Τα θεμέλια στο ίδρυμα - υπολογισμός, μέγεθος, πώς να κάνει, αν είναι απαραίτητο να κλείσει για το χειμώνα

Ο αέρας στο θεμέλιο είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι το κενό κάτω από το ισόγειο του πρώτου ορόφου είναι αεριζόμενο, για το σκοπό αυτό γίνονται ειδικές οπές στο υπόγειο του θεμελίου.

Αυτός ο εξαερισμός είναι απαραίτητος, καθώς η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί κάτω από το δάπεδο, που βγαίνει από το έδαφος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι οι κτιριακές δομές θα είναι υπό συνεχή έκθεση στην υγρασία, ειδικά επειδή θα συσσωρεύονται συνεχώς. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε ξύλινες κατασκευές κατά την κατασκευή. Με υψηλή υγρασία, μπορεί να επιτεθεί από σήψη και μούχλα, καθώς και από το σχηματισμό μύκητα σε ξύλινες κατασκευές. Επιπλέον, το αέριο ραδονίου μπορεί να συσσωρευτεί στον υπόγειο χώρο.

Το χειμώνα, η συγκέντρωση υγρασίας και αερίου σπάνια αυξηθούν λόγω της δράσης των χαμηλών θερμοκρασιών, όπως μειώνοντας την πιθανότητα εξάτμιση, και μπορεί να παγώσει σε κτιριακές κατασκευές, παραμένοντας όπως ήταν, σε μια διατηρημένη μορφή πριν από την επόμενη αύξηση της θερμοκρασίας. Για να απαλλαγούμε από ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, στο έδαφος μέρος και να κάνει τέτοιες τρύπες.

Υπάρχει πάντα ανάγκη για ίδρυμα; Όχι, όχι πάντα. Αυτές οι τρύπες γίνονται μόνο όταν υπάρχει υπόγειος χώρος. Εάν έχετε δάπεδα του πρώτου ορόφου γίνονται στο έδαφος, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κανένα αέρα.

Το μέγεθος των υψικαμίνων και ο αριθμός τους

Καθοδηγούμενη παράγραφο 9.10 πρότυπο SNP 31.01.2003 (SP 54.13330.2011) «συνολικό εμβαδόν κτιρίων κατοικιών διαμέρισμα πρέπει να είναι τέτοια produshov 1/400 ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου ή tehpodvala. Σε χώρους όπου μπορεί να απελευθερωθεί ραδιενεργά αέρια, produhi μεγέθη θα είναι 1 / 100-1 / 150 η περιοχή του δαπέδου (p.3.1. Εγχειρίδιο MGSN 2,02 έως 97). Ταυτόχρονα, η ελάχιστη έκταση όλων των εκρήξεων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,85μ² και μία - εντός 0,05μ². Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες οπές αερισμού απαιτούν ενίσχυση, όπως για παράδειγμα 300x300mm. Η μορφή των blowouts μπορεί να είναι οποιαδήποτε: ένα ορθογώνιο, ένας κύκλος, ένα τετράγωνο, ένα τρίγωνο, κλπ. Κατά κανόνα, οι τρύπες του αέρα γίνεται με τη μορφή ενός ορθογωνίου ή τετραγώνου, όπως φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστο, και η εκτέλεση των εν λόγω οπών αέρα δεν απαιτεί ειδική τεχνολογία. Οι αγωγοί βρίσκονται στο ίδιο διάστημα μεταξύ τους, ενώ οι ακραίες εκρήξεις από τις γωνίες του θεμελίου πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετούνται απέναντι η μια στην άλλη, για καλύτερο αερισμό και ο αριθμός τους πρέπει να είναι ομοιόμορφος.

Το ύψος της θέσης τους από το επίπεδο του εδάφους εξαρτάται από το ύψος του υπογείου, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί σε ύψος 300 mm και όχι χαμηλότερα, προκειμένου να αποφευχθεί η πλημμύρα του υπόγειου χώρου με νερό τήξης. Ο νόμος της τοποθεσίας είναι αυτός: όσο υψηλότερο, τόσο το καλύτερο.

Υπολογισμός του κόστους

Ας πάρουμε δύο σενάρια ως παράδειγμα και υπολογίζουμε τον αριθμό τους.

Επιλογή 1

Υπάρχει ένα σπίτι με θεμέλια 5x6 μέτρα στους εσωτερικούς τοίχους, που χτίστηκε στο Nizhny Novgorod. Με βάση το μέγεθος του ελάχιστου μεγέθους ενός φούσκας των 0,05 m², δέχονται οπές ορθογώνιου τμήματος 200χ250 mm. Τώρα πρέπει να σκεφτείτε τον απαραίτητο αριθμό τέτοιων τρυπών και να τα τοποθετήσετε ανάλογα.

Υπολογισμός

Υπολογίστε την περιοχή όλων των οπών εξαερισμού:

όπου F είναι η συνολική έκταση του υπογείου χώρου.

Μαθαίνουμε τον απαιτούμενο αριθμό εξόδων:

όπου P είναι η περιοχή μιας οπής.

Με βάση τους υπολογισμούς που ελήφθησαν, είναι απαραίτητο να διοργανωθούν 4 πτώσεις ώστε να μην υπάρχουν αεριζόμενες περιοχές του υπόγειου χώρου. Γιατί όχι 2, αλλά 4; Αλλά επειδή εδώ τίθεται σε ισχύ ένας ακόμη κανόνας, ο οποίος απαιτεί την τοποθέτηση τέτοιων οπών σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm από κάθε γωνιά του υπογείου. Το ύψος της θέσης από το έδαφος είναι 300mm.

Εάν η κατοικία διαθέτει εσωτερικά χωρίσματα με θεμέλια, τότε τέτοιες τρύπες πρέπει να βρίσκονται σε όλες τις γέφυρες που συνδέονται με το θεμέλιο. Συνήθως, για τα χωρίσματα τοποθετείται μια στήλη με θεμέλια, αν πρόκειται για ξύλινο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση θα οργανωθεί πλήρης αερισμός του υπόγειου χώρου.

Επιλογή 2

Ενσωματωμένο σπίτι στο οποίο ο χρησιμοποιούμενος θεμέλιο ταινία διαιρώντας υπόγειο το χώρο σε δύο ίσα μέρη 9h4 m διαστάσεις. Υποτίθεται εκτέλεση produhi ορθογωνικό διαστάσεις 200h250 mm, το οποίο αντιστοιχεί στο ελάχιστο μέγεθος. Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Irkutsk. Πρέπει να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό φυσαλίδων και να τα τοποθετήσετε στα σωστά σημεία.

Υπολογισμός

Συνολική επιφάνεια των ανοιγμάτων εξαερισμού:

Λόγω του γεγονότος ότι οι εκπομπές αερίων ραδονίου παρατηρούνται στην περιοχή του Irkutsk, ο αριθμός τίθεται στον αριθμητή.

Ο απαιτούμενος αριθμός εξόδων:

Από τους υπολογισμούς φαίνεται ότι ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος και αυτό μπορεί να επηρεάσει την αξιοπιστία του ιδρύματος. Για να μειώσετε τον αριθμό τους, θα πρέπει να αυξήσετε τις αρχικές παραμέτρους της εκκένωσης από 200x250mm σε 250x300mm, δηλαδή στα 0,075m2.

Με βάση τη νέα προκαθορισμένη κατάσταση, υπολογίστε εκ νέου τον αριθμό των οπών εξαερισμού:

Παίρνουμε ως βάση τον αριθμό 10 και το διαιρέσουμε με το 2. Μετά τη λήψη γυρίζει τον αριθμό 5 - τον αριθμό των αεραγωγοί για κάθε μισό του υπόγειου χώρου. Στα θεμέλια, κάτω από τον εσωτερικό τοίχο, πρέπει να φτιάξετε 3 τρύπες εξαερισμού για πλήρη αερισμό.

Υπολογίστε το σωστό μέγεθος και το μέγεθος των οπών εξαερισμού στο υπόγειο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Διαδίκτυο.

Πώς γίνονται τα πράγματα στην πράξη;

Πολλοί προγραμματιστές ιδιωτικών κατοικιών δεν κάνουν υπολογισμούς και χτυπήματα εκτελούνται όταν ρίχνουν το υπόβαθρο της ταινίας. Ως ξυλότυπος χρησιμοποιούνται συμβατικοί σωλήνες αποχέτευσης διαμέτρου 110 mm. Ο αριθμός των οπών για εξαερισμό υπολογίζεται περίπου ως εξής: μία τρύπα για 2-3 μέτρα λειτουργίας του θεμελίου.

Είναι σωστό αυτό; Όχι πραγματικά, αλλά καλύτερα από ό, τι δεν είναι καθόλου. Ακόμα και αν οι οπές εξαερισμού δεν είχαν προβλεφθεί στο στάδιο της ανέγερσης της θεμελίωσης, τότε θα τρυπήσετε μετά από ένα blowdown όχι περισσότερο από 100 mm.

Κλείνετε το ίδρυμα το χειμώνα;

Ο εξαερισμός μιας παράνομης συσκευής πρέπει να πραγματοποιείται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά σε περιοχές όπου συμβαίνουν εκπομπές αερίων ραδονίου. Επομένως, δεν συνιστάται να κλείνετε τον αέρα για το χειμώνα. Αυτή η απαίτηση περιγράφεται στο SNiP 11-3-79 "Μηχανική Θερμότητας Κατασκευής". Έχοντας ανοίξει ένα τέτοιο έγγραφο στη δεξιά σελίδα, μπορείτε να δείτε τον πίνακα αριθ. 2, ο οποίος δείχνει ότι η θερμοκρασία στο υπόγειο και η θερμοκρασία του πάτου του δαπέδου πρέπει να είναι σχεδόν ίδιες. Η διαφορά είναι μόνο 2 ° C, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον κατάλληλο εξαερισμό.

