόμη και εκτόξευση ατμού σχηματίζεται επαρκώς ισχυρό και υψηλή. Καθώς ο ατμός αφήνει την ψύχθηκε, αμέσως τείνει να πέσει κάτω από το ζεστό αέρα, έτσι ώστε ο υγραντήρας στο δωμάτιο πρέπει να ρυθμιστεί όσο το δυνατόν υψηλότερη - έχω στέκεται στην ψύκτη νερού - στο ύψος του στήθους και στα beats οροφής και καλές αποδόσεις της ατμόλουτρο. Πρόσφατα βουίξει στον ανεμιστήρα υγραντήρα - έπρεπε να επισκευαστεί.

Έτσι σήμερα θα πω και θα δείξω ως μια οδηγία πώς να αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε υπερηχητικός υγραντήρας Supra HDS-111. Αρχικά αφαιρέστε το δοχείο με νερό και επιθεωρήστε προσεκτικά τη δεξαμενή νερού με υπερηχητικό ψυγείο. Παρά το γεγονός ότι έριξα μόνο καθαρό νερό στον υγραντήρα, μετά από μισό χρόνο χρήσης στις εσωτερικές επιφάνειες εμφανίστηκε κάποια σκοτεινή πλάκα. Φαίνεται ότι κάποια σκόνη με αέρα από το δωμάτιο εγκαταστάθηκε στα εσωτερικά του ψυγείου και προκάλεσε την εμφάνιση αυτής της πλάκας, και σε λευκό πλαστικό είναι ορατή. Αυτό το μοντέλο έχει μερικές εγκοπές στο τηγάνι, ώστε να μπορεί να καθαριστεί καλά με μια οδοντόβουρτσα ή ένα κουρέλι.

Για να αποσυναρμολογήσετε το κάτω μέρος του υγραντήρα

πρέπει να στραγγίξετε και να καθαρίσετε καλά το νερό, γυρίστε το σώμα και ξεβιδώστε τις τέσσερις βίδες, τρεις κάτω από το κατσαβίδι Phillips και το ένα με ένα έξυπνο καπέλο - κάτω από τον αστερίσκο με μια αυλάκωση.

Θέλω να πω ότι αυτή η πονηρή βελόνα είναι εύκολα στριμμένη από ένα συνηθισμένο αστέρι χωρίς να εμβαθύνει. Το κύριο πράγμα είναι να έχουμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι για να φτάσουμε στο καπέλο της βίδας.

Στη συνέχεια, ανασηκώστε απαλά και σιγά-σιγά το πάνω μέρος της βάσης του υγραντήρα, ώστε να μην αποκόψετε τα καλώδια.

Μέσα στον υγραντήρα

βλέπουμε δύο σανίδες και έναν ακτινικό ανεμιστήρα, ο οποίος οδηγεί τον αέρα από κάτω προς τα πάνω. Αποδεικνύεται ότι ο υγραντήρας δεν μπορεί να τεθεί σε μια μαλακή και εμποδίζουν την παροχή αέρα. Και τόσο περισσότερο πρέπει να παρακολουθείτε την καθαριότητα της επιφάνειας στην οποία στέκεται ο υγραντήρας, ώστε να μην αφήσετε υπερβολική σκόνη ή ακαθαρσίες στον υγροποιημένο αέρα. Η φωτογραφία δείχνει πόση σκόνη έχουν συγκεντρώσει τα πτερύγια του ανεμιστήρα - αυτό οδηγεί μερικές φορές σε ανισορροπία της πτερωτής και αυξημένη φθορά των εδράνων.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους υγραντήρες είναι κατασκευασμένοι ακριβώς πάνω σε αυτή την αρχή, οπότε η μόνη διέξοδος είναι να τοποθετηθεί ένα φίλτρο φωτός μπροστά από τον ανεμιστήρα.

Εκτός από τον ανεμιστήρα στο περίβλημα του υγραντήρα, υπάρχουν δύο πίνακες - μια τροφοδοσία ρεύματος και μια πλακέτα ελέγχου. Και τι μπορείτε να ελέγξετε στον υγραντήρα που ρωτάτε; Και μπορείτε να τον ελέγξετε με τη δύναμη των ταλαντώσεων του πιεζο-ψυγείου, αναβοσβήνει φωτισμό LED, ταχύτητα ανεμιστήρα και παρακολούθηση των αισθητήρων στάθμης νερού και του αισθητήρα θερμικής προστασίας. Για να αφαιρέσετε τους πίνακες ελέγχου και διαχείρισης ενέργειας, πρέπει να ξεβιδώσετε μερικές βίδες που φαίνονται στη φωτογραφία.

Κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης, το σαγόνι μου έπεσε μόλις από την ποσότητα της λευκής επίστρωσης στο χαρτόνι και γύρω από τις επαφές του ισχυρού τρανζίστορ της μονάδας ισχύος. Αυτό μοιάζει περισσότερο με το σχηματισμό αλατιού ή σκόνης, το οποίο σχηματίζεται σε χώρους με τον μεγαλύτερο ιονισμό του αέρα. Φυσικά, ο βαθμός ιονισμού από το σχέδιο λειτουργίας είναι ελάχιστος, αλλά αρκεί να αρχίσουμε να καλλιεργούμε κοιτάσματα αλάτων. Είναι επικίνδυνα βραχυκύκλωμα με καύση των στοιχείων του πίνακα.

Αυτές οι καταθέσεις δεν ήταν μόνο στις επαφές των μικροκυκλωμάτων, αλλά και απευθείας στον πίνακα.

Οι πίνακες υγραντήρα καλύπτονται προσεκτικά με βερνίκι από τους Κινέζους, ίσως προστατεύει επίσης από τα προγράμματα εξουθένωσης, αλλά η κάλυψη είναι πολύ άνιση.

Οι εναποθέσεις άλατος έχουν ανέβει ακόμη και στα ίδια τα ραδιοσυστήματα - όλα αυτά πρέπει να καθαρίζονται απαραιτήτως.

Ιδιαίτερα ελέγχουμε τις επαφές της μονάδας ελέγχου υγραντήρα αέρα - πρέπει να είναι καλά σφραγισμένες, χωρίς μικροσκοπικές ρωγμές και πλάκες.

Αφού αφαιρέσετε τις κάρτες, πρέπει να βεβαιωθείτε ακεραιότητα των επαφών και την επιφάνεια του υπερηχητικού καλοριφέρ - το πιο σημαντικό στοιχείο του υγραντήρα αέρα. Αφού αφαιρέσετε τις δύο βίδες, αφαιρέστε το μεταλλικό κάλυμμα του πιεζο-ψυγείου.

Επιθεωρούμε την επιφάνεια του πιεζο-καλοριφέρ - δεν θα πρέπει να έχουν μικροσκοπικές ρωγμές, αν υπάρχουν μικρές ρωγμές, τότε ήρθε η ώρα να σκεφτούμε την αγορά ενός νέου θερμαντικού σώματος, κατάλληλο σε μέγεθος.

Επίσης ελέγξτε τις συγκολλημένες επαφές πιεζο-εκπομπούς για την απουσία λευκής επίστρωσης ή μικροσυστοιχιών στη συγκόλληση.

