Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των εξαρτημάτων: σχεδιάζουμε ένα σύστημα αερισμού

Ο εξαερισμός της κατοικίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, υποστηρίζοντας το μικροκλίμα που είναι απαραίτητο για ένα άτομο. Το πόσο σωστά έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί, εξαρτάται από την υγεία όσων ζουν στο σπίτι. Ωστόσο, όχι μόνο το έργο έχει σημασία. Είναι πολύ σημαντικό να υπολογιστούν σωστά οι παράμετροι των αεραγωγών. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια τέτοια εργασία όπως ο υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων, που είναι απαραίτητο για τη σωστή ανταλλαγή αέρα ενός διαμερίσματος ή μιας ιδιωτικής κατοικίας. Θα μάθουμε πώς να υπολογίζουμε την ταχύτητα του αέρα στα ορυχεία, τι επηρεάζει αυτή την παράμετρο και επίσης θα αναλύσουμε ποια προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακριβέστερους υπολογισμούς.

Διαβάστε στο άρθρο:

Για ποιο λόγο υπολογίζεται η περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων

Ο σωστός σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού είναι μόνο η μισή μάχη. Εάν κάνετε λάθος στον υπολογισμό του τετραγώνου των αγωγών, μπορείτε να πάρετε το αντίθετο αποτέλεσμα: υπάρχει ένα ιδανικό σχέδιο, αλλά δεν υπάρχει εκροή ή εισροή αέρα. Τέτοιες λανθασμένες εκτιμήσεις μπορεί να οδηγήσουν στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις θα έχουν υψηλή υγρασία, η οποία θα οδηγήσει στην εμφάνιση μύκητα, μούχλα και δυσάρεστη οσμή.

Δεδομένα που απαιτούνται για τον υπολογισμό των παραμέτρων του αγωγού

Η περιοχή των αεραγωγών μπορεί να υπολογιστεί σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους. Μπορεί να είναι:

 • Υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα (SanPiN);
 • αριθμός ατόμων που ζουν.
 • περιοχή των εγκαταστάσεων.

Στην περίπτωση αυτή, οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται για ολόκληρη τη συνολική κατοικία και για κάθε δωμάτιο ειδικότερα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι υπολογισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους τύπους, οι οποίοι σίγουρα θα εξετάσουμε στο σημερινό άρθρο, ωστόσο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική ηλεκτρονική αριθμομηχανή για την επιφάνεια των αεραγωγών. Περιέχει ήδη όλους τους απαραίτητους αλγορίθμους και τύπους. Ένα άλλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η απουσία ενός ανθρώπινου παράγοντα - δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι ο υπολογισμός θα έρθει μέσα.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού χρησιμοποιώντας τύπους

Για να εκτελέσετε σωστά όλους τους υπολογισμούς, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την διατομή των διαμορφωμένων προϊόντων. Μπορούν να είναι:

 • με τη μορφή τετραγώνου ή ορθογωνίου:
 • στρογγυλό (λιγότερο συχνά ωοειδές).

Ας εξετάσουμε ποιους τύπους ισχύουν για διάφορους υπολογισμούς. Ας ξεκινήσουμε με τετράγωνα ή ορθογώνια προϊόντα.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού μιας ορθογώνιας ενότητας: τύποι και αποκωδικοποίηση σημείωσης

Ο τύπος της περιοχής των αεραγωγών που είναι απαραίτητος για τη σωστή συσκευή αερισμού είναι αρκετά απλός:

S = A × B, όπου

 • S- επιφάνεια, m².
 • Α - πλάτος του κιβωτίου, m,
 • Στο - ύψος, m.

Με ένα στρογγυλό αγωγό μια διαφορετική κατάσταση.

Το σύστημα εξαερισμού αποτελείται από πολλές λεπτομέρειες, καθεμία από τις οποίες πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς

Υπολογισμός της περιοχής του κυκλικού αγωγού: οι αποχρώσεις των υπολογισμών

Οι στρογγυλοί αγωγοί εξαερισμού έχουν καλύτερη απόδοση - ο αέρας δεν συναντά εμπόδια στο δρόμο του. Επιπλέον, η συναρμολόγηση των στρογγυλών τμημάτων είναι πολύ ευκολότερη από ό, τι τετράγωνο ή ορθογώνιο. Οι υπολογισμοί περιοχής εκτελούνται χρησιμοποιώντας τον τύπο:

S = π × D 2/4, όπου:

 • S- επιφάνεια, m².
 • π - σταθερή τιμή 3,14.
 • Δ - διάμετρος, m.

Πλαστικοί αγωγοί αερισμού.Στο άρθρο, θα εξετάσουμε τα είδη και τα μεγέθη των προϊόντων, πώς να υπολογίσει τον αγωγό αέρα για την περιοχή του δωματίου και άλλες παραμέτρους, τα μυστικά της εγκατάστασης.

Ο υπολογισμός των διαμορφωμένων τμημάτων των αεραγωγών - πώς παράγεται και τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη

Οι υπολογισμοί της περιοχής των εξαρτημάτων των αεραγωγών χωρίς ειδικό πρόγραμμα μπορούν να γίνουν μόνο από έμπειρους μηχανικούς σχεδιασμού. Σήμερα, ολόκληρα τμήματα διαφόρων ιδρυμάτων εργάζονται για τη βελτίωση των προγραμμάτων αριθμομηχανής ικανά να υπολογίζουν την περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων μέχρι ένα χιλιοστό, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμικρές αλλαγές στις γωνίες των στροφών και άλλων αποχρώσεων.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλά παρόμοια προγράμματα που μπορούν να εκτελέσουν υπολογισμούς με ελάχιστα λάθη. Και παρόμοιοι αριθμομηχανές βγαίνουν σχεδόν καθημερινά. Επιτρέπουν όχι μόνο να υπολογίζουν τις απαραίτητες παραμέτρους, αλλά και να σαρώνουν όλες τις λεπτομέρειες του αγωγού. Πολλοί θα ρωτήσουν - για ποιο λόγο; Σε αυτήν την εποχή υψηλής τεχνολογίας, υπάρχει μια τέτοια καινοτομία, όπως ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής. Σε αυτό από τον υπολογιστή μας στείλουμε ένα σκούπισμα του εξαερισμού μας και ως αποτέλεσμα έχουμε ιδανικά ρυθμισμένα κανάλια εξαερισμού με τις απαραίτητες παραμέτρους.

Διαμορφωμένα τμήματα αγωγών - μπορεί να είναι διαφορετικά

Η έκδοση Seti.guru προσφέρει στον αναγνωρισμένο αναγνώστη τη δυνατότητα χρήσης της ηλεκτρονικής αριθμομηχανής για τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων. Το μόνο που απαιτείται από το χρήστη είναι να εισάγετε τις απαιτούμενες παραμέτρους σωστά στα κατάλληλα πεδία και να κάνετε κλικ στο κουμπί Υπολογισμός. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα εκτελεστεί για εσάς.

Πώς να υπολογίσετε την διατομή του αγωγού σε τετραγωνικά μέτρα

Ένα σφάλμα στον υπολογισμό αυτής της παραμέτρου του συστήματος εξαερισμού μπορεί να είναι θανατηφόρο. Μία μείωση του απαιτούμενου δείκτη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση της πίεσης στα ορυχεία, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει μια ξένη φωνή, η οποία είναι αρκετά ενοχλητική. Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογισμός πρέπει να γίνεται προσεκτικά, χωρίς να παραλείπονται οι παραμικρές λεπτομέρειες, χωρίς στρογγυλοποίηση των αριθμών. Ο υπολογισμός των τετραγωνικών μέτρων γίνεται με τον τύπο:

S = L × k / w, όπου

 • S - επιφάνεια εγκάρσιας διατομής, m².
 • L - κατανάλωση αέρα, m³ / h,
 • k- την ταχύτητα με την οποία κινείται η ροή του αέρα, m / s.
 • w- ο συντελεστής υπολογισμού, ο οποίος είναι 2.778.
Το σχέδιο αερισμού προσφοράς - αυτό με την παρουσία ορισμένων γνώσεων μπορεί να γίνει με τα χέρια του

Υπολογισμός της ταχύτητας του αέρα στον αγωγό: πώς να το κάνετε

Για αυτούς τους υπολογισμούς, χρησιμοποιούμε τον τύπο:

w = L / 3600 Χ, όπου

 • L - κατανάλωση αέρα, m³ / ώρα,
 • S- το τμήμα του αεραγωγού, m².

