Ο απορροφητήρας κουζίνας δεν λειτουργεί: επιδιόρθωση δυσλειτουργιών με τα χέρια του

Σήμερα, η κουκούλα κουζίνας είναι μια πολύ δημοφιλής οικιακή συσκευή. Για πολλούς, η ανάγκη για κουκούλες στην κουζίνα είναι απολύτως προφανής. Μετά από όλα, όταν το μαγείρεμα των τροφίμων στον αέρα πετάει μια μεγάλη ποσότητα λίπους, καπνού και τα μικρότερα σωματίδια τροφίμων, τα οποία όχι μόνο μολύνουν το δωμάτιο αλλά και βλάπτουν την υγεία. Κατά κανόνα, κατά τη διάρκεια της επισκευής εγκαθίσταται ένας καθαριστής αέρα με τη μορφή κουκούλας στην κουζίνα. Δυστυχώς, ακόμα και αν λειτουργεί όσο το δυνατόν προσεκτικά, αναπόφευκτα αποτυγχάνει με την πάροδο του χρόνου. Και τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να λύσει το πρόβλημα με έναν από τους δύο τρόπους: γυρίζει το κέντρο εξυπηρέτησης, το οποίο επισκευάζει τις κουκούλες της κουζίνας ή εκτελεί τα πάντα με το χέρι.

Πώς είναι τοποθετημένο το καπό;

Το σχέδιο της τυπικής κουκούλας είναι πολύ απλός - είναι ο πιο συνηθισμένος ανεμιστήρας καυσαερίων, ο οποίος είναι εγκατεστημένος ακριβώς πάνω από την πλάκα και έχει ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτή η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με πρόσθετα φίλτρα για την καθυστέρηση των επιβλαβών αναθυμιάσεων από την κουζίνα κατά το μαγείρεμα. Οι κουκούλες είναι τύπου φιλτραρίσματος και εκροής.

 • Φιλτράρισμα, είναι άνθρακας, κουκούλες οικιακής χρήσης - αυτή είναι η απλούστερη συσκευή, οπότε το κόστος της είναι πολύ φθηνότερο. Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας και την επισκευή είναι πάντοτε δυνατή με τα χέρια σας. Λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της ανακύκλωσης, δηλ. Ο βρώμικος αέρας μετά τον καθαρισμό στην κουκούλα απορρίπτεται ξανά στο δωμάτιο. Το στοιχείο καθαρισμού είναι φίλτρα άνθρακα.
 • Αποκλειστικά αποσπάσματα συνδέονται με τους αεραγωγούς εξαερισμού για να απομακρύνουν πλήρως τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα. Μια τέτοια συσκευή είναι πιο τέλεια σε σύγκριση με μια συσκευή φιλτραρίσματος και περιέχει μια παγίδα λίπους. Οι κουκούλες εξόδου απαιτούν καλό σύστημα αερισμού, αλλά μπορείτε επίσης να τις επισκευάσετε με τα χέρια σας. Εάν υπάρχει ένας άξονας εξαερισμού, ο αέρας εκκενώνεται σε αυτό. Εάν δεν υπάρχει κανάλι, τότε κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, οι ειδικοί εγκαθιστούν ένα σωλήνα που πηγαίνει κατευθείαν στο δρόμο.

Τα μοντέρνα μοντέλα λειτουργούν σε 2 λειτουργίες. Τα περισσότερα από αυτά έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα πολλαπλών ταχυτήτων, ο οποίος διαφέρει σε χαμηλή ισχύ, αλλά η ταχύτητά τους μπορεί να ρυθμιστεί. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας με μια αξιοπρεπή παροχή ενέργειας. Μετά από όλα, ως αποτέλεσμα της μόλυνσης των φίλτρων, η αποτελεσματικότητα της κουκούλας μειώνεται αισθητά, μπορεί να αντισταθμιστεί μόνο με την αύξηση της ισχύος.

Επίσης, θα πρέπει να επιθεωρείτε τακτικά τον συλλέκτη λίπους και, καθώς είναι μολυσμένο, να το αλλάξετε έγκαιρα, είναι εύκολο, με τα χέρια σας. Αν αγνοήσετε αυτόν τον κανόνα, το έργο της κουκούλας μπορεί να μειωθεί σε τίποτα. Η μέση συχνότητα αντικατάστασης των συλλεκτών λίπους είναι 3-4 μήνες. Αλλά εάν η έκθεση είναι πολύ εντατική, πρέπει να το κάνετε πιο συχνά. Στο φιλτράρισμα των εκχυλισμάτων, η διάρκεια ζωής των φίλτρων άνθρακα φτάνει το ενάμισι έως τα δύο έτη. Η συσκευή μπορεί να σπάσει για διάφορους λόγους, αντίστοιχα, και η επισκευή της κουκούλας μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Εξετάστε τις βασικές βλάβες και τους αλγόριθμους δράσης.

Το εκχύλισμα δεν τραβά και αφαιρεί άσχημα τις μυρωδιές

Αυτό μπορεί να συμβεί αν η συσκευή δεν λειτουργεί σωστά. Προκειμένου ο απορροφητήρας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις οσμές, πρέπει να το θέσει εκ των προτέρων πριν από το μαγείρεμα και να απενεργοποιήσει τα λεπτά μετά την απενεργοποίηση της εστίας, όχι αμέσως. Παρατηρώντας αυτόν τον απλό κανόνα, θα μπορείτε να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα για πάντα. Πολύ συχνά λόγος για μια τέτοια "βλάβη" - μια καθυστερημένη αλλαγή των φίλτρων. Επίσης, τα φίλτρα άνθρακα δεν μπορούν απλά να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Για να γίνει η επισκευή της κουκούλας, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί το φίλτρο, μετά την αφαίρεσή του, και να αλλάξετε τους κόκκους άνθρακα σε νέους.

Για να αλλάξετε το χέρι με τα χέρια σας, πρέπει να αφαιρέσετε τη σχάρα και να βγάλετε την επιφάνεια προς τα κάτω, μετά από την οποία μπορείτε να αφαιρέσετε το παλιό φίλτρο. Η σχάρα θα πρέπει να καθαριστεί καλά με ένα απορρυπαντικό και μια νέα παγίδα λίπους τοποθετημένη πάνω σε αυτό. Οι διαχωριστές λίπους μίας χρήσης διαφέρουν από τους επαναχρησιμοποιούμενους, διότι έχουν μια επιγραφή, είναι σαφώς ορατοί ακόμη και μέσω του σχάρου. Όταν το φίλτρο έχει λερωθεί ότι είναι καιρός να το αλλάξει, η επιγραφή δεν είναι πλέον ορατή. Τα φίλτρα ινών είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, μετά από πλύσιμο και ξήρανση μπορούν να επιστραφούν στον τόπο και να το κάνετε επανειλημμένα. Κάθε φορά που το κάνετε αυτό, πρέπει να καθαρίσετε σχολαστικά τη σχάρα.

Ο εκτοξευτήρας δεν ενεργοποιείται

 • Ο φωτισμός της κουζίνας δεν λειτουργεί. Εάν δεν υπάρχει φωτισμός και ο ανεμιστήρας λειτουργεί, τότε πιθανότατα ο λαμπτήρας απλά καίγεται. Αλλά αν η αλλαγή του λαμπτήρα δεν λύσει το πρόβλημα, ο διακόπτης φώτων είναι ελαττωματικός.
 • Η κουκούλα δεν ενεργοποιείται καθόλου. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι: για παράδειγμα, η συσκευή αποσυνδέεται από το δίκτυο ή δεν υπάρχει ρεύμα στην πρίζα.
 • Ελαττωματικός διακόπτης εξαγωγής. Μπορείτε να το ελέγξετε με έναν ελεγκτή και, σε περίπτωση βλάβης, να το αντικαταστήσετε.
 • Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον πίνακα. Ίσως ο διακόπτης έχει ενεργοποιηθεί ή οι ασφάλειες έχουν καεί.
 • Το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος είναι ελαττωματικό. Ίσως η ασφάλεια να καεί. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε μόνοι σας.
 • Βλάβη στην εσωτερική καλωδίωση. Η εξέταση θα πρέπει να διεξάγεται με τη χρήση ενός δοκιμαστή, τραβώντας προς τα πάνω χαλαρωμένες επαφές κατά μήκος του δρόμου και πένσες σύσφιξης των άκρων.
 • Ο ηλεκτρικός κινητήρας έσπασε. Για να ξεκινήσετε τις επισκευές σε αυτή την περίπτωση είναι άχρηστη, ο κινητήρας για την κουκούλα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως. Η προσπάθεια επισκευής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οικονομικά ασύμφορη. Αγοράστε μια νέα μηχανή για κουκούλες θα είναι φθηνότερη, πιο αποτελεσματική και πολύ πιο λογική.

Συμπέρασμα

Σε αυτό το άρθρο, αναφέρθηκαν οι κύριες καταστροφές των μοντέρνων κουζινών κουζίνας για το σπίτι. Έχετε ήδη βεβαιωθεί ότι οι περισσότερες από τις περιπτώσεις δυσλειτουργιών είναι απλές και δεν απαιτούν παρέμβαση ειδικών. Για να διορθώσετε μια θραύση μιας κουκούλας κουζίνας από τα χέρια συνήθως μπορεί να απολύτως άπειρο άτομο, ακόμη και αν απαιτείται να αντικατασταθεί ο κινητήρας. Ως εκ τούτου, δεν έχει νόημα να επικοινωνήσετε με ένα κέντρο εξυπηρέτησης και να πληρώσετε αξιοπρεπώς χρήματα για τίποτα. Επιπλέον, οι κουκούλες κουζίνας γνωστών, δοκιμασμένων σημάτων υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας και τακτικές αλλαγές φίλτρου δεν καταρρέουν, εξυπηρετούν για πολλά χρόνια. Μια μικρή προσοχή και φροντίδα για την κουκούλα κουζίνας θα σας κάνει πολύ πιο εύκολο για σας να φροντίσετε την κουζίνα και ολόκληρο το σπίτι, θα κάνει το μικροκλίμα στο σπίτι σας πολύ πιο υγιές.