Αν το πρόβλημα είναι να κρατήσετε τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο, είναι καλύτερο να μονώσετε το δάπεδο από μέσα, αλλά οι οπές εξαερισμού δεν μπορούν να κλείσουν.

Πώς να φτιάξετε μια σπίθα στο τελειωμένο ίδρυμα;

Ο υπολογισμός των μεγεθών και του αριθμού των εκρήξεων γίνεται στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου και οι οπές εξαερισμού σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της συσκευής του άνω μέρους του θεμελίου. Αλλά συμβαίνει να ξεχνούν και να θυμούνται όταν τελειώνει το κύριο έργο για την εκχύλιση του ιδρύματος. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, πώς να κάνετε μια σπίθα στο τελικό ίδρυμα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές:

 1. Κόψτε ή χτυπήστε τα ανοίγματα εξαερισμού του σωστού μεγέθους, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο: ένα μύλο ή μια διάτρηση ή και τα δύο. Η πολυπλοκότητα αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ίδρυμα. Εάν πρόκειται για τούβλο, τότε δεν θα υπάρξουν ειδικά προβλήματα, και εάν πρόκειται για οπλισμένο σκυρόδεμα, τότε θα χρειαστεί να πηδήξουμε. Σε αυτή την περίπτωση, η ξεχασία μπορεί να μετατραπεί σε πρόσθετο κόστος υλικού. Οι τιμές διάτρησης τέτοιων οπών κυμαίνονται από 10-200 ρούβλια ανά 1 εκ. Βάθους, ανάλογα με τη δυσκολία διάτρησης.
 2. Εάν είναι δυνατόν, ρυθμίστε τα δάπεδα του πρώτου ορόφου στο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος μεταξύ του εδάφους και του δαπέδου, που επιτρέπει την επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος χωρίς πρόσθετο κόστος.

Πρακτικά ολόκληρη η Ευρώπη ασκεί την κατασκευή ατομικής κατοικίας χωρίς καπνούς, η οποία τοποθετεί δάπεδα απευθείας στο έδαφος. Αυτά τα δάπεδα δεν παρουσιάζουν μειονεκτήματα εγγενή στα δάπεδα που πρέπει να αερίζονται. Τα δάπεδα που απευθείας στο έδαφος, είναι σε θέση να αντέχει πολύ μεγαλύτερα φορτία, να μην λυγίσει, και λόγω της έλλειψης του υπόγειου χώρου κάτω από το δάπεδο δεν έχει σχηματιστεί υγρασία, η οποία επηρεάζει αρνητικά το σχεδιασμό του δαπέδου και των τοίχων.

Εάν ξεχάσετε τα προϊόντα, τότε ίσως πρέπει να επανεξετάσετε την τεχνολογία της τοποθέτησης του δαπέδου και να σώσετε τα χρήματα, χαμηλώνοντας το κτίριο. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε υπόγειο χώρο συντρίμμια (αγώνα τούβλο ή άλλων υλικών), αναμεμειγμένο με άμμο και συμπιέζεται καλά και στη συνέχεια να το πάτωμα και να μην προβεί σε αεραγωγούς.

Το μερίδιο του υπόγειου είναι επίσης στο γεγονός ότι μερικά τρωκτικά ή ερπετά μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό. Σε αυτούς τους χώρους, αν είναι πολύ ζεστοί, πολλά είδη εντόμων, σφάλματα και σκουλήκια που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν μέσα στην κατοικία μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν, για οποιονδήποτε λόγο, παραβιαστεί η ακεραιότητα του υπογείου χώρου, πράγμα που συνεπάγεται διείσδυση κάτω από το δάπεδο τέτοιων "ζώων".

Αυτο-άρωμα

Θα πω αμέσως ότι είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσετε ένα υπόβαθρο στο ίδρυμα με τα χέρια σας, καθώς το πάχος της ταινίας κυμαίνεται μεταξύ 40-60 εκ. Και η διάτρηση οπλισμένου σκυροδέματος αυτού του πάχους είναι μακρά και δαπανηρή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνουν τρύπες στο ίδρυμα:

 1. Δομή του υπόγειου τμήματος του τούβλου και με ήδη παρεχόμενες τρύπες. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο σωστή και αρκετά απλή, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ισχύει. Έτσι, για παράδειγμα, εάν οι τοίχοι έχουν ήδη ανεγερθεί, τότε δεν είναι δυνατό να οικοδομήσουμε μια βάση με σαφή κατασκευή.
 2. Κάντε τις τρύπες μια διάτρηση - το πιο δημοφιλές και προσιτό τρόπο μεταξύ των ιδιωτικών προγραμματιστών. Ανάλογα με τη μάρκα του σκυροδέματος και τον βαθμό της ενίσχυσης του, χρειάζονται αρκετές ώρες για μία πλήρη εργάσιμη ημέρα για να κάνει ένα χτύπημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περάσετε μερικές εκτοξευτές στο σκυρόδεμα. Οι οπές που έχουν τραβηχτεί κατά μήκος της περιμέτρου του αναπνευστήρα, ο διατρητήρας δεν πρέπει να είναι σε πλήρη χωρητικότητα και να υγράνετε περιοδικά το τρυπάνι με νερό για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.
 3. Χρησιμοποιήστε στέμματα σε ένα μπουμπούκι και βήμα προς βήμα για να τρυπήσετε σκυρόδεμα σε μέρη, και στη συνέχεια να γροθιά σκυρόδεμα με έναν puncher με ένα τσιμπάκι. Πολύ περίπλοκη και όχι γρήγορη.

Πώς να κλείσετε τη βάση στην βάση από ποντίκια

Όταν έρχονται οι πρώτοι παγετώνες το φθινόπωρο, τα τρωκτικά του αγρού αρχίζουν να αναζητούν οικοτόπους με πιο άνετες συνθήκες. Τέτοια καταφύγια ποντικιών - voles βρίσκονται σε προαστιακά κτίρια. Εκεί δεν φοβούνται τον διάτρητο άνεμο, ο οποίος σε μείον τις θερμοκρασίες καθιστά τους αγρούς ακατάλληλους για ύπαρξη.

Το μικρό μέγεθος και η έμφυτη διείσδυση επιτρέπουν στα ποντίκια να διεισδύσουν μέσα από τις μικρότερες τρύπες στα κτίρια. Πάνω απ 'όλα προσελκύονται από υπόγειους χώρους, όπου η συσσωρευμένη θερμότητα αποθηκεύεται περισσότερο.

Αέρας (τρύπες για τον αερισμό του υπόγειου χώρου) - ο ευκολότερος τρόπος διείσδυσης τρωκτικών στην κατοικία. Από το υπόγειο, θα βρουν ευκαιρίες να εγκατασταθούν σε όλο το σπίτι.

Πώς και τι να κλείσει η βάση στα θεμέλια του ποντικιού;

Προκειμένου να αποκλειστούν οι ανεπιθύμητοι γείτονες από το να εγκατασταθούν σε προαστιακό σπίτι, είναι απαραίτητο να κλείσουν αξιόπιστα οι εναποθέσεις αέρα στο θεμέλιο από τα ποντίκια, δηλαδή να εμποδίσουν τους τρόπους πιθανής διείσδυσής τους. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να εγκαταστήσετε τις γρίλιες στα μετρητά του υπόγειου χώρου. Τα κύτταρα των πλεγμάτων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 5 mm. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να αναζητηθούν σε καταστήματα κατασκευών και ειδών οικιακής χρήσης. Είναι εύκολο να τα κάνετε μόνοι σας.

Εάν δεν υπάρχουν τελικά προϊόντα στα καταστήματα, ένα συρμάτινο πλέγμα ή ένα άκαμπτο πλέγμα είναι υποχρεωτικό. Εκτιμώντας τη συνολική έκταση όλων των οπών εξαερισμού, λαμβάνουμε το σωστό υλικό. Τρίβουμε κόβουμε το ψαλίδι στο μέταλλο σε ορθογώνια μεγέθους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε τις λεπτομέρειες του πλαισίου και να διακοσμήσετε το προϊόν στην τελική του μορφή.

Για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο, χρησιμοποιείτε λευκή κονσέρβα ή κονσέρβα που βρίσκεται στο αγρόκτημα. Το κασσίτερο κόβεται σε ταινίες πλάτους περίπου 60 mm. Οι λωρίδες διπλώνονται κατά το ήμισυ κατά μήκος, σχηματίζοντας το πλαίσιο του πλέγματος. Ένα ορθογώνιο καλωδίου πλαισιώνεται με τα λαμβανόμενα τμήματα των λωρίδων του κασσίτερου και στερεώνεται με κτυπήματα με ένα σφυρί. Τα πλαισιωμένα πλαίσια είναι εγκατεστημένα με τη βοήθεια πείρων και βιδών στις τρυπημένες οπές, κλείνοντας όλες τις εκρήξεις.

Πώς να απαλλαγείτε από τα ήδη περασμένα ποντίκια;

Όταν η πρόσβαση στο σπίτι για τους προσκεκλημένους επισκέπτες είναι αποκλεισμένη, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν διεισδύσει ακόμη στην κατοικία. Για να γίνει αυτό, το σπίτι χρειάζεται για λίγο για να φιλοξενήσει την εξοπλισμένη ποντικοπαγίδα. Αν οι παραδοσιακές πτηνοτροφές είναι δυσάρεστες με τη σκληρότητα τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καινοτομία.