Ωστόσο, αξίζει επίσης να γνωρίζουμε την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους. Με απλά λόγια, αυτή είναι η ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει από 1 m 3 ανά ώρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους υπάρχοντες πίνακες, αλλά τα δεδομένα σε αυτά είναι κατά μέσο όρο, έτσι οι ανεξάρτητοι υπολογισμοί από τον τύπο θα είναι πολύ ακριβέστεροι. Για τον υπολογισμό είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον όγκο του δωματίου σε m 3 (W) και τον υπολογισμένο όγκο αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα σε μια ώρα (V). Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος:Ν = V / W.

Ακόμα 20 με 25 χρόνια πριν, τα σχέδια ήταν τέτοια - τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν μπορούσαν παρά να ονειρευτούν

Ηλεκτρονική αριθμομηχανή για τον υπολογισμό της απαιτούμενης διατομής του αγωγού

Πώς να υπολογίσετε την απώλεια πίεσης αέρα σε ίσια τμήματα

Για να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο, εφαρμόζεται ένας τύπος που είναι λίγο πιο πολύπλοκος από τους προηγούμενους:

P = R × L + Ei × V2 × Y / 2, όπου:

 • P- πίεση αέρα στον αγωγό.
 • R - απώλεια πίεσης στην τριβή στον αγωγό,
 • L - το μήκος του άξονα εξαερισμού ·
 • Ei- το άθροισμα των απωλειών πίεσης για την τοπική αντίσταση (στροφές, μεταβάσεις, κλαδιά κ.λπ.) ·
 • V - ταχύτητα αέρα στο σύστημα αερισμού,
 • Y - πυκνότητα των αέριων μαζών κατά μήκος του καναλιού.
Όσο μικρότερη είναι η απόδοση του φυσικού αερισμού, τόσο χειρότερη είναι η ανταλλαγή αέρα

Αερισμός με τα χέρια σε ιδιωτικό σπίτι.Τι χρειάζεται, τύπους συστημάτων και οδηγίες για τη σωστή εγκατάστασή τους, τις αποχρώσεις του εξαερισμού των διαφόρων δωματίων, τις συστάσεις των επαγγελματιών - όλα αυτά στο υλικό μας.

Αντίσταση του δικτύου αγωγών και των υπολογισμών του

Μην περιμένετε να υπολογίσετε μόνοι σας την αντίσταση του δικτύου. Αυτή η εργασία είναι δυνατή μόνο με τα προγράμματα. Είναι επίσης απίθανο να βρεθεί ένας κατάλληλος, πολύ ακριβής υπολογισμός στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχει η επιθυμία για ακριβή αποτελέσματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα γραφεία σχεδιασμού.

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες εδώ. Η αντίσταση δημιουργεί όχι μόνο τις γωνίες του κλάδου. Η τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή αυξάνει επίσης την αντίσταση του αέρα. Αυτή η παράμετρος καθορίζει την απόδοση που πρέπει να έχει ένας ανεμιστήρας για αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα των υλικών για τον αγωγό και τα εξαρτήματα

Δεν έχει νόημα ο υπολογισμός της ποσότητας των υλικών με το χέρι - χρειάζεται πολύς χρόνος και είναι πολύ εύκολο να κάνετε λάθη κατά την καταμέτρηση. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλά προγράμματα που θα το κάνουν για εσάς σε αυτόματη λειτουργία. Αρκεί μόνο να φορτώσετε το έργο. Ορισμένα παρόμοια προγράμματα μπορούν να υπολογίσουν τον αριθμό των διαμορφωμένων εξαρτημάτων, ακόμη και σύμφωνα με τα πρωταρχικά δεδομένα.

Έτσι, το πρόγραμμα υπολογιστή αποσυνθέτει το έργο και μετρά τον αριθμό των διαμορφωμένων στοιχείων

Ο θερμαντήρας στο δίκτυο: τι είναι για, και πώς να υπολογίσει την ισχύ του

Εάν σχεδιάζεται να παρέχει αερισμό, τότε το χειμώνα, χωρίς θέρμανση ο αέρας δεν μπορεί να κάνει. Τα σύγχρονα συστήματα σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την απόδοση του ανεμιστήρα, που βοηθάει στην κρύα εποχή. Pritochki μειωμένη δύναμη, μπορούμε να επιτύχουμε όχι μόνο την εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα μικρότερο ανεμιστήρα, αλλά ο αέρας, αργά διέρχεται από το καλοριφέρ, θα είναι πιο ζεστά. Ωστόσο, ο υπολογισμός της θερμοκρασίας θέρμανσης του εξωτερικού αέρα εξακολουθεί να είναι απαραίτητος. Παράγονται με τον τύπο:

ΔΤ = 2,98 χ Ρ / Ι, όπου:

 • P - Κατανάλωση ισχύος του θερμαντήρα, η οποία θα πρέπει να αυξήσει τη θερμοκρασία του αέρα από το δρόμο στους 18 ° C (W).
 • L - Η χωρητικότητα του ανεμιστήρα (m 3 / h).

Συνοψίζοντας

Ο σχεδιασμός και η επακόλουθη εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν είναι πάντοτε εφικτή μόνος σας. Τέτοιες εργασίες απαιτούν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Φυσικά, σήμερα υπάρχουν πολλά προγράμματα που βοηθούν στη σχεδίαση των αεραγωγών, αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη μηχανική σκέψη. Η καλύτερη επιλογή είναι να αναθέσετε όλες τις εργασίες, από την αρχή μέχρι το τέλος, σε πραγματικούς επαγγελματίες. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι σήμερα τα γραφεία σχεδιασμού έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, οι εργαζόμενοι στο οποίο είναι εντελώς άγνωστοι με τη μηχανική. Αν και παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε άλλες βιομηχανίες. Για το λόγο αυτό, προτού εμπιστευτείτε οποιαδήποτε εταιρεία να αναπτύξει ένα πρόγραμμα συστήματος αερισμού για το σπίτι σας, προσπαθήστε να το μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην ιδανική περίπτωση, θα επικοινωνήσει με τους πελάτες τους, τα σπίτια των οποίων είναι ήδη κατοικήσιμα. Μόνο στην περίπτωση αυτή μπορεί κανείς να ελπίζει για το αποτέλεσμα που περιμένετε.

Μόνο το σωστά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σύστημα εξαερισμού θα σας επιτρέψει να ζήσετε στο σπίτι με άνεση

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων: αποτελεσματικές μέθοδοι

Πριν από την εγκατάσταση της επικοινωνίας αερισμού είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων. Αυτή η απόδοση εξαρτάται από το σύστημα, έτσι ώστε όλοι οι υπολογισμοί απαιτούν μια σοβαρή προσέγγιση. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για τον υπολογισμό όλων των απαραίτητων τιμών για μια μελλοντική αεροστεγή δομή. Σχετικά με αυτά και θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Με την έλλειψη προσωπικής εμπειρίας επεξεργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των σχετικών εταιρειών

Ποιος είναι ο υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων

Η επικοινωνία εξαερισμού είναι μια περίπλοκη κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο σωλήνες, αλλά και μεγάλο αριθμό βοηθητικών συνδετικών στοιχείων. Πολλοί καταναλωτές ενδιαφέρονται για το πώς θα βρουν την περιοχή των σωλήνων πριν αγοράσουν και εγκαταστήσουν την επικοινωνία.

Διάφορα στοιχεία σύνδεσης για εξαερισμό

Δώστε προσοχή! Η διεξαγωγή των σωστών υπολογισμών σάς επιτρέπει να καθορίσετε το απαραίτητο ποσό υλικού για την οργάνωση του δικτύου διανομής αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε χρήματα και να δημιουργήσετε ένα βέλτιστο σύστημα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του.

Ας εξετάσουμε ποιες άλλες παράμετροι επηρεάζονται από την περιοχή των αγωγών:

 • ποσότητα μεταφερόμενου αέρα.
 • ταχύτητα των κινούμενων αέριων μαζών.
 • σφίξιμο.
 • επίπεδο θορύβου ·
 • κόστος ενέργειας.

Για να καθορίσετε τις τιμές που απαιτούνται για την εγκατάσταση του εξαερισμού, συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς. Θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός βέλτιστου σχεδιασμού του δικτύου διανομής αέρα, ωστόσο, αυτό απαιτεί ορισμένες δαπάνες. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο υπολογισμός του υλικού και άλλοι υπολογισμοί μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό.