Το κάθισμα του πιεζοηλεκτρικού θερμαντικού σώματος δεν πρέπει να έχει αποθέσεις ή ανωμαλίες για την αποφυγή διαρροής νερού μετά την επιστροφή του υγραντήρα.

Για να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα υγραντήρα,

Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το σώμα ως κέλυφος. Για να γίνει αυτό, απελευθερώστε τα τρία μάνδαλα κατά μήκος της περιμέτρου του περιβλήματος του ανεμιστήρα.

Στην πτερωτή έχει συγκεντρωθεί πολλή σκόνη - μερικές φορές αυτή η σκόνη σε υψηλές ταχύτητες μπορεί να διαταράξει την ισορροπία της πτερωτής.

Αποδείχθηκε υγραντήρα ανεμιστήρα Το Supra HDS-111 δεν αναδιπλώνεται, δηλαδή διαθέτει ένα πλαστικό περιβλήμα στροφείου στον άξονα του πτερωτή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μερικές φορές η πτερωτή μπορεί να αφαιρεθεί με το χέρι, αλλά δεν λειτούργησε με αυτόν τον ανεμιστήρα - έπρεπε να προχωρήσω προσεκτικά στη θέση σφράγισης.

Βγάζουμε μέχρι να βρεθούμε στον άξονα της πτερωτής και να αφαιρούμε συνεχώς τα ροκανίδια, έτσι ώστε να μην κοιμηθεί στο εσωτερικό.

Κατ 'αρχήν, μπορείτε να τρυπήσετε εντελώς μια τρύπα για να αφαιρέσετε την πλαστική ροδέλα και να απελευθερώσετε τον άξονα της πτερωτής. Δούλεψα διαφορετικά - έβαζα το αλκοόλ στο άνοιγμα, το γύρισα, το στεγνώρωσα, έβαλα τη βελόνα και στύπησα το γράσο από τη σύριγγα. Ενεργοποίησα τον ανεμιστήρα, έτσι ώστε το λιπαντικό να κατανέμεται ομοιόμορφα κατά μήκος του άξονα και να σφραγίζει το άνοιγμα με αυτοκόλλητο εργοστασίου. Θέλω να πω αμέσως - αυτή η διαδικασία δεν βοήθησε πολύ καλά - φαίνεται ότι το λιπαντικό έχει πάει κακό, έτσι την επόμενη φορά θα αποσυναρμολογήσω σχολαστικά αυτόν τον ανεμιστήρα. Κατά την επανασυναρμολόγηση, ο ανεμιστήρας πρέπει να κολληθεί με συγκολλητική ύλη θερμής τήξης, καθώς εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο.

Μετά τον ανεμιστήρα, πρέπει να καθαρίσουμε τις σανίδες λευκής πλάκας - είναι προτιμότερο να πλένουμε τις πλάκες υγραντήρων με αλκοόλη και να καλύπτουμε με ένα πρόσθετο στρώμα βερνικιού, προκειμένου να αυξήσουμε την αξιοπιστία και την προστασία από βραχυκύκλωμα.

Κατά τη διαδικασία αφαίρεσης του πίνακα ελέγχου, έπρεπε να αφαιρέσει το τρανζίστορ ισχύος και ένα ψυγείο τρανζίστορ termoperdohranitel. Αυτή η θερμική ασφάλεια αποσυνδέει το κύκλωμα ρεύμα όταν θερμαίνεται στους 92 βαθμούς Κελσίου και σε ρεύμα 2 Α Δεν είναι πολύ βολικό, αλλά στη σωστή θέση, έτσι ώστε να πρέπει να επιστρέψει στον τόπο για θερμοπολτό όπως απεικονίζεται.

Τρανζίστορ για πιεζοηλεκτρικές αντλίες πιο υγραντήρες (Boneco, Polaris, Royal Clima, Philips, Vitek, Bort, Electrolux et αϊ.) έχει οριστεί ένα μοντέλο BU406 αυτό μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ανάλογο BU407, BU104, BU124, 2SC2335, 2SC2502, 2SC3039, 2SD1163, 2SD823, KT858A, KT8124A αλλά είναι καλύτερο να θέσει το ίδιο, έτσι ώστε να μην πάρει και πάλι τη λειτουργία του τρανζίστορ.

Συλλέξτε τον υγραντήρα με την αντίστροφη σειρά, ρίξτε το νερό και ανοίξτε το - αν ο υγραντήρας είναι σωστά συναρμολογημένος, τότε όλα λειτουργούν!

Σε αυτό τελειώσω μου οδηγίες επισκευής υπερηχητικός υγραντήρας Supra HDS-111. Περιμένω για επισκευές στα σχόλια και στο φόρουμ.

Επισκευάζουμε τον υγραντήρα τους εαυτούς μας - τις συμβουλές του πλοιάρχου

Ο υπερηχητικός υγραντήρας έχει μια αρκετά απλή αρχή λειτουργίας, αλλά ένα πολύπλοκο σχέδιο, το οποίο, όπως και κάθε τεχνική, μπορεί να καταστεί άχρηστο.

Αλλά υπάρχουν κάποια είδη "προβλημάτων" που μπορούν να λυθούν ανεξάρτητα, χωρίς να καταφύγουμε στη βοήθεια δαπανηρών ειδικών. Και μπορείτε να πάτε πιο απλά με το να μην αγοράσετε ένα ενυδατικό, αλλά να το κάνει από αυτοσχέδια μέσα.

Συσκευή τεχνολογίας κλιματισμού υπερήχων

 • Στέγαση (άνω μέρος). Σε αυτό, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει ένα υγρόμετρο, μία ένδειξη LED και πολλά άλλα ηλεκτρονικά που φέρουν μόνο βοηθητικές ιδιότητες και δεν συνδέονται με την άμεση λειτουργία του υγραντήρα. Μπορεί επίσης να υπάρχει δεξαμενή νερού.

Τα κύρια συστατικά του υγραντήρα

Όλοι οι ηλεκτρολόγοι υγραντήρα στο κάτω μέρος

Η πλακέτα ισχύος δημιουργεί μια ορισμένη τάση που τροφοδοτείται στη γεννήτρια. Από τη γεννήτρια, οι παλμοί τροφοδοτούνται στον ενισχυτή, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία υπερηχητικών δονήσεων του ψυγείου. Σε γενικές γραμμές, τίποτα περίπλοκο, εκτός από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ηλεκτρονικού κυκλώματος, ενισχυτή και γεννήτρια ακτινοβολίας. Αλλά αυτά τα συστατικά χωρίζονται σε τρεις περιπτώσεις:

 • Εισροή νερού στο κύκλωμα ελέγχου τάσης.
 • Μηχανική βλάβη (πτώση) της συσκευής.
 • Προσπάθειες καθαρισμού της συσκευής, χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις για αυτό.

Πώς να καθαρίσετε σωστά και να αφήσετε τον υγραντήρα σε κατάσταση λειτουργίας που διαβάζεται στο άρθρο: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας χωρίς να καλέσετε κάποιον ειδικό.

Η τάση πέφτει στο δίκτυο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων και λύσεις

Εάν δεν υπάρχει ατμός από τον υγραντήρα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το διάφραγμα του ψυγείου είναι κατεστραμμένο, η γεννήτρια αποτυγχάνει ή ο στρόβιλος της συσκευής δεν λειτουργεί.