Νέες πτητικές συσκευές γίνονται με τη μορφή σφραγισμένων μολυβιών από πλαστικό. Τρωκτικά δεν βλάπτει, αλλά ασφαλώς κλειδώνει μέσα. Κάποια στιγμή στην παγίδα το ποντίκι θα είναι ζωντανό. Μπορείτε να το απελευθερώσετε στο πλησιέστερο δάσος ή πεδίο.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να προστατεύεται αξιόπιστα από ανεπιθύμητη γειτονιά. Είναι πολύ πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε δηλητηριώδεις ουσίες. Όταν χρησιμοποιούμε δηλητηρίαση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων.

Υπολογισμός του αέρα στο θεμέλιο

Οι αγωγοί είναι οπές εξαερισμού που είναι διατεταγμένες στο υπερυψωμένο τμήμα του υπογείου προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα όπως η συσσώρευση αερίου ραδονίου, η εμφάνιση σάπιας και μούχλας στις δομές.

Είναι σαφές ότι τα gadgets είναι απαραίτητα. Αλλά, πόσοι πρέπει να γίνουν; Σε αυτό το ερώτημα μπορείτε να απαντήσετε SP 54.13330.2011 «κατοικίες πολυκατοικίες,» στο οποίο υπάρχει ένα σημείο 9.1, το οποίο αναφέρει ότι η συνολική επιφάνεια των οπών αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/400 tehpodpolya χώρο στο δάπεδο ή υπόγειο. Υπάρχει επίσης ένας οδηγός για MGSN 2.02.-97 και το σημείο 3.1, το οποίο αναφέρει ότι η αναλογία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 / 100-1 / 150 περιοχές radioopasnyh της χώρας μας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το απαιτούμενο μέγεθος, γεωμετρία, ποσότητα και θέση των προϊόντων μπορείτε να βρείτε στο ειδικό άρθρο. Παρακάτω θα βρείτε μια αριθμομηχανή με την οποία μπορείτε να υπολογίσετε γρήγορα τον αριθμό των εκρήξεων και να βρείτε τα μεγέθη τους.

Χαρακτηριστικά του κλιματισμού στο υπόγειο

Οι αερισμοί του κελάριου είναι τρύπες που βρίσκονται στο πάνω μέρος της βάσης του σπιτιού, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον αερισμό του υπόγειου χώρου του ισογείου.

Αέρας στη βάση της κορδέλας.

Αυτός ο εξαερισμός είναι απαραίτητος προκειμένου να αποφευχθεί στο υπόγειο χώρο η συσσώρευση υγρασίας που εξατμίζεται από το έδαφος. Όπως είναι γνωστό, η υγρασία δρα ως ο κύριος εχθρός των δομών κατασκευής, η οποία οφείλεται στον περαιτέρω σχηματισμό μούχλας και σήψης. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο πρόβλημα αυτό εάν είναι απαραίτητο να προστατευθούν οι ξύλινες κατασκευές. Εκτός από την υγρασία στο υπόγειο μπορεί να συσσωρευτεί ραδιενεργό αέριο ραδόνιο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να προκαλέσει την υγρασία και το ραδόνιο να εισέλθουν στον υπο-χώρο για το λόγο ότι το έδαφος δεν καταψύχεται. Αυτή η περίοδος γίνεται μια εποχή που η υγρασία είναι συγκεντρωμένη και μετά που παγώνει στις βάσεις των εγκλεισμένων δομών, μεταξύ των οποίων το θεμέλιο και ο πυθμένας του δαπέδου του πρώτου ορόφου.

Εργαλεία και υλικά

 • σωλήνες ·
 • τσιμέντο ·
 • τούβλα.

Χαρακτηριστικά της διαρρύθμισης των προϊόντων

Κατά τη ρύθμιση του κλιματισμού στο σπίτι στο υπόγειο θα πρέπει να καθοδηγούνται από τις συστάσεις που ορίζονται στο SNiP. Έτσι, η συνολική επιφάνεια των οπών αέρα, τοποθετημένα σε εξωτερικούς τοίχους των υπογείων και tehpodpoly κτίρια κατοικιών διαμέρισμα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1/400 της περιοχής του στο υπόγειο ή tehpodpolya. Εάν το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή radioopasnom, το συνολικό εμβαδόν των οπών αέρα, που προορίζονται για τον εξαερισμό, δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1 / 100-1 / 150 τετραγωνικών υποδάπεδο. Αν μιλάμε για ένα προϊόν, τότε η ελάχιστη έκτασή του δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,05 m². Το μέγιστο μέγεθος των εκρήξεων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 0,85 m². Αυτός ο περιορισμός συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, διότι πρέπει να ενισχυθούν οι μεγάλες οπές εξαερισμού. Έτσι, εκείνα τα προϊόντα που έχουν μέγεθος ίσο με 300x300 mm, θα χρειαστούν οπλισμό, εξοπλισμένα γύρω από την περίμετρο.

Εικόνα 1. Υπολογισμός της επιφάνειας του αέρα, F - είναι η περιοχή του υπόγειου.

Οι αέριοι μπορούν να έχουν απολύτως οποιαδήποτε γεωμετρία, μπορούν να διαμορφωθούν σαν ένα τετράγωνο, έναν κύκλο, ένα ορθογώνιο και ακόμη και ένα τρίγωνο. Αλλά, κατά κανόνα, έχουν ένα ορθογώνιο σχήμα, επειδή με αυτή τη μορφή είναι πιο αισθητικές.

Απορρίψτε το αερομεταφερόμενο ομοιόμορφα. Αποφύγετε το σχηματισμό μη αεριζόμενων "σακουλών" που θα βοηθήσουν στην αρχή σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να έχετε ακραίες οπές εκτοξεύσεως όχι περισσότερο από 900 mm από τις γωνιακές περιοχές της βάσης του κτιρίου (κατά μήκος της εσωτερικής άκρης). Η ποιότητα του αερισμού επηρεάζεται από τον αριθμό των εκρήξεων: θα πρέπει να είναι ένας άρτος αριθμός και θα πρέπει να βρίσκονται συμμετρικά - αντίθετα μεταξύ τους.

Εικόνα 2. Υπολογισμός του αριθμού των οπών, P είναι η περιοχή μιας οπής.

Πόσο υψηλή είναι η διαθεσιμότητα του αέρα, θα εξαρτηθεί από το ύψος στον οποίο βρίσκεται ο πρώτος όροφος. Υπάρχει μια συνιστώμενη ελάχιστη απόσταση στην οποία πρέπει να βρίσκεται το κάτω μέρος των προεξοχών πάνω από το έδαφος, 200-300 mm. Η χαμηλότερη θέση των διοχέτευσης μπορεί να προκαλέσει διείσδυση υπόγειου νερού στην πτώση και την άνοιξη. Αυτός είναι ο λόγος που ο κανόνας του ύψους πρέπει να καθοδηγείται από τον κανόνα: όσο υψηλότερο είναι πάνω από την επιφάνεια της γης, τόσο το καλύτερο.

Προκειμένου η τεχνολογία της θέσης και ο αριθμός των εκρήξεων να είναι ακόμη πιο σαφής, μπορείτε να εξετάσετε μερικά παραδείγματα. Στο πρώτο παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχικό στοιχείο η ίδρυση κτιρίου με διαστάσεις κατά μήκος των εσωτερικών επιφανειών 5x6 m. Το εργοτάξιο θα κατασκευαστεί από το Nizhny Novgorod. Οι προβλεπόμενοι αερισμοί θα έχουν ορθογώνια διατομή - 200χ250 mm ή 0,05 m ². Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός φυσαλίδων που χρειάζονται για αυτό το σπίτι, καθώς και πώς πρέπει να εντοπιστούν.

Εικόνα 3. Οι αγωγοί βρίσκονται στις απέναντι πλευρές.

Ο υπολογισμός πρέπει να αρχίζει με τον προσδιορισμό της απαιτούμενης περιοχής εκρήξεων, όπως φαίνεται στο σχήμα 1, όπου F είναι η περιοχή του υπόγειου.

Το σχήμα 2 δείχνει τον τύπο με τον οποίο μπορείτε να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό οπών εξαερισμού, εδώ P είναι η περιοχή μιας οπής.

Ως αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν 4 τρύπες για την εξάλειψη του αποτελέσματος των μη αεριζόμενων "σακουλών" (αυτός ο κανόνας περίπου 900 mm έχει ήδη περιγραφεί παραπάνω). Μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε μικρή είτε σε μεγάλη πλευρά. Αλλά για το λόγο ότι η πρώτη περίπτωση παρέχει καλύτερο αερισμό, συνιστάται να έχετε ένα ζευγάρι εκρήξεων σε αντίθετες μικρότερες πλευρές, η εικόνα 3 απεικονίζει αυτό το παράδειγμα. Το ύψος των οπών είναι 300 mm από το έδαφος.

Εάν το σπίτι έχει εξωτερικές και εσωτερικές φέρουσες οροφές, οι οποίες υποστηρίζονται από τη βάση, κάθε υπόγειος χώρος θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με οπές εξαερισμού. Ως εκ τούτου, εδώ μπορείτε να λάβετε ως βάση μία από τις δύο επιλογές. Κάποιος αναλαμβάνει τη θέση των οπών εξαερισμού μόνο στους εξωτερικούς τοίχους και η άλλη - στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Εικόνα 4. Απαιτούμενη περιοχή αέρα.