Η διαδικασία εγκατάστασης του αγωγού στο δωμάτιο

Μέθοδοι υπολογισμού αγωγών: τύποι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Το δίκτυο διανομής αέρα επηρεάζει την ποιότητα του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Η κύρια λειτουργία αυτού του συστήματος είναι η απομάκρυνση του εξαφανισμένου αέρα, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση αυτής της επικοινωνίας, πρέπει να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές έργο. Πώς υπολογίζετε την περιοχή του σωλήνα;

Ένας υπολογισμός της περιοχής, κατά κανόνα, δεν αρκεί για να σχεδιαστεί ένα βέλτιστο δίκτυο διανομής αέρα. Υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι που απαιτούν προσοχή: το σχήμα των σωλήνων, ο αριθμός των συνδετικών στοιχείων, ο δείκτης διατομής κλπ.

Για να δημιουργήσετε ένα έργο μόνοι σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο δημοφιλείς μεθόδους:

 • χρήση των τύπων ·
 • υπολογισμό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πριν αγοράσετε όλα τα μέρη του εξαερισμού, πρέπει να υπολογίσετε την περιοχή με τους τύπους, για να εξοικονομήσετε χρήματα

Η πρώτη μέθοδος είναι πιο περίπλοκη, αφού δεν μπορεί όλοι να χρησιμοποιήσουν σωστά τη φόρμουλα. Η δεύτερη δημοφιλής επιλογή είναι η χρήση ηλεκτρονικής αριθμομηχανής για τον υπολογισμό των αεραγωγών. Αυτή η μέθοδος είναι απλή, διότι για να εκτελέσετε υπολογισμούς πρέπει απλώς να καθορίσετε τις παραμέτρους ενός συγκεκριμένου δικτύου και το πρόγραμμα θα κάνει τα πάντα για εσάς.

Υπολογισμός της περιμέτρου ενός ορθογωνίου χρησιμοποιώντας τύπους

Χρησιμοποιούνται ειδικές φόρμουλες για τον προσδιορισμό των απαιτούμενων τιμών όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για όλους, δεδομένου ότι είναι αρκετά δύσκολο, και παίρνει πολύ χρόνο. Για να υπολογίσετε την περιοχή της εγκάρσιας τομής, πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικά στοιχεία. Η πρώτη από αυτές πρέπει να αντιστοιχεί στην ελάχιστη ποσότητα μεταφερόμενου αέρα, και η δεύτερη - η ταχύτητά του.

Χρήσιμες πληροφορίες! Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η περιοχή της εγκάρσιας τομής είναι βασική παράμετρος. Καθορίζει την ταχύτητα με την οποία οι μάζες του αέρα θα κινηθούν μέσω της επικοινωνίας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να εντοπιστεί η ακόλουθη κανονικότητα: όσο μεγαλύτερη είναι η διατομή, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα του αέρα στο δίκτυο. Για να υπολογίσετε το τετραγωνίδιο του αγωγού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους ταυτόχρονα, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα.

Οι υπολογισμοί για την εγκατάσταση του αγωγού μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα ή με τη βοήθεια ειδικής αριθμομηχανής

Οι δομές διανομής αέρα που έχουν μεγάλη διατομή επηρεάζουν επίσης το συνολικό επίπεδο θορύβου, μειώνοντας το. Τα ηλεκτρικά κόστη σε αυτή την περίπτωση επίσης μειώνονται. Ωστόσο, για να εγκαταστήσετε μεγάλης κλίμακας εξαερισμό, χρειάζονται περισσότερο υλικό, χρόνο και προσπάθεια.

Κατά τον υπολογισμό της διατομής του αγωγού, το σχήμα της δομής παίζει σημαντικό ρόλο. Ανάλογα με αυτήν την ένδειξη, διακρίνονται τα ορθογώνια και τα στρογγυλά προϊόντα. Οι πρώτες δεν έχουν τέτοιες υψηλές παροχές όπως οι τελευταίες, επειδή ασκούν μεγαλύτερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση τους είναι πιο δικαιολογημένη. Για παράδειγμα, ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό (είναι τοποθετημένα από άκρο σε άκρο στις επιφάνειες εργασίας, καθώς και αντικείμενα επίπλων).

Ο τύπος του τετραγώνου του τμήματος επικοινωνίας ορθογώνιου σχήματος υπολογίζεται ως εξής:

S = L x 2,778 / V, όπου:

L - η ποσότητα του αέρα που καταναλώθηκε (m³ / h).

V - ταχύτητα μεταφοράς της μάζας αέρα (m / s).

2.778 είναι η απαιτούμενη αναλογία.

Σωλήνας εξαερισμού - ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού

Επίσης, μέσω της φόρμουλας, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η πραγματική επιφάνεια διατομής του δικτύου αερομεταφορών αυτού του τύπου:

S = Αχ Β / 100, όπου:

S - ένας δείκτης που αντιστοιχεί στην πραγματική περιοχή.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε άλλους τύπους που σας επιτρέπουν να υπολογίσετε την περιοχή του ορθογωνίου. Σε αυτούς τους υπολογισμούς, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να είναι πολύ προσεκτικοί και να δείχνουν όλες τις τιμές σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Υπολογισμός της περιοχής ενός κύκλου χρησιμοποιώντας τύπους

Οι κυκλικές γραμμές αεροπορικής μεταφοράς διακρίνονται από την απλή εγκατάστασή τους και την υψηλή απόδοση. Αυτή η μορφή σωλήνων επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της αντοχής στις κινούμενες ροές αέρα. Η επιλογή των παραμέτρων επικοινωνίας γίνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τη διάταξη των χώρων και το ίδιο το σύστημα.

Κατά τον υπολογισμό του δικτύου διανομής αέρα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας σημαντικός κανόνας. Προκειμένου να εξοικονομηθούν υλικά, το μήκος των γραμμών θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, αλλά το σύστημα πρέπει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Η περιοχή του στρογγυλού καναλιού εξαρτάται από την ποσότητα του μεταφερόμενου αέρα και την ταχύτητά του. Ο τύπος για τον υπολογισμό της περιοχής σε αυτή την περίπτωση φαίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως για τα ορθογώνια συστήματα (S = L x 2.778 / V).

Όσο μεγαλύτερη είναι η διατομή ενός σωλήνα, τόσο μικρότερο είναι το επίπεδο θορύβου

Με τη σειρά του, η πραγματική περιοχή ορίζεται ως εξής:

S = 3,14 χ D2 / 400, όπου:

S - ένας δείκτης που αντιστοιχεί στην πραγματική περιοχή.

D είναι η διάμετρος της επικοινωνίας.

3,14 - μαθηματική σταθερά (ο αριθμός των Pi).

Χρήσιμες πληροφορίες! Υπάρχουν ειδικά ρυθμιστικά έγγραφα που σας επιτρέπουν να συγκρίνετε τις διαστάσεις των τμημάτων σωλήνων με τις απαιτούμενες παραμέτρους. Αυτό καθιστά δυνατό τον εύκολο προσδιορισμό του κατάλληλου μεγέθους του αγωγού. Το πιο διάσημο από αυτά τα έγγραφα είναι οι οικοδομικοί κώδικες και κανονισμοί (SNiP).

Όταν πραγματοποιείτε τα τελευταία στάδια υπολογισμού της περιοχής ενός κύκλου, συνιστάται να λάβετε υπόψη κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, οι διαστάσεις της εγκάρσιας τομής για κάθε ευθύγραμμο τμήμα πρέπει να λαμβάνονται ξεχωριστά. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν στους υπολογισμούς η αντίσταση που ασκείται στη ροή αέρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης να αρχίσουν να συνθέτουν ένα έργο από το κύριο (κύριο) κανάλι.

Συχνά ο ρυθμός μετακίνησης των αέριων μαζών υπερβαίνει τις συνιστώμενες παραμέτρους, οι οποίες επηρεάζουν το σχήμα θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, κατά κανόνα, αυξήστε τη διάμετρο του στοιχείου φλάντζας του κύριου καναλιού. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε ειδικές συσκευές - ήχους εξασθένησης.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι απαραίτητο να καταστήσουμε το μήκος των γραμμών όσο το δυνατόν μικρότερο

Σε περίπτωση προβλημάτων με αυτο-υπολογισμό, συνιστάται να υποβάλετε αίτηση για τεχνική βοήθεια. Ο υπολογισμός της περιοχής του αγωγού ανατίθεται καλύτερα στον αρμόδιο οργανισμό.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών: αριθμομηχανή

Online Υπολογισμός είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να βρεθεί εύκολα στο δίκτυο Internet χρησιμοποιώντας το σύστημα αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης. Υπάρχουν κάποιες οδηγίες που σας επιτρέπουν να κατανοήσετε τις αποχρώσεις της χρήσης αυτού του προγράμματος.