 • Εκπομπή. Η απόδοση του ψυγείου μπορεί να προσδιοριστεί από το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα". Εάν δεν είναι, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στην πλακέτα ισχύος και την ίδια την γεννήτρια.

Παράδειγμα φίλτρου για τον υγραντήρα

Από τον υγραντήρα υπάρχει μια σάπια μυρωδιά

Αρκεί να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τη συσκευή και η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί αμέσως. Για να λειτουργεί η συσκευή "σαν ένα ρολόι" κάθε μέρα, είναι απαραίτητο να αντικαθιστάτε εντελώς το νερό στη συσκευή, κάθε εβδομάδα για να το καθαρίσετε και όχι λιγότερο από μία φορά το μήνα για να το απολυμάνετε.

Αν μια δυσάρεστη οσμή μούχλας εξαπλώνεται από τον υγραντήρα σας, τότε γνωρίζετε ότι η κλιματική σας συσκευή δεν είναι υπερηχητική, αφού ο υπερηχογράφος απολυμαίνει με τη θανάτωση μυκήτων και μούχλας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα καθαριστικά πισίνας.

Επίσης, πρόσφατα έσπασα τον υγραντήρα, χωρίς την οποία δεν μπορώ να υπάρξει κανονικά καθόλου. Το πρόβλημα ήταν στο φίλτρο εισαγωγής αέρα, ήταν σφυρήλατο. Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο φίλτρο, επειδή κοστίζει πολύ φτηνά, το εγκατέστησε σε έναν υγραντήρα. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν όλα τα δούλεψαν ξανά. Ειλικρινά, εγώ μέχρι το τέλος πίστευε ότι το πρόβλημα στην αποτυχία του καλοριφέρ, αλλά αφού διάβασα το άρθρο, βρήκα αμέσως την αιτία της αποτυχίας.

Έχω ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο των παιδιών. Πρόσφατα έσπασε. Αρχικά ήθελα να τον πάρω στην επισκευή, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να καταλάβω τι ήταν λάθος. Ο πομπός εργάστηκε, υπήρχε ένα χαρακτηριστικό "γουργούρισμα", η γεννήτρια αισθάνθηκε, ήταν ζεστή. Έλεγξα επίσης το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Λειτουργούσε επίσης κανονικά. Αλλά το ζευγάρι για κάποιο λόγο δεν ήταν. Μετά ήμουν μπερδεμένος, καθώς ο ανεμιστήρας του υγραντήρα δούλεψε σωστά. Το φίλτρο εισαγωγής αέρα ήταν φραγμένο. Έδωσα ένα νέο φίλτρο. Αντικαταστάθηκε, τώρα όλα λειτουργούν.

Δεν έχω σπάσει ακόμα τον υγραντήρα, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, θα προσπαθήσω να το επισκευάσω και εγώ. Νομίζω ότι θα το κάνει.

Έχω χρησιμοποιήσει το ενυδατικό μου για περίπου ένα χρόνο τώρα, αλλά από τη στιγμή που το καθαρίζω τακτικά, αλλάζω και το νερό σε αυτό, αλλά για τώρα, ευχαριστώ τον Θεό και κανένα πρόβλημα με αυτό.

Στο γραφείο το χειμώνα ζεσταίνουμε τους ανεμιστήρες και "στεγνώνουμε" όλο τον αέρα, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε πάντα τον υγραντήρα αέρα. Εργάζεται για όλη την ημέρα και συνεπώς καταρρέει με την πάροδο του χρόνου. Μετά από δαπανηρές επισκευές, αποφάσισα να προσπαθήσω να το επιδιορθώσω. Μετά από μακρά αποσυναρμολόγηση και έλεγχο της απόδοσης όλων των λεπτομερειών έγινε σαφές ότι η αποτυχία ήταν στο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Το διέταξα στο Διαδίκτυο και το αντικατέστησα. Έκανα τα πάντα μόνος μου, αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος. Την επόμενη φορά θα το έδωσα καλύτερα στο εργαστήριο, θα είναι ακριβότερο αλλά πολύ γρηγορότερο. Αν και, αν κάποιος έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, τότε μπορείτε να pokolupat και τον εαυτό σας.

Στον υγραντήρα μου η εξάτμιση αρχικά εξασθενούσε, δεν μου έδινε σημασία, μετά από μερικές ημέρες ο ατμός έπαψε να πηγαίνει καθόλου. Genirator σκέψης, των ελέγχων, που έχουν γράψει για τη θέρμανση καλοριφέρ, δόξα τω Θεώ ήταν εκεί.. Το αποτέλεσμα έχει καθοριστεί ότι είναι ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, η μονάδα άνοιξε, φωτογραφήθηκε σύρμα και να καταγράφεται η θέση τους. Τώρα στην πραγματικότητα το πιο δύσκολο κομμάτι - για να βρουν ένα ανταλλακτικό σε... Radio Shack δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο στην πόλη μας, η αγορά σιδήρου δεν βρεθεί, μάλλον θα πρέπει να δούμε πραγματικά για online καταστήματα, αν δεν θέλετε να περιμένετε καθόλου, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε καθημερινή βάση.

Και εγώ καθόλου πριν από τη βίδα αφαιρεθεί υπερηχητικός υγραντήρας του. Έλεγξα κάθε λεπτομέρεια με την ίδια σειρά που έκανα. Μην πιστεύετε ότι έκανε τα πάντα, αλλά ελέγξτε την τάση στις περιελίξεις του στροβίλου (((. αντέδρασε στο κέντρο εξυπηρέτησης, όπου έχω κάνει σε μια μέρα. Πρόσφατα, η σύζυγός του άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μυρωδιά της σήψης από τον υγραντήρα. Αγόρασα ένα νέο, το παλιό δεν στοίχημα μέχρι στιγμής συναντήσει μέχρι σήμερα σχετικά με το Όπως λέει η παροιμία: "Όλοι οι έξυπνοι είναι απλοί." Τώρα έχουμε δύο υπερηχητικούς υγραντήρες, ας είναι πιο υγιείς :)

αλλά ο υγραντήρας μου λειτουργεί με διακοπές, στη συνέχεια απαλά βουίζει σκληρά. ότι μαζί με το xs είναι απαραίτητο να μετρήσουμε την τάση επί του στοιχείου.

πιεζο-εκπομπός για τον υγραντήρα

Επισκευή υγραντήρα υπερήχων με τα χέρια σας. Έκδοση κειμένου των οδηγιών και πληροφοριών επισκευής.

Επισκευή της γεννήτριας ομίχλης.

Μην κρίνετε αυστηρά, ο ίδιος τον ακούσει αφού παρακολουθούσε πολλά λάθη στις εκφράσεις (ξεκινώντας από το C83), αλλά όχι να αναδιαμορφώσει.

Κάθε διαμήκης κύμα (και το υπερηχητικό κύμα στο νερό είναι ακριβώς τέτοιο) είναι μια εναλλασσόμενη περιοχή.

Επισκευή ενός κινεζικού υγραντήρα υπερήχων - αντικατάσταση μιας υπερηχητικής μεμβράνης. Το παξιμάδι είναι DROPPED PROT.

Επισκευή υγραντήρα υπερήχων. Ένα παράδειγμα είναι ένας υγραντήρας με μεμβράνη με διάμετρο 20 mm.