Εδώ, για παράδειγμα, εξετάστε τα ακόλουθα αρχικά δεδομένα. Ο υπόγειος χώρος χωρίζεται σε δύο μέρη από ένα θεμέλιο τύπου ταινίας. Διαστάσεις του πρώτου και του δεύτερου τμήματος - 9x4 m. Οι εκτιμώμενες διαστάσεις των εκρήξεων, οι οποίες έχουν ορθογώνια διατομή, είναι 200x250 mm ή 0,05 m 2. Το εργοτάξιο είναι η περιοχή Irkutsk. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τι πρέπει να είναι ο ελάχιστος αριθμός και η διάταξη των οπών για εξαερισμό. Ο υπολογισμός θα πρέπει επίσης να αρχίζει με τον προσδιορισμό της απαιτούμενης περιοχής εκρήξεων, Το Σχήμα 4 απεικονίζει τον τύπο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτό στον παρονομαστή - ο αριθμός είναι 100, επειδή Η περιοχή Irkutsk αναφέρεται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ραδόνιο. Το σχήμα 5 απεικονίζει έναν τύπο που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό του αριθμού των οπών που απαιτούνται.

Εικόνα 5. Απαιτούμενος αριθμός τρυπών.

Όπως και στην περίπτωση αυτή, μπορεί να είναι ότι ο υπολογισθείς αριθμός των οπών παροχής αερισμού, πάρα πολύ υψηλή, και εάν είναι τοποθετημένα στην περίμετρο του ιδρύματος, θα μειώσει σημαντικά την ικανότητα της βάσης φορέα, η οποία θα συνεπάγεται την ανάγκη για πρόσθετη ενίσχυση του. Η έξοδος θα είναι μια αύξηση του μεγέθους των οπών στα 300x250 mm ή 0.075 m².

Τώρα πρέπει να υπολογίσουμε τον απαραίτητο αριθμό οπών με τις νέες συνθήκες, ο τύπος στην εικόνα 6 θα βοηθήσει σε αυτό. Αποδεικνύεται ότι το σπίτι θα έχει 10 τρύπες εξαερισμού - 5 κομμάτια ανά υπόγεια. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να κάνετε 3 φυσαλίδες στη βάση κάτω από τον εσωτερικό τοίχο, πράγμα που θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ο σωστός αερισμός. Αυτές οι πρόσθετες τρεις οπές υποδεικνύονται με πράσινο χρώμα στην Εικόνα 7.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των προϊόντων

Τα δάπεδα του υπογείου το χειμώνα πρέπει να αερίζονται το χειμώνα και το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με τη συμπύκνωση και την εξάπλωση του αερίου ραδονίου, οπότε μην κλείνετε τον αέρα για το χειμώνα. Αυτή η κατάσταση ρυθμίζεται από το SNiP, στο οποίο είναι δυνατό να βρεθεί ένας πίνακας. δηλώνει ότι η θερμοκρασία του υπόγειου αέρα και η θερμοκρασία του πάτου του δαπέδου του 1ου ορόφου δεν πρέπει να διαφέρουν περισσότερο από 2 °. Η κατάσταση αυτή μπορεί να παρατηρηθεί μόνο αν υπάρχουν στο κέλυφος οπές εξαερισμού. Για το λόγο αυτό, αν επιδιώκετε το στόχο της διατήρησης της θερμότητας, είναι προτιμότερο να μην κλείσετε τα κτυπήματα, αλλά να θερμάνετε το ανώτατο όριο πάνω από το υπόγειο.

Εικόνα 6. Αριθμός οπών με νέες συνθήκες.

Αν οι άμυνες δεν είχαν διευθετηθεί κατά την ανέγερση του σπιτιού

Εικόνα 7. Πρέπει να προστεθεί 3 που φυσάει στη βάση κάτω από τον εσωτερικό τοίχο.

Είναι ευκολότερο να τοποθετούνται οπές εξαερισμού κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης ή της τοποθέτησης του υπερυψωμένου τμήματος της βάσης τούβλου. Εντούτοις, μπορεί να συμβεί να υπενθυμιστεί η διάταξη των ραδιοκυμάτων όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του σπιτιού. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες βασικές μεθόδους. Το πρώτο περιλαμβάνει τη διάτρηση ή την κοπή μέσω των βλαστών. Το κλάδεμα μπορεί να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένες οργανώσεις που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι οπές, οι οποίες τελικά λαμβάνονται, έχουν διάμετρο στην περιοχή από 100-250 mm.

Εάν το σπίτι, του οποίου το θεμέλιο είναι κατασκευασμένο από τούβλα, απαιτεί τρύπες, τότε μπορούν να τρυπηθούν ανεξάρτητα. Ωστόσο, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η διαδικασία χαρακτηρίζεται από διάρκεια και επίπονη εργασία.

Ο δεύτερος τρόπος, με τον οποίο μπορούμε να προσφύγουμε, είναι η υλοποίηση των ορόφων του 1ου ορόφου στο έδαφος.

Στις χώρες της Ευρώπης, σχεδόν όλες οι κατοικίες και τα μεμονωμένα σπίτια γίνονται χωρίς καμιά ενοχλήση. Τα δάπεδα σε αυτά είναι τοποθετημένα στο έδαφος. Αυτή η λύση μπορεί να σώσει τους ιδιοκτήτες από μια σειρά προβλημάτων με τα δάπεδα, τα οποία είναι διαρρυθμισμένα με την αρχή της επικάλυψης. Τα δάπεδα αυτών των σπιτιών δεν παρουσιάζουν συμπύκνωση, δεν κάμπτονται και έχουν πολύ μεγαλύτερη φέρουσα ικανότητα.

Εξαερισμός του υπόγειου ξύλινου σπιτιού

Ξύλινα σπίτια, όπως πολυκατοικίες, χρειάζονται τη συσκευή για τρύπες εξαερισμού. Κατά κανόνα, κατασκευάζονται σε ενσωματωμένες δοκούς ή κορμούς. Κόβονται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κορώνας. Μπορείτε να οργανώσετε τρύπες μεταξύ της βάσης του σπιτιού και του πρώτου κορμού, αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη όταν το σπίτι είναι κτίριο πλαισίου και τα κορμούς υποθήκης έχουν μόνο ένα ζευγάρι κορώνες. Ο δεύτερος λόγος για αυτή τη διάταξη είναι ότι η βάση της βάσης είναι 400 mm πάνω από το έδαφος.

Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η εκτέλεση καθαρισμών αέρα με τον ακόλουθο τρόπο. Για την αρχή είναι απαραίτητο να επισημάνετε τα παράθυρα εξαερισμού, τα οποία έχουν γίνει μέσω των κορμών μέσω κοπής, χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονο. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε οπές propyleny χρησιμοποιώντας σανίδες, τοποθετώντας το κιβώτιο, το οποίο βοηθά στην απόκρυψη των τμημάτων.

Σε σπίτια από τούβλα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν οι οπές εξαερισμού, αφήνοντας περίπου ένα προϊόν κατά μήκος και ½ τούβλα σε ύψος. Μπορείτε να εξοπλίσετε ένα υπόγειο δωμάτιο με τρύπες τοποθετώντας τα απευθείας στο θεμέλιο. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό σωλήνα, κόβοντας το σε όλο το πλάτος του ξυλότυπου. Τα παραγόμενα ακατέργαστα τεμάχια θα πρέπει να τοποθετούνται στον ξυλότυπο, χωρίς να φτάνουν στο ακραίο μέρος του θεμελίου κατά 100 mm. Αυτή η μέθοδος μπορεί να επιτύχει τη λειτουργικότητα του παραθύρου εξαερισμού και την ελκυστική εμφάνιση του.

Στο κελάρι και υπόγειο εξοπλισμό στο σπίτι μετά από αγωγούς εξαερισμού τους δεν ήταν ανεπιθύμητους επισκέπτες με τη μορφή των τρωκτικών και γάτες, με τις τρύπες αέρα πρέπει να ρυθμιστεί απαγορευτικό εμπόδια - πλέγματα και διχτυωτά. Η παρουσία των οπών αέρα στο σπίτι με τον υπόγειο σιδηρόδρομο θα συμβάλει στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας αερισμό του χώρου στο πλαίσιο του πρώτου ορόφου, το οποίο είναι ο λόγος για τη θέση των ανοιγμάτων εξαερισμού εξακολουθεί να είναι σημαντικό να ληφθεί μέριμνα κατά την κατάρτιση του σχεδίου στο σπίτι.

Σύνθεση αέρα στο υπόγειο ενός κτιρίου διαμερισμάτων σύμφωνα με το SNIP

Στο υπόγειο κάθε κτιρίου κατοικιών είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί εξαερισμός υψηλής ποιότητας. Σκοπός του είναι να αφαιρεθεί ο υγρός αέρας, ο οποίος σχηματίζεται στο υπόγειο λόγω της διαδικασίας συμπύκνωσης. Ο κύριος ρόλος στην καταπολέμηση της υψηλής υγρασίας παίζει ρόλο. Ο σωστός υπολογισμός του υποτάγχους των πολυκατοικιών επιτρέπει την εξασφάλιση της πιο αποτελεσματικής εναλλαγής αέρα στον χώρο του υπογείου. Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι υπολογισμοί και η εγκατάσταση του εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται με την τεκμηρίωση του SNIP. Με τη βοήθειά τους, η ρύθμιση και η λειτουργία των προϊόντων θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο αέρας στο υπόγειο παρέχει αερισμό στο σπίτι

Ανάγκη

Πρέπει να σκεφτείτε: πρέπει να κατανοήσετε την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τον πολύ αερισμό του υπόγειου χώρου. Στα κελάρια, τα τεχνικά δάπεδα ή ακόμα και στο κελάρι των πολυκατοικιών υπάρχει μικροκλίμα.

Η θερμοκρασία του αέρα, καθώς και η υγρασία σε ένα τέτοιο χώρο, διαφέρει από τους κλιματικούς δείκτες στο δρόμο. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Και αυτές οι μικροκλιματικές συνθήκες είναι ιδανικές για τον σχηματισμό μούχλας και σήψης στις επιφάνειες των οικοδομικών υλικών. Αν ένας μεταλλικός αγωγός για την παροχή νερού εγκατασταθεί στον υπόγειο χώρο, υποφέρει από διάβρωση. Το συμπέρασμα είναι ένα - οποιαδήποτε δομή χωρίς εκπομπές κάτω από το στάδιο θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.