Καταρχήν αξίζει να θυμηθούμε ότι όλες οι απαραίτητες γεωμετρικές παράμετροι αναγκαστικά υποδεικνύονται σε χιλιοστά. Αυτό σας επιτρέπει να εκτελέσετε τον πιο ακριβή υπολογισμό της περιοχής του αγωγού. Η ηλεκτρονική αριθμομηχανή χρησιμοποιείται επίσης για τον προσδιορισμό των διαστάσεων των στοιχείων σύνδεσης (για παράδειγμα προσαρμογείς) και των εκτροπέων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σχέδιο καταρτίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ραφών. Για να το κάνετε αυτό, σε ένα ειδικό παράθυρο, το οποίο, κατά κανόνα, βρίσκεται στο τέλος της λίστας, πρέπει να σημειώσετε και να εισαγάγετε τον αντίστοιχο αριθμό. Για τον υπολογισμό των παραμέτρων του δικτύου αερομεταφορών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κλασματικές τιμές. Τότε μην ξεχνάτε το σημείο που παίζει το ρόλο του διαχωριστικού σημείου.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στους υπολογισμούς σας τον δείκτη αντίστασης αέρα

Αφού συμπληρώσετε όλα τα πεδία, παραμένει να κάνετε κλικ στο κουμπί "Υπολογισμός". Το πρόγραμμα πρέπει να δώσει αμέσως την τιμή που αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες παραμέτρους. Έτσι, η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να προσδιορίσετε το τετραγωνίδιο της επικοινωνίας.

Με τη βοήθεια τέτοιων απλών προγραμμάτων είναι δυνατόν να προσδιοριστούν όχι μόνο οι παράμετροι της διατομής του καναλιού, αλλά και άλλοι δείκτες. Ο Υπολογιστής σας επιτρέπει να βρείτε την ταχύτητα των κινούμενων αέριων μαζών, την αντίσταση και την απώλεια πίεσης στο σύστημα, καθώς και τον υπολογισμό της θερμομόνωσης του αγωγού.

Αλγόριθμος για τον υπολογισμό της ταχύτητας του αέρα στον αγωγό

Υπολογίστε την ισοτιμία του αέρα χρησιμοποιώντας ειδικούς πίνακες ή χρησιμοποιώντας τύπους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων το δείκτη πολλαπλότητας. Καθορίζει την ποσότητα του αέρα που απαιτείται για να εξασφαλιστεί κανονικός αερισμός 1 m³ δωματίου ανά ώρα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν και ειδικοί πίνακες, αλλά οι τιμές σε αυτές είναι συχνά στρογγυλοποιημένες. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν ότι αυτό το ποσό πρέπει να καθορίζεται ανεξάρτητα μέσω των τύπων.

Ανάλογα με τη διάταξη του δωματίου, θα ρυθμιστούν οι απαραίτητες παράμετροι επικοινωνίας

Εξετάστε τον τύπο με τον οποίο υπολογίζεται η πολλαπλότητα του αέρα:

Ν = V / W, όπου:

N - πολλαπλότητα (k-in φορές / h);

V - η ποσότητα του καθαρού αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο για 1 ώρα (m³ / h).

W - όγκος δωματίου (m³).

Σχετικό άρθρο:

Πλαστικός εξαερισμός από τα χέρια του, PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο, εξαερισμός για πλαστικά παράθυρα.

Χρήσιμες πληροφορίες! Ο βέλτιστος δείκτης ταχύτητας για τα περισσότερα οικιακά συστήματα είναι 3-4 m / s.

Για να πραγματοποιηθεί ο αεροδυναμικός υπολογισμός του αγωγού, απαιτούνται αρκετές τιμές, όπως ο συντελεστής πολλαπλασιασμού, ο όγκος του χώρου και η τομή του διαύλου. Ο τύπος στην περίπτωση αυτή θα έχει την ακόλουθη μορφή:

V = L / 3600 χ S, όπου:

V - ταχύτητα μετακίνησης των αέριων μαζών (m / s).

L - η χρησιμοποιούμενη ποσότητα αέρα (m³ / h).

Το S είναι η διατομή του σωλήνα (cm² ή m²).

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε κυκλικούς αγωγούς για να διατηρήσουν την κανονική ταχύτητα μεταφοράς αέρα

Πρέπει να πούμε ότι η ταχύτητα της αεροπορικής μεταφοράς εξαρτάται από δύο ακόμη παραμέτρους: το επίπεδο θορύβου και το συντελεστή δόνησης. Κατά τον υπολογισμό της ταχύτητας στον αγωγό, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να σχεδιαστεί το σύστημα σύμφωνα με το SNiP.

Συμβουλές για τον υπολογισμό της αντίστασης των αεραγωγών

Ο αέρας, ο οποίος κινείται μέσω των σωλήνων εξαερισμού, αισθάνεται αντίσταση. Ειδικά αφορά τις ορθογώνιες επικοινωνίες. Για να διατηρηθεί η κανονική ταχύτητα ροής αέρα, ο ανεμιστήρας που έχει εγκατασταθεί στο σύστημα πρέπει να αντλήσει υψηλή πίεση. Όταν πέσει στη γραμμή, η απόδοση του ανεμιστήρα μειώνεται. Έτσι, ο υπολογισμός της αντίστασης στο κανάλι των αεραγωγών είναι απαραίτητος για την επιλογή ενός εξαερισμού.

Ο ακριβής ορισμός της αντίστασης είναι ένα μάλλον δύσκολο έργο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτεί ξεχωριστούς υπολογισμούς για κάθε στοιχείο του σχεδίου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σκόπιμο να ζητήσετε τεχνική βοήθεια σε ειδικούς. Το τμήμα σχεδιασμού είναι σε θέση να προσδιορίσει γρήγορα όλες τις απαραίτητες τιμές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπολογισμοί δεν πραγματοποιούνται από τους ανθρώπους, αλλά από ένα ειδικό πακέτο λογισμικού.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση στους σωλήνες, τόσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα του αέρα και τόσο υψηλότερη είναι η έξοδος του ανεμιστήρα

Η αυτοδιάθεση της αντίστασης στην επικοινωνία των αερομεταφορών απαιτεί πολύ χρόνο. Απαιτεί τη χρήση ειδικών διαγραμμάτων και πινάκων. Επιπλέον, ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια των τελικών αποτελεσμάτων. Τα υπολογιστικά στοιχεία για τους αεραγωγούς και τα εξαρτήματα δεν συνιστώνται σε αυτήν την περίπτωση, αλλά η χρήση τους είναι προτιμότερη από τον υπολογισμό με μη αυτόματο τρόπο.

Δώστε προσοχή! Οι τυπικές τιμές αντίστασης στις επικοινωνίες διανομής αέρα είναι 75-100 Pa για διαμερίσματα των οποίων η έκταση κυμαίνεται από 50 έως 150 μ². Αυτά τα δεδομένα λαμβάνουν υπόψη την τυπική ταχύτητα αέρα (3-4 m / s).

Ο συντελεστής αντίστασης δεν εξαρτάται από τον αριθμό των δωματίων που εξυπηρετούνται από το δίκτυο εξαερισμού. Επηρεάζεται από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της επικοινωνίας. Μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος είναι το μήκος του συστήματος.

Σύστημα εξαερισμού σε μεγάλης κλίμακας παραγωγή

Προσδιορισμός της απώλειας πίεσης μετά τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών

Μετά τον υπολογισμό της περιοχής του σωλήνα, της ταχύτητας του αέρα και της αντίστασης στον σχεδιασμό της μηχανικής, είναι εύκολο να υπολογιστεί η απώλεια πίεσης. Αυτός ο αριθμός επηρεάζει την επιλογή της ισχύς του ανεμιστήρα. Υπολογίζεται σε pascal (Pa). Για να το υπολογίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο:

P = R x L + Ei x V2 x Y / 2, όπου:

R - ειδικές πτώση πίεσης λόγω της τριβής που συμβαίνουν στην αλληλεπίδραση των ρευμάτων αέρα με τα τοιχώματα καναλιού (Pa / m)?

L - μήκος του τμήματος της επικοινωνίας των αεροπορικών μεταφορών (m).

V - ταχύτητα της μετακίνησης της μάζας αέρα στο σημείο του συστήματος για το οποίο πραγματοποιείται ο υπολογισμός (m / s).

Y είναι η πυκνότητα του αέρα (kg / m³).

Ei είναι ένα αριθμητικό μέτρο τοπικών απωλειών πίεσης στο άθροισμα.

Η απώλεια πίεσης στην τριβή (R) μπορεί εύκολα να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας την βιβλιογραφία αναφοράς προφίλ. Ο συντελεστής Ei είναι ευθέως ανάλογος προς τα χαρακτηριστικά της θέσης για την οποία εκτελείται ο υπολογισμός.