Εγγραφείτε στην ομάδα μας Vkontakte -, και το Facebook -.

Επιδιόρθωση του υγραντήρα αέρα και βασικές δυσλειτουργίες

Ο υγραντήρας σας πιθανότατα εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας στη διατήρηση μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες ή πλήρης διακοπή της συσκευής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις. Ωστόσο, πολλά προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους.

Μάθαμε τι είδους δυσλειτουργίες είναι χαρακτηριστικές για την τεχνολογία του κλίματος, ποιος είναι ο λόγος αυτών των αποτυχιών και πώς μπορείτε να επισκευάσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας.

Αλλά πρώτα θα θυμηθούμε πώς κατασκευάζεται η συσκευή και πώς διαφέρουν τα διαφορετικά σχέδια.

Τύποι υγραντήρων αέρα και η αρχή της λειτουργίας

Ανάλογα με τη μέθοδο απόκτησης ατμού, οι υγραντήρες χωρίζονται σε:

 1. Ατμός.
 2. Παραδοσιακό (κλασικό ή κρύο ατμό).
 3. Υπερηχογράφημα.

Στη μονάδα ατμού πραγματοποιείται θερμή εξάτμιση.

Το νερό θερμαίνεται από ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο και η θερμαινόμενη ομίχλη ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ψυγείου.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει θέρμανση.

Στις συμβατικές συσκευές, αναρροφάται αέρας από το δωμάτιο και η δύναμη που παράγεται από τον ανεμιστήρα περνά μέσα από το υγρό φίλτρο. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας είναι κορεσμένος με μόρια νερού και καθαρίζεται από ακαθαρσίες.

Ο υπερηχογράφος συμβάλλει στη διάσπαση μεγάλων σωματιδίων υγρασίας σε μικρότερα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια των ταλαντώσεων που δημιουργούνται από τη μεμβράνη. Η προκύπτουσα ομίχλη εισέρχεται επίσης στο δωμάτιο, που εκτοξεύεται από το ψυγείο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ατμοσυστήματος ατμού

Το σώμα των υγραντήρων ατμού μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα, αλλά τα βασικά στοιχεία είναι τα ίδια. Στο πάνω μέρος της δεξαμενής με νερό (μπορεί να είναι στο πλάι). Κάτω από αυτό είναι ένα πλαστικό διαμέρισμα με ηλεκτρονικά:

 1. Ένα ψυγείο που αναρροφά αέρα μέσω της σχάρας του πυθμένα.
 2. Στρογγυλό επίπεδο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο (θερμαντήρας).
 3. Μονάδα ελέγχου.
 4. Η γεννήτρια.

Πριν αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, συνιστάται να μελετήσετε όλες τις επιλογές των συσκευών. Υγραντήρας - το οποίο είναι καλύτερο, θα το πούμε στο άρθρο.

Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο να επιλέξει στο νηπιαγωγείο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας.

Δεν είστε έτοιμοι να περάσετε σε έναν ηλεκτρικό υγραντήρα; Εξετάστε την επιλογή ενός υγραντήρα της μπαταρίας - είναι φθηνή και αποτελεσματική. Κάτω από τη σύνδεση http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/uvlazhnitel-vozduxa-na-batareyu.html θα βρείτε μια επισκόπηση των μοντέλων αυτού του τύπου οργάνου.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Στην περίπτωση της συσκευής είναι:

 • ηλεκτρονικό μέρος.
 • πίνακας ισχύος?
 • ενισχυτή;
 • πομπό σε κεραμική βάση (παρόμοια με συμβατικό ηχείο, λειτουργεί μόνο στην περιοχή των υπερήχων).
 • ανεμιστήρα.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Κοινά προβλήματα στην εργασία

Οι υγραντήρες είναι αρκετά απλή και αξιόπιστη τεχνική. Οι περισσότερες φορές αποτυγχάνουν όταν:

 • χτυπώντας το κύτος.
 • αναλυτική προσπάθεια καθαρισμού ή συντήρησης.
 • πηδά στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Φτάνοντας στο σώμα της υγρασίας - ένα αρκετά κοινό φαινόμενο. Αυτό μπορεί να συμβεί από τη βαθμιαία διείσδυση των μικροσωματιδίων του ατμού, και όταν η συσκευή χρησιμοποιείται κατά λάθος. Ορισμένα μοντέλα έχουν μια οπή για την έξοδο ατμού στο πάνω μέρος της δεξαμενής και το άνοιγμα πλήρωσης βρίσκεται κάτω από τη δεξαμενή.

Για να το φτάσετε δεν είναι πάντα βολικό, μερικές φορές απαιτείται η κατάργηση της χωρητικότητας. Ως εκ τούτου, κάποιος κατά λάθος αποφασίζει να ρίχνει νερό μέσω του διαχωριστή ατμού. Ως αποτέλεσμα, το νερό μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα, για παράδειγμα, μέσω της οπής από την οποία διοχετεύεται η ροή από τον ανεμιστήρα.

Η συσκευή σε αποσυναρμολογημένη μορφή

Είναι δυνατόν να αγωνιστούμε για την επισκευή ενός υγραντήρα εάν υπάρχουν βασικές γνώσεις ηλεκτρολόγων, δοκιμαστών ή πολυμέτρων, καθώς και δεξιότητες συγκόλλησης.

Εξετάστε τους κύριους τύπους δυσλειτουργιών στην τεχνολογία του κλίματος και πώς να τις εξαλείψετε.

Δεν υπάρχει ατμός

Ο λόγος για την απουσία ατμού μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών της πλακέτας.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη στη μεμβράνη (για υπερήχους).

Συχνά, η συσκευή ανάβει και ακόμη και ο ατμός μπορεί να παραμείνει για λίγο και να σταματήσει μετά από ένα έως δύο λεπτά.

Το νερό δεν καταναλώνεται

Σχετικά με την κανονική λειτουργία της μεμβράνης σε συσκευές υπερήχων λέει το γαργάλισμα του νερού.

Αν δεν υπάρχει ή είναι πολύ αδύναμη, ο εκπομπός πιθανόν να αντικατασταθεί. Οι καταστροφές συμβαίνουν για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, αν υπήρχε ένα πρόβλημα με τον αισθητήρα επίπεδο, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει (αισθητήρα στάθμης μπορούσε να σπάσει, ή εσκεμμένα έχουν κλείσει, και στη συνέχεια ξέχασε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή κατά το χρόνο).

Μια μούχλα μυρωδιά

Εάν εμφανιστεί μούχλα μυρωδιού, απολυμαίνεται. Η διαδικασία είναι διαφορετική από την απλή αντικατάσταση του νερού στη δεξαμενή. Η οσμή προκαλεί αποικίες βακτηρίων για τα οποία είναι κατάλληλο ένα υγρό περιβάλλον. Επιπλέον, το νερό μπορεί να ανθίσει, μερικές φορές φιλοξενεί μύκητες. Συχνά ο τόπος συσσώρευσης οργανισμών γίνεται φίλτρα.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής

Εάν εμφανιστεί ένα σπρέι αλατιού στις λεπτομέρειες και στους τοίχους, δεν μπορείτε να το βουρτσίζετε. Η κλίμακα επηρεάζει δυσμενώς την τεχνική, μειώνει την απόδοσή της και μειώνει τον πόρο του προϊόντος.