Ο αέρας στο υπόγειο είναι ο κύριος εξοπλισμός του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Χρησιμοποιούνται για όλους τους τύπους κτιρίων, από δημόσια κτίρια έως τεχνικά κτίρια. Το κυριότερο είναι να τηρήσουμε ορισμένα πρότυπα που έχουν κανόνες και κανόνες κατασκευής (SNiP).

Το κύριο και πιο υπεύθυνο μέρος της τροφοδοσίας του σπιτιού με τον εξαερισμό του υπογείου είναι ο προκαταρκτικός υπολογισμός της περιοχής των ανοιγμάτων εξαερισμού. Από την ορθότητα αυτών των έργων θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της λαμβανόμενης ανταλλαγής αέρα. Το φυσικό βύθισμα μειώνει τον κίνδυνο συσσώρευσης αερίου ραδονίου στο δωμάτιο του υπόγειου χώρου. Αυτό το αέριο απελευθερώνεται από το έδαφος και προκαλεί μεγάλη βλάβη στο ανθρώπινο σώμα, καθώς είναι ραδιενεργό.

Χαρακτηριστικά της ρύθμισης

Αυτό που χρειάζεται για το καθαρισμό στο θεμέλιο είναι σαφές. Είναι τα κύρια στοιχεία της συσκευής εξαερισμού, που είναι απαραίτητα για την απομάκρυνση του υγρού αέρα στο υποπεδίο, καθώς και του φυσικού αερίου ραδονίου. Αλλά η ποιότητα της ίδιας της διαδικασίας εξαερισμού εξαρτάται από το εάν πληρούνται πλήρως οι απαιτήσεις για το SNIP. Σε οποιαδήποτε κατασκευαστική δραστηριότητα, οι σχεδιαστές θα πρέπει να καθοδηγούνται από τέτοια χαρακτηριστικά:

 1. Τα ανοίγματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να είναι τοποθετημένα σε αντίθετα τοιχώματα του θεμελίου.
 2. Η έκταση μιας έκρηξης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,05 m² και όχι μεγαλύτερη από 0,85 m². Οι οπές με μεγαλύτερη επιφάνεια πρέπει να ενισχυθούν.
 3. Η συνολική επιφάνεια του αέρα σε ολόκληρη την οικία πρέπει να είναι 1/400 από την περιοχή των τεχνικών υποπληθυσμών. Και με τη θέση των δομών σε χώρους με αυξημένη ραδιενέργεια - 1/150.

Ο αερισμός του υπόγειου χώρου απαιτεί ομοιόμορφη διάταξη των εκρήξεων. Το κύριο πράγμα είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση μη αεριζόμενων ζωνών. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε έναν πρόσθετο υπολογισμό των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του κτιρίου, που καθορίζει τα χαρακτηριστικά του υπογείου, την παρουσία διαχωρισμών και τους κλειστούς χώρους του. Όλα τα στάδια της διαρρύθμισης των πολυκατοικιών με εξαερισμό πρέπει να πραγματοποιούνται κατά τα πρώτα στάδια της κατασκευής. Και αυτό διευκολύνει όχι μόνο την εργασία στον υπολογισμό, αλλά και την ανέγερση υπογείων στοιχείων.

Είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά το ύψος της θέσης των οπών. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από το ύψος του υπογείου του κτιρίου.

Όμως, πιο συχνά όταν εργάζεστε με το ίδρυμα, στη συσκευή εκρήξεων είναι κατάλληλα στα αρχικά στάδια της κατασκευής. Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της έκχυσης, τοποθετείται ένα κουτί για μελλοντικά "παράθυρα" σε απόσταση τουλάχιστον 30 cm από το έδαφος.

Η σωστή διάταξη καθαρισμού αέρα στο υπόγειο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP, εξασφαλίζει ανεμπόδιστη κίνηση αέρα κάτω από το δάπεδο. Ως εκ τούτου, στο υπόγειο των κτιρίων κατοικιών, τα "παράθυρα" βρίσκονται συμμετρικά. Δηλαδή, ο αριθμός τους πρέπει να είναι ομοιόμορφος. Και για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν μη αεριζόμενες ζώνες στο χώρο του υπογείου, οι εξωτερικές εκρήξεις θα πρέπει να τοποθετηθούν σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 90 cm από την εσωτερική γωνία του κτιρίου.

Εξωτερικά χαρακτηριστικά

Ο αέρας επιτρέπει την παρατεταμένη διάρκεια ζωής μεμονωμένων οικοδομικών κατασκευών για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και την εξασφάλιση οικιστικών διαμερισμάτων έναντι της εξάπλωσης μούχλας. Τα κελάρια στα οποία ο εξαερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά τους είναι πάντα υγρά και ζεστά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα. Αλλά υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας, ο οποίος είναι εξίσου σημαντικός για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, όπως η αφαίρεση της υγρασίας - αυτά είναι τα αισθητικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Η ανάγκη να κλείσουν ή να κρύψουν τα τεράστια "παράθυρα" που σχετίζονται με το υπόγειο συνδέονται με ένα δυσάρεστο είδος αερισμού. Εξωτερικά, η τρύπα είναι σαν μια τρύπα σε ένα θαμπό σκυρόδεμα ή τοίχο από τούβλα. Αλλά, έχοντας κάνει τη σωστή επιλογή για να διακοσμήσετε αυτή τη συσκευή, μπορείτε ταυτόχρονα "να σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα", όχι μόνο να διακοσμήσετε, αλλά και να δώσετε στο στοιχείο μια πρόσθετη λειτουργία. Και ένα από τα στοιχεία αυτά είναι μια υπερυψωμένη μάσκα. Με την προσθήκη τέτοιων στοιχείων στη συσκευή, είναι δυνατό να προστατευθεί η κατοικία από τη διείσδυση τρωκτικών και αδέσποτων ζώων στο υπόγειο.

Η υπερυψωμένη μάσκα θα καλύψει τον ασταθές αέρα

Αυτο-εγκατάσταση

Μερικές φορές, οι εργαζόμενοι ξεχνούν την ανάγκη εξαερισμού του υπογείου, ειδικά όταν κάποιος στέκεται δίπλα στο σπίτι του, με τα χέρια του. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα πρέπει να αναφέρεται σε ειδικούς που θα διορθώνουν γρήγορα και με ακρίβεια τα "λάθη" που λάβαμε κατά την κατασκευή. Δεν είναι κάθε άνθρωπος έτοιμος να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για μια σκληρή, αλλά όχι και μακρά εργασία. Εάν διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία στο αγρόκτημα, μπορείτε να διαχειριστείτε τον εαυτό σας. Για να κάνετε τα χτυπήματα σε μια σταθερή βάση, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα σύνολο ασκήσεων.
 • Βουλγαρικά με δίσκο για σκυρόδεμα.
 • σφυρί?
 • σμίλη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε την ακριβή θέση των εκρήξεων και να τα σημειώσετε στον τοίχο θεμελίωσης. Σταδιακά, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο εργαλείων, θα πρέπει να κόψετε, να τρυπήσετε και να χτυπήσετε μια διαμπερή οπή στον τοίχο. Το κύριο πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε το βαρελοποιό τακτοποιημένα, αφού από τις ισχυρές επιπτώσεις από αυτό, στην υπόλοιπη ταινία από σκυρόδεμα μπορεί να πάει ρωγμές.

Το κύριο πλεονέκτημα της self-making produhov - φθηνή. Οι εξειδικευμένες επιχειρήσεις, για αυτές τις υπηρεσίες θα πάρουν ένα σημαντικό ποσό. Δεδομένου ότι, εκτός από τον αριθμό και το μέγεθος των παραθύρων, περιλαμβάνουν επίσης στην εκτίμηση το πάχος του ίδιου του τοίχου.

Κανόνες λειτουργίας

Εκτός από τον υπολογισμό και την εγκατάσταση οπών εξαερισμού, είναι εξίσου σημαντικό να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σωστά. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNIP, η βασική απαίτηση για μικροκλιματικές συνθήκες στο χώρο των κελαριών είναι η διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα όχι μεγαλύτερη από 2 μοίρες. Παροχή τέτοιων δεικτών δεν είναι δύσκολη. Το κυριότερο είναι να γνωρίζουμε για τις ιδιαιτερότητες της εκμετάλλευσης των προϊόντων:

 1. Χειμερινό και καλοκαίρι, κλείστε τον αέρα απαγορεύεται. Το κλείσιμο τους οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο υπόγειο.
 2. Για να προστατεύσετε από τη διείσδυση των ζώων στο υπόγειο, χρησιμοποιήστε ειδικά πλέγματα ή πλέγματα.
 3. Συστηματικά, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία και την υγρασία στο υπόγειο. Υπό δυσμενείς συνθήκες, απαιτείται να αυξηθεί ο αριθμός των "παραθύρων" ή να ελεγχθεί η ποιότητα των θερμομονωτικών επιστρώσεων στο υποδάπεδο.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις του SNIP, οι οποίες υποδηλώνουν ότι τα προϊόντα πρέπει πάντα να παραμένουν ανοιχτά. Το χειμώνα, σε περίοδο σοβαρών παγετών, ο αερισμός του υπόγειου χώρου οδηγεί σε απώλεια θερμότητας στα διαμερίσματα του ισόγειου στο σπίτι. Και αυτό, δεν μπορεί να ταιριάζει με τους ενοικιαστές. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να κλείσει τελείως το κελάρι το χειμώνα.