Ο καυσαερίων στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σωστά

Το έργο του εξαερισμού και των απορροφητών είναι αόρατο, αλλά είναι ένα από τα κύρια συστήματα σε ένα πολυκατοικία και προσφέρει άνετη διαμονή σε ένα διαμέρισμα. Χωρίς σωστή λειτουργία, στις εγκαταστάσεις θα εμφανιστούν δυσάρεστες οσμές από την είσοδο, τουαλέτα και κουζίνα.

Επιπλέον, η έλλειψη αερισμού οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους και την οροφή. Ας δούμε πώς λειτουργεί η κουκούλα της κουζίνας στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα. Και μαθαίνουμε τι να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση.

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του καλύμματος

Εάν τα παράθυρα γίνονται ιδρωμένα και οι οσμές παραμένουν για πολύ καιρό, εμφανίζεται μούχλα ή μύκητας στους τοίχους ή στην οροφή, κατά πάσα πιθανότητα, υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία του εξαερισμού.

Ας δούμε πώς να ελέγξετε αν λειτουργεί η κουκούλα. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα μικρό κομμάτι χαρτιού. Κατάλληλη τουαλέτα, αλλά η συνήθη εφημερίδα είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε, γιατί για τέτοιους σκοπούς εφαρμόστε ένα λεπτό φύλλο.

Ανοίξτε το παράθυρο σε ένα δωμάτιο για 5-8 εκατοστά και στερεώστε το φύλλο στη μάσκα της κουκούλας. Εάν το χαρτί προσέλκυσε, η κουκούλα λειτουργεί. Εάν το χαρτί δεν κολλήσει και πέσει, ο εξαερισμός σταματά να λειτουργεί. Επιπλέον, το χαρτί μπορεί να πετάξει από τη μάσκα.

Αυτό σημαίνει ότι η κουκούλα λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και οι ξένες μυρωδιές μπαίνουν στο διαμέρισμα. Ας μάθουμε γιατί δεν λειτουργεί σωστά ή δεν λειτουργεί καθόλου. Και μαθαίνουμε τι να κάνουμε αν η κουκούλα δεν λειτουργεί στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Γιατί η κουκούλα δεν λειτουργεί

 • Η παρεμπόδιση του αερισμού είναι η πιο προφανής και κοινή αιτία του προβλήματος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξεβιδώσετε τη σχάρα και να αφαιρέσετε τα συντρίμμια που υπάρχουν εκεί. Εάν βρίσκεται στη ζώνη προσέγγισης, μπορείτε να αφαιρέσετε τα απόβλητα μόνοι σας. Ωστόσο, πιο συχνά είναι απόβλητα κατασκευών που βρίσκονται βαθιά στις οπές εξαερισμού. Στη συνέχεια, μόνο ο ειδικός μπορεί να καθαρίσει τον εξαερισμό.
 • Οι γείτονες στο διαμέρισμά σας χρησιμοποιούν εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος δημιουργεί υπερπίεση και επιστροφή. Ως αποτέλεσμα, η κουκούλα σας λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 • Οι γείτονες κατά τη διάρκεια ακατάλληλων ενεργειών κατά την επισκευή ή την εγκατάσταση του εξοπλισμού ενδέχεται να εμποδίσουν τον εξαερισμό.
 • Αρχικά εγκατεστημένο μη σωστά εγκατεστημένο δίκτυο εξαερισμού στο σπίτι.
 • Νέα πλαστικά παράθυρα με υψηλή στεγανότητα εμποδίζουν τη ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο, κάτι που είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ανοίξετε ελαφρά το παράθυρο και να αφήσετε ένα μικρό κενό ή να χρησιμοποιήσετε αερισμό "βόλεϊ", όταν όλα τα παράθυρα ανοίγουν για μικρό χρονικό διάστημα και αέρα στο διαμέρισμα.
 • Η έλλειψη θέρμανσης οδηγεί σε ανεπαρκή ή ανεπαρκή λειτουργία του εξαερισμού, καθώς το τελευταίο λειτουργεί λόγω του ύψους της στήλης αέρα, της διαφοράς πίεσης και θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, η μείωση της θερμοκρασίας στο διαμέρισμα επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία της κουκούλας.

Πού να πάτε αν ο εκσκαφέας δεν λειτουργεί

Πρώτα απ 'όλα, τίθεται το ερώτημα πού να γυρίσει όταν η κουκούλα στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί. Ανεξάρτητα από τον λόγο αυτό, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό που ελέγχει αυτό το κτίριο διαμερισμάτων και είναι υπεύθυνος για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών. Πρόκειται για ZhEK, εταιρεία διαχείρισης ή HOA.

Είναι απαραίτητο να γράψετε μια δήλωση σχετικά με τον ανεπαρκή ή ανεπαρκή αερισμό στο διαμέρισμα. Εδώ περιγράφουν την ουσία του προβλήματος, ζητούν να καταλάβουν, να λύσουν το πρόβλημα και να τιμωρήσουν τον ένοχο.

Μετά την αποδοχή της αίτησης στο διαμέρισμα, εισέρχεται ένας εμπειρογνώμονας, ελέγχει τη λειτουργία του εξαερισμού και συντάσσει μια πράξη με την παρουσία δύο γειτόνων και στο εγγύς μέλλον οι εργαζόμενοι του οργανισμού διαχείρισης ή του HOA θα πρέπει να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Οι υπάλληλοι της κοινοτικής υπηρεσίας μετά την επιθεώρηση πρέπει να εκδίδουν αποφάσεις. Οι παραβάσεις εξαλείφονται εντός 45 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος ψηφίσματος. Εάν το θέμα βρίσκεται σε απορρίμματα, το βοηθητικό πρόγραμμα θα πρέπει να καθαρίζει τις δίοδοι αερισμού.

Εάν ο λόγος για τον ανεπαρκή εξαερισμό είναι οι γείτονες, πρέπει να εξαλείψουν τα λάθη στην εγκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας. Με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας οικιακής εξάτμισης.

Εάν ο διαχειριστικός οργανισμός δεν απαντήσει στην αίτηση, μπορείτε να καταθέσετε παράπονα σε μια ανώτερη αρχή. Γράψτε μια καταγγελία στην κρατική επιθεώρηση στέγασης, στο Rospotrebnadzor ή στην Εισαγγελία. Μπορείτε να στείλετε μια αίτηση σε τρεις φορείς ταυτόχρονα.

Η καταγγελία πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικά στοιχεία. Αυτή είναι μια πράξη για τον έλεγχο της λειτουργίας του εξαερισμού, ένα αντίγραφο της σύμβασης με την εταιρεία διαχείρισης και απευθείας την αίτηση που στείλατε στον οργανισμό. Επομένως, κατά την υποβολή καταγγελίας στην εταιρεία, TSZH ή ZhEK, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ένα αντίγραφο.

Επιπλέον, η καταγγελία συνοδεύεται από την απάντηση και την απόφαση του οργανισμού με την παρουσία αυτών των εγγράφων. Μπορείτε να επισυνάψετε φωτογραφίες και υλικό βίντεο σε μια κουκούλα που δεν λειτουργεί, μούχλα ή μύκητες.

Παρεμπιπτόντως, η συλλογική καταγγελία λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, ως εκ τούτου είναι καλύτερο να γράψουμε τη δήλωση μαζί με τους γείτονες αν το πρόβλημα με τον αερισμό παρατηρείται σε αρκετούς μισθωτές σε κτίριο πολυκατοικιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής παραπόνων σχετικά με το γραφείο στέγασης, τα HOA ή άλλες παρόμοιες οργανώσεις, διαβάστε το άρθρο "Πού να γράψετε μια καταγγελία σχετικά με την εταιρεία διαχείρισης".

Άλλοι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα

Για να εξαγάγετε στο μπάνιο, στην τουαλέτα ή στην κουζίνα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την εργασία, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί παθητικά με την ένταξη. Στην τουαλέτα, κατά κανόνα, η συμπερίληψη συμβαίνει ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτός. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστό διακόπτη για σχεδίαση.

Στην κουζίνα, ο εξαερισμός εγκαθίσταται πάνω από την πλάκα με τη μορφή κουδουνιού. Ένα τέτοιο σύστημα εξαλείφει δυσάρεστες μυρωδιές και καπνό. Επιπλέον, μειώνει τη συσσώρευση λίπους σε τοίχους, έπιπλα, οροφή και άλλες επιφάνειες. Πώς να πλύνετε την κουζίνα του λίπους, διαβάστε εδώ.

Για να διατηρήσετε καθαρό αέρα στο διαμέρισμα, εγκαταστήστε τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε επιπλέον τρύπες στον τοίχο μεταξύ της μπαταρίας και του παραθύρου. Αυτά τα ανοίγματα λειτουργούν με την αρχή των εγκοπών στα παράθυρα και εξασφαλίζουν την τακτική πρόσβαση του καθαρού αέρα από το δρόμο.

Οι βαλβίδες τοποθετούνται υπό γωνία στον τοίχο και καλύπτονται με πλέγμα, μέσα στο κιβώτιο απομόνωσης θορύβου. Ταυτόχρονα, είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο αισθητά από τα ανοίγματα του ελαφρώς ανοιγμένου παραθύρου.

Για την εγκατάσταση βαλβίδων τροφοδοσίας, είναι σημαντικό οι οπές στον τοίχο να αντιστοιχούν στη διάμετρο του αγωγού. Η κατάλληλη διάμετρος θα είναι 6-10 εκατοστά.