Επιδιορθώστε με τα χέρια σας

Αποσυναρμολόγηση

Πρώτα απ 'όλα, η συσκευή είναι αποσυναρμολογημένη έτσι ώστε να μπορείτε να κοιτάξετε μέσα και να μάθετε ακριβώς την αιτία της βλάβης. Η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, η δεξαμενή αφαιρείται (είναι προτιμότερο να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι, όπου τοποθετείται το δοχείο υγρού). Με ένα στεγνό πανί, σκουπίστε τα υπολείμματα υγρασίας στο τηγάνι.

Στρέφοντας το υπόλοιπο τμήμα του σώματος, μπορείτε να βρείτε από 3 έως 5 μπουλόνια, τα οποία πρέπει να ξεβιδωθούν και να αφαιρέσετε προσεκτικά το κάτω κάλυμμα.

Αποσυναρμολόγηση του Boneco υγραντήρα

Διαγνωστικά

Πιθανές αιτίες θραύσης πρέπει να αποκλείονται, καθώς εκτελούνται απλές δοκιμές με αποσυναρμολογημένη συσκευή:

 1. Συνδέστε το βύσμα και ελέγξτε αν ο ανεμιστήρας (ή ο ψυγείο) λειτουργεί.
 2. Μετά από 1 - 2 λεπτά λειτουργίας (και σβήνοντας από την πρίζα), ελέγξτε την αίσθηση της θερμοκρασίας του ψυγείου του τρανζίστορ - ένα ψυχρό ψυγείο δηλώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη γεννήτρια.
 3. Η απουσία σημείων ζωής και ήχων από τη μεμβράνη υποδεικνύει ότι το ψυγείο έχει σπάσει. Πρέπει να αντικατασταθεί.
 4. Όλες οι επαφές του πίνακα πρέπει να καλούνται.

Καθαρισμός

Τα μοντέλα και τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν, και συνεπώς και οι διαδικασίες καθαρισμού.

Κλίμακα μπορεί να εμφανιστεί στα εσωτερικά μέρη των συσκευών ατμού. Οι ίδιες μέθοδοι που βοηθούν να απαλλαγούμε από αυτό σε τσαγιέρες ισχύουν επίσης για ενυδατικές κρέμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε νερό με κιτρικό οξύ.

Η αντικατάσταση των φίλτρων αποτελεί βασικό στάδιο των εργασιών υγιεινής με έναν υγραντήρα.

Το δοχείο πλένεται με τρεχούμενο νερό και σκουπίζεται από μέσα με ένα μαλακό πανί ή με μια μαλακή βούρτσα.

Μη χρησιμοποιείτε υγρά πλύσης, καθαριστικά τουαλέτας και άλλα επιθετικά χημικά κατά τον καθαρισμό. Τόσο τα στοιχεία της συσκευής όσο και οι άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν, αφού τα απομακρυσμένα μικροσκοπικά στοιχεία της ύλης που έχουν εγκατασταθεί στους τοίχους μπορούν να φτάσουν στον αέρα την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει η τεχνολογία.

Η απολύμανση δεν είναι μόνο ένας καθαρισμός, αλλά ήδη η απομάκρυνση των μικροοργανισμών που συσσωρεύονται σε ένα δοχείο. Για απολύμανση εφαρμόστε:

 • Χλωριούχο λευκαντικό.
 • οξικό οξύ.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Λευκαντικό αραιωμένο με συνταγή νερού. Το οξικό οξύ ρυθμίζεται σε συγκέντρωση 10 έως 20%. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν αραιώνεται.

Ρίξτε αυτό το μείγμα στον υγραντήρα και κρατήστε για αρκετές ώρες.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλύνετε προσεκτικά τη συσκευή μετά τη διαδικασία, διαφορετικά, η επακόλουθη χρήση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία.

Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Επισκευή στο ηλεκτρονικό μέρος

Ακόμα και μια οπτική επιθεώρηση του σκάφους μπορεί να το πει πολλά γι 'αυτό. "Υγιή", είναι ομοιόμορφα χρωματισμένο. Δεν έχει κηλίδες και ραβδώσεις.

Όλες οι επαφές αποσυνδέονται, χτυπάει, δεν εκτοξεύονται μεμονωμένα στοιχεία. Οι αντιστάτες δεν πρέπει να καίγονται (εάν καούν, γίνεται σκοτεινό).

Ελέγξτε αν υπάρχει βλάβη στις λωρίδες του πίνακα.

Ένα βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της συσκευής απενεργοποιεί τις ασφάλειες που πρέπει να επισκευαστούν.

Ο εισερχόμενος υδρατμός οδηγεί σε οξείδωση των επαφών.

Προσεκτικά απομακρύνεται η κάρτα από την υποδοχή (αυτή είναι συνήθως θέμα πολλών βιδών). Η επιφάνεια καθαρίζεται με μια μικρή μαλακή βούρτσα με αλκοόλ.

Υπερηχητική μεμβράνη

Με την αγορά μιας νέας μεμβράνης, δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθεί μια αποτυχημένη. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης. Ο κεραμικός δακτύλιος αφαιρείται μαζί με ένα τμήμα της σανίδας. Ένα μικρό στρογγυλό διάφραγμα συνδέεται με το καλώδιο με δύο καλώδια, τα οποία εξατμίζονται προσεκτικά. Οι αρθρώσεις αποσυντίθενται. Μετά από αυτό, τα καλώδια του νέου στοιχείου είναι συγκολλημένα (μην ξεχνάτε να θυμάστε το σύρμα σε ποιο χρώμα βρίσκεται).

Αφού τοποθετήσετε το μέρος στη σωστή θέση, τα πάντα συναρμολογούνται με την αντίστροφη σειρά.

Ασφάλεια

Τέλος, μερικές συμβουλές που θα προστατεύσουν τον εξοπλισμό από τη θραύση και εσείς από τα προβλήματα:

 1. Ρίξτε νερό μόνο στην οπή που συνιστά ο κατασκευαστής.
 2. Μην ακουμπάτε πάνω από το ακροφύσιο του ατμού για να κάνετε εισπνοές, όπως γίνεται πάνω από το δοχείο με αφέψημα βοτάνων.
 3. Είναι καλύτερα να δουλεύετε με ξύδι στον ανοιχτό αέρα, για να αποφύγετε το κάψιμο της βλεννογόνου αναπνευστικής οδού.
 4. Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν.
 5. Μην αγγίζετε τα εσωτερικά μέρη με τα χέρια σας κατά την επιθεώρηση των δομικών στοιχείων έως ότου αποσυνδεθεί το δίκτυο.
 6. Απορρίψτε τα κατεστραμμένα μέρη με τον τρόπο που συνιστά ο κατασκευαστής και τους κανόνες ασφαλείας.
 7. Μην καλύπτετε τη συσκευή με τίποτα από ψηλά, τοποθετήστε την έτσι ώστε να μην εμποδίζει την πρόσβαση του οξυγόνου στο κάτω μέρος όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα.
 8. Μην αγγίζετε το ντουλάπι με βρεγμένα χέρια.