Εάν το σπίτι δεν έχει σχάρες στο άνοιγμα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να τις καλύψουν με χιόνι. Το χειμώνα, είναι απαραίτητο να ρίξει μια γλίστρημα χιονιού στον τοίχο, η οποία κλείνει τελείως το παράθυρο εξαερισμού. Είναι απαραίτητο και έγκαιρα να σκάβουμε τον αέρα την άνοιξη. Με την ενεργή απόψυξη του χιονιού, το κελάρι μπορεί να πλημμυρίσει. Και αυτό μόνο περιπλέκει την κατάσταση. Η υπερβολική υγρασία επηρεάζει αρνητικά τα δομικά υλικά και τα μεμονωμένα στοιχεία. Θα είναι δύσκολο να στεγνώσει ο χώρος.

Η συσκευή των εκρήξεων στο υπόγειο ενός διαμερίσματος

Τα απόβλητα ονομάζονται τεχνικές τρύπες στο θεμέλιο (σόλα) του σπιτιού, οι οποίες βρίσκονται πάνω από το έδαφος. Ο κύριος σκοπός τους είναι να αερίζουν τον υπόγειο χώρο κάτω από τον πρώτο όροφο του σπιτιού. Ο ρόλος τους στη λειτουργία των οικιστικών χώρων είναι πολύ σημαντική, διότι στο υπόγειο τείνει να συσσωρεύεται υγρασία εξατμίζεται από τα ανώτερα στρώματα του εδάφους, η οποία μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει στην υγρασία των κτιριακών κατασκευών, ή το σχηματισμό μούχλας ή σήψης.

Μια αναπνοή είναι ένα μικρό παράθυρο στον τοίχο του υπογείου ή σε ένα κορδόνι με κορδέλες, απαραίτητο για τον αερισμό του υπόγειου χώρου κάτω από τον πρώτο όροφο του σπιτιού.

Αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη σε κατοίκους ορισμένων ασθενειών, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου μπορούν να εξελιχθούν σε χρόνιες μορφές. Αυτές οι οπές βρίσκονται απέναντι από το άλλο. Αυτό παράγει το φαινόμενο του σχεδίου, η οποία είναι ξεπερασμένο από υπόγεια υπερβολική υγρασία.

Ιδιαίτερα προσεκτικά θα πρέπει να εκτελείται στο υπόγειο μιας οικιστικής κατοικίας από ξύλο, δεδομένου ότι η υγρασία είναι ο κύριος εχθρός των ξύλινων κατασκευών. Εκτός από τη συσσώρευση υγρασίας, ένα αέριο ραδονίου συσσωρεύεται στο υπόγειο, το οποίο είναι ραδιενεργό.

Το χειμώνα, να κλείσει τις τρύπες του αέρα σε κάθε περίπτωση είναι αδύνατο, είναι επίσης γεμάτη με υψηλή υγρασία, λόγω του παγώματος του εδάφους δεν συμβεί, συμπυκνώνεται η υγρασία, και στη συνέχεια να υπάρχει δέσμευση της πάνω από τη βάση και το κάτω μέρος του πατώματος του πρώτου ορόφου. Ότι τέτοια προβλήματα δεν προέκυψαν και είναι απαραίτητη η διευθέτηση των προϊόντων. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου είναι δυνατόν να εγκαταλειφθεί η διευθέτηση των προϊόντων. Αυτή είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σύνολο του δαπέδου είναι που σε ένα υπόγειο δωμάτιο steamtight σημασία ή όταν το σύστημα εξαερισμού παρέχεται γύρω από την περίμετρο του σπιτιού, και της βάσης του της μόνωση σε συνδυασμό με το περιβάλλον έδαφος στο σπίτι.

Διαθέτει θέση και τον απαιτούμενο αριθμό κτυπήματος

Σχέδιο της θέσης του αέρα.

Η ρήτρα 9.10 του SNiP 31-01-2003 θεσπίζει ορισμένους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους στο υπόγειο μέρος των υπόγειων χώρων ο συνδυασμένος όγκος των εκρήξεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1/400 της συνολικής επιφάνειας του υπογείου. Υπό την προϋπόθεση ότι η περιοχή είναι εκτεθειμένη σε μόλυνση από ακτινοβολία, η περιοχή του αέρα είναι ήδη 1/150 της συνολικής επιφάνειας του υπόγειου χώρου. Το ελάχιστο μέγεθος ενός ανοίγματος κατά 1 m² δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 0,05. Λαμβάνοντας υπόψη την εξοικονόμηση χώρου στην κατασκευή κατοικιών, το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος των εκρήξεων κάνει το 0,85 ανά 1 m². Εάν κάνετε μεγαλύτερες τρύπες, θα πρέπει να ασχοληθείτε με την ενίσχυση τους. Για παράδειγμα, οι διαστάσεις ενός εξαερισμού σε 300x300 mm ενισχύονται σε όλη την περίμετρο.

Το γεωμετρικό σχήμα αυτών των τρυπών μπορεί να είναι διαφορετικό: μπορείτε να κάνετε και τα δύο παραδοσιακά σχήματα ενός ορθογωνίου και ενός τετραγώνου και ενός πιο εξωτικού τριγώνου.

Για μια πιο αισθητική εμφάνιση, είναι συνηθισμένο να εκτελείτε εκκενώσεις ορθογωνίου σχήματος.

Παρόλο που κατόπιν αιτήματος του πελάτη είναι δυνατή η εκτέλεση διαφορετικών μορφών.

Η βέλτιστη διάταξη μιας εκτόξευσης ορθογωνίου σχήματος.

Αυτές οι οπές αερισμού τοποθετούνται ομοιόμορφα κατά μήκος της περιμέτρου του υπογείου. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για να αποκλειστούν οι χώροι στους οποίους ο αέρας θα παραμείνει στάσιμος, οι αποκαλούμενοι «μη αεριζόμενες σακούλες». Ως εκ τούτου, απαιτείται να τοποθετούνται τα χτυπήματα σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 900 mm από τη γωνία της κατασκευής (κατά μήκος των εσωτερικών συνόρων), και στη συνέχεια ομοιόμορφα κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου.

Για να προσδιοριστεί το ύψος στο οποίο πρέπει να τοποθετηθούν οι μετρητές, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε σε ποιο ύψος θα αυξηθεί ο πρώτος όροφος σε σχέση με την επιφάνεια της γης. Η ελάχιστη απόσταση από την επιφάνεια της γης έως το κάτω άκρο της εκκένωσης πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 mm. Αν αυτή η τρύπα βρίσκεται κάτω, τότε υπάρχει μια πιθανότητα ότι το ελατήριο λιώνει το νερό, και το φθινόπωρο βρόχινο νερό θα πέσει στο υπόγειο.

Πίνακας της σύνθεσης του πολτού τσιμέντου.

Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να τηρείτε την υψηλότερη θέση των οπών εξαερισμού πάνω από το έδαφος.

Εργαλεία απαραίτητα για την οργάνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης:

 • τσιμεντοκονίαμα ·
 • τούβλα.
 • σωλήνες ·
 • πίνακες;
 • αλυσοπρίονο ή αλυσοπρίονο.

Τι να κάνει αν, στην κατασκευή ενός σπιτιού, ο αέρας στο υπόγειο δεν ήταν εξοπλισμένος

Όταν η κατασκευή ενός σπιτιού διεξάγεται χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ή από άτομα που δεν γνωρίζουν πολύ καλά κάποια θέματα, μπορεί να προκύψει μια κατάσταση όταν απλώς ξεχαστούν οι άμυνες κατά τη διευθέτηση του ιδρύματος. Αλλά η τεχνολογία κατασκευής προϋποθέτει την τοποθέτησή τους μαζί με την ανέγερση του ιδρύματος. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη διόρθωση των κατασκευαστικών λαθών.

Ο αέρας δεν πρέπει να απέχει λιγότερο από 15 cm από το επίπεδο του εδάφους.

Διάσπαση (ή κοπή) του αέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής μπορεί να είναι μόνο μια ομάδα επαγγελματιών κατασκευαστών που διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διαδικασία. Αυτοί οι εμπειρογνώμονες τρυπάνι μια τρύπα, η οποία σε διάμετρο θα είναι περίπου 150-250 mm. Το κόστος της εργασίας εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του ιδρύματος. Εκτός από το κόστος εργασίας θα προστεθεί το πλάτος του τοίχου, το οποίο πρέπει να τρυπηθεί, και ο απαιτούμενος αριθμός τρυπών. Υπό την προϋπόθεση ότι το μέρος του ιδρύματος που προεξέχει πάνω από το έδαφος είναι κατασκευασμένο από τούβλα, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν τα χτυπήματα από μόνο του. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η διαδικασία είναι αρκετά επίπονη και απαιτεί ένα ελάχιστο σύνολο εργαλείων: ένα διάτρητο, ένα σφυρί, ένα σμίλη.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τα δάπεδα του πρώτου ορόφου είναι επενδεδυμένα απευθείας στο έδαφος, ενώ δεν πραγματοποιούνται εργασίες για τη διευθέτηση του υπόγειου σιδηρόδρομου. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να εξαιρέσετε μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του δαπέδου, που εκτελείται με την αρχή της "επικάλυψης". Τα δάπεδα, τα οποία τοποθετούνται στο έδαφος, δεν υποφέρουν από υπερδιήθηση με υγρασία και δεν συσσωρεύουν συμπύκνωμα, εξαιτίας των οποίων δεν σχηματίζεται κασσίτερος. Ταυτόχρονα, αυτή η τεχνολογία τοποθέτησης επιτρέπει τη μείωση του κόστους των δομικών υλικών μειώνοντας το ύψος του κτιρίου.