Παράδειγμα εγκατάστασης συστήματος εξαερισμού σε ένα δωμάτιο

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του σωλήνα: προϊόντα με σχήμα

Για να προσδιορίσετε τις απαιτούμενες τιμές των διαμορφωμένων στοιχείων επικοινωνίας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αυτή η μέθοδος είναι η ταχύτερη, χωρίς να απαιτείται επαγγελματική γνώση. Η απόδοση του συστήματος στο σύνολό του εξαρτάται από τον αριθμό και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των βοηθητικών προϊόντων. Η εκτέλεση ενός χειρωνακτικού υπολογισμού για καθένα από αυτά είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα άτομο με μηχανικό υπόβαθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και οι μηχανικοί κατά την εκτέλεση τέτοιων υπολογισμών χρησιμοποιούν ειδικούς πίνακες και τιμές. Για τον υπολογισμό των διαμορφωμένων προϊόντων αεραγωγών, χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα, με τα οποία εργάζονται οι σχεδιαστές.

Εξετάστε τα πιο κοινά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες αεροπορικών μεταφορών:

 • απόσυρση ·
 • προσαρμογέας για τη διάμετρο;
 • προσαρμογέα για τη φόρμα.
 • Τ-κομμάτι (ορθογώνιο ή στρογγυλό)?
 • υποκατάστημα με τη μορφή του γράμματος S (πάπια) ·
 • ομπρέλα.

Χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή για να κάνετε όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς μπορεί ακόμη και ένα άτομο χωρίς μηχανική εκπαίδευση

Κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σύστημα και απαιτεί ξεχωριστό υπολογισμό. Στο Διαδίκτυο, δεν είναι δύσκολο να βρείτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε τα εξαρτήματα του συστήματος διανομής αέρα. Το κύριο πράγμα που απαιτείται από το άτομο που κάνει τέτοιους υπολογισμούς είναι η προσοχή.

Ο υπολογισμός των αεραγωγών και των εξαρτημάτων περιλαμβάνει αρκετές βασικές γεωμετρικές και φυσικές παραμέτρους. Αυτή η λειτουργία πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς διακοπή πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Μετά την κατανόηση των τύπων, θα είστε σε θέση να καθορίσετε όλες τις απαραίτητες αξίες για τη μελλοντική επικοινωνία χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Θυμηθείτε ότι οι εμπειρογνώμονες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το καθήκον πολύ πιο γρήγορα, και στην περίπτωση αυτή η πιθανότητα να κάνουν λάθη θα είναι ελάχιστη.

Υπολογισμός των αεραγωγών

Πριν από την εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού. Στο Καζάν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Ο προσεκτικός σχεδιασμός πριν από την αγορά και εγκατάσταση θα σας εξοικονομήσει από περιττά περιττώματα και περιττά νεύρα. Ο χρόνος των υψηλά ειδικευμένων ειδικών είναι δαπανηρός, επομένως είναι ανεπιθύμητο ότι η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού διακόπτεται λόγω έλλειψης υλικών ή εξαρτημάτων.

Ως εκ τούτου, το ακριβές υπολογίζοντας την περιοχή του αεραγωγού Kazan θα είναι χρήσιμη για τους συνετούς και μακρινούς πελάτες. Απλό στη χρήση και πολύ διαισθητική αριθμομηχανή θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον υπολογισμό της περιοχής του αγωγού Καζάν τον εαυτό σας, και θα δείτε το τελικό κόστος των αεραγωγών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σας.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή των αγωγών;

Η πιθανή συγκέντρωση αέρα που έχει μολυνθεί από τη σκόνη, τους υδρατμούς και τα αέρια, τα προϊόντα θερμικής επεξεργασίας τροφίμων σε κλειστές εγκαταστάσεις αναγκάζουν την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Για να είναι αποτελεσματικά αυτά τα συστήματα, πρέπει να κάνετε σοβαρούς υπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένου του υπολογισμού της περιοχής των αεραγωγών.

Διάγραμμα της διάταξης και αρχή της λειτουργίας του αγωγού.

Έχοντας ανακαλύψει μια σειρά από χαρακτηριστικά του αντικειμένου υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών και των όγκων των μεμονωμένων δωματίων, τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας τους και τον αριθμό των ανθρώπων που θα είναι εκεί, εμπειρογνώμονες, χρησιμοποιώντας μια ειδική φόρμουλα, να ρυθμίσετε το σχεδιασμό της απόδοσης εξαερισμού. Μετά από αυτό είναι δυνατόν να υπολογισθεί η περιοχή του αγωγού, η οποία θα παρέχει ένα βέλτιστο επίπεδο του αερισμού του εσωτερικού.

Γιατί πρέπει να ξέρετε για την περιοχή των αεραγωγών;

Ο εξαερισμός των χώρων είναι ένα αρκετά περίπλοκο σύστημα. Ένα από τα σημαντικότερα μέρη του δικτύου διανομής αέρα είναι ένα συγκρότημα αγωγών αέρα. Από ποιοτικής υπολογισμό της διαμόρφωσης και της περιοχής εργασίας (όπως σωλήνες, και το σύνολο των υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή του αέρα) εξαρτάται όχι μόνο από τη σωστή θέση στο δωμάτιο ή την εξοικονόμηση πόρων, αλλά το πιο σημαντικό - οι βέλτιστες παράμετροι αερισμού για να εξασφαλίσει άνετες συνθήκες διαβίωσης του ανθρώπου.

Σχήμα 1. Τύπος για τον προσδιορισμό της διαμέτρου της γραμμής εργασίας.

Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η περιοχή κατά τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα σχέδιο ικανό να περάσει τον απαιτούμενο όγκο αέρα ενώ ικανοποιεί άλλες απαιτήσεις για σύγχρονα συστήματα εξαερισμού. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο σωστός υπολογισμός της περιοχής οδηγεί στην εξάλειψη των απωλειών πίεσης αέρα, τη συμμόρφωση με υγειονομικά πρότυπα για την ταχύτητα και το επίπεδο θορύβου του αέρα που ρέει μέσω των αγωγών.

Ταυτόχρονα, μια ακριβής εικόνα της περιοχής που καταλαμβάνουν οι σωλήνες καθιστά δυνατή, κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, την ανάληψη της καταλληλότερης θέσης στο δωμάτιο κάτω από το σύστημα εξαερισμού.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του χρησιμοποιούμενου υλικού;

Ο υπολογισμός της βέλτιστης περιοχής αγωγών εξαρτάται άμεσα από παράγοντες όπως ο όγκος του αέρα που τροφοδοτείται σε έναν ή περισσότερους χώρους, η ταχύτητα της κίνησης και η απώλεια της πίεσης του αέρα.

Ταυτόχρονα, υπολογισμός της ποσότητας του υλικού που απαιτείται για την παραγωγή του, εξαρτάται από το εμβαδόν διατομής (τις διαστάσεις του καναλιού εξαερισμού) και από την ποσότητα του χώρου, στον οποίο φρέσκο ​​αέρα πρόκειται να εγχυθεί, και με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της τιμής της διατομής, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα του αέρα μέσω των αγωγών του αγωγού.

Διάγραμμα των εργασιών αεραγωγών.

Ταυτόχρονα, σε έναν τέτοιο αυτοκινητόδρομο θα υπάρχει λιγότερο αεροδυναμικό θόρυβο, ενώ για τη λειτουργία συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού θα απαιτηθεί χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Για να υπολογίσετε την περιοχή των αεραγωγών, πρέπει να εφαρμόσετε μια ειδική φόρμουλα.

Για να υπολογίσετε τη συνολική επιφάνεια του υλικού, που πρέπει να ληφθεί για τη συναρμολόγηση των αγωγών, πρέπει να γνωρίζετε τη διαμόρφωση και τις βασικές διαστάσεις του συστήματος που σχεδιάζεται. Συγκεκριμένα, για τον υπολογισμό των στρογγυλών σωλήνων διανομής αέρα, απαιτούνται ποσότητες όπως η διάμετρος και το συνολικό μήκος ολόκληρου του κορμού. Ταυτόχρονα, ο όγκος του υλικού που χρησιμοποιείται για τις ορθογώνιες δομές υπολογίζεται με βάση το πλάτος, το ύψος και το συνολικό μήκος του αγωγού.

Σε γενικούς υπολογισμούς των υλικών απαιτήσεων για ολόκληρο τον κορμό, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι βρύσες και οι ημι-έξοδοι διαφόρων διαμορφώσεων. Επομένως, οι σωστοί υπολογισμοί ενός κυκλικού στοιχείου είναι αδύνατοι χωρίς γνώση της διαμέτρου και της γωνίας περιστροφής του. Κατά τον υπολογισμό της περιοχής του υλικού για την αφαίρεση ενός ορθογωνίου σχήματος εμπλέκονται τέτοιες συνιστώσες όπως το πλάτος, το ύψος και η γωνία περιστροφής της κάμψης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για κάθε τέτοιο υπολογισμό χρησιμοποιείται ο δικός του τύπος. Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα είναι συνήθως κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του SNiP 41-01-2003 (Παράρτημα H).