Συμπέρασμα

Επισκευή του υγραντήρα είναι δυνατή με τα χέρια τους. Είναι πιο δύσκολο να βρεθεί η πραγματική αιτία της κατανομής. Χωρίς ειδικά μέσα, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αλλά συχνά, η αρμόδια λειτουργία, η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων και ο καθαρισμός, θα βοηθήσουν στην αποφυγή σοβαρών επισκευών.

Εάν το διαμέρισμα γρήγορα σχηματίζει σκόνη, και τα νοικοκυριά αισθάνονται ξηρά στη μύτη, τότε το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό αέρα. Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το σπίτι - τα βασικά κριτήρια θα εξεταστούν λεπτομερώς.

Το σπίτι έχει υψηλή υγρασία; Μια επισκόπηση των μεθόδων για τον έλεγχο της υγρασίας μπορεί να βρεθεί σε αυτό το υλικό.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα

Ο ξηρός αέρας στα σπίτια είναι μια απόλυτη ταλαιπωρία και μία από τις αιτίες της κακής υγείας. Αλλά δεν πρέπει να βιαστείτε για να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό, αν υπάρχει χρόνος και πόροι για να κάνετε τον απλούστερο υγραντήρα τον εαυτό σας, και ως μια πολύ αποτελεσματική συμπαγής συσκευή.

Διαφορά από τη γεννήτρια ατμού

Οι οικιακοί υγραντήρες είναι δύο τύπων. Ορισμένες εργασίες αυξάνουν την περιοχή εξάτμισης, ενώ άλλες θερμαίνουν το υγρό στον ατμό. Και στις δύο περιπτώσεις, η εξάτμιση του νερού συμβαίνει φυσιολογικά, οι γεννήτριες ατμού δεν θα συζητηθούν σήμερα.

Οι περισσότερες σύγχρονες οικιακές συσκευές χρησιμοποιούν ένα πιεζο-εκπομπό - μια πλάκα που δονείται σε μία υπερηχητική συχνότητα. Η αρχή της εξάτμισης εδώ είναι: το νερό διασπάται σε πολύ μικρά σωματίδια, μια λεπτή διασπορά, που δεν μπορεί να "κολλήσει" πίσω και να συνεχίσει να υπάρχει με τη μορφή υδρατμών. Το πλεονέκτημα των διασκορπισμένων υγραντήρων σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και σχεδόν πλήρης απουσία κλίμακας στη συσκευή, που επηρεάζει την αντοχή του.

Οικιακός υγραντήρας υπερήχων

Τμήματα σώματος

Ως θήκη για τον υγραντήρα συνιστούμε τη λήψη ενός σφραγισμένου δοχείου για φαγητό. Το ύψος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 mm, και το πλάτος - περίπου 300 mm.

Η δεξαμενή νερού είναι ένα συνηθισμένο δοχείο τριών λίτρων. Εξατμίστε εντελώς θα είναι για 6-8 ώρες, εάν χρειάζεστε περισσότερα, χρησιμοποιήστε φιάλες των πέντε λίτρων ή μπουκάλια για πόσιμο νερό.

Υπάρχουν δυο πιθανά είδη σύνδεσης του δοχείου με το περίβλημα. Στην περίπτωσή μας, θα βάλουμε το βάζο ανάποδα σε μια στρογγυλή ξύλινη ροδέλα. Φυσικά, η διάρκεια ζωής μιας τέτοιας λεπτομέρειας δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει να κάνει κάτι καινούργιο. Επιπλέον, η βάση μπορεί να ληφθεί "ανθεκτικό στην υγρασία" δέντρο, για παράδειγμα, λάρινο ή φιστίκι. Αρχικά, τρυπάμε μια κορώνα 100 mm με μια ξύλινη ροδέλα από μια σανίδα πάχους 50 mm. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια διαθέσιμη οπή στο κέντρο της στεφάνης για 75 ή 80 mm, κάντε μια δακτυλιοειδή αυλάκωση με βάθος περίπου 15 mm και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κεντρικό τμήμα της κορόνας κατά 60 ή 50 mm.

Με ένα κούμπωμα επεκτείνουμε το δείγμα από το στέμμα σε 9-10 mm, κατόπιν περνάμε μέσα σε ένα λεπτό καλέμι, δίνοντας το σωστό προφίλ. Ως αποτέλεσμα, το πλυντήριο πρέπει να τοποθετείται επαρκώς στο βάζο, όπως ένα καπάκι. Στην επάνω πλευρά της ροδέλας κόβουμε εγκάρσια το πριόνι σε βάθος περίπου 15 mm, έτσι ώστε να σχηματίζονται μικρές τρύπες για να αναρροφήσουν τον αέρα και να στραγγίσουν το νερό. Ως αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός πρέπει να λειτουργεί ως δοχείο για νεαρά πτηνά.

Ως δεύτερη επιλογή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική δεξαμενή: μια μικρή δεξαμενή ή δοχείο, συνδεδεμένη στον εξατμιστή με δύο λεπτούς σωλήνες σιλικόνης. Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι ο σωλήνας τροφοδοσίας αναδύεται στον πυθμένα του δοχείου. Η στάθμη της απόληξης του δεύτερου σωλήνα προσδιορίζει ακριβώς το ύψος της στρώσης νερού.

Υπερήχων Εξατμιστής

Αυτό, στην πραγματικότητα, το μόνο ακριβό στοιχείο αυτών που πρέπει να αγοράσουν. Αλλά μην βιαστείτε να αγοράσετε αξεσουάρ για υπάρχοντα μοντέλα υγραντήρων αέρα, είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο ακριβό.

Από 300 έως 500 ρούβλια είναι ένα κανονικό πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Αγοράστε αυτό μπορεί να είναι σε απευθείας σύνδεση δημοπρασίες, ή απευθείας από την Κίνα. Μην κάνετε την λανθασμένη επιλογή: το "γυμνό" piezoelement δεν λειτουργεί, χρειάζεστε μια συσκευή σε μια αδιάβροχη θήκη με ένα ζεύγος εξερχόμενων συρμάτων και ένα βύσμα στο τέλος. Η διαφορά είναι ότι ένας τέτοιος υγραντήρας έχει όλες τις απαραίτητες σωληνώσεις για να παράγει την επιθυμητή συχνότητα και μπορεί να τοποθετηθεί κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε δοχείο με νερό χωρίς πρόσθετη στεγανοποίηση.

Ο εξατμιστής πρέπει να στερεωθεί στον πυθμένα του δοχείου σε ένα αυθαίρετο μέρος, αλλά όχι κοντά στους τοίχους, αφήνοντας ένα ελεύθερο μέρος για την εγκατάσταση ενός δοχείου με νερό. Εάν το περίβλημα του εξατμιστή δεν είναι αδιάβροχο ή όταν η πλάκα δεν βυθίζεται αρκετά βαθιά, η συσκευή μπορεί να στερεωθεί από το εξωτερικό του πυθμένα του δοχείου. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια καθαρή τρύπα κάτω από την πλευρά της πλάκας και να σφραγιστεί η διασταύρωση με μια σιλικονούχο υγιεινής. Για σταθερότητα, το δοχείο θα πρέπει να εφοδιάζεται με πόδια ή βάση.