Λειτουργικές ιδιότητες των ανοιγμάτων εξαερισμού (εκρήξεις στο υπόγειο)

Το υπόγειο ακόμα και το χειμώνα πρέπει να αερίζεται. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης, καθώς και η μόλυνση του αερίου με το αέριο ραδονίου. Η απαίτηση αυτή ρυθμίζεται επίσης στη θέση του SNiP στον κατασκευαστικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με αυτή την κατάσταση, η διαφορά θερμοκρασίας του αέρα μεταξύ των εσωτερικών υπόγειο (υποδάπεδο) και στο κάτω τμήμα υποδάπεδο δεν μπορεί να διαφέρει περισσότερο από 2 ° C. Ένα πλήρες αυτό το τεχνικό απαίτηση είναι δυνατή μόνο εάν οι δίοδοι εξαερισμού είναι παρόντες στο ίδρυμα. Αν φοβάστε ότι το χειμώνα στο πάτωμα του πρώτου ορόφου είναι κρύο, είναι να κάνει τη μόνωση των δαπέδων, που βρίσκεται σε ένα υπόγειο δωμάτιο, σε κάθε περίπτωση, χωρίς να κλείσετε τις τρύπες αέρα.

Αεριζόμενο υπόγειο σε ξύλινο σπίτι

Η διάταξη εξαερισμού αερισμού.

Όπως και στα κτίρια πολυκατοικιών, τα οικιστικά αεριζόμενα σπίτια απαιτούν την εγκατάσταση ανοιγμάτων εξαερισμού (blowouts). Συχνά εκτελούνται σε ενσωματωμένα κορμούς ή σε δέσμη. Κόψτε τα μεταξύ της πρώτης κορώνας και της δεύτερης. Εάν υπάρχει μια κατασκευή δομής πλαισίου, τότε ένα παράθυρο εξαερισμού τοποθετείται μεταξύ της βάσης του σπιτιού και του πρώτου αρχείου καταγραφής (κατά κανόνα, αυτό το σπίτι έχει μόνο μερικά στεφάνια). Ένας άλλος λόγος για αυτή τη συσκευή είναι ότι η βάση είναι περίπου 400 mm πίσω από το έδαφος.

Σε ένα ξύλινο σπίτι, ο κλιματισμός ρυθμίζεται με τον ακόλουθο τρόπο. Πρώτα απ 'όλα, γίνεται η σήμανση του μελλοντικού παραθύρου εξαερισμού, μετά το οποίο, με τη χρήση ενός κανονικού πριονιού ή αλυσοπρίονου, γίνεται μια διαχωρισμένη τομή στα κούτσουρα. Μετά την εργασία, η τρύπα μπορεί να κατασκευαστεί με συνηθισμένες σανίδες, από τις οποίες το σχήμα και το μέγεθος της οπής είναι ένα κιβώτιο. Αυτό γίνεται για να κρύψετε τις φέτες.

Εάν η κατασκευή του σπιτιού είναι κατασκευασμένη από τούβλα, τότε για να εξοπλίσει την τρύπα εξαερισμού είναι απαραίτητο να αφήσει μια περιοχή ίση σε ύψος σε ½ τούβλο, και κατά μήκος - το μέγεθος του μπλοκ τούβλο ίδια. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις οπές εξαερισμού απευθείας κατά την τοποθέτηση των θεμελίων. Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να πάρετε ένα πλαστικό σωλήνα, το οποίο σε μήκος θα είναι ίσο με το πλάτος της θεμελίωσης του θεμελίου.

Κατά προσέγγιση μέγεθος του αέρα στο υπόγειο του σπιτιού.

Συνεπώς, αν δεν έχετε σωλήνες του σωστού μεγέθους, μπορείτε να κόψετε ένα μακρύτερο, ή αντίστροφα, να ορίσετε έναν μικρότερο σωλήνα. Μόνο έτσι απαιτείται η σύνδεση των σωληνώσεων πολύ σφιχτά ώστε να μην έχει εισέλθει στο τσιμεντοκονία. Κατάλληλοι σωλήνες εγκαθίστανται στον πάσσαλο του θεμελίου, αλλά διατηρούνται σε απόσταση τουλάχιστον 100 mm από τα ακραία μέρη του θεμελίου. Στους ίδιους τους αγωγούς, η άμμος καλύπτεται με άμμο, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ρωγμές κατά την έκχυση του σκυροδέματος.

Και όταν αφαιρεθεί ο ξυλοτύπος από το θεμέλιο, η άμμος καθαρίζεται πολύ εύκολα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, οι οπές αερισμού θα φαίνονται πιο αισθητικές στην πρόσοψη και δεν θα χαλάσουν την εμφάνιση του κτιρίου. Χρησιμοποιήστε αντί των σωληνώσεων το ξύλινο καλούπι για να εκτελέσει τις οπές αέρα δεν συνιστάται, καθώς τα ξύλινα τμήματα για όσο χρονικό διάστημα το θεμέλιο ξηραίνεται (περίπου 1 μήνα), υπό την πίεση της σφιχτά ραβδί σε ένα συγκεκριμένο διάλυμα, και αφαιρέστε τους αργότερα, χωρίς να καταστραφεί το βασικό της θεμελίωσης, θα είναι πολύ δύσκολο.

Πρακτικές συστάσεις

Τα ξύλινα σπίτια είναι συχνοί επισκέπτες να γίνει ένα ποντίκι και άλλα ανεπιθύμητα τρωκτικά, η γάτα του γείτονα, ο οποίος, χρησιμοποιώντας τους αεραγωγούς, μπορεί να διεισδύσει στο σαλόνι ή το κελάρι και τη δομή υπόγειο. Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οθόνες θωράκισης ή γρίλιες, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στον αέρα.

Μπορούν επίσης να είναι διακοσμητικά, τα οποία επιπλέον θα διακοσμήσουν την πρόσοψη του σπιτιού σας. Όταν το ξύλινο σπίτι με το υπόγειο είναι εξοπλισμένο με χτυπήματα, επιτρέπει να υποβαθμίσει ποιοτικά τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται κάτω από το πάτωμα του πρώτου ορόφου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε την παρουσία ενός τόσο σημαντικού «μικροσκοπίου» ως προϊόντος, ακόμη και στο στάδιο της ανάπτυξης της τεκμηρίωσης του έργου.

Πρότυπα της υπόγειας περιοχής

Οι αέρος είναι οι τεχνικές τρύπες στο υπόγειο του σπιτιού, που βρίσκονται πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Είναι κατασκευασμένα για αερισμό του υπόγειου κτιρίου, χώροι κάτω από τους πρώτους ορόφους.

Κατά τη λειτουργία της μια κατοικημένη σπίτι βελτίωση, όπως εξαερισμός είναι πολύ σημαντικό, γιατί όλα τα υπόγεια είναι επιρρεπείς σε συσσώρευση υγρασίας και την υγρασία που προέρχεται από το έδαφος, καθώς και την εμφάνιση μούχλας που πλήττονται επιφάνεια και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Ο κίνδυνος τέτοιων φαινομένων οδηγεί όχι μόνο στην απώλεια σταθερότητας αλλά και στην ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών στους κατοίκους του σπιτιού, οι οποίες εξελίσσονται σε χρόνιες μορφές.

Η θέση των πτώσεων, κατά κανόνα, είναι απέναντι ο ένας από τον άλλο, λόγω του οποίου υπάρχει ένα βύθισμα, που προκαλεί την υπερβολική υγρασία από το κελάρι.

Ιδιαίτερα προσεκτικά είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε τη διάταξη του αέρα σε ξύλινα σπίτια, καθώς το ξύλο άλλων υλικών είναι ευάλωτο στο νερό και την υγρασία. Στο υπόγειο, εκτός από το νερό, συσσωρεύεται αέριο ραδονίου, το οποίο είναι ραδιενεργό και αρκετά επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, απαγορεύεται αυστηρά το κλείσιμο των φρεατίων, καθώς αυτό προκαλεί συσσώρευση συμπυκνωμάτων λόγω υπερβολικής υγρασίας. Το συμπύκνωμα, που καθιζάνει στην επιφάνεια του εδάφους, παγώνει κατά τους πρώτους παγετούς, και έπειτα στα πάνω μέρη της βάσης του σπιτιού και στα πατώματα του υπογείου.

Ότι δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν αεραγωγοί εξαερισμού. Ένα στρώμα από ατμοστεγές υλικό τοποθετείται στο πάτωμα, γίνεται εξαερισμός γύρω από την περίμετρο της δομής και η βάση είναι μονωμένη με γειτονικές στρώσεις εδάφους.

Χαρακτηριστικά της τοποθέτησης και του απαιτούμενου αριθμού φυσαλίδων

Στο SNiP 31.01 * 2003, η παράγραφος 9 ρυθμίζει τα χαρακτηριστικά μεγέθους των οπών, τα χαρακτηριστικά της εργασίας όταν εξοπλίζεται το υπόγειο. Οι κανόνες του όγκου τους, ανάλογα με την περιοχή του υπογείου του σπιτιού. Ο συνολικός όγκος των αεραγωγών εξαερισμού αυτού του τύπου θα πρέπει να είναι 1/400 της επιφάνειας του υπογείου.

Εάν το έδαφος χαρακτηρίζεται από περίσσεια του επιπέδου της ακτινοβολίας, τότε ο αέρας στο υπόγειο πρέπει να είναι 1/150 της επιφάνειας του υπόγειου χώρου.

Η περιοχή αερισμού στο υπόγειο ανά τετραγωνικό μέτρο της συνολικής επιφάνειας του υπόγειου δωματίου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 0,0,5 μέτρα. Αν λάβετε υπόψη την εξοικονόμηση των εκτιμήσεων για την κατασκευή του σπιτιού, τότε τα καθαριστικά αέρα στο υπόγειο γίνονται 0,85 μ. Ανά τετραγωνικό μέτρο του υπόγειου.