Πώς να διορθώσετε ένα μη ενεργό κάλυμμα στο σπίτι;

Ο σωστός εξαερισμός στο σπίτι εγγυάται καθαρό αέρα και υγεία στους κατοίκους. Αλλά τι γίνεται αν η κουκούλα δεν λειτουργεί στο διαμέρισμα; Πού να πάτε;

Ένα καλά λειτουργούμενο σύστημα εξαερισμού οδηγεί τον αέρα, αναζωογονεί και υγραίνει το δωμάτιο, εξαλείφει τις δυσάρεστες μυρωδιές, εμποδίζει την εμφάνιση δηλητηριώδους μούχλας και μύκητας στους τοίχους.

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Σύμφωνα με την αρχή της εργασίας, μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες:

 • Εκείνοι που αντλούν βίαια αέρα από το δρόμο (τεχνητό). Είναι ειδικές συσκευές που αφαιρούν δυσάρεστες οσμές και γεμίζουν το σπίτι με φρέσκο ​​αέρα. Το έργο αυτού του συστήματος εξαερισμού δεν εξαρτάται από τον καιρό έξω από το παράθυρο. Τέτοιες συσκευές βρίσκονται συχνότερα στο μπάνιο, την τουαλέτα και ανάβουν μαζί με το φως. Μια παρόμοια αρχή της εργασίας και στην κουκούλα κουζίνας.
 • Φυσικά συστήματα. Παίρνουν τον αέρα στον ίδιο τον χώρο, χωρίς μηχανικές συσκευές και περιττά έξοδα ενέργειας. Ωστόσο, μια τέτοια κουκούλα δεν είναι κατάλληλη για όλους. Ορισμένες καιρικές συνθήκες (για παράδειγμα, υψηλή υγρασία) την καθιστούν αναποτελεσματική.

Τα περισσότερα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται ανάλογα με τον προορισμό τους:

 • εξάτμιση (απομακρύνετε δυσάρεστες οσμές, μούχλα αέρα από το σπίτι)?
 • Προμήθεια (παροχή καθαρού αέρα από το δωμάτιο, τη λήψη από το δρόμο).

Ο συνδυασμός φυσικών και τεχνητών συστημάτων είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σπίτι. Εάν είναι εντάξει - ο αέρας κυκλοφορεί μέσω του διαμερίσματος, παρέχοντάς του οξυγόνο και το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας. Όταν η κουζίνα δεν λειτουργεί στην κουζίνα, στο μπάνιο, στην τουαλέτα - θα πρέπει να αναζητήσετε τα αίτια της βλάβης και να τα εξαλείψετε (ή να καλέσετε αυτούς που τους εξαλείφουν).

Πώς μπορώ να ελέγξω τη λειτουργία της κουκούλας;

Η εμφάνιση των οσμών σπιτιού από τις γειτονικές διαμερίσματα, τα παράθυρα θολώσει και η εμφάνιση του μούχλα στους τοίχους - όλα αυτά είναι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο εξαερισμός είναι κακό κάνει τη δουλειά του. Έχουν ανακαλύψει όλα ή κάποια από αυτά τα σημάδια - ελέγξτε αν ήταν εκτός δράσης. Δείτε πώς:

 1. Πάρτε ένα λεπτό κομμάτι χαρτιού (για παράδειγμα, χαρτί υγείας ή ρολό χαρτιού).
 2. Λίγο (5-8 cm) ανοίξτε ελαφρά το παράθυρο ή το παράθυρο.
 3. Συνδέστε το φύλλο στο άνοιγμα ή στη σχάρα που καλύπτει.

Αν το άνοιγμα αναρρόφησης προσελκύσει το χαρτί ως μαγνήτη - ο εξαερισμός λειτουργεί κανονικά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αποβολή ή δεν υπάρχει καμία ενέργεια, αυτό σημαίνει ότι η κουκούλα στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ώθηση ενός χαρτιού από τη σχάρα δείχνει ότι το σύστημα αερισμού λειτουργεί αντίθετα: όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές εισέρχονται στο δωμάτιο και παραμένουν σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αιτίες θραύσης

Για να καταλάβετε πώς να εξαλείψετε την κατάρρευση, καταλάβετε γιατί συνέβη. Εδώ είναι οι κύριοι λόγοι για την κατανομή.

 1. Αρχικά ένα λανθασμένα σχεδιασμένο σύστημα ανταλλαγής αέρα. Στο σχέδιο του σπιτιού, στο στάδιο της κατασκευής, οι υποχρεωτικές απαιτήσεις για το σύστημα ανταλλαγής αέρα δεν ελήφθησαν υπόψη. Από αυτό, ο εξαερισμός δεν κάνει καλά τη δουλειά του, δεν τραβάει. Η μόνη διέξοδος εδώ είναι να εγκαταστήσετε μια τεχνητή κουκούλα.
 2. Αποκλεισμός του αγωγού εξαερισμού. Αυτός ο λόγος μπορεί συχνά να εξαλειφθεί μόνος σας. Αρκεί να αφαιρέσετε τη σχάρα και να καθαρίσετε τα χέρια (ή μια ηλεκτρική σκούπα) σκόνης, θραυσμάτων, ακαθαρσιών. Εάν αυτές οι ενέργειες δεν βοηθήσουν, τότε η εμπλοκή είναι πολύ πιο βαθιά. Για να την εξουδετερώ, πρέπει να καλέσετε υπαλλήλους της εταιρείας διαχείρισης, ειδικούς που θα καθαρίσουν τα ορυχεία. Επειδή συχνά οι αιτίες των βαθιων εμποδίων στο εσωτερικό του συστήματος εξαερισμού είναι συντρίμμια κατασκευής ή τυχαία πιάνονται κατοικίδια ζώα.
 3. Γείτονες από την κορυφή. Όταν ο εξολκέας φυσάει και δεν τεντώνεται, αυτό βουίζει, αυτό δείχνει ότι ο τεχνητός αερισμός που εγκαθίσταται από τους επιβαίνοντες είναι το αντίθετο του βυθίσματος. Η λύση στο πρόβλημα είναι η τοποθέτηση του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο σπίτι.
 4. Πλαστικά παράθυρα. Τα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα είναι τόσο κλειστά ώστε να εμποδίζουν την είσοδο αέρα στην αίθουσα, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία της. Και αυτό σημαίνει ότι το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί πολύ άσχημα. Για να εξαλείψετε αυτή την αιτία, ανοίξτε τα παράθυρα συχνότερα ή ρυθμίστε τη λειτουργία μικροεναπόκρισης σε αυτά.
 5. Μη συντονισμένη επισκευή με την εταιρεία διαχείρισης και τους ενοικιαστές. Μερικές φορές οι γείτονες, έχοντας κάνει παράνομες επισκευές, περιπλέκουν το έργο του συστήματος εξαερισμού.
 6. Έλλειψη θέρμανσης. Η υψηλή θερμοκρασία και η διαφορά πίεσης στα δωμάτια είναι σημαντικές για την καλή λειτουργία της κουκούλας. Όταν δεν υπάρχει αρκετή θερμότητα - ο εξαερισμός θα λειτουργήσει άσχημα ή δεν θα λειτουργήσει καθόλου.

Τι να κάνετε στο σπίτι;

Εάν ο φυσικός αερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς - μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Εδώ είναι μερικές επιλογές για το πώς να το κάνετε:

 • Εάν μια από τις κουκούλες (για παράδειγμα, στην κουζίνα) λειτουργεί καλά, και η τουαλέτα είναι κακή, μειώστε την περιοχή του πρώτου. Στη συνέχεια, περισσότερος αέρας θα πέσει στο δεύτερο, καθώς η μείωση του όγκου του καναλιού, που λειτουργεί καλύτερα, οδηγεί στο γεγονός ότι το χειρότερο αρχίζει να λειτουργεί καλά.
 • Τοποθετήστε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα. Κανένας φυσικός αερισμός δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις μυρωδιές που συνοδεύουν το μαγείρεμα. Επίσης, απορροφά καπνό και αιθάλη, αποτρέποντας την εμφάνιση λίπους στην ποδιά κουζίνας, στην οροφή και στα έπιπλα.
 • Στο μπάνιο και στην τουαλέτα, εγκαταστήστε μηχανικό (τεχνητό) εξαερισμό. Θα λειτουργήσει όταν ανάβετε το φως, τραβάτε δυσάρεστες οσμές και εξασφαλίζετε τη ροή του καθαρού αέρα.
 • Τοποθετήστε τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Αυτές είναι ειδικές τρύπες στον τοίχο (συνήθως γίνονται ανάμεσα στο παράθυρο και την μπαταρία ή ακόμα και στο ίδιο το παράθυρο), που βοηθούν τον καθαρό αέρα να διεισδύσει στο σπίτι ανεμπόδιστα. Ακόμη και αν το σύστημα εξαερισμού είναι πολύ κακό. Για την τοποθέτηση της βαλβίδας, το τοίχωμα τρυπιέται υπό γωνία, δημιουργώντας οπές διαμέτρου 6-10 cm (σύμφωνα με τη διάμετρο του αγωγού). Στο εσωτερικό, η μόνωση είναι εγκατεστημένη, καλύπτεται με μια σχάρα στην κορυφή. Οι βαλβίδες τροφοδοσίας είναι αποτελεσματικές και δεν είναι τόσο αισθητές όσο οι σχισμές στα παράθυρα.
 • Μερικές φορές ο αέρας στο δωμάτιο κυκλοφορεί ελάχιστα λόγω της στενής τοποθέτησης των θυρών στο πάτωμα. Αν το πρόβλημα είναι αυτό, δημιουργήστε πλέγματα αερισμού στο κάτω μέρος της πόρτας.
 • Προβλήματα με το σύστημα εξαερισμού - αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα με το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα. Αγοράστε έναν υγραντήρα αέρα.

Βίντεο: επισκευή της κουκούλας κουζίνας.

Πού να πάτε;

Όχι όλα τα προβλήματα με την κουκούλα μπορούν και πρέπει να λυθούν ανεξάρτητα. Για να ζητήσετε βοήθεια, χρειάζεστε έναν αρμόδιο οργανισμό που παρέχει υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Για οικιστικά πολυκατοικίες:

 • εταιρεία διαχείρισης ·
 • Στέγαση και κοινοτικές υπηρεσίες (γραφείο στέγασης;
 • HOA (Σύλλογος Ιδιοκτητών Στέγασης).