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών

Το μέγεθος του σωλήνα αερισμού επηρεάζεται από χαρακτηριστικά όπως μια σειρά αέρα που αντλείται στους χώρους, η ταχύτητα ροής και το επίπεδο πίεσης στους τοίχους και άλλα στοιχεία του κορμού.

Είναι αρκετό, χωρίς να υπολογίζονται όλες οι συνέπειες, να μειωθεί η διάμετρος της κύριας γραμμής, μόλις αυξηθεί η ταχύτητα του αέρα, πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης σε όλο το μήκος του συστήματος και στις περιοχές αντίστασης. Εκτός από την εμφάνιση υπερβολικού θορύβου και δυσάρεστης δόνησης του σωλήνα, το ηλεκτρικό αρχείο αυξάνει επίσης την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, δεν είναι πάντοτε στην προσπάθεια εξάλειψης αυτών των ελλείψεων, είναι δυνατόν και αναγκαία η αύξηση της διατομής του κυκλώματος εξαερισμού. Πρώτα απ 'όλα, αυτό μπορεί να προληφθεί από το περιορισμένο μέγεθος των χώρων. Επομένως, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε ιδιαίτερα τον υπολογισμό της περιοχής του σωλήνα.

Για να προσδιορίσετε αυτήν την παράμετρο, πρέπει να εφαρμόσετε τον ακόλουθο ειδικό τύπο:

Sc = L x 2.778 / V, όπου

Sc - υπολογισμένη περιοχή καναλιού (cm 2).

L είναι ο ρυθμός ροής του αέρα που κινείται μέσω του σωλήνα (m 3 / h).

V - Ταχύτητα κίνησης του αέρα κατά μήκος του κύριου εξαερισμού (m / sec).

2.778 - ετερογένειες αντιστοίχισης συντελεστών (για παράδειγμα, μέτρα και εκατοστά).

Παραλλαγές μεταβάσεων από ορθογώνιο σε στρογγυλό αγωγό.

Το αποτέλεσμα των υπολογισμών - η υπολογιζόμενη περιοχή του σωλήνα - εκφράζεται σε τετραγωνικά εκατοστά, διότι στις συγκεκριμένες μονάδες μέτρησης θεωρείται από τους ειδικούς ως το πιο κατάλληλο για ανάλυση.

Εκτός από την εκτιμώμενη περιοχή εγκάρσιας διατομής του αγωγού, είναι σημαντικό να καθοριστεί η πραγματική επιφάνεια εγκάρσιας διατομής του αγωγού. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για κάθε ένα από τα κύρια τμήματα του τμήματος - στρογγυλό και ορθογώνιο - υιοθετείται το δικό του ξεχωριστό σχήμα υπολογισμού. Έτσι, για να καθορίσετε την πραγματική περιοχή του αγωγού κυκλικής διατομής, ισχύει ο ακόλουθος ειδικός τύπος:

S = π × D 2/400, όπου

S - πραγματική διατομή αγωγού (cm 2).

D είναι η διάμετρος του σωλήνα αέρα (mm).

Για να υπολογίσετε την πραγματική επιφάνεια εγκάρσιας διατομής μιας ορθογώνιας διαμόρφωσης, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος:

S = A × B / 100, όπου

S - περιοχή ορθογωνικής διατομής πραγματική (cm 2)?

A - πλάτος του αγωγού αέρα (mm).

Β - ύψος του αγωγού αέρα (mm).

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι υπολογισμοί της πραγματικής περιοχής τομής πραγματοποιούνται ξεχωριστά - για ένα κοινό κύριο κανάλι και για κάθε κλάδο προς την κατεύθυνση των διαφορετικών χώρων.

Επίσης, για να υπολογιστεί σωστά και πλήρως η περιοχή εγκάρσιας διατομής ενός κυκλικού αγωγού, είναι πολύ σημαντικό να προσδιοριστεί η βέλτιστη διάμετρος της γραμμής εργασίας. Αυτό είναι απαραίτητο, μεταξύ άλλων, για την παραγωγή της πιο ποιοτικής εγκατάστασης του συνόλου του συστήματος εξαερισμού στις εγκαταστάσεις, ανάλογα με τις βασικές τους διαστάσεις.

Ο τύπος για τον προσδιορισμό της διαμέτρου μοιάζει με αυτόν (σχήμα 1),

όπου L είναι το φορτίο αέρα ανά συγκεκριμένη περιοχή ανά μονάδα χρόνου (m 3 / ώρα).

V είναι η συνιστώμενη ταχύτητα αέρα (m / s).

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης αγωγών και την εφαρμογή των κατάλληλων τύπων, μπορείτε τελικά να επιτύχετε τη δημιουργία ενός άψογου μικροκλίματος σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον υπολογισμό της επιφάνειας των αεραγωγών

Η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού εξαρτάται από τη σωστή επιλογή μεμονωμένων στοιχείων και εξοπλισμού. Ο υπολογισμός της περιοχής του αγωγού εκτελείται προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πολλαπλότητα των αλλαγών του αέρα σε κάθε δωμάτιο, ανάλογα με το σκοπό του. Ο αναγκαστικός και φυσικός εξαερισμός απαιτεί ξεχωριστούς αλγορίθμους για το σχεδιαστικό έργο, αλλά έχει κοινές κατευθύνσεις. Κατά τον προσδιορισμό της αντίστασης ροής αέρα, λαμβάνεται υπόψη η γεωμετρία και το υλικό του αεραγωγού, το συνολικό μήκος τους, το κινηματικό σχήμα και η παρουσία των κλάδων. Επιπλέον, ο υπολογισμός των απωλειών θερμότητας για να εξασφαλιστεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα και να μειωθεί το κόστος διατήρησης του κτιρίου κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ο υπολογισμός της περιοχής της εγκάρσιας τομής πραγματοποιείται με βάση τα στοιχεία για τον αεροδυναμικό υπολογισμό των αγωγών. Λαμβάνοντας υπόψη τις ληφθείσες τιμές, γίνονται τα εξής:

 1. Επιλογή των βέλτιστων μεγεθών διατομών αεραγωγών λαμβάνοντας υπόψη τις κανονικές επιτρεπόμενες ταχύτητες ροής αέρα.
 2. Προσδιορισμός της μέγιστης απώλειας πίεσης στο σύστημα εξαερισμού, ανάλογα με τη γεωμετρία, την ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του αγωγού.

Ακολουθία υπολογισμού συστημάτων εξαερισμού

1. Προσδιορισμός υπολογισμένων δεικτών για μεμονωμένα τμήματα του κοινού συστήματος. Οι περιοχές περιορίζονται σε τσιπς ή πτερύγια επεξεργασίας, η ροή αέρα κατά μήκος ολόκληρου του τμήματος είναι σταθερή. Εάν υπάρχουν κλάδοι από τον ιστότοπο, η ροή του αέρα συνοψίζεται και το σύνολο καθορίζεται για τον ιστότοπο. Οι τιμές που λαμβάνονται εμφανίζονται στο αξονομετρικό διάγραμμα.

2. Επιλογή της κύριας κατεύθυνσης του συστήματος εξαερισμού ή θέρμανσης. Το τμήμα σπονδυλικής στήλης έχει τη μεγαλύτερη ροή αέρα μεταξύ όλων εκείνων που κατανέμονται κατά τη διάρκεια των υπολογισμών. Πρέπει να είναι το πιο εκτεταμένο από όλα τα διαδοχικά τοποθετημένα μεμονωμένα τμήματα και κλάδους. Σύμφωνα με τα κανονιστικά έγγραφα, η αρίθμηση των τμημάτων αρχίζει με την ελάχιστη φόρτιση και συνεχίζεται καθώς αυξάνεται η ροή του αέρα.

Ένα διάγραμμα παράδειγμα ενός συστήματος εξαερισμού με έναν ορισμό κλάδων και τμημάτων

3. Οι παράμετροι των τμημάτων των υπολογισμένων τμημάτων του συστήματος εξαερισμού επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τις συνιστώμενες ταχύτητες στους αεραγωγούς και τις γρίλιες. Σύμφωνα με τα πρότυπα της πολιτείας, η ταχύτητα του αέρα στους κύριους αγωγούς είναι ≤ 8 m / s, σε κλάδους ≤ 5 m / s, στα πλέγματα με ράβδους ≤ 3 m / s.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες προϋποθέσεις, εκτελούνται υπολογισμοί στο σύστημα εξαερισμού.