Εάν οι οπές έχουν μεγαλύτερη διάμετρο, τότε είναι απαραίτητο να τις ενισχύσετε επιπρόσθετα. Για παράδειγμα, οι εκτοξεύσεις με διάμετρο 30 * 30 cm πρέπει να ενισχυθούν με ενίσχυση γύρω από την περίμετρο.

Το σχήμα του προϊόντος μπορεί να είναι οποιοδήποτε - τριγωνικό, ορθογώνιο, τετράγωνο, στρογγυλό. Η πιο κοινή μορφή είναι ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο που είναι ελαφρύ στο σχεδιασμό και εύκολο στη χρήση. Αλλά κάτω από τις επιθυμίες του πελάτη, μπορείτε να εκτελέσετε απολύτως οποιαδήποτε μορφή.

Η θέση και ο υπολογισμός του αέρα στο υπόγειο πρέπει να είναι ομοιόμορφο σε όλο το μήκος της βάσης του σπιτιού. Από τις γωνίες του κτιρίου θα πρέπει να υποχωρήσετε 90 cm κατά μήκος της εσωτερικής επιφάνειας, ομοιόμορφα να απλώνεται κατά μήκος των τοίχων θεμελίωσης. Μια τέτοια διάταξη θα αποκλείει "μη αεριζόμενους σάκους" με στάσιμες μάζες αέρα.

Για να καθορίσετε το ύψος της εκκένωσης από τη γραμμή δαπέδου, είναι απαραίτητο να καθορίσετε το ύψος ανύψωσης του ισογείου σε σχέση με το επίπεδο του εδάφους. Το ελάχιστο επιτόκιο θα είναι ίσο με 30 εκατοστά Αν η τρύπα είναι μικρότερη, υπάρχει κίνδυνος διείσδυσης του νερού από τις πλημμύρες, την άνοιξη και το φθινόπωρο ή το καλοκαίρι -. Το νερό της βροχής, η οποία είναι αδύνατο να προβλεφθεί αφθονία.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να εμποδίζετε τις τρύπες των καθαριστικών αέρα να προλαμβάνουν υψηλότερα προληπτικά για να αποφύγετε τη διείσδυση νερού στο δωμάτιο. Για να εκτελέσετε το έργο που χρειάζεστε για να προετοιμάσετε τούβλα, σανίδες, σωλήνες, κονίαμα, αλυσοπρίονα ή αλυσοπρίονα.

Διαρρύθμιση του αέρα στο χειρισμένο σπίτι

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κανόνες για την κατασκευή ενός κτιρίου κατοικιών παραβιάζονται σε μεγάλο βαθμό από άτομα που δεν γνωρίζουν τις περιπλοκές της διευθέτησης κατοικιών. Στη συνέχεια, κατά την έκχυση της θεμελίωσης, οι οπές αερισμού δεν είναι κατασκευασμένες, τόσο αναγκαίες για να εξασφαλιστεί η σωστή ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο.

Αυτό το ελάττωμα μπορεί να διορθωθεί πλήρως στο έτοιμο υπόγειο του κτιρίου διαμερισμάτων που τίθεται σε λειτουργία.

Διάτρηση και κοπή τις τρύπες αέρα στον τοίχο μπορεί να γίνει μόνο από επαγγελματίες κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν τις απαραίτητες άδειες για την εκτέλεση εργασιών, τα εργαλεία και την εμπειρία των συστημάτων εξαερισμού όλα τα κελάρια.

Σε αυτή την περίπτωση κόβεται μία οπή με διάμετρο 150 * 250 mm και το κόστος μιας τέτοιας εργασίας θα καθορίζεται με βάση τα υλικά της βάσης και τον αριθμό των απαιτούμενων οπών εξαερισμού.

Εάν μέρος του ιδρύματος βρίσκεται πάνω από το έδαφος, μπορείτε να κάνετε κάποιες από τις τρύπες με τα χέρια τους, αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις δυσκολίες και να συνεργαστεί με ειδικά εργαλεία - μια σμίλη, ένα σφυρί και διάτρηση.

Στην πρακτική της ευρωπαϊκής κατασκευής, τα πατώματα των πρώτων ορόφων τοποθετούνται απευθείας στο έδαφος, χωρίς να εξοπλίζονται τα υπόγεια. Αυτό μπορεί να εξαλείψει την εμφάνιση ορισμένων προβλημάτων και δυσκολιών με τη διάταξη του καλύμματος δαπέδου, στην περίπτωση «επικάλυψης».

Το πάτωμα στο έδαφος στο υπόγειο δεν υπόκειται σε υπερκορεσμό με υγρασία, δεν σχηματίζει συμπύκνωση και δεν εμφανίζεται μούχλα. Αυτή η τεχνολογία θα μειώσει το κόστος κατασκευής μειώνοντας το ύψος του κτιρίου.

Χαρακτηριστικά της χρήσης των εκρήξεων στο υπόγειο

Τα κελάρια πρέπει να αερίζονται όλο το χρόνο, ακόμη και το χειμώνα. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης και συσσώρευσης ραδονίου. Αυτές οι απαιτήσεις ρυθμίζονται επίσης από το SNiP για τις τεχνολογίες κατασκευών.

Η συμμόρφωση με τους κανόνες του SNiP προϋποθέτει ότι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του υπογείου του σπιτιού και του πυθμένα της επένδυσης δαπέδου δεν είναι μεγαλύτερη από δύο μοίρες.

Από τεχνική άποψη, αυτό είναι εφικτό μόνο στην περίπτωση εξαερισμού εξαερισμού στο θεμέλιο. Εάν στο δωμάτιο του υπόγειου είναι πολύ κρύο, πρέπει να κάνετε τη μόνωση των δαπέδων, αλλά να μην κλείσετε τους αέριους κύβους.

Εξαερισμός στο υπόγειο ενός ξύλινου σπιτιού

Σε πολυκατοικίες, καθώς και σε ιδιωτικά, ξύλινα σπίτια, πρέπει να κάνετε επαρκή αριθμό εκρήξεων στο υπόγειο. Κατασκευάζονται, κατά κανόνα, στις ράβδους των πηνίων, κόβοντας μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου στεφάνου.

Εάν η κατασκευή είναι σκελετός, τότε το άνοιγμα εξαερισμού τοποθετείται μεταξύ της βάσης του σπιτιού και της πρώτης σειράς κορμών. Προς μια τέτοια συσκευή, η θέση της βάσης πάνω από το έδαφος είναι 40 cm.

Σε ένα ξύλινο σπίτι, η εγκατάσταση του αέρα ξεκινά με τη σήμανση του ανοίγματος εξαερισμού, μετά από την οποία κόβεται ένα διαμπερές πριόνι μέσω της δοκού με ένα πριόνι ή ένα σιαγόνα. Αφού γίνει η εργασία, είναι δυνατόν να διακοσμήσετε το χώρο με σανίδες, από τις οποίες δημιουργείται ένα κουτί με το απαιτούμενο μέγεθος. Σκοπός του είναι να κρύψει τις φέτες.

Εάν η κατασκευή του σπιτιού είναι κατασκευασμένη από τούβλα, τότε πρέπει να αφήσετε μια τρύπα μισό μέγεθος του τούβλου σε ύψος και ένα τούβλο σε μήκος. Τα κανάλια εξαερισμού αυτού του τύπου κατασκευάζονται κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης και της ανέγερσης του θεμελίου. Σε αυτό το στάδιο, λαμβάνεται ένας πλαστικός σωλήνας, ο οποίος έχει το ίδιο πλάτος με τον ξυλότυπο όταν ρίχνει το θεμέλιο.

Όλες οι αρμοί σωλήνων είναι σφραγισμένες, έτσι ώστε το κονίαμα τσιμέντου να μην εισέλθει μέσα. Οι σωληνώσεις εγκαθίστανται στον ξυλότυπο έτσι ώστε να καθίστανται πίσω από τις άκρες κατά 10 εκατοστά και η άμμος χύνεται στο εσωτερικό για να αποφευχθούν ρωγμές και παραμορφώσεις.

Κατά την αφαίρεση του ξυλότυπου, η άμμος καθαρίζεται εύκολα και οι οπές θα φαίνονται ομαλά και με ακρίβεια στην επιφάνεια της πρόσοψης. Αντί των σωλήνων δεν συνιστάται η επένδυση, επειδή τα ξύλινα μέρη μπορούν να προσκολληθούν σταθερά στη λύση του σκυροδέματος, ενώ το θεμέλιο στεγνώνει. Και να αφαιρέσετε τέτοια στοιχεία χωρίς να καταστρέψετε την επιφάνεια θα είναι σχεδόν αδύνατη.

Συμπέρασμα

Τα ξύλινα σπίτια συχνά επισκέπτονται διάφορα ζώα - ποντίκια, γάτες, αρουραίοι, που χρησιμοποιούν αγωγούς αερισμού για να διεισδύσουν στο σπίτι.

Για να αποφύγετε μια τέτοια μη εξουσιοδοτημένη επίσκεψη, αξίζει να κλείσετε τις τρύπες με πλέγματα ή πλέγματα με μικρό μέγεθος κυψελών.

Αυτά τα πλέγματα μπορούν να είναι διακοσμητικά, τα οποία μπορούν να κτυπηθούν με επιτυχία στο σχεδιασμό της πρόσοψης του κτιρίου. Εάν το ξύλινο σπίτι είναι εξοπλισμένο με χτυπήματα, τότε είναι δυνατόν να αερίσετε επαρκώς τον χώρο κάτω από τα δάπεδα των πρώτων ορόφων.