Ο αλγόριθμος επίκλησης είναι απλός:

 • Εκτελέστε μια δήλωση σχετικά με τη δυσλειτουργία του εξαερισμού στο διαμέρισμα. Περιγράψτε λεπτομερώς, τι είδους πρόβλημα, ζητήστε να καταλάβετε και να λύσετε το πρόβλημα. Κάντε ένα αντίγραφο του εγγράφου. Ξαφνικά οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας δεν θα αντιδράσουν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να γράψετε μια καταγγελία και θα χρειαστείτε ένα αντίγραφο της αίτησης.
 • Περιμένετε την άφιξη ενός ειδικού από τους εκπροσώπους της κοινότητας. Ελέγχει τη λειτουργία του εξαερισμού, περιγράφει όλες τις δυσλειτουργίες. Είναι απαραίτητο να συνδεθούν οι γείτονες: η έκθεση επιθεώρησης συντάσσεται με την παρουσία δύο ακόμη ενοικιαστών.
 • Οι εκπρόσωποι του HOA ή του Γραφείου Στέγασης λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την επισκευή ή την αντικατάσταση του εξαερισμού.
 • Τις επόμενες 45 ημέρες, οι ειδικοί εξαλείφουν το πρόβλημα. Εάν είναι απαραίτητο - αφαιρέστε τα δομικά υπολείμματα από τους άξονες εξαερισμού.

Εάν εντός ορισμένου χρόνου η εταιρεία διαχείρισης (Γραφείο Στέγασης, HOA) δεν λύνει το πρόβλημα ή δεν ανταποκρίνεται στην αίτηση - παραπονιούνται. Για το σκοπό αυτό: Rospotrebnadzor, Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα, Κρατική Επιθεώρηση Στέγασης. Μπορείτε να γράψετε μόνο σε έναν οργανισμό, μπορείτε - συνολικά.

Οι καταγγελίες θα πρέπει πάντα να συνοδεύονται από όλες τις μαρτυρίες και έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεσή σας:

 • εφαρμογή ·
 • αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών με την εταιρεία διαχείρισης ·
 • πιστοποιητικό εξαερισμού ·
 • απάντηση από τον οργανισμό.
 • Φωτογραφικά και βιντεοταινικά, στα οποία υπάρχουν στοιχεία ότι το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί.

Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί λόγω των ενεργειών των γειτόνων (μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση, εγκατάσταση τεχνητών απορροφητήρων) - αυτοί εξαλείφουν τα λάθη στη λειτουργία των δικτύων. Η κουκούλα στο διαμέρισμα δεν είναι πάντα αισθητή, αλλά πάντα χρήσιμη. Χωρίς αυτό, ο καθαρός αέρας στο σπίτι δεν είναι δυνατός. Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό να παρατηρήσετε εγκαίρως ότι απέτυχε και έπαψε να εργάζεται.

Κουκούλα κουζίνας. Μήπως τραβάει ακόμα; Είναι απαραίτητο να μαγειρεύουμε στην κουζίνα;

Υπάρχει μια παρατήρηση ότι οι κουκούλες στις κουζίνες μας δεν είναι τόσο αποτελεσματικές!

Ακριβά, φθηνότερη. οι οσμές κουζίνας από το μαγείρεμα παραμένουν οι ίδιες!

Δεν είναι τόσο πολύ στην κουκούλα πάνω από τη σόμπα, πόσο (εν μέρει) στο σχεδιασμό του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι.

Πραγματικά σε σας σε ένα διαμέρισμα γεύμα δεν μυρίζει τελείως χάρη σε ένα απόσπασμα;

Οι αγωγοί εξαγωγής κουζίνας στα σπίτια μας είναι ένας αιώνιος πονοκέφαλος. Επειδή λειτουργεί σε ολόκληρο τον ανελκυστήρα 5-9-12 και περισσότερους ορόφους και δεν καθαρίζεται ποτέ. Λοιπόν, δεν έχουμε τέτοια γραφήματα στον προϋπολογισμό μας για τους φορείς εκμετάλλευσης. Πρέπει να πάρω τα πάντα στα χέρια μου. Υπάρχουν αρκετές επιλογές, τις παραθέτω για να αυξήσουν την ένταση της εργασίας:

 1. Καθαρισμός του υπάρχοντος αγωγού εξαγωγής γενικής χρήσης. Εάν το ρεύμα αέρα είναι, αλλά σαφώς ανεπαρκές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφημερίδα στριμωγμένη σε ρολό και να πυροβολήσετε από το ένα άκρο.

(Αυτή η συνταγή ισχύει μόνο για σπίτια με πυρασφαλή οροφές, στέγες και δοκάρια)

Εισάγετε αυτήν την εφημερίδα στο σταθμό εξαερισμού και απολαύστε γρήγορα την καύση σκόνης και λίπους.

Επαναλάβετε κάθε έξι μήνες.

Εάν η ροή του αέρα δεν είναι παρών, τότε θα χρειαστεί τη συναίνεση των γειτόνων και των φιδιών καιρό υδραυλικός να Yorshik, το ιδανικό μήκος, από την οροφή για να απελευθερώσει ventreshetki σας, απαλά εισάγετε ή orzaem. Προσέξτε - μπορεί να πέσει διαφορετικά.

 1. Χρήση παρακείμενων αγωγών εξαερισμού. Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για σπονδυλωτή και προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου οι μονάδες εξαερισμού είναι χωριστά από οπλισμένο σκυρόδεμα δομή και περιέχουν έως και 8 ξεχωριστές αεραγωγούς. Lazy κατασκευαστές χρησιμοποιούν συχνά 1-2 κανάλια και τα υπόλοιπα είναι κρυμμένα πίσω από στόκο στην επισκευή, μπορείτε να αφαιρέσετε το ventbloka γύψο και να βρείτε τα κανάλια σίγαση όταν η σύνδεση δεν είναι αρκετό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά.
 2. Αποκατάσταση του εξωτερικού μέρους του συστήματος εξάτμισης. Για να αυξηθεί η ώθηση, είναι πολύ σημαντικό η εκροή αέρα να απομακρύνεται πλήρως κατακόρυφα από το σημείο του φράκτη. Είναι στην οροφή κανάλι αναρρόφησης της, να δημιουργήσει γύρω από αγωγό της κατάλληλης διαμέτρου 1,5 έως 3 μέτρα και βιώνει διαφορά :) μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε και να τεντώσει ομπρέλα στην κορυφή του σωλήνα.
 3. Ιδιαίτερη κουκούλα. Βρώμικο, προβληματικό για συμφιλίωση, δαπανηρό, αλλά πολύ αποτελεσματικό. Αν το παρακάνετε, θα πρέπει να ανησυχείτε για την ασφάλεια των μικρών κατοικίδιων ζώων. Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιέται μια τρύπα, συνάγεται ένας σωλήνας της υπολογιζόμενης διατομής, υπολογίζεται - αν δεν σας πειράζει τα χάμστερ, τότε τουλάχιστον να λυπηθείτε για τη γάτα. Περαιτέρω, ο κάθετος τοίχος του κτιρίου ανεβαίνει κατά μήκος του εξωτερικού τοίχου του κτιρίου, είναι επίσης ένα "κερί" στο υπολογισμένο ύψος, με την ίδια ομπρέλα από την προηγούμενη έκδοση. Στο οριζόντιο τμήμα, τοποθετείται μια βαλβίδα ελατηρίου - για να μην φυσάει συνεχώς και, αν είναι απαραίτητο, ένας ανεμιστήρας αγωγών, μπορεί να συνδεθεί με τον ανεμιστήρα της ομπρέλας κουζίνας. Ο ανεμιστήρας για το δωμάτιο θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί με θωράκιση. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα από έξω, αλλά μόνο εάν είστε ισχυρότεροι από τους γείτονες ή δεν είναι εκεί. Καλή τύχη!

Συμβουλές για κουκούλες επισκευής στην κουζίνα - 5 βασικές δυσλειτουργίες

Αιτίες αποτυχίας

Είναι ένα πράγμα, εάν η κουκούλα της κουζίνας σας είναι ήδη δώδεκα ετών και αργότερα τραβά αργά τον αέρα. Εδώ δεν μπορείτε καν να σκεφτείτε την επισκευή, είναι ευκολότερο να αγοράσετε νέο εξοπλισμό. Αλλά τι εάν η αγορά δεν σας εξυπηρετήσει για ένα χρόνο, αλλά ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ή ακόμα και απέτυχε; Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε την αιτία της δυσλειτουργίας και, στη συνέχεια, να το εξαλείψετε μόνοι σας. Οι κύριοι "ένοχοι" της κατανομής μπορεί να είναι:

 1. Λανθασμένη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης του σπιτιού. Αρχικά, πρέπει να καθαρίσετε το φίλτρο (παγίδα λίπους) τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 εβδομάδες. Το φίλτρο άνθρακα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως κάθε έξι μήνες ή όταν η ένδειξη στον πίνακα δείχνει αυτό (τα νέα μοντέλα έχουν έναν ειδικό λαμπτήρα εγκατεστημένο). Δεύτερον, απαγορεύεται η λειτουργία του ανεμιστήρα εξαγωγής πάνω από την ενσωματωμένη εστία, εάν δεν υπάρχει κανέλα. Ο ζεστός αέρας μπορεί να βλάψει γρήγορα το σύστημα, το οποίο τότε θα είναι αρκετά δύσκολο να επισκευαστεί. Τρίτον, η κουκούλα πρέπει να ανάβει για 2-3 λεπτά πριν από το μαγείρεμα και να σβήσει μετά από 10-15 λεπτά μετά το μαγείρεμα. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με την ποσότητα ατμών, όπου το δωμάτιο ακούγεται οσμή.
 2. Διάλειμμα των επαφών. Η λειτουργία του συστήματος συνοδεύεται από ελαφρά δόνηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της κακής επαφής στη μονάδα ελέγχου ή περαιτέρω κατά μήκος του κυκλώματος. Αυτό συμβαίνει σπάνια και στη συνέχεια, μόνο για τα κινεζικά προϊόντα.
 3. Εσφαλμένη εγκατάσταση. Όταν λάθος εγκατάσταση στην περιοχή απορροφητήρα μπορούσε να σταματά εργασίας που πραγματοποιείται για λόγους όπως ένα φτωχό καλώδια σύνδεσης ποιότητας στο τερματικό μπλοκ ή ισχυρά αγωγού καμπής (αυλακώσεις).
 4. Προβλήματα με την καλωδίωση. Ίσως απλά σταμάτησε έξοδο εργάζονται ή να ανατρέψει τον πίνακα διακόπτη, και είστε ήδη πανικοβάλλονται ότι ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί στην κουζίνα και πρέπει να επισκευαστεί άμεσα.