Προστασία κατά της ξηρής λειτουργίας

Ο πομπός πρέπει πάντα να είναι βυθισμένος, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χωρίς νερό, αντηχεί, θερμαίνεται και σπάει σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η προστασία από την ξηρή λειτουργία μπορεί να γίνει με έναν απλό αισθητήρα στάθμης υγρού πλύσης για τα εγχώρια αυτοκίνητα. Είναι επιθυμητό να αγοράσετε αισθητήρες μικρού φλοτέρ με ένα διακόπτη καλαμιού σε ένα μικρό σωλήνα, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο υγραντήρας να σβήσει πριν τελειώσει το νερό στην τράπεζα.

Τοποθετήστε τον αισθητήρα στο κάτω μέρος του δοχείου έτσι ώστε, μετά την τοποθέτηση του δοχείου, να είναι μέσα. Εάν η δεξαμενή είναι ξεχωριστή, ο αισθητήρας είναι εγκατεστημένος σε αυτό. Ο κανονικός τρόπος λειτουργίας του αισθητήρα είναι μια ανοικτή επαφή, ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν αρκετά κυκλώματα μεταγωγής. Για να αναστρέψετε το σήμα, χρησιμοποιήστε ένα ενδιάμεσο ρελέ ή κλειδί ημιαγωγού. Εάν ο αισθητήρας επαφής διαθέτει ένα τυπικό σχέδιο λειτουργίας, τότε μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο κύκλωμα διακοπής ρεύματος ενός ψυγείου χαμηλής ισχύος.

Ισχύς και αυτοματισμός

Οι περισσότεροι πιεζοηλεκτρικοί αισθητήρες σχεδιάζονται για να τροφοδοτούν χαμηλή τάση 12 ή 24 VDC. Υπάρχουν πολλές επιλογές, από το να τροφοδοτήσετε τον αυτόνομο υγραντήρα. Συνιστούμε μόνο για λόγους ασφαλείας να τοποθετήσετε το τροφοδοτικό και τον αυτοματισμό σε ξεχωριστό περίβλημα.

Η απλούστερη και πιο οικουμενική επιλογή είναι η τροφοδοσία του υπολογιστή. Έχουν ένα κοινό σύστημα προσδιορισμού:

 • κίτρινα σύρματα +12 V;
 • μαύρο σύρμα - κοινό μείον?
 • Το σκούρο μπλε σύρμα είναι 12 V σε αντίστροφη πολικότητα (έως 0,5A).

Έτσι, η σύνδεση με 12 V γίνεται με μαύρο και κίτρινο καλώδιο, και με 24 V - κίτρινο και μπλε.

Δεδομένου ότι η τροφοδοσία του ψυγείου δεν απαιτεί ιδανική σταθεροποιημένη τάση, είναι δυνατή η χρήση μικρών μετασχηματιστών από παλιά ραδιόφωνα και άλλες οικιακές συσκευές με γέφυρα δίοδος και χωρίς γεννήτρια συχνότητας. Είναι επίσης δυνατό να βυθιστεί ο ίδιος ο μετασχηματιστής σε ένα μικρό (έως 30 mm) πυρήνα φερρίτη, καθώς η ισχύς του πιεζοηλεκτρικού θερμαντήρα είναι ελάχιστη.

Για να αυτοματοποιηθεί η λειτουργία του εξατμιστή για διακοπή όταν επιτευχθεί κάποια στάθμη υγρασίας, απαιτείται ένα μικρό κύκλωμα να συναρμολογηθεί σε μια κρεμαστή εγκατάσταση. Το πρώτο μέρος είναι ένας αισθητήρας DHT11 με ψηφιακό σήμα εξόδου. Το δεύτερο στοιχείο είναι το Arduino mini ως ψηφιακός ελεγκτής. Η εκτελεστική συσκευή του κυκλώματος είναι ένα κλειδί θυρίστορ ή ένα μικρο ρελέ με ρεύμα έως 0,3 Α, και ως ρυθμιστής μια μεταβλητή αντίσταση 10-15 kOhm.

1. Συνδέσεις τροφοδοσίας. 2. Τρανζίστορ κλειδιά. 3. Πίνακας ελεγκτών Arduino. 4. Αισθητήρας υγρασίας

Ένα σκίτσο (αλγόριθμος, μικροπρογραμματισμός) για μια τέτοια συναρμολόγηση είναι πολύ απλό. Δηλώνουμε δύο παγκόσμιες μεταβλητές int και γράφουμε σε αυτές τις τιμές στον Πείρο του αισθητήρα και στο ποτενσιόμετρο. Για να συγκριθούν οι τιμές, χρησιμοποιείται μόνο μια κατασκευή if-else σε ένα άπειρο βρόχο, η δευτερεύουσα συνθήκη του οποίου είναι μια εξαίρεση που απενεργοποιεί το ρελέ πιεζοηλεκτρικού ρεύματος εάν η τιμή της μεταβλητής υγρασίας υπερβεί την τιμή ρύθμισης. Για να βαθμονομήσετε τις τιμές, χρησιμοποιήστε την οθόνη θύρας της συνδεδεμένης πλακέτας.

Τελική συναρμολόγηση της συσκευής

Τέλος, θα συναρμολογήσουμε τη συσκευή. Η ροδέλα κάτω από το δοχείο προσελκύεται από τον πυθμένα του δοχείου με βίδες, που έχουν προηγουμένως λιπανθεί με ένα σφραγιστικό. Βάζουμε ένα κενό βάζο στη θέση του, μετράμε τις παύλες από τις πλευρές και μεταφέρουμε τις διαστάσεις στο καπάκι του δοχείου. Κόψτε την τρύπα στο σημάδι και βάλτε στην άκρη ένα λεπτό σωλήνα από σιλικόνη, κομμένο κατά μήκος.

Εσοχή 20-30 mm από την εγκοπή κάνει το δεύτερο οπή 50 mm σε διάμετρο και που στην ψύκτη υπολογιστή τέσσερις βίδες 60 mm, το οποίο θα κατευθύνει τη ροή του αέρα επάνω, απομάκρυνση ατμού από το δοχείο και τη διευκόλυνση ελαφρά δημιουργία κενού της. Για σύνδεση με τον τροφοδοτικό χρησιμοποιείται το PVA 3x0,75 mm.

Τώρα μένει να γεμίσει το βάζο με νερό στο χείλος, βάλτε τον συγκεντρωμένο υγραντήρα στην κορυφή, γυρίστε τη δομή και τροφοδοτήστε το φαγητό.

Πληροφορίες ραδιογαστριών

Ιστοσελίδα για τη μηχανική και την ηλεκτρονική

Υγραντήρας υπερήχων "Vitek VT-1767BK", συσκευή, επισκευή.

Λέγεται για την επισκευή του τροφοδοτικού, της γεννήτριας υπερήχων, του ανεμιστήρα. Τα σχέδια και οι εξηγήσεις δίνονται.

Υπερηχογράφημα υγραντήρας αέρα "Vitek-VT1767" αρκετά συνηθισμένο στην εποχή μας, η συσκευή και τα ζητήματα της επισκευής της είναι σχετικά.

Εν συντομία για τον ίδιο τον υγραντήρα:

Τεχνικές προδιαγραφές
Τροφοδοσία: 220-240 V

50 Hz
Κατανάλωση ρεύματος: 140 W (λαμβανομένης υπόψη της χωρητικότητας του θερμοσίφωνα)

Χωρητικότητα δοχείου νερού: 5 l
Κατανάλωση νερού: 300 ml / h
Περιοχή υγρασίας: έως 50 μ

Η συσκευή και η θέση των κύριων μονάδων και μονάδων:

Πάνω από αυτό είναι μια δεξαμενή με νερό, ένα φίλτρο νερού και ένα πλωτήρα με έναν μαγνήτη που παρέχει έναν αισθητήρα νερού.