Συνολικές απώλειες πίεσης στους αγωγούς:

Υπολογισμός ορθογωνικών αγωγών λόγω απώλειας πίεσης:

Το R είναι η ειδική απώλεια τριβής στην επιφάνεια των αεραγωγών.

L είναι το μήκος του αγωγού.

n - διορθωτικός συντελεστής ανάλογα με την τραχύτητα των αεραγωγών.

Οι ειδικές απώλειες πίεσης για κυκλικά τμήματα καθορίζονται από τον τύπο:

λ - συντελεστής αντίστασης υδραυλικής τριβής ·

d είναι η διάμετρος του τμήματος του αγωγού.

Pδ Είναι η πραγματική πίεση.

Για τον υπολογισμό του συντελεστή αντίστασης τριβής για ένα τμήμα κυκλικού σωλήνα, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος:

Κατά τη διάρκεια των υπολογισμών επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν πίνακες στους οποίους, με βάση τους ανωτέρω τύπους, προσδιορίζονται οι πρακτικές απώλειες τριβής, η δυναμική πίεση και οι ρυθμοί ροής αέρα για διάφορες ταχύτητες ροής για τους κυκλικούς αγωγούς.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι πραγματικοί ρυθμοί ροής αέρα σε ορθογώνιους και κυκλικούς αγωγούς αέρα με την ίδια διατομή δεν είναι οι ίδιοι ακόμη και όταν η ταχύτητα ροής αέρα είναι εντελώς ίση. Εάν η θερμοκρασία του αέρα υπερβαίνει τους + 20 ° C, χρησιμοποιήστε τους συντελεστές διόρθωσης για την τριβή και την τοπική αντίσταση.

Ο υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού αποτελείται από τον υπολογισμό της κύριας οδού και όλων των κλάδων που συνδέονται με αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μια θέση ώστε η ταχύτητα της κίνησης του αέρα να αυξάνεται συνεχώς καθώς προσεγγίζει τον ανεμιστήρα αναρρόφησης ή εκκένωσης. Εάν το κύκλωμα των αεραγωγών δεν επιτρέπει την απώλεια των κλάδων και οι τιμές τους δεν υπερβαίνουν το 10% της συνολικής ροής, επιτρέπεται ένα διάγραμμα για την καταστολή της υπερπίεσης. Ο συντελεστής αντίστασης στη ροή αέρα του διαφράγματος υπολογίζεται από τον τύπο:

Οι παραπάνω υπολογισμοί αγωγών είναι κατάλληλοι για τους ακόλουθους τύπους αερισμού:

 1. Εκχυλίστρια. Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις παραγωγής, εμπορικών, αθλητικών και οικιστικών εγκαταστάσεων του αέρα εξαγωγής. Επιπλέον, μπορεί να έχει ειδικά φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα που εκπέμπεται από τη σκόνη ή τις επιβλαβείς χημικές ενώσεις, μπορεί να εγκατασταθεί μέσα ή έξω από τις εγκαταστάσεις.
 2. Προμήθεια. Οι χώροι είναι εφοδιασμένοι με έτοιμο (θερμαινόμενο ή καθαρισμένο) αέρα, μπορούν να διαθέτουν ειδικές συσκευές για τη μείωση του επιπέδου θορύβου, την αυτοματοποίηση του ελέγχου κλπ.
 3. Προμήθεια / εξάτμιση. Ένα συγκρότημα εξοπλισμού και συσκευών για την παροχή / απομάκρυνση αέρα από εγκαταστάσεις για διάφορους σκοπούς μπορεί να διαθέτει μονάδες ανάκτησης θερμότητας, πράγμα που μειώνει σημαντικά το κόστος διατήρησης ευνοϊκού μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις.

Η κίνηση των ροών του αέρα κατά μήκος των αγωγών μπορεί να είναι οριζόντια, κάθετη ή γωνιακή. Λαμβάνοντας υπόψη τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των χώρων, τον αριθμό και τις διαστάσεις τους, οι αεραγωγοί μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα επίπεδα στο ίδιο δωμάτιο.

Υπολογισμός της περιοχής διατομής του αγωγού

Μόλις προσδιοριστεί η ταχύτητα του αέρα μέσω των αεραγωγών με το επιθυμητό πολλαπλότητα ανταλλαγή μπορεί να υπολογίζει τις παραμέτρους τμήμα αγωγού σύμφωνα με τον τύπο S = R 3600v, όπου S - την περιοχή διατομής του, R αγωγό - ποσοστό ροής αέρα σε m 3 / h, v - κίνηση της ταχύτητας του αέρα ροή, 3600 - συντελεστής διόρθωσης χρόνου. Η περιοχή εγκάρσιας τομής καθιστά δυνατό τον προσδιορισμό της διαμέτρου ενός κυκλικού αγωγού σύμφωνα με τον τύπο:

Αν ένας τετράγωνος αγωγός είναι τοποθετημένος στο δωμάτιο, τότε υπολογίζεται από τον τύπο dε = 1.30 χ ((χ χ) 0.625 / (α + β) 0.25).

δε - ισοδύναμη διάμετρος για τον κυκλικό αγωγό σε χιλιοστά.

a και b είναι τα μήκη των πλευρών ενός τετραγώνου ή ενός ορθογωνίου σε χιλιοστά. Για να απλοποιήσετε τους υπολογισμούς, χρησιμοποιήστε τον αριθμό πίνακα μετατροπής 1.

Για να υπολογίσετε την ισοδύναμη διάμετρο ωοειδών αγωγών, χρησιμοποιήστε τον τύπο d = 1.55 S 0.625 / P 0.2

S - διατομή του αεραγωγού του ωοειδούς αγωγού.

P είναι η περίμετρος του σωλήνα.

Η διατομή του ωοειδούς σωλήνα υπολογίζεται από τον τύπο S = π × a × b / 4

S - διατομή του ωοειδούς αγωγού.

a = μεγάλη διάμετρος του ωοειδούς αγωγού.

b = μικρότερη διάμετρος του ωοειδούς αγωγού.
Επιλογή ωοειδών ή τετραγώνων αεραγωγών από την ταχύτητα ροής του αέρα Για να διευκολυνθεί η επιλογή της βέλτιστης παραμέτρου, οι σχεδιαστές υπολόγισαν τους τελικούς πίνακες. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να επιλέξετε τις βέλτιστες διαστάσεις των αγωγών οποιασδήποτε διατομής, ανάλογα με τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο των χώρων και τις απαιτήσεις του SanPin.


Υπολογισμός των παραμέτρων των αεραγωγών και των συστημάτων φυσικού αερισμού Σε αντίθεση με την αναγκαστική τροφοδοσία / απομάκρυνση του αέρα για φυσικό εξαερισμό, η διαφορά πίεσης μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού χώρου είναι σημαντική. Ο υπολογισμός της αντίστασης και η επιλογή της κατεύθυνσης πρέπει να γίνεται κατά τρόπο που να εξασφαλίζει ελάχιστη απώλεια πίεσης της ροής.

Στους υπολογισμούς, οι υπάρχουσες βαρυτικές πιέσεις συντονίζονται με τις πραγματικές απώλειες πίεσης στους κάθετους και οριζόντιους αγωγούς.


Ταξινόμηση των αρχικών δεδομένων κατά τον υπολογισμό της διατομής του αγωγού Κατά τους υπολογισμούς είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις του τρέχοντος SNiPa 2.04.05-91 και SNIP 41-01-2003. Ο υπολογισμός των συστημάτων εξαερισμού κατά μήκος της διαμέτρου των αεραγωγών και του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού πρέπει να εξασφαλίζει:

 1. Κανονικοποιημένοι δείκτες για την καθαρότητα του αέρα, τον πολλαπλασιασμό των δεικτών ανταλλαγής και μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις. Η χωρητικότητα του προς εγκατάσταση εξοπλισμού υπολογίζεται. Ταυτόχρονα, το επίπεδο θορύβου και κραδασμών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα καθορισμένα όρια για κτίρια και χώρους, λαμβανομένου υπόψη του σκοπού τους.
 2. Τα συστήματα πρέπει να είναι διατηρήσιμα, κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης δεν πρέπει να παραβιάζεται ο τεχνολογικός κύκλος της λειτουργίας των επιχειρήσεων.
 3. Σε δωμάτια με επιθετικό περιβάλλον, παρέχονται μόνο ειδικοί αεραγωγοί και εξοπλισμός που αποκλείουν το σπινθήρισμα. Οι θερμές επιφάνειες πρέπει να είναι μονωμένες επιπλέον.