Όλοι αυτοί οι λόγοι μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχία και περαιτέρω επισκευές, επομένως εξετάστε όλα τα σημεία για το μέλλον, έτσι ώστε αυτή η κατάσταση να μην έχει πλέον προκύψει!

Κύριοι τύποι παραβιάσεων

Τώρα θα προχωρήσουμε ως εξής: με τη σειρά του θα απαριθμήσω όλα τα υπάρχοντα σφάλματα και κάτω από κάθε παρέχουν οδηγίες για κουκούλες επισκευής στην κουζίνα με τα χέρια του. Οι κατανομές θα εμφανίζονται από τις πιο δημοφιλείς σε αυτές που είναι λιγότερο πιθανό να συμβούν και οι οποίες είναι πιο δύσκολο να επισκευαστούν στο σπίτι.

Δεν ανάβει το φως

Πολύ συχνά, ο πίνακας εξάτμισης χρησιμοποιείται για φωτισμό στην κουζίνα του χώρου εργασίας. Αυτό είναι πραγματικά βολικό και είναι μια αρμόδια προσέγγιση, tk. στη σύγχρονη τεχνολογία, τοποθετούνται λαμπτήρες LED υψηλής ισχύος ή λαμπτήρες αλογόνου.

Αν ο φωτισμός δεν λειτουργεί για σας, θα πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα επισκευής:

 1. Ελέγξτε τον ίδιο τον λαμπτήρα, μπορεί να έχει καεί.
 2. Ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα για να δείτε αν λειτουργεί. Εάν τα πτερύγια δεν περιστρέφονται, πώς να επισκευάσετε το σύστημα θα συζητηθεί παρακάτω. Ο κινητήρας λειτουργεί - ψάχνουμε για περαιτέρω δυσλειτουργία.
 3. Ελέγξτε την τάση στην πρίζα χρησιμοποιώντας το κατσαβίδι. Αμέσως κοιτάξτε το τηλεφωνικό κέντρο, ίσως χτύπησε το μηχάνημα. Είναι δυνατή η λειτουργία της υποδοχής; Αν ναι, πρέπει να ελέγξετε την ακεραιότητα του ηλεκτρικού καλωδίου και στη συνέχεια να καλέσετε τον διακόπτη οπίσθιου φωτισμού και άλλα στοιχεία κυκλώματος με ένα πολύμετρο. Έτσι, με μια μέθοδο εξαίρεσης θα βρείτε την αιτία της δυσλειτουργίας και μπορείτε να προχωρήσετε στην επισκευή των κουκούλες στην κουζίνα με τα δικά σας χέρια. Συνήθως πριν αυτά τα χέρια φτάσουν, tk. το πιο συχνά η λάμπα καίει ή η πρίζα βγαίνει εκτός τάξης.

Ελαφρώς τραβάει

Η δεύτερη πιο δημοφιλής δυσλειτουργία της κουκούλας είναι ένας ανεπαρκής ανεμιστήρας. Δεν ξέρω τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Εδώ τα πράγματα είναι ευκολότερα. Πρώτα ελέγξτε ότι τα φίλτρα και η παγίδα λίπους είναι βρώμικα. Οι περισσότερες φορές αυτές οι δύο συνιστώσες είναι οι ένοχοι του γεγονότος ότι ο απορροφητήρας δεν αντλεί αέρα στον εξαερισμό ή δεν αερίζεται επαρκώς.

Για να επισκευάσετε την κουκούλα με τα χέρια σας, πρέπει να καθαρίσετε τα φίλτρα και να επανενεργοποιήσετε. Μπορείτε να δείτε πώς να καθαρίσετε σωστά, μπορείτε σε αυτό το μάθημα βίντεο:

Υπάρχει μια άλλη κατάσταση, όπως η εμφάνιση κενού σε ένα δωμάτιο με κλειστά παράθυρα. Ως αποτέλεσμα, η κουκούλα θα τραβήξει ασθενώς ή τελικά θα σταματήσει να σφίγγει τον αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή συνίσταται στο γεγονός ότι είναι απαραίτητο να ανοίξει ο ίδιος ο αναπνευστήρας και να αερίσει την κουζίνα με φυσικό τρόπο.

Ένας άλλος λόγος που ο απορροφητήρας τραβάει άσχημα είναι η έλλειψη έλξης στον αγωγό αερισμού του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε ότι η πρόσφυση μπορεί να είναι συμβατικός αναπτήρας - ανάψτε τη φωτιά και φέρετε την στο άνοιγμα στον τοίχο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Εάν η φλόγα δεν σφίγγει στην οπή, θα χρειαστεί να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό, για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω.

Δεν λειτουργεί καθόλου

Αν δεν συμβεί τίποτα όταν ενεργοποιείτε το κουμπί στον πίνακα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επισκευάσετε μόνο την κουκούλα στην κουζίνα. Αυτή είναι η περίπτωση, για την οποία μιλήσαμε παραπάνω - και ο ανεμιστήρας δεν γυρίζει και το φως δεν ανάβει. Πρώτα πρέπει να ελέγξετε ξανά το ηλεκτρικό καλώδιο, την τάση στην έξοδο και το μηχάνημα στην θωράκιση. Εάν όλα λειτουργούν, πάρτε ένα πολύμετρο στα χέρια και πηγαίνετε στο "κουδούνι" του κυκλώματος. Δοκιμή πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον πίνακα, ίσως καίγονται μια από τις επαφές (συνήθως η πρώτη). Στη συνέχεια, εξετάστε το σχέδιο, όπου βρίσκεται η ασφάλεια, η οποία καίει τουλάχιστον μία φορά. Είναι η ασφάλεια σε καλή κατάσταση; Ελέγξτε τον πυκνωτή, αν η αντίστασή του είναι φυσιολογική και προφανώς δεν έχει διογκωθεί, ο κινητήρας πιθανότατα δεν λειτουργεί. Συζητήσαμε πώς να ελέγξουμε τον πυκνωτή σε ξεχωριστό άρθρο. Οι περιελίξεις του κινητήρα πρέπει να δακτυλογραφηθούν και αν το σφάλμα βρίσκεται στο σπάσιμο στην περιοχή του κινητήρα, είναι καλύτερο να το πετάξετε και να αγοράσετε ένα νέο. θα είναι πολύ δύσκολο και απρόσφορο να επισκευαστεί το μέρος.

Ανεμιστήρας θορύβου

Εάν η κουκούλα βουίζει όταν είναι ενεργοποιημένη, η αιτία μπορεί να είναι κακή ποιότητα κατασκευής συσκευής. Πολλά αρνητικά σχόλια σχετικά με το αυξημένο επίπεδο θορύβου μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο. Η απάντηση στην ερώτηση, γιατί το σύστημα είναι θορυβώδες, είναι αρκετά απλή - μια κακή ποιότητα συναρμολόγηση του προϊόντος, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να επιδιορθωθεί από τον εαυτό του. Για παράδειγμα, σε εταιρείες όπως η Cata, η Kronasteel και η Elikor, η βιασύνη είναι σχεδόν αδύνατο να ακουστεί ακόμη και με τη μέγιστη ταχύτητα. Σας συνιστούμε αμέσως να μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για το σπίτι, να γνωρίζετε το όνομα των καλύτερων κατασκευαστών συσκευών κουζίνας!

Αν είστε βέβαιοι για την ποιότητα των επιλεγμένων προϊόντων και βεβαιωθείτε ότι το σφάλμα είναι σε οτιδήποτε άλλο, σας συνιστούμε να ελέγξετε την ποιότητα του εξαρτήματος του περιβλήματος στο σετ / κουζίνα. Ακόμη και ένα μικρό κενό στη δόνηση μπορεί να προκαλέσει χτυπήματα, σκασίματα, χτυπήματα. Για να αποφύγετε θόρυβο, είναι απαραίτητο να κάνετε τα εξής - σφίξτε όλους τους συνδετήρες ή βάλτε ένα κομμάτι αφρού στη ζώνη προβλημάτων, πράγμα που θα εξαλείψει το χτύπημα.

Εάν ο κινητήρας βουτά, αλλά δεν αρχίζει, πιθανότατα, η αιτία της δυσλειτουργίας στην ασφάλεια. Η επισκευή του καλύμματος από τον εαυτό σας είναι πολύ απλή σε αυτή την περίπτωση - είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε την ασφάλεια με μια νέα.

Μην αλλάζετε τις ταχύτητες

Είναι προφανές - το κουμπί στη μονάδα ελέγχου δεν λειτουργεί. Πρέπει να αφαιρέσετε την προστατευτική οθόνη και να ελέγξετε οπτικά το κουμπί, επειδή ίσως μόλις καεί από την επαφή. Στη συνέχεια, ελέγξτε τα κομμάτια του σκάφους και καλέστε την αλυσίδα με ένα πολύμετρο. Επιπλέον, ο πυκνωτής εκκίνησης μπορεί να είναι η αιτία της δυσλειτουργίας, η οποία καίγεται. Σε αυτήν την περίπτωση, η επισκευή της κουκούλας από τον εαυτό σας είναι αρκετά απλή - αρκεί να αντικαταστήσετε τον συμπυκνωτή μόνοι σας.