Παραλήφθηκε για επισκευή Υγραντήρας υπερήχων «Vitek VT-1767BK» διαγνώστηκε.

 1. Τροφοδοσία KV-3150. Πρέπει να παράγει τάση + 35V (ρεύμα έως 1,5Α) και + 12V (ρεύμα μέχρι 1Α). Το νέο κοστίζει περίπου 20 δολάρια.

Συλλέχθηκε στις μικροεπεξεργαστή SG6848 και ένα τρανζίστορ FET 4NK60ZF. Το κύριο μέρος του κυκλώματος αντλείται από τον πίνακα και παρουσιάζεται παρακάτω.

Κατά την επισκευή αντικαθίστανται τα παρακάτω εξαρτήματα:

Δίοδος γέφυρα - 4 διόδους 1N4007

Μικροκυκλώματα PWM - SG6848

Τρανζίστορ επιδράσεων πεδίου - STP4NK60ZF

Αντίσταση R2 - 2W 0,5 Ohm

Αντιστάσεις R13, R9, R14 SMD (ή 0.125W) - 47 Ohm, 470 Ohm, 10 kΩ

Ασφάλεια 2Α 250V

Το κόστος όλων των ανταλλακτικών εξαρτημάτων είναι περίπου $ 2, δηλ. 10 φορές φθηνότερα από την αγορά νέου τροφοδοτικού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επισκευή αυτής της μονάδας ισχύος, ανατρέξτε εδώ.

 1. Ο δεύτερος ελαττωματικός κόμβος ήταν η έγχυση ανεμιστήρας «Hongfei HB-7530L12»:

Υπάρχει ένα σπάσιμο στις περιελίξεις και μια σανίδα ελέγχου είναι διαβρωμένη. Νέα έξοδα από $ 5 έως $ 15. Οι περιελίξεις και η πλακέτα ελέγχου εγκαθίστανται από τον παλαιό τύπο μηχάνημα ψύξης που δεν χρειάζεται και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του οποίου παρουσιάζονται παρακάτω:

Λεπτομέρειες για την αντικατάσταση περιελίξεων με μαγνητικό κύκλωμα και πίνακα ελέγχου της έγχυσης Ανεμιστήρας «Hongfei HB-7530L12» δείτε εδώ.

 1. Ο τρίτος ελαττωματικός κόμβος στον υγραντήρα Vitek VT-1767BK ήταν μια γεννήτρια υπερήχων.

Το τρανζίστορ BU406 είναι διατρυπημένο σε αυτό. Το τρανζίστορ αποσύρεται, ελέγχονται τα υπόλοιπα μέρη, καθαρίζεται και επιθεωρείται το υπερηχητικό ψυγείο AW1209, δεν υπάρχουν ζημιές.

Το κύκλωμα της γεννήτριας είναι σχεδιασμένο:

Εγκαθίσταται ένα νέο τρανζίστορ. Η γεννήτρια έχει κερδίσει. Κατά τον έλεγχο της λειτουργίας της γεννήτριας, είναι απαραίτητο να μπλοκάρει τον αισθητήρα νερού, διαφορετικά η κάρτα ελέγχου, κλείνοντας την αριστερή επαφή της επαγωγής L3 στην θήκη, ασφαλίζει το τρανζίστορ. Αντί να εγκαταστήσετε έναν μαγνήτη στον αισθητήρα νερού, δεν χρειάζεται να συνδέσετε την πλακέτα κυκλώματος ελέγχου υγραντήρα. Κρατήστε τη γεννήτρια να είναι ενεργοποιημένη. Χωρίς νερό, ο piezoceramic πομπός και το τρανζίστορ θα υπερθερμανθούν. Ενεργοποιήθηκε για λίγο και ο παλμογράφος παρακολούθησε τις ταλαντώσεις απευθείας στις επαφές του πιεζο-ψυγείου.

Μετά τον έλεγχο της λειτουργικότητας, η σανίδα είναι εγκατεστημένη στη θέση της. Αποδείχθηκε ότι όταν το νερό χτυπά το πιεζο-ψυγείο, η γενιά αποτυγχάνει. Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί η δημιουργία μιας αντιστάσεως συντονισμού στο κύκλωμα γεννήτριας. Υποψίες για τον πομπό. Η γεννήτρια συναρμολογείται σύμφωνα με το χωρητικό κύκλωμα τριών σημείων. Λειτουργεί με τη συχνότητα συντονισμού του πιεζο-ψυγείου, είναι λίγο περισσότερο από 1 MHz. Τα κυριότερα στοιχεία από τα οποία εξαρτάται η γεννήτρια είναι ο πιεζο-εκπομπός και το τρανζίστορ. Πριν από την αντικατάσταση του piezo-radiator, αποφάσισα να δοκιμάσω την εγκατάσταση άλλων τρανζίστορ. Κατά την εγκατάσταση του τρανζίστορ KT805BM, το κύκλωμα λειτούργησε σταθερά, τόσο με νερό όσο και χωρίς νερό (αντίθετα από το BU406).

Η αντιστάθμιση τάσης VR1 προκαταλαμβάνει το τρανζίστορ. Όταν η ένταση της εξάτμισης αλλάζει, είναι ίση με:

(έγιναν μετρήσεις επί της μέσης απόδοσης του μηχανισμού κοπής VR1 σε σχέση με το κοινό σύρμα του κυκλώματος γεννήτριας)

χαμηλή ένταση +2.06 V

μέση ένταση + 2,43 V

μέγιστη ένταση + 2,88 V

Το πλάτος του ημιτονοειδούς στο ίδιο το piezo-radiator αλλάζει σαφώς.

Η θερμοκρασία λειτουργίας του τρανζίστορ δεν υπερβαίνει τους 45 ° C. Η παρατηρούμενη "βρασμού" του νερού είναι αρκετά έντονη:

Η επαλήθευση της ικανότητας λειτουργίας της συσκευής στο σύνολό της έδωσε θετικά αποτελέσματα. Έχουναεροστεγής υγραντήρας "Vitek VT-1767BK" είναι πλήρως λειτουργική.

Οι οικονομικοί δείκτες επισκευής είναι ενδιαφέροντες.

Αν αυτές οι επισκευές πραγματοποιούνται με αντικατάσταση μπλοκ, τότε:

Τροφοδοσία ρεύματος - $ 20

Γεννήτρια υπερήχων - $ 20

Ο ανεμιστήρας φυσητήρα - κατά μέσο όρο $ 10

Μια νέα ενυδατική κρέμα είναι περίπου $ 90. Λεπτομέρειες, εξαιρουμένου του κόστους εργασίας, πάνω από το ήμισυ του κόστους ενός νέου προϊόντος. Με άλλα λόγια, η επισκευή του μπλοκ είναι οικονομικά άβολη.

Το κόστος των αγορασθέντων μερών σύμφωνα με τη μέθοδο που περιγράφεται στο άρθρο είναι περίπου 3 δολάρια. Το συμπέρασμα είναι προφανές.