Όροι σχεδιασμού για τον καθορισμό της διατομής των αεραγωγών

Ο υπολογισμός της περιοχής των αγωγών πρέπει να παρέχει:

 1. Οι κατάλληλες συνθήκες καθαριότητας και θερμοκρασίας στα δωμάτια. Για δωμάτια με υπερβολική θερμότητα, εξασφαλίστε την αφαίρεσή του και σε δωμάτια με έλλειψη θερμότητας ελαχιστοποιήστε την απώλεια του θερμού αέρα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να τηρήσουμε την οικονομική σκοπιμότητα της εκπλήρωσης των παραπάνω προϋποθέσεων.
 2. Η ταχύτητα της κίνησης του αέρα στις εγκαταστάσεις δεν θα πρέπει να επιδεινώνει την άνεση της παραμονής στα δωμάτια των ανθρώπων. Αυτό λαμβάνει υπόψη τον υποχρεωτικό καθαρισμό του αέρα στους χώρους εργασίας. Στο ρεύμα αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο, η ταχύτητα κίνησης Nx καθορίζεται από τον τύπο Nx = Knxn. Μέγιστη θερμοκρασία εισόδου αέρα προσδιορίζεται από τον τύπο tx = tn + D t1, και ένα ελάχιστο του τύπου TCX = D t2 tn +. Όπου: nn, tn - normability ταχύτητα αέρα σε m / s και η θερμοκρασία του αέρα στο χώρο εργασίας, σε βαθμούς Κελσίου, Κ = 6 (μετατροπή παράγοντα ταχύτητας αέρα στην έξοδο του αγωγού και του δωματίου), D t1, D t2 - η μέγιστη επιτρεπτή απόκλιση θερμοκρασία.
 3. Η περιοριστική συγκέντρωση επιβλαβών για την υγεία χημικών ουσιών και αιωρούμενων σωματιδίων σύμφωνα με το GOST 12.1.005-88. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα τελευταία ψηφίσματα της κρατικής εποπτείας.
 4. Παράμετροι του εξωτερικού αέρα. Ρυθμιζόμενη σύμφωνα με τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της παραγωγικής διαδικασίας, ο συγκεκριμένος σκοπός της δομής και των κτιρίων. Οι δείκτες συγκέντρωσης εκρηκτικών ενώσεων και ουσιών πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις των αρμόδιων για την πυρόσβεση αρχών.

συστημάτων εξαερισμού Εγκατάσταση με αναγκαστική εφοδιασμού / αφαίρεση του αέρα πρέπει να γίνει μόνο σε περιπτώσεις όπου τα χαρακτηριστικά του φυσικού αερισμού δεν μπορούν να παρέχουν τις απαιτούμενες παραμέτρους προς την καθαρότητα και τη θερμοκρασία των χώρων ή κτιρίων έχουν ξεχωριστή ζώνη με πλήρη έλλειψη φυσική ροή του αέρα. Για ορισμένα δωμάτια, η περιοχή των αεραγωγών επιλέγεται έτσι ώστε να υπάρχει σταθερή υποστήριξη στα δωμάτια και η παροχή εξωτερικού αέρα αποκλείεται. Αυτό ισχύει για τις κοιλότητες, τα κελάρια και άλλους χώρους όπου υπάρχει πιθανότητα συσσώρευσης επιβλαβών ουσιών. Επιπλέον, η ψύξη με αέρα θα πρέπει να υπάρχει στους χώρους εργασίας που έχουν θερμική ακτινοβολία μεγαλύτερη από 140 W / m 2.
Απαιτήσεις για συστήματα εξαερισμού Εάν τα δεδομένα σχεδιασμού για συστήματα εξαερισμού μειώσουν τη θερμοκρασία στους χώρους στους + 12 ° C, είναι υποχρεωτικό να εξασφαλιστεί ταυτόχρονη θέρμανση. Τα συστήματα θέρμανσης της κατάλληλης ισχύος συνδέονται με τα συστήματα για να φέρουν τις τιμές θερμοκρασίας μέχρι τις προδιαγεγραμμένες από τα πρότυπα κατάστασης. Εάν υπάρχει εξαερισμός σε κτίρια παραγωγής ή σε δημόσιους χώρους όπου κατοικούν μόνιμα άτομα, τότε πρέπει να παρέχονται τουλάχιστον δύο μονάδες παροχής και δύο μόνιμες μονάδες καυσαερίων. Το μέγεθος της περιοχής αγωγών πρέπει να παρέχει την εκτιμώμενη τιμή της ροής του αέρα. Για συνδεδεμένους ή παρακείμενους χώρους επιτρέπεται να διαθέτουν δύο συστήματα εξάτμισης και ένα σύστημα εισροής ή αντιστρόφως.

Εάν οι εγκαταστάσεις πρέπει να αερίζονται όλο το εικοσιτετράωρο, τότε είναι απαραίτητο να συνδέσετε τον εξοπλισμό επείγουσας ανάγκης με τον εγκατεστημένο αγωγό. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πρόσθετα υποκαταστήματα και για αυτούς θα γίνει ξεχωριστός υπολογισμός της περιοχής. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν εφεδρικό ανεμιστήρα μόνο εάν:

 1. Μετά την αποτυχία του συστήματος εξαερισμού, είναι δυνατόν να σταματήσετε γρήγορα τη διαδικασία εργασίας ή να βγείτε από το δωμάτιο.
 2. Οι τεχνικές παράμετροι του εξαερισμού έκτακτης ανάγκης πληρούν πλήρως τις απαιτήσεις καθαριότητας και θερμοκρασίας αέρα στις εγκαταστάσεις.

Γενικές απαιτήσεις για τους αγωγούς Ο υπολογισμός των τελικών παραμέτρων του αγωγού πρέπει να περιλαμβάνει τη δυνατότητα:

 1. Τοποθετήστε τον αποσβεστήρα πυρκαγιάς κάθετα ή οριζόντια.
 2. Εγκαταστάσεις στις θέσεις των αεροσταθμών κλεισίματος αέρα. Τα χαρακτηριστικά σχεδίασης των συσκευών θα πρέπει να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις για την απενεργοποίηση έκτακτης ανάγκης σε μεμονωμένους κλάδους του συστήματος εξαερισμού και να αποτρέπουν την εξάπλωση καπνού ή φωτιάς σε όλο το κτίριο. Σε αυτή την περίπτωση, το μήκος του τμήματος στο οποίο συνδέονται οι πύλες δεν πρέπει να είναι μικρότερο από δύο μέτρα.
 3. Για κάθε συλλέκτη δαπέδου δεν μπορούν να συνδεθούν πάνω από πέντε αγωγοί. Ο κόμβος σύνδεσης δημιουργεί πρόσθετη αντίσταση στη ροή του αέρα, η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τον υπολογισμό των διαστάσεων.
 4. Εγκατάσταση συστημάτων αυτόματου συναγερμού πυρκαγιάς. Αν ο μηχανισμός συναγερμού είναι τοποθετημένος μέσα στον αγωγό, τότε για τον καθορισμό της βέλτιστης διαμέτρου του θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μείωση της αποτελεσματικής διαμέτρου και η εμφάνιση πρόσθετης αντίστασης στη ροή του αέρα λόγω του στροβιλισμού. Οι ίδιες απαιτήσεις προωθούνται κατά την εγκατάσταση βαλβίδων ελέγχου, αποτρέποντας τη ροή επιβλαβών χημικών ενώσεων από το ένα δωμάτιο παραγωγής στο άλλο.

Οι αγωγοί από μη εύφλεκτα υλικά πρέπει να εγκαθίστανται για συστήματα εξαερισμού με αναρρόφηση επικίνδυνων προϊόντων πυρκαγιάς ή με θερμοκρασία άνω των +80 ° C. Τα κύρια τμήματα διέλευσης του εξαερισμού πρέπει να είναι μεταλλικά. Επιπλέον, οι μεταλλικοί αγωγοί είναι εγκατεστημένοι σε σοφίτες, σε τεχνικούς χώρους, σε κελάρια και υπόγεια.

Οι συνολικές απώλειες αέρα για διαμορφωμένα προϊόντα καθορίζονται από τον τύπο:

Όπου p είναι η συγκεκριμένη απώλεια πίεσης ανά τετραγωνικό μέτρο του ξεδιπλωμένου τμήματος του αγωγού, ΣΑi είναι η συνολική εκτεινόμενη περιοχή. Εντός των ορίων ενός σχήματος για την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού, μπορούν να ληφθούν απώλειες από το τραπέζι.

Κατά τον υπολογισμό των διαστάσεων των αγωγών, σε κάθε περίπτωση θα απαιτηθεί τεχνική βοήθεια, οι εργαζόμενοι μας έχουν αρκετές γνώσεις για την επίλυση όλων των τεχνικών ζητημάτων.