Το εγχειρίδιο επισκευής φωτισμού παρέχεται στο βίντεο:

Πρόβλημα σε διαμερίσματα

Σε κτίρια πολυκατοικιών, ειδικά στους τελευταίους ορόφους, οι ιδιοκτήτες κατοικιών αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο πρόβλημα, όταν η κουκούλα δεν φυσά, αλλά χτυπήματα, δηλαδή, λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Το πρόβλημα είναι ότι ο αέρας φυσάει από την έξοδο, όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και από την τουαλέτα και το μπάνιο. Υπάρχουν αναθεωρήσεις στα θεματικά φόρουμ που είναι πιο εύκολο να τραβηχτεί και να πνιγεί ο φυσικός αερισμός, αλλά αυτές οι επισκευές δεν χρειάζεται να γίνουν. Προκειμένου να αποκατασταθεί ο κεντρικός αερισμός, ο οποίος δεν αναρροφά, αλλά χτυπά, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί αναγκαστική εισαγωγή αέρα με την εγκατάσταση ανεμιστήρων εξαγωγής, όπως αεραγωγοί. Το κόστος τους είναι σχετικά μικρό, αλλά η δυσλειτουργία θα ξεπεραστεί.

Έτσι παρέχουμε έναν κατάλογο πιθανών βλαβών στην κουκούλα. Ελπίζουμε ότι έχετε βρει την απάντηση στην ερώτησή σας και τώρα ξέρετε πώς να επισκευάσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας!

Επιδιορθώστε τον εαυτό σας - η κουκούλα δεν τραβά ή χτυπά προς την αντίθετη κατεύθυνση

Μια από τις κύριες μονάδες στην κουζίνα είναι μια κουκούλα, αφαιρεί από το περιβάλλον δυσάρεστες οσμές, λίπος και εξάτμιση, τα οποία απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Από τη σωστή δουλειά του εξαρτάται η άνεση και η ευημερία των ενοικιαστών, η κατάσταση και η καθαριότητα των γύρω αντικειμένων. Αλλά τι γίνεται αν ο εξοπλισμός σπάσει; Πρώτα απ 'όλα, προσπαθήστε να μάθετε την αιτία της δυσλειτουργίας.

Γιατί η κουκούλα της κουζίνας δεν τραβά αέρα

Οποιαδήποτε οικιακή συσκευή μπορεί να παρουσιάζει δυσλειτουργίες, αλλά ακόμη και στο σπίτι μπορεί να βρεθεί και να εξαλειφθεί ένας παράγοντας που επηρεάζει τη λειτουργία του εξοπλισμού.

Τύποι αναπηρίας και οι προτεινόμενοι τρόποι επίλυσης του προβλήματος:

 1. Λανθασμένη λειτουργία της συσκευής. Σύμφωνα με τις οδηγίες, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε την κουκούλα μόνο μετά την ψύξη των καυστήρων για να αποφύγετε ζημιές από τον καυτό αέρα. Το κιτ θα πρέπει να περιλαμβάνει φίλτρα και συλλέκτες λίπους, οι οποίοι πρέπει να αντικαθίστανται και να καθαρίζονται έγκαιρα και οι μεταλλικές πλάκες πλένονται κανονικά με λίπη. Πολύ εύφλεκτα λίπη μπορούν να δημιουργήσουν κίνδυνο πυρκαγιάς στο σπίτι.

Φίλτρο με φραγμένο λίπος

Πώς να επισκευάσετε την κουκούλα κουζίνας με τα χέρια σας

Εάν η κουκούλα έχει λειτουργήσει για αρκετά χρόνια χωρίς αποτυχίες και ξαφνικά έσπασε, δεν αξίζει να ανησυχείς, αλλά στην περίπτωση που δεν είχε χρόνο να υπηρετήσει για ένα χρόνο, να αυξήσει τον πανικό νωρίς. Πολλά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν πλήρως στο σπίτι, χωρίς να καλέσετε έναν ειδικό ή να παραπεμφθείτε σε μια υπηρεσία. Υπάρχουν οι εξής τύποι σφαλμάτων:

Ο φωτισμός δεν λειτουργεί

 • Ο λαμπτήρας είναι εκτός λειτουργίας. Είναι πολύ απλό να αλλάξετε σε ένα νέο, το οποίο κάθε νοικοκυρά μπορεί να χειριστεί.
 • Ο διακόπτης οπίσθιου φωτισμού είναι εκτός λειτουργίας. Ελέγξτε τις επαφές του διακόπτη.

Εξολκέας με οπίσθιο φωτισμό

Η κουκούλα έχει σταματήσει να λειτουργεί, δεν ανάβει

 • Έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο. Το καλώδιο, το βύσμα ή η υποδοχή ενδέχεται να καταστραφούν. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την παρουσία τάσης στην πρίζα, την ακεραιότητα του κυκλώματος τροφοδοσίας και τον πίνακα ελέγχου. Αν η θήκη είναι στο καλώδιο, θα είναι άμεσα κατανοητή για μηχανικές βλάβες και μυρωδιά.
 • Ο διακόπτης είναι ελαττωματικός. Η έξοδος πρέπει να "κουδουνίσει" με ένα πολύμετρο και, εάν χρειάζεται, να την αντικαταστήσει.
 • Η ασφάλεια έχει καεί. Με τις σταγόνες τάσης, αυτά τα στοιχεία συχνά καίγονται, απενεργοποιώντας ολόκληρη τη δομή.
 • Ο κινητήρας έσπασε. Ένας από τους κύριους λόγους είναι συχνά η υπερθέρμανση της συσκευής. Κατά κανόνα, είναι αδύνατο να διορθωθεί μια τέτοια κατανομή. Πρέπει να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό στην υπηρεσία ή να αγοράσετε ένα νέο.
 • Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση, πρέπει να δώσετε αρκετή προσοχή στην καθαριότητα των πλακών συλλογής λίπους, να τις καθαρίσετε εγκαίρως και να αλλάξετε τα φίλτρα.

Ανεπαρκές βύθισμα όταν λειτουργεί ο απορροφητήρας

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε ή να αλλάξετε τα φίλτρα, επειδή το ρεύμα μπορεί να εξαφανιστεί λόγω μόλυνσης με γράσο. Η απόδοση της συσκευής με φραγμένο φίλτρο είναι αμελητέα.
 • Αποσυναρμολογήστε τον αγωγό του αγωγού και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα και υπολείμματα λίπους.
 • Ελέγξτε την κίνηση του αέρα στον κοινό αγωγό εξαερισμού με ένα φύλλο χαρτιού ή φωτιά.
 • Πιθανώς, ο λόγος έγκειται σε έναν ανεπαρκή ανεμιστήρα, στον οποίο σημειώθηκε ένα σπάσιμο των λεπίδων. Η έξοδος από την κατάσταση είναι η αντικατάσταση του μέρους.

Ελέγξτε το ρεύμα αέρα

Εσφαλμένη λειτουργία του πίνακα ελέγχου

Εάν τα κουμπιά έχουν παραμορφωθεί ή μερικώς πέσει, η επαφή έχει καεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανασυναρμολογήσετε το κύκλωμα ή να αντικαταστήσετε εντελώς ολόκληρο το μπλοκ κουμπιών.

Αδυναμία αλλαγής ταχύτητας

 • Ο απλούστερος λόγος είναι η απόρριψη του κουμπιού ή του διακόπτη ολίσθησης λόγω συχνών μηχανικών κρούσεων. Μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε τις επαφές, αλλά το πιο αποτελεσματικό είναι να βάλετε ένα νέο κομμάτι.
 • Τα χειριστήρια αφής έχουν πολύ ακριβά μοντέλα κουκούλες, αλλά για όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, ο αισθητήρας είναι πολύ δύσκολο να επισκευαστεί.
 • Επιπλέον, πρέπει να προσέξετε τον πυκνωτή εκκίνησης και το κομμάτι στην πλακέτα ελέγχου. Αλλά για αυτό το είδος εργασίας, απαιτείται τουλάχιστον ελάχιστη γνώση στον τομέα της ηλεκτρολογίας.

Διακόπτης με τα πλήκτρα ταχύτητας

Προληπτικά μέτρα για τη μακρά παραγωγική ικανότητα της κουκούλας

Για να διασφαλιστεί ότι ο σχεδιασμός για φιλτράρισμα αέρα είναι όσο το δυνατόν μακρύτερος και χωρίς σημαντικές βλάβες, είναι απαραίτητο πρώτα απ 'όλα να ακολουθήσετε το εγχειρίδιο οδηγιών, να φροντίσετε τις οικιακές συσκευές και να φροντίσετε τα εξαρτήματά του.

 1. Μην επιτρέπετε τη θέρμανση της κενής πλάκας κάτω από την κουκούλα, ειδικά ανοικτή φωτιά, αυτά τα πειράματα μπορεί να τελειώσουν δυστυχώς.
 2. Σύστημα πρέπει να τοποθετηθεί σε μια σόμπα αερίου σε ύψος 70-80 cm, και πάνω από το ηλεκτρικό -. 60-70 cm Εάν οριστεί κατώτερα στοιχεία πιθανή παραμόρφωση, και όταν κρέμεται πάνω από αυτό το εύρος, η απόδοση θα είναι κακά.
 3. Ενεργοποιήστε τη συσκευή εκ των προτέρων πριν θερμαίνετε τον καυστήρα για λίγα λεπτά και τον απενεργοποιήσετε μετά από ένα τέταρτο της ώρας μετά το μαγείρεμα και στη συνέχεια την εξάλειψη των οσμών και των καπνών θα είναι ιδιαίτερα καλή.
 4. Καθαρίστε και ξεπλύνετε την παγίδα λαδιού κάθε 3-4 εβδομάδες. Αλλάξτε τα φίλτρα μιας χρήσης κάθε έξι μήνες ή περισσότερο, ανάλογα με την ένταση χρήσης της κουκούλας. Η μη συμμόρφωση με αυτή την προϋπόθεση θα έχει ως αποτέλεσμα τα σωματίδια πετρελαίου να διεισδύσουν στον κινητήρα και να εγκατασταθούν στα δομικά στοιχεία, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση και την αποτυχία του κινητήρα.

Καθαρισμός των φίλτρων ματιών

Όπως μπορεί να δει κανείς, απορροφητήρας - δεν είναι το πιο σύνθετη ηλεκτρική συσκευή, και μικρές επισκευές μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο σπίτι, έχοντας αρχικά τη γνώση στον τομέα της ηλεκτρολογίας και τα απαραίτητα εργαλεία. Τα περισσότερα προβλήματα απαιτούν σοβαρή παρέμβαση, αλλά αν η αιτία της βλάβης δεν είναι δυνατό να βρεθεί επί τόπου και να επιδιορθώσει το αυτο-κουκούλα δεν λειτουργεί, θα πρέπει να προσλάβετε τις υπηρεσίες των τεχνιτών και των κέντρων εξυπηρέτησης.

Λύστε δημοφιλή προβλήματα με κουκούλες. 4 βασικές δυσλειτουργίες

Το μαγείρεμα συνοδεύεται από μια ποικιλία από γεύσεις: ευχάριστο και στοματικό πότισμα ή μυρωδιά καμένων τροφίμων. Τα προϊόντα καύσης εισέρχονται στον αέρα, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Για να αποτρέψετε την εξάπλωση των οσμών, συνιστάται να συμπεριλάβετε κουκούλα κουζίνας.

Για την παραγωγή της συσκευής χρησιμοποιούνται ισχυρά και ανθεκτικά υλικά που έχουν θερμικές και αντιδιαβρωτικές ιδιότητες, αποτρέποντας μηχανικές βλάβες. Αλλά συμβαίνει ότι η κουκούλα δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει. Προσπαθήσαμε να περιγράψουμε λεπτομερώς 4 τύπους πιθανών δυσλειτουργιών και τις αιτίες τους.

Μήπως ο βουητός ήχος είναι παράξενος;

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν τους εαυτούς τους: γιατί σφυρίζουν, κάνουν θόρυβο, αποσπάσματα εκδορών, όταν λειτουργεί; Η απάντηση μπορεί να ληφθεί με την ανάγνωση των τεχνικών προδιαγραφών.

Οποιοδήποτε μοντέλο, για παράδειγμα το Eleyus Lana 700 60 BL, έχει ένα ορισμένο εύρος θορύβου και εξωτερικοί ήχοι εμφανίζονται για διάφορους λόγους:

1. Εργοστάσιο γάμου. Καθορίζεται από ειδική εξέταση στο κέντρο εξυπηρέτησης.

2. Αποφράξεις φίλτρων ή άξονα εξαερισμού. Για να απαλλαγούμε από ένα τέτοιο πρόβλημα, λαμβάνονται μέτρα για τον καθαρισμό.

3. Εσφαλμένη εγκατάσταση του εξοπλισμού: η παρουσία μιας μεγάλης γωνίας κάμψης, χαλαρή σύνδεση στα σημεία προσάρτησης, πολύ στενότητα.

4. Αβεβαιότητα της διάμετρος του αγωγού εξαγωγής. Εάν συνδέσετε μια κουκούλα χωρητικότητας από 600 έως 1000 m3 / h σε σωλήνα μεγέθους 100 mm, αν και η οδηγία καθορίζει τουλάχιστον 130 mm, μπορεί να εμφανιστεί θόρυβος.

Ορισμένες τροποποιήσεις στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μπορούν να λειτουργήσουν δυνατά. Για να βρείτε το σωστό εξοπλισμό, συνιστάται να μελετάτε τα τεχνικά δεδομένα πριν από την αγορά.

Είναι η κουκούλα ενεργοποιημένη από μόνη της;

Οι σύγχρονες τεχνολογίες συνέβαλαν στη δημιουργία μοντέλων διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων. Οι καινοτομίες άγγιξαν τη μονάδα ελέγχου. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι:

 • μηχανικό ή με το πάτημα ενός κουμπιού.
 • αισθητική;
 • Ολισθητήρας
 • κονσόλα.

Διανέμονται τέτοιες καταστάσεις, όταν η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί χωρίς λόγο. Τότε τίθεται το ερώτημα: γιατί η κουκούλα ενεργοποιείται;

Η απάντηση είναι απλή. Εάν το μοντέλο ελέγχεται από ένα τηλεχειριστήριο (όπως το Ventolux PIEMONTE 60 WH), είναι δυνατό να βραχυκυκλώσετε τις επαφές λόγω της εισροής υγρασίας ή σκόνης στην απομακρυσμένη μονάδα.

Υπάρχουν επίσης τέτοια προβλήματα: μια δυσλειτουργία στο ηλεκτρονικό σύστημα, η πτώση των κουμπιών ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη. Για να απαλλαγείτε από την αυθόρμητη εκτόξευση, καλείτε να ελέγξετε την κουκούλα, να εντοπίσετε τα σφάλματα και να τα εξαλείψετε. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικών.

Κακό βόλτα στην κουκούλα της κουζίνας; Σε τι μπορεί να είναι ο λόγος;

Ο κύριος σκοπός της συσκευής - καθαρισμός του αέρα από δυσάρεστες οσμές. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις κατά τις οποίες ο εξοπλισμός σταματά να εκτελεί τα καθήκοντά του. Πριν κάνετε τις επισκευές, πρέπει να μάθετε γιατί η κουκούλα κουζίνας δεν τραβάει.

Οι λόγοι αυτού του φαινομένου είναι:

 1. Φραγμένα φίλτρα από αλουμίνιο ή άλλο υλικό. Αυτό δημιουργεί φραγμούς στον αέρα, μειώνει το επίπεδο απόδοσης. Είναι εύκολο να ανακαλύψετε: αφαιρέστε τα στοιχεία και ενεργοποιήστε τη συσκευή χωρίς αυτά.
 2. Παγίδα γράσου απόφραξης. Τα βαριά σωματίδια καθίστανται στην επιφάνεια και δεν επιτρέπουν την διέλευση του αέρα. Για την εξάλειψη του προβλήματος, τα στοιχεία πρέπει να πλένονται τακτικά.
 3. Η αιτία του γιατί το απόσπασμα καλύπτει άσχημα, μπορεί να είναι ο σχηματισμός δυσκοιλιότητας στον αεραγωγό του σπιτιού. Η ώθηση ελέγχεται με έναν αγώνα ή έναν αναπτήρα. Εάν η φλόγα δεν πέσει, τότε η διαδρομή είναι μπλοκαρισμένη.
 4. Έλλειψη φυσικού αερισμού. Για να διορθώσετε την κατάσταση, μπορείτε να δημιουργήσετε κανάλια σε παράθυρα ή στον τοίχο.

Ο συνηθέστερος λόγος έλλειψης έλξης είναι η απόφραξη του φίλτρου. Χρησιμοποιώντας καθαριστικά και απορρυπαντικά, μπορείτε γρήγορα να απαλλαγείτε από βρωμιά και λίπη, επιστρέψτε τον εξοπλισμό στην αρχική του λειτουργία.

Η κουκούλα χτυπά προς την αντίθετη κατεύθυνση - πώς και γιατί συμβαίνει αυτό;

Η εσφαλμένη εγκατάσταση της συσκευής οδηγεί σε γρήγορη βλάβη ή δουλειά σε σφάλματα. Αυτό εξηγεί γιατί η κουκούλα λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για να αποφευχθούν δυσλειτουργίες, προτείνεται μια τυπική εγκατάσταση από ειδικούς.

Η φυσική ροή προκύπτει λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας και πυκνότητας του αέρα. Το εσωτερικό του δωματίου είναι θερμότερο από το εξωτερικό. Οι θερμαινόμενες μάζες τείνουν προς τα πάνω, κι έτσι κυκλοφορούν στον φυσικό τύπο. Ωστόσο, εάν ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος λανθασμένα, αυτή η διαδικασία σπάει.

Οι λόγοι για τους οποίους η κουκούλα τραβά δυσάρεστες μυρωδιές στο σπίτι ή στο διαμέρισμα είναι:

 • συνεχή σφράγιση του δωματίου.
 • λανθασμένα επιλεγμένη διάμετρος σωλήνα για εξαερισμό με εκχύλιση.
 • φραγμένες οπές.
 • συσσώρευση ατμού και υγρασίας.

Για την επίλυση προβλημάτων με μια κουκούλα, όπως το Pyramida TL-60 / D WHITE ή άλλο μοντέλο, οι κάτοικοι διαμερισμάτων ή σπιτιών πιστεύουν μόνο όταν υπάρχουν σαφή στοιχεία. Για παράδειγμα, αυξημένη οσμή.

Δεν είναι δύσκολο να επιλυθούν τα προβλήματα. Είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένα σύνολο μέτρων για τον καθαρισμό του αγωγού αερισμού, για να απαλλαγούμε από το χιόνι, τη βρωμιά και άλλα συντρίμμια στο σωλήνα, δημιουργώντας τεχνητή πρόσληψη καθαρού αέρα. Αν αυτές οι μέθοδοι δεν βοηθήσουν, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς.

Οι κουκούλες είναι μια απαραίτητη λεπτομέρεια σε κάθε κουζίνα. Με τη βοήθειά τους να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές, δημιουργήστε ένα άνετο μικροκλίμα. Αν έχετε προβλήματα που περιγράψαμε σε αυτό το υλικό, το κύριο πράγμα δεν είναι να ανησυχείτε και να μελετήσετε προσεκτικά τους λόγους της βλάβης. Ίσως μπορείτε εύκολα να τα διορθώσετε μόνοι σας. Εύκολη σε σας λύσεις σε όλα τα προβλήματα, ή ακόμα καλύτερα - ότι δεν προέκυψαν καθόλου!

Παρακολουθήστε το βίντεο: "Λύστε δημοφιλή προβλήματα με κουκούλες. Καθαρίστε το φίλτρο λίπους. "

Τι γίνεται αν το διαμέρισμα δεν έχει εξαερισμό;

Ο εξαερισμός είναι το πιο διακριτικό, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα ενός κτιρίου διαμερισμάτων ως σύνολο και ένα ξεχωριστό διαμέρισμα ειδικότερα. Το έργο του εξαερισμού σπάνια προσελκύει την προσοχή. Αλλά αν ο εξαερισμός είναι ελαττωματικός, παρατηρείται με άμεσο μάτι αμέσως. Εάν ο καπνός δεν ξεθωριάζει στην κουζίνα, εάν τα παράθυρα αποκρύψουν, αν οι μυρωδιές από την τουαλέτα μεταφέρονται σε όλο το διαμέρισμα, αυτό σημαίνει ότι ο εξαερισμός είναι ασαφής. Εκτός από το γεγονός ότι αυτό από μόνο του είναι δυσάρεστο, μπορεί να τελειώσει με το σχηματισμό μύκητα ή μούχλα στους τοίχους, το οποίο είναι ήδη πολύ κακό για την υγεία. Έτσι, εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, μην τραβάτε με τη λύση αυτού του προβλήματος.

Έλεγχος

Πρώτα πρέπει να ελέγξετε, αλλά ο εξαερισμός δεν λειτουργεί πραγματικά; Είναι πολύ απλό. Θα χρειαστεί να ανοίξετε το παράθυρο ή το παράθυρο (5-8 cm, σύμφωνα με το «Μέθοδος του εξαερισμού των κτιρίων κατοικιών»), καθώς και πόρτες, για να εξασφαλιστεί η ελεύθερη διέλευση του αέρα μεταξύ του δρόμου και εξαερισμού. Στη συνέχεια, συνδέστε μια λωρίδα χαρτιού στο παράθυρο εξαερισμού, μπορείτε να τουαλέτα. Αν το χαρτί προσελκύεται καλά, αν "κολλήσει" στην τρύπα, τότε ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά.

Με την ίδια αρχή, χρησιμοποιούν συχνά έναν αναπτήρα τσιγάρων - το ανάβουν δίπλα στον αεραγωγό. Εάν ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά, η φλόγα πρέπει να στρέφεται προς την πλευρά της οπής. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ανοικτή φωτιά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του εξαερισμού. Στο ορυχείο, το φυσικό αέριο θα μπορούσε να παραμείνει στάσιμο, το οποίο απλώς σκαστά. Οι συνέπειες μπορεί να είναι απολύτως απρόβλεπτες. Για να αποφύγετε τις υπερβολές, χρησιμοποιήστε ένα καλύτερο αβλαβές κομμάτι χαρτιού.

Όποια και αν ήταν, αν το χαρτί δεν προσελκύσει και η φλόγα του αναπτήρα αφέθηκε να καεί ακριβώς, τότε δεν υπάρχει έλξη, και ο αερισμός, αντίστοιχα, δεν λειτουργεί. Επίσης, να θυμάστε ότι σε ζεστό καιρό, ο αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος και να σταματήσει να περνά μέσα από τον εξαερισμό, ακόμα και αν λειτουργεί. Οι αεραγωγοί συνήθως βρίσκονται στην κουζίνα, στο μπάνιο και στο μπάνιο. Καλύτερα να τα ελέγξετε όλα.

Αιτίες

Η πιο προφανής και κοινή αιτία των προβλημάτων αερισμού είναι το τραγικό μπλοκάρισμα της. Μπορείτε να ξεβιδώσετε τη σχάρα εξαερισμού και να κοιτάξετε μέσα: εάν τα σκουπίδια βρίσκονται σε απόσταση, μπορείτε να τα αφαιρέσετε ή να τα συλλέξετε με ηλεκτρική σκούπα. Αν τα απορρίμματα είναι μακριά, είναι πολύ πιθανό τα απόβλητα κατασκευής. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν και, επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων απαγορεύεται να προσπαθήσουν να το κάνουν οι ίδιοι. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υποβάλει αίτηση στην εταιρεία διαχείρισης, έτσι ώστε να στείλει εμπειρογνώμονες.

Ο δεύτερος λόγος, που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία των γειτόνων δράσης του συστήματος εξαερισμού -nesanktsionirovannye, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επισκευής ή της εγκατάστασης του εξοπλισμού κατά λάθος, εν αγνοία τους έχετε αποκλείσει εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, πάλι, πρέπει να καλέσετε ειδικούς από την εταιρεία διαχείρισης. Αυτή η δραστηριότητα των γειτόνων είναι απολύτως παράνομη και πρέπει να σταματήσει στη ρίζα. Κυρώσεις για παράνομη αλλαγές στο διαμέρισμα, το οποίο παραβιάζει τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των πολιτών και αποτελούν απειλή για τη ζωή ή την υγεία τους, που διατυπώνονται στο άρθρο 7.21 του Κώδικα Διοικητικής. Παρεμπιπτόντως, τα πρόστιμα για αυτό το άρθρο θα πρέπει σύντομα να αυξηθούν.

Πλαστικά παράθυρα

Μπορεί επίσης να συμβεί ότι τα φρέατα εξαερισμού είναι ελεύθερα, οι γείτονες δεν συμπεριφέρονται σωστά, και εξαερισμού λειτουργεί καλά, και ο αέρας στο διαμέρισμα εξακολουθεί να είναι στάσιμη, οσμές της κουζίνας ή, χειρότερα, η τουαλέτα δεν διαβρώνεται. Ο λόγος μπορεί να είναι στα νέα πλαστικά παράθυρα που εγκαταστήσατε. Είναι τόσο σφιχτά φραγμένα ώστε το δωμάτιο να μετατραπεί σε πρακτικά σφραγισμένο. Ο αέρας δεν περνά, δεν υπάρχει ώθηση. Ειδικά μπορεί να είναι αισθητή το χειμώνα, όταν ο καθένας θέλει να κλείσει τα παράθυρα, έτσι ώστε να μην τεθεί σε αίθουσα.

Το πρόβλημα λύνεται απλά - το παράθυρο είναι ελαφρώς ανοιχτό, όχι απαραίτητα πολύ, αρκετά σχισμένο, και ο αέρας θα περάσει ήδη από το διαμέρισμα από το παράθυρο στο άνοιγμα. Εάν αυτή η μέθοδος είναι απαράδεκτη το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αερισμό "βόλεϊ", όταν όλα τα παράθυρα ανοίγουν ταυτόχρονα, αλλάζει ο αέρας, τότε τα παράθυρα είναι κλειστά. Αλλά ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει ακόμα.

Απορροφητήρας

Εάν ο εξαερισμός στο διαμέρισμά σας δεν ανταποκρίνεται στην εργασία σας, υπάρχουν αρκετές πολύ σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις που θα λύσουν το πρόβλημα. Η πρώτη μέθοδος είναι ήδη πολύ συνηθισμένη στα διαμερίσματα των Ρώσων - αυτή είναι μια εγκατάσταση του εξαναγκασμού εξαερισμού, ή απλά σχέδιο. Κατά κανόνα, εγκαθίσταται στην κουζίνα και στην τουαλέτα. Επιπλέον, δεν λειτουργεί παθητικά, αλλά απαιτεί συμπερίληψη. Στην τουαλέτα, συχνά η συμπερίληψη της κουκούλας γίνεται ταυτόχρονα με την ένταξη ενός λαμπτήρα. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ξεχωριστό διακόπτη για το σχέδιο, έτσι είναι άνετος ο καθένας. Στην κουζίνα, η κουκούλα είναι εγκατεστημένη με τη μορφή κουδουνιού πάνω από τη σόμπα, έτσι ώστε να παγιδεύει δυσάρεστες μυρωδιές και καπνό. Φυσικά, δεν συνιστάται να εγκαταστήσετε αυτά τα συστήματα μόνοι σας, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.

Βαλβίδες τροφοδοσίας

Αν μετά την εγκατάσταση του απορροφητήρα νομίζετε ότι ο αέρας στο διαμέρισμα θα μπορούσε να είναι πιο φρέσκο ​​και, στη συνέχεια, να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος των βαλβίδων εισαγωγής. Δηλαδή, κάνετε απλώς επιπλέον τρύπες στον τοίχο για πρόσβαση στον αέρα από το δρόμο. Οι βαλβίδες εισαγωγής μπορεί να είναι διαφορετικές, συνήθως γίνονται στο κενό μεταξύ της μπαταρίας και του παραθύρου. Είναι λιγότερο αισθητές εκεί και λειτουργούν σαν ρωγμές στα παράθυρα. Οι βαλβίδες παρέχονται με ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ, ο εξωτερικός σωλήνας (αφαίμαξη αέρα) σε μία γωνία προς τον τοίχο και είναι εφοδιασμένο με πλέγμα να υπάρχει νερό και τα συντρίμμια. Μέσα στο δωμάτιο, η βαλβίδα συνοδεύεται από κουτί ηχομόνωσης.

Αυτή η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί μόνη της - το κυριότερο είναι να τρυπήσει μια τρύπα στον τοίχο σύμφωνα με τη διάμετρο του εξαερισμού. Συνήθως αυτό είναι 6-10 εκ. Οι σύγχρονες βαλβίδες τροφοδοσίας μπορούν να εξοπλιστούν με αισθητήρες που αντιδρούν στην υψηλή υγρασία και αφήνουν τον αέρα από το δρόμο αυτόματα. Μην ξεχνάτε ότι ο αέρας δεν μπορεί να περπατήσει γύρω από το διαμέρισμα και το γεγονός ότι οι πόρτες μεταξύ των δωματίων είναι άνετα στο πάτωμα και μην χάσετε μια ανάσα. Εάν δεν μπορείτε να διευρύνετε το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου, μπορείτε να κάνετε μικρές τρύπες στην πόρτα, που λαμβάνονται με ένα πλέγμα. Καλύτερα, φυσικά, zadekorirovat. Στη συνέχεια, ο αέρας θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram